GN Nijmegen-Noord

27 juni 2018

GN Nijmegen-Noord 27 juni 2018


Samen zwemmen tegen kanker

LINGEWAARD - Wij zijn Miranda en Antura. Kanker is nog steeds één van de meest vervelende ziektes die je in je lichaam kunt hebben. Ons doel is om er tegen te vechten, ons niet als een anker zomaar naar de bodem te laten zinken.

"Wij gaan samen zwemmen en staan dus samen op om een bijdrage te leveren aan het verslaan van deze ziekte. Zo zwemmen wij zij aan zij opdat wij én anderen kunnen overleven. Wij gaan zwemmen op 09-09-'18 in Nijmegen in De Spiegelwaal.

Wij hopen dat jij/jullie ons willen sponsoren. Om dit tot een goede actie te brengen. Het zou super zijn om dit ook door te sturen naar jou/ jullie familie,vrienden en kennissen. Wij zijn jou/jullie nu al dankbaar. Hoe kan je ons sponsoren? Ga naar deze link. Nymegen .swimtofightcancer.nl. Dan naar Swim To Fight Cancer; Skrol dan door naar beneden naar Nijmegen; Skrol naar teams dan zijn wij, The Swimming Dinnetjes. Alvast bedankt." Miranda en Antura

Wandeling bij strandpark

Strandpark Slijk-Ewijk (Foto: cnme hemmen) Foto: cnme hemmen

SLIJK-EWIJK - Op zondagmiddag 8 juli organiseert ’t CNME Hemmen een wandeling, waarbij de Heerlijkheid Loenen centraal staat.

We staan stil bij het ontstaan van strandpark Slijk-Ewijk waarbij we naar verwachting planten aantreffen die kenmerkend zijn voor de overgang van 'nat naar droog'. De Heerlijkheid Loenen kent een rijke historie aan vroege bewoning en van de voortdurende strijd van de bewoners tegen het wassende water. Bij de wandeling staat genieten van de natuur voorop. Het is altijd weer een verrassing welke planten en dieren we onderweg tegenkomen. Het water, bos, de dijk en de uiterwaarden hebben zo hun eigen 'bewoners'.

Verrekijker en/of fototoestel komen goed van pas tijdens wandeling. Het dragen van stevige wandelschoenen wordt aanbevolen. De tocht is geschikt voor jong en oud. We vertrekken om 13.30 vanaf de parkeerplaats/fietsenstalling bij de brug gelegen nabij het evenementenpark Watergoed aan de Tielsestraat 129 in Valburg. Het streven is om rond 15.45 terug te zijn.

De tocht staat onder begeleiding van ervaren natuurgidsen Aanmelding voor de wandeling is niet nodig. De wandeling is gratis. Indien u na afloop tevreden bent over de wandeling kunt u een vrijwillige bijdrage doneren ter ondersteuning van ’t CNME. Op de website www.cnmehemmen.nl staat alle andere activiteiten van CNME Hemmen.

Taekwon-Do Tigers Life Skill Education bij TA Gelderland

Tigers groepsles (Foto: Emil Ripassa) Foto: Emil Ripassa

REGIO - Taekwon-Do Academie Gelderland (TAG) biedt een compleet nieuw en speciaal ontwikkeld pedagogisch Taekwon-Do programma aan voor jonge kinderen van 3 - 6 jaar: Tigers LSE! LSE staat voor Life Skills Education.

Naast dat kinderen in dit programma leren zich weerbaar te maken door middel van Taekwon-Do technieken, worden ze ook getraind in, sociale en levensvaardigheden, respect, discipline en actuele thema's die wellicht ooit hun leven kunnen redden!

De lessen zijn onderverdeeld in de onderstaande thema’s die spelenderwijs aan bod komen: Omgaan met vreemdelingen; Goede geheimen/slechte geheimen; Omgaan met pesten; Omgaan met gevaarlijke situaties (brand, water, verkeersregels); Samenwerken en leiderschap; Gezondheid, voeding en bewegen; Wereldwijde bewustwording.

De kinderen krijgen een speciaal Tigerpakje en een leerlingenboekje, waarin ook vele leuke plaatjes, verhaaltjes en spelletjes staan, die ze geleerd hebben. TAG hoopt, naast het reguliere Taekwon-Do programma en Boksfit, ook voor deze jongere doelgroep een positieve bijdrage te leveren aan hun ontwikkeling. Op www.tagelderland.nl staat meer informatie.

Ontspannen activiteit voor JMZ-ers Overbetuwe

ELST - Woensdagmiddag 13 juni hebben achttien JMZ-ers (jonge mantelzorgers) zich prima vermaakt in Landerij De Park in Elst.

Zij werden welkom geheten door de kinderburgemeester David Kampschoer. David vertelde dat hij iedereen een fijne middag wenst en weet wat het wil zeggen om JMZ er te zijn. Hij is zelf ook een jonge mantelzorger. Na een educatieve, sportieve en ontspannen middag in de boerderij en in de speeltuin waar iedereen heeft genoten, sloten we af met samen een frietje te eten.

Ken je of ben je een jongere waarbij een broer, zus vader of moeder ADHD, autisme, Down, spierziekte of een andere aandoening/ziekte heeft waardoor je regelmatig moet helpen, dan ben je JMZ-er. Vind je het leuk om een keer mee te doen? Twee keer per jaar organiseert Knooppunt Mantelzorg Overbetuwe KMO een ontspannen activiteit voor deze groep. Je kunt je aanmelden bij KMO info@mantelzorgoverbetuwe.nl, via app of sms van Marijke Arends 06 49881094.

Zomerconcert bij Den Tip

orkest Sint Willibrordus Foto: Fons Brekelmans

HERVELD - Op zondag 1 juli vindt weer het traditionele zomeropenluchtconcert plaats bij museumboerderij Den Tip aan de Schoolstraat in Herveld-zuid.

Alle leden van muziekvereniging Sint-Willibrordus zullen tijdens dit concert optreden. U kunt luisteren naar zomerse klanken van het fanfare-orkest, de slagwerkgroep laat op een verrassende wijze van zich horen, de leerlingen tonen wat ze geleerd hebben en natuurlijk zal ook het jongerenorkest Future paraat zijn. Het concert begint om half twaalf en is zoals gebruikelijk gratis toegankelijk. Er zal koffie zijn met versgebakken appelflappen. Ook bij slecht weer gaat het concert door. Iedereen is welkom bij dit altijd gezellige concert.

Nijmeegse Meesters

Tentoonstelling Nijmeegse Meesters (foto: Rik Jaspers) Foto: Rik Jaspers

NIJMEGEN - De Bastei introduceert ‘Nijmeegse Meesters’. Twaalf bekende Nijmegenaren lieten zich inspireren door de stad, de rivier en de natuur. In deze openingsexpositie van De Bastei vertellen zij je hun verhaal. Dat verhaal illustreren zij met foto’s, video’s en objecten uit het depot van De Bastei. De tentoonstelling is tot en met 2 september te zien.

In deze expositie presenteren wij de verhalen van twaalf bekende mensen, allen uit Nijmegen, maar werkzaam in heel verschillende werelden: kunst, wetenschap, media, sport, scheepvaart, politiek, bestuur. Dat levert een veelzijdig beeld op, want voor elk van hen heeft de stad een andere betekenis. We nodigen je als bezoeker uit om op onderzoek te gaan en kennis te nemen van hun visie op de stad, de rivier en de natuur.

De Bastei is gevestigd aan de Waalkade 83 te Nijmegen, ingang Lange Baan 4, telefoon 024 - 3297070. De Bastei is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie staat op www.debastei.nl.

Bid & Breakfast Ressen

(foto: Hans Rutgers) Foto: Hans Rutgers

RESSEN - Op 18 mei was de eerste ‘Bid & Breakfast’ in het mooie Ressense kerkje, Kerkenhofstraat 3. We hebben na het ochtendgebed met elkaar genoten van een heerlijk ontbijt en goed gesprek.

Het ochtendgebed is elke werkdag van 9.00 - 9.15 uur. Er is dan gelegenheid tijd en rust te nemen om even stil te worden, te luisteren, inspiratie en nabijheid te zoeken voor het hier en nu. Een mogelijkheid voor een betekenisvol moment voor iedereen, kerkganger of niet.

Vanaf nu zal er in Ressen maandelijks aansluitend aan het ochtendgebed een gezamenlijk ontbijt zijn: Het Bid & Breakfast op elke laatste vrijdag van de maand. Vrijdag 29 juni is de eerstvolgende keer. Bij mooi weer zoeken we een plekje dichtbij de kerk in het ochtendzonnetje, bij slecht weer blijven we in de kerk. Iedereen is welkom en aanmelden hoeft niet. Deelname is gratis, al wordt een kleine bijdrage in de kosten gewaardeerd. Bid & Breakfast is een initiatief van Pleisterplaats Ressen (www.pleisterplaatsressen.nl).

Bingo in Slijk-Ewijk

SLIJK-EWIJK - Het bestuur van dorpshuis Beatrix in Slijk-Ewijk verzorgt weer een gezellige bingo op zaterdag 14 juli in het mooie vernieuwde dorpshuis.

Het wordt weer een bingo met mooie prijzen. Er is een hoofdprijs van 70 euro en er zijn vele geldprijzen, vleesschalen, levensmiddelen en andere prijzen. Voor wie al enige tijd niet in dorpshuis Beatrix is geweest, is dit een geweldige kans om de gezellige sfeer in het dorpshuis te proeven, waar een ieder hartelijk en gastvrij welkom wordt geheten door de nieuwe beheerders Henk en Annet Broekhuizen. Vanaf 19.00 uur is de zaal open. Om 20.00 uur wordt er begonnen met de bingo.

Schip Ahoy meert af in Zetten

ZETTEN - Op woensdag 27 juni zal zeemanskoor Schip Ahoy de Rabo-clubkascampagne in Zetten gaan opluisteren met een muzikale bijdrage.

Die avond worden op het Julianaplein de cheques uitgereikt aan alle clubs uit de regio die hebben meegedaan aan deze actie van de Rabobank. Van 20.00 tot 21.00 uur verzorgt Schip Ahoy een optreden om de uitreiking een extra feestelijk tintje te geven. De mooiste liederen uit het rijke repertoire van het zeemanskoor zullen deze avond aan bod komen. Uiteraard is iedereen uit Zetten en omgeving welkom bij dit evenement, ook om kennis te maken met het Lingewaardse zeemanskoor Schip Ahoy.

Postduiven Pv De Toekomst Elst

Wedvlucht ; Layon 302 Km NNW wind . 1 F.Looyschelder Elden , 2 D.Hartemink Arnhem , 3 en 8 M.Korthouwer Elst , 4 en 10 H.Burgers Elst , 5,6,7 G.Kemmink Elden , 9 H.Looyschelder Elden .

Optreden dansgroepen Zwieps succes

LINGEWAARD - Zondag 10 juni hebben alle dansgroepen van Zwieps opgetreden bij de Dance2demo in Deventer. Voor een groot publiek gaven de recreatiegroepen van 7-9 jaar en 9-15 jaar een spetterend optreden, waarbij zij veel eigen inbreng hebben gehad bij het maken van hun dans. Dit is zeer goed gelukt!

De selectiegroep mocht twee dansen opvoeren. Voor 'Whatever it takes' hebben zij een trofee ontvangen die uitgereikt worden. Het jurycommentaar was: “Voor een technisch goed uitgevoerde en mooie dans”.

Nieuwsgierig? Kijk op de facebook pagina van Zwieps. Meedoen? Iedereen is altijd welkom voor een aantal proeflessen. Kijk voor meer informatie op www.zwieps.nl.

Nieuw seizoen orgelconcerten in Grote Kerk Elst van start

organist in actie in Grote Kerk Elst (Foto: Arjen Faber) Foto: Arjen Faber

ELST - IJsbrand ter Haar -een van de vaste bespelers van het Van Leeuwenorgel van de Elster Grote Kerk- bijt dit concertseizoen het spits af.

Op zondag 1 juli speelt hij werken van Scheidemann, Mendelssohn, J.S. Bach, te weten de opgewekte Engelse Suite in g, en van Johann Christian Bach, een van de vele getalenteerde zonen van de grote Bach. Al met al een vrolijk zomers programma. De normaal gesproken onzichtbare verrichtingen van de organist tussen de orgelpijpen zijn in de kerk op een groot scherm te volgen. Dus virtuositeit voor oor én oog. Het concert begint zondag om 12.00 uur, duurt niet langer dan een kleine uurtje, de toegang is gratis, maar na afloop mag men zijn waardering toch geldelijk laten blijken.

Swingende afsluiting korenseizoen door 'Uh meezing' en 'Just do it' in Gendt

Uh Meezingkoor (foto: Monique Jansen) Foto: Monique Jansen

GENDT - Op zaterdag 30 juni om 15.00 uur verzorgen het koor Uh Meezing uit Bemmel en het dameskoor Just Do It uit Gendt een gezamenlijk optreden in het mooi gelegen protestantse kerkje aan de Torenlaan in Gendt.

Het koor Uh Meezing uit Bemmel (het koor dat je doet verbazen omdat ook mensen welkom zijn die denken dat ze niet kunnen zingen) treedt op onder de leiding van dirigente Monique Jansen met gastmuzikant Marcel de Vries. Het Gendtse dameskoor Just Do It wordt gedirigeerd door Saskia Jonk en muzikaal ondersteund door pianist Jochem Macar’e. In de pauze zal Saskia en Jochem ons verrassen met een eigen optreden. Gezamenlijk zullen de koren swingend deze middag afsluiten en de vakantie inluiden. De entree is gratis; voor de huur van het kerkje zal er na afloop een collecte worden gehouden.

OSC JO15-4 twee maal kampioen met 100 procent winst!

JO15-4 van OSC kampioen (foto: E. Vens) Foto: e.vens

REGIO - OSC JO15-4 is dit voetbal seizoen twee keer kampioen geworden met 100 procent winst!! Geen wedstrijd verloren of gelijk gespeeld. Een topprestatite!

Leerlingenconcert De Gitaarschool en Zangschool Lingewaard

BEMMEL - Vrijdag 29 juni vindt er om 19:00 uur het leerlingenconcert van De Gitaarschool en Zangschool Mike plaats. Leerlingen hebben de afgelopen maanden in een project samen stukken ingestudeerd die ze op deze avond zullen uitvoeren.

Het project is een samenwerking tussen De Gitaarschool en Zangschool Mike. Beide vinden het erg belangrijk dat de leerlingen leren om samen met anderen te spelen. Voor het project worden duo's gemaakt van zangers en gitaristen die in de lessen en daarbuiten samen een zelfgekozen stuk instuderen. Alle gevorderde leerlingen worden aangemoedigd om hieraan mee te doen.

Het is de derde keer dat ze zo'n project organiseren. Elk jaar zien we de leerlingen weer verder groeien en wordt het leuker. Zo'n optreden geeft toch een boost om even extra hard te gaan werken. Ook het eten met alle leerlingen vooraf is altijd erg gezellig! De eerste keer was in de foyer van De Kinkel, maar vorig jaar kon dat al niet meer en was de grote zaal nodig. Wilt u langskomen? Dan bent u welkom om 19:00 uur in De Kinkel! Toegang is gratis.

Sport jij je ook fit?

ELST - Op zaterdag 30 juni organiseert GV Elistha de 'Sport je Fitdag' in sporthal De Helster om bewegen onder inwoners van de gemeente Overbetuwe te stimuleren. Via uitdagende beweegpleinen met oefeningen, waaronder gymmen, turnen, dansen, springen en free runnen, ervaren kinderen vanaf twee jaar op speelse wijze hoe leuk bewegen kan zijn.

De Helster zal worden ingedeeld in beweegpleinen, waarbij in de ochtend vanaf 9 uur gestart wordt met een Super Jungle Plein voor de allerkleinsten (kinderen van 2-6 jaar), samen met de ouders. Vanaf 10:20 uur zal de sporthal worden omgebouwd zodat er diverse beweegpleinen ontstaan, waar iedereen kan kijken, maar vooral meedoen. Zo zullen er beweegpleinen worden ingericht voor sport & spel, free runnen en trickz, trampoline en airtrack, en Rhonrad. Beweegpleinen waar uw zoon of dochter maar ook u als ouder zich kunnen vermaken.

Zit jij nooit stil en klim/ren/spring je overal op, af en over? Altijd al een acrobaat willen zijn? Gewoon lekker bewegen? Kom 30 juni naar De Helster. Toegang gratis, lidmaatschap GV Elistha niet nodig.

Zomerconcert in Herveld

HERVELD - Op zondag 1 juli verzorgt muziekvereniging Sint-Willibrordus weer haar jaarlijkse zomerconcert bij museumboerderij Den Tip in Herveld-Zuid.

Vanaf 11.30 uur zullen alle leden van de vereniging van zich laten horen. Men kan luisteren naar de zomerse klanken van het fanfare-orkest, de jongste leerlingen laten horen wat ze al kunnen, het jongerenorkest Future speelt diverse bekende nummers en ook de slagwerkgroep geeft acte de présence. Zoals altijd is ook dit concert vrij toegankelijk en zullen de versgebakken appelflappen klaar liggen.

Muziekvereniging PWA uit Elst start nieuwe Music Kidscursus

Blokfluitdocente Jacqueline Arts (foto: Muziekvereniging PWA Elst) Foto: muziekvereniging PWA Elst

ELST - Mag uw kind ook de muzikale wereld ontdekken? Dan is hij of zij welkom bij de Music Kids van muziekvereniging PWA uit Elst! Music Kids start op woensdagmiddag 5 september en is bedoeld voor kinderen van groepen 3 - 8 van de basisscholen.

De leukste blokfluitcursus Music Kids, waarin de basis wordt gelegd voor de muzikale vorming, wordt verzorgd door vakdocente Jacqueline Arts. Music Kids duurt één seizoen (september-juni) en bevat ongeveer veertig lessen van dertig minuten. De lessen zijn op woensdagmiddag van 16.00 tot 16.30 uur in basisschool De Sunte Werfert in Elst.

Tijdens Music Kids zullen onder andere instrumentpresentaties plaatsvinden, zodat uw kind zich muzikaal kan oriënteren. Na afloop van de cursus kan eventueel doorgestroomd worden naar een muziekinstrument waarop de keuze van uw zoon of dochter valt.

Elke deelnemer ontvangt een eigen blokfluit en een lesboek die na afloop van de cursus in bezit mogen blijven. Het cursusgeld bedraagt 19 euro per maand. "Wilt u uw kind aanmelden voor deze cursus? Mail of bel dan met de manager jeugd en opleidingen van PWA, Wouter Simons op jeugd-opleiding@pwa-elst.nl of 06 48522883.

Naast de blokfluitcursus Music Kids heeft PWA ook de mogelijkheid om muzieklessen te volgen voor saxofoon, trompet, hoorn, bariton, trombone, dwarsfluit en klarinet. Voor gevorderde kinderen heeft PWA een bruisend jeugdorkest. Meer informatie kunt u opvragen bij de manager jeugd en opleidingen.

R.K. Parochie H. Maria Magdalen

Zaterdag 30 juni

19.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, eucharistieviering, G. Peters, Herenkoor

19.00 uur: St. Willibrordus Herveld, eucharistieviering, F. Bomers, In B'tween

17.00 uur: O.L.V. Onbevlekt Ontvangen Heteren, eucharistieviering, V. Bulthuis, Ubi Caritas

Zondag 1 juli

10.00 uur: St. Werenfridus Elst, eucharistieviering met kinderwoorddienst, F. Bomers,Koor Zonder Grenzen

10.00 uur: O.L.V. Ten Hemelopneming Huissen-stad, eucharistieviering, G. Peters, InVoice

15.00 uur: St. Martinus Doornenburg, eucharistieviering, Schippersmis, A. Welzenes

11.00 uur: St. Leonardus Oosterhout, eucharistieviering, V. Bulthuis, Musica Nova

Doordeweekse vieringen in R.K. Parochie H. Maria Magdalena

Maandag

Heteren, 18.30 uur , Liefkenshoek (wcv), elke maandag

Dinsdag

Huissen-Stad, 19.00 uur, dagkapel, rozenkrans, elke dinsdag

Oosterhout, 09.00 uur, dagkapel, 1e dinsdag van de maand

Woensdag

Angeren, 09.30 uur uur, sacristie/kerk, 1e woensdag van de maand

Doornenburg , 09.30 uur, kerk , 2e woensdag van de maand

Gendt, 09.30 uur, dagkapel, 4e woensdag van de maand

Herveld, 19.00 uur, kapel Hoge Hof, 1e woensdag van de maand

Huissen-Zand, 09.30 uur , dagkapel , 3e woensdag van de maand

Lent, 19.00 uur, St. Jozef, 2e woensdag van de maand

Donderdag

Elst, 10.30 uur, Tertzio, 1e donderdag van de maand

Elst , 09.30 uur, De Hoeksteen, 2e donderdag van de maand

Elst, 10.30 uur, Tertzio (wcv), 3e donderdag van de maand

Elst , 09.30 uur, De Hoeksteen, 4e donderdag van de maand

Elst, 09.30 uur, De Hoeksteen, 5e donderdag van de maand

Vrijdag

Bemmel, 10.00 uur,kapel Liduina,1e vrijdag van de maand

Huissen-Stad, 10.00 uur, Sancta Maria, 1e vrijdag van de maand

Valburg, 09.00 uur, sacristie, rozenkrans, elke vrijdag

Valburg, 09.30 uur, sacristie, elke vrijdag


Eucharistievieringen, tenzij anders vermeld (wcv)
Na de viering is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

Collecteweek Campagneteam Huntington in Bemmel start 2 juli

BEMMEL - In de week van 2 - 7 juli gaan vrijwilligers in Bemmel op pad om huis aan huis te collecteren voor de Ziekte van Huntington. De opbrengst van de collecte is voor honderd procent bestemd voor fundamenteel onderzoek naar een geneesmiddel voor de ziekte.

In Nederland leven circa 1.700 mensen met de ziekte van Huntington. Daarnaast zijn er nog ongeveer 8.000 risicodragers. De ziekte van Huntington is een dodelijke erfelijke ziekte met symptomen van Alzheimer, Parkinson en ALS. Je hebt vijftig procent kans om het te krijgen als één van je ouders het heeft. Er heerst een taboe en schaamtegevoel op de ziekte. Relaties, carrières, een levensverzekering… ze zijn niet meer zeker. Onderzoeksgeld is nodig

Het Campagneteam Huntington heeft als doel fundamenteel wetenschappelijk onderzoek te financieren, dat tot een genezende therapie voor de ziekte van Huntington moet leiden. Kansen op een geneesmiddel – binnen tien jaar - zijn veelbelovend! Samen met honderden vrijwilligers zamelen we tijdens de diverse collecteweken in Nederland geld in voor onderzoek, zo ook in de week van 2 - 7 juli in Bemmel.

Collectant gemist? Heeft u geen collectant aan de deur gehad, maar wilt u toch een bijdrage overmaken? Dat kan door de letters CTH1, CTH2 of CTH3 te sms-en naar nummer 4333 (eenmalige gift van 1,=, 2,= of 3,= euro), of met een online donatie via www.campagneteamhuntington.nl.

Het Campagneteam Huntington is in het bezit van het ANBI en CBF-keurmerk. Dit garandeert, dat het op een verantwoorde manier omgaat met de giften, die het ontvangt.

40+ Event: het gezelligste tennistoernooi van het jaar!

(foto: René Verhart)

ELST - Tennisvrienden worden uitgenodigd om mee te doen aan het leukste 40+ tennistoernooi van het jaar.

Je kunt je inschrijven in de verschillende categorieën; de inschrijving stopt al op 24 juni. Het event is van 9 - 14 juli bij ETV De Helster in Elst Gelderland. De Helster 40+ event van maandag 9 tot en met zaterdag 14 juli. Je kunt je inschrijven in de DD 40+ en 55+ / HD 40+ en 55+ / GD 40+ en 55+. Speelsterkte 5-6-7-8-9.

Inschrijven kan tot en met 24 juni via www.toernooi.nl of via www.etvdehelster.nl. Het inschrijfgeld is tien euro per persoon.

Heren 1 hcob kampioen

OVERBETUWE - Zondag 24 juni is heren 1 van hockeyclub Overbetuwe op de valreep van het seizoen kampioen geworden. Spannend tot de laatste snik. Druten H1 had ook grote kans op het kampioenschap.

Zondag speelden zij nog tegen Nijmegen. Na een emotionele spannende wedstrijd, waarin het leek dat Druten ging winnen, zetten de thuisspelende mannen van Nijmegen een tandje bij. 4-3 winst voor Nijmegen. HCOB H1 gaat er met het kampioenschap vandoor op doelsaldo. Na de winterstop liet de ploeg uit Elst nog punten liggen. Een kleine dip in het prachtige seizoen van deze jongens.

Help onze jeugd straatkinderen te helpen!

RESSEN - In de nacht van zaterdag 30 juni op 1 juli zal de jeugd van de 4-plek weer een Nacht zonder dak houden.

Om aandacht en geld te vragen voor dakloze kinderen in Colombia zullen ze zich laten sponsoren om een nacht als dakloze door te brengen. Iedereen is op die zaterdag welkom in Ressen (Kerkenhofstraat 3) waar de jeugd hun op eenvoudige wijze gemaakte lekkere soep (en misschien ook wel pannenkoeken zoals vorig jaar) serveert tegen geringe vergoeding die natuurlijk ook ten goede komt aan de straatkinderen. Om 18:00 uur zien ze een ieder graag.

Straatpastor Anton Metzger uit Arnhem komt ’s avonds zijn verhalen met de jeugd delen en met elkaar te praten over wat het betekent om geen plek te hebben om ‘thuis’ te noemen. Ook in de kerkdienst van 1 juli zal het thema ‘thuisloos’ centraal staan en zal de jeugd ervaringen delen.
Ieders vrijwillige bijdrage komt ten goede aan de straatkinderen in Colombia. Maar misschien wil men ook iets bijdragen door onze jeugd te sponsoren. Zij zullen – weer of geen weer – een hele nacht in een doos doorbrengen bij wijze van solidariteit. Help onze jeugd om de straatkinderen te helpen! Een van de jongeren sponsoren? Neem contact op met Anke Sietinga (anke@sietinga.nl en www.4-plek.nl).

Goede resultaten De Ward bij Miniorenfinale

De Minioren van De Ward (foto: Sander Baas) Foto: Sander Baas

BEMMEL - De twaalf minioren van zwemvereniging De Ward hebben goede resultaten gehaald bij de Gelderse Miniorenfinale in Vaassen. Zij behaalden twaalf medailles en verbeterden 33 persoonlijke records.

Mies de Wit was goed voor drie gouden medailles (50m vlinderslag, 100m schoolslag en 200m wisselslag) en twee zilveren (100m rugslag en 100m vrije slag). Hij verbeterde ook nog vier persoonlijke records. Ook Thomas Bergmans kwam tot één gouden plak (100m rugslag), tweemaal zilver (100m vrije slag en 50m vlinderslag) en eenmaal brons (100m wisselslag). Hij stelde ook vijf persoonlijke beste tijden scherper. Fenna Reijmers behaalde tweemaal een zilveren medaille (100m schoolslag en 200m wisselslag en eenmaal brons (100m vrije slag). Zij verbeterde verder vier van haar bestaande beste tijden.

Marijn Baas verbeterde op al de vier afstanden waarop hij uitkwam zijn persoonlijke records. Vier persoonlijke verbeteringen op vier afstanden waren er ook voor Annelotte Schüssel. Lynn Verhoeven kwam op de vijf afstanden waarop zij uitkwam tot een verbetering van drie persoonlijke records. Ook drie persoonlijke verbeteringen waren er voor zowel Frederieke Huizing en Mila Otten op de vier afstanden waarop zij startten. Léon van Grevenbroek verbeterde twee persoonlijke records op de vijf afstanden waarop hij uitkwam. Inge Ruisch zwom op de drie afstanden waarop zij uitkwam naar één persoonlijk record. Alexander Barentsen startte in totaal op vijf afstanden. Lucas Mulder ging tijdens deze finales driemaal te water. Verder zwom De Ward driemaal in de 4x50 wisselslag.

Zomercolleges in Bibliotheek Elst

vrouwe justitia Foto: rechtenvrij

ELST - Voor het eerst worden er in de maand juli twee zomercolleges georganiseerd in bibliotheek Elst met als thema: Actualiteiten in het recht: van referendum tot euthanasiewetgeving. De twee colleges worden verzorgd door Jorieke Manenschijn, Bachelor Rechtsgeleerdheid en Filosofie. Het eerste college is maandag 9 juli van 10.00 tot 12.00 uur.

Onderwerpen van die ochtend zijn Referendum en donorwetgeving. Op dit moment ligt er bij de Eerste Kamer een wetsvoorstel over de afschaffing van het raadgevend referendum. In dit wetsvoorstel is opgenomen dat er geen raadgevend referendum gehouden mag worden over de afschaffing van het referendum. Ondertussen worden op de valreep nog handtekeningen verzameld voor een referendum over de omstreden nieuwe donorwetgeving, waarmee iedereen automatisch geregistreerd staat. Tijdens deze lezing door Jorieke Maneschijn komen deze onderwerpen aan bod en is er ruimte voor discussie en vragen.

De colleges zijn volgens de opzet van Oud Geleerd, Jong Gedaan. Enthousiaste studenten die interactieve colleges over interessante thema's geven aan senioren en andere geïnteresseerden. Door oud en jong samen te brengen, biedt het project Oud Geleerd Jong Gedaan een leuke tijdsbesteding voor senioren. Voor studenten geldt het als relevante werkervaring voor op hun cv. Een win-win situatie voor jong en oud.

Zomercolleges in Bibliotheek Elst: 23 juli: Gerechtelijke dwalingen en euthanasiewetgeving.

Deze colleges kunnen ook afzonderlijk gevolgd worden. Koop vooraf een kaartje in de bibliotheek of online www.obgz.nl/agenda Kosten: vijf euro per keer.

Gratis uitleenstruinrolstoel

BETUWE - Op Landerij de Park vindt op 1 juli om 14.00 uur de officiële aftrap plaats van de uitleen van een 'all-terrain'-rolstoel (een strand/struinrolstoel), de Wombat.

Deze zomer, vanaf 1 juli tot eind september, kan de Wombat in de Overbetuwe gratis gebruikt worden. Stichting Gehandicaptenplatform Overbetuwe leent in samenwerking met de firma Offtheroadwheels uit Oosterhout op verzoek deze rolstoel uit binnen de Overbetuwe.

Wilt u eens een keer erop uit om over struinpaden, over het maaiveld of over zand te rijden? Of bij mooi weer in Rijkerswoerd of Strandpark Slijk Ewijk door het water rijden? Een rondje door de landerijen van Hemmen of de uiterwaarden van Heteren maken?

De SGO brengt, na een belletje, de stoel naar de gewenste locatie. Er zijn geen kosten aan verbonden. "We vragen wel een borg van twintig euro die u na afloop terugkrijgt. Ook moet u een duwer meebrengen. Bel tijdig (ca één dag eerder) naar de SGO, Jeanne Verdijk: 0481 376595 of 06 33726667 of mail naar jj.verdijk@kpnmail.nl. Dan maken we een afspraak! We hopen dat er veel gebruik van gemaakt zal worden. Na de zomer maken wij de balans op." Iedereen is welkom op 1 juli om alvast een proefritje te maken.

Laatste Repair Café vóór de zomer in Elst en Randwijk

repair café bij 2switch Foto: peter van kempen

REGIO - Laatste Repair Café Overbetuwe in Elst en Randwijk vóór de zomer. De vrijwilligers van het Repair Café Overbetuwe staan op donderdag 28 juni en vrijdag 6 juli weer klaar om samen kapotte spullen te repareren of advies te geven.

Het gaat hier bijvoorbeeld om elektrische huishoudelijke artikelen, elektrisch gereedschap, audioapparatuur, lampen maar ook om kledingreparatie. (Televisies en witgoed vallen buiten het bereik van dit Repair Café). Ook voor vragen op het gebied van de computer of tablet kunt u terecht, bijvoorbeeld hoe om te gaan met de USB-stick of een vastgelopen programma.

Het repaircafé in Elst vindt plaats op donderdag 28 juni van 13.00-16.00 uur in de Kringloopwinkel 2Switch aan de Aamsestraat 42 midden in de winkel. In Randwijk staan de vrijwilligers klaar op vrijdag 6 juli van 19.00-21.00 uur in het cultureel centrum Randwijks Hof aan de Bredeweg 8a.

De daaropvolgende bijeenkomst van het repaircafé in Elst is op donderdag 30 augustus. In Randwijk op vrijdag 7 september. De tijden zijn dezelfde. Voor meer info: www.fortewelzijn.nl 085 0406066.

Koffie-uurtje Bemmel

BEMMEL - Op 2 juli zijn inwoners van Bemmel welkom tijdens het maandelijkse Koffie-uurtje in de Cuperstraat bij SWL. Onder het genot van een vers kopje koffie of thee kunnen buurtbewoners met elkaar in contact komen en kletsen.

In de Cuperstraat bij Stichting Welzijn Lingewaard (SWL) is die gelegenheid. Dit voormalig schoolgebouw, waar verschillende maatschappelijke organisaties samenwerken en waar ruimte is voor vrijwilligersinitiatieven, biedt ruimte aan mensen om mee te blijven doen. Soms zit dat simpelweg in het samen een kopje koffie drinken en een praatje te maken. Lijkt u het leuk om eens binnen te lopen en een kopje koffie mee te drinken? Dan bent u meer dan welkom! Neem de buurvrouw/-man of kennis mee en schuif gezellig aan bij het koffie-uurtje op maandag 2 juli van 10.30-11.30 uur op Cuperstraat 9 in Bemmel. Aanmelden hoeft niet, u kunt zo binnenlopen. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd voor de koffie/thee van een euro.

Wandelmaatjes Bemmel gezocht

(foto: Fotografiënne) Foto: Fotografiënne

BEMMEL - Ook zin om wekelijks een uurtje te wandelen? In Bemmel kan het iedere woensdag om 13:30 uur. Dan vertrekt een groepje wandelaars vanaf De Kinkel voor een wandeling van 4 tot 5 kilometer.

De wandelroute verschilt van week tot week. Je hoeft geen fanatieke wandelaar te zijn om mee te doen. Mocht je een keer een mindere dag hebben geen probleem, samen met je wandelmaatjes lukt het vast: 'samen uit, is samen thuis!'. Aan de gezelligheid wordt ook gedacht. Iedere eerste woensdag van de maand wordt afgesloten met een kopje koffie, natuurlijk geheel vrijblijvend.

Wandel je mee? Neem contact op met Ton van der Ven fayton@kpnmail.nl. Meewandelen is gratis. Mocht je in een andere kern wonen en niet over vervoer beschikken om in Bemmel te komen, neem dan contact op met Stichting Welzijn Lingewaard, Quint van de Ven: 06 13966536 voor het wandelaanbod in de hele gemeente Lingewaard.

'Mijn kind gaat na de zomervakantie naar groep 3 maar kent nog niet alle letters...' Goed leren lezen, is niet vanzelfsprekend

NIJMEGEN – In groep 1 en 2 van de basisschool gaan kinderen beginnen met voorwaarden om te leren lezen. Ze leren dat woorden uit letters bestaan en hoe deze letters heten. Tevens leren ze het verschil horen, tussen klanken of woorden die op elkaar lijken, welke letters je hoort in een woord en hoe je van letters een woord kunt maken. Maar wat nu, als je kind daar problemen mee ervaart?

Leren lezen is voor veel kinderen een leuke ontdekkingsreis. Ze zien om zich heen woorden en letters die ze willen lezen. Dat begint vaak al in groep 1 of 2 als kinderen op school voor het eerst in aanraking komen met letters. Ze vragen steeds vaker; 'wat staat daar?', als ze bijvoorbeeld in de supermarkt lopen. Maar wat nu als een kind dit niet doet en weinig of nog geen interesse heeft voor lezen en letters? In groep 3 ligt het tempo waarin kinderen leren lezen hoog waardoor het soms moeilijk bij te houden is. Vooral als kinderen het wat lastiger vinden. Als een kind hier moeite mee heeft of blijft houden, dan kan de logopedist iets betekenen. De logopedist doet onderzoek of er een probleem is in de taal en/of spraak. De logopedisten van Praatjuf werken nauw samen met de scholen om een zo optimaal mogelijk resultaat te bereiken. Heeft u twijfels over de taalontwikkeling van uw kind? Of wilt u gewoon advies? De logopedisten van Praatjuf helpen u graag. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website: www.praatjuf.nl.

Summer Night met Ferry Doedens

NIJMEGEN - Op vrijdag 29 juni zet Holland Casino Nijmegen in op Summer Night. Een feestelijke avond vol met 'zomerse gezelligheid'. Laat u deze avond op tropische wijze verwelkomen. Gooi uw heupen los tijdens de opzwepende, Braziliaanse parade door het casino en zing mee tijdens het optreden van Nederlands tropische verrassing Ferry Doedens.

Waan u deze avond op de golven van een helderblauwe zee en show uw coolste moves op de surfsimulator of test uw kennis en maak gratis kans op Holland Casino prijsjes. Op de speelautomaten zijn extra jackpots te winnen. Speel mee en maak onder andere kans op geldprijzen, weekend naar Scheveningen en een BergHoff barbecue. Het belooft een gezellige avond te worden. U komt toch ook?


Holland Casino brengt het spannendste spel, altijd gastvrij en betrokken. Jaarlijks bezoeken circa 5,8 miljoen gasten één van de veertien vestigingen van Holland Casino. Een uniek aanbod van spel in een veilige en betrouwbare omgeving staat centraal. Holland Casino is wereldwijd toonaangevend op het gebied van veilig en verantwoord spelen. In samenwerking met verslavingszorg heeft Holland Casino het Preventiebeleid Kansspelen ontwikkeld. Het kansspelaanbod van Holland Casino staat onder extern toezicht van het NMi en de Kansspelautoriteit. De speelautomaten in Holland Casino hebben gemiddeld een uitkeringspercentage van ongeveer 92% (de wettelijke norm is 80%). Bij een tafelspel als Roulette kan dit oplopen tot 97,3%. Meer informatie is beschikbaar op de website of volg Holland Casino Nijmegen op Facebook.Ferry Doedens speelt sinds april 2009 de rol van Lucas Sanders in Goede Tijden Slechte Tijden. Voor die tijd was hij actief als zanger en heeft hij onder andere deelgenomen aan Idols. Vanaf 2011 heeft hij meerdere singels uitgebracht en ondertussen is hij niet meer weg te denken uit de Nederlandse showbusiness. Zo heeft hij diverse musicalrollen op zich genomen, waaronder een rol in Grease en Wicked, deelgenomen aan Expeditie Robinson en een gastrol gespeeld in The Bold & The Beautiful. In 2018 staat de carrière van Ferry, naast Goede Tijden Slechte Tijden, weer in het teken van muziek.

Ieder seizoen verrassend!

GENDT - Ieder seizoen verrassend! Dat is Kwekerij Arnhem-Nijmegen van Bert van Deelen uit Gendt. Met tot begin september een breed assortiment aan zomerbloeiers en vanaf september verrassende najaars- en winterbloeiers, kun je er altijd terecht voor wat moois.

En dat is helemaal niet gek, volgens Bert. 'Wat je veel ziet is dat er een race ontstaat. Wie heeft kan als eerste de zomerbloeiers aanbieden? Daar doen wij niet aan mee: we laten de natuur zijn werk doen en zorgen voor sterke en vers gekweekte planten. Haal je dus hier je zomerbloeiers, dan weet je zeker dat hij tot eind oktober bloeit, zoals een zomerbloeier hoort te doen.'

De verrassing zit hem niet alleen in de zomer- en winterbloeiers, want ook qua kamerplanten is het assortiment breed. Ieder seizoen is er nieuw aanbod en heeft Bert iets nieuws om je huis van extra kleur, planten en zuurstof te voorzien. 'Het belangrijkste is echter dat je kwaliteit biedt. Dat geldt vooral voor de huiskamerplanten als bloemen. Wij zorgen voor natuurlijk gekweekte planten en voeding van hoge kwaliteit, zodat jij alleen nog maar voor water en zonlicht hoeft te zorgen. Het is zo makkelijk, het kan bijna niet misgaan', besluit Bert met een knipoog.

Berts kwekerij bezoek je op de Langstraat 46 in Gendt of via zijn vernieuwde webshop, op www.kwekerijarnhemnijmegen.nl.

15 / 16

29 Juni
Milan 2 jaar
Gefeliciteerd met je verjaardag

Oma, Opa en een pootje van Luna

Hiep,hiep,hoera
Deze kanjer wordt 26 juni 70 jaar.
Gefeliciteerd kanjer met
jouw 70ste verjaardag.
Dikke verjaarsdagknuffels
van mij.xxx

Op 23 juni werd je 12 jaar. Van harte gefeliciteerd Chiara.

Luca, papa en mama.

Hiep, Hiep Hoera
Rens wordt 2 Juli
3 jaar

Een hele dikke knuffel van Opa en Oma

Yeahh..GESLAAGD!
Trots op onze kleindochter Iris.

Knuffel Opa & Oma xxx

Yeahh..GESLAAGD!
Trots op onze kleindochter Isa.

Knuffel Opa & Oma xxx

Hiep hiep hoera
Dit vrolijke meisje mag op 27 Juni
3 kaarsjes uitblazen.

Gefeliciteerd Sara en dikke kus van opa Jan en oma Astrid

Hoera Thijmen wordt 28 juni alweer
6 jaar
Gefeliciteerd!

Papa, mama en Milou

23 Juni is Sarah v. Meerten 4 jaar geworden.
Gefeliciteerd.
En gaat naar de Basisschool.
Veel leerplezier
Liefs Oma Ria.

Lieve oma Ria,
Hieperdepiep hoera! 26 juni
65 jaar!

Liefs,
William, Denise, Fenne & Kai

3x HOERA……
Onze Lize wordt 9 jaar!
Heel veel plezier op je feestje.

Lieve groetjes,
Pappa, Mamma, Sofie en Wesly

Mark we zijn trots op je! Succes op je nieuwe school.
PiusX bedankt voor de fantastische tijd.
Groetjes van ons.

Deze geweldige kanjer is 40 jaar!

Ssst niet doorvertellen dat ik al 60 word.....