GN Nijmegen-Noord

2 mei 2018

GN Nijmegen-Noord 2 mei 2018


1 / 12

Loopclinics door topatlete Miranda Boonstra

Miranda Boonstra (foto: beschikbaar gesteld door Marikenhuis)

NIJMEGEN - Topatlete Miranda Boonstra geeft woensdag 9 mei twee hardloopclinics, voor vrouwen met en zonder kanker.

Die beginnen bij het Marikenhuis. Boonstra doet het in aanloop naar de Marikenloop, Nederlands grootte atletiekwewdstrijd voor vrouwen, die op zondag 27 mei zal plaatsvinden. Het goede doel dit jaar is het Marikenhuis, een ontmoetingsruimte voor mensen geraakt door kanker. Voorafgaand aan de loopclinics geeft Boonstra een korte presentatie.

Programma

17.00 - 19.00 uur - Voor vrouwen die kanker hebben (gehad), presentatie gevolgd door looptraining
19.00 - 20.00 uur - Looptraining voor overige vrouwen.

Meer info en aanmelding voor de clinics: http://www.marikenhuis.nl.

Gracieus Oud Worden

REGIO - De werkgroep Identiteit en Zingeving van KBO-PCOB in Gelderland organiseert een inspiratiedag op 31 mei van 10.00-16.00 uur in ‘Het Kernhuis’, Parkrand 60 in Ede.

We worden ouder dan ooit in de geschiedenis en we zijn zoekende hoe we dat goed kunnen doen. Hoe leven we plezierig? Hoe houden we pensioenen betaalbaar? Hoe organiseren we de zorg? Hoe gaan we om met de dood? Maar ook: hoe worden we mensen die vrede hebben met hun butsen en schrammen en die iets te betekenen hebben voor anderen en voor de samenleving? Genoeg om over na te denken, erover met elkaar in gesprek te gaan, van elkaar te leren en geïnspireerd te raken.

Journalist, schrijver en theoloog Arjan Broers houdt een inleiding. Daarna wordt op speelse manieren in kleine groepen met elkaar in gesprek gegaan.

Toegang voor leden van KBO en PCOB in Gelderland gratis. Anderen betalen tien euro. Aanmelden is verplicht via info@kbogelderland.nl of telefoonnummer 0481 450252. Vermeld bij de aanmelding uw adresgegevens en lidmaatschapsnummer.

Repaircafé in De Klif

Inwendige van een tv (foto: Jan Rikken)

NIJMEGEN-NOORD - Op zaterdag 28 april van 14.00 tot 16.30 uur vindt er een repaircafé plaats in De Klif aan de Pijlpuntstraat 1 in Nijmegen.

In het Repair Café kan iedereen zijn of haar spullen laten nakijken door een team van handige vrijwilligers. Zij zijn bekwaam in het uitvoeren van kleine reparaties, maar geven daarnaast ook advies als een eenvoudige reparatie niet mogelijk is. En dit alles voor alleen de materiaalkosten en een vrijwillige bijdrage voor het verrichte werk. Het Repair Café is namelijk bedoeld voor het herstellen van klein tot middelgroot huishoudelijk materiaal zoals stofzuigers, koffiezetapparaten, broodroosters, lampjes, speelgoed, computers, servies en föhns et cetera. Je kunt in De Klif terecht voor reparaties en een gezellige bak koffie of thee. Meer info staat op www.repaircafenijmegen.nl/noord.

Bijen bij Landerij De Park bekijken via wildcam van BuitenGewoon

Van links naar rechts: Rob Bruins, Margreet Jellema, Allard Klein Onstenk, Hans Franken, René Hanssen, Leo Starink (foto: Foto: Marco Willemsen) Foto: Marco Willemsen

BETUWE - Neem een kijkje bij de honingbijen: van zo dichtbij heb je ze nog nooit kunnen volgen! Via de wildcam kan je live meekijken hoe het bijenvolkje zich gedraagt. Je kijkt rechtstreeks in een bijenkast bij Landerij De Park.

Bij deze unieke samenwerking tussen TV BuitenGewoon / Omroep Gelderland, SOGN, De Santackergaard, Park Lingezegen en Landerij De Park werd zondag door betrokkenen stilgestaan tijdens het Vier het Voorjaar-evenement bij Landerij De Park. Dat leverde vrolijke gezichten op bij de imkers en het bestuur van Landerij De Park en de mensen van De Santackergaard en SOGN (zie foto).

Wil je de livestream bekijken ga dan naar landerijdepark.nl (homepagina) of naar het YouTube kanaal van BuitenGewoon van Omroep Gelderland. De bijenstal van Landerij De Park vind je op De Park 12 in Elst.

Lezing Prof. Dr. Jacqueline Vink: 'Verslaafd aan… invloed van erfelijkheid en omgeving'

Jacqueline Vink Foto: Bert Beelen

BEMMEL - Als we het over verslaving hebben dan denken we al snel aan alcohol, roken en drugs. Maar kunnen mensen ook verslaafd zijn aan (ongezond) voedsel? Of aan suiker? Los van verslavende aspecten, is teveel suiker of teveel ongezond eten slecht voor de gezondheid. Uit media berichten blijkt dat het aantal kinderen en jongeren met overgewicht nog steeds toeneemt.

Er zullen eerste resultaten gepresenteerd worden van een onderzoek naar de invloed van ouders en vrienden op het eet- en drinkgedrag van jongeren. Bijna 700 jongeren van zeven verschillende middelbare scholen (inclusief een school in Bemmel) en hun ouders hebben meegedaan aan de eerste meting in het najaar van 2017. In deze lezing presenteren we de resultaten over het drinken van suikerhoudende frisdrank. Dit onderwerp heeft de afgelopen tijd veel aandacht gekregen in de pers (suikertax, verbieden frisdrankautomaten). Het unieke aan onze studie is dat we zowel naar thuissituatie (ouders) kijken als naar schoolsituatie (klasgenoten) in een groep jongeren die net gestart zijn op de middelbare school.

In de lezing komt dus het scala van traditioneel middelengebruik (roken, drinken, cannabis) tot verslaving aan voeding en suiker aan bod.

Wilt u een interessante en boeiende avond meemaken? Kaarten zijn te bestellen op: www.dekinkel.nl/kinkelacademie.html en bij boekhandel De Toren van Bemmel, Dorpsstraat 42, Bemmel.

Prijs (inclusief kopje koffie/thee bij aanvang) is 12,50 euro. De lezing is maandag 7 mei om 20.00 uur in cultureel centrum De Kinkel, Van Ambestraat 1 in Bemmel.

Bemmel Zingt deze zomer

BEMMEL - Zondag 8 juli staat het centrum van Bemmel weer geheel in het teken van het evenement 'Bemmel Zingt'. Na de succesvolle edities van afgelopen twee jaar bruist het centrum deze dag weer van energie. Het wordt weer een combinatie van het Smartlappenfestival, een koop(jes)zondag en een rommelmarkt.

Tijdens het Smartlappenfestival treden in het centrum tussen 11.00en 17.30 uur, verdeeld over vijf podia, liefst twintig koren op met zo'n achthonderd deelnemers uit het hele land.

Koopjeszondag

De winkeliers in het centrum zetten deze dag, elk op hun eigen creatieve manier, letterlijk de bloemetjes, boeken, schoenen, kleding, et cetera buiten voor hun winkel in de vorm van een koopjesmarkt. De winkels zijn geopend van 12.00 tot 17.00 uur.


Rommelmarkt
Ook zal weer een rommelmarkt worden gehouden. Geïnteresseerde hobbyisten kunnen voor 25 euro een kraam huren. Daarnaast wordt een borg gevraagd van vijf euro in verband met het schoon opleveren. Inschrijven hiervoor tegen contante betaling kan tot en met zaterdag 24 juni bij: Hema Bemmel Markt 11 in Bemmel en Buiting Schoenen aan de Dorpsstraat 25 in Bemmel. Meer informatie staat op www.slk-lingewaard.nl en www.beleefbemmel.nl. Bemmel Zingt wordt mede mogelijk gemaakt door schoonmaakbedrijf Aalbers, Ristorante Da Giorgio, café De Roskam en Het Wapen van Bemmel.

Koor Eigen Wijs treedt op bij Vrouwen van Nu in Elst

leden van het koor Eigen Wijs (foto: Carolien Boersma) Foto: Carolien Boersma

ELST - Woensdag 9 mei is de laatste avond van een mooi seizoen van Vrouwen van Nu, afd. Elst. Dit seizoen wordt afgesloten met een spetterend optreden van Koor Eigen Wijs uit Elst.

Talent van eigen bodem. Een dynamische koor dat met veel enthousiasme een breed repertoire zingt. Dit alles onder de leiding van de dirigent Fons van Gorp. Op woensdagavond hebben de leden van het koor hun repetitieavond, maar voor Vrouwen van Nu maakten zij een uitzondering, door op deze avond op te treden.

Dit jaar bestaat het koor 25 jaar en heeft in theater De Kik een prachtige jubileumvoorstelling gegeven. ‘Eigen Wijs’ past ook wel bij Vrouwen van Nu, die zeventig jaar geleden, ‘eigenwijs’ begonnen met een Vrouwenbond en nu anno 2018 op ‘eigen wijze’ invulling geeft aan Vrouwen van Nu. Deze avond zingt het koor liedjes van het jubileumconcert, maar ook uit hun uitgebreide repertoire, van mooi ingetogen, tot liedjes met swingende ritmes.

Een ding werd ons al verteld, het koor begint de avond met ‘inzingen met de dames’. Het belooft een mooie, muzikale avond te worden en een geweldige afsluiting van dit seizoen. Bent u fan van het koor en natuurlijk fan van Vrouwen van Nu, dan mag u deze laatste avond niet missen.

De avond is in zalencentrum Onder de Toren, Sint-Maartensstraat 34 in Elst. Aanvang 20.00 uur. Toegangsprijs voor gasten vijf euro. Meer over Vrouwen van Nu staat op: www.vrouwenvannu.nl/elst-eo. Meer over Koor Eigen Wijs staat op www.kooreigenwijs.nl.

Openluchtvlooienmarkt in Arnhem

ARNHEM - Op donderdag 10 mei van 10-17 uur wordt op het parkeerterrein Olympus 1 naast de Rijnhal een leuke supergrote openluchtvlooienmarkt met 200 deelnemers gehouden. Vorig jaar was deze een groot succes.

Er wordt weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuiterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden. Leuk voor bezoeker om te komen snuffelen, of als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden: huur dan ook een kraam. De kraam is 4 meter met bovenbouw en kost 27,50 euro. Een grondplaats is er vanaf 17,50 euro. Te bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of 06 39108152.

De entree voor de markt kost drie euro voor volwassenen, voor 65+ 2,50 euro en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. Toiletten en catering met terras zijn aanwezig.

Autivrouwencafé in Arnhem: autisme en hoe richt ik m'n leven in?

ARNHEM - Woensdag 2 mei wordt in Zyp25, Zijpendaalseweg 25 in Arnhem, het Autivrouwencafé gehouden. Vrouwen met autisme hebben hier de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Woensdag 2 mei is het thema: Autisme en hoe richt ik mijn leven in? Het krijgen van de diagnose ASS heeft een behoorlijke impact op je leven. Je komt voor de keuze te staan hoe verder te gaan; blijf je doorgaan zoals je altijd gedaan hebt of ga je je leven anders inrichten. En hoe dan? Vraag je hulp? Wat en hoe heb jij het gedaan en hoe is het bij jou tot nu toe gegaan? Wie hierover wilt praten met andere autivouwen is welkom.

Het Autivrouwencafé wordt elke eerste woensdag van de maand gehouden. Iedere maand zal er een ander thema besproken worden. Om 19.30 uur gaat het café open. Het themagesprek is van 20.00 tot 21.00 uur. Tot 21.30 uur is er gelegenheid om na te praten. Vooraf aanmelden is niet nodig. De kosten inclusief consumpties zijn vijf euro per avond. Meer informatie staat op www.autivrouwencafe.nl.

Pleisterplaatsviering Ressen

(Foto: Hans Rutgers)

RESSEN - Op elke eerste zondagavond van de oneven maanden is er in het Ressense kerkje, Kerkenhofstraat 3, een Pleisterplaatsviering.


Net zoals de ochtendgebeden (op alle werkdagen van 9:00 – 9:15 uur) zijn deze vieringen bedoeld voor ieder die het fijn vindt om ruimte maken in hoofd en hart en inspiratie te zoeken met behulp van inspirerende teksten, stilte, meditatieve muziek en liederen uit onder andere Taizé en Iona.

Binnen het jaarthema ‘Keltische Spiritualiteit’ heeft deze Pleisterplaatsviering het thema ‘Schepping’.
Mooi om juist in het lenteseizoen te beseffen dat we deel uitmaken van het grotere geheel, verbonden zijn met al wat leeft en dankbaar mogen genieten en delen van de schepping.

De Pleisterplaatsviering begint 6 mei om 19:30 uur, duurt ongeveer drie kwartier en wordt afgesloten met een ontmoeting met koffie en thee in de Kosterij naast de kerk. Meer informatie staat op www.pleisterplaatsressen.nl.

Rabo Clubkas Campagne en TTV Essentia

BEMMEL - Tafeltennisvereniging Essentia in Bemmel bestaat al tientallen jaren. Elk jaar weer proberen ze hun begroting rond te krijgen waardoor de jeugd en de senioren goede omstandigheden hebben om tot sportieve daden te komen. Een van de manieren om hier geld voor te verkrijgen is de Rabo Clubkas Campagne.

"Ieder lid van de Rabobank mag van 15 tot en met 30 mei in totaal vijf stemmen uitbrengen (maximaal twee stemmen per club). Elke stem is geld waard. Dus hoe meer stemmen TTV Essentia krijgt, hoe meer geld dit oplevert. Aangezien u nog drie stemmen over heeft na het stemmen op TTV Essentia, raden wij u aan ook uw stem uit te brengen op Popkoor 2000 uit Bemmel.

Wilt u ook eens een balletje meeslaan bij Tafeltennisvereniging Essentia? Sluit dan op een vrijdagavond aan in De Schaapskooi in Bemmel. De jeugd begint om 18.15 uur en heeft een vervolggroep om 19.15 uur. De senioren beginnen om 20.15 uur."

Meer informatie is te verkrijgen via info@essentiabemmel.nl of via de Facebook-pagina.

Buurtcamping Nijmegen-Noord dit jaar weer de aftrap van de vakantie

NIJMEGEN - De zomervakantie nadert snel. Tijd voor een enthousiaste groep bewoners in Nijmegen-Noord om de succesvolle buurtcamping van vorig jaar opvolging te geven. Dit jaar met een groter team en een nachtje extra.

De buurtbewoners achter de organisatie van de buurtcamping hebben er dit jaar voor gekozen om de buurtcamping twee nachten te laten duren. Er waren vorig jaar een aantal deelnemers die het jammer vonden dat het evenement maar één nachtje duurde.

Zeer betaalbaar

Deelnemers die vorig jaar hebben meegedaan, weten nog dat ze gratis konden deelnemen aan de buurtcamping. Dit jaar is dit helaas niet mogelijk in verband met de enorme kosten. Daarom vraagt de organisatie tien euro per tent, ongeacht het aantal nachten en personen. Een gezin van vier personen dat twee nachten blijft kamperen is 1,25 euro per nacht per persoon kwijt. Vanaf vandaag is het mogelijk kaarten te kopen op https://kaarten.buurtcampingnijmegen.nl.

Sponsoring

De rest van de kosten worden weer gedekt door sponsoren. Het team is druk met het benaderen van de lokale middenstand. Het team probeert de sponsoren zoveel mogelijk in de activiteit te integreren.

Stapeling problemen leidt tot gezondheidsachterstand

REGIO - Jongeren die thuis veel problemen hebben, lopen meer gezondheidsrisico's. Dit blijkt uit onderzoek van GGD Gelderland-Zuid naar jonge mantelzorgers en jongeren in complexe thuissituaties.


Eén op de zes jongeren in de Gelderland-Zuid geeft mantelzorg. Jongeren die thuis mantelzorg geven, laten op veel gezondheidsonderwerpen slechtere scores zien dan jongeren die geen mantelzorg geven. Voor een belangrijk deel is dit te verklaren door de achterliggende, ingrijpende gebeurtenissen.

Ingrijpende gebeurtenissen
Jongeren die een of meer ingrijpende gebeurtenissen meemaken, geven ongunstigere uitkomsten op meerdere aspecten van gezondheid en welzijn. Zo hebben deze jongeren een hoger ziekteverzuim op school, ze geven zichzelf een lagere score voor hun gezondheid en geluk, en ze zijn minder vaak lid van een (sport)vereniging. Jongeren van wie een gezinslid lichamelijk ziek is, vinden vaker dat ze niet genoeg aandacht krijgen van ouders of vrienden. Ze lopen meer kans op risicovol gamen. Zijn er thuis problemen met rondkomen, dan gaat dit vaak samen met ongunstige leefstijlfactoren zoals minder fruit eten, minder sporten, meer roken, vaker dronken/aangeschoten.

Groepsgesprekken
In een aantal groepsgesprekken is gesproken over jongeren in moeilijke thuissituaties. Daaruit kwam het beeld naar voren dat jongeren daar niet mee te koop lopen. De buitenwereld weet er vaak maar weinig van. Bij die buitenwereld horen ook de klasgenoten en (deels) de school. Soms weten die wel dat er 'iets' speelt, maar meestal niet de mate waarin, of de impact die het heeft op de jongere. Die impact kan ook doorwerken op de naaste omgeving van zo'n gezin.

E-MOVO
De onderzoeksuitkomsten zijn via een verdiepende analyse en via focusgroeponderzoek verkregen, op basis van de resultaten uit E-MOVO. Dit onderzoek wordt eenmaal per vier jaar uitgevoerd onder ruim 10.000 leerlingen in het voortgezet onderwijs in Gelderland-Zuid. Via een digitale enquête beantwoorden leerlingen in klas 2 en 4 dan vragen over gezondheid, welzijn en leefstijl.

Niels van Lanen Nederlands crosskampioen duathlon

Huldiging NK Cross Duathlon jongens jeugd Foto: Martijn van Lanen

ELST - Rondom de Pyramide van Austerlitz werden zaterdag 21 april de Nederlandse Kampioenschappen Cross Duathlon georganiseerd. Bij het NK Jeugd tot en met 15 jaar stonden Kai van den Brink en Niels van Lanen uit Elst aan de start. Beide 14-jarigen komen uit voor TriCan Triathlonteam uit Nijmegen.

Er werd gestart met 1,7 km crosslopen, daarna 6,5 km mountainbiken en tot slot nog 1,5 km crosslopen. Vol gas werd er gestart op dit uitdagende parcours met heuvels, ongelijke paden en los zand. Niels kwam als eerste van een groepje aan bij de wisselzone en sprong snel op zijn mountainbike. Kai kwam als 6e in de wisselzone maar wist op de mountainbike een aantal jongens in te halen en Niels tot op tien seconden te naderen. De tweede run bracht geen wijzigingen meer in de volgorde, al breidde Niels zijn voorsprong nog een eindje uit alvorens hij voor het eerst als Nederlands Kampioen finishte. De tweede plaats van Kai maakte het Elster feestje compleet.

Tijdens de huldiging, waarbij uiteraard het Wilhelmus ten gehore werd gebracht, werden de prijzen uitgereikt door Paralympisch kampioen Jetze Plat en Napoleon.

Vogels spotten op fiets in het Waterrijk en langs Linge

Vogelspotters (foto: Herman Hendriks) Foto: Herman Hendriks

BEMMEL - Het Waterrijk is een prachtig natuurgebied, deels recent, aangelegd en toegankelijk gemaakt met struinpaden en fietspaden. De begroeiing langs en in het water van de Linge, de ontgravingen en de daar tussenliggende rietvelden is voor watervogels een rijk voedsel- en rustgebied. De verscheidenheid aan water en weidevogels wordt snel groter.

De fietstocht staat onder leiding van Ben Brouwer die enthousiast over de vogelwereld kan vertellen. Deze IVN RijnWaal vogelaar verwacht dat wij al zomergasten te zien krijgen zoals de grutto, kluut, tureluur gele kwikstaart en kleine karekiet. Er is ook een goede kans om een lepelaar of grote zilverreiger te spotten. En natuurlijk een grote verscheidenheid aan eenden ganzen en andere watervogels.

Ben is voor deze fietsexcursie bereikbaar op 06 53927477. De start is zondag 6 mei om 07.00 uur bij Viola 3 op industrieterrein Bergerden in Bemmel. De deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Wandelschoenen of laarzen en een verrekijker zijn aanbevolen. Meer informatie over deze excursie en IVN RijnWaal staat op: www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal.

Hockeyclub MHC Bemmel 800 viert feest!

BEMMEL - Dit jaar bestaat de club veertig jaar en dat gaan ze vieren middels een groot feest op zaterdag 19 mei. Dit op de unieke Bemmelse locatie: theaterkerk Bemmel! Taped Photobooth zorgt voor hilarische kiekjes, Edwin Peters draait goede dansplaatjes en de Smaakcateraar verziet het van lekkere hapjes.

Iedereen is welkom (niet-hockeyers, oud-leden, vrienden, familie, sponsoren et cetera)! Voor alle leeftijden!
Thema: Classy with a touch of farmer. Koop je kaartje, kaartverkoop sluit 12 mei (op=op): https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/lustrumfeest-mhc-bemmel-800.
Ticketkosten zijn inclusief drankjes en hapjes. MHC Bemmel jeugdleden (onder de 18 jaar) kunnen tien euro contant terug krijgen op het feest tussen 20.00 en 22.00 uur. Deuren sluiten om 21.30 uur.

Zonnebloem zoekt lotenverkopers

LINGEWAARD - De Zonnebloemafdeling Bemmel - Haalderen - Ressen zoekt lotenverkopers.

Ook dit jaar is er weer een Zonnebloemloterij. Met de opbrengst van de loten is het mogelijk dat de Zonnebloemafdleing Bemmel - Haalderen - Ressen activiteiten kan organiseren voor mensen met een fysieke beperking. "Wilt u als vrijwilliger een bijdrage leveren aan de activiteiten van de Zonnebloem, dan kan dat door in de periode mei/juni een aantal loten te verkopen. Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld in uw directe woonomgeving maar ook bij familie, kennissen en collega's.

Wilt u een aantal loten voor uw rekening nemen neem dan contact op met Ria Hesselink (bestuurslid activiteiten) via 0481 465605 of Nico Broex (penningmeester), 0481 463334.

Voorjaarsmarkt Pro College Bemmel

BEMMEL - Kom naar de voorjaarsmarkt van Pro College Bemmel Lentekriebels. Krijgt u ook zin in de lente? Zon, buiten zijn, bloemen en planten volop in bloei.

Bent u al bezig geweest op uw terrras? Zoekt u nog nieuwe bloemen voor op het balkon? Heeft u groenteplanten nodig voor in uw tuin? Dit alles, en meer, is verkrijgbaar op de voorjaarsmarkt van Pro College Bemmel. Komt u samen met ons de lente vieren?

Voorjaarsmarkt

Op woensdag 16 mei organiseren de leerlingen weer de voorjaarsmarkt! Dit is een gezellig evenement met kraampjes vol planten, curiosa en andere leuke artikelen om de lente in uw huis en tuin te halen. Onze leerlingen maken van uw aankoop graag een cadeautje met onze inpakservice. Tijdens de markt verzorgen zij uw hapje en drankje op ons tuinterras. Een deel van de opbrengst gaat naar de Nierstichting. De inkoop van materialen, het maken van artikelen, het bakken van lekkers, het bedienen, ligt in handen van de leerlingen.

Wij zien u met plezier tegemoet op 16 mei tussen 13.00 uur en 15.30 uur op Sportlaan 1k in Bemmel. Planten zijn ook te reserveren/bestellen per e-mail: bemmel@procollege.nl (ook om de bestellijst op te vragen).

De bestelling is op te halen op woensdag 16 mei van 13.00-16.30 uur. Bent u minder goed ter been of heeft u weinig tijd? Dan kunnen leerlingen de bestelling thuis bezorgen. Neem dan contact op met school. Meer info: 0481 453 884 (docenten mevrouw Louw, meneer De Leeuw, mevrouw Schrijver). Bezoekadres: Pro College Bemmel- Sportlaan 1K, Bemmel; www.procollege.nl/bemmel.

Jong Belegen zet boer Hendrik in zijn hemd

(Foto: Sjef Lankheet)

BEMMEL - In het weekend van 21 en 22 april stond Jong Belegen op de planken in een uitverkochte Kinkelzaal.

Echtelijke ruzies, misverstanden, verleidingen, kunst met een grote K, ‘n schot hagel uit een oude luchtbuks, draaiorgelklanken en een heuse EHBO post. Het kwam allemaal voorbij in een doldwaze klucht van deze Bemmelse senioren toneelgroep.

'Boer Hendrik in zijn hemd gezet' werd met vaart en enthousiasme gespeeld. De spelers van Jong Belegen onder leiding van regisseur Ferdinand Ebben bezorgden het publiek een hilarische avond.

Filatelistische bijeenkomst

ELST - Filatelistenvereniging De Vierstroom afdeling Arnhem, Elst en Velp/Rozendaal houdt op 14 mei een bijeenkomst.

Er is ruimschoots de gelegenheid over tot postzegelen want er zijn snuffelboeken beschikbaar. Ook is er een bingo met leuke filatelistische prijzen. De postzegelbeurs is in zalen- en partycentrum Onder de Toren, Sint-Maartenstraat 34 in Elst en begint om 19:30 uur. Meer informatie staat op www.vierstroomfilatelie.nl en te verkrijgen via 06 11018699.

Keuring camper van oliefilter tot kooktoestel

Autobedrijf Mulders is gespecialiseerd in keuren en onderhoud van campers. (foto Sjaak Veldkamp)

GENDT - Autobedrijf Mulders heeft zijn camperonderhoud verder uitgebreid. Naast technisch onderhoud krijgt de keuring op veiligheid nog meer de aandacht.

Toen Roy Mulders in 2002 in het bedrijf van zijn vader Theo stapte is het dienstenpakket van Autobedrijf Mulders uitgebreid met keuring en onderhoud van campers. Onderhoud en reparatie van een complete camper vraagt om specialisatie, zegt hij "Wij kijken van de distributieriem tot gootsteenafvoer. En kijken naar het oliefilter tot gasbranders van het kooktoestel."

Veiligheid
Een keuringsrapport voor campers is op veel campings al verplicht, weet Roy. Voor een camper van 3 jaar en ouder is een APK keuring verplicht. Chassis, cabine en motor hebben regelmatig onderhoud nodig. Maar ook controle op de gasinstallatie en elektriciteitsleiding is eigenlijk noodzakelijk. De ANWB adviseert om de gasinstallatie elke 2 jaar te controleren. Autobedrijf Mulders heeft zich er op toegelegd. De drukregelaar, gasflessen of LPG tank en gasslangen worden gecontroleerd Het leidingsysteem wordt enige tijd onder druk gezet. Eventueel drukverlies wordt afgelezen op een meter, waarna de zoektocht naar lekkage kan beginnen. Alle gasapparaten worden gecontroleerd op een goede en veilige werking. Ook de brandveiligheid en elektriciteit krijgen de nodige aandacht.

Autobedrijf Mulders beschikt over een brug die campers tot zeven meter kan dragen. Het onderstel van de camper wordt gecontroleerd op overbelasting, beschadigingen en vering en banden. Het chassis en de vering worden gecontroleerd op vervorming en overbelasting.
Voor het uitlijnen hoeft de camper de werkplaats niet uit. Dat gebeurt in eigen beheer. En dat scheelt weer in de tijd, legt Roy uit. "Een camperrijder heeft een bijzondere binding met zijn mobiele vakantiehuis. De camper moet na een onderhoudsbeurt daarom het liefst nog dezelfde dag klaar zijn", zo vult zijn vader Theo Mulders aan.

Amusementspark Tivoli nu dagelijks geopend

BERG EN DAL - Sinds vrijdag 27 april is Amusementspark Tivoli weer dagelijks geopend. Het leukste pretpark voor kids vanaf twee jaar bestaat dit jaar maar liefst 60 jaar en viert feest met jong en oud. Kom ook naar het feestelijke jubileumjaar en geniet van de meer dan 30 attracties én speeltoestellen, een nieuwe attractie, parkshow en diverse leuke evenementen.

Zo is er een achtbaan, botsboten, luchtkussen, zweefmolen, trampolines, botsauto's, draaimolen, treintjes, buggy's, midgetgolfbaan en nog veel meer... Regent het? Geen probleem. Er kan gewoon doorgespeeld worden in de binnenspeeltuin. Het pretpark is veilig, kindvriendelijk, overzichtelijk én betaalbaar zonder al te lange wachttijden. Het park is rookvrij met uitzondering van diverse rookzones.

Naast de dagelijkse parkshow en diverse evenementen, zijn er regelmatig leuke activiteiten als extra verrassing in het park te vinden zoals schminken, disco en bingo. Natuurlijk zijn Tiffi & Toffi ook dagelijks in het park te vinden.

'Regenboog ballonnenshow' met hemelvaart

Op hemelvaart (10 mei) komt als extra verrassing de beroemde goochelaar Hokus Pokus met de feestelijke 'Regenboog ballonnenshow' naar ons park. Tijdens deze wervelende show kun jij één van de kleurrijke ballonfiguren winnen!

Nieuw in 2018 is Tiffi & Toffi's Rijschool. Weet jij alles van het verkeer? Trap het gaspedaal in en laat zien hoe goed jij kunt rijden. Wie weet haal jij je rijbewijs wel.

De entreeprijs voor kinderen vanaf twee jaar en volwassenen is 13,75 euro. Bezoekers van 60 jaar en ouder betalen dit seizoen het jubileumtarief van slechts 6,00 euro. Het park is geopend van 31 maart - 28 oktober 2018 (kijk voor actuele openingstijden en –dagen op www.parktivoli.nl).

Online tickets met korting

Wil je het liefst gelijk naar binnen zonder in de rij bij de kassa te moeten staan? Bestel dan online je toegangskaarten en profiteer ook nog eens van korting per kaartje! Kijk voor meer informatie op www.parktivoli.nl.

Mega Opruiming: De Huiskamer van nu en Yels.nl ruimen op!

GENDT - Het is weer voorjaar en de nieuwe collecties komen uit! Dit betekent dat de oude collecties plaats moeten maken voor de nieuwe!

De Huiskamer van Nu en Yels.nl houden dan ook komende vrijdag, zaterdag en zondag een stuntweekend waar de uitlopende collecties met een mooie korting verkocht worden! De openingstijden tijdens het stuntweekend zijn als volgt:

Vrijdag 4 mei van 09.00 - 17.00 uur, zaterdag 5 mei van 10.00 - 17.00 uur en zondag 6 mei van 13.00 - 17.00 uur.

Bent u nieuwsgierig geworden? Kom dan een kijkje nemen in onze showroom aan de Langstraat 277 in Gendt! Wilt u alvast een kijkje nemen welke producten u bij ons kunt verkrijgen? Kijk dan gerust even op www.yels.nl. Het Yels.nl en De Huiskamer van Nu team staat voor u klaar om u vakkundig te woord te staan en u te voorzien van een heerlijk kopje koffie!
Daarnaast hebben we een volledig nieuwe collectie Teak buitenmeubels en Shade Design Terrasoverkappingen. De Terrasoverkappingen van ShadeDesign zijn ideaal om u te beschermen tegen de zon. Het innovatieve twisterdoek maakt deze overkappingen ook perfect om te schuilen voor de regen! In onze showroom is dit product in verschillende opstellingen te bewonderen. Ook staan er nieuwe banken van UrbanSofa en TowerLiving in de showroom!