De Liemers Helemaal Goed Courant

17 februari 2017

De Liemers Helemaal Goed Courant 17 februari 2017


SkoopMobiel De Liemers vertoont prachtige film

ZEVENAAR - Op dinsdag 21 februari is SkoopMobiel weer in De Pelgromhof met een geweldige natuurfilm! Nederland zoals je nooit eerder zag.

In één van ‘s werelds dichtstbevolkte landen heeft zich een natuurgebied ontwikkeld van internationale allure: de Oostvaardersplassen. Hier, in deze 'nieuwe wildernis' bepaalt de natuur het ritme. Twee jaar lang volgde een filmteam de vossen, ganzen, ijsvogels, herten en de grootste kudde wilde paarden ter wereld. Het resultaat is een natuurfilm zoals die nog nooit eerder in Nederland is gemaakt. Konikpaarden, majestueuze edelherten en heckrunderen, een overvloed aan nieuw leven probeert met spectaculaire gevechten nieuwe territoria te veroveren. In de lente en zomer een paradijs, maar in de winter een grimmig landschap als er minder voedsel is waardoor de bewoners van dit gebied keuzes moeten maken die van levensbelang zijn.
Deze film is een natuurspektakel waarin de ‘Circle of Life’ van de Oostvaardersplassen schitterend in beeld wordt gebracht. Soms aangrijpend maar ook humoristisch en vertederend.

Iedereen is welkom op dinsdagmiddag 21 februari vanaf 14.00 uur in de kapel voor een kop koffie of thee. De film start om 14,30 uur. De entree bedraagt 4,25 euro inclusief koffie of thee bij binnenkomst en muziek bij inloop en pauze door Helma van Manen.

Meer informatie over SkoopMobiel staat op www.skoopmobiel.nl.

Vluchteling zoekt iemand om Nederlands mee te praten

DUIVEN - Vluchtelingen met een verblijfsstatus kunnen beginnen met het opbouwen van een nieuw leven. En dat begint met taal. Om Nederlands te leren volgen ze een inburgeringscursus met klassikale lessen en krijgen ze één op één begeleiding van een taalcoach.

Taalcoach gezocht. VluchtelingenWerk zoekt taalcoaches voor vluchtelingen uit Duiven en Westervoort. Een taalcoach oefent het spreken, luisteren, lezen en schrijven van het Nederlands.

'Dit is een klok'
Martha is taalcoach van Hossein. Eens per week zien ze elkaar en praten ze samen. “De eerste 'les' liepen we samen door zijn huis en heb ik alles aangewezen," vertelt Martha. "Dit is een klok, dit een koelkast en dit een gasfornuis. Toen ik de keer daarop langskwam, had hij overal briefjes opgeplakt en wist hij bijna alle voorwerpen bij naam te noemen. Nu help ik Hossein met zijn huiswerk, of we doen leuke dingen samen. We maken bijvoorbeeld een fietstochtje en ondertussen oefenen we de taal.”

Wil je net als Martha aan de slag als taalcoach? Ben je goed in Nederlands, heb je er plezier in om met taal bezig te zijn en heb je affiniteit met vluchtelingen? Dan is dit iets voor jou!

Kennismakingsbijeenkomst
VluchtelingenWerk organiseert op korte termijn in Duiven een kennismakingsbijeenkomst over wat het inhoudt om taalcoach te zijn. Wil je meer hierover weten of wil je je direct aanmelden? Stuur dan een mail naar Melanie Jacobs: mjacobs@vluchtelingenwerk.nl.

Bonte stoet feestvierders rijdt door Doldorp!

WESTERVOORT – Zondag 19 februari is het weer zover, dan rijdt een lange carnavalsstoet met feestvierders door de Westervoortse straten. Velen kijken enthousiast uit naar dit Liemerse evenement.


Het startschot wordt gegeven om 13.11 uur. De stoet begint bij Zalencentrum Wieleman en rijdt verder door de Klapstraat, Van der Hoevensstraat, Emmerik, Klapstraat, Liemersallee, Kreytierstraat en Vredenburgstraat.

De carnavalsoptocht in Westervoort staat bekend als één van de mooiste en grootste optochten in de regio en vindt plaats in het weekend voorafgaand aan het carnaval. De deelnemers komen niet alleen uit Westervoort, ieder jaar melden zich meer deelnemers aan uit omliggende gemeenten. De optochtcommissie van De Dolbotters werkt voor de organisatie onder andere samen met de Stichting Carnavals Optocht Regio Arnhem (SCRA) en het ROC A12. Deelname aan de optocht is gratis. Inschrijven is/was mogelijk via www.dedolbotters.nl tot donderdagavond 16 februari, de informatieavond in Zalencentrum Wieleman voor alle deelnemers.

Nieuw prijzenpakket
Dit jaar is het prijzenpakket aangepast. Waardoor er meer prijzen te winnen zijn voor de deelnemende wagenbouwers. "Vanwege de grote toeloop van deelnemende wagens uit Westervoort en uit de regio zijn er dit jaar aparte prijzen voor wagens uit Westervoort en wagens uit de regio. Zo maken meer wagenbouwers kans op de titel Mooiste Wagen en hopen we deelname aan onze optocht nog aantrekkelijker te maken", aldus Kimberley de Rover, van de optochtcommissie. Naast prijzen voor de wagens zijn er ook prijzen voor de Beste Loopgroep, Beste Individuele, Beste Jeugdgroep en Meest Carnavalistische Muziekkorps. Ook is er een Politieke Prijs en een Net-Niet Prijs. Met dank aan sponsoren is er in totaal bijna 700 euro aan prijzengeld beschikbaar.

Groot feest en prijsuitreiking
Na afloop van de optocht is er voor iedereen een groot feest in Zalencentrum Wieleman, de feestburcht van De Dolbotters, en vindt de prijsuitreiking plaats. De toegang is gratis.

Kijk op www.dedolbotters.nl voor het inschrijfformulier, het complete programma van het carnavalsfeest voor jong en oud en de line-up van de vier dolle dagen. Volg De Dolbotters ook op Facebook www.facebook.com/dedolbotters of via Twitter @dolbotters.

Opvoeden, iedereen doet het!

LIEMERS - Het klinkt zo eenvoudig, kinderen opvoeden. Je hebt er geen diploma voor nodig en op het moment dat een kind geboren wordt ben je als ouder automatisch ook opvoeder geworden.

Afhankelijk van je eigen opvoeding en hoe je erop terugkijkt , voed je op zoals je zelf opgevoed bent, of juist niet. Geef je ruimte aan of juist grenzen, ga je uit van de eigenheid van elk kind of heb je een beeld van hoe je wilt dat je kind moet/kan worden, voed je op of breng je groot, tal van dilemma’s die zich bijna iedere dag weer voordoen en waar je als ouder mee te maken krijgt.

Er zijn enorm veel boeken over opvoeden geschreven, waarin je kunt lezen wat wel en wat niet aangeraden wordt om te doen. In de praktijk zijn er veel ouders die tijdelijk een steuntje in de rug van iemand gebruiken kunnen, omdat opvoeden niet altijd even lekker gaat.

Hulp vragen is vaak best lastig. Toch is ondersteuning eenvoudig te krijgen en hoef je niet aan allerlei voorwaarden te voldoen. Humanitas Home-Start+ de Liemers kan een helpende hand bieden en een steuntje in de rug geven bij opvoeden.

Elk gezin kan een periode doormaken waarin het niet zo goed gaat. Dat kan onder andere komen door ziekte, de financiële situatie, gedrag van een kind of een echtscheiding. Meestal komen ouders er zelf wel uit, maar soms kan het een opluchting zijn als iemand in zo’n periode een luisterend oor biedt of helpt met praktische zaken.

Veel gezinnen hebben die steun van een getrainde vrijwilliger al ervaren. Home-Start +ondersteunt gezinnen in de gemeenten Duiven, Westervoort, Rijnwaarden en Zevenaar met minimaal 1 kind tussen 0-14 jaar.

Hoe werkt Home-Start+ de Liemers? Wekelijks komt een getrainde vrijwilliger bij het gezin langs. Centraal staat de vraag en behoefte van het gezin. Doel van de ondersteuning is om de druk van de ketel te halen in het gezin dat het tijdelijk zelf niet redt. Hierdoor kan rust en ruimte ontstaan, die ouders en kinderen kunnen helpen de situatie beter te beheersen. De ondersteuning is gratis en tijdelijk (van enkele tot 12 maanden). De ervaring leert dat met de juiste ondersteuning het gezin er uiteindelijk vaak zelf uitkomt!

Voor informatie of een gesprek kunt u terecht bij de projectcoördinatoren: Loes Hulsebosch: l.hulsebosch@humanitas.nl 06 35130961; Eline van Kuijk: e.vankuijk@humanitas.nl 06 13436787.

Soul, jazz en mooie liedjes tijdens Open Podium

Trio Pagero

ZEVENAAR - Tijdens het Open Podium van 25 februari brengen Rubia Morena en de Kees Hagens band lekkere soulnummers naar Muziekcafé De Lantaern. Ook Trio Pagero is dan weer van de partij met hun altijd mooie liedjes. Aanvang: 21.00 uur. Entree: gratis.

Rubia Morena maakt haar optreden tot een mooi event met een fijne soulvolle stem en warme gitaargeluiden die haarfijn op elkaar zijn ingespeeld. Door de akoestische bezetting zijn ze zeer flexibel en mobiel. Het repertoire van Rubia Morena bestaat uit een zeer ruime selectie van bijzondere songs uit de hitlijsten. Van jazz tot bossa nova. Een grote diversiteit van stijlen bijeen gebracht in een zeer prettige, unieke Rubia Morena stijl.

De drie heren van Trio Pagero uit Duiven en Arnhem kunnen zich wel een beetje het huistrio van De Lantaern noemen. Door de gezellige sfeer en het enthousiaste publiek komt Trio Pagero keer op keer weer graag een optreden in De Lantaern geven. De drie gedreven en enthousiaste muzikanten brengen weer mooie liedjes van onder andere Huub van der Lubbe, Herman van Veen en Toon Hermans.

De teksten van de liedjes van Kees Hagens en zijn band zijn in het Nederlands. Al met al behoren ze bij de categorie kleinkunst. De inhoud is te omschrijven als Midlife soul. Dit type muziek wordt gecombineerd met akoestische gitaarmuziek, rock&roll en soul. De muziek wordt op een 'kleinkunst-volume' gehouden, prettig om naar te luisteren dus.

Voorlichting over brandveilig leven voor senioren

ZEVENAAR - Wat is brandveilig leven? Bij de brandweer staat brandveilig leven hoog op de agenda. Minder brand betekent minder leed, minder slachtoffers en minder schade. Burgers, bedrijven, instellingen en overheid hebben hun eigen rol bij het voorkomen van brand.

Samen kunnen we ervoor zorgen dat we bewuster zijn van onze risico's en weten wat ons te doen staat om woonomgeving veiliger te maken. Dinsdag 21 februari komt Jeroen Beskers, bevelvoerder Brandweer Zevenaar en Coördinator Risicobeheersing, bij seniorenclub Oud-Zevenaar en Ooy voorlichting geven over brandveilig leven.

Het doel van deze bijeenkomst is dat men na afloop weten wat brand is, hoe brand ontstaat, hoe brand te voorkomen is, wat het belang van rookmelders is, wat het belang van een vluchtplan is en hoe te handelen bij brand.

Het begint om 14.00 uur en vindt plaats bij CaReZa De Kroon, Kerkweg 2 in Zevenaar. Ook niet-leden zijn welkom.

Ledenmiddag PCOB Duiven/Westervoort

DUIVEN - De ledenmiddag PCOB Duiven/Westervoort is op 21 februari met deze keer geen spreker of spreekster maar een middag met eigen leden.

Te denken valt dan aan een kwis, raadsels of spelletjes. "We hopen dat u ook met goede ideeën komt en die doorgeeft aan Luus. Zij organiseert met Martha Gerritsen de middag en maakt van de binnengekomen stukken een samenhangend geheel. Het belooft een gezellige middag te worden."

Zoals altijd zijn ook gasten welkom in de Samen op weg-kapel Duiven, ingang achter het gemeentehuis om 14.15 uur met koffie of thee. Om 14.30 uur wordt begonnen. Informatie: Luus van den Anker 0316 261361.

Ontmoetingskerk Zevenaar

Op zondag 19 februari is er om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk een Avondmaalsviering waarin mw. ds. L.M. van Prooyen Schuurman uit Zutphen zal voorgaan.

Om 11.00 uur is er in gebouw ‘Ons Huis’ de oecumenische kinderkerk voor kinderen van 3 -7 jaar en hun (groot)ouders.

Op zondag 26 februari gaat om 10.00 uur ds. Alle Jonkman voor. Na afloop van deze viering is er de mogelijkheid om elkaar in gebouw ‘Ons Huis’ te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Dames 1 Basketiers '71 doet mee in de top

ZEVENAAR - Afgelopen zaterdag mocht Basketiers Dames 1 hun nieuwe shooting shirts presenteren in de topper tegen WSV, met dank aan Flex Service groep uit Zevenaar voor de sponsoring.

Basketiers had de twee eerdere confrontaties al verloren, maar ondanks dat werd eer een fanatieke frisse start gemaakt. In het eerste kwart nam Basketiers brutaal de voorsprong, maar helaas werd in het tweede kwart de wedstrijd verspeeld. WSV was een stuk efficiënter in de scores, die bij Basketiers simpelweg niet meer niet meer vielen. Met dank aan de ondersteuning van het in grote getale opgekomen publiek werden het derde en vierde kwart nog wel in winst omgezet. Maar jammer genoeg bleef het verschil steken op 12 punten. Er werd veel strijd en inzet geleverd door de dames, maar na het optrekken van de kruitdampen was 48-60 verlies het resultaat. Toch kan Basketiers trots zijn op het resultaat, en wordt er met een positief gevoel gewerkt naar de volgende wedstrijd tegen Wildcats, waar de derde plaats in de poule verdedigd gaat worden.

Wilt u ook onze dames een keer komen aanmoedigen, dan kan dit weer in de volgende thuiswedstrijdenronde op 18 februari om 13:00 uur in Heerenmäten tegen VBV.

Frühschoppen of frühshoppen in Groessen

De Frühschop-eierbakkers van de Olde Raddreiers in Groessen Foto: Eddy de Wild

GROESSEN - Frühschoppen of Frühshoppen op maandag 27 februari. Is het nou met een 'c' of zonder? Een duidelijk antwoord lijkt niet te bestaan. In de Liemers wordt het ook door elkaar gebruikt in teksten en in advertenties. Bij het woord Frühshoppen zou je 'vroeg winkelen' kunnen vermoeden als je het op z'n Engels zou benaderen.

De juiste schrijfwijze dient wellicht Frühschoppen te zijn, gebaseerd op de Duitse uitspraak en betekenis. Daarbij kan als voorbeeld dienen hoe de Duitsers onze badplaats 'Scheveningen' uitspreken als 'Sjeveningen'. Een Oostenrijkse uitleg over het Frühschoppen is dat men eerst de mis in de kerk bezoekt, waarna men kan gaan Frühschoppen. Het betekent dat onder genot van bier en wijn een stevige maaltijd wordt genuttigd met streekproducten, zoals huisgemaakte worsten, spek, jams, taarten, brood aangevuld met likeuren en schnaps.

Bij ons in de Liemers gaat het er een tikkeltje anders aan toe. De mis in de kerk is een zeldzaamheid geworden, alcoholische drank mag onder de 18 jaar niet meer geschonken worden, en gezamenlijke maaltijden gebeuren doorgaans alleen thuis.

Maar er wordt wel degelijk genoten van carnaval en Frühschoppen. Elk dorp maakt er op eigen wijze een mooi feestje van met gezamenlijk proosten op het goede leven en met zijn allen aan de boerenkool (een heerlijk streekproduct). Sinds enkele jaren hebben de 'Olde Raddreiers' in Groessen het Frühschoppen een nieuw leven ingeblazen. Er wordt buiten al vroeg begonnen met eieren bakken, in de zaal is ondertussen het kindercarnaval terwijl in het café live muziek is van duo 'Vision'. Alle ingrediënten voor een gezellig feestje voor alle leeftijden.

Na alle carnavalsfestiviteiten begint de 40-daagse Vastentijd met een askruisje op Aswoensdag. De Groessense Deurdreiers hebben hun leden opgeroepen om evenals vorige jaren een askruisje te halen. Dit is begonnen op 'uitdaging' van de toenmalige pastoor Oortman. Dit jaar is dat op 1 maart in de Zevenaarse Andreaskerk zijn.

Sportief de lente in met de 22e Warnsborncross

REGIO - Op zondag 12 maart verzorgt loopgroep Arnhemia de jaarlijkse Warnsborncross, dit wordt inmiddels al weer de 22e editie. Ook dit jaar is er weer een prachtige route uitgezet in het landgoed Warnsborn.

Het parcours gaat over onverharde paden door bos en heide, langs beekjes en vijvers, genieten dus! De voorzieningen rondom de loop zijn prima geregeld, voldoende parkeergelegenheid; sportdrank; soep; kleedgelegenheid; individuele tijdregistratie; een attentie voor de jeugdlopers; EHBO én heel veel enthousiaste vrijwilligers langs het parcours. Er kan zoals ieder jaar gekozen worden uit verschillende afstanden.

Naast een wedstrijd over 5,5 km, 11 km en 16,5 km is er een jeugdcross over een afstand van 1200 meter. De start van de jeugdcross is om 10.30 uur en de start van de overige afstanden is om 11.00 uur. Inschrijven kan vanaf 09.30 uur in de kantine van de tennisvereniging Schaarsbergen aan de Kemperbergerweg 671a te Arnhem.

Voorinschrijven is mogelijk tot en met vrijdag 10 maart. Het inschrijfgeld voor de jeugdcross is 1,50 en voor de overige afstanden 5,00 euro. Wil je alles weten over deze loop? Nadere info staat op www.loopgroep-arnhemia.nl.

Pigeons U16 op de goede weg

DUIVEN - Beide herenteams van Pigeons mogen een paar weken uitrusten. Dus daarom kon onze secretaris alle aandacht houden bij de wedstrijd van U16. Tegen Batouwe had het moeten gebeuren.

Had het ook kunnen gebeuren, want Pigeons U16 deed in de meeste opzichten niet onder voor de tegenstander uit Bemmel. En dat zegt veel voor het team van Pigeons dat in een te hoge klasse speelt.

Vorige week speelde U16 een heel goede wedstrijd en dat voedde de hoop dat er op een goede dag een overwinning in zou zitten. Met een basis van de degelijke spelverdeler Casper Blok, de fanatieke aanjager Guus Rosendahl, de talentvolle Dylan Sanders, de hoogreikende Beau van den Brink, de pitbull Lieke Scholten, de onverzettelijke Charlotte Bultink, de energieke Leon Wibbels, de snelle Jim Joosten, de onverstoorbare Oscar van Baars Hodne, de veelbelovende AlbertJan van Doorn en de tactische coach Niels Schmitz zou dat toch moeten kunnen lukken. Dan is het wel nodig dat de kansen ook worden benut. Juist daar ging het deze week mis. Wie de punten niet telde had het idee kunnen hebben, dat het een spannende wedstrijd was, maar echt spannend werd het niet, want Batouwe was veel doeltreffender. Maar, als alles lukt wat nu onnodig misging en als Pigeons speelt met volle inzet, dan gaat het komend weekend gebeuren. Echt.

Ontmoetingsdag voor thuiszittenden...

DUIVEN - Even als voorgaand jaar, wordt er dit jaar een Ontmoetingsdag gehouden voor thuiszittenden, jong en oud, in de gemeente Duiven. Een dag, waarop, gezelligheid en samenzijn voorop staan.

De dag wordt gehouden op dinsdag 4 april in zaal Gieling in Groessen. De kosten bedragen 15,00 euro voor deze dag en 2,00 euro voor de chauffeur. Er kan eventueel voor vervoer worden gezorgd. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door de plaatselijke Caritassen van Duiven, Loo en Groessen.

U kunt zich opgeven uiterlijk tot en met vrijdag 17 maart bij mevrouw E. van de Boom voor Duiven: 0316 263605; mevrouw J. Otten voor Groessen: 0316 330017; mevrouw M. Berentsen voor Loo: 0316 263353

Basketiers'71: Reeks negatieve cijfers...

ZEVENAAR - Op zaterdag 11 februari speelde het 1e herenteam van Basketiers'71 zijn 16e wedstrijd. Ditmaal een uitwedstrijd tegen Jugglers. Helaas geen goed resultaat. Er werd verloren met 79 -48. De 15e nederlaag van het seizoen.

Met twee punten blijft men op de laatste plaats staan. De twee overige degradatiekandidaten troffen elkaar ook dit weekend. Orca's boekte een uitermate belangrijke overwinning. Dit betekent dat in de overige zes duels tweemaal gewonnen moet worden om directe degradatie te voorkomen, waarbij het onderlinge resultaat tegen Orca's ook nog positief moet uitvallen.

Zijn bovenstaande negatieve cijfers en feiten reden om te gaan wanhopen Geenszins, immers vele negatieve factoren bij elkaar opgeteld, maken toch positief. Nog zes duels te gaan, volledig inzet blijven tonen, verrassende resultaten boeken.

Dan komt alles goed. Nu eerst even de rust nemen, ontspannen, carnaval vieren, En dan weer ouderwets knallen. Zaterdag 11 maart is iedereen weer welkom in sporthal Heerematen.

Duko D1 zaalkampioen

REGIO - DUKO D1 is zaterdag 4 februari kampioen geworden in de eerste klasse. Ondanks dat ze nog drie wedstrijden te gaan hebben in de competitie, werd het kampioenschap met een 6-10 overwinning binnengehaald.

Op de foto staand van links naar rechts: Robin van Arnhem, Rik Stam, Frank Ligt (trainer/coach), Tijmen Dijkgraaf en Chris Rensen. Zittend van links naar rechts: Danee Vegers, Jadynn Ligt, Manon Mik, Meike Hofstra en Zoë Deen.

Barrelhouse bij VoorJaarsBlues Westervoort

WESTERVOORT - Na veertig jaar cluboptredens heeft Barrelhouse nog steeds dezelfde energie, intimiteit en vitaliteit als bij het eerste optreden. De band komt op zaterdag 1 april voor het eerst naar zalencentrum Wieleman in Westervoort op de elfde editie van VoorJaarsBlues.

Wat Barrelhouse als band uniek maakt is de manier waarop er samengespeeld wordt. De band nummers zijn: met z’n zessen spelen, naar elkaar luisteren, op elkaar reageren. Een vol geluid met ieder een apart ritme, een eigen partij, elkaar aanvullend,Tineke Schoemaker met haar unieke bluesy stem, met als resultaat het typisch Barrelhouse-ritme.

Voorafgaand aan Barrelhouse speelt SugarMama. Ook deze echte live band draait al heel wat jaartjes mee. Haar passie is het bewerken van oudere bluesnummers.

Voorverkoop prijs 15 euro bij: CIGO De Wyborgh, hobbycentrum Evers en zalencentrum Wieleman in Westervoort.In Duiven bij Bodywear Superstore en in Zevenaar bij Sporthuis Willems Online via www.muziekinwestervoort.nl 15,80 euro. Of aan de zaal Dorpstraat 11 in Westervoort 18 euro. De zaal is open vanaf 20.00 uur.

SDZZ helpt bevolking Gambia

ZEVENAAR - In september 2016 heeft onze sponsor Jumbo Heemskerk Zevenaar de jeugdafdeling voorzien van nieuwe tenues waardoor oude tenues, die we de afgelopen seizoenen hebben gebruikt over hielden. Tevens heeft onze kleding sponsor 100% voetbal het kader van de jeugdafdeling voorzien van trainingspakken, poloshirts en winterjassen.

Daarop heeft het jeugdbestuur contact gezocht met een Stichting die de sportbelangen in Gambia behartigd, Stichting Gambia For You. Het jeugdbestuur heeft na overleg besloten alle oude tenues en oude voetballen te schenken aan de Stichting die zorg draagt voor de verscheping naar Gambia en uitreiking daar aan scholen en lokale sportverenigingen.

Zaterdag 28 januari werden door de vrijwilligers van de Stichting Gambia For You bij Omni-vereniging SDZZ de dozen met voetbalkleding en ballen opgehaald.

De Stichting Gambia For You is sinds juli 2014 actief op de markt in de export naar Gambia. Ze zorgen ervoor dat uw hulpgoederen vanuit de Benelux in Gambia komen. De goederen worden bij ons veilig opgeslagen in onze loods in Gilze, en eenmaal per maand worden de goederen naar Gambia verscheept.

We komen al 10 jaar in Gambia aldus een vrijwilliger van de Stichting en weten daarom hoe hard de Gambianen hulp nodig hebben.
De Stichting werkt o.a. samen met Stichting Gambia Sport en dus voor SDZZ een extra motivatie om de stichting te ondersteunen.

Eind april begin mei zal alles op de plaats van bestemming aankomen en zullen de plaatselijke voetbal verenigingen rondlopen in de groen-witte kleuren van SDZZ.

Bij schulden hulp door www.stichting-sbbo.nl

ARNHEM - In het nieuwe jaar zal het aantal vragen om schuldhulpverlening helaas alleen maar toenemen. Wij stichting SBBO hebben ons ten doel gesteld om mensen in de knel te helpen met het vinden van oplossingen met als het even kan uit de WSNP te blijven.

Deze trajecten duren altijd veel te lang en ons logo is niet voor niets een reddingsboei. Wacht dus niet net zo lang tot dat u het echt niet meer weet en de deurwaarders op de stoep staan en de energielevering wordt afgesloten en nog erger u wordt uw huis uitgezet. Het het kan iedereen overkomen, jong & oud laag of hoog opgeleid. Bij verlies van baan, ziekte, echtscheiding of alles tegelijk voorziet deze samenleving helaas niet in directe hulpverlening en gaat alles over teveel bureaucratische drempels. Dat is een schande in een welvarend land als Nederland.

Laat 2017 voor u het jaar van een nieuwe start worden in ieder geval met een begin maken aan het oplossen van uw schulden en alle andere problemen met deze overheid. Hak nu de knoop door en en neem contact op met Ton info@stichting -sbbo.nl of bel tussen 12.00 en 21.00 uur naar 026 3798368 zeven dagen per week. U wordt binnen 24 uur geholpen.

"Wij zijn een non-profitorganistie, die geen betaalde mensen in dienst heeft, en wij werken uitsluitend met vrijwilligers, dus niks geen dure managers, Ambi status wordt aan gewerkt. Sponsoren meer dan welkom, alle beetjes helpen."

Goud voor turnster van Thor-Zwaluwen

ZEVENAAR - Afgelopen weekend was de tweede plaatsingswedstrijd van de 4e divisie in Winterswijk. In wedstrijd 1 waren Lois en Faylin aan de beurt, de instappers van Thor-Zwaluwen.

Lois had helaas een val van brug en balk maar turnde verder super netjes en werd uiteindelijk 9e, Faylin turnde ondanks haar grote blaar toch mooi door op brug en had op balk zelfs een 13.70 en ze werd 14e.

In wedstrijd 2 was het de beurt aan Vera, Anne, Floor en Indy. Jindee is helaas nog steeds geblesseerd maar kwam samen met Kim kijken naar de wedstrijd. Vera turnde een hele mooie wedstrijd en dit werd beloond met een gouden medaille.

Helaas ging het op sprong mis bij Anne, en moest ze naar het ziekenhuis om foto's te maken, de schrik zat er toen goed in bij Floor en Indy, ze hebben hun wedstrijd nog wel geprobeerd uit te turnen maar maakte zich erg veel zorgen om hun vriendin, ze werden uiteindelijk 23e en 16e.

In wedstrijd 3 waren Kim en Lieve aan de beurt, helaas beiden een val van balk; ook op vloer lieten ze wat puntjes liggen... Kim werd 8e en Lieve 19e.

Bezoek aan de Mevlana Moskee in Zevenaar

ZEVENAAR - Veel (christelijke) mensen hebben geen idee over de gang van zaken in een moskee De werkgroep Inspiratie, Bezinning en Ontmoeting van de Protestantse Gemeente Zevenaar organiseert voor hen een bezoek aan de Mevlana Moskee te Zevenaar.

"Wij worden uitgenodigd om bij een gebedsdienst aanwezig te zijn, die 20 tot 30 minuten zal duren. Aansluitend volgt een rondleiding door de Imam, met aandacht voor het geloof. Na afloop kan men in gesprek gaan met Imam E. Bölukbasi en/of enkele gemeenteleden onder het genot van een kop koffie of thee. De gemeenteleden kunnen met name uitleg geven over de restricties van de geloofsuitvoer in de westerse cultuur."


Plaats en tijd: dinsdag 21 februari van 18.00 (onder voorbehoud) tot 20.00 uur. Verzamelen een kwartier van te voren om 17.45 uur bij de moskee Reisenakker 6 tin Zevenaar. Leiding ter plaatse heeft Ali Ok. Kosten: 5 euro.
Nadere informatie bij Petra van der Wal: p.vanderwal@planet.nl of via de link:

http://pkn.kerkenzevenaar.nl/inspiratie-en-bezinning.

Bowlen in Zevenaar via Sjors sportief

ZEVENAAR - Zoals de meeste basisschoolleerlingen zullen weten bestaat er de mogelijkheid om via Sjors sportief kennis te maken met diverse sporten. In dit geval bowlen bij De Griethse Poort in Zevenaar.

Ben je leerling op een basisschool dan heb je de mogelijkheid om je in te schrijven voor de kennismaking met de sport bowlen. Bowlen wordt vaak gespeeld als gezelschapsspel, maar het is echt veel meer dan dat.

Die avonden is er begeleiding aanwezig, die je hierover meer kan vertellen en natuurlijk is het de bedoeling om een balletje te gooien. Mensen van de bowling vereniging zijn aanwezig voor verder uitleg en informatie.

Lijkt je dit nu wat dan kan je je inschrijven hiervoor via de site van Sjors sportief, het adres is www.sjorssportief.nl/inschrijven. Je typt je woonplaats, in dit geval Zevenaar in, en je ziet wat voor sporten je kunt kennismaken. Het vijfde plaatje is voor De Griethse Poort in Zevenaar.

Deelname is gratis en is vanaf groep 5 tot en met 8. Het is op de woensdagen

1, 8 en 22 maart van 18:45 tot 20:00 uur. Je mag gebruik maken van de bowlingschoenen en bowlingballen van de vereniging. Mocht je mee willen doen, wacht dan niet te lang de inschrijving is begonnen en er zijn van de 30 plaatsen nog tien plaatsen vrij. De Griethse Poort is aan de Oude Doesburgse weg 24 in Zevenaar.

Reumafonds Westervoort zoekt collectanten

WESTERVOORT - Wilt u zich inzetten voor een beter leven met reuma vandaag en een toekomst zonder reuma? Doneer dan iets van uw tijd en word collectant voor de collecteweek van het Reumafonds van 13 tot en met 18 maart. U kunt hiervoor contact opnemen met Ton Bos, 06 58878648.

Reuma is de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland.
Elke dag krijgen 700 mensen de diagnose reuma. In totaal kampen 2 miljoen Nederlanders met een vorm van reuma, zoals artrose, reumatoïde artritis of jeugdreuma. Dat is 1 op de 9 Nederlanders. Daarmee is reuma de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. Reuma is nu vooral een onzichtbare ziekte, maar heeft nog steeds grote impact op het dagelijks leven. De grote meerderheid van de reumapatiënten wordt dagelijks beperkt door pijn, vermoeidheid of verminderde mobiliteit. De sleutel om reuma helemaal de wereld uit te helpen is nog meer wetenschappelijk onderzoek.

Het Reumafonds is volledig afhankelijk van giften. Als collectant bent u dan ook van groot belang. De afgelopen 90 jaar heeft het Reumafonds al veel bereikt in de strijd tegen reuma. Naast het financieren van wetenschappelijk onderzoek geeft het Reumafonds voorlichting, ondersteunen we patiëntenactiviteiten en komen we op voor de belangen van mensen met reuma bij politiek en zorg. Wilt u ons ook helpen reuma de wereld uit te krijgen? Geef het Reumafonds door dat u wilt meehelpen via www.reumafonds.nl/help-mee.

Bel voor meer informatie met: Ton Bos, 06 58878648 of met het Reumafonds in Amsterdam: 020 5896471. U kunt ook een mail sturen naar: vrijwilligers@reumafonds.nl.

Vier mooie films in Filmhuis Didam

Mal de Pierres - Maandag 20 februari 20.00 uur.
Gabrielle komt uit een klein dorpje ten zuiden van Frankrijk, in een tijd waarin haar droom om ware liefde te vinden als schandalig en zelfs belachelijk gezien wordt. Tegen haar wil wordt ze uitgehuwelijkt door haar ouders aan José, een eerlijke en liefdevolle Spaanse boer.

A Street Cat Named Bob - Vrijdag 24 februari 20.00 uur.
Het hartverwarmende, waargebeurde verhaal van straatmuzikant James Bowen. Bowen heeft een leven als dakloze achter zich gelaten en probeert af te kicken van zijn heroïneverslaving. Als hij in de hal van zijn flat een gewonde rode kater vindt, verandert dat zijn leven.

Down to Earth - Maandag 27 februari 20.00 uur.
Op zoek naar nieuw perspectief en zingeving leefden Rolf Winters en Renata Heinen met hun drie kinderen vier jaar in Noord Amerika samen met een Indianenstam. Daar ontstond het idee om de wijsheid van de stamoudsten op film vast te leggen. Het gezin trok daarop een jaar rond de wereld op zoek naar de verborgen ‘Wisdom Keepers’.

MAART - MUZIEKMAAND IN FILMHUIS DIDAM

André Rieu in Concert - Vrijdag 3 maart 20.00 uur.
De 'Koning van de Wals' speelt dit jaar weer samen met het Johan Strauss orkest op het Vrijthof in Maastricht. Bereid je voor op een emotionele reis tijdens dit sfeervolle concert.

Filmhuis Didam is te vinden in Meulenvelden, Waverlo 2 te Didam.
Meer informatie en reserveren: Www.filmhuisdidam.nl. Entree € 7,-. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open.
De filmzaal is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

Carnaval barst weer los in 't Land van Waoter & Wiend

PANNERDEN - Carnaval barst dit jaar weer los in ’t Land van Waoter en Wiend, zoals Pannerden tijdens carnaval heet. Prins Frans de 1e, adjudant Luc en hun gevolg gaan voorop in het feestgedruis.

Vrijdag 24 februari starten we met een bezoek aan basisschool ’t Scathe. Met een optocht door het dorp worden de jeugdprins en jeugdprinses thuis opgehaald. Vervolgens zijn er optredens op school. ‘s Avonds wordt een bezoek gebracht aan jongerensoos de Duim. Tijdens 'Duimnaval' wordt de Prinsenraad geïnstalleerd. Dj Dennis zal er zeker een topavond van maken voor de jeugd van Pannerden en omstreken.

Zaterdag 25 februari om 18.30 uur is er een Carnavalsmis in de Martinuskerk. Het koor Pur Sang en de carnavalsvereniging verlenen hun medewerking. Aansluitend gaat men naar de Oude Waal, waar het 'Holland Amstel House' vanaf 20:01 uur geopend zal zijn. De muziek van deze avond zal in handen zijn van DJ Deprado. De entreeprijs 7,50 euro.

Op zondag 26 februari is de carnavalsoptocht. Inschrijven kan bij de Oude Waal, tussen 11:00 en 12:00 uur. Om 12:41uur, na het overhandigen van de sleutel door B&W Rijnwaarden aan Prins Frans de 1e, zal de optocht van start gaan. Aansluitend gaat het feest nog door bij de Oude Waal.

Maandag 27 februari is de Oude waal vanaf 10:30 uur geopend voor Frühshoppen en kindercarnaval + opa- en omadag.

Op 28 februari wordt de orde van Paanderse prinsen uitgereikt aan oud-prinses Ans de 1e. Klokslag 00:00 uur zal het 'Assekruus' uitgedeeld worden door President en kroegbaas. Aansluitend is er op het dorpsplein Bacchus verbranden.

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR - Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- BOS Caleidoz zoekt mantelzorgondersteuners die bezoekjes afleggen bij thuiswonende chronisch zieken of dementerenden om de mantelzorger enkele uren per week te ontlasten.

- Humanitas afdeling Rijn-IJssel zoekt voor het project Home-Start enkele opvoedingsondersteuners die praktische hulp en een luisterend oor bieden aan ouders bij de opvoeding van hun kinderen.

- Liemers Museum zoekt een corrector voor het corrigeren van personen-objectrecords in een collectieregistratieprogramma.

- Nova Zorgboerderij zoekt chauffeurs die met eigen auto mensen thuis ophalen en 's middags weer naar huis brengen.

Voor meer informatie over deze en circa 300 andere vacatures kunt u contact opnemen met de Vacaturebank van Caleidoz Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.00 uur, telefoon 0316 243299). U kunt ook kijken op de website www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

Programma Kunstwerk! Het Musiater

Foto: Wim Lanser

Alfred van den Heuvel e.a.: Body Language

Een hilarische spoedcursus lichaamstaal

Hoe maak je een verpletterende indruk op de andere sekse? Waarom moet u nooit uw armen over elkaar slaan? Waarom laat een vrouw als ze flirt haar kin op haar handen rusten? Aan de hand van vele hilarische en herkenbare voorbeelden wordt in deze ultra-komische spoedcursus onderzocht wat de effecten van onze lichaamstaal zijn. Uitermate handig op het werk, met vrienden en in de liefde. U doet mee!

Vrijdag 17 februari; Aanvang 20:15 uur; Prijs 28,50 euro.

Fuse

Theatertour

In hun rol van huisband bij Podium Witteman en dankzij optredens bij De Wereld Draait Door en Radio 4 en 6 heeft Fuse zich afgelopen jaar flink in de kijker gespeeld. Door de muzikanten van Fuse stromen achtergronden in klassieke muziek, jazz, pop en improvisatie. In een ietwat ongewone bezetting van strijkkwartet, contrabas en percussie laten ze horen waar Fuse voor staat: hun favoriete muziek, door en voor Fuse bewerkt of geschreven.

Zaterdag 18 februari; Aanvang 20:15 uur; Prijs 20 euro.

Docentenconcert

Binnen Het Musiater wordt muziekles gegeven door een groot aantal vakdocenten.

Veel docenten zijn ook uitvoerend actief. Tijdens het docentenconcert geeft een aantal docenten zelf acte de présence op hun eigen podium. Er wordt een afwisselend en toegankelijk programma gebracht. Geschikt voor jong en oud!

Zondag 19 februari; Aanvang 14:30 uur; Prijs 4,50 euro.

Abafazi

African Sunset: Vrouwelijke drum and Marimba band

Afrikaanse drums voor mannen? De kleurrijke en energieke Abafazi zetten dat traditionele beeld en de zaal op zijn kop. Met drums, marimba en zang nemen de negen Zuid-Afrikaanse dames het publiek mee op reis door de muziek en cultuur van Zuid-Afrika.

Abafazi is Zulu en betekent 'vrouwen'. De negen Zuid-Afrikaanse vrouwen van Abafazi nemen het publiek mee op reis door de muziek en cultuur van Zuid-Afrika Een Afrika-belevenis om nooit te vergeten!

Dinsdag 21 februari; Aanvang 20:15 uur; Prijs 26 euro.

Javier Guzman: Ga-Bie-Jer

In de voorstelling Ga-Bie-Jer stelt Javier zich opnieuw voor. Hij laat zien dat hij eigenlijk beleefd en goed gemanierd is. Dat hij echt wel zijn woede kan beheersen. Dat in een tijd van spanningen, angst en een hoop geschreeuw, hij juist de koelte weet te bewaren. Dat hij nou eindelijk VERDOMME EEN KEER RUSTIG BLIJFT.

In Ga-Bie-Jer gaat het niet om zomaar schreeuwen. Javier zal genuanceerd blijven en verhelderend de problemen duiden. Laten we beginnen bij het begin. Ga-Bie-Jer. Zo spreek je het uit.

Vrijdag 24 februari 2017

Aanvang 20:15 uur; Prijs 22 euro.

Fantastische folk met Ogham in De Lantaern

ZEVENAAR - Vorig jaar zat de zaal van Muziekcafé De Lantaern afgeladen vol met liefhebbers van de folkmuziek van de Nederlandse groep Ogham. Ook dit jaar doet deze band De Lantaern aan voor een fantastisch optreden. Een wel op zaterdag 4 maart. Aanvang: 21.00 uur. Zaal open 20.15 uur. Entree: 15,00 euro.

Ogham en De Lantaern hebben een lange geschiedenis, deze folkgroep is al sinds het begin van de jaren tachtig met Celtic Folk populair bij een breed publiek in Nederland, België, Duitsland en Schotland en weet daar regelmatig volle zalen te trekken.

Na het succesvolle optreden in 2016 zijn ze ook in 2017 weer van de partij. Jaarlijks bezoekt Ogham ook Schotland voor een serie optredens. Geïnspireerd door Ogham nemen heel wat fanatieke fans een kijkje in Schotland en vaak ook in hun thuisbasis daar, het Schotse dorpje Killin. Je hoeft er niet geweest te zijn om er over mee te kunnen praten, de sfeer wordt moeiteloos overgebracht, dat bewijst deze avond! Ogham brengt op een unieke en eigentijdse wijze vooral Schotse Folkmuziek, afgewisseld met Ierse - en zelf gecomponeerde nummers. De thema's zijn liefde en drank, oorlog en strijd, koningen en zwervers, ketellappers en clanleiders. Uiteindelijk gaat elke zaal plat en geeft het publiek zich volledig over! De meest geliefde nummers, zowel traditionals als de in het loop der jaren zelf geschreven nummers, passeren de revue. Gegarandeerd een geweldig en aanstekelijk concert!

Carnaval in Herwen

HERWEN - Zaterdag 18 februari en zondag 19 februari zal carnaval centraal staan in het dorp Herwen. Carnavalsvereniging De Clusenarren zal onder leiding van Prins Bram II het startsein geven voor de Herwense carnaval en dit gebeurt tijdens de kindermiddag op zaterdag 18 februari.

Alle kinderen uit Herwen en Aerdt in de leeftijd van 0 tot 16 jaar zijn dan ook welkom. Daar wordt afscheid genomen van Jeugdprinses Holly I en haar Adjudante Bibi. Na dit afscheid zal de nieuwe Jeugdprins(es) gepresenteerd worden. Er zijn leuke prijzen, voor diegene die het mooist verkleed zijn. Dit zal plaatsvinden in dorpshuis De Cluse. De middag zal om 13:30 uur beginnen en eindigen om 15:30 uur.

Zaterdagavond 18 februari vindt de jaarlijkse balavond plaats. De deuren van dorpshuis De Cluse zijn om 19:00 uur geopend. De Prins en zijn gevolg zullen om 19:49 binnentreden. Om 21:30 is het demasqué en tevens prijsuitreiking.

Zondag 19 februari zal heel Herwen op zijn kop staan want dan is er de traditionele carnavalsoptocht. Iedereen die mee wil doen aan deze optocht dient zich aan te melden bij de jury, men zal dan ook een startnummer krijgen. De jury zit vanaf 12:00 uur in het Dorpshuis de Cluse. Om 13:11 uur zal de bonte stoet bij dorpshuis De Cluse vertrekken en zal dan door Herwen gaan. De aankomst is om ongeveer 14:45 uur bij dorpshuis De Cluse. Waar gehost en gedanst kan worden. De prijsuitreiking zal om ongeveer 17:30 uur plaatsvinden.

Dit jaar 'zilveren' Roefeldag Duiven

DUIVEN - De Stichting Roefeldag Duiven is bezig met de voorbereiding van de 25e Roefeldag. Op dit grote evenement op 17 juni gaan circa 750 kinderen van de basisscholen van Duiven naar bedrijven en instellingen om daar te 'Roefelen'.

Roefelen is een Vlaams woord en betekent snuffelen of proeven. Deze jaarlijkse belevenis is een bijdrage aan de vorming van kinderen en hun latere beroepskeuze. De stichting werkt met subsidie van de Gemeente Duiven. De inschrijvingen gaan via de scholen. Ieder kind komt die dag in drie bedrijven en er doen 120 bedrijven aan mee. Het vervoer gaat met 30 bussen die vertrekken en aankomen achter het Gemeentehuis van Duiven.

Het 10-koppig uitvoerend comité zoekt overigens naarstig naar nieuwe leden en een secretaris. "Heeft u interesse? info@roefeldag-duiven.nl of bel 0316 282612."

Koningsspelen bij sportvereniging Pajodos

PANNERDEN - Op vrijdag 21 april vinden de jaarlijkse landelijke Koningsspelen plaats. Sportvereniging Pajodos uit Pannerden heeft zich dit jaar ook aangemeld.

De Koningsspelen zijn een gezamenlijk, actief en sportief Oranjefeest voor alle basisschoolleerlingen in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk en hebben het doel te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is. Wij willen met de Koningsspelen bijdragen aan een verbonden, sportieve en gezonde samenleving.

Tijdens de koningsspelen kan er vrijblijvend kennis gemaakt worden met de sporten: badminton, dynamic tennis, gymnastiek en volleybal.

De koningsspelen van Pajodos vinden plaats in De Pauwengaard in Pannerden. Meer informatie staat op www.pajodos.nl.

Taizéviering in Duiven

DUIVEN - Zaterdag 11 maart wordt om 19.00 uur weer de halfjaarlijkse Taizéviering gehouden in de Sint-Remigiuskerk in Duiven. Dit is een van aard oecumenische kerkviering.

U kunt zich, terwijl u luistert naar Taizémuziek, in stilte voorbereiden op de viering vanaf 18.30 uur. De liederen tijdens de viering zullen worden gezongen door een Taizékoor. Dit koor is een gelegenheidskoor waaraan alle belangstellenden kunnen deelnemen. Het oefent op de vrijdagavonden 24 februari en 3 en 10 maart vanaf 19.15 tot 20.45 uur in het parochiecentrum van de Sint-Remigiuskerk in Duiven, gelegen aan de Kastanjelaan 2in Duiven.

"De Taizévieringen worden gehouden naar voorbeeld van Taizé, een oecumenische bedevaartsplaats in Bourgondië, Frankrijk, gesticht door frère (broeder) Roger. De vorm waarin daar de vieringen worden gehouden is heel speciaal, heel meditatief. De vieringen bestaan uit veel zang, drie stiltes, en enkele psalmregels, een overwegingstekst (twee regels) en voorbeden. De gezongen liederen kun je wel vergelijken met het mantrazingen. De liederen bestaan vaak uit één of hooguit twee meditatieve regels die meerdere malen worden herhaald. Hierdoor wordt de tekst heel intens beleefd en kom je tot diep gebed. Tijdens de momenten van stilte kun je je dan echt in jezelf keren", aldus Regina Witte-Koppen namens de werkgroep Taizé-vieringen.

Winnaar talentenjacht Daan Boshoven treedt op tijdens Open Podium

ZEVENAAR - Daan Boshoven kwam bij de vakjury als winnaar uit de bus tijdens de talentenjacht van Muziekcafé De Lantaern. Tapdanseres Nikki Bernards eindigde bij de eerste drie. En zanger/keyboardspeler Pedro Croes zal weer een sterk optreden geven. Zij zijn alle drie te zien en te beluisteren tijdens het Open Podium van 11 maart in De Lantaern. Aanvang: 21.00 uur. De toegang is gratis.

Daan Boshoven is 25 jaar en komt uit Duiven. Hij speelt al meer dan de helft van zijn leven gitaar. In de loop der tijd is Boshoven ook gaan zingen, nummers gaan schrijven en zich gaan richten op andere instrumenten. Hij heeft al veel opgetreden met verschillende soorten bandjes, projecten en als solo artiest. Net terug uit Engeland voor een optreden daar, speelt de Duivenaar vanavond een set eigen nummers, met hier en daar een cover.

De 17 jarige Nikki Bernards komt uit Nieuwegein en zit in het eerste jaar van de dansopleiding van het Nova college in Haarlem. Tijdens het wachten op de bus of in de supermarkt kan zij het niet laten op te tappen.

Pedro Croes speelt met zijn 16 jaar nu al vele podia in heel Nederland plat met covers van Billy Joël. Hij heeft een passie voor rock ’n' roll, maar ook voor blues, jazz en R&B draait hij zijn hand niet om. Pedro studeert aan het Art & Entertainment college in Amsterdam.

Geloofsgemeenschap Sint-Franciscus Babberich

BABBERICH - Zondag 19 februari om 09.30 uur Communieviering met Diaken van Boven en zang van het gemengd koor. Om 11.00 uur is er een doopviering. Sten Oude Kamphuis en Anne van Bindsbergen ontvangen dan het H. Doopsel. Het H. Doopsel wordt toegediend door Diaken van Boven.

Gebedsintenties:

Ome Paul en tante Marie Reijmer – Aaldering

Geert Mulder

Nol Köning

Mevr. Roordink - Nijenhuis en Marian en Ans.

Lies Burgers – Hendriks ( jaargetijde)

Albert en Henkie van Dinther

Dineke en Henk van Dinther

Eef Schlief

Telefoon: 0316 247216; email: babberich@sint-willibrordusparochie.nl.

Joop Boxstart Kwartet: 'Nao de soep'

DIDAM - Het Joop Boxstart Kwartet is op 5 maart in Meulenvelden in Didam met hun zondagmiddagprogramma 'Nao de soep'.

Het kwartet, samen met John te Dorsthorst Jos Wissink en Marcel Tiemessen spelen dan liedjes van hun twee succesvolle cd's Disse en Andere kant met daarnaast ook veel nieuw werk!

Humor verhalen anekdotes en nonsens zijn de ingrediënten die zorgen voor een zeer vermakelijke zondagmiddag. Aanvang 14.00 uur. Entree 10 euro. Voorverkoop: Meulenvelden balie 9.00-16.00 uur, Geluidsstudio A60, Hoofdstraat 11, Didam;, 06 42168865; Grimpeur Wielersport 0316 248080.

Wie staan hier op de foto?

ZEVENAAR - Dit is een foto van een eindexamenklas van de Zevenaarse Ziekeninrichtingen in september 1977.

Wij zijn op zoek naar de namen van de dames die hier op de foto staan. De namen en mogelijk andere gegevens kun je doorgeven op info@liemersmuseum.nl of via 0316 581830.

\Deze foto is onderdeel van het archief van de Zevenaarse Ziekeninrichtingen dat door het Ziekenhuis Zevenaar aan het Liemers Museum is overgedragen.

BCZ Clubkampioenschappen

ZEVENAAR - Op zondag 12 maart speelt Badminton Club Zevenaar haar jaarlijkse clubkampioenschap toernooi.

In een prettige en sportieve sfeer worden er hoofdzakelijk dubbels en mix- partijen gespeeld in sporthal Lentemorgen in Zevenaar. Kijken staat vrij en misschien is de interesse gecreëerd om zelf eens een badminton racket ter hand te nemen op de woensdag en/of vrijdag avond...

Geniet meer van uw smartphone

REGIO - iPad4Senior biedt, in samenwerking met Kruiswerk Achterhoek een cursus aan van vier dagdelen voor de Smartphone.

In deze cursus behandelen we in groepen van maximaal acht deelnemers Bellen met de Smartphone,Wi-Fi en Bluetooth, hoe richt je jouw scherm in met apps en download en het gebruik van Whatsapp voor individueel contact en voor groepen.

Het lijkt geheel voor de hand te liggen dat dit iets is wat toch iedereen kan, maar toch. De ervaring leert dat enkele dagen ermee praktisch oefenen menigeen goed op weg kan helpen.

We starten onze cursussen in Wehl, Didam en Arnhem. Start Smartphonecursus in Arnhem 1 maart 10 uur. Start Smartphonecursus in Didam 2 maart 10 uur. Start Smartphonecursus in Wehl 3 maart 13 uur.

Aanmelden kan via www.kruiswerk.nl, email info@ipad4senior.nl of mobiel 06 13964688.

'Mees Kees langs de lijn' in Filmhuis Didam

Familiefilm: Mees Kees langs de lijn
Woensdag 1 maart 13.30 uur en 15.30 uur.

De school van Meester Kees doet mee aan het schoolvoetbaltoernooi. Maar, Meester Kees weet niets van voetbal en voetballen kan hij al helemaal niet. Gelukkig kan hij rekenen op zijn energieke leerlingen, die met hun creativiteit, humor en enthousiasme alles op weten te lossen.

Nederlands gesproken, lengte 77 minuten
Alle leeftijden (ons advies vanaf 5 jaar)
Toegangsprijs 5 euro inclusief drinken en iets lekkers

Filmhuis Didam is te vinden in Meulenvelden, Waverlo 2 te Didam. Meer informatie over films of het filmhuis en reserveren: www.filmhuisdidam.nl.

H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Zondag 19 februari om 9.30 uur: Eucharistieviering met presentatie 1e Communicanten.                                        

Voorgangers: pastoor Thanh Ta en pastor Jeroen Heemink met eigen koor.

Intenties: overleden familie Degen-Evers, overleden ouders Joosten-Wiendels, Wim Jörissen, Corrie Vermeulen-ten Brundel, overleden familie Visser-Verkerk, Tontje en Supiah Ubleëuw-Samihardjo..

                

Zondag 26 februari om 9.30 uur: Eucharistieviering

Voorgangers: pastoor Thanh Ta en diaken Adrie van Zundert met NGK-koor.

Intenties: Piet Wanders, Bertus Bruns en dochter Ria.

Overleden:

Op 19 januari: Frans Wensveen, 68 jaar, De Roeden 19,

Op 20 januari: Herman Peters, 84 jaar, De Hooge Bongert 6,

Op 24 januari: Alex Lap, 82 jaar, Masiusplein 120,

Op 26 januari: Gerardina Joosten-Suijdendorp, 64 jaar, Berkenstraat 31,

Op 26 januari: Emely Stam-Hardenberg, 74 jaar, Schellenkrans 16,        

Op 3 februari: Wil Hermans-du Buf, 87 jaar, Grietsestraat 118, Zevenaar.

Weerbaarheidstraining voor meiden

WESTERVOORT - Het valt niet altijd mee om als tiener voor jezelf op te komen. Hoe zeg je 'nee' tegen je vrienden en hoe krijg je meer zelfvertrouwen? Jongerencentrum Creon organiseert een weerbaarheidstraining voor meisjes uit groep 8. Over enkele weken start deze training.

Het doel van de training is het vergroten van het zelfvertrouwen van meiden. Aan bod komen thema's als; 'nee' zeggen, lichaamshouding, hulp vragen, pesten en je eigen gevoel (h)erkennen. Daarnaast komen ook een aantal fysieke technieken aan bod om bijvoorbeeld jezelf te kunnen bevrijden en af te weren.

De training bestaat uit acht lessen op dinsdag van 16:00 tot 17:00 uur. De eerste les is dinsdag 7 maart en de training wordt gegeven in jongerencentrum Creon door trainster en jongerencoach Froukje Stoffels. Er kunnen maximaal tien meiden meedoen aan deze weerbaarheidstraining. De training is bedoeld voor meiden uit groep 8 van de gemeente Westervoort.

Opgeven kan via www.jc-creon.nl of door te bellen met 026 3121417. De kosten zijn 25 euro per deelnemer voor de hele training. Betalen in termijnen is mogelijk.

Belastingzaken in Kunstwerk! de Bibliotheek

ZEVENAAR - Komende weken krijg je bericht van de Belastingdienst over uw belastingaangifte. Wil je hulp bij aangifte doen? Je moet vóór 1 mei aangifte doen voor de inkomstenbelasting. Dat gaat via de online omgeving van de Belastingdienst. Vind je dit moeilijk? Kom dan naar Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers.

Op woensdag 22 maart en 5 april helpen ondersteuners van het FNV met aangifte doen en toeslagen aanvragen. Deze hulp is er ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Je moet wel vooraf een afspraak maken.

Belastingspreekuur: op 22 maart en 5 april van 13;00 tot 16:00 uur zijn er vrijwilligers van FNV in de Bibliotheek. Zij helpen bij de aangifte van de inkomstenbelasting en toeslagen aanvragen.

Wil je naar het spreekuur komen? Maak dan wel van tevoren een afspraak: ? aan de balie in de Bibliotheek via telefoon 0316 523819 of via de mail: activiteiten@debibliotheekliemers.nl. Als je een afspraak hebt gemaakt, hoor je precies wat je moet meebrengen naar het spreekuur.

Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers Vestiging Zevenaar, De Hooge Bongert 1, Zevenaar. Meer informatie staat op www.debibliotheekliemers.nl.

Stamppotten bij De Zonnebloem

REGIO - Op donderdag 9 februari werd door De Zonnebloem Zevenaar Oost - Babberich - Ooy - Oud Zevenaar, in geweldige samenwerking met Staring Zalencentrum, een heerlijke stamppotten middag verzorgd.

Boerenkool met worst, zuurkool met ribbetjes en hutspot met hachee stonden heerlijk uitgedost op de vele tafels aangevuld met uitjes, mosterd, augurk, melk en water. Het smaakte de gasten voortreffelijk gezien het feit, dat er diverse malen moest worden aangevuld en er bijna niets over bleef. De muzikale omlijsting was dit maal in handen van Emile Koenders, welke de handen op elkaar en omhoog kreeg; zelfs de polonaise werd gelopen.

Als afsluiting kregen de gasten een kopje koffie of thee met huisgemaakte cake en gingen met een glimlach en tevreden naar huis.
De Zonnebloem Zevenaar Oost- Babberich - Ooy - Oud Zevenaar en haar gasten zijn Guido Staring en zijn mensen dankbaar voor de gehele soepele verzorging van de heerlijke stamppotten, drankjes en prima zaalentourage.

Vacature voor taalvrijwilliger Praathuis

ZEVENAAR - Wil jij vrijwilligerswerk doen en vind je het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de samenleving? Als taalvrijwilliger kan je hier een belangrijke bijdrage aan leveren.

Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers zoekt in samenwerking met Caleidoz Welzijn voor het Liemers Taalhuis taalvrijwilligers voor het begeleiden van een wekelijkse praatgroep bestaande uit vrouwelijke vluchtelingen. Deze groep vrouwen komt wekelijks bij elkaar in Lobith en Zevenaar. De vrijwilliger ondersteunt en begeleidt met als doel te werken aan taalverhoging.

Taken: begeleiden van de praatgroep; voorbereiden van de bijeenkomsten; inzetten van de materialen; signaleren en doorverwijzen; het leveren van een bijdrage aan nabesprekingen.

Wij vragen: goede sociale vaardigheden, goede taalvaardigheden; kan kennis interactief en op informele wijze overbrengen; openstaan voor andere culturen; kan zelfstandig werken; een tijdsinvestering van 2-3 uur per week.

Wij bieden een vrijwilligersovereenkomst, training en goede faciliteiten

Voor informatie en contact: Claudia Peeters, claudiapeeters@welzijnrijnwaarden.nl, 0316 542794; Marie-José van de Velde, marie-jose.vandevelde@debibliotheekliemers.nl, 0316 523819

Wild Geese, music from the celtic countries

DUIVEN - Een Wild Geese concert neemt de bezoeker mee op een reis door de mist en de bergen van Schotland en Ierland, waar het land nog ongerept en mooi is. Hun wortels stevig verankerd in de traditionele muziek, geeft Wild Geese een opwindende stijl van spelen.


Het is een subtiele mengeling van de oude vermengd met de nieuwe, dat zorgt voor een geluid dat is een unieke muzikale ervaring.Tunes en liedjes worden gespeeld op een breed scala aan muziekinstrumenten.
Songs over heksen, ridders en andere mythische wezens. Samen gesmolten in de reels jigs en folk rock. En om de avond compleet te maken wordt er natuurlijk Guiness geschonken.

Folkcafé De Liemers is te vinden op de eerste verdieping van De Ogtent, Remigiusplein 9 in Duiven. Open vanaf 20:00 uur, aanvang van de muziek 20:30 uur. Toegang is 12,50 euro. Bij reservering 10,00 euro. Meer info staat op www.folkcafe-de-liemers.webnode.nl.

Wie is dit jaar de Prins(es) van Piepeblaozers?

DIDAM - Wie is de Prins(es) en zwaait de scepter tijdens carnaval 2017 Zoals eerder bericht zal uitvoering Carnaval 2017 een ander tijdstip (zaterdag 18 februari) en een nieuw verloop (minder praot en meer feest) hebben. Dit betekent dat er na het bekend maken van de Prins(es) er met z'n allen lekker los wordt gegaan!

Een tip van de sluier willen we wel oplichten: vorig jaar had Ni'j-Diek een Prins uit Old-Diek, dit jaar zal het precies andersom zijn. Nieuwsgierig? Kom je nu alvast opwarmen voor het carnaval van een week later in Drammersdarp, Elfjesdarp of Diedeldam en beleef het carnaval alvast bij de Piepeblaozers. Geef je nu op via de site of bij één van de leden van de Raod van (de h)Elf. Meer informatie staat op www.piepeblaozers.nl.

Medaille voor Demi van der Veen van gymnastiekvereniging Aldo

REGIO - Zaterdag 11 februari vond in Doetinchem de tweede voorronde plaats van het damesturnen in de zesde divisie. De meiden hebben goed hun best gedaan wat bij pupil 2 resulteerde in een zilveren medaille voor Demi van der Veen.

Zij behaalde met 52.100 punten de tweede plaats. In dezelfde groep eindigde Didi Bongers op plaats 5 met 50.200 punten en Mara Tacke op plaats 19 met 46.900 punten. Toevallig eindigden deze drie meisjes bij een deelnemersaantal van 27 op een gedeelde eerste plaats bij vloer.

Bij pupil 1 eindigde Gilana Spronk op plaats 12 met 48.175 punten en Noah Joan van Amersfoort op plaats 14 met 47.600 punten. In de groep van jeugd 1 eindigde Nanique Aronds op plaats 12 met 47.875 en Lurds Patty met 46.750 punten op plaats 14. Blythe Naarden werd met 41.300 punten 10de bij de junioren en Zara Hageman 5de met 40.850 punten bij de senioren.

Extra voordelig en goed dineren bij restaurant die alte Ecke Elke donderdag schnitzelbuffet voor 'n prikkie

EMMERICH – Pas een goed jaar geopend en restaurant die alte Ecke is in Emmerich niet meer weg te denken. Dat heeft het restaurant vooral te danken aan de schnitzel, die het serveert. Nu al staat die alte Ecke bekend bij zowel de Duitse –toch echte kenners op dit gebied – alsook bij de vele Hollandse gasten als hét Schnitzelhaus van Emmerich. Wilt u zich ook overtuigen? Maak gebruik van het schnitzelbuffet tegen een schitterend voordelige prijs op de donderdag!

Mede door de populariteit van het gerecht, kan die alte Ecke een zeer voordelige aanbieding doen: elke donderdag wordt Schnitzeldag in de vorm van een buffet. Inclusief een soep vooraf en een dessert na, kost een schnitzelmaaltijd met frites en twee groenten, sausjes én salades slechts 14,90 euro! En u mag zelf kiezen van het totale buffet!

"We leveren kwaliteit en snijden het vlees zelf! Zo houden we de kwaliteit constant hoog. Bereid –zoals het hoort- in de pan. In de hele keuken staat bovendien het gebruik van verse ingrediënten hoog aangeschreven. Dat geldt ook voor de sausen", zo vertelt Bert Oosterbaan, de Nederlandse eigenaar. Naast de diverse schnitzels biedt die alte Ecke vele andere specialiteiten. Zoals steak-, grill-, vis- en vegetarische gerechten.

Het restaurant is geopend op dinsdag tot en met zaterdag van 16.30 tot 22.30 uur; en zondags van 12.00 tot 21.30 uur. Er is volop parkeergelegenheid.

Die alte Ecke, Geistmartkt 16, Emmerich am Rhein; 0049-2822 6967972. Ook te volgen op Facebook. Reserveren hoeft niet, maar is wel aan te raden. Ook met de carnavalsdagen is die alte Ecke geopend!

Elektrische Fietsen-informatieavonden bij Xycleservice

DOESBURG - Op woensdag 1 en donderdag 2 maart organiseert Xycleservice een elektrische fietsen informatieavond. Tijdens deze informatieavond komt u alles te weten en beantwoorden zij al uw vragen over de elektrische fiets!

Zij gaan u helemaal bijpraten over de huidige technieken, modellen en ontwikkelingen in deze zeer populaire markt. Middels voorbeelden, vraag en antwoord, zal de avond vorm krijgen en worden ook onderwerpen als veiligheid, vervoer achterop auto, verzekering, maar ook het aanschaffen van een gebruikte E-bike zal worden besproken.

Kortom, staat u op het punt om een elektrische fiets aan te schaffen, bent u toe aan een nieuw model of wilt u zich verdiepen in het fenomeen elektrische fiets en wilt u graag weten wat er op dit moment op de markt te verkrijgen is. Kom dan op woensdag 1 of donderdag 2 maart naar de informatieavond bij Xycleservice in Doesburg, want daar weten zij echt alles.

U bent welkom op de Leigraafseweg 33-F in Doesburg vanaf 19.00 uur en de presentatie begint om 19.30 uur, graag even vooraf aanmelden als u erbij wilt zijn. Graag aanmelden voor 1 maart en de deelname is gratis.

Voor meer informatie en aanmelden: www.xycleservice.nl, 0313 412727, info@xycleservice.nl.

Groene Lintjes voor Red Park Steenderens

Foto: Rene Boekhorst

WESTERVOORT - De redders van Park Steenderens zijn gelauwerd met het groene lintje van GroenLinks. Wenny en Hans Hogeweg, Peter Haima en Harold Appelo kregen op 11 februari uit handen van GroenLinks bestuurder en oud-wethouder Ciska Wobma het officiële groene lintje uitgereikt voor hun inzet om de natuur een stem te geven bij de herinrichting van Park Steenderens.

De vier initiatiefnemers van actie Red Park Steenderens hebben niet alleen actie gevoerd en 900 handtekeningen opgehaald, maar hebben vervolgens ook constructief hun inbreng geleverd om op detailniveau het oorspronkelijke plan zodanig te laten aanpassen dat een kaalslag is voorkomen. Met een uitgewerkt plan dat de waarde van de aanwezige ecologie op de voorgrond zette, hebben ze het overleg gevoerd met de gemeente, steeds gericht op een voor ieder aanvaardbare uitkomst.

Dit uiteindelijk plan, gedetailleerd tot op boomniveau, is inderdaad bereikt en wordt op dit moment uitgevoerd. Het viertal bleek alle talenten in huis te hebben om zowel actie en diplomatiek overleg te voeren, als om ecologisch inhoudelijke inbreng te leveren en dat juridisch gedetailleerd vast te leggen.

Deze tomeloze en voortdurende inzet om de natuur een stem te geven, constructief gericht op een mooi plan, krijgt vanuit GroenLinks de waardering via de toekenning van het groene lintje.

GroenLinks Westervoort neemt zich voor om hiermee een traditie te starten en wil dit jaarlijks uitreiken, net als in vele andere gemeenten al gebeurt. Voor de volgende uitreiking komt eind dit jaar een oproep om mensen te nomineren.

Wie wordt de Nationale Voorleeskampioen?

REGIO - De afgelopen twee zaterdagen lazen de schoolkampioenen van Duiven, Westervoort, Rijnwaarden en Zevenaar allemaal een boeiend gedeelte voor uit hun lievelingsboek. Denk aan de prachtige avonturen van Matilda van Roald Dahl en Dirkje Bakkes Brandnetelspecialist van Tosca Menten.

De bezoekers en de jury hielden tijdens het voorlezen hun adem in van spanning. Er werd nerveus heen en weer geschoven op de stoelen. Wie gaat deze wedstrijd winnen. Het was een nek aan nek race. De jury vond het moeilijk, maar koos uiteindelijk twee winnaars.

Het betrof hier twee voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd. De kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Lilian Scholts naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek. Na deze fragmenten trok de jury zich terug voor beraad. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het
contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord door de juryvoorzitter gesproken.

Nanna Balder werd de winnares van de kwartfinale voorleeswedstrijd Rijnwaarden – Zevenaar. Stefan Jacsó werd de winnaar van de kwartfinale Duiven – Westervoort. De winnaars vertegenwoordigen de Liemers in de provinciale finale die op 15 maart op kasteel Doorwerth. Wellicht wordt één van hen wel De Nationale Voorleeskampioen 2017!

Beddenspeciaalzaak al 30 jaar een begrip in de regio Jubileumkortingen bij Morgana Damminga!

ARNHEM – Lekker geslapen vannacht? Een veel gestelde vraag, waar lang niet iedereen positief op kan antwoorden. Terwijl dat wel zou kunnen! Bij de meest innovatieve beddenspeciaalzaak Morgana Damminga, leggen ze je graag uit hoe.

Liefst één derde van ons leven brengen we in slaap door. Dan is het toch niet zo vreemd dat je een zo comfortabel mogelijk bed wilt hebben? Maar welk bed past nu het beste bij jouw slaapgedrag? Kom de gratis slaaptest doen! De test meet in acht minuten, welk bed voor jou het meest ideaal is. Uiteraard wordt er uitgebreidt de tijd genomen om de uitslag van de test met je door te nemen. Morgana geeft je zelfs de garantie, dat je tien jaar gezond zult slapen, als je het advies uit de test opvolgt. Sterker nog, Morgana biedt zelfs de mogelijkheid om in het eerste jaar na aankoop nog iets aan het matras of de bodem van je nieuwe bed aan te laten passen. De 365 dagen slaapgarantie is dat. En van de prijzen hoef je niet wakker te liggen, want Morgana Damminga geeft nu liefst 30 procent jubileumkorting op talloze producten!

Als je bij Morgana Damminga naar binnen stapt zul je zeer verrast zijn, door de enorm grote showroom die zich boven bevind. Ontzettend veel bedden in vele stijlen staan er opgesteld. Genoeg om volop inspiratie op te doen. Laat heerlijk slapen en fit weer opstaan niet langer slechts een droom zijn... Kom gewoon eens langs en vind je slaapoplossing bij Morgana Damminga. www.morgana.nl, 026 4425108 Venlosingel 21-1, Arnhem-Zuid.

In geweer tegen uitkomsten geluidsoverlast A15

Groessen is woedend nu de geluidsoverlast van de toekomstige A15 veel hoger wordt

GROESSEN - In Groessen is ophef ontstaan nu de te verwachten geluidsoverlast bij de toekomstige A15 veel hoger wordt dan verwacht. Een nieuw comité met bewoners van de Kerkakkers en de wijk Diesfeldt komt in het geweer.

Bewoner Tonny Gerritsen is woedend. Net als zijn buurtgenoten. "Als buurt zijn wij door Projectbureau ViA15 aangeschreven dat er toch een overschrijding van de streefwaarden, qua geluidsbelasting, gaat plaatsvinden", zegt Tonny Gerritsen. "Dit heeft te maken met de aanpassingen die zijn gemaakt in het Ontwerptracébesluit. Door de aanleg van een bak in de Helhoek gaat de A15 later naar beneden. Deze wordt dus niet vanaf de Schraleweidsestraat verdiept aangelegd maar pas vanaf de Kerkakkers. Met als gevolg dat er veel meer geluidsoverlast gaat plaatsvinden. Dit is niet alleen voor ons, maar voor heel Groessen onacceptabel."

Eind november is deze nieuwe informatie in Groessen met de gemeente Duiven besproken. Tonny Gerritsen: "De gemeente was ook verrast over de nieuwe uitkomsten van het geluidsonderzoek dat heeft plaatsgevonden naar aanleiding van de aanpassingen."

De gemeente Duiven heeft er inmiddels met betrokken instanties voor gezorgd dat het geluidsscherm, zoals al was ingetekend bij de historische havezate Huis Rijkswijk, wordt doorgetrokken tot een lengte van 290 meter, vertelt Tonny Gerritsen. "Dit betekent dat de situatie voor alle betrokken woningen een fractie minder slecht wordt, maar niet beter! Wat veel mensen zich niet realiseren is dat de geluidsbelasting gevolgen heeft voor een groot deel van Groessen."

The TeenZ Company komt met theatershow naar Zevenaar

ZEVENAAR - The TeenZ Company staat op woensdag 1 maart met de spetterende zang- en dansshow 'Pretty TalkZ' in Het Musiater in Zevenaar. In deze unieke theatershow zullen enkel en alleen tieners meedoen die een talent hebben voor dansen en zingen.

De muziektheatershow bevat niet alleen spectaculaire dansmoves en adembenemende zangkunsten maar ook af en toe wat theatrale humor. De talentvolle tieners, verdeeld in twee casts, hebben volop gerepeteerd om een verbluffende show neer te zetten. Liedjes en choreografieën worden ingestudeerd en de casts zijn klaargestoomd door de beste zang- en dansprofessionals uit het vak, onder leiding van artistiek leider Sophia Wezer. Daarbij zijn het de leuke, jonge maar vooral bijzonder goede muzikanten die als liveband de performers bijstaan.

M&M Live Band, met een schat aan ervaring, is ook te zien in de Dinnershow bij het programma Brooklyn Nights en begeleidden onlangs onder andere OG3NE, Danny de Munk, Belle Perez, Lois Lane tijdens het SBS6 programma Nederland Muziekland.

Vorig jaar is The TeenZ Company opgericht door Hans en Conny Liefers. 'Het viel ons op dat er voor getalenteerde tieners weinig mogelijkheden zijn om hun kunsten op het podium te vertonen,' zegt Conny Liefers. 'En dat terwijl er zoveel talent in Nederland rondloopt. Ons doel is nu om tieners via professionele workshops voor te bereiden op een voorstelling die in verschillende theaters te zien is. We zijn daarom op zoek naar enthousiaste en getalenteerde jongeren die zich willen inzetten om samen met ons een fantastische theatershow te maken!'

Het bestellen van de kaarten kan via de website van Het Musiater: www.hetmusiater.nl.

Teenage Carnaval Party! in Boemelburcht Zevenaar

ZEVENAAR - Na het succes in 2016 houdt 7beats en De Griethse Poort dit jaar voor de tweede keer de Teenage Carnaval Party voor kinderen vanaf 12 jaar. De muziek wordt verzorgt door de dj's van 7 Beats.

Om 20.00 uur barst het feest los en het duurt tot 23.00 uur. Uiteraard wordt er carnavalsmuziek gedraaid, maar ook Top 40, house en hardstyle. Vooral voor leerlingen van de onderbouwklassen is het een lekker feestje. Leerlingen uit groep 8 en uit de derde klas van de middelbare school zijn ook welkom.

Geen alcohol, veilig feest

Tijdens de Teenage Carnaval Party wordt er geen alcohol geschonken. Daarnaast is het een veilig feest. Er staat beveiliging voor de deur en wie eenmaal binnen is, kan niet zomaar naar buiten. Ouders kunnen dus met een veilig gevoel hun kinderen hier naartoe brengen.

De Teenage Carnaval Party is op vrijdag 24 februari, van 20.00 tot 23.00 uur in de Griethse Poort (Oude Doesburgseweg 24, Zevenaar). Kaarten kosten in de voorverkoop 3,50 euro (online te bestellen) en aan de deur 5 euro. De carnavalisten ontvangen een leuke gadget en wie ook nog eens mooi of origineel verkleed komt, maakt kans op een prijs. Facebook: @teenagecarnavalsparty.

Sportvissers onderworpen aan controle door Hengelsport Federatie Midden Nederland

REGIO - Zondag 5 februari zijn sportvissers die van recreatieplas Rhederlaag af kwamen onderworpen aan een sportvisserij controle door Hengelsport Federatie Midden Nederland. Auto's met daarachter een visboot werden langs de kant van de weg gezet om te kijken of deze personen vis(sen) mee naar huis namen. Hierbij werd in het bijzonder gelet of meeneemlimiet niet werd overschreden en of de vissen groter waren dan het wettelijk minimummaat.

Deze handhavingsactie werd uitgevoerd door het handhavings- en opsporingsteam van de Hengelsport Federatie Midden Nederland in samenwerking met de Politie Zevenaar. Er werden in totaal negen visboten gecontroleerd. Hier waren twintig sportvissers bij betrokken. Enkele personen hadden snoekbaars voorhanden maar gelukkig was niemand in overtreding. Overige vissoorten werden niet aangetroffen. Rhederlaag is een populaire bestemming voor sportvissers. In de wintermaanden komen de sportvissers van ver om op deze recreatieplas te vissen op onder andere snoekbaars. Sommige sportvissers nemen de gevangen snoekbaars mee naar huis om op te eten. Voor sommige vissers is het vangen van eigen vis voor consumptie een extra dimensie van het sportvissen. Om ervoor te zorgen dat niet alle vis meegenomen wordt zijn er regels opgesteld. Het is voor Vispashouders toegestaan om maximaal twee dode snoekbaarzen mee te nemen die groter zijn dan 42 centimeter.

Let op, vanaf 1 maart geldt er een gesloten tijd voor snoek. Vanaf 1 april gaat de gesloten tijd voor snoekbaars en baars in. Vanaf april tot en met de laatste zaterdag in mei is het verboden om met kunstaas (met uitzondering van kunstvliegen kleiner dan 2,5 cm), een dood (stukje) vis of slachtproducten te vissen. Mocht je in de gesloten tijd onverwacht toch een van deze vissoorten vangen dan moet de vis onmiddellijk onbeschadigd worden teruggezet in hetzelfde water.

Drie winnaars bij Cigo Gemakshop Leuven

De gelukkige prijswinnaars allen uit Zevenaar zijn van links naar rechts: Familie Anne Gesthuizen wint een diner bij eethuisje De Minnarij; familie Marcel Roelofs wint een diner bij Grand Cafe de Markt; familie Schreven wint een diner bij Lokaal de Revolutie

ZEVENAAR - In de periode van 28 oktober tot en met 15 januari kregen de kopers van een Decemberkalender de mogelijkheid dat indien ze niks hierop wonnen, zij deze konden inleveren voorzien van adresgegevens.

Hiermee maakten de deelnemers kans om een van de drie diners ter waarde van 150 euro (voor 4 personen) te winnen. Op zaterdag 4 februari werden de drie prijswinnaars uitgenodigd om de prijs in ontvangst te komen nemen bij Gemak Shop Leuven en werden zij ook nog eens verblijd met een bloemetje van bloembinderij De Orchidee.

De winnaars wordt een gezellige avondje uit in Zevenaar gewenst. "Ook in 2017 is deze actie er weer. Koop ook eind dit jaar de Decemberkalenders bij ons en maak dan kans op de delicatessemanden en of de drie diners. Momenteel zit er nog een hoofdprijs van 100.000 en een hoofdprijs van 250.000 euro in de Decemberkalender van 5,00 en 10,00 euro ergens in Nederland, misschien wel bij ons in de winkel. Daarom zijn ze nog te koop die laatste loten."

Ingezonden brief

Liberalisering van de Nederlandse scholen

Zodra de scholen beginnen, wordt zoals ieder schooljaar bekend gemaakt met welke leraren de leerlingen te maken gaan krijgen voor de rest van het jaar. Hieruit volgt dat de ene leerling dolblij is met zijn leraar en de andere doodongelukkig.

Wanneer leerlingen zelf de keuze hebben welke leraren zij krijgen, zal dit een aantal positieve werkingen in het onderwijs met zich meebrengen.

Elke leerling is anders, iedere leerling heeft zijn eigen manier van leren. Daarom is het erg belangrijk dat de leerling kan kiezen welke leraar de leerling krijgt. De leerling kiest hierdoor niet alleen de leraar met wie zij het best kan opschieten, maar ook nog de leraar waarbij de leerling zich het best kan ontwikkelen.

Ook zal het niveau van lesgeven bij alle leraren stijgen, wanneer de leerlingen kunnen kiezen zullen 'slechte' leraren niet worden gekozen. Hierdoor zal er een gezonde-concurrentie ontstaan en zijn alle leraren genoodzaakt om zich aan elkaar optrekken en dus op een hoger niveau van lesgeven terecht te komen.

Vaak wordt er gezegd dat het kiezen van leraren nooit realiteit kan worden omdat leerlingen hier misbruik van gaan maken en de leraar kiest met weinig overwicht waardoor zij weinig zullen doen. Hier ben ik het mee oneens, het is als leerling belangrijk om verantwoordelijk en serieus te zijn. wanneer leerlingen zelf moeten gaan kiezen zullen ze de goede leraren moeten kiezen, doen zij dit niet dan is het hun eigen verantwoording dat zij niet overgaan en blijven zitten. Zulke leerlingen die niet serieus te werk gaan, waren er in de eerste instantie al niet klaar voor.

Elke leerling moet dus de mogelijkheid hebben om zelf hun leraar te kiezen omdat, de algehele leeromgeving aangenamer wordt en de prestaties van de leraren zullen stijgen en daarmee als gevolg die van de leerlingen.

Willem Van Aalst (leerling Candea College, VWO 5), Loo

Nieuwe hoofdleiding bij Vakantiespelen Rijnwaarden

RIJNWAARDEN - Na vijf geweldig leuke jaren geeft de hoofdleiding van de werkgroep Keien van de stichting Vakantiespelen Rijnwaarden het stokje door aan een nieuwe groep enthousiaste vrijwilligers. Ze organiseert met ingang van 2017 de kampweek voor groep 6, 7 en 8.

"We zijn alle vijf al 13 jaar of langer vrijwilliger en de afgelopen vijf jaar hebben we met heel veel plezier de kampweek georganiseerd. We hebben een aantal dingen veranderd en verbeterd. Nu het zo goed gaat is dit een mooi moment om anderen de kans te geven om de week nog leuker te maken", aldus Lieke Gerritsen van de voormalige hoofdleiding. De hoofdleiding heeft de afgelopen vijf jaar veel bereikt, zo gaat de groep tegenwoordig drie nachten op kamp waardoor het programma ter plaatse rustiger is. Jaarlijks doet een groep van ruim 80 kinderen mee.

Angela Bergsma van de voormalige hoofleiding over de nieuwe hoofdleiding: "De cirkel is nu rond. De nieuwe hoofdleiding heb ik vroeger als kinderen bij mij in de groep gehad in mijn tijd als leiding. De afgelopen jaren waren zij enthousiaste leiding voor de kinderen waar je als hoofdleiding op kon bouwen en vertrouwen. Nu gaan zij de kampweek organiseren en ik weet zeker dat het ze het geweldig gaan doen!"

Stichting Vakantiespelen Rijnwaarden organiseert jaarlijks een spelweek voor alle basisschool kinderen uit Rijnwaarden. Deze zomer zijn de vakantiespelen van 14 t/m 18 augustus. Meer informatie staat op www.vakantiespelenrijnwaarden.nl en houd onze facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws.

FNV helpt bij belastingaangifte

WESTERVOORT - Het is voor FNV leden weer mogelijk om de belastingaangifte 2016 gratis te laten verzorgen door de vrijwilligers van de FNV belastingservice.

Belangstellenden kunnen sinds 7 februari voor informatie of het maken van een afspraak bellen van maandag tot en met donderdag, bij voorkeur tussen 14.00 en 18.00 uur, met Henk de Leeuw van de FNV-belastingservice in Westervoort, 026 3113273; er is een antwoordapparaat aanwezig waarop men ook een bericht kan achterlaten.

De invulavonden zijn op 14, 22 en 28 maart, 11 en 25 april in zalencentrum Wieleman in Westervoort.

Sponsors bedankt!

REGIO - Al ruim tien jaar spelen de mannen van OBW zaterdag tweewekelijks hun wedstrijden. Door de jaren heen hebben diverse sponsoren hun naam aan dit team verbonden.

Echter... inmiddels waren de trainingspakken en tassen aan vervanging toe. Na enkele gesprekken gevoerd te hebben werden er nieuwe trainingspakken besteld. Deze zijn beschikbaar gesteld door T-Workxuit Arnhem en het Zevenaarse speciaal biercafé De Nostalgie.

Bongers & Lemmers Verzekeringen uit Bemmel stelde de tassen weer beschikbaar. OBW zaterdag 2 bedankt respectievelijk Thijs Koevoet, Tom Weenink en Maurice Visser namens bovengenoemde bedrijven voor de sponsoring.

Een 'hoop' overlast bij speeltuin in Tolkamer

TOLKAMER - Ondanks de verbodsbordjes aan het hek ligt er in het gras van de toegang naar de speeltuin vol met hondendrollen.

"Sommige hondenbezitters hebben er gewoon schijt aan", aldus een buurtbewoner en vader van twee kinderen, die hier regelmatig spelen.

Spiek Steengoed

SPIJK - Zaterdag 11 maart is in het dorpshuis De Spieker de jaarlijkse 'Spiekse bonte aovond' nu met Paul Mulder, Theo Scholten, Joop Boxstart, John te Dorsthorst en FF wat anders.

De avond zit vol met liedjes over Spijk het Gelders Eiland en de regio. Alles overgoten met humor anekdotesen met historische beelden. Aanvang 20.00 uur Entree bedraagt inclusief een kop koffie 10 euro. Voorverkoop bij Cor Stuyt dierenspeciaalzaak en bloemen 0316 542323, dorpshuis De Spieker 06 30077145, Grand Café Elten 0049 2828 90325312, Grimpeur Wielersport 0316 248080.

Concert vocaal ensemble Liemers Cantorij

Concert vocaal ensemble Liemers Cantorij

ZEDDAM - Op 9 april geeft Vocaal Ensemble Liemers Cantorij een passieconcert in de Sint-Oswalduskerk in Zeddam onder leiding van Christel Gelderman.

Aan het orgel Marcus Bergink. Uitgevoerd worden werken van Palestrina, Rheinberger, Thomas Tallis en Karl Jenkins. Aanvang 15.30 uur, kerk open om 15.00 uur. Entree 12,50 euro.

Montessori Kindcentrum viert tienjarig bestaan

Foto: Femke van den Hoek

WESTERVOORT - Vrijdag 27 januari heeft de school gevierd dat zij 10 jaar bestaat. Op 8 januari 2007 startte de school met 5 kinderen; een leerling in groep 1, twee leerlingen in groep 2, een leerling in groep 4 en een leerling in groep 5 en twee leerkrachten; Martin Roes, de toenmalige directeur, en Tjitske Geluk, de huidige directeur.

Tien jaar geleden richtte Stichting Proles, onder leiding van Jan Blasweiler, een nieuwe school met het Montessori-concept op. Na tien jaar is de school uitgegroeid tot een Kindcentrum waar onderwijs en opvang voor kinderen van 2.5 tot en met 12 jaar samen komen en waar ruim 145 kinderen dagelijks met plezier naar toe gaan.

Burgemeester van Hout was aanwezig bij het feest en mocht de 10 kaarsen van de feesttaart uitblazen. Hij ontving als eerste het cadeau dat alle kinderen als aandenken kregen; een mooie mok met het logo van het Kindcentrum. De gemeente heeft 10 jaar geleden de medewerking verleend aan de oprichting van Montessorischool Westervoort en ook ingestemd met de opening van het Kindcentrum in september 2016.

In 2009 richtte de school een afdeling voor hoogbegaafde leerlingen op, waar kinderen fulltime onderwijs voor hoogbegaafden krijgen. Hiermee kon de school onderwijs bieden aan kinderen die minder, gemiddeld of hoog begaafd zijn.

Het was vrijdag een heel gezellige en dynamische dag. De kinderen hebben workshops gevolgd in dansen en emmertrommelen en aan het kunstwerk dat Ingrid, de 'huiskunstenares', met de kinderen als aandenken aan het tienarig bestaan heeft gemaakt, werd de laatste hand gelegd.

De kinderen waren verkleed in de kleuren van het kunstwerk van hun groep en het was prachtig om te zien hoe mooi zij bij elkaar kleurden tot een prachtig vrolijk geheel.De kunstwerkstukken krijgen een mooie plek in de school.

Na het officiële gedeelte hebben alle kinderen van het Kindcentrum van zich laten horen met een uitvoering emmertrommelen. Het was een fantastische dag en een waar spektakel! (www.montessorischoolwestervoort.nl)

Lever uw oude mobieltje in tijdens de Boemelparade!

ZEVENAAR - Waarom zou u uw oude mobiele telefoon mee nemen naar de Boemelparade? Tijdens de Boemelparade op zondag 26 februari rijdt de speciale Opkikker-auto mee om uw oude mobiele telefoons aan te nemen.

Voor elke ingeleverde oude mobiele telefoon ontvangt stichting Opkikker een substantieel bedrag. Met de opbrengst kan stichting Opkikker een onvergetelijke dag organiseren voor gezinnen met een kind dat door een chronisch fysieke aandoening langdurig onder behandeling is. Ook gezinnen met een kind dat een langdurige behandeling tegemoet gaat, komen in aanmerking voor een Opkikkerdag.

Het afgelopen jaar zijn er ruim 82.000 oude mobiele telefoons ingezameld. De doelstelling voor 2017 is 100.000 mobieltjes in te zamelen en Zevenaar moet toch in staat zijn daar een hele grote bijdrage aan te leveren om die doelstelling te halen.

Gaat u niet kijken naar de Boemelparade, maar wilt u wel de actie ondersteunen, dan kunt u uw oude mobiele telefoons inleveren bij: Sporthuis Willems, Intersport Luising, Phone House, Pauw Telecom, Modefournituren Stefanie, Slagerij Appie van Uum, Gemakshop Leuven, Wenting Fietsen, Wentholt Lederwaren & Babyartikelen, Albert Heijn, de carnavalswinkel in de Griethsestraat en Ziekenhuis Rijnstate Zevenaar.

Daar staan tot zaterdag 25 februari 2017 de speciale inzamelboxen van stichting Opkikker. Tot drie weken na het carnaval kunt u uw oude mobiele telefoons ook nog inleveren bij de Subanharastraat 22. Deze hele actie staat onder aanvoering van stadsprins Theo de Eerste.

Carnaval in Boemelburcht

ZEVENAAR - Ook dit jaar zal het dak er weer afgaan in Boemelburcht tijdens het carnaval van 25 tot en met 28 februari. Naast het avondfeest bij de verenigingen en de horeca is er op elke dag wel een activiteit voor jong en oud.

Op zaterdag 25 februari zal op het Raadhuisplein de opening van het carnaval plaatsvinden. Burgemeester Jeroen Staatsen gaat dan voor de komende vier dagen de sleutel van de stad aan stadsprins Theo en de reserve sleutel aan jeugdprins Wessel overdragen. De opening, die om 13.30 uur begint, zal net als vorig jaar geheel buiten plaatsvinden.

Een van de hoogtepunten van het programma is het aanbieden van oude mobiele telefoontjes voor stichting Opkikker. Op zondag trekt vanaf 13.00 uur de Boemelparade door het centrum van Zevenaar. De te volgen route is, net als vorig jaar, start vanaf de Kampsingel, Grietsestraat, Raadhuisplein, Marktstraat, Nieuwe Doelenstraat, Wilhelminalaan, Julianalaan, Haspelstraat, Oude Doesburgseweg, Noordeinde, Lentemorgen. De finish is bij de Griethsepoort waar een aantal oud-stadsprinsen de deelnemers zal verwelkomen.

Nieuw in de Boemelparade is de categorie J voor de jeugd tot 16 jaar. Aansluitend zal er in sporthal Lentemorgen tot 18.00 uur het optochtfeest plaats vinden. Tijdens dit feest worden alle prijzen van de Boemelparade uitgereikt. De muziek in Lentemorgen wordt verzorgd door De Retteketet Showband. De toegang is voor iedereen gratis. Op maandag kunnen liefhebbers weer frühschoppen in Boemelburcht. Bijna twintig horeca-gelegenheden zijn die dag actief om alle bezoekers een geweldige frühschop dag te bezorgen. Naast de muzikale bijdrage van een aantal dweilorkesten, staan er op verschillende plaatsen staan dj's en er zijn live-optredens.

Wil je het frühschoppen goed beginnen dan kun je weer ontbijten op het Raadhuisplein. Het ontbijt begint om 10.45 uur. Stadsprins Theo, burgemeester Staatsen en de wethouders Albers en Van der Werf zullen de eerste eitjes tikken.

Op dinsdag 28 februari organiseert Boemelburcht in samenwerking met carnavalsvereniging de Griethtreejers het Kindercarnaval in zaal De Griethsepoort. Alle kinderen en ouders zijn tussen 14.00 uur tot 16.00 uur weer welkom aan de Oude Doesburgseweg 24. Ook hier is de toegang gratis. Om 16.00 uur wordt het kindercarnaval afgesloten met het teruggeven van de reserve stadssleutel aan wethouder Van de Werf en het doven van de lantaarn.

Vanaf 23.30 sluiting van het carnaval bij de residentie van carnavalsvereniging De Griethtreejers in De Griethsepoort. De stadsprins geeft dan de stadssleutel weer terug aan wethouder Van der Werf om vervolgens in aanwezigheid van alle carnavalsverenigingen en belangstellenden het feest in stijl af te sluiten. Vanaf 23.00 uur heeft iedereen, vanaf 16 jaar, gratis toegang. Kijk voor meer informatie over de activiteiten van carnaval in Boemelburcht in de Pretgazet, de carnavalskrant van Zevenaar, of op www.boemelburcht.info.

Expositie van Ria Wiendels in Liemerije

ZEVENAAR - Van 4 februari tot en met 5 mei exposeert Ria Wiendels haar schilderijen in Liemerije in Zevenaar.

Ria schildert al meer dan 25 jaar en is begonnen met tekenen en aquarelleren. Ze werkt nu voornamelijk met acryl en gebruikt verschillende technieken. In de loop der jaren heeft ze een geheel eigen stijl ontwikkeld. Ze maakt nu voornamelijk abstracte schilderijen waarbij ze de kleur kiest op basis van het gevoel dat ze op dat moment heeft. Haar inspiratie haalt ze uit alledaagse dingen. De skyline van een vakantiestad, een bomenrand in de zon. Als ze nu een schilderij zou maken zou het oranjegeel zijn: warm als de zon en zomers als de oranjebloemige papaver.

Voor haar verdere schilderontwikkeling volgt ze nog steeds cursussen en bezoekt ze kunstenaars om haar technieken te verbeteren. Abstractie zal haar nooit vervelen. Het boeit haar en daagt haar uit om nieuwe dingen en technieken te proberen.

Ria doet geen expliciete uitspraken over haar werk en geeft haar werk geen titel of een naam. Ze vindt het belangrijk dat de kijker zelf invulling en betekenis geeft aan haar schilderijen. Die mogen verhalen vertellen, die op verschillende manieren te interpreteren zijn.

De tentoongestelde werken zijn te zien in het bewonerscafé en de aansluitende gangen op de begane grond Liemerije locatie Zevenaar, Hunneveldweg 12. De expositie is dagelijks vrij toegankelijk van 8.00 tot 20.00 uur.

Zesde editie Liemers50plusbeurs komt er aan

ZEVENAAR - Op zaterdag 8 april zal van 11.00 -16.00 uur Sporthal Lentemorgen weer gevuld zijn met zeer veel verschillende exposanten.

De plaatselijke politiek, verschillende zorgpartijen, Muziekstad Zevenaar, uitgaansleven, het is allemaal aanwezig. Ook wooncorporatie Plavei, elektrische fietsen, hulp in en rond huis, tuinarchitect, vakanties; het is een zeer divers aanbod. Wilt u een feestje organiseren ook dan moet u even een bezoek aan de beurs brengen.

"We proberen ieder jaar de beursvloer nog beter samen te stellen en we zijn erg blij dat het ook dit jaar weer gaat lukken. De MASS stageleerlingen van het Liemers College zullen ons en de exposanten weer helpen om de beurs tot een succes te maken.

Wist u dat juist door de enquêtes onder bezoekers, wij ieder jaar weer beter weten welke exposant u graag ziet op de beurs?"

Ook het sportcafé zal tijdens de beurs uren weer geopend zijn. De beurs is gratis toegankelijk en makkelijk te bereiken met auto, bus, scootmobiel, fiets, lopend en trein.

"Loes en Elzo zijn weer uw gastvrouw en gastheer. Mocht u vragen hebben over deze beurs, informatie willen of u aan willen melden als exposant (er zijn nog plaatsen vrij) dan kunt u bellen met Loes Kemperman(06 22960663) of Elzo Hut(06 51555088). U kunt vanzelfsprekend ook mailen naar liemers50plusbeurs@gmail.com."

Constral serres en kozijnen opent nieuwe digitale showroom

LOBITH - Constral serres en kozijnen heeft haar website compleet vernieuwd. Nog gebruiksvriendelijker en nog mooier en uitgebreider. Alles staat er op met veel fotomateriaal zodat u kunt zien hoe wij het bij uw woning of bedrijf zouden kunnen maken.

Een serre of kozijnen plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. De juiste adviezen en bouwaansluitingen horen daar ook bij. Alles is te vinden op onze website waarbij ook de doorklikmogelijkheid bestaat om gelijk en afspraak te maken of om informatie op te vragen.

Naast de website beschikken we ook over een grote complete showroom met daarachter de fabriek waar we alles in eigen beheer maken. De showroom is zeer de moeite waard om te bezoeken. Je krijgt goede adviezen en doet er ideeën op. Laat je eens inspireren door de vele mogelijkheden en gratis adviezen die we geven. Wij staan klaar om samen met u onder het genot van een kopje koffie of thee uw wensen te bespreken.

Constral vervaardigt alle kozijnen, deuren, schuifpuien, vouwwanden, serres en veranda's in eigen fabriek. U kunt rekenen op perfect maatwerk. In onze fraaie en complete showroom kan een keuze worden gemaakt uit veel verschillende mogelijkheden. Constral serres en kozijnen, Energieweg 2, 6915 SB Lobith 0316-547121 www.constral.nl

Haal zomer in huis bij Bodywear Superstore

DUIVEN - Het mag dan buiten nog wel frisjes zijn, bij Bodywear Superstore in Duiven heeft men de zomer al flink in huis met de grootste badmodecollectie ooit! De nieuwste PrimaDonna Swimwear collectie 2017 is nu al te zien, te passen én te koop.

Van hippe Caribische kleureninvloeden tot vrolijke marinestreepjes, nonchalante strikken voor een Italiaanse filmster-look, alles is in huis. Sportief of juist classy met elegante drapages. PrimaDonna heeft haar allergrootste zomercollectie ooit en staat ook dit jaar weer garant voor een comfortabele pasvorm. Ook nieuw binnen is de lingerie-zomercollectie van Prima Donna & Marie Jo, waar je hebberig van gaat worden! Frivool en hip. Verleidelijk en luxe. De diversiteit is groot, klassiek én modern met bijzondere aandacht voor details en uiteraard een heerlijke pasvorm, zodat je deze zomer écht gezien mag worden aan het water! Voor bijzonder mooie badkleding en de meest uitgebreide lingerie- & badcollectie kom je dus gewoon even naar Duiven, waar je uiteraard, indien gewenst, stylingadvies kunt verwachten van ons deskundige team. Elke dag komt er wéér iets nieuws bij, dus je raakt niet uitgekeken. We zien je graag, de koffie of thee staat klaar en parkeren kan op de grote eigen parkeerplaats (gratis! voer 'De Bongerd' in uw navigatie in.)

Kijk ook op de Facebookpagina voor de laatste acties en trends:? Facebook: https://www.facebook.com/bodywearsuperstore
Bodywear Superstore, Rijksweg 26, Duiven; www.bodywearsuperstore.nl; 026 7370298.

Oude Spar Babberich wordt nieuwe fietsenzaak

BABBERICH - Het pand aan de Dorpstraat in Babberich waar voorheen supermarkt Spar was gevestigd krijgt een nieuwe bestemming. Op 1 maart opent De Lorijn Tweewielers officieel daar haar deuren.

De ambitieuze jonge ondernemer Joris de Lorijn had altijd al voor ogen om een eigen zaak te beginnen en zag met het betrekken van dit pand de kans om dit te verwezenlijken. De Lorijn die een gedegen opleiding bij Gazelle heeft gevolgd en als fietstechnicus afstudeerde, heeft daarna voldoende praktijkervaring opgedaan om op eigen benen te kunnen staan.

"Door mijn brede vaktechnische kennis van normale en elektrische fietsen ben ik staat om goed onderhoud en reparaties aan deze fietsen uit te voeren", zegt De Lorijn. "Daarnaast sta ik voor mijn klanten klaar voor de beste service en garantie na aankoop van een fiets. Een gratis haal- en brengservice in de omgeving is daar onderdeel van."

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting van de winkel en werkplaats. De Lorijn is zijn familie en vrienden erg dankbaar voor alle hulp om dit te realiseren. De feestelijke opening zal op zaterdag 25 februari plaatsvinden. Geïnteresseerden zijn dan tussen 13.00 en 16.00 uur welkom om een kijkje in deze nieuwe fietsenzaak te komen nemen.

Zonnepanelenreiniging

ZEVENAAR - Waarom uw zonnepanelen reinigen? Een zonnepaneel werkt door zoveel mogelijk licht naar de zonnecellen te brengen. Als uw zonnepanelen vuil zijn, wordt dit zonlicht gedeeltelijk geblokkeerd. Het systeem blijft wel werken, maar het produceert minder energie, dat wil zeggen vuiligheid zorgt ervoor dat zonnepanelen minder goed stroom opwekken. Zonnepanelen worden vuil door onder andere: stof/bladeren/algen/zand/vogeluitwerpselen/atmosferische vervuiling.

Veel mensen zeggen dat het niet nodig is om zonnepanelen te reinigen, omdat de regen daar wel voor zorgt. De regen helpt natuurlijk, maar het is helaas niet voldoende. Uit TNO onderzoek blijkt dat schone panelen zo'n 3% meer rendement opleveren dan vuile panelen.

Wanneer schoonmaken? De beste tijd om uw zonnepanelen schoon te maken is aan het begin van de lente. De meeste zonuren vindt plaats in de maand mei, juni en juli. Probeer uw zonnepanelen daarom op tijd te reinigen, zodat u zoveel mogelijk energie genereert in deze periode. Service Organisatie Van Eck reinigt de zonnepanelen veilig via het Hydro-powersysteem.

Hoe vaak moeten zonnepanelen gereinigd worden? Hoe vaak zonnepanelen gereinigd moeten worden, hangt af van het weer. Wij adviseren om jaarlijkse reiniging van de zonnepanelen om zo het rendement te waarborgen.

Heeft u vragen, wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Nobelstraat 8A, 6902 PH Zevenaar; Tel 0316 372185 Mobiel 06-51249034; info@so-vaneck.nl www.so-vaneck.nl.

Jubileumsponsoren voor Muziekstad Zevenaar

Ronald Gademan (Muziekstad Zevenaar) toost met Tom Möller en Ferah Beytut op het jubileumjaar

ZEVENAAR – Grand-café Zeven, De Kinkelder, Stadsbrouwerij Wittenburg, Eet-Lokaal en Gemak Shop Leuven zijn de eerste jubileumsponsoren van Muziekstad Zevenaar, die dit jaar haar 25-jarig bestaan viert.

De vijf Zevenaarse ondernemers krijgen in ruil voor hun bijdrage maximale exposure: onder meer advertentieruimte in de jubileumkrant en logo-vermelding op een groot led-scherm tijdens alle evenementen. Muziekstad Zevenaar organiseert jaarlijks vijf grote evenementen in hartje Zevenaar: het bevrijdingsfestival, het jazz- en bluesfestival, de summerparty, het country- en westernfestival en het najaarsfestival. Activiteiten zonder winstoogmerk die gratis toegankelijk zijn. En dat al 25 jaar lang.

"Allemaal evenementen, waar inwoners, winkeliers en ondernemers in Zevenaar volop van profiteren. Graag willen we daar ons steentje aan bijdragen. Daarom zijn we jubileumsponsor geworden", vertellen Tom Möller, Ferhat en Ferah Beytut van Grand-café Zeven en restaurant Efeze. Ronald Gademan van Muziekstad Zevenaar is blij met de jubileumbijdrage van de vijf bedrijven: "Alleen kunnen we het niet. Alles staat of valt met sponsorbijdragen en particuliere giften."


Muziekstad Zevenaar opent het jubileumjaar met een groots bevrijdingsfeest op 5, 6 en 7 mei op het Raadhuisplein. Het programma start vrijdag 5 mei om 12.00 uur. Een tipje van de sluier: 's avonds brengt The Boss UK een tribute aan Bruce Springsteen. Informatie: www.muziekstadzevenaar.nl.

Ex-medewerkers Vreedenhoff

gezocht

REGIO - "Wij zijn op zoek naar ex-medewerkers van verzorgingshuis Vreedenhoff in Arnhem. Op 18 november 2017 is er een reünie."

"Er zijn al veel aanmeldingen. Maar we zijn nog steeds op zoek. Aanmelden kan op reunievreedenhoff@gmail.com", aldus Hans Jansen.

Lentedrive

bridgeclub De Brug

LOO/DUIVEN - Op zaterdag 1 april verzorgt bridgeclub De Brug uit Duiven haar 11e Lentederive bij zaalcentrum Berentsen in Loo.

Inschrijfgeld is 15 euro per paar. Ervaren wedstrijdleiding, meesterpunten volgens geldende schaal en fraaie prijzen in natura. U kunt zich aanmelden tot 27 maart via het inschrijfformulker op: www.nbbportal.nl/7066. Informatie via lentedrive@upcmail.nl.

Carnaval

in Meulenvelden

DIDAM - De Vrolijke Drammers verwelkomen alle carnavalisten uit Didam en omstreken op donderdag 23 februari om 19.30 uur in het feestpaleis Dramphion in Meulenvelden.

De Vrolijke Drammers hebben weer een gevarieerd programma samengesteld waarin veel ruimte is voor dans, polonaise en muziek. Muzikaal zal de avond omlijst worden door dweilorkest Heur-es. Het zal er voor zorgen dat de bezoeker volop kan dansen en hossen.

Tussendoor zullen er optredens zijn van de verschillende dansgardes en tevens worden er diverse korte sketches ten gehore gebracht. Er zullen weer prijzen zijn voor de origineelst verklede carnavalist van deze avond. Belangstellenden uit Didam en omgeving zijn ook welkom.

De theaterzaal in Meulenvelden, Waverlo 13, Didam is open vanaf 19.00 uur, de avond begint om 19.30 uur. De entree bedraagt 3,00 euro.

Voor informatie kunt u terecht bij het Servicepunt (0316) 293 100 of e-mail info@meulenvelden.nl.

Opbrengst collecte Hersenstichting

ZEVENAAR - Van 30 januari tot en met 4 februari vond in Zevenaar de Hersenstichtingcollecte plaats. Er zijn veel collectanten op pad gegaan om voor alle mensen met een hersenaandoening geld in te zamelen. Deze enthousiaste inzet heeft 2779,20 euro opgeleverd.

Deze mooie opbrengst wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek en aan voorlichting, om zo een bijdrage te leveren aan een betere toekomst voor mensen met een hersenaandoening. De Hersenstichting is erg dankbaar voor deze bijdrage!

"Heeft u de collectant gemist? Uw gift is altijd welkom op rekeningnummer NL18 INGB 0000 000 860 Hersenstichting, Den Haag. Meer informatie staat op www.hersenstichting.nl. De Hersenstichting kan overigens altijd nieuwe collectanten en coördinatoren gebruiken. Mocht u geïnteresseerd zijn, dan kunt u contact opnemen met de Hersenstichting via bovenvermelde website."

Carnaval bij De Griethtreejers

ZEVENAAR - Aankomend carnaval wordt het jaar van De Griethtreejers! Met Stadsprins Theo en Adjudant Mark knallen we er op. Het wordt leuk, het wordt geweldig, het wordt gezellig, en wat hebben we er weer ontzettend veel zin in!

We merken dat het elk jaar drukker wordt in het Klompenhuus van De Griethtreejers. Waarom is dat nou eigenlijk zo? Simpel, gewoon omdat het feest is in de zaal. Geen gestamp, en geen geduw. Carnaval met echte carnavalsmuziek en een goeie sfeer. Die simpele insteek hebben we nu al een aantal jaren, en we zien dat mensen dat waarderen. Als je gewoon blijft wordt je vanzelf bijzonder hoor je wel eens….

Met het teenage carnaval op vrijdag, is een avond aan het programma toe gevoegd speciaal voor de jeugd in Zevenaar. De avond is weer opgezet door Tonnie Kaal en Joeri van Grol en zij zijn vast besloten om van deze avond met 7 Beats een top avond te maken.

Op zaterdag starten we het feest met de band Remember. Zondag feesten we door met Henk van Uum en Robert Pouwels. Maandag bouwen we voor de verandering nog maar eens een feestje met Remember. Speciaal voor de kinderen is op dinsdag middag het kindercarnaval dat in samenwerking met Boemelburcht wordt georganiseerd. Dancin zorgt dat de jeugd een prachtige afsluiting van het carnaval krijgt. Henk van Uum sluit dinsdagavond af voor de volwassenen, en dan zitten de 4 dwaze dagen er al weer op.

Kom allemaal eens langs in Klompenhuus, Oude Doesburgseweg 24, Zevenaar en ervaar zelf hoe leuk carnaval bij De Griethtreejers is, want carnaval feest je bij De Griethtreejers!

Goed voor elkaar met AED's

AERDT - Kleine inzet voor elkaar, grotere overlevingskansen Iedere week krijgen 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand (bron: hartstichting.nl). Dorpsraad Aerdt schonk in samenwerking met sponsoren enkele jaren geleden diverse AED's aan de Aerdtse bevolking. Deze zijn in Aerdt te vinden bij camping de Aerdtse Wacht, camping De Rijnstrangen, bij sportpark Toon van Uden en in dorpshuis 'Eensgezindheid'.

Weet jij wat je moet doen? Kun jij jouw vader, moeder, collega of buurman helpen als dat nodig is? Reanimeren en het gebruik van de Automatische Externe Defibrillator (AED) zijn de belangrijkste EHBO-vaardigheden om levens te redden. Reanimeren en de inzet van een AED binnen 6 minuten verhoogt de overlevingskans aanzienlijk. Zeker in ons buitengebied, waarbij langere aanrijtijden voor hulpverleners een veel voorkomend probleem is, is het noodzakelijk dat de eerste hulp vanuit onze directe omgeving komt.

Niet voor jezelf, maar voor wie je liefhebt. Het is dan ook een prettig gevoel te weten dat in Aerdt inmiddels meer dan 40 personen een AED en Reanimatie cursus hebben gevolgd. Deze cursus wordt regelmatig herhaald, om zeker te zijn dat men het niet verleert. Want zij die de cursus gevolgd hebben kunnen het verschil maken. Samen zorgen we voor grotere overlevingskansen in Aerdt.

Aankomend najaar starten we weer een cursus. De cursus wordt kosteloos georganiseerd voor álle inwoners van Aerdt. Doe je mee met de cursus? Ben jij zo'n bikkel, of wil je aankomend najaar je kennis opfrissen? Laat het dan weten! http://www.dorpsraad-aerdt.nl/aed-cursus/.

ZZP'er in de zorg? Dan zoekt Zorgzuster jou!

REGIO - Zorgzuster is in Gelderland op zoek naar ZZPers in de zorg die in de regio Achterhoek, Arnhem, Apeldoorn, de Liemers en de Veluwe willen werken. Op 28 februari wordt er een informatiebijeenkomst gehouden over het werken voor en met Zorgzuster. Deze geeft je inzicht in wat Zorgzuster voor jou als zorgverlener kan betekenen.


Zorgzuster biedt zorg op maat. Zij bemiddelt tussen zorgvrager en zorgverlener en is volledig gericht op het vervullen van de wensen van de klant. Onze zorgopdrachten zijn zeer divers; we verzorgen waaknachten, wijkzorg, PGB- en particuliere zorg en 24-uurszorg, maar we zijn er ook voor ALS-patiënten en alle overige zorgvragen.

Zorgzuster werkt samen met grote thuiszorgorganisaties in heel Gelderland, maar zet zich ook in voor particulieren. We zoeken verzorgenden en verpleegkundigen. Ben je nog geen ZZPer, maar overweeg je dit te worden en vraag je je af wat daarbij komt kijken? Ook daarover informeert Zorgzuster je graag. Bij Zorgzuster werk je als zelfstandig ZZPer, maar met professionals in de zorg.

Geïnteresseerd? Kom naar de informatiebijeenkomst op 28 februari in Arnhem. Kijk op zzp.zorgzuster.nl voor meer informatie en aanmelden. Mailen kan ook naar d.wensing@zorgzuster.nl of a.everts@zorgzuster.nl.

Lentedrive bridgeclub De Brug

LOO/DUIVEN - Op zaterdag 1 april verzorgt bridgeclub De Brug uit Duiven haar 11e Lentederive bij zaalcentrum Berentsen in Loo.

Inschrijfgeld is 15 euro per paar. Ervaren wedstrijdleiding, meesterpunten volgens geldende schaal en fraaie prijzen in natura. U kunt zich aanmelden tot 27 maart via het inschrijfformulker op: www.nbbportal.nl/7066. Informatie via lentedrive@upcmail.nl.

Carnaval in Meulenvelden

DIDAM - De Vrolijke Drammers verwelkomen alle carnavalisten uit Didam en omstreken op donderdag 23 februari om 19.30 uur in het feestpaleis Dramphion in Meulenvelden.

De Vrolijke Drammers hebben weer een gevarieerd programma samengesteld waarin veel ruimte is voor dans, polonaise en muziek. Muzikaal zal de avond omlijst worden door dweilorkest Heur-es. Het zal er voor zorgen dat de bezoeker volop kan dansen en hossen.

Tussendoor zullen er optredens zijn van de verschillende dansgardes en tevens worden er diverse korte sketches ten gehore gebracht. Er zullen weer prijzen zijn voor de origineelst verklede carnavalist van deze avond. Belangstellenden uit Didam en omgeving zijn ook welkom.

De theaterzaal in Meulenvelden, Waverlo 13, Didam is open vanaf 19.00 uur, de avond begint om 19.30 uur. De entree bedraagt 3,00 euro.

Voor informatie kunt u terecht bij het Servicepunt (0316) 293 100 of e-mail info@meulenvelden.nl.

Filmavond in De Ontmoeting

LOBITH - Iedereen is op 2 maart welkom in De Ontmoeting bij de Protestantse Kerk in Lobith voor de vertoning van de film L'enfant van de gebroeders Dardenne. Aanvang 19.30 uur; toegang gratis, na afloop is er een mandje voor een vrijwillige bijdrage in de onkosten.

Dit is een film over mensen die het moeilijk hebben in de samenleving. Zij hunkeren naar respect en liefde, maar weten ook niet hoe er mee om te gaan. Bruno en Sonia zijn twee tieners. Zij hebben een relatie. Bruno vindt werken overbodig. Hij steelt om aan geld te komen. Sonia leeft van een uitkering. Hun leven verandert ingrijpend als ze een zoontje, Jimmy, krijgen. Sonia houdt van het kind, maar Bruno kan het vaderschap niet aan en begaat een vreselijke daad. Aan het eind van de film komt hij tot inkeer en lijkt er hoop te zijn voor een partnerschap met Sonia.

Westervoort krijgt een moderne, nieuwe bibliotheek

WESTERVOORT - De gemeente Westervoort heeft het pand van Kunstwerk! de Bibliotheek gekocht. Op dit moment wordt het pand ingrijpend verbouwd en is de bibliotheek tot nader orde gesloten. Door een goede samenwerking tussen beide partijen krijgt het pand straks de uitstraling van een herkenbare en functionele 'huiskamer'.

De modernisering van de bibliotheek is een langgekoesterde wens van de gemeente Westervoort en Kunstwerk!. Directeur Bert Frölich: "De bibliotheek gaat zich meer richten op het ondersteunen van de inwoners van Westervoort bij hun persoonlijke ontwikkeling. Bijvoorbeeld door het tegengaan van laaggeletterdheid en taalachterstanden en het bevorderen van mediakennis en digitale vaardigheden. Door deze modernisering heeft de bibliotheek minder ruimte nodig en ontstaan er mogelijkheden voor nieuwe functies."

Kunstwerk! houdt het publiek zoveel mogelijk op de hoogte van de ontwikkelingen van de verbouwing en de komende heropening. Gedurende de sluitingsperiode kunnen materialen geleend en geretourneerd worden bij de vestigingen in Duiven, Giesbeek, Lobith, Pannerden en Zevenaar. Tijdens de verbouwing worden de uitleentermijnen aangepast. Dit houdt in, dat er geen boetes worden opgelegd, als materialen tijdens deze periode te laat worden teruggebracht.

Voor de openingstijden van deze vestigingen zie: www.liemerskunstwerk.nl.

Kerkdiensten bij PKN Rijnwaarden

Op zaterdag 11 februari is er om 10.00 uur kerkdienst in zorgcentrum Lobede in Tolkamer. In de dienst is ds. J. ter Avest uit Arnhem de voorganger.

De dag erna, zondag 12 februari is ds. E. Roth de voorganger in de kerkdienst. Deze dienst begint ook om 10.00 uur.

Zondag 19 februari is er om 10.00 uur dienst waarbij ds. J. ter Avest uit Arnhem de voorganger is.

Na de dienst is er in de Ontmoeting gelegenheid om na te praten en een kopje koffie of thee te drinken.

Iedereen is welkom bij PKN Rijnwaarden, Markt 15, Lobith.

Ledenvergadering Ons Genoegen Giesbeek

GIESBEEK - De algemene ledenvergadering van hengelsportvereniging Ons Genoegen Giesbeek vindt plaats op maandag 6 maart om 20.00 uur in het clubgebouw aan de Landaansestraat 6b in Giesbeek.

De agenda en de notulen staan op de http://hsvoggiesbeek.mijnhengelsportvereniging.nl/actueel/nieuws.html.

Sint-Martinus Oud-Zevenaar

In het weekend van zaterdag 18 februari en zondag 19 februari is er geen viering.

Mededeling:

Overleden op donderdag 2 februari mevrouw Mientje Peters-Teunissen,Karel van Gelrestraat 16, Zevenaar, 73 jaar.

In het weekend van zaterdag 25 februari en zondag 26 februari is er geen viering.

Kerkdiensten

PKN Rijnwaarden

Zondag 19 februari is er om 10.00 uur dienst waarbij ds. J. ter Avest uit Arnhem de voorganger is.

Op 26 februari gaat ds. W.H ten Boom uit Didam in de dienst voor, aanvang 10.00 uur.

Na de dienst is er in de Ontmoeting gelegenheid om na te praten en een kopje koffie of thee te drinken.

Iedereen is welkom bij PKN Rijnwaarden, Markt 15 in Lobith.

Bridgecursus

voor beginners

ANGERLO - Bridgeclub Angerlo start een cursus bridgen voor beginners.

De cursus staat onder leiding van een zeer ervaren docente. Er wordt gespeeld in het gezellige centrum De Meent van Angerlo aan de Prinses Margrietlaan. De docente maakt gebruik van de modernste digitale hulpmiddelen. Zij geeft haar lessen onder de titel 'Bridge in een flits'.

De cursus start op maandag 6 maart om 13.30 uur, de gezelligheid is troef.

Startsein gegeven met nieuwe website Inschrijving Das Groessen Kwis van start

Eigenaar Milan Brouwer van Booom Digital (midden) en Manouk van Dijk van Das Groessen (rechts) samen met de medewerkers van Booom Digital. Foto: Sjoerd Geurts

GROESSEN - Een nieuwe website, een bekende Nederlander en Groessenaren die alvast teams samenstellen. De Das Groessen Kwis is nu al een hit in Groessen. De officiële inschrijving is nu van start gegaan met het lanceren van de gloednieuwe website.

De website is na bemiddeling door De Liemerse Uitdaging geheel gratis gebouwd door het bedrijf Booom Digital uit Arnhem. Bestuurslid Manouk van Dijk van Das Groessen begeleidde samen met Milan Brouwer, eigenaar van Booom Digital het proces. “Met onze site hebben we nu een prachtig visitekaartje waar je niet alleen kunt terugkijken op een fantastisch evenement zoals de manifestatie Das Groessen, maar waar je ook alles kunt vinden over de Das Groessen Kwis.”
Op de nieuwe website is meteen een bijzonder kick-off moment te vinden. Niemand minder dan André van Duin geeft daar de aftrap voor de eerste editie van de Das Groessen Kwis.

Knapste koppen
Alles draait om 17 juni wanneer gestreden wordt om de titel ‘Knapste Koppen van Groessen’. Iedereen kan deelnemen aan de Das Groessen Kwis. Vrienden, familie, buurt, bekenden, verenigingen. Het speelt zich allemaal op twee avonden af. Op zaterdagavond 17 juni worden de ‘kwisboeken’ uitgedeeld waarmee de deelnemende teams een avond lang aan de slag gaan. Precies twee weken later - op zaterdag 1 juli - vindt tijdens de feestavond bij Zalen Gieling de prijsuitreiking plaats.

De kwis bestaat voor het grootste deel uit algemene vragen en voor een kleiner deel uit Groessense weetjes. Inschrijven via www.dasgroessen.nl.

Programma Filmhuis Zevenaar

I, Daniel Blake. Op zijn tachtigste hoort Ken Loach nog steeds bij de beste filmregisseurs. In een perfecte mix van understatement, humor en tragiek toont Loach's film een failliete verzorgingsstaat die zich verschanst achter zijn bureaucratie. Donderdag 16, vrijdag 17 en dinsdag 21 februari 20.15 uur. Maandag 20 februari 14.30 uur.

Les Saisons. Na de zee en de lucht, keren de Franse regisseurs Jacques Perrin en Jacques Cluzaud zich met Les saisons nu tot het land. Vrijdag 17 en woensdag 22 februari 14.30 uur.

De Duitse tragikomedie Toni Erdmann over de breekbare relatie tussen een superzakelijke dochter en haar vader, een onverbeterlijke grappenmaker, won vijf prijzen. De Nederlandse actrice Hadewych Minis, speelt een bijrol in deze beste Duitse speelfilm sinds jaren. Zaterdag 18 en zondag 19 februari 20.15 uur en dinsdag 21 februari 10.30 uur.

Levende rivier. In deze bijzondere natuurdocumentaire neemt Ruben Smit u mee op een kanotocht van Lobith tot de Noordzee. Betoverende filmbeelden dwars door de seizoenen heen. Als voorfilm historische opnamen uit 1922 van een deel van hetzelfde traject, van Lobith tot Arnhem. Zondag 19 en dinsdag 21 februari 14.30 uur.

Soof 2. Soof wordt opnieuw geconfronteerd met huwelijksproblemen. Haar echtgenoot lijkt nu écht met een jong ding in zee te gaan. Gelukkig zijn er genoeg mannen die Soof nog wél zien zitten! Maandag 20 en woensdag 22 februari 20.15 uur.

Bridge in een flits: bridgecursus voor beginners

ANGERLO - Bridgeclub Angerlo start een cursus bridgen voor beginners.

De cursus staat onder leiding van een zeer ervaren docente. Er wordt gespeeld in het gezellige centrum De Meent van Angerlo aan de Prinses Margrietlaan. De docente maakt gebruik van de modernste digitale hulpmiddelen. Zij geeft haar lessen onder de titel 'Bridge in een flits'.

De cursus start op maandag 6 maart om 13.30 uur, de gezelligheid is troef.

Open toernooi Bordspelclub De Bordspelfanaat Zevenaar

ZEVENAAR - De Bordspelfanaat Zevenaar houdt op 9 maart een open toernooi Carcassonne. Iedereen mag zich inschrijven. Het wordt georganiseerd in samenwerking met een grote speluitgever 999Games.

Inschrijven kan tot 1 maart via www.bordspelfanaat-zevenaar.nl of via telefoonnummer 06 28765737. Natuurlijk kan men er ook voor meer informatie terecht. Het inschrijfgeld bedraagt inclusief koffie/thee 2 euro.

Het toernooi wordt gehouden bij Caleidoz Steenhuizen 6 in Zevenaar op 9 maart en begint om 19.30 uur.

Carnaval met Storm in schuttersgebouw

ZEVENAAR - Coverband Storm verzorgt op maandagmiddag 27 februari weer de muziek. Net als voorgaande jaren belooft het weer een spetterde en gezellige afsluiting van het Frühshoppen te worden. Vanaf 12.00 uur is iedereen welkom. De toegang is gratis.

Tijdens de Boemelparade op de zondag 26 februari is de bar vanaf 13.00 uur open. De Boemelparade trekt door het centrum van Zevenaar en komt ook bij het schuttersgebouw langs. Dus loop gerust even voor of na de parade bij ons binnen in het schuttersgebouw Sint-Andreas , Oude Doesburgseweg 1 in Zevenaar.

Algemene ledenvergadering Ons Genoegen Giesbeek

GIESBEEK - De algemene ledenvergadering van hengelsportvereniging Ons Genoegen Giesbeek vindt plaats op maandag 6 maart om 20.00 uur in het clubgebouw aan de Landaansestraat 6b in Giesbeek.

De agenda en de notulen staan op de http://hsvoggiesbeek.mijnhengelsportvereniging.nl/actueel/nieuws.html.

Kerkdiensten PKN Rijnwaarden

Zondag 19 februari is er om 10.00 uur dienst waarbij ds. J. ter Avest uit Arnhem de voorganger is.

Op 26 februari gaat ds. W.H ten Boom uit Didam in de dienst voor, aanvang 10.00 uur.

Na de dienst is er in de Ontmoeting gelegenheid om na te praten en een kopje koffie of thee te drinken.

Iedereen is welkom bij PKN Rijnwaarden, Markt 15 in Lobith.

Geloofsgemeenschap Sint-Martinus Oud-Zevenaar

In het weekend van zaterdag 18 februari en zondag 19 februari is er geen viering.

Mededeling:

Overleden op donderdag 2 februari mevrouw Mientje Peters-Teunissen,Karel van Gelrestraat 16, Zevenaar, 73 jaar.

In het weekend van zaterdag 25 februari en zondag 26 februari is er geen viering.

Sint-Martinuskerk Giesbeek

Zaterdag 4 mrt. om 19 u. Woord- en Communie, Pastor J. Heemink en Caeciliakoor.

Dinsdag 7 mrt. om 10 u. Woord- en Communie, Pastor M. Smits en Samenzang.

Zondag 12 mrt. om 11 u. Concert Drumband Red en Black

Zaterdag 18 mrt. om 19 u. Woord- en Communie, Dhr. J. Ubbink en Caeciliakoor.

Zaterdag 1 april om 19 u. Woord- en Communie, Pastor J. Heemink en Caeciliakoor

Dinsdag 4 april om 10 u. Woord- en Communie, Pastor M. Smits en Samenzang

Zaterdag 8 april om 20 u. Concert Fanfare St. Gregorius.

Zondag 9 april om 10 u. Woord- en Communie, Dhr. J. Ubbink en Caeciliakoor

Vrijdag 14 april om 15 u. Kruisweg, Dhr. J. Ubbink en Caeciliakoor (Zaterdag 15 april om 21 u. zingen de Caeciliakoren van Giesbeek en Doesburg in Zevenaar, tijdens de Paaswake)

Zondag 16 april om 10 u. Pasen - Woord- en Communie, Pastor E. Lemmen en Caeciliakoren Giesbeek en Doesburg

Samenwerking met Voetbalscholing Opleidingsplan voor jeugdtrainers Sportclub Groessen

GROESSEN - Sportclub Groessen heeft een samenwerkingsverband gesloten met Voetbalscholing.nl met als doel de pupillentrainers van de club bij te scholen.

"Wij willen onze trainers ondersteunen bij hun trainingen", vertelt bestuurslid Frans Goris van Sportclub Groessen. "We zien in de samenwerking met Voetbalscholing.nl mooie kansen om dit doel te realiseren."

Alle pupillentrainers krijgen dit jaar zes speciale cursusavonden rond verschillende thema's. Met als doel de kwaliteit van hun trainingen te verhogen. Uiteindelijk moet dit de spelers in hun ontwikkeling helpen waar het gaat om technische, tactische en mentale vaardigheden.

Voetbalscholing.nl werkt met goed opgeleide trainers volgens de methode Wiel Coerver en René Meulensteen. "Kwaliteit, uitstraling en het creëeren van succes staan bij deze opzet hoog in het vaandel", zegt Johan Scholten van Voetbalscholing.nl. "Het opleidingsmodel van Meulensteen werd destijds ook toegepast bij één van de grootste voetbalclubs ter wereld, Manchester United."

Inmiddels is er op 10 januari een informatieavond gegeven die door de Groessense trainers druk werd bezocht. De formele aftrap vindt plaats op woensdagavond 22 februari.