GN Arnhem

23 maart 2019

GN Arnhem 23 maart 2019


Voorjaar & Tweedehandsmarkt in Vreedenhoff

ARNHEM - Op woensdagmiddag 10 april organiseren wij van 10:00 tot 16:00 uur een Voorjaar & Tweedehandsmarkt.

Mooie spullen tegen leuke prijzen! U kunt tijdens de ochtend genieten van een modeshow van tweedehandskleding door bewoners en personeel. In de middag draaien we het Rad van Fortuin tussen 14:00 tot 16:00 uur. Van 14:00 tot 15:30 uur is er een taxateur aanwezig, u kunt mooie spulletjes gratis laten taxeren. Daarnaast is er de hele dag verkoop van onder andere tweedehands spullen en kleding. Uiteraard staat de koffie klaar!

Met de opbrengst worden er nog meer leuke activiteiten georganiseerd voor de bewoners van Vreedenhoff.

Bent u op 10 april verhinderd? Geen nood: iedere vrijdagochtend van 9:30 tot 11:30 uur is er verkoop van tweedehands spullen in de hal van Vreedenhoff, dan bent u ook van harte welkom. U bent van harte welkom in Woonzorgcentrum Vreedenhoff op Esperantolaan 2 in Arnhem (zijstraat van de Velperweg).

Hoogte80 Festival in Arnhemse wijk Geitenkamp

(foto: Rafael Dimiioniatis)

ARNHEM - Ieder jaar kijken we uit naar hemelvaartsweekend, want dan vindt het Hoogte80 Festival in Arnhemse wijk Geitenkamp plaats. Van 30 mei tot en met 2 juni kun je weer vier dagen lang genieten van theater, muziek, dans, ontmoetingen en een heerlijk uitzicht in de buitenlucht.

Jaarlijks trekt het festival meer dan 20.000 bezoekers met uiteenlopende muziekoptredens en unieke theatervoorstellingen in sfeervolle tenten, in de open lucht en op diverse podia. Hoogte80 Festival staat voor sfeer en interactie tussen artiesten en publiek. Tel daar nog eens het uitzicht vanaf één van de mooiste stadsparken van Arnhem bij op en je hebt het plaatje compleet.

Het diverse programma met voor een ieder wat wils, vormt het hart van Hoogte80 Festival. Van donderdag tot en met zaterdag staan er tussen 12:00 en 00:00 uur optredens gepland en op zondag van 12:00 tot 22:00 uur. Met dit jaar nog meer diversiteit in het horeca-aanbod, zowel in aanbod als in prijsklasse, is er ook genoeg eten en drinken te vinden. Lokale aanbieders zetten hun beste beentje voor om de bezoekers te voorzien van iets lekkers en duurzaams. Voor de afzonderlijke voorstellingen zijn vooraf kaartjes te koop of er wordt met de hoed langsgegaan.
Toegang tot het festivalterrein is helemaal gratis. Het volledige programma wordt 30 april bekend gemaakt op www.h80festival.nl. Houd onze socials in de gaten voor updates.

Klantenkring Hadi Kleding op Maat groeit nog steeds

ARNHEM – Eigenaar Ahmad Khadir adverteert al in Hét GemeenteNieuws vanaf de opening van zijn naaiatelier. 'Reclame maken is belangrijk, anders weten mensen niet wat we allemaal kunnen bij Hadi', zegt de vriendelijke Ahmad. In een persoonlijk gesprek met deze gastvrije ondernemer, vertelt hij dat adverteren in deze krant hem nog steeds nieuwe klanten brengt.

Tijdens ons bezoek is het er inderdaad een komen en gaan van klanten. Lachend zegt Ahmad: 'Ik hoor regelmatig terug dat men onze advertentie heeft gezien. Maar vervolgens moeten wij natuurlijk wel wij goede service en goed werk leveren!' 'En dat doet hij hoor', reageert een tevreden dame die zojuist een broek heeft opgehaald en vandaag haar winterjas ter reparatie aanbiedt. Hadi biedt vakwerk op maat met een bijzonder hoog servicegehalte. Als een klant vraagt wanneer het klaar is, horen we Ahmad vragen: 'Wanneer heeft u het nodig?' Hij doet alles voor een tevreden klant. Daarom zijn ook spoedreparaties mogelijk. Klaar terwijl u wacht! Met zijn 35 jaar ervaring in het vak bent u bij Ahmad altijd verzekerd van nauwkeurig werk. 'Hét GemeenteNieuws helpt mij aan klanten en ik vind het fijn om mijn klanten te helpen. Zo is iedereen blij!', zegt hij met een grote glimlach.

Meer informatie? Ahmad Khadir vindt u op Facebook. Hadi Kleding op Maat is gevestigd aan de Hoefbladlaan 30 in Arnhem. Telefoon: 026 3216687 / 06 25533147. Voor informatie over Hét GemeenteNieuws belt u: 0481 464770.

Jaarconcert Avaz

ARNHEM - "Vorig jaar hebben wij ons als Accordeon Vereniging Arnhem Zuid (Avaz) aan een breed publiek laten horen. Zo hebben wij gespeeld in het openingsweekend van Musis en een muzikale bedrage geleverd aan de kerstavonddienst in de Eusebiuskerk."

Nu staat het jaarconcert voor de deur, waarvoor zoals altijd bijzondere keuzes zijn gemaakt door onze dirigent John Holvast. Het grote klassieke werk dat op het programma staat, betreft een aantal delen van Symfonie 1 Opus 24 van Prokofjev. Daarnaast zal ook muziek worden gespeeld van onder andere Bach, Strategier en Piazolla. Ook is er weer medewerking van een soliste, ditmaal op tenor-saxofoon, bespeeld door Erna Beekhuizen. "Wij zullen de première brengen van het Concertino wat aan de soliste is opgedragen."

Het jaarconcert 2019 van Accordeon Vereniging Arnhem Zuid is zaterdag 13 april om 20.00 uur in de Salvatorkerk, Salvatorplein 274 in Arnhem. De toegang is zeven euro.

Lasergamen en meer op zondagen in park Rosendael

ROZENDAAL - Op de zondag 19 mei verzorgt Scoutinggroep Lido '76 tussen 11.30 en 16.00 uur leuke activiteiten in park Rosendael! Op deze zondagen kunnen kinderen broodjes bakken, Mega Twister spelen en/of lasergamen.

Tegen een vergoeding van een euro voor een naturel broodje en 1,50 euro voor een chocoladebroodje kunnen kinderen en volwassenen zelf heerlijke broodjes bakken op het voorterrein van het kasteel. Hier kan ook gratis worden deelgenomen aan Mega Twister.

Op zoek naar meer spanning of actief bezig zijn? Koop een entreekaartje voor het park à 5,00 euro voor volwassenen en 3,00 euro voor kinderen 4 - 18 jaar en doe mee aan de lasergame activiteit voor 2,00 euro. Scoutinggroep Lido '76 is een leuke, actieve groep voor jongens en meisjes in Arnhem Zuid. Voor het eerst organiseert zij deze activiteiten op een bijzondere locatie als kasteel Rosendael.

Landgoed Rosendael ligt in Rozendaal, vlakbij Arnhem. Het bestaat uit een imposant, historisch ingericht kasteel in een park met veel bezienswaardigheden. In het park kunnen kinderen zich uitleven in de natuur, met mooi weer het blote voetenpad uitproberen, picknicken of met een visnetje waterdiertjes vangen.

Natuurlijk is het mogelijk om de parkactiviteiten te combineren met een bezoek aan het kasteel. Kasteel en Park Rosendael, Rosendael 1, Rozendaal. Informatie via de receptie van kasteel Rosendael: rosendael@glk.nl en www.glk.nl/rosendael.

Overdekte vlooienmarkt in Bemmel

BEMMEL - In de sporthal De Bongerd aan de Sportlaan 1 is er zondag 24 maart van 9.00 tot 16.00 uur een grote overdekte vlooienmarkt.

Het is een grote vlooienmarkt waar weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuisterijen, brocante, huisraad en kleding te koop wordt aangeboden. Leuk als bezoeker om te komen snuffelen. De markt wordt georganiseerd door Animo vlooienmarkten bv. (06 39108152, www.animo-vlooienmarkten.nl).

De markt bezoeken kost 3,00 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor 65-plussers; kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. De sporthal zorgt voor de catering.

Overdekte Luikse markt in Elst

ELST/ OVERBETUWE- In sporthal De Helster aan de Schubertstraat 1 is er zondag 31 maart van 9.00 tot 16.00 uur een vlooienmarkt.

Veel tweedehands, antiek, curiosa, snuisterijen, brocante, huisraad en kleding wordt er te koop aangeboden. Leuk als bezoeker om te komen snuffelen. De markt wordt georganiseerd door Animo vlooienmarkten bv. (06 39108152, www.animo-vlooienmarkten.nl).

De markt bezoeken kost 3,00 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor 65-plussers; kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. De sporthal zorgt voor de catering.

Voorjaarsconcert Politie BigBand

Politie BigBand Oost-Nederland. (foto: Daniëlle de Wit)

ARNHEM - Het bestuur en leden van de Politie BigBand Oost-Nederland nodigen iedereen uit voor haar voorjaarsconcert op zondag 31 maart in het auditorium van het Thomas a Kempis - Het Arentheem College aan de Thomas à Kempislaan 25 in Arnhem.


Het concert zal bestaan uit het bekende BigBand repertoire. Daarnaast spelen wij aan 'Europa' gerelateerde nummers. Laat u verrassen door deze ongebruikelijke BigBand composities en laat u meevoeren over de Europese grenzen heen met deze bijzondere gearrangeerde melodieën. Meer informatie staat op vernieuwde website: www.politiebigband.nl. Het concert is van 14:30-16:30 uur. Zaal open om 14:00 uur; vrije toegang.

Dubbel feest op 27 maart

Trouwdag 27 maar 1969 uit eigen album

ARNHEM - Op 27 maart zijn Theo en Dieny Willemsen 50 jaar getrouwd. Bijzonder is dat op deze dag ook Theo 75 verjaardagskaarsjes uit mag blazen.

Een gouden bruiloft samen mogen vieren in goede gezondheid is toch iets om heel dankbaar voor te zijn. Ze gaan dit samen vieren met hun kinderen, familie en vrienden in Elden waar ze ook al hun hele leven wonen.

Theo en Dieny 50 jaar getrouwd. (foto: Yvonne) Yvonne
Theo in z'n jonge jaren uit eigen album
Theo 75 jaar op 27 maart. (foto: Yvonne) Yvonne

28 maart 20:00 uur: Divers van de pers. Een avond met diverse artiesten, diverse genres en diverse dromen, maar allemaal talent. Tijd: 20:00 – 22:00 Entree: €4,- incl. consumptie Huis van Puck, Kazerneplein 6-2 Kaarten: www.huisvanpuck.nl

28 maart 20:15 uur: Leve Larbi - Introdans. De internationaal toonaangevende Vlaams-Marokkaanse Sidi Larbi Cherkaoui werd onlangs door Duitse tijdschrift Tanz voor de derde keer uitgeroepen tot Choreograaf van het Jaar. Stadstheater, Velperbinnensingel 10 Arnhem. www.musisenstadstheater.nl

28 maart 20:30 uur: Concerto Esplosivo - Ashton Brothers met Noordpool orkest. Een explosieve mix van muziek, acrobatiek en tovenarij. Musis, Velperbinnensingel 15 Arnhem. www.musisenstadstheater.nl

28 maart 20:30 uur: De Matteüs-Junior. Een muziektheater enscenering voor jong en oud van de Matthäus-Passion. Hoofdpersoon in deze voorstelling is Siem, een jongen van elf. Muzikale leiding: Joop Schets. Prijzen t/m 16 jaar en CJP: €12,- / volwassenen €17,50 Gelrepas: t/m 16 jaar € 5,50- / volwassenen € 8,50- Informatie en ticketverkoop: www.theaterdeplaats.nl .Koepelkerk, Jansplein 60 Arnhem.

29 maart 20:30 uur: René Froger - Favourites in Concert. Theatershow Musis, Velperbinnensingel 15 Arnhem. www.musisenstadstheater.nl

29 maart 20:30 uur: Over de natuur van de dingen - Lowie van Oers. Theatervoorstelling. Stadstheater, Velperbinnensingel 10 Arnhem. www.musisenstadstheater.nl

29 maart 20:30 uur: Duo Dubbel - Franse Chansons.Het repertoire van dit nieuwe theatrale muziekprogramma bestaat uit bekende en minder bekende chansons in het Frans en in het Nederlands. Theater het Hof Entree: € 15,00 Reserveren: 026-3514436 of www.theaterhethof.nl Boekhorstenstraat 58 Arnhem

30 maart 11:00 uur: Kaartmarathon (klaverjassen of jokeren) wijkvereniging Het Duifje Locatie: Eilandstaete, Abe Lenstrahof 132 Arnhem. De kosten bedragen €6,50 Prijs is inclusief broodje,soep en hapjes tussendoor. Meedoen? Bel Jacq. Janssen: 0622976518 of mail naar: jjj6259@hotmail.nl.

30 maart 11:00 t/m 13:00 uur: Kleding en speelgoedbeurs Vredenburg. Locatie: Maarten van Rossem College, Groningensingel 1235 in Arnhem-Zuid. Entree is gratis. Parkeren is gratis. www.kinderkledingbeursvredenburg.nl

30 maart 14:00 uur: Rondleiding door Musis. Bewonder de prijswinnende, veelgeprezen architectuur van Musis. Musis opent opnieuw haar deuren voor iedereen die het bijzondere gebouw beter wil leren kennen. Onder begeleiding van een gids. Musis, Velperbinnensingel 15 Arnhem. www.musisenstadstheater.nl

30 maart 20:00 t/m 22:00 uur: Catharina de Grote. Toneelvoorstelling waarin Marie-Thérèse ter Haar in de huid kruipt van de Russische tsarina Catharina de Grote. Prijs: € 17,50 Vooraf aanmelden op: www.ruslandacademie.nl Rusland & Oost-Europa Academie, Rijnkade 4, Arnhem

30 maart 20:00 uur: Concert Jan Vayne en Grootkoor Gelderland. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Meijer Siegers en via e-mail: zing@grootkoor.nl. Vanaf 19.15 uur is de kassa van de Vredebergkerk in Oosterbeek geopend. www.grootkoor.nl

31 maart 11:00 t/m 17:00 uur: Toevallige ontmoetingen (alle leeftijden) Bent u benieuwd naar de vroegere bewoners van Kasteel Doorwerth? Dan bent u van harte uitgenodigd. Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2. Entree museum: € 11,50 p.p., kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,25 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaarthouders gratis op vertoon van jaarkaart.

Velps Middagkoor

VELP - Ooit in een koor willen zingen? Kom dan een dinsdagmiddag luisteren en sfeer proeven (met koffie of thee) bij het Velps Middagkoor.

Koorervaring is niet noodzakelijk, leeftijd maakt niet uit, plezier in zingen wel! De leden komen uit de regio en zingen onder leiding van dirigent Ton de Waal. Het repertoire is breed: klassiek (Bach, Schubert en anderen), liederen, musical, zelfs 'Shaffy.

"Wij treden op in verzorgingshuizen en geven ieder jaar een concert, met medewerking van solisten, in onze repetitieruimte: NPB-gebouw; Dr. Fabiusstraat 12 in Velp." Goed bereikbaar met bus 1: halte Hoofdstraat Wilhelminastr./ A. Heijn; parkeren kan op het Oranjeplein en omgeving. Repetities zijn op dinsdagmiddag van 14.00 tot 15.45 uur op bovengenoemd adres. Meer info staat op www.velpsmiddagkoor.nl.

Met IVN Arnhem wroeten in je moestuingrond

De rabarber piept al uit de grond. (foto: Maria Pompe) Foto: Maria Pompe

ARNHEM - IVN Natuur-educatie Arnhem geeft een moestuincursus van drie avonden voor belangstellenden van jong tot oud. Woensdag 27 maart start deze onder de bezielende leiding van Henk Boesveld. De andere avonden zijn gepland op 17 april en 15 mei van 19.30 tot 21.30 uur.

Onderwerpen die Henk behandelt zijn:
- Opstart (zaaiplan maken, voorzaaien, zaaien),
- Begeleiding groeiperiode (invloed van water, zon, temperatuur, onkruid, grond, bemesting, verplanten en het bijhouden van de groei met een moestuinboekje),
- Oogst en vooruitblik naar het komend jaar (aandacht voor bevruchting, wat kun je oogsten en wanneer, bemesting van de grond.)

Als je meedoet aan de cursus is het handig om ook daadwerkelijk een moestuintje te starten. En dat kan al op een klein stukje grond! De cursus start in het Natuurcentrum van Presikhaaf met minimaal twaalf deelnemers en kost 25 euro inclusief koffie of thee. Om alle deelnemers voldoende aandacht te kunnen geven, geldt een maximum van 25 personen.
Zin om mee te doen? De aarde wacht op je! Je kan je aanmelden via het formulier dat je vindt onder het menu van www.ivn.nl/afdeling/arnhem. Hier kan je ook ontdekken welke natuuractiviteiten IVN Arnhem nog meer.organiseert.

RegioBank kiest voor de regio

ELDEN/ARNHEM - In dorpen en kleine steden verdwijnen steeds meer banken en winkels. RegioBank kiest bewust voor de regio. En zet zich in om ervoor te zorgen dat lokale basisvoorzieningen blijven bestaan. Daarom heeft RegioBank een lokale actie.

Een actie waarvoor Heveling Bancaire diensten een mooie samenwerking met 't Pleyn in Elden heeft. Mensen die met een betaalrekening naar RegioBank overstappen vóór 28 juni 2019, krijgen een bon van 't Pleyn ter waarde van 25 euro cadeau. Hiermee hoopt Heveling Bancaire diensten nieuwe klanten te verwelkomen en zo ook het lokale ondernemerschap te bevorderen. Want het hebben en houden van winkels, horeca en een bank in de buurt maakt het wonen in uw buurt een stuk prettiger.

RegioBank is de bank in de buurt waar mensen voor persoonlijke contact gewoon even binnen kunnen lopen. Daarnaast biedt RegioBank alle gemakken van deze tijd zoals internet en mobiel bankieren. 'Eigenlijk het beste van twee werelden, waarbij de klant zelf bepaalt of hij langskomt bij ons op kantoor of dat hij het zelf online regelt. Aldus Jannie Heveling. Mensen kunnen bij RegioBank terecht voor alle bankzaken: betalen, sparen en hypotheken.

Overstappen is zo geregeld
Als Zelfstandig Adviseur van RegioBank zorgt Heveling Bancaire diensten met de Overstapservice dat u gemakkelijk van bank overstapt. Zij weten precies wat er moet gebeuren en helpen u hier ook bij. Deze persoonlijke service waarderen klanten. Want de betaalrekening van RegioBank krijgt volgens recent onderzoek van de Consumentenbond de hoogste waardering, namelijk een 9,2. Voor service en voor Internet en Mobiel Bankieren heeft RegioBank ook het hoogste cijfer van alle banken: een 8,6. Bron: betaalrekening, Bankenmonitor Consumentenbond 2018.

Over RegioBank
Met ruim 530 vestigingen in dorpen en kleine steden is RegioBank de bank in de buurt. Een bank waar mensen geholpen worden door een lokale Zelfstandig Adviseur die ze kent en weet wat er speelt in hun omgeving. RegioBank kiest bewust voor de regio. Zij vindt dat lokale gemeenschappen waardevol zijn voor Nederland. En dat lokale basisvoorzieningen zoals een school, supermarkt en een bank moeten blijven bestaan. Daarom zorgt RegioBank ervoor dat iedereen zijn geldzaken in de buurt kan regelen. En maakt de bank zich sterk voor de leefbaarheid van dorpen. RegioBank maakt deel uit van de Volksbank, net zoals ASN Bank, BLG Wonen en SNS. Vanuit onze gezamenlijke missie om te bankieren met de menselijke maat dragen wij samen bij aan een financieel gezond leven voor iedereen in Nederland.

Voor informatie kunt u contact opnemen met: Jannie Heveling, Heveling Bancaire diensten, 1e Laurenskamp 2, Elden/Arnhem; 026 3814904.

Suzannes gratis naar Koningsdag De Wolfsberg

GROESBEEK - De Wolfsberg in Groesbeek heeft VOF De Kunst weten te strikken voor het oranjefeest in de tuin op Koningsdag. En dat is bijzonder, want de Nederlandse band toert dit jaar langs de popzalen.

Het is precies 35 jaar geleden dat de wereldhit 'Suzanne' uitkwam. Deze debuutsingle van VOF De Kunst kwam op nummer 1 binnen in de nationale hitparade en wereldwijd werden er meer dan driemiljoen platen van verkocht. En omdat al die Suzannes tot op de dag van vandaag worden toegezongen met dit lied, krijgen ze bij De Wolfsberg gratis entree. Ook als je Susanne, Susan, Suzan of Suus heet ben je welkom. Stuur een berichtje naar evenementen@dewolfsberg.nl en op 27 april mag je uit volle borst mee-blèren tijdens een gratis Koningsfeest 2019.

Ook 'Eén kopje koffie', 'Retour Sneek' en 'Oude liefde roest niet' zijn van VOF De Kunst. Bovendien mixt de band eigen nummers met andere Nederlandstalige hits uit de jaren 80, waarvan iedereen zonder aarzeling het refrein kan meezingen. Behalve de vermakelijke feel-good nederpop van VOF De Kunst staat Bouke en de 12-mans ElvisMatters band op het programma. Met hits uit de jaren 60 en 70, waaronder klassiekers van Elvis, maar ook het repertoire van onder andere Johnny Cash, Roy Orbison en Tom Jones.

Afsluiter van het feest is Daredevils, een mashup coverband die al enkele jaren onder het management van The Dirty Daddies meedraait in het live circuit. In anderhalf uur laat de band zien dat klassiekers perfect samensmelten met de nieuwste hits en wisselt ze creatief Bon Jovi met Katy Perry en gaat ze van Taio Cruz naar Golden Earring. Is je naam helaas niet Suzanne? Tickets zijn voor 16 euro verkrijgbaar via www.tributeparty.nl.

Merel de Mode, liefde voor baby's en de natuur

(foto: David Jagersma)

ARNHEM - Merel de Mode is in 2006 afgestudeerd aan de Rietveldacademie, afdeling mode. Na haar studie heeft Merel voor verschillende kleding labels gewerkt, waarna ze in 2010 haar eigen label is gestart.

"Tijdens de zwangerschap van een vriendin bedacht ik me dat het leuk zou zijn om haar een origineel cadeau te geven en daarom heb ik een babyshirtje met een merel ontworpen. Ik vond het zo leuk geworden, dat ik er nog een paar heb gemaakt, om in de winkel te leggen."

Dit shirtje werd Merels best verkochte item. Sindsdien ligt de focus van Merel de Mode voornamelijk op het ontwerpen van vrolijke kinder- en babykleding. De natuur en de belevingswereld van kinderen zijn hiervoor de belangrijkste inspiratiebronnen. Dit komt ook tot uiting in de inrichting met kleding die aan takken hangt in plaats van kledingrekken en een meisjesachtig roze vloer. Als klant kan je in de winkel ook een kijkje achter de schermen nemen en zien hoe alle kleding gemaakt wordt. Vanwege de grote liefde voor de natuur staat duurzaamheid hierbij hoog in het vaandel.

Merel de Mode, Hovenierstraat 30 / Koolstraat 21-9 (Modekwartier) Arnhem, info@mereldemode.com, www.mereldemode.com.
Openingstijden: Dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur.

DutchSpirit: een pak van je hart

ARNHEM - Een supertrendy colbert van gerecyclede jeans. Een prachtig maatpak met een manchetknoop van zilver, gewonnen uit gerecyclede röntgenfoto's. Hoe leuk, eigentijds en vernieuwend is dat!

Dat duurzame mode allang geen 'stoffig' imago meer heeft, bewijst DutchSpirit, gevestigd in ons eigen Arnhems modekwartier en koploper op het gebied van duurzame mode. Stoer, stijlvol, verrassend en innovatief. Zo laten de prachtige duurzame maatpakken en -colberts van DutchSpirit – voor mannen én vrouwen – zich het best omschrijven. Of het nu gaat om een zakelijke outfit, een smart casual look of een trouwpak met alles erop en eraan: met een collectie stoffen op basis van de nieuwste trends laat DutchSpirit zien dat je op basis van duurzame materialen en een duurzaam productieproces op-en-top gekleed kunt gaan. Draag je een DutchSpirit, dan heb je ook nog eens een goed verhaal. Samen maken we de wereld een beetje mooier. Voor onszelf, hier en nu, én voor de generaties na ons.

Maak jij ook graag bewuste keuzes en draag je regelmatig een pak? Dan mag DutchSpirit in je garderobe éigenlijk niet ontbreken. Stap vooral eens vrijblijvend binnen in het pand van de Mode Incubator aan de Sonsbeeksingel. De koffie staat altijd voor je klaar.

DutchSpirit, Sonsbeeksingel 147, Arnhem; 06 53533053, info@dutchspirit.com, www.dutchspirit.com.

Start (avond)leesclub in Arnhem

Foto: Arjanneke v.d.Berg

ARNHEM - In Arnhem start een (avond)leesclub. In Bibliotheek Arnhem in Rozet is op donderdagavond 4 april een informatiebijeenkomst voor mensen die het leuk vinden om over literatuur te praten en daardoor in contact willen komen met andere lezers.De informatiebijeenkomst is een initiatief van de landelijke organisatie Senia in samenwerking met de bibliotheek. Senia richt in heel Nederland leesclubs op en brengt zo mensen die graag lezen bij elkaar. Leidraad voor de groepen is een lijst van moderne literatuur die is opgesteld door deskundigen. Daaruit worden 6 à 7 boeken per jaar gelezen en besproken aan de hand van leeswijzers met vragen die het gesprek structuur geven.
Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl. Belangstellenden zijn welkom op 4 april in Bibliotheek Arnhem in Rozet, aan de Kortestraat 16. Aanvang 19.00 uur. Aanmelden kan via e-mail info@senia.nl, of bij de bibliotheek.

3 april: begin van het skate-seizoen!

ARNHEM - Sta je wat onzeker op je skates? Of weet je niet hoe je moet remmen? Kom dan naar de trainingen van STG Rijn-IJssel. Of je nou jong, volwassen, beginner, gevorderd of wedstrijdrijder bent, we heten je van harte welkom op de skatebaan in het sportpark Schuytgraaf (Marasingel 251, Arnhem).

Op zondagochtend van 10:00 tot 11:00 uur is er familieskaten voor het hele gezin. Voor de jeugd zijn er lessen op woensdag van 16:00-17:00 uur. Ben je wat ouder (tot circa14 jaar) en kan je wat meer uitdaging aan, dan is donderdag van 19:00 tot 20:00 uur misschien leuker. Lessen voor volwassenen zijn op donderdag van 20:00-21:00 uur. Er zijn dan verschillende groepen, ingedeeld naar niveau. Als iedereen de basistechnieken beheerst gaan we af en toe park Lingezegen om gewoon lekker 'te rollen' en te genieten van het zonnetje.

Gezelligheid staat bij STG Rijn IJssel dan ook voorop. Weet je nog niet of je het leuk vindt? Kom dan gerust een keertje vrijblijvend meedoen! Neem wel je skates en bescherming mee (helm verplicht). Meld je nu aan op: info@stgrijnijssel.nl.

"In de winter verzorgen we schaatstrainingen voor jong en oud in het Triavium in Nijmegen. Je kunt ons vinden op FB, 's-zomers: skatebaan Schuytgraaf, 's-winters: ijsbaan Schuytgraaf."

Skeeler Trainings Groep Rijn-IJssel – Arnhem-Zuid.

Dé toekomst voor Abdel Karim Azzaimoun en Helma Eeltink Nieuw: Halal supermarkt Almostakbel vlees, vis en groenten

Abdel Karim Azzaimoun en Helma Eeltink volop bezig met de inrichting...

ARNHEM – In het pand aan het Sint-Gangulphusplein 6 wordt al enkele maanden hard gewerkt door Abdel Karim Azzaimoun en Helma Eeltink. Met eigen handen verbouwt het echtpaar het pand. Hier komt hun winkel: Halal-supermarkt 'Almostakbel', hetgeen Arabisch is voor 'de toekomst'!

Er is aan het pand veel verbeterd met duurzame en milieuvriendelijke materialen. Koelcellen en –vitrines zijn geïnstalleerd, led-verlichting aangebracht. De laatste hand wordt nu gelegd aan de inrichting. Begin april is het werk helemaal af en dan kunnen Abdel Karim en Helma de deuren van 'Almostakbel' openen.

Het assortiment bij supermarkt Almostakbel wordt zeer uitgebreid. Vanuit alle culturen over de gehele wereld zijn er Halal-producten: van pruim tot kouseband! Uit Suriname, Marokko, Antillen, China tot uit Italië en de Dominicaanse Republiek. Vlees, vis en groente zijn van dagverse kwaliteit. En... in de openingsweek zijn er aantrekkelijke aanbiedingen. Let op uw brievenbus!

Halal Supermarkt Almostakbel (6 dagen open van 8.00 tot 20.00 uur),
Sint-Gangulphusplein 6, Arnhem, 06 42122492.

Studio Pitonyasa: Pilates is voor iedereen

ARNHEM - Last van blessures of lichamelijke klachten door een verkeerde houding? Al meer dan 10 jaar helpt Sandra Pagano mensen om daar vanaf te komen door Pilates. Dat doet ze met toewijding in Studio Pitonyasa aan de Apeldoornse weg in Arnhem.

Niet alleen mensen met rugpijn of overbelaste spieren komen naar haar studio. "In de eerste plaats is Pilates bedoeld om je lichaam te onderhouden", vertelt Sandra. "Voorkomen is nu eenmaal beter dan genezen!" Je ziet daarom ook hardlopers en duursporters in haar lessen. Verder vinden veel mensen het fijn om oefeningen te doen in een rustige omgeving. Daarom zijn de groepen klein. "Net als ik hebben zij ook gewoon veel plezier aan Pilates."

Evenals voorgaande jaren geeft Sandra weer workshops. De eerste is op zaterdag 13 april. "Deze keer ga ik terug naar de basis", vertelt ze. "Ik wil zo laten zien dat Pilates echt voor iedereen is."

Pilates Pitonyasa, Apeldoornseweg 53, Arnhem, 06 18960250, pagano.sandra@pitonyasa.com, www.pitonyasa.com.

Thuis-PC.nl helpt, adviseert, verkoopt 'Voor particulier én MKB'

ARNHEM - Heb je een te trage of kapotte laptop of pc? Of problemen met het bedienen daarvan? Waar kun je dan heen met je probleem?


Of je je laptop of pc nou bij een zogenoemde prijsbreker of bij Thuis-PC.nl hebt gekocht, Thuis-PC.nl helpt je er graag mee! Hoewel Piet Hoogland naast nieuw en tweedehands verkoopt, lost hij ook graag snel en vakkundig je pc- en laptopproblemen op, van welk merk dan ook...

Problemen als virussen, een kapotte harde schijf, traag, problemen met het besturingssysteem. Het zorgen van een adequate oplossing is dagelijks werk voor Thuis-PC.nl, waarvan Piet al acht jaar de eigenaar is. Tegen scherp geprijsde tarieven. Thuis-PC.nl werkt zowel vanuit eigen locatie (bel voor afspraak!), als bij je thuis of op kantoor. En via hulp op afstand. Zowel de particulier als mkb-er zijn van harte welkom. Zie voor een selectie van leverbare producten de webshop.

Thuis-PC.nl, voor particulier en MKB, Bingelradestraat 3 (nabij woonboulevard Arnhem-Zuid); 06 81469489, www.thuis-pc.nl.

Happy dagje tussen de (edel)stenen

ARNHEM - Happy Spirit is de spirituele edelstenen winkel van Arnhem. Een gigantische collectie kristallen, kundig personeel en lage prijzen maken van de winkel een ware trekpleister. Speciaal is de tijd die er voor je genomen wordt.

Vanuit heel de Benelux komen mensen langs voor een fijn gesprek en een mooie edelsteen. Daarnaast geniet de winkel landelijke bekendheid door de spirituele cursussen en consulten. Credo; spiritualiteit met een lach. Geen geneuzel of dromerig zweven maar spiritualiteit anno 2018.

Eenmaal binnen is meteen de 'relaxte' energie voelbaar, een huiskamer sfeer. Hier ben je welkom. Jochem en Suzanne staan iedereen bij met advies of gewoon een kopje thee. Verkijk je niet op het oppervlak van de winkel. Hier staan stenen die je niet zomaar ergens vindt. Er is voor ieder wat wils. Van een enorme collectie zakstenen naar exclusieve stukken tot aan kristallen schedels, Happy Spirit blijft verwonderen.

Happy Spirit, Geitenkamp 7, Arnhem, 06 33827736; www.happy-spirit.nl & www.jaspirit.nl.

Fit en uitgerust wakker worden: Morgana Damminga introduceert 365 dagen slaapgarantie

ARNHEM - Bijna dagelijks worden we overladen met artikelen over hoe belangrijk slaap is voor onze kwaliteit van leven. Het laat je 's nachts herstellen van de activiteiten van de dag, zodat je de volgende ochtend weer fris en uitgerust wakker wordt.

Morgana Damminga streeft ernaar om dit mogelijk te maken voor elk budget. Daarom is er deze maand een speciale actie op alle boxsprings én ontvang je altijd 365 dagen slaapgarantie op je complete set. Zo hoef je nooit wakker te liggen je keuze!

365 dagen slaapgarantie
Een bed kopen doe je niet even snel, daarom biedt de unieke slaaptest van Morgana Damminga uitkomst. Binnen acht minuten ervaar je wat tien jaar goed en gezond slapen voor uzelf kan betekenen. Met het opvolgende advies kun je een slaapsysteem samenstellen dat perfect aansluit op jouw lichaamsprofiel. Op basis van deze slaaptest en de resultaten van bijna 500.000 uitgevoerde slaaptesten, is het voor Morgana Damminga mogelijk om 365 dagen slaapgarantie af te geven. De Bedden speciaalzaak Morgana Damminga biedt meer dan boxsprings en ledikanten, je vindt er tevens innovatie, inspiratie en betrouwbare informatie. Het bedrijf biedt slaapoplossingen die speciaal afgestemd worden op het lichaam. Morgana wil niets liever dan jou fit en uitgerust wakker laten worden. Kom dus snel langs bij Morgana Damminga op de meubelboulevard of maak een afspraak op www.damminga.nl/slaaptest.

Morgana Damminga, Venlosingel 21-1, Arnhem; 026 4425108.

Cure4pain: Voor behandeling van uw pijnklachten

ARNHEM - Cure4pain is een praktijk voor natuurgeneeskunde welke al ruim twaalf jaar in Schuytgraaf gevestigd is. Als afgestudeerd Neuromusculair therapeut behandelt Marlou vele klachten aan het bewegingsapparaat, aanhoudende pijnklachten (fibromyalgie, artrose, reuma, MS), maar ook vermoeidheid, slapeloosheid en stressgerelateerde klachten. Sportblessures kan zij zeer goed behandelen. Of de blessure net is ontstaan of nog steeds restklachten geeft maakt niet uit.


Tijdens het één uur durende consult kan zij Triggerpointmassage, Fascierelease massage, APS-therapie en APM-therapie toepassen.
Triggerpointmassage richt zich op de microverkrampingen in de spieren die veel pijn, vaak uitstralend naar andere plaatsen, bewegingsbeperking en stijfheid veroorzaken. Doordat de spieren zich verkorten komen de gewrichten onder druk te staan en ontstaan klachten als 'slijtage' of 'slijmbeursontsteking'. Door de triggerpoints te verwijderen en de spier op lengte te brengen lossen de meeste van deze klachten op.
APS-therapie zorgt voor meer energie, lichaamseigen pijnstiller, bloeddoorstroming, communicatie en versneld herstel in het lichaam. Fascie-release massage zorgt ervoor dat de spier gereset wordt waardoor deze zich weer geheel ontspant. APM-therapie werkt op de energiestromen ons het lichaam. Daarmee worden blokkades opgeheven.

Cure4pain is aangesloten bij de beroepsvereniging VBAG en voldoet daarmee aan de voorwaarden voor gehele of gedeeltelijke vergoeding van de behandelingen door de meeste zorgverzekeraars, onder het kopje van alternatieve zorg van het aanvullende pakket.

Marlou Lindenberg-Pallada, Cure4pain, Landbouwerserf 6, Arnhem. Telefoon 06-43167007. Website www.cure4pain.nl.

Senioren energiek het voorjaar in

Wilma en Wanneke

ARNHEM - Het voorjaar komt eraan en de natuur is volop in beweging. De bollen komen de grond uit en de kieviten zijn terug. En u? Hoe komt u na de winter weer in beweging? Wilma Koghee, diëtist bij ALMADiS en Wanneke de Boer, geriatrie fysiotherapeut bij FysioDynamiek werken samen in gezondheidscentrum Rijkerswoerd. Zij zien en behandelen veel senioren met gezondheidsvragen.

Onze gezondheid verloopt vaak in een golfbeweging. Onze veerkracht helpt ons vaak lekker in je lijf te zijn. Helaas heeft niet iedereen dezelfde veerkracht en zien we met het ouder worden vaak de veerkracht afnemen. Als bijvoorbeeld (trap-) lopen moeilijker wordt of het dagelijks kopen en koken van uw maaltijd een opgave wordt dan is het fijn als iemand met u meedenkt aan oplossingen.


Gratis voorlichtingsmiddag:
Samen weet je meer en samen wordt je sterker. Dàt denken Wanneke en Wilma ook. Zij willen samenwerken zodat senioren zich fitter voelen en gezonder eten en zó energieker zijn.
Als u dat aanspreekt en u dat ook graag wilt dan nodigen zij u uit op een gratis voorlichtingsmiddag: 'energiek het voorjaar in'.

Datum: woensdagmiddag 17 april van 14.00 uur tot 15.00 uur.
Waar: gezondheidscentrum Rijkerswoerd, Cabaret 3.
Aanmelden: Telefonisch via secretariaat FysioDynamiek 026 3612093.

Kleding- en speelgoedbeurs Vredenburg

ARNHEM - Op zaterdag 30 maart van 11:00 tot 13:00 uur zal er weer een (kinder)kleding- en speelgoedbeurs plaatsvinden in de wijk Vredenburg in Arnhem-Zuid. We hebben een ruime locatie op het Maarten van Rossem-College.

Er zal deze beurs ook weer een aanbod zijn van dameskleding en leuke accessoires. Het thema van de beurs is zomer, dus als je nog even op een goedkope manier de zomercollectie van je kinderen wilt aanvullen, dan moet je hier zijn. De maten die we aanbieden gaan van babymaat 50 tot en met de maten voor de mama’s en er is natuurlijk allerlei speelgoed.

Locatie: Maarten van Rossem College, Groningensingel 1235 in Arnhem-Zuid. Entree is gratis. Parkeren is gratis. Kinderen zijn welkom. Er zijn geen extra kosten bij het afrekenen. Je kunt een bigshopper lenen. Let op: alleen contant betalen.

"Heb je zelf ook nog goede spullen om te verkopen, of wil je meer informatie, mail dan naar: kinderkledingbeursvredenburg@gmail.com dan sturen we je de voorwaarden. Bekijk ook onze website: www.kinderkledingbeursvredenburg.nl."

Arnhemse Binck te Winkel: brons!

Van links naar rechts: Joyce Ott-Jansen, Binck te Winkel. (foto: Bushi Arnhem) Bushi Arnhem

ARNHEM - Op zaterdag 9 maart werd het NK-judo onder 18 jaar gehouden in Den Haag. Met 15 judoka's stond Bushi Arnhem op dit NK. Het resultaat: een zilveren plak voor Elin Henninger (-52kg) en brons voor Binck te Winkel (-46kg) en de Huissense Daan Radier (-55kg).

Elin begon sterk aan het NK en behaalde solide de finale. Helaas moest ze haar meerdere erkennen in haar tegenstandster in de finale. De overwinning ging nipt naar Blanka Uytendaal. De 16-jarige Daan begon zijn toernooi heel sterk. In de kwartfinale verloor hij van de latere kampioen Laurens Wilms. Daan knokte zich daarna terug naar de kleine finale om het brons. Deze wedstrijd kon hij vrij snel en overtuigend beslissen met een houtgreep. Binck begon goed met een aantal winstpartijen maar verloor de halve finale van de latere kampioen, Quinten van der Veen. In de volgende partij maakte Binck een snelle score waarna hij de wedstrijd goed uit kon judoën en de bronzen medaille pakte. Noer Zouaidia verloor helaas haar partij voor het brons. Zij werd uiteindelijk vijfde. Merijn te Winkel, Danée Roos, Stan Heg en Anouk de Kruijff eindigden op een zevende plaats, zij werden net voor hun partij om het brons uitgeschakeld.

Bushi is trots op al onze judoka's. Podiumplaats of niet. Soms zit het mee, soms zit het tegen maar zolang er groei zit in de ontwikkeling van onze judoka's zijn wij als club zeer tevreden. En groei hebben we zeker op dit NK gezien. Meer informatie over judo en Bushi Arnhem staat op onze website en facebookpagina.

Batouwe Basketball in finale van nationale beker!

Speelster Anne van Vlijmen tegen Loon LIons. (foto: Fons Sluiter) Foto: Fons Sluiter

BEMMEL - Kom 30 maart kijken naar de nationale bekerwedstrijd in Bemmel.

De dames van Lekdetec.nl hebben de finale van de nationale beker gehaald, een knappe prestatie. Grasshoppers uit Katwijk werd in de halve verslagen en daarmee bereikt het team van coach Daan de Heus opnieuw de finale. De nationale beker werd in de geschiedenis van de club drie keer eerder gewonnen, in 2013, 2016 en 2017.

Zaterdag 30 maart nemen de dames van Lekdetec.nl het op tegen Loon Lions uit Landsmeer. De wedstrijd start om 20.30 uur en wordt gespeeld in De Schaapskooi in Bemmel.

Kaarten zijn nog beschikbaar via batouwebasketball.nl

Grote elektrische-fietsentestdag van Gelderland op 6 en 7 april

WESTERVOORT/ARNHEM - Ontdek de nieuwste generatie elektrische fietsen van alle bekende fietsmerken. Kom gratis proefrijden bij Reerink Rijwielen op het terrein van Four Seasons in Duiven.

Bij Reerink kunt u terecht voor de nieuwste generatie elektrische fietsen van alle merken. Er is veel vernieuwd en dat laten we u graag zelf ontdekken. Ervaar het ook en kom gratis proefrijden op zaterdag 6 en zondag 7 april 2019 tijdens de E-Bike Opstapdagen van Reerink. Je heb zelfs al een A-merk (Sparta) e-bike vanaf 999,00 euro

Wie kennis wil maken met de nieuwste generatie elektrische fietsen, kan terecht bij de E-Bike-specialist van Arnhem en Westervoort. Op 6 en 7 april. Zaterdag om 10:00 uur en zondag vanaf 12.00 uur staat daar een promotieteam van alle merken klaar om u op weg te helpen. Tijdens een proefrit kunt u het gemak en comfort van elektrische fietsen zelf ontdekken.

Kies de elektrische fiets die bij u past! Met gemak iedere dag 50 kilometer of meer naar het werk en terug? Of fluitend de heuvel op tijdens uw zomervakantie? Met een elektrische fiets van ons trapt u elke afstand moeiteloos weg! De innovatieve elektrische fietsen van ons geven u precies het extra zetje dat u nodig heeft.

Nieuwe generatie
De elektrische fietsen van onze A-merken zijn op heel veel punten vernieuwd. Ieder model en elektrische systeem heeft zijn zo eigen voordelen. Ook zijn er Mountain e-bikes aanwezig om te testen. Nieuwsgierig naar nog meer vernieuwingen? Kijk op www.reerinkrijwielen.nl.

Kom dan naar de locatie, terrein van Four Seasons in Duiven (bij Ikea en Media Markt). "Natuurlijk hebben we daar vele aanbiedingen op alle merken."

Huichun Chinese Medische Kliniek

ELST / WESTERVOORT - Traditionele Chinese Medicijnen (TCM) is een in duizenden jaren ontwikkeld systeem voor het diagnosticeren, behandelen en voorkomen van ziekten. Met diverse Chinese geneeskundige behandelmethodes, zoals Acupunctuur en Kruidengeneeskunde, is TCM al uitgebreid bestudeerd en is volgens experts effectief en veilig gebleken. Bovendien heeft het als voordeel dat het de bijwerkingen van chemische medicijnen uit de reguliere geneeskunde vermindert. Sinds lang erkent De Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) de genezende werking van acupunctuur en TCG.

De Chinese behandelwijze is zeer geschikt voor diverse ziekten, vooral voor mensen die een chronische ziekte hebben, of die klachten verdragen waarvoor westerse artsen geen oorzaak kunnen vinden of reguliere therapieën weinig tot geen effect sorteren, moeten revalideren van bijvoorbeeld een hersenbloeding, maar juist ook voor mensen die last hebben van allerlei pijnen, depressie, slapeloosheid, enzovoort. In de Westerse wereld geeft men vaak pijnstillers, antidepressivum of slaappillen, waar chemische stoffen in verwerkt zijn. Bij de Chinese geneesmiddelen is alles op natuurlijke basis, waardoor men nauwelijks bijwerkingen krijgt. In de Chinese Medische Kliniek, kijkt de dokter anders naar een 'probleem', ziet hij meer over de patiënt dan alleen de ziekte. Zo kan iemand, bijvoorbeeld, die last van oorsuizing heeft, dit probleem veroorzaakt worden door zijn nier terwijl er aan het oor niets te zien is. Tevens worden mensen door de Chinese behandeling weer ontspannen en krijgt men meer energie, dus wordt TCM wel gebruikt voor het gezondheid behouden en het voorkomen van ziekten.

Dr. Wang heeft een ruime ervaring, meer dan 35 jaar geleden is hij in China afgestudeerd en heeft gewerkt op de universiteit van het ziekenhuis van Liverpool. Hij is gepromoveerd als doctor aan de Rijksuniversiteit Groningen. De Nederlandse zorgverzekeraars erkennen de acupunctuurbehandelingen van Dr. Wang en de behandelingen worden wel vergoed. Mensen kunnen direct terecht bij de kliniek, dus niet alleen met een verwijsbrief van de huisarts. Door de drukte vindt behandeling alleen volgens afspraak plaats. Deze kunt u maken telefonisch of per email.

Huichun Chinese Medische Kliniek is gevestigd aan De Enk 1 in Elst, Vredenburgstraat 40 in Westervoort, en te bereiken via 06 38781150 of huichun.tcm@gmail.com. Neem ook eens een kijkje op www.chunacupunctuur.nl.

Spel en actie in het BronbeekFestival

ARNHEM - Op zondag 14 april is het BronbeekFestival op het landgoed Bronbeek aan de Velperweg 147 in Arnhem. De hele dag worden vooral kinderen uitgedaagd in creatieve en stoere activiteiten in de open lucht en in tenten.

Hou je van muziek? Doe dan mee aan de workshop Angkloeng. Een angkloeng is een Indonesisch muziekinstrument van bamboe. Of wil je liever iets maken met je handen? Ga dan eens bezig in de workshop Klei en maak een Indisch tegeltje of je eigen portret, een soort selfie van klei. In de workshop Bootjes schilder en beplak je samen met Bronbeekbewoners een houten bootje en test je het meteen in de vijver op het landgoed.Of ben je meer het stoere type? Kom dan eens lekker mikken op doelwitten in een veilig afgeschermde container. In een andere container kun je je meten met andere kinderen: wie is het snelste, sterkste, slimste? Hoe lang kun je hangen in een spijkerbroek? Hoe goed ben jij in de dubbele zenuwspiraal? Of klim onder deskundige begeleiding eens naar de top van de klimtoren.

Er is nog veel meer te doen. Kijk daarvoor op www.bronbeek.nl. uiteraard ontbreken Indische hapjes en drankjes niet. Kaartjes zijn op 14 april verkrijgbaar bij de ingang van het landgoed Bronbeek. Gratis parkeren kan op het terrein van de HAN aan de Ruitenberglaan.

Nieuw in Arnhem letselschade praktijk Randstad Personenschade B.V.

ARNHEM - Bent u onlangs slachtoffer geworden van een verkeersongeval, een ongeval tijdens het werk of een ander ongeval en hebt u hierdoor letsel opgelopen? Wellicht hebt u dan veel vragen omtrent het vergoed krijgen van uw schade. Randstad Personenschade is het eerste interculturele letselschadebureau van Nederland en is met 20 jaar ervaring een specialist in het beantwoorden van deze vragen. Met de opening van het nieuwe praktijk staat het totaal aan vestigingen nu op acht.

Randstad Personenschade B.V. biedt professionele rechtshulpverlening aan slachtoffers van verkeersongevallen, bedrijfsongevallen en overige ongevallen. De diensten zijn kosteloos en u kunt een respectvolle manier van handelen verwachten, waarbij zorgvuldig en integer met uw gegevens wordt omgegaan. De juristen en advocaten van de praktijk zetten zich voor honderd procent in om uw schade volledig vergoed te krijgen. Zij spreken onder andere: Nederlands, Engels, Turks, Arabisch, Pools, Bulgaars en Russisch.

Open spreekuur:
Elke maandag en vrijdag is er een open spreekuur in de praktijk. U kunt dan zonder afspraak binnen lopen voor advies of informatie. Buiten deze tijden kunt u van maandag tot en met vrijdag gebruik maken van de hulp- advieslijn, die van 09:00 tot 17:00 uur beschikbaar is onder nummer: 026 7810001.

Randstad Personenschade B.V, Volkerakstraat 10, Arnhem, 026 7810001, www.letseladvies.nl.

Productpresentaties en workshops bij Baptist in Arnhem

ARNHEM - Baptist Arnhem organiseert dit voorjaar productpresentaties met diverse vooraanstaande merken én twee houtbewerkingsworkshops. We presenteren machines en houtbewerkingsgereedschappen van uw favoriete merken!

Productpresentaties
Van begin maart tot half mei geven vooraanstaande merken productpresentaties bij Baptist Arnhem. Tijdens deze presentaties worden er veel gereedschappen en machines gedemonstreerd en is er ruimte om vragen te stellen aan de demonstrateurs. De aanwezige merken zijn: Tormek (Zweden), Lie-Nielsen (Amerika), Mafell (Duitsland), Record Power (Verenigd Koninkrijk), Festool (Duitsland), Robert Sorby (Verenigd Koninkrijk), Osmo (Duitsland) en Bessey (Duitsland).

Workshops
Op vrijdag 22 maart geven Sjors van der Meer en Job Suijker workshops bijl- en mestechnieken. Warm en droog in onze cursusruimte ervaart u zelf hoe stimulerend en opbeurend het is om iets met uw eigen handen te maken. U leert veilig werken met vers hout door middel van verschillende mes- en bijltechnieken.

Peter Peer geeft op donderdag 11 en vrijdag 12 april houtdraaiworkshops voor beginners. Op een kalme, maar zeer enthousiaste wijze leert hij u de beginselen van het houtdraaien. U leert veilig werken met de houtdraaibank en de gereedschappen.

Voor meer informatie, beschikbaarheid en de inschrijvingsmogelijkheid kijkt u op www.baptist.nl/agenda. De productpresentaties en workshops zijn alleen met inschrijving te bezoeken. Vol = vol! Graag tot ziens in onze winkel!

Baptist Arnhem BV, Vlamoven 32, Arnhem; 026 4451644; www.baptist.nl.

Schrijf je nu in voor Tour voor MS

(foto: R. Baltus)

ARNHEM – Fietsliefhebbers en toerrijders kunnen zaterdag 18 mei deelnemen aan zesde editie van de Tour voor MS.

Tour voor MS is een prachtige fietsroute langs de mooiste plekjes van Arnhem en omgeving. Iedereen kan zich voor 15 euro inschrijven voor deze erg mooie fiets tour. Door deel te nemen aan deze mooie tour/fietstocht steunt men tevens het onderzoek naar medicatie tegen progressieve MS. Dit is een vreselijke aandoening waarbij het zenuwstelsel wordt aangetast en waar nog veel onderzoek naar moet worden gedaan.

Er zijn drie afstanden om te fietsen, de 35 km, 80 km en de 120 km. Men kan deelnemen als u in het bezit ben van gewone fiets, tourfiets, racefiets, bakfiets, mountainbike of elektrische fiets enzovoort. Iedereen kan en mag mee doen aan deze mooie tour. De Tour voor MS zal starten en finishen bij revalidatiecentrum klimmendaal Arnhem. Zich inschrijven kan via de site www.TourVoorMS.nl.

Koningsdag feest bij de SIK

Feestterrein Koningsdag. (foto: John Sijnen) John Sijnen

ARNHEM - Zaterdag 27 april van 10.00 – 16.00 uur wordt Koningsdag gevierd bij Stichting Initiatiefgroep Kinderkamp (SIK) voor de 25e keer: een jubileumjaar op het buitenterrein van de Parkschool, Kinderkamp 7 in Arnhem.

Van 10.30 tot 13.30 uur zijn er voor de kinderen diverse gratis activiteiten met stokvangen, kopgooien, doelschieten, stormbaan, gyro-space, springkussen et cetera. Ook zijn er kermisactiviteiten met een bungy-trampoline, draaimolen, rad van avontuur voor de kinderen, touwtje-trek-kraam, blikgooien, schminken en dat alles tegen kindvriendelijke prijzen. Van 14.00 tot 16.00 uur kunnen de kinderen een ritje maken op een pony.

Er is de hele dag een rommelmarkt en de bezoeker kan een gokje wagen bij het rad van avontuur, waarvoor er weer fantastische prijzen zijn.
Om een kraam voor de rommelmarkt te huren (zolang de voorraad strekt), kan men bellen naar: Ingrid Sijnen 06 15868368 of mailen naar ingridsijnen@gmail.com. Kinderen (geen volwassenen) kunnen gratis met hun kleed van 1.5.x1.5 meter een plekje uitzoeken op een aangegeven plek, je hoeft je hiervoor niet aan te melden. Over de dag heen zullen er twee zangers uit de regio optreden: Arjan Koenen en Mike Sanders met Nederlandstalige muziek.

Aan de inwendige mens wordt natuurlijk ook gedacht. Lekkere hapjes (friet, snacks, poffertjes, ijs) en drankjes zijn bij de haphoek te bestellen.
Meer informatie staat op www.sikpresikhaaf.com en www.facebook.com/sikpresikhaafoost.

Leren schaken voor volwassenen

ARNHEM - Op 4 april start de Arnhemsche SchaakVereeniging (ASV) met een nieuwe serie van zes schaaklessen voor mensen die de eerste beginselen van het schaakspel onder de knie willen krijgen.

Aan het eind van de cursuszijn de regels bekend en zijn de cursisten in staat zelfstandig partijen te spelen. Dit is dus je kans! Uiteraard is het mogelijk daarna aan de vervolglessen deel te nemen. Ook mensen die al wel eens schaken maar het beter willen leren, zijn welkom. De cursus bestaat uit zes lessen van één uur en een kwartier. De cursus is gratis. Indien gewenst, wordt voor 7,50 euro een cursusboek beschikbaar gesteld. De locatie is activiteitencentrum Het Pleijwerk (voorheen Schreuder), Vlamoven 22-24, Arnhem (bedrijventerrein IJsseloord I - Presikhaaf).

De lessen starten op 4 april en vinden plaats op donderdagavond van 18.30 tot 19.45 uur. Voor meer informatie en aanmeldingen kan men terecht bij de docent Kees van Keulen via ASVschaken@gmail.com.

Airco-controles bij aircospecialist Autotemp Lingewaard

DOORNENBURG – Autotemp Lingewaard, dé specialist op airco gebied, is al zestien jaar een begrip in de regio. Het bedrijf van Johan Scholten heeft in deze periode vele aircosystemen voor auto's geleverd, gemonteerd, onderhouden en gerepareerd. Zoals elk jaar houdt Autotemp Lingewaard ook nu weer de auto-airco controledagen!

Autotemp Lingewaard is gevestigd in de hal achter Autobedrijf Johan Scholten, dat al ruim vijfendertig jaar in Doornenburg gevestigd is. Deze locatie biedt tevens de mogelijkheid om flexibel gebruik te maken van de service en diensten van de garage, een merkonafhankelijk Bovag garagebedrijf, waar uw auto in goede handen is voor reparatie, onderhoud en apk.

Tachtig procent van de auto's is uitgerust met een aircosysteem. Aircosystemen zijn onderhevig aan slijtage en verliezen jaarlijks zo'n tien procent aan vloeistof (koudemiddel). Onderhoud van het aircosysteem vereist specialistische kennis en apparatuur. Autotemp Lingewaard heeft dit voor alle systemen in huis, ook voor R1234YF. Controle is niet alleen goed voor je portemonnee, ook voor het milieu. Een jaarlijkse controle voorkomt dure reparaties. Een slecht werkend of defect aircosysteem veroorzaakt vaak al een schadepost van enkele honderden euro's.

Vanaf maandag 1 april kan men voor 10 euro het aircosysteem van A tot Z laten controleren. Dat kan zonder afspraak op de middagen van 13.00 tot 17.00 uur en de zaterdagen van 09.00 tot 13.00 uur (gesloten op 22 en 27 april).

Autotemp Lingewaard, Blauwe Hoek 15, Doornenburg; telefoon 0481 351225; www.autotemplingewaard.nl.

Jeugdvissen in Huissen

HUISSEN - Tijdens de gratis informatieavond op dinsdag 8 april voor kinderen tot en met 14 jaar, zal er een algemene voorlichting zijn en kan je aan verschillende workshops deelnemen.

Alles zal in het teken staan om goed voorbereid naar de waterkant te gaan tijdens de georganiseerde wedstrijden vanuit de hengelsport vereniging of wanneer je natuurlijk zelf wilt gaan vissen. Ook zal deze avond het jaarprogramma bekend worden gemaakt én is er de mogelijkheid om lid te worden van de verenging. Aan het einde is er tijd en ruimte om jezelf te oriënteren op de hengelsportafdeling van de Welkoop Huissen.

De deuren gaan om 18:15 uur open waarna de avond om 18:30 uur zal beginnen tot 20:30 uur.

Het Park Vertelt viert vijftiende verjaardag met groots festival

OOSTERBEEK - Op zaterdag 31 augustus vanaf 14.00 uur komen Levi Weemoedt, Ellen Deckwitz, de Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja en Jules Deelder naar Oosterbeek, Park Hartenstein.

Het wordt een feest van taal in vele vormen: poëzie, muziek, spoken word, korte verhalen, theater, zeepkistroute, silent poetry en workshops.

Voor zowel jeugd als volwassenen is er veel te luisteren, te zien, stil te genieten of te swingen op muziek van onder andere The Bojangles uit Nijmegen. Een groter deel van het park dan in voorgaande jaren wordt benut. Er zullen meerdere podia zijn maar ook jeugd-theater, poppenkast, zeepkist-poëzie, creatieve workshops en een culinair plein waar je even kunt bijkomen met een biologisch hapje-sapje, wijn en snacks. "Wij zoeken nog vele vrijwilligers. Meld je aan bij: hetparkverteltfestival@gmail.com (zie ook www.hetparkvertelt.nl).

Jeugdvissen in Huissen

HUISSEN - Tijdens de gratis informatieavond op dinsdag 8 april voor kinderen tot en met 14 jaar, zal er een algemene voorlichting zijn en kan je aan verschillende workshops deelnemen.

Alles zal in het teken staan om goed voorbereid naar de waterkant te gaan tijdens de georganiseerde wedstrijden vanuit de hengelsport vereniging of wanneer je natuurlijk zelf wilt gaan vissen. Ook zal deze avond het jaarprogramma bekend worden gemaakt én is er de mogelijkheid om lid te worden van de verenging. Aan het einde is er tijd en ruimte om jezelf te oriënteren op de hengelsportafdeling van de Welkoop Huissen.

De deuren gaan om 18:15 uur open waarna de avond om 18:30 uur zal beginnen tot 20:30 uur.

Kjeld Jansen vijfde op NK Judo

Kjeld in actie in het blauwe pak. (foto: Theo Jansen)

ELST - Afgelopen weekend is Kjeld Jansen van budovereniging Elst vijfde geworden op het Nederlands Kampioenschap Judo in Den Haag.

In Sportcampus Zuiderpark kwam hij in de leeftijdscategorie onder de 18 jaar uit in de gewichtsklasse boven de 90 kg. De eerste wedstrijd verloor Kjeld van de uiteindelijke Nederlands Kampioen. In de herkansing won hij de tweede en derde wedstrijd met een ippon. Een spannende vierde wedstrijd om het brons verloor hij helaas. Om deel te nemen aan het NK moet de judoka zich plaatsen via de districtskampioenschappen. Mede door zijn goede prestatie op het NK, heeft Kjeld Jansen genoeg punten gehaald voor de zwarte band.

Voorjaarsconcert Koninklijke Rosendaalsche Kapel

Kapel in het Rhedens tijdens de Play-In. (foto: Jan Jansen)

ROZENDAAL - Zondag 31 maart geeft de Koninklijke Rosendaalsche Kapel haar traditionele voorjaarsconcert.

Nu horen we u denken: traditioneel, dat betekent toch stoffig en saai? Maar dat is echt allerminst het geval! De stoffigheid hebben we er vorig jaar met onze jubileumshow wel uitgeblazen en saai is het bij KRK eigenlijk nooit. De jubileumshow was een groot succes waarover nog lang is nagepraat. Het voorjaarsconcert mag dan minder uitbundig zijn, het belooft wel een prima muzikale middag te worden.

Het jazzorkest, onder leiding van Rudy Böhmer, trapt af om 14.30 uur. Het speelt onder andere dixielandjazz en zal vooral swingende muziek laten horen. Na de korte pauze is het de beurt aan de harmonie van de KRK, gedirigeerd door Michel Jalink. Ook dit optreden heeft van alles in huis, van mars tot klassiek en van pop tot 'Fly me to the moon'.

Na afloop overheerst vast het Feelin' good-gevoel. Komt mooi uit, want dat nummer speelt de KRK ook. Iedereen is welkom in Het Rhedens op de 31e maart. Voor het prijskaartje hoeft men het niet te laten; dat hangt er niet aan. Gratis entree dus voor elke muziekliefhebber en andere belangstellenden die het voorjaar muzikaal willen inzetten. Aanvang 14.30 uur, locatie Het Rhedens, Kleiberglaan 1 in Rozendaal.

Cursussen Elderveld

Paasworkshop bloemschikken in Elderveld

- Woensdag 10 april

- Donderdag 11 april

19.30 - 21.30 uur in wijkcentrum Elderveld, Breezandpad 15

Kosten: 20,-- / 22,-- euro (inclusief materiaal) voor resp. leden / niet-leden

Overige cursussen:

- Computergebruik voor beginners - dinsdagochtend/-middag of woensdagochtend/-middag

- Digitale videobewerking met Pinnacle Studio - woensdagavond

- Eerste hulp aan kinderen - maandag- of donderdagavond

- Eerste hulp aan kinderen (bijscholing) - maandag- of donderdagavond

- Hartreanimatie - maandag-/donderdagavond

- Hartreanimatie (bijscholing) - maandag-/donderdagavond

U kunt nog instromen bij:

- Active Body - woensdag 18.15 - 19.15 uur

- Engels basis/vervolg - maandagavond

- Engels conversatie - maandagavond

- Frans beginners - donderdagavond

- Frans conversatie voor gevorderden - donderdagavond

- Kleding maken - maandagavond

- Schilderen en tekenen / open atelier - dinsdagavond

- Yoga - donderdagavond

Houders GelrePas 2019 krijgen 50 procent korting op maximaal twee cursussen/workshops per jaar!

Voor nadere informatie over deze cursussen en/of workshop kunt u wijkvereniging Elderveld bellen, 3810798 of e-mailen: wijkver.elderveld@hetnet.nl.

'Scheiden doe je samen' met hypotheekadvies op maat

ARNHEM - Sinds 2005 heeft Bosveld scheidingsbemiddeling onder de handelsnaam 'Scheiden doe je samen' een scheidingsbemiddelingskantoor, waarin Johan en Inge Bosveld als ervaringsdeskundige MfN family mediators en dochter Denise als kindercoach ouders en kinderen begeleidt en ontzorgt gedurende het gehele traject van de scheiding.

Johan Bosveld is tevens financieel scheidingsplanner, alimentatiedeskundige en hypotheekadviseur en kan u optimaal voorzien van de benodigde informatie om fiscaal-financieel en juridisch tot goede afspraken te komen rondom alle financiële zaken die bij een scheiding voorbij komen. Als er een informatiegesprek is geweest en mensen geven aan dat zij hun scheiding via 'scheiden doe je samen' willen laten afwikkelen, zal bij het eerst volgende gesprek er meteen een zogenoemde 'quick-hypotheek-scan' door Johan gemaakt worden. Dit geeft heel snel een eerste inzicht omtrent de mogelijkheid om eventueel in de woning te kunnen blijven wonen, dan wel een eerste indruk over de mogelijke hoogte van een toekomstige hypotheek. Vervolgens kan Johan een passende hypotheek voor u zoeken, waarbij het mogelijk is om voor u bij bijna alle hypotheekverstrekkers te gaan 'shoppen'.

Ook de verdere afwikkeling van de hypotheek kan volledig door Johan Bosveld worden verzorgd. U wordt in deze dus volledig ontzorgd! Verder is Inge Bosveld, universitair geschoold in personen- en familierecht en psychosociaal counselor i.o. Zij begeleidt mensen bij het opstellen van een zorgplan en voert extra gesprekken met cliënten, daar waar het emotioneel nodig is om wat extra ondersteuning te krijgen.

Voor een vrijblijvend en kosteloos informatiegesprek bij u thuis of op één van onze kantoren kunt u ons bellen 085-4010839 of via www.scheidendoejesamen.nl het contactformulier invullen.