GN Arnhem

30 januari 2016

GN Arnhem 30 januari 2016


Nieuwe prikpost Rijnstate in wijkcentrum Vredenburcht

ARNHEM - Rijnstate opent een nieuwe prikpost in Arnhem-Zuid nabij winkelcentrum Kronenburg. Vanaf nu kunnen patiënten elke werkdag terecht in wijkcentrum Vredenburcht aan de Slochterenweg 29 om bloed te laten prikken. Verder zijn de tijden van onze prikpost op de locatie Woonzorg Kronenburg in Arnhem-Zuid ook verruimd.

Openingstijden prikpost Wijkcentrum Vredenburcht:
Maandag tot en met vrijdag: tussen 7.30 – 9.00 uur. Parkeren kan bij het wijkcentrum of bij de Rijnlandflat aan de Stedumhof.

Prikpost aan Croydonplein vaker open
De openingstijden van de prikpost van Rijnstate op de locatie Woonzorg Kronenburg in Arnhem-Zuid zijn verruimd. Patiënten kunnen er voortaan op elke maandag, woensdag en vrijdag terecht tussen 7.30 en 9.00 uur. Deze prikpost bevindt zich op het Croydonplein 2.

Wanneer naar Rijnstate om bloed te laten prikken? Als patiënten een verwijzing van hun huisarts, verloskundige en/of specialist hebben om bloed te laten prikken, kunnen ze daarvoor op alle locaties van Rijnstate terecht en op verschillende andere locaties in de regio. Alle openingstijden en locaties voor bloedafname zijn te vinden op www.rijnstate.nl/prikposten.

Behalve voor bloedafname kunnen patiënten met een verwijzing op deze locaties ook terecht voor het afgeven van ander materiaal voor laboratorium-onderzoek, zoals urine en ontlasting.

Dolle dagen bij De Flabinussen

ARNHEM - Op zaterdag 6 februari gaat het carnaval bij carnavalsvereniging De Flabinussen van start. De carnaval begint op deze zaterdagmiddag om 13:30 uur voor alle jongste carnavalsvierders. Ieder kind wordt getrakteerd op gratis limonade en frikadellen en er zijn optredens van de prinsen- en tienergarde. Daarnaast is er een verkiezing waarbij prijzen zijn voor de kinderen die het mooist verkleed zijn.

Op carnavalszondagmiddag begint dan ‘echt’ het carnaval. De feestburcht in de Schuytgraaf (kantine Arnhemse Boys) gaat om 14:30 uur open voor het publiek. De middag eindigt rond 16:30 uur waarna het feest ’s avonds vanaf 20:11 uur weer losbarst. Deze avond zijn er verschillende optredens van onder andere de gardes, maar met als hoogtepunt een optreden van Frank van Etten.

Op rosenmontag start het frühshoppen om 11:11 uur tot de klok van 16:00 uur met zanger Lorenzo Nieuwenhuyzen. De maandagavond start om 20:11 uur met ook deze avond vol programma waaronder een optreden van Ray van der Heiden. De afsluiting is op dinsdag met het boerenbal vanaf 12:11 tot 19:00 uur is de feestburcht geopend voor alle vereniging die willen komen frühshoppen. Deze dag zijn er optredens van Kobus Engels en diverse andere artiesten. Feestburcht ‘De Schuytgraaf’ ligt aan Marasingel 251 in Arnhem,

Vrijwilligersbanenmarkt

ARNHEM - Januari is bij uitstek de maand van de goede voornemens. Voor mensen die zo'n voornemen daadwerkelijk willen uitvoeren organiseert Vrijwillige Inzet Arnhem (VIA) op zaterdag 30 januari van 13.00 tot 16.00 uur een vrijwilligersbanenmarkt in 'In de Weerd', Weerdjesstraat 168.

30 vrijwilligersorganisaties presenteren daar hun vacatures. Speciaal voor werkzoekenden die hun tijd nuttig willen besteden of hun kansen op een baan willen vergroten, verzorgen het UWV, Sollicitatiemaatjes, De Broekriem en 2Getthere korte presentaties.

In Arnhem doen 35.000 mensen vrijwilligerswerk in enkele honderden organisaties. Met vrijwilligerswerk laat je niet alleen anderen profiteren van je talenten, maar zorg je ervoor dat er waardevolle zaken in onze stad gebeuren en dat je zelf een rol van betekenis kan (blijven) spelen. Vrijwilligerswerk is er in soorten en maten, voor elk wat wils. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mensen die vrijwilligerswerk doen over het algemeen gelukkiger zijn dan mensen die dat niet doen. Met vragen over vrijwilligerswerk kunt u terecht bij www.vrijwilligeinzetarnhem.nl.

55+ avond bij De Flabinussen

ARNHEM - Carnavalsvereniging De Flabinussen verzprgt op zaterdag 30 januari hun jaarlijks terugkerende seniorenavond. Deze avond vindt plaats in hun eigen feestburcht De Schuytgraaf (kantine Arnhemse Boys Schuytgraaf), met een gratis kop koffie en cake voor iedere bezoeker.

De aanvang van deze avond is 20:11 uur, de zaal is al open om 19:30 uur voor iedereen die een goed plekje wil bemachtigen. Voor iedere bezoeker is er een gratis kop koffie en twee consumptiebonnen. Gratis entree voor iedere bezoeker op vertoon van een toegangskaart. Deze kaarten zijn aan te vragen via secretaris@flabinussen.nl.

Er zal de hele avond gezellige muziek te horen zijn. Daarnaast zullen er spetterende optredens zijn van de gardes met hun garde- en showdans. Ook zullen er diverse optredens van eigen leden te bewonderen zijn. Verkleden mag, maar is uiteraard niet verplicht.

Bent u 55+ en wilt u ook eens het carnaval beleven? Kom dan op 30 januari naar de Schuytgraaf en vier het carnaval met De Flabinussen mee!

Zingen is leuk!

ARNHEM - Zingen is leuk! Goed zingen is leuker! Samen goed zingen is het leukst! Hou jij van zingen? Dan ben jij welkom bij de Koorschool Arnhem.

Bij de Koorschool zingen kinderen vanaf groep 4 uit heel Arnhem. We repeteren op woensdagmiddag in Arnhem-Zuid. In de repetities staat samen met plezier goed leren zingen voorop. Je leert ook noten lezen en in koorklas 2 zelfs tweestemmig zingen. Op woensdagmiddag repeteren koorklas 1 en 2. Dit jaar is op vrijdagavond ook het jeugdkoor gestart voor kinderen uit groep 8 en het voortgezet onderwijs. Het liedrepertoire van de Koorschool Arnhem is zeer gevarieerd met muziek uit allerlei culturen en in verschillende stijlen.

Er staan de komende maanden leuke aktiviteiten op het programma: In april gaan koorklas 1 en 2 een hele dag naar de Nationale Opera in Amsterdam om met andere kinderkoren te zingen en kennis te maken met kinderopera. In juni gaan zij een zondagmiddag zingen met drie andere kinderkoren uit de regio en eind juni is er een eindpresentatie.

Nieuwsgierig? Kom eens kijken en meedoen, iedereen is welkom! Stuur dan even een berichtje met naam, telefoonnummer en groep naar info@koorschoolarnhem.nl. Kijk voor meer informatie op www.koorschoolarnhem.nl.

Rommelmarkt en bingo in Gaanderij

ARNHEM - De rommelmarkt in de Gaanderij 5 en 6 maart is in plaats van 19 en 20 maart. Er zijn tafels te huur voor 7,00 euro per dag.

Graag bijtijds opgeven! Uiterste aanmelddatum is 28 februari. De betaaldatum is 1 maart tussen 19.00 en 20.00 uur bij de receptie van De Gaanderij. Voor aanmelden: Gaanderij 026 3810265 of organisatie 06 19914305.

Op 11 maart is er tevens op De Gaanderij een superpaasbingo met veel mooie gesponsorde prijzen. De bingo begint om 14.00 uur. Zaal is open om 13.30 uur. Kaarten kosten 2,50 euro en er is een gratis loterij bij. "Ook serveren wij lekkere hapjes tijden de pauzes."

De Social Sofa De Korenmaat is klaar!

ARNHEM - Na maanden van plakken van duizenden mozaïeksteentjes door inwoners van Rijkerswoerd, Vredenburg en andere wijken uit Arnhem Zuid is de bank nu klaar.

Een social sofa is een bank die door bewoners wordt ontworpen en met mozaïeksteentjes beplakt. Doel is om - naast een mooie bank in de wijk te krijgen - om het sociale contact tussen bewoners te stimuleren. Vanaf september 2015 is er aan deze bank gewerkt.

Op woensdag 13 januari heeft de beheerder van stadsboerderij De Korenmaat Arnold Steenhuis onder ruime belangstelling de laatste steentjes van de Social Sofa beplakt. Nu wordt de bank nog verder onder handen genomen, want er moet nog gevoegd, gepolijst en schoongemaakt worden, waarna hij op de definitieve locatie kan worden geplaatst – het erf van De Korenmaat. Dit gebeurt tijdens het Lentefeest van de Korenmaat op 23 maart. Dan kan iedereen van deze prachtige bank genieten, door er op te zitten of door er alleen maar naar te kijken, want er is enorm veel te zien op de bank.

Showband Mystique weer kampioen

Foto: P.Reinders

ARNHEM - De showband van muziekvereniging Mystique uit Arnhem wist op zaterdag 23 januari jongstleden weer een landstitel te behalen.

Op 7 november 2015 wist de band een eerste prijs te behalen in de derde divisie sectie blaaskorpsen op het concours in Schiedam. Het puntenaantal was voldoende voor de eervolle uitnodiging om deel te nemen aan de Nederlandse kampioenschappen in Waalwijk.

Foto: P.Reinders

Na nog wat extra trainingen en muzikale repetities betrad de band afgelopen zaterdag om 14.00 uur het wedstrijdveld in sporthal De Slagen in Waalwijk. Er werd een goede uitvoering gegeven van het concertwerk en daarna het marcherende werk. De jury beoordeelde deze gehele uitvoering met een eerste prijs en 80.69 punten en de titel Nederlands kampioen 2015 in de derde divisie sectie blaaskorpsen.
Voor de prijsuitreiking werd er door de KNMO (muziekbond) nog even stilgestaan bij het afscheid van Jan Baars sr., die na 55 jaar actief musiceren er nu definitief een punt achter zet, maar gelukkig nog nauw betrokken blijft bij de vereniging.

De komende weken zal de showband zich richten op de optredens voor de carnavalsoptochten in Nederland en Duitsland en daarna weer voorbereiden op het nieuwe seizoen, waaronder deelname aan de taptoe Arnhem. De stageband van de vereniging heeft de muzikale plannen voor de komende jaren voorbereid en gaat daarmee de komende maanden hard aan het werk.

Nieuwsgierig geworden? Tijdens onze repetities bent u welkom om te komen kijken en luisteren in het clubgebouw aan de Drielsedijk 17a in Arnhem.

Dans- en bingomiddag

ARNHEM - Op maandagmiddag 8 februari kunt u in De Petersborg Slochternweg 40 in Arnhem Zuid dansen op live muziek en meedoen met de bingo die op dezelfde middag wordt gehouden. Een gezellige dansbingomiddag dus!

De muziek wordt verzorgd door het Duo Pardon een graag gezien tweetal in De Petersborg. Iedereen is welkom. Aanvang 14.00 uur, de zaal gaat open om 13.30 uur.

Eskes Auto's in Arnhem uitgebreid met Eskes Auto Service 'We houden autorijden betaalbaar!'

ARNHEM – Autorijden duur? Krijgt u ook torenhoge nota's van uw dealer of garagebedrijf? Het kan stukken goedkoper. Autorijden kan ook betaalbaar zijn, bewijst Eskes Auto's, dat onlangs is uitgebreid met Eskes Auto Service. Het bedrijf is gevestigd aan Overmaat 26 in Arnhem-Zuid.

We kennen Eskes Auto's al vijf jaar van de verkoop van occasions in alle prijsklassen. Sinds anderhalf jaar is het gevestigd in Arnhem-Zuid. In het pand aan Overmaat 26 is nu ook een werkplaats met brug gerealiseerd, uitgerust met de modernste diagnoseapparatuur, waarmee alle merken en modellen auto's kunnen worden uitgelezen.

Staat Eskes Auto's bekend om de laagste prijzen, dat is ook bij Eskes Auto Service het geval. "We zitten niet op een dure locatie in een duur pand, we hebben geen overhead", vertelt Marvin Eskes. "We rekenen lage uurtarieven en houden zodoende het autorijden voor onze klanten betaalbaar."

Ook wordt gelet op de extra service voor de klant; zo is er een haal- en brengservice en vervangend vervoer. Men kan er terecht voor alle onderhoud en reparatie, maar ook voor bandenmontage, uitlaten en dergelijke.

Eskes Auto Service, Overmaat 26, Arnhem; telefoon 06 81100002; www.eskes-autos.nl.

De beste makelaar van Nederland komt uit Arnhem: Puntman Makelaardij

ARNHEM - Dat de makelaars weer wat vrolijker kijken omdat de huizenmarkt het afgelopen jaar flink is aangetrokken, betekent nog niet dat consumenten ook altijd even blij zijn met hun makelaar.

4 januari maakte de vergelijkingssite Wie is de Beste Makelaar bekend wie er in 2015 de beste beoordelingen van klanten heeft gekregen.
Consumenten laten weten hoe ze de kwaliteit en inzet van de makelaar waarderen door een beoordeling te geven. Uiteindelijk mag de allerbeste van de besten zichzelf 'Makelaar van het Jaar' noemen. De beste makelaar van Nederland in 2015: Puntman Makelaardij (Arnhem)
Zij hebben liefst een 9,8 als gemiddelde cijfer gekregen voor hun werk. Hun klanten zijn echt, maar dan ook echt tevreden over de dienstverlening! Mocht je het leuk vinden, lees dan de beoordelingen over hun dienstverlening. Eenvoudig is het overigens niet om 'de beste makelaar van het jaar' te worden.

Laat Puntman Makelaardij uw raadgever zijn: Zo bent u aan het juiste adres bij aankoop of verkoop van uw woning, maar ook voor een taxatierapport of financiering. Puntman is lid NVM en erkend NRVT taxateur. Meer informatie over het kantoor en haar diensten kunt u vinden op www.puntman.nl, Facebook of u kunt de Puntman App downloaden via de Appstore.

Puntman Makelaardij B.V., Venlosingel 50, Arnhem, 026 3830330.

Tien jaar Chiropractie in Elst

ELST – Saara van Ittersum viert haar 10-jarig jubileum met haar chiropractie-praktijk gevestigd aan de Kostverloren in Elst. Hier behandelt ze patiënten, die allerlei pijnklachten hebben: van hoofdpijn, nek- en lage rugklachten tot problemen in armen en benen (tennisellebogen, schouderklachten, knieproblemen, et cetera). Deze klachten kunnen allemaal het gevolg zijn van een probleem met de wervelkolom. Voordat een chiropractor een behandelplan opstelt, wordt eerst een uitgebreide diagnose van de klachten gemaakt.

Bij chiropractie is de wervelkolom de indicator van uw gezondheid. Verschoven of vastzittende rugwervels kunnen zenuwen beknellen en pijn in de rug veroorzaken, die elders in het lichaam uitstralingen veroorzaakt. Alle zenuwimpulsen lopen via de wervelkolom vanuit de hersenen naar de rest van het lichaam. Bij een wervelblokkade raken één of meerdere zenuwen bekneld en worden impulsen niet meer goed doorgegeven. Dit resulteert in pijn in de wervelkolom, tintelingen of pijn in armen en benen en, in het ergste geval, uitvalsverschijnselen. De chiropractor heft deze blokkades op door met zijn handen of met behulp van instrumenten druk uit te oefenen op de wervels. Naast manipulaties van de wervelkolom behoren ook dryneedling, kinesiotaping en triggerpoint therapie tot de standaard behandelmethodes van een chiropractor.

Voorkomen is beter dan genezen. Hoe sneller men met klachten langskomt, hoe minder behandelingen nodig zijn. Via de aanvullende ziektekostenverzekering wordt chiropractie (gedeeltelijk) vergoed. Men kan rechtstreeks een afspraak bij de chiropractor maken. Chiropractie is er voor elke leeftijd (ook voor baby's!).

De chiropractiepraktijk in Elst is aangesloten bij de beroepsverenigingen Nederlandse Chiropractoren Associatie en Stichting Chiropractie Nederland.

Chiropractie Elst, Kostverloren 12a, Elst; 0481 350 261; www.chiropractie-elst.nl.

Grote uitvaartbeurs in Eusebiuskerk op 28 februari

Natasja Huting

ARNHEM - Afscheid nemen hoort bij het leven, maar praten over de dood is niet makkelijk. Toch merken we steeds meer dat mensen ervoor open staan om over hun uitvaart te praten, zeker als de dood dichterbij komt. Nadenken over uw eigen uitvaartwensen is niet alleen waardevol voor uzelf, maar ook voor uw nabestaanden.

Tijdens de Arnhemse Uitvaartbeurs krijgt u de kans om op een prettige manier te bekijken wat er tegenwoordig mogelijk is in uitvaartland. Daarnaast is er live muziek, kunt u zien hoe de Wie Kan Doe dragers op een swingende manier de kist naar het graf dragen, wordt er een afscheidsballon met boodschappen van de bezoekers opgelaten en loopt er een rouwclown rond. De eerste 100 bezoekers van de Arnhemse Uitvaartbeurs krijgen een gratis kaartje voor de lift naar de toren van de kerk om het spectaculaire uitzicht over Arnhem te bewonderen.

De uitvaartbeurs wordt georganiseerd door de Arnhemse uitvaartonderneemster Natasja Huting (natasjahuting.nl) ondersteund door Marleen van Beek van Laatste Vlucht ballonverstrooiingen (laatstevlucht.nl). De beurs is bedoeld voor iedereen, die op welke manier dan ook bezig is met zaken omtrent de uitvaart en afscheid nemen. Maar ook als je gewoon nieuwsgierig bent, ben je van harte welkom.
De Arnhemse Uitvaartbeurs is van 11.00 tot 16.00 uur gratis te bezoeken en telt bijna 60 standhouders. Voor meer informatie kunt u terecht op www.arnhemseuitvaartbeurs.nl.

Bereid uw afscheid voor!

ARNHEM - De enige zekerheid in het leven, uw overlijden, wordt vaak niet goed voorbereid. Is dat niet merkwaardig? Zonder een goede voorbereiding plaatst u uw nabestaanden immers voor onnodige problemen.

Zo moet worden uitgezocht wie uw erfgenamen zijn. Zij verkrijgen immers uw bezittingen en schulden. Dat vereist soms het nodige zoekwerk en zolang er geen duidelijkheid is, zijn bijvoorbeeld uw bankrekeningen geblokkeerd. En als die duidelijkheid er uiteindelijk wel is, dienen uw erfgenamen gezamenlijk alles te regelen. En dat kan tot problemen leiden.

Een goede voorbereiding is daarom belangrijk. Onnodige problemen, kosten en erfbelasting kunnen met een testament voorkomen worden. Met een testament heeft u het immers zelf in de hand wie uw erfgenamen zijn én kunt u iemand aanwijzen die alles gaat regelen. Met deze executeur kunt u op voorhand bespreken, hoe ú het geregeld wilt hebben.

Denkt u hier eens over na en bereid uw afscheid dus voor! Wacht niet te lang, dan bent u wellicht te laat. Neem gerust contact op voor informatie of het maken van een afspraak om dit gezamenlijk te bespreken.

Hanneke Ockhuysen
Notariskantoor Ockhuysen, Kronenburgsingel 60, Arnhem, 026-3201000, www.notarisockhuysen.nl.

Een mensenleven kwetsbaar en uniek even stilgezet in de tijd

ELST - Ilya uitvaartzorg onderscheidt zich door meer voor u te betekenen. Wij willen u ondersteunen in situaties die wij niet kunnen veranderen, maar wel draaglijker voor u kunnen maken door zorg uit handen te nemen en er voor u te zijn zolang dit nodig is. Wij staan voor een eerlijke en transparante dienstverlening die gericht is op kwaliteit en waar we werken met van te voren afgesproken prijzen. Ilya heeft een informele, persoonlijke en liefdevolle stijl van werken.

In het eerste gesprek hoeft niet meteen alles geregeld te worden. Uit ervaring weten we dat er juist tijd en rust nodig zijn om beslissingen te laten rijpen en stap voor stap te bepalen hoe de uitvaart wordt vormgegeven. Natuurlijk kunnen we alles regelen, maar misschien is er juist behoefte om veel zelf te doen. Zo werken we samen, 'op afstand' of 'intensief', op weg naar een persoonlijk en respectvol afscheid. Uiteraard is de prijs ook belangrijk. Ilya heeft alles in eigen beheer en besteedt geen werkzaamheden uit aan derden. Op deze manier kunnen wij een scherpe begroting opstellen voor u.

Ilya uitvaartzorg is mede-eigenaar van het afscheidshuis aan de Grote Molenstraat 1 Elst, waar in alle rust afscheid genomen kan worden van uw dierbare. Iedere dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur hebben wij vrije inloop.

Daarnaast hebben we onze eigen uitvaartspreekster in dienst. Uniek is dat Reinier en Wendy ook live nummers ter gehore brengen op gitaar, piano en zang tijdens de afscheidsplechtigheid.

Team Ilya: Wendy, Heidie, Gerda en Reinier; 06 52028766; www.ilya-uitvaartzorg.nl.

11 / 28

Schermen; de sport die je raakt

ARNHEM - Het is een cliché maar bij schermen letterlijk en figuurlijk waar. Bij Lancelot Schermclub (naast 'De Grote Koppel') kun je het beleven. Behalve dat het schermen bijzonder elegant en dynamisch is werk je aan evenwicht, conditie, coördinatie en sportiviteit. Schermen helpt je snellere reflexen te krijgen en het vermogen om razendsnelle analyse van tactische situaties te ontwikkelen.

Kinderen wordt eigen gemaakt om zowel zelfstandig te handelen of te strijden voor een team waarbij de trainer hen begeleidt met het nemen van complexe beslissingen en om problemen te analyseren. Ze leren om te genieten van het winnen en te leren van nederlagen. Deze ontwikkelingen helpt kinderen ook op andere gebieden om hun potentieel te bereiken. Maar, plezier blijft voorop staan!

Middels een beginnerscursus krijg je de basis mee om het schermspel te kunnen spelen. Wij bieden dit aan voor de jeugd, volwassenen en kinderen met een verstandelijke beperking (G-schermen). Wanneer je de smaak te pakken hebt kun je bij ons elke week gezellig komen trainen en partijen schermen.

En garde, Lancelot daagt je uit.
Trainingsdagen Lancelot: maandag, woensdag en donderdag.

Lancelot Schermclub, Olympus 25, 6832 EL Arnhem, 06 36353199 of voor meer informatie: www.lancelot-schermclub.nl.

De Vrije Ruimte zoekt de tuin dichtbij 'In de tuin ontmoet je jezelf, anderen en de wereld'

ARNHEM - Onder de naam De Vrije Ruimte bedenkt en maakt Frank ter Hedde non-conformistische tuinen met een missie: de tuin dichtbij brengen. Inmiddels hebben al meerdere tuinbladen aandacht besteed aan zijn bijzondere tuinen.

'De tuin is jouw eigen stukje van de Wereld, heel dichtbij, een ruimte waar je jezelf, anderen en de wereld kunt ontmoeten. Dat kan een plek zijn met een ongelooflijke rijkdom. Ze geeft je de kans natuurlijke processen van dichtbij te ervaren. Een goede tuin doet verwonderen, confronteert en daagt uit. Zo'n tuin middelt tussen zaaien en oogsten, rusten en werken'. Daarin is geen plaats voor milieubelastende materialen, wel voor verantwoorde keuzes.

Frank houdt van de stadstuin. 'De kleine tuin is heel direct, de wereld is dichtbij. De kunst zit in het goed vormgeven van zo'n tuin en de juiste materialen kiezen. Maatwerk kan een buitenruimte maken die rijker is dan je vooraf ooit had kunnen bedenken.' Op zijn website staat volop inspiratie, ook voor jouw tuin.

Bij een eerste vrijblijvend bezoek kun je met Frank de mogelijkheden voor jouw tuin bespreken.

De Vrije Ruimte, 06 44062027 frank@devrijeruimtearnhem.nl www.devrijeruimtearnhem.nl www.facebook.com/DeVrijeRuimte.

LOUSenZO komt snel tot de kern

ARNHEM - Je kent dat wel. Je bent ondernemer, startende zzp'er of kersverse moeder en je wilt alles waar je bedrijf of kind voor staat in één beeld vangen. Dat is toch niet te doen?!

Maar de meeste klanten van LOUSenZo laten heel andere geluiden horen. "Het knappe van Marlous is dat ze gewoon gezellig met je om tafel gaat zitten en eigenlijk al na een paar minuten tot de kern doordringt. Echt een goed gevoel!"

Marlous herkent dat wel: "Ik wil gewoon samen met klanten iets neerzetten waar ze trots op zijn. Of dat nou in fotografie is of grafisch ontwerp. En het hele proces van luisteren, schetsen, creëren, uitvoeren en lanceren geeft mij net zoveel energie."

Alles wat LOUSenZO aflevert is dan ook maatwerk. Dat kan alleen als je heel open samenwerkt om de wensen af te tasten en de essentie te raken. Daar komt haar jarenlange ervaring bij reclamebureaus natuurlijk om de hoek kijken.

En of het nou gaat om een huisstijl, een website, een beurspresentatie, een flyer of een fotoshoot, het is altijd zonder gedoe: korte lijnen en optimale service. Daar word je gewoon blij van!

LOUSenZO, info@lousenzo.nl, www.lousenzo.nl.

De geschiedenis van wijk Malburgen

ARNHEM - De wijk Malburgen is een wijk, gelegen in Arnhem-zuid. De geschiedenis van deze wijk gaat eeuwen terug. Omdat de stad Arnhem geen uitbreidingsmogelijkheden meer had, heeft ze haar ruimte gevonden aan de zuidzijde van de Rijn. Hierdoor is Malburgen de eerste wijk van Arnhem-Zuid. Vanaf de jaren zeventig zijn daar meerdere wijken bij gekomen zoals Het Duifje, Eimersweide, Vredenburg, Kronenburg, Elderveld, De Laar en Rijkerswoerd.

Omdat tijdens de tweede wereldoorlog alle vooroorlogse bebouwing was verwoest en er daarna woningschaarste heerste, moesten er in hoog tempo veel woningen worden gebouwd. Dit heeft geresulteerd voor in totaal zevenduizend woningen in Malburgen. Waarvan er ongeveer zeventig procent in de sociale huur sector vielen.

Dit resulteerde dat er ook extra voorzieningen en bedrijven zich vestigden in Malburgen. Daardoor bestaat Malburgen hoofdzakelijk uit kleine en opgestapelde huizen. Hierdoor is het wijk aantrekkelijk voor starters op de woningmarkt en mensen met een laag inkomen. Mensen die een grotere woning wilden of een hoger inkomen hadden, weken uit naar de overige wijken in Arnhem. Hierdoor dreigde Malburgen af te zakken naar de onderkant van de woningmarkt.

Om dit te voorkomen is Arnhem samen met verschillende woningverhuurders een ontwikkelingsplan opgesteld om dit te voorkomen. Een duidelijke uitvoering hiervan is al merkbaar in het wijk.

Steeds meer kinderzwerfboeken in Malburgen

ARNHEM - In september 2015 opende Akker71 het eerste zwerfstation van Malburgen: een grote boekenkast gevuld met kinderboeken voor alle leeftijden. Kinderen mogen hier (gratis) een kinderzwerfboek komen uitzoeken om thuis te lezen. Heb je hem uit? Dan mag je hem komen omruilen voor een ander boek of doorgeven aan een vriendinnetje of buurjongen.

De afgelopen maanden openden basisschool Het Mozaïek en scoutinggroep Lido '76 ook zwerfstations en ook in MFC De Malburcht zijn zwerfboeken te vinden.

Kinderzwerfboeken zijn boeken die van kind naar kind zwerven. De boeken hebben een zwerfsticker op de kaft zodat ze goed herkenbaar zijn. Iedereen kan meedoen met Kinderzwerfboek, bijvoorbeeld door kinderenboeken te brengen naar een zwerfstation en er een zwerfsticker op te plakken. Of door juist een boek te komen uitzoeken. Kinderzwerfboeken zijn niet van één kind, maar van álle kinderen.

Lotte Nagengast, ambassadeur van Kinderzwerfboek in Arnhem, vertelt: "Waar boeken zijn, wordt er gelezen. Lezen is niet alleen leuk, je steekt er ook veel door op. Door vijftien minuten per dag (voor) te lezen leren kinderen duizend extra woorden per jaar. Kinderen die lezen gaan gemiddeld drie jaar langer naar school en kunnen zo meer bereiken."

Meer weten? www.kinderzwerfboek.nl.

De Wijkwinkel van Malburgen is terug; in het Bruishuis!

ARNHEM - Sinds 4 januari heeft Malburgen haar Wijkwinkel terug. Beneden in het Bruishuis, naast de liften. Het winkeltje is vijf dagen per week geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Het wordt helemaal door enthousiaste vrijwilligers bemenst.

In de Wijkwinkel is informatie te krijgen over de wijk. Weten de vrijwilligers geen antwoord op uw vraag, dan is er altijd nog de Zorgstraat beneden in het gebouw waar onder meer het Huurdershuis en de SWOA hun kantoor hebben. Ook zijn daar regelmatig leden van het Wijkteam aanwezig.

Koffie, thee en ander lekkers
Behalve voor allerlei informatie, kunt u ook in de Wijkwinkel terecht voor een gezellig praatje, koffie (in allerlei variaties), thee, lekkers (koekjes en chocola bijvoorbeeld) en ijsjes. Koffie en thee is er ook 'to go'; in speciale bekers met deksel. Komen kinderen of kleinkinderen mee? Die kunnen heerlijk spelen in de speeltuin!


U vindt de Wijkwinkel beneden in het Bruishuis: even door de schuifdeuren en dan meteen links. Het adres is Akkerwindestraat 1 in Malburgen. U bent van harte welkom!

Gratis coaching voor vrouwen door Bep & Fatima

ARNHEM - Ben je vrouw en heb je een inkomen op of onder het sociaal minimum? En zou je jezelf graag willen ontwikkelen, je zelfkennis willen verdiepen of iets willen veranderen in je huidige leven? Dan kunnen wij iets voor je betekenen.

Bep & Fatima is een groep vrouwelijke professionele coaches, loopbaanadviseurs en/of trainers die vrouwen met een minimum inkomen coaching bieden. Op vrijwillige basis, zonder kosten. Het is wel belangrijk dat je de Nederlandse taal spreekt, anders kunnen wij elkaar niet begrijpen.
Je kunt ons bellen als je iemand nodig hebt die je helpt om zaken op een rijtje te zetten, die je helpt met het oplossen van verschillende problemen die zich in je leven voordoen, die je op weg helpt een baan te vinden of scholing, die je leert voor jezelf op te komen, die helpt een grote verandering te verwerken, die je helpt met stress om te gaan enzovoorts.

Wil je weten of Bep & Fatima iets voor jou kan betekenen? Kijk dan op onze website www.bepenfatima.weebly.com of bel met 06 53438598 of 06 21593590. We zijn gevestigd in Akker71, in de Akkerwindestraat 71 in Malburgen.

De Malburcht... daar is van alles te doen!

ARNHEM - In de Brede school De Malburcht valt elke dag wat te beleven en kunnen kinderen, volwassenen en ouderen meedoen veel verschillende activiteiten. Op maandagmorgen starten we al met de speelmorgen voor de hele kleintjes, die dag is er ook naailes en Zumba in de avonduren. Op dinsdag kan er gesport worden door dames en is het de beurt aan de ouderen. En zo gaat het de hele week maar door.

Naast kinderdagopvang, peuteropvang en basisonderwijs is D Malburcht een plek om mee te doen aan sport en veel verschillende creatieve activiteiten voor klein en groot, voor jong en oud. Wilt u meer weten? Kijk op www. malburgen.nl voor het volledige overzicht of loop even bij ons binnen voor de nieuwe activiteitenkalender van dit schooljaar.

In brede school De Malburcht werken de volgende organisaties samen: Stichting Rijnstad, kinderopvang SKAR, Sint-Margarethaschool, Sportbedrijf Arnhem. In het gebouw kunt u ook terecht voor het consultatiebureau en de wijkcoaches.

De Malburcht, Graslaan 97, Arnhem.

Gitaarspelen voor iedereen: ook voor de kleine beurs

ARNHEM – Sjonnie Gitaar is het adres voor iedereen die gitaar speelt of wil gaan spelen. In onze winkel in Arnhem-Zuid staan gitaren in verschillende prijsklassen en krijg je een duidelijk advies en tips om je goed op weg te helpen.

"Ook in ons assortiment: kinder- en jeugd gitaren, (elektrische) ukeleles, mondharmonica's, basgitaren, effectpedalen, versterkers, accessoires, lesboeken en onderdelen. Maar ook voor onderhoud en reparatie kunt u bij ons terecht. Inruil/inkoop is ook mogelijk, wij hebben altijd diverse occasions in de winkel.

Tevens is het mogelijk gitaarles te volgen waarbij jouw motivatie het belangrijkste is en dat je al na één les een leuk pop/rock liedje kunt spelen. Mocht je al een instrument hebben, maar je hebt er problemen mee, dan kan deze kosteloos voor je nagekeken worden, wij beschikken over een eigen technische dienst."

Gitaarspelen is geschikt voor iedereen vanaf drie jaar tot zo oud je je voelt en bij Sjonnie Gitaar ook betaalbaar voor iedereen.

Sjonnie Gitaar, Dovenetellaan 77, Arnhem, 026 3210126 of 06 12373805, www.sjonniegitaar.nl.

19 / 28

'Door klein te zijn rekenen we kleine prijzen...' Meubelen op maat bij Melika Meubelmakerij

ARNHEM – Je bent al maanden op zoek naar dat ene kastje voor in de kamer. Of naar een tafel van een afwijkende maat. Dan heeft Richard Krishnadath de oplossing! Als meubelmaker vervaardigt hij meubelen op maat. Geheel naar wens van de klant, ook wat betreft het materiaal en afwerking.

Melika Meubelmakerij heeft deze zomer al naam en faam gemaakt met vooral buitenmeubelen van steigerhout. Niet alleen door de kwalitatief hoogstaande afwerking, ook door de lage prijzen.

Wie ergens een meubel heeft gezien en dit anders qua uitvoering wenst, of wie een eigen ontwerpidee heeft, moet beslist eens met Melika contact opnemen. "Kom met een fotootje en afmetingen." Ook zijn er vele afwerkingen mogelijk: van diverse washkleuren tot en met hoogglans. Kijk maar eens op de website, waarop een flink aantal voorbeelden staan: van tafels, banken, kasten tot en met zelfs keukens toe!
Daarmaast is Melika gespecialiseerd in maken van trendy en exclusieve design meubels.

Is uw woning een beetje te klein geworden en u heeft ruimte om uit te bouwen?
Zo kan Melika Meubelmakerij u helpen met het maken van een tekening voor uw aanbouw of uitbouw, denk hierbij aan overkappingen, serres, garages tot aan het aanvragen van een bouwvergunning. Bovendien krijgt u nog eens garantie op montage en materialen.

Melika Meubelmakerij, Akkerwindestraat 37a, Arnhem; 026-382 7964,
06 53152933, www.melikameubelmakerij.nl. Ook te volgen via facebook.

Je auto in goede handen bij Roy, Eldjin en Boyd van Garage Centerpoort

ARNHEM – Als autorijden duur is, dan is het een verademing als je een goedkoop en goed adres hebt voor onderhoud en reparatie. Het moet dan wel een betrouwbaar adres zijn, waar je kunt rekenen op vakkundig werk. Zo'n adres vind je in Arnhem aan de Veerpolderstraat 98a (ingang Brasemstraat), waar de twee broers Roy en Eldjin samen met Boyd werken.

RDW erkend Apk keuringsstation. Geen dure locatie, geen overhead aan personeel; wel goed moderne uitlees- en diagnoseapparatuur voor alle merken auto's. Zo houdt Centerpoort de kosten in de hand. Het bedrijf heeft zelfs twee gediplomeerde apk-keurmeesters, zodat een apk snel en goed kan worden uitgevoerd. Er wordt snel en efficiënt gewerkt tegen alleszins prettige prijzen. Of het nu gaat om het vernieuwen van een uitlaat of een onderhoudsbeurt...
Garage Centerpoort verkoopt ook betaalbare occasions van diverse merken.mIndien de gewenste auto er niet bij staat geen probleem, want bij Centerpoort helpen ze u graag bij het vinden van de geschikte auto.


Roy en Eldjin zitten al van kinds af aan in de auto's. Roy heeft sinds tien jaar zijn eigen bedrijf en is blij met de groeiende klantenkring. "Klanten kunnen hier voor kleine en grote reparaties gewoon langskomen, maar een afspraak maken is natuurlijk handiger." Voor het maken van een afspraak of voor meer informatie kunt u bellen op nummer: (026) 3212211.

Garage Centerpoort, Veerpolderstraat 98a, 026 3212211.

Heeft u ook zo'n moeite met het aanbrengen van uw make-up?

ARNHEM - Dit hoeft vanaf nu geen probleem meer te zijn. Permanente make-up is de oplossing. Nooit meer worstelen om de wenkbrauwen mooi gelijk te krijgen, nooit meer een uitgelopen eyeliner.

Permanente make-up is een bijna pijnloze behandeling waarmee make-up zoals wenkbrauwen en eyeliners worden aangebracht en enkele jaren zichtbaar zullen blijven. Uw make-up zal altijd perfect blijven zitten ook tijdens sporten, zwemmen of een sauna bezoek. Voor het professioneel aanbrengen van permanente make-up bent u bij Caroline Huid- en Nagelverzorging aan het juiste adres. Door de jarenlange ervaring van Caroline zijn bijna alle wensen van de klant te realiseren.

In overleg met u zal er op een professionele manier een prachtige make-up aangebracht worden waar u lang plezier van zult hebben. Ook voor de prijs hoeft u het niet te laten. U kunt al een eyeliner laten aanbrengen vanaf honderdvijftig euro.

Belt u gerust voor vrijblijvende informatie of kom eens binnen wandelen aan de Graslaan 77 in Arnhem; 026 3216585, www.carolinearnhem.nl.

Trouwen op Watergoed

VALBURG - Watergoed is een officiële trouwlocatie, dat elk jaar populairder wordt. Speciaal voor het nieuwe jaar heeft de Watergoed Weddingplanner een selectie gemaakt met de belangrijkste trends voor 2016.

1. Buiten trouwen. Trouwen in de buitenlucht, met je voeten in het zand op een mooie dag in de zomer. De ceremonie op het strand aan het water. Dat kan allemaal bij Watergoed! Bang voor regen? Geen zorgen, wij zorgen voor een back-up plan.

2. Thema bruiloft. Trouwen in thema is hot. Onze favoriet is absoluut het festival thema! Het afgelopen jaar hebben wij deze vaak voorbij zien komen. Het zorgt voor een geheel en geeft net die laatste finishing touch. Tip: gebruik Instagram op je bruiloft. Laat gasten iets posten met een speciale #hashtag. Helemaal festivalproof, met dat extra tintje persoonlijkheid.

3. Robuuste catering. Lang aan tafel zitten en een 5-gangen diner voorgeschoteld krijgen, dat kennen we nu wel. Meer iets voor 2016: een plattermenu. Diverse gangen, uitgeserveerd op platters en bestaande uit hapjes van de BBQ's. Samen delen en genieten, lekker ongedwongen.

4. Transparante prijs. Aanstaande bruidsparen anno 2016 houden van transparantie. Een duidelijk afgesproken prijs, die vast staat. Hier is precies te zien wat wel en niet inbegrepen is.

Kom zondag 31 januari vrijblijvend een kijkje nemen op Watergoed tijdens de Opentoptrouwlocatie route. Zo zie je met eigen ogen hoe wij deze trends toepassen op onze eigen locatie. Want de mooiste dag van je leven, vier je op Watergoed.

Johan Uitvaartzorg: iedere uitvaart is maatwerk!

ARNHEM - Veel mensen denken niet graag na over hun eigen uitvaart. Ze leggen er uiteindelijk niets over vast en delen hun ideeën maar zelden met hun naasten. Zo laten ze na hun overlijden de nabestaanden vaak achter met veel vragen. Veel mensen blijken daarnaast maar weinig te weten over de mogelijkheden die er zijn om van een uitvaart een echt persoonlijk afscheid te maken.

Johan Uitvaartzorg gaat graag met u in gesprek om uw ideeën over uw uitvaart vast te leggen in het uitvaartwensenboekje. Voor uw nabestaanden geeft dit antwoorden op alle vragen met betrekking tot uw eigen uitvaart, schept rust en duidelijkheid in een periode die vaak beheerst wordt door verdriet. Door er nu eenmalig tijd aan te besteden, kunt u daarna doorgaan met genieten van het leven, in de wetenschap dat u straks niemand met onbeantwoorde vragen achterlaat.

Wanneer u geïnteresseerd bent om de wensen voor uw uitvaart te bespreken, dan kunt u daarover advies ontvangen van Johan Uitvaartzorg tijdens openingstijden van het Memorarium Gelderland. Voor een gesprek bij u thuis, bel dan naar telefoonnummer 06 10122205. Persoonlijke videoreportage, zie www.johanuitvaartzorg.nl.

Het Memorarium Gelderland is gevestigd in de voormalige Sint-Jan de Doperkerk, Verlengde Hoflaan 74 te Arnhem. Dit bijzondere en monumentale gebouw is na een restauratie heropend als enige columbarium en rouwcentrum van Nederland voor een complete verzorgde uitvaartplechtigheid op locatie. www.memorarium.nl.

Interview Tess de Hoogh afvalprogamma bewegen in Arnhem.nl

ARNHEM - Jij neemt deel aan het onderdeel 'voedingsadvies' van Bewegen in Arnhem. Wat was voor jou de aanleiding om mee te doen?

"Vorig jaar ben ik ziek geweest en geopereerd, waarna ik een paar maanden moest herstellen. Ik had nauwelijks nog conditie en was flink aangekomen. Ik zocht dus naar een manier om weer fit te worden en af te vallen, zonder streng dieet of extreem veel sporten. Het sportprogramma en het onderdeel voedingsadvies past daar precies bij!"

Je kunt één keer in de week meten en wegen. Wat gebeurt er in de rest van het uur?
"We bespreken een thema over gezonde voeding en bewuste keuzes maken. Voedingsconsulent Nathalie Ooteman geeft de informatie, maar we wisselen ook veel ervaringen en tips uit."

Hoe ervaar jij de bijeenkomsten? "Ik ben heel enthousiast en ga er graag naartoe. Je wordt je bewust van wat goede voeding voor je betekent en wat slechte voeding veroorzaakt. We worden positief gestimuleerd en dat werkt heel motiverend. Het is ook fijn om ervaringen met anderen te delen en je eigen keuzes te maken."

Wat heb je er tot nog toe aan gehad? "Ik voel me fitter en zit beter in mijn vel. Mijn leefstijl is absoluut ten goede veranderd. Inmiddels ben ik ook al 5,5 kilo afgevallen!"
Voor meer informatie: www.bewegeninarnhem.nl.

Inloopspreekuur e-books lenen bij Bibliotheek Arnhem

ARNHEM - Iedereen die e-books wil lenen bij de Bibliotheek en nog vragen heeft, is welkom bij de gratis inloopspreekuren. De inloopspreekuren vinden in februari wekelijks plaats in de vestiging Kronenburg.

Bibliotheekleden kunnen uit meer dan 10.000 titels literaire romans, thrillers, kinderboeken, non-fictie en poëzie kiezen. Op www.bibliotheekarnhem.nl kan veel informatie gevonden worden. Voor degenen die vragen hebben, is er het inloopspreekuur. Deelnemers nemen bij voorkeur hun e-reader, laptop of tablet mee. Indien er nog geen e-book account is aangemaakt, dienen leden hun lenerspas mee te nemen.

Data en tijden:

Bibliotheek Kronenburg: iedere dinsdag in februari om 14.00 – 15.00 uur

Het inloopspreekuur is gratis, aanmelden is niet nodig www.bibliotheekarnhem.nl/agenda.

Wie is jouw sporter van het jaar?

ARNHEM - Het jaar 2016 is begonnen. We kunnen terugkijken op een voor Nederland zeer succesvol sportjaar. Hoe zit dat in Arnhem? Wie heeft in onze stad goed gepresteerd? Je kunt je helden nu nomineren voor de Sportverkiezing 2015.

Ook dit jaar is er een Arnhemse Sportverkiezing. Wie is de sportman van het jaar? Welke sportploeg leverde de meest opmerkelijke prestatie? Wie was de meest betrokken vrijwilliger? In liefst acht categorieën kiezen we een winnaar. En daarnaast is er de publieksprijs, waar alle Arnhemmers zelf voor mogen stemmen.

Tot 15 februari kan iedereen via www.sportinarnhem.nl/sportverkiezing sporters nomineren. De categorieën zijn: sportman, sportvrouw en sportploeg, aangepast sporter, internationale prestatie, sporttalent en sportvrijwilliger van het jaar. Dit jaar is er speciale aandacht voor de duurzaamste sportaanbieder. Dit is een organisatie die zich onderscheid op het gebied van duurzaamheid. Dit kan bijvoorbeeld een sportaanbieder zijn met een sociale, technologische of groene innovatie.

De Meulewiekers presenteren de dolle dagen in Elden

ARNHEM - De Meulewiekers presenteren de dolle dagen in Elden:

zaterdag 6 februari Groot Gecostumeerd Bal: 20.11 uur

zondag 7 februari Eldense Optocht: 13.30 uur

aansluitend Groot Feest in de Meulenburcht met een optreden van Pascal Redeker

maandag 8 februari gezamenlijk ontbijt om 10.00 uur

Fruhshoppen-Rose Montag om 11.11 uur

maandag 8 februari Groot Oktoberfest: 20.11 uur

Dinsdag 9 februari Blauw-Wit bal: 20.11 uur

De feesten zijn in zaal Ons Huis aan de Brink in Elden; muziek wordt verzorgd door ons huisorkest Trple. Het laatste nieuws staat op www.meulewiekers.nl en facebook c.v. de Meulewiekers Elden.

Kidz brei- en haakcafé

ARNHEM - Donderdag 18 februari kunnen kids (vanaf acht jaar) van 15.30 tot 16.30 uur gezellig aanschuiven bij het Kidz Brei- en haakcafé in Bibliotheek Presikhaaf.

Kinderen vanaf acht jaar kunnen elke derde donderdag van de maand samen breien en haken in bibliotheek Presikhaaf. Ook als je nog niet zo goed kunt breien of haken ben je welkom. Dominique Struik helpt je verder op weg. Voor de kinderen staat ook wat lekkers te eten en drinken klaar.

De (gratis) activiteit vindt plaats in bibliotheek Presikhaaf aan de Laan van Presikhaaf 7. Inschrijven voor deze activiteit is niet nodig. Meer informatie staat op www.bibliotheekarnhem.nl/agenda.

EscaLotjes draaien door

ARNHEM - De EscaLotjes, carnavalsvereniging van de omni-sportvereniging ESCA, pakken de draad weer op na de geslaagde doorstart van 2015. Onder aanvoering van Prins Paul 1ste is vorig jaar een uitbundig carnavalsfeest gevierd. Veel verbaasde gezichten waren er te zien tijdens de spectaculaire onthulling van de Prins. Ook dit jaar zal de bekendmaking van de Prins op soortgelijke wijze plaatsvinden.

Vrijdag 5 februari is het dan ook weer zover. De EscaLotjes, veranderen het popcentrum Jacobiberg aan de Thomas a Kempislaan, in een feestburcht voor het 46ste carnavalsfeest dat zal duren tot en met zondag 7 februari.

Esca-sporters, hun introducés en genodigden en verder iedereen die de sport in het algemeen en Esca in het bijzonder een warm hart toedraagt, zullen tijdens de traditioneel druk bezochte carnavals-happening weer geweldig uit hun dak kunnen gaan en genieten van optredens en andere attracties.

Het programma ziet er als volgt uit:

Vrijdag 5 Februari

20.11 uur: Opening door President Martin Peters en de Raad van Elf m.m.v. DJ Marius

De nieuwe Prins zal weer op ludieke wijze worden binnengevoerd en worden onthuld door de Broeders van de Hop uit de bierbrouwerij van het voormalige klooster Jacobiberg.

Optredens van het Escalottencabaret met een spetterend nieuw internationaal repertoire.

Bovendien zal er in de loop van de avond een verassende ERE ESCALOT worden benoemd waarvan de naam tot dan toe geheim blijft. Het feest eindigt om 01.00 uur.

Zaterdag 6 Februari 2016:

20.30 – 01.00 uur: Glamour/Glitter Night met dj Marius en diverse live artiesten.

Zondag 7 Februari 2016:

12.00 uur: Frühschoppen voor de Raad der Escalotjes met hun partners op het Escalottenplein (Raapopseweg hoek Taklaan/van de Hellaan), waarna om 13:11 met zijn allen naar de optocht zal worden gekeken. Direct na de optocht vrije instuif in de feestburcht Jacobiberg, het trefpunt voor de Arnhemse sportwereld en hun aanhang, van jong tot oud, voor een weergaloos carnavalsfeest ter afsluiting van een doorleefd weekend. Het Escalottencabaret zal ook hier weer een aantal acts op de bühne brengen. Tap dicht om 18.30 uur.

Slaapkenner Damminga ruimt op!

ARNHEM - Slaapkenner Damminga opent op donderdag 28 januari haar outlet en houdt de grootste opruiming in 55 jaar met kortingen tot wel vijftig procent! Dit vieren wij graag en daarom krijgt u van Damminga de kans om hier als eerste bij te zijn en nog wat extra voordeel mee te pakken bovenop alle bodemprijzen. Op donderdag 28 januari zullen wij deuren openen tot wel 21:00 uur!

Slaapkenner Damminga biedt u topmerken voor bodemprijzen! U kunt bij ons terecht voor Matrassen, Bedbodems, Ledikanten, Kasten, Kussens, Dekbedden en nog veel meer met kortingen tot wel vijftig procent! En dat allemaal met de kwaliteit die u van Damminga gewend bent. U zult in de Outlet onder andere volledige boxsprings van A-sleep en Norma, kussens van Auping en Tempur en diverse andere merken tegen komen.

Ook voor al uw bedtextiel kunt u bij de Damminga Outlet terecht! Op al onze hoeslakens van merken als Vandyck, Bella Donna, Bella Gracia en Dommelin nu de 2e voor de halve prijs!
Wacht niet te lang en kom vanaf Donderdag 28 januari onze nieuwe outletwinkel bezichtigen.

Wanneer u voor woensdag 3 februari naar Damminga outlet komt, ontvangt u bovenop alle bodemprijzen nog eens één gratis Van Dyk handdoek bij uw aankoop! Dus kom snel naar de Damminga Outlet! U vindt Damminga Outlet aan de Kromme Elleboogsteeg 5-7 in Arnhem. Dit is aan de achterzijde van de Slaapkenner Damminga winkel. U kunt bij ons gratis parkeren. Slaapkenner Damminga zal naast de outlet gewoon geopend blijven zoals u gewend bent.

Damminga Outlet, 026 4425108, www.damminga.nl/outlet.

Eerste jubileumboek Voedselbank Arnhem aan burgemeester Kaiser overhandigd

ARNHEM – Uit handen van voorzitter Hans Speelman van Voedselbank Arnhem ontving burgemeester Herman Kaiser het eerste exemplaar van het jubileumboek van Voedselbank Arnhem. Dit boek beschrijft het ontstaan en de ontwikkeling van Voedselbank Arnhem en is geschreven en vormgegeven door de eigen vrijwilligers. Bij de overhandiging was ook Tom Hillemans, oud-voorzitter en medeoprichter van Voedselbank Arnhem aanwezig.

In april 2015 herdacht Voedselbank Arnhem al haar tienjarig bestaan. De voedselbank is in deze tien jaar gegroeid van een kleine vrijwilligersorganisatie naar één van de grootste van Arnhem, met meer dan 400 vrijwilligers.

Voedselbank Arnhem is op 23 april 2005 ontstaan vanuit een initiatief van Rotaryclub Rheden-Rozendaal. Trekker van dit initiatief was Tom Hillemans. Tot januari 2006 zijn de voedselpakketten tweewekelijks uitgeleverd. Vanaf 2006 levert Voedselbank Arnhem wekelijks uit én vervult zij ook haar rol als regionaal distributiecentrum voor omringende voedselbanken. Voedselbank Arnhem maakt de afgelopen jaren een flinke groei door en heeft hierdoor een toenemende behoefte aan gratis voedsel. Jaarlijkse exploitatiekosten bedragen 300.000 euro. Meer info: www.voedselbankarnhem.nl.

Bonnen van V&D geldig bij Topshelf

BEUNINGEN - Wie nog cadeaubonnen heeft van V&D, kan deze vanaf heden inleveren bij Topshelf, een concern met vijf megastores op het gebied van sport, fashion en outdoor.

Topshelf, met vestigingen in Utrecht, Rotterdam, Leerdam, Cruquius en Beuningen accepteert deze bonnen wél. Topshelf willen alle bezitters van V&D cadeaubonnen in staat stellen om iets wat op dit moment waardeloos is om te zetten naar iets van waarde. Het is bekend dat veel mensen onder andere deze bonnen in hun kerstpakket hadden zitten...

Klanten kunnen de bonnen bij Topshelf inleveren op voorwaarde dat ze minimaal voor twee keer de waarde van de V&D cadeaubon in de megastores besteden. In de webshop geldt deze actie niet. Ook de cadeaubonnen van La Place kunnen bij Topshelf worden besteed in de brasserie, onder dezelfde voorwaarde.
Topshelf heeft gezien haar geografische spreiding helaas nog geen landelijke dekking, maar kan de bezitters van cadeaubonnen in Midden Nederland/de Randstad in ieder geval een passend alternatief bieden.

Topshelf wil hiermee bestaande en nieuwe klanten tegemoet komen en een pleister op de wonde bieden voor de opgelopen teleurstelling. De actie geldt voor heel 2016, of zo lang de website waarop de waarde van de cadeaubonnen kan worden gecheckt in de lucht is. Op www.topshelf.nl staan de vestigingsadressen.

Arnhem wil op termijn volledige trolleyvloot die van de lijn verder kan rijden

ARNHEM - Internationale coalitie zet schouders onder trolley 2.0. Een coalitie van tien partijen uit de regio Gelderland en Nordrhein-Westfalen, werken samen aan een project, dat op termijn moet leiden tot een volledige Trolley 2.0-bussenvloot in Arnhem.

Binnen het project ('E-bus 2020-In Motion Charging') worden twee trolley 2.0 bussen ontwikkeld en ingezet in Arnhem. Deze Trolley 2.0 bussen kunnen minimaal 10 kiloeter zonder bovenleiding rijden. Het opladen van de accu's vindt plaats tijdens het rijden onder de bovenleiding. De techniek zal geïntegreerd worden in twee nieuwe Hess-trolleybussen die door Hermes besteld worden.

Smart Grid

In het project wordt ook een systeem ontwikkeld en gerealiseerd om remenergie van trolleybussen op te slaan in ondergrondse accu's. Vanuit deze accu's kunnen elektrische voertuigen van bewoners en bedrijven worden opgeladen. Op deze manier ontstaat een extra toepassing van het trolleybovenleidingnetwerk in de stad. Op dit moment gaat de energie die vrij komt bij het remmen verloren.

Het project wordt getrokken door de Leadpartner: 'Vosloh Kiepe', een groot elektronicabedrijf uit Düsseldorf. Dit bedrijf heeft het projectplan, waarmee 7,5 miljoen euro gemoeid is, inmiddels ingediend bij de Euregio RijnWaal in Kleve (D). Naar verwachting zal in juni een Europees besluit over het project worden genomen. Het project zal in 2020 afgerond zijn. Bij goed functioneren worden de trolley 2.0 bussen opgenomen in de dienstregeling, en de hele bussenvloot op termijn ge-upgrade naar trolley 2.0. De Arnhemse bijdrage is ongeveer 400.000 euro en is afkomstig uit bestaande middelen in de begroting. Vanuit regio Arnhem zijn drie MKB-bedrijven betrokken (Fransen Technical Services, Venema-tech en Bordbusters). Naast deze MKB-bedrijven zijn uit Arnhem betrokken: de vervoerder Hermes, Hogeschool Arnhem-Nijmegen, de gemeente Renkum en de gemeente Arnhem.

Arnhem had ook een ander ijzer in het vuur om te komen tot een trolley 2.0-bus. Een Arnhems bedrijf heeft een jaar geleden aangekondigd een prototype te gaan bouwen. De stadsregio en de gemeente Arnhem hebben hiervoor destijds een subsidie van twee ton toegezegd. Helaas is de verwachtte levering van het prototype op 1 december 2015 niet gehaald. Op dit moment is het onduidelijk of en wanneer het prototype geleverd kan worden. Pogingen van de gemeente om het bedrijf mee te nemen in de coalitie van E-bus 2020 zijn niet gelukt. De gemeente is daarom met het bedrijf in gesprek over terugvordering van het reeds verstrekte deel van de overheidssubsidie (130.000 euro).

judoka's Bushi Arnhem meten zich op de tatami

ARNHEM - Judoka's van Bushi Arnhem waren afgelopen weekend actief in Vlaardingen (twee dagen) en zondag op het Kruikentoernooi in Tilburg. In totaal vijftig wedstrijdjudoka's konden zich opnieuw meten op de judomat. In deze wedstrijden wordt duidelijk hoe het staat met de techniek, focus, kracht en conditie. Een goede gelegenheid om te zien welke persoonlijke ontwikkeling de judoka's door maken.

Zaterdag in Vlaardingen was het de beurt aan 17 judoka's van Bushi Arnhem. Een drukke toernooidag en een uitdaging voor clubcoaches om alle judoka's in de verschillende wedstrijden op de verschillende judomatten goed te begeleiden en coachen. Er is goed gejudood: eerste plaatsen voor: Merijn te Winkel en Daan Radier. Tweede werden drie judoka's: Louis Loozen, Bas Wolters en Noer Zouaidia en brons was er voor Faye Tempel.

Op de tweede toernooidag in Vlaardingen gingen tien judoka's onder 18 jaar de strijd aan. Victor van Gerven (-46 kg) behaalde goud. Brons was er voor Koen Heg (-60 kg) en tevens brons bij de dames voor Nikki Stens (-70 kg).

Zondag op het Kruikentoernooi in Tilburg kwamen de jongere judoka's aan bod. Er werd in poules gejudood, zodat alle judoka's in meerdere wedstrijden ervaring op hebben kunnen doen. In totaal behaalden negen Bushi judoka's een eerste plaats. Een mooi resultaat en een mooie gelegenheid om ervaring op te doen met wedstrijdjudo.

Meer informatie over judo en Bushi Arnhem staat op www.bushiarnhem.nl en op facebook.

Beklim de Belvédère

ARNHEM - Sluit de maand januari af met een wijde blik over de omgeving vanaf de uitkijktoren in Park Sonsbeek. Schijnt de zon? Ligt er sneeuw? Of is het uitzicht groen?Altijd spannend welk uitzicht er geboden wordt.

Zondag 31 januari 13.00-15.00 uur. Beklimmen kost 1 euro

Bezoekerscentrum Sonsbeek, Zijpendaalseweg 24a, Arnhem;
www.bezoekerscentrumsonsbeek.nl.

Cursussen in Elderveld

ARNHEM - Houders GelrePas 2016 krijgen 50% korting op maximaal 2 cursussen per jaar!

- Bloemschikken (voorjaarscursus) - donderdagavond

- Computergebruik voor beginners - dinsdagochtend/-middag of woensdagochtend/-middag

- Digitale videobewerking met Pinnacle Studio Versie 18/19 - woensdagavond

- Kledingmaken (introductieprijs) - maandagavond

U kunt nog instromen bij:

- Active Body - woensdagavond

- Bridge (combicursus deel 1 en 2) - woensdagmiddag

- Conditiegym - donderdagochtend

- Engels (basiscursus) - maandagavond

- Schilderen en tekenen/open atelier - dinsdagavond

- Spaans (vervolgcursus) - zaterdagochtend

- Yoga - donderdagavond

Voor nadere informatie over deze cursussen en/of aanmelding kunt u de Wijkvereniging Elderveld bellen, tel. 381 07 98 of e-mailen: wijkver.elderveld@hetnet.nl.