GN Arnhem

2 december 2017

GN Arnhem 2 december 2017


Museumwoning zoekt uw fotoalbum

Impressie interieur museumwoning Zilverschoonstraat Arnhem Foto: Laura Smedts Foto: Laura Smedts

ARNHEM - Heeft u al eens gehoord van de museumwoning in jaren '50 stijl in de wijk Malburgen? Een bezoekje aan deze woning brengt u terug naar die tijd dankzij een passende inrichting en uniek beeldmateriaal van de familie die het pand aan de Zilverschoonstraat 65 jaar lang bewoonde.

De huidige bewoners van de museumwoning zijn momenteel bezig met de ontwikkeling van een wandelroute vanuit deze woning. Het doel is met oude foto’s van bewoners uit de oorspronkelijke wijk Malburgen een wandelroute te maken. Bezoekers van de museumwoning kunnen deze route dan bewandelen naar afloop van een bezoek aan de museumwoning tijdens maandelijkse openstellingen. De route zal zich concentreren op de wijk en de veranderingen die vanaf de Jaren ’50 plaats hebben gevonden.

Wellicht kunt u ons daarmee helpen. Heeft u nog oude fotoalbums waarin het oude Malburgen goed zichtbaar is? Denk daarbij aan foto’s van het straatbeeld van de jaren ‘50/’60/’70. Denk ook aan foto’s waarop familie te zien is bij bijvoorbeeld een kerk- of schoolbezoek op plekken die momenteel een andere bestemming hebben. De foto’s en daarbij horende verhalen mag u verzenden naar museumwoningzilverschoonstraat@gmail.com Twijfels of uw beeldmateriaal geschikt is om op te nemen in de route? Kom dan even langs tijdens een van de openstellingen aan de Zilverschoonstraat met de foto en het verhaal en uw contactgegevens op papier bijgevoegd. De bewoners zullen u dan rondleiden en later contact met u opnemen betreft het beeldmateriaal. Meer informatie kunt u vinden op museumwoningenarnhem.nl.

Betoverende Keltische kerstmuziek in Waalse kerk

Merain Foto: Maartje Roos

ARNHEM - Sfeervol, warm en vrolijk met een vleugje mystiek: zo is het Keltische kerstconcert van Merain!

Het trio (zang, viool en Keltische harp) brengt op 16 december in de Waalse Kerk in Arnhem het betoverende kerstconcert A Celtic Christmas, naar de gelijknamige cd. Op het programma staan de mooiste kerstliederen en melodieën uit Ierland, Engeland, Schotland en Frankrijk.

"Laat u door Merain op deze bijzondere plek meevoeren naar besneeuwde mystieke landschappen met kastelen en ruïnes. Het trio speelt in dit kerstconcert stemmige en ingetogen liederen zoals All through the night en Codail a linbh en bekende Carols zoals Ding dong! en Away in a manger die door Merain op verrassende wijze zijn bewerkt. Natuurlijk ontbreken ook vrolijke jigs en reels niet in dit feestelijke concert."

De ervaren musiciennes van Merain spelen Ierse muziek op geheel eigen wijze. Zij presenteren verfijnde klassieke composities van Ierse componisten en toveren met hun stijlvolle bewerkingen traditionals om tot ware juweeltjes. Merain bestaat uit Mirjam Rietberg (harp), Mieke Manschot (zang en bodhrán) en Sandra Wallner (viool). De concerten van Merain trekken een groeiend publiek, van kamermuziekminnaars tot Ierlandliefhebbers. Het trio speelt door het hele land en ook buiten de landsgrenzen en is regelmatig live te gast bij Radio 4.

Het concert is zaterdag 16 december om 20:00 uur in de Waalse kerk, Gasthuisstraat 1, Arnhem. Kaarten kosten 17,50 euro; voor kinderen tot 15 jaar 12,50 euro (via www.meraintrio.com).

Geldersch Landschap & Kasteelen zoekt vrijwilligers

ARNHEM - Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert jaarlijks ongeveer 250 excursies met de boswachter. Verspreid over Gelderland neemt de boswachter mensen mee naar de mooiste plekken, vertelt verhalen die zijn verbonden met het landschap en laat planten, dieren en monumentale gebouwen zien.

Door mensen op deze manier het landschap te laten beleven, wordt geprobeerd draagvlak te creëren voor in stand houding van ons waardevolle Gelderse landschap. Om de lokale en regionale bekendheid van de excursies te vergroten, worden de aankondigingen van de excursies aangeboden aan krantenredacties voor publicatie on- en offline. Geldersch Landschap & Kasteelen is op zoek naar vrijwilligers (woonachtig in Gelderland) die de beschikbare informatie wekelijks wil invoeren op de websites van diverse kranten/huis-aan-huisbladen.

De werkzaamheden nemen gemiddeld 2-4 uur per week in beslag en kunnen vanuit huis worden gedaan. Heeft u (mogelijk) belangstelling of wilt u eerst nog nadere informatie ontvangen? Dan kunt u contact opnemen met Nicole Burgers, communicatie medewerker, 06 53269647 of n.burgers@glk.nl. Ook kunt u kijken op www.glk.nl/help-mee/word-vrijwilliger.

Breng effecten van woningbouw, recreatie en culturele evenementen op natuur in beeld

ARNHEM - De Commissie m.e.r. vindt de voorgestelde aanpak om de milieueffecten van de gebiedsontwikkeling Stadsblokken-Meinerswijk in Arnhem te onderzoeken helder. Speciale aandacht verdienen de effecten van woningbouw, recreatie en culturele evenementen op de natuur.

De onafhankelijke Commissie m.e.r. is bij wet ingesteld en adviseert over de inhoud en de kwaliteit van milieueffectrapporten. Zij stelt voor ieder project een werkgroep samen van onafhankelijke deskundigen. De Commissie schrijft geen milieueffectrapporten, dat doet de initiatiefnemer. Het bevoegd gezag - in dit geval de gemeenteraad van Arnhem - besluit over het project. Zie ook www.commissiemer.nl. Het plan De gemeente Arnhem en de Provincie Gelderland willen het gebied Stadsblokken– Meinerswijk omvormen tot een uiterwaardenpark, als onderdeel van het Gelders Natuurnetwerk. Ook komen er woningen en recreatieve en culturele voorzieningen.

De omvorming van het gebied vereist een nieuw bestemmingsplan. De milieugevolgen van het plan worden nu onderzocht in een milieueffectrapport. De gemeente Arnhem heeft de Commissie m.e.r. gevraagd te adviseren over de gewenste inhoud van het milieueffectrapport. Het advies De Commissie vindt de voorgestelde onderzoeksaanpak helder. De effecten van de woningen en recreatie en culturele evenementen op de bestaande en nog te ontwikkelen natuur verdienen daarbij speciale aandacht. Denk aan de mogelijke gevolgen van geluid- en lichthinder. Belangrijk is ook na te gaan hoe het gebied op een recreatief aantrekkelijke wijze ontsloten kan worden vanuit het centrum van Arnhem, bijvoorbeeld per fiets, te voet of per veerpont.

A.F.v.M.-kantoor verhuist

ARNHEM - Na een geruim aantal jaren gevestigd te zijn geweest op een verdieping van een kantoorvilla aan de Velperweg in Arnhem is dan nu het moment van verhuizing aangebroken.

In verband met het vertrek van de hoofdhuurder is ook de A.F.v.M. genoodzaakt een andere stek te vinden in het Arnhemse. Het A.F.v.M.-bestuur was al enige tijd zoekende en is met een verhuurder in een afrondend stadium. Binnenkort volgt hierover nader bericht.

In verband met de op handen zijnde verhuizing is het A.F.v.M.-bestuur niet op een kantoor bereikbaar. Afspraken graag tot nader bericht aan het secretariaat via email of telefoon. Voor de gegevens zie 'Contact' op de website arnhemsemuziekfederatie.nl.

Kerstactiviteiten in De Gaanderij

ARNHEM - In de maand december zijn er verschillende activiteiten in SWOA-locatie De Gaanderij (Driemondplein 1 in Arnhem, 026 381 0265).

Kerstrommelmarkt
Zaterdag 2 en zondag 3 december van 10.00 tot 16.30 uur. Toegang: gratis. Locatie: De Gaanderij

Kerstworkshop
Gratis kerststukje maken, kerstkaart en engeltje op donderdag 7 december van 14.00 tot 16.30 uur.
Gratis toegang (wordt gesubsidieerd door burgerinitiatief gemeente Arnhem) Locatie: De Gaanderij

Super kerstbingo met gratis loterij
Vrijdag 8 december van 14.00 tot 17.00 uur. De zaal gaat open om 13.30 uur. Kosten per plankje 2,50 euro. Locatie: De Gaanderij

Kerst high tea met zangkoor de late stem

Vrijdag 22 december van 12.00 tot 15.00 uur. De toegang: 5 euro p.p. Incl. Een drankje. Aanmelden vanaf 24 november tot 14 december.
Locatie: De Gaanderij.

Senioren schakers welkom bij De Toren

ARNHEM - Schaakliefhebbers komen bij schaakvereniging De Toren dit seizoen weer helemaal aan hun trekken, want er wordt weer een compleet scala aan schaakactiviteiten aangeboden.

De Toren staat bekend als een actieve, ambitieuze, maar ook gezellige schaakvereniging. Naast de reguliere interne competitiewedstrijden wordt er ook geschaakt in de OSBO-competitie. De Toren speelt met maar acht teams in deze Oostelijke bondscompetitie. Zo hebben de leden de mogelijkheid om zich te meten met schakers van andere verenigingen. Het eerste team van De Toren komt uit in de promotieklasse, de hoogste klasse van de Oostelijke Schaakbond. De overige teams spelen op een lager niveau. De clubavond van De Toren heeft een gezellige bar, speelzaal en ongedwongen sfeer. Veel schaakliefhebbers beleven het dan ook als een gezellig avondje uit.

Bij schaakvereniging De Toren spelen schakers van uiteenlopende sterktes. Zowel beginners als gevorderden bezoeken wekelijks de clubavond. "Onder het motto 'hoe meer zielen, hoe meer vreugd' zijn wij tevens op zoek naar enthousiaste huis- tuin- en keukenschakers, om onze schaakclub nog meer kleur te geven! Een ieder heten wij graag welkom."

"Elke maandagavond van 20:00 uur tot 22:30 uur spelen wij schaak in de Steenen Camer, Hannesstraatje 2a, in Arnhem (bij de Drielsedijk, naast het pannenkoekhuis). Heeft u zin om mee te doen; kom eens op maandagavond langs om de gezellige sfeer te proeven. Neem dan contact op met Fred Schonis 06 42067014."

Dorcas: 'Onze goederen krijgen een andere bestemming'

Dorcas Depot Arnhem Foto: M. Postmus

ARNHEM - Dorcas gaat zich vanaf nu richten op de inzameling van textiel bij haar depots. Ze verkoopt deze kleding in Nederland en daarbuiten aan zorgvuldig geselecteerde organisaties. Met de opbrengst hiervan helpt Dorcas de allerarmsten tot bloei te komen en draagt bij aan blijvende verandering. De Dorcas winkels blijven allerlei soorten goederen inzamelen voor de verkoop in de winkels.

De ontwikkelingsorganisatie heeft de hulpgoederenstroom in de afgelopen jaren al geleidelijk afgebouwd. ‘We zijn ons meer en meer gaan inzetten om de allerarmsten hun door God gegeven capaciteiten te laten ontdekken, deze te ontwikkelen en zo een kansrijke leefomgeving te creëren zodat mensen en gemeenschappen tot bloei komen’, zegt Leo Visser, directeur van Dorcas. Zo kunnen mensen uiteindelijk op eigen benen staan. Dat versterkt het gevoel van eigenwaarde. Voor wie deze ontwikkeling moeilijk is, bijvoorbeeld voor ouderen of mensen met een beperking, zorgt Dorcas nu voor sociale vangnetten. Anderen in de gemeenschap worden gemobiliseerd om ze te helpen. Daarmee is de ondersteuning van Dorcas op den duur niet meer nodig. ‘Zo werken wij aan blijvende verandering in het leven van de allerarmsten” besluit Visser.

Op de inzameldepots wordt alleen nog kleding, schoenen ander textiel ingezameld. Bij de dertig Dorcas Winkels in Nederland neemt Dorcas alle verkoopbare goederen in.

Dorcas Depot Arnhem (www.dorcasarnhem.nl) aan Graanhoeve 25, is onderdeel van Dorcas, een internationale organisatie voor ontwikkelingssamenwerking. Dorcas werkt aan blijvende verandering in het leven van de allerarmsten.

Bridget Vermeer grossiert in medailles tijdens regiokampioenschappen

ARNHEM – Voor Bridget Vermeer van VZC waren de Regiokampioenschappen Midwest zeer succesvol. Van de dertien individuele starts werden er liefst elf met goud en twee met zilver bekroond, terwijl ook de drie estafettes goed waren voor de hoogste plaats op het erepodium.

Bridget maakte begin van dit seizoen de overstap naar Veenendaal en deze switch werpt duidelijk zijn vruchten af. Zo won ze 21 oktober op de 800m vrije slag opnieuw een bronzen medaille tijdens de NJJK in Amsterdam. Zaterdag 18 november was er op deze afstand regionaal goud in een prachtige tijd van 9.52.05 waarmee ze opnieuw 9 seconden sneller was dan enkele weken geleden. Ook met de kortere afstanden op de vrije slag kan Bridget steeds beter uit de voeten en verpulverde ze op alle afstanden haar persoonlijke record.

Bridget staat al langer bekend als een sterke zwemster op de wisselslag en die kwaliteiten werden bevestigd tijdens deze regiokampioenschappen. Het goud op de 200m en de 400m wisselslag behaalde ze in tijden van respectievelijk 2.37.87 en 5.41.85. Indrukwekkend is haar progressie op de schoolslag, waarmee ze inmiddels ook tot de top van Nederland behoort.

Van 14 - 17 december wordt in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion van Eindhoven weer gestreden om de titels voor de beste junioren- en jeugdzwemmers van Nederland. Bridget heeft inmiddels een flink aantal limieten gerealiseerd en gaat, na twee drukke maar succesvolle weekenden, door met de voorbereiding op deze nationale kampioenschappen.

Visspecialist Arjen ging in zee met Gemeente Nieuws

'Als we in Hét Gemeente Nieuws staan,

krijgen we altijd positieve reacties'

ARNHEM – Zowel donderdags op de Geitenkamp als dinsdags en zaterdags op Rijkerswoerd heeft Visspecialist Heeren van de Zee inmiddels grote bekendheid opgebouwd. Natuurlijk dankzij de hoogwaardige kwaliteit en versheid van de vis, maar ook omdat zij hun specialiteiten met regelmaat onder de aandacht laten brengen in Hét Gemeente Nieuws.

Zaken doen zonder reclame te maken is net zoiets als knipogen in het donker; zelf weet je wel wat je doet, maar niemand ziet het... Arjen staat nu zo'n vierenhalf jaar aan het roer van Heeren van de Zee en koos er bewust voor om te adverteren in Hét Gemeente Nieuws. 'En dat werkt! Of we er nu met een advertentie in staan of met een redactioneel stukje met foto, we krijgen er altijd positieve reacties op. Ik heb hierdoor onze klantenkring echt zien groeien', aldus Arjen.

Ook de werkwijze van de medewerkers van Hét Gemeente Nieuws spreekt hem aan. Arjen: 'Net als in ons eigen team wordt er altijd gewerkt met een lach! De medewerkers hebben gevoel voor het werk dat ze doen en zorgen altijd voor een hoge klanttevredenheid. En dat is precies wat wij aan de kraam ook belangrijk vinden. Professionaliteit en kwaliteit maar óók gezelligheid, want dat gaat prima samen!' Het is duidelijk te merken dat Hét Gemeente Nieuws goed gelezen wordt, volgens Arjen. 'Soms staan klanten bij ons aan de kraam zelfs met de uitgeknipte advertentie van ons te wapperen.'

Kijkt u dus in deze krant, op www.heerenvandezee.nl of op Facebook en kom gezellig een visje happen aan de kraam.

Feestmaandwandeling met verhaal op landgoed Warnsborn

ARNHEM - December is een gezelligheidsmaand. We tafelen lang, zitten veel binnen en nuttigen de nodige lekkernijen. Om de feestmaand een beetje gezond door te komen, moeten we natuurlijk wel af en toe de benen strekken.

Trek er daarom op de dag voor het grote Sinterklaasfeest (4 december) op uit met de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen. Deze kenner neemt u mee naar Warnsborn. Samen met hem wandelt u over het landgoed terwijl hij vertelt over de geschiedenis van de heiligman, met natuurlijk veel aandacht voor natuur en cultuur.

Start: 13.30 uur op de parkeerplaats tegenover Camping Warnsborn, Bakenbergseweg 257, Arnhem. GPS DD (decimale graden): 52.007709, 5.871813. Duur: 2,5 à 3 uur. Deelname: 5,00 euro, kinderen tot 12 jaar 2,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren niet nodig. Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen). Informatie: www.glk.nl/evenementen, Peter Palstring, 06 47966663 of Job Laan, 06 83179965.

Zangers welkom!

ARNHEM - Quinta Essentia is een kwartet van vier gepassioneerde zangeressen. Zij zijn vorig jaar begonnen en zingen voor mensen aan het sterfbed.

Dat kan thuis, in een hospice, een ziekenhuis of zelfs op de favoriete plek in de natuur. Het repertoire bestaat uit fijne, goed in het gehoor liggende melodieën die comfort of troost kunnen geven; ook, of juist in deze fase van het leven. "Zingt u graag en spreekt dit u aan? Kijk en luister eens op

www.quinta-essentia.nu. U bent ook welkom om kennis te maken op een van onze repetities; deze zijn op woensdagochtend."

Bijeenkomst De Vierstroom

REGIO - Filatelistische Vereniging De Vierstroom houdt haar maandelijkse bijeenkomst in zalencentrum Parkstaete, Parkstraat 3-B, te Velp.

Maandag 4 december om 19.30 uur staat de avond in het teken van Sinterklaas en is er een bingo. Tevens is er een bijeenkomst op 11 december in zalencentrum Onder de Toren, Sint-Maartenstraat 54, Elst. Aanvang 19.30 uur.

Badkamervoordeelshop.nl Arnhem breidt uit met honderden tegels

ARNHEM - Al negen jaar biedt badkamervoordeelshop.nl met winkels en online voordelige badkamers aan. De volgende stap is gezet, de uitbreiding naar honderden nieuwe tegels. Voor zowel badkamers als woonkamers.

De vestiging in Arnhem heeft een primeur binnen onze organisatie. Een interactief computerscherm laat u de gehele collectie tegels van de groothandel zien in een fotorealistische weergave. Op het scherm wordt een gehele tegelwand gepresenteerd. Van elke tegel is een sample aanwezig in de shop. "Een tegel wil je zien, voelen en ervaren."

Honderden nieuwe tegels worden gepresenteerd in de winkel. Natuursteen-look tegels, beton-look tegels maar zeker ook een uitgebreide tegels met hout-look print. Deze laatste groep tegels wordt tegenwoordig erg vaak toegepast in woonkamers. Ook om het feit dat deze tegels goed te combineren zijn met vloerverwarming. Ruim zeventig verschillende houtlook tegels zijn opgesteld in de shop. Verder zijn er ook tegels in grote formaten. 75x75, 80x80 en zelfs 90x90cm tegels zijn er volop. De trend geeft steeds grotere tegels aan. Hier is de keuze ook erg uitgebreid bij badkamervoordeelshop.nl.

De showroom in Arnhem is zes dagen per week geopend met een koopavond op vrijdag. Wilt u direct een tekening en offerte laten maken, dan wordt geadviseerd een afspraak te maken. Dan is de tijd voor u gereserveerd.

Badkamervoordeelshop.nl Arnhem, Vlamoven 17, Arnhem; 026 3823379; arnhem@badkamervoordeelshop.nl.

Al tien jaar 'definitief ontharen' bij Beautycare Velp

VELP – "Voor 'definitief ontharen' IPL bent je bij ons aan het juiste adres. Nooit meer hoeven scheren! Nooit meer die harde stoppels of ingegroeide haartjes! Op vakantie gaan zonder scheermes, wie wil dat niet? Wij verzorgen dit voor jou!"

"Wel is het noodzakelijk dat de haartjes nog pigment bevatten, dat ze nog niet grijs zijn. De beste resultaten krijg je bij donkerbruin tot zwarte haar. Een IPL behandeling van het lichaam vind plaats eens in de vijf weken. (het gezicht eens in de drie weken). Je mag tussentijds niet meer harsen of epileren. Alleen maar scheren. Zonnebanken is even niet toegestaan.

Heb je ingegroeide haartjes bij je oksel of schaamstreek? Met twee behandelingen ben je daar al vanaf. De haartjes komen namelijk al zachter de huid en de haartjes groeien niet zo snel meer de huid uit. Daarnaast blijven er na twee behandelingen al een heleboel haartjes weg. Start je nu dan ben je in het voorjaar 2018 al bijna haarloos.

Enkele prijsvoorbeelden zijn: oksels 25 euro, bikinilijn 20 euro, bikinilijn inclusief schaamstreek 35 euro onderbenen 80 euro, rug man 80 euro. Indien je meerdere gebieden tegelijk laat behandelen bespreken we een pakketprijs."

Tot snel bij Beautycare Velp, President Kennedylaan 81a, Velp; 026 3610757 / 0619193009; www.beautycarevelp.nl; email: info@beautycarevelp.nl.

Auto op slot en de sleutel kwijt? De sleutel- en slotenspecialist B. Bosman helpt!

ARNHEM – Dé nachtmerrie van elke autobezitter: je auto zit dicht en de sleutel is zoek. Wat nu? In Arnhem en omgeving geen probleem. Want René Bosman van De sleutel- en slotenspecialist B. Bosman helpt je aan een nieuwe sleutel. Met in zijn auto het benodigde gereedschap, zodat de wagen niet hoeft te worden afgesleept, maar je ter plekke wordt geholpen!

René kent zijn vak; hij is reeds de derde generatie Bosman, die sinds 1947 in deze regio al heel wat sleutels en sloten heeft geleverd. Aan de Johan de Wittlaan 19 heeft Bosman alles in huis: van certificaat-, cilinder-, kluis- en baardsleutels tot aan de autosleutel toe. De klant kan thuis bezocht worden voor een gedegen advies en montage van sloten en sleutelproblemen. Zelfs kluizen kunnen worden geopend!

De autosleutel krijgt bij René steeds meer aandacht. Auto op slot en sleutel kwijt? Of alleen een kopie nodig? Ga naar Bosman de sleutel- en slotenspecialist. Die levert van vele merken de sleutel, zoals van nagenoeg de hele VW-groep, Renault, Ford, Citroën en Peugeot. Kom naar de zaak met de bewuste sleutel en informeer naar de mogelijkheden! Dat geldt ook voor de transpondersleutels. Bij afstandsbedieningen kan reparatie van de sleutel vaak al een (veel goedkopere) oplossing zijn! In de meeste gevallen is inschakelen van Bosman veel voordeliger dan een beroep doen op de dealer, die de auto afsleept. In de meeste gevallen repareert Bosman ter plekke!

B. Bosman de sleutel- en slotenspecialist, Johan de Wittlaan 19, Arnhem; 026 4421247; www.bosmansleutels.nl.

Uniek woonproject in Arnhem voor 55-plussers met affiniteit voormalig Nederlands-Indië

ARNHEM - In de nieuwe buurt Stadseiland in de Arnhemse wijk Malburgen-Oost verrijst een complex waar 55-plussers met een Indische of Molukse achtergrond kunnen wonen en gebruik maken van zorg. Het is het resultaat van een samenwerking tussen de stichting Impian Kita Nederland en woningcorporatie Volkshuisvesting.

De corporatie bouwt op het Stadseiland drie woonblokken met twee- en driekamerappartementen, waarvan twee woonblokken worden gereserveerd voor de doelgroep van Indische Nederlanders. De bouw start begin volgend jaar. Mensen van 55 jaar en ouder die als woningzoekende staan ingeschreven en die een band met voormalig Nederlands-Indië hebben, komen voor de appartementen in de sociale huursector in aanmerking.

In totaal zijn 48 appartementen beschikbaar, verdeeld over de twee woonblokken. Op de begane grond van het ene woonblok wordt een gemeenschapsruimte ingericht voor gezamenlijke activiteiten, op die van het andere woonblok vestigt zich Nusantara Zorg, gespecialiseerd in zorg voor ouderen met een Nederlands-Indische of Indonesische achtergrond. Voor vragen over zorgverlening kunt u contact opnemen met Nusantara.

Stichting Impian Kita Nederland ziet in het project een mogelijkheid om doelmatiger zorg aan ouderen te bieden en eenzaamheid tegen te gaan. Stichting Impian Kita Nederland wordt verantwoordelijk voor de toewijzing, daartoe gemachtigd door Volkshuisvesting. Er zijn 48 wooneenheden beschikbaar. Tot in het voorjaar 2018 is er gelegenheid voor kandidaat huurders om zich in te schrijven. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen zal Volkshuisvesting Arnhem dan aan Stichting Impian Kita definitief één of twee woonblokken toewijzen. Daarnaast streeft Impian Kita Arnhem ernaar om een wachtlijst samen te stellen. Kandidaat huurders hebben dus tot het voorjaar van 2018 de tijd om zich aan te melden voor dit unieke woonproject.

Volgens Jopy Brouwer hebben de toekomstige bewoners behoefte aan zelfstandige woonruimte met zorg dichtbij als optie. Brouwer, gehuwd geweest met een man uit Nieuw-Guinea, was eerder op zoek naar een plek waar Indische ouderen samen kunnen wonen. Ze had het voormalige verpleeghuis Elderhoeve op het oog, maar dat werd opvangadres voor Syrische vluchtelingen. In Volkshuisvesting en Stichting Impian Kita Nederland vond ze twee partijen die samen het project in Malburgen ontwikkelen.

Contactgegevens Impian Kita Arnhem: e-mail: arnhem@impian-kita.nl; 06 82815977.
Contactgegevens Nusantara: www.nusantara.nl Telefoon: 088 5390800.

Energiebank Arnhem op zoek naar Energiecoaches

ARNHEM - Wil jij je horizon verbreden, meewerken aan een duurzame wereld, energie krijgen van energie geven en vrijwilligen wanneer het voor jou past? De Energiebank wil energie als eerste levensbehoefte bereikbaar houden. Dit doen we door huishoudens hulp bij betaling, hulp bij besparing en hulp bij bewustwording te bieden.

Wat ga je doen? Je bezoekt huishoudens met een minimum inkomen en helpt hen meer inzicht te verkrijgen in hun energieverbruik, met als doel het energieverbruik structureel te verlagen met energiebesparende producten; je evalueert en checkt of het hulptraject goed verloopt

Wij bieden: een training (één avond) waarbij je alles leert over energieverbruik en besparen; materiaal en producten om te gebruiken bij het energiecoachtraject; ondersteuning vanuit de Energiebank Arnhem; periodiek overleg met je collega energiecoaches om ervaringen te delen; reiskostenvergoeding behoort tot de mogelijkheid.

Wij vragen: een enthousiaste persoonlijkheid die het gedachtegoed van de Energiebank een warm hart toedraagt en zich wil inzetten om onze doelgroep te helpen; inlevingsvermogen, sociaal, empatisch en goede communicatieve vaardigheden; affiniteit met duurzaamheid en energiebesparing; circa vier uur per maand beschikbaar (vrij in te plannen) om huishoudens te bezoeken.

Ben je enthousiast geworden en wil je de Energiebank Arnhem komen ondersteunen, stuur dan je reactie naar Marjan Jansen, 06- 15028143 of marjan.jansen@energiebanknederland.nl Kijk voor meer info op www.energiebanknederland.nl https://www.energiebanknederland.nl/energiecoach-arnhem.

Kerstworkshop bloemschikken in Elderveld

ARNHEM - Met de kerstworkshop bloemschikken in Elderveld wordt een verrassingsstuk gemaakt in de sfeer van kerstmis.

De workshop is woensdag 20 december en donderdag 21 december van 19.30 - 22.00 uur in wijkcentrum Elderveld, Breezandpad 15. Het lesgeld is inclusief materiaal. Houders GelrePas 2017 krijgen vijftig procent korting op maximaal twee cursussen/workshops per jaar!

Voor nadere informatie over deze workshop kan men wijkvereniging Elderveld bellen (024 3810798) of e-mailen: wijkver.elderveld@hetnet.nl.

Dorpshuis Elden in kerstsfeer

ELDEN/ARNHEM - Op zoek naar originele kerstcadeaus of kerstdecoraties? Zaterdag 9 december van 14:00 tot 20:00 uur is er de ambachtelijke Eldense kerstmarkt in het Dorpshuis!

Er zijn in de vrolijke kerstkramen brocante, leren tassen, sieraden, winterbier, keramiek, wooncadeaus, groene klassieke kerststukken en nog veel meer. Buiten is het heerlijk genieten in kerstsfeer van een glaasje glühwein, warme chocomel met koek of een kop erwtensoep. Iedereen is welkom en de entree is gratis

Het Dorpshuis staat aan Rijksweg West 50, Elden (Arnhem). Voor vragen over de organisatie kan men contact opnemen met Jolanda Klijn via info@deboogcoaching.nl of met Guzi Nold guzinold@me.com.

Advocatenhuys Velperweg Uw huisadvocaten aan de Velperweg

ARNHEM - Advocatenhuys Velperweg is een samenwerking van de advocaten Joris Joosten, Sonja Wouda-van Velzen en Michel IJsseldijk. Wouda en Joosten werkten al sinds 2009 samen, tot voor kort onder de naam Wouda & Joosten Advocatuur, gevestigd in Arnhem-Zuid.

Per 1 juni hebben zij de overstap naar 'Noord' gemaakt. Strafrecht specialist Michel IJsseldijk heeft zich per 1 november bij hen aangesloten. Vanuit een karakteristiek pand aan de Velperweg 78 (hoek Oude Velperweg) richten zij zich op particulieren en klein MKB. De specialisaties van het kantoor zijn het personen-/ en familierecht en erfrecht en strafrecht, maar ook voor jeugd-/ huur-/ arbeids-/ en algemeen civiele zaken kunt u bij Advocatenhuys Velperweg terecht!

Advocatenhuys Velperweg onderscheidt zich door de persoonlijke aanpak, waarbij deskundigheid en betrokkenheid vanzelfsprekend zijn. De naam 'Huys' is dan ook niet toevallig gekozen, en past bij het kantoor dat de advocaten willen vormen. Het is hun missie is om uw probleem te vertalen in juridisch haalbare doelen, zodat u uiteindelijk weer verder kunt met uw leven!

Advocatenhuys Velperweg, Velperweg 78, Arnhem; 026 3230030; www.advocatenhuys.nl.

Je hebt zelf de keuze!

Foto: Afscheidsfotografie Rob de Joode Foto: Afscheidsfotografie Rob de Joode

ARNHEM - Stel, je geliefde/dierbare is overleden en je gaat in shock de papieren checken. Dan vind je papieren van een uitvaartverzekering en op de polis staat meestal een telefoonnummer met de melding "Bel dit nummer om een overlijden te melden." Wat doe jij dan?? Bel je dan dit nummer of ga je zelf nadenken?

Blijkbaar belt 90 procent van de mensen dit nummer, simpelweg omdat het daar staat! En natuurlijk willen die verzekering(en) dat je hen belt! Zij hebben namelijk een belang en een deal met een uitvaartondernemer en zij willen maar al te graag de uitvaart voor je verzorgen omdat je dan je 'inkoopvoordeel' zou kwijtraken. Maar dat is niet zo, je bent zeker niet duurder uit bij een zelfstandige uitvaartondernemer.

Een uitvaartverzekering keert uit wanneer men overlijdt. Of je nu een kapitaal of natura verzekering hebt, dat maakt niet uit. Dus ook bij een dienstenpakket zoals in de natura verzekering wordt een geldbedrag uitgekeerd. Ongeacht door wie je de uitvaart laat verzorgen. Want de uitvaart van je dierbare is een gebeurtenis die je nooit meer over kunt doen. Die moet in een keer goed zijn. Dus niet zomaar klakkeloos bellen maar bedenk vooral wat jezelf wilt.

Voor een persoonlijke uitvaart op maat voor elk budget, bel dan 06 10122205, ook als u elders verzekerd bent. www.johanuitvaartzorg.nl.

Welk bed past bij mij? Slaaptest Morgana Damminga

ARNHEM - Wist je dat meer dan de helft van de Nederlanders moeite heeft met slapen? Een goede nachtrust begint bij een perfect passend bed. Maar hoe weet je welk bed bij je eigen lichaamsprofiel past? Ontdek jouw unieke Slaap-DNA® tijdens de slaaptestweken van Morgana én profiteer van fikse kortingen. Wat is jouw Slaap-DNA®?

Slaapspecialist Morgana Damminga is constant op zoek naar innovatieve middelen om een beter slaapcomfort te kunnen bieden. Op basis van de steeds verder groeiende innovatie en de resultaten van 300.000 mensen die de slaaptest reeds hebben gedaan, is het voor Morgana mogelijk om 365 dagen slaapgarantie af te geven. Bij Morgana Damminga in Arnhem kun je gratis jouw persoonlijke lichaamsprofiel laten meten. Door middel van een real-time meting wordt jouw eigen Slaap-DNA® bepaald. Tijdens een acht minuten durende slaaptest voegt het testbed zich naar jouw contouren en wordt het patroon van je unieke drukpunten in kaart gebracht.

Aan de hand van de resultaten van deze test, je persoonlijke voorkeuren én het beschikbare budget, stelt Morgana het bed samen dat past bij jou. Een investering die zich gegarandeerd terugbetaalt, want we slapen ongeveer een derde van ons leven. Tijdens de slaaptestweken slaap je extra voordelig met 30 procent korting op talloze producten. Slaap Lekker! Maak een afspraak voor een gratis slaaptest bij Morgana Damminga of vraag de nieuwe catalogus aan vol tips en inspiratie.

Morgana Damminga, Venlosingel 21-1, Arnhem (woonboulevard Arnhem-Zuid); www.damminga.nl; 026 4425108.

Baptist Arnhem: houtbewerkings)gereedschappen, ijzerwaren en gebouwbeslag

ARNHEM - Sinds 1984 is Baptist een begrip in Arnhem en omstreken. Wij bieden een volledig assortiment kwaliteitsproducten waarmee u direct aan de slag kan, variërend van ijzerwaren, gebouwbeslag tot (houtbewerkings)gereedschappen.

IJzerwaren en Gereedschappen. Ons assortiment bestaat uit vele kwaliteitsproducten zoals hand- en elektrische gereedschappen, ijzerwaren, lijmen, tuingereedschappen, bevestigingsmiddelen en nog veel meer! Onze specialisten delen hun kennis graag met u.

Gebouwbeslag. Een zorgvuldig samengesteld assortiment, met oog voor kwaliteit en design, biedt u het mooiste raam-, deur- en veiligheidsbeslag, voor monument of nieuwbouw. Maar ook stijlvolle accessoires, denk bijvoorbeeld aan beldrukkers en huisnummers.

Voor houtbewerkers. Als liefhebber van houtbewerking kunt u niet om Baptist voor Houtbewerkers heen! Nergens vindt u zo'n breed assortiment houtbewerkingsgereedschap. Beeldhouwers, meubelmakers, restauratoren en andere liefhebbers noemen ons niet voor niets dé snoepwinkel voor houtbewerkers.

Ook als beginner bent u zeer welkom bij Baptist! Heeft u weleens gedacht aan brandschilderen in hout, 3D figuurzagen of meubelmaken? Stap gerust binnen en ontdek uw nieuwe hobby!

Baptist nieuwsbrief
Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en acties! www.baptist.nl

Graag tot ziens bij Baptist, Vlamoven 32, Arnhem; www.baptist.nl.

Dolle dagen bij Sport 2000 Snelders Elst

ELST - Op donderdag 30 november, vrijdag 1 en zaterdag 2 december maken ze het bij Sport 2000 Snelders in Elst weer heel erg dol: op de gehele collectie krijgt u tenminste 20 procent korting, maar op diverse artikelen kan de korting wel oplopen tot 70 procent!

Eigenaar Richard Snelders: "In een periode zo vlak voor sinterklaas en kerst kunt u gebruik maken van leuke kortingen op sportartikelen. Dit geldt voor onze reguliere collectie! Bijvoorbeeld: voetbalschoenen voor senioren al vanaf 25 en junioren vanaf 15 euro. Veel korting op licensed clubkleding van onder andere Barcelona, Real Madrid, AC Milan en Arsenal. Kortingen van 25 tot en met 60 procent op tennis- en squashrackets. Alle tennisschoenen 25% korting.

Daarnaast runningschoenen voor dames en heren van Asics model Flux van 110 voor 75 euro en op thermokleding van Craftseizoen 16/17 een korting van 30 tot 50 procent. Reden te meer om deze dagen bij ons binnen te lopen.

Tip voor Sint of Kerst: de nieuwe Telstar WK voetbal 2018. Vergeet onze kadobonnen-actie niet: tot en met zondag 24 december ontvangt u bij uw aanschaf een tweede kassabon. Deponeer deze voorzien van naam en telefoonnummer in de ton en u maakt kans op een kadobon ter waarde van 25, 50 of 100 euro!"

Sport 2000 Snelders Elst is gevestigd aan de Dorpsstraat 24 te Elst; 0481 374255. Wilt u in de toekomst op de hoogte blijven van leuke acties, volg dan de Sport 2000 Snelders Sport Facebookpagina.

De leukste kerstworkshops bij De Boog!

ELDEN/ARNHEM - Half december start De Boog in haar atelier in Elden een serie bijzondere kerstworkshops voor kinderen, volwassenen én de combinatie ouder/kind. De aftrap wordt gegeven op woensdagmiddag 13 december met een kinderworkshop sneeuwbol maken.

Op zaterdag 16 december is er een stoere ouder-kind workshop van 11:00 tot 13:00 uur en een workshop voor volwassenen van 14:00 tot 16:00 uur. Ook op 20, 28 en 29 december kun je bij De Boog creatief aan de slag met het maken van een kerststuk op boomstam, papieren Chinese lampions en het timmeren van een Sweet Memories 2017 kistje.

Naast een sfeervolle sneeuwbol maken we in elke workshop weer iets anders, zoals een kunstige houten kerstboom, een kerstig sfeergordijn of raamdecoratie, etagères van boomstamschijven en servies en kunstzinnige groene kerststukken. Voor deze workshops werkt De Boog samen met Gemwear uit Arnhem. Details over de workshops vind je op de Facebookpagina's van De Boog Coaching & Creativiteit en van Gemwear.nl.

Inschrijven kan vanaf nu op Facebook of via info@deboogcoaching.nl. Wil je alvast de sfeer komen proeven, kom dan langs op één van onze open atelieravonden of bij de kinderknutseldagen. Informatie hierover vind je op www.deboogcoaching.nl. Bellen mag ook op 06 57114524. Atelier De Boog, Brink 13, Elden/Arnhem.

21 / 40

Bestel uw heerlijke en ambachtelijke kerst-ijstaarten bij 't Pleyn

ELDEN/ARNHEM – Buitengewoon van kwaliteit, buitengewoon lekker zijn de kerst ijstaarten van 't Pleyn. Naar aanleiding van de vele overweldigende reacties van vorig jaar heeft eigenaar Jan Mark Stienissen weer díe kerst-ijstaarten kunnen inkopen. Verwen uw gasten tijdens kerst met de overheerlijke en ambachtelijke ijstaarten van 't Pleyn.

De kerst-ijstaarten zijn in vijf verschillende smaken tot 12 december te bestellen. Zo kunt u kiezen uit: aardbeien (sorbet); hazelnootschuim; cookies ciambella grisbi (citroencake); zoute caramel; voor slechts 19,95 euro per taart. De ijstaarten dienen vooraf besteld te worden (tot 12 december), en te worden opgehaald vanaf 22 tot en met 24 december.

Naast overheerlijke kerst-ijstaarten bent u ook welkom voor een gewoon een kop koffie. Gewoon? Nee, bij 't Pleyn in Elden is het een kopje buitengewoon. Buitengewoon van kwaliteit, buitengewoon lekker. Een kopje koffie van Peeze, vergezeld van een huisgebakken koekje en een glaasje likeur met slagroom. En altijd met passie geserveerd. Net als de high tea, de drank en wijn.

Van maandag tot zaterdag serveren wij lunch van 11.30 tot 14.30 uur, naast de kaart is er steeds ook iets verrassends met vaak producten uit de eigen streek. En wat te denken van de befaamde borrelplanken, met een heerlijk glaasje genieten in onze intieme zithoek.'t Pleyn is ook ideaal voor een besloten feestje.

't Pleyn, Rijksweg West 45, Arnhem; 026 3828034; www.tpleyn.nl.

Nieuw bij Caroline huid- en nagelverzorging WOW Brows wenkbrauwen-styling

ARNHEM - Perfect gestylde wenkbrauwen zijn hot. Op tv en in de bladen zien we tegenwoordig dat alle vrouwen prachtige gestylede en gekleurde wenkbrauwen dragen en dit is nu ook voor u weggelegd. Bij Caroline huid- en nagelverzorging kunt u terecht voor de zogenoemde 'WOW brows'.

WOW brows maken van elke look een eyecatcher. Ze vormen het gezicht, geven structuur en weerspiegelen elke persoonlijke stijl. De mogelijkheden zijn eindeloos. Van het benadrukken van uw natuurlijke model tot een zeer uitgesproken elegante look. Ook is iedere gewenste kleur mogelijk van blond tot grijs, bruin of zwart.

Het stylen en modelleren van wenkbrauwen is een specialistisch en perfectionistisch werkje en daarvoor bent u bij Caroline aan het juiste adres. Jarenlange ervaring in het vormen en stylen van wenkbrauwen heeft zij in huis. Ook als u niet meer zoveel haartjes heeft, kunnen we uw wenkbrauwen een prachtige uitstraling geven. Is het met modelleren en verven niet meer mogelijk dan is eventueel permanente make-up een zeer goed alternatief. Dit zal altijd in overleg met u bekeken worden. Belt u gerust voor informatie of loop even binnen.


Caroline huid- en nagelverzorging is gevestigd in Arnhem-zuid aan de Graslaan 77; 026 3216585.

Thuis-pc.nl voor particulier, zzp'er én mkb

ARNHEM – Als particulier of zzp'er heeft u veel geld uitgegeven aan een goede computer. Inmiddels is hij een stuk trager, loopt soms vast, maar u heeft geen garantie meer. U heeft geen zin in hoge reparatiekosten, maar hij moet wél vakkundig gemaakt. Wat nu?

Piet Hoogland, eigenaar van Thuis-pc.nl, herkent dit probleem als geen ander. 'Ik repareer en verkoop nu al meer dan zes jaar pc's en laptops. Mensen zijn steeds weer verbaasd als ze zien hoe snel ik hun computerprobleem heb opgelost.' Een virus, een kapotte harde schijf of traagheid zijn voor de leek nu eenmaal niet eenvoudig zelf op te lossen. Thuis-pc.nl repareert, adviseert én verkoopt ook nieuwe en tweedehands computers en laptops.

De nieuwe trend: hulp op afstand
Thuis-pc.nl werkt vanaf eigen locatie of komt bij u langs. Liever hulp op afstand? Thuis-pc.nl maakt rechtstreeks verbinding met uw pc en lost zo online uw problemen op! In de webshop vindt u allerlei IT-benodigdheden. Zoekt u iets wat niet in de webshop staat? Bel dan gewoon Piet: 'Alles wat mijn klanten op PC-gebied nodig hebben, regel ik voor ze. Makkelijker kan ik het niet maken.'

Thuis-pc.nl, voor particulier, ZZP én MKB, Bingelradestraat 3 (nabij woonboulevard Arnhem-Zuid);(06) 81469489, www.thuis-pc.nl.

Leuke luitjes uit Arnhem willen met jou een hapje gaan eten

Dames op stap Foto: Shironosov

ARNHEM - Samen een hapje eten. Leuke luitjes doen het graag, maar liever niet alleen. Diverse 60-plussers uit Arnhem hebben zich daarom aangemeld op www.leukeluitjes.nl. Samen is toch leuker dan alleen. Wil je mee? Meld je dan aan op www.leukeluitjes.nl. Wij brengen je in contact met andere Leuke luitjes bij jou in de buurt.

Leuke luitjes is een initiatief uit Oosterbeek. Via Leuke luitjes kun je in contact komen met mensen in de buurt (60+) die dezelfde hobby’s hebben als jij. Je bent echt niet de enige die iemand zoekt om mee op stap te gaan. Aanmelden bij Leuke luitjes is simpel en gratis. Het aanmeldformulier vind je op de website www.leukeluitjes.nl. Buurtgenoten met dezelfde interesse krijgen elkaars e-mailadres om contact te leggen. Deelnemers houden daarbij zelf de regie. Meestal maken ze dan eerst een afspraak voor een kopje koffie om kennis te maken. Daarna volgen afspraken voor uitjes.

Leuke luitjes
Diverse 60-plussers schreven zich al in bij Leuke luitjes. Een deel van hen vond al een nieuw maatje om mee op pad te gaan. Mogen we jou ook blij maken? Leuke luitjes zijn echt dichterbij dan je denkt!

Alle hobby’s
Leuke luitjes is speciaal voor mensen vanaf 60 jaar. Wandelen en fietsen zijn populair, maar ook voor andere hobby’s kun je op www.leukeluitjes.nl een buurtgenoot vinden. Samen koken, samen een hapje eten, kaarten, naar een museum of naar een concert bijvoorbeeld. Het is allemaal welkom. Meld je aan, dan kijken wij of we voor jou een buurtgenoot kunnen vinden die hetzelfde leuk vindt.

Bewoners Elderveld Zuid starten burgerinitiatief voor natuurbehoud

Het terein, zoals het moet blijven Foto: werkgroep Natuurbehoud Elderveld Zuid Foto: werkgroep NAtuurbehoud Elderveld Zuid

ARNHEM – De werkgroep Natuurbehoud Elderveld-Zuid begint een burgerinitiatief om de natuur bij het station in Arnhem-Zuid te behouden. De werkroep ziet het terrein tussen de Oegstgeeststraat, de Waddinxveenstraat en het spoor als onderdeel van de groene corridor van Meinerswijk tot Park Lingezegen.

Het gebied wordt als natuur bedreigd door de plannen van de scholengroep Quadraam, die er een nieuwe school wil bouwen als alternatief voor het huidige Lorentz aan de Groningensingel. De wijk is over de plannen ingelicht op een tweetal informatieavonden eind september en begin november. Daar bleek dat de gemeente en de scholengroep al vergevorderd waren met de planvorming. De informatieachterstand heeft bij de omwonenden veel boosheid en onrust veroorzaakt.

Het terrein heeft wel een bouwbestemming vanaf 1972, maar toen ging het nog om heel Elderveld. Nu is het terrein natuur geworden, uitloop- en speelgebied. Volgens werkgroep heeft de gemeente veel te lang gewacht met een uitwerking van het bestemmingsplan.Ooit is in 2008 vastgesteld dat voor een nieuwe ontwikkeling er eerst overleg met de omwonenden zou moeten zijn. Dat is niet gebeurd. De gemeente had wel in het voorjaar overleg met Quadraam. Daarbij is volkomen voorbijgegaan aan de natuurwaarde van het gebied en het belang van de omwonenden in Elderveld-Zuid. Volgens de werkgroep moet voor Quadraam, dat hoopt op vooral leerlingen uit de Schuytgraaf, kan de oplossing voor een nieuwe school voor het Lorentz daar liggen. De werkgroep vraagt de gemeenteraad het bestemmingsplan definitief in groen en natuur te wijzigen.

Levende kerststal in Elden

ELDEN/ARNHEM - Op kerstavond 24 december 2017 organiseert toneelvereniging Ons Genoegen uit Elden van 17:00 tot 21:00 uur bij Molen de Hoop, Molenweg 1 in Elden een 'levende kerststal'.

In het sfeervolle Bethlehem wandelt men langs verschillende scènes, die het verhaal over de geboorte van Jezus verbeelden en verwoorden.
Natuurlijk zijn de schapen, de os, de ezel en de kameel aanwezig. En er ligt ook een heus kindeke Jezus in de kribbe!
In een gezellige kerstsfeer kan de bezoeker luisteren naar kerstliederen, en iets te eten en te drinken kopen. Bij de uitgang staan engeltjes om een kerstgave in ontvangst te nemen. Hiermee, én met de 1 euro entree dekt toneelvereniging Ons Genoegen de gemaakte kosten.

Vernieuwing winkelcentrum Presikhaaf tot modern 'convenience' winkelcentrum

Foto impressie

ARNHEM - In 1967 werd winkelcentrum Presikhaaf geopend en daarmee had Arnhem als één van de eerste Nederlandse gemeenten een winkelcentrum. Op een tentoonstelling in Parijs stond 'Presikhaaf' in 1971 zelfs model als het modernste winkelcentrum van Europa.

Tegenwoordig heeft winkelcentrum Presikhaaf een sterke marktpositie als hét convenience winkelcentrum van Arnhem en het ontmoetingspunt voor bewoners uit de gelijknamige wijk.

Het winkelcentrum ondergaat momenteel een grote metamorfose met als doel het centrum te moderniseren en te verbeteren. De vernieuwing stelt het winkelcentrum in staat om nieuwe huurders aan te trekken en de branchering te verbeteren. De renovatie bestaat onder andere uit het compleet vernieuwen van alle winkelpuien, ingangen en entreepleinen, de vloer in de passage en de verlichting. Aan het centrale buitenplein wordt een nieuw horecapaviljoen gerealiseerd en daarnaast voegt Wereldhave verschillende nieuwe faciliteiten aan het centrum toe zoals gratis openbare toiletten, speelfaciliteiten voor kinderen en zitgelegenheden. De renovatie zal naar verwachting tot begin 2019 duren en het winkelcentrum blijft gedurende de hele renovatie open voor publiek.


Tijdens de renovatie van winkelcentrum Presikhaaf worden er regelmatig updates en foto's op de website (www.presikhaaf.nl/vernieuwt) en de Facebookpagina van het centrum geplaatst (www.facebook.nl/winkelcentrumpresikhaaf).

Oliebollen van Oliebollenkraam Presikhaaf: 'Je blijft ervan eten!'

ARNHEM – De geur van de smeuïge oliebollen komt je op het plein van winkelcentrum Presikhaaf al tegemoet. Ook dit jaar staat oliebollenbakker Henk weer in de maand december er met een keur aan diverse bollen. Heerlijk om zo uit het knuistje te eten of mee te nemen naar huis!

Met de smaak zit het wel goed, want het Nederlands Bakkerij Centrum – waarbij de kwaliteitsbakkers uit Nederland zijn aangesloten – heeft de bollen getest. Voor de smaak krijgt Henk een dikke acht en... als het aan Henk ligt wordt dat dit jaar zelfs een negen!

Ze zijn er in alle soorten: onder andere met en zonder krenten en rozijnen; met appel, ananas, rumrozijnen (verrukkelijk!) en gele room. Verder zijn er roomsoezen, wafels en hoorntjes. Ze kosten vanaf 0,80 eurocent.

"Oliebollen van onze kraam zijn net wat lekkerder dan elders. En zeker lekkerder dan uit een winkel of supermarkt. Bij ons komen ze lekker warm uit de olie, ze zijn krokant, en vol met rozijnen en krenten! Je blijft ervan eten. Bovendien blijf ik werken aan een steeds betere smaak door bij de inkoop de beste ingrediënten te kiezen."

Oliebollenkraam Presikhaaf is alle dagen geopend (ook op de koopzondagen) tijdens de openingstijden van het winkelcentrum.

Afwijkende openingstijden:

Zo 3 dec extra koopzondag geopend 12:00 - 17:00 uur
Di 5 dec Sinterklaas geopend tot 17:00 uur
Zo 24 dec extra koopzondag geopend 12:00 - 17:00 uur
Ma 25 dec 1e Kerstdag gesloten
Di 26 dec 2e Kerstdag gesloten
Zo 31 dec Oudejaarsdag & Koopzondag geopend 12:00 - 17:00 uur
Ma 1 jan 2018 Nieuwjaarsdag gesloten

gratis parkeren

Voor meer informatie: www.presikhaaf.nl
Volg de vernieuwing van Presikhaaf: F teken facebook toevoegen

Computershop Arnhem: ook voor veiligere computer! Virussen en veiligheid

ARNHEM - De afgelopen jaren is er veel te doen over cybercriminaliteit. Vroeger had de gemiddelde computergebruiker alleen maar last van virussen die de computer langzamer maakten. Tegenwoordig zijn de bedreigingen erger: cybercriminelen proberen bij uw bankgegevens te komen of ze wissen uw bestanden. Wat kunt u doen om veiliger uw computer te gebruiken?

Houdt uw Windows-versie actueel. Als u telebankiert of online shopt, is het zeker niet meer aan te raden met verouderde versies te werken. Gebruik een volledige ge-update versie van Windows 7, 8 of 10.

Gebruik een goede virusscanner. Gratis virusscanners beschermen u wel, maar niet zo goed als betaalde scanners. Computershop Arnhem is al jarenlang zeer tevreden over Norton Security. Vanaf 29,99 euro bent u al een jaar beschermd met dit pakket.

Kijk uit met het downloaden van software. Als u software van internet gaat downloaden, zorg dan dat u 100 procent zeker weet dat u software van een betrouwbare bron binnenhaalt. Bij voorkeur van de website van de maker zelf.

U wordt niet en nooit gebeld door Microsoft! Nog steeds zijn er mensen die een gebrekkig Engels sprekende medewerker van Microsoft aan de telefoon denken te hebben. In werkelijkheid gaat het om cyber criminelen die doen alsof uw computer vol met virussen zit. Trap er niet in en hang de telefoon direct op!

Computershop Arnhem, Gamerslagplein 2, Arnhem; 026 3628250; www.computershoparnhem.nl.

Nieuw bij Master Garage: het Kentekenloket

ARNHEM - Auto op naam zetten dat kan bij Master Garage B.V. Heb je een mooie occasion op het oog of heb je een auto gekocht van een particulier? Om die auto helemaal van jou te maken, hoef je alleen nog de auto op naam te zetten.

Even naar het Kentekenloket dus en tegenwoordig kan dat ook bij ons. Meteen de ideale plek om je aankoop extra safe te maken met bijvoorbeeld een aankoopkeuring of een kilometercheck. Logisch toch? En zo geregeld!

Veilig Betalen
De betaling is ook altijd spannend. Als koper wil je zeker zijn dat de auto na betaling op jouw naam staat. Als verkoper wil je zeker zijn dat je het geld ontvangt. Aan al deze onzekerheden wordt een einde gemaakt met de Veilig Betalen module van Kentekenloket. Het Kentekenloket fungeert als tussenpersoon en zal dit afgesproken bedrag na de overschrijving van het kenteken vrijgeven.

Dezelfde regels
Voor het overschrijven bij het Kentekenloket gelden dezelfde regels als voor postagentschappen. Die heeft de RDW bepaald. De verkoper heeft het kentekenbewijs en de tenaamstellingscode nodig. De koper moet minstens 18 jaar (Brom- en snorfiets minstens 16 jaar) zijn en een Nederlands identiteitsbewijs hebben. De nieuwe kentekencard wordt door de RDW opgestuurd naar de koper. Alle informatie over het Kentekenloket staat op www.kentekenloket.nl.

Master Garage b.v.; De Overmaat 22, Arnhem; telefoon 026 8200334; www.mastergarage.nl.

De vele voordelen van 'n gietvloer

Foto: Spaan Beton Bewerking is actief in het hele land. Hier bij de KNVB in Zeist, waar een gietvloer wordt aangelegd.

ARNHEM – U zoekt een vloer die niet alleen bijzonder fraai is om te zien, maar die ook zeer makkelijk is schoon te houden, geluid dempt, vloeistofdicht is en tegen een stootje kan? Informeer dan eens bij Spaan Betonbewerking in Arnhem, naar de voordelen en de uitstraling van een gietvloer in huis.

Of u nu houdt van een modern, chique of stoer interieur, een gietvloer kan in alle denkbare kleuren worden gemaakt en ziet er prachtig uit! Het voelt comfortabel aan de voeten maar gaat ook goed in combinatie met vloerverwarming. De vloer scheurt niet en is naadloos dus heeft geen voegen die vuil kunnen worden. Er kan niets intrekken want hij is waterdicht. Ideaal!

Spaan Betonbewerking is al ruim 26 jaar gespecialiseerd in alle manieren van bewerking, zagen, boren, slijpen en frezen van betonnen plafonds, muren en vloeren. Een veel gevraagde vloerafwerking is de gietvloer. In verschillende garages, (bij)keukens, praktijkruimtes aan huis, badkamers en woonkamers ligt inmiddels een gietvloer van Spaan. Blijft er na het verwijderen van uw tapijt een lijmlaag achter? Geen probleem, de vakmensen van Spaan lossen het voor u op.

Voor eigenaar Ruud Spaan is goede service en kwaliteit bieden een vanzelfsprekendheid. Hierdoor worden zij ook ingehuurd voor grote projecten van bedrijven door heel Nederland.


Benieuwd naar zo'n ideale gietvloer bij u thuis? Ruud Spaan komt graag, geheel vrijblijvend uiteraard, bij u langs om u te informeren. Spaan Betonbewerking T: 026 3271071 / 06 51417454.

Twee bedrijven onder één dak

HUISSEN - Ondernemen anno 2018 is samenwerken. Daarom besloten Meubel Restyle en Interior ID de handen ineen te slaan. De gezamenlijke passie is interieur, waar beide bedrijven jarenlange ervaring in hebben. Ieder met een eigen specialisatie en andere vakkennis.

Meubel Restyle is gespecialiseerd in meubel stoffering met name voor de particuliere markt. Interior ID daarentegen is een interieur architecten bureau voor de zakelijke markt. Beide een eigen vakgebied, maar toch kan je van elkaar leren, elkaar tips geven en van elkaars netwerk gebruik maken. Op die manier kan je veel efficiënter werken wat voordelen oplevert voor het bedrijf en de klant.

De samenwerking begon al door de vernieuwing van de showroom van Meubel Restyle. Het ontwerp is gemaakt door Interior ID en heeft voor een nieuwe en frisse uitstraling gezorgd. Met behoud van de bestaande elementen en een aantal kleine aanpassingen is een nieuwe indeling en sfeer gecreëerd. De 'second life' design meubels komen hierdoor beter tot hun recht.

Ook het kantoor van het ontwerpbureau heeft een metamorfose ondergaan. Op deze plek was voorheen opslag van meubels en nu staat daar een unieke werkplek welke is opgebouwd uit een houten frame. De tafel, lampen en zelfs de kapstok zijn aan dit frame verbonden en vormen zo een eigen 'shop-in-shop' in het grotere geheel.

Voor de toekomst hopen beide bedrijven elkaar te versterken en meer ondernemers op die manier te verenigen. Een initiatief welke hopelijk nog lang blijft bestaan.

Kom gerust eens kijken bij Meubelrestyle - Interior ID, Nijverheidsstraat 5 in Huissen; 026 3275275 en bij Meubel & Interieurrestyle, Edeseweg 28 in Bennekom; 0318 413191; www.meubelrestyle.nl; info@meubelrestyle.nl.

Geniet van puur natuur van poelier Karel Hoogsteder Kip, ik heb je: Tante Door op tafel!

DRIEL/ARNHEM?- Puur natuur, ambachtelijk, duurzaam en bewust leven. Het zijn woorden die altijd en nog steeds gelden voor de (h)eerlijke producten van de poelier. En nu het wildseizoen is aangebroken, is er een keur aan variatie te krijgen. Kijk maar eens bij Karel Hoogsteder in Driel, die overigens ook de befaamde Tante Door-kip levert!

Er is momenteel volop wild in de winkel van poelier Hoogsteder. Van haas en fazant tot aan eend en konijn. Ook het aanbod van herten- en zwijnsvlees is groot. Veelal geschoten in de Betuwe en op de Veluwe. Op ambachtelijke wijze verwerkt en van een verrukkelijke hoge kwaliteit! Dagelijks komen de vaste jagers uit de regio het wild aanbieden. Karel kent de herkomst. Vraag er maar naar! En maak voor een gezellige warme winterse avond eens een heerlijk stoofpotje. Gemakkelijk te bereiden. Ze zijn er ook kant-en-klaar! Dat is puur genieten! Vraag het recept aan Karel of kijk op zijn website. Daar staan nog meer ideeën voor een wildmaaltijd.

Ook aan te bevelen: de kip van Tante Door. Een echt Hollandse kip, opgegroeid in ruime stallen in een natuurlijk dag- en nachtritme. Vlees vrij van antibiotica zonder groeibevorderaars. "Pure kwaliteit tegen een vriendelijke prijs. Je proeft het verschil met de reguliere kip", aldus Karel. Ook prima voor de kerst! Zoals natuurlijk ook een heerlijk biefstuk van de ree of 't hert. Of wat te denken van zwijnsfilet, de kiprollade en de steeds populairder wordende kalkoen? Ideaal voor buitenovens en barbecue!

Karel Hoogsteder is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag. En dit jaar ook op de zondag voor de kerst, zodat bestellingen gekoeld en supervers kunnen worden afgehaald!

Poelier Karel Hoogsteder, Elster Grindweg 22, Driel; 026 4742426; www.poelierhoogsteder.nl.

Klanten aan het woord in nieuwe brochure Keuken en Keukens

HUISSEN – Iedere goede verkoper kan u prima adviseren. Maar van wie kunt u het meest eerlijke advies verwachten? Dat zijn natuurlijk de klanten die er ervaring mee hebben! Klanten van Frits Reijmers, eigenaar van Keuken en Keukens, delen hun ervaringen graag met u.

Ieder mens is uniek en dat geldt dan ook voor iedere keukenwens. Met zijn twintig jaar ervaring in de keukenbranche weet Frits als geen ander dat alles begint met aandachtig luisteren naar de klant. Hierdoor kan hij niet alleen een ontwerp maken dat perfect aansluit op de wensen, maar kan hij ook optimaal meedenken en tips aandragen. Gewoon bij u thuis aan de keukentafel. Deze werkwijze heeft een aantal voordelen.

Keuken en Keukens heeft geen groot winkelpand, geen duur wagenpark en personeel. En dat merkt u aan de prijzen! Bij u thuis kan Frits de beschikbare ruimte meteen bekijken en meten. Door het zien van uw woonstijl kan Frits uw wensen nog beter omzetten in een passend ontwerp en kan hij u ook op ideeën brengen van meerdere mogelijkheden in uw ruimte. Bescheiden als hij is, laat Frits liever zijn klanten zelf aan het woord. Zij hebben immers ervaren hoe de werkwijze van Keuken en Keukens bevalt. Eerlijker kan het toch niet zijn?

Deze klantenervaringen zijn onlangs gebundeld in een prachtig inspiratieboek dat nu online te lezen is op www.keukenenkeukens.nl/contact (Klik op 'inspiratieboek'). Mocht uw interesse zijn gewekt om ook kennis te maken met Frits Reijmers van Keuken en Keukens, dan maakt u eenvoudig een afspraak via: 06 34314684. 'Graag tot ziens bij u aan de keukentafel!'

Primi Dentes: Uw specialist in natuurlijke gebitsprotheses

ARNHEM – In onze tandprothetische praktijk behandelen wij iedereen die een kunstgebit draagt of wenst te dragen. U kunt terecht bij ons voor het aanmeten en vervaardigen van uw nieuwe gebitsprothese maar ook voor allerhande reparaties. Hiervoor heeft u geen verwijzing nodig van uw tandarts. U kunt gewoon binnen lopen in onze praktijk of telefonisch een afspraak maken.

Primi Dentes staat voor kwaliteit. Onze vakbekwaamheid en onze passie zijn onze grootste troeven. Naast een goede functie van uw kunstgebit besteden wij ook aandacht aan de esthetiek van uw nieuwe gebit of tanden. Een mooi gebit komt het best tot zijn recht door het een natuurlijke vorm te geven of te bewaren. Alles is mogelijk naar uw specifieke wensen.

Denkt u aan implantaten?
Het komt voor dat patiënten met een kunstgebit moeite hebben met spreken of kauwen. Een klikgebit kan dit verhelpen. We bespreken graag met u de mogelijkheden.

Voor erg gevoelige kaken vervaardigen wij ook flexibele protheses. Dankzij hun veerkrachtige basis zitten ze uiterst comfortabel.
De meeste behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Wij declareren voor u bij uw zorgverzekeraar. Voor een vrijblijvend adviesgesprek kunt u steeds bij ons terecht. Patiënten die niet in de mogelijkheid zijn om voor behandeling naar onze praktijk te komen kunnen desgewenst opgehaald worden.

Primi Dentes Tandprothetische praktijk, Paul Krugerstraat 2, Arnhem, 026 8484887, info@primidentes.nl; www.primidentes.nl.

Mazda2 Dynamic: Private Lease vanaf 299 euro per maand

ARNHEM – Autobedrijf Jansen Arnhem, dé Mazda & Citroën dealer voor Arnhem en omstreken, heeft deze week een mooie actie voor de volledig uitgerust Mazda2 Dynamic met onder andere navigatie, 16-inch lichtmetalen velgen en cruise control. Profiteer nu van 2.695,- Dynamic voordeel en rijd de Mazda2 Dynamic vanaf 17.590,- of met Private Lease vanaf 299,- euro per maand! Kom langs in de showroom of vraag nu een offerte aan.

Onbezorgd rijden? Dat kan met Mazda Private Lease. U betaalt een vast bedrag per maand. Het maandbedrag is all-in, inclusief afschrijving, rente, wegenbelasting, allriskverzekering, Europese pechhulp, vervangen van banden, eventuele reparaties én onderhoud. U hoeft alleen nog maar te tanken en te genieten. Een vast bedrag per maand, u rijdt een nieuwe autoGeen grote investering vooraf, Wel lease, geen bijtelling.

Wilt u meer informatie over de private leasemogelijkheden van Mazda? Maak dan vrijblijvend een afspraak, bel (026) 364 88 88 of kijk op www.jansenarnhem.nl. Wij helpen u graag!

Voor inlichtingen kan men contact opnemen met: Autobedrijf Jansen Arnhem, Vlamoven 28, Arnhem; 026 364 88 88; info@jansenarnhem.nl; www.jansenarnhem.nl.

Kerstbomen en grote kerstmarkt bij Epric Huissen

HUISSEN - Stichting Epric heeft weer haar jaarlijkse kerstbomenverkoop aan het Nieuwediep 9a in Huissen. In alle afmetingen zijn ze weer verkrijgbaar.

Het mooie is dat de opbrengsten van de eigen kerstbomen bedoeld zijn voor alle lopende projecten binnen Epric. Deze projecten zijn onder andere het bieden van een werkervaringsplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en ook plekken voor mensen met een dagbesteding.

Sinds een aantal jaren verkoopt Epric in de decembermaand de kerstbomen maar ook kerstgroen en kerststukjes die door de medewerkers zijn gemaakt. Ook deze kerststukjes zijn de moeite waard. Dit jaar is er een grote kerstmarkt waar aparte dingen gekocht kunnen worden. Op de kerstmarkt vind u ook veel artikelen om zelf kerststukjes te maken.

"Het gemakkelijkste kunt u Epric vinden als u het Nieuwediep op rijdt. Epric vindt u circa 300 meter aan de linkerkant, het is een kassencomplex met groot 'Epric' aan de kas. Hier kunt u uw boom uitzoeken maar ook parkeren. U kunt ons bezoeken maandag tot en met vrijdag van 9-17 uur en zaterdag/zondag van 10-17 uur. Voor kerstbomen, kerstgroen en kerstartikelen dus naar Epric!"

Epric, Nieuwediep 9a, Huissen, telefoon: 026 3250959.

Wanneer gaan we nou verbouwen?

ARNHEM - December staat weer voor de deur. Dat betekent weer drukke en spannende weken. Allereerst veel spanning omdat iedereen nieuwsgierig is wat de sint en de kerstman ons brengt. Normaal gesproken betreft deze spanning vooral voor onze kinderen. Dit jaar is dat ook heel spannend voor de ondernemers van winkelcentrum Rijkerswoerd.

Zullen zij dan eindelijk bericht krijgen dat er definitief gebouwd gaat worden op het plein? Zoals het er nu naar uit ziet is dat wel het geval. De eerste werkzaamheden zijn al begonnen binnen het pand van de chinees. Deze wordt al opgesplitst in verschillende units.

Voor ons van Go-optiek staat de start voor een nieuwe winkel gepland voor de derde week van januari. Als alles meezit krijgen wij dan midden maart de sleutel. En dan staan we in een kaal leeg pand. Een paar weken werk dus nog aan de, spreekwoordelijke, winkel om er ook echt een prachtige winkel van te maken. "Waarschijnlijk zullen we er dan als een paar zombies uitzien, want we willen de 'oude locatie' wel gewoon voor u openhouden naast het werken in de nieuwe winkel, maar dat hebben wij er graag voor over. Wij weten namelijk hoe mooi het gaat worden. Wij hopen u zoveel mogelijk op de hoogte te houden van de verbouwing via facebook Eyewatch Optiek Arnhem."

Go-optiek, Achter de Coulissen 2a, Arnhem, 026 3272353.

Bereik je doel dankzij Rowin Enckhof Personal Training Krijg het lichaam dat je wenst!

ARNHEM – Mensen helpen. Dat was van begin af aan het doel dat Personal Trainer Rowin Enckhof had. 'Als ik mensen kan helpen om zich gezond en fit te voelen, dan geeft mij dat enorm veel voldoening', aldus Rowin. Dat doel heeft hij al vaak bereikt. Heb jij jouw doel ook al bereikt?

Wil je afvallen, strakker in je vel zitten, spiermassa opbouwen en/of meer zelfvertrouwen krijgen? Rowin Enckhof PT helpt je je doel te bereiken en te behouden. Hierbij zul je van A tot Z begeleid worden. Het team van Rowin Enckhof PT bestaat uit enthousiaste professionals op het gebied van kracht- en conditietraining, fysiotherapie, mindcoaching, voeding en gedrag. Je kunt er terecht voor groepstrainingen, small group training, begeleid sporten en nog persoonlijker zijn natuurlijk de één op één trainingen.

'Het begint met een realistisch doel. Wij helpen je door de trainingen langzaam op te bouwen zodat het ook vol te houden is. Je kunt ervoor kiezen om altijd begeleid te worden door dezelfde trainer en omdat je op afspraak komt trainen zijn wij voor jou die bekende stok achter de deur', aldus Rowin. Ook met de Gelrepas ben je van harte welkom om begeleid te komen trainen. Nog meer motivatie nodig? Kijk op www.rowinpt.com en op Facebook of kom langs aan de Mercatorweg 65 of aan de Kromwijkplaats 4 in Arnhem.

35 / 40

Passieflora bestaat al meer dan één jaar

ARNHEM/VELP – "Ons tweede filiaal Passieflora bestaat al meer dan één jaar", vertelt Jeffrey Sprinkhuizen ook bekend van het filiaal Passiebloem in Velp trots. "Met twee filialen kunnen wij beter op de wensen van onze klanten inspelen. Zo kunnen we véél groter inkopen, daardoor kunnen we onze klanten leveren wat we beloven."

De beide winkels hebben een ruim assortiment bloemwerk, rouwarrangementen, bruidswerk, boeketten, accessoires aardewerk, glaswerk en decoratie. Daarnaast is er een assortiment aan snijbloemen en potplanten. Naast advies geven denken zij ook graag met de klant mee, maar niet alleen Jeffrey en vrouw Denise, maar ook de vaste gezichten Annerieke, Ilse en Yvette van de winkel in Arnhem.

Haal de kerst in huis
Vanaf heden is kerstbomenverkoop weer van start gegaan. De soorten bomen die zij verkopen zijn de Nordmann, Conica, Omorika, Glauca. De kerstbomen zijn er in diverse maten met of zonder kluit verkrijgbaar. De kerstbomen komen van een kerstboomkwekerij van Nederlandse bodem. Ook worden de bomen ingepakt, zodat uw auto schoon blijft. Ook staat er in de winkels zelfgemaakte en sfeervolle kerstbloemstukken en natuurlijk de Amaryllis, die warmte brengt tijdens de koude dagen.

Passieflora; Groningensingel 957 Arnhem, 026 3212418
Passiebloem; IJsselstraat 32a Velp, 026 3622006

Bloemen bestellen doet u snel en eenvoudig bij www.depassiebloem.com (Onderdeel van Topbloemen.nl).

Ralva Autoshop voor echt vuurwerk

ELDEN/ARNHEM - Ralva Autoshop is al heel lang het adres voor het mooiste en vooral veiligste vuurwerk van Arnhem. "Naast onze vertrouwde vuurwerklijn van GBV-Weco kunt u dit jaar ook Duits vuurwerk bestellen tegen Duitse prijzen!", vertelt eigenaar Ralph van Aken trots.

Omdat de vuurwerkconsument meer naar Duitsland toe trekt in verband met de lage prijzen heeft onze leverancier speciaal voor deze doelgroep een mooie Duitse vuurwerklijn ontwikkeld, zodat men niet meer naar Duitsland hoeft! Zo koopt u al een Magic Pearl, sierpot/cake met achtenveertig schoten voor maar twee euro of wat dacht u van het familie pakket voor slechts acht euro.


Bestellen
En wilt u zien wat u koopt…? Kijk dan ook op de site, waar van veel cakes, en potten een filmpje staat, zodat u gemakkelijk uw keuze kunt maken.
Niet van tevoren willen bestellen…? Kom dan tijdens de losse verkoop naar de winkel, waar u uw vuurwerk direct kunt uitzoeken en mee kunt nemen. Vanaf week 51 zal er ook een vuurwerkfolder met bestellijst huis-aan-huis worden verspreid, en voor wie niet wachten wil, de folder ligt nu al in de winkel...! De losse vuurwerkverkoop begint 28, 29 en 30 december.

Let op: Landelijk mag er op 31december geen vuurwerk verkocht worden!

Ralva Autoshop Elden; Het Kerkpad 10, Arnhem (Elden); 026 3814641, www.devuurwerkwinkel.nl/Ralva en www.exportvuurwerk.nl/ralva.nl.

Thuis en op bedrijf voor optimale beveiliging Camerasysteem door Ramar Communicatie & Security

ARNHEM – Je huis of bedrijfspand beveiligd door Ramar Communicatie & Security. Dat is een geruststellende gedachte. Dit gecertificeerd bedrijf heeft ruim tien jaar ervaring in het aanleggen en beheren van alarm- en camerasystemen. Eigenaar Marlon van Zeist is specialist in alarm-, camera- en zorgsystemen, evenals in home-automation.


In het kader van 'de week van de veiligheid' worden ondernemers en particulieren opgeroepen om te investeren in betere camerabewaking. In de praktijk blijkt dat bij vrijwel elke Nederlandse ondernemer een bewakingssysteem aanwezig is, maar dat het vaak onbruikbare beelden oplevert. Om zo de pakkans van criminelen te verhogen.

Iedereen kent de beelden van programma's als opsporing gezocht dat bij jezelf denk, hoe kan je in hemelsnaam iemand herkennen met zulke slechte beveiligingsbeelden! Helaas is dit van de dag nog steeds de realiteit. Zelf bij grote bedrijven, banken en woonhuizen zijn de bewakingsbeelden vaak nog van lage kwaliteit.

Ramar Communicatie & Security, Woodrow Wilsonstraat 3, Arnhem; 085 4019464; www.ramar-communicatie.nl; www.ramar-security.nl.

Jaarlijkse kerstbomenverkoop van start bij kwekerij Eggenhuizen

ARNHEM – De december feestmaand breekt weer aan, tijd om de kerstboom op te zetten voor een extra stukje gezelligheid in uw huis of tuin. Ben u op zoekt naar een echte Nederlands kerstboom, dan bent u bij de familie Eggenhuizen aan het juiste adres.

Sinds jaar en dag verkoopt eigenaar Remco Eggenhuizen al kerstbomen vanuit zijn erf aan de Mooieweg in de wijk Rijkerswoerd. Vanaf zaterdag 2 december begint de kerstbomenverkoop weer bij de familie Eggenhuizen. Ook dit jaar kunt u er weer terecht voor de zelfgekweekte kerstbomen uit eigen kwekerij van Hollandse bodem. "Wij kopen verschillende soorten bomen zoals de Blauwspar, Zilverspar, Fijnspar en de Nordmann in diverse maten van een halve meter tot vier meter hoog. Ook is er keuze in kerstbomen met kluit en een boom zonder kluit." Doordat de kerstbomen pas afgelopen donderdag van het veld zijn gehaald blijven ze goed vers en kunnen de bomen langer bij u thuis staan. Hierdoor vallen de naalden ook minder uit.


Mede doordat de familie Eggenhuizen de bomen zelf kweekt en de bedrijfskosten hiermee laag kan houden kunnen zij de bomen tegen bijna inkoopprijzen verkopen. Hierdoor is de familie Eggenhuizen de goedkoopste kerstbomen verkooppunt uit de regio!
De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 20:00 uur, zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur en zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Kwekerij Eggenhuizen, Mooieweg 21, Arnhem (Rijkerswoerd), 026 3236406.

Bij Shoeby draait alles om jou

ARNHEM - Je krijgt persoonlijk advies van jouw personal shopper om die stoere, casual of chique outfit te vinden. Iedere dag staat het team van Shopmanager Priscilla klaar om jou van top tot teen te stylen!

Shoeby heeft altijd de nieuwste fashion voor een vriendelijke prijs. Het dameslabel Eksept vind je exclusief bij Shoeby. Voor de kids zijn er de eigen labels: Jill voor de meiden en Mitch voor de jongens. De heren shoppen het eigen label Refill. Style je outfit af met de leukste accessoires en maak je look compleet met een paar toffe schoenen. Ontdek ook de heerlijke Eksept cosmeticalijn, met onder andere bad- en doucheproducten. Leuk om (jezelf) cadeau te doen!

Activiteiten
Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd in de winkel. Van exclusieve VIP-avonden met make-overs, hapjes en drankjes tot de tofste kinderfeestjes. De kids mogen zelf hun outfit samenstellen, hun nagels versieren, een modeshow lopen, de jarige krijgt een cadeautje en er staan lekkere hapjes en drankjes voor ze klaar. Word je al nieuwsgierig? Stap gewoon een keertje binnen, bijvoorbeeld tijdens onze koopzondag op 24 december en informeer naar de mogelijkheden.

Shoeby Arnhem, Elderveldplein 10, Winkelcentrum Elderhof, Arnhem; 026 3831557; www.shoeby.nl.

Fiets Totaal Elden geeft iedereen een gratis fietswinterbeurt

ELDEN/ARNHEM – Tijdens de verbouwing heeft eigenaar Tom Jansen mensen moeten teleurstellen. Omdat de verbouwing tegen zat, moest hij hierdoor noodgedwongen een aantal dagen langer zijn winkel en werkplaats sluiten. Dit wil hij graag goedmaken en biedt daarom iedereen een gratis winterbeurt voor uw fiets. U leest het goed, geheel kosteloos!

Gratis winterbeurt. Uw fiets wordt gecontroleerd op de remmen, ketting, versnelling en verlichting en indien nodig worden de remmen, ketting en versnellingen afgesteld. Dit is exclusief vervangen, slijtage of kapotte onderdelen, Normaal kost een winterbeurt 66 euro en wordt nu geheel gratis aangeboden. "Het enige wat u zelf hoeft te doen is een afspraak te maken, de rest doen wij." De gratis winterbeurt is geldig tot en met 30 december 2017

Naast de winterbeurt biedt Tom een Fiets Centraal Zorgplan aan. "Mijn klanten hebben dan de zekerheid nooit teveel te betalen. Er is een Fiets Centraal Zorgplan Brons, Zilver en Goud. Voor het Zorgplan Zilver van 60 euro per jaar wordt het meest gekozen. Binnen dat Zorgplan valt een gratis jaarlijkse grote onderhoudsbeurt en het afstellen van remmen, ketting en versnellingen mag u in dat jaar zelfs onbeperkt gratis laten doen! Daarnaast zijn de tarieven voor kleine reparaties vooraf bij u bekend.!' Benieuwd of het Fiets Centraal Zorgplan iets voor u is? Kijk dan op www.fietstotaalelden.nl of kom even langs.

Totaal Elden is van dinsdag tot en met zaterdag geopend. Klapstraat 45A, Elden; 026 3831832 of 0613326772; www.fietstotaalelden.nl. Ook te volgen via facebookpagina: Fiets Totaal Elden.