De Liemers Helemaal Goed Courant

2 februari 2018

De Liemers Helemaal Goed Courant 2 februari 2018


Pannerden maakt zich op voor carnaval

PANNERDEN - Carnaval barst dit jaar weer los in ’t Land van Waoter en Wiend, zoals Pannerden tijdens carnaval heet. Prins Pascal de 1e, adjudant Ruben en hun gevolg gaan voorop in het feestgedruis.

Op vrijdag 9 februari is de start met een bezoek aan basisschool ’t Scathe. Met een heuse optocht door het dorp worden de jeugdprins en jeugdprinses thuis opgehaald. ‘s Avonds wordt een bezoek gebracht aan jongerensoos De Duim. Tijdens het 'Duimnaval' wordt de Prinsenraad geïnstalleerd. Dj Dennis zal er deze avond zeker een topavond van maken

Zaterdag 10 februari is er een carnavalsmis in de Martinuskerk, die uiteraard geheel in het teken van carnaval staat. De dienst begint om 18:30 uur. Aansluitend gaat men naar residentie De Oude Waal, waar het oer-Hollands carnavallen' wordt. Vanaf 20:01 uur zal de zaal geopend zijn. De muziek van deze avond zal in handen zijn van DJ Deprado. De entreeprijs is 7,50 euro.

Op zondag 11 februari is de carnavalsoptocht. Inschrijven kan bij residentie de Oude Waal, tussen 11:00 en 12:00 uur. Om 12:41 uur, zal de optocht van start gaan. Aansluitend bij De Oude Waal, de prijsuitreiking.

Maandag 12 februari is de residentie De Oude waal vanaf 13:30 uur geopend voor het Frühshoppen en kindercarnaval + opa en oma dag. Er is een circus, een springkussen en meerdere spellen.

Op dinsdag 13 februari wordt carnaval afgesloten. Klokslag 00:00 uur zal het 'Assekruus' uitgedeeld worden door President en kroegbaas. Aansluitend is er op het dorpsplein Bacchus verbranden.

De Liemers Helemaal Goed Courant verschijnt twee keer per maand Een krant gemaakt door leerlingen

Een toost met alle betrokkenen (Foto: Rob Jansen)

ZEVEVAAR - De knoop is doorgehakt. Op zaterdag 3 maart verschijnt de eerste editie van De Liemers Helemaal Goed Courant. Deze krant - met hoofdzakelijk goed nieuws – wordt gemaakt door leerlingen van het Liemers College en het Candea College en uitgegeven door de kersverse stichting Daadkr8-Media.

Het idee komt uit de koker van Hope XXL, een Liemers initiatief waarin jongeren streven naar een betere wereld. De regiocampagne De Liemers Helemaal Goed heeft het idee samen met de genoemde onderwijsinstellingen omarmd. De krant wordt tweewekelijks huis aan huis verspreid als bijlage van Hét Gemeente Nieuws.
De samenwerking tussen de twee scholen is bijzonder. De leerlingen – veelal afkomstig uit VWO 4 - vormen samen één grote redactie. Ze maken de krant in hun vrije tijd. De jonge schrijvers worden begeleid door docenten en professionele journalisten.
"We sturen leerlingen de Liemers in om te leren in de praktijk", vertelt Sjoerd Geurts van Geurts Media en De Liemers Helemaal Goed. Hij is als coördinerend hoofdredacteur verbonden aan de krant. "Ik noem dit het nieuwe leren! De leerlingen bezoeken bedrijven, duiken in de geschiedenis van de regio, interviewen mensen en leren zo hun eigen omgeving op een andere manier kennen. Want er gebeurt veel in onze mooie Liemers. Zoveel dat we het zelf vaak niet weten."
De stichting Daadkr8-Media is blij dat het nu eindelijk gaat beginnen. "We gaan samen een avontuur aan", zegt voorzitter Willem Daalder. "Het mooie is dat de leerlingen het schrijven voor de krant ook als bijbaantje mogen zien. Ze krijgen er een vergoeding voor. In plaats van vakkenvullen, schrijven voor de krant. We beginnen op nul, maar hebben grote plannen om met onze goednieuwskrant grenzen te verleggen."
Voor Chris van de Ven van HOPE XXL komt met de krant een droom uit. "HOPE XXL streeft naar een wereld waarin iedereen zijn of haar leven met ten minste een acht kan waarderen. Daarom hebben de jongeren van HOPE XXL de Liemers List opgesteld: de visie van de jongere generatie op de toekomst. Een van de ideeën is een goednieuwskrant. Prachtig dat deze nu echt in de brievenbus gaat vallen."

Bijschrift: Een toost met alle betrokkenen

Premières van de Video Club Duiven

Aanwijzingen voor de acteurs (foto: Video Club Duiven)

DUIVEN - Tijdens de drie dagen van Dickens in de Liemers 2017 zijn er video-opnames gemaakt en de montage daarvan laat de Video Club Duiven zien op 12 februari.

Er zijn veel mooie sfeerbeelden gemaakt. Zoals van het Engelse straatje, de vele kramen, de schoorsteenveger die sneeuw veegt, het optreden van diverse koren en niet te vergeten een musicalgroep. Maar denk ook aan het gezellig ingerichte paviljoen. De cliënten van het Horsterpark doen ook volop mee. Voor diegenen die niet zijn geweest is dit de gelegenheid om de sfeer te proeven en zich te wanen in de Dickens-tijd.

Na het succes van deze eerste korte speelfilm 'De Steppende Rechter' heeft de VCD een tweede korte speelfilm gemaakt. Deze film 'De Obsessie' gaat over Piet, die al jaren geen relatie meer heeft. Daar wil hij verandering in brengen. Samen met zijn buurman bedenkt hij hoe dit aan te pakken. Op een gegeven moment ontmoet hij een dame, van ongeveer zijn leeftijd. Er is alleen oogcontact. Piet denkt later dat hij deze dame ergens van kent. Maar hij weet geen naam en weet ook niet waar zij woont. Hij onderneemt van alles, echt van alles om haar op te sporen, maar niets helpt. Hij raakt zijn baan kwijt, ook zijn lease auto en moet zijn huis verkopen. In het casino probeert hij zijn financiën weer op orde te krijgen, maar het is geen succes. Piet komt nog verder in de schulden. En hoe het afloopt?

De Video Club Duiven wil deze film en die van Dickens, laten zien op 12 februari in de filmzaal van de Ogtent. Aanvang 20:00 uur en de toegang is gratis.

H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Andreaskerk:                

Zondag 4 februari om 9.30 uur: Eucharistieviering. Voorgangers: pater G. Remmers en Diaken

A. van Boven met medewerking van koor Stella Maris.

Intenties: Betsie en Teun Dikker, familie Stoffels-Okkerman, Piet en Willie Jansen-Peters,

Gerda Duis-Kaak, Mia van Dalen-Kelderman. Wil Hermans-du Buf, Thea Geurds (jaargetijde) en

Familie, ouders van Onna-Dercksen, Jan Hendriksen, Ton Massop.

Zondag 11 februari om 9.30 uur: Eucharistieviering. Kindernevendienst.

Voorganger: Pastoor Thanh Ta met medewerking van koor AMK

Intentie: Harrie Schennink, Gerrit en Doortje Hageman, ouders Dukkerhof-Könning en

zoon Jan, Ouders C. de Jager-Barten, Maurice van Bommel en Grootouders van Bommel-Ruijters en van der Togt-van Calsteren.

Aswoensdag 14 februari om 19.00 uur: Eucharistieviering, Voorgangers: Pastoor Thanh Ta en diaken A. van Boven met medewerking van koor NGK.

Overleden:

Op 5 januari: Henny Stevens-Geurts, 77 jaar, Puccinistraat,

Op 9 januari: Margaretha van Zadelhoff-van Wijk, Molenstraat,

Op 9 januari: Albertus Jansen, 69 jaar, Schellenkrans,

Op 14 januari: Diny Kampes-Witjes, 80 jaar, Graaf Diederikstraat,

Op 18 januari: Theo Roos, 88 jaar, Hunnenveldweg,

Op 18 januari: Wim Kusters, 82 jaar, Markt , Zevenaar.

Nieuw op zondag: een lunchbuffet bij Het Palet

DUIVEN - In het vervolg op het succes van het aanschuifdiner start het Palet Trefpunt Duiven op iedere derde zondag van de maand in samenwerking met Welling Catering een lunchbuffet. Het lunchbuffet bestaat uit een uitgebreide lunch in buffetvorm. De kosten bedragen inclusief een koffie of thee 6,50 euro.

Het uitgangspunt is ook nu weer het maken van nieuwe contacten, gezellig samen zijn en lekker eten voor 50+ers en alleenstaanden. Op zondag 18 februari zal het eerste lunchbuffet plaatsvinden. Inloop vanaf 11.30 uur voor een kopje koffie of ander drankje en een gezellig babbeltje met de medebezoekers. Het lunchbuffet begint om 12.00 uur.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden tot woensdag 14 februari bij Tonnie Aalbers, telefoon 06 51662024 of via lunchbuffet@hetpaletduiven.nl. Aanmelden kan ook via de aanmeldlijst op de locatie Mondriaanstraat 14. Begeleiders zijn ook welkom. Heeft u een vervoersprobleem bel dan Hulpdienst graag gedaan telefoon 026 4440094. Meer informatie staat op www.hetpaletduiven.nl.

Introductieavond Alphacursus

DUIVEN - KerkvoorNu organiseert dit voorjaar de Alphacursus, bedoeld voor mensen die meer willen weten over het christelijk geloof. Op donderdag 8 februari wordt er een introductieavond verzorgd, waar meer over de cursus wordt verteld.

KerkvoorNu is een laagdrempelige, eigentijdse kerk, midden in de Liemers. De kerk verzorgt al jaren de Alphacursus. De cursus zelf begint op donderdag 22 februari en wordt gegeven in De Boomgaard, het ontmoetingscentrum van de kerk aan de Schoolstraat in Duiven. De Alphacursus is bedoeld voor mensen die niet geloven, pas christen zijn geworden of hun geloof nog eens vanaf de basis willen doornemen. In een ontspannen en open sfeer wordt gezocht naar antwoorden op de vragen van het leven en wat het betekent om christen te zijn. Elke avond begint met een maaltijd. Daarna wordt er een thema uit de Bijbel besproken. De cursus bestaat uit negen avonden en een Alphaweekend. Voor meer informatie: www.kerkvoornu.nl/alpha. De introductieavond van 8 februari begint om 19.45 uur, en wordt ook gehouden in De Boomgaard.

Bibliotheek Montferland helpt bij aanvraag toeslagen

DIDAM - Iedereen die hulp nodig heeft bij de aanvraag van toeslagen, kan terecht in de Bibliotheek Montferland. Gespecialiseerde vrijwilligers kunnen uw vragen over zorg-of huurtoeslag beantwoorden of samen met u een aanvraag doen.

Maandag 5 februari van 9:00-12:00 uur in Bibliotheek Didam en op dinsdag 6 februari van 13:00-17:00 uur in Bibliotheek 's-Heerenberg is de inloop. De Bibliotheek heeft veilige computers en internetverbinding. De service is gratis, ook voor niet-leden, een vrijwillige bijdrage voor de vrijwillige hulp is natuurlijk welkom. Meer informatie staat op www.bibliotheekmontferland.nl.

Polonaise door Doldorp!

WESTERVOORT – Zondag 4 februari is het weer zover, dan rijdt een lange carnavalsstoet met feestvierders door de Westervoortse straten. Een ware polonaise door Doldorp!


Het startschot wordt gegeven om 13.11 uur. De stoet begint bij de feestburcht van De Dolbotters (zalencentrum Wieleman) en rijdt verder door de Klapstraat, Van der Hoevensstraat, Emmerik, Klapstraat, Liemersallee, Kreytierstraat en Vredenburgstraat.

De carnavalsoptocht in Westervoort staat bekend als één van de mooiste en grootste optochten in de regio en vindt plaats in het weekend voorafgaand aan het carnaval. De deelnemers komen niet alleen uit Westervoort, ieder jaar melden zich meer deelnemers aan uit omliggende gemeenten. De optochtcommissie van De Dolbotters werkt voor de organisatie onder andere samen met de Stichting Carnavals Optocht Regio Arnhem (SCRA) en het Dulon College uit Ede.

Deelname aan de optocht is gratis. Inschrijven is mogelijk via www.dedolbotters.nl tot donderdagavond 1 februari. Op deze avond is ook de informatieavond in zalencentrum Wieleman voor alle deelnemers.

Groot feest en prijsuitreiking
Na afloop van de optocht is er voor iedereen een groot feest in zalencentrum Wieleman en vindt de prijsuitreiking plaats. Er zijn onder andere prijzen voor loopgroepen, lokale en regionale wagens, jeugd, individuelen, muziekkorpsen en ook is er een een prijs voor het beste politieke item. De toegang is gratis.

Bibliotheek Montferland helpt bij aanvraag toeslagen

DIDAM - Iedereen die hulp nodig heeft bij de aanvraag van toeslagen, kan terecht in de Bibliotheek Montferland. Gespecialiseerde vrijwilligers kunnen uw vragen over zorg-of huurtoeslag beantwoorden of samen met u een aanvraag doen.

Maandag 5 februari van 9:00-12:00 uur in Bibliotheek Didam en op dinsdag 6 februari van 13:00-17:00 uur in Bibliotheek ’s-Heerenberg is de inloop. De Bibliotheek heeft veilige computers en internetverbinding. De service is gratis, ook voor niet-leden, een vrijwillige bijdrage voor de vrijwillige hulp is natuurlijk welkom. Meer informatie staat op www.bibliotheekmontferland.nl.

Middag KBO Duiven in teken van WWZ-loket

DUIVEN - De KBO ontmoetingsmiddag is op woensdag 7 februari in het woonzorgcentrum Thuvine, Van Dorth tot Medlerstraat, ingang naast de fysiotherapeut.

Deze bijeenkomst staat in het teken van het WWZ-loket. Hierbij wordt ingegaan op het wie, wanneer gebruikmaken van het loket. Het loket is er voor iedereen in de gemeente Duiven, die hulp nodig heeft en niet kan terugvallen op de eigen omgeving. Hulp op het gebied van inkomen en schuld, zorg en ondersteuning (WMO-voorziening) daarnaast is er de meervoudige problematiek. Sociale teams, voor mensen die op meerdere gebieden problemen hebben, waarbij deze niet zelf op te lossen zijn.

Er is gratis koffie en thee,en een traktatie. Leden van de PCOB en andere belangstellenden zijn welkom op deze middag. Zaal open om 13.30 en de start is om 14.00 uur.

Ruud verdient eervolle titel 'Duiker van het jaar'

TOLKAMER - Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsborrel van duikteam Sub Aqua Libera (SAL) uit Lobith werd Ruud Dorland door de leden gekozen tot duiker van het jaar 2017.

Ieder jaar kijkt duikteam SAL tijdens haar nieuwjaarsreceptie terug op een gezellig duikseizoen en natuurlijk hoort daar iemand bij die een bijzonder jaar binnen de vereniging heeft gekend. Jaarlijks worden er drie leden door het bestuur genomineerd en dit jaar werd er gekeken naar fanatieke duikers die veel aan de waterkant te vinden zijn, meerdere duiken op één dag maken, op verschillende locaties en bovendien expert zijn in het na-duiken. Ruud werd zes jaar geleden lid van de vereniging en volgde als fanatiek lid de ene na de andere opleiding. Hij is een graag gezien lid van de vereniging in het buitenwater, het clubhuis en tijdens de jeugdtrainingen en vele activiteiten. “Ruud straalt zowel rust als enthousiasme uit en je kunt altijd op hem bouwen", aldus Angela Bergsma, bestuurslid van duikteam SAL.

Wil jij ook kennis maken met Ruud, zijn hobby en zijn vereniging? Kijk dan voor meer informatie op www.subaqualibera.nl en maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis introductie duik. Duikteam SAL heeft iedere donderdag haar vaste clubavond en ze biedt speciale lessen voor jeugdleden vanaf tien jaar en duiklessen voor beginnende en gevorderde duikers vanaf veertien jaar.

Expositie opent met Portugese fado

Foto met werk van Will Schropp

DUIVEN - Op zondag 4 februari om 15.00 uur opent KunstKring Duiven Expositie haar wintertentoonstelling in de hal van het gemeentehuis van Duiven.

Te zien is werk van Wanda Janota, zij deed mee aan land-art projecten als een tafel met stoelen in een weiland, zo hoog, dat de koeien er onderdoor liepen, of een groot metalen waterproject in de overlaat van de Maas. Maar in Duiven hangt haar werk aan de wand en toont zij assemblages. Haar uitgangspunt daarbij is een bijzondere, of opvallende foto, daar haalt zij elementen uit en voegt er nieuwe aan toe met ijzerdraad en andere voorwerpen, het resultaat is een vervreemdend, maar ook een theaterachtig schouwspel.

Will Schropp maakt beelden van hout. Het leven en de droom te kunnen vliegen, komen steeds terug in zijn werk. Hij geeft deze ideeën vorm op de de klassieke beeldhouwwijze waarbij de spaanders in het rond vliegen, maar wel met hedendaagse technieken. Schoonheid van vorm en materiaal zijn belangrijk, maar ook een perfecte verhouding. Op de tentoonstelling staan beelden voor binnen en buiten. Gemaakt van duizenden jaren oud veenhout, tot prachtig gekleurd walnoot uit de regio. Tijdens de opening is er een optreden van Maria Liberato op met originele Portugese Fado. Tot 2 maart te zien in de hal van het gemeentehuis van Duiven en tijdens kantooruren vrij te bezoeken.

Passage Zevenaar

ZEVENAAR - De eerste avond van Passage in 2018 was de gastvrouw mevrouw Helvoirt, heemraad bij het waterschap Rijn en IJssel.Het thema luidde: "Werken met waterproblemathiek "

De tweede avond van dit jaar wordt zoals gewoonlijk de jaarvergadering gehouden. De jaarverslagen van penningmeester en secretaressen worden voorgelezen, waarna gelegenheid is tot vragen stellen. Na de pauze wordt de avond ingevuld door Caleidoz welzijns organisatie. Twee dames werkzaam bij Caleidoz, zullen een presentatie houden met de titel 'Caleidoz werkt aan een evenwichtige samenleving'. De samenkomst is in Ons Huis aan de Dr. Honigstraat op woensdag 14 februari om 19.30 uur.

Op 8 maart de internationale vrouwendag zal er een landelijk seminar 'Vrouwen! Geen Handel' worden georganiseerd (in Nijkerk).
Het seminar is toegankelijk voor iedereen. Het hele programma staat op www. passagevrouwen.nl. "Meer weten? Bel dan naar 0316 524620.

Geloofsgemeenschap Sint- Werenfriduskerk Westervoort

Zondag 4 februari 9.30 uur Woord en Com.viering

Intenties: Albertha van der Heiden-van Gils, Franciska Reijers- Willemsens, Antonia Boerboom-Ebben, Wim en Dien Steentjes, Maria Hendrikx- Toonen, Eef en Dien Heijmen- Castrop, Wim en Johanna Van Loon- Bouman, Thomas Pus, Corrie Messing- Disteli.

Zaterdag 17 februari 19.00 uur. Woord en Com.viering

Intenties: Theodora Messing- van Haren (jgt), Herman Heijmen (jgt), Wim Grefen (jgt), Annie Grefen- Wanders, Maria Hendrikx- Toonen, Ardie Bouwman- Coenen, fam. Holtslag- Teunissen, Eef en Dien Heijmen- Castrop, Co Messing, Corrie Messing- Disteli, Jan Reijers, Francisca Reijers- Willemsen, Antonia Boerboom- Ebben, Albertha van der Heiden- van Gils.

Overleden: Op 11 januari 2018 Hendrina Maria Johanna Böhmer- Straatsma in de leeftijd van 86 jaar.

Wij wensen de nabestaande veel kracht en bemoediging toe.

Cursus voor mensen met dementie en mantelzorger

ZEVENAAR - Liemerije organiseert in het voorjaar opnieuw de cursus Mijn brein laat me in de steek… En nu? De cursus is bedoeld voor mensen die recent de diagnose dementie of MCI (Mild Cognitive Impairment) hebben gekregen en hun mantelzorger. De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten die bestaan uit een gespreksgroep en een beweeggroep.

Vorig jaar werd de cursus voor het eerst gegeven. ,,Een waardevolle cursus, goed om met gelijkgestemden te praten over actuele onderwerpen”, aldus één van de deelnemers. ,,Het sporten is leuk en ontspannend”, zo vindt iemand anders.

In beweging komen en blijven is een belangrijk onderdeel van de cursus. Uit onderzoek blijkt dat bewegen de kwaliteit van leven verbeterd en het ziekteproces iets kan vertragen. De hersenen worden geprikkeld en er vindt een betere doorbloeding plaats, daardoor verbetert het denkvermogen. Door het opbouwen van conditie en kracht verlopen alledaagse activiteiten makkelijker.

De gespreksgroepen worden geleid door de verschillende therapeuten van Liemerije. Zo geeft de ergotherapeut deelnemers handvatten om dagelijkse activiteiten zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven doen. De logopedist geeft tips over communiceren en het verminderen van frustraties tijdens gesprekken. Overige onderwerpen worden in overleg bepaald. Er is ook veel aandacht voor de mantelzorger. Uit de pilot blijkt dat het lotgenotencontact erg gewaardeerd wordt.

De cursus start maandag 5 maart. Alle bijeenkomsten zijn op maandagmiddag van 14.30 tot 17.00 uur bij Liemerije Zevenaar. Meer informatie staat op www.liemerije.nl.

De Pronkstukken van... Basketiers'71

ZEVENAAR - Er zijn meer pronkstukken te bewonderen. Neem nu de pronkstukken op het Zevenaarse basketbalgebied. Op zaterdag 3 februari zijn ze (bijna) weer allemaal te bewonderen.

Om 13.00 uur zal er een heuse derby op het spel staan. De U12-2 speelt tegen Arnhem Eagles. Altijd spannend, altijd willen winnen. Om 14.30 uur zal U12-1 spelen tegen Flip Stars, een nieuwe tegenstander. Nieuwe kansen, hervatten na eerdere nederlagen.

De U14 tegen Joy- Malden, gedreven om de punten in huis te houden. Om 16.15 uur zal de U16-1 spelen tegen Wild Cats, bij de les blijven.Vanaf het 1e moment er staan, dan zal alles goed komen!

De U16-2 speelt tegen Flip Stars, een overwinning ligt mogelijk in het verschiet. Om 18.00 uur zal het 1e mannenteam aantreden tegen WSV. Om bovenin mee te blijven te draaien, is een overwinning broodnodig!

Over brood en spelen gesproken, altijd welkom in het pronkstuk van Basketiers’71. De kantine, voor de versnapering, voedsel, (sport)drank en de gezelligheid. Kortom: een ieder is meer dan welkom op zaterdag 3 februari vanaf 13.00 uur. Zeg nu zelf: deze pronkstukken mag je niet missen, zonder kijkers geen pronkstukken.        

Mooie teksten, cabaret en rock tijdens Open Podium

ZEVENAAR - Op zaterdag 10 februari is er weer een zeer gevarieerd Open Podium in Muziekcafé De Lantaern. Romheen brengt zijn mooie teksten samen met de band La Zona, daarna is het de beurt aan Rosan van der Zee. Zij speelt haar theaterstuk ‘Happy depressie’. De avond wordt afgesloten met rock met een twist door de band S.L.a.M. Aanvang: 21.00 uur. De toegang is gratis.

Romheen (Jan Eikelenboom) schrijft op gevoel, over gevoel en met gevoel. Op het timbre van zijn stem wordt je weggevoerd naar de horizon van jouw voorstellingsvermogen. De band La Zona maakt muziek op gevoel, over gevoel en met gevoel. Jazzy grooves, Latijns Amerikaanse vleugjes, tinten van hardcore, freestyle. Romheen en La Zona passen elkaar als een handschoen.


Rosan van der Zee is een 21 jarige student, social worker en singer/songwriter die in de bloei van haar leven staat. Als je haar ziet, lijkt alles te zijn zoals het hoort. Echter, is de realiteit toch anders. Het is tijd om voor de derde keer uit de kast te komen. Dit doet ze tijdens haar ontluikend theaterstuk ‘Happy Depressie’.

Sinds 2016 werkt de Belgische band S.L.a.M (Societas Legitimus alpha Mortalis) aan eigen nummers. De muziekstijl van S.L.a.M is rock met een twist. Gevulde arrangementen van invloeden uit de glamrocktijd gecombineerd met grunge, Royal blood, Foo fighters maar ook Pink Floyd. Goth onderwerpen met bevreemdende symboliek en recht toe rechtaan rock.

Roadmovie 'Pop Aye' bij Het Filmhuus

WESTERVOORT - In Huize Vredenburg is op woensdag 14 februari weer een mooie film te zien. Dit keer heeft Het Filmhuus gekozen voor een ontroerende, maar niet sentimentele, Thaise roadmovie. De tickets voor het gezelligste avondje uit in eigen dorp zijn nu te koop.


Het leven van Thana bevindt zich op een dood punt. Zijn carrière als architect zit in het slop en zijn huwelijk is ook niet meer wat het is geweest. Dan ziet Thana op een dag een olifant op straat die hij herkent uit zijn jeugd: Pop Aye. Impulsief besluit hij met het geliefde dier te vertrekken uit Bangkok om terug te gaan naar het dorp waar ze beiden zijn opgegroeid. Onderweg komen ze allerlei kleurrijke mensen tegen die een bijzondere kijk hebben op het leven. Geïnspireerd door deze ontmoetingen en geconfronteerd met het verleden weet Thana zichzelf weer terug te vinden.

Deze hartverwarmende roadmovie is een genot om naar te kijken en neemt je mee op reis door het prachtige Thaise landschap. Op het International Film Festival Rotterdam werd de film bekroond met de VPRO Big Screen Award.


Om 19.30 is iedereen van harte welkom in Huize Vredenburg. De film start om 20.00 uur en halverwege de avond is er een pauze. Het eerste kopje koffie of thee bij binnenkomst is gratis. Kaartjes zijn te reserveren op www.hetfilmhuus.nl/filmhuus of bij Kulturhus De Nieuwhof. Ze kosten vijf euro per stuk en kunnen opgehaald worden bij Kulturhus De Nieuwhof. Filmliefhebbers die wel reserveren maar niet van tevoren hun kaartje ophalen, kunnen tot 19.45 uur binnenkomen. Na dit tijdstip komen de reserveringen te vervallen.

'Voel Je Fitter' na alle feestdagen...

Honkbalspel in 't Raland (foto: Ben Bolk) Foto: Ben Bolk

DIDAM - Stichting Senioren Kontakt Didam, Loil Nieuw Dijk, stelt zich ten doel om senioren deel te laten nemen aan ontspannende gezelligheidsactiviteiten.Voel Je Fitter destijds in 2005 in het kader van de Sportstimulering Senioren ‘Voel Je Fitter’ overgenomen van de gemeente Montferland.

Voel Je Fitter is een sportstimulering voor senioren vanaf 55 jaar die weer lichamelijk actiever willen worden en is bedoeld voor dames en heren, die door omstandigheden nooit of gedurende enige tijd niet meer aan sport hebben gedaan. Hierbij wordt vooral gewerkt aan bewegings-activiteiten en het verbeteren van de algemene conditie.

Voel Je Fitter stelt u in de gelegenheid, onder deskundige begeleiding geleidelijk meer te bewegen op een sportieve en gezellige manier. Tevens wordt kennis gemaakt met diverse sport- en bewegingsactiviteiten. In principe wordt rekening gehouden met de belangstelling van de deelnemers.

Voel Je Fitter draagt bij aan het besef dat blijvend bewegen een positieve uitstraling heeft, waarbij ook de sociale contacten als een pluspunt worden ervaren. Doordat er tijdens de jaren heen mensen om verschillende omstandigheden, fysiek of andere prioriteiten, zijn gestopt zijn er mogelijkheden voor senioren zich aan te melden. Voel Je Fitter daagt u dan ook uit daadwerkelijk actief te worden en mee te doen in onze sporthal ’t Raland, Reinskamp 6. Didam. Deelnemersbijdrage 22,50 euro per kwartaal. Keuze uit dinsdagmiddag van 13:30 – 14:30 uur en donderdagmiddag van 15:45 – 16:45 uur. Meer informatie bij Ben Bolkm 0316 223878 of e-mail b.bolk@hetnet.nl, secretaris 0316 223640.

Mystieke muziek met betoverende zang en vrolijke liedjes

ZEVENAAR - Muziekcafé De Lantaern bestaat dit jaar veertig jaar. En dat wordt het hele jaar door gevierd met bijzondere optredens. Zo ook op zaterdag 17 februari.

Dan treedt de Noord-Ierse band Na Leanai daar op. Door hun mystieke muziek met betoverende zang en vrolijke optredens zorgen ze voor een onvergetelijke avond. Aanvang: 21.00 uur. Entree: 15.00 euro.

De vier bandleden van Na Leanai groeiden op als kinderen van de beroemde Sands Family uit County Down in Noord Ierland. Tijdens hun jeugd speelden ze liedjes en deuntjes van hun ouders en van andere bekende muzikanten. In 2014 besloten ze officieel een band op te richten: Na Leanai.

Met luiten, gitaren en percussie spelen ze mystieke muziek met betoverende zang, vrolijke liedjes, die uitnodigen tot dansen. Sinds hun eerste optreden op het Fiddlers Green festival zijn ze in Ierland en Groot Brittannië regelmatig op de radio te horen. Inmiddels spelen ze op grote festivals, zoals bijvoorbeeld het bekende Skagenfestival in Denemarken en in gerenommeerde folkclubs.

Ook in Duitsland treden ze regelmatig op. Na Leanai’s eerste album; 'Kindred Roots' bevat traditionele en eigentijdse songs met originele arrangementen. Dit album is enthousiast ontvangen door de muziekindustrie. Nu is dan voor Na Leanai ook Nederland aan de beurt en daar hoort natuurlijk een optreden in de 40-jarige Lantaern bij. Een optreden dat zeker niet gemist mag worden in dit altijd gezellige muziekcafé.

Weerbaarheidstraining voor jongens en meiden

Toestemming Rots en water Foto: Rots en water Nederland

WESTERVOORT - Het valt niet altijd mee om als tiener voor jezelf op te komen. Hoe zeg je “nee” tegen je vrienden en hoe krijg je meer zelfvertrouwen? Jongerencentrum Creon organiseert een weerbaarheidstraining voor jongens en meiden uit groep 5 - 7 en 8 apart.

Het doel van de training is het vergroten van het zelfvertrouwen van meiden en jongens. De weerbaarheidstraining bestaat uit een combinatie van sociale vaardigheden, faalangst en Rots & Water. Dit vertaald zich tot leuke, dynamische lessen wat goed op de jongeren aansluit. Voor jongens en meiden uit groep 8 is de training ook gericht op de stap naar het voortgezet onderwijs. De weerbaarheidstraining bestaat uit acht lessen. Op dinsdagen van 16:00 tot 17:00 uur voor groep 5 - 7 (start 20 februari) en op donderdagen van 16.00 tot 17.00 uur voor groep 8 (start 22 februari).


De jongens en meiden krijgen bij elkaar de trainingen mits we genoeg aanmeldingen hebben om het gescheiden te houden. De weerbaarheidstraining wordt gegeven in jongerencentrum Creon door gecertificeerde trainers Odette Haagsman en Denny Elfring. Per groep kunnen er maximaal tien deelnemers meedoen. Opgeven kan via www.jc-creon.nl of door te bellen met 026 3121417. De kosten zijn 25 euro per deelnemer voor de hele training. Betalen in termijnen is mogelijk.

Leuke luitjes uit de Liemers ontmoeten elkaar

Kennismaken met koffie.( Foto: Shironosov)

LIEMERS - Diverse 60-plussers uit de Liemers hebben zich aangemeld op www.leukeluitjes.nl, omdat ze interesse hebben in nieuwe contacten en samen op pad willen. Leuke luitjes gaan graag een hapje eten, naar een concert of wandelen. Maar eerst kennismaken bij een kopje koffie.

"Wil jij ook nieuwe mensen van 60 jaar en ouder leren kennen? Meld je dan aan op www.leukeluitjes.nl. Wij brengen je in contact met andere Leuke luitjes bij jou in de buurt. Wat is www.leukeluitjes.nl? Via Leuke luitjes kun je in contact komen met mensen in de buurt (60+) die dezelfde hobby's hebben als jij. Je bent echt niet de enige die iemand zoekt om mee op stap te gaan. Kijk maar op onze website, dan zie je vele aanmeldingen. Aanmelden bij Leuke luitjes is simpel en gratis. Het aanmeldformulier vind je op de website www.leukeluitjes.nl."

Diverse 60-plussers schreven zich al in bij Leuke luitjes. En een deel van hen vond al een nieuw maatje om mee op pad te gaan. Zij ontmoetten elkaar bij een kopje koffie en toen het bleek te klikken gingen ze samen op pad. "Mogen we jou ook blij maken? Dan kun je gezellig samen wandelen, taart of wijn proeven, handwerken of samen koken. Alle hobby's zijn welkom. Leuke luitjes zijn echt dichterbij dan je denkt! Leuke luitjes is speciaal voor mensen vanaf 60 jaar die samen iets leuks en gezelligs willen gaan doen. Meld je aan, dan kijken wij of we voor jou een buurtgenoot kunnen vinden die hetzelfde leuk vindt. Gezellig!"

Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

De morgendienst wordt gehouden in de SoW kapel Rijksweg 56B te Duiven en de Middagdienst in de Ontmoetingskerk Honigstraat 3 Zevenaar

4 februari 8.45 u ds. R.A. Nijhoff; 16.00 u ds M. van Rijswijk

De morgen en de middagdienst worden gehouden in de SoW kapel Rijksweg 56B te Duiven

11 februari 8.30 u ds R.A. Nijhoff; 16.30 u ds W van Veelen

Ontmoetingskerk Zevenaar

Op zondag 4 februari is er om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk een viering waarin ds. Alle Jonkman zal voorgaan.

In gebouw 'Ons Huis' is er ook om 10.00 uur Jeugdkerk en Kindernevendienst

Op zondag 11 februari is er om 10.00 uur een viering waarin mw. ds. H Marsman uit Losser zal voorgaan.

Na afloop van deze viering is er gelegenheid om elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee te ontmoeten in 'Ons Huis'

Geloofsgemeenschap H. Andreas Groessen

Vieringen: Zo 4-2-18 is er geen viering. Zo 11-2-18 09.30 uur: Woord- & Communieviering Diaken André van Boven m.m.v. Herenkoor. Zo 18-2-18 is er geen viering.

Intenties 11-2-18: Ralf Roordink, Cor en Riet Aaldering-Roordink, Diny van Kempen-van Kempen namens de buurt, Theodorus en Riek van Ditshuizen-Peters, Wim en Lies Melchers-Derksen, Riek Derksen-Roordink en Willy, Miriam Reijmer-Peters, Theo Vis, jaargedachtenis Jan Maassen, Jan te Witt, vader en moeder Staring, Thea Staring-v.d.Hazelkamp, Bernard Bouwman, Gerrit en Leike Driessen, ouders Moorman-Bloemberg, familie Kloppenburg, jaargedachtenis Igna Smits, familie Roordink-Becker.

Carnavalsoptocht Westervoort

live op internet

WESTERVOORT - Zondag 4 februari is het weer zo ver, dan rijdt de carnavalsoptocht door Westervoort.

Voor het zesde jaar op rij gaat WestervoortPlaza.nl de optocht weer live via internet uitzenden. Deze livestream is bedoeld voor ouderen, mensen die door ziekte niet kunnen kijken en mensen van buiten Westervoort. Dit jaar komen we weer live vanaf de Van der Hoevensstraat in Westervoort. "Kom kijken en wie weet kom je onze presentator tegen. De optocht start om 13:11 en de uitzending op Westervoortplaza start rond 13:40 uur."

.

Sport & bewegen bij Basketiers'71

ZEVENAAR - De eerste maand van het jaar zit er alweer (bijna) op. Alle goede voornemens zijn weer (bijna) vergeten.

Het ritme van alledag is weer opgepakt. Toch blijven wij er op wijzen dat bewegen voor een ieder goed is. Sporten blijft goed voor lijf en leden, zien we iedere week weer. Zowel op de dinsdag- en de donderdagavond voor jong en oud.

Bewegen, spelen, sporten met een basketbal en scoren waar kan. Dit In teamverband op je eigen niveau, met je leeftijdsgenoten. Of gewoon lekker recreatief bezig zijn, puur voor het plezier. Je conditie op peil houden, de vreugde en het spelplezier blijven beleven. Waar kun je dit het beste ondervinden ervaren juist bij Basketiers’71.

Al sinds jaar en dag de Basketball Vereniging uit Zevenaar waar een ieder welkom is. Kijk voor meer informatie op de website of mail naar secretaris@basketiers.nl. Je bent van harte van welkom om te komen sporten, bewegen, je conditie op peil te houden. En ook nog de basketbalvaardigheden onder de knie te krijgen, we zien je graag verschijnen! De eerste drie trainingen zijn kosteloos, des te meer een reden om te komen.

Ontmoetingskerk Zevenaar

Op zondag 4 februari is er om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk een viering waarin ds. Alle Jonkman zal voorgaan.

In gebouw ‘Ons Huis’ is er ook om 10.00 uur Jeugdkerk en Kindernevendienst

Op zondag 11 februari is er om 10.00 uur een viering waarin mw. ds. H Marsman uit Losser zal voorgaan.

Na afloop van deze viering is er gelegenheid om elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee te ontmoeten in ‘Ons Huis’ .

Program ZijActief Zevenaar

ZEVENAAR - Op 21 februari komt Egbert Hermsen bij ZijActief vertellen over longtransplantatie en orgaandonatie. De avond begint om 20.00 uur bij partycentrum De Grietshe Poort.

Op 10 maart is er de provinciale jaarvergadering bij De Radstake in Heelweg. Gastspreker die dag is Angelique Kruger, bekend van TV Gelderland met het onderwerp: Niet perfect is ook goed. 's middags is er een optreden van Joop Boxtart, Al met al een zeer interessant programma. Onkosten die dag voor de leden van de afdeling Zevenaar tien euro (we doen tien euro uit de kas erbij) Dit is inclusief een lunch.

Opgave graag bij het bestuur. We vertrekken die dag om 9.00 uur en onkosten voor het meerijden 4,00 euro te voldoen aan de chauffeur. Op 28 maart regioavond bij de Grietshe Poort met optreden van de Olde Deerns, aanvang 20.00 uur. Onkosten voor deze avond tien euro.

Ruil & Reparatie Kring De Liemers extra open

DUIVEN - In De Boomgaard zijn vrijwilligers aanwezig voor het repareren van elektrische apparaten, speelgoed, kleding et cetera. Ook staat er een lekker kopje koffie/thee klaar. Aan de koffietafel is altijd tijd voor een gezellig gesprek, ook samen een spelletje doen behoort tot de mogelijkheden.

De openingstijden van De Boomgaard zijn elke eerste maandag van de maand: 13.30 tot 15.30 uur en elke woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur. Ontmoetingsruimte De Boomgaard is gevestigd aan Schoolstraat 9 in Duiven (ingang achter de oude bibliotheek) Meer informatie staat op www.ruilkringdeliemers.nl e.mail: ruilkringdeliemers@hotmail.com.

Geloofsgemeenschap Sint-Martinus Oud-Zevenaar

Zaterdag 3 februari is er geen viering.

Zondag 4 februari 16.00 uur:

Getijdenviering Maria Lichtmis met Wim van Heugten, Theo Salemink, Wim Wismans,

Annie Weenink en medewerking van projectkoor.

Zaterdag 10 februari 19.00 uur:

Eucharistieviering met Pastoor Thanh en gemengd koor.

Gebedsintenties:

Joke van den Boom-de Jager

Bets Boerboom-Raben

Maria Driessen-van Rumund en dochter Maria

Bertus Koenders

Gerrit en Dineke Gudden-de Kinkelder, kinderen en kleinkind

Johan en Grada Engelen-Polman en dochter Ria

Mientje Peters-Teunissen

Overleden ouders Jan en Doortje van Kempen-Wieleman

Jan en Wilfred Smits

Mies Lemm-Roelofsen (jaargetijde)

Frans Wanders en overleden familie

Collecte: Eigen geloofsgemeenschap

Film over de Kartuizer orde in Westervoort

WESTERVOORT - Op zaterdag 3 februari wordt de film 'Into Great Silence' over de Kartuizer orde, vertoond in De Herberg in Westervoort.

Deze film uit 2005 van de Duitse regisseur Philip Gröning toont het leven in het kartuizerklooster Grande Chartreuse. Het is een zeer nauwkeurige, gedeeltelijke stille meditatie over het kloosterleven in zijn meest pure vorm waarin bijna geen woord wordt gesproken. Geen muziek, behalve de liederen in het klooster, geen interviews, geen commentaar. Het veranderen van de tijd, de seizoenen en de steeds terugkerende elementen van de dag, van het gebed. Een 169 minuten lange film die bijna een klooster wordt, in plaats van er één weer te geven. Een film over bewustzijn, absolute aanwezigheid, over mannen die hun leven hebben gewijd aan God in de allerpuurste vorm.

Bij de vertoning van deze film is iedereen welkom. Toegang gratis. De film is in de grote zaal van de Herberg, Dorpstraat 109, Westervoort op zaterdag 3 februari van 14:00 – 16:00 uur. (De Herberg is open vanaf 13:30 uur).

Geloofsgemeenschap H. Andreas Groessen

Vieringen: Zo 4-2-18 is er geen viering. Zo 11-2-18 09.30 uur: Woord- & Communieviering Diaken André van Boven m.m.v. Herenkoor. Zo 18-2-18 is er geen viering.

Intenties 11-2-18: Ralf Roordink, Cor en Riet Aaldering-Roordink, Diny van Kempen-van Kempen namens de buurt, Theodorus en Riek van Ditshuizen-Peters, Wim en Lies Melchers-Derksen, Riek Derksen-Roordink en Willy, Miriam Reijmer-Peters, Theo Vis, jaargedachtenis Jan Maassen, Jan te Witt, vader en moeder Staring, Thea Staring-v.d.Hazelkamp, Bernard Bouwman, Gerrit en Leike Driessen, ouders Moorman-Bloemberg, familie Kloppenburg, jaargedachtenis Igna Smits, familie Roordink-Becker.

Carnavalsoptocht Westervoort live op internet

WESTERVOORT - Zondag 4 februari is het weer zo ver, dan rijdt de carnavalsoptocht door Westervoort.

Voor het zesde jaar op rij gaat WestervoortPlaza.nl de optocht weer live via internet uitzenden. Deze livestream is bedoeld voor ouderen, mensen die door ziekte niet kunnen kijken en mensen van buiten Westervoort. Dit jaar komen we weer live vanaf de Van der Hoevensstraat in Westervoort. "Kom kijken en wie weet kom je onze presentator tegen. De optocht start om 13:11 en de uitzending op Westervoortplaza start rond 13:40 uur."

Carnavalsbingo 50plus bij Het Palet in Duiven

DUIVEN - Het Palet Trefpunt Duiven houdt op zondagmiddag 4 februari een 50plus carnavalsbingo.

Tijdens deze bingo zijn diverse leuke prijzen te winnen, tevens zal er op deze middag een loterij worden gehouden. Vrijwilligers van het Palet zullen tussen de bingospelen door een borrelhapje aanbieden. De aanvangstijd van de bingo is 13.30 uur. De zaal is open vanaf 13.00 uur. Zich aanmelden kan bij Tonnie Jansen via 0316 266104.

Het Palet is gevestigd aan de Mondriaanstraat 14 in Duiven (tegenover de Coop). Op www.hetpaletduiven.nl staatmeer informatie over deze bingo.

Vrouwenvereniging Passage Westervoort

WESTERVOORT - Op woensdag 14 februari is de jaarlijkse ledenvergadering van Passage.

Voor de pauze worden de activiteiten van het afgelopen jaar geëvalueerd, de kascontrolecommissie doet verslag en er is gelegenheid om uw opmerkingen en ideeën te ventileren. Na de pauze vertelt Bé Steenhuis over Parels uit het liedboek. Bé is bij velen van ons bekend als organist van de Werenfriedkerk en is zeer muzikaal. Zijn presentatie zal ongetwijfeld de moeite waard zijn. De avond begint om acht uur en is in Het Paalmanhuis, Dorpstraat 63 te Westervoort. Gasten zijn tegen een kleine vergoeding welkom.

Carnaval bij De Griethtreejers

ZEVENAAR - Ook dit jaar kan er bij KV De Griethtreejers weer volop carnaval worden gevierd, en daarom nodigen wij iedereen uit om tijdens het aankomende carnaval is in het Klompenhuus van De Griethtreejers te komen kijken.

Vol trots kunnen ze op zaterdagavond Total Eclipse presenteren. Feesten met die handel! Net zoals afgelopen jaren een goed gevulde zaal waar nog echt carnaval kan worden gevierd.

Zondagmiddag tijdens en na de optocht kunnen mensen weer in de zaal terecht voor een gezellige familiemiddag. Springkussen voor de kids is ook weer aanwezig natuurlijk. DJ Henk van Uum zorgt dan weer voor de echte carnavals sfeer. Zondag avond neemt DJ Levi weer het stokje van Henk over en knalt dan lekker de avond door.

Maandag fruhshoppen! Lekker met z’n allen door de stad trekken, en alle kroegen en feestplekken afgaan, en dan weer eindigen in het Klompenhuus van De Griethtreejers zoals het de traditie is. X plaine en Henk van Uum zorgen dan samen dat het dak er weer af gaat. En dat we tot de late uurtjes kunnen feesten.

Dinsdagmiddag wordt er in samenwerking met Boemelburcht de kindermiddag gehouden. Sander Ketels zorgt er dan voor dat de Jeugdprins en zijn Adjudant en álle andere kinderen een heerlijk carnaval hebben. Lekker hossen en springen.

En dan.., dan zit het er weer bijna op. Nog één avondje, met een vermoeid lichaam, nog één keer feesten, nog een paar biertjes, en dan afsluiten. DJ Henk van Uum laat de mensen nog één keer carnavallen, en laat ze nog één keer die polonaise lopen.

Carnavalsprogramma De Schuumneuzen

BABBERICH - Komende weken staan bij De Schuumneuzen in het teken van carnaval. Zondag 4 februari wordt het jaarlijkse carnavalsconcert van de Vesterwalder Musikanten bezocht. Donderdagavond 8 februari zal Prins Martijn 1e de karren keuren die meerijden in de optocht.

Vrijdagochtend zal de basisschool in Babberich aangedaan worden en worden genoten van de optredens die verzorgd worden door de leerlingen. Ook wordt daar de nieuwe jeugdprins(es) van Babberich bekendgemaakt. ‘s Avonds zal het carnaval tijdens Kleintje Carnaval bij Resto Aalbers officieel worden geopend door de overhandiging van de Dorpssleutel aan prins Martijn 1e.

Zaterdagmiddag wordt de opening van het carnaval in Boemelburcht bezocht, waarna ‘s avonds het dak eraf gaat tijdens de balavond in Kulturhus De Borg in Babberich. De zaal is open vanaf 19.45 uur en prins Martijn met zijn gevolg zal om 20.11 uur binnentreden. De muziek wordt verzorgd door DJ Henk Pouwels.

Op zondagochtend wordt gezamenlijk ontbeten bij ‘t Centrum waarna in de jeugdoptocht wordt meegereden die aangevoerd gaat worden door de nieuwe jeugdprins(es). Na afloop van de optocht is er een groot carnavalsfeest in Kulturhus De Borg wederom met muziek van DJ Henk Pouwels. Op zondagavond wordt er nog een bezoek gebracht aan CV De Nachtuulen in Oud-Zevenaar.

Maandag start het frühshoppen bij Resto Aalbers om 11.11 uur. Aan het begin van de middag wordt het seniorencarnaval in Kulturhus De Borg bezocht, waarna De Schuumneuzen zich om 15.00 in Zevenaar laten zien. Rond 18.30 uur wordt er teruggekeerd naar naar Resto Aalbers waar de carnaval wordt afgesloten.

Pigeons U14 wint spannende derby

DUIVEN - De U14 maakte er tegen Basketiers een echte thriller van. Door een sterk begin had de ploeg uit Zevenaar met de rust een stevige voorsprong. De wedstrijd leek gespeeld, maar na het derde kwart vroeg Basketiers zich wanhopig af wat er in dat kwart was gebeurd.

Door tactische aanwijzingen van coach Lieke Scholten werkte Pigeons de hele achterstand weg en nam zelfs brutaal een voorsprong. In het vierde kwart herstelde Basketiers zich en ging de wedstrijd helemaal gelijk op. Duidelijk werd dat het gelukkigste team zou winnen. Beide teams kregen in de laatste seconden de mogelijkheid om het winnende punt te scoren. Het bleef gelijk en dus volgde een verlenging. Wie geen hartklachten had kon ze toen krijgen, zo spannend maakten de teams het. Kansen en scores over en weer en tot 3,5 seconden voor tijd bleef het gelijk. Toen maakte Basketiers een vijfde teamfout en mocht Pigeons twee strafworpen nemen. In de heksenketel van het ondertussen massaal te hoop gelopen publiek bleef Loes de Vreede uiterst koel.

Nog was het niet gedaan, want Basketiers deed een poging om in de laatste seconde van grote afstand nog te scoren. De bal tipte op de rand van de basket, leek te aarzelen en besloot op het laatste moment niet door het netje te vallen. Zou dat een score zijn geweest, dan was dat ook een prachtige apotheose van een geweldige wedstrijd geweest. Maar het geluk lag bij Pigeons dat daar natuurlijk heel blij mee was. Eindstand: 61-60.

Leerzame bijeenkomst Longpunt Arnhem-Liemers

WESTERVOORT - Op 17 januari organiseerde Longpunt Arnhem-Liemers de eerste bijeenkomst van 2018 voor patiënten met longziekten zoals COPD, astma en longfibrose, hulpverleners, mantelzorgers en belangstellenden in Kulturhus De Nieuwhof in Westervoort.

Deze keer verzorgde Jenny Zwiggelaar, fysiotherapeut gespecialiseerd in onder andere fysiotherapie bij longziekten, een presentatie over 'Krachttraining bij COPD'. Aan bod kwamen onder andere de nieuwe beweegrichtlijnen en het hoe en waarom van trainen bij ouderen en patiënten met longziekten. Aan de hand van voorbeelden werden door de bezoekers een aantal oefeningen gedaan en liet Jenny zien wat er allemaal mogelijk is met weinig middelen. Het was een actieve, maar vooral interessante en leerzame middag voor de zestig bezoekers.

Mensen die interesse hebben in de presentatie en voorbeeldoefeningen òf geïnteresseerd zijn in de activiteiten van het Longpunt Arnhem-Liemers kunnen een mail zenden aan arnhemliemers@longpunt.longfonds.nl. Zij krijgen dan automatisch een uitnodiging voor de volgende bijeenkomst van het Longpunt op 21 maart met als onderwerp 'Hoe ga je om met zorgverleners'.

Kikkers, prinsen en heksen welkom!

Carnavalsconcert 2017. (Foto: Johan Vermeulen)

ZEVENAAR - Op zondag 4 februari 2018, de zondag voor carnaval, zal het (inmiddels 31e!) 'Vesters Walder Muzikanten Carnavals Concert' plaatsvinden. Alle verenigingen, hun prinsen, én hun raden van 11, uit Zevenaar en omstreken zijn dan aanwezig om zich gezamenlijk op te warmen voor de zware carnavalsdagen. Thema: De Efteling (sprookjes en kinderliedjes).

Ook heimwee naar je jeugd? Kom op 4 februari naar zaal Staring! Sprookjes en kinderliedjes zijn de toverwoorden van deze middag. Natuurlijk gaan we de hele middag keihard meezingen met heerlijke blaasmuziek én met de leukste liedjes van de (kleuter-) school! We hopen heel wat Keinduimpjes, Gelaarsde katten en Sneeuwwitjes te mogen verwelkomen, want je weet het: bij de Vesters Walder vier je carnaval zoals het ooit bedoeld was: met bier en blaasmuziek! Het belooft weer een daverend feest te worden. Iedereen, die het carnaval een warm hart toedraagt, is welkom, bestel de kaartjes op tijd.

Het evenement is zondag 4 februari in zalencentrum Staring Zevenaar. Aanvang 13.00, zaal open: 12.30 uur. Entreebewijzen (voor 8 euro) via: 0316 529450; janwelting@gmail.com. Dresscode: sprookjes.

Leerzame bijeenkomst bij Longpunt Arnhem-Liemers

WESTERVOORT - Op 17 januari hield Longpunt Arnhem-Liemers de eerste bijeenkomst van 2018 voor patiënten met longziekten zoals COPD, astma en longfibrose, hulpverleners, mantelzorgers en belangstellenden in Kulturhus De Nieuwhof in Westervoort.

Deze keer verzorgde Jenny Zwiggelaar, fysiotherapeut gespecialiseerd in onder andere fysiotherapie bij longziekten, een presentatie over 'Krachttraining bij COPD'. Aan bod kwamen onder andere de nieuwe beweegrichtlijnen en het hoe en waarom van trainen bij ouderen en patiënten met longziekten. Aan de hand van voorbeelden werden door de bezoekers een aantal oefeningen gedaan en liet Jenny zien wat er allemaal mogelijk is met weinig middelen. Het was een actieve, maar vooral interessante en leerzame middag voor de zestig bezoekers.

Mensen die interesse hebben in de presentatie en voorbeeldoefeningen òf geïnteresseerd zijn in de activiteiten van het Longpunt Arnhem-Liemers kunnen een mail zenden aan arnhemliemers@longpunt.longfonds.nl. Zij krijgen dan automatisch een uitnodiging voor de volgende bijeenkomst van het Longpunt op 21 maart met als onderwerp 'Hoe ga je om met zorgverleners'.

Leerzame bijeenkomst Longpunt Arnhem-Liemers

WESTERVOORT - Op 17 januari organiseerde Longpunt Arnhem-Liemers de eerste bijeenkomst van 2018 voor patiënten met longziekten zoals COPD, astma en longfibrose, hulpverleners, mantelzorgers en belangstellenden in Kulturhus De Nieuwhof in Westervoort.

Deze keer verzorgde Jenny Zwiggelaar, fysiotherapeut gespecialiseerd in onder andere fysiotherapie bij longziekten, een presentatie over 'Krachttraining bij COPD'. Aan bod kwamen onder andere de nieuwe beweegrichtlijnen en het hoe en waarom van trainen bij ouderen en patiënten met longziekten. Aan de hand van voorbeelden werden door de bezoekers een aantal oefeningen gedaan en liet Jenny zien wat er allemaal mogelijk is met weinig middelen. Het was een actieve, maar vooral interessante en leerzame middag voor de zestig bezoekers.

Mensen die interesse hebben in de presentatie en voorbeeldoefeningen òf geïnteresseerd zijn in de activiteiten van het Longpunt Arnhem-Liemers kunnen een mail zenden aan arnhemliemers@longpunt.longfonds.nl. Zij krijgen dan automatisch een uitnodiging voor de volgende bijeenkomst van het Longpunt op 21 maart met als onderwerp 'Hoe ga je om met zorgverleners'.

Carnaval in Herwen

HERWEN - Zaterdag 3 en zondag 4 februari zal carnaval centraal staan in het dorp Herwen. Carnavalsvereniging De Clusenarren zal onder leiding van Prins Alex de 2e het startsein geven voor de Herwense Carnaval en dit gebeurt tijdens de kindermiddag op zaterdag 3 februari.

Alle kinderen uit Herwen en Aerdt in de leeftijd van 0 tot 16-jaar zijn dan ook welkom. Daar wordt afscheid genomen van Jeugdprins Senna de 1e en zijn Adjudant Quinten. Na dit afscheid zal de nieuwe Jeugdprins(es) gepresenteerd worden. Er zijn leuke prijzen voor diegenen die het mooist verkleed zijn. Dit zal plaatsvinden in dorpshuis De Cluse. De middag zal om 14:00 uur beginnen en eindigen om 16:00 uur. Zaterdagavond 3 februari vindt de jaarlijkse balavond plaats. De deuren van dorpshuis De Cluse zijn om 19:00 uur geopend. De Prins en zijn gevolg zullen om 19:49 binnentreden. Om 21:30 uur is het demasqué en tevens prijsuitreiking.

Zondag 4 februari zal heel Herwen op zijn kop staan. Dan is er de traditionele carnavalsoptocht. Iedereen die mee wil doen aan deze optocht dient zich aan te melden bij de jury; men zal dan ook een startnummer krijgen. De jury zit vanaf 12:00 uur in het dorpshuis De Cluse. Om 13:11 uur zal de bonte stoet bij dorpshuis De Cluse vertrekken en zal dan door Herwen gaan. De aankomst is om ongeveer 14:45 uur weer bij dorpshuis De Cluse, waar gehost en gedanst kan worden. De prijsuitreiking zal om ongeveer 17:30 uur plaatsvinden.

Vijf prachtige films in Filmhuis Didam

DIDAM - Vanwege tien jaar Meulenvelden: zaterdag 3 februari om 19.45 uur: Blindsight. Onze eerste film. Tegen de adembenemende achtergrond van de Himalaya volgt Blindsight het aangrijpende avontuur van zes Tibetaanse tieners die proberen de Lhakpa Ri, een bergkam van 23.000 voet hoog aan de noordkant van de Mount Everest te beklimmen.

Maandag 5 februari om 20.00 uur: Vele hemels boven de zevende. Eva staat altijd klaar. Ze is een rots in de branding voor haar familie. Ze is kampioen in geven. Achter haar brede glimlach en overdosis begrip, groeit een knagende eenzaamheid.

Vrijdag 9 en maandag 12 februari om 20.00 uur: Weg van jou. Evi is klaar voor de promotie van haar leven in Rio! Dan blijkt dat haar baas andere plannen heeft. Ze krijgt een project in Terneuzen. Weigeren is geen optie. Het lijkt wel alsof álles tegenzit tot ze schipper Stijn ontmoet.

Dinsdag 13 februari om 14.00 uur: Loving Vincent. Loving Vincent is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: de eerste geschilderde speelfilm ter wereld.

Vrijdag 16 februari om 20.00 uur: Murder on the Orient Express. Wat begint als een uitbundige treinreis door Europa ontvouwt zich al snel tot één van de meest stijlvolle, spannende en huiveringwekkende mysteries ooit.

Filmhuis Didam is te vinden aan de Kerkstraat in gebouw Waverlo. Meer informatie over films of het filmhuis: www.filmhuisdidam.nl. Entree film 7 euro, ‘Vriend Van’ 5 euro, kinderfilm 5 euro,. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open. De filmzaal is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

Zondagmiddagconcert met 'Vent' in Gemaal Oude Rijn

VENT tijdens SevenArtFestival. (Foto: Richard Zweers)

PANNERDEN - Op zondag 4 februari om 15.00 uur zorgt het jonge trio Vent in Gemaal Oude Rijn aan de Deukerdijk 42 in Pannerden voor eigentijdse, Nederlandstalige muziek.

Vent is ontstaan uit een schoolband. Begonnen met het spelen van covers kwam er steeds meer eigen geluid. Nu speelt Vent alleen nog maar eigen nummers. Soms zijn teksten de inspiratiebron, soms komt er tekst bij de muziek, soms spreekt de muziek voor zichzelf. Het experiment wordt niet geschuwd, de stijl is niet in een kooitje te plaatsen. Het is muziek om bij weg te dromen en om bij te dansen. Het is Vent-muziek.


Vent bestaat uit percussionist Jeroen Elferink, gitarist Jeroen Spieker en zangeres / trompettist en toetsenist Eva Beunk. De toegang is gratis, de jongelui beginnen om 15.00 uur te spelen. Het concert is onderdeel van de serie ‘Monumentale Klanken’, waarbij onregelmatig bijzondere concerten en optredens op bijzondere plekken in de Liemers worden georganiseerd. Soms zijn dit concerten door amateurs, die hiermee een podium kunnen krijgen, zodat het repeteren wat meer ‘druk’ kan krijgen. Soms hebben professionals zin om even iets uit te proberen.

Ook interesse om een keer mee te doen met ‘Monumentale Klanken’? Neem contact op met Servaas Beunk via info@denieuwegrens.nl.

In vogelvlucht langs innovaties tijdens de VR-Roadtour

WESTERVOORT - Van hightech hotspots tot verrassende innovaties, van natuur en groen tot bruisende steden en toonaangevende kennisinstellingen; de regio Arnhem-Nijmegen heeft het allemaal. Inwoners en bestuurders krijgen een exclusieve virtuele kijk achter de schermen tijdens de VR-Roadtour.

Met een speciale bril word je onderdeel van een zes minuten durende virtualreality-film. Dit wil je meemaken! Op 5 februari komt de Roadtour naar Westervoort. Zelf hoofdrolspeler in deze filmBeleef zelf hoe bijzonder innovatief onze regio is, met de nieuwe virtualreality-film It takes a keen eye. Niet op een scherm in de bioscoop, maar zo dichtbij als mogelijk is. Je bent namelijk zelf de hoofdrolspeler in deze rondreis door de regio. Je bezoekt onder meer het Radboudumc, het tuinbouwgebied Nextgarden en sportcentrum Papendal.

Buitenlandse bedrijven zijn onder de indruk van de regio. Er is een gunstig vestigingsklimaat, waardoor steeds meer bedrijven en investeerders geïnteresseerd zijn. Dat betekent onder andere nieuwe banen, meer bedrijvigheid én innovatie.
De Roadtour komt op maandag 5 februari van 18.00 tot 20.00 uur naar de gemeente Westervoort (gemeentehuis, Dorpsplein 1). Iedereen is welkom! De VR-Roadtour is ook in zeventien andere gemeenten te zien. Alle data staan op: RegioAN.nl/roadtour. De VR-Roadtour is een initiatief van de Regio Arnhem Nijmegen en wordt mede mogelijk gemaakt door The Economic Board & de Provincie Gelderland.

De HCC Computeravonden: Slimme auto

(Foto: Els Schipper)

ZEVENAAR - Op donderdag 8 februari verzorgt de HCC weer met de maandelijkse computeravonden. De avonden worden gehouden in Ons Huis aan de Dr. Honigstraat 3 in Zevenaar. Aanvang lezing 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur.

"In deze presentatie vertellen we je meer over slimme auto's. Zo komen de sensoren waar je auto mee is uitgerust aan bod, maar ook apparatuur en software waarmee je een auto slimmer kunt maken. Wat doen die zaken eigenlijk en wat zijn de voor- en nadelen?

Auto’s worden steeds slimmer en de zelfrijdende modellen voor consumenten laten vast niet lang meer op zich wachten. Maar waarom zou je eigenlijk een slimme auto willen? En wat is er eigenlijk op de markt om meer over je auto te weten en er zelf mee aan de slag te gaan?
Alle sensoren waar moderne auto’s mee uitgerust zijn, helpen je niet alleen bij het besturen van je auto, je kunt er ook heel veel informatie uithalen. Bovendien worden de belangrijkste slimme systemen die je helpen tijdens het autorijden nader toegelicht en vertellen we meer over handige hulpmiddelen die je daarnaast kunt inzetten om je rijplezier en veiligheid te vergroten. De lezing wordt verzorgd door Kees van Bergen."

De helpdesk staat klaar voor vragen en problemen op het gebied van computerapparatuur en -programmatuur. Natuurlijk is er weer de mogelijkheid om informatie te krijgen over allerlei onderwerpen, zoals Internet, Genealogie, Linux en Raspberry Pi, Windows, Office, Video bewerken, Adobe Fotoshop, et cetera.

De toegang is vrij voor HCC-leden; ook niet-leden zijn welkom en betalen 4 euro per avond.

Programma Filmhuis Zevenaar

Electric Blues Society. (Foto: Filmhuis Zevenaar)

Op het podium staat ELECTRIC BLUES SOCIETY. Twee doorgewinterde muzikanten Jan Mittendorp (gitarist) en Jasper Mortier (bassist en drummer) met dertig jaar podiumervaring brengen op geheel eigen wijze bluesmuziek ten gehore. Inspiratiebronnen zijn Andy Lomax, Roxy Music en Led Zeppelin. Een absolute must voor blues liefhebbers, waarbij het experiment niet wordt geschuwd. Tijdens het optreden zijn er videoprojecties. Wo 7/2 20:15u.

KLEINE IJSTIJD, een midlifecrises in guerillastijl. Na het intense Tonio had Paula van der Oest behoefte aan iets luchtigs. Kleine IJstijd is gebaseerd op The Big Chill, de filmklassieker uit 1983 waarin een rockband bijeenkomt om de as uit te strooien van hun zanger die zelfmoord heeft gepleegd. In plaats van gedesillusioneerde dertigers zijn het bij haar echter vijftigers die worstelen met de teloorgang van hun idealisme. Do 1/2 en za 3/2 20:15u. Vr 2/2, zo 4/2 en di 6/2 14:30u.

HEARTSTONE. De boezemvrienden Thor en Kristjan groeien op aan de kust van IJsland; kliffen, vlaktes en bergen, alles ligt op loopafstand. Om daar op te groeien moet een droom zijn! Maar wat hun gevoelens betreft, kunnen de twee pubers geen kant op. Kristjan is heimelijk verliefd op Thor en soms lijkt die liefde wederzijds. Maar de IJslandse mores staan dat niet toe. Vr 2/2, zo 4/2 20:15u en ma 5/2 14:30u.

Voor meer informatie: www.filmhuiszevenaar.nl.

Programma Kunstwerk! Theater

Theater van de Klucht

In de Vlaamsche Pot

Hit-serie 'In de Vlaamsche Pot' maakt theaterdebuut!

Maak opnieuw kennis met de gebeurtenissen in restaurant 'In de Vlaamsche Pot' van de hysterische eigenaar Karel (Bas Muijs) en zijn partner en chef-kok Luciën (Onno Innemee). 'In de Vlaamsche Pot' staat garant voor een avondje ongeremd en keihard lachen.

Donderdag 22 februari. Aanvang 20.15 uur. Prijs 24,50 euro.Kunstwerk! Cursussen

All about singing (9-17 jaar)

Ontwikkel je eigen zangtalent

Wij dagen je uit je meest persoonlijke instrument te ontwikkelen met de cursus: 'All about singing'.

In deze cursus komen alle onderdelen van zang aan bod (pop/lichte muziek). Je werkt aan: ademhaling, articulatie, microfoontechniek, interpretatie en de ontwikkeling van je eigen muzikale identiteit. De cursus start in april en wordt gegeven in Duiven en Didam. Voor meer informatie en inschrijven: www.liemerskunstwerk.nl

Theatercursus Improviseren (10 – 14 jaar)
Fantaseer erop los!
Heb jij een enorme energie, oneindige fantasie en veel zin om samen gekke dingen te bedenken? Dan is deze theatercursus iets voor jou! In een groep leer je improvisatietechnieken en kun je uiteindelijk zonder voorbereiding de prachtigste scènes spelen. Wie kent niet: De Vloer Op Junior of de spelletjes van de Lama's? Kom meedoen en ontdek het zelf. Schrijf je snel in, want er is plek voor slechts 20 deelnemers! De cursus start op 9 april en wordt gegeven in Het Musiater, Zevenaar. Voor meer informatie en inschrijven: www.liemerskunstwerk.nl

Koor In Between uit Groessen presenteert De Passie

(Foto: BranchMedia/Sanne Smits)

GROESSEN - Op 29 en 30 maart, Witte Donderdag en Goede Vrijdag, voert het Groessense koor In Between De Passie op. Deze uitvoering is gebaseerd op The Passion, het lijdensverhaal van Jezus, dat al een aantal jaren op tv wordt uitgezonden en ieder jaar opnieuw een groot succes is!

De Passie vertelt het traditionele lijdensverhaal, in een modern jasje gegoten. Door de leden van In Between zijn Nederlandstalige nummers van onder andere Bløf, Marco Borsato en Rob de Nijs ingestudeerd. De verteller en het koor brengen het verhaal op eigentijdse wijze ten gehore, ondersteund door lokale acteurs. Voor de instrumentale ondersteuning is een speciaal combo samengesteld.

De H. Andreaskerk in Groessen is het decor voor deze uitvoering. Aanvang 20.00 uur, de kerk is open om 19.30 uur. Kaarten à 7,50 euro zijn vanaf 1 februari verkrijgbaar bij de volgende verkooppunten: Zaal Gieling Groessen, Dorpstraat 29, Groessen; Dorpshuis Groessen, Sint-Isidorusplein 4, Groessen; Kantine SV Loo, Loostraat 22a, Loo; Centraal Secretariaat Parochie Sint Willibrordus, Kerkstraat 2, Zevenaar

Men kan de kaarten vanaf 1 februari ook snel en gemakkelijk online bestellen via de website www.koorinbetween.nl. Men kan ervoor kiezen om ze te laten bezorgen of zelf af te halen op donderdag 15 maart van 19.00 tot 21.00 uur in het Dorpshuis in Groessen. Het is niet mogelijk plaatsen in de kerk te reserveren. Tussen 19.30 en 20.00 uur wordt koffie/thee met cake verkocht voor 1,00 euro.

Pigeons met twee nominaties bij Duivense Sportverkiezing

(Foto: Danielle Polak)

DUIVEN - Afgelopen vrijdagavond fungeerde het prachtige Van der Valk Duiven als locatie voor de Duivense Sportverkiezing 2017.

Binnen heel de Liemers worden er geen sporters (met of zonder beperking) en/of mensen die een bijzondere sportprestatie leveren in het zonnetje gezet. Er zijn bijvoorbeeld wel ondernemersverkiezingen en vrijwilligersverkiezingen, maar er mist iets, aldus Mathieu Maanders en Dianne de Geus. Hierom hebben zij het idee opgevat om voor inwoners uit de gemeente Duiven een sportverkiezing te organiseren.

Er waren vier categorieën waar men genomineerd voor kon worden: Sporter of Sportteam, Beste Sportfoto, Meest bijzondere sportprestatie en Aangepaste Sporter of Sportteam. Pigeons was liefst voor twee categorieën genomineerd: Beste Sportfoto & Beste Aangepaste Sportteam.

Voor beste Sportfoto was Froukje Sanberg genomineerd. Froukje is als onder meer vaste sportfotograaf voor Pigeons van groot belang. Daarnaast speelt Froukje bij de Dames en is ze hoofdtrainer van de U10. Froukje greep net naast de hoofdprijs en eindigde als tweede. Voor Beste Aangepaste Sportteam was Pigeons On Wheels genomineerd. Met een haast compleet team schitterde team in de feestzaal van Van der Valk. Ook het Team Pigeons On Wheels eindigde met zilver.

Zoals bij iedere verkiezing kan er uiteindelijk maar één de terechte winnaar zijn en ook al is Pigeons twee keer als tweede geëindigd, ziet basketbalvereniging Pigeons dit als goud voor de vereniging! De avond was met recht een knaller en voor herhaling vatbaar. Wellicht in Liemersverband?

Einduitslag voorrondes Schoolbowlen Liemers

Schoolbowlen 2018. (Foto: Onno van Tongeren)

ZEVENAAR - De afgelopen twee weken is er onder andere in De Griethse poort te Zevenaar gestreden door diverse teams van diverse basisscholen, om zich te kwalificeren voor de grote finale 24 maart in Leiderdorp.

De eerste twaalf teams mogen op woensdag 7 februari vanaf 13.00 uur eerst de halve en aansluitend de finale van de Liemerse Kampioenschappen spelen op de Bowling van De Griethse poort in Zevenaar.

De Wissel Tosti's Hidde,Hero,Ditz 263 246 280 789
De Lindenhage Diepvries Doperwten Silas,Jorn,Wouter 194 263 249 706
De Lindenhage Balgurkjes Thijs,Cisgo,Baris 245 190 198 633
St. Martinus FC Snorvissen Lavinia,Sem,Kamiel 209 229 194 632
T Scathe Team 1 Senna,Roy,Sem 187 154 228 569
De Lindenhage De Henkies Floris,Senna,Nyall 183 161 215 559
De Bem GTST Tieme,Tijn,Sten 169 174 206 549
De Wissel 3 T Tristan,Teun,Twan 146 184 218 548
De Lindenhage Team Naamloos Merel,Veronique,Dominique 156 188 202 546
T Scathe De Beste Kira,Demi,Romy 188 180 176 544
De Lindenhage Zure Melk Joost,Mats,Cas 146 194 201 541
De Lindenhage Supergirls Evelien,Danique,Carmen 184 176 175 535

Daarnaast zullen de scholen nog bericht ontvangen wie er naar de grote landelijke finale mag. Dit wordt besloten door de NBF. "We hopen natuurlijk dat wij van Bowlingvereniging Zevenaar net als vorig jaar misschien wel weer met 9 teams af mogen reizen naar Leiderdorp. Mocht er een team van jullie school op 7 februari spelen in Zevenaar dan zijn jullie natuurlijk van harte welkom om je team te komen aanmoedigen." Meer info staat op www.bowling-zevenaar.nl.

Groei en Bloei-lezing over bonsai

ZEVENAAR - Op maandag 19 februari om 20.00 uur houdt Joop ten Böhmer voor Groei en Bloei – de Liemers een lezing over de kunst van bonsai.

Letterlijk vertaald betekent bonsai in het Japanse ‘een boom in een pot’. Maar het is veel meer: het is kunst; expressie en leven. Tijdens de lezing gaat Joop ten Böhmer onder andere in op; wat is bonsai, waar komt het vandaan, waarom blijft een bonsai zo klein en wat bepaalt het aanzien. Ook spreekt hij over onderhoud- en vormingstechnieken, verzorging en stijlen. Joop zal met deze lezing zeker uw belangstelling voor bonsai wekken, misverstanden over bonsai uit de weg ruimen en misschien de bonsaicultuur voor u tot een leuke vrijetijdsbesteding laten worden!
Heeft u zelf een bonsai, breng die dan mee om te laten zien of om hierover advies te vragen. Tijdens de lezing wordt ook een aantal bonsais meegebracht als voorbeeld. De lezing is in Zalencentrum Staring, Grietakkers 3 in Zevenaar.
Leden en niet-leden zijn welkom. Meer informatie staat op www.liemers.groei.nl of mail ons op info@liemers.groei.nl.

Pigeons bezoekt eredivisiematch New Heroes

DUIVEN - Afgelopen zondagmiddag vertrok vanuit Triominos een bus met vijftig enthousiaste Pigeons naar Den Bosch voor de eredivisiewedstrijd van New Heroes vs ZZ Leiden.

In Den Bosch werd de basketbalwedstrijd gehouden van de nummer 3 op de ranglijst New Heroes versus de nr 1 - ZZ Leiden. Het beloofde een zeer spannende wedstrijd te worden, want in een afgeladen Maaspoort wilden de basketballers van New Heroes de overwinning thuis houden! In een uitverkochte Maaspoort begonnen de in het rood spelende New Heroes moeizaam aan de wedstrijd. Het duurde dan ook even voordat de eerste score kwam vanuit de kant van New Heroes. Een geweldig moment, want vandaag was het moment van de Teddy Bear Toss. Alle toeschouwers waren van te voren gevraagd knuffels mee te nemen die na de eerste score van New Heroes, allemaal op het veld gegooid mochten worden. Er werd massaal gereageerd op de oproep en na de eerste score van New Heroes werden er honderden knuffels vanuit het publiek op het veld gegooid!

Ook Pigeons had gehoor gegeven aan de oproep en kwam met tassen vol knuffels voor de actie. Met de actie wil men ervoor zorgen dat kansarme kinderen een knuffel kunnen krijgen die ze vervolgens weer een extra glimlach kan bezorgen. Het hele veld lag bezaaid met knuffels! Nadat de organisatie alle knuffels in tassen had gestopt kon de wedstrijd vervolgd worden. Drie kwarten lang keek New Heroes tegen een achterstand aan. Die was aanvankelijk tien punten, maar bij het ingaan van het laatste kwart was de marge geslonken tot een punt: 46-47. In het laatste kwart walste New Heroes over de bezoekers heen. Eindstand 68-60.

Carnaval met Bandje Speciaal in Zevenaar

Gezellige drukte in het schuttersgebouw tijdens de carnaval 2017. (Foto: PR)

ZEVENAAR - Tijdens de carnavalsmaandag wordt in het schuttersgebouw weer een fantastisch feest gemaakt. Dit jaar wordt de muziek verzorgd door Bandje Speciaal. Dit is een band die doorgaat tot de zaal op z’n kop staat. Ook op 12 februari zullen ze dat weer laten zien.

"Kom als afsluiting van het frühshoppen naar het schuttersgebouw en maak er met ons en Bandje Speciaal een spetterend feest van. Vanaf 12.00 uur is iedereen van harte welkom. De toegang is gratis. Jij komt toch ook!"

Tijdens de Boemelparade, op de zondag 11 februari, is de bar vanaf 13.00 open. De Boemelparade trekt door het centrum van Zevenaar en komt ook bij het schuttersgebouw langs. "Loop gerust even voor of na de parade bij ons binnen bij Schuttersgebouw Sint-Andreas aan de Oude Doesburgseweg 1 in Zevenaar."

Dansfestival bij De Schuumneuzen

Dansgarde van CV De Schuumneuzen. (Foto: Steinmar Polman)

BABBERICH - Op zondag 18 februari verzorgt carnavalsvereniging De Schuumneuzen al weer voor de zesde keer een dansfestival.

In Kulturhus De Borg in Babberich komen deze dag een paar honderd dansers en danseressen bijeen om het publiek gardedansen en showdansen voor te schotelen. Het programma start om 11.00 uur en duurt tot 16.15 uur. Rond 16.45 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden door Prins Martijn 1e, prinses Saskia en de jeugdprins(es) en adjudant die nog bekend moeten worden gemaakt.

“We zijn trots en blij dat we dit weer kunnen en mogen organiseren”, geeft Martijn Bouwman -voorzitter van De Schuumneuzen- aan. “Met dank aan alle vrijwilligers die jaarlijks weer opgetrommeld worden, lukt het telkens om deze dag voor iedereen in goede banen te leiden."

De entree voor dit dansfestival bedraagt 3,50 voor volwassenen en 1,50 euro voor kinderen tot 12 jaar.

Muzikale Oasemiddag in de Samen op Weg Kapel

DUIVEN - Oase biedt aan senioren een bijeenkomst met ontspanning, ontmoeting en contact. Oase doet dit al vele jaren. En ook in 2018 is er weer een gevarieerd programma.

Na de saaie en grijze januari maand wordt in februari fleurig begonnen met een optreden van het mannenkoor 'Tijdloos'. Het koor bestaat uit mannen die in het Liemers mannenkoor zingen (kwaliteit gegarendeerd) en het leuk vinden om ook op te treden voor onder meer senioren.

Het mannenkoor biedt een onderhoudend programma met muziek, humor en samenzang. Wie van muziek en zingen houdt, is van harte uitgenodigd op woensdagmiddag 7 februari.

Oase komt 1 maal per maand op woensdagmiddag van 14.30 tot 16.30 uur bijeen in de Samen op Weg Kapel (achter het gemeentehuis).

Het programma t/m mei ziet er als volgt uit:

07 -02 Mannenkoor 'Tijdloos' biedt een gevarieerd programma

07 -03 De Lucht in, met Rob van Maanen

04 -04 Paasbijenkomst, Oase/PCOB

09 -05 'Vijf vrouwen rond Willem van Oranje'

30 -05 Een smakelijke seizoensafsluiting

Gift goede doel

DUIVEN - Op zaterdag 30 december mochten sportclub Groessen, sportclub Loo en sportclub Dvv uit handen van Marian Hulscher van de stichting Tweedehandsbeurzen Duiven elk een cheque ontvangen van 500 euro.

De stichting Tweedehandsbeurzen Duiven verkoopt tijdens hun beursdagen tweedehands kleding en speelgoed en de opbrengst wordt dan aan een goed doel geschonken. In 2017 bestond de stichting 35 jaar en dat was de reden voor een klein feestje. Vandaar dat er deze keer drie clubs waren die een cheque mochten ontvangen.

Meiden C1 WesterDuiven zaalhockeykampioen

MC1 zaalhockey kampioen. (Foto: Inge)

DUIVEN - Afgelopen zaterdag gingen de Meiden C1 WesterDuiven vol spanning naar Zevenaar voor het kampioenschap.

"Het zaalseizoen zijn we thuis gestart in onze eigen blaashal met twee overwinningen. Na wedstrijden in Bemmel en Doetinchem stonden we op de eerste plek. Door de zenuwen hebben we er een spannende speeldag van gemaakt. Met een paar meiden geblesseerd op de bank en gierende zenuwen zijn we geëindigd op de eerste plek." (Geschreven door Willemijn Hoogveldt, aanvoerder MC1)

Op de foto: Madelon Bax, Jade Beishuizen, Julia Cellamare, Claudia van Ravels, Roos Folbert, Linde Wissink, Mette Woestenburg, Jip van de Weem, Maike van Amersfoort, Anouk Gerritsen, Danne Kamp, Vera Ruppert, Willemijn Hoogveldt, Iris Peeters, Carmen Overeem, Fokke Hoekema (coach) en Judith van Amersfoort (teammanager)

Winst voor jeugd Pigeons

DUIVEN - In Triominos mocht U14 aantreden tegen VBV Veenendaal. Het team heeft super goed samen gespeeld. Strakke verdediging en veel snelle aanvallen.

Coach Lieke Scholten en assistent-coach Jeroen Freij hebben tijdens de wedstrijd veel kunnen oefenen op zaken als het verbeteren van de aanval en defensie. Overduidelijk was het een feit dat U14 de sterkste partij was op het veld! Eindstand 52-35.
Pigeons U-12 mocht voor hun wedstrijd naar Arnhem. Beide ploegen traden vol enthousiasme en vechtlust aan. De eerste periodes liepen de scores gelijk op en lieten beide ploegen zien dat ze voor de volle winst gingen. Na de rust waren het de Pigeons die prachtig teamwork lieten zien en ook de scores vielen aan de kant van Pigeons. Arnhem Eagles vocht maar hadden moeite met het inmiddels warmgedraaide team van Pigeons. Zo kwam Pigeons met prachtige steals en gave fast breaks. Coach Guido Mahler en assistent coach Earl vd Beld glunderden van plezier. Ze zagen in de wedstrijd terug dat Hard Work Pays Off! Eindstand 42-57.

FNV Belastingservice afdeling Westervoort

WESTERVOORT - Het is voor leden van het FNV weer mogelijk om, op vertoon van de ledenpas, hun belastingaangifte 2017 te laten verzorgen door de vrijwilligers van de FNV belastingservice.

Vanaf 12 februari kunnen belangstellenden van maandag tot en met donderdag tussen 16.00 en 20.00 uur bellen voor informatie of het maken van een afspraak met Henk de Leeuw, telefoon 026 3113273. Voor vragen of informatie kan men ook een e-mail sturen naar westervoort.fnv@upcmail.nl.

De invulavonden zijn op 13 en 27 maart en op 4 en 17 april van 19.00 tot 21.00 uur in zalencentrum Wielleman in Westervoort.

Winst voor

jeugd Pigeons

DUIVEN - In Triominos mocht U14 aantreden tegen VBV Veenendaal. Het team heeft super goed samen gespeeld. Strakke verdediging en veel snelle aanvallen.

Coach Lieke Scholten en assistent-coach Jeroen Freij hebben tijdens de wedstrijd veel kunnen oefenen op zaken als het verbeteren van de aanval en defensie. Overduidelijk was het een feit dat U14 de sterkste partij was op het veld! Eindstand 52-35.
Pigeons U-12 mocht voor hun wedstrijd naar Arnhem. Beide ploegen traden vol enthousiasme en vechtlust aan. De eerste periodes liepen de scores gelijk op en lieten beide ploegen zien dat ze voor de volle winst gingen. Na de rust waren het de Pigeons die prachtig teamwork lieten zien en ook de scores vielen aan de kant van Pigeons. Arnhem Eagles vocht maar hadden moeite met het inmiddels warmgedraaide team van Pigeons. Zo kwam Pigeons met prachtige steals en gave fast breaks. Coach Guido Mahler en assistent coach Earl vd Beld glunderden van plezier. Ze zagen in de wedstrijd terug dat Hard Work Pays Off! Eindstand 42-57.

Gezelligheid en goede artiesten tijdens Open Podium

ZEVENAAR - Het belooft op zaterdag 24 februari een gezellige avond te worden met zeer goede artiesten tijdens het Open Podium in Muziekcafé De Lantaern.

De avond begint met de talentjachtwinnares Marit de Groot, dan zal Hugo Königs laten zien en horen hoe veelzijdig hij wel is en als afsluiter zal de poprock band Move Over een feestje bouwen met herkenbare nummers. De avond begint om 21.00 uur. Toegang is gratis.

Marit de Groot is een jong talent met een prachtige stem. Tijdens de talentenjacht zong ze haar nummers achter een keyboard. Nu wil ze de uitdaging aangaan om daarachter vandaan te komen en zich helemaal te laten zien en horen. Ze wil graag de mensen met haar liedjes emotioneel raken.

Singer-songwriter Hugo Königs maakt ritmische en melodische nummers met invloeden uit de klassieke muziek, jazz, wave en rock. Hij zingt en begeleid zich zelf op klassieke en elektrische gitaar, mandoline, loopstation. elektrische bas en mondharp. Hij heeft naast zijn soloprogramma veel met dichters samen gewerkt, filmmuziek geschreven en in bands gespeeld. Zijn teksten zijn surrealistisch met verwijzingen naar sociaal maatschappelijke thema’s.

Move Over is een energieke rock/pop band met een breed repertoire. Ze spelen nummers met diverse stijlen onder het motto ‘de sfeer van toen en de kwaliteit van nu'. Herkenbare muziek voor iedereen. Maar niet de geijkte covers. Mooie ballads en lekkere swingnummers zorgen voor een ontspannen sfeer en een lekker feestje.

Foto-expo Albert van 't Slot

WESTERVOORT - Vanaf 16 februari houdt Stichting Kunstwerk Westervoort een unieke expositie van Albert van 't Slot. De expositie wordt geopend op vrijdag 16 februari om 19.30 uur in Huize Vredenburg in Westervoort. U kunt de werken bezichtigen tot en met zondag 4 maart in Huize Vredenburg en Huis Ter West.

Na een werkzaam leven als technisch tekenaar/ontwerper, maar ook als beheerder onroerend goed en locatiebeheerder bij de Nuon is Albert van 't Slot (1949, Zutphen ) teruggekeerd naar zijn jeugdliefde 'De fotografie'. De geëxposeerde foto's zijn het voorlopige resultaat van een fotografische zoektocht naar zuivere en inhoudelijke verbeelding van de hem omringende wereld. Soms verstild maar ook heftig. De foto's die hij exposeert zijn emotioneel geladen en hij wil ze graag delen met de beschouwer.

De expositie is te bezichtigen van 16 februari tot en met 4 maart in Huize Vredenburg, klapstraat 112, en Huis ter West, Zd. Parallelweg 3. De opening vindt plaats op vrijdag 16 februari om 19.30 uur in Huize Vredenburg. Zie ook: www.kunstwerkwestervoort.nl en www.hkwestervoort.nl

Nieuw Jeugdprinsenpaar van De Dolbotters

WESTERVOORT - Zondagmiddag zat feestburcht Wieleman tijdens de jeugdpronkzitting helemaal vol.

De Dolle Kits en de dansgarde hadden een mooi stuk ingestudeerd voor de opkomst van het nieuwe Jeugdprinsenpaar. Aan het eind kwamen Jeugdprins Fons 1e en Jeugdprinses Tess te voorschijn. Deze middag werd er afscheid genomen van Jeugdprins Sem 1e, Jeugdprinses Tess en Jeugdpage Fleur. Samen bedankten ze iedereen voor een heel mooi seizoen. Naast optredens van de dansgardes en de Dolle Kits, waren er ook gastoptredens van basisschool De Brug en Do Diva Dance. Het jeugdorkest van OBK begeleide deze middag met vrolijke muziek.

Jeugdprins Fons 1e en Jeugdprinses Tess nodigen alle kinderen uit om samen feest te vieren tijdens de kindermiddag op woensdag 7 februari, het carnaval op de basisscholen en tijdens de Westervoortse carnavalsoptocht

Voorleesdagen bij Humanitas

ZEVENAAR - Woensdag 24 januari zijn de Nationale Voorleesdagen van start gegaan. Alle peuters van kinderopvang Humanitas in de gemeente kwamen samen in Het Musiater.

Zij luisterden naar het verhaal Ssst!... de tijger slaapt dat werd voorgelezen door Sacha Ausems, voorzitter RvB. Zij liet zichzelf voor het verhaal schminken als tijger. Na het verhaal konden de kinderen dansen op het lied van de tijger, geschminkt worden als tijgers en natuurlijk nog een keer luisteren naar het verhaal in een kleiner groepje. Ook konden de kinderen meedoen met een kleurwedstrijd om het prentenboek van het jaar te winnen. Al met al een ontzettend gezellige en geslaagde ochtend!

Grote vlooienmarkt in Doetinchem

DOETINCHEM - In de Saza sporthal aan de Sportweg 1 is er zondag 4 februari van 10.00 - 17.00 uur een leuke grote vlooienmarkt.

Er wordt weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuisterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden. Leuk als bezoeker om te komen snuffelen,. Of als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden, huur dan ook een kraam. Een kraam is 4 meter met bovenbouw en kost 27.50 euro. Grondplaatsen kosten per 6 meter 17,50 euro en via www.animo-vlooienmarkten.nl of telefonisch 06 39108152 te bestellen.

De markt bezoeken kost het 3,00 euro entree voor volwassenen en voor 65+ 2,50 euro; kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. De Saza sporthal verzorgt de catering en een gezellig terras op de vlooienmarkt.

Vlooienmarkt in Hoog-Keppel

HOOG-KEPPEL - Zondag 11 februari van 10-17 uur is er een vlooienmarkt in De Hessenhal aan de Monumentenweg 30 in Hoog-Keppel.

Er wordt weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuisterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden. Leuk als bezoeker om te komen snuffelen,. Of als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden, huur dan ook een kraam. Een kraam is 4 meter met bovenbouw en kost 23.50 euro. Grondplaatsen kosten per 6 meter 15 euro en via www.animo-vlooienmarkten.nl of telefonisch 06 39108152 te bestellen.

De markt bezoeken kost het 2,50 euro entree voor volwassenen en voor 65+ 2,00 euro; kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis.

De sporthal verzorgt een gezellige catering voor de vlooienmarkt.

Waakmanden voor heel Liemerije

REGIO - Met dank aan de Vrienden van Liemerije hebben alle afdelingen van Liemerije onlangs een waakmand gekregen. In totaal zijn er dertien waakmanden samengesteld en afgeleverd aan de verschillende locaties en afdelingen.

De waakmand is gevuld met allerlei praktische hulpmiddelen die het waken kunnen vergemakkelijken zoals een zacht plaid, warme sloffen, cd-speler met cd’s, gedachtenbundel, aromalamp met geur oliën, massage olie, led kaarsen en diverse andere attributen. Maar ook boeken zoals Lieve oma pluis van Dick Bruna en Het vertrek van de mier van Toon Tellegen.

Hospice De Hazelaar van Liemerije werkt al geruime tijd met de waakmand. ,,Mensen ervaren de waakmand als een warm gebaar. De inhoud van de mand kan troost bieden maar ook ondersteunen bij het waken”, aldus woonbegeleider Jolanda van der Puijl van De Hazelaar.

,,We merken dat de waakmand kan zorgen voor een ontspannen sfeer rondom het sterfbed van een dierbare, waardoor de laatste momenten samen erg waardevol kunnen zijn en het waken makkelijker wordt. Op een woonafdeling markeert de waakmand bijvoorbeeld ook het ingaan van de stervensfase.”

Door de goede ervaringen met de waakmand op De Hazelaar ontstond het idee om de waakmand op alle afdelingen in te zetten. ,,We denken dat het een goede toevoeging is op de warme zorg in de laatste levensfase”, aldus Jolanda.

Smoking Alaska naar finale Amphion Open

(Foto: Aricia Bouman Photography)

DUIVEN/DOETINCHEM - Afgelopen donderdag heeft de Duivense band Smoking Alaska de eerste voorronde van Amphion Open gewonnen. Dit levert de band een plek in de finale op in de grote zaal van Schouwburg Amphion.

De vakjury was laaiend enthousiast: "Jullie arrangementen zijn vet, de sound is te gek, de gitaren zijn in balans. Het klopt allemaal als een malle". Na het winnen van de Achterhoekse bandcompetitie en de Battle of the band de Liemers kent Smoking Alaska dus weer een succes.

De finale zal plaatsvinden in het tweede weekend van september in de grote zaal van schouwburg Amphion, die in 2012 en 2016 tot 'Theater van het jaar in Nederland' werd bekroond. Kaartjes zullen later verkrijgbaar zijn op de site van het theater.

Nieuw in Lathum TTB Kunstuitleen-kunst aan de wand

abstracte kunst. (Foto: ttbkunstuitleen)

LATHUM - De kunstuitleen van de Kunstkring Duiven is overgegaan naar TTB kunstuitleen in Lathum.

"Met ongeveer 300 schilderijen in allerlei kunststromingen van bekende kunstenaars in Nederland, hebben we een ruime keus. De schilderijen zijn in alle maten, zelfs tot 100x 200 cm. Zie de prijzen en enkele foto's op onze website. De schilderijen zijn ook te koop.

Er zijn speciale open dagen: de eerste zaterdag van de maand van 11.00 tot 14.00 uur. Natuurlijk kunt u even bellen als u een andere keer wilt komen. Graag zelfs, dan hebt u alle tijd en rust om een mooi schilderij uit te zoeken, en een gratis kopje koffie te drinken op ons mooie terras aan het water. (Wij hebben geen haast.)

Onze uitleen is gevestigd op het mooie Riverparc, IJsvogel 95 in Lathum. Leuk om er een keertje heen te fietsen, en het schilderij? Och die brengen we dan toch even bij U thuis." (www.ttb.kunstuitleen.nl)

Karate voor kinderen van 5 en 6 jaar!

Groep Tang Soo Do Zevenaar. (Foto: Peter van de Schepop)

ZEVENAAR - Bent Sports in Zevenaar start op zaterdag 3 februari met extra lessen Koreaans karate voor kinderen van 5 en 6 jaar.

Deze groep, de Tang Soo Do Tijgers is speciaal voor kinderen die het leuk vinden om een in leuke groep nieuwe vriendjes en vriendinnetje te maken en samen gave karate oefeningen te doen afgewisseld met leuke spelletjes om sterk en nog stoerder te worden, een echte karate-tijger dus!

Ervaren, internationaal erkende instructeurs met minimaal tien jaar ervaring zorgen voor uitdagende en afwisselende lessen waarbij kinderen op speelse manier werken aan het ontwikkelen van coördinatie, leerbaarheid en weerbaarheid. Uitdaging en beloning gaan hand in hand! Zo worden de kinderen uitgedaagd om middels een speciale bandenstructuur veel te oefenen en goed hun best te doen om zo door te groeien naar een nieuwe band. De instructeurs staan garant voor een veilige omgeving en uitdagende lessen. (Tijden: donderdag 18.00-18.30 uur; zaterdag 10.00-10.30 uur).

Didamse clubtafeltenniskampioenschap voor de jeugd

V.l.n.r.: Inge Bolder, Sil en Aafke Godschalk, Thomas Ubbink, Loes Bolder, Elpida Sistakis en Haike t Hart. (Foto: Christel van Mierlo)

DIDAM - Door een miscommunicatie met de aanmeldingsprocedure naar de scholen was de opkomst voor het basisscholenkampioenschap op zaterdag 13 januari zeer matig. Hierdoor werd besloten om over te gaan tot het clubkampioenschap van DSV Relax.

Het werd een middag met veel spanning en plezier in de wedstrijden, ondersteund door diverse jongeren vanuit het Liemerscollege, die in het kader van hun maatschappelijke invulling stage liepen. Zij hielpen met de telling, de bardienst en het opruimen. Aan het eind van de middag werden de prijzen uitgereikt door de coördinatrice van de jeugdafdeling, mevrouw Christel van Mierlo.

Er was een gedeelde eerste plaats voor Sil Godschalk en Loes Bolder met als derde Inge Bolder, vierde Thomas Ubbink, vijfde Aafke Godschalk, zesde Haike 't Hart enzevende Elpida Sistakis.

Met Dialect op de Koffie over Herman van Velzen

Met dialect op de koffie bij Erve Kots. (Foto: Ruud Hamburger (PR))

LIEMERS - Op zondag 4 februari verzorgt de Dialectkring Achterhook en Liemers (www.dialectkring.nl) weer een aflevering van het programma 'Met Dialect op de Koffie'.

Op deze morgen vertelt de heer Th. Roes (Doetinchem) van en over zijn vader Frans Roes (1902-1974) die schreef onder het pseudoniem Herman van Velzen. Frans Roes schreef gedurende een periode van ongeveer veertig jaar wekelijks voor de Graafschapsbode korte verhalen, die grotendeels ook in boekvorm verschenen, daarnaast schreef hij vier streekromans en een drietal toneelstukken. De bekendste figuur uit zijn verhalen is Aornt Peppelenkamp, de arme bezembinder op de Koolhovense heide.

De bijeenkomst wordt gehouden van 11.00 tot 13.00 uur bij Erve Kots in Lievelde. De entree is inclusief twee koffie of thee zeven euro. Ook niet-leden van de Dialectkring zijn welkom.

Koffieochtend Westervoort

WESTERVOORT - Dinsdag 13 februari is het koffieochtend!

Elke tweede dinsdag van de maand is er gelegenheid om samen koffie te drinken. Er is geen thema, geen lezing, geen powerpointpresentatie, gewoon koffie drinken voor de gezelligheid. Even een praatje van mens tot mens. Even de tijd nemen.

Het is voor álle inwoners van Westervoort en het verplicht tot niets. Iedereen is welkom in Het Paalmanhuis, Dorpstraat 63 in Westervoort.Van 10.30 tot 12.00 uur.

Paul Jansen nieuwe Prins van De Vrolijke Eilanders

Foto: Herman Vreman

AERDT - Tijdens de pronkzitting van carnavalsvereniging is Paul Jansen als nieuwe Prins van de vrolijke Eilanders uit Aerdt geinstalleerd. Na een hilarisch stukje van de prinsenraad, werd Paul gepresenteerd. Samen met zijn adjudant Jeroen Goes gaan zij dit jaar voorop in het feestgedruis. Onder zijn leus: Feest met ons met, mar wi-j zien altied de letste man, gaan de Vrolijke Eilanders het komend carnaval in.

De spelersgroep bracht een heel divers programma, waarin uiteraard de samensmelting van Rijnwaarden met de gemeente Zevenaar niet werd vergeten. In diverse stukken is er weer teruggeblikt op het afgelopen jaar en ook het showelement werd niet geschuwd. Ook hebben de dansgardes weer een drietal fantastische dansen laten zien.

Drie mensen zijn nog extra in het zonnetje gezet. Peter Beijkirch en Bart Stam zijn opgenomen in de Orde van de Vrolijke eilanders. Bart is al elf jaar lid van de Prinsenraad en is ook al een keer Prins geweest. Peter is al elf jaar actief in het combo wat de artiesten begeleidt.

Jan Span is benoemd tot lid van verdienste. Jan speelt al 22 jaar mee in de spelersgroep en heeft als oud-Prins en raadslid binnen de vereniging al zijn sporen verdiend.

De Vrolijke eilanders maken zich nu op voor het komend Carnaval. Vrijdag 9 februari start het feest met het gekostumeerd Bal met medewerking van Bandje Speciaal en zaterdag 10 februari start de optocht om 12.49 uur met aansluitend het grote matinee met de prijsuitreiking.

Jubilarissen Zonnebloem in het zonnetje

ZEVENAAR - Tijdens de Nieuwjaarsvergadering van de Zonnebloemafdeling Zevenaar-West kwam Tonny Peer van de regio Liemers zes jubilarissen huldigen voor 10 of 15 jaar vrijwilligerswerk. Zij onderscheidde Marta van der Geer, Hanneke Bannink en Fred van Kempen voor hun tienjarig jubileum met een zilveren insigne met bijbehorende oorkonde, en Greet Stokreef, Hennie Tieben en Mary Bos met een bronzen waarderingsbeeld voor 15 jaar vrijwilligerswerk. En dat alles ging vergezeld van een mooie bos bloemen.

Door Piet van Breukelen

Peer benadrukte eerst dat eigenlijk alle vrijwilligers een pluim verdienen. Dat kwam vooral tot uiting toen zij regels aanhaalde van het vrijwilligerslied van de Zonnebloem: "Jullie zijn helden die niet voor geld werken, maar voor de wereld om je heen; voor het nut van iedereen." Natuurlijk werden de jubilarissen ook persoonlijk gecomplimenteerd voor hun inzet tijdens de activiteiten en voor het regelmatig bezoeken van hun gasten. Dat laatste geeft iedereen de meeste voldoening. "Het verrijkt je leven als je merkt dat je gasten zo blij zijn met je komst", laat Greet Stokreef weten. Daar sluiten Hennie Tieben en Mary Bos zich helemaal bij aan. "Een blij gezicht geeft overal licht", voegt Mary er nog aan toe. Marta van der Geer is de creatieve geest van de vrijwilligsters. Zij verzorgt de attenties voor gasten en vrijwilligers en zorgt ook voor de gezellige aankleding tijdens activiteiten.

Regelen

Hanneke Bannink en Fred van Kempen zijn twee goede voorbeelden van vrijwilligers die het regelen in hun genen hebben zitten. Dat doet Hanneke met verve als voorzitter en Fred als een soort regelneef voor de regio Liemers, waar hij "als Assistent Hoofd Vakantie de motor was achter vele vakantie activiteiten" zoals Peer memoreerde. Helaas heeft het hoofdkantoor de vakanties in deze vorm moeten stopzetten wegens geldgebrek.

Vacatures

Aan het eind van de vergadering werd nog eens nadrukkelijk aangehaald dat de afdeling per direct op zoek is naar een secretaris en op termijn naar een nieuwe voorzitter. Zij is serieus van plan haar termijn af te maken, maar heeft nu al aangegeven haar plaats af te staan als er zich iemand geroepen voelt haar functie over te nemen.

Smullen voor goed doel Big-, basic- of bio-boemelburger

Basic Boemelburger neemt poolshoogte bij de Bibliotheek in Zevenaar (foto hetspan.nl)

ZEVENAAR - Op initiatief van enkele Zevenaarse ondernemers worden dit jaar 'Boemelburgers' verkocht tijdens de carnavalsdagen. Marjan Span en Jordi van Rootseler zijn initiatiefnemers van deze ludieke actie. Zij vertellen dat de opbrengst aan een goed doel wordt geschonken.

"Boemelburgers zijn naast carnavalisten uit Zevenaar ook hamburgers. Je hebt ze in drie varianten: de Basic Boemelburger, de Big Boemelburger en de Bio (vega) Boemelburger", vertelt Jordi enthousiast. Als cateraar bij Horeca AnnoNu is hij verantwoordelijk voor de smaak en de kwaliteit van de burger. "Wij gaan een voedzame en hele smakelijke burger maken."

Marjan Span, grafisch ontwerper van hetSpan.nl, is met name bezig met de aankleding en de PR van de Burgers. "Dit idee is ontstaan uit een geintje tijdens de koffie, iedereen bij ons op kantoor werkt er belangeloos aan mee, we maken een mooie opvallende kraam en helpen bij het bakken en de verkoop van de Hamburgers."

Goed doel

De opbrengst van alle burgers krijgt een mooie bestemming. Als 'goed doel' is gekozen voor de 'stichting Vrienden van Boemelburcht' en 'stichting GZK' Deze partijen voorzien het Carnaval in Zevenaar elk jaar van nieuwe impulsen die het feest in Boemelburcht tot ver in de omtrek op de kaart zetten en levendig houden. Marjan en Jordy hopen met de opbrengst iets te kunnen doen voor de jeugdcarnaval, zodat de carnavalsdagen ook in de toekomst groots gevierd worden.

Het Team van AnnoNu en hetSpan.nl staat drie dagen te bakken. Je kunt ze op zaterdag vinden op het Raadhuisplein, op zondagmiddag vlakbij sporthal Lentemorgen en tijdens het frühshoppen staan ze de hele dag midden in de stad op de kruising Raadhuisplein/Didamsestraat.

Koffieochtend in Westervoort

Koffieochtend in Westervoort

WESTERVOORT - Dinsdag 13 februari is het koffieochtend!

Elke tweede dinsdag van de maand is er gelegenheid om samen koffie te drinken. Er is geen thema, geen lezing, geen powerpointpresentatie, gewoon koffie drinken voor de gezelligheid. Even een praatje van mens tot mens. Even de tijd nemen.

Het is voor álle inwoners van Westervoort en het verplicht tot niets. Iedereen is welkom in Het Paalmanhuis, Dorpstraat 63 in Westervoort.Van 10.30 tot 12.00 uur.

H. Remigius Duiven

Zondag : 4 februari om 11.00 uur. Eucharistieviering.Voorganger: G. Remmers.         Koor : Herenkoor Groessen.

Zondag : 11 februari om 11.00 uur. Eucharistieviering.
Voorganger: Pastoor Thanh Ta. Koor : Dames en Herenkoor Duiven.

Gebedsintenties 04-02-2018: Dieneke en Jan Krus-Duis, Ouders Hooijman-Geurtsen, Henk Lenting, Kees Huisman, Herman Derksen, John Post, Joke Peeters-van den Heuvel, Wilma Willemen-Roepman.

Gebedsintenties 11-02-2018: Pa en Ma Staring-Franken en hun kinderen en kleinkinderen, Henk Lenting, Kees Huismam, Herman Derksen, John Post, Joke Peeters-van den Heuvel, Jan van Huet. Jaargedachtenis: Thea van Huet-Bles.

Overleden : Herman Derksen in de leeftijd van 78 jaar, Kees Huisman in de leeftijd van 79 jaar, John Post in de leeftijd van 34 jaar, Joke Peeters- van den Heuvel in de leeftijd van 79 jaar.

Kom feesten met het Jeugdprinsenpaar!

WESTERVOORT - Op woensdagmiddag 7 februari is het kindercarnaval in onze feestburcht zalencentrum Wieleman.

Jeugdprins Fons 1e en Jeugdprinses Tess roepen alle kinderen uit Westervoort en omgeving op om naar zalencentrum Wieleman te komen en samen met hen feest te vieren. Ook zijn er optredens van de Dolle Kits en de dansgarde. Voor de mooist verklede kinderen is er een verrassing. Voor alle kinderen is er popcorn, suikerspin en een drankje. Ook kunnen zij een glittertattoo laten zetten. Om 13:30 is de zaal geopend en vanaf 14:11 zal het Jeugdprinsenpaar in polonaise de middag beginnen!

Entree bedraagt een euro per persoon.

Nachtuulen zet vrijwilligster Tineke Nass in het zonnetje

Tineke Nass met Smaragdogige Nachtuul Foto: Yvonne Heijneman

OUD-ZEVENAAR - Tijdens de pronkzitting afgelopen weekend, georganiseerd door carnavalsvereniging De Nachtuulen in samenwerking met harmonie Martinus, heeft Tineke Nass uit handen van Prins Richard de Smaragdogige Nachtuul ontvangen.

Dit is de hoogste eer die jaarlijks wordt uitgereikt aan een persoon of groep die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor het gemeenschapsleven in Oud-Zevenaar. Tineke was betrokken bij vele mooie initiatieven in het dorp:

- de oprichting van de peuterspeelzaal Kiekeboe;
- de gezinsvieringen in de Sint Martinuskerk;
- de Kern waar Pit in zit;
- de realisatie van Anneke, het bijzaaltje bij Sint-Anna, sinds kort vernieuwd en omgedoopt tot 'De Nachtwacht

Daarnaast trad zij in vele gedaantes op tijdens onze pronkzittingen:

- met deuracts bij binnenkomst in de zaal;
- als buutreedner;
- als onderdeel van Trio 2 onder 1 kap. Onder andere. in haar glansrollen als Beatrix en Anky van Grunsven.

Ook achter de schermen staat ze altijd voor velen klaar.

- Zij is als tekstschrijver betrokken bij meerdere acts, waaronder vaak de prinswisseling.
- Zij is vaste medewerker van het Uulenblad.
- Ontelbare keren hielp ze Sinterklaas als Zwarte Piet.
- Ze is heel actief bij het naaigroepje dat ervoor zorgt om De Nachtuulen tijdens de Boemelparade bijzonder fraai voor de dag te laten komen.

Prins Alex II regeert De Clusenarren

Prins Alex de 2e (van Eck) en Adjudant Peter Liplijn. (Foto: Theo Schreven)

HERWEN - Ruim 400 bezoekers van de pronkzitting kregen zaterdag 20 januari in Herwen een zeer boeiende avond voorgeschoteld met voor elk wat wils en er werden diverse mensen en situaties op de hak genomen. De spelersgroep van De Clusenarren start de avond met een stukje waarin naar voren kwam dat je met titels van tv-programma’s een verhaal kunt vertellen.

Tijdens het stukje 'kletsavond' kon men zien dat met de nieuwste rage de 'kletspot' je zonder de mobiele telefoon ook een gezellige avond kunt hebben. De dansgardes lieten twee spetterende showdansen en een gardedans zien. Tijdens de sketch 'Kassa bij' kon men getuigen zijn van de irritatie van het in de rij staan bij de kassa in de supermarkt. De Prinsengarde van De Clusenarren verzorgde dit jaar weer de Prinsenpresentatie en zij lieten de mensen zien hoe een speciale militaire eenheid Bataljon L.H.I.B.D werd ingezet om de nieuwe Prins te vinden. Uiteindelijk werd de Prins van De Clusenarren. Prins Alex de 2e (van Eck) en hij zal een jaar lang over De Clusenarren regeren met zijn leus: 'Kieke wat ut wurt'.

In MaDiWoDo liet men zien wat de zeven dagen in de week nou het hele jaar bezighoudt. Na zeventien jaar namen Carla en Cobus als duo afscheid en lieten in het stukje “Inpakken en wegwezen” wat ze de afgelopen jaren allemaal beleefd hebben. De avond werd afgesloten met het stuk '(H)oezo', waarin de spelersgroep de Herwense versie van de sirtaki liet zien.

De Liemers Academie

LIEMERS - Om de Liemers nog beter te leren kennen, worden er colleges op verschillende interessante locaties gegeven.

Met een serie van zes colleges biedt het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers een leergang aan voor mensen die in de Liemers (komen) wonen en werken en inzicht willen krijgen in de Liemerse samenleving vanuit historisch, economisch, cultureel en sociologisch perspectief. De thema's zijn taal en cultuur, natuur en landschap, religie en economische ontwikkeling in de Liemers. De colleges worden gegeven door erkende autoriteiten op hun vakgebied.
Uitgebreide informatie over de verschillende colleges, de locaties, kosten en het aanmelden staan op www.ecal.nu. De colleges zijn van 19.30-21.30 uur.

1e college, dinsdag 6 februari
De identiteit van de Liemers door Dolly Verhoeven en Henk van Aalten
2e college, dinsdag 20 februari
Oude en nieuwe boeren, Het boerenbedrijf in de Liemers door Theo Salemink en Leo Salemink
3e college, dinsdag 6 maart
Land tussen Rijn en (Oude) IJssel, Leven met de rivieren door Ferdinand van Hemmen en John Mulder
4e college, dinsdag 20 maart
Zes eeuwen geestelijk leven in de Liemers door Wim van Heugten en Emile Smit.
5e college, dinsdag 3 april
Innoveren in de Liemers, Maak kennis met Kremer door Richard Kremer
6e college, dinsdag 17 april
De taal van de Liemers, De Liemerse dialecten bekeken vanuit Keeken (D) en vanuit Amsterdam door Georg Cornelissen, afgewisseld met muziek van Joop Boxstart.

Officiële opening KDV en BSO Het Talent

REGIO - Dinsdag 30 januari wandelden kinderen en leerkrachten van IKC De Wissel naar Kinderdagverblijf en Buitenschoolse Opvang Het Talent om deze locatie officieel te openen. Onder toeziend oog van alle kinderen en leerkrachten, werd het lint doorgeknipt door de 8-jarige Fynn Boom. Hij was op deze dag jarig!

Op Het Talent bieden we kinderen een veilige en huiselijke plek waar zij zich volop kunnen ontwikkelen. De ruimte is zodanig ingericht dat deze voorziet in de behoeften van de allerjongste kinderen met veilig en gevarieerd spelmateriaal. Voor de peuters die hun zelfstandigheid steeds verder beginnen te ontwikkelen zijn er uitdagend ingerichte themahoeken en spelmateriaal die hun ontwikkeling optimaal stimuleert. De kinderen worden begeleid door een vast team van ervaren pedagogisch medewerksters. Daarnaast bezoeken de coaches van Zonnekinderen de locatie regelmatig om leuke activiteiten met de kinderen te ondernemen.

Naast kinderdagopvang is er ook een kleinschalige buitenschoolse opvang gevestigd in Het Talent. In deze BSO wordt dagelijks een activiteitenaanbod verzorgd op het gebied van Sport, Cultuur, Natuur & Avontuur en Multimedia. De coaches van Zonnekinderen bezoeken de BSO en het kinderdagverblijf regelmatig om daar leuke en uitdagende activiteiten aan te bieden.

Het Talent maakt onderdeel uit van IKC de Wissel en IKC De Tamboerijn en is daarnaast natuurlijk toegankelijk voor alle kinderen uit Zevenaar en omgeving! Voor meer informatie: www.zonnekinderen.nl of bel met de afdeling Relatiebeheer van Zonnekinderen: 0316 340079.

Marit Scholten in finale Miss Teen Gelderland

TOLKAMER - Zondag 21 januari was het zover, de casting dag van Miss Teen Gelderland.

46 teeners in de leeftijd van 15 - 19 jaar mochten onderling uitmaken wie er naar de finale op 21 april in Nunspeet mogen gaan strijden om de titel Miss Teen Gelderland 2018. Ook uit onze gemeente was er een finalist. Marit Scholten uit Tolkamer mag de komende drie maanden zich voorbereiden samen met de andere dertien finalisten, onder toezicht van de organisatoren van Miss Teen Gelderland. Spannend is wie zich dan Miss Teen Gelderland mag kronen en mee mag doen aan de Nederlandse finale voor de provincie Gelderland.

Een echte 'Waar ben ik?'-kalender voor jonge kinderen

BETUWE - Wat maakt deze kalender zo bijzonder? Deze kalender is speciaal ontwikkeld door onze kindercoach voor kinderen vanaf 4 jaar die in twee huizen wonen en/of extra structuur en 'houvast' nodig hebben.

Kinderen kunnen zelf ( of samen met een ouder) de verschillende stickertjes met afbeeldingen plakken op de dag/dagdeel dat er een gebeurtenis activiteit, wisselmoment plaats vindt (papa-stickers, mama-stickers, BSO-sticker, opa en oma-stickers zwem/sportstickers et cetera). Kinderen die in twee huizen wonen kunnen dus onder andere mama en papa-stickers plakken op de dagdelen dat er gewisseld wordt. Dit geeft kinderen rust doordat ze zelf steeds kunnen kijken wanneer ze weer naar iedere ouder gaan en het dus niet steeds hoeven te vragen. Er wordt gewerkt met een tweewekelijks rooster, waardoor de kinderen in de week zelf, maar ook in de aankomende week precies kunnen zien wat er allemaal gepland staat. Omdat er ook afbeeldingen staan op de dagen en dagdelen, kunnen kinderen die niet kunnen lezen ook zien welke dag het is en welk moment van de dag het is. Deze kinderkalender wordt ook heel veel gebruikt voor kinderen die een stoornis hebben binnen het autistisch spectrum.

Onze kinderkalender is inmiddels ruim vijf jaar 'op de markt' en heeft zijn meerwaarde voor kinderen al ruimschoots bewezen. Onze kinderkalender is er in een jongensuitvoering, meisjesuitvoering en een 'neutrale uitvoering'. U kunt deze kalender bestellen via onze website www.waarbenikkalender.nl.

Vestiging van Tandartspraktijk De Koppel

ARNHEM - Per 1 februari 2017 heeft Mary-Ann Manalo eigenaar van tandartspraktijk De Koppel zich gevestigd aan de Eimerssingel-West 41 – 43 te (6832 EW) Arnhem. Mary-Ann is afgestudeerd in Nijmegen en werkt sinds 2016 als zelfstandig tandarts. Zij heeft ervaring opgedaan in verschillende praktijken en heeft ook stages gelopen bij een aantal implantologie-praktijken.

Mary-Ann heeft als aandachtsveld het behandelen van kinderen en angstpatiënten. Uiteraard kunnen ook alle andere patiënten bij haar terecht. Tandartspraktijk De Koppel is in opbouw en er kunnen zich nog patiënten inschrijven. Zij is tijdelijk te bereiken onder telefoon 026 7950010.

In het pand aan de Eimerssingel-West 41-43 is ook een praktijk voor mondhygiëne gevestigd onder de naam "Mondzorg Alma". Alma is mondhygiëniste en werkt nauw samen met Mary-Ann zodat u voor nagenoeg alle behandelingen bij hen terecht kunt. Zij is te bereiken onder tel:efoon 06 85328827.

Bovendien is het Tandtechnisch laboratorium van Pro-da Tandprothetischepraktijk ook in het pand aan de Eimerssingel-West 41-43 gevestigd. U kunt hier ook terecht voor reparaties aan uw gebitsprothese (in veel gevallen kunt u wachten), een nieuwe gebitsprothese en kronen en bruggen. Ook komen zij bij u aan huis. Dit alles tegen normale prijzen. Zij zijn te bereiken onder telefoon 026 7950010.

Omdat er verschillende disciplines (medewerkers met verschillende achtergrond) in het pand aanwezig zijn hebben wij het voordeel dat er ook verschillende talen gesproken worden.

U kunt bij ons terecht met de volgende talen onder andere Nederlands, Engels, Spaans, Filipijns, Turks, Arabisch, Pools, Joegoslavisch, Roemeens en Chinees.
Als u geholpen wilt worden terwijl een van de behandelaren/assistentes uw spreektaal machtig is en bij de behandeling aanwezig moet zijn kan dit alleen op afspraak vanwege het feit dat, zoals u zult begrijpen, niet iedere behandelaar altijd bij ons in het pand aanwezig is.

Sfeer proeven bij zorgvilla Saksen Weimar

ARNHEM - Zorgvilla Saksen Weimar in Arnhem-Noord opent op woensdag 21 februari haar deuren tijdens de inloopochtend! Na het succes van voorgaande inloopochtenden in november en december, verwelkomen wij u weer graag om vrijblijvend sfeer te proeven in onze zorgvilla.

De inloopochtend duurt van 10.00 tot 13.00 uur. Onze relatiemanager Alie van den Brink leidt u graag rond en beantwoordt al uw vragen. Natuurlijk zorgen wij dat het aan koffie/thee en iets lekkers niet ontbreekt. Heeft u tijd over? Maak vooral een korte wandeling door de aangrenzende groene en historische wijk 'Saksen Weimar'.

Villa Saksen Weimar heeft drie kleinschalige woongroepen, waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht en contact. De bewoners, familie en het zorgteam kennen elkaar dan ook goed. Het zorgteam sluit zoveel mogelijk aan bij de beleving en herinneringen van de bewoners. Binnen onze zorgvisie neemt het activeren van lichaam en geest een belangrijk plaats in. Daarom bieden wij een uitgebreid activiteitenprogramma rondom muziek en creativiteit. Ook organiseren wij veel gezamenlijke activiteiten, zoals schilderen, koken en wandelen.

Bent u benieuwd naar het wonen in zorgvilla Saksen Weimar? Meld u dan aan voor de inloopochtend via onze website: www.villasaksenweimar.nl. Villa Saksen Weimar is onderdeel van Stepping Stones Home & Care. Wij zijn gespecialiseerd in de zorg voor ouderen met dementie die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Wij bieden onze bewoners een sfeervolle en beschermde woonomgeving met persoonlijke 24-uurs zorg.

Nieuw in Zevenaar!

ZEVENAAR - "Mijn naam is Lisa Tarquinio, 36 jaar en al 17 jaar hairstylist. Na jaren in geweldige salons te hebben gewerkt, zowel in Arnhem als acht jaar bij Guido's Trendline in Duiven, heb ik nu een unieke kans gekregen. Ik start mijn eigen bedrijf 'Shapehairbylisa'. Mijn bedrijf is gevestigd in de salon van Connie's Kapperij."

"Wat kunnen jullie van mij verwachten: Wat ik echt belangrijk vind is om te luisteren naar de wensen van de klant en vanuit hier samen aan de slag te gaan om voor een prachtig eindresultaat te zorgen.

Waar ik blij van word: Iedere dag met veel energie en inspiratie naar mijn werk te kunnen gaan, en al deze inspiratie te delen met mijn klanten, zodat ze altijd met een glimlach de deur uit lopen met fantastisch mooi haar. Onderscheiden in coupe en kleur en het mooiste uit jou te halen.

Wat inspireert mij: Ik haal mijn inspiratie vooral uit fashionbladen, Pinterest, Social media en vooral het straatbeeld en dit vertaal ik weer naar de salon.

Mijn specialiteiten zijn kleuren, hairextentions, keratinebehandelingen mannenkapsels, maar ook zeker mooi, natuurlijk en sexy haar creëren bij vrouwen door middel van knippen, föhnen en stylen.

Wil je graag een afspraak maken? Dat kan telefonisch en online! De salon is gevestigd op Lentemorgen 5 in Zevenaar; 06 44686010. Neem gerust een kijkje op mijn website www.shapehairbylisa.nl voor meer info."

Danscontactavond \voor senioren in Didam

DIDAM - Op maandag 5 februari vindt de maandelijkse dansavond plaats voor allen die de leeftijd van 55plus hebben bereikt. De Stichting Senioren Kontakt Didam, Loil en Nieuw Dijk organiseert deze avond.

Ook zij die er nog nooit waren en eens kennis willen maken met het Seniorenkontakt, zijn welkom. De avond begint om 19.00 uur en eindigt om 22.30 uur. Het dansorkest Jersey verzorgt de muzikale omlijsting. Het wordt een prachtige dans- luisteravond in Zaal Jan en Jan aan het Lieve Vrouwplein 4 in Didam. Er is volop gelegenheid voor een praatje en een dansje. Informatie is te verkrijgen bij Henk Boerstal, 0316 223885.

Meubeloutlet Huissen opent zijn deuren

HUISSEN - Wellicht is het u al een keer opgevallen. Op het industrieterrein in Huissen opent vrijdag 2 februari dan eindelijk 'Meubeloutlet Huissen'.

De naam zegt al genoeg! Hier vindt u meubelen-kasten-banken-tafels-stoelen-fauteuls-bedden-matrassen-karpetten et cetera. Bijna altijd halve prijzen en direct meenemen, dus geen levertijden! Wij zijn geopend op vrijdag en zaterdag, vrijdag van 10.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Voldoende parkeergelegenheid voor de deur of in de straat en uiteraard kunt u bij ons pinnen. Ons adres is Nijverheidsstraat 3 in Huissen, naast Terborgse Handelsonderneming. Graag tot snel bij Meubeloutlet Huissen, Nijverheidsstraat 3 in Huissen