GN Nijmegen-Noord

14 juni 2017

GN Nijmegen-Noord 14 juni 2017


1 / 16

Zaterdag 17 en zondag 18 juni Groot meidenvoetbalevenement bij voetbalvereniging OSC

NIJMEGEN - Met het EK damesvoetbal in het vooruitzicht deze zomer in Nederland, zal de gemeente Nijmegen extra veel aandacht aan het meidenvoetbal geven. Nijmegen is weliswaar geen speelstad tijdens het komende EK, toch zal er veel promotie gemaakt worden voor het toernooi en voor het meidenvoetbal in het algemeen. In diverse steden zullen tal van activiteiten worden georganiseerd rondom het komende EK-toernooi van de Oranje Leeuwinnen.

Meidenvoetbal is één van de snelst groeiende sporten in Nederland. Dat is ook te merken aan de sterke toestroom van meiden als lid van OSC. Inmiddels zijn er al 175 dames en meisjes lid van deze vereniging in Nijmegen-Noord. OSC heeft daarmee een grote dames-afdeling in het district Oost van de KNVB.

Het groots opgezette toernooi op 17 en 18 juni bij OSC wordt georganiseerd onder de naam Leeuwinnencup. Nagenoeg alle leeftijdscategorieën zijn vertegenwoordigd. Diverse verenigingen uit de wijde regio hebben zich inmiddels aangemeld voor deelname.

Behalve het toernooi worden op 17 en 18 juni op sportpark Nieuw-Balveren nog andere sportieve activiteiten voor de deelnemende teams georganiseerd. Het evenement zal bovendien een duidelijk Oranje-tintje krijgen. Er zal gezorgd worden voor een leuke festival-sfeer, met veel muziek, vermaak en gezelligheid.

Landerij De Park rustplaats voor deelnemers Nacht van de Vluchteling

BETUWE - In het holst van de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 juni lopen duizenden deelnemers een 40 kilometer lange sponsorloop van Nijmegen naar Arnhem, van Rotterdam naar Den Haag en dit jaar een nieuwe editie in Amsterdam.

De lopers van de Nacht van de Vluchteling zamelen geld in voor noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd. Ongeveer halverwege de route biedt Landerij De Park in Elst de lopers een aangenaam rustpunt. Rond 02.00 uur 's nachts zullen de eerste lopers daar aankomen en worden ze door vrijwilligers voorzien van een kop koffie of thee.

Het is voor de tweede keer dat de Nacht van de Vluchteling Nijmegen – Arnhem gehouden wordt. Om stipt middernacht klinkt in De Kube in Nijmegen voor 1500 deelnemers het startschot voor de 40 kilometerloop. Wie lopen er zoal mee? Zangeres Anneke van Giersbergen, The Syrian Team (met Syrische vluchtelingen), lokale bekendheid Qader Shafiq, teams van de Gemeente Nijmegen en de Gemeente Arnhem en nog vele honderden anderen! Op de finishlocatie staat wethouder Ron König de lopers met een medaille op te wachten in Stadsvilla Sonsbeek.


Wereldwijd zijn liefst 65,3 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking. Sinds de Tweede Wereldoorlog waren dat er niet zoveel. De opbrengst van de Nacht van de Vluchteling gaat naar levensreddende noodhulp aan vluchtelingen en ontheemden wereldwijd.

Open tennistoernooi in Valburg

VALBURG - Dit jaar vindt het open tennistoernooi van T.C. Valburg weer plaats in week 27 (3 - 9 juli) op het tennispark aan de Stationsstraat 36 in Valburg.

De inschrijving sluit op 12 juni. "Ook als u niet deelneemt aan het toernooi kunt u zich de gehele week uitstekend vermaken op ons tennispark. U bent allen de gehele week van harte uitgenodigd te genieten van de wedstrijden of om sfeer te komen proeven. De finales vinden plaats op zondag 9 juli."

Alle relevante informatie met betrekking tot het toernooi is te vinden op www.tcvalburg.nl. Ook is het toernooi te volgen via Facebook : www.facebook.com/TennisclubValburg. "Neem hier gerust een kijkje en like de pagina om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes."

Vieringen Sint-Benedictusparochie

Zaterdag 17 juni

19.00 uur: St. Jacobus de Meerdere kerk Valburg, eucharistieviering, F. Bomers, Chaveriem

Zondag 18 juni

10.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst (EC), eucharistieviering, N. Sales, St. Caeciliakoor

09.30 uur: Maria Geboortekerk Driel, eucharistieviering, V. Bulthuis, Enjoy

11.00 uur: St. Leonarduskerk Oosterhout, eucharistieviering, V. Bulthuis, Leonarduskoor

Zaterdag 24 juni

17.00 uur: O.L.V. Onbevlekt Ontvangen kerk Heteren, eucharistieviering, V. Bulthuis, Ubi Caritas, aansluitend barbecue

19.00 uur: H. Johannes de Doperkerk Indoornik, woord- en communieviering, J. Rademakers, R.K.G.K.I., feest Johannes de Doper

19.00 uur: St. Willibrorduskerk Herveld, eucharistieviering, V. Bulthuis, In B’tween

Zondag 25 juni

10.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst (EC), eucharistieviering, N. Sales, Koor Zonder Grenzen

09.30 uur: Maria Geboortekerk Driel, woord- en communieviering, J. Rademakers, Cantorije

11.00 uur: Maria Geboortekerk Lent, woord- en communieviering, J. Rademakers, St. Caeciliakoor

11.00 uur: St. Leonardus Oosterhout, oecumenische viering Dorpsspektakel in de tent, V. Bulthuis en ds. W. Hartogsveld

Kinderattracties in Bemmel op herhaling!

BEMMEL - Na het succes met de kinderattracties op 13 mei hebben de ondernemers van de ondernemersvereniging Bemmel besloten om dit vaker voor de kinderen te doen.

Zaterdag 17 juni zullen in het centrum van Bemmel weer twee leuke kinderattracties worden geplaatst. Deze keer staan ze op de Promenade in het hart van Bemmel. Vanaf 10.00 tot 17.00 uur kunnen de attracties weer gratis worden gebruikt.
De ouders kunnen rustig gaan winkelen terwijl de kinderen zich onder toezicht lekker kunnen uitleven. "Schrijf zaterdag 8 juli ook maar vast in de agenda, want dan staan er weer attracties op de Markt. In Bemmel kunt u heerlijk ontspannen en gezellig winkelen, gratis (gedeeltelijk overdekt) parkeren en natuurlijk van onze horecavoorzieningen gebruikmaken voor een hapje en een drankje. Dus Beleef Bemmel, Verrassend Compleet!"

FunFair Market OBC Bemmel

BEMMEL - Op vrijdag 2 juni werd op OBC Bemmel, locatie De Essenpas een spetterend festival georganiseerd: de FunFair Market. Voor jong en oud was er van alles te beleven: van muziek en entertainment, tot (zelfgemaakte) producten, diensten en etenswaren. Het bijzondere aan deze markt was dat alle bedrijfjes door de leerlingen zelf waren opgezet.

Lekkere hapjes, drankjes, bloemen, meubels en sieraden waren er te koop. Bezoekers konden hun nagels laten lakken, een goochelshow bekijken of meedoen met een loterij. De FunFair Market is onderdeel van Company FunFair, een tweedaags onderwijsproject over ondernemerschap. Het doel is leerlingen op een leuke en interactieve manier te laten ervaren wat er allemaal komt kijken bij ondernemen. Een team enthousiaste studenten begeleiden de leerlingen in de klassen.

Leerlingen maakten gebruik van hun smartphones om hun bedrijfsplan op te stellen en het informatiemateriaal te bestuderen. Social media werd daarnaast ingezet om reclame te maken. Maatschappelijk verantwoord ondernemen was ook een belangrijk thema binnen het project.

Hyperactieve kinderen. Hoe ga je er in 't gezin mee om

BEMMEL – Op dinsdag 20 juni houdt Stichting Familiekracht en Stichting Welzijn Lingewaard in Bemmel het Familekrachtcafé. Tijdens dit café krijgen ouders en opvoeders informatie over hyperactieve kinderen en hoe hiermee om te gaan in het gezin.

De gastspreker is Sandra Siersema, zij zal haar kennis en ervaring delen. Zowel vanuit haar professionele ervaring als vanuit haar persoonlijke ervaring als moeder van een zoon met ADHD zal zij meer vertellen over de omgang met kinderen die (hyper)actief zijn. Sandra is klassiek homeopaat en kinderpsychotherapeut. Na haar presentatie is er voldoende tijd om ervaringen te delen en vragen te stellen. De focus ligt deze avond op het delen met en leren van elkaar.

Het Familiekrachtcafé start op dinsdag 20 juni om 20:00 uur (inloop vanaf 19:45 uur) in het gebouw van Stichting Welzijn Lingewaard, Cuperstraat 9 in Bemmel.

Deelname aan het Familiekrachtcafé is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening (1,00 euro). Aanmelden kan via de Facebookpagina van Familiekracht (www.facebook.com/familiekracht). Door een like blijf je ook op de hoogte van de data van de volgende Familiekrachtcafés.

"Heb je geen Facebook? Je kunt je ook aanmelden via info@familiekracht.nu of SWL meldpunt, meldpunt@swlingewaard.nl. Uiteraard ben je ook zonder aanmelding welkom!"

Opbrengst collecte Epilepsiefonds

BEMMEL - De collecte van het Epilepsiefonds heeft in Bemmel 1.137,84 euro opgebracht. De opbrengst van de collecte is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek, voorlichtingsactiviteiten, het organiseren van aangepaste vakanties voor mensen met epilepsie en individuele hulp.

Van 29 mei tot en met 3 juni gingen in heel Nederland ruim 25.000 vrijwilligers op pad om huis aan huis te collecteren voor het Epilepsiefonds. Geld voor de epilepsiebestrijding is hard nodig.

Epilepsie is een tijdelijke functiestoornis in de hersenen die zich uit in aanvallen. Iedereen kan op elke leeftijd epilepsie krijgen en er kan niets worden gedaan om het te voorkomen. In Nederland leven 120.000 mensen met epilepsie en 30 procent van deze mensen blijft veel last houden van aanvallen.

Hoe epilepsie ontstaat, is nog steeds niet bekend. Er is dus geld nodig voor onderzoek. Maar zeker ook voor voorlichting: veel mensen weten niets over de aandoening epilepsie. Naast het subsidiëren van onderzoek en het geven van voorlichting, organiseert het Epilepsiefonds vakanties voor mensen met epilepsie. Voor veel kinderen en volwassenen is dit de enige mogelijkheid om met vakantie te gaan. Ook verleent het fonds individuele hulp aan mensen met epilepsie.

Hebt u de collectant gemist? Maak dan een bijdrage over op giro 222111 (IBAN: NL83 INGB 0000 2221 11) ten name van het Epilepsiefonds te Houten of sms EPILEPSIE naar 4333 (eenmalige gift van 2euro ). Het Epilepsiefonds is alle collectevrijwilligers dankbaar en iedereen die heeft gegeven aan de collectant.

Trainingswandeling voor de Vierdaagse van Nijmegen

HERVELD - Ook dit jaar organiseert museum Den Tip op zondag 18 juni twee wandelingen, één van 32 en één van 42 kilometer zodat men goed voorbereid is voor dit unieke evenement. De wandelroutes gaan langs diverse interessante plekjes, landschappelijk fraai gelegen en vaak met mooie vergezichten.

Er kan gestart worden vanaf 07.00 tot 09.00 uur bij museum Den Tip aan de Schoolstraat in Herveld-zuid en deelname kost 5,00 euro. inclusief routebeschrijving en bij terugkeer in het museum wordt ook nog eens een heerlijke kop soep geserveerd om weer even bij te komen (bij de prijs inbegrepen).

Dit is een mooie gelegenheid om straks in Nijmegen met een enthousiast en voldaan gevoel over de Via Gladiola, de bloem die staat voor kracht en doorzetting, de finish te bereiken. Onderweg is er een mogelijkheid voor een sanitaire stop of voor koffie en/of thee. Binnenkomst dient wel voor 17.00 uur plaats te vinden.

Nieuwe directeur Bibliotheek Gelderland Zuid

Bert Hogemans Foto: Michelle Scherpenborg

REGIO - Bert Hogemans start op 21 augustus als nieuwe directeur-bestuurder van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Hij volgt Dianne Weersink op. Hogemans: "Niet alleen het leesplezier, maar ook de maatschappelijke functie van de bibliotheek trekt me enorm. De bieb draagt bij aan de verrijking en ontwikkeling van mensen, dat is bijzonder waardevol."

Hogemans werkte de afgelopen 12,5 jaar in de publieke sector namens een zakelijk dienstverlener. Sinds enkele jaren is hij daar verantwoordelijk voor strategie en beleid, organisatieontwikkeling en partnerships. Zijn overstap naar de Bibliotheek Gelderland Zuid wordt gedreven door zijn wens en ambitie een maatschappelijke bijdrage te leveren. "De activiteiten, aanpak, uitstraling en resultaten van de Bibliotheek Gelderland Zuid zijn prachtig. Daar het gezicht van mogen zijn is een voorrecht."

In de bibliotheken wordt, naast leesplezier, het prikkelen en ondersteunen van mensen in hun persoonlijke ontwikkeling steeds belangrijker. Zo heeft de bibliotheek een nauwe samenwerking met scholen op taal- en digitaal gebied en een breed aanbod voor mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal of ondersteuning nodig hebben bij digitale vaardigheden.

De Bibliotheek Gelderland Zuid is met 23 openbare bibliotheken en ruim 40 bibliotheken op scholen een van de grootste bibliotheekorganisaties in het land. Na de zomer worden er nog twee nieuwe vestigingen geopend in de gemeente Lingewaard.

Nog effe en geen vijftien kilometer meer naar school lopen!

LINGEWAARD - "Nog effe en dan... Niet meer dagelijks 15 kilometer lopen om naar je middelbare school te gaan. Als het meezit, kunnen vanaf juli de scholieren naar hun eigen Nakwa Secundary School in Babati, Tanzania. Hun ouders hebben er het afgelopen jaar geld voor bijeengebracht en zelf de eerste drie leslokalen gebouwd. Maar dan 'draait' nog geen school!"

"Om door de overheid betaald onderwijs te krijgen, moet aan nog twee voorwaarden worden voldaan. Bij de school moeten een teachershouse en toiletgroep zijn. Aan beide voorwaarden wordt inmiddels hard gewerkt. De toiletgroep staat, het teachershouse is bijna klaar.

Dit is mogelijk geworden dankzij geldelijke bijdragen van de Stichting Ontwikkelingssamenwerking Lingewaard (SOL) en twee Lingewaardse sponsoren: Stichting MiCorazon en Rotary Arnhem-Huissen. Schoolmeubelen staan al in de lokalen, de headmaster is al aangesteld. Dankzij een gift van de stichting Wereldwinkel Lingewaard, kunnen ook arme leerlingen in het verplichte schooluniform, meedoen. Daarmee krijgen ook zij een betere kans.

Nakwa Secundary School is het 2e project van de SOL in het kader van Empowerment Babati. Ons eerste project was SD Bricks; een eenvoudige, kleinschalige steenfabriek die betaalbare bakstenen levert aan minderbedeelden.

Lingewaarders, dat is toch geweldig! Zo helpen wij mee aan een kansrijke toekomst en beter bestaan in Babati. Wilt u uw steentje bijdragen aan deze startende school? Meldt u dan als Sol vrijwilliger of geef een gift. (www.SOL-Lingewaard.nl.)"

Namens het SOL-bestuur: Leen Capel.

Informatiebijeenkomst herinrichting Loenensche Buitenpolder

Foto: Oomen landschap.nl

OVERBETUWE - Het plan voor de herinrichting van de Loenensche Buitenpolder langs de Waal in gemeente Overbetuwe is een stap verder. Daarom organiseren de samenwerkende partners een informatiebijeenkomst voor omwonenden en geïnteresseerden. Op maandagavond 19 juni start om 20.00 uur de informatiebijeenkomst in het witte kerkje van Galerie 1400 in Slijk-Ewijk (Dorpsstraat 70).

Er staat veel te gebeuren in de Loenensche Buitenpolder om de natuur te verbeteren, de recreatiemogelijkheden te vergroten en de ruimtelijke kwaliteit te verhogen. In 2015 heeft Staatsbosbeheer een eerste inrichtingsvoorstel van de herinrichting van de Loenensche Buitenpolder gepresenteerd. Inmiddels is er een verbeterd ontwerp waarin alle verschillende doelen die in dit gebied liggen zijn gecombineerd. Rijkswaterstaat werkt langs de Waal aan het verbeteren van de waterkwaliteit. De maatregelen die daarvoor nodig zijn, zijn nu ook geïntegreerd in het nieuwe ontwerp.

De samenwerkende partners, provincie Gelderland, gemeente Overbetuwe, Waterschap Rivierenland, Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer hopen zo veel mogelijk omwonenden en geïnteresseerden op 19 juni te ontmoeten en te spreken! Het programma start om 20.00 uur met een uitleg over de stand van zaken en een presentatie van het ontwerp. Na de pauze is er de mogelijkheid om in kleiner verband een gedetailleerde toelichting te krijgen op het ontwerp en hierover door te praten met leden van het projectteam.

Meer informatie over het herinrichtingsplan voor dit gebied staat op www.loenenschebuitenpolder.nl.

Flexkwaliteit maakt zich sterk voor waterveld MHCB800

BEMMEL - Het beste uit jezelf halen. Dat is wat MHCB800 doet. Het beste uit mensen en organisaties halen. Dat is de kracht van Flexkwaliteit.

Volgens Dennis Pouwels, directeur Flexkwaliteit werken de adviseurs van Flexkwaliteit dagelijks voor en met overheid en non-profitorganisaties aan een sterkere samenleving. "We adviseren over zaken die spelen binnen het brede sociale domein, waaronder sport-, accommodatie- en jeugdbeleid en zien hoe belangrijk het is dat dorpen en wijken beschikken over goede sport- en welzijnsaccommodaties waar mensen met plezier hun sport en vrije tijdsactiviteiten kunnen uitoefenen.

MHCB800 staat dichtbij. Als ouder van twee hockeyende zoons zie ik de kracht van het spelplezier en de ontwikkeling die de spelers in de loop der jaren doormaken. Als vrijwilliger heb ik op meerdere niveaus binnen de club mijn steentje bijgedragen en nu investeren we mee in de doorontwikkeling van de accommodatie. In vogelvlucht zijn dit de bouwstenen die een gezonde vereniging nodig heeft: leden die met veel plezier en inzet hun sport uitoefenen; vrijwilligers die zich op welke manier dan ook inzetten voor hún club en organisaties die een financiële bijdrage leveren.

Want inzet doet veel, maar je hebt ook beste randvoorwaarden nodig om te kunnen scoren! In het geval van de hockeyclub is dat een waterveld om het beste uit spelers te halen en klaar te zijn voor de toekomst. Die toekomst maken we samen. Voor de (jongste) jeugd, junioren en senioren ligt er vanaf komend seizoen een mooie nieuwe uitdaging: het beste uit het waterveld halen!

Wij ondersteunen deze uitdaging graag!"

NK Straatmuzikanten 17 juni in het centrum van Elst

ELST - Wat Rod Stewart en de onlangs overleden George Michael met het Nederlands Kampioenschap Straatmuzikanten in Elst te maken hebben? Niet zo veel zou je denken. Toch is het zo dat beide muzikanten ooit als straatartiest begonnen.

Stewart werd op een treinstation ontdekt, George Michael speelde covers van Queen op straat. Jaren later deed hij dat, als eerbetoon aan Queen-zanger Freddie Mercury, in een vol Wembley-stadion nog eens dunnetjes over met de beste coverversie van een Queen-nummer ooit.

Het kan dus zomaar zijn dat de singer/songwriter die je zaterdag 17 juni in de Dorpsstraat en aangrenzende straten tegenkomt, in de jaren die komen doorbreekt en volle zalen gaat trekken. En dan kun je toch mooi zeggen: die heb ik nog in Elst gezien, toen niemand hem kende. Of haar natuurlijk, want het NK Straatmuzikanten is niet voorbehouden aan mannen alleen. Het is alweer de elfde editie van het festival en wat de deelnemende muzikanten betreft verveelt het nog lang niet. Ieder jaar moeten artiesten teleurgesteld worden als het maximum aantal is bereikt. Nu al zijn 38 plekken artiestenstekken vergeven.

Oh ja, het is wel een wedstrijd. Een jury, maar ook het publiek, beoordeelt de artiesten. De winnaar gaat naar huis met een uit steen vervaardigde appel; Elst staat niet voor niets bekend om de Elstar appel.

Het NK Straatmuzikanten is 17 juni in het centrum van Elst. Aanvang 12.00 uur De organisatie is in handen van Stichting Muziek Elst in samenwerking met Centrum Management Elst/Elster Ondernemers Vereniging.

Ook onderhoud aan torenuurwerk is voor de Theaterkerk

De gemeente is geen eigenaar van het uurwerk en de klokken. Dit in tegenstelling tot de Stadskerk in Huissen waar de herstelkosten wel voor rekening van Lingewaard zijn. (foto Sjaak Veldkamp)

BEMMEL – Stichting Theaterkerk Bemmel heeft bij de gemeente tevergeefs een aanvraag gedaan voor een eenmalige investeringssubsidie voor de herstelkosten van het torenuurwerk en de kerkklokken in de toren van de Theaterkerk. Met dit besluit heeft het college duidelijk onderstreept dat de gemeente zich niet verantwoordelijk voelt voor herstel- en onderhoudskosten van de voormalige Donatuskerk in Bemmel, maar dat die vallen onder de exploitatiekosten van de Theaterkerk.

De herstelkosten waren bijna 16.000 euro. De werkzaamheden zijn al uitgevoerd. In 2015 heeft de gemeente wel een eenmalige investeringssubsidie verstrekt. De 7.500 euro was toen bedoeld voor de verbouwing van de kerk, voornamelijk voor de theaterinrichting. Bouwkosten ja, herstelkosten nee, zeggen de beleidsregels in de Algemene subsidieverordening gemeente Lingewaard.

Bestuurslid Henk de Ruijter van stichting Theaterkerk Bemmel heeft voorafgaand aan de aanvraag met ambtenaren verschillende gesprekken gevoerd. “Hierbij zijn mogelijk verschillende opties genoemd en zijn er misschien verwachtingen geschept”, zo verklaart het college in het voorstel. De Ruijter bevestigt dat. Voor hem een reden om het ‘kansje’, hoe klein ook, toch met beide handen aan te grijpen om de subsidie aan te vragen. Het was het proberen waard en zo zwaar tilt de stichting niet aan de afwijzing, zo laat Henk de Ruijter merken. Hij heeft geen informatie hoe lang het duurt voordat het uurwerk weer toe is aan een volgend onderhoud.

Internationaal Kapellenfestival op vernieuwd marktplein Bemmel

BEMMEL – Op zondag 16 juli zal de vierde editie van het Internationaal Kapellenfestival Bemmel plaatsvinden. Dit jaar op het vernieuwde marktplein in Bemmel. Naast gezelschappen uit Nederland treden dit jaar ook een kapel uit België én een orkest uit Zwitserland op. Ook een pas opgericht Böhmisch gezelschap beleeft dit jaar haar première in Bemmel.

Op twee podia zullen dit jaar optreden: Blaaskapel de Pompzwengels uit Geffen, Harmoniemusik Kriens (CH), De Stabroekse Muzikanten (BE) en de pas opgerichte kapel Liemers Böhmische. Organiserende partij Egerländerkapel De Leemkuulers zal ook een optreden geven.

Naast de muziek op het Marktplein zal de Loostraat gevuld zijn met diverse braderiekramen. Lokale en nationale ondernemers hebben een plekje gehuurd en zullen leuke producten hebben om te verkopen. Om de kinderen te vermaken zijn er diverse attracties.

Al met al belooft het een groot feest te worden, zo'n veertig vrijwilligers staan op de dag zelf klaar om het festival in goede banen te laten lopen. Voorzitter Leonie Masselink van organiserende partij De Leemkuulers: "We zijn vooral blij met de samenwerking met Brasserie Bloem, die met haar missie een goede bijdrage kan leveren aan het festival. De missie van Brasserie Bloem is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek te bieden, waar ze zich kunnen ontplooien en kunnen groeien in hun werk."

Het Internationaal Kapellenfestival Bemmel wordt een groots feest, en iedereen is welkom op zondag 16 juli 12.00 uur. Meer informatie staat op www.ikfb.nl.

Midzomernachtconcert in kerkje

Foto: Het Nieuw Betuws Kamerkoor

BEMMEL - Op 23 juni viert Het Nieuw Betuws Kamerkoor haar eerste lustrum met een bijzondere uitvoering van haar traditionele midzomernachtconcert. Als vanouds vindt het concert plaats in het kerkje aan het Oude Kerkhof in Bemmel.

Het koor is in 2012 ontstaan na een fusie tussen Het Betuws Kamerkoor en Het Huissens Kamerkoor. Onder leiding van Frans van de Loo zal zij onder andere een keur van hoogtepunten uit het repertoire van de afgelopen jaren ten gehore brengen: van uitbundig tot ingetogen, van Haydn tot Gershwin. De muzikale begeleiding en omlijsting liggen in handen van Petra Polman, piano en Anouk Platenkamp, harp. Eén van de hoogtepunten zijn twee delen uit de wonderschone en zelden te horen 'Choral Hymns from the Rig Veda' van Gustav Holst, gebaseerd op de oudste religieuze geschriften ter wereld. De vrouwen zingen een lofzang op de dageraad, de mannen op het water.

Laat u verder verrassen door melodieën die nieuw voor u zijn of vier het feest van de herkenning en geniet met het koor na onder het genot van een drankje en, als de weersomstandigheden het maar even toelaten, heerlijk onder de platanen.

Het concert begint om 21.00 uur (de kerk is open om 20.30 uur). Kaarten zijn voor 10 euro verkrijgbaar bij Boekhandel Polman te Bemmel, Bruna Huissen, via www.nieuwbetuwskamerkoor.nl en bij aanvang van het concert.

Struinen in de wildernis van de Klompenwaard

DOORNENBURG - Op bezoek bij de Rode Geuzen en Koniks. Zaterdag 17 juni (start 14.00 uur) houdt IVN RijnWaal een struintocht in de Klompenwaard in Doornenburg.

De Klompenwaard ligt op een wel zeer markante plaats, namelijk op het splitsingspunt van de Waal en het Pannerdens Kanaal. Twintig jaar geleden bestond dit gebied nog uit keurige weilanden waarop boeren uit de buurt hun vee weiden. Nu is het een volwaardig natuurgebied met veel watervogels en ’s zomers een ware bloemenzee. Om wildgroei van struiken en bomen te beteugelen zijn “grote grazers” ingezet in de vorm van runderen (rode Geuzen) en paarden (Koniks). Dit voorjaar zijn er kalfjes en veulens geboren. Grote kans dat we tijdens onze struintocht deze te zien krijgen.

"We zullen de Klompenwaard verkennen en vertellen over de inrichting, het Pannerdens Kanaal, de dynamiek van de Waal en hoe dit alles zijn weerslag heeft op de immer aanwezige natuur. Uiteraard zijn kinderen ook van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen. U hoeft zich niet aan te melden en de deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt uiteraard op prijs gesteld.

De tocht duurt ongeveer 2 uur. Startlokatie: toegangshek Klompenwaard Sterreschans/Waaldijk in Doornenburg Tip: draag laarzen of goede waterdichte schoenen en een lange broek (in verband met brandnetels) en neem eventueel een verrekijker mee.

Kunstroute Valburg: ateliers open

VALBURG - Op zaterdag 17 en zondag 18 juni wordt voor de negende maal de Kunstroute Valburg gehouden.

Dit jaar stellen zestien kunstenaars hun tuin en/of atelier open en tonen schilderijen, grafiek, foto's, keramiek en beeldhouwwerk. Ook dit jaar doen alle leerlingen van de Sint-Jacobusschool uit Valburg weer mee aan de Kunstroute; alle groepen van 1 tot en met 8 zijn door kunstenaars uit Valburg begeleid om prachtige en ludieke kunstwerken te maken.

Tijdens het schoolproject hebben de leerlingen gewerkt aan onder andere kleine en grote monsters van papier-maché; een bijzondere fotomontage techniek toegepast op zelfgemaakt foto's; een collage van kleine schilderijtjes die tezamen een groot schilderij vormen en kleurige 3d-kastjes.

De deelnemende kunstenaars presenteren onder andere schilderijen in zachte en uitbundige kleuren op doek, paneel en papier, abstract, figuratief en theatraal met mensfiguren of landschappelijke composities. Tentoongesteld worden foto's van sprookjesachtige werelden en vervreemdende beelden; portretfoto's van met name kinderen. Het ruimtelijk werk varieert van organische en abstracte vormen tot vrouwenfiguren en installaties in divers materiaal zoals keramiek, metaal, hout, steen, glas en kunststof.

Op zondag 18 juni werkt Ciska Verbeek, grafisch ontwerper en fotografe aan een real-time kunstwerk. Door de bezoekers van de Kunstroute steeds op dezelfde manier te portretteren probeert ze de kenmerken die typerend zijn voor de desbetreffende groep mensen bloot te leggen. Samen met Marion van Harten pikken ze mensen van de straat en fotograferen ze hen. De uitkomst resulteert in een serie portretten. Ciska en Marion zijn te vinden in de buurt van de info stand, Kerkstraat 8-10 in Valburg.

Op deze Kunstroute is iedereen welkom tussen 11.00 en 17.00 uur. De route is prima te lopen en uitstekend te fietsen, de ateliers zijn te herkennen aan de roze ballonnen. Meer informatie staat op www.kunstroute-valburg.nl.

Acht internationale kunstenaars volgen Masterclass in Andelst

ANDELST - De Masterclass vond plaats bij Smederij Cornelis Pronk in Andelst samen met de stichting “'From Craft to Art'. Doelstelling is dat zowel ambachten als nieuwe technieken tot unieke combinaties kunnen leiden. Zo leren kunstenaars en ambachtslieden van elkaar.

Dit initiatief wordt sterk ondersteund door Crafts Council Nederland. Crafts Council Nederland is het overkoepelend platvorm voor het hedendaagse creatieve ambacht. Het is de plek waar het ambacht overgedragen en geactualiseerd wordt en waar kunst, mode, design, erfgoed en vakmanschap samenkomen. De smederij houdt niet alleen het ambacht actief, maar draagt deze kennis in de vorm van masterclasses en opleidingen actief uit.

Tijdens de masterclass liepen de kunstenaars bij diverse ambachtslieden, zoals smeden, gieters, emailleerders, graveurs, ciseleerders, et cetera een zeer korte opleiding, waarbij ze eigen ideeën samen met de ambachtslieden tot proef producten uitwerkten. De kunstenaars ontwierpen allen een of meerdere kunstobjecten, die gedurende de rest van de week in samenwerking met de ambachtslieden werden vervaardigd. Al deze objecten zijn in een overzichtstentoonstelling te zien in het gemeentehuis van Arnhem.

Indrukwekkend is om te zien dat zowel oude als nieuwe technieken gebruikt werden om een bepaald doel te bereiken. De masterclass is alle betrokkenen dermate goed bevallen, dat getracht gaat worden om deze masterclass minimaal eenmaal per jaar te gaan organiseren. 'Making and Metal' editie 2017 werd ondersteund door Fonds voor Cultuurparticipatie en de Provincie Gelderland.

Duivensport De Toekomst Elst

ELST - Uitslag Calons en Champagne (Fr.):

Winnaar Maarten Korthouwer Elst. 1, C .v.d. Kolk Elst 2 en 10 , L. Joosten Arnhem 3 en 5, G. Kemmink Elden 4 en 8, F. Looyschelder Elden 6 en 9, H. Burgers Elst 7.

Feest bij deBol

BEMMEL - Het bestuur van stichting deBol heeft ontzettend genoten van de viering van het vierde lustrum van het deBol 50+ Wandelcomité Bemmel.

Op woensdag 7 juni werd het vierde lustrum gevierd met een speciale lustrumtocht in Bemmel. Voor de start werden de dames van deBol al gehuldigd door Geert de Bruin die alle dames een schitterende (snoep)medaille omhing met de tekst: Super meid!

90 wandelaars namen deel aan deze tocht en ze hielden het tot de koffiepauze bij Zijdewinde gelukkig droog. Op de terugweg moesten de regencapes en paraplu’s tevoorschijn komen want helaas regen, hagel en een harde storm vergezelden de groep terug naar Bemmel . Eenmaal binnen bij De Veldschuur stond er voor alle wandelaars een lekker drankje en een heerlijke lunch klaar.

Nadat de voorzitter van deBol een korte speech had gehouden nam wethouder Helga Witjes graag het woord om de dames van deBol te feliciteren en te complimenteren. Met het cadeautje van de Gemeente Lingewaard, een grote doos heerlijke bonbons, zal het Bolbestuur de komende vergaderingen wel doorkomen!

De wandelaars verwenden het bestuur met prachtige bossen bloemen en een goed wijntje! Voor hen staat Bol voor Bijzonder Ondernemend Liefdevol. Dit typeert toch wel de speciale onderlinge sfeer, wat een mooi compliment!

Al met al was het een dag met een gouden randje voor het bestuur en het is voorlopig nog niet van plan om te stoppen! Op naar het zilveren jubileum in 2022! (www.debolbemmel.nl. informatie: 06 54975063 / 06 22540214)

Bridgecursus

voor beginners

HERVELD - Vind je kaarten leuk en wil je kennismaken met de leukste denksport die er bestaat, waarbij elk spel een nieuwe uitdaging is; half september start BC 3SA een nieuwe bridgecursus voor beginners.

Bridgen is een spel voor jong en oud. Thuis of in clubverband. Mannen en vrouwen door en met elkaar en zoals ook bij andere denksporten: leeftijd doet er niet toe. En… niet onbelangrijk: het is een investering in je toekomst!

Onder bezielende leiding van Henk Pennings en Wouter Toxopeus maakt de deelnemer kennis met dit fascinerende kaartspel. Doel is plezier krijgen in het spel, samen spelen, enthousiast worden! De cursus wordt gehouden op dinsdagavond, in zalencentrum De Hoendrik in Herveld. Aanvang 20.00 uur. Kosten: 50 euro voor tien lessen inclusief het lesboek 'Bridge in een flits – deel 1' van Berry Westra.

Opgeven bij :
Henk Pennings/ 0488 769005 / e-mail: penninhh@xs4all.nl
Wouter Toxopeus / 0488 452623 / e-mail: w.toxopeus4@upcmail.nl
Over de definitieve startdatum wordt men nog geïnformeerd.

Lezingen Ciran en Fes


GROESBEEK - Er is een speciale lezing over en voor mensen met de aandoening Fibromyalgie en andere belangstellenden zoals partners, familieleden, vrienden en (bedrijf)artsen.

Ciran verzorgt de lezing over revalidatiebehandeling en arbeid re-integratie voor mensen met fibromyalgie. De Fes verzorgt de lezing over 'Fibromyalgie: Je staat er niet alleen voor'.

Ciran houdt die lezingen samen met Fes, (Fibromyalgie en Samenleving) op dinsdag 20 juni van 19.30 - 21.30 uur in het moderne gebouw van Ciran op het terrein van Dekkerswald aan de Boslaan 2 in Groesbeek. Deze bijeenkomst is speciaal bedoeld voor mensen met de aandoening fibromyalgie. Natuurlijk zijn ook de partners, familieleden en vrienden welkom van mensen met de aandoening fibromyalgie.

Zomeractie voor Voedselbank

BEMMEL - Dit jaar organiseert de protestantse gemeente Bemmel, samen met de protestantse gemeente Gendt/Doornenburg, weer een inzamelingsactie voor de Voedselbank.

De zomer staat weer voor de deur en voor veel mensen betekent dat vakantie en leuke dingen doen. Voor de bezoekers van de Voedselbank is dit allemaal niet mogelijk. Daarom wordt er een pakket samengesteld met allerlei leuke en lekkere dingen, zodat er toch nog zomer gevierd kan worden. We hebben een aantal leuke producten geselecteerd. Deze staan op gekleurde, zelfklevende briefjes die meegenomen kunnen worden, zodat u meteen een boodschappenlijstje heeft!

"Wilt u ook bijdragen aan de pakketten? Er kunnen producten gekocht worden of u kunt een financiële bijdrage leveren waarvan de protestantse gemeente producten koopt. Welke producten nog nodig zijn om de pakketten compleet te maken, kunt u vragen via diaconie@protestantsegemeentebemmel.nl. Geld storten kan op NL31 RABO 01057 13 104 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Bemmel onder vermelding van ‘Zomeractie Voedselbank’."

Lezingen CIRAN en FES in Groesbeek op 201 juni 2017

GROESBEEK - Er is een speciale lezing over en voor mensen met de aandoening Fibromyalgie en andere belangstellenden zoals partners, familieleden, vrienden en (bedrijf)artsen.

Ciran verzorgt de lezing over revalidatiebehandeling en arbeid re-integratie voor mensen met fibromyalgie. De Fes verzorgt de lezing over 'Fibromyalgie: Je staat er niet alleen voor'.

Ciran houdt die lezingen samen met Fes, (Fibromyalgie en Samenleving) op dinsdag 20 juni van 19.30 - 21.30 uur in het moderne gebouw van Ciran op het terrein van Dekkerswald aan de Boslaan 2 in Groesbeek. Deze bijeenkomst is speciaal bedoeld voor mensen met de aandoening fibromyalgie. Natuurlijk zijn ook de partners, familieleden en vrienden welkom van mensen met de aandoening fibromyalgie.

Weer veilig zwemmen in zwembad Walburgen Gendt

GENDT - Nadat er onlangs blauwalg werd geconstateerd in natuurzwembad Walburgen in Gendt, kan het bestuur nu melden dat op vrijdagmiddag 9 juni het zwemwater door de Provincie weer veilig is verklaard om in te zwemmen.

Meer informatie staat op het informatiebord bij de ingang van het natuurzwembad aan de Nijmeegsestraat (bij sportpark Walburgen). "Wees welkom en geniet van strand en waterpret midden in de natuur!" (www.zwembadplaats.nl)

Senioren Essentia sluiten seizoen af

BEMMEL - In het afgelopen seizoen was er elke dinsdagmiddag een seniorenmiddag van TTV Essentia. Een mooie groep van 55+-ers sloegen tussen 14.00 en 16.00 uur een balletje in De Schaapskooi in Bemmel.

Het fanatisme was groot, terwijl er ook ruimte was voor gezelligheid en humor. Het seizoen zit er nu alweer op, maar op dinsdag 5 september zal de groep de batjes weer oppakken. Ook het vrijdagavondseizoen loopt op zijn einde. Tot en met 16 juni worden er nog trainingen gegeven door trainster Suzanne Dieker. Daarna kan ze genieten van haar welverdiende vakantie. Op vrijdag 26 augustus zal het nieuwe trainings- en competitieseizoen dan weer beginnen.

Interesse om lid te worden van de seniorengroep of de vrijdagavondgroep? Elk niveau is welkom! Van vakantiespelers tot (voormalig) competitiespelers! Meer informatie is te verkrijgen op www.essentiabemmel.nl of via info@essentiabemmel.nl.

Wervelend dubbelconcert in de Theaterkerk Bemmel

BEMMEL - Op zondagmiddag 25 juni verenigen harmonie Koningin Wilhelmina (HKW) en symfonieorkest Flos Campi zich voor een wervelend dubbelconcert.

Onder de noemer 'Strijken en Blazen' zullen beide orkesten hun kwaliteiten laten horen en wordt de luisteraar verrast met een middag vol muzikale hoogtepunten. HKW uit Wamel speelt onder leiding van Willem van Zee een gevarieerd programma met onder andere de Armenian Dances van Alfred Reed en Symphony no. 1 Asgard van Teodoro Barberán. Symfonieorkest Flos Campi trakteert het publiek onder andere op een uitvoering van Mendelssohns vioolconcert met als soliste Anima van Malssen.

Het concert op 25 juni begint om 15:00 uur in Theaterkerk Bemmel, Markt 5 in Bemmel. Toegangskaarten à 7,50 euro zijn aan de deur verkrijgbaar.

Vrouwen onder 18-2 voor het tweede jaar op rij kampioen!

BEMMEL - Ook dit jaar is Vrouwen onder 18-2 van Batouwe Basketball kampioen geworden.

Het team van gemiddeld 15 jaar is dit jaar zelfs ongeslagen gebleven. Half februari was het team reeds niet meer te passeren door de concurrentie. Komend seizoen zal het team een stap omhoog gaan. De meiden zullen gaan uitkomen tegen tegenstanders van 18/19 jaar oud.

Twee van de meiden uit dit team komen deze zomer uit voor het Nederlands team (Orange Angels) U15 en U14. We wensen Fleur en Tamar heel veel succes!

Niet zo maar een kampioenschap!

BEMMEL - Lekdetec.nl/Batouwe werd op 5 juni in sportcentrum De Schaapskooi landskampioen.

In de 'best of seven'-serie werd Grasshoppers uit Katwijk na een 1-3 achterstand met 4-3 verslagen. Net als in 2015 een waar huzarenstukje! Een fantastisch basketballseizoen werd bekroond.

Mega-record Fidget spinners in winkelcentrum Kronenburg!

ARNHEM – "Ik was er ook bij!" Dat kunnen honderden liefhebbers van fidget spinners zeggen, als er ooit later gevraagd wordt naar de eerste mega meeting en recordpoging Fidget Spinners in Nederland. Want aan de oproep van de ondernemers van winkelcentrum was een legioen veelal jeugdigen afgekomen om mee te werken aan dit record.

Zaterdag 3 juni was in winkelcentrum Kronenburg op het plein bij de Hema de eerste, grootste Fidget-spinnersbijeenkomst van Nederland! Het werd een succes, dat door Kronenburg extra gestimuleerd werd door de eerste honderd aanwezigen van een gratis spinner te voorzien! Met z'n allen zetten fanatieke –en veelal jeugdige– beoefenaars er bovendien een klinkend megarecord neer. Enkele honderden lieten er de Fidget spinners samen een minuut draaiend spinners in de lucht, op de schouder, arm, voorhoofd en zelfs op de neus.

Een fidget spinner of handspinner is een speeltje dat oorspronkelijk bedoeld was voor kinderen die moeite hebben met stilzitten en veel friemelen. Het spelen met de spinner voorkomt het veelvuldig wiebelen op de stoel of klikken met een balpen. Er zijn spinners in diverse soorten en maten. Sommige lichten zelfs op in het donker. Het draaischijfje werd al in 1993 bedacht door de Amerikaanse Catherine Hettinger als bezigheidstherapie voor haar dochter. En nu razend populair onder de jeugd; het is een complete rage.

Lucky Summer Weken

Winkelcentrum Kronenburg heeft verder in juni Lucky Summer Weken met superleuke zomerse prijzen! Bij besteding van tien euro ontvang je een flyer met een unieke code. Op internet kun je dan zien of je prijs hebt!

Ook voor interieurinrichting en herstoffeerde kwaliteitszitmeubelen! Meubel & Interieur Restyle: meer dan stofferen alleen...

HUISSEN/BENNEKOM – Op zoek naar goedkope kwaliteitszitmeubelen? Of hebt u zelf zitmeubelen, die u graag wilt laten herstofferen? Meubel & Interieur Restyle biedt u deze mogelijkheden. U kunt zelfs voor de complete interieurinrichting terecht bij Meubel & Interieur Restyle, waar u ook een deskundig advies krijgt.

Meubel & Interieur Restyle is een moderne meubelstoffeerderij en woning- en projectinrichter. Met gevoel voor design én met hart voor traditionele, ambachtelijke vakbekwaamheid. Een team van professionals, inclusief designers, stoffeerders en interieurinrichters staat steeds klaar om de klanten te adviseren en bij te staan bij het keuzeproces een aantrekkelijk, passend, duurzaam en comfortabel interieur samen te stellen.

Op zoek naar gebruikte en herstoffeerde kwaliteitszitmeubelen? Meubel & Interieur Restyle heeft een uitgebreide wisselende collectie gebruikte en herstoffeerde kwaliteits zitmeubelen op voorraad. Van gerenommeerde merken als Gelderland, Leolux, Artifort, Gelderland en Gispen. Kijk ook op de website voor het aanbod: www.meubelrestyle.nl.

Een eigentijdse 'look-and-feel' voor uw meubels? Of juist de originele stijl weer terug? Meubel & Interieur Restyle beschikt over het vakmanschap én de stoffencollectie om dit mogelijk te maken. U kunt kiezen uit duizenden soorten meubelstoffen.

Met de uitgebreide collectie gordijnstof, raamdecoratie, zonwering en vloerbedekking biedt Meubel & Interieur Restyle bovendien oplossingen voor iedere woonomgeving.

De winkel aan de Edeseweg 28 in Bennekom is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 13.00 uur. De winkel in Huissen, Nijverheidsstraat 5, is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur; www.meubelrestyle.nl.

Virtuele whiskyreis Glenfiddich in Theaterkerk Bemmel

BEMMEL - Vrijdag 22 september organiseert WijnZinnig Gendt de Virtuele Whiskyreis in de Theaterkerk in Bemmel.

Een kijkje in de wondere wereld van whisky tijdens een virtuele rondleiding door de meest bekende distilleerderij van Schotland: Glenfiddich. Leer alles over het eeuwenoude ambacht van het distilleren van whisky. Met aanstekelijke passie neemt Glenfiddich's eigen whisky ambassadeur, Tony van Rooijen, (beginnende) liefhebbers van de Schotse lekkernij mee op reis langs prachtige beelden en persoonlijke verhalen. Ontdek, aan de hand van de verschillende smaken, kleuren en geuren, de mystiek van Schotland en de drank waarmee het land wereldberoemd is geworden

Natuurlijk is een whiskyreis niet compleet zonder dat bezoekers ook zelf kunnen proeven. Elke deelnemer krijgt een tasting box, met zes verschillende whisky's. Een enorme whiskykenner hoef je niet te zijn, om een mooie avond te hebben. Ook voor de beginnende whiskydrinker of voor mensen die er gewoon wat meer over willen weten en het eens willen proeven, is het een aanrader. Bovendien is het een fantastisch cadeau voor vaderdag!

Deze unieke ervaring zal plaatsvinden in de grote theaterzaal van de Theaterkerk in Bemmel. Een bijzondere locatie waar we als inwoners van de Gemeente Lingewaard trots op mogen zijn. De avond start om 20.30 uur en sluit 22.00 uur. Uiteraard is het daarna mogelijk om de geproefde whisky nog per glas te bestellen in de gezellige foyer van de Theaterkerk. "Uw persoonlijk entreebewijs kunt u uitsluitend kopen via WijnZinnig Gendt."

WijnZinnig Gendt Dorpstraat 34, Gendt; E: info@wijnzinnig.eu T: 06 57592194.

Vaderdag-excursies

BEMMEL - Zondag 18 juni verzorgt Lingewaard Natuurlijk twee zomerwandelingen door de Bemmelse polder. Omdat de Stichting op die dag het vijfjarig bestaan viert van De Veldschuur zijn de wandelingen gratis.

Op vaderdag lijkt de natuur het al weer rustiger aan te doen. Alles staat strak in het groen. Maar schijn bedriegt. Overal zien we pas uitgevlogen jonge vogels die oefenen met het vangen van insecten. Hun vaders zingen ondertussen het hoogste lied om te laten horen wie hier de baas is. In de nesten liggen vaak al de eieren voor een tweede ronde. Ondertussen maken ze ook gebruik van de lange warme dagen, om zich al vast op te vetten voor de najaarstrek. Goed kijken en luisteren is belangrijk, want veel speelt zich af verborgen in het bladerdek.

Er zijn zondag 18 juni twee zomerwandelingen door de Bemmelse polder op het thema: Zomerverschijnselen. Voor de eerste groep wandelaars staat om 14.00 uur thee of koffie klaar in De Veldschuur aan de Sportlaan 1m in Bemmel. Daarna vertrekken natuurgids en wandelaars voor een wandeling van ongeveer 2,5 uur door de polder. Voor de tweede groep is de ontvangst om 16.00 uur en het vertrek om 16.30 uur.

Tip: laarzen aan en verrekijker mee. Deze wandeling is geschikt voor het hele gezin. Nadere informatie bij: Gijsbert Peelen 06 10864179.

Krijg 10 procent korting op ecoverf tijdens de demodag bij Mattijssen

BEMMEL - Verf en Wonen Harry Mattijssen introduceert op zaterdag 17 juni de nieuwe ecologische verf van Ecotec. Deze natuurlijke verven worden feestelijk gedemonstreerd in de winkel van 12:00 tot 16:00, bovendien ontvangt u ook nog eens 10 procent introductiekorting. Een professionele schilder zal al uw vragen beantwoorden en de vele voordelen laten zien. Onze Ecotec verven zijn niet alleen beter voor het milieu, maar juist ontwikkeld voor uw gezondheid.

Wat is Ecotec-Naturalpaints? Ecotec is een Duitse producent die mens en gezondheid centraal stelt. Met een zorgvuldige keuze van de grondstoffen is Ecotec vooruitstrevend in de verfwereld. Met trots introduceert Verf en Wonen Harry Mattijssen dan ook de Ecotec Leemverf en Leemstucco (kalk- of marmereffect).

De voordelen van ecologische verf: Traditionele verf mag dan wel hetzelfde gewenste effect hebben, er zijn wel schadelijke stoffen in verwerkt. De verven van Ecotec worden gemaakt met natuurlijke grondstoffen. Zo bevat de leemverf geen vluchtige organische stoffen (VOS), geen olie en geen weekmakers. Hierdoor verkleurt deze niet, is nagenoeg geurloos en geeft een goede dekking. Dat maakt de verf ideaal voor uw muren en plafonds.

Kom zaterdag 17 juni naar Verf en Wonen Harry Mattijssen. Onze schilder zal van 12:00 tot 16:00 uur aanwezig zijn om de nieuwe ecoverven op feestelijke wijze te laten zien en uw vragen te beantwoorden. Als u op deze dag besluit de verven van Ecotec te bestellen, ontvangt u bovendien een mooie introductiekorting van 10 procent op uw order.

Verf & Wonen Harry Mattijssen, Dorpsstraat 22, Bemmel; 0481 464214. Bezoek ons ook op: www.mattijssen.com.

Ook met beperking welkom bij de Exodustocht

Publiek omarmt de doedelzakspelers

BETUWE - Bij 'wandelen' wordt vaak alleen maar aan de sportieve prestatie op zich gedacht. Ook is het kùnnen wandelen een criterium.

Tijdens de evacuatie in 1944 vluchtte men vaak te voet. Kriterium was niet of men kon wandelen.Iedereen was gedwongen huis en haard te verlaten. Dat gold voor de 'gezonde, vitale burgers 'maar ook voor hen die zwanger, kind,oud, zwak, ziek en gehandicapt waren. In diezelfde geest staat de Exodustocht open voor een ieder, die zich in het thema kan vinden en die één van de afstanden wenst af te leggen.

Dat kan dus als dat aan de orde is met scootmobiel of anderszins ; vaak is dat de afstand van 5 of 10 kilometer. Aan het eind lonkt voor iedereen de medaille en terugkomst in een gezellige sfeer. Daarom zijn er ook liefst vijf afstanden; tot zelfs 42 kilometer vaak als de beste voorbereiding van de Vierdaagse

Niemand wordt uitgesloten om aan dit verbindingsevenement mee te doen. Voorinschrijven kan via www.exodustocht.nl. Op de dag zelf, zaterdag 24 juni, kan men zich inschrijven bij De Buitenpoort in Huissen.

Fiets-speurtocht voor jong en oud

RANDWIJK - Op 24 juni houdt de ChristenUnie Overbetuwe een fiets-speurtocht voor jong en oud. De tocht begint om 13:30 uur, er zijn twee verschillende vertrekpunten, namelijk: vóór Randwijks Hof in Randwijk en vóór het gemeentehuis in Elst.

De afstand is ongeveer 13,5 km. De route leidt naar een zorgboerderij in de gemeente waar we een rondleiding krijgen en onder het genot van een afternoon-tea, vragen over onder andere de zorg bespreken. Ook zijn er leuke dingen voor kinderen. Meedoen kost niets. Opgave graag via de mail secretaris@overbetuwe.christenunie.nl. Bij slechte weersomstandigheden is er een alternatief programma, dit begint om 15.00 uur, deelnemers die zich opgegeven hebben krijgen hierover bericht. Iedereen is welkom.

15 / 16

Tuut tuut tuut
en 50 is die Ruud
Gefeliciteerd
groetjes de versierploeg.

Lieve Wilma,
Nog 2 weekjes te gaan,
En dan zal Sarah ook bij jou staan!
XXX

Hoera,
Opa john is jarig.
Gefeliciteerd!

Dikke kus van
alle kleinkinderen.

Helaas zijn wij je kwijt, we wensen je voor de toekomst een hele fijne tijd. Je apotheek collega's

Het is maar dat u het weet,
80 jaar geleden hing de vlag uit in Reeth.

Dit meisje wordt al weer
een jaartje ouder.
Het is haar niet aan te zien.
Van harte gefeliciteerd door je man.
Ik hou van jou xxx

Lieve Annelie,
Gefeliciteerd met je 12e verjaardag!
We houden heel veel van je.
Knuffel
Papa, Mama, Rense, Katrien, Minnie, Coco en Ollie

Dit stralende paar is op 19 juni alweer 25 jaar bij elkaar.
Sander en Esmee, Pa en Ma, Remco en Corine, Mirthe en Thijmen en Martine

Deze lieve jongen
en grote vriend van Opa,
hoopt op 16 juni 9 jaar te worden.
Wij houden van jou.
Opa en Oma Hendriks

Abraham heeft Sara gevonden!
Rene gefeliciteerd
Van Moetie