GN Lingewaard

17 juni 2015

GN Lingewaard 17 juni 2015


Première Middeleeuwse Tafelspelen op Kasteel Doornenburg

DOORNENBURG - De Strijd om de Broek is een theaterstuk, dat 21 juni om 15.30 uur op kasteel Doornenburg wordt opgevoerd.

De theatermakers van de Stichting KunstKeetFestival zijn gefascineerd door de aan ons overgeleverde Laatmiddeleeuwse klucht-theaterteksten. Deze teksten zijn soms op geniale wijze geconstrueerd en gecomponeerd. Zij dragen een muzikaliteit en dynamiek in zich die direct uitnodigt tot fysiek spel. Ook geven de teksten veel informatie over hoe er 500 jaar geleden gedacht werd over allerlei vraagstukken van het leven, zoals de relatie man-vrouw, de opvoeding van kinderen, de verhouding tussen arm en rijk en tussen boeren en burgers, de relatie met godsdienst en kerk etc.

De theatermakers zien het als een grote uitdaging om de teksten van de kluchten toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek van jong tot oud!

Grotesk en fysiek spel, interactie met het publiek en veel humor : dat zijn de ingrediënten voor een verrassende 60 minuten amusement in een schitterende ambiance!

In navolging van het daverende succes van de voorstellingen in 2014, brengen de theatermakers van de Stichting Kunstkeetfestival twee nieuwe tafelspelen op de planken: ‘De Heks’ en ‘Nu noch’. De spetterende kluchten ‘De Buskenblazer’ en ‘Van de droncken man ende zijn wijf’ worden nogmaals gespeeld.

De aanvang van de voorstelling is om 15.30 uur (kasteel open om 15.00 uur). De toegangsprijs bedraagt 12,50 euro. Reserveren kan via concerten@kasteeldoornenburg.nl en 0481 422847. Meer info staat op www.kasteeldoornenburg.nl en www.kunstkeetfestival.nl.

Zaterdag en zondag Gildenfeesten in Huissen

HUISSEN - De belangrijkste dagen voor de Huissense Gilden zijn de herdenking van het beleg en ontzet uit 1502 zaterdag 20 juni, gevolgd door het koning- en vogelschieten op zondag 21 juni. De slag om Huissen en de strijd zal omstreeks 16:30 uur plaatsvinden op de Molenweide achter Albert Heijn.

Zaterdag 20 juni: 10:00 bijeenkomst Huissense jeugd bij de stadskerk. De wildeman zal plotseling binnenkomen en de jeugd meenemen.11:00 uur: Rondgang van de gilden en verdedigers en verwijderen barricaden. 12:00 uur: Verjaging van Gelderse troepen uit de stad. 14:00 uur: De Huissense vissers bij de strang worden belaagd door Gelderse troepen.15:45 uur: Stadomroeper, man met ’t blek, waarschuwt voor de naderende slag. 16:00 uur: De slag om Huissen op de Molenweide en verjaging van de Geldersen, daarna triomftocht door de stad.

Koningschieten zondag 21 juni

Het koningschap is voor een gildenbroeder de hoogste eretitel binnen de vereniging. Deze titel wordt vergeven aan de schutter die het laatste stuk van de klos naar beneden schiet. Om 10:00 uur gaan de gildenbroeders naar de eucharistieviering.

Rond 13:30 uur op het Raadhuisplein, waar het vogel- en koningschieten zal plaatsvinden. Er zal begonnen worden met het vogelschieten of te wel het prijsschieten. Daarna begint men aan het koningschieten. Het Sint-Laurentiusgilde als eerste schieten, gevolgd door het Sint-Gangulphusgilde. Tijdens het koningschieten is er de mogelijkheid geïnteresseerden om luchtbuks te schieten onder begeleiding van de Gilden. 's Avonds is er een groot koningsbal in De Buitenpoort. Meer informatie staat op www.gildenhuissen.nl en de facebookpagina.

Nieuwe prikpost in Huissen

HUISSEN - Sinds 11 mei is er een nieuwe prikpost geopend in het centrum van Huissen, in de protestantse kerk aan het Raadhuisplein 35. Op de nieuwe prikpost kunnen mensen maandag, woensdag en vrijdag, van 7.30 tot 9.00 uur, terecht voor bloedafname.

Twee kleinere prikposten in Huissen, Santa Maria en 't Koelhuis, zijn overgegaan in de nieuwe prikpost in de protestantse kerk. Daarbij blijft 't Koelhuis wel geopend voor patiënten van de trombosedienst. Naast de protestantse kerk is het ook mogelijk om bloed te laten afnemen bij de prikpost in medisch centrum Polseweg of in sporthal-cultureel centrum De Brink.

Patiënten met een verwijzing voor bloedprikken van huisarts en/of specialist kunnen daarvoor bij Rijnstate op meerdere locaties en tijden terecht. Alle openingstijden en locaties voor bloedafname en/of het inleveren van materialen zijn te vinden op www.rijnstate.nl/prikposten.

Rijnstate prikposten in Huissen: protestantse kerk Huissen, Raadhuisplein 35 in Huissen (maandag, woensdag en vrijdag 07.30 - 9.00 uur); medisch centrum Polseweg, Polseweg 17 in Huissen (maandag tot en met vrijdag 08.00 – 12.00 uur); sporthal-cultureel centrum, De Brink Brink 7-–8 in Huissen (woensdag 10.00 – 10.30 uur).

Start collecteweek Rode Kruis

LINGEWAARD - Bijna 30.000 collectanten van het Rode Kruis collecteren van 14 tot en met 20 juni door het hele land. Op 14 juni start de collecteweek van het Rode Kruis. Duizenden vrijwilligers van het Rode Kruis gaan in heel Nederland met de collectebus langs de deur.

Ook in Lingewaard gaan vrijwilligers de straat op om steun te vragen voor het Rode Kruis. De opbrengst van de collecte gaat naar activiteiten van het Rode Kruis Afdeling Lingewaard. Om de activiteiten mogelijk te maken is veel geld nodig.

Iedereen die de activiteiten van het Rode Kruis wil steunen kan dat ook doen door Rode Kruis te sms-en naar 4333. Meer informatie staat op www.rodekruis.nl.

Het Rode Kruis biedt hulp bij noodsituaties, rampen en oorlogen. Of het nu gaat om een brand in een bejaardentehuis, een ongeval bij de Nijmeegse Vierdaagse, een tyfoon op de Filipijnen of geweld in Syrië: het Rode Kruis helpt direct, altijd en overal. Nationaal en internationaal staan onze vrijwilligers en professionele hulpverleners klaar met voedsel, water, medische hulp en onderdak.

"We helpen bij evacuaties en herstellen contact tussen mensen die elkaar in een noodsituatie uit het oog zijn verloren. Ook bereiden we de mensen voor op een noodsituatie of ramp. Dat doen we in Nederland door zo veel mogelijk mensen ehbo-kennis en vaardigheden bij te brengen via onze cursussen en ehbo-app. Maar ook door advies te geven wat te doen in voorbereiding op specifieke noodsituaties. Zodat mensen zichzelf en anderen kunnen helpen in geval van nood."

Sprinters zoeken hardlooptrainers

BEMMEL - B.o.d. De Sprinters Atletiek- en Skeelervereniging uit Bemmel is hard op zoek naar looptrainers voor het nieuwe seizoen. Door het stoppen van enkele trainers dreigen er gaten te vallen in de trainingsgroepen.

De afgelopen jaren heeft b.o.d. De Sprinters bewezen vele (beginnende) hardlopers uit Lingewaard prima te kunnen begeleiden, elk op zijn/haar niveau. Met ruim driehonderd lopende leden en een 32-jarig bestaan heeft de vereniging een stabiele basis in de gemeente Lingewaard. Vooral de jeugdafdeling kende de afgelopen jaren een sterke groei. Dit enthousiasme willen we graag zo houden. Om die reden zijn we op zoek naar een trainer voor de jeugd (zeven tot zestien jaar).

Bij de volwassenen kent de club groepen van beginners tot wedstrijdniveau. Graag gaan wij in gesprek met gediplomeerde hardlooptrainers, danwel mensen die bereid zijn de cursus Looptrainer niveau 3 (LT3) te gaan volgen. De vereniging kent een beleid waarin het volgen van trainersopleidingen wordt gefaciliteerd.

B.o.d. De Sprinters is een recreatieve hardloopvereniging die beschikt over een 400meter-baan en een eigen clubhuis op sportpark De Heister in Bemmel. Deze accommodatie is de uitvalsbasis voor de hardlopers en skeelers. Er wordt getraind zowel op de baan als in de wijde omgeving van Bemmel. De trainingsavonden zijn op maandag- en woensdagavond.

"Bent u één van die hardlooptrainers (jeugd of senioren) die wij zoeken? Neem dan contact met ons op via secretariaat@boddesprinters.nl of lees het uitgebreide profiel op www.boddesprinters.nl."

Natuurzwembad Walburgen in Gendt open

GENDT - Het natuurzwembad in Gendt is weer open en een ieder die van waterpret, strand en zon houdt is van harte welkom. Net buiten het centrum van Gendt ligt omgeven door een pracht stuk natuur het natuurzwembad Walburgen. Verleden jaar heeft de provincie Gelderland alle natuur zwembaden in Gelderland bezocht en geïnspecteerd.

Uit het rapport bleek dat het zwembad tot een van de schoonste van Gelderland was. Het zwemwater wordt ook regelmatig door de provincie getest en uit de laatste test bleek dat het zwemwater van uitstekende kwaliteit is. Ook dit jaar zal zwemvereniging Thetis de gemeente en de beheerder hun uiterste best doen om weer hoog in de top te eindigen.

Het zwembad heeft een veilig en afgebakend ondiep deel (70cm) waarin uw peuters en kleuters veilig kunnen spelen en waar u uw kinderen goed kunt zien. Ook zijn er goede sanitaire voorzieningen die zeer regelmatig worden schoongemaakt.

De kiosk heeft dit jaar ook een naam gekregen en heet nu Beachclub Gendt. Hier kunt u terecht voor een hapje drankje of ijsje er wordt geen alcohol verkocht en het is ook niet toegestaan om op het zwembad alcohol te nuttigen.

Vanuit de gehele gemeente Lingewaard is het zwembad met auto en fiets goed bereikbaar en is er voldoende parkeergelegenheid ook voor uw fiets staan er genoeg rekken gelieve uw fiets ook daarin te plaatsen en niet tegen het hek van de jeu de boulesbaan.

Ook als u eens wilt uitrusten van een wandeling of fietstocht kom dan eens rustig langs om onder het genot van een kop koffie of iets anders te genieten van dit mooie stukje natuur, wel uw hond thuislaten.

Uitbreiding parkeerterrein sportpark Ressen

Kermisexploitanten parkeren hun wagens zelfs op het fietspad van sportpark Ressen. (foto Sjaak Veldkamp)

BEMMEL - Het parkeerterrein van sportpark Ressen wordt uitgebreid. Het college wil hiervoor in de begroting van volgend jaar ruim 15.00 euro vrijmaken. Dit voorstel wordt tijdens de begrotingsbehandeling in november aan de gemeenteraad voorgelegd.

Net voor de gemeentelijke herindeling in augustus 2000, kon de gemeente Bemmel het sportpark van SC Bemmel en MHC Bemmel 800 officieel openen. Vooral de hockeyers hebben vanaf die tijd een flinke groei doorgemaakt tot over de 800 leden. De voetbalvereniging telt ongeveer 1100 leden. En dit hadden de plannenmakers kennelijk nooit voorzien. Er werd een parkeerterrein aangelegd voor 'slechts' zevenhonderd persnonenauto's.

Het parkeerterrein is door de gemeente Lingewaard tevens aangewezen voor woonwagens en pakwagens van kermisexploitanten. En dat is bij de exploitanten goed bevalen, zegt de verantwoordelijke wethouder Theo Peren. Bij de sportverenigingen was het de bekende druppel. Lokaal Belang Lingewaard stelde de problematiek eind vorig jaar al aan de orde bij het college.

Theo Peren zegt dat het parkeerterrein inderdaad te krap is. Bij belangrijke wedstrijden waar veel publiek op afkomt, moeten supporters zoeken naar een parkeerplek en verder lopen dan normaal. Het nabij gelegen grasveld openstellen is bij regenachtig weer ook een "gehannes", zoals de wethouder de situatie omschrijft. Bovendien zorgen de exploitanten voor overlast, zegt hij. Hun wagen worden op het fietspad naar het sportpark geparkeerd.

Mocht de gemeenteraad met het collegevoorstel instemmen dan kan volgens wethouder Theo Peren de uitbreiding eind 2015 uiterlijk begin 2016 starten.

Ontmoetingscafé in Bemmel

BEMMEL - Dinsdag 23 juni is er van 19.30 tot 21.00 uur het Ontmoetingscafé in het Grand Café van verpleeghuis De Lingehof aan de Gouden Appel 122 in Bemmel.

Thema is 'Valpreventie en bewegen bij neurologische aandoeningen'. Voor mensen met neurologische aandoeningen zoals de ziekte van Parkinson, Multiple Sclerose en CVA (beroerte) blijft bewegen belangrijk. Door regelmatig en op een verantwoorde manier te bewegen, houd je je conditie en kracht langer op peil.

Geriatriefysiotherapeut Michiel Zeydner zal tijdens de avond informatie geven over motorische revalidatie en valpreventie bij diverse neurologische aandoeningen. Daarna zal Melissa Davina -leefstijlcoach bij SWL-ingaan op beweegactiviteiten in de buurt. Tijdens de avond is er ruim gelegenheid voor het stellen van vragen. Een patiënt en mantelzorger vertellen over hun eigen ervaringen. Tevens worden er tips en adviezen gegeven.

De organisatie van het Ontmoetingscafé is in handen van huisartsenpraktijk De Teselaar, Zinzia Zorggroep locatie verpleeghuis De Lingehof, stichting Betuweland, Zorg, Wonen en Welzijn en Stichting Welzijn Lingewaard.

Het Ontmoetingscafé is speciaal voor betrokkenen en familieleden die voor iemand zorgen. Ook andere belangstellenden zijn welkom. Deelname is gratis.

Voor aanmelding kan men contact opnemen met het Meldpunt van de stichting Welzijn Lingewaard: 088 2552555 of mailen naar: meldpunt@swlingewaard.nl.

In een oogopslag

woensdag 17 juni

09.30 u. HH Martelaren van Gorcum, Huissen-Zand, Eucharistieviering met Pastoor Peters

zaterdag 20 juni

19.00 u. OLV van Zeven Smarten Haalderen, Eucharistieviering met Pastoor Peters en het Middenkoor

zondag 21 juni Vaderdag

10.00 u. OLV Tenhemelopneming, EC, Huissen-Stad; Eucharistieviering met Pastoor Peters en het Gemengd koor Gilden- Koningschieten

woensdag 24 juni

09.30 u. H. Martinus Gendt, Eucharistieviering met Pastoor Peters

Jeugdviswedstrijd Sint-Petrus

LINGEWAARD - Dinsdagavond 9 juli werd de vierde viswedstrijd van de jeugd gevist! Voor deze laatste avond was er weer een sterk deelnemersveld op komen dagen aan de waterkant. Al direct na het loten van de stekken werden onze jeugdige toppers getrakteerd door de ambachtelijke bakker Theo Engelen op speciale, maar met name heerlijke ´vis´broodjes!

Met een goed gevuld buikje werden om 18:30 uur de hengels uitgegooid. Er werd door bijna iedereen weer goed gevangen. Aan het einde van deze avond was het uiteindelijk Naïma die er vandoor ging met de eerste prijs met liefst 298 centimeters. Danny werd knap tweede met ruim 191 centimeter. De nummer drie van deze avond was Pepijn, hij wist een mooie 153 centimeter bij elkaar te vissen.

De competitiewedstrijden voor de jeugd zijn hiermee tot een einde gekomen, maar het seizoen is nog niet voorbij! Dinsdag 7 juli aanstaande staat er een koppelwedstrijd op het programma waarbij de jeugdleden (ook voor de kinderen die nog niet mee hebben gevist dit jaar met de wedstrijden) samen met papa, mama, opa of oma mogen vissen. De tijden zijn zoals gewoonlijk, dus we verzamelen weer om 17:45 uur aan de waterkant!

Opgeven voor deze wedstrijd kan via www.hsvstpetrus-huissen.nl of via facebook door ons even een berichtje te sturen. Meer informatie wordt in de loop van deze maand op de website en op Facebook geplaatst!

Een speciaal woord van dank deze avond is er voor Marcel (van de Welkoop in Huissen). Marcel had voor iedereen die deze avond mee deed een extra prijs van vijf euro meegenomen (geheel gesponsord!).

Polderbende zoekt insecten

DOORNENBURG - Weet jij waar aan je een insect kunt herkennen? Is elk klein beestje een insect? Hoeveel verschillende planten kunnen er groeien op een vierkant van een meter bij een meter? Wat hebben insecten en bloemen met elkaar te maken? Heeft elk insect zijn eigen bloem nodig? Hoeveel verschillende kleuren zie je in de natuur in juni?

Wil je dat allemaal eens ontdekken, ga dan mee met een tocht van de Polderbende. Je moet je wel van te voren aanmelden bij Henny Campschroer: mail familie.campschroer@hetnet.nl of via de site van IVN Rijn/Waal. Je mag ook bellen: 0481 421758. Het kost niets. O ja, ben je wel tussen zes en twaalf jaar?

Op zondag 21 juni en zondag 5 juli gaat de Polderbende op zoek naar bloemen en kleine beestjes in de Klompenwaard. We doen op beide dagen dezelfde tocht, dus je geeft je op voor één van beide dagen. We starten om 11.00 uur bij het hek (weg naar fort Pannerden) en zijn daar om 13.00 uur weer terug.

Waarschuwing: Omdat er in juni veel teken aktief zijn, moet je een lange broek aan met sokken er over heen. En thuis moeten je ouders even nakijken of er geen teek op je lichaam zit.

Spaanse Peper brengt pittige WO II theatervoorstelling

Op foto Mariannne Hermans en Burgemeester Bruls bij onthulling Marigold symbool te Lent, project Manneneiland.

LENT - Ingewijden in de geschiedenis van de Betuwe kennen het boek Manneneiland van Hen Bollen en Herman Jansen. Op indrukwekkende en informatieve wijze wordt daarin de periode 44-45 in de Betuwe beschreven. Het boek verhaalt over mensen en wat zij meemaken.

Marianne Hermans is initiatiefneemster en zag in 'Manneneiland' de mogelijkheid om de positie van de burger in oorlogstijd uit te beelden in theatervorm. Zij enthousiasmeerde anderen en de theatervoorstellingen zijn een feit en tevens een artistieke erkenning van hetgeen Manneneiland inhoudt.

Burgemeester Bruls van Nijmegen opende in Lent de expositie. Men is er in geslaagd om het leven van alledag vorm te geven. Men krijgt als het ware een inkijk in die zo bijzondere periode 44-45. Bij de opening waren onder andere aanwezig vertegenwoordigers van de gemeenten Lingewaard, Overbetuwe en van het Exoduscomité, dat het initiatief mede steunde.

Omdat juist de mens centraal staat in het project was dit een prachtige locatie om de Marigold als symbool voor de burger in oorlogstijd te onthullen. De burgemeester draagt dit een warm hart toe, omdat hierdoor de verbinding wordt gelegd tussen hetgeen de burgers meemaakten, zowel in de Betuwe als ten zuiden van de Waal.

De expositie is gratis te bezoeken op speeldata van de voorstelling. Speeldata zijn in het weekend. Eventueel is het te combineren met lunch of diner. Meer informatie over dit unieke project staat op www.manneneiland.nu.

Foto: Burgemeester Bruls en initiatiefneemster Marianne Hermans onthullen de Marigold als symbool van de burger

Ondernemers van Bemmel slaan de handen ineen!

BEMMEL - De ondernemers van de ondernemersvereniging Bemmel omarmen het marketingplan.Tijdens een drukbezochte buitengewone ledenvergadering van de Ondernemersvereniging Bemmel is door de leden goedkeuring gegeven aan een nieuw marketingplan voor het centrum van Bemmel.

De belangrijkste fundamenten voor het plan zijn een centraal gecoördineerde eenduidige communicatie over de unieke voordelen van Bemmel en een gecoördineerd evenementen-beleid.

In februari van dit jaar hebben de centrumondernemers via een enquête hun mening kunnen geven over de wijze waarop Bemmel beter op de kaart gezet kan worden. De uitkomsten van deze enquête vormen de basis voor het nieuwe marketingplan. De belangrijkste pijlers voor het marketingplan zijn eenduidige gerichte communicatie in samenhang met bestaande- en nieuwe activiteiten en evenementen.

Hiermee worden de unieke voordelen van het centrum van Bemmel, zoals de diversiteit van winkels en bedrijven in een aantrekkelijk en overzichtelijk winkelcentrum, de ruime parkeervoorzieningen en de gezelligheid door de gezamenlijke ondernemers onder de aandacht van de consumenten gebracht. Dit niet alleen in Lingewaard, maar ook in de aanliggende woongebieden. Bemmel wil hiermee het bruisend hart van de Betuwe worden en blijven. De belangrijkste conclusie van de bijeenkomst van afgelopen dinsdag is: "De tijd van praten en plannen maken is nu voorbij we gaan nu echt aan de slag!"

Met de goedkeuring van het marketingplan is ook het nieuwe logo van de Ondernemersvereniging geïntroduceerd. Beleef Bemmel verrassend compleet, je kunt er niet omheen!

Voor meer informatie, zie www.beleefbemmel.nl of volg ons via op Facebook: https://www.facebook.com/centrumbemmel.

Een Super Opkikkerdag voor langdurig zieke Glenn (6) en zijn gezin uit Haalderen!

HAALDEREN - Even vergeten dat je ziek bent en genieten van een dag vol ontspanning en plezier. Glenn en de rest van zijn gezin uit Haalderen staat aankomende zaterdag een Super Opkikkerdag te wachten!

Ruim 55 gezinnen zullen deze dag in het zonnetje gezet worden in een tot Opkikkerland omgetoverd Center Parcs de Eemhof in Zeewolde, waar zij activiteiten zullen beleven die zij leuk vinden. Zo'n Opkikkerdag is een welkome afleiding in het dagelijks bestaan vol met doorlopende ziekenhuisbezoeken, spanningen en onzekerheden.

De pedagogisch en maatschappelijk medewerk(st)ers van het ziekenhuis waar Glenn onder behandeling is, vinden dat hij én de rest van zijn gezin wel een 'Opkikker' kunnen gebruiken. Op basis van een leuk en persoonlijk gesprek met het gezin weet Stichting Opkikker precies wat hun interesses en hobby's zijn. Aan de hand hiervan zijn er bijzondere verrassingsactiviteiten vastgesteld voor het hele gezin!

Het gezin zal de volgende activiteiten beleven: Meerijden in stoere sportauto's, meehelpen bij de brandweer, knuffelen met zachte diertjes, een professionele fotoshoot met de Opkikkermascotte en zwemmen in het subtropische zwembad. Tot slot wordt er gezamenlijk afgesloten met optredens van diverse artiesten.

Iedere maand organiseert Stichting Opkikker een evenement voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Tijdens deze dag beleeft het hele gezin een dag vol plezier! Nu is het extra feest, want dit jaar bestaat Stichting Opkikker twintig jaar. In augustus vindt de tiende themadag plaats en in september de honderdste Super Opkikkerdag. In de afgelopen twintig jaar zijn er ruim 15.000 gezinnen 'Opgekikkerd'!

Voor meer informatie over Stichting Opkikker kunt u een kijkje nemen op www.opkikker.nl

Het was puzzelen met taal in Bemmel

Burgemeester Marianne Schuurmans leest het Lingewaards Dictee voor Fotograaf: Clemens Hendriksen

BEMMEL - Ondanks de eerste mooie zomeravond dit jaar deden toch twintig teams op 5 juni mee aan het negende Lingewaards Dictee in OBC De Essenpas. Burgemeester Marianne Schuurmans las het dictee met de titel 'Puzzelen' voor in een zwoele, muisstille zaal. De deelnemers hadden al hun aandacht nodig bij woorden als acrostichons, nek-aan-nekrace, hygiëne, excessief, kijverij en petieterig.

Over het algemeen werd het dictee, dat net als de drie voorgaande jaren werd geschreven door Jan Werkman, als minder moeilijk beoordeeld dan vorig jaar. Voor de deelnemers was het schrijven niet altijd even gemakkelijk. In dit digitale tijdperk is men dat ook een beetje verleerd.

Ruim twintig leerlingen van het OBC keken samen met hun docenten het dictee na en telden de fouten. Petra Hutjens ging met acht fouten met de eerste prijs strijken. Miranda Kanis werd tweede met tien fouten en Helga Witjes en Frans Walch eindigden beiden op de derde plaats met dertien fouten. De eerste teamprijs ging naar het team 'Allegaartje' met 63 fouten, de tweede naar team Pim met drie fouten meer. Alle deelnemers gezamenlijk maakten totaal 2187 fouten.

Het dictee is een initiatief van Rotary Lingewaard-Bemmel. Voor iedere fout betaalt de deelnemer dertig eurocent. Met het opgebrachte geld wordt het jaarlijkse midwinterdiner voor alleenstaanden gefinancierd dat de Rotary ook organiseert. Een foto-impressie van het dictee staat op de site van www.rotarylingewaard.nl.

Angerse Umdracht: 'Umdrachtig samen'

ANGEREN - Zondag 28 juni wordt in de tuin en op de kerkhoven van de Sint-Bavoparochie de jaarlijkse Angerse Umdracht gehouden.

Vorig jaar was er nog sprake van 'de laatste Umdracht', maar dat gold niet voor alle vrijwilligers, schuttersgilde en harmonie. Umdrachtig hebben ze de handen ineen geslagen, met als resultaat dat de historische Angerse Umdracht behouden blijft.

Historie

Al vanaf 1851 vindt in Angeren de jaarlijks rooms-katholieke processie plaats. Processies werden en worden in de Betuwe wel meer gehouden, maar deze processie heeft uit historisch perspectief iets unieks, in ieder geval binnen de gemeente Lingewaard en waarschijnlijk ook daarbuiten.

Het is namelijk een processie die zich niet of nauwelijks op de openbare weg begeeft: ze bestaat uit een 'rondje om de kerk'. Dat is een historisch overblijfsel, dat ons terugvoert naar de Reformatie van de zestiende eeuw en de katholieke emancipatiestrijd uit de negentiende en twintigste eeuw.

In 1844 werd door de katholieken in Angeren een noodkerk gebouwd en werd de godsdienstvrijheid in de Republiek langzaam aan wat ruimer. Het processieverbod op de openbare weg bleef lokaal nog gelden als men voor 1848 geen processie hield. Daarom kon de Angerense processie of 'Umdracht' vanaf 1851 alleen op het grondgebied van de kerk worden gehouden en ondanks de grondwettelijke opheffing van het processieverbod in 1983, vindt ze tot op heden nog grotendeels op het kerkterrein plaats.

Een kleine devote Umdracht met belangrijke momenten van bezinning, herinneringen aan de dierbaren die op het kerkhof begraven liggen en traditie.

Zondag 28 juni

Om 10.00 uur begint de eucharistieviering in de Sint-Bavokerk. Het thema van de dienst is 'Umdrachtig samen'; de voorgangers zijn pastor Peters en pastor Van Cuijk. De dienst wordt door de koren van De Levensbron en Zang en Vreugde ondersteund. Voor de kinderen is er een kindernevendienst. Om 11.00 uur vertrekt de Umdrachtsstoet door de tuin en over de beide kerkhoven. Rond 11.45 is in de Bavokerk de sluiting. Traditioneel wordt de Umdracht afgesloten met een vendelhulde aan de pastores door het schuttersgilde Sint-Bavo met medewerking van harmonie Sint-Caecilia.

Zwemclub De Ward wint medailles op het GBZK

BEMMEL - Verschillende zwemmers van De Ward mochten afgelopen weekend zwemmen op de Gelderse B Zomerkampioenschappen in Doetinchem. Om mee te mogen doen moesten ze in het afgelopen seizoen een limiet gezwommen hebben.

Robin, Mick, Stephan, Anne, Aniek, Anouk, Esmee, Eva, Fleur, Kim en Kyra mochten op een of zelfs meerdere afstanden starten. Er werden vele persoonlijke records gezwommen tijdens deze, voor de meeste zwemmers, laatste wedstrijd van het seizoen. Er gingen ook medailles mee naar huis. Anne won zilver op de 100 meter rugslag, Kyra won zilver op de 100 meter vlinderslag, Mick won brons op de 200 meter wisselslag en Stephan won zelfs drie medailles (goud op de 200 meter wisselslag, zilver op de 100 meter vlinderslag en de 100 meter rugslag).

Voor Kyra en Esmee zit het seizoen er nog niet op. Deze dames mogen nog starten op de Nederlandse junioren en jeugdkampioenschappen in Eindhoven. Kyra mag daar de 50 meter vrije slag en de 100 meter vrije slag zwemmen en Esmee de 100 meter vrije slag.

Auditie Dans!

Foto: Debby Davidson Descelles

LINGEWAARD - Op 18 en 25 juni is het Auditie Dans. Wil je je verdiepen in de stijl modern/jazzdans, kom auditie doen voor de dansselectie of de plusgroep van Zwieps.

De dansselectie van Zwieps treedt een paar keer per jaar op in theaters en doet elk jaar mee aan de Dance2demo georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie. Tijdens de trainingen is veel aandacht voor danstechnieken, lenigheid en kracht.

Auditie dansselectie van 14 - 18+ jaar: 18 en 25 juni van 19.00 tot 21.00 uur. Auditie plusgroep van 9 -12 jaar: 18 en 25 juni van 18.00 tot 19.00 uur.

Meld je aan door middel van een mail naar: edna.louws@zwieps.nl onder vermelding van je naam, leeftijd. Of door te bellen met 06 41043601. Voor meer informatie kun je kijken op www.zwieps.nl.

DOORLOOP Angerse Umdracht: 'Umdrachtig samen'

Jonge Kracht zoekt keukenmedewerkers

HUISSEN - Voetbalvereniging Jonge Kracht is voor haar kantine op zoek naar enthousiaste keukenmedewerkers/sters.

De keukendiensten vinden voornamelijk op zaterdag en zondag plaats en worden in vaste dagdelen verricht. Ben je op zoek naar leuk en afwisselend werk en is dit iets voor jou, neem dan contact op via een van beide telefoonnummers : 06 51299732 of 06 41357052.

Sponsor bedankt

Foto: : Chris Stenger

HUISSEN - Het eerste mixteam van tennisvereniging Huissen bedankt sponsor Carin Schoenmakers van Memora Uitvaartverzorging voor de mooie shirtjes.

Tijdens de voorjaarscompetitie is een mooie derde plaats behaald in de overgangsklasse zaterdag (één klasse onder de eredivisie). Het team, bestaande uit (van links naar rechts) Marc Valk, Wendy van der Schouw, Gertjan Kersten, Donja Janssen, Geert Jan van der Heijden en Lisette Scheers, speelt dit jaar voor het eerst ook mee in de najaarscompetitie.

De Vliegende Post

HAALDEREN - In het weekend van 6 juni stonden weer twee vluchten op het programma; een vanuit Quievrain (226 km) en Chateaudun (535 km). Aan Quievrain deden 166 duiven mee van zestien liefhebbers die werden gelost om 08.45 uur met een westelijke wind.

J. v.d. Scheur 10 mee 4 pr. 1, 24, 28, 33
Th. Rutjes 7 mee 1 pr. 2
W. Geurtz & Zn 17 mee 7 pr. 3, 5, 14, 15, 31, 35, 41
A.J. van Olderen 11 mee 2 pr. 4, 7
Chr. Graven 9 mee 4 pr. 6, 8, 11, 13
Muller - de Wijse 20 mee 3 pr. 9, 10, 42
Comb. van Zadelhoff 10 mee 1 pr. 12
Comb. Engelen 10 mee 4 pr. 16, 27, 30, 38
H. Leemreise 16 mee 4 pr. 17, 18, 20, 37
Comb. Weijers 19 mee 4 pr. 19, 22, 23, 36
Wiltink - Meijs 9 mee 1 pr. 21
H. de Wijse 9 mee 5 pr. 25, 26, 29, 32, 34
J. Evers 6 mee 2 pr. 39, 40

De tweede vlucht van de dag was die vanuit Chateaudun (535 km) hieraan deden 47 duiven mee van zeven liefhebbers en werden gelost om 8.15 uur met een westelijke wind.

Chr. Graven 5 mee 2 pr. 1, 4
Comb. Engelen 10 mee 3 pr. 2, 7, 8
Comb .v. Zadelhoff 5 mee 1 pr. 3
W. Geurtz & Zn 10 mee 4 pr. 5, 10, 11, 12
Wiltink - Meijs 6 mee 1 pr. 6
H. de Wijse 3 mee 1 pr. 9.

Nieuws De Tichel Haalderen

HAALDEREN - Woensdag 17 juni is er weer een bingoavond om 20.00 uur. Hierna start De Tichel weer ermee op woensdag 2 september.

"Ons dorpshuis is nu 'energiezuinig' gemaakt. Er zijn negentig stuks zonnepanelen geplaatst, alle verlichting is van led-lampen voorzien, er zijn diverse sensors in minder gebruikte ruimtes geplaatst. Het geheel is uit eigen middelen van de stichting gefinancierd.

Kort geleden zijn de laatste werkzaamheden verricht aan de verwarming. Na jarenlange bron van ergernis, klachten van onze gebruikers en bezoekers, was het nu eindelijk zover dat de gemeente Lingewaard (eigenaar van het gebouw), de dit jaar afgeschreven ketels heeft vervangen. De stichting heeft dit gelijk aangegrepen om de warmte zo optimaal mogelijk te kunnen gaan regelen. Er is voor een modern bedieningssysteem gekozen. Dit systeem is dan ook door de stichting betaald. Wij hopen met al deze maatregelen op de toekomst voorbereid te zijn. We zijn trots op de investeringen die we gedaan hebben, zonder subsidie, bijdrage uit calamatiteitenfonds of welk potje dan ook. Door steeds verstandig en met beleid te investeren is het onze stichting gelukt. Ook door de inzet van onze vrijwilligers hebben we de financiële middelen bijeen kunnen sparen. Met trots zijn wij, denken we, op dit moment een prima energie zuinig dorpshuis. Als niemand anders het gaat zeggen dan doen we het zelf: 'wij zijn trots op de inzet van onze mensen'. Voor informatie over de accommodatie verwijzen wij u graag naar onze website of naar onze medewerksters."

Column

Pindakaas

Geachte Wmo’er. Naar aanleiding van de veranderingen in de zorg, transitie en bezuinigingen, ontstaan er nieuwe struikelblokken waar professionals en burgers tegen aan lopen. Zo begint de enquête die mijn ouwe heer van 85 naar me toeschoof. Hiermee doet een HAN-student in samenwerking met Lingewaard onderzoek naar de (on)mogelijkheden van het zelfstandig zoeken naar oplossingen, zo legt Lingwaard uit. Ik snap hier niks van riep mijn ouwe heer. Het formulier moest wel ingevuld worden. Plichtsgetrouw, want het komt van De Gemeente. Vraag 1 van de enquête, bedoeld als voorbeeld. Heeft u de afgelopen week pindakaas op uw brood gehad? Mijn ouwe heer zegt nee. Keuzevraag: Wat vindt u van pindakaas? Lekker, gezond of duur. Kruisje achter niet lekker. Als ik aan pindakaas denk, denk ik……. Mijn ouwe heer zegt als 85-jarige Wmo’er VIES. De student benadrukt dat de antwoorden daadwerkelijk verandering kunnen brengen in Lingewaard. Ondanks mijn uitleg begrijpt hij niet waarom Lingewaard wil weten waarom hij wel of geen pindakaas lust. Na vorige week kan ik me in zijn gedachte verplaatsen. Het college had de media uitgenodigd voor een toelichting op de financiële situatie van Lingewaard. En als het oestercollege na maanden van stilte de media uitnodigt, dan kun je op de klompen aanvoelen dat ze positief nieuws hebben. Lingewaard kruipt uit het financiële dal. Wethouder Helga Witjes doceert de media. De Kadernota is een helder stuk. Als blonde stukjesschrijver hebben de donkere krochten en spelonken van overheidsboekhouding toch veel geheimen. De algemene reserve bedraagt € 39,7 miljoen, waarvan € 28,5 miljoen is beklemd. De renteopbrengst wordt gebruikt ter dekking van de begroting. Een schuld van 80 miljoen en toch rente beuren? Nee Sjaak, die rente beur je niet echt. Bestaat alleen boekhoudkundig. Dat is gewoon bij de overheid. Helga blijkt krachtig en slim om haar boekhouding geen zeepbel te noemen. Ze heeft vast meer pindakaas op haar brood gehad dan ik en mijn ouwe heer samen.

Sjaak

Eigereid treedt op in Sancta Maria in Huissen

HUISSEN - Op dinsdag 23 juni om 19.00 uur zal in de recreatiezaal van verzorgingshuis Sancta Maria een optreden worden verzorgd door Eigereid.

Eigereid bestaat uit een vijftal enthousiaste zangers/muzikanten met een zeer 'eigengereid' programma. De naam zegt het al. Een programma met diverse meezingers en melodieën van vroeger. De muzikanten zijn spontaan bij elkaar gekomen om een orkest te vormen. Ze zijn allemaal 60 en hun repertoire is vooral afgestemd op de oudere generatie. De muzikanten spelen de volgende instrumenten: accordeon, saxofoon, bas, drums, percussie en natuurlijk zingen de heren.

"Heeft u zin om te komen luisteren of om mee te zingen, kom dan naar deze avond." Ook buurtbewoners zijn welkom. De entree inclusief een kop koffie/thee is 7,50 euro per persoon. Kaarten zijn verkrijgbaar bij receptie.

Open eetcafé in Bemmel

BEMMEL - Dinsdag 23 juni verzorgt de SWL weer een open eetcafé in creatief centrum Hofstede aan Hoefslag 28 in Bemmel.

Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard om 17.30 uur aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie), die geheel bereid wordt door vrijwilligers. Iedereen die mee wil eten, kan zich telefonisch aanmelden van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur alleen via het Meldpunt: 088 2552555.

Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd. Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen (maximaal vierentwintig) wordt aangeraden om op tijd te bellen. Wanneer het is volgeboekt, kan men zich aanmelden voor de week er op.

Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder ParticipatiePunt Bemmel.

Protestantse gemeente

HUISSEN - Zondag 21 juni om 10.00 uur is de kerkdienst van de protestantse gemeente Huissen te bezoeken in het kerkgebouw aan het Raadhuisplein 35.

Voorganger is mevrouw E. Morelissen uit Huissen. Er is crèche en minikinderkerk tot vier jaar en kinderkerk voor vier tot twaalf jaar. Meer informatie staat op www.pknhuissen.nl.

De duiven vlogen weer

LINGEWAARD - Zaterdag 6 juni stonden er weer twee duivenvluchten op het programma. Een vitessevlucht vanaf Quivrain over een afstand van 230 kilometer en een dagfond vanaf Chateaudun over 539 kilometer.

Quivrain werd om 08.45 uur gelost. Om 11.21 uur draaide J . v. Ingen & Zn. hun eerste duif. Deze haalde een snelheid van 88 kilometer per uur, 2e.C.Vermeulen, 3e. E v. Aalten, 4e. C.Neijenhuis, 5e. H.Hegeman.

De vlucht van Chateaudun werd om 08.15 uur gelost. Hier draaide E.v. Aalten zijn eerste duif om 15.10 uur en deze duif haalde een snelheid van 78 kilometer per uur. 2e.Nissen &Vermaas, 3e. C.Vermeulen.

11 / 24

12 / 24

13 / 24

Sasa-nieuws

ANGEREN - De Sasa, (Stichting Actieve Senioren Angeren) heeft met een groep senioren een verrassingstocht gefietst. De start was om 10.00 uur bij Het Dorpshuis in Angeren.

De rit ging via een omweg, Huissen, Bemmel, naar Ressen waar de eerste pauzeplaats was bij potplantenkwekerij van van Ewijk aan de Bouwlustlaan. Daar werd de groep ontvangen met koffie waarna er een rondleiding door de kas werd gemaakt met uitleg van Eef Janssen.

Na de lunch ging men weer de fiets op voor de volgende stop bij het Dijkmagazijn in Bemmel, ook hier werden ze verwelkomd met koffie. Beheerder Kees van der Heijden met assistentie van Sandra, vertelde alles over Het Dijkmagazijn, kindermoestuin en De Veldschuur.

Rond 16.00 uur stapte de groep weer op de fiets om naar de laatste stop te rijden: De Valom in Huissen. Daar werden de deelnemers ontvangen met een glaasje Prosecco om even uit te rusten buiten op het terras. Hierna volgde een uitgebreid buffet.

Deze mooie fietsdag werd afgesloten met een dankwoord van één van de deelnemers, aan de organisatoren en werd beloond met een applaus.

Beachvolleybal Kersenfeest Gendt

Foto: Ina Pruijn

GENDT - Tweestroom afdeling volleybal zorgt weer voor de organisatie van het Guijt Beach toernooi tijdens het Kersenfeest in Gendt.

Ook dit jaar is er weer door de organisatie van het Kersenfeest harmonie Sint-Cecilia aan sportvereniging Tweestroom afdeling volleybal gevraagd om tijdens het Kersenfeest weer de organisatie van het beachvolley op zich te nemen. Waar zij natuurlijk positief gehoor aan hebben gegeven.

De sportvereniging Tweestroom is een omnivereniging en bestaat een gym- en een volleybaltak. De gymmers maken gebruik van de gymzaal in de Nijmeegsestraat en de volleyballers van sporthal op Walburgen. Meer informatie staat op www.tweestroomsv.nl.

Op zaterdag en zondag tijdens het jaarlijkse Kersenfeest, kan, ondanks de verbouwing van Providentia, maar met de welwillende medewerking van de Gemeente Lingewaard toch, de zandarena naast het Providentia aangelegd worden. Hoofdsponsor Guijt verzekeringen en makelaardij zorgt weer voor de aankleding en de prijzen.

Ook nu zijn op zaterdag de drie velden weer bestemd voor de jeugdteams tot 21 jaar en gehoopt wordt weer op aanmeldingen van de miniteams net als vorig jaar. Zoals ieder jaar zijn er voor de winnaars bekers en voor alle deelnemers de bekende traktatie.

De start op zaterdag is om 12.00 uur en de prijs uitreiking door de Kersenkoningin staat gepland op 17.45 uur. Op de zondag zijn de senioren beachvolleyballers aan de beurt. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen is de start om 11.00 uur. De Cherry Hoors zijn de verdedigers van de grote Guijt Janco Visser wisselbeker, die zij vorig jaar wonnen in een spannende finale tegen de Beach Boys.

Ook is de prijsuitreiking rond 18.00 uur weer door de Kersenkoningin. Inschrijven voor de zaterdag en de zondag kan via het inschrijfformulier op de site van www.Tweestroomsv.nl of naar h.rensen1@gmail.com tot en met zaterdag 20 juni, of via een van adressen op de poster.

Foto: de winnaars van vorig jaar Cherry Hoors met de Kersenkoningin en hofdames. Foto: Ina Pruijn

Getavé bestaat veertig jaar: gratis één jaar tafeltennissen!

GENDT - Tafeltennisvereniging Getavé is opgericht in september 1975 en viert dat het hele jaar, maar vooral tijdens het aankomende Kersenfeest.

Net naast de ingang van De Leemhof kan iedereen gratis en zomaar voor de lol effe komen pingpongen. Er staan grote tafels, kleine tafels, ronde tafels, kom je uitleven! "En als u het spelletje leuk vindt, kunt u zich tijdens het Kersenfeest opgeven voor het nieuwe seizoen, dat begint in september na de Gendtse Kermis. We hebben voor alle leeftijden dezelfde aanbieding: één jaar lidmaatschap."

"Wij hebben nog plaatsen vrij bij de senioren recreanten op de dinsdagmorgen en bij de recreanten/competitiegroep, voor senioren op de donderdagavond en bij de jeugdgroep op maandag-, dinsdag-, of donderdagavond van 18.00 tot 19.30 uur. Jeugdleden zijn van acht tot achttien jaar en senioren zijn van achttien tot ja wel tachtig, het is echt waar! Wat ook waar is dat voor al deze groepen geldt: schrijf jij je tijdens het Kersenfeest in voor het nieuwe seizoen dan is je lidmaatschap het eerste jaar gratis. Kijk voor meer informatie op www.getave.nl."

Jonge sportvissers krijgen zaterdag 20 juni les

REGIO - Hengelsport Federatie Midden Nederland organiseert ook dit jaar weer een Jeugdvisdag. Dit jaar is gekozen voor locatie Nijmegen. Samen met de verenigingen Neerbosch Oost uit Nijmegen en De Put uit Opijnen gaan we deze dag organiseren. Het wordt vast weer een hele leuke en zeker leerzame visdag voor de jeugd!

Tijdens deze dag zijn er een aantal verschillende clinics en maakt de aanwezige jeugd kennis met veel facetten en specialismen van het sportvissen.

Er is een workshop voor de feedervissers en ook de hengelaars met de vaste stok krijgen een eigen workshop. Verder wordt er speciale aandacht besteed aan het vliegvissen, wat steeds populairder wordt. Ook de karpervissers krijgen volop informatie van ervaren vissers. Hoe vang je nou zo’n grote vis? En tot slot is er een workshop voor de roofvisliefhebbers.

En het allerbelangrijkste: we gaan natuurlijk ook vissen! Op zaterdag 20 juni van 9:00 tot 16:00 uur in Nijmegen bij de Winkelsteeg.

Alle jeugd van acht tot zestien jaar uit het gebied van Hengelsport Federatie Midden Nederland mag meedoen. Je hoeft dus niet al lid te zijn van een hengelsportvereniging. Jeugdbegeleiders en vismeesters helpen mee op deze dag!

Geef je op via info@hfmiddennederland.nl. Vermeld daarbij je voor- en achternaam, je leeftijd en (eventueel) de naam van de hengelsportvereniging waarvan je lid bent. Vermeld ook het telefoonnummer van je ouders of verzorgers! Let op: we gaan uit van maximaal honderd deelnemers.

Voor de deelnemers is er een lunchpakketje aanwezig. Meer informatie staat op www.hfmiddennederland.nl en op Facebook: www.facebook.com/HFmiddennederland.

Hengelen naar Lingewaards kampioenschap

LINGEWAARD - Het is een genoegen voor het comité Hengelsportwedstrijd 65+ om ook dit jaar weer de jaarlijks terugkerende hengelsportdag te verzorgen voor het kampioenschap van Lingewaard, dat voor de 44ste keer wordt gehouden!

Zo zullen zaterdag 11 juli de dames en heren deelnemers zich weer aan de oevers van vijvers op De Zilverkamp in Huissen begeven. Wie vangt er dit jaar de grootste, kleinste of de meeste vis? "Woont u in de gemeente Lingewaard en bent u 65 jaar of ouder, geeft u dan op voor deze onvergetelijke dag! We zien u graag zaterdag 11 juli! Om 13:00 zal de loting plaatsvinden bij De Ark
Hazenkamp 2b in Huissen. Er wordt gevist van 14:00 tot 16:00 aan de vijver achter de sporthal De Brink op De Zilverkamp in Huissen.

De feestavond met muziek en de prijsuitreiking zal plaatsvinden vanaf 19:00 uur, De Ark 2b in Huissen! De inleg is drie euro en iedereen heeft prijs! Opgeven kan voor 9 juli bij Jan Derksen (06 12630215) en Wim Kersten (026 3255453 of 06 81857516).

Avondvierdaagse zit er weer op

HUISSEN - De 36e avondvierdaagse in Huissen begon op dinsdag 2 juni. Een groot aantal wandelaars had vooringeschreven, maar ook bij de start was het erg druk. Om half zeven ging de

wandelkaravaan op pad voor de vijf en tien kilometer.

Het was prima weer dus de stemming zat er goed in; de verkeersregelaars zorgden alle dagen voor een veilige oversteek. Om half 1tien was iedereen binnen en kon de eerste

avond afgesloten worden. De tweede avond werden de lopers verrast, want bij bakkerij Engelen werden broodjes uitgedeeld, een heerlijke lekkernij.

De Riensplitsers zorgde voor een vrolijke noot bij binnenkomst. De derde dag ging het richting zilverkamp op deze avond, en kregen de wandelaars een pakje drinken geschonken door AH Huissen.

Gezien het warme weer werd deze geste bijzonder op prijs gesteld.

De vierde dag waren de weervooruitzichten zodanig dat de organisatie besloot om de tien-kilometer te schrappen en alle

wandelaars vijf kilometer te laten lopen. Ook kon er al om 18.00 uur gestart worden. Nu kwamen alle lopers gelukkig droog binnen.

Op hHet Zand zat de Volharding een vrolijk deuntje te spelen en ook de Verkennersband zorgde voor een vrolijke noot. Het was alleen erg jammer dat er geen muziekvereniging

beschikbaar was die een rondje met de wandelaars richting finish wilde lopen.

De organisatie is alle mensen dankbaar, die meegeholpen hebben bij deze avondvierdaagse, want zonder hun hulp zou NTV dit niet kunnen organiseren. Speciaal dankwoord was er voor bakkerij Engelen en AH in Huissen, voor Jan en Wilma Könning, beheerders van het clubhuis voor hun gastvrijheid. En voor alle ouders die onderweg voor een natje en droogje zorgden voor de kinderen van hun school.

Optreden ’t Kum Goed! in verzorgingshuis Liduina Bemmel

BEMMEL - Op donderdagavond 25 juni treedt het trio ’t Kum Goed!’ op in de recreatiezaal van verzorgingshuis Liduina, Gouden Appel 120 in Bemmel.

’t Kum Goedt draagt het Nederlands lied een warm hart toe. De muzikanten brengen bekende Nederlandstalige liederen ten gehore. "Heeft u zin in een avondje heerlijk meezingen of lekker te luisteren in een gezellige sfeer, kom dan naar deze avond."

Ook buurtbewoners zijn welkom. De entree voor buurtbewoners inclusief koffie/thee en een consumptie is 7,50 euro.

Herenteam Haalderen landelijk kampioen

HAALDEREN - Het herenteam van tennisclub Haalderen nam zondag deel aan de landelijke voorjaarscompetitie zevende klasse.

En... het is kampioen geworden. Dominique Rasing, Sarino Rossen, Wesley Rasing en Wiliam Geurtz zorgden voor dit resultaat.

Clubkampioenen mix tennisclub Haalderen

HAALDEREN - Dit zijn de clubkampioenen mix bij tenniclub Haalderen.In A-poule: Caspar Joosten en Petra Wagener en in de B-poule: Vincent Leenders en Jolanda Tilleman.

Sint-Bavo valt in de prijzen

ANGEREN - 31 mei is de eerste Kringdag in Millingen aan de Rijn waar schuttersgilde Sint-Bavo naar toe gaat.

"Na vertrek met een bus vanuit Angeren, samen met de Gilden uit Huissen, komen we aan in Millingen, waar wordt gestreden tijdens het vendelen, koningschieten en marketentsterwedstrijden. De uitslagen zijn als volgt: marcheren 2e prijs, defileren 1e prijs, klassiek vendelen senioren 2e prijs, klassiek vendelen junioren geen prijs, korps acrobatisch vendelen 1e prijs, solo vendelen, Wouter Ruijsch 4e prijs, Michel Balduk 7e prijs en Bjorn Buurman 9e prijs. Van Tom Loeters hebben we geen juryrapport, hier wachten we nog op. Marketentsters geen prijs, Jochem Reulink was deze dag de beste tambour-maitre. Onze koningin Dilana Buurman haalde de eerste prijs door de romp naar beneden te schieten."

"Een week later, gaan we met een delegatie naar de Kringdag in Ulft. Hier werden de volgende prijzen behaald: marcheren 2e prijs, defileren 1e prijs, klassiek vendelen senioren geen prijs, klassiek vendelen junioren 1e prijs en hoogste aantal punten in overwaardering. Helaas krijgt onze jeugd geen prijs, zij zijn met 3 personen en om de prijs mee naar huis te nemen, moeten ze met vier personen zijn. Acrobatisch korps vendelen 1e prijs, solo junioren Wouter Ruijsch 1e prijs, solo senioren Bjorn Buurman 1e prijs, Tom Loeters 3e prijs."

De tamboers zijn het beste tamboerkorps, Jochem is de beste tambour-maître. Koningin Dilana schoot de vleugel eraf en behaalde hiermee de derde prijs. Alles bij elkaar twee geweldige weekenden.

Afscheid E1 Jonge Kracht

HUISSEN - Namens alle spelers en ouders, willen we Patrick en Kasper bedanken voor hun inzet afgelopen seizoen.

De spelers van de E1 van Jonge Kracht hebben weer een leuk voetbal seizoen gehad en dit hebben we afgesloten met een hapje en drankje en elke speler kreeg een beker. Bedankt!

Vaderdag op De Zilverkamp

HUISSEN - De Vaderdagspecial is op zaterdag 20 juni! Voor de Vaderdagspecial zijn al speciale foto's gemaakt. Deze kun je ophalen en er nog een speciaal cadeau bij maken.

De kinderen die er toen niet waren zijn natuurlijk ook welkom. Deze kinderen maken gewoon het cadeau en voegen later een foto toe. Deze activiteit is voor iedereen en we maken er weer iets heel moois van voor alle papa's. Wil jij je papa nog extra verwennen, buiten jouw schoolcadeautje.. Kom dan langs en knutsel mee. Ook jouw papa is toch de beste van de hele wereld?

Tussen 11.00 en 14.00 uur zijn jullie welkom bij het gele kraampje. Meer informatie en foto's staan op www.facebook.com/winkelcentrumdezilverkamp.

Europa op bezoek in Bemmel

BEMMEL - Vorige week dinsdag en woensdag kwamen achttien mensen uit Bulgarije, Cyprus, Turkije en Nederland bij elkaar in De Kinkel in Bemmel. De bijeenkomst was onderdeel van het Euravon-project.

"In dit project gaat over vrijwilligerswerk door jongeren. We willen een nog betere manier vinden om deze ervaringen te vertalen naar competenties. Met die competenties wordt vrijwilligerswerk nog aantrekkelijker als ervaring in studie of werk. Meer informatie over dit project lees je op www.euravon.eu.

De groep was in Bemmel te gast bij Edos Foundation. Deze stichting onderneemt vanuit Bemmel diverse activiteiten en projecten op het gebied van vrijwilligerswerk en levenslang leren. Meer informatie over Edos en haar activiteiten lees je op www.edosfoundation.com."

Geslaagd optreden van de Burchtsanghers op 7 juni

DOORNENBURG - Op zondag 7 juni heeft gemengd koor dDe Burchtsanghers, onder leiding van Wim Reijnders en met medewerking van solist Richard Sprokkereef en fluitiste Natasha Wismans, opgetreden op de binnenplaats van kasteel Doornenburg.

Uit de reacties van het publiek was te horen dat er genoten werd van dit optreden. Het koor is Bert Selman en Rent-all dankbaar voor hun bijdrage in het geluid. Mede daardoor is het een onvergetelijke zondagmiddag geworden.

Zaalvoetbalteam Jonge Kracht kampioen

HUISSEN - Het zaalvoetbalteam van Jonge Kracht mag zich kampioen noemen van de derde klasse 01.

Aspiranten-Tweestroom naar kwalificatiedag

GENDT - Op zaterdag 6 juni werden in diverse plaatsen kwalificatie toernooi(volleybal) gespeeld, voor plaatsen in de hoofdklasse dan wel de eerste klas.

Meisjes-A1 reisde af naar Wychen. In de poule trof men drie andere teams. In de eerste wedstrijd tegen Twente05 was het nog wennen, dus verlies. Tegen WSV-Warnsveld kwam men er niet echt aan te pas. In de wedstrijd tegen Agilitas waren we beter, maar helaas door blessure van Janneke(enkel), doordat een tegenstandsters onder het net voor kwam. Hierdoor kwam men met vijf meiden te staan. Door winst zou men nog vijf wedstrijden met vijf man moeten spelen. Door tactisch coachen werd er nipt verloren (23-25). Hierdoor werd wel de eerste klas bereikt.

Meisjes-C1 speelden in Doetinchem op het grootte veld (9x9) in plaats van (9x7). In dit team speelden vier mini's mee, hetgeen een probleem bleek. Na een paar wedstrijden kwamen de ballen toch over het net, verrassend voor de tegenstander. De poule wedstrijden werden verloren. voor plaatsing in de hoofdklasse. In de kruisfinale werd gewonnen (2-1). Hierdoor werd de eerste kas bereikt.

Meisjes-B1 speelden hun wedstrijden in Apeldoorn. Na enkele winst partijen had men de promotie naar de hoofdklasse bereikt.

Loopgroep Huissen loopt Exoduswandeltocht

HUISSEN - Op zaterdag 27 juni vindt de vijfde Exoduswandeltocht plaats. De tocht gaat door de Betuwse natuur over prachtige dijken en langs cultuur historische plaatsen, in onder andere Huissen, Angeren en Arnhem. Bij binnenkomst worden de wandelaars ingehaald met diverse muzikale optredens op het podium en diverse voertuigen uit WOII.

De afstanden en de starttijden zijn (start/finish bij De Buitenpoort): 7 km vanaf 09.00 tot 13.00 uur; 10 km vanaf 09.00 tot 13.00 uur; 17 km vanaf 08.00 tot 12.00 uur; 25 km vanaf 07.00 tot 11.00 uur; 42 km vanaf 07.00 tot 09.00 uur.

Voor de leden van de Loopgroep Huissen is dit een fantastische loopevenement dicht bij huis. De Loopgroep heeft daarom dan ook besloten dit evenement extra onder de aandacht te willen brengen. Loop je mee en ben je lid van de Loopgroep? Geef je dan op via de site (loopgroephuissen.nl) en ontvang een leuke goodiebag van de Loopgroep alsmede een consumptiebon om na afloop bij de Buitenpoort iets lekkers te drinken.

De lopers van de 42 of 25 kilometer zullen 07.30 uur voor de ingang van De Buitenpoort hun goodiebag/consumptiebon ontvangen en met de gehele groep op de foto gaan. Voor de lopers van de overige afstanden zal dit plaatsvinden om 08.30 uur.

"Het zou erg leuk zijn als de leden van de loopgroep in onze herkenbare kleuren gaan lopen!"

Zomeravondbridge 2015 in Lingewaard

LINGEWAARD - De vier Lingewaardse bridgeclubs, aangesloten bij de NBB. (Bridgeclub Gendt, B.C. Doublet uit Bemmel, Bridgeclub Huissen en Cool Down uit Huissen) organiseren dit jaar weer gezamenlijk zomeravondbridge.

Zij doen dat wekelijks op toerbeurt, elk op hun eigen speellocatie. Het speelrooster luidt: dinsdag 30 juni en dinsdag 7 juli bij bridgeclub Gendt in café De Klok, Markt 1 in Gendt, dinsdag 14 en 21 juli bij Doublet in De Kinkel, Van Ambestraat 1 in Bemmel, dinsdag 28 juli en woensdag 5 augustus (dinsdag 4 augustus is Huissense Dag!) bij bridgeclub Huissen in Het Koelhuis, Koelhuisstraat 8 in Huissen, dinsdag 11 en 18 augustus bij Cool Down, eveneens in Het Koelhuis, Koelhuisstraat 8 in Huissen.

Deelname is mogelijk voor iedere bridger, lid of geen lid van een organiserende club, zowel wonend in de gemeente Lingewaard als daarbuiten. Ook thuisbridgers kunnen dus meedoen. Inschrijving vindt plaats per paar en per keer, voorafgaand aan elke speelavond. In verband daarmee dienen deelnemers zich op die avonden ter plaatse vóór 19.15 uur te hebben aangemeld. Er is dan voldoende tijd om het speelschema samen te stellen en uiterlijk 19.30 uur met spelen te beginnen. Vanaf 19.00 uur zijn daarvoor de locaties toegankelijk en mensen die u ontvangen beschikbaar. Het inschrijfgeld bedraagt vier euro per paar per keer.

Voor nadere informatie kunt u per e-mail terecht bij: Annemieke Timmers (bridgeclub Gendt): annemieketimmers@gmail.com; Erik Willems (B.C. Doublet): plaga@live.nl; René Galavazi (bridgeclub Huissen): rjm.galavazi@kpnmail.nl; Ben Dries (Cool Down): b.dries8@kpnmail.nl.

Afsluiting jeugdcompetitie TV Huissen

HUISSEN - In de laatste week van mei zijn de laatste Groen en Geelcompetitiewedstrijden gespeeld van het voorjaarsseizoen. Dit jaar hebben zeven jeugdteams op de woensdagmiddag en zondagochtend gestreden tegen andere clubs in de regio. Voor veel jeugdspelers was dit hun eerste competitie ervaring maar toch hebben we weer mooie resultaten behaald.

De competitie is afgelopen zaterdag 13 juni gezamenlijk afgesloten. Alle spelers waren uitgenodigd bij Huisman Sport voor een meet&greet met de zestienjarige Nederlandse tennistopper Ruben Konings. Hij heeft het een en ander verteld over het leven als prof en onze jeugd heeft hem veel interessante en leerzame vragen kunnen stellen! Ook mochten ze allemaal nog even een rally met hem spelen. Na de nodige selfies en handtekeningen, kregen alle kinderen nog drinken, een kadobon en een blik ballen van Huisman Sport.

Hierna zijn ze op ons eigen tennispark De Hazenkamp nog een balletje gaan slaan en hebben de geslaagde dag afgesloten met een bbq.

DOORLOOP ZOMERBRIDGE 21015

Jeugdtenniskampioenschap in Haalderen

Foto: Nathalie van Baal

HAALDEREN - Zondag 14 juni vanaf 13.00 stonden de tennisbanen in het teken van de jeugdkampioenschappen in Haalderen.

Het was prachtig weer en de gezelligheid, ondanks de strijd onder de jeugd, was mooi om te zien. Er werden enkels, dubbels en mixen gespeeld en ondertussen de welbekende knakworst genuttigd. Aan het einde van de middag werden de behaalde punten op geteld en daaruit kwamen de volgende kampioenen, ingedeeld naar leeftijd en klasse.

Sem Laracker behaalde de eerste plaats tegen Roan Coesmans die tweede werd. In de volgende groep werden er drie prijzen uitgereikt en wel aan: Gijs Teunissen eerste plaats, Brian Brugman tweede plaats en Lars Gertsen derde plaats. Bij de meisjes behaalde Sterre Laracker de eerste plaats, daarna volgde Vera Laracker en als derde eindigde Noelle Coesmans. De hekkensluiters waren Dion van Swaaij met een eerste plaats tegen Jente Coesmans die tweede werd. Het was een geslaagde middag. Op 06 september is er een ouder-kindtoernooi.

Heerlijk dweilweekend in Bemmel

BEMMEL - Bemmel stond dit weekend weer bol van de 'dweil-'activiteiten. Ter voorbereiding op de 29e Bemmelse Dweildag waren de 'dweilwilligers' zaterdag overdag druk bezig om het centrum weer om te toveren tot een heus Dweilparcours.

Zaterdagavond was het Kinkelplein volgestroomd om te genieten van een geweldige feestavond. Met muziek van feestband Kaliber en een prachtige pauze- act van dweilorkest Alarmfase 3 werd het één groot feest!

Zondagmorgen werden de laatste puntjes op de i gezet om het centrum 'dweilklaar' te maken, waarna het feest kon beginnen. Vanaf tien uur stroomden de eerste orkesten en bezoekers binnen en om 11.00 uur werd de aftrap verricht door vier trompettisten, die het hijsen van de Bemmelse stormbal begeleiden!

Gedurende de dag werden door 64 dweilorkesten op elf verschillende podia de sterren van de hemel gespeeld. De zon scheen volop en de drank vloeide weer rijkelijk. Duizenden mensen van jong tot oud genoten van allerlei soorten vertier.

Aan het eind van deze prachtige 29e Bemmelse Dweildag werd het Sneekse dweilorkest Útlopers uitgeroepen tot Algemeen Nederlands Kampioen. Kort daarvoor kregen ze ook al de prijzen voor Nederlands Kampioen Muzikaal en Nederlands Kampioen Show.

"Dank aan iedereen, die deze dag weer mogelijk heeft gemaakt en we kijken nu al uit naar 13 juni 2016 als de dertigste editie van de Dweildag zal plaatsvinden."

Minioren van De Ward zwemmen mooie tijden in Vaassen

BEMMEL - Iris Braam, Anniek Takken, Eline van Kempen, Iris de Schrijver, Twan van Engen, Tycho Wannet, Jorg Wannet en Kiran de Wit behoorden tot de achttien snelsten van Gelderland en mochten daarom starten bij de Gelderse Miniorenfinale in Vaassen afgelopen weekend.

Er zijn vele persoonlijke records verbroken door de jongens (geboortejaar 2003 en jonger) en de meiden (geboortejaar 2004 en jonger) onder toeziend oog van coach Stephan van Grevenbroek. Er zijn zelfs limieten gezwommen voor de Landelijke Miniorenfinale op 28 juni in Dordrecht! Twan van Engen behaalde twee medailles. Hij is derde van Gelderland geworden op de 100 meter vrije slag en zelfs tweede op de 100 meter rugslag!

Nieuw! Novorol geïsoleerde garageroldeuren bij Boerboom deuren

BEMMEL - Boerboom deuren heeft nieuw in zijn assortiment een geïsoleerde garageroldeur onder de naam Novorol. De Novorol onderscheidt zich van andere geïsoleerde garagedeuren door het ontbreken van horizontale looprails waardoor het plafond vrij blijft van obstakels.

De Novorol is een garageroldeur, waarbij het geïsoleerde deurblad op een as rolt bij het openen. In geopende toestand is de rol weggewerkt in een gesloten kast. De deur is standaard voorzien van elektrische aandrijving met afstandsbediening, zodat de deur gemakkelijk bediend kan worden vanuit de auto of vanaf de fiets.

Novoferm garageroldeuren zijn gecertificeerd volgens de hoge veiligheidseisen van de Europese deuren productnorm EN 13241-1. Daarom zijn de deuren uitgerust met diverse veiligheidsvoorzieningen om de gebruiker te beschermen.

De Novorol is standaard leverbaar in twaalf kleuren. Daarnaast zijn er negen foliekleuren leverbaar. "Ook kunnen wij van advies voorzien over de mogelijkheden voor een aandrijving op uw bestaande kanteldeur of sectionaaldeur en onderhoud van uw garagedeur of industriedeuren."

"Heeft u interesse, neem vrijblijvend contact op met Boerboom deuren of kom kijken in onze showroom; wij zijn geopend op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur en zaterdags mogelijk op afspraak. Wij zijn gevestigd aan de Groenestraat 2, 6681DV Bemmel; 0481 350208."

Tandarts Berendsen neemt praktijk in Herveld over

HERVELD/HUISSEN – Welkom aan alle patiënten van zowel tandartsenpraktijk Berendsen Huissen als tandartsenpraktijk Berendsen Herveld. Per 1 juli zal de vestiging van tandarts Vincent Berendsen in Huissen uitgebreid worden met een vestiging in Herveld. Deze bestaande praktijk is overgenomen van tandarts Geurt van Maanen. De praktijk wordt voortgezet door Vincent Berendsen, zoon Mick en dochter Inge.

Tandarts Vincent Berendsen zal de meeste tijd in Huissen werkzaam blijven en zal in Herveld de orthodontische behandelingen voor die regio op zich nemen. Vincent Berendsen is gespecialiseerd in orthodontie voor zowel kinderen als volwassenen. Een vrijblijvend consult voor de orthodontie of voor de algemene tandheelkunde is altijd mogelijk.

Tandarts Mick Berendsen zal voornamelijk in Herveld werken en twee dagdelen in Huissen. Tandarts Mick Berendsen is in december 2014 afgestudeerd. Hij zal zich bezig houden met de algemene tandheelkunde: restauratieve tandheelkunde, prothetiek en endodontologie. Hij is gespecialiseerd in het vervaardigen van kronen en bruggen met een digitale techniek, genaamd Cerec apparatuur. Het voordeel hiervan is dat de kroon of brug in een dag klaar is en geplaatst wordt. Hiervoor hoeven ook geen afdrukken en noodkronen meer gemaakt te worden.

Inge Berendsen is mondzorgkundige en zij zal zowel in Huissen als in Herveld werkzaam zijn. Inge is gespecialiseerd in het in stand, gezond en schoon houden van het steunweefsel van tanden en kiezen. Zij zal zich focussen op de preventie en behandeling van gingivitis en parodontitis. Ook zal ze zich richten op de behandeling van jonge, jeugdige patiënten met of zonder angst in de tandartsstoel. Ze heeft hier reeds vijf jaar ervaring in.

Tandartspraktijk Berendsen Herveld, Het Dorpsplein 34, Herveld, 0488 452849; Tandartspraktijk Berendsen Huissen, Mecklenburg 2, Huissen, 026 3256603.

Job Loeff Rit samen met MCKO Doornenburg

GENDT - Voor het al opeenvolgende zevende jaar wordt er op zondag 21 juni voor iedereen die motor rijdt een complete toerrit gehouden.

Job Loeff, al jaren enthousiast lid van MCKO in Doornenburg, ziet graag iedereen van motorrijden genieten. Job kan naast zelf motorrijden ook het onderhoud of een reparatie aan uw motor of scooter verzorgen. Het maakt voor hem geen verschil of u nou komt voor een onregelmatig lopende scooter, een herrie makende versnellingsbak, een servicebeurt of een setje nieuwe banden. In zijn winkel verkopen Job en Patricia ook accessoires voor het onderhouden of het laten glimmen van uw hobby.

De rit is toegankelijk voor iedere motor- (scooter)rijder. Er kan zowel in groepsverband als individueel gereden worden en deelname aan de rit is gratis. Er worden routes aangeboden van circa 120 en 220 km.

Inschrijf- en startpunt van de route is de motor- en scooterzaak van Job Loeff en Patricia Rikken, gevestigd aan de Biezenkamp 25E in Gendt. De inschrijving is tussen 9.00 en 10.30 uur.

Eindpunt is het clubhuis van motorclub MCKO aan het Vijzelpad in Doornenburg, waar gelegenheid is om na te praten onder het genot van een (fris)drankje.

De routebeschrijvingen zijn beschikbaar op www.jobloeff.nl; informatie over motorclub MCKO op www.mcko.nl.

Koopzondag met thema Kunst zorgt voor een Parijs' sfeertje Huissens 'Montmartre' is hit

HUISSEN – De koopzondag met het thema Kunst in Huissen-centrum is een zeer gezellig evenement geworden. Tal van kunstenaars zorgde op de Markt voor een Parijs sfeertje. Met Franse chansons op de achtergrond was het net Montmartre, de bekende wijk waar veel kunstenaars hun kunsten vertonen. De kunstwerken in de etalages van de winkels werden ook hogelijk gewaardeerd.

In de zogeheten openluchtgalerie was het bij tijd en wijle erg druk. Tal van bezoekers was benieuwd naar de werken van de kunstenaars, die op de Markt werkten aan hun nieuwe creaties. Met de klanken van Franse chansons en de live klanken van de rondtrekkende troubadours de Bronco Brothers was het een gezellige middag.
Voor die topsfeer zorgden ook de winkels die in stijl waren 'aangekleed'. In circa vijftig winkels hingen de werken van evenzoveel kunstenaars. De organisatie van Kunst in de Etalage is in handen van Ondernemersvereniging Huissen en Kunstplatform Mea Vota.

Ook de kinderen lieten zich niet onbetuigd. Met stoepkrijt maakten ze de prachtigste creaties in de winkelstraten van het stadje van plezier. Ook op de Markt was er een creatieve uitspatting van kinderen, zij kleedden een huisje aan met bloemen. Mede mogelijk gemaakt door Myrna's Bloemen en De Verleiding en Hermsen & Hermsen Sfeervol Wonen.
Vanwege het mooie weer waren ook de terrasjes van de horeca prima bezet. Al met al is de 'kunstige' koopzondag voor herhaling vatbaar. Op zondag 5 juli is de volgende koopzondag in Huissen, dan wordt tegelijkertijd ook het live muziek spektakel Back to the Music gehouden. Shoppen en stappen dus!

Summer Event bij Hipp en Hipp & More

BEMMEL - Op donderdag 25 juni organiseren Hipp en Hipp & More in samenwerking met Buiting Schoenen, Lingerie Boutique, Kapsalon Klein Rome en een schoonheidsspecialiste een Summer Event.

Tijdens deze avond die van 18.00 tot 21.30 uur duurt zijn er modeflitsen te zien waarbij de nieuwste trends op het gebied van mode (in maat 34 tot en met maat 50) schoenen, lingerie/badmode, kapsels en make-up getoond zullen worden. Tijdens deze avond kunt u onder het genot van een zomers hapje en drankje deskundig advies inwinnen en is er gelegenheid om te passen. Natuurlijk ligt er ook voor elke klant een zomerse goodiebag klaar (zolang de voorraad strekt). Wilt u er deze zomer van top tot teen hip uitzien en een gezellige avond beleven? Kom dan donderdag 25 juni naar het Summer Event aan de Dorpsstraat 50b in Bemmel.

21 / 24

Allesomvattend motorspektakel op De Aam Classic TT van Elst:

ELST - De geur van racebenzine, het gesnerp van tweetact motorfietsen van weleer, de roffel van viertacten. En dat in combinatie met muziek op de zaterdagavond. De Classic TT van Elst wordt op 20 en 21 juni verreden op het Elster bedrijventerrein De Aam.

Het evenement staat twee dagen bol van de magie van klassieke motoren die ook nog eens aan de tand gevoeld worden tijdens demoraces en een Endurancerace. Het deelnemersveld omvat 260 deelnemers over het weekend en veertig teams van twee rijders op zaterdagavond.

Zaterdagavond vanaf 19.00 uur wordt de drie-uurs demorace van Elst gereden. Een langeafstandswedstrijd, waarvan er slechts drie in Nederland gereden worden, met motoren van vijfentwintig jaar en ouder. Het startveld bestaat uit veertig teams van twee rijders die elkaar afwisselen, wat garant staat voor veel spektakel. Het team dat de meest regelmatige rondetijden heeft neergezet wordt uitgeroepen tot winnaar. De zaterdagavond wordt afgesloten met een spetterende feestavond waarbij de band The Fast Lane de stemming van de feestende bezoekers tot grote hoogten op gaat zwepen.

De zondag staat vanaf 11.00 uur in het teken van demonstraties mat de klassieke raceklassen 50cc, 125cc, 250cc, 350cc, 500cc, 750cc, zijspan en de clubklasse. De entree voor de Classic TT van Elst bedraagt vijf euro (zaterdag vanaf 18.00 en zondag vanaf 11.00 uur). Kijk voor meer info op: classic-tt.eu of de Facebookpagina facebook.com/ClassicTTElst.

Autopoetsland.nl voor 't ultieme vaderdaggeschenk

ELST – Mannen, vaders en auto's. Het is een soort van eenheid als het gaat om een geschenk voor vaderdag. De meeste mannen en vaders hebben een voorliefde voor een schone auto. Hele zaterdagen worden besteed aan het tot in de puntjes verzorgen van de vierwielige vriend die normaal gesproken voor de deur of in de garage staat.

Dus als je op zoek bent naar het ultieme geschenk voor vaderdag, dan is de keuze niet moeilijk. Autopoetsland.nl, onderdeel van Carwash Center Elst en Car Cleaning Elst, heeft alles in huis om de grootste vriend van vader weer op en top te laten blinken.

Autopoetsland.nl is door eigenaar Arjan Stuart opgezet als een webshop voor poetsmiddelen. Bij het jonge Elster bedrijf kunnen poetsmiddelen van de merken Auto Glym, Smartwax, Imao, California Sence, Riwax, Waxaddict, Wo-Wo, I Green Lover en Hubi Kote besteld worden.

Het unieke van Autospoetsland.nl is dat er ook een echte shop is. Die is gevestigd bij Carwash Center Elst. Dus wie zoekt naar een uniek Vaderdag cadeau, die is bij Autopoetsland.nl aan het juiste adres. Kijk voor meer informatie op www.autopoetsland.nl of ga naar de winkel aan de Industrieweg Oost 9A in Elst , in het pand van Carwash Center Elst.

Autobedrijf Wientjes in Bemmel; juiste mentaliteit maakt het verschil

BEMMEL – Jaren geleden, toen Herman Wientjes nog als jonge automonteur bij een autobedrijf werkzaam was, droomde hij er al van: een eigen autobedrijf. 'Het bloed kruipt waar het niet gaan kan', aldus Herman, die vol passie spreekt over zijn werk. Inmiddels is zijn eigen autobedrijf al ruim acht jaar een feit. Zijn zoon Nicky is, na vier jaar ervaring elders opgedaan te hebben, nu al weer vijf jaar Hermans rechterhand.

"Als je werk voelt als je hobby, maakt het niet uit hoeveel tijd erin gaat zitten. Ik wilde niets liever dan klanten meer dan tevreden mijn autobedrijf te zien uitrijden, in hun door ons gerepareerde auto." Deze mentaliteit is de kracht gebleken van Wientjes. Klanten zijn altijd klant gebleven en nemen weer nieuwe klanten mee. Daar is Herman erg dankbaar voor. "Via deze weg wil ik dan ook al onze trouwe klanten bedanken voor het vertrouwen en voor alle positieve reacties op onze verhuizing terug naar het pand aan 't Kattenleger 9a in Bemmel."

Bij autobedrijf Wientjes kunt u niet alleen terecht voor een APK-keuring, een grote of kleine beurt aan uw auto, maar ook airco-service, automaatbak spoelen, schadeherstel en spuitwerk worden met zorg verricht. Herman: "Wij zijn gespecialiseerd in Volvo en Mercedes, maar uiteraard kan men met ieder automerk bij ons terecht." En wat dacht u van het onderhoud aan uw camper? We trekken er weer massaal op uit met de camper. Brengt u vooraf uw camper voor een onderhoudsbeurt naar autobedrijf Wientjes, zodat u niet onverhoopt met pech langs de weg komt te staan.

U wordt met koffie ontvangen aan 't Kattenleger 9a in Bemmel, telefoon 0481 356710; mobiel 06 13469121; www.autobedrijfwientjes.nl.

20 juni open dag op Heidepol Tumulus uitvaartverzorging / natuurbegraven

ARNHEM - De natuurbegraafplaats Heidepol houdt 20 juni as een open dag waarop u kennis kunt maken met het natuurbegraven op hun prachtige landgoed.

Tumulus uitvaartverzorging zal daar aanwezig zijn. Jalb Schut en Joke van der Krans zijn heel enthousiast over deze relatief nieuwe vorm van begraven in Nederland. Zij kunnen er alles over vertellen.

De natuurbegraafplaats Heidepol biedt de mogelijkheid om zelf een graf uit te zoeken op een plek die uw voorkeur heeft. Dat kan zijn middenin het veld in ’t volle zonlicht of meer gelegen aan de rand van of in het bos. U zult hier geen ‘rijtjes graven’ aantreffen. Er komt een houten boomschijf op de plek als markering.

In de gemeente Lingewaard zijn recent de grafprijzen flink verhoogd. De tarieven voor een natuurgraf zijn daarmee te vergelijken. Bovendien zijn de natuurgraven voor onbepaalde duur: dat betekent dus, dat er niet weer bijbetaald moet worden als de grafrechten na bijvoorbeeld twintig jaar zijn verlopen.

Jalb en Joke zijn als natuurliefhebbers heel enthousiast over Heidepol. Joke: “De rust, ruimte en eenvoud zijn termen die goed passen bij onze werkwijze.” Jalb voegt daar nog aan toe vanuit zijn achtergrond als bioloog: "Wat is er mooier om weer teruggelegd te worden in de aarde en op te gaan in de eeuwige cirkel van leven en dood.”

Nieuwsgierig geworden? Tumulus uitvaartverzorging is te bereiken op 026 3258440. Meer informatie staat op www.tumulus.nl. Een vertrouwd gezicht in de regio Arnhem en Betuwe.

Rabobank Oost Betuwe verzorgt iedere week inloopspreekuur voor hypotheekvragen

BETUWE - Rabobank Oost Betuwe houdt iedere vrijdagmiddag een inloopspreekuur voor uw hypotheekvragen. Van 14.00 tot 17.00 uur staan financieel-adviseurs klaar. Iedereen is welkom op het kantoor aan de Dorpsstraat 85 in Elst.

"Het kopen of verbouwen van een huis start bij de Rabobank. Voordat u aan de slag gaat, wilt u weten wat er kan. Hoeveel u kunt lenen bijvoorbeeld, of wat de voordelen zijn van extra aflossen. Tijdens het inloopspreekuur geven onze financieel-adviseurs geheel vrijblijvend antwoord op hypotheekvragen. U krijgt inzicht in uw toekomstige maandlasten en ontdekt hoe u zich online goed kunt oriënteren.

Wilt u nu al weten wat uw mogelijkheden zijn? Dat kan! Ga naar www.rabobank.nl/hypotheekdossier."

Gefeliciteerd Demi, 6 jaar alweer!

Xx Mama, Niels, Famke
Pien en Storm

Deze actieve en sportieve Alberdien
wordt 3 juni 50 jaar!

Sarah van harte gefeliciteerd!
Familie Meijer

Hallo Liza
Gefeliciteerd met je zwemdiploma B.
Goed gedaan meisje! Dikke kus
Papa, Mama, Youri, Opa, Oma, Sam, Lotte, Teun, Famke, Sanne, ooms en tantes

Deze Roelvink mag gaan juichen! Hij zal op 19 juni 40 jaar worden! en dan plonzen we het zwembad in! Gefeliciteerd Liefs Twan, Marion Lars en Stijn

Allemachtig Herman wordt 80!
Van harte gefeliciteerd en een mooie dag gewenst
op zaterdag 20 juni!

Riet, kinderen en kleinkinderen

De Boefjes Rinus en Gerard Jansen worden op 18 juni 60 jaar

Van harte gefeliciteerd en een mooie dag toegewenst.

Liefs Thijs, Noortje, Anne, Sem en Elena

Hiep Hiep Hoera!
Christa 26 juni 50 jaar!
De groeten aan Sarah!

Maak een mooi feest!

Lieve oma Gerrie,
Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag!

Dikke kus van
Jet, Roos en Teun

Lieve oma,
van harte gefeliciteerd met je 75e verjaardag!

XXX
Julia en Romy

Groep 8 van Het Drieluik Huissen
Gefeliciteerd met het behalen van het verkeersdiploma

Proficiat namens alle ouders

Wij roepen nu luid,
hoera Sven is geslaagd,
De vlag kan uit!

Proficiat van ons allemaal.

Dit gouden paar Annie en Arie zijn
19 juni 50 jaar getrouwd, gefeliciteerd en geniet van deze dag.

heel veel kusjes, Angelien, Arthur, Thelco, Marinthe, Siviar en Mila.

Dit mooie paar 18 juni in ondertrouw!
Lieve Roy en Anouk
Gefeliciteerd!
Op naar de mooie dag

Liefs Jeroen, Marloes, Luuk en Tessa

Hiep hiep hoera
Deze stoere jongen
wordt 23 juni 14 jaar
Djelano
Hartelijk gefeliciteerd
Opa en Oma Bouwman

Hoera, Linde wordt 17 juni 4 jaar.
Van harte gefeliciteerd.

Liefs Oma Magda
Roy en Ferdy

Hiep hiep hoera
Rens 9 jaar

Van harte gefeliciteerd
Liefs Maud, papa en mama

16 juni is dit männeke 65 jaar

van harte Mart!

Gefeliciteerd lieve schat!

Liefs,

Mama, Papa, Daan, Demi, Maarten, Ella, Andre, Dashley xxx

Hiep hiep hoera

Al 12,5 jaar een paar