De Liemers Helemaal Goed Courant

11 mei 2018

De Liemers Helemaal Goed Courant 11 mei 2018


Uniek concert met vier jeugdkoren in Duiven

DUIVEN - Op zaterdag 9 juni ontmoeten jeugdpopkoor Shake It! uit Duiven, jeugdkoor In Between en Kinderkoor Zang en Vriendschap uit Emst elkaar tijdens een uniek samenwerkingsconcert. Het concert start om 19.00 uur en vindt plaats in de Ogtent, Remigiusplein 9 in Duiven.

Shake It! bestaat uit twee jeugdkoren in de leeftijd van 11 - 14 jaar en 15 - 20 jaar en zingen eigentijdse meerstemmige popnummers uit de top 40. Iedere maandagavond wordt met dirigente Mirjam van Wijk hard gewerkt aan het instuderen van nieuw repertoire in de Ogtent in Duiven.

Deze jeugdpopkorenshow belooft een spetterend feestje te worden met mooie, groovy popnummers. Kaarten (inclusief koffie/thee/limo) zijn te bestellen via shakeitduiven@gmail.com of te koop bij café bij de Buren voor 5,50 euro per stuk. Kaarten die via het mailadres zijn besteld, kunnen op de avond zelf aan de kassa worden opgehaald. Op de avond zelf worden ook nog kaarten verkocht.

"Ben je tussen de 11 en 20 jaar, zing je graag met anderen en wil je graag meedoen met toekomstige optredens van Shake It!? Dan kan je altijd een keer komen kijken en meezingen. Er wordt van 19-20 en 20.15-21.30 uur gerepeteerd in zaal ‘bij opa’ in de Ogtent, Remigiusplein 9 in Duiven op maandagavond.

Avondvierdaagse Het Gelders Eiland

Route Herwen (foto: M Heijltjes)

REGIO - De 46e avondvierdaagse op het Gelders Eiland (voorheen gemeente Rijnwaarden) wordt dit jaar gelopen van maandag 28 mei - vrijdag 1 juni. De vierdaagse is over vijf dagen verspreid, zodat de deelnemers één avond naar keuze kunnen overslaan. De wandelaars kunnen kiezen uit twee afstanden: 5 of 10 kilometer.

Voorverkoop van de startkaarten is begonnen en vindt plaats bij Coccie, Komstraat 9 Lobith, Jumbo Tolkamer en bij J. Verplanke, Schoolstraat 34 Aerdt. Vanaf 22 mei ook op de basisscholen op het Gelders Eiland. Prijs voorverkoop is 4,50 euro. Ook tijdens de eerste twee avonden kan men vanaf 17.30 uur ook startkaarten kopen. Verkoopprijs is dan 5,00 euro.

Op maandag tot en met donderdag wordt er vanaf 18.00 tot uiterlijk 18.30 uur gestart:. Startplaatsen: maandag vanaf De Cluse in Herwen, dinsdag vanuit café-restaurant Taveerne De Bijland in Tolkamer, op woensdag vanaf dorpshuis De Spieker in Spijk en op donderdag bij dorpshuis Eensgezindheid in Aerdt.

Op de laatste avond wordt gestart bij De Pannerd in Pannerden. De 10 km start dan om 18.00 uur, terwijl de 5 km-wandelaars pas om 19.00 uur kunnen starten. Rond 20.00 uur lopen de wandelaars vanaf het verzamelpunt gezamenlijk – muzikaal begeleid door muziekvereniging Wilhelmina uit Pannerden– de laatste meters. Route intocht: Industrieweg, Nieuwstraat, Korte Nieuwstraat, Haspelstraat, Schoolstraat tot eindpunt De Pannerd.

Voor meer informatie- ook tijdens de vierdaagse- kan men terecht op www.a4daagserijnwaarden.nl en onze facebook-pagina.

Muziekcafé De Lantaern viert veertigjarig bestaan

ZEVENAAR - Op zaterdag 19 mei bestaat Muziekcafé De Lantaern veertig jaar. En dat gaat gevierd worden met een receptie en een spetterend optreden van Balkanova Orchestra.

De receptie is voor genodigden, maar iedereen mag genieten van de opzwepende klanken van Balkanova Orchestra. De muziek begint om 21.00 uur. De entree is tien euro.

Muziekcafé De Lantaern begon veertig jaar geleden als folk café De Lantaern in de kippenschuur bij de molen in Oud-Zevenaar. De oprichters van toen en diverse medewerkers uit de loop der jaren zijn persoonlijk uitgenodigd om onder het genot van een hapje en een drankje herinneringen op te halen tijdens de receptie van 19.00 tot 21.00 uur. Ook zal er een fotocollage te zien zijn vanaf de oprichting tot nu. Er is veel bewaard gebleven van de afgelopen veertig jaar. In een kleine tentoonstelling zal de veertigjarige geschiedenis van De Lantaern tot leven komen.

Balkanova bestaat uit een groot aantal bandleden van Balkanari. Deze band heeft eind juni 2017 in De Lantaern opgetreden en laten zien en horen dat ze een feestje kunnen bouwen. De naam is gewijzigd en de samenstelling is wat anders, maar een feestje bouwen kunnen ze nog steeds dat zullen ze op de avond van 19 mei wel laten merken. Balkanova Orchestra speelt naast eigen nummer ook traditionele gipsymuziek en verbalkaniseert bekende popliedjes met doldwaze Balkanbeats. Plezier, energie en dans. Kortom feest!

Programma Filmhuis Didam

Sweet Country (foto: filmdepot.nl)

Maandag 14 mei om 20.00 uur: Bankier van het Verzet, het waargebeurde, onbekende verhaal van een grote Nederlandse verzetsheld. Als bankier Walraven van Hall (Barry Atsma) in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall (Jacob Derwig), bedenkt hij een riskante constructie.

Woensdag 16 mei om 13.30 uur en om 15.30 uur: Pieter Konijn. Een stoere animatiefilm voor de hele familie (kijkwijzer 6). Pieter Konijn is de verfilming van Beatrix Potters tijdloze verhaal over de eigenwijze en ondeugende Pieter Konijn. De strijd tussen Pieter en meneer Verhoef om de moestuin loopt ontzettend uit de hand.

Vrijdag 18 mei om 20.00 uur: Sweet Country. Waargebeurd en aangrijpend drama uit Australië, jaren twintig. Deze bittere, meeslepende film is veel meer dan een geschiedenisles. Het bevat ook veel schoonheid. Om een jongen te beschermen, schiet een Aboriginal een soldaat dood. Sergeant Fletcher zet een klopjacht in.

Vrijdag 25 mei om 20.00 uur en maandag 28 mei om 20.00 uur: Aus dem Nichts. Inspiratie voor dit spannend drama zijn de moorden op tien vooral Turkse Duitsers door terreurgroep Nationalsozialistischer Untergrund tussen 2000 en 2007. In één tel verandert het leven van Katja voor altijd. Bij een bomaanslag komen haar man Nuri en zoontje Rocco om het leven.

Filmhuis Didam is aan de Kerkstraat in gebouw Waverlo. Reserveren en meer informatie over films of het filmhuis: www.filmhuisdidam.nl. Entree 7 euro, ‘Vriend Van’ 5 euro..

Schaapscheerdersfeest bij kinderboerderij Rosorum

ZEVENAAR - Nu het langzaamaan weer zomer wordt, hebben de schapen bij kinderboerderij Rosorum het met zo’n wollen vacht veel te warm. Daarom worden op maandag 21 mei, tweede pinksterdag, de schapen geschoren. Van 13.30 tot 16.00 uur is iedereen welkom om dit schouwspel mee te maken.

Wie weet nog wat je allemaal met wol kunt doen? Bij de demonstratie wolspinnen wordt dat uitgelegd en kun de zelf een draadje proberen te spinnen. Er zijn nog veel meer leuke activiteiten, zoals een springkussen, pony rijden, broodjesbakken, diverse spelletjes en nog veel meer. Uiteraard zijn er diverse versnaperingen verkrijgbaar op deze gezellige dag. Kom tweede pinksterdag naar kinderboerderij Rosorum voor een heerlijk dagje uit.

Tijdens deze dag is de entree voor kinderen gratis; aan volwassenen wordt 1,50 euro gevraagd als bijdrage in de kosten. Het adres is Methen 2b in Zevenaar. Meer informatie staat op www.kinderboerderijrosorum.nl.

Film Buitenbios Duiven

DUIVEN - Op zaterdag 26 mei organiseren Spoed, zo!Diva en Filmhuis Bij Bert een openluchtbioscoop op het Remigiusplein in Duiven. Er zijn tussen 14.00 en 23.00 uur vijf filmvoorstellingen.

Belangstellenden kunnen hun eigen stoel meenemen of op één van de terrassen plaatsnemen en genieten. Het evenement is gratis en voor iedereen toegankelijk. Het programma is als volgt:
14.00 uur: Dikkertje Dap (AL)
15.30 uur: Mees Kees (AL)
17.00 uur: Frozen (vanaf 6 jaar)
18.45 uur: Murder on the Orient Express (vanaf 12 jaar)
20.45 uur: Pirates of the Caribbean – Salazar's Revenge (vanaf 12 jaar)
Meer info staat op www.buitenbiosduiven.nl.

Achtergrondinformatie
stichting Spoed, Stichting Promotie Evenementen Duiven, organiseert onder andere evenement Duuve te Gek op de laatste zondag in september.
Stichting zo!Diva, Duiven is Verrassend Anders, wil Duiven meer op de kaart zetten en leuker maken door het organiseren van diverse activiteiten. Lees meer op www.zoDiva.nl.
Filmhuis Bij Bert zit in cultuurcentrum De Ogtent in Duiven. Hier worden wekelijks in een sfeervolle setting filmhuisfilms gedraaid. Daarnaast zijn er andere activiteiten in het filmhuis zoals lezingen en muziekvoorstellingen.

Alzheimer Café in Zevenaar

ZEVENAAR - Dinsdag 22 mei in het Alzheimer Café is het onderwerp 'Wat als de ziekte vordert?'.

Frank Schaapsmeerders (specialist Ouderengeneeskunde) komt praten over zorg in de laatste levensfase en het nut van een wilsverklaring. Er is ruimte voor het uitwisselen van eigen beleving, emoties en ervaringen.

Het Alzheimer Café is bedoeld voor mensen die zelf aan dementie lijden, maar ook hun partners, familieleden, vrienden en hulpverleners. Het café vindt plaats in ontmoetingscentrum De Hooge Bongert, Hooge Bongert 3 in Zevenaar. Het programma is van 19:30 tot 21:00 uur. De zaal is open om 19:00 uur. De toegang is gratis.

Schaapscheerdersfeest bij Rosorum

ZEVENAAR - Nu het langzaamaan weer zomer wordt, hebben de schapen bij kinderboerderij Rosorum het met zo'n wollen vacht veel te warm. Daarom worden op maandag 21 mei, tweede pinksterdag, de schapen geschoren. Van 13.30 tot 16.00 uur is iedereen welkom om dit schouwspel mee te maken.

Wie weet nog wat je allemaal met wol kunt doen? Bij de demonstratie wolspinnen wordt dat uitgelegd en kun de zelf een draadje proberen te spinnen. Er zijn nog veel meer leuke activiteiten, zoals een springkussen, pony rijden, broodjesbakken, diverse spelletjes en nog veel meer. Uiteraard zijn er diverse versnaperingen verkrijgbaar op deze gezellige dag. Kom tweede pinksterdag naar kinderboerderij Rosorum voor een heerlijk dagje uit.

Tijdens deze dag is de entree voor kinderen gratis; aan volwassenen wordt 1,50 euro gevraagd als bijdrage in de kosten. Het adres is Methen 2b in Zevenaar. Meer informatie staat op www.kinderboerderijrosorum.nl.

Bieregezellig Bier Preuvenement Zevenaar

ZEVENAAR - Op koopzondag 3 juni vindt voor de vijfde maal het Bier Preuvenement plaats. Ook dit jaar is het Preuvenement weer op het Raadhuisplein in Zevenaar, waar dertien brouwerijen met speciaal bier uit Nederland hun lekkerste bieren laten proeven.

Karin Hoefnagels eigenaresse van Ka&Zo Party Service is samen met haar partner Ad Rombouts de motor achter het jaarlijkse festival: "We hebben dit jaar vele leuke en nieuwe brouwers aan kunnen trekken. Het is een groeiend evenement met een gemoedelijke sfeer, waar elk jaar meer bezoekers op afkomen. Samen met de koopzondag een prima uitje waarbij je heerlijk kunt genieten van de speciale bieren."

Liefst dertien brouwerijen zullen deze dag op het plein aanwezig zijn. Onder andere brouwerij Wittenburg uit Zevenaar, brouwerij het Roze Varken uit Arnhem, brouwerij Frankendael uit Amsterdam, brouwerij Troost uit Amsterdam, brouwerij Wentersch uit Winterswijk, brouwerij de Natte Gijt uit Weert, brouwerij Borrelnoot uit Nijmegen, brouwerij 't IJ uit Amsterdam, Kraft Bier uit Tilburg en brouwerij Paljas.

Het speciale Jubileumbier is te danken aan Theo Optiek in Zevenaar, de hoofdsponsor. Het is blond bier en het bevat 6,5 procent alcohol. De smaak van dit bier is het beste te omschrijven als goed doordrinkbaar met een gebalanceerde bitterheid en zachte afdronk. Alle sponsoren worden bedankt voor hun financiële bijdrage die het Bier Preuvenement mede mogelijk maken. Voor specifieke informatie over de brouwerijen en de sponsoren staat een uitgebreide omschrijving opwww.bierpreuvenement.nl.


Op het evenement zorgt de band Jam of GypsyS weer voor spetterende muziek. Met dank aan De Stad in en Jumbo van Heemskerk kunnen bezoekers op de foto bij de FotoBooth. Kunnen bezoekers weer meedoen aan de verkiezing van het lekkerste Preuvenement biertje. Is er naast het proeven ook weer lekker eten aanwezig!

Het Bier Preuvenement werkt nog steeds volgens hetzelfde beproefde recept: de toegang is gratis: je koopt een statiegeldglas en muntjes. Met deze muntjes kun je je glas telkens opnieuw laten vullen bij één van de deelnemende brouwerijen.

Het Bier Preuvenement vindt plaats op koopzondag 3 juni van 13:00 tot 19:00 uur op het Raadhuisplein. Onder de 18 jaar alleen toegang onder begeleiding van een volwassene. De toegang is gratis. De bieren worden geschonken in een statiegeldglas.

H. Remigius Duiven

Zondag 13 mei om 11.00 uur. Eucharistieviering.
Voorganger: Diaken van Boven, Pater G. Remmers. Koor: Dames en Herenkoor Duiven.

Zondag 20 mei – 1e Pinksterdag om 11.00 uur. Eucharistieviering.
Voorganger: Pastoor Thanh Ta. Koor: Dames en Herenkoor Duiven.

Gebedsintenties 13-05-2018: Ouders Hagen-van Swaaij, Diny Moerel-Bekking, Hent en Annie Roelofs en dochter Annet, Teun van Santen, Annet Gertsen-Roelofs, Loes Oosterman-Geurtsen, Ria Spaan-Jansen, Toos Bus.

Gebedsintenties 20-05-2018: Luus van den Anker-Vossebeld, Ouders Jansen-Fontein, Ouders Hooijman-Holland, Herman van Schaik, Ellen Bisseling, Albert Mattijsen, Ouders Hooijman-Bisseling, Piet en Riek Jansen-Leijser en dochter Jolanda, Fam. Hoenholt, Ouders Neijenhuis-Klein Goldewijk, Wilhelmien Bomers-Idink, Theo Worm, Teun van Santen, Loes Oosterman-Geurtsen, Ria Spaan-Jansen,Toos Bus, Ouders van de Boom-Jacobs, Margriet Tomassen-Tilleman, Ouders/grootouders Franken-Daams.

Overleden: Toos Bus in de leeftijd van 91 jaar.

Mededelingen: Extra collecte op 20 mei t.b.v. Pinksteractie/week Nederlandse missionaris.

Drumfanfare Sint-Martinus Greffelkamp zoekt spullen

DIDAM - Volgens jarenlange traditie organiseert drumfanfare Sint-Martinus op zondag 1 juli weer haar rommelmarkt in de buurtschap Greffelkamp. Om deze rommelmarkt te houden heeft de fanfare natuurlijk allerlei spullen nodig voor de verkoop.

"Heeft u bruikbare spullen voor de rommelmarkt dan kunt u bellen naar telefoonnummer 0316 228043. Een email sturen kan ook naar st.martinus-rommelmarkt@kpnmail.nl. Op afspraak halen wij dan graag de spullen op één van de volgende data op: zaterdag 12 mei en zaterdag 16 juni.

Wij mogen geen koelkasten en diepvriezers innemen of spullen die milieu-onvriendelijk zijn. Wij komen ook alleen spullen ophalen binnen Didam. Zelf spullen komen brengen op het terrein van de rommelmarkt is ook mogelijk. Dit kan alleen donderdagavond 28 juni en vrijdagavond 29 juni van 18.00 tot 20.00 uur.

Helpt u ons mee de 28ste editie weer een succes te maken? De opbrengst van de rommelmarkt komt in het geheel ten goede voor de aanschaf van instrumenten en uniformen voor de drumfanfare."

Finaleplaatsen voor Aldo-meisjes

Van links naar rechts: Mila, Nika en Iris (foto: I. de Wit)

WESTERVOORT - Zaterdag 21 april vonden in Doetinchem de derde voorrondes plaats van de zesde divisie turnen. Van Aldo deden hier zes meisjes aan mee.

Bij instap deden Mila van Erve en Nika Dekker mee. Beide meisjes hebben netjes geturnd. Mila eindigde met 52.450 punten op plaats zeven, waarbij ze op sprong zelfs eerste was en op brug derde. Nika werd met 51.475 punten elfde, en zij werd op brug eerste. Helaas halen ze hiermee net de finale niet, maar staan ze wel eerste en tweede reserve.

Bij pupillen 1 werd Iris Visser zesde met 50.500 punten en is door naar de finale! Bij pupillen 2 deden Marit Bohmer en Anna van Reenen mee. Marit werd op sprong derde en haalde met 49.950 punten de elfde plaats. Ook Marit is door naar de finale. Anne van Reenen werd met 47.350 punten achttiende. Zij haalde hiermee net niet de finale, maar staat wel eerste reserve. Bij de jeugd deed Nessa Dekker mee. Nessa eindigde met 470350 punten op de achttiende plaats en is ook door naar de finale. Een knappe prestatie van de meisjes, bijna allemaal turnden dit jaar hun eerste wedstrijden.

Programma Filmhuis Zevenaar

Early man (foto: Filmhuis Zevenaar)

EARLY MAN met een grappige kijk op de prehistorie voor de jeugd. Dug en zijn stamgenoten leven nog in het stenen tijdperk. Als een vijandige stam hun veilige vallei binnenvalt met ontzettend scherpe wapens uit de bronstijd, raken ze in paniek. Daar kunnen ze nooit van winnen. Maar gelukkig is Dug slim. Hij stelt voor dat de twee stammen een potje voetbal tegen elkaar spelen en wie wint zal de baas van de vallei worden! Ma 14/5 14:30u

PHANTOM THREAD. De gerenommeerde couturier Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) en zijn zus (Lesley Manville) vormen samen het middelpunt van de glamoureuze Britse modewereld in het naoorlogse Londen van de jaren vijftig. In Reynolds leven is het een komen en gaan van vrouwen. Zij bieden deze verstokte vrijgezel zowel inspiratie als gezelschap. Maar dan ontmoet hij Alma, een jonge eigengereide vrouw. Zij wordt zijn muze en minnares. Za 12/5 en ma 14/5 20:15u en di 15/5 14:30u.

LADY BIRD laat een tiener in slaperig Sacramento zien. De Ierse Saoirse Ronan (Atonement) is perfect gecast als de soevereine én onzekere Lady Bird. Een verhaal over een ruziënde moeder en dochter in de slaperige stad Sacramento. Klinkt als zware kost maar blijkt een traktatie. Lady Bird, het regiedebuut van actrice Greta Gerwig (Frances Ha), legt zowel de humor als het drama bloot in het turbulente leven van een opstandig tienermeisje. Vijf Oscarnominaties. Zo 13/5 en di 15/5 20:15u en wo 16/5 14:30u.

Meer informatie staat op www.filmhuiszevenaar.nl.

Trekpaardengeweld in Duiven

DUIVEN - In Duiven kijken ze uit naar de achttiende editie van het spectaculaire evenement op zaterdag 26 en zondag 27 mei in het Horsterpark. Op diverse onderdelen wordt door deelnemers uit Nederland, België en Duitsland gestreden om de eer.

Het unieke van het Horsterpark is de waterpartij waar de paarden doorheen moeten. Om 09.00 uur begint op beide dagen de wedstrijd. “Het is echt een wedstrijd voor liefhebbers van trekpaarden en kent een groot familiair karakter. Tijdens de wedstrijdelementen is iedereen erg fanatiek, maar daarbuiten gaat men vriendelijk en belangstellend met elkaar om. De sfeer is altijd heel erg goed”, legt Ellen Kooistra uit. Er zijn diverse wedstrijdonderdelen zoals de afstandsrit, dressuur, hindernissen, trekpaardproeven, vaardigheid en spiegelparcours. De scouting uit Duiven is, evenals vorige jaren aanwezig. Zij organiseren diverse leuke activiteiten, zoals het bouwen van een vlot en een brug.

Beide dagen wordt om 08.30 uur een veterinaire keuring gehouden. De paarden moeten echt aan diverse voorwaarden voldoen. Zo moeten ze zeker vier jaar of ouder zijn, minimaal 650 kilo wegen en koudbloed zijn. “We zetten de paarden ook allemaal op een weegschaal. Het wegen van alle paarden is op vrijdagavond vanaf circa 19.00 uur. De gewichtsgrens is best belangrijk, kom je niet aan het gewicht dan doe je niet mee”, aldus Gert-Jan.

De entree voor beide dagen is gratis, wel dient er een kleine bijdrage te worden voldaan voor het parkeren. Meer informatie over het programma staat op www.powerhorseduiven.nl.

Open atelier

en beeldentuin

DUIVEN - Op zaterdag 19 en zondag 20 mei is tussen 13.00 en 17.00 uur de beeldentuin van familie Ariëns weer open.

Liefhebbers van beeldende kunst worden dan graag ontvangen in de tuin aan de Rijksweg 9A in Duiven.Te zien is dan nieuw werk van de laatste jaren. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Passage Zevenaar

ZEVENAAR - Woensdag 16 mei is bij Passage Zevenaar de heer J. ter Haar uit Lintelo gastspreker. Thema van de lezing is 'Natuurgeneeskunde'.


De werkwijze van Ter Haar op dit gebied is onder andere acupressuur, homeopathie, kleurentherapie, massage, ontspanningstechnieken en gesprekstechnieken. Er is veel gelegenheid tot vragen stellen in Ons Huis aan de Dr. Honigstraat vanaf 19.30 uur.
Eind mei vindt de afsluiting van het seizoen plaats.Tijdens de vakantie is er een koffiemorgen in De Hooge Bongert. Meer inlichtingen worden verstrekt op telefoon 0316 524620.

Heilige Werefridus Westervoort

Zaterdag 12 mei

Misintenties: Johanna van Dijk- Hagelaar, Maria Hendrikx- Toonen, Wilma Wigman- Opgenoort, ouders Boerboom -Krechting en Henk, Wim en Johanna van Loon- Bouman, Theodora Messing- van Haren, Co Messing, Corrie Messing- Disteli, ouders Reijers- Willemsens, Coba Schaars- Stevens, Rob Bisselink, Engelien Bisselink, Jan Jansen, ouders Rekswinkel-Reijers, ouders van Dalen- Jansen, oom Piet en tante Anne van Dalen- Jansen, Doortje van de Linden, Geert Jansen, iek Berntzen- Bloemberg

Pinksteren zondag 20 mei 10.00 uur!

misintenties: Nino Moro (jgt), Johanna van Dijk- Hagelaar, Wim en Dien Steentjes, Wilma Wigman- Opgenoort, Maria Hendrikx- toonen, Wim en Annie Grefen- Wanders, Thomas Pus, Corrie Messing- Disteli, Nick Woestenburg, Rietje Willemsen- Verhoeven, Rob Bisselink, Engelien Bisselink, Jan Jansen, ouders Schriever- Bouwmeeaster, Arnoldus Hermsen, ouders Hermsen- Gieling,Paul Compen, ouders Rekswinkel-Reijers, Doortje v.d. Linden, ouders Krechting- ten Brinke, Geert Jansen, ouders Berntzen- Bloemberg.

Sint-Franciscus Babberich

Zaterdag 19 mei 19.00 uur Eucharistieviering met voorganger pastoor Thanh Ta en zang van het gemengd koor samen met het koor uit Elten / Hüthem.

Misintenties:

Albert en Henkie van Dinther

Dineke en Henk van Dinther

Ome Paul en tante Marie Reijmer – Aaldering

Tonny van der Lugt

Dora Wolters – Medze

Ouders Bouwman – Bodd

Ouders Kluitman – Berentsen

Henk Peters

Henk Schreven

Overleden ouders Boekhorst

Overleden ouders Koenders

Fien Verhoeven

Overleden ouders Sweers – Etzroth

Jan Lenting en Annemarie

Leo en Ria Gieling – Jansen

Woensdag 23 mei 19.00 uur Mariaviering met medewerking van de paters Capucijnen en het gemengd koor.

Intentie’s:

Albert en Henkie van Dinther

Dieneke en Henk van Dinther

Overleden familie Terhaerd – Elbers

Uit dankbaarheid voor een 50 jarig huwelijk

Telefoon: 0316 247216 Email: babberich@rkliemers.nl.

Senioren Kontakt wandelt


DIDAM - Senioren Kontakt wandelt. Om 10:00 uur wordt er vertrokken vanaf de parkeerplaats bij Supercoop aan de Hoofdstraat in Didam naar restaurant Van Hal in Voorst bij Gendringen waar de start is.

Halverwege de wandeling na anderhalf uur is er in Anholt een ruime rustpauze. Hierna vervolgt de route van anderhalf uur naar restaurant Van Hal waar rond 15:00 uur een heerlijk diner is. "Eventuele diëten horen we graag van tevoren." Opgave moet voor 29 mei.

De terugkomst in Didam wordt omstreeks 17:00 uur verwacht met en een gezellige afsluiting in de Soos in Waverlo 10, Meulenvelden in Didam. De kosten zijn 15,00 euro per persoon (bij aankomst in Voorst te voldoen aan de coördinator). Meereizigers betalen 2,00 euro aan de chauffeur. Consumpties zijn voor eigen rekening.
Inlichtingen en opgave liefst per mail Liadejongroelofs@gmail.com of 0316 223DIDAM - De SSK (Stichting Senioren Kontakt Didam, Loil, Nieuw Dijk) houdt haar jaarlijkse wandeltocht op dinsdag 5 juni voor senioren in de mooie en bosrijke omgeving van Voorst, bij Gendringen en Anholt.
332 /06 38210039.

Ingezonden brief

Lege parkeerplaatsen maar wel auto's op plaatsen die als voortuin bedoeld zijn (foto: John Galt)

Open brief aan gemeente Zevenaar en woningcorporatie Baston

Steeds vaker zie je in het centrum van Zevenaar auto’s geparkeerd op een plaats wat eens een voortuin was. Hebben al deze mensen een hekel aan tuinieren of speelt een andere overweging? Is de reden hiervoor misschien om verzekerd te zijn van een (gratis) parkeerplaats om de parkeerheffing te ontlopen? Helaas is het verdwijnen van al die voortuinen volgens sommige inwoners in meerdere opzichten een verkeerde ontwikkeling.

Het straatbeeld wordt er niet fraaier op waardoor het woongenot voor velen afneemt. Ook zijn die betegelde tuinen naast de forse toename van betegeling in de achtertuinen een slechte zaak voor het milieu en kan het tot wateroverlast bij forse buien gaan zorgen. De gemeente wil graag dat we de hemelwaterafvoer ontkoppelen van de rioolafvoer en niet zoveel tuinen 'betegelen', terwijl het effect van de parkeergeldheffing in het centrum juist tot het tegenovergestelde effect leidt: veel nieuwe betegelde voortuintjes waar nu auto’s geparkeerd worden. Bijgaande foto is illustratief: lege parkeerplaatsen en auto’s op plaatsen die als voortuin bedoeld zijn.

Wat is het beleid van gemeente en woningcorporatie als het om huurwoningen gaat. Mag dit zomaar of schiet handhaving te kort?

Ik kies voor deze vorm van communicatie omdat ik meerdere mensen heb gesproken die zich hier ook aan storen en ook bij hen vragen oproept. Zij zijn ook geïnteresseerd in de reactie van gemeente en woningcorporatie op deze vraag. Daarom zou het mooi zijn als gemeente en corporatie ook via deze krant reageren.

John Galt Zevenaar

Passage Zevenaar

ZEVENAAR - Woensdag 16 mei is bij Passage Zevenaar de heer J. ter Haar uit Lintelo gastspreker. Thema van de lezing is 'Natuurgeneeskunde'.


De werkwijze van Ter Haar op dit gebied is onder andere acupressuur, homeopathie, kleurentherapie, massage, ontspanningstechnieken en gesprekstechnieken. Er is veel gelegenheid tot vragen stellen in Ons Huis aan de Dr. Honigstraat vanaf 19.30 uur.
Eind mei vindt de afsluiting van het seizoen plaats.Tijdens de vakantie is er een koffiemorgen in De Hooge Bongert. Meer inlichtingen worden verstrekt op telefoon 0316 524620.

Voorjaarsverloting Sint-Gregorius Giesbeek

GIESBEEK - Trekkingslijst Voorjaarsverloting 2018 Sint-Gregorius Giesbeek:

1e prijs: lotnummer 0260

2e prijs: lotnummer 1669

3e prijs: lotnummer 2391

4e prijs: lotnummer 0625

5e prijs: lotnummer 2200

6e prijs: lotnummer 0033

7e prijs: lotnummer 0365

8e prijs: lotnummer 1122

9e prijs: lotnummer 1869

10e prijs: lotnummer 0634

11e prijs: lotnummer 0460

12e prijs: lotnummer 1358

13e prijs: lotnummer 1570

Prijzen zijn af te halen tot en met 28 juli bij Henk Kock, Barenbroeklaan 17, Giesbeek (0313 631906). Niet-afgehaalde prijzen vervallen aan de vereniging.

De Hooge Bongert klaverjast

ZEVENAAR - Op 26 april is de laatste speeldag geweest na een druk bezocht seizoen. Na dertig speelrondes is de stand als volgt:

1 : Hr. A. Willemsen met een totaal van 141.807 punten.

2 : Hr. L. v. Hal met een totaal van 140.214 punten.

3 : Mv. J.Daams met een totaal van 140.131 punten.

4 : Hr. W. Kronenburg met een totaal van 139.333 punten.

5 : Mv. J.Kwerreveld met een totaal van 139.043 punten.

Hoogste dagscore: mv. C .Schut met 6217 punten.

Op donderdag 6 september begint het seizoen 2018/2019. Elke donderdagmiddag is er klaverjassen. Zaal is open vanaf 13.30 uur, aanvang klaverjassen is om 13.40 uur in De Hooge Bongert in Zevenaar. De kosten zijn tien euro voor een heel seizoen.

De hele zomer is er klaverjassen op bovenstaand adres. Zelfde tijd zaal open en aanvang klaverjassen. De deelname is gratis, iedereen is welkom. Info te verkrijgen via 0316 330222.

H. Antonius Abt Loo

De kerk in Loo. De H Antonius Abt.

Onze Kerk… moet geen gesloten gemeenschap zijn, maar een huis met een open deur waar iedereen welkom is.

Zaterdag 12 mei om 18.00 uur Woord en Communieviering.

Voorganger T Menting in samenwerking van het Dames-herenkoor, Collectant Henk Fleskens .Moederdagviering

Dinsdag 15 mei om 19.00 uur Mariaviering. Onder leiding van de werkgroep.

Zaterdag 19 mei om 17.00 uur Eucharistieviering. Voorganger Pastoor Thanh. Lector W. Berentsen. Zoang Dames- en herenkoor. Collectant. Henk Fleskens. Schuttersmis.

Dinsdag 22 mei om 19.00 uur Mariaviering. Onderleiding van de werkgroep.

                                                                                        

Excursie door Jezuïtenwaay

Bergeenden in de Jezuîtenwaay (foto: Gerrit van Alst)

GROESSEN - De natuurgidsen van IVN werkgroep de Liemers houden op zaterdag 12 mei een excursie door de Jezuïtenwaay nabij Groessen.

De flora en fauna is hier in deze tijd van het jaar het mooist. Je treft hier bloemen en planten aan die je elders niet gauw zult vinden, zoals de grote centaurie en beemdkroon. We zijn benieuwd of de zwarte sterns op de neergelegde kunstmatige vlotjes al zitten te broeden. Ook zal er verteld worden over de geschiedenis van het verdronken dorp Leuven.

De wandeling start om 14.00 uur op de Leuvensedijk bij het informatiebord in Groessen. Geadviseerd wordt om stevige schoenen aan te trekken en een verrekijker mee te nemen. Duur van de wandeling is twee uur. Informatie kan worden verkregen bij Miep Deen, 0316 268200 en ook www.ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek.

Heilige Werefridus Westervoort

Zaterdag 12 mei

Misintenties: Johanna van Dijk- Hagelaar, Maria Hendrikx- Toonen, Wilma Wigman- Opgenoort, ouders Boerboom -Krechting en Henk, Wim en Johanna van Loon- Bouman, Theodora Messing- van Haren, Co Messing, Corrie Messing- Disteli, ouders Reijers- Willemsens, Coba Schaars- Stevens, Rob Bisselink, Engelien Bisselink, Jan Jansen, ouders Rekswinkel-Reijers, ouders van Dalen- Jansen, oom Piet en tante Anne van Dalen- Jansen, Doortje van de Linden, Geert Jansen, iek Berntzen- Bloemberg

Pinksteren zondag 20 mei 10.00 uur!

misintenties: Nino Moro (jgt), Johanna van Dijk- Hagelaar, Wim en Dien Steentjes, Wilma Wigman- Opgenoort, Maria Hendrikx- toonen, Wim en Annie Grefen- Wanders, Thomas Pus, Corrie Messing- Disteli, Nick Woestenburg, Rietje Willemsen- Verhoeven, Rob Bisselink, Engelien Bisselink, Jan Jansen, ouders Schriever- Bouwmeeaster, Arnoldus Hermsen, ouders Hermsen- Gieling,Paul Compen, ouders Rekswinkel-Reijers, Doortje v.d. Linden, ouders Krechting- ten Brinke, Geert Jansen, ouders Berntzen- Bloemberg.

Senioren Kontakt wandelt

DIDAM - De SSK (Stichting Senioren Kontakt Didam, Loil, Nieuw Dijk) houdt haar jaarlijkse wandeltocht op dinsdag 5 juni voor senioren in de mooie en bosrijke omgeving van Voorst, bij Gendringen en Anholt.

Om 10:00 uur wordt er vertrokken vanaf de parkeerplaats bij Supercoop aan de Hoofdstraat in Didam naar restaurant Van Hal in Voorst bij Gendringen waar de start is. Halverwege de wandeling na anderhalf uur is er in Anholt een ruime rustpauze. Hierna vervolgt de route van anderhalf uur naar restaurant Van Hal waar rond 15:00 uur een heerlijk diner is. “Eventuele diëten horen we graag van tevoren.” Opgave moet voor 29 mei.

De terugkomst in Didam wordt omstreeks 17:00 uur verwacht met en een gezellige afsluiting in de Soos in Waverlo 10, Meulenvelden in Didam. De kosten zijn 15,00 euro per persoon (bij aankomst in Voorst te voldoen aan de coördinator). Meereizigers betalen 2,00 euro aan de chauffeur. Consumpties zijn voor eigen rekening.
Inlichtingen en opgave liefst per mail Liadejongroelofs@gmail.com of 0316 223332 /06 38210039.

Openluchtvlooienmarkt eerste pinksterdag in Duiven

DUIVEN - Op het Horstenpark aan de Horstenparklaan 4 is zondag 20 mei -eerste pinksterdag- van 10-17 uur een terugkerend evenement: de vlooien- en kofferbakmarkt. Deze is de eerste aftrap van het seizoen.

Het is een grote openluchtvlooienmarkt met veel particulieren deelnemers, geprganiseerd door Animo Vlooienmarkten. Er zijn dan weer veel kramen en grondplaatsen waar tweedehands, antiek, curiosa, snuiserijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden.

Leuk als bezoeker om te komen snuffelen, of als u nog overtollige spullen heeft en deze te koop wilt aanbieden, huur dan ook een kraam. Een kraam is 4 meter met dakje en kost 25 euro. Grondplaatsen met auto 12,50 euro en met auto-aanhanger 15 euro. Deze kunt u bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of 06 39108152. Het theehuis zorgt voor de catering en een leuk terras.

Alle data van de openluchtvlooienmarkten van Animo op het Horstenpark zijn zo. 17 juni en zo. 22 juli en zon. 19 aug en zon. 30 september.

Lintje voor de wereldwinkel

Kitty van Haeren (rode jack) wordt na de uitreiking van het lintje met applaus van de medewerkers verwelkomd in de Wereldwinkel (foto: Sander van Haeren)

ZEVENAAR - Kitty van Haeren is twintig jaar verbonden aan de Wereldwinkel van Zevenaar. In deze twintig jaren heeft zij zich ontpopt als coördinator, een rol die bij haar past en waar de medewerkers in de praktijk heel veel waardering voor hebben.

In een vrijwilligersorganisatie als de Wereldwinkel is de onderlinge samenwerking en saamhorigheid, de flexibiliteit en inzetbaarheid zeer belangrijk. Mevrouw Van Haeren vervult daarin zelf een prachtige voorbeeldfunctie. Een (wereld)winkel runnen is een dynamisch gebeuren. De inkoop, de productkennis, de inrichting van de winkel, de klantenkennis, de regelmatige aanwezigheid, de praktische noot in het bestuur. Kitty van Haeren doet het!

De burgemeester heeft haar voor haar inzet op donderdag 26 april gedecoreerd met een lintje in de orde van Oranje Nassau. "Als winkel en medewerkers zijn we trots op deze erkenning."

Zelf ervaart mevrouw van Haeren deze erkenning dan ook niet alleen als een erkenning van haar werk en die van de medewerkers, maar zeer zeker ook als een maatschappelijke waardering voor de wijze waarop de Wereldwinkel het met haar klanten en consumenten mogelijk maakt dat eerlijke handel en gecertificeerde producten steeds meer mensen en mede-wereldburgers een leefbaar loon verdienen en genieten.

Op dit moment vervult de Wereldwinkel van Zevenaar een centrale rol als de Wereldwinkel van de Liemers en is ze een werkgroep gestart Fair Tradegemeenten, waarmee zij beoogt om de gemeenten, supermarkten, horeca, bedrijven en instellingen te betrekken bij de 10 Fair Tradeprincipes en deze als een toegevoegde waarde omzetten naar de praktijk.

Expositie kerk van Aerdt met Liemerse kunstenaars

AERDT - De Liemerse kunstenaars Ulla Bosman en Gaby van Hall exposeren respectievelijk beelden en fotografische kunst tijdens de expositie van Kunstkring Het Gelders Eiland in het kerkje van Aerdt op zondag 27 mei, 3,10 en 17 juni steeds van 14.00-17.00 uur.

Ulla Bosman werkt bij voorkeur in steen, maar ze maakt ook afgietsels in metaal of kunststof. Haar beelden zijn zowel abstract als figuratief. Voor deze expositie maakte ze bijvoorbeeld torso's van zwangere vrouwen en epoxy katten.

Gaby van Hall is intuitief fotograaf en schrijver. Wanneer ze een tekst schrijft, weet ze vaak al welke foto daar bij hoort. Haar werk is zeer divers: van een prachtig veldboeket tot gelegenheidsportretten.

De opening is 27 mei om 14.30 uur met muziek van Manon Nijenhuis (zang) en Jetse de Jong (piano). Beiden zijn conservatoriumstudenten uit de Liemers.

Voor groepen kunnen andere bezoektijden worden geregeld via 0316 373732. Meer informatie staat op www.kunstkringhge.nl. Het kerkje van Aerdt staat aan de Kerkweg 26 in Aerdt.

Yoga 55+ bij Caleidoz

ZEVENAAR - Yoga is een manier om tot innerlijke rust te komen. Rustige lichamelijke oefeningen, je concentreren op je innerlijk, zorgen voor totale ontspanning.

Yogadocenten Anju Gaur en Anne Hendriks geven wekelijks op maandag- en woensdagochtend bij Caleidoz yogales aan mensen vanaf vijfenvijftig jaar. Hierbij wordt rekening gehouden met de lichamelijke conditie van de deelnemers. Na afloop is er gelegenheid voor een kopje koffie/thee.

Neem voor meer informatie of om een gratis proefles te volgen contact op met Dicky Westerik: 0316 526994.

Veterinnenteam bij MHC Westerduiven zoekt dames

WESTERVOORT - MHC Westerduiven is op zoek naar dames (boven de dertig jaar) die het leuk vinden om te gaan hockeyen, met of zonder hockey-ervaring.

"Ben je op zoek naar, of wil je hockey weer oppakken na jaren niet gespeeld te hebben? Wij zijn een gedreven team, met respect en plezier voor deze leuke sport. Wij spelen op zondagen wedstrijden (ongeveer twintig per seizoen). Sportiviteit staat bij ons voorop!

Kom kennismaken met de hockeysport en ons team. Op de donderdagavond om 20:15 uur hebben we training. Train vrijblijvend drie keer gratis mee! De kans is groot dat je 'de slag' snel te pakken hebt. Als je belangstelling hebt, mail dan naar: senioren@westerduiven.nl."

Bloemenbingo in Pannerden

PANNERDEN - Op donderdag 17 mei houdt de seniorenvereniging Pannerden een bingomiddag.

Deze donderdag is ter gelegenheid van moederdag een grandioze bloemenbingo. Er zullen twaalf ronden bingo gespeeld worden met als prijzen bloemen (zomerse hangplanten in pot). Alle leden zijn welkom van 14.00 tot 16.30 uur in zaal De Oude Waal in Pannerden.

De vereniging organiseert elke maand een soosmiddag. Voor inlichtingen en lid worden van de seniorenvereniging, bel 0316 371238.

Weidevogels kijken in het Zevenaarse en Duivense Broek

ZEVENAAR - De Weidevogelbeschermingsgroep Zevenaar verzorgt op zondag 20 mei een vogelexcursie voor jong en oud.

"Onder begeleiding van enthousiaste en deskundige weidevogelvrijwilligers fietsen we door het Zevenaarse en Duivense Broek, een bijzonder weidevogelgebied langs de snelweg. Meerdere vogelkenners vertellen onderweg over de weidevogels en het beschermingswerk in het bijzonder."

De excursie begint tussen 9.00 en 9.15 uur in het Filmhuis Zevenaar, Wittenburgstraat 14 in Zevenaar met koffie en een filmpje over weidevogels. Neem fiets, verrekijker en eventueel laarzen mee bij regenachtig weer. De excursie duurt tot 13.00 uur en is ook geschikt voor kinderen. Deelname is gratis. Aanmelden via www.vogelweek.nl.

Nationale molendag, kom je ook een kijkje nemen?

OUD-ZEVENAAR - Zaterdag 12 mei is het Nationale Molendag. Een uitgelezen kans om grutterij-molen De Hoop in Oud-Zevenaar te bezoeken.

Er is van alles te beleven in en rondom de molen. Je kan een kijkje nemen in de molen, wat normaal niet mogelijk is, maar tijdens molendag wordt er graag een uitzondering gemaakt. Het stoere karakter van de molen is voor groot en klein een belevenis.

Verder worden er pannenkoeken gebakken, is er een oud-Hollands spellen circuit voor de kinderen, met een lekkere beloning aan het einde en er is een demonstratie bakken. Kortom, een dag vol heerlijkheden, gastvrijheid en belevenissen.

Parkeren kan bij grutterij-molen De Hoop, Babberichseweg 35, Oud-Zevenaar. De activiteiten zijn van 10.00 tot 15.00 uur en gratis toegankelijk.

Ontmoetingskerk Zevenaar

Op zondag 13 mei is er om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk een viering, waarin mw. ds. L.M. van Prooyen Schuurman uit Zutphen zal voorgaan. Na afloop van deze viering is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten in gebouw 'Ons Huis' onder het genot van een kopje koffie of thee.

Ook is de schrijftafel van Amesty International aanwezig.

Op pinksterzondag 20 mei is er om 10.00 uur een viering waarin ds. Alle Jonkman zal voorgaan.

Om 11.00 uur is er in de Andreaskerk de oecumenische jazzviering, waarin pastor Jeroen Heemink en ds. Alle Jonkman voorgaan. Aan deze viering zal de gospelgroep 'Far Out' meewerken.

Een krentenwegge voor Siem!

ANGERLO - Dweilorkest Het Goeie Leven uit Angerlo heeft eind april een heuse krentenwegge gebracht naar aanleiding van de geboorte van Siem.

Wesley en Hanneke zijn de gelukkige ouders. Hanneke is al jaren een betrokken verenigingslid. Hoe leuk is het dan om het jonge gezin te verrassen met een lekkere krentenwegge!

H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Woensdag 9 mei 19.00 uur: Mariaviering /Rozenkransgebed. Voorgangers: Werkgroep m.m.v. N.G.K.koor. Donderdag 10 mei Hemelvaart, 10.00 uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor Thanh Ta m.m.v. het Gemengd koor Babberich.

Zondag 13 mei 9.30 uur: Eucharistieviering, Voorgangers: pater G. Remmers en diaken A. van Boven .Samenzang.

Intenties: Riet Köning-Roelofsen. Annie Bruns. Wil Hermans-du Buf. Overl. ouders Maria en Koos van der Vate. Ouders C. de Jager-Barten.

Woensdag 16 mei 19.00 uur: Mariaviering / Rozenkransgebed. Voorgangers: Werkgroep m.m.v. het N.G.K.koor.

Zondag: 20 mei 1e Pinksterdag 9.30 uur: Eucharistieviering, Voorganger: pastoor Thanh Ta m.m.v. het Gemengd koor Babberich. Voorgangers: pater G. Remmers en diaken A. van Boven. Samenzang.

Intenties: Ben, Ria en Rob Stoffels. Joke Lamers -verjaardag. Fam. Degen-Evers, Frans Lombarts en Maria Elisabeth Lombarts-Rompelberg. Hein Brinkman. Overl. familie Visser-Verkerk. Jan van Alst. Dick Ghijben. Frans Gieling. Ouders C. de Jager-Barten. Aloys Lueb en overleden familie.

Maandag: 21 mei 2e Pinksterdag 9.30 uur: Eucharistieviering, Voorganger: pater G. Remmers m.m.v. het N.G.K. koor.

Intenties: Frans Lombarts en Maria Elisabeth Lombarts-Rompelberg. Mia van Dalen-Kelderman ---jaargetijde. Harry Gademann. Overleden: Op 18 april: Johannes Meeusen, 71 jaar, Spaakstraat, Op 21 april: Gerard Hendriksen, 70 jaar, Citer, Op 23 april: Thea Martens-Jansen, 69jaar,Adenauerstraat, Op 28 april: Maria Janssen-van Strien, 95 jaar, Subenharastraat, Op 30 april: Ger Wientjes-Voermans, 88 jaar, in de Liemerije Zevenaar.

Molukse avond in De Lantaern

ZEVENAAR - Op zaterdagavond 26 mei organiseert muziekcafé De Lantaern een Molukse avond. Na een korte film over Indonesië opent dansgroep Orchidee de avond met Molukse dans in schitterende kledij. Daarna is het de beurt aan de Molukse gitarist Cos Nahuway. De avond wordt spetterend afgesloten met de Molukse band uit Zevenaar Music & Us. Ook zijn er lekkere hapjes te koop. De muzikale avond start om 21.00 uur; om 20.00 uur gaan de deuren al open. De entree is zes euro.

Shirley Kerubun-Sijnja is van Indische afkomst en deelt graag, samen met een keukenteam, haar passie van het culinaire erfgoed. Shirley’s hapjes worden volgens familierecepten bereid.

Dansgroep Orchidee laat het publiek telkens weer genieten van hun dansvoorstellingen. Dansen als de Selendang Sutra (sjalendans), de Tari Lilin (kaarsendans), de Javaanse hofdans, de Molukse en Balinese dansen. alsook de Sumatraanse dansen zijn maar een kleine greep uit het rijke en veelzijdige Indonesische repertoire van deze dansgroep.

Gitarist Cos Nahuway zal het publiek vooral laten genieten van zijn fantastisch gitaarspel en hij heeft belooft een zangeres mee te nemen. Wie dat is weet het muziekcafé nog niet. De band Music & Us uit Zevenaar bestaat uit vijf supermuzikanten, die in hun loopbaan allerlei soorten muziek hebben gespeeld. Zij sluiten de avond af met een fantastisch optreden.

De aankleding van de zaal, de diverse optredens en de lekkere hapjes zijn ingrediënten voor een heerlijk Moluks feestje.

H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Woensdag 9 mei 19.00 uur: Mariaviering /Rozenkransgebed. Voorgangers: Werkgroep m.m.v. N.G.K.koor. Donderdag 10 mei Hemelvaart, 10.00 uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor Thanh Ta m.m.v. het Gemengd koor Babberich.

Zondag 13 mei 9.30 uur: Eucharistieviering, Voorgangers: pater G. Remmers en diaken A. van Boven .Samenzang.

Intenties: Riet Köning-Roelofsen. Annie Bruns. Wil Hermans-du Buf. Overl. ouders Maria en Koos van der Vate. Ouders C. de Jager-Barten.

Woensdag 16 mei 19.00 uur: Mariaviering / Rozenkransgebed. Voorgangers: Werkgroep m.m.v. het N.G.K.koor.

Zondag: 20 mei 1e Pinksterdag 9.30 uur: Eucharistieviering, Voorganger: pastoor Thanh Ta m.m.v. het Gemengd koor Babberich. Voorgangers: pater G. Remmers en diaken A. van Boven. Samenzang.

Intenties: Ben, Ria en Rob Stoffels. Joke Lamers -verjaardag. Fam. Degen-Evers, Frans Lombarts en Maria Elisabeth Lombarts-Rompelberg. Hein Brinkman. Overl. familie Visser-Verkerk. Jan van Alst. Dick Ghijben. Frans Gieling. Ouders C. de Jager-Barten. Aloys Lueb en overleden familie.

Maandag: 21 mei 2e Pinksterdag 9.30 uur: Eucharistieviering, Voorganger: pater G. Remmers m.m.v. het N.G.K. koor.

Intenties: Frans Lombarts en Maria Elisabeth Lombarts-Rompelberg. Mia van Dalen-Kelderman ---jaargetijde. Harry Gademann. Overleden: Op 18 april: Johannes Meeusen, 71 jaar, Spaakstraat, Op 21 april: Gerard Hendriksen, 70 jaar, Citer, Op 23 april: Thea Martens-Jansen, 69jaar,Adenauerstraat, Op 28 april: Maria Janssen-van Strien, 95 jaar, Subenharastraat, Op 30 april: Ger Wientjes-Voermans, 88 jaar, in de Liemerije Zevenaar.

Nationale molendag, kom je ook een kijkje nemen?

OUD-ZEVENAAR - Zaterdag 12 mei is het Nationale Molendag. Een uitgelezen kans om grutterij-molen De Hoop in Oud-Zevenaar te bezoeken.

Er is van alles te beleven in en rondom de molen. Je kan een kijkje nemen in de molen, wat normaal niet mogelijk is, maar tijdens molendag wordt er graag een uitzondering gemaakt. Het stoere karakter van de molen is voor groot en klein een belevenis.

Verder worden er pannenkoeken gebakken, is er een oud-Hollands spellen circuit voor de kinderen, met een lekkere beloning aan het einde en er is een demonstratie bakken. Kortom, een dag vol heerlijkheden, gastvrijheid en belevenissen.

Parkeren kan bij grutterij-molen De Hoop, Babberichseweg 35, Oud-Zevenaar. De activiteiten zijn van 10.00 tot 15.00 uur en gratis toegankelijk.

Promotie ZVW'74 naar tweede klasse

WESTERVOORT - Enkele spannende dagen na de laatste nationale competitiewedstrijd op 21 april heeft zwemvereniging ZVW'74 uit Westervoort de bevestiging van de KNZB ontvangen dat de vereniging is gepromoveerd naar de tweede klasse Regio Oost van de nationale zwemcompetitie. Een prachtige prestatie en een mooie mijlpaal binnen de vereniging.


Landelijk gezien zijn er bijna zestig clubs actief in de tweede klasse van de regio's. Het is een mooie stap in de ontwikkeling van de vereniging om op een iets hoger niveau te gaan zwemmen. Het bestuur van ZVW'74 feliciteerde de zwemmers, trainers en iedereen die heeft meegeholpen om dit prachtige resultaat te bereiken. Ze kijkt uit naar volgend seizoen en wenste de zwemmers een sportieve en plezierige voortzetting in de tweede klasse.

Vrouwenkoor Colours op Loo Budget Concerten

Vrouwenkoor Colours

LOO - Ook in 2018 worden in de kerk van Loo (gemeente Duiven) eens per maand op zondagmiddag ‘Loo Budget Concerten’ gehouden. Op 27 mei treedt het Vrouwenkoor Colours op.

Sinds 1997 bestaat Vrouwenkoor Colours, een enthousiast koor uit Westervoort. Colours bestaat uit 25 enthousiast zingende vrouwen uit Westervoort en omgeving. Zoals de naam al doet vermoeden is Colours veelzijdig en kleurrijk in repertoire en in presentatie.

Het repertoire bestaat uit popsongs, luisterliedjes en licht klassieke muziek. De vrouwen zingen 3-, 4- of 5-stemming, deels a capella en deels met pianobegeleiding. Zij treden op zonder bladmuziek, want naast uiteraard de klank, wordenj regie en uitstraling belangrijk gevonden. Dit alles doen wze onder de inspirerende leiding van Josette Brinkhof. Elly Nijntjes begeleidt hen op de piano. Meer informatie staat op www.vrouwenkoorcolours.nl of te verkrijgen via 06 52065944.

De aanvang van het concert is 15.00 uur, kerk open vanaf 14.30 uur. De entree inclusief een kopje koffie, thee, chocomel bedraagt 7,50 euro. Kaartverkoop voorafgaand aan het concert bij de kerk.Telefonisch reserveren via Peter Koopmans, 0316 261612 of maandag tussen10.00 en 12.30 uur bij het secretariaat van het kerk, 0316 263981.

Ontmoetingskerk Zevenaar

Op zondag 13 mei is er om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk een viering, waarin mw. ds. L.M. van Prooyen Schuurman uit Zutphen zal voorgaan. Na afloop van deze viering is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten in gebouw ‘Ons Huis’ onder het genot van een kopje koffie of thee.

Ook is de schrijftafel van Amesty International aanwezig.

Op pinksterzondag 20 mei is er om 10.00 uur een viering waarin ds. Alle Jonkman zal voorgaan.

Om 11.00 uur is er in de Andreaskerk de oecumenische jazzviering, waarin pastor Jeroen Heemink en ds. Alle Jonkman voorgaan. Aan deze viering zal de gospelgroep ‘Far Out’ meewerken.

Excursie in de Kleine Gelderse Waard

Overzicht Kleine Gelderse Waard (foto: Gerrit van Alst)

AERDT - Op zondag 13 mei verzorgt de vogelwerkgroep van IVN de Oude IJsselstreek een rondleiding in de Kleine Gelderse Waard.

De Kleine Gelderse Waard is een voormalig landbouwgebied waar op zorgvuldige manier klei is afgegraven. Hierdoor is er een begin ontstaan van nieuwe flora en fauna. Het gebied is beperkt toegankelijk. Een vrijwillige beheerder zal uitleg geven over het tot stand komen en de ontwikkeling van het gebied. Leden van de vogelwerkgroep zullen iets vertellen over de aanwezige vogels, er gaan telescopen mee.

De start is om 9.00 uur vanaf de parkeerplaats van voormalig café Joosten, Aerdtsedijk 27 in Aerdt. Duur van de excursie is drie uur. In verband met het maximaal aantal deelnemers dient men zich aan te melden via de website www.ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek. Inlichtingen zijn verkrijgbaar via Gerard Tittse, 0316 543230 of Rietje Hermans, 0316 281789.

Basketiers'71 wijkt uit voor examens

ZEVENAAR - Sinds jaar en dag maakt Basketiers'71 gebruik van sporthal Heerenmaten. Het thuisfront van de vereniging, de kantine als knus, gezellig onderkomen.

De speelvloer waar menig sportieve strijd is gestreden, tranen van vreugde, verdriet zijn er gevloeid. Als oude trouwe Basketiers kenner weet je niet anders, sporthal Heerenmaten is de plek. Als groot hoofdgebruiker twee avonden in de week, de speelzaterdag. Eénmaal, maximaal tweemaal per jaar is dit, sinds mensenheugenis anders.

De (her)examens periodes komen, daar moet zelfs de (basketbal)sport terecht voor wijken. Als Nederlandse basketballer is het slechts weinigen gegeven, om er een dik belegde boterham te verdienen.

Op de onderstaande dagen en tijden maakt Basketiers'71 graag gebruik van sporthal Lentemorgen: dinsdag 15 mei18.00 - 19.30; donderdag 17 mei 18.30 - 20.00; dinsdag 22 mei 18.00 - 19.30.; donderdag 24 mei 18.30 - 20.00.; dinsdag 29 mei 18.00 - 19.30; dinsdag 19 juni 18.00 - 22.00.; donderdag 21 juni 18.00 - 22.00.

De jeugd heeft de toekomst, dat begint met de wijze woorden 'dan had je maar een vak moeten leren'. Dat vak heeft een diploma nodig, daarom zijn er eindexamens, daarmee bouw je aan de toekomst. De basketbalsport staat even in mei op een laag pitje, in de maand juni kun je weer volop aan de bak.

Drie keer gratis meetrainen, laat je inspireren, doe een nieuwe ervaring op, wordt Basketiers-lid. Met een schooldiploma op zak is er dan toch een mooie toekomst voor je weggelegd! Voor vragen of meer informatie: secretaris@basketiers.nl.

Inschrijving Rabobank Clubkas Campagne voor clubs geopend

(foto: Rabobank)

ARNHEM – Rabobank Arnhem en Omstreken ondersteunt ook dit jaar clubs in haar regio financieel met de Rabobank Clubkas Campagne. De leden van de bank mogen 150.000 euro verdelen onder de verenigingen en stichtingen die deelnemen aan deze campagne. Vanaf 1 mei kunnen clubs zich weer inschrijven.


Rabobank Arnhem en Omstreken hecht veel waarde aan de lokale leefbaarheid en ondersteunt daarom verenigingen en stichtingen in haar werkgebied. De bank stelt 150.000 euro beschikbaar voor de Rabobank Clubkas Campagne. Ieder lid van de bank ontvangt vijf stemmen, waarvan zij er maximaal twee op dezelfde vereniging of stichting mogen uitbrengen. Hoe meer stemmen, hoe hoger de financiële ondersteuning voor de betreffende vereniging of stichting. De stemperiode is van 28 augustus tot en met 11 september 2018.


Verenigingen en stichtingen die voldoen aan de voorwaarden voor deelname aan de Rabobank Clubkas Campagne kunnen zich van 1 mei tot en met 30 juni inschrijven. Alle informatie over de Rabobank Clubkas Campagne én de mogelijkheid om in te schrijven is te vinden op www.rabo.nl/arnhem/clubkas.

Geloofsgemeenschap H. Andreas Groessen

Overleden: Op 1 mei 2018 overleed in de leeftijd van 83 jaar de heer Wim Vermeulen. Huwelijk: Op 18-5-18 trouwen Fleur Beckers en Jermaine Ebbers.

Zo 13-5-18 om 09.30uur Communievie. pastoraal medewerkers Maarten Smits m.m.v. In Between. Zo 20-5-18 om 09.30 uur: Pinksteren: Communievie. diaken Adri van Zundert m.m.v. Herenkoor.

Zo 13-5-18: uit dankbaarheid. Theodorus en Gerda Aleven, Cor en Riet Aaldering-Roordink, Martin en Sina Rey, Theodorus en Riek van Ditshuizen, Wim en Lies Melchers, Jan en Johanna Berendsen, Bertus en Leike van Bethray, Gerrit en Joke Uffing, ouders Bosman-Gerritsen, ouders H.Derksen-Bloem, Maria Nass-Uffing, Hennie, Diny en Willy van Kempen, Dora en Harrie Smits, ouders Moorman-Bloemberg, Hans en AnneMiek Buhler, ouders Dikker-Berntssen - Theo en Joop, Jan Stokman, Henk en Toos Derksen, ouders Lentjes-Beudel - Piet en Patricia, Mientje Derksen, Hennie Bloemberg-Witjes, Wim Tiedink, Gerrit Derksen, ouders Jeurissen-Knuiman, ouders Meijer-Ledderhof en kleinzoon Stef, Gerda Stokman, Wim Vermeulen. Zo 20-5-18: Theodorus en Riek van Ditshuizen, Jan en Bep Buurman, vader en moeder Degen, fam.Vreman, Theet Bloemberg, Riek Derksen en Willy, Gerrit Aleven, Miriam Reijmer-Peters, Wim en Riet Driessen, Henny, Dinie en Willy van Kempen, Rienie Bouwman, ouders van Ditshuizen, Bernard Bouwman, Gerrit en Leike Driessen, Jan te Witt, familie Kloppenburg, Piet en Annie de Kinkelder, Theodorus en Joanna Kampschreur en Gerard, jaarged. Marie Rutten, Jo en Toos Bos-van Kempen, fam.Lendering-Delsing, Tonny Visser, fam. Roordink-Becker, Gerrit Derksen, ouders Jeurissen-Knuiman, Gerda Stokman, Wim Vermeulen.

Programma Filmhuis Zevenaar

Dorst (foto: Filmhuis Zevenaar)

Opening Varilux Jazz & Bluesfestival met een JAZZDOCUMENTAIRE en de band: TRIO JETSKE DE JONG EN MANON NIJENHUIS. Na de film Bayou Maharajah, over James Booker, de legendarische pianist uit New Orleans volgt livemuziek: The Spirit of New Orleans. De uit Zevenaar afkomstige pianist Jetse de Jong brengt met zijn trio, aangevuld met zangeres Manon Nijenhuis, jazz, blues en boogie woogie uit New Orleans. De muzikanten, tussen de 20 en 24 jaar oud, hebben elkaar ontmoet op het conservatorium van Amsterdam. Vr 18/5 20:15u.

DORST. Verzameling van ironie, tragedie en menselijkheid. ‘Ik ga dood.’ Triest, wanneer je dit als filmpersonage eerder aan de toeschouwer bekent, dan aan je eigen dochter. Dat is wat Elisabeth doet, aan het begin van de Esther Gerritsen-verfilming Dorst: ze kijkt recht in de camera en betrekt ons bij haar lot, terminale kanker. Een zwart komisch familiedrama over goede bedoelingen, idiote verwachtingen en de onvervulbare hunkering naar lotsverbondenheid. Do 17/5, wo23/5 20:15u en ma 21/5 14:30u

THE POST waarin Spielberg entertaint in een politieke thriller. Deze politieke thriller demonstreert dat liegende Amerikaanse presidenten van alle tijden zijn! In 1971 krijgt The Washington Post geheime overheidsdocumenten in handen waaruit blijkt dat president Nixon en voorgangers het Amerikaanse volk jarenlang hebben voorgelogen over de Vietnamoorlog. De kersverse uitgeefster van The Post (Meryl Streep) staat voor een cruciale beslissing. Wat roept ze over zich af als ze publiceert? Zo 20/5, wo 23/5 14:30u en di 22/5 20:15u.

Voor meer informatie www.filmhuiszevenaar.nl

Overheerlijk pinksterblues- en jazzbuffet

Jay Jay's Border Jazzmen is altijd van de partij tijdens de gospeldienst (foto: Muziekstad Zevenaar)

ZEVENAAR – Het bevrijdingsfestival is nog maar net achter de rug of het tweede grote festival van het jaar van Muziekstad Zevenaar staat voor de deur: het Varilux Jazz- en Bluesfestival. Met een keur aan klinkende namen.

De aftrap van het jazz- en bluesfestival is traditiegetrouw op vrijdagavond 18 mei in het Filmhuis aan de Wittenburgstraat. Na een jazzfilm treden pianist Jetse de Jong en zangeres Manon Nijenhuis op. Zaterdagmiddag 19 mei speelt de Thomson Bridge Band op het Raadhuisplein de pannen van het dak.

In de Weverstraat maakt Stanger in Town haar opwachting en op Muldershof Bluesband Route 61. ’s Avonds vanaf 20.00 uur is het op het Raadhuisplein de beurt aan Sugar Mama en Barrelhouse.

Eerste pinksterdag 20 mei is de Sint-Andreaskerk van 11.00 tot 13.00 uur het decor van een prachtige gospel-kerkdienst. Gospelgroep Far Out en Jay Jay’s Border Jazzmen tekenen voor het muzikale akkoord.

’s Middags is het opnieuw genieten geblazen in het centrum. Op het Raadhuisplein spelen Farmhouse Jazz Band en Trio Blue Skies op. In de Weverstraat treedt Jay Jay’s Border Jazzmen op en op Muldershof Hi-5 R &B Live. Nieuw dit jaar als locatie is het Eet-lokaal aan de Wittenburgstraat. Daar betreedt op zondagmiddag de Charlestown Jazzband het podium. Alle optredens op zaterdag en zondag zijn gratis.

Voorjaarsconcert Het Hooge Bongertkoor

Hooge Bongertkoor

ZEVENAAR - Op 27 mei om 14:30 uur geeft het Hooge Bongertkoor weer een voorjaarsconcert. Het koor bestaat al 45 jaar en het repertoire is zeker veelzijdig en bestaat uit klassieke en licht-klassieke liederen, maar ook eigentijdse liederen staan op het repertoire.

Verder brengt het koor ook popmuziek, delen van een musical, jazzy nummers en Nederlandstalige liederen ten gehore. Voor dit concert is de keuze gevallen op stukken van Mozart, Sibelius, Dvorzak, Handel, Bizet, Verdi, Offenbach, Puccini en verder stukken uit films, musicals, popmuziek en kleinkunst.

De dirigente van het koor is Diane Hidding en aan de piano wordt het koor begeleid door de vaste pianist Gerard van der Heijden. Het belooft een veelzijdige, muzikale middag te worden en iedereen is welkom. De toegangsprijs is inclusief een kopje koffie of thee in de pauze tien euro. Kinderen tot en met 12 jaar gratis.

Het concert is in het Andreas Schuttersgebouw aan de Oude Doesburgseweg in Zevenaar. Meer informatie staat op http://hethoogebongertkoor.nl.

Het BC Thuve Lentetoernooi...

Overzicht sportzaal met badmintonners (foto: Berno Wibbels)

DUIVEN - Maandag 16 april werd weer het jaarlijkse BC Thuve Lentetoernooi georganiseerd. Een avond badmintonnen met een vaste partner waarin de teams aan elkaar worden gekoppeld via het zogeheten Zwitsers systeem.

Dit houdt in teams met gelijke aantallen punten aan elkaar worden gekoppeld. Dit levert na de eerste willekeurige ronde al snel wedstrijden tussen gelijkwaardige teams op. Lekker spelen dus!

Dit zien we ook terug in de deelname. Elk jaar is de hal minimaal volledig bezet en wordt er voor de lol maar ook fanatiek gespeeld. Voor het winnende team is er de eer van de eerste plaats. En voor de overige teams mooie wedstrijden – en misschien een revanche-partij op een volgende badminton avond. Een mooi voorbeeld van een win-win situatie. Wil je ook voor de lol of fanatiek een shuttle slaan kijk voor meer informatie op www.bcthuve.nl.

Liemers te kijk

ZEVENAAR - Liemers te kijk: persfoto's van Henk Rodrigo te zien bij Liemerije Zevenaar tot en met 11 augustus. Deze expositie is dagelijks van 8.00 – 20.00 uur vrij toegankelijk in het bewonerscafé en de aansluitende gangen op de begane grond.

Henk Rodrigo, bekend van de foto's die hij maakte voor het dagblad De Gelderlander, heeft een enorm privé-archief waarin de meest uiteenlopende foto's zijn opgeborgen. Om een deel hiervan toegankelijk te maken voor het publiek, heeft het Liemers Museum Henk Rodrigo gevraagd een selectie te maken voor een speciale expositie over zijn fotowerk.

Het resultaat is een boeiend beeld van aangrijpende, lieve en emotionele momenten. En allerlei boeiende gebeurtenissen. De foto's zijn op groot formaat afgedrukt met daarbij een toelichting. Zodat de bezoekers weten waarom of waarbij de foto's werden gemaakt. De bezoeker kan zo dubbel genieten, van de foto's en door het ophalen van herinneringen. Bezoekadres: Liemerije Zevenaar Hunneveldweg 12, Zevenaar.

'Opgeven is geen optie'

Roland van Dijk van Gigantisch Wonen Zevenaar

ZEVENAAR - Roland van Dijk van Gigantisch Wonen gaat dit jaar weer Alpe d HuZes fietsen. Zijn streven is om een bedrag van 2.500 euro bij elkaar te halen.

In 2017 zamelde alle deelnemers van Alpe d'HuZes samen 10,4 miljoen euro in. Met het geld dat we inzamelen, dragen we bij aan projecten die uiteindelijk de grootst mogelijke voordelen opleveren voor patiënten die kanker hebben of het in de toekomst krijgen. Als Alpe d'HuZes willen we de ziekte onder controle krijgen, zodat er in de toekomst niemand meer doodgaat aan kanker. Iedereen die hieraan meedoet of meehelpt, kan daar trots op zijn.

Alle gelden gaan naar KWF Kankerbestrijding en worden gestort in een apart fonds op naam, Alpe d'HuZes/KWF Fonds.

Hoofdrolspelers 'De Passie' zoeken zangtalent voor woord- en communiedienst

Piet Peters (Jezus) (foto: Branch Media)

REGIO - Twee hoofdrolspelers van 'De Passie', uitgevoerd op 29 en 30 maart in Groessen, gaan al een flink aantal jaren voor in woord- en communiediensten in Loo, Groessen en Westervoort.

Wim Herbes en Piet Peters, respectievelijk verteller en Jezus in 'De Passie', zijn op zoek naar zangtalent voor ondersteuning van de samenzang omdat op zondag 17 juni een koor ontbreekt.

Wim Herbes (verteller)

De viering is in de H. Andreas Kerk in Groessen en begint om 09:30 uur. Belangstellenden kunnen een mail sturen naar voorgangerswhpp@kpnmail.nl en ontvangen dan digitaal een boekje met de teksten en links om de muziek te beluisteren.

IVN-excursie Rosandse Polder

Overzicht Rosandse Polder met kerk Oud-Zevenaar (foto: Gerrit van Alst)

ZEVENAAR - Op donderdag 17 mei verzorgt IVN-werkgroep de Liemers onder leiding van natuurgidsen een avondwandeling door de Rosandse Polder in Zevenaar.

Tijdens deze wandeling is er aandacht voor het landschap en de prachtige flora tussen de zomerdam en de Rijnstrang. Ook kijken we uit naar de zwarte sterns of die al op de kunstmatig aangelegde vlotjes zitten te broeden.

De start is om 19.30 uur op het parkeerterrein bij sterrenwacht Corona Borealis aan de Breulylaan 3 in Zevenaar. Informatie bij Dick van den Berg, 0316 262649 en op www.ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek. Tip: Zorg voor stevig schoeisel en neem een verrekijker mee.

Frans en Mia Jansen vieren diamanten huwelijk

REGIO - Op 22 april vierden Frans en Mia Jansen hun 60-jarig huwelijksfeest samen met familie, kinderen en kleinkinderen.

Scholingsochtend Veiligheid KBO Gelderland

WESTERVOORT - Onlangs deed KBO-PCOB een groot Veiligheidsonderzoek onder haar leden. Daaruit bleek dat de meeste senioren niet goed op de hoogte zijn van mogelijkheden om hun huis en de omgeving te beveiligen.

Seniorenorganisaties kunnen helpen met kennis en bewustwording rondom dit thema te creëren. Daarom organiseert KBO Gelderland een scholingsochtend over veiligheid op maandag 14 mei van 10.00 – 12.00 uur in zalencentrum Wieleman, Dorpstraat 11 in Westervoort.

Op deze bijeenkomst laten veiligheidsadviseurs zien wat senioren kunnen doen om hun woning en woonomgeving zo veilig mogelijk te maken, en wat vrijwilligers kunnen doen om mensen daarbij te helpen. Ook verstrekt een bank informatie over financiële veiligheid en tot slot zal een medewerker van Veilig Thuis vertellen wat vrijwilligers kunnen doen wanneer zij vermoeden dat een senior zich in een onveilige situatie bevindt. Aanmelden kan via info@kbogelderland.nl of door te bellen naar 0481 450252.

Dawnbreakers met Jari Peters winnaar bandcompetitie

Dawnbreakers na bekendmaking van de winnaar van de Vakjury-prijs (foto: GiP Images)

ULFT - De groep Dawnbreakers met de Pannerdense gitarist Jari Peters is op geweldige wijze winnaar geworden van de Vakjury-prijs tijdens de finale van de Achterhoekse Band Competitie, zaterdag 7 april in de DRU Cultuurfabriek in Ulft.

Met jonge, verfrissende muziek (jury-rapport) wist het zestal de andere vijf finalisten te verslaan, daarmee was de jury unaniem in haar beslissing, die binnen tien seconden vergaderen tot stand kwam. Dawnbreakers verdient daarmee een aantal mooie prijzen, zoals studio-tijd, een professionele fotoshoot en bovenal een optreden op het Huntenpopfestival, 10 en 11 augustus in Ulft, met headliners Di-rect, K’s Choice en My Baby. En daarbij dus ook Dawnbreakers!
Winnaar van de publieksprijs werd de Metal-band 7Tools, die met Dawnbreakers mee mag naar Huntenpop. Meer info over Dawnbreakers staat op: Facebook: @BandDawnbreakers Instagram: @Dawnbreakersband, met onder andere de track: Black Art. Het volledige optreden tijdens de finale is te zien via Youtube onder de titel: '2018 Dawnbreakers – Achterhoekse Band Competitie @ Poppodium DRU'.

Op zoek naar Miss Triathon Didam

DIDAM - Ben jij de nieuwe Miss Triathlon Didam 2018? Stichting Triathlon Didam is via hun Facebookpagina de zoektocht gestart naar een mooie Miss Triathlon Didam 2018.

"Een Miss is onmisbaar tijdens ons jaarlijkse sportieve evenement in Didam," legt voorzitten Auke Rensen uit. "De afgelopen jaren waren we steeds op zoek naar de juiste persoon voor alle ceremoniële taken gedurende de dag en konden deze niet naar aller tevredenheid vinden. Door suggesties van deelnemers kwamen we op het idee om een Miss Triathlon Didam 2018 te gaan zoeken."

Het aanmelden is eenvoudig gehouden. Dames hoeven enkel twee foto's via een persoonlijk bericht op de Facebookpagina (www.facebook.nl/triathlondidam) te sturen en dan maken ze al kans op deze mooie titel. "Uiteraard gaan wij niet discrimineren en nodigen wij ook heren uit om zich aan te melden," aldus Auke. Op dinsdag 1 mei zal het bestuur van de triathlon uit alle aanmeldingen een eerste selectie maken. Alle Facebookvolgers kunnen vervolgens stemmen op de Top 5 om zo uiteindelijk de titel te schenken aan de enige echte Miss Triathlon Didam. De kandidaten mogen uiteraard alles doen om stemmen te verzamelen. Het belooft een leuke strijd te gaan worden.

Silence in Liemers Museum

(Foto: Mimi van Bindsbergen)

ZEVENAAR - In de expositie Combinaties in het Liemers Museum Zevenaar laat Mimi van Bindsbergen een serie portretten zien die niet-geposeerd iets proberen te laten te zien van Stilte en Stemming.

Mimi van Bindsbergen: "Mijn motivatie voor Stilte/Silence is de oude man en zijn stilte en het eeuwige leven. Het gaat over mijn vader in zijn huis en zijn omgeving. Zijn vogeltjes en klokken die tikken. Hij zittend aan zijn tafel. Toen zag ik de Stilte. Die heel specifieke stilte. De portretten laten zijn sfeer zien." Het is een project dat nog steeds lopende is... De tentoonstelling 'Combinaties' is nog te zien tot en met 3 juni bij Kunstwerk! Liemers Museum.

Openluchtvlooienmarkt in Zevenaar

ZEVENAAR - Op het veld van korfbalclub De Zwaluwen aan de Marconistraat is tweede pinksterdag maandag 21 mei van 10.00 tot 17.00 uur een jaarlijks terugkerende openluchtvlooienmarkt en kofferbakmarkt.

Hier wordt veel tweedehands, antiek, curiosa, snuiterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden. Leuk voor bezoeker om te komen snuffelen, of als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden: huur dan ook een kraam. De kraam kost 25 euro. Een grondplaats met auto kost 12,50 en met auto-aanhanger 15 euro. Deze is te bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of 06 39108152.

De entree voor de markt kost 3,00 euro voor volwassenen, voor 65+ 2,50 euro en kinderen tot 12 jaar gratis. Korfbalclub De Zwaluwen zorgt voor de catering en een leuk terras.

Sint-Martinus Oud-Zevenaar

Zondag 13 mei 11.00 uur:

Communieviering met Pastor Smits en gemengde koor.

Gebedsintenties:

Koos en Miets Aaldering

Mientje Ross­Peters (jaargetijde)

Ouders Beudel­Hendriks en dochter Diny

Gisela Kleinpenning

Mientje Peters­Teunissen

Overleden ouders Gerrit en Riet Witjes­Kleinpenning

Erna en Gerda Luiking-Sweers

Collecte:

Eigen geloofsgemeenschap

Mededelingen:

Overleden op vrijdag 20 april in de leeftijd van 61 jaar de heer Jan Godschalk, Steenheuvel,

Oud­Zevenaar.

Overleden op donderdag 26 april in de leeftijd van 61 jaar mevrouw Joke van de Bovenkamp,

Brahmsstraat te Zevenaar.

Eerste Pinksterdag zondag 20 mei 11.00 uur:

Communieviering met Diaken van Zundert en gemengd koor.

Gebedsintenties:

Gerrit en Dineke Gudden-de Kinkelder, kinderen en kleinkind

Johan en Grada Engelen-Polman en dochter Ria

Henk van Dalen

Carola Schlief

Jan van den Dam

Gisela Kleinpenning

Bertha Arends-Kruitwagen

Jos Ariës

Diny Goorman-Visser

Theo Otten

Gerard Stokman

Overleden ouders Stokman-Elshof

Riet en Wim Medze

Ouders van Dulmen-Volman en Wilma

Wim Willemsen

Mies Lemm-Roelofsen en familie

Maria Driessen-van Rumund en dochter Maria

Collecte:

Pinksteractie / Week Nederlandse Missionaris

Donderdag 24 mei 19.00 uur:

Mariaviering m.m.v. Werkgroep

Expositie schilderijen van Hanny Peters

WESTERVOORT - Vanaf 25 mei houdt stichting Kunstwerk Westervoort een prachtige expositie van Hanny Peters. De expositie wordt geopend op vrijdag 25 mei om 19.30 uur in Huize Vredenburg in Westervoort. De werken bezichtigen kan tot en met zondag 10 juni in Huize Vredenburg en Huis Ter West.

Haar 'lyrisch-abstracte' schilderijen zijn als een poëtische vertaling van haar gevoelens en invalshoeken in kleur. Dit lyrisch-abstracte werk wisselt zij af met realistische life-modelstudies in verf of brons en portretten (in opdracht), dit vergroot haar inspiratie waardoor alles voortdurend in beweging is.

Zij won de publieksprijs met lyrisch-abstract werk in Galerie De Gele Rijder - Arnhem bij de expositie 'De keuze is aan u' en in Galleria De'Marchi - Bolognia (Italië) bij de tentoonstelling 'Little Treasures'.

De expositie is te bezichtigen van 25 mei tot en met 10 juni in Huize Vredenburg, Klapstraat 112, en Huis ter West, Zuid-Parallelweg 3. Meer informartie staat op www.kunstwerkwestervoort.nl en www.hkwestervoort.nl.

Kerkberichten week 20 van 19 mei tot en met 25 mei

Eerste Pinksterdag zondag 20 mei 11.00 uur:

Communieviering met Diaken van Zundert en gemengd koor.

Gebedsintenties:

Gerrit en Dineke Gudden-de Kinkelder, kinderen en kleinkind

Johan en Grada Engelen-Polman en dochter Ria

Henk van Dalen

Carola Schlief

Jan van den Dam

Gisela Kleinpenning

Bertha Arends-Kruitwagen

Jos Ariës

Diny Goorman-Visser

Theo Otten

Gerard Stokman

Overleden ouders Stokman-Elshof

Riet en Wim Medze

Ouders van Dulmen-Volman en Wilma

Wim Willemsen

Mies Lemm-Roelofsen en familie

Maria Driessen-van Rumund en dochter Maria

Collecte:

Pinksteractie / Week Nederlandse Missionaris

Donderdag 24 mei 19.00 uur:

Mariaviering m.m.v. Werkgroep

Bevrijdingsconcert door Liemers Mannenkoor en muziekvereniging De Club

DIDAM - De maand mei staat in Nederland in het teken van het herdenken van de Bevrijding. Zo ook in de Liemers. Het Liemers mannenkoor en de muziekvereniging de Club geven op 26 mei een herdenkingsconcert in sporthal De Muizenberg in Didam.

De sporthal wordt omgebouwd tot een sfeervol theater, waarin de muziekliefhebbers ontvangen worden. De 75 zangers van het LMK zullen ondersteund worden door 70 muzikanten van het harmonieorkest De Club. Het koor en orkest treden zowel gezamenlijk als afzonderlijk op. Het programma omvat werken, die op het thema Bevrijding van toepassing zijn. In de Glenn Miller- en de Bevrijdingsmedley komen veel bekende melodieën voorbij. The day you sang this song en time to say goodbye zijn evergreens. De soundtrack uit de film Crimson Tide, die zich afspeelt tijdens de koude oorlog, wordt door koor en orkest prachtig voor het voetlicht gebracht.

Beide verenigingen beschikken over een grote achterban en de verwachting is, dat veel muziekliefhebbers de weg naar De Muizenberg weten te vinden. De avond begint om 19.30 uur en de zaal is om 19.00 uur open. De toegang bedraagt 15,00 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.declub.org in Zevenaar bij Rebers Boek en Buro, in Didam bij Lanters Assurantiën.

Programma Kunstwerk! Theater

So long Cohen met Marlies Claasen, Ernest Beuving, Bas Steman e.a.

Eind 2016 overleed Leonard Cohen. Wie was deze charmante romanticus? In 'So long Cohen' zoekt schrijver en verteller Bas Steman op zijn zolderkamer naar antwoorden. De zoektocht voert hem langs Cohens vele prachtige poëtische liedjes. De zolderkamer verandert af en toe in een café of een talkshowpodium. Daar laat cabaretier Ernest Beuving, imitaties/ persiflages van tafelgastheren aanschuiven om mee te zoeken; van Maarten van Rossum tot Jules Deelder.

Vrijdag 18 mei 20.15 uur. Prijs 19,50 euro.

Nieuwe brochures

Heb je ze al? Onze gloednieuwe educatie brochure boordevol cursussen, workshops, muzieklessen en onze theater brochure met de meest uiteenlopende voorstellingen? Van Andy & Melisa, Mr. Gerard Spong en Lakshmi tot Henry van Loon. Maar wat dacht je van Guido Weijers met een masterclass Geluk of de Musical Op Hoop van Zegen? Kortom voor elk wat wils! Reserveer nu je kaarten op?www.liemerskunstwerk.nl. De brochures zijn gratis af te halen op alle Kunstwerk! locaties: de bibliotheek, Het Musiater, de Volksuniversiteit en het Liemers Museum.

Open dag

Zaterdag 26 mei: Open dag Kunstwerk! Het Musiater van 11.00 tot 15.00 uur. Het belooft een waar spektakel te worden met tal van optredens. Ook kun je een muziekinstrument uitproberen, meedoen met Muziek op schoot. Tijdens de open dag zal voor de aankoop van toegangskaarten voor voorstellingen van het nieuwe theaterseizoen de kassa speciaal geopend zijn. De toegang is gratis. Voor meer informatie: www.liemerskunstwerk.nl.

Landschap fotografie bij de Volksuniversiteit

(Foto: Ada-Fotografie)

Wie houdt er niet van een mooi landschap, weilanden, duinen, zee, strand, bos, heide, polderlandschap etc.? Hoe leg je dat goed vast? Vaak zie je een mooi landschap en je maakt er een foto van. Thuisgekomen bekijk je je foto's op je pc-scherm en dan valt het tegen. Te vlak, geen goede kleuren etc. Zoals bekend: Fotograferen is spelen met licht, bij landschapsfotografie is dat zeker. Tijdens deze ééndaagse cursus landschapsfotografie vertelt de docent je over licht, compositie, welk materiaal je nodig hebt, enz.
Wat neem je mee?
Camera waarmee je zelf instellingen als diafragma, sluitertijd en ISO-waarde kunt regelen.
Lenzen, statief en (indien in bezit) afstandsbediening.
Enige kennis van je eigen camera en de belichtingsdriehoek is wel gewenst.

Docent: Ruurd van Dijk

Zaterdag 26 mei 2018
09:30 – 16:00 uur

€ 55,00, inclusief Lunch

Opbrengst collecte gehandicaptensport

REGIO - De collecte voor het Fonds Gehandicaptensport, die in de week van 1 tot en met 7 april plaatsvond, heeft in Duiven, Loo en Groessen het mooie bedrag van 6188,79 euro opgebracht. Het collectecomité in Duiven is iedereen voor zijn bijdrage dankbaar.

"Wilt u volgend jaar van 31 maart tot en met 6 april ook meehelpen om in Duiven, Loo en Groessen te collecteren, dan kunt u zich opgeven bij T.E. van Dijk, De Tamboer 6, 6921 TD Duiven; 0316 263909 email t.e.vandijk@hetnet.nl."

DES jongens C kampioen

Van links naar rechts: Derek Hoed, Marcel Hoed, Rob Kelderman, Jannes Tiemes, Thomas Visser, Thomas van de Knaap, Wout Kelderman en Wesley Beekman

REGIO - De jongens C van DES zijn enkele weken geleden kampioen geworden. Van de acht wedstrijden hebben ze maar een setje laten liggen!

Dit team kan nog wel wat spelers gebruiken. "Lijkt het je leuk om in een gemotiveerd, enthousiast en gezellig jongensteam te spelen? Kom gerust een keertje meetrainen!" De jongens trainen op woensdag van 18.00 tot 19.15 uur.

Wevoc pupillen/ CMV 21 kampioen

WESTERVOORT - Zaterdag 21 april heeft volleybalvereniging Wevoc (Westervoort) het pupillen/ CMV 21 volleybalteam gehuldigd als regiokampioen.

Zaterdag 28 april nemen ze in Wijchen deel aan het kampioenschap van Gelderland.

D2 en H2 Reflex kampioenen

D2 Reflex

DUIVEN/WESTERVOORT - De laatste twee kampioensteams van Reflex, de volleybalvereniging uit Duiven, gaan volgend seizoen samen met Wevoc uit Westervoort verder als LIVO (Liemers Volleybal).

H2 Reflex

Week van de Schildklier

Arts en patient stellen samen in (Foto: Schildklier Organisatie Nl)

REGIO - Van 14 tot en met 18 mei is de Week van de Schildklier. Schildklier Organisatie Nederland (SON) organiseert in tal van ziekenhuizen activiteiten voor mensen met een schildklieraandoening.

Op maandag 14 zijn ervaringsdeskundige vrijwilligers met een informatiestand in verschillende ziekenhuizen in de regio aanwezig. Maandag van 10:00 tot 12:30 uur in Ziekenhuis Rijnstate, locatie Zevenaar. Maandag van 14:00 tot 16:30 in ziekenhuis Rijnstate, locatie Arnhem. Tevens van 14:00 tot 16:30 uur in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem.

Optimaal instellen luistert nauw
Dit jaar staat het thema ‘optimaal instellen luistert nauw!' centraal. Goed instellen op schildklierhormoon is vaak lastig. In de praktijk blijkt dat veel patiënten (nog) niet goed zijn ingesteld. Dat wil zeggen dat de bloedwaarden ondanks medicatie buiten de normaalwaarden vallen. Daarnaast houden sommige mensen (ernstige) klachten, ook als de bloedwaarden ‘normaal’ zijn. Als een schildklierpatiënt bij ‘normale waarden’ nog klachten heeft, is verfijnen van de dosering gewenst (fijn-instelling). Bij veel patiënten is niet bekend dat een kleine aanpassing van de dosering een groot verschil kan maken voor de kwaliteit van leven. Het proces luistert dus nauw, vraagt inzicht van de patiënt en een goede samenwerking tussen arts en patiënt.
SON heeft een gratis folder ontwikkeld die inzicht en handvatten biedt voor een zo optimaal mogelijk resultaat. Meer informatie over de Week van de Schildklier, alle informatiestands, andere activiteiten en het thema staan op www.weekvandeschildklier.nl.

Succes tafeltennistweeling op Nederlandse kampioenschap

Aron en Daan Sanders (foto: Theo Sanders)

LOERBEEK - De zeer talentvolle tafeltennistweeling Aron en Daan Sanders uit Loerbeek was succesvol bij de Nederlandse Kampioenschappen voor kadetten met een B-licentie. Beide spelers waren als tweede geplaatst in hun poules en kwamen daarin zeer goed voor de dag door al hun partijen te winnen.

Met zeer sterk spel wisten zij via de kwartfinales de halve finales te bereiken. Hier verloor Aron nipt met een nederlaag van 11-9 in de vijfde game, na een zinderende partij tegen Joel Nabarro uit Amsterdam. Daan wist zijn halve finale tegen Jasper Laumen uit Wessem met 3-0 te winnen, waarna hij in de finale tegen Nabarro mocht aantreden. Ook deze partij was van hoog niveau, echter door een rugblessure kon Daan de partij net niet naar zich toetrekken. Door als tweede en derde te eindigen tijdens dit kampioenschap hebben ze zich bij de top 20 van de Nederlandse kadetten gespeeld.

Aron en Daan spelen momenteel bij Hercules in Terborg. Na enkel zeer succesvolle jaren bij Relax uit Didam met drie kampioenschappen achter elkaar, werd besloten een stap omhoog te zetten. De intensievere en kwalitatieve trainingen in Terborg, gedeeltelijk samen met enkele senioren eredivisiespelers, hebben hun prestaties zeker bevorderd. Na het kampioenschap in de landelijke C-divisie spelen zij momenteel in de landelijke B-divisie.

Doedorp veertig jaar!

ZEVENAAR - Dit jaar organiseert Caleidoz voor de veertigste keer Doedorp. Reden te meer om een extra feestelijk tintje te geven aan deze vakantiespellenweek. De voorbereidingen zijn in volle gang.

De vakantieweek vol spanning en avontuur, bedoeld voor de kinderen van de basisschool, begon ooit als Bouwdorp bij de muziekschool, kreeg vervolgens de naam Dolle Pretpark en heet nu al jaren Doedorp. Het rugbyveld werd in 1980 verruild voor het Breulyterrein.

Op zondagmiddag 12 augustus is er een meeting/expositie voor alle (oud)vrijwilligers, (oud)sponsoren en andere genodigden. Mocht je nog leuke foto’s, boekjes of andere herinneringen hebben, wil je die dan opsturen naar reunie@doedorp.nl of afgeven aan de balie bij Caleidoz op Steenhuizen 6. Nadere informatie voor deze dag volgt nog.

Voor de kinderen start Doedorp op maandag 13 augustus en duurt tot en met vrijdag 17 augustus, locatie de zonneweide bij De Breuly. Het thema is 'Sprookjesdorp'.

De voorverkoop van de weekkaarten start op 30 juni tot en met 11 augustus bij Boek en Buro, Intertoys en de Spar. Leeftijd 6 - 12 jaar 22,00 euro en 4 - 5 jaar 9,50 euro. De dagkaarten, verkrijgbaar aan de kassa op het Breulyterrein bedragen 6,50 en 4,00 euro. Op vertoon van een Gelrepas zijn de kaarten gratis.

Voor een geslaagde week zijn we op zoek naar sponsoren die pallets, spijkers, knutselspullen en allerlei ander materiaal kunnen leveren. "Wil je als vrijwilliger helpen, neem dan contact op met de Vacaturebank van Caleidoz. Meer informatie: Barbara van Hall – b.vanhall@caleidoz.nl; 06 20634299."

MA1 Labyellov kampioen

ZEVENAAR - De MA1 van volleybalvereniging Labyellov uit Zevenaar is op zaterdag 21 april kampioen geworden.

De druk was hoog, want de laatste wedstrijd moest gewonnen worden om kampioen te worden. De meiden maakten er een spannende wedstrijd van. Het publiek, dat in groten getale op deze wedstrijd was afgekomen, moedigde aan in oranje kleding en met veel toeters en bellen. Toen de derde set gewonnen was, was de druk van de ketel en speelden de meiden een ontspannen vierde set. Ook deze werd gewonnen en met een overtuigende 0-4 haalden ze het verdiende kampioenschap binnen.

Belangenvereniging Ouderen Zevenaar nog plaatsen vrij voor zesdaagse busreis

ZEVENAAR - In samenwerking met BTR reizen organiseert Belangenvereniging Ouderen Zevenaar een geheel verzorgde busreis naar Soest in het Duitse Nordrhein Westfalen, met als thuisbasis Hotel Am Wall.

Tijdens dit verblijf worden diverse uitstapjes in de omgeving gemaakt. Omdat er nog enkele kamers vrij zijn, worden ook niet-leden in de gelegenheid gesteld deel te nemen aan deze mooie reis.

Deze zesdaagse busreis naar Nordrhein Westfalen zal plaatsvinden van maandag 18 tot en met zaterdag 23 juni. Voor aanmelding en/of meer informatie kan men contact opnemen met mevrouw Paalvast, via telefoonnummer 0316 526887.

Wandel Nijmeegse Vierdaagse voor de Parkinsonvereniging

Nijmeegse Vierdaagse 2017

NIJMEGEN - Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse kan men voor verschillende goede doelen lopen. De Parkinson Vereniging is hier een van.

"Wilt u iets betekenen voor de 50.000 mensen in Nederland die de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme hebben? En samen met anderen proberen om zoveel mogelijk geld bij elkaar te lopen voor een betere kwaliteit van leven voor mensen met parkinson(isme)?

Stuur dan een e-mail naar jolanda@parkinson-vereniging.nl voor meer informatie. Bellen kan ook: 030 6561369. De Nijmeegse Vierdaagse start op dinsdag 17 juli.

Sponsor bedankt

PANNERDEN - De inwoners van Pannerden dragen de kinderboerderij een zeer warm hart toe. De kinderboerderij is financieel afhankelijk van giften. De vrijwilligers besteden hun kostbare vrije tijd om de leefbaarheid van het dorp te behouden.

Er was geen budget om het buitenhekwerk te vervangen. Door een sponsoring per meter hek is in zeer korte tijd het geld bij elkaar gebracht om het totale hekwerk van 200 meter te vervangen. Ook is er een budget beschikbaar om de inwoners dichter bij de dieren te laten komen. Hier kan jong en oud van genieten. Het hekwerk wordt geplaatst op 16 en 17 mei.

Locatietheater strijkt neer bij de kolk van Doornik

REGIO - De kolk bij Doornik in Bemmel is vanaf 7 juni acht avonden en twee ochtenden het decor van theatervoorstelling Doornik, verdronken dorp, door Theatergroep Spaanse Peper.

Doornik, verdronken dorp is een fysiek beeldende voorstelling waar een licht absurdistische wereld zich ontvouwt. Een muzikaal gedicht waar tijd en droom in het hier en nu door elkaar lopen als een verloren ziel onder je arm. Een reis over het verdwenen land, waar, als je je oor te luister legt, de verhalen nog kunt horen. Neem plaats aan het water waar beelden aanspoelen als een troost om wat verloren is gegaan. Een ode, omdat we ook zijn wat we verloren hebben.

De voorstellingen vinden plaats van op 7, 8, 9, 10, 14, 15, 16, 17 juni om 20.15 uur. Voor liefhebbers van het ochtendgloren is op zondag 10 en 17 juni een extra voorstelling om 07.15 uur met ontbijt. Het verzamelen is vanaf een half uur voor aanvang bij Sprok aan de Waaldijk 9 in Bemmel / Lent Na afloop van de voorstelling is er een theatrale nazit. Geadviseerd wordt warme en makkelijke kleding aan te trekken voor het bezoeken van deze locatievoorstelling.

Meer informatie over kaartverkoop staat op www.spaanse-peper.nl / Facebook.com/spaanse-peper. De voorstelling maakt deel uit deel uit van het Erfgoedfestival Gelderland dat als thema 'Grenzen van Gelderland' heeft.

FRoS bracht Bevrijdingsvuur naar Duiven

(Foto: Rob Jansen)

DUIVEN - Onder de tweeduizend deelnemers aan de Bevrijdingsestafette bevond zich ook de Loopgroep FRoS die voor de vierde keer op rij in samenwerking met de gemeente Duiven het Bevrijdingsvuur opgehaald heeft in Wageningen.

In estafettevorm werd het vuur naar Duiven gebracht over een afstand van zestig kilometer. De weersvoorspelling kwam uit en bezorgde de lopers een perfecte nacht om te lopen, prima temperatuur en ook belangrijk geen regen. Op de erebegraafplaats van Rhenen en Oosterbeek werden kransen gelegd, zo ook bij het herdenkingsmonument aan de IJssel in Westervoort aan de Veerdam, waar loco-burgemeester Theo Kampschreur, zo tegen half zes in de ochtend de lopers welkom heette. Ook op de Leuvensedijk in Groessen werd en krans gelegd bij het monument van de Gebroeders Meuwsen; de laatste krans werd gelegd bij het oorlogsmonument in de Burgemeester van Dorth tot Medlerstraat in Duiven.

Loopgroep FRoS werd door burgemeester Rik de Lange en de wethouders Ineke Knuiman en Johannes Goossen bij de gemeentegrens verwelkomd en ze begeleidden de loopgroep per fiets door de gemeente Duiven. Aan het eind werd het bevrijdingsvuur door burgemeester Rik de Lange ontstoken aan de Burgemeester van Dorth tot Medlerstraat in Duiven. ’s Avonds gingen de lopers met het Bevrijdingsvuur naar het centrum van Duiven in het kader van ‘Duiven in Vuur en Vlam voor Vrede’. Hier werd het vuur overhandigd aan de Duivense Vuurwachter. Na een toespraak van burgmeester Rik de Lange die het begrip 'samen én overleg in de samenleving' benadrukte ,werd de troon ontstoken waarmee een eind kwam aan de ceremonie.

IJsheiligen zijn voorbij dus kom, zomerbloeiers halen bij Jos Mom!

HUISSEN – Het spreekwoord: 'Het kan vriezen tot in mei, tot de IJsheiligen zijn voorbij' zegt ons dat na 15 mei de kans op vorst nog maar klein is en we buiten weer perkgoed in potten, borders of in de volle grond kunnen plaatsen. Deze week is dus het perfecte moment om bij Bloemenkwekerij Jos Mom iets fleurigs te gaan uitzoeken.

Bij Jos Mom geldt voor alle perkplanten, (hang)geraniums, balkon- en terrasplanten: 10 + 2 gratis! Jos: 'Vooral de geraniums met tweekleurige bloemen en de dubbelbloemige geraniums vallen erg in de smaak'. Dat de geranium een ouderwets imago had, is allang verleden tijd. Deze sterke zomerbloeier wordt steeds vaker in bloembakken gecombineerd met andere zomerbloeiers zoals de Verbena, de Lobelia en de Petunia. Zo'n combinatie maakt de geranium ineens 'hipper'. Dat wordt tot ver in het najaar genieten van een rijke bloemenzee! Jos kweekt de planten zelf. Ze zijn sterk en geven veel bloemen. Zoon Michel: 'Mijn vader kweekt gewoon nooit iets wat hij zelf niet mooi vindt. En dat geldt ook voor de potten met (hang)planten die mijn vader opmaakt; altijd de mooiste kleurcombinaties bij elkaar en altijd in een grote pot.' Jos knikt en voegt er aan toe: 'In een grote pot kan vocht en voeding beter worden vastgehouden dan in een kleine pot en de plant kan dan goed groeien.' Kwaliteit, daar staat Jos bekend om.

Nog tot en met juni is Bloemenkwekerij Jos Mom iedere dag, ook op zon- en feestdagen, geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Wees welkom aan de Papestraat 4A in Huissen en zet gezellig de bloemetjes weer buiten! (www.bloemenkwekerij-josmom.nl)

Radio Frequentie-Thermage: een duurzaam alternatief voor een facelift

DUIVEN - Deze innovatieve behandeling is vanaf nu te boeken bij Anti-Aging Center Marjan Mell.
RF-Thermage verjongt, verstrakt en lift de huid op een aangename, pijnloze en veilige manier.

Hoe werkt het? Radio Frequentie wordt al vele jaren toegepast in de medische wereld en sinds enkele jaren ook in de cosmetische branche. De RF-Thermage behandeling verwarmt het weefsel in de huid en laat het collageen krimpen (samentrekken) waardoor de huid strakker wordt.

De RF-Thermage behandeling is een ideale huidverjongingstechnologie door de precieze afgifte van Radio Frequente energie in de huid op de juiste diepte. Elke millimeter van de huid wordt behandeld, zodat overal het collageen volledig gestimuleerd wordt om een liftend, verstrakkend, verstevigend effect te bewerkstelligen wat resulteert in strakke contouren.

U ziet met één keer al resultaat, maar om een echte collageen opbouw te krijgen, is een kuur wel aan te bevelen!
Na een halfjaar is het collageen met 20 tot 27 procent toegenomen.

Door de behandeling met RF-Thermage… wordt de huid gelift, strakgetrokken en verstevigd. Wordt de doorbloeding gestimuleerd. Worden verkrampte spieren in het gelaat, die zorgen ervoor dat lijntjes, rimpels en een vermoeide uitstraling door warmte herstelt. Verminderen wallen onder de ogen door het herstel van huidelasticiteit en huidstructuur.Verminderen de kraaienpootjes. Krijgt u een strakkere kaaklijn. Vermindert een dubbele onderkin.

"Wilt u meer weten? Meldt u dan aan voor de demo-dag op donderdag 31 mei en geeft u voorkeur door voor de eerste sessie om 10:30 uur of de tweede sessie om 11:30 uur. Meer informatie staat op www.anti-agingcentermarjanmell.nl of bel ervoor 06 53934495."

Gloednieuw concept opent in Arnhem

ARNHEM - Na twintig jaar juwelier/goudsmid te zijn geweest heeft Remco Poot een lang gekoesterde wens vervuld. Een winkel die zo veel mogelijk voor een trouwerij onder één dak heeft. Dit concept is nieuw in Nederland. Met veel enthousiasme presenteert Remco Trouwstore Arnhem.

Prachtige trouwjurken, die anders zijn dan de gebruikelijke trouwjurken. Mooie afwerkingen en duidelijk met de handgemaakte jurken voor verrassend normale prijzen (vanaf 550 euro). Ook kan je terecht voor schitterende trouwringen. Door de jarenlange ervaring van Remco weet hij als geen ander jullie op weg te helpen door de jungle van trouwringen. Zit jullie ontwerp er niet bij, dan kan jullie idee altijd nog gemaakt worden in de goudsmederij. Deze is prominent in het midden van de winkel aanwezig.

Champagnes van kleine wijnhuizen zijn ook vertegenwoordigd. Zelfs een biologische champagne voor een verantwoorde bubbel tijdens de proost op jullie huwelijk. Ook een kapper hoort bij het concept. Een maat pak voor de bruidegom is de kers op de taart. Laat je verrassen en loop vrijblijvend eens binnen of check: www.trouwstore.com (nu speciale actie!)

Trouwstore Arnhem, Eusebiusbuitensingel 41 Arnhem; 026 7113235.

21 / 36

22 / 36

23 / 36

24 / 36

25 / 36

26 / 36

27 / 36

28 / 36

29 / 36

30 / 36

31 / 36

32 / 36

Hoveniersbedrijf Martijn Vister: 'Buiten is het nieuwe binnen'

TOLKAMER - Martijn Vister uit Tolkamer ziet een duidelijke ontwikkeling in de hoveniersbranche. Nu de economie aantrekt investeert de consument meer in de tuin, maar verwacht ook meer waar voor zijn geld en gaat daarbij niet over één nacht ijs.

"Voor starters heeft de woning hoogste prioriteit; onze klanten hebben die fase achter de rug en besluiten vaak na een aantal jaren hun spaargeld om te zetten in een mooie tuin." En die tuin moet aan ieders wensen voldoen; een tuinhaard voor papa, een zonnig zitje voor mama en een speelhoekje voor de kids. Ongeacht de oppervlakte, iedere centimeter moet optimaal worden benut. Hierdoor heeft de hovenier nu ook de functie van tuinontwerper. Ook de mate van het nodige onderhoud vraagt om een doordachte aanpak. "Zoals op TV een tuin in één dag aanleggen is verre van realistisch."

Een goede inventarisatie van de wensen begint al bij de voordeur. "Aan de leefstijl van de klant kan ik vaak de gewenste 'feel' al afleiden", vertelt Martijn. "Tegenwoordig dient de tuin als een verlengstuk van de woning, en dat zie je bijvoorbeeld terug in de keuze van materialen." Kwaliteit ten top, en daarbij kijkt men niet op een eurootje meer of minder. Natuursteen is niet alleen trendy en duurzaam, maar ook een manier om het terras te laten aansluiten op de plavuizen van de woonkamer. "Dat creëert eenheid en een ruimtelijk gevoel", aldus de vakman.

Bent u ook bennieuwd naar de mogelijkheden voor uw tuin? Neem dan contact op met Martijn Vister op 06 16455678.

Van Bindsbergen Minicars nu officieel Microcar/Ligierdealer

ZEVENAAR - Als officieel dealer zijn wij gespecialiseerd in de verkoop en het onderhoud van brommobielen van de merken Ligier en Microcar. In onze ruime showroom kunt u de nieuwste modellen bekijken. Is het niet helemaal uw smaak? Geen probleem! U kunt de brommobiel geheel naar eigen wensen laten samenstellen. Veelal direct leverbaar.


Hiernaast hebben wij een zeer ruim en wisselend assortiment van gebruikte brommobielen op voorraad.
Alle brommobielen worden verkocht inclusief garantie. Indien gewenst, kan uw brommobiel thuis worden afgeleverd. Tot slot kunt u voor alle reparatie- en onderhoudswerkzaamheden bij ons terecht.

Voor meer informatie, of een bezichtiging kunt u altijd geheel vrijblijvend langskomen op de Marconistraat 29B (6902 PC) in Zevenaar. Telefonisch zijn wij te bereiken op: 0316 254186. Online kunt u ons vinden onder www.brommobielzevenaar.nl.

Hoe zit het nu werkelijk met partneralimentatie, kinderalimentatie, co-ouderschap en alimentatie?

ARNHEM - Alimentatie is een hekel onderwerp. Er zijn vele meningen, maar hoe zit het nu precies. Bij Bosveld scheidingsbemiddeling is er elk half jaar een thema-avond over dit onderwerp. Woensdag 23 mei bent u weer van harte welkom.

Johan Bosveld van Bosveld Scheidingsbemiddeling is al twaalf jaar een specialist op het gebied van alimentatierekenen. Hij zal u deze avond wegwijs maken over alles wat met alimentatie te maken heeft. Over alimentatie bestaat nog steeds heel veel onduidelijkheid volgens Bosveld.

Bosveld vertelt: "Mensen horen wat, vergelijken wat en er ontstaat een eigen beeld van hoeveel alimentatie er betaald zou moeten worden en of er wel alimentatie betaald zou moeten worden. Een feit is echter dat geen enkele situatie hetzelfde is!

Tijdens de thema-avonden probeer ik dan ook zoveel mogelijk in simpele bewoordingen uit te leggen hoe alimentatie wordt berekend en wanneer alimentatie (niet) meer betaald hoeft te worden. Het wordt een interactieve avond waarbij er ook ruimte is om vragen te stellen".

Wilt u graag kosteloos een van onze thema-avond bijwonen dan kunt u zich telefonisch aanmelden via ons telefoonnummer: 026 2022686, per mail een berichtje sturen naar info@scheidendoejesamen.nl of via onze website www.scheidendoejesamen.nl

Locatie: Facility Point Arnhem aan de Meander 251 te 6825 MC Arnhem (nabij Velperbroekcircuit), industrieterrein IJsseloord II (nabij de Karwei). Datum: woensdag 23 mei 2018. Tijdstip aanvang: 19.45 uur tot ca. 22.00 uur.

Perfecte plek om te ontspannen en eten

REGIO - In de Montferlandse bossen ligt een pareltje verstopt: Uitspanning 't Peeske. Op een heuvel buiten Beek met aan de ene kant het bergmeertje met een groot vlonderterras. Aan de andere kant een grote vijver.Dé plek om in het sfeervolle restaurant of buiten te ontspannen na een wandeling of fietstocht. Met een kopje koffie of thee met gebak, een goed glas wijn of een keuze van de uitgebreide lunch & dinerkaart. "Onze menukaart wisselt regelmatig zodat we kunnen werken met producten van het seizoen.

Het aspergeseizoen is weer aangebroken. Proef het 'witte goud' bij ons! U bent van harte welkom bij 't Peeske waar u een keus kunt maken uit onze á la carte kaart voorzien van onder andere heerlijke aspergegerechten, scampi's met friet, rauwkost en koude sausjes en heerlijke sliptongen geserveerd met diverse garnituren."

't Peeske is trouwlocatie en verzorgt speciale arrangementen voor ieder klein en groot feest. Van kinder- en familiefeestjes tot bedrijfs- en trouwfeesten. Een sportief event gecombineerd met een culinair arrangement behoort ook tot de mogelijkheden. "Voor meer informatie of reserveren bel ons op 0316 532804 of mail naar info@peeske.nl. Voor meer informatie over onze andere activiteiten zie www.peeske.nl."

Uitspanning 't Peeske, Peeskesweg 12, Beek; 0316 532804; info@peeske.nl.

Verse kip van Cornelissen bestaat vijf jaar

PANNERDEN - Onze poelierswinkel 'Verse kip van Cornelissen' bestaat inmiddels al weer vijf jaar. Naast het reguliere assortiment hebben wij vanaf heden ook weer diverse BBQ-pakketten. Bijvoorbeeld 4 stuks kipworst, 4 stuks saté en 4 stuks grillburgers voor slechts 12,49 euro.

U kunt ook andere producten kiezen zo is er voor iedereen wel wat lekkers bij. Tevens hebben wij sinds kort de 'kippan'. Dit zijn allerlei kleine hapjes in een warmhoudpan. U hoeft alleen de pan maar op tafel te zetten en iedereen kan zelf iets uitkiezen, het grote voordeel is dat de hapjes lekker warm blijven. De samenstelling van de hapjes kunt u samen met een van onze medewerkers samenstellen, wij helpen u graag. Een 'kippan' is er al vanaf 29,95 euro.

Iedere week hebben wij verse gegrillde kip, u kunt kiezen uit; hele of halve kip, heerlijke poten, drumsticks of tv sticks (een lekker hapje voor bij de borrel). Voor het pinksterweekend 17, 18 en 19 mei is de kipfilet in de aanbieding. 500 gram voor 4,10 euro. Wij heten u van harte welkom in onze winkel 'Verse kip van Cornelissen', gevestigd aan de Kerkstraat 1 in Pannerden. Reguliere openingstijden: donderdag 8.30 – 17.00 uur, vrijdag 8.30 – 18.00 uur, zaterdag 8.30 – 16.00 uur.

De Zwaluwen (bijna) rookvrij

REGIO - "Als bestuur van korfbalvereniging De Zwaluwen vinden wij het belangrijk dat onze leden kunnen sporten in een rookvrije omgeving. Daarom doen wij mee met het landelijke project van de Hartstichting 'Op weg naar een rookvrije generatie'."

"Dit betekent dat ons sportterrein (gedeeltelijk) rookvrij wordt. We willen daarmee, vooral onze jeugdleden, een veilig en gezond sportklimaat bieden. De (ouders van) leden en bezoekers worden bij de entree van ons sportterrein geattendeerd op de borden 'rookvrij'. Er zijn rookvrije zones ingericht, ook is er rekening gehouden met degene die nog wel roken. Daarvoor is een apart stukje afgezet, op enige afstand natuurlijk van de rookvrije zone.

Het bestuur vraagt iedereen vriendelijke om deze rookvrije afspraken te respecteren en hieraan mee te werken."

Griethse Poort Zomerleague

Zomerleague bowlen (foto: Onno van Tongeren)

ZEVENAAR - Ben je er voor deze zomer nog niet uit wat je op een vrije avond zou kunnen doen. Dan is er nu de kans om kennis te maken met bowlen. Kom naar de Zomerleague, die georganiseerd wordt door De Griethse Poort in Zevenaar.

Vanaf dinsdagavond 12 juni kan je totaal tien weken lang komen bowlen. Deelname kost 7,50 euro per persoon, per serie en voor de jeugd (12 - 18 jaar) 5,50 euro. Iedereen speelt vijf series om mee te kunnen doen met de finale. Met uitzondering van de week waarin de kermis is, dinsdag 3 juli is er géén bowlen. Tijdens deze avonden spelen leden en niet-leden in een gezellige en ontspannen sfeer naast elkaar.

Er zijn op de dinsdagavond twee series van 19.00-20.30 en 20.30-21.30 uur. De finale wordt gespeeld op dinsdagavond 28 augustus. Meer informatie staat op www.bowling-zevenaar.nl. Ga dan naar kopje huistoernooien, daar onderaan staat zomerleague, daar is meer informatie te vinden. Je kan je ook inschrijven aan de balie bij de bowling.

Ben je er al uit en wil je het volgende seizoen graag gaan bowlen neem dan contact op met Jolanda Dijkhuizen via email: hdijkhuizen1958@kpnmail.nl. Zij kan je dan meer informatie geven.

Zoek je nog iets leuks unieks voor een evenement of personeelsavond informeer dan eens naar onze mobiele bowlingbaan, meer informatie is te vinden op onze site.

We hopen u te zien op de zomerleague.

Avondvierdaagse in Didam gaat door!

DIDAM - Op maandag 4 juni start de zestigste Didamse Avondvierdaagse. Inschrijven kan via www.a4ddidam.nl of via de voorinschrijving op vrijdag 1 juni van 14.00 tot 17.30 uur in de Markthal aan het Marktplein 3 in Didam. De kosten voor deelname bedragen 4,50 euro bij voorinschrijving en 5 euro bij inschrijving op 4 juni (aan de start).

Het vier dagen durende sportieve evenement is dit jaar van maandag 4 tot en met donderdag 7 juni. Ook dit jaar lopen de wandelaars door de straten van Didam, haar kerkdorpen Loil en Nieuw-Dijk en door de prachtige natuur in verschillende buurtschappen. Wandelaars kunnen kiezen uit een afstand van 5 of 10 kilometer. Daarnaast is er speciaal voor de minder validen, met één begeleider per persoon, nog de 2.5 kilometer.

Dagelijks starten de 5 en 10 km om 18.00 uur vanaf de Markthal, behalve op donderdag dan start de 10 km om 17.45 uur. De 2.5 km start dagelijks om 18.15 uur vanaf Meulenvelden. Voor de veiligheid zullen gevaarlijke punten tot uiterlijk 20.30 uur bemand zijn door verkeersregelaars. Mooie routes, traktaties onderweg en samen lopen, maken de avondvierdaagse tot een sportief én gezellig Diems evenement.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met mevrouw A. Hazenbrink; telefoon 06 51770359 (van 7 mei tot en met 28 juni) of email contact@a4ddidam.nl.

Ladies Day in Didam

DIDAM - Kom gezellig shoppen en genieten op 12 mei in Meulenvelden in Didam. De voetenbadjes staan weer klaar! Hier kunt u gratis gebruik van maken. Vanaf 11.00 uur op Waverlo 14 in Didam. De toegang is gratis.


Kom langs en laat u en uw vriendinnen lekker verwennen met bijvoorbeeld een voet(reflex)massage of verzorgende make-up, terwijl u geniet van een heerlijk wijntje of een van de andere heerlijke versnaperingen. Geniet van de laatste sieraden lijn of een van de andere getoonde accessoires.

Ook maakt u kans op een prijs! Deze dag maakt u kans op een goodie-bag vol met geschenken van alle deelnemende exposanten voor maar één euro.

Zomerbridge in Angerlo

ANGERLO - Op donderdag 31 mei start bridgeclub Angerlo de jaarlijkse zomerbridge. Deze zomerbridge is alom bekend om zijn ragfijn spel maar vooral om zijn gezelligheid.

De bridge wordt gespeeld in het ruime maar toch intieme centrum De Meent aan de Prinses Margrietlaan 3a in Angerlo. De bridgeavond start om 19.30 uur. De kosten zijn twee euro per persoon, voor leden is de zomerbridge gratis.

Iedereen is welkom. Men dient zich te melden aan de zaal om 19.15 uur. Er wordt gespeeld in twee lijnen. Men kan zelf aangeven in welke lijn men wilt spelen. De gezelligheid is troef! Info: Herman Rensen 0313 473869 of h.rensen4@upcmail.nl.

Inschrijven voor Beach, Ballen en Burgers

Beach Actief '81 (foto: Albert Kooistra)

WESTERVOORT - Het alom bekende beachvolleybaltoernooi van volleybalvereniging Actief ’81 (dé recreatieve volleybalvereniging van Westervoort e.o.) komt er weer aan tijdens 'Westervoort in Beweging!' Het thema is: Beach, Ballen en Burgers.

Dit jaar zal dit evenement voor de 25e keer worden gehouden op zaterdag 18 en zondag 19 augustus bij het mooie natuurbad De Waaij in Westervoort. Zaterdagavond is er een barbecue waarvoor men zich kan inschrijven! Vanwege de 25e editie op zaterdagavond een 'happy hour' vanaf 17.30 tot 18.30 uur, waarna zestien 2:2 teams gaan spelen om de Actief 81 Beacht Trofee 2018.

De inschrijving voor dit gezellige evenement is van start gegaan. Deelname kan in diverse poules (recreatief en competitief) en op verschillende niveaus. "Wilt u dit niet missen: schrijf u dan in. Meer informatie en inschrijvingsmogelijkheid staan op www.actief81.nl/evenementen.

Hier vindt u ook informatie over de Beachclinics van Actief ’81 die vanaf 8 juni op vrijdagavond worden gegeven. U kunt zich ook dit jaar weer individueel inschrijven voor 7,50 euro. De organisatie brengt u dan in contact met elkaar zodat u samen een team kunt vormen. Het inschrijfgeld per team bedraagt 30,00 euro (4x4). Voor de zaterdagavond gelden andere voorwaarden. Heeft u nog vragen, dan kunt u ook bellen (na 19.00 uur) naar Erik Willemsen: 026 3115382. De inschrijving loopt tot 22 juni."

H. Remigius Duiven

Zondag 13 mei om 11.00 uur. Eucharistieviering.
Voorganger: Diaken van Boven, Pater G. Remmers. Koor: Dames en Herenkoor Duiven.

Zondag 20 mei – 1e Pinksterdag om 11.00 uur. Eucharistieviering.
Voorganger: Pastoor Thanh Ta. Koor: Dames en Herenkoor Duiven.

Gebedsintenties 13-05-2018: Ouders Hagen-van Swaaij, Diny Moerel-Bekking, Hent en Annie Roelofs en dochter Annet, Teun van Santen, Annet Gertsen-Roelofs, Loes Oosterman-Geurtsen, Ria Spaan-Jansen, Toos Bus.

Gebedsintenties 20-05-2018: Luus van den Anker-Vossebeld, Ouders Jansen-Fontein, Ouders Hooijman-Holland, Herman van Schaik, Ellen Bisseling, Albert Mattijsen, Ouders Hooijman-Bisseling, Piet en Riek Jansen-Leijser en dochter Jolanda, Fam. Hoenholt, Ouders Neijenhuis-Klein Goldewijk, Wilhelmien Bomers-Idink, Theo Worm, Teun van Santen, Loes Oosterman-Geurtsen, Ria Spaan-Jansen,Toos Bus, Ouders van de Boom-Jacobs, Margriet Tomassen-Tilleman, Ouders/grootouders Franken-Daams.

Overleden: Toos Bus in de leeftijd van 91 jaar.

Mededelingen: Extra collecte op 20 mei t.b.v. Pinksteractie/week Nederlandse missionaris.

MKB Zevenaar swingt

ZEVENAAR - Swingen, chippen en putten. Op dinsdag 8 mei maakten de leden van MKB Zevenaar kennis met golf bij Borghees in Emmerich.

Niet alleen het weer was goed, de begeleiding en de sfeer waren ook perfect! Volgende maand (14 juni) sluit MKB Zevenaar het seizoen af met een overheerlijke barbecue aan de oever van de Breuly.

H. Remigius Duiven

Zondag 13 mei om 11.00 uur. Eucharistieviering.
Voorganger: Diaken van Boven, Pater G. Remmers. Koor: Dames en Herenkoor Duiven.

Zondag 20 mei – 1e Pinksterdag om 11.00 uur. Eucharistieviering.
Voorganger: Pastoor Thanh Ta. Koor: Dames en Herenkoor Duiven.

Gebedsintenties 13-05-2018: Ouders Hagen-van Swaaij, Diny Moerel-Bekking, Hent en Annie Roelofs en dochter Annet, Teun van Santen, Annet Gertsen-Roelofs, Loes Oosterman-Geurtsen, Ria Spaan-Jansen, Toos Bus.

Gebedsintenties 20-05-2018: Luus van den Anker-Vossebeld, Ouders Jansen-Fontein, Ouders Hooijman-Holland, Herman van Schaik, Ellen Bisseling, Albert Mattijsen, Ouders Hooijman-Bisseling, Piet en Riek Jansen-Leijser en dochter Jolanda, Fam. Hoenholt, Ouders Neijenhuis-Klein Goldewijk, Wilhelmien Bomers-Idink, Theo Worm, Teun van Santen, Loes Oosterman-Geurtsen, Ria Spaan-Jansen,Toos Bus, Ouders van de Boom-Jacobs, Margriet Tomassen-Tilleman, Ouders/grootouders Franken-Daams.

Overleden: Toos Bus in de leeftijd van 91 jaar.

Mededelingen: Extra collecte op 20 mei t.b.v. Pinksteractie/week Nederlandse missionaris.

Zomerbridge in Angerlo

ANGERLO - Op donderdag 31 mei start bridgeclub Angerlo de jaarlijkse zomerbridge. Deze zomerbridge is alom bekend om zijn ragfijn spel maar vooral om zijn gezelligheid.

De bridge wordt gespeeld in het ruime maar toch intieme centrum De Meent aan de Prinses Margrietlaan 3a in Angerlo. De bridgeavond start om 19.30 uur. De kosten zijn twee euro per persoon, voor leden is de zomerbridge gratis.

Iedereen is welkom. Men dient zich te melden aan de zaal om 19.15 uur. Er wordt gespeeld in twee lijnen. Men kan zelf aangeven in welke lijn men wilt spelen. De gezelligheid is troef! Info: Herman Rensen 0313 473869 of h.rensen4@upcmail.nl.