De Liemers Helemaal Goed Courant

16 maart 2018

De Liemers Helemaal Goed Courant 16 maart 2018


Benefietconcert voor Hulphond op het Raadhuisplein in Zevenaar

Foto: Denkweb / Daan Witjes

ZEVENAAR - Voor de derde en laatste keer organiseert stichting Veteranen de Liemers een benefietconcert in een enorme verwarmde tent op het Raadhuisplein in Zevenaar. Opnieuw zal het orkest van de Koninklijke Luchtmacht een wervelende show presenteren, ditmaal onder het thema 'Missions'.

In dit gloednieuwe muzikale programma neemt het orkest van de Koninklijke Luchtmacht je mee op reis langs de oefen- en uitzendgebieden waar de luchtmacht haar werk doet. Zevenaar heeft de primeur van deze show op zaterdag 7 april om 20.00 uur (toegang vanaf 19.30 uur)!

De 41 blazers en de 7-koppige ritmesectie zullen je begeleiden in een muzikale reis naar Amerika, Scandinavië, de Caraïben, Afrika, het Midden Oosten. Het orkest zal dat gaan doen met uitgekiende en moderne arrangementen, met solisten uit het orkest en zangsolisten. Dit alles maakt het nieuwe programma 'Missions' tot een onvergetelijke muzikale reis en laat je kijken als toeschouwer in onze wereld. De wereld van de luchtmacht waar kameraadschap niet voor even is, maar voor het leven.

Dagprogramma

Om 13:00 uur start het dagprogramma met onder andere een klimwand van Luchtmobiel en de Flightsimulators van de Koninklijke Luchtmacht. Ook zijn er diverse bijzondere voertuigen te bewonderen waaronder een YP408 pantservoertuig. Meerijden in een wagen is ook mogelijk. Een dag voor jong en oud met als hoogtepunt het benefietconcert om 20.00 uur. Kaartjes kosten 15 euro en zijn te bestellen via www.benefietconcert-zevenaar.nl. Alle netto opbrengsten zijn voor Hulphond Nederland, voor veteranen met PTSS.

Schip Ahoy in Pannerden

PANNERDEN - Op donderdag 22 maart is er een gezellige middag met medewerking van het zeemanskoor Schip Ahoy uit Angeren.

Onder bezielende leiding van dirigent Gert Huting wordt een repertoire gezongen uit een selectie van ruim zestig bekende en minder bekende zeemansliederen. Niet alleen vaderlandse-, maar ook Engelse-, Duitse en sinds kort Spaanse liederen worden ten gehore gebracht. Zeemansliedjes, sfeer- en gelegenheidsliedjes zingen voor ons eigen plezier en voor ons publiek, met muzikale begeleiding van een combo. Zodanig, dat het mensen, ontroert en vermaakt. 'Muziek is leven; leven is muziek' is het streven van het koor.

Alle leden zijn welkom van 14.00 – 16.30 uur in zaal De Oude Waal in Pannerden voor deze muzikale middag. De vereniging organiseert elke maand een soosmiddag. Voor lid worden van de seniorenvereniging of inlichtingen: 0316 371238.

Expositie Kreatieve Kring Westervoort

(Foto: Jose Lörx)

WESTERVOORT - Op zondag 25 maart, zondag 1 april (1e paasdag) en maandag 2 april (2e paasdag) exposeren cursisten van de Kreatieve Kring Westervoort hun mooiste werkstukken in Huize Vredenburg (het Kasteeltje) aan de Klapstraat 112 in Westervoort.

Er zijn werkstukken te zien die het afgelopen seizoen gemaakt zijn, zoals acryl- en olieverfschilderijen, keramiekwerkstukken, foto's en beeldhouwwerken. Daarnaast bevat de expositie kleurrijke mozaïek- en glas-in-loodwerken. Het is ieder jaar weer verrassend om te zien wat een kunsttalenten Westervoort te bieden heeft! Een bezoek aan de expositie is dan ook zeker de moeite waard en werkt mogelijk inspirerend om zelf creatief aan de slag te gaan.

Op de expositiedagen is Huize Vredenburg geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Iedereen is welkom om de expositie te bezoeken en informatie in te winnen over de cursussen en workshops die door de Kreatieve Kring verzorgd worden. De koffie en thee staan klaar en de toegang is gratis.

Programma Koningsdag Westervoort bekend

WESTERVOORT - De nieuwe Stichting Koningsdag Westervoort heeft het programma bekendgemaakt voor de eerste Koningsdag die ze organiseert. Er is een groot en gevarieerd programma gedurende de hele dag, met optredens, demonstraties en uiteenlopende activiteiten voor jong en oud.

De afgelopen jaren werd Koningsdag Westervoort georganiseerd door de plaatselijke scouting. Vanaf 2018 worden de festiviteiten rondom de verjaardag van de Koning op 27 april in Westervoort georganiseerd door de nieuwe stichting Koningsdag Westervoort. Deze stichting heeft afgelopen week via zijn facebookpagina en website het programma bekend gemaakt voor dit jaar.

Open podium, zeepkistenrace en veel meerHet programma is uitgebreider dan voorgaande jaren: er zijn veel nieuwe initiatieven zoals een open podium waarvoor iedereen zich kan opgeven om vijf minuten zijn of haar kunsten te vertonen voor een groot publiek. De zeepkistenrace komt, na een eenmalig verplaatsing naar Westervoort in beweging, weer terug en wordt ook op 27 april georganiseerd. Met de talentenwedstrijd en de zeepkistenrace vanaf ongeveer 14.00 uur is er al een druk programma bij zalencentrum Wieleman. Daarnaast zijn er nog heel veel activiteiten in het middagprogramma zoals stormbanen, lasergame, springkussens, virtuele Realitybus, lasergamen, Chloe's toverkast van RTL komt om shows te geven voor de kleintjes en nog veel meer..

Ochtendprogramma op het DorpspleinKoningsdag in Westervoort begint echter al vroeg met een ochtendprogramma op het Dorpsplein. Vanaf 10.00 uur begint het spektakel op een groot podium met een toespraak van de burgemeester, dansdemonstraties en een waanzinnige kindershow met een goochelaar, buikspreker, zanger en ballonnenartiest. Daarnaast is er een Food and Lifestylestreet, een kleine braderie waar lokale ondernemers en particulieren voor twintig euro een kraam kunnen huren om hun producten te verkopen. Ook is er een stoepkrijtwedstrijd, een peuterplein, springkussens en nog meer.

Voor alle leeftijden vertier
"We hebben geprobeerd een zo uitgebreid programma te maken met voor alle leeftijden vertier. Er zijn activiteiten voor alle leeftijden en ook het muziekprogramma is dit jaar heel divers", aldus voorzitter Boris Wielinga van de stichting Koningsdag Westervoort. "In de ochtend een super gave kindershow en in de middag staat de Westervoortse topzangeres Martine Fleming op het podium met een band. Naast andere lokale artiesten en al die activiteiten zijn we ontzettend trots op dit bomvolle programma", besluit Wielinga. Alle informatie en aanmelden voor het open podium, zeepkistenrace, Life and Foodstylestreet en andere activiteiten kan via de website www.koningsdagwestervoort.nl. Voor meer informatie: Stichting Koningsdag Westervoort, voorzitter: Boris Wielinga 06 26326322 of info@koningsdagwestervoort.nl.

Techniekdag de Liemers gaat naar het voorjaar

Techniekdag 2017

DIDAM - Techniekdag de Liemers vindt dit jaar plaats op zaterdag 26 mei in de Markthal in Didam. Voor het eerst is gekozen om de dag in het voorjaar te houden.

De organisatie van de techniekdagen in de regio is in handen van VNO-NCW Midden en Lindus, in samenwerking met regionale onderwijsinstellingen en ondernemers uit de Liemers. Om de techniekdagen in de regio van VNO-NCW Midden wat meer te spreiden is gekozen om de Liemerse editie naar voren te halen. Dat betekent dat de Markthal in Didam op zaterdag 26 mei opnieuw het decor is voor Techniekdag de Liemers.

Op de Techniekdag kunnen jongeren van 10 tot 16 jaar zien en ervaren hoe leuk techniek is. Scholen en bedrijven presenteren doe-activiteiten zodat de bezoekers spelenderwijs kennismaken met de techniek. Je eigen game maken, een drone bedienen, een auto repareren, een vogelhuisje timmeren of elektrisch snijden als een chirurg. Het kan allemaal tijdens de Techniekdag de Liemers!

De sector Techniek kampt al jaren met een slecht imago en daarom kiezen leerlingen, en vooral hun ouders, liever voor een toekomst in een andere sector. De Techniekdag moet ervoor zorgen dat jongeren vroegtijdig in aanraking komen met techniek, om zo het imago van technische beroepen en opleidingen te verbeteren. De technische sector biedt volop kansen en mogelijkheden op een goedbetaalde baan.

De Techniekdag is voor iedereen gratis toegankelijk en geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

Zwerfvuil opruimen met Ons Genoegen

Ook het buitengebied wordt van zwerfvuil ontdaan. (foto: Harry Knuman) Foto: Harry Knuman

GIESBEEK - Op zaterdag 24 maart vindt de Landelijke Zwerfvuildag weer plaats. In heel Nederland gaan vrijwilligers op pad om het zwerfafval op te ruimen. Het thema 'Nederland schoon' spreekt voor zich en staat bij HSV Ons Genoegen hoog in het vaandel.

Evenals voorgaande jaren zal de vereniging die dag in actie komen om op zoveel mogelijk plekken in en rond Giesbeek het zwerfvuil op te ruimen. Voor deze landelijke zwerfvuildag roept HSV Ons Genoegen vrijwilligers op mee te komen helpen om met elkaar zoveel mogelijk wijken en buurten in Giesbeek schoon te maken. Zwerfafval is voor veel inwoners een doorn in het oog. En hoewel de Gemeente er veel aan doet om de openbare ruimte zo schoon mogelijk te houden, voorkomt dat niet dat er toch op veel plekken op de straat en in de bermen afval ligt. Ons Genoegen is van mening dat niet alleen de overheid verantwoordelijk is voor het schoonhouden van de openbare ruimte, maar dat dit zeker ook een verantwoordelijkheid is van de inwoners zelf.

Met deze actie hoopt de vereniging inwoners bewust te maken van die eigen verantwoordelijkheid. De gemeente zal materiaal beschikbaar stellen en aan het eind van de actie het ingezamelde zwerfvuil komen ophalen. Het verzamelen begint zaterdag 24 maart om 08.30 uur bij het clubgebouw van HSV Ons Genoegen aan de Landaansestraat 6b in Giesbeek en om 12.00 uur wordt gestopt.

Voelt u zich geroepen om mee te doen en uw eigen wijk of buurt te ontdoen van zwerfvuil? Meldt u zich dan voor 20 maart aan bij Harry Knuman via mail of telefoon: h.knuman@upcmail.nl of 06 52412631.

Programma Zijactief Groessen

GROESSEN - Op 10 maart is de Provinciejaarvergadering bij Radstake Varsseveld, met in de ochtend gastspreker Angelique Kruger. Na de lunch is er een optreden van Joep Boxstart. Vertrek vanaf het Schuttersplein Groessen om 08.45 uur.

28 maart: Regioavond, verzorgd door Zijactief Zevenaar in Partycentrum Kaal Zevenaar. Een cabaretavond met de Olde Deerns. Aanvang 20.00 uur. zaal open 19.30 uur.

18 april: Meezingcafé in het Dorpshuis Groessen om 19.45 uur. Samen met trio Paul Mulder kunnen wij onze aria's laten horen. Men kan zich op deze avond nog opgeven voor ons jaarlijks reisje op woensdag 2 mei. Die dag vertrekken wij 08.45 uur vanaf het Schuttersplein naar Hilvarenbeek, waar wij in het Kermis/orgelmuseum worden ontvangen met authentiek orgelmuziek vanuit het museum onder het genot van koffie/thee met een heerlijk Brussels wafel Hierna kunnen wij ons vermaken op de kermis van toen: poffertjeskraam, kop van jut,schiettent, suikerspin, ballengooienenzovoort. Na een uitgebreide lunch keren wij rond de klok van 16.00 uur weer huiswaarts.

Voor al deze activiteiten kan men zich opgeven bij het bestuur Zijactief Groessen. Zie voor overige informatie het prikbord. Introducees zijn welkom.

Modeshow in Lathum

LATHUM - Op woensdag 28 maart verzorgt vrouwenvereniging Lathum een modeshow in Het Gebouw, Kerkstraat 16 in Lathum; aanvang 19.30 uur.

De nieuwste mode voor de aankomende lente en zomer wordt op de catwalk getoond door modellen, bestaande uit leden en verwanten van leden van de vereniging. Een maatje meer en een maatje minder, jong en oud, man en vrouw, klein en groot; aan iedereen is gedacht.

De meewerkende firma’s zijn dit jaar: Ter Stal Familiemode uit Zevenaar, Derksen Schoenmode uit Duiven en Kapsalon La Primus uit Zevenaar.

De entree is inclusief koffie/thee en koek vijf euro per persoon. In de pauze zal er een verloting worden gehouden met aantrekkelijke prijzen. Na afloop krijgt iedere bezoeker waardebonnen van de meewerkende firma’s mee naar huis.

Meedenken over buiten spelen en bewegen

WESTERVOORT - De gemeente Westervoort vindt het belangrijk dat de openbare ruimte uitnodigt tot spelen & bewegen én dat er voldoende en goede speelgelegenheden zijn. Voor het opstellen van het nieuwe speelruimteplan doet de gemeente daarom graag onderzoek onder gebruikers.

Kinderen, jongeren, (gast-)ouders, (buurt-)bewoners, opa's en oma's kunnen hun mening en wensen voor verbetering aangeven. Dat kan onder andere via de vragenlijst op www.speelplan.nl/westervoort.


Bureau Speelplan doet in het eerste kwartaal van 2018 in opdracht van de gemeente onderzoek naar de openbare ruimte, de speelvoorzieningen en de ervaringen van inwoners:via een online vragenlijst: www.speelplan.nl/westervoort (invullen duurt ongeveer vijf minuten, kan anoniem en is mogelijk tot eind maart),door samen met basisschoolleerlingen speelplaatsen te bezoeken en in overleg met jongeren te gaan.

Het doel van het onderzoek is om in kaart te brengen hoe de openbare ruimte/de voorzieningen nu wordt/worden gebruikt voor spelen & bewegen. En om te kijken waar het misschien beter of anders kan. De onderzoeksresultaten zijn input voor het nieuwe gemeentelijke speelruimteplan, dat in 2018 wordt opgesteld.

Vragen, vragen, vragen…

Royce Allen Johns

ZEVENAAR - Kunstwerk! Liemers Museum. Zo nu en dan houden we onze educatieve projecten tegen het licht en bedenken dat het eventueel tijd is voor vernieuwing. Ideeën zijn er altijd, maar informatie, zelfs in het museum blijkt niet altijd voorhanden te zijn.

Voor schoolproject 'WOII in de Liemers' zetten we een aantal personen die de oorlog hebben meegemaakt centraal en gaan leerlingen met voorwerpen aan de slag om het verhaal van de des betreffende persoon te reconstrueren. Als voorbeeld het verhaal van een joods meisje die met haar ouders ondergedoken heeft gezeten of een slagerszoon uit Didam die als een van de eerste Nederlandse militairen op de Grebbenberg om het leven is gekomen. Maar bij het verhaal van de Canadese piloot Royce Allen Johns wordt het moeilijk. Royce Allen Johns is met zijn vliegtuig op 5 oktober 1944, nadat hij werd geraakt door Duits geschut, tegen de Sint-Andreaskerk in Zevenaar gevlogen. Er blijven allerlei vragen: zijn er ooggetuigen, wat is er met de wrakstukken gebeurd, is Royce Allen Johns direct overleden?

Dus: een oproep: wie kan er meer vertellen om het leven van Royce Allen Johns verder 'in te kleuren'. Informatie is welkom via k.degen@liemerskunstwerk.nl."

'Wat begon als grap is nu behoorlijk serieus'

DUIVEN - "Ik ben Nico van Es, 60 jaar en kom uit Duiven.Ben twee jaar geleden begonnen met modellenwerk. Wat begon als grap,is nu behoorlijk serieus geworden.Ik wil laten zien,dat je als (ouder) model er nog goed uit kan zien.'

"Waar veel mensen mij in het begin zaten uit te lachen, wordt ik nu serieus genomen. Heb veel modellen opdrachten voor grote bedrijven en fotoshoots en mag soms catwalk lopen. Ik heb een paar maanden geleden gereageerd op een oproep voor de mister Nederland senior-verkiezing. Deze verkiezing gaat samen met de grote mister Nederland International verkiezing. Ik ben door de voorronde heen gekomen en zit nu in de finale. De grote finale is in juni. Nu ga ik een traject in met foto shoots, mediatraining, catwalk lopen en visagie. Hopelijk zal ik bij de eerste drie zal eindigen. Ik kijk uit naar de finale en heb er erg veel zin in!"

Liemerse uitdaging ondersteunt stichting Leergeld de Liemers

LIEMERS - Leergeld vindt dat alle kinderen mogen meedoen. Want nu meedoen is later meetellen. Als je thuis niet over een computer kunt beschikken, dan is meedoen moeilijk.

In het kader daarvan heeft Leergeld, door bemiddeling van de Liemerse Uitdaging, van de Fa. Besi Duiven, Didata Automatisering en Liemerije een groot aantal gebruikte beeldschermen - compleet met toetsenborden en muizen - cadeau gekregen. Leergeld had voldoende computers op voorraad, maar toetsenborden en beeldschermen ontbraken. Leergeld de Liemers is de Liemerse uitdaging en de gulle gevers dan ook zeer erkentelijk.

Stichting Leergeld richt zich op schoolgaande kinderen van 4 tot 18 jaar binnen de Gemeenten Westervoort, Duiven, Zevenaar en Montferland. Leergeld vindt dat alle kinderen moeten kunnen deelnemen aan activiteiten binnen de school (schoolreisjes, kampen) en buiten de school (sport, muzikale vorming, scouting of toneel). Soms heeft een gezin te weinig inkomen om dit te betalen. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als het inkomen net boven de inkomensgrens van de gemeentevoorzieningen valt. Men komt dan niet in aanmerking voor regelingen als de GelrePas en Meedoenregeling. Stichting Leergeld kan dan vaak hulp bieden (contact via info@leergelddeliemers.nl).

Certificering vrijwilligers Home-Start de Liemers

(foto: Lucy Verheijen) Foto: Lucy Verheijen

ZEVENAAR - Home-Start (laagdrempelige opvoedingsondersteuning door getrainde vrijwilligers) bestaat deze maand negen jaar in de Liemers. Op 27 februari zijn opnieuw vrijwilligers gecertificeerd en inmiddels ingezet in Liemerse gezinnen. Tijd voor een klein feestje waarin ook senior vrijwilligers, familieleden, afgevaardigden vanuit de gemeenten en het afdelingsbestuur acte de présence gaven.

In de Liemers is de vraag: “Opvoedinsgondersteuning: een schande of een voorrecht?” al door honderden gezinnen beantwoord door te ervaren wat een vrijwilliger voor hen kan betekenen. Veel ouders die tijdelijk een steuntje in de rug van iemand kunnen en konden gebruiken omdat opvoeden niet altijd even lekker gaat/ging. Hoe fijn kan het dan zijn wanneer een getrainde vrijwilliger in zo’n periode een luisterend oor biedt, rust brengt en/of helpt met praktische zaken? De ondersteuning is kosteloos voor gezinnen en tijdelijk (van enkele -twaalf maanden). De ervaring leert dat met de juiste ondersteuning het gezin er uiteindelijk vaak zelf uitkomt!

Omdat er veel vraag is naar opvoedingsondersteuning vanuit Home-Start is er ruimte voor nieuwe vrijwilligers. De volgende training start in april. "Voor informatie of een gesprek, als belangstellende, gezin, vrijwilliger of verwijzer kunt u terecht bij de projectcoördinatoren: Loes Hulsebosch: l.hulsebosch@humanitas.nl, 06 35130961 en Eline van Kuijk: e.vankuijk@humanitas.nl, 06 13436787."

Sponsor bedankt

(foto: Diana Edwards Fotografie) Foto: Diana Edwards Fotografie

ZEVENAAR - De hoofdsponsor van de jeugd bij SDZZ (Jumbo Heemskerk Zevenaar) heeft nu ook de allerkleinsten groen-witters het team van de JO7-1 voorzien van een compleet nieuwe outfit.

De trainers en leiders van de JO7-1 die sinds kort uitkomen in de 1e klasse van de KNVB zijn superblij met de nieuwe outfit.

Workshop bloemschikken pasen

paasbloemstuk (foto: jeanette creteer)

DUIVEN - Een uniek paasbloemstuk maken bij de KunstKringDuiven. Dat wil toch iedereen? Traditiegetrouw zijn er op 29, 30 en 31 maart weer workshops, die in het teken staan van Pasen.

"Onder leiding van docente Jeanette Creteer gaat u aan het werk met diverse paasdecoraties en groenmaterialen en uiteraard verse bloemen. Het resultaat is steeds weer verbluffend! Kijk voor meer informatie op www.kunstkringduiven.nl of bel voor aanmelden met de docente: 06 42169974."

Concert Politie BigBand Oost-Nederland

Concert Politie BigBand Oost-Nederland (foto: Danielle de Wit)

ARNHEM - Het is inmiddels een traditie geworden: het concert van de Politie BigBand Oost-Nederland in het prachtige auditorium van het Thomas à Kempis College. Dit jaar heeft de band de muzikale medewerking van de 1e trombonist van Het Gelders Orkest: Jilt Jansma.


Vanaf 1984 was Jilt vast lid van de bekende radio-BigBand The Skymasters. Hij heeft in die periode vele internationale Jazz artiesten begeleid onder wie Clark Terry, Sarah Vaughn, Dizzy Gillespie, Chick Corea, Herbie Hancock, Monty Alexander, Georgie Fame. Hij speelde in het voorprogramma van de laatste Europese tournee van Frank Sinatra. En is een virtuoos op het gebied van zowel klassieke als lichte muziek.

U kunt zich voorstellen dat de Politie BigBand Oost-Nederland verheugd is op de muzikale samenwerking met Jilt op zondag 25 maart van 14.30 uur tot ongeveer 17.00 uur in het Auditorium van het Thomas à Kempis College aan de Thomas à Kempislaan 25 in Arnhem.Toegang is vrij. Meer informatie staat op www.politiebigband.nl en www.facebook.com/politiebigbandoostnederland.

Recordpoging tennisrackets bespannen voor goed doel

Tim Rothengatter Foto: Vrij van rechten

DUIVEN - Als tennisser beschikt hij helaas niet over de forehand van Roger Federer, maar buiten de baan wil Tim Rothengatter de top halen in de tenniswereld. Als gespecialiseerd bespanner van tennisrackets hoopt de Duivense eigenaar van YourRacket ooit nog eens op Wimbledon te staan.

Om die ambitie kracht bij te zetten staat hij op 23 en 24 maart bij Ben Sports in Zevenaar voor een bijzondere uitdaging: een wereldrecordpoging tennisrackets bespannen. Voor de eer, maar bovenal om zich in te zetten voor de Esther Vergeer Foundation. De afgelopen jaren schaarde Tim zich, door het behalen van diverse certificaten, onder een select groepje bespanners dat bevoegd is om op de beroemde Grand Slam toernooien te mogen bespannen. Met vertrouwen gaat hij dan ook de uitdaging aan om het huidige record van 52 bespannen rackets binnen 24 uur in het Guinness Book of Records te verbreken. “Maar het belangrijkste is dat we zoveel mogelijk geld ophalen voor de Esther Vergeer Foundation. Iedereen is vrij om zijn of haar racket die dag door mij te laten bespannen voor 25 euro. Dat geld gaat volledig naar de foundation, dus hoe meer rackets des te beter.”

Esther Vergeer is verheugd met initiatief van Tim. De bekende rolstoelstennister zet zich als boegbeeld van de Esther Vergeet Foundation al jaren in om kinderen met een lichamelijke beperking de kans te geven om te sporten. Vergeer: “Geweldig dat Tim zijn vakmanschap inzet om op deze manier inzet om geld in te zamelen voor de foundation, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat elk kind de kans krijgt om ‘gewoon’ te sporten.”

Vrij inloopspreekuur bij SBBO

ARNHEM - Per 4 april kunt u voor stichting SBBO terecht op het Driemondplein in Elderveld (Sterflat).


"Heeft u problemen met onbetaalde rekeningen toeslagen, de fiscus en andere overheden? Wij helpen u met een team van gemotiveerde vrijwilligers/sters direct zonder wachttijden ingewikkelde procedure's, en vatten direct de koe bij de horens met een no-nonsens aanpak zonder franjes! Een van onze kerntaken is om u uit de WSNP te houden, mits het probleem niet te groot is gewordenen te lang voortsleept. Maar ook dan zien wij oplossingen en begeleiden u naar de gemeentelijke instanties die verantwoordelijk zijn voor het oplossen van uw problemen."

"Wij werken in heel de provincie Gelderland en regelmatig ook daar buiten. En leren daar weer veel van vooral over hoe het niet moet. Met mensen in de knel onze insteek is deze: Als u in de boksring bent neergeslagen niet meer in staat bent om overeind te krabbelen, dan wacht u maar op een ding, en dat is de verlossende bel en het einde van de ronde, niet op een contract waarin u wordt uitgelegd dat u eerst stabiel moet zijn voordat u geholpen kunt worden en het nog wel even kan duren voor u aan de beurt bent!

"Dit is onze ervaring na twee jaar veldwerk. U belt aan op Driemondplein 94, wij laten u binnen in het complex, u gaat met de lift naar de 5e verdieping daar staat het aangegeven (dit is een tijdelijke ruimte). Maandag van 13.00 tot 14.30 uur. Woensdag van 11.00 tot 13.30 uur. Vrijdag van 13.00 tot 14.30 uur. (026 3798368 of 06 11838179 tussen 11.00 en 21.00 uur). Wij zoeken altijd vrijwiligers & sponsors." (www.stichting-sbbo)

Vlooienmarkt in Zevenaar

ZEVENAAR - In sporthal De Lentemorgen aan Lentemorgen 8 is op zondag 18 maart van 10.00 tot 17.00 uur een leuke grote vlooienmarkt (voor de eerste keer).

Hier wordt veel tweedehands, antiek, curiosa, snuiterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden. Leuk voor bezoeker om te komen snuffelen, of als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden: huur dan ook een kraam. De kraam is 4 meter met bovenbouw en kost 25 euro. Een grondplaats van 6 meter kost 15 euro. Deze is te bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of 06 39108152.

De entree voor de markt kost 3,00 euro voor volwassenen, voor 65+ 2,50 euro en kinderen tot 12 jaar gratis. Sporthal De Lentemorgen zorgt voor de catering.

Geef jij de vrede door?

WESTERVOORT - Er worden hardlopers gezocht die in de nacht van 4 op 5 mei vanuit Wageningen het bevrijdingsvuur in estafette naar Westervoort willen brengen.

De Bevrijdingsvuurestafette is uitgegroeid tot een nationaal evenement waarbij veel sporters vanuit heel Nederland naar Wageningen komen om het vuur door middel van een estafette naar hun gemeente te brengen. De gemeente Westervoort wil hier ook dit jaar weer aan meedoen en is op zoek naar hardlopers. Ben jij sportief en durf je deze uitdaging aan te gaan? Geef je dan nu op!

Een aantal weken voor de estafetteloop wordt er in groepsverband twee tot drie keer getraind onder begeleiding van ervaren hardlopers. Verder wordt de gehele nacht georganiseerd en verzorgd. Aanmelden kan tot 1 april via een mail naar timo@kulturhuswestervoort.nl.

Energieke Ierse folk door Na Tonnta

ZEVENAAR - Op zaterdag 24 maart treedt de energieke Ierse folkband Na Tonnta op in Muziekcafé De Lantaern. Het is voor het eerst dat deze groep een buitenlandse trip maakt. Het veertig jarig Muziekcafé in Zevenaar is er dan ook trots op dat deze jonge mensen er voor gekozen hebben om een optreden te geven in De Lantaern. Om 21.00 uur zijn de eerste klanken te horen en de entree bedraagt twaalf euro.

Vijf jonge multi-instrumentalisten die elkaar kennen van het Ierse Dundalk Institute of Technology vormden in 2013 samen Na Tonnta, dat zoveel betekent als 'making waves' in de zin van: stof doen opwaaien/furore maken. Allen hebben brede muzikale interesses, maar vonden elkaar in de Ierse muziek, waarbij de groep zelf als invloeden Altan, Lúnasa en Chieftains, maar ook bijvoorbeeld Kris Kristofferson en Rory Gallagher benoemt. De energieke sound van uilleann pipes, viool, fluit, accordeon en gitaar is de basis, maar Na Tonnta experimenteert met melodieën en arrangementen, mixt traditionele folk met andere genres, en vertolkt bovendien eigen materiaal. Tot nu toe speelde Na Tonnta alleen in hun thuisland Ierland; dit is hun eerste buitenlandse trip.

De band bestaat uit Fiachra Meek (uilleann pipes/bodhrán), Ellie McGinley (viool/zang), Ciara Moley (piano accordeon), Sinéad O’ Malley (fluit) en Daniel Whelan (gitaar/ukulele). Voor Ierse folkliefhebbers is dit een must om te zien en te beleven. Voor anderen een zeer goede kennismaking met dit genre.

Gratis bus stichting ErOpuit naar stemlokaal

DUIVEN - Op 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen en het raadgevend referendum over de sleepwet. Op die dag kan iedere burger van Nederland die ouder is dan 18 jaar gebruik maken van haar of zijn stemrecht.

Je kunt dan, door middel van een stem op de partij van jouw keuze, mede bepalen hoe het beleid op veel terreinen binnen je gemeente er de komende vier jaar uit moet gaan zien. Je kunt je stem uitbrengen in een stembureau binnen jouw gemeente. Echter, er zijn ook mensen die niet in staat zijn door bijvoorbeeld leeftijd of lichamelijke beperkingen, zelf, persoonlijk, hun stem uit te gaan brengen in het plaatselijke stembureau. Zij kunnen dan iemand machtigen voor hen de stem uit te brengen. Maar wat is er mooier dan dat zelf te doen. Daarvoor biedt de stichting ErOpUit in Duiven de volgende oplossing: Wij halen u thuis op, brengen u naar het stembureau, u brengt zelf uw stem uit en na het stemmen brengen wij u weer thuis. Hoe gaan we dat doen? U meldt zich uiterlijk 20 maart aan bij de stichting ErOpUit op telefoonnummer 06 16842733 en spreekt dan af waar en hoe laat u opgehaald wordt. U gaat stemmen en u wordt weer thuis gebracht. En de kosten... die worden gedragen door bijdragen van enkele betrokken dorpsgenoten.

Dus aarzel niet, woont u in Duiven, Groessen of Loo, bel ons en u kunt zélf uw stem uit brengen op de partij van uw keuze.

Inschrijvingen Bemmelse Dweildag geopend

BEMMEL - Sinds begin januari zijn de inschrijvingen voor de Bemmelse Dweildag, die op zondag 10 juni wordt gehouden, geopend. Meer dan vijftig dweilbands hebben nu al laten weten dat ze naar Bemmel komen om een groot feest te bouwen met de duizenden enthousiaste bezoekers.

Strijd om het Nederlands Kampioenschap Dweilorkesten Al jarenlang wordt er in Bemmel gestreden om het Nederlands Kampioenschap voor Dweilorkesten. Topdweilorkesten uit binnen- en buitenland worden door een professionele jury viermaal beoordeeld voordat de nieuwe kampioen bekend wordt gemaakt. Het muzikale niveau in de wedstrijdklasse is de laatste jaren enorm gestegen. Het is dan ook niet voor niets dat de beste dweilorkesten te vinden zijn op landelijke festivals als de Zwarte Cross, de Sneekweek en langs de ijsbaan in Thialf.

Regerend en drievoudig Nederlands Kampioen 'De Útlopers' is er de komende dweildag niet bij, waardoor er een nieuwe Nederlands Kampioen Dweilorkesten uitgeroepen zal worden. Vijfmaal bleef de titel in de Betuwe; Alarmfase 3 uit Bemmel en de Deurdweilers uit Angeren scharen zich in een illuster gezelschap van dertien oud-kampioenen. Op zondag 10 juni weten we of zij opnieuw kans maken op het kampioenschap.

Feest in de leutklasse

Waar het accent in de wedstrijdklasse ligt op een hoog muzikaal niveau en een strakke show, gaat het in de leutklasse vooral om feest en gezelligheid. Jaarlijks zijn er 40 tot 50 dweilorkesten die naar Bemmel komen om samen met het publiek een feestje te bouwen. Plezier in het muziek maken en de gezellige sfeer zijn de belangrijkste ingrediënten voor deze bands.

In beide klassen treden alle dweilorkesten viermaal op, steeds op een van de 10 podia die door Bemmel verspreid staan. Met de aanwezigheid van diverse barren, foodtrucks, kinderactiviteiten en straattheater is de Bemmelse Dweildag één van de leukste en drukst bezochte festivals in de omgeving.

Ook meedoen? Dweilorkesten die ook willen meedoen aan de Bemmelse Dweildag kunnen zich inschrijven via bemmelsedweildag.nl/inschrijven. Meer info over de Bemmelse Dweildag is te vinden via bemmelsedweildag.nl.

Ingezonden brief

Lof over alternatief Masterplan

Het is najaar 2017 dat de media-aandacht weer op volle toeren ging draaien. De kerngroep Burgerinitiatief Masterplan Didam ging over in de stichting "Burgers Eerst" en voert nu verdere actie. Ook liet de Bibliotheek weer van zich horen. Overigens het door mij gelanceerde alternatief, in 2016 aangeboden aan de gemeenteraad, was incl. behoud van de bibliotheek op zijn huidige plaats; zie schets. Het door de raad vastgestelde Masterplan is onvolledig, slecht onderbouwd, de raad heeft te snel beslist, geen verkeersonderzoek vooraf, er zijn geen alternatieven onderzocht enz. De onrust en de onvrede over het plan is alleen maar toegenomen. Ook aanvankelijke voorstemmers keren zich nu faliekant tegen het plan. Ook jongere mensen maken zich zorgen over het plan. Ja, ook zittende raadsleden hebben nu hun twijfels; partijdiscipline zit hen echter in de weg. Over democratie gesproken.

De bevolking van Didam is echt boos. De gemeente heeft onlangs laten weten dat er allereerst gestart zal worden met het opknappen van de Spoorstraat. Vervolgens komt de Wilhelminastraat aan de orde. Als de gemeente daarna maar zegt stop, dan zijn de inwoners tevreden. Dan is het winkelcentrum gereed en daarmee is de hoofddoelstelling gerealiseerd. De wegverlegging naar de kerk toe is zeer omstreden en een financieel debacle. Dat kan onze gemeente zich niet nog een keer permitteren. Vele parochianen zijn mordicus tegen. Het gaat ook om het behoud van de historische as, lopend vanaf het lieve Vrouwenplein en de Mariakerk, tot aan de Markthal.

Als de raad nu het Masterplan niet heroverweegt, dan is dat nooit meer te herstellen. Zie Arnhem. Elke jaar wordt er voor miljoenen gemeenschapsgeld uitgegeven om de Eusebiuskerk in Arnhem te restaureren en in stand te houden. Voor de kerk was een groot plein. Zo'n historisch bouwwerk heeft voor zijn allure een plein echt nodig. Op dat plein wordt nu een megabioscoop gebouwd. Dat is nog niet alles ; tussen de Eusebiuskerk en deze bioscoop, komt nog een appartementengebouw. De Arnhemmers zijn stomverbaasd. Laat Didam de beide pleinen toch behouden. Didam heeft nu al een parkeerprobleem; wordt alleen maar groter als de super daar komt. Het Raadhuisplein wordt met mijn alternatief alleen maar aantrekkelijker als evenementenplein. Lof van de burgers voor dit idee. Binnenkort zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Dan gaat de onrust omtrent het Masterplan zeker een rol spelen bij het stemmen.

René Brouwers

Oud initiatiefnemer en oud–voorzitter Kerngroep Masterplan Didam

Artiesten van grote klasse tijdens Open Podium

ZEVENAAR - Op het programma van het Open Podium van 31 maart in Muziekcafé De Lantaern staat een aantal artiesten van grote klasse. Te beginnen met talentenjachtwinnares Yara Beeks, daarna liedjesschrijver en zanger Ton Roelofs. En als afsluiter zal het trio RemmiDemmi, met onder andere Paul Mulder, de boel op zijn kop gaan zetten met blues en rock ’n roll. Aanvang: 21.00 uur en de toegang is helemaal gratis.

Yara Beeks is 13 jaar oud en woont in Doetinchem. Tijdens de talentenjacht wist zij zowel de vakjury als de publiekjury voor zich te winnen met haar prachtig stemgeluid en zeer goede uitstraling. Een half jaar geleden is Beeks begonnen met het volgen van gitaarlessen om zich zelf te begeleiden. Sinds kort werkt ze samen met singer-songwriter Mike Toole. Toole heeft al een aantal nummers voor haar geschreven.

Ton Roelofs werd tweede tijdens de talentenjacht. De vakjury roemde hem om zijn stem, mooie zelfgeschreven liedjes en goede uitstraling. Roelofs schrijft en componeert sinds twee jaar zijn eigen liedjes. Voornamelijk country en blues.

Het trio RemmiDemmi bestaat uit de broers Paul en Pascal Mulder plus Vincent Gal. De bezetting is tamelijk uniek. Slechts slagwerk, gitaar, bluesharp en zang. Een dergelijke kleine bezetting biedt het voordeel van muzikale wendbaarheid. RemmiDemmi staat gaat garant voor een lekker potje blues en rock ‘n' roll. Bob van Zuijlen, ook bekend van de talentenjacht, speel een paar nummers mee op zijn saxofoon.

Ronald McDonald Huis Arnhem zoekt avond- en weekendvrijwilligers

REGIO - Ronald McDonald Huis Arnhem bevindt zich op het dak van Klimmendaal revalidatiespecialisten. In het Huis kunnen ouders, broertjes en zusjes van kinderen die behandeld worden in Klimmendaal of ziekenhuis Rijnstate dichtbij hun kind zijn of logeren. Ons Huis is ook een aangepaste vakantielocatie voor gezinnen met een zorgintensief kind.

Een Ronald McDonald Huis krijgt geen subsidie of andere overheidsgelden en is volledig afhankelijk van sponsorgelden, giften en inkomsten uit acties. Dankzij de inzet van gastvrije vrijwilligers kan Ronald McDonald Huis Arnhem een fijne en huiselijke plek bieden aan heel veel gezinnen. De vrijwilligers zorgen voor het gezellig maken van het Huis, ontvangen gasten, doen huishoudelijk werk en bieden een luisterend oor.

Informatieavond

Het Huis is geopend van 09:00-21:00 uur, in het weekend van 10:00-20:00 uur. Als vrijwilliger draai je één dienst van vier uur per week (of per maand). Zonder vrijwilligers kan ons Huis niet open zijn. "Daarom zijn wij dringend op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn hun steentje bij te dragen op een avond of in het weekend. Wij hebben jullie hard nodig! Kom jij ons team versterken? Op maandag 19 maart 2018 organiseren we van 19:00-20:30 uur een informatieavond!"

Tijdens deze avond vertellen vrijwilligers over hun werk als vrijwilliger en over het Ronald McDonald Huis en krijg je een rondleiding. Wil je je opgeven voor deze avond of wil je meer weten neem dan contact op of stuur een email:

Ronald McDonald Huis Arnhem, Heijenoordseweg 5 gebouw A, 6813 GG Arnhem; 026 3525260; arnhem@ronaldmcdonaldhuis.nl; www.ronaldmcdonaldhuisarnhem.nl.

Programma Filmhuis Zevenaar

Duo Celliano (foto: Filmhuis Zevenaar) Foto: Filmhuis Zevenaar

Op het podium staat DUO CELLIANO. Cello en piano is een ideale combinatie. Celliste Renata Karasiak en pianist Hans de Leeuw beseffen dat hun instrumenten eindeloos veel klankvariatie bieden. Klassiek, pop, jazz, Latin, chansons, dansmuziek, het kan allemaal. Zij spelen dan ook overal. Ze geven concerten, maar treden ook op bij bruiloften, feesten en uitvaarten in en buiten Nederland. Beiden zijn opgeleid aan gerenommeerde conservatoria. Hans in Arnhem en Renata in Polen en Nederland. Zo 18/3 11:00u.

BREATHE is een inspirerend biografisch drama. De avontuurlijke Robin Cavendish heeft nog een heel leven voor zich wanneer hij plotseling verlamd raakt door polio. Tegen alle doktersadviezen in brengt zijn vrouw Diana hem van het ziekenhuis in Afrika weer naar huis in Engeland. Haar wilskracht, liefde en toewijding zorgen ervoor dat Robin ondanks zijn verlamming het leven weer oppakt. Samen inspireren ze iedereen met hun levenslust. Do 15/3, zo 18/3 20:15u, vr 16/3, ma 19/3 14:30u en di 20/3 10:30u.

ON BODY AND SOUL. Een mix tussen droom en werkelijkheid. Dit Hongaarse licht absurdistische liefdesdrama won in Berlijn 2017 de Gouden Beer en nog meer prijzen. Nieuwkomer Mária, lichtelijk autistisch, is in een slachthuis verantwoordelijk voor kwaliteitscontrole. Door een toevallige gebeurtenis krijgt ze meer contact met de slachthuisdirecteur. Ze blijken letterlijk hetzelfde te dromen en komen steeds nader tot elkaar. Wo 21/3 20:15u.

Voor meer informatie www.filmhuiszevenaar.nl

Angerlo Vooruit zet de schop in de grond

Impressie van sportcomplex Mariëndaal. (beeld: Hurenkamp Architecten) Foto: Hurenkamp Architecten

ANGERLO - Voetbalvereniging Angerlo Vooruit begint met de bouw van het nieuwe kleedkamercomplex. Op zaterdag 24 maart gaat de schop de grond in aan de Mariëndaalseweg. Vrijwilligers beginnen dan met het afgraven van de bouwplaats, met ondersteuning van loonbedrijven Derksen, Kriesels en Roest.

Afvoer van de vrijgekomen grond geschiedt via de achterkant van het complex. Vrachtwagens met zand slaan rechtsaf de Didamseweg op richting de Rivierweg. Lege vrachtwagens rijden via de Dorpsstraat weer terug. Dat betekent op deze dag van 7.00 tot ongeveer 14.30 uur extra (zwaar) verkeer door het dorp. Om alles in goede banen te leiden worden verkeersregelaars ingezet bij het voetbalveld.

Aannemer Hoornstra B.V. gaat het nieuwe kleedkamercomplex bouwen. Installateur Gotink is gekozen voor het installatiewerk. Op het bouwterrein is veel aandacht voor veiligheid, er worden bouwhekken om de bouwput geplaatst. Ook wordt een veilige routing uitgezet voor mensen die niets met de bouw te maken hebben. Hoornstra begint in de week van 16 april met de bouw van de nieuwe kleedkamers.

Waarom deze verbouwing? Het is 43 jaar geleden voetbalvereniging Angerlo Vooruit de poorten van Sportpark Mariëndaal opende. Anno 2018 is het complex toe aan een grondige opknapbeurt. De boel is verouderd en voldoet niet meer aan de eisen van de moderne tijd. Er ligt een prachtig plan voor de bouw van nieuwe kleedkamers en een verbouwing van de kantine, zodat de club nog jaren vooruit kan met een modern complex, dat voldoet aan de eisen van de moderne tijd.

Programma Filmhuis Didam

Wild Foto: Foto van filmdepot.nl

Maandag 19 maart 20.00: het donkere en komische drama Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Nadat er maanden voorbijgaan zonder dat er een dader wordt gevonden in de moordzaak van haar dochter, laat Mildred Hayes (Frances McDormand) drie controversiële boodschappen op reclameborden langs de weg plaatsen. Gericht aan het gerespecteerde politiehoofd, William Willoughby ( Woody Harrelson). Wanneer politieagent en tweede in lijn Dixon (Sam Rockwell), een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, erbij betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildred en Ebbing’s ordehandhaving alleen maar heftiger.

Vrijdag 23 maart en maandag 26 maart 20.00 uur: Wild. In Wild volgen we gedurende de vier jaargetijden de verhalen van drie hoofdrolspelers: de vos, het edelhert en het wilde zwijn. André van Duin verzorgt de voice-over van deze prachtige natuurfilm.

Vrijdag 30 maart 20.00 uur: Medecin de Campagne. Médecin de campagne is een heerlijke tragikomedie. Jean-Pierre is een huisarts van de oude stempel met een drukke praktijk op het Franse platteland. Zeven dagen per week kunnen zijn patiënten op hem rekenen. Wanneer bij Jean-Pierre kanker wordt geconstateerd, is rustiger aan doen dan ook geen optie. Zijn vervanger Nathalie, nog maar net begonnen als arts en niet gewend aan het dorpse leven, wordt door Jean-Pierre behoorlijk op de proef gesteld.

Filmhuis Didam is te vinden aan de Kerkstraat in gebouw Waverlo. Reserveren en meer informatie over films of het filmhuis: www.filmhuisdidam.nl. Entree 7 euro, ‘Vriend Van’ 5 euro.

Qmusic Foute Party komt naar Zevenaar

impressie Qmusic Party 2017 (foto: Tonnie Kaal) Foto: Tonnie Kaal

ZEVENAAR - Klaar voor het foutste feestje van Nederland? Op vrijdag 30 maart (paasweekend) komt de Foute Party van Qmusic naar Zevenaar met Qmusic DJ naar Bowling en Partycentrum De Griethse Poort.

Dansen, feesten en (her)beleven van de allergrootste Foute hits die eigenlijk best goed zijn! Y-M-C-A! No no no no no! Una paloma blanca, Sex on the beach, We are the children of the night… Confetti het publiek in, handjes in de lucht en zingen… Al jarenlang is de Foute Party een begrip in Nederland. Qmusic Foute Party is identiek aan the Party alleen de muziek en visual zijn 100 procent Fout
Om 20:30 uur gaan de deuren open. Partytime is van 21:00 tot 01:00 uur. Muziek: 100% Fout 100% Feest. Het thema is 'Super Fout!'. Aan de deur kost een ticket 12,50 euro (indien voorverkoop niet is uitverkocht). Minimale leeftijd is 18 jaar. Legitimatie is verplicht.

De Griethse Poort is aan de Oude Doesburgseweg 24 Zevenaar; 0316 523318; www.degriethsepoort.nl.

Samen dragen - Samen gedragen

Ritmisch Koor Babberich Iensch

BABBERICH - Het Ritmisch Koor Babberich bestaat dit jaar 50 jaar, een halve eeuw! In het kader van dit jubileum is men op dit moment druk aan het repeteren voor een uitvoering op zaterdagavond 24 maart om 19.00 uur in de Sint-Franciscuskerk, Babborgaplein 5 in Babberich.

Ritmisch Koor Babberich (Foto: Iensch ) Foto: Iensch

Tijdens deze uitvoering vertellen, spelen en zingen wij, samen met gastmusici, een eigentijdse versie van het lijdensverhaal van Jezus, met als thema: Samen dragen - Samen gedragen. Het lijdensverhaal raakt ons allemaal en is ook in onze huidige tijd nog steeds actueel, want ieder van ons draagt zijn of haar eigen kruis, soms zichtbaar, soms ongezien, vaak onopgemerkt, of weggestopt. Meer oog hebben voor elkaar en elkaars kwetsbaarheid en behoeftes, hulp aanbieden, maar ook hulp durven vragen, dat zijn de ingrediënten om samen op weg te gaan, want samen gedragen maakt alles draagbaarder! Het verhaal wordt ondersteunt door mooie, moderne, Nederlandstalige liedjes. De entree bedraagt vijf euro (kaartjes te bestellen via ritmischkoorb@hotmail.com). Kerk open vanaf 18.00 uur.

Tweedehandskledingbeurs in Duiven

DUIVEN - Zaterdag 17 maart houdt Stichting Tweedehandsbeurzen Duiven een tweedehands winterkledingbeurs in De Ogtent, Remigiusplein 9 in Duiven. Hier wordt kleding verkocht in de maat 50 t- 176 en ook textiele babyartikelen zoals beddengoed, badcapes en boxkleden. Wasbare schoenen, regenlaarzen en sportkleding worden ook verkocht.

Als u kleding wilt verkopen kunt u van zondag- op maandagnacht (dus van 11 op 12 maart) vanaf 00.01 uur een verkoopnummer aanvragen op de site www.kledingbeursduiven.nl. U kunt uw kleding (voorzien van maat, verkopersnummer en vraagprijs) per maat gesorteerd aanbieden tussen 08.30 en 10.00 uur bij De Ogtent. De verkoop zal zijn van 12.00 tot 14.00 uur in De Ogtent. Tussen 16.00 en 16.30 uur kunt u uw opbrengst en de eventueel niet-verkochte kleding weer ophalen bij De Ogtent. Meer informatie staat op de site.

Zoals gebruikelijk wordt bij de verkoper 20 procent van de opbrengst in mindering gebracht en bij de koper wordt het aankoopbedrag met 10 procent verhoogd. Na aftrek van kosten zal de opbrengst ten goede komen van een lokaal/regionaal goed doel. Voor vragen kan men contact opnemen met Marian Hulscher op telefoonnummer 0316 281430.

Loo Budget Concerten

LOO - Ook in 2018 worden in de kerk van Loo (gemeente Duiven) eens per maand op zondagmiddag ‘Loo Budget Concerten’ gehouden.

De Initiatiefgroep Loo gaat maandelijks op zondagmiddagen in de H. Antonius Abt kerk in Loo (gemeente Duiven) een concertmatinee organiseren, uitgevoerd door Liemerse koren en muziekensembles, genaamd ‘Loo Budget Concerten’. Op deze manier wil de Initiatiefgroep Loo de inwoners van de Liemers kennis laten maken met de mooie kerk en hen een mooie muzikale middag bezorgen.

18 maart is er een presentatie van Aelixihr Folk, een Roots / Folk ensemble en is voor deze of gene wellicht al een begrip; ze werden, behalve voor folkbals en -concerten in Berlijn, Leipzig en omstreken, twee aansluitende jaren op het beroemde Bal Folk Festival in St-Gervais en op het 4ieme Bal pour l'Europe, Besançon in Frankrijk uitgenodigd.

Het veelzijdige repertoire omvat eigen composities en West-Europese traditionals uit het Noordzeegebied in intime, polyfone, dynamische en kleurrijke arrangementen met ruimte voor improvisatie (http://www.aelixihr.org).

Aanvang concert 15.00 uur, kerk open 14.30 uur, entree 7,50 euro, inclusief een kopje koffie, thee, chocomel.

Tulpenconcert Sint-Andries

R.K. Muziekvereniging St. Andries (foto:Harry Keultjes). Foto: Harry Keultjes

GROESSEN - Op 17 maart geeft muziekvereniging Sint-Andries haar voorjaarsconcert met als titel tulpenconcert. Daarbij hebben ze een gastfanfare uitgenodigd, fanfare Alem uit Alem, gemeente Maasdriel.

Fanfare Alem is een vereniging met ongeveer 35 leden die net als Sint-Andries dorpsactiviteiten ondersteunt. Afgelopen jaar heeft fanfare Alem meegedaan aan het concours in Veldhoven en hebben de muzikanten een prachtige eerste prijs gehaald. En nu hebben veel zin om samen met Sint-Andries dit Tulpenconcert te verzorgen.

Samen verzorgen zij een luchtig en divers programma. Zowel gouwe ouwe en film- en musical klassiekers. Kortom, een echt voorjaarsconcert. Heeft u zin in een leuke avond met gevarieerde muziek, kom dan 17 maart naar zalencentrum Gieling, Dorpsstraat 29 in Groessen. Aanvang 19.45 uur, toegang is gratis.

Vlooienmarkt Steenderen

STEENDEREN - Op zondag 25 maart van 10-17 uur is er weer vlooienmarkt in sporthal Het Hooge Wessel aan de Prins Bernhardlaan 3.

Er wordt weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuisterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden. Leuk als bezoeker om te komen snuffelen,. Of als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden, huur dan ook een kraam. Een kraam is 4 meter met bovenbouw en kost 23.50 euro. Grondplaatsen kosten per 6 meter 15 euro en via www.animo-vlooienmarkten.nl of telefonisch 06 39108152 te bestellen.

De markt bezoeken kost het 2,50 euro entree voor volwassenen en voor 65+ 2,00 euro; kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. De sporthal verzorgt een gezellige catering voor de vlooienmarkt.

Geloofsgemeenschap Sint-Franciscus Babberich

Op zaterdag 17 maart is er om 19.00 uur een Eucharistieviering. Voorganger is pastor Gerard Remmers en het gemengd koor verzorgt hierbij de zang.

Op woensdag 21 maart is er om 18.30 uur een Eucharistieviering. Voorganger pater Capucijnen

Misintenties:

Henk Schreven

Ome Paul en Tante Marie Reijmer-Aaldering

Nol Köning.

Frans Diesvelt

Overleden ouders Diesvelt- Gerritzen

Dora Wolters – Medze

Ouders Bouwman - Bodd

Op zaterdag 24 maart zal het Ritmisch Koor ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan op een eigentijdse wijze het Passieverhaal uitvoeren met medewerking van o.a. diaken André van Boven. De uitvoering begint om 19.00 uur in onze kerk.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij ons parochie secretariaat, bij de Coop Babberich en zijn te bestellen via ritmischkoorb@hotmail.com. Kosten zijn 5 euro per persoon. De kerk is op zaterdag 24 maart vanaf 18.00 uur open voor de bezoekers.

Telefoon: 0316 247216; Email: babberich@sint-willibrordusparochie.nl

Hergebruikmarkt en modeshow van Nandri

ZEVENAAR - Bent u benieuwd hoe spullen op een waardevolle manier hergebruikt kunnen worden en een bijdrage leveren aan een betere wereld? Kom dan op zaterdag 7 april naar de hergebruikmarkt en modeshow van Stichting Nandri.

Het evenement vindt plaats van 12:00 tot 16:00 uur in het gebouw van het Caleidoz, Steenhuizen 6 in Zevenaar. De markt wordt georganiseerd in samenwerking met diverse lokale organisaties die zich eveneens inzetten voor hergebruik. Aanwezig zullen onder andere zijn: Repair Café Zevenaar, Stichting Leergeld, Kringloop Herwen en Ladies Circle Liemers. Budget voor het evenement is verstrekt door Burgerinitiatieven Zevenaar.

Om 14:00 uur start een spectaculaire modeshow met de mooiste tweedehands voorjaars- en zomerkleding. Uiteraard verzorgd met producten uit de hergebruikwinkel van Nandri. In deze winkel vindt u prachtige kwaliteit tweedehands artikelen voor een lage prijs. Met de opbrengsten van de hergebruikmarkt en uit de winkel steunt Nandri de allerarmste gezinnen in de dorpen Kandana, Panadura en Wattala in Sri Lanka. Met uw steun biedt Nandri niet alleen mooie kleding, maar ook mensen een nieuw leven.

Benieuwd naar de mogelijkheden om spullen op een waardevolle manier te hergebruiken? Nandri verwelkomt u graag op 7 april. De entree is gratis en koffie met wat lekkers staat voor u klaar!

Wilt u als organisatie of als stichting ook deelnemen aan de hergebruikmarkt, neem dan contact op met Maria Verhagen van Nandri op telefoonnummer 0316 344241 / 06 24815640 of per mail: info@nandri.eu.

Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

De diensten worden gehouden in de SoW kapel Rijksweg 56B te Duiven

18 maart 8.45 u ds. J.A. Boersema 16.00 u ds D. Grutter

25 maart 8.45u kand. I. Poortinga 16.00u ds D. T. Vreugdenhil

De dienst op Goede vrijdag 30 maart wordt gehouden in de 'Oude Jan', Kerkstraat 56 te Velp

19.30 uur ds C. van den Berg

Ontmoetingskerk

Zevenaar

Op zondag 18 maart - de vijfde zondag in de veertigdagentijd - is er om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk een viering waarin ds. H.M. de Bruijn uit Arnhem zal voorgaan.

In gebouw 'Ons Huis' is er om 11.00 uur de oecumenische kinderkerk voor kinderen van 3-7 jaar en hun (groot)ouders

Op zondag 25 maart (Palmzondag) is er om 10.00 uur een viering waarin ds. D. Juijn uit Velp zal voorgaan.

Vergadering PCOB

DUIVEN - Op 20 maart houdt de PCOB Duiven/Westervoort haar jaarvergadering in de SOW-kapel in Duiven (ingang achter het gemeentehuis).

Iedereen is van harte uitgenodigd voor deze belangrijke jaarvergadering. Na wordt het officiële gedeelte de middag voortgezet onder het genot van een hapje en een drankje. De zaal is open 14.15 uur en jaarvergadering begint om 14.30 uur.

PCOB zoekt

bestuursleden

REGIO - PCOB Duiven / Westervoort zoekt met spoed naar nieuwe bestuursleden.

"Wij zijn op zoek naar een voorzitter, een extra bestuurslid en eventueel een penningmeester. We vergaderen slechts één per maand." Inlichtingen en opgave bij Hillie van Mourik, 026 3112195 of hillie.van.mourik@gmail.com.

Repair Café

in Zevenaar

ZEVENAAR - Wat doe je met een cd-speler die niet open wil, een broodrooster die het niet meer doet, een heggenschaar die hapert of kleding die gerepareerd moet worden? Of heeft u problemen met uw computer waardoor u hem niet meer gebruikt? Of dat mooie oude klokje dat het allang niet meer doet en er maar staat?

Kom dan op 28 maart naar het Repair Café Zevenaar om samen met vrijwilligers je kapotte spullen te repareren, deskundig advies te krijgen en om elkaar te ontmoeten en inspiratie op te doen. Het Repair Café Zevenaar elke tweede en vierde woensdag van de maand van 14.00 tot 16.30 uur op Steenhuizen 6 in Zevenaar. Meer informatie in te winnen via b.vanhall@caleidoz.nl.

Lezing door Betinna Drion

ZEVENAAR - Ter gelegenheid van 4 en 5 mei verzorgt Kunstwerk! op woensdag 25 april van 19.30 tot 21.30 uur een lezing die wordt gegeven door Bettina Drion.


Betinna Drion (1968) schrijft romans, non-fictie en korte verhalen. In april 2015 verscheen haar nieuwste roman De engel en de adelaar, die zij samen met Hans van den Pol schreef. Het is een filmische oorlogsroman en een schurend liefdesverhaal ineen. Andere boeken die zij heeft geschreven zijn: Scherven (2013, Porselein (2011) en Een doodgewone week (2008). Betinna is met haar roman uit haar comfortzone gekropen: Drion, kleindochter van een geëxecuteerde NSB'er, heeft zich verdiept in de gevoelens van een joodse vrouw die als baby is ondergedoken. De onderduikmoeder werd verraden, maar zelf overleefde zij het en haar beide ouders die het land uit waren gevlucht eveneens, maar de gevolgen van de gebeurtenissen in de oorlog waren schrijnend. Hoewel de personages in De engel en de adelaar fictief zijn, is het verhaal gebaseerd op de geschiedenis die zich heeft afgespeeld in Bettina Drions woning aan de Zaan, waar de baby ondergedoken heeft gezeten. Tijdens de lezing gaat de auteur in op keuzes over goed en fout en de gevolgen ervan voor de nabestaanden. Zij trekt een parallel tussen het zwijgen van de Joodse eerste generatieslachtoffers en die van de foute kant. Ook licht zij een tipje van de sluier op over de achtergronden van haar roman, het grensvlak tussen fictie en non-fictie, haar schrijfproces en researchwerk. Na afloop is er gelegenheid voor een persoonlijk gesprek met de auteur en het laten signeren van boeken.

Locatie: Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers in de Ogtent, Remigiusplein 11 Duiven Kaarten à 5,00 euro zijn verkrijgbaar bij Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers Duiven, Westervoort, Zevenaar, De Ogtent en Bruna Duiven. Meer informatie staat op www.liemerskunstwerk.nl.

PCOB zoekt bestuursleden

PCOB zoekt bestuursleden

REGIO - PCOB Duiven / Westervoort zoekt met spoed naar nieuwe bestuursleden.

"Wij zijn op zoek naar een voorzitter, een extra bestuurslid en eventueel een penningmeester. We vergaderen slechts één per maand." Inlichtingen en opgave bij Hillie van Mourik, 026 3112195 of hillie.van.mourik@gmail.com.

Kerkdiensten Ontmoetingskerk Zevenaar

Kerkdiensten Ontmoetingskerk Zevenaar

Op zondag 18 maart - de vijfde zondag in de veertigdagentijd - is er om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk een viering waarin ds. H.M. de Bruijn uit Arnhem zal voorgaan.

In gebouw ‘Ons Huis’ is er om 11.00 uur de oecumenische kinderkerk voor kinderen van 3-7 jaar en hun (groot)ouders

Op zondag 25 maart (Palmzondag) is er om 10.00 uur een viering waarin ds. D. Juijn uit Velp zal voorgaan.

Jaarvergadering PCOB Duiven/Westervoort

Jaarvergadering PCOB Duiven/Westervoort

DUIVEN - Op 20 maart houdt de PCOB Duiven/Westervoort haar jaarvergadering in de SOW-kapel in Duiven (ingang achter het gemeentehuis).

Iedereen is van harte uitgenodigd voor deze belangrijke jaarvergadering. Na wordt het officiële gedeelte de middag voortgezet onder het genot van een hapje en een drankje. De zaal is open 14.15 uur en jaarvergadering begint om 14.30 uur.

Opbrengst Boemelburgers gaat naar Boemelburcht

Marjan Span-Joosten en Jordi van Rootseler overhandigen een cheque aan Geert Vos van Stichting Gezamenlijk Zevenaars Carnaval en Marc van den Boom van Stichting Vrienden van Boemelburcht. (foto: erik jansen hetspan.nl) Foto: erik jansen hetspan.nl

ZEVENAAR – Het ludieke initiatief van de werknemers van het Span vomgevers en Anno-nu heeft geld opgebracht om het Zevenaarse carnaval een extra impuls te geven. De medewerkers van deze twee Liemerse bedrijven hebben, geheel vrijwillig, drie dagen ‘Boemelburgers’ gebakken. Een cheque ter waarde van zevenhonderdvijftig euro is rond halfvasten overhandigd aan Stichting Gezamenlijk Zevenaars Carnaval en Stichting Vrienden van Boemelburcht.

Iedereen is enthousiast over de actie. ‘We hebben drie dagen plezier gehad. Het was soms flink aanpoten, maar deze werkomgeving is natuurlijk geweldig’ vertelt Marjan Span-Joosten. Zij heeft zich met haar team goed voorbereid op deze stunt. ‘We hebben dit jaar veel geleerd en de carnavalisten laten kennismaken met onze Boemelburgers. Wie weet pakken we het volgend jaar weer op.’

De twee stichtingen zijn blij met de donatie. Zij kunnen elke cent gebruiken voor nieuwe projecten die het Zevenaarse Carnaval tot ver in de omtrek op de kaart zetten als een bruisend en bijzonder festival. ‘Wij hopen de Boemelburgers volgend jaar weer te zien.’ laat Geert Vos weten ‘Dit soort initiatieven maken het carnavalsfeest in Zevenaar zo uniek.’

Voorjaarsfeest in de bieb

Voorjaar

DIDAM - Ook zo blij dat het bijna voorjaar is? We gaan het vieren met een voorjaarsfeest in de Bibliotheek. Woensdagmiddag 21 maart is het eerst feest in Bibliotheek ’s-Heerenberg. Een week later op 28 maart gaan we het voorjaar vieren in Bibliotheek Didam.

Beide feesten zijn van 14:00-16:00 uur en zijn gratis voor iedereen! Kom eitjes zoeken, knutselen, een kleurplaat kleuren of een spelletje doen. Je kunt je ook laten schminken door voorjaarsfeeën van het Fluisterwoud en natuurlijk wordt er voorgelezen. Meer informatie staat op www.bibliotheekmontferland.nl.

Alzheimer Café in Zevenaar

ZEVENAAR - De avond bij Alzheimer Café op dinsdag 27 maart staat in het teken van 'Rol van de huisarts bij dementie'. Wat kan de huisarts voor u betekenen als u een vermoeden hebt van dementie, of als er dementie bij u is geconstateerd?

Marieke Perry is huisarts en werkte mee aan de Standaard Dementie van het Nederlandse Huisartsen genootschap. Zij geeft uitleg en zal vragen beantwoorden. Er is ruimte voor het uitwisselen van eigen beleving, emoties en ervaringen. Het Alzheimer Café is bedoeld voor mensen die zelf aan dementie lijden, maar ook hun partners, familieleden, vrienden en hulpverleners. Het café vindt plaats in ontmoetingscentrum De Hooge Bongert, Hooge Bongert 3 in Zevenaar. Het programma is van 19:30 tot 21:00 uur. De zaal is open om 19:00 uur. De toegang is gratis.

Repair Café Zevenaar

Repair Café Zevenaar

ZEVENAAR - Wat doe je met een cd-speler die niet open wil, een broodrooster die het niet meer doet, een heggenschaar die hapert of kleding die gerepareerd moet worden? Of heeft u problemen met uw computer waardoor u hem niet meer gebruikt? Of dat mooie oude klokje dat het allang niet meer doet en er maar staat?

Kom dan op 28 maart naar het Repair Café Zevenaar om samen met vrijwilligers je kapotte spullen te repareren, deskundig advies te krijgen en om elkaar te ontmoeten en inspiratie op te doen. Het Repair Café Zevenaar elke tweede en vierde woensdag van de maand van 14.00 tot 16.30 uur op Steenhuizen 6 in Zevenaar. Meer informatie in te winnen via b.vanhall@caleidoz.nl.

Jeugd kan nu ook judoën bij Bent Sports in Zevenaar

ZEVENAAR - Vanaf 1 maart kunnen jeugdleden bij Bent Sports ook judoën. Bent Sports neemt de judolessen die tot heden op hun locatie werden gegeven door Budo Instituut Kiryoku per 1 maart over. Er wordt les gegeven op vrijdag en zaterdag in verschillende leeftijdscategorieën.

Van eigenaar Marcellino Ketelaar is het altijd een wens geweest om zelf judolessen aan te kunnen bieden bij Bent Sports. Zijn ervaring en historie met judo gaan ver terug. Zo is hij zelf judoka 2e dan en kreeg hij de liefde voor judo met de paplepel ingegoten door zijn eigen vader Theo Ketelaar, judoka met 3e dan.

Bent Sports is hét gezondheidscentrum van Zevenaar en omstreken! Het is de plek voor gezondheid, fitness, groepslessen, ontspanning, personal training, racketsport en nog veel meer. Bent Sports beschikt over een groot aantal indoor en outdoor tennisbanen en de nieuwste fitnessapparatuur. Alles om een gezonde en actieve levensstijl te bevorderen.

Rommelmarkt van De Griethtreejers

Rommelmarkt (foto: P. den Boer) Foto: P. den Boer

ZEVENAAR - Op zondag 29 april houdt KV De Griethtreejers een rommelmarkt. Voor deze rommelmarkt zoeken ze nog spullen die ze te koop kunnen aanbieden.

"Bent u thuis de zolder, schuur, garage, et cetera aan het opruimen, of weet u dat u nog wat bruikbare spullen heeft staan die door u niet meer worden gebruikt, dan zou De Griethtreejers het zeer op prijs stellen als u die spullen aan De Griethtreejers zou willen schenken. Tot en met zaterdag 28 april kunt u uw spullen elke zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur bij Hans en Gerda Kaal aan de Oude Doesburgseweg 30 inleveren. Bent u niet in de gelegenheid om uw spullen weg te brengen, dan kunnen ze ook bij u worden afgehaald. Neem dan contact op met Berna Gardien (0316 844057) om een afspraak te maken.

Heeft u zin om de rommelmarkt te bezoeken, dan heet carnavalsvereniging De Griethtreejers u alvast welkom op zondag 29 april van 11.00 tot 14.00 uur bij Party en Bowlingcentrum De Griethse Poort, Oude Doesburgseweg 24 in Zevenaar. De entree voor deze rommelmarkt bedraagt 1,50 euro." Meer info over carnavalsvereniging De Griethtreejers staat op www.degriethtreejers.nl.

Ingezonden brief

Slimme energiemeter

In Hét Gemeente Nieuws van 28 februari jl. las ik een dusdanig eenzijdig en onvolledig artikel over slimme energiemeters, dat ik mij genoodzaakt voel om hierop te reageren. Zo wordt er geen melding gemaakt van het feit dat het niet verplicht is om deze meter in huis te nemen... En daar zijn goede redenen voor te bedenken.

Zo regent het klachten bij Radar en de Consumentenbond over het niet goed werken van deze niet zo slimme meters. De meters geven te lage standen aan bij het terugleveren van energie (als u bijv. zonnecellen heeft) en geven in veel andere gevallen teveel stroomverbruik aan. Het kan gebeuren dat een ledlamp opeens 10 watt verbruikt volgens de nieuwe meter, in plaats van 1 watt volgens de ouderwetse meter.

Ook wordt er geen melding gemaakt van de privacy en veiligheidsrisico's die een slimme meter met zich meebrengt. Het apparaat verstuurt continu uw stroomverbruik over het internet. En deze gegevens zijn door jan en alleman te bekijken. Erg handig voor een inbreker om even te kijken of u thuis bent. Maar ook anderen zullen uw verbruiksgegevens interessant vinden. Zo is bekend dat het dag-nacht ritme verschuift bij mensen met een depressie.

Toch iets wat zou moeten worden meegegeven voor een krant die neutraal haar lezers haar een mening wil laten vormen. lijkt mij. Laat staan dat de titel van het artikel misleidend is. "Zevenaar krijgt gratis slimme energiemeters". Uw energiemeter wordt u überhaupt aangeboden door de netbeheerder. Daar betaalt u beheerkosten voor. Misschien dat de app gratis is. Maar of u gratis uw gegevens op straat wil gooien...

Eric Hofstede

Zevenaar

Promsconcert in Westervoort

WESTERVOORT - Op vrijdag 23 maart vindt in de Werenfriedkerk van Westervoort het eerste Promsconcert plaats. De Stichting Vrienden van Werenfried organiseert het concert om het kerkgebouw in stand te houden.

Er is een bont programma waarmee de bezoekers uit volle borst mee kunnen zingen. Paul Mulder (zang en gitaar), Theo Scholten (accordeon) en Margit Gasseling (zang) brengen eigen liedjes ten gehore. Klavierspeler Marius de Boer speelt op het grote orgel melodieën muziek die uitnodigen tot meezingen. De Westervoort All Stars (WAS) spelen songs uit de sixties en seventies die bij iedereen nog vers in het muzikale geheugen staan. Kortom, het wordt een actieve avond. De inloop is om 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Kaarten à 6 euro zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Cigo, Huis ter West en Wieleman Zalencentrum. Op de avond zelf kosten ze 7,50 euro.

Meer info over stichting en artiesten staat op: Vriendenwerenfriedkerk.nl, Paulmuldermuziek.nl, Waswestervoort.webklik.nl.

Expositie Kunstkring Het Gelders Eiland

Anjeliek Blaauw werkt veel met kunsthars (foto: Anjeliek Blaauw) Anjeliek Blaauw

AERDT - Op zondag 25 maart om 14.30 uur opent Kunstkring Het Gelders Eiland een nieuwe expositie in de kerk van Aerdt, Kerkweg 26. De tentoonstelling omvat kunsthars objecten van Anjeliek Blaauw en sieraden van Marlous Arnold.

Tijdens de opening wordt de muziek verzorgd door het vocaal octet Otto Voci uit Ede. Daarna is de tentoonstelling nog te zien op zondagmiddag, 1,8 en 15 april, van 14.00 tot 17.00 uur.

Marlous Arnold maakt eigenzinnige sierarden (foto: Marlous Arnold) Marlous Arnold
Anjeliek Blaauw werkt veel met kunsthars (foto: Anjeliek Blaauw) Foto: Anjeliek Blaauw

Anjeliek Blaauw, in haar werk keren beslotenheid, intimiteit en dualisme steeds terug. Ze combineert ruimtelijke werk met schilderwerk op transparante perspexplaten. De platen beschildert ze aan beide kanten en door de transparante manier van schilderen licht een diffuse wereld op. Onder de lichte lagen gaat vaak een diepte schuil. Ook in het recente ruimtelijk werk is ze op zoek naar lichte materialen. Transparante kunsthars combineert ze met verf, de beelden hebben net als de schilderijen een geheimzinnige gelaagdheid.

Marlous Arnold begint altijd met het verzamelen van ideeën. Ze raakt geìnspireerd door het materiaal zelf waarmee ze werkt en omgevingsfactoren, een wolkenlucht, foto of gedicht, de natuur om haar heen, beweging, schaduw, licht. Tijdens dat proces krijgt ze een helder beeld van de te gebruiken materialen en de te hanteren technieken. Zo ontstaat een eigen stijl waarmee ze met precisie en passie haar sieraden tot hun recht laat komen. Meer informatie staat op www.kunstkringhge.nl.

H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Kerkdiensten in Andreaskerk: 16 maart t/m 30 maart 2018.                        

Zondag 18 maart om 9.30 uur: Eucharistieviering. Voorgangers: pater G. Remmers en diaken A. van Boven met medewerking van koor AMK.

Intenties: Overleden familie Visser-Verkerk, Ria Koolen-van Grol, Teun en Betsie Dikker, Annie Jansen-Geurts en Wim en Ria.

Zondag 18 maart om 13.00 uur: Doopviering door diaken A. van Boven.

Zondag 25 maart om 9.30 uur: Eucharistieviering.Palmzondag. Familieviering.

Voorgangers: pater G. Remmers met medewerking van koor Stella Maris.

Intenties: Familie Stoffels, Eef Jansen. Echtpaar Fien en Gerard Willemsen-Jansen.

Overleden:

Op 19 februari: Cornelis Wijler, 68 jaar, Sweelinckstraat,

Op 20 februari: Theodorus Visscher, 67 jaar, Leharstraat,

Op 22 februari: Geertruida Kruis-Wouters, 71 jaar, Albert Verweystraat,

Op 25 februari: Lambertus Aan den Boom, 91 jaar, PC Hooftstraat,

Op 28 februari: Hubertina Horsch-Ramaekers, 89 jaar, Molenstraat –Pelgromhof,

Op 2 maart: Wigbertus Schoof, 80 jaar, Michiel de Ruyterstraat Zevenaar,

Op 6 maart: Lenie van Rumund-Tiggelovend, 90 jaar, Van Sallandthof Wageningen.

Zevenaarse kinderen houden veel van dieren

Ook de slang kreeg aandacht (foto: NME de Liemers) Foto: NME de Liemers

ZEVENAAR - NME (Centrum voor Natuur en Milieu Educatie) in Zevenaar was open op Valentijnsdag. Ruim 60 kinderen kwamen om de dieren te knuffelen. Want net als mensen hebben ook zij liefde nodig.


Onder begeleiding van vrijwilligers en medewerkers kon iedereen ook nog zorgen voor dieren in het wild. Op houten schijven werd lekkere pindakaas gesmeerd en bestrooid met zoveel mogelijk zaadjes. Veel Zevenaars tuinvogels kunnen nu, tijdens deze vorstperiode, toch hun buikjes lekker rond eten. Als dat geen liefde is!

In de meivakantie zal NME weer een ochtend open zijn. Wat er dan te doen is? Dat houden we nog even geheim! Houd de Facebookpagina in de gaten!

Succesvol basisscholenbasketbaltoernooi

DUIVEN - In samenwerking met BOSS / Bewegen, Ontmoeten, Sporten en Spelen heeft Pigeons voor de tweede keer het grote basisscholenbasketbaltoernooi georganiseerd. Vanaf 13.00 tot 16.30 waren er woensdag 28 februari in Triominos liefst ruim 100 kinderen aanwezig van verschillende basisscholen uit Duiven & Westervoort. Zo waren er kinderen van Het Veer, De Toermalijn, Wereldwijzer, Hoge Hoeve, Montessori Westervoort en Startblok.

De kinderen uit groep 5 & 6 en 7 & 8 van de verschillende basisscholen waren allemaal in hun basketbalkleding naar de sporthal gekomen om daar tegen elkaar te strijden! Er waren veel vrijwilligers vanuit Pigeons, maar ook leerlingen van het Candea, Liemers, en CIOS waren aanwezig om te helpen om van de dag tot een succes te maken.
Aan het eind van het toernooi werden er prijzen uitgereikt aan de poulewinnaars, de sportiefste klas en de sportiefste basketballer. De poulewinnaars 5&6 waren Kameleon 1, Hoge Hoeve 1 en Startblok 2.
Sportiefste team werd Wereldwijzer 1 en de sportiefste speler was Roan van de Montessori Westervoort. De poulewinnaars 7&8 waren Kameleon 1, 2, 6 en Wereldwijzer 1. Het sportiefste team was Hoge Hoeve 1 en de sportiefste speler was Femke van basisschool Het Veer.

Het tweede BasisscholenBasketbaltoernooi gehost door Pigeons was een daverend succes! Voor kinderen die meer willen weten over basketballen bij Pigeons kijk op www.depigeons.nl en meld je aan voor een gratis proeftraining.

Sint-Werenfridus Westervoort

Zaterdag 17 maart 19.00 uur Woord en Comm.viering

Intenties: Herman Schaars (jgt), Jan Jansen, Gerardus Jansen, Riek Berntzen, Maria Hendrikx-Toonen, Wim en Annie Grefen-Wanders, Eef en Dien Heijmen-Castrop, Corrie Messing- Disteli, Henk Teunissen en familie, Johannes Jansen, Catharina Meulman- Heijraets, Rob Bisselink, Engelien Bisselink.

Zondag 25 maart 10.00 uur Palmpasen optocht.

Pasen misintenties: Wim en Dien Steentjes, Gerardus Jansen, Riek Berntzen, Catharina Meulman-Heijnraets, Johannes Jansen, Wilma Wigman-Opgenoort, Maria Hendrikx-Toonen, Ardie Bouwman-Coenen, fam. Holtslag-Teunissen, Eef en Dien Heijmen-Castrop, Jan Karsten, Co Messing, Corrie Messing-Disteli, Jan Reyers, Henk Teunissen en familie, Rob Bisselink, Engelien Bisselink, Jan Jansen.

Overleden: Op 24 februari Frederik Gerrit Christiaan Rekswinkel in de leeftijd van 81 jaar, 26 februari Theodora Everdina v.d. Linde van Wolferen in de leeftijd van 89 jaar.

Bingo in Meulenvelden

DIDAM - Op donderdag 22 maart verzorgt stichting Bruisend Meulenvelden wederom in samenwerking met Burgers van Diem een bingo op het terras van Burgers van Diem.

Er zijn weer vele mooie prijzen te winnen. De bingoboekjes kosten vijf euro per stuk. Per boekje zijn er vijftien prijzen te winnen. Men streeft er naar om veel rondes te spelen zodat zoveel mogelijk mensen kans hebben op een prijs. Iedereen is vanaf 19.00 uur welkom in Waverlo/Meulenvelden. De avond begint om 19.30 uur. Belangstellenden uit Didam en omgeving zijn ook welkom. Voor informatie kan men terecht bij het servicepunt 088 0441400 of e-mail servicepuntmeulenvelden@liemerije.nl.

Paaseieren versieren in Meulenvelden

DIDAM - Ga jij met het mooiste paasei van Montferland de paasdagen in? Op zaterdag 24 maart kun je gezellig samen met je kinderen, ouders, familie, vrienden en bekenden paaseieren schilderen, beplakken en versieren in Meulenvelden bij Burgers van Diem.

Er is voldoende materiaal aanwezig en er zijn een aantal knutseldames om je op weg te helpen. Dit is het moment om je talenten te ontdekken en met het mooiste ei van Montferland aan de haal te gaan. Komt allen op 24 maart naar Burgers van Diem. De middag begint om 14.00 uur en de kosten bedragen inclusief materialen, koffie/thee vijf euro. (Reserveren gewenst) Voor informatie kan men terecht bij het Servicepunt (088 0441400) of e-mail servicepuntmeulenvelden@liemerije.nl.

Ingezonden brief

Reactie op organisatie discussieavonden

Ik vind het initiatief van Lokaal FNV de Liemers om discussieavonden te organiseren in de gemeenten Duiven en Westervoort erg efficiënt. De gemeenten hebben afgelopen jaren namelijk veel meer belangrijke taken gekregen en dan vooral op sociaal gebied. Op deze avond kunnen de partijen die meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen hun mening en denkwijze delen over bepaalde stellingen die ze krijgen voorgelegd, gebaseerd op wat er volgens de gemeente belangrijk is. Ik ben van mening dat dit erg nuttige manier is om mensen een heldere blik te kunnen laten werpen op de partijen. Op deze manier kan ieder voor zichzelf bepalen of de denkwijze en de idealen van de partij bij hem of haar past. Iedereen is namelijk welkom op deze avonden en krijgt de gelegenheid om vragen te stellen. Dus als je voor jezelf nog niet duidelijk hebt welke partij het beste bij jou past en een weloverwogen beslissing wil maken is zo’n avond een goede optie.

Floortje Gerver, Duiven

Sint-Werenfridus Westervoort

Zaterdag 17 maart 19.00 uur Woord en Comm.viering

Intenties: Herman Schaars (jgt), Jan Jansen, Gerardus Jansen, Riek Berntzen, Maria Hendrikx-Toonen, Wim en Annie Grefen-Wanders, Eef en Dien Heijmen-Castrop, Corrie Messing- Disteli, Henk Teunissen en familie, Johannes Jansen, Catharina Meulman- Heijraets, Rob Bisselink, Engelien Bisselink.

Zondag 25 maart 10.00 uur Palmpasen optocht.

Pasen misintenties: Wim en Dien Steentjes, Gerardus Jansen, Riek Berntzen, Catharina Meulman-Heijnraets, Johannes Jansen, Wilma Wigman-Opgenoort, Maria Hendrikx-Toonen, Ardie Bouwman-Coenen, fam. Holtslag-Teunissen, Eef en Dien Heijmen-Castrop, Jan Karsten, Co Messing, Corrie Messing-Disteli, Jan Reyers, Henk Teunissen en familie, Rob Bisselink, Engelien Bisselink, Jan Jansen.

Overleden: Op 24 februari Frederik Gerrit Christiaan Rekswinkel in de leeftijd van 81 jaar, 26 februari Theodora Everdina v.d. Linde van Wolferen in de leeftijd van 89 jaar.

Themabijeenkomst Longpunt Arnhem-Liemers

WESTERVOORT - Op woensdag 21 maart organiseert het Longpunt Arnhem-Liemers een themabijeenkomst met als onderwerp 'Hoe ga je in gesprek met Hulpverleners'.

In de afgelopen jaren is de eigen regie van de patiënt een steeds belangrijker thema geworden in de hulpverlening. Tegelijkertijd ervaren veel patiënten een drempel in het gesprek met de hulpverlener.

Tijdens een interactieve middag wordt de mogelijkheid geboden om hierover van gedachten te wisselen. Alicia IJssel de Schepper, psychologe, en Cecile Hilderink, verpleegkundige, geven door middel van een presentatie hiervoor praktische tips. Alicia en Cecile zijn beiden verbonden aan Dekkerswald Radboud UMC.

De bijeenkomst van Longpunt Arnhem Liemers vindt plaats in Kulturhus De Nieuwhof, Rivierweg 1 in Westervoort. De zaal is open vanaf 13.30 uur. Het programma duurt van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis, evenals het parkeren en de consumpties. Bezoekers worden verzocht geen geurtjes te gebruiken.

Workshop rakustoken bij KunstKringDuiven

Resultaat rakuwerkstuk (foto: Anketien van Zellingen)

DUIVEN - Op zaterdag 24 maart geeft Anketien van Zellingen opnieuw een workshop rakustoken. Deze workshop zal bestaan uit twee dagdelen.

Zaterdag 24 maart 2018 boetseren raku 10.00-13.00u en zondag 15 april 2018 glazuren en stoken vanaf 10.00 uur de hele dag. Rakustoken is een oude Japanse techniek waarbij het glazuur van het werkstuk (sterk) craqueleert. "Bent u nieuwsgierig geworden? Kijk dan voor meer info op www.kunstkringduiven.nl. Kosten voor de totale workshop 52 euro. Dit is inclusief klei, de glazuur en de twee maal kosten van het bakken. Wilt u zich opgeven en nog nadere informatie dan kunt u mij bellen 026 3113129."

Paaseieren versieren in Meulenvelden

DIDAM - Ga jij met het mooiste paasei van Montferland de paasdagen in? Op zaterdag 24 maart kun je gezellig samen met je kinderen, ouders, familie, vrienden en bekenden paaseieren schilderen, beplakken en versieren in Meulenvelden bij Burgers van Diem.

Er is voldoende materiaal aanwezig en er zijn een aantal knutseldames om je op weg te helpen. Dit is het moment om je talenten te ontdekken en met het mooiste ei van Montferland aan de haal te gaan. Komt allen op 24 maart naar Burgers van Diem. De middag begint om 14.00 uur en de kosten bedragen inclusief materialen, koffie/thee vijf euro. (Reserveren gewenst) Voor informatie kan men terecht bij het Servicepunt (088 0441400) of e-mail servicepuntmeulenvelden@liemerije.nl.

Wegens succes weer een workshop bloemschikken

DUIVEN - De WijKern i.o. organiseert opnieuw een workshop bloemschikken onder leiding van de deskundige docent Margo Versteegen.

De workshop van 27 februari is door 16 deelnemers uitgevoerd. Zij gingen allen naar huis met een mooi bloemstuk. De volgende workshop wordt gehouden op 27 maart van 9.30 tot 11.30 uur in De WijKern (voorheen Senior Club), Eilandplein 300 in Duiven. De kosten voor de workshop bedragen 17,50 euro. Dit is inclusief alle materialen. Tijdens de workshop worden technieken geleerd die thuis altijd weer in de praktijk kunnen worden gebracht.Aanmelden kan door een mail te sturen naar: info@dewijkern.nl. Men ontvangt dan een bevestiging en een factuur. Voor vragen: Joke Haverkamp: 06 34329870. Voor meer informatie over de De WijKern: www.dewijkern.nl.

Jubileumweekend 125-jarige Schutterij EMM Giesbeek

Schutterij EMM Giesbeek (foto: Carola)

GIESBEEK - Het programma van het jubileumweekend is bekend.

Vrijdag 23 maart: flashbacks naar de jaren '80 en '90 met medewerking van Keizerstad-discoshow.

Wie herrinnert zich niet de flash-disco-avonden? Aanvang 20.00 - 03.00 uur. Voorverkoop 5,00 en aan de kassa 7,50 euro.

Zaterdag 24 maart: receptie 18.00 - 20.00 uur. Feestavond met medewerking van topband Cabrio. Entree 10 euro; voor leden met toegangsbewijs gratis.

Zondag 25 maart: Gelderse kampioenscappen indoor vendelen van 09.00 - 17.30 uur. Er zullen 36 verenigingen met 450 vendeliers strijden om deze gelderse titel, het klassieke vendelen in corps en individueel, ook acrobatisch vendelen, hier gaan vele oefenuren aan vooraf om deze acrobatische patronen met het vaandel te kunnen uitvoeren. Kom kijken! Prijsuitreiking is om 17.30 uur; de toegang is gratis in de grote feesttent op het Dorpsplein in Giesbeek. (www.schutterijemmgiesbeek.nl)

Lezing door Dirk Lueb

DUIVEN - De afgelopen jaren is er veel aandacht geweest voor staatsrechtelijke positie van de Kleefse enclaves en de uiteindelijke overgang van Kleef naar Nederland. De posities van de betrokken inwoners is daarbij minder aan de orde geweest. De heer Lueb zal in zijn lezing op woensdag 28 maart hier op ingaan.

Het lezing zal worden gehouden in De Ogtent in Duiven, zaal 'bij Bert'. Het programma is als volgt:

19.30 – 20.15 uur Jaarvergadering (alleen leden)
20.15 – 20.45 uur Pauze met koffie (leden en belangstellenden)
20.45 – 21.45 uur Lezing door de heer Dirk Lueb (leden en belangstellenden)

Voor het bijwonen van de lezing betalen niet-leden twee euro als bijdrage in de kosten. Aanmelden voor 20 maart per e-mail aan secretariaat@hkdgl.nl.

Schilderijen, ruimtekistjes en tekeningen

(foto: Mimi van Bindsbergen)

ZEVENAAR - De tentoonstelling van Mimi van Bindsbergen & Riet Mooren met schilderijen/ruimtekistjes/tekeningen is van 9 maart tot en met 3 juni te zien zijn bij Kunstwerk! Liemers Museum.

De tentoonstelling bestaat uit drie verschillende thema's. Bij het eerste thema laat hoofdexposant Mimi van Bindsbergen haar nieuwe serie schilderijen zien onder het thema Twee werelden/Twee ruimten. Fragmenten van het ene zweven in de andere ruimte. Het is als knipperen met je ogen of het er nu is of niet. Het ontvouwt zich als een theater in het bos. Het bos als theater. De bomen gestileerd. Deze binnenruimten buiten zijn nu op de voorgrond, het is als een doos die zich heeft uitgeklapt. Het moet met elkaar mee doen. De werelden zijn herkenbaar maar tegelijkertijd ook niet.

Het tweede thema zijn de portretten van haar vader. Deze portretten zijn een onderdeel van een expo Silence dat dit jaar mee gaat doen in Finland. In de expositie laat Mimi een serie portretten zien die ongeposeerd iets proberen te laten zien van Stilte en Stemming.

Bij het laatste thema presenteert Mimi samen met Riet tekeningen uit de serie Open en Bloot. Een gezamenlijk project waarbij beide 'handschriften' samenkomen. Dit unieke proces van duotekenen leidt tot verrassende, vernieuwende kunstuitingen, die kracht uitstralen.

Kunstwerk! Liemers Museum, Kerkstraat 16 in Zevenaar. Openingstijden: di. t/m zo. van 14.00 tot 17.00 uur. Meer info staat op www.liemersmuseum.nl.

Zevenaar pakt zwerfvuil aan

ZEVENAAR - Rondslingerend zwerfafval is nog steeds een aandachtspunt in Nederland. Het verslechtert de directe leefomgeving, vervuilt het milieu en brengt de verkeersveiligheid in gevaar. De gemeente Zevenaar draagt daarom, in samenwerking met de Natuur- en Milieu-Educatie (NME de Liemers) graag haar steentje bij om dit probleem aan te pakken.

Veel vrijwilligers steken in 'De weken van Nederland Schoon' de handen uit de mouwen om de gemeente Zevenaar (nog) schoner te maken. Van maandag 12 tot en met vrijdag 23 maart zijn het vooral de Zevenaarse basisscholen die, getooid met knijpers, hesjes en vuilniszakken, de omgeving van hun school ontdoen van zwerfvuil. Dit doen zij in het kader van het schoolproject 'Schoon, heel gewoon'. Voor de jongste kinderen worden er gastlessen georganiseerd door NME de Liemers. De kinderen uit de groepen 3 - 5 krijgen een theatervoorstelling 'Midas en het boterham-met-pindakaas zakje'. De groepen 4, 5 en 6 gaan creatief aan het werk met afval en de oudste kinderen brengen een bezoek aan het Aanbiedstation in Zevenaar.

Daarnaast nemen op zaterdag 24 maart de Werkgroep Leefklimaat Zevenaar, NME de Liemers, Werkgroep Gelders Eiland Schoon en de gemeente Zevenaar deel aan de Landelijke Opschoondag. Ook wijkteams, dorpsraden, hengelsportverenigingen, de scouting en politieke partijen nemen deel.

Meisjes Aldo naar tweede voorronde turnen zesde divisie

van links naar rechts: Anne van Reeenen, Nessa Dekker en Marit Bohmer Foto: Inde de Wit

REGIO - Zaterdag 10 maart deden 7 meisjes van gymnastiekvereniging Aldo mee aan de tweede voorronde turnen van de zesde divisie.

In de eerste wedstrijd bij de instappers zaten Nika Dekker en Mila van Erven. Mila werd 1ste op sprong en met een totaal van 50.425 punten eindigde zij op de 10de plaats. Nika werd met 48.400 punten 20ste. Het ging bij pupillen 1 met het inturnen bij Maartje Rondon helemaal mis. Zij viel met een koprol van de balk en brak haar arm. In het Slingelandziekenhuis is zij diezelfde middag nog geopereerd. Het gaat nu goed met haar.

van links naar rechts: Anne van Reeenen, Nessa Dekker en Marit Bohmer (foto: Inde de Wit) Inde de Wit

In diezelfde wedstrijd zat Iris Visser. Zij turnde een goede wedstrijd en eindigde met 51.680 punten op een zesde plaats. Waarbij zij op brug zelfs eerste werd! Bij pupillen 2 deden Anna van Reenen en Marit Bohmer mee. Anna werd met 48.380 punten 14de. Marit turnde heel netjes, maar vergat helaas onderdelen wat haar veel punten kostte. Zij eindigde op plaats 21. Nessa Dekker turnde bij jeugd 1 een nette wedstrijd en eindigde met 47.950 punten op plaats negen.

Op Survival met Kinderkerk

(foto: Jan Marcel Vellinga)

ZEVENAAR - Het leukste van een reis is misschien wel de voorbereiding. Wat moet je meenemen als je op survival gaat? Een banaan, een radio, een kaart? De poppen van Vrolijk Theater praten erover.

Jammer alleen dat er steeds dingen misgaan. De ene pop maakt steeds grappen en de andere is vergeten lessen in beleefdheid te volgen. Ga je mee op avontuur?
Op zondag 18 maart om 11.00 uur organiseert de Kinderkerk Zevenaar weer een leuke theatervoorstelling voor kinderen in de leeftijd van circa 3-12 jaar in Ons huis, Dr. Honigstraat 3 in Zevenaar. Kaartjes inclusief consumptie kosten twee euro en zijn te reserveren via: kinderkerkzevenaar@gmail.com.

Familie Vierwind wint Vivaldi XL Pretgazet Logospel

Foto: pr.Boemelburcht Foto: pr.Boemelburcht

ZEVENAAR - Vrijdag 23 februari heeft Marcel Turling namens Vivaldi XL een cheque ter waarde van 125 euro uitgereikt aan de familie Vierwind.

Het Pretgazet Logospel staat jaarlijks in de Pretgazet, de carnavalskrant die door de St. GZK Boemelburcht wordt uitgebracht. Elk jaar wordt door de jeugdprins tijdens de opening van het carnaval op het Raadhuisplein de winnaar bekend gemaakt.

Dit jaar was de familie Vierwind de gelukkige winnaar en zij zijn zeer blij met de cheque. Het bestuur van Boemelburcht is zeer content dat Vivaldi XL dit jaar weer een cheque voor het Logospel beschikbaar heeft gesteld en op deze wijze het carnaval in Zevenaar ondersteunt.

Tocht door Vale Waard

GIESBEEK - IVN de Oude IJsselstreek, regiowerkgroep De Liemers organiseert op zondag 25 maart een tocht door De Vale Waard.

Wat valt er te ontdekken in dit onbekende stukje natuur? Prachtige vergezichten op het water en op de Veluwzoom! Het kan nat zijn, dus laarzen of anders stevig schoeisel wordt aanbevolen. De start is bij sporthal De Panoven, Bingerdenseweg 2 in Giesbeek. Duur: ongeveer 2 uur. Info: Tineke Kooijman, 0313 6300151.

De grootste elektrische-fietsentestdag van Gelderland op 24 en 25 maart

WESTERVOORT/ARNHEM - Ontdek de nieuwe generatie elektrische fietsen van alle bekende fietsmerken. Kom gratis proefrijden bij Reerink Rijwielen.

Bij Reerink kunt u terecht voor de nieuwe generatie elektrische fietsen van alle merken. Er is veel vernieuwd en dat laten we u graag zelf ontdekken. Ervaar het ook en kom gratis proefrijden op zaterdag 24 en zondag 25 maart tijdens de E-BIKE Opstapdagen van Reerink.

Wie kennis wil maken met de nieuwste generatie elektrische fietsen, kan terecht bij de E-Bike-specialist van Arnhem en Westervoort. Op 24 en 25 maart. Zaterdag om 10:00 uur en zondag vanaf 12.00 uur staat daar een promotieteam van alle merken klaar om u op weg te helpen. Tijdens een proefrit kunt u het gemak en comfort van elektrische fietsen zelf ontdekken.

Kies de elektrische fiets die bij u past!
Met gemak iedere dag 20 kilometer naar het werk en terug? Of fluitend de heuvel op tijdens uw zomervakantie? Met een elektrische fiets van ons trapt u elke afstand moeiteloos weg! De innovatieve elektrische fietsen van ons geven u precies het extra zetje dat u nodig heeft.

Nieuwe generatie
De elektrische fietsen van onze A-merken zijn op heel veel punten vernieuwd. Ieder model en elektrische systeem heeft zijn zo eigen voordelen. Ook zijn er Mountain e-bikes aanwezig om te testen. Nieuwsgierig naar nog meer vernieuwingen? Kijk op www.reerinkrijwielen.nl

Kom dan naar de locatie, terrein van Four Seasons in Duiven (bij Ikea en Media Markt). "Ook hebben we daar vele aanbiedingen op alle merken".

Gabrie's Kapsalon in Groessen viert eerste lustrum

Gabrie's Kapsalon in Groessen (foto: Theo Kersten)

GROESSEN - Tot 2013 werkte Gabrie van Uum zo’n 36 jaar lang als hairstyliste in verschillende kapsalons. Vervolgens nam ze begin januari 2013 het moedige besluit om een eigen kapsalon te starten aan de Dorpstraat 43 in Groessen.

Op zondag 24 maart 2013 opende ze haar kapsalondeuren. Een naar boven verwachting druk bezochte receptie bevestigde, dat Gabrie de juiste keuze maakte. De start verliep voorspoedig en Gabrie bouwde in de loop der jaren een trouwe klantenkring op.

Veel nieuwe klanten waaronder een groot aantal Groessenaren weten inmiddels de weg naar Gabrie’s Kapsalon te vinden. En na vijf jaar kijkt ze tevreden terug op wat ze tot nu toe bereikt heeft. Daarbij steekt ze haar dankbaarheid jegens haar klanten niet onder stoelen of banken. Om het eerste lustrum extra luister bij te zetten ontvangen al haar klanten bij hun kapsalonbezoek een verrassend cadeautje. 'Op naar de volgende vijf succesvolle jaren' luidt nu haar motto.

Theo Optiek brengt internationale allure in Zevenaar

ZEVENAAR - Zevenaar is een hotspot rijker: optiekzaak Theo Optiek opende midden februari haar nieuwe winkel aan de Didamsestraat nummer 19 naast de Hema en tegenover Cheers!

De Didamsestraat is dé winkelstraat met het grootste aanbod van speciaalzaken in Zevenaar. De bruisende winkelstraat met onder andere Crème Passionnelle, Vipz Menwear, La Galerie, Kranenburg en de beide slagerijen van Uum en Gerritschen.

Theo Optiek is dé plek waar passie voor brillen en oogzorg in een prettige winkelomgeving, goed gecombineerd worden. "Op beurzen doen wij inspiratie op en brengen nieuwe trends naar Zevenaar. Niet alleen van monturen, ook ontwikkelingen op het gebied van contactlenzen en de nieuwste apparatuur."

De winkel straalt een bruisende internationale en lokale style uit door de sfeervolle inrichting. Direct voorbeeld hiervan is het gebruik maken van natuurlijke materialen, kleuren, de manier van het presenteren van monturencollectie en Zevenaarse kunst in de winkel. Met deze opening is het dubbel feest dit jaar: "Theo Optiek bestaat dit jaar 10 jaar en dit willen we samen met u vieren."

Tijdens de gezelligste voorjaarsmarkt in de regio op 8 april in Zevenaar, vieren wij de opening van de nieuwe winkel én het 10 jarig bestaan! Hoe? Dat hoort u snel, maar... Reserveer alvast 8 april in uw agenda!

Tandprothetische Praktijk Primi Dentes: Uw specialist in natuurlijke gebitsprotheses

ARNHEM - "Heeft u last van uw gebitsprothese? Een kapotte gebitsprothese? Is uw kunstgebit toe aan vervanging? Voor alle tandprothetische zorg kunt u bij ons terecht."

"Ruim tien jaar vervaardigen wij met trots gebitsprotheses voor tandartspraktijken in de wijde omgeving, die belang hechten aan kwaliteit en aan tevredenheid van hun patiënten. Sinds enkele jaren bieden wij eveneens tandprothetische zorg op maat voor iedereen die een kunstgebit draagt of wenst te dragen.

Wij vervaardigen uw gebitsprothese vanaf het aanmeten tot het eindresultaat. U heeft geen verwijzing van uw tandarts nodig. Als patiënt staan uw wensen centraal. Samen met u willen we het hoogst mogelijke eindresultaat behalen. Primi Dentes staat voor kwaliteit, dit betekent dat wij werken met de beste materialen en de meest hoogwaardige technieken. We bieden informatie over de hygiëne en het onderhoud van uw kunstgebit. Voor tandheelkundige zorg en onderhoud van uw implantaten, werken we samen met meerdere specialisten binnen hetzelfde pand.

Om onze praktijk en onze diensten toegankelijker te maken voor hulpbehoeftige en mindervalide patiënten kunnen zij desgewenst opgehaald worden en weer thuis gebracht. Wenst u meer informatie over verschillende gebitsprotheses? Wenst u een vrijblijvend nazicht van uw kunstgebit?
Maak een afspraak en maak kennis met ons team:

Tandprothetishe Praktijk Primi Dentes, Paul Krugerstraat 2, Arnhem, 026 8484887, www.primidentes.nl"

Drie winnaars Diners Cheques bij Cigo Gemak Shop Leuven

ZEVENAAR - In de periode van 2 oktober tot en met 14 januari kregen de kopers van een December Kalender de mogelijkheid dat indien ze niks hierop wonnen zij deze konden inleveren voorzien van adresgegevens. Hiermee maakten de deelnemers kans om een van de drie diners ter waarde van 150,00 (voor 4 personen) te winnen.

Afgelopen zaterdag waren de drie prijswinnaars uitgenodigd om de prijs in ontvangst te komen nemen bij Gemak Shop Leuven en werden zij ook nog eens verblijdt met een bloemetje van De Orchidee. De gelukkige prijswinnaars zijn: Eloy Bervoets uit Zwolle bij Restaurant De Minnarij, Inge Hak uit Zevenaar bij Restaurant Lokaal de Revolutie en Mieke de Vette uit Zevenaar bij Restaurant Grand Café De Markt

"Wij wensen onze winnaars een gezellige avondje uit in Zevenaar. En hou het in de gaten: ook in 2018 is weer deze actie voor alweer het zesde jaar (de bij ons gekochte Decemberkalenders 2018 mogen dan weer meedoen)."

Zevenaar verder zonder Centrummanager

ZEVENAAR – Centrummanager Ton van Lier heeft besloten de samenwerking met de Stichting BedrijveninvesteringsZone Zevenaar niet voort te zetten. Het contract tussen beide partijen dat per 9 maart afloopt, wordt niet gecontinueerd.

Centrummanager Ton van Lier: "We zijn er in het afgelopen jaar helaas niet in geslaagd met de belangengroepen in het centrum - ondernemers, pandeigenaren en gemeente - een collectief te vormen. Gezien het ontbreken van voldoende draagvlak onder de belangengroepen heb ik gemeend de samenwerking niet te verlengen."
Voorzitter Bert Frölich namens het stichtingsbestuur: "Hoewel het instellen van een Bedrijven InvesteringsZone niet gelukt is, zijn er ook positieve ontwikkelingen geweest. We gaan ons bezinnen op de toekomst en het creëren van eenheid."

Start cursus Omgaan met autisme

ZEVENAAR - Op woensdagavond 21 maart start GGNet Preventie een nieuwe cursus voor ouders van kinderen (jonger dan 17 jaar) met Autisme Spectrum Stoornis (ASS) in Zevenaar.

Deze cursus is bedoeld ter ondersteuning van ouders met kinderen in die leeftijd met ASS en een normale begaafdheid. Ouder zijn van een kind met ASS, is niet altijd even gemakkelijk. De opvoeding en dagelijkse omgang vraag om een specifieke aanpak en een duidelijke structuur voor deze kinderen. Voor ouders kan het soms lastig zijn om deze aanpak op te pakken. Het vasthouden van deze aanpak naast het gezinsleven en werk kan een belasting vormen voor ouders en kan voor stress en frustratie zorgen. De cursus Omgaan met autisme is bedoeld om ouders hierin te ondersteunen zodat mogelijke overbelasting wordt voorkomen.

Het aanbod bestaat uit vier wekelijkse bijeenkomsten van twee uur steeds van 19.00 - 21.00 uur. De onderwerpen die hierin aan bod komen zijn: kennismaking en informatie over ASS, ASS in het gezin, Communicatie en Omgaan met de omgeving. Daarnaast is er veel ruimte voor het uitwisselen van ervaring tussen de ouders. De locatie is GGNet, Hunneveldweg 14 in Zevenaar.

Voorafgaand vindt een kennismakingsgesprek met de begeleider(s) plaats. Voor meer informatie kan men contact opnemen met het secretariaat Preventie op telefoonnummer (088) 9331180 of e-mail preventie@ggnet.nl. U kunt ook kijken op de website: ggnet.nl/preventie.

Beste beveiliging tegen autodiefstal: koop een Hyundai

REGIO - Het AD kwam recent met een bijzondere uitkomst van een onderzoek naar autodiefstal: Het aantal autodiefstallen blijft maar dalen, maar toch raakten meer dan 8.600 autobezitters afgelopen jaar hun voertuig kwijt. Dieven deinzen niet meer terug voor een geavanceerd alarmsysteem. Wel voor een Hyundai, want die auto's worden het minst gestolen.

Iedereen kon het. Zo leek het althans in films. Pruts wat aan de draadjes onder het stuur en voìla; de motor start. Maar zo simpel is het stelen van een auto al lang niet meer. De meeste modellen hebben op zijn minst een startonderbreker, maar steeds vaker ook een alarmsysteem. Sommige auto's maken alleen een bak herrie als ongenode gasten plaatsnemen achter het stuur. Andere systemen geven ook nog een alarmsignaal als ze worden weggesleept of – nog beter – geven precies door waar de auto zich bevindt als dieven er toch in zijn geslaagd om het voertuig mee te nemen.

Het is volgens de Stichting Aanpak Voertuig Criminaliteit (AVC) mede dankzij deze beveiligingsmaatregelen dat het aantal autodiefstallen al jaren daalt. Het afgelopen jaar waren dat er 8.670, 40 procent minder dan 2010, blijkt uit de jongste cijfers van het CBS.

Land Rover, Audi, Volkswagen en BMW zijn nog altijd het meest gewild, weten ze bij AVC. Vooral de Audi A1, BMW's uit de 1, 3 en 5 serie en de Golf en Polo van Volkswagen. Hyundai-bezitters hebben weinig te vrezen. Op elke 4.415 auto's van dit merk werd er slechts 1 gestolen. Ter vergelijking: 1 op de 253 Land Rover-rijders raakte vorig jaar nog zijn auto kwijt en waren daarmee het vaakst de klos.

Bron: Algemeen Dagblad

Liemerije koopt gebouw van Rijnstate

ZEVENAAR - Liemerije heeft het gebouw van haar hoofdlocatie in Zevenaar gekocht van Ziekenhuis Rijnstate. Met ingang van 1 maart 2018 is Liemerije eigenaar geworden van het gebouw en de bijbehorende grond aan de Hunneveldweg in Zevenaar.

Liemerije was voorheen huurder van het pand. De aankoop is een gevolg van het voornemen van Rijnstate om gebouwen die het ziekenhuis niet zelf gebruikt zoveel mogelijk af te stoten.

Door de aankoop houdt Liemerije de regie op toekomstige ontwikkelingen in de ouderenzorg op de hoofdlocatie. Daarnaast biedt de aankoop Liemerije financiële voordelen ten opzichte van de huurconstructie. Dit heeft onder andere te maken met de gunstige rente op dit moment.

In Liemerije Zevenaar wonen ouderen met dementie, ouderen met lichamelijke problemen en ouderen met psychogeriatrische problemen. Daarnaast is er een revalidatieafdeling, een hospice en dagopvang. In het Advies- en Behandelcentrum Liemerije kunnen senioren uit Zevenaar en De Liemers terecht met vragen over en de behandeling van klachten die ontstaan bij het ouder worden.

Wereldrestaurant Atlantis steunt stichting Zorg Initiatief Nederland

ARNHEM – Als horeca-ondernemer weet Wuen-tse Chang dat Wereldrestaurant Atlantis, waar hij mede-eigenaar van is, ook een maatschappelijke rol vervult. Natuurlijk komt men er om lekker te eten, maar ook om gezellig samen te zijn. Voor veel ouderen in Nederland is dat helaas niet weggelegd. Zij zitten dag in dag uit eenzaam op een kamer in een zorginstelling...

Dat zette Wuen-tse Chang aan het denken. Hij wilde graag een bijdrage leveren aan de ouderenzorg in de regio en maakte kennis met Stichting Zorg Initiatief Nederland (ZIN). Deze in Arnhem gevestigde stichting heeft als doel om zoveel mogelijk ouderen een ZINvolle oude dag te bezorgen. 'Wij vinden dat de mensen die ons land hebben opgebouwd, hier recht op hebben', aldus de initiatiefnemers. Stichting ZIN doneert niet zomaar geld aan zorginstellingen maar gaan er zelf kijken waar de ouderen echt behoefte aan hebben. En dan wordt meestal duidelijk dat het vooral van belang is om ouderen uit hun isolement te halen, weer onder de mensen te brengen. Stichting ZIN organiseert gezellige dagjes uit en bingo-avonden, maar dragen er ook zorg voor dat eenzame ouderen bijvoorbeeld wekelijks een bezoekje krijgen. Wuen-tse Chang: 'Ik herinner me uit mijn jeugd een oude dame die ik regelmatig tegenkwam en waar ik wel eens een gezellig praatje mee maakte. Af en toe kwam ik bij haar thuis.' Het lijkt zoiets kleins maar kan voor ouderen echt van onschatbare waarde zijn. Inmiddels is Wuen-tse Chang 38 jaar en beseft dat dit voor deze oude dame waarschijnlijk ook heel bijzonder moet zijn geweest. De keuze om stichting ZIN financieel te steunen had hij snel gemaakt. Zo vervult Wereldrestaurant Atlantis niet alleen een maatschappelijke rol voor de mensen die er komen eten, maar ook voor eenzame ouderen in een zorginstelling. Een ZINvol initiatief!

Wereldrestaurant Atlantis, Hollandweg 6-8 in Arnhem; 026 3831610. Kijk op www.atlantisarnhem.nl of op Facebook voor meer informatie.

Stichting Let's Swap! Gratis kleding brengen, ruilen en halen

WESTERVOORT - Na zelf een aantal jaren op bijstandsniveau te hebben geleefd is het idee ontstaan om duurzamer om te gaan met kleding. Wij, Liesbeth, Miranda en Mariska uit Westervoort zijn met die missie sinds september 2017 gestart met Let's Swap in Westervoort (nabij Arnhem).

Dankzij de Liemerse Uitdaging, de Bewonersacademie Westervoort, Notariaat Duiven Westervoort, de Gemeente Westervoort, de heer Pennekamp en vele andere kunnen wij gratis kleding weggeven.

"Wat doen wij: Iedereen kan kleding brengen en/of halen naar Let's Swap (eventueel halen we kleding ook op). Wij zoeken de kleding uit en wat overblijft, is mooie schone kleding die wij presenteren in onze winkel aan het de Dorpsstraat 103 in Westervoort.

Let's Swap is opgericht voor iedereen die van duurzaamheid houdt, die een centje minder heeft of gewoon wil rondneuzen. Wij bieden goede nette en gratis kleding aan! Wij bieden een praatje, kopje koffie, hoop gezelligheid, warmte en we helpen u graag bij het vinden van de juiste kleding."

Let's Swap Westervoort, Dorpstraat 103 Westervoort; 06 40677787. "Wij zijn elke dinsdag van 9.00 tot 13.00, elke donderdag van 13.00 tot 17.00 en iedere eerste zaterdag van de maand van 10.00 tot 15.00 uur geopend. Ook kunt u ons volgen of Facebook Let's Swap Westervoort."

Liemerije koopt gebouw van Rijnstate

ZEVENAAR - Liemerije heeft het gebouw van haar hoofdlocatie in Zevenaar gekocht van Ziekenhuis Rijnstate. Met ingang van 1 maart 2018 is Liemerije eigenaar geworden van het gebouw en de bijbehorende grond aan de Hunneveldweg in Zevenaar.

Liemerije was voorheen huurder van het pand. De aankoop is een gevolg van het voornemen van Rijnstate om gebouwen die het ziekenhuis niet zelf gebruikt zoveel mogelijk af te stoten.

Door de aankoop houdt Liemerije de regie op toekomstige ontwikkelingen in de ouderenzorg op de hoofdlocatie. Daarnaast biedt de aankoop Liemerije financiële voordelen ten opzichte van de huurconstructie. Dit heeft onder andere te maken met de gunstige rente op dit moment.

In Liemerije Zevenaar wonen ouderen met dementie, ouderen met lichamelijke problemen en ouderen met psychogeriatrische problemen. Daarnaast is er een revalidatieafdeling, een hospice en dagopvang. In het Advies- en Behandelcentrum Liemerije kunnen senioren uit Zevenaar en De Liemers terecht met vragen over en de behandeling van klachten die ontstaan bij het ouder worden.

Geef je meubels een nieuwe en frisse look bij Meubelstoffeerderij Van den Akker

Foto: Team Van den Akker

ARNHEM – Wilt u ook nieuwe meubels, maar bent nog tevreden over uw oude meubels.Dan kunt u uw meubels weer opnieuw laten stofferen, zodat uw meubels weer als nieuw zijn.


Zo heeft u nog vele jaren plezier aan uw vertrouwde meubels en daarnaast kan in veel gevallen stofferen goedkoper zijn, dan nieuw kopen. Meubelstoffeerderij Van den Akker staat al meer dan vijftig jaar garant voor kwaliteit en vakmanschap in Arnhem en omgeving.

Nieuwe opdracht
Vandaag heeft Maurice van den Akker een leren keukenbank gestoffeerd voor een klant. Dit zijn mooie opdrachten, vertelt Maurice. "Meubels in een 'nieuw jasje' te steken is natuurlijk wel een vak apart en het vereist veel maatwerk tot in de kleinste details. Of het nu gaat om een totaal nieuwe look, een (leer)reparatie of een andere kleurstof. Wij kunnen het voor u verzorgen."

Showroom
Meubelstoffeerderij Van den Akker heeft ruime assortiment aan stoffen, skai of leer in de showroom. Daarnaast kunt u er ook terecht voor reparaties. Zo worden de vullingen weer op peil gebracht en eventuele kapotte veringen worden vervangen. Naast stofferen is van den Akker ook specialist in houtreparaties. Als u liever thuis uw keuze maakt, dan komen de medewerkers van Meubelstoffeerderij Van den Akker ook kosteloos bij uw thuis voor een scherpe, heldere en vrijblijvende offerte.

Meubelstoffeerderij Van den Akker, Malburgse Sluis 5c/5d, Arnhem; 026 4421182; 06 53331242 of www.vanden-akker.com.

Pigeons on Wheels speelt geweldig toernooi

DUIVEN - Na een vroege start, 7:00 uur vertrek vanaf Triominos, waren de basketballers uit Duiven ruim op tijd voor hun eerste wedstrijden in Sporthal Angelslo Emmen. Pigeons On Wheels (POW) speelt een aantal competitierondes buiten mededinging mee in de rolstoelbasketbalcompetitie C2 van de NBB. Deze wedstrijden worden in toernooivorm afgewerkt.

DOV 3 (Leeuwarden) - POW , eindstand 24 - 42. In de eerste wedstrijd ging het aanvankelijk gelijk op. Tegenstander bleek in tegenstelling tot onze verwachting redelijk van afstand te kunnen schieten. In de tweede helft kwam de overwinning niet meer in gevaar en liep POW uit naar een ruime zege.


Be Quick ’28 (Zwolle) - POW, eindstand 29 - 37. Deze tegenstander staat ongeslagen bovenaan in de C2-competitie. Be Quick had deze wedstrijd bedacht om de mindere spelers speeltijd te gunnen. POW maakte hier dankbaar gebruik van door uit te lopen naar een punt of tien verschil. Aan het begin van de tweede helft kregen we pech met een van onze stoelen en een vinger uit de kom, dit werd echter prima opgevangen door POW. Be Quick deed nog een poging de wedstrijd te laten kantelen door hun betere spelers (uit de A-divisie) in te zetten. POW kreeg het even moeilijk, maar herpakte zich door uitstekend teamspel. Aanvallend heeft POW veel scorend vermogen, waardoor de tegenstander zich niet op één speler kan focussen. Noemenswaardig zijn Mardy en Rob, die POW in een heel koude sporthal de hele dag hebben ondersteund. Pigeons On Wheels is een team waar de andere basketbalteams rekening mee mogen gaan houden, want komend seizoen gaat POW voor het kampioenschap!

Liefdevol afscheid nemen…

DUIVEN - Keuzes maken staat centraal in ons leven. De ene keer zijn het makkelijke keuzes, de andere keer kosten ze wat meer moeite. Een van die moeilijke keuzes uit het leven is de keus die gemaakt moet worden op het moment dat je een dierbaar iemand verliest.

Je wereld staat op zijn kop, verdriet, angst, boosheid en alle emoties die bij een verlies van een dierbare komen kijken. En dan komt daar het moment dat je de stap moet zetten om de uitvaartondernemer te bellen. Vragend kijken jullie elkaar misschien aan, wie moeten we dan bellen? En kunnen we overal terecht?

Het maakt niet uit waar en of je verzekerd bent, Amare Memoria uitvaartverzorging kan altijd de uitvaart van uw dierbare verzorgen. Wij zorgen, indien nodig, voor de afhandeling met de verzekeraar. Samen met u nemen wij de tijd en de ruimte om met liefdevolle aandacht de laatste verzorging van uw dierbare te verzorgen.

Nadat wij uw dierbare gewassen en gekleed hebben, zullen we met u de wensen voor het afscheid bespreken. Omdat afscheid nemen meer is dan alléén een mooie uitvaart, staan we dan ook graag stil bij wie de persoon was, daarnaast is er tijd en aandacht voor uw verhaal en uw emotie. Samen komen we stap voor stap dichterbij een waardig afscheid van uw dierbare.

Hartelijke groet, Loes Jonkers-van Bemmel

Amare Memoria uitvaartverzorging …in liefdevolle herinnering

Amare Memoria uitvaartverzorging, Waterrus 9, Duiven; 06 48895895; info@amarememoriauitvaart.nl. www.amarememoriauitvaart.nl.

H. Andreas Groessen

Overleden: Op 25 februari jl, overleed dhr Gerrit Derksen in de leeftijd van 79 jaar en op 26 februari dhr Bep Elfrink in de leeftijd van 75 jaar.

Vieringen: Zo 18-3-2018: 09.30 uur: Woord- en Communieviering o.l.v. parochianen Wim Herbes en Piet Peters m.m.v. het African Choir uit Wageningen: koorleden bestaande uit studenten uit Wageningen en afkomstig uit Kenia, Oeganda en Zimbabwe. Extra aandacht in deze viering voor het Vastenactieproject in samenwerking van de Caritas en de MOV werkgroep. Zo 25-3-2018: 09.30 uur: Palmzondag: Woord & Communieviering Diaken André van Boven m.m.v. Herenkoor. In deze viering is er uitreiking van de Palmtakjes.

Intenties: Zo 18-3-2018: Cor en Riet Aaldering-Roordink, Theodorus en Riek van Ditshuizen-Peters, Frans Uffing, jaargedachtenis Thea taring-v.d.Hazelkamp, jaargedachtenis Joanna Kampschreur-Mulder, Evelien en Theo Scholten, Gerrit Derksen, Bep Elfrink, familie Lendering-Delsing. Zo 25-3-2018: Cato Bolk, Cor en Riet Aaldering-Roordink, Theo Uffing, Theodorus en Riek van Ditshuizen-Peters, Co Koning, ouders Vermeulen-Kiewiet en Theo, Maria Nass-Uffing, jaargedachtenis Hennie Roordink en Norbert, Hennie , Diny en Willy van Kempen, Jan te Witt, Bernard Bouwman, Gerrit en Leike Driessen, jaargedachtenis Bart Vermeulen, Piet en Annie de Kinkelder-Nass, Hans en AnneMiek Buhler-Sommers, Gerrit Derksen, Bep Elfrink, Henk en Paul Derksen, Bernard ter Bogt.

Palmpasenoptocht in Duiven

DUIVEN - Op zondag 25 maart is het Palmpasen. Traditiegetrouw lopen dan de kinderen van de protestantse kerk en de katholieke parochie in een palmpaasoptocht naar Thuvine.

Dit jaar gaat gilde Sint-Remigius voorop. Om 11.15 uur verzamelen alle kinderen, ouders en andere belangstellenden zich op de parkeerplaats achter het gemeentehuis voor de SOW-kapel, om via de Thuvinestraat achter de fanfare aan te lopen naar Thuvine. Daar zitten de bewoners al te wachten om de kinderen met hun mooi versierde stokken goed te kunnen bekijken en naar de muziek te luisteren. Daarna gaat de optocht weer terug naar de SOW-kapel.

Iedereen die dat leuk vindt, is van harte uitgenodigd om mee te lopen. Kinderen die tevoren hun palmpaasstok samen willen versieren, zijn op 25 maart om 10.30 uur welkom bij de kindernevendienst van de protestantse kerk aan de Rijksweg 56b. Of neem contact op met Aurore Boersma van de Katholieke parochie (06 36226855).

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR - Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- Atletiekvereniging de Liemers zoekt enthousiaste vrijwilligers die één ochtend en/of middag per twee weken in teamverband drie uur op en rondom de regionale atletiekbaan tuinierswerkzaamheden willen komen doen.

- VluchtelingenWerk Oost-Nederland zoekt een taalcoach die taalondersteuning biedt aan één of meerdere inburgeraars. Men spreekt af bij de cursist thuis of op een openbare plek. Centraal staat het vergroten van de taalkennis.

- Subenhara-Pleyade heeft een vrijwilliger nodig die evaluatiegesprekken voert met voormalige cliënten of hun nabestaanden door terug te kijken hoe zij de zorg en dienstverlening bij Pleyade ervaren hebben.

- Zonnebloem afdeling Zevenaar-West zoekt op korte termijn een secretaris. Tot zijn/haar taken behoren alle voorkomende werkzaamheden ten behoeve van het secretariaat, zoals het notuleren van vergaderingen en het archief bijhouden.

Voor meer informatie over deze en circa 300 andere vacatures kunt u contact opnemen met de Vacaturebank van Caleidoz Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag t/m vrijdag van 9.00-12.00 uur, telefoon 0316 243299). U kunt ook kijken op de website www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

Snaöj-maert in Pannerden

PANNERDEN - Op zondag 8 april verzorgt carnavalsvereniging ’t Land van Waoter & Wiend de jaarlijks terugkerende Snaöj-maert.

De markt zal worden gehouden in het schuttersgebouw Claudius Civilis in Pannerden. De toegang is gratis en er is een gezellig terras. Ook wordt er een loterij gehouden waar leuke prijzen mee te winnen zijn.

Om deze Snaöj-maert tot een succes te maken, wordt een beroep op ieders bijdrage. "Wat ons betreft mag de grote voorjaarsschoonmaak beginnen! Dus heeft u nog oude (of nieuwe) spullen die u niet meer gebruikt, wij zijn er blij mee." De spullen kunnen op de volgende data’s gebracht worden naar het schuttersgebouw (Dorpsplein 11) in Pannerden zaterdag 31 maart (11:00 – 13:00 uur), woensdag 4 april (18:00 – 20:00 uur) of zaterdag 7 april (11:00 – 13:00 uur).

"Er zijn enkele dingen die we niet aan kunnen nemen: witgoed, bankstellen en kasten, knuffels en kleding. Alle anderen spullen verkopen we graag voor u! De opbrengst wordt gebruikt voor kleding van de carnavalsvereniging. Meer informatie staat op www.waoterenwiend.nl of bel 06 21665118.

Aldo meisjes vijfde divisie naar tweede voorronde turnen

Gilana Spronk (foto: Inge de Wit)

REGIO - Zaterdag 3 maart vond in Winterswijk de tweede voorronde plaats van de vijfde divisie turnen. Van Aldo deden hier vier meisjes aan mee.

Bij pupillen 2 deed Gilana Spronk mee. Gilana eindigde met 46.600 punten op een negende plaats. Bij jeugd 1 was een groot deelnemersveld. Hieraan deden van Aldo Mara Tacke, Didi Bongers en Demi van der Veen mee. Demi eindigde met 46.350 punten op plaats 26. Didi met 44.950 punten op plaats 29 en Mara daar vlak onder met 44.900 punten op plaats 30.

Geloofsgemeenschap H. Remigius Duiven

Zondag : 18 maart om 11.00 uur. Eucharistieviering MOV.
Voorganger: Diaken van Boven en Pater G.Remmers. Koor: Samenzang.

Palmzondag : 25 maart om 11.00 uur. Eucharistieviering.
Voorganger: Pater G. Remmers. Koor : Dames en Herenkoor.

Gebedsintenties 18-03-2018: Henk Teunissen en familie, Henk Kerseboom, Jo Snelder-Velthausz, Piet Mulder en Fien Mulder-Lamers en hun kinderen Jan Mulder en Ria Moraal-Mulder, Toon Versluis, Emmie de Wolf-Reuling, Annie Verheijen-Sillissen, Guiseppe Liberto, Martine Hauwert.

Gebedsintenties 25-03-2018: Henk Teunissen en familie, Els en Eeke Schampers, Toon Versluis, Albert Mattijsen, Emmie de Wolf-Reuling, Annie Verheijen-Sillessen, Martine Hauwert. Jaargedachtenis: Annet Gertsen-Roelofs.

Overleden: Annie Verheijen-Sillissen in de leeftijd van 93 jaar, Martine Hauwert in de leeftijd van 36 jaar, Riekie Peters-Wieleman in de leeftijd van 78 jaar.

                                        

Mededelingen : De regioviering Kruisverering is op Goede Vrijdag 30 maart om 19.00 uur in de Andreaskerk te Zevenaar en niet op paaszaterdag zoals vermeld in Op Weg.

Palmpasenoptocht in Duiven

DUIVEN - Op zondag 25 maart is het Palmpasen. Traditiegetrouw lopen dan de kinderen van de protestantse kerk en de katholieke parochie in een palmpaasoptocht naar Thuvine.

Dit jaar gaat gilde Sint-Remigius voorop. Om 11.15 uur verzamelen alle kinderen, ouders en andere belangstellenden zich op de parkeerplaats achter het gemeentehuis voor de SOW-kapel, om via de Thuvinestraat achter de fanfare aan te lopen naar Thuvine. Daar zitten de bewoners al te wachten om de kinderen met hun mooi versierde stokken goed te kunnen bekijken en naar de muziek te luisteren. Daarna gaat de optocht weer terug naar de SOW-kapel.

Iedereen die dat leuk vindt, is van harte uitgenodigd om mee te lopen. Kinderen die tevoren hun palmpaasstok samen willen versieren, zijn op 25 maart om 10.30 uur welkom bij de kindernevendienst van de protestantse kerk aan de Rijksweg 56b. Of neem contact op met Aurore Boersma van de Katholieke parochie (06 36226855).

25 / 36

26 / 36

27 / 36

29 / 36

30 / 36

31 / 36

33 / 36

34 / 36

35 / 36

36 / 36