GN Nijmegen-Noord

10 juli 2019

GN Nijmegen-Noord 10 juli 2019


Eikenprocessierups, wat doet de boswachter?

NIJMEGEN - De eikenprocessierups zit nu op zoveel locaties en in zulke aantallen dat bestrijden in onze natuurgebieden geen optie is. Waar mogelijk nemen de boswachters maatregelen.

Natuurmonumenten waarschuwt bezoekers van de bossen met posters bij de entrees voor de aanwezigheid van eikenprocessierupsen. Mocht de overlast van de rupsen dusdanig erg worden dan kan Natuurmonumenten besluiten delen van het bos of paden af te sluiten. Groepen die een vergunning voor een evenement hebben aangevraagd worden van tevoren indien nodig extra gewaarschuwd op de aanwezigheid van de eikenprocessierups.
We nemen deze maatregelen omdat de eikenprocessierupsen veel klachten geven. Contact met de brandharen van de rupsen kan leiden tot irritatie van huid, luchtwegen en ogen. Het is dus zaak om uit de buurt van een eik met nesten te blijven. Verder is het raadzaam om shirts of blouses met lange mouwen en lange broeken te dragen.

Wat te doen bij klachten? Bij ernstige klachten neem je contact op met de huisarts. Bij lichte klachten kun je een crème tegen jeuk gebruiken. Als er brandharen op je lichaam zijn gekomen, is het goed om ze met plakband van je huid te strippen. Spoel eventueel huid en ogen. Brandharen zijn moeilijk uit je kleren te krijgen, was ze goed met water en zeep.


De enorme toename van de eikenprocessierups in Nederland, heeft onder andere te maken met de aanplant van eikenbomen, de achteruitgang van de biodiversiteit – en dus van natuurlijke vijanden – en klimaatverandering. Het goede nieuws is dat steeds meer vogelsoorten de rupsen eten.

Groen Traineeship van start in Nijmegen

Meisje springt in de natuur (foto: Stockphoto)

NIJMEGEN - Dit najaar gaat het Groene Traineeship van start in Nijmegen: jongeren van 16 tot en met 30 jaar kunnen zich een dag in de week inzetten om bij te dragen aan een groene en duurzame wereld. Hun opdracht? Het vermarkten van een duurzaamheidskalender.

In ruil daarvoor krijgen de jongeren tijdens het traineeship de ruimte om zich te ontplooien, bouwen ze een netwerk op en ontvangen ze een stagevergoeding. Jongeren kunnen zich vanaf nu aanmelden via www.groentraineeship.nl. Ook in de rest van het land gaan de Groene Traineeships van start. In Roermond werken jongeren aan het opzetten van een jongerendenktank voor groene organisaties om meer jongeren te betrekken bij groene en duurzame activiteiten in een wereld vol innovatieve technologieën en mogelijkheden. Ook gaat een groep trainees aan de slag gaan met het verspreiden van kennis over het klimaat door het opzetten van een klimaatcursus. Alle opdrachten staan op www.groentraineeship.nl.

Aanbieders Traineeships

Om jongeren te betrekken bij maatschappelijke opgaven hebben zes groene organisaties (Staatsbosbeheer, IVN Natuureducatie, LandschappenNL, Natuurmonumenten, VBNE, Milieudefensie en SoortenNL) de handen ineen geslagen en bieden zij na de zomervakantie negen Groene Traineeships aan, verspreid door het hele land.

Het Groen Traineeship is één van de proeftuinprojecten van het actieplan Maatschappelijke Diensttijd van het Ministerie van VWS, uitgevoerd door ZonMw. Met de Maatschappelijke Diensttijd willen ze jongeren kennis laten maken met hoe leuk, interessant en divers inzetten voor de maatschappij kan zijn.

ZVO bij jaargangfinale

Sem Teunissen. (foto: Anneke Peters) Foto: Anneke Peters

ELST - Zondag 30 juni was de Speedo Jaargangfinale in Dordrecht. Dit is een wedstrijd voor de 24 beste minioren per leeftijdscatogorie van Nederland. Aan deze wedstrijd mocht Sem Teunissen meedoen.

Sem mocht deze wedstrijd vier afstanden zwemmen de 200 meter wisselslag, de 50 meter vlinderslag, de 100 meter rugslag en de 100 meter vrije slag. Hij heeft 7 nieuwe persoonlijke records gezwommen, met de grootste verbetering op de 50 meter vrije slag. Verder heeft Sem nog een persoonlijk record gezwommen op de 100 meter vrije slag, de 50 en 100 meter rugslag, de 50 meter vlinderslag 2x en de 200 meter wisselslag.

Zomermarkt in Slijk-Ewijk

SLIJK-EWIJK - De 39e Zomermarkt georganiseerd door CV De Waalkanters is op zondag 11 augustus in Slijk-Ewijk gehouden.

Een bijzondere markt met ruim 80 kramen waar oude en nieuwe spullen verkocht zullen worden en waar Slijk-Ewijkse verenigingen zich presenteren. De markt is van 10.00 – 16.00 uur. Met het voet/fietsveer van Beuningen naar Slijk-Ewijk is de markt makkelijk bereikbaar.

Dit jaar hebben we weer een kraam met vers gerookte paling. Deze paling wordt oor u gerookt door de Nederlandse kampioen palingroken Harrie Buis uit Enkhuizen.

Aanmelden voor een standplaats op deze markt kan nog. Hiervoor dient u contact op te nemen met de heer Blom. Voorkom teleurstelling en reageer tijdig voor 8 augustus. Ook dit jaar hopen we er weer een succesvolle en gezellige dag van te maken.

Voor informatie kan men contact opnemen met J. Blom, Waaldijk 17, 6677 MA Slijk-Ewijk; 0481 482988 of 06 49882609 of via de mail: waalkanters@gmail.com.

Ponyclub De Gele Rijdertjes zoekt bestuur

Rug van lid met clubtrui. (foto: Ponyclub De Gele Rijdertjes)

BEMMEL- Ponyclub De Gele Rijdertjes is naarstig op zoek naar nieuwe bestuursleden. Als er zich niet tijdig iemand meldt, ziet de vereniging zich genoodzaakt ermee te stoppen.

Het huidige bestuur telt officieel drie leden. De voorzitter is gestopt en binnenkort stopt de penningmeester. Al enige tijd is de ponyclub druk bezig met het werven van nieuwe bestuursleden. Tot op heden is de oproep voor nieuwe bestuursleden onbeantwoord gebleven. Daarom doet de ponyclub nu een noodoproep.

"Zonder bestuur kan de vereniging niet bestaan en zal besloten moeten worden de vereniging zoals die nu is, te beëindigen. Dit is niet wat wij willen, maar is zeker iets wat onvermijdelijk zal zijn als er geen mensen opstaan en zich aanmelden. Dit is een noodkreet aan een ieder om zich aan te melden als bestuurslid. Dit kan iedereen zijn die de club een warm hart toedraagt. Als er op korte termijn geen vooruitzicht is op aanvulling van het bestuur dan ziet de ponyclub De Gele Rijdertjes geen andere mogelijkheid dan de vereniging op te heffen."

Ponyclub De Gele Rijdertjes bestaat al sinds 1962 en heeft veel meegemaakt. We zijn een vereniging die ongeveer honderd leden telt. Vele kinderen uit Bemmel en omstreken hebben bij de ponyclub op een leuke manier leren ponyrijden en alles wat daar bij hoort, en nog steeds. Dit is altijd mogelijk geweest dankzij een aantal betrokken personen en vrijwilligers. Zonder hen was dat niet gelukt.

De vereniging zoekt een voorzitter, penningmeester en secretaris. Wie zich betrokken voelt en wil dat de ponyclub blijft bestaan, kan zich aanmelden via ledenadministratie@degelerijdertjes.nl.

Zomermarkt in Slijk-Ewijk

SLIJK-EWIJK - De 39e Zomermarkt georganiseerd door CV De Waalkanters is op zondag 11 augustus in Slijk-Ewijk gehouden.

Een bijzondere markt met ruim 80 kramen waar oude en nieuwe spullen verkocht zullen worden en waar Slijk-Ewijkse verenigingen zich presenteren. De markt is van 10.00 – 16.00 uur. Met het voet/fietsveer van Beuningen naar Slijk-Ewijk is de markt makkelijk bereikbaar.

Dit jaar hebben we weer een kraam met vers gerookte paling. Deze paling wordt oor u gerookt door de Nederlandse kampioen palingroken Harrie Buis uit Enkhuizen.

Aanmelden voor een standplaats op deze markt kan nog. Hiervoor dient u contact op te nemen met de heer Blom. Voorkom teleurstelling en reageer tijdig voor 8 augustus. Ook dit jaar hopen we er weer een succesvolle en gezellige dag van te maken.

Voor informatie kan men contact opnemen met J. Blom, Waaldijk 17, 6677 MA Slijk-Ewijk; 0481 482988 of 06 49882609 of via de mail: waalkanters@gmail.com.

Dagje offline met aandacht en stilte

RESSEN - Pleisterplaats Ressen biedt om de maand een retraitedag in en rond het eeuwenoude kerkje in de prachtige omgeving van fruitboomgaarden. In de zomer is dat een dag met extra aandacht voor stilte.

Een dag met meditatie, een stiltewandeling en diverse mogelijkheden om individueel en op verschillende manieren stil te zijn en stil te staan bij hoe verrijkend het is om met aandacht te leven. Deze Stiltedag is op zaterdag 13 juli van 10:30 uur (inloop vanaf 10:00 uur) tot 16:00 uur, de kosten bedragen 15 euro per persoon, koffie/thee en soep is inbegrepen. Opgeven kan bij wilma@4-plek.nl. Lunchpakket en gemakkelijke schoenen meenemen.

Hardlopen voor beginners bij b.o.d. de Sprinters Klaar voor de start?

BEMMEL - Vanaf 2 september start b.o.d. de Sprinters weer met een hardloopgroep voor beginners. Wil jij graag beginnen met hardlopen, en wil je dat doen onder deskundige begeleiding en in een groep? Kom dan op dinsdag 27 augustus om 19.30 uur naar de informatieavond in het clubhuis op sportpark De Heister in Bemmel.

Tijdens de informatieavond kun je kennis maken met de trainers en je krijgt informatie over de trainingsaanpak. Ook is er aandacht voor praktische zaken als goed loopkleding en schoeisel. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen.

De beginnersgroep is bedoeld voor mensen met weinig of geen loopervaring. Vanaf maandag 2 september worden de trainingen op de maandag- en woensdagavond vanaf 19.30 uur gegeven. De trainingen vinden zowel op de openbare weg als op de atletiekbaan plaats. We werken toe naar het aaneengesloten kunnen lopen van 5 km.

Aantrekkelijk geprijsd
Voor deelname aan de beginnersgroep betaal je veertig euro voor 13 weken (twee trainingen per week). Bij deze prijs zijn inbegrepen: een veiligheidshesje en lampje voor de donkere uren en (vrijwillig) deelname aan de Pietenloop op 24 november. Na deze periode kun je zelf bepalen of je door wilt gaan. Lees alles over onze vereniging op www.boddesprinters.nl. Kun je niet naar de informatieavond komen, of heb je vragen? Bel of mail: Michael Smoorenburg 06 22495626/smoortje@kpnmail.nl; Albert van Drempt 06 38444820/adrempt@xs4all.nl.

Parochie H. Maria Magdalena

Zaterdag 13 juli
H. Maria Geboorte Driel: 19.00 u: eucharistieviering, G. Peters, Cantorum
O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen: 19.00 u: eucharistieviering,N. Sales, GK De Levensbron
H. Johannes de Doper: 19.00 u: woord- en communieviering, Lit.werkgroep R.K.G.K.I.
H. Maria Geboorte Lent: 19.00 uur: eucharistieviering, F. Bomers, vierdaagseviering, Young at Heart

Zondag 14 juli
St. Werenfridus Elst: 10.00 u: eucharistieviering, N. Sales, St. Caeciliakoor
O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad:10.00 u: eucharistieviering, G. Peters, St. Caeciliakoor Lent
St. Leonardus Oosterhout: 11.00 uur; eucharistieviering, F. Bomers, Leonarduskoor, St. Leonardusfeest

Doordeweekse vieringen R.K. parochie Maria Magdalena

Maandag
Heteren, 18.30 u. Liefkenshoek (wcv), elke maandag

Dinsdag
Huissen-Stad, 19.00 u. dagkapel, rozenkrans, elke dinsdag
Oosterhout, 09.00 u. dagkapel, 1e dinsdag v.d. maand

Woensdag
Angeren, 09.30 uur u. sacristie/kerk, 1e woensdag v.d. maand
Doornenburg , 09.30 u. kerk , 2e woensdag v.d. maand
Gendt, 09.30 u. dagkapel, 4e woensdag v.d. maand
Herveld, 19.00 u. kapel Hoge Hof, 1e woensdag v.d. maand
Huissen-Zand, 09.30 u. dagkapel , 3e woensdag v.d. maand
Lent, 19.00 u. St. Jozef, 2e woensdag v.d. maand

Donderdag
Elst, 10.30 u. Tertzio, 1e donderdag v.d. maand
Elst , 09.30 u. De Hoeksteen, 2e donderdag v.d. maand
Elst, 10.30 u. Tertzio (wcv), 3e donderdag v.d. maand
Elst , 09.30 u. De Hoeksteen, 4e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 5e donderdag v.d. maand

Vrijdag
Bemmel, 10.00 u. kapel Liduina,1e vrijdag v.d. maand
Valburg, 09.00 u. sacristie, rozenkrans, elke vrijdag
Valburg, 09.30 u. sacristie, elke vrijdag

Eucharistievieringen, tenzij anders vermeld (wcv)
Na de viering is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

Lingewaard Natuurlijk: vrijwilliger nieuwe stijl

Diplomauitreiking Sandra Bak. (foto: Jos Peters SLN)

BEMMEL - "Na 1,5 jaar de opleiding tot natuurgids te hebben gevolgd bij IVN Nijmegen hebben we dan eindelijk het diploma in ontvangst mogen nemen. Ik zal niet liegen: het was een pittige 1,5 jaar."

"Met heel veel excursies op verschillende locaties in en rondom Nijmegen, lesavonden in de HAN en bergen met verslagen. We zijn gestart met een grote groep van 45 personen, maar niet iedereen haalde de eindstreep. Natuurlijk is het mooi dat de meeste nieuwe gidsen zich volledig gaan storten op het vrijwilligerswerk. Maar tijdens mijn opleiding merkte ik dat ook de jongere gidsen zeker wat te bieden hebben! Ze bruisen van de ideeën en gaan sneller met de technologie mee.

De vrijwilliger nieuwe stijl moet wel strak plannen, naast werk, gezin en sociaal leven. Daar moet het vrijwilligerswerk ergens een plekje vinden. Niet iedereen begrijpt het, zo vragen collega's van het werk zich af: "Waar haal je de tijd vandaan?" En vragen de andere vrijwilligers waarom je niet altijd tijd hebt. Schipperen is het. Maar het geeft voldoening om met iets bezig te zijn waarvan je blij wordt, en ik kan het iedereen aanraden. Misschien tref je me wel, bezig bij De Veldschuur in Bemmel of bij het water van De Ward met een waterlesje. Kom genieten van de natuur in Lingewaard!', aldus Sandra Bak natuurgids voor stichting Lingewaard Natuurlijk

Nissen & Vermaas pakt midfondvlucht vanuit Morlincourt

Nissen & Vermaas pakt midfondvlucht vanuit Morlincourt

DOORNENBURG - Op 29 juni stond de vijfde midfondvlucht van 2019 op het programma en wel vanuit Morlincourt hieraan deden 86 duiven mee van zes liefhebbers die gelost werden om 06.45 uur.

Nissen & Vermaas 21 mee 7 pr. 1, 4, 10, 11, 17, 21, 22
H. van Hal 10 mee 4 pr. 2, 3, 12, 14
v. Olderen & Meuwsen 32 mee 8 pr. 5, 9, 13, 15, 16, 18, 19, 20
W. Geurtz & Zn 10 mee 3 pr. 6, 7, 8

Van 11 tot en met 17 juli

HET HUIDIGE STERRENBEELD IS KREEFT. Kreeft voelt zich het meest op zijn plaats in verzorgende beroepen. Ze omringen de ander graag met hun liefdevolle zorg. Dat kan in de verpleging of kinderopvang zijn, maar vrijwilligerswerk doen ze ook graag. Kreeft is een spaarzaam type, ze zorgen ervoor dat er altijd voldoende geld is voor voedsel en huisvesting. Uithuisplaatsing? Dat nooit!

RAM van 21 maart t/m 20 april
We kennen jou als een opgewonden standje maar op 11 juli loopt het de spuigaten uit. Je bent dan een echte rebel; in verzet tegen van alles en nog wat. Dat zal de dag erna nog merkbaar zijn. In het weekend word je omringd door mensen die jou graag verzorgen, daardoor kalmeer jij.

STIER van 21 april t/m 21 mei
Op 11 juli heb je op vele fronten de wind mee, je hebt mooie planeetstanden om van het leven te genieten. Volgende week dinsdag is dat wel anders. Familie perikelen houden je op een negatieve manier bezig. Op woensdag krijg je te maken met materiële zorgen. Hou de hand op de knip!

TWEELINGEN van 22 mei t/m 21 juni
Aanstaande vrijdag zit je weliswaar lekker in je vel maar helaas geldt dat niet voor de mensen om je heen. Wat je zegt en wat je bedoelt, wordt de hele tijd verkeerd begrepen. Volgende week woensdag staan gevoel en verstand recht tegenover elkaar. Neem daarom geen beslissingen die dag.

KREEFT van 22 juni t/m22 juli
Tot en met zaterdag heb je de wind in de zeilen, maak hier dankbaar gebruik van. Zondag is vooral een rustdag. Volgende week dinsdag en woensdag sta je voor een aantal moeilijke beslissingen. Daarbij is het belangrijk dat je naar je gevoel luistert, maar je ook praktisch opstelt.

LEEUW van 23 juli t/m 22 augustus
Op 11 juli zet je je eigenbelang opzij om je in te zetten voor een ideaal. Aanstaande zondag komt er iemand op je pad met een duivels dilemma. Met jouw wijsheid kun je de ander de weg wijzen. Diegene zal je erg dankbaar zijn. Volgende week dinsdag is het belangrijk dat je een keuze maakt.

MAAGD van 23 augustus t/m 21 september
Op 12 juli is het weer eens zo ver, jij mag de rotzooi van een ander opruimen. Daar ben je niet te beroerd voor, maar het is wel altijd hetzelfde liedje. Zorg er in het weekend voor dat je wat tijd voor jezelf hebt, je hebt het hard nodig. Op woensdag doen mensen erg moeilijk, dat irriteert je.

WEEGSCHAAL van 22 september t/m 22 oktober
11 juli staan de planeten goed om op te trekken met vrienden. Plan een gezellig uitje samen, wie weet loop je al winkelend tegen een leuke outfit aan. Grijp je kans. Volgende week dinsdag en woensdag ben je zeer geïrriteerd door het gedrag van anderen. Leidt dit tot een breuk?

SCHORPIOEN van 23 oktober t/m 21 november
Op 11 juli wil iemand jouw leven overnemen maar dat pik je niet, je gaat in verzet. Het komend weekend begint heel ontspannen, maar eindigt in een machtsstrijd. Pas op want deze strijd kent alleen maar verliezers. 16 juli probeer jij je eigen motieven te doorgronden.

BOOGSCHUTTER van 22 november t/m 21 december
Zaterdag wordt een vrolijke dag. Je goede gevoel voor humor wordt erg gewaardeerd. Op zondag word je van alle kanten om advies gevraagd. De adviezen die je geeft zijn bijzonder creatief. Waarschijnlijk zit er een advies bij dat ook voor jou zelf op gaat. Doe er vooral je voordeel mee.

STEENBOK van 22 december t/m 19 januari
Volgende week dinsdag zit je in zak en as. De dingen verlopen helaas niet zoals jij zou willen. Woensdag is dat nog een graadje erger. Dat kan te maken hebben met materiële tegenvallers. Maar het feit dat een bepaalde relatie niet op rolletjes loopt vind je misschien nog het allerergst.

WATERMAN van 20 januari t/m 17 februari
Op 11 juli doet zich een incident voor waarbij je acuut moet ingrijpen. Op zich doe je dit goed maar het verdient niet bepaald de schoonheidsprijs. De dagen na het weekend zijn erg emotioneel. Je wordt heen en weer geslingerd tussen behoefte aan aansluiting en je neiging je af te scheiden.

VISSEN van 18 februari t/m 20 maart
11 juli is een uitstekende dag voor jou. Je voelt je gezien, gehoord en begrepen. Op vrijdag wordt dat helaas teniet gedaan doordat er gemakkelijk misverstanden ontstaan. Probeer toch het positieve gevoel van donderdag vast te houden. Op zondag ben jij het stralende middelpunt op een bijeenkomst.

Zomermarkt in Slijk-Ewijk

SLIJK-EWIJK - De 39e Zomermarkt georganiseerd door CV De Waalkanters is op zondag 11 augustus in Slijk-Ewijk gehouden.

Een bijzondere markt met ruim 80 kramen waar oude en nieuwe spullen verkocht zullen worden en waar Slijk-Ewijkse verenigingen zich presenteren. De markt is van 10.00 – 16.00 uur. Met het voet/fietsveer van Beuningen naar Slijk-Ewijk is de markt makkelijk bereikbaar.

Dit jaar hebben we weer een kraam met vers gerookte paling. Deze paling wordt oor u gerookt door de Nederlandse kampioen palingroken Harrie Buis uit Enkhuizen.

Aanmelden voor een standplaats op deze markt kan nog. Hiervoor dient u contact op te nemen met de heer Blom. Voorkom teleurstelling en reageer tijdig voor 8 augustus. Ook dit jaar hopen we er weer een succesvolle en gezellige dag van te maken.

Voor informatie kan men contact opnemen met J. Blom, Waaldijk 17, 6677 MA Slijk-Ewijk; 0481 482988 of 06 49882609 of via de mail: waalkanters@gmail.com.

Rectificatie zomeravondbridge

LINGEWAARD - De zomerbridgeavonden op woensdag 31 juli en dinsdag 6 augustus van Cool Down zijn in het Koelhuis in Huissen, dus niet in de Kinkel Bemmel zoals eerder per abuis werd vermeld.

Rectificatie zomeravondbridge

LINGEWAARD - De zomerbridgeavonden op woensdag 31 juli en dinsdag 6 augustus van Cool Down zijn in het Koelhuis in Huissen, dus niet in de Kinkel Bemmel zoals eerder per abuis werd vermeld.

Op de Korrel bij Schietsport Totaal

Junior Sascha Wolters. (foto: Arno Brinkman) Arno Brinkman

BEMMEL - Het weekend 29 en 30 juni vonden de Nederlandse Kampioenschappen Luchtwapens plaats, tijdens het evenement Schietsport Totaal 2019 op sportpark Valkenhuizen. Sportvereniging Op de Korrel was aanwezig met twaalf deelnemers, waar nu één Nederlands Kampioen bij hoort.

Op zaterdag traden de Luchtgeweer Junioren B Dames aan. Sascha Wolters nam voor haar eerste keer deel, en werd dertiende met 330,4 punten. Elianne Haas wist met een score van 395,5 de finale te behalen en eindigde daarin als zesde.
Zondags schoten als eerst de Luchtweer Dames. Leny Huisman behaalde met haar 561,1 een zestiende plaats. Ilse in ’t Groen schoot 603,3 en miste op de tiende plaats nipt de finale. Met 615,7 haalde Stine Andersen wel de finale en zij eindigde als vierde. Bij de Heren eindigde Mathijs Cornelissen als 22e met 583,5, net voor Richèl Rensen die 581,6 neerzette. De 611,7 van Jasper Klomp zorgde voor een finaleplaats, waar hij 7e werd.

Bij de Pistool heren schoten Nick Vlasblom met een score van 532 en Guido Rensing met 520 zich naar een twaalfde en 21e plaats. Bart Grutters behaalde met 550 punten de finale, waar hij een nette vijfde plaats behaalde. Bij de veteranen stond Frank Streng zijn mannetje en ging met een hoogste score van 366 de finale in. Met 4,4 punten voorsprong wist hij te winnen en werd daarmee Nederlands Kampioen.

Ook de Teams prijsuitreiking werd gehouden, waarbij de LG Heren tweede werden met Richèl, Mathijs en Jasper. Het LP Veteranen team werd derde met Frank, Hans Kooij en Ton Pardoel. De LP Heren Nick, Guido en Gerico de Vries wisten als eerste te eindigen en werden daarmee Nederlands Kampioen 2019.

Groot Gemini Grastoernooi

Overzichtsfoto van het toernooi. (foto: Ton Heevel)

ELST - Zaterdag 29 juni was het zover, de vijfde editie van het Groot Gemini Grastoernooi georganiseerd door volleybalvereniging Gemini uit Elst. Het 4 tegen 4-grastoernooi werd gespeeld op het Cool Nature veld in De Westeraam.

Het was weer een super leuke, gezellige, actieve en warme dag! "We hopen dat iedereen weer een super leuke dag heeft gehad! Schrijft u ook alvast het toernooi van volgend jaar in de agenda op 27 juni 2020?"

Clubkampioenschappen ZVO

ELST - Na de succesvolle clubkampioenschappen van 7 april voor de kinderen was er 14 juni de editie voor de volwassenen. In totaal deden er 25 zwemmers mee. Het was een sportieve en gezellige wedstrijd.

In de categorie Heren 50 meter is Thijs Kampen clubkampioen geworden, Albert Foekens werd tweede en Erwin Willemsen derde. Bij de Dames 50 meter is Anouk Jetten clubkampioene geworden, Sonja Fugers werd tweede. Willy Slendebroek werd clubkampioen bij de Heren 4x25 meter Eric van Kaathoven werd tweede en Tom Eltink derde. Bij de dames 4x25 meter werd Renée van Barneveld clubkampioene, Wendy Smits werd tweede en Chantal Slaa derde.

Verder werd er nog de 3x25 meter voor dames gezwommen. Clubkampioene werd Marieke Spaan, tweede werd Monique van het Erve en Tatiane Willemsen werd derde.

8 / 9

Jos Veggelers 12 juli
met pensioen
Veel gezondheid toegewenst
Geniet ervan
Groeten van je collega's

Lieve Nine,

Gefeliciteerd met het behalen van je zwemdiploma.

Je bent een KANJER!

Kusjes, van de Oma's en Opa's.

Du bisst alles....

Marian & Eef

Van Harte met jullie 25 jarig huwelijk!

Liefs Fam. Buurman & Fam.van Moerkerk

Hoera, op 9 juli wordt onze pa en opa 88 jaar!

Gefeliciteerd namens kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Lieve Carmen, van harte proficiat met je 6e verjaardag.
Een geweldige feestdag namens papa, mama, Thijs en Stijn toegewenst.

Hiep hiep hoera
Lieve kruimel wordt 15 juli 1 jaar.
Hartelijk gefeliciteerd.
xxxjes Oma Ine

Hiep hiep hoera
11 juli is Lianne 4 jaar
en nou mag je naar de
basisschool toe. Fijne dag!
Liefs Papa, Mama en Arie

Een vet applaus voor Thijme
als stalmeester en
voor je achtste verjaardag!
opa en oma en een lik van Fam

Gefeliciteerd met het behalen van jullie diploma!
We zijn trots op jullie. Groetjes
de familie van den Broek

Kijk mij nu eens stoer zitten ! op 15 juli word ik 1 jaar!
oma, swen en henny