GN Nijmegen-Noord

29 maart 2017

GN Nijmegen-Noord 29 maart 2017


Heren van Oosterhout Live

OOSTERHOUT - Zaterdag 8 april staat de tweede editie van De Heren van Oosterhout Live op het programma. Dit is een exclusieve mannenavond voor heren van 21 jaar en ouder. Het exclusieve karakter wordt ook geuit door het kledingadvies voor deze avond. Alle heren dienen te voldoen aan een 'costume with a golden touch'.

De avond is een luxe vorm van de welbekende herenzitting. Het gevarieerde programma wordt verzorgd door (semi)professionele artiesten wat varieert van dans tot zang tot humor. Daarnaast is er een verkiezing van `De Heer van Oosterhout`. Deze titel zal ten deel vallen aan een Oosterhoutse heer die zich belangeloos inzet voor dorpsgenoot en/of dorpsgemeenschap.
Evenals bij de eerste editie wordt aan de avond ook een goed doel gekoppeld. Ditmaal heeft de organisatie zich laten inspireren door het Nationale OuderenFonds en gaan een mooie dag organiseren voor 'eenzame ouderen' uit Oosterhout (en omgeving). Voor dit goede doel proberen ze zoveel mogelijk geld op te halen. Dit doen zij onder andere door tijdens de avond een ludieke veiling te houden. Daarnaast gaat een percentage van de drankomzet tijdens de after-party rechtstreeks naar het goede doel.

De after-party met feestzanger staat gepland rond 23.00 uur waar ook de dames van de heren welkom zijn. Over de invulling van het programma wil de organisatie nog weinig kwijt. Meer informatie staat op www.facebook.com/herenvanoosterhoutlive.

Open Podium Elst

ELST - Vrijdagavond 31 maart is het dan weer zover. In het kleine zaaltje van Ristorante L'Italiano aan de Smidsstraat 1 in Elst, zullen diverse artiesten een optreden verzorgen vanaf 21.00 uur tijdens het Open Podium. Onder meer zal de Bass and Treble Band een optreden verzorgen.


Ruim tien jaar geleden zijn Harold Hut (drums) en Gerrit Hut (bass) de Bass and Treble band begonnen. Gerrit heeft ruime ervaring als gitarist/zanger bij 'Neighbours' uit Ede, maar voor Harold is het een autodidactische start als drummer. Aangevuld met een gitarist en later een toetsenist was deze rock and Roll band al gauw de huisband van café Rooks in Winterswijk. Afgelopen herfst zijn de gitarist en toetsenist hun eigen muzikale weg gegaan.
Personen of groepen die zich ook willen opgeven, kunnen dit nog doen bij Tonny Dulos, telefoon 06 53868766 of tonny@muziekinelst.nl. Uiteraard zijn ook toehoorders op deze avond welkom. Gastheer Noor en zijn medewerkers zorgen als vanouds voor een hapje en een drankje.

TOP-Film: Toni Erdmann

BEMMEL - Op donderdag 6 april kan men in de filmzaal van de Theaterkerk weer genieten van een prachtige TOP-film.

Ditmaal staat de film Toni Erdmann op het programma (een komisch drama). De film werd bekroond met veel Europese filmprijzen voor beste regie, beste film, beste scenario, beste acteur en beste actrice.

Het hoofdpersonage van de film, Winfried, is een gescheiden 65-jarige muziekleraar die zijn vrienden vaak verbijstert met zijn voorliefde voor maffe humor. Zijn dochter Ines is het tegenovergestelde. Zij is management consultant en was vroeger dol op de grapjes van haar vader, maar vindt het nu vreselijk irritant.

Vader reist naar Roemenië omdat hij zijn dochter wil opvrolijken en overvalt zijn dochter op haar werk als zijn alter ego, de freaky Toni Erdmann. Bestel kaarten á 5,50 euro via www.topbemmel.nl of koop deze aan de avondkassa in de TheaterKerk, Markt 5 Bemmel. Aanvang: 20.00 uur.

Expositie van kunstwerken op Eri in Bemmel

BEMMEL - Een werkelijk nostalgische paasbeleving op de eerste eierexpositie, waar wordt deelgenomen door de allerbeste top-eierkunstenaars van diverse nationaliteiten waarvan de techniek werkelijk bijna aan het onmogelijke grenst.

Hun uiteenlopende technieken bevatten beschilderingen met olie- en aquarel verf, stroapplicatie op ei, Russische iconen op houten eieren beschilderd, en eieren beschilderd met oude meesters zoals Vermeer, Rembrandt, Klimt, Mucha, Alma Adema, portretten van leden van ons Koningshuis, opengewerkte eieren in Fabergé-stijl, eieren open geboord in allerlei figuren, Roemeense Batikstijl; eieren bewerkt met fimoklei, kortom teveel om op te noemen.

Voor wie het zelf wil proberen zijn er op de expositie workshops te volgen en materialen te koop. Ook zijn er diverse demonstraties. Als kennismaking ontvangt iedere tiende bezoeker een gratis gedecoreerd ei. De expositie is zaterdag 8 en zondag 9 april in cultureel centrum De Kinkel in Bemmel. De toegang bedraagt vier euro (tot 10 jaar onder begeleiding gratis).

Paasbingo bij Sportclub Bemmel

BEMMEL - Op zaterdag 15 april houdt Sportclub Bemmel een Paasbingo waarvan de opbrengst ten goede komt aan de aanleg van het tweede kunstgrasveld. In diverse gesponsorde bingo-rondes zijn vele fantastische prijzen te winnen.

Sportclub Bemmel organiseert diverse activiteiten om de significante bijdrage te kunnen leveren aan de aanleg van het tweede kunstgrasveld en de uitbreiding van het aantal kleedkamers. Deze uitbreiding is nodig om de leden van Sportclub Bemmel het hele jaar door te kunnen laten trainen en spelen. Bovendien zorgt dit veld ervoor dat de druk op de speelvelden op de zaterdagen beter kan worden verdeeld over de beschikbare velden. Een noodzakelijke uitbreiding dus, waarvoor alle steun welkom is.

Op zaterdag 15 april ben je vanaf 19 uur welkom in de kantine van Sportclub Bemmel, waar om 20 uur de paasbingo begint. "Kom ook naar deze fantastische paasbingo, win mooie prijzen en steun Sportclub Bemmel bij de realisatie van het tweede kunstgrasveld."

Schaakprobleem

Wit geeft mat in 5

Oplossing mailen voor 10 april naar elstertorenschaakprobleem@gmail.com onder vermelding van schaakprobleem 5. De oplossing staat vanaf 11 april op de site van de Elster Toren: www.elstertoren.nl

Mocht u interesse hebben om te schaken, neem dan een kijkje op de site voor meer informatie.

Filmweekend in De Ruimte

ELST - In het weekend van 7, 8 en 9 april steeds om 20.00 uur worden er in De Ruimte films vertoond met als rode draad: 'Relaties'.

Geen enkel thema in onze maatschappij is zo beheersend aanwezig als 'relaties'. Man-vrouw, ouder-kind, werkgever-werknemer, leerling-leraar, enzovoort. Boeken worden er over volgeschreven, praatprogramma's aan versleten en een oneindig aantal films. Conclusie: we hebben het er nogal moeilijk mee, met onze relaties.

Vrijdagavond: 'Like Father, Like Son'

Poëtisch vormgegeven familiedrama dat zich afspeelt in Japan. Met veel prijzen overladen film uit 2013 van de Japanse regisseur Hirokazu Kore-eda. De film laat zien dat de complexiteit van de ouder kind relatie over heel de wereld aanwezig is.

Zaterdagavond: 'Familieweekend'

Vanavond een luchtige toets. In deze snel gemonteerde komedie uit 2016 is het vaak 'beruchte' familieweekend even geen moetje. De kinderen van Pieter Severijn, een rijke man gespeeld door Derek de Lint, willen maar al te graag komen als ze door hem worden uitgenodigd. Ze denken dat het gaat om de verdeling van het familiefortuin.

Zondagavond: 'In a better World'

Regisseur Suasanne Bier sleepte in 2010 een Oscar in de wacht met deze ontroerende Deense film. Bier weet in een mum van tijd haar personages menselijkheid en diepgang mee te geven. Haar acteurs, ook de kinderen, spelen knap ingetogen.

Moord op de Wadden!

ELST - Op zaterdag 1 april speelt Kunst & Vliegwerk een voorstelling Improvisatietheater bij Theater De KiK in de Kultuurklup in Elst. Aanvang 20:00 uur. Meer informatie op www.theaterdekik.nl en www.kunstenvliegwerk.nl.

Een mysterieus persoon komt met de veerboot aan op Vlieland en zaait onrust onder de eilandbewoners. Maar waarom? Kunst en Vliegwerk geeft het antwoord op 1 april in Theater de KiK in Elst. Geheimen, liefde en geweld, alles komt aan bod in afwisselende, absurde en soms dolkomische scènes. Twee regisseurs geven uitdagende dilemma's aan vijf spelers, die nog van niets weten. Kunnen zij al improviserend het mysterie ontrafelen? Reserveren voor deze voorstelling kan via: reserveren@kunstenvliegwerk.nl.

Vieringen Sint-Benedictusparochie

Zaterdag 1 april

19.00 uur: Maria Geboortekerk Driel, eucharistieviering, F. Bomers, Gemengd koor Herveld

19.00 uur: H. Johannes de Doper kerk Indoornik, eucharistieviering, G. Peters, R.K.G.K.I.

Zondag 2 april

10.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst (EC), eucharistieviering, V. Bulthuis, Koor Zonder Grenzen

11.00 uur: St. Leonarduskerk Oosterhout, eucharistieviering, F. Bomers, Leonarduskoor

09.30 uur: St. Jacobus de Meerdere kerk Valburg, eucharistieviering, F. Bomers, Chaveriem

Zaterdag 8 april

19.00 uur: Maria Geboortekerk Lent, eucharistieviering, V. Bulthuis, Young at Heart, Palmpasenviering.

Zondag 9 april

10.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst (EC), eucharistieviering, V. Bulthuis, St. Caeciliakoor, Palmpasenviering

10.00 uur: Maria Geboortekerk Driel, woord- en communieviering, R. Heinen, Enjoy, Palmzondagviering

11.00 uur: St. Willibrorduskerk Herveld, eucharistieviering, F. Bomers, Gemengd koor, Palmpasenviering

Het Gelderse Gevoel

ELST - 'Het Gelderse gevoel, over het ontstaan van Gelderland en over de wel- of niet bestaande Gelderse identiteit' door Dolly Verhoeven. Deze lezing wordt gehouden op dinsdag 4 april om 20.00 uur in Het Wapen van Elst wordt georganiseerd door Historische Vereniging Marithaime.

Prof. Dr. Dolly Verhoeven (1959) is sinds 2014 de eerste hoogleraar Gelderse geschiedenis aan de Radboud Universiteit. Haar leeropdracht is de bevordering van (amateur)initiatieven op het gebied van de geschiedschrijving van Gelderland. Eén van haar uitspraken: “Gelderland is qua verbondenheid met de provincie één van de slechtst scorende provincies van Nederland, maar het is niet zo dat mensen in Gelderland geen gevoel hebben voor hun eigen regio. Het gevoel van identiteit ligt op een ander niveau dan de provincie als geheel”.

De toegang is gratis voor leden van Marithaime, Niet-leden betalen 2,50 euro.

Deelkring Lent... er is genoeg voor iedereen!

LENT - Er is genoeg voor iedereen als je bereid bent om te delen met elkaar, is de slogan van de Deelkring Lent. We zijn een maatschappelijk nonprofit onderneming die bestaat uit vrijwilligers.

"Ons doel is herbruikbare goederen samen te delen om de afvalberg te verminderen en bij te dragen aan het anti-wegwerpeconomie,de goederen kan men bij ons kosteloos inleveren en meenemen. Goederen dienen schoon, compleet en herbruikbaar te zijn voor andere medemensen. Iedereen is welkom om zijn/haar spullen te delen of spullen mee te nemen. Ook benaderen we andere weggeefwinkels, goede doelen, rommelmarkt-organisatoren en evenementen om goederen in het KAN-gebied en regio met elkaar te delen.

Kom gerust eens kijken wat we u kunnen bieden aan de Dijkstraat 1 in Lent, in de kas van Bert Disveld. We zijn zaterdags geopend van 12 tot 15 uur. U kunt ons vinden op facebook onder de naam deelkring lent."

Jong Belegen speelt in De Kinkel

BEMMEL - Toneelgroep Jong Belegen van stichting SAB (Senioren Actief Bemmel) is druk aan het repeteren voor haar jaarlijkse toneeluitvoering in De Kinkel.

Op zaterdag 6 en zondag 7 mei speelt de club twee hilarische eenakters. De kaarten zijn vanaf medio april verkrijgbaar bij boekhandel Polman en Modehuis Poortman.

Repair Café Overbetuwe

ELST - Op donderdag 30 maart is er weer Repair Café Overbetuwe. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee; broodroosters, lampjes, föhns, kleding, speelgoed, servies... alles wat het niet meer doet, is welkom!

Ook kunnen mensen terecht met vragen op het gebied van de computer: Is uw computer vastgelopen? Krijgt u hem niet aan de praat of wilt u weten hoe u uw foto’s op een USB stick moet zetten? Kom gerust langs! Er staan vrijwilligers voor u klaar die u met raad en daad bijstaan. Repareren is kosteloos maar een vrijwillige bijdrage is welkom!

Het Repair Café is elke laatste donderdag van de maand geopend van 13.00 tot 16.00 uur en bevindt zich in op de eerste verdieping bij 2Switch, Nieuwe Aamsestraat 42 In Elst. Meer info staat op www.fortewelzijn.nl; 085 0406066.

Historische stadsbeelden in De Vereeniging in Nijmegen

NIJMEGEN - Ook dit jaar pakt de Stichting Nijmegen Blijft in Beeld weer flink uit tijdens haar jaarlijkse voorjaarsvoorstelling. Deze stichting verzamelt en vertoont al sinds 1984 bewegende historische beelden van onze stad en omgeving.

Dit jaar is het thema 'Verdwenen, maar niet verloren'. In de jaren dertig en de jaren vijftig en zestig vormden de fabrieken de hoofdmoot van de werkgelegenheid in onze stad. Reden om daar dit jaar eens wat extra aandacht aan te besteden. Ook het Willemskwartier komt uitgebreid aan bod. Ook een pas ontdekt pareltje met stadsbeelden van het Nijmegen in de jaren twintig zal worden vertoond. De voorstellingen zijn op maandag 3 april in de grote zaal van Concertgebouw De Vereeniging. Er is een middagvoorstelling die om 14.00 uur begint, en een avondvoorstelling die om 20.00 uur start. De voorstellingen duren – inclusief pauze – ongeveer tweeënhalf uur.

Toegangsbewijzen zijn vanaf 21 maart te verkrijgen in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis (Mariënburg kapel) of online via www.stadsschouwburgendevereeniging.nl/informatie/Kaartverkoop/Online_kaartverkoop

Lentefeest op Landerij De Park!

BETUWE - Kom met het hele gezin de lente vieren op zondagmiddag 9 april. Van 12.00 tot 17.00 uur is er een uitgebreid lenteprogramma rondom het thema Vogels. Met spelletjes en speurtochten. Kinderen kunnen vliegeren, vogels spotten en bij de postduiven kijken.

In de kinderboerderij kunnen ze met de beesten knuffelen en kennismaken met onze nieuwe jonge biggetjes: Truffel en Bobby. Bij de vuurplaats kunnen ze een broodje bakken. In de tuin en de kas staat alles in het teken van zaaien. Ook daar is het echt lente!

Naast alle leuke activiteiten voor de kinderen is er ook een informatieve markt, waar een aantal groene organisaties uit de omgeving zich presenteren. Er is informatie over de vier voedselbossen en over Park Lingezegen. Groei & Bloei is aanwezig. Bij Karel Gommer ontdekken kinderen de wereld van de postduiven. Bij Dienstverlening in het Groen zijn paastakken te koop en bij BSO De Landerij kunnen kinderen watervogels knutselen en laten varen. Natuurlijk valt er ook te genieten van lekkere hapjes en drankjes in het restaurant Droom! De Landerij.

Ontdek de speelnatuur, bezoek de moestuin, de bijenstal, het labyrint, de pipowagen, het struinpad, de vuurplaats, de huttenbouwplaats, het uitkijkplatform en de kinderboerderij.

De toegang is gratis. Voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Zo kunnen kinderen met een strippenkaart voor 2,50 euro (houders Gelrepas gratis) aan leuke activiteiten meedoen. De opbrengst gebruiken we voor de ontwikkeling van de natuurspeelplaats.

Landerij De Park ligt op De Park 12, 6661 NW Elst, zie ook www.landerijdepark.nl.

TOP-optreden van Céline Cairo

BEMMEL - Céline Cairo brengt op 7 april haar nieuwe debuutalbum 'Free Fall' ten gehore in de Theaterkerk. Ze is een meer dan waardige vervangster voor singer-songwriter Myriam West, die moest annuleren wegens persoonlijke omstandigheden.

TOP is er trots op dat het deze zangeres heeft weten te strikken. Céline Cairo is namelijk een ‘rising star’. De recensies over haar zijn lovend, “Het album bundelt pure perfectie in tien adembenemend mooie songs.” Ze laat horen dat ze het grote werk aan kan. Haar eigenzinnige stemgeluid en haar krachtige performance weten het publiek te boeien. Ze is klaar om de wereld te veroveren, en Bemmel is een mooi begin.


Voor de échte kenner is singer-songwriter Céline Cairo al lang geen onbekende meer. Ze bracht eerder al twee ep’s uit, waarvan de laatste door Fink geproduceerd werd. Met haar band deed ze een eerste theatertour door Nederland en speelde ze onder andere in New York, Kaapstad, Hamburg, Brussel en bij DWDD. Liefhebbers van London Grammar, Florence & the Machine en Bon Iver moeten beslist naar Céline komen luisteren.

Samen met de bus naar The Passion in Leeuwarden

ELST - Altijd al eens live bij The Passion willen zijn? Dit jaar is je kans! Op donderdag 13 april vertrekt vanaf De Hoeksteen in Elst (Prinses Irenestraat 58, Elst) om 17.00 uur een bus richting Leeuwarden.

In Leeuwarden aangekomen zijn we live getuige van het passieverhaal, vertolkt door bekende Nederlanders met Nederlandstalige liedjes. We zien het kruis binnengedragen worden. Als volk zullen we volop deelnemen in dit spektakel. Kortom, mis het niet! Kosten zijn slechts tien euro, ter plekke te voldoen. Aanmelden kan vóór 1 april bij margreetsanders@hotmail.com.

Alle Leuke luitjes naar buiten!

REGIO - Lente! Heeft u ook zin om naar buiten te gaan om te genieten van de zon, natuur en van de gezelligheid. Veel fietsers van 60 jaar en ouder hebben via www.leukeluitjes. nl een nieuw maatje gevonden om samen op stap te gaan. Leuke luitjes zijn dichterbij dan je denkt!

Ze moest wel even een drempel over voordat Annie van Barneveld (68) uit Wageningen zich aanmeldde bij Leuke luitjes. Een half jaar geleden overleed haar man. “We waren 46 jaar getrouwd en deden echt alles samen.“ Ze fietsten en wandelden ook veel samen. Ze zocht via Leuke luitjes iemand die ook van wandelen en fietsen houdt. Ze had gelijk een match met iemand uit haar wijk. Nu gaan ze samen op pad, hebben goede gesprekken en lachen veel.

Wat is www.leukeluitjes.nl? Op www.leukeluitjes.nl kun je in contact komen met mensen in de buurt die dezelfde hobby’s hebben als jij. Om die buurtgenoot makkelijker te vinden is Leuke luitjes opgericht. Je bent echt niet de enige die graag wandelt of fietst. En samen is vaak toch leuker? Aanmelden is simpel en gratis. We hebben wel je postcode en je e-mailadres nodig. Mensen met dezelfde interesse die bij elkaar in de buurt wonen, krijgen namelijk elkaars e-mailadres om contact te leggen.

Leuke luitjes is speciaal voor mensen vanaf 60 jaar. Wandelen en fietsen zijn populair, maar ook voor andere hobby’s kun je op www.leukeluitjes.nl een buurtgenoot vinden, zoals kaarten, fotograferen, samen iets eten, of naar theater. "Meld je aan! Dan kijken wij of we voor jou een buurtgenoot kunnen vinden die hetzelfde leuk vindt. Gezellig!"

Vieringen Sint-Benedictusparochie

Zaterdag 1 april

19.00 uur: Maria Geboortekerk Driel, eucharistieviering, F. Bomers, Gemengd koor Herveld

19.00 uur: H. Johannes de Doper kerk Indoornik, eucharistieviering, G. Peters, R.K.G.K.I.

Zondag 2 april

10.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst (EC), eucharistieviering, V. Bulthuis, Koor Zonder Grenzen

11.00 uur: St. Leonarduskerk Oosterhout, eucharistieviering, F. Bomers, Leonarduskoor

09.30 uur: St. Jacobus de Meerdere kerk Valburg, eucharistieviering, F. Bomers, Chaveriem

Zaterdag 8 april

19.00 uur: Maria Geboortekerk Lent, eucharistieviering, V. Bulthuis, Young at Heart, Palmpasenviering.

Zondag 9 april

10.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst (EC), eucharistieviering, V. Bulthuis, St. Caeciliakoor, Palmpasenviering

10.00 uur: Maria Geboortekerk Driel, woord- en communieviering, R. Heinen, Enjoy, Palmzondagviering

11.00 uur: St. Willibrorduskerk Herveld, eucharistieviering, F. Bomers, Gemengd koor, Palmpasenviering

Ons Kent Ons

BEMMEL - Zaterdag 8 april is er Ons Kent Ons met medewerking van trio De Band in café De Roskam aan de Dorpsstraat 95 in Bemmel.

De Band is een spetterend allround trio met zeer veel ervaring, klasse en veelzijdigheid. Professionaliteit gecombineerd met vele jaren ervaring maakt deze allround coverband uniek. Aanvang: 20.30 uur; entree 5,00 euro.

De voorverkoop kaarten gebeurt door de Senaatsleden C.V. De Blauwe Pony ‘81.

Gastles bondscoach Taekwon-Do

REGIO - Bij Taekwon-Do Academie Gelderland was er afgelopen week een speciale training. De club had voor elkaar gekregen dat de bondscoach van Taekwon-Do een training kwam geven.

Senior Master Steve Zondag 8ste dan, is niet alleen bondscoach maar ook de hoogst gegradueerde Taekwon-Do beoefenaar van de ITF Royal Dutch in Nederland. Hij nam ook nog wat potentiële kandidaten voor het WK in Argentinië mee. Behalve deelnemers van de lokale club, waren er ook speciaal mensen gekomen uit Brabant en Utrecht om deze training mee te maken. Het was een zeer geslaagde avond. Voor meer informatie www.tagelderland.nl.

Hiep Hiep Hoera!
Erik en Vera
12 1/2 jaar een paar.
Van harte gefeliciteerd!

Jarige

onze (schoon) moeder oma overgroot oma Henny Frentz word 6 april
80 jaar.
Wij wensen haar een hele fijne,
gezellige verjaardag

Hiep hiep hoera!
Deze jongedame alweer 35 jaar!
Een beetje te laat, maar dat kan
alsnog geen kwaad!

Robin word 26 maart 20 jaar.
Gefeliciteerd van mama papa
en je liefje Fleur
xxx
poot van Spikkel

Lieve mama, een dikke verjaarszoen voor jou... van Maurice

Janneke is een Kanjer!
gefeliciteerd met je zwemdiploma A.
Mamma, Pappa, Opa Ton, Oma Anna, Oma Net.

onze lieve Kaylin is 31 maart
9 jaar alweer!
Gefeliciteerd van mama, papa en
je zusje amy
en van oma en opa!

Hiep hiep hoeraaaa
Luuk 27 maart 5 jaar!
Gefeliciteerd kanjer,
Dikke kus van Papa Mama Tessa en Thijs

Al rent hij nog zo snel, Abraham
achterhaald hem wel!
Gerbert Gefeliciteerd!
Pa, Ma, Tessa, Julia, Werner, Miranda, Milan & Noa.

Anita ook al wil je het niet het is echt waar op 30 maart ben je
50 jaar.
de feestcommissie

Diploma A

Fleur, je bent een kanjer, proficiat met het behalen van diploma A . Groetjes van oma Marga

Echt waar?
Hij wordt op 1 april 50 jaar!
Fijne dag
??? ???

Hiep Hiep Hoera
Nina wordt op 31 maart 1 jaar.
Groetjes van Opa Theo, Oma Willie en Tante Bianca

OO$
Op 1 APRIL al 50 jaar één grote grap!
De vriendenploeg.

lieve papa gefeliciteerd met je 39e verjaardag
-xxx-
Anniek Felien en Sandra

Gratis APK keuren bij Autobedrijf Wouter Hageman

GENDT - Het zijn de nu of nooit maanden bij Wouter Hageman. Krijgt u het ook zo heet van de garagerekeningen? Bij Wouter Hageman houden we deze zomer uw hoofd koel.

"Vijf maanden lang zullen wij u overstelpen met de meest fantastische deals die u niet voorbij kunt laten gaan. Is uw auto in de maand april toe aan een APK keuring? Noteer deze actie dan alvast in uw agenda. Want in april keuren wij uw auto gratis. Dus ook geen afmeld- en roetmeetkosten! Deze unieke actie is geldig in combinatie met het uitvoeren van een onderhoudsbeurt.

Bij Wouter Hageman is ieder merk auto welkom en voeren wij al een onderhoudsbeurt uit vanaf 150 euro. Zoals u van ons gewend bent, krijgt u ook nog gratis een leenauto mee!

U leest het goed! Dit betekent dat uw auto voor 150 euro een onderhoudsbeurt krijgt en een nieuwe APK-keuring, dit alles met het gemak van een gratis leenauto erbij. Zo houden wij u mobiel terwijl wij uw auto weer piekfijn in orde maken!

Is uw auto niet in april aan de beurt voor een APK? Geen nood, want u mag de keuring twee maanden voor de vervaldatum uitvoeren. Het oorspronkelijke keuringsmoment blijft dan behouden. Dus moet uw auto in mei of juni APK gekeurd worden? Dan kunt ook u zelfs van deze actie mee profiteren.

Een afspraak is gemakkelijk te maken door te bellen naar 0481 425000, of plan online uw afspraak in op onze website www.wouterhageman.nl."

Jan Linders Lent opent nieuwe –tijdelijke- supermarkt

LENT - Op dinsdag 21 maart opende Jan Linders haar nieuwe -tijdelijke- supermarkt aan de Frankrijkstraat 2 in Lent. Het bestaande pand brandde afgelopen nieuwjaarsnacht volledig uit. De afgelopen maanden moesten de inwoners in Lent het noodgedwongen zonder supermarkt in hun directe omgeving doen. Voor Jan Linders lag de prioriteit de afgelopen maanden dan ook bij het zo snel mogelijk realiseren van een tijdelijke supermarkt om de klanten weer te kunnen bedienen.


Nieuwe –tijdelijke- supermarkt. In een tijdsbestek van nog geen drie maanden staat er een tijdelijke supermarkt die niet onderdoet voor de supermarkt die de klanten in Lent gewend zijn. Leo Linders, algemeen directeur van Jan Linders Supermarkten: "We zijn ontzettend blij met onze tijdelijke locatie, die we dankzij een goede samenwerking met de Gemeente Nijmegen snel hebben gevonden. Het biedt ons de mogelijkheid onze dienstverlening op een centrale locatie in Lent voort te zetten. En dat op slechts enkele meters van onze 'vaste' locatie, die momenteel gerenoveerd wordt."

De tijdelijke winkel - gebouwd door Neptunus, een specialist in kwalitatieve, semi-permanente gebouwen, in samenwerking met Maessen - is voor een gedeelte over de watergang aan de Frankrijkstraat geplaatst. De winkel heeft een vloeroppervlakte van 1500 m2, een zeer centrale ligging, is goed bereikbaar en heeft een ruime parkeergelegenheid.


Opening –tijdelijke- supermarkt

Om de opening met de klanten te vieren en ze te verwelkomen in de tijdelijke supermarkt kunnen zij de eerste weken profiteren van extra openingsacties op geselecteerde vers- en biogroepen. Ook kunnen de klanten in 'De Keuken van Jan Linders' genieten van een beperkt assortiment vers belegde broodjes en pizza's.

Renovatie oorspronkelijke winkelpand

Het door brand getroffen oorspronkelijke winkelpand aan de Frankrijkstraat 1 in Lent wordt momenteel gerenoveerd. Jan Linders Supermarkten verwacht in september van dit jaar terug te kunnen keren naar de oude locatie. De nieuwe winkelformule die Jan Linders sinds eind 2015 geleidelijk uitrolt, wordt in de gerenoveerde supermarkt toegepast. Klanten van Jan Linders in Lent kunnen vanaf september rekenen op een nóg ruimer assortiment en meer winkelgemak. Tot die tijd kunnen klanten dus terecht in de tijdelijke winkel van Jan Linders Supermarkten aan de Frankrijkstraat 2.

Opbrengst Wandelen voor Water in Elst ruim 18.000 euro

ELST - Op woensdag 22 maart hebben 245 kinderen deelgenomen aan de sponsorloop Wandelen voor Water. De kinderen zitten in groep 7 en 8 van basisscholen Sunte Werfert, De Elstar en 't Startblok.

Onder een stralende zon liepen zij zes kilometer met zes liter water op hun rug, net als veel van hun leeftijdgenootjes in ontwikkelingslanden, die dagelijks kilometers moeten lopen om water te halen. De opbrengst wordt gebruikt voor het aanleggen van waterreservoirs en toiletten in Ethiopië. De coördinatie was in handen van leden van Rotaryclub Elst-Overbetuwe.

Om 9.30 uur maakte wethouder Ron van Hoeven het sponsorbedrag bekend en overhandigde de cheque aan Helen Walker van Amref Flying Doctors, afgevaardigde van het project in Ethiopië. Om 9.45 uur gingen de kinderen, na de warming-up door Fitness en Gezondheidscentrum Elst van start om in een heerlijk zonnetje de zes kilometer af te leggen. Onderweg zorgde Jumbo voor een verfrissing. Rond 11.30 uur kwamen de kinderen enigszins moe, maar voldaan terug

"Een heerlijke dag met allen maar vrolijke kinderen die allemaal de zes kilometer vol maakten en er waren geen uitvallers", aldus Joan Boersma, namens Rotaryclub Elst-Overbetuwe. "En wat een mooi bedrag; we kunnen hiermee 1800 kinderen toegang geven tot schoon water. Dank aan de scholen, de sponsoren, maar vooral aan de kinderen die de wandeling enthousiast hebben volbracht."

Composteren is vooruitzien

LENT - Op zondag 2 april van 14.00 tot 16.00 uur geeft Marc Siepman in samenwerking met Velt een lezing over composteren in het Eikpunt, Duitslandstraat 4 in Lent.

Tijdens de lezing wordt onder andere besproken wat het verschil is tussen warm en koud composteren, wat in welke composthoop kan en wat je moet doen als het toch misgaat. Velt-leden betalen 5 euro, niet velt-leden 7.50 euro. Aanmelden kan via paulavanlingen@gmail.com.

Huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde maken samenwerkingsafspraken

NIJMEGEN - Met de ondertekening van samenwerkingsafspraken tussen huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde, kunnen kwetsbare ouderen in Nijmegen en omgeving gaan rekenen op betere zorg. De afspraken maken duidelijker wie op welke momenten welke (eerstelijns)zorg verleent aan deze groep.

Door deze betere samenwerking kunnen ouderen langer thuis de zorg krijgen die ze nodig hebben. Afhankelijk van waar hun situatie om vraagt krijgen zij op dat moment zorg die gebaseerd is op betere onderlinge afstemming.

Met deze samenwerking is niet alleen de rolverdeling verduidelijkt. Ook enkele knelpunten zijn opgelost. OCE Nijmegen nam hiervoor namens de Nijmeegse huisartsen het initiatief. Namens de specialisten oudergeneeskunde ondertekenden de verpleeg- en verzorgingsinstellingen van ZZG Zorggroep, Zorggroep Maas & Waal, De Waalboog en Kalorama het convenant. Namens de huisartsen ondertekenden OCE Nijmegen en LHV-Huisartsenkring Nijmegen e.o.

Het is een feit dat de groep ouderen steeds groter wordt. Zo ook de groep kwetsbare ouderen die op meerdere vlakken zorg nodig heeft. "Daarom zijn we erg blij met deze afspraken want iedereen had hier behoefte aan. Het geeft meer inzicht en duidelijkheid in onze samenwerking", zegt kaderhuisarts ouderengeneeskunde Chantal Hensens van OCE Nijmegen. Ook voor de specialisten ouderengeneeskunde zijn de afspraken zeer welkom. Ronny Komen, specialist ouderengeneeskunde van de ZZG Zorggroep: "Het biedt verdieping en uitdaging om samen met de huisartsen de best mogelijke zorg te verlenen."

In de samenwerkingsafspraken is uitgewerkt wie wanneer hoofdbehandelaar is, met welke vragen men over en weer terecht kan en welke activiteiten (zoals anamnese, onderzoek, behandelplannen opstellen) de specialist ouderengeneeskunde kan uitvoeren. En niet in de laatste plaats zijn er afspraken gemaakt over de onderlinge communicatie; op welke manier en op welke momenten. Ook is er een sociale kaart gemaakt met een overzicht van de te consulteren specialisteren ouderengeneeskunde.

Twee medailles op regiofinale voor Elistha

ELST - Vier jongens van gymvereniging Elistha hebben laten zien dat zij zeer terecht de regiofinale turnen in Putten hebben gehaald.

Siem Thijssen, Thijmen van der Heijden, Rens Peters en Anthony Peters hebben dit zaterdag 18 maart in Putten laten zien. In deze regio finale zijn mooie en nette oefeningen geturnd, met uitstekende resultaten. Siem heeft laten zien dat hij uitstekend kan turnen. Op voltige haalde hij de tweede score en op rekstok derde. Na zes toestellen eindigde hij op een nette negende plek. Hij kan dan ook met trots terug zien op zijn eerste turnseizoen. Thijmen werd derde op voltige en op rekstok en ringen tweede. Samen met goede scores op de overige toestellen kwam hij op het podium en behaalde hij zilver.

Anthony turnde dit jaar voor het eerst namens Elistha. Het was even wennen maar hij is toch heel knap in de finale gekomen. Op rekstok haalde hij tweede score. In totaal behaalde hij een knappe score van 103.450 wat goed was voor de vijfde plaats.
Rens zette de tweede score neer op voltige en derde op sprong. Hij haalde helaas 0,3 punten te weinig voor de eerste plek maar werd heel knap 4! Gelukkig voor Rens was de eerst plaats een gedeelde eerste plaats waardoor hij toch met het brons naar huis ging.

Uitbreiding Houtakker in stroomversnelling

BEMMEL - Drie jaar geleden zag het er nog somber uit, er was geen belangstelling. Maar nu moet het college alles op alles zeten om bedrijventerrein Houtakker uit te breiden. Een Lingewaardse ondernemer, met dringende behoefte aan bedrijfsuitbreiding, heeft het vliegwiel aangezwengeld. De ondernemer heeft 3 hectare bouwgrond nodig. Daarnaast zijn er meer gegadigden die zich op het Bemmelse bedrijventerrein willen vestigen. Begin 2018 staat de gronduitgifte gepland, maar vertraging ligt op de loer.

De ligging, zichtlocatie en doortrekking van de A15 hebben de Houtakker een voorsprong gegeven op de bedrijventerreinen Pannenhuis en Agropark. Daar zal de vraag naar bouwgrond vermoedelijk wegvallen, terwijl de gemeente wel kosten heeft gemaakt om die bedrijventerreinen bouwrijp te maken. Verliescijfers worden niet bekend gemaakt, maar die zijn hoog zo meldt het college. Als het risico zich voordoet, dan is er sprake van 'forse investeringen' die zich niet zullen terugverdienen met de uitgifte van bouwrijpe grond.

Voor uitbreiding moet het bestemmingsplan worden gewijzigd. Hiervoor is een inspraakprocedure nodig. Bezwaar en beroep kunnen de zaak ongewenst vertragen. De provincie kan ook vervelend doen. Die vindt dat er in Gelderland een overschot is aan bedrijfsgrond. Met de Gelderse gemeenten wordt overleg gevoerd om het aanbod van bedrijfsgrond te beperken. Lingewaard gaat juist met Houtakker II de andere kant op. Volgens het college kan de provincie het niet tegen houden, maar wel vertragen. Met de provincie wordt overleg gevoerd om het vertragingsrisico te vermijden. Want Lingewaard heft haast.
Op 6 april staat Houtakker II op de agenda van de politieke avond Ruimte en Economie.

13 / 24

14 / 24

15 / 24

16 / 24

17 / 24

18 / 24

19 / 24

20 / 24

21 / 24

22 / 24

23 / 24

24 / 24