GN Nijmegen-Noord

27 november 2019

GN Nijmegen-Noord 27 november 2019


Andermans Veren Live: Hoe goed wil je het hebben?

Andermans Veren Live. (foto: Jaap Reedijk) Jaap Reedijk

ELST - Op zaterdag 14 december om 20:30 uur staat Andermans Veren Live in Theater De KiK in Elst. Met het jubileumprogramma 'Hoe goed wil je het hebben?'


Kaartjes zijn te reserveren via www.theaterdekik.nl 18 euro inclusief drankje. Andermans Veren Live viert dit seizoen haar tienjarig bestaan! In de jubileumvoorstelling ‘Hoe goed wil je het hebben?’ doen ze dit volgens hun succesvolle formule; vakmanschap en muzikaliteit, frisse arrangementen, schitterende duetten en schier onmogelijke a capella partijen.

Het gaat beter dan ooit in Nederland. De rijkdom heeft zich met ongekende afmetingen tot in de vezels van onze samenleving genesteld. En dat alles is natuurlijk te danken aan… het cabaret!! Want hielden de kleinkunstenaars ons niet wakker wanneer de regeringsleiders ons in een welverdiende slaap trachtten te sussen? Gingen zij niet voorop in de strijd voor gelijke rechten voor mensch en dier? Spraken zij niet onbaatzuchtig doch met scherpe tong over zaken die hen na aan het hart lagen?

Waarom gaat het niet goed in Venezuela? Noord-Korea? Noorwegen? Precies! Omdat daar geen cabaret is! En al helemaal geen Andermans Veren Live!

Soms geslepen, maar vaak humorvol laten zij de rijkdom zien van het Nederlandse Cabaretlied. En wat een weelde! Want van Dirk Witte tot Katinka Polderman, van Adèle Bloemendaal tot Jan Beuving, van Karin Bloemen tot Herman van Veen heeft iedereen zijn steentje bijgedragen aan deze fantastische tijd! En namens hen neemt Andermans Veren Live! met alle liefde uw bedankjes in ontvangst.

Met deBol op pad!

Herfstkleuren in Hemmen. (foto: Gerrie Wetters)

BEMMEL - Met deBol op pad was wéér genieten! Op woensdag 20 november ging deBol op pad in Zetten en Hemmen.

Op de heenweg was er dikke mist maar vanaf de eerste stap deed het zonnetje haar uiterste best om door te breken en dat leverde prachtige plaatjes op in het buitengebied rond Hemmen. Vijftig wandelaars genoten van de schitterende herfstkleuren op het landgoed Hemmen en van de gezellige koffiepauze bij het Pannenkoekenhuis aan de Linge.

"Wilt u ook eens meegenieten? Kom dan de eerste of derde woensdag van de maand naar De Kinkel en doe mee! (in januari 2020 vervalt de eerste woensdag wandeling van de maand in verband met nieuwjaarsdag). Inschrijfgeld drie euro. Onderweg krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden." Meer informatie staat op www.debolbemmel.nl.

Najaarsbingo Kantropa Oosterhout

Vogeltentoonstelling Kantropa. (foto: Th. Boetzel)

OOSTERHOUT - Op vrijdag 29 november houdt de vogelsportvereniging Kantropa haar jaarlijkse terugkerende carnavalbingo met de welbekende prachtige prijzen.

Ook zijn er diverse geldprijzen te winnen, en op veel verzoek zijn ook weer de levensmiddelendozen terug. De bingo bestaat uit acht rondes en de kosten daarvan zijn 4,50 euro. Ook is er de welbekende gratis ronde en verloting voor eenieder die meespeelt. De aanvang van de bingo is 20:00 uur en de zaal is al open om 19:00 uur. De bingo zal gehouden worden in café/zaal Merkus aan Dorpstraat 12 in Oosterhout.

Grote Kerk van Elst op koopzondag open

ELST - Op koopzondag 1 december is de Grote Kerk van Elst geopend van 13.30 tot 16.30 uur.

"Loop even binnen! U kunt het interieur van de kerk bezichtigen. In het Tempel/Kerkmuseum is uitleg bij de vitrines. Ook is er een expositie van Wasili Wasin - "Hedendaagse Iconen". Verder kunt u een kaarsje aansteken in de Stiltekapel, is er informatie over de protestantse gemeente en een gratis boekje met activiteiten 2019 - 2020. Dus... van harte welkom!"

Grote Kerk van Elst op koopzondag open

ELST - Op koopzondag 1 december is de Grote Kerk van Elst geopend van 13.30 tot 16.30 uur.

"Loop even binnen! U kunt het interieur van de kerk bezichtigen. In het Tempel/Kerkmuseum is uitleg bij de vitrines. Ook is er een expositie van Wasili Wasin - “Hedendaagse Iconen”. Verder kunt u een kaarsje aansteken in de Stiltekapel, is er informatie over de protestantse gemeente en een gratis boekje met activiteiten 2019 - 2020. Dus... van harte welkom!"

Buiten leren met de natuurgids

Lingewaard Natuurlijk-tas met inhoud om te struinen. (foto: Jan Bisseling)

LINGEWAARD - Mijn eerste vraag als ik samen met een groep schoolkinderen buiten in de kring zit is: “Wat komen jullie hier doen?”

“Egels zoeken…..”. “Zijn die er nu dan nog, of hebben ze misschien al een holletje gemaakt onder de afgevallen herfsttakken en bladeren om met een volle buik in slaap te vallen.”

De juf van de schoolkinderen is er ook bij en vragend gaan haar ogen de kring rond en al snel komen de antwoorden. “En je mag ze geen melk geven, want daar krijgen ze diarree van ….”, roept een meisje met groene laarzen aan en de capuchon ver over haar natte haarslierten. De regen deert haar niet. Later die morgen kom ik haar met een hulp-opa weer tegen, drukdoende een nest voor een egel bij elkaar te sprokkelen.

Dit is een buitenschoolse opdracht, die ervaringsgericht leren wordt genoemd. Wat de juf binnen doet, doet de natuurgids van 'Stichting Lingewaard Natuurlijk; buiten en dat in heel Lingewaard en in ieder jaargetijde.

Buiten leren is goed voor lichaam en geest. Kinderen leren respect te hebben voor de natuur en leggen zo de basis voor een gezonde ontwikkeling. Een aanrader is de struintochten die meestal in de weekenden georganiseerd worden. Wellicht een leuk Sinterklaas cadeau: een struintocht op zoek naar bijvoorbeeld bevers en daarna ergens pannenkoeken eten. Welk kind en volwassene wil dat nou niet?

Voor meer informatie: educatie@lingewaardnatuurlijk.nl. Wil je ook natuurgids worden? Meld je dan aan via info@lingewaardnatuurlijk.nl.

Jan Bisseling natuurgids (Stichting Lingewaard Natuurlijk)

Kerstmarkt en nieuwjaarsconcert

Het kerstalletje van deBol. (foto: M. van Eechoud) m.v.eechoud

BEMMEL - Op zondag 8 december zal het bestuur van stichting deBol in de Passage van het winkelcentrum in Bemmel staan bij het kerststalletje van deBol!

Die dag start de verkoop van kaarten voor het unieke nieuwjaarsconcert in de Theaterkerk Bemmel dat speciaal voor deBol wordt samengesteld door Hanneke Engels, Martijn van Vuuren en Sofie Ebben.

Het belooft iets heel speciaals te worden met moeder Sofie Ebben, klarinet en haar trio Boccacio en een zeer gevarieerd zangprogramma met Hanneke en haar man Martijn.

DeBol is er trots op dat we deze familie gezamenlijk voor een optreden in de Theaterkerk hebben kunnen krijgen en verwachten dan ook een volle kerk op 5 januari. Aanvang: 15.00 uur.

Onze Vrienden van deBol kunnen zich aanmelden en krijgen dan een gratis toegangskaart. De kaarten kosten 15 euro. "Als u ook Vriend van deBol wilt worden en uzelf (én ons) een cadeautje (gratis kaart voor het nieuwjaarsconcert) wilt geven, kom dan langs op de Kerstmarkt en geef u op als Vriend voor 2020! Na betaling van 25 euro, de Vrienden van deBol bijdrage per jaar, ontvangt u uw gratis toegangskaart. Wij houden u dan het hele jaar door op de hoogte van onze activiteiten en zullen u graag met open armen ontvangen in onze “Vrienden van deBOL club” en u uitnodigen bij speciale activiteiten! Wij hopen ook u te zien bij ons kerststalletje in de Passage op 8 december." Meer informatie staat op www.debolbemmel.nl of te verkrijgen via 06 54975063/06 22540214.

Kletskop gaat verder

Kletskoppen in Eten&Drinken. (foto: Marion Zwart) Marion Zwart

REGIO - Geïnspireerd door een succesvol initiatief in Noorwegen zetten pioniersgemeente De Vierplek, de drie cafés Bloem (Bemmel) en Stroom en Eten&Drinken in Lent zich samen met Droom in voor 'Kletskop'.

Ze willen hiermee bijdragen aan ontmoeting, verbinding en de leefbaarheid van de buurt. De medewerkers van Makers&Merken (onderdeel van Droom) gingen aan de slag en maakten bijzondere vrolijke kopjes, glazen en mokken. Ook de bijbehorende kletskopkoekjes worden gemaakt door mensen met een beperking.

Op 2 oktober werden de eerste Kletskoppen gedronken bij de feestelijke start van de actie. In elk van de drie genoemde cafés kun je op ieder moment om een Kletskop vragen, maar er werd gestart met drie ochtenden waarop er speciale aandacht is voor de actie. Wie zijn/haar heerlijke koffie, thee, cappuccino of chocomelk drinkt uit een Kletskop geeft aan open te staan voor contact. Ook mensen die samen komen kunnen met behulp van de Kletskop nieuwe mensen leren kennen. Voor de nieuwe bewoners van Nijmegen Noord is dat natuurlijk ook een mooie gelegenheid om een netwerk op te bouwen.

De aankomende periode staan de Kletskoppen in elk geval klaar op de volgende plaatsen en tijden:

dinsdagmorgen: Brasserie Bloem in Bemmel

woensdagmorgen en -middag in café Stroom

vrijdag- en zondagmorgen in café Eten&Drinken

Meer informatie staat op www.kletskop.nl. "De Kletskoppen zijn overigens ook te koop bij Makers&Merken, een leuk idee voor Sinterklaas of Kerst? Door het kopen van deze koppen draagt u bij aan de actie Kletskop."

Gezellige kerstmarkt in Slijk-Ewijk

Kerstengel. (foto: Dini Huijbers) Dini Huijbers

SLIJK-EWIJK - Op zaterdag 7 december wordt er in Dorpshuis Beatrix in Slijk-Ewijk weer een gezellige kerstmarkt gehouden.

Zodra Sinterklaas weer is vertrokken kijken veel mensen alweer uit naar kerstmis. Alweer iets gezelligs met veel sfeer om naar uit te kijken in de donkere winterdagen. En gezellig is de kerstmarkt in Dorpshuis Beatrix altijd.

Iedereen kan direct de kerstsfeer in huis halen, want er staan in de grote zaal en de serre heel veel kramen met een diversiteit aan spullen. Je kunt er kerstspullen kopen, cadeautjes, sieraden, heerlijke oliebollen en allerlei andere lekkernijen en leuke dingen. In de ontmoetingsruimte (bij de bar) worden gezellige zitjes gemaakt, waar iedereen even kan rusten van alle gesnuffel op de markt.

Natuurlijk neemt de bezoeker dan de gelegenheid om een lekker kopje koffie of thee met iets lekkers te nuttigen of zomaar een ander drankje. Denk ook eens aan glühwein en warme chocolademelk (misschien met een toefje slagroom).

Men kan natuurlijk ook al even snoepen van de overheerlijke oliebollen die men op de markt gekocht heeft en die door het bestuur van dorpshuis Beatrix met veel liefde zijn gebakken. Lekker opgewarmd is het daarna niet meer zo erg om de kou weer in te moeten.

Er zijn ook kerstbomen te koop, dus de boom kan thuis al direct worden opgetuigd, misschien wel met leuke dingen, die op de markt zijn gekocht. Het adres van dorpshuis Beatrix is: Dorpsstraat 15 in Slijk-Ewijk. De markt is van 15.00 – 19.30 uur.

Bridgeclub Doublet Bemmel

Winnaars tweede ronde. (foto: A. Ariens-Bruil)

BEMMEL - Ronde twee is inmiddels afgesloten met de uitreiking van de Harry Mattijssen wisseltrofee, welke geheel verdiend in handen kwam van Wilna en Theo. Zij behaalden van alle lijnen de hoogste score nl. 61,67%, een knappe prestatie.

In de A-lijn werden Paul en Wim eerste met 59,41%, tweede Jaap en Erik met 57,69%, gevolgd door Adje en Jetta met 54,29% en als vierde eindigden Sjoukje en Bert met 54,05%.

In de B-lijn was de eerste plaats voor Hans en Hans met 60,39%, Henny en Liz werden tweede met 56,08%, derde Doortje en Ben met 55,43% en vierde Toos en Ria met 53,70%. Genoemde paren starten in de derde ronde in de A-lijn.

In de C-lijn werden zoals vermeld Wilna en Theo eerste, tweede Tonny en Henk met 53,14%, Jan en Carel legden beslag op de derde plaats met 52,19% en vierde werden Corry en Lyt met 51,67%. Deze paren starten in de B-lijn.

In de D-lijn ging de eerste plaats naar Willem en Arnold met 59,87%, tweede Niek en Cornelis met 56,21%, derde Willy en Jan met 56,10% en vierde Paul en Erik met 50,21%.

Op 17 december staat er wederom de Kerstdrive gepland waarbij volgens goede traditie de leden zelf het kerstbuffet samenstellen. Het belooft weer een zeer gezellig samenzijn te worden.

"Lid worden van Doublet? Bel of e-mail ons secretariaat: Annemarie Ariëns, e-mail secretariaat.doublet@gmail.com, of bezoek: http://www.nbbclubsites.nl/club/15030."

Black Friday in Bemmel

BEMMEL - Vrijdag 29 november is het ook in Bemmel Black Friday en bieden de deelnemende ondernemers diverse producten en diensten aan met flinke kortingen en zijn er aantrekkelijke acties.

De deelnemers zijn te herkennen aan een Black Friday-poster op het raam. Het centrum wordt leuk versierd. "Op onze facebookpagina Beleef Bemmel heeft een groot aantal deelnemers al laten weten van welke aanbiedingen en kortingen u kunt genieten, maar u kunt zich ook laten verrassen tijdens uw bezoek. Omdat u misschien vrijdag overdag niet in de gelegenheid bent om naar het centrum van Bemmel te komen, lopen alle acties ook door tijdens de vrijdagkoopavond en op zaterdag 30 november. Al nieuwsgierig naar de aanbiedingen? Kijk dan op onze facebookpagina Beleef Bemmel."

Al met al voldoende redenen om zowel vrijdag 29 november als zaterdag 30 november naar het centrum van Bemmel te komen. "Wij heten u van harte welkom."

CCE-avond over Tuinen van Monet

ELST - De thema-avond van Creatief Collectief Elst (CCE), op vrijdagavond 29 november, gaat over de beroemde tuinen van de schilder Monet. De lezing start om 20:00 uur in de Bibliotheek van Elst.

Claude Monet schilderde tussen 1900 en 1925 voornamelijk tuinen. Deze vielen op door de fantastische uitbarstingen van kleur. Het werk van Monet ontwikkelde zich destijds volop in een nieuwe richting. Hij was daarmee een inspiratiebron voor moderne kunstenaars als Rothko en Pollock.

Kunsthistorica Marieke van der Heijden verzorgt deze twintigste lezing van CCE. Haar motto: 'Meer weten is leuker'. Dat belooft zoals altijd een leerzame én leuke avond te worden.

Tip 1: eerst naar de lezing, dan naar de tentoonstelling ‘Monet. De Tuinen’ in het Gemeentemuseum in Den Haag. Je ziet dan gegarandeerd meer!

Tip 2: schrijf je in voor de korte cursus kunstgeschiedenis van Marieke van der Heijden, die start op 27 januari 2020. In vier lessen behandelt ze in vogelvlucht de belangrijkste stromingen en kunstwerken van de 17e tot en met de 20e eeuw. Inschrijven: tijdens de pauze of na afloop van de lezing over Monet of via: creatiefcollectiefelst.nl.

Creatief Collectief Elst denkt en werkt mee aan het programma van het Kunst- en CultuurCafé Overbetuwe (KCC). De thema-avonden van CCE maken deel uit van het programma van KCC.
Opgeven via info@creatiefcollectiefelst.nl of 06 19324660. Kosten: vrijwillige bijdrage bij de uitgang (richtbedrag zeven euro).

Romantisch drama in Theater De KiK: Cold War

Cold War. pr

ELST - Op donderdag 28 november om 20:00 uur draait de romantische film 'Cold War' in Theater De KiK in Elst.

Cold War: Een gepassioneerd liefdesverhaal tussen twee mensen met verschillende achtergronden en temperamenten, die niet bij elkaar passen en toch tot elkaar worden veroordeeld. Tegen de achtergrond van de Koude Oorlog in de jaren 50, in Polen, Berlijn, Joegoslavië en Parijs, toont de film een onmogelijk liefdesverhaal in onmogelijke tijden.

Kaartjes kosten 8,00 euro en zijn te bestellen via www.theaterdekik.nl (9,00 euro een uur voor aanvang aan de deur) inclusief drankje. De foyer is vanaf 19.00 uur geopend voor een drankje.

Sponsor bedankt!

Elftal foto Spero JO17-2. (foto: S. Hendriks)

ELST - Dankzij Weijs Transport B.V. is Spero JO17-2 in nieuwe mooie trainingspakken gestoken.

Namens de spelers en de begeleiding willen we Robèrt en Riet Weijs hiervoor hartelijk bedanken!

Wie wordt meest klantvriendelijke ondernemer van Bemmel 2020?

BEMMEL - Alweer voor de derde keer organiseert de ondernemersvereniging Beleef Bemmel de verkiezing van de meest klantvriendelijke ondernemer van Bemmel. Afgelopen jaar was Eetwinkel Polly de trotse winnaar van deze prijs.

De winnaar van deze verkiezing mag zich het hele komende jaar de meest klantvriendelijke ondernemer van 2020 noemen. Bij uw keuze maakt het geen verschil waar of wat u iets heeft gekocht, of dat u zaken heeft gedaan met een van onze dienstverleners (makelaar, verzekeraar, notaris, sport, financieel adviseurs et cetera). Dit geldt natuurlijk ook voor onze horecaondernemers. Dus elke onderneming en/of ondernemer komt voor deze prijs in aanmerking. Vaak kent u de ondernemer zelf niet, maar wel het personeel waar u mee te maken heeft. Het gaat er uiteindelijk om welke klantervaring u bij het bedrijf heeft gehad.

U kunt vanaf nu tot en met 31 januari 2020 uw stem uitbrengen. Ga hiervoor naar www.beleefbemmel.nl/winactie. Kijk ook even goed naar de spelregels. Een keer stemmen per e-mailadres. Niet dezelfde ondernemer op 1, 2 en 3 en zonder toelichting geen geldige stem. Door te stemmen kunt u 100 euro winnen. Er worden liefst drie prijzen van 100 euro verloot onder de deelnemers.

De winnende ondernemer wordt officieel bekend gemaakt op maandag 16 maart tijdens de algemene ledenvergadering van onze ondernemersvereniging Beleef Bemmel. Daarna worden ook de winnaars van de geldbedragen geïnformeerd. Dus grijp uw kans en doe mee. De ondernemers van Bemmel wensen u vast fijne feestdagen en een voorspoedig maar vooral gezond 2020 toe.

R.K. Parochie H. Maria Magdalena

Zaterdag 30 november
O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen: 19.00 u: eucharistieviering, V. Bulthuis, GK De Levensbron


Zondag 1 december
St. Werenfridus Elst: 10.00 u: eucharistieviering + Kwd, K. Donders, Musica Amare
O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad:10.00 u: eucharistieviering, V. Bulthuis, GK De Levensbron                
O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen: 10.00 u: woord- gebedsviering, M. Sanders, Projectkoor adventskransen maken
O.L.V. Onbevlekt Ontvangen Heteren: 09.30 u: LWG, Magna Voce

Doordeweekse vieringen R.K. Parochie Maria Magdalena

Maandag
Heteren, 18.30 u. Liefkenshoek (wcv), elke maandag

Dinsdag
Huissen-Stad, 19.00 u. dagkapel, rozenkrans, elke dinsdag
Oosterhout, 09.00 u. dagkapel, 1e dinsdag v.d. maand

Woensdag
Angeren, 09.30 uur u. sacristie/kerk, 1e woensdag v.d. maand
Doornenburg 09.30 u. kerk, 2e woensdag v.d. maand
Gendt, 09.30 u. dagkapel, 4e woensdag v.d. maand
Herveld, 19.00 u. kapel Hoge Hof, 1e woensdag v.d. maand
Huissen-Zand, 09.30 u. dagkapel, 3e woensdag v.d. maand
Lent, 19.00 u. St. Jozef, 2e woensdag v.d. maand

Donderdag
Elst, 10.30 u. Tertzio, 1e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 2e donderdag v.d. maand
Elst, 10.30 u. Tertzio (wcv), 3e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 4e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 5e donderdag v.d. maand

Vrijdag
Bemmel, 10.00 u. kapel Liduina,1e vrijdag v.d. maand
Valburg, 09.00 u. sacristie, rozenkrans, elke vrijdag
Valburg, 09.30 u. sacristie, elke vrijdag

Eucharistievieringen, tenzij anders vermeld (wcv)
Na de viering is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

Topzangeres Lorrèn te bewonderen in Bemmel

BEMMEL - Vrijdag 6 december staat de liefhebber in de Theaterkerk een muzikale TOP-verrassing te wachten: een optreden van de Israelische/Nederlandse zangeres Lorrèn.

De liedjes van Lorrèn liggen goed in het gehoor, zijn mooi harmonisch en goed opgebouwd. Ze omarmt je met een stem die een prachtige diepte en gelaagdheid laat horen. In haar muziek laveert ze tussen jazz, soul, pop en R&bB.

Na het uitbrengen van haar debuutalbum ‘Land of Possibilities’ heeft ze overal in Nederland opgetreden. Ze was te horen in de North Sea Jazz Club, bij Eurosonic/Noorderslag en in Paradiso. Lorrèn betovert met haar zang, haar muziek en haar charmante verschijning. Momenteel wordt er hard gewerkt aan een tweede album dat naar verwachting begin 2020 uitkomt.

Aanvang 21:00 uur (zaal open 20:00 uur). Locatie: Foyer. Kaartjes kosten 10,00 euro per stuk en zijn te bestellen op de website www.theaterkerk.nl en tevens verkrijgbaar bij boekhandel De Toren van Bemmel en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

De Soeptafel heeft hulp nodig!

ELST - Ook in 2020 organiseren wij graag weer Soeptafels voor ouderen in Elst. Om deze te bekostigen (voor ingrediënten, locatiehuur, nieuwe inductie soeppan) zamelen we weer geld in, onder andere via Overbetuwe Doet.

"Wilt u ons initiatief steunen? Doneer dan de waardecheque die u thuis van de gemeente heeft ontvangen aan 'De Soeptafel'. Dit kan online via Overbetuwedoet.nl. Afgeven op Rijksweg Noord 18 kan ook. We kunnen uw cheque ook ophalen, bel dan 06 44986453. In december stelt AH Driessen Elst de opbrengst van de emballageband ter beschikking aan 'De Soeptafel'. Zo kunt u dus ook bijdragen!

Zodra we voldoende hebben gespaard maken we de data voor de Soeptafels in 2020 bekend."

Echte Mokken voor de Molukken: Overbetuwe4Ambon

OVERBETUWE - In september werd het eiland Ambon getroffen door een zware aardbeving. Veel mensen vonden hierbij de dood, terwijl er ook talloze gewonden waren. Ook in materieel opzicht liet de aardbeving een ware ravage achter. Het zal nog jaren duren voor het eiland deze zware klap weer te boven zal zijn.

In onze gemeente Overbetuwe woont een grote groep Molukkers, die sinds 1951 een welkom deel van onze gemeenschap vormt. "U kunt hierbij uw steentje bijdragen. U kunt denken aan deelname aan een fundraisingdiner met Ambonese gerechten, het kopen van een drankje bij Switch Elst/ initiatief Mokken voor de Molukken, toeschouwer zijn bij de benefiet voetbalwedstrijd tussen een combi Elistha/Spero team tegen een Moluks team en deelnemen aan een heuse Pubquiz. Initiatieven van inwoners worden uiteraard van harte gewaardeerd.

Drie fractievoorzitters in de gemeenteraad van Overbetuwe (Roel Eefting van D66, Elbert Elbers van de Partij van de Arbeid en Ard op de Weegh van Burgerbelangen OverBetuwe) vormen een kerngroep, die de activiteiten coördineert. In de kerngroep zitten vanuit de Molukse gemeenschap Febby Hetharia en Hans Ririhena. De activiteiten staan op de website www.overbetuwe4ambon.nl.

"Wij vragen u om aan de acties mee te doen. Dat kan door een bedrag te doneren. Het IBAN-rekeningnummer is NL30ABNA0487669363 ten name van GIM Elst, onder vermelding van Overbetuwe4Ambon. U kunt ook met uw bedrijf, uw beweging, uw wijk(platform) of anderszins een actie ondernemen voor Ambon. We hopen op uw medewerking door een donatie en/of uw aanwezigheid bij de activiteiten."

Ook uw bericht in de krant?

NIJMEGEN-NOORD - Wilt u iets onder de aandacht brengen in uw regio? Dat kan! Uw bericht kunt u heel eenvoudig online insturen via onze website: www.gemeentenieuwsonline.nl.

Daar klikt u bovenaan het scherm eerst op de regio waar uw bericht over gaat. U kunt voor één regio een bericht insturen. Mocht u uw bericht graag in meerdere regio's geplaatst willen hebben, dan mag u dat aangeven bij: 'Opmerkingen'. De redactie zal dan kijken of er plaats voor is. Vervolgens klikt u rechts bovenaan op de tekst: 'Nieuws aanleveren' . Uiteraard kunt u ook een bijpassende (rechtenvrije) foto toevoegen. De rest wijst zich vanzelf. Komt u er toch niet helemaal uit? Belt u dan gerust even: 0481-464770, wij helpen u graag verder, zodat ook úw bericht in de krant terecht komt.

Gezellig en Nuttig

After coffee bij AJ's. (foto: Marga Reintjens)

BEMMEL - Afgelopen zaterdag zijn we als ZWAB weer gaan ruimen in en rond Bemmel. Het clubje was wat kleiner maar niet minder gedreven. Enkele van ons namen de Zandsestraat onderhanden en weer twee anderen zijn helemaal de Herckenrathweg afgegaan en hebben zelfs in sloten gestaan en gesprongen om daar de rommel uit te halen.

Misschien is een schepnet niet zo'n gek idee om eens mee te nemen. Wij (Jos en ik) hebben de dorpskern van Bemmel onder handen genomen. Er lag veel rommel op het Marktplein en bij de Lidl. Maar ook bij de AH, jammer dat we van de AH niet de twee toegezegde jongeren kregen om mee te helpen, valt ons toch een beetje tegen, een toezegging die tot nu toe niet is ingelost. Maar goed, ze krijgen een herkansing op 11 januari. Nadat Jos en ik bij de Lidl hadden opgeruimd en weer naar de Dorpsstraat liepen werden we gevraagd door de lieve mevrouw van Modehuis Poortman of we zin hadden in een kopje koffie. Nou, dat hadden we wel, want het was best frisjes buiten. Na deze warme verrassing hadden we er weer dubbel zin in om te gaan ruimen. Het resultaat was ongeveer weer acht zakken met zwerfvuil. Na afloop van deze actie werden we voor de tweede keer heel vriendelijk en warm ontvangen bij Kamel van lunchroom AJ' . Lekker kopje koffie met iets lekkers erbij. Wat een verwennerij. En zo blijkt maar weer dat je het nuttige zeker kunt verenigen met het aangename. Dus heb je ook zin in een gezellige ochtend opruimen kom dan zaterdagochtend 11 januari naar de Theaterkerk in Bemmel. Dan gaan we er weer tegenaan. Prettige Feestdagen. En vuurwerkrommel opruimen! Even vegen en klaar.

Een gezellige familieavond bij Liduina!

LINGEWAARD - Op 21 november vond de familie avond van Liduina plaats. Ruim voor 19.00 uur waren de bewoners en familie aanwezig in het restaurant.

Patricia en Mandy, onderdeel van het team EVV-ers die deze avond hadden georganiseerd, opende de avond. Waarna onze directeur Michel en locatiemanager Helmine ook nog een woordje spraken. Vervolgens werd er genoten van een hapje en een drankje met gezellige muziek. De verschillende kraampjes boden informatie van uit bijvoorbeeld welzijn, over de tillift en over de lokale cliëntenraad. Het was een gezellige avond en als kers op de taart ging iedereen ook nog met een goodiebag naar huis.

Uitslag loterij De Geintrappers

BEMMEL - In het bezit van een Geintrappers-lot? In november werden ze deur aan deur in Bemmel verkocht en inmiddels is bekend op welke lotnummers een prijs is gevallen. Op vrijdagavond 22 november verrichtte notaris Van Schaik de jaarlijkse trekking in Het Wapen.

Net als voorgaande jaren werden ook dit jaar weer veel loten verkocht, iets waar carnavalsvereniging De Geintrappers trots op is. Het is elke keer een mooie financiële aanvulling waar leuke activiteiten van kunnen worden georganiseerd. Denk aan de speciale carnavalsavond voor ouderen in verpleeghuis Lingehof en in verzorgingshuis Liduina.

De organisatie: ‘Staat op uw lot een van onderstaande nummers? Bel dan met 06-13200732 en de rest wijst zich vanzelf.’ De hoofdprijs is een dinerbon ter waarde van 200 euro die te besteden is bij Het Wapen in Bemmel.

Winnende lotnummers
Eerste prijs: lotnummer 0814. Ook op de volgende getallen is een prijs gevallen: 0073, 0100, 0150, 0155, 0187, 0298, 0372, 0894, 1195, 1301, 1366, 1372, 1407, 1613, 1738, 1818, 1852, 2352 en 2355.

Lekker rustig schaatsen voor de kleintjes

ELST - Het kan soms behoorlijk druk zijn op de schaatsbaan en dan is schaatsen voor de allerkleinsten best lastig. Speciaal voor deze jonge schaatsers maakt het Winterfestijn Overbetuwe weer even de baan vrij voor de peuter- & kleuteruurtjes. Zo kunnen de kleintjes in alle rust (leren) schaatsen.

Twee jaar geleden begon de organisatie van het festijn met een aantal uurtjes speciaal voor peuters en kleuters. Daarmee voldoet ze aan de wens van veel ouders die het op de ijsbaan wat druk vonden voor hun kleine kroost. Speciaal voor deze kindjes gaat de ijsbaan eerder open op zaterdag 28 december en op zaterdag 4 januari. Per ochtend is drie keer een half uur ingepland voor de peuters en de kleuters. Die dagen staan er ook extra vrijwilligers op de ijsbaan.

Sinds vorig jaar is leren schaatsen op de ijsbaan nog veel leuker. Sindsdien zijn er twaalf nieuwe schaatshulpjes bijgekomen in de vorm van ijsberen, pinguins en panda’s. Het peuter- en kleuterschaatsen is bedoeld voor kinderen tot en met vijf jaar. De kosten bedragen één euro per kind, inclusief glaasje ranja en iets lekkers. Je moet je wel even aanmelden. Dit kan vanaf 28 november, voor beide dagen. Wees er snel bij, want de uurtjes zitten vaak snel vol.

Voor meer informatie over het Winterfestijn en voor aanmelden: www.wfob.nl.

Hiep hiep hoera, onze buurvrouw 50 jaar!
Groetjes Boudewijn, Ruud, Nicole, Tim, Bianca,
Henk, Helene, Michael en Marieke

Lieve Sarah het doet ons deugd,
vandaag begin je aan je tweede jeugd.
Proficiat en tot zaterdag (lekker wijnen)

Sam

Hiep hiep hoera Sam wordt op
28 november alweer 7 jaar. Dikke knuffel
van Opa Theo,Oma Willie en Tante Bianca

Hiep hiep hoera
Theo Gefeliciteerd met je verjaardag
Van Janny, Antoine, Anja, Freya en Viggo

Jaap

Het Nei-js van deze dag,
dat Jaap op 30 november
ook 60 kaarsjes uitblazen mag!
Gefeliciteerd
van Ons voor Jou

Beste Marcel,
Sta je ein-de-lijk een keer in deze rubriek!
En je hebt wat te vieren: 40 jaar geworden.
Gefeliciteerd! Liefs van de meiden.

Lieve Teun, ons oudste kleinkind,
wordt op 27 november 18 jaar!
Wat zijn we trots op jou!
Liefs oma en opa

" Ook Ruud trekt nu van Drees

maar is nog nooit zo druk gewees(t)"

Stralende paar

Dit stralende paar is
28 november 50 jaar getrouwd.
Van harte gefeliciteerd XXX.