GN Arnhem

25 augustus 2018

GN Arnhem 25 augustus 2018


Programma Gilde Stadswandeling Arnhem

Foto: Rob Slepicka

ARNHEM - Wandelen door Arnhem met de Gilde gidsen in de maand september.

Iedere woensdag: Wandeling Slag om Arnhem. De grote slag, die Arnhem voorgoed veranderde en WO2 helaas niet kon beëindigen.
Start: 14.00 uur, Airborne at the Bridge, Rijnkade 150.

Iedere zaterdag: Stadswandeling. Tijdens een wandeling door de stad maakt u kennis met de bewogen Arnhemse geschiedenis en de vele bezienswaardigheden in de stad en hoort u verrassende verhalen.
Start: Let op de tijd: 11.00 uur. Sabelspoort, Markt 11

Donderdag 6 september: Wandeling Arnhem Centraal. Arnhems nieuwste architectonische parel, inmiddels in de top 5 van de moderne wereldarchitectuur. Start: 14.00 uur, Stationshuiskamer.

Donderdag 13 september: Wandeling 'Volg de Jansbeek'. Getoond wordt het heden en verleden van de beek en de straten op deze route. Start: 14.00 uur. Molenplaats, Zijpendaalseweg 24a, Arnhem.

Donderdag 20 september: Wandeling 'Zeven Straatjes'. Door 'Arnhems Montmartre'. Start: 14.00 uur. Hoek Broerenstraat - Kerkstraat, Arnhem.

Donderdag 27 september: Wandeling Spijkerkwartier. Start: 14.00 uur. Musis Sacrum, Stadskiosk Velperplein.

Kosten: volwassenen 4,00 euro, kinderen tot 12 jaar 2,50 euro. Reserveren is niet nodig.

Open Monumentendag 7, 8 en 9 september. Zie voor activiteiten http://www.openmonumentendagarnhem.nl. Volledig aanbod: www.wandeleninarnhem.nl.

Lidwien Kempkens van Walk On Voetverzorging adverteert al jaren

'Ik merk dat mijn advertentie
echt wordt gezien'

ARNHEM – Toen Lidwien Kempkens als gediplomeerd (paramedisch)pedicure in 2006 haar eigen salon startte, was ze er direct zeker van dat ze reclame wilde maken. 'Want', zo vertelt ze, 'iedereen kent McDonald's en toch blijven ze nog altijd reclame maken en dat is niet voor niets.' Lidwien is ervan overtuigd dat het de kracht van de herhaling is, die ervoor zorgt dat haar salon zo makkelijk gevonden wordt.

Enthousiast vertelt ze dat ze na al die jaren adverteren nog steeds merkt dat Hét GemeenteNieuws goed gelezen wordt. Vooral de combinatie krant en internet vind ik interessant. De belangstelling voor online adverteren op www.gemeentenieuwsonline.nl en op de Facebookpagina van Hét GemeenteNieuws is inderdaad groot. Omdat Walk On Voetverzorging constant in beweging is, is er altijd wel iets te melden. Wist u bijvoorbeeld dat u er ook terecht kunt voor schoonheidsverzorging en visagie? 'Op verzoek kom ik bij mijn klanten thuis en in verzorgingshuizen. Mijn salon bevindt zich op de eerste verdieping en daarom is het niet voor iedere klant haalbaar om zelf mijn salon te bezoeken.'

Lidwien werkt met producten van het gerenommeerde Duitse merk Annemarie Börlind. 'Puur natuur is waar veel naar gevraagd wordt', legt Lidwien uit. 'En dit zijn effectieve natuurlijke producten, gemaakt van hoogwaardige grondstoffen.' Of u nu gecompliceerde voetproblemen heeft of eens zin heeft in een heerlijk ontspannen behandeling, bij Walk On Voetverzorging bent u in zeer goede handen! Belt u eens voor een afspraak? T: 026 3271282 / 06-51884789; www.walk-on-voetverzorging.nl (ook op Facebook).

Bridgecursus voor beginners

REGIO - Bridge is een kaartspel, dat wereldwijd door miljoenen mensen thuis of in verenigingsverband wordt gespeeld. Het is een denksport voor jong en oud. Door het spel te leren, ontstaan er vaak nieuwe sociale contacten, want bridge is ook een uitdagend en gezellig gezelschapsspel.

De basisregels zijn eenvoudig te leren, maar het spel heeft een enorme diepgang. De bridgeclubs van Elst, Huissen en Bemmel hebben ook dit jaar weer de handen ineen geslagen voor het opzetten van een bridgecursus voor beginners. De cursus vindt plaats op de woensdagavond en het eerste cursusdeel omvat 12 avonden. De eerste lesavond is op 12 september.

De cursus wordt met behulp van moderne apparatuur en op een zeer begrijpelijke manier gegeven. Daarnaast wordt er gezorgd voor een gezellige sfeer. Van bridge wordt gezegd dat het moeilijk is, maar op de eerste lesavond heeft u de kaarten al in de hand en worden u de eerste basisprincipes bijgebracht. Iedereen kan bridgen leren. Bridge is ook goedkoop. Vier stoelen en een tafel hebt u al!
U kunt zich individueel, per paar of als groep opgeven Dat kan bij Steef Weijers, email steefweijers@hotmail.com of per telefoon 06 45638238. Hij is gediplomeerd NBB bridgedocent. Uiteraard kunt u bij hem ook de verdere details over deze cursus vernemen. Ook op de websites van de hierboven vermelde bridgeclubs kunt u over deze cursus lezen. Ook kunt u een korte film van de Bridgebond over bridge bekijken (www.bridge.nl).

Tot slot: bridge leren kost inderdaad wat tijd, maar... wie heeft leren bridgen, heeft goed gezorgd voor zijn/haar oude dag.

Voor een waterdichte oplossing naar dakdekkersbedrijf Delsink

ARNHEM – Een goed dak boven je hoofd. Dat wil iedereen. Maar als het dak niet waterdicht is, wie komt het repareren of vernieuwen? Dat is werk voor dakdekkersbedrijf Delsink!

Bert Delsink van het jonge bedrijf heeft al meer dan vijfentwintig jaar ervaring in deze branche. De moeilijkste klus ziet hij als een uitdaging. Bert hecht er waarde aan elk karwei tot in de puntjes op te leveren. Hij verricht alle lood-, koper-, zink- en dakwerkzaamheden.

Dakdekkersbedrijf Delsink levert als dakspecialist een totaal pakket. Als het nodig is, zorgt Bert ook voor de bijkomende werkzaamheden. "Als de werkzaamheden zijn afgerond, wil ik dat mijn klanten tevreden zijn." Het bedrijf gaat voor kwaliteit, geeft tien jaar garantie op de werkzaamheden. Zijn motto is dan ook: 'Altijd een waterdichte oplossing!'

Dakdekkersbedrijf Delsink, Slikkerveerstraat 33, Arnhem-Zuid; 026 3644104; 06 42432468; email: info@dakdekkersbedrijfdelsink.nl.

Open dag Medi@trefpunt Arnhem-Zuid

ARNHEM - Heeft u een computer, laptop, tablet of smartphone en wilt u er meer van weten wat u daarmee kunt doen?

Wij bieden klassikale en individuele computer- en tabletcursussen aan voor beginnende en gevorderde computergebruikers. Onze docenten zijn enthousiaste gespecialiseerde vrijwilligers. Onze doelstelling is het bevorderen van de digitale zelfstandigheid waar in deze tijd steeds meer om wordt gevraagd.

Wilt u ook uw kennis verruimen of kent u iemand in uw omgeving die dat zou willen biedt de open dag een prima gelegenheid om u te laten informeren. Kom langs tijdens de open dag op zaterdag 1 september van 10.00 tot 14.00 uur in De Gaanderij van de SWOA aan het Driemondplein 1 in Arnhem.

Voor meer informatie over Medi@trefpunt Arnhem-Zuid kan men contact opnemen de heer J. Verhoeven, telefoonnummer 026 3231068. Zie ook www.mediatrefpuntarnhem-zuid.nl.

Bartokplein Bruist!

ARNHEM - Op zondag 2 september van 14.00 tot 18.00 uur is Bartokplein Bruist! Het wordt een geweldige middag met dans- en muziekvoorstellingen, rondleidingen, exposities, een boekenmarkt, eten en drinken. Met het feestaardvarken als middelpunt. Toegang gratis!

Waarom dit feest? Op deze dag openen de bewoners van het Bartokplein het Arnhemse culturele seizoen. En het is ook vijf jaar geleden dat het Rozet-gebouw werd geopend, waarna het Bartokplein in korte tijd is veranderd in een drukke en bruisende plek in het centrum van Arnhem.

Bartokplein Bruist! wordt mede mogelijk gemaakt door: Rozet, Theater aan de Rijn, Momento, Albert Heijn Rozet, Heeren Van Aemstel, De Muziekmakerij, Holiday Inn Express, Collectie de Groen, ToArt Kunstuitleen, Dichtbij, De Vloer School Voor Podiumkunsten, LOFT, D3rde Verdieping, 2Switch.

Lotgenotengroep bij angst- en dwangklachten

ARNHEM - Heb je last van angst en/of dwang? Kom erover praten. Op 5 september start om 19.30 uur de Angst, Dwang en Fobie stichting in Arnhem een lotgenotengroep voor mensen met angst- en dwangklachten.

De groep komt vijf avonden bij elkaar – een keer per maand – en wordt begeleid door getrainde ervaringsdeskundigen. Gevoelens van angst en dwang kunnen je leven behoorlijk ontregelen. Misschien ben je bang om de straat op te gaan, heb je smetvrees of loop je eindeloos te tobben. Je bent zeker niet alleen. Het kan heel erg opluchten om erover te praten met andere mensen die begrijpen wat je voelt. Informatie en aanmelden: www.adfstichting.nl/lotgenotencontact; 0343 521031 of e-mail: lotgenotencontact@adfstichting.nl.

Blind date: verrassingsvoorstelling

ZEVENAAR - Kunstwerk! heeft een date! Een theaterdate wel te verstaan, samen met alle schouwburgen in Oost-Gelderland. Want in dit weekend viert Kunstwerk! de start van een kersvers theaterseizoen.

Speciaal hiervoor heeft Kunstwerk! Het Musiater een heerlijke theateravond in petto met één overeenkomst: de kaartjes kosten slechts een tientje! Wie er waar te zien is blijft nog even geheim, het is immers een blind date… Een tipje van de sluier, het wordt een heerlijk avondje lachen!
Kunstwerk! Het Musiater: Seizoensopening zaterdag 29 september aanvang 20.15 uur, prijs 10 euro. Bestel online je tickets op www.liemerskunstwerk.nl.

Linedancingcursus

HUISSEN - De start van de linedancingcursus in Huissen is donderdagmiddag 6 september van 14.00 tot 16.00 uur in sporthal De Brink Huissen (balletzaal).

"Kom even langs en maak kennis met ons." Meer info: 06 11135373/ 026 325190/ 06 49700404 / 026 3252527.

Plaatsen vrij in filosofie-leesgroep

ARNHEM - Wilt u boeken lezen over filosofie die u bijblijven, daarover inspirerende gesprekken voeren en nieuwe mensen ontmoeten? In de filosofieleesgroep in Arnhem is plaats voor nieuwe leden.

De leesgroep, die is opgericht door de landelijke stichting Senia, komt elke derde woensdag van de maand bij elkaar. Meestal wordt een boek in twee keer besproken: wat bedoelt de schrijver te zeggen, en wat kunnen we ermee?
De leesgroepen filosofie van Senia kiezen uit een door deskundigen samengestelde boekenlijst. De discussie over de boeken vindt plaats aan de hand van leeswijzers met samenvattingen, recensies en discussievragen. Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl.

Wie belangstelling heeft, kan contact opnamen met de contactpersoon van de leesgroep, John de Bree, te bereiken via email: j.bree87@kpnmail.nl.

Nieuw in de Looierstraat Brothers & Sisters Hair Beauty Salon

ARNHEM – Op 1 juni opende eigenaresse Robeeka Abdulahad in Arnhem centrum voor het eerst de deuren van haar prachtige salon. Bij deze dames- en herenkapsalon kunt u ook terecht voor een professionele manicurebehandeling of harsen, tegen schappelijke tarieven. 'Ik kan wel hogere tarieven hanteren, maar ik vind het belangrijker dat klanten graag terug blijven komen', zegt Robeeka met een glimlach.

Robeeka groeide op in een kappersfamilie in Irak, waar ze de vele technieken van het vak leerde. Als jong meisje ging ze er dagelijks van 7.30 tot 12.00 uur naar school en daarna hielp ze haar familie in de kapsalon. Ze leerde er het belang van hard werken, hygiëne en vakkennis. Met een droom kwam ze in 2011 naar Nederland en werkte ze eerst anderhalf jaar als thuiskapster. Haar vaste klantenkring groeide, want Robeeka verstaat haar vak als geen ander. Vervolgens ging ze in een kapsalon werken, maar haar droom was een eigen salon met twee verdiepingen. 'Om aan dames die een hoofddoek dragen de mogelijkheid te bieden in een aparte ruimte geknipt te worden', legt ze uit.

Dat Robeeka met haar team alleen gaat voor het beste resultaat, is aan alles te zien. Zowel aan het smaakvolle moderne interieur als ook aan de reacties van klanten op Facebook.

Wees van harte welkom aan de Looierstraat 14 in Arnhem, geopend van maandag tot en met zaterdag. T: 06 85309539. Kiest u nu voor een volledige behandeling; wassen, knippen, kleuren en föhnen, dan krijgt u de volgende keer een behandeling gratis! Brothers & Sisters Hair Beauty vind je ook op Facebook.

Kom, kijk & dans!

ARNHEM - Zondag 26 augustus kun je vrijblijvend binnen wandelen bij Dansen bij Versteegh, meedoen met workshops, sfeer proeven en uitgebreid geïnformeerd worden. (Vanaf maandag 27 augustus starten alle cursussen weer.)


Op twee locaties zijn er diverse, korte, workshops mee te doen of te bekijken, namelijk op de hoofdlocatie aan de Velperweg én in de danszaal van Theater de Leeuw (Leeuwensteinplein 1). Hieronder het programma voor beide locaties; kom, kijk en dans!

Programma Velperweg:
12.00 uur: Peuterdans/kleuterdans
12.30 uur: Zumba
13.00 uur: Lindy Hop
13.30 uur: Lindy Jazz (solo)
14.00 uur: Streetdance voor kids (Streetkids)
14.30 uur: Moderne dans voor kids
15.00 uur: Moderne dans adults
15.30 uur: Dansmix (vanaf 6 jaar)
16.00 uur: Ballroom & Latin
16.30 uur: Hiphop

Programma Theater de Leeuw:
13.00 uur: Klassiek ballet voor kids
13.30 uur: Zumba voor kids
14.00 uur: Bachata
14.30 uur: Salsa
15.00 uur: Kizomba
15.30 uur: Salsa ladies only
16.00 uur: Breakdance

Voor meer informatie: www.dansenbijversteegh.nl, info@dansenbijversteegh.nl of 026 3511211. We hopen je te zien! Veel plezier vast!

Je hebt zelf de keuze!

ARNHEM - Stel, je geliefde/dierbare is overleden en je gaat in shock de papieren checken. Dan vind je papieren van een uitvaartverzekering en op de polis staat meestal een telefoonnummer met de melding 'Bel dit nummer om een overlijden te melden.' Wat doe jij dan? Bel je dan dit nummer of ga je zelf nadenken?

Negentig procent van de mensen blijkt automatisch het nummer van de verzekeraar te bellen, simpelweg omdat het daar staat. En natuurlijk wil de verzekeraar maar al te graag de uitvaart voor je verzorgen. Zij beweren zelfs dat je anders het 'inkoopvoordeel' kwijtraakt. Maar dat is niet zo, je bent zeker niet duurder uit bij een zelfstandige uitvaartondernemer.

Ongeacht door wie je de uitvaart laat verzorgen. Een uitvaartverzekering keert altijd uit wanneer men overlijdt. Of je nu een kapitaal of natura verzekering hebt, dat maakt niet uit. Dus ook bij een dienstenpakket zoals in de naturaverzekering wordt een geldbedrag uitgekeerd. Want de uitvaart van je dierbare is een gebeurtenis die je nooit meer over kunt doen. Dus niet zomaar klakkeloos bellen maar bedenk vooral wat jezelf wilt.

Voor een persoonlijke uitvaart op maat voor elk budget biedt Johan Uitvaartzorg u een uitvaartpakket aan voor 2500 euro. Bel voor meer informatie naar 06 10122205, ook als u elders verzekerd bent. Of kijk op www.johanuitvaartzorg.nl.

Studio Pitonyasa: nog meer Pilates

ARNHEM - Pilates Studio Pitonyasa zit inmiddels vijf jaar aan de Apeldoornseweg in Arnhem. Pilates helpt om te herstellen van blessures of lichamelijke klachten, en om deze te voorkomen. Steeds meer klanten vinden de weg dan ook naar de centraal gelegen studio.

"Daarom ben ik heel blij dat ik nu twee nieuwe instructeurs heb," vertelt eigenares Sandra Pagano. Net als Sandra geven de nieuwe instructeurs Pilatesles op de klassieke manier. Ze vertelt dat ze wel verschillende achtergronden hebben. "Rocio Laura Olazabal komt uit de danswereld, terwijl Belinde Kollmann fysiotherapeut is. Hun eigen tintje aan Pilates maakt de lessen in mijn studio gevarieerder."

Daarnaast werkt Sandra samen met andere collega's. "Bij mij gaan de lessen altijd door, zelfs in de zomervakantie." Ze voegt eraan toe de kwaliteit constant blijft. "In mijn studio blijf ik met persoonlijke aandacht en kleine groepen het onderscheid maken."

Met de workshops gaat Sandra ook door. Dit najaar al staat de workshop "Pilates principes in de praktijk" weer op de agenda. Gedurende twee weekenden leert ze de cursisten dan de details van Pilates. De workshop begint op 6 en 7 oktober. In het daarop volgende weekend van 13 en 14 oktober is het tweede deel.

Voor meer informatie:
Sandra Pagano
Apeldoornseweg 53, Arnhem
(06) 189 60 250, pitonyasa.com

Sewing meets Music bij Happy Sunday

ARNHEM - Op zondag 14 oktober organiseren naaistudio de Stiksteek en Laetitia Trimbos Muziek & Theater de tweede editie van de Happy Sunday. Van 11:00 tot 16:00 uur word je ondergedompeld in Zuid-Amerikaanse sferen en vindt er een mooie samensmelting van muziek en mode plaats. Creëren staat die dag centraal.

Wat is Happy Sunday? Je gaat zelf muziek maken en daarbij passend, een uniek accessoire. Zelf iets creëren is ontspannen! En niet onbelangrijk: de lunch wordt geregeld, want creativiteit moet gevoed worden. Last but not least wordt de middag afgesloten met een gezellige borrel.

Hoe komen deze creatieve disciplines bij elkaar, vraagt u zich misschien af. Laetitia Trimbos Muziek & Theater en naaistudio De Stiksteek zijn buren, gevestigd in atelierwoningen aan de Graslaan. Laetitia Trimbos geeft al jaren zang- en muziekles en bij haar kun je dan ook terecht voor muzieklessen en diverse workshops. Naaistudio De Stiksteek biedt naast de reguliere naailessen ook verscheidene workshops aan.

Opgeven voor het Happy Sunday-event? Of wil je meer weten over de aangeboden lessen en workshops? Neem contact op met Laetitia, 06 29265239 (muziek) of Nathali, 06 28280008 (naaistudio). Een mail sturen kan naar één van onderstaande mailadressen.

nathali@destiksteek.nl, Graslaan 85, Arnhem, www.destiksteek.nl
l.trimbos@hotmail.nl, Graslaan 87, Arnhem, www.facebook.com/Laetitiatrimbosmuziekentheater

De Klussenier François Morien: 'Waar kan ik u mee van dienst zijn!'

ARNHEM - Per 1 mei jongstleden is François Morien voor zichzelf begonnen.Een lang gekoesterde droom is in vervulling gegaan. François is een echte vakman. U kunt bij hem terecht voor alle klussen en verbouwingen. Hij is beschikbaar in de omgeving van Arnhem en omstreken.

"Klanten kunnen voor al het renovatiewerk en verbouwingen bij mij terecht. Denk hierbij aan schilderwerk, verbouwingen, renovatie toilet of de zolder, timmerwerk, reparaties en hang -en sluitwerk. Kwaliteit staat bij mij hoog in het vaandel. Net zoals heldere communicatie, afspraken nakomen en persoonlijke aandacht. Ik denk graag mee met de klant en bespreek alle mogelijkheden in hun situatie."

"Als mensen een verbouwing of een kleinere klus gepland hebben, kunnen zij gerust vrijblijvend contact opnemen. U ontvangt vooraf een vrijblijvende offerte, ik reken geen voorrijkosten en klanten ontvangen twaalf maanden garantie".

Heeft u alsnog vragen? François is bereikbaar op 06 22335840, 026 3510497 en via françoismorien@klussenier.nl. Kijk voor meer informatie op www.klussenier.nl of Facebookpagina: De Klussenier Francois Morien.

Negende Kunstmarkt Huissen

Eén van de kunstenaars. (Foto: J. Geertsen) Foto: J.Geertsen

HUISSEN - Op zondag 2 september van 10.00 tot 17.00 uur wordt voor de negende keer Kunstmarkt in Huissen gehouden

Net als vorig jaar staan de kunstenaars weer rondom het Restaurant Beide Zussen aan de Helmichstraat 37 in Huissen. Dit jaar zijn er verschillende kunstenaars die niet eerder in Huissen te zien zijn geweest dus het is echt de moeite waard om te komen kijken. Ook al bent u eerder geweest. Er is veel moeite gedaan om de verscheidenheid zo groot mogelijk te houden. Schilderijen, sieraden, beeldhouwwerk, keramiek, hout, glasfusing, grote tuinbeelden van gerecycled materiaal enzovoort. Alvast een indruk krijgen? Op www.Kunstmarkthuissen.nl staan de kunstenaars met foto’s van hun werk.

Kaartmarathon Het Duifje

ARNHEM - Op zaterdag 8 september verzorgt wijkvereniging Het Duifje weer een kaartmarathon.

Iedereen kan hier komen klaverjassen of jokeren. Per onderdeel zijn er drie prijzen te winnen. Ook is er een verloting van de door de bezoekers gekochte loten, waarmee leuke prijzen mee te winnen zijn.

De kaartmarathon is in verzorgingshuis Eilandstaete aan de Abe lenstrahof 132 in Arnhem van 11.00 - 16.30 uur, (zaal open vanaf10.00 uur). Kosten inclusief broodjes en een kopje soep: 6,50 euro. Zich telefonisch aanmelden kan bij J.Janssen: 026 3213996.

Epilepsiecafé in Arnhem

ARNHEM - De Epilepsievereniging Nederland (EVN) houdt op woensdag 29 augustus van 19.30 tot 21.30 uur een epilepsiecafé. Dit is een ontmoetingsplaats voor mensen met epilepsie, partners, mantelzorgers, ouders van kinderen met epilepsie, familie, vrienden en andere belangstellenden.

In een vrijblijvende en open sfeer kan men met elkaar in gesprek komen en ervaringen uitwisselen over leven met epilepsie. Ieders verhaal kan een vorm van herkenning, steun en inspiratie zijn voor de ander én andersom. Er zijn ervaringsdeskundigen van de EVN, een neuroloog, een epilepsieconsulente en een onderwijskundig begeleider van het LWOE aanwezig. De toegang is gratis in 't Huuske, Mauritsstraat 22, Arnhem. Opgeven zou fijn zijn en kan via middenoost@epilepsievereniging.nl of 026 4425147 / 06 41266234.

Epilepsiecafé in Arnhem

ARNHEM - De Epilepsievereniging Nederland (EVN) houdt op woensdag 29 augustus van 19.30 tot 21.30 uur een epilepsiecafé. Dit is een ontmoetingsplaats voor mensen met epilepsie, partners, mantelzorgers, ouders van kinderen met epilepsie, familie, vrienden en andere belangstellenden.

In een vrijblijvende en open sfeer kan men met elkaar in gesprek komen en ervaringen uitwisselen over leven met epilepsie. Ieders verhaal kan een vorm van herkenning, steun en inspiratie zijn voor de ander én andersom. Er zijn ervaringsdeskundigen van de EVN, een neuroloog, een epilepsieconsulente en een onderwijskundig begeleider van het LWOE aanwezig. De toegang is gratis in 't Huuske, Mauritsstraat 22, Arnhem. Opgeven zou fijn zijn en kan via middenoost@epilepsievereniging.nl of 026 4425147 / 06 41266234.

Nagelstudio Mary voor verzorgde nagels!

ARNHEM – Je handen zijn je visitekaartje. Dus moeten die er uiterst verzorgd uitzien. Dat kan vanaf nu in Nagelstudio Mary tegen een uiterst vriendelijke prijs. En... u kunt kiezen uit manicure, acrylnagels, gellak- en nail-artbehandelingen, want nagelstyliste Mary Verzandvoort is allround gediplomeerd!

Bij Nagelstudio Mary kun je terecht voor de jouw gewenste behandeling. Of het nu gaat om acryl- of gelnagels. Samen met de klant bepaalt Mary wat het meest geschikt voor jouw nagels is. "Acrylnagels zijn steviger, gelnagels daarentegen natuurlijker. Maar voor iedereen is het verschillend. Hoofdzaak is dat je nagels en handen er netjes en verzorgd uitzien."

Ook nagelbijters hebben veel baat bij kunstnagels. "Ze hebben vaak al binnen enkele weken resultaat. Je ziet bij hen de natuurlijke nagel groeien en gezonder worden. Op den duur ben je helemaal van het probleem af!" Nagelstudio Mary is een erkend en gecertificeerd Magnetic nagelstudio die alleen met het wereldwijd bekende en professionele merk Magnetics werkt.

Kennismakingsaanbieding: Tegen inlevering van dit artikel ontvangt u vijf euro korting op de eerste behandeling!

Nagelstudio Mary, Wichard van Pontlaan 12, Arnhem; 06 49510145. Voor meer informatie: www.nagelstudiomary.com. Ook te volgen via Facebookpagina: Nagelstudio Mary.

Autoservice Yakup uw Audi, Seat, Skoda en Volkswagenspecialist

ARNHEM – "Niet geld, maar gevoel staat voorop", aldus Yakup Polat, trotse ondernemer met inmiddels meer dan dertig jaar ervaring in de autobranche. "Ik ben tevreden als onze klanten tevreden zijn. Indien gewenst halen wij zelfs bij onze klant de auto thuis op voor onderhoud of reparatie, en brengen wij deze ook weer netjes thuis. Net dat stapje meer zetten, dat is waar wij zoveel waardering voor krijgen."

Autoservice Yakup staat garant voor perfectie. Als u uw auto voor reparatie of onderhoud aan Yakup toevertrouwt, is één van de zekerheden dat u nooit voor onverwachte onkosten komt te staan. Yakup: "Dat is een kwestie van goed luisteren naar onze klant, vervolgens de auto nakijken en een prijsopgave maken. Dan overleggen wij met onze klant en geven wij onze adviezen daarin. Vanzelfsprekend leggen we dan ook de keuze voor om te kiezen voor nieuwe- of tweedehands onderdelen. Pas als de klant zijn/haar wensen heeft aangegeven, gaan wij aan de slag. Duidelijkheid en openheid dus. Een jaar garantie op nieuwe onderdelen en op werkzaamheden is óók een zekerheid."

Autoservice Yakup heeft het merk Audi, Seat, Skoda en Volkswagen als specialisatie, maar is uiteraard sterk in elk merk. Of het nu voor een APK-keuring is of voor reparatie, bij Yakup kunt u rekenen op perfectie. Ook voor het kopen van onderdelen en accessoires kunt u bij Autoservice Yakup terecht.

Autoservice Yakup; Veldoven 11/8 (industrieterrein Arnhem Presikhaaf); telefoon 026 3610565; mobiel: 06 84610387. www.autoserviceyakup.nl.

Computershop Arnhem is ook úw notebookspecialist

ARNHEM - Op zoek naar een notebook voor het nieuwe schoolseizoen of gewoon voor uzelf? Kom dan ook eens kijken bij Computershop Arnhem. Daar is een ruime keus aan notebooks verkrijgbaar in alle soorten. Een voordelig instapnotebook is er al vanaf 329 euro!

Waar moet u op letten bij de koop van een nieuw notebook? Minimaal een Intel Celeron processor. Vermijd een Intel Atom of AMD E2 processor. Deze zijn redelijk traag. Minimaal 4GB geheugen. Het notebook moet bij voorkeur opstarten van een SSD. Starten vanaf een harddisk is veel trager. Minimale schijf/SSD van 120GB. Sommige apparaten hebben een disk van slechts 32GB, dat is voor bijna iedereen te weinig.

Waarom Computershop Arnhem? Notebooks zijn bijna overal te koop. Maar Computershop Arnhem heeft een aantal voordelen te bieden die u elders niet vindt:

Deskundige voorlichting: u koopt precies dat wat u nodig hebt. Mogelijkheid om uw gegevens van de oude computer te laten overzetten.
Eigen technische dienst: bijna alle reparaties aan notebooks kunnen wij zelf verrichten.
Nieuwe notebooks hebben twee jaar garantie. In deze periode zijn wij uw aanspreekpunt
Wij vallen u niet lastig met de verkoop van onnodige bijproducten, verzekeringen, energie-abonnementen en dergelijke.

Wilt u een voordeliger notebook met toch hoogwaardige specificaties? Computershop Arnhem verkoopt ook gebruikte notebooks. Deze zijn volledig nagekeken, opnieuw geïnstalleerd en hebben één jaar garantie.

Computershop Arnhem; Gamerslagplein 2, achter winkelcentrum Presikhaaf, Arnhem. www.computershoparnhem.nl.

Crazywheels de scooter/brommerzaak van Arnhem en omstreken

ARNHEM - Na een flinke verbouwing, opende 1 mei Crazywheels zijn deuren aan de nieuwe locatie, aan de Middachtensingel 141 in Arnhem. In de showroom vindt u onder andere de nieuwste modellen scooters, maar ook gebruikte scooters en bromfietsen. Onderdelen, zoals banden, uitlaten, accu's, olie en veel meer.

"Wij leveren alle grote A-merken zoals Vespa, Piaggio, Sym en Kymco, maar ook voor merken zoals AGM, BTC en Turbho. Daarnaast kunt u er terecht voor uw onderdelen, accessoires, onderhoud, reparatie, maar ook verzekeringen, schade afhandeling en lease-aanvragen." Het team van Crazywheels staat klaar voor al uw onderhoud, reparaties, schadetaxaties en zelfs voor olie peilen. Wilt u een reparatie of onderhoudsbeurt laten uitvoeren, kunt u dit het beste op afspraak doen. Onderhoud en (kleine) reparaties wordt geprobeerd dezelfde werkdag voor u klaar te krijgen.
CrazyWheels is aangesloten bij de Bovag en RDW. Voor informatie en contact kijkt u op onze website www.crazywheels.nl of via facebook

De openingstijden zijn dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.30 en zaterdag van 9.00 tot 16.00. Bent u op zoek naar een nieuw scooter? Is uw scooter aan onderhoud toe of moet deze gerepareerd, komt u bij ons binnen of bel 026 4422365 voor een afspraak.

Crazywheels, Middachtensingel 141, Arnhem.

Hardlopen begin je bij loopgroep Warnsborn

ARNHEM - Voor mensen die, na het eind van de vakantie, sportief en gezond aan de slag willen gaan, start Loopgroep Warnsborn twee loopcursussen voor mensen die niets of nauwelijks iets aan hardlopen hebben gedaan. De cursussen starten op woensdag 12 en op zaterdag 15 september.

Bij Loopgroep Warnsborn leert men de juiste looptechniek en lekker ontspannen lopen. Zo heeft men minder kans op blessures. Daarom is bij de beginnerscursus is techniek belangrijker dan afstand en tijd. Als men eenmaal de goede techniek geleerd heeft, komt dat namelijk vanzelf! Zodat uiteindelijk na 10 weken op speelse wijze de conditie met sprongen vooruit is gegaan en men in eigen tempo al 20 minuten kan hardlopen.

De cursus op woensdag 12 september begint om 19.30 uur. Startlocatie is het elektriciteitshuisje op de kruising van de Bakenbergseweg/Van Heemstralaan. Zaterdag 15 september begint de cursus om 8.30 uur. Startlocatie is dan de Oranjerie op Warnsborn in Arnhem-Noord.

Aan het begin van de cursus krijgt men een schema met twee tot drie trainingen per week: de les van de beginnerscursus en één tot twee huiswerktrainingen. Als deelnemer kies je voor woensdag of zaterdag maar, en dat is uniek in Arnhem, ook op de andere cursusdag mag men meelopen.

Voor meer informatie en aanmelden voor de hardloopcursussen van loopgroep Warnsborn kan men terecht op www.loopgroepwarnsborn.nl, maar men kan ook rechtstreeks contact opnemen met de trainer van de loopcursussen: Albert Stoter, 06 54635988 of e-mail albert@loopgroepwarnsborn.nl.

Fit in slechts twintig minuten per week!

ARNHEM - Steeds meer mensen ontdekken fit20: In slechts twintig minuten per week train je je hele lichaam onder begeleiding van een personal trainer. Omkleden is niet nodig; je transpireert niet omdat je traint in een koele ruimte.

Eigenaar Dave Mulderij vertelt: "Doorgaans wordt fitness gezien als iets waar we ons een paar uur per week voor in het zweet moeten werken. Fit20 laat zien dat dit ook anders kan, je traint namelijk maar 20 minuten per week. Met maximaal effect: binnen drie maanden heb je merkbaar sterkere spieren, een betere conditie en een strakker figuur."

De fit20 methode is gebaseerd op vijfentwintig jaar ervaring en onderzoek. Het gaat niet om de uren, maar om de intensiviteit van de training. Je traint tot het moment van spierfalen, wanneer de spieren zo hevig trillen dat ze de oefening niet langer aankunnen. Juist door "tot het gaatje" te gaan, worden de spieren optimaal gestimuleerd en dus sterker.

Dave: "We zien hier veel mensen die vanwege hun drukke leven nauwelijks aan sporten toekomen. Voor hen is het echt een uitkomst, ze kunnen op afspraak kort maar intensief trainen. Zo houd je tijd en energie over voor andere zaken!"

Nieuwsgierig? Kom het zelf proberen tijdens een gratis kennismakingstraining.

Fit20 Arnhem, Mr. D.U. Stikkerstraat 10, 6842 CW Arnhem, 06 28349271, arnhem@fit20.nl, www.fit20.nl of via facebookpagina: fit20 Arnhem.

17 / 32

Duurzaam en bewust op reis

GROESSEN - Deze hele mooie zomer is weer bijna ten einde. Bijna iedereen die er op uitgetrokken is, in Europa, eigen land of verder weg, zal genoten hebben van het heerlijke weer. En natuurlijk ook van mooie landschappen, bruisende steden en contacten met andere mensen.

Er was de afgelopen tijd ook veel aandacht voor de gevolgen van het toerisme. Duurzaam toerisme is een veel gehoorde term. We zouden eens wat bewuster na moeten denken hoe we op reis gaan bijvoorbeeld. Men pleit ervoor om, en terecht denk ik, voor reizen binnen Europa eens wat vaker de trein te pakken en niet altijd te vliegen. En de handdoek in de badkamer van het hotel kan best nog een keer gebruikt worden. Veel reisorganisaties denken hier al goed in mee door samen te werken met hotels met ecolabels. Ook een mooi voorbeeld is de camperverhuurder die werkt aan een elektrische motor.

Allemaal goede ontwikkelingen waardoor we samen nog van mooie reizen kunnen genieten!

Groet, Dorien den Balvert

The Travel Club Groessen; doriendenbalvert@thetravelclub.nl; 06 22865624.

Kastenstudio Duiven biedt opbergruimte op maat

Maatwerkhoek

DUIVEN - Het zal voor iedereen herkenbaar zijn: het gevoel dat je altijd opbergruimte tekort komt. Dit is absoluut niet nodig, want er zijn in iedere woning genoeg hoeken en wanden die onbenut blijven. Kastenstudio Duiven is ruim 25 jaar de onbetwiste specialist in het ontwerpen van kasten op maat.

Onlangs heeft onze showroom een flinke upgrade ondergaan, waardoor we alle mogelijkheden nog beter kunnen laten zien. Ons assortiment bevat vier kwaliteitsmerken, waarmee we aan alle wensen en eisen van de klant kunnen voldoen. Dit zijn Jutzler, Novamobili, Noteborn en ons huismerk VTH Kasten. VTH Kasten biedt ontelbare mogelijkheden als het gaat om het ontwerp en indeling van een kastenwand of inloopkast. Door deze flexibiliteit kunnen we alle kanten op qua diepte , schuine kanten, hoogteverschillen en fronten. Dankzij ons uitgebreide programma is er voor vrijwel iedere situatie een passende oplossing te verzinnen. Dat kwaliteit niet duur hoeft te zijn, bewijst Jutzler. Dit Zwitserse merk voorziet vooral in standaard oplossingen. Dit wil echter niet zeggen dat de mogelijkheden beperkt zijn. Het enige waar u het aan merkt is de prijs. Voor liefhebbers van design zijn er bij Kastenstudio Duiven vier prachtige kastopstellingen van Novamobili te vinden. De kleding- en wandkasten van het Italiaanse merk zijn in de meest uiteenlopende lakkleuren te krijgen. Of het nu gaat om volledig maatwerk of een budgetkast, we kunnen in onze winkel alle mogelijkheden overzichtelijk laten zien.

Breng gerust eens een bezoek aan Kastenstudio Duiven. Een kast onder een trap, langs een schuine wand of in een 'onmogelijke' hoek? Zitten er leidingen of andere obstakels in de weg? Dit is geen enkel probleem. Kastenstudio komt graag voor een adviesgesprek aan huis om vervolgens een kast op maat te ontwerpen Meten, leveren en monteren.

Kastenstudio BV, Nieuwgraaf 48, Duiven; 026 3117826; www.kastenstudio.nl.

Constral: Totaalpakket uit eigen fabriek voor eigen huis

LOBITH - Constral serres en kozijnen ontwikkelt en monteert voor zowel particulieren als het bedrijfsleven bouwkundige constructies van aluminium en glas. Constral is in 1991 klein begonnen in Lobith en is sindsdien snel uitgegroeid tot een bekende Liemerse onderneming met een hecht team medewerkers.

Constral heeft zich gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren en plaatsen van serres, luxe overkappingen, schuifpuien, vouwwanden, ramen en deuren. Vanaf 2002 vindt u aan de Energieweg 2 in Lobith onze eigen mooie bedrijfshal met een prachtige showroom, werkplaats en kantoor.

Tonny van Kouwen vertelt: "Alle producten van Constral worden sinds jaar en dag geproduceerd in onze eigen werkplaats en door onze eigen monteurs op locatie gemonteerd. Hierdoor kunnen we de beste kwaliteit garanderen en volledig maatwerk leveren.

Een serre is meer dan een aluminium constructie met glas: er komt veel meer bij kijken. Constral levert een totaalconcept. Met een vakkundig team van eigen medewerkers en gespecialiseerde partners leveren wij serres van ontwerp tot aan de accessoires."

Constral Serres en Kozijnen, Energieweg 2, Lobith (Gelderland); 0316 547121; info@constral.nl.

Wat terug geven

ARNHEM - In zorginstellingen wonen steeds meer eenzame ouderen. Vrijwilligers en verpleegkundigen krijgen een steeds belangrijkere rol bij deze ouderen. Ook de dood en afscheid zijn onderdeel van deze relatie.

Wist u dat volgens de huidige regelgeving de verzorging stopt na uw overlijden! Door een deel van de uitvaartkosten terug te laten vloeien naar de zorginstelling, kan men weer andere uitgaven doen en de zorg optimaliseren. Zo geeft ook u als blijk van waardering, na uw overlijden, wat terug aan de gemeenschap en is de cirkel rond.

Veluwezoom-Uitvaartverzorging biedt diverse uitvaartpakketten, waarin de kosten van opbaring op de kamer van de overledene, kosten voor een afscheidsceremonie, personeel en catering voor een rouwbezoek ter plaatse zijn inbegrepen. De zorginstelling ontvangt voor deze kosten een compensatiebedrag van 700 euro. Met dit bedrag wil Veluwezoom-Uitvaartverzorging de zorginstelling tegemoetkomen in de kosten. Spreekt u dit aan als zorginstelling of wilt u wat terug doen voor de gemeenschap? Dan gaan wij graag met u in gesprek.

Meer informatie op www.veluwezoom-uitvaartverzorging.nl.

Saab Arnhem niet meer weg te denken uit het straatbeeld

DUIVEN - Saab Arnhem is inmiddels alweer ruim acht jaar gevestigd in Duiven. In die periode is een vast klantenbestand opgebouwd van meer dan duizend klanten. Ook de verkoop van gebruikte auto's is gegroeid. Vanuit alle regio's in ons land en vanuit België ontvangen wij klanten die op zoek zijn naar een gebruikte auto. Hoewel het accent nog steeds ligt op Saab, zijn we inmiddels ook actief met andere merken, zoals Volvo, Mini, Volkswagen, Audi en Opel.

Ook in de werkplaats zien we klanten uit het hele land, hoewel we zelf geen auto's ophalen voor onderhoud en reparatie. Vakkennis op het gebied van onderhoud en reparatie van Saab is niet overal in ons land meer beschikbaar en dat leidt tot extra klandizie.

Voor wat betreft de occasionverkoop wordt circa 90% ingekocht in het buitenland. De prijzen liggen daar meestal iets lager dan in ons land. Inkopen in het buitenland biedt ons het voordeel dat we onze occasions tegen relatief scherpe prijzen kunnen aanbieden. Voor inruil van gebruikte auto's hebben we inmiddels een aantal handelsrelaties gevonden, wanneer het gaat om auto's die voor ons niet goed verkoopbaar zijn.

We zijn op dit moment erg actief met de verkoop van Youngtimers. Dat zijn occasions van 15 jaar en ouder die voor zakelijk gebruik worden ingezet. Ook zijn we voorzichtig begonnen met de verkoop van elektrische auto's en het uitvoeren van concrete zoekopdrachten. We geloven dat daar een belangrijke toekomst ligt voor de komende jaren. De marktomstandigheden in de occasionmarkt veranderen voortdurend. Het is daarom van belang om als autobedrijf goed te blijven kijken naar nieuwe ontwikkelingen en tijdig de bakens te verzetten.

Voor de komende jaren voorzien wij een verdere groei van de occasionverkoop en een stabiele voortgang in de werkplaats. Mochten wij u van dienst kunnen zijn dan horen wij graag van u!

Saab Arnhem, Geograaf 36, Duiven; 026 3111051.

HuidZorg Huid- en Oedeemtherapie Patiënten waarderen HuidZorg met een 9,2!!

ARNHEM/LIEMERS - Wie kan de kwaliteit van onze praktijk nu beter beoordelen dan onze patiënten zelf. Volgens onderzoek door Qualizorg komt HuidZorg op een patiëntbeoordeling van 9,2!

HuidZorg is dé specialist op het gebied van acne, littekens en overbeharing. Tevens zijn wij gespecialiseerd in het behandelen van lymfoedeem welke vaak ontstaat na borstkanker. Wij werken met de nieuwste technieken en apparatuur. Cliënten kunnen gratis en vrijblijvend gebruik maken van een adviesgesprek ter waarde van 18,25 euro.

Bij HuidZorg krijgt u persoonlijke aandacht en wij hanteren geen wachtlijst. HuidZorg is aangesloten bij alle zorgverzekeraars. Hierdoor is maximale vergoeding van behandelkosten mogelijk. Al onze therapeuten staan geregistreerd in zowel het Kwaliteitsregister Paramedici als in het BIG-register. Tevens zijn ze lid van de NVH, Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten.

HuidZorg is gevestigd in diverse medische centra in onder andere Arnhem, Huissen, Zevenaar, Didam en Doesburg.

Voor meer informatie: Tel. 088 0028111; www.huidzorg.com.

Amare Memoria uitvaartverzorging: recht uit het hart

"Ik werk van hart tot hart"

DUIVEN – Loes Jonkers heeft haar roeping gevonden. De 33-jarige Duivense koos met heel haar hart voor het zelfstandig ondernemerschap in de uitvaartbranche. Een schot in de roos: met Amare Memoria uitvaartverzorging maakt ze de naam van haar bedrijf helemaal waar.

Amare Memoria. Oftewel in liefdevolle herinnering. Loes Jonkers maakt van elk overlijden een afscheid dat recht doet aan iemands leven. Niet het geijkte plakje cake bij de koffie, maar een persoonlijke vormgeving aan verlies. Afscheid nemen recht uit het hart. Met betrokkenheid, oprechte gastvrijheid, respect, ruimte en tijd voor de nabestaanden om in alle rust praktische keuzes te maken, tijd te nemen voor emoties en passend afscheid te kunnen nemen. Loes Jonkers: "Iedere situatie is anders, iedere familie of gezin is uniek en heeft een eigen verhaal." Hoe verdrietig een afscheid vaak ook is, het levert Loes Jonkers veel zingeving op. "Dit voelt als thuiskomen. 'Je werkt van hart tot hart'. Dat is het mooiste compliment dat ik onlangs kreeg van een nabestaande."

Iedereen kan 24/7 bij Loes Jonkers terecht ongeacht welke uitvaartverzekering men heeft. Ook vóór een overlijden. "Steeds meer mensen bespreken hun uitvaart in een voorgesprek. Dat geeft rust, mensen vinden het fijn dat hun wensen gerespecteerd worden na hun overlijden en dat er voor de nabestaanden veel geregeld is. Ik luister en vertel wat er kan en mag, alles om het zo persoonlijk mogelijk te maken." Eén van die mogelijkheden is een opbaring met Bio Sac 200, een nieuwe en natuurlijke manier van opbaren, die een koelplaat overbodig maakt. Hierbij worden zakjes op de buik van de overledene geplaatst die het ontbindingsproces vertragen en het lichaam op kamertemperatuur houden. "De overledene blijft hierdoor aaibaar. Nabestaanden ervaren dat als zeer prettig." Amare Memoria uitvaartverzorging: omdat afscheid nemen meer is dan alléén een mooie uitvaart.

Amare Memoria uitvaartverzorging, Waterrus 9, Duiven; info@amarememoriauitvaart.nl; 06 48895895.

Wibegro keukens en badkamers om van te dromen

Het team van Wibegro

WESTERVOORT - Wibegro keukens en badkamers heeft per 1 januari 2017 een nieuwe eigenaar. Kersverse eigenaresse Louise van den Heuvel zal met haar nieuwe team als een frisse wind door de winkel gaan.

De website is volledig aangepast. Binnen in de showroom zijn er veel aanpassingen gedaan en staan er veel punten op het programma. De winkel zal een volledig andere uitstraling krijgen. Het zal moderner en vernieuwender worden. Meer toegespitst op de huidige tijd en een groter publiek. Of de naam Wibegro blijft weet de nieuwe eigenaresse momenteel nog niet. Een andere naam is wel een optie moet zij eerlijk bekennen. "De persoonlijke aandacht hebben wij hoog in het vaandel staan. Wij beschikken over keukens en badkamers voor iedere interieurstijl en voor ieder budget. Met de afmetingen van uw keukens of badkamer kunnen wij gratis en vrijblijvend een 3D tekening maken.


Ons doel is u te adviseren in een ongedwongen en ontspannen sfeer, om zodoende de perfecte keuken of badkamer te realiseren, volledig afgestemd op uw wensen! Onze adviseurs gaan met u een gesprek aan, waarin uw wensen en persoonlijke situatie in kaart worden gebracht. Gaat u akkoord met het ontwerp? Dan gaan wij direct aan de slag! Kom ook eens langs in onze showroom voor impressies van het sanitair en keukens die wij in de regio's Arnhem en Zevenaar kunnen leveren."


Wibegro – De Specialist
Wibegro keukens, badkamers en tegels BV is een bedrijf met meer dan 80 jaar ervaring met keukens sanitair in de regio Arnhem en Zevenaar. Wij bieden altijd de nieuwste trends en verzorgen het gehele traject; van ontwerp tot aan levering en installatie. We beschikken over diverse stijlen en sanitair van toonaangevende merken. U bent dus verzekerd van een droombadkamer of keuken bij de badkamerspecialist/ keukenspecialist!

Het Vergun 30, Westervoort; 026 3190350; badkamers@wibegro.nl; www.wibegro.nl.

Reprofietsaccu's biedt een duurzamer en goedkoper alternatief

GIESBEEK - Accu's voor e-bikes en e-scooters: zonder kom je niet ver. Als je accu stuk gaat, ben je vaak veel geld kwijt aan een nieuwe accu. Maar Repro fietsaccu biedt een duurzamere en goedkoper alternatief. Namelijk refurbished accu's.

Eigenaar Ruud van Haren vertelt: "Ik hoorde twee jaar geleden dat er veel problemen zijn met elektrische accu's. Ik heb me toen verdiept in de techniek en de industrie. Je bent als klant vaak verplicht om een nieuwe accu van de fabriek af te nemen. Maar er is dus een alternatief, want je kunt ook je accu laten reviseren. Ik zet er dan graag de modernste batterijen in zodat je accu zelfs nog beter is na de reparatie."

"Het is altijd maatwerk, want je moet wel binnen een bestaande cassette werken. Ik vind het een uitdaging om mensen een betere accu tegen een veel lagere prijs te leveren." Naast de fietsaccu's is het ook mogelijk om de accu van boormachines, golftrolley's, rollators et cetera te reviseren. Voor Ruud is niks onmogelijk.

Wilt u ook een betere accu? Bel dan voor een afspraak! Reprofietsaccu's is ook op zoek naar mensen die het team willen komen versterken.

Repro fietsaccu, Ruud van Haren, Mr. Willemsenstraat 4, Giesbeek; 0313 410228 of 06 50567880; info@reprofietsaccu.nl; www.reprofietsaccu.nl.

Huichun Chinese Medische Kliniek

ELST - Traditionele Chinese Medicijnen (TCM) is een in duizenden jaren ontwikkeld systeem voor het diagnosticeren, behandelen en voorkomen van ziekten. Met diverse Chinese geneeskundige behandelmethodes, zoals Acupunctuur en Kruidengeneeskunde, is TCM al uitgebreid bestudeerd en is volgens experts effectief en veilig gebleken. Bovendien heeft het als voordeel dat het de bijwerkingen van chemische medicijnen uit de reguliere geneeskunde vermindert. Sinds lang erkent De Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) de genezende werking van acupunctuur en TCG.

De Chinese behandelwijze is zeer geschikt voor diverse ziekten, vooral voor mensen die een chronische ziekte hebben, of die klachten verdragen waarvoor westerse artsen geen oorzaak kunnen vinden of reguliere therapieën weinig tot geen effect sorteren, moeten revalideren van bijvoorbeeld een hersenbloeding, maar juist ook voor mensen die last hebben van allerlei pijnen, depressie, slapeloosheid, enzovoort. In de Westerse wereld geeft men vaak pijnstillers, antidepressivum of slaappillen, waar chemische stoffen in verwerkt zijn. Bij de Chinese geneesmiddelen is alles op natuurlijke basis, waardoor men nauwelijks bijwerkingen krijgt. In de Chinese Medische Kliniek, kijkt de dokter anders naar een 'probleem', ziet hij meer over de patiënt dan alleen de ziekte. Zo kan iemand, bijvoorbeeld, die last van oorsuizing heeft, dit probleem veroorzaakt worden door zijn nier terwijl er aan het oor niets te zien is. Tevens worden mensen door de Chinese behandeling weer ontspannen en krijgt men meer energie, dus wordt TCM wel gebruikt voor het gezondheid behouden en het voorkomen van ziekten.

Dr. Wang heeft een ruime ervaring, meer dan 30 jaar geleden is hij in China afgestudeerd en heeft gewerkt op de universiteit van het ziekenhuis van Liverpool. Hij is gepromoveerd als doctor aan de Rijksuniversiteit Groningen. De Nederlandse zorgverzekeraars erkennen de acupunctuurbehandelingen van Dr. Wang en de behandelingen worden wel vergoed. Mensen kunnen direct terecht bij de kliniek, dus niet alleen met een verwijsbrief van de huisarts. Door de drukte vindt behandeling alleen volgens afspraak plaats. Deze kunt u maken telefonisch of per email.

Huichun Chinese Medische Kliniek is gevestigd aan De Enk 1 in Elst, Vredenburgstraat 40 in Westervoort, en te bereiken via 06 38781150 of huichun.tcm@gmail.com. Neem ook eens een kijkje op www.chunacupunctuur.nl.

Franse les volgen bij geboren Françaises…

HUISSEN - Voor velen van u, ondernemers, families, werknemers, studenten is het de start van een nieuw seizoen. Het hoofd nog vol met mooie herinneringen en het gevoel van vrijheid is dit het moment bij uitstek om beslissingen te nemen.


En als u eens zou besluiten om uw Frans te verbeteren, zodat u tijdens de volgende vakantie toch met die Fransen kunt communiceren die zelf vaak geen andere taal durven te spreken? Of u, als ondernemer, misschien wilt u eindelijk eens de stap zetten om uw activiteiten uit te breiden naar een Franstalig gebied?
En studenten, die hun niveau van het Frans willen verhogen, of hele families die hun droom willen realiseren: leven in Frankrijk.
Voor u allen hebben wij een oplossing. Een lesmethode helemaal aangepast aan uw situatie en wensen, verzorgd door twee Françaises: Claude Nijst-Adam en Maryline Delubriat-Loysel.

123Francais heeft als motto 'à la carte' (Franse les geven op maat) gesneden. Of u nu beginner bent of gevorderde, wat ook uw leeftijd of motivatie is: u bent welkom bij ons. U kunt kiezen voor een privé-cursus, of een cursus met z'n tweeën, met een familie of in een groep (van maximaal zes personen).
Het nieuwe seizoen voor groepslessen gaat vanaf week 38 van start. De groepen worden met zorg samengesteld zodat iedereen optimaal aandacht en begeleiding kan krijgen. Er zijn dus groepen van verschillende niveaus.
Onze benadering 'à la carte' spreekt ook steeds meer bedrijven aan, want 123Francais is zeer flexibel wat betreft de lestijden en de lessen zijn altijd helemaal toegespitst op de zakelijke specialismen van elk bedrijf.
Aarzelt u dus niet langer om eens kennis met ons te komen maken!

www.123francais.nl; e.mail: info@123francais.nl; 026 3258822 – 06 13185638.

Waar deskundigheid en betrokkenheid, maar bovenal de belangen van de kinderen de hoogste prioriteit hebben! 'Scheiden doe je samen' een ervaringsdeskundig familiebedrijf

ARNHEM - Vanaf de oprichting in 2005 heeft Bosveld scheidingsbemiddeling zich met hart en ziel ingezet voor de kinderen die te maken krijgen met de scheiding van hun ouders. Bosveld heeft een eigen kindercoach (dochter Denise), om zo kinderen een plek te geven waar zij "gehoord en gezien worden". Uniek is dat deze gesprekken ook bij de kinderen thuis kunnen plaatsvinden.

Uiteraard moet er meer geregeld worden rondom een scheiding. Samen met de mediator moet er over allerlei (financiële) zaken gesproken worden. Met name vraagstukken rondom de eigen woning, alimentatie en pensioen zijn belangrijke onderwerpen. Alle financiële, juridische en fiscale kennis binnen Bosveld scheidingsbemiddeling wordt op hoog niveau 'up to date' gehouden. Maar ook de afspraken rondom de zorgverdeling van de kinderen zijn een zeer belangrijk onderdeel van uw scheiding. Inge Bosveld en haar dochter Denise hebben veel kennis en ervaring op dit gebied en zetten zich met hart en ziel in om voor beide ouders en de kinderen, in overleg met ouders en soms ook de kinderen (afhankelijk van hun leeftijd), de meest optimale zorgverdeling te creëren.

Alle financiële afspraken worden vervolgens door ons in een echtscheidingsconvenant of vaststellingsovereenkomst vastgelegd en de afspraken over uw eventuele minderjarige kinderen in een zorgplan.

Wij weten vanuit onze eigen ervaringen ook dat een scheiding de nodige emoties met zich mee kan brengen. Tijdens de mediationgesprekken is er bij ons ook ruimte om deze emoties bespreekbaar te maken. Ook dit maakt immers onderdeel uit van een scheidingsproces.

Wilt u uw scheiding goed regelen en snel weten waar u financieel aan toe bent, kijk dan voor meer informatie over onze zeer complete dienstverlening, of het aanvragen van een kosteloos kennismakingsgesprek op onze website: www.scheidendoejesamen.nl of bel naar het algemene nummer: 026 2022686.

Open dag Theater De KiK: muziek, dans, theater & film

ELST - Theater De KiK aan de Dorpsstraat in Elst zet de deuren tijdens de Open Dag van zondag 2 september wijd open. De vaste gebruikers van Theater De KiK (Muziekschool All Music, Babs Balletschool en Stichting Theater De KiK) organiseren open lessen, mee-doe-lessen, presentaties en een filmmiddag.

Iedereen heeft de mogelijkheid om het theater vanbinnen te bekijken en informatie in te winnen over de dagelijkse activiteiten van de gebruikers. Tijdens open lessen kunnen belangstellenden kijken hoe het eraan toe gaat. Kinderen kunnen zich laten schminken. De hele dag kunnen bezoekers zelf aan de slag. Docenten van Muziekschool All Music geven informatie over het bespelen van o.a. de viool, trompet, gitaar of dwarsfluit. Ook kan er gedrumd worden. Tijdens korte ballet-, dans- en musicallessen krijgen kinderen, jongeren én volwassen de mogelijkheid mee te doen. Voor de allerkleinsten en hun ouders is er een mee-doe-les Muziek op Schoot. Kinderen kunnen instrumenten uitproberen bij de Instrumentenspeelplaats en proeven hoe is om een mee te doen met de cursus Muziekwerkplaats. Muzieklessen alleen voor kinderen? Ab-so-luut niet! Volwassen beleven vaak jarenlang plezier aan het bespelen van een instrument en het volgen van een cursus. Kom vrijblijvend informeren!

Tijdens de Open Dag wordt er in de theaterzaal de film 'Coco' vertoond (wel reserveren). Alle activiteiten tijdens de open dag zijn gratis. In de week ná de open dag starten diverse cursussen. Kijk voor info op de websites van de gebruikers van Theater De KiK www.theaterdekik.nl.

De Arnhemse Textiel Reinigers is verhuisd

ARNHEM - DAT is het geworden! One Day Cleaning en wassalon De 3-Slag zijn beide verhuisd naar Eusebiusbinnensingel 5 in Arnhem. Een stomerij en wasserij die samen al 135 jaar hun diensten aanbieden om uw textielwaren te reinigen. Van knuffelbeer tot maatpak en van washandje tot vloerkleed.

Al uw textielgoed wordt met zorg en jarenlange ervaring optimaal gereinigd. DAT reinigt voor particuliere en zakelijke klanten met een uitgesproken goede service en de best mogelijke kwaliteit. Al het textielgoed wordt zoveel mogelijk separaat en ambachtelijk gesorteerd, behandeld, gereinigd en keurig afgeleverd.

Ook voor een Speed-Date om uw textielgoed te reinigen kunt u bij ons terecht, voor 10.00 uur gebracht, eind van de middag is uw maatpak of dekbed weer klaar. vraag naar de voorwaarden en na beoordeling van DAT! (alleen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag).

Om u nog beter van dienst te kunnen zijn, introduceren wij medio september een nieuw reinigingsproces. Drie reinigingsprocessen op één locatie om al uw textielgoed zo duurzaam mogelijk te kunnen reinigen. In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen maken de reinigingsprocessen gebruik van Groene Energie en uw textielgoederen worden zoveel mogelijk handmatig behandeld.

DAT is het waard om een bezoek te brengen aan de Eusebiusbinnensingel 5, Arnhem. 026 4420324; www.datreinigers.nl,
email: info@datreinigers.nl.

Heeren van de Zee scoort zeer hoog bij De Nationale Haringtest

ARNHEM – De Nationale Haringtest is een nieuwe wedstrijd voor alle visspecialisten, zowel uit de gevestigde als de ambulante handel. Heeren van de Zee heeft een bijzonder goede beoordeling gekregen met De Nationale Haringtest 2018.

Met het cijfer 9,5 mag je terecht trots zijn! De jonge ondernemer Arjen Catsburg van Heeren van de Zee, vierde onlangs het vijfjarig jubileum. Een jonge onderneming die nu al zulke hoge kwaliteiten laat zien, dat zegt wel iets! En trots is Arjen zeker: Met hun prachtige wagen staan zij iedere donderdag in Arnhem-Noord (Geitenkamp) en iedere dinsdag en zaterdag in Arnhem-Zuid (Rijkerswoerd).

De passie voor het vak komt duidelijk naar voren als hij erover vertelt. Arjen: 'Toen ik in '97 van school kwam, kwam ik per toeval in de vishandel terecht. Hier ontdekte ik hoe bijzonder het werk van een visspecialist is. Het vak boeide me ontzettend!' Arjen samen met zijn medewerker Evert-Jan zijn visspecialisten in hun vak. Arjen: 'En kwaliteit gaat heel goed samen met gezelligheid. Dat maakt ons werk iedere dag extra leuk!' Kom op dinsdag, donderdag of zaterdag dus eens een lekker visje én gezelligheid proeven bij de Heeren van de Zee, of kijk op Facebook.

Open repetitie voor muzikanten!

OOSTERHOUT - Speel je een muziekinstrument of heb je in het verleden gespeeld maar ligt je instrument al jaren in de kast te verstoffen? Lijkt het je leuk om (weer) eens een avondje samen met anderen te spelen? Kom dan op vrijdagavond 14 september naar de open repetitie van muziekvereniging Con Amore in Oosterhout!

"Meld je uiterlijk 6 september aan via info@conamore-oosterhout.nl en we sturen je bladmuziek toe. Vermeld dan meteen even welk instrument je speelt en of je een eigen instrument hebt. Bij onze muziekvereniging kun je terecht met een blaasinstrument (hout of koper) of slagwerk. De leeftijd van onze muzikanten varieert van 8 -71 jaar.


Van 18.45-19.45 repeteert Opleidingsorkest Wit Lof. Vereist niveau: A of minstens 2 jaar les/ervaring in een orkest; van 20.00-22.15 (inclusief pauze) repeteert Con Amore. Vereist niveau: B of minstens 5 jaar les/ervaring in een orkest.

Wat langer meespelen? We vinden het leuk om op 14 september 2018 ons orkest eenmalig open te stellen voor iedereen die eens mee wil spelen. Mocht je de smaak te pakken hebben gekregen dan is het na overleg mogelijk om meteen in te stromen en mee te doen aan de voorbereidingen van ons Winterconcert op 15 en 16 december. Het thema is 'Top 2000'. Liever eerst luisteren? Dat kan natuurlijk ook. Gezellig als je komt!

Interesse in onze muziekvereniging? Kijk ook op onze facebookpagina Muziekvereniging Con Amore of op de website www.conamore-oosterhout.nl."

Voorstelling voor mantelzorgers

ARNHEM - Op 20 september speelt Theatergroep Bint de muzikale voorstelling 'Overeind' in Het Bruishuis van 20.00-21.30 uur.

'Overeind' laat zien hoe het kan zijn als je langdurig en intensief voor iemand zorgt. Het MVT Arnhem en Pleyade nodigen mantelzorgers uit om bij deze voorstelling aanwezig te zijn! Hoe zou het zijn als je ineens voor je partner moet zorgen? Zou jij je moeder in huis nemen als ze niet meer zelfstandig kan wonen? En hoe blijf je zelf overeind als je intensief zorgt voor een ander? 'Overeind' maakt de dilemma's en zorgen waar mantelzorgers mee te maken krijgen voelbaar. De voorstelling is gemaakt op basis van ervaringsverhalen van mantelzorgers. 'Overeind' is speciaal gemaakt voor mantelzorgers en hun omgeving en voor professionals op gebied van beleid en zorg. De voorstelling is geschikt voor iedereen die wel eens voor iemand zorgt én voor professionals die mantelzorgers tegen komen in hun werk.

Wilt u er bij zijn op deze avond? Dat kan na opgave. Mail met Marlies Braam via m.braam@mvtarnhem.nl of bel even met 026 3270174. Kosten zijn 2,50 euro. Betalen aan de deur. Het Bruishuis is gevestigd aan de Akkerwindestraat 1-25 in Arnhem. Mantelzorgers én professionals zijn welkom. Wel gaan bij de aanmelding mantelzorgers voor. Wees er snel bij en geef uzelf op!

Huissense boekenmarkt

Huissense boekenmarkt. (Foto: Marco Hoek)

HUISSEN - Zaterdag 1 september is het weer zover. Boekliefhebbers kunnen hun hart ophalen, want dan wordt voor de vijftiende keer in het centrum van Huissen een boekenmarkt gehouden. Zo'n 80 kramen zullen worden opgesteld in het centrum van Huissen.

De Huissense boekenmarkt is inmiddels een begrip geworden en een van de grotere boekenmarkten in Nederland. Het aanbod is veelzijdig. Natuurlijk worden er romans aangeboden, maar ook strips, boeken uit Huissen en omgeving en er staan verschillende aanbieders van antiquariaat. Ook zijn er vaak boeken te vinden over Huissen en directe omgeving. Soms vind je er net dat boek waar je al jaren naar zocht. Ook liggen er recente romans voor een leuke prijs. Er worden ook boeken aangeboden met wetenswaardigheden uit de streek en er zijn voldoende kinderboeken te koop waarmee kinderen hun boekenkast kunnen vullen. Kortom voor iedereen is er wat te vinden.

Er zijn standhouder uit Huissen zelf, maar ook vanuit de rest van Nederland. De Huissense boekenmarkt is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste boekenmarkt van Nederland. Naast de handelaren staan er veel standhouders die hun zolder of boekenkast hebben opgeruimd.

Ook zullen dit jaar de 'goede doelenkramen' niet ontbreken. Zo zullen onder meer de Klup, een missieproject en inzamelaars voor kindertehuizen in Oost-Europa boeken aanbieden en de opbrengst hiervan schenken aan een goed doel.

Meer informatie over de boekenmarkt is te vinden op www.boekenmarkthuissen.nl. De markt begint om 10.00 en duurt tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Bingo Vredenburg gaat door

ARNHEM - Ondanks het slechte nieuws dat de wijkvereniging Vrehoek ophoudt te bestaan, gaat de maandelijkse gezellige bingo wel gewoon door. Deze zal nog steeds plaats vinden in de zaal in wijkcentrum Vredenburcht aan de Slochterenweg 29 in Arnhem-Zuid.

Sabina en Bettina zullen er voor zorgen dat er maandelijks weer leuke prijzen te winnen vallen en het zoals altijd een supergezellige avond zal worden. "Wij zorgen dus voor mooie prijzen en ook de extra gratis loting met de namen zal doorgaan. Tevens is er nog de jackpotronde aan het eind van de avond samen met de mooie hoofdprijs."

De eerstvolgende bingo is op zaterdag 8 september. De daarop volgende bingo's zijn zaterdag 13 oktober, 10 november en de kerstbingo met extra loterij is op zaterdag 15 december. Aanvang van de bingo is om 20.00 uur en de zaal gaat al open om 19.30 uur. Men kan in de kantine terecht voor een hapje en een drankje.

"Op de bingo-avonden kunnen wij wel wat extra hulp gebruiken, zoals het omroepen van de getallen. Vindt u dit leuk om te doen en wilt u ons als vrijwilliger helpen, dan kunt u met Bettina daarover contact opnemen via email tina0411@live.nl", aldus het Bingoteam Sabina en Bettina.

Zingen met Petra Berger

DRIEL - Koor Enjoy uit Driel viert dit jaar haar 15-jarig bestaan met een bijzonder concert op 16 december. Dat duurt nog even, maar vanaf de start van het nieuwe seizoen staan veel repetities mede in het teken van dit concert met Petra Berger.

Zangeres Petra Berger staat bekend om de stijlvolle manier waarop zij klassiek met pop combineert. Niet alleen op haar succesvolle cd’s bewijst zij deze kunst te beheersen, maar ook ‘live’ imponeert en ontroert zij haar publiek met haar stem en persoonlijkheid. Ze werkte veelvuldig samen met grote nationale- en internationale orkesten en zong duetten met wereldsterren zoals de tenoren Andrea Bocelli en Alessandro Safina.

Je kunt op twee manieren bij dit concert aanwezig zijn. Natuurlijk door naar het concert te komen luisteren. Maar je kunt ook besluiten om letterlijk je stem te laten horen! Lijkt je dat een mooie uitdaging, aarzel dan niet en kom mee repeteren. Onder leiding van Lex van Diepen en professioneel pianist Hans Grotenbreg wordt wekelijks gewerkt om bij alle activiteiten van het koor de luisteraars te boeien met hun mooie klanken.

Wil je er bij zijn op 16 december? Bestel dan nu al vast kaartjes via info@koorenjoy.com. Tot 1 september geldt nog de summersale en krijg je 20 procent korting. Kijk ook op www.koorenjoy.com.

Thuis-pc.nl voor particulier, zzp'er én mkb

ARNHEM – Als particulier of zzp'er heeft u veel geld uitgegeven aan een goede computer. Inmiddels is hij een stuk trager, loopt soms vast, maar u heeft geen garantie meer. U heeft geen zin in hoge reparatiekosten, maar hij moet wél vakkundig gemaakt. Wat nu?

Piet Hoogland, eigenaar van Thuis-pc.nl, herkent dit probleem als geen ander. 'Ik repareer en verkoop nu al meer dan zes jaar pc's en laptops. Mensen zijn steeds weer verbaasd als ze zien hoe snel ik hun computerprobleem heb opgelost.' Een virus, een kapotte harde schijf of traagheid zijn voor de leek nu eenmaal niet eenvoudig zelf op te lossen. Thuis-pc.nl repareert, adviseert én verkoopt ook nieuwe en tweedehands computers en laptops.

De nieuwe trend: hulp op afstand
Thuis-pc.nl werkt vanaf eigen locatie of komt bij u langs. Liever hulp op afstand? Thuis-pc.nl maakt rechtstreeks verbinding met uw pc en lost zo online uw problemen op! In de webshop vindt u allerlei IT-benodigdheden. Zoekt u iets wat niet in de webshop staat? Bel dan gewoon Piet: 'Alles wat mijn klanten op PC-gebied nodig hebben, regel ik voor ze. Makkelijker kan ik het niet maken.'

Thuis-pc.nl, voor particulier, ZZP én MKB, Bingelradestraat 3 (nabij woonboulevard Arnhem-Zuid);(06) 81469489, www.thuis-pc.nl.

Aalbers-Taptoe Bemmel

Aalbers-Taptoe Bemmel 2017

BEMMEL - De taptoecommissie zet op dit moment de laatste puntjes op de 'i' ter de voorbereiding op de 45e editie van Aalbers-Taptoe Bemmel. Dit jaarlijks terugkerend evenement vindt dit jaar plaats op zaterdag 8 september, op het gazon bij kasteel De Kinkelenburg.

Dit jaar zal het programma beginnen om 15.00 uur met een JeugdTaptoe. Deelnemende jeugdkorpsen hieraan zijn: Jeugd Showband Urk, Jong Juliana Amersfoort, Jong Kamper Trompetter Korps en Jong Sint-Sebastianus Gendt.

Vervolgens gaat het programma om 18.00 uur verder met een korte streetparade door het centrum van Bemmel, met een tussenstop bij verzorgingshuis Lidwina. Hier zullen alle korpsen één stilstaand werk presenteren.

De dag wordt afgesloten met Aalbers-Taptoe Bemmel, die dit jaar een internationaal tintje heeft. De Taptoe zal starten om 20.00 uur, met de volgende deelnemers: Excelsior Renkum, Arnhem Band, Sint-Sebastianus Gendt, Kamper Trompetter Korps, Spielmannzug Rödemis Husum (D) en Eska Bemmel.

Zowel de streetparade als de taptoe zijn gratis toegankelijk voor het publiek. Er zijn ook speciale zitplaatsen te reserveren! Meer informatie staat op www.eska.nl en www.taptoebemmel.nl.

De Dag van de Laar bij boerderij De Kroon

ARNHEM - De Dag van de Laar bij boerderij De Kroon aan de Randweg 2, Arnhem wordt op zondag 2 september weer een spetterend evenement voor jong en oud! Van 11.00 – 16.00 uur is er veel te beleven.

Treintje door de wijk. Tussen 11.00 en 16.00 uur rijdt er een treintje door de wijk. Start is steeds bij boerderij De Kroon. Iedereen kan gratis in dit treintje stappen. De vertrektijden worden die dag bij de boerderij aangekondigd.

Wat is er nog meer te doen? Kinderkleedjesmarkt (reserveren kan nog tot 31 augustus, info@oostelaar.nl). Verder is er een springkussen en kunnen kinderen een gratis ritje op een pony maken. In en rondom de sloot zijn activiteiten van Van Amerongen buitensport, zoals een hindernisbaan, indianenbrug en kanovaren. Kinderen kunnen zich laten schminken, er is een springkussen, entertainment met leuke acts, Kop van Jut en reuze 4-op-rij. Verder workshops rappen en graffiti, verzorgd door jongerencentrum Motion, badmintondemonstratie, Rad van fortuin met veel leuke prijzen. Een paar activiteiten en demonstraties liggen nog niet vast. Op www.oostelaar.nl staat de laatste informatie en tijden van de workshops.

Op het terrein komen diverse kramen, waar sociale instellingen (sociaal wijkteam, team Leefomgeving), de Afvalkaravaan, bedrijven, hobbyisten uit de directe omgeving zich presenteren. Wijkvereniging De Oostelaar presenteert het programma voor het nieuwe seizoen en geeft demonstraties van een aantal activiteiten. De gezellige terrassen nodigen uit om te relaxen met een hapje en een drankje of een ijsje met muzikale omlijsting. De organisatie is in handen van wijkvereniging De Oostelaar samen met wijkcentrum De Kroon.

Nieuw contactcenter in Arnhem geeft werk aan 90 mensen

ARNHEM - Klant Contact Services vestigt zich in Arnhem. Het contactcenter zoekt dit jaar nog 90 medewerkers.

Wethouder Jan van Dellen opent locatie Arnhem
Klant Contact Services (KCS) neemt de vierde verdieping in gebruik van het kantoorpand aan Velperweg 37. De nieuwe medewerkers beantwoorden hier telefonisch vragen van mensen met een zorgverzekering. Dit doen ze onder andere voor Zilveren Kruis en Centraal Beheer. Werksfeer is bijzonder belangrijk voor KCS, het bedrijf staat bekend om haar leuke en collegiale sfeer. Afgelopen vrijdag 24 augustus heeft wethouder Jan van Dellen van gemeente Arnhem het pand officieel geopend. Hij heeft de eerste medewerkers die in de opleiding zijn gestart toegesproken en hen welkom geheten in de stad.

Een eerste of tweede kans op een baan
Rutger Spek, Directeur KCS: 'Wij zijn op zoek naar mensen die klantgericht zijn en in voltijd of deeltijd willen werken. Dit kunnen studenten zijn, parttimers, herintreders of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt'. KCS werft voor de functie van Klant Contact Specialist en is in augustus en september op zoek naar 90 collega's voor in ieder geval het komende half jaar. Alle nieuwe medewerkers volgen een opleiding en behalen hun Wft-diploma als basis voor een carrière in de financiële dienstverlening. Kijk voor meer informatie over de functie op www.werkenbijkcs.nl.

Warming-up pre-party met Jed Thomasband

Jed Thomas (foto: Jed Thomas site)

HUISSEN - Op 1 september viert festival Under the Milky Way in Huissen zijn eerste lustrum. Dit bijzondere feit zal op donderdagavond 30 augustus worden opgeluisterd met een warming-up pre-party met de uit Engeland afkomstige Jed Thomasband.

Stevige bluesrock , ingetogen bluesballads met een vleugje Rory Gallagher en Jimi Hendrix. Jed Thomas speelt 'screaming slide blues', ondersteund door drummer, bassist en toetsenist vanuit zijn hart en ziel. Vanaf zijn 17de jaar speelde hij in verschillende bands en deelde het podium met grootheden als Buddy Guy, Nine Below Zero en Joe Bonamassa. De warming-up pre-party is donderdagavond 30 augustus in de kleine zaal van De Buitenpoort. Aanvang 21.30 uur. Toegang gratis, maar vol is vol.

Gratis budgetcursus 'Uitkomen met inkomen'

Budgetcursus Uitkomen met inkomen (foto: Rijnstad)

ARNHEM - Na een mooie zomerse periode, onbezorgd geld uitgeven aan drankjes, hapjes, dagjes uit, er weer financieel ontspannen bij zitten? Rijnstad biedt de gratis budgetcursus 'Uitkomen met inkomen'. Tijdens deze cursus geeft een medewerker schuldhulpverlener informatie om iemands financiële situatie te verbeteren.


De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten, waarin u leert een kasboekje bij te houden; een maand- en jaaroverzicht te maken; te werken met een systeem van betalingen. Ook ontvangt u tips voor het ordenen van administratie én het doen van boodschappen. Met het uiteindelijk doel u inzicht te geven in uw eigen financiële handelen en om rust te creëren.


De cursus is gratis én voor alle inwoners van Arnhem en wordt op de volgende data/tijden en locaties aangeboden in Arnhem:

5, 12 en 19 september van 09:30 - 11:30 uur in wijkcentrum De Hobbit, Arnhem.

Donderdag 27 september en 4, 11 en 18 oktober van 19:00 - 21:00 uur bij het hoofdkantoor van Rijnstad, Roermondsplein, Arnhem.

Woensdag 31 oktober en 7, 14 en 21 november van 09:30 - 11:30 uur in wijkcentrum De Symfonie, Arnhem.

Voor informatie en aanmelden: Marijke de Jong, 06 15839266 of BudgetCursus@rijnstad.nl. Of kijk op www.rijnstad.nl/budgetcursus.

Mooie wielrentocht fietsen?

(foto: Het Versnellertje) Foto: Het Versnellertje

OCHTEN - Het Versnellertje uit Ochten houdt op zaterdag15 september de Reichswaldklimtocht. Dit is een mooie toertocht voor de sportieve fietser.

In het parcours van de tocht zijn mooie klimmetjes opgenomen zoals de Oude Holleweg, Zevenheuvelenweg en nog vele andere pittige klimmetjes in het Rijk van Nijmegen en de Reichswald.

De Reichswaldklimtocht is een prachtige tocht waar de deelnemer volop kan genieten van de natuur en de vergezichten. Het gehele parcours is uitgepijld. Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: 55, 110 en de 135km. De route van de 55km vermijdt de klimmetjes en is daarom ook geschikt voor recreanten op een e-bike.

De start en finishlocatie is bij de Dodewaardse IJsclub. Bij de start-en finishlocatie is er voldoende parkeergelegenheid aanwezig. Ook zijn er gescheiden toiletten, douches en en kleedruimtes aanwezig.

Startijden: 55km: 09:00 - 11:00; 110km: 09:00 - 10:00; 135km: 08:00 - 09:00

Meer informatie staat op www.het-versnellertje.nl. Op deze website kan men ook alvast voorinschrijven.

Bij MaxStudios, 'de beste dansschool van Gelderland' dans je met passie!

ARNHEM – Wat is belangrijk in je leven? Eten, drinken, slapen én bewegen. Dansen dus! Dansen bij MaxStudios. De beste dansschool van Gelderland is gevestigd in Arnhem, Wageningen en Nijmegen. Bij MaxStudios begint het dansseizoen vanaf 3 september.

Bij MaxStudios kun je terecht voor de bekende dansstijlen als Hiphop, Breakdance en Modern, maar ook voor nieuwe hippe danslessen zoals Afrodance en Female Hiphop. MaxStudios staat erom bekend een aantal keer per jaar beroemde nationale en internationale dansdocenten uit te nodigen om workshops te geven. Op de Facebookpagina van MaxStudios vind je meer info over wie er dit jaar langs komen. Wil jij ook gaan dansen? Neem maar eens een gratis proefles!

De Amerikaanse Max Odarty is de eigenaar van MaxStudios en danst al sinds zijn veertiende. Max groeide op in New York en heeft in Los Angeles audities gedaan en samengewerkt met diverse celebrities. Met meer dan 30 jaar danservaring, zowel op het podium als backstage, het geven van danslessen/workshops en het maken van choreo's voor zowel nationale als internationale acts, was het openen van eigen dansstudio vanzelfsprekend.

Dansen bij MaxStudios is puur. Jong of oud, beginner of gevorderd, er zijn lessen voor iedereen. Geef je een kinder-, verjaardagsfeestje of organiseer je een feest voor jouw bedrijf? Of ga je trouwen en wil je een openingsdans die je gasten niet snel zullen vergeten? Meer informatie staat op de website. MaxStudios werkt samen met GelrePas, Jeugdcultuurfonds en Stichting Leergeld.

MaxStudios Arnhem, Burg. Matsersingel 200; 06 26484206; www.maxstudios.nl

Ervaar de perfecte smaakbeleving: betaalbaar bij Eetcafé Simpel

ARNHEM - In het pand aan de Klarendalseweg 58 in de oude volksbuurt Klarendal, tegenwoordig beter bekend als modekwartier heeft zolang men weet altijd horeca gezeten. Een punt waar men na het boodschappen doen op de markt aan de Akkerstraat even een drankje kwam doen om bij te komen of juist de laatste nieuwtjes en roddels door te nemen onder elkaar. En dat is altijd zo gebleven... Totdat het plaats heeft kunnen maken voor Eetcafé Simpel.

"Eetcafé Simpel, naam zegt het al", zeggen de uitbaters Stephan Keijman en Jolanda Cortus volmondig. Alle twee geboren Klarendallers. "Wij willen een koers inslaan gericht op werkende ondernemers, stelletjes (jong en oudere mensen met een jonge geest!). Gezinnen uit de buurt en uiteraard daar buiten! Die na een dag hard werken zichzelf willen verwennen of even lekker makkelijk willen doen zonder diep in de buidel te hoeven tasten."


(H)eerlijk eten met mooie wijntjes voor de perfecte smaakbeleving en vooral betaalbaar! In de keuken staat kokkin Shirley Luhukay. Een kokkin die gepassioneerd haar gerechten klaar maakt en zelfs een stoeptegel een culinaire beleving kan geven! Shirley kookt elke dag dagverse producten met mooie smaken maar vooral betaalbaar!

Wat kunt u zoal verwachten van Eetcafé Simpel in de toekomst? "We gaan cateringen leveren aan huis en eventueel komt er nog een bezorgdienst. Ieder maand een event passend aan ons eten met wijnen, cocktails of biertjes... Er liggen genoeg plannen en ideeën op de plank", legt Stefan uit.

Eetcafé Simpel is dagelijks geopend voor lunch, diner of een gezellig drankje met een Shirley's saté, borrelplank of een heerlijk ordinaire gehaktballetje. Maar wel heel lekker! Eigen recept van uitbater Stephan Keijman, genaamd 'Klarendaller' met verrassingssausje. Kom gerust aan en beleef het!

Openingstijden: Dinsdag tot en met donderdag: 12:00 tot 23:00 uur. Vrijdag en zaterdag: 12:00 tot 02:00 uur en zondag 12.00 tot 23.00 uur.

Ook te volgen via facebookpagina: Eetcafé Simpel Klarendal; Instagram: #eetcafesimpelklarendal.