De Liemers Helemaal Goed Courant

28 september 2018

De Liemers Helemaal Goed Courant 28 september 2018


1 / 36

Vernieuwd programma met Qmusic The Party – 4 uur Fout! Feestweek Groessen: voor elk wat wils

GROESSEN - Net zoals ieder jaar organiseert Showband KDO in oktober weer Feestweek Groessen. 'Rust roest', denken ze in Groessen dus daarom heeft men ook dit jaar weer een vernieuwing in het programma aangebracht. Gebleven zijn het overbekende Maisfeest, de beroemde Groessense Bokbier Pruuveri-j en het spannende Open Liemers Dartstoernooi. Nieuw is een avond met de DJ's van Qmusic The Party. Je kunt dus gerust zeggen dat Feestweek Groessen 'voor elk-wat-wils' te bieden heeft.

FWG start op zaterdag 13 oktober meteen met het nieuws: Qmusic The Party komt met '4 uur FOUT' naar de grote feesttent in Groessen. Terwijl Qmusic uitgroeit tot het populairste radiostation van Nederland is Qmusic The Party in het land al jarenlang de populairste garantie voor Feest! Honderden events zijn in een bruisende party getransformeerd door de meest innovatieve show van Nederland. Met de '4 uur FOUT-show' gaan ze nog net iets verder: Dansen, feesten en (her)beleven van de allergrootste Foute hits die eigenlijk best goed zijn! Y-M-C-A! No-no-no-no-no, Una-paloma-blanca, Seks-on-the-beach, ga maar door… Confetti het publiek in, handjes in de lucht en zingen… Het publiek kan met een speciale app zelf meebeslissen wat er wordt gedraaid!

De dag erna, zondag 14 oktober staat de Groessense Bokbier Pruuveri-j op het programma. Dit evenement behoeft nauwelijks nog introductie want heel de regio weet onderhand dat de tent die zondagmiddag is omgetoverd tot bokbierklooster, inclusief paters en vooral ook dat er een heerlijke selectie van 6 bo(c)kbieren te proeven is. Natuurlijk is er ook weer de wijnproeverij met exclusieve Duitse wijnen. Daarbij kunnen de bezoekers de hongerige magen vullen met heerlijkheden van Slagerij Appie van Uum en lekkere oude kaas. Het orkest Kiep Movin' zal de gezelligheid flink opschroeven. Vorig jaar was de bokbierpruuveri-j uitverkocht dus het is aan te bevelen om kaartjes in de voorverkoop aan te schaffen.

Het tweede weekend begint op vrijdagavond 19 oktober met het Open Liemers Dartstoernooi. Vorig jaar werd het toernooi voor het eerst georganiseerd en het trok vele darters uit de regio. Wat is er nu leuker om je vaardigheden te meten met anderen? Zeker als je dat kunt doen in een grote, goed verwarmde tent met een groot aantal banen waarop het publiek goed zicht heeft. Onnodig om te zeggen dat de bar geopend zal zijn en er, behalve drinken, ook eten te verkrijgen zal zijn! Om het geheel nog aantrekkelijker te maken is er een gegarandeerde prijzenpot van liefst 650, met een hoofdprijs van 200 euro en een menslengte Veltins bier voor de hoogste uitgooi! Inschrijven kan nog via dartsgroessen@hotmail.com.

Op zaterdag 20 oktober wordt Feestweek Groessen afgesloten met het overbekende Maisfeest. Na hun overrompelende optreden vorig jaar tijdens het Gerstfeest, heeft de organisatie besloten om 'Bandje Speciaal' te promoveren naar het grote Maisfeest. Met 'Bandje Speciaal' zal het Maisfeest weer als vanouds compleet feest zijn. 'Bandje' bestaat uit zes mannen met liefde voor muziek en feest. De ideale mix voor een geslaagde avond. Zij houden van hossen, hakken, schuifelen, lol trappen, raven en véél show. Met vurige passie spelen zij bikkelharde rock, zwoele love songs, pop maar ook latin, soul, en disco. Bandje Speciaal speelt door tot de hele zaal op z'n kop staat, en zelfs dan gaan ze nog even door!

Het Maisfeest is in wijde omgeving al jaren heel populair en vaak uitverkocht. Het is dus raadzaam op tijd een kaartje aan te schaffen. Kaarten voor de feesten zijn te koop bij diverse voorverkoopadressen in de regio maar wie het zichzelf makkelijk wil maken kan ook online terecht bij www.qtickets.nl/feestweekgroessen

Natuurlijk kan er tijdens de feestweek ook met Pin worden betaald. De opbrengst van Feestweek Groessen gaat zoals altijd naar de vereniging Showband KDO voor haar jeugdopleidingen, uniformen en instrumentarium.

Verdere informatie over het programma en de voorverkoopadressen van de diverse activiteiten, staan op facebook en www.feestweekgroessen.nl.

DIDAM - Op maandag 8 oktober 2017 organiseert de Stichting Senioren Kontakt weer de jaarlijkse kermisavond voor 55+.
Deze avond wordt gehouden in het Zalencentrum 'Jan en Jan', Lievevrouwenplein 4 te Didam.

Er kan meegedaan worden aan verschillende activiteiten, zoals schieten met de luchtbuks en schieten met de kruisboog, ballen gooien en sjoelen. Tevens kunnen leden van de contactavonden gratis raden naar de waarde van een samengestelde levensmiddelenmand. De gehele avond kan er ook worden gedanst onder leiding van muziek van Henri van Vossen. De avond begint om 19.00 uur en eindigt omstreeks 22.30 uur. Ook niet leden zijn welkom om te ondervinden hoe gezellig de contactavonden zijn met leeftijdgenoten! Voor meer informatie over deze avond kunt u contact opnemen met Henk Boerstal, telefoon 0316-223885 of met Annie Clappers, telefoon 224378.

Startconferentie ‘Samen tegen Eenzaamheid’

ZEVENAAAR/BABBERICH - Samen met de gemeente Zevenaar en Nationale Coalitie Erbij, brengt Welzijnsorganisatie Caleidoz organisaties samen tijdens de Week van de Eenzaamheid.

Tijdens de startconferentie 'Samen tegen eenzaamheid' op 1 oktober, is het doel om de eenzaamheid in de gemeente Zevenaar beter te bestrijden door (vrijwilligers)organisaties die actief zijn op dit gebied met elkaar in contact te brengen en te zorgen dat de krachten worden gebundeld.Eenzaamheid is een probleem voor veel inwoners van Zevenaar. Er zijn meerdere organisaties actief om de eenzaamheid te bestrijden, maar niet iedereen is van elkaars bestaan, taken en verantwoordelijkheden op de hoogte. Een betere samenwerking zorgt ervoor dat eenzame inwoners nog beter kunnen worden ondersteund. De startconferentie is op maandag 1 oktober van 15.00 tot 17.00 uur in Kulturhus De Borg in Babberich. Aanmelden en meer informatie is mogelijk via m.vossebeld@caleidoz.nl.

Er is niet alleen aandacht voor organisaties, maar zeker ook voor de inwoners die graag anderen willen leren kennen. Om de ‘Dag van de Ouderen’ te vieren, organiseert Caleidoz in samenwerking met Platform Senioren Zevenaar een gezellige, muzikale middag in Het Musiater. Het Hooge Bongertkoor en Senioren Orkest de Liemers zijn druk aan het repeteren om mensen op maandag 1 oktober te laten genieten van hun gevarieerde repertoire. Het programma duurt van 14.30 tot 16.00 uur. Wanneer mensen niet op eigen gelegenheid naar Het Musiater kunnen komen, kunnen ze voor vervoer contact opnemen met Caleidoz via telefoonnummer 0316 526994.

Daarnaast heeft Caleidoz een overzicht gemaakt van zoveel mogelijk activiteiten die toegankelijk kunnen zijn voor eenzame inwoners. Dat varieert van een kaartmiddag in Zevenaar tot een bingo in Pannerden en van computerles in Lobith tot een steunpunt in Spijk. Organisaties die ook vernoemd willen worden, kunnen hun aanbod mailen naar c.peeters@caleidoz.nl. Een flyer met een greep uit al deze activiteiten wordt binnenkort in de gemeente verspreid.

Allereerste Liever de Liemers Fietsronde komt eraan

De nieuwe Liever de Liemers Fietsronde laat zondag 30 september het beste van de Liemers zien, inclusief mooi weer. (foto: Rotary Zevenaar)

DUIVEN - Een nazomerse fietstocht door het Liemerse landschap mét muzikaal vermaak onderweg. Dat zijn de ingrediënten van de Liever de Liemers Fietsronde op zondag 30 september.

De Liever de Liemers Fietsronde is een fietstocht van zo’n 40 of 20 kilometer. Vanuit de vertrekpunten ’t Centrum (Dorpstraat 78, Babberich) en Horsterpark (Horsterparklaan 2, Duiven) voert de route langs talloze bezienswaardigheden in de Liemers.

Onderweg is er muzikaal vermaak, zoals van muziektheatergroep WhatEverHappens, de Zevenaarse pop/rockband The Fastest Way Out en het duo Paul Mulder en Theo Scholtens. Muzikaal entertainer Erwin Hogenboom zorgt tijdens de fietsronde voor nog enkele extra verrassingen. De muzikanten zijn onder andere te vinden bij de rustpunten.

De Liever de Liemers Fietsronde is een nieuw initiatief van Rotaryclub Zevenaar. Met de opbrengst van de fietsronde wil de Rotaryclub een bijdrage leveren aan het goede doel ‘Eindeloos Musiceren’. Het project is bedoeld om het leven van dementerenden en die van hun naasten een stukje te veraangenamen. Met de opbrengst van de fietsronde worden MP3-spelers, luidsprekers, koptelefoons en spotify abonnementen aangeschaft voor bejaardencentra en verzorgingshuizen.

Deelname aan de Liever de Liemers Fietsronde kost 10 euro. Kinderen tot 12 jaar fietsen gratis mee. Er kan 30 september tussen 10.00 en 12.00 uur worden gestart. Kijk voor meer info op www.lieverdeliemersfietsronde.nl of volg de fietsronde op @lieverdeliemers.

Ledenwerfactie BC Didam

DIDAM - Achttien badmintonverenigingen uit de Achterhoek en De Liemers hebben samen de handen voor het tweede achtereenvolgende jaar ineen geslagen door gezamenlijk een actie op te zetten om leden te werven. De clubs verspreiden deze week 130.000 flyers door de hele regio via huis-aan-huisbladen.

Badmintonvereniging BC Didam biedt vanaf oktober 10 proeflessen aan. Tijdens deze proeflessen kan kennis worden gemaakt met de badmintonsport en worden de basisslagen en spelregels aangeleerd. De kosten zijn slechts €25. De eerste les is op dinsdag 2 oktober voor senioren (vanaf 18 jaar) in sporthal De Muizenberg en op zaterdag 6 oktober voor jeugd (van 7 tot en met 17 jaar) in Zuidzon-sporthal ’t Raland. De proeflessen maken deel uit van de gezamenlijke ledenwerfactie ‘Probeer badminton nu’ van 18 badmintonverenigingen in de Achterhoek en de Liemers. Op de website www.probeerbadminton.nu is te zien welke verenigingen aan deze actie deelnemen en op welke dagen zij de proeflessen aanbieden. Zo kan iedereen een passende dag/avond en locatie vinden.

Inschrijven voor de proeflessen kan via de website tot uiterlijk 30 september.

Glas in allerlei kleuren en vormen

Glaskunst. (foto: Piet Wijnand)

WESTERVOORT - Glas in allerlei kleuren en vormen. Nu te zien in Huize Vredenburg, Klapstraat 112 in Westervoort, waar Jan Berends exposeert met zijn glaskunst. 'Glas is ieder moment van de dag anders en dat vind ik zo fascinerend", zegt Jan.

Schalen, lampen, pilaren, maar ook fusing kunstwerken, het schittert allemaal in het licht. De kleuren en vormen vind ik zo mooi aan glas. Glas leeft bij de gratie van het licht, geen licht dan ook geen kleur, hoe helderder het licht hoe mooier de kleur. Glas en kleur hebben Jan altijd al gefascineerd. Vroeger als kind kon hij al uren naar de gebrandschilderde ramen in de kerk kijken.

De oude techniek beleefd een opleving nu de retro bouw zo in de belangstelling staat. Niet verwonderlijk, vindt Jan. Glas in lood brengt sfeer, warmte en levendigheid in de woning. Glas in lood en brandschilderen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden zegt Jan. Dit is een discipline waarbij een oven nodig is om de verf in het glas te branden.

Anders is dit bij fusen, hieruit ontstaan sierobjecten die door het versmelten van meerdere lagen en kleuren een geheel maken. Jan is als glasman geboeid door de glaskunst. Zijn glasobjecten zijn samensmeltingen van vakmanschap en kunst. Deze zijn gekarakteriseerd door een onmiskenbare liefde voor zijn werk. Vormen en kleuren ontstaan gewoon als hij bezig is. Veel inspiratie vindt Jan in de natuur en de omgeving om zich heen, maar ook een tijdschrift of een krant kan een aanleiding geven. Jan vindt het leuk om zijn werk te laten zien.

De expositie is geopend van 13 oktober tot en met 4 november op vrijdag, zaterdag en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR - Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- Basisschool De Carrousel zoekt een pleinwacht voor het ondersteunen van de kinderen tijdens het buitenspelen tussen 12 en 13 uur. Bij regen binnen de spelletjes uitstallen en uitdelen.

- Zorgburo De Liemers zoekt een begeleider dagbesteding voor twee dagdelen per week, op maandag en donderdag van 10 tot 14 uur. Je begeleidt de deelnemers met de diverse activiteiten

- Ontmoetingscentrum "De Maatjes" zoekt een gastheer / gastvrouw voor het verzorgen van koffie/thee tijdens de pauze van de activiteiten. De werktijden zijn wisselend.

- Liemerije zoekt begeleider(s) om ouderen die in een verpleeghuis wonen, te begeleiden in het zwembad. Iedere donderdag van 10.30-12.30 uur.

Voor meer informatie over deze en circa 300 andere vacatures kunt u contact opnemen met de Vacaturebank van Caleidoz Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag t/m vrijdag van 9.00-12.00 uur, telefoon 0316-243299). U kunt ook kijken op de website www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

Drie fantastische duo’s op het Open Podium

Tuesday Moon

ZEVENAAR - Op zaterdag 6 oktober staan er drie fantastisch duo’s op het podium van De Lantaern in Zevenaar. Tuesday Moon, Leo de Kruis & Jos Koning en Jee & Vee zullen er gezamenlijk voor zorgen dat er weer veel te genieten valt in dit Muziekcafé. Aanvang: 21.00 uur. Gratis entree.

Tuesday Moon is een Nijmeegse roots-, folk- en americanaduo bestaande uit Odin Dekkers en Maarten Steenmeijer. Zij begeleiden hun tweestemmige zang met allerlei instrumenten, van gitaar en mandoline tot kazoo en melodica. Tuesday Moon speelt covers van mooie liedjes. Van langzaam tot opzwepend. Ze doen het met enorm veel plezier en energie. Tuesday Moon heeft al meerdere keren met veel succes opgetreden in De Lantaern.

Leo de Kruis en Jos Koning

Leo de Kruis zingt en speelt gitaar. Jos Koning is een zeer getalenteerde, gedreven en veelzijdige violist. Samen brengen zij eigen Nederlandse liedjes die gaan over herkenbare onderwerpen die kunnen boeien, ontroeren of soms zelfs irriteren, maar zelfs in de laatste gevallen lukt het de twee heren om de zaken vanuit een originele invalshoek te bekijken waardoor vaak de humor nooit ver weg is.

Het duo Jee&Vee bestaat uit Eugene Jonkergouw en Ad Voets. Twee gerenommeerde muzikanten Zij spelen en zingen covers van roots en americana muziek van bekende en minder bekende artiesten. Afgewisseld met leuke anekdotes, weetjes en verhalen.

De manier waarop zij hun muziek ten gehore brengen kun je het best omschrijven als rootsmuziek met een randje.

Boottocht Stichting Varen met Joop-2

Op de foto: Marcel Matthijsse (voorzitter Varen met Joop-2), Maarten de Graauw (Mainfreight), Gerard Kampert (TVM), Tosca Smids-Dukkerhof (penningmeester Varen met Joop-2), Tom Bloemberg (bestuurslid Varen met Joop-2), Geard Bloemberg (secr.) (foto: Jan Boelens)

TOLKAMER - In het Gelderse Herwen timmert de stichting Varen met Joop-2 aan de weg. Namens de TVM foundation bood Gerard Kampert samen met Maarten de Graauw van vervoerder Mainfreight een cheque van drieduizend euro aan aan Varen met Joop-2. De stichting zet zich in om mensen die gehandicapt of eenzaam zijn ontspanning te bieden met een jaarlijkse bootreis.

Risk-manager Maarten de Graauw van TVM-relatie Mainfreight vond dat Varen met Joop-2 wel een donatie uit de TVM foundation verdiende. “Varen met Joop-2 is in Oost-Gelderland een begrip. Gehandicapten en mensen met een sociale beperking komen via de stichting op een natuurlijke manier onder de mensen en van de boottochten en bijeenkomsten wordt altijd een ware happening gemaakt. Dit soort lokale initiatieven zijn in deze tijd erg belangrijk om iedereen bij de gemeenschap te betrekken.”

Het doel van de boottocht en de bijeenkomsten is vooral het bevorderen van de integratie tussen mensen met een handicap en mensen zonder handicap, tussen ouderen en jongeren. De drieduizend euro heeft de stichting Varen met Joop-2 gebruikt om de kosten van de jaarlijkse boottocht te dekken en andere initiatieven te nemen om de doelgroep uit hun isolement te halen.

Leden/klanten die bij transportverzekeraar TVM verzekerd zijn kunnen net als Maarten de Graauw van logistiek dienstverlener Mainfreight, een aanvraag indienen bij de Stichting TVM foundation. De Coöperatie TVM reserveert jaarlijks een deel van haar winst en doneert deze aan de TVM foundation.

Herfstconcert Vrienden van Werenfried

WESTERVOORT - De Vriendenstichting van de Kerk van Werenfried organiseert op zondagmiddag 21 oktober van 15.00-17.00 uur, weer een concert in de Werenfriedkerk (historische dorpskerk) aan de Dorpstraat in Westervoort.

Dit keer treedt het popkoor A Sign of Friendship uit Didam op. Dit koor, bekend van radio en TV, heeft een fantastisch programma voor u, waarbij de dirigent John Stinissen op een zeer enthousiaste manier het koor dirigeert.

Veelvuldige optredens, theatershows en tournees in binnen- en buitenland zijn er de afgelopen jaren gemaakt. Verder was het koor op TV te bewonderen in Korenslag, RTL Boulevard, twee keer bij Pauw & Witteman, Breaking News van Jenssen! en in De Flat van Ali B.

A Sign of Friendship werkte samen met onder andere Het Gelders Orkest, Martha Hight, Alice Maywood, Ernest Beuvink & Antje Monteiro. Meer infomatie staat op www.asignoffriendship.nl.

Iedereen wordt voor dit concert van harte uitgenodigd! De toegangsprijs inclusief koffie of thee bedraagt tien euro. In de voorverkoop 7,50 euro, verkrijgbaar bij Cigo, Huis ter West en Zaal Wieleman. Vrienden van de Stichting en donateurs met hun introducé betalen zes euro. "Bent u nog geen Vriend? Schrijft u dan in op de website, www.vriendenwerenfriedkerk.nl of tijdens het concert. Ook kunt u kaartjes reserveren op deze website. En u weet het, u steunt een goed doel want de opbrengsten zijn voor het behoud van het monument in Westervoort!"

Vierde Herfstloop Liemers

De start van de 5 km 2017 eigen foto

BABBERICH - De vierde editie van Herfstloop Liemers vindt plaats op 7 oktober. Opgezet in 2015 door Stichting Sport en Bewegen Liemers, Titussport en topatleet Frank Futselaar.

Het is een jaarlijks terugkerend evenement op de eerste zondag van oktober. De start en finish van de verschillende runs zijn op sportpark De Buitenboom in Babberich.
Het parcours begint met een lusje langs voormalig kapucijnen-klooster ('s-Herenhof) en gaat daarna langs Rivo Torto (camping, recreatiepark en buitenbad 'Het Kwartier') en dan via de Kwartiersedijk (een onverhard landweggetje met veel groen; de dijk is genoemd naar een naburig staats kampement dat hier lag in de Tachtigjarige Oorlog) en Beekseweg / viaduct over kom je weer terug bij start/finish. Er zijn runs van 5 en 10 kilometer en er zijn diverse kidsruns.

Super Snuffel Speur Spel op park Rosendael

ROZENDAAL - Kom langs en ga mee op ontdekkingsreis! Samen met je ouders en/of grootouders en de parkrondleider ga je leuke opdrachten in het park vervullen.

Natuurlijk maken we ook even een stop bij de wereldberoemde Bedriegertjes! Na afloop ontvang je van ons een heerlijk fris glaasje ranja en een klein presentje!

Reserveer ter plaatse ook een plek voor de rondleiding kasteel of bezoek het park op eigen gelegenheid. Het park is geopend tussen 11.00 – 17.00 uur. Rondleidingen in het kasteel starten meerdere malen per dag tussen 11.30 en 16.00 uur.

Datum en tijd: woensdag 3 oktober, aanvang 15.30 uur (duur ca. 1,5 uur). Entree, inclusief kasteel en parkbezoek: volwassenen 12,50 en kinderen 4 - 18 jaar 8,25; donateurs GLK en museumkaarthouders 3,00 euro. Adres: Kasteel en Park Rosendael, Rosendael 1, Rozendaal.

Informatie via de receptie van kasteel Rosendael: 026 3644645 of rosendael@glk.nl. Reserveren noodzakelijk: via het online reserveringsformulier op www.glk.nl/evenementen.

Mountainbiketocht door Montferlandse bos

De MTB Montferlandtocht op 7 oktober voert mountainbikers langs de mooiste plekken van het Montferland. (foto: TC de Liemers)

BEEK - Mountainbikers kunnen zondag 7 oktober hun hart ophalen in de bossen van het Montferland. Toerfietsclub TC de Liemers en ATB de Pedaleur verzorgen dan wederom de MTB Montferlandtocht.

Eenmaal per jaar stelt Natuurmonumenten het bosgebied van het Montferland open voor mountainbikers. ATB de Pedaleur uit Doetinchem en TC de Liemers uit Zevenaar zorgen die dag voor een tocht over paden die voor mountainbikers anders verboden terrein zijn.

De MTB Montferlandtocht is een uitdagende toertocht van 600 tot 1.000 hoogtemeters. De tocht bestaat uit twee routes: één van 40 kilometer en één van 60 kilometer. Hierdoor is de MTB Montferlandtocht geschikt voor ieder niveau. Op de routes zijn verzorgingsposten aanwezig, waar deelnemers kunnen rekenen op ondersteuning bij technische problemen met de fiets. Uiteraard wordt op deze plekken ook aan de innerlijke mens gedacht.

Deelnemers aan de toertocht kunnen tussen 9.00 en 10.00 uur starten vanaf de start/finishlocatie Hotel ’t Heuveltje (St. Jansgildestraat 27, 7037 CA Beek). Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig. Vooraf aanmelden is niet verplicht, maar wel aan te raden. Dit kan via www.ntfu.nl (zoek via de kalender de MTB Montferlandtocht). Wie vooraf graag de GP van Japan met Max Verstappen wil bekijken, kan dat vanaf 6.45 uur bij de start/finishlocatie ’t Heuveltje.

Meer informatie over de MTB Montferlandtocht is te vinden op Facebook via @Montferlandtocht of op internet via www.tcdeliemers.nl.

Happy Painting bij De Zonnebloem

Resultaat workshop Happy Painting bij De Zonnebloem. (foto: Els Dijkstra)

REGIO - Op 18 september organiseerde Els Dijkstra de workshop Happy Painting voor de gasten van de Zonnebloemgroep 40-65jarigen.

In de uitnodiging stond dat de gasten onder leiding van Renate Peters, kunstenares uit Giesbeek (renate-p.exto.nl), een middag vrolijk zouden schilderen. Geen loze kreet, bleek al snel.

Renate had de workshop 'Happy painting' goed voorbereid. Op tafel stonden negen doeken klaar met daarop de contouren van een happy koe, schildpad en natuurlijk de bekende dikke dames. In het midden stonden verftubes met allerlei vrolijke kleuren. Aan de gasten de taak om een schilderij af te maken. “Je hebt geen ervaring nodig, je kunt geen fouten maken”, verzekerde Renate hen. Aarzelend werden de eerste strepen op het doek gezet. Maar al snel vulden de doeken zich met vrolijke sprekende kleuren, precies zoals de bedoeling was. Renate moedigde iedereen aan zijn/haar gevoel te volgen, zodat er unieke werkstukken ontstonden. Het resultaat mag er zijn! “Wat een heerlijke ontspannende middag”, zeiden alle deelnemers na afloop. Voor informatie over deze Zonnebloemgroep 40-65 kan men contact opnemen met de voorzitter Agnes Feddes. 0316 262301.

Kom erbij! Het is weer Kinderboekenweek!

REGIO - In de Kinderboekenweek van 3-14 oktober zijn er twee feestmiddagen, georganiseerd door Bibliotheek Montferland en Welcom. Het thema is: Kom erbij! Boeken over vriendschap staan centraal.

Woensdagmiddag 3 oktober begint de Kinderboekenweek met een feest in de Bibliotheek van ’s-Heerenberg. Er kunnen vriendschapsgedichtjes en vriendschapsbandjes gemaakt worden, er is een workshop van Ineke van Geemen en kinderen worden geschminkt. Er zijn spelletjes en kleurplaten en natuurlijk wordt er voorgelezen.

Een week later, op woensdagmiddag 10 oktober is het Kinderboekenfeest in de Bibliotheek van Didam, met bijna hetzelfde programma. Beide middagen zijn van 14:30-16:30 uur en zijn gratis. Meer informatie staat op www.bibliotheekmontferland.nl.

Kwaliteitsslagerij Hetterschijt

Mevrouw R Klein uit Duiven

Symen Meurs uit Westervoort

Al doende leert men bij Basketiers'71:

ZEVENAAR - We schrijven zaterdag 15 september, sporthal Heerenmaten in Zevenaar. De eerste wedstrijden van het basketbalseizoen nemen aanvang.

De U12 treedt aan tegen Unlimited, een goede start, men bleef lang bij. Dit werd niet vastgehouden, heel langzaam moest men de tegenstander laten gaan. Een nederlaag van 28 – 52, met perspectief voor de komende wedstrijden.

De U14-1 speelde tegen WSV, een hele moeizame start, met een grote achterstand. Met een achterstand van 22 – 42 leek de wedstrijd beslist, de rust deed wonderen. Wat er in de kleedkamer gebeurde, of het de wonderthee was, niemand weet het. In een mum van tijd werd de achterstand terug gebracht tot 38- 46. Helaas waren hiermee alle krachten, energie verspeeld, het werd tenslotte 44 – 62.

De U22 tegen Unlimited, een wedstrijd waarin beiden partijen, aan elkaar gewaagd waren. Een gelijke strijd op alle fronten, snel werd duidelijk, het eerste gaatje is beslissend. Helaas bleek dit het geval, in het laatste kwart viel de beslissing, nederlaag van 30 – 42.

De U16-2 tegen Unlimited, een kansloze missie, dit werd snel duidelijk, gauw vergeten Hopelijk zullen komende tegenstanders, minder zwaar en sterk zijn, nederlaag 17 – 104. Al met al alle jeugdteams een eerste nederlaag, wel met voldoende perspectief voor de toekomst Er komen nog vele, vele wedstrijd, hoe meer men speelt, hoe meer men leert...

Blijven doorzetten, blijven , knokken, goed blijven trainen, dan worden de winstkansen groter.

H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Kerkdiensten in Andreaskerk: 27 sept. t/m 11 oktober 2018.                        

Zondag 30 september 9.30 uur: Eucharistieviering, voorgangers Pater G. Remmers en Diaken A. van Boven met medewerking van het N.G.K.koor.                        

Intenties: Ouders Dukkerhof-Könning en zoon Jan, Theo Visser, Mies Smits-te Dorsthorst, Stef Jansen, Albert van Kraaij.

Woensdag 3 oktober 19.00 uur: Maria lof. REGIO-viering. Voorganger Pater G. Remmers met medewerking van het A.M.K.koor.                        

Zondag 7 oktober 9.30 uur: Eucharistieviering / Familieviering, voorganger: pater G. Remmers met zang van het Stella Maris koor. Collecte: Wereld missie dag voor kinderen.                        

Intenties: Familie Stoffels-Okkerman, Gerda Duis-Kaak, Hein Brinkman, Jan Thomassen en Marie Thomassen-Peters.        

Woensdag 10 oktober 19.00 uur: Maria viering. Voorgangers: Werkgroep met medewerking van het A.M.K.koor.                        

Overleden:

Op 14 september: Gerda Meeuwsen-Winters, 85 jaar, Liemerije, ( Schaapsdrift,)

Op 15 september: Annie Buiting-ter Horst, 90 jaar, Schievestraat,

Op 18 september: Piet Gademann-Raben, 91 jaar, Liemerije, ( Engeveldweg ) Zevenaar.

H. Andreas

Groessen

Overleden: 10 september overleed Mientje Bouwman-Driessen in de leeftijd van 84 jaar. Dat zij mag rusten in vrede en wensen allen die zich met haar verbonden voelen veel sterkte toe in het verlies van hun dierbare.

Vieringen: Zo 30-9-2018: geen viering. Zo 7-10-2018: geen viering

Opbrengst KWF-collecte

DUIVEN - De opbrengst van de collecte van KWF kankerbestrijding, gehouden van 2-8 september in Duiven, Groessen en Loo is het mooie bedrag van 8378 euro opgehaald.

De organisatie is alle gevers en collectanten dankbaar.

Schotse vrouwenband The Poozies in De Lantaern

The Poozies

ZEVENAAR - Op zaterdagavond 13 oktober staat de wereldberoemde Schotse vrouwenband The Poozies op het podium van Muziekcafé De Lantaern in Zevenaar. Deze veelzijdige groep heeft met veel succes ook in de ‘oude’ Lantaern gespeeld. De entree bedraagt 15,00 euro. Aanvang: 21.00 uur. Zaal open: 20.15 uur.

De bewust uitsluitend uit vrouwen bestaande band The Poozies komt uit Schotland. In de begin jaren negentig lieten zij voor het eerst van zich horen. Door de jaren heen hebben The Poozies wereldwijd opgetreden, vermaard om hun veelzijdige repertoire, originele arrangementen en fraaie vocale harmonieën. Wel is de band onderhevig geweest aan aardig wat wisselingen van de line-up. Vaste waarde was altijd harpiste Mary Macmaster, die eerder met Patsy Seddon, ook lange tijd Poozie, al lid was van het gerenommeerde harp-duo Sìleas. Mary werkte door de jaren heen samen met onder meer Sting en het recentere en Songs Of Seperation.

The Poozies zijn blijven bestaan. Nu met jong bloed in de vorm van twee nieuwe leden. Deze nieuwe line up doet nu de Lantaern aan met het gloednieuw album Punch. The Poozies bestaat uit Mary Macmaster (electro-harp, zang), Eilidh Shaw (viool, zang), Sarah McFadyen (viool, banjo, gitaar, zang) en Tia Files (gitaar, percussie, viool, zang). In de Oude Lantaern hebben de dames een aantal keren op het podium gestaan en waren daar zeer succesvol!En die naam? De dames zeggen hier over: 'the feeling now is that it’s pretty rock and roll!'.

Vlooienmarkt in Duiven

DUIVEN - Op het Horsterpark aan de Horsterparklaan 4 is zondag 30 september van 10-17 uur een terugkerend evenement: de vlooien- en kofferbakmarkt. Deze is de vijfde en laatste openluchtmarkt van het seizoen.

Het is een grote openluchtvlooienmarkt met veel particulieren deelnemers, geprganiseerd door Animo Vlooienmarkten. Er zijn dan weer veel kramen en grondplaatsen waar tweedehands, antiek, curiosa, snuiserijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden.

Leuk als bezoeker om te komen snuffelen, of als u nog overtollige spullen heeft en deze te koop wilt aanbieden, huur dan ook een kraam. Een kraam is 4 meter met dakje en kost 25 euro. Grondplaatsen met auto 15 euro en met auto-aanhanger 17,50 euro. Deze kunt u boeken via www.animo-vlooienmarkten.nl of 06 39108152. is

De entree is 3,00 voor volwassenen en voor 65+ 2,50 euro; kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis! Het Theehuis zorgt voor de catering en een leuk terras.

Opbrengst KWF-collecte

ZEVENAAR - De collecte voor KWF Kankerbestrijding afdeling Zevenaar heeft liefst 13.301,44 euro opgebracht.

Er is gecollecteerd in de plaatsen Angerlo, Babberich, Lathum en Zevenaar. Helaas was er voor Giesbeek geen wijkhoofd en is daar niet gecollecteerd. "Is er in uw plaats niet gecollecteerd of heeft u de collectant gemist? Dan kunt u toch een bijdrage leveren door online te doneren via kwf.nl/doneer."

Weet dat door uw vrijgevigheid KWF kankerbestrijding kan investeren in nieuwe doorbraken in kankeronderzoek, zodat we samen de dag steeds dichterbij brengen dat niemand meer hoeft te overlijden aan kanker.

"Wilt u ook collecteren voor KWF kankerbestrijding? Meldt u dan aan als collectant op www.kwf.nl. De KWF-collecteweek is elk jaar in de eerste volle week van september en wordt georganiseerd door KWF-afdeling Zevenaar. Als u zich aanmeldt als collectant, neemt uw wijkhoofd contact met u op. Want weet: Samen komen we steeds dichterbij!"

Algemene ledenvergadering Deurdreiers Groessen

Bestuur CV De Deurdreiers. Van links naar rechts: Willy Driessen, Marcel Willemsen, Carla Hakvoort, Geert Smits, Kristy Leenders en Ralf Diesvelt. (foto: CV De Deurdreiers)

GROESSEN - De jaarlijkse algemene ledenvergadering van carnavalsvereniging De Deurdreiers is op maandag 8 oktober in Feestburcht Gieling.

Besproken wordt het financieel jaarverslag en de begroting voor het nieuwe seizoen. Van groot belang zijn de plannen en visies die aan de orde komen van de vele commissies die de vereniging rijk is. De opslaglocatie aan Den Oldenhoek is daar een nieuw onderdeel van. Op zaterdag 10 november is de aftrap van het seizoen met het Prinsenbal, dit jaar met muziekband Storm.

De vergadering begint om 20:00 uur.

Elke tweede dinsdag koffieochtend...

WESTERVOORT - Elke tweede dinsdag van de maand is er van 10.30 tot 12.00 uur in Het Paalmanhuis gelegenheid om samen koffie te drinken.

"Alle scholen en verenigingsactiviteiten zijn weer begonnen. Een moment van echte ontmoeting plannen is een goede zaak. Komt u ook een keer? U bent allen welkom. Het is voor álle inwoners van Westervoort en het verplicht u tot niets."

Het Paalmanhuis is gevestigd aan Dorpstraat 63 in Westervoort.

H. Andreas Groessen

Overleden: 10 september overleed Mientje Bouwman-Driessen in de leeftijd van 84 jaar. Dat zij mag rusten in vrede en wensen allen die zich met haar verbonden voelen veel sterkte toe in het verlies van hun dierbare.

Vieringen: Zo 30-9-2018: geen viering. Zo 7-10-2018: geen viering

Opbrengst KWF-collecte

DUIVEN - De opbrengst van de collecte van KWF kankerbestrijding, gehouden van 2-8 september in Duiven, Groessen en Loo is het mooie bedrag van 8378 euro opgehaald. We willen alle gevers en collectanten hartelijk danken.

Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

De diensten worden gehouden in de SoW Kapel Rijksweg 56B te Duiven

30 september 8.45 u ds F. Rinkema; 16.00 u ds C. vd Berg

7 oktober 8.45 u stud E. de Braak;16.00 u ds H.S. van Hemmen

De middagdienst wordt gehouden in de Ontmoetingskerk Honigstraat 3 in Zevenaar

Ontmoetingskerk Zevenaar

Op zondag 30 september is er om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk een viering, waarin ds. C. Kors uit Doesburg zal voorgaan.

Op zondag 7 oktober is er om 10.00 uur een viering, waarin ds A. Hiemstra uit Westervoort zal voorgaan.

Eveneens om 10.00 uur is er in Ons Huis jeugdkerk voor kinderen van 12 tot 17 jaar.

Kerkberichten Oud-Zevenaar

In het weekend van zaterdag 29 september en zondag 30 september is er geen viering in de Sint-Martinuskerk van Oud-Zevenaar.

Kerkberichten week 40 van 6 oktober tot en met 12 oktober.

In het weekend van zaterdag 6 oktober en zondag 7 oktober is er geen viering in de Sint Martinuskerk van Oud-Zevenaar.

Overleden op zondag 9 september in de leeftijd van 84 jaar mevrouw Marie-José Eggen-van Mill, Kampsingel te Zevenaar.

Geloofsgemeenschap St. Werenfridus


Zondag 7 oktober, intenties:

Bart Weiss (jgt.), fam. Holtslag- Teunissen, ouders Boerboom- Krechting en Henk, Wim en Annie Grefen-Wanders, Jan Jansen, Geert Jansen, Theet van Kesteren, Jan Karsten, Wim en Johanna van Loon- Bouman, Doortje v..d. Linde, Corrie Messing- Disteli, Engelien Bisselink, ouders Reijers- Willemsens, ouders Reijers- Rekswinkel, Wim en Dien Steentjes, Herman en Coba Schaars- Stevens. Theo Boersma.

Zaterdag 13 oktober is er een Lichtviering

Op 20 september is Mevrouw Claassen- Evers overleden in de leeftijd van 80 jaar.

Basketiers'71: voorafje, hoofdgerecht én een toetje

ZEVENAAR - Sinds jaar en dag kent Basketiers een hoofdveld en veld 1. Naarmate je hoger op niveau speelt, speelt men center court. De eerste speelzaterdag van het seizoen, waren er liefst drie wedstrijden op center court.

Publiek kreeg een zogenaamd driesterrenmenu voorgeschoteld, beginnend met het voorafje. Dames 2 trad aan tegen Trajanum, gelijk opgaande strijd, waarin de scores schaars waren. Wedstrijd kon alle kanten opgaan, de beslissing viel echt pas in de slotfase. Helaas viel het dubbeltje niet de juiste kant op, een nederlaag van 38 – 43 was het gevolg. Wel met goed perspectief, voor de toekomst, de oudgedienden en nieuwkomers vinden elkaar steeds beter.

Het hoofdgerecht van deze sportdag was Dames 1 tegen Tonego, de dames waren verleden seizoen kampioen. Dit seizoen een klasse hoger, vele nieuwe spelers erbij, met vele oude bekende gezichten. Deze nieuwe klasse was toch net iets andere koek, dan men gewend was, een nederlaag van 42 – 55.

Luidt het spreekwoord niet, het beste voor het laatst bewaard, in dit geval het toetje. Heren 1 tegen Wyba 2, al heel snel werd duidelijk, dat er een winstpartij in zat. Ballen werden goed doorgespeeld, goed dribbelspel, schoten die vielen, ja dan is het pleit snel beslist. De eerste sportieve overwinning van de dag, van het seizoen was een feit met 72 – 50.

Wilt u nu ook meer van deze topbasketbalwedstrijden komen bekijken, 2e speelzaterdag 29 september. Andere wedstrijden, hopelijk meerdere sportieve smaken, in de kantine overheerlijke snackmaaltijden, u bent welkom!

Filmmorgen en presentatie van boek over Ooy-Zevenaar

Schuttersgebouw EMM. (foto: Piet Elshof) Piet Elshof

OOY - Zondagmorgen 7 oktober wordt door de Cultuurhistorische Vereniging Zevenaar (CVZ) in het schuttersgebouw EMM aan de Slenterweg 2 in Ooy-Zevenaar een filmmorgen gehouden over Ooy en zijn bewoners.

De film is samengesteld met filmbeelden uit 1950, 1963 en 1994 waaronder nieuw filmmateriaal. Een onderdeel daarin is het optreden van André Rieu in 1994 tijdens het 100-jarig bestaan van schutterij EMM. De film bevat een aantal opnames die gemaakt zijn door wijlen Jan Kruitwagen.

Dorpskenner Mars Teunissen heeft de film ingesproken. TV Radio Mozaiek heeft voor de samenstelling gezorgd. De film duurt ruim een uur, halverwege is een pauze opgenomen.

In het programma is ruimte opgenomen voor een voorpresentatie van het boek 'Ooy door de eeuwen heen'. De presentatie van het boek, dat ongeveer 400 bladzijden telt, is op 25 november in schuttersgebouw EMM. Mars Teunissen en Herman Teunissen vertellen in de voorpresentatie over de inhoud van het boek en over de totstandkoming er van. 'Leven in de Liemers' heeft met haar bijdrage de uitgifte mede mogelijk gemaakt Voor de fotoherkenning zijn in de zaal oude foto’s opgehangen uit de archieven van de CVZ en schutterij EMM. Enkele Ooyse verenigingen zijn met een informatiestand aanwezig.

In de pauze en na afloop kunnen belangstellenden het boek bij de stand van de CVZ bestellen. De prijs is 19,95 euro, te betalen bij ontvangst van het boek. De film is na afloop van de presentatie voor vijf euro op dvd te koop.

De filmmorgen begint om 10.30 uur, de zaal is om 10.00 uur open. De toegang is vrij.

Herfstrit bij motorclub Asom

Koffiestop in mooie omgeving. (foto: pr Asom)

ZEVENAAR - Motorclub Asom uit Zevenaar wil alle toerrijders uit de Liemers en zijn omgeving laten genieten van de jaarlijkse Herfstrit.

De lengte van de rit is 175 km en is alleen als GPS-bestand beschikbaar. Indien men niet over navigatie beschikt, kan men zonder meer met een van de clubleden meerijden. Deze rit zal gereden worden op zondag 7 oktober. De start is bij het eigen clubhuis aan de Edisonstraat 3 in Zevenaar en de koffie staat om 09.45 uur klaar. Het vertrek is om ongeveer 10.00 uur.

De rit slingert via de Veluwe richting koffiestop in Vierhouten. Daarna richting Wijhe om van een mooi stukje IJsseldijk te genieten, vervolgens lekker toerend naar het clubhuis in Zevenaar. Aan het deelnemen van deze rit zijn geen kosten verbonden maar vooral bedoeld om toerrijders kennis te laten maken met een echte toerclub in de Liemers. Bij goed weer belooft het een hele mooie rit te worden.

Bel Canto zoekt nieuwe leden

WESTERVOORT - Is zingen altijd uw passie geweest, maar nog nooit iets mee gedaan? "Wij heten u welkom bij Algemene Gemengde Zangvereniging Bel Canto in Westervoort. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Met name missen wij op dit moment mannenstemmen."

"Bel Canto is een vierstemmig gemengd koor met ongeveer dertig leden. We zingen musicalsongs, operette, Slavische, Zuid-Afrikaanse,licht klassieke en geestelijke liederen onder de inspirerende leiding van de professionele dirigente Tamara van Lent.

Interesse en wilt u graag een keertje mee komen zingen? Neem dan contact op met onze voorzitter Loes Schut via 026 3113508 / 06 22333794 of l.schut2@upcmail.nl."

Ontmoetingskerk Zevenaar

Op zondag 30 september is er om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk een viering, waarin ds. C. Kors uit Doesburg zal voorgaan.

Op zondag 7 oktober is er om 10.00 uur een viering, waarin ds A. Hiemstra uit Westervoort zal voorgaan.

Eveneens om 10.00 uur is er in Ons Huis jeugdkerk voor kinderen van 12 tot 17 jaar.

Kerkberichten Oud-Zevenaar

In het weekend van zaterdag 29 september en zondag 30 september is er geen viering in de Sint-Martinuskerk van Oud-Zevenaar.

Kerkberichten week 40 van 6 oktober tot en met 12 oktober.

In het weekend van zaterdag 6 oktober en zondag 7 oktober is er geen viering in de Sint Martinuskerk van Oud-Zevenaar.

Overleden op zondag 9 september in de leeftijd van 84 jaar mevrouw Marie-José Eggen-van Mill, Kampsingel te Zevenaar.

H. Antonius Abt Loo

De kerk van Loo Onbekend

Op zaterdag 29 september om 18.00 uur Woord en Communieviering. Voorganger A. van Boven. Zang Dames- en Herenkoor.

Op zaterdag 6 november om 18.00 uur. Woord en Communieviering. Voorganger Theo Menting in samenwerking met het Dames- en Herenkoor.

Vooraankondiging: Op zondag 21 oktober om 15.00 uur presenteert het Loo Budget Concert Rose-ile.

Scouting Duiven Blauwe vogels wint duizend euro

DUIVEN - Scouting Duiven Blauwe vogels ontvangt een sponsorcheque van duizend euro van Wecycle. Inwoners uit de gemeente Duiven steunden dit goede doel door afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) in te leveren bij het afvalaanbiedstation en te stemmen op het goede doel.

Scouting Blauwe vogels is een scoutinggroep voor jongeren met een verstandelijke beperking. Wethouder Ton Spaargaren overhandigde de cheque aan de leden op vrijdag 21 september in het scoutinggebouw.

Het doel van de actie is om het inleveren van kleine afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen bij het afvalaanbiedstation te stimuleren. Deze producten worden nog vaak weggegooid of vergeten bij het bezoek aan het afvalaanbiedstation. Wecycle laat de ingeleverde kleine apparaten voor 81% recyclen tot nieuwe grondstoffen, spaarlampen zelfs voor 92%. Door recycling komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.

Geloofsgemeenschap St. Werenfridus

Zondag 7 oktober, intenties:

Bart Weiss (jgt.), fam. Holtslag- Teunissen, ouders Boerboom- Krechting en Henk, Wim en Annie Grefen-Wanders, Jan Jansen, Geert Jansen, Theet van Kesteren, Jan Karsten, Wim en Johanna van Loon- Bouman, Doortje v..d. Linde, Corrie Messing- Disteli, Engelien Bisselink, ouders Reijers- Willemsens, ouders Reijers- Rekswinkel, Wim en Dien Steentjes, Herman en Coba Schaars- Stevens. Theo Boersma.

Zaterdag 13 oktober is er een Lichtviering

Op 20 september is Mevrouw Claassen- Evers overleden in de leeftijd van 80 jaar.

Tafeltennisafdeling DSV Relax met jeugd weer in competitie

Loes en Inge Bolder tijdens de training”. (foto: Christel van Mierlo)

DIDAM - Meerdere ervaren jeugdleden van tafeltennisafdeling DSV Relax uit Didam zijn om diverse redenen (meer uitdaging en hoger niveau) de afgelopen twee jaar naar andere verenigingen vertrokken. Dit had tot gevolg dat er opnieuw aan ledenwerving gedaan moest worden om voldoende spelers te kunnen opleiden voor de jeugdcompetitie.

Onder de bezielende leiding van jeugdcoördinator Christel van Mierlo en de nieuwe jeugdtrainer André Derksen heeft de vereniging momenteel weer zes jeugdspelers, die vanaf 8 september weer in competitieverband zijn gaan spelen. Thomas Ubbink, Loes en Inge Bolder beten de spits af en wonnen met 10-0 in de beginnerscompetitie tegen Tian 1. Ondanks dat de hoge uitslag waren de spelers toch gelijkwaardig. Met steun van de coach en familie werd het een succesvolle middag. De andere spelers, Iris Toonk, Elpida Sistakis en Edhan Lucas, beginnen een week later.

De tafeltennisafdeling zou nog graag meer jeugdleden willen begroeten. Elke maandag en donderdag wordt getraind van 18.15 tot 19.15 uur en op zaterdag van 13.00 tot 14.30 uur. "Wil je eens kijken naar een thuiswedstrijd van de jeugd, dan kan dit op de zaterdagen 29 september, 6 oktober, 3 en 17 november." De vereniging DSV Relax is gehuisvest in de Hoge School Noord naast De Muizenberg en heeft een eigen ingang. Je bent welkom en kunt gratis enkele keren meedoen, alvorens je besluit om wel of niet lid te worden. Meer informatie via de website van DSV-Relax.nl of bij Christel van Mierlo, 06 14656308.

Zevenaarse Kapellendag

OOY-ZEVENAAR - De Original Liemers Musikanten vieren dit jaar het tienjarig bestaan van de Kapellendag. In dit kader is besloten om een aantal top-orkesten uit te nodigen op het gebied van de Egerländer- , Böhmische en Tsjechische blaasmuziek.

Die dag zullen optreden: de Rozenbottels uit Haps; de Böhmerwaldkapel uit Schinnen; blaaskapel Stesti uit Boxmeer; de Isseltaler Musikanten uit Rheden en de Essener Muzikanten uit Essen in België. Uiteraard zal de Original Liemers Musikanten ook een mooi optreden verzorgen. De optredende orkesten zijn alle van een zeer hoog muzikaal niveau en zullen de aanwezige bezoekers ongetwijfeld een prachtige muzikale dag bezorgen.

Dit muzikale festijn zal plaatsvinden op zaterdag 3 november in Zalencentrum Staring aan de Grietakkers 3 in Zevenaar. De zaal is geopend vanaf 12.30 uur en het festijn begint om 13.00 uur. De toegang is gratis; ter dekking van de onkosten zal er een loterij worden georganiseerd.

Voor de liefhebbers van dit genre blaasmuziek is dit een unieke kans om een aantal toporkesten aan het werk te zien; iedereen is hierbij van harte uitgenodigd. Meer informatie, speelschema, et cetera over dit evenement worden gepubliceerd op www.originalliemersmusikanten.nl.

(H)eerlijke kleding in Duiven

DUIVEN - Zondag 30 september is de afsluiting van het project Eerlijke kleding. Tijdens de kerkdienst wordt het resultaat bekend gemaakt van de voorlichtingscampagne over eerlijke kleding, die begonnen is op 5 juni.

Dit wordt op een interactieve manier gedaan, waaraan ieder kan meedoen.Op zondag 30 september in de SOW-kapel, Kastanjelaan 3 in Duiven Aanvang: 10.30 uur Voorganger is ds. Jolande van Baardewijk. Er zal worden gecollecteerd voor Save. Contactpersoon is Paul Vlaardingerbroek, 0316 282963.

Voor partners en familieleden in Zevenaar ‘Omgaan met Borderline’

ZEVENAAR - Op woensdagavond 24 oktober start in Zevenaar de cursus ‘Omgaan met Borderline.’ In deze cursus voor partners, familie en andere naastbetrokkenen gaat het specifiek over de borderline persoonlijkheidsstoornis en hoe daar in het dagelijks leven mee om te gaan. De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten.

In de cursus krijgt men naast achtergrondinformatie ook handvatten voor het samenleven met iemand met deze problematiek en tips om goed voor uzelf te zorgen. Het delen van ervaringen is een belangrijk onderdeel van de cursus. Voorafgaand aan de cursus vindt er een kennismakingsgesprek plaats met de cursusleider(s). Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

"Wilt u meer informatie of zich aanmelden? Dan kunt u contact opnemen met het secretariaat van GGNet Preventie, telefoon 088 933 11 80 of via de mail preventie@ggnet.nl. U kunt ook terecht op www.ggnet.nl/preventie."

Nazomerfeest bij kinderboerderij Rosorum

(foto: Marijke de Both)

ZEVENAAR - Kinderboerderij Rosorum sluit het zomerseizoen feestelijk af op zondag 7 oktober. Er zijn veel leuke activiteiten. Zo kunnen kinderen weer ponyrijden, lekker spelen op een springkussen en zijn er verschillende spelletjes te spelen.

Natuurlijk zijn er lekkere hapjes en drankjes, en kun je altijd de dieren een knuffel geven of ravotten in de speeltuin en de zandbak. Bezoekende kinderen kunnen gratis naar binnen, aan volwassenen wordt 1,50 euro gevraagd als bijdrage in de kosten. Voor de activiteiten kan een knipkaart worden gekocht. De kinderboerderij staat aan de Methen 2b in Zevenaar.

Het feest begint om 14.00 uur en gaat door tot 16.30 uur. Vanwege de opbouw is de kinderboerderij zondagochtend gesloten. Vanaf maandag 8 oktober zijn de openingstijden van de kinderboerderij iets anders: door de weeks van 08.30 tot 16.30 uur, in het weekeinde van 10.00 tot 13.00 uur.

Themamorgen Hulzer Willem

Willem Wilterdink (Hulzer Willem). (foto: Familie Wilterdink)

REGIO - Op zondag 7 oktober houdt de Dialectkring Achterhook en Liemers (www.dialectkring.nl) weer een aflevering van het programma 'Met dialect op de koffie'.

Op deze morgen vertoont Ben Tragter uit Borculo een film over 'Hulzer Willem' (Willem Wilterdink uit Winterswijk 1926-2011). Wilterdink schreef gedichten, verhalen, toneelstukken en openluchtspelen in het dialect van Winterswijk. Ook trad hij op met de cabaretgroep 'Hulzer Willem en ziene leu'.

Raymond Ubbink uit Winterswijk, verpleegkundige, liedjesschrijver en drummer bij de reggaeband 'Toe Maar', zal vertellen over 'Hulzer Willem', maar ook over het belang van de streektaal in de zorg. De bijeenkomst wordt gehouden van 11.00 uur tot 13.00 uur bij Erve Kots in Lievelde. De entree bedraagt inclusief twee kopjes koffie of thee 7,00 euro per persoon. Ook niet-leden van de Dialectkring zijn welkom.

(H)eerlijke kleding in Duiven

DUIVEN - Zondag 30 september is de afsluiting van het project Eerlijke kleding. Tijdens de kerkdienst wordt het resultaat bekend gemaakt van de voorlichtingscampagne over eerlijke kleding, die begonnen is op 5 juni.

Dit wordt op een interactieve manier gedaan, waaraan ieder kan meedoen.Op zondag 30 september in de SOW-kapel, Kastanjelaan 3 in Duiven Aanvang: 10.30 uur Voorganger is ds. Jolande van Baardewijk. Er zal worden gecollecteerd voor Save. Contactpersoon is Paul Vlaardingerbroek, 0316 282963.

Autismecafé De Liemers

ZEVENAAR - Heb je een ASS en wil je graag andere mensen met autisme ontmoeten en ervaringen uitwisselen? Dan ben je welkom bij Autismecafé De Liemers.

Het autismecafé is voor volwassenen vanaf 25 jaar met autisme die normaal tot hoog functionerend zijn. Elke maand bespreken we een ander onderwerp. Vrijdag 5 oktober is het volgende café, met als onderwerp 'Na de diagnose'.

Autismecafé De Liemers is in het gebouw van Caleidoz, De Hooge Bongert 3 in Zevenaar. Om 19.30 uur gaat het café open. Het themagesprek is van 20.00 tot 21.00 uur en tot 21.30 uur kan er worden nagepraat. Aanmelden is niet nodig en de entree is 3,50 euro. Meer informatie staat op www.auti24.nl.

Kennismaken met rugby bij ZRC De Duuvels

ZEVENAAR - Vrijdag 28 september en 5 oktober kan iedereen die maar wil, meetrainen met de Zevenaarse Rugby Club De Duuvels. Tijdens deze introductietrainingen is men welkom van 19.45 tot 21.30 uur.

Deelname is gratis en opgeven is niet nodig. Iedereen vanaf twaalf jaar; jongen, meisje, man of vrouw is welkom om kennis te komen maken met het mooie rugby!

Rugbyclub ZRC De Duuvels uit Zevenaar is de vereniging bij uitstek in de regio, om kennis te maken met het rugbyspel. De club heeft spelende leden variërend in leeftijd van 5-6 jaar tot 55 jaar. De jeugd (tot en met 17 jaar) speelt in zogeheten combinatieteams met andere clubs uit Gelderland en de senioren (18 jaar en ouder) spelen met een eigen team in de vierde klasse.

Rugby is een balsport waarbij met een ovaalvormige bal wordt gespeeld op een speelveld van 110 meter lang en 60 meter breed. Het ziet er allemaal snel, hard en sportief uit, maar wat houdt rugby nu precies in? Bij rugbyclub ZRC De Duuvels in Zevenaar is dit allemaal te vinden. ‘Kameraadschap, samen en voor iedereen’ zijn sleutelwoorden in deze sport.

Kom meedoen! Neem sport- of gemakkelijk zittende kleding mee die vies mag worden en tegen een stootje kan. De club speelt aan de Marconistraat 12 in Zevenaar (sportpark Hengelder)!

Open kerk in Zevenaar

ZEVENAAR - Op vrijdagmiddag 5 oktober van 14.00 tot 16.30 uur zal de Ontmoetingskerk aan de Marktstraat in Zevenaar weer open zijn voor mensen die deze historische kerk uit 1660 eens van binnen willen bekijken.

Dit kerkgebouw is in gebruik bij de Protestantse Gemeente in Zevenaar, maar veel mensen uit Zevenaar en omgeving hebben deze kerk waarschijnlijk niet van binnen bezichtigd.

Dit terwijl het interieur zeker een bezoek waard is. Met name de preekstoel uit 1660, de herenbanken uit diezelfde periode en de orgelkas uit 1697 zijn gezien het houtsnijwerk en de familiewapens zijn zeer de moeite waard.

Voorin de kerk zijn twee gebrandschilderde ramen te bewonderen. Deze zijn in 1946 aangebracht uit dankbaarheid voor het behoud van de kerk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Iedereen is die middag welkom.

Sportplezier, gezelligheid, sportbeleving

ZEVENAAR - Sportplezier, Gezelligheid, Sportbeleving staan voorop bij Basketiers'71: Als je dingen doet waar je plezier in hebt, lijkt het vanzelf te gaan. Zeker als de factor gezelligheid een extra rol speelt.

Dit zijn twee factoren die bij Basketiers’71 hoog in het vaandel staan. Immers je bent tweemaal per week aan het trainen in teamverband. Je kunt één keer in de week spelen in competitieverband. Waarin je met elkaar de basketbalsport in al zijn belevingen en facetten meemaakt. Sinds jaar en dag trainen alle teams, in alle leeftijdscategorieën in sporthal Heerenmaten.

Op de dinsdag- en donderdagavond wordt er naar hartenlust een balletje gegooid. Onder de bezielende leiding van diverse trainers, coaches die je het spelletje bijbrengen. Zij halen het beste in jou naar boven , zodat jij plezier blijft houden in het beoefenen van de sport. Je kunt je positieve sportieve bijdrage leveren in het team waarin je speelt en traint.

Kortom, voor een ieder winstpunten te over, zonde om deze sportieve kans te laten liggen. Pak de kans, kom naar sporthal Heerenmaten om kennis te maken met de basketbalsport. Voor meer informatie, zie de website van Basketiers’71 of mail naar secretaris@basketiers.nl. Je weet toch, dat je driemaal mee mag komen trainen, voordat je mogelijk besluit om lid te worden. We zien je graag verschijnen, je toekomstige teamgenoten, trainers, coaches verwelkomen je met plezier!

Basketbalvereniging Dedein is er voor iedereen

Jeugdteam U16. (foto: N. Bolder)

DIDAM - Dat sporten goed en gezond is weet inmiddels iedereen, maar dat het ook super leuk en gezellig kan zijn weten ze bij basketbalvereniging Dedein als geen ander. Je lichamelijke beweging combineren met tactisch teamspel binnen een spannende competitie? Dan ben jij bij Dedein aan het juiste adres.

Zowel jong als oud is vertegenwoordigd binnen de vereniging. Dus ben je 7 jaar of ouder of al iets meer richting de 70 dan ben je van harte welkom. Graag eerst een keer meetrainen om te kijken hoe het er aan toegaat en of het iets van jou is? Loop dan gerust binnen op een van onze trainingsavonden.

Voor de jeugd tot 16 jaar is dit iedere dinsdag van 18:30 tot 19:45 uur. Voor iedereen vanaf 16 jaar en ouder is dit ook op de dinsdag maar dan van 19:45 tot 21:00 uur. Wil je graag gezellig en fanatiek basketballen maar hoeft een competitie spelen niet meer zo nodig, dan hebben wij uiteraard op de donderdagavond van 20:30 tot 22:00 uur een gezellig recreantenteam.

De trainingen zijn in sporthal 't Raland aan de Reinskamp 2 in Didam.

Strijd Om De Eikeltjesbokaal bij Basketiers'71

ZEVENAAR - De speelzaterdagen van Basketiers’71 zijn in Zevenaar en omgeving alom bekend. Zo heel af en toe, kun je op zondag ook kennis maken met de basketbalsport. Op zondag 30 september doet zich weer zo’n kans voor.

Het welbekende Eikeltjestoernooi zal dan plaatsvinden 14.30 – 17.30 uur in sporthal Heerenmaten in Zevenaar. Ook dit jaar belooft het weer een spannende, sportieve strijd te worden. De organisatie onder leiding van Hans Siemens heeft weer een aantal sterke teams weten te strikken.

Deelnemende ploegen zullen dit jaar zijn: Arnhemia Eagles , Supernice, Becégè Gaanderen, Deaf Jumpers 1, Dieren Devils, SV Twello, Basketiers’71 (2 teams). Voor een versnapering op deze dag, kan men terecht in de altijd gezellige kantine. Reden genoeg om een kijkje te nemen om dit toernooi met eigen ogen te komen aanschouwen.

"Zelf basketballen op deze dag zelf, zal helaas niet gaan. Wilt u op sportieve wijze zelf een balletje komen gooien, iedere donderdag van 20.30 – 22.00 uur. Bent u meer dan welkom bij de recreantengroep, waar dames & heren gezamenlijk de basketbalsport beleven."

Geloofsgemeenschap H. Remigius Duiven

Geloofsgemeenschap H. Remigius Duiven

Zondag 30 september om 11.00 uur. Eucharistieviering.
Voorganger: Pater G. Remmers en diaken A. van Boven. Koor: Werenfriduskoor.

Zondag 7 oktober om 11.00 uur. Eucharistieviering.
Voorganger: Pater G.Remmers. Koor : Herenkoor

Gebedsintenties 30-09-2018: Els en Eeke Schampers, Theo Worm, Toos Bus, Esau Sekeronej, Frans Hakvoort. Jaargedachtenis: Dinie Hagen-van Swaaij.

Gebedsintenties 07-10-2018: Jan en Dieneke Krus-Duis, Pa en Ma Staring-Franken en kinderen en kleinkinderen, Wilma Willemen-Roepman, Mart Heijneman, Frans Hakvoort.

Mededelingen: Zaterdag 6 oktober vindt Sam’s kledingactie plaats van 9.00-12.00 uur. U kunt de kleding in gesloten plastic zakken afgeven bij het Parochiecentrum, Remigiusplein 2.

Oktober is goede-doelenmaand bij Curves!

DUIVEN - "Samen met onze geweldige sportleden gaan wij een verschil maken voor Pink Ribbon, de Sinterklaasbank, De Vergert in Duiven en het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie! Om geld op te halen voor Pink Ribbon gaan wij een sponsorwandeling maken op de Posbank op zaterdag 20 oktober."

"Verder hebben heel veel lokale ondernemers iets geschonken voor de goede doelen loterij, die eind oktober gehouden zal worden. Leden kunnen lootjes kopen en kans maken uit heel veel unieke prijzen! Alle opbrengst schenken wij aan de goede doelen! Ben je nog geen lid? Dan hebben wij iets leuks voor je! Alle dames die in oktober beginnen met sporten, mogen in december gratis sporten!

De Curves workout is een combinatie van krachttraining met cardio training gevolgd door een stretchingprogramma. Binnen 30 minuten bouw je meer spiermassa op, verhoog je je stofwisseling en verbrand je meer vet. Zo breng je je lichaam in vorm en leg je een stevige basis voor een gezondere en actievere toekomst. Dit onder begeleiding van ervaren Curves coaches.
Je zult versteld staan dat zo'n snelle, effectieve workout je leven totaal kan veranderen; je krijgt controle over je gezondheid in een gezellige omgeving!

Voor meer informatie over Curves 30 minuten sporten voor vrouwen, en wat het voor u kunt betekenen, zie onze website, www.curves.nl of bel 0316 263120 voor een vrijblijvende uitleg en rondleiding! De koffie staat voor u klaar!"

Theatergroep Uit: Kijk naar mij

ZEVENAAR - Verstoppertje spelen, wie niet weg is, is gezien. Die tijden zijn omgekeerd. Wie nu niet gezien wordt, is kansloos.

'Kijk naar mij' gaat over ons bestaan, waarin ons een spiegel wordt voorgehouden. Want hoe belangrijk maken we ons zelf? Wat vraagt de maatschappij van ons. Hoe hard kunnen we gaan tot we erbij neervallen. Hoe krijgen we zoveel mogelijk waardering van de mensen om ons heen? Hoe kunnen we laten zien dat we er toe doen. Dat we voorop lopen in een hippe wereld die 24/7 druk is. We rennen om het hardst en proberen tegelijkertijd te ontsnappen aan die dolgedraaide carrousel Maar we worden weer meegezogen en spelen het spel maar weer mee. Tot we omvallen.

Speeldata: 28 september en 12 oktober (20.15 uur) in muziekcafé De Lantaern aan deHooge Bongert 3 in Zevenaar (Caleidoz). Entree: 10 euro. Kaartjes zijn te koop vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling aan de kassa van het Muziekcafé.

(foto: Wil Kuijpers)

TOLKAMER - Een ieder in de Liemers kent de prachtige locatie aan de Rijn op de Europakade in Tolkamer. Restaurant Kade 7 heeft in mei een prachtig nieuw paviljoen gebouwd.

Eigenaar Ben en Jop Lamers leggen uit: "Nu kan het eigenlijke restaurant open blijven als gasten het wilden afhuren voor een feestje. Vroeger waren we dan dicht en stonden (vaste) gasten voor een gesloten deur. Dat kan niet. Nu kunnen we uitwijken naar het nieuwe paviljoen."

De inrichting is zeer eigentijds industrieel ingericht. Heel gezellig en knus door de haard, de inrichting met planten, het hout en de heerlijk zittende stoelen. Het uitzicht op de Rijn is fabelachtig door het vele glas en de mogelijkheid om deze glaswand te openen bij goed weer. Want dat is iets wat men bij Kade 7 goed heeft begrepen: de souplesse om bij veranderende weersomstandigheden snel te kunnen schakelen van een buitenparty naar een knusse indoorgelegenheid. Tot ruim 70 tot 80 personen kunnen hier een feestje houden zoals reünies, verjaardagen, bruiloften of even rusten als tussen stop voor een bus of vaarreisje. Ook voor zakelijke bijeenkomsten kan men in het nieuwe paviljoen terecht, een beamer en een scherm staan klaar. Of kijkt u met een clubje gezellig voetbal of wilt u een BBQ houden, aan een buitenbarretje hangen? Het kan allemaal.

Interesse voor een party in het nieuwe paviljoen op Kade 7? Neem gerust contact op of kom eens langs.

Kade 5, kade 7 en Strand 9, Europakade 5, 7 & 9, Tolkamer; info@kadetolkamer.nl, www.kadetolkamer.nl, 0316 547229.

Inloopmiddag rugklachten Rijnstate Zevenaar

Inloop rugklachten. (foto: NVVR De Wervelkolom)

ZEVENAAR - In ziekenhuis Rijnstate Zevenaar wordt op vrijdag 5 oktober van 14.00 tot 16.00 uur een inloopmiddag voor mensen met wervelkolomproblemen gehouden.

De Nederlandse Vereniging van Rugpatiënten De Wervelkolom houdt deze gratis informatiemiddag in Ziekenhuis Rijnstate Zevenaar, Hunneveldweg 14 in Zevenaar.

Tijdens de inloopmiddag kunnen belangstellenden praten met ervaringsdeskundigen van de patiëntenvereniging. Zij bieden informatie en advies over wervelkolomproblemen en de gevolgen daarvan voor het dagelijkse leven. Tevens kan men kennismaken met de patiëntenorganisatie en haar activiteiten. Meer informatie over wervelkolomproblemen of een ‘steuntje in de rug’ via de website van NVVR De Wervelkolom: www.ruginfo.nl of de infolijn: 088 0707200.

Vrouwenvereniging Passage Westervoort

WESTERVOORT - Woensdag 10 oktober zal Mirjam Verschure een lezing verzorgen over haar reis naar India.

Deze reis heeft haar geloof verdiept en haar heel veel gebracht in spiritueel opzicht. Mirjam is pastoraal werker geweest in de R.K. kerk en heeft sinds 2010 haar eigen praktijk 'Grenzeloos Licht'. Zij gaat voor als ritueelbegeleider bij uitvaarten. "Wij kennen Mirjam als gast predikant in Westervoort. Het zal ongetwijfeld een boeiende avond worden waarvoor wij u van harte uitnodigen." De avond begint om 20.00 uur in het Paalmanhuis aan Dorpstraat 63 in Westervoort. Gasten zijn tegen een kleine vergoeding welkom.

Scouting Duiven Blauwe vogels wint duizend euro

DUIVEN - Scouting Duiven Blauwe vogels heeft een sponsorcheque ontvangen van duizend euro van Wecycle. Inwoners uit de gemeente Duiven steunden dit goede doel door afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) in te leveren bij het afvalaanbiedstation en te stemmen op het goede doel.

Scouting Blauwe vogels is een scoutinggroep voor jongeren met een verstandelijke beperking. Wethouder Ton Spaargaren overhandigde de cheque aan de leden op vrijdag 21 september.

Het doel van de actie was om het inleveren van kleine afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen bij het afvalaanbiedstation te stimuleren. Deze producten worden nog vaak weggegooid of vergeten bij een bezoek aan het afvalaanbiedstation. Wecycle laat de ingeleverde kleine apparaten voor 81% recyclen tot nieuwe grondstoffen, spaarlampen zelfs voor 92 procent. Door recycling komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.

Vrouwenvereniging Passage Westervoort

WESTERVOORT - Woensdag 10 oktober zal Mirjam Verschure een lezing verzorgen over haar reis naar India.

Deze reis heeft haar geloof verdiept en haar heel veel gebracht in spiritueel opzicht. Mirjam is pastoraal werker geweest in de R.K. kerk en heeft sinds 2010 haar eigen praktijk ‘Grenzeloos Licht’. Zij gaat voor als ritueelbegeleider bij uitvaarten. "Wij kennen Mirjam als gast predikant in Westervoort. Het zal ongetwijfeld een boeiende avond worden waarvoor wij u van harte uitnodigen." De avond begint om 20.00 uur in het Paalmanhuis aan Dorpstraat 63 in Westervoort. Gasten zijn tegen een kleine vergoeding welkom.

Het ontstaan van het landschap in Oost-Nederland

ZEVENAAR - Op maandag 8 oktober geeft Frans ter Bogt een presentatie voor Groei & Bloei over ‘het ontstaan van het landschap in Oost-Nederland (achter Rijn en IJssel)’.

Voor de pauze presenteert hij zijn slogan: vanaf Jan en Juul (vroeger Adam en Eva) tot nu over flora en fauna. Na de pauze vertelt hij ons, hoe ‘je met weinig geld en eenvoudige middelen de biodiversiteit in je eigen omgeving kunt vergroten’.

Natuurlijk zijn niet alleen leden maar ook geïnteresseerden van harte welkom om deze presentatie bij te wonen, die gehouden wordt in zalencentrum Staring, Grietakkers 3 in Zevenaar. Aanvang 20.00 uur (zaal open 19.30 uur). Entree: leden 2,50, niet-leden 5,00 euro, inclusief kop koffie/thee en lot voor loterij. Meer informatie staat op www.liemers.groei.nl.

Overdekte vlooienmarkt in 's-Heerenberg

's-HEERENBERG - Zondag 7 oktoberber van 9.00 tot 16.00 uur is er een vlooienmarkt in Laco Sporthal aan de Oude Doetinchemseweg 43 in 's-Heerenberg.

Er wordt weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuisterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden. Leuk als bezoeker om te komen snuffelen,. Of als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden, huur dan ook een kraam. Een kraam is 4 meter met bovenbouw en kost 23.50 euro. Grondplaatsen kosten per 6 meter 15 euro en via www.animo-vlooienmarkten.nl of telefonisch 06 39108152 te bestellen.

De markt bezoeken kost het 3,00 euro entree voor volwassenen en voor 65+ 2,50 euro; kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. De sporthal verzorgt een gezellige catering voor de vlooienmarkt.

Jubileumconcert in de Ogtent in Duiven

Look Who's Singing Timeless Popkoor

DUIVEN - Op zaterdag 3 november presenteert Look Who's Singing een avondvullend jubileumconcert in de Ogtent met medewerking van het Duivens jongerenkoor Shake it, de Liemers Harmonie en dansschool Vida Studio's uit Zevenaar. Het wordt een spetterend concert.

De jeugdige en talentvolle Maud Lavrijsen- dirigent, muziekdocent en arrangeur- dirigeert het koor LWS. Look Who's Singing is een koor, dat popliedjes zingt van af de jaren zestig tot nu. Het koor is meerstemmig: sopraan, alt, tenor en bas.

LWS zoekt ook nieuwe koorleden; iedereen is welkom om mee te zingen of kennis te maken op de repetitieavonden, altijd op dinsdag van 20.00 tot 22.00 uur in De Ogtent.

Tijdens Duuve Te Gek op 30 september is het koor ook met een kraam aanwezig.Toegangskaarten voor 3 november kosten incl. kopje koffie/thee bij binnenkomst tien euro. Toegangskaart kind tot 12 jaar exclusief drankje, 5 euro. Meer informatie staat op www.lookwhossinging.nl.

‘The leisure seeker’ bij Filmhuus Westervoort

Helen Mirren en Donald Sutherland. (foto: Luca Bigazzi)

WESTERVOORT - Woensdag 10 oktober draait Filmhuus Westervoort in Huize Vredenburg de film ´The leisure seeker´. Deze intieme roadmovie is een romantische ode aan het leven. De kaartjes voor dit gezellige avondje uit in Westervoort kunnen alvast worden gereserveerd.


Ella en John hebben samen een prachtig leven gehad. Nu ze beiden ernstig ziek zijn, verlangen ze naar een laatste avontuur. Met hun oude camper, The Leisure Seeker, ontvluchten ze de benauwende bemoeienis van hun dokters en volwassen kinderen. Het wordt een reis vol verrassingen, tegenslagen en herinneringen, van Massachusetts naar Florida. Onderweg vinden ze hun liefde voor het leven en voor elkaar terug. Helen Mirren en Donald Sutherland schitteren in The Leisure Seeker, een romantische tragikomedie naar de gelijknamige bestseller van Michael Zadoorian.


Om 19.30 is iedereen welkom in Huize Vredenburg. Het eerste kopje koffie of thee bij binnenkomst is gratis. De film start om 20.00 uur en halverwege de avond is er pauze. Slechthorenden kunnen dankzij de aanwezige ringleiding met een hoortoestel het geluid van de film beluisteren zonder storend omgevingsgeluid.
Om zeker te zijn van een plekje wordt het aangeraden kaartjes te reserveren op www.hetfilmhuus.nl/tickets of bij Kulturhus De Nieuwhof. Ze kosten vijf euro per stuk en kunnen opgehaald worden bij Kulturhus De Nieuwhof. Filmliefhebbers die wel reserveren maar niet van tevoren hun kaartje ophalen, kunnen tot 19.45 uur binnenkomen. Na dit tijdstip komen de reserveringen te vervallen.

Uitslag van de Zevenaar Golfcup

De winnaars van de Zevenaar Golf Cup 2018. (foto: Joke)

ZEVENAAR - Golf van hoog niveau en spektakel kenmerkten zaterdag 15 september de golfwedstrijd om de Zevenaar Gol Cup. 85 golfers uit Zevenaar streden op de baan van de Keppelse Golfclub om de winst.

Er waren twee categorieën, waarin zowel dames als heren om een eerste prijs streden. In de groep met de laagste handicaps (van 0 tot 20 hcp) ging de trofee bij de dames naar Marion Wiegerink-Jansen, terwijl Nico Budel bij de heren de winst greep. In de categorie met handicap 20,1 tot en met handicap 36 greep Anita Groters bij de dames de titel. Berry van Diek was de winnaar bij de heren. Trots poseerden de vier winnaars met hun prijs en bloemen voor de Volvo van sponsor Harrie Arendsen.

Het spektakel kwam van een floating green. In een van de vijvers vlakbij het clubhuis van de Keppelse was een floating green aangebracht. Vanaf een afslagplaats bij het clubhuis op circa 90 meter van de hole kreeg iedere deelnemer een kans om twee ballen in de hole te slaan. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Niemand kreeg de bal in de hole.

Het was de negende editie van de Zevenaar Golf Cup. Wat ooit begon als een jaarlijks toernooi waaraan de eerste keer zeven golfers meededen is het evenement uitgegroeid tot een wedstrijd met tientallen deelnemers. Het tekent dat Zevenaar golf-minded is. De 19e hole, de prijsuitreiking in het clubhuis, ontwikkelde zich tot een zeer gezellige afsluiting.

Muziek door MDVS Doesburg

DOESBURG - Zondag 7 oktober is het weer Culturele Zondag in Doesburg. Deze zondagmiddag zal muzikaal aangekleed worden met een concert van MDVS Doesburg.

Het harmonieorkest van de Doesburgse muziekvereniging zal om 14.00 uur een concert buiten in hHet Gildehof (aan de Meipoortstraat) geven. Voor het orkest een nieuwe verrassende lokatie binnen Doesburg om een pop-up concert te geven. Natuurlijk is iedereen welkom bij dit gratis concert met het thema Amerika. Amerika is een groot land, maar een nog groter continent! Er zullen dus verschillende muziekstukken uit de verschillende Amerikaanse delen gespeeld gaan worden. Swingend, bombastisch en herkenbaar. Met het Gildecafé is afgesproken dat bij regen bij hen binnen gespeeld kan worden, zodat het concert sowieso doorgaat.

Minicursus bij Badminton Club Zevenaar

(foto: Marco Verhaaf)

ZEVENAAR - Als onderdeel van een gezamenlijke actie van badmintonverenigingen uit de Achterhoek en de Liemers onder de naam probeerbadminton.nu organiseert Badminton Club Zevenaar (BCZ) een minicursus van tien lessen voor 25 euro.

De wekelijkse cursus start op woensdagavond 3 oktober in sporthal Lentemorgen en inschrijven kan nog tot en met 30 september via de website www.probeerbadminton.nu. Op deze website staat ook alle benodigde informatie.

Toe aan een nieuwe sportieve uitdaging en op zoek naar een gezellige club? Schrijft u dan vandaag nog in op bovenstaande website.

Jubileumconcert in de Ogtent in Duiven Look Who's Singing Timeless Popkoor

DUIVEN - Op zaterdag 3 november presenteert Look Who's Singing een avondvullend jubileumconcert in de Ogtent met medewerking van het Duivens jongerenkoor Shake it, de Liemers Harmonie en dansschool Vida Studio's uit Zevenaar. Het wordt een spetterend concert.

De jeugdige en talentvolle Maud Lavrijsen- dirigent, muziekdocent en arrangeur- dirigeert het koor LWS. Look Who's Singing is een koor, dat popliedjes zingt van af de jaren zestig tot nu. Het koor is meerstemmig: sopraan, alt, tenor en bas.

LWS zoekt ook nieuwe koorleden; iedereen is welkom om mee te zingen of kennis te maken op de repetitieavonden, altijd op dinsdag van 20.00 tot 22.00 uur in De Ogtent.

Tijdens Duuve Te Gek op 30 september is het koor ook met een kraam aanwezig.Toegangskaarten voor 3 november kosten incl. kopje koffie/thee bij binnenkomst tien euro. Toegangskaart kind tot 12 jaar exclusief drankje, 5 euro. Meer informatie staat op www.lookwhossinging.nl.

Met inzamelactie elektrische apparaten Repair Café wint duizend euro

WESTERVOORT - Repair Café Westervoort-Duiven uit Westervoort ontvangt een sponsorcheque van duizend euro van Wecycle. Inwoners uit de gemeente steunden dit goede doel door afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) in te leveren op hun gemeentelijke milieustraat.

Wecycle organiseert in Nederland de inzameling en recycling van e-waste. Inwoners konden punten scoren voor het lokale goede doel door e-waste in te leveren op hun gemeentelijke milieustraat. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner, ontvangen van Wecycle een sponsorcheque van duizend euro voor het gekozen lokale goede doel. De eindstand van alle gemeenten staat op: wecycle.nl/inleveren.

Sandra Lundberg wint Pleyade Design Contest

Winnares Sandra Lundberg. (foto: Teis Albers)

REGIO - Sandra Lundberg is de winnaar van de tweede editie van de Pleyade Design Contest. Dat heeft de jury vrijdag bekend gemaakt. Het ontwerp is Sound of Memory, een communicatiemiddel waarmee mensen met dementie in contact kunnen blijven met dierbaren en hun omgeving.

Met de Pleyade Design Contest daagde Pleyade jonge ontwerpers uit om een toepassing te ontwikkelen die ten goede komt aan de zelfredzaamheid van ouderen.

Het was de persoonlijke toepasbaarheid van het idee en de gedetailleerdheid van het werkende prototype dat de jury overtuigde. Naast een geldprijs wordt het winnende ontwerp tentoongesteld op een mooie locatie in samenwerking met Museum Arnhem. Op de tweede plaats eindigden het ontwerpersduo Jelijn Verhoeven & Sifra Kock, gevolgd door Loes Kanters op de derde plek.

Afgelopen vrijdag maakte de jury onder leiding van Floor de Vroome (bestuurder van Pleyade) de winnaar bekend. Dat gebeurde in Pleyade-locatie Thuvine, waar de genomineerden voor deze prijs hun inzendingen exposeren. De jury bestond verder uit Richelle Onink (voorzitter van de kunstcommissie van Pleyade), Chantal Stoffels (medewerker van Pleyade), Teis Albers (ontwerper en kunstenaar), Marlies Spijker (projectleider evenementen en activiteiten van Museum Arnhem) Myrte Thoolen (promovendus van de TU/e) en twee vertegenwoordigers van de cliëntenraad van Pleyade.

Pleyade Design Contest
De Pleyade Design Contest is een ontwerpwedstrijd, waarbij jonge ontwerpers wordt gevraagd een design te maken speciaal voor ouderen. Initiatiefnemer van de wedstrijd is ouderenzorgorganisatie Pleyade uit Arnhem.

Weekendvlooienmarkt Didam

DIDAM - Op zaterdag 29 en zondag 30 september van 10.00 tot 17.00 is er een gezellige vlooienmarkt voor het hele gezin in de Markthallen in Didam aan het Marktplein.

Een weekend met een bomvolle hal vol nostalgie, antiek, hebbedingetjes en verdere handel. Een weekend met live muziek van Theo en Wietske Een weekend met de aanbieding 'koffie en gevulde koek voor 1,50 euro' in de koffiehoek. Een weekend waar de kinderen bij binnenkomst iets lekkers krijgen. Een weekend met gratis parkeren bij en rondom de hal.

Redenen genoeg om eens een bezoekje te brengen aan deze super gezellige vlooienmarkt. De entree is 2,50 euro. en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding mogen gratis naar binnen. Men kan niet meer boeken voor deze markt, wel voor de volgende op 18 november in de Habeshal in Lobith/Tolkamer via 06 31769290 (www.themaevents.nl).

Rode Kruis houdt bingomiddag

ZEVENAAR - Op dinsdag 9 oktober wordt door het Ned. Rode Kruis weer een bingomiddag verzorgd.

De bingo wordt gehouden van 14.00 tot 16.00 uur in De Hooge Bongert aan de Lentemorgen te Zevenaar. De prijzen die hierbij gewonnen kunnen worden zijn natuurlijk weer unieke, handgemaakte artikelen. Iedereen is welkom. Voor het bedrag van een euro per plankje kan men de hele middag meedoen.

Er zit een luchtje aan... De Prins wil niet in bad!

Kasteel Doornenburg. (foto: Sjaak Veldkamp)

DOORNENBURG - Ook dit jaar doet kasteel Doornenburg tijdens de herfstvakantie mee met het Sprookjesfestival in Arnhem en omgeving. Een heel bijzondere actieve speurtocht voor kinderen van 4 - 8 jaar in het Kasteel. Nu zijn we op het Kasteel wel wat gewend, maar dit jaar is het wel heel speciaal want...

“In het verre oosten woonde eens een Prins die een enorme hekel aan water had. Maar wat een pech: in zijn land moest iedereen elke dag in bad. En nog erger: elke dag ook nog van die vreselijke parfums over je heen. De Prins wilde echt niet. Geen frisse vent dus, die Prins. Maar wat doe je nou als je verliefd wordt? “

Willen jullie weten hoe het afloopt met onze vieze Prins? Kom tijdens de herfstvakantie en als het kan in je mooiste kleren? En een beetje parfum op mag best! Gaan we samen speuren door kasteel Doornenburg! We zullen het kasteel een extra schoonmaakbeurt geven, je weet maar nooit met zo’n Prins!

We beginnen met onze tochten op maandag 15 oktober en gaan door tot en met zondag 21 oktober (herfstvakantie). Er zijn per dag twee tochten door het kasteel: om half 1 en om half 3.

Deze bijzondere tocht door ons prachtig kasteel duurt ongeveer vijf kwartier. De entreeprijs bedraagt zes euro. Vooraf reserveren is noodzakelijk. Dit kan via sprookjes@kasteeldoornenburg.nl of via het onlineformulier op website www.kasteeldoornenburg.nl.

Wie zich heeft aangemeld, krijgt per mail een bevestiging (ook als het vol is). Per gezin mogen er maximaal twee volwassenen mee. Wil je meer weten? Kijk even op de website van het kasteel. Kasteel Doornenburg ligt aan Kerkstraat 27 in Doornenburg.

Rode Kruis houdt bingomiddag

ZEVENAAR - Op dinsdag 9 oktober wordt door het Ned. Rode Kruis weer een bingomiddag verzorgd.

De bingo wordt gehouden van 14.00 tot 16.00 uur in De Hooge Bongert aan de Lentemorgen te Zevenaar. De prijzen die hierbij gewonnen kunnen worden zijn natuurlijk weer unieke, handgemaakte artikelen. Iedereen is welkom. Voor het bedrag van een euro per plankje kan men de hele middag meedoen.

Dierking Coiffures Zevenaar

Prijswinnares Mevrouw Van Dijk

Mooiste overwinning van de (sport)dag bij Basketiers'71

ZEVENAAR - Zaterdag 15 september was de eerste thuis speelzaterdag. Buiten op het Raadhuisplein de sportweek van start ging, De Zevenaarse bevolking kennis kon maken met de basketbalsport,

Speelt Basketiers’71 zijn eerste wedstrijden van het seizoen. Enthousiasme van (jeugd)spelers, leden was voelbaar aanwezig. Velen konden nauwelijks wachten dat het eerste fluitsignaal zou klinken, de start van het seizoen. Overwinningen werden er gehaald, nederlagen geleden, wel met goede perspectieven. Vele aanwezige spelers, leden, toeschouwers waren blij verast ons weer te zien.

Als je al 33 seizoenen (bijna) iedere speelzaterdag aanwezig bent, is dat vanzelfsprekend. Deze vanzelfsprekend, lag deze zaterdag even anders. Afgelopen zomer is mijn tweelingbroer (Mark) getroffen door een hartaanval. Van dichtbij gezien, hij heeft geknokt om er weer boven op te komen, hij is er nog niet. De juiste weg naar boven, is weer ingeslagen, met vallen, opstaan, alle emoties die erbij horen.

Een speelzaterdag van Basketiers’71 een uitstekend medicijn is. Alle positieve, energie, stimulans, van aanwezigen, geeft kracht om door te blijven gaan. Winst van deze eerste speelzaterdag, samen weer ouderwets aanwezig zijn, de boel gedraaid. Trots, doodmoe, meer dan voldaan, waar thuis de moederliefde en loempia’s wachten. Nu zeggen we met meer dan trots “Deze speelzaterdag is mede mogelijk door M & M” (Mike & Mark Peters). hopen nog vele seizoenen, jaren, veel basketbalsportplezier te mogen blijven beleven bij Basketiers’71. Juiste medicijn voor de overwinningen op vele leven & sportgebieden.

Bridgedrive voor Unicef

ZEVENAAR - Voor de vijfde keer organiseert Unicef door heel Nederland 'Harten Troef'. Op meer dan vijftig plekken zullen bridgers meedoen aan dit landelijke toernooi. Dit toernooi wordt gehouden in november, de maand waarin de Dag van de Rechten van het Kind is.

In Zevenaar organiseert Bridgeclub De Liemers de bridgedrive op: zaterdag 10 november in De Griethse Poort, Oude Doesburgseweg 24 om 13.00 uur. Doel van Harten Troef is het bijeenbrengen van geld voor kinderen, dit jaar specifiek bestemd voor hulp aan vluchtelingenkinderen. In 2017 leverden de landelijke bridgedrives ruim 50.000 euro op voor onderwijs aan kinderen.

Inschrijfgeld is (inclusief kopje thee/koffie bij de start en een bitterhapje na afloop) dertig euro per paar. Aanmelding via www.nbbclubsites.nl/club/7015 en daarna door overmaken inschrijfgeld op bankrekening NL71RABO0374887578 tnv BC De Liemers met vermelding van de namen van de spelers.

Er worden zes ronden gespeeld en er is na afloop een bescheiden prijzentafel. Onder alle deelnemers wordt een 'bridgeclinic' verloot van Berry Westra. Na ontvangst van uw aanmelding krijgt u via de email een bevestiging en tijdig nadere informatie. Inlichtingen bij Jan van Maldegem jmvanmaldegem@kpnmail.nl (0316 526743).

Kunstwerk! Het Musiater

Theater

Petra Berger: Tribute to Barbra Streisand.

Om het repertoire van Barbra Streisand te vertolken, heb je een topzangeres nodig. En die hebben we in Nederland: Petra Berger. Petra is zelf ook een award winnende zangeres. Tel daar haar persoonlijke bewondering voor Streisand bij op en alle ingrediënten voor een tribute-concert zijn aanwezig.

Petra en haar band brengen vertolkingen van nummers uit de vele films en musicals waarin Streisand straalde. Beleef met Petra Berger en haar band een unieke avond Streisand.

Vrijdag 12 oktober aanvang 20.15 uur. Prijs 23,00 euro.

Muziekschool:

Musiater Theaterbeesten (8 - 15 jaar) Speel de sterren van de hemel

Vind je het leuk om te acteren, zingen en te dansen? Dan is dit wat voor jou! In 20 lessen van 1,5 uur werk je onder leiding van een dans-, zang- én theaterdocent toe naar een grandioze voorstelling. Deze wordt gehouden in de theaterzaal van Het Musiater.

Heb je al eens les gehad, of is het nieuw voor je? Geen probleem. Iedereen is welkom om zijn talent te laten zien én ontwikkelen. Bij voldoende aanmeldingen werken we met twee leeftijdsgroepen. De cursus start op 29 oktober 2018. Kijk voor meer informatie, inschrijven en het volledige cursusaanbod op www.liemerskunstwerk.nl.

Programma Filmhuis Didam

De Wilde Stad

Lean on Pete
Maandag 1 oktober 20.00 uur.
Na een verhuizing met zijn vader naar Portland vindt de vijftienjarige Charley Thompson werk bij Del Montgomery, een doorgewinterde paardentrainer die geld verdient met races. Hij sluit vriendschap met het versleten renpaard Lean on Pete. Wanneer Del onverwacht Lean on Pete naar de slacht wil sturen, gaat Charley er met het paard vandoor.

De Wilde Stad
Vrijdag 5 oktober 20.00 uur.
Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijk als een oerbos of nieuwe wildernis. De stad verdringt niet de natuur, het ís natuur. Van de makers van De Nieuwe Wildernis.

Three Billboards outside Ebbing, Missouri
Maandag 8 oktober 20.00 uur.
Nadat er maanden voorbijgaan zonder dat er een dader wordt gevonden in de moordzaak van haar dochter, neemt Mildred Hayes een gedurfde stap. Ze laat drie controversiële boodschappen op reclameborden plaatsen langs de weg richting haar dorp gericht aan het gerespecteerde politiehoofd, William Willoughby.

Den Skyldige

Den Skyldige (The Guilty)
Vrijdag 12 en maandag 15 oktober 20.00 uur.
In een meldkamer van de alarmcentrale beantwoordt Asger Holm een noodoproep van een ontvoerde vrouw. Wanneer de verbinding plotseling wordt verbroken begint de zoektocht naar de vrouw en haar ontvoerder. Een race tegen de klok. Al snel blijkt dat het misdrijf waar hij mee te maken heeft, veel groter is dan hij eigenlijk dacht.
Spannende en knap gemaakte Deense thriller!

Meer informatie over films of het filmhuis en reserveren: www.filmhuisdidam.nl.

Sint-Franciscusviering Babberich

BABBERICH - De Sint Franciscusviering in Babberich is zaterdagavond 6 oktober. "We zijn samen de kerk in onze geloofsgemeenschap Babberich. Niet alleen het pastoresteam of de besturen, maar vooral ook de vrijwilligers. Zij, die zich inzetten van schoonmaak tot zang en van kerkhofonderhoud tot ziekenbezoek."

De Pastorale Raad, waardeert al die inzet enorm en daarom willen zij alle vrijwilligers zo nu en dan bedanken. En dat willen zij dan doen tijdens de Franciscusviering op zaterdag 6 oktober om 19.00 uur in onze Sint-Franciscuskerk en daarna in de feestzaal van De Borg. In deze viering zal er afscheid genomen worden van die mensen die, geheel of gedeeltelijk, gestopt zijn met hun vrijwilligerswerk voor onze geloofsgemeenschap. Tevens zullen de nieuwkomers welkom geheten worden.

Deze viering wordt voorgegaan door pastor Maarten Smits en met medewerking van het dames- en herenkoor en het Ritmisch koor. Na de viering is er een gezellig samen zijn in het dorpshuis De Borg.
Het Tiroler orkest Klein Babberich, bekend om hun Triolet, Egerländer en Moravische muziek, en het dames- en herenkoor Sint-Caecilia onder leiding van dirigent Jacob Graansma, met Duitse volksmuziekliederen, begeleid door zijn Steierische accordeon, zullen deze avond optreden en daarmee zorgen voor een paar gezellige en sfeervolle uurtjes!

De Pastorale Raad nodigt alle vrijwilligers en mede parochianen, uit voor deze feestelijke viering op zaterdagavond 6 oktober. De toegang is vrij.

Orgelconcert met gastoptreden

LATHUM - Uit het programma van de Stichting Vrienden van de Lathumse Kerk (VVLK): Orgelconcert met gastoptreden op vrijdag 12 oktober.

Het concert is in de protestantse kerk Lathum, Kerkstraat 8 in Lathum. Aanvang: 20.00 uur (vanaf 19.30 uur is er koffie). Organist is Piet Cnossen,

Aanmelding en kosten: toegangskaarten (inclusief koffie vooraf en pauzedrankje) zijn voor tien euro te bestellen via e-mail vvlk@chello.nl, telefonisch via 0313 631915, of te koop voor aanvang van het concert, zolang de voorraad strekt.

Kermis: 'n diep gewortelde traditie in Westervoort

WESTERVOORT - De nieuwe Stichting Kermis Westervoort (SKW) is dit jaar gestart met de voorbereiding en organisatie van de straatkermis van Westervoort.

De Westervoortse kermis die dit jaar gehouden wordt van zaterdag 6 - dinsdag 9 oktober, is een niet weg te denken diep gewortelde dorpstraditie in het IJsseldorp. Uniek is de nostalgische langgerekte straatkermis die in de hele Dorpstraat is opgesteld. Een lust voor het oog waar menig romanticus zijn of haar hart mag ophalen. Jong en oud kunnen er heerlijk slenteren en flaneren. Het is ook de kermis waar iedereen met plezier een extra rondje in de attracties kan maken door de aantrekkelijke tariefstellingen.

Jaarlijks trekt de straatkermis veel bezoekers uit de Liemers en de regio Arnhem. Ook dit jaar zullen er van zaterdag 6 t/m dinsdag 9 oktober weer vele leuke attracties te zien zijn, waarvan er sommigen al decennia zoals bv de historische draaimolen van Saedt en Hollandsche gebakkraam van Meurs. Naast de straatkermis staan de zalencentra Wieleman en Maksim bol van gezelligheid.

De Westervoortse Kermis dateert waarschijnlijk al van voor 1903 en was, zoals ook nu het geval is, gesitueerd in de Dorpstraat. In 1903 stonden er onder andere een stoomdraaimolen, een luchtschommel, vijf koekkramen, twee gebakskramen, een viskraam, drie galanteriekramen, zes slagmachines, een schiettent en een heuse toekomstvoorspeller. Er werd door de gemeenteraad bepaald dat de kermis gehouden moest worden op de eerste zondag in oktober, op of na de derde oktober.

Zaterdagsavonds voor de kermis was er altijd al een beetje 'n voorkermis. Zondags begon de kermis na beëindiging van de diensten in de hervormde, katholieke en gereformeerde kerk. In de jaren tot 1920 mocht er zondags in verband met de zondagsviering niet gedanst worden.

Omstreeks 1920 besloot het gemeentebestuur echter vergunning te geven voor dansen op zondag, maar dan alleen aan de dansgelegenheden die het verst van de dorpskern verwijderd lagen. Daaronder vielen onder andere café Koenen aan de Klapstraat, café Wieleman aan het einde van de Dorpstraat en café Holland aan de IJsseldijk. Westervoort was ook toen al een van de drukste, mooiste en plezierigste kermissen van de gehele omgeving. Vooral zondags kwamen er naast mensen uit de Liemers ook veel Arnhemmers op de straatkermis af.

Vanaf 17 september zal er in Winkelcentrum De Wyborgh in Westervoort een speciale fototentoonstelling met betrekking tot de historie te zien zijn in samenwerking met de Historisch Kring Westervoort. www.westervoortsekermis.nl.

Filmhuis Zevenaar geeft Taalzaal Columnbundel uit

ZEVENAAR - In de derde week van januari jongstleden zag een nieuw initiatief van het Zevenaarse filmhuis, in samenwerking met het Sevenart festival, het levenslicht; de Taalzaal waar, in de ruime zin van het woord, literatuur aan de orde komt. Deze allereerste editie stond in het teken van het schrijven van columns. Na de introducties van de schrijvers/columnisten Özcan Akyol, Humphrey Ottenhof, Paul Mulder en René Turk gingen de aanwezige deelnemers zelf aan de slag hun eigen column te schrijven.

Dit resulteerde in een twintigtal verhalen die het filmhuis heeft laten bundelen in de Taalzaal Columnbundel. Op 22 september jongstleden vond de derde 'Taalzaal' plaats met een muzikale lezing door Paul Mulder, waarin hij columns voorlas die hij van 2016 tot 2018 schreef voor de Gelderlander en zijn gebundeld in zijn nieuwe boek 'de Leeshond'. Hij wisselde zijn voordrachten, in samenwerking met gastmuzikanten af met daarbij behorende liedjes in het Nederlands en in de Liemerse streektaal. Tijdens deze gelegenheid werden de Taalzaal Columnbundels uitgereikt aan de deelnemers van het eerste uur. Eén van hen, Hennie Bakker, werd uitgenodigd haar column, ten overstaan van de toeschouwers, voor te lezen. Deze column kreeg de toepasselijke titel 'Het Filmhuis'. Hierin vroeg ze zich op humoristische wijze af: "is het filmhuis nou een film-, muziek- of taalzaal?" Het antwoord heeft ze inmiddels zelf gevonden. Voor meer informatie www.filmhuiszevenaar.nl

                

Expositie oude kermisfoto's

(foto: Fotocollectie Frans Brink)

WESTERVOORT - Westervoort is weer in de ban van de jaarlijkse kermis van zaterdag 6 tot en met dinsdag 9 oktober.

Ondernemer Bert Jansen van de AdviesKring liep al jaren rond met het idee om een eigen kermisvlag in Westervoort te zien wapperen. Dit jaar is het plan eindelijk werkelijkheid geworden. Vanaf heden is deze kermisvlag tegen kostprijs te koop bij de bekende adressen. Van elke verkochte vlag gaat er één euro naar stichting DreaMS dat wetenschappelijk onderzoek doet naar kinder MS.

Ook Frans Brink, verzamelaar van oude ansichtkaarten van Westervoort en Arnhem, haakt in op het thema Westervoortse kermis. Een appje en mailtje naar vrienden en bekenden bij sportclub Westervoort leverden al snel veel foto's en ander beeldmateriaal op. In het leegstaande pand van Blokker, tegenover de Albert Heijn in winkelcentrum De Wyborgh, is tot 20 oktober een expositie ingericht van oude kermis foto's uit de familiealbums. Naast foto's uit de oude doos zijn kermisgedichten van de lokale dichters Harman en PieterS nog eens terug te lezen. Aan de waslijn shirtjes met de alom bekende kermisleuzen uit de verzameling van John Kemper en Mark ten Bosch, de Westervoortse kermiskoning schieten van 2017.

Start Nationale Sportweek bij TVZ Zevenaar

Jules van den Akker (secretaris TVZ) en voorzitter Leendert Santema. (foto: Toos)

ZEVENAAR - Zaterdag 15 september opende de wethouder van de gemeente Zevenaar de sportactiviteit Nationale Sportweek op de Markt in Zevenaar.

Veel sportverenigingen waaronder TVZ Zevenaar presenteerden zich met onder andere een informatie kraampje en de mogelijkheid de balvaardigheid te testen. De jeugd toonde de meeste belangstelling waaronder drie jeugdigen zich onderscheidden door veel balgevoel en het hanteren van het racket. De oog-, handbal- en racketcoördinatie was zeer goed. Dus talentjes in de dop. Alle deelnemertjes kregen een blik ballen cadeau en gehoopt wordt dat deze middag een gevolg zal krijgen. TVZ is er klaar voor.

Paddenstoelenexcursie voor jong en oud

Parasolzwam. (foto: Fred van de Heuvel)

BABBERICH - Op zondag 7 oktober houdt IVN-de Oude IJsselstreek werkgroep De Liemers een paddenstoelenexcursie voor jong en oud, met oog voor natuur en cultuur op landgoed Halsaf.

"Kom samen met onze gidsen zoeken naar kleurige, bijzondere, soms zelfs sprookjesachtige paddenstoelen op Landgoed Halsaf in Babberich. Neem je een spiegeltje mee? Dan nemen we samen een kijkje onder de hoed. De activiteit is geschikt voor het hele gezin. Voor kinderen is er een mooie zoekkaart die ze mogen houden, om te ontdekken welke paddenstoel ze hebben gevonden.

De start is om 11.00 uur bij restaurant La Pazienza, Dorpstraat 86 in Babberich. Duur: 2 uur. De deelname is gratis. Meer informatie: Fred van den Heuvel, 0316 248348; www.ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek.

Expositie Theo Konijnenburg in het Liemers Museum

ZEVENAAR - Van 21 september - 18 november exposeert kunstenaar en ontwerper Theo Konijnenburg in Kunstwerk! Liemers Museum in Zevenaar.

In zijn werk laat Theo Konijnenburg zich inspireren door herkenbare archetypische vormen, die vaak zijn ontleend aan voorwerpen die hij tegenkomt in de alledaagse werkelijkheid. MDF, gelakt staal en diverse kunststoffen worden veelvuldig door hem toegepast. Konijnenburgs onderwerpen, bijvoorbeeld radiatoren, melkpakken en afwasborstels, worden vaak uit hun vertrouwde context gehaald. Ze worden afzonderlijk of in een samenhang met elkaar, in de vorm van een installatie, gepresenteerd.

Kunstwerk! Liemers Museum is geopend op dinsdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur, Kerkstraat 16 in Zevenaar. www.liemerskunstwerk.nl

Hergebruikmarkt en modeshow van Nandri

ZEVENAAR - Bent u benieuwd hoe spullen op een waardevolle manier hergebruikt kunnen worden en een bijdrage leveren aan een betere wereld? Kom dan op zaterdag 6 oktober naar de hergebruikmarkt en modeshow van Stichting Nandri.

Het evenement vindt plaats van 12:00 tot 16:00 uur in het gebouw van het Caleidoz, Steenhuizen 6 in Zevenaar. De markt wordt georganiseerd in samenwerking met diverse lokale organisaties die zich eveneens inzetten voor hergebruik.Budget voor het evenement is verstrekt door Burgerinitiatieven Zevenaar.

Om 13:00 uur start een spectaculaire modeshow met de mooiste tweedehands najaars- en winterkleding. Uiteraard verzorgd met producten uit de hergebruikwinkel van Nandri. In deze winkel vindt u prachtige kwaliteit tweedehands artikelen voor een lage prijs. Met de opbrengsten van de hergebruikmarkt en uit de winkel steunt Nandri de allerarmste gezinnen in de dorpen Kandana, Panadura en Wattala in Sri Lanka. Met uw steun biedt Nandri niet alleen mooie kleding, maar ook mensen een nieuw leven.

Benieuwd naar de mogelijkheden om spullen op een waardevolle manier te hergebruiken? Nandri verwelkomt u graag op 6 oktober. De entree is gratis en koffie met wat lekkers staat klaar! Meer informatie staat op www.nandri.eu.

Productpresentaties bij Baptist in Arnhem

ARNHEM - Baptist Arnhem organiseert dit najaar diverse productpresentaties met vijf vooraanstaande merken. Op deze dagen worden diverse machines en gereedschappen van uw favoriete merken gepresenteerd.

Zaterdag 6 oktober: Festool elektrisch gereedschap. Hans Bos geeft twee presentaties over Domino en zagen & frezen met het elektrische gereedschap van Festool. Laat u informeren over de mogelijkheden en pak deze kans om zelf de machines te proberen!

Vrijdag 19 oktober: Robert Sorby houtdraaigereedschap. Clive Brooks, fabrieksdemonstrateur van Sorby, zal in twee presentaties aandacht besteden aan Sorby houtdraaigereedschappen. De collectie bevat een aantal unieke items welke Clive met enthousiasme en toewijding aan u zal demonstreren.

Vrijdag 26 en zaterdag 27 oktober: Tormek natslijpsysteem. Hebt u een Tormek thuis en wilt u de fijne kneepjes van het slijpen leren? Of denkt u erover om het Tormek T8 slijpsysteem of accessoires aan te schaffen? Vrijdag en zaterdag kunt u van Wolfgang Hess in een kleine groep advies krijgen over het Tormek natslijpsysteem.

Donderdag 1 en vrijdag 2 november: Record Power houtbewerkingsmachines. Wilt u meer weten over lintzagen of de houtdraaibanken van Record Power? Craig Heffren van Record Power geeft deze dagen diverse productpresentaties over de stationaire houtbewerkingsmachines en stofafzuiging van Record Power.

Zaterdag 17 november: Mafell elektrisch gereedschap. Ralf Kehne en Björn van Hilten van Mafell laten u diverse Mafell machines zien en voelen. Welke machines er besproken worden hangt ook deels af van de inbreng van de groep. Dus hebt u specifieke vragen, wilt u algemene informatie of twijfelt u nog over de aanschaf van een Mafell machine? Kom dan naar de presentatie van Mafell!

Voor meer informatie, beschikbaarheid en inschrijven kijkt u op www.baptist.nl/agenda. De productpresentaties zijn alleen met inschrijving (maar wel gratis) te bezoeken. Vol=vol! Graag tot dan! De koffie staat klaar!

Baptist Arnhem BV, Vlamoven 32, Arnhem; www.baptist.nl.

Vrijwilligers Home-Start de Liemers in het zonnetje gezet!

REGIO - Het team vrijwilligers (30 vrouwen en 2 mannen) zet zich wekelijks in door gezinnen met opvoedvragen in Duiven, Westervoort en Zevenaar te bezoeken en te ondersteunen. Dat doen ze vanuit betrokkenheid en expertise.

Op 13 september zijn zij in het zonnetje gezet, om op die manier het Humanitas dank-je-wel, handen en voeten te geven. "We gingen deze keer buiten onze gemeentegrenzen en waren te gast bij restaurant De Klomp in Elst. Daar genoten we samen van de heerlijke gerechten, onder het genot van een glaasje. ’s Avonds bekwaamden we ons in het maken van sieraden tijdens de workshop bij 'Swing en Bling'. De aandacht ging uit naar soorten kralen, sluitingen, gereedschap en… de eindproducten.

Een fantastisch team, waarvan jammer genoeg niet iedereen van het team aanwezig kon zijn. Op de foto daarom een deel van het team. In oktober start de training voor aspirant vrijwilligers. Er zijn nog plaatsen vrij. Bent u geïnteresseerd ? Neem dan contact op met Eline van Kuijk, projectcoördinator Home-Start de Liemers. Per mail: E.vankuijk@humanitas.nl, 06 13436787 ."

105-jarige ondervindt gemak van sta-op-stoel

Mevrouw Bliekendaal is erg blij met haar 'nieuwe' stoel.

DUIVEN - Remco Kluck van Sta op met gemak gevestigd sinds 2016 in Duiven, heeft de 105-jarige mevrouw Bliekendaal uit het verzorgingshuis Drie Gasthuizen in Arnhem blij gemaakt met een betaalbare, goed onderhouden sta-op-stoel met garantie. Zij is sinds februari 2002 met veel plezier woonachtig op De Wilg van Drie Gasthuizen en op 15 oktober hoopt zij haar 106e verjaardag te mogen vieren.

Door de lichamelijke achteruitgang werd het opstaan de laatste tijd bemoeilijkt en biedt de sta op stoel de mogelijkheid om dit te vergemakkelijken. Daarbij kan mw Bliekendaal ook haar middagdutje in relaxstand doen. Door de snelle service van Sta op met gemak had ze de stoel met een paar dagen in huis waardoor zij genieten kan van deze sta op stoel.

Door intensieve samenwerking met Buurtzorg Nederland, fysio- en ergotherapeuten en welzijnsorganisaties ondersteunt Sta op met gemak de mogelijkheid om langer thuis te kunnen blijven wonen en het zelfstandig functioneren in huis. Sta op met gemak levert tweedehands sta-op-stoelen die een nieuw leven krijgen. Deze stoelen worden gereinigd en technisch nagekeken.

Wij zijn te bereiken via de website www.staopmetgemak.nl of maak een afspraak bij ons op 't Holland 51a in Duiven, 06 51821098. Indien u in Duiven en omstreken woont kunt u gebruik maken van de gratis haal- en brengservice.

Tonny Garcia wint wedstrijd 3-Oeverfestival

(foto: Tonny Garcia)

HERWEN - Het nieuwe biologisch restaurant Heerlijckheid Herwen, één van de drukbezochte locaties aan de Liemerse kant van het recent gehouden 3-Oeverfestival, heeft een dinertje voor 2 beschikbaar gesteld voor de winnende foto van de fotowedstrijd tijdens het 3-Oeverfestival.

De fotowedstrijd was gekoppeld aan de workshop 'fotograferen met je smartphone', die bij de Heerlijckheid Herwen werd verzorgd door de vakfotografen John Voermans uit Arnhem en Christiana Bahr uit Westervoort, die tevens als jury zijn opgetreden voor de fotowedstrijd.

De jury heeft geworsteld met het kiezen van de winnaar. Bij de inzendingen zat een aantal sfeervolle natuur foto's die op de website www.heerlijckheidherwen zijn gepubliceerd. Het stilleven van de biologische stoofperen van Tonny Garcia leverde niet het sfeervolste plaatje op, maar doorslaggevend voor de jury waren uiteindelijk de technische aanwijzingen van de vakfotografen die door winnares Garcia het beste zijn opgepakt en in de compositie van haar foto het meest tot uitdrukking zijn gekomen. De Heerlijckheid Herwen nodigt de winnares van harte uit om de prijs binnenkort in ontvangst te mogen nemen.

Mosterdtocht gaat niet door

(foto: XvO Photography - Xander van Ommen)

DOESBURG - De Mosterdtocht gaat dit jaar niet door.

Door omstandigheden is het de mensen van Xycleservice dit jaar niet gelukt om de leukste gezinsfietstocht, die gepland stond voor zondag 30 september te organiseren. Voor volgend jaar staat de tocht uiteraard gewoon weer op de planning.

Open dag Hobbycentrum De Liemers vol verrassingen

Diverse schildertechnieken. (foto: Marian Soeter)

ZEVENAAR - Hobbycentrum De Liemers houdt op zaterdag 6 oktober van 11.00 tot 16.00 uur open dag. Er is een atelier waar geschilderd en getekend wordt en ook met hout en zachte steen gewerkt wordt. De prachtige houten en stenen beelden die gemaakt zijn door de leden zijn volop te bewonderen.

Een aantal van onze leden is op deze dag aanwezig om werkstukken te laten zien. Op deze dag is ook Marian Soeter aanwezig, die laat zien welke schildertechnieken mogelijk zijn en hoe men deze technieken zelf kan leren. Ook is er op deze dag een speciaal schilderhoekje voor kinderen, waar zij hun eigen schilderijtje kunnen maken.

Daarnaast is er de timmerwerkplaats waar met professionele machines nuttige en kunstzinnige werkstukken gemaakt zijn. Onder meer John Vermeulen met modelbouw houten auto’s en Klaas Wielinga met houten modeltreintjes. "En komt u vooral ook bekijken wat er met ‘simpel' figuurzagen bereikt kan worden. De mooiste werkstukken van onze leden zijn te bewonderen. Ook een demonstratie door Rieny Putmans van de Midwintergroep Bergh, hoe een midwinterhoorn wordt gemaakt. Verder hebben we Gerrit Lischer uitgenodigd die het alom bekende 'nostalgische' Meccano laat zien. Dit was voor velen misschien wel de eerste kennismaking met techniek. Ook heel bijzonder is het vakmanschap van Willem Wienholt die speciaal op deze dag rieten bijenkorven maakt." Het Hobbycentrum staat aan Marconistraat 20, Hengelder- Zevenaar bij parkeerterrein OBW. (www.hobbycentrumdeliemers.nl)

Met het koor A Sign of Friendship uit Didam Herfstconcert Vrienden van Werenfried

A Sign of Friendship.

WESTERVOORT - De Vriendenstichting van de Kerk van Werenfried houdt op zondagmiddag 21 oktober van 15.00-17.00 uur, weer een concert in de Werenfriedkerk (historische dorpskerk) aan de Dorpstraat in Westervoort.

Dit keer treedt het popkoor A Sign of Friendship uit Didam op. Dit koor, bekend van radio en TV, heeft een fantastisch programma, waarbij de dirigent John Stinissen op een zeer enthousiaste manier het koor dirigeert.

Veelvuldige optredens, theatershows en tournees in binnen- en buitenland zijn er de afgelopen jaren gemaakt. Verder was het koor op TV te bewonderen in Korenslag, RTL Boulevard, twee keer bij Pauw & Witteman, Breaking News van Jenssen! en in De Flat van Ali B.

A Sign of Friendship werkte samen met onder andere Het Gelders Orkest, Martha Hight, Alice Maywood, Ernest Beuvink & Antje Monteiro. Meer informatie kunt staat op www.asignoffriendship.nl.

Iedereen wordt voor dit concert uitgenodigd! De toegangsprijs inclusief koffie of thee bedraagt tien euro. In de voorverkoop 7,50 euro, verkrijgbaar bij Cigo, Huis ter West en Zaal Wieleman. Vrienden van de Stichting en donateurs met hun introducé betalen zes euro. "Bent u nog geen Vriend? Schrijf u dan in op de website, www.vriendenwerenfriedkerk.nl of tijdens het concert. Ook kunt u kaartjes reserveren op deze website. En u weet het, u steunt een goed doel want de opbrengsten zijn voor het behoud van het monument in Westervoort!"

OG en LHD pakken flink uit op Duuve te Gek

Lee enfields groep in Leudal. (foto: OG Duiven)

DUIVEN - Tijdens Duuve te Gek 2018 op zondag 30 september pakt schutterij Onderling Genoegen samen met Liemers Harmonie Duiven groots uit en gaan we met de diverse onderdelen van de schutterij en de harmonie masterclasses geven om de Duivenaren zowel groot als klein kennis te laten maken met de schutterij en de harmonie.

Zo kan de jeugd kan deelnemen aan het Duuve-te-gek koningschieten, zijn er bielemannen die hun krachten zullen tonen, zal het jeugdorkest de mooiste noten laten horen en het jeugd-lee-enfieldscorps samen met de senioren het publiek verstelt doen staan van een strakke show.

Natuurlijk zijn ook de vendeliers aanwezig voor een mooi schouwspel. De officieren, en de nieuwste aanwinst van de schutterij, 'de Sabella’s' zullen zorgdragen voor een goede begeleiding van het geheel. Op de Caribische klanken van de Samba-band kan er gedanst worden.

Bijzonder is dat de marketentsters van OG op het speciale marketentsterterras de gasten voorzien van heerlijke Duuvese versnaperingen zoals echte ‘Duuvese Kaes’ van de Kaastobbe en heerlijke diverse worstsoorten van de Culinaireloods, die speciaal ontwikkeld zijn in samenwerking met Schipper vlees en bbq.

"We kunnen ook gebruik maken van 'onze' schutterszaal in de OGtent. Hier kan geschoten worden met luchtgeweer en luchtpistool en ook is het mogelijk om met handboog te schieten. Al met al een zeer gevarieerd programma."

Met Loesje in protest

REGIO - Op 1 oktober start de Maand van de Geschiedenis 2018. Het thema dit jaar is ‘Opstand’. In Bibliotheek Montferland is er een workshop rond dit thema. De hele maand staan geschiedenisboeken extra in de schijnwerpers én bezoekers kunnen een gratis Maand van de Geschiedenis magazine halen met boekentips en inspirerende artikelen.

Zaterdag 27 oktober gaat Bibliotheek Montferland met Loesje in protest. Onder leiding van Vrienden van Loesje maken deelnemers in één middag een Loesje-poster. De workshop is in Bibliotheek Didam van 13:00 – 15:00 uur. Deelname is gratis, maar het aantal deelnemers is beperkt. Mensen die mee willen doen, kunnen zich – vóór 19 oktober - opgeven via info@bibliotheekmontferland.nl of 0316 221184.

Deelnemers van de workshop maken kennis met de positieve manier waarop Loesje protesteert. De bekende posterplakkers zijn dit jaar een campagne gestart: “Zeggen wat je denkt, kan ook iets aardigs zijn”.

De Maand van de Geschiedenis is het grootste geschiedenisevenement van Nederland. In oktober 2018 staan tijden van oproer en verzet centraal. Van massabewegingen, pamfletten en de barricaden – en voorzichtig opereren in de illegaliteit. Tijden van onvrede en verdeling, maar ook van optimisme en eendracht. Van durf en de kracht om door te breken, én van onderdrukking, verraad en moord. Een maand lang brengt de Maand van de Geschiedenis in samenwerking met duizenden culturele organisaties geschiedenis onder de aandacht bij miljoenen Nederlanders.

Intentieverklaring protestantse kerken in de Liemers

Ondertekening intentieverklaring. (foto: Eric van der Wal)

LIEMERS - Op maandag 24 september hebben zes protestantse kerkgemeenschappen in de Liemers (Didam, Duiven, Lathum/Giesbeek, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar) een intentieovereenkomst ondertekend, betreffende het intensiveren van hun samenwerking.

Het proces van verdere samenwerking is enige jaren geleden voorzichtig verkend en van start gegaan. Nu wordt een vervolgstap gezet in dit proces. Elke gemeente heeft zijn eigen kracht en die willen we behouden. Door de handen in een te slaan willen we onze gezamenlijke kracht vergroten. Door samen een verbinding aan te gaan willen we van elkaar leren, elkaar inspireren en elkaar waar mogelijk en nodig versterken. Op die manier willen we de benodigde bestuurskracht en het aantal vrijwilligers borgen door in de toekomst eventueel lasten te delen.

Inzet van de samenwerking is dat er overal door de Liemers vierplekken zullen blijven. Hierdoor zal het mogelijk blijven om, net zoals nu, in de eigen woon- leefomgeving de erediensten bij te kunnen wonen. Naast de eredienst, de kerkdienst op de zondag, vinden er tal van andere activiteiten plaats, die veel inzet van de vrijwilligers en professionals vragen. De activiteiten in het kader van Inspiratie, Bezinning en Ontmoeting zullen gebundeld worden, zodat het hele aanbod voor de hele Liemers beschikbaar wordt. Andere thema’s zijn; de jeugd, de diaconie, pastoraat en beheer.

Langs deze weg van zelfgekozen samenwerking hopen de protestantse kerken in de Liemers zich te blijven ontwikkelen tot een vitale protestants kerk in de Liemers.

Heeft u geen autorijbewijs? Een brommobiel kunt u besturen met een AM-rijbewijs

ZEVENAAR - "Van Bindsbergeren Minicars is ontstaan toen ik op achttienjarige leeftijd, direct na mijn studie, mijn passie ben gevolgd en mijn eigen bedrijf ben begonnen. Ik heb altijd een grote interesse gehad voor deze motorvoertuigen. Zo ging ik op mijn zestiende al met de brommobiel naar school. Van mijn interesse heb ik sinds 2011 mijn vak gemaakt. Sindsdien heb ik mij volledig gespecialiseerd in de brommobielmarkt. Vanwege de groei van de vaste klantenkring ben ik onlangs verhuisd naar de Marconistraat 29B in Zevenaar."


"Heeft het voorgaande uw interesse gewekt en bent u op zoek naar een brommobiel maar weet u nog niet precies wat u zoekt, vanuit de jarenlange ervaring help ik u graag met het maken van de juiste keuze. Er is een zeer ruim en wisselend assortiment van ongeveer vijfentwintig brommobielen op voorraad, zowel nieuw als gebruikt. De brommobielen worden verkocht inclusief garantie. Indien gewenst, kan uw brommobiel thuis worden afgeleverd. Tot slot kunt u voor alle reparatie- en onderhoudswerkzaamheden bij mijn bedrijf terecht. Van Bindsbergen Minicar is officieel Microcar & Ligier dealer, ook gespecialiseerd in het merk Aixam.

Voor meer informatie, of een bezichtiging kunt u altijd geheel vrijblijvend langskomen. Telefonisch ben ik te bereiken op: 0316 254186. Graag tot ziens."

Marconistraat 29B, Zevenaar, www.brommobielzevenaar.nl.

Villa Copera alweer één jaar verder!

TOLKAMER - Het eerste jaar zit er alweer op voor Restaurant Villa Copera. "Een jaar waarin wij ons mooi op de kaart hebben gezet en wij duidelijk ons concept en filosofie naar buiten hebben gebracht. Namelijk: toegankelijk en betaalbaar maar toch strevend naar een mooi en representatief niveau waar de gast centraal staat."

"Van rustig de hele avond dineren, gezellig op de woensdag en de donderdag verschillende hapjes proeven op onze hapjesavond tot even snel een soepje aansluitend met een heerlijk huisgemaakt frietje stoofvlees. Bij ons bent u daarvoor aan het juiste adres.

Alweer één jaar verder en daarin veranderen wij onze dinerkaart regelmatig. Zo zijn wij vrijdag 21 september begonnen aan onze vijfde nieuwe menukaart sinds de opening in augustus 2017. Weer met heerlijke ouderwetse gerechten met een moderne twist. Zo hebben we ossenhaasmedaillon met gegrilde picanha. Maar wat dacht u van onze Dykhoevense Special met tomatenrisotto. Wisselend verantwoord vlees van de Dykhoeve uit Herwen. Nieuwsgierig? kom gerust eens aan voor een heerlijk diner of voor ons alles proeven menu waarin u nagenoeg alles wat op onze menukaart beschreven staat in kleinere porties aan u wordt geserveerd. Genietend van een schitterend uitzicht over de Rijn staat het team van Villa Copera voor u klaar om de nieuwe menukaart aan u te tonen."

Reserveren, meer informatie of onze menukaart inzien kijk dan op: www.villa-copera.nl of maak telefonisch een reservering via 0316 542816.

Tess winnares prijsvraag Hoevers Orthopedische Schoentechniek

ZEVENAAR – Het was gezellig druk tijdens het Open Huis onlangs bij Hoevers Orthopedisch Schoentechniek. Die dag stond er een oud paar kinderschoentjes waarvan men mocht raden uit welk jaar deze afkomstig waren. Het juiste antwoord was 1880. Het antwoord van Tess; 1882, zat er het dichtstbij. Zij kreeg daags erna dan ook een mooie prijs aan huis uitgereikt.

Tess werd verblijd met een kadobon van Brownies & Downies in Zevenaar. Rieteke en Willem Hoevers hopen dat zij er smakelijk van zal gaan genieten! Tevreden kijken Willem en Rieteke Hoevers terug op het Open Huis. 'Men vond het prettig om in alle rust eens een kijkje in onze keuken te mogen nemen', vertelt Rieteke. 'De meeste mensen waren echt verrast toen ze zagen wat er bij ons achter de schermen allemaal bij komt kijken.' Het team was die dag werkzaam, waardoor het mogelijk was om live te kunnen meekijken tijdens het proces van maat opnemen tot aan het vervaardigen van aangepast schoeisel. Omdat het een ambachtelijk vak is, is dat bijzonder mooi om te zien. Tijdens deze geslaagde dag was er ook een collectebus aanwezig; Hoevers steunt graag het Lilianefonds, zodat zelfs de armste kinderen met een handicap geholpen kunnen worden.

Mede dankzij de bezoekers aan het Open Huis zat er na die dag bijna 100 euro in de collectebus! 'De collectebus blijft nu staan tot het eind van dit jaar. Het bedrag dat er op 31 december in zit, zullen wij gaan verdubbelen!', zegt Rieteke enthousiast. 'Graag bedanken wij via deze weg iedereen die interesse heeft getoond in ons bedrijf tijdens ons Open Huis en natuurlijk voor alle donaties aan het Lilianefonds.'

Hoevers Orthopedisch Schoentechniek is gevestigd aan de Ringbaan Zuid 12 in Zevenaar, T: 0316 523374. www.hoeversschoentechniek.nl.

Gilsing Herenmode in the picture

(foto: Dies Goorman)

DIDAM - Zondag 29 september van 12.00-17.00 is alweer de tweede koopzondag van dit seizoen bij Gilsing Herenmode in Didam. Deze middag wordt de najaarscollectie in the picture gezet door het enthousiaste team. Maar ook de klant wordt op een fotogenieke manier ontvangen.

In de etalage kun je het werk van fotograaf Dies Goorman al bewonderen, maar binnen gaat het gebeuren. Wil je deze middag in je nieuwe set op de foto of wil je 'ingelijst' worden, voor de ervaren Dies is niets te gek. De winnares van de Wedisson award (twee jaar op rij) komt deze middag de bezoekers informeren en vastleggen. Natuurlijk kun je háár ook vastleggen voor jouw trouwdag of ander bijzonder moment!

De collectie die je kunt bewonderen is warm van kleur; bordeaux, oker en diverse groentinten geven de winkel een warm ontvangst. De warme jacks en vesten zorgen dat je er deze winter warmpjes bij zit. In overhemden zijn de diversiteit aan printjes niet meer weg te denken. En de slankgesneden jeans is echt een must-have voor de modieuze man. Het team van Gilsing Herenmode toont je de wintercollectie onder het genot van een hapje en een drankje. Voor degenen die de weg nog niet hebben gevonden, Gilsing vind je aan de Spoorstraat 11 in Didam.

'Het Kapiteel, een nieuw hoofdstuk'

ZEVENAAR - En dat is het ook! Een nieuwe fase in een nieuw buurtschap in Groot Holthuizen 'De Stede'. Een nieuwe uitstraling en allure in jaren '30 stijl.

                                                                                                                
In tegenstelling tot de eerdere buurtschappen is 'Het Kapiteel' zeer ruim opgezet, aldus Ivo van Zon. Tijdens de gesprekken met de kandidaat kopers krijgen we ook vaak te horen dat juist de lage woningdichtheid erg aanspreekt. Wonen in Het Kapiteel is wonen in een groene, landelijke omgeving. De rustgevende locatie spreekt erg aan omdat het toch dicht bij het centrum gelegen is.

Momenteel zitten we volop in de verkoop en zijn er nog dertien kavels die wachten op een toekomstige bewoner. Hieronder een aantal half-vrijstaande woningen, enkele vrijstaande woningen en één rijwoning. Inmiddels is er bekend geworden dat er half november gestart zal worden met de bouw!

Open Huis

"Ben je nieuwsgierig geworden en wil je ook een nieuwe woning in Het Kapiteel? Op 6 oktober, organiseren we een open huis voor iedereen die graag meer info over het bouwproject wil. Dit is op de bouwlocatie van Het Kapiteel zelf, dus je kunt gelijk even rondkijken in wat misschien wel jouw nieuwe buurt gaat zijn! We vertellen je graag meer over de bouwprocedure, de verschillende woningen en een hypotheekadviseur kan met je meedenken over de financiering. Ook is er uiteraard de kans een woning onder optie te nemen of zelfs te kopen! Je bent zaterdag 6 oktober van harte welkom tussen 10.00 en 13.00 uur. Graag tot dan!"

Broodjeszaak 't Broquette houdt ermee op...

REGIO - Eigenaar Qurienna Cornelissen sluit op 6 oktober de deuren van 't Broquette.

Na een 'eerlijke maar vooral turbulente start' en een procedure van ruim drie jaar zijn er geen winnaars of verliezers. We draaiden geen winst, maar leden ook geen verlies. "Ik kan met opgeheven hoofd echt zeggen dat het een leuke tijd was met ups en downs.

De Duitse broodjes op zondag blijven we voorlopig wel doen. Evenals de pizza's op vrijdagavond, deze kunt u via onze kipwinkel verkrijgen. Onze kipwinkel 'Verse Kip van Cornelissen' blijft gewoon doorgaan (geopend op donderdag vrijdag en zaterdag) op dezelfde voet. Via deze weg willen wij al onze trouwe klanten hartelijk bedanken."