GN Lingewaard

29 augustus 2018

GN Lingewaard 29 augustus 2018


Top-amusement en dvd-presentatie tijdens 'Tempel of Boem 2018' Doornenburg

Artiest: Karin Hertsenberg. (foto: Jaap Plattel) Jaap Plattel

DOORNENBURG - Na de twee succesvolle tempelconcerten pakt de Slagwerkgroep uit Doornenburg nog groter uit tijdens de derde editie van Tempel of Boem! Na de explosief uitverkochte vorige edities heeft de organisatie ditmaal gekozen voor twee ‘Boem’concerten op vrijdag 30 november en zaterdag 1 december in de Martinuskerk in Doornenburg.

Naast de ‘Wereldkampioen’ onder leiding van Casper Traa zullen vele artiesten voor een wervelende muziekavond gaan zorgen. Met drummers Olaf Fase (Slagerij van Kampen) en Hans Eijkenaar (Kayak, Anouk en Kane) hebben de Doornenburgse slagwerkers wederom absolute smaakmakers binnengehaald.

Ook de indrukwekkende zang van Karin Hertsenberg krijgt een vervolg. De zangeres die vorig jaar imponeerde met ‘Barcelona’ behoort net als Richard Sprokkereef weer tot een exclusief gezelschap. Naast deze vocale toppers hebben de slagwerkers voor een nieuw project zanger Merijn van Haren (Navarone) vastgelegd.

Ook is de organisatie er ditmaal in geslaagd het Popkoor 2000 uit Lingewaard te strikken en zorgt de begeleidingsband van Hans Cornelissen samen met een strijkersensemble voor een uitgebreide line-up. “Het beloofd met deze samenstelling tóch weer indrukwekkender te worden als vorige edities. Naast het absolute topslagwerk met Olaf en Hans staan bekende uitvoeringen van Tina Turner, Rolling Stones, Adele, Guns’n Roses en Sting op de setlist”, aldus Theo Rutten namens de organisatie.

Tickets zijn in de voorverkoop verkrijgbaar vanaf zaterdag 1 september bij Spar en Ontmoetingscentrum Doornenburg-Read Shop Gendt en Broekman Mode Huissen.

Jonge Kracht-vrijwilligers naar Vitesse…

HUISSEN - Jonge Kracht is trots op al haar vrijwilligers en die moet je wat kunnen bieden, om ze te behouden voor de club.

Naast een algehele vrijwilligers dag of avond die iedere vereniging wel houdt en een leuke attentie, heeft het bestuur van v.v. Jonge Kracht gemeend de vrijwilligers nog een extraatje te geven. Voor het nieuwe seizoen heeft het bestuur een aantal seizoenkaarten aangeschaft voor Vitesse. Hiermee wil de vereniging haar vrijwilligers de mogelijkheid bieden om dit seizoen een wedstrijd van Vitesse te bezoeken. Men kan gebruik maken van deze kaarten door zich als vrijwilliger van v.v. Jonge Kracht in te schrijven voor een wedstrijd. Mochten er te veel aanmeldingen zijn dan wordt er geloot.

Schutterspaar Mark en Aloys kan rekenen een warm bad

Maandagmorgen, het schutterspaar Mark en Aloys met jeugdkoningin Lotte Spoeltman. Op weg naar schutterstent. (foto: Sjaak Veldkamp)

GENDT - Mark Venselaar en Aloys van der Velde stonden maandagochtend, voorafgaand aan de takkenoptocht, als hét koningspaar 2018-2019 van schuttersgilde Sint-Sebastianus Gendt.

Mark mocht afgelopen zaterdag na 65 schoten het koningszilver om zijn schouders hangen. Bij het koningschieten is het al jaren de vraag wie en hoeveel kandidaten zich melden. Ook dit jaar leek voor Mark door het ontbreken van meer kandidaten het schieten een formaliteit te zijn. Totdat luttele minuten voor het verstrijken van inschrijving Koos Koster zich meldde. Hij wilde meer spanning. En waar is je vriendin, wordt er gevraagd. Effe bellen, zegt Koos. Het schuttersbestuur met voorzitter Fred van Heck is in rep en roer. Reuring bij het koningschieten. Het reglement schrijft voor dat de kandidaat plus partner hun handtekening moeten zetten. De vriendin van Koos, Milou Basten, weet een oplossing. Volgend jaar mag Koos zich opgeven als kandidaat voor het koningschap.

Het toen nog huidige schutterspaar Niels en Marianne Sparnaay, kijkt het tafereel met gemengde gevoelens aan. Zonder voorbereiding schutterskoning worden is niet handig, zegt Niels. En het is de moeite waard, laat Marianne weten. "Het was echt super." Niels raakt geëmotioneerd. "Het klinkt zo clichématig. Ik heb de schutterij ervaren als een warm bad." Mark en Aloys staan volgens het oude koningspaar een mooi jaar te wachten.

Vrijwilligers gezocht voor het Grand Café in De Lingehof

(foto: Bianca van Brandenburg)

BEMMEL Zit gastvrijheid in jouw DNA? In het Grand Café van De Lingehof in Bemmel ontvangen wij dagelijks veel bezoekers voor een kop koffie of borreltje. Om het team te versterken zijn zij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons bij deze mooie taken willen ondersteunen.

"Als vrijwilliger bied je net dat extra stukje aandacht aan onze gasten. Wij zoeken vrijwilligers die representatief, klantgericht en gastvrij zijn. Je bent sociaal en communicatief vaardig want je zult veel contact hebben met verschillende doelgroepen. Ook vinden wij het fijn als je met ons mee wilt denken, wij zijn erg ambitieus en willen graag dat ook vrijwilligers actief bijdragen om een succes te maken van de café. Tevens organiseren wij gezellige en leuke activiteiten en ook daar kunnen wij hulp goed bij gebruiken. Je komt terecht in een gemotiveerd team waarin we samen werken aan een gastvrije cultuur. Je wordt gewaardeerd in je werk. Je mag van ons verwachten dat wij je ondersteunen en waar nodig scholing aanbieden. Je bent vrij om aan te geven wanneer je bij ons kan zijn. Op dit moment hebben wij direct ruimte op de woensdag, donderdag en vrijdagochtend en in het weekend.

Lijkt het je leuk om te helpen bij onze dineravond, eens per maand, ook dan nodigen we je uit om te reageren. Spreekt het bovenstaande je aan? Neem dan contact op met Bianca van Brandenburg, coördinator Gastvrijheid. b.vanbrandenburg@zinzia.nl, bel naar 06 53969105 of kom gezellig een keer langs in het Grand Café.

Menu Bemmels afhaalpunt

BEMMEL - Op maandag 3 september kunnen inwoners van heel Lingewaard tussen 17.00 en 17.30 uur het volgende menu afhalen: soep, vlees met rode bieten en aardappels én een toetje.

Deze maaltijd kost 4 euro en wordt bereid door een enthousiaste groep vrijwilligers. Het afhaaladres is Cuperstraat 9 te Bemmel. Gevraagd wordt zelf drie afsluitbare bakjes mee te brengen!Wilt u ook genieten van zo'n heerlijke verse maaltijd dan moet u zich wel van te voren even inschrijven via het SWL Meldpunt. Er is namelijk maar een beperkte hoeveelheid menu's beschikbaar. Inschrijven kan op maandag - donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via tel. 088 2552555.

Open Eetcafés Lingewaard

LINGEWAARD - De komende periode organiseert SWL weer Open Eetcafés in Lingewaard. Je kunt terecht bij het volgende eetcafé om gezellig samen een vorkje te prikken:

Dinsdag 4 september - 17.30u - SWL, Cuperstraat 9, Bemmel

Woensdag 5 september - 17.30u - RKHVV, Blauwenburcht 1, Huissen

Donderdag 6 september - 17.30u - Providentia, Dorpsstraat 5, Gendt

Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie na afloop) die geheel bereid wordt door vrijwilligers. De zaal gaat om 17 uur open. Iedereen die mee wil eten kan zich telefonisch aanmelden van maandag - donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via het SWL Meldpunt, telefoonnummer: 088 2552555. Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd. Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen wordt aangeraden om op tijd te bellen. Mocht het volgeboekt zijn, dan kun je je aanmelden voor de week er op.

Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder 'ParticipatiePunten'. Klik daar op het juiste ParticipatiePunt om het bijbehorende eetcafé te zien.

R.K. Parochie H. Maria Magdalena

Zaterdag 1 september

19.00 uur: St. Werenfridus Elst, oecumenische vesperviering, Ds. D. Snijders en oecumenische werkgroep.

19.00 uur: H. Maria Geboorte Driel, eucharistieviering, F. Bomers, Cantorije

19.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, eucharistieviering, V. Bulthuis, Herenkoor

19.00 uur: St. Willibrordus Herveld, woord- en communieviering, J. Kallen, St. Caeciliakoor

Zondag 2 september

10.00 uur: St. Werenfridus Elst, eucharistieviering met kinderwoorddienst, F. Bomers,Musica Amore.

10.00 uur: O.L.V. Ten Hemelopneming Huissen-stad, eucharistieviering, V. Bulthuis en
M. Sanders, kinderkoor Spetters, gezinsviering

11.00 uur: St. Leonardus Oosterhout, woord- en communieviering, J. Kallen, Musica Nova

Doordeweekse vieringen in R.K. Parochie H. Maria Magdalena

Maandag

Heteren, 18.30 uur , Liefkenshoek (wcv), elke maandag

Dinsdag

Huissen-Stad, 19.00 uur, dagkapel, rozenkrans, elke dinsdag

Oosterhout, 09.00 uur, dagkapel, 1e dinsdag van de maand

Woensdag

Angeren, 09.30 uur uur, sacristie/kerk, 1e woensdag van de maand

Doornenburg , 09.30 uur, kerk , 2e woensdag van de maand

Gendt, 09.30 uur, dagkapel, 4e woensdag van de maand

Herveld, 19.00 uur, kapel Hoge Hof, 1e woensdag van de maand

Huissen-Zand, 09.30 uur , dagkapel , 3e woensdag van de maand

Lent, 19.00 uur, St. Jozef, 2e woensdag van de maand

Donderdag

Elst, 10.30 uur, Tertzio, 1e donderdag van de maand

Elst , 09.30 uur, De Hoeksteen, 2e donderdag van de maand

Elst, 10.30 uur, Tertzio (wcv), 3e donderdag van de maand

Elst , 09.30 uur, De Hoeksteen, 4e donderdag van de maand

Elst, 09.30 uur, De Hoeksteen, 5e donderdag van de maand

Vrijdag

Bemmel, 10.00 uur,kapel Liduina,1e vrijdag van de maand

Huissen-Stad, 10.00 uur, Sancta Maria, 1e vrijdag van de maand

Valburg, 09.00 uur, sacristie, rozenkrans, elke vrijdag

Valburg, 09.30 uur, sacristie, elke vrijdag


Eucharistievieringen, tenzij anders vermeld (wcv)
Na de viering is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

Festival Under the Milky Way viert lustrum met 'Flower Power'-thema

Casa de la Muerte. (foto: Arjan Diensken)

HUISSEN - Festival Under the Milky Way viert lustrum met 'Flower Power'-thema. De organisatie is de laatste maanden, met behulp van een aantal enthousiaste vrijwilligers, bezig geweest met het thema. Het terrein zal kleurrijk worden ingericht en in het kinderprogramma 's middags zal het thema ook terugkomen.

The Radzjas (mengelmoes van punk-indie-rock en blues) opent om 13.00 uur het middagprogramma. Daarna staan Stillmode, The Hip Trib, Tiger Love Machine en Misty Grooves (funky pop) op het podium. Om 18.00 uur gaan we verder met Drive by Wire, Bootleg Betty, The Muff, Casa de la Muerte, Jed Thomas band (eng), Tim Grim en we sluiten af met Jimi's Trib. Vanaf 15.00 uur zullen op de relaxweide afwisselend singer songwriter Frank Blueka en Mood (uit Bemmel) optreden. Hier zal ook het open podium plaatsvinden en tevens zal DJ Guus vooraf en tussendoor zorgen voor de meest vrolijke en opgewekte deuntjes.

Leun achterover, zon op je gezicht en geniet van de ontspannen sfeer. "Just for the fun and the smile on the face". De succesvolle Secret Pleasure KOT is vanaf 19.30 uur met drie sets het domein van Jangle. De band zal de KOT laten swingen, dansen en dampen.

Kinderprogramma:

Voor de kinderen is er ook heel wat te beleven op het festival met het thema 'Flower Power'! Op het strandje op het terrein verzorgt The Gym uit Huissen een echte bootcamp. Laat je niet kennen en doe mee. De Flower staat voor activiteiten waarbij het creatieve brein wordt aangesproken. Laat je maar verrassen. Het programma duurt tot 17.00 uur.

Het festival vindt plaats op de surfweide aan de Badweg in Huissen. Op 1 september is de Badweg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Er is een bewaakte fietsenstalling. Het terrein opent om 12.30 uur haar deuren. Kaarten: 10 euro per stuk (aan de kassa 12,50 euro) maar ben je nog geen 18 jaar, dan heb je gratis toegang (na legitimatie). VVK-adressen: Foto Van Eimeren Huissen, Cafetaria Braulio Angeren. Online via www.underthemilkyway.nl. Hier kun je evenals op de facebookpagina informatie vinden over het festival. Op het festival is pinnen mogelijk.

SWL: Open Eetcafés Lingewaard

SWL: Open Eetcafés Lingewaard

LINGEWAARD - De komende periode organiseert SWL weer Open Eetcafés in Lingewaard. Je kunt terecht bij het volgende eetcafé om gezellig samen een vorkje te prikken:

Dinsdag 4 september - 17.30u - SWL, Cuperstraat 9, Bemmel

Woensdag 5 september - 17.30u - RKHVV, Blauwenburcht 1, Huissen

Donderdag 6 september - 17.30u - Providentia, Dorpsstraat 5, Gendt

Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie na afloop) die geheel bereid wordt door vrijwilligers. De zaal gaat om 17 uur open. Iedereen die mee wil eten kan zich telefonisch aanmelden van maandag - donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via het SWL Meldpunt, telefoonnummer: 088 2552555. Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd. Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen wordt aangeraden om op tijd te bellen. Mocht het volgeboekt zijn, dan kun je je aanmelden voor de week er op.

Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder 'ParticipatiePunten'. Klik daar op het juiste ParticipatiePunt om het bijbehorende eetcafé te zien.

Beginnerscursussen Spaans en Engels bij SAB

BEMMEL - Wilt u een nieuwe taal leren of wilt u uw taalkennis weer eens ophalen dit is uw kans! Bij voldoende deelname (minimaal acht personen) start er op donderdagmorgen 4 oktober om 11.00 uur een beginnerscursus Spaans in De Kinkel. Dit zijn 24 lessen van 1 u en 30 min.

Tevens start er op vrijdag 26 oktober om 9.00 uur een beginnerscursus Engels (minimaal acht personen) in De Kinkel in Bemmel. Dit zijn 20 lessen van anderhalf uur. Voor (meer) informatie kunt u bellen, (bij voorkeur tussen 16.00- 18.00 uur) met de cursuscoördinatoren Senioren Actief Bemmel (SAB): Willemien Hermsen 0481 463555, José van Rossum 0481 461856, Sijan Boeder 0481 465812,

Dertigste seizoen voor dorpshuis De Tichel

HAALDEREN - Vanaf maandag 20 augustus is het dorpshuis weer aan zijn nieuwe seizoen begonnen. We zijn tijdens de zomervakantie wekelijks open geweest op donderdagmiddag, speciaal voor de ouderen van Haalderen. Dit werd weer naar onze tevredenheid goed bezocht.

Eetcafé: donderdag 30 augustus wordt weer een maaltijd gekookt door vrijwilligers. U kunt zich telefonisch of mondeling melden bij de Tichel tot maandagmiddag 27 augustus.

Bingo: deze start weer op woensdag 5 september om 20.00 uur. Verder op de datums 19 september, 3 oktober en 17 oktober, telkens op de 1ste en 3de woensdag van de maand.

Bejaard maar Jong: heeft haar activiteiten weer opgepakt vanaf 20 augustus. U kunt koersballen, kaarten, biljarten, ouderengym, jeu-de-boulle et cetera.

Koffieochtend voor ouderen: al zo’n 30 jaar verzorgt Bejaard maar Jong op de laatste woensdagochtend van de maand een gezellige koffieochtend voor 55+.

Het repaircafé is telkens op de laatste woensdagavond van de maand aanvang 19.30 uur.

Het participatiepunt is als vanouds te bezoeken op de maandagmiddag in de even weken vanaf 13.00 uur tot 15.00 uur.

Bibliotheek: tijdens openingstijden kunt u altijd terecht voor het lenen van boeken, met regelmaat zijn er vrijwilligers of een bibliothecaris aanwezig.

Wilt u informatie over de verenigingen, die hun clubhuis in dorpshuis De Tichel hebben, dan kunt u ons altijd telefonisch bereiken tijdens openingstijden of kijken op de website.

Geef je nu op: Parklopen Doornik!

(foto: Dick Leseman)

BEMMEL - De vakantie zit er voor de meeste op maar als je het gevoel nog even wil vasthouden, doe dan zondag mee aan Parklopen in Bemmel.

Gezellig en sportief met dorpsgenoten, vrienden of familie een rondje (hard)lopen. De afstand is drie kilometer. Voor de allerkleinste is er een loop van één kilometer, waarbij mama of opa natuurlijk ook welkom zijn om mee te lopen.

De verzamelplek is bij Restaurant Zijdewind in Bemmel. De deelnemers worden om 9:15 uur verwacht. Om 9:30 uur starten de lopers. Inschrijven kan op: www.parklopen.nl/parkdoornik.

Denk jij dat je sneller bent dan het parcousrecord van 15:38 op de drie kilometer? Schrijf je in op de website voor het bijhouden van je tijden. Ben je meer van de gezelligheid en loop je liever een ontspannen rondje, ook dan is Parklopen iets voor jou. De loop start met een warming-up door een trainer van De Sprinters. In het restaurant zijn toiletten aanwezig, daarnaast is er de mogelijkheid om na te genieten met wat lekkers.

Deelname aan de loop is gratis! Voor vragen over de loop ga naar de website of stuur een mail naar parkdoornik@parklopen.nl.

Tweede extra avond Open Eetcafé Gendt

GENDT - Iedere donderdagavond kunnen inwoners van Gendt aanschuiven in Providentia om een vorkje mee te prikken. En daar wordt gretig gebruik van gemaakt. De vrijwilligers weten iedere week weer een heerlijke driegangen maaltijd voor de bezoekers voor te schotelen. Na de zomervakantie gaat het Eetcafé ook op de maandagavond van start.

Ruim twee jaar geleden opende het Open Eetcafé voor het eerst haar deuren, eerste om de week. Al snel bleek het een daverend succes en doken de enthousiaste vrijwilligers wekelijks de keuken in. Dat er voldoende belangstelling is, blijkt uit het feit dat het wekelijks vol zit met het maximum aantal deelnemers (24 personen). Dit betekent dat er steeds mensen teleurgesteld moeten worden, die hier niet aan mee kunnen doen.

Gelukkig is er een groep nieuwe vrijwilligers bereid om een tweede avond met elkaar te organiseren. Op maandag 3 september start het Open Eetcafé met een extra wekelijkse avond. De bedoeling is dat, zo veel mogelijk verschillende mensen gebruik kunnen maken van deze activiteit. Er is nu een keuze tussen maandag en donderdag.

De vrijwilligers hebben nu even vakantie, maar op donderdag 30 augustus of 3 september is men welkom in de zaal van Providentia in Gendt.

De zaal gaat om 17.00 uur open en de maaltijd begint om 17.30 uur. Aanmelden kan via het Meldpunt van Stichting Welzijn Lingewaard: 088 2552555. Kosten zijn vier euro.

TOP opent seizoen met ‘Soulman’ Steffen Morrison

BEMMEL - TOP opent 15 september het nieuwe seizoen met een fantastisch theaterconcert, onder de titel 'It’s a Man’s World! – The Soul of a Generation'. De authentieke Soulman Steffen Morrison gaat er een wervelende, bruisende en swingende Soul-avond van maken.

In deze nieuwe show brengt Steffen Morrison een theatrale ode aan de grootse soulzangers allertijden. Soullegendes als James Brown, Stevie Wonder en Marvin Gaye inspireerden de wereld en zongen zichzelf regelrecht de geschiedenis in. Met hun muziek, rake teksten en meeslepende performances bepaalden zij de soundtrack van een hele generatie. Ondanks hun vaak zware leven wisten zij vanuit armoede en een maatschappij die hen afwees uit te groeien tot ware iconen. Stoere mannen die elk op hun eigen manier een verschil maakten, maar ook kwetsbare zonen en twijfelende vaders waren.

Met ‘ I’m a Soulman’ zal de dansvloer meebewegen onder de deinende massa. Artiesten als Stephen Morrison brengen het oude soulgeluid weer tot leven en weten er een nieuwe, opwindende eigen draai aan te geven. Met zijn grote overtuiging en zijn passie voor het genre is hij in staat echt iedereen te verrassen en op sleeptouw te nemen. Dit openingsconcert mag u niet missen.

Kaarten (19,50 euro) zijn online te bestellen op www.topbemmel.nl. Aanvang 21:00 uur.

Mariaviering in Haalderen

Mariabeeld esplanade Lourdes. (foto: Jalune)

HAALDEREN - Op woensdag 5 september 2018 is er om 19.00 uur een Maria viering voor de parochianen uit de gehele parochie Maria Magdalena.                                                

De Maria viering zal plaats vinden in de OLV van Zeven Smarten kerk in Haalderen. Diaken Ronald Heinen is voorganger. Het Gemengd koor De Levensbron zal de zang verzorgen onder leiding van Maarten-Jan Dongelmans. Na de viering is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee. Iedereen is uitgenodigd.

De Minkhof zondag open

De Minkhof.

BEMMEL - Op zondag 2 september heeft leef- en doeboerderij De Minkhof weer een zondag-openstelling van 11.00-14:30 uur.

De bezoeker geniet van een heerlijke lunch en tevens is er een mooi optreden van het Heisterkoor Bemmel. Iedereen is welkom tegen een prijs van negen euro.

De Minkhof is wekelijks geopend op ma-wo en vrijdag met uiteenlopende activiteiten. Loop gerust eens binnen samen met familie of buren! (0481 357185, Molenwei 57, Bemmel; www.minkhof.nl; info@minkhof.nl).

Badmintonclub Bemmel zoekt nieuwe leden!

Leden in actie op de baan. (foto: Maurice) Maurice

BEMMEL - Vrijwel iedereen heeft wel eens gebadmintond! Is het niet op de camping tijdens vakanties dan is het wel op een mooie zomeravond op straat. Badminton is een reactiesport waarbij je snel moet reageren met je armen, handen, benen, voeten en hoofd tegelijk.

Een intensieve en uitputtende sport, waarbij je uithoudingsvermogen behoorlijk op de proef wordt gesteld. De combinatie van inspanning, ontspanning, vaardigheid, uitdaging en vooral de sfeer maakt het een hele complete sport voor iedereen tussen 8 en 80 jaar.

Op woensdag 5 september start het nieuwe seizoen weer in sporthal De Heister voor Badmintonclub Bemmel en nieuwe jeugd- en seniorleden zijn zeer welkom bij deze gezellige club! Er wordt iedere woensdagavond gespeeld en er is ruimte voor beginners (die een training kunnen volgen) tot aan ervarenere, meer competitief ingestelde spelers.

De eerste drie keer kan iedereen gratis en vrijblijvend meespelen om daarna te beslissen over een eventueel lidmaatschap. Kijk op www.bcbemmel.nl voor meer informatie en speeltijden.

Chris Graven en René van Zadelhoff met de overwinning aan de haal

HAALDEREN - We hadden bij de Vliegende Post op zaterdag 25 augustus twee wedvluchten, Rene van Zadelhoff had de eerste thuis vanuit Tienen (137 km), waar elf deelnemers 229 duiven inkorfden. Chris Graven met jonge duiven vanuit Laon (298 km) waar tien deelnemers 140 duiven inkorfden.                

Uitslag als volgt:

Losplaats Tienen.

René van Zadelhoff 20 mee 12 pr. 1,2,3,7,8,9,28,30,31,33,35,57.

L. Meijberg 55 mee 2 pr. 4,10.

Comb. Weijers 30 mee 16 pr. 5,6,14,17,20,21,23,24,27,29,41,45,48,55,56,58.

Chr. Graven 12 mee 5 pr. 11,32,34,39,49.

Dirk Peters 10 mee 3 pr. 12,40,52.

Comb.Muller-de Wijse 25 mee 10 pr. 13,15,16,19,25,42,43,44,46,47.

T. Tinnebroek 24 mee 3 pr. 18,22,53.

H.J. de Wijse 16 mee 5 pr. 26,36,37,38,51.

H.J.A. Leemreise 24 mee 1 pr. 50

T. Rutjes 9 mee 1 pr. 54

Losplaats Laon:

Chr. Graven 20 mee 4 pr. 1,3,16,18.

Comb. Weijers 14 mee 1 pr. 2

T. Rutjes 9 mee 3 pr. 4,9,26.

Dirk Peters 20 mee 2 pr. 5,33.

L. Meijer 12 mee 4 pr. 6,20,22,23.

H.J.A. Leemreise 20 mee 8 pr. 7,19,21,24,29,30,32,35.

René van Zadelhoff 15 mee 2 pr. 8,34.

Comb. Muller-de Wijse 15 mee 7 pr. 10,11,12,17,25,28,31.

H. Janssen 4 mee 2 pr. 13,14.

H.J. de Wijse 10 mee 2 pr. 15,27.

Steef en Marian Weijers winnen zomeravondbridge

Steef en Marian Weijers. (foto: Jos van de Werken) jos van de werken

LINGEWAARD - Ook dit jaar organiseerden de vier Lingewaardse bridgeclubs, aangesloten bij de NBB (Bridgeclub Gendt, B.C. Doublet uit Bemmel, Bridgeclub Huissen en Cool Down) gezamenlijk zomeravondbridge. Zij deden dat op toerbeurt, wekelijks in de maanden juli en augustus, elk op hun eigen speellocatie.

De einduitslag van de acht speelrondes werd dinsdag bekend bij Bridgeclub Gendt. Met de hoogste scores van vier van de acht speelavonden werd het eindklassement opgemaakt.

Daarbij werd de eerste plaats behaald door het echtpaar Steef en Marian Weijers, tweede is geworden Jane Eigenhuysen en de derde plaats was voor Jannie van de Werken en Ellen Groenen. Het was een gezellige slotavond van twee actieve maanden bridgen. "Als u wilt ervaren of het bridgespel iets voor u is, kom dan naar de gratis informatiebijeenkomst op 31 augustus bij De Klok Horeca, Markt 1 in Gendt, van 19.30 tot 22.00 uur. Graag even aanmelden via jannievandewerken@hotmail.com, of telefonisch 06 28449582."

De Notenkrakers van start

GENDT - Op 3 september start het nieuwe seizoen weer van Levenslied & - Gezelligheidskoor De Notenkrakers uit Gendt. Om 19.30 uur bij De Klok worden de stemmen weer gesmeerd onder leiding van een vakkundige dirigent en digitale orkestbanden.

"Als u deel uit wil maken van deze gezellige groep dames en heren kom dan gerust even binnen lopen. Deel uitmaken van een groep swingende en zingende mensen is gezond, geeft saamhorigheid, delen in lief en leed en verdrijft stress. Als straks de avonden langer worden heeft u een mooie avondbesteding in het vooruitzicht. Genoeg reden om u aan te melden. Om te wennen is de eerste maand gratis van contributie. Ons eerste optreden is op 16 september in Providentia voor de jubilerende Oudervereniging Gendt. Op 20 oktober is er de jaarlijkse boekenmarkt bij de Klok in Gendt. Voor het aanleveren van boeken, spellen, cd, dvd,en puzzeles volgt nog een bericht in deze krant. Meer informatie staat op www.denotenkrakersgendt.nl.

Repair Cafés Lingewaard

LINGEWAARD - In het Repair Café kan iedereen zijn of haar kapotte spullen laten nakijken door een team van handige vrijwilligers. Zij zijn bekwaam in het uitvoeren van kleine reparaties, maar geven daarnaast ook advies als een eenvoudige oplossing niet mogelijk is. En dit allemaal voor alleen de materiaalkosten en een vrijwillige bijdrage voor het verrichte werk.

Het Repair Café is voornamelijk bedoeld voor het herstellen van klein tot middelgroot huishoudelijk materiaal zoals stofzuigers, koffiezetapparaten, broodroosters, lampjes en föhns maar daarnaast draaien onze vrijwilligers ook voor speelgoed en servies hun hand niet om. We vragen wel om de apparatuur voordat je het meebrengt schoon te maken en het naaigoed te wassen!

De komende weken organiseert SWL weer Repair Cafés in Lingewaard. Je kunt op de volgende locaties terecht voor reparaties en een gezellige bak koffie/thee:

Vrijdag 31 augustus van 10.00 -12.00 uur in het Ontmoetingscentrum (Kerkstraat 3), Doornenburg.

Zaterdag 1 september van 14.00 – 16.00 uur in Huissen (Langekerkstraat 15).

De data van de andere kernen kun je vinden op www.swlingewaard.nl onder ’ParticipatiePunten'. Klik daar op het juiste ParticipatiePunt om het bijbehorende Repair Café te zien. Heb je spullen die kapot zijn of niet goed meer werken, en vind je het zonde om ze zomaar weg te gooien, bedenk dan dat er nog een leuk alternatief in je eigen woonplaats is.

Feestelijke opening IKC Marang in Angeren

ANGEREN - Maandag 20 augustus is Integraal Kindcentrum (IKC) Marang in Angeren feestelijk geopend. Fleur, het oudste kind van het IKC en Sam en Fenne, de jongsten, hadden de eer het nieuwe logo te onthullen.

Ze deden dit samen met Marjonel de Wit, de nieuwe directeur van IKC Marang, Joke Rasing, directeur Kinderopvang van De Linge, en Theo Pruyn, directeurbestuurder van De Linge. Er waren ballonnen, cadeaus en muziek. Na afloop van de plechtigheden was er voor elk kind limonade met wat lekkers. Genodigden en belangstellenden konden een kijkje nemen in het IKC. Een enthousiaste ouder: 'We zijn trots dat Angeren nu ook een eigen IKC heeft. En het is prachtig geworden.' De Linge heeft nu in alle dorpskernen van Lingewaard een IKC, waar alles is ingericht voor opvang en onderwijs aan kinderen van nul tot dertien jaar.

Maandelijkse koffie-uurtje Bemmel

(foto: Stichting Welzijn Lingewaard) Stichting Welzijn Lingewaard

BEMMEL - Op 3 september zijn inwoners van Bemmel weer welkom tijdens het maandelijkse koffie-uurtje in de Cuperstraat bij SWL. Onder het genot van een vers kopje koffie of thee kunnen buurtbewoners met elkaar in contact komen en even bijkletsen.

Dankzij het initiatief van inwoonster Marianne Devilee is dit maandelijkse ontmoetingsmoment een succes gebleken. Dus ook 3 september staat de koffie en thee weer klaar in de gezellige ontmoetingsruimte van SWL.

Behalve de welzijn stichting werken in dit voormalig schoolgebouw verschillende maatschappelijke organisaties samen en bieden ruimte voor vrijwilligersinitiatieven. "Zo is Over & Weer kledingruil in het pand gevestigd, is er wekelijks: een Eetcafé, een maaltijd-afhaaldienst, Brei- & haakcafé en maandelijks een Repair Café. Op deze manier dragen wij samen met inwoners eraan bij dat mensen mee kunnen blijven doen."

En soms zit dat simpelweg in het samen een kopje koffie drinken en een praatje te maken. "Lijk je het leuk om eens binnen te lopen en een kopje koffie mee te drinken? Dan ben je meer dan welkom! Neem je buurvrouw/-man of kennis mee en schuif gezellig aan bij het koffie-uurtje op maandag 3 september van 10.30-11.30 uur aan de Cuperstraat 9 in Bemmel. Aanmelden hoeft niet, je kunt zo binnenlopen. Er wordt een kleine bijdrage van een euro gevraagd voor de koffie/thee."

Zingen bij Jubilate Gendt

GENDT - Hebt u er wel eens aan gedacht om te gaan zingen in een koor? Twijfel dan niet langer en kom op dinsdag 4 september om 20.00 uur naar De Leemhof in Gendt.

Gemengd koor Jubilate begint dan aan een nieuw seizoen en met de nieuwe dirigent Marcus de Haard. In alle stemgroepen, sopraan, alt, tenor en bas, zijn aspirant-zangers welkom. "U zult zich gauw thuisvoelen bij een gezellig koor en een enthousiaste dirigent. Kom vrijblijvend meedoen en u zult ervaren: Samen zingen is inspanning en ontspanning tegelijk!"

Start cursus

linedancing

HUISSEN - Donderdagmiddag 6 september van 14.00 tot 16.00 uur is in sporthal De Brink Huissen (balletzaal) de start van de linedancingcursus.

Kom even langs en maak even kennis. Meer info: 06 11135373 / 026 3251390 / 06 49700404 / 026 3252527.

Symposium Energie Transitie Glastuinbouw Gelderland

HUISSEN - Op 5 september zal er een symposium plaatsvinden met als thema 'Energietranisitie van de Glastuinbouw in Gelderland'. De organisatie ligt in handen van Nextgarden, Greenport Gelderland en Greenport Arnhem-Nijmegen, en zal worden gehouden bij Certilas in Huissen.

De sprekers zullen in gaan op de kansen die er liggen om te komen tot een klimaat neutrale tuinbouw. Maar ook hoe de tuinbouwsector zelf een actieve rol kan krijgen in de energietransitie. Wat kan een ondernemer zelf oppakken om dit te bewerkstelligen. NEXTgarden laat graag zien hoe ondernemers en overheid intensief samenwerken binnen een Glastuinbouwpact. Door de krachten te bundelen, kunnen we de energietransitie in de praktijk beter vormgeven.

Tussen 14.30 en 17.00 uur wordt er de gelegenheid geboden één of meerdere innovatieve tuinbouwbedrijven in de Bommelerwaard en Lingewaard te bezoeken. Men kan zich laten inspireren door de innovaties die nu al bij tuinbouwbedrijven worden toegepast. De locaties zijn terug te vinden op de website www.nextgarden.nl. "Wilt u deelnemen aan één of meerdere excursies, dan kunt u zich aanmelden via r.vorage@greenportarnhemnijmegen.nl of gselman@projectenltonoord.nl."

Om 19.00 uur wordt het symposium geopend met Marjan Minnesma van Urgenda en Peter Drenth, gedeputeerde van provincie Gelderland, verantwoordelijk voor onder andere tuinbouw en energietransitie. Aansluitend zullen er andere sprekers in gaan op het onderwerp, en de uitdagingen hoe te komen tot een klimaat-neutrale tuinbouw. Voor meer informatie over het symposium kan men kijken op de website van Nextgarden www.nextgarden.nl. Voor vragen over het symposium en aanmelden kan men contact opnemen via nextgarden@lingewaard.nl

Symposium Energie Transitie Glastuinbouw Gelderland

HUISSEN - Op 5 september zal er een symposium plaatsvinden met als thema 'Energietranisitie van de Glastuinbouw in Gelderland'. De organisatie ligt in handen van Nextgarden, Greenport Gelderland en Greenport Arnhem-Nijmegen, en zal worden gehouden bij Certilas in Huissen.

De sprekers zullen in gaan op de kansen die er liggen om te komen tot een klimaat neutrale tuinbouw. Maar ook hoe de tuinbouwsector zelf een actieve rol kan krijgen in de energietransitie. Wat kan een ondernemer zelf oppakken om dit te bewerkstelligen. NEXTgarden laat graag zien hoe ondernemers en overheid intensief samenwerken binnen een Glastuinbouwpact. Door de krachten te bundelen, kunnen we de energietransitie in de praktijk beter vormgeven.

Tussen 14.30 en 17.00 uur wordt er de gelegenheid geboden één of meerdere innovatieve tuinbouwbedrijven in de Bommelerwaard en Lingewaard te bezoeken. Men kan zich laten inspireren door de innovaties die nu al bij tuinbouwbedrijven worden toegepast. De locaties zijn terug te vinden op de website www.nextgarden.nl. "Wilt u deelnemen aan één of meerdere excursies, dan kunt u zich aanmelden via r.vorage@greenportarnhemnijmegen.nl of gselman@projectenltonoord.nl."

Om 19.00 uur wordt het symposium geopend met Marjan Minnesma van Urgenda en Peter Drenth, gedeputeerde van provincie Gelderland, verantwoordelijk voor onder andere tuinbouw en energietransitie. Aansluitend zullen er andere sprekers in gaan op het onderwerp, en de uitdagingen hoe te komen tot een klimaat-neutrale tuinbouw. Voor meer informatie over het symposium kan men kijken op de website van Nextgarden www.nextgarden.nl. Voor vragen over het symposium en aanmelden kan men contact opnemen via nextgarden@lingewaard.nl

Basiscursussen fotografie in Gemeenschapshuis Huissen-Zand

Basiscursussen fotografie in Gemeenschapshuis Huissen-Zand

De informatieavond van de cursus digitale fotografie is op woensdag 19 september van 19:30 tot 21:00 uur.

De basiscursus digitale fotografie start op maandag 1 oktober en donderdag 4 oktober voor de spiegelreflex en systeem-camera's van 19:30 tot 21:30 uur (10 lessen á 2 uur).

Data: Maandagavond: 1, 8, 15, 22, 29 oktober, 5,12,19, 26 november en 3 december.

Donderdagavond: 4,11,18, 25 oktober, 1, 8,15, 22, 29 november en 6 december.

Deze basiscursussen zijn geschikt voor mensen met een passie voor fotografie. in alle leeftijdsgroepen! Voor iedereen met een spiegelreflex / systeem-camera, die hun toestel willen leren kennen of meer uit hun camera willen halen en anders willen leren kijken.

De cursus is in het gemeenschapshuis Huissen-Zand, Van Wijkstraat 31 in Huissen. Aanmeldingen via mail en telefoon: bart-groenendijk@versatel.nl en 026 7506273.

Kermisvergadering Schutterij Doornenburg

DOORNENBURG - Zondag 2 september zal de kermisvergadering van De Schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderd Morgen plaatsvinden.

Op de agenda staan onder andere de bespreking van het programma van de schuttersfeesten 2018. die plaats zullen vinden van 15 tot en met 18 september. Verder zullen de consumptie- en entreeprijzen door de schutters worden vastgesteld. De volledige agenda staat op www.schutterijdoornenburg.nl. De vergadering zal plaatsvinden in het Schuttersgebouw en begint om 11.00 uur. Alle schutters van De Schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderd Morgen zijn van harte uitgenodigd deze kermisvergadering bij te wonen.

Jeugdhandbaltoernooi

HUISSEN - Op zondag 2 september zal er bij de handbalclub HV Huissen voor de 23e keer het jeugdhandbaltoernooi plaatsvinden.

Aan dit toernooi nemen in totaal veertig teams mee, van de E tot en met de B jeugd uit Angeren-Arnhem-Nijmegen-Blerick-Groenlo-Gaanderen-Duiven-Zevenaar-Varsseveld en Huissen. Iedereen is welkom om de teams aan te moedigen!

Het adres is: Sportpark Rosendael aan de Julianastraat 19 in Huissen. Het toernooi begint om 10.00 uur en duurt tot 15.30 uur. De sponsoren van dit toernooi zijn Coop Lamers en VBI uit Huissen.

Tienen een prooi voor Nissen & Vermaas

DOORNENBURG - Op 18 augustus stond de tweede natour vlucht op het programma vanuit Tienen (137 km) hieraan deden 178 duiven mee van tien liefhebbers. Ze werden gelost om 8.30 uur.


Nissen & Vermaas 20 mee 11 pr. 1, 6, 7, 24, 25, 29, 38, 39, 42, 43, 44
Van Olderen - Meuwsen 35 mee 15 pr. 2, 4, 5, 8, 9, 10, 11, 14, 21, 22, 27, 28, 30, 40, 41
H. v. Hal 10 mee 4 pr. 3, 33, 36, 45
W. Geurtz & Zn 20 mee 12 pr. 12, 13, 15, 16, 18, 19, 20, 23, 26, 32, 34, 35
Demi & Sem Plones 21 mee 1 pr. 17
J. Buys 37 mee 2 pr. 31, 37

Tienen een prooi voor Nissen & Vermaas

Tienen een prooi voor Nissen & Vermaas

DOORNENBURG - Op 18 augustus stond de tweede natour vlucht op het programma vanuit Tienen (137 km) hieraan deden 178 duiven mee van tien liefhebbers. Ze werden gelost om 8.30 uur.Nissen & Vermaas 20 mee 11 pr. 1, 6, 7, 24, 25, 29, 38, 39, 42, 43, 44
Van Olderen - Meuwsen 35 mee 15 pr. 2, 4, 5, 8, 9, 10, 11, 14, 21, 22, 27, 28, 30, 40, 41
H. v. Hal 10 mee 4 pr. 3, 33, 36, 45
W. Geurtz & Zn 20 mee 12 pr. 12, 13, 15, 16, 18, 19, 20, 23, 26, 32, 34, 35
Demi & Sem Plones 21 mee 1 pr. 17
J. Buys 37 mee 2 pr. 31, 37

W. Geurtz & Zn wint natourvlucht vanuit Biergies

W. Geurtz & Zn. (foto: Geurtz) Geurtz

DOORNENBURG - Op zaterdag 25 augustus stond de derde natourvlucht op het programma vanuit Biergies (158 km) zij werden gelost om 10.40 uur. Hieraan deden 160 duiven mee van tien liefhebbers.W. Geurtz & Zn 20 mee 7 pr. 1, 8, 10, 12, 13, 35, 38
Van Olderen & Meuwsen 35 mee 9 pr. 2, 11, 23, 24, 25, 26, 27, 31, 40
Nissen & Vermaas 19 mee 11 pr. 3 t/m 7, 9, 16, 33, 36, 37, 39
H. v. Hal 10 mee 6 pr. 14, 19, 21, 28, 29, 30
P.C. Engelen 22 mee 5 pr. 15, 17, 18, 20, 22
G. Peters 10 mee 1 pr. 32.
Demi & Sem Plones 20 mee 1 pr. 34

H. van Hal wint vrijdagvlucht vanuit Peronne

DOORNENBURG - Door de mindere weersvoorspellingen op zaterdag, werd er gekozen om de vlucht voor de jonge duiven op vrijdag te vervliegen. Hieraan deden 187 duiven mee van tien liefhebbers en werden gelost om 9.00 uur.

H. v. Hal 30 mee 7 pr. 1, 3, 18, 22, 28, 29, 36
P.C. Engelen 16 mee 4 pr. 2, 29, 33, 47
W. Geurtz & Zn 20 mee 5 pr. 4, 20, 34, 35, 36
Nissen & Vermaas 51 mee 21 pr. 5, 6, 7, 8, 9, 15, 16, 17, 24, 25, 26, 27, 30, 32, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45
Van Olderen & Meuwsen 36 mee 10 pr. 10 t/m 14, 21, 23, 31, 37, 38

Start linedancingcursus

Start linedancingcursus

HUISSEN - Donderdagmiddag 6 september van 14.00 tot 16.00 uur is in sporthal De Brink Huissen (balletzaal) de start van de linedancingcursus.


Kom even langs en maak even kennis. Meer info: 06 11135373 / 026 3251390 / 06 49700404 / 026 3252527.

Kaarten in De Kuul

HUISSEN - Jokeraars en klaverjassers staan weer aan de vooravond van een nieuw seizoen kaarten in De Kuul. "We spelen zoals elk jaar om het Zilverkampioenschap en aan het einde van het seizoen, roepen we misschien jou wel uit als Zilverkampioen."

Wat ons betreft, zijn de messen geslepen en kunnen de kaarten geschud worden. We starten de competitie op dinsdag 11 september om vervolgens dit een groot aantal dinsdagen vol te houden tot en met de slotavond op dinsdag 14 mei. Ook dit seizoen organiseren wij weer de altijd gezellige kerst- en paas drive. De kerstdrive vindt plaats op 18 december en de Paasdrive zal op dinsdag 16 april gehouden worden. Tijdens deze twee avonden zullen de jokeraars individueel strijden en de klaverjassers in een koppel, die jezelf zal moeten samenstellen.

Het kaarten begint om 20:00 uur, gelieve dan ook ruim op tijd voor de inschrijving van de avond aanwezig te zijn. Heeft u familie en vrienden, die ook graag willen kaarten, laat ze kennis maken met de altijd gezellige kaartavonden in De Kuul. Onder het genot van een hapje en een drankje, mogen van ons de kaarten geschud worden.

Het klaverjassen wordt gespeeld in drie ronde van twintig, volgens het Amsterdams systeem, troef maken en alleen roem op tafel en verder volgens de geldende regels van de bond. In gevallen waarin het reglement niet voorziet, beslist de organisatie. Ook het jokeren zal gespeeld worden volgens het spelreglement van de kaartbond en ook hier geldt, dat in gevallen waar het reglement niet voorziet, beslist de organisatie. De reglementen zullen ter inzage in de kist liggen. Als u nog met vragen zit,, stel deze aan Jos Ratering (06 30842033) of Jaap Rotteveel (06 23516345).

MKBDoorgaan.nl breidt dienstverlening uit

REGIO - MKBDoorgaan.nl biedt haar dienstverlening nu ook online aan. Daarvoor is een nieuwe website ontwikkeld die sinds 13 augustus live is. Ondernemers met een hulpvraag vullen een korte vragenlijst in en zien direct welke partijen kunnen helpen. Inmiddels zijn al meer dan 150 partijen gespecialiseerd in financiering, bedrijfsadvies of coaching aangesloten bij de not-for-profit stichting. Ondernemers kunnen ook nog steeds contact opnemen met MKBDoorgaan.nl voor een gratis informerend gesprek.

De aanvulling online, naast offline is een bewuste keuze die de dienstverlening laagdrempeliger maakt voor ondernemers. Het is voor een ondernemer al moeilijk genoeg om hulp te zoeken en daar wil MKBDoorgaan.nl ze een handje bij helpen. Want hoe kom je als ondernemer aan werkkapitaal? Hoe bereik je meer klanten? Hoe zorg je dat je je werknemers aan het werk houdt? Hoe kan je je bedrijf laten groeien? Of het nou goed of minder goed gaat met een onderneming, elke ondernemer loopt wel eens met dit soort vraagstukken rond. MKBDoorgaan.nl vormt hiermee het platform voor ondernemers die (financiële) hulp kunnen gebruiken.

Sinds de start van MKBDoorgaan.nl in 2014 zijn al 963 ondernemers geholpen. Met de nieuwe website hopen initiatiefnemers Jacqueline Zuidweg en Jannie van de Berg nog meer ondernemers te kunnen helpen.

Hoe werkt het? Ondernemers met een hulpvraag vullen de korte vragenlijst in op www.mkbdoorgaan.nl en zien vervolgens welke partijen kunnen helpen. Via de website kan de ondernemer direct contact opnemen met een geschikte partij. Ondernemers kunnen zich ook aanmelden voor een gratis informerend gesprek met MKBDoorgaan.nl en indien nodig een quickscan. Dankzij steun van Instituut Gak, provincies en gemeenten kan MKBDoorgaan.nl ondernemers en ZZP'ers onafhankelijk en kosteloos ondersteunen.

Uitgifte verkoopnummers kinderkledingbeurs gestart

Zaalindeling beurslocatie. (foto: Sandra Kuster) Sandra Kuster

BEMMEL - Herkent u het? Uitpuilende kledingkasten van de kinderen of kleding die de kinderen niet meer passen. U kunt de kleding en het speelgoed verkopen tijdens de tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs in Bemmel. De beurs is op zaterdag 22 september in het OBC aan De Heister in Bemmel. De beurs is geopend van 9.00 tot 11.30 uur.

Tijdens de beurs is er de mogelijkheid goede (merk)kleding voor het najaar en de winter te verkopen en te kopen. "U hoeft als verkoper tijdens de verkoopochtend niet zelf aanwezig te zijn, u staat dus niet zelf achter een kraam. U kunt naast winterkleding vanaf maat 80 - maat S ook speelgoed, babyspullen, schoenen, sportkleding, autostoeltjes, fietsstoeltjes, kinderwagens en nog veel meer verkopen. De kleding wordt op maat gesorteerd en overzichtelijk in rekken opgehangen, jongens- en meisjesspullen apart; geen gezoek op tafels voor de kopers!

Bovendien steunt u met de verkoop onder andere Stichting Doe een Wens. Van de verkoopprijs levert u vijftien procent in aan de organisatie. Hiervan worden onder andere de kosten betaald en een gift gegeven aan goede doelen. Belangstelling gekregen? Kijk eens op www.kinderkledingbeursbemmel.nl."

Column

Ik was door de zomerstop voor mijn stukjes uit mijn hum. De uitgever van deze krant had zo besloten. Maar gaandeweg sloeg de stemming om. Het sacherijn maakte plaats voor het maken van een foto boven mijn stukje. Ik ben 65 geworden. En dat was te merken. De zelfontspanner op mijn camera gaf me krap te tijd om telkens op de boomstam te klimmen. Ik dank de uitgever. De zomerstop voelde als een verademing. Ik maakte geen deel uit van de Lingewaards bubbel. Mijn bevindingen liet ik langs me heengaan. Zoals de arrogante actie van wethouder Sluiter. Die kwam op zijn accufiets over de brug van Kasteel Doornenburg. Hij negeerde als enige bezoeker het bord met verwijzing naar de stalling buiten de kasteelmuren. Ik heb hem als kasteelvrijwilliger hierop aangesproken. Een wethouder die zich privileges toe-eigent, is voor mij geen wethouder van het volk. Zand erover. Een Lingewaarder verklapt me dat burgemeester Schuurmans hem heeft verteld dat Lingewaard voor haar een opstap is naar iets groters. Vermoedde ik al. Zand erover. Mijn stukjesonderwerp wordt bruut verstoord. Het ANP meldt op de wekkerradio, een aanslag op het gemeentehuis. Het verhaal kent u. Is dit écht een áánslag? De media belegeren Lingewaard. Van inwoner tot minister wordt een reactie gevraagd. De Gelderlander vraagt Schuurmans: ervaart u dit als een persoonlijke aanval op u of een van uw ambtenaren? De hyena's met een journalistieke opleiding snijden taart aan. Ze wisten, eerder dan de politie, de persoonsgegevens van de 'dader' bekend te maken. Nabestaanden rouwen. Het blijkt een zelfdoding. Geen beletsel voor hyena's om door te gaan. De omgeving van het slachtoffer wordt benaderd. In Gendt loop ik een stompzinnige SBS-miep met cameraman tegen het lijf. Wat ik er van vind dat een plaatsgenoot zoiets heeft gedaan. Heb jij in eigen kring een zelfdoding meegemaakt, vraag ik getergd. Ik wel. Respectloze vragen vind ik walgelijk. 65 jaar, dus ouderwets. Ik krijg geen microfoon. Ze zag dat ik uit mijn hum was.
Sjaak

Koffieochtend Zilverkamp in De Kuul Huissen

HUISSEN - Na een zomerstop in juli en augustus zijn inwoners van de Zilverkamp op 6 september weer welkom bij de koffieochtend in De Kuul. Onder het genot van een vers kopje koffie of thee komen buurtbewoners met elkaar in contact en praten even bij.

Donderdag 6 september is er bovendien de kans om kennis te maken met Marjolein Peeters en Simke Klaver die informatie komen geven over valpreventie. Beiden geven de cursus ‘In Balans’ om valincidenten te voorkomen. "Wist u dat één op de drie 65-plussers ten minste één keer per jaar valt. Herstel duurt op latere leeftijd langer en er is bovendien meer kans op blijvend letsel. Interessant dus om informatie te krijgen, hoe we deze ‘valkans’ kunnen verkleinen door bewustwording en praktische oefeningen om de spierkracht goed te houden.

"Komt u ook? Neem de buurvrouw/-man of kennis mee en schuif gezellig aan koffieochtend op donderdag 6 september (10.00-12.00 uur) in De Kuul in Huissen, waar iedereen welkom is!"

Heisterkoor geeft aftrap op De Minkhof

BEMMEL - Het Heisterkoor uit Bemmel opent haar nieuwe seizoen op 2 september met een optreden op De Minkof, de leef- en doeboerderij voor senioren in Bemmel.

Het koor geeft een inkijkje in zijn repertoire, dat varieert van een musical/song tot een klassiek lied. Iedereen is uitgenodigd dit optreden bij te wonen. De Minkhof zorgt, tegen een kleine vergoeding, voor een kopje koffie en een soepje met een broodje. Dit zondagse samenzijn duurt van 11.00 tot 15.00 uur. De Minkhof ligt aan de Molenwei 57 in Bemmel.

Recreatief turnen in Lingewaard

Activiteit van RSL. (foto: SGS-Lingewaard)

LINGEWAARD - Vanaf 3 september starten alle lessen weer bij de stichting voor Recreatie Sport Lingewaard (RSL).

RSL heeft lessen van peutergym tot aan studenten turnen! Voor iedereen die een uur in de week niet genoeg vindt, kan er probleemloos worden overgestapt naar haar samenwerkingspartner SGS-Lingewaard. Iedereen die zin heeft om een keer kennis te komen maken met recreatief turnen is welkom voor een gratis en geheel vrijblijvende proefles! Meer informatie staat op www.rs-lingewaard.nl.

13 / 22

Groot feest van Tonneke en Piet Schrijver

HUISSEN - Volharding coryfeeën Tonneke Schrijver-Koekoek en Piet Schrijver vieren op 30 augustus hun 50-jarig (gouden) huwelijk. Volharding maar zeker ook de stamtafel, ook wel de derde helft genoemd, willen via deze weg de aandacht voor dit heugelijk feit vragen.

Deze rasmuzikanten, die sinds jaar en dag onmisbaar zijn voor Volharding, zo is Piet al 52 jaar lid waarvan ook vele jaren bestuurslid geweest van de Zandse harmonie. Maar ook het bestaan van blaaskapel De Bevelanders zou zonder Piet ondenkbaar zijn. Ook is Piet een van de mensen van het eerste uur van Egerländerkapel De Leemkulers. Vanaf het moment waarop Piet en Tonneke elkaar leerden kennen werd ook Tonneke geïnfecteerd door de muziekvirus, al speelde Tonneke niet onverdienstelijk accordeon en piano de blaasmuziek was voor haar nog een minder bekende muziekstijl.

Groot was voor beiden de verrassing dat de leden van het A-orkest destijds helemaal met de bus naar Laren NH waren getrokken om Tonneke en Piet een serenade te brengen op hun bruiloftsfeest. Zo werd Tonneke steeds meer betrokken bij Volharding en toen Piet een keer opmerkte dat Tonneke toch nooit een blaasinstrument zou kunnen leren, en dat moet je niet aan Tonneke zeggen, ging ze op les op een altsaxofoon en duurde het niet lang en zat ze mee te blazen in het A-orkest van Volharding.

Inmiddels speelt Tonneke al weer 26 jaar bij Volharding waarvan de laatste jaren op fagot. Daarnaast heeft zij bij dweilorkest De Dreugtrommels gespeeld. Momenteel speelt zij ook bij het Seniorenorkest in Nijmegen. Ook stond Tonneke aan de wieg van het blaasorkest Knert, dat later is overgegaan in Torkest.

Het bestuur en leden van muziekvereniging Volharding en in het bijzonder de leden aan de stamtafel wensen deze twee warme en sympathieke mensen nog vele jaren gezondheid en huwelijksgeluk toe samen met hun kinderen en kleinkinderen. Een andere hobby van Piet is horoscoop bestuderen. Wij zijn er van overtuigd dat in de horoscoop voor dit bruidspaar te lezen valt dat ze nog een gelukkig leven voor zich hebben.

Start badmintonseizoen in Gendt

GENDT - De vakantie zit er voor de meesten mensen weer op, dat betekent dat ook het sportseizoen weer gaat beginnen. De senioren (vanaf 18 jaar) beginnen op woensdag 29 augustus, de jeugd een week later op dinsdag 4 september.

De speeltijden voor de senioren zijn op woensdagavond van 20:30 tot 22:30 uur, waarbij van 19:30 tot 20:30 uur training wordt gegeven aan de competitiespelers. De speeltijden voor de jeugd zijn voor de leeftijd categorie 6 - 12 jaar van 18:30 tot 19:30 uur en voor de leeftijdscategorie 13 tot 18 jaar van 19:30 tot 20:30 uur.

Badminton is een leuke sport waarbij snelheid en techniek belangrijke factoren zijn. Er wordt gespeeld op recreatief niveau en competitief niveau, zowel bij de jeugd als ook bij de senioren. "Lijkt het je ook leuk om deze sport eens een keer te beoefenen kom dan een keer kijken of blijf gratis een paar keer mee spelen, het enige wat je nodig hebt, zijn sport(zaal)schoenen en sportkleding, een badmintonracket om mee te proberen hebben wij voor je. Dit geldt natuurlijk ook voor de jeugd.


"Wij badmintonnen in sporthal Walburgen aan de Nijmeegsestraat in Gendt. Wilt u eerst nog wat informatie dan kun je contact opnemen met Han Kuster. Informatie via www.bcgendt.nl. Kijk ook eens op de facebookpagina: 'Badmintonclub Gendt'.

Darts invitatietoernooi bij Op de Korrel

BEMMEL - Na de organisatie successen van de afgelopen jaren, is het Invitatie Team Toernooi voor darts uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement op de kalender van SV Op de Korrel, dit jaar op 31 augustus.

SV staat voor schietsportvereniging, maar in dit geval ligt de nadruk op sportvereniging. Want ook de leden die richten over hun dartpijlen horen nauw verbonden bij de club en trainen hard voor het aankomende seizoen in de Rivierenland Darts Bond Wintercompetitie.

Om deze reden is het toernooi ontstaan; samen met verenigingen uit de regio kunnen voorbereiden op het nieuwe seizoen. Tijdens de 2018 editie zullen er 6 teams strijden om de winst. Uit Nijmegen komt De Toorop, uit Haalderen de Shoebydarts, uit Driel de Lucky Losers en uit Gendt komen Het Elite Team en De Klok 4 op bezoek, om rond 20:00 uur te beginnen met de loting over twee poules. Het betreft hier echt een teamtoernooi, er zullen namelijk geen individuele wedstrijden gespeeld worden, maar uitsluitend koppels en teamwedstrijden. Op het eind van de avond mag het winnende team naast de eer ook de wisselbokaal mee naar huis nemen.

Kijkers zijn welkom op deze gezellige en sportieve avond aan de Sportlaan 1e, in de geheel vernieuwde dartersruimte.

Historische Kring Gente Open Monumentendagen met als thema In Europa

Oorlogsmuseum Niemandsland

GENDT - In Gendt is het Oorlogsmuseum Niemandsland, naast Villa Ganita van de Historische Kring Gente, op deze dagen te bezoeken. De openingstijden zijn beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur. Het adres is Nijmeegsestraat 19 in Gendt.

Het Oorlogsmuseum Niemandsland is een stichting die zich tot nog toe met name bezighoudt met de periode in de Betuwe tussen 1939 en 1945, de Tweede Wereldoorlog. Dit gebeurt door beelden en voorwerpen en oorlogsmateriaal tentoon te stellen uit deze regio om zodoende het verhaal van mensen en monumenten In Europa en met name in de Betuwe te onderwijzen en te verduidelijken.Inde Tweede Wereldoorlog is in Europa namelijk heel lang in de Betuwe gevochten, door Geallieerden en Duitsers, waardoor een groot deel van de bevolking huis en haard moest verlaten. Bij terugkeer was er nog een lange tijd voor de wederopbouw nodig.

De tentoonstelling is in periodes onderverdeeld. Zo zie je de begintijd toen de oorlog dreigde, vervolgens de eerste oorlogsjaren onder de bezetter toen het in de Betuwe nog relatief rustig was en de bombardementen op het hoogtepunt toen ongeveer 90 procent van Gendt getroffen werd. Dat was de tijd van de evacuatie, daarna na de bevrijding kwam de wederopbouw. Moeilijke tijden waarin net als nu in Syrië en Afghanistan, men er het beste van probeerde te maken.

Winterkleding- en speelgoedbeurs speelotheek ´t Gentje

GENDT - Wat hebben we een mooie warme zomer gehad. De gedachten zullen vast nog niet bij de winter zijn. Maar de Speelotheek heeft niet stil gezeten, want de voorbereidingen voor de beurs zijn alweer in volle gang. De beurs is dit jaar op zaterdag 6 oktober. Vanaf 31 augustus liggen de lijsten weer klaar.

"U kunt speelgoed- babyartikelen- boeken-fietsen en natuurlijk kinderkleding inleveren. De kleding is vanaf maat 80 tot jeugd maat M. Aanleveren van de artikelen is op vrijdag 5 oktober. De speelotheek is gevestigd aan de schoolstraat 1 (ikc De Vonkenmorgen) in Gendt en is geopend op maandag van 18.00-19.00 en op vrijdag van 16.00-17.00 uur. Maar ook als u geen lijst wilt, maar gewoon eens wilt kijken wat de speelotheek nu eigenlijk inhoudt, bent u welkom en staan vrijwilligers voor u klaar."

Zonnebloem naar Hemmen

Zonnebloem Gendt in kasteeltuinen Hemmen (foto: N. Pinta)

GENDT - De nacht beloofde niet veel goeds, maar gelukkig bij het openen van de gordijnen kwam het zonnetje te voorschijn. Want droog weer was bij dit uitje wel vereist.

Er stond een rolstoelwandeling in het mooie Hemmen op het programma. Rolstoelen ingeladen in een busje en een paar bij vrijwilligers in de auto en onze gasten thuis opgehaald togen we 'in optocht' naar Hemmen. Daar werden we in pannenkoekenboerderij aan de Linge hartelijk ontvangen voor een heerlijke lunch.

Nadat iedereen verzadigd was zijn we langs de Linge gestart met een prachtige wandeling door de bosrijke omgeving van Hemmen. Ook bezochten we de kasteeltuinen en toevallig was er een vrijwilliger aanwezig die ons enthousiast van alles vertelde over de prachtigste bloemen. Na de wandeling hebben afgesloten met een drankje en zijn weer naar Gendt teruggekeerd. Onze gasten en wij hebben genoten van een heerlijke dag.

Mocht u na dit gelezen te hebben ook wel eens willen weten wat de Zonnebloem Gendt voor u zou kunnen betekenen, u dient wel fysiek beperkt en zelfstandig wonend te zijn, neemt u dan contact op met het secretariaat via nummer 0481 425258."

Cursus in Huissen: Muziek Maak Je Zelf

HUISSEN - Er staat bij voldoende deelname weer een cursus Muziek Maak Je Zelf gepland medio september.

Deze cursus Algemene Muzikale Vorming is bedoeld voor leerlingen van groep 4 - 7 en beoogt bij kinderen het plezier in het zelf muziek maken te stimuleren. De kinderen leren muzieknoten lezen; op een blokfluit spelen; samen zingen en ze maken kennis met de muziekinstrumenten, die in een orkest voor komen. Aan het eind van de cursus van vijftien lessen is er een afsluiting van de leerlingen met een diploma uitreiking en een optreden van het orkest.

Na de cursus kunnen de kinderen doorgaan met individuele lessen op een muziek instrument via de Stedelijke. De lessen zijn wekelijks op vrijdagmiddag van 15.45 – 16.45 uur. Alle lessen worden gegeven in muziekgebouw Het Stedium, Muntstraat 10 in Huissen.

Meer weten over de cursus bij de Stedelijke Muziekvereniging Huissen? Neem contact op via telefoonnummer 06 21844411; via e-mail: opleidingen@stedelijkemuziekhuissen.nl of kijk voor meer informatie op www.stedelijkemuziekhuissen.nl onder 'nieuws'.

Negende Kunstmarkt Huissen

Eén van de kunstenaars (foto: J. Geertsen)

HUISSEN - Op zondag 2 september van 10.00 tot 17.00 uur wordt voor de negende keer Kunstmarkt in Huissen gehouden.

Net als vorig jaar staan de kunstenaars weer rondom het Restaurant Beide Zussen aan de Helmichstraat 37 in Huissen. Dit jaar zijn er verschillende kunstenaars die niet eerder in Huissen te zien zijn geweest dus het is echt de moeite waard om te komen kijken. Ook al bent u eerder geweest. Er is veel moeite gedaan om de verscheidenheid zo groot mogelijk te houden. Schilderijen, sieraden, beeldhouwwerk, keramiek, hout, glasfusing, grote tuinbeelden van gerecycled materiaal enzovoort. Alvast een indruk krijgen? Op www.Kunstmarkthuissen.nl staan de kunstenaars met foto’s van hun werk.

Pheidippides Loper: Donderdagavond

HUISSEN - Het is weer donderdag en dan komt de vraag… Ga je vanavond hardlopen. En dan is het aan mij om het juiste antwoord te geven of een goede smoes te vertellen. Het is jammer dat ik al zo lang loop want dan worden de smoezen meteen herkend. Geen smoes, geen weeralarm of onweer, Jammer of toch niet?

Even na half acht ga ik me in mijn loopkleren hijsen. Ik sta dan nog niet positief achter de genomen beslissing. Het is vaak even goed kijken wat aan ga trekken. Ik vind het niet zo van belang hoe ik er uitzie, als ik maar wel goed 'op het weer gekleed' ben.

Wel, de eerste horde is genomen, de juiste kleding is gekozen. Even later ben ik omgekleed, nu de tweede stap, naar buiten en in de benen. Op naar De Brink. Het is wel duidelijk dat ik mezelf nog wat moed moet inspreken. Voordat ik de straat uit ben voel ik al dat het goed zit. Ik kom weer op snelheid en mijn hele lijf is weer ingesteld op hardlopen. En zoals vaker het geval is kan ik dan niets anders meer doen. Multytasken is niet mijn ding. Dus verdwijnen alle mindere gedachten als sneeuw voor de zon en richt ik me nog maar op dat ene voor het komend uurtje. Hardlopen. Als de start erg moeilijk was, beloof ik mezelf een biertje bij thuiskomst. Dat helpt me door de dipjes heen. Heerlijk om toch gelopen te hebben.

Dynamictennis Gendt

Actiefoto Dynamictennis Gendt. (foto: G. Vink)

GENDT - Op maandagavond 3 september om 19.30 uur start in Gendt de eerste groep dynamictennissers, waarna dinsdagmiddag 4 september om 15.00 uur de tweede groep aan de slag gaat. Bij beide groepen is nog plaats voor nieuwe leden.

Donderdagmiddag om 15.00 uur gaat de derde groep van start. "Omdat we een onderdeel van het SWOG zijn zijn de kosten zeer gering Na afloop van een training staat de koffie of thee voor u klaar in de kantine (is bij de contributie inbegrepen).

Leden kunnen kiezen of ze recreatief of actief willen spelen, bijvoorbeeld competitie en/of toernooien. Op het programma voor het seizoen 2018 – 2019 staan onder andere de Gelre-competitie , de open Gelderse kampioenschappen dames- en herendubbel op 3 november en een clinic, die verzorgd zal worden door Tom Maassen en Robert Hesen van Personal Tennis. Tom is Nederlands kampioen enkelspel. Zij zullen ook een demonstratiewedstrijd spelen.

Nieuw leden kunnen vier keer gratis meedoen waarna ze kunnen beslissen of ze lid willen worden, materialen zijn in voldoende mate aanwezig, wel moet je zelf zorgen voor zaalsportschoen en kleding. Je behoeft geen ervaring in tennis te hebben, je leert het spel vrij snel.

Voor meer informatie over dynamictennis kijk op www.dynamictennis.nl en de hieraan gerelateerde youtube filmpjes. Verder kun je informatie inwinnen bij G.J. Vink, 06 12162231 of via e-mail: driegaarden@hotmail.com. Uiteraard kun je altijd binnen lopen als we aan het spelen zijn om zo een indruk te krijgen van dynamictennis. Voor mensen die op een prettige en ontspannen manier fit willen blijven is dit een prachtige sport.

Samen over de streep voor de Swim in Nijmegen

Samen trainen voor de Swim in Nijmegen. (foto: Miranda ) Miranda

BEMMEL - De Bemmelse Antura Magendans en Miranda van den Brink zijn al dertig jaar vriendinnen. In die dertig jaar hebben ze lief en leed gedeeld. Lief en leed delen ze ook in hun voorbereiding op Swim to fight Cancer. Op zondag 9 september zwemmen deelnemers een afstand van ruim 1500 meter in de Spiegelwaal en proberen vooraf zoveel mogelijk donaties op te halen voor onderzoek naar kanker.

Miranda en Antura willen een succes maken van hun deelname aan dit bijzondere evenement. Zij weten als geen ander hoe diep kanker ingrijpt in je leven. Miranda: “Vijf jaar geleden voelde ik een knobbeltje in mijn borst. Het bleek borstkanker te zijn. Ik kreeg de diagnose een paar dagen na mijn vijfendertigste verjaardag. Het hele pretpakket heb ik gekregen: operatie, chemo, bestraling en hormoonkuur. Je pakt het allemaal aan. Mijn kinderen waren toen nog hartstikke jong. Je doet alles om beter te worden.” Kort daarna wordt vastgesteld dat ze uitzaaiingen heeft in haar botten. Een enorme slag.

Voor de nu vierenvijftigjarige Antura duurt het ziekteproces al meer dan tien jaar. Antura: “In 2008 kreeg ik vulvakanker. In ben nu schoon maar kamp nog steeds met de gevolgen. Vulvakanker, baarmoederhalskanker en eierstokkanker zijn zo’n nare ziektes dat ik een dringende oproep doe: laat die twaalfjarige meisjes vaccineren. Laat ze niet doormaken wat ik heb doorgemaakt want echt dat wil je je dochter besparen.”

Lees het hele verhaal van Miranda en Antura op https://nijmegen.swimtofightcancer.nl.

TTV Essentia begonnen aan nieuw seizoen

Training.

BEMMEL - De ballen zijn weer schoongemaakt, de tafels stonden er weer klaar voor en de leden van Tafeltennisvereniging Essentia stonden weer te trappelen om te kunnen spelen. Op vrijdag 24 augustus begon het nieuwe seizoen in De Schaapskooi in Bemmel.

De komende vrijdagen worden er weer trainingen gegeven. Vanaf 18.15 uur krijgen de beginnende junioren training. Daarna volgt de gevorderde jeugd om 19.15 uur. Om 20.15 uur zullen de senioren de training weer oppakken. Zowel de junioren als senioren bereiden zich voor op een nieuw competitieseizoen. Daarnaast zal de 55+-groep op dinsdag 4 september starten. Tussen 14.00 en 16.00 uur kunnen deze 55+-ers met elkaar een balletje slaan in De Schaapskooi.

Ook dit seizoen zal de vrijdagtraining geleid worden door Suzanne Dieker. Zij is voormalig Nederlands kampioen bij de jeugd. Daarnaast heeft ze veel internationale toernooi-ervaring. Zo heeft ze mee gedaan aan meerdere EK’s en WK’s. Met haar kwaliteiten zal ze TTV Essentia zeker verder kunnen helpen.

Ook interesse om te komen tafeltennissen? Kom dan op dinsdagmiddag of vrijdagavond naar de Schaapskooi te Bemmel. Je kan dan aansluiten bij de training en ontdekken hoe leuk het spel is. Je kan vier keer gratis meespelen om goed kennis te maken met de tafeltennissport.

Meer informatie staat op www.essentiabemmel.nl, en te verkrijgen via info@essentiabemmel.nl of via de Facebook-pagina.

Ontgroenen voor een film WO II

De vrijwilligers klaren de klus (foto: Van Workum)

HUISSEN - Op donderdag 23 augustus was er bedrijvigheid rond een schijnbaar verlaten verouderd pand aan de Karstraat in Huissen. Het pand wordt namelijk een domein voor filmopnames in september. Filmmaker Bram van Workum heeft zijn oog laten vallen op dit gebouw, dat er uit ziet alsof het met moeite een oorlog heeft doorstaan.

Juist dit maakt het pand geschikt voor opnames voor een film die aandacht geeft aan thema's uit de oorlog in de Betuwe. Daartoe moest daaraan voorafgaand het aanwezige groen rondom het pand worden verwijderd. Eigenaar Jos Bulters uit Bemmel spreekt het initiatief aan en dat geldt ook voor het Exoduscomité. Vrijwilligers van de BIG (stichting Gedenkpark Huissen Stad) staken hun handen uit de mouwen.

Van Workum draagt het Gedenkpark een warm hart toe en zorgde voor een bijdrage in de pot. De klus werd in een plezierige sfeer geklaard en de grote stapel groen werd door de gemeente vrijwel direct verwijderd. Hopelijk leidt deze samenwerking verder tot het slagen van dit project.

Van Workum is ambitieus en heeft zich ten doel gesteld om een wervingsfilm te maken over hetgeen in de oorlog in de Betuwe is geschied. De opnames wil hij zoveel als kan in de Betuwe laten plaats vinden. We zullen we hier zeker meer over vernemen.

Start spetterend dansseizoen

Dans voor jong en oud bij de SBOB (foto: Johannes Swart)

REGIO - Stichting StreekBalletschool (SBOB) gaat vanaf maandag 3 september weer van start met een nieuw dansseizoen. En niet zomaar een dansseizoen, want dit jaar werken we weer toe naar een grote voorstelling in theater Junushoff in Wageningen!

Wegens het succes van vorige jaren heeft de balletschool besloten om het dansseizoen opnieuw af te trappen met een 'open huis'. De hele maand september is het mogelijk om gratis en vrijblijvend een of meerdere proeflessen mee te komen dansen op onze danslocaties in Huissen, Bemmel, Gendt, Elst, Herveld of Zetten. Alle lessen worden gegeven door enthousiaste en gediplomeerde dansdocenten, die met heel veel passie en enthousiasme hun liefde voor dans overbrengen.

Er is volop keus in diverse dansvormen, voor jong en oud. Zo biedt de SBOB de lessen peuterdans, kleuterdans, streetdance, boys class, klassiek ballet, jazz, modern en diverse dansvormen voor volwassenen.

Kortom, danst uw zoon of dochter de hele dag in het rond of lijkt het u zelf leuk om (weer) te dansen, meldt u dan aan voor een gratis proefles via contact@sbob.info. Op www.sbob.info staat alle informatie vinden over de SBOB en het lesrooster.

Met clinic John van Lottum en veel live-muziek Jubileumfeest tennisvereniging Huissen

HUISSEN - Op zaterdag 8 september zal het vijftigjarig bestaan van tennisvereniging Huissen groots gevierd worden op het sportpark aan de Hazekamp in Huissen.

T.V. Huissen werd in 1968 opgericht door een groepje Huissenaren: Leo Overgoor, Jan Heijckman, Theo Huisman en Ton Helsen. De eerste twee banen werden aangelegd in het Slingerbos maar dat was door het stijgende ledenaantal al snel te klein, waarna een verhuizing volgde naar de nieuwe wijk Het Binnenveld. Met een ledenaantal van 680 op zes banen was er in 1978 een ledenstop en moest de tennisvereniging in 1989 plaatsmaken voor nieuwe woningen en vond een verhuizing plaats in 1989 naar het huidige sportpark aan de Hazekamp in Huissen, achter de velden van RKHVV.

Met elf tennisbanen, twee mini-baantjes, een oefenkooi en een prachtig clubhuis kon de club groeien naar een ledenaantal van 1150 in de 90’er jaren en behoort de club anno 2018 met 750 leden nog tot de grootste verenigingen van Huissen.

De jubileumcommissie presenteert voor zaterdag 8 september een mooi programma, dat om 13.30 uur start met een tennisclinic gegeven door oud toptennisser John van Lottum in samenwerking met de tennistrainers van T.V. Huissen.

Om 15.30 uur is er een demonstratiewedstrijd en om 16.30 uur start een officieel gedeelte gevolgd door BBQ en optredens van De Rolero’s, de Huissense (voormalig Dutch Cher) Ingrid Striek en Trammps Tribute band. DJ Sebas zorgt voor muzikale ondersteuning en je kunt meedoen met oefeningen met het ballenkanon. Iedereen is welkom, maar voor deelname aan de clinic en/of de BBQ moet wel aangemeld worden (meer info op de website: www.tvhuissen.nl).

H. van Hal pakt dubbel op Laon

DOORNENBURG - Op 18 augustus stond de jonge duiven vlucht vanuit Laon (300 km) op programma hieraan deden 245 duiven mee van elf liefhebbers. Ze werden gelost om 8.00 uur.

H. van Hal 40 mee 8 pr. 1, 2, 16, 18, 20, 35, 37, 58
Van Olderen & Meuwsen 49 mee 12 pr. 3, 6, 7, 12, 13, 19, 22, 26, 32, 33, 34, 48
Nissen & Vermaas 59 mee 23 pr 4, 5, 8, 9, 10, 11, 15, 17, 21, 23, 27, 28, 29, 30, 31, 38, 41, 43, 44, 47, 53, 54, 60
P.C. Engelen 18 mee 4 pr. 14, 24, 25, 56
Th. Rutjes 8 mee 3 pr. 36, 49, 57
W. Geurtz & Zn 20 mee 3 pr. 39, 50, 52
A.A. Engelen 8 mee 2 pr. 40, 59
J. Pauwelsen 12 mee 3 pr. 42, 55, 61
J. v.d. Scheur 17 mee 4 pr. 45, 46, 51, 62

Rugby, durf jij de uitdaging aan?

BEMMEL - Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging op sportief gebied? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Rugby is een zeer veelzijdige sport, die zowel je lichaam als geest uitdaagt. Het is een teamsport waar respect een groot aanzien heeft en de derde helft nog een belangrijk verlengstuk is van de wedstrijd. "Voor deze snelgroeiende sport zijn wij op zoek naar verschillende types, in het veld is namelijk voor iedereen plek: klein, groot, jongen, meisje, man, vrouw, snel, langzaam, dik en dun et cetera. Zware spelers voor het contact en snelle wendbare mensen voor het maken van de punten, zonder een goede combinatie van beide is winnen niet mogelijk.

Wat bieden wij? Gezellige teams, waar iedereen welkom is ongeacht het niveau. Opgeleide trainers & coaches.Twee keer training en één wedstrijd per week. Garantie op fitheid. Lage contributie... en nog veel meer!

Ben je benieuwd? Kom dan naar onze introductie-trainingen op sportpark De Heister op dinsdag 4 & 11 september, vrijdag 7 & 14 september, mannen en vrouwen trainen gemengd). Jeugd tot 18 traint van 19.00 tot 20.00 uur, senioren van 20.00 tot 21.30 uur. Deelname is gratis. Kom in een sportieve outfit (voetbalschoenen zijn handig, maar niet noodzakelijk). Heb jij vragen of wil je jezelf aanmelden? Mail dan naar: info@rugbyclubbetuwe.nl."

Collectanten in Doornenburg gezocht

DOORNENBURG - Van 9 tot en met 15 september is de jaarlijkse collecte van het Prinses Beatrix Spierfonds. In deze week zetten vrijwilligers door heel Nederland zich in voor de strijd tegen spierziekten.

Het Prinses Beatrix Spierfonds krijgt geen overheidssteun en is volledig afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Samen maken we wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten mogelijk. Het fonds zoekt hiervoor in Doornenburg nog extra collectanten.

“Met de opbrengst van de collecte kunnen we een behandeling voor spierziekten dichterbij brengen. Voor één spierziekte hebben we een levensreddend medicijn gevonden en voor een aantal andere staan we aan de vooravond van een doorbraak. Collecteren duurt gemiddeld maar twee uur per jaar en samen kunnen we het verschil maken voor mensen met een spierziekte”, aldus Jordy Wigman, collecteorganisator van Doornenburg bij het fonds.

Geïnteresseerde vrijwilligers kunnen zich aanmelden via Jordy Wigman jordywiggie@msn.com, 06 34851004 of www.prinsesbeatrixspierfonds.nl/wordcollectant.

Fort Pannerden SuperStop in Nijmeegse Fiets4daagse

DOORNENBURG - Afgelopen vrijdag ging de Nijmeegse fiets4daagse langs Fort Pannerden. Voor het tweede jaar op rij diende het fort als SuperStop.


Commandant Martien Niels wist de actieve fietsers te ontvangen aan de Waaldijk in Doornenburg, waar de fietsers bij konden komen van hun tocht. Bij het restaurant van Fort Pannerden, stond jonge ondernemer Roy Boots van inc4 groep f&b klaar met de lekkerste koffie, gebak en verschillende menukeuzes. Fietsers die in het bezit waren van E-bikes, konden deze ook opladen aan het oplaadpunt bij de fietsenstalling van het fort.

Net als vorig jaar is er door de fietsers goed gebruik gemaakt van het fort als SuperStop.

Koffieochtend KBO Huissen

HUISSEN - Op dinsdag 4 september is er een KBO-koffieochtend bij Mea Vota aan de Boskoop Glorie in Huissen.

Op deze ochtend komt de gebiedsagent op bezoek. Hij geeft antwoord op vragen en informatie die belangrijk voor de aanwezigen kunnen zijn.

De koffieochtenden zijn toegankelijk voor alle Huissenaren. Het kopje koffie is gratis en de drankjes zijn voor eigen rekening. De ochtend begint om 10.00 uur en de inloop is vanaf 09.30 uur.

Inloopspreekuur Werkgroep Doornenburg

Toegangsbord van Doornenburg. (foto: Werkgroep Doornenburg)

DOORNENBURG – De vakantie zit erop dat betekent dat de Themagroep Leefomgeving, onderdeel van de werkgroep Doornenburg weer maandelijks bijeen komt en haar maandelijkse inloopspreekuur houdt. Elke éérste woensdag van de maand vindt dit inloopspreekuur plaats (nu dus 5 september) in het ontmoetingscentrum aan de Kerkstraat 3 in Doornenburg. Het inloopspreekuur is van 20.00 tot 20.30 uur.

Men kan dan zonder afspraak binnenlopen op het inloopspreekuur om onder het genot van een kopje koffie of thee met de themagroep Leefomgeving te praten indien men opmerkingen, suggesties of klachten betreffende openbare leefbaarheid en veiligheid in de straat of wijk heeft. "Dit wordt in de aansluitende vergadering besproken en krijgt uw mededeling alle aandacht. Indien nodig wordt een en ander doorgestuurd naar de Gemeente en/of Politie. U mag ook een afspraak maken om het spreekuur te bezoeken. Stuur dan een e-mail sturen aan het secretariaat, secretariaat@werkgroepdoornenburg.nl.

Heeft u klachten over groenvoorzieningen, verlichting of losliggende trottoirtegels dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met de Gemeente Lingewaard, Kinkelenburglaan 6, Bemmel; 026 3260111 of www.lingewaard.nl. Zij zullen uw klacht dan verder behandelen.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van de Werkgroep Doornenburg volg ons dan op facebook en twitter en kijk op www.werkgroepdoornenburg.nl."

Koffieconcert XXL met Egerländerkapel De Leemkuulers

Egerländerkapel De Leemkuulers. (foto: Niels Sparnaaij)

BEMMEL - Zondag 2 september van 11.00 - 13.00 uur houdt Egerländerkapel De Leemkuulers een koffieconcert XXL (voorheen kermisconcert) in De Gouden Appel in Bemmel.

De toegang is gratis! Tijdens dit concert zal een aantal nummers van de onlangs uitgebrachte cd ten gehore worden gebracht. Ook is deze cd deze ochtend te koop voor 12,50 euro. Tijdens het concert kan men genieten van koffie en gebak, gemaakt door de leden van de vereniging.

Taekwon-Do

Tigers Life Skill Education

LINGEWAARD - Taekwon-Do Academie Gelderland (TAG) biedt een compleet nieuw en speciaal ontwikkeld pedagogisch Taekwon-Do programma aan voor jonge kinderen van 3 - 6 jaar:

Tigers LSE! LSE staat voor Life Skills Education. Naast dat kinderen in dit programma leren zich weerbaar te maken door middel van Taekwon-Do-technieken, worden ze ook getraind in, sociale en levensvaardigheden, respect, discipline en actuele thema's die wellicht ooit hun leven kunnen redden!

De lessen van de Taekwon-Do Tigers worden vanaf september zowel in Bemmel als in Huissen aangeboden! Ga naar www.tagelderland.nl voor meer informatie.

Schutters stemmen over prijs Doornenburgse kermisborrel

Een impressie van de kermisvergadering van de Doornenburgse schutterij. (foto: www.schutterijdoornenburg.nl)

DOORNENBURG - Van zaterdag 15 tot en met dinsdag 18 september viert Doornenburg kermis. Dit is niet zomaar een kermis, maar een feest dat diepgeworteld zit in deze dorpsgemeenschap. De kermis vindt gelijktijdig plaats met de schuttersfeesten van de Schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderd Morgen.

De Doornenburgse schutters zijn nog maar net bijgekomen van een schitterend Europees Schutterstreffen in het Limburgse Neer of de eerste kermisactiviteit dient zich al aan. Op zondag 2 september vindt de traditionele kermisvergadering plaats. Alle leden van de schutterij zijn hiervoor welkom. Tijdens deze vergadering wordt het kermisprogramma van dit jaar besproken. Ook worden zaken rondom de privacywetgeving en de Circulaire Wapens en Munitie 2018 behandeld. De penningmeester geeft vervolgens tekst en uitleg met betrekking tot de schutterskaartverkoop en de entreegelden. Aansluitend geeft hij een toelichting op de hoogte van de consumptieprijs van dit jaar. De aanhoudende droogte in Europa van de afgelopen zomer en de naderende Brexit kunnen mogelijk van invloed zijn hierop. Na zijn betoog kunnen de leden van de schutterij over de prijs van de kermisborrel hun stem laten gelden.

De kermisvergadering van Schutterij Gijsbrecht van Aemstel is op zondag 2 september en de aanvang is 11.00 uur. De locatie is het Schuttersgebouw. De agenda van de vergadering is te vinden op www.schutterijdoornenburg.nl.

VANNU. open 25+ toernooi

DOORNENBURG - In de week van 1 tot en met zondag 7 oktober wordt het jaarlijkse -door TC Doornenburg georganiseerde- VANNU. open tennistoernooi gespeeld.

Het herfsttoernooi in Doornenburg wordt georganiseerd voor heren-, dames- en gemengd dubbels. Het open toernooi is van oudsher bekend als 35-plus toernooi. Dit is alweer het derde jaar dat de leeftijdsgrens verlaagd is naar 25+, zodat ook jongere tennissers de gelegenheid krijgen om hun krachten te meten en de gezelligheid te proeven op het Vijzelpad in Doornenburg. De toernooileiding nodigt tennissers uit de regio uit om zich voor 16 september in te schrijven op www.toernooi.nl.

Foutje...

(foto: Van het Hullenaar)

De 'R' is wel bijna in de maand, maar helaas niet op dit bord...

Open educatie bij Talento Metissimo

BEMMEL - Om weer in de onderwijs-mood van 't leren te komen: Op zaterdagmiddag 1 september vanaf 13-16 uur houdt Talento Metissimo een open middag aan de Oeverkamp 30 in Bemmel (het Tuin-Oevertje, zie website). Met een Science- en Cultuurpleintje en speurtocht voor jong en oud(er).

Via verschillende workshops kan men kennismaken met de nieuwste educatietechnieken in ons school-aanvullende jaarprogramma (32 lessen, 1,5 uur per week). Prettig effectief, handig voor groep 7/8 en hoger. Leuk voor als je van leren houdt, een klasje hebt overgeslagen of gaat overslaan. Heerlijk even uitwaaien en buiten-tuin-struinen. Naast het verrijkende jaarprogramma is ook begeleiding bij een (al dan niet bijzonder) ProfielWerkStuk mogelijk.

Aanmelden voor een losse cursus Science & Cultuur met Muziek, Metsel & Mozaik kan ook. Het is een systeem met verschillende groeifases zoals BasisWijs (Level 0-4), MuziekWijs (Level A-B). Een cursus is 10-12 lessen van 1,5 uur inclusief (proef)toetsing en certificaat of diploma. Je bepaalt deels je eigen snelheid. De studie-materialen zijn in bruikleen vanwege het doorlopende systeem met Science- & Muziekklokjes (2e druk). Zo kun je eerst proberen welk niveau past. Bij de examens zijn er gestandaardiseerde klokjes, ook in bruikleen.

Net als vorig jaar is er weer een actieve speurtocht Cultuur of Science, of beide. Wie wordt winnaar? "Bij Metissimo kunt u ook terecht voor onafhankelijke informatie over onderwijs. Ook is er een Ouderplatform actief. En wilt u meehelpen? Voor info zie: www.TalentoMetissimo.nl."

Open educatie bij Talento Metissimo

BEMMEL - Om weer in de onderwijs-mood van 't leren te komen: Op zaterdagmiddag 1 september vanaf 13-16 uur houdt Talento Metissimo een open middag aan de Oeverkamp 30 in Bemmel (het Tuin-Oevertje, zie website). Met een Science- en Cultuurpleintje en speurtocht voor jong en oud(er).

Via verschillende workshops kan men kennismaken met de nieuwste educatietechnieken in ons school-aanvullende jaarprogramma (32 lessen, 1,5 uur per week). Prettig effectief, handig voor groep 7/8 en hoger. Leuk voor als je van leren houdt, een klasje hebt overgeslagen of gaat overslaan. Heerlijk even uitwaaien en buiten-tuin-struinen. Naast het verrijkende jaarprogramma is ook begeleiding bij een (al dan niet bijzonder) ProfielWerkStuk mogelijk.

Aanmelden voor een losse cursus Science & Cultuur met Muziek, Metsel & Mozaik kan ook. Het is een systeem met verschillende groeifases zoals BasisWijs (Level 0-4), MuziekWijs (Level A-B). Een cursus is 10-12 lessen van 1,5 uur inclusief (proef)toetsing en certificaat of diploma. Je bepaalt deels je eigen snelheid. De studie-materialen zijn in bruikleen vanwege het doorlopende systeem met Science- & Muziekklokjes (2e druk). Zo kun je eerst proberen welk niveau past. Bij de examens zijn er gestandaardiseerde klokjes, ook in bruikleen.

Net als vorig jaar is er weer een actieve speurtocht Cultuur of Science, of beide. Wie wordt winnaar? "Bij Metissimo kunt u ook terecht voor onafhankelijke informatie over onderwijs. Ook is er een Ouderplatform actief. En wilt u meehelpen? Voor info zie: www.TalentoMetissimo.nl."

Leer moeiteloos bewegen in Bemmel

Leerlingen en docenten van Ki-Aikido Bemmel. (foto: Ilse van der Put) Ilse van der Put

BEMMEL - In december ben ik (Ilse van der Put) verhuisd uit het mooie Bemmel. Ik woon nu zo'n 25 km verderop. Toch kom ik nog iedere woensdagavond naar de dojo op de Dikelsestraat 4 in Bemmel om me twee uur lang onder te dompelen in Ki-Aikido. Ik kan niet zonder.

En ik ben niet de enige, mijn mede-aikidoka's komen uit Bemmel maar ook uit Ooy, Nijmegen, Arnhem, Elst, Haalderen en zelfs Waalwijk en Utrecht. Jong én oud, man én vrouw. Allemaal mensen die week in week uit naar Bemmel komen om zich samen te bekwamen in de goede relatie, de zachte blik, de juiste verbinding, de rondste rol en de moeiteloze beweging. Door de trainingen voel ik me ontspannen en meer in balans. Ki-Aikido leerling Ilse uit Wageningen

Aikido is van oorsprong een krijgskunst. De bewegingsvormen binnen het Ki-Aikido zijn nog steeds te herleiden tot aanvals- en verdedigingstechnieken, maar worden niet met dat doel getraind. De bewegingsvormen zijn sierlijk en ogen gemakkelijk. De training richt zich op het zo harmonieus en moeiteloos mogelijk bewegen, met en zonder partner. Het leren bewegen met coördinatie van geest en lichaam staat centraal. Aikido verhoogt het lichaams- en zelfbewustzijn, wat zichtbaar wordt in de houding en uitstraling van alledag.

Ook zin om moeiteloos te leren bewegen? Meld je aan voor een gratis proefles op woensdagavond (20.00 - 22.00 uur) of vrijdagavond (19.30 -21.00 uur) info@ki-aikido-bemmel.nl of 0481 451584. Meer info www.ki-aikido-bemmel.nl.

VANNU. open 25+ toernooi

DOORNENBURG - In de week van 1 tot en met zondag 7 oktober wordt het jaarlijkse -door TC Doornenburg georganiseerde- VANNU. open tennistoernooi gespeeld.

Het herfsttoernooi in Doornenburg wordt georganiseerd voor heren-, dames- en gemengd dubbels. Het open toernooi is van oudsher bekend als 35-plus toernooi. Dit is alweer het derde jaar dat de leeftijdsgrens verlaagd is naar 25+, zodat ook jongere tennissers de gelegenheid krijgen om hun krachten te meten en de gezelligheid te proeven op het Vijzelpad in Doornenburg. De toernooileiding nodigt tennissers uit de regio uit om zich voor 16 september in te schrijven op www.toernooi.nl.

Taekwon-Do Tigers Life Skill Education

LINGEWAARD - Taekwon-Do Academie Gelderland (TAG) biedt een compleet nieuw en speciaal ontwikkeld pedagogisch Taekwon-Do programma aan voor jonge kinderen van 3 - 6 jaar:

Tigers LSE! LSE staat voor Life Skills Education. Naast dat kinderen in dit programma leren zich weerbaar te maken door middel van Taekwon-Do-technieken, worden ze ook getraind in, sociale en levensvaardigheden, respect, discipline en actuele thema's die wellicht ooit hun leven kunnen redden!

De lessen van de Taekwon-Do Tigers worden vanaf september zowel in Bemmel als in Huissen aangeboden! Ga naar www.tagelderland.nl voor meer informatie.

Hoera Lev 8 jaar!
Gefeliciteerd en een fijne verjaardag!

Groetjes Ize & Lune

De jongste in de rij hoort er nu ook bij.
Welkom bij de club van 50

Familie Doeleman

Wat is ze mooi.
En wat staat de tijd haar goed.
Onze lieve Nina,
7 jaar.
Xxxx

Hiep Hiep hoera onze Grote Vriend
Melle Vonk wordt op 3 september
alweer 4 jaar. Van Harte Gefeliciteerd
van Oma Rina en Opa Hans
en heel veel Kusjes XXXXXXXXXXX

Teus en Hennie Stouthart zijn
30 augustus alweer
50 jaar een paar.
Gefeliciteerd
namens Koud en Scherp.

Hoera…..
Onze stoere, sportieve Sofie
Is maandag 15 jaar geworden!

Gefeliciteerd lieve schat,
van ons allemaal.

Weer een jaartje erbij,
komend jaar wel voorzichtig fietsen ;)
We Love you! Maarten, Zoey,
Romy en Lynn

Op 1 september zijn
Joop en Mientje Weijman alweer
40 jaar getrouwd!

Veel liefs van ons allemaal.

Marina
Veel succes bij je nieuwe werkgever.
Na 8 jaar een nieuwe uitdaging.
Ze zullen je zeker gaan missen
Groetjes van de hele familie

Dit jonge paar is al
45 jaar bij elkaar!
Van harte gefeliciteerd
van Mariëlle, Ronald en Joshua.

Jayley wordt vrijdag 31 augustus alweer 8 jaar.

Lieve meid, gefeliciteerd van Oma Annette en Opa Dick

Hiep hiep hoera!
Deze stoere meid alweer 10 jaar!
Gefeliciteerd.
Liefs Danny en Lisa

Franse les volgen bij geboren Françaises…

HUISSEN - Voor velen van u, ondernemers, families, werknemers, studenten is het de start van een nieuw seizoen. Het hoofd nog vol met mooie herinneringen en het gevoel van vrijheid is dit het moment bij uitstek om beslissingen te nemen.


En als u eens zou besluiten om uw Frans te verbeteren, zodat u tijdens de volgende vakantie toch met die Fransen kunt communiceren die zelf vaak geen andere taal durven te spreken? Of u, als ondernemer, misschien wilt u eindelijk eens de stap zetten om uw activiteiten uit te breiden naar een Franstalig gebied?
En studenten, die hun niveau van het Frans willen verhogen, of hele families die hun droom willen realiseren: leven in Frankrijk.
Voor u allen hebben wij een oplossing. Een lesmethode helemaal aangepast aan uw situatie en wensen, verzorgd door twee Françaises: Claude Nijst-Adam en Maryline Delubriat-Loysel.

123Francais heeft als motto 'à la carte' (Franse les geven op maat) gesneden. Of u nu beginner bent of gevorderde, wat ook uw leeftijd of motivatie is: u bent welkom bij ons. U kunt kiezen voor een privé-cursus, of een cursus met z'n tweeën, met een familie of in een groep (van maximaal zes personen).
Het nieuwe seizoen voor groepslessen gaat vanaf week 38 van start. De groepen worden met zorg samengesteld zodat iedereen optimaal aandacht en begeleiding kan krijgen. Er zijn dus groepen van verschillende niveaus.
Onze benadering 'à la carte' spreekt ook steeds meer bedrijven aan, want 123Francais is zeer flexibel wat betreft de lestijden en de lessen zijn altijd helemaal toegespitst op de zakelijke specialismen van elk bedrijf.
Aarzelt u dus niet langer om eens kennis met ons te komen maken!

www.123francais.nl; e.mail: info@123francais.nl; 026 3258822 – 06 13185638.

Open dag met rondleidingen en proeverijen

GROESSEN - Op zondag 2 september houdt De Groene Schuur in Groessen een open dag van 11.00 tot 16.00 uur. Op deze dag zijn de kassen van het bedrijf opengesteld voor publiek. Er worden Tropische groenten, Vergeten groenten, pepers en sierfruit gekweekt. Ook het pompoenenseizoen is weer volop begonnen. Op het erf van De Groene Schuur kunt u genieten van de bonte verzameling van duizenden pompoenen en kalebassen.

In de streekwinkel zijn naast groente en fruit ook huisgemaakte jam, chutney en diverse andere streekproducten verkrijgbaar. Allemaal puur natuur en erg lekker! Op de open dag kunt u verschillende van deze producten proeven. Alles is kindvriendelijk, rolstoeltoegankelijk en een lust voor het oog. Entrée op de open dag is gratis !

Bij De Groene Schuur kunt u ook terecht voor kookworkshops, excursies, creatieve workshops en kinderfeestjes. In de tuinbouwkas is een ruime, moderne kookstudio gevestigd waar u een bedrijfs-, familie-, of vriendenuitje kunt houden. Tevens zijn er verschillende arrangementen mogelijk waarbij de activiteiten gecombineerd kunnen worden. Op de open dag kunt u hierover uitgebreid informatie inwinnen of kijk op www.kokenindekas.nl .

Op zondag 30 september vindt bij De Groene Schuur het Live-cooking evenement Sterren Koken in de Kas plaats en op 30 oktober gaat er een leerzame en gezellige 4-delige kookcursus van start. Er zijn nog plaatsen vrij! Voor opgave en informatie hierover kunt u terecht op de web-site: www.degroeneschuur.nl of bel 0316-330718. De Groene Schuur is gevestigd aan de Lijkweg 9B te Groessen en binnen 5 minuten te bereiken vanaf het Looveer in Huissen.

Hielpijn wat nu?

BEMMEL - Heeft u last van uw hielen en heeft u met het mooie weer veel op slippers en blote voeten gelopen? Dan heeft u waarschijnlijk uw voeten overbelast waardoor er hielpijn is ontstaan. Door het hele jaar gesloten schoenen te dragen worden uw voeten goed ondersteund. Doordat u nu een langere periode op slippers heeft gelopen missen uw voeten deze ondersteuning en moeten ze harder werken dan voor de zomer.

Nu het eind van de zomer in zicht is zullen de gesloten schoenen weer uit de kast komen. Vaak gaat de hielpijn dan weer vanzelf over. Indien dit geen verbetering geeft blijf er dan niet te lang mee rond lopen. Uw voeten zijn 'ziek' en hebben mogelijk ondersteuning nodig om te kunnen herstellen. Maar waar moet u naar toe?

Bij Podozorg Bemmel bent u aan het juiste adres. Wij kijken met behulp van echografie waar uw klacht vandaan kan komen. Wist u dat er ruim 30 verschillende soorten hielpijn bestaan? Iedere vorm van hielpijn vraagt zijn eigen behandeling. Laat daarom eerst uw voeten goed nakijken zodat u direct aan uw herstel kunt werken.

www.podozorg-bemmel.nl 085 2736256 bemmel@podozorg.nl

Mensen, mode en dromen Loes Doornenbal viert 35 jaar el sueño

tekst:  Desiree Anthonijsz, journalist en klant el sueño

Tekst: Desiree Anthonijsz,

journalist en klant el sueño

BEMMEL - Welke kleuren en modellen versterken jouw uitstraling? Loes Doornenbal vertelt het je en laat het je in de spiegel zien.

Ze is kleurconsulente, personal shopper, inkoopster, winkeleigenaar en haar warme hart klopt voor mensen en mode. Haar grootste succes? Loes hoeft er niet over na te denken: 'Elke keer als een klant de deur uit gaat met kleding die onderstreept hoe mooi zij is. Dat is mijn grootste uitdaging. Iedereen heeft zijn eigen schoonheid en sterke punten.'

Loes vertelt enthousiast verder: 'Vaak ontwikkelen vrouwen een eigen kledingstijl. Die staat hen dan goed. Maar het is ook leuk om hen, out-of-the-box, kleding te laten passen waardoor ze ineens een heel andere kijk op zichzelf krijgen. Noem het verkleedfeestjes met verrassing. Het gaat erom wat kleding voor jou doet. En hoe die je uitstraling en stemming beïnvloedt.'

Droom

In de maand september viert Loes Doornenbal 35 jaar el sueño, wat in het Spaans de droom betekent. Iedereen die voor 35 euro spendeert mag een 'mystery-envelop' uitzoeken vanaf 4 september, zo lang de voorraad strekt.

Ze verheugt zich erop om al die cadeautjes uit te delen aan haar klanten, de vrouwen aan wie zij haar dagelijks werkplezier te danken heeft.

'Klanten van het eerste jaar komen nu nog, ze staan hier naast jonge vrouwen die werken, die soms net moeder zijn geworden. Het zijn allemaal vrouwen die er lekker trendy uit willen zien op een manier die bij hen past.

Mode herfst en winter

Voor komende seizoenen zien we in el sueño veel innovatieve stoffen die lekker dragen. Rulle tweedachtige ruitstoffen combineren spannend met gladde glanzende basics. Ruiten en panterprintjes zijn weer helemaal in.

Als accentkleuren heeft Loes stralend ceylongeel, warm paars, natuurlijke groen en blauwtinten en krachtig rood ingekocht.

Weten wat jou staat? Kom dan even op adviesbezoek bij el sueño langs. Dorpsstraat 29E in Bemmel. (Kun je meteen zien wat er in jouw 'mystery-envelop' zit). www.el-sueno.com.

Schoolmeubeltjes te koop voor het goede doel

HUISSEN - Stichting Epric is een dagbestedingsplek voor mensen met een beperking. "We proberen door verkoop van planten de kosten die hierdoor ontstaan te kunnen betalen. Soms krijgt Epric spullen geschonken die we hiervoor kunnen verkopen."

"Wij hebben een grote partij authentieke schoolmeubeltjes ontvangen die we mogen verkopen. Deze schoolmeubels zijn ideaal voor de kinderkamer maar ook leuk voor volwassenen uit nostalgisch oogpunt.

De schoolmeubeltjes die we aanbieden zijn van hout en zijn voor 1 of 2 personen. Er zijn verschillende modellen en uitvoeringen te koop. Er zijn meerdere setjes van iedere soort aanwezig. Ook losse stoelen en of tafeltjes zijn verkrijgbaar. De vraagprijs is laag en de opbrengst gaat naar het begeleiden van mensen met een beperking."

De verkoop vindt plaats op woensdag 29, donderdag 30 en vrijdag 31 augustus van 9.00 tot 17.00 uur op het adres van Epric: Nieuwediep 9a IN Huissen. Er kan ook per pinbetaling betaald worden en op verzoek kan het aangekochte binnen een week in de gemeente Lingewaard gratis worden bezorgd. "Laat deze mooie kans om iets authentieks aan te kopen niet voorbij gaan en steun stichting Epric met uw aankoop!"