GN Arnhem

22 oktober 2016

GN Arnhem 22 oktober 2016


Jeugdland instuif in de herfstvakantie

ARNHEM - Nog eventjes en dan is het vakantie. Jeugdland maakt een week vakantiefeest voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Je kunt weer naar de rondleidingen, musea, creatieve en sportactiviteiten. Alle basisschoolkinde­ren in Arnhem krijgen op school een Jeugdland Vakantie Paspoort. Kinde­ren die niet in Arn­hem op school zitten, kunnen een paspoort aanvragen. Heb je nog vra­gen? Bel of mail Jeugd­land!

Met het Jeugdland Vakantie Paspoort kun je de hele vakan­tie op pad. Vaak mag je gratis naar bin­nen of je krijgt een flinke korting. Ben je al oud ge­noeg? Ga dan samen met vriendjes en vriendin­netjes op vakantie! Na­tuurlijk met je paspoort. Je kunt iedere dag ergens anders naar toe. Wat kun je allemaal gaan doen? In je paspoort lees je precies wat je kunt gaan doen, wanneer, hoe laat, waar en wat het kost.

Rondleidingen

Met Jeugdland kun je weer met leuke rondleidingen mee. Lees in je paspoort wanneer de rondleidingen gehouden wor­den. Wil je met één van de Jeugdland rondleidingen mee? Dan moet je je eerst opgeven via onze site www.jeugdland.nl. Je kunt een kijkje nemen achter de schermen bij: Stal Mansour, Eusebiuskerk, Dela uitvaartcentrum en Met de boswachter door Sonsbeek.

Activiteiten

Koninklijke Burgers' Zoo, Focus Filmtheater Arnhem, De Kabouterweek, Games maken bij Gamestad, Kinderspeelparadijs Ballorig, Mudrun, Musicalkamp, Kinderresto op de Buurtakker, Kinderresto gezonde kookworkshop, Miniatuur gevechten, Ontdekkingsreis in de Eusebiuskerk.

Musea

Gelders Geologisch Museum, Watermuseum, Museum Bronbeek en Museum Arnhem

Sport

Zwemmen in De Grote Koppel, Sportinstuif op Valkenhuizen, duiken, basketball, schermen, klimmen, trampoline springen, freestyle experience, turnen, tricking, basketball en bootcamp

Creatief

Prachtige dingen maken bij Sira, Kleuterdansen, Mozaiekworkshop, Dansen bij Introdans,

Wijken

Malburgen,Geitenkamp, Presikaaf, Het Arnhemse Broek, Midden en Nieuw Zuid

Jeugdland komt tot stand door een samenwerking van Jeugdland, Stichting Rijnstad, Sportbedrijf Arnhem en Stichting Kinderopvang Arnhem en Regio (SKAR). Bel voor meer informatie met Jeugdland, telefoon 026 4422062 of kijk op www.jeugdland.nl.

Inloopavonden voor hulp bij schuld

ARNHEM - Vanaf dinsdag 25 oktober zijn er gratis inloopavonden in wijkcentrum De Kroon aaa de Randweg 2 in De Laar Oost. Van 19.00 tot 21.00 uur voor directe hulp bij problematische schulden die u niet meer overziet.

Er zijn een paar voorwaarden die vindt u op www.stichting-sbbo.nl of stuur een mail met uw vragen info@stichting-sbbo.nl. Op dinsdag 01 & 29 november zelfde tijd zelfde locatie, net voorbij de woonboulevard aan de Randweg 2 aan de overkant van de weg parkeren achter de Jumbo. "Laat het niet langer op zijn beloop maar onderneem actie samen met ons, wij helpen u direct zonder wachttijden en moeilijke procedures. Ons Team van gemotiveerde en enhousiaste vrijwiligers staan voor u klaar bij www.stichting-sbbo.nl met Ton, Diederik, Lambert en Trudy.

Wij kunnen heel goed hulp gebruiken van enthousiaste vrijwilligers voor diverse werkzaamheden (onkosten worden vergoed ). Meer weten, bel Ton 026 3798368 tussen 12.00 en 21.00 uur.

Dameskledingbeurs in Arnhem-Noord

ARNHEM - Op zaterdag 12 november vindt de halfjaarlijkse dameskledingbeurs plaats in MFC De Wetering, ingang Fazantenweg/Bonte Wetering 89 in Arnhem, in de wijk Geitenkamp

Verkocht worden dameskleding, riemen, tassen, accessoires, boeken, cd-roms, dv's et cetera. Te verkopen artikelen kunnen uitsluitend worden ingeleverd op vrijdag 11 november tussen 18.30 en 20.30 uur. De beurs start op zaterdagochtend om 10.00 uur en duurt tot 12.30 uur. Iedereen die artikelen ter verkoop aan wil bieden dient daarvoor een marktnummer aan te vragen bij Jolanda, 06 25355027 of per e-mail: mail@jolandapenninx.demon.nl.

Op dit nummer kunnen zich ook vrijwilligers aanmelden die het leuk vinden om op vrijdag en/of zaterdag te helpen met de organisatie van de beurs. Artikelen die men niet terug wilt hebben gaan naar een goed doel.

Iedereen is welkom op zaterdag 16 april in MFC De Wetering, ingang Fazantenweg/Bonte Wetering 89.

Individuele lessen bij Medi@trefpunt

ARNHEM - Individuele lessen volgen kan bij Medi@trefpunt Arnhem-Zuid. Over vele onderwerpen kunnen individuele lessen worden aangevraagd en ingepland.

Individuele lessen gaan uit van uw vragen, wensen en problemen. De bedoeling is dat uzelf aan het werk gaat met een docent als coach naast u.
Om thuis nog eens rustig de behandelde stof na te kijken is het soms mogelijk om op advies van de docent een boek of lesmateriaal aan te schaffen.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u bellen naar de heer Gerard Matser op 06 – 10776983 of e-mail naar info@mediatrefpuntarnhem-zuid.nl. Ook tijdens onze inloopochtenden op dinsdag- en donderdagochtend van 9:30 uur tot 11:30 uur kunt u meer informatie krijgen of zich aanmelden.                                                                        

SWOA de Gaanderij, Driemondplein 1, Arnhem.

Lustrumconcert van mannenbkoor Die Gelre Sanghers

ARNHEM - Zondagmiddag 23 oktober geeft het Arnhems Mannenkoor Die Gelre Sanghers haar 'Eerste Lustrumconcert' in de Opstandingskerk aan de Rosendaalseweg 505 in Arnhem. Dit keer met als intermezzo de harpiste Lies Joosten-Arpalisa eveneens uit Arnhem.

Het koor wordt op de piano begeleid door Jaap Eilander uit Schalkhaar. Op het koorprogramma staan onder andere mooie Engelse, Duitse en Italiaanse liederen. Het concert duurt, inclusief een korte pauze, tot ongeveer 16.30 uur. De kerk is vanaf 14.30 uur open. De toegang is gratis. Aan het eind van het concert is er een collecte.
Het koor nodigt de bezoekers uit om na afloop even, samen met de zangers, het glas te heffen op deze mijlpaal. Iedereen is welkom.

"Voor de mannelijke bezoekers: U zult ervaren hoeveel plezier de zangers aan hun hobby beleven. Mogelijk is dit voor u de aanleiding om een repetitie mee te maken. Tijdens de wekelijkse repetitie op woensdagavond wordt door ons koor onder leiding van onze 34-jarige veelbelovende dirigent Karel Barten hard gewerkt aan een vernieuwd en aantrekkelijk repertoire. Nadere informatie via de secretaris 026 3219001 of e-mail: secretaris@amkdiegelresanghers.nl."

Ingezonden brief

Melding van een zoveelste aanrijding op de gevaarlijke kruising Koppelstraat - Zeegsingel op 5-10 - 2016 omstreeks 14.30 uur. Het wordt nu toch wel tijd om te overwegen hier een rotonde te realiseren wat naar het inzien van de Wijkbeheergroep Oost- Zuid geen overbodige luxe is.

Het betreft de kruising Zeegsingel - Koppelstraat in Malburgen Oost-Zuid het is een gevaarlijke onoverzichtelijke kruising en de Wijkbeheergroep Oost - Zuid is al jaren aan het pleiten voor een rotonde aldaar, maar dat is tot nog toe afgewezen er zijn al zoveel aanrijdingen geweest met en zonder gewonden en één maal met dodelijke afloop. Dus een rotonde zou geen overbodige luxe zijn, dus zeker geen geldverspilling. Ook nu weer een aanrijding waaronder een oude dame is afgevoerd met de ambulance!

De eerstvolgende vergadering van Wijkbeheergroep Oost-Zuid staat deze kruising dan ook zeker in de agenda genoteerd.

Met vriendelijke groet, John Robben

30-minuten-workshops bij werkplaats De Helling

ARNHEM - Tijdens de open dag op zaterdag 5 november kan iedereen meedoen met een snelle workshop. In hooguit dertig minuten maak je een toverboekje, een zilveren naamtag of hak je een een uiltje in gasbeton. Deelnemers en docenten helpen je hierbij. De mini-workshops boekbinden, edelsmeden en beeldhouwen zijn doorlopend vanaf 11.00 tot 16.00 uur.

De Helling is een werkplaats voor mensen met creatieve en ambachtelijke hobby's. Het is een unieke plek waar je lekker kunt werken met je handen. En tijdens de Open Dag mag je ook kijken met je handen. In de werkplaatsen en ateliers laten de deelnemers graag zien wat ze de afgelopen tijd aan werkstukken hebben gemaakt. Ze leggen je uit hoe ze dat hebben aangepakt.

In de winkel vind je zelfgemaakte werkstukken. Houten doosjes, insectenhotels, speelgoed, zilveren en experimentele sieraden, glas-in-lood raamhangers, houtsnijwerk en nog veel meer. De werkstukken zijn gedoneerd door de deelnemers en de opbrengst is voor De Helling.

Geïnteresseerden kunnen zich tijdens de Open Dag inschrijven voor een basiscursus Edelsmeden, Aquarelleren, Glas-in-Lood, Houtbewerken, Houtdraaien, Elektrisch Lassen en Metaaldraaien. Daarnaast zijn er groepen voor boekbinden, 3-D textiel, houtsnijden, keramiek, model-stoommachines bouwen, klokken maken, beeldhouwen en kleding maken.

Werkplaats De Helling, Rozenstraat 49; www.dehelling-arnhem.nl.

De Kleefse enclaves in Gelderland

ARNHEM - Historicus Emile Smit vertelt op 28 oktober over de Kleefse enclaves in Gelderland. De lezing vindt plaats in De Molenplaats, Zijpendaalseweg 26a, aanvang 20.00 uur. De organisatie is in handen van het Arnhems Historisch Genootschap Prodesse Conamur van 1792. Toegang: 3 euro, leden van Prodesse gratis.

In 2016 is een deel van het huidige Gelderland 200 jaar Nederlands. Het gaat daarbij om gebied dat meestal al vanaf de Middeleeuwen bezit was van de hertogen van Kleef en in de zeventiende en achttiende eeuw van de keurvorsten van Brandenburg en koningen van Pruisen. In de Betuwe gaat het om de stad Huissen, in de Liemers om de stad Zevenaar en de dorpen Oud-Zevenaar, Duiven, Groessen, Loo en Wehl. Eeuwenlang vormden zij enclaves in Gelders gebied. Vanaf 1795 begon er overleg tussen Nederland, Pruisen en Frankrijk over een mogelijke overdracht, maar het duurde tot 1816 vóór het gebied daadwerkelijk Nederlands werd.

In de tussentijd wisselden de plaatsen zesmaal van eigenaar. Pas tijdens het Wener Congres werd vastgesteld wat hun toekomst zou zijn en op 1 juni 1816 nam de gouverneur van Gelderland, baron J.C.E. van Lynden, ze namens koning Willem I in bezit. Negen maanden later volgde nog een kleinere grenscorrectie. Daarbij werden op 1 maart 1817 Lobith, Hulhuizen, Kekerdom en Leuth met nog wat waarden langs de Rijn Nederlands. Schenkenschans, Leegmeer en Klein Netterden werden toen juist Pruisisch.

Cursussen en herfstworkshop bloemschikken in Elderveld

ARNHEM - Vanaf de week heeft Vitale Verbindingen er twee nieuwe workshops bij! Uit de eenzaamheid en Praktische tips.

Eenzaamheid is funest voor de ziel. Het komst steeds vaker voor, de maatschappij is gehaast en in de meeste gevallen niet gericht op anderen. Je bent dus aangewezen op jezelf, jij moet de eerste stap gaan nemen, terug naar een sociaal leven. Uit de eenzaamheid! In deze workshop neem ik je bij de hand en leg ik uit welke stappen belangrijk zijn om contacten te leggen en te houden.

Jij kan dit! Zakcentje, Origineel geld verdienen. Als je ooit wel eens van een minimaal bedrag hebt moeten rondkomen weet je hoe lastig dit soms is. In deze workshop neem ik je mee naar een wereld waar creativiteit de boventoon voert. De vraag is niet hoe je van een minimaal bedrag rond kunt komen, maar hoe je dit minimale bedrag groter kunt maken. Ooit wel eens gedacht aan mysterie shoppen of het verhuren van je auto? Alles kan!

Sprookjesachtige Regenboog kookworkshop

ARNHEM - De meeste sprookjes en Disneyverhalen vertellen het verhaal van prinsen en prinsessen die samen nog lang en gelukkig leven. In het sprookje tijdens de Regenboogworkshop wordt in sprookjesvorm het verhaal verteld van een prins en prinses die homo en lesbisch zijn. Trouwen ze met elkaar, omdat ze dit zo geleerd hebben? Of kiezen ze voor zichzelf?

Ben je benieuwd hoe dit sprookje afloopt en wil je samen koken en eten? Kom dan naar de gratis Regenboog kookworkshop op vrijdag 4 november van 17.00 – 21.00 uur in De Gaanderij (Driemondplein 1, Arnhem).

Heb je interesse om mee te doen? Geef je dan voor maandag 31 oktober op bij Willem Hazeleger 06 54 29 23 32 / whazeleger@swoa.nl of bij SWOA locatie De Gaanderij (026) 381 02 65.

De workshop is een samenwerking van Resto van Harte, Mind Mix en SWOA.

Resto van Harte

Resto VanHarte vindt dat iedereen erbij hoort in de samenleving en wil eenzaamheid en sociaal isolement onder de aandacht brengen en bestrijden. Door mensen met elkaar in verbinding te brengen, zodat zij samen kunnen koken en eten, en vooral zelf kunnen bijdragen aan een leefbare gemeenschap. www.restovanharte.nl

Mind Mix

Mind Mix hanteert een actieve en creatieve aanpak om jongeren te betrekken bij actuele maatschappelijke en sociale thema's. Met prikkelende voorstellingen en interactieve workshops maken we onderwerpen als seksuele diversiteit, discriminatie en sociale beïnvloeding verrassend eenvoudig bespreekbaar, waarbij we de deelnemers op positieve wijze stimuleren kritisch na te denken over de oorsprong van hun eigen meningen en opvatting.

Mind Mix heeft aanbod voor leerlingen van de basisschool, middelbare school, van MBO's en HBO's, voor docenten en andere professionals. www.mindmix.nl

SWOA

Wel zijn is lekker in je vel zitten. Doen wat je leuk vindt geeft energie en balans in je leven. SWOA stimuleert mensen te ontdekken wat ze nog wél kunnen en hun talenten te gebruiken. Zelf zoveel mogelijk uit het leven halen. Dát is waar SWOA voor staat.

Mensen kloppen om verschillende redenen bij SWOA aan. Minder alleen zijn, meer bewegen, andere mensen leren kennen, naar buiten kunnen, uitstapjes maken, zich nuttig maken voor de samenleving, creatief bezig zijn en meer in evenwicht komen. www.swoa.nl

Jaarlijkse boekenverkoop in bibliotheek Kronenburg

ARNHEM - Zaterdag 22 oktober start de jaarlijkse boekenverkoop in de Bibliotheek Kronenburg.

Van 22 tot en met 30 oktober is er een kraam vol met 'uitgelezen' boeken voor jong en oud in de Bibliotheek Kronenburg. Je kunt ze voor een klein prijsje kopen zolang de voorraad strekt.

Rondleiding door de Historische Kelders van Arnhem

Foto: Rob Slepicka

ARNHEM - Onder diverse winkelstraten van de oude binnenstad bevinden zich middeleeuwse kelders. Uitgerust met kaarsen nissen en fraaie tongewelven maken zij het verre verleden van Arnhem zichtbaar. De gemeente Arnhem heeft deze kelders in kaart gebracht.

In de Rijnstraat heeft men 39 kelders kunnen verwerven. Deze werden gerestaureerd, in de oorspronkelijke staat teruggebracht en onderling met elkaar verbonden. Voor de noodzakelijke reparaties werden hedendaagse materialen gebruikt. Hierdoor ontstond een uniek historisch monument in Arnhem dat sinds december 2001 voor bezoekers is opengesteld.

Onder leiding van een Gildegids gaat men op ontdekkingsreis door dit spannende en unieke monument. Start: 14.00 uur Oude Oeverstraat 4a.

Triathlon bij TVA nu ook voor jeugd

ARNHEM - Vanaf heden zijn ook jeugdleden vanaf 12 jaar welkom bij Triathlon Vereniging Arnhem (TVA). De triathlonsport ziet al een aantal jaren een flinke toename in het aantal geïnteresseerden tijdens de diverse triathlon-evenementen in zowel Nederland als daarbuiten.

Deze trend is ook de jeugd niet ontgaan en steeds meer kinderen en jeugdigen nemen deel aan de speciale mini- of jeugdtriathlons. Om ook de jeugd uit Arnhem en omstreken in de gelegenheid te stellen om gericht en onder deskundige begeleiding te trainen, is TVA een pilot gestart om ook jeugdigen de mogelijkheid te bieden lid te worden van de vereniging. Het proeflidmaatschap voor de jeugd kost 50 euro voor de periode vanaf heden tot medio februari 2017 en staat open voor jongens en meisjes vanaf 12 jaar, waarbij aan enkele voorwaarden voldaan moet worden, namelijk: In bezit van een zwemdiploma A en B, beschikken over een basisconditie en: plezier aan (duur)sport beleven. "Als je overal 'ja' achter kunt zetten en graag lid wilt worden van een triathlonvereniging, dan nodigen we je uit contact op te nemen via mailadres jeugd@triathlonarnhem.nl."

De trainingen bij TVA worden gegeven op de reguliere trainingstijden (zie: http://www.triathlonarnhem.nl/trainingen) waarbij er voor alle onderdelen, zwemmen, fietsen en hardlopen, op verschillende niveaus getraind wordt. Op deze manier is er altijd wel een niveau dat past bij jouw situatie. "Mocht je interesse hebben, mail ons dan en wie weet kunnen we je binnenkort begroeten bij TVA."

Lange dagwandeling vanaf kasteel Doorwerth

Foto: P v.d Berg

DOORWERTH - De boswachter van Geldersch Landschap en Kasteelen organiseert op woensdag 26 oktober een lange dagwandeling door een grote variatie aan landschappen rond Doorwerth. Hij neemt u mee van Doorwerth naar Wolfheze en weer terug.

De thema’s waar onderweg aandacht aan besteed wordt zijn natuur (met ecoduct), kunst (Oosterbeekse Barbizon) en kasteel (historie). De wandeling gaat over heidevelden, door gemengde loof- en naaldbossen, langs sprengbeken en het nieuwe wildviaduct. Bij de oeroude Wodanseiken wordt stilgestaan bij de schilders van de Oosterbeekse school. Ook zijn er afbeeldingen van te zien.

Start: 10.00 uur bij de grote ‘acacia’ (Robinia) op het voorplein van kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2b, Doorwerth. GPS DM (decimale graden): 51.966766, 5.786755. Duur: 7 uur. Deelname: 5,00 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van geldige donateurspas. Reserveren niet nodig. Informatie: www.glk.nl/evenementen, Peter Palstring, 06 47966663 of Harry Aardema, 06 51949294.

Dag van de Mantelzorg voor het eerst in de wijk

ARNHEM - Zaterdag 12 november is de Dag van de Mantelzorg. Dit keer worden de mantelzorgers niet op één centrale plek uitgenodigd maar komt de Dag van de Mantelzorg naar hen toe in hun wijk.

Mantelzorg & Vrijwillige Thuishulp Arnhem (MVT Arnhem) en de Sociale Wijkteams hebben de handen ineen geslagen. Samen verzorgen zij een ontspannende en hartverwarmende dag, dichter bij huis én meer in contact met directe buurt(lot)genoten en de wijkcoaches. Mensen die ondersteunend kunnen zijn bij de zorgtaak van mantelzorgers. En dat is belangrijk, want Mantelzorg doe je samen!

Iedere wijk heeft een eigen programma variërend van een muzikale lunch, spetterende workshops en/of een ontspannende theater voorstelling. Het programma per wijk kunt u vinden op www.mvtarnhem.nl. Jaarlijks organiseert MVT Arnhem de Dag van de Mantelzorg in Arnhem. Een dag waarop mantelzorgers uit Arnhem in het zonnetje gezet worden, ter waardering en dank voor hun inzet.

Mantelzorger ben je als je langdurig voor iemand uit je sociale netwerk zorgt, minimaal acht uur per week en minimaal drie maanden lang. Dit kan grote impact hebben op het leven van een mantelzorger. Zorgen voor iemand kan veel voldoening geven, maar ook belastend zijn als je meer dan gewoonlijk en langere tijd voor iemand klaar staat. En juist omdat het in de sociale omgeving is, voelt het vaak ook als 'ik kan niet anders'. Dat verhoogt de druk. Tijd voor ontspanning is dan belangrijk. Tijdens de Dag van de Mantelzorg kan dat.

Bent u mantelzorger en woonachtig in Arnhem? Dan bent u zaterdag 12 november welkom bij de Dag van de Mantelzorg in uw wijk! Aanmelden via MVT Arnhem van maandag 10 tot en met vrijdag 28 oktober. Digitaal via www.mvtarnhem.nl of telefonisch via 026 – 327 18 30 ( maandag tot en met vrijdag van 10.00 – 16.00 uur).

Rommelmarkt in De Petersborg

ARNHEM - In De Petersborg Slochterenweg 40 in Arnhem wordt zaterdag 5 november van 11.00 tot 16.00 uur een rommelmarkt gehouden. De entree is gratis.

Tijdens de rommelmarkt kan er volop gesnuffeld worden tussen de kramen van tweedehands spullen. Iedereen is welkom!

Heb je gebruikte spullen die je graag zou willen verkopen kan dat natuurlijk ook. Wil je een kraam huren, dan kun je jezelf opgeven dij de receptie van De Petersborg (026 3230850).De kosten zijn 7,00 euro per kraam. De betaling vindt plaats in de week van 31 oktober tot en met 3 november tussen 9.00 en 17.00 uur bij De Petersborg.

Vreedenhoff zoekt ex-medewerkers

REGIO - Drie huidige en twee ex-medewerkers van verzorgingshuis Vreedenhoff in Arnhem hebben het initiatief genomen een reünie te organiseren.

Deze vindt plaats op zaterdag 18 november 2017 van 14.00 tot 18.30 uur in de kerkzaal van Vreedenhoff. Zij zijn op zoek naar ex-medewerkers die in de periode van 1975 tot 2010 op Vreedenhoff hebben gewerkt. Aanmelden kan via reunievreedenhoff@gmail.com.

Profiteer de komende periode van de winterschilderskorting!

BEMMEL – Bij Schildersbedrijf Harry Mattijssen kunt u al meer dan veertien jaar terecht voor al uw voorkomende schilderwerk, wandafwerkingen en/of glaswerkzaamheden. Harry Mattijssen werkt voor particulieren en bedrijven. De zes-procent btw-regeling voor particulieren maakt een klus nog altijd voordelig en betaalbaar! De komende periode is er bovendien extra korting te behalen met de winterschilder. Informeer naar de mogelijkheden!

Voor buiten- én binnenschilderwerk schakel je een professioneel schildersbedrijf in. Een bedrijf dat deskundig, met passie en hart voor de zaak geleid wordt door Harry Mattijssen. Een bedrijf dat naast kwaliteit ook weet wat service betekent. Waar u verzekerd bent van vrijblijvende, gedetailleerde en transparante offertes. Waar meer dan 20 vakbekwame schilders al jaren klantgericht werken waardoor continuïteit en kwaliteit is gewaarborgd. Een team, dat snel kan inspelen op onverwachte situaties en in oplossingen denkt. En waar u, als klant, centraal staat.

Alles in één hand

Naast schildersbedrijf Harry Mattijssen is er Verf en wonen Harry Mattijssen. Deze winkel voert een uitgebreid assortiment van vooraanstaande merken op interieur gebied, te weten vloeren en tapijt, verf, behang, wanddecoratie en gordijnstoffen. U kunt natuurlijk inspiratie opdoen via de website. Een bezoek aan de winkel of een persoonlijk advies bij u thuis is misschien nog beter... Schildersbedrijf Harry Mattijssen èn Verf en wonen Harry Mattijssen kunnen samen het totale interieurplaatje voor u invullen. Compleet alles op één adres, alles in één hand onder één dak: perfect op elkaar afgestemd met eigen personeel en handig voor de opdrachtgever: slechts één aanspreekpunt!

Harry Mattijssen Dorpsstraat 22 Bemmel 0481 464214; mattijssen.com.

Honderdjarige ondervindt gemak van een sta-op-stoel

REGIO - Remco Kluck van Sta op met gemak gevestigd sinds mei dit jaar in Duiven heeft de afgelopen week een honderdjarige dame uit het verzorgingshuis in Veenendaal blij gemaakt met een betaalbare, goed onderhouden sta op stoel met garantie.

Door de lichamelijke achteruitgang werd het opstaan de laatste tijd bemoeilijkt en biedt de sta op stoel de mogelijkheid om dit te vergemakkelijken. Daarbij kan mw. ook haar middagdutje in relaxstand doen. Door de snelle service van Sta op met gemak had mw. de stoel met een paar dagen in huis waardoor zij genieten kan van deze sta op stoel.

Door intensieve samenwerking met Buurtzorg Nederland, fysio- en ergotherapeuten en welzijnsorganisaties ondersteunt Sta op met gemak de mogelijkheid om langer thuis te kunnen blijven wonen en het zelfstandig functioneren in huis. Sta op met gemak levert tweedehands sta-op-stoelen die een nieuw leven krijgen. Deze stoelen worden gereinigd en technisch nagekeken.

Wij zijn te bereiken via de website www.staopmetgemak.nl of maak een afspraak bij ons op 't Holland 51a in Duiven telefoonnummer: 06 51821098. Indien u in Duiven en omstreken woont kunt u gebruik maken van de gratis haal- en brengservice.

Winterbandenwisselweken bij Wouter Hageman

GENDT - Op winterse wegen verliezen zomerbanden grip vanwege hun specifieke zomertechnologieën en het profiel. Winterbanden hebben meer grip bij sneeuw en nat wegdek. Wanneer de temperatuur onder de 7 graden komt is het een goed moment om de zomerbanden te wisselen voor uw winterbanden.

"Heeft u uw banden thuis opgeslagen? Wij wisselen ze graag voor u. Bij Wouter Hageman betaalt u 35 euro voor het wisselen van de wielen. De wissel duurt ongeveer een half uur. Terwijl u wacht in ons speciaal ingerichte bandenwissel café wisselen wij de banden. Natuurlijk is het mogelijk om de banden bij ons op te slaan in het bandenhotel, de kosten hiervoor zijn 25 euro per seizoen.

Ook op zaterdag zijn wij geopend en staan wij voor u klaar om de zomerbanden te verwisselen voor de winterbanden. Bent u geen klant bij ons? Ook dan bent u welkom om uw winterbanden te laten monteren. Via onze internetsite www.wouterhageman.nl kunt u gemakkelijk online een afspraak inplannen."

Winterbandenactie

"Zijn uw winterbanden versleten of wilt u winterbanden aanschaffen? Bij Wouter Hageman kunt u terecht met ieder merk auto. Tijdens de actieperiode in oktober profiteert u van de Wouter Hageman Winterbanden Gekte! Bij aanschaf van vier winterbanden op stalen of lichtmetalen velgen monteren wij gratis uw nieuwe set winterbanden op uw auto. Maar dat is niet het enige, u krijgt uw auto weer als nieuw terug. Wij wassen & stofzuigen uw auto. Als u uw auto weer komt ophalen lijkt hij als nieuw, en ruikt hij heerlijk fris! Benieuwd naar de prijzen van een set winterbanden voor uw auto? Bel naar 0481 425000 of mail naar melissa@wouterhageman.nl."

De zomervakantie is voorbij

ARNHEM - De zon heeft uw huid gekleurd en ziet er gezond uit, maar de zee en strand hebben ervoor gezorgd dat uw voeten er droog uitzien, zitten er ook kloven in de hiel, uw voeten kunnen na een vakantie wel een opknapbeurt gebruiken.

Als je haar maar goed zit. Als je er maar stralend uitziet enzovoort. We gaan ervoor naar de kapper, vaak worden de onderdanen vergeten. Onze voeten zijn onze beste vrienden", verduidelijkt Lidwien Kempkens van Walk on voetverzorging. "En onze beste vrienden, die verwaarloos je toch niet?" Laat uw voeten winterklaar maken, Lidwien behandelt vrouwen en mannen. Vaak zijn het voeten die al veel eerder behandeld hadden moeten worden.

Ook voor een lekkere gelaatsbehandeling kunt u bij Walk on terecht. Er wordt gewerkt met een natuurlijk ecologisch product, dat niet getest is op dieren. Kijk op onze website voor meer informatie en behandelingen die wij aanbieden. De behandelingen worden verricht in een uiterst professionele (in de zomer van airco voorzien) ruimte in een zeer comfortabele stoel. De voetverzorging en schoonheidsverzorging worden uit hygiënisch oogpunt in aparte ruimtes gegeven.

Wilt u meer informatie kijk dan op de website www.walk-on-voetverzorging.nl of www.schoonheidsspecilastearnhem.nl. Contant betalen kan bij Lidwien, pinnen ook. Meer weten? Bezoek de website.

Walk on voetverzorging is gevestigd aan Martensbongerd 22 in Arnhem; telefoon (026) 3271282; internet: www.walk-on-voetverzorging.nl.

Oproep aan hobbyisten voor de kerstmarkt bij boerderij De Kroon

ARNHEM - Op zondag 11 december van 14.00 – 19.00 uur verzorgt wijkvereniging De Oostelaar een gezellige kerstmarkt. Voor deze kerstmarkt worden twee tenten op het terrein van de boerderij geplaatst.

"Wij zijn op zoek naar enthousiaste hobbyisten, die hun gemaakte producten willen laten zien en verkopen. Alle leuke dingen voor de Kerst zijn welkom, zoals bijvoorbeeld kerststukjes, kerstkaarten, feestelijke sieraden, kerstmake-up en cadeauartikelen. Het is echter géén rommelmarkt. Bij twijfel kunt u even bellen. Hebt u interesse? Laat het weten en reserveer een (gratis) tafel. Maar, reageer snel, want vol is vol!"

U kunt bellen naar 3818857 van maandag tot en met vrijdag. Meer bijzonderheden over de kerstmarkt komen in wijkblad no. 6 te staan; deze wordt verspreid vanaf 19 november.

Lezing over bestralingsschade

ARNHEM - Op maandag 31 oktober verzorgt B-actief Arnhem en De Liemers, de actieve groep vrijwilligers van Borstkankervereniging Nederland, een speciale thema-avond over de late gevolgen van borstkanker. Deze avond staat geheel in het teken van bestralingsschade.

De lezing is vanaf 19.00 uur in het Toon Hermans Huis aan de Eusebiusbuitensingel 34 te Arnhem. Het programma:

19.30 uur: Lezing door radiotherapeut-oncoloog M.R. Stam, over de mogelijke bijwerkingen van bestraling op lange termijn.

20.15 uur: Pauze met koffie en thee.

20.40 uur: Lezing door oncologisch fysiotherapeute Martine van Aalten, over klachten die zij behandelt, die mogelijk veroorzaakt zijn door bestraling.

Tijdens en na de lezingen is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

21.10 uur: Twee ervaringsverhalen door en voor lotgenoten.

21.30 uur: Afsluiting.

Aanmelden voor deze informatieve avond kan door een e-mail te sturen naar B-actief: arnhem@borstkanker.nl.

De Bibliotheek maakt je rijker

ARNHEM - Eind oktober gaat de landelijke reclamecampagne voor de Bibliotheek van start. In heel Nederland wordt op grote schaal promotie gemaakt voor de Bibliotheek als plek waar elke Nederlander terecht kan om te werken aan zijn persoonlijke ontwikkeling. De campagne is een initiatief van de Vereniging voor Openbare Bibliotheken en wordt lokaal ondersteund door Bibliotheek Arnhem. Het motto van de campagne is: de Bibliotheek maakt je rijker.

De campagne is erop gericht om Nederlanders te laten zien dat de Bibliotheek zoveel meer biedt dan alleen het uitlenen van boeken. Wat veel mensen niet weten is dat er in de Bibliotheek een zeer groot aanbod is van cursussen, trainingen, bijeenkomsten en interessante activiteiten. Wil je een sollicitatietraining volgen, Nederlands leren spreken en schrijven, of juist Spaans? Hulp bij het invullen van je belastingformulieren, leestips voor je kind of heb je juridische vragen? Het kan allemaal in de Bibliotheek van nu.

Jenny Doest is sinds augustus directeur bij de Bibliotheek Arnhem. “Ik was blij verrast toen ik ontdekte hoeveel de Bibliotheek Arnhem te bieden heeft. De Bibliotheek bestaat niet alleen uit boeken, maar heeft zoveel meer: een groot aanbod aan activiteiten en een fijne plek in Rozet, het middelpunt van kennis, cultuur en educatie. Er is zoveel te doen, voor iedereen.”

Ontspannen, Ontmoeten, Ontwikkelen en Ontdekken vormen daarbij de kernbegrippen. De Bibliotheek is daarmee een speeltuin van kennis, prikkeling en ervaring voor ieder individu. Meer informatie over deze campagne is te vinden op: www.bibliotheekarnhem.nl/rijker.

11 / 24

Uw waardevolle meubels in een 'nieuw jasje' bij Meubelstoffeerderij Van den Akker

ARNHEM - Nieuwe meubels kopen kan altijd. Maar als u mooie meubels heeft, hoeft u ze niet te vervangen. U kunt u ze ook in een 'nieuw jasje' laten steken. Of het nu gaat om een totaal nieuwe look, een (leer)reparatie of een andere kleur stof. Meubelstoffeerderij Van den Akker kan het voor u verzorgen. "Wij staan al meer dan vijftig jaar garant voor kwaliteit en vakmanschap in Arnhem en omgeving."

"In veel gevallen is stofferen goedkoper dan nieuw kopen. Feit is dat er een kwaliteitsproduct op maat wordt gemaakt. In onze showroom kunt u zelf een keuze maken uit het geruime assortiment aan stoffen, skai of leer. Als u liever thuis uw keuze maakt komen wij kosteloos bij u langs en maken vrijblijvend een offerte. U kunt bij ons ook terecht voor reparaties. Vullingen worden op peil gebracht en eventuele kapotte veringen worden vervangen. Ook houtreparaties worden door ons uitgevoerd.

Zoekt u zelf een creatieve uitdaging? Dan kunt u bij ons een cursus volgen. Op woensdagavond of donderdagochtend kunt u onder intensieve begeleiding uw eigen stoel of bank stofferen."

Voor meer informatie: Meubelstoffeerderij Van den Akker, Malburgse sluis 5c/5d, Arnhem; 026 4421182 / 06 53331242 of www.vanden-akker.com.

Bosvelt en Zonen is al sinds jaar en dag de Arnhemse ontstoppingsdienst

ARNHEM – Het Arnhemse ontstoppingsbedrijf maakt gebruik van innovatieve ontstoppingsmethoden zoals hogedruk of spiraalveren. Bij een riool-verstopping heeft u vaak weinig aan een standaard-ontstopper. Schakel daarom bij een verstopping de kennis en expertise in van een ervaren ontstoppingsbedrijf als Bosvelt en Zonen B.V. met zowel waterdruk als verenmachines lossen wij de verstoppingsproblemen op en zorgen voor schone rioleringen. Wacht bij een verstopping niet te lang: het kan door de druk leiden tot scheuren, lekkages stank en wateroverlast.

Bosvelt en Zonen is reeds vanaf 1994 in het bezit van het Komo procescertificaat sc-530 en saneert asbest uitsluitend volgens deze wettelijke norm. U bent bij Bosvelt en Zonen aan het juiste adres voor het veilig en professioneel saneren van asbest.

Zonnepanelen reinigen
Sinds kort is het bedrijf uitgebreid met zonnepanelen reiniging. Het is belangrijk om regelmatig uw zonnepanelen te reinigen, hierdoor kunt u meer rendement uit uw zonnepanelen voor uw woning of bedrijfspand halen.

Wat doet Bosvelt en Zonen nog meer? Dienstverlening in totaal onderhoud, schoorsteenvegen, dakgoot reinigen en plaagdierbestrijding. Bij Bosvelt en zonen kunt u rekenen op duidelijke en transparante afspraken met concurrerende prijzen. Daarnaast werken zij volgens een betrouwbare planning en een vaste contactpersoon die eerlijk en betrouwbaar persoonlijk advies geeft.


Bosvelt en Zonen; Grondelstraat 46; 6833 DV Arnhem; 026 3214477; www.bosveltenzonen.nl.

Open zondag in het Memorarium op zondag 30 oktober

ARNHEM - De Johannes de Doperkerk, ofwel de Sint-Janskerk aan de Verlengde Hoflaan in Klarendal, sloot in 2011 zijn deuren. Na een grondige restauratie opende daar in het voorjaar van 2013 het Memorarium; een rijksmonument met een moderne bestemming. Op zondag 30 oktober is daar een OPEN zonDAG.

Memorarium Gelderland heeft als hoofdfunctie rouwcentrum met een binnencolumbarium (urnenmuren) maar biedt tevens een gescheiden ruimte voor urnenbijzetting voor veteranen. Daarnaast is Memorarium Gelderland te gebruiken voor uitvaartdiensten, huwelijksplechtigheden en passende evenementen zoals het optreden van bijvoorbeeld zangkoren, solisten en musici, tentoonstellingen en de diverse sprekers.

Op deze open zondag van 30 oktober zijn diverse ondernemers aanwezig in het Memorarium (onder andere muzikanten kunstenaars, afscheidsfotograaf Rob de Joode, uitvaartondernemers Johan Uitvaartzorg en MJ Uitvaartzorg) om zich aan u voor te stellen, van gedachten te wisselen en u een bijzondere zondag te geven. Verder kunt u op deze dag een rondleiding krijgen door dit historische gebouw met zijn gebrandschilderde ramen. Er zal live muziek te horen zijn en u kunt genieten van diverse kunstwerken.

Leuk detail: de Maria van Klarendal heeft er een permanente plek gekregen. De kerk is dan wel uit de eredienst onttrokken, maar voor oude parochianen die aan traditie hechten het is nog steeds mogelijk een kaarsje bij haar op te steken.

De entree is gratis en u bent van harte welkom vanaf 13:00 uur zondag 30 oktober in de Parel in Arnhem. Memorarium Gelderland;Verlengde Hoflaan 74, www.memorarium.nl.

MJ Uitvaartzorg, persoonlijk en betrokken

ARNHEM - "Vertrouwd traditioneel, of juist met een persoonlijk accent aansluitend bij het geëindigde leven? Welke wens er ook leeft na een overlijden, mijn kracht ligt in het meedenken, ideeën aandragen en realiseren van een gepaste uitvaart."

"Wanneer een dierbare is overleden voeren meestal verdriet en emoties de boventoon. In die sfeer moeten ook nog eens praktische en zakelijke dingen geregeld worden. Hierbij bied ik graag en deskundig de helpende hand. Ik neem eventueel het geregel geheel uit handen van nabestaanden, zodat voor hen meer ruimte is voor de emotionele verwerking. Dit gebeurt altijd in een sfeer van respect en piëteit en nauwe samenspraak. Vanaf de melding van overlijden tot en met de dag van de uitvaart kan gerekend worden op mijn persoonlijke begeleiding.

Mijn naam is Monique Jonker en onder de naam MJUitvaartzorg verleen ik mijn diensten in mijn diensten onder andere in de plaatsen Velp, Rozendaal, Arnhem, Rheden, Ellecom, Dieren, Westervoort, Duiven, en Groessen. Maar ook buiten deze regio stel ik mij graag beschikbaar.

Wilt u kennis maken? Op 30 oktober ben ik één van de deelnemers aan de open Zondag in het Memorarium en sta ik u graag te woord."

'We laten ons niet meer kisten'

ARNHEM - Siska Caneel Uitvaartverzorging is sinds 2005 een bekend uitvaartbedrijf in de regio Arnhem. Ook als mensen ergens anders zijn verzekerd maken ze vaak de keuze voor deze kleine maar zeer betrokken onderneming. Niets gaat dan "zoals het moet of hoort".

De gehele uitvaart wordt met de nabestaanden (en soms zelfs al voor de uitvaart) besproken. Wat waren de wensen van de overledene, hoe zien de nabestaanden de uitvaart het liefst. Zijn er speciale wensen? En zijn die wensen dan uitvoerbaar en betaalbaar? Bij Siska Caneel Uitvaartverzorging zal men er alles aan doen om die wensen te realiseren binnen het beschikbare budget. Samen zoeken naar alternatieven, alles moet kloppen. Het afscheid moet gewoon goed zijn, het is het begin van het verwerken.

Siska Caneel verkoopt ook de lijkwaden en draagbaren van Wikkelgoed Uitvaarttextiel. Het is niet meer vanzelfsprekend om in een kist begraven of gecremeerd te worden. Niet iedereen wil 'tussen zes plankjes' komen te liggen. De wade bedekt het lichaam, maar laat de gestalte 'zichtbaar', nodigt uit tot aanraken, is natuurvriendelijk, en het gevoel van intimiteit en nabijheid blijft bestaan.

Bel voor een vrijblijvende en informerende afspraak. Siska Caneel Uitvaartverzorging 06 52688706.

Afscheidsfotograaf Rob de Joode: Een gevoelsmens bij wie een persoonlijke benadering vanzelfsprekend is

ARNHEM – "Als vakfotograaf heb ik me onder meer gespecialiseerd in afscheidsfotografie. Als fotograaf weet ik hoe belangrijk beelden kunnen zijn en daarom vind ik het een voorrecht dat met anderen te kunnen delen".

Afscheidsfotografie. "Als een uitvaartverzorger vraagt: "Wenst u een fotograaf bij de uitvaart?", dan is het antwoord vaak "Nee". Als afscheidsfotograaf zie ik mij niet als 'plaatjesmaker', maar ik ben aanwezig om een herinnering vast te leggen van een emotionele gebeurtenis. Ik maak een herinneringreportage om voor nabestaanden een waardevolle herinnering vast te leggen, die troostend kan werken.

Herinnerings- of levensfotografie

Fotografie legt het heden vast als herinnering voor later. Misschien daarom is herinneringsfotografie voor mij net zo belangrijk als afscheidsfotografie.

Hoe mooi is het niet om iemand op oudere leeftijd, tijdens ziekte of met afnemende gezondheid, nog eenmaal op beeld vast te leggen voor degene die achterblijft. En als dan het definitieve afscheid is aangebroken heb je nog een tastbare herinnering aan een vaak bijzondere tijd.

30 oktober kunt mij spreken tijdens de Open zonDAG in het Memorarium samen met onder andere Johan Uitvaartzorg en MJ Uitvaartzorg."

15 / 24

17 / 24

19 / 24

21 / 24

Inspiring Concepts maakt interieurdromen waar!

ARNHEM - Je bent al een tijdje op zoek naar een leuke plek om te wonen. En dan vind je jouw droomhuis. Je hebt het koopcontact getekend Maar wat nu? Er komen nu veel zaken op je af waarover je moet gaan nadenken. Dit is het moment om al je stoute woondromen waar te maken.

Maar wat zijn die? Waar ga je beginnen en hoe pak je een en ander aan? En vergeet je straks niet iets? Tijd om hulp in te roepen van Kitty van Balveren van Inspiring Concepts Interiordesign. Zij helpt je met het vertalen en vormgeven van je wensen naar een inspirerend en verrassend ontwerp.

In een vroeg stadium een interieurontwerper inschakelen voorkomt halve oplossingen en kostbare aanpassingen achteraf. Het belangrijkste is wellicht dat je ideeën krijgt voorgelegd waar je zelf nooit op was gekomen, of waarvan je dacht dat ze niet haalbaar waren, of waarvan anderen zeggen: dat kan niet. 'Mijn ervaring is eigenlijk dat alles mogelijk is, maar ook afhankelijk is van budget', zegt Kitty. Een interieurontwerper helpt je bij het doorhakken van knopen en het maken van keuzes. Een goed plan gaat heel veel jaren mee en is de investering meer dan waard. De frisse blik van een interieurontwerper zorgt ervoor dat je huis een droomhuis wordt.

'Door mij in te schakelen voor het toetsen van je plannen, kun je net het verschil maken. Ik kan je plannen verder uitwerken met verrassende ingrepen, meerdere oplossingen aandragen en je wijzen op mogelijke valkuilen. Met een goed doordacht plan, krijg je een compleet beeld en heb je nooit spijt achteraf'.

Wil jij ook het optimale uit jouw huis halen? Maak dan een afspraak met Kitty van Balveren. Zij helpt jouw interieurideeën vorm te geven.

Interieurspreekuur – Interieuradvies – Interieurontwerp op maat – 3D Visualisatie – Indelingsplan - Kleur- en materiaalplan – Meubelplan – Lichtplan

Inspiring Concepts Interiordesign, Kitty van Balveren; 06 29232316; info@inspiringconcepts.nl; www.inspiringconcepts.nl.

Cheap Laminaat garandeert de goedkoopste laminaatspecialist te zijn

ARNHEM – Sinds mei 2015 weet de vele klanten de weg naar Cheap Laminaat te vinden. De winkel is gevestigd aan Johan de Wittlaan 285 in Arnhem. Cheap Laminaat heeft diverse soorten vloeren zoals, hout laminaat, tegellaminaat, pvc, tapijt en vinyl, aldus eigenaresse Asli Dilsiz.

Cheap Laminaat hanteert zijn producten rechtstreek vanuit de fabriek zonder tussenpersonen. Hierdoor is Cheap Laminaat gegarandeerd de goedkoopste in zijn regio.

Cheap Laminaat heeft ook bezorg- en legservice. U kunt uw bestelling laten bezorgen en laten leggen op de gewenste locatie door heel Nederland. Tevens is Cheap Laminaat druk bezig met het voorbereiden voor hun verbouwing van showroom. In de kerstvakantie zal Cheap Laminaat verbouwen en in januari 2017 zal Cheap Laminaat met zijn nieuwe interieur een frisse start maken. De meubels in de showroom zullen ook te koop zijn. ''Ik ben zo benieuwd naar het eindresultaat van onze showroom. Het is totaal mijn eigen creatie en ideeën.''

Cheap laminaat heeft bijna elke maand verschillende soorten acties. Deze maand Cheap deal voor 13,95 euro, plinten en ondervloer gratis. Voor meer informatie: www.cheaplaminaat.com.

Gratis tuincheck bij u thuis door Helsen Tuinen

HUISSEN - Van plan uw tuin op te knappen, onderhoudsvriendelijker maken of wilt u een hele nieuwe tuin aanleggen? Dan kunt u gratis gebruik maken van een tuinadviseur van Helsen Tuinen. Want de aankomende vrijdagen en zaterdagen houden de tuinarchitecten van Helsen Tuinen gratis tuinadvies-uren, eventueel ook bij u aan huis. Zij kunnen u helpen met het maken van een tuinschets, beplantingsvoorstel of onderhoudsadvies. Maak snel een afspraak!

Helsen Tuinen heeft twee hbo-gediplomeerde tuin- en landschapsinrichters: Gerald Helsen en Eddy Rasing. Zij hebben ruime ervaring in dit werk en kunnen uw wensen en ideeën vertalen naar passend advies.

De komende vrijdagen en zaterdagen houden de beide tuinspecialisten voor de geïnteresseerden adviesspreekuur aan huis of in de tuinwinkel van het bedrijf. "Het is geheel vrijblijvend, het kost u niets". En wil men vervolgens een definitief ontwerp en de tuin laten aanleggen of onderhouden, dan maken wij een vrijblijvende offerte", aldus Gerald Helsen van het tuinontwerpbureau/hoveniersbedrijf, dat reeds ruim veertig jaar ervaring heeft.

Bel of mail g.helsen@helsen.nl voor een afspraak.

Helsen Tuinen, Karstraat 39 Huissen; telefoon 026 3251510; www.helsen.nl.