GN Lingewaard

5 november 2014

GN Lingewaard 5 november 2014


Het best bewaarde geheim van Huissen...

HUISSEN - Zoals bekend wordt er bij SHCG De Kraonige Zwaone elke drie jaar een nieuwe prins gekozen. Het kiezen van een nieuwe prins is een privilege dat de Keurvorsten van De Kraonige Zwaone toekomt. De Keurvorsten, tevens de bestuursleden van dit gezelschap, dienen overeenstemming te bereiken over degene die hen voor een periode van drie jaar als Hoogheid zal vertegenwoordigen. De naam van de persoon die tijdens de eerste zitting van het carnavalsseizoen zal worden onthuld, wordt wel gezien als het best bewaarde geheim van Huissen.

Sinds het einde van de zomer ligt het best bewaarde geheim van Huissen veilig opgeborgen bij een achttal heren, te weten zeven bestuursleden van SHCG De Kraonige Zwaone en natuurlijk bij degene die zich voor de komende drie jaar Zijne Dorstlustige Hoogheid mag noemen. Al weken wordt er gespeculeerd wie dit maal de eer te beurt valt. Ook waren er verschillende activiteiten waarbij namen van potentiele Prinsen naar voren zijn geschoven. Het Kütekeure, een initiatief van De Bevelanders, is hier een voorbeeld van. Dit alles ten spijt, blijft de nieuwe naam een groot geheim.

Vol spanning wordt door zowel de nieuwe Prins als de Keurvorsten uitgekeken naar het moment waarop de Prins zich aan Huissen mag presenteren. Dit zal plaatsvinden tijdens de Openingszitting van De Kraonige Zwaone, die op 15 november in De Gouden Engel. Vermomd in een 'onthulling' die door de Hoftimmerlieden van De Kraonige momenteel wordt gemaakt, zal de nieuwe prins de zaal tegen de klok van 23.00 uur worden binnengereden of gedragen. Alle opties hiervoor blijven open. Vervolgens zal om 23.11 uur de nieuwe prins zich aan de aanwezige carnavalisten presenteren en is het best bewaarde geheim van Huissen weer openbaar.

Oh kom er eens kijken... wie dit jaar de dorpsprins wil zijn!

BEMMEL - Het is bijna zover. Wie zou ons dit jaar voorgaan in ons carnavals seizoen 2014/2015? "Zaterdag 15 november vieren wij van carnavalsvereging De Geintrappers de opening van het nieuwe carnavalsseizoen. Dan worden zowel de nieuwe jeugdprins als de grote dorpsprins bekend gemaakt."

"Ook nemen wij dan op een gepaste wijze afscheid van Prins Menno van de Roskam en zijn Prinsessen Petra, Anouk en Britte. Wat niet wegneemt dat we de Elfde van de Elfde het startsein voor de carnaval stiekem wel even met zijn allen gaan toosten en praten over onze nieuwe prins en ons aankomende carnavals seizoen. Wij zijn er klaar voor."

Het feest kan beginnen….

De Geintrappers nodigt alle carnavalsliefhebbers uit om op zaterdag 15 november de openingszitting bij te wonen. Deze spectaculaire avond vindt plaats in café/zaal De Roskam. Het belooft een avond vol dans, zang en humor te worden. Met optredens van onder andere de dansgarde De Kinkeltjes, buutreedner Irma Martens en zanger Gordon de Kiefte. De avond zal eindigen met een afterparty; deze wordt muzikaal omlijst door Joop. De aanvang van deze openingszitting zal zijn om 20.11 uur. De toegang is gratis.

"Bent u ook nieuwsgierig geworden wie Onze prins zal zijn? Hou deze krant in de gaten. Of kijk regelmatig op www.degeintrappers.nl. De snelste manier is natuurlijk om nog even lid te worden of donateur. Het adres van onze bestuurleden staat ook op de site."

Dansmiddag voor senioren in Dorpshuis Angeren

ANGEREN - Op vrijdag 14 november wordt op verzoek van de Stichting Actieve Senioren Angeren deelnemers een dansmiddag gehouden in Het Dorpshuis aan de Emmastraat 23 in Angeren.

Voor deze middag komen Henk en Lenie Gertsen, die al vele jaren met succes in De Valom te Huissen, echtparen stimuleren om te dansen.

In de Kinkel te Bemmel is het dansen gestart. Een verslag van 12 september op de website van het KBO Bemmel; een beetje onwennig werden de eerste danspassen gezet, onder leiding van Henk en Lenie Gertsen uit Angeren, van Quickstep, Engelse Wals en Tango. Maar al snel raakte men op dreef en het werd een geslaagde avond.

Intussen is gebleken, dat het een succes is in Bemmel en daar nu eens in de veertien dagen gedanst wordt. Daarom hoopt het SASA-bestuur, dat er deze middag vele liefhebbers komen om te dansen en dit ook in Angeren een vaste activiteit zal worden.

De zaal is open vanaf 13.00 uur, de aanvang is om 13.30 uur; in de pauze wordt gratis een kopje koffie aangeboden en ook de toegang is gratis.

Aanmelden is niet nodig. "Heeft u vragen, neem dan contact op met het secretariaat: 06 13040833." Op www.sasa-angeren.nl staan alle activiteiten.

Inloopspreekuren Bewonersraad Lingewaard in het najaar

LINGEWAARD - De Bewonersraad Lingewaard heeft een inloopspreekuur voor huurders van de woningcorporatie Waardwonen. De Bewonersraad bestaat uit een aantal enthousiaste leden die de belangen van de huurders van Waardwonen vertegenwoordigt.

"Steeds meer huurders lopen het risico de huur niet meer te kunnen betalen, blijkt uit een vandaag verschenen rapport van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). De onderzoekers waarschuwen dat de positie van huurders ondanks economisch herstel wellicht niet verbetert, door de hoge huurverhogingen de afgelopen jaren. De Woonbond ziet hierin een bevestiging dat het kabinetsbeleid desastreus uitpakt voor huurders. "De huren zijn de afgelopen twee jaar met ruim negen procent gestegen, dat is de hoogste stijging in twintig jaar", stelt Ronald Paping, directeur van de Nederlandse Woonbond. Daarnaast vreest de Woonbond dat de maximale huurprijs opnieuw gaat stijgen op plekken waar betaalbaarheid voor huurders al een groot probleem is.

Ook de Bewonersraad Lingewaard krijgt steeds vaker vragen over de huurverhoging en de betaalbaarheid van de woningen. "Hebt u vragen over uw woonlasten en maakt u zich zorgen over betaalbaarheid, dan kunt u inlopen op ons spreekuur. Ook met andere vragen over Waardwonen, uw woongenot of leefbaarheid kunt u altijd binnenlopen. De koffie staat klaar."

Een ieder is welkom op maandagavond 10 november tussen 19.00 en 20.00 uur in Sport- en Ontmoetingscentrum De Brink in Huissen.
Voor vragen kan men zich wenden tot mevrouw Chiara Sahin-Pisanu, secretaris Bewonersraad Lingewaard, 06 45436692 ofwel secretariaat@bewonersraadlingewaard.nl.

Kerkplan in Bemmel afgeschoten: SMB slaat terug met '100 procent in Concert'

Frits Meurs tussen zijn muzikanten

BEMMEL - De Donatuskerk wordt geen theaterzaal. Een hard aangekomen besluit bij Stichting Muziekgezelschappen Bemmel (SMB), juist op het moment dat muziekvereniging UDI en de dweilorkesten Rotdweilers en Alarmfase 3 zich opmaken voor de derde versie van hun muziekformat '100 procent in Concert'.

Hoe kijken ze daar aan tegen deze verloren slag om de Donatuskerk? "Wij willen helemaal niet in die strijdmodus…", zegt voorzitter Frits Meurs: "Natuurlijk zitten we met een zuur gevoel, maar wij willen niet de loopgraven in. Wij willen coöperatief blijven en liever samen optrekken met alle betrokkenen. Uiteindelijk willen we toch met z'n allen die mooie, multifunctionele theater- en muziekzaal."

Meurs' ogen glinsteren, wanneer hij de link legt naar het aanstaande '100% in Concert'. "Ik praat liever over deze geweldige, gevarieerde avond met muziek en zang. Ik geniet extra van het feit dat een groot deel van de optredende muzikanten in onze verenigingen zelf is opgeleid en we zijn er trots op dit jaar onze eigen UDI-jeugd een deel van de avond mee te kunnen laten doen!" Meurs vervolgt: "Wij schikken ons naar de mogelijkheden. Dat hebben we in de ontwikkeling van het NOOT-gebouw wel laten zien. Met diezelfde inzet gaan we nu een avond knallen in een daverend licht- en geluidsdecor samen met zang van Elke Rouwmaat en Mike Pruyn. Cabaratesk gepresenteerd door Stan Aarntzen en Roland Verheugd."

Zaterdagavond 8 november 20.00 in OBC De Heister. Voor tien euro kan men erbij zijn en na afloop nog wat dansen en drinken. Kaarten verkrijgbaar bij boekhandel Polman in Bemmel.

Gevonden

BEMMEL - Roze knuffel gevonden in de Dijkstraat. Eigenaar kan bellen naar 0481 462619.

Natuurlijk Welzijn Lingewaard

BEMMEL - Zaterdag 15 november van 11.00 tot 16.00 uur wordt in De Kinkel in Bemmel voor de derde keer de beurs Natuurlijk Welzijn Lingewaard gehouden. Deze gratis toegankelijke beurs is bedoeld voor kleine ondernemers uit de kernen van Lingewaard die actief zijn op het gebied van alternatieve geneeswijze, gezonde voeding/leefwijze en creativiteit.

Doel van deze beurs is dat de ondernemers elkaar leren kennen en dat bezoekers op een ontspannen, informele wijze geïnformeerd kunnen worden over alternatief en creatief Lingewaard. Er worden ervaringsgerichte activiteiten aangeboden zoals een reikibehandeling, een hand- of stoelmassage, tarotkaartlegging en nog veel meer.

Daarnaast worden er de dag door diverse workshops gehouden: Esther Witjes met kleur en sfeer in jouw interieur (11.00 uur en 14.00 uur), Niek Visch met helderziende waarnemingen (11.30 uur), Vera Kersten geeft belevingsgerichte uitleg over kunstzinnige therapie (12.30 uur), Wendy Derksen geeft een mindfulness workshop (13.00 uur), Berry Cloosterman geeft een workshop over familieopstellingen (14.30 uur) en Sijtje Princen over verantwoord afvallen (15.00 uur).

"Extra vermeldenswaard is dat wethouder Sluiter de beurs zal openen, een feestelijk tintje, dus kom op tijd, dan hoef je niets te missen! De beurs is georganiseerd door Reini Dhont, Mirjam van Kempen en Mariët Peters. Meer informatie staat op faceBook (NatuurlijkWelzijnLingewaard) en www.natuurlijkwelzijnlingewaard.nl.

De Leesclub in Bemmel start in november

LINGEWAARD - Leest u graag of wilt u het lezen weer oppakken? Vindt u het leuk om samen met andere lezers van gedachten te wisselen over een gelezen boek? Meldt u zich dan nu aan voor De Leesclub.

Samenwerkingspartners SWL, Bibliotheek Lingewaard en Betuweland hebben de handen ineen geslagen om 'De Leesclub' te starten bij zorgcentrum Betuweland, locatie Liduina.

Het idee van De Leesclub is dat enthousiaste lezers samen kunnen genieten van een tekst en interesses kunnen delen en elkaar kunnen inspireren. U leest een door de groep gekozen boek en bespreekt dit onder het genot van een kopje koffie/thee.

De Leesclub houdt negen bijeenkomsten plus een extra lezing/workshop. De bijeenkomsten worden geleid door een inspirerende gespreksleider. Gezamenlijk wordt de boekkeuze bepaald; de bibliotheek draagt zorg voor de boeken

De startdatum is 28 november en vervolgens iedere tweede vrijdag van de maand van 14:00 tot 15:00 uur in zorgcentrum Betuweland, locatie Lidiuna aan de Gouden Appel 120. Bij minimaal zes en maximaal twaalf deelnemers gaat De Leesclub door. De kosten zijn 55 euro per persoon.

Aanmelden kan via SWL Meldpunt of ParticipatiePunt Bemmel 088 2552555 en bij de bibliotheek Lingewaard 026 3250508.

Open eetcafé Huissen

HUISSEN - Donderdag 6 november vindt er een open eetcafé plaats in het Dominicanenklooster van Huissen.

Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard om 17.30 uur aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie na afloop) die geheel bereid wordt door vrijwilligers.

Iedereen die mee wil eten, kan zich telefonisch aanmelden op maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur, alleen via het Meldpunt op telefoonnummer: 088 2552555.

Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd. Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen (maximaal vierentwintig) raden we aan om op tijd te bellen. Wanneer het is volgeboekt, kan men zich aanmelden voor de week er op.

Op het menu van 6 november staat kerriesoep, vis met puree en erwtjes en worteltjes en als nagerecht een verrassingstoetje. Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder ParticipatiePunt Huissen.

                                                                                

Carnaval bij De Ouwe Rakkers

HUISSEN - Carnavalsvereniging De Ouwe Rakkers opent op donderdag 13 november het carnavalsseizoen met deze avond, met een zitting, die om 19.41 uur begint. De muzikale omlijsting is deze avond in handen van Torkest.

Prins van Huissen Robert d'n Bouwmeister en Prins Ronald van de harmonie van Angeren zullen met hun gevolg deze avond ook aanwezig zijn. Verder zijn er deze avond optredens van onder andere De Slubkes, dansgarde en minigarde van De Kraonige Zwaone.

Inwoners van Lingewaard zijn deze avond ook welkom. De entree voor deze avond is inclusief koffie/thee en een consumptiemuntje 7,50 euro. Kaarten zijn vanaf 3 november te koop aan de receptie van Sancta Maria aan de Helmichstraat 22 in Huissen, telefoon 026 3263300.

Inzameling oud papier in Haalderen

HAALDEREN - Iedere eerste vrijdag van de maand houdt de Oudervereniging van basisschool De Wieling de inzameling van het oud papier in Haalderen.

Aanstaande vrijdag 7 november is het weer zover. Gevraagd wordt het papier voor 18.00 uur netjes bij elkaar gebonden aan de straat te zetten.

Let op: in december wordt het papier eenmalig op de tweede vrijdag ingezameld, dus op 12 december! Dit in verband met Sinterklaasavond op vrijdag 5 december. Noteer dit vast in uw agenda!

Open Eetcafé Huissen

HUISSEN - Donderdag 6 november vindt er weer een Open Eetcafé plaats in het Dominicanenklooster te Huissen. Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard om 17.30 uur aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie na afloop) die geheel bereid wordt door vrijwilligers.

Iedereen die mee wil eten kan zich telefonisch aanmelden van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur alleen via het Meldpunt op telefoonnummer: 088 255 25 55.

Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd.

Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen (max 24) raden we aan om op tijd te bellen. Wanneer het is volgeboekt dan kunt u zich aanmelden voor de week er op.

Het menu van 6 november:

Voorgerecht: Kerriesoep

Hoofdgerecht: Vis met puree en erwtjes en worteltjes

Nagerecht:        Verrassingstoetje

Het maandmenu kunt u vinden op www.swlingewaard.nl onder ParticipatiePunt Huissen.

Cold Beverage uit Gendt speelt in Het Moment Huissen

GENDT - Een jaar geleden staken zes muzikanten uit de regio Arnhem – Nijmegen de koppen bij elkaar. Ze kwamen allemaal uit een andere hoek. Bij de een was dat funk, bij de ander blues of rock. Maar één dingen hadden ze gemeen. Ze waren op zoek naar iets nieuws, een eigen geluid.

Met dat idee begonnen ze, in een studio in Gendt, met het opbouwen van een repertoire. Waarbij ze soms teruggrijpen naar oude soul (Etta James, Otis Redding, Macy Gray)), hiphop (blackstreet, de la soul) of rock (living colour, cake). Al deze nummers spelen ze op hun eigen, herkenbare manier. Vol energie en altijd met een funky sausje.

De band bestaat uit Edwin van Rijsewijk (saxofoon), Jeroen van Elk (trompet), Hans van Voorst (gitaar), Eric van Mullem (drum), Tom van de Venn (bas, zang) en Anne-Marie Limbeek (zang).

De band Cold Beverage is 12 december in café Het Moment in Huissen.

Wonderbaarlijk improvisatieavontuur van Op Sterk Water

Foto: Merlijn Doomernik. Bewerking: BuroRust

HUISSEN - Woensdag 5 november kunnen cabaretliefhebbers in Theater Kees aan het Kampstuk 23 in Huissen genieten van het wonderbaarlijke improvisatieavontuur van impro-cabaretgroep Op Sterk Water.

Met een interactief decor, visuele gimmicks, vlijmscherpe humor, muzikale hoogstandjes en vooral virtuoze improvisatie nemen de mannen van Op Sterk Water de bezoeker mee op een bijzondere ontdekkingsreis.

Met snelle, intelligente, hilarische en muzikale improvisaties scheren ze langs de rafelranden van de fantasie, vissen ze naar de meest verbluffende verhalen en voeren ze de bezoeker in een kolkende stroom mee tot voorbij de horizon van de verbeelding. Langs griezelig herkenbare situaties en langs plekken waar geen mens ooit is geweest. De Volkskrant beloonde Op Sterk Water met een 4 sterren-waardering. 'Voor deze club is maar één slogan denkbaar: Op Sterk Water, er is geen betere,' zo publiceerde de Volkskrant.

"Ga het avontuur aan en beleef vanaf 20.00 uur een avond die u nooit eerder beleefde! Kaarten kosten 16,50 euro en zijn te bestellen via de vernieuwde website www.theater-kees.nl (met ook een impressie) of via (026) 325 20 83."

Snertwedstrijd Sint-Petrus

HUISSEN - Hoewel de temperatuur op 1 november toch tegen de twintig graden aanliep, werd er op deze dag toch weer de snertwedstrijd van HSV Sint-Petrus' gevist en er moet gezegd worden, snert en twintig graden gaat prima samen!

Liefst 57 deelnemers hadden zich opgegeven voor deze wedstrijd. Men kon kiezen om in de Rijn te vissen of in de haven. Toen de klok dertien uur sloeg en iedereen de nodige vissen gewogen had was het weer tijd zoals wij dat noemen voor de derde helft! Onder het genot van een heerlijke kop erwtensoep en roggebrood met spek was het daarna tijd voor de verloting en de prijs uitreiking!
De vereniging is de sponsors Welkoop, Arca Nederland, Weijers en het Guppy Ede dankbaar voor het mogelijk maken voor deze prijzen en heerlijke culinaire versnaperingen. En dan natuurlijk om zeker niet te vergeten, de dames van de catering die de leden weer op een geweldige manier geholpen hebben.

Haven: 1e C.vv Vorsellen 6220 Gr, 2e W.Muller 5980 Gr., 3e B.Polman 3460 Gr, 4e A.Alberts 2660 Gr, 5e M.Polman 2660 Gr.

Bpvenkant: 1e G.Bonte 6250 Gr, 2e R.Evers 5.800 Gr,3e A.Sanders 4.900 Gr, 4e vd Berg 4350 Gr, 5e D.Muller 4120 Gr.

Onderkant: 1e F.Enklaar 8250 Gr, 2e B.v Vorsellen 7590 Gr, 3e J.Peters 7020 Gr, 4e M.Hendriks 5410 Gr, 5e H. Kersten 5050 Gr.

Remise voor Hutaf I

HUISSEN - In groep C van de landelijke jeugdtafeltenniscompetitie eindigde de wedstrijd Hutaf1 - Actief 1 in 5-5. Bram Schutte en Ricco Gerritsen wonnen elk twee enkelspelen. Mats Janssen zorgde voor het vijfde punt. Als debutant in de deze klasse staat Hutaf 1 op een keurige derde plaats.

Hutaf 3 won met 6-4 van Sc. Velp 1 dor onder andere twee punten van Johan Nijenhuis en van Mikolaj Krawczyk. Hutaf 5 won met 4-6 bij Zevenaar. Chiel van Alst was in vorm en won drie keer. Hutaf 7 met een ongeslagen rol voor Luke Nijenhuis en Bart van Merm won met 1-9 bij Sethone 2. Door drie zeges van Anne van Bolderen en twee van Danny Schuurman en Roy Cheizoo won Hutaf 8 met 2-8 bij Zevenaar 3.Overige uitslagen jeugdteams: Hutaf 2 - Cevelum 1 2-8, Hercules 4 - Hutaf 6 9-1, Hutaf 10 - DSV Relax 3 5-5, Hutaf 12 - TN6 1- en Hutaf 13 - Atak 2 0-10.


Uitslagen seniorenteams: Hutaf 2 - Litac 3 5-5 (met een hattrick van William van Alst) , Hutaf 4 - bit.nl 9 9-1(met drie scores van Rienk Elzinga en van André Bles), Hutaf 5 - ATC (A) 2 9-1 (Mark Baerveldt en Harald Sanders bleven ongeslagen), Mitac 1 - Hutaf 6 1-9 (Jeroen Startman en Bas Freriks waren niet te verslaan), TVO 4 - Hutaf 7 4-6 (na een 4-2 tussenstand) , Essentia 4 - Hutaf 8 7-3, Treffers (A) 6 - Hutaf 9 9-1 (Marloes Remie redt Huissense eer).

FNV Bouw afdeling Bemmel huldigt jubilarissen

BEMMEL/HAALDEREN - Zeventien jubilarissen van de FNV Bouw afdeling Bemmel werden vrijdag 24 oktober in zalencentrum De Kolk gehuldigd. Oud-bestuurder F.Coupier hield een korte toespraak, waarna hij de jubilarissen de insinges opspelde.

De dames van de jubilarissen werden met een boeket bloemen verrast. Na de huldiging werd met een hapje en een drankje

gezellig voortgezet. De jubilarissen die gehuldigd werden zijn: Vijfentwintig jaar lid: J.Opgenoort , R.Tool Doornenburg, J.Arends, Westervoort, R.Gieling, T.Pauwelsen, J.vanSchaijk, Bemmel. Veertig jaar lid: C.van Batenburg Kranenburg. W.van Deelen Doornenburg. J.Demon, Haalderen. Vijftig jaar lid. mevrouw.Laurentzen-Molthof, Angeren. mevrouw J.Polman-Roelofs, Bemmel, M.de Beijer, Doornenburg, A.Vermeulen, Angeren. Zestig jaar lid: J.Derksen, Bemmel, A. Scholten Huissen.

T.Arz (vijfentwintig) jaar lid en P. Korthof Doornenburg veertig jaar lid waren verhinderd; zij werden thuis gehuldigd. S.Buitenhuis,Bemmel, J.Goris en G.Huisman Doornenburg zijn twaalfenhalf jaar lid en worden thuis gehuldigd.

Bieb feliciteert cursisten

Certificaatuitreiking Samsung Galaxy Tab Fotograaf: Piet van der Sluis

LINGEWAARD - De bibliotheek feliciteert de cursisten die succesvol de cursus Samsung Galaxy Tab afrondden.

In zeven lessen leerden de cursisten werken met de Samsung Galaxy Tab. Een aantal begeleiders stond hen met raad en daad ter zijde. Eind november komt de nieuwe brochure uit met de computercursussen van het voorjaar. De brochure is dan in de bibliotheekvestigingen of staat op www.bilbiotheeklingewaard.nl.

Tweede huurdersbijeenkomst Bewonersraad Lingewaard

LINGEWAARD - De Bewonersraad Lingewaard hield op 30 september een huurdersbijeenkomst voor alle huurders van Waardwonen in de gemeente Lingewaard. Er was een goede opkomst van actieve en geïnteresseerde huurders.

De aanwezige huurders hebben hun vragen, ideeën en klachten neergelegd bij de aanwezige organisaties. Op 12 november zal er een vervolgbijeenkomst plaatsvinden waar Waardwonen, Stichting Welzijn Lingewaard (SWL), de gemeente Lingewaard, de Woonbond en de Bewonersraad Lingewaard verder in zullen gaan op de vragen.

De bijeenkomst vindt plaats in Sport- en Ontmoetingscentrum De Kuul, Brink 8 in Huissen van 19.30 tot uiterlijk 21.45 uur. Ook huurders die niet aanwezig zijn geweest op 30 september zijn welkom!

De bewonersraad staat ook op facebook: www.facebook.com/bewonersraadlingewaard.

Herinnering aan zeventig jaar Market Garden

HUISSEN - Op donderdag 6 november organiseert Sancta Maria in samenwerking met het Exoduscomité en blaaskapel De Bevelanders een avond over zeventig jaar herinnering aan Market Garden.

Vanuit het Exodus comité zal Martin van Hemmen zeer boeiende verhalen vertellen. De Bevelanders zullen deze avond opluisteren met toepasselijke muziek. Ook is er een fototentoonstelling.

Natuurlijk is ieders inbreng welkom; zeker van de generatie die het van dichtbij heeft meegemaakt! "Op deze avond zetten wij ook de deur open voor belangstellenden van buiten. Iedereen is welkom; de toegang is gratis."

De avond begint om 19.00 uur in de recreatiezaal van Betuweland Zorg, Welzijn&Wonen locatie Sancta Maria, Helmichstraat 22, Huissen.

Lingewaard onderdeel van fietspad van 1.320 kilometer

De vermelding van Kasteel Doornenburg is een vast onderdeel voor de toeristische ontwikkeling van Lingewaard. (foto Sjaak Veldkamp)

BEMMEL – Om het toerisme in Lingewaard te bevorderen wordt het dijktraject en omgeving van Doornenburg tot Huissen opgenomen in de toeristische vermelding van het Rijnfietspad. De internationale Rijnfietsroute voert door Zwitserland, Frankrijk, Duitsland en Nederland en heeft een lengte van 1.320 kilometer. De bewegwijzerde fietsroute in Nederland begint in Millingen aan de Rijn en eindigt in Rotterdam.

(van de redactie)

Het college is tot deze stap gekomen in het kader van de recreatieve toeristische ontwikkeling van Lingewaard. Het kost niets. De organisatie ligt bij stichting Landelijk Fietsplatform en is verantwoordelijk voor de promotie in Nederland van het Rijnfietspad.

Binnenkort is haar website aangepast met informatie over de route van Doornenburg naar Huissen. Bovendien wordt er een nieuwe folder worden gemaakt met toeristische bezienswaardigheden en overnachtingsmogelijkheden. Het stukje Lingewaards Rijnfietspad en bezienswaardigheden worden er in opgenomen.

Begraven door de eeuwen heen

GENDT - De lezing 'Begraven door de eeuwen heen' is op woensdag 12 november in Villa Ganita aan de Nijmeegsestraat 19 in Gendt. De bijeenkomst begint om 20.00 uur. Spreker is Ad de la Mar. Hij is docent Funeraire Cultuur, bezocht in ruim veertig jaar veel begraafplaatsen in binnen- en buitenland en verzorgt maandelijks een wandeling over Moscowa. De toegang is gratis, voor de koffie wordt een bijdrage van vijftig eurocent gevraagd.

Wanneer men behoort tot de groep mensen die in het buitenland tijdens de vakantie een begraafplaats bezoekt om cultuur te ontdekken, is dit dé lezing. In de prehistorie werden mensen buiten de gemeenschap begraven. Nu nog vinden we grafheuvels en hunebedden in ons land. Maar met de komst van het Christendom ontstaan kerkhoven binnen de stad en het dorp. Men kan op deze avond luisteren en bekijken hoe deze ontwikkeling te verklaren is.

Na de pauze een sprong naar de moderne tijd, vanaf plus minus 1800. Sinds deze tijd zijn begraafplaatsen weer vaak buiten de bebouwing te vinden. En die overstap ging niet zonder problemen. Aan het einde van het verhaal wordt aandacht besteed aan begraven in Gendt, vroeger en nu. Indien er belangstelling is, kan de avond een vervolg krijgen met een rondleiding over de oude gedeelten van de prachtige begraafplaats Moscowa in Arnhem op zaterdagmiddag 15 november. Dat wordt een ongewone wandeling langs buitengewoon erfgoed.

Tweestroom-MB1 neemt de koppositie in

GENDT - Tweestroom-MB1 speelde uit bij Pegasus-MB3 en won met goed spel deze wedstrijd (0-4). Door de verdiende vijf punten kwam men de eerste plaats terecht, met een gaatje naar de tweede plaats.

Meisjes-MB2 ging op bezoek bij Vocasa-MB1 speelde de eerste en vierde set goed mee, maar niet voldoende voor de overwinning. Gelukkig werd de derde set wel gewonnen (3-1). Tweestroom-MC2 speelde uit bijTrivos-MC4 en won deze strijd vrij gemakkelijk (0-4). Meisjes-MC3 ging op bezoek bij Isala'77-MC1 en speelde aardig mee, maar niet om de overwinning (4-0). Tweestroom-MC4 speelde uit bij koploper Pegasus-MC2 en had niet voldoende tegenstand om de koploper angst aan te jagen (4-0).

Dames Tweestroom-DS1 ging op bezoek bij Pegasus-DS5 en had alleen in de vierde set kans om een punt mee naar Gendt te nemen (4-0). Dames-DS2 speelde uit bij Boem Komeet-DS1, maar kon maar een set winnen (3-1). Tweestroom-DS4 speelde thuis tegen Volamie-DS2 en kwam in de derde set achter te staan. Op karakter werd die set binnen gehaald (26-24). De wedstrijd werd veder ruim gewonnen (4-0).

Dames-DS5 ontving Pegasus-DS13, maar verloor de vierde set (22-25). De andere sets werden wel gewonnen. 3-1.) Heren Tweestroom-HS1 speelde thuis tegen Vocasa-HS6 en maakte in de eerste set zich zelf moeilijk (28-26). Hierna ging het op rolletjes, dus een fraaie overwinning en we vijfr5 punten voor de rangschikking (4-0).

Huissense badmintonclub zoekt nieuwe leden

HUISSEN - De Huissense badmintonclub is op zoek naar nieuwe jeugd- en seniorleden. HBC bestaat nu 36 jaar en de vaste speeldag is de maandag.

Op maandagmiddag wordt door de jeugd getraind van 17.00 tot 19.00 uur. Van 17.00 ot 18.00 uur trainen de jongste kinderen (ongeveer vanaf zeven tot twaalf jaar). Vanaf 18.00 uur traint de jeugd van twaalf jaar en ouder. Vanaf 19.00 uur spelen de seniorleden.

Dit jaar heeft HBC twee seniorenteams die competitie spelen: eerste klasse mix en hoofdklasse mannen. Er zijn dus mogelijkheden om competitie te spelen. Competitiespelers kunnen eventueel ook op de donderdagavond trainen. Bovendien doet HBC ook mee met de recreantencompetitie.

Wel interessant om te weten: een lidmaatschap voor één seizoen kost een jeugdlid 64 euro en een seniorlid 139 euro. "Mocht je meer informatie willen, kijk dan op www.huissensebc.nl of loop een keer op een maandagavond binnen in sporthal De Brink."

Op 9 november houdt HBC een open dag. "Je bent welkom tussen 10.00 en 13.00 uur in De Brink. Denk aan sportkleding en -schoenen."

Bingoavond van Tikkieerbij

BEMMEL - Aanstaande zaterdag i8 november s er een bingoavond van stichting Tikkieerbij.

Zaterdag vindt weer de supergezellige bingoavond van stichting Tikkieerbij plaats in zaal De Meierij/Roskam aan de Dorpsstraat 95 in Bemmel De zaal is open vanaf 19.00 uur; de bingo begiont om 20.00 uur. Bingo spelen is voor jong en oud dus kom met het hele gezin.

Er zullen weer prachtige prijzen te winnen zijn en de opbrengst van deze avond gaat naar de goede doelen, waar Stichting Tikkieerbij zich voor inzet dit jaar: stichting Alzheimer, stichting Make a Memory en Waterbasketbal Aqua Novio 94 Nijmegen (eerste teamsport in het water voor mensen met een beperking). Meer informatie staat op www.tikkieerbij.nl.

Jongerenviering in protestantse kerk Bemmel

BEMMEL - In samenwerking met de protestantse gemeenten van de Lingewaard is er op zondag 9 november een speciale jongerenviering in de protestantse kerk van Bemmel (Oude Kerkhof 13).

Het thema is: Wie is je vriend(in)? Wat betekent vriendschap voor jou? De viering is voorbereid door de jongerengroep van de prot. gemeenten, samen met predikante Margreet de Bree. De aanvangstijd is 16:30 uur. Na afloop is er een gezellig napraten met een hapje en drankje erbij. En iedereen, jong en oud, is uitgenodigd.

Met de Polderbende het herfstbos in

HAALDEREN - Op 16 november gaat de Polderbende weer op stap. Dit maal in een herfstachtig bos. Wat staan daar veel bomen.

Hoeveel verschillende bomen zijn er hier? Kunnen wij ze herkennen, ook als ze geen blad meer hebben? En waarom heeft een berk zulke kleine blaadjes? Is dat wel eerlijk?
En wat te denken van een zoektocht naar een reusachtig, eng, geheimzinnig bosdier, dat langzamerhand tot leven komt? En wist je dat we zelf een spel kunnen maken in een paar minuten tijd?

Word jij hier nieuwsgierig van? Kom dan mee doen op 16 november van 11.00 tot 13.00 uur in het bos van Haalderen. Ingang in de Ambachtstraat tegenover Ambacht Haalderen.

Je mag mee als je tussen de zes en twaalf jaar bent en als je je van tevoren aanmeldt. Dat kan via de site van IVN RijWaal of familie.campschroer@hetnet.nl. Je mag ook bellen met Henny Campschroer 0481 421758. Doe het snel, want er kunnen maar vijftien kinderen mee.

Succesvolle korenavond in Angeren

Foto: Wim Selman

ANGEREN - Op 25 oktober was een succesvolle korenavond georganiseerd door het Stichting Actieve Senioren Angeren koor, Zang en Vreugde. Het was zelfs zo druk in de theaterzaal van Het Dorpshuis, dat er stoelen moesten worden bijgezet.

Zang en Vreugde beet de spits af onder leiding van dirigent Frans Evers en aan de piano dhr. Jan Levels, met zeven mooie liederen. Hierna was het de beurt aan het koor Coleur Locale uit Heteren onder leiding van dirigent Sead Sciocic met negen liederen, waarna koor Cantorije uit Driel met dirigent Diederik Elings, dat tot de pauze tien liederen zong.

In de pauze werden lootjes verkocht om 180 prijzen aan de man te brengen om zo de onkosten te kunnen dekken, zodat er volgend jaar weer een korenavond georganiseerd kan worden. Na de pauze kwam het koor Oud Bruin en Jong Belegen, ook onder leiding van dirigent Frans Evers op het podium met verschillende meezingers, waarmee het de zaal op haar hand kreeg en de polonaise werd gelopen.

Vice-voorzitter Corry Wijlhuizen bedankte alle zangers, begeleiders en muzikale begeleiding, alle lof ging ook uit naar de vrijwilligers van Zang en Vreugde, die er zo een geslaagde avond van hebben gemaakt.

Dorpshuis De Tichel Haalderen

HAALDEREN - Woensdag 5 november is er weer een bingoavond in ons dorpshuis om 20.00 uur. Iedere eerste en derde woensdag van de maand proberen we te zorgen voor een gezellige bingoavond. Er worden vijftien rondes gespeeld en één tussenronde. Ook is er een kleine pauze.

"Wij zijn niet van de grote prijzen, maar dit wordt bepaald door het aantal bezoekers. Ook staan de sociale contacten bij ons hoog in het vaandel. Er is regelmatig een kleine versnapering tussendoor. Iedereen is welkom om mee te spelen. Dit jaar zijn de verdere data: 19 november, 3 december en 10 december."

"Misschien kunt u vast 16 november 2014 noteren op uw kalender. Op deze dag heeft Sinterklaas met zijn Pieten toegezegd om ons dorpshuis te bezoeken. Verdere informatie zullen we te zijner tijd bekend maken. Bezoek ook eens onze website: www.dorpshuisdetichel.nl. Het dorpshuis heeft nog ruimtes vrij voor diverse activiteiten. Hebt u belangstelling neem dan contact op met onze beheerster tijdens openingstijden."

Wijkplatform stopt: geen vertrouwen meer in raad

BEMMEL - Het wijkplatform Bemmel-West, opgericht in de begin jaren 2000 en thans nog bestaand uit een zeven leden wil alle wijkbewoners op de hoogte brengen dat de leden op de vergadering van september besloten hebben met het vrijwilligerswerk te stoppen.

Het wijkplatform, waartoe de wijken De Gaard, Klaverkamp, Klein Rome, Ressen en het Buitengebied behoren, heeft zich tot en met september ingezet voor het verhogen en op peil houden van de leefbaarheid en veiligheid in deze gebieden. Veel is er de afgelopen jaren gerealiseerd zoals: het opheffen en/of aanpassen van verkeersonveilige situaties, de aanvullende groenvoorzieningen, het aanleggen van een basketbalveldje op het sportpark Ressen, het uitbreiden en/of aanvullen van diverse speeltuintjes, het herplaatsen van de skatebaan nabij de rotonde Klaverkamp en de trimbaan op sportpark Ressen, en nog veel meer.

Ook heeft het wijkplatform een substantiële bijdrage geleverd aan de realisatie van het nieuwe bruggetje in Het Groene Hart, de aanleg van de fietssuggestiestroken langs het Vossenhol en het kunstwerk op de Essenpas.

De belangrijkste reden dat alle wijkplatformleden unaniem hebben besloten hun vrijwilligerswerk te stoppen is dat zij geen vertrouwen meer hebben in de samenwerking met de ambtelijke organisatie en met de gemeenteraad op basis van gelijkwaardigheid en de aanwezigheid van een getekende Samenwerkingsovereenkomst. Ook voelen wij ons door uitlatingen van de wethouder en sommige gemeenteraadsleden op het Rekenkamercommissie-rapport en de schriftelijke reacties van zowel het College van B&W als ook de Gemeenteraad op een schriftelijke brandbrief, namens de meeste wijkplatforms van Lingewaard, buitenspel gezet. Al met al voldoende redenen om onze vrijwillige inzet voor een leefbare en veilige wijk te stoppen.

In een oogopslag Weekendvieringen voor de RK parochie De Levensbron (Gem. Lingewaard)

vrijdag 7 november

10.00 u. Kapel Liduina Gouden Appel, Eucharistieviering met Pastoor Peters 1e vrijdagviering

10.00 u. Sancta Maria Huissen, Eucharistieviering met aalmoezenier Crolla 1e vrijdagviering

zaterdag 8 november

13.00 u. HH Martelaren van Gorcum Huissen-Zand, Gezamenlijke doopviering met Pastor van Cuijk

14.30 u. St. Martinus Doornenburg, Gezamenlijke doopviering met Pastor van Cuijk, met het koor Voices

16.00 u. OLV van Zeven Smarten Haalderen, Gezamenlijke doopviering met Pastor van Cuijk en het kinderkoor Spetters

zaterdag 8 november viering van Willibrordzondag

19.00 u. OLV van Zeven Smarten Haalderen, Eucharistieviering met Pastoor Peters en het Dames & Herenkoor

zondag 9 november Willibrordzondag

10.00 u. OLV Tenhemelopneming, EC, Huissen-Stad, Eucharistieviering met Pastoor Peters en het Herenkoor

10.00 u. HH Martelaren van Gorcum Huissen-Zand, IGEE-viering met Pastor Roelofs en Ds. Glastra en het koor Relight

10.00 u. St. Martinus Doornenburg, Communieviering met Pastor Kallen en het koor JeKaDee

16.30 u. De ARK Haalderen, Gebedsdienst met Pastor van Cuijk en het kinderkoor Spetters, St. Maartenviering met Lampion maken en Lampionoptocht

woensdag 12 november

18.45 u. OLV van Zeven Smarten Haalderen, Eucharistieviering met Pastor Hulleman

donderdag 13 november

09.30 u. OLV Tenhemelopneming, EC, Huissen-Stad, Eucharistieviering met Pastoor Peters

Column

Duurzaam

Onze jongste kleinzoon Stan is bijna één jaar. Vorige week heeft het mannetje bij ons gegeten. Mijn dochter vroeg me foto's te maken van Stan toen hij in dezelfde blauwe kinderstoel zat waarin ook zij haar eerste hapjes heeft gegeten. Blauw voor baby- en peuterspullen was 35 jaar geleden modern. Het witte blad had ik met blauw plakplastic verfraaid. Ik had de kinderstoel van zolder gehaald en dacht, wij zijn duurzaam bezig. Twee dochters en vier kleinkinderen hebben in dezelfde kinderstoel hun fruithapje gegeten. Max, nu drie jaar, heeft er ook in gezeten. Een heerlijk manneke, maar van zijn eten maakte hij een slagveld. Stan eet in een duurzame kinderstoel waarin al vijf blage hebben gegeten. Het blad van de kinderstoel werd na elke veldslag met een warme natte doek schoongemaakt, maar is nooit door een duurzaam bedrijf ontsmet! Zouden de bacteriën nu in polonaise over de duurzame kinderstoel lopen? Duurzaam betekent niets meer dan verstandig omgaan met onze grondstoffen. Letterlijk, lang meegaand. Niks mis mee. Ik schrijf dit stukje op een afgeschreven computer, werk onder het licht van een plafonniere met een spaarlamp. De versleten sloffen houden mijn voeten warm. Lingewaard streeft ook naar duurzaamheid. Er wordt volgend jaar veel geld uitgetrokken om bij het volk het duurzaam huishoudelijk gedrag te stimuleren. Door het goede voorbeeld te geven, wil Lingewaard ook anderen aanzetten tot duurzaam gedrag. Wat je van een ander verwacht, zal je ook zelf moeten waarmaken, zo meldt milieuwethouder Theo Peren in de begroting. Ambtenaren maken gebruik van twee elektrische auto's. Om dit te benadrukken bedacht team communicatie voor Theo een persmoment bij de plaatselijke autoboer. Wethouder Peren had de duurzame stekkerauto's al door ambtenaren naar de fotoshoot locatie laten brengen. Zelf kwam hij in zijn brandstofauto. Een afstand van 1,9 km. Voorbeeldfunctie? Duurzaam? Lang meegaand? Hoe lang zou tegenwoordig zo'n niet voorbeeldige milieuwethouder mee gaan?

Sjaak

Gratis middagconcert in Werenfriduskerk in Elst

ELST - Het Comité Werenfridusconcerten Elst organiseert zondag 9 november in de Werenfriduskerk aan de Dorpsstraat in Elst een middagconcert, gegeven door Vocaal Kwartet 'Glissando'. Vocaal Kwartet Glissando bestaat uit Hella van Donk, sopraan, Willy Sipman, alt/mezzo, Bas van Vliet, tenor en Kerst van der Veen, bas-bariton.


Al ruim tien jaar verzorgt Glissando concerten in Arnhem, Nijmegen en wijde omgeving. Meestal zijn het a capella-concerten, maar regelmatig worden ook begeleiders uitgenodigd. Zondag wordt een aantal werken uitgevoerd met pianobegeleiding; de Liebesliederwalzer van Brahms zijn zelfs met vierhandige pianobegeleiding. Aan het concert werken mee: Wies de Waard, fluit, Margien van Manen, piano en Paul Koreman, piano

Het programma van Glissando bestaat uit drie onderdelen: een deel met geestelijk werk onder de noemer 'Bezinning' en twee delen met wereldlijk werken, met als overkoepelende titels 'Pure poëzie' en 'Liefdes lief en leed'. U hoort onder andere The Lamb van de moderne Britse componist John Tavener, de Cantique de Jean Racine en Madrigal van Gabriël Fauré, onbekende kwartetwerken van de Spaanse componist Manuel Oltra, de Heinelieder van Jurriaan Andriessen en een selectie uit de Liebesliederwalzer van Johannes Brahms.
Naast begeleiding zorgen de instrumentalisten ook nog voor enkele intermezzi, zoals de Legende nr.10 en de Slavische dans nr.2, beide van Antonin Dvorak en een Fantaisie voor fluit en piano van Fauré.
De aanvang is om 14:30 uur; de toegang is gratis. Er is een deurcollecte na afloop.

Vrijwilligers gezocht om cadeautje te maken

BEMMEL - De zonnebloem afdeling Bemmel is op zoek naar mensen die voor een zieke, gehandicapte of hulpbehoevende oudere een cadeautje wil maken en bezorgen.

Het gaat om de jaarlijkse actie 'Zon in de schoorsteen' met als achtergrond deze mensen te verrassen met een aardigheidje zodat ze weten dat ze er ook bij horen. Het gaat niet om dure cadeaus maar om een aardige of nuttige atttentie, die feestelijk verpakt aangeboden kan worden.

Als u een zieke of gehandicapte wilt verrassen met een pakje vol 'zon en vriendelijkheid' dan kunt u contact opnemen met M. van Schayk, telefoon 0481 463307 nar 18.00 uur of C. Polman, telefoon 463174. Graag voor maandag 17 november.

Sponsor bedankt Heren 1 van HV Huissen in het nieuw gestoken

HUISSEN - Dankzij de sponsoren meubelmakerij Knuiman, cafetaria Kom d'r In en Huisman Sport zijn de Heren 1 van HV Huissen dit seizoen voorzien van nieuwe kleding.

De start van de competitie is veelbelovend. De eerste drie wedstrijden werden winnend afgesloten. Er is echter nog een lange weg te gaan. Er komen nog meer dan voldoende lastige wedstrijden. Eén ding is zeker: We gaan ervoor!

De Elfde van de Elfde: opening carnavalsseizoen

Foto: Carnavalsvereniging De Blauwe Pony 81

BEMMEL - De Elfde van de Elfde: dinsdag 11 november is de opening van het nieuwe carnavalsseizoen.

Traditie getrouw zullen de gezamenlijke Bemmelse carnavalsverenigen: C.V. De Geintrappers, C.V. De Piejassen en C.V. De Blauwe Pony '81 met medewerking van Dweilorkest De Dreugtrommels het carnavalsseizoen 2014-2015 openen op dinsdag 11 november in afé De Roskam aan de Dorpsstraat 95 in Bemmel. De aanvang is om 20.30 uur en die avond om precies ELF voor ELF zullen de steken worden opgezet en het seizoen officieel worden geopend.

Iedereen die zin heeft in een gezellige avond met muziek en gezellige 'klets' is welkom. Na het officiële gedeelte kan er uiteraard gezellig worden 'nagekletst'.

Voetbalprogramma HAVO

THUIS

Zaterdag 8 november

10.00 uur HAVO E2G -Bemmel SC E5

10.00 uur HAVO E1 - Beuningse Boys E4

10:30 uur HAVO D2 - Spero D7

12:00 uur HAVO C1D - DVOL C3

12:00 uur HAVO D1GD - Orion D4

Zondag 9 november

10:30 uur HAVO 4 - Alverna 5

14:00 uur HAVO 1 - Angeren 1

UIT

Zaterdag 8 november

14:30 uur DVOV 2 - HAVO 2

15:00 uur DCS A2 - HAVO A1D

10:00 uur Redichem F4G - HAVO F1

Standhouders kerstmarkt Slijk-Ewijk gezocht

SLIJK-EWIJK - Het duurt nog even maar op zondag 7 december wordt de jaarlijkse kerstmarkt in het dorpshuis Beatrix in Slijk-Ewijk gehouden.

"Voor deze dag zijn we nog op zoek naar enkele standhouders. Heeft u iets in kerst of winter sfeer en heeft u interesse neem dan contact op met 06 51330229."

Lekdetec.nl treedt aan tegen Loon Lions in Landsmeer

BEMMEL - De basketbalsters van Lekdetec.nl zullen zaterdag 8 november naar Landsmeer reizen voor de titanenstrijd tegen Loon Lions.

De ploeg uit Landsmeer is de te kloppen ploeg waar het gaat om de titelaspiraties. Het team heeft zich voor dit seizoen fors versterkt met speelsters als Sharon en Myrthe Beld en de in Bemmel bekende Fieke Ligthart. Voeg daar speelsters bij als Molly MacDowell, Kim Hartman, Randell van der Lee, Nadine Boessaart en Sanne van Dongen en je hebt de op papier sterkste formatie van de competitie te pakken.

Daar staat tegenover dat de spelwijze van Loon Lions, snel en agressief basketbal, goed ligt bij tegenstander Lekdetec.nl. De ploeg uit Bemmel heeft veel spannende duels tegen Loon Lions uitgevochten en soms viel de beslissing zelfs pas na een verlenging.

De blessure van Kris Biesters geneest voorspoedig al is de verwachting dat de wedstrijd van 8 november nog net te vroeg komt voor een rentree van de Bemmelse.

De krachtmeting tussen de twee topploegen begint om 19.30 uur in het ICL van Landsmeer.

November: maand van de Franse film chez TOP

BEMMEL - In Frankrijk worden jaarlijks tientallen mooie films afgeleverd, die in Nederland helaas lang niet allemaal de bioscoop halen. TOP film pikt ze op op festivals, zodat ze in Bemmel wel te zien zijn en het filmpubliek weet en waardeert dat.

Deze novembermaand vertoont TOP vier prachtige, soms ook spraakmakende Franse films. Zeer divers qua thema (wat heet: een getormenteerde non, een middelbaar echtpaar in huwelijkscrisis, twee lesbische meiden en vijf senioren in een woongroep), maar stuk voor stuk topfilms en niet te missen!

Donderdag 6 november: La réligieuse. De zestienjarige Suzanne wordt door haar familie gedwongen om in te treden, terwijl zij zelf in de 'ware wereld' wil leven.

Donderdag 13 november:Avant l'hiver (programmawijziging!): Bourgeois echtpaar van middelbare leeftijd wordt door omstandigheden gedwongen pijnlijke feiten over hun leven en huwelijk onder ogen te zien.

Donderdag 20 november: La Vie d'Adèle Ontroerende liefdesgeschiedenis. De vijftienjarige Adèle droomt van de liefde, en valt dan als een blok voor de geheimzinnige kunst-studente Emma. Gouden palm winnaar in Cannes.

Donderdag 27 november: Tous ensemble. Vijf goede vrienden op leeftijd bedenken de oplossing om de problemen van het ouder worden te kunnen tackelen: Ze gaan samenwonen in een woongroep. Ze zijn al zolang bevriend, wat kan er na zoveel jaar nog misgaan?

De aanvang van de film is steeds om 20.00 uur; de foyer is geopend vanaf 19.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via boekhandel Polman, Arends Optiek, www.topbemmel.nl en aan de filmkassa.

Concert for Charity met Niels Geusenbroek

ARNHEM - In november is het vijf jaar geleden dat Ronald McDonald Huis Arnhem is geopend. Dit is zeker iets om even bij stil te staan en wat is passender dan dit te doen met een avond met live muziek. Daarom is er op zaterdag 29 november een bijzonder Concert for Charity en iedereen is welkom.

Elk kind wil graag bij zijn ouders en broertjes en zusjes zijn, even alles vergeten en 'gewoon' kind zijn. Ouders, broertjes en zusjes van kinderen die behandeld worden in Groot Klimmendaal of Rijnstate kunnen overdag en 's nachts terecht in dit bijzondere [t]Huis. Ook gezinnen met een gehandicapt of ziek kind die niet 'zomaar' op vakantie kunnen, zijn welkom. Voor al deze gezinnen betekent het Huis veel meer dan een 'dak boven het hoofd'. Dankzij onmisbare vrijwilligers is het Huis 365 dagen per jaar open. Daarnaast is elk Ronald McDonald Huis volledig afhankelijk van acties en giften. De opbrengst van dit concert gaat dan ook naar Ronald McDonald Huis Arnhem.

Zaterdag 29 november kan de bezoerker genieten van een avond met geweldige live muziek. In de Eusebiuskerk geven Niels Geusebroek, Harmonie De Club en dj Chiel van Tongeren een exclusief concert voor Ronald McDonald Huis Arnhem. Iedereen is welkom.

Voor bedrijven zijn er speciale sponsorarrangementen, daarnaast zijn er losse kaarten te koop. Meer informatie over het concert en Ronald McDonald Huis Arnhem staat op www.ronaldmcdonaldhuisarnhem.nl.

Wie Ronald McDonald Huis Arnhem op een andere manier wil steunen of als vrijwilliger aan de slag wil, kan altijd telefonisch (026 3525260) contact opnemen.

Herenteam tennisclub Haalderen kampioen

HAALDEREN - Het herenteam van tennisclub Haalderen is in de KNLTB najaarcompetitie kampioen geworden.

Dit team speelde derde klasse heren dubbel. Op het sportpark waren vele mooie partijen te zien en aan gezelligheid ontbrak het ook niet bij deze heren. Rob Reijmers, Rinardo Alofs, John van Swaaij, Maikel Janssen en Willie Peters zorgden voor dit mooie resultaat.

Open eetcafé Bemmel

BEMMEL - Dinsdag 11 november is er een open eetcafé in creatief centrum Hofstede aan de Hoefslag 28 in Bemmel.

Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard om 17.30 uur aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie), die geheel bereid wordt door vrijwilligers.

Iedereen die mee wil eten kan zich telefonisch aanmelden op maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur alleen via het Meldpunt op telefoonnummer: 088 2552555. Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd.

Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen (maximaal vierentwintig) raden we aan om op tijd te bellen. Wanneer het is volgeboekt, kan men zich aanmelden voor de week er op.

Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder ParticipatiePunt Bemmel.

Stempelactie Elst Pakt Uit maakt rentree

ELST – Voor de eerste uitgave van het Winterfestijn Overbetuwe stopte de Elster Ondernemers Vereniging (EOV) met het organiseren van de stempelactie Elst Pakt Uit. In de daaropvolgende jaren bleef het afschaffen van Elst Pakt Uit wringen bij zowel het winkelende publiek als de ondernemers zelf. En dus keert de oergezellige en bovenal heerlijk simpele actie in 2014 groots terug.

Liefst 56 leden van de EOV doen mee met de actie waarbij voor elke tien euro aan boodschappen in de actieperiode een stempel weggegeven wordt. Een volle kaart is er al bij twaalf stempels. Omdat er ook vier grote sponsors, Albert Heijn Theo Driessen (tevens deelnemer), Jumbo Macleane, Assurantiekantoor De Smale (tevens deelnemer) en Het Gemeente Nieuws, gevonden zijn is de prijzenpot groter dan ooit. Het duizelingwekkende totaalbedrag van zesduizend euro aan waardebonnen wordt weggegeven. De bonnen zijn weer inwisselbaar bij de deelnemende winkels die te herkennen zijn aan een raamposter.

De actieperiode voor Elst Pakt Uit loopt van 10 november tot en met 24 december 2014. Dat is de laatste dag waarop volledig ingevulde volle stempelkaarten ingeleverd kunnen worden bij de deelnemende winkeliers. De trekking van de prijzen vindt plaats op zaterdag 27 december 2014 onder toezicht van notaris Oldenburger van Notarissen Elst. De prijswinnaars ontvangen schriftelijk bericht.

Nama bestaat twintig jaar

ARNHEM -In 1994 nam Nama het bedrijf Willekes over en is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste verf- en behangspeciaalzaak van Nederland. Met eveneens een grote keuze in vloerbedekking, gordijnen, binnen zonwering, een eigen glasafdeling en eveneens een ruime keuze in laminaatvloeren.

Opvallend is bij binnenkomst de grote behangafdeling. Met meer dan driehonderd behangboeken, om uit te kiezen, en meer dan tienduizend behangrollen op voorraad.

Achter in de winkel vindt u de vertrouwde verfafdeling. Daar staan ze voor u klaar met vakkundig advies, vakmanscherp en snelle service. Voor iedere klant heeft Nama een passende oplossing. Dankzij het grote en brede assortiment in verfproducten. Met de bekendste merken, in diverse kwaliteiten en prijsklassen. Daarnaast presenteert Nama verfproducten onder haar eigen Nama-label. In samenwerking ontwikkeld met gerenommeerde verffabrikanten, voor een uitstekende prijs- en kwaliteitsverhouding. Zoals ook een grote diversiteit in Nama kwasten en verfrollers. Voor de doe-het-zelver én de professionele schilder of klusser.

En Nama blijft groeien. Sinds 2007 met een filiaal in Didam en nu ruim een jaar ook een filiaal in Maastricht. Door groot in te kopen kan Nama haar klanten extra scherpe prijzen aanbieden.

Al twintig jaar. Daarom nodigt Nama u graag om samen met haar dit jubileum te vieren en heet u welkom op de Vlamoven 1, IJsseloord in Arnhem.
In deze krant vindt u een advertentie met diverse aantrekkelijke Nama Jubileum-aanbiedingen. Of kijk op www.nama.nl voor meer informatie.

Het Kozijnenhuys tien jaar

HUISSEN - In september 2014 bestond Het Kozijnenhuys alweer tien jaar, in deze tien jaar is er veel gebeurd. Ook waren er veranderingen in de markt waar wij op in moesten spelen zoals het sluiten van onze showroom, nu terugkijkend is dit een juiste beslissing geweest.

Met onze huidige werkwijze het vrijblijvend bezoeken en adviseren bij onze klanten thuis zijn wij de juiste weg ingeslagen. Daarbij zijn wij ook bezig onze internetsite aan te passen aan de huidige tijd, deze werkzaamheden zullen wij medio november kunnen afronden.

Acties tienjarig jubileum

Natuurlijk laten wij ons tienjarig bestaan niet zomaar voorbijgaan, wij hebben dan ook een aantal leuke acties. Waaronder het inbraakveilige Aero-Tect® ventilatiesysteem wat Het Kozijnenhuys gratis meelevert bij ieder draaikiepraam! Het Aero-Tect® Kozijn zorgt voor continue, effectieve en veilige basis ventilatie. Verbruikte en vochtige lucht wordt gelijkmatig en via natuurlijke weg gezuiverd en creëert een gezond woonklimaat. Per uur wordt er zo dertig procent van een ruimte gezuiverd.

Energiezuinig ventileren

In de koude jaargetijden verbruik ventilatie in woonruimtes veel kostbare energie, hiervoor is Aero-Tect® Kozijn de oplossing. Door de parallel afgestelde vleugel stroomt frisse buitenlucht langzaam en gelijkmatiger de ruimte in. Hierdoor wordt de lucht sneller aan de binnentemperatuur aangepast met minder energie verlies.

Vraag naar het unieke Aero-Tect® ventilatiesysteem bij een vrijblijvend adviesgesprek. Ook zijn er nog diverse andere actie op diverse producten, vraag u er gerust naar bij een offerte aanvraag.

Behalve leveren en monteren van kozijnen in kunststof, aluminium en hout leveren wij ook dakkapellen en dakramen. Verzorgen wij ook het plaatsen van overkappingen, carports, gevelbekleding, monteren en leveren van zonwering en raamdecoratie.

Let op: er is nog steeds het 6% BTW tarief op arbeid dus maakt u hier gebruik van zolang het loopt. Heeft u interesse om vrijblijvende informatie te krijgen, kan dit via onderstaand adres: info@hetkozijnenhuys.nl

Correspondentie adres: Het Kozijnenhuys. Rietbaan 80, 6851 MP Huissen; telefoon 06 43547725.

Weer vaker live muziek in café 't Hertenkamp!

BEMMEL - Aanstaande zaterdag 8 november is het weer tijd voor 't Hertenkamp Live. Deze keer speelt coverband Vision. Dit optreden is georganiseerd door de eigenaren van het café, maar 't Hertenkamp biedt ook een open podium voor iedere artiest! Alle genres van muziek en zang zijn welkom.

Al decennia lang houden de muzikanten van Visionmusic zich succesvol bezig met de muzikale omlijsting van bruiloften, recepties, verjaardagen, kermissen en schuttersfeesten. Hun jarenlange muzikale ervaring, opgedaan in grote bekende orkesten in combinatie met een onuitputtelijke dosis energie, maakt Vision tot een dynamisch duo dat van iedere gelegenheid het perfecte feest weet te maken. Met een zeer uitgebreid repertoire wordt iedereen door Vision in zijn muzikale behoeftevoorzien. Meer over de band staat op www.visionmusic.nu

De avond start om 20.30 uur, het café is uiteraard al vanaf 's middags geopend. De entree is gratis.

Voor artiesten uit de regio en daarbuiten is het eveneens een verademing, dat er een extra mogelijkheid tot optreden is, want 't Hertenkamp geeft vanaf nu naast de eigen optredens ook de mogelijkheid tot open podium-optredens. Voor solo-artiesten en bands. Akoestisch en instrumentaal. Alle genres zijn welkom: van top-veertig, hiphop, reggae tot aan de smartlap. Aanmelden kan via email: info@cafe51.nl.

Café 't Hertenkamp, Dorpsstraat, Bemmel.

Geslaagde kennisbijeenkomst bij Rabobank over Beleggen

BETUWE - Op maandag 27 oktober werden klanten bijgepraat over de actuele beleggingsvisie van de Rabobank, opgesteld door Rabobankeconomen en – analisten.

Zo'n vijfenveertig klanten waren op het Adviescentrum aanwezig. Zij werden door Erik de Haan, beleggingsspecialist bij Rabobank Oost Betuwe, op enthousiaste wijze meegenomen de huidige blik op de beleggingswereld.

De beleggende klanten gaven aan het 'lokale karakter' van de bijeenkomst erg te waarderen. Na de presentatie volgde de borrel waar de klanten nog even ongedwongen na konden praten en ervaringen konden uitwisselen. Deze ingrediënten sprak de aanwezigen erg aan. Conclusie: een geslaagde avond om kennis te delen en klanten bij elkaar te brengen.

Kaboutersoesjes maken

HUISSEN - Kaboutersoesjes maken! Het is nog steeds volop herfst. Daarom sluit winkelcentrum De Zilverkamp haar activiteiten daar gewoon op aan.

Na een geweldig succes bij herfststukjes maken vervolgen we onze herfst knutsels met het maken van kaboutersoesjes. Met soesjes, smarties en wat papier kun je de mooiste kaboutertjes maken. Kom ook langs en maak je eigen smikkelkaboutersoes! Op zaterdag 8 november van 11.00u tot 14.30 uur.

Meer informatie en foto's staan op www.facebook.com/winkelcentrumdezilverkamp.

18 / 26

6 november wordt Shirley Peters 16 jaar

Gefeliciteerd lieve schat

Van Mam, Pap en je broer Marco

Hiep Hiep Hoera voor onze papa en mama

8 november zijn ze al 12,5 jaar een echtpaar !

Gefeliciteerd

Van Noa en Ezra

1964 - 2014
50 jaren bij elkaar,
hun huwelijk is van goud.
De droom van ieder paar:
zij worden samen oud.
Gefeliciteerd J & T

Deze ipatter is op 1 november al weer 2 jaar geworden

Xavi, van harte gefeliciteerd

Van Opa en Oma

Op 6 november wordt oma Rosmulder 80 jaar!

Van harte gefeliciteerd en een fijne dag!

Kinderen en kleinkinderen

Gefeliciteerd oma met je 75e verjaardag op 8 november

Wij houden van je

Groetjes,

Maddy & Nancy

Deze voetbalster Sanne

Feyenoord fan maar 20% voor Vitesse wordt 4 november 14 jaar

Gefeliciteerd

Ome Tonnie

Melanie en Shirley Peters

Gefeliciteerd met jullie 16e verjaardag chickies!

Liefs,

De sqaud

Onze gezellige opa en oma waren 7 november 40 jaar getrouwd.
Gefeliciteerd en een dikke kus van Lana en Tess

'Onze zwemkampioen is voor B geslaagd.
Merel goed gedaan!
Gefeliciteerd.
Papa, mama en Fleur'

19 / 26

20 / 26

De crisis heeft gezorgd voor braakliggend stuk grond...

(foto: Sjaak Veldkamp)

BEMMEL - Er schijnt weer licht aan de horizon voor woningbouw in Haalderen. Door de crisis stokte de woningbouw op De Halden. In het komend voorjaar probeert Jansen Bouwontwikkeling de laatste en afrondende fase weer op gang te brengen.

Voor de ontwikkeling van De Halden had Jansen Bouwontwikkeling met de gemeente een realiseringsovereenkomst aangegaan voor een periode van acht jaar. In februari is deze termijn verstreken, terwijl de laatste fase van De Halden ll nog niet is bebouwd. Het college heeft ermee ingestemd om de overeenkomst te verlengen tot 1 januari 2019.

De Halden ll bestaat uit 93 woningen, waarvan zes appartementen en dertig rij- en hoekwoningen gekocht zijn door Lingewaard Wonen.

Projectmanager Ludie Bosman van Jansen Bouwontwikkeling in Wijchen vertelt dat de afronding van De Halden ll gefaseerd wordt uitgevoerd. In totaal gaat het om zeventien woningen en één vrije bouwkavel. Naar verwacht start de verkoop in het voorjaar van 2015. De bouwkavel is nu al beschikbaar voor verkoop.

Vogelvereniging VVOO Gendt

GENDT - Vogelvereniging Onder Ons hield van 31 oktober tot en met 2 november haar 47ste onderlinge en streek tentoonstelling. Ook deze was de tentoostelling een reclame voor de vogelsport. Daarom hartelijke dank aan onze inzenders, sponsors, familie Tinneveld en eenieder die zich hiervoor heeft ingezet.

Ook dit jaar had de vereniging een jubilaris, die door de districtbestuurder gehuldigd is. De heer B. Stoffels is 40 jaar lid.

Ook waren er kampioenen: Kampioen H.G. 7 kanaries W. van Nieuwland, Kampioen H.G. 16 kanaries J. Gerdsen, Kampioen H.G. 29 glosters G.H. Wannet, Kampioen H.G. 51 tropen T. Jansen, Kampioen H.G. 52 tropen W. van Nieuwland, Kampioen H.G 61 parkieten H. Lenting, Kampioen H.G 62 forpussen G. van Elk, Kampioen H.G 70 parkieten J. Haafs, Kampioen Stel kleur kanaries J. Gerdsen, Kampioen Stel postuur kanaries G. Wannet, Kampioen Derby H. van Nieuwland, Kampioen Vrije Derby G. Wannet.

Algemeen Kampioen parkieten + B.M. J. Haafs; Algemeen Kampioen Europese Cultuur + B.M. J. de Haan, Algemeen Kampioen Tropen + B.M. H. van Nieuwland, Algemeen Kampioen Kleur kanaries + B.M. J. Gerdsen, Algemeen Kampioen Postuur Kanaries + B.K. H. Damen.

Eerste plaats onderling klassement + wisseltrofee W. van Nieuwland, tweede plaats onderling klassement J. Haafs, derde plaats onderling klassement H. van Nieuwland.

Hoogste streekklassement: Nieuwland v. W. 460 punten, 2. Lenting A.G. 460 punten, Nieuwland v. H. 459 punten, Vos W. 455 punten, Deelen H. 455 punten, Deun v. P. 455 punten, Muller T. 455 punten, Damen H. 454 punten, Verhoef P. 454 punten, Elk v. G. 454 punten, Heijmen P. 453 punten, Wannet G. 452 punten.

Stadsquiz Huissen voor herhaling vatbaar!

HUISSEN - Stadsquiz Huissen zeker voor herhaling vatbaar, aldus de boodschap van een deelneemster bij de toezending van hun teamfoto. Zij stond niet alleen. De adrenaline gierde de hele avond door de lijven van alle betrokkenen. Om elf uur kwamen de enthousiaste reacties los: "Dit was een fantastisch leuke avond, dit moeten we beslist vaker doen!"

Vanaf vrijdagavond zeven uur gingen meer dan zeshonderd spelers enthousiast aan het werk om de 339 vragen uit het quizboek te beantwoorden. De 51 deelnemende teams stuurden ieder twee vertegenwoordigers op pad om de buitenopdrachten uit te voeren. In Huissen werden acht plekken aangedaan. Daarbij hoorde de brandweerpost. Daar aangekomen bleek dat men zich aan een spoedopleiding tot spuitgast moest onderwerpen. Na het aanschouwen van een instructiefilmpje ging men zelf de slang uitrollen, aankoppelen en spuiten. Het correct weer i nrollen bleek lastig. Dat kostte wedstrijd-seconden.

Maar het meeste werk werd op de thuisbasis verzet. Na het uiteennemen van het quizboek stortten zich afzonderlijke groepjes op de vragen uit één van de twaalf categorieën. Bij vragen over de geschiedenis van Huissen zocht men bijvoorbeeld op de website van de historische kring. Spelers hadden zich goed voorbereid. De speeltafels werden omringd door kratten vol naslagwerken over van alles en nog wat. Ook met het raden naar de identiteit van de mysteryguest werden punten verdiend. Cabaretière Hetty Heyting werd met gejuich ontvangen toen ze zich na afloop bekend maakte.

Vrijdagavond 7 november volgt de uitslag. Dan vernemen we vanaf acht uur in De Buitenpoort wie zich voor een jaar het slimste team van Huissen mag noemen!

Sponsor bedankt

BEMMEL - Aspirantenteam MA1 van volleybalvereniging Kidang heeft trainingspakken van sporthal De Bongerd gekregen. Namens alle speelsters, trainers en coach bedankt.

Vrouwenmorgen 2015 in Bemmel

BEMMEL - Wat was het een succes op 12 januari van dit jaar, een dag vol gezelligheid met fantastische artiesten en een heerlijke sfeer. Het kan daarom ook niet anders dat wij weer een vrouwenmorgen gaan organiseren.

Dit jaar zullen wij van Vrouwenmorgen Bemmel: Joyce van Schayk, Moniek Goossens en Petra Meijer, dit niet met zijn drieën doen. Wij hebben ons team versterkt met Mil de Bruijn. Met zijn vieren gaan wij voor jullie weer een fantastische dag organiseren. Hiervoor zijn de voorbereidingen al in volle gang.

Nieuw dit jaar is...wanneer je met een groep van minimaal acht personen kaarten bestelt, wij daar gereserveerde plaatsen voor zullen creëren. Je kunt wel aangeven of je liever staat of zit, dan gaan wij een zo optimaal mogelijke indeling te maken.

Wat ook nieuw is deze keer is een dresscode... Ons idee is black/red, dit om het een chique tintje te geven aan deze fantastische dag. We willen de leukste of origineelste out fit belonen met een prijs.

Op zondag 11 januari 2015 is het dan zover. Er wordt weer een grandioze vrouwenmorgen georganiseerd in café/zaal De Roskam in Bemmel! Met een keur van nationale artiesten worden de dames getrakteerd op een geweldige ochtend plezier en gezelligheid. Natuurlijk blijft het tot op de dag een verrassing voor iedereen wie er zal gaan optreden, maar wij verzekeren u dat het programma zeer de moeite waard is. De aanvang van deze spetterende morgen is om 11.00 uur. De afterparty met live muziek is vanaf circa 14.00 uur en dan zijn uiteraard de heren welkom.

De voorverkoop begint op donderdag 20 nov in café De Roskam om 20.00 uur. Er zijn maar 250 kaarten beschikbaar, dus zorg wel dat je er snel bij bent. De kosten van de kaarten zijn inclusief drie consumpties dertig euro. De resterende kaarten zijn daarna ook te verkrijgen bij Curves in Bemmel, bij Sterren kinderkleding, maar zeker ook nog in café De Roskam.

Zonnekinderen Academy vierde editie gestart

Onder toeziend oog en participatie van de begeleidsters maken de kinderen kennis met elkaar en de diverse onderdelen van theater maken. Foto: Manouk van t Wel

LINGEWAARD - Op woensdag 29 oktober ging alweer de vierde editie van de Zonnekinderen Academy van start. Voor kinderen van alle BSO's van Kinderopvang Zonnekinderen en andere geïnteresseerden. Alle deelnemers stonden te popelen om te beginnen en ook cultuurcoach Mariëlle, zangdocent Atie en dansdocent Rosine hadden er veel zin in.

De Zonnekinderen Academy is een samenwerkingsproject tussen Kinderopvang Zonnekinderen en Het Musiater. De Academy bestaat uit twaalf bijeenkomsten onder leiding van de cultuurcoach van Zonnekinderen, een zang- en een dansdocent.

Tijdens de eerste bijeenkomst hebben de kinderen kennismakingsspelen gedaan om bekend en vertrouwd te raken met elkaar. Verschillende emoties werden onder grote hilariteit uitgebeeld en vergroot. Verder hebben de kinderen gedanst op verschillende soorten muziek en al twee liedjes voor de theatervoorstelling geleerd. De kinderen waren heel enthousiast en hebben, net als alle begeleidsters, veel zin in de bijeenkomsten die nog gaan komen. Tijdens de repetities zullen zij verschillende liedjes en dansen leren. Ook zal een groot aantal kinderen teksten uit hun hoofd moeten leren zodat er een theatervoorstelling ontstaat die zowel uit acteren, dans en zang bestaat.

De Zonnekinderen Academy is een aanvulling op de belangrijke pijlers van Kinderopvang Zonnekinderen: Sport, Cultuur, Natuur & Avontuur. Meer informatie staat op www.zonnekinderen.nl.

Resultaten om trots op te zijn... OBC Bemmel hoogste score language B Higher Level

BEMMEL - Tijdens een feestelijk bijeenkomst op vrijdag 31 oktober mochten alle leerlingen tweetalig onderwijs van OBC Bemmel hun 'IB-certificate' en het 'TTO senior certificate' in ontvangst nemen. Er was extra reden voor een feestje: de tweetalig havoleerlingen hebben namelijk de hoogste score op language B Higher Level niveau van Nederland behaald.


Tijdens de uitreiking waren ook oud-leerlingen aanwezig. Zij vertelden aan het publiek hoe zij het tweetalig onderwijs hebben ervaren en hoe het hen heeft geholpen in de vervolgopleiding.

Oud-leerling: "Opening up new horizons, is een bekende kreet van onze (nu oude) school, en ja, dat is wat TTO voor je kan doen. Moeiteloos Engels kunnen spreken, lezen en schrijven is een enorme luxe en vergroot je wereld."

OBC Bemmel mag zich al enige tijd Senior TTO school noemen. Dit certificaat ontvangt een school niet zomaar. Hiervoor moet een school aan de zware eisen van het Europees Platform voldoen. "OBC Bemmel is de enige school in de regio waarop leerlingen zowel op havo als vwo TTO kunnen volgen. Ons schoolgemiddelde op beide afdelingen ligt ruim boven het landelijk gemiddelde, een prestatie waar we enorm trots op zijn," aldus de coördinator tweetalig onderwijs.

WBB Dakkapellen Gendt: Vakmanschap bij u om de hoek!

GENDT - Binnen een half jaar was de werkplaats al te klein, en verhuisde WBB Dakkapellen naar een grotere ruimte op het industrieterrein in Gendt. Een vliegende start van WBB Dakkapellen , nu drie jaar geleden.

Inmiddels is het dakkapellenbedrijf een van de toonaangevende dakkapellenbouwers van Nederland. Alles wordt geheel op maat gemaakt in eigen fabriek. Dus geen kant en klare dakkapellen met standaard afmetingen, maar een kwalitatief hoogwaardig product van duurzaam materiaal, geheel naar wens gemaakt. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen in de fabriek!

Het laten plaatsen van een WBB dakkapel heeft interessante voordelen. U creëert meer licht en beloopbare leefruimte. Zo kan een opbergzolder een geheel nieuwe functie krijgen als (slaap- of studeer)kamer, wat vanzelfsprekend een enorme meerwaarde zal zijn voor uw woning.

WBB dakkapellen staat garant voor betrouwbare kwaliteit tegen een eerlijke prijs. De regel van het verlaagde btw tarief op arbeidswerkzaamheden bij verbouwingen, is door het kabinet verlengd naar juli 2015. Des te meer reden om het plaatsen van een dakkapel te overwegen. WBB Dakkapellen plaatst door heel Nederland. Binnen slechts één dag, zal uw op maat gemaakte dakkapel, wind- en waterdicht geplaatst en netjes afgewerkt zijn!

Uiteraard biedt WBB dakkapellen ook een uitgebreid scala aan accessoires zoals kunststof kozijnen, rolluiken en horren uit eigen productie. Kijk voor meer informatie op www.wbb-dakkapellen.nl of bel: 0481-422204. Langs komen kan ook; aan de Huigensstraat 6a in Gendt.

WBB Dakkapellen is tevens te vinden in alle Hornbach vestigingen van Nederland.

Plaza Polly in Bemmel behoort tot de beste honderd cafetaria's van Nederland

BEMMEL - Op maandag 27 oktober werd de cafetaria Top 100 bekend gemaakt door vlakblad Snackkoerier. Een ranglijst van de honderd beste cafetaria's van Nederland.

"Volop gastvriendelijkheid en kwaliteit en de familie heeft ook het maatschappelijke hart op de juiste plaats", zo wordt geschreven in het juryrapport. Rob Polman is erg blij met dit commentaar en bijzonder trots op zijn Top 100 notering. "Een positie in de cafetaria Top 100 is een stukje erkenning voor de kwaliteit van onze producten en onze gastvrijheid."

Cafetaria Top 100

Nederland telt meer dan 4.500 cafetaria's. De cafetaria Top 100 is een ranglijst van de állerbeste cafetaria's van Nederland. De bedrijven werden in het voorjaar van 2014 bezocht door een mystery visitor die de cafetaria's op vijftig punten beoordeelde. Vervolgens werden de cafetaria's bezocht door een vakjury, waarbij de ondernemers om een bedrijfspresentatie gevraagd werd. Aan de hand van beide bezoeken werd de rangschikking van de cafetaria's bepaald.

25 / 26

26 / 26