GN Arnhem

16 juli 2016

GN Arnhem 16 juli 2016


Welke buurt gaat er met de barbecue vandoor? Buurtvolleybaltoernooi Schuytgraaf

ARNHEM - Zaterdag 10 september vindt alweer de derde editie van het buurtvolleybaltoernooi plaats. De afgelopen jaren bleek het toernooi een groot succes, met vorig jaar een verdubbeling van teams ten opzichte van het jaar ervoor! In steeds meer buurten in Schuytgraaf dus een leuke traditie, waarbij deelnemen belangrijker is dan winnen. Iedereen kan meedoen!

Doet jouw buurt mee? Maak je buurtgenoten enthousiast om mee te volleyballen en geef je op. En wie weet gaan jullie er wel met de eerste prijs, een barbecue, vandoor! We vragen dit jaar 7,50 euro inschrijfgeld per team. En om alvast in de stemming te komen, zorgen we dat je in de weken voorafgaand aan het toernooi alvast kunt oefenen in de Omnibus.

Kinderen gezellig mee

Voor kinderen van 5 tot 12 jaar worden er volleybal clinics gegeven. Al vanaf 5 jaar leer je door vangen en gooien het volleybal eigen spel. Neem kinderen dus gezellig mee, we maken er een leuke dag voor iedereen in de wijk van.

Like onze Facebook pagina om op de hoogte te blijven. Opgeven kan door een mailtje te sturen naar buurtvolleybal@volvera.nl, meer info ook telefonisch te verkrijgen: 06 14204246 (Tineke Otter) of 06 14487470 (Anja Hoenselaar).

En krijg je de smaak te pakken, dan kun je voor volleyballen in de Schuytgraaf (Omnibus) terecht bij Volvera: jeugd-, senioren- en/of recreantenvolleybal. Zie ook www.volvera.nl.

Zomerbibliobus bij bushalte Heijenoord en Immerloo

ARNHEM - Donderdag 28 juli kun je lekker in het zonnetje een boek of strip lezen of luisteren naar een mooi voorleesverhaal bij onze Zomerbibliobus. Deze speciale Jeugdbibliobus staat eerst bij bushalte Immerloo, van 13.30 tot 14.30 uur en daarna bij bushalte Heijenoord van 15.00 tot 16.00 uur.

Bij de Zomerbibliobus zijn spelletjes die je alleen of samen met anderen kunt spelen. Ze hebben allemaal iets te maken met de Bibliotheek of boeken. Van boekenbingo en boekenmemory, tot het maken van een mooie of stoere boekenlegger. Bij sommige spelletjes kun je een leuk cadeautje winnen. De toegang is voor kinderen vanaf 4 jaar. Kom jij ook?

Tijden van de Zomerbibliobus:

- Donderdag 28 juli van 13.30 tot 14.30 uur bij bushalte Immerloo;
- Donderdag 28 juli van 15.00 tot 16.00 uur bij bushalte Heijenoord.

Door voorlezen minder taalachterstand

ARNHEM - VoorleesExpress Arnhem zoekt coördinatoren! Stel je voor… een gezin met twee blozende meisjes die zich achter elkaar verschuilen en samen een eigen taaltje spreken waar je niets van begrijpt. Ze maken weinig contact met andere kinderen op school en hebben een behoorlijke taalachterstand die alleen maar groter wordt omdat ze de juf ook vaak niet begrijpen.

Thuis is er – op het wijkkrantje na – weinig leesvoer te vinden. Ouders kunnen niet goed lezen, waardoor voorlezen voor de meisjes een geheel onbekend fenomeen is. Totdat een voorlezer van de VoorleesExpress het huis binnenstapt. Een nieuwe wereld gaat open voor de meisjes en óók voor de ouders. De meisjes krijgen plezier in lezen en ouders ervaren hoe gezellig het is om samen met de kinderen een boekje te lezen. Tegelijkertijd gaat de taalontwikkeling van de meisjes goed vooruit en bloeien ze langzaam open.

Bovenstaand proces verloopt natuurlijk niet altijd vanzelf, soms is er weerstand in de vorm van geen tijd, geen zin, faalangst enzomeer. Maar als het uiteindelijk lukt om daar doorheen te breken en de betrokkenheid van ouders te stimuleren, dan krijgt de taalontwikkeling van een kind en soms ook het contact tussen ouder en kind een flinke impuls. Dit kan veel betekenen voor de toekomst van een kind.

Als voorlezer kun je hier een mooie bijdrage aan leveren, maar ook als vrijwillig coördinator heb je een belangrijke rol. Als coördinator ondersteun je vijf gezinnen en vijf voorlezers om kinderen meer plezier in het lezen te laten ervaren en ouders actief te betrekken, zodat zij het voorlezen over kunnen gaan nemen. Met iedere voorlezer ga je 3 keer mee naar het gezin: bij start, halverwege ter evaluatie en om samen af te sluiten. Tussentijds begeleid je voorlezers inhoudelijk wanneer zij tegen een uitdaging aanlopen binnen het voorleesgezin, je denkt mee en adviseert.

Ieder jaar verlaat 1 op de 5 kinderen in Nederland de basisschool met een taalachterstand. Wil jij je samen met de VoorleesExpress inzetten om deze cijfers terug te dringen? Meld je dan nu aan als coördinator! Voor het komende seizoen dat in september start, zijn we nog op zoek naar bevlogen coördinatoren. Een seizoen duurt 20 weken en kost gemiddeld 4 uur per week. Voor meer informatie kijk op www.voorleesexpress.nl/arnhem en neem contact op met projectleider Maja Wannet: arnhem@voorleesexpress.nl of bel: 06 12476734.

'Het zorggeld dient op de juiste plaats terecht te komen!'

REGIO - Het bestuur van KBO Gelderland neemt met grote verontwaardiging kennis van de resultaten van het onderzoek naar de cijfers van erkende zorgbedrijven in Gelderland, in opdracht van Omroep Gelderland.

De professoren Accountancy Jeroen Suijs van Tilburg University en Harrie Verbon, van Openbare Financiën van dezelfde universiteit, die het onderzoek hebben uitgevoerd, komen tot eenzelfde conclusie. “In de zorg kun je makkelijk geld verdienen en veel zorggeld verdwijnt in de zakken van de directie.” KBO Gelderland vindt het zonder meer verwerpelijk dat gelden die bestemd zijn voor de zorg, dus ook voor de ouderenzorg in onze samenleving, verdwijnt in de zakken van derden of niet uitgegeven worden. KBO Gelderland roept dan ook alle overheden op om deze praktijken onmiddellijk een halt toe te roepen en te zorgen dat deze gelden in de daadwerkelijke zorg terecht komen.

KBO Gelderland doet een oproep aan alle senioren die het gevoel hebben dat zij van deze misstanden de dupe zijn, zich te melden bij KBO Gelderland: info@kbogelderland.nl of via telefoonnummer: 0481 450252.

Duizendpoot uit het Duifje voor het voetlicht

ARNHEM - Gerard van Bergen vertelt tijdens de wijkviering over zijn activiteiten en zijn bezieling als duizendpoot.

Iedereen is welkom, de entree is gratis op xondag 31 juli van 10.00 tot 11.00 uur in de Emmauskapel, Sint-Gangulphusplein 5 in Malburgen. Meer info: 026 3233425.

Jeugdland opent zomervakantie met Holiday Kick off

ARNHEM - Op woensdag 20 juli houdt stichting Jeugdland samen met stichting Rijnstad, Sportbedrijf Arnhem, Kinderopvang SKAR en Decathlon de Holiday Kick off voor kinderen 4 tot en met 12 jaar bij de Rijnhal/Decathlon (parkeerplaats). De activiteiten beginnen om 14.00 uur en eindigen om 17.30 uur. De toegang is voor iedereen gratis.

De zomervakantie wordt dit jaar weer spetterend geopend. Voor iedereen zijn er allerlei leuke dingen te doen, zoals bijvoorbeeld een skatebaan, klimtoren, bunjeetrampoline, BMX en schermen. Creatieve activiteiten als buttons maken, medailles en krissen maken en koken. Er kan gechilld worden bij het schminken en dan en op het podium kun je je act laten zien. En dan nog is er veel meer!

Het hele feest is mogelijk gemaakt omdat veel Arnhemse organisaties, om niet hun medewerking verlenen. Vorig jaar kwamen er ruim 4000 kinderen af op het evenement. Voor ouders/ begeleiders is er een mogelijkheid om op het terras te genieten van een kopje koffie of een drankje.

Meer informatie? Wil je je opgeven als vrijwilliger of meer over Jeugdland weten? Kijk dan op www.jeugdland.nl. Je kunt je via de site opgeven. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Stichting Jeugdland, Vissteeg 5, Arnhem; 026 4422062.

Bijenstal Landerij De Park geopend

Van links naar rechts: Allard Klein Onstenk, Laura Wolfsen, Jan de Wit Foto: Kim van der Zwan

BETUWE - Onder ruime belangstelling van de cursisten van ‘Maak kennis met de honingbij’ en leden van de Imkersvereniging Oost-Betuwe is op 10 juli De Bijenstal op Landerij De Park feestelijk geopend.


Jan de Wit, oud-bestuurslid van Stichting Boerderij Lingezegen, schetste de route van de wedstrijd van de Stichting Voor Elkaar van Univé Stad en Land. Daarbij zorgde het stemmende publiek voor de vierde prijs met een beloning van 10.000 euro. Met dat bedrag bouwden vrijwilligers onder leiding van imker Allard Klein Onstenk een mooie bijenstal.
Samen met Laura van Wolfen, regiomanager van Univé onder andere voor Arnhem en Elst, opende Jan de Wit De Bijenstal officieel. Met een toelichting op de betrokkenheid van Univé bij dit soort projecten feliciteerde Laura van Wolfen Landerij De Park met de mooie aanwinst.
Landerij De Park is een centrum voor natuurbeleving: 5 hectare speelnatuur om te ontdekken, te beleven en vooral om van te genieten. Voor jong en oud. Je vindt Landerij De Park op De Park 12 in Elst tussen Elst en Arnhem-Schuytgraaf. Zie ook: landerijdepark.nl.

Lyceum Elst scoort 100 procent met eerste lichting mavo

ELST - Lyceum Elst is blij met het slagingspercentage van 100 provent met zijn eerste examenjaar mavo.

Alle leerlingen zijn geslaagd met 7 examenvakken en dus binnen 2 of 3 sectoren. Daarmee is er voor de leerlingen een optimale keuze voor de vervolgopleiding MBO of havo. Gemiddeld scoorde de mavo voor het centraal examen met een 6,6 zelfs boven het landelijk gemiddelde van 6,36.

Leesmarathon kinderen in Rozet

ARNHEM - Ben jij een echte boekenworm en kan je eindeloos boeken lezen? Kom dan vrijdag 29 juli om 10.00 uur naar Bibliotheek Rozet en word leeskampioen!

Op de eerste vrijdag van de vakantie is er in de Bibliotheek Rozet een leesmarathon waarbij je non-stop kunt lezen, lekker languit op een zitzak of tussen de kussens. Je krijgt een lunch geserveerd, zodat je niet eens hoeft te stoppen met lezen.

Wie kan het langste achtereen lezen? Durf jij het aan? Kom ook en wordt marathonlezer van 2016! De leesmarathon vindt plaats op de jeugdafdeling van de Bibliotheek Rozet en is toegankelijk voor kinderen vanaf 9 jaar.

Inschrijven voor deze activiteit is verplicht. Dit kan via https://arnhem.biblio-shop.nl/activiteiten.

Speurtocht in Rozet

ARNHEM - Doe mee aan de vernieuwde speurtocht in Rozet van maandag 25 juli tot en met zaterdag 3 september.

Op een schatkaart staan verschillende opdrachten waarmee je het hele gebouw leert kennen. Wil jij ook alle spannende plekken van Rozet ontdekken, haal dan de schatkaart op in het Erfgoedcentrum op -1 en start daar je speurtocht.

De speurtocht is toegankelijk voor kinderen vanaf 6 tot en met 12 jaar. Je kunt de hele zomervakantie een schatkaart ophalen tijdens de openingsuren van het Erfgoedcentrum.

Geslaagd taekwon-do weekend!

ARNHEM - Taekwon-do Academie Gelderland heeft afgelopen weekend een uitdagend kamp georganiseerd in de bossen rond Arnhem.

Een kleine 40 Taekwon-Do beoefenaars is op het kamp afgekomen. Het thema van het kamp was uiteraard plezier, maar vooral ook een knipoog naar het authentieke militaristische karakter van alle (budo)gevechtskunsten. Onderdelen van het kamp waren: camouflage trainingen, sparren, boksen, hapkido, yoga, schermen, meditatie training, overnachting in de buitenlucht, bootcamp, tuls, zelfverdediging tegen wapens.

Er waren diverse gasttrainers, onder wie een zeer speciale docent die les gaf in de oudste vechtkunst van de wereld Kalarippayat uit India. Een stijl die normaal in Nederland niet wordt gedoceerd. In september start het nieuwe seizoen voor meer informatie www.tagelderland.nl

Opa-oma-kleinkindwandeling op landgoed Warnsborn

ARNHEM - De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen verzorgt op zondag 24 juli een kinderwandeling voor opa’s en oma’s met hun kleinkinderen over landgoed Warnsborn.

Tijdens de wandeling vertelt de boswachter allerlei leuke weetjes over de natuur. Na afloop krijgen de kinderen een presentje. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Start: 14.00 uur op de parkeerplaats tegenover camping Warnsborn, Bakenbergseweg 257, 6816 PB Arnhem-Noord. Duur: 1,5 à 2 uur. Afstand: max. 5 km. Deelname: 5,00, kinderen 4 tot en met 12 jaar 2,50. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van GLK-pas. Reserveren is noodzakelijk via www. glk.nl/evenementen. Informatie: Pedro van Gogh, 06 54654049 of Dick Wijnveldt, 06 42475520.

Aanmoedigingsprijs voor Siza-bakkers 'Van eigen deeg'

ARNHEM - In de bakkerij 'Van eigen deeg' aan de Broerenstraat te Arnhem werken sinds april van dit jaar bakkers die 'lekker anders' zijn. 'Van eigen deeg' wil namelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpen om hun droom te verwezenlijken. Dat is: erkenning krijgen voor hun inspanningen, gezien worden en groeien naar een échte baan.

Wilma Hilvers van bakker Hilvers: 'In bakkerij 'Van eigen deeg' is het belangrijkste doel dat de kwaliteiten van onze medewerkers zichtbaar worden en dat zij hun dromen kunnen realiseren. We hebben enorm veel waardering voor de knappe inspanningen die onze medewerkers binnen de muren van 'Van eigen deeg' elke dag weer leveren'.

Mergpijpjes van Mitchel en Mart

Dat de medewerkers van 'Van eigen deeg' 'lekker anders' zijn bleek onlangs toen bakkers Mitchel en Mart een wel heel bijzonder product uit de oven wisten te halen. Al jarenlang proberen de bakkers van Hilvers namelijk het historische recept van 'De Mergpijpjes van Opa Hilvers' te evenaren. Het bakken van het recept, dat ergens in de afgelopen decennia is zoekgeraakt, was een grote wens van de familie Hilvers. Na herhaaldelijk proefbakken is het Mitchel en Mart gelukt om het mergpijpje net zo lekker te bakken als opa Hilvers het vroeger deed.

In de prijzen

Om de bakkers en medewerkers van 'Van eigen deeg' nog eens extra te bedanken voor dit mooie resultaat heeft Hilvers het besluit genomen om het team te belonen. Op vrijdag 8 juli om 13:30 uur zullen Mitchel en Mart namens het hele team een trofee in ontvangst nemen en krijgen alle medewerkers een medaille voor hun bijzondere inspanningen. 'De prestatie die men heeft geleverd is écht bijzonder en op deze manier willen we nog extra bijdragen aan het gevoel van erkenning en zelfontplooiing', aldus Wilma Hilvers.

Siza

Siza helpt mensen met een beperking of chronische ziekte het leven te leiden. Met familie, vrienden, buren en collega's. Het klinkt heel gewoon, maar het is niet altijd vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld omdat je je leven leidt met een beperking of chronische ziekte. Bij Siza denken cliënten en medewerkers in mogelijkheden, wat erg goed aansluit bij de visie van bakker Hilvers.

Hilvers

Bakker Hilvers is de oudste bakker van Arnhem en heeft zich ten doel gesteld om duurzaam ondernemen te combineren met het bakken van de lekkerste bakkersspecialiteiten. Met 'Van eigen deeg' wil Hilvers een bijdrage leveren aan de zelfontplooiing van een doelgroep die om wat voor reden dan ook een afstand heeft tot de arbeidsmarkt.

Zomeravondwandeling over landgoed Warnsborn: Samen genieten van de avondrust

Foto: Rob Schouten

ARNHEM - De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen verzorgt op woensdag 20 juli een zomeravondwandeling over landgoed Warnsborn. Het is een aparte beleving om in de avonduren te wandelen. De temperatuur loopt terug, de wind gaat liggen, de achtergrondgeluiden nemen af en de zang van de vogels is goed te horen.

De boswachter neemt de deelnemers mee voor een leuke tocht over landgoed Warnsborn. Tijdens de wandeling besteedt hij aandacht aan de avondrust op het landgoed, de natuur en het ontstaan van landgoederen.

Start: 19.00 uur op de parkeerplaats tegenover Camping Warnsborn, Bakenbergseweg 257, Arnhem. GPS DM (decimale graden): 52.007709, 5.871813. Duur: 2 à 2,5 uur. Kosten: 5,00 p.p., kinderen 4 tot en met 12 jaar 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van GLK-pas. Reserveren niet nodig. Informatie: www.glk.nl/evenementen, Peter Palstring, tel. 06 47966663 of Dick Wijnveldt, 06 42475520.

Baptist: alles onder één dak

ARNHEM - Baptist voor houtbewerkers, gebouwbeslag en ijzerwaren en gereedschappen heeft al zijn activiteiten onder één dak samen gebracht aan De Vlamoven in Arnhem.

Baptist is een begrip als het gaat om houtbewerkingsgereedschap, gebouwbeslag en ijzerwaren en gereedschappen. "Onze klanten komen uit het hele land", zegt Titus Baptist. "De drie zaken die we hadden, werden te klein om ons assortiment te presenteren. Nu kunnen we ook grotere professionele houtbewerkingsmachines laten zien en hebben we ruimte voor demonstraties en trainingen."

Baptist voor Houtbewerkers en Baptist Gebouwbeslag verhuisden vorig jaar juni. Dit voorjaar volgde Baptist IJzerwaren en Gereedschappen, dat al 32 jaar aan de Beekstraat 70 was gevestigd. "We merken dat onze klanten ervan uit gaan dat ons hele assortiment aan de Vlamoven verkrijgbaar is", constateert Baptist.

Baptist importeert en heeft het dealerschap van merken uit de hele wereld, zoals Veritas uit Canada, Shapton uit Japan, Lie-Nielsen uit de Verenigde Staten en vele andere. "Wij hebben ons in de loop van de jaren steeds verder ontpopt tot een speciaalzaak met professionele producten annex importeur en groothandel", legt Baptist uit.

Verreweg de meeste klanten van Baptist zijn vakmensen, van timmermannen en meubelmakers tot medewerkers van de technische dienst van bedrijven, gemeenten en scholen. Maar uiteraard ook veel zzp'ers en hobbyisten met oog voor kwaliteit. "Nu al onze medewerkers hier werken, komt alle kennis bij elkaar en kunnen we overal een antwoord op geven".

Baptist Arnhem, Vlamoven 32, Arnhem; www.baptist.nl.

Nieuw in Arnhem: kappersgroothandel De Haarsjop

ARNHEM - Vanaf begin juni heeft kappersgroothandel de Haarsjop haar deuren ook geopend in de Steenstraat 21 in Arnhem. Naast vestigingen in Deventer en Enschede is Arnhem nu ook een kappersgroothandel rijker.

De Haarsjop Arnhem is onderdeel van een keten en is daarmee een groothandel voor kapsalons en ambulant-kappers. "Wij verkopen ook aan particulieren en is daarmee ook uniek in de branche". vertelt eigenaresse Natasja Deegens trots.

Het aanbod is zeer ruim en daarbij zijn zij gespecialiseerd in de verkoop van kappers producten. Daarnaast beschikken ze over een groot assortiment stylings- en kleuringsproducten, scharen, föhns en tondeuses, werkmateriaal, nagelstyling en inrichtingen. Enkele grote merken die zij verkopen zijn: Goldwell, Imax, Keune, L'Oréal, Wella, Schwarzkopf, Wahl, Babyliss, Tondeo, Balmain. De verkoopsters zijn gediplomeerde kapsters en of getraind om professioneel advies te geven, en staan klaar voor u in de winkel. "Wij verzorgen ook cursussen en houden u op de hoogte van de nieuwste kleur- en stylings methodes."

Kappersgroothandel De Haarsjop, Steenstraat 21; 026 3791789. U kunt ook op de hoogte blijven van de nieuwste trends/aanbiedingen via Facebook.

Gun jezelf ontspanning en geluk Mindfulness en meditatie in Arnhem-Zuid en Huissen

ARNHEM - Gun jezelf een mindfulnesstraining of een meditatieles bij WeDe Consult. Je leert om te ontspannen, om in het nu te zijn, om vriendelijk(er) te zijn voor jezelf, eerlijker, meer naar je lijf te luisteren en grenzen te stellen. En je leert jezelf, en jouw patronen en reacties, beter begrijpen en herkennen.

Je doet oefeningen die je direct in de praktijk van je dagelijks leven kunt toepassen en die je hele leven meegaan. De groepstraining van biedt de mogelijkheid om onderlinge ervaringen in de groep uit te wisselen, waardoor je ook weer van elkaar kunt leren. Herkenning en steun zijn vaak erg fijn. Deze training van acht lessen kan je leven duurzaam veranderen! Trainer en coach Wendy Derksen helpt je om daarbij het beste van jezelf te ontdekken.

Op donderdag 29 september start er een training in Gezondheidscentrum 't Duifje en op woensdag 2 november in het Klooster in Huissen. Je kunt ook meedoen met een wekelijkse meditatieles of met een introductietraining mediteren voor vrouwen. Wil je weten of het iets voor je is? Neem dan vrijblijvend contact op met Wendy voor een intake- of kennismakingsgesprek via: www.wendyderksen.nl of info@wendyderksen.nl of 06 21593590.

'Maak het ze niet te makkelijk'

ARNHEM - Inbraak; zeer vervelend en geeft een onveilig gevoel. Dat wilt u niet meemaken! Een veel gebruikte en toenemende inbraakmethode is het zogenoemde 'kerntrekken'. Hierbij wordt een schroef in de sleutelopening van de cilinder gedraaid. Aan deze schroef wordt getrokken totdat de cilinder breekt. De gebroken cilinder kan eenvoudig worden verwijderd en de deur gaat moeiteloos open.


Dit gereedschap is gewoon te koop op internet en elke inbreker kan deze methode toepassen. Zoek op internet met de term 'kerntrekken' en u zult versteld staan van het gemak waarmee inbrekers toegang kunnen krijgen tot uw woning. Maar... er is een oplossing. Namelijk de montage van een anti-kerntrekcilinder.

Anti-Kerntrekcilinder
In deze cilinder zitten hardstalen stiften waardoor de schroef niet in de cilinder gedraaid kan worden. Indien u kiest voor een degelijke anti-kerntrekcilinder, is een goede basis gelegd. Wij leveren deze anti-kerntrekcilinders in alle maten en maken ze zelf gelijksluitend zodat u met één sleutel al uw deuren kan bedienen.

Kerntrekbeslag
Bij dit veiligheidsbeslag zit de cilinder 'verstopt' achter een hardstalen schijf waardoor deze niet uit het slot getrokken kan worden. Met deze oplossing blijven uw huidige cilinders gehandhaafd.

Mocht u interesse hebben, wij stellen graag een vrijblijvende offerte voor u op.

Van den Hoogen Security, Bruningweg 4, Arnhem; 026 3610909; www.vdhoogen.nl.

Ministerie baalt van 'criminele barbecues'

GENDT - De tuinhaarden en barbecues van Bad Boys Brand zijn door gevangenen gemaakt; maar het ministerie van Veiligheid en Justitie vindt de marketing "te gangsterachtig". Een spiesenset wordt aangeprezen als "choose your weapon", een barbecue met de naam "Sparta Gate"en een afvalbakje dat de "Bone Collector" heet.

Sinds kort is Home Garden Shop dealer van deze prachtige tuinhaarden en barbecues en zijn de modellen te bewonderen in de showroom. Iedereen blij: de gedetineerden doen zinvol werk, de gevangenis heeft extra inkomsten en Home Garden Shop verkoopt een uniek product!

Afgelopen donderdag 7 juli was een reportage vanuit de gevangenis over deze unieke producten te zien bij RTL Boulevard op RTL4. U kunt de uitzending terugkijken via RTLXL.nl.

Home Garden Shop, Biezenkamp 2, Gendt; 0481 424341; homegardenshop.nl

Zomeraanbieding bij pedicurepraktijk Angelique

ARNHEM – Het blote-voetenseizoen is aangebroken! Maar dat leuke open schoentje staat natuurlijk niet bij een blote voet met kloven of eelt. Maak gebruik van de zomeraanbieding bij pedicurepraktijk Angelique: tot en met de maand augustus krijgt u bij een eerste basisbehandeling, gratis een heerlijke voetcrème mee!

Bij Pedicurepraktijk Angelique kunt u terecht voor de verzorging van uw voeten maar uiteraard ook voor professionele behandeling van problemen aan uw voet. Bekende problemen zoals likdoorns lost Angelique voor u op, maar ook voor meer gecompliceerde voetproblemen bent u bij Angelique aan het juiste adres. Bij een eerste bezoek zullen uw voeten worden gemeten middels een podobaroscoop. Hiermee is precies te zien hoe de drukverdeling bij uw voeten is. Zo kan bijvoorbeeld ook duidelijk worden waar uw rugpijn vandaan komt! Angelique werkt samen met professionele podologen en kan u, indien nodig, doorverwijzen. Angelique volgt ontwikkelingen en innovaties in haar vakgebied 'op de voet'. Zo is het vanaf oktober mogelijk om bij pedicurepraktijk Angelique een nagelbeugel te laten plaatsen ter voorkoming van het ingroeien van teennagels.

Het spreekt voor zich dat pedicurepraktijk Angelique is aangesloten bij branche-organisatie Pro-Voet. Een garantie voor kwaliteit, professie en hygiëne. Maar waar Angelique vooral ook voor staat is gastvrijheid, luxe en comfort. Mensen een goed gevoel geven is haar tweede natuur.
Zelf ervaren? Bel: 06 46 13 06 73 of kom langs aan de Brinkhofsestraat 45 in Arnhem; www.pedicurepraktijkangelique.nl.

17 / 28

Nieuwe zaak met jonge ondernemers, die hun vak verstaan GiGa Vloeren legt de meeste vloeren gratis!

ARNHEM – Waar kun je voor vloeren beter terecht dan in een zaak geleid door ondernemers, die het ambacht zelf al jaren hebben uitgeoefend? Zowel Ronnie als Sylvia weten wat zij adviseren; en nog steeds komen ze ook bij hun klanten thuis de meeste vloeren gratis opmeten en leggen! GiGa Vloeren, dat is Giga Goed en GiGa Goedkoop!

Of het nu gaat om laminaat, pvc of parket, GiGa Vloeren levert kwaliteit van vele merken vanaf zeer vriendelijke prijzen (reeds vanaf 5,95 per m2). Je vindt namen als Ambiant, Balterio, Douwes Dekker en Hoomline in hun nieuwe zaak aan de Ir. JP. Van Muijlwijkstraat 154 in Arnhem. Je kiest er uit de vele soorten, die ook nog eens op de vloer te bewonderen én te voelen zijn.
Bijzonder is dat bij aankoop van vloer, ondervloer en plinten boven de 30m2 de vloer gratis wordt gelegd! U hoeft dus niets meer zelf te doen. En dat alles zonder meerprijs!

GiGa Vloeren, Ir. JP. Van Muijlwijkstraat 154, Arnhem; 026 8444547; www.gigavloeren.nl.

Boetiek Rawr: Nieuw in winkelcentrum Presikhaaf

ARNHEM – Het bedrijf Rawr is een ware familiebedrijf, een jong merk opgericht in Nederland in januari 2016 door broer en zus Gianna en Stefano Cipollone.

Liefde en passie voor het vak zat er al van jongs af aan in. De familie Cipollone kent een geschiedenis vol met ambachtslieden en ontwerpers die ons geleid hebben naar deze prachtige winkel, vertelt Gianna trots. "Wij verkopen aparte stukken met een eigen stijl en karakter."
Dankzij de samenwerking met professionele kunstenaars en lokale distributeurs, biedt Rawr een hogere kwaliteit van producten met premiumkwaliteit materialen en unieke ontwerpen tegen betaalbare prijzen. Of het nu gaat om kleiding, schoenen, sieraden of accessoires, Rawr biedt een prachtige collectie artikelen, ideaal voor elke gelegenheid.
Ook kunt u via de webshop: www.meowstores.nl bekijken en bestellen.


Rawr, Hanzestraat 221a, 06 17948715; www.meowstores.nl.

Detox & More ruimt uw gezondheidsklachten op!

DIDAM - Bijna 9 jaar geeft Francis van Dijk hoge darmspoelingen ofwel colonhydrotherapie. Eerst was ze werkzaam in haar praktijk aan de Oude Velperweg in Arnhem, vanaf begin 2015 aan de Wilhelminastraat 28G in Didam.

De meeste mensen beseffen niet dat ziektes voortkomen uit vervuilde darmen. Oude, opgehoopte ontlasting, lucht, slechte bacteriën, parasieten, schimmels zorgen voor darmvervuiling en dit leidt tot allerlei andere klachten en zelfs chronische ziekten. Signalen zijn: Een opgezette buik, buikpijnen, slechte stoelgang, vermoeidheid, rugpijn, maagzuur, maar ook hoofdpijn, migraine, huidklachten, hoge bloeddruk, depressie, deze klachten ontstaan allemaal door te volle, vervuilde darmen. Ik vind het geweldig mensen te helpen hun gezondheid weer terug te krijgen!

De opgebouwde vervuiling ruim je niet in één keer op. Meestal is een serie van minimaal vier behandelingen aan te raden. De meeste cliënten staan verbaasd over wat er uit hun darm komt! En snappen dan ook heel goed waarom dit tot bepaalde klachten en ziekten lijdt.

De behandeling gaat in tegenstelling tot wat men veelal denkt rustig (slow-fill) en met behulp van een professioneel gesloten systeem (geen klysmabehandeling alla Patty Brard). Men ervaart vaak direct verlichting en een schoon gevoel na een behandeling. De behandelingen worden vergoed door ziektekostenverzekeraars, kijk voor de voorwaarden op de website: www.detoxandmore.nl

Naast Colonhydrotherapie kunt u bij Detox & More terecht voor: detoxkuren – parasietenkuren - leverkuren - orthomoleculair advies – stralingsmetingen & advies – infrarood sauna – massage – detoxproducten in (web)shop.

Aanbieding voor lezers van Hét Gemeente Nieuws:
3 Hoge darmspoelingen normaal 285 euro nu 240 euro!
4 Hoge darmspoelingen normaal 380 euro nu 299 euro!
Aanbieding loopt tot 1 augustus 2016

Detox & More, Wilhelminastraat 28G 6942 BL Didam,. 0316 785075, 06 18643023 info@detoxandmore.nl www.detoxandmore.nl

Heerlijk naar buiten deze zomer

ARNHEM - Het is heerlijk om in de zomermaanden naar buiten te gaan. Als lopen en/of fietsen moeilijker gaat is een scootmobiel een welkom alternatief. U kunt alleen of met anderen lekker op pad gaan. U bent dan zelfstandig mobiel en u heeft de vrijheid, waardoor u actief blijft en minder afhankelijk bent van anderen.

Vaak wacht men te lang met de keus voor een scootmobiel waardoor er afbreuk wordt gedaan aan de vrijheidsbeleving. Het opnieuw op pad gaan is dan niet altijd eenvoudig. Een tweedehandse scootmobiel biedt een uitstekende oplossing.

ScootOccasions is al drie jaar dé specialist bij de in- en verkoop van jong gebruikte scootmobielen. Hun uitgebreide assortiment scootmobielen is vooral geschikt voor prijsbewuste mensen die liever geen hoge uitgave willen doen voor een nieuw scootmobiel. De scootmobielen worden geleverd met nieuwe accu's en garantie. ScootOccasions biedt service aan huis en levert onderdelen op bijna alle merken.

Op de website www.scootoccasions.nl kunt u het aanbod van scootmobielen bekijken met alle benodigde informatie. Hier vindt u een brede selectie van opvouwbare en vaste modellen.
Bent u niet in de gelegenheid om de showroom te bezoeken? Bel ons dan voor een vrijblijvend adviesgesprek bij u thuis.

De showroom van ScootOccasions is gevestigd aan de Waalstraat 28 in Arnhem, 026 7370363, www.scootoccasions.nl.

Slaapkenner Damminga start laatste ronde totale leegverkoop

ARNHEM - Slaapkenner Damminga start met de laatste ronde van de totale leegverkoop van haar showroom en magazijn. Dit betekend dat de alle producten in de winkel nog sterker zijn afgeprijsd. De winkel zal tot 31 juli volgens reguliere openingstijden geopend zijn. In augustus zal de bezorgdienst nog de goederen uitleveren die in de laatste ronde van de leegverkoop zijn verkocht.

Na 56 jaar te zijn gevestigd in de Beekstraat zal Damminga uit dit straatbeeld verdwijnen. De zoon van Jaap Damminga zal op een andere locatie het bedrijf gaan voortzetten. "Hier heb ik voor gekozen om dat bereikbaarheid en gratis parkeerfaciliteiten voor onze klanten belangrijk is", aldus Nathanael Damminga. Waar de nieuwe beddenzaak zich zal gaan vestigen zal binnenkort bekend gemaakt worden. Alle klanten zullen daar een brief over ontvangen. De opening van de nieuwe winkel zal volgens de planning plaats vinden begin november. De webwinkel zal gedurende deze periode gewoon doorlopen.

Slaapkenner Damminga staat bekend om de verkoop topmerken en hoge kwaliteit matrassen, bedbodems, ledikanten, kasten, kussens, dekbedden en accessoires. De merken die u bij Damminga aantreft zijn onder andere: Auping, Tempur, Geltex, Sealy, Nox, en Norma. Alle producten zijn nog sterker in prijs verlaagd! Wanneer u op zoek bent naar een nieuw bed, matras, of bedtextiel kunt u nu uw slag slaan!
U vindt Damminga aan de Beekstraat 77 in Arnhem. U kunt bij ons gratis parkeren.

Slaapkenner Damminga, 026 4425108, www.damminga.nl.

Bakkerij van het Grofje nu ook in winkelcentrum Kronenburg

ARNHEM – Van speciaalbrood Pane Zili tot aan Zovala ('zo van het land'), Bakkerij van het Grofje is er bekend mee geworden. "Wij zijn echt anders dan andere bakkerijen", aldus Richard Olsman, samen met echtgenote Anita Klijn eigenaar van de onlangs geopende derde vestiging. "Ieder product dat wij verkopen is ook daadwerkelijk door onszelf op ambachtelijke wijze gemaakt. Van gebak tot aan onze Grofjes, alles is altijd vers en van eigen recept."

Dat de producten van Bakkerij van het Grofje van hoogstaande kwaliteit zijn, blijkt wel uit het feit dat Richard en Anita ook diverse horecagelegenheden mogen rekenen tot hun vaste klantenkring. Een derde vestiging op winkelcentrum Kronenburg blijkt een goede zet te zijn. Richard en Anita waren blij verrast met direct al een fijne drukte. Niet zo gek, want de enorme vitrine met lekkernijen in combinatie met de onweerstaanbare geur van vers gebakken brood, daar loopt men niet zomaar aan voorbij. Maar het is ook de gezellige sfeer dat de aandacht trekt.

Vanaf de bakkerij/winkel aan de AH zijde, hebben Richard en Anita een doorloop gecreëerd naar het bijbehorende horecagedeelte Lauriaan Down Town. Gezellig genieten van een kopje koffie/thee. Anita: "Met daarbij natuurlijk iets lekkers! Want alles uit onze bakkerij is tevens verkrijgbaar in onze lunchroom." Al eens een echt Arnhems Grofje geproefd? Neem de bon uit deze krant mee en profiteer van de openingsaanbieding van Bakkerij van het Grofje: Tien Grofjes voor slechts 5, euro!
Natuurlijk is Bakkerij van het Grofje ook te vinden op Facebook.

25 / 28

Aqua Family Arnhem, uw aquarium- speciaalzaak in Arnhem en omstreken

ARNHEM - Na een overname in april 2015 wordt de aquariumspeciaalzaak van Arnhem gerund door Marieken en Eric van Nieuwenhuijsen. Zij draaien de zaak samen en krijgen daarbij hulp van diverse vrijwilligers. Waaronder John, die ook al jarenlang ervaring heeft met werken in speciaalzaken. Inmiddels geven ze diverse stagiaires de gelegenheid om in hun winkel ervaring op te doen.

Voor de jonge eigenaren was het hebben van een winkel allemaal even nieuw, maar na een jaar opstarten en verbouwen begint de winkel al goed te lopen.

Ze verkopen uit bijna honderdvijftig aquaria en terraria een zeer ruim assortiment tropische- en koud watervissen, amfibieën, reptielen en garnalen. Ook voor planten, decoratie en techniek kunt u bij Aqua Family terecht. Het ruime assortiment loopt tevens door in hun voerlijn. Naast droogvoer is er een budgetlijn, levend visvoer, diepvriesvoer en een uitgebreide lijn voederinsecten voor reptielen (ook diepvries). Via de webshop www.aquafamily.nl kunt u ook online de producten bestellen.

Aqua Family Arnhem; Zuringstraat 8a Arnhem; 026 3212769; www.aquafamily.nl.

Fiets Totaal Elden breidt uit met haal- en brengservice

ELDEN/ ARNHEM - Fiets Totaal is sinds kort uitgebreid met een eigen haal- en brengservice, vertelt eigenaar Tom Jansen trots. "Dit kan eventueel in overleg na werktijd tegen een kleine vergoeding, voor iedereen in Arnhem en omgeving."

Bij Fiets Totaal Elden worden er onder meer merkproducten geleverd zoals Gazelle, Batavus en Sparta. Tot het assortiment behoren stadsfietsen, hybride fietsen, ATB-fietsen en kinderfietsen. Naast nieuwe fietsen zijn er ook gebruikte fietsen beschikbaar en er worden ook onderdelen voor fietsen geleverd. De winkel beschikt over een eigen werkplaats, waar fietsen vakkundig worden gerepareerd. In overleg is een leenfiets beschikbaar.


Fiets Totaal Elden heeft verschillende servicebeurten voor stadsfietsen. "Zo controleren wij de verlichting, en stellen de remsysteem en versnelling af, spannen wij en smeren we de ketting en daarnaast wordt het balhoofd nog gecontroleerd. Dit alles doen wij voor slechts 22,50 euro. Dit exclusief eventueel materiaal. Meerwerk wordt in overleg in rekening gebracht."
Openingstijden: dinsdag, donderdag, vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur. zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Fiets Totaal Elden; Klapstraat 45A; Elden; 026 3831832; www.fietstotaalelden.nl.

'Massage geeft balans en maakt weer heel'

ARNHEM - In het Bruishuis in Arnhem vind je de massagepraktijk van Christiaan Hendriks, holistisch massagetherapeut. Zeker de moeite waard om langs te gaan, want met zijn rustige uitstraling en doelgerichte massage brengt hij menig op hol geslagen hoofd of protesterend lichaamsdeel weer in balans.

Holistisch betekent 'geheel' of 'allesomvattend'. Er is niks zweverigs aan; het is een kwestie van luisteren naar wat je lijf te vertellen heeft. Christiaan verzorgt klassieke massage, energetische massage, voetreflexzone massage, holistic pulsing (je op een zachte manier in een ritmische beweging brengen die bij jou past) en stoelmassage (door je kleding heen, zonder olie; een 'snelle' oppepper, eventueel op locatie). Wat bij jou past, kun je samen met Christiaan vooraf bekijken. Je kunt ook direct een massageafspraak maken via: 06 12236783.

Meer informatie? Kijk op www.holistischemassages.nl of op Facebook bij 'Holistische massages'. Mailen kan ook: christiaanhendriks@live.nl. Je vindt de praktijk in het Bruishuis, Akkerwindestraat 1 (Arnhem) op de tweede verdieping, kamer vijf.

Glad en haarloos de zomer door!

ARNHEM - Ieder zomer is het weer hetzelfde probleem, het ontharen van alle ongewenste haartjes op lichaam of gezicht. Dit iedere zomer weer terugkomend leed, kan vanaf nu op een minder pijnlijke en irriterende manier verwijderd worden door middel van body-sugaring.

Met deze methode kunnen wij alle lichaamsdelen behandelen. Van benen tot bovenlip maar ook de bikinilijn of het geheel verwijderen van alle schaamharen (Hollywood) behoren tot de opties. Body-sugaring is een 'huidvriendelijke' ontharingsbehandeling waarbij al het ongewenste haar in één keer met wortel en al wordt verwijderd, waardoor je geen last meer hebt van stoppels of ingegroeide haren. Caroline heeft een speciale cursus hiervoor gevolgd en is nu gecertificeerd body-sugaring schoonheidsspecialist.
Caroline is tevens gespecialiseerd in het aanbrengen van permanente make-up. Dit is een bijna pijnloze behandeling waarmee make-up zoals wenkbrauwen en eyeliners worden aangebracht en enkele jaren zichtbaar zullen blijven. Uw make-up zal altijd perfect blijven zitten ook tijdens sporten, zwemmen of een sauna bezoek.

Caroline huid- en nagelverzorging, Graslaan 77 Arnhem; 026 3216585; Voor meer informatie: www.carolinearnhem.nl.