GN Berg en Dal Heumen Mook

17 maart 2018

GN Berg en Dal Heumen Mook 17 maart 2018


2x PAG.NR. NOG INVULLEN!) Gemeentehuis eind maart gesloten

BERG EN DAL - Binnenkort zijn er werkzaamheden aan het computersysteem op het gemeentehuis. Het gemeentehuis is daardoor gesloten van dinsdag 27 maart vanaf 16.00 uur tot en met dinsdag 3 april 11.00 uur. Telefonisch is de gemeente niet bereikbaar van woensdag 28 maart tot en met vrijdag 30 maart en op tweede paasdag maandag 2 april.

Dinsdag 3 april is de gemeente vanaf 8.30 uur weer telefonisch bereikbaar via 14024. Het gemeentehuis is weer open op dinsdag 3 april vanaf 11.00 uur, locatie Millingen aan de Rijn vanaf 17.00 uur.

Raadsvergaderingen

Het gemeentehuis is tijdens de raadsvergaderingen op woensdag 28 en donderdag 29 maart wel open.

Noodnummers

In geval van nood is de gemeente op woensdag 28 maart, donderdag 29 maart en vrijdag 30 maart van 8.30 – 17.00 uur bereikbaar via een aantal noodtelefoonnummers. Welke nummers dat zijn leest u in het volledige artikel op pagina ....

Afspraak maken

Van dinsdag 27 maart 16.00 uur tot en met dinsdag 3 april 11.00 uur is het niet mogelijk om telefonisch een afspraak te maken. Ook kunt u tot dinsdag 3 april 8.30 uur geen afspraak maken of meldingen doen via www.bergendal.nl of via de MijnGemeente-app meldingen in openbare ruimte doorgeven.

Aanvragen en ophalen rijbewijs, paspoort of identiteitskaart

Informatie hierover leest u in het volledige artikel op pagina ....

Kerkberichten Parochie Groesbeek

Opgeven van intenties: Intenties moeten 10 dagen voor het verschijnen van de krant opgegeven zijn. I.v.m. de gewijzigde dag waarop de weekbladen in ons dorp verspreid gaan worden, zal het tijdstip voor het aanleveren van kopij aan de redactie van de weekbladen ook aangepast moeten worden. Aan u het verzoek om voortaan uw misintenties vóór maandag 12.00 uur bij ons Pastorie, Parochie centrum) in te leveren s.v.p.

Overleden: Maria Theodora de Bruijn-Vullings; Theodora Johanna Meijer-Kerkhoff; Wilhelmus Hendrikus Tunnessen

VIERINGEN PAROCHIE GROESBEEK

Cosmas en Damianus

Zaterdag 24 maart 19.00 H. Mis m.m.v. KK St. Caecilia

Misintenties: Overled. ouders Driessen-Nillesen en zoon Willy; Theo Bieleveldt en zus Riny, Huub Schipperheijn, Frans Derksen, Anne Driessen en Pieter Driessen; Betsie van Haare-Schoofs; Johannes Hendrikus Reijnen; Wim Wijers en Grietje Wijers-Wijnhoven en Lenonardus Wijnhoven en echtgenote.

Zondag 25 maart 10.00 uur Gezinsviering m.m.v. Jeugdkoor Mikado

Misintenties: Thé Schreven en Marie Schreven- de Bruin; Riek Peters-Eikholt vw sterfdag en Wim Peters, namens kinderen en kleinkinderen; Alle overige leden van de familie Peters-Eikholt

St. Antonius Breedeweg

Woensdag 21 maart. 19.00 uur, Eucharistieviering.

Intentie: voor vrede in de wereld en het welzijn van de parochianen.

Zondag 25 maart. 09.30 uur, Palmzondag. Eucharistieviering met samenzang.

Onder deze viering wordt de palm gewijd en palmtakjes uitgereikt.

Misintenties: Jaargetijde voor Annelies Kuipers-Ebbers en voor Gerrit Ebbers namens de familie Ebbers; Jaargetijde voor Tieske Ebbers.

Woensdag 28 maart. 19.00 uur, Eucharistieviering.

Intentie: voor vrede in de wereld en het welzijn van de parochianen.

Opgeven van intenties: op zondag en woensdag voor en na de Eucharistieviering of een enveloppe in de bus Sint Antoniusweg 2 met vermelding: Misintentie Breedeweg; naam en telefoonnr. afzender vermelden.

Paasbingo gasthuis Sint-Jan de Deo

MILLINGEN - Door de Vriendenstichting Gasthuis Sint-Jan de Deo wordt op maandag 19 maart een paasbingo georganiseerd in het gasthuis Sint-Jan de Deo.

De stichting heeft tot doel het werven en beheren van fondsen en goederen ten behoeve van activiteiten die de bewoners ten goede komen en niet uit het reguliere budget van het Gasthuis kunnen worden betaald. Verder ontvangt de stichting bijdragen van donateurs en van bedrijven in Millingen aan de Rijn.

Om nog meer de bewoners van dienst te kunnen zijn, wil de vriendenstichting haar inkomsten vergroten door het organiseren van een paasbingo. Het belooft een gezellige bingo te worden voor bewoners van het gasthuis en belangstellenden uit het dorp en omgeving. Er zijn leuke prijzen te winnen, de kosten zijn tien euro voor vijf rondes. De bingo begint om 14.00 uur in de gasterij van het gasthuis Sint-Jan de Deo in Millingen aan de Rijn.

St Patrick's Day Party in Keeken

KEEKEN - Op vrijdag 23 maart om 21.00 uur swingt Haus Schmidthausen weer door de klanken van fiddle, en bouzouki. De optredende muzikanten komen uit Schotland, en Nederland. Samen heten zij Devil in the Kitchen.

Cornelie Wannee (fiddle) en Pete Brennan (bodhran, bouzouki en zang) treden voor u op. De groep is bekend door zijn meeslepende Folkmuziek uit Ierland en Schotland en zij komen speciaal naar Duitsland en Nederland om St Patrick’s te vieren. De verschillende muziek instrumenten versmelten tot een eenmalig 'sound'.

Kom voorbij en laat je meeslepen door deze bijzondere muziek, waarop je kunt dansen, maar ook zijn rustiger momenten kent. Haus Schmidthausen is aan Düffelgau Strasse, 83 in Kleve – Keeken. Entree is 10 euro.

Paasloterij Switch '87

REGIO - Van maandag 19 tot en met vrijdag 31 maart komen de leden van Switch'87 langs de deuren in Leuth, Kekerdom en Millingen om loten te verkopen voor de paasloterij. De loten kosten 0,50 euro per stuk en in totaal zijn er 3.500 loten.

De loten worden dit jaar gesponsord door Sascha Janssen (interim) Administratie. De opbrengst van de paasloterij komt geheel ten goede aan de bevordering en opleiding van ons technisch jeugdkader. Dankzij deze opbrengst hebben we de financiële ruimte om professionele jeugdtrainers in te zetten en onze eigen trainers verder op te leiden.

De trekking vindt plaats op dinsdag 10 april. De uitslag van de loterij wordt op www.switch87.nl, in De Rozet en Het Gemeente Nieuws bekend gemaakt.

Schooltennis bij tennisvereniging Groesbeek

GROESBEEK - De komende twee weken staat er voor meer dan 450 kinderen van diverse basisscholen uit Groesbeek een speciale gymles op de agenda: schooltennis op de tennisbaan! Afgelopen september was de onderbouw aan de beurt, nu mogen de kinderen uit de groepen 6 - 8 een balletje komen slaan.

De lessen worden gegeven door tennistrainer Hans Bokern en diverse enthousiaste leden van de tennisvereniging. Er is een afwisselend lesprogramma samengesteld zodat de kinderen kunnen ervaren wat tennis eigenlijk is. Tennis een ontzettend spannende, gezonde, veelzijdige sport. Tennis leert een kind om zichzelf verantwoordelijk te voelen voor keuzes en daden, en om te gaan met succes en tegenslag. Elk punt biedt weer een nieuwe kans!

En mochten de kinderen er geen genoeg van krijgen: op maandag 2 april is iedereen van harte welkom tijdens de open dag bij tennisvereniging Groesbeek. Er zijn diverse sportclinics voor jong & oud. Toegang is gratis. Het volledige programma staat binnenkort op de website van tennisvereniging Groesbeek (www.tvgroesbeek.nl) en is te volgen via het lokale nieuws.

Jeugdtoneel speelt Nanny macV

De spelers van de jeugdgroep (foto: Marco Schoofs)

Foto: Marco Schoofs

GROESBEEK - Het jeugdtoneel van Den Zuuten Ienval speelt binnenkort weer haar jaarlijkse voorstelling. Dit keer is gekozen voor Nanny macV, een familiestuk met zang.

Thomas de Bruin is weduwnaar en vader van zeven kinderen. Zelf kan hij niet voor ze zorgen en daarom zoekt hij een Nanny. Maar zijn kinderen hebben daar een heel ander idee over. Ze werken de ene na de andere Nanny de deur uit en Thomas is ten einde raad. Huishoudster Evi helpt hem waar ze kan. Als tante Agaath langs komt met een nogal vervelende eis aan Thomas is de chaos compleet. Vindt Thomas een nieuwe liefde? Kan Evi haar droom waarmaken? Wie krijgt er gelijk, Kokkie of de butler? En kan Nanny macV de zaken in goede banen leiden?

Wil je weten hoe het afloopt, kom dan naar één van de voorstellingen. De jeugd van Den Zuuten Ienval speelt deze prachtige productie voor jong en oud in zaal De Sleutel, Bredeweg 71 in Groesbeek.

Speeldata: maandag 2 april (2e paasdag) om 14.30 uur, zaterdag 7 april om 18.30 uur en zondag 8 april om 14.30 uur. Reserveren kan via www.denzuutenienval.nl of via de reserveerlijn: 024 3578390. Kaarten kosten voor volwassenen 6,50 en voor kinderen tot 16 jaar 3,50 euro.

Geslaagde meezingavond voor mannen bij Koor Ap/Art

(Foto: Peter Hendriks)

Foto: Peter Hendriks

MILLINGEN - Afgelopen vrijdagavond 2 maart rond 19.15 uur kwamen de eerste mannen binnen voor de meezingavond. De band, dirigent en koorleden kwamen verwachtingsvol de kerk in.

Zouden er veel mannen afgekomen zijn op uitnodiging van de leden? Uiteindelijk moesten er zelfs nog stoelen bijgezet worden en hadden ruim 25 mannen de stoute schoenen aangetrokken om een avond mee te komen zingen bij koor Ap/Art.
Dirigent Frans Coerwinkel had speciaal voor deze avond vier nummers uitgezocht die ook voor band en koorleden nieuw waren. Sailing, Scat Calypso, Is this the way to Amarillo en als afsluiter We will rock you. Voor diegenen die nog nooit in een koor gezongen hadden, best pittig om als bas of tenor een lied te zingen, maar oefening baart kunst! Het was een grandioze avond, leerzaam, gezellig en ontzettend leuk om met zoveel mannen samen te zingen. Tijdens de derde helft na de repetitie werden er onder het genot van een drankje en een hapje ervaringen uitgewisseld, vragen gesteld en nog nagebabbeld.
"Het was een geslaagde avond en we hopen van harte dat er een aantal mannen terug komt om nogmaals een repetitie mee te maken en wellicht lid wordt van ons koor. Mocht je niet in de gelegenheid geweest zijn om afgelopen vrijdag te komen, dan ben je welkom om de komende repetities mee te zingen en te ervaren hoe leuk zingen in een koor is."

NLdoet zorgt in Groesbeek voor schoon buurtpark t Groeske en moestuin Mariëndaal

(Foto: Joop Verstraaten)

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Dankzij dertig vrijwilliger(ster)s die zich hadden aangemeld voor NLdoet heeft Buurtpark 't Groeske een fikse schoonmaakbeurt gehad en is de moestuin van park Mariëndaal geheel lenteklaar gemaakt.

Om 09.00 uur werd zaterdagmorgen 10 maart gestart met het plaatsen van een tentje voor de vrijwilligers in buurtpark 't Groeske waar ze om 09.30 uur verzamelden onder het genot van koffie/thee en gebak gebakken door een van de vrijwilligsters. Om 10.00 uur begonnen de vrijwilligers aan de klussen tot 12.30 uur toen stond er een lunch klaar met Chinese tomatensoep. Om 15.30 uur werd NLdoet Groesbeek afgesloten met een drankje. Organisatrice Marleen Winkel was bijzonder tevreden over de NLdoet in zowel buurtpark 't Groeske alsmede de moestuin in het park van Mariëndaal.

Buitenschoolse Opvang Zuid met spelers het veld op

(Foto: Jan Peters)

Foto: Jan Peters

GROESBEEK –De 15 kinderen van de Buiten Schoolse Opvang Zuid in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar mochten afgelopen zondag voor de derby tussen De Treffers en Achilles'29 met de spelers mee het veld op.

Een aantal van deze kinderen heeft al eens eerder mee het veld opgelopen maar voor velen was het de eerste keer. De kinderen komen van de basisscholen 't Vossenhol , De Sieppe en basisschool Breedeweg. Enkele dagen voor de derby hebben de trainer Anton Janssen en assistent Willie Willems de uitverkorene kinderen een training gegeven ter voorbereiding van de derby. Tijdens die training werd op een uitgezet parcours geoefend en werd er een partijtje gespeeld. Vol trots liepen de kinderen het veld op met de spelers waar langs de kant enkele duizenden supporters stonden in afwachting van het fluitsignaal van de scheidsrechter.

KNA uit Arkel te gast bij KNA Beek

(Foto: Bert Roodbeen)

Foto: Bert Roodbeen

BEEK – Bij het voorjaarsconcert van harmonie KNA Kunst na Arbeid uit Beek was naamgenoot muziekvereniging KNA uit Arkel (Zuid Holland) te gast.

KNA Arkel speelt in de hoogste afdeling, de eerste divisie, en staat onder leiding van Dick Teunissen. Zij opende het concert met 'Barber of Seville' en sloot met het zesde nummer 'Soldaat van Oranje' haar concert af. Na een korte pauze speelde de Slagwerkgroep van KNA Beek de Michalmars en als laatste van de vier Schot ritme, dit onder leiding van gaf Gijs Arts.

Waarna harmonieorkest KNA Beek onder leiding van Leo Zantvoort haar concert begon met als eerste nummer 'James Bond 007' na drie nummers werd het concert afgesloten met 'Copacabana'. Voor de liefhebbers was het weer een geslaagd concert.

Dansavond met Aldorum

Foto: Eigen foto

GROESBEEK - Op vrijdagavond 23 maart vindt er een gezellige dansavond plaats in De Mallemolen aan de Kloosterstraat.

De muziek wordt zoals altijd verzorgd door het Groesbeekse Senioren orkest Aldörum. Het wordt zoals gewoonlijk weer een ouderwetse dansavond met muziek van vroeger en nu. De avond begint om 20.00 uur. De entree bedraagt 5,00 euro en natuurlijk ontbreken de warme hapjes niet. Iedereen is welkom. Meer informatie staat op: www.mallemolengroesbeek.nl.

Bewoners moesten na gaslek woningen verlaten in Beek

(Foto: Marcel Vink)

Foto: Marcel Vink

BEEK – Bewoners van een woning aan de Lijsterbesstraat in Beek hadden een verstopping in het riool en hadden een bedrijf opdracht gegeven de verstopping van het riool te verhelpen.

Tijdens die rioolwerkzaamheden in de tuin is per ongeluk een gasleiding kapot getrokken, waardoor er gas vrijkwam. Direct werd de brandweer van Beek gealarmeerd, alsmede de politie en Liander. Uit voorzorg werden de bewoners waar de lekkage plaatsvond alsmede de bewoners van de naastgelegen woningen verzocht hun woning te verlaten. De politie zette vervolgens de Lijsterbesstraat af in afwachting van Liander. De monteurs van Liander waren toevallig in de buurt, zodat die bij aankomst de gasleiding direct afgesloten hebben. De bewoners mochten na een half uur weer in hun woningen en werd de Lijsterbesstraat weer vrij gegeven werd voor het verkeer. Zaterdagavond heeft Liander de gasleiding weer gerepareerd.

Kleuters sluiten winkelproject af met winkelbezoeken

(Foto:Joop Verstraaten )

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK–BREEDEWEG – In totaal 39 kleuters van groep 1 en 2 (4 tot 6 jaar) van basisschool Breedeweg hebben woensdagmiddag het project Winkel afgesloten met enkele winkelbezoeken in het centrum van Groesbeek.

Tijdens de lesuren hadden de kleuters al kennis gemaakt met winkel in het algemeen en hadden zelfs al een winkeltje gemaakt. Woensdagmiddag werd het project afgesloten met een bezoek aan een viertal winkels in Groesbeek. Zo werd de Aldi, Jan Linders, Boerenbond en groentespecialist Hemmie van Haaren bezocht. De kleuters waren in groepjes verdeeld en wisselden elkaar af. Bij Hemmie van Haaren was het een waar feest, want de kleuters mochten net als de jufs Marian, Helma, stagiaire Anyssa en de hulpouders overal van proeven. Ook mochten de kleuters er achter de schermen kijken waar de groente en fruit verwerkt worden tot salades en maaltijden en het fruit voor smoothies en sappen.

De 5-jarige Dex liet zich ontvallen het interessant te vinden. Daarvoor waren ze bij Jan Linders geweest waar ze een kijkje namen in het magazijn, waar de lege flessen terecht komen, de koel– en vriescel, en de bakkerij waarover ze uitleg kregen. Ook hier werden de kleuters verwend met krentenbollen en stukjes kaas. Het project 'Winkel' was zeer geslaagd en in het bijzonder de afronding ervan.

Donderdag bingo

GROESBEEK – Iedere donderdagavond wordt er bingo gespeeld in cultureel centrum De Mallemolen aan de Kloosterstraat 11 in Groesbeek.

De hoofdprijs is wekelijks 250 euro, terwijl de jackpot kan oplopen tot wel 400 euro. Dat is het maximale bedrag dat in de jackpot mag zitten. Als die met dat bedrag niet sneuvelt, worden er vier extra rondes gespeeld van ieder 100 euro. De opbrengst van deze bingoavonden komt ten goede aan zes verenigingen. De zaal van De Mallemolen gaat iedere donderdagavond om 19.00 uur open; de bingo begint om 20.00 uur.

Jaarconcert Muziekgezelschap Edelweisz in Berg en Dal

BERG EN DAL - ‘Edelweisz door de jaren heen’. Dat is het thema van het jaarconcert van Muziekgezelschap Edelweisz uit Berg en Dal. Ieder jaar verzorgt Edelweisz een groot concert in Dorpshuis Kerstendal in Berg en Dal. Dit jaar is het concert op zaterdagavond 24 maart.

Alles op het programma heeft te maken met het 90-jarig jubileum van Edelweisz dat dit jaar gevierd wordt. Er wordt muziek gespeeld van vroeger, maar er staat ook nieuwe muziek op de lessenaar. Tussen de geprogrammeerde stukken door worden beelden getoond van Edelweisz door de jaren heen. Het orkest staat onder leiding van Theo Jetten.

Edelweisz heeft al tien jaar een jeugdorkest waarin enthousiaste kinderen leren samen muziek te maken. Ook dit orkest laat van zich horen. Het staat onder leiding van Danny Eissing. En natuurlijk zijn de jongste leden van de eigen muziekopleiding van Edelweisz ook aanwezig om te laten horen wat zij al kunnen na hun blokfluitlessen. De concertavond is leuk voor jong en oud. Voor de kinderen is een verrassingsoptreden gepland en de oudere bezoeker herkent wellicht een deel van de programmering, en ziet zichzelf of bekenden op de foto’s terug.

Het concert begint om 19.30 uur en is in Dorpshuis Kerstendal, Kerstendalseweg 17 in Berg en Dal. De toegang is gratis. Meer informatie over Edelweisz staat op www.edelweisz-bergendal.nl.

Zangvereniging Vivace deelnemer Rabobank Clubkas Campagne

(Foto: Karola Hendriks)

Foto: Karola Hendriks

MILLINGEN - Zangvereniging Vivace uit Millingen aan de Rijn doet mee aan de Clubkas Campagne van de Rabobank Rijk van Nijmegen. De Rabobank ondersteunt met deze actie verenigingen uit de regio en daar is Vivace erg dankbaar voor. Leden van de Rabobank Rijk van Nijmegen verdelen het beschikbare geld van 100.000 euro middels een stem op een vereniging die zij een warm hart toe dragen.


Alleen leden van de Rabobank Rijk van Nijmegen kunnen een stem uitbrengen. Bent u nog geen lid, maar wilt u wel op Vivace stemmen? Meldt u dan aan als lid van Rabobank Rijk van Nijmegen via www.rabobank.nl/particulieren/leden/lid-worden. Lid worden van de Rabobank is geheel kosteloos!

"Wij hopen natuurlijk dat u op Vivace wilt stemmen. In 2019 vieren wij ons 50-jarig jubileum. Wanneer u lid bent van de Rabobank Rijk van Nijmegen ontvangt vóór 15 mei per post een unieke stemcode. Tussen 15 en 30 mei kunt u uw stem uitbrengen. U doet dat via een stemsite van de Rabobank. Ieder lid krijgt 5 stemmen en mag maximaal twee stemmen op dezelfde vereniging uitbrengen. Wij hopen dat u op ons wilt stemmen. Het geld zal ingezet worden voor het realiseren van concerten in onze regio en in het bijzonder in Millingen aan de Rijn", aldus bestuur en leden van Zangvereniging Vivace.

Bingo bij seniorenvereniging

GROESBEEK - Dinsdagmiddag 20 maart is er bij de seniorenvereniging weer een bingomiddag.

De aanvang is om 14.00 uur, de zaal is open vanaf 13.00 uur in het voorzieningenhart Op de Heuvel aan de Ericastraat 39. Grote kaarten kosten zes , de tweekaart twee en de een kaart kost een euro. De jackpot staat op vijftien euro. Iedereen is welkom ook niet-leden.

Film 'Krieg am Niederrhein'

Britse en Canadese troepen op weg van Nijmegen naar Kranenburg (foto: Archief Bevrijdingsmuseum)

Foto: Archief Bevrijdingsmuseum

GROESBEEK - Zondag 25 maart vertoont het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek de Duitstalige film 'Krieg am Niederrhein' van 14.00-17.00 uur.

De film (zonder Nederlandse ondertiteling) gaat over het zinderende Rijnlandoffensief in februari 1945. Het programma is inclusief een inleiding en een pauze. Standaard tarieven Bevrijdingsmuseum. Museumkaart geldig. Reserveren is noodzakelijk via 024 3974404 of info@bevrijdingsmuseum.nl.

Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 is gevestigd aan Wylerbaan 4, Groesbeek.

10 / 32

Hoog D66-bezoek bij Notre Dame des Anges Ubbergen

(Foto: Joop Verstraaten)

Foto: Joop Verstraaten

UBBERGEN – Een D66-caravan is op tournee donderdagmiddag op uitnodiging van Tessa Vorderman (D66 Berg en Dal) neergestreken bij de Notre Dame des Anges in Ubbergen met daarbij diverse politieke kopstukken zoals minister Wouter Koolmees, Senator Joris Backer en Gerben Jan Gerbrandy lid van het Europees parlement.

In de aula hadden zich zo'n honderd leerlingen verzameld. Er werden aan de leerlingen ierv stellingen voorgelegd waar ze via app konden reageren.
Stelling 1: Is er een gelijke verdeling in de 2de Kamer tussen mannen en vrouwen? Oneens 78 leerlingen en eens 15.
Stelling 2: Hebben meisjes en jongens gelijke rechten op het gebied van onderwijs en werk? Eens 60 leerlingen en oneens 27.
Stelling 3: Meisjes hebben evenveel kans als jongens? 54 leerlingen eens en24 oneens.
Stelling 4: Een oude uitspraak van Els Borst; De politiek is te belangrijk om alleen aan mannen over te laten? 51 leerlingen eens en 19 oneens.
Minister Koolmees liet weten dat het verschil tussen mannen en vrouwen gelukkig minder is geworden de laatste jaren, maar het kan nog beter hield hij de leerlingen voor. Hij liet weten een wetsvoorstel te hebben ingediend om het zwangerschapsverlof voor mannen uit te breiden van 2 naar 5 dagen. Senator Backer nodigde de leerlingen uit eens een kijkje te komen in de Eerste Kamer in Den Haag, wat beslist de moeite waard is, aldus Backer.Tessa Vorderman van D66 bedankte de D66-kopstukken voor hun bezoek naar Ubbergen.

Duitse en Nederlandse hulpdiensten rukken uit voor eenzijdig ongeval

(Foto:Joop Verstraaten)

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK-KRANENBURG – Zowel de Nederlandse als Duitse hulpdiensten zijn donderdagmorgen massaal uitgerukt voor een ongeval op de Grafwegenerstrasse in Kranenburg.

Bij de Nederlandse hulpdiensten kwam de melding binnen dat er op de Grafwegen in Groesbeek een ongeval met gewonden zou zijn gebeurd. Naast ambulances en politie werd de brandweer en trauma helikopter ook gealarmeerd. Ter plaatse bleek er op de Grafwegen in Groesbeek / Breedeweg niets aan de hand te zijn. Bij navraag bleek het te gaan om de Grafwegenerstrasse waar inmiddels de Duitse hulpdiensten massaal aanwezig waren . Daar was een automobiliste uit Malden vanaf de Breedeweg in Groesbeek richting Kranenburg met haar auto in de berm terecht gekomen en was daarbij de macht over het stuur verloren. Na enkele malen over de kop te zijn geslagen, belandde de auto totaal vernield in een greppel langs de Grafwegenerstrasse. Het slachtoffer is door hulpdiensten uit haar benarde positie bevrijd en is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Nijmegen. De traumahelikopter is onverrichter zaken weer vertrokken. De auto van het slachtoffer is totaal; vernield door een bergingsbedrijf afgevoerd. De Grafwegenerstrasse is enige tijd afgesloten geweest weer alle verkeer.

Vierhonderd kopers op kleding- en speelgoedbeurs

(Foto: Joop Verstraaten)

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Liefst vierhonderd kopers hebben zondag 11 maart een bezoek gebracht aan de jubilerende stichting Kleding- en Speelgoedbeurs Hebbes, die haar 20-jarig bestaan vierde.

Voorzitter Anja Salentijn was dan ook in haar nopjes met zo'n grote opkomst. "Hierdoor kunnen wij weer diverse goede doelen steunen zoals dit jaar het Kindervakantiewerk, Avonturenbos Groesbeek, Villa Pardoes en de stichting Jarige Job." Tweemaal per jaar – in het voorjaar en najaar - wordt deze beurs gehouden in sporthal Heuvelland aan de Ambachtsweg in Groesbeek. Om 09.00 uur gaat de beurs open, maar ook zondagmorgen stonden de eerste kopers om 08.00 uur al in de rij te wachten om de sporthal binnen te komen. Onder hen veel mensen uit Berg en Dal en de gehele regio. "Ook veel Duitsers weten ons steeds meer weten te vinden", aldus Anja Salentijn. "Ik heb veel respect voor de dertig vrijwilligers. Zij zijn zaterdagmorgen al om 07.00 uur begonnen tot zaterdagavond 20.00 uur om alle kleding te sorteren en op rekken te plaatsen en het speelgoed op de juiste plaats te zetten. Zondagmorgen zijn ze weer om 07.00 uur begonnen en ze zijn niet eerder klaar dan 20.00 uur 's avonds. De beurs duurde tot 12.30 uur waarna er berekend werd wat de inzenders die 's avonds het geld komen ophalen) krijgen en dat vergt de nodige tijd" aldus Anja.

11 / 32

12 / 32

13 / 32

14 / 32

REGIO - Vrijwilligerswerk is onmisbaar in onze huidige samenleving en wordt op veel plekken gedaan en/of gevraagd. Zo worden er mensen gezocht om iets voor ouderen te betekenen, om een gastvrouw of –heer functie te bekleden of om een voetbalteam te coachen. Het Vrijwilligerssteunpunt van gemeente Berg en Dal verzamelt alle vacatures uit de gemeente en bemiddelt potentiële vrijwilligers aan de organisatie die de vacature heeft geplaatst.

De Vacature die het Vrijwilligerssteunpunt deze keer uitlicht is: Maatje van een vrouw om te gaan zwemmen. Je wordt een maatje van een 49 jarige vrouw met een licht verstandelijk beperking uit Groesbeek. Je gaat haar begeleiden bij het zwemmen op dinsdagochtend en donderdagmiddag.

Je haalt haar thuis op en neemt, haar in de rolstoel mee naar zwembad de Lubbert, je ondersteunt haar met uit en aankleden en wacht daar een half uur tot ze klaar is met zwemmen. Met haar meezwemmen mag ook. Als je het leuk vindt kun je na het zwemmen nog een kop koffie samen drinken. Zwemtijden zijn van 11.00-12.00 op dinsdag en 14.00-14.30 op donderdag. Contactpersoon: Maaike Nawijn; info.vrijwilligers@pluryn.nl; 06 10116347

Bent u geïnspireerd geraakt om eens rond te kijken tussen de diverse vrijwilligersvacatures? Neem dan eens een kijkje op de vacaturebank van het Vrijwilligerssteunpunt Berg en Dal op www.vrijwilligerswerkgelderland.nl/bergendal.

Zilver voor Groesbeekse judoka's

GROESBEEK - Op het Nederlands Kampioenschap Judo voor jeugd tot 18 jaar dat onlangs in Tilburg gehouden werd, hebben de Groesbeekse judoka's Mirthe van Kerkhof (13) en Swen Peek (17) heel knap beslag gelegd op het zilver.

Het is voor Van Kerkhof, die officieel nog uit mag komen in de leeftijdscategorie tot 15 jaar, alweer haar derde NK -medaille in totaal. In de finale voor dames tot 44 kilogram verloor zij dapper tegen meervoudig kampioene en favoriet Godschalk. Ze startte de partij met bravoure maar belandde in de houdgreep na een mislukte aanval. De finale was bereikt door drie partijen winnend af te sluiten, waarbij vooral de halve finale tegen de sterke Veurink bijzonder spannend was. Van Kerkhof begon haar carriérre bij Judovereniging Groesbeek, maar komt nu al enige jaren uit voor stichting Top Judo Nijmegen. Swen Peek van Judoschool Theunissen lootte in de eerste ronde in de categorie plus 90 kilogram vrij. Eenmaal op de mat werd de finale bereikt. Hierin moest afgerekend worden met Nijmegenaar Litjens. Die partij ging gelijk op tot halverwege een ingezette heupworp Peek helaas te gortig bleek. Desondanks kon er met een goed gevoel teruggekeken worden op een succesvol NK -debuut. Ook de uit Groesbeek/Berg en Dal afkomstige Marit van Kerkhof (kwartfinale), Renske Wekking, Tim Wekking en Kim Wijers (allen één winstpartij) stonden toch maar mooi op het NK, iets dat zeker niet voor iedere (wedstrijd)judoka is weggelegd. Al het harde trainen leidde voor hun nu weliswaar niet tot eremetaal, maar leverde wel een waardevolle ervaring op.

Eieractie Ap/art

MILLINGEN - De paasdagen staan dit jaar al vroeg voor de deur! Tijd dus voor de traditionele eieractie van koor Ap/art uit Millingen aan de Rijn.

Hoe ging het ook alweer? Leden van Koor Ap/art komen langs met een ring met daaraan briefjes waarop een getal staat. Voor één euro trekt u zo'n briefje eraf en het getalletje dat erop staat wordt u in paaseitjes uitgekeerd. U heeft altijd prijs: 4, 6, 8, 12 of 20 eitjes!! Deze actie wordt ondersteund door de Millingse winkeliers en ondernemers. Ga er maar eens langs en zij zullen u een heerlijk paaseitje aanbieden.

De eieractie vindt dit jaar plaats op 22, 23 en 24 maart. Waag een gokje en je helpt Koor Ap/art financieel. Wij treden regelmatig op en nodigen u graag uit om te komen kijken en luisteren. Wilt u zelf graag meezingen laat u informeren tijdens de eieractie!

Geen belangstelling voor wijkschouw Stekkenberg

GROESBEEK – Woensdagmiddag was er een wijkschouw gepland op De Stekkenberg in Groesbeek. Er was medegedeeld dat er verzameld zou worden bij het Voorzieningen Hart op de Heuvel om 14.30 uur. Dat tijdstip bleek een miscommunicatie te zijn en moest naar 15.30 uur.

Om 14.30 uur kwam alleen Irma van de Scheur lijsttrekker van de Groesbeekse Volkspartij opdagen. Een uur later kwamen er twee wijkbewoners van De Stekkenberg. Uiteindelijk werd besloten de wijkschouw toch te laten doorgaan met burgemeester Slinkman voorop. Hij werd gevolgd door de twee wijkbewoners, Irma van de Scheur en enkele ambtenaren. Er werd door de nieuwbouwwijk gelopen. Daar werd geconstateerd dat het groen over de putten achter de woningen groeit, zodat het water niet in het riool kan stromen. In het avonturenbos werd het toilet bezocht en de vraag was of het toilet wel geregeld open was. Ergernis nummer één was tijdens de wijkschouw wel de hondenpoep in de wijk, aldus Irma van de Scheur.

Geen stempassen bezorgd

MILLINGEN – In Millingen zijn zover bekend in de Rustenburgweg en Steenstraat geen stempassen voor de gemeenteraadsverkiezingen bezorgd.

Volgens de gemeente Berg en Dal zijn de stempassen wel verstuurd. De stempassen dienen 14 dagen voor de verkiezingen in het bezit te zijn van de kiezers. Het is vreemd waarom de stempassen nog niet op de juiste adressen terecht zijn gekomen.

Spreekuur

burgemeester

van Kranenburg

KRANENBURG – De burgemeester van de gemeente Kranenburg Günter Steins houdt op maandag 26 maart van 14.00 tot 16.00 uur spreekuur voor alle burgers en heeft voor de belangen van iedereen een luisterend oor.

Dit burgemeestersspreekuur vindt plaats op het bureau van de burgemeester op de eerste etage van het gemeentehuis. Voor andere belangrijke vragen en opmerkingen van welke aard dan ook, plannen voor verbeteringen en dergelijke kunnen te allen tijde gesteld worden aan de burgemeester via email; burgermeister@kranenburg.de.

Bingoavond bij

De Gekleurde Zanger

GROESBEEK – De Groesbeekse vogelvereniging De Gekleurde Zanger houdt op zaterdagavond 24 maart een superpaasbingo, waarbij vleesschalen, barbecueschalen, rollades en tassen boodschappen, waaronder een supervleesschaal in de wacht te slepen zijn.

Voor alle bingospelers is er een paasverrassing. Deze bingoavond is in de basisschool Op de Heuvel aan in de Ericastraat. De zaal is open om 19.00 uur maar de bingoballetjes gaan pas om 20.00 uur draaien. Er worden 18 rondes gespeeld en één superronde. Een grote kaart kost tien euro.

Geen belangstelling voor wijkschouw Stekkenberg Groesbeek

GROESBEEK – Woensdagmiddag was er een wijkschouw gepland op De Stekkenberg in Groesbeek. Er was medegedeeld dat er verzameld zou worden bij het Voorzieningen Hart op de Heuvel om 14.30 uur. Dat tijdstip bleek een miscommunicatie te zijn en moest naar 15.30 uur.

Om 14.30 uur kwam alleen Irma van de Scheur lijsttrekker van de Groesbeekse Volkspartij opdagen. Een uur later kwamen er twee wijkbewoners van De Stekkenberg. Uiteindelijk werd besloten de wijkschouw toch te laten doorgaan met burgemeester Slinkman voorop. Hij werd gevolgd door de twee wijkbewoners, Irma van de Scheur en enkele ambtenaren. Er werd door de nieuwbouwwijk gelopen. Daar werd geconstateerd dat het groen over de putten achter de woningen groeit, zodat het water niet in het riool kan stromen. In het avonturenbos werd het toilet bezocht en de vraag was of het toilet wel geregeld open was. Ergernis nummer één was tijdens de wijkschouw wel de hondenpoep in de wijk, aldus Irma van de Scheur.

Bingoavond bij De Gekleurde Zanger Groesbeek

GROESBEEK – De Groesbeekse vogelvereniging De Gekleurde Zanger houdt op zaterdagavond 24 maart een superpaasbingo, waarbij vleesschalen, barbecueschalen, rollades en tassen boodschappen, waaronder een supervleesschaal in de wacht te slepen zijn.

Voor alle bingospelers is er een paasverrassing. Deze bingoavond is in de basisschool Op de Heuvel aan in de Ericastraat. De zaal is open om 19.00 uur maar de bingoballetjes gaan pas om 20.00 uur draaien. Er worden 18 rondes gespeeld en één superronde. Een grote kaart kost tien euro.

Regenboog omarmt gedeelte van Groesbeek

(Foto: Joop Verstraaten)

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Woensdag 12 maart op het eind van de middag voltrok zich een mooi natuurverschijnsel boven een gedeelte van Groesbeek.

Tijdens een lichte regenbui verscheen er een prachtige regenboog die een gedeelte van Groesbeek (Breedeweg – De Drul en Centrum) omarmde. Het mooie natuurspektakel is door veel mensen waargenomen en op de gevoelige plaat vastgelegd.

Spreekuur burgemeester van Kranenburg

KRANENBURG – De burgemeester van de gemeente Kranenburg Günter Steins houdt op maandag 26 maart van 14.00 tot 16.00 uur spreekuur voor alle burgers en heeft voor de belangen van iedereen een luisterend oor.

Dit burgemeestersspreekuur vindt plaats op het bureau van de burgemeester op de eerste etage van het gemeentehuis. Voor andere belangrijke vragen en opmerkingen van welke aard dan ook, plannen voor verbeteringen en dergelijke kunnen te allen tijde gesteld worden aan de burgemeester via email; burgermeister@kranenburg.de.

Poldermars: 480 wandelaars minder

(Foto: Bert Roodbeen)

Foto: Bert Roodbeen

OOIJ – Zondag 11 maart werd voor de 49e keer de Poldermars gelopen, een mars door de Ooijpolder en georganiseerd door wandelsportvereniging De Roodborstjes uit Ooij.

Zaten ze vorig jaar nog in een stijgende lijn met 1145 wandelaars, dit maal waren er beduidend minder lopers. Slechts 665 wandelaars hadden zich aangemeld bij het startbureau voor de 5, 10, 15, 20 en 30 km. Wat de oorzaak is dat er zo weinig wandelaars hebben deelgenomen aan deze mooie poldermars blijft gissen maar dat heeft niets te maken met de Sint-Stevensloop wat in 2016 gedacht werd. Er kon tot 16.30 uur gefinisht worden. De organisatie hoopt dat het vijftigste jubileum van de Poldermars het volgend jaar op 10 maart er weer meer lopers zich aan zullen melden voor de eerste wandelmars van het seizoen in deze regio.

Weer meer lucht voor De Treffers

(Foto: Jan Peters)

Foto: Jan Peters

GROESBEEK - In de enige echte derby in de tweede divisie, die tussen De Treffers en Achilles '29, waren dit keer de roodzwarten de sterkste. De Treffers won met 5-2. Daardoor kreeg de ploeg weer wat meer lucht ten opzichte van de onderste plaatsen. Meer lucht dan de tegenstanders, dat hadden de spelers ook bij tijd en wijle in de wedstrijd, waardoor de score uiteindelijk zo hoog kon oplopen.

Met alle aanwinsten van de laatste weken in de basisopstelling vloog De Treffers er vanaf het begin hard in. Dat resulteerde in twee doelpunten binnen tien minuten. In de tweede minuut werd Eef van Riel binnen het strafschopgebied onderuit gelopen. De toegekende strafschop was een prooi voor Boy van de Beek. Hij schoot het leder snoeihard en half hoog in de touwen. In de tiende minuut werd Coen Maertzdorf – deze middag een van de uitblinkers en dat zal de trainer van de tegenpartij genoegen hebben gedaan – gelanceerd door Siers. Uit de voorzet van Maertzdorf kopte Niels Wouters nog op doelman Royendijk, maar in de rebound was Niek Versteegen genadeloos: 2-0. Maar vervolgens hielp De Treffers zelf na ruim een kwartier de tegenstander weer in het zadel. Eef van Riel verspeelde op knullige wijze de bal aan Aleksandar Jankovic, die de aansluitingstreffer mocht aantekenen. En dan blijkt weer hoe broos het zelfvertrouwen nog steeds is van de roodzwarten. Niels Kornelis moest zich strekken op een schot van Niels Willems. En vijf minuten voor rust kwamen de Heikantbewoners op gelijke hoogte door een prachtige lob van Kevin Schmidt. Nog voor rust stond De Treffers echter alweer op voorsprong. Met een verre uittrap werd Niels Wouters gevonden, die werkelijk weergaloos de bal aannam en breed legde op de instormende Niek Versteegen. Versteegen werd onderuit gehaald en weer was een strafschop daarvan het gevolg. Op vrijwel identieke wijze schoot Boy van de Beek ook deze keer de bal in de touwen: 3-2.

In de tweede helft was de wedstrijd snel gelopen. In de 47e minuut maakte Niek Versteegen 4-2 uit opnieuw een geweldige voorzet van Coen Maertzdorf. En vier minuten later lag de bal alweer in het net, toen Boy van de Beek ineens uithaalde op voorgeven van Cendrino Misidjan. Daar bleef het bij. Het bleef dus, zoals gezegd, bij een uitslag van 5-2.

Ook in Ooij NLdoet

(Foto: Bert Roodbeen)

Foto: Bert Roodbeen

OOIJ - Ook in Ooij was men tijdens NLdoet actief. Bij dorpshuis De Sprong werd door enkele senioren van de Ooijse KBO Gardenboys en één Gril met twee jongeren wat klussen gedaan.

Het waren wel niet de lichtste klussen, er moest namelijk aan de twee zijden van het dorpshuis de verharding op nieuw gelegd worden en die bestond uit zware 50x50 grindtegels. Het bestuur van De Sprong verwende de vrijwilligers wel met een lunch en een NLdoet tegoedbon.

Kamermuziekconcert kerk Mook: Ebonit Saxofoonkwartet

Het Ebonit Saxofoonkwartet

MOOK - Het Ebonit Saxofoonkwartet is een jong, sprankelend, internationaal ensemble opgericht aan het Conservatorium van Amsterdam. Het kwartet bestaat uit: Dineke Nauta (NL), Johannes Pfeuffer (DLD), Paulina Marta Kulesza (PL) en Vitaly Vatulya (RUS).

Het kwartet was te zien en te horen bij Paul Witteman, VPRO Vrije Geluiden en Radio 4 Opium. Het brengt in Mook werken van Max Eger, Anton Webern, Jean Sibelius, en Dmitri Sjostakovitsj. Het grootste deel van het programma bestaat uit Joseph Haydns 'Die sieben letzte Worte unseres Erlösers am Kreuze', een werk passend in de periode voor Pasen.

Het concert is zondag 25 maart in de kerk van Mook om 20:00 uur. Meer informatie: kamermuziekmookenmiddelaar.nl. Kaartjes inclusief consumptie zijn online 16, en in de kerk 17 euro; voor jonger dan 18 jaar 8 euro.

Broodfonds: solidariteit in een nieuw jasje

REGIO - Het broodfonds is een succes door heel Nederland. In zo'n collectief spreken zelfstandigen af om elkaar te steunen bij ziekte. Het is een sociaal vangnet voor en door ondernemers. De broodfondsen bestaan nu twaalf jaar. Met landelijk al 320 groepen waar meer dan 14.000 ondernemers aan meedoen. De regio Nijmegen krijgt er een broodfonds bij, na een speciale informatieavond op 13 maart.

Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij ziek worden. Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers het broodfonds. In een broodfonds kennen en vertrouwen de deelnemers elkaar. Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening, wordt iemand ziek dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven.

"Deze solidariteit in een nieuw jasje valt bij ondernemers in goede aarde", legt initiatiefnemer André Jonkers van de BroodfondsMakers uit. "Omdat het kleinschalig en overzichtelijk is, weten de mensen in een broodfonds precies wat er met hun geld gebeurt. En dankzij het onderlinge vertrouwen blijft het een betaalbare oplossing."

Het broodfonds is er voor alle soorten ondernemers, zowel zzp'ers als zelfstandigen met een BV of VOF. De maximaal vijftig deelnemers leggen geld in op individuele rekeningen. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt, krijgt die van de anderen tijdelijk financiële steun.

De informatieavond is voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een broodfonds willen starten. U krijgt uitleg en antwoord op vragen. Een kort filmpje met uitleg staat op de site www.broodfonds.nl tijdstip: dinsdag 13 maart (19.00 uur inloop) start 19.30 uurlocatie: StartUp Nijmegen, Stationsplein 26, Nijmegen. Entree: aanmelden via info@broodfonds.nl. Het laatste #broodfonds nieuws staat op www.broodfonds.nl, twitter.com/broodfonds en www.facebook.com/broodfonds.

Mediaonderzoek gemeente

REGIO - De gemeente Berg en Dal wil inwoners graag beter kunnen informeren over zaken die in de gemeente spelen. Daarom is de gemeente bezig met een mediaonderzoek. De gemeente wil graag weten welke media de inwoners gebruiken en hoe ze deze media waarderen. Zo kan de gemeente ervoor zorgen dat de communicatie zo goed mogelijk aansluit op het mediagebruik van de inwoners.

Doet u mee? Helpt u mee en vult u de vragenlijst in? Dit duurt ongeveer 10 minuten en is anoniem. Onder alle deelnemers verloot de gemeente tien keer een VVV-bon van 25 euro. Tot en met 31 maart kunnen inwoners de vragenlijst invullen op www.bergendal.nl/mediaonderzoek.

Bovendien nemen enkele medewerkers van de gemeente de komende periode op verscheidene locaties in onze gemeente de enquête af.
Liever op papier? Naast de beschikbare digitale enquête heeft de gemeente een groep inwoners een papieren versie gestuurd. Wilt u ook een papieren enquête? Bel dan 14024 en vraag naar Sonja Stegink.

Meisjes Running Team Simba Nederlands crosskampioen

NIJMEGEN - Op zondag 11 maart vonden in Amstelveen de Nederlandse cross Kampioenschappen plaats. De organisatie had, met hulp van de weergoden, in het Amsterdamse bos een loodzwaar parcours uitgezet. De atletes van Running Team Simba veroverden liefst drie medailles.

De meisjes B liepen twee rondes van twee kilometer. Manjorie Janssen uit Berg en Dal kwam in de eindsprint drie seconden te kort voor de overwinning en veroverde de zilveren medaille, Ellen van Doorn uit Nijmegen bereikte de zesde plaats terwijl Yasmine Abbes uit Mook de achtste plaats behaalde. Door deze drie zeer goede individuele prestaties veroverden ze in het teamklassement, allen zijn lid van A.V. Cifla, de gouden medaille.

In de ochtend had Tischa Bram uit Nijmegen een gouden medaille gewonnen bij de meisjes D, zij had na een gelopen afstand van 1,6 km een voorsprong van twee seconden op de nummer twee. Mare Frauenfelder uit Nijmegen bereikte bij de meisjes C de 32e plaats.

Kerkberichten van de protestantse gemeente Groesbeek

(Foto: Jannie Schaapman)

Foto: Jannie Schaapman

GROESBEEK - Op Palmzondag 9 april vieren we de blijde intocht van Jezus in Jeruzalem. In deze viering is extra aandacht voor kinderen. Het verhaal van Palmpasen wordt verteld en de kinderen mogen een mooie palmpasenstok maken in de Serre.

Aan het eind van de viering komen ze met hun versierde stokken in een vrolijke optocht de kerk weer binnen. De viering begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 11.00 uur. We hopen veel kinderen te mogen verwelkomen.

Aanvang viering: 10.00 uur; voorganger: da. Janneke Ruijs. Tijdens de dienst is er een collecte voor een van de projecten van Kerk in Actie in Oeganda. Na de dienst is er koffie en thee in de Serre. Iedereen is welkom!

Donderdag 29 maart. Witte Donderdag. Aanvang 19.30 uur. Viering georganiseerd door werkgroep. Viering van het Heilig Avondmaal.

Vrijdag 30 maart. Goede Vrijdag. Aanvang 19.30 uur. Viering georganiseerd door werkgroep.

Zaterdag 31 maart. Stille Zaterdag. Aanvang 22.00 uur. Viering georganiseerd werkgroep. Viering van het Heilig Avondmaal.

Zondag 1 april. Eerste Paasdag. Paaswandeling 'Vanuit het donker naar het licht'. Om 6.00 uur verzamelen binnen in de kerk. Na een kort ritueel wandelen, deels in stilte en deels met uitleg over de natuur. De wandeling wordt afgesloten in de Serre met thee/koffie en Paasbrood.

Paasviering. Aanvang 10.00 uur. Voorgangster: da. J. Ruijs.. Tijdens de dienst wordt er gecollecteerd voor het Jeugdwerk van Kerk in Actie.

(zie ook: www.pkn-groesbeek.nl)

Millingse politici volgen AED-cursus

(Foto: Remco Wildeman)

Foto: Remco Wildeman

MILLINGEN – Alex ten Westeneind, Arnold Driessen, Brenda Nieborg, Femke van Kuijk, Jos van Campen, Karel Spann en Theo van der Velden zijn een ervaring én certificaat rijker.

De zeven leden van de lokale politieke partij Gemeente-, Jeugd- en Sportbelangen (GJS) hebben maandagavond op sportpark De Hove in Millingen aan de Rijn deelgenomen aan de cursus BLS (Basic Life Support)/AED. Voor hen was het de eerste keer. De training werd gegeven door voorzitter Alex Janssen van Ehbo Millingen aan de Rijn/Kekerdom.
De deelnemers kregen via filmpjes wat uitleg over onder andere de bloedsomloop en de werking van de longen, alvorens de reanimatie-oefeningen op poppen konden beginnen. Belangrijk bij een echte reanimatie is dat er ook goed op de eigen veiligheid wordt gelet, benadrukte Janssen.
In de vier-uur-durende sessie werd tevens de werking van een Automatische Externe Defibrillator (AED) uitgelegd. Een belangrijk hulpmiddel tijdens het reanimeren, want het apparaat kan het hartritme middels een elektrische schok herstellen en legt precies uit wat je moet doen. Bij een hartstilstand moet er binnen zes minuten actie worden ondernomen.
In Millingen aan de Rijn zijn 19 AED's aanwezig, weet Theo Burgers van de lokale Ehbo. De helft daarvan hangt buiten in een kast, voor de overige AED's moet men naar binnen. Die zijn vanwege openingstijden van bijvoorbeeld winkels dus niet altijd toegankelijk en Ehbo Millingen aan de Rijn/Kekerdom wil daar wat aan doen. Er moeten meer AED's naar buiten.
Alle cursisten keerden met een certificaat huiswaarts. Die is twee jaar geldig, maar het advies is om jaarlijks een training te volgen. De kosten van de cursus bedragen gemiddeld zo`n 30 euro; diverse zorgverzekeraars vergoeden dat.

Flitsende verkiezingsdebatten

(Foto: Peter Hendriks)

Foto : Peter Hendriks

BEEK - Omroep Berg en Dal beleefde afgelopen zondag in het kader van de komende gemeenteraadsverkiezingen een zeer geslaagde start van haar rechtstreekse radio- en tv-uitzendingen.


Vanuit een overvolle zaal van café-restaurant Sous les Églises in Beek gingen vertegenwoordigers van liefst elf partijen met elkaar in debat over onderwerpen als verkeer en vervoer, zorg, recreatie en toerisme, wonen, economische ontwikkeling, subsidiebeleid, duurzaamheid en burgerparticipatie.

Tussen elf en een uur werden de standpunten van de partijen naar voren gebracht, op verzoek van het verkiezingsteam van de omroep, niet door lijsttrekkers of wethouders. Die kwamen op woensdag 14 maart al uitgebreid aan het woord in het gemeentehuis in Groesbeek tijdens een lijsttrekkersdebat, dat door dagblad De Gelderlander werd georganiseerd.

Over verschillende zaken zoals de problematiek rond de zorg en behoud van voorzieningen in alle dorpskernen hadden de partijen een eensluidend standpunt. Maar onderwerpen rond autovrije, -arme of -luwe dorpskernen, subsidiebeleid, cameratoezicht in de openbare ruimtes of hernieuwing van de spoorlijn Kleve-Nijmegen zorgden voor levendige discussies. Gevoerd tussen politici van telkens drie partijen in debatten, die door Paul Jacobs en Vera Driessen vakkundig werden begeleid.Duo BoerenMaas gaven de radio- en tv-uitzending via hun muzikale intermezzo's extra kleur en fleur.

Na het lijsttrekkersdebat van woensdag, dat integraal door Omroep Berg en Dal werd uitgezonden, stond op donderdag 15 maart een speciale verkiezingsbus in het centrum van Millingen (van 10.00 tot 11.30 uur) en Groesbeek (14.00 tot 15.30 uur) klaar om de politici klaar hun zegje te laten doen. Bewoners en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties konden ook via verslaggevers van de omroep vragen stellen aan de politici.

Op woensdag 21 maart, de verkiezingsdag zelf, organiseert het gemeentebestuur samen met Omroep Berg en Dal ter afsluiting een speciale uitslagenavond. Dat gebeurt vanaf 21.00 uur vanuit cultureel centrum De Mallemolen in Groesbeek, meteen nadat de stembureaus zijn gesloten en de stemmen worden geteld. Gitarist William Smulders zal op die avond geregeld optreden. Iedereen is op deze avond welkom. Omroep Berg en Dal houdt eveneens via radio en tv de luisteraars en kijkers rechtstreeks op de hoogte van de uitslagen in hun gemeente.

Vrijwilligerswerk in Berg en Dal

MILLINGEN - Vrijwilligerswerk is onmisbaar in onze huidige samenleving en wordt op veel plekken gedaan en/of gevraagd. Zo worden er mensen gezocht om iets voor ouderen te betekenen, om een gastvrouw of –heer functie te bekleden of om een voetbalteam te coachen.

Het Vrijwilligerssteunpunt van gemeente Berg en Dal verzamelt alle vacatures uit de gemeente en bemiddelt potentiële vrijwilligers aan de organisatie die de vacature heeft geplaatst. De Vacature die het Vrijwilligerssteunpunt deze keer uitlicht is: Sportievelingen gezocht voor beweegtuin.

Voor de beweegtuin in Millingen aan de Rijn zijn wij op zoek naar sportievelingen die als vrijwilliger een uurtje tijd hebben om een groep senioren actief bezig te laten zijn. Er wordt een programma aangeboden dat begint met een warming-up. Daarna worden er diverse oefeningen gedaan, zowel aan de buitenapparaten als in het gebouw. Dit alles wordt gevolgd door een cooling-down.

Contactpersoon: Thea de Wijse; E-mail: swom@hetnet.nl; 0481 431105. Bent u geïnspireerd geraakt om eens rond te kijken tussen de diverse vrijwilligersvacatures? Neem dan eens een kijkje op de vacaturebank van het Vrijwilligerssteunpunt Berg en Dal op www.vrijwilligerswerkgelderland.nl/bergendal.

Parterre: (On)verschillig

Een horizon? (Foto: NR) Foto: NR

Foto: NR

GROESBEEK - Op zondag 25 maart van 16.00 tot 18.00 uur is de volgende bijeenkomst van 'Parterre: verdiepen op de begane grond'. Op de begane grond ontmoet je elkaar geïnteresseerd en gelijkwaardig. Daar spelen de vragen en vreugdes van het samenleven zich af. We hebben voor deze begane grond een mooie ruimte gekregen in het oudste gebouw van Groesbeek.

Thema is deze keer: (On)verschillig. De vlaamse filosoof Ignaas Devisch noemt een zekere mate van onverschilligheid een voorwaarde om het met elkaar goed uit te houden. Zo houd je het goed samenleven werkbaar. Werkbare onverschilligheid voorkomt overbelasting door een moreel systeem, dat vraagt om ons aanhoudend in te leven in alle leed van de wereld. Hoe houd je daarin maat? Hoeveel wereld ervaar je buiten je eigen kring?

Iedereen is welkom en niemand wordt de maat genomen. Na een uur gezamenlijk ontmoeten is er tijd en ruimte voor een hapje en drankje. Het is prettig voor de organisatie als je je tevoren aanmeldt, maar spontaan komen en/of iemand meenemen is ook prima. Voor het dekken van de onkosten vragen we een bijdrage voor het drinken. Een vrije gift is ook welkom.

De bijeenkomst is in de protestantse kerk, Kerkstraat in Groesbeek. (info: nikoraaphorst@t-mobilethuis.nl)

Bestuursfuncties vacant bij KBO

GROESBEEK – KBO Groesbeek / De Horst is op zoek naar twee nieuwe bestuursleden.

Twee huidige bestuursleden hebben te kennen gegeven de functie als bestuurslid niet meer te willen verlengen. De bestuursfuncties betreft actualiteiten en secretariaat. Diegene die enkele uren in de maand vrije tijd wil besteden aan de belangen van de Groesbeekse senioren kan zich aanmelden en informatie inwinnen bij mevrouw Eijmers, 024 3974606. Op dinsdag 10 april wordt de jaarlijkse ledenvergadering gehouden.

Doe mee, kom naar de 'Doe! markt'

BEEK - In de gemeente Berg en Dal is veel te beleven. Dat is te zien tijdens de ‘Doe Markt’, in Beek op de Rijksstraatweg bij café Sous les Eglises op zondag 1 juli van 14.00-17.00 uur. Organisaties, verenigingen en initiatieven uit de gemeente laten daar zien wat ze te bieden hebben. Ook is er ruimte voor muzikale, sportieve en dansoptredens.

Tijdens de Doe! Markt kunnen inwoners geïnspireerd raken door de verschillende vrijwilligersplekken die er in de gemeente zijn (en zich inschrijven bij een organisatie of initiatief). Kunnen organisaties, clubs en initiatieven zich laten zien aan bezoekers en eventueel zelfs leden werven! En kunnen organisaties en bewoners ongedwongen netwerken.

Bent u nog op zoek naar vrijwilligers of leden? Of wilt u graag uw organisatie laten zien op de ‘Doe! Markt’? Dat kan! De ‘Doe! Markt’ is nog op zoek naar organisaties, clubs en initiatieven die een kraam willen bemensen. Stuur een e-mail naar vspbergendal@fortewelzijn.nl om uw organisatie op te geven.

De organisatie van de ‘Doe! markt’ is in handen van Forte Welzijn en de gemeente Berg en Dal. Er wordt samengewerkt met de organisatoren van de Beekse Zomerfeesten.

Potgrondactie SC Millingen en Odio

MILLINGEN - Voor de zevende keer houden SC Millingen en ODIO zaterdag 24 maart de jaarlijkse potgrondactie. Leden van beide clubs gaan in Millingen aan de Rijn van 09:30 tot 16:00 uur langs de deur om zakken potgrond te verkopen.

De opbrengst van deze potgrondactie is bestemd voor FC de Hove, een werkgroep binnen SC Millingen / Odio die de opbrengsten gebruikt voor het clubhuis en waar nodig andere activiteiten ondersteunt. Als er mensen zijn die willen helpen, een paar uurtjes in de morgen, in de middag of de hele dag dan kunnen zij zich aanmelden bij Kees van de Velden 06 20077125. Hierdoor kan de organisatie FC de Hove een schema maken wanneer wie in welke wijk loopt.

Lara Baars opent samen met wethouder Anytime Fitness

(Foto: Peter Hendriks)

Foto: Peter Hendriks

GROESBEEK – Lara Baars die tijdens de Paralympiche Zomerspelen in 2016 de bronzen medaille kogelstoten in de wacht wist te slepen, heeft zaterdagmorgen samen met wethouder Erik Weijers Anytime Fitness officieel geopend in Groesbeek.

Samen met de eigenaar en overige gebruikers werd een lint doorgeknipt waarmee de opening een feit was. In het voormalige pand van de Aldi aan de Hoflaan hebben levensmiddelen plaatsgemaakt voor sport- en fitnesstoestellen. Anytime Fitness is zeven dagen in de week 24.00 uur per dag geopend en telt momenteel in twee maanden tijd al 362 leden, aldus Hernanni Marchi die liet weten apentrots te zijn op de nieuwe Groesbeekse fitness accommodatie. Ook de medegebruikers fysiotherapie Boonstra en Mulders, Amy Wijers (Gemak Voeding & Leefstijlcoaching en Peer Pulles van Pulles Training zijn blij dat ze een ruimte hebben binnen Anytime Fitness. Het is een bijzondere toevoeging op sportgebied in Groesbeek, liet Hernanni Marchi weten.

Repair- en Internetcafé in Millingen

MILLINGEN - Op zaterdag 24 maart is weer het maandelijkse Repair- en Internetcafé in Millingen aan de Rijn. U bent welkom van 10.00-12.00 uur in Kulturhus Den Ienloop aan de Heerbaan 115.

Kom even langs met kleine elektrische apparaten voordat u naar de DAR rijdt. Misschien krijgen onze vrijwilligers het apparaat samen met u weer aan de praat. Ook kleine reparaties aan kledingstukken zijn bij de vrijwilligers in goede handen. De reparatie is gratis, materiaalkosten zijn voor eigen rekening. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

"Wilt u hulp bij het werken met en instellen van iPad/tablet, laptop, e-reader of mobiel? Ook dan zien wij u graag bij het Repair- en Internetcafé. Neem uw eigen apparaat mee en eventueel benodigde inlogcodes. Wie niets heeft om te repareren is welkom voor een gezellig praatje. Een kopje koffie of thee is gratis. "Het volgende Repair- en Internetcafé is op zaterdag 28 april. Het Repair- en Internetcafé is een initiatief van Stichting Welzijn Ouderen Millingen. Voor meer informatie kan men contact opnemen met de coördinator, 0481 431105 of mail swom@hetnet.nl.

Verlies voor Groesbeeks Glorie

GROESBEEK - Zaterdagavond reden de Groesbeekse dames naar Goirle. Één van de verste uitwedstrijden dit seizoen. Ze kwamen in actie tegen G.H.V. de nummer twee van de ranglijst.

De Groesbeekse dames waren niet van plan om met lege handen naar huis te gaan. Groesbeek begon verdedigend sterk, G.H.V. had moeite met de 6-0 verdediging. Toch lukte het de thuisclub om een paar keer tot scoren te komen. Terwijl de doelpunten aan kant van Groesbeeks Glorie niet makkelijk gemaakt werden. De ruststand was dan ook 9-5 in het voordeel van de thuisclub.

In de rust was het duidelijk, we scoren te weinig. Daar moesten we op gaan focussen. Na de rust bleven ook de doelpunten weer uit. Bij een stand van 10-7 kon het tij gekeerd worden. Deze tussenstand bleef lang op het scorebord staan. De kans om dichterbij te komen werd meerdere keren door Groesbeek gemist. Pluspuntje van de wedstrijd was het benutten van de penalty’s. De penalty’s die we kregen scoorden we ook, maar dat mocht uiteindelijk niet baten. De eindstand was 17-10, helaas bleven de punten in het verre Goirle. Volgende week mogen we het thuis opnieuw proberen om de punten te pakken tegen Roef. Dan spelen we op zaterdagavond in Heuvelland om 20.00 uur.

Germania krijgt te weinig

GROESBEEK - Germania heeft zichzelf in de belangrijke thuiswedstrijd tegen DVC '26 ernstig tekort gedaan. De ploeg van Piet de Kruijff was bijna de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar wist desondanks niet to scoren te komen.

DVC '26 was duidelijk voor één punt naar Groesbeek gekomen want de ploeg beperkte zich slechts tot enkele counters, waarin ze overigens niet gevaarlijk werden. De wedstrijd kenmerkte zich door erg veel onnodig balverlies aan beide zijden. Hierdoor was de wedstrijd nauwelijks het aanzien waard en was dan ook meer spannend dan goed. In de eerste twintig minuten kwam Germania twee keer bijna tot scoren maar in de 12e minuut schoot eerst Max Nass net naast en daarna zag Rens van Laanen na een fraaie kapbeweging zijn schot gestuit door de Didamse doelman. Vlak voor rust na corners deden zich nog enkele scrimmages voor bij het Didamse doel maar dit leidde verder niet tot doelpunten.

Na rust hetzelfde spelbeeld, een aanvallend Germania en DVC '26 dat zich ver terug liet zakken om de ruimtes zo klein mogelijk te houden. Vijf minuut na rust kreeg Jordy Wijnhoven een uitstekende kans toen hij snel wegdraaide van zijn verdediger en hard op doel schoot. De Didamse doelman voorkwam echter schade voor zijn ploeg. In de 58e minuut kwam de grootste mogelijkheid voor Germania. Een uitstekend genomen corner van Frenk Wouterse bereikte het hoofd van Max Nass die de bal zo voor het inkoppen had. Helaas slaagde hij er niet in deze prachtige kans te verzilveren. In de 65e minuut kreeg Max Nass weer een kopmogelijkheid maar deze keer stopte de doelman zijn inzet. Germania bleef druk uitoefenen op het Didamse doel en leek in de 80e minuut dan ook een terechte voorsprong te gaan nemen. Een uitstekend schot van Rens van Laanen werd door de Didamse doelman slecht verwerkt waarna Melvin de Klijn de bal voor het intikken had. Hij wilde bal echter aannemen en deed dat onzorgvuldig waardoor hij te ver naar de buitenkant werd gedrongen en de bal niet meer kon binnenschieten. Zo eindigde de wedstrijd zoals hij begonnen was met 0-0. Germania kreeg hiermee te weinig maar dat had de ploeg aan zichzelf te danken. In het voetbal gaat het om doelpunten maken en juist dat deden de Germania spelers niet, waardoor de weinig tevreden stellende brilstand op het scorebord bleef.

DVSG verder met Tonnie Heijmans

GROESBEEK - Het bestuur van DVSG heeft het contract van de huidige hoofdtrainer Tonnie Heijmans met een jaar verlengd.

Uit diverse geledingen binnen de vereniging waren er positieve signalen over de trainer, begeleidingstaf en de prestaties van de selectie. Verlenging van het huidige contract van de trainer met een seizoen is dan ook een logische stap. Ook trainer Tonnie Heijmans gaf aan met plezier bij DVSG te werken en hij ziet nog voldoende potentie in de selectie om ook volgend seizoen een goede prestatie neer te kunnen zetten.

Juf Peet uit Groesbeek is door naar selectie Expositie Robinson

GROESBEEK – Ze is helemaal door het dolle heen Juf Peet die bij het sluiten van de lijnen maandagmorgen 12 maart om 10.00 uur ontdekte dat ze de tweede plaats had behaald voor een ticket naar de selectiedag later dit jaar.

Het waren spannende uren voordat de uitslag bekend werd gemaakt laat Peet van Erp-Liebers weten vanaf de Maldense basisschool De Komeet waar ze docente is. De eerste plaats werd gehaald door Mike Cramer uit Oostzaan met 4592 stemmen terwijl Peet 4491 stemmen haalde dus 101 minder. Dat Peet door is betekent dat ze mee mag doen aan de selectiedag later dit jaar. Op die dag strijden 100 kandidaten om zeven tickets voor het populaire TV programma Expeditie Robinson. Onlangs is Peet nog op bezoek geweest bij de NEC-selectie die haar heeft toegezegd op Peet te zullen stemmen en dat heeft waarschijnlijk geholpen. Als alles meezit, is Peet komende zomer te zien zal zijn in het tv-programma Expeditie Robinson.

25 / 32

Oproep aan alle verenigingen in Millingen

MILLINGEN - Zijn jullie een heel leuke, actieve vereniging in Millingen en wil je anderen ook kennis laten maken met jullie vereniging? Breng jullie vereniging dan onder de aandacht in de Special van Hét Gemeente Nieuws: Veelzijdig Millingen. Dat gaat heel eenvoudig via www.gemeentenieuwsonline.nl en kost niets!


Schrijf een enthousiast stukje over jullie activiteiten of schrijf een verslagje over een geslaagde activiteit die jullie vereniging onlangs heeft georganiseerd. Natuurlijk is het extra leuk als je er een mooie (rechtenvrije) foto bij voegt. De Special Veelzijdig Millingen biedt een uitgelezen mogelijkheid om verenigingsleden en vrijwilligers in het zonnetje te zetten, maar ook om de interesse te wekken bij de lezers om bij jullie vereniging eens een kijkje te komen nemen en ook lid te worden bijvoorbeeld. Hoe werkt het: ga naar www.gemeentenieuwsonline.nl, klik op de regio Berg & Dal en klik vervolgens rechtsbovenaan op de button 'Nieuws insturen'. Vermeld er even bij dat het bedoeld is voor de Special: Veelzijdig Millingen en de rest wijst zich vanzelf. Voor een gratis plekje in de Special van volgende week kan tot uiterlijk dinsdag 20 maart 12.00 uur worden ingestuurd, dus wees er op tijd bij om jullie vereniging te promoten! Toch nog vragen? Bel Hét Gemeente Nieuws: 0481 464770.

Straatverlichting uit voor verlichte optocht in Millingen en Groesbeek

(Foto: Iris Roselie)

Foto: Peter Hendriks Millingen

MILLINGEN-GROESBEEK – Vrijdagavond 9 maart werd in Millingen aan de Rijn de spits afgebeten met de traditionele verlichte optocht die voor de laatste maal dit jaar door het centrum van Millingen trok.

(Foto: Peter Hendriks)

De 32 deelnemers zorgde ervoor dat Millingen in het licht kwam te staan maar het was jammer dat het regende wat veel mensen deed besluiten thuis te blijven. Burgemeester Slinkman had wel aangekondigd dat er streng opgetreden zou worden als er sprake zou zijn van geluidsoverlast. In totaal kregen in Millingen vier wagens een boete opgelegd van 250 euro. De boete werd opgelegd aan de organiserende vereniging De Deurdouwers die het vervolgens weer kunnen doorschuiven naar de lawaaiovertreders. De Deurdouwers willen een gesprek met Slinkman omdat er te streng en op kortere afstand is gecontroleerd dan afgesproken was.

In Groesbeek was het zaterdagavond een drukte van jewelste , dit vanwege het zachte weer. Het duurde enkele uren voordat de 75 verlichte creaties langs het duizenden koppige publiek die in het centrum stonden door het centrum waren getrokken richting De Linde waar de prijsuitreiking plaats vond. In Groesbeek overtraden een vijftal wagens de geluidslimiet ook zij kregen een boete van 250 euro die op de organisatie verhaald zal worden. Overigens de deelnemers en toeschouwers hebben een flinke puinhoop achter gelaten in het centrum. Slinkman had beloofd een veegwagen te regelen maar daar was zondag nog niets van te merken. Het was een zooitje lieten mensen weten.

NK-medaille voor Mirthe van Kerkhof en Swen Peek eerste

Foto's : Eigen foto's

GROESBEEK - In Tilburg heeft de 13 jarige Mirthe van Kerkhof op het Nederlands Kampioenschap Judo voor judoka's jonger dan 18 jaar de zilveren medaille gehaald. In de finale verloor ze van de gedoodverfde Nederlands Kampioen Indy Godschalk.

Officieel mocht Mirthe nog uitkomen in de categorie onder de 15 jaar maar zij kwalificeerde zich door kampioen te worden van district Midden Nederland ook voor het NK -18. Het is voor Mirthe de derde NK medaille, na twee bronzen in de leeftijdscategorie -15 is er nu ook een -18. Ook is Mirthe al eens Open Nederlands Kampioen geworden. Een mooie erelijst voor de jonge Groesbeekse Judoka die uitkomt voor Stichting Top Judo Nijmegen.

Swen Peek (17) kwalificeerde zich voor het eerst voor een NK, dit na een tweede plaats op het districtskampioenschap. Door met ippon zijn eerste wedstrijd te winnen mocht Swen in de finale uitkomen tegen Sven Litjens van Judo Academiy Nijmegen. De partij ging in het begin gelijk op, maar uiteindelijk ging Swen na een heupworp onderuit. Hij mocht de gang naar het podium maken om trots de zilveren medaille in ontvangst te nemen. Swen judoot momenteel voor judoschool Theunissen.

Kippenfarm ook niet voor praalwagenbouwers

GROESBEEK – Omdat de gemeenteraad van Berg en Dal onlangs een melkverwerkingsbedrijf afwees in de voormalige kippenfarm van Van Deursen aan de Dennenkamp is het gemeentebestuur naarstig en in alle stilte op zoek gegaan naar een andere bestemming.

Nu de gemeenteraad het melkverwerkingsbedrijf afkeurde was men bang dat de eigenaar de heer Kees Koolen van DDG er bijna 300.000 kippen in zou gaan houden omdat die vergunning nog op de schap ligt. Burgemeester Slinkman had de fractievoorzitters bij elkaar geroepen om niets naar buiten te brengen over de zoektocht van de gemeente omdat men bang was dat de prijs dan opgeschroefd zou worden. Echter VOLG had het plan om carnavalsbouwers in de kippenfarm te vestigen in hun verkiezingsprogramma opgenomen zodat het plan voortijdig uitlekte. De gemeente had inmiddels diverse alternatieve bekeken waaronder het vestigen van een kartbaan, maar dat viel af omdat het teveel verkeer zou aantrekken. Ook het bouwen van praalwagens is afgevallen. Ten eerste omdat het te duur zou zijn en de provincie Gelderland niet mee werkt. Daarnaast is het gemeentebestuur bang dat als verenigingen uit Beek of Millingen ook een beroep doen bij de gemeente om een locatie voor het bouwen van praalwagens .Wethouder Weijers ( VOLG ) heeft een minderheidsstandpunt ingenomen omdat volgens hem het plan onvoldoende is uitgewerkt.

Nico de Witt Plus floreert in kleine kern

BEEK / BERG EN DAL – Nico de Witt Plus heeft mee gedaan aan de verkiezing van de Beste Supermarkt van het Jaar. 'We zijn provinciewinnaar en we hebben de beste AGF-afdeling van Nederland, daar ben ik trots op.' Dit alles met een Plus-supermarkt die eind januari 2017 heropend is.

Nico de Witt (48) is de derde generatie die de supermarkt runt en de kleinzoon van Nico de Witt die in 1932 in Nijmegen met een kruidenierszaak begon. De familie weet wat winnen is, want in 1993 sleepte Plusmarkt Nico de Witt de titel Supermarkt van het Jaar in de wacht. Ze doen dus iets goed daar in Beek, een kleine plaats waar je geen supermarkt verwacht die gemiddeld bijna 14.000 klanten per week begroet.

De directe omgeving van Beek is dunbevolkt en dat maakt het bijzonder dat de winkel in het 3400 inwoners tellende dorp zo succesvol is. Het is te danken aan een duidelijke visie van de familie. Sinds het overlijden van zijn vader in 2013 is Nico de Witt enig eigenaar. Hij verbouwde de winkel in 2016 en breidde hem uit van 1350 meter vvo naar 2050 meter vvo. 'Ik wilde mijn winkel naar eigen inzicht kunnen invullen en de creatieve ideeën van het personeel kunnen toepassen. Vooral de beleving in de winkel vind ik belangrijk, dit naar volle tevredenheid van de klant. Daarnaast is er bewust gekozen voor een ruime opzet van de supermarkt en volgens De Witt krijgt hij van klanten terug dat ze er relaxed winkelen.

De provinciewinnaar van Gelderland heeft met het in dienst nemen van Roy Jansen veel profijt van een ervaren vakman op de groente-afdeling. Jansen runde, voordat hij 19 jaar geleden bij De Witt in dienst kwam, zelf een groentespeciaalzaak. 'En dat is een groot voordeel. In presentatie, maar ook in kwaliteit van het assortiment. Verder weet Roy erg veel over bereiding en kan hij klanten goed adviseren over recepten.' Dit heeft geleid tot de beste afdeling in AGF.

Nico de Witt wil al zijn klanten bedanken voor de betrokkenheid tijdens deze periode.

Shop in Shop in Groesbeek

winkel Alumiz

GROESBEEK - Ruim 5 jaar geleden begon Twan van de Sterre met verkoop van handgemaakte sieraden en workshops. Al snel kon hij zijn winkel uitbreiden met kleding, schoenen en accessoires. Weer groeide hij uit zijn 'jasje;. Het succes dat hij zelf ervoer gunt hij een ander ook, zo ontstond het idee van een Shop in Shop 2.0.

"Wij gaan in samenwerking met verschillende ondernemers uit de regio zodat we een nog breder publiek kunnen voorzien van hun wensen. Van meubels tot kleding van een maatje meer, wol, baby/kinderkleding, cadeautjes en een kopje koffie met een gebakje. Daarnaast worden er verschillende workshops aangeboden."

Alumiz
Binnen Alumiz
Binnen Alumiz

Donderdag 15 maart om 11.00 uur is de officiële opening. Samen met de ondernemers zijn er vanaf donderdag 15 tot en met zaterdag 17 maart diverse aanbiedingen en acties, waaronder (kinder)workshops, leuke korting en natuurlijk staat de koffie met iets lekkers klaar. Wat leuk is om te weten is dat alles te koop is!

Alumiz shop in shop is te vinden aan de Dorpsstraat 41 in Groesbeek.

Cursus over Digitale Overheid

GROESBEEK – KBO Groesbeek / De Horst biedt de leden de mogelijkheid zich te bekwamen in de Digitale Overheid.

Online kan men tegenwoordig allerlei administratieve zaken regelen. Zo kan men bijvoorbeeld huurtoeslag of zorg aanvragen, werk zoeken of een verhuizing doorgeven. Hiervoor heeft men wel een DigiD nodig. Leer de DigiD aanvragen en gebruiken. Dat kan men leren door deel te nemen aan de cursus die in vijf dagdelen gegeven zal worden. Tijdens deze cursus werkt men in kleine groepjes onder leiding van docenten waarbij men stapsgewijs ervaring op kan doen. De cursus 'Werken met de overheid' bestaat uit zes modellen. Men kan zich voor deze cursus aanmelden bij de Openbare Bibliotheek.

Nieuwe visverkoopwagen van Jaco en Corrina de Graaf

Foto: Bert Roodbeen

OOIJ-BEEK – Vol trots waren Jaco en Corrina de Graaf van Vishandel Jaco de Graaf uit Spakenburg dat ze woensdag 7 maart eindelijk de allernieuwste verkoopwagen aan de klanten konden presenteren.

Naast dat er een moderne wagen is gekomen werd ook de naam van 'Zeevishandel Jacob de Graaf & Zn' die zij vanaf de overname in 2012 van hun ouders bleven voeren aangepast in 'Vishandel Jaco en Corrina de Graaf'. De wagen is groter dan de vorige anderhalf meter en voorzien van een lcd-scherm voor berichten en aanbiedingen, een gekoelde snijplank met bak, die vooral in de zomer van belang is en de oven is groter. Wat niet veranderd is de vriendelijke bediening en natuurlijk de kwaliteit.

Speelgoed- en kledingbeurs

OOIJ - Op zaterdag 7 april van 10.00 tot 12.00 uur is er weer een speelgoed- en kledingbeurs bij basisschool Op Weg (Beatrixstraat 55) in Ooij.

Er is verkoop van baby- en kinderkleding, zwangerschapskleding, kinderboeken, spelletjes, fietsstoeltjes, buggy's, fietsjes, babybadjes, schoenen, sportkleding, poppen en auto's. Entree: 0,50 euro (kinderen onder begeleiding zijn gratis). Wandelwagens/buggy's zijn in verband met de brandveiligheid niet toegestaan.

Men kan ook zelf kleding en speelgoed inbrengen. Bij verkoop ontvangt men 75 procent van het bedrag. Van de resterende 25 procent worden speel- en leermiddelen aangeschaft voor de school. Op www.kledingbeursooij.nl staat informatie over de werkwijze en een emailadres om zich voor de inbreng op te geven.

Starters op de woningmarkt kunnen vaak meer dan gedacht!

GROESBEEK - Dinsdag 27 maart wordt er door HV Makelaardij en HV Hypotheken een informatieavond voor starters op de woningmarkt georganiseerd. Deze avond vindt plaats in het Nederlands Wijnbouw Centrum, Bredeweg 2 in Groesbeek.

Deze avond is interessant voor wie erover denkt om binnenkort, voor het eerst, over te gaan tot het kopen van een woonhuis. Vanaf 19.00 uur bent u welkom om binnen te lopen. De avond zal om 19.30 uur van start gaan en zal rond 22.00 uur eindigen. Gedurende de avond zullen diverse onderwerpen de revue passeren.


Starterslening gemeente Berg en Dal

Mevrouw Buddingh van De Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVN) komt uitleg geven over wat de starterslening van de gemeente Berg en Dal voor kopers kan betekenen. Zie ook www.svn.nl. Daarnaast geeft notaris Timmermans een toelichting op de per 1 januari van kracht zijnde 'beperkte' gemeenschap van goederen, de nieuwe regeling voor vermogensscheiding voor gehuwden na 1 januari 2018.

Nationale Hypotheek GarantieDe grens om voor Nationale Hypotheek Garantie in aanmerking te komen is verhoogd naar 265.000 euro. Dat is een goed initiatief! Echter: de huizenprijzen zijn soms ook voor starters hoger dan deze grens. Om ook bij hogere koopsommen toch in aanmerking te komen voor NHG bestaat er sinds kort een nieuwe mogelijkheid: Aankoop onder duokoop-voorwaarden. Een groot voordeel is dat meer huizen in aanmerking komen voor NHG, en tegen lagere lasten dan een normale hypotheek zonder NHG!

Wat is Duokoop? De koper koopt alleen de stenen, de grond wordt gekocht door De Nederlandse Grondbank DNGB, het moederbedrijf van Duokoop. In ruil daarvoor betaalt de koper een maandelijkse erfpachtcanon, die aftrekbaar is voor de inkomstenbelasting. Die canon staat eeuwig vast, en wordt alleen verhoogd met de jaarlijkse inflatie.

Omdat het een geheel nieuw initiatief is op de woningmarkt, brengen wij dit graag onder uw aandacht. Wij informeren u hier graag over en wellicht dat uw droomhuis door deze Duokoop regeling wel haalbaar blijkt!

'Komt u ook op 27 maart naar onze informatieavond? Wij heten u graag welkom! Wij verzoeken u per e-mail aan te geven of u aanwezig wilt zijn op deze avond en met hoeveel personen. Dit kunt u doorgeven via info@hv.nl."

Tandprothetische Praktijk Primi Dentes: Uw specialist in natuurlijke gebitsprotheses

ARNHEM - "Heeft u last van uw gebitsprothese? Een kapotte gebitsprothese? Is uw kunstgebit toe aan vervanging? Voor alle tandprothetische zorg kunt u bij ons terecht."

"Ruim tien jaar vervaardigen wij met trots gebitsprotheses voor tandartspraktijken in de wijde omgeving, die belang hechten aan kwaliteit en aan tevredenheid van hun patiënten. Sinds enkele jaren bieden wij eveneens tandprothetische zorg op maat voor iedereen die een kunstgebit draagt of wenst te dragen.

Wij vervaardigen uw gebitsprothese vanaf het aanmeten tot het eindresultaat. U heeft geen verwijzing van uw tandarts nodig. Als patiënt staan uw wensen centraal. Samen met u willen we het hoogst mogelijke eindresultaat behalen. Primi Dentes staat voor kwaliteit, dit betekent dat wij werken met de beste materialen en de meest hoogwaardige technieken. We bieden informatie over de hygiëne en het onderhoud van uw kunstgebit. Voor tandheelkundige zorg en onderhoud van uw implantaten, werken we samen met meerdere specialisten binnen hetzelfde pand.

Om onze praktijk en onze diensten toegankelijker te maken voor hulpbehoeftige en mindervalide patiënten kunnen zij desgewenst opgehaald worden en weer thuis gebracht. Wenst u meer informatie over verschillende gebitsprotheses? Wenst u een vrijblijvend nazicht van uw kunstgebit?
Maak een afspraak en maak kennis met ons team:

Tandprothetishe Praktijk Primi Dentes, Paul Krugerstraat 2, Arnhem, 026 8484887, www.primidentes.nl"

Speelgoed- en kledingbeurs Ooij

OOIJ - Op zaterdag 7 april van 10.00 tot 12.00 uur is er weer een speelgoed- en kledingbeurs bij basisschool Op Weg (Beatrixstraat 55) in Ooij.

Er is verkoop van baby- en kinderkleding, zwangerschapskleding, kinderboeken, spelletjes, fietsstoeltjes, buggy’s, fietsjes, babybadjes, schoenen, sportkleding, poppen en auto’s. Entree: 0,50 euro (kinderen onder begeleiding zijn gratis). Wandelwagens/buggy's zijn in verband met de brandveiligheid niet toegestaan.

Men kan ook zelf kleding en speelgoed inbrengen. Bij verkoop ontvangt men 75 procent van het bedrag. Van de resterende 25 procent worden speel- en leermiddelen aangeschaft voor de school. Op www.kledingbeursooij.nl staat informatie over de werkwijze en een emailadres om zich voor de inbreng op te geven.

NLdoet zorgt in Kekerdom voor schoon sportpark Op De Klomp

(Foto: Peter Hendriks)

Foto: Peter Hendriks

KEKERDOM – Dankzij NLdoet ziet sportpark Op De Klomp de thuisbasis van korfbalvereniging Klimop het sportpark er sinds afgelopen zaterdag weer piek fijn uit.

De vrijwilligers zijn het gehele sportpark met schoffels, schoppen, harken en bezems, snoeischaren en uiteraard een kruiwagen te lijf gegaan met een geweldig resultaat. Tussen de middag werden de werkzaamheden even opgeschort voor het gezamenlijk nuttigen van een welverdiende lunch op het Haone Hart. Het bestuur van korfbalvereniging Klimop mag blij zijn met zo'n actieve vrijwilligers die met recht de handen uit de mouwen hebben gestoken.

De Tof weer spic en span

(Foto: Peter Hendriks)

Foto: Peter Hendriks

MILLINGEN – In verband met NLdoet heeft het bestuur van jongerencentrum De Tof aan 't Gengste in Millingen aan de Rijn een oproep gedaan aan de jongeren om mee te helpen het clubhuis te verfraaien.

De bedoeling was om de muren van een ander laagje verf te voorzien en daar zijn ze dankzij de hulp in geslaagd. Met vereende krachten en af en toe wat te drinken met wat lekkers ziet het clubgebouw er weer spic en span uit.

Cursus Duidelijkheid over dementie

. Foto: .

BERG EN DAL - ZZG zorggroep organiseert de cursus ‘Duidelijkheid over dementie’. De cursus wordt gegeven bij De Vijverhof, Johannaweg 65, Berg en Dal op dinsdag 24 april, 1, 8, 22 en 29 mei en 5 juni 2018 van 19.30 tot 21.30 uur. De cursuskosten bedragen 25 euro.

Deze cursus is voor familie en mantelzorgers die in de naaste omgeving te maken hebben met dementie. Tijdens de cursus wordt informatie gegeven over het ziekteverloop, de gevolgen voor mensen met dementie en zijn directe omgeving en over de omgang met mensen met dementie. Tevens is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen. De cursus wordt gegeven door twee ervaren wijkverpleegkundigen. Voor meer informatie en aanmelden: ZZG zorggroep, 024 3665777, waarna een telefonische intake volgt.

Gewonden bij frontale aanrijding in Persingen

(Foto: Marcel Vink)

Foto: Marcel Vink

PERSINGEN – Dinsdagmiddag heeft op de Sint-Hubertusweg in Persingen een frontale aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto's waarbij de bestuurders gewond zijn geraakt.

Het ongeval is veroorzaakt door een automobilist uit Kekerdom die in de bocht van de Sint-Hubertusweg met het voorwiel in de berm terecht kwam en daarbij de macht over het stuur verloor. De auto kwam frontaal in botsing met een tegenligger bestuurd door een inwoner uit Persingen. De bestuurder uit Kekerdom raakte in zijn auto bekneld en moest door de brandweer worden verlost uit zijn benarde positie. Ook de traumahelikopter kwam om medische hulp te verlenen. Beide slachtoffers zijn per ambulances met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in Nijmegen. De twee voertuigen raakten totaal vernield en zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd. De Sint-Hubertusweg richting Ooij is enkele uren voor onderzoek door de Verkeers Ongevallen Analyse van de politie afgesloten geweest.

Mascottes Ace & Love komen naar tennisvereniging Groesbeek!

Ace & Love (foto: KNLTB)

Foto: KNLTB

GROESBEEK - Op zondag 18 maart worden door de jeugdleden de eerste wedstrijden van het nieuwe tennisseizoen gespeeld. Deze kinderen doen mee aan het Tenniskidsprogramma van de KNLTB. Jeugdleden van tennisvereniging Groesbeek zijn aangemeld in verschillende teams en spelen wisselend uit-, en thuiswedstrijden.

Op zondag 18 maart worden de thuisspelende teams rond 10.30 uur verrast met een bezoek van tennis mascottes Ace & Love. Dan worden ook de wedstrijden gespeeld. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen.

Vergeet ook niet om maandag 2 april in de agenda te zetten: dan is er bij tennisvereniging Groesbeek een open dag! Net als voorgaande jaren zijn er tussen 12.00 en 17.00 uur diverse tennis clinics te volgen voor jong & oud. Het is tevens mogelijk om de gehele dag gratis te midgetgolfen en om te komen vrij tennissen. Meer informatie verschijnt binnenkort op www.tvgroesbeek.nl.

Groene grensovergang Altena – Hettsteeg na 24 jaar definitief

(Foto: Joop Verstraaten)

Foto: Joop Verstraaten

BERG EN DAL – Nadat de provincie Gelderland de last onder dwangsom van 2015 heeft ingetrokken heeft de gemeente Berg en Dal het beroepschrift bij de Raad van State ook stopgezet. De groene grensovergang werd in 1994 afgesloten voor autoverkeer. De gemeente Groesbeek heeft diverse malen geprobeerd de grensovergang open te krijgen, maar dat lukte maar niet.

In 2006 hebben de gemeente Kranenburg en Groesbeek tijdens een gezamenlijke vergadering besloten dat de grensovergang weer in gebruik zou moeten worden genomen. Vanaf die tijd tot 2010 heeft er vervolgens een juridisch getouwtrek plaatsgevonden russen de gemeente Groesbeek en de toenmalige Dienst Regelingen over het effect van het verkeer op alle soorten fauna waaronder de steen– en kerkuilen die daar volgens WMG. In juli 2010 heeft de gemeente het verkeersbesluit genomen om de gesloten verklaring op te heffen met uitzondering van vrachtverkeer. Dit besluit werd eind 2012 door de Raad van Staten onherroepelijk verklaard. Hierna kon begonnen worden om de Cranenburgsestraat aan te passen en konden maatregelen genomen worden om de flora en fauna te beschermen waar nodig.

Echter vanaf 2013 lag de gemeente in de clinch met de Staatssecretaris van Economische Zaken omdat zij vreesde dat de beschermde steen – en kerkuilen in gevaar zouden komen. Een opgelegde dwangsom werd door de rechtbank van tafel geveegd. Dat had tot gevolg dat de grensovergang in 2015 werd opengesteld. Nu na 24 jaar zijn er tussen de partijen afspraken gemaakt en kan het dossier grensovergang Altena – Hettsteeg gesloten worden en is de gemeente ruim twee ton armer geworden.

Primera Groesbeek viert feest met vijfhonderdste winkel in Nederland

(Foto: Joop Verstraaten)

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – In 2004 heeft Anita Peters – Theunissen de winkel overgenomen van André Schiltmans aan de Dorpsstraat waar ze al vanaf 1981 werkzaam was, inmiddels 37 jaar geleden.

Anita wilde vernieuwen, een winkel voor de toekomst creëren en daarin is ze geslaagd. Ze heeft zeven jaar gewacht totdat er gebouwd werd aan de overkant {winkelcentrum Bellevue) en heeft daar een prachtige nieuwe winkel geopend met een ruim assortiment.

Ook in de nieuwe winkel is Anita lid gebleven van de Coöperatieve Primera en heeft haar winkel in Bellevue een passende naam gegeven 'Primera 't Hart van Groesbeek'. De Primera-organisatie heeft onlangs haar vijfhonderdste winkel in Nederland geopend en dat is voor alle Primera-vestigingen reden voor een groot en uitbundig feest.

Ter gelegenheid van deze mijlpaal zijn er liefst 3500 prijzen te winnen, waaronder een personenauto en veel mooie andere prijzen. Bij besteding van vijftien euro (met uitzondering van boeken en tabakswaren) ontvangt iedere cliënt een gratis kanskaart met een unieke wincode. De cliënt moet deze unieke code invullen op www.primeraloterij.nl, waarna men een bevestigingsmail ontvangt. Deelname voor dit prijzengala is alleen mogelijk boven de 18 jaar.
Primera 't Hart van Groesbeek is blij dit grootse feest te mogen meevieren en hoopt dat ook cliënten van de Groesbeekse vestiging in de prijzen gaan vallen. Iedereen is welkom om het geluk te beproeven", aldus het team van Primera 't Hart van Groesbeek, winkelcentrum Bellevue 10 in Groesbeek.

GROESBEEK - DVSG speelde zondag thuis op het kunstgras tegen SVO. Al na een minuut krijgt SVO een terechte penalty en staat DVSG al meteen met 0-1 achter. DVSG komt niet aan voetballen toe en in de elfde min scoort SVO uit een corner de 0-2.

In eerste instantie weet keeper Stan Peters nog de bal tegen te houden, maar de rebound is onhoudbaar. Paul Vissers moet wegens een blessure gewisseld worden en Luuk Rikken vervangt hem. DVSG komt maar amper van de eigen helft af én SVO creëert een aantal goede kansen. Deze kansen worden niet benut of tegen gehouden door de goed kepende Stan Peters. Bij een spaarzame uitbraak geeft Tymen Heus de bal voor. Een verdediger van SVO maakt hands binnen het penaltygebied en zo krijgt DVSG ook een penalty. Niek Derksen schiet met deze penalty de 1-2 binnen. Na rust zijn we amper bezig of SVO scoort de 1-3. Bij een aanval valt de bal tussen de laatste man en de keeper van DVSG. Uit de kluts valt de bal voor de vrijstaande pits die simpel de bal binnen schuift. In de 60e minuut wordt per Berns gewisseld voor Ruben Nillessen. Als 10 minuten later Koen Eemers gewisseld wordt voor Menno Sillessen, gaat DVSG aanvallender spelen. Het levert nog een kleine kans op voor Tymen Heus, maar deze wedstrijd is verloren.

SVO was voetballend beter, maar wist hieruit niet te scoren. De doelpunten zijn gevallen uit dode spelmomenten, of een 'kluts'-situatie.

Het was zondag eigenlijk al na één minuut een onmogelijke opgaaf voor DVSG om tegen een goed voetballend SVO een resultaat te behalen. Volgende week weer een nieuwe kans uit tegen SVHA om punten te behalen.

Spaans gipsyconcert in Atelier Mariëlle Poelen

Monica Coronado & Manito (foto: Edwin Huizing)

Foto: Edwin Huizing

GROESBEEK - Op zondag 15 april is er in het Atelier van Mariëlle Poelen, Cranenburgsestraat 41 in Groesbeek een gepassioneerd concert van de uit Barcelona afkomstige zangeres Mónica Coronado en gipsyflamenco gitarist Manito. Met hun warmbloedige voorstelling Melodías del Corazón neemt dit tweetal de luisteraar mee naar een wereld vol passie, weemoed hartstocht.

Bij de concerten krijgt Monica met haar temperament het publiek snel op het puntje van de stoel. Manito weet altijd met zijn virtuoze spel haar te stimuleren het onderste uit de kan te halen. Dit optreden belooft een en al vuur! Mónica Coronado begeleidt zichzelf op gitaar. Met heldere stem zingt zij haar verhalen, verzameld en beleefd in haar zwervend bestaan als muzikant. Haar muziek is golvend, warm, ritmisch en optimistisch van toon.

Manito bespeelt de Spaanse gitaar met grote gedrevenheid Zijn vurige spel is intuïtief en rijk aan diverse stijlen en invloeden. Zijn naam is een directe verwijzing naar de Franse gitaarlegende ‘Manitas de Plata’. De aanvang is 15.30 uur (inloop15.00 uur) de entree is op basis van vrije gift. Aanmelden mariellepoelen@gmail.com of 06 41816240.

Geslaagde meezingavond voor mannen bij Koor Ap/Art

MILLINGEN - Vrijdag 2 maart was het zover. Vanaf 19:15 uur was het bestuur druk om stoelen klaar te zetten, naamstickers te schrijven en consumptiebonnen uit te delen. Rond 19:45 uur druppelden de eerste mannen binnen. Ook de band, dirigent en koorleden kwamen verwachtingsvol de kerk in. Zouden er veel mannen afgekomen zijn op alle publiciteit in de plaatselijke kranten, kabelkranten en Kleefse krant?

Uiteindelijk moesten er zelfs nog stoelen bijgezet worden en hadden ruim 25 mannen de stoute schoenen aangetrokken om een avond mee te komen zingen bij koor Ap/Art. Na een kort welkom door de voorzitten en dirigent werd er begonnen met het inzingen. Dirigent Frans Coerwinkel had speciaal voor deze avond vier nummers uitgezocht die ook voor band en koorleden nieuw waren. Sailing, Scat Calypso, Is this the way to Amarillo en als afsluiter We will rock you. Voor diegenen die nog nooit in een koor gezongen hadden, best pittig om als Bas of Tenor een lied te zingen, maar oefening baart kunst!

De avond was leerzaam, gezellig en ontzettend leuk om met zoveel mannen samen te zingen. Tijdens de derde helft na de repetitie werden er onder het genot van een drankje en een hapje ervaringen uitgewisseld, vragen gesteld en nog nagebabbeld.

"Het was een geslaagde avond en we hopen van harte dat er een aantal mannen terug komen om nogmaals een repetitie mee te maken en wellicht lid worden van ons koor. Mocht je niet in de gelegenheid geweest zijn om afgelopen vrijdag te komen, dan ben je welkom om de komende repetities mee te zingen en te ervaren hoe leuk zingen in een koor is."

Amnesty International 1961-2018

Amnesty International 1961-2018GROESBEEK - Aandacht voor 50 jarig bestaan Amnesty: op dinsdag 27 maart is er een schrijfavond van 19.00 tot 20.00 uur in de bibliotheek in Groesbeek.

DVSG na één minuut op achterstand

GROESBEEK - DVSG speelde zondag thuis op het kunstgras tegen SVO. Al na een minuut krijgt SVO een terechte penalty en staat DVSG al meteen met 0-1 achter. DVSG komt niet aan voetballen toe en in de elfde min scoort SVO uit een corner de 0-2.

In eerste instantie weet keeper Stan Peters nog de bal tegen te houden, maar de rebound is onhoudbaar. Paul Vissers moet wegens een blessure gewisseld worden en Luuk Rikken vervangt hem. DVSG komt maar amper van de eigen helft af én SVO creëert een aantal goede kansen. Deze kansen worden niet benut of tegen gehouden door de goed kepende Stan Peters. Bij een spaarzame uitbraak geeft Tymen Heus de bal voor. Een verdediger van SVO maakt hands binnen het penaltygebied en zo krijgt DVSG ook een penalty. Niek Derksen schiet met deze penalty de 1-2 binnen. Na rust zijn we amper bezig of SVO scoort de 1-3. Bij een aanval valt de bal tussen de laatste man en de keeper van DVSG. Uit de kluts valt de bal voor de vrijstaande pits die simpel de bal binnen schuift. In de 60e minuut wordt per Berns gewisseld voor Ruben Nillessen. Als 10 minuten later Koen Eemers gewisseld wordt voor Menno Sillessen, gaat DVSG aanvallender spelen. Het levert nog een kleine kans op voor Tymen Heus, maar deze wedstrijd is verloren.

SVO was voetballend beter, maar wist hieruit niet te scoren. De doelpunten zijn gevallen uit dode spelmomenten, of een 'kluts'-situatie.

Het was zondag eigenlijk al na één minuut een onmogelijke opgaaf voor DVSG om tegen een goed voetballend SVO een resultaat te behalen. Volgende week weer een nieuwe kans uit tegen SVHA om punten te behalen.