GN Lingewaard

14 oktober 2015

GN Lingewaard 14 oktober 2015


Tweede Huissense StadsQuiz

HUISSEN - Wie worden de slimsten van Huissen in 2015? Rotaryclub Arnhem Huissen organiseert op 30 oktober de tweede Huissense StadsQuiz.

Het gaat als een lopend vuurtje door Huissen: er komt een tweede Huissense stadsquiz! Een terugkerend evenement. Het is weer een groots opgezette quiz, die op een herfstavond vanuit huis, kantoor, clubhuis, kantine gespeeld kan worden. Je vormt een team van ongeveer vijftien personen, vrienden, familie, buurtgenoten, leden van verenigingen of collega's van een bedrijf of stichting.

Waar gaat het over? Het gaat natuurlijk in de eerste instantie over Huissen. Ook wordt je kennis en inzicht gevraagd over algemene vragen, sport, digi-taal, muziek, breinbrekers en er zijn ook 'doe-opdrachten' buiten. Er moet geraden worden wie de mystery guest is. Er is ook weer een creatieve opdracht

Hoe wordt het gespeeld? Elk team krijgt een losbladig quizboek. De vragen en opdrachten worden verdeeld binnen het team. De antwoorden op de vragen kun je op allerlei manieren vinden: via social media, internet, naslagwerken, mensen bellen "weet jij toevallig het antwoord op."

Vrijdag 30 oktober worden de teamleiders om 18.45 uur in zalencentrum 'Buitenpoort' verwacht en om 19.00 uur precies worden de quizboeken uitgereikt. Voor 23.00 uur leveren de teams het antwoordenboek in. De deelnemers kunnen dan onder het genot van een drankje uithijgen en napraten.

Vrijdag 6 november wordt, tijdens een spectaculaire feestavond, het slimste team bekend gemaakt. De grootste eer is dat je team een jaar lang zich het slimste team van Huissen mag noemen. Rijnveste, het slimste team van 2014, verdedigt de toepasselijke wisselprijs. Een slimme zwoan!

Het inschrijfgeld is vijftig euro per team. Elk team mag naar eigen inzicht stemmen op een goed doel. Het geld wordt over drie doelen met de meeste stemmen verdeeld. De kans dat jouw favoriete doel een deel van het geldbedrag ontvangt, is dus aanmerkelijk groter dan vorig jaar. Schrijf snel in! www.stadsquizhuissen.nl.

Bedrijven en verenigingen verbinden zich op eerste Beursvloer Oost-Betuwe

BEMMEL - Onder het motto 'de enige beurs met winst voor iedereen', organiseert de Oost-Betuwse Uitdaging op maandag 16 november een (maatschappelijke) Beursvloer Oost-Betuwe, van 16.30 tot 18.30 uur bij sportcentrum De Schaapskooi aan de Sportlaan 3 in Bemmel.

Verenigingen en stichtingen in de gemeenten Lingewaard en Overbetuwe kunnen hier met hun vragen terecht op het gebied van Menskracht, Materialen en Middelen. Het bedrijfsleven biedt hier met gesloten beurs oplossingen voor. Van verenigingen wordt gevraagd iets terug te doen voor het bedrijf dat iets voor hen gaat doen en zo ontstaat het ‘handelen’. Zowel vraag als aanbod kan uit van alles bestaan, zolang het maar in natura is, dus geen geld. Denk bijvoorbeeld aan: kennis, diensten, personele inzet, machines, extra handen, spullen, meubels of faciliteiten. Deelname is voor alle partijen gratis.

Opening Beursvloer

Wethouder Van Hoeven van Overbetuwe en wethouder Peren van Lingewaard zullen deze eerste Beursvloer officieel openen. Zij zullen ook vertellen waarom de gemeenten het verbinden van verenigingen en bedrijven en het stimuleren van maatschappelijk betrokken ondernemerschap belangrijk vinden. De wethouders geven om 17.00 uur precies het startsein voor de Beursvloer precies en dan kan het handelen beginnen. Hiervoor staat precies een uur gepland.

Het werkt!

Op http://oostbetuwseuitdaging.nl zijn inspiratiefilmpjes te vinden van eerder gehouden Beursvloeren in de regio. Via de site kunnen bedrijven en maatschappelijke organisaties zich ook aanmelden om mee te doen op 16 november.

Armband verloren

HUISSEN - Wie heeft er in Huissen (Loovelden/Langestraat) een armband gevonden?

Het is een gouden schakelarmband, die voor mij van zeer grote emotionele waarde is! Hoge beloning! Telefoon 06 41471649.

Collectanten gezocht

BEMMEL - Alzheimer Nederland zoekt helpende handen in Bemmel tijdens de collecte week van 9 tot 14 november. "We zoeken dringend collectanten. Zonder vrijwilligers is er geen collecte mogelijk. Helpt u mee?"

"U zult ervaren hoe hartelijk en hartverwarmend de reacties zijn van de gevers, om mensen met dementie, nu en in de toekomst, te helpen. Dag in dag uit worstelen honderdduizenden mensen in Nederland met de gevolgen van dementie. Als patiënt of als naaste. Door de vergrijzing neemt dit aantal de komende jaren snel toe waardoor een op de vijf mensen door de ziekte getroffen wordt. Alzheimer is daarmee hard op weg de grootste en meest kostbare ziekte te worden in Nederland.

Alzheimer is een ontluisterende ziekte, waarbij de patiënt geheugen, identiteit en emoties verliest. Uiteindelijk vernietigt de ziekte het meest waardevolle dat een mens bezit: zichzelf. Wat begint met vergeetachtigheid leidt uiteindelijk tot totale ontreddering en tot de dood. Alzheimer is niet te stoppen. Nog niet. Meer onderzoek naar oorzaken en oplossingen is noodzakelijk om Alzheimer te kunnen overwinnen. Daarvoor is veel geld nodig. Help mee! Alleen met hulp van vrijwilligers kunnen we ons werk voortzetten.

U kunt alleen gaan collecteren maar het is ook heel gezellig om dit samen met iemand te doen! Elk uurtje van uw tijd dat u wilt besteden aan deze collecte is al geweldig. U kunt zich opgeven bij Bianca van Brandenburg, 06 83212345 of per email: collectebemmel@gmail.com. Op www.alzheimer-nederland.nl kunt u meer lezen over het werk en de activiteiten van Alzheimer Nederland."

RKHVV: drieduizend euro van VriendenLoterij

HUISSEN - Voetbalvereniging RKHVV uit Huissen werd afgelopen zondag door de VriendenLoterij verrast met een cheque van drieduizend euro. De club was van de provincies Gelderland, Overijssel en Flevoland de succesvolste deelnemer aan de Nationale Belweken, een initiatief van de VriendenLoterij om clubs en verenigingen in Nederland op een structurele manier financieel te ondersteunen.


Jan Hendriks, vicevoorzitter van RKHVV: "Een geweldige opsteker, dit bedrag! Het zal deels gebruikt worden voor een nieuwe vloer van de kantine. Die is na 30 jaar toe aan vervanging."

Nationale Belweken VriendenLoterij
Tijdens de Nationale Belweken in maart en april van dit jaar belden bijna 150 clubs en verenigingen in Nederland mede-clubleden en kennissen met de oproep mee te spelen met de VriendenLoterij. De belactie van RKHVV leverde de club maar liefst 123 loten op. De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas. Als de 123 loten een jaar blijven meespelen, dan kan RKHVV 11.131 euro bijschrijven aan de clubkas. En de clubleden maken als deelnemers van de VriendenLoterij maandelijks kans op (geld)prijzen.

Extra prijs
De VriendenLoterij verdeelt na de Nationale Belweken in totaal zevenduizend euro per regio (noord, oost, zuid of west) onder vijf clubs en verenigingen waar na drie maanden nog de meeste loten voor meespelen. Het extra bedrag van drieduizend euro dat RKHVV ontving, komt bovenop de structurele inkomsten die clubs en verenigingen vanaf de Nationale Belweken genereren.

Team Lingewaard weer actief in Roparun 2016

LINGEWAARD - Team Lingewaard neemt in 2016 weer deel aan de Roparun, het team gaat in het weekend van 14, 15 en 16 mei weer de afstand afleggen van Hamburg naar Rotterdam, 560 km.

Het team zal bestaan uit acht lopers, deze lopers gaan in estafettevorm de afstand afleggen, iedere loper zal in gedeeltes ongeveer 70 kilometer lopen, vier fietsers, die ondersteunen de lopers tijdens het lopen, drie cateraars, die zorgen ervoor dat het gehele team niks tekort komt op gebied van eten en drinken, vijf chauffeurs, die zijn verantwoordelijk voor de verplaatsing van het gehele team tijdens het weekend, twee sportmasseurs, die moeten ervoor zorgen dat het gehele team fysiek fit blijft en een teamcaptain, die zorgt ervoor dat het team in een zo prettig mogelijke setting het weekend tot een goed einde brengt.

Maar natuurlijk gaat team Lingewaard de komende maanden proberen zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel, te weten mensen met de ziekte kanker een zo goed en fijn mogelijk leven te geven. Het motto van de Roparun is dan ook heel duidelijk: 'Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen kunnen worden toegevoegd aan het leven'.

Wat gebeurt er zoal met het geld wat wij ophalen voor het goede doel in onze regio: Aanschaf voor hoofdhuidkoelers voor mensen met kanker, die voorkomt haar uitval, deze hoofdhuidkoelers staan in ziekenhuizen Nijmegen, Arnhem en Zevenaar.
Hair4Her, hier kunnen vrouwen in het Toon Hermans huis kosteloos een haarstuk krijgen bij haaruitval tijdens chemokuren. Kinderdag voor kinderen met de ziekte kanker, spreekt voor zich. Laptops voor zieke kinderen die geisoleerd in een ziekenhuis verblijven tijdens de behandeling.

Dit zijn slechts een paar doelen van de Roparun, verdere informatie kunt staat op www.031lingewaard.nl en www.roparun.nl. Ook zullen wij de komende maanden actief zijn. We organiseren op 27 december een hardloopwedstrijd in Angeren voor het goede doel en zijn weer actief op de Lentekriebels in Angeren in maart.

OBC Huissen en Kentalis versterken samenwerking

Patricia te Pas en Eric Awater, ambulant begeleiders cluster 2 geven workshop aan medewerkers van OBC Huissen.

HUISSEN - Over Betuwe College Huissen en Kentalis, de Stijgbeugel (school voor speciaal onderwijs) hebben onlangs de start van hun gezamenlijke pilot gevierd! Sinds dit schooljaar kunnen kinderen met een Taalontwikkelingsstoornis (TOS) instromen in het derde leerjaar van het OBC Huissen.

Leerlingen van de Dr. P.C.M. Bosschool, de basisschool voor speciaal onderwijs van Kentalis, stromen al door naar het OBC Huissen, maar beginnen dan in de eerste klas. Dat ze nu halverwege kunnen instromen, in klas drie, is nieuw. Het doel van dit nieuwe project is jongeren met een communicatieve en/of auditieve beperking maximaal te laten profiteren van het onderwijs in een reguliere school zodat zij later zelfstandig in de maatschappij kunnen participeren. Ook past dit in de trend van passend onderwijs, waarbij kinderen met problemen of stoornissen zo veel mogelijk in het regulier onderwijs les moeten krijgen.

Patricia te Pas en Eric Awater, ambulant begeleiders cluster 2 geven workshop aan medewerkers van OBC Huissen.

OBC Huissen zet ambulante begeleiders in om de TOS-leerlingen te begeleiden en bij de medewerkers de kennis rondom TOS te vergroten. Zo wil OBC Huissen hun expertise verbreden en op deze manier helpen zij niet alleen de ‘TOS-leerling’ ook de ‘reguliere leerling’ profiteert van deze expertise. “De samenwerking voelt goed en we kunnen veel van elkaar leren. De eerste ervaringen bij de leerlingen en de collega’s OBC en Stijgbeugel zijn bijzonder goed”, aldus de directies.

Vrouwenvereniging Angeren

ANGEREN - Dinsdag 20 oktober verzorgt de vrouwenvereniging Angeren in samenwerking met Wijnzinnig uit Gendt een avond onder de noemer van '60+ proeverij'.

Ook zijn introducé's welkom, zij betalen inclusief koffie 7,50 euro. De avond is in het Kulturhus en begint om 20.00 uur.

Damvereniging VBI wint tweede wedstrijd

Joost Hendriksen in zijn competitiewedstrijd tegen Apeldoorn Foto: Joop Hendriksen

HUISSEN - Nu de sponsor van damvereniging Apeldoorn de geldkraan stevig heeft teruggedraaid, was het team, zonder hun contingent Oost-Europese grootmeesters, geen schim meer van de grote ploeg uit de vorige competities.

Johan Krajenbrink, niet helemaal fit, maakte een snelle remise. De tweede uitslag bracht het eerste verschil. Joost Hendriksen strafte het gebrek aan positionele vaardigheden van zijn tegenstander af. Maarten Linssen kwam in een laveerpartij tot een gelijkwaardige remise. Geert van Aalten bleef bij zijn opdracht om de Apeldoornse kopman af te stoppen en stuurde keurig op remise aan. Gérard Jansen trof een op papier zwakke tegenstander die het tegen verwachting nog lang volhield.

In het eindspel gaf het klassenverschil de doorslag. Jos Stokkels tegenstander dacht met een schijfoffer het betere spel te krijgen. Toen daar niets van overbleef, kon Jos in de eindfase de beide punten pakken. Guntis Valneris leek zijn partij goed onder controle te hebben. Na een combinatie van zijn tegenstander moest hij scherp spelen om de remise vast te houden. Yuriy Lagoda stond onder druk tegen Bemmelnaar Jasper Lemmen. Hij bleef de partij in de hand houden en kwam tot een goede remise. Pepijn van den Brink had het moeilijk tegen grootmeester Hein Meijer. Zijn eindspel van een dam tegen vier schijven wist hij handig tot remise te leiden. Alexander Baljakin stond de hele wedstrijd wat beter. Zij taaie tegenstander wist er een remise uit te peuteren.

Met een 13-7 overwinning hebben de Huissenaren zich mede aan de kop van het klassement geplaatst.

Lachen, gieren, brullen met Begijn le Bleu

BEMMEL - De Vlaamse cabaretier en stand-upcomedian Begijn le Bleu is zaterdag 17 oktober te zien in De Kinkel.

Volgens de westerse maatschappij zijn er maar drie woorden die ertoe doen in deze wereld: pluk de dag. Al het andere is bagage. Hoe Begijn er toch telkens in slaagt het leven moeilijker te maken dan het is, laat hij zien in zijn nieuwe show 'Met mij gaat alles goed'. Omdat u graag lacht om losers, maar ook omdat u zichzelf er stiekem in herkent, is dit een voorstelling waar u bij wilt zijn.

Begijn Le Bleu is onder andere bekend van het Vlaamse televisieprogramma Foute Vrienden dat enthousiast werd opgepikt door De Wereld Draait Door. In 2005 won hij de jury- en publieksprijs van het Cameretten festival in Rotterdam.

Begijn speelt cabaret met één been in het stand-up-circuit en het andere in het theater: ‘Groot postuur, brutale kop, luide stem, fantastische mimiek, scherpe timing,’ aldus De Telegraaf. ‘je hangt echt aan zijn lippen. Hij weet hoe hij een publiek kan vasthouden en aarzelt ook niet dat te doen.’

Aanvangstijdstip: 20:30 uur. Voor meer informatie en het bestellen van kaarten: www.topbemmel.nl.

12.642,56 euro voor Nierstichting

HAALDEREN - Tussen 20 en 26 september gingen in heel Nederland ruim 75.000 collectanten op pad voor de Nierstichting. In Lingewaard leverde dat 12.642,56 euro op. De inkomsten zijn hard nodig voor de ontwikkeling van de draagbare kunstnier. Door de kunstnier klein te maken, maken we de wereld van nierpatiënten weer groot.

De Nierstichting neemt het voortouw in de ontwikkeling van een draagbare kunstnier. Deze is kleiner, lichter en draagbaar. Met de draagbare kunstnier kan je kiezen waar en wanneer je dialyseert, maar je kunt ook vaker en langer dialyseren. Dat betekent meer vrijheid, want patiënten zijn minder afhankelijk van het ziekenhuis en hebben minder last van vermoeidheid. De ontwikkeling van de draagbare kunstnier is in volle gang. In 2017 wil de Nierstichting een testversie gereed hebben voor een kleine groep nierpatiënten. Of dit gaat lukken is mede afhankelijk van donaties, er is nog veel geld nodig, maar het gaat de goede kant op!

De organisatie is iedereen dankbaar voor dit mooie resultaat van 12.642,56 euro in gemeente Lingewaard. Angeren 944,95, Bemmel 3.235,28, Doornenburg 1.040,55, Gendt 2.428,52, Haalderen 732,57 en Huissen 4.260,69 euro. Wie de collectant van de Nierstichting is misgelopen, kan alsnog een donatie doen. Ga naar www.nierstichting.nl of sms NIER naar 4333 voor een eenmalige donatie van twee euro.

Sponsors bedankt!

DOORNENBURG - Voetbalteam GVA 3 uit Doornenburg loopt er dit jaar gloednieuw bij.

Voor het nieuwe seizoen, sponsoren Kort Oisterwijck en Maha Trading BV het team de tenues, tassen en trainingspakken. De hele groep bedankt de sponsors voor hun geweldige giften.

Raar maar waar op Marang

ANGEREN - Op maandagochtend 5 oktober heeft basisschool Marang de Kinderboekenweek feestelijk geopend.

Deze opening is bewust een paar dagen eerder ingepland, zodat ook de lagere groepen een en twee aanwezig konden zijn. "We hebben genoten van het dansoptreden van enkele leerlingen uit groep acht. De meisjes hadden het Kinderboeklied volgens de aangeboden dansinstructie ingestudeerd."

Juffrouw Greet vertoonde met behulp van kinderen enkele proefjes, waarin de natuur en techniek wetenschap centraal staan.

Na afloop kregen alle groepen als klassencadeau een boek aangeboden. "Twee weken lang gaan we werken aan het thema 'Raar maar waar' en maken hierbij gebruik van prachtige leskisten. Vrijdag 16 oktober sluiten we officieel af met een kinderboekenruilbeurs, gehouden door en voor kinderen."

Rabo zet bewoners en cliënten in 't zonnetje

GENDT - De bewoners en cliënten van de dagverzorging van Sint-Jozef zijn op de Nationale Dag van de ouderen op vrijdag 2 oktober in het zonnetje gezet door de medewerkers van Rabobank Oost-Betuwe met een heerlijk gebakje!

Zorgcentrum Sint-Jozef is Rabobank Oost-Betuwe dankbaar voor deze smakelijke attentie.

Bedankt

GENDT - Participatiepunt Gendt bedankt Team Gendt Mobiel voor al hun enorme inspanningen afgelopen weekend en de Gendtse bevolking voor het bij elkaar brengen van het genoemde bedrag. Wij zijn er bijna!

Vier generaties

LINGEWAARD - Generaties: Truus, Helma, Kim en Jara.

InloopAvonden door Sint-Dymphna

HAALDEREN – De Gidsen van Sint-Dymphna zijn weer volop bezig met allerlei leuke activiteiten voor de meiden.

Het betreft knutselactiviteiten, diverse spelletjes, binnen & buiten, gezamenlijke afsluitingsdag en eens per jaar weekje kamp. "Nu hebben we iets leuks bedacht: InloopAvonden. Dit houdt in dat alle meisjes (zes tot veertien jaar) vrijblijvend in de draaiavond mee mag komen kijken, proberen hoe het is bij de Gidsen. Zit je al onder de Gidsen neem dan deze week gerust een vriendinnetje en/of nichtje mee naar je draaiavond!"

De Inloopavonden zijn op 19, 21 en 23 oktober steeds van 18.30 tot 20.00 uur aan de Kolkweg 5c in Haalderen (ingang naast peuterspeelzaal De Papegaai).

De groepsindeling is als volgt:

Groep 1 Vrijdag avond: Groep 3&4 van de basisschool

Groep 2 Maandag avond: Groep 5&6 van de basisschool

Groep 3 Woensdag avond: Groep 7&8 van de basisschool en 1e en 2de klas VO

Tijdens deze avonden heeft de leiding leuke activiteiten georganiseerd om de nieuwe meisjes/vriendinnetjes/nichtjes een indruk te geven wat de meisjesvereniging doet. Bij vragen bel Mirna Reijmers 06 42040163.

De Geintrappers start binnenkort jaarlijkse loterij

BEMMEL - Ook dit jaar zal carnavalsvereniging De Geintrappers weer haar jaarlijkse loterij houden. De leden van de Geintrappers kunnen langskomen vanaf 12 oktober tot en met de 14e november.

De opbrengst van de loterij wordt gebruikt voor onder andere de carnavalsavonden in verzorgingshuis Liduina en verpleeghuis De Lingehof in Bemmel. De loten worden verkocht voor een euro per stuk. De hoofdprijs is een dinerbon ter waarde van tweehonderd euro, beschikbaar gesteld door Het Wapen uit Bemmel. Uiteraard hebben wij nog meerdere mooie prijzen tot onze beschikking.

De trekking zal plaatsvinden op vrijdagavond 20 november om 20.00 uur door notaris van Schaik in Het Wapen.

Meer informatie over de activiteiten van De Geintrappers staat op www.Degeintrappers.nl, en face-book CV de geintrappers.

Column

Penalty

Ik fiets graag en veel, maar alleen om van a naar b te komen. Sport en wedstrijdjes zijn niet aan mij besteed. Voor haastige fietsers ga ik aan de kant. Toch sta ik op zondag 8 mei op de Waaldijk om heel dichtbij huis de Giro d'Italia te fotograferen. Als persfotograaf heeft sport me altijd geboeid. Van dammen tot worstelen. Het was telkens een uitdaging om bij de sportredactie een sterke 18x24 plaat af te leveren. Ook boeide het me om de sferen te proeven. Binnensport voelde gemoedelijk, voetbal een machocultuur. Voordat ik voor het eerst naar een nieuwe sport werd gestuurd kocht ik een infoboekje om me in het spel te verdiepen. Rugby bijvoorbeeld. Ik had een totaal verkeerd beeld van tackelende kleerkasten in sportbroekjes. Hard, dat wel. Maar met respect. Voor de tegenstander, maar zeker ook voor de scheidsrechter. De voetballerij houdt er andere normen en waarden op na. Vitessetrainer Bosz is verbaasd dat hij door de KNVB is geschorst. Hij weigerde te vertrekken toen hij door de scheids werd weggestuurd en de arbitrage schijtbakken noemde. Bij rugby wordt tijdens de wedstrijd praten tegen de scheidsrechter bestraft met een penalty. En dat weten de respectvolle kleerkasten in sportbroekjes dondersgoed. Politiek is ook sport. Het debat als sportieve wedstrijd, geleid door raadscheids Marianne Schuurmans, heeft ook zijn spelregels. De SP-straatvechters bezigen voetbaltaal. Raadslid Claassen zegt dat wethouder Sluiter met zijn informatie de raad en inwoners heeft besodemieterd. De scheids hoort een overtreding en fluit. Mwah, dacht ik, Marco Borsato zingt het ook: "Ik leef niet meer voor jou. Je hebt me keihard voorgelogen. Besodemieterd en bedrogen. Dus droog de tranen in je ogen Ik leef niet meer voor jou." Raadsscheids Schuurmans vindt tijdens een debatwedstrijd besodemieterd onfatsoenlijk taalgebruik en dreigt tevergeefs de speler het woord te ontnemen. Claassen toont geen respect en blijft drammen. De raadsscheids verzuimt een penaltykick toe te kennen.

Sjaak

Schilderijtjes van De Klup op de Kunstmanifestatie

Foto: Ellen Baptist

HUISSEN - Vol trots tonen deelnemers van De Klup op De Brink in Huissen hun zelfgemaakte schilderijtjes.

Tijdens een door stichting LingeW’art aangeboden workshop werden onder begeleiding van twee kunstenaars van de stichting, met groot enthousiasme 22 kleine schilderijtjes beschilderd. Ze zullen tijdens de Kunstmanifestatie (6, 7 en 8 november) te bewonderen zijn.

Kaartverkoop concert Exotherm

HUISSEN - Exotherm geeft met Best Before op 25 oktober een concert.

Voor de kaartverkoop kan men mailen naar exothermhuissen@gmail.com.

Buffetten bij Betuweland

LINGEWAARD - Elke maand is er een themabuffet in de verzorgingshuizen van Betuweland. Een sociaal en culinair gebeuren waar bewoners én buurtbewoners aan kunnen deelnemen. Natuurlijk zijn familieleden of andere verwanten ook welkom!

In de maand oktober staan heerlijke stampotten op het menu. Stamppot boerenkool of zuurkool, verse worst of buikspek. Het zijn maar een paar voorbeelden van wat op het menu staat. De koks zullen op deze avonden uitleg geven over de gerechten. Kortom, een heerlijke avond genieten van een verse winterse maaltijd in een gezellige en sfeervolle ambiance. Dat mag u niet missen!

De themabuffetten vinden plaats op de volgende avonden. Op dinsdag 20 oktober om 17.15 uur, in de recreatiezaal van verzorgingshuis Sancta Maria, Huissen. Reserveren bij de receptie: 026 3263300. En op woensdag 21 oktober om 17.15 uur in de recreatiezaal van verzorgingshuis Liduina, Bemmel. Reserveren bij de receptie: 0481 470600. De kosten zijn 11.50 euro per persoon, exclusief drankjes.

Publiekswandeling in de Angerense polder

Foto: Theo Scholten

ANGEREN - Op zondag 18 oktober verzorgt IVN RijnWaal een publiekswandeling in de Angerense polder. "We gaan een kijkje nemen bij enkele oude kleiputten en vanaf een hoger gelegen punt de omgeving bekijken. Bij helder weer is een groot gebied te bewonderen."

De kleiputten drukken nu hun stempel op dit gebied met soms verrassende observaties. "Uiteraard staan we stil bij het jaargetijde herfst. De eerste ganzen uit het noorden zijn weer gearriveerd. De kramsvogels, koperwieken en vele anderen zullen volgen. Hen wacht een uitgebreid buffet in de vorm van bessen aan de meidoorn, sleedoorn et cetera in de polder. We zullen op zoek gaan naar herfstsporen en wellicht komen we nog veel meer zaken tegen die het bespreken waard zijn.

Hoe dan ook, het wordt een heerlijke struintocht in een prachtig stukje uiterwaard bij Angeren. De vrijwilligers van IVN RijnWaal vinden het dan ook geweldig u te mogen ontmoeten in de polder. Tips: -het kan erg modderig zijn, dus laarzen of waterdichte schoenen zijn aan te bevelen en... als u een verrekijker heeft, neem die dan mee."

De wandeling (van twee uur) begint om 14.00 uur, deelname gratis. Startlocatie: Evacuatiemonument op de Rijndijk bij de kerk in Angeren.

Ouder-kind gym op basisschool 't Holthuus

HUISSEN - Stichting Welzijn Lingewaard, SGS Lingewaard, basisschool 't Holthuus en Gemeente Lingewaard zijn gestart met de pilot ouder-kind gym. Om de week (schoolvakanties uitgesloten) vinden de beweeglessen voor kinderen plaats van 8.45 uur tot 9.30 uur in de gymzaal van de peuters bij basisschool 't Holthuus in Huissen. Deelname is gratis! Aansluitend is er koffie voor de ouders en gelegenheid om op een laagdrempelige manier in contact met andere ouders te komen.

Peuters zijn volop in ontwikkeling. Ze ontdekken en ervaren hun fysieke mogelijkheden. Tijdens het ouder-kind gym worden de peuters spelenderwijs geprikkeld tot allerlei vormen van beweging. Voor ouders is de gymzaal een ideale plek om andere opvoeders met hun kinderen te ontmoeten.

Een gediplomeerde trainster van SGS Lingewaard verzorgd de lessen. Aansluitend is er gelegenheid om onder het genot van een kop koffie ervaringen rondom opvoeden uit te wisselen tijdens het koffie inloopuurtje. Eens per maand wordt er onder dit koffie inloopuurtje een specifiek opvoedthema behandeld door een professional.

Het ouder-kind gym is voor kinderen die kunnen lopen en jonger zijn dan vier. Samen met hun (groot)ouders of oppas kunnen zij op maandag van 8.45 tot 9.30 uur meedoen. Aansluitend vindt het koffie-inloopuurtje plaats tot 10.30 uur. Deelname is gratis, maar aanmelden is wel noodzakelijk in verband met beperkte ruimte. Aanmelden kan via Manon Huinink, m.huinink@swlingewaard.nl of 06 13966204. De pilotperiode duurt tot 1 februari waardoor later instromen mogelijk is. Meer informatie staat op www.swlingewaard.nl

TWC ’t Verzetje sluit seizoen met koppeltijdrit

LINGEWAARD - De Koppeltijdrit van TWC ’t Verzetje is voor veel renners uit de regio de afsluiting van het wegseizoen. In duo’s reed men 19,8 km van Sprok tot Angeren. Met acht graden en flarden mist was het fris op de vroege ochtend.

De senioren kenden een sterke bezetting met voormalig Nederlands kampioene tijdrijden Marion Gerssen, kersverse wereldkampioen cross-triathlon Linda van Vliet en drie koppels van het SC-team, vorig jaar Nederlands kampioen ploegentijdrit.

Joost van Bezooijen en Cor van der Ploeg wonnen in 25:23 (46 gemiddeld), voor Hurenkamp en Alma in 25:33. Michel Ahoud en Ruud Steeghs werden derde en zorgden voor de clubkleuren van t Verzetje op het eindpodium.

Bij de junioren startten twee koppels. Jelle Baks en Bram Gerritsen waren het snelst, voor Meinte Koster en Freek Beijer.

De categorie ouder-kind reed een tijdrit over zes kilometer van restaurant Rijnzicht tot Angeren. In de top van het klassement was het een familiestrijd. Vader Wijnand Derksen reed met dochter Fenna naar een eerste plek. Zoon Jente reed met Joost van Bezooijen naar plek twee, voor Marcel en Rhoderick Meeuwsen. Een uitgebreider verslag en foto’s staat op de website van TWC ’t Verzetje.

GVA 1 bedankt sponsor

DOORNENBURG - De mannen van voetbalteam GVA 1 uit Doornenburg lopen dit jaar, voor en na de wedstrijden, rond in een prachtig nieuw poloshirt.

Spelersgroep en staf bedankt Zinq voor de sponsoring van dit shirt.

Gendtse Vogelvrienden terug in Providentia

GENDT - Schitterende kleuren zijn er vrijdagavond 16 en zaterdag 17 oktober te bewonderen in zaal Providentia aan de Dorpstraat in Gendt. Vorig jaar waren de Gendtse Vogelvrienden (GVV) gedwongen door de renovatie van Providentia uit te wijken naar het gebouw van schietvereniging Kort Oisterwijck in Doornenburg.

De tentoonstelling, waarvoor inzenders uit voornamelijk Gelderland vogels hebben ingeschreven vindt plaats in de ruime bovenzaal, die door de komst van een lift voor een ieder gemakkelijk te bereiken is.

Australische prachtvinken, gouldamadines, tropische vogels, grote parkieten, scotch-fancy’s, Europese cultuurvogels, kanaries in vele kleuren, beoordeeld door keurmeesters, zullen voor de bezoeker een lust voor het oog zijn. Deze show is dit seizoen weer de eerste van een groot scala aan vogeltentoonstellingen in Gelderland.

De toegang tot de show is gratis en is op vrijdagavond van 19.30 tot 22.00 uur en op zaterdag open van 10.00 tot 17.00 uur. Tevens is er de mogelijkheid om voor een schappelijk prijsje zelf eigenaar te worden van een gevederde vriend.

Computerlessen in leef- en doeboerderij De Minkhof

BEMMEL - Nu de herfst zijn intrede heeft gedaan is het fijn om binnenshuis in een ontspannen omgeving bezig te zijn. "Misschien heeft u al enige tijd de wens om iets meer van computers af te weten."

"Maar ja, u herkent wellicht de bezwaren om niet te beginnen in onderstaande top 5:

Ik ben bang dat ik iets verkeerd doe en de computer stuk maak

Op mijn leeftijd nog?

Ik vergeet direct wat ik heb geleerd

Ik heb niet echt een computer nodig

De lettertjes zijn te klein voor mij"

Bij De Minkhof is apparatuur en de kennis aanwezig om een ieder op een ontspannen wijze vertrouwd te laten worden met de computer. De medewerkers zijn bekend met alle beginnerangsten en bieden individuele hulp op basis van uw kennis en behoeften. Elke deelnemer krijgt maximaal twee maal per week een uur persoonlijke hulp.

"Ook bieden wij groepslessen aan. In groepjes van maximaal vijf deelnemers starten wij met de basiskennis. Maar misschien vindt u het leuker om foto’s en filmpjes van uw kinderen en kleinkinderen te kunnen ontvangen. Staat u te popelen om te beginnen? Meldt u zich dan aan voor een gratis proefles op elke woensdag en vrijdag vanaf 9:30 bij de dagcoördinator van leef- en doeboerderij De Minkhof."

"In de maand oktober hebben wij een uitgebreid activiteitenprogramma te bieden. Bent u creatief dan is mozaïeken, bloemschikken en quilten misschien iets voor u. Houdt u van bewegen, dan is de biljarttafel of (bij droog weer) een gezellig potje jeu de boules een optie. Ook staat bewegen onder begeleiding in de ochtend vast op het programma."

Leef- en doeboerderij De Minkhof, Molenwei 57 (einde Flierenhofstraat); www.minkhof.nl.

TOP-film: Boyhood

BEMMEL - Zondag 18 oktober vertoont TOP in Bemmel de prachtfilm Boyhood. Een uniek project dat zijn weerga in de filmgeschiedenis niet kent. Regisseur Richard Linklater vertelt met Boyhood een intiem verhaal van epische omvang.

Gefilmd over een periode van twaalf jaar met dezelfde acteurs, vangt Linklater met Boyhood tot in verbazingwekkend detail de jongensjaren van Mason (Ellar Coltrane). In een ontroerend coming-of-age verhaal zien we Mason letterlijk voor onze ogen opgroeien van jongen tot man. We volgen ook zijn zus Samantha (Lorelei Linklater) en hun gescheiden ouders, Olivia (Patricia Arquette) en Mason Sr. (Ethan Hawke). Terwijl de jaren voorbij glijden, zien we hoe elk van hen omgaat met nieuwe fases in hun leven en hoe hun banden onderling veranderen.

Een prachtig, herkenbaar en hartverwarmend portret over opgroeien, het vormen van een eigen identiteit, het familieleven en het genadeloze verstrijken van de tijd. Niet te missen! Aanvang 14:30 in De Kinkel. Voor nadere info en het bestellen van kaarten: www.topbemmel.nl.

Parencompetitie bridgeclub

GENDT - Na de start met de algemene ledenvergadering in september is de Bridgeclub Gendt het nieuwe verenigingsjaar weer begonnen met de eerste competitieronde. Omdat sindsdien vijf speelavonden zijn verlopen, was het weer tijd de standen in de verschillende lijnen op te maken, om te zien welke paren voor promotie of degradatie in aanmerking kwamen.

De spanning in de C-lijn liep hoog op, maar hier was de eerste plaats tenslotte voor de heren Henk Joosten en Frank Pinta met 56,49 procent. De dames Lidy Cappetti en Liesbeth Puiman werden op enige afstand tweede met 53,88 procent en vervolgens bezette het echtpaar Tonnie en Jan van den Broek de derde plaats met 52.50 procent. Deze drie paren promoveren daarmee naar de B-lijn.                                                                                                                

De B-lijn werd aangevoerd door de dames Thea van Haaren en Truus Schrooten met 53,27 procent, gevolgd door Gé Lijbers en Annemieke Timmers met 52,81 procent als tweede. Dit paar werd weer op de voet gevolgd door Ans Fransen en Bertus Setz als derde met 52,20 procent. Deze drie paren mogen hun kunnen de volgende ronde in de A-lijn vertonen.

In de A-lijn werd met 58,84 procent het paar Toos en Nico van Alst weer eens eerste. Op enige afstand eindigden de dames Ellen Groenen en Jannie van de Werken met 55,71 procent als tweede en zij werden gevolgd door Riet en Geert Rikken met 54,44 procent op de derde plaats.

Najaarsconcert harmonie Sint-Caecilia Gendt

GENDT - Zaterdag 17 oktober verzorgt harmonie Sint-Caecilia Gendt weer haar inmiddels traditionele en drukbezochte najaarsconcert. Dit keer zal het concert voor het eerst plaatsvinden in de totaal vernieuwde theaterzaal van Providentia.

Tijdens het concert zal een grote diversiteit aan muziekstijlen gepresenteerd worden door alle vier de onderdelen van de Gendtse muziekvereniging: de Sint-Caecilia Kidz, de jeugdslagwerkgroep, het harmonieorkest en de slagwerkgroep. Het belooft een prachtige muziekavond te worden. Het najaarsconcert vindt plaats op zaterdag 17 oktober in Providentia, Dorpstraat 5 in Gendt en begint om 19.30 uur. De zaal is open om 19.00 uur.

Nieuw logo voor harmonie Doornenburg

DOORNENBURG - In 2016 viert harmonie Sint-Caecilia uit Doornenburg haar honderdjarig bestaan. Met dit jubileum in het vooruitzicht heeft de vereniging gemeend deze mijlpaal ook te gebruiken om het bestaande logo van de vereniging op te frissen en een nieuwe moderne look te geven. Op basis van dit uitgangspunt is er contact gezocht met grafisch ontwerper Jan Haandrikman.

“Ik ben gaan werken met de uitgangspunten die vanuit de harmonie aan mij zijn voorgedragen. Rustig, abstract, eigentijds en universeel toepasbaar waren van belang voor een nieuw logo”, vertelt Haandrikman. “Op basis hiervan heb ik een viertal verschillende ontwerpen voorgelegd waaruit het bestuur de samenvoeging van de letters H en D heeft gekozen om die verder uit te werken tot het definitieve logo.”

Voorzitter Rob van de Sant is zeer content met het eindresultaat. “Jan heeft ons gedurende het proces veel alternatieven geboden en bij ieder alternatief een achtergrondverhaal hierover verteld. Tevens heeft hij de voor- en nadelen van ieder ontwerp en aanpassingen hierop aangegeven. Hij heeft ons ook de ruimte geboden zelf wijzigingen en opties in te brengen. Het eindresultaat is een prachtig nieuw verenigingslogo.”

Natuurspeelplaats in Lingewaard voor kinderen om hutjes te bouwen

Lingewaard heeft speelgelegenheden in de poldernatuur. In de toekomst mogelijk ook in woonwijken. (foto Sjaak Veldkamp)

BEMMEL – De invulling van speelplekken in woonwijken sluit niet aan bij het aantal kinderen en leeftijden. Vooralsnog denkt het college er niet aan om in te grijpen. Er wordt vastgehouden aan het Speelruimteplan dat in de vorige raadsperiode is vastgesteld. Dat betekent opnieuw kansen voor natuurspeelplaatsen.

Het kinderaantal is fors afgenomen. In sommige wijken meer dan 30 procent. En kleine kinderen worden groot. Op basis van die ontwikkeling zou een aantal speelplekken geen bestaansrecht meer hebben en opgeheven moeten worden. Het college wil zo’n rigoureuze stap niet zetten omdat ze verwachten dat die dalende tendens tijdelijk is.

In 2007 is onderzoek gedaan naar beheer en de toekomstvisie van speelplekken. Het resultaat was het 147 pagina’s tellende speelruimteplan ‘Buitenspelen, ja leuk!’ met een aantal suggesties. Het college wil volgend jaar een aantal onderwerpen bij de kop pakken die niet of onvolledig tot uitvoering zijn gekomen. Zo wordt samen met basisscholen bekeken naar een gezamenlijk gebruik van schoolpleinen voor kinderen uit de omgeving.

Natuurspeelplaats

Het college heeft in het speelruimteplan de suggestie omarmd om avontuurlijke natuurspeelplaatsen te realiseren. Volgens de opstellers van het plan OBB Ingenieursbureau in Enschede kan dat eenvoudig bij een ontwerp van gemeentelijk groen. Bijvoorbeeld in blokhagen uitsparingen maken waar kinderen hun hutje kunnen bouwen. Maar ook hoogteverschillen in het gazon en hagen niet recht maar golvend aan te planten geeft al een uitnodigend beeld om dichtbij huis in de woonwijk avontuurlijk te spelen.

Tips voor taalontwikkeling in de bibliotheek

LINGEWAARD - Van nul tot drie jaar leren kinderen heel veel. Plaatjes kijken, lopen, praten en begrijpen. Ze ontwikkelen zich in hoog tempo, samen met hun ouders. Niet zo vreemd dus, wanneer je als ouder vragen hebt over de opvoeding. Wil je tips om de taalontwikkeling van je kind te stimuleren? Kom dan op 21 oktober naar de Bibliotheek Bemmel voor het Peutercafé.

Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert in samenwerking met diverse organisaties het Peutercafé. Gezellige informatieve bijeenkomsten over de ontwikkeling van je kind, met iedere maand een specifiek thema. Natuurlijk onder het genot van een kopje koffie. In samenwerking met consultatiebureau VGGM krijg je tijdens dit Peutercafé tips voor taalontwikkeling. Hoe kun je de taalontwikkeling van je kind stimuleren en hoe wordt voorlezen een succes? Bovendien krijg je leuke boekentips.

Het Peutercafé is een onderdeel van het project Boekstart. Een project dat lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen. Kinderen die al op vroege leeftijd in aanraking komen met boeken, ontwikkelen een voorsprong waar ze hun hele leven voordeel van hebben. Voor jonge ouders biedt Boekstart een koffertje met enkele babyboekjes en informatie over het belang van vroegtijdig voorlezen en de mogelijkheden van bibliotheek.

Het Peutercafe is in de Bibliotheek Bemmel op 21 oktober van 9.45 tot 11.00 uur (gratis). Kaartverkoop gaat via http://www.obgz.nl/agenda. Op 18 november: Digitale media voor peuters. Van digitale prentenboeken, televisie en computer tot natuurlijk de tablets en leuke en goede apps voor die leeftijd.

'De Strijd om de Broek' op kasteel Doornenburg

DOORNENBURG - De theatermakers van de Stichting KunstKeetFestival zijn gefascineerd door de aan ons overgeleverde Laatmiddeleeuwse klucht-theaterteksten. Deze teksten zijn soms op geniale wijze geconstrueerd en gecomponeerd. Zij dragen een muzikaliteit en dynamiek in zich die direct uitnodigt tot fysiek spel.

Ook geven de teksten veel informatie over hoe er vijfhonderd jaar geleden gedacht werd over allerlei vraagstukken van het leven, zoals de relatie man-vrouw, de opvoeding van kinderen, de verhouding tussen arm en rijk, tussen boeren en burgers, de relatie met godsdienst en kerk et cetera. Zij zien het als een grote uitdaging om de teksten van de kluchten toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek van jong tot oud!

Grotesk en fysiek spel, interactie met het publiek en veel humor: dat zijn de ingrediënten voor een verrassende zestig minuten amusement in de schitterende ambiance van Kasteel Doornenburg! In vervolg op het grote succes van de voorstelling in juni, worden nogmaals de tafelspelen 'De Heks', 'Lippijn' en 'Nu noch' gespeeld. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door troubadour Sjoerd.

Aanvang voorstelling is op 18 oktober om 14.30 uur (kasteel open 14.00 uur). Toegang: 12,50 euro, tot en met twaalf jaar gratis, studenten vijf euro. Reserveren kan via concerten@kasteeldoornenburg.nl; 0481 422847 / 026 3255682. Meer info: www.kasteeldoornenburg.nl en www.kunstkeetfestival.nl.

Nieuw initiatief: een verenigingspagina!

Foto: Verenigingspagina van Theatergroep Koperen Kees. Zie elders in deze krant.

BEMMEL - Tegen een aantrekkelijke prijs kunnen vanaf heden verenigingen een hele pagina kopen in Hét Gemeente Nieuws. Deze pagina mag geheel naar eigen wens samengesteld en ingevuld worden. Hier zie je de eerste Verenigingspagina als voorbeeld!

Dit nieuwe initiatief van Hét Gemeente Nieuws is een ideale manier om je vereniging in het zonnetje te zetten tegen een aantrekkelijke lage prijs. Ideaal voor sport-, toneel-, zang-, carnavalsverenigingen et cetera.

De vereniging is helemaal vrij in de keuze van de redactie. Wat te denken van het werven van nieuwe leden? Of het belichten van een jubileum of een bijzonder toernooi? Het melden van het complete jaarprogramma, wedstrijden en aankondigingen? En dat paginagroot! Dat vraagt de optimale aandacht van de lezer in het verschijningsgebied van Hét Gemeente Nieuws. Je kunt kiezen voor alleen de eigen regio, maar ook voor regio's daarbuiten!

Spek de verenigingskas!

De pagina is niet bedoeld voor commerciële bedrijven en stichtingen. Wel is er de mogelijkheid om de pagina door bedrijven te laten sponsoren of sponsors te bedanken. Deze afgekaderde commerciële ruimte kan de verenging gebruiken om sponsors te werven om zo de pagina terug te verdienen of zelfs winst te maken op de pagina!

Vragen? Bel Hét Gemeente Nieuws: 0481 464770 of mail robert@starterspers.nl.

Vannu-toernooi in Doornenburg

De finalisten van Gemengd Dubbel 7 van links naar rechts: Jo Janssen, Marianne van de Weerd, Theo Bombach en Diana Peters

DOORNENBURG - Van 27 september tot en met zondag 4 oktober is weer het traditionele open 35+ dubbel toernooi gespeeld. Het lijkt bijna traditie; ook dit jaar waren de weersomstandigheden gedurende de toernooiweek prima.

Door veel spelers uit de regio wordt het open toernooi van TCD gezien als een gezellige en sportieve afsluiting van het tennisseizoen. Het herfsttoernooi in Doornenburg wordt georganiseerd voor heren-, dames- en gemengde dubbels in de leeftijd vanaf 35 jaar. Op het sportpark De Vijzel in Doornenburg zijn in één week tijd onder toezicht van de KNLTB door 147 deelnemende spelers in totaal precies 100 wedstrijden gespeeld. Voor volgend jaar wordt afgestapt van de traditionele leeftijdscategorie van 35+ en worden alle tennissers van 25 jaar en ouder uitgenodigd om zich in te schrijven voor de 25e editie van het open toernooi.

De winnaars van het VanNu. toernooi jaargang:

HD8 1: Bart Arends + Vincent Leenders

         2: John van Ginkel + Eric Hartman

GD7 1: Marianne van de Weerd + Jo Janssen

         2: Diana Peters + Theo Bombach

DD7 1: Anke Loeffen + Maaike Loeffen

         2: Marij Leijser + Marjo Rossen

HD7 1: Daniel Davids + Etienne Waterval

         2: Jan Benneker + Ruud Elbers

GD6 1: Nilda van Hoorn + Hessel van Hoorn

         2: Judith Gertsen + Ronnie Claassen

DD6 1: Judith Gertsen + Irma Peters

         2: Evelien Claassen + Sofie Claassen

HD6 1: Hans Muhlhaus + Wim Peters

         2: Luuk van Paridon + Fons Stappers

GD5 1: Florine Wasser + Bart Arnts

         2: Marleen Polman + Edwin van den Broek

DD5 1: Donja Janssen+ Feber Janssen

         2: Rianne Gelsing + Cornia van der Salm

HD5 1: Ronald van Os + Bas Reijmers

         2: Marc Donckers + Hans Peters

Veel acties voor de theaterkerk

BEMMEL - Gaat de Actie Doe Mee van de Theaterkerk in Bemmel dit najaar de 150.000 euro halen? De voortekenen zijn gunstig. Inmiddels staat de teller op iets meer dan 120.000 euro.

Als de 150.000 euro wordt gehaald, dan treed de verdubbelaar in werking. Stichting MGZ heeft namelijk toegezegd dat als de bevolking 150.000 euro bijeen weet te brengen, de stichting dat bedrag zal verdubbelen naar 300.000 euro. Om dat voor elkaar te krijgen zijn inmiddels verschillende acties bedacht en in voorbereiding.

Zo wordt op 24 oktober vanaf 17.00 uur Het Groot Lingewaards Toeptoornooi gehouden in een tent op het Kinkelplein. Een deel van de opbrengst gaat naar de kerk. Inschrijven kan per groep van vier bij Henry Peren; 06 19265338.

Ook wordt op dit moment door een clubje mensen hard gewerkt aan een veiling die op 13 november moet plaatsvinden in het Nootgebouw. De bedoeling is dat inwoners objecten en kunstvoorwerpen inbrengen die dan geveild gaan worden. Ook worden er ‘diensten’ verkocht. Het moet een gezellige avond worden onder leiding van Jan Verhoeven. Meer informatie volgt binnenkort.

Op 22 november organiseert stichting deBol een wandeltocht. Het is een sponsor-wandel-snert-tocht die start vanaf de Donatuskerk om 09.30 uur. Inschrijven kost vijf euro en ook hier gaat een groot deel van de opbrengst naar de kerk. Ook hierover volgt meer informatie.

Geweldige initiatieven allemaal die aantonen dat steeds meer mensen de theaterkerk Steunen. Dat blijkt overigens ook uit de losse donaties die wekelijks binnen blijven komen.

Alle beetjes helpen. Doe daarom mee en help de Donatuskerk aan een nieuwe mooie invulling, die de hele samenleving ten goede komt. Doneren kan via de website www.kerkbemmel.nl.

Reünie vrijwilligers eerste uur van videoploeg De Berichten

GENDT - Op zaterdag 3 oktober was er in zorgcentrum Sint-Jozef een reünie van vrijwilligers, die in de afgelopen vijfentwintig jaar aan videoploeg De Berichten hebben meegewerkt. Het was een leuke en geanimeerde bijeenkomst.

Na een proef met de Sinterklaasintocht te Gendt in 1989 werd De Berichten in 1990 opgericht. In de afgelopen 25 jaar heeft zij een enorme ontwikkeling op het gebied van technologie meegemaakt: van grote VHS-banden naar een klein SD-kaartje; van monteren met de camera en een videorecorder naar monteren met de computer; van een vaste studio in St. Jozef naar thuiswerken.

De doelstelling van De Berichten is in al die jaren gelijk gebleven: zij brengt wat in Gendt en omgeving gebeurt met een videojournaal naar Sint-Jozef. Dicht bij huis, dat spreekt de mensen het meeste aan. Deze doelstelling heeft De Berichten later uitgebreid door het nieuws via de website en een YouTube-kanaal te verspreiden en bij de mensen thuis te brengen.

"Bent u ook geïnteresseerd in het nieuws dicht bij huis? Kijk dan op www.jozefgendt.nl of youtube.com (zoek op 'de berichten').

De Berichten zoekt (jonge) vrijwilligers voor opname en montage. Heeft u interesse? Laat het ons weten via deberichten@gmail.com."

Tweestroom-DS4 maakt er een spannend-lange wedstrijd van

GENDT - Tweestroom-DS4 speelde uit bij Kidang-DS6. Het werd een spannende en een lange wedstrijd.

Het begon gelijk in de eerste set. Na over en weer, scoorde beide teams, een nipte verlies.(35-33) De tweede en derde set werden gewonnen. Helaas ging de vierde set naar Kidang toe. De vijfde set weer spanend, maar nu trokken onze dames aan het langste eind. Hierdoor werd er wel gewonnen door het team dat samengesteld is uit oud-speelsters(moederschap) en enkele recreanten.(2-3)

Tweestroom-DS1 ontving Voreo-DS1 en verloor gelijk de eerste set. Hierna kwam het team niet meer in gevaar door drie set te winnen.(3-1) Dames-2 speelde thuis tegen Touche-DS2 en won de eerste set vrij gemakkelijk. Kennelijk was men in de 2de set niet bij de les. De 3de en 4de set waren weer onze jonge meiden.(3-1) Tweestroom-DS3 ging op bezoek bij Weekenders-DS3 en kon het niet winnen van de scheidsrechter.(3-1)

Aspiranten-Tweestroom-MA1 speelde uit bij Scylla-MA2 en stond in de derde set ruim voor, helaas werd die set nipt verloren. De andere sets werden ook verloren.(4-0) Meisjes-MA2 bezocht Lienden-MA1 en kon allen de derde set nipt winnen.(25-27) De andere sets werden ingeleverd.(3-1) Tweestroom-MC1 bezocht Scylla-MC1e begon gelijk met setwinst. In de derde set kwam men achter te staan,(23-18) maar strijdlust wist men die set toch te winnen. De tweede en vierde set werden verloren, waardoor de vijfde set de beslissing moet brengen. Helaas werd er nipt verloren, maar toch mooi twee punten voor de ranglijst. Ikaros-MC1 ontving Tweestroom-MC2 en kon een mooie overwinning bijschrijven.

OUD PAPIER

Oud papier

DOORNENBURG – Op zaterdag 18 oktober halen leden van de harmonie Sint-Caecilia in Doornenburg vanaf 8:30 uur het oud papier weer op.

Alle inwoners van Doornenburg worden verzocht het papier tijdig en goed verpakt aan de straat te zetten.

Tot en met –gratis en professioneel- interieuradvies alles in één hand Schildersbedrijf Mattijssen meer dan... alleen de (winter)schilder!

BEMMEL – Schildersbedrijf Harry Mattijssen levert ultiem vakwerk. Het bedrijf werkt voor de particulier en aannemer, voor kerken en instellingen, winkels en bedrijven, woningstichtingen en de utiliteitsbouw. Het hele jaar door: ook in de winter! Grote én kleine projecten. Een allround schildersbedrijf dus. Niet voor niets hanteert het bedrijf het motto 'Mattijssen meer dan...'

Schildersbedrijf Harry Mattijssen biedt meer... Meer dan kwalitatief vakwerk. Het interieur vraagt lang niet altijd om alleen een nieuwe frisse kleur. Daar komt meer bij kijken, zoals een gedegen en professioneel interieuradvies. Die krijgt de klant gratis bij Mattijssen. Sabine Janssen komt hiervoor geheel vrijblijvend bij u thuis!

Mattijssen is ook meer dan... schilderen. Sabine luistert als interieur-adviseuse naar uw wensen en wijst u daarnaast op de nieuwste trends, zodat uw huis up-to-date blijft, zonder showroomachtig aan te doen. Niet alleen wat kleur betreft, ook wat betreft materialen op de vloer, aan de wand en raam! "Zo behoeden we u bijvoorbeeld voor te veel gebruik van dezelfde kleuren, en de een verkeerde kleur op bepaalde wanden", aldus Harry. Handig is dat alles ook door Mattijssen gerealiseerd kan worden: één aanspreekpunt en alles in één hand. U krijgt een transparante offerte, waarbij ook rekening wordt gehouden met het voordeel van de winterschilder!

Schildersbedrijf Harry Mattijssen, Dorpsstraat 22, Bemmel; 0481 462412; www.mattijssen.com.

Gratis ontspiegeld glas op DRU Maestro gashaarden ter waarde van 599 euro

GENDT - De nieuwste DRU Maestro gashaarden hebben een tweede brander in de keramische houtblokken; hierdoor grijpt het vuur niet alleen om de blokken heen, maar hebben de vlammen ook meer volume en reiken hoger dan bij alle andere gashaarden! U kunt deze techniek in de showroom van Home Garden Shop in Gendt bewonderen. Bij aankoop van een DRU meastro gashaard vóór 1 december 2015 krijgt u gratis ontspiegeld glas; waardoor u een optimaal vuurzicht heeft!

Home Garden Shop in Gendt heeft het grootste tegelassortiment in de regio. Door eigen import heeft men de prijzen drastisch kunnen verlagen. Vakbekwame tegelzetters zorgen er voor dat de vloer er prachtig en snel in komt te liggen; eventueel met behaaglijke en energiezuinige vloerverwarming die in slechts een dagdeel wordt aangelegd!

Bad van de toekomst

Heeft u weinig ruimte, maar wilt u toch graag een bad? Denk dan eens aan een bad met geïntegreerde douchedeur. Hierdoor heeft u geen lastige hoge instap en bespaart u ruimte. Ook de installatie kost veel minder tijd dan een aparte douche en bad omdat u maar 1 aan- en afvoer nodig heeft. Uiteraard is de douchedeur volledig beveiligd tegen openen als u in bad zit. Eventueel uit te rusten met een elektronische badlift.

Koopzondag 18 oktober van 12.00 tot 17.00 uur

U bent van harte welkom om de nieuwste trends en mogelijkheden voor uw eigen situatie te bewonderen. Bij Home Garden Shop nemen ze graag de tijd om samen met u een geheel vrijblijvende offerte en tekening te maken; laat u even weten wanneer het u schikt?

Home Garden Shop BV, Biezenkamp 2, Gendt; 0481 424341; www.homegardenshop.nl.

Bike Totaal Leenders Beste Serviceteam

GENDT – Het team van Bike Totaal Leenders in Gendt heeft de prijs Beste Serviceteam 2014-2015 van Bike Totaal gewonnen. De klanten beoordeelden het team met een 8,93.

De benoeming tot Beste Serviceteam is een jaarlijkse prijs onder de ruim 135 Bike Totaal winkels. Klanten kunnen hun review over de service en reparatie aan hun fiets achterlaten op de website van de winkel. Hiermee behaalde Bike Totaal Leenders de hoogste score met een 8,93. Willy Leenders van Bike Totaal Leenders in Gendt "Dit is een fantastische score, waar we erg trots op zijn. De service reviews laten ons goed zien hoe klanten onze service ervaren. Ook als het een keer niet zo goed is gegaan, dan komt het bij ons binnen en kunnen wij daar meteen actie op ondernemen."

Dat klanten zo tevreden zijn blijkt wel uit de reacties. Zo schreef een klant in zijn review "Wij hebben voor de derde maal fietsen bij Leenders gekocht door de prima service en voorlichting." En een andere reageerde "Klantvriendelijkheid staat bij jullie hoog in het vaandel, het kan niet beter! Jullie nemen echt de tijd voor de klant en je kunt met alle vragen bij jullie terecht. Super!"

Fietspaspoort voor nóg meer service

Het Bike Totaal Fietspaspoort is uniek in de markt. Bij de aanschaf van een nieuwe fiets bij Bike Totaal Leenders wordt het paspoort online aan de fiets gekoppeld, waarbij de klantgegevens en de fietsgegevens worden geregistreerd. Het systeem kan hierdoor direct contact met de klant houden en stuurt onder andere automatisch bericht voor een servicebeurt. Bij Bike Totaal Leenders ontvangt men bij aankoop van iedere fiets het Bike Totaal Fietspaspoort met een servicetegoed tot maximaal 210 euro, afhankelijk van het fietstype. Het service & onderhoudstegoed kan worden besteed aan onder andere het rijklaar maken van de fiets en servicebeurten. Optimale service voor optimaal fietsplezier!

Bike Totaal Leenders zit op de Dorpstraat 25 in Gendt. Loop gerust eens binnen voor een goed advies of kijk gewoon eens rond in de winkel.

Unieke samenwerking tussen opticien en Coop Lamers in Huissen Berendsen Optiek sponsort gratis boodschappen doen!

HUISSEN - Berendsen Optiek bestaat dit jaar 41 jaar en is dit jaar al twintig jaar gevestigd aan het Raadhuisplein in Huissen. Wie wat te vieren heeft trakteert! Samen met Coop Lamers aan de Gochsestraat in Huissen wordt een één minuut gratis winkelen actie georganiseerd.

Iedereen die tussen 16 en 27 oktober boodschappen doet bij Coop Lamers ontvangt een actiekaart die tot en met 6 november ingeleverd kan worden bij Berendsen Optiek & Optometrie. "U maakt dan kans op één minuut gratis winkelen bij Coop Lamers."

Coop meteen enthousiast

"Deze mijlpaal wilde ik niet onopgemerkt voorbij laten gaan", zegt Rob Berendsen. "Wij wilden iets ludieks doen waarbij iedereen kans maakt op deze mooie prijs. Ik legde de heer Lamers van de gelijknamige Coop in Huissen ons idee voor en hij was gelijk enthousiast.

Berendsen Optiek

De optiekzaak van Berendsen is een bekende naam in Huissen. De opticien vertelt: "In 2007 werd onze zaak een stuk groter. Gelukkig is dat niet ten koste gegaan van de huiselijke sfeer. Wel hebben we toen veel meer mogelijkheden gekregen om onze dienstverlening uit te breiden met Beter Horen. Sinds dit jaar hebben we ook een zeer ervarenoptometrist in huis. Hij kan met de meest geavanceerde diagnostische apparatuur bijvoorbeeld een OCT de gezondheid van het oog beoordelen en tijdig doorverwijzen. Wij hebben twee ANVC gecertificeerde contactlensspecialisten in dienst die veel ervaring hebben met het aanmeten van bijvoorbeeld multifocale lenzen met leesdeel, met cilinder en ook nachtlenzen."

Berendsen Optiek is trotse dealer van onder andere de kwaliteitsmerken: Lindberg, Lindberg Precious (18 karaat goud en buffelhoorn), Anne et Valentin, Dolce & Gabbana, Mykita, TAG Heuer en het Zwitserse designmerk Götti. Zonnebrillen: Serengeti, Maui Jim, Adidas (sport) en Ray-Ban.

Haalderen heeft nu ook eigen Repair Café

HAALDEREN - Behalve een ParticipatiePunt, heeft Haalderen nu ook een eigen maandelijkse Repair Café editie.

Elke laatste dinsdag van de maand gaan vrijwilligers van het Repair Cafés samen aan de slag om spullen een tweede ronde te geven. En met succes, er worden niet alleen spullen van de afvalberg gered, maar het is ook altijd gezellig in het Repair Café. Ook voor een kapotte rits of verstelwerk kunt u er terecht, wij vragen wel zelf van te voren en rits te kopen zodat die er meteen ingezet kan worden.

"Heeft u thuis een stoel met gebroken poot, een grasmaaier die hapert, of een leuke winterjas waar de rits van stuk is? Loop eens binnen bij één van onderstaande Repair Cafés in Lingewaard! Ook als u niets te repareren heeft, maar gewoon eens een kijkje wil nemen bent u van harte welkom voor een gezellig praatje.

Noteer deze data alvast in de agenda:

Repair Café Lingewaard, 16 oktober: 10.00 – 12.00 uur

PP Doornenburg, OC Doornenburg, Kerkstraat 3, Doornenburg

27 oktober: 18.30-20.30uur PP Haalderen,

Dorpshuis de Tichel, Kolkweg 5a, Haalderen

28 oktober: 10.00 – 12.30 uur

PP Gendt, Hof van Breunissen, Kloosterplein 4 , Gendt

29 oktober: 10.30 – 12.30 uur

Dorpshuis Angeren, Emmastraat 2, Angeren

7 november: 14.00 – 16.00 uur

PP Huissen, Betuweland – Sancta Maria, Helmichstraat 22, Huissen

14 november: 14.00 – 16.00 uur

Betuweland – Liduina, Gouden Appel 120, Bemmel

Over & Weer zoekt vrijwilligers

BEMMEL - Na bijna een jaar open te zijn blijkt Over & Weer kledingruil een bruisende plek waar veel gebruik van gemaakt wordt. Bijna driehonderd unieke klanten maken structureel gebruik van Over & Weer. Van één dag opening per week is de kledingruil nu drie dagen per week open.

Op deze dagen is een vaste club vrijwilligers samen met participanten van Driestroom druk in de weer met kleding sorteren, wassen, strijken en helpen van klanten in de winkel aan een leuke outfit.

Over & Weer kledingruil is een leuke plek waar mensen die tijdelijk zonder werk zitten mee kunnen blijven doen. Vanuit deze plek maken mensen makkelijker de opstap naar een nieuwe baan, ze blijven onder de mensen en in het ritme. Hierdoor is er wel verloop onder de vrijwilligers en zijn we eigenlijk constant op zoek naar nieuwe enthousiaste, klantvriendelijke en creatieve mensen.

"Vind jij het leuk om met kleding bezig te zijn, werkzaam te zijn in een sociaal project en ben je bereid je hiervoor minimaal één dagdeel per week voor in te zetten, loop dan eens binnen bij Over & Weer of stuur een mailtje naar i.dekrijger@swlingewaard.nl

De openingstijden zijn op dinsdag 9.30-14.00, woensdag 9.30-16.00 en donderdag 9.30-14.00 uur aan Houtakker 8a in Bemmel.

Nieuw oud nieuws over Huissens voetbal

HUISSEN - Tijdens het jubileumweekend van Jonge Kracht in Huissen is het tweede deel van de geschiedenis van de voetbalvereniging gepresenteerd. Het boekwerk is geschreven door ere-voorzitter Piet Driessen en beschrijft de periode tussen 1965 en 1985. Het is het vervolg op 'Van carbidlamp tot de rust', dat in 1985 werd uitgegeven.

Voor voetballiefhebbers biedt het boek veel leuke inside-informatie. Voetballers van de oude stempel zullen zich helemaal kunnen vinden in een uitspraak van een van de pupillen: Bertus Damen vroeg de jonge speler, hoe de wedstrijd tegen RKHVV was afgelopen. De jongen antwoordde: "Wij hebben verloren met 0-0". Voor de jonge generatie voetballers is het goed om te weten, hoe de dingen tot stand zijn gekomen. Vooral de jarenlange voorbereiding van het realiseren van het sportcomplex De Schalkshof aan de Bloemstraat.

Daarnaast vindt u hierin een schat aan wetenswaardigheden over het Huissen uit vervlogen tijden, die uw algemene ontwikkeling zal verrijken en goed van pas komt op verjaardagen en partijen (en de Huissense stadsquiz).

De publicatie ligt in de winkel van het Stadsmuseum Hof van Hessen (Vierakkerstraat 39, Huissen) en is verkrijgbaar à raison van tien euro. Bestellen kan ook via hofvanhessen@gmail.com. Van het eerste deel zijn nog enkele exemplaren te koop.

Met korting naar speeltuin Leemkuil of Brakkefort

NIJMEGEN - Voor een heerlijke dag avontuurlijk buiten spelen ga je natuurlijk naar de speeltuin Leemkuil of speeltuin Brakkefort In de herfstvakantie zijn beide speeltuinen de hele week elke dag geopend van 10:00 tot 18:00 uur. En met de kortingsbon die in deze krant staat mag de tweede en vierde persoon ook nog eens gratis naar binnen!

Mocht het wat kouder zijn dan kun je jezelf even opwarmen in ons horecapunt, waar je natuurlijk eten en drinken kunt krijgen. Bij een paar regendruppels zetten we een kinderfilm aan. De Leemkuil is de grootste buitenspeeltuin in de regio. In de bosrijke omgeving vind je de standaard speeltoestellen zoals een wip, een schommel en een glijbaan. Maar we hebben ook een Oosters verdwaalkasteel, glijbanen die onder de grond lopen, een vrije val glijbaan, een skelterbaan en een treintje op echte rails!

Brakkefort is een overzichtelijke speeltuin met veel gras midden in de wijk Brakkenstein. Ook daar staan natuurlijk de standaard speeltoestellen, maar we hebben ook een piratenschip, een familieschommel en dit jaar is er een groot nieuw speelfort bijgekomen. Jij komt toch ook spelen? En Brakkefort blijft de komende winter ook weer open.

Meer informatie en adresinformatie over de speeltuinen staat op onze website: www.deleemkuil.nl en www.brakkefort.nl – En vergeet niet je kortingsbon mee te nemen!

Stichting Epric wint goud en award op internationale tuindagen Beervelde

HUISSEN - Stichting Epric, zorgkwekerij en werkervaringsplek, in Huissen heeft op de Internationale Tuindagen van Beervelde die afgelopen weekend gehouden werden, verschillende prijzen in de wacht gesleept. Het thema van de tuindagen was Japan.

In totaal deden meer dan 240 standhouders mee aan dit internationale tuinfeest. Stichting Epric heeft de gouden rozet, de hoogst haalbare prijs, gehaald voor de smaakvolle inrichting van de stand. Daarnaast heeft Stichting Epric ook de 'Harry van Trier Award' gewonnen. Deze award is voor personen en bedrijven die zich zeer intensief bezighouden met planten. Harry van Trier is een bekende tuinpersoonlijkheid in België die helaas in juni van dit jaar is overleden. In dit geval de bladcactussen(Epiphyllum). Op zaterdagmiddag werd aan de ambassadeur van Japan in België, zijne excellentie Masafumi Ishii, het boek aangeboden dat speciaal door Epric was gemaakt voor de tuindagen: Epiphyllum: the emperors of Japan, waarin 125 nieuwe soorten bladcactussen werden vernoemd naar Japanse keizers.

'Zeer intens weekend' volgens de voorzitter van Stichting Frank Süpplie. 'Onze medewerkers hebben meegeholpen aan het winnen van de prijs en voor de zorgkwekerij en werkervaringsplek is dit een leuke opsteker. Zo wordt onze Stichting toch eens een keer in het zonentje gezet. Voor de volgende editie van de tuindagen die in mei plaatsvinden, moeten we de lat weer hoog leggen.

Epric Stichting is gevestigd in Huissen, Nieuwediep 9a. www.epric.org.

Gendtse Middenstand steunt zangavond

GENDT - Mede dankzij de Gendtse middenstand heeft Gemengd Koor Jubilate zaterdagavond een zeer geslaagde korenavond kunnen organiseren. De winkeliers waren gul in het sponseren door middel van kado's voor de verloting in de pauze. De toehoorders blij met hun prijzen en Jubilate tevreden met de opbrengst.


Maar het ging zaterdag natúúrlijk om de zangkunst en daar heeft een volle zaal mensen in De Leemhof volop van kunnen genieten. Drie Lingewaardse koren (Heisterkoor, Gospelkoor Promises, Gemengdkoor Jubilate) en één koor uit Groesbeek (Vivace) brachten een hoog niveau aan klassiek, gospel, pop en moderne muziek ten gehore, waar het publiek zicht- en hoorbaar van genoot.
Tijdens de naborrel werd volop gespeculeerd om het jaarlijkse evenement grootser op te zetten zodat nòg meer Gendtenaren kennis kunnen maken met deze laagdrempelige vorm van zangplezier. Overigens is er in elke Lingewaardse plaats wel één of meerdere zangkoren te vinden, die u graag als zanger, of zangeres zullen verwelkomen. Dat geldt óók voor het Gemengde Koor Jubilate, dat zijn repetitieavond op de dinsdag van 20.00 tot 22.00 uur in De Leemhof heeft. Iedereen is welkom.

Natuur en bewegen in de herfstvakantie

BEMMEL - Hou je niet van stilzitten? Ben je niet bang voor een vieze broek? Hou je van een natuuravontuur? Kinderyogajuf Manon Janssen en natuurgids Ben Cornelissen geven je in de herfstvakantie op vrijdag 30 oktober een kans om deel te nemen aan gezond bewegen in de natuur en er onderweg ook nog wat van op te steken.

Op zoek gaan naar beversporen in het oerwoud van het ooibos en aan de waterkant op een vuilniszak de dieren uitbeelden die we onderweg gezien of gehoord hebben. Je kunt er lekker klimmen en klauteren.

Verzamelen bij het Stammetjesbos achter De Veldschuur, Sportlaan 1m in Bemmel tussen 13.15 en 13.30 uur. Om 16.30 uur zijn we dan moe en voldaan weer terug. Sportieve ouders en grootouders mogen mee. Deelname kost vijf euro. Minimaal acht deelnemers. "Doe laarzen aan en neem gymschoenen mee. Stop ook regenkleding en een vuilniszak in de rugzak!! Onderweg is er wat te eten en te drinken. Aanmelden kan bij Ben Cornelissen 06 44870449 bencornelissen@hotmail.nl."

Team Gendt Mobiel is Gendtse gemeenschap dankbaar

GENDT - Na een zeer geslaagd weekend heeft Team Gendt Mobiel 12.982,15 euro opgehaald om een elektrokar te realiseren voor de ouderen in Gendt.

"Dit alles was ons niet gelukt zonder de inzet van de Gendtse gemeenschap. In het bijzonder willen wij alle sponsoren, de motorrijders, Laco Bemmel en de bestuurders van de volg bus bedanken voor hun inzet. Daarnaast natuurlijk iedereen die het team een warm hart heeft toegedragen, zoals alle fietsers en verenigingen die zich ingezet hebben tijdens de 24 uur op de pedalen. Er is al een ontzettend mooi bedrag opgehaald, maar Team Gendt Mobiel gaat door tot het geld gerealiseerd is om de elektrokar aan te schaffen. Tot die tijd zit het team niet stil.

Uiteraard zal het rekeningnummer (NL 27 RBRB 0919 1845 45 tav TGM) open blijven staan voor donatie. Dus als u nog een steentje wil bijdrage, dan is dat altijd mogelijk. Eind dit jaar willen wij ons doel gerealiseerd hebben."

Symposium De Toekomst van de Zorg

BEMMEL - Hoe ziet de zorg er in de toekomst uit en wat betekent dat voor de ontwikkelingen op het vlak van de bestrijding van kanker? Op donderdag 3 december hoopt Team Lingewaard voor Alpe d’HuZes daar antwoord op te geven. Dan vindt in cultureel centrum De Kinkel een symposium plaats met als titel 'De Toekomst van de Zorg'. De avond met een aantal topsprekers uit de zorg en farmacie staat in het teken van het goede doel.

Aan deze avond werkt onder andere Lucien Engelen directeur Radboudumc REshape Innovation Center mee als één van de sprekers. Na de presentatie van Lucien Engelen zal internist/oncoloog dr. Margot Tesselaar, verbonden aan het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis vertellen over onderzoek en ziektebeeld bij kanker en plaats nemen in het panel. Behalve dr. Tesselaar zal Michel Dutré zijn medewerking verlenen. Hij is oud-directeur van Nefarma. Dit is de brancheorganisatie van farmaceutische bedrijven die zich richten op onderzoek en ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen.

Daarnaast zal Léon Collaris, zelf kankerpatiënt en als dusdanig bezig met een onderzoek plaatsnemen in het panel. Uiteraard kunnen er ook vragen gesteld worden vanuit de zaal. De avond wordt muzikaal opgeluisterd door Lieke van Mullem en Roland Verheugd. Hapjes na afloop worden verzorgd door Buitenpoort Catering.

Dagvoorzitter en gespreksleider is drs. Frank van Wijck. Journalist en columnist voor onder andere het tijdschrift Arts & Auto. Verder schrijft hij onder meer voor het Farmaceutisch Weekblad en ICT Zorg. Na afloop is er in de foyer een borrel, hapje en live achtergrond muziek van singer-songwriter duo George & Thijs.

Een ticket inclusief koffie/thee bij binnenkomst, entree, hapjes na afloop en livemuziek kost 31,50 euro. De opbrengst komt geheel ten goede aan Alpe d’HuZes waar team Lingewaard in 2016 aan deelneemt.

Meer informatie staat op www.lingewaardad6.nl & www.leonblogt.nl.

Integratie bevorderen door samen te eten

BEMMEL - Rijn IJssel Entree & Maatwerk heeft meegedaan aan de landelijke actie ‘Nationaal Integratiediner’. Zij heeft namelijk op donderdag 8 oktober een lunch georganiseerd. Aan deze lunch, die plaatsvond in De Kinkel in Bemmel, deden ongeveer 45 cursisten en vrijwilligers uit vijftien landen mee.

Iedereen nam iets lekkers mee om vervolgens samen van een heerlijk buffet te genieten. Er waren ook mensen van vluchtelingenwerk en gemeente Lingewaard aanwezig. Een mooi voorbeeld dat laat zien dat samen koken en eten integratie bevorderd.

Het doel van de landelijke actie ‘Nationaal Integratiediner’ is om in ongedwongen sfeer elkaar beter te leren kennen. Lekker eten is hierbij de basis, maar de achterliggende gedachte is groter. Verschillen tussen mensen leiden tot verschillende inzichten en ideeën. Nieuwe ideeën leiden tot verbeteringen. Door samen te werken wil het Nationaal Integratiediner onze maatschappij beter maken.

In een Oogopslag

woensdag 14 oktober
09.30 u. St. Martinus Doornenburg, Eucharistieviering met Pastoor Peters

zaterdag 17 oktober Wereldmissiedag
19.00 u. OLV van Zeven Smarten, Eucharistieviering met Pastoor Peters en het Herenkoor

19.00 u. OLV Tenhemelopneming, EC, Huissen-Stad, Anders dan Andersviering met Leden van de werkgroep en het koor JeKaDee

zondag 18 oktober Wereldmissiedag
10.00 u. OLV Tenhemelopneming, EC, Huissen-Stad; Eucharistieviering met Pastoor Peters en het Middenkoor InVoice

woensdag 21 oktober 2015
09.30 u. HH. Martelaren van Gorcum Huissen-Zand, Eucharistieviering met Pastoor Peters

19.00 u. St. Martinus Doornenburg, MARIALOF met Pastor Hulleman en het Herenkoor

Wijnfeest in Sancta Maria Huissen

HUISSEN - Op donderdag 29 oktober is er het jaarlijkse wijnfeest in de recreatiezaal van Sancta Maria. Men is welkom vanaf 10.15 uur. Er zal wijn worden geschonken maar er is natuurlijk ook een lekker kopje koffie of thee.

Voor muziek is gezorgd. Een band uit de omgeving komt Duitse en Tiroler muziek voor u maken. Het zou leuk zijn als u in stijl komt, bijvoorbeeld met een leuke hoed of sjaal. Deze feestelijke ochtend is ook bedoeld voor de inwoners uit de gemeente Lingewaard.

Het is eveneens mogelijk dat u aansluitend een maaltijd nuttigt in het restaurant van Sancta Maria. Hiervoor kunt u zich opgeven vóór 22 oktober bij de receptie van Sancta Maria, Helmichstraat 22 Huissen. Entree wijnfeest: 7,50 euro voor buurtbewoners, kosten driegangenmaaltijd naar keuze: 7,05 euro. Entreekaarten zijn verkrijgbaar bij de receptie.

'Raar maar waar' op Abacus

LINGEWAARD - Tijdens de 61e Kinderboekenweek kunnen alle kinderen, van klein tot groot, kennismaken met de bijzondere kanten van techniek, natuur en wetenschap.

Op IKC De Abacus was tijdens de opening op het dak van de school een waar laboratorium ingericht. Een professor was uitgenodigd om kinderen, ouders en leerkrachten ‘rare, maar ware’ proefjes te laten zien. Zo werd van blauwe vloeistof rode gemaakt, een doorzichtig goedje werd zomaar geel, met ijsblokjes erbij begon alles ineens te borrelen, en natuurlijk was er ook heel veel schuim en rook.

Iedereen heeft ervan genoten! Nog tot en met 18 oktober krijgt de ‘rare’ kant van wetenschap op school alle aandacht.

Paddestoelenexcursie

BEMMEL - Volksverhalen vertelden ooit over het schuim uit de bek van het paard van Wodan, dat de witte spikkels vormde op de vliegenzwam. In het begin van het christendom bedelden de rondtrekkende predikers om brood. Waar ze bruine kruimels lieten vallen groeiden giftige paddenstoelen. Witte kruimels leverden eetbare paddenstoelen op. Zo zouden truffels ontstaan uit het zaad van bronstige herten.

Biefstukzwam, braakrussula, tonderzwam en elfenbankje zijn zomaar enkele namen die gegeven zijn aan deze vruchten van deze schimmige schimmels. Sommigen ruimen afval op; andere maken afval door de boom te doden waar ze in groeien. Weer andere leven samen met de wortels van de bomen en worden zij er allebei beter van.

Natuurgidsen van Lingewaard Natuurlijk leiden u op zondag 18 oktober rond door de Ward in Bemmel vanuit NMEcentrum De Veldschuur, Sportlaan 1m. De excursie begint om 14.00 uur en duurt anderhalf uur. Om 13.45 uur staat er koffie, thee of limonade klaar. Tip: spiegeltje, fototoestel en kinderen meebrengen. Kosten zes euro; kinderen half geld. Informatie: Ben Cornelissen 06 44870449. Aanmelden is niet nodig.

Sponsor bedankt

LINGEWAARD - We willen namens Stichting Enjoy Transport de volgende sponsoren bedanken voor wederom een geslaagde Truckrun.

RAET

Rabobank

Stichting MGZ Bemmel

Stichting MGZ Doornenburg

Stichting Providentia Fonds Huissen

Hét Gemeente Nieuws

VBI

Home Garden Shop

Milder Kunststoffen

Agrotechniek Oosterink b.v.

Persoon schadeherstel en carrosserie

Balk Elektra

BEMAP

A12 Personeelsdiensten

Joosten Kunststoffen

Wheels2Drive

Slagerij Buurman

AH Gendt & Bemmel

Jonker motoren Huissen

Teijin Arnhem

Intence Security Duiven

Flex Account

Tegelzetbedrijf Youri Verhoeven

Welkoop Gendt

Leenders Bike Totaal

Stichting WIR Lent

Stichting Bemmel & Haalderen

Comedy & Guitars in De Buitenpoort Huissen

HUISSEN - Comedy is cool, gitaren zijn nog veel cooler, dus deze muzikale en hilarische comedyshow ‘Comedy & Guitars’ is übercool. De show is in De Buitenpoort op woensdag 21 oktober om 20.00 uur, Foyer open: 19.30 uur. Info en kaartverkoop: debuitenpoort.nl.

Topcomedians Harry Glotzbach en Roel C. Verburg verzorgen een nieuwe en een in Nederland en Belgie nog niet eerder vertoonde muzikale comedyshow. Deze multitalenten weten niet alleen met hun messcherpe grappen en komische observaties al jarenlang comedypodia en theaters te veroveren, maar ook met hun passie voor de gitaar. Als geen ander combineren zij comedy met komische muzikale interactie. Het resultaat is een superchille en hilarische comedyshow, waarbij het publiek continu wordt verrast. Harry Glotzbach heeft tijdens zijn vele surftrips altijd zijn gitaar bij zich en speelt overal, behalve als hij op zijn surfboard staat. Om de liedjes die hij dan zingt alleen voor bij het kampvuur te bewaren is vanzelfsprekend een gemis voor de wereld. Dus combineert Harry deze funny gitaarliedjes met zijn grappen.

Spelend op zijn Flying V gitaar ve woensdag 21 oktober rovert Roel C. Verburg met groot succes in vele theaters zijn publiek, maar doet dit ook op festivals als Mysteryland, De Zwarte Cross en Lowlands. En waar bij de meeste cabaretiers de liedjes altijd een rustpunt in de voorstelling vormen, gaan bij Roel de grappen in hoog tempo door. En voor Roel is het de tweede keer dat hij op het podium staat van De Buitenpoort."En daar kijkt hij naar uit", zegt hij.

Open eetcafé Huissen

HUISSEN - Donderdag 15 oktober verzorgt de SWL een open eetcafé in het Dominicanenklooster van Huissen. Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard om 17.30 uur aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie na afloop) die geheel bereid wordt door vrijwilligers.

Iedereen die mee wil eten kan zich telefonisch aanmelden van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via het Meldpunt op 088 2552555. Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd. Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen (maximaal vierentwintig) wordt aangeraden om op tijd te bellen. Wanneer het is volgeboekt, kan men zich aanmelden voor de week er op.

Op het menu van 15 oktober staat kippensoep, gebakken macaroni en een verrassingstoetje. Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder ParticipatiePunt Huissen.

Open eetcafé Bemmel

BEMMEL - Dinsdag 20 oktober verzorgt de SWL een open eetcafé in creatief centrum Hofstede (Hoefslag 28 in Bemmel). Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard om 17.30 uur aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie) die geheel bereid wordt door vrijwilligers.

Iedereen die mee wil eten kan zich telefonisch aanmelden van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via het Meldpunt op 088 2552555. Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd. Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen (maximaal vierentwintig) wordt aangeraden om op tijd te bellen. Wanneer het is volgeboekt, kan men zich aanmelden voor de week er op.

Op het menu van 20 oktober staan gehaktballen en hutspot en een verrassingstoetje. Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder ParticipatiePunt Bemmel.

Ingezonden brief Dynamic tennis in het honderd

Het Gelders kampioenschap dynamic tennis van 10 oktober is komen te vervallen omdat het COA zonder van te voren overleg te plegen met de organisatie de sporthal Walburgen heeft geconfisceerd voor het onderbrengen van 120 vluchtelingen.

Of er alternatieven waren en waar de gemaakte kosten kunnen worden verhaald, daar laat het COA zich niet over uit. De organisatie is heel de vrijdag 9 oktober bezig geweest om de deelnemers te bereiken en ze mee te delen dat het Gelders kampioenschap niet door kan gaan. De organisatie is met name verbolgen over de slechte - zeg maar geen enkele - communicatie van het COA.

Natuurlijk begrijpt de organisatie dat de vluchtelingen geholpen dienen te worden maar op deze arrogante manier van werken van het COA crieerd men zeker geen draagvlak onder de bevolking. De organisatie zal de rekening proberen bij de gemeente te verhalen, zij zijn het tenslotte die er mee ingestemd hebben dat de zaal aan het COA beschikbaar werd gesteld.

Namens de organistie

G.J. Vink

Slagwerk Ensemble SMH naar Terwolde

HUISSEN - Op zaterdag 17 oktober zal het Slagwerk Ensemble van de Stedelijke Muziekvereniging Huissen gaan deelnemen aan de Mega Muziek Marathon in Terwolde.

Het ensemble is daarvoor uitgenodigd door de organiserende vereniging Ons Genoegen uit Terwolde. Terwolde staat op zaterdag 17 oktober in het teken van muziek. Ons Genoegen organiseert die dag de Mega Muziek Marathon, ter gelegenheid van hun 115-jarig jubileum. Twaalf uur lang zal er van 10.00 tot 22.00 uur, in het MFA van Terwolde non-stop muziek klinken. Er zijn de gehele dag door op twee podia optredens van fanfareorkesten, bands, slagwerkgroepen en ensembles, schoolkinderen zanggroepen, en verschillende ensembles. Een totaalprogramma dat je als (muziek)liefhebber niet mag missen!

De Marathon wordt om 20.00 uur afgesloten op podium 1 met een spetterende muzikale finale waar ruim honderd musici een non-stop programma ten gehore zullen brengen. Kortom: een groots sluitstuk van een groots evenement! De gehele dag is de entree gratis.

Ook interesse in slagwerk? Het Slagwerk Ensemble van de Stedelijke Muziekvereniging Huissen staat open voor nieuwe leden. Ook leerlingen zijn welkom.

De repetities van het ensemble zijn op vrijdagavond in muziekgebouw Het Stedium, Muntstraat 10 in Huissen. Kom gerust eens kijken. Meer weten of aanmelden via telefoonnummer: 06 21844411; via e-mail: opleidingen@stedelijkemuziekhuissen.nl of www.stedelijkemuziekhuissen.nl.

Gospelkoor Promises

HUISSEN - ‘Al zingend geloven in een mooie toekomst’ is het motto van gospelkoor Promises. Het koor is opgericht naar aanleiding van een drietal musicals: ‘Saul’ (1994), ‘De volgende zet’ (1997) en ‘De tijd zal het leren’ (2000). Iedere maandagavond zingen we in de kerkzaal van de protestantse gemeente te Huissen van 20.00 – 21.30 uur. Heb je belangstelling? Kom gerust kijken of meedoen.

Het koor bestaat uit ruim 35 leden, zowel kerkelijk als niet kerkelijk betrokken. Samen zingen en met elkaar optrekken. Lief en leed met elkaar delen. Een ‘warm bad’. Onder leiding van Marieke Peters repeteren we en geven we concerten in de regio en daarbuiten (Huissen, Rijnsburg, Veenendaal, Groesbeek, Arnhem, Angeren, Doornenburg, Gendt, Nijmegen, Nieuwegein en Doorn). Daarnaast doen we mee aan korenavonden, kerkdiensten en startzondagen (Wilp, Huissen, Arnhem). Ons repertoire bestaat uit moderne gospelsongs in diverse talen waaronder Nederlands, Engels, Duits en Spaans. De songs worden levendig gezongen, al dan niet geaccentueerd met bewegingen. Promises brengt een positieve boodschap, met mooie teksten en muziek.

Voor meer informatie: Ruud Viëtor, 06 15858293 of promiseshuissen@online.nl.

22 / 28

23 / 28

Op 13 oktober wordt onze (o)pa
70 jaar. Gefeliciteerd!
Annie
Henk – Annet – Bo – Amy – Wessel
Frank – Monique – Senna – Robin – Jacco

Van harte gefeliciteerd met jullie
50 jarig huwelijk.

Henk – Annet – Bo – Amy – Wessel
Frank – Monique – Senna – Robin – Jacco

Hoera!
Owen alweer 4 jaar
Veel plezier op de basisschool

Neil Ryan
Roan en Fenna

Hiep Hiep Hoera

Lieve Fiene alweer 1 jaar

Gefeliciteerd en een hele dikke knuffel van Opa, Oma en Hayka.

Hoera, Job 5 jaar!
De taart en limonade staan klaar
en nu feesten maar!
Liefs, ome Joost, tante Inge, Mart, Veerle, Wout en oma Trudie

2015 was een bewogen jaar
maar op 11 oktober waren jullie toch een GOUDEN PAAR!
Nogmaals gefeliciteerd!
Dikke kus
De (klein)kinderen

Steyn, Thom en Stijn voor het eerst meegedaan met de drumfanfare.

Top gedaan jongens!

Schuttersgilde St.Bavo

Hoera Marloes is op 11 oktober 4 jaar geworden.
Gefeliciteerd.
Veel plezir op de kleuterschool.

De Buurtjes.

de winnaars van de pubquiz d.d.
9 oktober tijdens een gezellig samen zijn avond voor leden van
CV De Blauwe Pony '81, CV De Geintrappers en De Piejassen.

Hoera Vincent 40 jaar!
Lieve papa van harte gefeliciteerd
XXX Noa en mama

Monique wordt 16 oktober halve Sarah!

Iris heeft diploma C behaald!
Hoe cool is dat!
Wij zijn trots; papa, mama en Tessa

Foto: Monique Kuster

Hiep Hiep Hoera, Kees Huisman 1 jaar! Gefeliciteerd van oma's en opa's

Hiep Hiep Hiep Hoera
Jozien al 12,5 jaar onze collega.

Gefeliciteerd!

Hieperdepiep hoera,
Ruben is 5 jaar!
Super dikke knuffels van
papa, mama en Kristie!

Op 16 oktober wordt Dean al weer 3 jaar.
Hiep hiep hoera.
Gefeliciteerd met je verjaardag.

Opa en Sarah xxx

Kinderspaarweken RegioBank - Guijt

GENDT - Het is belangrijk om kinderen al vroeg te leren omgaan met geld. Daarom beloont RegioBank – Guijt kinderen die gaan sparen tijdens de jaarlijkse Kinderspaarweken van 5 tot en met 31 oktober 2015. Kinderen kunnen met hun ouders langskomen om een kinderspaarrekening te openen. Dan mogen zij een leuk cadeautje uitkiezen.

Zilvervloot Sparen: opnieuw een groot succes. Bij RegioBank kan het weer: Zilvervloot Sparen. Binnen twee jaar na de herintroductie zijn er al 50.000 rekeningen geopend. Een ouderwets goed product met een mooie rente én een extra premie op de achttiende verjaardag. Die premie kan oplopen tot maximaal tien procent van het totaal ingelegde bedrag. Dit kan maximaal 1.080 euro extra spaargeld opleveren, bovenop de toch al aantrekkelijke spaarrente.

Combineren met de 1.2.3 Rekening

Op de Zilvervloot Spaarrekening kan een kind maximaal 600 euro per jaar sparen. Als dit maximumbedrag bereikt is, biedt de 1.2.3 Rekening uitkomst. Ouders kunnen extra geld op deze rekening storten. En vanaf tien jaar kan het kind er ook mee betalen met een gratis Wereldpas. Internet Bankieren en de mobiele app zijn mogelijk vanaf twaalf jaar. Dat alles natuurlijk wel met de toestemming van de ouders. Een ideale combinatie dus met Zilvervloot Sparen.

"U bent van 5 tot en met 31 oktober welkom bij RegioBank - Guijt verzekeringen, Langstraat 1 in Gendt. Om een rekening te kunnen openen, moeten de kinderen en hun ouders wel een geldig legitimatiebewijs meenemen. De koffie en de cadeautjes staan klaar!"

Speciale open dagen bij Thijssen Optiek in Bemmel op 16 en 17 oktober Kunt u de kleine lettertjes niet meer lezen?

BEMMEL - Armen die te kort zijn om de krant nog te kunnen lezen. Drie leesbrillen thuis, SMS-jes die niet te lezen zijn, na je veertigste wordt je er mee geconfronteerd dat je ogen, als gevolg van een natuurlijk proces, slechter worden. "Multifocale lenzen zijn ideaal voor mensen die al lenzen of een bril dragen, maar merken dat lezen lastiger wordt", aldus Winfred Thijssen, eigenaar en optometrist bij Thijssen Optiek.

Thijssen Optiek houdt open dagen waar u alles kunt vragen over multifocale lenzen en waar u vrijblijvend kunt proberen of het iets voor u is. Winfred vertelt: "Veel mensen kopen een leesbril, maar hebben er al snel meerdere omdat ze 'm overal nodig hebben, anderen doen niets omdat ze zich met leesbril 'oud' voelen. Het voordeel van multifocale lenzen is dat je er niets van ziet, terwijl je toch overal scherp ziet."

De meeste mensen weten weinig over multifocale lenzen. Zo'n lens zit ingenieus in elkaar en je hoeft niets te doen, het gaat vanzelf, de precieze werking leggen we op deze open dagen graag uit. Ook kunt u multifocale lens een maand lang gratis uitproberen." U mag een afspraak maken voor 16 of 17 oktober, u kunt ook gewoon binnenlopen.

Juist voor mensen die op kantoor werken, is het zicht dichtbij en op de zogenoemde tussenafstand van groot belang. Niet alleen het lezen van papier, maar ook van smartphones of, iets verder weg, de laptop/pc. Zeker wanneer je nu een bril of lenzen draagt voor veraf is het ideaal als dat in een keer gecorrigeerd kan worden.

Open dagen multifocale lenzen: Vrijdag 16 oktober van 09.00 tot 20.00 uur en zaterdag 17 oktober van 09.00 tot 17.00 uur.

Thijssen Optiek, Bemmel; 0481 470490.

Gerenoveerd tennispark De Bongerd geopend

BEMMEL - Zaterdag 10 oktober is het totaal gerenoveerde tennispark De Bongerd in Bemmel feestelijk geopend.

Na een zeer lang voortraject is deze zomer de schop de grond ingegaan voor het volledig renoveren van de negen kunstgrasbanen. Door de inzet van veel vrijwilligers van de hoofdgebruiker van het tennispark; de Tennisvereniging Bemmel, is er veel werk verzet in het slopen van de oude banen. De nieuwe banen zijn door de firma Heijmans aangelegd. Hierna was het opnieuw de beurt aan de vrijwilligers om het park aan te kleden. Tevens waren diverse sponsoren bereid gevonden hun bijdrage te leveren aan het realiseren van de renovatie.

En het resultaat mag er wezen! Een geheel vernieuwd park waar onder alle weersomstandigheden gespeeld kan worden. Het feestelijke programma startte om 14:00 uur met een zeskamp voor de jeugdleden. Hiertoe waren drie banen omgetoverd tot een compleet circuit met onder andere een stormbaan.

Gedurende de middag konden nieuwe leden zich aanmelden als lid tegen een speciaal actietarief. Hiervan werd gretig gebruik gemaakt waardoor de tennisclub weer veel nieuwe leden mag begroeten. Om 16:00 speelde de selectie demonstratie wedstrijden waarin onder andere jeugdselectie gemengd was met senioren selectie. Dat er veel potentie zit in de jeugd was direct zichtbaar.

Rond 17:00 uur vond de officiële opening plaats. Namens de gemeente hield de wethouder Theo Jansen een toespraak. Hierna was het woord aan Wim Jansen als voorzitter van de stichting Tennispark De Bongerd. Hij overhandigde symbolisch de sleutels van het tennispark aan de voorzitter van de Tennisclub Bemmel, Jacob Visser. Deze refereerde in zijn speech aan de geweldige inzet van vrijwilligers en sponsoren bij het realiseren van de renovatie. Dit bied veel mogelijkheden naar de toekomst toe en laat zien waartoe samenwerking kan leiden.

Het nieuwe park werd geopend door de het oudste nog spelende lid van de club (87 jaar!) Ben Sloot. Veel (oud)leden, sponsoren en diverse genodigden genoten daarna van een heerlijk buffet wat verzorgd was door De Eetwinkel Polly. Aansluitend was er de feestavond welke tot in de late uurtjes doorging. De Tennisclub Bemmel is blij met haar nieuwe accommodatie en ziet de toekomst met veel vertrouwen tegemoet.

Ode aan de Doden in kapel Dominicanenklooster Huissen

HUISSEN - Op donderdag 29 oktober worden in het Dominicanenklooster Huissen alle dierbare overledenen herdacht en laten we ze voortleven in verhalen, gedichten en muziek.

Gedurende de middag zijn er korte lezingen van Leo Fijen (KRO-NCRV) en Daan Westerink (rouwdeskundige) over omgaan met verlies en rouwverwerking. Beiden hebben jarenlange ervaring op dit vakgebied. De middag wordt muzikaal ondersteund door Elske te Lindert (sopraan). Aansluitend is er in de avond een speciale gedachtenisviering in de kapel van het Dominicanenklooster. Deze avondviering wordt muzikaal geleid door het vrouwenkoor Musica, Elske te Lindert en André Heuvelman (trompettist).

Donderdag 29 oktober inloop vanaf 13.30 uur. Kosten: alleen de middag 19,50 euro, middag/ maaltijd en avond 43,50 euro, alleen de avond is gratis. Voor meer informatie en aanmelding: www.kloosterhuissen.nl/p/1038.

Goede opkomst bijeenkomst Plan De Burchtgraaf

GENDT - In de ochtend van 26 september was het dringen geblazen in de hal van het Hof van Breunissen voor de informatiebijeenkomst van het nieuwbouwplan De Burchtgraaf. Vele belangstellenden hebben zich gemeld om de plattegronden en de brochure te bekijken.

Het was onder begeleiding van Remco Hiddink, projectleider namens Kormelink Bouw, mogelijk om een 3D-animatie van diverse woningen te bekijken. Daarnaast was er een informatiepunt waar men terecht kon met vragen over de inschrijvingsprocedure van het plan. In het grand café was het mogelijk om onder het genot van een kopje koffie de brochure te bekijken.

De brochure van het plan in de Burchtgraafstraat is te downloaden via www.woonstichtinggendt.nl. De oplevering van de woningen wordt, afhankelijk van de weersomstandigheden gedurende de winterperiode 2015-2016, verwacht in het derde kwartaal van 2016.

Tom Coronel niet bij Etos

HUISSEN - Tot grote spijt van de Etos in winkelcentrum De Zilverkamp ging afgelopen zaterdag de promotie van Amando niet door, waaraan Tom Coronel zou meewerken.

Tom Coronel zou met zijn rallywagen voor de Etos de promotie verzorgen van Amando een lekker geurtje maar het liep anders. In de loop van de week kreeg etos een telefoontje dat het boekingsbureau het verkeerd gedaan had; de beide heren zaten in het buitenland. Etos vindt het wel heel erg vervelend, maar het is nu eenmaal niets aan te doen, maar Tom of Tim komt alsnog naar Huissen om handtekeningen te zetten en/of samen op de foto met de rally-wagen te gaan om het geurtje amando te promoten. Zo het er nu uitziet komt een van de twee broers coronel nu op 7 november naar de Etos in Huissen.

Winnaar Primera Huissen

HUISSEN - De eerste winnaar bij Primera Huissen is bekend.

Afgelopen zaterdag is de trekking van de staatsloterij geweest en alleen bij Primera Huissen waren / zijn extra prijzen beschikbaar gesteld voor die mensen die een lot kopen met 'xl'. Men krijgt een deelname kaartje dat thuis ingevuld dient te worden om bij een volgend bezoek weer in te leveren. De prijzen zijn twee wielrenners tenues en een fiets. De trekking is in twee keer te weten 10 oktober en 10 november. Op 10 oktober is er een winnaar getrokken: Harry de vries ( niet te verwarren met !) en op 10 november zullen de twee anderen prijzen er uit gaan alle reeds ingeleverde kaartjes dingen ook mee voor de tweede trekking.

De Zilverkamp organiseert herfstactiviteit

HUISSEN - Zaterdag 18 oktober organiseren we een herfst activiteit. We gaan namelijk herfststukjes maken.

De herfst is helaas echt gepasseerd en we moeten er aan geloven. Tussen 10.00 en 13.00 uur zullen we dit gaan doen. Gebruik eikeltjes, stokjes, roosjes, kastanjes enzovoort. Knutsel je eigen herfststukje en kom langs! Meer informatie www.facebook.com/winkelcentrumdezilverkamp.