De Liemers Helemaal Goed Courant

19 augustus 2016

De Liemers Helemaal Goed Courant 19 augustus 2016


Afscheid van burgemeester Jan de Ruiter

ZEVENAAR - Na een periode van ruim 15 jaar neemt Jan de Ruiter per 1 september afscheid als burgemeester van de gemeente Zevenaar. Ter gelegenheid hiervan vindt op vrijdag 16 september een afscheidsprogramma plaats in het gemeentehuis aan de Kerkstraat 27 in Zevenaar.

Om 16.00 uur is er een openbare, bijzondere raadsvergadering in de raadszaal van het gemeentehuis. Om 19.30 uur gaat de zaal van hal 12 open en is er een inloop met een kop koffie of thee, waarna om 20.00 uur een cultureel programma begint. Aansluitend is er vanaf 21.15 uur tot 22.30 uur een receptie.

Meer informatie en opgave

In verband met de organisatie verzoekt de gemeente vriendelijk om uiterlijk 9 september te laten weten bij welk programmaonderdeel of -onderdelen belangstellenden aanwezig zijn.

Wilt u meer informatie of wilt u zich opgeven voor één of meerdere programmaonderdelen? Neem dan contact op met Antoinette Evers, telefoon 0316 595268 of per mail kabinet@zevenaar.nl.

Kermis Aerdt: Vier dagen feest met feestorkest Kaliber

AERDT - Het kleine maar ge­zellige dorp Aerdt gaat vier dagen kermis vie­ren. Dit zal gebeuren van zaterdag 20 augustus tot en met dinsdag 23 augustus.

Vrijdagavond 19 augustus generale repeti­tie van de diverse on­derde­len van de ver­eniging. Aan­vang 20.00 uur in dorps­huis Eensgezindheid. Zaterdag 20 augustus om 20.00 uur zal het bestuur met hofhouding de feestzaal binnentreden. Waarna er gevendeld wordt en de voorzitter de kermis officieel zal openen. Zondag 21 augustus zal het bestuur worden afgehaald. Hierna vertrekken we om 17.00 uur voor de optocht naar onder Aerdt. Er wordt een pauze gehouden bij de familie Jacobs. Hier vindt de tra­ditionele loting plaats voor het prijsschie­ten op maan­dag.

Maandag 22 augustus is er om 8.30 uur een gezamenlijke kerkdienst in het dorpshuis. Om 9.30 uur is er een op­tocht door het dorp. Dit jaar gaat de optocht naar familie Jacobs camping de Aerdtse wacht. Na de vendelhul­de vertrekken we richting vogelweide, voor het prijs en koning­schieten. Wie gaat er dit jaar voor het koning­schap? Zodra de prijzen geschoten zijn en de nieuwe koning bekend is, volgt de afmars naar het dorpshuis. Direct na binnenkomst worden de jubilarissen van 2016 gehul­digd.

Dinsdag 23 augustus om 10.00 uur afhalen van de koning. Om 10.45 uur zal de hofhouding worden afgehaald. Om 12.00 uur komt men de zaal binnen on­der het Wilhelmus. Om 13.00 uur worden de prijzen uitge­reikt van het prijsschieten op maandag. De koningin krijgt een gouden ring aan­geboden

Op het dorpsplein staan di­verse attracties opgesteld voor jong en oud. "Kom en geniet mee van dit fantastische traditionele dorps­feest. Kom naar Aerdt.. dat is beslist de moei­te waard."

Heropening Lentebad

De renovatie is bijna klaar.

ZEVENAAR - 20 augustus is het eindelijk zover. Dan zit de renovatie van het Lentebad er op en kan het zwembad weer open voor publiek. De ingrijpende renovatie heeft tot gevolg dat het Lentebad voor de komende vijftien tot twintig jaar weer volop de gelegenheid kan bieden voor sport en recreatie.

De inwoners van Zevenaar en De Liemers kunnen weer genieten van de vele mogelijkheden die het Lentebad biedt. De zwemverenigingen als belangrijke gebruikers van het Lentebad kunnen hun diverse onderdelen weer met verve beoefenen. Ook is aan de ouderen gedacht. Deze groep wordt steeds groter en voor hen is voldoende ruimte opgenomen in het gebruiksrooster.
Voorts is de bereikbaarheid voor mensen met een beperking verbeterd.

De renovatie heeft acht weken geduurd. Er is veel werk verricht door de bedrijven en het personeel van Ataro BV, het exploitatiedrijf die onder andere de gemeentelijke sportaccommodaties beheert en exploiteert.

De binnen- en buitenkant van het Lentebad heeft een totaal andere uitstraling gekregen door: nieuwe boeiboorden, andere raampartijen, veranderde kleurstelling die betrekking heeft op het logo van Ataro BV, vier nieuwe luchtbehandelingskasten, waardoor het aangenamer toeven is in het Lentebad.
Verder vnieuwde verwarmingsketels en nieuwe filters voor de waterbehandeling, totaal vernieuwde garderobe met aandacht voor kleedhokjes voor ouder en kind en nieuwe kledingkluisjes., aanpassing van de wintertuin, waardoor men veiliger met kinderen kan relaxen. En een aangepaste balie en keuken, waar de bezoekers van echte bonenkoffie kunnen genieten en een ruime keuze hebben uit diverse nieuwe verse producten.

Kringloopwinkelonline.nl te zien bij RTL4!

HERWEN – Toen Joop Berendsen plotseling werkeloos werd, ging hij niet bij de pakken neerzitten. Hij startte Kringloopwinkelonline.nl op en is hiermee, nu al zes jaar, de grootste aanbieder van tweedehands goederen in Gelderland. Dat is bijzonder, en daarom is zelfs RTL4 op bezoek geweest om opnamen te maken voor het lifestyleprogramma 'Lifestyle Xperience'.

In de hal van liefst 2300 vierkante meter (!) is het een komen en gaan van bezoekers. Steeds meer mensen ontdekken het voordeel van tweedehands spullen. 'Alles wat wij in ons assortiment aanbieden is netjes onderhouden, schoongemaakt en bruikbaar', aldus Joop. Hij is een ondernemende persoonlijkheid en luistert goed naar de bezoekers. Joop: 'Wij merkten steeds vaker dat men bij ons kwam voor een mooie kast, met de bedoeling om deze thuis zelf lichter te gaan schilderen. Daar hebben wij op ingespeeld. Wij schilderen in onze eigen werkplaats achter, iedere kast naar wens van de klant. Zo kan men de kast nu dus kant en klaar kopen.'

En Kringloopwinkelonline.nl biedt nog meer service; gaat u kleiner wonen? Bel dan: 0316-541341. U kunt medewerkers van Kringloopwinkelonline.nl namelijk inschakelen om te helpen overhuizen tegen een schappelijk tarief. En, meubels die u niet meer kwijt kunt in uw kleinere woning, kunnen zij meteen voor u meenemen. Een afgesproken vergoeding voor betreffende meubels zal dan van de verhuisprijs worden afgehaald. Kringloopwinkelonline.nl is gevestigd aan de Nijverheidstraat 11 in Herwen en is op tv te zien op 28 augustus op RTL4 om 14.20 uur en op 4 september op RTL5 om 15.10 uur.

HCC-lezing 'Vliegen met een drone'

ZEVENAAR - Op woensdag 7 september begint de HCC weer met zijn maandelijkse computeravonden op de eerste woensdag van de maand. De avonden worden gehouden in Ons Huis, Dr. Honigstraat 3 in Zevenaar. Aanvang lezing 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur.

Het vliegen met een drone is een leuke en fascinerende sport. De Interessegroep (IG) Drones streeft ernaar om mensen, die meer van het drone-vliegen willen weten, informatie te geven over het fenomeen 'drone'.

Op 7 september zal Rob Bruning als lid van de IG drones een presentatie komen houden over mogelijkheden, onmogelijkheden, gevaren en regels waar je als drone-piloot allemaal rekening mee moet houden, om op veilige en verantwoorde wijze met zo’ n vliegmachine om te kunnen gaan. Naast het geven van voorlichting over het vliegen met drones houdt de IG regelmatig vliegmiddagen of vliegdagen, waarop belangstellenden kennis kunnen maken met het vliegen met een drone.

Bij de helpdesk zijn de nodige deskundigen aanwezig die helpen bij vragen en problemen op het gebied van computerapparatuur en -programmatuur. Natuurlijk is er weer de mogelijkheid om informatie te krijgen over allerlei onderwerpen, zoals Internet, Genealogie, Windows, Office, et cetera.

De toegang is vrij voor HCC-leden; ook niet-leden zijn welkom, maar betalen twee euro per avond.

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR - Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- Caleidoz Welzijn afd. Mantelzorgondersteuning zoekt een administratieve medewerker, die met behulp van Google uitzoekt wat vrijwilligersorganisaties in de regio te bieden hebben op mantelzorggebied. De administratieve verwerking hiervan gebeurt in Excel.
- Stichting de Contactschijf zoekt begeleiders van de sjoelavonden voor verstandelijk beperkten op de donderdagavond in Activiteitencentrum de Zonnemaat.
- Vluchtelingenwerk Oost-Nederland zoekt maatschappelijk begeleiders die vluchtelingen en nieuwkomers ondersteunen bij het opbouwen van een zelfstandig bestaan in Zevenaar.
- De Vrijwilligerscentrale van Caleidoz Welzijn zoekt een medewerker voor de Vacaturebank, die twee ochtenden per week (maandag en vrijdag) mensen bemiddelt naar vrijwilligerswerk.
Voor meer informatie over deze en circa 300 andere vacatures kunt u contact opnemen met de Vacaturebank van Caleidoz Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag t/m vrijdag van 9.00-12.00 uur, telef. 0316-243299). U kunt ook kijken op de website www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

Vikingschip in aantocht

ZEVENAAR - Komende week gaan de vele vrijwilligers aan de slag om de lege weide om te toveren in een fantastische speelplek. Vrachtwagens rijden af, pallets worden aangevoerd, tenten opgebouwd en ingericht, de wijken worden verdeeld.

Voorbereidingen voor het kampvuur worden getroffen, de pallets opgestapeld en de vuurplek voor het broodjes bakken gemaakt. Al het sport -en spelmateriaal wordt uitgezocht en het springkussen en de klimwand uitgezet. Ook de kassa en ehboplek moeten worden ingericht en goed zichtbaar gemaakt, kortom een heleboel werk moet gedaan worden voordat het Vikingdorp van start kan gaan.

En dan gaat op maandag 29 augustus om 9.00 uur de poort open en kunnen de kinderen van 6 tot 13 jaar naar binnen. Daar worden ze opgewacht door meer dan 100 vrijwilligers en kan het Vikingdorp beginnen. "Kom op tijd, want we willen om 9.30 uur beginnen. De kleuters van 4 en 5 jaar zijn vanaf 12.30 uur welkom."

Vrijwilligers en materiaal
"Er zijn al heel veel vrijwilligers, maar alle hulp is welkom. Vind je het leuk om mee te doen als vrijwilliger, stuur dan een mailtje naar werkgroep@doedorp.nl of bel 06 2063 4299.
Wat hebben we nog nodig: pallets, schoon hout en veel spijkers. Verder kralen, stripboeken, knutselmateriaal en koekenpannen. Hebt u nog iets voor ons, breng dit dan naar het terrein aan de Breulylaan 3 in Zevenaar. Dit kan van donderdag 25 tot en met zondag 28 augustus."

Meer informatie staat op www.doedorp.nl en de facebookpagina.

Uitstapje chronisch zieken

ZEVENAAR - Stichting Netwerk Chronisch Zieken Zevenaar houdt een lunch-uitstapje naar melkveebedrijf De Genders op vrijdag 2 september.

"Dit jaar willen we vanuit het Netwerk de mogelijkheid geven om een gezamenlijke lunch mee te maken. Op 2 september tussen 11.00 en 14.30 uur op boerderij De Genders, Zwalmstraat 40 in Giesbeek.
Deelnemen? Betaal op rek. nr. NL 79 RABO 0134087747 t.n.v. Netwerk Chronisch Zieken Zevenaar o.v.v. naam en aantal personen. Deze betaling moet uiterlijk 24 augustus binnen zijn en geldt tevens als inschrijving voor deelname.
Meer info bij:P. van Don, 06 38987537, email: jvandon@me.com. Meer info over De Genders staat op www.degenders.nl.

Ontmoetingskerk Zevenaar

ZEVENAAR - Op zondag 21 augustus gaat in de Ontmoetingskerk om 09.30 uur ds. Alle Jonkman voor. Tijdens deze dienst zal het Avondmaal worden gevierd.

Op 28 augustus is om 09.30 uur de voorganger ds. E Fokkema uit Twello. Na afloop van deze viering is er de mogelijkheid elkaar in gebouw Ons Huis te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Open dag Kunsthal Zevenaar op 27 en 28 augustus

ZEVENAAR - Open dag Kunsthal Zevenaar 27 en 28 augustus van 11.00 tot 17.00 uur. Dit weekend zijn er demonstraties, werken een aantal cursisten aan beelden en om 11:15 uur is er een korte presentatie over een kunstenaar.

Beeldend kunstenaar Madeleine Corbey heeft hier een doorlopende expositie en geeft speciaal dit weekend tekst en uitleg over de lessen en cursussen die in de Kunsthal worden gegeven en starten in de week van 5 september.

"U kunt lessen volgen op maandag, dinsdag of woensdag. Er zijn drie type lessen, er zijn workshops, cursussen en masterclasses. Er zijn lessen met veel of met weinig begeleiding (open atelier) en cursussen die beginnen met een meditatief moment. Maar naast het leren zijn ook de sociale contacten met koffie/thee natuurlijk belangrijk. Welke vorm of groep het beste bij u past kunt u dit weekend ontdekken,

Beeldhouwen kan men leren en zowel jong als oud kan het beoefenen. U kunt kiezen uit een beginnerslessen waarbij u intensief begeleid wordt, maar ook kunnen gevorderden zelf hier aan de slag in tijdens het open atelier. Er wordt gewerkt in speksteen maar gevorderden kunnen doorgroeien naar het werken in Sserpentijn of albast of zelfs marmer."

Naast de cursussen beeldhouwen vertelt Madeleine ook regelmatig wat meer over kunstenaars, kunststromingen en bijvoorbeeld steensoorten.

Komt u dit weekend eens kijken en laat u informeren wat de mogelijkheden zijn voor een cursus. Maar ook een eendags workshop ter kennismaking of een workshop met uw bedrijf of sport of vriendenclub behoort tot de mogelijkheden. Geen zin om zelf een beeld te maken? Een aantal tentoongestelde werken is ook te koop direct vanaf de kunstenaar. Kunsthal Zevenaar (www.atelier-allegro.nl) ligt aan Fahrenheitstraat 3 in Zevenaar.

Joker- en klaverjastoernooi bij Het Palet in Duiven

DUIVEN - Het Palet Trefpunt Duiven organiseert een joker- en klaverjastoernooi in de maand september.

Op zaterdag 17 september zal begonnen worden met het jokertoernooi. Het klavertoernooi zal plaats vinden op zaterdag 24 september. Leden van de klaverjas- en jokerclub uit Duiven en Westervoort kunnen zich hiervoor opgeven via het wel bekende inschrijfformulier.

Ook geen leden zijn welkom op beide toernooien. Het inleggeld is (inclusief een kopje koffie / thee) vijf euro per persoon. Belangstellenden kunnen zich aanmelden tot 15 september voor het jokeren en tot 22 september voor het klaverjassen.

Opgave is mogelijk bij de heer Wim Hartjes, 06 15890522. Opgave per mail is ook mogelijk naar hetpaletduiven@gmail.com en in Het Palet aan de Mondriaanstraat 14 in Duiven en wel op de dinsdagavond of de donderdagmiddag bij Wim Kijvekamp. Beide toernooien beginnen om 13.00 uur, de zaal is open vanaf 12.30 uur.

Het einde van zowel het joker- als het klaverjastoernooi wordt verwacht om 17.30 uur. Het Palet is aan de Mondriaanstraat 14 in Duiven.

Muziekcafé De Lantaern houdt talentjacht

ZEVENAAR - Muziekcafé De Lantaern houdt op zaterdag 3 september de talentenjacht ‘De Lantaern omarmt talent’. Iedereen van 15 tot 100 jaar die iets kan op het gebied van zang, dans, muziek, gedichten schrijven en verhalen vertellen kan meedoen. De optredens worden beoordeeld door een vakjury en een publieksjury.

De titel van de talentenjacht zegt het al. 'De Lantaern omarmt talent’. Vooral het talent dat sluimert en nog niet zo durft. In 10 minuten tijd mogen de aanstormende talenten laten zien en horen wat ze in hun mars hebben. En natuurlijk houdt de vakjury rekening met de zenuwen die tijdens het optreden door het lijf gieren.

Een zeer belangrijke rol op deze avond speelt het aanwezige publiek. Dat mag ook een winnaar aanwijzen. Er zouden dus twee winnaars uit de bus kunnen komen. Beiden mogen dan een half optreden tijdens een Open Podiumavond in het komend seizoen. Het belooft nu al een zeer gevarieerde avond te worden. Er hebben zich al diverse mensen aangemeld, waaronder een dichteres, een keyboardspeler, een zangeres, een cabaretière, en een aantal singer-songwriters. Maar er kan nog meer bij. Dus heb je samen met jouw vriendin een dans ingestudeerd of zing je in een koor, maar wil je het eens solo proberen. Geef je snel op via talentenjacht@delantaern.nl.

Kennismaken met dansgroep Lidagroz

ZEVENAAR - Dansgroep Lidagroz opent in september weer haar deuren in het Juvenaatsgebouw aan de Babberichseweg in Zevenaar.

Op maandag 12 september houdt zij een open dag. U kunt dan kennismaken met dansen uit diverse landen. Lidagroz heeft twee dansgroepen. Kiest u voor een rustig tempo, dan is de middaggroep van 14.00 tot 15.30 uur misschien iets voor u. Houdt u van meer pittige dansen dan bent u op maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur welkom.

Om de basispassen te leren start Lidagroz op deze dag ook met een beginnerscursus van zes weken op maandagavond van 19.00 tot 19.30 uur. De gehele cursus kost 15,00 euro. Wie in bezit is van een geldige bibliotheekpas ontvangt een korting van 5,00 euro.

Wilt U het eerst een bekijken? Dat kan. Tijdens het Seven Artfestival zal de middaggroep op zaterdagmiddag, 3 september een klein optreden verzorgen op het Muldershof in Zevenaar. Meer informatie over dansgroep Lidagroz staat op www.lidagroz.nl. Contact: Lenie Polman: 0316 525791 of 06 10142264.

Kerkdiensten Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

Morgendienst Candea College Saturnus 3

Middagdienst SoW kapel Rijksweg 56B

21 augustus 9.30 u ds. J.J. Poutsma; 6.30 u ds D. Grutter

28 augustus 9.30u ds J.Holtland; 16.30 u ds C. vd Berg

Zondag 28 augustus genieten van de braderie in Duiven

DUIVEN - Op zondag 28 augustus zal in het centrum van Duiven van 14.00 tot 20.00 uur de najaarsbraderie in Duiven plaatsvinden.

Wat staat u op 28 augustus te wachten? Een zeer gezellige kermis die start op 28 tot en met 31 augustus met een supergezellige braderie met een grote diversiteit aan producten, food en drinks! Ook dit keer zullen Peters Events, Kermisexploitant Frits de Voer, gemeente Duiven en de winkeliers van Duiven alles in het werk stellen om hier weer een spetterend evenement van te maken.

Het Palet Trefpunt Duiven

Maandag 5,12,19,26, sept.: 09.15 uur Sjoelen, 19.30 uur smartlappen koor

Dinsdag 6,13,20,27 sept.: 09.00 uur Engels, 13.30 uur Koersbal, 19.30 uur Klaverjas-Jokeren

Woensdag 7,14,21,28 sept.: 09.30 uur Hobbyclub

Woensdag 7,28 sept.: 19.30 uur Tablettraining

Woensdag 14 sept.: 19.30 uur Wijkraad Duiven-West

Woensdag 21 sept.: 19.00 uur Vrouwen Actief Duiven

Donderdag 15,22,29 sept.: 09.30 uur Studiekring

Donderdag 8,15,22,29 sept.: 14.00 uur Klaverjas-Jokeren, 19.30 uur Darts

Vrijdag 9,16,23,30 sept.: 10.00 uur Schaken, 13.30 uur Bridge

Zaterdag 3 sept.: 14.00 uur Open Middag

Zaterdag 17 sept.: 13.00 uur Jokertoernooi

Zaterdag 24 sept.: 13.00 uur Klaverjas toernooi

Voetbalinstuif OBW Zevenaar

ZEVENAAR - Op zaterdag 3 september verzorgt sportvereniging OBW voor alle kinderen uit Zevenaar in de leeftijd van 3 tot en met 8 jaar een voetbalinstuif.

De kinderen kunnen alleen of samen met hun klasgenoten, vriendjes of vriendinnetjes op een leuke en gezellige manier kennismaken met voetbal. Je hoeft geen lid te zijn van sportvereniging OBW. De instuif duurt van 10.00 tot 11.30 uur. De deelname is gratis.

"Wil jij meedoen aan deze leuke voetbalactiviteit? Geef je dan snel op via voetbalinstuif@obw.nl. Geef je naam, achternaam en leeftijd door, zodat wij er een leuke ochtend van kunnen maken! Je kunt je opgeven tot uiterlijk vrijdag 2 september. Meer informatie staat op www.obw.nl."

Wil je eens toneelspelen?

ZEVENAAR - Wil je eens toneelspelen?Dan is dit uw kans. Mogen we ons eerst even voorstellen? Theatergroep Uit in Zevenaar is een gezelschap, dat al meer dan dertig jaar op de planken staat.

In al die jaren hebben wij met succes voorstellingen over het voetlicht gebracht in het Zevenaarse theater - het Musiater. Van Paul Haenen, Dimitri Frenkel Frank tot Alan Ayckbourn. Komend seizoen starten de repetities voor een nieuwe produktie onder regie van regisseur/ theatermaker Matthias voor de Poorte uit Duiven, waarvan de titel eerdaags bekend zal worden gemaakt.

Hiervoor zijn we op zoek naar een aantal spelers (m/v). De repetities starten op donderdag 8 september om 20.00 uur - 22.30 uur in het repetitielokaal aan de Steenhuizen in Zevenaar. De contributie bedraagt 165 euro per jaar. In overleg met de penningmeester mag gespreid betaald worden. Theatergroep Uit is aangesloten bij de Gelrepas.

Heb je zin, schroom dan niet. Als je je op wilt geven of inlichtingen wilt, mail dan naar info@theatergroepuit.nl. Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan ook eens op www.theatergroepuit.nl.

Gelrepashouders welkom in De Lantaern

ZEVENAAR - Muziekcafe De Lantaern stelt mensen, die in het bezit zijn van een Gelrepas, in de gelegenheid om vanaf 3 september met hoge korting een concert naar keuze te bezoeken.

In navolging van vele culturele instellingen in Zevenaar en omstreken heeft ook Muziekcafe De Lantaern zich aangesloten bij de Gelrepas. Vanaf het nieuwe seizoen, dat start insSeptember, kunnen Gelrepas houders een keer in de twee maanden op vertoon van de pas 50 procent korting krijgen op de entreeprijs voor een concertavond. De Lantaern staat er om bekend dat ze mensen met een kleine beurs een warm hart toedragen.

De Open Podiumavonden zijn gratis toegankelijk en voor de concertavonden, waarop grote artiesten uit het binnen- en buitenland optreden, wordt de entreeprijs zo laag mogelijk gehouden. Dus toen de mogelijkheid zich voor deed om ook mensen met een minimum inkomen te laten genieten van al het moois dat De Lantaern te bieden heeft greep zij dit met beide handen aan. Welke bands of artiesten er optreden de komende maanden is te zien op de website van De Lantaern; www.delantaern.nl.

H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Zevenaar:

Zondag 21 aug. om 9.30 uur: Eucharistieviering.

Voorganger: Pater G. Remmers. Samenzang met Cantors N.G.K.

Intenties: Leny van Vliet-Oudshoorn, Lies Gieling-Buiting, Jan Bokken,                 Familie Visser-Verkerk, Jan Bongers, Dick Ghijben.

Zondag 28 aug. om 9.30 uur: Eucharistieviering.

Voorganger: Pastor Hendriksen. Samenzang met cantor D. Swart

Intenties: Overleden familie Steens-Degen, Jan ten Brinke.                                                                                                                                

Overleden:

Op 22 Juli: Frans Sloot, 91 jaar, De Liemerije-Zevenaar,

Op 28 juli: Antoni ten Broek, 73 jaar, Oosteinde 48,

Op 28 juli: Gerda Wijnhoff-Thomassen, 93 jaar, de Liemerij-Zevenaar,

Op 30 juli: Herman Hendriksen, 60 jaar, Von Weberstraat 49,

Op 4 aug: Theo Leenders, 88 jaar, Zonegge 8-25, Zevenaar.

Bedevaart naar Kevelaer

Op donderdag 1 september a.s. vindt wederom de Liemerse Bedevaart naar

Kevelaer plaats. Van harte bij u aanbevolen.

U kunt zich hiervoor aanmelden bij Mevr. Corrie Berendsen-Meijer

Julianalaan 8, tel. 331452

bij Mevr. W. Dercksen van Munsterstraat 19 tel. 524895 en

bij Mevr. D. Meijer Masiusplein 306 tel. 843531 te Zevenaar.

Kennismaken met meidenvoetbal

ZEVENAAR - Het voetbal leeft steeds meer bij de meiden/vrouwen. Vanuit de KNVB wordt het al aangegeven als een van de snelst groeiende sporten en dat is op alle fronten ook te zien bij de meiden/ vrouwen uit Zevenaar en omgeving.

Bij de prestatiegerichte familievereniging DCS uit Zevenaar hebben vrouwen/ meiden de mogelijkheid om in teamverband en in een meidencompetitie deel te nemen. Bij de jongste jeugd O9 (voorheen mini’s; F ) spelen de meiden nog steeds in een gemengd team. Vanaf MO11 (voorheen E) spelen meiden in een meidenteam in een competitie met alleen maar meidenteams. Binnenkort start het nieuwe seizoen, de trainingen zullen aan einde van de vakantie starten. Op dit moment beschikt DCS over de volgende meidenteams: meiden onder 11 jaar (MO11); MO13; MO15; MO17-1; MO17-2. Deze teams spelen op de zaterdag. Daarnaast spelen op de zondag ook twee damesteams.

"Heb jij ook interesse in het voetballen in een meidenteam op de zaterdag of in een van de damesteams op de zondag. Uiteraard is er ook de gelegenheid om een paar keer mee te trainen om te kijken of het jou leuk lijkt! Ook meiden/dames buiten Zevenaar die interesse hebben in het spelen in een meiden/ damesteam zijn welkom bij de prestatiegerichte familievereniging DCS.

Stuur dan een mail naar meidenvoetbal@svdcs.nl en zet daarin jouw naam, geboortedatum en telefoonnummer. Dan nemen we contact met jou om te informeren naar de trainingstijden."

Beweging in beelden bij water en wind...

AERDT - Op zondag 4 september opent de Kunstkring Het Gelders Eiland, om 14:30 uur, in het kerkje van Aerdt een expositie met werk van Diana Nooten en Frank Boogaard.Edwin Bleichrodt met zijn zonen Simon en Casper spelen muziek voor 2 celli en fagot.

Edwin Bleichrodt met zijn zonen Simon en Casper spelen muziek voor 2 celli en fagot. Diana Nooten (1964) laat haar schilderijen zien. Haar artistieke uitgangspunten zijn: beweging, de mens en de natuur-omgeving waarin we leven. Haar werk kenmerkt zich door beweging en krachtige lijnvoering. De schilderijen zijn zeer kleurrijk en van groot formaat. Het is haar doel om het ‘dode’ materiaal (doek) met passie tot ‘leven’ te brengen. Diana Nooten werkt in een havenatelier te Drimmelen (Biesbosch) waar ze bezig is met de thema’s water, wind en lucht. Meer info op www.nooten.nl

Frank Boogaard (1953) zocht lang naar een manier om uitdrukking te geven aan zijn emotionele binnenwereld. Het werden houten sculpturen. Lichamelijke beperkingen brachten hem tot modelleren in was. Het modelleren met was geeft hem de maximale vrijheid om vorm, uitstraling, afwerking en kleur te laten samenvloeien tot dat wat er in zijn binnenwereld leeft. Zijn huidige motto luidt: 'Inspired by movement'. Zoals een choreograaf klanken omzet in een balletdans, vormt hij zijn emoties als beweging om een basis. Voor beelden zie ook: www.frank-boogaard.com.

De tentoonstelling is ook te bezoeken op de zondagen 11, 18 en 25 september van 14 tot 17 uur. Adres: Kerkweg 26 in Aerdt. Toegang gratis. www.kunstkringhge.nl.

Workshop filmpjes monteren

DUIVEN - De vakantie zit er (bijna) weer op en u heeft vast vele uren mooie videobeelden gemaakt. Door deze beelden op een bepaalde manier achter elkaar te zetten, kunt u van uw vakantie een leuk filmverhaal maken. Hoe dat kan, willen de leden van Video Club Duiven u graag laten zien tijdens een workshop.

Met een computer en een montageprogramma willen wij u kennis laten maken met filmmontage. Wij zijn al jaren bezig met het monteren van eigen filmbeelden. Onze ervaring daarmee willen we graag met u delen tijdens de workshop.

Maar misschien heeft u al een montageprogramma en kunt u daar niet helemaal mee uit de voeten. Of denkt u er over om een montageprogramma te kopen? Wij werken met diverse montageprogramma’s en adviseren en helpen u graag. Tijdens onze workshop 'filmpjes monteren' op 3 oktober komt u veel te weten.

Kom langs! Maar geeft u wel even op, dat kan via www.videoclubduiven.nl of via telefoonnummer: 0316 266947 of 06 30069172. U vindt ons in het kerkcafé van de Samen op Weg Kapel in Duiven. We beginnen om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Nederland steunt kliniek in Gambia

REGIO - In november is het zover, dan vertrekken 14 personen die betrokken zijn bij de stichting Rescue Baby Gambia naar Essau om daar vrijwilligerswerk te gaan doen. Dat dit geen éénmalige actie is, dat blijkt. Vier jaar geleden is de stichting opgericht en de oprichtster Regina gaat ieder jaar een aantal keren naar de kliniek in Essau om daar de leefomstandigheden en hygiëne te verbeteren.

Het is triest om te zien hoe moeders moeten bevallen in een ziekenhuis waar de juiste spullen niet aanwezig zijn om alles veilig te laten verlopen. Maandelijks worden er 150 baby's geboren maar een aanzienlijk aantal hiervan sterft door bijvoorbeeld onderkoeling, het ontbreken van de juiste medicatie en medisch materiaal, slechte hygiëne, et cetera.

Ons grootste doel is de babysterfte te verminderen door ter plekke aan de hygiéne te gaan werken. Door middel van een sponsorfietstocht willen we met het verdiende geld het sanitair vervangen en medicatie kopen voor moeder en kind. Ook willen we het hek afmaken dat rond het ziekenhuis staat. Daarnaast verschepen we maandelijks de hoognodige goederen naar Gambia.

Wilt u ons helpen? Uiteraard kunnen wij uw financiële steun hard gebruiken. Uw gift, groot of klein, wordt altijd 100% besteed aan moeder en haar pasgeboren kind in Gambia. Daarnaast kunt u ook een kijkje nemen op de website of op facebook. Daar staat wat u nog meer kunt doen.

Stichting Rescue Baby Gambia; IBAN:NL26RABO0129466263; www.rescuebabygambia.nl;
www.facebook.com/rescuebabygambia.

Voetbalinstuif bij OBW

ZEVENAAR - Op zaterdag 3 september verzorgt sportvereniging OBW voor alle kinderen uit Zevenaar in de leeftijd van 3 tot en met 8 jaar een voetbalinstuif.

De kinderen kunnen alleen of samen met hun klasgenoten, vriendjes of vriendinnetjes op een leuke en gezellige manier kennismaken met voetbal. Je hoeft geen lid te zijn van sportvereniging OBW. De instuif duurt van 10.00 tot 11.30 uur. De deelname is gratis!

Wil jij meedoen aan deze leuke voetbalactiviteit? Geef je dan snel op via voetbalinstuif@obw.nl. Geef je naam, telefoonnummer en leeftijd door, zodat wij er een leuke ochtend van kunnen maken. Je kunt je opgeven tot en met uiterlijk vrijdag 2 september. Meer informatie staat op www.obw.nl.

Voetbalclinic voor meisjes tijdens Westervoort in beweging

WESTERVOORT - In het weekeinde van Westervoort in beweging, op zondag 4 september, organiseert sportclub Westervoort in samenwerking met de Meulensteen Meiden Academie een voetbalclinic speciaal voor meisjes van 8 tot en met 16 jaar.

Alle meiden die voetballen bij sportclub Westervoort zijn deze ochtend welkom. Maar ook alle meisjes die ergens anders voetballen of kennis willen maken met meidenvoetbal zijn van harte uitgenodigd om er deze ochtend bij te zijn.

Er staan leuke partijvormen en voetbaloefeningen op het programma helemaal volgens de visie van René Meulensteen. De opleidingsmodellen van René Meulensteen zijn de basis bij de grootste voetbalclub ter wereld 'Manchester United'. Bekende voetballers als Christiano Ronaldo, Ruud van Nistelrooy en Wayne Rooney zijn enthousiast over deze trainingsvormen die 4 september op de sportvelden van Westervoort op het programma staan.

De voetbalclinic begint om 10.00 en duurt tot 12.00 uur. De organisatie zorgt voor wat drinken en wat lekkers, je hoeft alleen maar je voetbal- of sportschoenen mee te nemen en je vriendinnen.

Leeskring in Duiven zoekt deelnemers

DUIVEN - Sinds 1992 bestaat de leeskring Het Palet al. In het winterhalfjaar komt er een groep lezers zesmaal bij elkaar om telkens een boek te bespreken dat van tevoren door alle deelnemers is gelezen.

Het is prettig om over je eigen ervaring van het boek te kunnen vertellen en interessants te horen wat andere erin is opgevallen en daarover met elkaar door te praten. Soms hoort men daarna iemand zeggen. Nu ik dit allemaal gehoord heb, ga ik het boek nog een keer lezen. Na de pauze lezen we een of twee gedichten, die we dan in kort gaan bespreken. Dat zijn de kersen op de taart en de deelnemers zijn er zeer aan gehecht. Aan het einde van het seizoen stellen we gezamenlijk de nieuwe lijst voor het volgende jaar samen.

De bijeenkomsten worden elke eerste woensdag van de maand gehouden en beginnen om 14.00 uur in Het Palet Trefpunt Duiven aan de Mondriaanstraat 14 (tegen over de Coop). Momenteel zijn er nog enige plaatsen vrij. "Mocht uw interesse gewekt zijn of was u al langer naar zoiets op zoek, dan kunt u zich aanmelden bij Walter Maas: 0316 261986 of 06 51377219. U krijg dan de volledige informatie voor het komende seizoen. Ook bestaat de mogelijkheid één sessie als proef mee te maken."

Filmhuis Didam inspireert en provoceert

De film Elle

DIDAM - In samenwerking met ‘Burgers van Diem’ opent Filmhuis Didam op 26 augustus het nieuwe filmseizoen in Spaanse sferen met de documentaire ‘The Horseshoe’s Happiness’. De documentaire gaat over de 30-jarige Didammer Tijs Groen.

Tijs was een voormalig topatleet (3x Nederlands Kampioen) die besloot in 2014 met atletiek te stoppen om een bijzondere muzikale droom in Zuid-Spanje te verwezenlijken. Tijs en zijn broer Kobus (van de band Miss Montreal) zullen deze avond vanaf 19.00 uur ook optreden.

Op maandag 29 augustus om 20.00 uur wordt Elle vertoond. Deze nieuwste film van Paul Verhoeven is een psychologische thriller maar tegelijkertijd een zwarte komedie. . Verhoeven levert met deze film zijn meest provocerende film sinds Spetters af. Michèle is hoofd van een toonaangevend videogamebedrijf en hanteert zowel zakelijk als privé dezelfde genadeloze houding. Maar als ze in haar huis wordt aangevallen en verkracht door een onbekende man verandert haar leven drastisch. Ze besluit zelf achter de dader aan te gaan.

Op vrijdag 2 september om 20.00 uur wordt Eddie the Eagle vertoond. Deze film is geïnspireerd door ware gebeurtenissen en vertelt het inspirerende verhaal van Michael “Eddie” Edwards, een onwaarschijnlijke maar moedige Britse skispringer die altijd in zichzelf bleef geloven – zelfs toen een heel land hem al had afgeschreven.

Filmhuis Didam is te vinden aan de Kerkstraat in gebouw Waverlo. Meer informatie over films of het filmhuis: www.filmhuisdidam.nl. Entree 7 euro. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open.

Markante voetballer neemt afscheid van eerste elftal

Foto: Bjorn Ewald

ZEVENAAR - Vrijdagavond 12 augustus werd er op veld 2 van Omni-vereniging SDZZ een bijzondere wedstrijd gespeeld, de afscheidswedstrijd van Dolf Erkelens jr.

Het eerste elftal van SDZZ speelde tegen een elftal van oud- SDZZ-ers als eerbetoon aan deze markante voetballer die zijn hele voetbalcarrière bij de groen-witte uit Zevenaar en de laatste 15 jaar bij het eerste elftal heeft gespeeld.

In al die jaren maakte hij ook regelmatig zijn doelpunten en maakte veel (voetbal)vrienden in en buiten het veld.
Hij heeft ook naast de vele wedstrijden die hij speelde regelmatig de handen uit de mouwen gestoken en bij vele activiteiten van de vereniging en in de kantine zijn hulp aangeboden.
Ook deze laatste wedstrijd maakte hij een gedreven indruk en met veel passie verzilverde Dolf vlak voor het einde nog een toegekende strafschop.

Uiteindelijk ging het niet om het aantal doelpunten in deze wedstrijd, maar om de sfeer en gezelligheid en een eerbetoon aan Dolf Erkelens jr. Dolf zal zeker ook nog actief aanwezig blijven binnen de vereniging, want hij is en blijft een echte Groen-Witter.

Different Generations start nieuw seizoen

DIDAM - Na een zomerstop van zo’n zes weken staan de zangers en zangeressen van Different Generations weer klaar om met een nieuw zangseizoen te starten. Op 22 augustus is de eerste repetitie. "We gaan ons voorbereiden op een aantal mooie activiteiten."

"Zo staat er in september een dag uit naar Culemborg gepland waar we (op uitnodiging) een van onze mooie geloofsbelevenissen zullen brengen. Het thema van deze geloofsbelevenis is 'Nelson Mandela'. Eén van onze daarop volgende activiteiten is het organiseren en instuderen van een mooi kerstconcert. Te zijner tijd kunt u hierover lezen in deze krant!

Different Generations is een koor met sfeer. Zoals onze naam al doet vermoeden, zijn de leeftijden nogal uiteenlopend. Van eind twintig tot eind zestig. Eenieder die iets met zingen heeft, is bij ons welkom! We zijn verbonden aan de Gabriëlparochie en eenmaal per 4 weken verzorgen we een dienst.

Misschien wilt u ook wel zingen? Kom gewoon eens op een van onze repetities en luister naar wat we doen of zing direct al mee. Proef de sfeer en bepaal dan of het wat voor u is. In alle stemgroepen (alt, bas, tenor en sopraan) zijn nieuwe leden welkom. We repeteren op maandag van 19.30 tot 21.00 uur in het Parochiecentrum, Raadhuisstraat 1a (bij de Mariakerk) in Didam. Of bezoek onze site: www.differentgenerations.nl."

Optreden van Beekse Egerländer Muzikanten

BEEK - Op zondag 21 augustus spelen de Beekse Egerländer Muzikanten prachtige Egerländer muziek op de vlonder bij Uitspanning 't Peeske.

Verdeeld over drie sessies brengen de Beekse Egerländer Muzikanten deze prachtige volksmuziek ten gehore. De eerste sessie start om 11.00 uur, en ook om 11.45 uur en 12.30 uur zullen zij prachtige liederen voor u spelen.

Iedereen is welkom om onder het genot van een hapje ene een drankje te genieten van het beste van deze Beekse muzikanten.

Diensten PKN Rijnwaarden

RIJNWAARDEN - Zondag 21 en 28 augustus is er in de protestantse kerk in Lobith om 10.00 uur dienst.

In beide diensten is ds. L. den Besten uit Zevenaar de voorganger.

Na de diensten drinken ze met elkaar een kopje koffie of thee bij PKN Rijnwaarden, Markt 15 in Lobith.

Bridgeclub Angerlo

ANGERLO – Bridgeclub Angerlo opent op maandagmiddag 5 september het nieuwe bridgeseizoen. Op donderdag 8 september is de jaarvergadering en op donderdag 15 september starten ook de avondspelers de competitie.

Op 26 oktober start de club een cursus voor beginners. Willen geïnteresseerden dit alvast in hun agenda zetten! Er wordt gespeeld in centrum De Meent aan de Prinses Margrietlaan 3a in Angerlo.

Bridgeclub Angerlo staat alom bekend om haar ragfijn spel en om haar motto: 'De gezelligheid is troef'. Info is te verkrijgen bij Herman Rensen 0313 473869 of h.rensen4@upcmail.nl.

In Zevenaar niets te doen op de maandagavond?

ZEVENAAR - Jawel hoor! Want elke maandagavond sjoelen de leden van sjoelvereniging Sjovelie in Ons Huis.

Iedereen is welkom om, geheel vrijblijvend natuurlijk, eerst eens een avondje te komen meesjoelen. "We beginnen altijd om 19.30 uur." Het adres is Dr Honigstraat 3 in Zevenaar. Meer weten? Bel Ria Sanders: 0316 333088 of Tonnie Steenvoort: 0316 332657.

Opening Rijnstraat, Mode voor mannen in Tolkamer

TOLKAMER - Op vrijdag 5 augustus is Rijnstraat, Mode voor mannen in Tolkamer geopend. "Naast onze damesmodezaak 'Kaatje Mode', hebben wij nu ook een herenmodezaak 'Rijnstraat' voor de mannen van nu."

"Hier vindt u kleding van de merken: PME legend, Scotch and Soda, Tommy Hilfiger, Blue industrie, No excess, State of art, Meyer broeken en overhemden van Olymp. De kleding wordt aangevuld met schoenen, zodat u bij ons terecht kunt voor een totale outfit. U wordt ontvangen door een enthousiast team en zij doen hun uiterste best om u van top tot teen aan te kleden. We nemen de tijd om te kijken welke stijl het beste bij u past en ondertussen kunt u genieten van een lekker kopje koffie aan onze gezellige tafel."

"Nieuwsgierig naar de aankomende trends van dit najaar voor dames en heren? Kom dan op donderdag 25 augustus naar de modeshow van Kaatje Mode en Rijnstraat, Mode voor mannen, waar wij de najaarscollectie van 2016 voor u showen. Bij Kaatje Mode ziet u onder andere de merken: Summum, Studio Anneloes, Aaiko, Geisha en voor een maatje meer: Yoek, Carleoni, X-Two, Chalou en Plus Basic.

Toegangskaarten € 5,- (verkrijgbaar bij Kaatje Mode); Locatie modeshow: Europakade Tolkamer. De koffie met iets lekkers staat voor u klaar!"

Rijnstraat, mode voor mannen. Rijnstraat 3a in Tolkamer; 0316 253079. Openingstijden: di t/m do van 10:00 – 18:00. vrij. van 10:00 - 21:00. zat. van 10:00 – 17:00.

Tolkamer kadedagen

not 2 big band

TOLKAMER - Ook dit jaar zijn er de inmiddels regionaal bekende Tolkamer kadedagen. Die starten donderdagavond om 19.00 uur met de altijd druk bezochte modeshow van Kaatje Mode. Dit jaar voor het eerst zal ook de collectie van de nieuwe modezaak op Tolkamer, 'Rijnstraat, Mode voor mannen' getoond worden.

Kaarten kosten 5,00 euro (bij Kaatje Mode). Let op: Vol is Vol. Na afloop zorgt Mees voor de muzikale afsluiting bij kade 7.

Donderdagmiddag/-avond de 25e, kan er in aanloop naar de Modeshow (19.00-21.30), bij kade 7 van een speciaal fashionmenu 'Pasta De Mode' genoten worden.

Vrijdagavond: Artiesten Gala met medewerking van toneelvereniging D'amateur en dj Danny. Vanaf 19.30 uur zullen verschillende plaatselijk artiesten zorgen voor een fantastische avond. Toneelvereniging D'Amateur zal na jaren weer aan het playbacken gaan. Dj Danny, inmiddels ook een bekendheid in deze regio, zal zorgen dat de verschillende beroemdheden tijd krijgen om zich om te kleden. Gratis entree.

Zaterdagmiddag: Kinderkunst. Tussen 13.00 en 16.00 uur kunnen de kinderen aan de slag op de kade. De vrijwilligers hebben weer van alles uit de kast gehaald om er iets moois van te maken. Wat dacht je van beeldhouwen, werken met zeep en het maken van grote lamp van cd's et cetera? Voor wat lekkers te snollen en drinken wordt gezorgd. Ook zal er s'middags op het grasveld nabij Eterij & Schenkerij 862 een demonstratie gegeven worden door Bootcamp Rijnwaarden. Men kan naast kijken en informatie inwinnen, ook meedoen. Info: zie site.

Zaterdagavond: Not 2 Big Band. De elfmansformatie zal zorgen voor scala aan muzikale hoogstandjes. Deze band heeft landelijke bekendheid gekregen doordat ze afgelopen jaar in de finale stonden van de 'Clash of the Coverbands'. Gratis entree.

Zondag: Korendag. Theo Barten heeft er weer een zeer aantrekkelijk programma van gemaakt. Naast smartlappenkoor De Liemers en Shantykoor Alle Hens zullen ook Doetinpop en Waredo's hun stemmen laten horen. Uiteraard zullen alle koren, net als alle voorgaande jaren, samen met Sign Of Friendship uit Didam, zorgen voor een onvergetelijk slotnummer.

                                                        

Terwijl men in de tent geniet van de zang, kan men zich zondag, buiten vergapen aan en keur aan oldtimers, die er onder leiding van organisator Toon Hammink, een treffen zullen hebben. Is men daar uitgekeken, kan men zich nog vermaken op de braderie in Tolkamer of op de kade, waar een markt/pruuverij is van streekproducten.

Tolkamer staat weer bol van de activiteiten. Voor info: zie site www.tolkamerkadedagen.nl.

Rijnwaarden50Plus verwelkomt het 900e lid!

Van links naar rechts: Voorzitter Jan Bruns, Monique Groenen en bestuurslid Truus Kummeling

RIJNWAARDEN - Rijnwaarden50plus kon deze week het 900e lid begroeten. Voorzitter Jan Bruns ging samen met bestuurslid Truus Kummeling op weg om het 900e lid, Monique Groenen uit Pannerden met een bloemetje en een attentie te verrassen.

In Pannerden zijn nu 114 leden aangesloten bij Rijnwaarden50plus. In alle zes kerkdorpen samen zijn dat er nu dus 900. Dit betekent dat bijna 1 op de 5 van de vijftigplussers in Rijnwaarden lid is. Bij de zestigplussers is dat al 1 op de 3½. Monique Groenen behoort tot de jonge senioren. “En daar zijn we dubbel blij mee”, aldus de voorzitter. “Jonge aanwas is onmisbaar voor het voortbestaan van de vereniging.”

Monique gaf te kennen, dat ze al menigmaal kennis had genomen van al de interessante activiteiten, die Rijnwaarden50plus jaarlijks organiseert. Nu vond ze het tijd worden, om ook maar eens lid te worden. Voorzitter Jan Bruns kon hierop nog vertellen dat, inclusief de wekelijkse kaartsoos en computerhulp, er jaarlijks 125 activiteiten worden georganiseerd. De laatste jaren is onder andere door invloed van de nieuwe WMO, het zwaartepunt van de belangenbehartiging verder verlegd naar 'zorg en welzijn'.

Door goede contacten met de gemeente, de woningcorporatie en de stichting welzijn kan er steeds tijdig gereageerd worden op vernieuwingen, welke in de gemeente plaatsvinden. Het bestuur is er dan ook veel aangelegen om met deze instanties in gesprek te blijven. Zij hoopt hier vooral de jongere senioren bij te kunnen betrekken. "Met het oog op de samenvoeging met Zevenaar is het ook van groot belang dat we onze krachten blijven bundelen."

Lekker lezen voor een leuke prijs

ZEVENAAR - Lezen is een heerlijke ontspannende bezigheid in je vrije tijd. Voor de mensen die wel gebruik willen maken van de enorme collectie van de bibliotheek maar niet direct een jaarabonnement willen nemen introduceert de bibliotheek nu iets speciaals, namelijk een maandabonnement!

Per maand betaal je slechts 4,50 euro en vervolgens kun je gebruik maken van de boeken, e-books, cd's, dvd's, luisterboeken en tijdschriften van de bibliotheek. En heb je minder tijd om te lezen, dan is het abonnement maandelijks opzegbaar. Dus: maak gebruik van de vele mogelijkheden van Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers. Via www.debibliotheekliemers.nl kun je je aanmelden. Zodra je de lenerspas hebt ontvangen kun je direct je favoriete boeken lenen.

Heb je al een lenerspas en wil je overstappen naar het maandabonnement? Stuur dan een e-mail naar ledenadministratie@debibliotheekliemers.nl.

Fotograficamarkt in Doesburg

DOESBURG - Het is weer zover! Voor de 22e keer zal het centrum van het Gelderse Doesburg weer door de fotografica-verzamelaar worden ingenomen. In het centrum worden diverse straten met ruime marktkramen ingericht en zullen in de vroege ochtenduren de standhouders hun plek achter de kraam innemen.

Zondag 21 augustus is de 22e Openlucht Fotograficamarkt in het centrum van Doesburg. De exposanten zullen dan opnieuw hun fotografica uitstallen voor de geïnteresseerden en wellicht zal er ook iets van uw gading bij zitten. De markt is van 9:00 tot 16:00 uur en de toegang gratis!

Het was Roel Fokken die medio 1995 het idee lanceerde om, naar voorbeeld van het Franse Bièvres, in zijn woonplaats een openluchtfotograficamarkt te organiseren. Met een kleine groep van enthousiaste vrijwilligers werden de schouders hieronder gezet en werd een succesvolle fotograficamarkt gehouden. In de navolgende jaren werd dit op de voorlaatste zondag van augustus herhaald en kan elke keer weer op een geslaagde maar bovenal perfecte zonnige fotograficamarkt worden terug gekeken. Deze inmiddels internationale fotograficamarkt heeft haar plek op de jaaragenda verworven.

Doe-het-zelfgarage uniek in Zevenaar

ZEVENAAR - Doe-het-zelfgarage Zevenaar heeft sinds enkele maanden haar deuren geopend voor doe-het-zelvers op het gebied van auto’s, motoren, scooters en brommers. Het concept is simpel maar doeltreffend. De klant huurt een werkplek compleet met brug, gereedschap en apparatuur en gaat zelf aan de slag.

Maar ook de niet-zelfsleutelaars zijn in deze moderne werkplaats aan het juiste adres. Garage Zevenaar beschikt over een professionele monteur met ruime werkervaring, die snel en vakkundig reparaties en onderhoud pleegt aan alle merken voertuigen. Een geavanceerde werkplaats met professioneel gereedschap en apparatuur. Meerdere onderdelen en vloeistoffen zijn voorradig. Als men vooraf doorgeeft welke onderdelen nodig zijn, zorgt Garage Zevenaar er voor dat de juiste onderdelen klaar liggen. Zelfs het leveren van banden is geen probleem, want de werkplaats heeft het dealerschap van diverse goede bandenmerken. Doe-het-zelfgarage Zevenaar vraagt een kleine toeslag voor het afvoeren van bepaalde milieuvervuilende onderdelen en stoffen. In ruil hier voor zorgt de garage er zelf voor dat deze op een milieuvriendelijke en veilige manier worden afgevoerd.

Doordat Doe-het-zelfgarage Zevenaar kleinschalig van opzet is, kunnen de kosten zo laag mogelijk worden gehouden. Kortom: een simpel maar doeltreffend concept dat nog niet bestaat in Zevenaar en verre omtrek. Doe-het-zelfgarage Zevenaar is te vinden op Exa 16 in Zevenaar. Meer informatie over dit uniek concept staat op www.garagezevenaar.com. Bellen kan ook naar 06 40743645.

Tentoonstelling Fiep Westendorp 100 jaar

©Fiep Amsterdam BV; Fiep Westendorp Illustrations

ZEVENAAR - Van 22 augustus tot 5 november is er in de bibliotheek in Zevenaar een tentoonstelling met elf panelen met tekeningen van Fiep Westendorp

Het werk van illustratrice Fiep Westendorp is nog altijd springlevend. Haar tekeningen hebben al vele generaties een bijzondere plek in de harten van jong en oud. Op 17 december is het 100 jaar geleden, dat Fiep Westendorp werd geboren in Zaltbommel. Dat verdient een groots en bijzonder feest.

Ter gelegenheid van het vieren van haar honderdste verjaardag worden daarom door heel Nederland activiteiten en tentoonstellingen georganiseerd. Ook verschijnen er nieuwe boeken, voorstellingen en producten, exposities en een heus Fiepbus. Allemaal projecten waarin de illustraties van Fiep Westendorp de hoofdrol spelen. Kortom: het wordt een bijzonder Fiepjaar!

Groessenaar Beernd Lendering overleden

GROESSEN – Vrijdag 12 augustus overleed op 82-jarige leeftijd de bekende Groessenaar Beernd Lendering. Het dorp verliest daarmee een karakteristieke persoonlijkheid.

Op de Lobithse scheepswerf Markerink was het inbouwen en repareren van scheepsmotoren zijn lust en zijn leven. Na zijn pensionering was hij uitbater van de winkel in de maalderij van Harrie Aaldering, de dorpsgenoten noemden het de 'kleine gamma'.

Nostalgisch zijn de herinneringen die verenigingen aan hem hebben. Schutterij EMM kon allerlei klusjes bij hem neerleggen, waaronder het fabriceren van een toiletwagen. Hij was er jarenlang Bieleman en heeft tijdens de kermisdagen deurcontrole uitgevoerd. Ook bij Carnavalsvereniging De Deurdreiers was hij een bekend gezicht bij de deurcontrole en stond hij altijd klaar voor hand- en spandiensten, waaronder de installatie van de dorpspomp. Ze hebben hem beloond met het erelidmaatschap.

Kortom een man, die het liefst op de achtergrond actief bleef, en door zijn vriendelijke en zorgzame persoonlijkheid veel heeft mogen betekenen voor zijn naasten en mede dorpsgenoten.

Nieuwe dorpelwasser en mattenborstel bij Carwash de Duif!

DUIVEN - Carwash de Duif is al jarenlang een begrip in de regio. Om de beste wasstraat te blijven van de Liemers en omgeving introduceren wij vanaf heden een EXTRA dorpelwasser in onze wasstraat.

De nieuwere auto's hebben vaak een dorpel die schuin onder de auto wegloopt, of er zit een extra bescherming aan de zijkant waar de huidige borstel moeilijk bijkomt. Onze nieuwe dorpelwasser gaat niet rechtsom maar linksom draaien, dit om een nog beter resultaat te behalen. Tevens zorgt de dorpelwasser er ook voor dat uw velgen nog grondiger gereinigd worden.

Ook is ons stofzuigerplein aangepast met 2 nieuwe mattenborstels. Hier kunt u, uw mat inleggen en deze wordt dan automatisch in een paar seconden gereinigd.

Hier kunt u GRATIS gebruik van maken!

Tevens zijn er ook 2 geurautomaten komen te staan waarmee u uw matten kunt inspuiten zodat u een weer een fris geurtje in uw auto heeft.

Carwash De Duif
Cartograaf 1
6921 EZ Duiven

T: 026-3391148
E: info@carwashdeduif.com

www.carwashdeduif.com

Bert Timmer Memorial Loop zondag 4 september van start

DUIVEN - Klaar voor de Bert Timmer Memorial Loop? Op zondag 4 september gaat de vierde editie van de Bert Timmer Memorial Loop van start in het Horsterpark van Duiven. Een recreatieve hardloopwedstrijd voor de hele familie.

De dag start om 10:30 uur met de Kidsrun over een afstand van 1km. Daarnaast zijn er nog de afstanden 5 en 10 km. De 10 km start om 11:30 uur gevolgd door de 5 km om 13:00 uur. Naast het leveren van sportieve prestaties zijn er allerlei informatiestands en er is activiteit en vertier. Elke finisher ontvangt een aandenken aan dit jaarlijkse sportief evenement in de Liemers.

De speaker van de dag is Henk Borgmeijer. Henk kent de lopers, de tijden en alle records en ongetwijfeld zal Henk tijdens het 'speaken' melden, dat de BTML in Duiven de mooiste wedstrijd is, zoals Henk dat bij elke wedstrijd doet... en inderdaad de laatste is altijd de mooiste!

De goede doelen voor dit jaar zijn: 'De Meridiaan' in Westervoort en de Ehbo in Duiven. Vorig jaar heeft stichting Reddingshonden RHWW als goed doel van 2015 GPS mogen ontvangen voor het opsporen van vermisten.

Deelnemen aan de de loop en daardoor ook de goede doelen steunen kan gebeuren via voor inschrijving óf via de site van de organisatie (www.btml.nl) óf via www.inschrijving.nl. Kortom, het wordt weer een mooie dag tijdens 'Het jaarlijks sportief evenement in de Liemers.

Bridgen in Duiven

DUIVEN - De Duivense Bridge Club (DBC) start op dinsdag 6 september haar nieuwe bridgeseizoen.

Het bridgen vindt plaats elke dinsdagavond van 19.30 tot 23.00 uur in CultuurCentrum De Ogtent aan het Remigiusplein 9 in Duiven. Men is welkom om op de speelavonden in september 'vrijblijvend sfeer te komen proeven' en mee te bridgen.

"Mocht hiertoe besluiten, wilt u dan een week voor aanvang contact opnemen met onze wedstrijdleider (Vic Heunen 0313 631595), zodat hij u in het wedstrijdschema kan opnemen. Geïnteresseerden kunnen ook voor meer info bellen naar 026 3112130."

Kunstmanifestatie M-ooy uit de Kunst

OOY - Het kunstatelier-ooy organiseert dit jaar en kunstmanifestatie met beelden, workshops, een kleine kunstmarkt, pizza- en een benefietdiner.

Van 25 tot en met 28 augustus 2016 staan de zonnebloemen in bloei in de natuurtuin aan de Slenterweg nummer 9 in Zevenaar. In deze tuin en de aansluitende tuin De Rooase zijn beelden van hout, keramiek en steen te bewonderen. Tevens presenteren de vrijetijdkunstenaars van de KWA werken met het milieu als thema. Ook kan men deelnemen aan een workshop Digeridoo maken, vier dagen werken met hout, heerlijk in de natuur.

De Belgishe kunstenaar Agnes Janssens maakt fantastische producten van plastic flesjes. Ze geeft korte workshops op 26 en 27 augustus waarin de deelnemer zelf een klein product kan maken van petflessen.

Op vrijdagavond 27 augustus is er een benefietdiner waarvan de opbrengst naar een waterproject in Peru gaat. En dan ook nog een kleine kunstmarkt op zaterdag 27 augustus en vanaf 12.00 uur pizza uit het bakhuisje.

Al nieuwsgierig? Kom dan kijken of en een kopje koffie drinken in de tuin De Rooase. Dagelijks open van 10 tot 5 uur. Meer informatie staat op www.kunstatelier-ooy.nl.

Een relaxt begin bij folkcafé De Liemers

DUIVEN - De vakantie zit er voor vele alweer bijna op, maar niet getreurd… Folkcafé De Liemers gaat weer vrolijk verder! Op vrijdag 2 september staat er weer een zeer gevarieerd programma klaar. Blues, jazz, americana, harmonicamuziek, het is er allemaal.

Hooked on Blues zal, hoe kan het ook anders, het bluesgedeelte voor hun rekening nemen. Deze band wordt gevormd door Jeroen en Kevin en zij zijn rasechte bluesliefhebbers. Heerlijk samenspel op de gitaar. En met Stevie Ray Vaughn als een van hun grote voorbeelden, moet het toch helemaal goed komen.

Ook zal de band Mittwoch acte de présence geven. Laat je meevoeren op een muzikale reis door het heden en het verleden. Liedjes uit vervlogen tijden, begeleid door twee steirische harmonica’s, akoestische gitaar, basgitaar en drums. Met vertolkingen van oude en nieuwe Duitstalige liedjes, afgewisseld met Nederlandstalig repertoire nodigt de muziek van Mittwoch uit tot meezingen, dansen en meedeinen.

Eefje en Riny vormen het duo Evrin. Hun repertoire bestaat uit folk, jazz en americana. Over het algemeen spelen ze eigen werk, afgewisseld met eigenwijze covers. Afhankelijk van de gelegenheid spelen er ook regelmatig gastmuzikanten mee. Ze hebben het afgelopen jaar veel opgetreden sinds hun eerste cd 'Be Still' uit is.

Folkcafé De Liemers is te vinden op de eerste verdieping van de Ogtent, Remigiusplein 9 in Duiven. De zaal is geopend vanaf 20:00 uur, aanvang van de muziek 20:30 uur. De toegang is gratis. Meer informatie staat op www.folkcafe-de-liemers.webnode.nl.

Maak kennis met computer op open computerdagen Lobith

Het leslokaal met laptops, uitgerust met 'Windows 10'.

RIJNWAARDEN - Bent u ook één van die 500.000 senioren in Nederland, die nog niet werkt met internet of e-mail? Wilt u het contact met de buitenwereld en vooral de overheid niet verliezen? Maak dan kennis met de computer en de digitale wereld. Dat kan tijdens de open dagen van het computerleercentrum van Rijnwaarden50plus in samenwerking met SeniorWeb.

Op een eenvoudige en rustige manier wordt u geleerd de computer te bedienen. De cursussen zijn speciaal ontwikkeld voor senioren, met veel uitleg en voorbeelden (illustraties). Rijnwaarden50plus biedt senioren een unieke kans om hun zelfredzaamheid hiermee te vergroten. Niet meer afhankelijk zijn van anderen om een afspraak te maken op het gemeentehuis of aangifte te doen, of te internetbankieren.

Rijnwaarden50plus stelt zich tevens ten doel de cursusprijzen zodanig laag te houden dat ze voor iedereen betaalbaar blijven. Bestuur en docenten werken op basis van vrijwilliger en alle andere kosten zijn op basis van kostprijs. Tijdens, maar ook na de cursus, blijft het leercentrum de cursisten ondersteunen tijdens de wekelijkse inloopmiddagen, op iedere maandagmiddag, het gehele jaar door.

Er ligt een folder en inschrijfformulier klaar voor de diverse cursussen. Genoeg redenen dus om een bezoek te brengen op de Open dagen op 3 september van 11.00 tot 15.00 uur en 5 september van 14.00 tot 16.00 uur in het Dorpshuis in Lobith aan de Markt 8, 1e etage (lift aanwezig). Contactadres: Joop Joosten, Graaf Ottoweg 48, 6915VX, Lobith; 0316 543051.

Ierse swing-folkband Unicorn in De Lantaern

ZEVENAAR - Op zaterdag 10 september staat de Ierse swing-folkband Unicorn op het Podium van muziekcafé De Lantaern met een boeiend en veelzijdig programma op hoog niveau. Aanvang: 21.00 uur. Zaal open: 20.15. Entree: 12,00 euro.

Met Unicorn haalt muziekcafé De Lantaern een band in huis van hoog kwalitatief niveau. Door de diversiteit aan muziekstijlen is Unicorn niet gemakkelijk in een vakje in te delen. Variatie staat hoog in het vaandel. Unicorn brengt een boeiend en gevarieerd programma van zowel traditionele liedjes en dansmelodieën tot meer eigentijdse muziek. Hoewel het accent daarbij op Keltische muziek ligt, klinkt er ook muziek uit andere landen (onder andere Blue Grass en Klezmermuziek).

De muziek van Unicorn leeft en geeft sfeer. Direct vanaf het begin van het optreden krijgt het publiek het gevoel dat er iets speciaals staat te gebeuren. Het repertoire van Unicorn is zeer omvangrijk: een mengeling van Keltisch (Iers, Schots) Nederlands/ Vlaams, Jiddische fiddlemuziek en liedjes (Klezmer), Canadees, Blue Grass, maar ook Nederlandstalige en Engelstalige zeemans- (Shanties) zigeuner – liederen en zelfs popballades. Het verzorgde samenspel en de flitsende combinatie van al deze stijlen zorgen voor diverse muzikale hoogtepunten. Een vaak gehoorde opmerking is dan ook: bij Unicorn word je keer op keer verrast, waardoor het optreden boeiend blijft tot aan de laatste minuut!

Activiteiten bij inloophuis Het Braamhuis

ZEVENAAR - Na de zomerperiode gaat Het Braamhuis van start met haar najaarsactiviteiten. Het Braamhuis heeft haar deuren open staan voor iedereen in de Liemers die geraakt is door kanker.

"Vanaf de laatste week van augustus starten onze vaste activiteiten weer. U kunt vanaf dan wekelijks komen schilderen op de dinsdag- of donderdagmorgen. Daarnaast is iedere dinsdagmorgen het handwerkcafé en iedere dinsdagmiddag tai chi. Op de donderdagmorgen kunt u deelnemen aan de yogacursus.

De succesvolle cursus ‘De ervaarbare adem’ start op woensdagmorgen 7 september. "Bij deze cursus leert u herkennen en ervaren hoe uw adem zich beweegt. Doordat u ruimte leert maken in uw lijf raakt u bewust van de manier waarop u in het dagelijks leven met grenzen omgaat. Daarnaast zijn er diverse zaterdagen waarop u samen met onze gastvrouwen kunt wandelen in de natuur en na afloop samen een broodje met een kop soep eet. Op donderdagmiddag 22 september verzorgd Sonja Bruggenwirth de workshop ‘Wat kleuren je vertellen’. Donderdagmiddag 6 oktober leert Marina Böhmer hoe je sieraden van een fietsband maakt."

"Er zijn komend najaar nog veel meer activiteiten en workshops waarvoor u zich kunt opgeven. Geïnteresseerd? Kijk op www.braamhuis.nl voor meer informatie en om u aan te melden. U kunt ook contact opnemen met Het Braamhuis via 0316 332111 of 06 83109358. Het adres is Reisenakker 12 in Zevenaar, schuin tegenover de uitrit van het ziekenhuis."

Nieuw in Zevenaar: ABS-Sierbestrating

ZEVENAAR – ABS-Sierbestrating oftewel Achterhoekse Bouw- en Sierbestratingshandel zit sinds januari gevestigd in Zevenaar. Voorheen in 's-Heerenberg. De eigenaar is Ronald Groot Wassink uit Steenderen.


ABS-Sierbestrating heeft alles op tuingebied: van straatwerk tot tuinbeelden en van tuinmeubelen tot kunstgras. Alles waar de klant naar vraagt op tuingebied kan geleverd worden. Zelfs opblaasbare spa's / jacuzzi's zijn reeds toegevoegd aan het assortiment.

ABS-Sierbestrating zit aan de Edisonstraat 18 met een overdekte showroom. Het bedrijf is ook te vinden op marktplaats en op www.abs-sierbestrating.nl met een aanvullende webshop.

Ronald Groot Wassink heeft al ruim 25 jaar ervaring; daardoor is ABS-Sierbestrating snel opgestart. De klantenkring is zich al aan het uitbreiden. ABS-Sierbestrating werkt is er voor de particulieren én voor de zakelijke markt. ABS-Sierbestrating heeft zeer concurrerende prijzen, aangezien het een eenmanszaak is.

Klanten kunnen zes dagen per week vrijblijvend langskomen in de showroom.

ABS-Sierbestrating, Edisonstraat 18, voor de TINQ, telefoon: 06 47974112.

Start nieuw schooljaar IKC Remigius Duiven

DUIVEN - Op maandag 5 september, de eerste dag van het nieuwe schooljaar, gaat Integraal Kind Centrum (IKC) Remigius in Duiven van start.

IKC Remigius is ontstaan uit de intensieve samenwerking tussen basisschool Remigius en Kinderopvang Zonnekinderen. IKC Remigius is een voorziening voor kinderen van 2 – 13 jaar, waar voor- en vroegschoolse educatie, kinderopvang, onderwijs en buitenschoolse opvang samengaan en elkaar versterken in een multifunctioneel gebouw. Eén organisatie waarin (vak)leerkrachten en pedagogisch medewerkers samenwerken binnen één pedagogische en educatieve doorgaande leerlijn van kinderen.

IKC Remigius biedt

- Basisonderwijs voor kinderen van 4-12 jaar

- Kinderdagopvang voor kinderen van 2-4 jaar

- Peuterspeelzaal voor kinderen van 2-4 jaar
- Voor- en naschoolse opvang en vakantieopvang

Op IKC Remigius bieden we zowel het "vertrouwde" peuterspeelzaalwerk aan en de peuteropvang voor peuters van 2-4 jaar. Inhoudelijk is er geen verschil tussen de peuterspeelzaal en de peuteropvang. Tijdens de zomervakantie heeft peuterspeelzaal de Glijbaan haar intrek genomen in de basisschool. Het lokaal is ingericht met vrolijke kleuren en volop speelmateriaal in onder andere de themahoeken.

De buitenschoolse opvang maakt gebruik van de multifunctionele ruimtes binnen het gebouw. Dagelijks is er aan aanbod van activiteiten op het gebied van sport, cultuur en natuur. Er wordt samengewerkt met de andere BSO locaties van Zonnekinderen in Duiven, waardoor er een afwisselend activiteitenaanbod ontstaat.

Tijdens de eerste schooldag zal er kort worden stilgestaan bij de start van het IKC. Een officieel openingsmoment volgt later in het schooljaar. Voor meer informatie kunt u terecht op www.ikc-remigius.nl of www.zonnekinderen.nl.

Ontspannen shoppen bij Gilsing Herenmode

DIDAM - Op zondagmiddag 28 augustus van 12.00 tot 17.00 uur is het wel echt ontspannen shoppen bij Gilsing Herenmode aan de Spoorstraat in Didam. Tijdens de presentatie van de nieuwe najaarsmode kun je tijdens het shoppen gaan genieten van een stoelmassage.

Nicol van Dulmen masseerde al 20 jaar bij diverse sportverenigingen in de regio. Sinds 2,5 jaar heeft ze een eigen praktijk aan huis genaamd Santé. Nicol zal deze middag korte stoelmassages geven en zo kunt u ervaren wat een massage met u doet. Graag geeft ze u uitleg wat voor massages ze u kan bieden, onder andere sportmassage, zwangerschapsmassage, massage voor mensen met een verstandelijke beperking, massage bij kanker en massages met etherische olieën.

Het team van Gilsing zal deze middag onder het genot van een hapje en een drankje de nieuwe najaarsmode aan je laten zien. Warme winterkleuren zoals bordeaux, camel en bruin zullen domineren in de schappen naast natuurlijk marine, zwart en een variëteit aan grijstinten. In overhemden, maar ook kolberts en pantalons zie je veel printjes. Bij de jassen, jacks en vesten zie je veel materiaalmixen met wol, gestept en technostofjes.


"Ook zullen we de nieuwe shirts van Desoto aan je voor gaan stellen. Het Desoto jersey shirt is gemaakt van 100% easy care katoen. Na het wassen direct ophangen en zonder strijken weer dragen. Door de speciale mouwinzet heb je geen last meer van vervelende naden en wordt het draagcomfort geweldig. Het jersey shirt is slim fit, maar door het comfort geschikt voor alle soorten activiteiten van business tot vrije tijd. Kom passen en ervaar het Desoto shirt zelf!"

Binnenkort ook huidzorg in De Pelgromhof

ZEVENAAR - Binnenkort kunt u ook voor huidzorg terecht bij De Pelgromhof. Begin september verhuist cosmetische en medische huidzorg Cosmed Skincare van de Achtergaardsestraat in Groessen naar de Molenstraat in Zevenaar. Zij zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van permanente make-up. Dit is zowel voor cosmetische toepassingen, zoals het pigmenteren van de oogleden, wenkbrauwen en lippen, en voor medische behandelingen, zoals het camoufleren van littekens op het lichaam.

Met de huidzorg wordt het medisch plint van De Pelgromhof verder uitgebreid. Tot op heden beschikt De Pelgromhof over een fysiotherapeut, een prikpost van het Rijnstate, een diëtist-acupuncturist, en een pedicurepraktijk.

De diëtist-acupuncturist is onder andere gespecialiseerd in veelvoorkomende aandoeningen als een hoge bloeddruk, verhoogd cholesterolgehalte, en maag- en darmaandoeningen. Daarnaast kunt u ook terecht met verminderde eetlust, kauw- en slikproblemen, ondervoeding, of stoelgangproblemen. De behandeling bestaat uit persoonlijk voedingsadvies, eventueel aangevuld met acupunctuur en voedingssupplementen. De diëtist-acupuncturist is aanwezig in de Pelgromhof op maandag van 14.00 uur tot 18.00 uur en op woensdag van 09.00 uur tot 15.00 uur.

"Bij de Pedicurepraktijk Pelgromhof kunt u terecht voor een deskundige behandeling van uw voeten, voor voetproblemen of voor een ontspannende voetmassage. De pedicures werken op afspraak. Voor vrijblijvende informatie over de medische voorzieningen in De Pelgromhof kunt u ons bereiken op 085 4019684. Wilt u meer weten over huidzorg? Kijk dan eens op: http://cosmed-skincare.nl/ Via www.pelgromhof.nl houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen."

Nieuwe CarProfvestiging in Zevenaar

ZEVENAAR - Autobedrijf Van Rennes, al bijna 50 jaar een begrip op het gebied van mobiliteit in Zevenaar en omstreken, start vanaf 1 september met CarProf. CarProf is de vernieuwende garage voor universeel onderhoud. Dat betekent dat alle klanten in de omgeving van Zevenaar bij de nieuwe CarProf vestiging terecht kunnen voor betrouwbaar onderhoud, ongeacht merk.

CarProf Rennes Zevenaar onderscheidt zich met transparante dienstverlening, Europese pechhulp voor slechts € 29,95 per jaar, gebruik van A-merk onderdelen en onderhoud met liefst 24 maanden garantie.

De voordelen van CarProf Rennes Zevenaar. CarProf biedt op de eerste plaats kwaliteit en zekerheid. Op basis van heldere offertes, perfecte service, montage van kwaliteitsonderdelen en de juiste technische informatie legt CarProf zich toe op het leveren van een eersteklas ervaring voor al haar klanten. Zonder verrassingen. Ook niet in een later stadium, want iedere CarProf klant heeft 24 maanden internationale garantie op onderdelen en reparaties.

Eigenaar Rob van Rennes: 'We zijn in de omgeving natuurlijk al bekend als Suzuki-, Kia- en BTC Scooterdealer. Dat blijven we natuurlijk, maar met behulp van het CarProf label willen we nu ook duidelijk laten zien dat iedere autobezitter bij ons welkom is. We hebben immers de kennis, het gereedschap en de onderdelen om onderhoud en reparaties te leveren voor alle automerken. Bovendien bieden we als CarProf 24 maanden garantie op onderdelen en reparaties en een zeer aantrekkelijke mobiliteit service; dat zijn zaken die zeer interessant zijn voor onze klanten." Meer informatie staat op: carprof.nl/zevenaar.

Expositie van Uldrik Holtkamp en Sonja Wentzel-Rietkerk in Liemerije

De kunstenaars bij één van hun werken (foto: Roline Trapman)

ZEVENAAR - Van 7 augustus tot en met 4 november exposeren Uldrik Holtkamp en Sonja Wentzel-Rietkerk hun schilderijen in Liemerije in Zevenaar.

De olieverfschilderijen van Uldrik. R. (Dick) Holtkamp zijn geïnspireerd door zijn vele vakanties in binnen- en buitenland of zijn eigen tuin. Ze zijn niet ter plaatse geschilderd, maar in de studio thuis naar aanleiding van foto's. Uldrik, nu 72 jaar oud, is gepensioneerd grafisch vormgever / reklame-tekenaar en is opgeleid aan de Amsterdamse Kunstnijverheidschool.

Sonja Wentzel over haar werk: “De schilderijen die ik maak ontstaan vanuit de natuur, landschappen, bomen en bloemen. In het begin observeer, teken en fotografeer ik om de vormen en kleuren te onderzoeken. Tijdens dit proces wil ik ook de indruk die het op mij maakt en de sfeer vasthouden. Het gaat om het beeld dat ik zie in combinatie met de manier waarop ik erop reageer. Wat zegt die boom me en wat is er nu zo mooi aan die bloem dat ik er een schilderij van wil maken? Hierbij vervaagt soms de reële afbeelding. In het transformeren van de werkelijkheid vind je vaak de kern van het object. Mijn schilderijen laten ook de reis zien die ik maak, de verschillende periodes”.

De tentoongestelde werken zijn te zien in het bewonerscafé en de aansluitende gangen op de begane grond, Liemerije locatie Zevenaar, Hunneveldweg 12. De expositie is dagelijks vrij toegankelijk van 8.00 tot 20.00 uur.

Sint-Martinus Oud-Zevenaar

In het weekend van zaterdag 20 augustus en zondag 21 augustus is er geen viering.

Mededeling:

Op donderdag 1 september is de jaarlijkse Liemerse bedevaart naar Kevelaer.

De kosten bedragen 15,00 per persoon en 3,00 euro voor een misintentie.

Opgave voor 24 augustus bij Bennie Willemsen (0316 331731).

Zondag 28 augustus 11.00 uur:

Communieviering met Diaken van Zundert en gemengd koor.

Gebedsintenties:

Gerrit en Riek Ross-Heitink

Arthur Bol

Frits en Betty Hugen-Wienhoven

Nellie en Bennie Balvert en zoon Marinus

Annie de Ruiter-Jansen

Gerrit Jansen (jaargetijde)

Ria Reijmer-Aaldering

Piet Aaldering

Maria Berntzen-Bus

Ouders Bus-Schlief

Ria Engelen

Anna van Alst-Peters

Johanna Koenders

Gisela Kleinpenning

Collecte:

Missie Verkeersmiddelen Actie / MIVA

Mededeling:

Zondag 4 september 14.00 uur: 60- jarige Huwelijksviering Bennie en Gerda van Schaik.

Spaans weekend in Meulenvelden

REGIO - Op 26, 27 en 28 augustus vindt er tal van Spaanse activiteiten plaats in Meulenvelden. Op 26 augustus is er om 19.00 uur een optreden van Tijs en Kobus Groen. Om 20.00 uur vertoont het filmhuis 'The Horseshoe’s Happiness', een film over gitarist Tijs Groen uit Didam.

Na de film creëren Tijs en Kobus weer Spaanse sferen bij 'Burgers van Diem'. Tevens kunt u op deze avond genieten van een heerlijke paella proeverij. Tijs speelt Gypsy Jazz, Latin, Blues en Bossanova. Zijn broer Kobus is basgitarist in de band van Miss Montreal.

Op zaterdag 27 augustus komt wijnpurist Paul Cuppens naar Burgers van Diem in Meulenvelden. Paul is een kleinschalige ambachtelijke wijnimporteur, die wijnen importeert zonder toegevoegde aroma’s en er worden geen pesticiden gebruikt waardoor er elk jaar met typische weersomstandigheden unieke wijnen ontstaan. De wijnen worden geserveerd met heerlijke tapashapjes.

De prijs voor dit wijnarrangement bedraagt 13,50 euro per persoon. Om 19.30 uur laten de cursisten van Academia Estrella uit Arnhem de bezoeker kennis maken met het flamencodansen.

Op zondag 28 augustus is er vanaf 13.00 uur een Spaanse markt in het atrium van Meulenvelden met diverse kramen en Spaanse lekkernijen. De middag wordt opgeluisterd door Spaanse muziek van Mildred Wiersma.

Iedereen is welkom om deze Spaanse activiteiten bij te wonen.

Open tennistoernooi Wehl

WEHL - Op 21 tot en met 28 augustus wordt het jaarlijkse CD-Reclame Open 2016 tennistoernooi georganiseerd door de Wehlse Tennisvereniging op het tennispark aan de Doesburgseweg 20a in Wehl. Dit park bevindt zich naast de voetbalvelden van Concordia Wehl.

Dit toernooi, dat voor de derde keer wordt gesponsord door CD-Reclame te Zevenaar, kenmerkt zich door de Achterhoekse gezelligheid en leuke tenniswedstrijden. Voor de kinderen is er in het finaleweekend 27 en 28 augustus 2016 een luchtkussen en voor de volwassen een unieke gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje te kijken naar de verrichtingen van 135 tennissers uit Wehl en omstreken.

Op dit tennis dubbeltoernooi wordt gespeeld in de categorieën 4 tot en met 7. De start is zondag 21 augustus vanaf 13.30 uur. En op de doordeweekse dagen in week 34 vanaf 18.00 uur spelen zowel damesdubbel, herendubbel als de mixteams hun tennispartijen.

Voor alle deelnemers is er op de finale zondag 28 augustus na de prijsuitreiking rond de klok van 16.00 uur een grote loterij met diverse prijzen van ondernemers uit Wehl. Er is een fantastische hoofdprijs ter beschikking gesteld door Lukassen Tweewielers uit Wehl/Zevenaar.

Sterke spelers bij petanque toernooi van JBCZ

ZEVENAAR - Donderdag 4 augustus werd in Zevenaar het jaarlijkse NJBB zomertoernooi georganiseerd door JBCZ voor spelers met een wedstrijdlicentie van de Nederlandse Jeu de Boules Bond.

Aan het toernooi namen 36 teams, doublettes, deel. Hiervan waren 20 teams van de organiserende vereniging, de overige 16 doublettes kwamen uit het hele land, maar vooral uit de regio. Winnaar werden Jeroen van der Mei met zijn partner (zie foto) van de vereniging Boul’Animo uit Dieren. De 2e plaats was voor Peter Breevaart en partner uit Koog aan de Zaan (Atlantic Boules).

De 3e plaats op de ranglijst ging naar het doublette van Ben Kort van HattemPetanque. Plaatsen 4 en 5 waren voor respectievelijk Bart Kouveld en Mourad El Ansari en hun partners van 'Boul Animo'. De deelnemende doublettes uit Zevenaar ondervonden deze keer erg veel tegenstand van de bezoeker: het best geplaatst werd het team van Rob Bomer op de 8e plaats van de uitslag.

Alles samenvattend, het was weer een mooie en gezellige dag. De zomer wordt afgesloten met een Eurotoernooi voor de eigen leden op zondag 21 augustus.

Jeu de Boules is een prachtige sport voor jong en oud, het is niet alleen een sport voor op de camping in de vakantie. Het kan in Zevenaar altijd worden gespeeld , ’s zomers buiten en in de winter en bij regenweer in een overdekte hal. Meer info staat op www.jbcz.nl.

Repair Café Zevenaar

ZEVENAAR - Wat doe je met een cd-speler die niet open wil, een broodrooster die het niet meer doet of kleding die gerepareerd moet worden? Of heeft u problemen met uw computer waardoor u hem niet meer gebruikt?

Kom dan op 14 en 28 september tussen 14.00 en 16.30 uur naar het Repair Café Zevenaar aan de Steenhuizen 6 in Zevenaar om samen met vrijwilligers je kapotte spullen te repareren, deskundig advies te krijgen en om elkaar te ontmoeten en inspiratie op te doen.

Repair Café Zevenaar is elke tweede en vierde woensdag van de maand en wordt georganiseerd door het Sociaal Ontmoetings- & ParticipatiePunt. Informatie: b.vanhall@caleidoz.nl.

Opstapdag open zeilboten

GIESBEEK - Leren zeilen hoe leuk is dat? Op zaterdag 3 september is er bij WSV Giesbeek een opstapdag voor iedereen die interesse heeft in zeilen.

Er zijn diverse open zeilboten (Cadet, Laser, Laser Pico, Optimist en Valk) beschikbaar om uit te proberen. Enige restrictie om deel te kunnen nemen is dat de deelnemer in het bezit is van een zwemdiploma.

NAH Breincafé in Zevenaar

ZEVENAAR - Sociaal Ontmoetings- & Participatie Punt houdt op dinsdag 6 september 1van 0.00 tot 12.00 uur het NAH Breincafé aan Steenhuizen 6 in Zevenaar.

Elke eerste dinsdag van de maand kunnen mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) in het Breincafé elkaar te ontmoeten. Het accent ligt op ontspanning en gezellig samen zijn. Je kunt lotgenoten ontmoeten, herkenning en erkenning delen en ervaringen en tips uitwisselen. De entree is gratis, koffie /thee een euro. Informatie: b.vanhall@caleidoz.nl.

Mercury Days in Tolkamer

TOLKAMER - De Mercury Days 2016 zijn op 10 & 11 september. Voor uw gratis entreeticket en meer informatie, kijk op: www.mercurydays.com.