De Liemers Helemaal Goed Courant

29 april 2016

De Liemers Helemaal Goed Courant 29 april 2016


Avondvierdaagse in Zevenaar

ZEVENAAR - Op maandagavond 23 mei start vanaf het Raadhuisplein de 46e avondvierdaagse in Zevenaar. De avondvierdaagse wordt van 23 tot en met 26 mei gehouden. De afstanden die gewandeld kunnen worden zijn 5, 10 en 15km.

De starttijden zijn iedere avond voor de 15km 17.45 uur en de 10km 18.00 uur. De 5km start de eerste 3 avonden om 18.15 uur en op donderdag om 18.30 uur.

De routes zijn grotendeels ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Op maandag gaat de route via Stegeslag en voor de langere afstanden richting Duiven. Het sportpark Hengelder en Babberich worden op dinsdag aangedaan. De route voor de woensdag gaat door de wijken Zonnemaat en Methen. De langere afstanden gaan richting Groessen. Op donderdag wordt via Oud Zevenaar en Ooy gewandeld. De route van de intocht gaat via de Molenstraat, Nieuwe Doelstraat, Markt en Marktstraat. De finishlijn is op donderdag getrokken aan het begin van het Raadhuisplein.

Voor de individuele lopers, maar ook leerlingen van de basisscholen die alsnog willen meelopen is op zaterdag 21 mei van 12.00 tot 16.00 uur een voorinschrijving bij de Vida-dansschool aan het Raadhuisplein. De wandelaars die de laatste weersberichten willen afwachten, kunnen op maandagavond vanaf 18.00 uur bij de start nog inschrijven.

Superkofferbakverkoop in Giesbeek

GIESBEEK – Zondag 1 mei wordt er een superkofferbakverkoop georganiseerd, de organisatie is weer in handen van de Vrienden van de Giese Toren, bekendheid hebben de vrienden in de wijde omgeving al door het organiseren van tentoonstellingen, concerten, de maandelijkse kerk en toren openstellingen en niet te vergeten de alom bekende winterfair.

Op deze zondag (1 mei) zullen vanaf 9.00 uur de Tuinstraat en de Pastoor Slingerstraat weer bol staan van een kleurrijke verzameling van onverwachte spullen uit de meest uiteenlopende creaties van geopende kofferbakken. Naast het kofferbak gebeuren is er ook een kleedjesmarkt waar de jeugd van groep 3 tot en met 8 gratis aan kan deelnemen, geef je dan wel even op bij de Vrienden van de Giese Toren.

Aan muziek en vermaak zal het deze dag niet ontbreken, zo zal een saxofonist, een jeugdband en een disco het geheel muzikaal verzorgen ook zullen een clown, 'n luchtkussen en 'n schminkhoek niet ontbreken.

Tijdens deze kofferbakverkoop zullen de Vrienden van de Giese Toren een grote rommelmarkt organiseren, voor deze markt kunnen zij nog kleine bruikbare spullen gebruiken, zij die nog wat op willen ruimen kunnen zich melden via onderstaande adressen, de Vrienden van de Giese Toren komen dit graag bij u ophalen.

Als men het slenteren langs de vele kofferbakken moe is, dan is er gelegenheid om uit te rusten op het horecaplein waar men kan genieten van een betaalbaar hapje of een drankje.

Voor meer informatie en/of plaatshuur kunt u contact opnemen met Jan 06 10252829, Henk 06 12604822 of via de mail: j.wieggers@hetnet.nl. Voor openstellingen van de Giese Toren, kerkdiensten, concerten en uitvoeringen kijk eens op www.giesbeektorenhoog.nl.

Dringend vakantiegastgezinnen gezocht Pax Kinderhulp Duiven-Westervoort

WESTERVOORT - Pax Kinderhulp Duiven-Westervoort e.o. wil ook dit jaar kinderen uit de omgeving van Katowice in Polen laten genieten van een welverdiende vakantie in Duiven, Westervoort en omgeving. Voor de periode van 26 juni tot en met 15 juli is de werkgroep dringend op zoek naar vakantiegastgezinnen.

De hele actie staat of valt met voldoende vakantiegastgezinnen. Gezinnen die hun deur open zetten en hun huis, tijd en vooral aandacht gedurende drie weken willen delen met kinderen die hier dringend behoefte aan hebben. Helaas zijn er nog niet voldoende vakantiegastgezinnen om de actie in 2016 door te laten gaan.

De kinderen
De kinderen die worden geselecteerd om hun vakantie in Nederland door te brengen hebben het in hun eigen land niet makkelijk. Ze komen uit kansarme gezinnen of verblijven in een kindertehuis. Armoede, alcoholverslaving, slechte woonsituatie: het zijn zaken waar deze kinderen dagelijks mee te maken hebben.

De werkgroep Duiven-Westervoort e.o. wil deze kinderen gedurende drie weken gewoon kind laten zijn, in een gezin waar het veilig is en waar er voor hen gezorgd wordt. U kunt de werkgroep helpen door u aan te melden als gastgezin.

Dagopvang
Zijn er dagen waarop u moet werken of momenten dat u er niet kunt zijn om de kinderen overdag op te vangen, dan kunt u gebruik maken van de dagopvang van Pax Kinderhulp Duiven-Westervoort.

Heeft u interesse en wilt u meer informatie, neem dan contact op met Wilma van Brandenburg: 0316 840314.

Schitterende driestemmige folksongs in De Lantaern

ZEVENAAR - Vorig jaar ging het publiek in De Lantaern uit hun dak tijdens een fantastisch optreden van de uit het Ierse Donegal afkomstige Henry Girls. Uiteraard is het Muziekcafé trots dat ze deze zeer muzikale zussen weer hebben kunnen boeken. Op 7 mei is het zover. Dan kan iedereen weer genieten van een zeer hoogstaande muzikale performance van The Henry Girls.

The Henry Girls zijn de zussen Joleen, Lorna en Karen McLaughlin. Deze zingende multi-instrumentalisten komen uit het Ierse Donegal. Ze groeiden op met de traditionele muziek van hun vaderland. Maar in hun eigen muziek zit zo veel meer. Bijvoorbeeld invloeden van de Schotse en Amerikaanse folk en jazz. Zo is er een uiterst verfrissend soort ‘altfolk’ ontstaan met sterke liedjes en schitterend driestemmige samenzang. Deze samenzang is al te horen op een stuk of vijf albums die ze hebben uitgebracht en grote waardering oogstten bij de luisteraars. Waardering die The Henry Girls ook krijgen tijdens hun overrompelende live optredens. Dit bleek wel bij hun vorig optreden in De Lantaern waar het publiek van af het begin tot het eind van het optreden laaiend enthousiast reageerden. De dames bespelen een uitgebreid scala van muziekinstrumenten, zoals viool, gitaar, banjo, ukelele, harp, piano, mandoline en accordeon Hun sterkste troef is de harmonieuze driestemmige zang. The Henry Girls staan garant voor een avond vol dynamische muziek van een ongekend niveau. Aanvang: 21.00 uur. Zaal open: 20.15. Entree: 15.00 euro.

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR - Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- Gymnastiekvereniging T.H.O.R.-Zwaluwen zoekt een penningmeester, die verantwoordelijk is voor het beheren van de rekening en van de kas van de organisatie.

- Humanitas zoekt vrijwilligers voor ondersteuning, praktische hulp en een luisterend oor bieden aan ouders bij de opvoeding van hun kinderen.

- Nova Zorgboerderij zoekt chauffeurs die met de auto van Nova mensen thuis ophalen en 's middags weer naar huis brengen. Reiskosten van en naar Pannerden met eigen vervoer worden vergoed.

- Stichting De Contactschijf heeft voor de donderdagavonden nog enkele begeleiders nodig die bezoekers met een geestelijke beperking begeleiden bij het sjoelen.

Voor meer informatie over deze en circa 280 andere vacatures kunt u contact opnemen met de Vacaturebank van Caleidoz Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur, telefoon 0316 243299). U kunt ook kijken op de website www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

Cursussen in Het Musiater

Theatercursus Improviseren (10 – 14 jaar)

Heb jij een enorme energie, oneindige fantasie en veel zin om samen gekke dingen te bedenken? Dan is deze theatercursus iets voor jou!Met een groep ga je leren hoe de techniek van het improviseren in elkaar zit en leer je hoe je zonder voorbereiding de meest prachtige scènes speelt. Wie kent niet De Vloer Op Junior of de spelletjes van de Lama's? Kom mee doen en ontdek het zelf! Er is plek voor 20 deelnemers!

De docent is Caroline Jansen, de cursus start op 9 mei en wordt gegeven op maandag om 18.30 uur in Het Musiater in Zevenaar. De cursus bestaat uit acht lessen van 90 minuten en De cursusprijs bedraagt: 75,-. * De cursus vindt doorgang mits er voldoende aanmeldingen zijn.

Liedbegeleiding op akoestisch gitaar (vanaf 18 jaar)

Heb je altijd al gedroomd van gitaar spelen? In deze cursus leer je in groepsverband de basisakkoorden spelen waarmee je moeiteloos elke popsong, folksong of evergreen van Bob Dylan tot Adele kunt begeleiden. Je dient zelf voor een gitaar te zorgen. We hebben een cursus voor beginners en een cursus voor cursisten met enige ervaring. De eerstvolgende cursus start op 10 mei 2016. De docent is Chris van Tienen en de cursus vindt plaats op dinsdag, van 18.30 -19.15 uur voor beginners, om 19.30 – 20.15 (vervolg) en van 20.15 – 21.00 uur voor gevorderden. De cursus wordt gegeven in Het Musiater in Zevenaar en bestaat uit 10 lessen van 45 minuten. De prijs bedraagt € 82,= (excl. 21% BTW) * De cursus vindt doorgang mits er voldoende aanmeldingen zijn.

Voor meer informatie en aanmelden: www.hetmusiater.nl. Het Musiater, Bommersheufsestraat 62, Zevenaar; 0316-524477.

Zevenaarse schakers ongeslagen kampioen

Op de foto: Het kampioensteam na de laatste wedstrijd in Arnhem.

ZEVENAAR - Na de degradatie in het vorige seizoen heeft Zevenaar dit jaar het kampioenschap van de promotieklasse OSBO veroverd en daarmee de promotie naar de KNSB 3e klasse gerealiseerd. Dat gebeurde zelfs zonder puntenverlies maar dat het vaak spannend was blijkt wel door dat 5 van de 9 wedstrijden eindigden in een 4.5 – 3.5 zege en het vaak net zo goed andersom had kunnen eindigen.

Topscorers zijn Guust Homs en Toon Janssen met elk 7 uit 9. Thomas Verfuerth scoorde met 6.5 uit 8 procentueel zelfs nog iets beter. Teamleider Vincent Pelgrom had met 6 uit 8 ook een goed seizoen terwijl Thorsten Brandt (3 uit 7), Reinier Janssen (3.5 uit 8) en Kevin Verfuerth (4 uit 8) deel uit maakten van het vaste team.

Zevenaar 2 was vorig seizoen kampioen en gepromoveerd naar de 2e klasse OSBO. Een uitstekend begin van het seizoen met twee grote overwinningen en een nipte nederlaag maar daarna kwam de klad erin en uiteindelijk bleken 5 punten juist onvoldoende om degradatie te voorkomen. Topscorer werd hier Daan Meiboom met 4 uit 7 voor Hans Castrop (3 uit 6), Edzard Bosch (3 uit 7), Jan Elfrink en Hans Corbeel (beide 2.5 uit 7). Vincent Pelgrom, Yannick te Pest en Jeroen van der Poel scoorden allen 2 uit 3.

Zevenaar 3 wist zich te handhaven in de derde klasse OSBO met 6 punten uit 6 wedstrijden. Daan Wijnholts werd met 4.5 uit 6 topscorer voor Jeroen van der Poel (4 uit 6), Menno Verbakel (3 uit 5) en Pieter van der Poel (3 uit 6).

Op dinsdagavond is er in Ons Huis vanaf 20.00 uur de wekelijkse schaakavond. De jeugd speelt op vrijdagavond om 19.00 uur in basisschool De Wissel.

Woensdagmorgen is er schaken in De Hooge Bongert waar zo'n zestien 55-plussers actief zijn. Informatie bij Pieter van der Poel, 333579 en op www.svzevenaar.nl.

Voorleestrein zoekt voorlezers

DUIVEN - Mikado zoekt enthousiaste vrijwilligers voor de Voorleestrein. De Voorleestrein is een project waarbij kinderen tot 9 jaar met een taalachterstand wekelijks thuis voorgelezen worden door vrijwilligers.

Dit stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en brengt mensen met elkaar in contact. Mikado zoekt vrijwilligers die tien weken lang wekelijks bij een gezin wil voorlezen, gedurende ongeveer 45 minuten tot een uur. We zoeken iemand die minimaal 18 jaar oud is, een open houding heeft, betrouwbaar is, flexibel is, de Nederlandse taal goed beheerst en affiniteit heeft met kinderen!

Interesse? Neem contact op met Yvonne Bloemberg, sociaal werker bij Mikado: 06 44458152 of via y.bloemberg@mikado-welzijn.nl.

NAH Breincafé

ZEVENAAR - Sociaal Ontmoetings- & Participatie Punt verzorgt op dinsdag 3 mei het NAH Breincafé.

Elke eerste dinsdag van de maand kunnen mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) in het Breincafé terecht om elkaar te ontmoeten. Het accent ligt op ontspanning en gezellig samen zijn. Je kunt lotgenoten ontmoeten, herkenning en erkenning delen en ervaringen en tips uitwisselen. De entree is gratis, koffie /thee een euro.

Het café is aan Steenhuizen 6 in Zevenaar van 10.00 tot 12.00 uur. Informatie: b.vanhall@caleidoz.nl.

Basisscholen Groene Ring Duiven vieren verduurzaming

Over 15 jaar hebben we supersonische schoenen die energie opwekken. Foto: Slim Opgewekt!

DUIVEN - De twee basisscholen van De Groene Ring in Duiven worden stroomneutraal dankzij ruim 180 zonnepanelen op de daken en ledverlichting in plaats van standaard TL. Op 12 april vierden de scholen dit met Energiefeesten van Slim Opgewekt! Ike Huizenga, directeur van De Groene Ring: “Ik vind het belangrijk om de leerlingen actief bij de verduurzaming te betrekken. Zo wordt het ook echt iets van hen.”

Bij de Energiefeesten speelden alle klassen vier spellen die Slim Opgewekt heeft gemaakt om kinderen bewuster te maken duurzaamheid. Zo was er een levensgroot elektro-spel waarbij kinderen de energiebron koppelden aan de energiegebruiker of uitzochten welk apparaat hoeveel watt opwekt of verbruikt. Bij een ander spel legden kinderen op gevoel vijf apparaten in volgorde van energieverbruik.

Er waren ook spellen waarbij kinderen elektriciteit echt ondervonden. Kinderen maakten muziek met de Waterpiano en ontdekten in donkere tenten dat ze de ‘bliksem’ aan elkaar door kunnen geven. Bij de finale van de Energiefeesten kwamen alle klassen op het schoolplein bij elkaar en dansten ze op het lied ‘Energie’.

Alle kinderen hadden wensen gemaakt voor een duurzame toekomst. Van supersonische schoenen die energie opwekken tot een apparaatje dat vanaf de bodem van de zee al het plastic en andere troep opzuigt. Alle wensen gingen in een tijdscapsule die de jongste en oudste leerling in een gat onder het schoolplein lieten zakken. Over 15 jaar gaan de capsules weer uit de grond en zien we hoeveel duurzame wensen werkelijkheid zijn geworden!

Schooltje in Sudan krijgt naam: Het Kofschip!

REGIO - Op woensdag 23 maart heeft Het Kofschip het schoolproject ‘Hallo Afrika’ afgesloten. Leerlingen kwamen met hun ouders en andere belangstellenden om hun gemaakte werkstukken te laten zien. Naast de tentoonstelling was er ook allerlei lekkers te eten. Veel kinderen hadden hapjes meegenomen en er werd zelfs live gekookt!

Aan ons project hadden we een goed doel gekoppeld: de Junub Charitable Trust Sudan. Deze stichting is opgericht in 2012. De missie van JCTS is primair gericht op het bieden van basisonderwijs aan kansarme kinderen van Magwi en andere door de oorlog getroffen gebieden in Zuid-Soedan.

De opbrengst van de avond bedroeg 872 euro. Dit bedrag is op donderdag 14 april officieel overhandigd aan de stichting. Op de foto ziet u de vertegenwoordigers van de stichting samen met de directeur van Het Kofschip.

Door de samenvoeging van beide locaties van Het Kofschip begin dit schooljaar, zijn er ook T-shirts met de bedrukking Kofschip, locatie Schrijvershof, overgebleven. Deze T-shirts zijn ook geschonken aan de stichting. Zij zullen zorgen dat de kinderen van hun schooltje deze zullen ontvangen. De naam van het schooltje in Sudan wordt Het Kofschip!!

Jij bent! Nu ook bordspellenmiddag voor Boardgame Geeks

ZEVENAAR - Bordspellengroep Jij bent! uit Zevenaar bestaat momenteel uit acht enthousiaste mannen en vrouwen die elke donderdagavond vanaf 19:30 uur diverse bordspellen spellen.

Omdat niet iedereen in de gelegenheid is op donderdagavond hiervoor tijd vrij te maken, wordt er nu ook iedere derde zondag van de maand een extra spellenmiddag gehouden. De eerste spellenmiddag vond op zondag 24 april plaats.

De deuren van participatiegebouw Caleidoz aan de Steenhuizen 6 zijn vanaf 13:00 uur geopend. Iedereen die van een leuk, gezellig of uitdagend bordspel houdt is welkom. Jij bent! heeft een uitgebreid assortiment spellen in huis; van familiespellen, partygames tot en met de uitdagende expertspellen aan toe.

Uiteraard mag je ook je eigen spel(len) meenemen zodat onder het genot van een kopje koffie of thee een gezellige middag gegarandeerd is. De spelmiddag is van 13:00 tot 17:00 uur. Er wordt een bijdrage van twee euro gevraagd (voor de zaalhuur). Daar worden je overigens ook twee kopjes koffie of thee bij aangeboden.

Wil je meer weten over Jij bent! en de spellenavonden en -middagen stuur dat je vraag naar jijbent@madilo.net of bel Jan: 06 12992500. Verder vind je ons ook op facebook: https://www.facebook.com/groups/jijbent/ en opTwitter: #jijbent!

Oproep hoofdtrainer Pigeons

DUIVEN - Basketbalvereniging Pigeons is zeer actief met een geweldige terugkomst! Het basketbalseizoen is bijna ten einde. Met één speelweekend voor de boeg maken wij ons op voor het nieuwe seizoen.

Zeer binnenkort presenteren wij met trots ons nieuwe stoere logo, vernieuwde website en sociale media. Houdt ons in de gaten via http://depigeons.nl. Pigeons is voornemend om komend seizoen met liefst tien team uit te komen in de basketbalcompetitie en hier zit ook weer een heren 1 team bij. Voor ons nieuw te vormen herenteam is Pigeons opzoek naar een hoofdtrainer.

Pigeons verwacht dat de hoofdtrainer:
- participeert in de vereniging;
- trainingen verzorgt;
- een team coacht tijdens wedstrijden;
- het teammanagement coördineert;
- actief deelneemt aan de technische commissie;
- beschikt over een trainerslicentie of beschikt over
- aantoonbare ervaring en bereid is om BT3 cursus te volgen

Pigeons ziet in de hoofdtrainer graag de volgende eigenschappen:
- passie voor basketbal en voor sportiviteit;
- verbindend en in staat om draagvlak te creëren;
- sterke communicatieve vaardigheden;
- organisatorisch sterk;
- flexibel

Pigeons is een vereniging die niet alleen vraagt maar ook heel wat te bieden heeft. Wat, dat hangt af van de mate waarin een kandidaat voldoet aan het profiel. Een belangrijke vergoeding is in ieder geval al de kans om actief te zijn met de geweldige sport basketbal bij de gezelligste vereniging van De Liemers.

Interesse of vragen? Neem dan gerust contact op met het bestuur via: voorzitter@depigeons.nl.

4-meiherdenking Zevenaar

ZEVENAAR - Ieder jaar worden op 4 mei de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. Maar de gedachten gaan natuurlijk ook uit naar slachtoffers van oorlogen en conflicten overal elders in de wereld.

In Zevenaar wordt er om 19.00 uur een herdenkingsbijeenkomst gehouden in het Musiater. Het thema voor deze bijeenkomst is: ‘Omarm de Vrijheid’. Het Hooge Bongertkoor verleent medewerking en ook de Stichting Veteranen De Liemers en de Scouting Subanhara Liemersgroep werken mee.

Na deze bijeenkomst vertrekken de deelnemers om 19.35 uur in een Stille Tocht naar het Raadhuisplein. Ondertussen brengt muziekvereniging Crescendo op het Raadhuisplein passende muziek ten gehore. Om 19.50 uur zal de loco-burgemeester mevrouw Van Norel een toespraak houden. Daarna wordt het gedicht ‘Dodenherdenking’ voorgedragen.

Na het spelen van ‘The Last Post’ wordt om 20.00 uur twee minuten stilte in acht genomen, gevolgd door het zingen van het Wilhelmus. Vervolgens kunnen kransen en bloemen worden gelegd op het vrijheidsmonument ‘De Vier Tamboers’.

Na afloop is er de mogelijkheid om elkaar in de Spiegeltent van Buitenblik te ontmoeten onder het genot van koffie, thee of limonade. Daarna wordt er om 21.00 uur in de Spiegeltent een passend concert gegeven door de groep: Almost Under.

Gratis laptop-, ipad- en telefoonhulp

WESTERVOORT - Kulturhus De Nieuwhof houdt sinds donderdag 28 april wekelijks op donderdagen van 10.30 tot 12.30 uur een inloop waarbij volwassenen en ouderen gratis vragen kunnen stellen over hun laptop, ipad of mobiele telefoon die zij gebruiken. Dit gebeurt in de ontmoetingsruimte van De Nieuwhof.

Stagiaires van het leerbedrijf helpen de bezoekers met het oplossen en het beantwoorden van vragen. De stagiaires van de opleiding Sociaal Cultureel werk zijn geen professionals, maar hebben veel ervaring en helpen waarbij het kan. Het Kulturhus begint dit project naar aanleiding van vragen van volwassenen en ouderen die aangaven behoefte te hebben aan hulp of uitleg over het gebruik van de verschillende media apparaten die zij gebruiken. Voor meer informatie kunt u terecht op www.denieuwhof.nl.

Ledenmiddag PCOB Duiven/Westervoort

DUIVEN - De ledenmiddag PCOB Duiven/Westervoort is op 3 mei. Dit wordt alweer de laatste reguliere bijeenkomst van dit seizoen. Het onderwerp is 'Wederopbouw van Arnhem na de tweede wereldoorlog'.

Aan de hand van een film zien we dat Arnhem, na zwaar getroffen te zijn in de oorlogsjaren, met inzet van velen er weer bovenop komt. Een interessant stuk geschiedenis. De middag is in de Samen op wegkapel Duiven, ingang achter het gemeentehuis. Om 14.15 uur is er koffie of thee, en om 14.30 uur beginnen we. Informatie bij Ali Baarslag: 0316 265726.

Eerst werken, dan voetballen

ZEVENAAR - Iedere zomer komen uit de hele Liemers en zelfs uit Arnhem mannen op zondagmorgen bij elkaar op het sportveld aan De Schellenkrans in Zevenaar. Ze zijn geen lid van een club, maar wel gek op voetballen.

Spontaan komen ze rond 10.00 uur aan in hun auto's om de sneakers te verwisselen voor een paar voetbalschoenen. Zonder scheidsrechter, zonder officieel tenue en zonder ruzie gaan ze een potje voetballen. Dan worden er twee teams gevormd en daarna wordt er gevoetbald, zoals voetbal gespeeld moet worden. Iedereen kan meedoen. Soms bestaan de teams uit 14 man, soms uit acht. Het hangt er maar van af hoeveel er die dag op komen dagen. De leeftijd varieert van 16 tot 60 en het plezier spat er van af.

Afgelopen zondag begon hun seizoen weer. Maar eerst moest het veld in orde worden gemaakt. Met harken werd het pas gemaaide gras bij elkaar geharkt en de hopen werden aan de zijkant gedeponeerd.

Dag van de Watersport bij WSV De Bijland

TOLKAMER - Op zaterdag 30 april verzorgt Watersportvereniging De Bijland weer een Dag van de Watersport. Op die dag willen we vanaf 10:00 uur graag zoveel mogelijk leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen kennis laten maken met de fantastische watersport.

"Daartoe hebben we van het Watersportverbond een aantal kano‘s en zeilbootjes gehuurd en Deba Marine BV stelt enkele Sup (Stand Up Paddling = rechtopstaand peddelen) boards ter beschikking.
De beginselen van het zeilen worden de kinderen bijgebracht door twee gediplomeerde zeilinstructeurs, te weten vader en zoon Carel en Jorden Wessels. Enthousiaste leden van onze vereniging assisteren bij het kanoën en het Suppen en er is ehbo aanwezig. Deelname aan die dag is geheel kosteloos.

Watersportvereniging De Bijland is gevestigd in Jachthaven De Bijland, Zwarteweg 2 in Tolkamer. De verenigingssteiger is te vinden aan het linkereinde van de hoofdsteiger van de jachthaven.

Muzikaal eerbetoon tijdens Dodenherdenking Zevenaar

ZEVENAAR - Muziekvereniging Crescendo zal dit jaar voor de 11e keer tijdens Dodenherdenking in Zevenaar de plechtigheid muzikaal begeleiden. De herdenking in Zevenaar wordt elk jaar groter, mede dankzij de samenwerking tussen de diverse organisaties zoals Stichting Veteranen de Liemers, Scouting Subanhara Liemersgroep en Muziekvereniging Crescendo ui Ooij-Zevenaar..

Tijdens de Dodenherdenking worden al diegenen die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen of vermoord herdacht. Ook worden herdacht alle Nederlanders die zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties na de Tweede Wereldoorlog. Na een herdenkingsdienst in het Musiater trekken alle belangstellenden onder aanvoering van stille trom door 'vier Crescendo tamboers' naar het herdenkingsmonument op het Raadhuisplein in Zevenaar.

Het herdenkingsmonument genaamd 'De Vier Tamboers' in Zevenaar is een beeldengroep van witte natuursteen. Vier trommelaars laten denkbeeldig in alle windrichtingen de vrijheid klinken. Terwijl vier tamboers van Crescendo de stoet met 'stille trom' begeleiden, speelt vanaf 19.25 uur het fanfareorkest van Crescendo passende muziek ter bezinning op het Raadshuisplein in Zevenaar. Met nummers als Aan mijn Vaderland, Soldaat van Oranje (Esther) en Hymn to he Fallen wil Crescendo een passende bijdrage leveren aan de jaarlijkse Dodenherdenking.

Kort voor 20.00 uur speelt een Crescendotrompettist het signaal 'Taptoe'. Hierna volgen twee minuten stilte gevolgd door het Nederlands volkslied Wilhelmus. Aan het eind van de plechtigheid worden alle belangstellenden onder muzikale klanken van Crescendo begeleid naar de Spiegeltent (Buitenblik Festival) op het Raadhuisplein voor een afsluitend samenzijn onder het genot van koffie.

Boekverkoop ten bate an kinderhuis Jemima

DUIVEN - Begin maart rolde het boekje 'Jongleren, een kunst apart' van de persen. Een bundel van 75 persoonlijke maar voor velen herkenbare verhalen van Duivenaar Gerard Plaggenmarsch. In veel verhalen figureren Gerards zoons Wilmer (9) en Ruben (7). Wilmer is verstandelijk beperkt.

Het leven van gerard Plaggenmarsch is net als zijn achternaam: niet standaard. Bepalend voor dat leven is geweest zijn beslissing om vrijwilligerswerk te gaan doen in kinderhuis Jemima in Beit Jala, een dorpje in Israel op de Westerlijke Jordaanoever bij Bethlehem. Hij ging voor een jaar, hooguit twee. Het werden er tien. Hij ontmoette er zijn vrouw Marleen, met wie hij op latere leeftijd kinderen kreeg. Het gezin woont sinds 2008 met veel plezier in Duiven.

Gerard: De reden dat ik langer dan gepland in Israel ben gebleven was Ibrahim. een dubbel gehandicapte jongen, die ik verzorgde. Tot zijn overlijden op 11-jarige leeftijd ben ik bij Jemima gebleven.

Terug in Nederland kreeg Gerard met Marleen zelf een gehandicapt kind: Wilmer. gevolgd door een tweede jongen, Ruben, een leerling van basisschool Het Veer. Gerard en Marleen genieten van hun kinderen, ook al is het leven met een gehandicapte zoon niet altijd makkelijk. Gerard: "Meer dan Ruben is Wilmer een zorg en soms een last, maar tegelijk ook een bron van vreugde. We genieten van allebei de jongens." Over zowel lastige als mooie situaties zijn 75 korte verhaaltjes geschreven en gebundeld onder de titel 'Jongleren, een kunst apart'. Het boekje is bij uitgever Boekscout te bestellen of via de mail gerard_plaggenmarsch@yahoo.com. De winst van Gerard gaat naar Jemima.

Activiteiten Het Palet

Zondag 1 mei.: 13.30 uur 50 plus pinksterbingo

Maandag 2,9,23,30 mei.: 13.30 uur Sjoelen, 19.30 uur smartlappen koor

Dinsdag 3,10,17,24,30 mei.: 09.00 uur Engels, 13.30 uur Koersbal, 19.30 uur Klaverjas - Jokeren

Woensdag 4,11,18,25 mei.: 09.30 uur Hobbyclub

Woensdag 11 mei.: 19.30 uur Wijkraad Duiven - West

Donderdag 12,19,26 mei.: 09.00 uur Studiekring, 14.00 uur Klaverjas - Jokeren, 19.30 uur Darts

Vrijdag 6,13,20,27 mei 10.00 uur Schaken, 13.30 uur Bridge

Koninklijke Sint-Caecilia huldigt jubilarissen

Foto: Angela Teunissen

HERWEN - Tijdens haar voorjaarsconcert in De Cluse in Herwen heeft Koninklijke muziekvereniging Sint-Caecilia uit Herwen een viertal leden gehuldigd.

Van links naar rechts: Ton Massop, Alie van Keulen-Koenen, Riek Koenen (alle drie 40 jaar lid) en Sjaak Gasseling (50 jaar lid). Casper Peters (niet op de foto) is 60 jaar lid. De muziekvereniging zelf bestaat 110 jaar. Ter gelegenheid hiervan organiseren zij op 15 oktober een muzikale avond: Herwens Finest II met medewerking van diverse Herwens talent

Zonnebloemloterij

DUIVEN - Vrijwilligers van Zonnebloemafdeling Duiven-Loo maken zich op voor de loterij. Van half april tot half september gaan zij met Zonnebloemloten langs de deuren in Duiven of u komt ze tegen voor de supermarkt of tijdens een braderie. De loten kosten twee euro per stuk. Met de opbrengst organiseert de Zonnebloem activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking.

Een deel van de opbrengst van de loterij wordt besteed aan projecten, aangepaste vakanties en dagactiviteiten die de Zonnebloem landelijk organiseert. Een van die projecten is de Zonnebloemauto, een aangepaste rolstoelauto, te huur voor mensen met een rolstoel of scootmobiel. Ook gaat een belangrijk deel van de opbrengst naar de activiteiten in en rond Duiven.

Trekking

De trekking van de loterij vindt plaats op 24 oktober In de prijzenpot zitten meer dan 5.000 geldprijzen, waaronder de hoofdprijs van 15.000, -. Zonnebloemloten à 2 zijn tot half oktober ook te bestellen op www.zonnebloem.nl/loterij.

Bij de Zonnebloem draait het om mensen. Al meer dan 65 jaar. We zetten alles op alles om mensen met een fysieke beperking een onvergetelijke dag te bezorgen. Zodat ook zij volop van het leven kunnen genieten.

Daarom denken we altijd in oplossingen. Er kan zoveel meer dan je denkt.

HCC Computeravond: 8 mm smalfilms op dvd?

ZEVENAAR - Op woensdag 11 mei verzorgt de Hobby Computer Club (HCC) zijn maandelijkse computeravond. De avond wordt gehouden in Ons Huis, Dr. Honigstraat 3 in Zevenaar. Aanvang activiteiten: 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur.

.

Heeft u nog een schoenendoos met oude 8 mm films die u altijd nog op een dvd wilt zetten maar u weet niet hoe te beginnen, dan is deze avond wellicht iets voor u. Er wordt uitgelegd, hoe u uw oude smalfilms kunt overzetten naar een dvd. Met behulp van een oude projector, een film, omkeerspiegel en een digitale camcorder wordt alles stap voor stap gedemonstreerd.

Aan het eind van de presentatie bestaat de mogelijkheid om een film door ons te laten digitaliseren. (maximaal 6 min. per film) Hiervoor moet u zich aanmelden via onze website www.arnhem.hcc.nl klik dan op contact en vul de gegevens in. De kosten hiervoor zijn 2,50 voor HCC-leden, niet-leden betalen 5,-

Een beperkt aantal mensen kan op deze avond geholpen worden. Bij voldoende aanmelding bestaat de mogelijkheid om dit op een maandelijkse HCC avond ook te gaan doen.De avond zal worden verzorgd door Bertus Harmsen en Henk Schipper. HCC-leden worden verzocht hun ledenpas mee te nemen, de toegang is vrij.Ook niet-leden zijn welkom en betalen een bijdrage van 2,-

Smartlappenkoor naar Meulenvelden

DIDAM - Bruisend Meulenvelden organiseert op dinsdag 3 mei een muzikale avond met medewerking van Smartlappenkoor Wiami uit Wehl.

Het koor telt 17 gezellig, zingende dames en staat onder leiding van dirigent Theo Thus. Het koor wordt muzikaal ondersteund door Wim Kloppenburg op de monica en Harrie van Londen op het keyboard. Samen staan ze garant voor een heerlijk avondje uit. U kunt genieten van bekende luister-, gelegenheids-, gezelligheids- en meezingliedjes. Het belooft een gezellige avond te worden die u niet mag missen.

Belangstellenden uit Didam en omstreken zijn welkom. De theaterzaal in Meulenvelden, Waverlo 8, Didam, is open vanaf 19.00 uur, de avond begint om 19.30 uur en is om 21.30 uur afgelopen. De entree bedraagt 3,00 (exclusief consumptie). Voor informatie kunt u terecht bij het Servicepunt (0316) 293 100 of e-mail info@meulenvelden.nl.

Lezing Olympische Spelen door kunsthistoricus drs. Carla van Wely

WESTERVOORT - Op woensdagavond 11 mei verzorgt kunsthistoricus drs. Carla van Wely, docente Kunstbeschouwing bij de Kreatieve Kring Westervoort, een bijzondere lezing over de (kunst)geschiedenis van de Olympische Spelen.

Carla van Wely gaat in haar lezing in op de (kunst)geschiedenis van de Olympische Spelen in de Oudheid en op de geschiedenis van de moderne Olympische Spelen. Via afbeeldingen op antieke vazen en marmeren en bronzen beelden zijn we veel te weten gekomen over de Spelen in de Oudheid (776-329 na Chr.). De steden Athene en Olympia speelden een belangrijke rol.

De eerste moderne Olympische Spelen werden gehouden in Athene in 1896 (Pierre de Coubertin). Sindsdien zijn er door kunstenaars velerlei affiches ontworpen voor de Spelen, die ons veel vertellen over de tijdgeest. Zo speelde de politieke situatie vaak een rol, zoals bij de "Hitler Spelen" van 1936.

Dit jaar worden de 28ste Olympische Zomerspelen gehouden in Rio de Janeiro, Brazilië. Nooit eerder vonden de Olympische Spelen in Zuid-Amerika plaats, maar op 5 augustus is het zover. De toehoorder zal door de lezing al goed voorbereid zijn!

De lezing wordt gehouden in zaal De Fokkemaat in Kulturhus De Nieuwhof, Rivierweg 1 in Westervoort. Aanvang 19.30 uur. Zaal open 19.00 uur. De toegangsprijs is 7,50 bij voorverkoop en 10,00 aan de zaal. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via Riky Rothengatter: 026 3119659. Voor nadere informatie over de lezing en de kaartverkoop zie www.kreatievekringwestervoort.nl.

Muziekconcert op De Overlaat

Foto: Riet Sloot

TOLKAMER - Onder grote belangstelling hebben de groepen 4 van Daltonbasisschool De Overlaat uit Tolkamer dinsdag 12 april de muziekles afgesloten met een heus concert.

Vanaf de herfstvakantie hebben ze muziekles gehad van een vakleerkracht van het Musiater uit Zevenaar. De school is Musiater en leerlingen dankbaar voor het mooie resultaat!

Kerkdiensten Ontmoetingskerk Zevenaar

ZEVENAAR - Op zondag 1 mei gaat in de viering om 09.30 uur in de Ontmoetingskerk te Zevenaar voor ds. A. Hiemstra uit Westervoort.

Tegelijkertijd is er in gebouw Ons Huis jeugdkerk voor jongeren van 13 - 18 jaar. Op zondag 8 mei is de voorganger in de viering om 09.30 uur mw. ds. A. Melzer uit Didam. Na afloop van deze viering is er gezamenlijk koffiedrinken in Ons Huis. Ook kunt dan een petitie ondertekenen bij de schrijftafel van Amnesty International.

Wereld Tai Chi dag

ZEVENAAR - Het is weer bijna zover... Wereld Tai Chi dag! De bedoeling is dat overal ter wereld mensen op pleinen, parken of waar dan ook Tai Chi gaan doen.

Dit geeft een golf van energie over de hele wereld. In Zevenaar gebeurt dit op zaterdag 30 april in de Gimbornhof, tussen 12.00 en13.30 uur (eventueel uitloop tot 14.00).

Ingang Gimbornhof aan de Guido Gezellestraat. Bij binnenkomst rechts aanhouden en verzamelen bij de vijver. Deelname is geheel kosteloos. Tai Chi docente is Winny de Meij.

D2 kampioen

DUIVEN - Afgelopen weekend is het D-2 handbalteam van hv Duiven kampioen geworden van het seizoen 2015-2016.

Op de foto: Achter: Jet Vermeer, Marc Vermeulen (tr/co), Lise van den Berg, Marith Sterken, Tess Vierwind, Jasmijn Huberts. Voor: Tesse Blaauw, Vera van der Velden, Isa Vermeulen, Bibilot Verweij.

Kerkdiensten Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

Morgendienst Candea College Saturnus 3

Middagdienst SoW kapel Rijksweg 56B

1 mei 9.30 u ds. H. Folkers

16.30 u ds JJ. Poutsma

5 mei hemelvaartsdag Candea College

9.30 u ds C. v/d Berg

8 mei 9.30u ds J. Luiten

16.30 u ds D. Grutter

Kerkberichten Geloofsgemeenschap Sint-Franciscus Babberich

BABBERICH - Zondag 1 mei is er om 09.30 uur een Communieviering met Diaken van Boven en zang van het Ritmisch koor.

Aansluitend aan de viering is om 11.00 uur een doopviering. Telefoon: 0316247216 Email: babberich@sint-willibrordusparochie.nl.

Gebedsintenties:

Overleden familie Hulsink

Om 11.00 uur is een doopviering met Diaken van Boven. Hierin wordt Isa Lubbers gedoopt.

Wij feliciteren de ouders met de dopeling.

Extra collecte:

De paus vraagt parochies wereldwijd om te collecteren voor de slachtoffers van het voortdurende oorlogsgeweld in Oekraïne.

Telefoon: 0316-247216 Email : babberich@sint-willibrordusparochie.nl.

Frank van Uem nieuwe keizer Sint-Andreas

ZEVENAAR - Op zondag 17 april was het vogelschieten voor het keizerschap van schutterij Sint-Andreas. Eens in de vijf jaren strijden de koning en oud-koningen voor het keizerschap.

Om 13.00 zou het schieten beginnen, maar de regenbui vond het ook nodig om even van zich te laten horen. Na een kort uitstel, loste de burgemeester Jan de Ruiter, het eerste schot. Hierna was het de beurt voor de aftredende keizer Rob Jansen.

Na 23 schoten was de strijd gestreden en de houten vogel gevallen. De huidige koning Frank van Uem gaf het laatste schot en werd daarmee de nieuwe keizer. Frank lost hiermee de oude keizer Rob Jansen af. Na het keizerschieten werd het nog een gezellige middag met de begeleiding van dj Robert Pouwels. André Hazes was deze middag zelfs nog even aanwezig. De malletband gaf ook een verrassend leuk en goed optreden op vuilnisbakken. Kortom weer een gezellige en geslaagde middag.

Hiermee kwam een eind aan het jubileumweekend van de 110-jarige schutterij Sint-Andreas ’t Griet-Zevenaar.

SBBO, uw hulp in schuld sanering en ombudsman

REGIO - Graag willen wij ons op deze manier even aan u voorstellen. Wij zijn een stichting (SBBO) en werken sinds kort in de provincie Gelderland. SBBO staat voor: Schuldhulpverlening, Budgetcoaching, Beheer, Ombudsman/vrouw.


Heeft u op welke manier dan ook financiële problemen en ziet u het lichtpuntje niet meer, dan kunnen wij u helpen zodat voor u de zon ook weer een beetje gaat schijnen. Veel mensen zijn de laatste jaren in de financiële problemen gekomen en zien door de bomen het bos niet meer en hebben vaak de energie/kennis niet om er nog uit te komen. Dit resulteert vaak in neerslachtigheid wat zeer begrijpelijk is omdat de toekomst ook niet erg rooskleurig is.
Wij als stichting SBBO brengen voor u de financiële situatie in kaart en benaderen voor u de instanties die nodig zijn om weer rust te krijgen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de belastingdienst, schuldeisers, enzovoort. We bekijken of u recht heeft op bepaalde toeslagen en dienen deze voor u in mocht dit nodig zijn.
Waar wij niet naar op zoek zijn: u nog verder financieel in de problemen brengen. Wij zijn een stichting die bestaat uit voornamelijk vrijwilligers en hebben alle kennis in huis om u te helpen. De bijdrage die wij vragen is minimaal.
Bel of mail ons gerust als u vragen heeft, wij hebben geen wachttijden en gaan direct voor u aan de slag; info@stichting-sbbo.nl of bekijk de website www.stichting-sbbo.nl; 026-3798368

Muzikaal eerbetoon tijdens Dodenherdenking Zevenaar

Foto: Ina Kotterman

ZEVENAAR - Muziekvereniging Crescendo zal dit jaar voor de 11e keer tijdens Dodenherdenking in Zevenaar de plechtigheid muzikaal begeleiden. De herdenking in Zevenaar wordt elk jaar groter, mede dankzij de samenwerking tussen de diverse organisaties zoals Stichting Veteranen de Liemers, Scouting Subanhara Liemersgroep en Muziekvereniging Crescendo ui Ooij-Zevenaar.

Tijdens de Dodenherdenking worden al diegenen die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen of vermoord herdacht. Ook worden herdacht alle Nederlanders die zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties na de Tweede Wereldoorlog. Na een herdenkingsdienst in het Musiater trekken alle belangstellenden onder aanvoering van stille trom door 'vier Crescendo tamboers' naar het herdenkingsmonument op het Raadhuisplein in Zevenaar. Het herdenkingsmonument genaamd 'De Vier Tamboers' in Zevenaar is een beeldengroep van witte natuursteen. Vier trommelaars laten denkbeeldig in alle windrichtingen de vrijheid klinken. Terwijl vier tamboers van Crescendo de stoet met 'stille trom' begeleiden speelt vanaf 19.25 uur het fanfareorkest van Crescendo passende muziek ter bezinning op het Raadshuisplein in Zevenaar. Met nummers als Aan mijn Vaderland, Soldaat van Oranje (Esther) en Hymn to he Fallen wil Crescendo een passende bijdrage leveren aan de jaarlijkse Dodenherdenking. Kort voor 20.00 uur speelt een Crescendotrompettist het signaal 'Taptoe'. Hierna volgen twee minuten stilte gevolgd door het Nederlands volkslied Wilhelmus. Aan het eind van de plechtigheid worden alle belangstellenden onder muzikale klanken van Crescendo begeleid naar de Spiegeltent (Buitenblik Festival) op het Raadhuisplein voor een afsluitend samenzijn onder het genot van koffie.

Zorgonderneming Diafaan vraagt faillissement aan

REGIO - Zorgonderneming Stichting Diafaan heeft op 21 april faillissement aangevraagd. De organisatie is onvoldoende in staat gebleken te reageren op de veranderingen in de financiering van vastgoed en de zorg. Cliënten blijven verzekerd van zorg. Dat is wettelijk geregeld. Gesprekken met mogelijke overnamepartijen worden de komende periode gevoerd.

Gisteren heeft de organisatie uitstel van betaling aangevraagd bij de rechtbank en is een bewindvoerder aangesteld. Vandaag is het faillissement aangevraagd. “Diafaan is een ontzettend mooie organisatie”, zegt Nettie Saarloos, bestuurder a.i. “We hebben er alle vertrouwen in dat we een goede oplossing vinden. De inzet is om zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden.”

De medewerkers en vrijwilligers zijn hierover vanmiddag geïnformeerd. Diafaan is werkzaam in regio De Liemers en Montferland en heeft woonzorgcentra/kleinschalige woonvoorzieningen, dagbesteding, thuiszorg (inclusief Wmo). Het gaat om ruim 1800 cliënten en bij de organisatie werken 900 medewerkers en zijn 350 vrijwilligers actief.

Kerkberichten Geloofsgemeenschap Sint-Franciscus Babberich

BABBERICH - De eerstvolgende viering is op zondag 1 mei, Communieviering met Diaken André van Boven en zang van het Ritmisch koor.

Aansluitend aan de viering is om 11.00 uur een doopviering. Telefoon: 0316247216 Email: babberich@sint-willibrordusparochie.nl.

Burgerschap

Foto: Riet Sloot

TOLKAMER - De kleutergroep B van Daltonbasisschool De Overlaat uit Tolkamer heeft in het kader van ‘Burgerschap’ samen met enkele ouders appeltaartjes gebakken.

Een aantal bewoners met begeleiders van verzorgingstehuis Lobede is op de koffie geweest en hebben samen met de kinderen genoten van het appeltaartje en de koffie of thee. Het was een smakelijke bijeenkomst!

Geloofsgemeenschap Sint-Franciscus Babberich

Zondag 1 mei is er om 09.30 uur een Communieviering met Diaken van Boven en zang van het Ritmisch koor.

Gebedsintenties:

Overleden familie Hulsink

Om 11.00 uur is een doopviering met Diaken van Boven. Hierin wordt Isa Lubbers gedoopt.

Wij feliciteren de ouders met de dopeling.

Extra collecte:

De paus vraagt parochies wereldwijd om te collecteren voor de slachtoffers van het voortdurende oorlogsgeweld in Oekraïne.

Telefoon: 0316-247216 Email : babberich@sint-willibrordusparochie.nl.

Kerkdiensten Rijnwaarden

LOBITH - Zondag 1 mei is er om 10.00 uur dienst, ds. L. den Besten uit Zevenaar is hierbij de voorganger.

In de dienst van zondag 8 mei. gaat ds. J. ter Avest uit Arnhem voor. De dienst begint om 10.00 uur.

Na de diensten drinken we met elkaar een kopje koffie of thee iedereen is van harte welkom bij PKN Rijnwaarden aan de Markt 15, Lobith .

Lisanne Jordens nieuwe jeugdkoningin

ZEVENAAR - Op zondag 16 april tijdens het jeugdkoningschieten is door Lisanne Jordens de hoogste eer behaald. Zij is de nieuwe jeugdkoningin van schutterij Sint-Andreas ’t Grieth-Zevenaar.

De ochtend van zaterdag 16 april, begon met het ophalen van de aftredende jeugdkoningin Anouk. De vereniging is Anouk dankbaar voor de vertegenwoordiging van Sint-Andreas tijdens de verschillende activiteiten van de schutterij.

Na een korte pauze, ging de optocht voor de eerste keer naar de schuttersboog aan het Schaapsdrift. Zij hadden een mooie schuttersboog met de afbeelding van schapen opgebouwd. Een zeer geslaagde opzet en we hopen dat we deze boog nog vaak te mogen bezoeken. Na terugkomst in het schuttersgebouw was er een gezellige schuttersmiddag in Wild West-thema. Er was zelfs een heuse rodeostier aanwezig. Het was niet altijd even makkelijk om langere tijd op de stier de nodige rondjes te draaien.

Ook werd er deze middag geschoten voor het kruisboogkampioenschap. Met 29 punten ging het kampioenschap naar Henk Thomassen. Met acht jeugdkandidaten werd er aan het jeugdkoningschieten begonnen. Het was een spannende strijd. Het was duidelijk te merken dat een aantal jeugdigen al aan het oefenen zijn geweest bij de schietvereniging. Lisanne was uiteindelijk de winnaar en werd na de huldiging met een vendelhulde geëerd.

140 jaar lidmaatschap aan jubilarissen bij duikteam SAL

Foto van alle jubilarissen. De foto is gemaaktbdoor het pr-team van duikteam Sub Aqua Libera.

TOLKAMER - Op woensdag 13 april feliciteerde duikteam Sub Aqua Libera (SAL) een record aantal jubilarissen tijdens haar jaarlijkse algemene ledenvergadering.

Jaarlijks wordt er stil gestaan bij de jubilarissen van de vereniging die een mooi club aandenken krijgen. Dit jaar waren er liefst negen jubilarissen die al tien jaar bij de vereniging zijn en twee jubilarissen vierden hun 25-jarig lidmaatschap. Jos van Zijl over zijn 25 jaar SAL: “Jaren geleden ben ik lid geworden en al snel stond ik als jeugdtrainer aan de rand van het zwembad, dat doe ik nog steeds met heel veel plezier. Inmiddels ben ik ook duikinstructeur en ga ik nog steeds iedere donderdag avond na de training gezellig naar het clubhuis voor een drankje en een leuke avond.”

Angela Bergsma vertelt over haar tien jaar lidmaatschap: “ik ben als tiener lid geworden en ik vind het ontzettend gaaf, dat ik nu samen met een groot deel van mijn medecursisten van toen kan proosten op ons jubileum. We zijn ook vrijwel allemaal actief vrijwilliger in functies als vuller van de duikcilinders, jeugdtrainer, duikinstructeur of bestuurslid en op die manier blijven we elkaar geregeld tegenkomen.”
Wil jij ook kennismaken met deze gezellige vereniging? Kijk dan voor meer informatie op www.subaqualibera.nl. Duikteam SAL geeft trainingen voor beginnende tot gevorderde duikers vanaf veertien jaar en voor kinderen vanaf tien jaar heeft zij een speciaal jeugdprogramma. Ook kun je een leuk kinderfeestje of bedrijfsfeestje bij de club organiseren. Kortom: er is genoeg te beleven!

Nederlands elftal onder de 15 oefent bij DCS

ZEVENAAR - Vorige week dinsdag heeft het Nederlands meisjes team onder de 15 een stage dag bij DCS afgewerkt. Vroeg in de ochtend arriveerde de staf van de KNVB op Hengelder om deze dag voor te bereiden.

Nadat de dames uit alle windstreken van Nederland zich gemeld hadden werd er 's morgens een training afgewerkt. Na de lunch werden alle dames in groepen verdeeld en werden de wedstrijdbeelden van een interland tegen Tsjechië geanalyseerd. Alles van keeper, verdediging, middenveld en aanval werd er besproken want de daar gemaakte opmerkingen kon 's middags tijdens een wedstrijd tegen de meisjes uit Westfalen recht gezet worden.

Om 16.00 uur werd er afgetrapt en alle dames kregen een kans om zich te bewijzen, want na deze wedstrijd zouden er enkele van hen afvallen. De wedstrijd werd in een hoog tempo gespeeld waarbij het accent op het middenveld lag en daardoor de aanvallen aan beide kanten schaars waren. Westfalen wist eenmaal het net te vinden en sloten deze wedstrijd dan ook winnend af. De staf onder leiding van bondscoach Marleen Wissink was zeer tevreden over deze dag zowel over de inzet van de speelsters alsmede de vrijwilligers van sv DCS.

Indien de KNVB volgend jaar weer bij DCS een dag zal organiseren dan is het niet ondenkbaar dat twee speelsters van DCS deel uit maken van deze selectie. Want beide speelsters maken nu deel uit van het dames teams onder de 14 van district Oost en dat betekent 1 stapje verwijderd van het landelijke gebeuren...

Openingswedstrijden op de Gieseplas groot succes

Foto: Sietinga Fotografie

GIESBEEK - Afgelopen weekend werden er de traditionele openingswedstrijden gevaren op de Gieseplas. WSV Giesbeek had de organisatie in handen en meer dan 45 boten verschenen op het water.

Bestuurslid wedstrijdzaken Anja Koldewijn: “We zien hier duidelijk een effect van het eredivisie zeilen. Zeker het besluit om de tweede ronde hiervan op de Gieseplas te varen heeft een hoop enthousiasme met zich meegebracht."

De soloklasse was zeer sterk vertegenwoordigd met liefst 26 boten. Zeven Lasers gingen de strijd met elkaar aan. De wedstrijdcommissaris van WSV Giesbeek Jan Arends: “Wij zijn vooral blij met de herleefde belangstelling voor de Laserklasse, de jeugd heeft goede initiatieven en die betalen zich nu uit.”

De wedstrijden zelf werden gevaren in zeer wisselende omstandigheden. De zaterdag werd gekenschetst door harde tot zeer harde wind waardoor een aantal boten besloten niet het water op te gaan. De bemanningen die het wel aan durfden moesten soms de meest rare kapriolen uit halen om de boel overend te houden. Dit lukte niet iedereen maar de aanwezige reddingsboten hebben niemand het water af hoeven halen. In de soloklasse werden topsnelheden van boven de 27 km/u gemeten wat spectaculaire beelden opleverde. Menig speedboot haalt deze snelheid niet. De zondag werd vooral gekenschetst door windstilte en winddraingen.

De soloklasse werd uiteindelijke gewonnen door de lokale held Anton Kok uit Westervoort, in de laserklasse was Joshua Amato de snelste en de open klasse werd gedomineerd door John Lewis in een Randmeer.

Filmavond Alpe d’HuZes – Team Duiven

DUIVEN - Op woensdagavond 11 mei biedt Fysiofit De Liemers u de gelegenheid de ervaringen van Team Duiven mee te beleven tijdens de beklimming van de Alpe d’Huez in 2015. Ook dit jaar vraagt Team Duiven weer aandacht voor het evenement Alpe d’HuZes waarvoor geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker. Op 2 juni gaan zij opnieuw de uitdaging aan om een aantal keer deze berg te beklimmen, want opgeven is geen optie.

Josée Veneklaas van Fysiofit De Liemers sponsort het team en biedt het team daarnaast de gelegenheid om een groter publiek deelgenoot te maken van hun ervaringen tijdens dit evenement. Josée: ‘Ik ervaar in mijn praktijk welke enorme impact kanker heeft voor mensen. Zowel tijdens de diagnose, de behandeling en het proces dat daarna volgt. Vooral de terugval in conditie bij cliënten en de acceptatie van deze vreselijke ziekte, heeft voor mij de doorslag gegeven om opnieuw Team Duiven te ondersteunen om hun doel te behalen.’

Kom op 11 mei naar zaal Gieling Groessen. Geef per mail info@fysiofitdeliemers.nl aan met hoeveel personen u komt. De zaal is open vanaf 19.30 uur, de presentatie begint om 20.00 uur. Toegang is gratis inclusief een kopje koffie of thee, aangeboden door zaal Gieling Groessen.

Rommelmarkt drumfanfare Sint-Anna

OUD-ZEVENAAR - Drumfanfare Sint-Anna uit Oud-Zevenaar houdt op hemelvaartsdag 5 mei haar jaarlijkse rommelmarkt. De rommelmarkt wordt gehouden in het schuttersgebouw aan de Babberichseweg 58 van 11.00 tot 13.00 uur. De opbrengst wordt gebruikt voor nieuw instrumentarium voor de jeugdleden.

Op dinsdag 3 mei worden in Oud-Zevenaar alle spullen huis-aan-huis opgehaald. Woont u niet in Oud-Zevenaar maar heeft u nog wel bruikbare spullen, dan kunt u deze komen brengen op dinsdag 3 en woensdag 4 mei vanaf 18.30 uur. Er is dan iemand van de organisatie aanwezig om de spullen aan te nemen.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om deze spullen te komen brengen, dan kunt u contact opnemen met Danny Bouwman op 06 12049061. Er wordt dan een afspraak gemaakt wanneer de spullen opgehaald kunnen worden.

Nederlands Techniek Kampioenschap bij DVV

REGIO - Dinsdag 3 mei organiseert sportopleider Sportpartners bij DVV het 10e Nederlands Techniek Kampioenschap voor spelers van 6 tot en met 14 jaar. Iedereen in deze leeftijdscategorie kan meedoen.

Sportpartners werkt nauw samen met René Meulensteen die vooral naam maakte tijdens zijn periode als assistent-trainer van het succesvolle Manchester United van Alex Ferguson. Tijdens verschillende trainingsvormen kunnen spelers hun moves en skills laten zien aan de techniektrainers van de René Meulensteen Academy. De winnaars van de verschillende leeftijdscategorieën gaan door naar de finaledag die in het najaar op Papendal wordt gehouden. Afgelopen tien jaar zijn 65 jeugdspelers via het NTK bij een profclub terecht gekomen.

Vanwege het tienjarig jubileum is het voetbalevenement met 29,95 extra aantrekkelijk geprijsd en krijgen alle deelnemers diverse extraatjes. Inschrijven kan via www.moves-skills.nl.

Afdeling Westervoort start lotenverkoop Zonnebloem

WESTERVOORT - De afdeling Westervoort start met de lotenverkoop voor de nationale Zonnebloem. De opbrengst komt geheel ten goede aan de landelijke, de regionale en de afdelingsactiviteiten van de Zonnebloem. Zoals Zonnebloembootreizen en busreizen, de regionale activiteiten zoals de verwenmiddagen en de dag boottocht en niet te vergeten de activiteiten van de afdeling Westervoort zelf.

Zoals het bezoeken van onze gasten en het organiseren voor onze gasten van onze afdeling Westervoort van een High Tee, een bustocht, een rolstoel middag, een bingo, of zomaar een gezellige middag. De Zonnebloem zorgt dat gasten uit het isolement worden gehaald in de huidige tijd van bezuinigen en minder te besteden hebben. De vrijwilligers van de afdeling Westervoort zullen de loten vanaf 1 mei 2016 verkopen. Heeft u interesse om ook als bezoekvrijwilliger binnen onze afdeling te functioneren neem dan contact op met Angela Bouwmeister 026 3111121 of met Jos Booltink 026 3114434. Wij zijn blij met nieuwe vrijwilligers en kan onze wachtlijst voor onze gasten worden weggewerkt.

H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Zevenaar:

zondag 1 mei 9.30 uur: Eucharistieviering.

Voorgangers: Pastoor Thanh en Diaken A. van Zundert. Koor: A.M.K.

Intenties: Uit dankbaarheid, Gerda Duis-Kaak, Mia van Dalen-Kelderman,

Ouders Jörissen-Rutten + Gerrie en Wim, Zuster Wilma Oomen, Ouders

Schepers-Fortkamp, Overleden families Opdenoordt en Peijnenburg,

Aloys Lukkezen, Wim en Maarten Nieuwenhuijs, Maurice van Bommel en

Opa en Oma van der Togt-van Calsteren.

Donderdag 5 mei, Hemelvaart , REGIOVIERING: 10.00 uur, Eucharistieviering,

Voorganger Pastoor Thanh, met Gemengd koor Babberich.

Intentie: Antoinet Otten-Willemsen.

Zondag 8 mei: 9.30 uur, Eucharistieviering / Kindernevendienst.

Voorganger: Pater G. Remmers. Koor: N.G.K.

Intenties: Lies Gieling-Buiting, Ouders Kukkerhof-Könning en Zoon Jan,

Nelly Reijmer-Hooyman, Jan Bokken, Jan Berntzen, Maria en Koos van der Vate, Theo en Riet Lendering.

Woensdag 11 mei: 19.00 uur Maria lof.

Voorganger Pastoor Thanh. Koor: N.G.K.

Overleden:

1 april: Theo van Stralendorff, 90 jaar, Wagnerstraat 8,

5 april: Elisabeth Heijndermans-Scholten, 81 jaar, Masiusplein 258,

10 april: Theo Hendriks, 74 jaar, Marconistraat 29,

12 april: Mien Joosten-Wiendels, 88 jaar, Molenstraat 7 - Voorheen Karel

                 van Gelrestraat Zevenaar.

Kleedkameractie DCS groot succes!

ZEVENAAR - Voetbalvereniging DCS gaat aankomende zomer het (ver)nieuwbouwproject bij het hoofdveld definitief afronden. Er komen twee volwaardige kleedkamers bij. Leden en supporters hebben dit mogelijk gemaakt door in te schrijven op een obligatielening, dan wel door het doneren van een gift.

Het actiecomité dat de campagne aanstuurde is dik tevreden: “De teller staat intussen op 19.550,00 maar er loopt nog een actie. Het is dan ook heel goed mogelijk dat we uiteindelijk zelfs boven het streefbedrag van 20.000,00 uitkomen!”, zo luidt het. “Bovenop dit fantastische bedrag is er een subsidie toegezegd, waarmee de nieuwe kleedkamers ook veilig en toegankelijk zullen worden gemaakt voor onze G-voetballers en hun gasten. Het bestuur is gevraagd de realisatie hiervan in goede banen te leiden.”

Op zaterdag 16 april overhandigde het actiecomité (Peter Beekman, Wim Bless, Willem Elshof en Theo v.d. Lugt) via een ‘warme douche’ op symbolische wijze het eindresultaat aan voorzitter Richard Kemperman.

Westervoorts Open Volleybaltoernooi

WESTERVOORT - Het volleybalseizoen in nauwelijks afgelopen of de leuke en gezellige toernooien komen er weer aan. Zo’n gezellig ééndaags toernooi is het 'Westervoort Open Volleybaltoernooi‘.

Op zaterdag 28 mei 2016 wordt het al weer voor de derde keer op rij gehouden in de sporthal van Sports Planet. Een leuk toernooi om eens samen met vrienden, vriendinnen, familie, collega’s, buurtgenoten, etc. te volleyballen. Voor anderen wellicht een geweldige afsluiting van het seizoen. Net als afgelopen jaren kan je in teamverband (4 tegen 4) één middag lekker volleyballen tegen teams van hetzelfde niveau. Naast de verdeling dames, heren en recreanten-mix, wordt in 2016 speciale aandacht gegeven aan onder andere familieteams en bedrijventeams.

Doe net als anderen en schrijf je nu alvast in. Op de website: wevoc.nl/wov vind je informatie en het inschrijfformulier. Door de toernooiformule (1 dag, zaal) is het aantal team gelimiteerd. Wees er op tijd bij, want vol is vol. Wij hopen weer op een sfeervol en gezellig toernooi.

Turnsters Thor-Zwaluwen naar districtsfinale

ZEVENAAR - Op 23 april hebben Isabella, Kim, Jans, Iris, Indy, Niyati, Anne en Floor de regiofinale 4e divisie in Doetinchem geturnd. Ilsa had zich ook voor deze finale geplaatst maar kon helaas niet deelnemen vanwege een blessure.


Wat een dag was het! In elke wedstrijd een gouden medaille behaald en wel door Isabella, Jans en Niyati. Deze turnsters hebben zich hierdoor geplaatst voor de districtsfinale op 28 mei te Hengelo. Ook Kim wist een knappe presentatie neer te zetten en werd ook beloond met een plek in de finale. Anne staat eerste reserve, voor haar is het dus nog even spannend of zij kan deelnemen. Door een langdurige blessure turnde Indy veel basisoefeningen waardoor zij zich helaas net niet wist te plaatsen voor de finale. Iris en Floor turnde een goede wedstrijd maar lieten beide op balk wat punten liggen.
De turnsters die zich niet hadden geplaatst kwamen met ouders alle finale turnsters aanmoedigen, wat een support!

Binnen twee jaar tafeltenniskampioen en drie promoties

Foto: v.l.n.r. Aron Sanders, Niels Degens en Daan Sanders (Pula Alawi ontbreekt). Foto: Henk Buiting.

DIDAM - Het eerste jeugdteam van tafeltennisafdeling DSV Relax uit Didam, bestaande uit Daan en Aron Sanders, Niels Degens en Pula Alawi, heeft zaterdag 23 april door een 8-2 overwinning op De Treffers uit Arnhem het kampioenschap in de eerste klasse van deze voorjaarscompetitie behaald.

De verwachtingen vooraf hoe dit team zich in de 1e klasse staande zou houden waren hoopvol, maar dat dit team zich nu al zou mengen in het kampioenschap dat had niemand verwacht. Na een 7-2 nederlaag in februari tegen Bit.nl uit Ede bleef dat team lange tijd bovenaan in deze competitie. Voor de onderlinge confrontatie in Didam had Bit.nl een voorsprong van 4 punten. In Didam werd na een spectaculaire strijd met 8-2 gewonnen van Bit.nl. Die middag werden 8 wedstrijden pas in de 5e set beslist. Hierdoor ging Relax met een minimale voorsprong van 2 punten richting haar laatste wedstrijd in Arnhem. Het kampioenschap betekende al de derde promotie binnen twee jaar en in de volgende competitie zal dit succesvolle team in de hoofdklasse acteren. Ook het 2e jeugdteam bestaande uit Indy van den Berg, Michelle Bolck en Luuk Kuppens heeft deze competitie met een derde plaats boven verwachting gepresteerd en zal onder de bezielende leiding van coach Christel van Mierlo zeker gaan groeien.

Club van 110 bij Schutterij Sint-Andreas

Bestuurslid Gerald Arns, bij het bord van de "Club van 110"

ZEVENAAR - Op 16 & 17 april heeft de schutterij haar 110-jarig jubileum gevierd. Op zaterdagochtend werd eerst de 'oude' jeugdkoningin Anouk opgehaald. Hierna werd een bezoek gebracht aan de schuttersboog op het Schaapsdrift. ’s Middags was er de schuttersmiddag en werd er gestreden om het jeugdkoningschap. Lisanne Jordens is onze nieuwe Jeugdkoningin. Het kruisboogkampioenschap werd gewonnen door Henk Thomassen.

Op zaterdagavond werd het koningspaar Frank & Diana opgehaald, om daarna samen met vele genodigden en bezoekers, een geweldige feestavond met de Retteket showband te vieren.

Op zondagochtend werd eerst ons koningspaar Frank & Diana opgehaald. Hierna werd een bezoek gebracht aan de schuttersboog aan de Hunneveldweg. Bij terugkomst werden onze jubilarissen gehuldigd. Frans Gieling, 60 jaar lid. Tonnie Arns, Wim Welman, Alex Dercksen, Theo Rutten en André van Uum, 50 jaar lid.

Hierna was het tijd voor het keizerschieten. Onze burgermeester Jan de Ruiter loste het openingsschot. De titel ging naar onze huidige koning Frank van uw. De middag werd feestelijk afgesloten met de muzikale klanken van Robert Pouwels. Robert wist de sfeer perfect aan te voelen en raakte bij menige leden, de gevoelig snaar.

Mede met dank aan de (soms onverwachte, maar dankbare) inzet van onze leden, werd het een perfect weekend.

Tijdens het weekend, werd ook de “Club van 110” gepresenteerd. Op het bord staan bedrijven en personen die St. Andreas in dit jubileumjaar een extra steuntje in de rug willen geven. Dit bord “Club van 110” hangt in ons schuttersgebouw Sint-Andreas.

Open Tuinenweekend Groei en Bloei

REGIO - Trotse tuinbezitters. U als tuinbezitter bent natuurlijk apetrots op uw tuin… Zou u het leuk vinden dat nog meer tuinliefhebbers uw tuin eens komen bewonderen c.q. bezichtigen? Uiteraard bent u ervan op de hoogte dat Groei en Bloei landelijk in juni een Open Tuinenweekend organiseert. Ook wij als afdeling de Liemers organiseren dit al jaren. Dit jaar in het weekend van 18 en 19 juni. In deze omgeving stellen meestal zo'n 15/16 tuinbezitters hun tuin open voor publiek.

Misschien bent u nu ook enthousiast geworden en wilt u uw tuin ook wel openstellen, of kent u een familielid, buurman/buurvrouw of vriend die interesse heeft om mee te doen? Niet leden zijn ook zeer welkom!

Laat het ons weten middels een telefoontje of e-mail. Wij als Open Tuinencommissie komen dan graag een praatje met u maken en vertellen u hoe een en ander in zijn werk gaat.

Namens de Open Tuinencommissie Groei en Bloei afdeling de Liemers:

Monique Vangheluwe, telefoon 0049-2822 989804 mail: vanghelm@online.de

Ceciel van Don, telefoon: 0316-342919 mail: jvandon@me.com

Bertus Bruins, telefoon: 0316-331475 mail: brims@hotmail.nl

Tiny Willems, telefoon 0316-264845 of 06-53864800 mail: tinywillemsvandevorle@gmail.com

Goeie boule bij JBCZ

ZEVENAAR - Jeu de Boulesclub Zevenaar heeft een binnen- en een buitenseizoen. Tijdens het buitenseizoen, dat loopt van 1 april tot 1 oktober wordt buiten gespeeld en indien het weer te slecht is binnen in de hal. Het binnenseizoen loopt van 1 oktober tot 1 april, dan wordt er gespeeld in de verwarmde hal.

Gedurende het hele jaar organiseert een keer per maand op een zondagmiddag het zogeheten Eurotoernooi voor haar eigen leden. Tijdens het binnenseizoen worden daarenboven het Steden- en het IJsbloementoernooi

voor de eigen leden en voor de leden van verenigingen uit de regio. De finale van beide toernooien was in de voorbije maand maart.

Eurotoernooi

Op zondag 17 april heeft de Jeu de Boulesclub Zevenaar haar onderling sponsortoernooi met 3 te spelen partijen gehouden. Deelgenomen werd door 36 deelnemers van eigen vereniging.

De sponsoren waren zoals gebruikelijk de deelnemende leden die ieder 1 euro voor de prijzenpot inlegden. Wegens de mindere weersomstandigheden werd er in de binnen accommodatie gespeeld. Na een gezellige onderlinge strijd werd de uitslag als volgt; Winnaar en eerste werd Agnes van de Vooren(zie bijgevoegde foto) met 34 punten uit drie partijen, tweede werd Jan Snellenburg met 31 punten, de derde prijs ging naar Megcheltien Bezemer met 27 punten. Verder werden nog een aantal prijzen door vooraf bepaling in de ranglijst toegekend.

Al met al een weer 'Goeie boule'. Het is leuk om bij deze club te spelen. Zie ook www.jbcz.nl

Houtsculpturen en schilderijen in de Galluskerk

ANGERLO - Van 7 tot en met 29 mei is er een nieuwe kunstexpositie te zien in de Galluskerk in Angerlo. Het zijn houtsculpturen van Wim Rutten en schilderijen van Wil Schuiling-Rutten. De expositie is te zien op zaterdag en zondag van 14.00 tot 16.00 uur, tevens op tweede pinksterdag. De toegang is gratis en de koffie en thee staan klaar.

Wim Rutten werkt al van jongs af met hout. Door hakken, kloven, houtdraaien en schuren heeft hij veel kennis opgedaan van hout. Het zijn vooral de lijnen en accenten in het hout die bepalen hoe de sculpturen er uit gaan zien. Grote beelden en subtiele beeldjes die hun kracht door houding uitstralen. Diverse houtsoorten worden er gebruikt, zoals. eiken, essen, gouden regen, linde en taxus. Taxus is door zijn mooie kleuren en door de weerbarstigheid zijn favoriet.

Wil Schuiling-Rutten werkt vooral met acryl en daarnaast met olieverf en gemengde technieken. Ze wordt geïnspireerd door alledaagse menselijke contacten, situaties of gevoelens. De natuur komt in haar werk sterk naar voren. Naast concrete en subtiele kleine figuren vind je ook meer abstracte vormen. Professionele begeleiding vanuit diverse richtingen heeft haar gevormd. De uitdaging zit nog steeds in eenvoud in kleur en vorm.

Beide kunstenaars zijn aanwezig tijdens de openingstijden.

De Griethse Poort Zomerleague

ZEVENAAR - Dit jaar wordt voor de achtste keer 'de Griethse Poort Zomerleague' gehouden. De zomerleague wordt op de dinsdagavond gespeeld. Er zijn twee series, namelijk op dinsdagavond van 19.00 tot en met 20.30 uur en van 20.30 tot en met 22.00 uur. De zomerleague is bedoeld voor zowel leden als niet-leden.

De zomerleague start dit jaar op dinsdag 7 juni. De finale is op dinsdag 30 augustus. Twaalf reguliere speelavonden (niet op 5 juli in verband met de kermis) en een finaleavond.Dit is tevens een leuke manier om kennis te maken met de bowlingsport. In een ongedwongen gezellige sfeer bowlen. Of iets leuks te doen tijdens de zomer met vrienden of kennissen.

De deelnamekosten zijn 7,00 euro per serie en voor jeugdspelers 5,00 per serie. Je dient minimaal 5 series (35,00 of 25,00) vooruit te betalen en te voldoen voorafgaand aan de eerste speelavond. Er worden drie games per avond gespeeld. U speelt minimaal vijf avonden om mee te mogen doen aan de finale. Het gemiddelde van de 5 beste series is bepalend voor de finaleplaats.

Mocht je het leuk lijken om hier aan mee te doen. Dan kun je een inschrijfformulier vinden op de site www.bowling-zevenaar.nl onder toernooien en dan zomerleague 2016.

SC Rijnland in actie voor eigen clubkas

TOLKAMER - Sport Club Rijnland uit Tolkamer komt in actie om geld op te halen voor hun eigen clubkas. De club doet mee aan de VriendenLoterij Belmaanden, een landelijk initiatief waarmee clubs en verenigingen structureel geld op kunnen halen vanuit hun achterban.

Van februari tot en met mei vinden de VriendenLoterij Belmaanden plaats. Op 2 mei bellen leden van SC Rijnland andere clubleden en hun aanhang met de oproep mee te spelen met de VriendenLoterij. De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van SC Rijnland. Als 50 deelnemers bijvoorbeeld met één lot een heel jaar voor een club of vereniging meespelen, dan levert dit de clubkas 4.612,50 euro op. De clubleden maken als deelnemers van de VriendenLoterij maandelijks kans op grote (geld)prijzen.

Extra geldprijzen
De VriendenLoterij keert tijdens de Belmaanden per kalendermaand extra geldbedragen uit aan de 7 clubs en verenigingen die de meeste loten hebben verkocht. Dit bedrag komt bovenop de structurele inkomsten die clubs en verenigingen vanaf de VriendenLoterij Belmaanden genereren.

Structurele steun
Naast de organisatie van de VriendenLoterij Belmaanden helpt de VriendenLoterij clubs en verenigingen het hele jaar om extra inkomsten te genereren.

Clubs en verenigingen kunnen zich nog tot en met 20 mei aanmelden voor de VriendenLoterij Belmaanden. Voor meer informatie: www.vriendenloterij.nl/clubs.

Geslaagd bezoek Sociëteit de Liemers aan de Mevlana-moskee

ZEVENAAR - Zo’n 40 leden en introducees brachten woensdagavond 20 april een bezoek aan de Mevlana-moskee aan de Reisenakker in Zevenaar.

Na de ontvangst met Turkse thee of koffie heette Izzet Ilhan - namens het bestuur van de moskee - iedereen welkom en werd met een film uitleg gegeven over de belangrijkste aspecten van de islam. Daarna ging Izzet in op de totstandkoming van de moskee, de financiering, de functies in de islamitische gemeenschap, de leden en de verhouding met de Zevenaarse samenleving.

Door het bestuur van de Sociëteit was aan de mensen van de moskee gevraagd om enkele hapjes te verzorgen. Daarbij was echter buiten de gastvrijheid van de Turkse gemeenschap gerekend want enkele vrouwelijke vrijwilligers zetten de deelnemers schalen vol lekkers voor.

Vervolgens werden vier groepen gevormd en kon iedereen elke vraag stellen waar men mee zat of waar men gewoon nieuwsgierig naar was. Het werden boeiende gesprekken, niet alleen richting onze gastheren maar ook tussen de deelnemers onderling.

Uiteraard moesten de schoenen nog even uit voor een bezoek aan de gebedsruimte waarna tegen acht uur onder dankzegging aan iedereen van de Mevlana-moskee de reis naar Babberich werd ondernomen.

Daar ontvingen Laurens en Marita Reijmer de leden met een drankje maar vooral met een voortreffelijk buffet.

Opvallend was, dat de ervaringen en de bijbehorende meningen over het bezoek nog regelmatig in de gesprekken terug kwamen.

Aan het eind van de avond mocht voorzitter Wim Bless dan ook namens de deelnemers constateren dat men wederom kon terugblikken op een bijzondere en geslaagde bijeenkomst van Sociëteit de Liemers.

Sponsor bedankt

ZEVENAAR - Meisjes B1 van Hockey Vereniging Zevenaar - uitkomend in de 1e klasse - heeft nieuwe truien ontvangen van Iskall Service BV uit Zevenaar.

Iskall Service (“IJskoud de beste”) is specialist in het installeren van koelinstallaties (klimaatbeheersing, bedrijfskoeling en airconditioning).

Op zaterdag 9 april overhandigde Marco Wildenboer - directeur Iskall - de truien aan het team. Meisjes MB1 bedankt de sponsor bijzonder voor de nieuwe kleding, waardoor ze er in het voorjaar in ieder geval warmpjes bij lopen.

Reflex pupillenteam kampioen

REGIO - Eén van de pupillenteams (N6 1) van volleybalvereniging Reflex heeft de tweede helft van het seizoen met het kampioenschap afgesloten. In de pupillencompetitie in Hoog-Keppel eindigde dit team bovenaan.

De spelers en de trainers zijn tijdens de training in de bloemetjes gezet door de vereniging. Het andere team in dit niveau (N6 2) is 3e geworden. Team N4 en N5 zijn allebei 2e geworden.

De pupillen trainen op de donderdagavond van 18.00 tot 19.30 uur in sporthal Triominos (zaal Spoorzone). Aanmelden voor proeftrainingen kan via pupillen@reflex-volleybal.nl. Spelers van links naar rechts; Jill Hengeveld, Laura Vonk, Nina Elbers, Jarno Schilte en Mark Jansen (trainers Daan Wiltink en Maaike Vels).

Playbackavond bij de sjoelclub De Contactschijf

ZEVENAAR - Afgelopen donderdag werd bij de sjoelclub De Contactschijf, stichting voor mensen met een verstandelijke beperking, de jaarlijks playbackwedstrijd gehouden.

Het was opnieuw een super feest. De viertallige jury had de nodige moeite om te bepalen wie het beste playbackte. Alle kandidaten gingen tevreden naar huis met een prijs. Bijgaand de foto met de kandidaten en hun prijzen.

Traditionele puzzel-fietstocht in Groessen

GROESSEN - Schutterij EMM organiseert ook dit jaar weer de traditionele puzzel-fietstocht op hemelvaartsdag. Tijdens de fietstocht, die start vanaf het schuttershuis, beantwoordt men vragen aan de hand van voorwerpen of situaties die men onderweg tegenkomt.

Heeft jouw groep het best gepuzzeld dan win je een prijs! We praten altijd nog even na onder het genot van een drankje en een hapje.

De puzzel-fietstocht vindt plaats op donderdag 5 mei (hemelvaartsdag). Inschrijven kan vanaf 12.30 uur in “Het Schuttershuis”, aan het Schuttersplein 1 te Groessen (tegenover de kerk). Om 13.00 uur start de eerst ingeschreven groep. Het inschrijfgeld bedraagt: 1 Euro voor volwassenen, kinderen fietsen gratis mee. Het belooft weer een gezellige middag te worden.

Opbrengst collecte Fonds Gehandicaptensport

DUIVEN - De collecte voor het fonds gehandicaptensport, die in de week van 10 tot en met 16 april plaatsvond, heeft in Duiven, Groessen en Loo tezamen het mooie resultaat van 5468,66 opgebracht.

Het collectecomité in Duiven is alle gevers en vrijwilligers dankbaar dankbaar voor de bijdrage.

Wilt u volgend jaar van 26 maart tot en met 1 april ook meehelpen om in Duiven, Groessen of Loo te collecteren, dan kunt u zich opgeven bij T.E. van Dijk, De Tamboer 6, 6921 TD Duiven, tel. 0316 263909 (E-mail t.e.vandijk@hetnet.nl).

Westervoort kleurt roze

Janiek Kroon, Burgemeester Arend van Hout, Hans Breunissen, Jonny Mennings, Fred van Essen, William Boekhorst, Frans Brink en Hans Asmus.

WESTERVOORT - In aanloop naar de komst van de Giro d'Italia door Westervoort hebben inwoners, verenigingen, gemeente en ondernemers de handen ineen geslagen voor het organiseren van verschillende evenementen.

Er is gezamenlijk succesvol opgetrokken bij de aanvraag voor subsidies bij de Giro organisatie van de provincie Gelderland. Hierdoor gaat het lukken om voor de inwoners van Westervoort een Piazza en een Mercato te organiseren. Deze zullen plaatsvinden op 30 april. De Piazza bij Huize Vredenburg begint om 13.00 met een filmvertoning en voor de kinderen een fietsparcours in de wei. Om 16.00 kunnen belangstellenden een gratis pastamaaltijd nuttigen aan lange tafels in de wei.

De Mercato vindt plaats op het Dorpsplein bij winkelcentrum De Wyborgh. Deze start om 10.00. Aanwezigen zullen getrakteerd worden op koffie en vanaf 12.00 op kleine Italiaanse snacks. Zowel de Piazza als de Mercato worden opgeluisterd door een wandelende troubadour, die zal zorgen voor Italiaanse sfeer.

Vanaf 12 april begon Westervoort langzaam roze te kleuren, de kleur van de Giro. Lantaarnpalen in de Dorpsstraat en de Hamersestraat zijn roze gemaakt en er hangen roze vlaggen. Op de rotonde bij de Broeklanden zijn roze fietsen geplaatst. Dit alles om inwoners van Westervoort enthousiast te krijgen voor deze happening. De komende dagen zal nog meer roze in het straatbeeld verschijnen. En er is nog meer.

In aanloop naar de Piazza en de Mercato wordt door verschillende ondernemers in het winkelcentrum en Jumbo Mennings vanaf 28 april een Italiaanse 10-daagse en een spaaractie gehouden. Ingeleverde volle spaarkaarten geven een kans op het winnen van een fiets en een minuut gratis winkelen bij Jumbo. Voor kinderen wordt een pizza-kleur wedstrijd georganiseerd. De winnaar mag ook 1 minuut gratis winkelen bij Jumbo. De prijsuitreikingen vinden plaats op zondag 8 mei om 12.00 op het terras bij AVW'66, die ter gelegenheid van de doorkomst van de wielrenners zijn kantine zal openen.

Ook is een facebookpagina (Giro Westervoort 8 mei) aangemaakt om inwoners op een luchtige manier te informeren over de gebeurtenissen rondom de Giro.

Europees kampioen

ZEVENAAR - Zevenaar is een Europees kampioen rijker. Restaurant Eet-Lokaal in Zevenaar heeft met een eigen droge metworst de titel binnengesleept. De worst die 'Hubenaer' heet, is een mooi voorbeeld van de kwaliteit die de Liemers te bieden heeft. Door de samenwerking van lokale ondernemers is dit unieke product ontstaan.

De topkwaliteit van de runderen van Landgoed Huis Sevenaer, de kennis van slager Franz Gerritschen én het enthousiasme en doorzettingsvermogen van chefkok en eigenaar, Hertzog Olivier van restaurant Eet-Lokaal, hebben ervoor gezorgd dat het hier geen eenheidsworst betreft! De Hubenaer, die vernoemd is naar Jonkheer Huub van Nispen van Sevenaer, is slechts verkrijgbaar bij restaurant Eet-Lokaal.

Het restaurant dat in het Polderhuis op landgoed Huis Sevenaer is gevestigd heet 'Eet-Lokaal' vanwege de lokale producten die men hier verwerkt. Groenten en appels zijn naast het vlees, producten die het restaurant van het landgoed betrekt. Daarnaast zijn er veel topproducten van andere lokale leveranciers te proeven. Hertzog Olivier werkt zonder vaste menukaart om zo dagelijks de meest verse en verrassende gerechten te laten proeven. "Het voorgerecht bestaat alleen al uit twaalf kleine lokale gerechtjes", aldus de chef. "We zijn altijd op zoek naar nieuwe producten en samenwerkingsverbanden. Bijvoorbeeld wijnen, bieren, kazen of brood. Deze erkenning voor een eerlijk, puur en met liefde gemaakt product is heel mooi, maar een gast die blij en tevreden de deur uitloopt is toch mooier."

Gemarko Tuindesign voor degelijk fraai vakwerk

BEMMEL – Het is weer tijd om van de tuin te genieten. Van het groen en... van de privacy. Waar kun je dan beter terecht dan bij Gemarko Tuindesign aan de Karstraat 42. Voor tuinhout. Ze bieden er allerhande artikelen aan: van schuttingen, plantenbakken tot aan overkappingen en tuinhuisjes!

Als stratenmaker weet Korné de klant van een uitstekend product mét deskundig advies te voorzien. Hij is een vakman, ook als het gaat om het plaatsen van schuttingen. Liever zelf aan de slag? Ook dat kan! En Gemarko bezorgt gratis binnen een straal van 15 kilometer.

Tuindesign

Gemarko heeft niet voor niets 'tuindesign' in zijn bedrijfsnaam staan. Kijk maar eens hoe fraai het hout is afgewerkt.

Wat geldt voor het timmer –en tuinhout, geldt ook voor de aluminium tuinkamers, die Gemarko levert. Ook is maatwerk er een begrip, mocht u naar eigen ontwerp uw overkapping of tuinhuisje willen realiseren dan is dit bij Gemarko Tuindesign zeker bespreekbaar. Ook als u steigerhouten meubels op maat zoekt dan bent u bij ons op het goede adres.

Ons motto is "In één x goed doen, dan hoeven wij het niet over te doen en kunt u jaren van onze opdracht genieten."

Gemarko Tuindesign, Karstraat 42, Bemmel; 06 28266185; 0481 785351; www.gemarko.nl. Geopend: zie website.

Alle zorg binnen handbereik in Pelgromhof

ZEVENAAR - De Pelgromhof heeft in samenwerking met haar partners het medisch plint uitgebreid, waar u voor allerlei gezondheidsgerelateerde zaken gemakkelijk terecht kunt.

Specialist ouderengeneeskunde van Liemerije. Iedere maandagmiddag houdt een specialist ouderengeneeskunde van Liemerije, Dayenne Salemink, in samenwerking met Percura zorg en de huisartsen van Zevenaar spreekuur in de Pelgromhof van 13.30 uur tot 15.00 uur. De bedoeling hiervan is dat huisartsen zo op een laagdrempelige manier met de ouderenspecialist kunnen overleggen en dat het voor kinderen van ouderen gemakkelijker wordt om contact te hebben met de ouderenspecialist.

Diagnostisch centrum van Rijnstate

Rijnstate zal naast de bloedafname haar activiteiten in de Pelgromhof uitbreiden door een diagnostisch centrum op te zetten. Hier kunt u onder andere terecht voor ECG, echo-onderzoeken en longfunctietesten. De verwachting is dat dit in het laatste kwartaal van 2016 zal worden gerealiseerd.

Acupunctuur- en Diëtistenpraktijk Joni Roelse

Sinds 1 maart 2016 heeft de Pelgromhof een diëtist-acupuncturist in huis. Joni Roelse is onder andere gespecialiseerd in veelvoorkomende aandoeningen als een hoge bloeddruk, verhoogd cholesterolgehalte en maag- en darmaandoeningen. Daarnaast kunt u ook terecht met verminderde eetlust, kauw- en slikproblemen, ondervoeding of stoelgangproblemen.De behandeling bestaat uit persoonlijk voedingsadvies, eventueel aangevuld met acupunctuur en voedingssupplementen.

Joni Roelse is aanwezig in de Pelgromhof op maandag van 14.00 uur tot 18.00 uur en op woensdag van 09.00 uur tot 15.00 uur. Voor meer informatie kunt u bellen naar 06-17443630.

Pedicurepraktijk Pelgromhof

Op 31 maart zijn Stefanie Janssen en Eleonore Hebing gestart met Pedicurepraktijk Pelgromhof. U kunt hier terecht voor een deskundige behandeling van uw voeten, voetproblemen of een ontspannende voetmassage. De pedicures zijn aanwezig op dinsdag -en vrijdagochtend. Voor vragen of voor het maken van een afspraak kunt u bellen met 06-24247472.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de Pelgromhof via 085-4019684.

Dans- contactavond 55+ mensen in Didam

DIDAM - Op maandag 9 mei vindt weer de maandelijkse dansavond plaats voor de senioren die graag een dansje willen maken of naar mooie muziek willen luisteren.

Deze Contactavond wordt georganiseerd door de Stichting Senioren Kontakt Didam, Loil en Nieuw Dijk. De avond begint om 19.00 uur en eindigt om 22.30 uur. De muzikale omlijsting verzorgt het trio ''Kiep Movin''.

In Zaal Jan en Jan, Lieve Vrouwplein 4 te Didam, is dus volop gelegenheid voor een praatje en een dansje. Het bestuur nodigt allen, die de leeftijd van 55+ hebben bereikt uit; dus introducés zijn uiteraard ook welkom.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Annie Clappers;         telefoon: 0316-224378 of met Henk Boerstal 0316-223885.

Eredivisie zeilen in Giesbeek

Foto: © Remmelt Staal

GIESBEEK - In het weekend van 10, 11 en 12 juni is de Gieseplas ter hoogte van WSV Giesbeek het decor van de tweede speelronde van de eredivisie zeilen.

De eredivisie zeilen wil de zeilsport toegankelijk en aantrekkelijk maken en richt zich op een breed publiek. Dankzij de software van SAP, die onder andere ook in de Extreme Sailing Series, Golf en de Formule 1 gebruikt wordt, kunnen we zeilen voor het grote publiek inzichtelijk maken.

WSV Giesbeek behoort tot de vier grootste watersportverenigingen van Nederland. De vereniging verzorgt opleidingen in de watersport zoals aarbewijzen, Zeilopleidingen CWO en Sailability (zeilen voor mensen met een handicap). De Eredivisie Zeilen in de regio zal een flinke boost kunnen geven aan de watersport in de regio.

Optimist on Tour en Combi Oost wedstrijden. De kinderen kunnen tijdens het evenement zelf zeilen! Optimist on Tour, georganiseerd door het Watersportverbond, is ook aanwezig. Bij de Optimist on Tour kunnen kinderen gratis kennis maken met de watersport. Ze kunnen zeilen, kanoën of suppen. Met de Optimist on Tour kan het Watersportverbond tussen de 600 en 800 schoolkinderen een unieke watersportervaring geven tijdens een eredivisie speelronde.

Alhoewel de basis kosten van dit evenement zijn gedekt, is WSV Giesbeek nog opzoek naar bedrijven en instellingen die hun naam aan dit evenement willen verbinden. Er zijn diverse sponsor pakketten verkrijgbaar. Voor meer informatie kunt u terecht bij eredivsiezeilen@wsvgiesbeek.nl.

Programma dodenherdenking in Rijnwaarden

RIJNWAARDEN - In Rijnwaarden worden 4 mei herdenkingsbijeenkomsten ter nagedachtenis van de in de oorlog omgekomen burgers en militairen gehouden. Op de volgende locaties zijn deze bijeenkomsten georganiseerd:

18.45 uur R.K. kerk in Lobith

Aansluitend bloemen leggen op de begraafplaatsen in Lobith en de Bijland in Tolkamer.

Burgemeester Ella Schadd-de Boer en plaatsvervangend burgemeester Herbert Ulrich van de gemeente Emmerich

spreken tijdens deze bijeenkomst.

19.00 uur R.K. kerk in Aerdt

Aansluitend bloemen leggen op de begraafplaatsen in Herwen en Aerdt.

Wethouder Jos Lamers en raadslid Edwin Buil zijn bij de plechtigheid aanwezig.

19.30 uur. R.K. kerk in Spijk

Aansluitend bloemen leggen bij het monument bij de kerk.

Wethouder Peter Putman is bij de herdenking aanwezig.

18.45 uur RK kerk in Pannerden

Aansluitend bloemen leggen bij het monument op de begraafplaats bij de kerk.

Wethouder Belinda Elfrink woont de plechtigheid bij.

Sint-Martinus Oud-Zevenaar

Kerkberichten week 17 van 30 april tot en met 6 mei 2016.

In het weekend van zaterdag 30 april en zondag 1 mei is er geen viering.

Kerkberichten week 18 van 7 mei tot en met 13 mei 2016.

Zondag 8 mei 11.00 uur:                                                                                         Communieviering Moederdag met Pastor Doornbusch en gemengd koor.

Gebedsintenties:

Henrica Reijmer-Grob

Gerrit en Riek Ross-Heitink

Maria Driessen-van Rumund en dochter Maria

Arthur Bol

Gisela Kleinpenning

Mies Lemm-Roelofsen

Jan Kersten

Overleden ouders Kersten-Pronk

Overleden ouders Spaan-de Ruiter

Voor een 40 jarig huwelijk

Jan en Wilfred Smits

Annie Elferink-van Mierlo

Collecte:

Eigen geloofsgemeenschap

Donderdag 12 mei 19.00 uur:

Mariaviering met Pastor Smits en gemengd koor.

Mededeling:

Overleden op dinsdag 5 april mevrouw Heijndermans-Scholten, Masiusplein 258,

Zevenaar, 81 jaar.

Wedstrijdstraattekenen op 1 mei

ZEVENAAR - Wie is het grootste straattekentalent? Zondag 1 mei wordt dit duidelijk tijdens de wedstrijd straattekenen op het Raadhuisplein in Zevenaar. tussen 14.00 en 16.30 uur kan er volop worden getekend.

De wedstrijd straattekenen is voor jong en oud. Om 16.30 uur beoordeelt een deskundige jury de tekeningen. Per leeftijdscategorie zijn er diverse prijzen te winnen.

Koopzondag

De wedstrijd straattekenen valt samen met de maandelijkse koopzondag in het Zevenaarse stadshart. Vanaf 12.00 uur zijn de winkels in het centrum geopend. Ook de komende weken organiseren de binnenstadondernemers diverse activiteiten. Zo vindt zaterdag 7 mei de Moederdagactie plaats, is het zaterdag 21 mei Rode Loperdag en staat voor zondag 5 juni het Bierpruvement gepland. Meer informatie is te vinden op www.zevenaardestadin.nl.

Sterk einde seizoen Pigeons

DUIVEN - Tegen Trajanum hadden de heren van Pigeons 1 nog wat recht te zetten. Al snel bleek dat geen makkelijke opgave, want ook de ontwikkeling van Trajanum heeft dit seizoen niet stilgestaan. Daarbij werden de Nijmegenaren gesteund door een in grote getale opgekomen publiek.

Pigeons liet zich echter niet van de wijs brengen en speelde geconcentreerd en met veel lef. Sterke rebounds van Kevin Dusseldorp, slimme steals van Jochem van Leur, mooie scores van Jeroen Koning, prachtige driepunters van Bertram ter Bogt, Sander Jacobs en Arno van Manen en verrassende aanvallen van Martijn Meijer en Andreas Kiele waren uiteindelijk teveel voor Trajanum, dat geducht tegenstand gaf en het lang spannend wist te houden. Dat het publiek het getoonde spel kon waarderen bleek uit het applaus dat de ploegen aan het eind van de wedstrijd (uitslag: 63-68) in ontvangst mochten nemen. Dat was ook een passend eind van seizoen, waarin de Pigeons de weg omhoog vond en zich ontwikkelde tot een sterk, evenwichtig team met enkel uitblinkers. Wat een vooruitzicht biedt op een mooi komend seizoen. En, wetend dat veel talentvolle beloftes op weg zijn om de selectie aan te vullen, op een mooie toekomst voor de heren van Pigeons. Ook de overige jeugdteams van Pigeons hebben dit laatste speelweekend met klinkende overwinningen afgesloten! Pigeons is er maar wat trots op dat gezelligheid en goede prestaties samen gaan. De vereniging kijkt dan met volle tevredenheid terug op het seizoen.

We want you!

DUIVEN - Vind je het leuk om ons team te komen versterken?

Ben je sportief, houd je van snelheid en kun je tegen een stootje, kom dan eens kijken bij handbalvereniging Duiven en train gratis mee tot eind mei. Wij zijn op zoek naar snelle jongens vanaf 13 jaar. We trainen op woensdag en vrijdag van 18:00-19:00u en doen mee op 22 april aan de Koningsspelen in Duiven.

C1 kampioen

DUIVEN - Afgelopen weekend is het C-1 handbalteam van hv Duiven kampioen geworden van het seizoen 2015-2016.

Op de foto: Achter: Susanne Reesink (tr), Anouk Steerneman (tr), Chantal Piepers, Chenne Isenbügel, Patty de Bruijn, Ilse Groothedde, Aiveriënne Mathilda, Rosalie Isenbügel (co), Saskia Piepers (tr). Voor: Willemijn Sterken, Britt van de Waeter, Tessa Aaldering, Rinske Steenstra, Sharissa Hakvoort, Sola Wedel, Emma van der Velden, René van der Velden (co).

Uil in de tuin

ZEVENAAR - In de bebouwde kom in Zevenaar aan een best drukke weg, zit al meer dan een week een uil in onze boom in de voortuin.

Zijn de buitenmuren van uw woning in slechte staat?

ARNHEM – Zitten er scheuren in de muren of zitten de voegen van uw woning los? Laat dan uw woning controleren door DH vastgoedonderhoud. Eigenaar Dave Holewijn heeft meer dan twintig jaar ervaring in gevelrenovatie, gevelherstel en reparaties en is gespecialiseerd in alle soorten voegwerken, met name knip- en snijvoegwerk.

Zorgzaamheid wordt kwaliteit!. Renovatie of herstel van voegwerk voorkomt vocht en werkt zelfs energiebesparend. Door renovatie of herstel te laten uitvoeren krijgt uw woning de uitstraling en karakter terug als ooit ervoor. Ook zal uw woning in verkoopprijs stijgen en het verstevigt ook de gevel van de woning.

Voorkom dure en onnodige reparaties en vraag een gratis en geheel vrijblijvende inspectie van uw woning aan. Indien u besluit de werkzaamheden te laten uitvoeren ontvangt u nog eens extra korting op het totale bedrag. Dit is geldig tot 31 december 2016.

Voor een vrijblijvende gratis inspectie kunt u contact opnemen met 06 27349981. Voor meer informatie: www.knipvoegwerk.nl.

Nieuwe zaak aan Didamsestraat 26 in Zevenaar "Onze passie voor beeld, geluid en meer gaat verder"

ZEVENAAR – Onze passie voor beeld, geluid en meer gaat verder. Dat is het motto van Fred Kranenburg. Wie het nieuwe filiaal in Zevenaar binnenstapt, ziet, hoort en ervaart meteen waarom! Neusje van de zalm is beslist de thuisbioscoop met de meest overtreffende trap van formidabel.

Het nieuwste op het gebied van televisie's, hi-fi geluidsinstallaties, wi-fi streaming, witgoed inbouw en vrijstaande apparatuur staan voor u klaar.

Wat Kranenburg betreft, kunt u niet beter zitten dan voor een mooie tv met een pracht aan hifi-geluid en de meest comfortabele bediening. Optimaal geïnstalleerd met het juiste advies bij u thuis. Laat u zich vrijblijvend informeren in de showoom!

Niet alleen de gehele Loewe collectie staat dan tot u beschikking maar ook merken zoals Sonos, Panasonic, Spectral, Tivoli en witgoed als wasmachine, vaartwassers en drogers van bijvoorbeeld Miele Bosch en Beko nemen een plaats in het assortiment in. Het hele gamma wordt geleverd, inclusief inbouwapparatuur.

Na meer dan 35 jaar ervaring hoopt Kranenburg u in de omgeving van Zevenaar het juiste advies en de bijbehorende service te kunnen bieden. Voor onderhoud en reparatie-werkzaamheden bieden wij u onze complete service aan, inclusief bezorging, montage en installatie. Reparaties worden in eigen atelier verricht.

Kranenburg.tv, Didamsestraat 26, Zevenaar; 0316 847633; www.kranenburg.tv.

Solar Energy Booster: Oogsten van zonnewarmte en zonnestroom uit een oppervlak

Jan Putman

DUIVEN - Jan Putman (voormalig directeur-eigenaar van Putman installatietechniek uit Duiven) en het Europees inversterings bedrijf Kic Inno Energy werken samen aan de Solar Energy Booster, een systeem die maximaal gebruik maakt van zonne-energie waarmee zonnewarmte en zonnestroom maximaal benut kan worden.

"Ik heb in Kic Inno Energy het investeringbedrijf gevonden waarmee de innovatiekracht van mijn nieuwe bedrijf uitgebouwd wordt" vertelt Jan Putman. Het product zorgt voor een grote werkgelegenheid in de regio. Het gaat hier over een warmtewisselaars die achter zonnepanelen kunnen worden gemonteerd.

"Wij hebben de kostprijs van het product laag weten te houden, waardoor de investering binnen enkele jaren terug verdiend wordt voor de klant", aldus Putman. Hierdoor is de vraag naar het product enorm toegenomen. Putman zoekt nu innovatie installatiebedrijven die samen met hen de verkoop en montage van het product gaan uitvoeren.

Solar Energy Booster, Marketing 37B, 6921 EZ Duiven; 026 8200344; info@solarenergybooster.nl; www.solarenergybooster.nl.

Sandra van 'Gastouder Zevenaar' biedt professionele kinderopvang

ZEVENAAR – Als je als moeder werkt, wie zorgt er dan voor je kinderen. Er zijn diverse mogelijkheden. Sandra van Gastouder Zevenaar biedt kinderopvang in een warme, veilige omgeving. Op werkdagen tussen 07.00 en 18.00 uur. Op een liefdevolle en professionele manier.

Gastouder Zevenaar hecht aan goede zorg, veiligheid en geborgenheid voor de kindjes die bij ons verblijven. Ben je op zoek naar een betrokken gastouder in Zevenaar? Kom dan zelf eens vrijblijvend kennis maken en de sfeer bij ons proeven. Zowel jij als je kindje(s) zijn van harte welkom.

"Mijn naam is Sandra Donkers en ik ben 38 jaar jong. Ik woon in Zevenaar, ben getrouwd en heb twee lieve dochters. Door reorganisatie bij Humanitas ben ik in de flexpool terecht gekomen. Daarvoor was ze al vijftien in deze branche werkzaam

Na dit 2,5 jaar te hebben gedaan kwam ik er achter dat dit niet mijn ding was. Ik kon geen band meer opbouwen met ouders en kinderen, en dat is juist zo belangrijk in mijn werk.

Daardoor heb ik de stap genomen om bij ons thuis kinderen op te gaan vangen en ben ik gestart met Gastouder Zevenaar met voor elk kind persoonlijke aandacht."

Lekker een stukje wandelen, gezellig spelen in de speeltuin, trampoline springen, en vlakbij ons huis naar de diertjes kijken bij de NME (natuur en milieu educatie).

De opvang vindt volledig plaats op de begane grond. Zelfs slapen is mogelijk. De woonkamer wordt gebruikt om te spelen. De keuken wordt gebruikt worden om gezamenlijke aan tafel te gaan eten en drinken. Buiten het eten en drinken om wordt er aan de keukentafel ook gespeeld en geknutseld. In de keuken is een commode aanwezig waar de kinderen verschoond kunnen worden. Gewoon een veilig warm gezin!

Maak eens een proefafspraak en ervaar het! Met Sandra Donkers, Van de Loostraat 1, Zevenaar; 0316 242755; www.gastouderzevenaar.nl.

JOZ wie is de Mol

OUD-ZEVENAAR - Joz bestaat uit 4 vrijwilligers die sinds 2015 voor jeugd van 11 tot 18 jaar om mee te doen aan leuke activiteiten voor de jeugd rond Oud-Zevenaar. 27 kinderen hebben zondag 24 april meegedaan met de 1e activiteit van 2016 Wie is de Mol?

We verzamelden in de schutterstent, daar werden de vier groepen bekend gemaakt. Iedere groep had een mol. Deze mol wist zaterdags dat hij of zij deze belangrijke spannende rol op zich mocht nemen. Vanaf de schutterstent begon het spel waar iedereen op moest letten. Er hingen ook foto’s die later in het spel terug kwamen. Nadat alle groepen goed rond hadden gekeken, vertrokken ze op de fiets naar Babberich.

Hier waren 4 spellen uitgezet. Walky talky spel, grabbelton, doorvertel verhaal en foto’s herkennen die ook in de tent waren. Sommige foto’s waren net iets anders, dus de kunst om het goed te gokken. Met al deze spellen konden de kids geld en jokers verdienen. Ook onderweg naar elk volgende spel lagen jokers verstopt wie deze vond mocht deze houden.

Iedereen deel vol enthousiasme mee. Nadat alle spellen waren gedaan op de fiets terug naar de schutterstent voor de laatste opdrachten.

Daarna moest de organisatie zich buigen over alle formulieren om te kijken welke groep goed samengewerkt heeft, wie de winnaar was van de groep en de bekendmaking van de Mol van elk groepje. Alle mollen hadden hun werk goed gedaan.

De weergoden waren ons goed gezind. Een klein buitje, maar dat mocht ons de pret niet drukken. Verder bleef het gelukkig droog.

De organisatie is weer tevreden over deze gezellige en zeker geslaagde middag. Volg ons op www.facebook.com/jongerenoudzevenaar.

Parochie HH. Vier Evangelisten

H. Antonius Abt Loo mei 2016        

Zondag 01-05 09.30 Woord en communie Pastor Heemink        

Dinsdag 03-05 19.00 Marialof Pastoor Thanh, Dameskoor / Regioviering

Woensdag 04-05 19.00 Viering Dodenherdenking Regioviering in Duiven

Donderdag 05-05 10.00 Hemelvaart Regioviering in Zevenaar

Zaterdag 07-05 18.00 Woord en communie Parochiële voorgangers, Dameskoor

Zaterdag 14-05 18.00 Woord en communie Pastor Heemink, Dameskoor

Maandag 16-05 09.30 Pinksteren Regioviering in Zevenaar

Zaterdag 21-05 18.00 Woord en communie Parochiële voorgangers, Dameskoor

Zondag 29-05 09.30 Woord en communie Pastor Doornbusch, Gelegenheidskoor / sportviering

St. Werenfridus Westervoort                

Zaterdag 30-04 19.00 Lichtviering werkgroep

Dinsdag 03-05 19.00 Marialof Regioviering in Loo

Woensdag 04-05 19.00 Viering Dodenherdenking Regioviering in Duiven

Woensdag 04-05 19.15 Protestantse kerk / Viering Dodenherdenking Pastoor Thanh/dominee

Donderdag 05-05 10.00 Hemelvaart Regioviering in Zevenaar

Zondag 08-05 09.30 Woord en communie Diaken van Boven, cantor

Zondag 15-05 10.00 Eucharistie / 1e Pinksterdag Fr. Firas/pastor Smits (samen met Irakese Thomasparochie)

Maandag 16-05 09.30 Pinksteren Regioviering in Zevenaar

Dinsdag 17-05 15.00 Viering Wilgenpas Ds. Hiemstra

Zaterdag 21-05 19.00 Eucharistie Pastoor Thanh, Werenfriduskoor

Zondag 22-05 12.30 Eucharistie Fr. Firas, Irakese Thomasparochie

Vrijdag 27-05 09.00 Eucharistie en uitstelling Pastoor Thanh

Zaterdag 28-05 19.00 Woord en communie Parochiële voorgangers, D-H koor

H. Remigius Duiven

Zondag 01-05 11.00 Eucharistie Pastoor Thanh, Herenkoor Groessen

Dinsdag 03-05 19.00 Marialof Regioviering in Loo

Woensdag 04-05 19.00 Viering Dodenherdenking Pastor Doornbusch Regioviering in Duiven

Donderdag 05-05 10.00 Hemelvaart Regioviering in Zevenaar

Zondag 08-05 11.00 Eucharistie Pastor Remmers, samenzang

Dinsdag 10-05 19.00 Mariaviering Thuvine        

Zondag 15-05 11.00 Eucharistie / 1e Pinksterdag Pastor Thanh, D-H koor

Maandag 16-05 09.30 Pinksteren Regioviering in Zevenaar

Zondag 22-05 11.00 Eucharistie Pastoor Thanh, D-H koor Westervoort

Dinsdag 24-05 15.00 Viering Thuvine Diaken van Boven

Zondag 29-05 11.00 Eucharistie Pastor Remmers, D-H koor

        

H. Andreas Groessen                

Dinsdag 03-05 19.00 Marialof Regioviering in Loo

Woensdag 04-05 19.00 Viering Dodenherdenking Regioviering in Duiven

Donderdag 05-05 10.00 Hemelvaart Regioviering in Zevenaar

Zondag 08-05 09.30 Woord en communie Pastor Doornbusch, In Between

Zondag 15-05 09.30 Woord en communie         Pastor Heemink, Herenkoor

Maandag 16-05 09.30 Pinksteren Regioviering in Zevenaar

Zondag 22-05 11.00 Eucharistie Pastor Remmers/diaken van Zundert Herenkoor/In Between /12.00 Omdracht

Zondag 29-05 09.30 Woord en communie Parochiële voorgangers        

Vijfde editie B2B de Liemers zeer geslaagd

Foto: Dies Goorman

DUIVEN - Op dinsdag 19 april vond in de Kerstpakkettenlocatie van Makro Duiven de vijfde editie van B2B de Liemers plaats. De bedrijfshal was voor deze regionale zakelijke beurs omgetoverd tot een gevarieerd beursplein, waar meer dan 100 grote en kleine ondernemers zich aan elkaar en aan ruim 2.000 bezoekers presenteerden. De sponsoren en het beursbestuur zijn unaniem: deze succesvolle ondernemersbeurs krijgt een vervolg.

Tekst: Sarian Dijkstra

Foto: Dies Goorman

B2B de Liemers secretaris Anouk de Valois: "Deze beurseditie is geslaagd, omdat we echt met z'n allen de handen ineen hebben geslagen om onze regio te verbinden en te versterken. Daar mogen we trots op zijn. Ik ben superblij met het hoge aantal deelnemers en bezoekers. De animo voor alle programmaonderdelen was groot. Zo'n resultaat neerzetten met een groep ondernemers is denk ik uniek in de regio, of misschien zelfs wel in Nederland."

Ook Luuk Strijker, vestigingsmanager van gastheer Makro, is enthousiast: "Ik ben onder de indruk van de expertise en collegialiteit die tijdens deze editie van B2B de Liemers te zien waren. De beurs is voortreffelijk voorbereid door en met ondernemers; wat een sfeer en energie bracht dit met zich mee! Wij vonden het een eer ondernemend Liemers te mogen ontvangen. Dat ook alle burgemeesters aanwezig waren, geeft aan hoe belangrijk onze gemeentes samenwerken en netwerken vinden. Ik kijk persoonlijk al weer uit naar de 6e editie. Zo wordt de Liemers nog sterker en beter dan ze al is!"

Jan Ummenthum, directievoorzitter Rabobank Arnhem en Omstreken: "Ik kijk terug op een goede beurs waar veel nieuwe verbindingen zijn gelegd en bestaande zijn versterkt. Bij Rabobank Arnhem en Omstreken geloven we erin dat je samen meer bereikt dan alleen. En bij de B2B de Liemers beurs gebeurt dat in de praktijk. We zijn dan ook met trots hoofdsponsor."

Startende ondernemer Elise Lentjes van Elise Lentjes Mantelzorgmakelaar organiseerde tijdens de beurs een debat over mantelzorg. Lentjes: "Het debat werd - boven onze verwachting - zeer goed bezocht. Hoe mooi is het, om samen met ondernemers uit je eigen regio, iets op te tuigen waarbij iedereen zijn eigen expertise kan laten zien. Fantastisch!"

Anouk de Valois: "Wie weet hebben we hier zelfs een nieuwe generatie enthousiast kunnen maken om te gaan ondernemen. Zo'n 30 leerlingen van Havo 4 hebben tijdens deze beurs namelijk ondernemers ondervraagd voor een schoolopdracht."

Fred Hakvoort van sponsor BKC Partner in groen en milieu vat alles tot besluit kort en krachtig samen: "Op naar de volgende editie!"

Jeu de Boulesvereniging C'est Dubo speelt op donderdagmiddag!

DUIVEN - Jeu de boulesvereniging C'est DUBO uit Duiven bestaat in mei 20 jaar en heeft iets nieuws te melden. Vanaf half april spelen we in plaats van de donderdagavond op de middag vanaf 13.30 uur. Dit doen we om die mensen tegemoet te komen die s'avonds liever niet meer de deur uitgaan of die dan niet zouden kunnen spelen.

Woon je in Duiven of Westervoort en ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan op maandagavond vanaf 19.30 uur of op donderdagmiddag naar het Horsterpark aan de Westsingel, (ons speelterrein ligt tussen de voetbalvelden van DVV en de hockeyvelden). Dan wordt er gespeeld en is er altijd iemand aanwezig die je de regels van het spel wil bijbrengen. Want deze sport is voor iedereen, jong en oud. Als je komt kun je meteen een paar keer meespelen. Zelf spelmateriaal meenemen is niet nodig. Je kunt boules van de vereniging gebruiken. Daarna kun je beslissen om lid te worden waarna je dan het hele jaar kunt komen spelen. We houden geen winterslaap; weer of geen weer, de leden spelen het hele jaar door hun partijen. Ook kan aan diverse toernooien worden meegedaan. De vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Jeu de Boules Bond, de NJBB. Je bent van harte welkom. Voor inlichtingen bel je 0316-241898.

Succesvolle eerste editie van Open Groessen Darts

GROESSEN - Het Open Groessen Darts beleefde een uiterst succesvolle en gezellige eerste editie. Zo’n veertig darters streden in vele en verrassende partijen om de titel van eindwinnaar. Het clubgebouw van Showband KDO was omgebouwd naar een mooie dartzaal die voor toeschouwers bovendien goed zicht op de borden bood.

Met een prima ingooizaal erbij had de organisatie niets aan het toeval overgelaten. Daarbij was de sfeer uitstekend en sportief en al met al kan men dan ook met trots terugkijken op deze eerste editie van een toernooi dat zeker navolging zal krijgen.

Na een groot aantal ronden werd de finale een treffen tussen Maarten Gerritsen en Jeremy Derksen. Het werd een erg spannende partij waarbij Jeremy Derksen over de meest vaste hand bleek te beschikken en zich kroonde tot over-all winnaar van Open Groessen 2016. De strijd om de 3e en 4e plaats ging tussen Fons Hardeman en de pas 15 jaar oude Marc Vleghert, waarbij de benjamin aan het langste eind trok. In de finale van de verliezersronde toonde Enrico Peters zich net iets sterker dan Marc Bolder. De strijd om de 3e en 4e plaats van deze ronde ging tussen Sergi de Ruiter en Martijn Buiting.

Tunsters Thor-Zwaluwen pakken weer goud

ZEVENAAR - Op 23 mei hebben Isabella, Kim, Jans, Iris, Indy, Niyati, Anne en Floor de regiofinale 4e divisie in Doetinchem geturnd. Ilsa had zich ook voor deze finale geplaatst maar kon helaas niet deelnemen vanwege een blessure.


Wat een dag was het! In elke wedstrijd een gouden medaille behaald en wel door Isabella, Jans en Niyati. Deze turnsters hebben zich hierdoor geplaatst voor de districtsfinale op 28 mei te Hengelo. Ook Kim en Anne wisten een knappe presentatie neer te zetten en werden ook beloond met een plek in de finale. Door een langdurige blessure turnde Indy veel basisoefeningen waardoor zij zich helaas net niet wist te plaatsen voor de finale. Iris en Floor turnde een goede wedstrijd maar lieten beide op balk wat punten liggen.
De turnsters die zich niet hadden geplaatst kwamen met ouders alle finale turnsters aanmoedigen, wat een support!

Alex turnde zaterdag 23 april de districtsfinale in Emmeloord, hij werd 5e.

Op zondag 24 april turnde Laura Teunissen en Sophie ten Harmsen hun halve finale NK 3e divisie. Laura is 12e en Sophie is 13e geworden. Laura heeft zich geplaatst voor de NK toestelfinale vloer op 22 mei in Dordrecht!

Museumparel: twee grafstenen

Foto: het Liemers Museum

ZEVENAAR - Elk museum heeft ze. Bijzondere of heel gewone voorwerpen met een eigen verhaal. Zo óók het Liemers Museum. Maandelijks zal er een object/voorwerp via onze website onder de aandacht worden gebracht middels het predicaat Museumparel!

Ook een grafsteen kan een Museumparel zijn. Weliswaar een zwarte parel, maar wel een met een bijzonder verhaal. Bijzonder genoeg om deze een plek te geven in ons museum. Als je naar de jaartallen op deze grafstenen kijkt, zie je dat deze man en vrouw heel kort na elkaar zijn overleden. De vrouw stierf tijdens een zware bevalling op 1 april 1940. Haar man raakte ernstig gewond in de eerste oorlogsdagen bij de verdediging van ons land. Hij stierf op 12 mei 1940. Toen op 24 juni 2010 Johannes Kraan werd herbegraven op de erebegraafplaats bij de Grebbeberg, werd zijn vrouw Maria Terlaak daar samen met hem begraven. Vandaar dat hun eerdere grafstenen nu een plek hebben gevonden in ons museum.

'Heeft u een privé-parel in huis? Laat het ons weten, als u het goed vindt dat uw pareltje, samen met andere, een tijdje hier te zien zal zijn.'

Meer info & huidige Museumparel zie onze website www.liemersmuseum.nl.

Tafeltennisvereniging Zevenaar levert drie kampioenen

De zes van team 2 die voor de punten zorgden zijn Van links naar rechts: Ivo Olthof, Wim Koekkoek, Rob Betlem, André Fikkers, Maik Stokman en Erik Boss. (foto Piet van Breukelen)

ZEVENAAR - Als je met vijf teams deelneemt aan de tafeltenniscompetitie en met drie teams kampioen wordt, mag je spreken van een uitstekende competitie. In de afdeling Gelre overkwam het TTV Zevenaar.

Door Piet van Breukelen

Team 1 was vorige week al kampioen geworden en liet ook de laatste wedstrijd zien de sterkste te zijn door TVO met 7-3 te verslaan.

Veel spannender ging het er bij team 2 aan toe dat tegen Litac 2 uit Lichtenvoorde gelijk moest spelen om kampioen te worden. Tot 3-3 ging de strijd gelijk op toen routinier Wim Koekkoek moest spelen tegen Colin Peper, de sterkste Litac speler die pas 2 van de 24 partijen had verloren. Peper had eerder op de avond na een 2-1 achterstand op André Fikkers alsnog in 5 games van hem gewonnen. Koekkoek bracht Peper echter op knappe wijze uit zijn evenwicht door bijna alle ballen rustig met zijn noppen te retourneren. Peper kon hem drie games redelijk bijhouden, maar hij ging in de 4e game definitief kopje onder met 11-4. Daarna was het aan André Fikkers het 5e punt te scoren. Het leek een makkie te worden, maar Fikkers kon het karwei na een 2-0 voorsprong niet afmaken en moest wachten tot de 5e, waarin hij met 11-3 toch nog aan het langste eind trok en de titel veilig stelde. Dat het toch nog 6-4 werd, was voor de statistieken.

Team 4 dat ook al na de 9e ronde kampioen was, sloot de competitie af met een 4-6 zege op HTTC 3 vooral dankzij drie overwinningen van Marcel Bruining.

Kunstenaar? Geef je op voor de Brede Blik op Kunstroute

GIESBEEK - Stichting Brede Blik op Kunst in Giesbeek organiseert op zondag 11 september weer de Brede Blik op Kunstroute. Een route langs meerdere locaties in Angerlo, Giesbeek en Lathum waar bezoekers een scala aan kunstvormen kunnen zien.

Bent u kunstenaar en wilt u exposeren op 11 september? U kunt zich tot 30 juni opgeven. De kosten voor deelname zijn 20,-.

Kunstenaars kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar bredeblikopkunst@hotmail.nl (let op: géén .com!). Geef bij aanmelding uw naam, gegevens en kunstvorm op. De Stichting heeft een aantal vaste locaties gehuurd. Kunstenaars uit Lathum, Giesbeek of Angerlo kunnen ook thuis exposeren.

Geef dus bij aanmelding aan of u thuis of op locatie wilt exposeren. Eind juli ontvangt u bericht over de locatie waar u wordt geplaatst, het betalen van het deelnemingsgeld en andere belangrijke informatie over de expositiedag. We hopen op uw deelname!

Zomerleesgroep ´Dochters over hun vader'

ZEVENAAR - Deze zomer kunt u meedoen aan een kortdurende leesgroep in Zevenaar over het thema 'Dochters over hun Vader´. U leest dan in de maanden juli en augustus drie boeken over dit thema en bespreekt deze boeken in een groep die hiervoor speciaal wordt opgericht.

De landelijke organisatie van leesgroepen, stichting Senia, levert bij elk van de boeken een uitgebreide leeswijzer met discussievragen. Daardoor krijgt de bespreking van de boeken diepgang. Het gaat om de literaire romans Malva van Hagar Peeters, Handel in veren van Rascha Peper en de autobiografie Vader en dochter, het verhaal van een opvoeding van Hendrickje Spoor.
Er zijn al belangstellenden voor een zomerleesgroep in Zevenaar en met nog enkele reacties erbij kan de leesgroep deze zomer van start gaan. Voor meer informatie kunt u kijken op www.senia.nl/zomer. Daar kunt u zich ook aanmelden als belangstellende. Senia zorgt dat geïnteresseerden met elkaar in contact worden gebracht.

Voor meer informatie

Ineke van de Rotte, directeur Senia, 06-24866749

Gildehuis 2 biljartkampioen

Gildehuis 2 op foto, van links naar rechts: Alfred Jansen, Appie Jolink, Hennie Krauts, Antoon Jacobs en Ulrich Verheyen.

LOBITH - Deze week is het tweede team van Het Gildehuis kampioen geworden bij de dag competitie seizoen 2015-2016. Dit resultaat werk bereikt op de laatste speeldag van het seizoen. Tevens werd het driebandenteam derde in de avondcompetitie.

Ook individuele prestaties waren bijna niet bij te houden, Chris Kuppens werd districtskampioen 1 ste klasse Bandstoten, Henk Nissen Nederlands kampioen 1ste klasse bandstoten Theo Reintjes werd gewestelijk kampioen bandstoten en 3de bij de Nederlandse kampioenschappen, tevens werd Antoon Jacobs gewestelijk kampioen 3de klasse bandstoten, ook Alfred Jansen liet van zich horen, hij werd gewestelijk kampioen3de klasse libre en 3de bij de Nederlandse kampioenschappen, ook Ulrich Verheyen werd districtskampioen 5de.

klasse libre. Ondanks dat Het Gildehuis pas drie jaar bestaat een regiment aan kampioenen. Op dinsdagmiddag kan men zo men wil in Het Gildehuis trainen met name voor spelers van 50+ in een ongedwongen sfeer.

Wandelen op hemelvaartsdag

REGIO - Op donderdag 5 mei is het hemelvaartsdag. Wie er enigszins sportief op uit wil, is welkom om met ons de Liemers en het Gelders Eiland te voet of per fiets te doorkruisen.

We bezoeken de kerken van de geloofsgemeenschappen Herwen, Lobith, Spijk, Babberich, Oud-Zevenaar, Groessen en Pannerden. Klokslag 6.00 uur komen we samen voor een korte viering in de kerk van Herwen. Vervolgens wandelen we door Duitsland naar de Mariakapel en de kerk van Babberich, waar we om 10.30 uur de Eucharistie vieren. We lunchen en wandelen vervolgens via de kerk van Oud-Zevenaar naar Groessen en via de kerk van Pannerden terug naar Herwen. De dag wordt afgesloten met een warme maaltijd. U betaalt € 20,00 voor de hele route, incl. warme maaltijd en koffie of thee. Voor meer informatie, zoals deelkosten en starttijden, zie onze website of Focusmagazine. Of u neemt contact op met het secretariaat.

Fietsers

Begin- en eindpunt van de fietstocht van ca. 50 kilometer is de Andreaskerk in Zevenaar (gemiddeld tempo: 15 km/u). Aan het eind van de rit delen we een eenvoudige warme maaltijd. Deelnemers kunnen meedoen met gewone fiets of fiets met ondersteuning. Wie met de gewone fiets meedoet, zal enigszins getraind moeten zijn, want er zijn enkele hellingen in het parcours opgenomen.
Bijdrage: 20,00 per persoon (inclusief de maaltijd), te voldoen bij aanvang van de tocht.

Aanmelden kan tot en met uiterlijk maandag 2 mei bij het Centraal Pastoraal Secretariaat: secretariaat@rkliemers.nl.

Ooyse Landloop voor HDKT

Foto: Tessa van Teeffelen

OOY - Op Tweede Pinksterdag 16 mei wordt de Ooyse Landloop georganiseerd door atletiekvereniging De Liemers. Evenals vorig jaar kan er worden gelopen voor de stichting Honderdduizend Keer een Tientje (HDKT). Deze stichting heeft als doel geld in te zamelen voor onderzoek naar sarcoomkanker. Meer over deze stichting kunt u lezen op www.hdkt.nl.

De afstanden voor kinderen zijn 500m of 1000m. Voor volwassenen zijn de afstanden 5 of 10 km. De route loopt door Ooy en Oud-Zevenaar en de start is bij CaReZa De Kroon.

Nieuw dit jaar is de businessrun. Bedrijven kunnen met een team van werknemers inschrijven voor deze loop. Een team bestaat uit maximaal 5 personen en het inschrijfgeld bedraagt 250 per team. De inschrijving wordt verzorgd door HDKT. Voor iedere deelnemer is er een loopshirt met opdruk (bedrijfsnaam) loopt voor HDKT, een polsbandje van HDKT en een consumptiebon. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt er een groepsfoto gemaakt.

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Kijk op de website www.HDKT.nl.