GN Lingewaard

8 februari 2017

GN Lingewaard 8 februari 2017


Dertigjarig bestaan Overbetuwe Hartrecreanten

Foto: Henk Sluiter

BETUWE - Het is dertig jaar geleden dat O.B.H.R. Hartrecreanten is op gericht op 24 februari 1987 door de heren Van de Steen, Janssen en Meijer. Bij het bereiken van deze mijlpaal zal onze vereniging in een nieuw tenue gestoken worden ter beschikking gesteld door onze nieuwe sponsor; Fysiotherapie Wismans in Gendt.

Ter gelegenheid van dit jubileum wordt op 18 februari een volleybaltoernooi gehouden in de Sporthal Walburgen te Gendt. Er zal door twaalf teams gespeeld worden, de wedstrijden zullen plaats vinden tussen 10.00 en 16.00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom.

O.B.H.R. is een patiëntenvereniging voor hartpatiënten en is aangesloten bij de Hart en Vaatgroep en als zodanig te vinden op www.beweegzoeker.nl en binnenkort op onze eigen website www. OBHR.nl. Het doel van de vereniging is om leden gelegenheid te geven tot spel en sport, dit zowel voor dames als heren, jong en oud. Onder leiding van gekwalificeerde sportleiders wordt er wekelijks op woensdagavond van 18.30 tot 19.30 uur gesport in sporthal Walburgen aan de Nijmeegsestraat in Gendt, met als motto: alles mag, niets moet.

Na revalidatie in het ziekenhuis worden patiënten meestal door verwezen naar sportverenigingen zoals OBHR, met als doel; onder deskundige begeleiding te blijven bewegen. "Bij dit dertigjarig bestaan maken we tevens gebruik om de toevoeging van de plaats Gendt deze te vervangen door Lingewaard. O.B.H.R. Spel en Sportgroep Lingewaard."

Filmvliegen in de bieb

REGIO - Stap in de wereld van je fantasie. Voor kinderen die altijd al wilden leren vliegen, of aan een flatgebouw hangen zoals in de films, zijn er in de Bibliotheek Gelderland Zuid binnenkort wel heel bijzondere workshops. Meld je aan voor de workshop op 13 februari in Heteren, 15 februari in Gendt, 15 maart in Huissen of 22 maart in Bemmel.

In de workshop short movie 'Filmvliegen in de bieb' van Tiki Koko Digilab ga je samen ontdekken hoe films tot stand komen. Groepjes van maximaal 4 kinderen (7-12 jaar) kiezen een filmgenre, schrijven een bijpassend kort verhaal en repeteren de scènes. Verkleed en wel nemen de kinderen hun rol aan en dan starten de opnames. Na het filmen met de tablet ga je zelf aan de slag met het knippen en plakken tot een mooi resultaat: een zelf gemonteerde film!

De Bibliotheek wil persoonlijke ontwikkeling stimuleren. De ontwikkeling van 21e eeuwse vaardigheden zijn daarin een belangrijk onderdeel. Mede daarom kun je in Bibliotheek Gelderland Zuid op diverse momenten kennismaken met programmeren, 3D printen en de Nao-robots Robin en Bibi. De samenwerking met Tiki Koko Digilab op het gebied van short movie is hierin een mooie aanvulling.

Met de workshop maakt Tiki Koko Digilab een tour door verschillende vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Na de eerste workshop in Beuningen wordt de workshop ingevlogen in Heteren, Huissen, Malden, Gendt, Bemmel en Nijmegen (in de Bibliotheek Zwanenveld). Kijk voor meer informatie en de data van deze en andere jeugdactiviteiten in de bieb op www.obgz.nl/agenda-jeugd.

Carnavalskledingbeurs

HAALDEREN –Vraagt uw kind al tijden om nieuwe verkleedkleren? Zoekt u iets nieuws zonder duur prijskaartje? Carnavalsvereniging De Kleibakkers houdt een kledingbeurs speciaal voor carnavaloutfits.

Het initiatief komt uit de koker van de jeugdcommissie en volgt op signalen dat het weleens een succes zou kunnen worden. Het idee werd enthousiast ontvangen, zegt commissielid Shari Fölker. ‘Carnavalskleren zijn kostbaar en kinderen groeien er snel uit. Met de beurs bieden we de gelegenheid om je te kleine outfits van de hand te doen door ze te ruilen of te verkopen. En misschien vind je wel iets dat je weer meeneemt naar huis. Daarnaast willen we met deze kledingbeurs de onvervalste Kleibakkers-gezelligheid benadrukken.’


De kledingbeurs vindt plaats op zaterdag 11 februari van 14.00 tot 16.00 uur in dorpshuis DeTichel. Iedereen, ook van buiten Haalderen, is welkom. U kunt de spullen die u wilt ruilen of verkopen meenemen en op tafels uitstallen.


Nieuwsgierig naar De Kleibakkers? Op www.kleibakkers.nl staan onder andere veel foto’s, lees er het laatste nieuws, de agenda en ook het dagboek van het prinsenpaar is de moeite waard.

Helpt u ze oversteken?

HUISSEN - De verkeersbrigade Huissen Zand heeft grote behoefte aan vrijwilligers om kinderen veilig te laten oversteken op de Karstraat ter hoogte van Kapsalon Sjaak van Wissen (Karstraat-Zandsedwarsstraat) op weg naar en van school IKC Het Sterrenbos aan de Van Wijkstraat in Huissen-Zand.


"Onze verkeersbrigade draagt bij aan de verkeersveiligheid van kinderen. En dat is nodig omdat kinderen slecht kunnen inschatten wat de consequenties zijn van hun beslissingen die ze nemen in het verkeer. Het brigadieren kost maximaal een half uurtje per week. Wij laten de kinderen uit de buurt veilig oversteken om 8.00-8.25 uur naar school en 14.30-14.55 uur van school.

De verkeersbrigade is een gezellige groep met enthousiaste ouders en vrijwilligers. We zijn altijd op zoek naar nieuwe verkeersbrigadiers. Daarbij kunnen wij uw hulp goed gebruiken. Wilt u zich aanmelden of heeft u behoefte aan meer informatie, dan kunt u contact opnemen met de coördinator van de verkeersbrigade Anne-Marie Mutter, 06 53947859 of per e-mail a.mutter@live.nl. De kinderen uit de buurt kunnen dankzij uw hulp veilig naar school."

Uitslag clubkampioenschappen TTV Essentia

BEMMEL - Op zondag 29 januari vonden de jaarlijkse clubkampioenschappen plaats bij Tafeltennisvereniging Essentia.

Bij de Senioren A ging de titel geheel volgens verwachting naar Johan Schuurman. In de finale was Peter van Wetten niet opgewassen tegen het degelijke spel van Johan. Het werd uiteindelijk een duidelijke 3-0 overwinning.


Rene Frentz was de winnaar bij de Senioren B. Ondanks een blessure aan zijn hand wist hij in de finale net af te rekenen met Dick Wismans. Even leek er een grote verrassing in de lucht te hangen, maar aan het einde van de vijfde set wist Rene de winst naar zich toe te trekken. Alle lof voor Dick die tot grote hoogte was gestegen. 2017 lijkt het jaar van zijn doorbraak te gaan worden.

De hoofdprijs van de Senioren C ging naar Erna Janssen. Irene Kerkman werd heel knap tweede, vlak voor Lianne Derksen die ook een plek op het podium wist te behalen. Alle lof voor deze dames die in zeer korte tijd zoveel beter zijn geworden.

Bij de jeugd werd er hard gestreden om de prijzen. Bij de Junioren A was er een redelijk grote verrassing. Thijs Stalpers wist Jorn Sanders in de vijfde set te verslaan. Daarnaast wist Kas Nissen met veel passie en energie van Quin Hootsmans te winnen in de Junioren B finale. Hij ging met een grote glimlach en de grootste beker naar huis.

Ook zin om eens te komen tafeltennissen? Kom op vrijdagavond langs in De Schaapskooi. De training van de junioren is om 18.15 uur (beginners) en 19.15 uur (gevorderden). De senioren beginnen om 20.15 uur. Meer informatie is te verkrijgen op www.essentiabemmel.nl en via info@essentiabemmel.nl.

Sportpark Ressen is klaar voor de toekomst

Sportpark Ressen zit ingeklemd, maar ziet toch kans om voldoende uit te breiden (foto Sjaak Veldkamp. )

BEMMEL – Met passen en meten en goed op de centjes letten, zou het mogelijk moeten zijn om de capaciteit van sportpark Ressen uit te breiden. Sportclub Bemmel en Mixed Hockeyclub zijn beide door ledengroei uit hun jasje gegroeid. Een budgetoverschrijding ligt op de loer.

De knelpunten waren vanaf 2015 bij de gemeente bekend. Voor uitbreiding kwam in 2016 een bedrag van 985.000 euro vrij, waarmee de gemeenteraad akkoord is gegaan. Gaande het overleg over het voorlopig ontwerp met SC Bemmel en MHC werd duidelijk dat de gewenste uitbreiding niet zo eenvoudig is. Financieel niet, maar ook omdat het sportpark ingeklemd zit tussen woonwijk Klein Rome, fietsroutes, A15 en de A325. Door een voetbalveld te draaien is er ruimte gevonden voor aanleg een half hockeyveld, dat gebruikt wordt door de jeugd. SC Bemmel krijgt in plaats van een trainingsveld een kunstgrasveld, waardoor de capaciteit behoorlijk wordt vergroot. Om ruimte te vinden moeten drie voetbalvelden opschuiven.
De krapte in kleedkamers is een gezamenlijk project. In het voorlopig ontwerp zijn voor beide verenigingen vier kleedkamers opgenomen. Uitgangspunt is dat die bij onderlinge krimp of groei door beide verenigingen gebruikt kunnen worden.
Door de operatie is sportpark Ressen de komende verzekerd van voldoende capaciteit, zegt sportwethouder Theo Janssen. Om binnen het budget te blijven is er behoorlijk gecijferd. SC Bemmel draagt bijna een ton bij voor het kunstgrasveld. Blijft over een overschrijding van 120.000 euro. Het antwoord is zelfredzaamheid en kritisch kijken naar de kosten. Bij de aanbesteding wordt echter pas duidelijk wat de werkelijke kosten zijn.

Uitbreiding van de hockeyvelden was al eerder onderwerp van een politieke discussie. Mixed Hockeyclub Bemmel heeft een grote aantrekkingskracht uit Nijmegen-Noord. Nu kan Lingewaard het probleem oplossen, zo was de teneur, inclusief zijn eigen partij. Wethouder Jansen van lingewaard.NU heeft het met zijn Nijmeegse collega besproken, maar van de buurgemeente is niets te halen. In Nijmegen sporten ook inwoners van Lingewaard, zo kreeg Janssen als reactie.
Begin maart neemt de gemeenteraad een besluit. De uitvoering moet van de zomer gebeuren, als het sportseizoen stil ligt.

Ondernemers en organisaties gezocht voor zomerprogram

LINGEWAARD - Stichting Welzijn Lingewaard vindt het belangrijk dat iedereen, die dat wil, de kans krijgt om mee te doen, talenten te ontwikkelen en mensen te ontmoeten. "Dat doen we bijvoorbeeld door inwoners in Lingewaard te ondersteunen, coachen, helpen bij het opzetten van activiteiten in de buurt en bemiddelen bij vrijwilligerswerk. En we doen dit voor inwoners van jong tot oud, liefst met elkaar."

Omdat in de zomermaanden juli en augustus een hoop activiteiten stil liggen, wil Stichting Welzijn Lingewaard samen met ondernemers, verenigingen en organisaties onderzoeken of we gezamenlijk tot een gevarieerd zomerprogramma kunnen komen. Zo kunnen mensen die niet op vakantie gaan ook in de zomermaanden mee blijven doen en leuke nieuwe dingen ontdekken.

Het idee van een zomerprogramma is dat er een aantal uitstapjes gepland staan in een boekje/website waar inwoners van Lingewaard zich voor kunnen aanmelden. Dit kan variëren van een sport- en spelmiddag bij een sportclub, een klaverjasavond, een kanotocht, een leuke workshop, een bezoek aan Kasteel Doornenburg met koffie en taart, tot een wandeling met lunch enzovoort.

"Heeft u interesse om namens uw onderneming, vereniging of organisatie iets in dit zomerprogramma te betekenen, stuur dan zo spoedig mogelijk een mailtje naar Melissa Davina van SWL: m.davina@swlingewaard.nl. met daarin duidelijk het aanbod en contactgegevens. Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden om tot een gevarieerd aanbod te komen voor jong en oud."

Voorjaarscompetitie van start voor Hutaf-teams

Hutaf 1 bij hun debuut in Landelijk A

HUISSEN - Na een succesvolle najaarscompetitie is afgelopen weekend de voorjaarscompetitie van start gegaan. Dit jaar spelen, naast het dames team, drie jeugdteams in de verschillende landelijke competities.

Hutaf 1 debuteerde in Landelijk A tegen Hotak ’68 1 uit Hoogerheide. Het niveauverschil na hun promotie was duidelijk wennen. Vanwege een een blessure opgelopen in de eerst wedstrijd Hotak-speler kreeg Hutaf twee punten cadeau. Naast de twee overwinningen van Ricco Gerritsen werd het uiteindelijk 5-5.
In Klazienaveen was De Treffers ’70 2 de tegenstander van Hutaf 2 in deze Landelijk C groep. Met drie overwinningen nam Joeri van Ekeren zijn team aan de hand. Anne van Bolderen en Simon Zumbach wonnen beide één enkelspel. De overwinning in het dubbelspel besliste de wedstrijd in Huissens voordeel, het werd daardoor 6-4.
Hutaf 3 maakte zijn debuut op landelijk niveau in en tegen Sittard. Sam ten Westenend en Chana van der Venne kenden een sterke start van de competitie. Beide wonnen twee wedstrijden. Jia Hao Zhang won één partij waardoor de wedstrijd met 5-5 onbeslist bleef.
Dames 1 speelde thuis tegen Dedemsvaart 2, een tegenstander van wie vorig seizoen twee keer werd gewonnen. Ook nu waren de krachtsverhoudingen in het voordeel van de Hutaf-dames. Hilde Vermeulen bleef ongeslagen, terwijl Noor en Janneke Rooding respectievelijk twee en éen partij winnend afsloten. Door de winst in de dubbel kwam uiteindelijk een 7-3 overwinning op het scorebord te staan.

Jaarvergadering Lotus Vulgaris Doornenburg

DOORNENBURG - Zondag 19 februari houdt Lotus Vulgaris de jaarlijkse ledenvergadering, aanvang 10.30 uur in restaurant Rijnzicht, Sterreschans 15 in Doornenburg.

The Wieners brengen tribute aan The Everly Brothers

ANGEREN - Everly Brothers Tribute by The Wieners komt zaterdag 25 maart in Theaterzaal Dorpshuis Angeren om 20.00 uur (zaal open 19.00 uur). Kaarten voor 12,50 euro zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via tickets@dorpshuisangeren.nl of aan de bar tijdens openingsuren.

The Wieners play The Everly Brothers. Een ode aan de koningen van de samenzang: The Everly Brothers. Bij geen ander duo smeltten de stemmen zo mooi samen als bij Don en Phil. Vanaf 1957 scoorden ze talloze hits, zoals Bye Bye Love, Wake Up Little Susie, Bird Dog en Til I Kissed You. The Wieners is een vintage rock'n'roll-band die sinds 2005 aan de weg timmert en zich met een nieuw programma en een bijbehorende CD toelegt op het werk van The Everly Brothers. De zang wordt daarbij vertolkt door Rob Roemers en Jaap Wijn, die tevens gitaar en contrabas spelen. Af en toe nemen ze gas terug voor een prachtige ballad die wordt vertolkt op de bekende akoestische Everly-gitaren. Intieme concertjes doen ze met z'n tweeën, voor een swingender set schuift drummer Jan Timmermans aan.Tussen de nummers door weten de muzikanten het publiek ook te boeien met interessante en humoristische anekdotes uit de lange Everly-carriëre. De songs kent u allemaal maar zo natuurgetrouw als ze door deze band worden gebracht, hebt u ze niet eerder gehoord. Een swingende en soms ontroerende show, met een aantal van de allermooiste evergreens uit de popgeschiedenis!. Onlangs werden The Wieners verkozen tot het ‘Duo van het jaar’ bij het Dutch Country Music Awards Gala. Tijdens hun concert in Angeren zal een afvaardiging van de DCMA het felbegeerde beeldje komen uitreiken.

Certificaat voor vrijwillige gezinsondersteuners

LINGEWAARD - Een klein feestje in de Cuperstraat bij Stichting Welzijn Lingewaard want er staan weer een groep gecertificeerde vrijwillige gezinsondersteuners start klaar om aan de slag te gaan. Afgelopen dinsdag kregen zij van projectcoördinator Susan Weerd hun certificaat uitgereikt na het doorlopen van een training van zes dagen.

In de training krijgen ze handvatten aangereikt om goed voorbereid gezinnen tijdelijk een steuntje in de rug te geven. Ieder gezin maakt wel eens een periode door waarin het allemaal niet zo lekker loopt. Iemand met een luisterend oor, tijd en aandacht kan dan heel waardevol zijn. Gezinsondersteuning is er voor mensen die tijdelijke wat extra hulp en ondersteuning kunnen gebruiken. Zowel bij praktische zaken als bij meedenken over opvoeding van de kinderen. Deze ondersteuning wordt gratis aangeboden en is gericht op ouders met kinderen van 0-18 jaar. Omdat er geen enkel gezin hetzelfde is, wordt de ondersteuning afgestemd op wat voor het desbetreffende gezin nodig is. Echt maatwerk dus.

Voor meer informatie of aanmelding kan men contact opnemen met projectcoördinator, Susan Weerd: 06 13966541 of mail: s.weerd@swlingewaard.nl.

Huurdersvereniging Gendt

GENDT - Huurdersvereniging Gendt heeft een vliegende start gemaakt. Op de oprichtingsvergadering kon voorzitter Paul Verhoeven melden dat er zich 125 huurders als lid hebben aangemeld. De opkomst voor de eerste ledenvergadering was volgens de afgevaardigde van Woonbond Nederland, in vergelijking met andere ledenvergaderingen in het land, bijzonder hoog.

Het eerste huurderscontact heeft voor het jonge bestuur al meteen voor een aandachtspunt gezorgd. Huurders zijn in het ongewis over de toekomst van de Staatsliedenbuurt.

Huurdersvereniging Gendt behartigt de belangen van alle 850 huurders van Woonstichting Gendt. Het bestuur overlegt met de woonstichting over onder meer onderhoud, toewijzing- en verhuurbeleid en leefbaarheid. Ook is er contact met de gemeente over woonbeleid.

Het bestuur wordt gevormd door Paul Verhoeven (voorzitter) Jos Jansen (secretaris) en Wim de Koning (penningmeester). Verhoeven zei dat het bestuur nog onervaren is en daarom de tijd neemt om de nodige kennis te vergroten. "We zijn nog groentjes", zo liet hij de leden weten. Op de rol staan een website en mogelijk nieuwsbrieven om de communicatie met de huurders op gang te brengen. De huurdersvereniging wil zich ook richten op de leefbaarheid. Daarom wordt er samenwerking gezocht met beide Gendtse wijkplatforms.

In de pauze kon Huurdersvereniging Gendt gelijk aan de bak. Een huurder beklaagde zich bij de huurdersvereniging over de communicatie over de toekomst van zijn woning in de Staatsliedenbuurt. Hij zegt te horen hebben gekregen dat hij binnen twee jaar niets aan persoonlijke woningverbetering moet doen. Mogelijk gaan op termijn de huurwoningen tegen de vlakte voor nieuwbouw.

De Staatsliedenbuurt bestaat uit de Van Hogendorpstraat, Van Limburg Stirumstraat en Van der Duyn van Maasdamstraat. De huurwoningen zijn begin jaren '60 sober gebouwd. Begin jaren '90 zijn de woning noch grondig gerenoveerd. Dat de houdbaarheidstermijn nu echt is verstreken, daar zijn de gesprekpartners het aan de koffietafel wel over eens. De onduidelijkheid over hun woning speelt parten. Secretaris Jos Jansen voelt de spanning. "Wij zitten er bovenop."

Pius X/’t Hummelhonk bezoekt Open Eetcafé Bemmel

BEMMEL - De komende drie weken hebben de vrijwilligers van het Open Eetcafé Bemmel er een paar goede handjes bij. Leerlingen uit groep 1-2 van de basisschool Pius X komen op dinsdagmiddag helpen met het dekken van de tafels in de Cuperstraat bij SWL.

Tijdens de themaweek ‘Restaurant’ maken zij spelenderwijs kennis met het concept Open Eetcafé in Lingewaard. Inmiddels hebben bijna alle kernen hun eigen Open Eetcafé waar inwoners elkaar eens per week kunnen ontmoeten en met elkaar een lekkere maaltijd kunnen nuttigen geheel bereid door vrijwilligers die ondersteund worden door SWL.

Afgelopen dinsdag kwam de eerste groep kinderen helpen. Ze kregen een rondleiding van vrijwillig coördinator Theo Wallenburg in de gloednieuwe keuken die mede dankzij het Oranje Fonds gerealiseerd is. De kinderen hadden zelf mooie menukaarten en servetringen gemaakt waardoor het resultaat er zeer feestelijk uit zag. De vrijwilligers waren zeer te spreken over de hulp van de leerlingen, de mooie menukaarten en servetringen!

In een Oogopslag

Zaterdag 11 februari

19.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, eucharistieviering, I. van Cuijk en G. Peters, Herenkoor, Mariaviering

Zondag 12 februari

10.00 uur: O.L.V. Tenhemelopneming (EC) Huissen-Stad, eucharistieviering, V. Bulthuis, Gemengdkoor De Levensbron

Woensdag 15 februari

09.30 uur: HH Martelaren van Gorcum Huissen-Zand, eucharistieviering, G. Peters

Zaterdag 18 februari

19.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, eucharistieviering, V. Bulthuis, Invoice

Tweestroom-nieuws

GENDT - Tweestroom-DS5 speelde thuis tegen Pegasus-DS13 en het werd een spannende strijd. Beide teams waren goed opgewassen tegen elkaar. De 1ste set was voor de tegenstander. Hierna namen onze dames het heft over en wonnen de overige drie sets. Dus werd het een fraaie overwinning(3-1)(20-25/25-21/25-18/25-20)

Weekenders-DS3 was gast bij Tweestroom-DS4. In de 1ste set liep het van geen kanten bij onze dames. De tweede set werd nipt verloren en in de 3de set werd nog geprobeerd te winnen, helaas niet. Dus een nederlaag.(0-4)(09-25/23-25/20-25/06-25.)

Tweestroom-DS3 bezocht Weekender-DS3. Onze dames waren zeer gebrand om die strijd te winnen. In de 1ste set kwam men wel pop voorsprong, maar na 15-15 ging het steeds slechter lopen. In de 3de set werd het diepe punt bereikt. Een teleurstellende wedstrijd met veel teleurstellende gezichten.(4-0)(25-20/25-12/25-05/25-13)

Touche-DS2 ontving Tweestroom-DS2. De 1ste en 2de set waren voor onze dames. De 3de set gig verloren, maar gelukkig werd de 4de set gewonnen.(1-3)(16-25/19-25/25-21/22-25)

Tweestroom-DS1 speelde uit bij Switch'87-DS2, die as laatste in de rangschikking stond. De eerste set werd ruim gewonnen. Kennelijk dachten onze dames de buit al binnen te hebben

Helaas werd er in de 2de set het uiterste van onze gevraagd om die binnen te halen, het werd een nipte set.(26-28) Zo ook werd de 4de set nipt gewonnen.(0-4)(12-25/26-28/17-25/23-25)

DVOL-HS1 ontving Tweestroom-HS1. Het werd een spannende strijd om de punten. De 1ste n 2de set waren voor de gastheren. erna wonnen onze heren de 3de en 4de set. Dus de 5de moest de beslissing brengen. Onze heren trokken aan het langste eind, door die set nipt te winnen.(2-3)(25-19/25-19/15-25/22-25/15-17)

Tweestroom-MA1 speelde uit bij Pegasus-MA1 en had ondersteuning nodig vanuit de A2. In ieder set werd het spel beter van onze meiden, maar niet goed genoeg voor een setwinst.(4-0)(25-15/25-15/25-20/255-19)

Meisjes-MA2 bezocht Dynamo-Apeldoorn-MA3 op de vrijdagavond. het werd een spannende strijd. De 1ste en 2de set waren voor de gastdames, de 3de 4de set waren voor onze meiden. De 5de set werd nipt gewonnen.(2-3)(25-21/25-21/12-25/12-25/15-17)

Tweestroom-MA3 bezocht TweeVV-MA1 en wist de strijd overtuigend te winnen. Een zeer fraaie overwinning.(0-4)(14-25/14-25/20-25/04-25) Meisjes-MB1 ging op bezoek bij Switch'87-MB1 en wisten alleen de 2de set te winnen. De andere waren voor de thuisploeg.(3-1)(25-10/23-25/25-22/25-17)

Tweestroom-mix-JC1 speelde uit bij Switch'87-JC1 en waren net bij machte om een set te kunnen winnen.(4-0)(25-22/25-17/2-19/25-17) Ook de recreanten van de dinsdagmorgen groep speelde thuis tegen recreanten Switch'87. Helaas werd na een mooie strijd verloren.(0-3)(27-33/27-33/24-31)

Open Eetcafés Lingewaard

LINGEWAARD - De komende periode organiseert SWL weer Open Eetcafés in Lingewaard. Je kunt terecht bij de volgende eetcafés om gezellig samen een vorkje te prikken:

Dinsdag 14 februari - 17.30u - SWL, Cuperstraat 9, Bemmel

Woensdag 15 februari - 17.30u - RKHVV, Blauwenburcht 1, Huissen

Donderdag 16 februari - 17.30u - Providentia, Dorpsstraat 5, Gendt

Donderdag 16 februari - 17.00u De Tichel, Kolkweg 5a (van tevoren aanmelden bij de bar van de Tichel!), Haalderen

Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie na afloop) die geheel bereid wordt door vrijwilligers. Iedereen die mee wil eten kan zich telefonisch aanmelden op maandag tot en met donderdag tussen 10.00 - 16.00 uur via het SWL Meldpunt, telefoonnummer: 088 2552555.

Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd. Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen (maximaal 24) wordt aangeraden om op tijd te bellen. Mocht het volgeboekt zijn, dan kun je je aanmelden voor de week er op.

Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder ‘Actief in wijk en buurt’. Klik daar op het juiste ParticipatiePunt om het bijbehorende eetcafé te zien.

Ingezonden brief

Gezocht de persoon die op 16 januari ca 10.15 uur mijn fiets naar de Teselaar gebracht heeft

Ik ben op maandag 16 jan om ca 10:15 uur gevallen met de fiets op de dijk door ijs op het wegdek en heb daarbij mijn linkerheup gebroken. Daar liepen 2 mannen (één met hond) die hebben mij geholpen. Dankzij hun hoefde ik daar niet in de ijzige kou te blijven liggen. Man met hond heeft hond naar huis gebracht en auto gehaald en mij naar dokterspraktijk De Teselaar gebracht en de andere man heeft mijn fiets naar dokter gebracht. Heb de man die mij met auto weggebracht heeft gevonden en bedankt met bloemen.

Ben nu op zoek naar de man die mijn fiets naar de dokter heeft gebracht zodat ik ook kan bedanken. Deze man is ook nog niet op de hoogte hoe de diagnose was. Dat werd pas bekend toen ze bij de huisarts ambulance gebeld hebben en nadat ze foto's hadden gemaakt, dat toen bekend was dat mijn heup gebroken was. Dit waren mijn twee reddende engelen. Voor diegene die weet wie het is, gelieve te melden bij Hét Gemeente Nieuws in Bemmel, telefoon nummer 0481 464770.

Robert Putter

Succesvolle derde editie van 'Ouders in de schoolbanken'

BETUWE - Van plannen en organiseren, leerstrategieën bij moderne vreemde talen tot de werking van het puberbrein. Het zijn thema’s die op dinsdagavond 31 januari passeerden tijdens de ouderavond op het Over Betuwe College in Elst.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat betrokkenheid van ouders een positief effect heeft op de werkhouding, het sociaal functioneren, de cognitieve ontwikkeling en de schoolprestaties van de leerling. Daarom organiseert OBC Elst in samenwerking met vakdocenten en experts uit het netwerk een ouderavond met een aantal inspirerende workshops, waarbij de ouders in de schoolbanken plaatsnemen.

Dat de ouderavond wordt gewaardeerd bleek uit het toenemende aantal aanmeldingen voor deze ouderavond en de reacties van de deelnemers. “Drie workshoprondes is eigenlijk te weinig, ik had alle workshops willen bezoeken. Het was inspirerend en leerzaam, als ouder ben je ook in ontwikkeling, net als je kind”, aldus een ouder van OBC Elst. Ook volgend jaar zal OBC Elst zich weer sterk maken om deze avond te organiseren.

Grote Clubactie groot succes voor rugbyclub

BEMMEL - Ook afgelopen jaar heeft Rugby Club Betuwe uit Bemmel weer meegedaan met de Grote Clubactie. Hierbij verkopen de jeugdleden van de rugbyclub loten aan familie / vrienden / buren, waarbij de opbrengst in de jeugdpot gaat.

Vanuit de jeugdpot worden diverse jeugdactiviteiten georganiseerd, waaronder het jeugdkamp, ieder jaar het eerste weekend van september. "Onze topverkoper van dit jaar was Jort Schipperheijn, hij heeft hiervoor het eerste exemplaar cadeau gekregen van de nieuwe trainingstops van Rugby Club Betuwe. Bedankt Jort!" (op de foto op de rug bij teammaten)

Wil jij Jort uitdagen voor een potje rugby? Kijk voor de trainingstijden op www.rugbyclubbetuwe.nl.

Deutsche Abend bij Dames Platform Huissen

HUISSEN - Jetzt geht's los! Op dinsdag 14 februari verzorgt het DPH een Duitse avond. Op de muziek van DJ Kinki Sminki kan er gesjoemeld, gezongen, gejodeld en gedanst worden. Met een paar leuke spelelementen zoals, sla de spijker op z'n kop en wie wordt er jodel-kampioen wordt het bij voorbaat al een gezellige boel. Natuurlijk zal de bratwurst en de snaps niet ontbreken.

Een tiroler jurkje of hoedje zou u deze avond goed van pas komen, maar dat is niet verplicht. Ook niet leden zijn welkom tegen betaling van 6 euro inclusief hapje. Een leuke avond om eens vrijblijvend kennis te maken met het DPH.
Kijk ook eens op www.facebook.com/dph.huissen voor meer informatie.

De avond begint om 19.45 uur in zalencentrum De Valom in Huissen.

Volleybaltoernooi Hexagon groot succes

ANGEREN - Op zondag 29 januari is het tweede Wintervolleybaltoernooi gehouden in het Dorpshuis van Angeren. Ook dit jaar waren er weer veel aanmeldingen om aan dit leuke en gezellige mixtoernooi deel te nemen.

Alle deelnemers hebben verschillende partijen kunnen spelen. Vol passie werd dan ook gestreden om de winst van iedere partij. Uiteindelijk heeft dat geresulteerd in een spetterende finale die ging tussen de winnaars van vorig jaar en het mixteam van Hexagon.

Na afloop van de finale wedstrijd werd de taart overhandigd aan het mixteam Hexagon die dit keer als sterkste uit de strijd kwam. De aanwezige teams bleven na afloop nog gezellig napraten onder het genot van een hapje en een drankje. Gezien de positieve reacties mag gesteld worden dat dit wederom een zeer geslaagd toernooi was en mogelijk een vervolg zal krijgen. De organisatie kijkt met veel plezier terug op deze mooie middag.

Volleybal Club Hexagon kan nog steeds leden plaatsen. Kom gerust eens kijken tijdens de trainingsavond op maandag vanaf 20.00 uur of bij de recreanten op vrijdag avond vanaf 21.30 uur in het Dorpshuis van Angeren. De 1e maand gratis meetrainen!

Op de Korrel Bemmel organiseert schieten voor bedrijven

BEMMEL - Ook dit jaar organiseert schietsportvereniging Op de Korrel uit Bemmel het 'Ondernemers Schieten'. Een evenement, dat tot de vaste onderdelen op de goed gevulde agenda van schietsportactiviteiten van de vereniging behoort.

Het is naast een stukje promotie voor de schietsport ook een unieke kans voor bedrijven om de onderlinge band onder het personeel te versterken. Het geeft een teamgevoel hetgeen de sfeer op de werkvloer alleen maar ten goede komt. Een bedrijf kan met een team deelnemen, dat bestaat uit minimaal drie en maximaal vier schutters. Teams kunnen bestaan uit volledig heren, volledig dames of gemengd. Schutters, die lid zijn van een schietvereniging zijn van deelname uitgesloten.

Tijdens de voorronde wordt er een serie geschoten met luchtgeweer en kruisboog. De beste schutter van elke team plaatst zich vervolgens voor de finalavond waar opnieuw eenzelfde serie wordt geschoten. Het totaal van beide resultaten wordt bij elkaar geteld waarna de winnaars, individueel als per team worden gehuldigd.

De voorronden worden gehouden op 10, 16, 17, 23 en 31 maart, terwijl de finaleavond wordt gehouden op zaterdag 8 april. Inschrijving is mogelijk tot 24 februari. Voor meer gedetailleerde informatie wordt verwezen naar www.svopdekorrel.nl en voor vragen kan men terecht op ondernemersschieten@svopdekorrel.nl of telefoonnummer 0481 450246.

Column

Barbie

Kleindochter Liz laat een zelfgemaakt filmpje zien. Haar poppen zijn acteurs. Knap hoe ze met haar barbiepoppen een prachtig verhaal over Anna en Elza heeft gemaakt, ingesproken met verschillende stemmetjes. Nu is het tijd voor mijn stukje. Geïnspireerd door Liz wordt het een stukje over ruziemakende barbiepoppen die in Huissen regerinkje spelen. Kort samengevat. Een particulier wil Park Holthuysen van 32 hectare opknappen en dienstbaar te stellen aan de gemeenschap. Om het betaalbaar te houden wordt 10 procent als groenstrook verkocht aan aanwonenden. Wijkplatform Zilverkamp is er faliekant op tegen. Voor hun gelijk bestoken ze wijkbewoners en politiek met argumenten. Stoute wijkbewoners worden aan de schandpaal genageld met foto's van zogenaamde onooglijke tuinafscheidingen en meer verwijten. Geen gezellige wijk om in te wonen, zou ik zeggen. Het wijkplatform wordt op hun beurt beticht van leugens. Jokkenbrokken zijn het. Een verspreid pamflet zou hetzerig zijn en vol met onwaarheden staan. Trumpachtige waarheden? Wie spreekt de waarheid? Wijkbewoners of wijkplatformbestuurders. Hoe gaat de gemeenteraad en college hiermee om? De democratie is in gevaar. Een wijkplatform wordt gerund door een niet gekozen bestuur. Elk Trumpachtig onbenul, actievoerder met eigen belang, of een doetje die erbij wil horen kan zitting nemen. Om onder het mom van leefbaarheid en veiligheid de 'belangen van de wijk' te behartigen. Doen ze het niet goed? Democratisch wegsturen is onmogelijk. De gemeenteraad kampt al vanaf de gemeentelijke herindeling met slappe knieën om de steeds grensverleggende wijkplatforms in het gareel te houden. Een wijkplatform heeft geen leden, is geen verantwoording verschuldigd voor hun besluiten en daden. De democratie is in gevaar wanneer jokkenbrokken, of het nu burgers, platformbestuurders of raadsleden zijn, de samenleving Trumpachtig beïnvloeden. Liz kan hierover een barbiefilmpje maken. De barbie gemeenteraad buigt zich over de burgeroorlog in de Huissense barbiewijk. Het barbievolk eist een oplossing. Liz beweegt de slappe knieën van twee barbie-raadsleden en zegt met een opgewonden piepstemmetje: Wat zou Trump twitteren?
Sjaak

Exoduscomité draait in Brussel mee als partner

Tijdens de conferentie bracht directeur Victoria van Krieken van de Stichting Liberation Route Europe vanzelfsprekend een bezoek aan de Exodustafel Foto: LRE

BETUWE - Op 26 januari vond in hartje Brussel de jaarconferentie plaats van de Liberation Route Europe.

Natuurlijk opereert het Exoduscomité over de grens, want het thema van de burger in oorlogstijd heeft een internationaal karakter. Daarom wordt er met Duitse partners samen gewerkt.Dragende voorbeelden zijn de fototentoonstellingen over WO II, de video clip Stille Helden en de drie-talige profilering van het gebied van de Linge.

Deze werkwijze is eigenlijk één op één inpasbaar in de ontwikkelingen van de Stichting Liberation Route Europe die vanuit Elst de vleugels uit slaat. Mede dankzij het vfonds zijn er financiële middelen vrij gekomen en op Europees niveau is de Liberation Route Europe een voorbeeld van zinvol samenwerken. Dat geldt voor het onderdeel geschiedenis van de bevrijding van Europa, voor het educatieve belang daarvan voor de jeugd en ook ontwikkeling van toerisme.

Daarom waren er ook circa 150 vertegenwoordigers uit Italië, Frankrijk ( in het bijzonder Normandië), België, Duitsland en Polen aanwezig.Het spreekt voor zich, dat de aanwezigen elkaar veel te vertellen hadden en dat de samenwerking verder vorm gaat krijgen.In ons eigen regio zal dat onder andere betrekking hebben op een vernieuwend thema dat 'Het water als wapen' heet. Dit is een verwijzing naar de onderwaterzettingen in het gebied Kleef-Ooijpolder en Betuwe in '44-'45.

De Opperstals toch 'n beetje teleurgesteld

BEMMEL - Ieder jaar hangt er toch een geheimzinnige sfeertje tijdens de Pronkzitting van CV De Blauwe Pony’81, want wie wordt de nieuwe Opperstalmeester 2017?

Op zaterdag 28 januari was het weer zover, gespannen werd er geluisterd naar de President van de Blauwe Pony maar helaas... er was dit keer geen nieuwe Opperstal! Jammer, jammer, jammer! Maar ach, het leven gaat door en er is nog 4 weken te gaan voordat de Opperstals hun, inmiddels niet meer weg te denken, seniorenzitting met heel veel enthousiasme en plezier gaan organiseren.

Op dinsdag 28 februari gaat de zaal van café De Roskam om 14.00 uur open voor alle 50-plussers uit Bemmel, Haalderen, Ressen en omgeving en om 14.30 begint het programma met zang, dans en twee zeer gewaardeerde buutreedners. Het programma zal rond 17.00 uur afgelopen zal zijn, maar u kunt daarna natuurlijk nog gezellig een dansje maken of na kletsen tot een uur of zes.

De toegang is gratis en u krijgt een lekker kopje koffie en een drankje aangeboden, dus twijfel niet en kom op dinsdag 28 februari naar de seniorenzitting van de Opperstals. Als u verkleed komt is dat fantastisch maar ook zonder carnavaleske outfit bent u welkom!

Met de parochie op bedevaart naar Lourdes

BETUWE - Het verhaal van Bernadette die Maria ontmoet in Lourdes inspireert mensen al meer dan 150 jaar. Inspiratie, kracht, geloof, rust en bezinning zijn allemaal redenen waarom mensen deze reis maken. Van 17 tot en met 22 september gaan de parochies De Levensbron en Sint Benedictus op bedevaart naar Lourdes.

Lourdes is een bedevaartsoord, vanwege de verschijningen van de Heilige Maagd Maria in 1858 aan Bernadette Soubirous. Tijdens deze verschijningen ontsprong er een waterbron in de Grot van Massabielle die een heilzame werking heeft. Jaarlijks bezoeken miljoenen pelgrims uit de hele wereld deze plek. In september is er een volledig verzorgde bedevaart per vliegtuig.

Volledig verzorgde bedevaart

Zondag 17 september vertrekken we per bus naar vliegveld Maastricht. Hierna vliegen we naar Tarbes, vlakbij Lourdes. Deze 6-daagse reis is op basis van volpension, inclusief vliegreis en transfer. In samenwerking met de Vereniging Nationale Bedevaarten is er een Nederlandstalig programma met eigen pastorale en medische reisbegeleiding. Vanuit onze parochies is de begeleiding in handen van pastor Ineke van Cuijk, Ria Vos en Annelies Mulder. De kosten bedragen 899 euro op basis van een tweepersoonskamer.


Heeft u interesse in deze bedevaart? Voor De Levensbron kunt contact opnemen via Lourdeswerk@parochiedelevensbron.nl, telefoonnummer Ria Vos (06 51047878) of Annelies Mulder (06 14287712). Voor Sint-Benedictus mailt of belt u Pierre Spaan (06 12681870) p.spaan6@upcmail.nl.

Ook zo benieuwd waarom rugby steeds populairder wordt?

BEMMEL - Aankomende anderhalve maand zitten rugbyliefhebbers over de hele wereld weer massaal voor de buis tijdens de 'Six Nations'. Voorheen alleen op de BBC te kijken, maar voortaan ook gewoon bij Ziggo - Sport.

Tijdens de Six Nations strijden de zes beste Europese rugbylanden (Italie, Frankrijk, Engeland, Wales, Schotland en Ierland) om de titel. Dit jaar zal Frankrijk zijn titel verdedigen, maar Schotland, Ierland en Engeland zijn enorm gegroeid en het belooft dan ook wederom een titanenstrijd te worden.

Ieder jaar woont een aantal leden van Rugby Club Betuwe uit Bemmel wedstrijden van de Six Nations bij, waarbij niet alleen de prachtige sport op het veld wordt bekeken, maar ook heel veel sfeer wordt geproefd rondom het stadion. Tijdens en voorafgaande aan de wedstrijden zitten alle supporters gewoon bij elkaar in de kroeg of in het vak om gezamenlijk een pintje te pakken en te klappen voor zowel het favoriete team als de tegenstander.

Voor het uitzendschema van de Six Nations kan men terecht op: www.rugbyclubbetuwe.nl. Wordt u enthousiast van deze prachtige sport, train dan vrijblijvend een keertje mee! Ook voor kinderen!

Het Räökeliezer vervanger voor Orde Foekepot

HUISSEN - De geest is uit de fles. De alom bekende Orde van de Foekepot - die vorig jaar voor de laatste keer aan burgemeester Marianne Schuurmans-Wijdeven voor heel Huissen werd uitgereikt - wordt vervangen door Het Räökeliezer. Dit kleinood wordt op vrijdag 24 februari voor het eerst uitgereikt in Café het Moment, om 23.00 uur. Het is tevens ook de vervanger van de Opstèkert die door de Seksie H werd uitgereikt.

Daarmee staat ook vast dat op de vrijdagavond, voorafgaand aan het carnaval, weer een nieuwe carnavalshappening gaat plaatsvinden. De organisatie van die avond is in handen van een speciaal samengesteld comité (’t Räökeliezergenootschap), bestaande uit leden van Blaaskapel de Bevelander Muzikanten, leden van Seksie H en Carnavalsstichting De Kraonige Zwaone.

Heren van Orde

Sjaak Benders en Hans Buurman - alias De Heren van Orde - zijn tevreden over hoe nu vervolg wordt gegeven aan de Foekepotavond. “Het heeft een totaal andere opzet en inhoud, maar de gezelligheid zal zeker de boventoon voeren”, aldus de beide heren. Ze hopen dat de trouwe bezoekers ook op 24 februari de moeite nemen naar de Räökelaovond te komen.

Omdat de voorbereidingen nog in volle gang zijn, zijn verdere mededelingen over deze avond te lezen in Carnavalskrant Het Blèk dat binnenkort verschijnt en in Hét Gemeente Nieuws van 15 februari.

13 / 24

14 / 24

Veilig internetbankieren, kan dat wel op uw computer?

ELST – Het is de normaalste zaak van de wereld; internetbankieren. Maar hoe goed beveiligd is uw computer eigenlijk? Hoe eenvoudig is het voor internetcriminelen om uw persoonlijke gegevens uit uw computer te stelen en er misbruik van te maken?

Daar moet u toch niet aan denken? Daarom is het zeker geen overbodige luxe, om uw computer eenmaal per jaar door een officiële ICTkeurmeester te laten keuren. Een ICTkeurmeester is daarvoor speciaal opgeleid door ICTwaarborg, de branche-organisatie voor de ICT. Zodra uw computer een ICTkeurmerk krijgt, weet u, dat uw computer voldoet aan de meest actuele beveiligingseisen. U sluit de ramen en deuren van uw huis toch ook af, als u weggaat? Bij Prof PC in Elst kunt u terecht om uw computer door een officiële ICTkeurmeester te laten keuren. Prof PC verricht deze keuringen in hun Service Center in Elst, in overleg is het ook mogelijk om dit bij u thuis te verrichten. Prof PC heeft al ruim tien jaar een eigen Service Center. Er is altijd een professional aanwezig om u persoonlijk te woord te staan. Ook voor diverse computeraccessoires en kabels bent u bij Prof PC op de juiste plaats.

Vorige week heeft Prof PC een oorkonde uitgereikt gekregen van Terra Nederland. Prof PC is Terra Value Partner en Terra Service Partner 2017. Prof PC is dan ook gecertificeerd om in de garantietijd voor de fabriek reparaties uit te voeren, veelal in slechts drie werkdagen! Kortom, Prof PC staat voor professionaliteit, persoonlijk advies en uitstekende service. Meer weten? Kom gerust eens binnen, aan de Nieuwe Aamsestraat 28 in Elst; 0481 372473; www.profpc.nl.

TOP-Film: The Revenant

BEMMEL - Op donderdag 9 februari (20:00 uur) kan men in de Theaterkerk genieten van de film The Revenant, met Oscar-winnaar Leonardo di Caprio.

The Revenant is een episch avontuur in Western-stijl over wilskracht, overleven en wraak. Diep in de Amerikaanse wildernis wordt jager Hugh Glass (gespeeld door Leonardo DiCaprio) voor dood achtergelaten door John Fitzgerald, een onbetrouwbaar lid van zijn groep. Voor Hugh begint dan de strijd van zijn leven. Tijdens zijn reis terug naar huis moet hij de strijd aanbinden met de wilde natuur en met indianenstammen die onderling met elkaar in gevecht zijn. Is Hugh's wil om wraak te nemen op Fitzgerald voldoende om de barre en gevaarlijke tocht te overleven?

Bestel kaarten à 5,50 euro via www.topbemmel.nl of koop ze bij Eyewish of aan de avondkassa in de TheaterKerk, Markt 5, Bemmel.

Feestavond HJC De Krössel 2.0, nieuwe stijl

HUISSEN - Op 24 februari is het weer zover! Dan organiseert HJC De Krössels weer een spetterend carnavalsfeest voor alle jeugd vanaf 9 tot en met 14 jaar in De Gouden Engel in Huissen.

De avond is deze keer net wat anders ingedeeld als voorgaande jaren. Het heet ook niet voor niks Feestavond 2.0 nieuwe stijl!. Tijdens deze avond zal DJ Dylan zorgen voor spetterende muziek en zal Suitz de boel op zijn kop zetten met hun optreden. Ook zal er dit jaar een speciale gast aanwezig zijn, namelijk Bradley Braafhart, een bekende vlogger. De feestavond begint om 19.00u en zal rond 22.00u. eindigen. Dus heb je zin in een spetterend feest, schrijf je dan snel in via de website van HJC De Krössels: http://www.huissensjeugdcarnaval.nl/.

Themabijeenkomst Longpunt Rijn IJssel

WESTERVOORT - Op donderdag 17 februari vindt er weer een themabijeenkomst van het Longpunt Rijn IJssel plaats. Ruud Roefs, geestelijk verzorger in ziekenhuis Rijnstate, zal deze middag nader ingaan op het onbegrip in je omgeving en hoe je hiermee kunt omgaan.

'Ik stuit vaak op onbegrip… Aan de buitenkant zien mensen niet dat ik ziek ben. Al heel snel denken ze dat ik me aanstel of overdrijf, als ik hen vraag een beetje rekening met me te houden.' Een verzuchting die u misschien herkent. Hoe kom je op voor jezelf? Hoe vraag je om begrip voor je situatie? Hoe leg je uit wat je mankeert? Op een goede en duidelijke wijze. Zonder daarbij echter de ander van je te vervreemden. Een spanningsveld waarin het soms lastig toeven is. Hoe behoud je – met je handicap – je eigen plek? Binnen je familie, binnen je vriendenkring en daarbuiten. Of cijfer je jezelf maar weg, om tenslotte volledig af te haken?Hoe leg ik uit wat mijn ziekte met mij doet, zonder daarbij in de slachtofferrol te vervallen?

Herken je dit? Waar loop jij tegenaan in het alledaagse leven? Hoe ga jij met deze en soortgelijke vragen om? Het kan zinvol zijn onze verhalen – als 'ervaringsdeskundigen' – naast elkaar te leggen.

De themabijeenkomst begint om 14.00 uur en vindt plaats in het Kulturhus De Nieuwhof, Rivierweg 1 in Westervoort. navigatieadres: Nieuwhof 2, Westervoort). De toegang is gratis, evenals het parkeren en de consumpties. Wel worden bezoekers verzocht geen geurtjes te gebruiken.

Nijntje beweegdiploma voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar

GENDT - Na twintig weken te hebben geoefend op springen, tippen, mikken, schommelen, raddraaien, stuiteren, balanceren, klimmen, klauteren, duikelen, huppelen, hinkelen, rollen, glijden en kruipen hebben op zaterdag 28 januari elf kinderen van GTV Zwieps hun Nijntje beweegdiploma verdiend.

Het beweegdiploma is bedoeld voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar die in twintig lessen de fundamentele dingen binnen het bewegen krijgen aangereikt. In Nederland is het heel normaal dat kinderen hun zwemdiploma krijgen. Een beweegdiploma zou daar prima aan vooraf gehaald kunnen worden. De KNGU street ernaar om zo veel mogelijk kinderen in Nederland hun beweegdiploma te laten halen. Zo krijgen de kinderen een ideale basis aangereikt, om vervolgens door te gaan met zwemles en daarna een sport te kiezen. GTV Zwieps heeft van de KNGU het keurmerk gekregen om het Nijntje beweegprogramma aan te bieden.

Elke zaterdagochtend kunnen kinderen tussen de 3 en 6 jaar oefenen. "We hebben nog plek! Uw peuter/kleuter kan gezellig een keer mee komen doen. De lessen worden gegeven op zaterdag van 09.30 – 10.30 uur aan de Nijmeegsestraat 2 in Gendt. Voor een proefles of verdere informatie kunt u een mailtje sturen naar ledenadministratie@zwieps.nl."

TWC 't Verzetje nodigt beginnende wielrenners uit

BEMMEL - Zoals de laatste jaren gebruikelijk, organiseert TWC ’t Verzetje ook dit jaar weer de regionale trainingen voor wielrenners vanaf haar clubhuis aan de Sportlaan in Bemmel.

Dit jaar zijn de trainingen op zondag 12, 19 en 26 maart. Stonden deze trainingen de afgelopen jaren open voor beginnende en gevorderde wielrenners, vanaf dit jaar is de opzet van deze trainingen gewijzigd. Het doel van de trainingen is de beginnende wielrenner de fijne kneepjes van het wielrennen bij te brengen. Daarbij gaat het om techniek, snelheid, klimmen, dalen, fietsbeheersing, maar zeker zo belangrijk het veilig kunnen en durven fietsen in een groep.

Er wordt dit jaar nog maar getraind in drie groepen, waarmee het aantal deelnemers is beperkt. Dat is een bewuste keuze, omdat aandacht voor de genoemde onderdelen van het wielrennen juist voor deze groep wielrenners kan bijdragen aan het vergroten van het fietsplezier. Aan dat fietsplezier wil TWC ’t Verzetje graag een steentje bijdragen.

Binnenkort volgt er meer informatie (over aanmelden en inschrijven) op de website (www.twctverzetje.nl) van de wielervereniging.

Carnavalsoptocht Bemmel

Carnavalsoptocht Bemmel

BEMMEL - Op zondag 26 februari zal de carnavals optocht weer door Bemmel trekken. Een stoet vol gezelligheid, muziek en vooral veel plezier. De optocht zal vanaf het Kinkelplein van start gaan. Ook dit jaar zullen er weer leuke geldprijzen te winnen zijn.

Hoofdprijs voor de categorie wagens 350 en de categorie groepen 250 euro. Dit jaar stelt Prinses Miriam van Het Festijn prijzen beschikbaar voor diegene die buiten de geldprijzen vallen. Route optocht: Start optocht om 15.00 uur vanaf het Kinkelplein richting Dorpsstraat, Dr. Poelstraat, Willem Janssenstraat, Klappenburgstraat, Dr. Boudewijn Bastiaansstraat, Dr. Poelstraat, Dorpsstraat, Van Ambestraat, Cuperstraat, Teselaar, Dorpsstraat. Aankomst bij café De Roskam. De prijsuitreiking zal aldaar rond 17.00 uur plaatsvinden.

Inschrijven

Je mag aanmelden via de website maar kom wel even je startnummer ophalen bij de inschrijving. Ook kun je kunt inschrijven op de dag zelf vanaf 14.00 uur in Het Wapen van Bemmel. (www.bok-bemmel.nl).

Droom komt uit!

LINGEWAARD - Jarenlang hebben ze het er al over… Ze zouden zo graag… ’t lijkt zo leuk om… een feest voor heel Lingewaard te organiseren voor het fantastische goede doel 'De RoParun', die zich inzet voor mensen met kanker.

En nu komt de droom uit en is het zover op zaterdag 18 maart om 20.30 uur verzorgt Team Lingewaard in samenwerking met De Buitenpoort een Roparty. Geen feestavond zonder muziek, en die is er dan ook. Er is livemuziek van de coverband Cold Beverage en er komt een dj om het feest compleet te maken.

Iedereen is welkom. De entree bedraagt 10 euro inclusief gratis welkomstdrankje en hapjes. De entreekaarten zijn te koop op de site van De Buitenpoort, in de winkel van Broekman Dames- en Herenmode Huissen, Degen drankenhandel Huissen en cafetaria Braulio in Angeren. De voorverkoop is al begonnen.

FNV-belastingservice

BEMMEL - Evenals vorig jaar zal de FNV. Lingewaard nu ook weer de belastingaangifte voor haar leden invullen. Dat zal ook nu weer gebeuren in het clubgebouw van drumfanfare Eska aan de sportlaan 1c in Bemmel.

Vanaf 8 maart tot en met 13 april kunnen alle leden hun aangiftebiljet geheel gratis laten invullen. Vergeet vooral niet uw aangiftebrief, ledenpas, kopie aangifte 2015 en machtigingscode 2016 mee te brengen naar de invulavond. Gezien de grote belangstelling is het wel noodzakelijk eerst even een afspraak te maken.

De FNV. leden die van deze service gebruik willen maken, kunnen vanaf 15 tot en met 24 februari op woensdag, donderdag en vrijdag tussen 18.00 en 20.00 uur bellen met 06 33665467. Of aanmelden via intenet op www.afspraakmakenfnv.nl.

Bingo in Huissen-Zand

HUISSEN - Op woensdag 15 februari verzorgt wijkvereniging 't Zand Binnenveld in Huissen een gezellige bingo met mooie prijzen.

De bingo wordt gehouden in het Gemeenschapshuis op Huissen Zand aan de van Wijkstraat, en start om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19:30 uur, zodat men vooraf nog rustig een kopje koffie kan drinken.

Deze avond draaien wij 7 rondes (3 prijzen per ronde) inclusief een super-hoofdprijsronde, dus men heeft alle kans op een prijs! De kaarten worden verkocht per set voor alle rondes inclusief de super-hoofdprijsronde, voor 11,50 euro. Extra kaarten per ronde zijn te koop voor 1,50 euro, extra kaarten voor de super-hoofdprijsronde kosten 2,50 euro.

Deelnemers worden verzocht zelf schrijfgerei mee te nemen en zoveel mogelijk gepast af te rekenen.

Buurtsportcoach wordt Sport & Cultuur Coach

LINGEWAARD - Bij Stichting Welzijn Lingewaard werken sinds 2012 Buurtsportcoaches (voorheen Combinatiefunctionarissen). Zij ondersteunen onder andere verenigingen en evenementen in het creëren van voldoende beweegaanbod voor alle inwoners van jong tot oud.

Dit is een landelijk bekende functie, die bestaat dankzij de middelen die het ministerie van VWS jaarlijks ter beschikking stelt aan gemeenten. In totaal zijn 2.900 Buurtsportcoaches in Nederland actief.

Bijzonder in onze gemeente is dat de buurtsportcoaches tevens een verbindende rol hebben tussen inwoners en culturele aanbieders. Zo organiseren zij samen met het Cultureel Platform en scholen één keer per jaar het zogeheten Cultureel Rondje. Tijdens dit ontdekkingsrondje kunnen zowel basisschool leerlingen (groep 7) als leerlingen uit het voortgezet onderwijs (3e klas) kennis maken met verschillende culturele activiteiten door middel van het volgen van workshops.

Een ander product waarbij cultuur in het werkveld van de Buurtsportcoach om de hoek komt kijken is Sjors Sportief en Creatief. Binnen dit zorgvuldig samengestelde sport, spel en culturele programma speelt de Buurtsportcoach een verbindende rol door aanbod van onder andere culturele activiteiten te promoten. Als laatste zijn zij ook nog de organisator van het jaarlijkse LingewaardUIT! evenement, waar onder andere kunst en culturele organisaties uit Lingewaard een podium krijgen.

Kortom, tijd voor een kleine maar waardevolle toevoeging in de naam: de SWL Buurtsportcoach heet vanaf nu Sport & Cultuur Coach!

Repair Café Lingewaard

LINGEWAARD - In het Repair Café kan iedereen zijn of haar kapotte spullen laten nakijken door een team van handige vrijwilligers. Zij zijn bekwaam in het uitvoeren van kleine reparaties, maar geven daarnaast ook advies als een eenvoudige oplossing niet mogelijk is. En dit allemaal voor alleen de materiaalkosten en een vrijwillige bijdrage voor het verrichte werk.

Het Repair Café is voornamelijk bedoeld voor het herstellen van klein tot middelgroot huishoudelijk materiaal zoals stofzuigers, koffiezetapparaten, broodroosters, lampjes en föhns maar daarnaast draaien onze vrijwilligers ook voor speelgoed en servies hun hand niet om. We vragen wel om de apparatuur voordat je het meebrengt schoon te maken en het naaigoed te wassen!

SWL organiseert weer een Repair Café in Lingewaard. Je kunt op de volgende locatie terecht voor reparaties en een gezellige bak koffie/thee:

Op zaterdag 11 februari van 14.00 – 16.00u bij SWL, Cuperstraat 9, Bemmel.

De data van de andere kernen kun je vinden op www.swlingewaard.nl onder

‘Actief in wijk en buurt’. Klik daar op het juiste ParticipatiePunt om het bijbehorende Repair Café te zien.

Heb je spullen die kapot zijn of niet goed meer werken, en vind je het zonde om ze zomaar weg te gooien, bedenk dan dat er nog een leuk alternatief in je eigen woonplaats is.

Zuiver en met een prachtige klankexpressie

HUISSEN - Onlangs heeft orgelbouwer Reil in het bijzijn van onze organisten, Herman Schimmel, Paul Ballhaus en Hennie Klaasen Bos het orgel aan ons opgeleverd.

De afgelopen weken is het binnenwerk schoongemaakt en het bewegingswerk volledig gedemonteerd en waar nodig hersteld. De gedeeltelijk lekke blaasbalgen zijn in de werkplaats gerestaureerd en voorzien van nieuw leer. De orgelpijpen zijn stuk voor stuk uitgenomen, schoongemaakt en waar nodig opnieuw gesoldeerd. Ook is de klavier- en pedaalverlichting vervangen en is de elektrische installatie gedeeltelijk aangepast. Vervolgens is het orgel opnieuw geïntoneerd en gestemd.
Daarna hebben de organisten het orgel opnieuw in gebruik genomen en... het klinkt fantastisch, zuiver en met een prachtige klankexpressie. In de diensten zal het orgel weer in zijn volle glorie te beluisteren zijn. Laten wij ervan genieten en dankbaar zijn dat er financiële middelen beschikbaar waren om dit ‘project’ op verantwoorde wijze te laten uitvoeren (Berend R. Smit, kerkrentmeester).

Technische gegevens: Manuaal: Holpijp 8' - Prestant 4' - Fluit 4' - Octaaf 2' - Quint 1?' - Sesquialter 2 sterk discant - Kromhoorn 8' bas - Trompet 8' discant - Tremulant. Pedaal: aangehangen. Mechanische sleeplade. Manuaalomvang: C-f3. Pedaalomvang: C-d1.

Kerkdienst Protestantse Gemeente Huissen

Zondag 12 februari 10.00 uur, voorganger ds. Cor Flobbe, Zetten.

Nieuwsgierig? Kom langs. Iedere zondagmorgen 10.00 uur en vrijdagmiddag van 14 – 16 uur is de kerk open. Om stil te worden of elkaar te ontmoeten. Van harte welkom.

Prinses Mirjam bezoekt deelnemers carnavalsoptocht

BEMMEL - Prinses Mirjam heeft aangekondigd op vrijdag 10 februari deelnemers van de Bemmelse carnavalsoptocht te gaan bezoeken.

Zij komt graag naar jullie wagen of fantastische uitdossing kijken. Willen jullie ook een bezoek van haar ontvangen dan kun je dit aangeven door een mail te sturen naar frankhoekjan@hotmail.com. "Succes met de bouw van jullie wagen of het maken van de perfecte kledij", aldus Prinses Mirjam van Het Festijn.

Verbouwing kasteel

DOORNENBURG - In verband met een verbouwing / aanpassing van de keuken op de voorburcht van kasteel Doornenburg zal het kasteel enkele weken gesloten zijn.

Ook zullen er tijdens deze periode geen reguliere rondleidingen mogelijk zijn. Zodra de verbouwing klaar is en de nieuwe keuken is ingericht wordt dit via de media kenbaar gemaakt. "Wij bieden onze excuses aan voor het ongemak." (www.kasteeldoornenburg.nl).

Protestantse gemeente Gendt-Doornenburg

GENDT- Op zondag 12 februari is er een kerkdienst in de protestantse kerk van Gendt aan de Torenlaan.

De aanvangstijd van de viering is 10 uur. In deze viering zal ds. M. de Bree voorgaan. Na afloop is er gelegenheid om een kopje koffie/thee te blijven drinken. Allen welkom!

Ingezonden brief

Prachtig marktplein in Huissen

In een eerder uitgave van het Gemeente Nieuw hebben wij mogen lezen dat op het prachtig plein in Huissen een muziekkoepel wordt gebouwd. Dit zal een uitgelezen ruimte worden voor hangjongeren met overlast. Maar ook een ideale slaapplek voor daklozen. Is dat wat wij willen in Huissen?
Trouwens, op het plein bij de kerk, waar ook evenementen worden gehouden, komt daar dan ook een kiosk? Wie gaat deze kiosk schoonmaken?
Nee heren, het is goed bedoel, maar liever een mobiel podium, dan het hele jaar kijken naar een kiosk, echter zonder muziek. Het plein, zoals het nu is, geeft een echt stadsgevoel. Dat is Huissen.


T. van Stijnvoort, Huissen

19 / 24

Kennismaken met de buren in het Stadhues in Huissen

HUISSEN - Op vrijdag 3 februari hebben de bewoners van Sancta Maria kennis gemaakt met hun nieuwe buren. De buren rondom het Stadhues waren daarvoor uitgenodigd in de ontmoetingsruimte van het Stadhues in Huissen. Er was veel belangstelling voor deze gelegenheid en het was een gezellig samenzijn.

De bewoners van Sancta Maria zijn enkele weken geleden verhuisd naar de tijdelijke huisvesting het Stadhues. Het is voor zowel de omwonenden als de bewoners van Sancta Maria fijn om te weten wie je nieuwe buren zijn, zij het voor een bepaalde periode. Onder het genot van koffie en een drankje wat het een geslaagde ochtend.

Met het oog op de privacy was de mogelijkheid om het gebouw te bekijken beperkt. Dit is binnenkort wél mogelijk want op zaterdag 18 maart is het open dag in Sancta Maria (Stadhues). RijnWaal Zorggroep zet dan op de locaties Liduina Bemmel en Sancta Maria (Stadhues) haar deuren open voor publiek.

Cursus druivensnoeien op Bemmelse wijngaard

BEMMEL - Zaterdag 25 februari komt Youp Cretier, professioneel wijngaardenier van de wijngaard Domein Hof in Dieren, naar Bemmel voor een cursus druivensnoeien. Plaats van handeling: de door het wijkplatform Bemmel Oost aangelegde (mini)wijngaard in het Hofstedepark (Essenpas).

De wintersnoei is het belangrijke moment om druivenplanten zo te snoeien, dat ze in het volgende jaar optimaal gaan renderen. Maar hoe rigoureus moet je zijn en welke uitlopers laat je staan en welke niet? Youp Cretier is sinds 2004 professioneel wijngaardenier en heeft een eigen wijngaard met zo'n 6000 druivenstokken. Aan ervaring ontbreekt het hem dan ook niet. Hij kan u precies vertellen waar op te letten en u de praktische kneepjes van het vak bijbrengen. Hiermee kunt u de komende jaren uw eigen druivenplant(en) tot optimale oogst en groei leiden.

De ochtend begint met een theoretisch deel, daarna gaan we naar buiten om deze theorie in de praktijk te brengen op onze mini-wijngaard. De 40 druivenstokken zijn enkele jaren geleden aangeplant en kunnen de wintersnoei goed gebruiken. Onder leiding van de wijngaardenier gaan we daarmee samen aan de slag. De cursus begint om 9:30 en eindigt om 12:30. Voor koffie/thee met wat lekkers wordt gezorgd en de cursus wordt afgesloten met een heerlijk glas biologische wijn van Domein Hof te Dieren, wijngaard. Ook inbegrepen is een hand-out over het snoeien en een Nederlandstalig boekje over het kweken van druiven ter waarde van 12,95 euro.

Kosten: 22,50 euro per persoon, aanmelden via mail of telefonisch. Maximaal 12 personen. Aanmelden via wijngaard@cretier.nl of bel 06 22399642.

Flos Campi geeft prachtig concert in Theaterkerk

BEMMEL - Zin in een avondje klassiek? Kom dan zaterdagavond 11 februari (20:30 uur) naar de Theaterkerk. Zet uw mogelijke vooroordelen over klassieke muziek opzij en geef uw oren de kost. Flos Campi laat u zien en horen hoe boeiend klassieke muziek is.

Flos Campi is een Nijmeegse muziekvereniging bestaande uit een gemengd koor en een symfonieorkest. Het orkest telt momenteel ruim 40 vaste spelers, stuk voor stuk doorgewinterde amateurmusici met hart voor de muziek. Het repertoire omvat alles, van oude muziek vanaf de zestiende eeuw tot hedendaagse composities. Bij het orkest is tegenwoordig ook veel aanstormend talent te bewonderen, jonge veelbelovende solisten uit de streek. Zaterdagavond 11 februari is de gelegenheid bij uitstek om van al deze talenten naar hartenlust te genieten.

Het orkest van Flos Campi speelt onder leiding van dirigent Dick Bolt twee werken van Carl Maria von Weber (de Oberon Ouverture en een klarinetconcert met soliste Sofie Ebben) en de 8e symfonie van Beethoven.

Kortom, een prachtig afwisselend programma van orkestrale werken dat garant staat voor een meer dan sfeervolle avond klassieke muziek.

Bestel kaarten à 15,00 euro via www.topbemmel.nl of koop ze bij Eyewish of aan de avondkassa in de TheaterKerk, Markt 5, Bemmel.

Muzikaliteit en gezelligheid hand in hand in De Buitenpoort

Gezelligheid en muzikaliteit is een gouden combi tijdens MuzikantenMix, de jamsessie in De Buitenpoort. Zondag 12 februari vanaf 15.30 uur weer! Foto: Benno Arends

HUISSEN - De vorige MuzikantenMix was een geweldig succes. Vele diverse muzikanten met even diverse instrumenten die spontaan het podium betraden en de krachten bundelden met zangers en zangeressen. Wat een enthousiasme, wat een muziek, wat een topsfeer! Een wervelende jamsessie! Met volop publiek.

Wil je dat ook/wederom beleven? Dat kan! Kom dan op zondag 12 februari vanaf 15.00 uur naar De Buitenpoort! Dat wordt dan de tweede van de drie edities MuzikantenMix van de eerste seizoenshelft. In de derde jaargang al weer.

Een backline is aanwezig: drums, bas- en twee gitaarversterkers, keys en zanginstallatie. Pak je gitaar, sax, bas, mondharmonica, drumsticks en/of schaaf je stem en plug in en doe mee! We werken met een setlist, al is dat echter géén verplichting! Alles mag, en kan, mits je daarvoor medemuzikanten weet te enthousiasmeren.

Kun je niet spelen? Maakt niet uit, kom voor de muziek en "just for the fun and the smile on your face" naar de Jamsession en wie weet raakt je geïnspireerd en speel jij een volgende keer ook mee? Kom spelen, zingen, dansen, drinken, lachen, supportenmet de 'sjèm-band': Jos Janssen, Wouter Derks, Peter van Megen, Nico Peters, Tonnie Rijnders en Benno Arends.

Kinderkleding- en speelgoedbeurs Bemmel

BEMMEL - Zaterdag 11 februari vindt in het OBC aan De Heister in Bemmel de tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs plaats. De beurs is geopend van 9.00 tot 11.30 uur.

Tijdens de beurs is er de mogelijkheid goede en betaalbare (merk)kleding voor het voorjaar en de zomer te kopen. Wij nodigen u van harte uit om eens een kijkje te komen nemen. De entree is gratis. Er wordt ruim 18.000 stuks mooie tweedehands zomerkleding vanaf maat 80 tot en met maat S aangeboden. Naast kleding wordt er ook speelgoed verkocht en kunt u er terecht voor babyspullen, schoenen, sportkleding, autostoeltjes, fietsstoeltjes, kinderwagens en nog veel meer. De kleding is op maat gesorteerd en overzichtelijk in rekken opgehangen, jongens- en meisjesspullen apart; geen gezoek op tafels!

Boven op de verkoopprijs komt 15%, hiervan betalen wij alle kosten. Is er nog geld over dan schenken wij dit, naast kleding en speelgoed, onder andere aan Stichting Doe een Wens. Er mogen geen (hand)tassen, buggy’s en kinderen tot en met 16 jaar mee het gebouw in. Portemonnee dus in de broekzak of om de nek. Meer info staat op www.kinderkledingbeursbemmel.nl.

IKC Binnenstebuiten door naar Gelderse finale schooldammen

HUISSEN - In november is gestart met de scholendamkampioenschappen. Een team van groep 5/6 bestaande uit Jelte Evers, Luca Bredewout, Tijs Dekkers en Bas Vermaak van basisschool De Boemerang heeft zich na enkele voorrondes weten te plaatsen voor de Gelderse finale op 11 februari in Het Koelhuis.

Op het scholendamtoernooi kon als team of individueel worden gestreden. Bij het toernooi voor de individuele titel wist Maud Arends het podium te betreden en een prachtige derde plek te behalen voor groep 5/6.

Met medewerking van de ouderraad van De Boemerang kon voor het teamtoernooi vier teams worden opgeven. Een team van groep 7/8 bestaande uit Cas, Tygo en Toby wist zich met een tweede plek naar de Huissense finaleronde te dammen. Het team van Jelte, Luca, Tijs en Bas behaalde hierbij het podium en had zich daarmee ook gekwalificeerd voor de halve finale van het Huissense scholendamkampioenschap.

Bij de Huissense finale ronde wisten de mannen van groep 5/6 hun sterke tegenstanders goed weerstand te bieden en plaatste zich voor de Gelderse halve finale. Voor het team van groep 7/8 waren de teams van andere scholen een maatje te groot, maar ook zij hebben zeer goed partij gegeven.

Op 28 januari reisde het team van groep 5-6 af naar Harderwijk. De kinderen uit de klas van juf Kristel en juf Mieke bleken erg goede dammers. Het succes van de jongens hield niet op want ze wisten zich knap op het erepodium plaatsen. Met het behalen van een podiumplek kwalificeerde het viertal zich voor de Gelderse kampioenschappen op 11 februari. De ouderraad en de medewerkers van Binnenstebuiten wenst de jongens veel succes bij de Gelderse finale.

De Blauwe Pony '81 pronkt als vanouds

BEMMEL - Na ontvangst van de Bemmelse Prinses Mirjam van het Festijn met haar Adjudant Jan, Jeugdprins Lars de Snelle van Baal met zijn Prinses Floortje en de Prins uit Angeren, Dick van het Roode Wald met Prinses Yvonne en na het voorlezen van de proclamatie door de Jeugdprins en Prinses, nam Prinses Mirjam het woord.

Het podium werd vervolgens vrijgemaakt voor de eerste buutreedner Frank Schrijen, die als Gradje 'stil us' Boemel de zaal vanuit de Haverkist meenam in een hilarische buut. In de barrage mochten 'De Rollebollebollebolle Toepers' het spits afbijten in het gevecht om de felbegeerde Oordupkestrofee met de grote oren. Vervolgens was het de beurt aan 'C.C de A-atjes', als winnaars van de ODF-publieksprijs. Daarna werd de microfoon overhandigd aan zanger Joop Lens. 'Menno J. en de Pins' gingen in een kanariegele outfit op zoek naar een ontsnapte vreemde vogel. Tenslotte mochten 'De Bondtjassen' aantreden om hun motto voor dit carnavalsseizoen 'wij maken het bont' nog eens te benadrukken.

Na een kort intermezzo van De Boemels, beklommen de Opperstalmeesters van C.V. de Blauwe Pony de podiumtrap om ook hun zangtalent weer eens te laten zien. De Haverkist werd weer voor de dag gehaald voor een tweede buut van Patrick van den Elzen als voetbaltrainer.

Zou er ook dit jaar een nieuwe Opperstalmeester benoemd kunnen worden? President Menno Meijer hield het aanwezige publiek niet al te lang in spanning, helaas kon er dit jaar geen Opperstalmeester worden benoemd. Als een door de Senaat geselecteerde kandidaat 'nee' zegt, is er voor dat jaar geen Opperstalmeester. Vervolgens lieten 'De Steekhouders' hun voorkeur voor 'Helemaal Blauw' prominent doorschemeren. De beoordeling van de vier optredens in de barrage lag helemaal in de handen van de vakjury. De voorkeur van de jury ging in een 'close finish' uit naar 'Menno J. en de Pins', die de Oordupkesfestival trofee kregen uitgereikt en hun pakkende carnavaleske nummer nogmaals ten gehore brachten.

De afterparty werd tot in de late uurtjes verzorgd door Show Case. De Blauwe Pony kan terugkijken op een fantastische pronkzitting.

Jouw bericht ook in Hét Gemeente Nieuws?

BEMMEL – Je vindt in Hét Gemeente Nieuws het nieuws, dat je interesseert. Nieuws uit jouw wijk, dorp en regio. Van jouw vereniging, club, organisatie of instelling. Nieuws, dat je graag deelt met de andere lezers. Hét Gemeente Nieuws is bij uitstek het medium voor al deze artikelen. Maar hoe komt al dat nieuws in deze krant? Helemaal met jouw hulp en met die van de andere lezers! Dat is uniek: dit Gemeente Nieuws wordt gemaakt voor, maar ook door de lezer!

Belangrijke bijeenkomsten, komende spannende wedstrijden, uitslagen, exposities, evenementen, een onderscheiding, bijzondere mensen, noem maar op. Iedereen wil graag op de hoogte blijven van wat er in jouw regio speelt. Voor al dit nieuws biedt Hét Gemeente Nieuws ruimte. Stuur jouw geschreven artikel naar de redactie, verlevendig het met één of meer (copyrightvrije) foto's. Het totaal geeft een totaal en interessant beeld van jouw gemeente!

In deze periode staat het nieuws even op een laag pitje. Maar het is ook de tijd om alvast vooruit te kijken, want over enkele weken draait de hele samenleving, inclusief de verenigingen, weer op volle toeren. Denk eens na wat wij van Hét Gemeente Nieuws voor jou als lezer kunnen betekenen. Tip bijvoorbeeld de pr-medewerker van je vereniging op de mogelijkheid om regelmatig gebruik te maken van dit gratis medium. Of klim zelf in de pen of achter de computer.

Stuur je berichten naar gemeentenieuws@starterspers.nl. En zo blijft Hét Gemeente Nieuws dé krant vóór en dóór de lezer!

Het aftellen is begonnen…

BEMMEL - Nog maar een paar weken en dan is het carnaval! "Via deze weg willen wij jou namens het boerenbruidspaar van harte uitnodigen om deze dag samen met het hun te vieren. Natuurlijk onder het genot van een natje en een droogje! Vanaf 13:30 uur zal De Roskam de deuren openen, zodat we om 14.00 uur van start kunnen gaan."

Vanaf 14:30 uur is er de mogelijkheid om het 'in de onecht verbonden' boerenbruidspaar, in het echt te feliciteren tijdens de receptie.Na de receptie barst het feest los, want Wim Polman zorgt voor muziek waarbij niemand stil kan blijven zitten.

Om 17:00 uur is er een heerlijk boerenbuffet. Reserveren voor deelname aan het buffet (graag vóór 20 februari): Dit kan via de boerenbruiloftcommissie van C.V. De Geintrappers 06 23409429 of aan de bar bij De Roskam. De kosten voor de maaltijd zijn inclusief het nagerecht 7.50 euro. C.V. De Geintrappers geven één garantie.. een feest zal het worden. "Heb je geen boerenkleding in je kast hangen? Geen probleem, je eigen carnavalsoutfit mag natuurlijk ook!"

Hiep hiep hoera onze lieve stoere Fleur 5 jaar.
Lieverd van harte gefeliciteerd en een hele leuke dag.
Dikke kus van opa Peter en oma Ans en Omi.

Hoera, onze vrolijke Pepijn wordt
12 februari 8 jaar.
Hartelijk gefeliciteerd!
dikke knuffels van
oma en opa Huissen,
tante Marjolein en Koen.

Op Valentijnsdag wordt Meike 17 jaar.
Van harte proficiat
Oma en opa

Al 50 kaarsjes op een taart.
Ja ook de spitse van Jits
wordt nu echt bejaard!
Kusjes van ons xxx

Het is echt waar

opa wordt 11 februari 80 jaar!

Gefeliciteerd en een hele fijne dag

veel liefs Demi

Lieve Floor, Op 8 februari wordt jij
3 jaar en dat vieren we met elkaar;
met je grote broer en je kleine zus, en nu ook nog in de krant, dus!
Fijne dag, lieve Floor, liefs van
Opa & Oma de Bruijn

Mijn kleine zusje Felien wordt op
8 februari 5 jaar.
Gefeliciteerd en een knuffel van je
zus Anniek.

Hiep hiep hoera diploma B
Gefeliciteerd Lieke
Van oma krulletje en Theo, Joyce, Rick en Evy

Hiep Hiep Hoera
LIV viert 9 februari haar
eerste verjaardag.
kusjes van Opa en Oma
Gendt

Hieperdepiep..Hoera!
Kristie gaat op 9 februari
3 kaarsjes op de taart zien.
xxx Oma Lies en Opa Frans

Scheiden? Je hoeft het niet alleen te doen

HUISSEN - Een scheiding is een van de ingrijpendste gebeurtenissen in een mensenleven. Zeker wanneer er kinderen bij betrokken zijn. Een scheiding gaat over emoties, over praktische zaken en over geld. Hoe kom je daar samen uit?

Mediation. Eugenia van Bon uit Huissen is MfN-registermediator. Eugenia begeleidt stellen die uit elkaar gaan en denkt mee in mogelijke oplossingen. 'Daarbij verlies ik jullie als mens en jullie emoties niet uit het oog.' Om kinderen de ruimte en aandacht te geven die zij nodig hebben werkt Eugenia samen met een kindercoach.

Van A tot Z. Jullie komen voor veel keuzes te staan. Over gezamenlijke bezittingen en schulden en minimaal één verhuizing. Over kinder- en partneralimentatie, toeslagen en pensioen. Met Eugenia als financieel echtscheidingsadviseur hebben de (ex-)paren te maken met één aanspreekpunt die voor jullie doorrekent en coördineert, financieel, fiscaal en juridisch.

Samen afspraken maken over de afwikkeling van de scheiding betekent samen beslissen over de toekomst van jezelf en de kinderen, zodat je beiden verder kunt met je leven. En niet onbelangrijk, mediation is sneller èn goedkoper dan een scheiding met advocaten.

Wanneer partijen al de stap naar een advocaat hebben gezet, is er vaak behoefte aan een second opinion over de financiële kanten van de scheiding. En ook na de scheiding kunnen er nog vragen zijn. Daarvoor kun je ook bij Eugenia terecht. Eugenia begeleidt naar een stukje rust.

'Ik nodig jullie uit voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek.'

www.scheidingsbegeleiding.com; eugeniavanbon@scheidingsbegeleiding.com; 06 26628726.

Constral serres en kozijnen opent nieuwe digitale showroom

LOBITH - Constral serres en kozijnen heeft haar website compleet vernieuwd. Nog gebruiksvriendelijker en nog mooier en uitgebreider. Alles staat er op met veel fotomateriaal zodat u kunt zien hoe wij het bij uw woning of bedrijf zouden kunnen maken.

Een serre of kozijnen plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. De juiste adviezen en bouwaansluitingen horen daar ook bij. Alles is te vinden op onze website waarbij ook de doorklikmogelijkheid bestaat om gelijk en afspraak te maken of om informatie op te vragen.

Naast de website beschikken we ook over een grote complete showroom met daarachter de fabriek waar we alles in eigen beheer maken. De showroom is zeer de moeite waard om te bezoeken. Je krijgt goede adviezen en doet er ideeën op. Laat je eens inspireren door de vele mogelijkheden en gratis adviezen die we geven. Wij staan klaar om samen met u onder het genot van een kopje koffie of thee uw wensen te bespreken.

Constral vervaardigt alle kozijnen, deuren, schuifpuien, vouwwanden, serres en veranda's in eigen fabriek. U kunt rekenen op perfect maatwerk. In onze fraaie en complete showroom kan een keuze worden gemaakt uit veel verschillende mogelijkheden. Constral serres en kozijnen, Energieweg 2, 6915 SB Lobith 0316-547121 www.constral.nl

BPD viert start bouw én hoogste punt nieuwbouwproject Hollands Huissen

Wethouder Johan Sluiter verricht officiële handeling

HUISSEN – Woensdag 01 februari heeft BPD samen met de toekomstige bewoners van 26 woningen in het project Hollands Huissen en met overige betrokkenen zowel de start van de bouw van 13 woningen als het hoogste punt van 13 woningen gevierd.

Als officiële handeling is een tijdcapsule begraven, waarin de aankomende bewoners een boodschap konden achterlaten. Tevens bevatte de capsule een krant van 1 februari 2017 en enkele andere attributen, die wij vandaag heel gewoon vinden, maar die over lange tijd mogelijk interessant zijn voor archeologen. De capsule is begraven door wethouder Johan Sluiter van de gemeente Lingewaard, samen met onder andere architect Hans Been en één van de aankomende bewoners.

Wethouder Johan Sluiter: "Vandaag vieren we in Hollands Huissen het bereiken van het hoogste punt en de start van de bouw van koopwoningen. Daarmee wordt ook aangetoond dat de malaise in de bouw aan het verdwijnen is en met deze nieuwe stap ben ik als wethouder volkshuisvesting zeker tevreden. Het meest bijzondere van deze wijk is ook dat er veel archeologische vondsten zijn en dat maakt deze wijk ook uit historisch perspectief zeer bijzonder".

Tjakko Smit projectdirecteur bij BPD: "Het is goed om te horen dat de gemeente Lingewaard blijvend aandacht wil schenken aan het feit dat dit gebied ooit deel heeft uitgemaakt van de noordelijke begrenzing van het Romeinse Rijk. Terecht, want het is ook van belang voor de bewoners van Loovelden zelf. Immers een gedeelte van die bewoners woont op een Romeins grafveld of andere geschiedkundig waardevolle restanten. ".

De gemeente Lingewaard is voornemens om op diverse plekken in de wijk zaken te realiseren die herinneren aan de vondsten uit de Romeinse tijd. Meer informatie staat op Loovelden.nl.

Nieuwe voorzitter Tennisvereniging Huissen

HUISSEN - Maandag 30 januari vond de jaarlijkse algemene ledenvergadering plaats van de tennisvereniging Huissen. Het clubhuis was goed gevuld en de sfeer was positief.

De standaard agendapunten passeerden de revue: de notulen van de vergadering van 2016, de jaarrekening 2016 en de begroting 2017 werden goedgekeurd. Met een positief resultaat en een nagenoeg gelijk ledenaantal was er reden voor tevredenheid.

Voorzitter Harrie Wickerhoff was aftredend en niet herkiesbaar en het bestuur heeft Albert ter Burg voorgedragen als nieuwe voorzitter. Zijn benoeming werd door alle aanwezige leden ondersteund. Medebestuurslid Geert Jan van der Heijden bedankte Harrie Wickerhoff voor zijn inzet, eerst als secretaris van het bestuur en daarna drie jaar als voorzitter en daar hoorde natuurlijk een passend presentje bij.

Albert ter Burg is de nieuwe voorzitter, hij is al sinds 1994 lid van tennisvereniging Huissen heeft werkervaring in het onderwijs als teammanager, in HRM, re-integratie en facilitair management en werkt nu als bedrijfsleider van cultureel centrum De Kinkel in Bemmel. Naast zijn werk is hij uitbater geweest van muziekcafé De Zon en restaurant Kom Binnen in Huissen. Bestuurlijke ervaring heeft hij opgedaan in onder andere schoolbesturen, de horeca-vereniging Huissen, de WMO-adviesraad, de stichting Leergeld Oost Betuwe en de steunfractie van Lingewaard.NU. Hij gaat zich binnen het bestuur toeleggen op de communicatie en het vrijwilligersbeleid. Medebestuursleden zijn Wil Mulder, Frank Bouwmeister, Geert Jan van der Heijden en Dorien Vis.

Haal de zomer in huis bij Bodywear Superstore

DUIVEN - Het mag dan buiten nog wel frisjes zijn, bij Bodywear Superstore in Duiven heeft men de zomer al flink in huis met de grootste badmodecollectie ooit! De nieuwste PrimaDonna Swimwear collectie 2017 is nu al te zien, te passen én te koop.

Van hippe Caribische kleureninvloeden tot vrolijke marinestreepjes, nonchalante strikken voor een Italiaanse filmster-look, alles is in huis. Sportief of juist classy met elegante drapages. PrimaDonna heeft haar allergrootste zomercollectie ooit en staat ook dit jaar weer garant voor een comfortabele pasvorm. Ook nieuw binnen is de lingerie-zomercollectie van Prima Donna & Marie Jo, waar je hebberig van gaat worden! Frivool en hip. Verleidelijk en luxe. De diversiteit is groot, klassiek én modern met bijzondere aandacht voor details en uiteraard een heerlijke pasvorm, zodat je deze zomer écht gezien mag worden aan het water! Voor bijzonder mooie badkleding en de meest uitgebreide lingerie- & badcollectie kom je dus gewoon even naar Duiven, waar je uiteraard, indien gewenst, stylingadvies kunt verwachten van ons deskundige team. Elke dag komt er wéér iets nieuws bij, dus je raakt niet uitgekeken. We zien je graag, de koffie of thee staat klaar en parkeren kan op de grote eigen parkeerplaats (gratis! voer 'De Bongerd' in uw navigatie in.)

Kijk ook op de Facebookpagina voor de laatste acties en trends:? Facebook: https://www.facebook.com/bodywearsuperstore
Bodywear Superstore, Rijksweg 26, Duiven; www.bodywearsuperstore.nl; 026 7370298.