GN Arnhem

28 september 2019

GN Arnhem 28 september 2019


Arnhem voor de tiende keer in dialoog

In dialoog.

ARNHEM - Van 1 tot 10 november is het weer zover. Arnhem gaat in dialoog. In heel Arnhem krijgen inwoners de mogelijkheid om met bekenden of onbekenden in dialoog te gaan over een thema. Dit jaar is het thema van wijkbewoner tot wereldburger.

Aan de hand van vier eenvoudige vragen krijgt iedereen aan tafel de gelegenheid zijn of haar ervaringen, dromen en eventuele plannen met betrekking tot het thema met anderen te delen. Het doel is mensen elkaar te laten ontmoeten en de gelegenheid te geven een prachtig gesprek met elkaar te voeren. Oprechte interesse in het verhaal van de ander staat daarbij voorop.

Arnhem in dialoog wordt dit jaar voor de tiende keer door heel Arnhem georganiseerd. Er zijn al een aantal mensen die zich aangeboden hebben om dit jaar binnen hun organisatie of eigen huis een tafel te organiseren, maar meer tafelorganisatoren zijn altijd welkom! Uiteraard bent u ook van harte welkom om uitsluitend als deelnemer aan te schuiven bij een tafel. Als u interesse heeft, vindt u meer informatie op www.arnhemdialoog.nl. U kunt ook direct aanmelden bij Ad Boogaard via info@d3rdeverdieping.nl.

Het Betuwse Oktoberfest bij Watergoed in Valburg

Oktoberfest tent editie 2018. (foto: Jan Adelaar). (foto: Jan Adelaar) Jan Adelaar

VALBURG - Het komt er weer aan: het Betuwse Oktoberfest der Oktoberfesten! Op zaterdag 26 oktober is iedereen welkom om het succesvolle Betuws Oktoberfest mee te beleven. Watergoed tovert deze dag de locatie volledig om waardoor je je in heuse Duitse contreien waant.

De blauwwitgeruite kleedjes liggen weer op tafel, de pretzels hangen aan de muur en het bier gaat in pullen. Ook de vertegenwoordiging van de Duitse schlagers is ruim aanwezig. Dit jaar schitteren Dennie Christian, Die tolle leute, Suitz en DJ Bart op het podium en zetten de feesttent op zijn kop.

Om 17.00 uur opent de poort naar de biertuin. Naast de regular tickets zijn er ook dit jaar weer de succesvolle vriendenarrangementen te koop. Bij het freundenarrangement reserveer je een eigen biertafel van 17.00-19.00 uur, krijg je overheerlijke Duitse platters geserveerd en ontvang je acht munten per persoon. Leuk om als verenigingsteam te doen, voor de invulling van een bedrijfsuitje of gewoon omdat je graag met je vrienden en vriendinnen een avond op stap gaat.

Regulairkaarten kosten twintig euro, en een freundenarrangement kost vijftig, dus... zet die lederhosen in het vet en haal die dirndl uit de kast. Hos je vervolgens naar www.watergoed.nl/oktoberfest om kaarten te bemachtigen.

Feest bij Stadslandbouw Mooieweg

Kinderactiviteit bij Stadslandbouw Mooieweg. (foto: Stadslandbouw Mooieweg) Stadslandbouw Mooieweg

ARNHEM - Stadslandbouw Mooieweg in Rijkerswoerd bestaat vijf jaar. Op zaterdag 5 oktober is er een feestelijke jubileum-dag met diverse workshops en demonstraties, kinderactiviteiten, een excursie en rondleidingen, hapjes en drankjes. Iedereen is welkom!

Wethouder Cathelijne Bouwkamp is ook aanwezig en zal samen met anderen om 14:30 uur een handeling verrichten het vijf-jarig bestaan te markeren. Stadslandbouw Mooieweg organiseert de dag van 13:00 tot 18: 00 uur, samen met hun buren van Tuinderij de Mijmering, Dutchmoors Schapen en de Zorgtuin Er is van alles te zien en te doen.

Workshops en kinderactiviteiten

Kinderen kunnen zich uitleven op een groot springkussen of vogelvoerplankjes knutselen onder begeleiding van het Natuurcentrum. Bezoekers kunnen deelnemen aan de workshops ‘groenten inmaken’, ‘pompoenmuffins bakken’ of ‘pizza maken met Jappie van de pizzabakfiets’. Ook zijn er diverse demonstraties, zoals ‘Schapenvacht vilten’ , ‘Onmogelijke groenten bestaan niet’ en ‘de beroemde Eldense blauwe pruimen’. Workshops en demonstraties starten om 13:30 en om 15:15 uur. Voorafgaand aan de start van het programma aan de Mooieweg is er om 11:00 uur een combi-excursie van de Stadslandbouw en het centraal Uitgiftepunt van de Voedselbank in Arnhem-Zuid.

Informatie en aanmelden

Meer informatie over het programma is te vinden op www.stadslandbouwmooieweg.nl. Daar kunt u zich ook aanmelden voor de workshops en de excursie. Voor donateurs zijn alle activiteiten gratis. Wees er snel bij, want vol is vol!

Gratis taxatie voor militaria in Velp

Oude onderscheidingen kunnen veel waarde hebben.. Heritage Auctions Europe

VELP - Die lade met die oude oorlogsdocumenten, is dat nog wat waard? Die oude wapens, onderscheidingen, emblemen, uniformen en helmen op de zolder, kunnen we daar nog iets mee doen? Die oude degen aan de muur, zou dat nog wat zijn voor de liefhebber? Herkenbaar?

U bent niet de enige met vragen over oude militaire spullen. Vaak gekregen van familie, vrienden of zelf met zorg verzameld. Het ligt er al jaren maar wat is het nu eigenlijk waard?

Om die vraag te beantwoorden, organiseert Heritage Auctions Europe een gratis taxatiedag op dinsdag 24 september. Wie deze dag zijn of haar verzameling of losse stukken gratis en deskundig wil laten beoordelen, kan zonder afspraak tussen 12.00 en 16.00 uur terecht bij Parkstaete Zalencentrum, Parkstraat 3-B in Velp. Voor meer inlichtingen 030 6063944.

Een gratis taxatie kan voorkomen dat een zeldzaam stuk verloren gaat of ongezien in de vergetelheid raakt. Neem uw stukken mee en wie weet blijkt u de eigenaar te zijn van een kostbaar stuk!

Ontdekkingsfoto's WO II leggen heden en verleden bloot

De Eusebius op puin herbouwd. (foto: Jan in 't Hout)

HUISSEN - Enige jaren geleden werd in Kleef een gezamenlijke tentoonstelling georganiseerd door het Exoduscomité en de kring Rindern. De naam was 'Burgers in nood'.

In de Duitse bijdrage waren foto's opgenomen die op bijzondere wijze de situatie in de periode 1944-1945 lieten zien in relatie met het heden. Het heeft fotograaf Henk van Eimeren er toe gebracht om zoiets ook te willen maar dan toegespitst op het thema in de Betuwe.

Dat bleek een succes. In het kader van Rivierenland Herdenkt is een project gehonoreerd dat enige tientallen foto - impressies laat zien van onze regio. Het bijzondere is, dat in één beeld een indruk wordt gegeven van een voor velen bekende plaats. Daarbij lopen het beeld van de oorlog als het ware over in de huidige situatie.

Diverse historische kringen zoals die van Bemmel, Gendt, Elden en Elst hebben foto's ingebracht in het project. Het laat op kunstzinnige maar reële wijze een ontwikkeling zien.De afbeeldingen hebben betrekking op de Betuwe, de bruggen en de Eusebius als herkenbaar symbool voor de burger tragiek. Bedoeling is dat (delen van) de serie getoond worden in de regio zoals in Fort Pannerden en zelfs bij de CODA in Apeldoorn.

De presentatie van de fotobeelden vindt plaats in het Dominicanenklooster op 22 september van 14.30 tot 16.30 uur. Sprekers zijn onder andere pater Henk Jongerius, wethouder Helga Witjes en historicus Pierre Cuypers. Iedereen is er welkom.

Expositie Fotoclub Meinerswijk

Arnhem. (foto: Leo Geurtsen)

ARNHEM - Fotoclub Meinerswijk is een kleine club van enthousiaste amateur-fotografen die in september haar 5-jarig bestaan viert.

Het doel van de club is de deelnemers plezier te laten beleven aan het maken, verbeteren en bespreken van foto’s. Ook technische aspecten komen hierbij aan bod. Tegelijk speelt gezelligheid en ongedwongen jezelf kunnen zijn, met onderling respect naar elkaar, een grote rol.

Bibliotheek Rozet in Kronenburg bood fotoclub Meinerswijk de mogelijkheid om zijn fotowerken te exposeren. Het thema van de expositie is ‘Arnhem’. De expositie vindt plaats tot 30 november.

De leden van de club zijn dan ook enthousiast op pad gegaan om in beelden de sfeer van onze mooie woonplaats vast te leggen. Zo is een zeer geslaagde verzameling fotografische werken ontstaan die de bibliotheek graag aan de bezoekers wil tonen.

Daglichtschaak voor beginnende schakers

Daglichtschaak bij Nivon. (foto: Ja Vermeer) Ja Vermeer

ARNHEM - Dinsdag 1 oktober vindt de eerste ronde voor seizoen 2019-2020 van het daglichtschaak plaats. Er wordt in twee groepen geschaakt. Eén groep voor de sterkere schakers en één voor de beginnende huisschaker.

Er worden per middag drie ronden gespeeld met een bedenktijd van 25 minuten per persoon. De eerste ronde begint om 14.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Al om 13.30 uur is de zaal open. De kosten zijn twee euro per middag of tien euro voor het hele seizoen (voor de zaalhuur). De verdere speelmiddagen vinden altijd plaats op de eerste dinsdag van de maand tot en met de maand april bij NIVON, gevestigd in de Molenbeekstraat 26a in Arnhem.

"Komt u gerust binnenlopen, een afspraak maken is niet nodig en er heerst een gemoedelijke sfeer. Een aardig welkomstgeschenk ligt voor u klaar." Deze schaakactiviteit worden georganiseerd door de Arnhemsche Schaakvereeniging en NIVON.

Bassisten en gitaristen gevraagd voor Glad Back Editie 7

Deelnemers tijdens de uitvoering. (eigen foto) Eigen beheer

ARNHEM - Glad Back is de comeback-mogelijkheid voor 49+ muzikanten, zangers en zangeressen die ooit in een band hebben gespeeld, of een kans voor diegenen die daar altijd al van gedroomd hebben. Hoe dan ook, het kan vanaf nu van ieders bucketlist worden afgevinkt. Muzikale (zang)ervaring, enthousiasme en een goed gehoor is gewenst, noten kunnen lezen is niet nodig. Inmiddels hebben we een flink aantal aanmeldingen maar zijn nog op zoek naar bassisten en gitaristen.

Onder begeleiding van Glad Back bandcoaches Thomas Calis en Tudor Rutjes werken de bandleden op de donderdagochtend van 09.30 tot 12.00 uur in acht weken tijd naar een optreden toe.

Op donderdag 3 oktober start Glad Back editie 7 met een kennismakingsochtend. Op deze ochtend worden bands samengesteld aan de hand van interesses en maakt iedereen kennis met elkaar. Deze ochtend is geheel vrijblijvend, dus bij twijfel kan men gewoon komen, inschrijven is wel vereist! Het zelfgekozen repertoire varieert veelal van singer-songwriter tot stevige blues en rock nummers. Kijk voor meer informatie en de mogelijkheid om in te schrijven op https://www.gladback.info of stuur een mail aan: gladbackband@gmail.com

In dezelfde week maar een dag eerder, op woensdagochtend 2 oktober gaat ook de Pilot Glad-Back Arnhem-zuid van start. Deze vindt plaats in De Madser waar één band gecoacht zal worden. Rozet is gevestigd aan Kortestraat 16 in Arnhem.

Ambassadeurs gezocht om ouderen te enthousiasmeren

Het bruist aan de Rijn! (foto: Zefanja Hoogers) Zefanja Hoogers

ARNHEM - Op dinsdag 1 oktober is er in Rozet van 16.00 tot 18.00 uur een bijeenkomst voor vrijwilligers en belangstellenden over Arnhem Age Friendly Cultural City: Het Bruist aan de Rijn.

Binnen dit project wordt geprobeerd ouderen een mooie ervaring te bezorgen met kunst en cultuuractiviteiten. Hiervoor wil het team zo veel mogelijk ouderen in Arnhem bereiken en daarvoor is uw hulp nodig!

Er worden vrijwilligers gezocht die met een persoonlijk contact het project willen uitdragen naar moeilijk bereikbare ouderen. Deze zijn makkelijker te enthousiasmeren door een vertrouwd gezicht. Daarom worden ambassadeurs ingezet om deze groep te boeien en binden aan het rijke kunst en cultuuraanbod van Arnhem.

Interactieve bijeenkomst

Het belooft een mooie middag te worden waarin kennismaking, informatie, plezier en inspiratie centraal staan. ‘We kunnen ons goed voorstellen dat u wil weten wat dat ambassadeurschap nou precies inhoudt. Op deze middag gaan wij u helemaal bijpraten. Dit doen we interactief, omdat we ook erg benieuwd zijn naar uw inbreng’, aldus de organisatie. Bij interesse kan men zich aanmelden bij Ineke Tegelaar via ineke.tegelaar@rozet.nl.

Het bruist aan de Rijn

Arnhem op weg naar een Age Friendly Cultural City (AFCC): een cultureel programma als structureel onderdeel van het leven van ouderen om talenten te (her)ontdekken, ontmoeting te stimuleren en de zorgvraag uit te stellen. Het Bruist aan de Rijn! AFCC is een samenwerkingsverband van Rozet, Gemeente Arnhem, zorg en welzijn en kunst- en cultuuraanbieders. AFCC wordt mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Onthulling gedenksteen Palestina-pioniers in Elden

ARNHEM - Op donderdag 3 oktober wordt tegenover Huize Voorburg aan de Drielsedijk 1 in Elden/Arnhem een gedenksteen onthuld ter nagedachtenis aan de twaalf Joodse Palestina-pioniers van Huize Voorburg, die in de Tweede Wereldoorlog werden vermoord.

Gedurende de periode maart 1941 tot 3 oktober 1942 hebben drieëndertig Palestina-pioniers in Huize Voorburg aan de Drielsedijk 1 te Elden gewoond. Zij werden voorbereid om naar Palestina te emigreren. Op 3 oktober 1942 werden de pioniers en de leiding bij een razzia opgepakt en afgevoerd naar kamp Westerbork. Een aantal Palestina-pioniers was kort voor de razzia ondergedoken. Enkele van hen zijn later alsnog opgepakt en eveneens afgevoerd naar kamp Westerbork. De meesten van de groep werden in januari 1944 gedeporteerd naar kamp Bergen-Belsen. Van de Palestina-pioniers van Huize Voorburg hebben twaalf personen de kampen niet overleefd. De Historische Kring Elden heeft gemeend voor deze groep een gedenksteen te plaatsen.

De onthulling van de gedenksteen vindt plaats om 11.00 uur en zal onder andere gebeuren door Opperrabbijn Jacobs. De plechtigheid wordt opgeluisterd met muziek.

9 / 28

Van 29 september tot en met 6 oktober

HET HUIDIGE STERRENBEELD IS WEEGSCHAAL. De weegschaal is een uitermate sociaal type. De omgang met andere mensen is voor hen de eerste levensbehoefte. Het liefste gaan ze met de ander om in een één op één relatie. Ze zijn diplomatiek en een echte vredesduif. Hun gevoel voor harmonie en evenwicht is ongeëvenaard. Ze zijn grote twijfelaars omdat ze van alles de voors en de tegens zien.

RAM van 21 maart t/m 20 april
De werkweek eindigt heel rustig. Maar het weekend brengt een hoop tumult met zich mee. De emoties kunnen vooral op zaterdag hoog oplopen. Probeer tot tien te tellen voor je reageert. Volgende week woensdag sta je open voor een gesprek en kom je daardoor meer te weten.

STIER van 21 april t/m 21 mei
Aanstaande zaterdag ben je nogal in de war en daarom heb je eigenlijk nergens zin in. Op zondag is er iemand die jou uit deze bui haalt. Sluit je het weekend alsnog positief af! Volgende week dinsdag is er een groot probleem, maar op woensdag kun je dit op een hele creatieve manier oplossen.

TWEELINGEN van 22 mei t/m 21 juni
Vlak voor het weekend zet iemand je voor het blok. Wat hou jij geheim? Tijdens het weekend kun je hier gemakkelijk overheen stappen en geniet je van de meer ontspannen situatie. Rond volgende week dinsdag ben jij eerst heel emotioneel om later (op woensdag) daadkrachtig in te grijpen.

KREEFT van 22 juni t/m22 juli
Vlak voor het weekend ben jij lekker bezig. Alhoewel sommige mensen jou van de wijs willen brengen. Zaterdag is het nieuwe maan; een prima moment om met nieuwe dingen te starten. Ook hierbij proberen anderen je hiervan af te brengen. Maandag ben je iets te vroeg met je plannen.

LEEUW van 23 juli t/m 22 augustus
In het komende weekend ben jij aan het broeien op je eigen toekomstplannen. Daarbij heb je de neiging om te ver in de toekomst te willen plannen. Hou het wat dichter bij huis en kijk wat voor jou in de komende maanden haalbaar is. En kijk naar wat jij zelf heel goed kunt. Dat geeft ruimte.

MAAGD van 23 augustus t/m 21 september
Op vrijdag loop je tegen stevige problemen aan. Maar dit soort zaken oplossen is jou wel toevertrouwd. Maar het kost wel flink wat kruim. Daarom kun je ook zo genieten van de ontspanning die het weekend brengt. Maandag ben je wat humeurig maar op woensdag ga je er weer voor!

WEEGSCHAAL van 22 september t/m 22 oktober
Het weekend verloopt nogal verwarrend voor jou. Eerst neemt iemand duidelijk afstand om vervolgens juist weer toenadering te zoeken. Deze persoon is even de weg kwijt! Volgende week dinsdag sta je voor een keuze en op woensdag lijkt die keuze niet meer nodig te zijn.

SCHORPIOEN van 23 oktober t/m 21 november
Vrijdag heb je een heel indringend gesprek waardoor je emotioneel nogal overstuur bent. Dat dreunt als het ware het hele weekend door. Toon wel je emoties, schorpioen! Dinsdag lijkt communicatie onmogelijk. Maar doordat jij die op woensdag toch weer op gang brengt gaat alles beter.

BOOGSCHUTTER van 22 november t/m 21 december
Vrijdag zit jij niet zo lekker in je vel. Je hebt er last van dat sommige mensen maar wat doen zonder na te denken. Aanstaande zondag ben jij zeer hartelijk tegen de mensen in jouw directe omgeving. Deze hartelijkheid wordt zeer gewaardeerd en wordt ook positief beantwoord. Iedereen blij!

STEENBOK van 22 december t/m 19 januari
Vlak voor het weekend ben jij op een positieve manier bezig met jouw familie. Men vindt het fijn om te merken dat jij hen ondersteunt. Je zet dan ook je beste beentje voor. In het weekend, en vooral op zondag, ben je in een wat pessimistische stemming. Probeer wat afleiding te vinden, steenbok.

WATERMAN van 20 januari t/m 17 februari
Vlak voor het weekend heb je een paar positieve dagen waarin alles op rolletjes loopt. Daardoor voel jij je heel goed. Maar in het weekend denk jij te kunnen steunen op bepaalde mensen, maar dat lijkt onmogelijk. Hoogstwaarschijnlijk zijn zij druk met anderen dingen waardoor je jou niet zien staan.

VISSEN van 18 februari t/m 20 maart
Aanstaande zaterdag praat jij honderduit op een gezellige bijeenkomst. Maar er is toch iets niet goed. Er is een bepaald persoon die jij daarbij mist! Zondag laat jij iemand heel duidelijk merken dat jij die persoon erg graag mag. Volgende week woensdag lijkt een zeer goede dag om af te spreken.

Onderzoek laat gunstige effecten APS Therapy zien

ARNHEM - ‘Het onlangs in Engeland verrichte onderzoek onder 33 MS-patiënten laat de effecten zien van een behandeling met de APS Therapy. Deze therapie wordt in Nederland al jaren met succes toegepast. Desalniettemin zijn we erg blij met deze uitslag van dit internationale onderzoek en de opname in de Britse MS Trust.’ vertelt Maurice Uytdewilligen, directeur van APS Therapy.


Dit volledig onafhankelijke onderzoek laat duidelijk het effect zien na de behandeling van verschillende MS-patiënten. Het blijkt een veilige en effectieve behandeling in de gevallen van zowel neuropatische als nociceptieve pijn. De APS-therapie levert een significante reductie van pijn op in zeker 78% van de gevallen. Ook wordt de behandeling zelf als niet vervelend ontvangen.
De patiënten voelden zich op hun gemak. Verder zorgde deze Actie Potentiaal Simulatie voor een reductie van medicijngebruik. In veel gevallen werd dit zelfs tot helemaal nul gereduceerd.

MS-patiënten hebben duidelijk baat bij deze vorm van therapie, want het zorgt voor:

Pijnverlichting (Pain Relief)
Minder vermoeidheid (reduced fatigue)
Verbeterde slaap(improved sleep)
Verminderde spasmen/stijfheid (Reduced spasm/stiffness)
Verbeterde mobiliteit (Improved mobility)

Wenst u meer informatie over deze vorm van therapie en haar applicaties, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u daar graag meer over. Kijk ook op de website van MS Trust: https://www.mstrust.org.uk/a-z/action-potential-simulation-aps-therapy.

APS Therapy; info@apstherapy.com; www.apstherapy.com; 026 4790900.


Cursussen Elderveld

ARNHEM - Men kan zich nog inschrijven voor:

- Engels - Basis (vervolg) - maandagavond

- Frans - Beginners (vervolg) - donderdagavond

- Frans - Conversatie voor gevorderden - donderdagavond

Houders GelrePas 2019 krijgen 50 procent korting op maximaal twee cursussen per seizoen. Voor nadere informatie over deze cursussen en/of aanmelding kan men de wijkvereniging Elderveld bellen, 3810798 of e-mailen: wijkver.elderveld@hetnet.nl.

Aantrekkelijke najaarsacties bij Riekershop Arnhem

(foto: Ilona Kuster)

ARNHEM – Dat comfortabele schoenen ook trendy kunnen zijn, bewijst het schoenenmerk Rieker dit najaar weer met de nieuwe schoenencollectie. Zowel in de dames- als in de herencollectie biedt Riekershop Arnhem de meest hippe boots, enkellaarsjes, sneakers en... lange dameslaarzen, want die zijn dit najaar weer helemaal terug in het modebeeld.

De combinatie van sportieve sneakers en stoere boots met daarnaast stijlvolle modellen veterschoenen in warme kleuren én prints, maken de dames- en herenschoenencollectie van Rieker verleidelijk voor jong en oud. En hoe uiteenlopend de modellen ook zijn, één belangrijk punt hebben al deze schoenen gemeen: ze bieden allemaal dat sublieme draagcomfort, waar Rieker jaren geleden al bekend om werd. Schoenen van Rieker zijn uitzonderlijk flexibel en licht, waardoor ze zich optimaal om uw voet vormen. Bovendien zijn de zolen extra schokdempend gemaakt. Dit, gecombineerd met een uitstekende pasvorm, zorgt ervoor dat uw voeten worden ontlast. Niet voor niets wordt dit het 'anti-stress systeem' van Rieker genoemd. Dit voelt u wel... maar ziet u niet! Want ook de nieuwe najaarscollectie schoenen voldoet weer aan de nieuwste modetrends. Zoals de lange dameslaarzen bijvoorbeeld, deze zijn uiteraard ook verkrijgbaar bij Riekershop. Bart Paanakker, eigenaar van Riekershop Arnhem: 'En u krijgt van ons gratis laarzenspanners, bij aanschaf van een paar laarzen vanaf 99,95 euro. Daarnaast bieden we ook nog, bij aankoop van ieder paar schoenen, 25 procent korting op onze tassen.' Krijgt u al zin in het najaar? Wees welkom bij Riekershop Arnhem, Bakkerstraat 30 in Arnhem (centrum): 026 4427366; www.riekershop.nl.

Kwekerij W.A.J. Gerritsen voor buxusvervangers, vaste planten en kleurrijke violen

HUISSEN – Veel buxushagen zijn dit jaar aangetast door de rups van de buxusmot. Tijd dus om de ontsierende bruin geworden hagen te vervangen door nieuw fris groen! Ook in het najaar vindt u bij kwekerij W.A.J. Gerritsen veel kleur en een ruim assortiment vaste planten.

Japanse hulssoorten lijken veel op de buxus. 'Deze dragen de naam Ilex en bieden we in een grove en een fijne variant', legt eigenaar Wilbert uit. 'Keuze in bladkleuren zien we bij de euonymus, ook wel 'kardinaalsmuts' genoemd. Deze zijn er met groen maar ook met geel- of witachtig blad. Daarnaast wordt er ook vaak gekozen voor een taxushaag als vervanger voor de buxus', vertelt hij. De keuze in groene vaste planten is er groot, maar zodra je de kas binnenstapt bij Gerritsen stap je in een kas vol kleuren! Anita: 'Ja want er zijn natuurlijk ook weer volop winterviolen, hangviolen en bosviolen in ruim honderd vrolijke kleuren!' Daar fleurt uw tuin of balkon enorm van op, nu de natuur steeds kaler wordt. Neemt u gerust uw eigen potten mee naar Gerritsen en zoek daar uit wat u er graag in wilt hebben. Naast de kosten van de materialen vraagt Gerritsen slechts één euro voor het opmaken van uw bloempot of -bak, zodat u deze kant-en-klaar thuis kunt plaatsen.

Kwekerij W.A.J. Gerritsen is tot eind maart zes dagen per week geopend van 9.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 17.00 uur. Daarna begint dan weer het perkgoedseizoen en worden de openingstijden verruimd. U bent van harte welkom aan de Polseweg 23 in Huissen. www.kwekerijgerritsen.nl (ook op Facebook).

Cursussen in Elderveld

ARNHEM - Men kan zich nog inschrijven voor:

- Engels - Basis (vervolg) - maandagavond

- Frans - Beginners (vervolg) - donderdagavond

- Frans - Conversatie voor gevorderden - donderdagavond

Houders GelrePas 2019 krijgen 50 procent korting op maximaal twee cursussen per seizoen. Voor nadere informatie over deze cursussen en/of aanmelding kan men de wijkvereniging Elderveld bellen, 3810798 of e-mailen: wijkver.elderveld@hetnet.nl.

Sleutel- en Slotenspecialist B. Bosman blijft investeren 'Autosleutels zijn onze specialiteit'

(foto: Ilona Kuster)

ARNHEM – René Bosman is inmiddels de derde generatie, die als eigenaar de sleutel van de zaak beheert, die ooit door zijn overgrootopa B. Bosman werd gestart. Op het gebied van autosleutels is er gaandeweg veel veranderd, maar B. Bosman is altijd up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen.

Of u nu een huissleutel wilt laten bijmaken, een cilinderslot wilt laten vervangen of problemen heeft met het slot van een kluis, u kunt terecht bij Sleutel- en Slotenspecialist B. Bosman. Met autosleutels ligt het iets ingewikkelder, omdat er in de meeste autosleutels tegenwoordig electronica is verwerkt. Uw auto kan alleen starten met de sleutel, omdat de chip in de sleutel in het systeem van uw auto is geprogrammeerd. Maar gelukkig bent u ook hiervoor bij B. Bosman aan het juiste adres! Om zijn branchekennis op peil te houden, bezoekt René drie maal per jaar verschillende vakbeurzen in het buitenland. 'We beschikken over de nieuwste software en apparatuur om onze klanten een zo optimaal mogelijke service te bieden. Zoals de mogelijkheid om een kapotte autosleutel door ons te laten reviseren. Dat is namelijk veel goedkoper dan een nieuwe bestellen', vertelt René. Als een toegewijd sleutelmaker voegt hij eraan toe: 'En als ik zeg dat ik een sleutel na kan maken, dan gaat hij passen ook!' De naam Sleutel- en Slotenspecialist past hem dus
echt als een sleutel in het slot. B. Bosman is al 45 jaar gevestigd aan de Johan de Wittlaan 19. T: 026 4421247; www.bosmansleutels.nl.

De Klussenier François Morien: 'Waar kan ik u mee van dienst zijn!'

ARNHEM - Per 1 mei 2018 is François Morien voor zichzelf begonnen. François is een echte vakman. U kunt bij hem terecht voor alle klussen en verbouwingen. Hij is beschikbaar in de omgeving van Arnhem en omstreken.

"Klanten kunnen voor al het renovatiewerk en verbouwingen bij mij terecht. Denk hierbij aan schilderwerk, verbouwingen, renovatie toilet of de zolder, timmerwerk, reparaties. Kwaliteit staat bij mij hoog in het vaandel. Net zoals heldere communicatie, afspraken nakomen en persoonlijke aandacht. Ik denk graag mee met de klant en bespreek alle mogelijkheden in hun situatie."

Veiligheid in en om uw huis!
"Voor hang- en sluitwerk kunt u bij mij ook terecht! Regelmatig kom ik in verschillende wijken en merk dat er veel woningen zijn, waar het hang en sluitwerk erg slecht is. Mensen hebben niet in de gaten dat een dief in 1 minuut binnen kan zijn."

Veel voorkomende inbraakmethodes zijn onder andere cilindertrekken, Bulgaarse methode, gaatjes boren in de cilinder, flipperen.
Twijfelt u over uw hang en sluitwerk, François kan u adviseren om uw huis veiliger te maken. Voor veel inbraakmethodes is er een oplossing. François werkt uitsluitend met hang en sluitwerk volgens Politiekeurmerk Veilig Wonen minimaal SKG **

"Als mensen een verbouwing of een kleinere klus gepland hebben of meer willen weten over hang en sluitwerk, kunnen zij gerust vrijblijvend contact opnemen. U ontvangt vooraf een vrijblijvende offerte, ik reken geen voorrijkosten en klanten ontvangen twaalf maanden garantie."

Heeft u alsnog vragen?
François is bereikbaar op 06 22335840, 026 3510497 en via françoismorien@klussenier.nl.
Kijk voor meer informatie op www.klussenier.nl of Facebookpagina: De Klussenier Francois Morien.

Doe maar een zonnepaneeltje… of?

ARNHEM - Maarten Reichgelt en Ralph van Kraaij zijn de energieke eigenaren van Frisse Energie, adviseurs en installateurs van Zonnepanelen, infraroodpanelen, doorstroomverwarmers en thermische verven.

Wij, als eigenaren van Frisse Energie, krijgen regelmatig offertes van andere aanbieders te zien. Mooie layout, lage prijzen, maar qua inhoud word je niet veel wijzer: "Mooie zwarte panelen, beste keus voor u". Maar wat staat er nu eigenlijk en hoe weten ze wat de beste keus voor u is als er alleen vanaf een luchtfoto op uw huis gekeken wordt?

De aanpak van Frisse Energie is wellicht old-fashioned, we doen namelijk eerst een intake en inventarisatie bij u thuis, en bieden u vervolgens een offertes gebaseerd op de besproken wensen, altijd met de beste materialen en professionele installateurs. Staat alleen de kostprijs op uw wensenlijstje, dan zijn andere partijen een uitstekende keus, maar heeft u meer wensen: wat is het rendement op mijn investering, wat is het verschil tussen verschillende merken zonnepanelen, hoe gaat uw fabrikant om met het milieu, of bijvoorbeeld: wat is het verschil tussen 25 jaar opbrengstgarantie en 25 jaar productgarantie?

Ralph adviseert de particuliere markt, terwijl Maarten met zijn meer dan 10 jaar ervaring in de techniek en zonnepanelenbranche, bedrijven adviseert. Samen met een fijn team van installateurs bieden zij een service waar u blij van wordt.

Deze herfst en winter houdt Frisse Energie enkele inloopavonden op de nieuwe locatie aan de Snelliusweg 21 (hoek Ortelliusstraat) in Arnhem. Kijk voor data op de website www.frisse-energie.nl, vul het contactformulier in of bel ons op 026 3614882.

Thuis-PC.nl helpt, adviseert, verkoopt 'Voor particulier én MKB'

ARNHEM - Heb je een te trage of kapotte laptop of pc? Of problemen met het bedienen daarvan? Waar kun je dan heen met je probleem?


Of je je laptop of pc nou bij een zogenoemde prijsbreker of bij Thuis-PC.nl hebt gekocht, Thuis-PC.nl helpt je er graag mee! Hoewel Piet Hoogland naast nieuw en tweedehands verkoopt, lost hij ook graag snel en vakkundig je pc- en laptopproblemen op, van welk merk dan ook...

Problemen als virussen, een kapotte harde schijf, traag, problemen met het besturingssysteem. Het zorgen van een adequate oplossing is dagelijks werk voor Thuis-PC.nl, waarvan Piet al acht jaar de eigenaar is. Tegen scherp geprijsde tarieven. Thuis-PC.nl werkt zowel vanuit eigen locatie (bel voor afspraak!), als bij je thuis of op kantoor. En via hulp op afstand. Zowel de particulier als mkb-er zijn van harte welkom. Zie voor een selectie van leverbare producten de webshop.

Thuis-PC.nl, voor particulier en MKB, Bingelradestraat 3 (nabij woonboulevard Arnhem-Zuid); 06 81469489, www.thuis-pc.nl.

Voor een waterdichte oplossing naar dakdekkersbedrijf Delsink

ARNHEM – Een goed dak boven je hoofd. Dat wil iedereen. Maar als het dak niet waterdicht is, wie komt het repareren of vernieuwen? Dat is werk voor dakdekkersbedrijf Delsink!

Bert Delsink van het jonge bedrijf heeft al meer dan vijfentwintig jaar ervaring in deze branche. De moeilijkste klus ziet hij als een uitdaging. Bert hecht er waarde aan elk karwei tot in de puntjes op te leveren. Hij verricht alle lood-, koper-, zink- en dakwerkzaamheden.

Dakdekkersbedrijf Delsink levert als dakspecialist een totaal pakket. Als het nodig is, zorgt Bert ook voor de bijkomende werkzaamheden. "Als de werkzaamheden zijn afgerond, wil ik dat mijn klanten tevreden zijn." Het bedrijf gaat voor kwaliteit, geeft tien jaar garantie op de werkzaamheden. Zijn motto is dan ook: 'Altijd een waterdichte oplossing!'

Dakdekkersbedrijf Delsink, Slikkerveerstraat 33, Arnhem-Zuid; 026 3644104; 06 42432468; email: info@dakdekkersbedrijfdelsink.nl.

Op 5 en 6 oktober van 11.00 tot 17.00 uur aan de Steenstraat in Arnhem Hoort u dat? Kom voor écht goed geluid naar de grootse Audio show bij Bender hifi

ARNHEM - Tijdens de audio show Bender hifi op zaterdag 5 oktober en zondag 6 oktober staan in verschillende luisterruimtes diverse audio sets opgesteld. De audio show Bender hifi is een grootse (luister)show waarbij de merken Naim, Neat, Chord, Focal, KEF, Hegel, Cambridge, Spendor, Rega en Totem centraal staan.

Primeur! Tijdens de audio show Bender hifi komen speciale gasten demonstraties verzorgen. Welke gasten dat zijn, is nog een verrassing. Hou de website (www.benderhifi.nl/show) in de gaten of volg de facebookpagina (www.facebook.com/benderhifi). Niet echt een primeur, maar wel nieuw deze editie is de Koopjeshoek! Kijk voor een 'sneak-preview' op onze website.

Hoort u dat?
De Bender hifi show 2019 biedt niet alleen het beste wat er op de audiomarkt verkrijgbaar is. Er is een sublieme gevarieerde mix van toegankelijke en betaalbare audioapparatuur tot en met exclusieve topproducten te zien en vooral te beluisteren!

Doorlopend demonstraties
Er zijn doorlopend meerdere demonstraties in verschillende ruimtes. De importeurs en het Bender hifi team verzorgen prachtige demonstraties, vertellen graag meer over de luisteropstellingen en laten u kennis maken met al het moois wat er op audiogebied verkrijgbaar is. Uiteraard zorgt Bender hifi voor koffie en thee.

Bender hifi, Steenstraat 54, Arnhem, 026 4453541.

Uw prothese perfect op maat!

(foto: Kim Brugman)

ARNHEM - Heeft u vaak etensresten onder uw prothese zitten? Gaat de prothese loszitten of wiebelen? Of heeft u al eens een breuk in uw prothese gehad? Dan kan het zijn dat uw prothese niet meer goed passend is. Dit kan komen door het slinken van de kaak. Het is mogelijk de prothese aan te passen door middel van een rebasing.

Rebasing is het aanbrengen van een voering aan de binnenzijde van de gebitsprothese zodat de prothese weer goed op de kaak aansluit. "Wij raden jaarlijkse controle aan om te kijken of de prothese nog goed in de mond zit. Voor een prothese op twee implantaten geldt dat ook. Deze jaarlijkse controle wordt vergoed. Mocht de prothese al ouder zijn dan vijf jaar dan kan u in aanmerking komen voor een nieuwe prothese. De verzekering vergoedt in de regel iedere vijf jaar een nieuwe prothese."

Graag zouden wij ook aandacht willen vragen voor het reinigen van de prothese. Veel mensen weten nog niet zo goed hoe zij hun prothese het beste schoon kunnen houden. Het is noodzakelijk om dagelijks de prothese goed te reinigen met een prothese tandenborstel en zachte zeep. Gebruik geen tandpasta, deze kan krasjes veroorzaken aan de tanden van de prothese.

Tandprothetische praktijk Primi Dentes, Paul Krugerstraat 2, Arnhem; 026-8484887, www.primidentes.nl.

De Kapperie: Kapsalon & Haarwerken

ELDEN/ARNHEM - De Kapperie is al 29 jaar in Elden gevestigd. Het is nu alweer twee jaar geleden dat de salon grondig verbouwd is. De salon heeft een luxe uitstraling met een huiselijke sfeer. Eigenaresse Monique van Hulzen runt samen met haar dochter Lidy de Kapsalon & Haarwerksalon. Dit doen zij met veel passie en plezier.

Monique is gespecialiseerd in het aanmeten van haarwerken, pruiken, haarstukjes en andere haaraanvullingen. Er zijn verschillende oplossingen voor haarverlies. Bij Alopecia en chemotherapie krijg je vaak te maken met haarverlies. Wanneer u te horen krijgt dat uw haar tijdelijk of blijvend kunnen gaan uitvallen, kunt u contact met ons opnemen. Bij een gratis intakegesprek kan Monique hier alles over vertellen. Zo nodig kunnen zij ook aan huis of in het ziekenhuis komen.


Lidy is topsyliste en visagiste. Ze kan 'toveren' met haarkleur. Ze weet dus alles van de laatste haar- en modetrends. Tevens verzorgt zij de make-up en kapsels van vele bruidjes. De Kapperie staat voor: Warme & persoonlijke aandacht; Professionaliteit; Toegankelijkheid; Een uitgebreid assortiment; Betaalbare kwaliteit.

Wij heten u van harte welkom in onze salon! Voor haarwerken kunt u kijken op www.dekapperie.nl en voor de kapsalon op www.kapsalon-dekapperie.nl ook kunt u ons op Facebook en Instagram volgen.

Westerveldsestraat 40a, Arnhem(Elden); 026 3816082 / 06 25002147; info@dekapperie.nl.

Rozet in het teken van vrijheid

Wargame maquette. (foto: Ludwig van Dijk)

ARNHEM - Van september tot december staat in Rozet het thema ‘Op weg naar vrijheid’ centraal. Met een tentoonstelling en diverse activiteiten wordt aandacht besteed aan de Slag om Arnhem, die 75 jaar geleden plaatsvond.

Zo vind je in Rozet een unieke expositie van verschillende, populaire middelen die de Slag om Arnhem uitbeelden: vanaf het eerste stripboek (1946) tot de nieuwste game (2018).

Langs de trappen zie je afbeeldingen uit diverse stripboeken – onder meer van striptekenaar Hennie Vaessen – maar ook dagboekfragmenten van jongeren die 75 jaar geleden de Slag van dichtbij meemaakten. In het Erfgoedcentrum is de tentoonstelling ‘(G)een kinderspel’ te zien, een samenwerking tussen Museum Arnhem en Erfgoedcentrum Rozet. Deze expositie toont onder andere de acht meter lange wargame maquette van Arnhemmer Ludwig van Dijk. "Laat je tot slot in de hal verwonderen door de installatie van kunstenaar Marjolein Koot en beleef een sprookje over goed en kwaad."

Activiteiten

Voor jong en oud organiseren we tot het eind van het jaar diverse activiteiten die in het teken staan van de Slag om Arnhem. Van een lezing over de gewonde en gesneuvelde Duitse militairen van de Slag tot cartoontekenen voor kinderen. En van de film ‘Ik heb geluk gehad’ tot een wandeling langs vergeten militair erfgoed. Meer informatie en het complete programma staan op rozet.nl/vrijheid.

Gratis Alpha-cursus in Arnhem-Zuid

Een Alpha groep. (foto: Alpha Nederland) Alpha Nederland

ARNHEM - In oktober gaat er een nieuwe Alphacursus van start in Arnhem-Zuid. Alpha is een introductie in het christelijk geloof. Wereldwijd hebben ruim 25 miljoen mensen in 169 landen een Alpha gevolgd.

In tien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdekken de deelnemers wat het christelijk geloof inhoudt. We eten samen en er is een inhoudelijk programma. Deze cursus is er vooral voor iedereen die zich op hoofdlijnen wil verdiepen in het christelijk geloof. Of je al iets hebt meegekregen van het christelijke geloof of niet, deze cursus is toegankelijk voor iedereen die meer over het christelijke geloof wilt weten.

Elke avond begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luisteren de Alpha-deelnemers naar een kort, inspirerend verhaal.

"Samen maken we er ontspannen en ongedwongen avonden van. Een bepaalde mening of visie wordt niet opgedrongen. Het gaat er bij deze cursus om dat je zelf kan ontdekken wat het christelijk geloof voor je betekent en of/wat je hiermee kan voor je eigen leven."

Gratis
De cursus is gratis en vrijblijvend en wordt gegeven op maandagavond van 18.30 tot 21.30 uur in de Huiskamer van Schuytgraaf, Lemoen 85 in Arnhem. Op 21 oktober is de introductiebijeenkomst. Of je nu jong of oud, gelovig of niet-gelovig bent; je bent er welkom! Meer informatie en verhalen van Alpha-deelnemers staan op alphacursus.nl, of neem contact op met Hemelsbreed via info@hemelsbreed.info.

Congres Strijdigheden 3 focust op 75 jaar Market Garden

Organisatie en sprekers op het terras van Rozet. (foto: Jan van Dalen) Jan van Dalen

ARNHEM - De bijna honderd deelnemers en de organisatie kijken terug op een bijzondere versie van het jaarlijkse archeologencongres, dat vanwege 75 jaar Operatie Market Garden op 12 september plaatsvond in het auditorium van Rozet. Het congres werd georganiseerd in samenwerking met de gemeente Arnhem en met steun van de Provincie Gelderland.

Na het welkom van de heer Paping (wijkwethouder Schuytgraaf) nam keynote-speaker Ruurd Kok het publiek mee op zoek naar de betekenis van monumenten. Hij belichtte de de grotere monumenten en ook de kleine en vaak zeer persoonlijke herdenkingskruisen, -kransen, foto’s en verhalen. Ze blijken symbool te staan voor relaties tussen mensen, soms uit dezelfde tijd, maar ook door de tijd heen en zelfs over enorme afstanden. Oorlogsmonumenten verenigen materieel én immaterieel erfgoed. De andere lezingen belichtten achtereenvolgens diverse archeologische invalshoeken rond de slag om Arnhem, het het zuiden van het land en actueel onderzoek in binnen- en buitenland.

In de Eusebiuskerk vond het avondprogramma plaats. Hans Goedkoop (Andere Tijden) gaf zijn visie op herdenken door de tijd heen. Uit de gepassioneerde discussie daarna bleek dat dit onderwerp de aanwezigen na aan het hart lag.

Congresbundel

De congresbundel is te bestellen voor 15,00 euro per stuk (+ verzendkosten: 4,35 euro per bundel). "Stuur daarvoor een mail met uw adresgegevens en het aantal gewenste bundels naar Arjen Bosman, military.legacy@gmail.com. U ontvangt in de bestelbevestiging de instructies voor het betalen."

Week van Koloniale Geschiedenis

ARNHEM - Museum Bronbeek organiseert van 20 tot en met 27 oktober de 'Week van de Koloniale Geschiedenis'.

Vilan van de Loo spreekt op 20 oktober over 'zeebaboes': Indonesische vrouwen die Europese families aan boord van en naar Europa ondersteunden. Daarna neemt Coen van Galen je mee door de geschiedenis van slavernij.

's Avonds op 23 oktober kunnen filmliefhebbers in het IndoFilmCafé in Nijmegen de Indonesische speelfilm Nyai. A woman from Java zien over een Indonesische concubine van een Nederlandse bestuursambtenaar. De film wordt ingeleid door en nabesproken met conservator van museum Bronbeek.

Op 24 oktober presenteert Bronbeek 's avonds in het Focus Filmtheater historische filmbeelden, die de verhoudingen tussen vrouwen en mannen in de koloniale tijd belichten. Studenten componeerden er muziek bij en spelen die live tijdens de voorstelling. De conservator licht de filmbeelden toe.

Het Moluks Historisch Museum brengt op 26 oktober 's middags de talkshow 'Sekarang Tante cerita'. Op zondag 27 oktober zijn er rondleidingen door langs de tentoonstellingen 'Mahina. Ode aan de vrouw' en 'Toean Stammeshaus', live gamelanmuziek en dans, en twee theatrale voorstellingen Oostindisch Doof en Land van Toen. De 'Week van de Koloniale Geschiedenis' is onderdeel van de Maand van de Geschiedenis. Het complete programma van de Week is vanaf 1 oktober te downloaden via www.bronbeek.nl.

Museum Bronbeek, Velperweg 147, Arnhem; www.bronbeek.nl.

Dana Alexa komt naar Nederland

Dana Alexa

ARNHEM - Dana Alexa is een danser en choreografe uit Los Angeles, Verenigde Staten en komt binnenkort naar Nederland om exclusieve workshops te verzorgen.

Dana Alexa is op tour door Europa. Dit heeft ze ook aangekondigd op haar Instagram-account. Dankzij MaxStudios is er contact met haar gelegd om ook naar Nederland te kunnen komen. Na enige tijd onderhandeld te hebben, stond het vast. Dana Alexa komt naar Nederland en geeft workshops op verschillende plaatsen, waaronder Arnhem.

Dana is geboren in Brooklyn, New York en begon met danslessen al op 2-jarige leeftijd. Ze heeft veel danslessen gevolgd van zeer ervaren dansdocenten aan de west- en oostkust van de VS. Ze werd op haar 21ste professional en geeft nu ook vaste lessen bij het Millennium Dance complex in Los Angeles.


Dit is niet de eerste keer dat Dana in Nederland is geweest. Vorig keer was dat samen met Matt Steffanina, een van de bekendste dansdocenten ter wereld.
Meer informatie over de workshop dat Dana op 5 oktober in Arnhem geeft, staat op www.maxstudios.nl.

Randstad Personenschade geeft kosteloos advies en claimt schadevergoeding bij tegenpartij

ARNHEM – Veel mensen zijn zich niet bewust van het feit dat zij recht hebben op schadevergoeding bij een ongeval. Wanneer u slachtoffer bent geworden van een verkeersongeval, een bedrijfsongeval of een ander soort ongeval, lijdt u mogelijk materiële en/of immateriële schade. Ongevallen tot vijf jaar na dato kunnen nog voor schadevergoeding in aanmerking komen.

Randstad Personenschade helpt al jaren met succes slachtoffers die letsel hebben opgelopen om hun schade maximaal vergoed te krijgen en doet dit kosteloos. De ervaren letselschadespecialisten spreken verschillende talen en kennen verschillende culturen.

Bij veel ongevallen komen onvoorziene kosten kijken. Al deze kosten kunnen worden meegenomen in het totaal overzicht van de schade, aangezien het kosten zijn die u ten gevolge van het ongeval hebt gemaakt. Voorbeelden hiervan zijn fysiotherapiebehandelingen, eigen risico zorgverzekering en inkomstenverlies.
Om u een beeld te geven wat voor ongevallen onder meer in aanmerking komen voor een schadevergoeding, volgt er een aantal voorbeelden:

Voorbeeld 1:
Terwijl u over straat loopt wordt u ineens door een hond aangevallen en gebeten en u houdt daar letsel aan over.

Voorbeeld 2:
U krijgt tijdens het werk uw hand tussen een machine, of er valt iets op uw hoofd.

Voorbeeld 3:
U staat als eerste in de rij voor een stoplicht en wordt vervolgens doorgedrukt als gevolg van een kettingbotsing.


Voor al deze ongevallen kunt u geheel verblijvend contact opnemen met Randstad Personenschade.
De specialisten van Randstad Personenschade zullen u kosteloos begeleiden.

Randstad Personenschade, Volkerakstraat 10, Arnhem, 026 7810001.

Fiets Totaal Elden gaat uitbreiden

ARNHEM - Tom, we zijn bijna in het einde van het fietsseizoen, hoe kijk je op het seizoen terug? "Het fietsseizoen is gelukkig nog niet afgelopen hoor. Als ik naar vorig jaar kijk dan kan ik me nog herinneren dat we het eind oktober 2018 nog razend druk hadden."

Dat is waar, hopen op nog enkele mooie nazomerweken. Hoe loopt 2019 tot nu toe? "Daar kan ik kort over zijn. Bijzonder tevreden. Veel nieuwe klanten hebben wij mogen begroeten. Maar ook een behoorlijke stijging in de verkoop van fietsen; zowel nieuwe- als gebruikte fietsen. Zoals bijna iedereen weet; de verkoop van de elektrische fiets zit behoorlijk in de lift. Ook daar profiteren wij natuurlijk van."

Wat zijn je plannen voor volgend jaar? "Wij zijn bezig met de uitbreiding van onze ruimte. Dat betekent dat wij meer fietsen binnenshuis kunnen presenteren. Daarnaast zijn wij in 2020 dealer van nog meer bekende fietsmerken."

Vaak sluit ik af met dezelfde vraag: zijn er nog acties? "Wij hebben op dit moment de najaarsactie. Dat houdt in dat wij de fiets van de schoolgaande jeugd controleren op belangrijke punten. Staat iets verkeerd afgesteld, dan zorgen wij voor de juiste afstelling.Trouwens volwassen fietsen controleren wij ook hoor voor het actietarief van dertig euro."

Fiets Totaal Elden, Klapstraat 45a, Elden, 026 3831832 of 06 13326772; www.fietstotaalelden.nl.

Gun je oude stoel of bank nog een nieuwe kans

(foto: Ilona Kuster)

ARNHEM – Dat duurzaamheid steeds belangrijker wordt gevonden, merkt ook Maurice Van Den Akker, eigenaar van de gelijknamige meubelstoffeerderij. Een doorgezakte stoel of een bank waarvan de stof vuil of versleten is, worden niet meer zomaar afgedankt, maar komen bij Maurice terecht in zijn werkplaats.

Naast het opnieuw laten stofferen, wordt er namelijk steeds vaker ook voor reparaties en het vervangen van een vulling een beroep gedaan op de vakmensen van Van Den Akker. Het reclamespotje van Sire op tv: 'Waardeer het, repareer het', waarin we geattendeerd worden om spullen te laten repareren in plaats van weg te gooien, draagt daar zeker aan bij. In de werkplaats van Van Den Akker werken uitsluitend professionele stoffeerders. Uw stoel, bank, motorzadel, autostoelen, caravan- of bootkussens zijn er dan ook in goede handen. Letterlijk en figuurlijk, want het stofferen is nog altijd puur handwerk. Het ambachtelijke, maar ook de afwisseling in opdrachten, maken dat eigenaar Maurice nog altijd passie heeft voor zijn vak. 'Vanaf het najaar, als de caravan, boot of camper naar de stalling gaat, krijgen we regelmatig daar de kussens en matrassen van om opnieuw te bekleden', vertelt hij. 'Maar richting het voorjaar krijgen we juist weer eerder een lederen motorzadel ter reparatie.' Pas als een antieke stoel, vakkundig gerestaureerd en bekleed met een hippe stof, de verwachting van de klant overtreft, dan heeft Van Den Akker zijn doel bereikt.

Meubelstoffeerderij Van Den Akker, Malburgse Sluis 5c, Arnhem. 026 4421182; www.vanden-akker.com.

Je hebt zelf de keuze!

(foto: Kiekfoto Rob de Joode)

ARNHEM - Wie bij een overlijden belast wordt met het regelen van de uitvaart van een dierbare en de verzekeringspolis bekijkt, vindt daarop doorgaans een telefoonnummer met de melding "Bel dit nummer om een overlijden te melden."

90 procent van de mensen blijkt automatisch het nummer van de verzekeraar te bellen, simpelweg omdat het daar staat. En natuurlijk wil de verzekeraar maar al te graag de uitvaart voor je verzorgen. Zij beweren zelfs dat je anders het 'inkoopvoordeel' kwijtraakt. Maar dat is niet zo, je bent zeker niet duurder uit bij een zelfstandige uitvaartondernemer.

Een uitvaartverzekering (ook naturapolis) keert altijd uit bij overlijden, ongeacht wie de uitvaart verzorgt. Bedenk dus vooraf welke keuze je hierin wilt maken, zodat het een uitvaart wordt die recht doet aan wie de overledene was.


Voor een persoonlijke uitvaart op maat voor elk budget biedt ik u een uitvaartpakket aan voor 2895 euro.
Bel voor meer informatie naar 06 10122205, ook als u elders verzekerd bent. Of kijk op mijn website wat dit inhoudt: www.johanuitvaartzorg.nl.

Geef uw scooter of brommer een najaarsbeurt bij Crazywheels

ARNHEM Crazywheels - de scooter/brommerzaak van Arnhem en omstreken - heeft een mooie najaarsactie voor iedereen die een scooter of een bromfiets heeft.

Crazyweels bestaat acht jaar en om dit te vieren heeft eigenaar Ronald van de Werd een speciale aanbieding gemaakt. Iedere bromfietsrijder kan de gehele maand oktober een volledige onderhoudsbeurt krijgen voor slechts 35 euro; normaal is deze onderhoudsbeurt 70 euro. Dit is exclusief materialen.

Crazywheels levert alle grote A-merken zoals Vespa, Piaggio, Sym en Kymco, maar ook voor merken zoals AGM, BTC en Turbho. Daarnaast kunt u er terecht voor uw onderdelen, accessoires, onderhoud, reparatie, maar ook verzekeringen, schade-afhandeling en lease-aanvragen." Het team van Crazywheels staat klaar voor al uw onderhoud, reparaties, schadetaxaties en zelfs voor olie peilen. "Wilt u een reparatie of onderhoudsbeurt laten uitvoeren, kunt u dit het beste op afspraak doen. Onderhoud en (kleine) reparaties worden geprobeerd dezelfde werkdag voor u klaar te krijgen."

CrazyWheels is tevens aangesloten bij de Bovag en RDW. Voor informatie en contact kijkt u op onze website www.crazywheels.nl of via facebook. In de showroom van Crazywheels vindt u onder andere de nieuwste modellen scooters, maar ook gebruikte scooters en bromfietsen. Onderdelen, zoals banden, uitlaten, accu's, olie en veel meer.

Bent u op zoek naar een nieuw scooter? Is uw scooter aan onderhoud toe of moet deze gerepareerd, komt u bij ons binnen of bel voor een afspraak.

Crazywheels, Middachtensingel 141, Arnhem, 026 4422365.

Een nieuwe tijd met Happy Spirit

ARNHEM - Spiritualiteit en een bewust leven gaan hand in hand anno nu. Het lijkt alsof er een nieuwe tijd is aangebroken. Een tijd waarin we steeds beter voor onszelf zorgen en bewust zijn een pre is.

Edelstenen- en spirituele winkels schieten als paddenstoelen uit de grond. In Arnhem hebben we sinds vier jaar Happy Spirit. Een plek om prachtige stenen te kopen, adviezen te krijgen of gewoon even lekker op te laden. Geen dromerig zweven maar spiritualiteit anno 2019. Eigenaar Jochem Anthonijsz geniet landelijke bekendheid als heler, mensen komen van heinde en verre voor een consult.

Happy Spirit heeft inmiddels landelijke faam vergaard met meer dan enkel de spirituele consulten en cursussen (meer informatie daarover op www.jaspirit.nl). Ook voor de edelstenen komen mensen uit heel het land afgereisd. Het is een indrukwekkende collectie. De website (www.happy-spirit.nl) is een van de grootste in het vakgebied en vergaard die bekendheid door prijs en kwaliteit. Een bezoekje aan Happy Spirit is zeer zeker de moeite waard.

Happy Spirit, Geitenkamp 7, Arnhem, 06 33827736, www.happy-spirit.nl & www.jaspirit.nl.

Leveren de fruitbroertjes bij u al fruit op het werk?

ARNHEM - Bent u op zoek naar een gezond en lekker tussendoortje voor op uw werk dan bent u bij ons, De Fruitbroertjes, op het juiste adres.

De Fruitbroertjes zullen zich eerst even kort voorstellen: De Fruitbroertjes bestaat uit drie broers Hielke, Thiemen en Lucas. Het ondernemen zit echt in hun genen en ze zijn daarnaast ook nog echte fruitliefhebbers. Daarom willen ze graag een positieve bijdrage leveren aan een gezonde leefstijl op uw werk.

"De aanwezigheid van fruit op uw werk is een eenvoudige manier om de gezondheid van het personeel te bevorderen. Daarnaast verhoogt het de werktevredenheid en minimaliseert ziekteverzuim. Ook is het beschikbaar stellen van een fruitbox voor uw medewerkers met fruit naar wens, een signaal van persoonlijke aandacht en goed werkgeverschap en kan het de sfeer op het werk verbeteren."

"Fruit op het werk door De Fruitbroertjes biedt u als werkgever een financieel voordeel doordat het fiscaal aftrekbaar is. De overheid stimuleert een gezond tussendoortje en aan een dergelijk voordeel werken wij maar al te graag mee.
Is uw interesse hiermee gewekt neem dan gerust contact op via www.fruitbroertjes.nl en zullen wij bij onze eerste afspraak een gezond tussendoortje meenemen."

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hielke Bouter, 06 39451416, info@fruitbroertjes.nl, www.fruitbroertjes.nl.

Enjoy zoekt tenoren

Koor Enjoy uit Driel. (foto: Bart Jansen) Bart Jansen

DRIEL - Koor Enjoy groeit nog steeds. Inmiddels zijn dertig zangers en zangeressen uit alle uithoeken van de Betuwe lid van dit prachtige koor, dat professioneel wordt begeleid door dirigent Lex van Diepen en op de piano door Hans Grotenbreg.

Alle ingrediënten voor mooie, sfeervolle uitvoeringen zijn daardoor aanwezig. Probleem bij veel koren zit in de bezetting van de mannenpartijen, de tenoren en de bassen. Ook bij Enjoy zou versterking van de tenoren zeer welkom zijn. De ervaring leert dat het niet altijd even gemakkelijk is om de eerste stap te zetten om je aan te melden. Nu, aan het begin van het nieuwe seizoen, is dat natuurlijk het ideale moment. De avonden worden langer en dan is de woensdagavond een mooie onderbreking van de week.

"Heren zangers, zet de stap. Je wordt hartelijk ontvangen op de repetitie op woensdagavond om 20.00 uur in de RK-kerk te Driel. Voor meer informatie kijk ook op onze site: www.koorenjoy.nl of neem contact op met Wiel Hermans (026 4743268)."

Ünalan Advocatenkantoor in Arnhem-Zuid

ARNHEM - Het kantoor onder leiding van mevrouw mr. Meral Ünalan-Akkan en de heer mr. Atilla Ünalan vormt een voorbeeld hoe een combinatie van beide aspecten als familie en zakelijk onder één dak kunnen samengaan.

Het kantoor in Arnhem Zuid vormt een algemeen praktijk waar u terecht kunt voor tal van juridische zaken. U krijgt rechtsbijstand voor zaken met betrekking tot personen-en familierecht, erfrecht, bewindzaken, sociale zekerheidsrecht, arbeidsrecht, bestuursrecht, belastingrecht, reguliere vreemdelingenrecht, huurrecht, aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht en incassorecht.

Dagelijks komen cliënten met problemen met het UWV over WW, ZW, WIA, Wajong of WAO-uitkeringen, problemen met het SVB over Kinderbijslag of pensioen en AIO-aanvullingen. Ook zijn er veel cliënten die problemen hebben met de belastingdienst over onder andere toeslagen. Cliënten die een bijstandsuitkering ontvangen hebben regelmatig problemen met de gemeente en ook in die zaken worden cliënten op basis van toevoeging (pro-deo) bijgestaan.

Cliënten met schulden en incassozaken kunnen uiteraard ook terecht bij Ünalan Advocatenkantoor. Vanuit het kantoor kan een zogenoemde toevoeging (gefinancierde rechtsbijstand) worden aangevraagd bij de Raad voor Rechtsbijstand en de eigen bijdrage wordt in de meeste gevallen vergoed vanuit de bijzondere bijstand. Het eerste half uur van het intakegesprek is altijd gratis.

Het kantoorgebouw is gevestigd naast het winkelcentrum Kronenburg aan de Schepen Bierwischstraat 5 (6831 HZ) in Arnhem-Zuid.
Bel 026 3796173 voor een afspraak. Meer informatie: www.unalan-advocatenkantoor.nl.

Voor iedereen die wil werken aan een verbetering en conditie van de hersenen 'Train je brein met RGM'

VELP - Hona Ergotherapie verzorgt in Velp een RGM basiscursus. Op 4 oktober start er 'Train je brein'. Deze RGM-cursus (De Ronnie Gardiner) is geschikt voor mensen die willen werken aan het verbeteren van het brein.

De cursus is bij uitstek geschikt voor mensen met bijvoorbeeld Parkinson, beginnende Dementie, MS, hersenletsel NAH, een CVA, hersenbloeding, stress, burn-out, mensen die een chemotherapie achter de rug hebben, maar ook voor gezonde ouderen. Mensen die deze methode volgen kunnen verbetering zien in concentratie, aandacht richten, coördinatie, geheugen, stemming, zelfvertrouwen, spreken, en conditie.

Wat is het:
Bij deze methode worden op ritme van de muziek eenvoudige bewegingen gemaakt.
Bij elke beweging hoort een klank en een symbool, die worden getoond op een groot scherm.
Oefeningen kunnen zittend en staand worden uitgevoerd, ook mensen in een rolstoel kunnen RGM beoefenen.
De lessen worden gegeven door Mirjam Hofstede, ergotherapeut en S.I. therapeut, Hona Ergotherapie praktijk in Velp.

Waar:
Gebouw Parkstate Zalencentrum, Parkstraat 3B, 6881 JA in Velp.
Datum start RGM basiscursus: vrijdag 4 oktober van ongeveer een uur.
Tijd: 09.30 uur en de kosten bedragen honderd euro.

Voor informatie meer informatie over de RGM basiscursus kunt u contact opnemen met Mirjam Hofstede op 06 13042067, www.hona-ergotherapie.nl (zie kopje 'nieuws'). Aanmelden kan via mail naar: info@hona-ergotherapie.nl.