GN Lingewaard

24 juni 2020

GN Lingewaard 24 juni 2020


Dorpshuizen in Lingewaard weer open voor gebruikers

De bar van het Ontmoetingscentrum Doornenburg. (foto: Jaap Plattel)

LINGEWAARD - De coronacrisis heeft alle dorps- en buurthuizen in maart gedwongen om abrupt te sluiten. Vanaf 1 juni mogen ze weer open, zij het onder strikte voorwaarden.


Volgens de richtlijnen van de rijksoverheid zijn de dorps- en buurthuizen en culturele centra in de gemeente Lingewaard vanaf 1 juni weer geopend. En dat is goed nieuws voor alle gebruikers! Want heel veel verenigingen en organisaties in Lingewaard maken graag gebruik van die gebouwen. Er wordt vergaderd, gemusiceerd, gezongen en gelachen en dat is allemaal stil komen te liggen afgelopen maanden.

Om alles in goede banen te leiden zijn deze Lingewaardse gebouwen afgelopen weken aangepast aan de RIVM richtlijnen. Door het veranderen van de inrichting en extra maatregelen voor hygiëne kunnen nu groepen tot dertig personen tegelijk gebruik maken van de ruimtes.

Natuurlijk zijn er wel voorwaarden aan verbonden door het RIVM. Zo moet bijvoorbeeld de anderhalvemeter-afstand van elkaar in acht worden genomen en mag er slechts een maximum aantal bezoekers aanwezig zijn.

'Wilt u weten welke mogelijkheden er in uw woonplaats zijn, neem dan contact op met het plaatselijke dorps- of buurthuis. Het personeel staat klaar om u te helpen en vragen te beantwoorden.'

Lingewaards Mannenkoor heeft er 'zing' in...

De bas-sectie in beeld. (foto: Maurice Gemmeke)

HUISSEN - Het Lingewaards Mannenkoor heeft er 'zing' in... Maar mogen nog niet. Waar heb je het over?


"Wel, we willen zo graag weer als koor zingen, maar we hebben gelezen dat hele koren zijn omgevallen door het coronavirus! Daar was het Lingewaards Mannenkoor op tijd achter: Onmiddellijk stoppen, dit is een heel serieuze zaak! Alle gezamenlijke zaken werden eenmans-zaken. Hoe kunnen we dit negatieve gebeuren omdraaien in een feestje? Een commissie van wijze (soms) mannen brainstormde een avondje of wat en kwam met verschillende plannen aan.

Met z’n allen onder de douche viel af, maar een publieke repetitie in de buitenlucht bij de Muntstraat met 150 cm tussenruimte en de dirigent in de plastic pak ervoor: dat is een mogelijkheid! Het weer moet dan wel een beetje meewerken, maar we blijven optimistisch."


De eerste maal gaat plaatsvinden op dinsdag 23 juni vanaf 19.45 uur en dat wordt een openbare repetitie van het koor. Dus vanavond al, let op!

"Ons verzoek is: kom gewoon eens langs achter het gebouw Museon aan de Munstraat 10 in Huissen. Er zijn gesprekken gaande met het Odeon op de Markt: dat muziekpaleis staat er toch een beetje toonloos bij. Wellicht na 1 september! Met de Zandse Kerk zijn ook al gesprekken gaande: we doen er alles aan. Maar… wij blijven je op de hoogte houden van uitvoeringen/concerten in de toekomst!"

Schrijver dezes is overigens ook erg nieuwsgierig naar waar en wanneer die fraaie bronzen plaquette van de Cultuurprijs 1999 in het plaveisel getimmerd gaat worden! "Overigens willen we ook nog wel een paar nieuwe leden erbij hebben. Bel me maar: 06 53966931. Of Theo Vermaas op 026 3257408. We zien je graag komen!"

Riefkoeken in Gendt

Mensen van de vereniging, die riefkoeken aan het bakken zijn. (Natasja Bouwman)

GENDT - Goed nieuws voor de echte riefkoek-liefhebbers onder ons! "Ondanks dat wij dit jaar onze bekende riefkoeken helaas niet op het Kersenfeest kunnen verkopen, willen wij ze toch aan jullie aanbieden door middel van een afhaalformule."


Dat wil zeggen dat je vooraf besteld, betaald en vervolgens in het eerste weekend van julie riefkoeken afhaalt op het marktplein in Gendt. Wij bereiden en geven uiteraard uit volgens richtlijnen RIVM! Op deze manier hopen wij onze traditie toch in stand te kunnen houden ook al is het op een aangepaste manier.

Je kunt je bestelling nog tot en met 28 juni doorgeven via een privébericht op Facebook of via mail cvdewaskniepers@hotmail.com. Bij genoeg animo informeren wij je vervolgens vanaf 29 juni over de betaling en afhaal. Eén portie (3 stuks) voor 2,50 euro."

Orgelkring Theaterkerk Bemmel in oprichting

BEMMEL - Het onlangs met veel geld gerestaureerde en uitgebreide orgel van de Donatuskerk Bemmel, nu Theaterkerk biedt de mogelijkheid voor het geven van orgelconcerten. Alle reden dus om een orgelkring op te richten.


De orgelkring in oprichting richt zich op bezoekers van alle leeftijden met orgelmuziek voor jong en oud, modern, klassiek, filmmuziek al dan niet met andere musici. Het voornemen is dit najaar van start te gaan met een open orgelweekend waar de geïnteresseerde bezoekers kennis kunnen maken met diverse orgelmuziek en het orgel kunnen bezichtigen. De orgelkring in oprichting wil graag nog versterking voor het mede-organiseren en programmeren van concerten. "Heeft u interesse neem dan contact op met Cor van Dalen, e-mail c.v.dalen@kpnplanet.nl of bel 06 55335519. Wilt u op de hoogte gehouden worden over de orgelconcerten stuur dan een mailtje."

Jonge tuinders gezocht voor De Moeshoeve

Vogelverschrikker. (foto: Jac Lamerichs SLN)

HUISSEN - Stichting Lingewaard Natuurlijk is gestart met een nieuw seizoen tuinieren voor kinderen in de basisschoolleeftijd.


"Vanwege de coronamaatregelen zijn wij later dan gebruikelijk, maar door de versoepeling van de coronaregels kunnen we gelukkig weer beginnen. Het tuinseizoen is wel korter geworden maar, er is nog genoeg mogelijk in het resterende tuinseizoen. Ieder kind krijgt de beschikking over een stukje grond om zelf groenten te kweken.

Wat is er nu leuker dan buiten zijn en met je handen in de aarde wroeten, zaaien, plantjes verzorgen en uiteindelijk proeven van je eigen oogst? Onze vrijwilligers begeleiden de kinderen en bieden hulp als het nodig is. De Moeshoeve biedt de mogelijkheid om groenten te telen in je eigen tuintje."

Ouders van kinderen, die willen tuinieren, zijn ook welkom om hun kinderen te begeleiden bij de verzorging van hun tuintje. Het geeft veel voldoening, als je merkt dat de kinderen aan het eind van het tuinseizoen, veel geleerd hebben over het leven in de bodem, de seizoenen en gezonde voeding. Het is heel mooi om te zien hoeveel plezier de kinderen kunnen beleven in hun eigen moestuin!

"Kom eens vrijblijvend een kijkje nemen bij de Moeshoeve! De openingstijden zijn: woensdag van 15:00 tot 16:00 uur en zaterdag van 10:00 tot 11:00 uur. Zit je kind of kleinkind in groep 5, 6 of 7 en heb je vragen of ben je enthousiast geworden? Wil je komen kijken, meer weten, of aanmelden neem dan contact op met moestuinenhuissen@lingewaardnatuurlijk.nl."

Verbindingstocht Putten-Huissen

Iedere burger telt. Hier op De Heuvel. (foto: Guus Versmissen)

HUISSEN - Natuurlijk kan het Exoduswandelevenement dit jaar geen doorgang vinden zoals vorig jaar nog gedacht. Op 27 juni, de laatste zaterdag in juni, zal tóch de wandelschoen centraal staan bij de herdenking van de evacuatieperiode uit 1944-1945.


Al enige jaren is er een innige band tussen de stichting Samen Verder Putten en het Exoduscomité. Bindende factor is de tragiek die de plaatsen Putten en Huissen trof op zwarte maandag 2 oktober in 1944. In Putten vond de dramatische razzia plaats. Huissen werd op dezelfde dag getroffen door het vernietigende RAF bombardement. In beide plaatsen waren het burgers die slachtoffer werden. Gegeven de huidige situatie waarin projecten een andere opzet krijgen is een mooi initiatief geboren.


Op 26 juni vertrekt het bestuur van de Puttense stichting naar Huissen om daar op 27 juni aan te komen. Het is een tocht die de terugkeer symboliseert van de vluchtelingen. Op de oorspronkelijke dag van de Exodustocht zal zonder publiek een bloemstuk geplaatst worden bij Het Massagraf.

Men zal zes gemeenten bezoeken en plaatsen als het Kröller Muller (oude Rode Kruis post), het Airborne museum, de Frostbrug en het Dominicanenklooster, oud toevluchtsoord. Bij gemeenten zal men een herinneringspakket aanbieden en bij monumenten een kaars plaatsen.


75 jaar Vrijheid

De tocht zal 75 kilometer beslaan en dat is de verwijzing naar 75 jaar vrijheid. "We zijn zeer verheugd met deze samenwerking en dat het lustrum, de 10e Exodustocht, terechte aandacht krijgt binnen het project Gelderland Herdenkt. Opdat wij niet vergeten", aldus het Exoduscomité.

Protestantse kerk Gendt

(foto: Rita Wubbels)

GENDT - Donderdag 25 juni zal de protestantse kerk van Gendt weer geopend zijn van 14:00 – 15:30 uur.


Iedereen die even naar binnen wil lopen, een moment van stilte zoekt of een gesprekje wil hebben, is welkom. Je kunt gewoon even rustig in de kerk zitten of een gedicht lezen dat nieuwe inspiratie kan geven. Je kunt ook een kaarsje aansteken. Iedereen is er welkom!

Geen Huissense boekenmarkt

Het opbouwen van een kraam vol boeken moet wachten tot 2021. (foto: M. Hoek)

HUISSEN - De Huissense Boekenmarkt gaat dit jaar definitief niet door.


Zaterdag 5 september zou voor de zeventiende keer de jaarlijkse boekenmarkt worden gehouden. De kramen waren dit voorjaar al wee snel allemaal verhuurd, de organisatie had er zin in, maar het coronavirus gooit roet in het eten. Zoals het er nu naar uitziet zouden er vanaf 1 september weer evenementen worden gehouden, maar de veiligheid van standhouders en bezoekers kan op dit moment niet worden gegarandeerd.

Volgend jaar op de eerste zaterdag van september wordt er als alles meezit gewoon weer de inmiddels traditionele boekenmarkt gehouden.


Ook uw bericht in de krant?


REGIO - Wilt u iets onder de aandacht brengen in uw eigen regio? Dat kan! Uw bericht kunt u eenvoudig insturen via onze website: www.gemeentenieuwsonline.nl.


Klik bovenaan eerst op de regio waarover uw bericht gaat. Alleen voor die regio stuurt u het in. Als u uw bericht ook graag in andere regio's geplaatst wilt hebben, kunt u dit aangeven bij 'Opmerkingen'. Als uw bericht er geschikt voor is en bij voldoende ruimte, zal de redactie uw bericht dan ook in andere regio's plaatsen. Vervolgens klikt u rechts bovenaan op de tekst: 'Nieuws insturen'. Een poster of flyer hoeft u niet bij te voegen, want die wordt niet geplaatst. Een (rechtenvrije) foto mag uiteraard wel. Graag zelfs. Als u er niet uitkomt, belt u dan gerust even: 0481-464770. We helpen u graag verder.

Bemmelse viert honderdste verjaardag

BEMMEL - Ze volgt het nieuws nog steeds op de voet en Nieuwsuur is haar favoriete actualiteitenprogramma. Honderd jaar geleden, op 26 juni 1920, werd mevrouw Koos Gunsing – Bruining in Bemmel geboren. Haar wieg stond, om precies te zijn, op een boerderij op De Plak.


Als oudste uit een gezin van negen kinderen lag het in die tijd min of meer voor de hand dat de oudste dochter mee zou gaan werken in de huishouding. En zo geschiedde. Zij zorgde samen met haar moeder voor het huishouden van het grote gezin. De familie Bruining had een gemengd bedrijf waar fruit en vee de boventoon voerden.
Daarnaast hield de vader van de jarige zich ook bezig met het repareren van schoenen. Vroeger hadden veel inwoners in Bemmel een bijnaam, vaak gerelateerd aan het vak dat men uitoefende, en dat zorgde ervoor dat de familie Bruining ook wel ‘De Schoes’ werd genoemd (schoes is volkstaal voor schoenmaker). Het was een sportieve familie. Haar broers Toon en Henk speelden in de vijftiger jaren lange tijd in het eerste elftal van Sportclub Bemmel. Ze volgde met trots hun verrichtingen.Op een steenworp afstand van de boerderij op De Plak was de Plakselaan. Daar woonde Jan Gunsing.
Jan kwam regelmatig over de vloer bij de familie Bruining om een kaartje te leggen. En ja hoor, Jan en Koos vielen voor elkaar en na hun verkeringstijd zijn ze op 22 juli 1947 getrouwd.
Ze gingen in Bemmel wonen en in de loop der jaren zouden ze hier nog liefst zeven keer verhuizen.
Uit hun huwelijk zijn vier kinderen geboren en inmiddels zijn er tien kleinkinderen en dertien achterklein-
kinderen. Jan was lange tijd werkzaam bij het toenmalige Modehuis Stoffels aan de Kinkelenburglaan, waar nu appartementencomplex Residentie Singelstein is gevestigd. De slogan 'Wat Stoffels u biedt, vindt men in de hele Betuwe niet' zal menigeen nog bekend in de oren klinken.

Het laatste huis in Bemmel was een aanleunwoning bij verpleeghuis Liduina op het adres Gouden Appel. Hier heeft de jarige nog een lang en rustig leven geleid met haar Jan. Helaas kwam hier een einde aan toen Jan eind 2016 op 96-jarige leeftijd overleed. Ze waren toen bijna 70 jaar getrouwd…
Door toch wat fysieke ongemakken brak enkele jaren later in 2019, voor de toen 99-jarige, het moment aan dat zij haar aanleunwoning moest verruilen voor een verblijf in een verpleeghuis. Zeer tot haar spijt was er in ‘haar’ Bemmel op dat moment geen plaats en moest er worden uitgeweken naar een verpleeghuis in Den Bosch. Vooral lezend en het nieuws volgend brengt ze nu haar dagen door. En op 26 juni is het zover, Koos Gunsing – Bruining wordt dan 100 jaar. De bijzondere tijden die we nu meemaken als gevolg van het coronavirus zorgen ervoor dat dit feest in beperkte kring moet worden gevierd. Felicitaties uit ‘haar’ Bemmel zullen de 100 jarige dan ook zeker goed doen.
Het adres is: Mevrouw Gunsing-Bruining, De Eendenkooi 144, 5223KP ’s-Hertogenbosch.Hof van Hessen heropend

Burgemeester Meijers heropent Hof van Hessen. (foto: HKH)

HUISSEN - Op zaterdag 13 juni heropende burgemeester Josan Meijers in Huissen stadsmuseum Hof van Hessen. Tevens opende ze daarmee de tijdelijke tentoonstelling Huissen Herleeft: bevrijding, terugkeer, hulp en eerste wederopbouw. Ook werd het eerste exemplaar van het Twidde Huusses lèèsplänkske aangeboden.


In haar toespraak gaf de burgermoeder aan, dat het voor het eerst was dat ze een museum heropende in plaats van te openen. Trots is ze, zei zij, op alle vrijwilligers die dit museum in stand houden. De geschiedenis blijven vertellen blijft belangrijk.

Na haar korte toespraak kreeg ze een rondleiding door het museum. Tijdens de koffie werd er getrakteerd op aardbeien van 'de koude grond'. Het was ook het moment, dat ze een ingelijst exemplaar van het Twidde Huusses lèèsplänkske kreeg aangeboden. Daarbij werden de woorden uitgesproken, dat ze dan nog eens aan Huissen kon terugdenken… Lingewaard hoefde niet persé.

Het Twidde Huusses lèèsplänkske is verkrijgbaar in het museum voor 4,95 euro.

Bid & Bakkie in Ressen

Kerk Ressen.

RESSEN - Pleisterplaats Ressen is weer voorzichtig gestart met haar activiteiten. Eerder was er een dagelijkse live streaming van het ochtendgebed. Nu is het weer mogelijk om er persoonlijk aan deel te nemen. Dit kan op alle werkdagen van 9.00 tot 9.15 uur in de kerk van Ressen (Kerkenhofstraat 3).


Elke tweede en vierde vrijdag van de maand is er Bid & Bakkie. Het ochtendgebed wordt dan gevolgd door een gezellig samenzijn met koffie/thee in de kerk of bij goed weer buiten. Ervaar de verrassende combinatie van een ochtendgebed (waarin stilte, muziek, tekst, zegen en gebed centraal staan) met mooie gesprekken tijdens de koffie/thee. De eerstvolgende keer is op vrijdag 26 juni. "Uiteraard houden wij rekening met de RIVM-maatregelen. Wij vragen dat ook aan u."

Het ochtendgebed/Bid & Bakkie wordt verzorgd door Pioniersplek Pleisterplaats Ressen. Deze maakt deel uit van de streekgemeente De Vierplek (www.4-plek.nl).

Ook uw bericht in de krant?

Ook uw bericht in de krant?


REGIO - Wilt u iets onder de aandacht brengen in uw eigen regio? Dat kan! Uw bericht kunt u eenvoudig insturen via onze website: www.gemeentenieuwsonline.nl.


Klik bovenaan eerst op de regio waarover uw bericht gaat. Alleen voor die regio stuurt u het in. Als u uw bericht ook graag in andere regio's geplaatst wilt hebben, kunt u dit aangeven bij 'Opmerkingen'. Als uw bericht er geschikt voor is en bij voldoende ruimte, zal de redactie uw bericht dan ook in andere regio's plaatsen. Vervolgens klikt u rechts bovenaan op de tekst: 'Nieuws insturen'. Een poster of flyer hoeft u niet bij te voegen, want die wordt niet geplaatst. Een (rechtenvrije) foto mag uiteraard wel. Graag zelfs. Als u er niet uitkomt, belt u dan gerust even: 0481-464770. We helpen u graag verder.

Wijs, ambachtelijk ijs opent derde vestiging in Bemmel

BETUWE - Een fantastische locatie aan het marktplein in Bemmel, dat was de doorslaggevende factor voor eigenaar en ijsmaker Jeroen Pohlmann om de stap naar Bemmel te zetten: “Een mooi groot pand, op de hoek van het marktplein en midden in het winkelgebied van Bemmel, wat wil je nog meer?”Met een winkel en ijsmakerij in Gendt en een ijssalon en chocolaterie in Elst, ligt Bemmel mooi centraal tussen deze twee winkelkernen. Veel mensen uit Bemmel kenden Wijs, ambachtelijk ijs al vanuit Gendt of Elst. “Zo, en dat was te merken ook”, aldus Pohlmann. “De eerste dag was een soort van proefdraaien voor ons, maar binnen enkele minuten stond de eerste klant al voor de vitrine en de rest van de dag stond men in de rij voor een lekker schepijsje.” Op de vraag hoe het bevalt met drie vestigingen in de regio antwoordt Pohlmann: “Ja, het is super om zo enthousiast ontvangen te worden. We doen het ook echt omdat we het leuk vinden mensen blij te maken met een lekker ijsje.” Hij vervolgt: “Ook wij moesten we ons aanpassen naar de andere situatie dit jaar. We zijn bijna twee maanden later open gegaan dan gepland, dus dan is het te gek dat we een vliegende start maken.”

Op woensdag 24 juni opent de ijssalon in Bemmel officieel de deuren. “Dat gaan we die dag vieren met voor iedere klant een tweede bolletje ijs gratis. Oók in de winkels van Wijs in Gendt en Elst!”

Copy&Send Elst betrekt nieuw onderkomen

Het team van Copy&Send, met in het midden eigenaren Robin van Zadelhoff en Phyllis Leijser. (foto: Sophie Bremer)

ELST - Een betrouwbare verzendservice? Iets te printen? Of professioneler drukwerk nodig? Copy&Send in Elst timmert sinds 2016 stevig aan de weg. Onlangs betrok het bedrijf een nieuw onderkomen. ‘We zijn weer een beetje uit ons jasje gegroeid.’


Trots melden eigenaren Robin van Zadelhoff en Phyllis Leijser dat hét adres voor drukwerk en verzending voortaan elders te vinden is. Het is de derde keer dat Copy&Send verhuist, maar dit keer zal de laatste zijn. Leijser: ‘Deze nieuwe stek hebben we met het oog op de toekomst gekozen. Er is nu voldoende ruimte om ons bedrijf nog verder uit te bouwen.’

Zowel de particulier als het bedrijfsleven kan er terecht. Beide zijn vanuit het nieuwe pand nog beter te bedienen. ‘De student voor zijn of haar scriptie, jonge ouders voor hun geboortekaartje, de ondernemer voor al zijn drukwerk en signing op, in en langs het bedrijf, verenigingen voor posters en bijvoorbeeld brochures. Alles is mogelijk', aldus Leijser.

Vooral de verzenddienst van Copy&Send vindt de laatste tijd gretig aftrek. Dat komt deels door de coronacrisis, denkt Van Zadelhoff. ‘Maar we merken vooral dat onze persoonlijke benadering en ons maatwerk wordt gewaardeerd. Per poststuk of verzenddoos, zelfs hele partijen. We nemen alles uit handen: opslag, verpakken en verzenden (fullfilment).’Op afspraak

Het nieuwe adres van Copy&Send is Industrieweg 20B , 6662 PA Elst. Er is ook een nieuw telefoonnummer: 0481 762749. Het kantoor is tijdelijk alleen op afspraak open. Een eenvoudig printje? Stuur het bestand per e-mail door en het is meestal dezelfde dag al af te halen.

Uw gehoor verbeteren? Dit is het Moment™(juist nu, bij Janssen Hoorzorg)

De Widex Moment is het eerste gehoorapparaat dat niet klinkt als een hoortoestel.

BEMMEL - Decennialang heeft de hoortoestelindustrie – min of meer gedwongen – moeten accepteren dat een hoortoestel, hoe goed dit ook is, altijd klinkt als een hoortoestel. Door de gebruiker wordt dit vaak omschreven al blikkerig en kunstmatig en klinkt het niet als het natuurlijke en genuanceerde geluid dat men zich herinnert van de tijd van dat het gehoorverlies er nog niet was.


Bij Janssen Hoorzorg stopt dat tijdperk nu. We weten dat de beste luisterervaring begint met een perfect geluidsaanbod in het oor. Het toonaangevende merk Widex heeft met zijn nieuwste creatie de Moment™ een revolutionaire manier gevonden om het geluid te verwerken: Zonder enige vertraging, dat voorkomt dat onaangename artefacten resulteren in het typische hoortoestelgeluid. We noemen deze nieuwe manier van geluidsverwerking Widex PureSound™.

Dat u als klant juist nu in deze tijd het meest eerlijke , en zo geavanceerd mogelijke geluid krijgt aangeboden is alleen al juist nu zeer belangrijk gezien de enorme stroom informatie die we dagelijks op ons af krijgen.

Om de drukke wereld wat overzichtelijker en makkelijker te maken heeft Widex in deze serie ook het kleinste oplaadbare lithium-ion RIC-hoortoestel ter wereld, dat bovendien rechtstreeks met veel smartphones kan worden verbonden.

De bijbehorende app is doorontwikkeld op grond van eerdere gebruikerservaringen en is nu nog intuïtiever. De app biedt veel mogelijkheden om het hoortoestel nog meer naar wens in te stellen. En uiteraard kunnen de diverse dex-accessoires ook communiceren met de toestellen uit de Widex Moment ™-serie.

Bij Janssen Hoorzorg vinden we geluidskwaliteit het allerbelangrijkst. Dat staat altijd op de eerste plaats – het is tenslotte een hoortoestel (houd deze krant in de gaten voor mooie acties de komende week).

Janssen Hoorzorg, De Pollenbrink 5, Bemmel; 0481 769037

Ingezonden brief

Lingewaard dure gemeente t.o.v. Overbetuwe.


Buren, burgers en buitenlui van de gemeente Lingewaard!

U wilt misschien net als ik antwoord op de vraag waarom wij in de gemeente Lingewaard veel meer belasting betalen dan de burgers van de gemeente Overbetuwe. Ik las dat dat verschil nog steeds groeit in het nadeel van ons, burgers van Lingewaard. Ik zou hier graag een 'transparant' (om dat modewoord ook eens te gebruiken) antwoord op hebben. Hoe komt het dat wij (veel) meer betalen dan de ingezetenen van de Overbetuwe? Ik richt deze vraag aan onze volksvertegenwoordigers die zetelen in het Bemmelse. Ik neem aan dat zij in deze coronatijd zeeën van tijd hebben om deze vraag te beantwoorden. Ik zie iedere maand op mijn bankafschrift dat er drie bedragen worden afgeschreven aan de gemeentelijke belastingen. Duister is precies waaraan. Ik zou willen voorstellen dat er bij wordt vermeld met naam en toenaam waaraan je dit bedrag uitgeeft. Nu is dat niet te zien.

Veel letters en cijfers, dat wel. In afwachting van een adequaat antwoord, vriendelijke groet,

T.A. Rasing.

Champagne voor Van Zadelhoff

De 2019-569 die de champagne verdiend. (foto: Chantal Staal) Chantal Staal

HAALDEREN - Op zaterdag 20 juni zaten de postduivenliefhebbers van de Vliegende Post weer te wachten op de terugkeer van hun gevleugelde vrienden.Vanuit de plaats Chalons en Champagne is het een 345 km in vogelvlucht naar de Betuwe. Bij Rene van Zadelhoff zat na 4 uur en 5 minuten de eerste duif alweer op de klep. Gemiddeld vliegt deze duif een 84 kilometer per uur om weer terug te komen naar zijn baas. Een fantastische prestatie.


De uitslag van de VPH

1-2-9-10 Rene van Zadelhoff, 3-4-6 Jan Weijers, 5-8 H.J.A Leemreise, 7 Chr. Graven, 12 H. Janssen, 14 Th. Rutjes, 16 H.J. de Wijse, 25 Comb. Muller/ de Wijse, 28 Luc van Zadelhoff, 34 L. Meijberg.

Start ‘Music Kids’ cursus

Start ‘Music Kids’ cursus

ELST - Muziekvereniging PWA uit Elst start op donderdagmiddag 3 september een nieuwe opleiding voor kinderen, waarin de basis wordt gelegd voor de muzikale vorming.


De cursus bevat vijftien lessen van 45 minuten. De lessen zijn op donderdagmiddag van 16.00 tot 16.45 uur in basisschool de Sunte Werfert in Elst. De cursus is bedoeld voor kinderen van groep 3 - 8.

Er wordt ruim aandacht gegeven aan oriëntatie om eventueel door te kunnen stromen naar een ander muziekinstrument. Tijdens de cursus zullen er instrumentpresentaties plaatsvinden zodat de kinderen kennis kunnen maken met verschillende instrumenten. Het cursusgeld bedraagt 20 euro per maand. Tijdens de eerste les ontvangt elke deelnemer een eigen blokfluit en lesboek, de kosten hiervoor bedragen eenmalig 20 euro. Voor vragen of aanmelding mailt u naar: jeugdpwa@gmail.com.

10 / 20

11 / 20

Huissen in TekstbeeldZeldzame steenbreekvarens op kloostermuur

(foto: Gerrie Aldershof)

HUISSEN - ...Over het 'Wel en Wee' van Huissen lees ik bijna alles. Dat de Vrienden van Huissen in samenwerking met het Dominicanenklooster de monumentale kloostermuur uit 1864 willen restaureren is me dan ook niet ontgaan. Een mooi initiatief. Daarbij bleef mijn gedachte steken. Totdat een tijdje terug een keurig handgeschreven brief bij ons op de deurmat viel.


Tekst en fotografie: Gerrie Aldershof


'Kun jij nagaan wat voor muurplanten op de kloostermuur zitten en of daar beschermde muurplanten tussen zitten? Die muurplanten mogen niet verloren gaan!', was getekend Theo Gerritsen. De Gerritsen wonen vanaf 1968 aan de Burchtgracht. Vanuit hun gezellige stadstuin hebben ze zicht op de kloostermuur. Hoewel bomen meer mijn 'ding' is, herkende ik wel een paar muurplanten. Maar om zeker van mijn zaak te zijn kwam ik uit bij floraonderzoeker Benno te Linde. Dé expert van wilde muurplanten in Gelderland.

Benno kent de kloostermuur en voorzag mijn foto's van een ‘etiket’. Een mooi lijstje muurplanten. Onder andere: steenbreekvaren, muurvaren, stinkende gouwe, melkdistel, prachtklokje, braam en Japanse wijnkers sieren de kloostermuur. Mijn interesse gaat vooral uit naar de varens. Met name de steenbreekvaren (zie foto). Een prachtige subtiele plant; de topper van de kloostermuur. De steenbreekvaren (er zitten meer varens van deze soort op de muur) is gemakkelijk te herkennen aan de lange ‘steel’ met veel kleine lichtgroene deelblaadjes. Hoewel de naam steenbreekvaren anders doet vermoeden heeft deze varensoort tere worteltjes en is al tevreden met een beetje mortel (voegsel). Tot 2017 was deze zeldzame varensoort wettelijk beschermd. Ik weet nog goed dat deze steenbreekvaren een centrumplan frustreerde in het Achterhoekse plaatsje Terborg vanwege zijn beschermde status toentertijd. Een landelijke media ‘hype’ was het gevolg...

Bij mijn summiere inventarisatie zijn alléén de muurplanten aan Burchtgracht-zijde van de kloostermuur in kaart gebracht. Derhalve bijzondere muurplanten die zorgdragen voor een verrijking van de kloostermuur en de omgeving. Met Theo Gerritsen hoop ik dan ook dat bij het restaureren van het erfgoed deze bijzondere muurplanten met name de muurvaren en de steenbreekvaren, hun plaatsje mogen behouden zodat deze muurplanten nog tot in lengte van jaren de kloostermuur van de Dominicanen sieren...

Haal de wereld in huis!Eva uit België zoekt gastgezin

Student Eva. niet bekend

LINGEWAARD - In augustus en september komen er weer verschillende buitenlandse studenten naar Nederland om een uitwisseling te volgen via het programma ‘High School Holland’ van Travel Active. Een van die studenten dit jaar is de 14-jarige Eva uit België. Eva zal twee maanden in Nederland verblijven. Lyceum Elst heeft aangeboden om buitenlandse studenten te ontvangen. De school hebben we dus al, nu nog een leuk gastgezin in Elst.


Eva stelt zich voor: ’Mijn hobby’s zijn ritmisch gymnastiek en bakken. Deze zomer ga ik samen met mijn team naar IJsland om mee te doen aan het European Gymnastics Event. Verder knutsel en naai ik graag. Tenslotte speel ik piano.’


Bent u geschikt als gastgezin? ‘Gastgezinnen zijn er in alle soorten en maten, in onze ogen kunnen alle samenstellingen van gastgezinnen een warm thuis bieden aan de studenten. Zolang u maar enthousiast bent en openstaat voor een interculturele ervaring.' Tijdens het verblijf in Nederland staan de studenten en gastgezinnen onder begeleiding van een Local Coordinator van Travel Active.


'Wilt u Eva of een andere internationale student, een thuis bieden? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met het High School Holland team van Travel Active. Telefoonnummer: +31 (0)85 2224810 of e-mail: highschoolholland@travelactive.org. Ook kunt u terecht bij Local Coordinator Marina van Zijl via marina.van.zijl@travelactive.org of bel haar op 06 34496317.'

Open dag Santackergaard

Het pad wordt beweid. (foto: Elieke Starink)

ELST - De Santackergaard maakt er een zomerfeest van. Bloemen, bijen en voedselbos ter kennismaking, op 26 juni van 15 tot 19 uur... Kijk voor info op santackergaard.nl.


"We vertellen, maken muziek, en de schapen komen langs. Marion Teeuwen leidt de schapen met haar hond langs het schouwpad... naast Weteringsewal 5 in Elst! Geef je wel op met info@santackergaard.nl of bel Leo Starink, 06 37403725."

13 / 20

Van 26 juni t/m 2 juli

HET HUIDIGE STERRENBEELD IS KREEFT. De kreeft is een zorgzaam type. Het is dan ook niet gek dat velen in de zorg werken. Van thuiszorg tot en met de verpleging. Met hun moederlijke neigingen zien we ze ook vaak in de baby- en peuteropvang. Vroedvrouw is ook al een passend beroep. Ze werken ook graag als kinderarts of kinderfysiotherapeut. Ze bereiden graag eten en dus zie je ze ook in de horeca en in restaurants.

RAM van 21 maart t/m 20 april
Op vrijdag heb je de neiging om tegen iemand uit te vallen. Vanaf zaterdag loopt jouw planeet Mars enkele weken in jouw eigen sterrenbeeld. Dat geeft enorm veel energie en daadkracht. Het wordt dus een hele actieve zomer voor jou, ram! Vanaf zaterdag ga je ook aan de slag met een zware taak.

STIER van 21 april t/m 21 mei
Komende donderdag ben je in een heel royale bui. Je geeft de ander met liefde iets persoonlijks. Ook al ben je erg gehecht aan je bezit kun je het zowaar missen. Het weekend is lekker ontspannen. Volgende week woensdag twijfel je of bepaalde gevoelens wederzijds zijn. Dat zul je even moeten testen.

TWEELINGEN van 22 mei t/m 21 juni
Aanstaande donderdag en volgende week maandag voel jij je helemaal oké. Maar daar tussenin zit een weekend waarin jij veel moeite hebt met bepaalde mensen en hun gedragingen. Volgende week dinsdag sta jij in het middelpunt van de belangstelling. Jij hebt dan ook iets bijzonders te melden.

KREEFT van 22 juni t/m 22 juli
Tot en met vrijdag voel jij je helemaal happy, alhoewel je op vrijdag wel twijfelt of je bepaalde dingen moet ondernemen. In het weekend en gedurende een stukje maandag kom je terecht in allerlei conflicten. Je mag duiken! Daarna gaat alles van een leien dakje en kun je heel veel voor elkaar krijgen.

LEEUW van 23 juli t/m 22 augustus
Je hartelijkheid aanstaande donderdag wordt meteen beloond. Anderen geven je minstens evenveel vriendelijkheid terug. In het weekend is familie een bron van ergernis. Toch past hier wat meer respect. Volgende week dinsdag voer jij het hoogste woord en heb jij interessante mededelingen.

MAAGD van 23 augustus t/m 21 september
Op donderdag en maandag heb jij veel geduld met de ander. Je neemt de tijd om zaken uit te leggen. Maar in het tussenliggende weekend erger jij je vooral aan de traagheid van anderen en ook hun onbenul. Volgende week dinsdag bedenk jij een inventieve oplossing en daardoor hangt iedereen aan je lippen.

WEEGSCHAAL van 22 september t/m 22 oktober
Normaal ben jij al heel vriendelijk, maar aanstaande donderdag overtref jij jezelf. Zelfs tegen mensen die je eigenlijk niet zo mag, ben je uitermate lief en voorkomend. Na een gezellig weekend heb jij volgende week woensdag een probleem. Je twijfelt namelijk enorm over een bepaalde zaak. Hoe nu verder?

SCHORPIOEN van 23 oktober t/m 21 november
Vanaf aanstaande zaterdag loopt jouw planeet Mars in het directe teken ram. Dat geeft dat je de komende weken eerst doet en daarna pas nadenkt. Niet echt jouw stijl! Rond volgende week maandag staan de planeten goed om jou natuurlijke psychologische aanleg meer ruimte te geven.

BOOGSCHUTTER van 22 november t/m 21 december
De gehele komende periode staat in het teken van verdieping. Jij wilt meer uit het leven halen. Een gevoel van ontevredenheid ligt hieraan ten grondslag. Het zou kunnen dat je meer wilt weten. Misschien helpt een bepaalde cursus jou hierbij. Maar je wilt ook in relaties dieper gaan.

STEENBOK van 22 december t/m 19 januari
Vanaf zaterdag ben jij heel energiek en pak je zonder omhaal een pittige klus aan. Je zet echt je schouders eronder! En dat heeft meteen effect. Vanaf volgende week woensdag gaat jouw planeet Saturnus (weer want hij heeft dat eerder gedaan) in jouw sterrenbeeld lopen. Dat heeft een positief effect!

WATERMAN van 20 januari t/m 17 februari
Tot en met aanstaande zondag staan de planeten gunstig voor jou. Je kunt het dan met zowat iedereen goed vinden. Volgende week maandag is een soort baaldag. Niets verloopt dan soepel. Maar dinsdag wordt een dag om door een ringetje te halen. Jij stelt je heel positief op.

VISSEN van 18 februari t/m 20 maart
De komende week staat bij jou in het teken van herinneringen ophalen. Dat valt soms goed maar ook wel eens wat minder goed. Het is wel een hele goede tijd om nare herinneringen terug te laten komen zodat je die ervaringen alsnog kunt verwerken. Dit verwerkingsproces neemt wel wat tijd in beslag.

Landerij zoekt uitbreiding voor team Beheer

Ingang Landerij De Park. (foto: Imker fotografie) Imker fotografie

BETUWE - Help jij mee Landerij De Park mooi en aantrekkelijk te houden? "We zijn op zoek naar twee mensen die voor tenminste twee halve dagen per week het team Beheer willen versterken. (vrijwillige inzet)."


Het team Beheer bestaat momenteel uit drie personen onder leiding van een teamtrekker. Samen zorgen zij voor toezicht en overzicht op het terrein van Landerij De Park. Zij werken nauw samen met het team Onderhoud. Om de beheerstaken goed te kunnen vervullen wil het team groeien naar een team van vijf personen.

Landerij De Park is een centrum voor natuurbeleving. Met hart en ziel werken vrijwilligers in verschillende teams aan het in stand houden en ontwikkelen van het centrum. Zij doen dit samen met professionele partners op het terrein ( DROOM! de Landerij, BSO De Landerij, Dienstverlening in het Groen, NME Overbetuwe, Orgyd Buitenpraktijk.) Dit alles onder het motto ‘Zorg voor je eigen natuur’. Jaarlijks vinden circa 80.000 bezoekers de weg naar Landerij De Park.


"Elke dag (in een afgesproken rooster) is er een beheerder van de dag aanwezig gedurende een gedeelte van de dag. Lijkt het je wat of wil je kijken of het wat voor je is? Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op www.landerijdepark.nl/vrijwilligers/vacatures/
of mail naar landerijdepark.vrijwilligers@gmail.com. Is dit niets voor jou? Op de website staan meer vacatures, onder andere voor De Tuin en De Kinderboerderij.

Landerij De Park, centrum voor natuurbeleving ligt aan De Park 12 in Elst (tussen Elst en Arnhem- Schuytgraaf).

Bepaalt u mee wie de prijs krijgt?

LINGEWAARD - De tiende oktober is het weer zo ver. Gemeente Lingewaard reikt haar jaarlijkse duurzaamheidsprijs uit. Niet alleen organisaties als de Theaterkerk en Lingewaard Natuurlijk komen in aanmerking voor de Lingewaardse prijs voor duurzaamheid; ook gewone burgers kunnen winnen. En U bent daarin een belangrijke speler.


U kunt mensen waarvan u vindt dat zij duurzaam bezig zijn, nomineren voor de Duurzaamheidsprijs 2020 en later ook nog meestemmen voor de publieksprijs. Ingebrachte nominaties worden beoordeeld door een deskundige jury waarna een shortlist zal worden gepubliceerd van de beste duurzame initiatieven waarop u uw stem kunt uitbrengen.

U kunt ondernemers en verenigingen nomineren, maar ook inwoners. Bijvoorbeeld mensen die hun huis energieneutraal maken, de biodiversiteit in hun tuin vergroten of natuurgidsen. Mail uw nominatie met uw motivatie en contactgegevens naar duurzaamheidsprijs@lingewaard.nl. Onder elke tien inzenders verloten we een energie bespaarpakket voor thuis ter waarde van 30 euro. Uw persoonsgegevens worden uitsluitend gebruikt voor deze actie en zullen uiterlijk één week na uitreiking van de prijzen worden verwijderd. Zie voor verder informatie over de Dag van de Duurzaamheid ook onze website www.lingewaardenergie.nl

Juneville speelt in de TheaterKerkHe, he, eindelijk weer live muziek!

Juneville in concert bij TOP (Foto: Hans Rutgers)

BEMMEL - We gaan het weer proberen zaterdag 4 juli in onze TheaterKerk: live muziek! Maar dan met een klein publiek tot maximaal 60 personen. We werken met een stoelenplan waarbij u en uw metgezel naast elkaar kunnen zitten. Naast u houden we twee stoelen onbezet.


Het eerste coronaproof concert doen we met de 6-koppige band Juneville. Geboren muzikale verleiders, het best bewaarde geheim van Nijmegen. Het lyrische stemgeluid van zanger Pieter Nabbe en het soms aan Pink Floyd herinnerende geluidslandschap vormen een warm audiobad, waarin het voor de toehoorder aangenaam drijven is. Hun laatste cd 'Obey The Heart' kreeg in de muziekbladen lovende 5-sterren recensies.

Ballades worden afgewisseld met licht groovende rockers waarin de solo's van gitarist Pieter en toetsenist Thomas balsem voor de oren zijn. Gert-Jan bast een lekker luchtkussen onder het geheel, gitarist Bart verrijkt de structuur op slag en drummer Thomas zet daar nog een subtiele tot stevige drumpartij onder. Juneville speelt deze avond ook enkele nummers akoestisch, wat een unieke ervaring oplevert voor spelers en luisteraars.

Kaarten 10 euro, bestel snel: www.theaterkerkbemmel.nl. Geen avondkassa. Zaal open: 20.30 uur. Aanvang: 21.00 uur.

Vier generaties in Lingewaard

(Over)grootoma, (groot)vader, moeder en (klein)zoon. (foto: Oom Michiel) Oom Michiel

LINGEWAARD - Op 12 mei is Lukas geboren! Hij is de zoon van Giel en Jeanine en de vierde generatie van moeders kant.


De trotse (groot)ouders van Jeanine en (over)grootouders kwamen afgelopen weekend samen op bezoek om deze bijzondere foto te maken.

#Staycation; vakantielandenthema’s op vier zaterdagenWinkels en horeca halen buitenland naar Huissen-centrum

(foto: Foto Van Eimeren Huissen)

HUISSEN - Niet naar het buitenland? Geen probleem! Winkeliers en horecaondernemers halen het buitenland naar Huissen-centrum. Onder het motto #Staycation kun je je deze zomer op vier zaterdagen in je favoriete vakantieland wanen. Spanje, Italië, Frankrijk en Griekenland waren nog nooit zo dichtbij!


Een mooi en ludiek initiatief van Ondernemersvereniging Huissen. Want de winkeliers en horecaondernemers beseffen dat velen deze zomer niet op vakantie kunnen/willen/gaan. Dus sloegen ze de handen in deze bijzondere tijd ineen en zijn gekomen met #Staycation. Vrij vertaald: thuis vakantie vieren. Op vier zaterdagen deze zomer. Maar dan wel in buitenlandse sferen, die van de favoriete vakantielanden van ons Nederlanders.

Om te beginnen aanstaande zaterdag (27 juni) met als thema Spanje. Twee weken later gevolgd door Italië (11 juli), Frankrijk (25 juli) en Griekenland (8 augustus). Het centrum is op die dagen telkens subtiel aangekleed in de sfeer van het betreffende land en dat geldt ook voor zowel de winkels als de horeca. Zij stellen producten en lekkers op drink- en eetgebied die te maken hebben met Spanje, Italië, Frankrijk en Griekenland centraal.

Tijdens de vier middagen zorgt de Bakfiets DJ op diverse locaties in de winkelstraten voor de muzikale noot. Door ‘zijn’ Spaanse, Italiaanse, Franse en Griekse deuntjes komen klanten en gasten tijdens #Staycation helemaal in de (vakantie)stemming. Het volledige programma kan bekeken worden op de site van de Ondernemersvereniging; inhuissen.nl.

Kleine Kerkje aan de dijk

Klokkentoren. (foto: Marcel Smit)

ANGEREN - "In de ‘coronatijd’ hebben we de deuren van de kerk in de Molenstraat 1 in Angeren op woensdagochtend geopend. We wilden een gastvrije plek bieden aan ieder die in deze tijd van isolatie behoefte had aan een moment van bezinning, rust en samen zijn."


"Wie wilde kon binnen lopen om een kaarsje te branden, een praatje te maken of gewoon maar even te zitten. Dit alles natuurlijk met in acht neming van de regels van het RIVM. Deze ‘open kerk’ op woensdagochtend is goed bevallen. We gaan er in ieder geval in de maand juli mee door. Daarnaast willen we in juli van 10.30 – 11.00 uur een bezinningsmoment houden. Daarin wordt het luisteren naar muziek afgewisseld met stilte. Ook is er de gelegenheid om een kaarsje te branden, met voor wie dat wil een stil of uitgesproken gebed. De bezinning verloopt volgens een vaste volgorde. Met een groepje vrijwilliger geven we om de beurt een eigen invulling aan het halve uur bezinning.

We zijn benieuwd hoe dit bevalt en horen ook graag uw reactie. Na de bezinningsbijeenkomst is van 11.00 – 12.00 uur de kerk open om wat te zitten, rond te lopen of een gesprekje te hebben. Welkom aan ieder die net als op vakantie de kerk eens binnen wil lopen op woensdagochtend om de sfeer van de kerk te proeven en op zich in te laten werken. De eerste bezinningsbijeenkomst is op 1 juli aan de Molenstraat 1, Angeren van 10.30 - 11.00 uur', aldus Els de Clercq.

Engelen pakt Midfondvlucht

Patrick en Chantal Engelen. -

DOORNENBURG - Op 20 juni stond de eerste midfondvlucht van 2020 op het programma vanuit Chalons & Champagne (345 km) hieraan deden 227 duiven mee van tien liefhebbers.


P.C. Engelen 27 mee 14 pr. 1, 3, 7, 15, 23, 24, 28, 43, 44, 55, 66, 71, 74, 75
W. Geurtz & Zn 20 mee 8 pr. 2, 6, 14, 16, 52, 57, 65, 68
Nissen & Vermaas 32 mee 20 pr. 4, 5, 10, 11, 18, 19, 26, 27, 30, 32, 37, 40, 47, 49, 50, 56, 58, 60, 69, 70
v. Olderen & Meuwsen 41 mee 18 pr. 8, 9, 11, 17, 22, 31, 33, 34, 35, 36, 38, 39, 42, 45, 53, 63, 64, 72
G. Peters 10 mee 4 pr. 12, 20, 41, 61
J. v.d. Scheur 5 mee 2 pr. 21, 73
H. van Hal 20 mee 9 pr. 25, 29, 46, 48, 51, 54, 59, 62, 76
W. Tijssen 30 mee 1 pr. 67

Ook uw bericht in de krant?

LINGEWAARD - Wilt u iets onder de aandacht brengen in uw eigen regio? Dat kan! Stuur uw bericht in via onze website: www.gemeentenieuwsonline.nl.


Klik bovenaan eerst op de regio waarover uw bericht gaat. Alleen voor die regio stuurt u het in. Als u uw bericht ook graag in andere regio's geplaatst wilt hebben, kunt u dit aangeven bij 'Opmerkingen'. Vervolgens klikt u rechts bovenaan op de tekst: 'Nieuws insturen'. Een poster of flyer hoeft u niet bij te voegen, want die wordt niet geplaatst. Een (rechtenvrije) foto uiteraard wel. Vragen? Bel: 0481-464770

Herenteam Hexagon zoekt versterking

Beach volleybal André Polman

ANGEREN - In november is het vijftig jaar geleden dat VC Hexagon werd opgericht. Het zou mooi zijn om in de komende competitie bij de eerste drie te eindigen.


"Om deze doelstelling te kunnen realiseren zijn wij op zoek naar heren die na een drukke studie- of werkdag graag voor de ontspanning de nodige inspanning willen verrichten en het herenteam kunnen versterken. Op de maandagavond wordt er fanatiek getraind in het Dorpshuis te Angeren en de thuis wedstrijden van de NeVoBo competitie worden gespeeld in de sporthal in Gendt. De wedstrijden vinden bijna allemaal plaats op de donderdagavond. Dus geen wedstrijdverplichtingen in het weekend. Na afloop van de wedstrijd wordt er, onder het genot van een hapje en een drankje, nagepraat over de wedstrijd.

Ben je sportief aangelegd, fanatiek, een teamplayer en een gezelligheidsmens dan zijn wij op zoek naar jou. Om direct mee te kunnen doen met de competitie is ervaring wel gewenst. Het herenteam van Hexagon speelt in de 2e klasse. Maar met minder ervaring ben je uiteraard ook altijd welkom bij Hexagon. Tijdens de trainingen worden de vaardigheden van het volleybal bijgebracht.

Als je belangstelling hebt dan kun je jezelf nu al aanmelden via info@vchexagon.nl. Wij houden je dan op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de club. Wij bieden alle belangstellenden nu twee maanden gratis training aan. Zodra het Dorpshuis weer veilig open mag starten de trainingen.

Voor vragen kun je contact opnemen via info@vchexagon.nl of telefonisch bij de bestuursleden. Zie www.vchexagon.nl en Facebook: Hexagon volleybal Angeren."

Parochie H. Maria Magdalena

Vanaf 1 juli zullen de vieringen in de kerken van de H. Maria Magdalenaparochie worden hervat. Houd de website www.rkparochiemariamagdalena.nl in de gaten voor de meest recente informatie. Voor de weekendviering is het voortaan verplicht dat u zich hebt aangemeld. Zonder aanmelding kunnen wij u niet binnenlaten.


Onze gebouwen zijn klaar voor de anderhalve-meter-parochie. Belangrijkste doel is dat we de veiligheid en geborgenheid van het samenzijn in de kerk waarborgen. Dit betekent onder andere dat mensen anderhalve meter afstand zullen moeten houden. Daarom staan vrijwilligers aan de deuren om dat in goede banen te leiden en zitplaatsen toe te wijzen. Gezinnen en koppels mogen bij elkaar zitten. Hoe de Communie wordt uitgereikt zal per parochie kunnen verschillen, in ieder geval met inachtneming van de maatregelen. De maatregelen omtrent het zingen zorgen er ook voor dat de koren voorlopig nog niet aan bod kunnen komen. Wel zal de viering met orgel, piano of ander instrument worden opgeluisterd en kunnen enkele cantores zingen. Meezingen is niet toegestaan. Ondanks alles hebben wij er alle vertrouwen in dat met veel goodwill en begrip over en weer het mogelijk moet zijn veilig en op een prettige manier de draad weer te kunnen oppakken vanaf 1 juli.

Vanaf 29 juni kunt u zich via de website www.rkparochiemariamagdalena.nl aanmelden voor de weekendviering. Kunt u zich niet via de website aanmelden dan kunt u bellen naar het lokale secretariaat van de kerk waar u de viering wilt bijwonen. De telefoonnummers staan in het juli-augustusnummer van parochieblad Ankerplaats.

Zondag 28 juni: Liturgie van de 13e zondag in de tijd door het jaar.

Lezingen: 2 Kon. 4, 8-11.14-16, Rom. 6, 3-4.8-11, Mt. 10, 37-42

“Wie zijn leven vindt, zal het verliezen, en wie zijn leven verliest om Mijnentwil, zal het vinden. Wie u opneemt, neemt Mij op; en wie Mij opneemt, neemt Hem op die Mij gezonden heeft.”

Eucharistieviering zondag om 10.00 uur vanuit de St. Werenfriduskerk Elst te volgen via: www.kerkomroep.nl, www.facebook.com/stwerenfridus, Omroep Lingewaard TV (KPN kanaal 1478 / Ziggo kanaal 36) en na afloop via Youtube.com (R.K. parochie H. Maria Magdalena). Zang wordt verzorgd door enkele koorzangers van de kerkkoor Cantorije uit Driel.

Ook uw bericht in de krant?


LINGEWAARD - Wilt u iets onder de aandacht brengen in uw eigen regio? Dat kan! Stuur uw bericht in via onze website: www.gemeentenieuwsonline.nl.


Klik bovenaan eerst op de regio waarover uw bericht gaat. Alleen voor die regio stuurt u het in. Als u uw bericht ook graag in andere regio's geplaatst wilt hebben, kunt u dit aangeven bij 'Opmerkingen'. Vervolgens klikt u rechts bovenaan op de tekst: 'Nieuws insturen'. Een poster of flyer hoeft u niet bij te voegen, want die wordt niet geplaatst. Een (rechtenvrije) foto uiteraard wel. Vragen? Bel: 0481-464770

19 / 20

Corrie en Willy op 30 Juni 60 jaar getrouwd.
Van Harte Gefeliciteerd. Peter, Jutta, Ute, Wim, Chris, Lisa, Leonie.

Deze twins worden 25 juni 13 jaar!
Vanaf nu zijn ze tieners!
Hartelijk gefeliciteerd.
Liefs Oma Bep xx

Hieperdepiep hoera!
Gefeliciteerd met je
4e verjaardag Mirte!
Liefs en kusjes van
papa, mama en Elin

Al 50 jaar een paar en nog steeds gek op elkaar.
Trots op jullie

Veel liefs van Desiré, Ralph, Petra, Emiel en kleinkinderen

Hiep hiep hoera, 24 juni
Is onze kanjer alweer 2 jaar.
Gefeliciteerd liefs,
Papa, Mama, Job en Saar

Ja,Ja, Jarige Job, met je papieren mutsje op!
Hiep hiep hoera!
Christa 26 juni 55 jaar!
Van ons!

Al gebruik je magnesium al een hele poos, je bent nu toch echt
een oude doos!
Sarah (Manon) Proficiat!
Veel liefs van je vrienden.

Hieper de piep ook in deze tijd
vergeten wij uw 80ste verjaardag niet!

Gefeliciteerd!

Frans en zijn (klein) kinderen.

Deze kanjer wordt op 29 juni alweer 14 jaar!
Steyn, van harte gefeliciteerd!
Liefs, Jelte, mama en Ronald

HOERA!

Medisch Pedicure Petrix Vink zit 25 jaar in het vak!
Van harte gefeliciteerd & nog vele mooie werkjaren gewenst!

Jan en Jannet, zijn vanaf de kleuterschool bij elkaar, op 7 juli getrouwd, nu al 25 jaar.

vrijdag 26 juni hopen onze lieve
ome Hans en tante Jannie van de Weerd 50 jaar getrouwd.
Vanuit Krimpen ad IJssel een
hartelijke felicitatie
Liefs en Knuffel van Rick en Yennie

Hieperde piep Marieke wordt op
30 juni 40 jaar!
Van harte gefeliciteerd
en een fijne dag.
Liefs van Lisa, Koen en Papa Kees en Mama Christa Hoogakker.

Lief bruidspaar, van harte gefeliciteerd
met jullie 45 jarig huwelijk. Blijf genieten van elkaar.
Liefs kinderen en kleinkinderen

Op 30 juni wordt deze
hele meneer 21 jaar,
gefeliciteerd!

Op 27 juni wordt Sandra 50 jaar.
Gefeliciteerd zus!!