GN Arnhem

9 februari 2019

GN Arnhem 9 februari 2019


Kennismakingsavond bij Marchingband Arnhem

Muzikanten Marchingband Arnhem. (foto: P. Reinders) P. Reinders

ARNHEM - Wil jij ervaren hoe het is om een stevige marsmuziek te spelen. Waag jij je aan Operation: next level? Kom naar de kennismakingsavond van Marchingband Arnhem.

Het vernieuwde instructieteam staat klaar om de nieuwe plannen uit te leggen. Tijdens deze kennismakingsavond kun je meespelen. Heb je al een instrument? Neem het mee en studeer samen een muzieknummer in. Meld je aan via de website en de muziekstukken worden jou toegestuurd. Heb je geen instrument, geef dit ook aan en wij proberen te zorgen dat er één klaar ligt.
Nog geen idee welk instrument je leuk vindt? Kom dan kijken en genieten en wij vertellen je graag wat je wilt weten.

De avond is 27 februari in het clubgebouw Marchingband Arnhem aan de Drielsedijk 17. De repetitie begint om 19.30. Je bent vanaf 19.00 uur welkom. Aanmelden kan via www.marchingbandarnhem.nl en vul het formulier in, waarna de muziekstukken worden opgestuurd.

Tien jaar Ronald McDonald Huis Arnhem

ARNHEM - Op woensdag 20 februari van 19.00 - 22.00 uur houdt de Business Breakfast Club Arnhem een benefietavond voor Ronald McDonald Huis Arnhem.

Een sportieve avond met een Masterclass van sportverslaggever en spreker Jan Roelfs (NOS) en ex-sporter en sportverslaggever bij de NOS Herbert Dijkstra. Op zoek naar het Goud in Jezelf. Deze twee mannen weten hoe je jezelf en je team naar grote prestaties kunt leiden. Na de Masterclass is er een netwerkborrel en de kans om met deze twee heren na te praten. De opbrengst is voor Ronald McDonald Huis Arnhem en zal gebruikt worden voor de aanschaf van nieuwe bedden in het Huis.

"We zijn deze avond te gast bij topsport locatie Papendal. Tickets zijn te koop via https://www.eventbrite.nl, zoek naar 'Netwerkavond 10 jaar Ronald McDonald Huis Arnhem'. De kosten zijn 85 euro per ticket. Het ticket is tevens uw lotnummer, we verloten onder andere een heerlijk diner voor twee met hotelovernachting op Papendal! Meer informatie of kunt u iets anders betekenen voor ons Huis? Bel 026 3525260 en vraag naar Suzanne Brands."

Simultaan schaken met Jan Timman

ARNHEM - Schaakvereniging De Toren, Arnhem-Zuid is zeer trots en verheugd, dat ze de wereldberoemde Grootmeester Jan Timman weer bereid heeft gevonden, om op maandag 27 mei als simultaangever aan te treden (zaal open 19:15 uur ).

Speelgerechtigd zijn de clubleden van De Toren en enthousiaste schakers uit Arnhem-Zuid en omgeving. "Ook de gevorderde thuis-schaker nodigen we hierbij van harte uit. Ook als je niet wilt deelnemen maar toch graag de partijen wilt zien, ben je van harte welkom!"

'Best of the West' Jan Timman (Amsterdam, 14 december 1951), zoon van twee wiskundigen, is met oud-wereldkampioen Max Euwe de vaandeldrager van het Nederlandse schaken. In zijn hoogtijdagen stond hij bekend als 'the best of the West', tussen tal van spelers uit de toenmalige Sovjet-Unie. In 1982 steeg Timman naar de tweede plaats op de wereldranglijst, achter de ongenaakbare Rus Anatoli Karpov. Timman werd negen keer nationaal kampioen en won tal van toernooien. Hij speelt nu competitie in Köln Porz (Duitsland) en Wageningen. Zijn Elo-rating, waarmee de sterkte van de schaker wordt aangegeven, is nu 2576, maar was ooit 2680.

Het simultaan schaken vindt plaats op sportpark Schuytgraaf aan de Marasingel 251 in Arnhem. Inschrijven eventueel onder vermelding van ratingsterkte via de mail, bij de voorzitter van de SV De Toren voorzitter@schaakverenigingdetoren.nl. De inschrijving stopt bij 30 deelnemers.

De kosten voor deelname zijn vijf euro, na een bevestiging van meedoen, overmaken op NL 36 INGB 0006364318 ten name van schaakvereniging De Toren in Arnhem.

Bert Delsink adverteert om gezien te blijven worden 'Men knipt de advertentie zelfs uit!'

ARNHEM – Het klinkt wellicht vreemd in deze gedigitaliseerde wereld, maar Bert Delsink ziet vaak met eigen ogen dat hun advertentie bij mensen thuis naast de telefoon ligt of bijvoorbeeld op de koelkast is geplakt. 'Dat is toch mooi?' zegt hij, 'dat is toch maar weer een bewijs dat we worden gezien en daar gaat het ons om. Er komen altijd wel opdrachten uit.'

Een aantal jaren geleden besloot Bert om in Hét GemeenteNieuws reclame te maken voor zijn dakdekkersbedrijf. 'De afspraken die ik met mijn contactpersoon van Hét GemeenteNieuws maak, worden altijd keurig nagekomen en de tarieven zijn goed te doen', vertelt Bert tevreden. Met de slogan: 'Altijd een waterdichte oplossing', is Dakdekkersbedrijf Delsink bekend geworden. Met reclame maken bouw je naamsbekendheid op maar vervolgens moet je die naam wel hoog weten te houden. En dat doet Delsink nu al ruim 30 jaar, door altijd vakwerk te leveren! 'Het is na iedere opdracht weer genieten, als we zien dat de mensen blij zijn dat we zijn geweest', vertelt hij.

Dakdekkersbedrijf Delsink is niet alleen specialist in alle lood-, koper-, zink- en dakwerkzaamheden, maar ook als er bijkomende werkzaamheden zijn, kunt u op de vakkundigheid van Delsink rekenen. Of het nu het plaatsen van een dakraam is of van een regenpijp, Delsink kan het voor u in orde maken. 'En net zoals mijn contactpersoon bij Hét GemeenteNieuws dat doet: altijd eerlijk en netjes volgens afspraak', voegt Bert daaraan toe.

Kampt u met een lekkage? Bel: 06 42432468 Dakdekkersbedrijf Delsink, Slikkerveerstraat 33, Arnhem www.dakdekkersbedrijfdelsink.nl.

Bijzondere duo-expositie in De Transformatie

Mirjam Groothedde (links) en Maria Strikkeling exposeren van 27 januari tot 21 februari in kunstfabriek De Transformatie in Arnhem.

ARNHEM - Kunstfabriek De Transformatie in Arnhem biedt de komende weken onderdak aan een bijzondere duo-expositie. Maria Strikkeling en Mirjam Groothedde tonen recent werk. Beide beeldend kunstenaars schuwen het experiment niet. De expositie duurt tot 21 februari.

De schilderijen en objecten van Maria Strikkeling en Mirjam Groothedde verschillen duidelijk van elkaar, maar vullen elkaar ook aan. Deze wisselwerking geeft de duo-expositie een bijzondere spanning. Mirjam Groothedde (Duiven) heeft een heel eigen stijl, die zich niet makkelijk in een hokje laat duwen. Ze werkt zowel abstract als figuratief, met een voorliefde voor grillige en kleurrijke vormen. Haar werk is soms heftig, dan weer juist heel ingetogen. Opvallend is het gebruik van barbies en gordijn- en kledingstoffen als schilderdoek.

Maria Strikkeling (Beuningen) hanteert een groot aantal technieken, waaronder mixed media. De meeste werken kenmerken zich door gebruik van diverse technieken en materialen. Haar schilderijen zijn veelal figuratief en laten ingetogen kleurgebruik zien. Haar grafisch werk is daarentegen vaak opvallend kleurrijk en sprankelend. Naast schilderijen maakt zij objecten en installaties.

Wie de duo-expositie in de boderuimte van De Transformatie wil zien, kan een afspraak maken via maria.strikkeling@hotmail.com of mirjamgroothedde152@gmail.com. De Transformatie is gevestigd aan de Van Oldenbarneveldtstraat 90 in Arnhem. In het gebouw is een groot aantal ateliers en studio’s gevestigd.

Arnhem nomineert Ome Joop's Tour voor Vrijwilligersprijzen

Ome Joop's Tour. (foto: Jan Soek)

ARNHEM - De gemeente Arnhem heeft Ome Joop’s Tour genomineerd voor de Meer dan handen Vrijwilligersprijzen. Deze verkiezing wordt sinds 2011 jaarlijks gehouden en heeft tot doel vrijwilligers en hun organisaties in het zonnetje te zetten.

De verkiezing telt een drietal verschillende categorieën. Een daarvan is lokale organisaties, die moeten worden voorgedragen door de gemeente, waarin de organisatie actief is. De gemeente Arnhem, in de persoon van wethouder Martien Louwers, heeft voor dit jaar Ome Joop’s Tour genomineerd.

De verkiezing bestaat uit een jury- en een publieksprijs. Op de website van de Meer dan Handen Vrijwilligersprijzen staat de doelstelling van OJT beschreven: http://bit.ly/2BpHHwN. Publiek kan tot en met 11 februari op Ome Joop’s Tour stemmen via deze link: http://bit.ly/2ATuIEv.

Alle gemeentes in Nederland kunnen op deze wijze hun waardering voor vrijwilligerswerk in algemene zin tonen. Circa 60 gemeentes hebben dit jaar ruim 130 organisaties aangemeld. Een overzicht van alle gemeenten is te vinden op www.vrijwilligersprijzen.nl/gemeenten. Arnhem heeft ook de Stadsblokkenwerf aangemeld. De prijsuitreiking is op 15 februari. De Meer dan handen vrijwilligersprijzen zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden ondersteund door Vereniging NOV, de VNG en de VriendenLoterij. De organisatie is in handen van Movisie.

Muziek tegen kanker; een uniek concert dat goed doet

Waylon pr

ARNHEM - Muziek verbindt en werkt helend. Letterlijk. Mensen laten zich troosten, geruststellen en ontroeren door muziek. Alle reden dus om juist muziek in te zetten tegen kanker. Fantastische Nederlandse artiesten zetten zich tijdens het Music2Cancer-concert op 26 oktober in om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek tegen kanker.


De Parkzaal van Musis Arnhem is het decor voor dit unieke evenement. Artiesten als Waylon, Romy Monteiro, Niels Geusebroek en Tommie Christiaan twijfelden geen moment om zich in te zetten voor dit mooie doel. Het publiek krijgt daarmee een prachtige avond én draagt bij aan meer en beter onderzoek.

Onderzoek naar Glioblastoom
We vinden het belangrijk dat we weten waar het ingezamelde geld voor ingezet wordt. Dit jaar hebben we samen met KWF Kankerbestrijding gekozen voor onder andere onderzoek naar een behandeling tegen Glioblastoom, de meest voorkomende kwaadaardige vorm van hersenkanker. De vooruitzichten voor patiënten met Glioblastoom zijn slecht. Gemiddeld leven deze mensen na de diagnose nog vijftien maanden. Onderzoekers zijn bezig met een nieuwe behandeling, die uitkomst kan bieden voor patiënten die nu niet of nauwelijks behandeld kunnen worden.


"Door een kaartje te kopen voor ons concert, dragen alle bezoekers bij aan betere cijfers. Kijk op onze site voor de complete line-up van de avond en volg onze sociale media-kanalen om op de hoogte te blijven van al het nieuws rond dit unieke concert!"

Leerlingen speuren naar moordenaar in echt avontuur

Een crime scene met een lijk, verdachten, de politie en echt bewijsmateriaal zijn de ingrediënten van het Avontuur van 21 middelbare scholieren van Quadraam. Zij leren hoe ze een moord oplossen. (foto: Twan Kasterop)

ARNHEM - Hoe los je een moord op? Met die vraag zijn 21 leerlingen van verschillende Quadraam-scholen afgelopen vrijdag van start gegaan. In de zo echt mogelijke praktijk combineren de leerlingen komende weken in de Q-Highschool van Quadraam de schooltheorie met hun eigen leervraag.

“De leerlingen zijn op avontuur”, vertelt Wieke van Dijk van Quadraam. "Zo noemen we deze nieuwe vorm van onderwijs." Alles is deze vrijdagmiddag voor het avontuur uit de kast gehaald. De crime scene is een appelboomgaard. De leerlingen speuren in witte pakken naar bewijsmateriaal. Een politieauto staat met zwaailicht klaar. Er is een 'echt' lijk en nieuwsgierige voorbijgangers stappen af.

“We kijken veel naar CSI en van die andere series, dan weet je wel een beetje wat je moet doen. Vooral goed op de details letten”, zegt een groepje van het Lorentz Lyceum uit Arnhem en het Westeraam uit Elst. Ook leerlingen van het Arnhemse Olympus College, Beekdal Lyceum, Stedelijk Gymnasium, ’t Venster doen mee aan het avontuur. “Van vwo- tot vmbo-leerlingen, iedereen zit door elkaar. Dat is ook precies de opzet van dit onderwijs”, legt Wieke uit. “Een school kan dit in het reguliere programma niet zo eenvoudig aanbieden, maar vanuit de Q-Highschool van Quadraam kan dit wel.”

De leerlingen krijgen hulp van hun docenten, maar óók van bijvoorbeeld de politie. Voor een leerling van het Olympus College kan dit maar zo haar toekomstige werk zijn. “Ik wil na mijn examen forensisch onderzoek gaan studeren. Daar sluit dit perfect op aan.”

Gratis themabijeenkomst 'Hooggevoeligheid en het werkende leven'

ARNHEM - Op 22 februari organiseert Ervaar MEE Arnhem de gratis themabijeenkomst 'Hooggevoeligheid en het werkende leven'.

De themabijeenkomst is bedoeld voor mensen met hooggevoeligheid die belemmeringen en problemen ervaren in het werkende leven. Een baan is voor deze doelgroep namelijk niet altijd eenvoudig. Overprikkeling, onbegrip en burn-out liggen al snel op de loer, omdat veel banen en organisaties niet zijn ingericht voor mensen met hooggevoeligheid. Een deel van hen is dan ook aangewezen op een uitkering en/of vrijwilligerswerk.

Tijdens de bijeenkomst ga je in gesprek met lotgenoten en worden er tips en ervaringen uitgewisseld. Ook kun je vragen stellen aan een ervaringsdeskundige, die zelf een burn-out heeft meegemaakt.

De bijeenkomst is vrijdag 22 februari van 10:00 tot 11:30 uur (inloop vanaf 9:45 uur) bij MEE Gelderse Poort, Mr. D.U. Stikkerstraat 10, Arnhem (3e etage). Vooraf aanmelden kan via mariska.ervaarmee@gmail.com. Deelname is gratis.

Zilverzorg uniek in de thuiszorg

ARNHEM - Zilverzorg is in twee jaar tijd uitgegroeid tot een toonaangevende thuiszorgorganisatie in een groot deel van Gelderland. Dit is vooral te danken aan het geweldige spaarsysteem, de vaste gezichten bij cliënten, goede kwaliteit thuiszorg en geen wachtlijsten. Cliënten waarderen Zilverzorg vooral door de medewerkers, maar ook door de extra aandacht en hulp die zij krijgen.

Het unieke spaarsysteem zorgt ervoor dat cliënten kosteloos en op een eenvoudige wijze sparen voor extra uren dienstverlening, dagtrips of verschillende gifts. Zilverzorg richt zich op huishoudelijke hulp, gezelschap, maaltijdservice en/of met begeleiding, computerhulp en sinds kort ook op ambulante begeleiding. De meeste diensten worden ingezet vanuit een WMO-indicatie van de gemeente. Maar ook kunnen de diensten ingezet worden op basis van een persoonsgebonden budget of op particuliere wijze.

Dit jaar zal Zilverzorg haar diensten verder uitbreiden richting de verpleging. Hierbij zal alles gericht zijn op het langer zelfstandig thuis wonen. 'Door te doen wat we beloven, extra aandacht voor onze medewerkers en zuinig zijn op onze goede naam komen we verder. Met onze nominatie tot onderneming van het jaar krijgen we nog meer motivatie voor de toekomst', zegt directeur Manon Zilver.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via telefoonnummer 085 4890589 of bij uw gemeente. www.zilverzorg.com

Februari

Nog tot en met 15 februari: Tentoonstelling 'Alle vogels', met werk van kunstenaars die hun inspiratie in de vogelwereld vinden.Generaal Urquhartlaan 4, 6861 GG Oosterbeek. www.scarabee-art.nl

Maandag 11 februari 20.00 uur. DJ Workshop. By Bipashna. Locatie: Willemeen, stedelijk jongerencentrum en subcultureel podium, Willemsplein 1, 6811 KA Arnhem. www.willemeen.nl/programma

Dinsdag 12 februari 14.30 uur. Lezing: 'De charme van je darmen'.Nivon-centrum, Molenbekestraat 26 in Arnhem. www.nivon-arnhem.nl

Dinsdag 12 februari 19.00 uur. Informatieavond: 'Risico's op buikaneurysma'. Aanmelden via de website van Ziekenhuis Rijnstate: www.rijnstate.nl/buikslagader. Locatie: Wagnerlaan 55. Arnhem.

Dinsdag 12 februari 19.30 uur. Lezing: 'Van Stress naar zen'. Locatie: Rozet, Kortestraat 16 in Arnhem. www.blavatskyhouse.org

Woensdag 13 februari 20.00 uur. Gezelschap/orkest Duivelskunstenaar Ray Chen. Musis en stadstheater, Velperbuitensingel 25, 6828 CV Arnhem

Woensdag 13 februari 20.30 uur. Langs (8+) Tall Tales Company. Jong Nederlands acrobatenduo. Musis en stadstheater. Velperbuitensingel 25, 6828 CV Arnhem. www.musisenstadstheater.nl

Donderdag 14 februari 17.45 uur.Gevangen door de Liefde, met mini concert Jan Vayne. Wilhelminastraat 16, 6812 CW Arnhem. www.prisonexperience.nl/valentijn/

Vrijdag 15 februari 20.15 uur. Leve Larbi Introdans. Stadstheater Arnhem
Velperbinnensingel 10, 6811 BP Arnhem. www.musisenstadstheater.nl

Vrijdag 15 februari 20.00 uur. Klassiek concert Morales dodenmis Cinquecento. Velperbuitensingel 25, 6828 CV Arnhem. www.musisenstadstheater.nl

Vrijdag 15 februari 20.30 uur. Pink Floyd's Anniversary Show. Musis Velperbuitensingel 25, 6828 CV Arhem. www.musisenstadstheater.nl

Zaterdag 16 februari 13.30 uur. 'Vier de liefde met diverse kunsten!'. Muziek, dans en theater. Plein 3 in Rozet, Kortestraat 16, 6811 EP Arnhem. www.rozet.nl

Zaterdag 16 februari 17.00 uur. Galadiner On-Ganse. Velperbuitensingel 25, 6828 CV Arnhem. www.musisenstadstheater.nl

zaterdag 16 februari 20.45 uur. Vitesse-Willem II. Gelredome, Batavierenweg 25 Arnhem. www.vitesse.n

Zaterdag 16 februari 20.30 uur. Fresku: Voordat het te laat is. Het Posttheater Rosendaalsestraat 27, Arnhem. www.posttheater.nl/programma

Zaterdag 16 februari 20.30 uur. Mix & Match danscafé. Velperweg 43a, Arnhem. www.dansenbijversteegh.nl

Zondag 17 februari 09.00 uur. Grote vlooienmarkt bij Sportcentrum Sports Planets de Pals, Emmerik 5, Westervoort.

Zondag 17 februari 13.30 uur. Betekenisvolle vormen kijken, tekenen, etc.
Locatie: Hartistiek, Bodegravenplantsoen 36, 6843 ED Arnhem Zuid, nabij bussen en station. Tel. 026-3790772.

zondag 17 februari 15.00 uur. Het Gelders Orkest: 'Mozart, je zou maar een wonderkind zijn'. Musis, Velperbinnensingel 15, Arnhem. www.musisenstadstheater.nl

maandag 18 februari 11.00 t/m 17.00 uur. Speurtocht Kasteel Doortwerth: 'Kleinkinderen gratis'. Fonteinallee 2, 6865 ND Doorwerth. www.gkl.nl/doorwerth

dinsdag 19 februari 19.30 - 22.00 uur. Herman Centraal: dé talkshow van Arnhem. Luxor Live, Willemsplein 10, 6811KB, Arnhem. www.hermancentraal.nl/shows/

Grootste kerststal blijft langer te bezichtigen!

Grootste kerststal van Europa. (foto: Museumpark Orientalis) Museumpark Orientalis

HEILIG LANDSTICHTING - Vanwege overweldigende belangstelling en voor iedereen die de kerststal nog niet bezocht heeft of deze nog eens op zijn gemak wil bekijken, blijft het hoofdgebouw waar de kerststal staat opgesteld, extra weekenden open voor bezoekers.

In de weekenden tot 1 maart, dus de zaterdagen en zondagen, is het diorama van 12.00 tot 16.00 uur tegen gereduceerde prijs, te bezichtigen. De rest van het park is wel gesloten. Op 1 maart gaat het reguliere seizoen weer van start. Voor meer informatie, kijk op www.museumparkorientalis.nl. Museumpark Orientalis, Profetenlaan2, Heilig Landstichting.

Toevallige ontmoetingen

Toevallige ontmoetingen. (foto: Kasteel Doorwerth) kasteel Doorwerth

DOORWERTH - Bent u benieuwd naar de vroegere bewoners van Kasteel Doorwerth? Dan bent u van harte uitgenodigd voor ‘toevallige ontmoetingen’.

In het kasteel kunt u bijvoorbeeld Charlotte Sophie Bentinck of één van haar kamermeisjes ontmoeten. Misschien treft u Baron Van Brakell, de eerste heer van Doorenweerd of de keukenmeiden. Dit evenement is geschikt voor alle leeftijden. Reserveren is niet nodig. Deze activiteit zal plaatsvinden op 28 april, 26 mei, 30 juni, 28 juli, 25 augustus, 29 september, 27 oktober, 24 november, 29 december steeds van 11.00 - 17.00 uur

Toevallige ontmoetingen. (foto: Kasteel Doorwerth) kasteel Doorwerth

Entree museum: 11,50 p.p., kinderen 4 - 18 jaar 5,25 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaarthouders gratis op vertoon van jaarkaart.

11 / 36

Van 1 tot en met 28 februari

Het huidige sterrenbeeld is Waterman.

De waterman streeft altijd naar originaliteit en oorspronkelijkheid. Er is een grote interesse in hele oude zaken (antiek, dino's, oorsprong van het heelal) of juist de toekomst en alle technische vernieuwingen die daarbij horen. Zo was de visionair Jules Verne een uitgesproken waterman. Watermannen kunnen heel dwars doen. Als iedereen rechtsaf gaat, gaan zij linksaf. Ze verbinden zich graag met gelijkgestemden maar blijven altijd een individualist.

RAM

Februari begint met een soort machtsstrijd. Waarschijnlijk met twee verliezers. Op de 13e word je geconfronteerd met razendsnelle ontwikkelingen. Het enige dat erop zit is om te improviseren. Vanaf de 14e gaat de vaart eruit. Op de 22e en de 23e zijn de meningen erg verdeeld. Dat kan op ruzie uitlopen.

STIER

Begin februari maak je leuke verrassingen mee. Die hebben een bijzondere invloed op je maatschappelijke positie. Vanaf de 14e komt er meer vaart in je bestaan. Zo veel dat je af en toe op de rem gaat staan. Op de 22e en de 23e neem je een ingrijpende beslissing. Iedereen staat hiervan te kijken.

TWEELINGEN

Begin februari is vol van nieuwe kansen! Grijp ze meteen, want ze komen niet snel terug. De dynamiek die er heerst, blijft tot de 10e. Vanaf die datum krijg je de kans om even uit te blazen. Op de 19e bevind je je in het spanningsveld tussen 'oud' en 'nieuw'. Niets doen lijkt het beste.

KREEFT

Tijdens de eerste dagen van februari sluit je iets af. De nieuwe maan op de 4e brengt een nieuw begin met zich mee. Je contacten veranderen in positieve zin. Op de 10e besluit je op een concreet vlak om de boel om te gooien. Je bent blij met de frisse wind die daardoor waait.

LEEUW

Na een wat chaotisch begin van februari loopt gedurende de eerste helft van deze maand alles heel soepel. Jouw optimisme en gedrevenheid werken inspirerend op anderen. Men sluit zich in ieder geval graag bij je aan. In de tweede helft heb jij het druk met het maken van plannen.

MAAGD

Tot 10 februari heb jij het druk met het oplossen van andermans problemen. Dat doe je op een nuchtere en effectieve manier. Vanaf de 10e voel je pas hoe moe jij bent van al het werk dat je de afgelopen weken verzet hebt. Het is dan ook goed om het wat kalmer aan te doen.

WEEGSCHAAL

Het is een goed idee om een aantal projecten waar je mee bezig bent af te ronden. Probeer nog wel een aantal creatieve ideeën erin te verwerken. De streefdatum om alles af te hebben is de 18e. Rond 23 februari krijg je alweer nieuwe ideeën die je meteen gaat uitwerken.

SCHORPIOEN

Je reageert begin februari wel erg heftig op mensen met een afwijkende mening. Maar je komt er al snel achter dat het loont om met hen te blijven praten. Half februari kalmeer je terwijl anderen zich dan juist heel erg opwinden. Reserveer 23 en 24 februari voor je vrienden.

BOOGSCHUTTER

Deze maand heeft vrijwel iedereen aandacht voor jou en wat je te vertellen hebt. Ze hangen regelmatig aan je lippen! Rond 23 februari wordt een debat zo verhit dat er ruzie dreigt te komen. Het is de vraag of jij en de ander dat waard vinden. Doe liever wat water bij de wijn.

STEENBOK

Vanaf 3 februari ben jij in een hele vriendelijke stemming. Je gunt de ander alles wat je maar kunt missen. En omgekeerd doet iedereen ook lief tegen jou. Voor singles wordt het een goede tijd om te daten. Maar niet op de 11e want dan heerst er onbegrip en ontstaan misverstanden gemakkelijk.

WATERMAN

Tot en met 7 februari lacht het leven je toe! Er komen dan kansen voorbij die je niet moet laten schieten. Rond 12 februari dreigt er door een misverstand een enorme ruzie te ontstaan. Rond de 19e is gelukkig de strijdbijl alweer begraven. Sterker nog, jij en de ander komen dichter bij elkaar.

VISSEN

Gedurende de eerste helft van februari ben jij op veel gezellige gelegenheden aanwezig. Je geniet van het leuke en interessante gezelschap en men is ook nieuwsgierig naar wie jij bent en wat je in het dagelijkse leven doet. Rond de 22e wordt een meningsverschil vreselijk opgeblazen.

Elke dag mooi bij Hizi Hair Arnhem

ARNHEM - Iedere dag mensen mooier maken. Dat is de passie van Hizi Hair Arnhem. De salon is sinds vorig jaar te vinden aan Op het Toneel 7 en heeft een nieuw, stijlvol interieur met een Hairspa en Colorbar.

Franchisenemer Erica Adams is verantwoordelijk voor de succesvolle kapsalon. "Mijn gemotiveerde haarstylisten staan dagelijks voor de klanten klaar. We nemen de tijd om echt te luisteren naar de wensen van de klant. Zo kunnen we een advies op maat geven. Door het volgen van trainingen op topniveau werken we continu aan ons vakmanschap."

Een behandeling in de eigentijdse salon is echt een 'momentje voor jezelf'. Het relaxen is maximaal tijdens de hoofdhuidmassage in de luxe massagestoel in de semi-afgesloten Hairspa. "Wij willen mensen iedere dag mooi maken. Onze behandelingen zijn daarom gericht op de langere termijn, want ook thuis moet het kapsel gemakkelijk in model te brengen zijn. Daar geven we graag tips voor. Naast onze eigen productlijn hebben we producten van Kérastase, Olaplex en L'Oréal Professionnel voor het mooiste resultaat."

Hizi Hair bestaat 35 jaar en telt 62 salons. In Arnhem kunnen klanten zes dagen per week met en zonder afspraak terecht voor persoonlijk advies, kleuren, knippen, stylen of een permanent.

Door de prijsafspraak vooraf, zijn er achteraf nooit verrassingen. Bovendien biedt Hizi Hair 100 procent tevredenheidsgarantie op de coupe én producten.
Met een Hizi Hair Card (aanschaf 9,95 euro) profiteren klanten een jaar lang van 10 procent korting op behandelingen en 30 procent korting op haarverzorgingsproducten.

De Stiksteek: dé moderne en eigentijdse naaistudio in Arnhem-Zuid

ARNHEM - Zelf kleding maken is terug van weggeweest en heeft het stoffige imago van zich afgegooid! Eigenaresse Nathali Nijman is ruim twintig jaar werkzaam op het gebied van mode. Met veel persoonlijke aandacht deelt zij haar uitgebreide kennis en kunde tijdens de naailessen en workshop.

In de studio staat een breed assortiment aan machines, dus een eigen naaimachine meenemen is geen must, maar mag wel.

Workshops
Voor ieder wat wils! Diverse workshops, zoals T-shirt, comfy jurk of re-use je kleding, vinden altijd plaats in groepen van maximaal vijf personen. Je bent van harte welkom of je nu ervaring hebt of niet. Aandacht, inspiratie en motivatie gegarandeerd.

Naailessen
Ben je beginner, gevorderd of heb je naai-ervaring, maar ontbreekt het je aan motivatie? Iedereen is welkom tijdens de naailessen bij de Stiksteek! Je kunt de lessen volgen wanneer jij ze nodig hebt. Met een kop koffie of thee is het bovendien heel gezellig.

Creatief naaien voor kids
Tijdens het creatief naaien voor kids bedenken, tekenen en maken ze hun eigen creaties. Van sleutelhanger tot knuffel, spelenderwijs leren de kids met de naaimachine omgaan. Meedoen kan al vanaf 7 jaar Nieuwsgierig? Je bent welkom in de naaistudio om sfeer te komen proeven. Graag vooraf even bellen voor een afspraak.


www.destiksteek.nl, nathali@destiksteek.nl, Graslaan 85, Arnhem, 06 28280008.

Schoenen reinigen met stoom: je schoenen worden weer als nieuw

Voor en na.

ARNHEM - Problemen met vieze leren schoenen? Hardnekkige vlekken in suède schoenen? De revolutionaire stoomreiniger van Scarpa Vapor zorgt dat je schoenen er weer als nieuw uitzien. Spaar je portemonnee en het milieu: laat je schoenen professioneel schoonmaken en gun ze een tweede leven door een professionele reinigingsbeurt.

Met deze geweldige stoomreiniger kunnen we niet alleen leer reinigen, maar ook suède schoenen, nubuck schoenen en zelfs sneakers. De Scarpa Vapor krijgt praktisch alles schoon, door een combinatie van stoom onder hoge druk en zeer hoge temperatuur. Doordat het leer eerst krimpt en dan rekt, laat het vuil aan de oppervlakte los.

Zoals gezegd kan de stoomreiniger niet alleen leer- en nubuckschoenen schoonmaken, maar schoenen van alle materialen en kleuren; dus ook je witte schoenen worden weer als nieuw.

Leer reinigen bij de betere schoenmaker. De Scarpa Vapor stoomreiniger is een machine voor de specialist. Je vindt deze dus bij de betere schoenmaker, die garant staat voor perfecte reparatie en reiniging van je schoenen.

Schoen & sleutelmakerij Mark Spierings, Kronenburgpassage 73, Arnhem; 026 3232391.

Bettink rijdt verder op waterstof

Aflevering van de 2 waterstof auto’s. Links op de foto is Henk Bettink & Rechts Willem Hooijer

ARNHEM - Steeds meer ondernemingen dragen met hun wagenpark een steentje bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Een mooi voorbeeld hiervan is de bewuste keuze van Bettink Service & Onderhoud uit Barneveld voor de unieke Toyota Mirai, waarvan het bedrijf er onlangs twee bestelde.

Deze eerste waterstof auto van Toyota past uitstekend bij de kernactiviteit van Bettink: de opwekking van duurzame energie. De Mirai's zijn inmiddels afgeleverd door Louwman Arnhem, de Toyota-dealer die ook over de keuze adviseerde.

Volgens Joop Bettink van Bettink vereist het energievraagstuk van de toekomst oplossingen, waarbij een goed opslagsysteem altijd een must is. "Ons eigen marktconcept BestWatt is daarop gebaseerd en ook Toyota geeft hier invulling aan met de nieuwe auto op waterstof. Voor ons was het dus een logische keuze om onze technische mensen te gaan uitrusten met deze schone en innovatieve auto."

De Mirai is in alle opzichten visionair – van de met waterstof gevoede brandstofcel tot het luxueuze en ruimtelijke interieur. Dit betekent comfortabel rijden met een indrukwekkend vermogen en toch 0%-emissie. Hiermee zet Toyota opnieuw een grote stap naar de mobiliteit van morgen.

Ondernemers die graag een op maat advies willen over hun (duurzame) bedrijfswagenpark, kunnen contact opnemen met Louwman Arnhem, Meander 123, Arnhem, 026 3644655. Meer informatie over de Mirai staat op Toyota.nl.

Hij is er, de nieuwe Jimny!

ARNHEM - Suzuki presenteert de volledig nieuwe, vierde generatie Suzuki Jimny. De eigenzinnige offroader die tegelijkertijd een werkpaard, maar ook een avontuurlijke lifestyle auto is.

Het volledig nieuwe, hoekige design sluit perfect aan op het robuuste karakter van de Jimny. De zwarte grille, bumpers en spatbordverbreders onderstrepen zijn stoere look. De compacte terreinauto is standaard uitgerust met inschakelbare 4x4-aandrijving met lage gearing. Op 14,15 en 16 februari staat de Jimny Exclusief bij Citam Arnhem. De Jimny is dan te bekijken en te berijden tijdens een proefrit. Uiteraard zijn ook de overige modellen zoals de nieuwe Vitara, S-Cross,Swift, Baleno, Ignis en Celerio absoluut de moeite waard om te bekijken.

"Bij Citam staan wij voor u klaar op het gebied van onderhoud en reparatie, verkoop nieuw en gebruikt, maar ook private-lease en verzekeringen.
Kortom Citam ont-zorgt u als het om uw auto gaat. Komt u ook? Ervaar dan zelf wat Suzuki bedoelt met Suzuki's Way of life."

Citam Arnhem B.V., Hazenkamp 70, Arnhem; 026 3203355, info@citam.nl.

Nieuwe Kia Ceed: dynamisch en innovatief

ARNHEM - Inmiddels staat de derde generatie van de nieuwe Ceed in onze showroom. De nieuwe Kia Ceed biedt innovatie technologie, een sportieve vormgeving geïnspireerd op de Stinger én een meer dynamische rijervaring.

De uitgebreide line-up van de nieuwe Kia Ceed biedt de consument veel keus en start met de Comfortline. De comfortline is standaard uitgerust met onder meer airconditioning, bluetooth, cruise control en elektrische ruitbediening.

Een nieuw design voor een nieuwe generatie. De nieuwe Ceed is lager en breder geworden en heeft een langere overhang achter. Dit resulteert in een sportievere vormgeving. Rechte lijnen vervangen de afgeronde randen van het huidige model. De voorzijde oogt daardoor agressiever. De bredere 'tiger-nose' grille, de lagere luchtinlaat en de rechte vormen geven de Ceed zijn gezicht.

Naast de hatchback uitvoering is de nieuwe Kia Ceed er ook als Sportswagon. De nieuwe Kia Ceed Sportswagon is een bijzonder veelzijdige, praktische auto en heeft met 625 bagageruimte flink meer laadruimte dan zijn voorvanger. De nieuwe Kia Ceed is verkrijgbaar vanaf 349 euro per maand op basis van Private Lease.

Medio februari wordt de laatste Kia Ceed toegevoegd aan de Kia familie, te weten de nieuwe Kia Pro Ceed. Benieuwd geworden naar de Kia Ceed? Breng dan een bezoek aan de Kia-showroom van Wassink Autogroep aan De Overmaat 46 in Arnhem of neem telefonisch contact op het Kia-verkoopteam via 088 9277641.

Kinderfysiopunt... dé praktijk voor kinderfysiotherapie

ZETTEN/ELST - Kinderfysiopunt De Wingerd is een samenwerking tussen drie ervaren en gespecialiseerde kinderfysiotherapeuten. Emilie van Suilichem, Desiree Sijben en Monique Nijhoff.Morrien.

In basis opgeleid als fysiotherapeut, daarna gespecialiseerd tot kinderfysiotherapeut, en binnen deze beroepsgroep hebben wij alle drie een (super)specialisatie. Begeleiden van:kinderen met poep- en plasproblemen (kinderbekkenfysiotherapie)zuigelingen en hun ouders in hun thuis situatieprematuur geboren kinderen (ToP programma)

"Wij werken in een grote regio, zowel aan huis ( 0-2 jarigen) als in onze drie vestigingen; Huissen, Zetten en Elst."

Kinderen ontwikkelen spelenderwijs hun zintuigen en motoriek. Meestal gaat dit goed en bijna ongemerkt. Soms duurt dit wat langer of wijkt de ontwikkeling af van wat gebruikelijk is. Deze kinderen kunnen baat hebben bij behandeling door de kinderfysiotherapeut.

Voorbeelden:

0-2 jaar: - Vertraagde of afwijkende Motorische ontwikkeling van zuigelingen van liggen tot lopen - Overmatig huilgedrag van zuigelingen - Voorkeurshouding.

2-4 jaar: - Problemen met plassen of poepen… - Afwijkend looppatroon - Veel vallen.

4-18 jaar: -Moeite met schrijven, zwemmen, fietsen, hinkelen, huppelen. -Ademhalingsproblemen -Houdingsafwijkingen -Sportblessures.

Om advies te vragen aan een kinderfysiotherapeut is geen verwijzing van een arts nodig. De behandelingen voor kinderen tot 18 jaar worden

vergoed door uw zorgverzekeraar. Meer weten? www.kinderfysiopunt.nl of bel met onze algemene nummer 026 3259905.

Een 'huiskamer uitvaart' is de nieuwe vorm van waardig afscheid nemen van een dierbare

ARNHEM - Mensen hebben steeds meer persoonlijke keuzes als het gaat om de uitvaart. Een afscheid in de aula van het crematorium bijvoorbeeld is niet altijd meer gewenst.

Een nieuwe vorm is bijvoorbeeld een 'huiskamer uitvaart'. Na overlijden opgebaard worden in huis, een aantal dagen later een mooie afscheidsdienst in huiselijke kring en vervolgens een crematie. Een uitvaart in deze vorm geeft de nabestaanden alle ruimte en tijd om afscheid te nemen en kan de dienst geheel naar eigen wens ingevuld worden met muziek, speeches, hapjes, een borrel etc. zonder dat daar een tijdslimiet aan zit.

Maar ook als er geen nabestaanden zijn of als er geen behoefte is aan een plechtigheid dan kiest men voor een 'stille crematie'. Na overlijden afscheid nemen en drie dagen later worden gecremeerd zonder belangstellenden.
Sociale Uitvaartzorg verzorgt uitvaarten tegen lage tarieven, een 'huiskamer-uitvaart' voor 1.450,- en een 'stille-crematie' voor 1.350,- euro all-in.
Ook als er een verzekering aanwezig is van Dela, Monuta, Yarden kunnen wij de uitvaart verzorgen. Wij handelen rechtstreeks, kosteloos, met de verzekeraar af.
Mensen kiezen ook vaker een alternatief voor een kist, een rouwmantel (wade) bijvoorbeeld. In mooie warme stoffen gehuld worden. Voor meer informatie over rouwmantels: www.rouwmantel.nl.

Sociale Uitvaartzorg, www.socialeuitvaartzorg.nl, 085 0608988 24 uur per dag bereikbaar.

Thuis-pc.nl voor particulier, zzp'er én mkb

ARNHEM – Als particulier of zzp'er heeft u veel geld uitgegeven aan een goede computer. Inmiddels is hij een stuk trager, loopt soms vast, maar u heeft geen garantie meer. U heeft geen zin in hoge reparatiekosten, maar hij moet wél vakkundig gemaakt. Wat nu?

Piet Hoogland, eigenaar van Thuis-pc.nl, herkent dit probleem als geen ander. 'Ik repareer en verkoop nu al meer dan zes jaar pc's en laptops. Mensen zijn steeds weer verbaasd als ze zien hoe snel ik hun computerprobleem heb opgelost.' Een virus, een kapotte harde schijf of traagheid zijn voor de leek nu eenmaal niet eenvoudig zelf op te lossen. Thuis-pc.nl repareert, adviseert én verkoopt ook nieuwe en tweedehands computers en laptops.

De nieuwe trend: hulp op afstand
Thuis-pc.nl werkt vanaf eigen locatie of komt bij u langs. Liever hulp op afstand? Thuis-pc.nl maakt rechtstreeks verbinding met uw pc en lost zo online uw problemen op! In de webshop vindt u allerlei IT-benodigdheden. Zoekt u iets wat niet in de webshop staat? Bel dan gewoon Piet: 'Alles wat mijn klanten op PC-gebied nodig hebben, regel ik voor ze. Makkelijker kan ik het niet maken.'

Thuis-pc.nl, voor particulier, ZZP én MKB, Bingelradestraat 3 (nabij woonboulevard Arnhem-Zuid);(06) 81469489, www.thuis-pc.nl.

Ünalan Advocatenkantoor in Arnhem-Zuid

ARNHEM - Sinds augustus 2018 is Arnhem-Zuid een advocatenkantoor rijker geworden. Ünalan Advocatenkantoor is een familieonderneming en heeft de naam van het kantoor te danken aan hun achternaam 'Ünalan'.

Een goede onderneming begint met een goede samenwerking en wederzijdse vertrouwen binnen het kantoor. Als familie is het belangrijk om een hechte band te hebben met elkaar zodat je een eenheid kunt vormen. Zo zijn de zus (Meral Ünalan-Akkan) en broer (Atilla Ünalan) een voorbeeld van hoe een combinatie van beide aspecten; familie en zakelijk onder één dak kunnen samengaan.

"Wij vinden het belangrijk om kennis, ervaring en deskundigheid te bundelen tot één kracht en op een laagdrempelige manier mensen van juridisch advies te voorzien. Wij zien het begrip 'advocaat' meer dan alleen een procesadvocaat. Ook buiten de letterlijke tekst van de wet kunnen er wel degelijk in overleg praktische oplossingen worden gevonden zodat cliënten alsnog hun doel kunnen bereiken. Wanneer het echter moet, dan zullen wij als procestijgers het onderste uit de kan halen!"

U kunt terecht voor zaken met betrekking tot personen- en familierecht, erfrecht, bewindszaken, sociale zekerheidsrecht, arbeidsrecht, bestuursrecht, belastingrecht, reguliere vreemdelingenrecht, huurrecht, aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht, incassorecht en ondernemingsrecht. Ook wordt er gewerkt op basis van een toevoeging (gefinancierde rechtsbijstand). Het eerste half uur van het intakegesprek is gratis.
Bel: 026 3796173 voor een afspraak. Meer informatie staat op www.unalan-advocatenkantoor.nl.

Caroline huid- en nagelverzorging is dé specialist op het gebied van persoonlijke verzorging

ARNHEM - Ruim dertig jaar zit eigenaresse Caroline van Caroline huid- en nagelverzorging nu al in 'het vak'. Ze begon als 17-jarige te werken in schoonheidssalons en heeft in al die jaren veel ervaring op gedaan.

Zo kunt u terecht voor huidverzorging, permanente make-up, acrylnagels en bodysugaring, een milde methode om enkele weken van ongewenste haargroei verlost te zijn.

Maar ook voor permanente make-up heeft Caroline met haar 20 jaar ervaring veel kennis in huis. Het aanbrengen van Permanente make-up is een bijna pijnloze behandeling waarmee make-up zoals wenkbrauwen en eyeliners worden aangebracht en enkele jaren zichtbaar zullen blijven. Uw make-up zal altijd perfect blijven zitten ook tijdens sporten, zwemmen of een saunabezoek. Permanente make-up is een vorm van tatoeëren en blijft één tot twee jaar zichtbaar op het gelaat en zeg nu zelf: dit laat u toch ook liever door een ervaren permanente make-up specialiste aanbrengen?

Heeft u vragen, specifieke wensen of wilt u een afspraak maken, neem dan contact op. Dit kan telefonisch. In overleg is er veel mogelijk.

Caroline huid- en nagelverzorging, Graslaan 77, Arnhem; 026 3216585; www.carolinearnhem.nl.

Primi Dentes specialist in natuurlijke gebitsprotheses Uw glimlach is onze zorg!

ARNHEM – In onze tandprothetische praktijk behandelen wij iedereen die een kunstgebit draagt of een kunstgebit wenst te dragen. U kunt terecht bij ons voor het aanmeten en vervaardigen van uw nieuwe gebitsprothese maar ook voor allerhande reparaties. Hiervoor heeft u geen verwijzing nodig van uw tandarts. U kunt gewoon binnen lopen in onze praktijk of telefonisch een afspraak maken.

Primi Dentes staat voor kwaliteit. Onze vakbekwaamheid en onze passie zijn onze grootste troeven. Naast een goede functie van uw kunstgebit besteden wij ook aandacht aan de esthetiek van uw nieuwe gebit of tanden. Een mooi gebit komt het best tot zijn recht door het een natuurlijke vorm te geven of te bewaren. Alles is mogelijk naar uw specifieke wensen. Uw glimlach is immers onze zorg!

Denkt u aan implantaten?
Het komt voor dat patiënten met een kunstgebit moeite hebben met spreken of kauwen. Een klikgebit kan dit verhelpen. We bespreken graag met u de mogelijkheden.

Voor erg gevoelige kaken vervaardigen wij ook flexibele protheses. Dankzij hun veerkrachtige basis zitten ze uiterst comfortabel.
De meeste behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Een prothese mag eens in de vijf jaar vervangen worden. Wij declareren rechtstreeks voor u bij uw zorgverzekeraar. Voor een vrijblijvend adviesgesprek kunt u altijd bij ons terecht!
Neem ook gerust een kijkje op onze site: www.primidentes.nl.

Primi Dentes Tandprothetische praktijk; Paul Krugerstraat 2; 6814 AS Arnhem
Te bereiken dagelijks van 09.00 uur tot 17.00 uur op telefoonnummer 026 - 84 84 887

Lovende recensies voor HK diner-lunch-borrel

HUISSEN – Of u nu komt genieten van een vers bereide lunch, een goede kop koffie of van een heerlijk diner, de lovende recensies op Facebook laten zien dat Gastvrijheid en Genieten bij HK altijd met een hoofdletter worden geschreven. Tijd voor een kijkje in de keuken van deze nieuwe horecagelegenheid in Huissen.

In het sfeervolle interieur is volop aandacht besteed aan details en ambacht. Bijzonder verrassend is de gezellige ruimte achterin, waar dankzij een lichtkoepel het daglicht naar binnen schijnt op de zithoekjes met ronde lederen banken. Ook verrassend is de menukaart, waar niet alleen de lekkerste koffies op staan, maar ook smaakvolle lunch- en dinergerechten. 'En al dat lekkers maken we ambachtelijk; van taarten tot soepen en sauzen', vertelt kok Bert van Campen. Via de open keuken is te zien dat er geen panklare biefstuk wordt gebakken, maar dat deze in de keuken pas wordt afgesneden. 'En dat geldt ook voor onze carpaccio, waardoor deze gewoon smelt op de tong...', vult eigenaar Job Kaptein hem aan. Deze prachtige nieuwe locatie leent zich ook goed voor een gezellige middagborrel, al dan niet met echte 'Eilander bitterballen' erbij. Job: 'En écht genieten doe je met een mooie wijn, daarom serveren we kwaliteitswijnen van Robbers & Van den Hoogen. Of een lekker biertje van de tap natuurlijk!'

Het team van HK bestaat uit ervaren medewerkers met hart voor het horecavak én met hart voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Daarom biedt HK tevens een werkplek aan deelnemers van De Betuwe dagbesteding. Komt u eens genieten bij HK? U bent van harte welkom van woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 22.00 uur aan de Langestraat 61a (tegenover Albert Heijn) in Huissen. T: 026 2222019 www.hk-huissen.nl

Korting bij Twice is Nice Kringloop Huissen

HUISSEN - Wegens het enorme aanbod van spullen die iedere dag worden aangeboden raak de winkel behoorlijk vol.

"En omdat u aan ons denkt denken wij ook aan u. Daarom geven wij 25 procent korting op alles wat er staat. Het waren al dure maanden voor iedereen en wij vinden dat wij een steentje kunnen bijdrage met onze korting. De prijzen zijn nu nog aantrekkelijker voor iedereen. Zo heeft u al een broek, trui of schoenen vanaf 1,50 euro.

Heeft u nog spullen die u weg wilt doen en te mooi zijn om weg te gooien? Bijna alles is bij ons welkom mits in nette staat. U kunt bij ons van maandag - vrijdag u spullen brengen, grote spullen kunnen wij op afspraak bij u komen ophalen. Voor meer informatie kijk op www.twiceisnice.nl of like ons op facebook waar ook altijd leuke aanbiedingen op staan."

Woningontruiming

Het leeghalen van een woning kan nodig zijn na overlijden, scheiding, emigratie enzovoort. Twice is Nice neemt uw zorg uithanden als een woning moet worden ontruimd. "Dankzij onze ruime ervaring kunnen wij ieder soort woning snel, professioneel en discreet leeghalen. Twice is Nice levert alles bezemschoon conform uw wensen op."

Deze actie van 25 procent op alles geldt van maandag 4 februari - zaterdag 9 februari.

Bent u nieuwsgierig geworden kom dan eens een kijkje nemen in de gezelligste Kringloop van Gelderland op de Nijverheidsstaat 33c (steegje in tussen Praxis en Floor-Factory) in Huissen; 026 3275579. Openingstijden: ma. - vrij. van 10.00 tot 18.00 uur, za. van 10.00 tot 17.00 uur. "Ons team staat voor u klaar en hopen u snel te zien bij Twice is Nice Kringloop."

Slender You bewegingsbanken en andulatietherapie bij Beautycare Velp

VELP - Slenderen is goed voor mensen met of zonder lichamelijke klachten. Heeft u last van onder andere reuma, artrose, knie- of heupklachten, stijve nek of andere klachten waardoor sporten op de sportschool te zwaar is? Denk dan eens aan slenderen.

Slenderen is onbelast bewegen net als zwemmen. De zwaartekracht wordt gedragen door de banken. Slenderen verbetert de conditie van de spieren, stimuleert de bloedsomloop, laat afvalstoffen sneller verdwijnen en zorgt voor totale ontspanning. U bent een uur actief in beweging en is goed voor lichaam en geest!

Wij hebben ook een andulatiematras in huis. Dit matras helpt pijnklachten te verminderen, werkt ontspannend en bevordert het herstel en verbetert prestaties. Andulatietherapie berust op een combinatie van mechanische vibraties en infrarood warmte en heeft vijf effecten op het lichaam (betere bloedscirculatie, stimuleren van het lymfesysteem, toename van de energieproductie in de cellen, pijnverlichting, en het activeren van ontspannningsmechanismen). Mensen met chronische pijnklachten, zoals rugklachten, spanningsproblemen, artrose, reuma en dergelijke ervaren meestal direct een verzachting van de pijnklachten.

Maak een gratis proefles als u kennis wilt maken met de andulatietherapie of slenderbanken.

Beautycare Velp, President Kennedylaan 81a, Velp; 026 3610757 / 0619193009; www.beautycarevelp.nl; email: info@beautycarevelp.nl.

De Kapperie: haarwerken/pruiken en ander haaraanvullingen

ELDEN/ARNHEM - "Wij begrijpen als geen ander de schroom die veel mensen ondervinden voordat ze de stap nemen om informatie aan te vragen over haarwerken/pruiken of andere haaraanvullingen."

"Toch is het voor patiënten die een chemobehandeling moeten ondergaan verstandig om tijdig ons advies te vragen, zodat wij uw haarkleur en model vooraf kunnen vastleggen. Professioneel advies is van groot belang voor een goed en comfortabel passend haarwerk. Tevens hebben wij een aparte haarwerksalon die is afgesloten van de kapsalon.

Haarwerken zijn bedoeld voor iedereen die te maken heeft met een blijvende of tijdelijke kaalheid. Wij zoeken graag samen met u naar een geschikte oplossing voor uw haar probleem. Wij zijn erkend door alle verzekeraars En zijn Anko-gecertificeerd.

Als u contact met ons opneemt, zult u merken dat wij ruim de tijd nemen om u van dienst te zijn en om uw vragen te beantwoorden. Per slot van rekening kan het heel emotioneel zijn om met haaruitval geconfronteerd te worden. Na een telefonische kennismaking kunt u te allen tijde een vrijblijvende afspraak maken. Zo nodig komen wij ook aan huis of ziekenhuis."

Kapsalon de Kapperie, al meer dan 29 jaar een begrip in Arnhem (Elden) waarvan vijftien jaar ook een haarwerksalon.


De Kapperie, Kapsalon en Haarwerken, Westerveldsesrtaat 40A, Arnhem (Elden); 026 3816082; info@dekapperie.nl, www.dekapperie.nl.

Thuiszorg Rijnstad draagt zorg voor cliënten én voor hun zorgverleners 'Uw zorg is onze zorg'

ARNHEM – Als directeur van Thuiszorg Rijnstad en daarnaast moeder, weet Monique Polman uit ervaring hoe belangrijk de balans tussen werk en gezin is. Bij Thuiszorg Rijnstad wordt individuele aandacht voor de eigen zorgverleners dan ook net zo belangrijk gevonden als voor de cliënten. Hierdoor is de betrokkenheid groot met als resultaat een hoge cliënttevredenheid.

Als je echt iets voor iemand betekent, geeft je dat veel voldoening. Bij Thuiszorg Rijnstad bied je zowel cliënten een helpende hand en een luisterend oor als óók aan je collega's. Door samen te werken en van elkaar te leren is iedere werkdag bij Thuiszorg Rijnstad weer bijzonder. 'Thuiszorg Rijnstad biedt diverse opleidingsmogelijkheden om specialistische kennis binnen het team te behouden en uit te breiden', legt Monique uit.

Thuiszorg Rijnstad is een kleinschalige zorgorganisatie, waardoor iedereen elkaar kent. Cliënten krijgen niet steeds een nieuw gezicht over de vloer en collega's kennen elkaar bij naam. De lijnen zijn dus kort en dat komt de communicatie ten goede. Dat is prettig in het contact met cliënten en familie, maar zeker ook in de goede samenwerking met diverse huisartsenpraktijken, ouderengeneeskundigen en ziekenhuis Rijnstate bijvoorbeeld.

Thuiszorg Rijnstad staat bekend om de flexibiliteit. Zorgafspraken worden altijd gemaakt in goed overleg met zowel cliënten als met zorgverleners. Monique: 'Heeft u een zorgvraag of bent u bereid om als collega ons team te versterken? Aarzel dan niet door een email te sturen aan info@thuiszorgrijnstad.nl of bel: 026 3835970. We maken graag kennis!' www.thuiszorgrijnstad.nl.

Gezocht: (assistent-)docenten voor computerles aan senioren

ARNHEM - "Wij zijn enthousiaste vrijwillig(st)ers, waarbij ieder van ons beschikt over specifieke deskundigheid op computergebied. We geven les en technische ondersteuning aan senioren."

"We willen de zelfredzaamheid en digitale vaardigheid van senioren versterken zodat zij (nog) beter meekunnen in de digitale wereld. We zijn verbonden met de Stichting voor Welzijn Ouderen in Arnhem (SWOA) en met de landelijke stichting Seniorweb. Wij zijn op zoek naar docenten en assistent-docenten voor onze computercursussen.

Als docent of assistent-docent geeft u op vrijwillige basis leiding aan of assisteert u bij cursussen Windows, iPad of Android tablet, smartphone, internet en e-mail, bestandsbeheer, back ups maken of veilig internetgebruik.

Wij vragen: goede kennis en vaardigheden met betrekking tot het gebruik van Windows 10; beschikbaarheid van één dagdeel per week; affiniteit met senioren; goede communicatieve vaardigheden; flexibele instelling. Door middel van cursussen helpen wij onze cursisten optimaal gebruik te kunnen maken van hun computer, tablet of smartphone. We willen de zelfredzaamheid en digitale vaardigheid van senioren versterken zodat zij (nog) beter meekunnen in de digitale wereld. Wij helpen onze cursisten stap voor stap de benodigde vaardigheden voor internet en social media enzovoort te beheersen." Voor meer informatie en aanmelding kunt u bellen naar de heer Jan Verhoeven
op 026 – 3231068 of e-mail naar info@mediatrefpuntarnhem-zuid.nl

Kasteelse klusjes klaren

Kasteelse klusjes. (foto: Kasteel Doorwerth) kasteel Doorwerth

DOORWERTH - Geldersch Landschap & Kasteelen laat kinderen op 27 februari graag met kennismaken het Gelders erfgoed en het kasteel en kinderen kunnen op speelse wijze leuke en nuttige klusjes klaren in het kasteel.

Kasteel Doorwerth is een stoer middeleeuws kasteel. Op het kasteel werd gefeest, gedanst en soms zelfs gevochten door ridders! Maar meestal moest er hard gewerkt worden, en ook kinderen kregen weleens klusjes. Tijdens de klusjes middagen kunnen kinderen de kasteelheer en kasteeldame helpen met hun taken. Het zijn geen saaie of stomme klusjes, het zijn juist leuke en soms spannende en zeker nuttige ‘Kasteelse klusjes’ om te klaren. Bij de kassa krijgen de kinderen de klussenlijst mee.

Kasteelse klusjes. (foto: Kasteel Doorwerth) kasteel Doorwerth

Reserveren is niet nodig. Naast reguliere toegang geen extra kosten. Tijd: doorlopend tussen 11:00-17:00 uur. Kosten (alleen entree museum): 11,50 en kinderen 4-18 jaar 5,25 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaarthouders gratis op vertoon van jaarkaart.

Vlooienmarkt in Westervoort

WESTERVOORT - Zondag 17 februari is er van 9 tot 16 uur een leuke grote vlooienmarkt in sportcentrum Sportsplanets De Pals aan Emmerik 5.

Hier wordt weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuiterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden. Leuk voor bezoeker om te komen snuffelen, of als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden: huur dan ook een kraam. De kraam is 4 meter met bovenbouw en kost 25 euro. Een grondplaats van 6 meter kost 17,50 euro. Te bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of 06 39108152.

De entree voor de markt kost drie euro voor volwassenen, voor 65+ 2,50 euro en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. De sporthal zorgt voor de catering.

Grand Café Rutgers helemaal in het nieuw

LATHUM – De ene verbouwing is de andere niet. Grand Café Rutgers ging na de kerst helemaal op de schop. Allemaal voor een optimale beleving van de gast. Het resultaat mag er zijn. Eigenaar Eric Rutgers voelt zich als een vis in het water op zijn droomlocatie aan de Rhederlaag. "Dit is twee levels hoger, dit is Grand Café Rutgers 2.0."

"We hebben alles gesloopt en centimeter voor centimeter opgebouwd. Alles is maatwerk. En dat in slechts een week tijd", vertelt een trotse Rutgers. Hij zit sinds 1998 met zijn bedrijf in Lathum. Het is de eerste grootscheepse verbouwing. Lachend: "Het werd dus tijd." Wie over de drempel stapt ziet het meteen: nieuwe tafels, stoelen, een gerestylede bar, warmere moderne kleuren, een verschuifbare glazen wand tussen het restaurantgedeelte en het grand café en opvallende zitjes aan de bar. Een uitgebreid diner, een hapje tussendoor, een feest, borrel, een bruiloft of verjaardag, een bedrijfsfeest in een sfeervolle ambiance, het kan allemaal. De ligging aan het water heeft voordelen. "Zo kunnen we eten en drinken nog gemakkelijker combineren met sportieve activiteiten op en rondom het water zoals als beachvolleybal of een rondvaart."

Na de verbouwing zijn er 150 zitplaatsen binnen, 25 meer dan voorheen en 160 zitplaatsen buiten. In de winter is Grand Café Rutgers geopend van woensdag tot en met zondag; in de zomer is het bedrijf zeven dagen per week open. Extra pluspunt is de grote parkeerplaats voor de deur. "En we hebben zelfs een aanlegsteiger, zodat menen met een boot hier kunnen aanleggen." Vanwege de heropening kunnen gasten onbeperkt gamba's, biefstuk of spareribs eten voor maar 17,50 euro. De aanbieding geldt tot en met 31 maart.

Grand Café Rutgers, De Muggenwaard 7, Lathum; 0313 632963, 06 55106955; www.grandcaferutgers.nl.

Maakt u kennis met René Jelsma, astroloog en Tarotist

HUISSEN – De een hecht er waarde aan, de ander gelooft er niet in maar leest het soms toch uit nieuwsgierigheid; de horoscoop. Binnenkort kunt u ook in Hét GemeenteNieuws uw horoscoop lezen. Het berekenen ervan zal deskundig worden verzorgd door astroloog René Jelsma.

De in Huissen wonende René (63) legde zo'n 40 jaar geleden al tarotkaarten voor anderen, maar hij wilde zich verder ontwikkelen. Hij bezocht eens een helderziende astrologe voor advies. 'Zij bleek mij nog beter te kennen dan mijn eigen moeder!' zegt hij zichtbaar nog verwonderd. 'Na een consult bij haar wist ik zeker dat ik me wilde verdiepen in astrologie.' En zo geschiedde. Hij maakte zich de ingewikkelde astrologische kennis eigen en raakte er steeds meer door geboeid. Aan de mensen die in die tijd bij hem op consult kwamen voor een tarotkaartlegging, vroeg hij of hij ook een horoscoop van hen mocht trekken. Als 'studiemateriaal' als het ware, want zo kon hij zijn astrologische kennis controleren. René groeide uit tot een gerespecteerd astroloog, zette zelf studies op en schreef drie cursusboeken. Het geven van workshops en het verzorgen van masterclasses werden wekelijkse kost. Toch haalt hij de meeste voldoening uit de persoonlijke consulten waarvoor men zijn praktijk bezoekt.

Geboortehoroscoop
Eenvoudig uitgelegd wordt het 'trekken' van een horoscoop gedaan op basis van de actuele zon-, maan- en planeetstanden die dan worden vergeleken met de planeetstanden bij iemands geboorte. Met deze gegevens maakt René iemands uitgebreide karakterschets, wat bruikbaar kan zijn bij een beroeps- of schoolkeuze bijvoorbeeld. Het kan ook helderheid bieden bij relatieproblemen. 'Als iemand mij belt om een afspraak te maken voor een uitgebreide geboortehoroscoop, vraag ik vooraf al de geboortegegevens. Tijdens het consult kan ik natuurlijk specifieke vragen beantwoorden en omdat ik vaak veel kan vertellen, maak ik tegelijkertijd een audio-opname. Deze mail ik nog na, zodat men alles op het gemak terug kan luisteren.' Een persoonlijk consult bij René kan u inzicht bieden bij het nemen van beslissingen, maar zal u vooral... versteld doen staan! Bel: 026 2133359;
www.renejelsma-astroloog

Terug in de tijd

Terug in de tijd. (foto: Kasteel Doorwerth) kasteel Doorwerth

DOORWERTH - Wandel 28 februari door het kasteel met één van de eerste bewoners ‘Hendrik van Doorenweerd’ (acteur) die zijn middeleeuwse ervaringen graag met je deelt.

Kasteel Doorwerth is in de dertiende eeuw ontstaan. In de tijd van Hendrik van Doorenweerd was het kasteel nog geen mooie buitenplaats, maar een dikke woontoren die tegen de vijand verdedigd moest worden. Wie die vijand was… De verhalen van ridder Hendrik zijn geschikt voor bezoekers vanaf vier jaar. De rondleiding duurt één uur.

Terug in de tijd. (foto: Kasteel Doorwerth) kasteel Doorwerth

Tijd: 14.00-15:00 uur. Kosten: 14,50, kinderen 4 - 18 jaar 8,25 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaarthouders betalen 3,00 euro op vertoon op vertoon van jaarkaart. Adres: Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2b, 6865 ND Doorwerth. Reserveren voor deze voorstelling is noodzakelijk en uitsluitend online mogelijk in de voorverkoop: https://www.glk.nl/doorwerth. U kunt ook aan deze activiteit deelnemen op dinsdag 23 april en donderdag 25 april.

Win een Valentijnsdiner in een BartBoxx

HUISSEN - BartBoxx uit Huissen verloot dit jaar een wel heel speciale prijs aan iedereen die zijn of haar geliefde wil verrassen voor Valentijnsdag. De winnaars krijgen namelijk een heerlijk diner aangeboden, inclusief drankjes en romantische muziek in een speciaal omgebouwde opslagbox van BartBoxx.

De eigenaar van BartBoxx, Bart legt het concept uit: 'Op onze Facebook-pagina hebben wij deze win-actie gecommuniceerd. Als mensen het bericht liken en hun geliefde taggen in de reacties, dan maken zij automatisch kans op een diner in de speciaal voor deze gelegenheid omgebouwde ValentijnsBoxx op maandag 18 februari. Op Valentijnsdag, donderdag 14 februari, maken wij op Facebook de prijswinnaars bekend.'

Er zijn meerdere prijswinnaars, want de ValentijnsBoxx zal ruimte bieden aan twee stellen. Daarnaast verloot BartBoxx in samenwerking met restaurant 'Bar Lekker' uit Huissen vijf speciale Valentijns-lunch arrangementen.

Eigenaar Bart Selman heeft een twinkeling in zijn ogen, als hij verder vertelt over de 'ValentijnsBoxx'. 'Het is geweldig om te zien dat naast de inspanningen van Bar Lekker, wij ook medewerking krijgen van andere ondernemingen uit Huissen om dit idee te realiseren. Dit smaakt naar meer!'.

BartBoxx verhuurt (tijdelijk) opslagboxen vanaf 1 kubieke meter per ruimte. Bijvoorbeeld voor de opslag van goederen, meubels, archieven, voorraden of bedrijfsinventaris. Wil je ook kans maken op deze unieke Valentijns-ervaring, doe dan mee aan deze actie! Ga naar https://www.facebook.com/bartboxx/ en maak kans!

Uw scheiding zorgvuldig geregeld én hypotheekadvies onder één dak

ARNHEM - Bij 'Scheiden doe je samen' is dit mogelijk. Veel mensen willen na hun scheiding graag in de woning blijven wonen, of een nieuwe woning aankopen.

Johan Bosveld (financieel scheidingsplanner, MfN/ADR-mediator en mede-eigenaar van Bosveld Scheidingsbemiddeling) vertelt: "Door onze gedegen financiële/fiscale/juridische kennis en ervaring, zijn wij in staat om met onze cliënten mee te kijken of hun hypotheekwensen haalbaar en verantwoord zijn. Tevens hebben wij geen enkel belang bij een bepaalde bank of verzekeringsmaatschappij, maar kunnen wel bij bijna alle hypotheekverstrekkers in Nederland terecht.

Normaal gesproken heb je een mediator/advocaat voor de afwikkeling van een (echt)scheiding en daarnaast een hypotheekadviseur voor de hypotheek nodig. Tevens verlangt een hypotheekverstrekker meer financiële gegevens bij een echtscheiding dan bij een reguliere hypotheekverstrekking. Neem alleen al de eventuele partneralimentatie, die van belang wordt bij het verstrekken van een hypotheek na scheiding, als dit van toepassing zou zijn natuurlijk. Dit kan betekenen dat het langer duurt voordat cliënten meer duidelijkheid krijgen over eventuele toekomstige hypotheekwensen, dus woonwensen. Als je via ons kantoor de scheiding, al dan niet met kinderbegeleiding, alsmede de hypotheek laat regelen, betekent dit, dat wij veel van de benodigde financiële gegevens al "in huis hebben" en berekend kunnen hebben (bijvoorbeeld de partneralimentatie). Zo kunnen wij snel inzichtelijk maken welke mogelijkheden er zijn op het gebied van hypotheekverstrekking en dit verder ook volledig verzorgen. Niet alleen voor cliënten, maar ook voor de eventuele kinderen is rust en duidelijkheid over de mogelijkheid, om al dan niet in de huidige woning te kunnen blijven wonen, van groot belang. Een scheiding is immers naast een financiële afwikkeling, ook emotioneel een zwaar traject! Ook als de scheiding elders wordt/is geregeld kun je voor hypotheekadvies bij ons terecht."

Meer informatie op www.scheidendoejesamen.nl of bel met kantoor 085 4010839.

Win een Valentijnsdiner in een BartBoxx

HUISSEN - BartBoxx uit Huissen verloot dit jaar een wel heel speciale prijs aan iedereen die zijn of haar geliefde wil verrassen voor Valentijnsdag. De winnaars krijgen namelijk een heerlijk diner aangeboden, inclusief drankjes en romantische muziek in een speciaal omgebouwde opslagbox van BartBoxx.

De eigenaar van BartBoxx, Bart legt het concept uit: 'Op onze Facebook-pagina hebben wij deze win-actie gecommuniceerd. Als mensen het bericht liken en hun geliefde taggen in de reacties, dan maken zij automatisch kans op een diner in de speciaal voor deze gelegenheid omgebouwde ValentijnsBoxx op maandag 18 februari. Op Valentijnsdag, donderdag 14 februari, maken wij op Facebook de prijswinnaars bekend.'

Er zijn meerdere prijswinnaars, want de ValentijnsBoxx zal ruimte bieden aan twee stellen. Daarnaast verloot BartBoxx in samenwerking met restaurant 'Bar Lekker' uit Huissen vijf speciale Valentijns-lunch arrangementen.

Eigenaar Bart Selman heeft een twinkeling in zijn ogen, als hij verder vertelt over de 'ValentijnsBoxx'. 'Het is geweldig om te zien dat naast de inspanningen van Bar Lekker, wij ook medewerking krijgen van andere ondernemingen uit Huissen om dit idee te realiseren. Dit smaakt naar meer!'.

BartBoxx verhuurt (tijdelijk) opslagboxen vanaf 1 kubieke meter per ruimte. Bijvoorbeeld voor de opslag van goederen, meubels, archieven, voorraden of bedrijfsinventaris. Wil je ook kans maken op deze unieke Valentijns-ervaring, doe dan mee aan deze actie! Ga naar https://www.facebook.com/bartboxx/ en maak kans!

Last van angst en/of dwang? Praat erover!

ARNHEM - Op 20 februari start de Angst, Dwang en Fobie-stichting in Arnhem een lotgenotengroep voor mensen met angst- en dwangklachten. De groep komt vijf avonden bij elkaar – één keer per maand – en wordt begeleid door getrainde ervaringsdeskundigen.

Gevoelens van angst en dwang kunnen je leven behoorlijk ontregelen. Misschien ben je bang om de straat op te gaan, heb je smetvrees of loop je eindeloos te tobben. Je bent zeker niet alleen. Het kan heel erg opluchten om erover te praten met andere mensen die begrijpen wat je voelt.

Informatie en aanmelden: www.adfstichting.nl/lotgenotencontact. Telefoon 0343 521031 of lotgenotencontact@adfstichting.nl.

27 / 36

Het familiegevoel van Stepping Stones

ARNHEM/ELDEN - Wanneer dementie uw leven binnenkomt, kan dat nogal ingrijpend zijn. Dan is de vraag voor uzelf, partner of familie: hoe nu verder, nu deze ziekte deel uitmaakt van uw bestaan? Stepping Stones is gespecialiseerd in de zorg voor ouderen met dementie en beschikt in de regio Arnhem over kleinschalige zorgvilla's.

Stepping Stones Home & Care biedt ouderen met dementie een sfeervolle en vertrouwde woonomgeving. Wonen in één van de zorgvilla's kenmerkt zich door een betrokken en huiselijke opzet, wat maakt dat bewoners, familie en het zorgteam elkaar goed kennen. Persoonlijke aandacht en écht contact is erg belangrijk. Net als thuis zijn familie en vrienden zijn altijd welkom.

In de regio Arnhem beschikt Stepping Stones over twee zorgvilla's. Villa Saksen Weimar in Arnhem-Noord en Villa Oosterveld in Arnhem-Zuid. Een belangrijk kenmerk van Stepping Stones Home & Care is de belevingsgerichte zorg.

Dit betekent dat de zorg wordt afgestemd op de persoonlijke gewoontes, wensen en behoeften van de bewoners. Gaat iemand er graag op uit, dan gaan we bijvoorbeeld samen naar de markt of maken we een wandeling in de omgeving. Wie wil, kan helpen met dagelijkse klusjes zoals de was of koken, dit geeft bewoners een daginvulling en het gevoel bij te dragen aan het dagelijks leven in de zorgvilla.

Heeft een bewoner vroeger veel piano gespeeld? Dan komt er regelmatig een pianist over de vloer om prachtige muziek te laten horen. Het zorgteam doet er alles aan de bewoners te leren kennen, zodat ze zich bij ons thuis voelen. Ook helpen zij met de herkenbare dingen van vroeger intact te laten. Dit is erg belangrijk voor ouderen met dementie, zo voelen ze zich snel thuis. Wilt u meer weten? Neemt vrijblijvend contact op.


Stepping Stones Home & Care BV; Telefoon 088 1132000; info@steppingstones.nl; www.steppingstones.nl.

Ook uitgerust wakker worden?

ARNHEM/ELST - Wij van Beddenspecialist Topslapen bieden u een unieke en onafhankelijke service, namelijk Slaap ID.Een onafhankelijke slaaptest die thuis in uw eigen bed inzicht geeft in de wijze waarop u slaapt. Terwijl u slaapt verzameld de sensor een schat aan informatie. Het registreert namelijk uw slaaphouding, uw slaapbeweging en uw slaapklimaat. Zo weten we na drie nachten slapen of u een buik-, rug-of zij-slaper bent.


Onderzoek wees zelfs uit dat 92 procent van de consumenten die de slaaptest hebben gedaan, aan hebben gegeven nieuwe inzichten te hebben gekregen in hun slaapgedrag. Wij hebben met het Slaap ID een enorme kennis-voorsprong over hoe u als consument slaapt.
Wij kunnen daardoor de juiste producten van onze verschillende merken aan u adviseren. Hierdoor wordt het risico op een miskoop enorm verkleind.
Ons merk Beddelicious bijvoorbeeld is ontwikkeld aan de hand van alle slaapresultaten. Het betreft producten, die volledig aan het slaapgedrag en het lichaam van u kunnen worden aangepast. Ook achteraf! Dit is ideaal indien de omstandigheden veranderen met bijvoorbeeld het lichaamsgewicht.

Tevens werken wij nauw samen met een aantal fysiotherapeuten en proberen we gezamenlijk meer inzicht te krijgen in nek-, schouder- en rugklachten door het inzetten van Slaap ID. Om vervolgens met deze inzichten te zorgen voor een slaapoplossing op maat en voor uw optimale nachtrust.

Bij Beddenspecialist Topslapen vindt u naast de mooie merken LeDorm, Beddelicious, Swissflex en Hasena ook een complete Vandyck Experience Store met een uitgebreide collectie in bed- en bad textiel en bieden wij u een leuk en hip assortiment in Home wear van Essenza en Snurk (ook voor de kinderen).

Beddenspecialist Topslapen Elst, Dorpsstraat 40, Elst, 0481 745749; www.beddenspecialist.nl/topslapen-elst.

Beddenspecialist Topslapen Arnhem, Nieuwstraat 4, Arnhem, 026 4222777; www.beddenspecialist.nl/topslapen-arnhem.

Happy Healing

ARNHEM - Happy Spirit is alweer vier jaar een begrip in het spirituele landschap. De winkel aan Geitenkamp in Arnhem staat landelijk bekend om de hoge kwaliteit edelstenen voor lage prijzen en wordt geroemd om de spirituele cursussen en consulten.

Credo; spiritualiteit met een lach. Geen dromerig zweven maar spiritualiteit anno 2018. Eigenaar Jochem Anthonijsz geniet landelijke bekendheid als heler, mensen komen van heinde en verre voor een consult.

Eenmaal binnen is meteen de 'relaxte' energie voelbaar. Hier ben je welkom. Jochem Anthonijsz staat iedereen bij met advies of gewoon een kopje thee. Jochem doet onder andere de consulten en cursussen. Hij doet dit op geheel eigen wijze; "Geen moeilijke rituelen maar snelle verbindingen met hogere energieën en spirits. Helen gebeurt vanuit liefde. Geen donkere energieën maar licht en vreugde voor het leven. Dit alles zonder 'zweverig gedoe'. Beide voeten op de grond. Het mooiste van de diverse cursussen? "We leiden mensen op tot healingmediums maar eigenlijk worden zij zelf geheeld. Ze komen er als een ander mens weer uit. Prachtig om te zien."

www.happy-spirit.nl & www.jaspirit.nl. Geitenkamp 7, Arnhem

Praatjuf neemt logopediepraktijk Elderveld over

BEMMEL/ARNHEM – Praatjuf, Praktijk voor logopedie neemt per 1 februari logopediepraktijk Elderveld in Arnhem over. De praktijk gaat verder onder de naam Praatjuf Arnhem.

Voor Praatjuf was dit een mooie kans om in Arnhem-Zuid een lopende praktijk over te nemen. De overname past in de visie van Praatjuf. Net als bij de logopediepraktijk in Elderveld staat de cliënt centraal. Praatjuf vindt het belangrijk om een veilige omgeving te bieden waarin de cliënt zich op zijn of haar gemak voelt. Kenmerkend zijn korte lijnen met alle betrokkenen rondom de cliënt om een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen.

De continuïteit van logopedie voor cliënten en verwijzers in Arnhem-Elderveld en de omliggende wijken is hiermee gewaarborgd. Voor meer informatie: Praatjuf: Maaike Hendriks, Praktijkhouder 0481 471112. Voor meer info: www.praatjuf.nl

Praatjuf, heeft vestigingen in Angeren, Bemmel, Huissen, Didam, Nijmegen-Lent, Nijmegen-Noord en Nijmegen-Lankforst.

33 / 36

Heeft u last van diabetes, reuma, syndroom van reynaud, neuropathie of gewoon last van transpirerende en/of koude voeten?

GENDT - Maak kennis met onze Medisocks! Ze zorgen voor een verbeterde circulatie, houden uw voeten warm en worden zelfs door patiënten met ernstige neuropathie erg gewaardeerd. Dus ook zeer geschikt ter voorkoming van wintertenen.

Deze sokken worden vervaardigd in Zuid Afrika en zijn gemaakt van de natuurlijke materialen als bamboe, mohair en merinowol.

- een zeer flexibele sok met een plat gestikte naad aan de teenpartij.

- hebben een niet-afknellend boord dus voorkomen drukplekken aan het scheenbeen.

- vochtregulerend.

- voorkomt blaarvorming door de zachte vezels en de sneldrogende eigenschappen die wrijving verminderen.

- vrij van schadelijke stoffen, ecologisch verwerkt!

- van nature antibacterieel en voorkomt nare geurtjes door het natuurlijk ademend vermogen en de isolerende eigenschappen.

- houden voeten koel in de zomer en warm in de winter.

- het superzachte bamboe staat garant voor een aangenaam pasvorm en hindert de bloedcirculatie niet.

- bamboe is een zeer sterke maar ook zachte vezel die van nature schimmelwerend en antibacterieel is!

- de zool is volledig gevoerd met mohair dat garant staat voor een zeer zacht voetbed en tevens vocht absorbeert.

Verkrijgbaar in de kleuren antraciet, donkerblauw, zwart, lichtbruin, ecru. Vele klanten zijn inmiddels overtuigd van de uitstekende kwaliteit. Wij bieden een hoogwaardig product voor een zeer betaalbare prijs.

Voor info en verkoopadressen: Lifestyle en Wol, Henri Dunantstraat 16, 6691 EK Gendt. Tel. 06 20238965; Reguliere openingstijden: vrijdag en zaterdag 09.00 - 17.00 uur www.lifestyleenwol.nl

Werken in de ouderenzorg is niet alleen dankbaar werk, het is veelzijdig, uitdagend en leuk !

ARNHEM - In de ouderenzorg is het hard werken is wat je altijd hoort, maar het is vooral werken met je hart. Waarbij wie je bent net zo belangrijk is als wat je kunt.

Vanuit je hoofd leer je het vak, maar vanuit je hart ben je expert in je vak. Respect, betrouwbaarheid, een sociaal gevoel, meelevendheid en een hart van goud. Past dat bij jou? Dan ben je van harte welkom bij Insula Dei Huize Kohlmann.
Onze visie is: Leefplezier bieden aan de oudere mens met een zorgvraag. Bij Insula Dei Huize Kohlmann krijg je alle ruimte de visie waar te maken en jezelf te ontwikkelen. Misschien ben je net klaar met school, of heb je al veel ervaring in de zorg, of ben je er een tijdje uit geweest, er zijn altijd mogelijkheden.

Insula Dei Huize Kohlmann, Velperweg 139, Arnhem, 026 3697989; www.insuladei.nl.