GN Berg en Dal Heumen Mook

13 september 2019

GN Berg en Dal Heumen Mook 13 september 2019


Feestelijke opening vernieuwde Bibliotheek Beek-Ubbergen

De vernieuwde jeugdafdeling in Bibliotheek Beek-Ubbergen. (foto: Kyra van Hulzen)

BEEK - De bieb in Beek-Ubbergen is helemaal vernieuwd. Wethouder Annelies Visser verricht op woensdag 25 september om 14.30 uur de officiële opening. Iedereen is welkom om de feestelijke opening mee te vieren.

De vernieuwde bibliotheek op de begane grond van het Kulturhus in Beek-Ubbergen heeft een frisse, open uitstraling. Aan de ‘leesbar’ kunnen bezoekers met een kopje koffie rustig lezen. Kinderen kunnen lekker struinen in het ‘boekenbos’. Wethouder Annelies Visser opent samen met Bert Hogemans, directeur-bestuurder van de Bibliotheek Gelderland Zuid, om 14.30 uur de vernieuwde bieb. Kinderen kunnen tussen 14.00 en 16.00 uur capriolen uithalen tijdens een circusworkshop of gekke foto’s maken met een greenscreen. Beide workshops zijn gratis.

Pauline Dircks, programmamaker van Bibliotheek Beek-Ubbergen: “Het is een prachtige plek om onze activiteiten te organiseren, zoals voorleesactiviteiten of de DigiDemo 50+. Vijftigplussers kunnen tijdens deze gratis demonstraties kennismaken met digitale technieken, zoals Virtual Reality.”

De bibliotheek is toegankelijk als het Kulturhus is geopend. Dit betekent dat bibliotheekleden doordeweeks in ieder geval tot 19.00 uur materialen kunnen lenen en weer terugbrengen. Van maandag - woensdag van 13.00 tot 17.00 uur is personeel aanwezig om bezoekers te woord te staan. Dit geldt ook voor de vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur. Op donderdag van 11.00 tot 15.00 uur wordt de bibliotheek bemand door vrijwilligers. Op zaterdag en zondag is de bieb gesloten. Meer informatie staat op www.obgz.nl/openingstijden.

Gratis kamermuziekconcert in Mook

MOOK - Op zondag 15 september om 15:00 uur is er in de kerk van Mook een gratis concert met het Pendada Blaaskwintet.

Dit kwintet bestaat uit Marieke van der Lee (klarinet), Sylvie Noordermeer (fluit), Rutger Stoel (hobo), Inge van der Holst (fagot), Tom Smolders(hoorn). Ze brengen werken van Ferenc Farkas, Malcolm Arnold, Edvard Grieg en Hugo de Groot. Het concert wordt bekostigd met de opbrengst van de Rabo-Clubkascampagne.

Om het aantal bezoekers beheersbaar te houden is bezoek uitsluitend mogelijk met vooraf online bestelde kaartjes (maximaal twee per e-mailadres). Hierbij geldt op = op. Voor verdere informatie en kaartjes zie: kamermuziekmookenmiddelaar.nl.

Inloophuis De Korenbloem draagt het stokje over

GROESBEEK - Inloophuis De Korenbloem zet al een aantal jaren in Groesbeek de deur open voor mensen die behoefte hebben aan een luisterend oor, aan informatie of contact met lotgenoten. Deze inloop was speciaal bedoeld voor mensen die kampen met kanker of een andere ernstige ziekte, en voor hun naasten.

Het bestuur van De Korenbloem heeft in goed overleg met Het Marikenhuis in Nijmegen besloten het roer om te gooien. De vaste locatie in De Mallemolen wordt opgegeven, en de activiteiten zullen zich voortaan vooral richten op voorlichting en thema-avonden. Tijdens die bijeenkomsten kan iedereen in contact komen met daartoe opgeleide gastheren en gastvrouwen. De zorg zal worden overgenomen door Het Marikenhuis in Nijmegen, dat al een groot deel van de regio rond Nijmegen ‘bedient’.
De overdracht wordt gemarkeerd door een thema-avond ‘Kanker heb je niet alleen’ die De Korenbloem en Het Marikenhuis gezamenlijk organiseert (zet de datum alvast in uw agenda, maandag 14 oktober vanaf 19:00 in ‘t Groeske in Groesbeek).

Het Inloophuis De Korenbloem kijkt terug op een aantal bewogen jaren waar tientallen vrijwilligers, vaak zelf ‘ervaringsdeskundige’, geheel belangeloos hun tijd en energie hebben ingezet om mensen uit Groesbeek en omgeving die met een ernstige ziekte kampten, te ondersteunen, met activiteiten en een luisterend oor. We zijn hen heel erg dankbaar voor hun inzet, maar moeten helaas constateren dat de bedoelde zorg op een andere manier moet worden georganiseerd.

"Als u wilt meedenken en meepraten over de toekomstplannen, moet u zeker naar de thema-avond komen!"

Boek & Buffet in Kekerdom

Tafel met gerechten. (foto: Boek&Buffet Kekerdom)

KEKERDOM - Tijdens een uitgebreide warme maaltijd – met keuze tussen een vegetarisch hoofdmenu of een met vlees – genieten van gezelligheid en mooie fragmenten uit boeken? Kom dan naar het volgende Kekerdomse boekbuffet op donderdag 10 oktober.

"Vanaf 17.30 uur ben je welkom in het Kulturhus aan de Schoolstraat. Tussen de gangen door verrassen voorlezers je met een stukje uit het door hen gekozen boek. Heb je er zin in? Geef je dan meteen of – in verband met de inkopen – voor 3 oktober op via boekenbuffetkekerdom@gmail.com of via 0481 432800. Laat ook even weten of je liever vlees of vegetarisch eet. Deelname kost 7,50 euro. Alle drankjes zijn voor eigen rekening. Wil je zelf iets voorlezen of voordragen? Ook dat horen wij graag van je."

Onthulling paneel centrum Beek

BEEK - In september 2014 zijn in het kader van 70 jaar Market-Garden een 12-tal historische informatiepanelen geplaatst in Groesbeek. Het jaar erop volgde plaatsing van vijf panelen in Kranenburg, Nütterden en Donsbrüggen.

Op voorspraak van Vereniging Behoud Dorpsgezichten binnen het platform Monument en Landschap Berg en Dal, volgde in 2017 het paneel Karl Leisner te Groesbeek en een jaar later panelen in Leuth en Heilig Landstichting. Op maandag 16 september om 16:00 uur, wordt een nieuw Historisch Paneel onthuld in het centrum van Beek, Rijksstraatweg hoek Waterstraat (naast Hotel Spijker). Een ieder wordt van harte uitgenodigd bij deze onthulling aanwezig te zijn.

Programma

15:45 uur Ontvangst gasten

16:00 uur Aanvang onthulling

16:15 uur Einde onthulling

16:30 uur Koffie / thee in ‘t Spijker

REGIO - Voor de Timmertent-activiteiten tijdens de 3-Oeverfestival-activiteiten voor de kinderen op het Haônehart in Kekerdom (21-22 september) worden nog handige vrijwilligers gezocht, die de kinderen willen begeleiden bij het maken van hun fantasievolle follies.

De kinderen mogen niet boren of grof zagen uit veiligheidsoverwegingen, dat doen de vrijwilligers voor hen. Ze mogen wel een 'zaag-geleidingsbakje' gebruiken voor het afkorten van smal materiaal. Bij deze activiteit zijn steeds minimaal twee vrijwilligers aanwezig en maximaal tien workshopdeelnemers.

"Vind je het leuk om deze activiteit een paar uur te begeleiden en nog tijd genoeg over te hebben om bijvoorbeeld te struinen langs de Open Atelier Route? Mail even naar Marjolijn Rigtering, de coördinator van het 3 Oever Festival op de Zuidoever met de dag en tijd dat je wil helpen. Mailadres: marjolijnrigtering@upcmail.nl."

Feestelijke opening Taalcafé in Bibliotheek Malden

Het thema van het eerste Taalcafé in Bibliotheek Malden is 'feest'. (foto: Marcel Krijgsman) Marcel Krijgsman

MALDEN - Op vrijdag 27 september is er een feestje in Bibliotheek Malden. Dan wordt het nieuwe Taalcafé feestelijk geopend door wethouder Frank Eetgerink. In het Taalcafé oefenen nieuwkomers samen met vrijwilligers met het spreken van de Nederlandse taal.

Het Taalcafé is bedoeld voor mensen die graag (beter) Nederlands willen leren. Onder begeleiding van vrijwilligers leren de bezoekers nieuwe Nederlandse woorden. Ook spelen ze taalspelletjes. Het zijn gezellige ontmoetingen, met elke keer een ander onderwerp om over te praten.

Programma

Op vrijdag 27 september is iedereen om 10.00 uur welkom in de bibliotheek in Malden voor koffie en thee met iets lekkers. De muzikanten Mohadin Molly en Sadi Almcrue vrolijken de bijeenkomst op met Koerdische muziek. Om 10.30 uur verricht wethouder Frank Eetgerink de officiële opening van het Taalcafé. Aansluitend vindt om 11.00 uur het eerste Taalcafé plaats met als thema ‘feest’.

Nieuwkomers kunnen vanaf 27 september iedere vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur terecht in het Taalcafé in Bibliotheek Malden. Het is geen les of cursus, iedereen kan gewoon binnenlopen. Aanmelden is niet nodig. Kijk op www.obgz.nl/taalvaardig voor meer informatie of haal de brochure in de bieb.

Opening vijfde wandelroute in serie dorpsommetjes Kekerdom als schakel tussen poldernatuur en wilde natuur

Ommetje Kekerdom. (foto: Harry Hampsink) Harry Hampsink

BERG EN DAL - Op 15 september, tijdens de traditionele Open Monumentendag, ziet het ‘ Rondje Kekerdom’ het licht. Om 10.30 uur houdt Johan Bekhuis een lezing over de relatie tussen de Millingerwaard en het dorp Kekerdom en daarna opent wethouder Irma van der Scheur het rondje Kekerdom.

De wandeling duurt een klein uur en laat de mooie plekken zien. Een prachtige afwisselende wandeling waarin het mooiste van twee werelden samenkomt. De wereld van de polder en geschiedenis van de mensen aan de ene kant, maar ook boeiende wilde riviernatuur aan de andere kant. Met de kleurrijke flyer kan ieder de wandeling op eigen gelegenheid doen.

Op 15 september heeft de ‘stichting Vrienden van het Kerkje van Kekerdom’ een aantrekkelijk programma gemaakt voor de hele dag. Het thema van Open Monumentendag 2019 is 'Plekken van plezier'. Dat Kekerdom door zijn mooie ligging een plek van plezier is hebben we kunnen beleven tijdens de landschapsparade in 2018. Het verhaal van de plek en de directe omgeving is met inzet van heel veel vrijwilligers, zichtbaar gemaakt. Het Rondje Kekerdom is het resultaat met dit keer een blijvend karakter.

Het volledige programma staat op www.openmonumentendag.nl. De routes van de serie dorpsommetjes in gemeente Berg en Dal zijn kosteloos via www.wandeleninbergendal.nl of www.vianatura.nl te verkrijgen. Informatie: Kitty Gerritsen, Kekerdom 06 19059086 en Tiny Wigman, Via Natura 06 15699350.

'Kunst met Kinderen' op het Haônehart in Kekerdom

Rijn tussen Kekerdom en Millingen aan de Rijn. (foto: Alie Engelsman) Alie Engelsman

KEKERDOM - Op 21 en 22 september presenteert het 3 Oever Festival een pilot-programma 'Kunst met Kinderen' op het Haônehart in Kekerdom (11.00-17.00 uur). Het team van het Haônehart geeft gratis lunchpakketjes en drinken voor de kinderen!

Er zijn verschillende activiteiten waar de kinderen aan kunnen deelnemen:

- Kunsttent: kinderen gaan portretten maken van hun ouders of begeleiders en mogen meedoen aan een schilderwedstrijd. Cultuurwethouder Annelies Visser reikt de prijzen uit op 22 september om 17.00 uur.
- Muziektent: kinderen van het Kekerdoms-Kinder-Keukenorkest maken muziek met potten en pannen, wasborden en emmers , plus wat er te vinden is aan slagwerk in de keuken.
- Knutseltent: maak jouw eigen lapjeskat met lapjes textiel, bandjes, kralen, knopen.
- Hoela-hoeptent: je leert bewegen en misschien dansen met een hoela-hoep.
- Vuur-stookplaats: duimpotjes worden gebakken in open vuur.
- Pipowagen: koffie/thee en water te verkrijgen.
- Schaakspel: kom (leer) schaken op een levensgroot bord met grote schaakstukken.
-.Schminkhoek: laat je gezicht beschilderen.
- Timmertent: folly’s maken. Dat zijn dwaze, gekke bouwsels, zonder functie, alleen heel creatief gemaakt voor de grap.
- Henna-schilder-plaats: laat jouw handen mooi beschilderen: blijft twee weken zitten.
- Workshop werken met touwen: leer touwknopen, touwtrekken, 'gezekerd. balanceren als een koorddanser over een touw.

'De Rijksweg is overspannen' in Stadsgedichtenbundel

Marjolein Pieks en Thijs Kersten pakten podium tijdens Stadsdichtersdag..Beiden staan in Stadsgedichtenbundel 2019. (foto: Marianna Bakker)

HEUMEN - De gloednieuwe Stadsgedichtenbundel, een verzamelbundel met werk van officieel benoemde Nederlandse en Vlaamse stads- en dorpsdichters, is uit! Onder meer het actuele gedicht ‘De Rijksweg is overspannen’ door Marjolein Pieks, dorpsdichter van de gemeente Heumen, is hierin te lezen.

In de bundel (circa 300 pagina’s) zijn ook de beste inzendingen voor de jaarlijkse stadsgedichtenwedsrijd opgenomen. De jonge dichter Thijs Kersten (17) uit Heumen deed hieraan mee en staat ook in de bundel. Pieks en Kersten waren present op zaterdag 7 september in Lelystad bij de jaarlijkse bijeenkomst voor stads-en dorpsdichters uit Nederland en Vlaanderen.Marjolein en Thijs pakten het podium. Zij lazen voor uit eigen werk.
De Stadsgedichtenbundel werd tijdens deze stadsdichtersdag gepresenteerd. ‘s Avonds trad ook Tsead Bruinja, Dichter des Vaderlands, op en reikte de prijzen uit. De eerste prijs ging naar Onno-Sven Tromp.

Stadsgedichtenbundel bestellen? Dat kan via Uitgeverij Kontrast (info@uitgeverijkontrast.nl) of via de boekhandel (ISBN 978-94-92411-39-6).

Marjolein Pieks, dorpsdichter gemeente Heumen, schreef:

De Rijksweg is overspannen

iets weerhoudt het dorp ervan

om stil te worden

alsof het zich wil ondergraven

maar dat niet durft

in een dagelijkse file

blikken gedachten

over een gespleten woonplaats

misschien kan men niet anders

er is niemand

die het dorp verplaatst

naar hoger gelegen gebied

of het de weg naar binnen leidt

behalve de roep van een

cirkelende buizerd

                

geen geluid om ondergronds te gaan

of een wildrooster aan te leggen.

Zestig jaar of langer getrouwd?

REGIO - Zijn je ouders, schoonouders of je opa en oma zestig jaar of soms nog langer getrouwd en willen ze dat delen met familie, buren, kennissen en oude bekenden? Laat het dan weten.

Wij zorgen ervoor dat er een artikel met foto verschijnt in Hét GemeenteNieuws. Dan wordt dat heugelijke feit bekend in heel de gemeente Berg en Dal, gemeente Heumen en gemeente Mook en Middelaar. Bij een dergelijke gelegenheid komt in de regel de burgemeester bij het diamanten paar op bezoek. Laat dit weten aan Joop Verstraaten (06 22768479), dan wordt er een afspraak gemaakt en komt het goed.
Niet alleen bij een diamanten paar komen wij; ook voor briljant (65 jaar), platina (70 jaar), albast (75 jaar) en eik (80 jaar) komen wij graag naar u toe voor een reportage en foto. De komst van een verslaggever en fotograaf voor deze gelegenheden kost helemaal niets; dat is service van Hét GemeenteNieuws.

Bloemig-toernooi in Millingen

Tennis bij TV PIT. (foto: Geert-Jan Berning) Geert-Jan Berning

MILLINGEN - Om de samenwerking tussen de verschillende tennisclubs in de gemeente Berg en Dal te versterken wordt op zondagmiddag 13 oktober het Bloemig-toernooi georganiseerd bij TV PIT (Millingen aan de Rijn).

Een ludiek laagdrempelig toernooi dat we steeds op een andere club van de gemeente organiseren. Het is een gezelligheidstoernooi voor jong en oud en bedoeld om kennis te maken met andere clubs en hun leden!

Het Bloemig-toernooi start met inloop vanaf 13.30 uur met een kop thee/koffie en iets lekkers. De spelers worden zo veel mogelijk op sterkte ingedeeld. "We gaan om 14.00 uur de banen op. De wedstrijden duren steeds 3/4 uur. Dus de volgende wedstrijden starten om 14.00 uur, 14.45 uur, 15.30 uur, 16.15 uur, 17.00 uur. Tussendoor en na afloop zorgen we uiteraard voor een hapje en een drankje.

Wanneer je deel wilt nemen aan dit toernooi ontvangen we graag je aanmelding per mail. Stuur een mailtje met je naam, speelsterkte en eventuele verhinderingen naar toernooicommissie@tvpit.nl. We ontvangen de aanmelding graag voor 6 oktober."

De kosten voor dit toernooi zijn vijf euro per persoon. Contant of via PIN te voldoen bij binnenkomst.

Dr. K.D. Liem uit Molenhoek Officier in Orde van Oranje Nassau

(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

NIJMEGEN-MOLENHOEK - Dr. Kian Djien Liem ( 66 ) uit Molenhoek heeft vrijdagmiddag tijdens een symposium in de Tuinzaal van het Radbouwumc uit handen van burgemeester mr. drs. W. Gradisen van de gemeente Mook en Middelaar de Koninklijke Onderscheiding Officier in de Orde van Oranje Nassau opgespeld gekregen. Burgemeester Gradisen had een uitgebreid woord voor de decorandes.


Dr. Liem wordt omschreven als een aimabele arts, prettig collega vrijwilliger tijdens patiënten bijeenkomsten en betrokkenpartner die zich inzet voor de kwaliteit van zorg. Hij is vriendelijk en bescheiden maar neemt wel altijd actief deel aan de discussie en wordt vaak geconsulteerd in moeilijke kwesties, waar zijn afgewogen oordelen respect afdwingen. Hij heeft ook altijd oog gehad voor de ouders, ook die van overleden kinderen waarvoor herdenkingsbijeenkomsten georganiseerd werden.
Burgemeester Gradisen benadrukte dat er steeds weer het beeld naar voren komt van een deskundig specialist die toegewijd en betrokken is. 'In brede zin kan worden gezegd dat de heer Liem zich als kinderarts neonatoloog in het bijzonder heeft ingezet voor het redden van het leven van vele zieke pas– en vroeg geborenen, zodat ze gezond verder kunnen leven en ontwikkelen en zo later normaal kunnen functioneren in de samenleving', aldus burgemeester Gradisen van de gemeente Mook en Middelaar waar de heer Liem woonachtig is.

'Liberation Wine 1944 – 2019' gepresenteerd bij Klein Amerika

(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Leon en Antoinette Beijer hebben dinsdagmiddag de eerste flessen speciale 'Liberation Wine 1944 – 2019 van de Operatie Market – Garden' gepresenteerd en overhandigd aan Marco Cillessen van de Groesbeek Airborne Vrienden.

Volgens Leon zijn deze rode en rosé wijnen speciale herdenkingswijnen. Het bijzonder etiket van de wijnen is ontworpen door Marco Cillesse. Hij heeft er de hele droppingszone van het Engelse XXX Corps op weergegeven. Volgens Marco Cillessen is het XXX Corps van het Engelse leger vanaf de Belgische/ Nederlandse grens via Eindhoven, Groesbeek, Nijmegen en vervolgens naar Arnhem gegaan. Het XXX Corps is op 19 september 1944 geland op het landgoed van Klein Amerika waar nu de wijnranken staan. Deze wijnen hebben dus een speciale herdenkingswaarde. Op 19 september is er een basiskamp van de Liberation Task Force van 10.00 tot 21.00 uur bij de camping van Klein Amerika. Op het Militair Basiskamp komen 285 originele historische voertuigen en re-enactors, die te bezichtigen zijn door het publiek. De entree is geheel gratis. Het geheel zal muzikaal worden opgeluisterd door het Hartkoor uit Kekerdom en door drumfanfare Michaël uit Nijmegen.

Personenauto ontvreemd in Groesbeek

GROESBEEK – Vanaf de Hoflaan in Groesbeek is in de nacht van woensdag op donderdag een personenauto ontvreemd.

De diefstal moet gepleegd zijn tussen 00.30 en 08.00 uur. Het betreft een witte Toyota Aygo met als kenteken 5-KFZ-71, eigendom van een inwoonster uit Groesbeek. Bij de politie van Groesbeek is aangifte gedaan van diefstal. Iedereen die iets gezien heeft. wordt verzocht dit te melden bij de politie 0900 – 8844.

Kerk Middelaar

H.H. Lambertus en Brigida

Voor praktische zaken: parochietelefoon 06 23 76 68 73.

Voor dringende zaken: Kapelaan Marc Kessels, tel. 0485 511426; 06 55 41 67 09.

Zaterdag 14 september: géén H. Mis (wel in Molenhoek op zondag)

Zaterdag 21 september: 19.00 uur: H. Mis.

De komende tijd vervallen de Missen op woensdag.

Kerk Mook

H. Antonius Abt

Voor praktische zaken: parochietelefoon 06 23 76 68 73.

Voor dringende zaken: Kapelaan Marc Kessels, tel. 0485 511426; 06 55 41 67 09.

Zondag 15 september: géén H. Mis (wel in Molenhoek).

Zondag 22 september: géén H. Mis (wel in Molenhoek).

De komende tijd vervallen de Missen op maandag en vrijdag.

Kerk Molenhoek

O.L.V. van zeven Smarten.

Voor praktische zaken: parochietelefoon 06 23 76 68 73.

Voor dringende zaken: Kapelaan Marc Kessels, tel. 0485 511426; 06 55 41 67 09.

Zondag 15 september: 11.00 uur H. Mis: patroonsfeest OLV van Smarten met Gemengd koor.

Dinsdag 17 september: 19.00 uur H. Mis voorafgegaan om 18.30 uur door rozenkransgebed.

Zaterdag 21 september: 14.00 uur H. Mis: Sinulogfeest van de Filipijnse gemeenschap.

Zondag 22 september: 9.30 uur H. Mis.

Switch '87 doet mee aan Grote Clubactie

MILLINGEN - Op 14 september start de landelijke verkoop van de Grote Clubactie 2019. De jeugdleden van Switch '87 komen ook dit jaar in Millingen en Leuth langs de deuren.

De opbrengst wordt besteed aan onze vele jeugdactiviteiten. De loten worden verkocht voor drie euro per stuk. Van elk verkocht lot gaat 80 procent (2,40 euro) direct naar de clubkas. Mensen die loten kopen maken kans op mooie prijzen, zoals een Volkswagen Up en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De trekking van de Grote Clubactie vindt plaats op 11 december.

Excursie over de stuwwal

Het gebied ontstond in de ijstijd. (foto: Toin Diks)

REGIO - De Vereniging Geopaden.nl heeft een fraaie website waarop het ontstaan van het stuwlandschap in de driehoek Nijmegen, Kleef, Gennep wordt uitgelegd.

Dit landschap ontstond zo’n 160.000 jaar geleden. Elementen uit deze ijstijd zijn nog duidelijk zichtbaar in het landschap. Op de site is een aantal wandelingen te vinden waarbij deze landschapselementen beschreven worden. Elke derde woensdag van de maand wordt een excursie georganiseerd. Gratis, een vrijwillige bijdrage mag.

De volgende 3-4 uur durende excursie is woensdag 18 september: Geopad Beek – Elyseese Velden NL-08. Start: Hotel-Restaurant ’t Spijker, Rijksstraatweg 191, Beek-Ubbergen, om 10:30 uur. (Lunchpakket meenemen.) Aanmelden hoeft niet. Meer info: geopaden.nl. Onder ‘agenda’ wordt gemeld als de excursie niet doorgaat.

Presentatie 'Cognitieve en psychosociale aspecten bij Parkinson'

NIJMEGEN - Lichamelijke gevolgen zoals freezing en tremor kent iedereen, maar de minder zichtbare psychische, emotionele en sociale problemen kunnen minstens zo belemmerend zijn.

Deze problemen herkennen en erover praten gaat niet altijd gemakkelijk, en bij wie klop je aan voor welke hulp? Het is soms lastig om door de bomen het bos te zien en de juiste weg te vinden.

Tijdens de middag op vrijdag 27 september zal worden ingegaan op de werkzaamheden van de verschillende professionals binnen dit domein met specifieke aandacht voor de rol van de sociaal werker. Verder wordt ingegaan op de wijze waarop er binnen ParkinsonNet gewerkt wordt aan het op de kaart zetten van deze specialistische zorg.

De bijeenkomst vindt plaats van 14.00–16.00 uur in de Ark van Oost, Cipresstraat 154 in Nijmegen. www.parkinsoncafenijmegen.nl. Aanmelden en informatie via info@parkinsoncafenijmegen.nl.

Klankenstroom in Beek

Merle en Sarah van der Lijke. (eigen foto)

BEEK - Vrijdag 20 september om 20:00 uur geven Vocaal Ensemble Paniek en Merle van der Lijke (harp) en Sarah van der Lijke (dwarsfluit) een concert in de Sint-Bartholomaeuskerk in Beek. De entree is twaalf euro.

Vaar mee op de stromen van prachtige koormuziek van Monteverdi, Brahms, Vaughan Williams, Kuula, Voormolen, Mäntyjärvi en Merkoelov. Surf mee op de golven van poëtische, veelal op water geïnspireerde teksten. En geniet vooral ook van het vloeiende samenspel van de zusjes Merle en Sarah, pas 14 en 13 jaar oud. Grote muzikale talenten waar we ongetwijfeld nog veel van zullen gaan horen. Zij spelen werk van Bernard Andrès, Enrique Granados en Michio Miyagi.

Merle van der Lijke begon op 7-jarige leeftijd met harples. In januari behaalde ze een eerste prijs in de regionale voorronde van het Prinses Christina Concours en won ze de publieks- én laureatenprijs. Ze plaatste zich in april tevens voor de Nationale Finale, waar zij een tweede prijs behaalde plus een studiebeurs voor de finalist die “door een grote podiumprésence reeds weet te communiceren met het publiek”.

Sarah van der Lijke begon op 5-jarige leeftijd met blokfluitles en stapte over op de dwarsfluit. In april 2018 won ze als eerste Nederlandse de ‘Flute Factor’, een fluitconcours voor de jeugd tot en met 13 jaar waar kinderen uit verschillende landen aan deelnemen. In augustus 2018 speelde Sarah op het Kinderprinsengrachtconcert. Ze werd toegelaten tot de Zomeracademie van de Nederlandse Fluit Academie waar ze masterclasses volgde. (www.vocaalensemblepaniek.nl)

Presentatie 'Cognitieve en psychosociale aspecten bij Parkinson'

NIJMEGEN - Lichamelijke gevolgen zoals freezing en tremor kent iedereen, maar de minder zichtbare psychische, emotionele en sociale problemen kunnen minstens zo belemmerend zijn.

Deze problemen herkennen en erover praten gaat niet altijd gemakkelijk, en bij wie klop je aan voor welke hulp? Het is soms lastig om door de bomen het bos te zien en de juiste weg te vinden.

Tijdens de middag op vrijdag 27 september zal worden ingegaan op de werkzaamheden van de verschillende professionals binnen dit domein met specifieke aandacht voor de rol van de sociaal werker. Verder wordt ingegaan op de wijze waarop er binnen ParkinsonNet gewerkt wordt aan het op de kaart zetten van deze specialistische zorg.

De bijeenkomst vindt plaats van 14.00–16.00 uur in de Ark van Oost, Cipresstraat 154 in Nijmegen. www.parkinsoncafenijmegen.nl. Aanmelden en informatie via info@parkinsoncafenijmegen.nl.

Switch '87 doet mee aan Grote Clubactie

MILLINGEN - Op 14 september start de landelijke verkoop van de Grote Clubactie 2019. De jeugdleden van Switch '87 komen ook dit jaar in Millingen en Leuth langs de deuren.

De opbrengst wordt besteed aan onze vele jeugdactiviteiten. De loten worden verkocht voor drie euro per stuk. Van elk verkocht lot gaat 80 procent (2,40 euro) direct naar de clubkas. Mensen die loten kopen maken kans op mooie prijzen, zoals een Volkswagen Up en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De trekking van de Grote Clubactie vindt plaats op 11 december.

Kerk Molenhoek

Parochie O.L.V. van zeven Smarten.

Voor praktische zaken: parochietelefoon 06 23 76 68 73.

Voor dringende zaken: Kapelaan Marc Kessels, tel. 0485 511426; 06 55 41 67 09.

Zondag 15 september: 11.00 uur H. Mis: patroonsfeest OLV van Smarten met Gemengd koor.

Dinsdag 17 september: 19.00 uur H. Mis voorafgegaan om 18.30 uur door rozenkransgebed.

Zaterdag 21 september: 14.00 uur H. Mis: Sinulogfeest van de Filipijnse gemeenschap.

Zondag 22 september: 9.30 uur H. Mis.

Kerk Mook

Parochie H. Antonius Abt

Voor praktische zaken: parochietelefoon 06 23 76 68 73.

Voor dringende zaken: Kapelaan Marc Kessels, tel. 0485 511426; 06 55 41 67 09.

Zondag 15 september: géén H. Mis (wel in Molenhoek).

Zondag 22 september: géén H. Mis (wel in Molenhoek).

De komende tijd vervallen de Missen op maandag en vrijdag.

Vrijwilligerswerk in Berg en Dal

BERG EN DAL - Vrijwilligerswerk is onmisbaar in onze huidige samenleving en wordt op veel plekken gedaan en/of gevraagd. Het Vrijwilligerssteunpunt van gemeente Berg en Dal verzamelt alle vacatures uit de gemeente en bemiddelt potentiële vrijwilligers aan de organisatie die de vacature heeft geplaatst.

De vacatures die het Vrijwilligerssteunpunt deze keer uitlicht zijn:

Verpleegafdeling De Meent is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met het onderhoud en het mooi maken van de binnentuin. Zodat de bewoners met dementie kunnen genieten van alles wat groeit en bloeit. De tuin bestaat uit grote plantenbakken en een tuintafel waar groenten en kruiden in gekweekt worden. Bent u graag buiten bezig, neem dan contact op met Sandra Theunissen, 06 20247838, s.derooij@zzgzorggroep.nl.

Bij Forte Welzijn zijn er veel mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen in gemeente Berg en Dal. In het bijzonder bij gezinsondersteuning Forte Thuis. Ben jij de vrijwilliger die drie uurtjes per week ouders met jonge kinderen wil ondersteunen met allerlei praktische zaken? Heb jij een dosis enthousiasme, ben je ervaringsdeskundige en zin om tijd te investeren in gezinnen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken? Het welzijn van een gezin, spreekt dit je aan? Neem dan contact op met Roly Buijs, 085 0406066, roly.buijs@fortewelzijn.nl.

Bent u geïnspireerd geraakt om eens rond te kijken tussen de diverse vrijwilligersvacatures? Neem dan eens een kijkje op de vacaturebank van het Vrijwilligerssteunpunt Berg en Dal op www.vrijwilligerswerkgelderland.nl/bergendal. Bellen kan natuurlijk ook naar Forte Welzijn 085 0406066.

Tweede Hands Hulpzorgmiddelen spekt kas Fun gehandicapte kinderen

(foto: Joop Verstraaten) Foto:Joop Verstraaten

GROESBEEK/DE HORST – De open dag van de stichting Tweede Hands Zorghulpmiddelen is afgelopen zaterdag bij Margreet aan de Reestraat in het kerkdorp de Horst een groot succes geworden. Ook nu zijn er weer verschillende zorghulpmiddelen van eigenaar veranderd.

De klanten konden terecht van 10.00 tot 14.00 uur. Even voor sluitingstijd kwamen de eigenaars van het Millingse Bed & Breakfest 'De Hamsche Kuul ' aan de Zeelandsestraat een kijkje nemen. Zij hebben een kamer ingericht voor mindervaliden en komen zo nu en dan wat spullen aanvullen wat de mensen aangeven. "Wij willen dat de minder validen ook bij ons een prettige vakantie kunnen hebben. Zij namen diverse hebbedingetjes mee die voor de mindervaliden van groot belang zijn. Margreet was zaterdagmiddag na sluitingstijd zichtbaar tevreden over deze open dag. Ik heb de kas nog niet opgemaakt maar ik ga er van uit dat de kas van de 'Fun voor gehandicapten kinderen' aardig gevuld is vandaag, aldus Margreet.

Zonnebloem Groesbeek viert ziekendag en 70-jarig bestaan

(foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

GROESBEEK – Zonnebloemafdeling Groesbeek heeft het 70-jarig bestaan gelijk gekoppeld aan de jaarlijkse ziekendag met een fantastische muziekmiddag in cultureel centrum De Mallemolen.

Zaterdagmiddag werden de Zonnebloemgasten ontvangen met koffie en thee met een gebakje ter ere van het jubileum en ziekendag. Tussen de muziek door werden de gasten getrakteerd op drankjes en hapjes. Het thema van deze middag was 'Groesbeek Dorp van Muziek Middag'. Huub Arents had voor de Zonnebloem een keur aan artiesten geregeld, die een optreden voor de Zonnebloemgasten verzorgden: Hans Peter Weijers, Helen Liebers, Theo Peters, Hemmie Hermsen, Willy Claus, Huub Arents, Marcel van Kempen, Van Alles Wa, Niek Hermsen, Theo van Blitz met een Z en Alt van Huus.

De muziekmiddag werd op een voortreffelijke wijze in elkaar gepraat door Herman de Bruin terwijl Dj Mark voor het licht, geluid en de sfeermuziek zorgdroeg tijdens de pauze. De finale werd verzorgd door Helen Liebers & Theo Peters met de schlager 'Samen zijn maar toch alleen'. De muziekmiddag werd op een geweldige wijze afgesloten door alle artiesten met het lied 'Mien Gruusbek'.

Bingo bij Sionsheuvel

GROESBEEK - Dinsdagmiddag 17 september is er bij de senioren weer een bingomiddag.

De aanvang is om 14.00 uur; de zaal is open om 13.00 uur in het voorzieningenhart Op de Heuvel aan de Ericastraat 39. De grote kaarten kosten zes en de kleine kaarten kosten euro. De jackpot staat op twintig euro. Iedereen is welkom, ook niet-leden.

Pompoenplukdagen bij Groentenhof Poelen

GROESBEEK – Tijdens de lancering van het Pompoenenkookboek vindt op zaterdag 14 en zondag 15 september van 10.00 tot 17.00 uur de traditionele Pompoenplukdagen plaats bij Groentenhof Poelen.

Trek je laarzen aan en kom pompoenen plukken bij Groentenhof Poelen aan de Derdebaan op het land. Voor de plukkers staan plukemmers klaar waarmee je lekker kunt struinen tussen de pompoenplanten door. Iedereen kan zelf de allermooiste pompoenen en kalebassen uitzoeken en plukken. Ook nu zijn er diverse activiteiten aan het pompoenplukken georganiseerd zoals een pompoenenspeurtocht, pompoenentunnel, pompoenen- en kalebassenmarkt, gezellig terras op het Balkon van Groesbeek met het prachtig uitzicht over Groesbeek, diverse pompoengerechtjes om te proeven en niet te vergeten de eerste fles pompoenbier uit eigen brouwerij.

Zeven gerenoveerde tennisbanen in gebruik genomen

(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Zondagmiddag heeft wethouder Annelies Visser de zeven gerenoveerde tennisbanen van tennisvereniging Groesbeek officieel in gebruik genomen.

Voorzitter Tom Weber liet weten dat het bestuur trots is dat de gerenoveerde zandkunstgrasbanen en een minikidsbaan in gebruik kunnen worden genomen. "Naast de nieuwe ledverlichting en het vorig jaar de 82 zonnepanelen dat is mogelijk gemaakt dankzij een belangrijke subsidie van de gemeente Berg en Dal zijn we er klaar voor", aldus Weber. Wethouder Visser liet weten dat de gemeente blij is met ieder duurzaamheidsinitiatief zoals hier. Ook is het heel belangrijk dat de inwoners van Berg en Dal kunnen sporten en lekker kunnen tennissen. "Dit is goed voor de gezondheid en de sociale contacten, daarom helpen wij graag mee om het tennissen te stimuleren."

Visser constateerde dat de banen er prachtig bij liggen dat ongetwijfeld nieuwe enthousiastelingen aan zal trekken. "Maar niets komt zo maar tot stand, hier zijn vele uurtjes werk verricht door professionals en zeer zeker ook door leden van deze mooie vereniging. Daar zullen jullie ongetwijfeld jaren lang plezier van hebben", zo besloot wethouder Annelies Visser haar toespraak. Nadat de wethouder een plaquette had onthuld werd er gezamenlijk getoost op de vernieuwde accommodatie.

Themamiddag KBO Beek

BEEK - Donderdag 19 september is hotel `t Spijker is die middag the place to be.

Om 14.30 uur begint de KBO-themamiddag; gast deze middag is mr. M.H.M. Tijdhof, van het notariskantoor Mostart&Timmermans. Hij gaat vertellen over de rol van de notaris. De Netwerknotarissen hebben 1 september het 'voor morgen plan"'geïntroduceerd. Verder komt ook het financieel veilig ouder worden aan de orde, het levenstestament en volmacht, vastgoed en allerlei andere zaken die men naar voren wilt brengen, ook geeft de notaris vanmiddag antwoord.

Het wordt zeker een heel informatieve middag, natuurlijk staat de KBO klaar met een kopje koffie of thee en in de pauze is het tijd voor een consumptie. Wethouder seniorenbeleid, mevrouw Irma van de Scheur, schuift ook even aan. De middag is voor leden van de KBO Beek uiteraard gratis, niet-leden van de KBO Beek betalen bij binnenkomst vijf euro. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Gérard Tesser de voorzitter van KBO Beek.

Trekharmonicacursus

REGIO - Trekharmonicavereniging Woarum Nie (Groesbeek) organiseert op zaterdagmiddag 5 oktober een introductie-cursus. De belangstelling voor de trekharmonica, in de volksmond ook wel trekzak genoemd, neemt gelukkig weer toe.

Een betaalbaar, puur en relatief eenvoudig instrument waarmee je eigenlijk een orkestje onder je arm hebt. Recent voorbeelden zijn ‘Mumford & Sons’ maar er zijn talloze voorbeelden van popliedjes waar een trekharmonica wordt gebruikt. Het misverstand dat er uitsluitend Duitse schlagers mee worden gespeeld (ook leuk trouwens !) is volledig onterecht. Woarum Nie wil vooral jongeren aanspreken en ervoor zorgen dat Groesbeek (en omgeving) weer bekend komt te staan als ‘trekharmonica- en accordeondorp’. Woarum Nie (www.trekharmonica-woarumnie.nl) is een Groesbeekse vereniging die vooral het met plezier spelen wil promoten. Wees gerust; noten lezen is niet per sé nodig. Er is een notatie-systeem ontwikkeld dat ervoor zorgt dat u in korte tijd leert spelen.

Het vindt plaats in het Môks Café, zaterdagmiddag 5 oktober van 14.00 – 17.00 uur. Kosten zijn tien euro. Er zijn meer dan genoeg trekharmonica’s beschikbaar om even te oefenen en daarna bijvoorbeeld een serie vrijblijvende proeflessen te doen. Opgeven via: jansseneelco@gmail.com.

Zalmpodium presenteert 'De streken van Rembrandt'

MILLINGEN - Met de start van zesde seizoen wil het Zalmpodium speciaal aandacht schenken aan het feit dat het 350 jaar geleden is dat Rembrandt van Rijn, wellicht de grootste schilder die Nederland ooit gekend heeft, overleden is. Hij is slechts 63 jaar geworden.

Hoe werkte hij? Welke beroemde tijdgenoten kwam hij tegen? Hoe zag Amsterdam er toen uit en vooral : naar welke muziek luisterden de mensen? In Rembrandts verlaten atelier kijken 'Twee violen en een bas' terug op het leven van de schilder. Ze doen dat met muziek, liederen, verhalen en schilderijen uit zijn tijd en zijn wereld.De drie zingen en spelen het repertoire van de Leidse schutterijfeesten, de Amsterdamse muziekherbergen, markten en stegen van de 17e eeuw.

En daarbij alle verhalen die langs Rembrandts schilderijen voeren: over de Spaanse soldaten die Leiden belegerden, over zijn bepaald niet kunstzinnige ouders, zijn drie liefdes en zijn omgang met zijn leerlingen en klanten.

Kortom een heel uitnodigend begin van weer een mooi seizoen: Zalmpodium. Zondag 15 september om 14.00 uur in het kerkje Zalmstraa 8 in Millingen aan de Rijn. De toegang is zoals altijd gratis. Wel doet na afloop de bekende hoge hoed zijn ronde voor een vrijwillige bijdrage. Kom op tijd, want: "Vol is vol", zei de pastoor.

Onthulling luisterkei in Orientalis

(foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

HEILIG LANDSTICHTING – Wethouder Annelies Visser heeft donderdagmiddag 5 september de luisterkei voor museumpark Orientalis de Liberation wandelroute op het grote museumterrein.

Dit gebeurde in het kader van de 75-jarige herdenking van Market Garden. Na enkele toespraken gingen twee groepen op pad onder leiding van een verteller. Op liefst twaalf plaatsen in het museum werd er verteld uit het kersverse boekwerk 'Verhalen Dichtbij dicht bij huis 1944 – 1945'. Na de indrukwekkende wandeling werd er in het museumcafé nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje.

Badmintonclub Groesbeek nodigt sportievelingen uit

GROESBEEK – Badmintonclub Groesbeek nodigt iedereen uit die op zoek is naar een leuke sport om een keer mee te komen badmintonnen.

De badmintonclub hoopt met deze actie nieuwe leden te kunnen werven. De jeugd badmintont op de woensdagavonden van 18.30 tot 19.30 uur en de volwassenen spelen van 19.30 tot 20.30 uur. Er wordt gespeeld in sporthal Heuvelland aan de Ambachtsweg in Groesbeek. Voor meer informatie kan men contact opnemen via www.bcgroesbeek.nl.

Optreden Groesbeeks Gemengd Koor voor KBO

GROESBEEK – Op vrijdagavond 27 september verzorgt het Groesbeeks Gemengd Koor een gezellige avond voor de leden van de KBO Groesbeek-De Horst in De Mallemolen aan de Kloosterstraat in Groesbeek.

Het Groesbeeks Gemengd Koor kent een rijke historie alsmede een gevarieerd repertoire aan muziek uit allerlei genres. De aanvang van deze muzikale avond is om 19.30 uur; de eindtijd zal rond 21.15 uur zijn. De zaal van De Mallemolen is om 19.00 uur geopend. De entree voor leden van KBO Groesbeek-De Horst is geheel gratis; aan niet-leden wordt een bijdrage van vijf euro gevraagd. Bij binnenkomst wordt men ontvangen met koffie / thee en in de pauze ontvangt men een consumptie.

Protestantse gemeente Groesbeek

(foto: Jannie Schaapman)

Zondag 22 september. Aanvang: 10.00 uur. Voorganger: ds. J. Waagmeester uit Nijmegen.

Tijdens de dienst wordt er gecollecteerd voor Stichting GAST. Zij helpen asielzoekers in nood in Njmegen en omgeving, m.n. mensen die uitgeprocedeerd zijn maar om tal van redenen niet terug kunnen naar hun land van herkomst.

Na de dienst is er koffie en thee in de Serre.

Vanaf 9.45 uur staat de deur open en is iedereen van harte welkom.

Voor meer info. zie www.pkn-groesbeek.nl.

Kerk Heumen, Nederasselt en Overasselt

Zondag 22 sept om 10.00 uur Apostelviering in de H. Antonius Abt te Wijchen.

Heumen St Georgius

Zaterdag 21 sept 19.00 uur Woord en Communieviering m.m.v.Parochieel Zangkoor; Andreas Inderwisch.

Gebedsintenties: Jan en Dora de Valk; Annie Thoonen-Welte; Hendrikus Schellekens; Elly Daanen-Kersten; Gerrit Kesseler.

Nederasselt H. Antonius Abt

Zaterdag 21 sept Geen viering in deze kerk

Overasselt H. Antonius Abt

Donderdag 19 sept 19.00 uur Donderdagavondgebed in het Parochiecentrum.

Zondag 22 sept Geen viering in deze kerk

Protestantse Gemeente Heumen

15 sept. - 9.45 uur. Buitendag. De viering vindt niet in de kerk plaats, maar op het terrein van de manege in Malden, Lierseweg 4. De voorganger is ds D.J. Deunk, Malden. De muzikale medewerking wordt verleend door de muziekgroep o.l.v. Peter van Doeselaar. Er zijn diverse (creatieve) activiteiten voor kinderen en volwassenen. Er is ook gelegenheid om koffie, thee of limonade te drinken en er is een lunch. Rond 13.00 uur is het einde van deze buitendag. De collectes zijn bestemd voor de stichting GAST in Nijmegen. en de Diaconie.

22 sept. - 10.00 uur in de kerk te Heumen, Dorpsstraat 19. De voorganger ds. D.J. Veldhorst, Nijmegen. De collectes zijn bestemd voor de stichting GAST in Nijmegen. en de Diaconie.

Inschrijven derde editie van Groesbeekse Kwis

GROESBEEK – Het is weer bijna zover: de Groesbeekse Kwis waar het vorig jaar liefst veertig teams aan hebben deelgenomen met in totaal zo'n duizend mensen.

Nu staat de derde editie voor de deur die gehouden zal worden op zaterdagavond 23 november. Inschrijven voor deze populaire kwis is op zondagmiddag 6 oktober in café De Comm aan de Dorpsstraat in Groesbeek van 15.00 tot 17.00 uur. Tijdens deze inschrijving is er live muziek van Unplugged Session met Meta van Doorn.

Honderden schapen leggen verkeer op de Kloosterstraat helemaal stil

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – De toch al drukke Kloosterstraat - vooral nu de wegwerkzaamheden aan de Herwendaalseweg / Breedeweg aan de gang zijn, wordt het verkeer ook via de Kloosterstraat omgeleid - had er dinsdagmorgen een klein, maar mooi probleempje bij...

De schapen herder was met zijn enkele honderden schapen op weg naar een nieuw graasgebied en moest daarbij gebruik maken van de drukke Kloosterstraat. De schapen bezetten daarbij de gehele weg en trottoir en verdrongen zich langs de auto's die voor hen stil stonden. Niemand had hier een probleem mee; er werden zelfs foto's gemaakt van dit schouwspel. Gelukkig hoefde op dat moment geen spoedambulances, politie of brandweer door de Kloosterstraat, anders was het wel een probleem geweest want de schapen gaan voor niemand aan de kant. Alleen de begeleidende honden kunnen de schapen sturen waar ze ze heen willen hebben.

Bingo in Groesbeek

GROESBEEK – Iedere donderdagavond wordt er bingo gespeeld in cultureel centrum De Mallemolen aan de Kloosterstraat 11 in Groesbeek.

De hoofdprijs bedraagt wekelijks 250 euro. Daarnaast is nog de jackpot in de wacht te slepen. Als de jackpot de 400 euro bereikt heeft, worden er vier extra rondes gespeeld van 100 euro. De opbrengst van deze bingo-avonden komt geheel ten goede aan zes verenigingen. De zaal van De Mallemolen is al om 19.00 uur geopend. De bingoballetjes gaan om 20.00 uur rollen. Meer informatie staat op www.mallemolengroesbeek.nl.

Voetbalplus team Juliana zoekt!

Enkele spelers van het Voetbalplusteam.

REGIO - Het Voetbalplusteam Juliana traint op dinsdag van 18.00-19.00 uur.

"Interesse om het team te begeleiden? Bel of mail dan naar 06 14899413 / voetbalplusjuliana@hotmail.com."

Kerk H. Antonius Abt Malden

Zaterdag 21 september om 19.00 uur H. Mis met het Maldens Gemengd Koor.
Iedere woensdag om 9.00 uur is er een H. Mis met aansluitend aanbidding.

13 / 24

14 / 24

15 / 24

16 / 24

17 / 24

Van 12 tot en met 18 september

HET HUIDIGE STERRENBEELD IS MAAGD. Maagd doet niets liever dan werken. Dan heeft de maagd het gevoel dat hij nuttig is. Maagd is heel handig, ambachtelijk en kan goed overweg met klein priegelwerk. Daarnaast werkt hij altijd heel methodisch en heeft alles, gereedschap bijvoorbeeld, goed geordend. Ze helpen mensen graag en zijn vaak te vinden in verzorgende en medische beroepen.

RAM van 21 maart t/m 20 april
Voor het weekend werk jij je echt uit de naad. Maar al gauw blijkt dat jij teveel hooi op je vork genomen hebt. Daardoor verlies je ook het overzicht en ontstaan er gemakkelijk chaotische taferelen. In het weekend is het dan ook belangrijk dat jij tot rust komt en de batterij weer oplaadt.

STIER van 21 april t/m 21 mei
Vrijdag is een uitstekende dag om te gaan stappen. Of om bij vrienden gezellig op bezoek te gaan. Er valt een hoop bij te praten! In het weekend staat vriendschap ook al op de eerste plaats. Maar het liefste één op één. Volgende week woensdag lacht het geluk je toe. Dat kan materieel voordeel geven.

TWEELINGEN van 22 mei t/m 21 juni
Vrijdag is een goede dag om te gaan shoppen. Dat kan in de stad zijn maar ook op internet. In het weekend ben jij heel bruisend bezig. Je hebt geweldig ideeën die jouw toekomst kunnen veranderen. Op of rond volgende week dinsdag lukt het je niet om deze plannen helder aan anderen uit te leggen.

KREEFT van 22 juni t/m22 juli
Vrijdag is een drukke dag. Maar je bent er met je hoofd niet helemaal bij. Daardoor kunnen zaken in de soep lopen. De volle maan op zaterdag maakt je onrustig. Maandag loop je een beetje vast met bepaalde zaken, maar vanaf dinsdag komt alles gelukkig weer in een stroomversnelling. Jij kunt weer vooruit.

LEEUW van 23 juli t/m 22 augustus
Vlak voor het komende weekend voel jij je super sterk. En daardoor heb jij het idee dat je almachtig bent en alles, ook voor anderen, kunt beslissen. Maar tijdens het weekend kom je erachter dat dit helemaal niet het geval is. Je komt in allerlei groepsprocessen terecht waarbij jij niet de baas bent!

MAAGD van 23 augustus t/m 21 september
Vlak voor het weekend vind jij het heerlijk om met anderen samen te werken. Daarbij kunnen vriendschappelijke banden ontstaan. In het weekend ben je vooral bezig me het plannen van je eigen toekomst. Je hebt behoefte aan verandering! Dinsdag lukt het je niet die verandering door te voeren.

WEEGSCHAAL van 22 september t/m 22 oktober
Vrijdag is een uitstekende dag voor een korte trip. Bijvoorbeeld om een kennis te bezoeken. Vanaf zaterdag lopen de planeten Venus en Mercurius in jouw sterrenbeeld. Dat betekent dat jij de komende tijd veel energie steekt in de ander. Volgende week woensdag heb jij een geweldig idee.

SCHORPIOEN van 23 oktober t/m 21 november
Op donderdag gaat er van alles mis. Jij schat van alles, maar vooral je eigen kunnen, verkeerd in. Vrijdag neem je het roer echter weer stevig in handen en kunnen anderen jou slechts volgen. In het weekend voel je dat alle energie je eventjes ontbreekt. Neem de tijd om uit te rusten en te ontspannen.

BOOGSCHUTTER van 22 november t/m 21 december
De dag voor het weekend blaas jij weer eens te hoog van de toren. Dat varkentje dat je even ging wassen, bleek toch iets teveel voor jou. Zondag staat in het teken van gezellige bijeenkomsten met bekenden. Volgende week woensdag ben je erg vriendelijk en joviaal tegen degene die je mag.

STEENBOK van 22 december t/m 19 januari
Gedurende het komende weekend worden er helaas oude koeien uit de sloot gehaald. Helaas, in jouw ogen, want je omzeilt deze kwesties het liefste. Gedurende de afgelopen tijd heb je vaak te kampen gehad met vertraging, maar vanaf woensdag 18 september is dat gelukkig voorbij.

WATERMAN van 20 januari t/m 17 februari
Gedurende het komende weekend ben jij uitgenodigd voor diverse samenkomsten. Aan de ene kant heb je daar zin in, maar je ontmoet nu bepaalde mensen het liefste één op één. Volgende week dinsdag lukt het je amper om bepaalde denkbeelden van jezelf helder aan anderen uit te leggen.

VISSEN van 18 februari t/m 20 maart
Vlak voor het weekend heb jij het razend druk. Maar eigenlijk is het je allemaal teveel. Dat heeft vooral te maken met de overdaad aan indrukken die je moet verwerken. Zaterdag neem je daarom even 'vrijaf'. Zondag ben je wél in de stemming voor bezoek en woensdag wil je graag uit met de ander.

Gezellig rikken en jokeren in Ooij

OOIJ - Ook in het nieuwe seizoen kan men in de maanden oktober - april komen rikken en jokeren in dorpshuis De Sprong in Ooij op zaterdagavond, en op zondagmiddag in de kantine van SVO-voetbal in Ooij.

De data zijn in De Sprong: 5 en 26 oktober, 9 en 23 november, 7 en 14 december, 11 en 25 januari,15 en 29 februari, 7 en 21 maart, 4 en 18 april. Aanvang: 20.00 uur.

Bij SVO: 13 oktober, 10 november, 1 december, 5 januari, 9 februari, 1 maart en op zaterdag 28 maart dagkaarten. Aanvang 13.00 uur.

Er wordt gekaart in drie rondes, en het lot bepaalt per ronde met welke medespelers u gaat spelen. Voor de drie beste kaarters zijn er prijzen te winnen. In De Sprong worden de prijswinnaars steeds aan het begin van de volgende kaartavond bekend gemaakt, behalve op 18 april, dan worden de prijswinnaars aan het einde van de avond bekend gemaakt. Bij SVO worden per kaartmiddag de prijzen bekend gemaakt.

Als u ook zin hebt om mee te doen bent u welkom. Per avond en middag wordt 2 euro 50 eigen bijdrage gevraagd om de kosten te dekken. Het initiatief voor deze kaartavonden ligt bij muziekvereniging Ooijse Toekomst en Vrijwilligers SVO.

Ierse en Schotse Folk in Keeken

KEEKEN - Op 21 september, 20.00 uur is in cafe im Gärtchen, Spicker 45 in Keeken (bij Millingen aan de Rijn), een Ierse/ Schotse folk avond met twee bands, namelijk 'Devil in the Kitchen' en 'The Ipaddies'.

Een vuurwerk van Keltische klanken staat garant voor een spetterende avond. The 'Ipaddies' zijn in 2011 samengesteld en spelen sindsdien gezellige Ierse muziek op guitar, whistles, concertina, fiddle, bassguitar. bodhran, stompbox en natuurlijk zang. Met deze band is een aangename avond met Ierse muziek verzekerd.

Verder speelt de band 'Devil in the Kitchen' die net terug van hun Schotse tour zijn. “Wij verheugen ons erop, weer in Niederrhein te spelen", zegt frontman Pete Brennan, in het bijzonder met onze nieuwe muzikale talent Toon. Onze multi-instrumentalist speelt guitar, banjo, dwarsfluit, bouzouki en zingt.

Samen met het fiddle spel van Cornelie en Pete’s Bouzouki en Bodhran krijgen zij een elektrisch spel op het podium. Er is vanaf 19.00 uur ook een barbecue aanwezig, en natuurlijk bier en whiskey.

Café im Gärtchen, Spicker, Kleve – Keeken op 21september vanaf 20.00 uur. Entree:                12,-, voorverkoop 10,- euro bij Primera - Beek- Ubbergen, Primera - Millingen, Hintzen Buchhandlung - Kleve, Electro van Kessel – Kranenburg en café Im Gärtchen - Keeken.

Cultuurhistorische wandeling: Loop naar de Mookerhei

Mookerheide. (foto: Bob Luijks)

MOOK - 14 april 1574, niet zomaar een dag, maar eentje die uiteindelijk de geschiedenisboeken in zal gaan. Bovenop de Mookerheide staan het koninklijke leger van Spanje en een huurlingenleger van Willem van Oranje lijnrecht tegenover elkaar.

Het komt tot een kortstondige, maar heftige uitbarsting van oorlogsgeweld. De Spanjaarden wonnen, ruim 3000 huurlingen vonden de dood. Ook de twee troepenaanvoerders, Lodewijk en Hendrik van Nassau, sneuvelden. Hun dood is in nevelen gehuld; niemand weet waar de lichamen gebleven zijn.

Op 15 september lopen we naar de Mookerheide. We staan stil bij de historisch belangrijke plekken. Op iedere plek vertellen wij u het verhaal van die beruchte dag 444 jaar geleden. Wat is er gebeurd, wie was waar, en hoe zit het met al die sagen en legenden die hun oorsprong hebben in de strijd. Na deze excursie kijkt u gegarandeerd anders naar de nu zo vredige heide.

Praktische informatie
Tijdens deze middag op 15 september word je om 14.00 uur welkom geheten op het Raadhuisplein in Mook. Graag een kwartier van tevoren aanwezig. Daarna ga je op pad met de excursie-boswachter. De ochtend duurt tot 16.00 uur. Er kunnen maximaal twintig personen mee. De kosten zijn voor leden van Natuurmonumenten drie en voor niet-leden vijf euro. Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk! Dit kan via www.natuurmonumenten.nl/mookerheide en dan doorklikken naar activiteiten.

Expositie Erik Zwaga en Ewald Sorbi Subtiele grijstinten en een gespannen stilte

Ewald Sorbi, Spoorwegovergang bij nacht, olieverf op doek. (foto: Ewald Sorbi) Ewald Sorbi

PERSINGEN - Hoe komen de klassiek geschilderde stillevens van Erik Zwaga en de magisch realistische schilderijen van Ewald Sorbi samen? Dat is op zaterdag 21 en zondag 22 september 11.00 tot 17.00 uur te zien bij hun expositie in het Kerkje van Persingen aan de Persingensestraat 7 in Persingen.

Erik Zwaga kijkt op een bijzondere en respectvolle manier naar zijn levenloze modellen: “Ik bezie de voorwerpen die ik schilder, als waren het levende dingen met een ziel.” Die sfeer bereikt hij door de toepassing van subtiel licht en het gedempte kleurgebruik van grijs- en bruintinten. Hier en daar worden wat kleuraccenten toegevoegd om de levendigheid te verhogen.

Ewald Sorbi doet zijn inspiratie op uit wat hij in zijn directe omgeving waarneemt. Maar wie zoekt naar een realistische weergave komt bedrogen uit. “Ik schilder naar de werkelijkheid, maar ik ben niet uit op een kopie daarvan. Liever manipuleer ik datgene dat ik waarneem. Ik laat elementen weg of voeg er juist weer andere aan toe.” Dat levert intrigerende schilderijen op die een gespannen stilte oproepen.

Beide worden bovendien bevangen door oude en verweerde voorwerpen. Al schilderend geven beiden hun ‘modellen’ een nieuw leven. En ieder toont op zijn eigen wijze de schoonheid van ouderdom en verval.

Deze benadering is duidelijk zichtbaar in deze prachtige expositie die voor de liefhebber dan ook beslist een aanrader is. De kunstenaars zijn beide dagen aanwezig.

Clubkampioenschap P.V.Leuth

Clubkampioenen. Ben Rutten staat niet op de foto. (foto: Paull) Paull

LEUTH - Op zaterdag 7 september werd het clubkampioenschap van de P.V.Leuth gespeeld. Met tien doublets werd er flink gestreden voor de eer van clubkampioen 2019.

We begonnen om 12.00 uur met vier voorgelote rondes.Natuurlijk waren er weer de nodige 13-12 en 13-11 standen die het extra spannend maakte, met tussendoor weer de lekkere hapjes en bitterballen verzorgd door Wil en Trees. Na de vier ronden hadden we twee teams als kampioenen: Ben Rutten met Trees Tissen en Joop Rutten met Roel Brink met drie gewonnen partijen en plus 10. Tweede werden Rieky Groothuizen met Thea ten Westeneind ook drie gewonnen maar met 9 plus. Als derde eindigde Wil en Henk Gunsing met twee gewonnen en plus 15.

Het weer was tegen alle verwachtingen in supergoed. Op 12 oktober spelen we het laatste buiten toernooi met daarna een heerlijk etentje. Op 17 oktober beginnen we weer met het koersballen.

Lancering pompoenenkookboek van Groentenhof Poelen

GROESBEEK – Ben je gek op pompoenen? Maar vraag je je ook wel eens af wat je nog meer kunt maken van pompoenen dan pompoensoep of gegrilde pompoenen? Dan ben je niet de enige.

Al jaren wordt aan de klanten van Groentenhof Poelen verteld wat ze allemaal kunnen maken van pompoenen. Daarnaast ontvangen zij ook veel recepten en ideeën van de klanten die bij de Groentenhof pompoenen komen kopen. Al deze recepten van Groentenhof Poelen en van de klanten zijn inmiddels gebundeld in het pompoenenkookboek naast het verhaal van de boerderij Groentenhof.

Veertig afwisselende recepten gecombineerd met pompoen weetjes is het resultaat geworden. Op zaterdag 14 september om 14.00 uur wordt het eerste exemplaar van het pompoenenkookboek op feestelijke wijze overhandigd aan de eregast 'De Wilde Boerin'. Daarna volgt er een signeersessie en de mogelijkheid om in gesprek te gaan met boer Chris.

SchuldHulpBuddy Berg en Dal breidt uit naar groter regio

REGIO - Nu blijkt dat SchuldHulpBuddy in Berg en Dal de afgelopen drie jaar duidelijk in een behoefte voorziet, is van verschillende kanten de vraag gesteld of diezelfde vrijwillige hulp bij (dreigende) financiële schulden ook georganiseerd kan worden in de gemeente Heumen en in de gemeente Mook en Middelaar.

Na afstemming met de sociale afdelingen van beide gemeentes en met een aantal betrokken vrijwilligers uit verschillende kerken en andere organisaties, lijkt er voldoende basis om verdere stappen te zetten. Ilona van den Dobbelsteen, die van begin af aan als buddy bij Stichting SchuldHulpBuddy Berg en Dal heeft gewerkt, heeft zich gemeld om als coördinator in Mook en Middelaar te fungeren.

SchuldHulpBuddy’s gezocht

Om te kunnen starten met SchuldHulpBuddy in de gemeente Heumen en in de gemeente Mook en Middelaar en ook om het werk in de gemeente Berg en Dal voort te zetten, is SchuldHulpBuddy op zoek naar betrokken buddy’s (acht per gemeente) die directe begeleiding willen bieden aan mensen met problematische schulden. Voor de gemeente Heumen wordt daarnaast nog een coördinator gezocht.

Alle buddy’s krijgen een training aangeboden door ervaren financieel experts, werken samen met elkaar en krijgen ondersteuning van de coördinator.

Interesse? Wie zijn of haar ervaring en talenten wil inzetten kan voor meer informatie kijken op www.schuldhulpbuddy.nl of vragen stellen aan de coördinatoren Ilona van den Dobbelsteen (Mook en Middelaar / Heumen) en Marinus Wijnsma (Berg en Dal). Contact leggen en aanmelden kan via 06 13081734 of via info@sshb.nl.

Informatieavond stoppen met roken

MOLENHOEK - Gezondheidscentra Samen Gezond organiseert samen met SineFuma een informatiebijeenkomst over mogelijkheden voor ondersteuning bij het stoppen met roken.

De bijeenkomst is op maandag 16 september van 19.00-20.00 uur in het Lees- en OntmoetingsPunt (LOP), Prinsenweg 3c in Molenhoek

Stoppen met roken is voor de meeste rokers moeilijk. Uit onderzoek blijkt dat mensen, die met begeleiding stoppen, meer kans van slagen hebben om het niet-roken ook vol te houden. De bezoeker krijgt die avond informatie over de voor en nadelen van het stoppen met roken, en de verschillende ondersteuningsmogelijkheden vanuit de huisartsenpraktijk en SineFuma. Op woensdag 2 oktober start de groepstraining ‘Rookvrij! Ook jij?’. Ook hierover wordt men geïnformeerd. De bijeenkomst is gratis en aanmelden is niet nodig.

Schrijfavond Amnesty International

GROESBEEK - Op dinsdag 24 september wordt in de bibliotheek in Groesbeek een schrijfavond gehouden voor Amnesty.

Vanaf 19.00 uur liggen voorbeeldbrieven klaar en zijn leden van de schrijfgroep aanwezig. Iedereen is welkom om mee te komen schrijven. Hoe meer brieven, hoe meer effect. Meer info is te verkrijgen via 024 3972786/3972362.

Back in the summer of 69 is deze rocker geboren,
vanaf 11 september ook voor jou seniorenkorting!
Proost Hans van Gellecum!

Lieve Carlijn, op 14 september
word je 21 jaar!! Gefeliciteerd met
deze bijzondere dag! En nu op
naar het feest! Liefs, papa en mama.

Hieperdepiep hoera!
Livia is op 7 september één jaar geworden.
Knuffeltjes van Opa, Oma & Tante Nancy

Woensdag 11 september is
Isa 4 jaar geworden. De gelukwensen
van opa Kriebel en Oma.

blijven proberen

Van blijven proberen in de tent,
alleen naar huis om te wanken met
z'n rechterhend. Gefeliciteerd
Pussydestroyer.

opa Geert & oma Wil

Op 12 september zijn
opa Geert & oma Wil 50 jaar
een gouden echtpaar! Gefeliciteerd!
Liefs Lara en David

Fenna

Lieve Fenna,
Gefeliciteerd met het behalen van zwemdiploma-B
Je bent een KANJER!
Kusjes van Oma en Opa Helsdingen

Grote broer

Onze grote broer wordt 11 september 10 jaar.
Lieve Thijn gefeliciteerd. xxx Evy & Fay
Ook van papa, mama en Queny.

Xam

Hoera! Xam 11 jaar!
Van harte gefeliciteerd!!
Liefs Papa, Mama
en een pootje van Laska

Faye

Het is echt waar!
Onze lieve Faye is 7 jaar!
Veel liefs van papa en mama en Boo.
XXX

Hiep hiep hoera
Luut wordt 11 jaar en wel op 17 september.
Van harte gefeliciteerd.
Opa en Oma uit Mook.

50 jaar bij elkaar

Trots en blij dat jullie al
50 jaar bij elkaar zijn!
Ik hou van jullie!

Melle

Onze grote vriend Melle is 5 jaar geworden,
Hiep hiep hoera!
Groetjes van Oma Rina en Opa Hans
en kusjes xxxxxx...

Annie en Jan

12-9 is het 50 jaar geleden dat
Annie en Jan in het huwelijksbootje stapten.
Gefeliciteerd!
Hans, Frieda en een pootje van Luna

Annie en Jan 2

Op 12 september vieren onze ouders hun
gouden huwelijksfeest. Gefeliciteerd!
Van Johnny, Monique, Stefan en een
pootje van hond Tommy

Silvia

Van harte gefeliciteerd Silvia,
met je 48ste verjaardag. Maak er een
leuke dag van!
Van Gerard, Beertje, Quieby

45 jaar een paar

45 jaar lief en leed gedeeld
En elkaar nimmer verveeld.
Waar is die tijd toch gebleven
waarin wij zo veel mochten beleven.
Willie en Gonnie Sluiter

Sjors

Op 18 september wordt deze blonde kanjer alweer 3 jaar. Van harte gefeliciteerd Sjors! Liefs papa, mama en Guusje.

Veerle

Hiep Hiep Hoera,
deze levensgenieter is 8 jaar.
Gefeliciteerd Veerle.
Liefs Papa en Mama

Knappe vrouw

Deze knappe vrouw is 18
met 42 jaar ervaring.
Gefeliciteerd van ons allemaal.

Cursussen Spaans weer van start

GROESBEEK - Altijd al deze mooie taal willen leren máár komt het er maar niet van? Kies dan nu voor de compacte cursus ‘Spaans à la carte’ óf juist voor de uitgebreide cursus ‘Spaans niveau 1’.

"Tijdens de korte cursus leert u zich, in tien thematische lessen, verstaanbaar te maken in allerlei situaties die in een vakantie voorbij kunnen komen, zoals bijv. een auto huren, de weg vragen, iets bestellen in een restaurant et cetera. Nu tien lessen van 75 minuten voor 105 euro, inclusief lesboek.

Duikt u juist graag wat dieper in het Spaans? Dán is de cursus ‘Spaans niveau 1’ echt iets voor u. In 28 zeer interactieve lessen leert u de basisgrammatica en een stukje cultuur met behulp van de leuke lesmethode ‘Con gusto’. Het volgen en voeren van eenvoudige gesprekjes gaat u straks prima af! Nu 28 lessen van 75 minuten voor 295 euro incl. tekst- en werkboek!

De cursus is in dorpshuis De Slenk op De Horst op de dinsdag- en woensdagavond. Op dinsdag van 19.00-20.15 uur of van 20.30-21.45 uur en op woensdag van 18.30-19.45 uur. Inschrijven of eerst nog wat meer informatie? Neem gerust even contact op met Taallessen Floor op 06 47115956 of taallessenfloor.gitte@gmail.com."

Cateraar DSR food Mook/Nijmegen bestaat vijf jaar

MOOK - 1 augustus 2014 heeft DSR food Mook/Nijmegen zich gevestigd in Mook. DSR food is een snel groeiende franchise-organisatie van cateraars en verkoopt hapjes, salades, buffetten, high tea, barbecue, broodjes, tapas en nog veel meer. Met een prijsstelling die je niet snel bij een andere cateraar terugvindt.


"De prijzen van DSR food zijn namelijk zo laag dat het zelfs in deze tijden voor iedereen te betalen is", legt eigenaresse Daniëlle Verhoeven uit. "En zeg nou zelf, wat is er nou leuker dan op je eigen feestje gast te zijn en je niet druk hoeft te maken om de hapjes. Die heb je namelijk al opgehaald of laten bezorgen door DSR food Mook/Nijmegen! De kracht van DSR food is goede kwaliteit voor weinig geld."

"Inmiddels loopt het bedrijf voortvarend en hebben wij veel vaste klanten, particulieren maar ook bedrijven. Wij maken vrijwel geen reclame. Bij onze klantbeoordelingen scoren we een 8,8." Veel klanten weten hun weg te vinden naar DSR food Mook/Nijmegen en de reacties zijn positief. Nieuwsgierig geworden naar ons assortiment en onze prijzen? Hierop is goed te zien wat je kunt bestellen door middel van duidelijke foto's.


5 jaar: Jubileumactie!
Volg DSR food Mook/Nijmegen op facebookpagina: DSR food Mook/Nijmegen. Op de facebookpagina staat de jubileumactie en tevens vindt u daar het assortiment en impressie foto's van verschillende cateringen. "Wij denken graag mee met u."

DSR food Mook/Nijmegen, 06 27626317, mook@dsrfood.nl, www.dsrfood.nl.

Naamswijziging voor juwelier-goudsmid in Groesbeek

(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Marcel Dogterom gaat doordat een van de vennoten uit de zaak is gestapt, verder onder zijn eigen naam. Samen met Heidi zet Marcel zijn in de hele regio bekend staande juwelierszaak voort op het vertrouwde adres Dorpsstraat 34a in Groesbeek.

Marcel is al sinds 1992 gevestigd met zijn juwelierszaak in Groesbeek en staat bekend om de klantvriendelijkheid, service en niet te vergeten de ruime collectie edelmetaal zoals zilver en goud met daarnaast de horloges te kust en te keur alsmede de collectie ringen en colliers. Al met al een grote sortering sierraden voor jong en oud.

Ook het eigen atelier blijft zoals het voorheen was waardoor Marcel een snelle service kan bieden en met de klanten meedenken en uitvoeren wat hun wensen zijn. De laatste tijd zijn de gedenksieraden of te wel herinneringssieraden erg in trek, laten Marcel en Heidi weten. Ook daarin worden de klanten op en top geadviseerd en denken zij mee met de wensen van de nabestaanden. De slogan van Marcel is 'Zoekt u een sieraad voor groot of klein dan moet u beslist bij Marcel Dogterom in Groesbeek zijn'.

Open dag bij honderdjarige vrijwillige brandweer Groesbeek

GROESBEEK - In 1919 werd in Groesbeek de vrijwillige brandweer opgericht. Nu honderd jaar na dato wil het korps niet ongemerkt aan deze mijlpaal voorbij gaan. Op zondag 22 september is er van 10:00 - 16:00 uur een open dag voor alle inwoners en belangstellenden.

Burgemeester Slinkman zal aanwezig zijn voor een korte toespraak rond 13:30 uur. Daarnaast is er ruim de tijd om rond te kijken rondom de brandweerkazerne en te genieten van de verschillende demonstraties, voertuigen, materialen en stands. Ook zullen er kinderactiviteiten plaatsvinden. Niet geheel onbelangrijk kunnen de bezoekers ook kennismaken met onze vrijwilligers.

"Doordat we voor alle activiteiten niet voldoende ruimte hebben op ons eigen terrein, gebruiken we ook een deel van de openbare weg. De Industrieweg wordt afgesloten vanaf de Spoorlaan tot iets voorbij de gemeentewerf (ASG en Welbie blijven bereikbaar). De woningen blijven gewoon bereikbaar via de Spoorlaan. Wij zullen ons best doen om de hinder voor de omwonenden en buurtondernemers tot een minimum te beperken."

Voor vragen kunt u per e-mail contact opnemen met de groepchef post Groesbeek Paul van Ooijen op paul.van.ooijen@vrgz.nl.