De Liemers Helemaal Goed Courant

5 juli 2019

De Liemers Helemaal Goed Courant 5 juli 2019


Live Muziek in het centrum van Didam

Yanouk zong vorig jaar in het centrum van Didam, ook dit jaar is ze er weer bij. (foto: PR)

DIDAM - De winkeliersvereniging Gastvrij Didam wil op zaterdag 13 juli wat extra sfeer brengen voor het winkelend publiek. Op verschillende plaatsen in het centrum komt een podium te staan, waar live muziek optreedt.

Dat kunnen zangers of zangeressen zijn die zichzelf begeleiden of met een opname meezingen of het kunnen bandjes zijn met meerdere muzikanten. Het zomerfeest duurt van een tot vijf uur 's middags. Beginnende artiesten krijgen de kans om op te treden in een gezellige en ongedwongen sfeer. De organisatie zorgt voor een overdekt podium en geluidsapparatuur. John en Rick te Dorsthorst van Studio A60 staan voor deskundige begeleiding. Dat betekent dat de zangers, zangeressen en muzikanten de kans hebben om van deze professionals te leren. Muzikanten uit heel Nederland komen naar de studio van John en Rick om geluidsopnamen te laten maken, dus deze kans moet je als aankomend artiest niet laten liggen. Kijk voor meer informatie op a60.nl. "Heb je interesse om mee te doen? Stuur dan een mail naar communicatie@gastvrijdidam.nl."

Zomerschool in de Liemers van start

ZEVENAAR - Kunstwerk! de Bibliotheek organiseert tijdens de zomervakantie weer een Zomerschool voor de basisschoolleerlingen. Tijdens de Zomerschool gaan kinderen op een actieve en creatieve manier bezig met taal, zodat het leerniveau tijdens de zes weken zomervakantie niet achteruitgaat.

Met een grotere woordenschat en meer vertrouwen zitten de kinderen in september weer in de 'normale' schoolbanken. De Zomerschool is een initiatief van de gemeente Zevenaar en Westervoort in samenwerking met Kunstwerk! de Bibliotheek (Taalhuis Zevenaar). Voor de Zomerschool voor volwassenen is er een samenwerking met de gemeente Duiven. De deelname is gratis.

Het centrale thema voor Zomerschool 2019 is ridders en kastelen. Met activiteiten als een kastelenbezoek, leesmaterialen, VR-technologie en knutselopdrachten. De Zomerschool in Zevenaar is drie ochtenden per week in Hal12; in de periode van 9 - 25 juli op de dinsdag- woensdag- en donderdagochtend van 09.00-12.00 uur.

De Zomerschool in Lobith is drie ochtenden per week in het Gildehuis; in de periode van 30 juli - 15 augustus op de dinsdag- woensdag- en donderdagochtend van 09.00-12.00 uur.

De Zomerschool In Westervoort is drie ochtenden per week; in de periode van 16 juli - 1 augustus op de dinsdag-, woensdag- en donderdagochtenden van 9:00-12:00 uur. In Duiven organiseert de gemeente zelf de Zomerschool voor kinderen, het traject voor de volwassenen wordt door Kunstwerk! georganiseerd op de volgende data: 18 en 25 juli, 1 en 8 augustus.

Omdat een taalrijke thuisomgeving ook door de ouder(s)/opvoeder(s) wordt gestimuleerd organiseert Kunstwerk! de Bibliotheek tijdens de Zomerschool één keer per week ook taalactiviteiten voor ouder(s)/ opvoeder(s). Aanmelden en informatie Zomerschool 2019: Kunstwerk! de Bibliotheek, Marie-José van de Velde; activiteitenbibliotheek@liemerskunstwerk.nl; 0316 745680.

Zwoele Zomeravond Wandeling

Uitzicht vanaf de dijk. (foto: Bourgondisch Bewegen)

WESTERVOORT - Op vrijdag 12 juli organiseert Bourgondisch Bewegen in het kader van 'Westervoort Wandelt' ook dit jaar weer een wandeling door Westervoort. De Zwoele Zomeravondwandeling.

Het betreft een groepswandeling van ongeveer 10 kilometer. Vertrek en eindpunt is het pleintje voor IJs ter West, nabij het station in Westervoort. Vertrek is om exact 19.00 uur.

Na afloop kan er gezellig ‘nageborreld’ worden op het terras van Huis ter West. Huis ter West zorgt dan voor de borrelhapjes. Deelname aan deze groepswandeling is gratis. Aanmelden hoeft niet persé, maar is wel wenselijk. Dit kan via de Facebookpagina van Westervoort Wandelt of via info@bourgondischbewegen.nl.

Sint-Anna trots op eerste Schutterskoningin

Susan Thuss: de eerste schutterskoningin van Sint-Anna met Jeugdkoning Stan en echtgenoot Alfons. (foto: Bert Rinkel) Bert Rinkel

OUD-ZEVENAAR - Het 59ste schot maakte Susan Thuss-Boxstart de eerste schutterskoningin van Sint-Anna in Oud-Zevenaar.

Het was een spannende strijd met drie vrouwelijke kandidaten (Rianne Weijn, Sylvia Nass en Susan Thuss) en één mannelijke kandidaat (Alfons Thuss). Bij Sint-Anna mogen vrouwen al sinds 1986 deelnemen aan het koningschieten. Eén keer eerder waren er vrouwelijke kandidaten maar dit jaar hadden de dames er flink op ingezet. En met succes: Sint-Anna is erg trots op haar eerste Schutterskoningin! Ze vormt, uiteraard samen met haar man Alfons Thuss, een prachtig koningspaar. Haar vrouwelijke medekandidaten verrasten de schutterij op maandagochtend door als hofdames Susan ter zijde te staan.

Bij het jeugdkoningschieten was Stan van Zelst dit jaar de succesvolste schutter van de vele kandidaten. Hij is daarmee dit jaar jeugdkoning van Sint-Anna! Bij de jeugd waren de prijzen voor Sem, Thijmen, Gijs, Wesley en Guus.

Bij het prijsschieten van de volwassenen hadden de schutters van Sint-Anna de vogel dit jaar erg snel geschoten. De prijzen gaan naar Joost ter Heerdt, Arthur de Neree, David Kunne en Bram Scheers.

Op dinsdag 25 juni maakt schuttersvereniging Sint-Anna met koningspaar, jeugdkoning en hofdames haar opwachting bij de gezamenlijke schuttersmis met EMM Ooy. "Daarna vieren we nog één kermismiddag feest met Millennium en dan zit deze tropische maar schitterende kermis er al weer op. We kijken alvast uit naar ons schuttersfeest op 31 augustus en 1 september!"

H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Op zondag 7 juli om 9.30 uur: Eucharistieviering, voorganger: Pater G. Remmers met samenzang. De collecte is voor onze Geloofsgemeenschap.

Intenties: overleden familie Stoffels-Okkerman, Wilhelmien van Aken en zoon Jan, Gerda Duis-Kaak, Ria Koolen-van Grol.

Uw aandacht voor de voedselinzameling door de Voedselbank

Elke eerste zondag van de maand wordt door de Voedselbank een krat achter in de kerk geplaatst. Dus zondag, 7 juli, kunt u hierin houdbaar voedsel deponeren ten behoeve van de Voedselbank.

Op zondag 14 juli om 9.30 uur: Eucharistieviering, voorganger: Pastoor Thanh Ta -geen koor.

De collecte is voor onze Geloofsgemeenschap.

Intenties: geen.

Bloemetje van verbondenheid.

Op zondag 14 juli zal -het Bloemetje van verbondenheid- beschikbaar zijn. Als je iemand een teken van bemoediging of een bedankje wilt bezorgen kun je na de viering een bloem meenemen uit de vaas bij het altaar of achter in de kerk.

Overleden: Op 15 juni is mevr. Wilhelmien Holland-Berentsen in de leeftijd van 80 jaar overleden.

Zij woonde Masiusplein. Haar herdenkingsdienst was op donderdag 20 juni in de H. Antonius Abt kerk te Loo, waarna crematie in Doetinchem.

Overleden: Op 23 juni is Dhr. Karel Steenmans in de leeftijd van 99 jaar overleden.

Hij woonde Liemerije.

Zijn begrafenis was zaterdag 29 juni op begraafplaats Rosorum.

De Liemerse Bedevaart naar Kevelaer.

We gaan dit jaar op donderdag 5 september naar Kevelaer.

De pastoor Thanh Ta en diaken Adri van Zundert begeleiden als voorgangers de bedevaart en de koren uit Herwen & Aerdt zorgen voor de muzikale opluistering.

De buskosten zijn € 17.00 per persoon en Intentie € 4.00.

In het kerkblad "Op Weg" staat waar u zich kunt aanmelden.

Programma Kunstwerk! Het Musiater

Alvast een voorproefje voor het nieuwe seizoen!

September

Alex Ploeg Ultimatum

Soms moet je jezelf een Ultimatum stellen. Bepalen wie je bent. Sterk zijn. Volwassen worden. Ergens voor staan. Alex weigert dit al jaren. Want kom op, hoe doe je dat als je een vat vol tegenstrijdigheden bent? Alex Ploeg is een zelfverzekerde jongen die het allemaal niet weet. Die rake vragen stelt over onderwerpen die er niet toe doen. Alex is lid van Comedytrain en won de Publieksprijs van Cameretten (2016). Dit voorjaar is hij te zien in een nieuw seizoen van het satirische sketchprogramma Klikbeet (NTR).

Cabaret. Donderdag 19 september. Aanvang: 20.15 uur. Prijs: 18 euro.

The Magic of Jeans (TO) Heartbeat; The All Singing & Dancing Extravaganza

Voel het ritme van de allernieuwste show van The Magic of Jeans: 'Heartbeat'. Een theaterconcert met de hits van toen in een nieuw, hip jasje en met de hits van nu; je kunt niet meer stil blijven zitten! Een spetterende live band neemt je samen met een geheel nieuwe cast mee op een muzikaal avontuur.

Theaterconcert. Vrijdag 27 september. Aanvang: 20.15 uur. Prijs: 25,50 euro

Blind Date; verrassingsvoorstelling

Wij hebben een date! Een theaterdate wel te verstaan. Want in dit weekend vieren we de start van een kersvers theaterseizoen. Speciaal hiervoor hebben wij een heerlijke theateravond in petto en… de kaartjes kosten slechts een tientje! Wie er waar te zien is blijft nog even geheim, het is immers een blind date… Maar we mogen wel alvast verklappen dat het een heerlijk avondje lachen wordt in Het Musiater!

Seizoensopening. Zaterdag 28 september. Aanvang: 20.15 uur. Prijs 10 euro.

Bestel nu online je kaarten op www.liemerskunstwerk.nl

Cursussen muziekschool

Liemers Jeugdkoor (7 - 11 jaar). Samen zingen

Word jij ook zo blij van zingen? Dan is het Liemers Jeugdkoor echt iets voor jou! Onder begeleiding van het Liemers Jeugdorkest wordt toegewerkt naar twee spetterende Sinterklaasvoorstellingen op zondag 17 november. We gaan hippe, coole en vette liedjes instuderen. Meld je snel aan er is beperkt plek!

Docent: Sander Spaan.Start cursus: 16 september 2019
Dag/tijd: maandag: koor 1: 16.00 – 17.00 uur; koor 2: 17.00 – 18.00 uur

Locatie: Het Musiater, Zevenaar; 7 repetities + generale en 1 voorstelling per koor. Prijs: gratis.        

Kledingbank Montferland gesloten in zomervakantie

DIDAM - Tijdens de zomervakantie is Kledingbank Montferland gesloten. Van 11 juli tot en met 3 september is het niet mogelijk om kleding in te leveren bij haar vestiging in Didam.

De vrijwilligers rusten dan uit van een drukke periode. In het eerste halfjaar werden ruim vijfhonderd personen van kleding voorzien. Deze personen kwamen uit de gemeenten Montferland, Oude IJsselstreek, Doesburg, Zevenaar en Duiven.

Het inleveren van kleding is weer mogelijk vanaf woensdag 4 september van 10.00 tot 12.30 uur. Vanaf die datum zijn we elke woensdag en zaterdag op die tijdstippen geopend aan de Lockhorststraat 10 in Didam om kleding in ontvangst te nemen. Alle kleding, mits schoon en heel, kunnen we heel goed gebruiken om onze medemensen te helpen. De kleding wordt gratis gegeven aan personen en gezinnen die het tijdelijk zelf niet kunnen betalen. Zo krijgt kleding een tweede leven: een goede bestemming in een situatie van daadwerkelijke nood.

Sint-Martinuskerk Giesbeek

Dinsdag 2 juli om 10.u. H. Eucharistie, Pater G. Remmers, Samenzang

Zaterdag 6 juli om 19 u. H. Eucharistie, Pater G. Remmers, Caeciliakoor

Zaterdag 20 juli om 19 u.. Woord- en Communie, Dhr. J. Ubbink, Samenzang

Zaterdag 3 aug. om 19 u. H. Eucharistie, Pastoor Thanh, Samenzang

Dinsdag 6 aug. om 10 u. H. Eucharistie, Pater G. Remmers, Samenzang

Zaterdag 17 aug. 19 u. Woord- en Communie, Mw. T. Looman, Caeciliakoor

Zondag 1 sept. om 10 u. Schuttersmis, Woord- en Communie, Past. M. Smits, Caeciliakoor + Gregorius

Startzondag 8 sept. om 10.30 u. te Zevenaar, H. Eucharistie, hele team, met koren

Zaterdag 14 sept. om 19 u., Woord- en Communie, Mw. Fr. Jansen, Caeciliakoor

Zondag 22 sept. om 10 u. Oecumenische dienst te Giesbeek, Ds. J. van der Zee, met Zang- en Vriendschap

Zaterdag 28 sept. om 19 u., Woord- en Communie, Dhr. J. Ubbink, Caeciliakoor

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR. Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- Komdersuut zoekt een huiswerkhulp die huiswerkbegeleiding biedt aan kinderen van de basisschool.

- Kringloop Herwen zoekt winkelmedewerks, die allerlei werkzaamheden verrichten, zoals de binnengekomen spullen sorteren, prijzen en netjes in de winkel zetten.

- Nova Zorgboerderij in Pannerden zoekt voor de vrijdag een medewerker van de dagbesteding, die onder andere bij de uitstapjes de bus kan rijden.

- De Hulpdienst zoekt chauffeurs die met eigen auto mensen naar arts, ziekenhuis vervoeren. Ook zoekt men chauffeurs voor de Samen Uit-activiteit (elke derde donderdag van de maand). Voor beide geldt een kilometervergoeding.

Voor meer informatie over deze en circa 350 andere vacatures kunt u contact opnemen met de Vacaturebank van Caleidoz Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag - vrijdag van 9.00-12.00 uur, telefoon 0316 243299). U kunt ook kijken op de website www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

Zwemdiploma voor 37 kinderen bij De Breuly

REGIO - Op zaterdag 22 juni hebben de leerlingen van reddingsbrigade De Breuly hun A, B- of C-diploma gehaald.

Reddingsbrigade De Breuly kon de volgende kinderen met hun diploma feliciteren:

A-diploma:

Indy Bruns, Julia Buurman, Lieke Buurman, Malika Creebsburg, Mylan Dieperink, Timo Janssen, Vanessa Visser, Sofie Janssen, Samuël Hofman, Lenn Masen, Liam Pijpstra, T-Jay van den Berg, Justin van Dulmen.|

B-diploma:

Feline van Dijk, Fien Folman, Fleur van Dick, Lana Banning, Noël Césàr ten Broeke, Naut Sanders, Milou van Zeben, Tijmen van Rossem, Lloyd van Nieuwamerongen, Loïs van Beersum, Fabian van Nieuwamerongen, Elyja Spreier, Nola Borgman, Mila Verlangen, Eva van Uum.

C-diploma:

Mathijs Verheij, Manou van Langeveld, Alana Ramaker, Ziggy Jansen, Jayden Meijer, Nicole Bongers, Mees Elfrink, Feline Mulder, Liv Mulder.

"In een waterrijk land als Nederland is het heel belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren zwemmen. Het is dan ook aan te raden om het A-diploma uit te breiden met het B- en C-diploma. Om de zwemvaardigheid na het B- of C-diploma te onderhouden en te verbeteren, biedt De Breuly leuke zwemsporten aan. We zien deze afzwemmers dan ook graag terug bij één van de andere onderdelen van sportvereniging De Breuly. Zij kunnen terecht bij de reddingsbrigade, waterpolo of zwemvaardigheid."

Ingezonden brief

Kapotgeslagen polyester boot, detail. (foto:tj)

Vandalisme, een verdrietige zaak

Op woensdag 26 juni jongstleden hebben 'badgasten' op klaarlichte dag zich illegaal toegang verschaft tot de botensteiger (ondanks de borden 'verboden toegang' en het hek eromheen) aan de Breuly en aldaar in korte tijd voor ongeveer 2000 euro schade aan de boten toegebracht. Een verdrietige zaak voor een aantal van onze trouwe leden. Wie iets gezien heeft kan contact opnemen met de politie of met het bestuur van de HSV De Breuly. Mocht u om wat voor reden dan ook aan het water zijn en verdachte situaties aantreffen (vandalisme, afval, open vuur, racende scooters, rubber boten en luchtbedden buiten de lijnen) dan doet u ons een groot plezier om daar direct melding van te maken bij de politie.

Bestuur HSV De Breuly.

Partnerclubs krijgen fantastische coachclinic van landskampioen Landstede Basketbal

Van links naar rechts: Sjoerd van de Laarakker, Mila Joosten, Christian van der Voet, Duncan Holman, Dirk van Buren, Siebe Gerritsen en Mark van Schutterhoef. (foto: Basketiers Basketbal)

DUIVEN - Landstede Basketbal heeft dit jaar met verschillende basketbalverenigingen een partnerclubovereenkomst gesloten. Eén van de uitvloeiingen van de partnerclubovereenkomst is dat Landstede Basketbal een coachclinic verzorgd voor de trainers en coaches.

24 juni was sporthal Triominos Duiven de plek waar liefst vertegenwoordiging was van vijf basketbalverenigingen uit Gelderland. Pigeons, Basketiers, BeCeGe, Gice and Go en Pytheas. Er waren ruim dertig enthousiaste caches en trainers aanwezig voor een fantastische coachclinic die werd verzorgd door de assistent-coach van landskampioen 2018-2019 Landstede Basketbal, Mark van Schutterhoef.

Het was een leerzame clinic waarbij er veel aandacht was voor de nieuwe manier van het verzorgen van basketbaltraining. De manier die onder meer ertoe heeft bijgedragen dat Landstede Basketbal dit jaar als winnaar uit de bus is gekomen in de Dutch Basketball Leage.

Vanuit Pigeons waren er zes jeugdspelers aanwezig die samen met Mark van Schutterhoef de basketbaloefeningen mochten voordoen aan de aanwezige trainers en coaches. Dit was een geweldige ervaring voor de jonge basketballers van Pigeons. Met trots poseerden de spelers naast de kampioenencoach voor de camera! "Wil je meer weten over de prachtige sport basketbal, kijk dan snel op één van de clubwebsites zoals www.depigeons.nl; #Hammertime #partnerclub #kennisdelen #basketbal#roekoe.

Resultaten zwemmers ZVW'74

Wesley Peters, Joyce van Suntenmaartensdijk, Aury van Rookhuijsen, Luna van Rookhuijsen. op de brug waaronder de start en de finish van de wedstrijd is. (foto: M. Peters)

WESTERVOORT - Zondag 30 juni hebben 4 zwemmers van Zwemvereniging ZVW ’74 uit Westervoort meegedaan aan De oude IJssel zwemtocht in Ulft.

Aury en Luna Rookhuijsen zwommen 1000 meter in een tijd van 24:10 minuten. Dit was goed voor een 14e en 15e plaats in een totaallijst van 38 deelnemers. Onder de dames eindigden zij op een 11e en 12e plaats. Wesley Peters en Joyce van Suntenmaartensdijk zwommen 2500 meter. Wesley Peters zwom deze afstand in een tijd van 46:07 minuten en kwam op de 19e plek in een totaallijst van 66 deelnemers en kwam als 13e mannelijke zwemmer aan. Joyce van Suntenmaartendijk zwom de afstand in een tijd van 44:51minuten en kwam hiermee op de 12e plek in totaallijst van 66 deelnemers en kwam als 5e vrouwelijke deelneemster binnen.

Clubkampioenschappen Thor-Zwaluwen

De clubkampioenen.

ZEVENAAR - Zaterdag 29 juni hield Thor-Zwaluwen de jaarlijkse clubkampioenschappen in zaal Lentemorgen.

Ondanks de warmte was het een geslaagde dag voor jong en oud! Alle leden hebben weer hun beste beentje voor kunnen zetten. En rond 16 uur was dan eindelijk bekend wie de clubkampioenen van 2019 zijn. Namelijk: meisjes selectie Vera van Toor, jongens recreanten Roan van Leeuwen, meisjesrecreanten Hélène de Boef.

Hulp in Gelderland is dementievriendelijk

REGIO - Onlangs zijn de medewerkers van Hulp in Gelderland uit Zevenaar getraind in het omgaan met mensen met dementie. De medewerkers krijgen in hun werk namelijk te maken met mensen met dementie en hun mantelzorgers.


Hulp in Gelderland biedt hulp en begeleiding bij het huishouden. Met betrokkenheid, aandacht, vertrouwen en deskundigheid op het gebied van onder andere dementie. Onder de cliënten zijn mensen met (beginnende) dementie; Hulp in Gelderland vindt het belangrijk dat medewerkers deskundig zijn op dit gebied.

Samen dementievriendelijk
In de training van ‘Samen dementievriendelijk’ hebben de medewerkers van Hulp in Gelderland geleerd hoe ze dementie kunnen herkennen én kregen ze tips over hoe om te gaan met mensen met dementie.

Samen dementievriendelijk heeft als doel de kennis over hoe om te gaan met mensen met dementie te vergroten en zo Nederland dementievriendelijker te maken. Het initiatief komt van Alzheimer Nederland, pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM en het ministerie van VWS en is onderdeel van het Deltaplan Dementie. Kijk voor meer info over Samen dementievriendelijk op www.samendementievriendelijk.nl.

'Samen blijven werken aan de regio'

Burgemeesters en wethouders uit de regio nemen het magazine Arnhem Connect in ontvangst. (foto: Bas van Spankeren)

REGIO - Vijf burgemeesters, een magazine en gedetailleerde welvaartscijfers voor deze regio. De bijeenkomst Arnhem Connect in het Arnhemse Musis Theater was in verschillende opzichten de moeite meer dan waard.

Met de wetenschap dat er in de regio veel uitdagingen liggen die opgepakt moeten worden, lanceerde Rabobank Arnhem en Omstreken drie jaar geleden Arnhem Connect om te komen tot een nieuwe regionaal perspectief op de toekomst. Arnhem Connect leidde inderdaad tot nieuwe verbindingen.

Tijdens het vervolg van Arnhem Connect in Musis werden een nieuw onderzoek en actuele welvaartscijfers gepresenteerd. Een groot aantal burgemeesters en wethouders nam het onderzoeksmagazine Arnhem Connect in ontvangst. De regio was goed vertegenwoordigd met Ahmed Marcouch (Arnhem), Luciën van Riswijk (Zevenaar), Carol van Eert (Rheden), Agnes Schaap (Renkum), Peter de Baat (Montferland) en loco-burgemeesters Johannes Goossen (Duiven) en Theo Kampschreur (Westervoort).

Belangrijk onderdeel van de bijeenkomst was de landelijke presentatie van de Brede Welvaartsindicator die voor het eerst ook regionale cijfers liet zien. Belangrijke conclusie: deze regio loopt met haar welvaartscijfers in de pas met Nederland, maar kent onderling verschillen met het hoge welvaartsgevoel in Rozendaal, terwijl de stad Arnhem achterblijft. In de Liemers is het welvaartsgevoel vergelijkbaar met de rest van Nederland.
Jan Ummenthum: “Dit onderzoek biedt een prima startpunt om in gezamenlijkheid verder te werken aan initiatieven die de regio versterken.”

Geslaagde editie avond- vierdaagse 't Gelders Eiland

Route Tolkamer. (foto: M Heijltjes)

REGIO - De 47e avondvierdaagse 'Het Gelders Eiland' die vorige week gelopen werd op ’t Gelders Eiland – heeft weer veel wandelaars getrokken. Liefst 340 deelnemers hebben dit jaar per avond de 5 of 10 km gelopen. Omdat de wandelvierdaagse altijd over vijf avonden verspreid is, konden de deelnemers één avond naar keuze overslaan.

Onder prima weersomstandigheden en goede sfeer liepen de wandelaars iedere avond – met start en aankomst iedere avond in een ander kerkdorp - een mooie landelijke route. Alleen de landelijke route rond Spijk op woensdag kon helaas niet doorgaan in verband met het voorspelde noodweer. Onderweg kregen de wandelaars dagelijks ook een traktatie aangeboden, die gesponsord werden door Jumbo Tolkamer en de Rabobank. Helaas ging de lekkere traktatie van zuivelboerderij Hof zum Walde uit Spijk door de afgelasting niet door.

Route Tolkamer. (foto: M Heijltjes)

De laatste wandeletappe was vrijdagavond in Herwen. Hier werd dan ook de intocht van de wandelaars gehouden. Vanaf sportpark De Boswaai werden de wandelaars onder grote publieke belangstelling en muzikale klanken van muziekvereniging Sint-Caecila uit Herwen enthousiast ingehaald. Na de finish bij sporthal De Cluse kreeg iedere deelnemer een mooie herinneringsmedaille. Volgend jaar wordt de 48e avondvierdaagse gelopen in de week van 8 - 12 juni 2020.

Handbaltoppers winnen Das Groessen Kwis

Het winnende team De Handbaltopppers met de wisselbokaal van de Das Groessen Kwis. (foto: Eef & Co)

GROESSEN - De Handbaltoppers hebben Kindercomité Groessen afgelost als winnaar van de Das Groessen Kwis. Tijdens een drukbezochte feestavond bij Zaal Gieling in Groessen vond zaterdagavond 29 juni de prijsuitreiking plaats.

De stichting Das Groessen mocht 27 teams inschrijven voor de tweede editie van de Das Groessen Kwis. De teams waren groter dan de vorige keer. Een aantal teams wist meer dan dertig kwissers op te trommelen. Dat betekende in de praktijk dat er ongeveer vijfhonderd mensen op zaterdag 15 juni op een zelf gekozen locatie in en rond het dorp aan het kwissen waren. Totaal waren er duizend punten te halen. De winnaars kwamen tot 780 punten. De nummer twee Kindercomité Groessen kwam niet verder dan 757,5 punten.

Tijdens de feestavond bij zaal Gieling werd er op humoristische wijze teruggekeken op de kwis. De spanning steeg naar grote hoogten toen de prijzen verdeeld werden. De top vijf:

1. Handbaltoppers, 2. Kindercomité Groessen, 3, De Muldertjes, 4. De Lamme Takken, 5. Familie Derksen, 6. Oude Aa, 7. Firma Vlak en Strak, 8. Team Scholten, 9. De Onnaatjes, 10. Schlaffe Tuten.

De geheime opdracht, een mini Citotoets met dictee en rekenopgaven werd het best gemaakt door Lisa Stinesen van de Handbaltoppers. De geheime opdracht werd afgenomen in de Joannesschool door oud-docenten Jos Rouwhorst en Theo Verwaaijen. Tot grote hilariteit van de deelnemers die terug de schoolbanken in moesten. Over twee jaar is de volgende Das Groessen Kwis.

Geldersch Landschap & Kasteelen trakteert op een gratis magazine

IJsvogel. (foto: GL&K) GL&K

REGIO - Geldersch Landschap en Kasteelen (GLK) zet zich al negentig jaar in voor het behoud van natuur, landgoederen en kastelen in Gelderland. Dat kunnen ze doen dankzij de inzet en giften van vele Gelderse inwoners. Daarom geven ze wat terug en kan iedereen die dat wil een prachtig, kleurrijk én gratis magazine aanvragen.


In de feestelijke uitgave van het magazine Mooi Gelderland vind je er-op-uit tips, achtergrondverhalen en vertellen bekende Gelderlanders aan de hand van thema's zoals klimaat, duurzaam tuinieren, architectuur en wandelen in de natuur wat de provincie voor hen bijzonder maakt. Lodewijk Hoekstra vertelt bijvoorbeeld over zijn duurzame tuinprojecten. Conservator Paul Rem vertelt over de band tussen de Oranjes en Gelderse kastelen. Margot Ribberink blijkt een meteoroloog met een missie en liefst drie ex-commissarissen van de Koning(in) kijken terug op hun tijd in 'de mooiste provincie van Nederland'. Vraag het magazine aan op www.glkmagazine.nl.

Zomerkunst in het Liemers Museum Wisselend spectrum van Kunstenaars en Kunst

ZEVENAAR - Deze zomer presenteren kunstenaars uit de regio in steeds wisselende samenstellingen hun werk in Kunstwerk! Liemers Museum. Vanwege de verhuizing van het Liemers Museum naar Hal 12 in het najaar, is er expositieruimte vrijgekomen van juni - augustus in het Liemers Museum aan de Kerkstraat. Er is onlangs in de media een oproep geweest voor geïnteresseerden die gratis gebruik zouden willen maken van deze unieke mogelijkheid.

Circa veertig geïnteresseerden hebben zich aangemeld en na een tweetal presentatierondes is er door een werkgroep gekeken welke exposanten het best bij elkaar passen en samen kunnen exposeren. Het is een mooie mix geworden van zowel kunstenaars als semi-kunstenaars. De eerste groep exposanten toont momenteel hun werken in het Liemers Museum. Het is een dynamische expositie waarbij de werken om de twee weken zullen wisselen. Deze zomer is er dus genoeg te genieten in het Liemers Museum!

De expositie is tot en met 1 september te bezoeken in het Liemers Museum, Kerkstraat 16 in Zevenaar. Openingstijden: dinsdag - zondag van 14.00-17.00 uur. Entree museum: 4,00 euro volwassenen, tot 18 jaar gratis, met Museumkaart eveneens gratis. Telefoonnummer: 085 0409971. Meer informatie staat op www.liemerskunstwerk.nl.

Zomeravondcompetitie en kampioenen bij TVZ Zevenaar

Kampioenen TVZ gemengd. (foto: Leendert)

ZEVENAAR - Met nog een wedstrijd voor de boeg is het zomeravond gemengd team van de tennisvereniging TVZ al kampioen.

Met name het enthousiasme van de dames heeft er toe geleid dat het team versterkt werd drie heren van de zusterclub De Seven Aeren. Hiervoor moest men wel een tijdelijk lidmaatschap voor aangaan comform de KNLTB-richtlijnen. Blijft, met een knipoog, dus de vraag waar zijn dan de mannen van TVZ? Nu die zijn er wel, maar ze vormden een herenteam, dat het zeer verdienstelijk heeft gedaan. Dat de vrouwen het bij TVZ erg actief zijn blijkt wel uit feit dat er ook nog een damesteam aan deze gezellige competitie meedoet. Het kampioensteam bestaat uit: op de foto van links naar rechts: Judith Bulthuis, Edwin Willemsen, Patricia Joosten, Luc Peters, Sandra Jurrius en Michiel Kuijpers.

Liemerije en sportvereniging Margriet zorgen samen voor de Match van het Jaar

Van links naar rechts: Bert Nijenhuis (SV Margriet), Zoë Berntsen en Hanneke Bach (Liemerije) mochten het eerste certificaat voor de ‘Match van het Jaar’ bij partycentrum Plok in ontvangst nemen. (foto: Alex Jansen)

DIDAM – Op dinsdagavond 25 juni met het kwik buiten op ruim 30 graden werd tijdens de zomerborrel van de Liemerse Uitdaging het eerste certificaat uitgereikt voor de ‘Match van het Jaar’. Liemerije en Sportvereniging Margriet mochten samen deze onderscheiding in ontvangst nemen.

Partycentrum Plok in Didam vormde het decor voor deze uitreiking. Het certificaat werd overhandigd door Jacques Kok, meest maatschappelijk betrokken ondernemer in 2018.

Liemerije en SV Margriet ontvangen deze waardering vanwege hun bijdrage aan een duurzame samenleving door goederen op een verantwoorde en bewuste manier her te gebruiken. Liemerije doneert spullen - die vervangen worden of overtollig zijn - aan de Spullenbank van de Liemerse Uitdaging met als doel deze een tweede leven te geven bij een vereniging of stichting. SV Margriet kiest bewust voor hergebruik van materialen en heeft in 2018 onder andere haar kantine en vergaderruimtes van de nieuwe sporthal in kunnen richten met goederen uit de Spullenbank, waaronder ook spullen van Liemerije. Samen dragen zij bij aan een circulaire economie.

”Ik voel me enorm vereerd met deze mooie onderscheiding. Fijn dat onze vereniging op deze manier gewaardeerd wordt”, vertelt Bert Nijenhuis, bestuursvoorzitter van de sportvereniging. Blij verrast zijn ook Zoë Berntsen en Hanneke Bach van Liemerije: “Het is mooi dat de spullen van Liemerije goed terechtkomen bij lokale verenigingen en stichtingen. Wat de één over heeft kan een ander vaak goed gebruiken. Dat wij daar namens Liemerije iets in kunnen betekenen voelt goed.”

Statushouders uit Syrië behalen VCA-diploma

Belinda Elfrink reikt de VCA diploma’s uit aan de zes geslaagde statushouders. (eigen foto)

LIEMERS – Afgelopen week heeft wethouder Belinda Elfrink van de gemeente Zevenaar aan zes statushouders uit Syrië hun VCA-diploma uitgereikt. Door de samenwerking van RSD de Liemers, werkgevers en opleidingsinstituut Orbi uit Rotterdam, zijn van deze acht kandidaten er zes geslaagd. Zij weten waar ze op moeten letten als ze werken in risicovolle situaties op bouwplaatsen.


Tijdens de diploma-uitreiking blikte Belinda Elfrink terug. ‘Ik ben trots op deze statushouders. Het zijn allemaal vakmensen. Ze zijn gemotiveerd en dat maakt dat werkgevers in de Liemers ze een kans willen geven. Mensen die hun vak verstaan, zijn gewild. Mijn trots gaat dan ook verder. De samenwerking tussen de RSD en de werkgevers laat een mooi resultaat zien, zoals proefplaatsingen, arbeidsovereenkomsten of een opleidingstraject. Zelfs iemand die nu nog niet geslaagd is, heeft al een contract voor zes maanden op zak. Daar mag je echt trots op zijn.’

‘Alle acht statushouders zijn klaar met hun inburgering. Omdat ze het Nederlands nog onvoldoende beheersen, hebben ze de VCA opleiding in het Arabisch gevolgd. Hiermee garanderen we het juiste begrip over de inhoud van de opleiding. Op de werkvloer gaan ze als vanzelf de Nederlandse taal oefenen’, aldus Hanane Sawfi van RSD de Liemers.

‘Het vinden van de juiste werkgevers is een kwestie van de markt kennen en vooral veel netwerken. Liemerse ondernemers zijn op zoek naar vakmensen. Zij geven deze mensen een kans en kijken hoe ze een mooie match kunnen maken’, zegt Imane Elmensouri van de RSD.

Stichting Senioren Kontakt viert schuttersfeest

DIDAM - Maandag 15 juli viert de SSK haar jaarlijks schuttersfeest in zalencentrum Jan en Jan aan het Lieve Vrouweplein 4 in Didam.

Alle 55-plussers worden om 19.00 uur verwacht om dit gezellige feest mee te maken. Uiteraard zijn introducés ook welkom; zij kunnen echter geen koning of koningin worden. Schutterij Sint-Isidorus Oud–Dijk verleent ook dit jaar weer haar spontane medewerking.

De avond wordt geopend met een muzikale intocht van de kruisboog- koningin 2018 en de luchtbuks- koning 2018. Na ongetwijfeld ook dit jaar weer spannende wedstrijden, zullen de prijzen worden uitgereikt. De dan bekende nieuwe koningin en koning krijgen een vendelhulde van de vendeliers van de schutterij en natuurlijk een 'lang zullen ze leven'.

Tussendoor is er weer voldoende gelegenheid om een dansje te maken op de muziek van Henri van Vossen. Ook dit jaar zullen we zo omstreeks 23.00 uur de gezellige avond beëindigen. Verdere inlichtingen zijn te verkrijgen bij Annie Clappers (0316 223478) en bij Henk Boerstal (0316 223885).

Open kerk in Zevenaar

ZEVENAAR - Op vrijdagmiddag 12 juli zal de Ontmoetingskerk van 14.00 tot 16.30 uur aan de Marktstraat in Zevenaar weer open zijn voor mensen die deze historische kerk uit 1660 van binnen willen bekijken.

Dit kerkgebouw is in gebruik bij de protestantse gemeente in Zevenaar, maar veel mensen uit Zevenaar en omgeving hebben deze kerk niet van binnen bezichtigd. Het interieur is zeker een bezoek waard. Met name de preekstoel uit 1660, de herenbanken uit diezelfde periode en de orgelkas uit 1697 zijn gezien het houtsnijwerk en de familiewapens zijn zeer de moeite waard.

Voorin de kerk zijn twee gebrandschilderde ramen te bewonderen. Deze zijn in 1946 aangebracht uit dankbaarheid voor het behoud van de kerk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er is ook de mogelijkheid om een kaarsje aan te steken of een praatje te maken met de gastheer of gastvrouw. Iedereen is die middag welkom.

Pigeons Cup doorslaand succes!

Boven: Simon Helder, Max Hurenkamp, Jonathan Paans, Robert Boezeman, Melvin Pryor, Liam Brouwer, Esly Hiffens Coach Hans Imming. Onder: Guus Rosendahl, Casper Blok, Dany Reyes, Levi Veldhuis, Niels Schmitz, Jeroen Helder, Dylan Sanders. (foto: Pigeons Basketbal )

DUIVEN - Voor het eerst in het 40-jarig bestaan van basketbalvereniging Pigeons is afgelopen weekend de Pigeons Cup 2019 georganiseerd. In een afgeladen Triominos waren 250 basketballers /24 teams aanwezig voor de Pigeons Cup 2019.

De basketballers kwamen van acht verschillende clubs: Pigeons, Basketiers, Arnhem Eagles, Batouwe, BeCeGe, Give and Go, Hanze Stars, New Stars.

Onder Levi Veldhuis, Melvin Pryor en Esli Hiffens; boven Simon Helder, Casper Blok, Robert Boezeman, Niels Schmitz, Liam Brouwer, Max Hurenkamp, Jonathan Paans, Guus Rosendahl, Dylan Sanders, Jeroen Helder en Dany Reyes. (foto: Pigeons Basketbal )
Onder: Ghena, Amal, Femke, Layan, Mike, Asil. Boven: Mara, Niklas, Aliyah Coaches Froukje Sanberg en Maud de Vries. (foto: Pigeons Basketbal )

        
Basketballers vanuit zowel de jeugd als vanuit de senioren waren aanwezig bij het basketbalspektakel en ondanks het warme weer, was er veel meegereisd publiek voor de verschillende teams. De dag werd verdeeld in een ochtend- en middagprogramma. In de ochtend was het de beurt aan de jeugdspelers en 's middags waren de senioren aan de beurt. In de ochtend waren de bekers voor de U12 van New Stars, de U14 van Hanze Stars en de meisjes U16 van Batouwe. Het middagprogramma werd gedomineerd door twee teams. De U14 van Hanze Stars, met twee oud spelers van Pigeons, Dan en Merlijn en het team Pigeons 1 onder leiding van de nieuwe hoofdcoach Hans Imming.
Pigeons Cup 2019 is de start van een nieuwe traditie voor de Duivense basketbalvereniging. Komende jaren zullen er nog meer basketbalverenigingen uit Nederland meestrijden voor de Pigeons Cup. Speciale dank voor de organisatie van deze dag ging uit naar: activiteitencommissie (Andreas, Diana & Henry, Martijn en Femke), Welling Catering, New York Pizza Duiven, Jumbo Duiven, alle vrijwilligers die hebben geholpen met opzetten van de zaal, fluiten en tafelen en niet te vergeten alle deelnemende verenigingen, die de Pigeons Cup 2019 tot een geweldig succes hebben gemaakt.

Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

De diensten worden gehouden in de SoW Kapel Rijksweg 56B te Duiven

7 juli 8.45 u ds. D. Grutter; 16.00 u ds R.A. Nijhoff        

14 juli 8.45u ds R.A. Nijhoff; 16.00 u ds U. van der Meer

Sint-Werenfriduskerk Westervoort

Zondag 7 juli 2019 11.00 uur Woord en Comm.viering Voorganger Diaken van Zundert Zang: Damens- Herenkoor

Intnties:Jacoba van Mullem-Schut, Ria Wolters, Anna Munster, Fien ter Voert, Wim ter Voert, Wim en Annie Grefen - Wanders, Gerda Wanders-Kampsceur, Geert jansen.

Zaterdag 13 juli 2019 19.00 uur Uistelling en Bezinning

H. Remigius Duiven

Zaterdag 6 juli / zondag 7 juli GEEN viering.

Zaterdag : 13 juli 2019 om 19.00 uur. Eucharistieviering.
Voorganger: Pastoor Thanh Ta. Koor : Vakantiekoor.

Gebedsintenties 13-07-2019: Ouders Mulder-Böhmer en Theo, Toos Bus, Annie Hoppenreijs-Lucassen, Jan Janssen, Bets Vuulink-Goris, Riet Elbers-Nijenhuis, Ben Nijland, Geert Leijser.

Overleden :

18-06-2019 Bets Vuulink- Goris in de leeftijd van 84 jaar.

23-06-2019 Riet Elbers-Nijenhuis in de leeftijd van 87 jaar.

24-06-2019 Ben Nijland in de leeftijd van 84 jaar.

24-06-2019 Geert Leijser in de leeftijd van 89 jaar.

Mededelingen: Het Remigius secretariaat is in de vakantieperiode gesloten van maandag 6 juli t/m donderdag 9 augustus. In deze periode zijn we WEL elke vrijdagmorgen geopend van 9.00 t/m 11.00 uur voor het opgeven van gebedsintenties.

Ontmoetingskerk Zevenaar

Op zondag 7 juli is er om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk een Avondmaalsviering waarin ds. Alle Jonkman zal voorgaan.

Op zondag 14 juli gaat om 10.00 uur ds. J. van Beelen uit Veenendaal voor.

Na afloop van deze viering is er gelegenheid om elkaar in Ons Huis te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Hou je van zingen, zing dan mee!

GROESSEN - Vita Nova is op zoek naar nieuwe leden. Zowel dames als heren zijn welkom.

De repetities zijn op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur, en vinden plaats in het Dorpshuis in Groessen. Wie interesse heeft, kan gerust binnenlopen. Aangezien de zomervakantie bijna begint, is het misschien verstandig om dit na de vakantie te doen! De eerste repetitie van het koor is op maandagavond 12 augustus. "Wilt u alvast wat informatie, kunt u bellen met Ria van de Looi, 06 11122179."

Kerk in Aerdt zomers elke zondag open

Kerk Aerdt. (foto: Stoni Scheurer)

AERDT - Op alle zondagen in juli en augustus is de kerk in Aerdt weer open.

"Tussen 2 en 5 uur kunt u binnen komen lopen, waar de leden van de plaatselijke commissie u graag verwelkomen. Als u zin heeft kunt ook wat te drinken krijgen, voordat u uw wandeling, fietstocht of autorit door het prachtige landschap voortzet. In de kerk is niet alleen het gebouw te bewonderen, maar ook een bijzondere verkoop-expositie van het werk van Fred Sieger. In samenwerking met Kunstwerk!Liemers museum en de Kunstkring Het Gelders Eiland kunnen we werk van de bekende schilder Fred Sieger laten zien dat soms niet eerder vertoond is geweest. Een stop in Aerdt op een zondag in de zomer is dus alleszins de moeite waard!'

Geloofsgemeenschap H. Remigius Duiven

Geloofsgemeenschap H. Remigius Duiven

Zaterdag 6 juli / zondag 7 juli GEEN viering.

Zaterdag : 13 juli 2019 om 19.00 uur. Eucharistieviering.
Voorganger: Pastoor Thanh Ta. Koor : Vakantiekoor.

Gebedsintenties 13-07-2019: Ouders Mulder-Böhmer en Theo, Toos Bus, Annie Hoppenreijs-Lucassen, Jan Janssen, Bets Vuulink-Goris, Riet Elbers-Nijenhuis, Ben Nijland, Geert Leijser.

Overleden :

18-06-2019 Bets Vuulink- Goris in de leeftijd van 84 jaar.

23-06-2019 Riet Elbers-Nijenhuis in de leeftijd van 87 jaar.

24-06-2019 Ben Nijland in de leeftijd van 84 jaar.

24-06-2019 Geert Leijser in de leeftijd van 89 jaar.                                

Mededelingen: Het Remigius secretariaat is in de vakantieperiode gesloten van maandag 6 juli t/m donderdag 9 augustus. In deze periode zijn we WEL elke vrijdagmorgen geopend van 9.00 t/m 11.00 uur voor het opgeven van gebedsintenties.

Een mooie prijs

ZEVENAAR - In de kraam van de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels tijdens de Libelle zomerweek kon een kaartje ingevuld worden met mailadres en in een grote glazen pot gedaan worden.

Daar is een winnaar van het 100 euro cadeaupakket uitgetrokken: Marianne Hartman uit Megchelen (Gld). Karla Roseboom van de wereldwinkel Zevenaar heeft de prijs in onze winkel aan de Grietsestraat in Zevenaar mogen uitreiken.

KBO-PCOB fietstocht

DUIVEN - Op woensdag 24 juli wordt er weer een fietstocht gehouden door de KBO-PCOB uit Duiven Deze start om 10.00 aan de zuidkant van het station Duiven bij de spoorwegovergang.

De tocht zal ongeveer 30 km bedragen en is geschikt voor fietsers en e-bikes. Er wordt voldoende pauze gehouden tijdens deze tocht. "Zorg er wel voor dat de accu' s van de e-bikes goed zijn opgeladen. Ook is het nuttig om eten en drinken mee te nemen. KBO en PCOB Duiven zijn niet verantwoordelijk voor de deelnemers en nemen ook niet de verantwoordelijkheid voor mogelijke schades ontstaan tijdens de fietstocht." Deelname aan deze fietstocht is gratis.

Aanmelden bij de hr Paul Jansen telefoon 0316 845156; email: jansenprg@gmail.com.

Sint-Werenfriduskerk Westervoort

Sint-Werenfriduskerk Westervoort

Zondag 7 juli 2019 11.00 uur Woord en Comm.viering Voorganger Diaken van Zundert Zang: Damens- Herenkoor

Intnties:Jacoba van Mullem-Schut, Ria Wolters, Anna Munster, Fien ter Voert, Wim ter Voert, Wim en Annie Grefen - Wanders, Gerda Wanders-Kampsceur, Geert jansen.

Zaterdag 13 juli 2019 19.00 uur Uistelling en Bezinning

Jubilarissen Liemers Harmonie Duiven gehuldigd

Links: Wielie Ebbers, rechts Bennie Jansen (met hun partners). (foto: Simone de Wild) Simone de Wild

DUIVEN - Op zondag 23 juni zijn twee leden van Liemers Harmonie Duiven gehuldigd tijdens de verenigingsmiddag in 't Muziekhuus.


De middag begon met optredens van de leerlingen van de muziekvereniging die speelden voor hun ouders, grootouders en de andere leden van Liemers Harmonie Duiven. Daarna was het aan voorzitter Laura Staring om Bennie Jansen (25 jaar lid) en Wielie Ebbers (70 jaar lid) te huldigen. Wielie Ebbers heeft zich al jaren ingezet voor de muziekvereniging in verschillende commissies voor allerlei activiteiten. Ondanks dat hij nu niet meer muziek maakt, is hij nog wel iedere donderdagavond aanwezig om de koffie in de pauze te verzorgen. Bennie Jansen speelt met plezier bariton bij de vereniging. De middag werd afgesloten met een gezellige barbecue. Ook was er een springkussen voor de jongere leden.

Expositie in Nieuwe Ruimte

REGIO - Op 29 juni is in Nieuwe Ruimte een expositie in drie delen gestart. Er is werk te zien van de kunstenaars Jan van Krieken en Ralph Lambertz. De donateur-kunstenaars van Nieuwe ruimte vormen het derde deel. Zij maakten een werk van 30 x 30 cm, verzameld op één wand. De meeste kunstwerken zijn voor de gelegenheid gunstig geprijsd.

De officiële opening was op zondag 30 juni en werd opgeluisterd met een exclusief optreden van Captain Jetlag and the City Hoppers. Daarmee kwam een stukje Arnhemse popgeschiedenis weer tot leven. Men kon al genieten van een preview op zaterdag 29 juni. De expositie loopt tot 25 augustus en is elke zaterdag en zondag toegankelijk van 12.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Geheugenspreekuur in Didam

DIDAM - Op donderdagmorgen 18 juli wordt van 9.30-10.30 uur het geheugenspreekuur gehouden in het Gezondheidscentrum, Panhuis 52 in Didam.

Het maandelijkse geheugenspreekuur is in de oneven maanden in Didam en in de even maanden in ’s Heerenberg. Het spreekuur is er voor mensen van 55 jaar en ouder die vragen hebben over hun geheugen of over andere klachten zoals piekeren, concentratieproblemen of somberheid. Het bezoek aan het geheugenspreekuur is gratis. Voor een folder, meer informatie of een overzicht van alle geheugenspreekuren kunt u contact opnemen met secretariaat Preventie, telefoon: 088 9331180.

Op het geheugenspreekuur kan men zonder verwijzing van de huisarts terecht. In een persoonlijk gesprek beantwoordt een deskundige uw vragen, de vragen kunnen gaan over uzelf maar ook over uw partner of ouders. Indien van toepassing kan een geheugentest afgenomen worden.

Iedereen vergeet wel eens een naam of waar de sleutels zijn gebleven. Ouderen denken al snel aan dementie. Dit kan onzekerheid met zich meebrengen. Veel ouderen met zorgen over hun geheugen stappen niet of laat naar de huisarts of een hulpverlener. Vergeetachtigheid kan veel verschillende oorzaken hebben zoals somberheid, een lichamelijk probleem of overbelasting doordat men zorgt voor een ander. Door niet over geheugenklachten te praten kan men zich onnodig ongerust maken of te lang rondlopen met een probleem dat mogelijk verholpen zou kunnen worden. Op het geheugenspreekuur heeft men de deskundigheid om een eerste inschatting te maken wat de oorzaak van de geheugenklachten zou kunnen zijn en of verdere hulp nodig is.

15 jaar Factorystation.nl internet radio & Media

ZEVENAAR - Afgelopen maand was het precies vijftien jaar geleden dat het internet radio station factorystation.nl begon met haar uitzendingen.

Vanuit Zevenaar wordt 24 uur per dag en zeven dagen per week het geluid van Factorystation.nl de mix sensation all over the World uitgezonden. Eigenaar Johan Rijzewijk startte in 2004 met het internet station en hij deed dit met enkele enthousiaste jongeren die graag radio en programma’s wilden maken.

In de beginjaren -maar ook nu- worden er dagelijks op afstand aangeleverde programma’s uitgezonden. In de avonduren waren er in de beginjaren dan de live programma’s die werden uitgezonden via het internet. Men richtte zich op de jongere luisteraars met veel dance- en mixmuziek als format. Ook werd Factorystation.nl een opleidingsschool voor jongeren die zich op het pad van radio techniek en muziek wilden begeven.

Momenteel zijn er een aantal live programma’s op de maandag en vrijdagavond en zondagmorgen, die van belang zijn geweest bij de stijgende lijn van luisteraars van het internetstation. Uit de statistieken blijkt dat het wel goed zit met de vaste en zwevende luisteraars. Ook de ondernemers en winkeliers worden tegenwoordig betrokken bij de uitzendingen doormiddel van adverteren, sponsoring en het weggeven van pakketten en cadeaubonnen.

Zaterdag 29 juni werd het 15-jarig bestaan op bescheiden wijze gevierd met een aantal medewerkers en sponsoren, onder het genot van een hapje en drankje bij Mediterraans restaurant Doy Doy in Zevenaar. "Bezoek gerust eens de website op www.factorystation.nl en sluit je aan bij onze luisteraars."

Weerbaarheidstraining door Rots & Water de Liemers

WESTERVOORT -'Rots & Water' staat bekend als de meest succesvolle training als het gaat om fysieke en sociale weerbaarheid en is geschikt voor ieder kind.

De trainingen worden weer gegeven door Marga Weiss en Karen Everaarts, beiden gecertificeerd Rots & Water trainer en tevens Kind- en Jongeren coach. Kinderen leren oefeningen die ze dagelijks kunnen gebruiken in situaties die moeilijk kunnen zijn. "We oefenen door sport, spel, houding, communiceren, ademhaling, samenwerken én samen veel plezier maken!"

Rots & Water is een fysieke en sociale weerbaarheidstraining voor kinderen van verschillende leeftijden en leert kinderen grenzen aan te geven, rekening houden met de grenzen van anderen, meer zelfvertrouwen, beter opkomen voor jezelf, focussen en concentreren én zich veilig en sterk voelen, mentaal en fysiek.

"Doordat we trainen in kleine groepen, is er voldoende ruimte voor individuele aandacht." Het Rots & Waterprogramma is een cadeautje voor ieder kind! Rots & Water de Liemers is te bereiken via: email: info@rotsenwaterdeliemers.nl; Marga Weiss, 06 17964961; Karen Everaarts, 06 38247360. Algemene informatie staat op www.rotsenwater.nl.

Projectkoor Gospel Rhythm sluit af met twee prachtige concerten

Projectkoor staat klaar om met concert te beginnen. (foto: Huub Louppen) Huub Louppen

ARNHEM - Projectkoor Gospel Rhythm heeft in het weekend van 15 en 16 juni twee concerten gegeven in de Diaconessenkerk in Arnhem. Het was een groot succes met zowel zaterdagavond als zondagmiddag een volle zaal.

Het Projectkoor is opgezet door gospelkoor Desire dat hiermee haar jubileumjaar extra glans heeft gegeven. Onder de bezielende leiding van dirigent Bert Weijdema en pianiste Corinne Middelplaats hebben ruim zestig koorleden een half jaar lang gerepeteerd. Dat was goed te merken bij de ruim 400 bezoekers die hebben genoten van een gevarieerd programma van authentieke gospels en Afrikaanse liederen.

Op bijgaande foto staat het koor gereed om aan een van de Afrikaanse nummers te beginnen.

IVN-Zomerwandeling binnenstad Zevenaar

Muurleeuwebek. (foto: Klaas Tuinema) Klaas Tuinema

ZEVENAAR - Met het IVN door de binnenstad van Zevenaar? Jazeker wel! Maar dat is toch geen natuur?

Maar wel met allerlei mooie planten en bomen. Misschien heel verrassend. De wandeling voert onder andere langs de Oude Wal, de Pelgromtuin en het Freulebos. Heel mooi allemaal voor wie er oog voor heeft. Dus kom! De gehele route voert over verharde paden op zondag 14 juli om 14.00 uur; de wandeling duurt ongeveer 2 uur. Start: Binnenplaats Eetlokaal, Wiitenburgstraat/Markt 25 in Zevenaar. Info: Klaas Tuinema, 0316 331535; www.ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek.

Verkooptentoonstelling Fred Sieger in kerk Aerdt

Van 8 juli t/m 15 september 2019 organiseert Kunstkring Het Gelders Eiland in samenwerking met Kunstwerk! Liemers Museum een verkooptentoonstelling in de Kerk van Aerdt, Kerkweg 26, 6913 AK te Aerdt van 18 werken van Fred Sieger. De tentoonstelling is geopend op zondagen van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

De werken zijn te bekijken op https://aerdt.liemersmuseum.nl/. Tevens kunt u op deze website uw bod uitbrengen. Op de sluitingsdatum worden de werken verkocht aan de hoogste bieder.

Komkommerfestival bij Jan & Jan

Tijs Groen.

DIDAM - Voor het zesde achtereenvolgende jaar vindt tijdens de zomermaanden juli en augustus op het terras van Jan & Jan weer het Komkommerfestival plaats. Elke zaterdagavond vanaf 21.00 uur kan er, onder het genot van een borrel, geluisterd worden naar akoestische muziek.

Tijs Groen zal dit jaar op 6 juli het Komkommerfestival openen. Tijs Groen is een Didammer die met zijn bus heel Europa door toert. Op een klassieke gitaar en een loopstation speelt hij gypsy, jazz, blues, Latinmuziek en eigen composities. Alle andere avonden worden gevuld door Faline, Riley's Duo, Collin Hoeve, Sher, Brood op de Plank, MaartCovers, Kaliber Acoustic en TamarAcoustic sluit het Komkommerfestival af.

Het Arnhemse duo Faline speelt originele arrangementen van geijkte nummers. Riley's Duo heeft een gevarieerd repertoire van toen en nu, maar voegen daarbij hun eigen 'sausje' toe. Collin Hoeve staat 27 juli op het podium, welbekend van The Voice of Holland. Collin wordt gevolgd door Sher; met haar lage en warme stem, flinke portie zelfspot en grote repertoire aan nummers is het bij haar altijd feest. Brood op de Plank is inmiddels een begrip bij het Komkommerfestival, deze drie vrienden hebben nog nooit een jaar overgeslagen. MaartCovers heeft ook al eerder op het Komkommerfestival gestaan, net zoals Kaliber Acoustic. TamarAcoustic, loungeband uit Ede, sluit dit jaar op 31 augustus het Komkommerfestival af.

Jan & Jan, Lieve Vrouweplein 4, Didam; www.janenjan.com.

Primi Dentes Tandprothetische praktijk Uw glimlach is onze zorg!

(foto: Kim Brugman Fotografie)

ARNHEM - Ook wij willen onze glimlach aan u tonen! Onlangs hebben wij de gehele website van Primi Dentes voorzien van nieuwe foto's en ook de facebookpagina van Primi Dentes is aangepast. Neem gerust eens een kijkje op www.primidentes.nl.

Wij willen ons nieuwe team graag aan een ieder laten zien! Wij zijn een hecht team, hebben een hele fijne werksfeer in de praktijk en onze intentie is altijd om de patiënten die in onze praktijk komen, zo vriendelijk en zo goed mogelijk te helpen. De glimlach van de patiënt, is immers onze zorg!

Onlangs is ook aan ons team toegevoegd Imola Cichonski-van Staveren, zij is tandtechnicus en tevens ook behandelaar bij ons in de praktijk. Zij heeft al vele jaren ervaring en kan ook meerdere behandelingen aan de stoel uitvoeren. Waar nodig kan de heer Abdullah Temori, tandprotheticus, haar altijd bijstaan.
Doordat Imola Cichonski-van Staveren aan ons team is toegevoegd, hebben wij de mogelijkheid om nog meer patiëntgericht te gaan werken. Wij werken samen met meerdere tandartsen en implantologen in de wijde omgeving. Tandartsen kunnen patiënten aan ons doorverwijzen, maar u kunt ook altijd zonder verwijzing bij ons terecht voor het vervaardigen van een prothese, voor reparatie, opvulling van uw prothese of voor een controle.

Neem gerust contact op en maak, vrijblijvend, een afspraak.

Tandprothetische Praktijk Primi Dentes, Paul Krugerstraat 2, Arnhem, 026 8484887, www.primidentes.nl.

ByWillem is een sfeervolle restaurantboot op een unieke locatie met uitzicht op de Rijn

HUISSEN - Het kan de bewoners van Huissen en omstreken bijna niet zijn ontgaan; Huissen is een eetgelegenheid rijker: ByWillem, naast de welbekende veerdienst. ByWillem is een sfeervolle restaurantboot op een unieke locatie met uitzicht op de Rijn. Bij ByWillem staat voorop dat iedereen meer dan welkom is. Of je nu komt voor een enkel drankje of voor een heerlijke lunch of volledig 5-gangendiner. Ook een met zorg samengesteld wijnarrangement behoort tot de mogelijkheden.

Hoog in het ByWillem-vaandel staan: gastvrijheid, goed eten en vooral ook veel gezelligheid. De compleet gerenoveerde tjalk heeft wat dat betreft alles mee, want in het 'vooronder' én bij de bar op het bovendeel is het uitstekend toeven. De 'Willem', zoals de restoboot is gedoopt, biedt in totaal plaats aan 55 gasten binnen en maar liefst 70 op het terras, dat met een prachtige buitenbar genoeg gezelligheid creëert.

Omdat de eigenaren, de Huissense familie Schraven, hun droom vanaf dag één grondig en perfect wilden aanpakken, is alles in en aan ByWillem tot in de puntjes verzorgd. Van het prachtige speelschip voor kinderen, tot de oplaadpunten voor elektrische fietsen en de grote (eigen) aanlegsteiger voor pleziervaartuigen. Kortom, kom je ByWillem, dan kom je voor een totaalbeleving voor groot en klein.

Voor meer informatie volg ons op facebook of instagram en of houd onze website goed in de gaten.

www.bywillem.nl Looveer 3 te Huissen, 026 7470011. Wij zijn open van woensdag tot en met zondag vanaf 10.30 uur.

Je hebt zelf de keuze!

(foto: Kiekfoto Rob de Joode) Foto: ROB DE JOODE

LIEMERS - Stel, je geliefde/dierbare is overleden en je gaat in shock de papieren checken. Dan vind je papieren van een uitvaartverzekering en op de polis staat meestal een telefoonnummer met de melding "Bel dit nummer om een overlijden te melden." Wat doe jij dan? Bel je dan dit nummer of ga je zelf nadenken?

90 procent van de mensen blijkt automatisch het nummer van de verzekeraar te bellen, simpelweg omdat het daar staat. En natuurlijk wil de verzekeraar maar al te graag de uitvaart voor je verzorgen. Zij beweren zelfs dat je anders het 'inkoopvoordeel' kwijtraakt. Maar dat is niet zo, je bent zeker niet duurder uit bij een zelfstandige uitvaartondernemer.

Een uitvaartverzekering keert uit wanneer men overlijdt. Of je nu een kapitaal of natura verzekering hebt, dat maakt niet uit. Dus ook bij een dienstenpakket zoals in de natura verzekering wordt een geldbedrag uitgekeerd. Ongeacht door wie je de uitvaart laat verzorgen. Want de uitvaart van je dierbare is een gebeurtenis die je nooit meer over kunt doen. Dus niet zomaar klakkeloos bellen maar bedenk vooral wat jezelf wilt.

Voor een persoonlijke uitvaart op maat in de Liemers en omstreken, biedt Johan Uitvaartzorg u een Flex-uitvaart aan voor 2895 euro.
Bel voor meer informatie naar 06 10122205, ook als u elders verzekerd bent. Of kijk www.johanuitvaartzorg.nl.

Beleef Mediterraanse sferen met Al Gusto

DUIVEN - Wij van Al Gusto richten ons op de Mediterrane keuken en tapas. Al Gusto betekent in het Spaans met smaak en daar staan we ook voor. De meesten gerechten zijn huisbereid en met verse kruiden. We hebben verschillende smaakvolle buffetten vanaf 9,95 euro per persoon.

Zeer complete buffetten en altijd ruim voldoende voor iedereen. Leveren vanaf zes personen en om het buffet netjes aan te kleden leveren wij Spaans aardewerk servies, bestek, tafelkleden, servetten en warmhouders gratis bij. Ook komen wij geheel vrijblijvend bij u langs om u wensen te bespreken is altijd fijn voor de klant en ook voor ons.

Wat verder door iedereen als trendy wordt beschouwd zijn onze hapjesplanken. Dit is een plank waarin veertien overheerlijke hapjes geserveerd voor bij de borrel. Deze plank kan heeft verschillende varianten, vlees, vis of natuurlijk vegetarisch maar we kunnen de plank samenstellen naar uw voorkeur en keuze. Wat ook bij iedereen in de smaak valt is onze party pan met balletjes gehakt, kipkluifjes, spareribs, gekruide kippendijen aan een stokje en chorizo gekookt in de sherry.

Ook heerlijk zijn onze hapjes buffetten, verschillende soorten hapjes op stokbrood, gevulde champignons en een glaasje gevuld met garnalen. Al verkrijgbaar vanaf 5,95 euro per persoon, met warme hapjes vanaf 7,95 euro per persoon, en ook zeer geschikt voor recepties.

Tevens kunt u bij ons terecht voor een betaalbaar buurtfeest net even iets anders maar net zo leuk.

Wij zetten er een hele grote paella pan neer op gas dan is het feest al compleet.

Voor meer informatie kunt u terecht op onze site www.algusto.nl of belt u met 06 24548217. (info@algusto.nl)

Wandeling met lotgenoten Ouders Overleden Kind

REGIO - OOK Ouders Overleden Kind is een vereniging en draait op een grote groep geweldige vrijwilligers. Allemaal lotgenoten die weten hoe belangrijk het is om naar je verhaal te luisteren en ervaringen uit te wisselen en met wie je op persoonlijke basis gesprekken kunt voeren.

OOK is een zelfhulporganisatie, opgericht in 1981, met ruim 1500 leden verspreid over heel Nederland. Allemaal ouders die een kind, kinderen verloren hebben. Wij helpen onszelf en elkaar bij dit immense verdriet. Herkenning, troost en perspectief vormen het uitgangspunt. Je kunt terecht met je verhaal, keer op keer.

"Wil je eens met een lotgenoot praten? Samen wandelen in de natuur en ondertussen ervaringen en herinneringen uitwisselen? Wandel dan mee op zondagmiddag 7 juli in Oosterbeek. Lengte van de wandeling is ongeveer 7 km. Niet-leden zijn ook welkom! We ontmoeten elkaar vanaf 13.30 uur bij Restaurant De Oude Herbergh, Utrechtseweg 245, Oosterbeek. Start wandeling rond 14.00 uur. Stevige (wandel)schoenen zijn zeker aan te bevelen. Het is geen verhard wandelpad. We moeten best wel klimmen en afdalen.

Na afloop van de wandeling is er gelegenheid om bij Restaurant De Oude Herbergh iets te eten of te drinken (voor eigen rekening) en als je dit wilt, samen na te praten. Voorgaande wandelmiddagen waren waardevolle en fijne middagen. Broers en zussen, grootouders, familie en vrienden zijn ook welkom. Aanmelden wordt op prijs gesteld. Je kunt bellen met Bettie Elzenaar 06 40875275. (www.oudersoverledenkind.nl)

Voorverkoop Feestweek Groessen begonnen

GROESSEN - Natuurlijk wordt ook dit jaar weer Feestweek Groessen georganiseerd. Op zaterdag 12 oktober komt Qmusic The Party-'4 uur Fout' weer naar Groessen. Q-music radio-DJ's draaien vier uur lang de meest foute muziek uit de Qmusic Foute top 500. Zondag 13 oktober staat traditioneel de regionaal bekende Groessense Bokbier Pruuveri-j geprogrammeerd. Er zijn weer vele heerlijke bo(c)kbieren en exclusieve wijnen te proeven.

Wie meer van een avondje darten houdt kan ook bij FWG terecht tijdens het Open Liemers Dartstoernooi op vrijdag 18 oktober. Met een prijzenpot van 650 euro (hoofdprijs 200) is het niet alleen leuk en gezellig, maar ook nog erg aantrekkelijke om je krachten te meten met andere liefhebbers. Opgave kan via dartsgroessen@hotmail.com. Op zaterdag 20 oktober staat het bekende Maisfeest van zaterdag op het programma. Net als vorig jaar zal Bandje Speciaal weer het zeil van de tent spelen!

Net zoals vorig jaar zijn er enkele speciale voorverkoopmomenten waarop je heel voordelig je kaarten kunt aanschaffen. Deze week begint de bijzonder aantrekkelijke Early Bird online-voorverkoop waarbij je al voor 7,50 euro tickets kunt kopen voor Qmusic The Party- 4 uur FOUT en het Maisfeest. Een passe-partout voor beide evenementen kost 15 euro. De oplage van deze kaarten is beperkt dus alleen de echt vroege vogels kunnen hiervan profiteren. De online voorverkoop voor de tickets vind je bij www.captainticket.nl/ticketshop/feestweekgroessen/

Er komen hierna nog meer acties; hou de website en social media goed in de gaten! Meer informatie staat op www.feestweekgroessen.nl en Facebook.

Nominaties Ondernemer van het Jaar Westervoort bekend

WESTERVOORT - De ondernemers die zijn genomineerd voor de titel Ondernemer van het Jaar 2019 zijn: Edwin van Essen van Aerofil Zonwering, Marjolein Berendsen van ZoMa Opleidingen en Diana van Kesteren en Mendy Tiemissen van Mediaz. De ondernemers werden donderdag 20 juni tijdens een druk bezochte Haring Party van Ondernemend Westervoort gekozen als genomineerden.


Sinds het bekendmaken van het programma van de Haring Party waren alle ondernemers in en rondom Westervoort er al mee bezig. Tijdens de Haring Party konden alle ondernemers uit Westervoort een collega-lid nomineren voor de verkiezing. De genomineerde ondernemers ontvingen de meeste stemmen. Zij gaan nu de strijd aan voor de titel 'Ondernemer van het Jaar 2019' en krijgen in de maand december bezoek van een deskundige jury.

Deze jury bestaat uit de 'Ondernemer van het Jaar 2017' Bas Bloemerg van Auto Service Bas Bloemberg en de ondernemers Johan Paape en Dirk van der Mark die hun sporen reeds verdiend hebben als ondernemer. De jury beoordeelt tijdens het bezoek de bedrijven aan de hand van diverse criteria zoals uitstraling, klantgerichtheid en hun maatschappelijke rol voor Westervoort. Tijdens het Nieuwjaarsgala van Ondernemend Westervoort op 16 januari wordt de winnaar van deze verkiezing bekend gemaakt. Hoofdsponsor van deze verkiezing is Rabobank Arnhem en Omstreken.

Sint-Martinus Oud-Zevenaar

Zondag 7 juli 11.00 uur:

Woord- en Communieviering met Pastoraal werker M. Smits en samenzang.

Gebedsintenties:

Ouders Beudel-Hendriks en dochter Diny

Collecte:

Eigen geloofsgemeenschap

De eerstvolgende viering is op zondag 14 juli 11.00 uur:

Eucharistieviering met Pastoor Thanh en het Sint Caeciliakoor uit Babberich.

Kerkberichten week 28 van 13 juli tot en met 19 juli 2019.

Zondag 14 juli 11.00 uur:

Eucharistieviering met Pastoor Thanh en het Sint Caeciliakoor uit Babberich.

Gebedsintenties:

Henk van der Looy

Marie-José Eggen-van Mill

Wim Joseph Willemsen

Gerrit en Dineke Gudden-de Kinkelder, kinderen en kleinkind

Maria Driessen-van Rumund en dochter Maria

Johan en Grada Engelen-Polman en dochter Ria

Trees Wouters-Baars

Bennie van Schaik

Jan Uffing

Collecte:

Eigen geloofsgemeenschap

Mededelingen:

Overleden op donderdag 27 juni in de leeftijd van 87 jaar de heer Wim Wanders,

Zuiderlaan, Ooy-Zevenaar.

De eerstvolgende vieringen zijn:

Zaterdag 20 juli 10.00 uur:

Eucharistieviering Sint Anna Gilde met Pater Remmers en het AMK koor.

Zondag 11 augustus 11.00 uur:

Woord- en Communieviering met Pastoraal werker J. Heemink.

Stem voor het Liemers Jeugdorkest tijdens de Rabobank Clubkas Campagne!

ZEVENAAR - Met de Rabobank Clubkas Campagne steunt Rabobank Arnhem en Omstreken het verenigingsleven in de regio.

De bank stelt hiervoor 200.000 euro beschikbaar. De leden van de Rabobank bepalen hoe dit bedrag verdeeld wordt. Het Liemers Jeugdorkest is een van de stichtingen die meedoet. Het Liemers Jeugdorkest repeteert, geeft optredens en maakt daarbij veelvuldig gebruik van de instrumenten van Kunstwerk! Muziekschool. Een aantal instrumenten is inmiddels sterk verouderd en aan vervanging toe. Het Liemers Jeugdorkest zet zich in om geld in te zamelen voor nieuwe instrumenten. Hoe werkt het stemmen? De leden van de bank brengen hun stem uit op hun favoriete club. Ieder lid ontvangt hiervoor vijf stemcodes. Er mogen maximaal 2 stemcodes per club worden uitgebracht. Elke stem is geld waard! Dus hoe meer stemmen een vereniging krijgt, hoe meer geld dit oplevert. De leden die mogen stemmen, ontvangen voorafgaand aan de stemperiode een persoonlijke code en uitleg over de stemperiode.

De stemperiode is van maandag 2 tot en met maandag 16 september.

Doe mee!

Ben je lid van Rabobank Arnhem en Omstreken? Het zou fantastisch zijn als jij, je familie, vrienden en kennissen stemmen geven aan het Liemers Jeugdorkest tijdens de Rabobank Clubkas Campagne. Alleen leden ontvangen de stemcodes en kunnen hiermee hun stem uitbrengen. Let op! Als klant van de Rabobank ben je niet automatisch lid. Vraag het lidmaatschap voor 1 juli aan. Meer informatie over de Rabobank Clubkas Campagne vind je op www.rabo.nl/arnhem/clubkas

Bedrijvenmarkt MKB Zevenaar voor Liemerse ondernemers

ZEVENAAR - Op dinsdagavond 10 september organiseert MKB Zevenaar weer een netwerkavond en bedrijvenmarkt voor alle MKB ondernemers uit de Liemers. Vorig jaar organiseerde MKB Zevenaar deze avond voor het eerst in Tolkamer. Die succesvolle avond werd toen druk bezocht door allerlei ondernemers uit de regio.

Ook voor niet-leden. Ondernemers en overheden uit de gemeenten Zevenaar, Duiven en Westervoort zijn ook nu weer welkom om zichzelf informeel te presenteren op deze bedrijvenmarkt. Ook ondernemers die (nog) niet bij een ondernemersvereniging zijn aangesloten, zijn van harte welkom om deel te nemen als standhouder of als bezoeker.

De avond start om 19.00 uur en wordt dit jaar georganiseerd in Zaal Staring in Zevenaar. In de centrale ruimte kunnen ondernemers voor 15 euro een stand (tafel of statafel) huren. Consumpties zijn dan verder gratis. In de kleinere zalen is volop gelegenheid om een miniworkshop of presentatie te geven.

Reserveer vast een plaats voor 10 september. Ondernemers die hun bedrijf willen presenteren met een stand, workshop of op een andere manier kunnen nu alvast een plaats reserveren. Aanmelden als standhouder kan via www.mkbzevenaar.nl.

Liemerse ondernemers zijn ook van harte welkom om alleen te komen netwerken. Aanmelden als bezoeker voor 10 september kan via de agenda op de website van MKB Zevenaar.