De Liemers Helemaal Goed Courant

5 februari 2016

De Liemers Helemaal Goed Courant 5 februari 2016


Huisdieren leasen in Duiven

DUIVEN - Bij Kinderboerderij Horsterpark kun je vanaf nu je eigen huisdier leasen. Zes weken lang mag je uitzoeken of je een geschikt huisdierbaasje bent. Voor een klein bedrag lease je twee cavia's, muizen of ratjes.

Dit initiatief is door de kinderboerderij opgezet omdat zij afgelopen jaren diverse huisdieren aangeboden hebben gekregen om de meest uiteenlopende redenen. Een medewerker van de kinderboerderij vertelt: "In 2015 hebben we 64 konijnen aangeboden gekregen, soms is iemand te ziek om nog voor een diertje te zorgen,maar meestal is toch het verhaal wel dat de kinderen er niet meer naar omkijken. Vaak is het een impuls aankoop geweest en realiseert men niet dat zo'n dier wel een aantal jaar verzorging nodig heeft. Als mensen hier komen voor een advies, vragen wij altijd of de vader of moeder het zelf ook leuk vinden, want uiteindelijk ben je waarschijnlijk zèlf het dier aan het verschonen."

De kosten om de diertjes te leasen zijn 15, euro, je mag ze dan 6 weken houden en je krijgt een kooi met toebehoren mee. Deze kooien zijn gratis ter beschikking gesteld door Sascha Diertotaal omdat zij dit initiatief een warm hart toedragen.

De tijdelijke eigenaar van de dieren krijgt een verzorgingsboekje mee naar huis. Hierin staat een afvinklijst waarop je elke dag kan zien wat je moet doen om het huisdier gezond en vrolijk te houden.

Voor meer informatie kan men een mail sturen naar de kinderboerderij: kibo@horsterpark.nl.

B2B de Liemers, dè beurs voor ondernemers in de Liemers

ZEVENAAR - Op 19 april wordt de vijfde editie van B2B de Liemers gehouden. Het bestaande format is volledig omgegooid. Deze editie wordt georganiseerd door ondernemers uit alle ondernemersverenigingen die de Stichting B2B de Liemers hebben opgericht. Door deze vorm van samenwerking tussen ondernemers die elk hun specifieke expertise inbrengen, ontstaat er een beurs die zich echt onderscheidt.

Naast een beursvloer waar standhouders en bezoekers hun vraag en aanbod kunnen delen, is er dit jaar voor gekozen om een volledig programma te bieden aan de bezoekers. Zo vult het voortgezet onderwijs een programmaonderdeel in met studenten en de zes Liemerse gemeenten geven een uitgebreide toelichting op hun inkoopbeleid ("wat is wetgeving en wat kan lokaal besloten worden" en "wie is nou de budgethouder"). Gastspreker Adjiedj Bakas verzorgt 's avonds een lezing over de trends in 2016. Daarnaast komen er sprekers die ondernemers uitleggen hoe ze met hun eigen bedrijf op trends in kunnen spelen. Uiteraard biedt de B2B de Liemers ook volop gelegenheid voor ondernemers om kennis met elkaar te delen en te netwerken.

All Inclusive
De organisatoren zijn er bijzonder trots op dat ze een unieke vorm van samenwerking met de lokale ondernemers hebben kunnen bewerkstelligen. Door deze krachtenbundeling is tijdens de beurs voor iedereen de hele dag koffie, thee en water gratis. Daarnaast ontvangen de standhouders voor 1 of 2 personen een lunch en diner.

Meedoen
"De vraag of je meedoet kan eigenlijk niet gesteld worden, deze beurs is dè beurs van ondernemend de Liemers en meedoen is vanzelfsprekend", aldus secretaris Anouk de Valois van Stichting B2B de Liemers. Alle ondernemers in de Liemers zijn van harte welkom om mee te doen. Vanaf 150 euro kun je al meedoen. Kortom: er zijn mogelijkheden voor de kleine portemonnee tot en met sponsoring en alles er tussen in. Schrijf je nu in via www.b2bdeliemers.nl

Mede mogelijk gemaakt door Rabobank Arnhem en omstreken, Makro Duiven en BKC bv.

Veel cabaret tijdens Open Podium in De Lantaern

ZEVENAAR - Er valt veel te lachen op 6 februari in De Lantaern tijdens het Open Podium. Drie cabaretiers zullen ieder op hun eigen wijze hun kijk op het leven geven. Daarna is lekker bijkomen met mooie liedjes van twee singer-songwriters.

Aanstormend cabarettalent Marrit de Vries komt uit Nijmegen. Of ze nu wel of niet de cabaretprijs 2016 van Het Huis van Puck gewonnen heeft, tijdens dit Open Podium zal ze met verve haar voorstelling in De Lantaern spelen.

Paul Schoolderman won in 2014 het Utrechtse Cabaret Festival en in datzelfde jaar stond hij in de halve finale Cameretten. Sinds de aanslagen in Parijs vraagt hij zich af of je alles nog kan zeggen. Raymon Rodenburg komt uit Leiderdorp en is een enthousiaste verteller met een enorme zelfspot. Met zijn huidige programma ‘Held’ werd hij halve finalist bij het Amsterdams Kleinkunst Festival 2015.


De muziek van singer-sonwriter Paul Fogerty is een mengeling van akoestisch, blues, alt country, rock, folk, pop en jazz. Een optreden van Fogerty is een dynamische combinatie van komische verhalen en recht uit het hart gezongen liedjes.

Maarten Russchen is gitarist/componist/zanger en woont in Amersfoort. In 2016 gaat hij voor het eerst solo optreden. Een spannende nieuwe uitdaging vind hij zelf. Toch kan hij het deze avond ook niet laten om een aantal nummers van de bluesband Chit Chat, waarin hij ook speelt, ten gehore te brengen.

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR - De Vrijwilligerscentrale van Caleidoz Welzijn zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

De afdeling Ouderenadvies van Caleidoz Welzijn zoekt voor het project Vriendschappelijk contact vrijwilligers die regelmatig oudere inwoners willen bezoeken, zodat zij uit hun isolement worden gehaald. Men moet in staat zijn om een rolstoel te duwen.

Het COC Midden-Gelderland zoekt een begeleider van de Soos voor lhbt’s met een verstandelijke beperking. De soos vindt plaats op de derde zondagmiddag van de maand.

Stichting Leergeld de Liemers zoekt een assistent-coördinator met als taken: het assisteren van de coördinator op administratief en organisatorisch gebied en het zelfstandig plannen van afspraken, het voeren van telefoongesprekken en het archiveren van aanvragen.

Zonnebloem afdeling Zevenaar-Oost zoekt een penningmeester, die verantwoordelijke is voor het uitvoeren van de administratieve werkzaamheden en het opstellen en bewaken van de jaarlijkse begroting en jaarrekening.

Voor meer informatie over deze en circa 250 andere vacatures kan men contact opnemen met de Vacaturebank van Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur, telefoon 0316 243299). Men kan ook kijken op www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

Reumafonds zoekt collectanten in Groessen

GROESSEN - Wilt u zich inzetten voor de reumabestrijding in Groessen en heeft u daarvoor een paar uur per jaar beschikbaar? Wordt dan collectant of medeorganisator voor de collecteweek van het Reumafonds van 21 tot en met 26 maart. U kunt hiervoor contact opnemen met Marga Evers 0316 523408.


Televisiepresentatrice Anita Witzier ondersteunt de oproep van Marga Evers "Toen het Reumafonds mij vroeg om ambassadeur te worden, heb ik meteen 'ja' gezegd. Ik zet mij graag in voor de bijna 2 miljoen mensen in Nederland die leven met reuma, zoals artrose. Ouderen, maar ook jonge, werkende mensen of zelfs kinderen kunnen reuma krijgen. Hun aandoening is niet altijd zichtbaar; voor de buitenwereld lijkt er vaak niets aan de hand. Uit eigen ervaring weet ik dat reuma een wrede ziekte is: de ene dag kan je alles en de volgende dag doet alles pijn. Leg dat maar eens uit! Inmiddels heb ik goede medicijnen en is mijn reumatoïde artritis onder controle, maar niet bij iedereen gaat dat zo. Het kan een jarenlange zoektocht zijn, vol pijn en frustraties."

Reumafonds
De afgelopen 90 jaar heeft het Reumafonds al veel bereikt in de strijd voor een beter leven met reuma nu en een leven zonder reuma in de toekomst. We financieren onderzoek naar betere behandelmethoden en naar de oorzaak van reuma. We geven voorlichting, ondersteunen patiëntenactiviteiten en komen op voor de belangen van mensen met reuma bij politiek en zorg. Het fonds krijgt hiervoor geen subsidie van de overheid en is dus volledig afhankelijk van giften van particulieren en bedrijven.
Als collectant of mede-organisator van de collecteweek bent u dan ook van groot belang.
Geef het Reumafonds zo snel mogelijk door dat u wilt meehelpen aan ons doel om mensen met reuma een beter leven te geven. Bel voor meer informatie met: Marga Evers, 0316 523408 of 06 40087543 of met het Reumafonds in Amsterdam: 020 5896471.
U kunt ook een mail sturen naar: vrijwilligers@reumafonds.nl.

Olderwets carnaval in Diedeldam

DIDAM - Op zondag 7 februari vanaf 13.00 uur gaat carnavalsvereniging De Geinsköp van start op het Geinplein. Met de presentatoren Kiske & Royke zal er op een ludieke wijze weer commentaar gegeven worden tijdens de optocht in het centrum van Diedeldam.

Deze middag kunt u onder genot van een drankje genieten van muziek op het overdekte en verwarmde Geinplein om helemaal in de stemming te komen voor carnaval 2016. Na de optocht heten wij de carnavalsvierders welkom in de zaal en waar het feest wordt voortgezet.


's Avonds opent De Geinsköp vanaf 20.30 uur de deuren van residentie Plok met dj Maurice en zijn Apres-Ski Safari. Prins Berry I zal vooropgaan in het grote feest! De grote vraag is natuurlijk wie o wie gaat dit jaar de Miss Geinsköpverkiezing winnen?


Op carnavalsmaandag gaat De Geinsköp, na het grote succes van vorig jaar, van start in het centrum van Diedeldam bij Jan&Jan. Rozen Maondag; Olderwets frühschoppen voor jong en oud! Het Geinplein is vanaf 11.11 uur volledig ingericht zodat iedereen warm en droog staat. De entree is de gehele dag gratis. Vanaf 14.00 uur zal Hike de pannen van het dak spelen. Jong en oud zijn van harte welkom om de gehele dag binnen èn buiten weer olderwets te Frühschoppen in Diedeldam. Ook voor het avondeten hoeft u niet naar huis; vanaf 18.00 uur kunt u gezellig met uw vrienden, familie, kinderen genieten van een stamppottenfestijn.


Dolle dinsdag start vanaf 13.30 bij de Plok met de formatie Hike. In het café zal Djames de carnavalsbeats door het cafe laten klinken. Deze Dolle Dinsdag is een heerlijke, traditionele druk bezochte afsluiting van carnaval in Diedeldam!

Kaarten voor Dirty Sunday en Dolle Dinsdag zijn online te verkrijgen via www.geinskop.nl en bij Plok en Jan&Jan!

Carnaval in schuttersgebouw Sint-Andreas in Zevenaar

ZEVENAAR - Carnaval vier je in schuttersgebouw Sint-Andreas aan de Oude Doesburgseweg 1 in Zevenaar. Gratis toegang geldt op alle dagen.

Op zaterdag 6 februari vanaf 20.00 uur viert carnavalsvereniging De Boemelaars onder aanvoering van Prins Ewoud de 1e en Adjudant Rob, een supergezellig feest. De muziek wordt op zaterdag verzorgd door Deejay Danny.

Op zondag 7 februari, trekt de Boemelparade vanaf 13.00 uur, door het centrum van Zevenaar. Iedereen is welkom op de After Optocht Party in het schuttersgebouw. De zaal is dan vanaf 13.00 open.

Op maandag 8 februari, kunnen liefhebbers Frühshoppen in Boemelburcht. Vanaf 13.00 is dan iedereen welkom in het schuttersgebouw. Coverband Storm zal maandagmiddag weer alle registers lostrekken en er een gezellig feest van maken.

Activiteiten Het Palet

Maandag 1,8,15,22,29 febr.: 09.15 uur Yoga, 13.30 uur Sjoelen, 19.30 uur smartlappen koor

Dinsdag 2,9,16,23 febr.: 09.00 uur Engels, 13.30 uur Koersbal, 19.30 uur Klaverjas-Jokeren

Woensdag 3,10,17,24 febr.: 09.30 uur Hobbyclub

Woensdag 3 febr.: 14.00 uur Leeskring

Woensdag 10 febr.: 14.00 uur V.A.D. Koersbal, 19.30 uur Wijkraad Duiven West

Woensdag 17 febr.: 19.00 uur Vrouwen Actief Duiven

Woensdag 24 febr.: 19.30 uur VvE terp2 vergadering

Donderdag 4,11,18,25 febr.: 09.00 uur Studiekring, 14.00 uur Klaverjas-Jokeren, 19.30 uur Darts

Vrijdag 5,12,19,26 febr.: 10.00 uur Schaken, 13.30 uur Bridge

Zondag 7 febr.: 13.30 uur Carnavals Bingo

Marc verdient titel 'duiker van het jaar'

Foto 3: van links naar rechts: Fred Vermegen (genomineerde), Roel van Leeuwen (Voorzitter), Marc Hetterschijt (Duiker van het jaar 2015)

LOBITH - Onlangs werd Marc Hetterschijt door de leden van duikteam Sub Aqua Libera uit Lobith gekozen tot duiker van het jaar 2015.
Ieder jaar kijkt duikteam SAL tijdens haar nieuwjaarsreceptie terug op een gezellig duikseizoen en natuurlijk hoort daar iemand bij die een bijzonder jaar binnen de vereniging heeft gekend.

Jaarlijks worden er drie leden door het bestuur genomineerd en dit jaar kreeg Marc Hetterschijt de eer om door de leden van duikteam Sal gekozen te worden tot duiker van het jaar 2015. Marc werd zestien jaar geleden lid van de vereniging en volgde als fanatiek jeugdlid de ene opleiding na de andere. Als ervaren duiker nam Marc een korte pauze van het duiken. Onlangs heeft hij zijn stoere hobby weer opgepakt en is hij een graag gezien lid van de vereniging in het buitenwater, het clubhuis en tijdens de zwembadtrainingen en vele activiteiten. “Marc straalt zowel rust als enthousiasme uit en je kunt altijd op hem bouwen. Dat maakt dat hij afgelopen jaar o.a. vele kinderen een geweldige avond heeft bezorgd tijdens kinderfeestjes, speciale mini cursussen en jeugd funlessen’, aldus Angela Bergsma, bestuurslid van duikteam Sal.
Wil jij ook kennis maken met Marc, zijn hobby en zijn vereniging? Kijk dan voor meer informatie op www.subaqualibera.nl en maak vrijblijvend een afspraak voor een introductie duik. Duikteam Sal heeft iedere donderdag haar vaste clubavond en ze biedt speciale lessen voor jeugdleden vanaf 10 jaar en duiklessen voor beginnende en gevorderde duikers vanaf 14 jaar.

'Mooie liedjes op zien Achterhoeks' in De Lantaern

ZEVENAAR - Liefhebbers van de eigen streektaal komen op zaterdag 13 februari volop aan hun trekken in De Lantaern in Zevenaar. Dan komt het kwartet Bon Route het publiek in dit gezellig muziekcafé tracteren op ‘Mooie liedjes op zien Achterhoeks’. Aanvang: 21.00 uur. Zaal open om 20.15 uur. Entree: 8 euro en voor donateurs 7 euro.

Bonne Route is een dialect- muziekgroep opgericht in het voorjaar van 2004.Het muzikale kwartet speelt ‘Mooie liedjes op zien Achterhoeks’ in de eigen streektaal waarin vooral de Achterhoekse leefstijl en ‘gemuudelukheid’ centraal staan. Aanvankelijk bestond het repertoire uit volksmuziek uit verschillende landen, hierdoor is dan ook de naam ‘Bonne Route’ (Goeie Reis) ontstaan. Maar zoals met elke reis kom je op een gegeven moment ook weer thuis, thuis in de Achterhoek waar de ‘roots’ van de groep liggen.

De naam ‘Bonne Route’ bleef behouden, maar met de jaren ontstond er een repertoire met liedjes in het Achterhoeks dialect in allerlei muziekstijlen. De tekst en muziek, uitsluitend gespeeld op akoestische instrumenten, zijn grotendeels van eigen hand. Bonne Route bestaat uit: Hans Westerveld: gitaar, banjo, mandoline, zang
Inge te Boekhorst: viool, accordeon, zang. Hans Beernink: bas.Stef Geurtzen: gitaar, mondharmonica, zang.

Kindercatechese: Onder de Regenboog

WESTERVOORT - In februari start de 8e serie van deze eigentijdse vorm van kindercatechese. Elk jaar is er twee keer een serie van drie bijeenkomsten. Het thema is "The circle of life" en we volgen daarmee de catechesemethode "Het licht op ons pad".

Voor wie: communicanten van 2013, 2014 en 2015 en alle kinderen van 6 tot en met 9 jaar. Wanneer: maandag 29 februari en maandag 7 maart; van 15.45 tot 16.45 uur. De derde bijeenkomst is op woensdag 16 maart: van 14.00 tot 15.30 uur.

(De 9e serie is ook al bekend: maandag 7, 14 en 21 november 2016!). Waar: Parochiecentrum van Westervoort, Dorpstraat 107 (in het zaaltje naast De Herberg). Het programma bestaat uit bidden, praten, luisteren naar bijbelverhalen en actief en creatief bezig zijn. Natuurlijk eten en drinken we wat voor we beginnen en deelname is gratis! Heb je zin om mee te doen? Bespreek het met je ouders en geef je op! Opgeven of informatie via email odregenboog@gmail.com.

Carnaval bij De Boemelaars

ZEVENAAR - Zaterdag 6 februari barst het carnaval weer los op het Grieth in Zevenaar. Carnavalsvereniging De Boemelaars houdt dan haar jaarlijkse carnavalsavond in haar residentie, Schuttersgebouw Sint-Andreas aan de Oude Doesburgseweg 1 in Zevenaar.

Vanaf 20.00 uur zullen Prins Ewoud de 1ste en adjudant Rob samen met de Hofdames en de Raad van Elf voorgaan in de vele polonaises die ongetwijfeld gelopen zullen worden. De muziek is deze avond in handen van dj Danny. De toegang voor deze avond is gratis. De zaal is vanaf 19:30 uur open.

Zondag 7 februari nemen we uiteraard weer deel aan de grote Boemelparade die vanaf 13:00 uur door het centrum van Zevenaar zal trekken. Tijdens en na de Boemelparade bent u welkom in schuttersgebouw Sint-Andreas, waar u terecht kunt voor een lekkere opwarmer.

Maandag 8 februari het grote frühshoppen. Prins, adjudant en gevolg zullen dan via allerlei barretjes en kroegen uiteindelijk in hun residentie, schuttersgebouw Sint-Andreas, belanden waar de topformatie Storm vanaf 14.00 uur haar best doet om “het dak van het Schuttersgebouw er af te blazen”. De toegang tijdens het frühshoppen is uiteraard gratis.

Op dinsdagavond 9 februari zal het Boemelaars carnaval vanaf 20:00 uur afgesloten worden in café ’t Haspeltje aan de Haspelstraat. Ook deze avond is gratis toegankelijk.

Bowlen voor senioren

ZEVENAAR - Bowlen is een van de meest ontspannende recreatieve sporten, die je altijd en onder alle weersomstandigheden, tot op hoge leeftijd kunt beoefenen. Dat bewegen gezond is voor lichaam en geest weet iedereen, met bowlen kan dat ook nog op een leuke manier.

Bowlingclub De Hooge Bongert organiseert elke woensdag een seniorencompetitie voor 50 plussers.
Bij deze wekelijkse bowlingochtend gaat het niet alleen om prestaties maar ook om de gezelligheid en het contact met sportgenoten.

Meedoen?Lijkt het u leuk om mee te doen of wilt u eerst een keer kijken of het iets voor u is? Komt eens vrijblijvend langs om kennis te maken met onze vereniging. U bent van harte welkom op woensdagmorgen van 10.00 tot 12:00 uur bij bowlingcentrum De Griethse Poort, Oude Doesburgseweg 24 in Zevenaar.

De eigen bijdrage voor deze ochtend is 8, euro dit is inclusief twee consumpties. Hebt u een Gelrepas dan kunt u gebruik maken van de korting. Informatie: d.westerik@caleidoz.nl.

Drie creatieve avonden met bijbelmeditatie

DUIVEN - In februari en maart worden er drie creatieve avonden met bijbelmeditatie georganiseerd. Uitgangspunt is een bijbeltekst.

Nadat deze is gelezen, volgt een meditatief moment. Vervolgens wordt aan de aanwezigen gevraagd om in een tekening aan te geven wat deze tekst met jou doet. Als de tekeningen klaar zijn wordt daarbij stil gestaan en volgt een gesprek. Het is de bedoeling dat u zelf tekenspullen en papier meeneemt.

De leiding is in handen van ds. Arjen Hiemstra. U bent allen van harte welkom. Data: woensdag 17 februari, woensdag 2 maart en woensdag 16 maart. Kosten: drie euro voor koffie/ thee. De avonden zijn in de Samen Op Weg Kapel, Rijksweg 56b, Duiven.

Passage afdeling Zevenaar

ZEVENAAR - In februari wordt de jaarlijkse ledenraadsvergadering gehouden.nDe verslagen van secretariaat, penningmeester enzovoort worden voorgelezen. Er zal gelegenheid zijn vragen te stellen en ideeën naar voren te brengen.

Na de pauze volgt een ontspannend programma op woensdag 17 februari in Ons Huis aan de Dr.Honigstraat' De aaanvang is 19.30 uur (0316 524620).

Programma Musiater

ZEVENAAR - Brammetje Baas, de show! Zondag 14 februari om 14.00 uur. Naar het bekende verhaal van Tamara Bos. Voor alle lieve, drukke, niet saaie, snelle, slimme, grappige, gewone en ongewone mensen vanaf 7 jaar.

Brammetje heeft heel veel vragen in z'n hoofd. Brammetjes hersenen zitten nooit stil, en hij zelf daarom ook niet. Zoals hoeveel kopjes passen er op een stapel? Hebben mieren ook klaar-overs om veilig over te steken? Of kun je ze beter een handje helpen? Als je op een stoel kunt zitten, kan een stoel dan ook op jou zitten? Hoeveel woorden zijn er met een 'oe'? Hoe zou het zijn als álle woorden een 'oe' hadden?
Allemaal vragen die Brammetje Baas ("Broemoetjoe Boes") zich stelt. Vragen waar zijn hoofd mee volstroomt.

Brammetje Baas is een show vol korte avonturen met jongleren, goochelen, acrobatiek, muziek, zang, dans en gesprekken.

African Mama's & Leoni Jansen, Graceland: De muziek en het verhaal. Dinsdag 16 februari, aanvang 20.15 uur

De succesvolle African Mamas zijn na vijf jaar weer terug in de Nederlandse theaters. Samen met Leoni Jansen en een swingende band brengen deze Zuid-Afrikaanse topzangeressen het fascinerende verhaal van Paul Simons' legendarische album 'Graceland'. Het leverde Paul Simon een Grammy Award op, maar dit bijzondere verhaal had ook een keerzijde. Simon kwam op de zwarte lijst van het ANC te staan omdat hij de internationale culturele boycot van Zuid-Afrika had genegeerd. Was Paul Simon politiek fout? Of heeft hij met 'Graceland' juist een enorme bijdrage geleverd aan de anti-apartheid? In ieder geval stonden er in 1987 voor het eerst duizenden mensen, blank en zwart, sámen te dansen en te genieten tijdens het beroemde Gracelandconcert in Zimbabwe.

Stimuleringsbijdrage voor activiteiten Leven in Liemers

REGIO - 2016 staat in het teken van Leven in de Liemers! De gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar stellen een bedrag van 18.000 euro beschikbaar voor lokale initiatieven binnen de drie gemeenten. Activiteiten in samenwerkingsverband die aansluiten op de canon komen in aanmerking voor een stimuleringsbijdrage. Projectvoorstellen kunnen worden ingediend voor 1 maart.

De canon van de Liemers. Leven in de Liemers wil het verhaal van de Liemers delen. Dat gebeurt onder andere met de canon van de Liemers. Een canon is een overzicht van hoogtepunten uit de geschiedenis in vensters. Deze vensters komen op de website www.levenindeliemers.nl en vormen de inspiratie voor een levendig activiteitenprogramma in 2016.

Activiteitenprogramma

Het Leven in de Liemers activiteitenprogramma is bedoeld voor inwoners van de Liemers, zowel jong als oud. "Erfgoed en geschiedenis zijn een verbindende factor. Dit project wil de geschiedenis van de Liemers tastbaar en beleefbaar maken. Een voorbeeld kan zijn een levende canon slinger of een Liemers geschiedenis-quiz", aldus adviseur en initiator Jette Janssen van Erfgoed Gelderland.

Criteria stimuleringsbijdrage

Activiteiten die aansluiten op de Liemerse canon komen in aanmerking voor een stimuleringsbijdrage. Voorwaarde is dat de activiteit plaatsvindt of opgeleverd wordt voor 31 december. Indienen van projectvoorstellen kan tot 1 maart via levenindeliemers@erfgoedgelderland.nl. Meer informatie staat op www.levenindeliemers.nl.

Ondanks kort seizoen veel belangstelling voor optocht Groessen

Uit optocht Groessen 2015. (Fotograaf Eddy De Wild)

GROESSEN – De Optochtcommissie van Carnavalsvereniging De Deurdreiers heeft al ruim 50 eenheden die zich hebben ingeschreven voor de optocht. Daarvan zijn maar liefst 23 wagens. In totaal betekent dit dat er zo'n 750 mensen aan de optocht deelnemen.

Vrijdag 5 februari: 09.11 uur Carnaval op de Joannesschool met Jeugdprins Nick Geurts en prinses Amy Verweijen. Om 20.00 uur Carnavalsfeest in Jongerensoos Rinoceros.

Zaterdag 6 februari, zondag 7 februari, maandag 8 februari: Vanaf 20.00 uur gekostumeerd carnaval in Feestburcht Gieling met muziek van 'AMP', voorheen 'VIBE'. (zaterdag is geheel uitverkocht, zondag en maandag is entree € 12,50 resp. € 10,00)

Zondag 7 februari: 12.00 start van de grote optocht door de straten van Groessen met aansluitend de Sleuteloverdracht door burgemeester Rik de Lange en de proclamatie door Prins André de 1e en Adjudant Carlo Boss. Daarna feest in de Feestburcht, waartoe men met een vrije gift aan de narren al toegang heeft.

Maandag 8 februari: Vanaf 10.30 het Früschoppen in Café Gieling met eieren bakken, draaien aan het Rad en muziek van 'Vision'. In de zaal is vanaf 10.30 uur het Kindercarnaval, een gezellig feestje voor de kleintjes.

Dinsdag 9 februari: Vanaf 15.00 uur in Feestburcht Gieling carnavalsfeest met de Senioren Sociëteit Groessen.

Zaterdag 5 maart: Vanaf 20.30 uur filmavond in Café Gieling van de optocht en de voorbereidingen voor onder andere degenen die met de optocht meededen en er zelf weinig van meekregen. Informatie: www.deurdreiers.nl.

DCS rondt nieuwbouw kleedkamers af

ZEVENAAR - Zo'n twee jaar geleden breidde DCS haar accommodatie uit door de nieuwbouw van een aantal kleedkamers. Om budgettaire redenen konden de laatste twee helaas niet worden afgebouwd. De club maakt intussen een dusdanige groei door (+150 in twee jaar), dat de afbouw van die laatste twee eigenlijk niet langer kan wachten.

Het bestuur moet echter nog steeds op de kleintjes letten en kan geen ijzer met handen breken. Een aantal leden besloot daarop het bestuur een handje te helpen en op zoek te gaan naar het benodigde bedrag van 20.000 euro. Besloten werd tot de uitgifte van obligatieleningen. Tijdens de nieuwjaarsreceptie was de aftrap van de actie en werd de brochure gepresenteerd.

"En het gaat goed", zegt Wim Bless, woordvoerder van de initiatiefnemers. "We zijn hartstikke blij met het resultaat tot nu toe. Zo verwachten we binnenkort te kunnen melden dat er 10.000 euro binnen is. Na een maand actie is de helft dan binnen. We zijn dik tevreden, maar beseffen ook dat de tweede helft het zwaarst is." Daarom worden binnenkort onder andere de vijftig teams als geheel aangeschreven voor intekening. Bless: "Er is bewust voor gekozen om in dit geval onze sponsoren 'met rust te laten'. We moeten dit als vereniging zelf tot een goed einde kunnen brengen. Een mooie gelegenheid ook om de samenhang binnen onze 90 jaar oude club te testen."

De brochure 'De eindpass en de afronding' is te downloaden vanaf de website van DCS: www.svdcs.nl Ook verkrijgbaar in het clubhuis.

ThorTurn(st)ers weer in de prijzen

ZEVENAAR - Wat een fantastische wedstrijden hebben de turn(st)ers de afgelopen weekenden gedraaid. De jongens hebben op de kwartfinale in Putten een bronzen medaille in de wacht gesleept, deze was voor Caio.

Alex, Caio, Guus en Kjell hebben zich alle vier geplaatst voor de halve finale in Duiven. Senna en Floris hebben meegedaan aan de districtkampioenschappen in wintserswijk en gingen met een bronzen medaille en een vijfde plaats naar huis. 30 januari was het ook de beurt aan de vierde divisie meisjes turnen, hier werden er twee gouden medailles behaald, een voor Jans Leenders met een mooie score van 53,5, ze turnde in de categorie jeugd 1.

En een gouden medaille voor Niyati Meijer met een score van 45,050 in de categorie senior. In de zesde divisie was het zilver voor Vivian in de categorie senior, en in de categorie Junior ging de gouden medaille naar Zoe en de zilveren medaille was voor Michelle. Ook de andere jongens en meiden hebben ontzettend goede wedstrijden geturnd en zichzelf weer verbeterd.

Joop Boxstart Bend n Barghse Huus

REGIO - Joop Boxstart Bend is met de nieuwe show Beloofde Land zondag 21 februari in het Barghse Huus. Door de zeespiegelstijging wordt Montferland de Liemers en Achterhoek een toevluchtsoord.

De show het Beloofde Land zit vol met liedjes verpakt met anekdotes humor tragiek en actualiteit. De cd Disse Kant is in 2015 bekroond met de Gelderse Kleiroze, als het beste dialect cd. Het lied, In de fles, is tijdens Platgespöld uitgeroepen tot het haevigste lied van Gelderland en won de jury en persprijs en kwam in de Gelders top 100 binnen op 12.

De nieuwe cd De Andere Kant met Beloofde Land is onlangs gepresenteerd.De Bend bestaat uit Jos Wissink en Andy van Zolingen van KalibeR John te Dorsthorst en Peter Loeters van Bonapart Willem Kossink van HIKE en Marcel Tiemessen. Aanvang 14.00 uur Entree 15 euro. Kaartvoorverkoop telefonisch 0316 223520 van 09.00 - 12.00 uur. Of online www.iedereenwelcom.nl.

Informatiebijeenkomst start leesgroep Duits

ZEVENAAR - Op donderdag 11 februari is er in Bibliotheek Liemers, locatie Zevenaar een informatiebijeenkomst over de start van een leesgroep Duits.

Het initiatief komt van de landelijke organisatie Senia, samen met de bibliotheek. De leesgroep leest boeken uit het Duitse taalgebied en bespreekt deze in het Duits. Daarbij maakt de groep een keuze uit een door deskundigen opgestelde literatuurlijst van Stichting Senia. De boeken worden besproken aan de hand van leeswijzers met discussievragen. De groep komt eens in de 6 à 7 weken bij elkaar.

Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl. Wie belangstelling heeft, is welkom op 11 februari om 10:00 uur in Bibliotheek Liemers, locatie Zevenaar, De Hooge Bongert 1, Zevenaar. U kunt zich aanmelden via marijke.peeters@debibliotheekliemers.nl.

Bidden

ZEVENAAR - Veel mensen ervaren steun wanneer zij bidden, het brengt hen dichter bij zichzelf. Anderen daarentegen hebben er moeite mee. Voor is het de vraag of er wel een persoonlijke God is die voor hen zorgt.

Ds. Alle Jonkman wil graag op dinsdagavond 9 februari een gesprek aangaan met mensen over het thema bidden. Bidden is voor veel mensen een belangrijk en aansprekend onderwerp. Zelf heb ik als dominee gemerkt hoe waardevol bidden kan zijn. Als ik zo nu en dan aan het einde van een gesprek met iemand bid, merk ik hoe diep dat iemand kan raken. Het gesprek krijgt ineens een diepte die er eerder niet was. Bidden verandert mensen, het brengt hen dichterbij zichzelf en bij elkaar, en het laat hen iets van Gods nabijheid ervaren. Aan de andere kant merk ik bij mijzelf en bij andere mensen dat bidden soms moeilijk kan zijn. Bijvoorbeeld als je moeite hebt met allerlei geloofsopvattingen over een persoonlijke God die voor je zorgt, kan bidden allerlei vragen oproepen waardoor je er misschien niet eens meer aan begint. Het wordt geen lezing, maar vooral een poging om in een open en prettige sfeer gedachten uit te wisselen.

Plaats en tijd: gebouw Ons Huis, Dr. Honigstraat 3 in Zevenaar van 20.00 tot 22.00 uur. Voor deze avond wordt een bijdrage van vijf euro gevraagd. Nadere informatie en opgave bij Henk Trapman: 0316 332763.

Sponsor bedankt

ZEVENAAR - Het Zevenaarse koel technische bedrijf Iskall Service B.V. leverancier van vries- en koelsystemen voor het bedrijfsleven, heeft de nieuw inloop en presentatiepoloshirts voor het eerste elftal van SDZZ gesponsord.

Eigenaar Marco Wildenboer reikte de poloshirts afgelopen zondagmiddag 24 januari uit tijdens een bijeenkomst in het clubgebouw van SDZZ aan de selectie en staf van het eerste elftal van de voetbalvereniging. De spelers kregen een poloshirt met daarop hun nummer en de naam van de sponsor erop, het eerste poloshirt werd uitgereikt aan de aanvoerder van het elftal Chika Okere.

Marco Wildenboer werd door voorzitter Wim de Bruin lovend toegesproken met betrekking tot zijn inzet voor de club. Maro Wildenboer is geen onbekende van de club want hij is als speler, trainer, en jeugdvoorzitter vele jaren betrokken geweest bij SDZZ. De laatste jaren doet hij dit met zijn bedrijf Iskall Service B.V. hoofdzakelijk als sponsor van de jeugdelftallen om deze te voorzien van de benodigde shirts en kleding, en verder levert Iskall Service B.V. een financiële bijdrage als sponsor met reclameborden langs de lijn op het hoofdveld.

De voorzitter benadrukte nog maar eens dat sponsoren een belangrijke bijdrage leveren aan de groei en het bestaan van de vereniging en SDZZ is daarom ook zeer bij met het initiatief van Marco Wildenboer, die van de club ook een leuke attentie kreeg aangeboden in de vorm van een hapje en een drankje.

Ivo Mondeel leider van het eerste elftal sprak namens het team en de staf een dankwoord uit aan Maro wildenboer en was ook zeer verheugd over de nieuwe shirts, dit geeft het eerste elftal van de vereniging weer een duidelijke uitstraling voor de rest van de competitie. Verder hoopt Ivo dat het team zich positief en strijdbaar inzet voor de rest van de competitie 2015/2016.

Vrolijke Eilanders knallen de carnaval in

Foto: Herman Vreman

AERDT - Tijdens de pronkzitting van de Vrolijke Eilanders Uit Aerdt op 22 en 23 januari jongstleden is de nieuwe Prins bekend gemaakt. Na een hilarisch stukje Prinsschieten door de raad van elf kwam Crhistian den erste Toonen als nieuwe prins op het Podium. Samen met zijn adjudant Jeroen, Joep, Derksen gaan zij voorop in het Feestgedruis. Onder het motto: Zonder gezeur knalt deze Brabander carnaval deur.

Als Jeugdprinses is Tessa Reulink tevoorschijn gekomen. Samen met haar adjudante Eline Reijmer gaan zij regeren over de Dolhoek. De dames gaan dit doen onder het motto: Met Tessa en Eline aan de top, staat carnaval op zijn kop.

De beide avonden stonden weer bol van sketch zang en dans. Zo is er een nieuwe minigarde gepresenteerd, die een prachtige dan neergezet hebben op de melodie van Frozen. De grote dansgarde bracht weer twee spektakelstukken. De Pronkzittingsgroep heeft ook weer flink zijn best gedaan met de buuts en sketches. Zo hebben zij onder andere Heel Aerdt bakt, naar het welbekende tv-Programma. Het foute uur, de Hillibillies en het familieportret brachten de zaal aan de gang. Jeroen Derksen kreeg de hele zaal stil met zijn lied over het sluiten van de school in Aerdt.

Ook is er afscheid genomen van twee mensen: Lucy Roos heeft na vele jaren afscheid genomen van de bühne en Jesse Wichman is gestopt als lid van de raad van elf.

Ook heeft de vereniging weer een nieuw lid van Verdienste toegevoegd aan de ereleden: Voorzitter William van den Bogaard heeft deze onderscheiding in ontvangst mogen nemen, omdat hij als meer dan 22 jaar aan de vereniging verbonden is. Begonnen als toneelknecht en al snel heeft hij de voorzittershamer overgenomen. Ook heeft William een behoorlijk aantal jaar als penningmeester een dubbele functie bekleed. Wij, als Vrolijke Eilanders hopen nog jaren met hem te kunnen samenwerken.

De Vrolijke Eilanders gaan zich nu opmaken voor het grote carnavalsfeest op vrijdag 5 en zaterdag 6 februari.

Alle remmen los in Tollusland

LOBITH - Carnavalsvereniging Het Olde Tollus (Lobtih-Tolkamer) biedt ook dit jaar weer een vol programma voor de echte carnavalsvierders. Op vrijdag 5 februari zal er 's ochtends een bezoek worden gebracht aan de scholen. 's Middags om 13.46 uur zal het Tolhuus open zijn voor het kindercarnaval. Het Olde Wievenbal zal op de vrijdagavond plaatsvinden vanaf 20.01 uur in Taveerne de Bijland (vrije entree).

De muziek is in handen van dj Henk Pouwels. Zaterdag 6 februari vanaf 14.00 zal prins Edwin den Eerste met zijn gevolg rondtrekken door Tollusland om de straat- en huizenversiering te beoordelen. Tijdens de carnavalsviering zijn bij Het Olde Tollus drie topbands aanwezig. Om 20.01 uur is het Tolhuus geopend voor het prinsenbal met muziek van Melrose. Zondag 7 februari zal de optocht starten om 12.49 uur in Tolkamer met aansluitend het matinee met muziek van PPM-band. Vanaf 19.31 uur zal het carnavalsbal beginnen in Taveerne de Bijland met Bandje Speciaal. Maandag 8 februari zal Het Olde Tollus een bezoek brengen aan de Boemelburcht. Om 20.01 zal in Taveerne de Bijland het laatste carnavalsbal beginnen. De avond en middag bij Taveerne de Bijland worden muzikaal begeleid door dj Robert Hartgers (vrije entree). Om 00.01 uur zal ter afsluiting Bacchus worden verbrand op de parkeerplaats van scheepswerf De Hoop. Tijdens deze dagen houden wij ons aan de leus van Prins Edwin den Eerste: Alle remmen los!

FNV belastingservice Westervoort

WESTERVOORT - Het is voor FNV-leden weer mogelijk om op vertoon van hun ledenpas hulp te krijgen en om de belastingaangifte 2015 kosteloos te laten verzorgen door de invullers van de FNV belastingservice.

Vanaf 9 februari kunnen belangstellenden van maandag tot en met donderdag tussen 14.00 en 18.00 uur voor informatie of het maken van een afspraak bellen met Henk de Leeuw van de FNV belastingservice in Westervoort; 026 3113273.

De invulavonden zijn 9,15 en 29 maart en op 12 en 25 april in zalencentrum Wieleman in Westervoort.

Jongens Thor-Zwaluwen door naar halve finale

ZEVENAR - Afgelopen zaterdag heeft een aantal jongens van Thor Zwaluwen Zevenaar meegedaan aan de kwartfinale in Putten. Caio Ecoma Verstege turnde in de eerste wedstrijd, in de categorie benjamin niveau 15.

Voor hem was het de allereerste wedstrijd, dus extra spannend. Maar met ‘hulpcoach’ Alex erbij, kwam dit helemaal goed. Caio heeft een super wedstrijd geturnd en mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen. Alex Westerhof turnde in de categorie instap niveau 13. Alex heeft een goede wedstrijd geturnd en heeft laten zien dat hij goed vooruit is gegaan! In de laatste wedstrijd turnde Guus Christ in de categorie jeugd niveau 11 en Kjell Bloem in de categorie junior 1 niveau 11. Beiden hebben een prima wedstrijd geturnd en lieten zien dat ze een goede salto kunnen springen! Alle turners zijn door naar de halve finale in Duiven.

Boemel buutengwoon lekker!

ZEVENAAR - Tijdens het carnavalsconcert van de Vester Walder Muzikanten op 31 januari werd een nieuw Zènders carnavalsdrankje gepresenteerd, gesponsord door Toorank Distilleries in Zevenaar. De naam is ‘Boemel’.

Het zwarte maar smaakvolle drankje zit in een klein flesje en kost bij Cheers slechts 1 euro. Totaal worden 10.000 flesjes op de markt gebracht. Ze zijn tijdens de carnavalsdagen in Boemelburcht volop in de meeste horecabedrijven, ook in de carnavalszalen, verkrijgbaar. Het drankje is een initiatief van een groep ervaren carnavalisten die Boemelburcht een zeer warm hart toedraagt. Ze noemen zich de Piratengroep. De leden hebben allemaal een uitgebreid netwerk in de carnavalswereld. "Wij willen met een deel van de opbrengst in een cultuurpot stoppen om het carnaval te ondersteunen. Wij vinden namelijk dat een carnaval deel uitmaakt van het culturele leven”, vertelt Max Hetterscheid.

De opbrengst moet ieder jaar toenemen, zodat we aanvragen voor een carnavalsinitiatief kunnen ondersteunen. "In 2015 deden we dat al met de opbrengst van de inmiddels befaamde Boemelburchtspeldjes.” De heren zijn er van overtuigd dat de inhoud van de flesjes ‘Boemel Buitengewoon’ iedereen zal smaken, want de alcoholisch versnapering is ontwikkeld nadat een testpanel de keuze uit meerdere drankjes heeft gemaakt. "De carnavalist moet zelf proeven! Wij weten zeker dat het aanslaat. Ook omdat je met dit drankje de Vier Dolle Dagen tot een goed einde brengt!”

Meidenvoetbal steeds populairder

ZEVENAAR - Het voetbal leeft steeds meer bij de meiden/vrouwen. Vanuit de KNVB wordt het al aangegeven als een van de snelst groeiende sporten en dat is op alle fronten ook te zien bij de meiden uit Zevenaar en omgeving.

Bij de prestatiegerichte familievereniging DCS uit Zevenaar hebben vrouwen/ meiden de mogelijkheid om in teamverband en in een meidencompetitie deel te nemen.

Bij de jongste jeugd (mini’s; F ) spelen de meiden nog steeds in een gemengd team.

Vanaf de E spelen meiden in een meidenteam in een competitie met alleen maar meidenteams. Binnenkort start de tweede helft van de competitie en DCS heeft een tweede meiden E team ingeschreven.

Op dit moment beschikt DCS over twee meidenteam E teams; 1x D; 1x C; 1x B en een A team. Deze teams spelen op de zaterdag. Daarnaast spelen op de zondag ook twee damesteams. Het tweede vrouwenteam is ook nieuw sinds de aanvang van de tweede competitiehelft.

Heb jij ook interesse in het voetballen in een meidenteam op de zaterdag of in een van de damesteams op de zondag. Uiteraard is er ook de gelegenheid om een keer mee te trainen om te kijken of het jou leuk lijkt! Ook meiden/dames buiten Zevenaar die interesse hebben in het spelen in een meiden/ damesteam zijn van harte welkom bij de prestatiegerichte familievereniging DCS.

Stuur dan een mail naar meidenvoetbal@svdcs.nl en zet daarin jouw naam; geboortedatum en telefoonnummer. "Dan nemen we contact met jou om te informeren naar de trainingstijden."

Cursus portrettekenen

Foto: Jose Lorx, bestuurslid

WESTERVOORT - Op woensdag 2 maart start bij de Kreatieve Kring Westervoort de cursus portret tekenen/schilderen. De cursus bestaat uit acht lessen, die worden verzorgd op woensdagmiddag van 13.30 -15.30 uur in Kulturhus De Nieuwhof, Rivierweg 1 in Westervoort. De Nieuwhof is uitstekend per bus bereikbaar en beschikt ook over voldoende parkeergelegenheid.

Een mooi portret schilderen is makkelijker dan vaak wordt gedacht! In deze cursus wordt het portret stapsgewijs opgebouwd, waarbij er vele leuke tips en trucs worden aangereikt. Het is prachtig te zien hoe het schilderij langzaam tot leven komt. De basis is natuurlijk een goed gelijkende tekening – dat wordt eerst uitvoerig geoefend. Daarna wordt er geschilderd naar foto’s en mogelijk naar model. Men mag natuurlijk ook naar een eigen foto werken. Deze cursus is geschikt voor beginners en gevorderden. Cursusprijs: 90 euro.

Voor informatie en aanmelding (vóór 22 februari) kan contact worden opgenomen met Riky Rothengatter; 026 3119659 of raadpleeg de website www.kreatievekringwestervoort.nl.

Meisjes D1 van MHC De Westerduiven ongeslagen kampioen

DUIVEN - Op 31 januari zijn de meisjes MD1 van MHC De Westerduiven na tien ongeslagen wedstrijden zaalkampioen geworden. Door zelf liefst 91 keer te scoren en maar tien doelpunten tegen te krijgen wisten ze de nummer twee op veilige afstanden te houden.

Op de foto: Staand van links naar rechts: Richard Overeem (coach), Jip van de Weem, Kevin Heerink (trainer), Madelon Bax, Jade Beishuizen, Lianne Schut, Aukje Willemsen, Arjen Bergevoet (coach), Anouk Gerritsen. Zittend van links naar rechts: Alise Heijmink, Dewi Bergevoet, Carmen joy Overeem, Willemijn Hoogveldt, Roos Folbert, Mette Woestenburg, Julia Cellamare, Claudia van Ravels. Liggend: Iris Peeters.

Nieuws van Seniorclub Duiven

DUIVEN - De Seniorclub een begrip in Duiven. De Seniorclub gevestigd aan het Eilandplein bestaat 22 jaar is een begrip in Duiven en biedt inmiddels aan een groeiend aantal activiteiten onderdak.

De sluiting van het cultureel centrum per 1 maart roept vragen op over onze positie aan het Eilandplein en in Duiven-Zuid. Het bestuur en een grote groep vrijwilligers mogen een groeiend aantal bezoekers verwelkomen voor een toenemend aantal activiteiten. Er is dan ook geen sprake van sluiting van ons fraaie clubgebouw, sterker nog: er is steeds meer te beleven.

Graag laten wij nog eens zien wat er allemaal te beleven is. Bij alle activiteiten is ook onze bar geopend voor een praatje of een drankje. Onze vrijwiligers, activiteitenbegeleiders en barmedewerkers vertellen u graag wat er allemaal te beleven is. Ons weekprogramma geeft een mooi overzicht. Onze raambiljetten spreken voor zich.

Maandag: yoga.en biljarten. Dinsdag: sjoelen, bingo, biljarten, quilten. Woensdag: meer bewegen voor ouderen, bridgen, jokeren, biljarten en een bijeenkomst van fado. Donderdag: ontmoeting in de wijk, koersballen, biljarten, tekenen en schilderen. Vrijdag: fado, klaverjassen, hobby, biljarten.

Voor nadere informatie kunt u ook terecht op de website van Stichting Seniorclub Duiven.

Opera Gelderland-Oost zoekt projectleden

ZEVENAAR - Opera Gelderland-Oost viert dit jaar haar 30-jarig bestaan met een jubileumconcert in het najaar. Dit concert staat in het teken van de componist Bizet. Hij schreef onder meer twee fantastische opera's, De Parelvissers en Carmen. Beide opera’s worden in verkorte vorm op de planken gebracht.

Op dit moment is het koor druk bezig met het instuderen van de koorstukken uit beide opera's. Het koor is op zoek naar projectleden die graag een keer mee willen doen met een opera. Alle stemmen zijn welkom. Het is niet noodzakelijk muziek te kunnen lezen. De muziek is digitaal beschikbaar, zodat men thuis kan oefenen en de repetities soepeler verlopen. Belangstellenden kunnen vrijblijvend een aantal keren meezingen. Na enkele weken wordt een stemtest afgenomen. Vanaf dat moment betaalt men contributie tegen een sterk gereduceerd tarief. Opera Gelderland-Oost zingt onder leiding van dirigent Frank Litjens. Pianiste Floor Lanz is de vaste repetitor.

De uitvoeringen van het jubileumconcert zijn gepland op zaterdagavond 22 oktober en zondagmiddag 23 oktober aanstaande in Zevenaar en Ulft.

Het koor repeteert iedere dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in het Crescendogebouw aan de Slenterweg 8 in Ooy (gemeente Zevenaar). Wie interesse heeft om mee te zingen met 'Carmen en de Parelvissers' kan contact opnemen met Gemma Zonneveld; 0316-371496 of e-mail info@operago.nl. Voor nadere informatie zie ook www.operago.nl.

De Vrolijke Eilanders staan weer in de Startblokken

AERDT - Vrijdag 5 en zaterdag 6 februari zal heel Aerdt weer op zijn grondvesten trillen. De carnaval staat weer op het punt van beginnen.

Vrijdagochtend zal een delegatie van de vereniging het feest openen op de Dolhoek, alwaar Prinses Tessa de regie zal voeren en samen met haar adjudante Eline voorop zal gaan in de polonaise. Onder het motto: Met Tessa en Eline aan de top, staat carnaval op zijn kop.

Vrijdagavond zal deze regie worden overgenomen door prins Christian den erste met adjudant Joep. Onder het motto: Zonder gezeur knalt deze Brabander Carnaval deur. Om 20.11 uur zal zijne dorstluchtige hoogheid het dorpshuis binnengebracht worden en zal het gekostumeerd Bal zijn. Dit feest zal tot 0.30 uur duren en de muziek wordt verzorgd door de band: Spot. Deze jonge, maar heel enthousiaste band, zal de zaal ongetwijfeld op de kop gaan zetten.

Zaterdag is de optocht deze begint om elf voor een (12.49 uur). De route zal dit jaar weer via onder-Aerdt lopen. Aansluitend aan de optocht is het welbekende matinee. Voor de mooist verklede kinderen zal er weer een prijs zijn en tijdens de middag is er voor alle kinderen een traktatie.

Aan het eind van de middag is dan ook de grote prijsuitreiking van de optocht en de straatversieringen. De Vrolijke Eilanders gaan er weer voor onder het motto: Zonder gezeur knalt deze Brabander carnaval deur.

Carnaval bij De Griethtreejers

ZEVENAAR - Ook dit jaar kan er bij KV De Griethtreejers weer volop carnaval worden gevierd, en daarom nodigen wij iedereen uit om tijdens het aankomende carnaval is in het Klompenhuus van De Griethtreejers te komen kijken.

Zaterdagavond zal Bolero samen met dj Henk van Uum voor een knalavond gaan zorgen. Bolero met de live gezongen nummers van nu en vroeger, en Henk van Uum met de echte carnavalskrakers. Feestuh!!

Zondagmiddag tijdens en na de optocht kunnen mensen weer in de zaal terecht voor een gezellige familiemiddag. Springkussen voor de kids is ook weer aanwezig natuurlijk. Dj Henk van Uum zorgt dan weer voor de echte carnavals sfeer. Zondag avond neemt dit jaar dj Robert Pouwels het stokje over. Reeds vanaf 18.00 uur zal hij voor een hele foute carnavals party gaan zorgen. Dat gaat wat worden!

Maandag fruhshoppen!! Lekker met z'n allen door de stad trekken, en alle kroegen en feestplekken afgaan, en dan weer eindigen in het Klompenhuus van De Griethtreejers zoals het de traditie is. Bolero en Henk van Uum zorgen dan samen dat het dak er weer af gaat. Kom vroeg naar het Klompenhuus die dag, want veel verenigingen buiten Zevenaar hebben aangegeven dat zij zullen komen, waardoor de zaal al vroeg vol zal lopen. Gezellig!

Dinsdagmiddag wordt er in samenwerking met Boemelburcht de kindermiddag gehouden. Dansschool Dancin uit Doetinchem zorgt er dan voor dat de Jeugdprins en zijn Adjudant en álle andere kinderen een heerlijk carnaval hebben. Lekker hossen, springen, dansen en een polonaise! En op het einde de officiële sluiting van het kindercarnaval.

En dan…, dan zit het er weer bijna op. Nog één avondje, met een vermoeid lichaam, nog één keer feesten, nog een paar biertjes, en dan afsluiten. Dj Henk van Uum laat de mensen nog één keer carnavallen, en laat ze nog één keer die polonaise lopen. Wat voor verrassing zal President Theo Bosch nu weer in petto hebben?

Bright geopend met carnaval

ZEVENAAR - Ook dit jaar zal de voormalige Bright Side in Zevenaar weer geopend zijn met carnaval.

Voor de Zevenaarse carnavalsvierders is dit uitermate goed nieuws omdat het café vorig jaar na 26 jaar juist na de carnaval gestopt was. Het carnavalscafé van Zevenaar is door toedoen van ondernemer Ronald van Ark juist deze dagen weer geopend.


Voor de doorgewinterde carnavalisten zal er niet veel veranderen ten aanzien van de voorgaande jaren, achter de bar zullen de vertrouwde personen, waaronder onder andere de gebroeders Lammers (zonen van voormalig eigenaar René) weer zorgen voor een optimale sfeer.

De muziek is dit jaar in handen van dj Goos en dj Theo die de originele krakers afgewisseld met eigentijdse muziek draaien. Met frühschoppen zal slager Gerritschen aanwezig zijn met onder andere z'n befaamde broodjes beenham. En op dinsdagmiddag komt de in de regio wereldberoemde zanger Dennis Versluis de zaak op z'n kop zetten.
Wat wel anders is ten aanzien van voorgaande jaren is de glazen serre die naast het pand komt met daarbij extra toiletunits en zal de ingang in plaats van de Schoolstraat aan de Didamsestraat zijn.

Middag topjazz bij Jazzclub Zevenaar/de Liemers

OUD-ZEVENAAR - Zondag 14 februari zorgt de professionele jazz zangeres Rosamint Faas samen met het jazzkwartet Jazzymotion voor een middag topjazz.

Het uitgebreide repertoire van deze bekende zangeres en de musici Henk van Amerongen op trompet, bugel, saxen en zang, Rudolf Beijerman trompet en viool Harald Haverkorn, piano, Etienne Beyé bas en Fred Mooy, slagwerk bestaat uit bekende pop- en jazzsongs in een modern arrangement.

De middag wordt gehouden in Careza De Kroon, Kerkweg 2 (naast de kerk) in Oud-Zevenaar. De band begint om 14.30 uur te spelen, maar de zaal is ruim tevoren open. De toegangsprijs is twaalf euro. Donateurs hebben vier euro korting.

Ontmoetingskerk Zevenaar

ZEVENAAR - Op zondag 7 februari gaat in de viering om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk ds. C. van Alderwegen uit Doorwerth voor. Tegelijkertijd is er dan in gebouw ‘Ons Huis’ jeugdkerk voor jongeren van 13-18 jaar.

Op zondag 14 februari gaat om 10.00 uur voor ds. A. Jonkman. Het is dan de eerste zondag in de veertigdagentijd, de voorbereidingstijd op Pasen. Na afloop van deze viering kan men in ‘Ons Huis’ napraten onder het genot van een kopje koffie of thee. Ook zal de schrijftafel van Amnesty International aanwezig zijn.

Basketiers'71: meer verlies dan winst

ZEVENAAR - 30 januari zeven teams van Basketiers'71 thuis. U12 tegen Becege.Vliegende start, betekende een 13 – 0 voorsprong.

Belooft veel goeds, helaas, het kruit was verschoten, Gevolg 32 – 55 nederlaag. De U14 tegen Unlimited, bleef lang spannend. Stuivertje wisselen qua voorsprong, terug komen van achterstanden. Uitstekend derde kwart, bleek de basis te zijn voor de overwinning 38 – 37.

U16 tegen BC Ede, een start van 20 – 0 bleek voldoende. De wedstrijd was gespeeld, sportief kon worden uitgespeeld 65 – 20 winst Heren 2 tegen Wild Cats, een start van 8 – 0 en (bijna) beslist. Werd uitgebreid tot ruim 25 punten, niemand maakt druk meer. Op je lauweren rusten tijdens een wedstrijd moet je nooit doen, werd nog spannend. Voorsprong verbleekte gelukkig was de tijd tekort 73 – 60 winst.

Waarschuwing de volgende keer, blijf strijden tot het einde! De U20 in de competitie afgezakt tot de laatste plaats, de trotse rode lantaarndrager. Strijd, sportiviteit, doorzettingsvermogen mocht ook tegen WSW niet baten 25 – 75 nederlaag. Geen nood, blijf trainen, spelen , vooral plezier in het spel en met elkaar houden! Dames 1 tegen Wyba, blijkt als je 1 periode slecht speelt de wedstrijd verloren is. De derde periode waarin vijf punten werden gemaakt, weg winstkansen. De vierde periode werd plichtmatig uitgespeeld, veel gemopperd en (bijna) geen motivatie meer. Een 51 – 74 nederlaag ,dames als we de negatieve energie in het veld omzetten in positieve kracht. Dan weten wij dat de winstkansen in de volgende wedstrijd weer zullen stijgen!

Heren 1 speelde een derby tegen Arnhemia Eagles. In het begin een foutenfestival, voor alles werd gefloten. Kwam de wedstrijd, het spel niet ten goede, soms heb je scheidsrechters die alles fluiten. Naarmate de wedstrijd vorderde veranderde dit, de spanning bleef wel. Beide teams namen een voorsprong van 10 punten, gaven deze weer weg. Dreigde een verlenging te worden, een driepunter van Arnhemia Eagles een einde aan de winstillusies. Een nederlaag van 87 – 89. De 10e van het seizoen, de heren blijven onderin meedraaien.

Parochie HH. Vier Evangelisten

H. Antonius Abt Loo
Zondag 07-02 09.30 Woord en communie Pastor Ria Doornbusch
Woensdag 10-02 19.00 Aswoensdag /regioviering Duiven
Zaterdag 13-02 18.00 Woord en communie Theo Menting Dameskoor
Zaterdag 20-02 18.00Eucharistie Pastoor Thanh Dameskoor
Zondag 06-03 09.30 Woord en communie Diaken van Boven

St. Werenfridus Westervoort
Zaterdag 06-02 19.00 Lichtviering Werkgroep
Woensdag 10-02 19.00 Aswoensdag/ regioviering Duiven                
Zondag 14-02 09.30 Woord en communie Pastor Heemink cantor
Dinsdag 16-02 15.00 Eucharistie Pastoor Thanh Wilgenpas
Zaterdag 20-02 17.00 Woord en communie Pastor Lemmen Presentatie 1e Communicanten
Zondag 21-02 09.30 Woord en communie Parochiële voorgangers D-H koor
Vrijdag 26-02 09.00 Eucharistie en uitstelling Pastoor Thanh
Zaterdag 27-02 19.00 Woord en communie Pastoor Doornbusch Werenfriduskoor
Zondag 28-02 12.30 Eucharistie Fr. Firas Irakese Thomasparochie
Zaterdag 05-03 19.00 Lichtviering werkgroep.

H. Remigius Duiven
Zondag 07-02 11.00 Eucharistie Pastor Remmers D-H koor Westervoort
Woensdag 10-02 19.00 Aswoensdag / regioviering astores Remmers en van Boven Dameskoor Loo
Zondag 14-02 11.00 Eucharistie Pastoor Thanh D-H koor
Zondag 21-02 11.00 Eucharistie Pastores Remmers en van Boven D-H koor
Dinsdag 23-02 15.00 Viering Thuvine Mevr. M. Visser        
Zondag 28-02 11.00 Eucharistie Pastoor Thanh Herenkoor Groessen
Zaterdag 05-03 19.00 Taizéviering Werkgroep
Zondag 06-03 11.00 Eucharistie Pastor Remmers en diaken van Zundert D-H koor Westervoort

H. Andreas Groessen
Woensdag 10-02 19.00 Aswoensdag/ regioviering Duiven
Zondag 4-02 09.30 Woord en communie Pastor Smits Herenkoor
Zaterdag 20-02 19.00 Woord en communie Parochiële voorgangers In Between
Zaterdag 27-02 17.30 Vormsel (hele parochie HH. Vier Evangelisten) Mgr.Hoogenboom / pastores Lemmen en Heemink In Between
Zondag 06-03 09.30 Woord en communie Parochiële voorgangers                                                                

Carnaval op zijn kop

OOY - Happy Carnaval bij de Toetenburgers gaat beginnen. Samen met Prins Jeroen I en Adjudant Martin zal het een groot feest worden!

11 jaar Papa Di Grazzi is een bijzonder moment! Een coverband vanuit het hoge noorden, waar zelf geen carnaval gevierd wordt, komen al sinds 2005 met veel plezier naar Ooy. Naast Papa Di Grazzi komen de Toetenburgers dit jaar met een aanvulling van het programma. Pappa Di Grazzi zal spelen op de zaterdag en zondagavond en tijdens de familie middag op dinsdag. Nieuw op de maandagavond is het “Happy Carnaval” met verschillende optredens van de Party Annimals, dj Tony Star, Dj Jeroen en dj Martin Moque. Samen zullen zij een gevarieerd muziekaanbod verzorgen. De dinsdag avond zal muzikaal verzorgd worden door dj Robert Pouwels. Dit is bij de Toetenburgers geen onbekende, hij heeft jarenlang de familiemiddag verzorgd.

Ben je maandag klaar met frühshoppen en heb je een hapje gegeten bij cv De Griethtreejers, die hun residentie hebben bij de Griehtse Poort dan kun je vanaf 19.15 tot 20.00 uur de gratis bus nemen naar de residentie van de Toetenburgers om je avond voort te zetten bij De Toetenburgers. Een nieuwe en unieke samenwerking tussen twee verenigingen.

De Toetenburgers is een carnavalsvereniging met zo'n 850 leden. De Toetenburgers is het gehele jaar actief met carnavalsactiviteiten, de dansgardes en het Breulyfeest. Lid worden van Toetenburgers kan al voor 17,50 euro. Hiervoor heb je vier avonden entree en nog meer voordelen. Voor meer informatie zie www.toetenburgers.nl. Volg ons ook op twitter en facebook.

Jeugddartskampioenen SDZZ

ZEVENAAR - Op zaterdagmiddag 16 januari werd het pupillenfeest gehouden van omni-voetbalvereniging SDZZ. Dit keer werd er een darts toernooi gespeeld, en de deelnemende pupillen werden verdeeld in 7 teams, die allen een naam kregen van een bekende darter. Er werden in totaal drie ronden gedurende 20 minuten gedart.

Elke speler kwam per dartsronde tien keer aan de beurt om drie dartspijltjes te gooien, voor zoveel mogelijk punten, waarbij de double en de tripels ook meetelden. Het beste team en de beste speler per leeftijdscategorie vielen in de prijzen, alsmede de spelers die een bepaald aantal punten aantal als eerste gooiden.

Tussen de dartsronden werden er vier bingo ronden gespeeld, De spelers van het team Jelle Klaasen behoorden tot het beste dartsteam. Zij kregen allen een stripboek van Donald Duck en een geplastificeerde medaille.

Bij de F-Pupillen was Twan Bouwman de beste darter. In 30 beurten gooide hij 1542 punten, Joaquin Vink tweede met 1236 punten, en derde Dagmar van der Schaaf met 1198 punten. Winnaar bij de E-pupillen was Emirhan Ozturk met 1180 punten in 30 beurten, Nolan Visser werd tweede met 866 punten in 26 beurten, en op derde plaats eindigde Suzanne van der Schaaf met 993 punten in 30 beurten.

Bij de D pupillen werd Jelle Peters de nummer een met 1188 punten, en Roy Mekking tweede met 1133 punten, derde werd Merel Kelderman met 1072 punten. Twan Bouwman gooide met 667 punten het hoogste aantal punten in tien beurten. De winnaars hebben een leren voetbal gewonnen en een geplastificeerde medaille.

Er valt weer veel te lachen en te luisteren tijdens het Open Podium van 20 februari in Muziekcafé De Lantaern. Cabaretiers John Kleppe en Mariël Doendens spelen ieder hun eigen voorstelling en singer-songwriters Marvin Kleering en Blue Ray Springwater zorgen ieder voor een gevoelige noot.

Aanvang: 21.00 uur. Zaal open 20.15 uur. Toegang: Gratis

Cabaretier John Kleppe komt uit Rotterdam geeft sinds eind 2013 voorstellingen in heel Nederland. John’s grappen zijn soms doordacht en gaan ergens over, maar soms ook weer niet. Hij brengt vanavond zijn voorstelling ‘Augurk’. Singer-songwriter Marvin Kleering van Beerenbergh is 19 jaar en komt uit Ede. Hij schrijft over zijn gevoelens en de dingen die hem blij maken. Marvin speelt zowel zelfgeschreven als ook bekende covers van o.a. John Mayer, Usher, Chris Brown en Justin Timberlake. Cabaretière Mariël Doedens is 19 jaar, komt uit Arnhem in studeert in Nijmegen. Ze zette pas geleden haar eerste stappen in de cabaretwereld, door zich aan te melden voor het Arnhemse cabaretfestival “Puck’s Cabarettalent!” met als resultaat een plek in de halve finale. De jury vond haar van nature theatraal met een goede timing. Na het overlijden van zijn broer in 2011 schreef singer-songwriter Blue Ray in een vloek en zucht een aantal liedjes met de werktitel: “In the Name of Brotherhood: a requiem”, Een ode aan het leven. Sinds een jaar treedt hij samen met gitarist Bart Gooren op.

Wereldkampioen bij vogelvereniging

DIDAM - J.W. Zweers van vogelvereniging Ons Genoegen is op de mondial wereldshow voor zang- en siervogels in Porto (Portugal) goed in de prijzen gevallen.

Hij werd twee maal wereldkampioen en een maal zilver en een maal brons. Behaald met Zuid-hollandse frisè zilver, Zwitserse frisè lipochoom wereldkampioen, Zwitserse frisè melanine wereldkampioen.

Oprichting nieuwe Seniorenvereniging in Doesburg

DOESBURG - Dat de opheffing van de lokale afdeling Anbo Doesburg door de landelijke organisatie de leden niet onberoerd heeft gelaten bleek uit de massale opkomst op 15 januari in IJsselzicht. Besloten werd een nieuwe vereniging op te richten onder de naam Seniorenvereniging Doesburg en omstreken.

Deze vereniging zal zich lokaal en via aansluiting bij de Nvob landelijk inzetten voor de belangen van senioren. Daarbij wordt ook het sociale aspect gelet op het motto 'Seniorenvereniging Doesburg eo, daar voel je je thuis', niet vergeten.

Voor nadere informatie over deze nieuwe vereniging, bel Dick Jansen met nummer 0313 476970 of email naar d.jansen843@chello.nl.

Judoexamens bij Fred Schilder

REGIO - Onder zeer grote belangstelling van ouders en familieleden werd op alle locaties van Judokwai Fred Schilder (Zevenaar, Giesbeek, Rheden en Elst) de gebruikelijk judoexamens afgenomen.

De judoka's moesten voor een echte examencommissie verschijnen en deze beoordeelde welke nieuwe judograad de judoka's behaalden.

Kerkdiensten Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

Morgendienst Candea College Saturnus 3

Middagdienst SoW kapel Rijksweg 56B

7 februari 9.30 u ds. J.J. Poutsma

16.30 u ds A. Balk

14 februari 9.30 u ds D.F. Ensing

16.30 u ds A. Balk

Ontmoetingsdag in Duiven

DUIVEN - Even als voorgaand jaar, wordt er dit jaar een Ontmoetingsdag gehouden voor ouderen in de gemeente Duiven. Een dag, waarop, gezelligheid en samenzijn voorop staan. De dag wordt gehouden op dinsdag 15 maart in zaal Gieling te Groessen.

De kosten bedragen 15,00 euro voor deze dag en 2,00 euro voor de chauffeur. Er kan eventueel voor vervoer worden gezorgd. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door de plaatselijke Caritassen van Duiven, Loo en Groessen. U kunt zich opgeven uiterlijk tot en met vrijdag 26 februari bij Els van den Boom, 0316 263605 Duiven en Jolanda Otten, 0316 330017 Groessen.

Superromantisch trouwen aan De Zwanenwaay 't Centrum Reijmer, toplocatie voor uw bruiloft

BABBERICH - Letterlijk in het huwelijksbootje stappen op de mooiste dag van je leven op één van de mooiste plekken in de regio: De Zwanenwaay in Babberich. Geen droom, maar werkelijkheid bij 't Centrum Reijmer in Babberich.

Wie een romantische plek zoekt om te trouwen, hoeft niet lang te zoeken. De Zwanenwaay is er als officiële trouwlocatie bij uitstek geschikt voor.

De eerste bruidsparen hebben inmiddels hun ja-woord gegeven aan het mooie water in Babberich. ,,En allemaal kijken ze hier heel enthousiast terug", is de ervaring van Laurens en Marita Reijmer van 't Centrum.

Met de Zwanenwaay als officiële trouwlocatie in de achtertuin, heeft 't Centrum alle faciliteiten in huis om van uw bruiloft een onvergetelijke topdag te maken. Na het ja-woord kunt u samen met uw gasten heerlijk genieten van een borrel en een hapje in de zomertuin. Aansluitend een lunch, een buffet, een diner met of life-cooking, een receptie en/of een groot feest? Het kan allemaal bij 't Centrum, alles onder één dak.

Bij ieder bruidspaar nemen ze vooraf ruim de tijd om de wensen in beeld te krijgen en deze optimaal in te vullen. ,,We kunnen veel meer dan de standaardbruiloft met het hapje en het drankje. Wij beschikken over verschillen zalen en hebben een dynamische keuken die inspeelt op actuele culinaire ontwikkelingen. Neem tapas of vingerfood, dat is tegenwoordig helemaal in. Mensen zijn vaak verrast over wat hier allemaal kan.|

't Centrum Reijmer, Dorpstraat 78, Babberich; 0316 247213; info@centrumreijmer.nl; www.centrumreijmer.nl.

Trouwvervoer in stijl met Five Star Limo

REGIO - Five Star Limo voorziet ieder bruidspaar in Gelderland van de mogelijkheid om zeer speciaal trouwvervoer te huren voor een aangenaam tarief.

Five Star biedt exclusief trouwvervoer aan met voertuigen die uniek zijn in Nederland zoals de 'Clenet Series II Phaeton', een parelmoerwitte cabrio met chromen zijuitlaten. Maar ook op gebied van limousines loopt het bedrijf voorop met de nieuwste types Lincoln TC Stretch Limousines, deze 9 meter lange bolides zijn er zowel in het wit als zwart!

De ervaren chauffeurs weten als geen ander hoe u voorgereden moet worden op de belangrijkste dag van uw leven! De eerste indruk maak je maar één keer! Maar u kunt natuurlijk ook een limousine huren voor een bedrijfsfeest, gezellig uitje, galafeest of zo maar als verrassing voor een speciaal persoon in uw leven. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan of bel direct met 06 51330743. www.fivestarlimo.nl.

Welkom bij Juwelier Anton Bolder

DIDAM - Bij ons vindt u sieraden, horloges, geboortegeschenken en trouwringen van verschillende merken, in goud en zilver en in alle prijsklassen, alles aan te passen naar uw eigen wensen. We onderscheiden ons met een eigen atelier en deskundig personeel. Ook heeft u de mogelijkheid om een eigen ontwerp aan te leveren.

In ons atelier kunnen uw sieraden en horloges snel gerepareerd en veranderd worden. Voor u wel zo makkelijk. Daarnaast hebben wij altijd de laatste trends op het gebied van sieraden en horloges in huis. Als u echt iets bijzonders wilt, kunnen onze professioneel opgeleide edelsmeden voor elk sieraad of trouwring ook een uniek ontwerp maken en vervaardigen Juwelier Anton Bolder Is gevestigd aan de Hoofdstraat 8 te Didam. Het bedrijf werd opgericht op 27 april 1962 door Anton & Thea Bolder, die de zaak meer dan 35 jaar voortvarend bestierden. Kwaliteit en service was hun devies en zij verwierven daarmee een zeer goede naam in Didam en verre omstreken.

Mooie, smaakvolle sieraden voor een redelijke prijs, tijd en aandacht voor de klanten, eerlijke adviezen en een goede nazorg, dat mocht je bij Anton Bolder verwachten. De uitstekende prijs-kwaliteit-verhouding maakte dat zij in 1997 een bloeiende zaak konden overdragen aan zoon Bas Bolder.

Hoofdstraat 8, Didam; 0316 294440. Openingstijden: dinsdag t/m donderdag 09:00 tot 18:00 uur; vrijdag 09:00 tot 20:00 uur, zaterdag 09:00 tot 17:00 uur.

Website www.actief4weduwe.nl online

DUIVEN - Vanaf 1 februari is de website www.actief4weduwe.nl online gaan, opgezet door Desiree van Mackelenbergh. Deze site is opgezet om weduwen & weduwnaars met elkaar in contact te brengen. Mannen en vrouwen, die een maatje zoeken om er samen op uit te gaan. Elkaar over de streep te trekken om deel te nemen aan een activiteit, en weten dat u niet de enige bent, die haar/zijn partner is verloren.

"Zelf ben ik in 2010 weduwe geworden. En bleef alleen met twee lieve kleine meiden van 5 en 7 jaar. Ik weet goed wat het is, wanneer je alleen achterblijft. Hoe het voelt en wat je mist. Dat je leven niet meer hetzelfde wordt en anders in moet gaan delen."

Deze site biedt de mogelijkheid, om na inschrijving, in eerste instantie mailcontact met elkaar te leggen. Daarna kan het contact staan in het teken van samen uitstapjes maken, een kop koffie, eten, een museum, wandelen, wijnproeverij, een hobby oppakken of met vakantie. Vult u het samen verder in!

Deze site is ook bedoeld om weduwen en weduwnaars met kinderen, samen te brengen. Een zondag samen naar een dierentuin of bos. Alles is mogelijk! Elkaar stimuleren en activeren, elkaar op ideeën brengen, samen herinneringen delen met een lach en een traan.

"Ook gaan we voor de leden van de site www.actief4weduwe.nl activiteiten organiseren en interessante kortingsacties voor hen regelen op diensten. We hebben er al een aantal in de planning staan, maar natuurlijk zijn nieuwe ideeën altijd welkom. Mailt u als bedrijf of sponsor gerust naar info@actief4weduwe.nl."

Weduwen en weduwnaars kunnen zich alvast gratis inschrijven tot 1 maart 2016 door een mail te sturen naar: info@actief4weduwe.nl.

Vluchtelingen met verblijfsvergunning in Rijnwaarden

RIJNWAARDEN - Het zal niemand ontgaan zijn dat er de afgelopen maanden een grote toestroom is geweest van vluchtelingen die asiel aanvragen in Nederland. Er is hierdoor een tekort ontstaan aan opvangplekken en er zijn te weinig sociale huurwoningen beschikbaar.

Gemeentes denken mee om oplossingen hiervoor te vinden en zo is het idee ontstaan van Gemeentelijke Versnellingsarrangementen. In deze regeling krijgen vluchtelingen met een verblijfsvergunning (statushouders) tijdelijke woonruimte aangeboden door de gemeente, in afwachting van een reguliere woning. De gemeente Rijnwaarden heeft ervoor gekozen om gebruik te maken van dit traject. In februari komt het eerste gezin.

Deze mensen, die net gehoord hebben dat ze in Nederland mogen blijven, kunnen beginnen met het opbouwen van een nieuw bestaan in Rijnwaarden. De gemeente heeft aan VluchtelingenWerk Oost Nederland gevraagd om de begeleiding van deze statushouders op zich te nemen en hen te helpen met inburgeren en het wegwijs worden uit de vele regels en formulieren die Nederland kent. Hierdoor zal hun integratie bevorderd worden en zal de doorstroom naar reguliere huisvesting vergemakkelijkt worden. Tevens is de hoop dat inwoners van Rijnwaarden kennis maken met de nieuwe inwoners.

Voor deze begeleiding zoeken we vrijwilligers die afkomstig zijn uit de gemeente Rijnwaarden. Als vrijwilliger voer je zeer diverse werkzaamheden uit: je helpt met praktische zaken, het aanvragen van voorzieningen, administratie en het invullen van formulieren. Verder begeleid je een gezin naar sportclubs, huisarts, school en supermarkt en laat je ze kennis maken met buurtgenoten en buurtactiviteiten. Werkzaamheden vinden deels plaats op het kantoor van VluchtelingenWerk in Lobith.

De gemeente en VluchtelingenWerk vinden het van groot belang dat statushouders een plek vinden in onze maatschappij en zich welkom voelen als inwoner van Rijnwaarden. Beide partijen kunnen hier sámen met inwoners van de gemeente een bijdrage aan leveren. Ziet u als inwoner van Rijnwaarden een rol weggelegd voor uzelf, dan hoort VluchtelingenWerk graag van u. Neem voor vragen, ideeën of aanmelding als vrijwilliger contact op met Melanie Jacobs, via mjacobs@vwon.nl.

Voorzitter neemt afscheid van schutterij Onderling Genoegen

DUIVEN - Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van schutterij Onderling Genoegen uit Duiven heeft voorzitter Piet Mathijssen de voorzittershamer overgedragen aan zijn opvolger Frans Dieker. Piet Mathijssen was bestuurslid sinds 1995 en voorzitter sinds 1999. In zijn voorzittersperiode hebben er diverse mooie en bijzondere gebeurtenissen plaatsgevonden.

De concoursen in 2006 en in 2012. Ook het bezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima was een van de vele hoogtepunten. Tijdens zijn voorzitterschap is het ook voor dames mogelijk geworden lid te worden van Onderling Genoegen, kwam de eerste vrouw in het bestuur en natuurlijk de verhuizing van het CCOG naar de nieuwe OGTenT. De laatste jaren heeft Piet zich als voorzitter zeer actief bezig gehouden met de verhuizing naar de nieuwe OGtent. Hij was namens de schutterij de spil tussen de schutterij, het bestuur van het CCOG en de gemeente Duiven.

Tijdens de Duuvese Kermis in augustus mocht Piet Mathijssen, mede voor al zijn inzet voor de schutterij, een lintje in ontvangst nemen en is hij geridderd in de orde van Oranje Nassau.

Ook nam tijdens de ledenvergadering penningmeester Henk Verhaaf afscheid van schutterij Onderling Genoegen. Henk Verhaaf is bestuurslid geweest vanaf 1995. Waarvan de laatste 20 jaren als zeer accurate penningmeester. Tijdens het federatieve concours in 2012 is een lintje al ten beurt gevallen aan Henk voor zijn geweldige inzet voor Onderling Genoegen. Deze twee mannen zijn vele jaren het gezicht van Onderling Genoegen geweest. Nieuw toegetreden tot het bestuur is Wilco van Brandenburg.

Jubilarissen Zonnebloemafdeling Zevenaar-West in het zonnetje

"Annie Ekkel (l), Betsie Bouwmeester (m) en Annie Visser tonen breeduit lachend hun bloemen en onderscheidingen." (foto: Fons Pieper)

ZEVENAAR - Tijdens de eerste vergadering van het nieuwe jaar worden traditiegetrouw de jubilarissen gehuldigd: dit jaar Betsie Bouwmeester (10 jaar), Annie Ekkel (15 jaar) en Annie Visser (25 jaar).

Door Piet van Breukelen

Het trio kreeg bloemen aangeboden door Hanneke Bannink, voorzitter van de Zonnebloemafdeling Zevenaar-West en vanuit de regio Liemers werd dit gedaan door Willem van de Beek (hoofd bezoekwerk) die de jubilarissen daarnaast ook nog een onderscheiding uitreikte die afhankelijk was van het aantal jaren dat de vrijwilligster actief is geweest.


Betsie Bouwmeester kreeg van hem de oorkonde die hoort bij een tienjarig jubileum en Annie Ekkel kreeg een waarderingsbeeld in brons voor vijftien jaar vrijwilligerswerk. Het bronzen beeld stelt twee personen voor die elkaar de hand reiken. Symbolisch voor de Zonnebloem, waarin de vrijwilligers zo vaak de helpende hand toesteken aan mensen die het zo hard nodig hebben.
Annie Visser (met 75 jaar de oudste van het drietal) vierde haar 25-jarig jubileum. Van de Beek noemde haar niet voor niets "een stille kracht": altijd bescheiden en een steun zijn voor haar gasten. Hij onderscheidde haar met een gouden speld en een medaille. Annie weet nog dat ze haar vrijwilligerswerk begon in 1990 (Paulien Heuvels was toen secretaresse van de enige afdeling die Zevenaar telde) omdat ze graag wilde klaarstaan voor ouderen. Omdat Visser een fulltime baan had als secretaresse, werd zaterdag haar Zonnebloemdag. En toen ze op enig moment liefst dertien gasten had, nam ze vrijdags zelfs vrij om haar gasten te kunnen bezoeken. Nu heeft Annie nog vier gasten.

Beter een goede Buuv dan een verre vriend

MONTFERLAND - www.montferland.buuv.nu is de buurtmarktplaats voor en door bewoners. Het brengt mensen met een vraag en/of aanbod met elkaar in contact, die kosteloos iets willen doen. Met als doel de onderlinge contacten en verbondenheid in de omgeving te vergroten.

Waar gaat het om? Bij Buuv gaat het om diensten die u als bewoners gemakkelijk kunt (laten) doen, zonder dat er direct iets tegenover staat. AlsBuuv hoeft u niet altijd klaar te staan en kunt u iets doen gewoon wanneer het u uitkomt. Denk bijvoorbeeld aan een boodschap doen, een broek verstellen, een lampje vervangen of helpen bij het onder de knie krijgen van een taal of computerprogramma. Wat voor de één een kleine moeite is, is voor de ander juist een groot plezier!

Buuv is voor iedereen en voor alle leeftijden. Voor nieuwe inwoners van Montferland die in contact willen komen met buurtgenoten. Burgers die hun kennis, hobby's en vaardigheden willen delen.

Buuv is een digitaal platform met Montferlandse inwoners die voor en achter de schermen actief zijn. Zij zetten zich vrijwillig in voor Buuv door middel van het beheren van het digitale platform, het houden van spreekuren in de kernen en het promoten van Buuv door bijvoorbeeld het geven van presentaties.

Wilt u meer weten over Buuv? Of misschien Buuv bij dorpsgenoten onder de aandacht brengen? Neemt u dan contact met Buuv op om uw vraag te stellen of om een afspraak te maken voor een presentatie.

Buuv mee! www.montferland.buuv.nu; 0316 292827; mail: info@montferland.buuv.nu.

Mooie winst voor Pigeons

DUIVEN - In de competitie zijn de belangrijkste wedstrijden die tegen de directe concurrent. Voor Arno van Manen was het dan ook een bijzondere wedstrijd. Hij kwam in de winterstop over van Black Stars en mocht bij zijn debuut gelijk tegen zijn oude club aantreden.

De eerste minuten kreeg Black Stars kreeg alle ruimte om op voorsprong te komen. Pas toen Bertram ter Bogt één van zijn befaamde driepunters scoorde, begon het bij Pigeons te lopen. Nog in het eerste kwart wisten de mannen langszij en zelfs op voorsprong te komen. Daarna bleken de ploegen niet veel voor elkaar onder te doen en was het een gelijke strijd als Pigeons niet veel trefzekerder was geweest. Black Stars miste veel kansen waar Pigeons die wel benutte. De spelers van de Pigeons kregen in het laatste kwart vleugels, want diverse acties en scores van onder meer Kevin Dusseldorp, Casper Vogelaar en natuurlijk topscoorder Erik Seegers waren onnavolgbaar. Zo speelde Pigeons zich naar een mooie en verdiende overwinning: 63-42. Zo blijft Pigeons ook goed meedoen in de subtop van de derde klasse.


De beloftes van Pigeons, de jeugd tot 20 jaar, deden het daarna ook goed tegen het sterke Challenge, maar moesten in het laatste kwart toch het hoofd buigen. Het verloop van de wedstrijd was vergelijkbaar met dat van Heren 1, alleen stonden de beloftes aan de verkeerde kant van de score. De druk op de tegenstanders leverde in het laatste kwart veel counterpunten op voor Challenge, dat daardoor uitliep en uiteindelijk met 44-57 wist te winnen. Toch kunnen de beloftes van Pigeons terugkijken op een goede wedstrijd met veel waardering van het publiek.

Kerkberichten geloofsgemeenschap Sint-Franciscus

BABBERICH - Zaterdag 6 februari is er in onze kerk geen viering. Op zondag 7 februari is er om 9.30 uur een communieviering met als voorganger diaken van Boven.

Gebedsintenties:

Overleden ouders Geven-Hoffman jaargetijde

Lies Burgers-Hendriks jaargetijde

Frans Diesvelt

In het weekend van 13 en 14 februari zijn er in onze kerk geen vieringen.

De eerstvolgende eucharistieviering is op zaterdag 20 februari om 19.00 uur met als voorganger pastor Remmers. Het Gemengd Koor verzorgt hierbij de zang.

Op donderdag 21 januari is op 85-jarige leeftijd Gèr Nelissen overleden, wonende in `s Herenhof in Babberich.

De uitgeleidedienst vond plaats op vrijdag 29 januari, waarna hij begraven is op ons parochieel begraafplaats in Babberich.

Telefoon: 0316 247216; email: babberich@sint-willibrordusparochie.nl.

Kerkberichten H. Andreas-Maria

Koningin Zevenaar

Zevenaar:

Zondag 7 febr. 9.30 uur: Eucharistieviering. Voorganger Pater G. Remmers.

Koor: A.M.K. Intenties: Harrie Schennink, Ouders Dukkerhof-

Könning en zoon Jan, Gerrit Duis en Gerda Duis-Kaak, Nelly Reijmer-Hooyman, Jan Bokken, Jan Hendriksen, Overleden

familie Hendriksen en Overleden familie Sweers, Ouders C. de Jager-Barten.

Aswoensdag 10 febr. 19.00 uur: Eucharistieviering, REGIO VIERING.

Voorgangers Pastoor Thanh en Diaken A. van Zundert.

Koor: N.G.K. Intentie: Piet Wanders.

Zondag 14 Febr. 9.30 uur: Eucharistieviering, Familieviering, Voorganger

Pastoor Thanh. Koor: Stella Maris.

Intenties: Mia van Dalen-Kelderman, Wim Jörissen.

                

Overleden:

12 Jan. Anton Boerboom, 76 jaar, Dokter Honingstraat 32,

13 Jan. Frans van Halteren, 77 jaar, Schelfhoutstraat 5,

18 Jan. Tiny Hoogervorst-van der Geest, 81 jaar, Meridiaan Westervoort,

20 Jan. Jan ten Brinke, 76 jaar, Arnhemseweg 24,

20 Jan. Pierre Diebels, 90 jaar, Willem de Zwijgerlaan 167,

21 Jan. Arthur Bol, 86 jaar, Vincent van Goghstraat 37 /12,

22 Jan. Stien Visser-Elfrink, 95 jaar, Poelwijkerlaan 6,

21 Jan. Maria van Grol-Hartemink, 87 jaar, Wilgenhoek 54,

25 Jan. Wim Opdenoordt, 92 jaar, Kastanjestraat 1,

26 Jan. An Verheij-Romondt, 90 jaar, Masiusplein 39, Zevenaar.

Bingo-avond

bij De Maatjes

ZEVENAAR - Op vrijdagavond 5 februari om 20.00 uur is er weer een gezellige bingo-avond in ontmoetingcentrum De Maatjes aan Kardinaal de Jongstraat 4.

De zaal gaat open om 19.30 uur. Inlichtingen 06 25300590 of 0316 529701. Bekijk ook de facebooksite Bingo de maatjes.

Weer een medaille voor Aldo

WESTERVOORT - Zaterdag 23 januari vonden in Doetinchem de eerste wedstrijden van de zesde divisie plaats. Van gymnastiekvereniging Aldo deden hier vijf meisjes aan mee.

Bij pupil 1 D3 turnden Mara Tacke en Lotte van der Veen mee. Voor deze meisjes was het de eerste keer dat ze aan een wedstrijd meededen. Heel spannend dus. Mara eindigde hier met 49.525 punten op plaats 15 en Demi met 50.050 punten op plaats 10.

Bij jeugd 1 D3 turnde Meis Vink nette oefeningen en haalde hiermee 51.300 punten waarmee ze een zilveren medaille in de wacht sleepte.Bij de junioren deden Zara Hageman en Blythe Naarden mee. Blythe miste helaas haar tweede sprong over de pegasus, waardoor ze veel punten misliep. Zij werd uiteindelijk 12de.Zara miste onderdelen op brug, hierdoor kreeg zij 5.00 punten extra aftrek. Wel werd zij op balk met een mooie oefening 1ste. Uiteindelijk belandde zij op de 11de plaats met 36.300 punten.

Sint-Martinus Oud-Zevenaar

Zondag 14 februari 11.00 uur:

Communieviering met Pastor Smits en gemengd koor.

Gebedsintenties:

Ad Bon

Overleden ouders van Kempen-Wieleman

Overleden ouders Cor en Josephien Fontein-Ross

Anna van Alst-Peters

Gerrit en Riek Ross-Heitink

Jan Witjes

Annie Klutman-Baars

Collecte:

Bisschoppelijke vastenaktie

Kerkberichten week 5 van 6 februari tot en met 12 februari

In het weekend van 6 en 7 februari is er geen viering.

Mededeling:

Overleden op donderdag 21 januari de heer Arthur Bol, Vincent van Goghstraat 37-12, Zevenaar, 86 jaar.

Thema-ochtend over zorgkosten en minimabeleid

ZEVENAAR - Maandag 15 februari organiseert stichting Netwerk Chronisch Zieken Zevenaar een themaochtend over zorgkosten en het minima beleid. Tevens zal er ook aandacht besteed worden aan het doen van de belastingaangifte.

Mensen met hoge zorgkosten kunnen tegenwoordig compensatie ontvangen van de gemeente. Via het minimabeleid bestaat de mogelijkheid de eigen bijdragen vergoed te krijgen. Deze regeling is voor heel de Liemers hetzelfde, dus woon je niet in Zevenaar, voel je dan ook welkom om te komen.

Marinus Kranenbarg en Tina Linthorst, ambtenaren bij de gemeente Zevenaar, zullen de nieuwe regelingen en inkomensgrenzen die gelden voor het minima beleid komen toelichten. Na de pauze zal Joop Gerrits vertellen welke mogelijkheden er nog zijn voor belastingaftrek.

Interesse in dit thema? U bent van harte welkom in De Hooge Bongert (achter de bieb) aan De Hooge Bongert 3 in Zevenaar. Het gebouw is toegankelijk voor rolstoelers. De ochtend is maandag 15 februari van 10.00 tot 12.00 uur. Stichting Netwerk Chronisch Zieken Zevenaar; T. Gevers 0316 330135; www.netwerkczz.nl.

Carnaval in Boemelburcht: het dak gaat eraf!

ZEVENAAR - Tijdens het komende carnaval gaat het dak er in Zevenaar weer af. De opening van het carnaval is op 6 februari op het Raadhuisplein en begint om 13.30 uur.

Burgermeester Jan de Ruiter draagt de sleutels van de stad respectievelijk over aan Stadsprins Jasper 1 en Jeugdprins Cas. Zondag 7 februari trekt vanaf 13.00 uur de Boemelparade door het centrum. De optocht start bij de Kampsingel. Aansluitend is er in sporthal Lentemorgen tot 18.00 uur het optochtfeest met De Retteketet Showband.

Liefhebbers kunnen op carnavalsmaandag 8 februari weer frühschoppen. Bijna 20 horecagelegenheden zijn die dag actief om alle bezoekers een geweldige frühschop dag te bezorgen. Naast de muzikale bijdrage van een aantal dweilorkesten, staan er op verschillende plaatsen dj’s en zijn er live optredens. De dag begint echter met het frühschop ontbijt op het Raadhuisplein in het centrum van Zevenaar.

Het kindercarnaval is op de dinsdag 9 februari bij carnavalsvereniging de Griethtreejers in zaal De Griethsepoort. Alle kinderen en ouders zijn tussen 14.00 en 16.00 uur welkom aan de Oude Doesburgseweg 24. Ook hier is de toegang gratis. Om 15.45 uur komt er een einde aan het kindercarnaval in Boemelburcht. Jeugdprins Cas zal dan de reservesleutel van de stad weer teruggeven aan wethouder mevrouw Van der Werf. Vanaf 23.30 uur is de sluiting van het carnaval in de Residentie van Paljas De Buitenmolen. Stadsprins Jasper zal dan de sleutel van de stad weer terug geven burgermeester Jan de Ruiter om vervolgens het feest af te sluiten.

Carnaval op De Berkhaag in Herwen

HERWEN - Het carnavalsfeest op basisschool De Berkhaag is afgelopen vrijdag groots gevierd. Allereerst was er een optocht met de kinderen door het dorp, waarbij groep 8 op een carnavalswagen werd rondgereden.

Na de optocht lag de rode loper uit. Een voor een showden de mooi uitgedoste kinderen hun creaties onder luid enthousiasme van alle kinderen. Het mooiste en origineelste verklede kind van elke groep werd door de jury beloond met een medaille. Daarna hebben de kinderen genoten van een goochelaar en kwam deze gezellige middag tot een einde.

Carnaval in Groessen

Uit de optocht Groessen 2015. Fotograaf: Eddy de Wild

GROESSEN – De optochtcommissie van Carnavalsvereniging De Deurdreiers heeft al ruim 50 eenheden die zich hebben ingeschreven voor de optocht. Daarvan zijn liefst 23 wagens. In totaal betekent dit dat er zo’n 750 mensen aan de optocht deelnemen.

Vrijdag 5 februari: 09.11 uur Carnaval op de Joannesschool met Jeugdprins Nick Geurts en prinses Amy Verweijen. Om 20.00 uur Carnavalsfeest in Jongerensoos Rinoceros.

Zaterdag 6 februari, zondag 7 februari, maandag 8 februari: Vanaf 20.00 uur gekostumeerd carnaval in Feestburcht Gieling met muziek van ‘Amp’, voorheen ‘Vibe. (zaterdag is geheel uitverkocht, zondag en maandag is entree 12,50 respectievelijk 10,00 euro).

Zondag 7 februari: 12.00 start van de grote optocht door de straten van Groessen met aansluitend de Sleuteloverdracht door burgemeester Rik de Lange en de proclamatie door Prins André de 1e en Adjudant Carlo Boss. Daarna feest in de Feestburcht, waartoe men met een vrije gift aan de narren al toegang heeft.

Maandag 8 februari: Vanaf 10.30 het Früschoppen in café Gieling met eieren bakken, draaien aan het Rad en muziek van ‘Vision’. In de zaal is vanaf 10.30 uur het Kindercarnaval, een gezellig feestje voor de kleintjes.

Dinsdag 9 februari: Vanaf 15.00 uur in Feestburcht Gieling carnavalsfeest met de Senioren Sociëteit Groessen.

Zaterdag 5 maart: Vanaf 20.30 uur filmavond in Café Gieling van de optocht en de voorbereidingen voor onder andere degenen die met de optocht meededen en er zelf weinig van meekregen. Informatie: www.deurdreiers.nl.

Pigeons net niet langs Challenge

DUIVEN - Na een reeks goede prestaties in de subtop kreeg Pigeons de top in het vizier. Winst in de uitwedstrijd tegen de topper Challenge werd daardoor meer dan een gewone uitdaging. Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat beide teams wisten wat er op het spel stond.

Met een felle maar sportieve inzet, het hoge niveau, het bijzonder spannende scoreverloop en de bijbehorende emoties kreeg de wedstrijd alles wat je van een topper mag verwachten. Sterk teamwork en verrassende individuele acties kenmerkten het spel waarmee Pigeons de tegenstander flink liet zweten. De wijze waarop Yossi Salter alert een aantal rebounds alsnog in scores wist om te zetten, waarop Jonathan de verdedigers behendig in de luren legde en waarop onder meer Martijn Meijer, Casper Vogelaar, Erik Seegers en Bertram ter Bogt driepunters scoorden zorgden ook voor veel energie bij Pigeons.

Ook de bijna twee meter lange Center Kevin Dusseldorp was gevaarlijk onder het bord en verantwoordelijk voor prachtige scores en rebounds. Het bleek tegen Challenge net niet genoeg. Tot de laatste seconden hielden de ploegen elkaar in evenwicht, maar uiteindelijk was Challenge toch net de gelukkigste. Door de mooie teamprestatie was de teleurstelling over de 50-43 eindstand van korte duur. Pigeons bewees dat de ploeg in de loop van het seizoen is gegroeid en mee kan met de besten.

Help, hoe moet ik die struik snoeien?

LIEMERS - Zit u ook wel eens met de handen in het haar? Hoe moet die boom of struik worden gesnoeid? Moet ik ze in het voorjaar snoeien of in het najaar? Hoe ver van de grond knip ik de takken af? Knip ik ze af bij het dode hout dan heb ik geen bloemen meer volgend jaar. Hier heeft Groei en Bloei afdeling de Liemers een oplossing voor...

Zij organiseert namelijk een snoeicursus voor hoogstam fruitbomen en een cursus voor het snoeien van de siertuin en klein fruit. De cursus voor hoogstamfruitbomen staat gepland voor vrijdagavond 26 februari en zaterdag 27 februari.

De cursus voor siertuin en klein fruit is op vrijdagavond 4 maart en zaterdag 5 maart. Op vrijdagavond komt de theorie aan bod en zaterdag de praktijk. Het cursusgeld bedraagt 40,00 voor leden en 45,00 euro voor niet-leden.

Aanmelden kan via www.liemers.groei.nl middels het opgaveformulier op de site onder tabblad 'Activiteiten & Actueel'. Vergeet vooral uw naam en telefoonnummer niet. Voor meer informatie bel naar Tiny Willems; 0653864800 of 0316264845.

De Tuinheeren komen naar de Liemers...?

ZEVENAAR - De Tuinheeren zijn gespecialiseerd in topkwaliteit tuingereedschap. Zij komen bij de afdeling van Groei en Bloei een praatje houden over tuingereedschap en onderhoud.

Hoe kies je je juiste gereedschap en hoe kan je het het beste onderhouden? Ook leren zij de meegebrachte tuinscharen slijpen. Breng dus vooral uw botte scharen mee. Geïnteresseerden kunnen in de 'winkel' winkelen. De Heeren brengen hun pin-automaat mee.

Een heel interessante en leerzame avond. Iedereen is van harte welkom!! Breng dus uw vriend/vriendin, buurman/buurvrouw mee.

Wanneer en waar? Op maandag 15 februari bij zalencentrum Staring aan de Grietakkers 3 Zevenaar. Aanvang: 20.00 uur. Entree: 2,00 voor leden en 5,00 euro voor niet-leden. Dit is inclusief een kop thee of koffie pus een lootje voor de loterij.

Discozwemmen Sprinkhanen

Foto: Frank Buiting

DIDAM - Sprinkhanen had zwembad De Hoevert afgehuurd voor de F tot en met de D jeugd om te discozwemmen. Het was een groot feest onder leiding van dj Berry en de jeugdcommissie.

Carnaval bij de kleuters

TOLKAMER - De kleuters van Daltonbasisschool De Overlaat uit Tolkamer bereiden zich al voor op het carnaval. Ze zijn volop aan het verkleden en schminken, alaaf!

Cursus Jeugd Ehbo A in Didam

DIDAM - Op zaterdag 23 januari hebben de kinderen op deze foto hun examen gedaan voor de cursus Jeugd Ehbo A. Ehbo Didam heeft hen gefeliciteerd met het behalen van hun certificaat!

Sneeuwklokjes in het bos

TOLKAMER - De kleuters van Daltonbasisschool De Overlaat uit Tolkamer zijn deze week naar het bos in Elten geweest om naar de sneeuwklokjes te kijken en luisteren. Wat klonken ze mooi!

Medewerkers Liemerije Diemzicht genomineerd voor Gouden Kanjer

DIDAM - Medewerkers van Liemerije Diemzicht in Didam zijn door Ingrid Struker genomineerd voor de Gouden Kanjer. Op deze manier wil mevrouw Struker de medewerkers bedanken voor de zes jaar dat ze met hart en ziel gezorgd hebben voor haar moeder.

,,Mijn moeder heeft zes jaar met heel veel plezier in Diemzicht gewoond. Al die jaren heb ik met bewondering gade geslagen met hoeveel liefde en aandacht medewerkers voor mijn moeder en andere bewoners zorgen. De medewerkers van Diemzicht zijn voor mij allemaal gouden kanjers”, aldus Ingrid Struker.

De medewerkers van Diemzicht werden dinsdag 26 januari tijdens een teamoverleg verrast door het initiatief van Ingrid Struker. Ze kregen allemaal een medaille en een cadeautje als bedankje voor de goede zorgen. De medewerkers waren blij verrast door het leuke initiatief van mevrouw Struker.

De Gouden Kanjer is een initiatief van Kanjers Stroopwafels. Met haar nominatie van de medewerkers van Diemzicht maakt mevrouw Struker kans op de Gouden Kanjer ter waarde van 5000 euro ,,Deze prijs schenk ik dan natuurlijk ook aan de medewerkers.”

Jaarvergadering vogelvereniging Witropaka

DUIVEN - De jaarvergadering van Vogelvereniging Witropaka was een groot succes. Er was veel belangstelling en onder de nieuwe leden waren ook twee leden die 25 jaar lid van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers zijn en die werden op deze avond dan ook gehuldigd door voorzitter Richard Nijland: de heren B. Elsman links en H Bussink rechts.

Daarnaast kwamen ook enkele activiteiten naar voren zoals de vogelverkoop op 13 maart van 9.00 tot 12.00 uur en de lezing over voeding tijdens de vergadering op 11 april. Deze begint om 19.30 uur.

Naast de koffie en de cake werd er ook een gezellige borrel gedronken, dit alles van de vereniging en werd prima verzorgd door Cindy. Verder is de vereniging opzoek naar een locatie waar ze hun tentoonstellingsspullen kunnen opslaan dus mocht u iets weten, bel met Richard 06 14194327 of Hennie 06 51495440.

Muzikale proeverij op Landgoed Halsaf

Foto: Louis Roes

BABBERICH - Vrijdagavond 26 februari om 18.00 uur treedt Rose-île voor u op tijdens een muzikale proeverij op het landgoed Halsaf in Babberich, Beekseweg 2. Deze proeverij vindt plaats in een prachtige, onlangs gerestaureerde zaal van het sfeervolle Kasteel Halsaf.

Er zal een driegangenmenu geserveerd worden, waarbij het repertoire volledig afgestemd is op het menu. Rose-île heeft daarvoor een keuze gemaakt uit hun zeer uitgebreide repertoire van verschillende muziekstijlen, waarbij zij deze avond Franse chansons en Spaans/Zuid-Amerikaanse cançiones met opzwepende- maar ook melancholieke melodieën voor u zullen gaan spelen. Zangeres Toetie Rijnaard zong in diverse bekende groepen en deelt nu deze rijke ervaring met de huidige begeleiders. Haar warme doorleefde stem past uitstekend bij de liedkeuze, daardoor ontstaat er een mooie klankkleur met de instrumenten. Deze worden bespeeld door: Theo Worm klarinet en gitaar, Gérard Baldeo gitaar en basgitaar en Nico Hoogland op accordeon. Voor deze muzikale proeverij is reserveren gewenst; 0316 253994. Meer info op www.rose-ile.webnode.nl.

Zestienjarige geeft les aan Armeense en Nederlands kleuters

DUIVEN - Met een les voor de kleuters, zoals ze ook in Armenië heeft gedaan, heeft de 16-jarige Eva Beunk op 18 januari bij OBS Toermalijn in Duiven haar nieuwe (en eerste) e-boek gepresenteerd.

Afgelopen voorjaar is Eva naar Armenië gereisd, om daar op kleuterscholen les te geven in 'vrij' en met veel plezier muziek maken. Het dagboek van deze reis is nu uitgegeven, met veel foto's en links naar videofragmenten.

De kleuters van Toermalijn hebben, net zoals hun Armeense leeftijdsgenootjes, genoten van het zelf maken van instrumentjes van kosteloos materiaal, het spelen ermee en het dirigeren van de klasgenoten.

Het e-boek 'Wannabe Wereldverbeteraar' is inmiddels te bestellen via diverse boekenwebshops.

Carnavalsoptocht Westervoort live op internet

WESTERVOORT - Op zondag is het weer zo ver, de carnavalsoptocht in Westervoort. Voor het vierde jaar op rij gaat WestervoortPlaza.nl de optocht live uitzenden. Deze livestream is bedoeld voor ouderen, mensen die door ziekte niet kunnen kijken en mensen van buiten Westervoort.

Dit jaar komen we vanaf de Van der Hoevensstraat in Westervoort. Dus kom kijken en wie weet kom je onze presentator Thomas Wustman tegen. Ook dit jaar zijn we weer in de bouwloods geweest en hebben we met de prinsen van de Dolbotters en de Ysselköpkes gesproken. De optocht start om 13:11 en de uitzending start rond 13:40.

Zondag 7 februari 13:30 uur op www.westervoortplaza.nl.

Reconstructie kruising Noordeinde – Oude Doesburgseweg in Zevenaar

ZEVENAAR - De gemeente wil in het voorjaar de kruising Noordeinde – Oude Doesburgseweg verbeteren. Deze kruising is een van de belangrijkste kruisingen in Zevenaar.

De infrastructurele maatregelen moeten bijdragen aan de verbetering van de verkeersveiligheid. Met name het vergroten van de veiligheid voor het fietsverkeer krijgt de aandacht. In de plannen wordt het fiets- en autoverkeer zoveel mogelijk gescheiden. Er komt een oversteekvoorziening en er worden maatregelen genomen om de snelheid van het autoverkeer terug te dringen.

Met de aanpak van de kruising wordt tevens de omgeving van het gebied verfraaid. Zo worden wandelpaden aangepast en komt er een vergroot middeneiland dat van groen wordt voorzien.

De gemeenteraad beslist tijdens de vergadering van 2 maart over de plannen voor de reconstructie. Omwonenden worden bij de plannen betrokken en ontvangen na besluitvorming nadere informatie.

Jaarvergadering bij PCOB Duiven/Westervoort

DUIVEN - Op 23 februari staat de jaarvergadering van PCOB Duiven/Westervoort op het programma.

Wat hebben we in 2015 zoal gedaan? En welke koers gaan we varen in 2016? Dat kunt u mee bepalen op deze bijeenkomst. Het jaarverslag en het financiële overzicht worden dan besproken.

Wat de bestuurssamenstelling betreft: Dit jaar is de secretaris periodiek aftredend. Ze stelt zich niet meer beschikbaar voor een volgende periode. Kandidaten kunnen zich melden bij mevrouw A. Baarslag; 265726.

Voor de ledenmiddagen is er weer weer een lijst met onderwerpen voor het seizoen 2016/2017 opgesteld. U kunt daarop uw voorkeuren aangeven. Na de pauze is er nog gelegenheid om wat na te praten.

De vergadering is in de Samen op wegkapel Duiven, ingang achter het gemeentehuis. Om 14.15 uur is er koffie of thee, om 14.30 uur beginnen we. Informatie: Ali Baarslag, 0316 265726.

Indoor nachtduiken in zwembad De Boskuul

De kinderen met instructeurs

LOBITH - Afgelopen donderdag hadden de jeugdleden van duikteam Sub Aqua Libera (SAL) een spectaculaire funles nachtduiken in het zwembad De Boskuul in Lobith.

Onder begeleiding van ervaring instructeurs werd er in zwembad De Boskuul een nachtduik nagebootst. Alle lampen in het zwembad gingen uit en de kinderen gingen met snorkel- en duikset onderwater. Ze gebruikten duiklampen om onder water te kunnen zien en met elkaar te kunnen communiceren.

Angela Bergsma, jeugdtrainer, over het indoor nachtduiken: “De kinderen vinden het tegelijkertijd ontzettend spannend, maar ook heel erg leuk om zelf met duiklampen in het water bezig te zijn en vanaf de kant ziet een zwembad vol dwalende lichtjes er ontzettend gaaf uit. Dit soort lessen zijn een feestje om te geven en het enthousiasme van de kinderen is onbetaalbaar.”

De funles nachtduiken maakt deel uit van een vierwekelijks programma dat duikteam SAL speciaal voor jeugdleden heeft. Deze lessen bestaan uit snorkellessen waarin de kinderen trainen voor verschillende snorkelbrevetten, persluchtlessen waarin de kinderen met een volledige duikset leren duiken, conditie lessen die gaan van estafettes tot onderwater hockey en funlessen zoals nachtduiken, wrakduiken en visdeterminatie-lessen.

Duikteam SAL biedt deze speciale jeugdlessen wekelijks op donderdag avond in zwembad De Boskuul in Lobith voor kinderen vanaf 10 jaar en vanaf 14 jaar mag je al een volledige duikopleiding volgen. De contributie voor kinderen bedraagt tien euro per maand (bij automatische incasso) en voor senior leden is dit 16 euro. Meer informatie staat op www.subaqualibera.nl.

Jeugdprins Ivan en adjudant Dirk van De Toetuulen

OOY/OUD-ZEVENAAR - Op zondag 24 januari was de jeugdpronkzitting van de Toetuulen (samenwerking carnavalsverenigingen Toetenburgers uit Ooy en de Nachtuulen uit Oud Zevenaar).

Daar werd jeugdprins Ivan en zijn adjudant Dirk bekend gemaakt en geïnstalleerd door de jeugdprins Cas van het GZK. Ivan Uffing en Dirk Nas zijn twee vrienden van de Brede school Sint-Martinus uit Oud Zevenaar. Zij zijn gekozen door de leerlingen van de bovenbouw. Ook de hofdames, Fleur Schlief en Fleur Wouters, en de Raad van Elf zijn op school gekozen.

Na een sprong uit een taart met coole muziek, las de nieuwe jeugdprins de proclamatie voor. Deze werd geëindigd met de leus: "met prins Ivan en Dirk als adjudant gaan we feestend door het st. martinusland!". Op het programma van deze jeugdprins en adjudant met hun gevolg staat nog het carnaval op school met optocht in een heuse prinsenwagen (vrijdag 5 februari 8.30 uur), het Toetuulen kindercarnaval op zaterdagochtend 6 februari van 10.00 tot 12.00 uur bij OBW en het kindercarnaval op dinsdagmiddag 9 februari in Ooy. Een carnaval om nooit te vergeten!

TTV Zevenaar optimistich over competitie

ZEVENAAR - Eindelijk mag het vlaggenschip van TTV Zevenaar zich weer eens bewijzen in de Promotie Hoofdklasse. En met de terugkeer van topper Peter de Groot is het misschien zelfs mogelijk in de top drie mee te draaien. Ook team 2 en 4 kunnen een rol van betekenis spelen in respectievelijk de 2e en 4e klasse.

Door Piet van Breukelen

Als promovendus krijgt Zevenaar onder andere te maken met degradant TVO 1 uit Oosterhout dat zo snel mogelijk wil terugkeren naar de Hoofdklasse. Daarnaast verloor Zakharian van SMD 1 de vorige competitie maar een partij in de Promotie Hoofdklasse en bleef in de eerste ronde ongeslagen tegen TVO. Bij Hercules 3 bleef Daan Berentsen het vorige seizoen ongeslagen. Het zal dus bepaald geen gemakkelijke opgave worden voor Zevenaar 1 en veel zal afhangen van de inzetbaarheid van Peter de Groot.

De zes van team 2 worden ook kansen toegedicht tegen Litac 2, SMD 2, Hercules 4, Odion 3 en Hutaf 2. Veel zal hier afhangen van de keuzes die gemaakt worden bij de opstellingen en of iedereen blessurevrij blijft. Maar met Maik Stokman en Rob Betlem, Wim Koekkoek, André Fikkers, Erik Boss en Ivo Olthof moet het lukken.

Tenslotte wordt veel verwacht van team 4 dat de vorige competitie op cruciale momenten wat steken liet vallen en vooral voor Hutaf 6 een maatje te klein was. Maar ook voor dit team geldt dat waar nodig voor de sterkste opstelling gekozen moet worden.

Team 3 zal zich mede door de komst van Donovan Willemse (overgekomen van Relax Didam) moeten kunnen handhaven in de derde klasse. Ook voor team 5 is handhaving in de 4e klasse de hoogste prioriteit.

Carnavalsbingo 50-plus bij Het Palet Duiven

DUIVEN - Senioren sociëteit Het Palet uit Duiven organiseert op zondagmiddag 7 februari een grootse 50plus carnavalsbingomiddag.

Op deze bingo zijn diverse leuke prijzen te winnen, tevens zal er op deze middag een loterij worden gehouden. Vrijwilligers van het Palet zullen tussen de bingo spelen door een borrelhapje aanbieden. Als werkgroep activiteiten van Het Palet zien wij u graag (indien mogelijk) in carnavalskleding op deze gezellige 50plus bingomiddag.

De aanvangstijd van deze bingo middag zal zijn: 13.30 uur. het Palet is open vanaf 13.00 uur. Wegens beperkte ruimte in Het Palet wordt gevraagd om zich voor deze bingomiddag aan te melden bij Tonnie Jansen: 0316 266104.

Het Palet ligt aan de Mondriaanstraat 14 in Duiven (tegenover de Coop).

Sint-Gregorius Giesbeek huldigt trouwe leden

GIESBEEK - Tijdens het jaarfeest van fanfare Sint-Gregorius op 23 januari in 'Het Hof van Giesbeek' werden liefst zeven muzikanten gehuldigd door voorzitter Johan Kock. Jolanda van Oort en Diana van Maanen werden gehuldigd voor hun 12,5 jarig lidmaatschap en Manon Pelgrim, Melroy Huuskes en Johan Gores voor hun 25-jarig jubileum.

Berry van der Kracht, ook 25 jaar lid van de fanfare, kon er deze avond niet bij zijn wegens griep. Geert Huuskes en Arno Roelofsen werden in de bloemen gezet voor hun 40-jarig lidmaatschap. Trouwe leden die naast muziek maken ook de nodige (bestuurs)functies binnen de vereniging hebben bekleed of nog bekleden. Na alle officiële handelingen was het de beurt aan orkest Vision die zorgden voor de muzikale omlijsting. Aan het einde van de avond kon iedereen terugkijken op een gezellig en geslaagd jaarfeest waar jong en oud zich optimaal heeft kunnen vermaken.

Informatiebijeenkomst start leesgroep Duits

ZEVENAAR - Op donderdag 11 februari is er in Bibliotheek Liemers, locatie Zevenaar een informatiebijeenkomst over de start van een leesgroep Duits.

Het initiatief komt van de landelijke organisatie Senia, samen met de bibliotheek. De leesgroep leest boeken uit het Duitse taalgebied en bespreekt deze in het Duits. Daarbij maakt de groep een keuze uit een door deskundigen opgestelde literatuurlijst van Stichting Senia. De boeken worden besproken aan de hand van leeswijzers met discussievragen. De groep komt eens in de 6 à 7 weken bij elkaar.

Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl. Wie belangstelling heeft is welkom op 11 februari om 10:00 uur in Bibliotheek Liemers, locatie Zevenaar, De Hooge Bongert 1, Zevenaar. U kunt zich aanmelden via

Gastouder uit Duiven in de spotlights

DUIVEN - Heel terecht is dinsdagmiddag 19 januari Suus Goossen uit Duiven verrast met een bloemetje en een verwenbon omdat zij met veel enthousiasme kinderen opvangt van werkende ouders.

Een van deze ouders heeft Suus genomineerd. Een citaat van betreffende ouder: "Ze is een geweldige gastouder, ze is flexibel en erg actief met de kindjes. Naar een (binnen)speeltuin, de dierentuin, kinderboerderij, knutselen, spelen bij andere gastouders of gewoon een stukje fietsen... je kunt het zo gek niet bedenken of ze doet het."

Haar gastouderbureau vond het dan ook heel leuk om haar te mogen verrassen. Suus zelf was blij verrast dat zij in the spotlights gezet werd.

Talent Jasper Bobbink uit Duiven op weg naar de top

DUIVEN - Jasper ('96) uit Duiven is in 2015 liefst drie keer gedebuteerd. Hij startte in de SportCup 600 van de OW Cup en ging via een korte 'pitstop' in de ProCup 600 naar de SuperCup 600.

Drie keer gedebuteerd in één seizoen! Onder toeziend oog van Ten Kate Racing, Nederlands grootste raceteam, streeft Jasper naar een carrière in het Europees 600cc kampioenschap.

"Met uw steun op weg naar de top. Om dit te kunnen realiseren vragen wij u om een donatie. Indien u Jasper wil steunen kunt u zich via een donatie aansluiten bij de club van 50, 100 of 250 euro.

Bij een donatie plaatsen wij uw naam op de motor; krijgt u gratis toegang tot bijna alle OW Cupraces; ontvangt u een raceverslag per mail en geven wij u een blik achter de schermen van het raceteam.

Om ons team financieel te ondersteunen, mail dan naar het e-mailadres: bobbink.racing@hotmail.com.

Motor: Honda CBR 600rr, 130 PK

Resultaten: 600cc OW Cup;

2015 2 eerste plaatsen, 80cc Belgisch kampioenshap

2014 4e Minibiken

2013 Nederlands kampioen

2012 Nederlands kampioen

bobbink.racing@hotmail.com

Zaterdag 20 februari 50+dansen bij De Griethse Poort

ZEVENAAR - De Griethse Poort organiseert al jaren op een aantal zaterdagavonden dansavonden met live muziek. Iedere keer is er een andere band en altijd zeer goede dansmuziek! Zaterdag 20 februari speelt voor u de band The Sunshine Boys. De entree bedraagt: 8,00 euro.

Deze avond is voor alle 50-plussers, die graag een gezellige avond met klassieke dansen als foxtrot, Engelse wals, Tango et cetera willen mee maken. U kunt heerlijk dansen, andere mensen leren kennen en onder het genot van een hapje en een drankje heeft u de avond van uw leven. U krijgt van ons twee keer op de avond een gratis hapje aangeboden. Kortom, een avond om eens mee te maken. Er is ruime parkeergelegenheid.

Party en Bowlingcentrum De Griethse Poort, Oude Doesburgseweg 24, Zevenaar; 0316 523318; www.degriethsepoort.nl/events/zaterdag-20-februari-dansen-zevenaar/

Pola wint collectief zonne-energie de Liemers

ZEVENAAR - Woningbezitters in regio de Liemers kunnen met steun van de gemeente een buurtinitiatief voor energiebesparing op touw zetten. Door als buurt of wijk samen energiebesparende maatregelen in te kopen, kan de korting per huis flink oplopen.

U kunt hierbij onder andere denken aan het aanschaffen van energiezuinige cv-ketels, zonnepanelen, HR ++ glas en vloerisolatie. De investeringen verdienen zich terug in de vorm van een lagere energierekening.

Na een strenge selectie van specialisten in de Liemers is Technisch Bureau Pola op basis van kwaliteit en prijs als beste uit de test gekomen voor zonnepanelen en zonneboilers. Het plaatsen van zonnepanelen heeft meerdere voordelen. Naast dat u direct bespaart op uw energiekosten, bent u minder afhankelijk op energieprijsstijgingen en uw energiemaatschappij. Verder is het een waardevermeerdering aan uw huis en draagt u bij aan een betere leefomgeving.

Waar zonnepanelen uitsluitend geschikt zijn voor het opwekken van elektriciteit, kunt u een zonneboiler gebruiken voor het verwarmen van water voor bijvoorbeeld je douche of verwarming. U kunt dus zelf uw eigen warmwater opwekken. Hierdoor kunt u een hoop geld besparen.

Naast het collectief kunt u ook profiteren van lopende subsidies voor zonneboilers, warmtepompen, pelletkachels en biomassa ketels.

Woont u in de gemeente Zevenaar, Duiven, Rijnwaarden, Westervoort, Didam en wilt u ook profiteren van het collectief of wilt u meer weten over lopende subsidies, mail dan naar collectief@pola.nl of bel naar 0316 524351. Inschrijven voor het collectief kan tot en met 29 februari.

Liemerije neemt Toegang Ergotherapie over

Suze Kuiper (Toegang), Mirjam Peters (Liemerije), Mayke Sackman (Liemerije), Stefan Reijers (Medisch Centrum Westervoort) en Irene Wasmann

WESTERVOORT/DUIVEN - Liemerije neemt per 1 februari Toegang Ergotherapie in Westervoort en Duiven over. De praktijk gaat verder onder de naam Ergotherapie Liemerije. Praktijkhouder Irene Wasmann van Toegang Ergotherapie concentreert zich vanaf februari op cliënten in regio Arnhem Noord Oost.

Voor Liemerije was dit een mooie kans om tegen een geringe investering een klantenbestand van een lopende praktijk over te nemen. De overname past in de visie van Liemerije om eerder in de zorgketen betrokken te zijn. Met de overname is de continuïteit van de ergotherapie voor cliënten en verwijzers in Westervoort en Duiven gewaarborgd.

Liemerije is al jarenlang het adres voor ouderenzorg in de Liemers en omgeving. Liemerije is gespecialiseerd in problemen die kunnen ontstaan bij het ouder worden en passen de behandeling en/of begeleiding aan op uw wensen en mogelijkheden.

Ergotherapie Liemerije richt zich op (kwetsbare) ouderen en cliënten met een chronisch ziekte die problemen hebben met het functioneren in het dagelijks leven. De ergotherapeuten behandelen cliënten na bijvoorbeeld en herseninfarct/hersenbloeding of met een nieuwe heup/knie of een amputatie. Ook cliënten met de ziekte van Parkinson, reuma en COPD en ouderen met een psychiatrische aandoening kunnen bij Ergotherapie Liemerije terecht.

Mayke Sackman houdt op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur spreekuur in Medisch Centrum Westervoort, Vredenburgstraat 38 in Westervoort. Voor dit spreekuur hoeft men geen afspraak te maken. Buiten dit spreekuur kunt u Ergotherapie Liemerije bereiken via 088 0441900 of abc@liemerije.nl.

Bij Lentjes Droomkeukens aan Nijverheidsstraat in Huissen: Kwaliteitskeukens met jubileumvoordeel!

HUISSEN – Naast Praxis staat een pand met twee bedrijven. Hier vind je op vierduizend vierkante meter een enorme collectie keukens en meubelen: Lentjes Droomkeukens en Meubel Planet. Bij Lentjes Droomkeukens staan vierentwintig idee-opstellingen. De koper kan er keukens samenstellen uit een assortiment van meer dan drieduizend elementen... Momenteel heeft Lentjes Droomkeukens ook een ruim aanbod in jubileumaanbiedingen!

De keuze is reuze: wat te denken van tien verschillende greeploze keukens? En van een aanbod in zestig verschillende fronten, kasten in alle maten en een gigantische keuze in bladen van materiaal als kunststof, composiet, graniet, glas en beton? Allemaal kwaliteitskeukens met kwaliteitsapparatuur van merken als Bosch, Bauknecht, Whirlpool en Miele. Keukens van Duitse degelijkheid tegen een allesacceptabele prijs. De prijzen liggen er –afhankelijk van de wensen en uitvoeringen- tussen zo'n drie tot vijftienduizend euro. In verband met het 35-jarig bestaan van Lentjes Droomkeukens zijn er ook aantrekkelijke jubileumaanbiedingen. "En...", zo zegt Joop Lentjes, "kom gerust praten, want op veel keukens geven we nog wel eens wat extra's in de vorm van een gratis onderdeel of zelfs wel in een korting."

Een groot pluspunt van het kopen van een keuken bij Lentjes Droomkeukens is de begeleiding bij het ontwerpen ervan. Joop Lentjes maakt met behulp van de computer samen met de klant een perfecte 3D-tekening. Het is verstandig om hiervoor een afspraak te maken.

Het bedrijf beschikt over eigen technische mensen, die een keuken compleet kunnen monteren: van sloop tot complete oplevering, inclusief de installatie- en stucwerkzaamheden. Ook als het gaat om vervangen van inbouwkeukenapparatuur is Lentjes Droomkeukens het juiste adres.

Lentjes Droomkeukens, Nijverheidsstraat 25, Huissen; telefoon 026 3612828; www.lentjesdroomkeukens.nl.