GN Nijmegen-Noord

21 februari 2018

GN Nijmegen-Noord 21 februari 2018


Vastenmeditaties in Ressen

RESSEN - De veertig dagen voor pasen zijn al vanaf de eerste eeuwen van onze jaartelling een periode van voorbereiding, inkeer en verstilling. Van oudsher wordt in deze periode gevast, maar er zijn meerdere manieren om deze periode tot een bijzondere en waardevolle tijd te maken.

Zoals regelmatig meedoen aan de ochtendmeditaties in het prachtige kerkje van Ressen! Hier zijn we stil en geven we stem aan ons verlangen naar heelheid, naar de ervaring van het Geheim achter alle dingen, naar leeftocht voor onderweg, oases in de woestijn. Van 14 tot en met 30 februari is er dagelijks een vastenmeditatie in Ressen op elke werkdag. Er is een afwisseling van stilte, meditatieve muziek, gebed, inspirerende teksten en een zegenbede.

Deze ochtendmeditatie in de Veertigdagentijd is onderdeel van de dagelijkse ochtendgebeden die in de kerk van Ressen, Kerkenhofstraat 3, worden gehouden op iedere werkdag van 9:00 – 9:15 uur.

Het Repair Café Nijmegen-Noord

Foto: Jan Rikken

OOSTERHOUT - ln het Wijkvoorzieningenhart De Klif aan Pijlpuntstraat 1 Nijmegen-Oosterhout wordt op zaterdag 24 februari van 14.00 uur tot 16.30 uur weer een Repair Café gehouden in Nijmegen-Noord.

ln het Repair Café kan men terecht voor kleine reparaties van elektrische apparaten, kleine meubels, houten voorwerpen, speelgoed, fietsen, tuingereedschap, computers en printers. Ook kan men hier terecht voor naai- en verstelwerk aan kleding. Het is de bedoeling dat men meekijkt met de reparatie of deze onder deskundige begeleiding zelf uitvoert. Gereedschappen en materialen zijn aanwezig. De reparatie wordt gratis uitgevoerd, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. En ook als je niets te repareren hebt, ben je welkom om mee te helpen bij de reparatie van iemand anders of voor een gezellig praatje. Meer informatie staat op www.repaircafenijmegen/noord.

Bridgedrive bij De Minkhof

(foto: De Minkhof) Foto: De Minkhof

BEMMEL - Samen met Bridgeclub Doublet organiseert Stichting De Minkhof op zaterdagmiddag 3 maart de vijfde Minkhof bridgedrive. Iedereen is welkom, jong en oud, geoefend of onervaren, maar ook de thuisbridger wordt van harte uitgenodigd deel te nemen. Het doel is een gezellige middag zonder prestatiedruk met leuke prijzen.

Inschrijving gaat via secretariaat@minkhof.nl. Gezien het gezellige, kleinschalige karakter sluit de inschrijving bij 24 paren. Het inschrijfgeld is 7.50 euro per persoon. Koffie/thee met iets lekkers, hapje en een drankje zijn inbegrepen. De inschrijving sluit op zondag 25 februari. Zonder tegenbericht kunt u er van uitgaan dat u en uw partner kunnen meespelen. Zaterdag 3 maart van 13.00 tot 17.00 uur op De Minkhof. Na inschrijving beginnen we om half twee met de bridgedrive op De Minkhof, Molenwei 57, Bemmel.

Menu Bemmels afhaalpunt

BEMMEL - Op maandag 26 februari kunnen inwoners van heel Lingewaard tussen 17.00 en 18.00 uur het volgende menu afhalen: Voorafje, gevulde aubergine en gebakken aardappelen én een toetje.

Deze maaltijd kost vier euro en wordt bereid door een enthousiaste groep vrijwilligers. Het afhaaladres is Cuperstraat 9, Bemmel. Gevraagd wordt zelf drie afsluitbare bakjes mee te nemen! Wilt u ook genieten van zo’n heerlijke verse maaltijd dan moet u zich wel van te voren even inschrijven via het SWL Meldpunt. Er is namelijk maar een beperkte hoeveelheid menu’s beschikbaar. Inschrijven kan op maandag - donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via tel. 088 2552555.

Het Bemmels afhaalpunt is een initiatief van buurtbewoners in samenwerking met SWL. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Wil van den Hurk (088 2552550).

33x alaaf, het was supergaaf!

BEMMEL - De carnavalsdagen zijn alweer voorbij en iedereen pakt het normale ritme van de dag weer op.

"Wat hebben wij een supergaaf verjaardagsfeest gehad, met veel blije gezichten van jong tot oud, veel traktaties, geweldige optredens en een mega hoofdprijs kunnen uitreiken in de loterij. Daarnaast hebben De Piejassen de kinderen van de Bemmelse basisscholen kunnen verrassen met een mooi rugzakje en een doeboek genaamd 'Piejas'. En dit hadden wij niet kunnen realiseren zonder een bijdrage van het Vlinderfonds. Daarom namens alle kinderen, super bedankt! Ook willen wij alle bezoekers en alle sponsoren super bedanken die ons feest tot een succes hebben gemaakt."

Voor alle foto's van dit mooie verjaardagsfeest verwijzen wij jullie naar www.depiejassen.com.

Scouting levert mest aan huis

Scouting levert mest aan huis (Foto: E. van Winden) Foto: E. van Winden

NIJMEGEN - Voorjaar, dé tijd om aan de slag te gaan in de tuin om straks volop te kunnen genieten van alles wat daar groeit en bloeit. En wat is er nu beter voor een voedzame bodem dan champost! Champost is een mengsel van stro, paardenmest, kippenmest, kalk en veen, afkomstig uit de champignonteelt, en buitengewoon geschikt voor gazon en border.

Op zaterdag 17 en zondag 18 maart bezorgen de scouts van scouting Paul Kruger champost aan huis in Nijmegen-Noord, Nijmegen-Oost en een deel van Berg en Dal. De opbrengst van deze actie gaat naar de vereniging.

Bestellen kan gemakkelijk en snel via de website www.mestnijmegen.nl. Geef tijdig uw bestelling door want de voorraad is beperkt! De champost kost 5 euro per kruiwagen en elke 6e kruiwagen is gratis. U ontvangt na bestelling een bevestiging en enkele dagen voor de levering wordt u geïnformeerd over het tijdstip van levering.

Woont u niet in de bovengenoemde gebieden of haalt u de mest liever zelf af? Dat kan tijdens de mestactiedagen tussen 09:00 en 18:00 uur op het uitgiftepunt aan de Bosweg, bij de kruising met de Kwakkenbergweg. Bij zelf afhalen is de prijs vier euro per kruiwagen.

NEC helpt leerlingen boeken 'scoren'

Ted van de Pavert scoort boeken in de Nijmeegse bibliotheek (Foto: Marcel Krijgsman) Foto: Marcel Krijgsman

NIJMEGEN - NEC en de bibliotheken in regio Nijmegen starten op 19 februari een uniek leesproject voor basisscholen: ‘Scoor een boek!’. Op Nijmeegse basisschool Hidaya wordt het project feestelijk afgetrapt, daarna gaan ook andere scholen van start. NEC-voetballer Ted van de Pavert: “Mooi om kinderen zo te laten ervaren hoe leuk lezen kan zijn. Bovendien helpt taalvaardigheid je verder in deze maatschappij.”

Vanaf groep 5 en 6 lezen kinderen steeds minder, blijkt uit onderzoek. Hoe zorg je dat je deze trend doorbreekt? Door een idool als voorbeeld in te zetten en een spel-element toe te voegen. Het resultaat? ‘Scoor een Boek!’

Bert Hogemans, directeur van Bibliotheek Gelderland Zuid: “Met elk boek dat kinderen scoren, stappen ze weer in een hele nieuwe wereld. Van spannende avonturen tot onbekende culturen. Dat ongemerkt je taalniveau erop vooruit gaat is mooi meegenomen.”

Tijdens ‘Scoor een Boek!’ lezen kinderen acht weken lang zo veel mogelijk boeken in de klas, gestimuleerd door een video-oproep van Ted van de Pavert van N.E.C. Met elk gelezen boek scoren ze een ‘doelpunt’. Tijdens het project wisselen leerlingen hun favoriete boeken uit en staat leesplezier voorop. Ter afsluiting is er een feestelijke sportieve dag bij het voetbalstadion.

In Groningen en Deventer was de pilot van ‘Scoor een boek!’ een groot succes. In Nijmegen is het project opgezet met de Bibliotheek Gelderland Zuid, NEC en GGD Wil je als school aansluiten bij dit bijzondere project? Kijk op www.obgz.nl/scooreenboek.

Debutant wint Luchtgeweer Marathon van s.v. Op de Korrel

Van links naar rechts: Ben Huibers, Raoel Valentijn en Johan Huibers (foto: Frank Streng) Foto: Frank Streng

LINGEWAARD - Voor de eerste maal deelnemer aan de L.G. Marathon en meteen maar winnen. Dat presteerde Raoel Valentijn, overigens na een felle strijd met de gebroeders Ben- en Johan Huibers en Stine Andersen.

Gedurende vijf uur moesten de 25 geweerschutters (staande- opgelegde- en Visuele-), 250 schoten lossen. Na drie uur had Ben de leiding met 1489 punten, op één punt gevolgd door Raoel, terwijl Stine en Johan gelijk stonden met 1480 punten.

Ook na het vierde uur had Ben nog steeds de leiding, en wel met 1985 punten. Dat waren er twee meer dan Raoel en respectievelijk 8 en 10 meer dan Johan en Stine.Tijdens het laatste uur ging het echter mis met Ben en bereikte Raoel met een totaal van 2480 punten de eerste plaats voor Ben met een achterstand van drie punten. Johan en Stine eindigde met een onderling verschil van één punt op de derde en vierde plaats.

Niet onvermeld mag blijven de felle strijd tussen de drie visueel gehandicapte schutters Benjamin Masselink, John Kuster en Milan Boekhoudt. Na 60 schoten stonden zij n.l. gelijk met 577 punten. Daarna schakelde Benjamin een tandje hoger en bereikte uiteindelijk een knappe vijde plaats over-all. Van de staande schutters werd Stine uiteindelijk knap vierde en Jasper Klomp eindigde als twaalfde over-all. Met een gezellige afsluiting kwam er een einde aan een bijzonder geslaagde L.G. Marathon.

KBO: Vogels kijken dicht bij huis

ELST - De seniorenvereniging KBO afdeling Elst-OverBetuwe organiseert een lezing 'Vogels kijken dicht bij huis' gebracht door Koos Dansen. Tuin- en natuurliefhebbers worden uitgenodigd op woensdag 28 februari de lezing 'Verrassend vogels kijken dichtbij huis' bij te wonen door de bekende natuur- en vogelfotograaf Koos Dansen uit Arnhem.

Deze lezing en fotopresentatie is een verslag van zijn natuuravonturen, met daarbinnen veel aandacht voor vogels in onze eigen tuinen. Maar ook welke beplanting nodig is om vogels in uw tuin te krijgen en te laten terugkeren. Koos Dansen heeft eerder in Burgers Dierenpark een geweldige lezing gegeven met bijzondere foto,s uit onze eigen woonomgeving.

De lezing wordt gehouden in Wooncentrum Wervershove, Grote Molenstraat 50 in Elst, begint om 14.00 uur en is gratis voor de 55+ senioren uit OverBetuwe. De zaal is open vanaf 13.30 uur. "U hoeft zich vooraf niet aan te melden en bent die middag welkom."

De KBO/PCOB afdeling Elst-OverBetuwe is een actieve seniorenvereniging en behartigt met de samenwerkende seniorenverenigingen Gelderland de belangen op gemeentelijk en provinciaal niveau door het informeren aan senioren in het algemeen en naar haar leden in het bijzonder. Voor meer informatie: rvnistel@outlook.com of 0481 357110.

Alphacursus stelt vraag: Is er meer?

Is er meer? (foto: Alpha Nederland) Alpha Nederland

NIJMEGEN - Houd jij ervan om in een gezellige setting met lekker eten en andere mensen na te denken over de mooie vragen van het leven? Dan is de Alpha cursus wat voor jou.

Op 28 februari is de open startavond van de nieuwe Alpha cursus in Nijmegen-Noord. Al meer dan 250.000 mensen in Nederland hebben al deelgenomen aan deze cursus over zingeving en identiteit. Iedereen is welkom ongeacht achtergrond of geloof. Traditionele kerken lopen leeg, maar iedereen stelt zichzelf wel eens de vragen: Is er meer? Bestaat er toch een God? En wat maakt mij gelukkig? Deze vragen staan centraal tijdens de open startavond.

"Op deze avond zullen we meer info geven, kun je andere deelnemers en het team ontmoeten en zullen we met elkaar in gesprek gaan over het thema: Is er meer? Locatie: Annabellastraat 14, Nijmegen Noord, aanvang 18:45u. Voor meer informatie op opgave, contact: randykarssemakers@gmail.com of bel 06 2626774275."

Ferdinand van Druten 40 jaar Nevobo-volleybalscheidsrechter

De gouden officialspeld (foto: Maaike Klein Brink) Foto: Maaike Klein Brink

ELST - Op 10 februari is Ferdinand van Druten gehuldigd voor het feit dat hij veertig jaar scheidsrechter is voor de Nevobo. In het geheim werd de huldiging voorbereid binnen Gemini, de vereniging waarvoor Ferdinand al jarenlang als scheidsrechter optreedt bij de regionale wedstrijden.

Ferdinand heeft zijn scheidsrechters diploma op 3 februari 1978 behaald. Voor Ferdinand is fluiten niet zo vanzelfsprekend want hij is al vanaf zijn geboorte doof. Als kind leerde hij gebarentaal, liplezen en praten. Dat maakt dat een gesprek met hem heel goed mogelijk is. Naast scheidsrechter, heeft Ferdinand ook altijd in de competitie van de Koninklijke Nederlandse Doven Sportbond gespeeld.

Zaterdag 10 februari was de eerstvolgende thuisdag van Gemini en een mooi moment om gehuldigd te worden midden in de zaal en in aanwezigheid van de thuisspelende teams en Ferdinands familie. Na mooie woorden van waardering voor zijn jarenlange inzet, werd de gouden officialspeld door de voorzitter van Gemini, Niels Paardekooper, aan Ferdinand overhandigd. Alle leden van Gemini zijn zeer trots op de enorme inzet van Ferdinand voor de vereniging.

Topzanger Jürgen Rijkers speelt in Theaterkerk

BEMMEL - Vrijdag 2 maart kunt u uw oren weer de kost geven bij TOP. Dat het een muzikaal spannende avond zal worden is zeker, want Arnhemmer Jürgen Rijkers heeft een geheel eigen sound. Als zeer getalenteerd gitarist combineert hij vintage instrumenten en versterkers met zijn warme en authentieke stemgeluid. Jürgen wisselt stevige rocknummers vol improvisatie af met ballads met een gevoel voor soul.

Hij zingt over persoonlijke verhalen met liefde en verbondenheid als thema, maar is af en toe ook maatschappijkritisch. Wat hij ook zingt, zijn indringende rauwe stem lijkt recht uit zijn hart te komen. Samen met bassist Leo Mongula en Florian Hoefnagels verovert Jürgen podium voor podium het Nederlandse publiek. Tijdens een avond met de band heb je soms het gevoel terug te gaan naar de seventies, met rauwe rocknummers en wilde improvisaties. En dan keer je plots weer terug naar het singer-songwriter tijdperk, met indringende persoonlijke liedjes. De muziek van Jürgen Rijkers moet je vooral vóélen, dus mis deze TLC Session niet!

Aanvang 20:30. Kaartjes kosten tien euro per stuk en zijn te bestellen op www.topbemmel.nl en tevens verkrijgbaar bij Eyewish en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

Seniorenmiddag bij Essentia

BEMMEL - Elke dinsdagmiddag is er een seniorenmiddag van TTV Essentia. Een mooie groep van 55+-ers slaan tussen 14.00 uur en 16.00 uur een balletje in De Schaapskooi in Bemmel. Het fanatisme is groot, terwijl er ook ruimte is voor gezelligheid en humor.

Volgende week dinsdag is er natuurlijk weer een mogelijkheid om een bal te slaan. Iedere 55+-er die interesse heeft om mee te doen is van harte welkom. Op deze manier kunt u in een ongedwongen sfeer contact hebben met leeftijdsgenoten en ook in beweging zijn. Mocht u interesse hebben dan zien we u graag op een van de dinsdagmiddagen.

Los van deze activiteit is er natuurlijk ook de mogelijkheid om op vrijdagavond vanaf 20.15 uur te spelen in de Schaapskooi. Meer informatie is te verkrijgen op www.essentiabemmel.nl of via info@essentiabemmel.nl. De club is natuurlijk ook te volgen op Facebook.

ZVO bij Minioren-Juniorencircuit

Het ZVO-team (Foto: W. Filippo) Foto: W. Filippo

ELST - Aan het derde deel van dit circuit hebben veertien wedstrijdzwemmers van de Zwemvereniging Overbetuwe (ZVO) deelgenomen. Zij verbeterden 24 persoonlijke records en behaalden negen medailles.

Kim van Veenendaal verbeterde drie persoonlijke records (50m en 100m rugslag en 100m vrije slag). Enna Lamers verbeterde zichzelf met brons op twee afstanden (100m vrije slag en 100m wisselslag). Luc McCarthy was ook goed voor twee verbeteringen op de 50m vrije slag en 50m rugslag. Op de 50m vrije slag behaalde hij goud. Mats van der Rijst was sneller op de 50m vlinderslag en de 200m wisselslag. Op deze laatste afstand behaalde hij brons. Sem Teunissen was goed voor tweemaal goud en twee persoonlijke verbeteringen op de 100m vrije slag en de 100m wisselslag. Ook Jilles Vink verbeterde twee persoonlijke records op de 50m vrije slag en 50m rugslag. Juliët Matser zwom sneller op de 50m en 100m rugslag.

Op de 50m vlinderslag verbeterde Emma Altena haar persoonlijk record. Sven Beemer en Sam Pollmann deden dit op de 50m rugslag. Op de 50m vrije slag zwom Nour Habib veel sneller dan de vorige keer. Berber McCarthy verbeterde zichzelf op de 50m vrije slag. Odo McCarthy verbeterde met een zilveren medaille op de 100m rugslag zijn persoonlijk record. Verder was hij nog goed voor goud op de 100m vrije slag.

Emma Altena deed voor het eerst mee op de 200m wisselslag. Nathan van Assen startte voor het eerst op de 50m vrije slag en 50m rugslag. Sven Beemer debuteerde op de 100m wisselslag, Nour Habib op de 50m rugslag en Berber McCarthy met een zilveren medaille op de 100m vrije slag.

Lezing Kars Veling over vlinders

Dagpauwoog (Foto: Margeet Jellema) Foto: Margeet Jellema

ELST - Vlinders zijn sieraden in de natuur. Kars Veling van de Vlinderstichting kan hier boeiend over vertellen en ze laten zien in al hun fleurige verscheidenheid.

De vier jonge voedselbossen in De Park nodigen hem uit. Iedereen is welkom en hopelijk zijn er na afloop enkele mensen die willen meehelpen om vlinders te tellen. Het overgrote deel van de vlinders bestaat uit een beperkt aantal soorten dat goed te herkennen is. Daarom is vlinders tellen snel te leren, zeker door in een groepje te werken.

In de voedselbossen groeit en bloeit de natuur. Naast de aangeplante bomen en struiken die goed voedsel gaan opleveren, vindt een rijk spontaan planten- en dierenleven hier hun plek. Maar hoe rijk is dit? Vlinders tellen geeft een deel van het antwoord en ook inzicht in de landelijke vlinderstand doordat de Vlinderstichting deze gegevens verzamelt. Betreffende voedselbossen zijn: Cidergaard,, Ecovredegaard, Parkse Gaard, Santackergaard.

Locatie: Landerij De Park, De Park 12, Elst (Gld) op woensdag 28 februari om 20:00 uur, koffie vanaf 19.45 uur. Toegang gratis.

Informatiebijeenkomst start leesgroep kunstgeschiedenis

NIJMEGEN - Mensen in Nijmegen die zijn geïnteresseerd in kunst, de geschiedenis en de beleving ervan kunnen op woensdag 21 februari om 10.00 uur kennismaken met het idee van ‘leesgroepen kunstgeschiedenis’.

De informatiebijeenkomst in Bibliotheek Gelderland Zuid, locatie Nijmegen Mariënburg is een initiatief van de landelijke organisatie Senia, samen met de bibliotheek. Senia brengt mensen met eenzelfde culturele interesse bij elkaar, in dit geval is dat beeldende kunst. Leesgroepen over dit onderwerp verdiepen zich aan de hand van een boek in een schilder, beeldhouwer, een bepaalde stroming of periode in de geschiedenis.

Het zal gaan om groepen van 6-8 personen. Senia levert het studie- en discussiemateriaal aan de hand van het boek en afbeeldingen op internet. De groep kan daarna zelf beslissen om naar een bepaalde tentoonstelling te gaan. Voorbeelden op de boekenlijst zijn het boek van Will Gompertz - Dat kan mijn kleine zusje ook. Waarom moderne kunst kunst is, en van Geert Mak - Het stadspaleis, over het paleis op de Dam. Op de website www.senia.nl staat meer informatie over de werkwijze en de kosten.

Belangstellenden zijn welkom op 21 februari om 10.00 uur in bibliotheek Gelderland Zuid, locatie Nijmegen Mariënburg, Mariënburg 29.
De bijeenkomst is gratis en vrijblijvend. Na een informatief gedeelte worden er praktische afspraken gemaakt met mensen die in de nieuwe leesgroep willen stappen. Aanmelden hoeft niet.

Voorrondes Dag van het Levenslied: tranentrekkers en gezelligheid!

NIJMEGEN - Op vrijdag 2 en zaterdag 3 maart vinden de voorrondes van het Nijmeegs smartlappenfestival De Dag van het Levenslied plaats in De Lindenberg te Nijmegen. Tijdens deze avonden bezingen verschillende acts allerlei levensleed met veel plezier.

Het levenslied passé? Niks daarvan! De aanmeldingen voor de voorrondes stroomden dit jaar weer binnen. Per avond strijden maar liefst zeven acts om de eer en de bekers. Twee avonden lang bewijzen zij dat tranen, gezelligheid en gekkigheid heel goed samengaan. Dus mensen: neem je zakdoekjes mee voor de tranentrekkende acts van Tonnie Tranendal, Antje Apfelkorn @ die Kaiserbrötchen en Wouter Ganzenboom.

Deskundige juryTijdens de twee voorrondes bepaalt een deskundige jury wie er door mag naar het festival in het Valkhofpark in Nijmegen op zondag 13 mei 2018 (Moederdag). De juryleden kijken daarbij naar meezingbaarheid, muzikaliteit en de presentatie. Ook het publiek heeft een stem, want iedere voorronde is er ook een publieksprijs.

Op vrijdag treden op: De Weesgegroetjes, Edwin Kaljouw, De Spijswijven, Lalala-ladies, Wouter Ganzenboom, Dennis van Eerd en Ieke Theatralala. De presentatie is in handen van Rooie Rico. Op zaterdag spelen Ut Nimweegs Smartlappenkoor, Gewoon Gijs, De Madammekes, Tonnie Tranendal & de A-meezing BeverBuddies, Antje Apfelkorn @ die Kaiserbrötchen, Barry en de wilde Bonita's en Mr. Vinex en de Vinettes. De presentatie is die dag in handen van Sjon & Sjakkelien.

De voorrondes beginnen om 20.00 uur. De entree inclusief een pauzedrankje en garderobe bedraagt 7,50 euro. Kaartjes reserveren kan via delindenberg.com of via 024 3273737. Meer informatie staat op dedagvanhetlevenslied.nl en op facebook.com/dagvanhetlevenslied.

Vlooienmarkt Bemmel

BEMMEL - In de sporthal De Bongerd aan de Sportlaan 1 is er zondag 25 februari van 10.00 tot 17.00 uur een vlooienmarkt.

Het is een grote vlooienmarkt waar weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuiserijen, brocante, huisraad en kleding te koop wordt aangeboden. Leuk als bezoeker om te komen snuffelen. De markt wordt georganiseerd door Animo vlooienmarkten bv.

De markt bezoeken kost 3,00 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor 65-plussers; kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. De sporthal zorgt voor de catering !

Carnaval van De Deurdouwers

Jeugd Prins Jorn met Prinses Maud en twee Deurdouwertjes (foto: Peter Ariese) Foto: Peter Ariese

HERVELD - Het feest begon op vrijdagmorgen samen met de kinderen, ouders en leraren van de Sint-Willibrordusschool. Daarna waren we te gast op Deurdouwershof (De Hoge Hof). Hier werden de nieuwe prins en prinses van het Deurdouwershof bekend gemaakt: Prins Hans vd Nordhoek (van Meerten) en zijn Prinses Ria (Gerritsen).


Na de sleuteloverdracht werd het feest zaterdagochtend officieel geopend door Prins Olaf uut de Bongerd en Hofdames Malou en Joyce. Zaterdag- en zondagavond hing het bordje 'Uitverkocht' op de ingang van De Hoendrik. "Onze Jeugd kwam op vrijdagavond én dinsdagmiddag carnavallen in ons Deurdouwersnest. De kindermiddag op zaterdag was erg goed bezocht, de kinderen kregen ondanks de drukte alle ruimte om lekker te feesten. Jeugdprins Jorn de Goedgemutste, Prinses Maud én alle aanwezig kinderen, hebben laten zien dat onze jeugd ook weet hoe je carnaval viert.
De carnavalsmis werd dit keer opgenomen door TV Gelderland en ’s avonds uitgezonden. De tevens uitverkochte Frühshop busreis (met zeven bussen) maakte een rondje langs de dorpen en keerde daarna weer terug naar Deurdouwerdam.
Er werd daarna niet gerust want het was tijd voor het Prijslopen. Wat een mooie creaties verschenen er maandagavond op het podium.
De afsluiting op dinsdag was een gezellige middag voor jong en oud. ’s Avonds sloten we in stijl af met een knallende finale en slotwoorden van onze President Vincent Rietveld en Prins Olaf Uut de Bongerd. Iedereen werd bedankt die dit jaar heeft bijgedragen aan dit mooie carnavalsfeest. Het was echt fantastisch.

Training

Zorg in Balans

LINGEWAARD - Mantelzorg overkomt je, daar kies je niet voor. Dat er heel wat bij komt kijken spreekt voor zich, maar hoe zorg je dat je jezelf niet voorbij loopt? Welke praktische problemen kunnen zich voor doen en hoe pak je dat aan? Wanneer doe je het goed voor de ander, maar ook voor jezelf? Met welke gevoelens kun je te maken krijgen en hoe leer je daarmee omgaan?

Stichting Welzijn Lingewaard organiseert daarom in samenwerking met Zinzia Zorgroep speciaal voor mantelzorgers de training ‘Zorg in Balans’. Deze training geeft je inzicht in je eigen situatie en de mantelzorgtaken die je hebt. Hierdoor kunnen ze de balans beter op orde houden tussen hun taak als mantelzorger en beter voor zichzelf zorgen.

Data: donderdag 22 maart, 5 april, 19 april en 17 mei van 19.30 -21.30 uur bij Stichting Welzijn Lingewaard, Cuperstraat 9, Bemmel. Cursusleiders: Monique Ritzen (mantelzorgconsulent SWL), Sjan van Goor (maatschappelijk werker van Zinzia Zorggroep). Kosten: 10,00 euro voor koffie/ thee. Aanmelden kan via mail: m.ritzen@swlingewaard.nl of via 06 22933258.

Informatie

leesgroep filosofie

NIJMEGEN - Mooie boeken lezen, daarover inspirerende gesprekken voeren en nieuwe mensen ontmoeten? Op woensdag 28 februari om 10.00 uur is er in Bibliotheek Gelderland Zuid, locatie Nijmegen Mariënburg een informatiebijeenkomst over de start van een leesgroep filosofie. De bijeenkomst is een initiatief van de landelijke organisatie Senia, samen met de bibliotheek.

De leesgroep filosofie maakt een keuze uit een door deskundigen samengestelde boekenlijst over uiteenlopende filosofische thema's, zie www.senia.nl onder de rubriek 'Filosofie'. Senia-leesgroepen komen 6 à 7 keer per jaar bij elkaar en bespreken de boeken aan de hand van leeswijzers met discussievragen die het gesprek in de leesgroep houvast bieden. Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl.

Belangstellenden zijn welkom op 28 februari om 10.00 uur in Bibliotheek Gelderland Zuid, locatie Nijmegen Mariënburg, adres Mariënburg 29. De bijeenkomst is gratis en vrijblijvend. Na een informatief gedeelte worden er praktische afspraken gemaakt met mensen die in de leesgroep willen stappen.

Orde van de Vlinder voor Willem Bosma

BEMMEL - In een afgeladen De Roskam heeft onder andere Willem Bosma tijdens de sleuteloverdracht zaterdag 10 februari de Orde van de Vlinder ontvangen uit handen van burgemeester Marianne Schuurmans. De orde is een gemeentelijke onderscheiding voor personen die achter de schermen veel werk verzetten en door Lingewaardse carnavalsverenigingen worden voorgedragen.


Elf jaar geleden begon hij zijn carrière bij De Kleibakkers. Een echte Fries is hij, maar doordat hij verkering kreeg met Gemma Jansen leerde hij carnaval kennen. ‘Hij omarmde de carnaval, maar ook onze vereniging. En zijn goede ideeën kwamen ons goed van pas’, zegt voorzitter Anja Verhoeven. ‘Hij begon met de website en zorgde ervoor dat deze een van de best bezochte websites werd van alle carnavalsverenigingen in Lingewaard. Supertrots is hij daarop en terecht. Wij zijn ook supertrots op hem. Maar daar bleef het niet bij. Al snel ging hij zich creatief met ons boekje, het Pottekiekertje, bemoeien. De inhoud en de voorkant zijn ieder jaar weer een blikvanger. En zodoende werd het een professioneel boekje. Ook de publiciteit nam hij daarna voor zijn rekening. Dat ligt hem als journalist na aan het hart. Zijn hart en ziel stopt hij erin. Hij is punctueel, perfectionistisch en niets is hem te veel. Hij is journalist, redacteur, tekstschrijver, vormgever, webdesigner, creatieve duizendpoot en zijn naam is Willem Bosma.'

Voor Willem werd de sleuteloverdracht een bijzondere dag die hij niet snel zal vergeten. Hij vierde deze dag namelijk ook nog zijn verjaardag.

Informatiebijeenkomst start leesgroep filosofie

Informatiebijeenkomst start leesgroep filosofie

NIJMEGEN - Mooie boeken lezen, daarover inspirerende gesprekken voeren en nieuwe mensen ontmoeten? Op woensdag 28 februari om 10.00 uur is er in Bibliotheek Gelderland Zuid, locatie Nijmegen Mariënburg een informatiebijeenkomst over de start van een leesgroep filosofie. De bijeenkomst is een initiatief van de landelijke organisatie Senia, samen met de bibliotheek.

De leesgroep filosofie maakt een keuze uit een door deskundigen samengestelde boekenlijst over uiteenlopende filosofische thema's, zie www.senia.nl onder de rubriek 'Filosofie'. Senia-leesgroepen komen 6 à 7 keer per jaar bij elkaar en bespreken de boeken aan de hand van leeswijzers met discussievragen die het gesprek in de leesgroep houvast bieden. Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl.

Belangstellenden zijn welkom op 28 februari om 10.00 uur in Bibliotheek Gelderland Zuid, locatie Nijmegen Mariënburg, adres Mariënburg 29. De bijeenkomst is gratis en vrijblijvend. Na een informatief gedeelte worden er praktische afspraken gemaakt met mensen die in de leesgroep willen stappen.

Elster Open Podium

Foto: Herbie Foto: Herbie

ELST - Elke laatste vrijdag van de maand vindt er in het Overbetuwse Elst het Open Podium plaats. Op vrijdag 23 februari krijgen talentvolle zangers, zangeressen, singer-songwriters en bands vanaf 21.00 uur opnieuw de gelegenheid hun kwaliteiten te tonen.

Zoals gebruikelijk fungeert de bijzaal van Ristorante L’Italiano aan de Smidsstraat 1 in het centrum van Elst als locatie voor deze muzikale happening. Wie een instrument bespeelt, of in een band speelt, of zingt is op die vrijdagavond van harte welkom. Vanaf 21.00 uur kunnen deelnemers het aanwezige publiek mogelijk laten verbazen met hun liedjes of met hun optreden. Wie interesse heeft om op deze avond op te treden kan zich vóór vrijdag 23 februari melden bij organisator en initiatiefnemer Tonny Dulos via 06-53868766, of via Tonny@muziekinelst.nl

Tijdens het Open Podium in februari vindt er naast de uitvoering van aangemelde deelnemers, ook een gastoptreden plaats. Deze keer is bluesman en mondharmonicaspeler Herbie samen met gitarist Willie B. te gast. Herbie is al een kwart eeuw muzikant en hij is geïnspireerd door blueslegenden zoals Louis Jordan, Little Walter en Sonny Terry. Gitarist Willie B., in 2016 winnaar van het DAT–straatmuziekfestival in Alphen aan de Rijn, put zijn inspiratie uit muziek van bluesgiganten als Muddy Waters en Lightnin’ Hopkins. Het tweetal brengt op het Open Podium uiteraard bluesmuziek ten gehore.

Publiek is bij het Open Podium altijd welkom. De entree is zoals gewoonlijk gratis. Info: www.muziekinelst.nl/open-podium.

Uitwisseling kookboekjes

Van links naar rechts: Nelly Krijntjes, burgemeester Toon van Asseldonk, Huib Fienieg, Gonny Lamers (foto: Désirée Wijgerse) Foto: Désirée Wijgerse

BEMMEL - Het begon allemaal op 17 oktober 2017 in de Theaterkerk in Bemmel. Daar vond de derde editie plaats van de Oost-Betuwse beursvloer. Bedrijven en instellingen probeerden met gesloten beurzen een match te vinden met collega’s die over en weer spullen of diensten aanboden.

Ook dit keer was leef-en- doeboerderij De Minkhof weer vertegenwoordigd met een speciale wens. Er was dringend behoefte aan twee opbergkasten voor keukenspullen. Al heel snel bleek dat de Gemeente Overbetuwe die in de aanbieding had. Als tegenprestatie werd een aantal kookboekjes van ‘de Smaakmakers van De Minkhof’ aangeboden. Ook bleek dat de gemeente Overbetuwe een speciaal kookboek heeft uitgebracht ‘Het Overbetuws Kookboek’, met daarin exotische recepten van een Braziliaans stoofpotje tot een Portugees visgerecht met kabeljauw!

Burgemeester Toon van Asseldonk vertelt: “Het idee voor dit kookboek is ontstaan door de mensen uit de vele culturen die de laatste jaren naar Overbetuwe zijn gekomen. Toen de vitrinekasten vol raakten met spullen uit en over de hele wereld zijn we vanaf 2014 begonnen met het verzamelen van recepten. En dat resulteerde in dit bijzondere kookboek.”

En zo is het gekomen dat een delegatie van De Minkhof op maandag 12 februari rond de tafel ging zitten samen met de burgemeester Toon van Asseldonk en medewerker Kabinet en Protocol Désirée Wijgerse. De kookboeken werden onderling uitgewisseld, maar vooral de verhalen over mensen en doelstellingen werd een bijzondere schakel in dit gesprek. Een waardevolle bijeenkomst die smaakt naar meer!

Parochie H. Maria Magdalena

Zaterdag 24 februari

19.00 uur: Maria Geboorte Driel, eucharistieviering, V. Bulthuis, Enjoy

19.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, eucharistieviering, G. Peters en R. Heinen, Herenkoor

19.00 uur: St. Leonarduskerk Oosterhout, woord- en communieviering, J. Kallen, St. Leonarduskoor

Zondag 25 februari

10.00 uur: St. Werenfridus Elst, eucharistieviering met kinderwoorddienst, N. Sales, St. Caeciliakoor

10.00 uur: O.L.V. Ten Hemelopneming Huissen-stad, eucharistieviering, G. Peters en R. Heinen, Gemengd koor

11.00 uur: St. Willibrordus Herveld, eucharistieviering, V. Bulthuis, In B'Tween

09.30 uur: O.L.V. Onbevlekt Ontvangen Heteren, eucharistieviering, V. Bulthuis, Ubi Caritas en Magna Voce

Doordeweekse vieringen in R.K. Parochie H. Maria Magdalena

Maandag

Heteren, 18.30 uur , Liefkenshoek (wcv), elke maandag

Dinsdag

Huissen-Stad, 19.00 uur, dagkapel, rozenkrans, elke dinsdag

Oosterhout, 09.00 uur, dagkapel, 1e dinsdag van de maand

Woensdag

Angeren, 09.30 uur uur, sacristie/kerk, 1e woensdag van de maand

Doornenburg , 09.30 uur, kerk , 2e woensdag van de maand

Gendt, 09.30 uur, dagkapel, 4e woensdag van de maand

Herveld, 19.00 uur, kapel Hoge Hof, 1e woensdag van de maand

Huissen-Zand, 09.30 uur , dagkapel , 3e woensdag van de maand

Lent, 19.00 uur, St. Jozef, 2e woensdag van de maand

Donderdag

Elst, 10.30 uur, Tertzio, 1e donderdag van de maand

Elst , 09.30 uur, De Hoeksteen, 2e donderdag van de maand

Elst, 10.30 uur, Tertzio (wcv), 3e donderdag van de maand

Elst , 09.30 uur, De Hoeksteen, 4e donderdag van de maand

Elst, 09.30 uur, De Hoeksteen, 5e donderdag van de maand

Vrijdag

Bemmel, 10.00 uur,kapel Liduina,1e vrijdag van de maand

Huissen-Stad, 10.00 uur, Sancta Maria, 1e vrijdag van de maand

Valburg, 09.00 uur, sacristie, rozenkrans, elke vrijdag

Valburg, 09.30 uur, sacristie, elke vrijdag


Eucharistievieringen, tenzij anders vermeld (wcv)
Na de viering is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

Scouting Bemmel eigenaar blokhut

Blokhut Scouting Bemmel (foto: Patrick Zweers) Foto: Patrick Zweers

BEMMEL - Op 9 februari heeft de officiële ondertekening van de akte en aankoop van de blokhut plaatsgevonden. Eind 2012 gaf gemeente Lingewaard te kennen een uniform maatschappelijk huurtarief voor alle accommodaties in Lingewaard door te willen voeren. De huur bleek op 10.000 euro per jaar uit te komen, een huurverhoging van 350 procent!

Het dieptepunt was eind 2014, toen het bestuur enorm onder druk werd gezet door gemeente Lingewaard om een nieuwe huurovereenkomst te ondertekenen, voor de duur van een jaar, waarna we de blokhut zouden moeten verlaten. "Tegelijkertijd werden wij ook gesommeerd om alle voorzieningen rondom de blokhut die (onterecht) als illegaal werden bestempeld te verwijderen.

Wij hebben toen steun gezocht en gevonden bij de raadsfracties PvdA en SP. Begin 2015 heeft Theo Anema, SP-fractielid in de gemeenteraadsvergadering kritische vragen gesteld over de gang van zaken. Kort daarna verscheen er een artikel in Hét Gemeente Nieuws over de plannen van de wethouder om scouting onder te brengen in De Kinkel. Ook oud-burgemeester Henk Bergamin en oud-gemeentesecretaris Henk de Ruijter hebben een lans gebroken voor Scouting Bemmel.

In 2015 is besloten om de blokhut aan te kopen voor 40.000 euro, waarvan de helft voortkomt uit donaties van de lokale fondsen Mi Corazon, Bemmel-Haalderen- en MGZ-Stichting. In 2017 is de koopovereenkomst voor de aankoop van de blokhut en gebruiksovereenkomst voor de omliggende grond inclusief toestemming voor onze voorzieningen ondertekend. Dank aan iedereen die Scouting Bemmel in welke vorm dan ook de afgelopen jaren geholpen en gesteund heeft in dit traject."

Tweedehands hengelsportbeurs in Oosterhout

OOSTERHOUT - Op zondag 11 maart van 10:00 tot 14:00 uur zal dorpshuis De Schakel voor de vijfde keer weer omgetoverd worden als tweedehands hengelsportbeurs.

"Op deze dag heeft u de gelegenheid om tussen een zeer ruim aanbod aan tweedehands hengelsport artikelen te snuffelen en aan te schaffen tegen leuke prijzen! Er is nog ruimte om voor 15 euro een plaats te huren en uw spullen te verkopen. Dit jaar heeft u ook de mogelijkheid om tweedehands hengelsport spullen in te brengen, zodat wij het voor u gaan proberen te verkopen. U kunt deze van 26 februari t/m zaterdag 10 maart bij KH Baits and Tackle inbrengen. Als uw spullen verkocht worden, betalen we u dat in contant geld uit! De spullen die niet worden verkocht kunt u weer bij ons ophalen.

Het team van KH Baits and Tackle zal weer aanwezig zijn om al uw vragen te beantwoorden. U kunt weer kennis maken met het assortiment aas en voer en KH Baits and Tackle. Tijdens deze dumpdag geeft KH Baits and Tackle kortingen tot liefst 70 procent.

Het is de moeite waard om een kijkje te komen nemen. De entree inclusief een heerlijk bakje koffie is 1,50 euro. Voor informatie, vragen en/of inschrijvingsformulier kunt u een e-mail sturen naar: info@khbaitsandtackle.nl of neem contact op met Patrick Janssen 06 13706151."

Dorpshuis De Schakel, De Honsvoet 2, Oosterhout (gld).

Hiep Hiep Hoera 60 jaar... en geen feestje....dus dan zo maar....

Groet van de spelletjes club.

25 Februari wordt Sjors 3 jaar.
Gefeliciteerd Hij is altijd vrolijk
en lief. Hij is en blijf mijn hartendief.
Liefs: Oma Ria

Lieve Dennie, gefeliciteerd met je 25-ste verjaardag een hele fijne dag dikke kus van ons. Liefs Mama, Melchior, Esther, Nena en Zoë.

Het is echt waar…Erik is 50 jaar!
Gefeliciteerd en liefs van
Tea, Minke, Suze en Ralf.

Hiep, hiep, hiep hoera,
Nora word 25 februari al weer 3 jaar.
Van harte gefeliciteerd Oma Marian en Opa Hans.

21 februari 2018
Hoera, het is echt waar
Onze lieve (o)ma Cornelissen wordt 73 jaar
Liefs, Lisa, Esmée, Cas, Ben, Robert-Jan, Tinja en Miranda

Op 23 februari zijn onze (groot)ouders 50 jaar getrouwd.
Van harte gefeliciteerd!
Liefs van ons allemaal

Hiep Hiep Hoera
Onze lieve Fenna 4 jaar
Gefeliciteerd knappe meid
Kusjes Papa, Mama & Ivo

Dit Vrolijke meisje Alana
wordt 23 februari 6 jaar.
Succes in groep 3.
XXX opa's en oma's,
zusje Alissa en nichtje Eleni

Deze grote vriend
van Opa en Oma
wordt 21 februari 9 jaar.
Dikke knuffel.

Op 18.2 werd onze
kanjer Tobi al weer 14 jaar.
Nogmaals gefeliciteerd jongen.
Kus Mama, Papa en Kiki

Hoera!
Op 24 februari wordt onze grote meid alweer 6 jaar
Gefeliciteerd!


Liefs Papa, mama en Ryan

Annelies 70 jaar! Van harte
gefeliciteerd lieve oma!
Dikke knuffels van Ruben en Kristie!

50 jaar, hiep hiep hoera!

Abraham het is echt waar!

Dikke kus van Bryce, Brent en Natascha

Frans Essers van harte gefeliciteerd met je 68 verjaardag

Cv de deurdouwers

Show- en demodagen bij Lozeman Tuinmachines Elst

ELST - Ondanks dat de winter zich nog even laat gelden, gaan we toch al weer langzaam richting het voorjaar waarin alles in bloei komt te staan en het groenonderhoud weer tot uw werkzaamheden behoort. De tuinmachines hebben een winterbeurt gehad en waarschijnlijk heeft u de balans op gemaakt of de machines nog een jaartje mee kunnen of dat deze toe zijn aan vervanging.

Om goed voorbereid te zijn voor het voorjaar, organiseren wij show- en demodagen van tuin- en parkmachines voor uw groenonderhoud. U kunt de machines bekijken en vrijblijvend uitproberen. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om de machines met elkaar te vergelijken en te onderzoeken welke machine het best bij u past.

U bent welkom bij: Lozeman Tuinmachines BV, Bemmelseweg 64 in Elst (Gld); 0481371423. Op vrijdag 23 februari van 15:00 tot 21:00 uur, zaterdag 24 en zondag 25 februari van 10:00 tot 17:00 uur

"Tijdens deze dagen staan wij voor u klaar om u te informeren en al uw vragen te beantwoorden. Ook worden er leuke activiteiten georganiseerd. Kortom: het worden zinvolle, enerverende dagen die u niet wilt missen. Schrijf de data in uw agenda. Wij zien u graag tijdens deze dagen. Wanneer u vooraf aangeeft of u komt en met hoeveel personen, maakt u bij uw aanwezigheid tijdens deze dagen kans op een leuke verrassing. Gelieve dit te mailen naar evenementen@lozeman.nl."

Vijf jaar Kledingbank Nijmegen

NIJMEGEN - Op 9 maart van 16.00 – 18.30 uur staat de Kledingbank Nijmegen e.o. stil bij haar 5-jarig bestaan. Een groeiend aantal inwoners van Nijmegen en de gemeenten eromheen maakt gebruik van de mogelijkheid twee keer per jaar voor het hele gezin kleding te komen uitzoeken. Mensen die het zwaar hebben en te weinig middelen om zelf voor goede kleding te zorgen. Mensen, in 2017 waren het er 1800, die ontzettend blij zijn als ze er weer fatsoenlijk bijlopen.

De kleding komt van particulieren (gebruikt, heel en schoon) en bedrijven (nieuw als donatie) en wordt door onze vrijwilligers gesorteerd, klaar gehangen en uitgegeven. Mocht u kleding over hebben, u kunt die maandag t/m donderdag van 10.00 – 16.00 uur komen brengen op de Winkelsteegseweg 144 in Nijmegen. Wilt u doneren, meldt dit dan via kledingbankn@gmail.com of via 06 55865668.

Mensen komen bij ons na verwijzing. De voedselbanken zijn onze grootste verwijzers. Wilt u eens kennismaken met de kledingbank, bijvoorbeeld omdat u misschien wel vrijwilligerswerk wilt doen, kom dan op 9 maart naar ons toe, en maak dan tevens de opening van ons nieuwste project, het naaiatelier Toffe Stoffen, mee. Laat het ons wel even weten als u komt, dan staan hapje en drankje voor u klaar!

Politieke debat voor en door jongeren

BEMMEL - Het jongerenwerk hoort dagelijks de mening van jongeren over lokale aangelegenheden, met daarna meestal een opmerking als: "Ze doen hier op het gemeentehuis toch niets mee", "Dit is vast niet belangrijk voor politici. Ze denken te weten wat voor ons het beste is, maar weten ze dat ook echt wel?"

Reden voor de jongeren- en straatcoaches van Stichting Welzijn Lingewaard (SWL) om een politieke avond te organiseren waarop jongeren via stellingen met de politiek in gesprek kunnen. Want invloed uitoefenen gaat gepaard gaat met je laten horen en stemmen. De stellingen gaan over zaken die van invloed kunnen zijn op het dagelijks leven van jongeren. Zowel stemgerechtigde als niet-stemgerechtigde jongeren zullen bij deze avond aanwezig zijn. Hoe eerder jongeren politiek geïnteresseerd zijn hoe beter dat is voor de toekomst!

Middels een politiek jeugddebat wil SWL jongeren meer betrekken bij de Lingewaardse politiek het gesprek tussen jongeren en politici op gang brengen en onderling meer begrip creëren. Lijkt het je leuk om mee te denken over de toekomst van Lingewaard? Kom dan op woensdagavond 28 februari naar de politieke avond in de Cuperstraat 9 in Bemmel.

De avond start om 19.00 uur en eindigt, onder het genot van een hapje en drankje, om 22.00 uur. Opgeven kan via de app: Maarten Marsen: 06 49881089, Instagram: @SWLingewaardig.

Uniek concert in het Witte Kerkje Slijk-Ewijk

SLIJK-EWIJK - De Volkoren Tour 2018 doet op vrijdag 23 februari Slijk-Ewijk aan voor een intiem concert. Het Nederlandse muzieklabel 'Volkoren' viert het vijftienjarig bestaan met een tour. Kenmerkend is dat de aangesloten artiesten een ingetogen aard hebben, en een christelijke achtergrond hebben.

Onder hen tegenwoordig ook David Åhlén uit Zweden en de fransman Charles Henri Maulini. David Åhlén brak vorig jaar definitief door met 'Hidden Light'. En eind februari zijn deze bijzondere artiesten te zien en te horen in Galerie 1400.

Sommige mensen eten omdat ze moeten eten, dus kopen goedkoop en eenvoudig voedsel. Geen delicatessen, geen verrassingen. Gewoon eten om je maag te vullen. Volkoren ziet muziek net zo, en wil zich daarin onderscheiden. De mensen achter Volkoren delen een passie, een passie voor echt goede muziek. Volkoren serveert dan ook heerlijke, subtiele, rustig bewegende muziek.

Vanaf de beginjaren was Volkoren het enige muzieklabel in Nederland dat gerund werd door mensen met een christelijke achtergrond en dat christelijke muzikanten de ruimte bood. Er volgde een ontwikkeling naar de huidige rustigere, kwetsbare muziek, mede door de komst van meer muzikanten met een wat ingetogener stijl.

Halverwege de tour komt Volkoren met twee internationaal bekende artiesten naar Slijk-Ewijk. Voor 10,00 euro kan men vanaf 20:00 uur in de galerie genieten van dit unieke concert. Galerie 1400 is vanaf 19:30 uur open. Reserveer via de button onder 'Agenda' op de website Galerie1400.nl.

Politieke debat voor en door jongeren

BEMMEL - Het jongerenwerk hoort dagelijks de mening van jongeren over lokale aangelegenheden, met daarna meestal een opmerking als: "Ze doen hier op het gemeentehuis toch niets mee", "Dit is vast niet belangrijk voor politici. Ze denken te weten wat voor ons het beste is, maar weten ze dat ook echt wel?”

Reden voor de jongeren- en straatcoaches van Stichting Welzijn Lingewaard (SWL) om een politieke avond te organiseren waarop jongeren via stellingen met de politiek in gesprek kunnen. Want invloed uitoefenen gaat gepaard gaat met je laten horen en stemmen. De stellingen gaan over zaken die van invloed kunnen zijn op het dagelijks leven van jongeren. Zowel stemgerechtigde als niet-stemgerechtigde jongeren zullen bij deze avond aanwezig zijn. Hoe eerder jongeren politiek geïnteresseerd zijn hoe beter dat is voor de toekomst!

Middels een politiek jeugddebat wil SWL jongeren meer betrekken bij de Lingewaardse politiek het gesprek tussen jongeren en politici op gang brengen en onderling meer begrip creëren. Lijkt het je leuk om mee te denken over de toekomst van Lingewaard? Kom dan op woensdagavond 28 februari naar de politieke avond in de Cuperstraat 9 in Bemmel.

De avond start om 19.00 uur en eindigt, onder het genot van een hapje en drankje, om 22.00 uur. Opgeven kan via de app: Maarten Marsen: 06 49881089, Instagram: @SWLingewaardig.