GN Nijmegen-Noord

30 mei 2018

GN Nijmegen-Noord 30 mei 2018


De Prinses en de Koe

De geschilderde prinses (Foto: marlies van dijk)

LENT - In het weekend van 9 en 10 juni laten Henny van Daalen en Marlies van Dijk uit Valburg hun werken in verf en klei zien in de Lentse Dorpsschuur.

Henny schildert met een tomeloze fantasie, grote schilderijen met vrolijke taferelen van vooral vrouwen. Marlies maakt en beetje slordige beelden die ze steeds vaker aankleedt met textiel. Ook maakt ze tassen van vilt, leer en hout, de laatste soms door Henny beschilderd, evenals haar grote keramische potten.

De prinses van klei (Foto: marlies van dijk)

Op 9 en 10 juni, van 11 tot 5 uur kan iedereen komen kijken in de Dorpsschuur, Oosterhoutsedijk 29 in Lent.

Stichting Disco Elst

Disco Avond (Foto: Mariëlle Straatman) Foto: Mariëlle Straatman

ELST - Disco Elst is een groep vrijwilligers die een keer in de maand een disco avond organiseert voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking.

Dit doen ze nu al 1½ jaar met groot succes, het grote succes is mede te danken aan de enorme inzet van onze vrijwilligers die er elke avond weer een gezellige avond van maken. Met een bezoekers aantal van tussen de 25 en 30 personen, die niet alleen uit Elst maar ook uit de wijde omtrek naar het Triadegebouw in Elst komen. Mede door deze grote belanstelling is besloten om een stichting op te richten de stichting Disco Elst. Op 4 mei werd dit een feit.

Zaterdag 26 mei is de eerste discoavond als stichting met een optreden van Henkie bekend van het liedje 'Een lief klein konijntje had een vliegje op zij neus'. De stichting is de winkeliers en bedrijven in Elst dankbaar voor het sponsoren van de disco. Zonder hen was dit alles niet mogelijk geweest.

Elst gaat weer wandelen

ELST - De 41e editie van de Elster Gezinsavondvierdaagse wordt gehouden van 12 -15 juni. De startplaats is de speelplaats van basisschool Sunte Werfert. De starttijd is 18.00 uur.

Startkaarten zijn te koop bij de Elster basisscholen en bij Primera. Een startkaart kost 3,50 euro. Onderweg krijgt iedere wandelaar iedere dag een consumptie aangeboden. De loopafstanden zijn 2,5 , 5 en 10 kilometer. Begeleidende ouders, opa's/oma's kunnen een meeloopkaart kopen. Deze kost twee euro. Hiermee steunen ze de school, want voor iedere verkochte meeloopkaart krijgt de school één euro van de organisatie cadeau. Deze kunnen ze gebruiken voor een zelf te kiezen activiteit binnen de school. Dus hoe meer verkochte kaarten, des te hoger het bedrag voor de school! "Wij moeten voldoen aan de AVG-privacynorm. Deze staat op de startkaart vermeld."

Weekmenu Bemmels afhaalpunt

BEMMEL - Op maandag 4 juni kunnen inwoners van heel Lingewaard tussen 17.00 en 18.00 uur het volgende menu afhalen: soep, andijviestamppot met slavink én 'n toetje.

Deze maaltijd kost vier euro en wordt bereid door een enthousiaste groep vrijwilligers. Het afhaaladres is Cuperstraat 9 in Bemmel. Gevraagd wordt zelf drie afsluitbare bakjes mee te nemen!

Wie ook wilt genieten van zo’n heerlijke verse maaltijd, moet zich wel van tevoren even inschrijven via het SWL Meldpunt. Er is namelijk maar een beperkte hoeveelheid menu’s beschikbaar. Inschrijven kan op maandag - donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via 088 2552555.

Het ‘Bemmels afhaalpunt’ is een initiatief van buurtbewoners in samenwerking met SWL. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Wil van den Hurk, 088 2552550.

Postduiven De Toekomst Elst

ELST - De uitslag van de wedvlucht vanuit Niergnies (Fr) over 272 kilometer met een ONO-wind:

1, 2 en 3 F. Looyschelder Elden

4 en 9 H.Burgers Elst

5 G.G. Doezejager Elst

6 A. Rozijn Oosterhout

7 G. Kemmink Elden

8 M. Korthouwer Elst

10 C. v.d. Kolk Elst

Omgaan met Fibromyalgie

LENT - OCA Nijmegen organiseert samen met de F.E.S. een Informatieavond met het onderwerp 'Omgaan met Fibromyalgie' Deze avond is dinsdag 5 juni van 19:00 tot 20:30 uur bij OCA Nijmegen aan het Thermionpark 5 in Lent.

Na ontvangst en welkomstwoord volgt een introductie over Fibromyalgie door Rob Derks, zelf al jaren bekend met deze aandoening. Vervolgens een presentatie door Caroline Matser over de interdisciplinaire werkwijze van OCA in Nijmegen/Lent.

Gedurende de avond is er voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen. Aanmelden kan via: harm.vanrhee@oca.nl; telefoon 06 18352535 Harm van Rhee (OCA). Nadere Informatie via internet : www.oca.nl en www.fesinfo.nl.

Omgaan met Fibromyalgie

LENT - OCA Nijmegen organiseert samen met de F.E.S. een Informatieavond met het onderwerp 'Omgaan met Fibromyalgie' Deze avond is dinsdag 5 juni van 19:00 tot 20:30 uur bij OCA Nijmegen aan het Thermionpark 5 in Lent.

Na ontvangst en welkomstwoord volgt een introductie over Fibromyalgie door Rob Derks, zelf al jaren bekend met deze aandoening. Vervolgens een presentatie door Caroline Matser over de interdisciplinaire werkwijze van OCA in Nijmegen/Lent.

Gedurende de avond is er voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen. Aanmelden kan via: harm.vanrhee@oca.nl; telefoon 06 18352535 Harm van Rhee (OCA). Nadere Informatie via internet : www.oca.nl en www.fesinfo.nl.

Demodag Forellenvijvers Gendt

GENDT - Zaterdag 16 juni zijn er demonstraties van het moderne forel-vissen zoals tremarellatechniek, spoonfishing en met kunstaas vissen.

Ervaar zelf de wijze van aanbrengen van het (levend) aas, gebruik van tremarella-, spin- en spoonhengels en hoe met deze technieken te werken. Met materiaalverkoop aan de vijver!

Forellenvijvers Gendt Zandvoort 46, Gendt; E-mail: info@forellenvijversgendt.nl Voor wie met een camper komt of wil kamperen in de omgeving zijn er genoeg faciliteiten in de omgeving!

Reünie Donatusschool Bemmel

BEMMEL - Op 2 juni is er een reünie van klas 5 en 6 van de Donatusschool uit 1966.

Destijds een nieuwe school, waar verschillende leerlingen van de Pius tien, en de Maria school naar toe gingen. Daarmee werd de Donatus de eerste gemengde school van Bemmel, het Jena Plan werd in 1967 ingevoerd. Docenten waren destijds onder andere juffrouw Van de Velden, juffrouw Pietersma, juffrouw Liakwie, meester Hesseling, meester Wolters en meester Peeters. Joep van Marwijk was het hoofd van de school.

Sommigen leerlingen hebben elkaar meer dan vijftig jaar niet meer gezien, dus er valt heel wat bij te praten. Oud-leerlingen die voor de reünie geen uitnodiging hebben ontvangen, worden gevraagd contact op te nemen met Theo Hendriks (theet20@gmail.com).

deBol Junior Avond-4-Daagse

Gulle gevers van de extraatjes onderweg (foto: Rene Arnts)

BEMMEL - Op dinsdag 29 mei ging de deBol Junior Avond-4-Daagse alweer voor de elfde keer van start.

Ook dit jaar zijn er Bemmelse winkeliers, die alle kleine en grote deelnemers ondersteunen met een lekker appeltje voor de dorst, een extra glas limonade, een zakje chips of 'gewoon' heel erg lekker snoepgoed.
Daar is stichting deBol heel erg blij mee, zij wil dan ook graag deze winkeliers van harte bedanken!

Op de foto ziet u Anita en Bep van de organisatie, geflankeerd door een deel van de winkeliers en andere gulle gevers van de extraatjes onderweg: Albert Heijn Bemmel, Bakkerij Engelen, Skar Kinderopvang, Eetwinkel Polly, Scouting Bemmel en Jumbo Scheperkamp. "Ook bedanken wij Coop Bemmel, Kinderopvang Zonnekinderen, Oerkind buitenschoolse opvang en Hema Bemmel, die helaas niet aanwezig konden zijn bij het maken van de foto."

Muzikale reis: Barok tot Rock op kasteel Doornenburg

Musici Ensemble Rei (foto: Rene Knoop)

DOORNENBURG - 'Ta Panta Rei', ofwel: 'alles stroomt'. Alles verandert voortdurend en sneller. Zo ook ambieert het Ensemble Rei zeer flexibel combinaties van strijkers in kamermuziek formaties te presenteren.

Dit ensemble verrast met verschillende (klassieke) muziekstukken van Rossini, Elgar, Gershwin, Piazzolla, Glass, Williams, McCartney en Kraftwerk. De bezetting bestaat onder andere uit een aantal musici van het Gelders Orkest: Aristotelis Potamianos (contrabas), Julija Hartig (viool), Eva Bengtsson (viool), Eirini Statigopoulou (altviool) en Sarah Walder (cello). Dit top concert op 3 juni moet men niet missen. Aanvang 11.00 uur, inloop met koffie 10.30 uur. Entree 12,50 euro. Reserveren: cultuur@kasteeldoornenburg.nl of telefoon 06 10395449. (www.kasteeldoornenburg.nl).

Bridgeclub Doublet Bemmel

BEMMEL - Na de zesde ronde was de wisseltrofee van Verfhandel en Woonwinkel Mattijssen ditmaal voor Connie en Annemarie die een score behaalden van 59,51%. Zij starten het volgend seizoen in de B-lijn.

Ook naar de B promoveren Trees en José met 59,28%, Nel en Arie met 56,13% en Sonja en Riet 54,66%. In de B-lijn werden Adje en Lini eerste met een score van 56,27%, tweede werden Ans en Jetta met 53,38%, derde Steef en Herman met 52,91% gevolgd door An en Rita met 52,79%. Zij starten in de A-lijn. In de A-lijn werden Erik en Jaap eerste met 59,97%, tweede Marian en Steef met 57,17%, Loes en Piet derde met 57,03% en vierde Sjoukje en Anton met 52,81%.

Na een gezellige einddrive waaraan ook de bridgecursisten van Steef deelnamen en de sfeer bij Doublet konden proeven, werd het seizoen afgesloten. Echter voor de liefhebbers is er de mogelijkheid om bij de vier Lingewaardse bridgeclubs deze zomer te spelen en wel op 3 en 10 juli bij Doublet in de Kinkel, op 17 en 24 juli bij BC Huissen in het koelhuis te Huissen, op 1 augustus, let wel dit is op woensdag in verband met de Huissense dag op dinsdag en 7 augustus bij Cool Down in Het Koelhuis in Huissen en op 14 en 21 augustus bij BC Gendt in café De Klok in Gendt.

Lid worden van Doublet? Bel of e-mail ons secretariaat: Annemarie Ariëns, e-mail secretariaat.doublet@gmail.com, of bezoek onze website: http://www.nbbclubsites.nl/club/15030.

Gezocht: collectanten voor de ziekte van Huntington

BEMMEL - Het kan iedereen overkomen, ook jou en mij. De ziekte van Huntington, een mensonterende ziekte, die qua symptomen op een combinatie van Alzheimer, Parkinson en ALS lijkt. Onderzoek is nodig, veel onderzoek.

In week 27 (maandag 2 juli t/m zaterdag 7 juli 2018) heeft het Campagneteam Huntington een vergunning gekregen om in de gemeente Lingewaard, Bemmel, te mogen collecteren.

Om te collecteren zijn uiteraard collectanten nodig. Paul van de Groep organiseert dit jaar samen met Petra van Groningen en Ilona van Boldrik-Van Groningen, deze collecte en is namens de stichting op zoek naar mensen die willen helpen. 'Wil jij een steentje bijdragen door een paar uurtjes of een paar avonden mee te lopen?' Op deze manier help je mee in de strijd tegen deze vreselijke ziekte.

Dankzij de afgelopen acties van de stichting Campagneteam Huntington is er al geld opgehaald en met de collecte hoopt de stichting natuurlijk op een mooi bedrag, dat voor honderd procent naar fundamenteel onderzoek naar de ziekte van Huntington gaat. Meer informatie staat op www.doodgezwegen.nl. Wil je mee collecteren? Meld je dan aan bij Paul van de Groep, telefoon 06 18995347 of via paulvandegroep47@gmail.com.

Windenergie in Lingewaard

Windmolenpark Ressen (Foto: Henk Andringa)

BEMMEL - Op dinsdag 12 juni verzorgt Lingewaard Energie een thema-avond windenergie waar enkele sprekers de noodzaak, maar ook alle voor en nadelen zullen bespreken. Verder zal worden ingespeeld op de vraag wat windmolens voor ons kunnen betekenen.

Eén van de sprekers is Siward Zomer, directeur van ODE Decentraal, bestuurder van de Europese Federatie van energiecoöperaties REScoopEU en voorzitter van coöperatieve vereniging De Windvogel.

REScoopNL ondersteunt initiatieven van burgers en kleine ondernemers. Uit allerlei onderzoeken blijkt dat energieprojecten gemakkelijker tot stand komen als de omwonenden er zelf bij betrokken zijn. Siward Zomer neemt deel aan de onderhandelingen over het energieakkoord.

Tijdens zijn presentatie zal hij in gaan op het proces dat komt kijken bij het plaatsen van een windturbine, met onder meer locatiekeuze, hinder en participeren door de burger. Hij gebruikt hierbij recente voorbeelden uit de praktijk van REScoopNL.

Thema-avond over windenergie op dinsdag 12 juni; de avond begint om 19.30 uur en vindt plaats in De Veldschuur, Sportlaan 1K in Bemmel. De zaal gaat om 19.00 uur open. De entree is gratis, maar lid worden van Lingewaard Energie en zo op de hoogte blijven van de ontwikkelingen heeft voordelen. Meer informatie staat op www.lingewaardenergie.nl.

Gezocht: collectanten voor de ziekte van Huntington

BEMMEL - Het kan iedereen overkomen, ook jou en mij. De ziekte van Huntington, een mensonterende ziekte, die qua symptomen op een combinatie van Alzheimer, Parkinson en ALS lijkt. Onderzoek is nodig, veel onderzoek.

In week 27 (maandag 2 juli t/m zaterdag 7 juli 2018) heeft het Campagneteam Huntington een vergunning gekregen om in de gemeente Lingewaard, Bemmel, te mogen collecteren.

Om te collecteren zijn uiteraard collectanten nodig. Paul van de Groep organiseert dit jaar samen met Petra van Groningen en Ilona van Boldrik-Van Groningen, deze collecte en is namens de stichting op zoek naar mensen die willen helpen. 'Wil jij een steentje bijdragen door een paar uurtjes of een paar avonden mee te lopen?' Op deze manier help je mee in de strijd tegen deze vreselijke ziekte.

Dankzij de afgelopen acties van de stichting Campagneteam Huntington is er al geld opgehaald en met de collecte hoopt de stichting natuurlijk op een mooi bedrag, dat voor honderd procent naar fundamenteel onderzoek naar de ziekte van Huntington gaat. Meer informatie staat op www.doodgezwegen.nl. Wil je mee collecteren? Meld je dan aan bij Paul van de Groep, telefoon 06 18995347 of via paulvandegroep47@gmail.com.

Pelgrimswandeling in omgeving van Ressen

RESSEN - Op zaterdag 2 juni is er weer een pelgrimswandeling in de prachtige omgeving van Ressen, Lent en Bemmel. Geniet met andere mensen van de stilte, de natuur en betekenisvolle momenten.

Vanaf half tien is de kerk in Ressen (Kerkenhofstraat 3) open voor koffie en een meditatief moment. Vertrokken wordt om tien uur. Wandelen is een mooie manier om je hoofd leeg te maken, je gedachten te ordenen en – soms letterlijk – even stil te staan bij wat voor jou belangrijk is. "We lopen deels in stilte en onderweg vinden waardevolle ontmoetingen plaats.

Halverwege is er een pauze, bij terugkomst eten we een broodje/lunchpakket dat je zelf hebt meegenomen.
Voor mensen die extra hongerig zijn geworden, het brood al op hebben gegeten onderweg of uitgedeeld, zijn er wat krentenbollen zodat niemand met een lege maag naar huis hoeft te gaan!"

Opgave is niet nodig. Het programma wordt als het nodig is aangepast aan het aantal deelnemers, zodat de stilte en de ontmoeting mogelijk blijven. De pelgrimswandeling is een initiatief van de werkgroep Pleisterplaats Ressen www.pleisterplaatsressen.nl

Kinkelbestuur in gesprek met… Manneneiland

(foto: Johan Hesselink)

LINGEWAARD - Wij zitten in de voorkamer van een boerderij aan de Linge. Alles straalt uit dat wij bij een grote akkerboer zijn. Behalve misschien de lammetjes in de wei. In huis doet alles denken aan de jaren vijftig. De bouw, het interieur met de oude stoelen en kasten, de schilderijen aan de muur en het tafeltje met nummers van 'De Boerderij'. Niets is ooit veranderd. De Karbrug was in ’44 platgebombardeerd.


Wij zijn in gesprek met Gerard Steenhof (67), oud-huisarts. Drie kleinkinderen spelen om ons heen, het is opadag. "Mijn ooms waren op het land. Market Garden was begonnen. De boerderij lag in het schootsveld tussen de Duitsers en geallieerden. Het gebeurde voor hun ogen. Door granaatinslagen stond geen muur meer overeind, ook al het vee was dood. Mijn ooms werden geëvacueerd. Manneneiland ging aan hen voorbij. In ‘53 werd de boerderij herbouwd en werd mijn moeder bij mijn ooms huishoudster. Zo leerde mijn vader haar kennen."

Gerard vertelt in korte zinnen over zijn vader Jan Steenhof. Weinig dramatiek, weinig intrige, geen heldendaden. "Mijn vader praatte weinig over de oorlog, ook niet over het Manneneiland. Hij was smid en eigenaar van de Remise aan de Karstraat. Door toeval bleef hij alleen bij de Remise achter, kon niet door de linies naar Bergerden en zag pas na de bevrijding zijn familie terug. Later kreeg Jan verkering met de huishoudster en trouwde. Weer later kocht Gerard de boerderij." Dan komt ineens de derde generatie binnen. De zoon van Gerard is historicus. Hij grinnikt en is benieuwd naar de historisch gehalte van het theaterstuk.


Jan de Moor en Johan Hesselink

Uitslagen Elster Bridgeclub

Angelieta en Jos van der Velden, winnaars D-lijn maandag

ELST - Met de zesde competitieronde hebben de ruim 250 leden van de Elster Bridge Club het seizoen 2017-2018 afgesloten. Er werd weer fel en fair gestreden om de bovenste plaatsen. Dat leidde tot de volgende uitslagen:


Maandag
A-lijn 1e André Boon en Harrie Rietberg         61,09 %
B-lijn 1e Albert Luijpen en Fred v.d. Steeg         54,73 %
C-lijn 1e Marijke v. Brandenburg Gerda Spann 61,15 %
D-lijn 1e Angelieta en Jos v.d. Velden                62,31 %

Dinsdag
A-lijn 1e Arie Claassen en Marcel Gerrits         58,26 %
B-lijn 1e Ellen Lijklema en Ineke Lokman         59,46 %
C-lijn 1e André Bok en André Soffers         52,53 %

Donderdag
A-lijn 1e Joke Kersten en Gonny v. Meeteren 56.74 %
B-lijn 1e Janny Zweerman Eddie v. Werven 59,77 %
C-lijn 1e Annemiek Francissen Elly Gerritsen 59,29 %

Wie interesse heeft om ook bij een club te gaan bridgen, kan contact op nemen met de secretaris van de Elster Bridge Club, email ebc.secretariaat@gmail.com of telefoon 0481 374900. Met ingang van 2 juli begint gedurende acht weken de zomercompetitie van EBC. Dan zijn ook niet-leden die willen bridgen welkom.

Gezocht: Saxofonisten voor Saxperiment Stroomopwaarts!

(Afbeelding: Els Matthijssen)

REGIO - Van 14 -16 september wordt in de Gelderse Poort het 3 Oever Festival 2018 gehouden. Het vindt plaats rond de Kop van Pannerden op en rond de drie oevers van Gendt, Pannerden/Lobith en Millingen/Kekerdom.

Speciaal voor deze gelegenheid schrijft de Nijmeegse componist Jos Engelhard een symfonisch stuk, geïnspireerd op de rivier, voor minimaal 12, maximaal 72 saxofoons. Dit stuk duurt circa 20 minuten en wordt tijdens het festival een aantal keren uitgevoerd. "We zoeken saxofonisten! Speel je saxofoon en vind je het leuk om hieraan mee te werken? Sluit je dan aan bij dit tijdelijke saxofoonensemble. Alle saxofoons zijn welkom (en nodig) van tubax tot en met sopranino! Voorwaarde is dat je muziek leest en een redelijk niveau hebt. Er zijn makkelijkere en moeilijkere partijen, dus amateurs en professionals zijn welkom. Om deel te nemen vul je het formulier in op de website www.3oeverfestival.nl."

Dit unieke stuk in deze unieke bezetting wordt tijdens het festival een aantal keer uitgevoerd. "Je krijgt van ons een bevestiging van je inschrijving en natuurlijk houden we je op de hoogte van alles wat met het Saxperiment te maken heeft. Dus wil jij ook eeuwig roem en contact met saxgenoten, deel zijn van het 3 Oever Festival 2018 en gratis toegang tot de Jazz boot. Blaas mee! Stoomopwaarts! Voor meer info bezoek www.3oeverfestival.nl of bel met 06 54344499 (Stefan)."

R.K. Parochie H. Maria Magdalena

Zaterdag 2 juni

19.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, eucharistieviering, F. Bomers, Herenkoor

19.00 uur; St. Willibrordus Herveld, eucharistieviering, V. Bulthuis, St. Caeciliakoor

19.00 uur: St. Leonardus Oosterhout, eucharistieviering, G. Peters, St. Leonarduskoor

Zondag 3 juni

10.00 uur: St. Werenfridus Elst, eucharistieviering met kinderwoorddienst, V. Bulthuis,

Koor Zonder Grenzen, Terugkomviering communicantjes.

10.00 uur: O.L.V. Ten Hemelopneming Huissen-stad, eucharistieviering, H. Woorts, G. Peters,

R. Heinen, C. Crolla, GK De Levensbron, Umdracht

09.30 uur: Maria Geboorte Driel, eucharistieviering, F. Bomers, Magna Voce

Doordeweekse vieringen in R.K. Parochie H. Maria Magdalena

Maandag

Heteren, 18.30 uur , Liefkenshoek (wcv), elke maandag

Dinsdag

Huissen-Stad, 19.00 uur, dagkapel, rozenkrans, elke dinsdag

Oosterhout, 09.00 uur, dagkapel, 1e dinsdag van de maand

Woensdag

Angeren, 09.30 uur uur, sacristie/kerk, 1e woensdag van de maand

Doornenburg , 09.30 uur, kerk , 2e woensdag van de maand

Gendt, 09.30 uur, dagkapel, 4e woensdag van de maand

Herveld, 19.00 uur, kapel Hoge Hof, 1e woensdag van de maand

Huissen-Zand, 09.30 uur , dagkapel , 3e woensdag van de maand

Lent, 19.00 uur, St. Jozef, 2e woensdag van de maand

Donderdag

Elst, 10.30 uur, Tertzio, 1e donderdag van de maand

Elst , 09.30 uur, De Hoeksteen, 2e donderdag van de maand

Elst, 10.30 uur, Tertzio (wcv), 3e donderdag van de maand

Elst , 09.30 uur, De Hoeksteen, 4e donderdag van de maand

Elst, 09.30 uur, De Hoeksteen, 5e donderdag van de maand

Vrijdag

Bemmel, 10.00 uur,kapel Liduina,1e vrijdag van de maand

Huissen-Stad, 10.00 uur, Sancta Maria, 1e vrijdag van de maand

Valburg, 09.00 uur, sacristie, rozenkrans, elke vrijdag

Valburg, 09.30 uur, sacristie, elke vrijdag


Eucharistievieringen, tenzij anders vermeld (wcv)
Na de viering is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

Wandelhalfuurtje voor Huissenaren bij Zandse kerk

HUISSEN - Voor mensen die wel willen wandelen, maar niet gelijk lange afstanden kunnen of willen lopen, organiseren Stichting Welzijn Lingewaard, de Zandse kerk en het Participatiepunt Huissen een wekelijks wandel halfuurtje.

Het verzamelpunt is buiten voor de Zandse Kerk om vervolgens in één of twee groepen de uitgezette route te wandelen. De wandeling is bedoeld voor mensen die niet langer een half uur tot drie kwartier willen of kunnen wandelen. De route wordt samen de deelnemers bepaald. Het wandelhalfuurtje valt onder het programma Bewegen op Recept, waarin korte passende beweegmomenten zorgen voor een fittere conditie en leefstijl. Bewegen is gezond en daarom is het belangrijk dat iedereen toegang heeft tot laagdrempelig en gezellig sportaanbod. Voor vragen kunt u terecht bij Rosanne de Groot r.degroot@swlingewaard.nl

Meedoen? Dat kan iedere donderdagmiddag om 13.30 uur. Je hoeft je niet aan te melden. Na afloop is er de mogelijkheid om samen een kopje koffie of thee te drinken (één euro).

Assortiment Jos Mom uitgebreid

HUISSEN - Bloemenkwekerij Jos Mom aan de Papesestraat 4a te Huissen heeft het assortiment fors uitgebreid met een fraaie collectie tweejarige en vaste planten. Naast de perk-, balkon- en terrasplanten, de geraniums, diverse kuipplanten en de geliefde sundaville vind je er nu onder andere ook lavendel XL, salvia, gypsophila, margriet, lupine en coreopsis (meisjesogen). Al deze planten hebben een flinke maat en worden geleverd in potmaat 4 of 5 liter. Alleen dit prachtige assortiment is al een (extra) ritje naar Jos Mom waard!

Maar daarmee is de assortimentsuitbreiding nog niet gedaan. Nu zijn er ook rozen in vele soorten en meerdere kleuren, waaronder ook heerlijk geurende. Struikrozen, klimrozen, trosrozen en rozen op stam, je vindt ze vanaf nu bij Jos Mom.

Hortensia's

Bekend is de jaarlijks terugkerende aanbieding in Hortensia's. Ook nu nog heeft Jos Mom er staan, waaronder een, niet bij iedereen bekende, topper de eikenbladhortensia (Hydrangea quercifolia). Deze plant heeft fraai donker, gekarteld blad en bloeit vaak wat eerder dan andere hortensia's. De bloemen verkleuren van groen naar donkerrood tijdens de bloei. De specifieke eikenbladhortensia Jos Mom is een specialiteit én eigen soort van de bloemenkwekerij.

Tips voor hortensiaverzorging

Een hortensia houdt van water. Zorg steeds dat hij voldoende vocht heeft. Voorkom dat de plant slap gaat hangen. Ook in de volle zon kun je water geven. Giet dan het water op de voet van de plant. Niet op blad of bloem anders loop je de kans dat de plant verbrandt.

Witte hortensia's kun je beter aanplanten in de schaduw of halfschaduw. Hortensia's van Jos Mom hoeven niet te worden gesnoeid. Wel is het aan te bevelen oude bloemen te verwijderen.

Hangplanten na vakantie

Hoe tref je je hangplanten aan bij terugkomst van vakantie? Water en voeding zijn het probleem. Bij Jos Mom vind je hangplanten in een speciale pot met waterreservoir. Een eventueel wateroverschot wordt in dat reservoir opgevangen en komt weer ter beschikking als de kluit te droog dreigt te worden. Ga je op vakantie, zet de pot in de schaduw, snoei langere takken terug tot zo'n 15 cm, maak de planten goed nat, geef voeding, giet het reservoir vol en je zult zien dat jouw hangplanten er ook bij thuiskomst nog fleurig bijstaan.

Voeding

Balkon-, terras-, kuip- en hangplanten hebben gedurende het jaar voeding nodig. Bij Jos Mom vind je meerdere soorten professionele plantenvoeding, ook soortspecifieke. Gebruik oplosbare voeding als de plant een vlot steuntje kan gebruiken. Er zijn echter ook Osmocote® korrels. Klompjes van de korrels stop je in de grond, bij voorkeur in het voorjaar. De coating van de korrels zorgt ervoor dat er gedurende het gehele seizoen steeds voldoende voeding vrijkomt om de plant in optimale conditie te houden. Vraag gerust om advies.

Bloemenkwekerij Jos Mom is gedurende het seizoen iedere dag, ook zon- en feestdagen, geopend van 09.00 tot 17.00 uur. Kijk op de website voor alle informatie: www.bloemenkwekerij-josmom.nl.

Boeken uit? Verkoop ze op de 2e Bemmelse Boekenmarkt!

BEMMEL - Soms begin je aan een nieuw boek dat je direct meesleept in het verhaal, waardoor je het in één adem uitleest. Prachtig... Maar dan? Meestal komt zo'n boek in de kast terecht om vervolgens nooit meer gelezen te worden. Jammer! Gun al je boeken een nieuwe lezer, en verkoop ze tijdens de 2e Bemmelse Boekenmarkt op 1 juli.

Na het succes van 2017 hebben Monique Kuster en Hetty Lentjes besloten de tweede Bemmelse Boekenmarkt te organiseren. Hiervoor is de datum van 1 juli gekozen, net als vorig jaar tussen 12.00 en 16.00 uur in de Theaterkerk in Bemmel.

Er is opnieuw gekozen voor de fantastische, inspirerende locatie van de Theaterkerk. Een plek waar veel mensen samen kunnen komen, waar je aan de koper van je boek iets over het verhaal kunt vertellen. Waar mensen elkaar tips kunnen geven. Waar een grote diversiteit aan genres te vinden zullen zijn, van romans en thrillers tot aan poëzie en kinderboeken. Waar men heerlijk de hele middag tussen allerlei boeken kan neuzen. En, waar men zo vlak voor de zomervakantie aanbreekt, tweedehands boeken op de kop kan tikken!

Dus , heb je thuis ook zoveel gelezen boeken liggen? Verkoop je boeken dan op de Bemmelse Boekenmarkt. Want besef, dat zelfs de oudste boeken nog maar pas zijn geschreven, voor degene die ze nog niet heeft gelezen! Een verkoopplek huur je van 12.00 tot 16.00 uur voor 20 euro. Wil je een verkoopplek reserveren, mail dan naar Bemmelseboekenmarkt@gmail.com.

Stand op Zomermarkt in Slijk-Ewijk?

SLIJK-EWIJK - Op zondag 12 augustus wordt de 38e Zomermarkt in Slijk-Ewijk gehouden. Een bijzondere markt met ruim 80 kramen waar oude en nieuwe spullen verkocht zullen worden en waar Slijk-Ewijkse verenigingen zich presenteren. De markt is van 10.00 – 16.00 uur.

Aanmelden voor een standplaats op deze markt kan nu. Hiervoor dient u contact op te nemen met de heer Blom. Voor informatie kan men contact opnemen met De Waalkanters via de mail: waalkanters@gmail.com of via J. Blom, Waaldijk 17, Slijk-Ewijk, 0481 482988 / 06 49882609.

Bemmel Open Dubbeltoernooi

BEMMEL - Van maandag 11 tot en met zondag 17 juni houdt Tennisclub Bemmel weer het jaarlijkse toernooi.

Het is een gezellig dubbeltoernooi met categorieën 4/5/6/7 en 8 in DD, HD en/of GD en dat in de leeftijdscategorieën 30+ en 50+. Zoals gewend, speel je in een poule-systeem zodat je altijd verzekerd is van een aantal leuke partijen op eigen speelsterkte.

Natuurlijk wordt rekening gehouden met de deelnemers aan de Zomeravondcompetitie; woensdags worden er daarom géén wedstrijden gepland.

Er is genoeg te doen: veel wedstrijden, gedurende de week lekker dingen verzorgd door Roelofsen Horeca Groothandel B.V. De feestavond vrijdag 15 juni met een culinaire verrassing van Eetwinkel Polly en natuurlijk weer een loterij met veel leuke prijzen! Zondag 17 juni is de prijsuitreiking met hapjes van Restaurant Da Giorgio. Kortom; het wordt weer een gezellige week bij T.C. Bemmel! Ook als toeschouwer dus genoeg te beleven!

"Heb je zin om mee te doen, schrijf je dan in! Inschrijven kan tot 4 juni. Meer informatie staat op: www.tennisclubbemmel.nl, www.toernooi.nl, mijnknltb.toernooi.nl en Facebook: Bemmel Dubbel Open Toernooi."

Expositie in Grote Kerk Elst

Obama Jumps In The Air - olieverf op doek (foto: Ineke Wiersema) Foto: Ineke Wiersema

ELST - De expositie 'Lichter door Kleur' (schilderijen van Ineke Reina Wiersema) is op de zaterdagen 2 juni, 7 juli, 4 augustus van 13.30 – 16.30 uur en dinsdag 17 juli (tijdens de Vierdaagse) van 8.00 – 12.30 uur te bezoeken in de Grote Kerk.

Ineke Reina Wiersema is geboren en getogen in Elst (1965). Woont na wat omzwervingen alweer 15 jaar in Huissen. De kerk in Elst is voor haar speciaal; ze is er gedoopt, heeft er belijdenis gedaan en is heel wat jaren actief geweest in het jeugdwerk.
Vanaf haar dertigste is zij serieus gaan schilderen op doek, meestal groot, gebruikmakend van verschillende technieken en materialen. Zij schilderde aanvankelijk puur voor zichzelf. Zelden liet zij een werk aan iemand zien. Zoals je in een dagboek je belevenissen en gevoelens op schrijft zo maakte zij haar schilderijen. Haar waarheid, dromen, idealen, sprookjes, geloof en hoop… kortom een cocktail van realisme en fantasie. Ineke houdt van alle kleuren, zij kan er echt blij van worden: citroengeel, frambozenrood, diep oker, turquoise, koningsblauw, olijfgroen, iedere kleur heeft zijn eigen karakter, referentie en betekenis. Vooral het werken met olieverf heeft haar gestimuleerd om nog meer te toveren en te decoreren. Alvast kennismaken? Kijk dan op www.isilareina.nl.
Voor meer info: www.pg-elst.nl / kunstcommissie.

Zin om in de zomer te tennissen?

KESTEREN - De Kersenplukkers heeft momenteel een mooie aanbieding voor mensen die sportief de zomermaanden in willen gaan.

Voor 25 euro kan je drie maanden onbeperkt (juni, juli, augustus) tennissen en gebruik maken van de vier mooie tennisbanen aan de Joost van de Vondelstraat in Kesteren. Interesse? Meld je dan aan via secretariaatkersenplukkers@gmail.com of kom gezellig langs op vrijdagavond 1 of 8 juni vanaf 19.30 uur voor meer informatie of om je aan te melden.

Dagtocht Ouderen Elst

ELST - Ook dit jaar (op woensdag 13 juni) gaan de ouderen uit Elst en omstreken op stap. Stichting Dagtocht Ouderen Elst heeft met medewerking van diverse sponsoren een fijne dag uit samengesteld.


Om 9.00 uur vertrekken de luxe touringcars vanaf diverse opstapplaatsen uit Elst naar restaurant Juffrouw Tok in Didam voor koffie met gebak. Aansluitend is er een mooie rondrit door Montferland en Achterhoek. Teruggekeerd gaat het gezelschap om 12.30 uur aan tafel voor een heerlijk driegangendiner. "In de middag varen we met het luxe schip van rederij Eureka een schitterende tocht van zo'n 2,5 uur over Rijn en IJssel. Om 18.30 uur verwachten we weer in Elst terug te zijn."

Zich inschrijven kan vanaf 30 mei als volgt :
*Woonzorgcentrum Tertzio op 30 mei, 1 juni en 4 juni tussen 10.30 en 11.30 uur.
*De Wieken van 30 mei tot en met 4 juni tussen 9.00 en 12.00 uur.
*Wervershove op 31 mei van 10.00 tot 11.00 uur.
*De Hoeksteen op 6 juni van 10.00-11.00 uur.
*Het Wapen van Elst op 5 juni van 19.00-20.00 uur.

"Wij vragen bij inschrijving een bijdrage van 35 euro per persoon. U ontvangt dan het uitgebreide programma dat tevens uw deelnamebewijs is."

Aalbers-Taptoe Bemmel mét speciale editie!

BEMMEL - Op zaterdag 8 september houdt Eska voor de 45e keer Taptoe Bemmel. Tevens is dit het jubileumjaar waarin Eska haar zestigste verjaardag viert. Reden te meer voor een speciale editie van de taptoe: voor het eerst organiseert Eska een jeugdtaptoe in combinatie met een avondtaptoe.

De locatie is net als voorgaande jaren het gazon voor kasteel De Kinkelenburg en de entree voor dit evenement is gratis. Het programma ziet er als volgt uit:

15.00 - 16.30 uur: JeugdTaptoe op het gazon
18.00 - 19.30 uur: Streetparade door het centrum van Bemmel
20.00 - 22.30 uur: Aalbers-Taptoe Bemmel op het gazon

Wilt u deze special editie van Aalbers-Taptoe Bemmel niet missen, zet dan zaterdag 8 september alvast in uw agenda. Kijk ook op www.eska.nl of www.taptoebemmel.nl.

10 / 12

Hiep hiep hoera
op 4 juni zijn Ewald en Monique
25 jaar getrouwd.
Van harte gefeliciteerd!
Liefs, Roy, Sabine, en Rick

Jan de pakkettenman weer een jaartje ouder!
En waar is hij te vienden in Kesteren en Lienden.

50 jaar is ze nergens geweest
en nu is ze Sara En ontbreekt ze op geen enkel feest!
Op naar zaterdag!
De zussen met mannen

Onze lieve opa gaat met pensioen.
Nu heeft hij nog meer tijd om met ons leuke dingen te gaan doen.

Dikke kus Dean en Javi

29 Mei Lucas

4 jaar

Gefeliciteerd van Oma en Opa
en pootje van Luna.

Lieve Eva, naast de burgemeester en met je bewijs van Nederlanderschap in je hand, kom je zeker in de krant!

Gefeliciteerd!

Liefs van ons

Luuk 3 juni, 2 jaar
Lieve vent
Soms voor jezelf een gevaar
Maar blijf wie je bent
xxx
Papa, mama & Daan

Deze mooie jonge dame wordt 4 juni 17 jaar!
Van harte gefeliciteerd en een dikke kus van opa en oma Evers

Onze amazone is jarig!
Isis alweer 7 jaar! Gefeliciteerd!
Kusjes van papa, mama & Lars

Op 28 mei is Tygo 9 jaar geworden.
Van harte gefeliciteerd!
Dikke kus en knuffel
Papa, mama, Zoë
en een pootje van Danko

Hiep Hiep Hoera!
Vrijdag 1 juni wordt Livia 3 jaar.
Van harte Gefeliciteerd!

Dikke kus van papa, mama en je broer Julian

Hier speelt Natan op de trekpont
Hartelijk gefeliciteerd
Nu negen jaar en blijf gezond!

Liefs van Oma Rita

Deze ontzettend lieve mensen zijn donderdag de 31ste mei
50 jaar getrouwd!
Van harte en we maken er met elkaar een prachtig feest van!
Veel liefs van ons 3-en XXX

Hoera!
Deze knappe man wordt deze week 80 jaar!
Hartelijk gefeliciteerd van ons allen.
Veel liefs en een dikke zoen.

Dit lieve stel....
ook na 25 jaar, nog steeds dol op elkaar!
Op 27 mei hebben we geproost.
Liefs Emmy en Hans

onze Poek wordt 4 juni
70 jaar
Gefeliciteerd.

Hoera, (o)pa en (o)ma zijn op 1 juni 2018, 40 jaar getrouwd.
Gefeliciteerd!
Groeten Sabine, Jeffrey, Chantal, Kate en Finn

Deze lieve moeder, dochter en vriendin word 29 mei alweer 48 jaar!
Liefs Esmée, (o)pa en (o)ma

Het doet ons deugd,
Chrystel begint aan haar tweede jeugd.
XXX

Oma Dora 30 mei jarig!
Proficiat van kinderen en kleinkinderen

Onthulling Liberation-Route Luisterkeien onderwaterzetting WO2

OVERBETUWE - Op 7 juni worden twee zuster Liberation Route Luisterkeien, als onderdeel van het Euregionaal project Water als wapen, onthuld. Bij het dijkmagazijn Elden gebeurt dit om 10:00 uur en bij de Wasserburg in Rindern (Kleve) om 14:00 uur.

Op deze locaties zijn in 1944 en 1945 door de Duitse bezetter de dijken opgeblazen om de geallieerde opmars te stoppen. Naast de luisterkeien worden ook informatieborden onthuld.

De onthullingen vinden plaats in aanwezigheid van scholieren van het Overbetuwe College uit Elst en de Gesamtschule Gesamtschule am Forstgarten uit Kleve-Rindern. Ook zijn vertegenwoordigers uitgenodigd van diverse Nederlandse en Duitse gemeenten in de Euregio, overheidsinstellingen en betrokken organisaties.

Burgemeester Toon van Asseldonk van de gemeente Overbetuwe verzorgt een toespraak bij de onthulling van de Liberation Route Luisterkei bij het Dijkmagazijn in Elden. Burgemeester Sonja Northing van Stadt Kleve bij de onthulling van de Liberation Route Luisterkei nabij de Wasserburg. Leerlingen van het Overbetuwe College en de Gesamtschule in Rindern onthullen de luisterkeien en informatiepanelen.

Project Water als Wapen

Het project Water als Wapen omvat, naast de Liberation Route luisterkeien en de informatieborden, ook een fietsroute tussen beide luisterkeien, een internationaal schoolproject en lezingen in Duitsland en Nederland over de onderwaterzetting. De eerste lezing heeft al plaatsgevonden de tweede vindt plaats op 28 mei van 20:00 – 22:00 uur in de Informatiecentrum De Polen van Driel in de Katholieke Kerk Maria Geboorte in Driel (adres: Kerkstraat 25). De entree is gratis. De fietsroute, lopend van Driel/Elden naar Kleve-Rindern (en terug), is vanaf 7 juni geopend.

Deelnemers

Deelnemers binnen het project Water als Wapen zijn: Exoduscomité Huissen, Heimatverein Rindern, Euregio Rijn Waal, Gemeenten Lingewaard, Overbetuwe en Berg en Dal, Stadt Kleve en RBT KAN.

Finale jaarprogramma T. Metissimo

BEMMEL - Op donderdag 28 juni is er vanaf 19.00 uur een inloop in cultureel centrum De Kinkel in Bemmel. We starten met onze jaarlijkse afsluiter 'Finale TO TM' om 19.30 uur. Het woord is aan de jeugdigen; moedig ze aan want ze hebben u iets te vertellen!

Passend Onderwijs is gewoon normaal onderwijs. Ook voor de (hoog)begaafde of getalenteerde leerling. Bij T. Metissimo is het uitgangspunt vooral Gezonde Educatie: Voor, tijdens of na school. Simpelweg omdat kennis & kunde vaker niet dan wel begrensd zijn. Ouders, school, club, Gemeente reiken verder door het (onafhankelijk) versterken van het educatieve werkveld. Onderwijs-zoektochten worden zo lichter voor alle betrokkenen! Het basisdoel is gelijk: Behalen van (minstens) een goed VO-einddiploma.

Enkele jeugdigen (BS en VO) presenteren een deel van hun jaarprogramma. In de korte pauze (en ook voor- en achteraf) is er een mini Science-Cultuurhoek. Tot slot zijn er de certificaat- en diploma uitreikingen van de specifieke verrijkingstaken en de Science- en Muziekcursussen Basislevel en Level A.

Van harte welkom en stel gerust uw vragen! Het belooft weer een gezellig avondje te worden voor jong en oud. Entree is vrij.

T. Metissimo (TM) is een zelfstandige Stichting die zich inzet voor maatwerk Talentontwikkeling (TO) in Beta en Cultuur. Het (ouder)platform Talentontwikkeling is een initiatief op verzoek van de Gemeente Lingewaard die alle activiteiten erkend. Landelijke educatieve aansluiting is er op diverse niveaus en is volop in ontwikkeling. Zie: WWW.TalentoMetissimo.nl en M: 06 25506566.

Ook voor interieurinrichting en herstoffeerde kwaliteitszitmeubelen! Meubel & Interieur Restyle: meer dan stofferen alleen...

HUISSEN/BENNEKOM – Op zoek naar goedkope kwaliteitszitmeubelen? Of hebt u zelf zitmeubelen, die u graag wilt laten herstofferen? Meubel & Interieur Restyle biedt u deze mogelijkheden. U kunt zelfs voor de complete interieurinrichting terecht bij Meubel & Interieur Restyle, waar u ook een deskundig advies krijgt.

Meubel & Interieur Restyle is een moderne meubelstoffeerderij en woning- en projectinrichter. Met gevoel voor design én met hart voor traditionele, ambachtelijke vakbekwaamheid. Een team van professionals, inclusief designers, stoffeerders en interieurinrichters staat steeds klaar om de klanten te adviseren en bij te staan bij het keuzeproces een aantrekkelijk, passend, duurzaam en comfortabel interieur samen te stellen.

Op zoek naar gebruikte en herstoffeerde kwaliteitszitmeubelen? Meubel & Interieur Restyle heeft een uitgebreide wisselende collectie gebruikte en herstoffeerde kwaliteits zitmeubelen op voorraad. Van gerenommeerde merken als Gelderland, Leolux, Artifort, Gelderland en Gispen. Kijk ook op de website voor het aanbod: www.meubelrestyle.nl.

Een eigentijdse 'look-and-feel' voor uw meubels? Of juist de originele stijl weer terug? Meubel & Interieur Restyle beschikt over het vakmanschap én de stoffencollectie om dit mogelijk te maken. U kunt kiezen uit duizenden soorten meubelstoffen.

Met de uitgebreide collectie gordijnstof, raamdecoratie, zonwering en vloerbedekking biedt Meubel & Interieur Restyle bovendien oplossingen voor iedere woonomgeving.

De winkel aan de Edeseweg 28 in Bennekom is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 13.00 uur. De winkel in Huissen, Nijverheidsstraat 5, is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur; www.meubelrestyle.nl.

Job Loeff motorrit voor de tiende keer

GENDT - Op zondag 10 juni verzorgt Job Loeff scooters en motoren in samenwerking met motorclub MCKO uit Doornenburg een tourrit voor motoren. De rit die in de regio elk jaar weer meer motorrijders nieuwsgierig maakt.

Dit jaar is het voor de tiende keer dat de Job Loeff rit wordt gehouden. Deelname aan deze rit is gratis. Iedere motorrijder uit elk segment is welkom. De route is gemaakt door de tourcommissie van MCKO. Er kan in groepsverband of individueel gereden worden.

Inschrijving en start van de route zijn bij de scooter- en motorzaak van Job Loeff aan De Biezenkamp 25E in Gendt. Inschrijven kan tussen 9.00 en 10.30 uur.Eindpunt is het clubhuis MCKO Doornenburg aan het Vijzelpad 13 in Doornenburg, waar de gelegenheid is om even na te praten onder het genot van een (fris) drankje.

De route is te downloaden op www.jobloeff.nl en kan op de ochtend verkregen worden.

Finale jaarprogramma T. Metissimo

BEMMEL - Op donderdag 28 juni is er vanaf 19.00 uur een inloop in cultureel centrum De Kinkel in Bemmel. We starten met onze jaarlijkse afsluiter 'Finale TO TM' om 19.30 uur. Het woord is aan de jeugdigen; moedig ze aan want ze hebben u iets te vertellen!

Passend Onderwijs is gewoon normaal onderwijs. Ook voor de (hoog)begaafde of getalenteerde leerling. Bij T. Metissimo is het uitgangspunt vooral Gezonde Educatie: Voor, tijdens of na school. Simpelweg omdat kennis & kunde vaker niet dan wel begrensd zijn. Ouders, school, club, Gemeente reiken verder door het (onafhankelijk) versterken van het educatieve werkveld. Onderwijs-zoektochten worden zo lichter voor alle betrokkenen! Het basisdoel is gelijk: Behalen van (minstens) een goed VO-einddiploma.

Enkele jeugdigen (BS en VO) presenteren een deel van hun jaarprogramma. In de korte pauze (en ook voor- en achteraf) is er een mini Science-Cultuurhoek. Tot slot zijn er de certificaat- en diploma uitreikingen van de specifieke verrijkingstaken en de Science- en Muziekcursussen Basislevel en Level A.

Van harte welkom en stel gerust uw vragen! Het belooft weer een gezellig avondje te worden voor jong en oud. Entree is vrij.

T. Metissimo (TM) is een zelfstandige Stichting die zich inzet voor maatwerk Talentontwikkeling (TO) in Beta en Cultuur. Het (ouder)platform Talentontwikkeling is een initiatief op verzoek van de Gemeente Lingewaard die alle activiteiten erkend. Landelijke educatieve aansluiting is er op diverse niveaus en is volop in ontwikkeling. Zie: WWW.TalentoMetissimo.nl en M: 06 25506566.