De Liemers Helemaal Goed Courant

16 februari 2018

De Liemers Helemaal Goed Courant 16 februari 2018


Groessense in Gelderse finale

(foto: Sjoerd Geurts)

GROESSEN - Lieke van Mierlo (21) uit Groessen staat op 21 april in Nunspeet in de finale van de verkiezing Miss Beauty of Gelderland. Lieke overleefde de Gelderse voorronde op 21 januari in hotel Van der Valk Hotel Apeldoorn en is een van de dames die mag strijden om de Gelderse titel. De winnaar neemt vervolgens op 9 september deel aan de verkiezing Miss Beauty of the Netherlands.

Miss Beauty of the Netherlands is een missverkiezing met twaalf provinciale voorverkiezingen. "Ik ben nog steeds verrast dat ik zover ben gekomen", vertelt Lieke van Mierlo. "Er waren 330 aanmeldingen, waarvan er 120 meiden zijn uitgenodigd voor de Gelderse verkiezing. Uiteindelijk gaan er in de twee categorieën veertien teens en zeventien beauty's door naar de Gelderse finale. Er waren echt veel mooie en leuke meiden. Ik ben trots dat ik er bij zit."

De verkiezing Miss Beauty of Gelderland kende drie rondes: de voorstelronde, de bikinironde en een ronde waarin een Engelse vraag werd gesteld. "Tijdens de voorstelronde moesten we wat over onszelf vertellen en werden er veel vragen gesteld De bikinironde was best spannend en onwennig. De Engelse vragenronde, waarin je in het Engels een vraag moet beantwoorden, ging me best goed af. Aan het einde van de dag werden de winnaars bekend gemaakt. Ik gunde het de meiden allemaal, maar toen mijn naam als eerste werd genoemd, kon ik het niet bevatten. Ik kijk uit naar de finale."

Koffieconcert met Mengelmoes in Meulenvelden

Meezingen met Mengelmoes. Foto: Wim Berendsen

DIDAM - De zangers van Mengelmoes houden zondag 25 februari een koffieconcert in Meulenvelden in Didam. Deze meezing-ochtend is speciaal bedoeld voor alle senioren uit Didam, Loil en Nieuw-Dijk. Want wat is er mooier om samen terug te gaan in de tijd en liedjes te zingen? Muziek brengt mooie herinneringen weer levend.

Het plan bestond al langer. En dankzij de Rabobank Clubkasactie - en de vele stemmen die het mannenkoor Mengelmoes mocht ontvangen – werd het mogelijk om het koffieconcert te financieren. Bezoekers worden 25 februari ontvangen in de grote zaal van Meulenvelden met een kop koffie met wat lekkers. Het programma is zo samengesteld dat er een aantal luisterliedjes zijn, maar de nadruk zal liggen op de gezellige meezingers. Niets mooier om samen te zingen.

Het mannenkoor Mengelmoes uit Didam bestaat uit 31 zangers en wordt begeleid door een eigen combo met Annèt Lammers op piano, Willy Gieling op drums, Theo Vonk op basgitaar en Ton Seegers op accordeon. Het geheel staat onder leiding van dirigent Cindy Gregoor.

Kom op zondag 25 februari van 10.30 tot 12.00 uur naar dit gezellige koffieconcert. De zaal is open vanaf 10.00 uur. De koffie staat klaar en toegang is gratis.

Bijzondere bruikleen

ZEVENAAR - Bij de samenvoeging van de gemeente Zevenaar en Rijnwaarden heeft de raad van de gemeente besloten dat de twee replica's van een grafsteen en van een gedenksteen in bruikleen worden gegeven aan Kunstwerk! Liemers Museum. De replica's waren van de gemeente Rijnwaarden en zijn ook in opdracht van die gemeente gemaakt.

De eerste steen is een replica van de grafsteen van Marcus Mallius. De tweede steen is een replica van een gedenksteen voor Jupiter van ca. 175 na Christus. Beide stenen zijn in 1938 gevonden tijdens het uitbaggeren van de Bijlandse Waard en maken deel uit van de collectie van Museum Het Valkhof.

Start partnercursus 'Omgaan met AD(H)D' in Zevenaar

ZEVENAAR - Op woensdag 28 februari start GGNet Preventie opnieuw met een cursus ‘Omgaan met ADHD’ voor partners. Partner zijn van iemand met AD(H)D is niet altijd gemakkelijk en kan voor veel stress en frustraties zorgen. Niet alleen bij degene met ADHD maar juist ook bij de partner, waardoor de relatie onder druk komt te staan.

In de cursus worden handvatten aangereikt in de omgang met een partner met AD(H)D. Daarbij staan de eigen vragen en behoeften van de deelnemers centraal. De cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten. Onderwerpen die in de cursus aan de orde komen zijn:

- Kennismaking en informatie over AD(H)D

- AD(H)D en relatie

- Gezamenlijke huishouding

- Steun en ruimte voor jezelf.

Naast informatie, tips en het aanleren van vaardigheden is er ook voldoende ruimte voor het uitwisselen van ervaringen met lotgenoten. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact op nemen met GGNet Preventie: (088) 9331180 of preventie@ggnet.nl of www.ggnet.nl/preventie.

Toneelvereniging Diton stopt ermee

DIDAM - Toneelvereniging Diton uit Didam heeft onlangs met pijn in het hart besloten te stoppen met haar activiteiten en de vereniging op te heffen.

In maart 2017 heeft de toneelvereniging nog een mooi stuk op de planken mogen zetten, niet wetende dat zij een paar maanden later na een kort ziekbed met veel verdriet afscheid moest nemen van regisseuse Anneke Geurtzen. Anneke was de spil van de vereniging: organisatorisch nam zij veel op zich zoals het uitzoeken van de stukken, de rolverdeling, het ontwerp van het decor, de grime en uiteraard leidde zij de repetities waaruit altijd een prachtige voorstelling naar voren kwam.

Helaas heeft Diton als vereniging moeten besluiten dat er na 60 jaar geen bestaansrecht meer is. Het ledenaantal is helaas te klein geworden om de vereniging voort te zetten. Bovendien is de vereniging van mening dat het erg moeilijk zal zijn een opvolger voor Anneke te vinden, want zonder haar zal Diton nooit meer hetzelfde zijn.

Diton kan met ontzettend veel trots terugkijken op vele succesvolle jaren waarin prachtige voorstellingen met kleurrijke typetjes de revue gepasseerd hebben. Diton wil dan ook het trouwe publiek ontzettend bedanken voor hun jarenlange bezoek aan één van onze voorstellingen. Diton zal u gaan missen en u ons hopelijk ook!

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR - Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- Buurtbusvereniging Rijnwaarden zoekt een coördinator die verantwoordelijk is voor het coördineren van alle voorkomende chauffeursdiensten, onder andere vervanging regelen bij overmacht en de rittenlijst bijhouden.

- Humanitas Rijn IJssel zoekt een bestuurslid voor de portefeuille PR & Communicatie, die verantwoordelijk is voor het opstellen van de PR- & communicatieplannen en voor het uitvoeren en adviseren op dit gebied.

- De Hulpdienst van Caleidoz zoekt een chauffeur die (met de eigen auto) mensen naar arts, ziekenhuis vervoert. Ook zoekt men enkele handige klussers en tuinmedewerkers.

- Landgoed Huis Sevenaer zoekt iemand op een of meer van de vrijwilligersdagen (ma, do en vr) voor het onderhouden van de groenten- en kruidenborders in de tuin Deelhoven.

Voor meer informatie over deze en circa 300 andere vacatures kunt u contact opnemen met de Vacaturebank van Caleidoz Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag t/m vrijdag van 9.00-12.00 uur, telefoon 0316-243299). U kunt ook kijken op de website www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

Nieuwe expositie bij Expo-Angerlo

Ballerina

ANGERLO - In de Galluskerk Dorpsstraat 31 in Angerlo exposeert Expo-Angerlo met bronzen beelden van Rineke van Rijt en Carlo van Broekhuizen, emaille op koperplaten van Ruud Kaper en landschapsfotografie van Ruud Smit. De expositie is te zien van 18 februari - 18 maart, elke zondag van 13.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Rineke van Rijt en Carlo van Broekhuizen uit Arnhem maken bronzen beelden zowel samen als individueel en gieten deze in de eigen gieterij, zo kunnen zij het ontstaansproces van een beeld van het begin tot het eind sturen. Soms wordt het materiaal brons in oorspronkelijke staat gelaten dat wil zeggen met de giethuid, dit geeft een beeld een natuurlijke en oorspronkelijke uitstraling.

Blauwe Golven
Valle del PO Ruud Smit

Emaillekunst van Ruud Kaper uit Doetinchem. Emailleren is een bijzonder vorm van kunst en is vanouds een ambachtelijke techniek waarbij een glaslaag doormiddel van verhitting op metaal wordt aangebracht en heeft een ongekend lange levensduur. Ruud Kaper werkt in principe alleen met emaille. Zijn werk is soms figuratief maar veelal abstract. Zijn inspiratiebronnen zijn: landschappen, het universum, grenzen, de elementen.

Ruud Smit uit Doesburg exposeert analoge zwart-wit fotografie. Hij brengt zo'n 20 werken bij elkaar uit drie reeksen landschappen: Death valley, Californië; Valle del Po, Italië en het kunstenaarsdorp St.-Julien-Labrousse e.o., Frankrijk. Voor het maken van deze foto's gebruikte Ruud vooral middenformaat lenscamera's uit de jaren '70 en '80 van de vorige eeuw. Het effect daarvan is vervreemdend, omdat we gewend zijn om te kijken naar digitale foto's.

Vrij radicaal - of radicaal vrij?

LOBITH - Vrij radicaal - of Radicaal vrij? is een project over radicalisme in de gevangenis. Spiritueel café – zondag 4 maart aanvang 19.30 uur in De Ontmoeting bij de protestantse kerk in Lobith

Vrij Radicaal, of radicaal vrij? Verslag van een project over radicalisme in de gevangenis. Inleider is ds Sietse Visser, gevangenispredikant. Hoe worden mensen radicaal in hun opvattingen en hoe worden mensen gewelddadig radicaal? En wat is dat eigenlijk, radicaal worden?

In de periode van oktober 2017 tot januari 2018 is er in de penitentiaire inrichting de Blueband, in Arnhem Zuid, een project georganiseerd om in de bijzondere setting van een bajes met gedetineerden samen in gesprek te gaan over het verschijnsel radicalisme en hoe dat in het leven van een gevangenis kan ontstaan en in welke vormen het zich dan voordoet. Nadenken over radicalisme wilden we doen op een lichte en creatieve manier: de kunst was een prachtig kanaal om op een andere manier met elkaar hierover na te denken.

Tijdens deze avond wil de inleider ons iets van de resultaten van dit project laten meebeleven. Tegelijk gaan we ook samen nog eens nadenken en praten over radicalisme, en kijken naar de bronnen en oorzaken ervan. Die liggen veel breder en zijn ouder dan wij in het licht van de moderne ervaringen denken. En bovenal: het komt in alle religies en samenlevingen voor.

De inleider van de avond is gevangenis predikant ds Sietse Visser, die het project in de gevangenis heeft begeleid. De avond is voor ieder toegankelijk, de toegang is gratis, na afloop kunt u een bijdrage geven voor de onkosten. Aanvang 19.30 uur, de Ontmoeting is open vanaf 19 uur.

Ruil & Reparatie Kring zoekt nieuwe bestuursleden

(Foto: Saskia Harmse)

DUIVEN - Na ruim zes jaar wil voorzitter Saskia Harmse, haar activiteiten voor de stichting beperken. We zijn op zoek naar een nieuwe voorzitter en een secretatis, om gezamenlijk de sturing en de toekomstige koers van de stichting te bepalen.

We zijn een stichting met een maatschappelijk doel zonder winstoogmerk en hebben een ANBI-status. Onze activiteiten bestaan naast het repareren van elektrische apparaten, fietsen, speelgoed, kleding et cetera uit het ruilen van leuke spullen voor producten waar wij verrassing tassen mee vullen. Rond de vijftien enthousiaste vrijwilligers verzorgen de uitvoering. Op deze wijze helpen we mensen die het minder hebben en beperken we de belasting van het milieu.

Bestuurslid zijn bij Stichting Ruil & Reparatie Kring De Liemers vraagt om dynamiek, doorzettingsvermogen, maatschappelijke betrokkenheid en goede communicatie. Wij zoeken een voorzitter en een secretaris die maatschappelijk iets willen betekenen. Om gezamenlijk, als bestuur, met vrijwilligers en partners de doelstellingen van de stichting te behalen.

Waar vindt u ons: elke woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur en elke eerste maandagmiddag van de maand van 13.30 tot 15.30 uur, in Ontmoetingsruimte De Boomgaard – Schoolstraat 9 in Duiven (ingang achter de oude bibliotheek).

Voor vragen of belangstelling stuur een berichtje of kom op woensdagmiddag langs. www.ruilkringdeliemers.nl – ruilkringdeliemers@hotmail.com.

Hoofdsponsor Liemers Harmonie Duiven

Secretaris Bart Kersten (l) schut de hand van Erwin Dijkhuizen (r). (Foto: Eva Hugen)

DUIVEN - De komende twee jaar is Hoveniersbedrijf Dijkhuizen de hoofdsponsor van Liemers Harmonie Duiven. Het heeft een nieuw sponsorcontract ondertekend tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Liemers Harmonie Duiven.

Liemers Harmonie Duiven is enthousiast over de verlengde samenwerking: “Dankzij de financiële ondersteuning van Hoveniersbedrijf Dijkhuizen kunnen wij jaarlijks het concert ‘Dijkhuizen in Harmony’ organiseren in De Ogtent,” aldus penningmeester Kees Luijkx. “Ieder jaar is er een ander thema bij deze concerten. Vorig jaar werden de kinderen uit Duiven aangesproken met het thema ‘Kids in Action’. Zo laten wij als vereniging zien dat we voor alle doelgroepen toegankelijk zijn.”

“Liemers Harmonie Duiven is een mooie muziekvereniging”, aldus sponsor Erwin Dijkhuizen. De combinatie van zijn hoveniersbedrijf met de muziekvereniging komt voort uit zijn eigen muzikale achtergrond. “De creativiteit die geactiveerd wordt tijdens het muziek maken, gebruik ik ook bij het ontwerp van mijn tuinen.” Ook hij is enthousiast over de concerten ‘Dijkhuizen in Harmony’: “De voorjaarsconcerten van Liemers Harmonie Duiven zijn de afgelopen jaren van hoog niveau. Het is voor mij de start van een drukke periode met meerdere projecten. Even ontspannen tijdens een mooi concert is dan een aangename afwisseling.”

‘Dijkhuizen in Harmony’ vindt dit jaar plaats op zondag 11 maart vanaf 14.00 uur in De Ogtent. Het thema van het concert zal zijn: Musicals.

Chantal Berens (orthopedagoog) ambassadeur van Trace

ZEVENAAR - Onlangs is Chantal Berens van praktijk Goochem in Balans in Zevenaar officieel ambassadeur geworden van Trace. Trace is een onderzoek naar de effectiviteit van een dieetbehandeling in vergelijking met de gebruikelijke zorg bij kinderen met ADHD (zoals medicatie).

Uit eerder onderzoek is gebleken dat een dieet op de korte termijn effectief kan zijn bij de behandeling van ADHD. Het doel van de huidige studie is de lange termijn effectiviteit na te gaan van twee in potentie effectieve dieetbehandelingen in vergelijking met de gebruikelijke zorg.

Chantal is ervan overtuigd dat langdurig medicatie toedienen bij kinderen soms wel, maar in veel gevallen van ADHD niet DE oplossing is. Aanpassingen in voeding kunnen mogelijk veel effect hebben op het gedrag van deze kinderen.

Als ambassadeur probeert Chantal wetenschappelijk onderzoek op dit vlak onder de aandacht te brengen en mensen te stimuleren om mee te doen aan het (gratis) onderzoek.

Wil je meer info, kom gerust eens langs aan de Didamsestraat 10 in Zevenaar, of mail naar chantal.berens@gmail.com.

Kinderen maken nachtduik

Kinderen en instructeurs bereiden zich voor op de nachtduik. Foto: PR duikteam Sub Aqua Libera

LOBITH - Tijdens de wekelijkse training van duikteam Sub Aqua Libera (SAL) maakten jonge snorkelduikers een nachtduik.

Onder begeleiding van enthousiaste duikinstructeurs gingen de kinderen met een persluchtset en duiklamp onder water in het donkere zwembad. De kinderen leerden hoe het onderwater leven ’s nachts veranderd, hoe ze in het donker kunnen communiceren en welke extra veiligheidsmaatregelen er tijdens een nachtduik nodig zijn. “Het is super gaaf om de kinderen rond te zien zwemmen met hun duiklampen in een verder volledig donker zwembad. Natuurlijk is dat in het begin wel even spannend maar de kinderen hebben het super goed gedaan”, aldus Angela Bergsma, instructeur bij duikteam SAL.

SAL organiseert wekelijks op donderdag avond jeugdtrainingen voor kinderen vanaf tien jaar. De trainingen bestaan uit verschillende lessen waaronder conditietrainingen, persluchtlessen met een volledige duikuitrusting, snorkellessen waarin de kinderen trainen voor hun snorkel diploma’s en funlessen zoals de nachtduik. Daarnaast gaan de kinderen een aantal keren per jaar gezellig op pad met de instructeurs en hiervoor betalen ze tien euro aan contributie per maand. Op dit moment loopt er ook een speciale jeugd actie waarbij de kinderen een gratis snorkelset krijgen bij een jaar lidmaatschap.
Duikteam SAL verzorgt duikopleidingen voor beginners en gevorderden volwassenen en kinderen vanaf 14 jaar. Wil je meer weten over deze gezellige vereniging, kijk dan op subaqualibera.nl of maak vrijblijvend een afspraak voor een introductieduik door te mailen naar introductieduik@subaqualibera.nl.

Tim Senders inspireert Rotarians-in-spé

Tim Senders (midden, in trui) met de ‘jonkies’ die afgelopen week op bezoek waren bij Rotaryclub Zevenaar Foto: Rotaryclub Zevenaar

ZEVENAAR - Wat heb je nodig om je droom waar te maken? Dat was afgelopen week de startvraag van acteur, regisseur en presentator Tim Senders bij de ‘jonkies-avond’ van Rotaryclub Zevenaar. Jongeren tussen de 10 en 25 jaar waren uitgenodigd voor een bijzondere inspiratiesessie.

Tim Senders is bekend van onder meer het jongerenprogramma Streetlab, waarbij hij met drie vrienden semi-wetenschappelijke sociale experimenten uitvoert en vastlegt in korte filmpjes. Het viertal ontdekte zo dat het bijvoorbeeld echt mogelijk is om jezelf voor te doen als profvoetballer bij een grote voetbalclub of om te blijven ovenachten bij IKEA.

De tv-acteur nam het jeugdige Rotary-publiek mee in zijn verhaal over dromen waarmaken en succes. Vanuit zijn motto ‘daag jezelf uit en probeer je grens op te zoeken’ lukte het Tim Senders bijvoorbeeld om op tv te komen. “Toch hebben we er hard voor moeten werken en we doen dat nog steeds”, benadrukt de 27-jarige Senders. Inmiddels beshcikt hij ook over een eigen kledinglijn, Haute Cliché. Hij schreef anderhalf jaar geleden zijn doelen opnieuw op en besloot toen een eigen kledingmerk te starten. De droom om een eigen programma voor de jeugd te maken vervult Senders met zijn vrienden binnenkort.

De jongeren reageren na afloop enthousiast. Volgens de Rotary-organisatoren een succesvolle avond. “Wij hopen de jongeren geïnspireerd te hebben. Ja, en natuurlijk hopen we ook dat we ze inspiratie voor toekomstig Rotary-lidmaatschap hebben meegegeven.”

Centrum voor ondersteuning mantelzorgers

ZEVENAAR - Caleidoz Welzijn, Mee-Oost, Spectrum en de gemeente Zevenaar werken samen om een Mantelzorg Expertisecentrum in de gemeente te realiseren. Op dinsdag 6 februari 2018 ondertekenden zij in het gemeentehuis een overeenkomst waarin zij deze intentie bekrachtigd hebben.

Met het expertisecentrum willen de partijen een ontmoetings- en samenwerkingspunt realiseren voor organisaties en inwoners. Vanuit het centrum wordt actie ondernomen om met elkaar de positie van mantelzorgers te verbeteren. De medewerkers van het Expertisecentrum gaan daarnaast op pad om waar nodig te inspireren, activeren, ondersteunen en informeren.

Betrokkenheid organisaties bij mantelzorg

De gebiedsteams van de gemeente hebben aandacht voor de mantelzorger, niet alleen voor hun inzet, maar ook voor hun belang zoals voorkomen overbelasting. Ook de welzijnsinstellingen worden gesubsidieerd om mantelzorgers te ondersteunen. Maar er zijn terreinen waar de gemeente niet direct invloed op heeft. Zoals het personeelsbeleid in ondernemingen, waarmee zij het mantelzorgers moeilijk of juist makkelijk kunnen maken. Of het verenigingsleven waar zwaar belaste mantelzorgers vaak niet meer aan toe komen. Denk ook aan het onderwijs waar veel jonge mantelzorgers hun schoolloopbaan volgen. Er zijn veel organisaties in onze gemeente die iets kunnen betekenen voor onze mantelzorgers. Het Expertisecentrum wil deze organisaties stimuleren en ondersteunen om dit te doen.

Keltische folkmuziek door Finvarra

ZEVENAAR - Wie jarig is trakteert. Zo ook De Lantaern. Dit jaar bestaat het muziekcafé alweer veertig jaar. Op zaterdag 3 maart trakteert de jarige het publiek op Keltische folkmuziek door de vijfkoppige band Finvarra. Voor de liefhebbers een must om een bezoekje te brengen aan dit altijd gezellig Muziekcafé in Zevenaar. Aanvang: 21.00. Entree 12,00 euro.

Finvarra vervlecht Keltische folkmuziek met oosterse invloeden. De bandleden hebben een voorliefde voor Keltische folk maar met een brede interesse schrikken ze er niet voor terug om te experimenteren met het combineren van verschillende muziekstijlen. Daarbij wordt regelmatig een uitstapje gemaakt wordt naar oosterse muziek met zijn typische toonladders en onregelmatige maatsoorten. De bandleden bespelen soms onverwachte instrumenten zoals oosterse percussie en een harmonium afkomstig uit India. Finvarra brengt een spannende mix van zelfgeschreven nummers en opnieuw gearrangeerde Ierse traditionals, zowel opzwepende tunes als intieme ballads. De zangeressen Gwendolyn en Dieke nemen de meeste zangpartijen voor hun rekening maar regelmatig zijn de stemmen van alle bandleden te horen. Het eerste album van Finvarra werd in juni 2013 gepresenteerd en ontvangt lovende kritieken in binnen- en buitenland. Er volgden succesvolle optredens op festivals zoals Keltfest, Castlefest, Gothic & Fantasybeurs Rijswijk en Elf Fantasy Fair en in tientallen folkclubs en andere podia in heel Nederland. Kortom het belooft weer een gezellige sfeervolle avond te worden.

Herberg zoekt kok en gastvrouw/-heer

WESTERVOORT - Iedere vrijdagmiddag is het gezellig in Inloophuis De Herberg, naast de RK kerk in Westervoort. Het ruikt er naar lekker eten. De maaltijd wordt bereid voor mensen die het niet gemakkelijk hebben.

De nieuwe kok, Kees van den Brink, legt de laatste hand aan het voorgerecht van het driegangenmenu, een rundvleessalade. “De geur is de helft van de smaak,” zegt hij. “Het zijn de bietjes met gember, mijn eigen recept, die zo lekker ruiken.” De mensen mogen zelf kiezen wat ze eten, en als je jarig bent, mag jij je lievelingskostje aanvragen.

Vanaf 2 uur druppelen de mensen binnen. Ze beginnen meteen te kwebbelen. Hier hebben de meesten de hele week naar uit gekeken. Het is een vaste groep van tien mensen, meest vrouwen die voor 3,50 euro hier een gezonde maaltijd gebruiken. Er ligt informatie van Goed Voor Elkaar, waarin de minima wegwijs gemaakt worden. Daar wordt flink gebruik van gemaakt. Na de maaltijd wordt er gezamenlijk afgeruimd en afgewassen. Conclusie: Het was heerlijk en gezellig.

Gezocht kok

Marian Bergervoet, een van de gastvrouwen: “We zoeken nog een kok erbij, dan ben je niet iedere keer aan de beurt. Laatst was er een Syrische kok, de mensen hebben heerlijk gegeten. We werken met een laag budget en enkel vrijwilligers, dat is een uitdaging, die ik graag aangenomen heb.”

Koks, maar ook gastvrouwen/ -heren die geïnteresseerd zijn in een functie kunnen contact opnemen met Marian Bergervoet, 026 8482353 of 06 38602995.

Sint-Werenfriduskerk Westervoort

Zaterdag 17 februari 19.00 uur Woorden Comm.viering

Intenties: Theodora Messing-v.Haren (jgt), Herman Heijmen (jgt), Wim Grefen (jgt), Annie Grefen- Wanders, Maria Hendrikx-Toonen, Ardie Bouwman-Coenen, fam. Holtslag-Teunissen, Eef en Dien Heijmen-Castrop, Co Messing, Corrie Messing- Disteli, Jan Reijers, Riny Smits- Hakfoort, Jan en Carla van Osch, Hendrina Böhmer- Straatsma, Antonia Boerboom- Ebben, Albertha van der Heiden- van Gils, Francisca Reijers- Willemsen.

Zondag 25 februari 9.30 uur.viering o.l.v. parochianen

Intenties: Coba Schaars- Stevens (jgt.), Wim en Dien Steentjes, Maria Hendrikx- Toonen, Wilma Wigman- Opgenoort, Eef en Dien Heijmen- Castrop, Corrie Messing- Disteli, Hendrina Böhmer- Straatsma, Antonia Boerboom- Ebben, Francisca Reijers- Willemsen, Albertus Janssen.

Overleden:Op 5 februari 2018 Albertus Marinus Janssen in de leeftijd van 88 jaar.

Wij wensen de nabestaanden veel kracht en bemoediging toe.

3 Maart: 1e Keezdrive in de Liemers

BABBERICH - Keezenspel is het allerleukste bordspel van Nederland. Een combinatie van tactiek, pesten en een beetje geluk.
Samen met je partner speel je drie rondes tegen andere keezkoppels.

Winnen jullie alle drie de rondes en hebben jullie zo min mogelijk tegenpunten, dan zijn jullie de winnaar van de avond. Natuurlijk staat hier een mooie prijs tegenover! Deze keezdrive vindt plaats op zaterdag 3 maart in zalencentrum Reijmer in Babberich. De aanvang is 20:00 uur en de eerste rond start 20.30 uur. Kosten bedraagt 5,00 euro per persoon (inclusief een kop koffie of thee).
Lijkt het je leuk om mee te doen? Meld je dan nu aan! Inschrijven gaat per koppel. Meld je aan via Keezdrivedeliemers@gmail.com.

Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

De diensten worden gehouden in de SoW kapel Rijksweg 56B te Duiven

18 februari 8.45 u drs. P. Houtman; 16.00 u ds W. van Veelen

25 februari 8.45u ds H. van Hemmen; 16.00 u stud J. Hooiveld

3 Maart: 1e Keezdrive in de Liemers

BABBERICH - Keezenspel is het allerleukste bordspel van Nederland. Een combinatie van tactiek, pesten en een beetje geluk.
Samen met je partner speel je drie rondes tegen andere keezkoppels.

Winnen jullie alle drie de rondes en hebben jullie zo min mogelijk tegenpunten, dan zijn jullie de winnaar van de avond. Natuurlijk staat hier een mooie prijs tegenover! Deze keezdrive vindt plaats op zaterdag 3 maart in zalencentrum Reijmer in Babberich. De aanvang is 20:00 uur en de eerste rond start 20.30 uur. Kosten bedraagt 5,00 euro per persoon (inclusief een kop koffie of thee).
Lijkt het je leuk om mee te doen? Meld je dan nu aan! Inschrijven gaat per koppel. Meld je aan via Keezdrivedeliemers@gmail.com.

Pigons On Wheels

DUIVEN - Basketbalvereniging Pigeons bestaat dit jaar 40 jaar. 40 jaar waarin enorm veel jongens en meisjes/ mannen en vrouwen zijn gaan basketballen met enorm veelpassie en plezier! Dat is waar Pigeons voor staat! Iedereen die wil basketballen is bij Pigeons aan het juiste adres.

En vanaf heden geldt dat ook voor mensen met een lichamelijke beperking/ belemmering. Medio 2017 is Pigeons gestart met een aantal enthousiaste basketballers aan het avontuur Pigeons On Wheels. Het team is in zeer korte tijd uitgegroeid tot een prachtig rolstoelbasketbalteam dat vanaf dit jaar ook in de Nederlandse rolstoelbasketbalcompetitie wedstrijden gaat spelen!

Omdat het team Pigons On Wheels halverwege het seizoen instroomt in de competitie, wordt er gespeeld buiten mededinging van de prijzen. Dit jaar gebruikt het team dan ook om wedstrijdritme op te bouwen zodat ze volgend jaar vanaf de start van het speelseizoen direct voor de prijzen mee kunnen spelen! Om het grote publiek kennis te laten maken met rolstoelbasketbal heeft Pigeons een geweldig rolstoelbasketbaltoernooi georganiseerd waarin verschillende teams uit de competitie naar Duiven komen voor een eerste krachtmeting tegen de rolstoelbasketballers uit Duiven!

Lijkt het jou leuk om een rolstoelbasketbalwedstrijd te zien, kom dan 17 februari om 13.30 naar Triominos in Duiven voor het allereerste Rolstoelbasketbaltoernooi van Pigeons On Wheels.

Zeg het voort en kom allemaal deze geweldige sporters aanmoedigen! De entree is gratis! Voor meer informatie kijk op www.depigeons.nl of bezoek onze facebookpagina: Pigeons Basketbal.

Senior Club verder als De WijKern

DUIVEN - Een nieuwe naam voor Senior Club Duiven. Senior Club Duiven gaat voortaan verder onder de naam De WijKern.

Bestuursleden, vrijwilligers en bezoekers hebben meegedacht en velerlei namen de revue laten passeren voordat De WijKern is gekozen. De WijKern is een unieke naam die verwijst naar de kenmerken en doelstellingen van de organisatie zoals Wij, Wijk en Kern. Stichting Senior Club bestaat dit jaar 25-jaar. Een goed ijkpunt om zaken te overwegen en te herzien. Een nieuwe naam is volgens de organisatie nodig voor een eigentijdse uitstraling en om een breder publiek te bereiken dan alleen de doelgroep senioren. De WijKern beoogt een cultureel centrum te zijn/worden voor alle inwoners uit Duiven en omgeving en zich daarbij met passende activiteiten te richten op specifieke doelgroepen.

De naam en het nieuwe logo werden zaterdagavond 3 februari jl. feestelijk gelanceerd tijdens het jaarlijkse bedankfeest voor de vrijwilligers van de club. Op dit moment is Stichting De WijKern in oprichting. Successievelijk zullen zaken worden aangepast aan de nieuwe huisstijl. Voor meer informatie over De WijKern: Facebook.com/dewijkern.

Informatieavond SamenLoop voor Hoop

Sfeerimpressie van de SamenLoop voor Hoop De Liemers 2016 (Foto: Fotic, Walter Verwaal, Duiven) Foto: Fotic, Walter Verwaal, Duiven

DUIVEN - Op 8 en 9 september vindt de tweede editie plaats van de Liemerse SamenLoop voor Hoop. 24 uur lang wordt er door de teams gewandeld als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Er loopt altijd minimaal één teamlid op het parcours. Jong, oud, groot of klein, als je tenminste één ronde kunt afleggen, kun je lid zijn van een team.

Voor kinderen is er op zondag 9 september een speciale KinderLoop voor Hoop. Zij lopen 24 minuten en kunnen zo hun bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker. Om een dergelijk groots evenement met zo’n belangrijke doelstelling te kunnen organiseren, zijn ook veel vrijwilligers nodig. Hoe groot jouw vrijwilligerstaak is, bepaal jezelf.

Om teams en vrijwilligers te informeren en te enthousiasmeren, om een beeld te geven van het evenement, is er op woensdagavond 7 maart om 19.30 uur in de OGTent in Duiven een informatieavond. Deze avond is gratis toegankelijk. De organisatie vertelt je alles over de SamenLoop voor Hoop de Liemers. Wat je moet weten, hoe je je kunt aanmelden, wat je als team zelf kunt doen. Ook als je graag mee wilt wandelen, maar nog geen team hebt, of als je je wilt aansluiten bij een team, kom dan zeker naar de informatieavond. We laten ook foto’s zien van de eerste editie in 2016.

Wil je nu al meer weten of je team aanmelden, mail dan naar deliemers@samenloopvoorhoop.nl of ga naar de website www.samenloopvoorhoop.nl/de-liemers

Bingo in Meulenvelden

DIDAM - Op donderdag 22 februari organiseren De Vrienden van Bruisend Meulenvelden wederom in samenwerking met Burgers van Diem een bingo op het terras van Burgers van Diem.

Er zijn weer vele mooie prijzen te winnen. De bingoboekjes kosten 5 euro per stuk. Per boekje zijn er 15 prijzen te winnen. Men streeft er naar om veel rondes te spelen zodat zoveel mogelijk mensen kans hebben op een prijs. U bent vanaf 19.00 uur welkom in Waverlo/Meulenvelden De avond begint om 19.30 uur. Voor informatie kunt u terecht bij het servicepunt 088-044 1400 of e-mail servicepuntmeulenvelden@liemerije.nl,

Finale Liemers Kampioenschappen School-bowlen

Finale Liemers kampioenschap schoolbowlen 2018 (Foto: Onno van Tongeren) Foto: Onno van Tongeren

ZEVENAAR - Vorige week ,woensdagmiddag was de spanning van de gezichten af te lezen, van degene die zich geplaatst hadden voor de halve finale school-bowlen.

Om 13.00 uur ging het van start, na een korte introductie van Tonnie Kaal van de Griethse Poort, over wat wel en niet mocht, begon het ingooien. Daarna zag je bij iedereen na de eerste game, dat ze langzamerhand rustiger en serieuzer ging gooien. Er werd behoorlijk hoog gescoord. Ook was het evenement live te volgen via de site op facebook van bowlingvereniging Zevenaar. Na de halve finale, gingen er van de twaalf teams slecht zes door naar de finale. Iedereen had het super naar zijn zin, dat was van de gezichten af te lezen.

In de finale ging de strijd tussen de Tosti’s, Balgurken en de Diepvriesdoperwten. De uitslag was als volgt op de derde plaats eindigde het team: De Balgurken van basisschool De Lindenhage uit Zevenaar met 1529 punten, op de tweede plaats De Diepvriesdoperwten ook van De LIndenhage met 1614 punten. Op de eerste plaats was geëindigd het team De Tosti’s van Basisschool de Wissel uit Zevenaar met 1779 punten. Dit laatste team gaat al naar Leiderdorp .Binnenkort wordt bekend welke teams de landelijke finale gaan spelen van het school-bowlen in Leiderdorp op 24 maart. Lijkt bowlen je na dit evenement leuk. Je bent op woensdagavond welkom tussen 18.30 en 19.30 uur, dan kan je zelf kijken of bowlen iets voor jou is, dan traint de jeugdafdeling. Meer info op www.bowling-zevenaar.nl. Ben je senior, die spelen op maandag, dinsdag, donderdagavond. Kom eens kijken of het jouw sport is.

Info Wonen in Duitsland

REGIO - Er bestaat steeds meer interesse om informatie te verkrijgen over het emigreren naar Duitsland en vooral ook de mogelijkheden om daar te werken, met name in het grensgebied.

Ook wil men graag de voor- en nadelen weten over het emigreren naar Duitsland. Wij gaan die avond u er meer over vertellen naar deze mogelijkheden; de voor- en nadelen, hoe zit het met de sociale verzekeringen, ziektekosten, AOW, hypotheken: vele denken dat men niet 100 % kunnen financieren, vergunningen, verzekeringen, makelaarssysteem, regelgevingen etc. en waar u allemaal rekening mee dient te houden.

Vele denken dat dit een enorme grote stap is. Maar wij kunnen u misschien wat meer duidelijkheid geven hoe alles te werk gaat.

Op donderdag 1 maart aanvang 20.00 uur organiseert DuitslandEmigratie.nl voor de eerste keer dit jaar een infoavond 'Wonen in Duitsland'. Deze avond wordt gehouden bij Hotel Café restaurant Wanders, Eltener Markt 2 in Elten - Emmerich. Tijdens en na deze uitleg van deze presentatie is er voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen. De toegang is geheel gratis. Meer informatie staat op www.duitslandemigratie.nl. Voor deelname dient zich van te voren aan te melden via e-mail: r.smits@duitslandemigratie.nl of bellen naar 0049 160 8335513.

Bingo in Meulenvelden

Bingo in Meulenvelden

DIDAM - Op donderdag 22 februari organiseren De Vrienden van Bruisend Meulenvelden wederom in samenwerking met Burgers van Diem een bingo op het terras van Burgers van Diem.

Er zijn weer vele mooie prijzen te winnen. De bingoboekjes kosten 5 euro per stuk. Per boekje zijn er 15 prijzen te winnen. Men streeft er naar om veel rondes te spelen zodat zoveel mogelijk mensen kans hebben op een prijs. U bent vanaf 19.00 uur welkom in Waverlo/Meulenvelden De avond begint om 19.30 uur. Voor informatie kunt u terecht bij het servicepunt 088-044 1400 of e-mail servicepuntmeulenvelden@liemerije.nl,

Themabijeenkomst 'veiligheid in uw huis en wijk'

DUIVEN - Seniorenclub Duiven en Mikado organiseren met politie en brandweer de themabijeenkomst rondom veiligheid.

Hoe kunt u brand en inbraak zoveel mogelijk voorkomen? Welk gedrag in uw wijk is verdacht? En hoe zit dat met valse verkooppraatjes en berovingen aan de deur, tot slechte sleutelkastjes en kwetsbare sloten? De bijeenkomst is kosteloos te bezoeken en vindt plaats op dinsdag 27 maart, van 19.00 tot 21.00 uur, bij seniorenclub Duiven, Eilandplein 300. Aanmelden via b.hoeste@Mikado-welzijn.nl.

Geloofsgemeenschap H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Zondag 4 maart om 9.30 uur: Eucharistieviering. Voorgangers: pater G. Remmers en diaken

A. van Boven met medewerking van koor AMK.

Intenties: Fransiscus Lombarts, familie Stoffels-Okkerman, Gerda Duis-Kaak, familie Degen-Evers, Ouders C. de Jager-Barten, Bart en Bertha Krist-Koenders.

Zondag 11 maart om 9.30 uur: Eucharistieviering. Kindernevendienst

Voorgangers: Pastoor Thanh Ta en diaken A. van Zundert met medewerking van koor NGK.

Intenties: Gerrit en Doortje Hageman, Annie Bruns, Lenie van Vliet-Oudshoorn, Jac Assink, Ouders van Onna-Dercksen.

Overleden:

Op 27 januari: Robert Beekman, 68 jaar, Reisenakker,

Op 28 januari: Cornelia van Deenen-van de Kamp, 64 jaar, Willem de Zwijgerlaan,

Op 30 januari: Tonny Hoveijn-Teunissen, 79 jaar, Masiusplein Zevenaar.

Geloofsgemeenschap H. Andreas Groessen

Vieringen: zo. 18-2-18: geen viering. Za. 24-2-18: 19.00 uur Woord- & Communieviering door parochianenvoorgangers Wim Herbes en Piet Peters en m.m.v. Herenkoor. Deze viering zal niet in de kerk plaatsvinden, maar in de ruimte van de sacristie. Zo. 4-3-18: geen viering.

Intenties: Za. 24-2-18: Gerrit Aleven, Theodorus en Riek van Ditshuizen-Peters, Cor en Riet Aaldering-Roordink, Theodora Koning-Bloemberg, Maria Nass-Uffing, ouders Bolder-Raasing, Theo Uffing, Jan te Witt, Bernard Bouwman, Gerrit en Leike Driessen.

Fred Keurntjes tweede

ZEVENAAR - Fred Keurntjes 56 jaar, is 11 februari op de NK Masters tweede geworden op de 10km hardlopen in Schoorl.

Het was een spannende wedstrijd met nek-aan-nekrace in de duinen van Schoorl, niettemin toch een goede prestatie van deze sportman uit Zevenaar waar je trots op kan zijn, de tijd was 36.18 min.

Koor Side by Side opent Open Podiumavond

Cabaretier Paul Schoolderman (foto: Antony van de Blaak) Foto: Antony van de Blaak

ZEVENAAR - Op zaterdag 10 maart opent het koor Side by Side de Open Podium avond in Muziekcafé De Lantaern. Verder valt er deze avond te lachen om cabaretier Paul Schoolderman en te genieten van mooie liedjes door troubadour Toon van Mil. De avond begint om 21.00 en is helemaal gratis te bezoeken.

Side by Side is een gemengd koor voor en door de Liemerse bevolking. Het koor is oorspronkelijk een ziekenhuiskoor. Dat wil zeggen; de koorleden zijn werkzaam in Ziekenhuis Rijnstate of Verpleeghuis de Liemerije. Maar in de loop der jaren zijn ook ‘buitenstaanders’ lid geworden. Het repertoire gaat van modern tot klassiek. De optredens concentreren zich in zorginstellingen in de Liemers. Nu ook in De Lantaern.

Cabaretier Paul Schoolderman heeft al een paar keer eerder zeer succesvol opgetreden. Nu heeft hij weer nieuw materiaal en wil dit graag uitproberen. In deze voorstelling vertelt hij zijn persoonlijk verhaal waarin hij afrekent met zijn verleden. Zijn gevoelige kant wordt afgewisseld met scherpe grappen waarin hij ook zichzelf niet spaart.

Toon van Mil is de mening toegedaan dat je het beste muzikale product af kan leveren als je er zelf heel veel plezier in hebt. In zijn composities zoekt hij de dingen waar hij binding mee heeft. Hij bespeelt meerdere instrumenten, onder andere piano, drumstel, basgitaar, enzovoort. Toon heeft nu een duidelijke weg uitgestippeld. Een weg die leidt naar een vaste plek in de Nederlandstalige muziekwereld

Drama en romantiek in Filmhuis Didam

Breathe (Foto van filmdepot.nl) Foto: Foto van filmdepot.nl

DIDAM - Op maandag 19 februari om 20.00 uur draait de thriller Murder on the Oriënt Express. Dit is minstens de zesde verfilming van het gelijknamige boek van Agatha Christie, dat in 1934 verscheen. Christies moordmysterie is een meesterwerk, dat perfect hermetisch in elkaar zit. Dertien passagiers reizen met de Oriënt-Express, een van hen wordt vermoord, een ander is de beste detective ter wereld die de moord besluit te onderzoeken en de rest heeft een alibi.

Op vrijdag 23 februari en op maandag 26 februari om 20.00 uur draait het waargebeurde en hartverwarmende liefdesverhaal Breathe. De avontuurlijke en charismatische Robin Cavendish heeft nog een heel leven voor zich wanneer hij plots verlamd raakt door polio. Tegen alle doktersadviezen in brengt zijn vrouw Diana hem van het ziekenhuis in Afrika weer naar huis in Engeland. Haar wilskracht, liefde en toewijding zorgen ervoor dat Robin ondanks zijn verlamming het leven weer oppakt.

Op vrijdag 2 maart om 20.00 uur draait The Mountain Between Us. Na een tragisch vliegtuigongeluk zijn twee vreemden op elkaar aangewezen om onder barre omstandigheden op een afgelegen, met sneeuw bedekte berg te overleven. Als ze zich realiseren dat er geen hulp zal komen, beginnen ze noodgedwongen aan een verschrikkelijke tocht door honderden kilometers wildernis.

Filmhuis Didam is te vinden aan de Kerkstraat in gebouw Waverlo. Reserveren en meer informatie over films of het filmhuis: www.filmhuisdidam.nl. Entree 7 euro, ‘Vriend Van’ 5 euro. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open.

Witte Ooievaars en Zwarte Sterns

Ooievaars in de Rijnstrangen (foto: Gerrit van Alst) Foto: Gerrit van Alst

ZEVENAAR - IVN de Oude IJsselstreek werkgroep de Liemers houdt op 20 februari een lezing over Witte Ooievaars en Zwarte Sterns waarin deze vogels uitvoerig worden belicht.

De ooievaar is een deftig symbool voor vruchtbaarheid en het brengen van nieuw leven. Eind jaren zestig van de vorige eeuw ging het niet goed met de ooievaars in Nederland. Vogelbescherming Nederland startte een herintroductie-project en momenteel zien we deze statige vogel steeds meer. Ook wordt aandacht besteed aan de zwarte stern, een trekvogel die in het voorjaar ruim 4500 km. vanuit Afrika aflegt om op verschillende locaties in Nederland te broeden, om daarna in de herfst weer naar Afrika terug te keren. Een geweldige prestatie voor deze elegante vogel. Locatie: NME-gebouw, Vestersbos 2, Zevenaar. Aanvang: 19.30 uur. Kosten: 2.50 euro (inclusief koffie/thee).

Geloofsgemeenschap H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Geloofsgemeenschap H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Zondag 4 maart om 9.30 uur: Eucharistieviering. Voorgangers: pater G. Remmers en diaken

A. van Boven met medewerking van koor AMK.

Intenties: Fransiscus Lombarts, familie Stoffels-Okkerman, Gerda Duis-Kaak, familie Degen-Evers, Ouders C. de Jager-Barten, Bart en Bertha Krist-Koenders.

Zondag 11 maart om 9.30 uur: Eucharistieviering. Kindernevendienst

Voorgangers: Pastoor Thanh Ta en diaken A. van Zundert met medewerking van koor NGK.

Intenties: Gerrit en Doortje Hageman, Annie Bruns, Lenie van Vliet-Oudshoorn, Jac Assink, Ouders van Onna-Dercksen.

Overleden:

Op 27 januari: Robert Beekman, 68 jaar, Reisenakker,

Op 28 januari: Cornelia van Deenen-van de Kamp, 64 jaar, Willem de Zwijgerlaan,

Op 30 januari: Tonny Hoveijn-Teunissen, 79 jaar, Masiusplein Zevenaar.

Hulp bij belastingformulier

ZEVENAAR - In februari komen weer de verzoeken van de belastingdienst om uw aangifte voor het jaar 2017 in te vullen en uiterlijk 1 mei in te zenden.

Van de ouderenbonden in de gemeente Zevenaar zijn jaarlijks een aantal belastinginvullers actief om senioren van 60 jaar en ouder hulp te bieden bij het invullen van de aangifte. Mocht u van deze mogelijkheid nog niet eerder gebruik hebben gemaakt dan kunt u hierna informeren bij Caleidoz De Hooge Bongert 3 Zevenaar. Telefoonnummer 0316 526994. Indien u vorig jaar al hulp heeft gehad bij het invullen, zou u dan met deze persoon weer contact op willen nemen?

Geloofsgemeenschap H. Andreas Groessen

Geloofsgemeenschap H. Andreas Groessen

Vieringen: zo. 18-2-18: geen viering. Za. 24-2-18: 19.00 uur Woord- & Communieviering door parochianenvoorgangers Wim Herbes en Piet Peters en m.m.v. Herenkoor. Deze viering zal niet in de kerk plaatsvinden, maar in de ruimte van de sacristie. Zo. 4-3-18: geen viering.

Intenties: Za. 24-2-18: Gerrit Aleven, Theodorus en Riek van Ditshuizen-Peters, Cor en Riet Aaldering-Roordink, Theodora Koning-Bloemberg, Maria Nass-Uffing, ouders Bolder-Raasing, Theo Uffing, Jan te Witt, Bernard Bouwman, Gerrit en Leike Driessen.

40 jaar dameskoor Babberich

BABBERICH - Het dameskoor werd opgericht door Pater Stefanus Krol op 13 februari 1978.

Het zusterskoortje van de zusters Clarissen uit Babberich, die de gezangen voor rouw en trouw, soms in afwisseling met het herenkoor, verzorgden zijn toentertijd gestopt van wege vergrijzing en afname van het aantal zusters in Babberich. Het toen opgerichte dameskoor heeft het van de zusters overgenomen. Het koor is al snel uitgegroeid tot een koor die, in nauwe samenwerking met het herenkoor, bijna alle vieringen in de Sint-Franciscuskerk, maar ook vaak elders, verzorgen met hun zang en muziek en dit al jaren onder leiding van dirigent/organist Jacob Graansma.


Het jubileum wordt gevierd zondag 18 februari. Begonnen wordt met een viering in de kapel met als voorganger diaken André van Boven en zang van het Dames en Herenkoor. Daarna is er een gezellig samenzijn in restaurant Het Centrum.

Fred Keurntjes tweede

Fred Keurntjes tweede

ZEVENAAR - Fred Keurntjes 56 jaar, is 11 februari op de NK Masters tweede geworden op de 10km hardlopen in Schoorl.

Het was een spannende wedstrijd met nek-aan-nekrace in de duinen van Schoorl, niettemin toch een goede prestatie van deze sportman uit Zevenaar waar je trots op kan zijn, de tijd was 36.18 min.

Film bij Parkinson Café Zevenaar

DUIVEN - Parkinson Café Zevenaar houdt op dinsdag 20 februari een filmmiddag. De film 'A Late Quartet' wordt vertoond in filmzaal bij Bert in cultuurcentrum De Ogtent in Duiven.

De film wordt door een medewerker van het filmhuis en een arts van ParkinsonNet ingeleid. Het verhaal speelt zich af in New York en gaat over vier muzikanten die door hun passie voor muziek en jarenlange samenwerking met elkaar verbonden zijn. Als hun aartsvader Peter wordt gediagnostiseerd met Parkinson heeft dit grote impact op de groep. Als hun 25-jarige bestaan om de hoek staat moeten de muzikanten óf een manier vinden om hun problemen te overwinnen en hun erfenis te behouden óf voor altijd uit elkaar gaan. Na de film is er nog gelegenheid na te praten.

Parkinson Café Zevenaar is een ontmoetingsplek voor iedereen die met Parkinson te maken heeft: mensen met Parkinson, hun partner, mantelzorgers en zorgverleners. In een ontspannen sfeer komt elke keer een onderwerp aan de orde, afgestemd op de wensen en behoeften van de bezoekers.

De toegang is gratis, de consumpties zijn voor eigen rekening. De middag begint om 14.00 uur. Culuurcentrum De Ogtent is aan het Remigiusplein 9 in Duiven. Graag voor 15 februari opgeven via info@liemerije.nl of 088 0441999

Politieke Informatiemarkt met een Lagerhuis debat!

DUIVEN - De WijKern i.o. (voorheen Senior Club) en de politieke partijen van Duiven organiseren samen een Politieke Informatiemarkt op 4 maart van 14.00 tot 16.00 uur. De markt is ter voorbereiding op de lokale gemeenteraad verkiezingen op 21 maart.

Tijdens deze markt kunnen alle inwoners van Duiven in gesprek met alle politieke partijen om zich zo een goed beeld te vormen van wat de partijen op hun agenda hebben staan en wat zij denken te kunnen betekenen voor Duiven. Om 14.15 uur is er een Lagerhuis debat waarbij de politieke partijen in debat gaan met inwoners uit Duiven. Het debat wordt geleid door communicatie coach en trainer Gaby van Eck. Voor dit debat vragen wij inwoners stellingen aan te leveren. Het moeten stellingen zijn waar zowel de politieke partijen als de inwoners van Duiven voor- en tegen kunnen zijn. Het bestuur van De WijKern zal de drie beste stemmingen selecteren. Ook zoeken wij 8 à 10 inwoners met lef die mee willen doen aan het Lagerhuis debat! Stellingen aanleveren en/of meedoen met het Lagerhuis debat kan via: dewijkern@gmail.com

Voor meer informatie over de Senior Club:Facebook.com/dewijkern.

Fooienpot Filmhuis Zevenaar voor HDKT

Voorzitter Harri de Vries overhandigt de cheque aan Thomas Povel en Leon Vliegen van HDKT (vlnr). (Foto: Filmhuis Zevenaar) Foto: Filmhuis Zevenaar

ZEVENAAR - Onlangs heeft Filmhuis Zevenaar de opbrengst van de fooienpot van 2017 overgedragen aan de Stichting Honderd-Duizend-Keer-een Tientje, afgekort HDKT.

In de fooienpot zat een bedrag van 352,30 euro. De stichting financiert hiermee onderzoek naar en voorlichting over sarcoomkanker, een zeldzame en agressieve kwaadaardige kankervorm.

Sarcoomkanker is volgens de statistieken zeldzaam. Toch treft jaarlijks alleen al in Nederland 900 patiënten deze ziekte. HDKT, die haar basis heeft in De Liemers, werkt voor onderzoek en voorlichting samen met het Radboud Oncologie Fonds en de Antonie van Leeuwenhoek Foundation.

De medewerkers van Filmhuis Zevenaar wijzen jaarlijks een goed doel aan als bestemming voor de fooien die zij met hun vrijwilligerswerk ontvangen aan de kassa en aan de bar. Voor 2018 is gekozen voor de Stichting Leergeld De Liemers, die kinderen uit gezinnen met weinig financiële draagkracht ondersteunt bij onderwijs en sport, om te voorkomen dat deze kinderen in een sociaal isolement terecht komen.

Graag Gedaan Westervoort 40 jaar

WESTERVOORT - In oktober vorig jaar bestond Graag Gedaan Westervoort 40 jaar en dat werd maandag 5 februari gevierd met een feestelijke jaarvergadering bij zalencentrum Wieleman.

Aanwezig waren de vrijwilligers maar ook degenen die G.G. Westervoort in 1977 opgericht hebben en anderen die van begin af aan geruime tijd actief waren ( en sommigen nog zijn) in de organisatie. Het was op deze manier een kleine reünie , veel herinneringen werden opgehaald, ook aan de hand van oude jaarverslagen en krantenknipsels.

Aan het eind van het officiële gedeelte kwam Burgemeester van Hout zijn felicitatie uitspreken waarbij hij zei G.G. Westervoort heel belangrijk te vinden voor het dorp: hulp bieden aan plaatsgenoten zoals autovervoer, boodschappen doen, tuinklusjes en dat al 40 jaar lang! Hij sprak zijn bewondering uit over het aantal hulpvragen die gedaan zijn afgelopen jaar: 458. (Ooit begonnen met 53 in 1977.)

Na het heffen van een glas prosecco volgde er een heerlijk buffet waarbij er een gedicht in dialect voorgedragen werd, met aansluitend een leuk lied over de werkwijze van G.G. De plaatselijke muziekgroep Skoeks zorgde voor een leuke sfeer: G.G. was heel blij met hun graag-gedane optreden ! Het was een heel geslaagde avond.

Tot slot: Vrijwilligerswerk is onbetaalbaar én onmisbaar: nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom!! Met name mensen die tuinklusjes willen en kunnen doen!

Informatie over Graag Gedaan staat op de website: graaggedaanwestervoort.nl daar kan men zich ookaanmelden of hulp kunt vragen. Het telefoonnummer is: 026 3115918.

Filmhuis Zevenaar gaat naar HAL 12

ZEVENAAR - Het bestuur van Filmhuis Zevenaar heeft besloten om in het voorjaar van 2019, samen met de andere Zevenaarse culturele instellingen, definitief te verhuizen naar HAL 12.

In de afgelopen periode is veelvuldig overleg gevoerd met partners en gemeente. Daarbij is het vertrouwen ontstaan, dat er een goede basis is voor een toekomstbestendig Filmhuis in HAL 12. Er zal nog veel overleg gevoerd moeten worden met de partners over allerlei praktische zaken rond de samenwerking. De resultaten van een medewerkersenquête laten zien dat het overgrote deel van onze vrijwilligers een verhuizing naar HAL 12 ondersteunt. Bestuur en medewerkers zien in de verhuizing vooral kansen voor een verbetering van de programmering en van samenwerkingsmogelijkheden met andere culturele organisaties.

Inmiddels is de bouwvergunning aangevraagd en verwachten we dat de bouwwerkzaamheden aan het einde van dit kwartaal van start zullen gaan. Voor meer informatie www.filmhuiszevenaar.nl.

Lancering gratis carpool app 't Gelders Eiland

RIJNWAARDEN - Caleidoz Welzijn heeft 't Gelders Eiland laten ontwikkelen met behulp van subsidie, vorig jaar beschikbaar gesteld vanuit het innovatiefonds van de gemeente Rijnwaarden. Aanleiding vormt het feit dat de bereikbaarheid van ’t Gelders Eiland beperkt is. Het openbaar vervoer is ‘s avonds en op zondag niet beschikbaar en lang niet iedere inwoner beschikt over eigen vervoer. Terwijl mensen met een eigen auto regelmatig naar bijvoorbeeld Zevenaar rijden en nog een aantal zitplaatsen over hebben.

Hoe mooi is het dat een app chauffeurs en reizigers met elkaar verbindt en dat men gratis met elkaar mee kan rijden? Het is snel geregeld, vergroot de mobiliteit, is gezellig en ook nog eens goed voor het milieu. De app is gratis te downloaden in de Play Store en App Store. Gebruikers hoeven zich maar één keer te registreren en de contactgegevens worden door ontwikkelaar weMaron alleen gebruikt om je toegang te verlenen tot het systeem.

Met een zelf gekozen profielnaam kan de inwoner vervolgens ritten plaatsen of zoeken. Voor het gemak kan standaard gekozen worden uit opstapplaatsen in elke kern van de gemeente Zevenaar. Maar een rit naar bijvoorbeeld Arnhem of elders kan ook worden geplaatst. Carpoolers kunnen naderhand de chauffeur beoordelen (en vice versa) met 1 tot 5 sterren. Inwoners die hulp willen bij het installeren van de carpool app, kunnen zich melden bij Caleidoz via 0316-542794 of door te mailen naar c.peeters@caleidoz.nl.

Montferland Digitaal

DIDAM - Wilt u leren werken of meer weten over uw tablet dan organiseert de Bibliotheek Montferland samen met Seniorweb twee cursussen, een voor iPads en een voor Android-tablets.

De cursussen bestaan uit vijf bijeenkomsten en worden gegeven in de Bibliotheek. Iedereen is welkom, u hoeft geen bibliotheekpas te hebben. Er wordt gestart bij voldoende aanmeldingen en de kosten bedragen 70 euro (inclusief 15,- voor het cursusboek).

Wilt u meer weten over internetten, skypen, mailen, omgaan met uw tablet of smartphone? Heeft u problemen met het downloaden, installeren en gebruiken van apps? Ook hierbij helpen de specialisten graag! Meer informatie en aanmelden: Bibliotheek Montferland 0316 221184 of aan de balie van de Bibliotheek.

Omni-vereniging SDZZ zoekt vrijwilligers

ZEVENAAR - Voetbalvereniging SDZZ heeft in haar zestig jarig bestaan veel jeugd en senioren spelers, trainers, leiders, maar ook commissie en bestuursleden gehad die in al die jaren met veel passie inzet en sportiviteit bij de vereniging gespeeld en gewerkt hebben.

Een groep mogen we echter niet vergeten en dat zijn al de vrijwilligers, die bijna dag en nacht en jaar in en jaar uit bezig zijn geweest bij hun geliefde club, op en rondom de velden in de kantine en bij alle activiteiten.

Ook na al die jaren blijft er een grote behoefte aan de hulp van deze groep van vrijwilligers en heb jij de beschikking over wat vrije uurtjes per dag week of per maand, dan ben je van harte welkom bij onze vereniging.

Op dit moment zijn we op zoek naar commissielid kantine medewerkers, commissielid schoonmaakwerkzaamheden. En lijkt het je leuk voetbalwedstrijden in goede banen te leiden en denk je over voldoende leidinggevende capaciteiten te beschikken om dat voor elkaar te krijgen, dan ben je de juiste persoon om scheidsrechter bij Omnivereniging SDZZ te worden voor ongeveer twee tot drie uur per week. Ook bestaat dan de mogelijkheid een cursus 'scheidsrechter' op kosten van SDZZ te volgen. Heb jij interesse in een van bovenstaande werkzaamheden? www.sdzz.nl

Ouders van een Overleden Kind Wandeling voor lotgenoten in Renkum

BETUWE - OOK is een vereniging en draait op een grote groep geweldige vrijwilligers. Allemaal lotgenoten die weten hoe belangrijk het is om naar je verhaal te luisteren en ervaringen uit te wisselen en met wie je op persoonlijke basis gesprekken kunt voeren.

OOK is een zelfhulporganisatie, opgericht in 1981, met ruim 1500 leden verspreid over heel Nederland. Allemaal ouders die een kind, kinderen verloren hebben. "Wij helpen onszelf en elkaar bij dit immense verdriet. Herkenning, troost en perspectief vormen het uitgangspunt. Je kunt terecht met je verhaal, keer op keer.

Voor zondagmiddag 18 februari is er deze keer in de prachtige omgeving van het Renkums Beekdal een wandeling georganiseerd. Tussendoor komen we banken tegen waarop er even gerust kan worden. We ontmoeten elkaar vanaf 13.30 uur bij Landgoed De Beken van Staatsbosbeheer, Nieuwe Keijenbergseweg 174 in Renkum. Hier is gelegenheid om iets te eten en/of een consumptie te nuttigen (voor eigen rekening)

Start van de wandeling (6 km): rond 14.00 uur. Na afloop is er (als u dit wilt) gelegenheid om samen na te praten. Graag ontvangen wij een aanmelding. U kunt bellen met Bettie Elzenaar 06 40875275. (Besluit u op het laatste moment om mee te lopen, dan is dit prima) Broers, zussen, grootouders, familie, vrienden zijn ook welkom. Meer info en activiteiten staan op www.oudersoverledenkind.nl."

Stromen van Liefde

ZEVENAAR - Op zondag 11 maart speelt Projecttheater SevenArt in Liemers Kunstwerk! Het Musiater twee keer de gloednieuwe voorstelling Stromen van Liefde, één keer in de middag en één keer in de avond. De voorstelling is geschreven door Rien van den Heuvel en de regie is in handen van Wijnand Oosterhof.

Deze ontmaskerende voorstelling, voor iedereen vanaf 10 jaar, gaat over het leven hier in de liefdevolle armen van de Rijn en over onze verantwoordelijkheid voor de waterkwaliteit en de waterveiligheid. Het verhaal heeft te maken met ons allemaal en de voorstelling die we op de planken brengen is één van de uitingen die we inzetten om het verhaal verder te verspreiden.

De cast van Stromen van Liefde is een selectie uit de beste amateurspelers uit de regio De Liemers en erg variërend in leeftijd. In het stuk spelen Rinske Nas, Yvonne Gunneman-Wierenga, Michel Jonker en Jannie Oudendijk. De laatste drie kun je kennen van bijvoorbeeld Theatergroep IJsbloemen.

We spelen twee voorstellingen, zowel om 14.30 uur als om 20.15 uur. Kaarten zijn te koop via de website van Liemers Kunstwerk. Klik hier voor de middagvoorstelling [http://bit.ly/2ASLRMX] en hier voor de avondvoorstelling [http://bit.ly/2hDHbpq].

Inloopatelier bij KunstKring Duiven

DUIVEN - Iedere maandag van 20:00 tot 22:00 uur en dinsdag van 10:00 tot 13:00 uur is het open atelier voor iedereen die in een gezellige sfeer vrij wil schilderen. Zonder gebonden te zijn aan een cursus.

Deelnemers worden op maandag begeleid door Gérard Philipsen, docent tekenen en schilderen en op dinsdag door Herman Sanders, docent experimentele schildertechnieken.

Kosten:

Maandagavond van 20 tot 22 uur: kosten: 6 lessen 40,00 of 12 lessen 75,00

Dinsdagmorgen van 10 tot 13 uur: kosten: 6 lessen 55,00 of 12 lessen 100,00

Bel voor meer informatie en voor aanmelden met de docenten Gérard Philipsen 06 1118 5834

of Herman Sanders 06 3656 2759

Opbrengst collecte Hersenstichting

ZEVENAAR - Van 29 januari tot en met 3 februari vond in Zevenaar de Hersenstichtingcollecte plaats. Er zijn veel collectanten op pad gegaan om voor al die mensen met een hersenaandoening geld in te zamelen.

Deze enthousiaste inzet heeft 3644,14 euro opgeleverd. Deze mooie opbrengst wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek en aan voorlichting, om zo een bijdrage te leveren aan een betere toekomst voor mensen met een hersenaandoening. Heeft u de collectant gemist? Uw gift is altijd welkom op rekeningnummer NL18 INGB 0000 000 860 tnv Hersenstichting, Den Haag. Meer informatie staat op www.hersenstichting.nl.

De Hersenstichting kan overigens altijd nieuwe collectanten en coördinatoren gebruiken. Mocht u geïnteresseerd zijn, dan kunt u contact opnemen met de Hersenstichting (zie bovenvermelde website).

Passage Zevenaar

ZEVENAAR - Passage houdt haar maandelijkse avond op 14 maart. Voor deze avond zijn uitgenodigd de heer en mevrouw Beernink uit Dinxperlo.

Enkele jaren geleden maakten zij de reis van hun leven: Een kampeerreis door Namibië. De chauffeur /reisleider was een Zuidafrikaan. Door dit prachtige land met afwisselende natuur, de woestijnen, wildparken en de kleurrijke bevolking, zullen zij ons door woord en beeld meenemen op hun avonturenreis door Namibië. Plaats van samenkomst : Ons Huis, Dr. Honigstraat, Zevenaar om 19.30 uur.


Op 8 maart, de internationale vrouwendag zal er een landelijk seminar 'Vrouwen ! Geen Handel' worden georganiseerd (te Nijkerk).
Het seminar is toegankelijk voor iedereen. Het hele programma staat op www.passagevrouwen.nl (0316 524620).

Bewoners Duiven planten bomen en struiken voor een mooier buitengebied

DUIVEN - Na Groessen en Loo planten nog eens 24 bewoners in het buitengebied streekeigen bomen struiken. Het beplantingsproject Duiven is een samenwerking van de gemeente Duiven, provincie Gelderland en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG).

Op vrijdag 23 februari is er vanaf 10.30 uur een uitdeeldag van het plantmateriaal aan de deelnemers op het erf van de familie van Huet aan de Ploenstraat 17 in Duiven. Wethouder Ineke Knuiman deelt de eerste boom van het beplantingsproject uit waarna deze ter plekke wordt aangeplant.

Programma plantdag

De plantdag begint om 10.30 uur en duurt tot 12.30 uur:

- Ontvangst en inloop met koffie en thee. Welkomstwoord door wethouder Ineke Knuiman van de gemeente Duiven.Aanplant eerste boom door wethouder.Uitleg over vervoer en aanplant van het materiaal door Ruud Borkes, adviseur SLG.Opladen van het plantmateriaal. Einde uitdeeldag.

Vrijwilligers helpen de deelnemers bij het laden en lossen van de ruim 9.700 struiken zoals sleedoorn, meidoorn, hazelaar en Gelderse roos en van se ruim 280 knot-, laan- en hoogstamfruitbomen

Duiven in het Groen

Na een inspirerende informatieavond in november maakten geïnteresseerde bewoners gebruik van het individuele groenspreekuur waar hun wensen voor beplanting in een concreet plan werden omgezet. Het resultaat van deze plannen is de plantdag op 23 februari. Korte tijd hierna zullen alle bomen en struiken zijn in de grond staan en heeft Duiven een groener en streekeigener buitengebied. Door gebruik te maken van streekeigen soorten wordt het landschap aantrekkelijker voor allerlei diersoorten. Ook vanuit cultuurhistorisch oogpunt krijgt het perceel en het omliggende landschap meerwaarde wanneer er inheemse plantsoorten staan.

Lezing 'boom in pot'

ZEVENAAR - In het Japans betekent bonsai ‘boom in pot’. Weet u wat bonsai is? En waarom bonsai zo klein blijft? En wat het aanzien bepaalt?


Op deze en andere vragen geeft Joop ten Bohmer op 19 februari, tijdens de lezing voor Groei en Bloei de Liemers, antwoord! Daarnaast vertelt hij u nog veel meer over bonsai. Ook neemt hij voorbeelden van bonsai mee om te laten zien.
De lezing start maandag 19 februari om 20 uur in zaal Staring, Grietakkers 3 in Zevenaar. Leden en niet-leden zijn welkom!

Zijactief Groessen Verliefd, verloofd, getrouwd

GROESSEN - Ina Timmer heeft als ambtenaar 3.000 huwelijke voltrokken gedurende 30 jaar.

En weet als geen ander om op humoristische en boeiende wijze ons te vertellen en te laten zien over hoe je verkering krijgt, over de mode, verbintenissen, ringen, bruidstaart, huwelijksbootje, enzovoort. Een avond om de herinneringen op te halen en even terug te gaan in de tijd van toen en nu. Meegebrachte bruidsfoto's zijn van harte welkom op woensdagavond 21 februari, om 19.45 uur in het Dorpshuis in Groessen.

'Waar gaan we vandaag pianoën, juf?'

ZEVENAAR - Het recentelijk gepubliceerde boekje ‘Waar gaan we vandaag pianoën, juf?’ door Petra Polman krijgt komende week aandacht van NPO Radio 4. Twee jaar nadat de Arnhemse Gemeenteraad met één stem verschil de muziekschooldocenten collectief wegbezuinigde, verschijnt het boekje als een monumentje, maar bovenal als pleidooi voor het belang van muziekonderwijs.

Het boekje bevat kleurrijke en originele uitspraken van haar pianoleerlingen, maar ook drie unieke korte pianocomposities van componist Joey Roukens, speciale tekstbijdragen van o.a. professor Scherder, pianist Hannes Minnaar en violist Joshua Bell, en tekeningen van de Arnhemse illustratrice Anne Luchies.

‘Waar gaan we vandaag pianoën, juf?’ is nu verkrijgbaar bij Rebers Boek en Buro in Zevenaar.

Tulpenweekend in Elten

ELTEN - Voor de 18e keer is er bij Blumenhaus Erik Hülkenberg het jaarlijkse Tulpenweekend. Er zijn meer dan 120 soorten snijtulpen te zien.

Veel bloemstukken met bijzondere tulpen. Buiten een tulpen pluktuin. Alles in het thema: Dromen en ontspannen tussen de tulpen. Zaterdag en zondag is er om 11.00 en 14.00 uur een tulpenveiling met veilingmeester Erik. In de kas is een kleine markt waar je kunt wegdromen onder het genot van een kopje koffie en lekkere poffertjes. Heike Liske biedt verschillende soorten massages aan en ontspanningsreizen. Kitty Holleman heeft Oriflam huidverzorgende producten bij zich. Henca de Vilder uit Groningen is er met handgemaakte sieraden. Roely Talens is er met haar overheerlijke zelfgemaakte jam. Er zijn voldoende gratis parkeermogelijkheden. Zaterdag en zondag is er een springkussen voor de kleine kinderen.

Het weekend is vrijdag 23 februari 8.30-18.30 uur, zaterdag 24 februari 8.30-17.00 uur en zondag 25 februari 10.00-15.00 uur.

Merendeel Nederlanders heeft geen testament

DIDAM - Uit onderzoek dat coöperatie Dela in 2015 heeft uitgevoerd, blijkt dat ruim zestig procent van de Nederlanders geen testament heeft. De belangrijkste reden hiervoor is dat mensen niet weten wat ze zelf al kunnen regelen of vastleggen in een testament en wat allemaal mogelijk is met betrekking tot de uitvaart.

Middels een testament kunnen mensen hun persoonlijke uitvaartwensen en nalatenschap regelen zodat nabestaanden hiermee niet onnodig belast worden in de periode na het overlijden van een dierbare. Laarberg Notarissen en Scheidingsbemiddelaars uit Didam organiseert samen met Dela op zondag 4 maart aanstaande de themabijeenkomst 'Uitvaart en Erfrecht'. Tijdens deze bijeenkomst delen de organisatoren hun kennis en expertise op het gebied van testamenten en uitvaart.

Notaris Aletta Laarberg geeft onder andere antwoord op veelgestelde vragen die met erfrecht te maken hebben, zoals 'Wie zijn mijn erfgenamen?' en 'Wie regelt straks de uitvaart?'. Ook krijgen bezoekers de mogelijkheid om hun vragen te stellen. Bovendien kunnen zij tijdens de bijeenkomst kosteloos hun testament en/of uitvaartverzekeringspolis laten controleren.

De themabijeenkomst vindt plaats op zondag 4 maart vanaf 15.00 uur in Liemerije Meulenvelden in Didam. Deelname is gratis, maar reserveer uw plaats tijdig via www.dela.nl/inschrijvendidam. Lukt het niet om aanwezig te zijn op 4 maart, maar heeft u wel vragen over bijvoorbeeld erven, schenken of uw testament, neem dan contact op met Laarberg Notarissen: 0316 221243.

Gelderse Modelspoordagen in Herwen

HERWEN - Modelspoorclub Veluwezoom (MSCV) verzorgt dit jaar weer een grote modeltreinenshow in sporthal De Cluse in Herwen. Het grote aantal positieve reacties sinds de jubileumshow in 2015, heeft er toe geleid dat op 3 en 4 maart van 10.00 - 17.00 uur de sporthal van De Cluse weer volledig met treinbanen wordt gevuld.

De MSCV organiseert deze shows om te laten zien hoe mooi deze veelzijdige modelspoorhobby is. Om het modelspoorvirus al vroeg te verspreiden zijn er dit jaar speciale activiteiten voor kinderen. Met in totaal 22 presentaties is er van alles te zien. Naast het 'normale' H0-spoor zijn er treinbanen in spoor N, 0 en 1. Bij bijna alle presentaties is er ook veel werk gemaakt van de omgeving, vaak met mooie bossen en bergen, dan weer in een meer industriële omgeving. Het mooie van deze modelbouw is dat je jouw eigen omgeving, sfeer en landschap verzint en bouwt.

Er is beperkte verkoop van nieuw en 2e hands treinmateriaal.

De MSCV is een van de oudste Nederlandse modelspoorverenigingen, in 2020 hoopt ze het 40-jarig jubileum te vieren. Hoewel de MSCV is ontstaan in Dieren, komen de leden nu uit de regio Arnhem-Nijmegen, Liemers, Rijnwaarden, Achterhoek en Veluwezoom.

Sporthal De Cluse is aan de Martinusweg 29 in Herwen. Meer informatie staat op: www.mscv.nl / www.vames.nl. Toegangsprijs: Kinderen tot en met 12 jaar: met gratis consumptie 3,50 euro; volwassenen: met gratis consumptie 7,00 euro.

Nieuwe locatie vlooienmarkt in Giesbeek

GIESBEEK - In sporthal De Panhoven, Bingerdensedijk 2 wordt op zondag 25 februari van 10-17 uur voor de tweede keer een leuke grote vlooienmarkt georganiseerd.

Nu voor de eerste keer op deze nieuwe locatie met veel tweedehands, antiek, curiosa, snuiserijen, brocante, huisraad en kleding.

Leuk als bezoeker om te komen snuffelen. Als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden, huur dan ook een kraam. Een kraam van vier meter met bovenbouw kost 23,50 euro. Een grondplaats van zes meter 15 euro. Deze is te bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of tel. 06 39108152.

De markt bezoeken kost 2,50 euro entree voor volwassenen, voor 65+ 2,00 euro en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis! De catering wordt verzorgd door de sporthal De Panhoven.

Extra woningbouw voor starters en senioren in Duiven

DUIVEN - Op 30 januari diende het CDA samen met de SP, PvdA en D66 een initiatiefvoorstel in om sneller tot woningbouw over te gaan.

Als initiatiefnemers zien we het laatste jaar de druk op de woningmarkt toenemen. Ondanks dat de gemeenteraad op 8 mei 2017 een nieuwe Woonvisie en een nieuwe Woonagenda vaststelde zijn tot op heden geen nieuwe bouwplannen in procedure gebracht. Het college werkt namelijk nog aan een uitvoeringsagenda. Daarin geeft het aan waar en wanneer welke woningen gebouwd moeten worden. Echter door te wachten op de totale afweging verwachten we een ongewenste toenemende druk op de woningmarkt. In het slechtste geval worden de uitvoeringsplannen pas vanaf 2019 concrete bouwplannen. Daar wil het CDA met de mede initiatiefnemers niet op wachten!

Ondertussen ligt het perceel aan de Weidekervel 87-97 (waar tot 2016 kinderopvang De Kangoeroe was gevestigd) al ruim 1,5 jaar braak. Het stuk grond is uitermate geschikt voor de bouw van zowel een aantal starters- als seniorenwoningen. Beide doelgroepen hebben moeite met het vinden van een (koop)woning in onze gemeente. Gelet op de ligging ten opzichte van het station is het een prima locatie. Met het initiatiefvoorstel willen we deze ontwikkeling op de korte termijn mogelijk maken.

Omdat communicatie met direct omwonenden van groot belang is en zij nu worden geconfronteerd met een mogelijke nieuwe ontwikkeling, worden zij hierbij van harte uitgenodigd voor de behandeling tijdens de politieke avond op 27 februari. Zij kunnen dan meepraten over het initiatief en hun wensen en zorgen uiten.

Stichting de Goede Doelen Duiven Westervoort

DUIVEN - De stichting ondersteunt activiteiten op het gebied van welzijn, cultuur, zorgverlening of andere activiteiten van ideële aard. Stichting de Goede Doelen/Duiven-Westervoort heeft de afgelopen jaren vele initiatieven financieel ondersteund zodat die ook daadwerkelijk konden worden gerealiseerd.

“Voor veel organisaties is een financiële bijdrage in nieuwe activiteiten een belangrijk steuntje in de rug”, aldus voorzitter Gerrit Gudden. “We zijn blij dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan maatschappelijke activiteiten en evenementen waarmee de leefbaarheid in zowel Duiven als in Westervoort wordt vergroot”, aldus de voorzitter.

Zo hebben Zangkoor In Between, welzijnsorganisatie Mikado, Schutterij Onderling Genoegen, RK Parochie HH Vier Evangelisten, stichting zo!Diva en Humanitas in het afgelopen jaar een bijdrage mogen ontvangen in de kosten van allerlei nieuwe activiteiten.

Benieuwd of uw organisatie ook voor een bijdrage in aanmerking komt? Op de website van de stichting staan de voorwaarden vermeld en kan een aanvraag worden gedaan.

Vlooien vangen in De Habeshal Lobith

LOBITH - Op zondag 18 februari organiseren wij weer een gezellige grensvlooienmarkt in De Habeshal van 10.00 tot 17.00 uur. Een hal vol met mooie koopjes met voor ieder wat wils.

Zolderopruimingen, maar ook antieke en nostalgische spulletjes zijn hier te koop. Uiteraard zijn onze Duitse buren ook weer welkom in deze verwarmde sporthal. Lekker snuffelen, luisteren naar muziek van Ben Wissink, die voor KiKa weer zijn beste beentje belangeloos voorzet en niet vergeten natuurlijk om bij Henny en Lydia een lekker bakje te doen met een heerlijke snack.

Het parkeren is geheel gratis en de entree is 2,00 euro p.p en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding mogen gratis naar binnen. Tot zondag 12 februari in De Habeshal, 's-Gravenwaard 1a Tolkamer vanaf 10.00 uur. De volgende markt is op 11 maart in de Markthallen in Didam. Kraam huren? 06 31769290.

Expo cursisten Ria Wiendels

Van links naar rechts: Ria Molenbroek, Ada Schreurs, Rina van Dishoeck en Ans Tempels. (foto: Ria Molenbroek) Foto: Ria Molenbroek

ZEVENAAR - Wij zijn vier vrouwen die elkaar hebben leren kennen bij Ria Wiendels van Galerie 21 in Breedenbroek. Daar komen wij bijna wekelijks bij elkaar om te schilderen met acryl. Daarnaast proberen we diverse nieuwe technieken uit, zoals het gebruik van zand, plamuur of marmermeel in een schilderij.

Ook voegen we wel stukjes kant of tissues toe. Eigenlijk kan alles geprobeerd worden en we zien dan vanzelf wat werkt en wat niet. Kortom, we zijn een enthousiast clubje dat veel heeft geleerd en nog wil blijven leren.

En zoals u kunt zien in de expositie zijn we ook heel divers in onze onderwerpen: abstract, figuratief, van mensen afgeleide figuren of geabstraheerde landschappen. Op den duur zal blijken waar onze voorkeur naar uit gaat, of niet.... Hoe dan ook blijven we ons leven lang van alles proberen. De expositie is van 10 februari tot en met 11 mei in verpleeghuis Liemerije

Op 'n Royal Enfield naar dak van de wereld

ZEVENAAR - Zondagmiddag 25 februari wordt er door Kees Terlouw een diavoorstelling gegeven met als onderwerp: 'Op een Royal Enfield naar het dak van de wereld'.

Een spectaculaire reis, beginnend in New Dehli India, richting de Himalaya. Rijdend door het kleurrijke India met zijn stille dorpen, drukke steden en de 'lage' Himalaya met zijn moessonwolken naar het Tibetaans plateau en zijn vele bergpassen. Rijdend naar de hoogst berijdbare pas in de Noord Indiaanse Himalaya: De Khardung La met een hoogte van 5060 mtr. De lange reis eindigt weer, na 4000 km, in New Dehli. Deze diavoorstelling wordt gegeven in het clubhuis van MC ASOM Edisonstraat 3 6902 PK in Zevenaar. Het clubhuis is om 14.00 uur open. Voor meer info zie onze site: www.mc-asom.com Aanmelden bij voorzitter@mc-asom.com.

Programma Kunstwerk! Theater

Foto: Rob en Emiel - Blow me Away - foto (c) Marco Bakker

Rob & Emiel: Blow me Away

'Grote podiumtovenaars' worden zij genoemd. En inderdaad: Rob en Emiels Blow me Away is een voorstelling die u LIVE mee moet maken. Adembenemend snel, wonderlijk... anders. Is het cabaret of illusie? In deze theatervoorstelling worden succesnummers uit hun tienjarige carrière afgewisseld met nieuwe scènes, acts en verbazingwekkende verhalen. Rob en Emiel bespelen op unieke wijze de zintuigen en de waarneming. Om uiteindelijk stil van te worden. They just blow you away.

Vrijdag 23 februari. Aanvang 20.15 uur. Prijs 21,50 euro.

Brace: Les geleerd

The Voice of Holland finalist gaat het theater in. In deze muzikale theatervoorstelling zingt Brace in intieme setting over zijn leven en de liefde. Hij vertelt over hoe hij als probleemjongere opgroeide in Amsterdam. Over de sterke band met zijn moeder, die geëmigreerd is en hij verschrikkelijk mist. Kortom, over zijn hoogtepunten en zijn diepe dalen.

Vrijdag 2 maart. Aanvang 20.15 uur. Prijs 19,50 euro.

Nuffe Tantes in Eenuf is eenuf

Wat betekent dat eigenlijk, Nuf? Kom erachter tijdens het verhaal van de ietwat 'verknipte' tweelingzussen Roosje en Greetje. Noodgedwongen hebben zij kapsalon den Groenerooij van hun vader overgenomen. "Eenuf is eenuf!" Gespeeld en gecreëerd door de kleurrijke theatermaaksters Floor van der Poort en Irene Schouten. Met behulp van vernuftige kostuums, poppen, decors, liedjes en voice-overs van o.a. Karin Bloemen & Tony Neef, steken zij hun persoonlijke verhaal in een Nuf jasje.

Muziektheater Familievoorstelling 4+. Zaterdag 14 april. Aanvang 14.30 uur. Prijs 15 euro.

Basketiers'71: Spannend tot het einde

ZEVENAAR - Speelzaterdag 3 februari, zes teams die thuis speelden. U12-2 opende met een heuse derby tegen Arnhem Eagles. Lang werd er niet goed gespeeld, een grote achterstand. Tot de 8e periode aanbrak en alles voortreffelijk liep.

Scores vielen, spelers vonden elkaar, een prachtige 39 – 36 overwinning. De vraag van de dag: Waarom niet de hele wedstrijd zo spelen? U12-1 tegen Flip Stars, snel beslist, het klassenverschil was te groot. Sportief elkaar laten spelen, de winst boeken, niet met 50 punten verschil. Dan stopt reglementair de puntentelling, een 67 – 21 winst.

Bij U14-1 Joy Malden het verschil ook zo groot, alleen andersom. Natuurlijk mag het, jacht naar de 100 punten, laat de tegenstander in waarde. Basketballen, is spelplezier beleven, laten beleven, geldt voor beide partijen 35-95.

U16-1 tegen Wild Cats, drie periodes slap, doelloos, niet goed. Hier de laatste periode, peper in de kont, donderspeech, alles liep. De vraag waarom niet eerder hier mee beginnen, een prachtige overwinning 70-43.

U16-2 tegen Flip Stars, bij rust een achterstand van tien punten, beslissend. Dit werd niet meer goed gemaakt, ondanks vele pogingen hiertoe, 32 – 40.

Heren1 tegen WSV, zij slechts met zes man, wij met twaalf spelers. Alleen hadden zij heel veel 'Joris Driepunters', liefst 12 driepunters, bijna de helft van de scores, dan is er (bijna) geen kruid tegen gewassen. In de slotfase werd het spannend en zenuwslopend, een 73-75 nederlaag. De derde nederlaag op rij, nu in de middenmoot. De derde nederlaag van de dag, maar ook drie overwinningen, nu carnavallen met 3.

Pigeons 2 wint van Trajanum

DUIVEN - Als Pigeons 2 een reële kans wil maken op de felbegeerde eerste plaats dan moet het team alle komende wedstrijden winnen! In het Gymnasium Nijmegen was de eerste beproeving tegen het lager geklasseerde studententeam Trajanum.

Liefst vier meegereisde toeschouwers lieten blijken dat de winst mee terug naar Duiven moest! Trajanum liep al vroeg in de wedstrijd uit met maar 20 punten. De altijd even gemotiveerde Fons de Groot schreeuwde het team bij de les. De wedstrijd tegen Trajanum betekende voor de zeer ervaren point guard Leon Groeneveld zijn rentree bij Pigeons. Groeneveld hield de gemoederen rustig en zorgde voor rust in het spel van Pigeons. Forward Dennis Jacobs liet geen enkele opening voor zijn tegenstander en ook Fons de Groot zorgde voor power onder het bord. Voor deze wedstrijd was de sterke Center Marco van Hummel helemaal opgeladen, met enige dank aan zijn fysiotherapeut. De meeste rebounds wist Hummel uit de lucht te plukken. Hetzelfde gold voor Martijn Meijer aka The Beertender.

Na de rust liep Pigeons uit, door prachtige driepunters van de shooting guard Loek Wassing en ook de Vogelaar zorgde op het juiste moment voor mooie driepunters. Bertram ter Bogt die terug kwam van een knieblessure werd gespaard voor de volgende wedstrijden. Toch heeft ook hij zijn stempel op de wedstrijd weten te drukken met mooie scores. De heren van Pigeons hebben zaterdag laten zien door middel van team effort terug te knokken van 20 punten achterstand naar een overwinning met slechts 1 punt verschil. Hiermee staan de Duivense Basketballers op een gedeelde eerste plaats! (www.depigeons.nl).

H. Remigius Duiven

Zondag : 18 februari om 11.00 uur. Eucharistieviering.Voorganger: G. Remmers Koor : Werenfriduskoor

Zondag : 25 februari om 11.00 uur. Presentatieviering 1e H.CommunieVoorganger: Pastoor Thanh Ta, Pastor Heemink Koor : Dames en Herenkoor

Gebedsintenties 18-02-2018: Luus van den Anker-Vossebeld, Kees Huisman, Herman Derksen, John Francis Post, Joke Peeters-van den Heuvel, Ria Moraal-Mulder, Ouders Koenders-de Reus, Jan Dieker. Jaargedachtenis: Bart Boekhorst

Gebedsintenties 25-02-2018: Els en Eeke Schampers, John Francis Post, Joke Peeters-van den Heuvel, Ellen Bisseling

Overleden : Toon Versluis in de leeftijd van 89 jaar.

Mededelingen : In verband met de voorjaarsvakantie is het Remigius secretariaat gesloten van 19 t/m 22 februari. Vrijdag 23 februari geopend van 9.00 – 11.00 uur.

Kerkdiensten in de Ontmoetingskerk

Op zondag 18 februari - de eerste zondag in de veertigdagentijd - is er om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk een viering waarin ds. R. Beltman uit Hilversum zal voorgaan.

In gebouw 'Ons Huis' is er om 11.00 uur de oecumenische kinderkerk voor kinderen van 3-7 jaar en hun (groot)ouders

Op zondag 25 februari – de tweede zondag in de veertigdagentijd - is er om 10.00 uur een viering waarin ds. H. Brezet uit Duiven zal voorgaan.

Na afloop van deze viering is er gelegenheid om elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee te ontmoeten in 'Ons Huis' .

Ontmoetingsdag

DUIVEN - Even als voorgaand jaar, wordt er dit jaar een Ontmoetingsdag gehouden voor thuiszittende, jong en oud, in de gemeente Duiven. Een dag, waarop gezelligheid en samenzijn voorop staan. De dag wordt gehouden op dinsdag 20 maart in zaal Gieling te Groessen.

Kosten voor deze dag bedragen 17,50 euro. Mocht men vervoer nodig hebben kan hier voor gezorgd worden tegenbetaling van 2,50 euro. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door de plaatselijke Caritassen van Duiven, Groessen en Loo. U kunt zich opgeven uiterlijk tot en met vrijdag 2 maart bij de dames E. van de Boom voor Duiven - 0316 263605; J. Otten voor Groessen - 0316 330017; M. Berentsen voor Loo -0316 263353.

Schilderen voor

beginners en

dierportretten

DUIVEN - De vervolgcursus Schilderen voor Beginners door Ilse Verbeek is weer gestart op de maandagavond en Dierportretten schilderen begeleidt ze op zaterdagmorgen.

Kosten:

Maandagmiddag van 13 tot 15 uur:

Zaterdagmorgen van 10 tot 12 uur:

Bel voor meer informatie en voor aanmelden met de docente Ilse Verbeek 06 29626659.

Vlooienmarkt Westervoort

WESTERVOORT - Zondag 18 februari is er van 9 tot 16 uur een leuke grote vlooienmarkt in sportcentrum Sportsplanets De Pals aan Emmerik 5.

Hier wordt weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuiterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden. Leuk voor bezoeker om te komen snuffelen, of als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden: huur dan ook een kraam. De kraam is 4 meter met bovenbouw en kost 23,50 euro. Deze is te bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of 06 39108152.

De entree voor de markt kost 2,50 euro voor volwassenen, voor 65+ 2,00 euro en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. De sporthal zorgt voor de catering.

Vervolgcursus Schilderen voor Beginners en Dierportretten

DUIVEN - De vervolgcursus Schilderen voor Beginners door Ilse Verbeek is weer gestart op de maandagavond en Dierportretten schilderen begeleidt ze op zaterdagmorgen.

Kosten:

Maandagmiddag van 13 tot 15 uur:

Zaterdagmorgen van 10 tot 12 uur:

Bel voor meer informatie en voor aanmelden met de docente Ilse Verbeek 06 29626659.

Ontmoetingsdag 2018

DUIVEN - Even als voorgaand jaar, wordt er dit jaar een Ontmoetingsdag gehouden voor thuiszittende, jong en oud, in de gemeente Duiven. Een dag, waarop gezelligheid en samenzijn voorop staan. De dag wordt gehouden op dinsdag 20 maart in zaal Gieling te Groessen.

Kosten voor deze dag bedragen 17,50 euro. Mocht men vervoer nodig hebben kan hier voor gezorgd worden tegenbetaling van 2,50 euro. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door de plaatselijke Caritassen van Duiven, Groessen en Loo. U kunt zich opgeven uiterlijk tot en met vrijdag 2 maart bij de dames E. van de Boom voor Duiven - 0316 263605; J. Otten voor Groessen - 0316 330017; M. Berentsen voor Loo -0316 263353.

Ons Genoegen Giesbeek

GIESBEEK - De algemene ledenvergadering van HSV Ons Genoegen Giesbeek vindt plaats op maandag 5 maart om 20.00 uur in het clubgebouw aan de Landaansestraat 6b in Giesbeek.

De agenda en de notulen van 2017 staan op de site: http://hsvoggiesbeek.mijnhengelsportvereniging.nl/actueel/nieuws.html.

Uitslagen optocht het Olde Tollus Lobith

Prijswinnaars optocht 2018

Wagens Tollus

1.        Buurt&Co - Tollus Indianen

2.        De Prutsers - Tied van komme en tied van gaan

3.        De keien - Gondel op de Rijn

Wagens Gasten

1.        De dolle dwazen - Met ons orgel voorop

2.        Van alles wat - Plezier

3.        De Aerdtse Deurdouwers - Olympische Spelen

Grote groepen Tollus

1.        cv Kansloos - Hoogwater fiets

2.        Alles Palletti - Partij voor de draken

3.        De knippies - Onder de vleugels van Zevenaar

Grote groepen Gasten

1.        De Vruuters - Wij vliegen de gemeente Zevenaar in

2.        VOL - Wij draven maar door

3.        De Loatkommers - Geworteld in Rijnwaarden

Middel groepen

1. De feestneuzen - we staan er geknipt op

2.         Kieke wat wurt - De paal

3. De Giechels - De carnaval zetten wij de tent

Kleine groepen

1.         De Meelopers - Met carnaval zijn wij in de olie

2.        De niet skiërs - Ik ben betast #metoo

3.        De 2 reuskes - Lol

Kerkdiensten in de Ontmoetingskerk

Kerkdiensten in de Ontmoetingskerk

Op zondag 18 februari - de eerste zondag in de veertigdagentijd - is er om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk een viering waarin ds. R. Beltman uit Hilversum zal voorgaan.

In gebouw ‘Ons Huis’ is er om 11.00 uur de oecumenische kinderkerk voor kinderen van 3-7 jaar en hun (groot)ouders

Op zondag 25 februari – de tweede zondag in de veertigdagentijd - is er om 10.00 uur een viering waarin ds. H. Brezet uit Duiven zal voorgaan.

Na afloop van deze viering is er gelegenheid om elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee te ontmoeten in ‘Ons Huis’ .

Kennismaken met boetseren en beeldhouwen

WESTERVOORT - Voor iedereen die graag eens wil kennismaken met de mooie hobby's boetseren en beeldhouwen biedt de Kreatieve Kring in de weken van 26 februari en 5 maart de mogelijkheid om een kijkje te nemen bij een aantal boetseer/beeldhouwcursussen. Onder begeleiding van de docent kunt u desgewenst zelf met klei of steen aan de slag.

Boetseren en beeldhouwen zijn hobby's die veel plezier en voldoening geven en op elk niveau uitgeoefend kunnen worden. De technieken zijn goed te leren. Op woensdagavond 28 februari en 7 maart bent u van 20.00-22.00 uur welkom bij de open inloop van de combinatiecursus beeldhouwen/boetseren. Bij deze cursus staat het beeldhouwen centraal, maar kunt u ook boetseren. Op donderdagmorgen 1 en 8 maart van 9.30-12.00 uur kunt u kennismaken met de combinatiecursus boetseren/beeldhouwen, waarbij beide technieken worden aangeboden. Op donderdagavond 1 en 8 maart kunt u van 20.00-22.00 uur een kijkje nemen en meedoen bij de cursus figuratief boetseren. Alle proeflessen zijn gratis en de koffie en thee staan klaar.

De cursussen worden verzorgd in de atelierruimte van de Kreatieve Kring in Kulturhus de Nieuwhof, Rivierweg 1 in Westervoort. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Riky Rothengatter, 026 3119659 of kijk op onze website www.kreatievekringwestervoort.nl.

Westervoortse Kermis in handen van lokale stichting

Oprichting stichting: Debbie Veldink Secretaris, Arjan Hetterscheit Penningmeester, notaris mr. J. Swetselaar en Ferdinand van den Oord Voorzitter.

WESTERVOORT - De gemeente Westervoort hecht groot belang aan continuïteit van de kermis in Westervoort met de huidige kwaliteit, uitstraling, aantrekkingskracht en draagvlak in de Westervoortse samenleving.

Om die redenen is gekeken om de voorbereiding en organisatie van de kermis Westervoort over te dragen op een lokaal te vormen stichting, bestaande uit leden met een achtergrond en betrokkenheid in enerzijds de lokale samenleving en anderzijds de Westervoortse kermis. De organisatie van de kermis Westervoort, behoudens publiekrechtelijke verantwoordelijkheden wordt overgedragen aan de Stichting Kermis Westervoort, welke 2018 zal beschouwen als een 'proefjaar' (de organisatie van één kermis). Namens het stichtingsbestuur tekende voorzitter Ferdinand van den Oord de overeenkomst met burgemeester Arend van Hout van de gemeente Westervoort donderdag 8 februari 2018 om 17.30 uur in het gemeentehuis van Westervoort.

Vrijdag 2 februari 2018 werd de Stichting Kermis Westervoort opgericht onder toeziend oog van notaris mr. J. Swetselaar. Quote van de Stichting Kermis Westervoort: "De kracht van onze Westervoortse straatkermis; een heerlijke betaalbare dorpskermis voor nieuwe generaties, daar gaan we voor!" De Westervoortse Kermis wordt dit jaar gehouden van zaterdag 6 - 9 oktober 2018.

Schaakkampioenschap voor basisscholen

ZEVENAAR - De SV Zevenaar-schaakvereniging organiseert voor de 36e keer een schoolschaakkampioenschap voor basisscholen.

Het zal plaatsvinden op zaterdag 24 februari in het Kulturhus De Borg, Babborgaplein 3A in Babberich, aanvang 13.00 uur. De prijsuitreiking zal om ca. 17.00 uur plaatsvinden. Per school kan een onbeperkt aantal teams van 4 personen deelnemen. Omdat het de voorgaande jaren een enorm succes was wordt er ook dit jaar in een groep geschaakt. De indeling gebeurt met de computer.

Er worden 7 ronden Zwitsers gespeeld: de sterkeren tegen de sterkeren en de zwakkeren tegen de zwakkeren spelen, dus teams van gelijke sterkte spelen tegen elkaar. Vanaf de derde ronde wordt er aan de eerste 5 tafels met een klok gespeeld, 15 minuten. Dit omdat er in de halve finale ook op tijd gespeeld wordt. De uitslag wordt bepaald door het totaal aantal behaalde bordpunten.

Bij gelijk eindigen wordt de volgorde bepaald door de volgende criteria met afnemende prioriteit: Voor de eerste plaats: onderling resultaat, voor zover dat uitsluitsel geeft, Het aantal matchpunten, Loting. Er zijn bekers voor de kampioenen van de diverse gemeenten.Verder zijn er diverse teamprijzen in natura. Inschrijfgeld: 10 euro per team.

De kampioenen van Zevenaar en Montferland mogen meedoen aan de semifinale van de Oostelijke Schaakbond, uiterste inschrijfdatum 03-03-2017 (bij voldoende deelname uit Zevenaar, = minimaal 12 scholen, plaatst ook de nummer 2 zich voor de semifinale) op 17-maart 2018, in Arnhem, Apeldoorn en Deventer. De finale is op 7 april in Zutphen.

Toerismebeurs Niederrhein in Messe Kalkar

REGIO - Een mooie vakantie hoeft niet ver weg te zijn. Op 3 en 4 maart 2018 kunnen vakantieliefhebbers op de Toerismebeurs Niederrhein in Messe Kalkar inspiratie opdoen voor hun volgende vakantie. Een mooie vakantie hoeft niet ver weg te zijn: in de regio Niederrhein, vlak over de grens in Duitsland, is van alles te zien en te beleven.

Bij circa 200 stands kunnen bezoekers terecht voor uitvoerige informatie over wandelen, fietsen en andere outdoor-activiteiten in de grensregio. Er is een groot aanbod aan grensoverschrijdende wandel- en fietsroutes. Ook zijn er verschillende hotels, pensions en groepsaccommodaties present: van landelijk gelegen accommodaties tot luxe appartementen. Bij verschillende vakantieaanbieders kunnen bezoekers terecht voor inspirerende ideeën voor een volgende weekendtrip of gezinsvakantie.

Op vakantie in de grensregio

Waarom zou je ver reizen als er dichtbij huis ook van alles te zien en te beleven is? Duitsland als vakantieland wint snel aan populariteit en ook vakantie in eigen land is erg in trek bij gezinnen vanwege de korte reisafstand. Zee en bergen, bossen en weilanden, kastelen en vakwerkhuizen: alles ligt op een steenworp afstand. Op de Toerismebeurs Niederrhein presenteren informatiecentra voor toeristen hun mooiste bestemmingen. In een persoonlijk gesprek ontvangen de bezoekers tips en advies.

Een uitje voor het hele gezin

Zowel voor grote als kleine bezoekers is er van alles te doen op de Toerismebeurs Niederrhein. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang[CK1] . Ook voor de hongerige maag is er voldoende aanbod op de beurs. Bezoekers kunnen terecht bij verschillende eettentjes met een keur aan drank- en etenswaren. Er is voldoende zitgelegenheid om de batterij even rustig weer op te laden. Locatie:Messe Kalkar (bij Wunderland Kalkar), Griether Str. 110 – 120, 47546 Kalkar (D).

Cisqo Rutjes wint kwartfinale voorlezen

LOBITH - Cisqo Rutjes van de basisschool Lindenhage uit Zevenaar heeft de kwartfinale voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in Jongerencentrum de Sfinx in Lobith. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort de Liemers vertegenwoordigen in de halve finale. En wellicht wordt hij wel De Nationale Voorleeskampioen 2018!


De negen kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Lilian Scholts naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek. De jury lette op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord door juryvoorzitter Bert Frölich gesproken. De beslissing was erg moeilijk, vanwege de zeer hoge kwaliteit van de voorlezers. De jury was erg onder de indruk!
Cisqo las een fragment voor uit het boek De Griezels van Roald Dahl. De jury vond dat Cisqo heel beeldend, helder en duidelijk voorlas. Cisqo zal één van de tien deelnemers zijn aan de halve finale die op 18 maart gehouden zal worden in de bibliotheek te Wageningen .

Alzheimer Café Zevenaar

ZEVENAAR - Deze avond staat in het teken van 'Dementie heb je samen, met betrekking tot relaties.' Vooral de partner en de kinderen zullen hier veel van merken. Hoe ervaren mensen met dementie dit en wat maken de kinderen en de partner door?

Jan van Rossem en Wilma Janssen, casemanagers Keten Dementie de Liemers, zullen deze avond begeleiden. Er is ruimte voor het uitwisselen van eigen beleving, emoties en ervaringen. Het Alzheimer Café is bedoeld voor mensen die zelf aan dementie lijden, maar ook hun partners, familieleden, vrienden en hulpverleners. Het café vindt plaats in ontmoetingscentrum De Hooge Bongert, Hooge Bongert 3 in Zevenaar. Het programma is van 19:30 tot 21:00 uur. De zaal is open om 19:00 uur. De toegang is gratis.

Spirituele zaalavond in Westervoort

WESTERVOORT - Donderdag 22 februari van 19:30 – 22:00 uur zal in Kulturhus De Nieuwhof aan de Rivierweg 1 in Westervoort Paragnost/Medium Marcel de Jong een spirituele zaalavond geven.

Programma: spontane waarnemingen, foto lezen, voorwerpen (psychometrie) en contact leggen met overleden dierbaren. Reserveringen via www.mediumarnhem.nl onder zaalticket of mail.

Kosten exclusief drank 10,00 euro. Pauze zit in het programma.

Meer deelnemers optocht in Doldorp

WESTERVOORT - Zondag 4 februari trok een bonte stoet van carnavalsvierders door Westervoort. "Onze optocht weten zowel deelnemers als bezoekers uit de gehele regio ieder jaar weer te vinden", geeft Kimberley de Rover van de Optochtcommissie aan.

"Dit jaar deden er 53 eenheden mee, waarvan 33 wagens. Veel bezoekers hebben de kou getrotseerd om het kleurrijke geheel te bekijken. Wij zijn blij dat onze optocht veel deelnemers en bezoekers trekt. Hieruit blijkt dat de carnavalsoptocht in Doldorp een begrip is."

De jury heeft de volgende prijzen toegekend:

Meest canavalistische muziek
1e Fanfare Van Zand
2e Eska Bemmel
3e MDVS Doesburg

Individueel
1e Deegnieters: Snoepje van de week
2e Dolle Wiefkes: Betast
3e De Imkers: Wi-j bunt er bij

Beste loopgroep
1e De Kneuvelkes: Taarten-bakkers in ontwikkeling
2e De Spookrijders: Glazenwassers
3e De Strandganzen: Vers Tappen

Beste Jeugdgroep
Roos en Jasmijn


Johan van Osch Bokaal, Politieke prijs – De Kneuvelkes

Net-niet prijs: Bierdöpkes: Tirol

Mooiste regionale wagen
1e De vrienden van….: Piratenschip
2e De Ernummers: Parade of dreams Disneyland
3e De Molshopen: Casina

Mooiste lokale wagen
1e: De Wippers: Aliens
2e De Barbikkels: Onderwaterwereld
3e De Zwijnerij: Shaun het schaap

Prins Nico-Jan 1e en Prinses Petra hebben de Prinsenbeker toegekend aan: CV Vroegzat.

Programma Kunstwerk! Het Musiater

Vezpa. From Memphis to Liverpool

Brace: Les geleerd

The Voice of Holland finalist gaat het theater in. In deze muzikale theatervoorstelling zingt Brace in intieme setting over zijn leven en de liefde. Hij vertelt over hoe hij als probleemjongere opgroeide in Amsterdam. Over de sterke band met zijn moeder, die geëmigreerd is en hij verschrikkelijk mist. Kortom, over zijn hoogtepunten en zijn diepe dalen.

Vrijdag 2 maart. Aanvang 20.15 uur. Prijs 19,50 euro.

Vezpa: From Memphis to Liverpool

een avond golden oldies uit de jaren vijftig en zestig

De energieke band Vezpa neemt je mee op reis naar de aanstekelijke popmuziek van de jaren 50 en 60 in de gloednieuwe show From Memphis to Liverpool.

Van de stevige rock-'n-rollklanken in de Sun Studio in Memphis, via de havens van Liverpool, naar het tijdperk van de Flower Power. Aan de hand van vermakelijke anekdotes, authentiek instrumentarium, bijpassende outfits en geluidsfragmenten brengt Vezpa deze bruisende muzikale decennia tot leven. Elk nummer klinkt puik; exact zoals toen.

Zaterdag 3 maart. Aanvang 20.15 uur. Prijs 21 euro.

Music was my first love

DOESBURG - "Regel of titel van een songtekst" is het thema van de expositie die nog tot 3 maart te zien is in het Kunstlab in Doesburg.


Edelsmid Evelien van Laar koos 'Music was my first love' voor haar bijdrage aan deze expositie: een zilveren gitaar hangend aan een collier dat de baarmoeder voorstelt, met daarin haar dochter als baby. Echt verklaren kan zij die keuze niet: al associërend op het thema kwam haar dochter gewoon 'tevoorschijn'. Op het achtergrond-schilderij zijn Eveliens lievelingsinstrumenten te zien. Muziek speelt een grote rol in haar leven . . . . "maar zelf zing ik alleen in de badkamer, hoor!"

Het collier is los te dragen, terwijl het schilderij dan weer als achtergrond kan dienen voor een andere object.

Evelien is opgeleid tot meester edelsmid en heeft daarom een eigen meesterteken dat ze stempelt in haar sieraden van goud en zilver. Ze werkt voornamelijk in opdracht en kiest haar materiaal zeer zorgvuldig: vrij van kinderarbeid en moderne slavernij. En . . . vaak gerecycled!Ook smeedt ze regelmatig bv de trouwring van een overledene om tot een nieuw sieraad.

Op dit moment is ze in de leer voor het facetslijpen van edelstenen, zodat ze die in haar sieraden kan gebruiken, precies op maat.

Het werk van Evelien is slechts een van de vele, geïnspireerd op dit thema, in het Kunstlab te Doesburg, Ooipoortstraat 35. Winkel & expositie zijn open op dinsdag - zaterdag & op de culturele zondag (iedere 1e zondag van de maand) van 12.00 - 17.00 uur

Programma Filmhuis Zevenaar

Petit Paysan (Foto: Filmhuis Zevenaar) Foto: Filmhuis Zevenaar

WHITE SUN. In 2006 komt in Nepal een einde aan tien jaar burgeroorlog. Volgens de nieuwe grondwet zijn alle burgers gelijk. Maar argwaan en wrok slijten langzaam. Oude tradities zijn hardnekkig, evenals het kastensysteem en de vrouwenonderdrukking. Dat merkt voormalig strijder Chandra als hij na zijn vaders dood terugkeert naar zijn dorp. White Sun van regisseur Deepak Rauniyar is een krachtig pleidooi voor meer tolerantie. Do 22/2 14:30u en 27/2 20:15u.

THE SQUARE is een satire op de kunstwereld. Het bestaan van museumdirecteur Christian komt op zijn kop te staan als zijn museum een nieuwe installatie tentoonstelt. Het is een ruimte waar geen regels zijn en alles kan. Een onorthodoxe publiciteitscampagne zorgt voor de nodige commotie en Christian raakt in een existentiële crisis. Regisseur Östlund (Turist) spaart niets en niemand in zijn film die in Cannes de Gouden Palm won voor beste film. Do 22/2, za 24/2 20:15u en ma 26/2 14:30u.

PETIT PAYSAN laat een intrigerend plattelandsdrama zien. Pierre, net afgestudeerd van de landbouwschool, houdt melkkoeien. Zijn hele leven staat in het teken van zijn boerderij, zijn zus die veearts is en zijn ouders van wie hij de boerderij heeft overgenomen. Wanneer in Frankrijk de gekkekoeienziekte toeslaat en één van zijn koeien besmet raakt, gaat hij tot het uiterste om zijn kudde te redden. Vr 23/2, zo 25/2 en ma 26/2 20:15u, di 27/2 14:30u.

Voor meer informatie www.filmhuiszevenaar.nl

Voorstelling van Gery Groot Zwaaftink: 'Natuur-lijk'

ZEVENAAR - Natuurlijk doen we ons best. Natuurlijk mag het een beetje minder. Natuurlijk kennen we het spel. Natuurlijk… en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Een liedjesprogramma waarin de natuur aan het woord komt.

Een verhaal over een man die de wereld veranderde, geen Nelson Mandela, maar iemand die in stilte te werk ging omdat hij erin geloofde.
Mooie liedjes over het water, de tijd en… meer. Gery Groot Zwaaftink (1955) treedt al 25 jaar op met een gevarieerd programma van verhalen en muziek. Zowel volwassenen als kinderen worden meegesleept door zijn wonderlijke vertellingen, zijn liedjes en ballades. Hij ziet zichzelf als een troubadour die, net als vroeger, rondtrekt, zijn liedjes zingt en zijn verhalen vertelt ‘ter leering ende vermaeck’ van zijn publiek. Als verhalenverteller is Gery een fysieke speler/verteller. De ene keer is hij de hoofdpersoon en even later de verteller die beschrijft wat er gebeurt. Met een paar eenvoudige rekwisieten en zijn stem ‘schildert’ hij de meest vreemde werelden. Hij laat jong en oud intens genieten van verhalen die ontroerend, humoristisch, boeiend en herkenbaar zijn.

Deze voorstelling vindt plaats op woensdag 28 februari om 20.00 uur in de Ontmoetingskerk, ingang via Ons Huis, Honigstaat 3 in Zevenaar. Nadere informatie bij Petra van der Wal: p.vanderwal@planet.nl.

Samen ParkinsonTV kijken bij Liemerije

ZEVENAAR - Op vrijdag 2 maart biedt Liemerije de mogelijkheid om samen naar ParkinsonTV te kijken. ParkinsonTV is een maandelijks online uitgezonden live programma over de ziekte van Parkinson.

We merken dat veel mensen met de ziekte van Parkinson deze uitzendingen niet kijken terwijl ze heel informatief zijn. Daarnaast is samen kijken gezellig en het biedt ook de mogelijkheid om na afloop nog na te praten.

Iedere maand nemen presentator Marten Munneke of presentatrice Marlies van Nimwegen en vaste gast prof. dr. Bas Bloem plaats aan de ParkinsonTV-tafel. Tijdens de uitzending spreken zij, samen met een ervaringsdeskundige en een in parkinson gespecialiseerde zorgverlener, over een specifiek thema gerelateerd aan parkinson.

Op 2 maart zenden we de uitzending met het thema: bewegen en parkinson uit. Iedereen uit de regio is hierbij welkom! Bent u patiënt, partner, familie of zorgverlener dan zien we u graag op vrijdag 2 maart om 15.45 uur in ’t Klaver bij Liemerije, Hunneveldweg 12 in Zevenaar. Neem bij vragen contact op met Selma de Wit, 088 0441900.

Buurt & Co winnaar optocht Lobith-Tolkamer

Buurt & Co winnaar optocht Lobith-Tolkamer (Eigen Foto) Foto: Eigen Foto

LOBITH - Buurt & Co heeft afgelopen zondag voor de elfde keer de eerste prijs in de wacht gesleept tijdens de optocht in Lobith-Tolkamer.

Het thema was dit jaar 'Tollusindianen', met als leus: 'Gemeente Zevenaar wees maar blij, wij Tollusindianen horen er nu ook bij!'

Open Dag Centrum 4.0 groot succes!

ZEVENAAR - De eerste Open Dag van Centrum 4.0 op zaterdag 3 februari mag een groot succes genoemd worden. Veel belangstellenden vonden hun weg naar het centrum aan de Sleeg 1 in Zevenaar. Zij maakten kennis met het centrum, de coaches, therapeuten en begeleiders.


"Er waren zóveel bezoekers en ze waren zó enthousiast", aldus een blije en tevreden Veronique van Kan, mede-initiatiefnemer van Centrum 4.0. "Alle coaches, therapeuten en trainers die een ruimte huren in het centrum hebben zich gepresenteerd tijdens de open dag. Er was veel belangstelling van bezoekers voor de verschillende proeflessen en workshops op mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel vlak."

Proeflessen, workshops en informatieavonden
Centrum 4.0 organiseert met regelmaat workshops en informatieavonden met allerhande thema's. Ook worden er regelmatig ter kennismaking proeflessen gegeven. Op de website van het centrum, https://centrum4punt0.nl/events, is alle informatie te vinden over het centrum en de activiteiten. De eerstvolgende openbare activiteiten zijn een proefles kinderyoga op 21 februari en een proefles yogalatus op dinsdagochtend 13 maart. Aanmelden kan via bovengenoemde website.

Centrum 4.0, Update Jezelf
Centrum 4.0 is voor iedereen die aan zichzelf wil werken en wil (leren) ontspannen en genieten. Centrum 4.0 is een multifunctioneel, sociaal maatschappelijk centrum waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Er zijn diverse coaches, therapeuten en begeleiders beschikbaar die ieder met hun eigen vakkennis mensen een stap verder proberen te helpen in het leren kennen van zichzelf.

Bobby Goldstar presenteert nieuwe single

DUIVEN - Het is geen feest als Bobby niet is geweest! Bobby Goldstar krijgt met zijn repertoire overal gegarandeerd de voeten van de vloer. Op zaterdag 24 februari presenteert deze sympathieke zanger zijn nieuwste eigen nummer: "Vertel me, waarom het regent". Iedereen is van harte welkom in Zorgboerderij De Kroon in Arnhem Zuid.Van 19.00 uur tot 01.00 uur is het die avond groot feest, met medewerking van de Divy's, Renaldo Put, Klaas Koper, Bianca Frieling en vele anderen.

Zijn inspiratie voor dit nieuwe nummer haalde hij uit zijn levensverhaal. Bobby nam de single op met het bekende Belgische duo de Divy's. De dames waren zo onder de indruk van de tekst, dat ze heel graag met hem mee wilden zingen op de single. Het nummer heeft inmiddels in België al de tipparade bereikt. En nu is Nederland aan de beurt! U kunt tijdens deze avond de single aanschaffen voor 5 euro.

Bobby trad al op toen hij 12 jaar oud was. Toen deed hij voor het eerst mee aan een playbackshow. Het publiek danste vol enthousiasme mee als Bobby op het podium stond. Dat gaf voor hem de doorslag om verder te gaan in de muziek. Inmiddels heeft hij een uitgebreid repertoire opgebouwd met liedjes in allerlei talen en stijlen. Hij treedt op door het hele land met nummers van onder anderen Frans Bauer, Grad Damen , Roy Orbison, Elvis Presley en vele, vele anderen en uiteraard zijn eigen liedjes. Wilt u ook een geweldig feest? Boek dan een optreden van Bobby Goldstar!

Bobby Goldstar, G.A.M. Musicservice Duiven; 06 11188343; zangerbobbygoldstar@hotmail.com.

VPTZ neemt afscheid van twee coördinatoren

LIEMERS - Op 11 en 16 januari heeft de VPTZ (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Midden Gelderland) afscheid genomen van twee van haar coördinatoren, die op hun beurt weer afscheid namen van hun team van vrijwilligers.

Op 11 januari was Ineke Jansen-Bisschop als eerste aan de beurt haar team van vrijwilligers over te dragen aan haar opvolger Sjoukje Boers. Zij wordt hierbij ondersteund door Baukje Boschker en Dinette Janssen.

Op 16 januari was het de beurt aan coördinator Francien Leenders van de VPTZ afdeling Zevenaar, Rijnwaarden en Didam. Francien stopt om gezondheidsredenen met haar coördinerende werkzaamheden. Zij droeg haar team bij die gelegenheid over aan haar opvolgers Nancy Duis en Frederieke Braaksma.

Het hoeft geen betoog dat mantelzorger zijn een zeer zware taak is. Ga er maar aan staan. Je neemt de zorg over van een familielid of naaste die in de laatste fase van het leven is gekomen, waarbij deze zorg steeds intensiever wordt. Men raakt vermoeid, de nachtrust gaat eraan. De goed opgeleide en gemotiveerde vrijwilligers van VPTZ staan klaar om een ieder, onder het motto 'ER ZIJN', te ondersteunen bij deze zware taak. Hun inzetten zijn gratis en ook is er geen tussenkomst van de zorgverzekeraar nodig.

U hoeft maar te bellen met de coördinator van de VPTZ in uw woongebied. Zij komen bij u thuis en kunt u uw wensen kenbaar maken over hoeveel en welke ondersteuning gewenst is. Bel ons gerust, ook als er geen mantelzorger voorhanden is. (WWW.VPTZMIDDENGELDERLAND.NL).

Nieuw in Zevenaar: De Brommobielspecialist

ZEVENAAR - Van Bindsbergeren Minicars is ontstaan toen ik op achttienjarige leeftijd, direct na mijn studie, mijn passie ben gevolgd en mijn eigen bedrijf ben begonnen. Ik heb altijd een grote interesse gehad voor deze motorvoertuigen. Zo ging ik op mijn zestiende al met de brommobiel naar school. Van mijn interesse heb ik sinds 2011 mijn vak gemaakt. Sindsdien heb ik mij volledig gespecialiseerd in de brommobielmarkt. Vanwege de groei van de vaste klantenkring ben ik onlangs verhuisd naar de Marconistraat 29B te Zevenaar.

Heeft het voorgaande uw interesse gewekt en bent u op zoek naar een brommobiel maar weet u nog niet precies wat u zoekt, vanuit de jarenlange ervaring help ik u graag met het maken van de juiste keuze. Er is een zeer ruim en wisselend assortiment van ongeveer vijfentwintig brommobielen op voorraad, zowel nieuw als gebruikt. De brommobielen worden verkocht inclusief garantie. Indien gewenst, kan uw brommobiel thuis worden afgeleverd. Tot slot kunt u voor alle reparatie- en onderhoudswerkzaamheden bij mijn bedrijf terecht.

Voor meer informatie, of een bezichtiging kunt u altijd geheel vrijblijvend langskomen. Telefonisch ben ik te bereiken op: 0316 254186. Graag tot ziens op de nieuwe locatie.

Band of Friends bij VoorJaarsBlues Westervoort

promo Foto: Band of Friends presskit

WESTERVOORT - Voorjaarsblues 2018 op zaterdag 24 maart bij Zalencentrum Wieleman, Dorpstraat 11. Drie bands en een gevarieerd programma in Westervoort bij de 12e editie van de VoorJaarsblues.

Ramblin’ Dog, de 4 mans akoestische bluesband, speelt als eerste band mede door de brede instrumentale bezetting met passie een grote variëteit aan blues.

Vervolgens is het podium aan Bootleg Betty Deze dames deinsen er niet voor terug om je alle hoeken van de rootsmuziek te laten horen. Vol energie vuurt het Nijmeegse vijftal haar meerstemmige mix van rockabilly, pop, country en rock-‘n-roll op je af. De eigentijdse benadering van deze traditionele invloeden resulteert in een herkenbaar geluid waarvan je gaat genieten.

Het slot van de avond speelt tijdens hun Europese toernee de Band of Friends, die bestaat uit enkele voormalige bandleden van Rory Gallagher. Een must voor fans van Gallagher maar vooral een enorme aanrader voor liefhebbers van blues en blues rock. Band of Friends is inmiddels vanwege hun energieke, enthousiaste optreden niet meer weg te denken uit de blues rock scene. Je gaat uit je dak met het optreden van Gerry McAvoy (basgitaar), Brendan O"Neill (drums) en uit Nederland Marcel Scherpenzeel (gitarist).

Voorverkoop 15 euro bij de adressen: Hobbycentrum Evers Westervoort, zalencentrum Wieleman Westervoort, Cigo Westervoort (winkelcentrum dDe Wyborgh), Bodywear Superstore Duiven, Berings ICT Diensten Westervoort

Ticketkantoor 15.80 euro. Klik op www.muziekinwestervoort.nl voor online tickets. Aan de zaal 18 euro (indien nog beschikbaar!). Zaal open: 20.00 uur.