De Liemers Helemaal Goed Courant

8 december 2017

De Liemers Helemaal Goed Courant 8 december 2017


Zevenaars centrum twee dagen in teken van Wintermarkt

Kinderen mogen op de foto met de Kerstman tijdens de Wintermarkt in Zevenaar!

ZEVENAAR – Consumenten en binnenstadondernemers van het Zevenaarse centrum wanen zich op 16 en 17 december in Winterse sferen met een Kersttintje. Op zaterdagavond 16 december zijn de winkels tot 21.00 uur geopend voor Kerst by Night en op zondag 17 december is er een gezellige Wintermarkt. De winkels zijn op deze zondag geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur en natuurlijk is het parkeren gratis!

Kerst by Night op zaterdag 16 december. Dit jaar is er voor het eerst gekozen voor een winkelopenstelling op de zaterdagavond. Inge Schuurman van de organisatie vertelt: "Het was al enkele jaren een grote wens een Kerst by Night te organiseren. Met de hulp van veel winkeliers gaan we om 14.00 uur van start met een Levende Kerststal en Kerstchalets op het Raadhuisplein. Rond 16.30 uur start daar ook de kerstlichtjestocht." Joyce Luising vult aan: "Terwijl de winkels tot 21.00 uur geopend zijn voor kerstinkopen worden de kinderen vermaakt met het vouwen van ballonnen en kunnen ze geschminkt worden. Natuurlijk zijn ook de Kerstman en onze mascotte Nispy aanwezig!"

De organisatie heeft voor zondag 17 december de Wintermarkt op stapel staan. Naast de Levende Kerststal en de Kerstchalets op het Raadhuisplein, waar winterse lekkernijen zoals oereten, worst en brownies te koop zijn, staat er een gezellige markt in de straten. "Het wordt een echte dag om te beleven, te proeven en te shoppen", aldus Kim Bloemberg. Met koren als No Limit, I love Celebration, De Tonnies en het uit 30 personen bestaande koor Pur Sang is er volop (kerst)muziek. Kinderen kunnen deze dag weer geschminkt worden met de Kerstman op de foto.

Kerstbomen
Tijdens de Wintermarkt met Kersttintje staan er drie grote verlichte kerstbomen in het centrum. In de week voor de kerst zullen deze echte kerstbomen aangevuld worden met een twintigtal ballonnenkerstbomen én ballonnen kerstcadeautjes. "We beginnen dus met Kerst by Night en Wintermarkt en gaan door met een sfeervol aangekleed centrum!"

Lions verzamelen DE-punten, vreemd en oud geld

LIEMERS - Via inzameldozen in diverse winkels verzamelt de Lionsclub de Liemers naast Douwe Egberts waardepunten voor koffie voor de plaatselijke voedselbank, ook vreemd en oud en geld in voor oogoperaties in derdewereldlanden.

Elke Nederlander heeft wel vreemd en oud geld in de keukenla liggen en weet niet goed wat er mee te doen. De Lions zijn via hun netwerk in staat om courant munt- en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro’s. Oud geld, dat niet meer door Nationale Banken wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogstbiedende verzamelaar verkocht.

De besteding van de opbrengst gaat volgens het ‘Robin Hood’-principe: rijken betalen voor armen. Elke 10 euro wordt door Wilde Ganzen met 50 procent verhoogd tot 15 euro. Dat bedrag gaat naar oogklinieken in derdewereldlanden waar een staaroperatie 30 euro kost. Rijken betalen 15 euro meer dan de kostprijs. Met de Lionsbijdrage van 15 euro heeft de kliniek dan weer 30 euro om een arme blinde gratis te opereren. Een indrukwekkende film over een oogkamp in de Himalaya staat op www.vreemdenoudgeld.nl.

De vorige keer heeft deze actie 813 pakken koffie voor de voedselbank opgeleverd. En door de opbrengst van vreemd en oud geld konden veertig staaroperaties worden uitgevoerd.

Winterconcert stichting Vrienden van Werenfriedkerk

WESTERVOORT - Op zondagmiddag 17 december verzorgt vocaal ensemble Notice een 'bijna-kerstconcert' in de sfeervolle Werenfriedkerk in Westervoort.

Notice bestaat uit zes enthousiaste vrouwen, die begeleid worden op piano en gitaar of a capella zingen. Voor dit speciale concert is gekozen voor een combinatie met een saxofoontrio, genaamd HET (Het Enkelriet Trio). Zij brengen eigen (kerst)arrangementen ten gehore, speciaal geschreven voor sopraansaxofoon, altsaxofoon en basklarinet.

De zondagmiddagconcerten in de Werenfriedkerk worden georganiseerd door de Stichting Vrienden van de Werenfriedkerk. Het concert begint zondagmiddag 17 december om drie uur. Inloop vanaf halfdrie. De toegangsprijs is 7,50 euro inclusief een kop koffie of thee. In de pauze wordt speciaal voor dit concert glühwein geschonken. Inschrijven kan via e-mail vriendenstichting@werenfried.nl. Kaarten liggen dan bij aanvang klaar. Verder zijn kaarten voor zes euro per stuk in de voorverkoop verkrijgbaar bij Huis ter West, Zuidelijke Parallelweg 3, zalencentrum Wieleman, Dorpstraat 11 en Cigo Westervoort, Dorpsplein 32. Ook zijn er aan de deur kaarten verkrijgbaar à 7,50 euro. Donateurs betalen 5,00 euro.

Voor en na het concert kunnen geïnteresseerden zich melden als Vriend van de Werenfriedkerk. Voor een jaarlijkse bijdrage van minimaal 25 euro krijgen Vrienden flinke korting op de entreeprijzen van de concerten en kunnen zij rekenen op een jaarlijks cultureel uitje. Uiteraard kan aanmelding ook via het mailadres vriendenstichting@werenfried.nl

Speciale decemberavond bij Het Filmhuus in Westervoort

A dog´s purpose. Foto: Regisseur Lasse Hallström

WESTERVOORT - Woensdag 13 december wordt een extra gezellige decemberavond. Want dan draait Het Filmhuus een hartverwarmende familiefilm op de meest sfeervolle locatie in Westervoort: Huize Vredenburg. De film ´A dog´s purpose´ gaat over de betekenis van het leven, gezien door de ogen van het meest loyale maatje dat iemand zich maar kan wensen.


Al van pup af aan zijn Ethan en zijn hond Bailey onafscheidelijk. Samen groeien ze op en door de jaren heen kan Ethan altijd rekenen op zijn hond. Als Bailey in zijn verschillende hondenlevens steeds terugkomt als een andere hond, blijft hij die belangrijke rol vervullen voor zijn baasjes. Stap voor stap leert hij steeds beter hoe een hond en een mens elkaars leven mooier kunnen maken. Zijn eerste baasje Ethan houdt daarbij altijd een speciaal plekje in Bailey’s hart …

Programma
Om 19.30 uur is er een feestelijk ontvangst in kerstsfeer. De hoofdfilm start om 20.00 uur en halverwege de avond is er een pauze. Het eerste kopje koffie of thee bij binnenkomst is gratis. Kaartjes reserveren kan op www.hetfilmhuus.nl/filmhuus of bij Kulturhus De Nieuwhof. Ze kosten vijf euro en kunnen opgehaald worden bij Kulturhus De Nieuwhof. Filmliefhebbers die wel reserveren maar niet van tevoren hun kaartje ophalen, kunnen tot 19.45 uur binnenkomen. Na dit tijdstip komen de reserveringen te vervallen.

Wil men zeker weten dat men bij elke film in 2018 een plekje heeft, koop dan nu een jaarkaart en haal ze alle tien in huis voor 45 euro. Ook leuk als (kerst)cadeau. Bestellen kan via www.hetfilmhuus.nl/tickets.

Genomineerden Ondernemer van het Jaar in Westervoort bekend

WESTERVOORT – De nominaties voor de titel 'Ondernemer van het Jaar 2017' van Ondernemend Westervoort zijn woensdagavond door het bestuur samen met de jury bekend gemaakt.


De ondernemers die zijn genomineerd voor de titel Ondernemer van het Jaar 2017 zijn: Janiek Kroon van Hart for her Westervoort, Bas Bloemberg van Auto Service Bas Bloemberg en Manfred Pelgrim van Huis ter West. De ondernemers werden woensdag
15 november uitgenodigd voor een borrel bij de winnaar van vorig jaar Henrik Versteegh van Bodywear Superstore en Engelvaart’s Groothandel. Daar kregen de genomineerden het goede nieuws te horen.

Collega ondernemer nomineren
In de afgelopen maanden konden alle leden van Ondernemend Westervoort een collega-lid nomineren voor de verkiezing. De genomineerde ondernemers ontvingen de meeste nominaties. Zij gaan nu de strijd aan voor de titel 'Ondernemer van het Jaar 2017' en krijgen in de maand december bezoek van een deskundige jury.

Deze jury bestaat uit de 'Ondernemer van het Jaar 2016”' Hendrik Versteegh van Bodywear Superstore en de ondernemers Johan Paape en Dirk van der Mark die hun sporen reeds verdiend hebben als ondernemer. De jury beoordeelt tijdens het bezoek de bedrijven aan de hand van diverse criteria zoals uitstraling, klantgerichtheid en hun maatschappelijke rol voor Westervoort. Tijdens het Nieuwjaarsgala van Ondernemend Westervoort op 11 januari wordt de winnaar van deze verkiezing bekendgemaakt. Hoofdsponsor van deze verkiezing is Rabobank Arnhem en Omstreken.

HCC Computeravonden: digitale gezondheidszorg

HCC avond in ONS HUIS. Foto: Els Schipper

ZEVENAAR - Op donderdag 14 december verzorgt de HCC weer met de maandelijkse computeravonden. De avonden worden gehouden in Ons Huis, Dr. Honigstraat 3 in Zevenaar. Aanvang lezing 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur.

Digitale gezondheidszorg, ook wel eHealth genoemd omvat het gebruik van informatie- en communicatie technologie ten dienste van de gezondheidszorg. Dit omvat zowel toepassingen voor professionals in de zorg als ook toepassingen en mogelijkheden voor thuis.

Er is een gigantisch aanbod aan websites en apps op het gebied van e-Health. Een eerste categorie van apps zijn die voor lichamelijke inspanning en fitness. Deze apps houden de regelmatige inspanning bij tijdens wandelen, hardlopen, fietsen. In algemene sites en apps over voeding worden allerlei adviezen (en recepten) voor gezond(er) eten gegeven. De sites van patiëntenverenigingen geven mensen met bepaalde ziektes en afwijkingen de mogelijkheid om elkaar te steunen en van elkaar te leren over het omgaan met hun situatie.

Wearables is een verzamelnaam voor mobiele apparaten die op het lichaam worden gedragen. De simpelste vorm hiervan zijn alarmknoppen. Soms heeft de alarmknop ook een valalarm.

Bij de helpdesk zijn de nodige deskundigen aanwezig op het gebied van computerapparatuur en -programmatuur. Natuurlijk is er weer de mogelijkheid om informatie te krijgen over allerlei onderwerpen, zoals Internet, Genealogie, Linux en Raspberry Pi, Windows, Office, Video bewerken, Adobe Fotoshop, et cetera. De toegang is vrij voor HCC-leden; ook niet-leden zijn welkom tegen een betaling van vier euro per avond.

Actieweken Amnesty

ZEVENAAR - Elk jaar organiseert de Amnesty werkgroep Zevenaar verschillende acties rondom de dag van de Mensenrechten op 10 december. Ook dit jaar worden weer activiteiten georganiseerd:

Dit jaar wordt de oecumenische themadienst gehouden op zondag 10 december om 10.00 uur in de ontmoetingskerk in Zevenaar, Marktstraat 24. Dit jaar wordt de dienst opgedragen aan Ni Yulan uit China. Ni Yulan is gemarteld, geïntimideerd, zat ten onrechte gevangen en werd zeker zeven keer uit haar huis gezet. Ze komt vreedzaam op voor mensen die gedwongen werden hun huis te verlaten, maar wordt door de autoriteiten voortdurend lastiggevallen.

Op zondag 10 december organiseert de Amnesty werkgroep Zevenaar de jaarlijkse filmavond, in samenwerking met het Filmhuis, Wittenburgstraat 14 in Zevenaar. Dit jaar wordt de film ‘War on Minerals’ gedraaid. Deze documentaire van Jacco Groen gaat over de Nederlandse natuurbeschermer en lekenpriester Willem Geertman. Deze werd in 2012 op klaarlichte dag vermoord omdat hij zich verzette tegen de oprukkende mijnbouw in zijn tweede thuisland, de Filippijnen. Een roofmoord, zei de Filipijnse politie. Een executie, vonden familieleden en ooggetuigen. De documentaire onderzoekt de ware toedracht van de moord en duikt dieper in de wereld van conflicterende belangen.

De film begint om 20.15 uur. De regisseur zal aanwezig zijn en zal ingaan op vragen. Kaarten zijn te koop aan de kassa van het Filmhuis of online beschikbaar via de site van het Filmhuis. Reserveren is mogelijk ook mogelijk via de site: http://filmhuiszevenaar.nl/movies/war-on-minerals/

Eindejaarsconcert drumfanfare EMM Groessen

GROESSEN - Vrijdagavond 15 december organiseert de drumfanfare van Schutterij EMM Groessen haar jaarlijks eindejaarsconcert.

Dit concert zal plaatsvinden in een gezellig versierd Schuttershuis. De zaal is open vanaf 19:30 uur en om 20.00 uur gaat het programma van start. De toegang is gratis en bij binnenkomst krijgen de bezoekers een kop koffie of thee aangeboden. Iedereen is deze avond welkom in het Schuttershuis aan het Schuttersplein 1 in Groessen.

"Vind je het leuk om muziek te maken? Kom dan een kijkje nemen tijdens het eindejaarsconcert. Drumfanfare EMM Groessen is nog op zoek naar muzikanten voor het grote- en het jeugdorkest. Misschien slaat het enthousiasme van de muzikanten wel over op jou!"

H.H. Vier Evangelisten

Geloofsgemeenschap H. Antonius Abt Loo

Zaterdag 09-12 18.00 uur

Woord en communie viering met Parochiële voorgangers en zang van het Dameskoor

Zondag 17-12 09.30 uur

Woord en communieviering met Pastor Heemink en samenzang

Zondag 24-12 17.00 uur

Eucharistie / gezinsviering met Pastoor Thanh en Gelegenheidskoor

Maandag 25-12 11.00 uur

Woord en communieviering met Werkgroep en zang van het Antoniuskoor

Geloofsgemeenschap St. Werenfridus Westervoort

Zaterdag 09-12 19.00 uur

Lichtviering

Zondag 17-12 09.30 uur

Woord en communieviering met Parochiële voorgangers en cantor

Maandag 18-12 15.00 uur KBO Kerstviering Wieleman met Pastoor Thanh

Dinsdag 19-12 15.00 uur

Wilgenpas met Ds. Hiemstra

Zondag 24-12 12.30 uur Eucharistieviering met Fr. Firas

(Irakese Thomasparochie)

Zondag 24-12 19.00 uur

Woord en communie / gezinsviering met Pastor Smits en zang van OJKW

Zondag 24-12 23.00 uur

Woord en communieviering met Pastor Smits en zang van het Werenfriduskoor

Maandag 25-12 09.30 uur

Woord en Communieviering met Diaken van Zundert en zang van het D-H koor

Maandag 25-12 11.30 uur

Kindje wiegen door de Werkgroep

Vrijdag 29-12 09.00 uur

Eucharistie en uitstelling met Pastoor Thanh

Gecertificeerde Ouderenadviseurs

Foto: De ouderenadviseurs Otto Tiemessen en Henk Wesselkamp. Foto: J.Stoll

RIJNWAARDEN - Als belangenbehartiger van 50-plussers in Rijnwaarden, heeft Rijnwaarden50plus weer een nieuwe doelstelling gerealiseerd. De leden Otto Tiemessen en Henk Wesselkamp hebben namelijk hun opleiding als ouderenadviseur met succes afgerond. Vanaf nu kunnen de senioren in Rijnwaarden gratis van hun kennis gebruik maken.

Een ouderenadviseur is een getrainde vrijwilliger, die mensen helpt de weg te vinden bij een hulpvraag. Hij kan advies geven over de mogelijkheden, omdat hij de weg en het aanbod kent in de gemeente. Het is onafhankelijke hulp, aan leden en niet-leden van Rijnwaarden50plus. Centraal staat het helder krijgen van de hulpvraag en overzicht te bieden van de mogelijkheden. Soms gaat een ouderenadviseur mee naar het WMO-loket of een andere instantie, zodat iemand steun heeft voor, tijdens en na een gesprek. Mede door zijn hulp kunnen ouderen langer zelfstandig thuis blijven wonen en de regie in eigen hand houden. Bent u 55 jaar of ouder en wilt u gratis informatie en advies om zelfstandig te kunnen blijven wonen? Dan kunt u terecht bij een ouderenadviseur van Rijnwaarden50plus. Ook familieleden en mantelzorgers kunnen er ook terecht. Hij helpt u met vragen over inkomen, vervoer, lichamelijke beperkingen, zelfstandig blijven wonen of verhuizen naar een zorginstelling, zinvol invullen van uw tijd, eenzaamheid en afhankelijkheid.

"Zoekt u een ouderenadviseur? Neem dan contact op voor een afspraak. Bestuurslid Otto Tiemessen is het eerste aanspreekpunt. U kunt bellen met 06 30774832 of mailen otto.tiemessen@hotmail.com."

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR. Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- Het Braamhuis in Zevenaar zoekt een activiteitencoördinator die verantwoordelijk is voor het organiseren van alle activiteiten, waaronder de vaste activiteiten (schilderen, yoga en tai chi), de creatieve workshops en de thema-avonden.

- Stichting Leergeld de Liemers zoekt een intermediair die bij de cliënt thuis het aanvraagformulier invult en nadien de aanvraag bespreekt met de coördinator om tot een eindoordeel te komen.

- Liemerije zoekt iemand om op zondagochtend van 10.00-11.30 uur, samen met nog 2 collega-vrijwilligers, koffie te schenken en een praatje te maken met de bewoners en familie.

- Wonen bij September zoekt een maaltijdbegeleider voor de lunch en/of het avondeten (12:00 - 14:00 en/of 17:00 - 20:00).

Voor meer informatie over deze en circa 300 andere vacatures kunt u contact opnemen met de Vacaturebank van Caleidoz Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag t/m vrijdag van 9.00-12.00 uur, telefoon 0316-243299). U kunt ook kijken op de website www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

Laatste gasten bij Hans op bezoek

REGIO - Op zondag 10 december schuiven de laatste gasten aan bij Hans Jansen in het radioprogramma 'Laot Hans maor schuuven' bij RTV Favoriet.

Na 19 jaar en 500 uitzendingen is het mooi geweest. Op 10 december is in het eerste uur (10-11) Marlie Vennegoor, directeur Caleidoz, te gast. Helaas heeft Belinda Elfrink (wethouder) af moeten zeggen. In het tweede uur (11-12) is Loes van der Meijs (burgemeester Doesburg) de allerlaatste gast van Jansen.

Op zondag 24 december is er een kerstspecial met een uitgebreid kerstmenu door: 'de andere Henk Jansen'. Op de zondagen 7 en 21 januari en 4 en 18 februari(2018) zenden wij de' Honderd van Hans' uit. Hans Jansen heeft een willekeurige lijst gemaakt van liedjes met een speciale betekenis. Op zondag 4 maart (2018) is de allerlaatste uitzending van 9 tot 13.00 vanuit de foyer van het Musiater. Hier zijn speciale gasten en live-optredens en is iedereen van harte welkom. De techniek is in handen van Rudi Buiting.

Nieuwjaarsconcert met Isseltaler Musikanten

Isseltaler Musikanten. Foto: Paul Schouten

REGIO - In januari geven de Isseltaler Musikanten op twee plaatsen in de regio hun traditionele Nieuwjaarsconcerten met Egerländerblaasmuziek. Samen met hun vorig jaar aangetreden nieuwe dirigent Cyrille van Poucke staan de muzikanten borg voor een stemmig Nieuwjaarsfeest.

Het eerste nieuwjaarsfeestconcert wordt gegeven in Angerlo; daar concerteren de muzikanten op zondag 7 januari om 11.30 uur in dorpshuis De Meent, Prinses Margrietlaan 3a. De zaal gaat open om 10.30 uur. Op zondag 14 januari staan de muzikanten in Laag-Soeren op de planken. Het orkest is dan te beluisteren met het feestelijke nieuwjaarsprogramma in Hotel Café Restaurant De Harmonie te Laag-Soeren, aanvang 11.30 uur. De Harmonie is gevestigd aan de Harderwijkerweg 35.

De toegangskaarten à 8,00 euro voor de concerten zijn (voor aanvang) aan de zaal verkrijgbaar maar kunnen ook gereserveerd worden via: 026 3820245/ info@isseltalermusikanten.nl of via de agenda op de website www.isseltalermusikanten.nl. Ook zijn kaarten via de e-Ticketshop van het orkest te bestellen. De zaal is een uur voor het optreden geopend.

Kerststerrenactie OBW Handbal

impressie 2016

ZEVENAAR - Op zaterdag 9 december gaan meer dan vijftig handballeden (jeugdleden samen met ouders en seniorenleden) langs de deuren om kerststerren (klein en groot), cyclamen en kerstdennen te verkopen.

"Standaard komen we in de wijken zoals Ooy, Oud-Zevenaar en in het centrum van Zevenaar. Ook zijn onze verkopers ook elk jaar te vinden op het bedrijventerrein en de woonwijken daar in de buurt. Wilt u ook kerstbloemen van OBW-handbal maar komen ze niet bij u in de wijk? U kunt ze dit jaar ook kopen bij de Coop-supermarkt in Zevenaar! Daar mogen onze jeugdleden op 9 december staan met een stand. Of kom op 9 december tussen 10.00 en 13.00 uur naar de voetbalkantine van OBW op het Hengelder.

Van de opbrengst hebben we de afgelopen jaren trainingsmateriaal gekocht, shirts aangeschaft voor jeugdleden en coaches en een attentie voor onze vrijwilligers kunnen aanschaffen. De OBW-leden gaan voor een gezellige verkoopdag. Koopt u ook een kerstbloem?"

Laatste gasten bij Hans op bezoek

REGIO - Op zondag 10 december schuiven de laatste gasten aan bij Hans Jansen in het radioprogramma 'Laot Hans maor schuuven' bij RTV Favoriet.

Na 19 jaar en 500 uitzendingen is het mooi geweest. Op 10 december is in het eerste uur (10-11) Marlie Vennegoor, directeur Caleidoz, te gast. Helaas heeft Belinda Elfrink (wethouder) af moeten zeggen. In het tweede uur (11-12) is Loes van der Meijs (burgemeester Doesburg) de allerlaatste gast van Jansen.

Op zondag 24 december is er een kerstspecial met een uitgebreid kerstmenu door: 'de andere Henk Jansen'. Op de zondagen 7 en 21 januari en 4 en 18 februari(2018) zenden wij de' Honderd van Hans' uit. Hans Jansen heeft een willekeurige lijst gemaakt van liedjes met een speciale betekenis. Op zondag 4 maart (2018) is de allerlaatste uitzending van 9 tot 13.00 vanuit de foyer van het Musiater. Hier zijn speciale gasten en live-optredens en is iedereen van harte welkom. De techniek is in handen van Rudi Buiting.

Met dialect op de koffie

Met dialect op de koffie bij Erve Kots. Foto: Ruud Hamburger

LIEMERS - Op zondag 10 december verzorg de Dialectkring Achterhook en Liemers (www.dialectkring.nl) een volgende aflevering van 'Met dialect op de koffie'.

Deze keer staat de bijeenkomst in het teken van de komende feestdagen. Het eerste deel van de morgen zal worden ingevuld door Minus Jentink (Winterswijk). Hij is een regelmatig medewerker aan De Moespot, het tijdschrift van de Dialectkring en hij schrijft hoofdzakelijk gedichten in de taal van zijn streek. Daarna zal Mia Tankink (op de Keijenborg), pastoraal werkster, op de van haar bekende, aansprekende wijze ingaan op kerst.

De bijeenkomst wordt gehouden van 11.00 tot 13.00 uur bij Erve Kots in Lievelde. De entree bedraagt 7,00 euro per persoon inclusief twee keer koffie of thee. Ook niet-leden van de Dialectkring zijn welkom.

Kerstviering in Lathum

LATHUM - Ook dit jaar is er een sfeervolle Kerstviering in Lathum. Deze zal plaats vinden op woensdag 20 december in Het Gebouw, Kerkstraat 16.

Tussen 19.30 en 20.00 uur wordt de bezoeker ontvangen met een kopje koffie of thee met koek. De viering begint om 20.00 uur en duurt tot 21.30 uur; er is geen pauze. Aan de avond wordt medewerking verleend door het koperensemble van harmonie Nieuw Leven, zangvereniging Zang en Vriendschap en Emmy Künne.

Ook dit jaar is er veel aandacht voor zang en muziek, waarbij ook het publiek de gelegenheid krijgt om de bekende kerstliederen mee te zingen. Muziek en zang zullen worden afgewisseld met het kerstevangelie, een kerstverhaal en enkele gedichten. Om de avond te financieren zal de bezoekers op de avond zelf om een vrijwillige bijdrage worden gevraagd. Alle bezoekers ontvangen na afloop van de avond een kleine toepasselijke attentie.

De avond is toegankelijk voor iedereen. Iedereen is van harte uitgenodigd. Het belooft een sfeervolle avond te worden. Een goede gelegenheid om alvast in kerststemming te komen.

Ontmoetingskerk Zevenaar

ZEVENAAR - Op de tweede adventzondag 10 december is er om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk een oecumenische Amnesty viering waarin ds. Alle Jonkman en pastor Maarten Smits zullen voorgaan.

10 december is ook de dag van de rechten van de mens. Er is een uitgebreide stand van Amnesty International en er kunnen brieven worden geschreven. Na afloop van de viering is er gelegenheid om elkaar in ‘Ons Huis’ te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Op de derde adventzondag 17 december is er om 10.00 uur een Avondmaalsviering waarin ds. Leen den Besten zal voorgaan.

Om 11.00 uur is er in ‘Ons Huis’ de kerstviering van de oecumenische kinderkerk voor kinderen van 3 -7 jaar en hun (groot)ouders.

Vieringen Parochie HH. Vier Evangelisten

Geloofsgemeenschap H. Antonius Abt Loo

Zaterdag 02-12 18.00 Woord en communie Parochiële voorgangers Dameskoor

Zaterdag 09-12 18.00 Woord en communie Parochiële voorgangers Dameskoor

Zondag 17-12 09.30 Woord en communie Pastor Heemink samenzang

Geloofsgemeenschap St. Werenfridus Westervoort                

Zondag 03-12 09.30 Woord en communie Pastor Heemink D-H koor

Woensdag 06-12 14.30 Meridiaan Ds. Hiemstra

Zaterdag 09-12 19.00 Lichtviering        

Zondag 17-12 09.30 Woord en communie Parochiële voorgangers cantor

Maandag 18-12 15.00 KBO Kerstviering Wieleman Pastoor Thanh        

Dinsdag 19-12 15.00 Wilgenpas Ds. Hiemstra

Geloofsgemeenschap H. Remigius Duiven

Zondag 03-12 11.00 Eucharistie Pater Remmers D-H koor

Zondag 10-12 11.00 Eucharistie Pastoor Thanh Herenkoor Groessen

Zondag 17-12 11.00 Eucharistie / boeteviering Pastoor Thanh D-H koor

Woensdag 20-12 15.00 Kerstviering Thuvine Mevr. Visser en mevr. Staring

Geloofsgemeenschap H. Andreas Groessen                

Zondag 10-12 09.30 Allerzielen Mevr. van de Looi Herenkoor

Zondag 10-12 11.00 Doopviering Diaken van Zundert

Zaterdag 16-12 19.00 Woord en communie Parochiële voorgangers D-H koor Babberich

Dinsdag 19-12 13.30 KBO-kerstviering Pastoor Thanh

Loo Budget kerstconcert presenteert trio In Petto

LOO - Loo Budget Concerten organiseert maandelijks concerten op zondagmiddag in de H. Antonius Abt kerk in Loo. Zondag 10 december een kerstconcert om 15.00 uur; men kan al vanaf 14.30 uur in de kerk.

Isaac is een man die eigenlijk vooral leeft om te werken. Het ontbreekt hem aan niets. Hij woont alleen in een appartement dat van alle gemakken is voorzien. Tijd om een gezin te stichten heeft hij niet, en hij vindt het eigenlijk allemaal wel best zo. Hij maakt zich niet zo veel zorgen, behalve dan over de decembermaand die weer voor de deur staat. Die gezellige feestdagen zijn eigenlijk niets voor hem want ja die zijn voor hem ook niet gezellig. Hij besluit dan ook ons land te ontvluchten en gaat op reis.

Maar waar hij ook gaat, het blijft overal december en alle steden en dorpen ademen de kerstsfeer. Hij ontmoet allerlei mensen die hem hun levensgeschiedenis vertellen en hij voelt zich steeds meer verbonden met het kerstverhaal. Maria en Jozef waren toch ook eigenlijk een soort vluchtelingen die nergens welkom waren. Uiteindelijk zal de reis zijn leven ingrijpend veranderen.

Het verhaal van Isaac is geschreven en wordt verteld door trio In Petto. In dit verhaal krijgen natuurlijk ook liedjes een plaats die met het verhaal zijn verbonden. Daarin zullen traditionele en eigentijdse kerstliederen niet ontbreken.

De entree inclusief een consumptie (koffie, thee, chocomel) in de pauze bedraagt 7,50 euro. Kaartverkoop is voorafgaand aan het concert bij de kerk. Telefonisch reserveren via Peter Koopmans: 0316 261612.

Kerstzang in Zevenaar

ZEVENAAR - Op zondag 10 december is er ’s avonds om 19.30 uur in de Ontmoetingskerk, Marktstraat 24 in Zevenaar een bijeenkomst waarop met elkaar een aantal bekende en minder bekende advent- en kerstliederen kan worden gezongen.

Het koor ‘Weerklank" uit Zeddam zal medewerking verlenen aan deze kerstzangavond. Voor de kosten van deze bijeenkomst zal er worden gecollecteerd.

Kerstlichtjesroute in Zevenaar

ZEVENAAR - Voor de derde keer in Zevenaar krijgt men de gelegenheid om samen op weg te gaan en onderweg Jozef, Maria en alle andere mensen die in het kerstverhaal voorkomen te ontmoeten.

"We lopen in de namiddag van zaterdag 16 december een route door Zevenaar. Het vertrek is om 17.00 vanaf het Raadhuisplein. De tocht eindigt bij De Pelgromhof op het Masiusplein. We horen, zien en beleven op een bijzondere wijze het kerstverhaal."

Geloofsgemeenschap Sint-Werenfridus Westervoort

Zaterdag 9 december 19.00 uur Lichtviering

Zondag 17 december 2017 Woord en Com.vieirng

intenties: Engelien Bisselink (jgt), Rob Bisselink (jgt), Wim Verhoeven (jgt), Eef en Dien Heijmen-Castrop, Wim en Annie van Loon-Bouman, Henk Teunissen en familie, Corrie Messing-Disteli, Robert Budel, Paul Compen,

In de afgelopen periode zijn overleden: Maria Theodora Helena Hendrikx-Toonen in de leeftijd van 86 jaar, Everdina Wilhelmina Cornelia Steentjes-Hendriks in de leeftijd van 89 jaar

Het Liemers mannenkoor laat sterren stralen zonder grenzen

ZEVENAAR - Het Liemers mannenkoor zal ook dit jaar op 17 december een sfeervol kerstconcert verzorgen in de Andreaskerk van Zevenaar.

Het concert bestaat uit een keur van internationale kerstliederen, zoals Engelse traditionals; Slavisch, Russisch, Frans en zelfs Zuid-Afrikaans vormen een onderdeel van het programma. En ook meer eigentijdse moderne liederen tot swingende gospels toe! Kortom, het thema van het kerstconcert komt dan ook volledig tot zijn recht.

Het koor heeft zich onlangs tijdens een workshop met de bekende zangpedagoge Ellen Pieterse met veel inzet voorbereid op dit vernieuwend concert. Dit zal de klankkleur en de presentatie van het koor zeker ten goede komen. De muzikale ondersteuning zal verzorgd worden door een gelegenheidscombo, bestaande uit Quinten Dikschei: zang, Jos Wissink: gitaar en John te Dorsthorst toetsen. Zij zijn musici uit de popwereld en vooral bekend van de band Kaliber. Zij zullen ook enige eigen nummers ten gehore brengen.

Belangstellenden worden voorafgaande aan het concert welkom geheten met een glaasje glühwijn onder de klanken van de midwinterhoorn van Rinie Putman. De aanvangstijd is 14.30 uur, de kerk gaat om 14.00 uur open. Toegangskaarten zijn te verkrijgen in Zevenaar bij de voorverkoopadressen: Boek en Buro Rebers, fotozaak Image and More en Bakkerij Godschalk. In Didam bij boekhandel Bruna en in Duiven bij grandcafé Bij de buren.

Jan Ottink in De Lantaern

ZEVENAAR - Op 9 december om 21.00 uur brengt Jan Ottink en zijn band zijn nieuwste voorstelling ‘Vónken en vlámmen!’ in muziekcafe De Lantaern. Samen met zijn warmbloedige band en swingende zangeressen neemt bij zijn publiek mee “op vlögel van was naor de zunne”. De entree bedraagt vijftien euro.

Jan Ottink steekt het vuur nog één keer aan met de “Vónken en Vlámmen” toer. Hoewel… als het aan hemzelf ligt nog zo vaak mogelijk. Met songs in onvervalste streektaal gaan Jan Ottink en zijn band Achterhoekse podia en theaters langs. Dit jaar is deze schrijver van het mooiste streektaallied 2015 uit de Achterhoek en Liemers weer van de partij in De Lantaern. Als warm pleitbezorger van het Nedersaksisch draagt de Lochemse muzikant en zanger Jan Ottink al een kwarteeuw zijn liefde voor deze taalstroming uit. en met succes. Zo won hij nog de Gelderse Kleiroze voor het nummer ‘Maak me wakker’. Volgens Jan Ottink zelf een nummer dat gaat over wegdromen op een zwoele zomeravond en het verlangen om te reizen. Daarna voegt hij toe: ‘Vroeger was ik veel radicaler. Schopte ik tekstueel meer om me heen. Nu ben ik ouder en beschouwender’. Samen met zijn warmbloedige band en swingende zangeressen neemt Jan Ottink zijn publiek mee “op vlögel van was naor de zunne”. In een breed scala van thema’s en muziekstijlen. Geëngageerd, romantisch, vrolijk en soms tot nadenken stemmend; van zacht en subtiel tot swingend stevig.

Sportclub Groessen en Buiting na dit seizoen uit elkaar

GROESSEN - Michel Buiting is bezig aan zijn laatste seizoen als hoofdtrainer van het eerste voetbalelftal van Sportclub Groessen. De sportclub en Buiting hebben in goed overleg besloten dat het aflopende contract van de trainer niet verlengd wordt. De 50-jarige Buiting is momenteel bezig aan zijn vierde seizoen bij de derdeklasser.

Onder leiding van Buiting beleefde Sportclub Groessen succesvolle jaren, met als hoogtepunt het kampioenschap in de vierde klasse D in 2016. Een jaar later wist het team zich voor eerst in de clubgeschiedenis te handhaven in de derde klasse met een knappe negende plaats. Het huidige seizoen is Groessen moeizaam gestart. Het elftal wordt geplaagd door veel blessures en bezet momenteel de voorlaatste plek in de derde klasse C.

Namens het technisch team van Sportclub Groessen spreekt Koos Keurntjes zijn waardering uit voor het werk van Buiting in de afgelopen jaren. "We zijn erg blij met de manier waarop Michel de afgelopen jaren als hoofdtrainer heeft gefunctioneerd. We kijken met een goed gevoel terug op de afgelopen periode die mooie successen heeft gebracht. Na vier jaar tijd vinden we het echter, na overleg met de spelersgroep, tijd voor een nieuw gezicht bij het eerste elftal."

Kerkberichten H.H. Vier Evangelisten

Geloofsgemeenschap H. Remigius Duiven

Zondag 10-12 11.00 uur

Eucharistieviering met Pastoor Thanh e zang van het Herenkoor Groessen

Zondag 17-12 11.00 uur

Eucharistie / boeteviering met Pastoor Thanh en zang van het D-H koor

Woensdag 20-12 15.00 uur

Kerstviering Thuvine met Mevr. Visser en mevr. Staring

Zondag 24-12 16.30 uur

Kindje wiegen met Werkgroep en Elly Lemmen

Zondag 24-12 18.30 uur

Eucharistie / gezinsviering met Pastoor Thanh en zang van het vakantiekoor

Zondag 24-12 23.00 uur

Woord en communieviering met Diaken van Boven en zang van het D-H koor

Maandag 25-12 11.00 uur

Eucharistieviering met Pastoor Thanh en de Harmonie

Zondag 31-12 11.00 uur

Eucharistieviering met Pastoor Thanh en het Projectkoor

Geloofsgemeenschap H. Andreas Groessen

Zondag 10-12 09.30 uur

Diaken van Zundert en zang van het Herenkoor

Zondag 10-12 11.00 uur

Doopviering met Diaken van Zundert

Zaterdag 16-12 19.00 uur

Woord en communieviering met Parochiële voorgangers en zang van het D-H koor Babberich

Dinsdag 19-12 13.30 uur

KBO-kerstviering met Pastoor Thanh

Zondag 24-12 19.00 uur

Woord en communieviering met Diaken van Zundert en St. Andries

Zondag 24-12 21.00 uur

Woord en communieviering met Pastor Smits en zang van In Between

Maandag 25-12 09.30

Woord en communievieiring met Diaken van Boven en zang van het Herenkoor

Regiovieringen

Maandag 01-01 11.00 uur

Eucharistie (regioviering in Zevenaar) met Pater Remmers/diaken van Boven

Zondag 07-01 10.30 uur

Eucharistie (regioviering in Zevenaar) met voorgangers

Mgr. Eijk en pastoraal team

Presentatie gefuseerde parochie

Expositie van schilderijen Uldrik Holtkamp

DIDAM - Schilder Uldrik Holtkamp uit Didam exposeert zijn werk in het Gezondheidscentrum in Didam. De expositie is samengesteld uit werken van landschappen, zelf ooit bezocht en bloem portretten uit eigen tuin.

Dick Holtkamp is geboren in Amsterdam en van beroep Grafisch Vormgever. Na de opleiding aan de Amsterdamse Kunstnijverheidsschool en een carrière als vormgever werkt hij nu met olieverf om uiting te geven aan zijn passie: reizen en tuinieren. De serie landschappen bestaat uit Amerika, de Wadden en Dolomieten. De expositie in het Gezondheidscentrum aan het Panhuis 52 in Didam is te bezoeken tijdens openingsuren en is te zien tot nader order. Info: dickholtkamp@gmail.com.

Geloofsgemeenschap H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Zondag 10 december om 9.30 uur: Eucharistieviering. Voorganger: Pastoor Thanh Ta met medewerking van het koor Stella Maris.                                                                

Intenties: Norbert van Riel, Gerrit en Doortje Hageman-van Uum, Riet Köning-Roelofsen, Jaargetijde Bertus Bruns, Til van Laanen, Jan Hendriksen, 30 dagen dienst voor Antanas.

Zondag 17 december om 9.30 uur: Eucharistieviering. Boeteviering. Voorganger: Pastoor Thanh Ta met medewerking van het A.M.K. koor.                                                                

Intenties: Overleden familie Visser-Verkerk, Familie Stoffels, Til van Laanen.

Zondag 17 december in de Andreaskerk om 14.30 uur: Kerstconcert door het Liemers Mannenkoor.

Overleden:

Op 10 november, Richard Berends, 86 jaar, Westeinde,

Op 20 november: Elisabeth Boon-Sonders, 78 jaar, Abraham Kuyperstraat,

Op 24 november: Frans Boevink, 63 jaar, Dokter Honingstraat, Zevenaar

Schrijven voor Amnesty in Didam

DIDAM - Zaterdag 9 december zal in de Didamse vestiging van Bibliotheek Montferland, Schoolstraat 22, een Amnesty International Schrijfmarathon zijn.

Zondag 10 december is het namelijk de internationale dag van de Rechten van de Mens. Iedereen kan tussen 11.00 en 14.00 uur autoriteiten aan de hand van een voorbeeldbrief vragen de mensenrechten te respecteren. Hiermee worden slachtoffers van schendingen een hart onder de riem gestoken. Volgens Amnesty werkt dit, er komen geregeld gevangenen vrij waarvoor actie is gevoerd. Alle materialen liggen klaar!

Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

De morgen en de middagdienst worden gehouden in de SoW kapel Rijksweg 56B, Duiven

10 december 8.45 u ds J. Holtland; 16.30 u ds J.M. van Leeuwen

17 december 8.45 u drs P. Houtman; 15.00 u kand. R.A. Nijhoff

Basketiers'71: Speelplezier zonder echte winst

ZEVENAAR - Bij iedere sport staat het spelplezier voorop. De eigen grenzen, je eigen (on)mogelijkheden leren kennen. Winst, verlies spelen geen rol, sportiviteit staat voorop. Heerlijk op je eigen niveau de sport beoefenen, recreatief bezig zijn.

Dit kan ook binnen de basketbalsport bij Basketiers'71. Iedere donderdag van 20.30 – 22.00 uur in sporthal Heerenmaten. Met een grote groep enthousiaste, sportieve basketballers actief bezig zijn. Onder leiding van een bevlogen, bezielende trainer/coach.

"Voelt u zich aangesproken, kom rustig een keer kijken en/of meedoen. U bent van harte welkom, om een balletje mee te gooien. We zullen u met open armen ontvangen, om kennis te maken met de basketbalsport."

Gezamenlijke

kerstviering

GROESSEN - In samenwerking met de Seniorensociëteit Groessen en de KBO Duiven is er een gezamenlijke kerstviering op dinsdag 19 december.

Deze viering start om 13.30 uur met een kerkdienst in de Andreaparochie in Groessen. Na de kerkdienst worden de bezoekers verwacht in zalencentrum Gieling, voor een borrelmoment in kerstsfeer, en vanaf 15:00 een mooie expositie in de kleine zaal. Vanaf 16:00 uur start het driegangenkerstdiner. Om 18:00 uur is de afsluiting van de kerstviering.

Aanmelden is nog mogelijk tot donderdag 14 december bij Carel Heebing, Berkenlaan 33 (0316 2611011). De kosten voor deze kerstviering bedragen 25,00 euro. Voor mensen die moeilijk ter been zijn, kan er vervoer geregeld worden. De kosten daarvoor zijn 2,00 euro per persoon.

Geheugenspreekuur Zevenaar

ZEVENAAR - Op woensdagochtend 13 december wordt van 10.00-11.00 het geheugenspreekuur gehouden in De Hooge Bongert, De Hooge Bongert 3 in Zevenaar.

Dit geheugenspreekuur is bedoeld voor mensen van 55 jaar en ouder uit de gemeente Zevenaar, die vragen hebben over hun geheugen of andere klachten zoals piekeren, concentratieproblemen of somberheid. Het bezoek aan het (individuele) geheugenspreekuur is gratis. "Voor een folder, meer informatie of een overzicht van alle (regionale) geheugenspreekuren kunt u contact opnemen met Elise Kox, telefoon 088 9331180.

Op het geheugenspreekuur kan men zonder verwijzing van de huisarts terecht. In een persoonlijk gesprek beantwoordt een deskundi­ge uw vragen. De vragen kunnen gaan over uzelf maar ook over uw partner of één van uw ouders. Indien van toepassing kan een korte geheugentest afgenomen worden. Het gesprek wordt afgerond met een vrijblijvend advies. Elke bezoeker krijgt een boekje met geheugentips."

Iedereen vergeet wel eens een naam of waar de sleutels zijn gebleven. De vraag of er sprake is van gewone vergeetachtig­heid, ouderdomsvergeetachtigheid of dementie komt om de hoek kijken. Veel ouderen met zorgen over hun geheugen stappen niet of te laat naar de huisarts of een andere hulpverlener. Men vindt het moeilijk om het onderwerp aan te snijden of meent dat er weinig te doen is. Dat laatste is vaak onjuist. Op het geheugenspreekuur heeft men de tijd en de deskundigheid om een eerste inschatting te maken wat de oorzaak van de geheugenklachten zou kunnen zijn en of verdere hulp nodig is.

Geloofsgemeenschap Sint-Martinus Oud-Zevenaar

Op zaterdag 9 december en zondag 10 december is er geen weekendviering.

Zondag 10 december 12.30 uur: Doopviering met Pastoor Thanh.

                                                                                                

Gedoopt worden: Vajèn Jansen, Zevenaar; Nine Nass, Zevenaar; Fien Bouwman, Oud-Zevenaar; Kris Ter Wiel, Oud-Zevenaar

Zondag 10 december 15.00 uur:

Concert Crescendo

In het weekend van zaterdag 16 december en zondag 17 december is er geen viering.

Dinsdag 19 december 14.00 uur:

Kerstviering Senioren met Diaken van Boven en gemengd koor.

Gebedsintenties:

Wiek van Haeren en overleden familie; Theet van Alst en overleden familie; Frans Wanders en overleden familie; Erna Luiking en Gerda Luiking­Sweers; Grada Leijtink­Nas

Collecte:

Bisschoppelijke Vastenactie / eigen geloofsgemeenschap

Alternatief kerstconcert door Angels of Merci

ZEVENAAR - Bent u alle traditionele kerstconcerten van alle prachtige zingende koren een beetje beu? Kom dan op zaterdag 23 december naar muziekcafé De Lantaern. Want dan brengt de gelegenheidsformatie The Angels of Merci ‘Het donkere dagen voor kerst concert’ een afwisselend programma met bekende en minder bekende liedjes waar tussendoor de humor niet zal ontbreken. De avond begint om 21.00 uur. Entree is acht euro.

Het zijn de donkere dagen voor kerstmis. De winter meldt zich weer, het mist en het miezert, en het schemert al rond een uur of vier. Diepe duisternis! Het lange wachten is begonnen. Want mogen we vandaag de dag nog hopen op een nieuwe Ster van Bethlehem? Misschien is er dan toch veel te zeggen voor een warm en gezellig kleinschalig alternatief! Een lichtpuntje in de duisternis waar u zich kunt warmen aan de glühwein of de warme chocolademelk, goed gezelschap en vooral aan veel muziek!
‘The Angels of Mercy’, een gelegenheidsformatie bestaande uit enthousiaste muzikanten uit de regio, biedt u ‘Het donkere dage voor kerst concert’ een afwisselend programma met bekende en minder bekende liedjes uit alle windstreken die aansluiten bij het kerstfeest en de kerstgedachte op alternatieve wijze. The Angels of Mercy betaat uit: Louis Roes, Nico Hoogland, Theo Worm, Toetie Rijnaard, Gerard Slutter, Henk Ankoné, Gèrard Baldeo en Karel Bosman. Zij staan samen gerant voor een warme sfeervolle gezellige avond waar uit volle borst mee gezongen mag worden.

Jaarfeest HSV Ons Genoegen

GIESBEEK - Zaterdag negen december houdt HSV Ons Genoegen Giesbeek als afsluiting van het verenigingsjaar haar jaarfeest.

Het zal een avondvullend programma worden met diverse ronden bingo. Tevens zal de prijsuitreiking plaatsvinden van de seniorencompetitie. Leden met partner worden hierbij uitgenodigd om deze avond bij te wonen. Het feest wordt gehouden in het clubgebouw aan de Landaansestraat 6b en duurt van 20.00 tot 24.00 uur.

Palet Trefpunt Duiven zoekt meer bestuurders

DUIVEN - Het Palet Trefpunt Duiven is een stichting die activiteiten organiseert voor de inwoners van Duiven, in het bijzonder voor de wijk Duiven-West.

"Op dit moment zijn de activiteiten veelal gericht op senioren maar in de toekomst willen we graag ook voor jongere leeftijdsgroepen activiteiten organiseren. Op dit moment zijn wij naarstig op zoek naar mensen die ons bestuursteam willen versterken. In het bijzonder zijn wij op zoek naar een secretaris en een notulist(e). Heb je interesse en wil je een oriënterend gesprek met het bestuur laat dit dan even weten via secretariaat@hetpaletduiven.nl." Meer informatie staat op www.hetpaletduiven.nl.

Hospice De Hazelaar behaalt Prezo-keurmerk

ZEVENAAR - Hospice De Hazelaar van Liemerije heeft het Prezo-keurmerk Hospicezorg behaald. De Hazelaar maakt deel uit van Liemerije Zevenaar. Het is een afdeling voor terminaal zieke mensen die in alle rust en veiligheid willen sterven. Cliënt en familieleden worden in huiselijke sfeer ondersteund om de laatste levensfase zo goed mogelijk door te brengen..

Het Prezo-keurmerk Hospicezorg is een kwaliteitskeurmerk waarbij de zorg voor de cliënten en hun naasten centraal staat. Met het keurmerk laat De Hazelaar zien dat cliënten tevreden zijn en dat Liemerije de zorg voor cliënten structureel verbeterd. Daarnaast voldoet de zorg aan de eisen die de branche stelt en aan relevante wet- en regelgeving.

,,We zijn er trots op dat medewerkers en vrijwilligers samenwerken om cliënten in de laatste levensfase de best mogelijke zorg te geven. Het is een kroon op hun werk”, aldus bestuurder Paola Peters van Liemerije.

Basketiers'71: Speelplezier zonder echte winst

ZEVENAAR - Bij iedere sport staat het spelplezier voorop. De eigen grenzen, je eigen (on)mogelijkheden leren kennen. Winst, verlies spelen geen rol, sportiviteit staat voorop. Heerlijk op je eigen niveau de sport beoefenen, recreatief bezig zijn.

Dit kan ook binnen de basketbalsport bij Basketiers’71. Iedere donderdag van 20.30 – 22.00 uur in sporthal Heerenmaten. Met een grote groep enthousiaste, sportieve basketballers actief bezig zijn. Onder leiding van een bevlogen, bezielende trainer/coach.

"Voelt u zich aangesproken, kom rustig een keer kijken en/of meedoen. U bent van harte welkom, om een balletje mee te gooien. We zullen u met open armen ontvangen, om kennis te maken met de basketbalsport."

Herdertjestocht Westervoort: een verhaal voor iedereen

WESTERVOORT - Het is avond, donker en koud. Toch zijn er buiten opgewekte kinderstemmen te horen. Een stoet trekt voorbij. Alle kinderen zijn verkleed. Het lijken wel herders, schapen en engelen... Wat doen die nu buiten op dit avonduur?

Mis het niet! Op vrijdagavond 15 december houdt de Protestantse Gemeente Westervoort een herdertjestocht. Het lijkt op een speurtocht en gaat door een klein stukje van het dorp, waarbij je het verhaal van kerst niet alleen hoort, maar vooral beleeft!

Iedereen is welkom. De start is vanaf de kerstmarkt op 15 december, ieder half uur van 18.00 – 19.30 uur. Alle kinderen mogen verkleed komen als herder, schaap of engel.

Farmhouse Jazzband naar Oud- Zevenaar

OUD-ZEVENAAR - Op zaterdag 9 december treedt in Oud-Zevenaar de Farmhouse Jazzband op. Deze band brengt een zeer breed scala van stijlen: New Orleans, swing, gospel, Engelse trad en bluesrock.

Dit alles met een tomeloze energie en aantrekkelijk enthousiasme gebracht. Bezetting: Rob van Bergen of Michel Muller trompet, Michel Pos saxen, bluesgitaar en zang, Hans van Wermeskerken trombone en zang, Gerard tavernier, banjo en guitaar, Ben Wever contra bas en Cees Heegstra drums.

De avond wordt op zaterdag 9 december gehouden in Careza De Kroon, Kerkweg 2 (naast de kerk) in Oud-Zevenaar. De band begint op 20.30 uur te spelen, de zaal is ruim tevoren open. De toegangsprijs is tien euro.

Gezamenlijke kerstviering

GROESSEN - In samenwerking met de Seniorensociëteit Groessen en de KBO Duiven is er een gezamenlijke kerstviering op dinsdag 19 december.

Deze viering start om 13.30 uur met een kerkdienst in de Andreaparochie in Groessen. Na de kerkdienst worden de bezoekers verwacht in zalencentrum Gieling, voor een borrelmoment in kerstsfeer, en vanaf 15:00 een mooie expositie in de kleine zaal. Vanaf 16:00 uur start het driegangenkerstdiner. Om 18:00 uur is de afsluiting van de kerstviering.

Aanmelden is nog mogelijk tot donderdag 14 december bij Carel Heebing, Berkenlaan 33 (0316 2611011). De kosten voor deze kerstviering bedragen 25,00 euro. Voor mensen die moeilijk ter been zijn, kan er vervoer geregeld worden. De kosten daarvoor zijn 2,00 euro per persoon.

Kerstzangdienst in Angerlo

ANGERLO - In De Meent wordt zondag 17 december om 19.00 uur de gezamenlijke kerstzangdienst gehouden.

Het is dit jaar de 57e keer dat deze sfeervolle en gezellige dienst als voorbereiding op het kerstfeest plaatsvindt. Op weg naar De Meent wordt de bezoeker al begroet door de warme geluiden van de midwinterhoorn en de kerkklokken. Diverse verenigingen dragen bij om onder de kerstboom een goed kerstgevoel te krijgen. Dit jaar zijn dat muziekvereniging Nieuw Leven, zanggroep Spontaan, het schoolkoor en koor Voix-L'a.

Pastoraal werker Maarten Smits helpt ons deze avond namens de kerken de kerstgedachte te overdenken. Onder de kerstboom, die door de familie Van Weede van Huis Bingerden beschikbaar is gesteld, zullen ook gezamenlijke kerstliederen gezongen worden. Iedereen van jong tot oud is op deze avond welkom.

Legendarische Pigeons...

Foto: Eva Mann Fonds Gehandicaptensport

DUIVEN - Basketbalvereniging Pigeons is legendarisch. Niet alleen bestaat de vereniging al bijna 40 jaar en zijn er hier heuse basketbalsterren grootgebracht. Er is ook een rolstoelbasketbalteam actief. Pigeons On Wheels maakt furore binnen Basketballend Nederland.

Iedereen is inmiddels al op de hoogte van het geweldige initiatief van Pigeons en na de de wedstrijd voor Uniek Sporttalent 2017 druppelen de succeswensen vanuit heel Nederland binnen bij de Duivense Basketbalvereniging. Pigeons On Wheels is uiteindelijk met de meeste stemmen (ruim 700) toch niet uitgeroepen tot Uniek Sporttalent 2017. Niettemin verdient het rosltoelbasketbalteam met recht alle egards met deze uitslag.

Foto: Eva Mann Fonds Gehandicaptensport Eva Mann Fonds Gehandicaptensport

Het team Pigeons On Wheels bestaat uit kanjers met allen hun eigen verhaal. De aanvoerder van het team is Björn, een basketballer in hart en nieren, die te kampen kreeg met spierdystrofie en reuma. De Pigeons On Wheels groeit in prestaties met de week en de spelers hebben een techniek waar je u tegen zegt. Onder leiding van twee de internationals Dennis de Vries en Jelmer van Brunschot, wordt er tweewekelijks getraind in Triominos en de basketballers worden klaargestoomd om vanaf januari competitie te kunnen spelen. Rolstoelbasketballend Nederland, The Pigeons are out!
"Mocht je interesse hebben om Pigeons te ondersteunen, je wilt het bestuur versterken, je wilt meehelpen tijdens activiteiten of je wilt komen basketballen bij de gezelligste verneiging van de Liemers, stuur dan een mailtje naar info@depigeons.nl of ga naar www.depigeons.nl voor meer informatie over deze geweldige Bbasketbalvereniging!"

Omgaan met autisme voor ouders van kinderen met ASS

DIDAM - Op woensdagavond 17 januari start GGNet Preventie een nieuwe cursus voor ouders van kinderen (jonger dan 17 jaar) met Autisme Spectrum Stoornis (ASS) in Didam.

Deze cursus is bedoeld ter ondersteuning van ouders met kinderen in die leeftijd met ASS en een normale begaafdheid. Ouder zijn van een kind met ASS, is niet altijd even gemakkelijk. De opvoeding en dagelijkse omgang vraag om een specifieke aanpak en een duidelijke structuur voor deze kinderen. Voor ouders kan het soms lastig zijn om deze aanpak op te pakken. Het vasthouden van deze aanpak naast het gezinsleven en werk kan een belasting vormen voor ouders en kan voor stress en frustratie zorgen. De cursus Omgaan met autisme is bedoeld om ouders hierin te ondersteunen zodat mogelijke overbelasting wordt voorkomen. Het aanbod bestaat uit vier wekelijkse bijeenkomsten van twee uur steeds van 19.00-21.00 uur.

De onderwerpen die hierin aan bod komen zijn: kennismaking en informatie over ASS, ASS in het gezin, Communicatie en Omgaan met de omgeving. Daarnaast is er veel ruimte voor het uitwisselen van ervaring tussen de ouders. De locatie is Welcom, Raadhuisstraat3 in Didam. Voorafgaand vindt een kennismakingsgesprek met de begeleider(s) plaats. Deze zijn gepland in december.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met het secretariaat Preventie op telefoonnummer 088 9331180 of e-mail preventie@ggnet.nl (ggnet.nl/preventie).

Alle klokken luiden op 10 december

ZEVENAAR - Op zondag 10 december, dag van de rechten van de mens, is in de Ontmoetingskerk om 10 uur een oecumenische viering met medewerking van pastor Maarten Smits en dominee Alle Jonkman met muzikale medewerking van Lex Westerik en Rein Helmink.

Na afloop is er koffie en kunnen er brieven geschreven worden. Ook is er een uitgebreide Amnestystand waar u kaarten, kaarsen en andere Amnesty spulletjes kunt kopen.

Bijzonder bij deze bijeenkomst is dat deze dag valt op de dag van de rechten van de mens en daarom zullen tijdens de koffie en het schrijven van de brieven van 11.30 -11.40 uur de klokken van de Ontmoetingskerk en de Andreaskerk geluid worden.

Schrijfmarathon Amnesty International

ZEVENAAR - Elk jaar organiseert de Amnesty werkgroep Zevenaar verschillende acties rondom de dag van de Mensenrechten op 10 december.

De succesvolle jaarlijkse Schrijfmarathon wordt dit jaar op 8 en 9 december georganiseerd. Tijdens deze marathon wordt wereldwijd massaal geschreven voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Op beide dagen kunt u aan de hand van voorbeeldteksten een brief of solidariteitskaart schrijven. Dit jaar staat onder andere de Turkse Taner Kiliç, voorzitter van Amnesty Turkije, centraal.

Op 8 december wordt geschreven in het gemeentehuis van Rijnwaarden, Markt 5 in Lobith. Iedereen die mee wil doen aan Amnesty's Schrijfmarathon is welkom van 11.00 tot 16.00 uur. Van 12:00 tot 13:00 uur schrijven de burgemeesters van Rijnwaarden, Zevenaar, Duiven en Westervoort mee. Op 9 december zijn er dit jaar liefst twee locaties in Zevenaar waar u terecht kunt om te schrijven.

In de bibliotheek Liemers vestiging Zevenaar, De Hooge Bongert 1,kunt u terecht van 11.00 tot 15.00 uur. Van 11.30 tot 12:30 schrijven onder andere wethouder Stef Bijl, tekstschrijver Rien van den Heuvel en directeur-bestuurder van Kunstwerk, Bert Frölich mee.

In het hoofdkantoor van Liemerije, Hunneveldweg 12 in Zevenaar kunt u terecht van 14:00 tot 16:00. Paola Peters (voorzitter raad van bestuur van Liemerije) en Marlie Vennegoor (directeur-bestuurder van Caleidoz) schrijven mee. Ook vertegenwoordigers van diverse kerkgemeenschappen in de regio komen schrijven.

Schrijfmarathon Amnesty International

ZEVENAAR - Elk jaar organiseert de Amnesty werkgroep Zevenaar verschillende acties rondom de dag van de Mensenrechten op 10 december.

De succesvolle jaarlijkse Schrijfmarathon wordt dit jaar op 8 en 9 december georganiseerd. Tijdens deze marathon wordt wereldwijd massaal geschreven voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Op beide dagen kunt u aan de hand van voorbeeldteksten een brief of solidariteitskaart schrijven. Dit jaar staat onder andere de Turkse Taner Kiliç, voorzitter van Amnesty Turkije, centraal.

Op 8 december wordt geschreven in het gemeentehuis van Rijnwaarden, Markt 5 in Lobith. Iedereen die mee wil doen aan Amnesty’s Schrijfmarathon is welkom van 11.00 tot 16.00 uur. Van 12:00 tot 13:00 uur schrijven de burgemeesters van Rijnwaarden, Zevenaar, Duiven en Westervoort mee. Op 9 december zijn er dit jaar liefst twee locaties in Zevenaar waar u terecht kunt om te schrijven.

In de bibliotheek Liemers vestiging Zevenaar, De Hooge Bongert 1,kunt u terecht van 11.00 tot 15.00 uur. Van 11.30 tot 12:30 schrijven onder andere wethouder Stef Bijl, tekstschrijver Rien van den Heuvel en directeur-bestuurder van Kunstwerk, Bert Frölich mee.

In het hoofdkantoor van Liemerije, Hunneveldweg 12 in Zevenaar kunt u terecht van 14:00 tot 16:00. Paola Peters (voorzitter raad van bestuur van Liemerije) en Marlie Vennegoor (directeur-bestuurder van Caleidoz) schrijven mee. Ook vertegenwoordigers van diverse kerkgemeenschappen in de regio komen schrijven.

Kerstconcert Joop Boxstart Bend in Didam

DIDAM - Zaterdag 16 december is bij Jan & Jan in Didam de nieuwe kerstshow van de JBBend in een sfeervolle zaal in theateropstelling.

'Wittebrood vesse woss en vette sjuu' is een show met traditionele kerstliedjes. Last Christmas en Driving home for Christmas ontbreken niet. Maar dialectliedjes en humor maken de show met prachtige verlichting en sfeerprojectie compleet. In de pauze wordt het oude kerstmenu 'Wittebrood vesse woss vette sjuu' geserveerd.

De entree bedraagt 20 euro inclusief kerstmenu. Aanvang 20.00 uur. Kaartvoorverkoop is bij Jan & Jan Didam 0316 221315; Studio A60 Didam 06 46484752; Grimpeur Wielersport Babberich 0316 248080.

Kerstdiner Het Palet Duiven

DUIVEN - Op woensdag 27 december (3e kerstdag) verzorgt Het Palet Trefpunt Duiven Modriaanstraat 14 een kerst-aanschuifdiner voor 50+ en alleenstaande.

De zaal gaat open om 17.00 uur. Het menu bestaat uit een verrassingsgerecht in buffetvorm en een toetje. De kosten bedragen 7,50 euro exclusief drank. Begeleiders zijn ook welkom. "Heeft u een vervoersprobleem bel tijdig met Hulpdienst graag gedaan 026 4440094. U kunt u aanmelden tot donderdag 21 december bij José Hartjes via 06 46270652 of via e_mail aanschuifdiner@hetpaletduiven.nl. Voor uitgebreide informatie zie www.hetpaletduiven.nl."

Excelsior Loo geeft concert in kerstsfeer

LOO - Muziekvereniging Excelsior Loo, onder leiding van dirigent Michael Van den Broeck, verzorgt zondagmiddag 17 december een concert in kerstsfeer. De uitvoering in de plaatselijke parochiekerk is vanaf 14.30 uur; de kerk is om 14.00 uur open voor het publiek.

Naast de traditionele samenzang stukken zal Excelsior onder andere nummer als It’s beginning to look like Christmas en Advents-Fantasie ten gehore brengen. Omdat het prima past in de sfeer van de kersttijd staat bijvoorbeeld ook The Millennium-song op het programma.

In de pauze van het anderhalf uur durende concert zal de jaarlijkse loting onder de donateurs plaatsvinden, waarbij een optreden van Excelsior is te winnen. Onder de schooljeugd worden kleurplaten verdeeld, die voor aanvang bij de in de kerk aanwezige kerstman kunnen worden ingeleverd. Ook dit jaar zal Henk Peeters weer passend verhaal hebben, dus een goede gelegenheid om in de juiste kerstsfeer te komen. De entree is gratis en de koffie aangeboden door Excelsior.

Midwinterhoorntocht

Langs de tocht staan midwinterhoornblazers opgesteld. Foto: Edwin Wendrich Foto: Edwin Wendrich

ZEVENAAR - Op dinsdag 26 december (tweede kerstdag) wordt in Zevenaar al voor het vijfde achtereenvolgende jaar een midwinterhoorntocht gehouden. De tocht kan zowel worden gewandeld als gefietst; de tocht kan ook met de auto gereden worden.

Er is een korte (6 km) en een lange (12 km) route beschikbaar. De tocht voert langs diverse bijzondere locaties in en rond Zevenaar. Onderweg staan midwinterhoornblazers opgesteld rond een brandende vuurkorf en worden er leuke activiteiten georganiseerd. Op sommige locaties wordt onder andere glühwein uitgedeeld. Bij Stadsbrouwerij Wittenburg kan - op vertoon van de tegoedbon op de routebeschrijving - voor 1,00 euro een biertje naar keuze worden geproefd.

Er kan gestart worden tussen 11.00 en 13.00 uur. Starten is mogelijk bij Filmhuis Zevenaar, Wittenburgstraat 14, Zevenaar of bij Landgoed Halsaf, Beekseweg 2 in Babberich. Einde van de tocht is om circa 15.00 uur. Deelname aan de midwinterhoorntocht is geheel gratis.

Meer informatie staat op: http://www.midwinterhoorntochtzevenaar.nl.

Programma Filmhuis Zevenaar

Walk with me. Foto: Filmhuis Foto: Filmhuis

De documentaire War On Minerals. Samen met Amnesty International vertonen we op 10 december 20:15u, de dag van de Rechten van de Mens, War on Minerals. Een documentaire over de Nederlandse natuurbeschermer Willem Geertman. Deze werd in 2012 op klaarlichte dag vermoord omdat hij zich verzette zich tegen de oprukkende mijnbouw in zijn tweede thuisland, de Filippijnen. Deze docu onderzoekt de ware toedracht van de moord en duikt dieper in de wereld van conflicterende belangen, waardoor natuurbeschermers zoals Geertman in de vuurlinie komen te staan. Regisseur Jacco Groen is daarbij aanwezig en zal ingaan op vragen.

De documentaire Walk With Me. Een reis in de wereld van mindfulness. In deze docu maken we kennis met een gemeenschap van monniken in Zuid-Frankrijk onder leiding van de wereldberoemde boeddhistische leermeester Thich Nhat Hanh. Een nooit eerder vertoonde kijk in deze gemeenschap, verteld door niemand minder dan de charismatische Benedict Cumberbatch (The Imitation Game). Meditatie en sober leven vormen de leidraad! Ma 11/12 en wo 13/12 20:15u

Maudie. De gehandicapte Canadese zondagsschilder Maudie Lewis (1903-1970) schilderde blije taferelen, vol vogels, vlinders en poezen waar ze beroemd mee werd. De vrolijke schilderstijl weerspiegelde Mauds karakter, maar stond in schril contrast met haar levensloop. Door haar handicap werd ze een outcast, haar familie behandelde haar bedroevend slecht en nadat ze trouwde werd het niet veel beter. Do 7/12, za 9/12, di 12/12 20:15u en ma 11/12 14:30u

Voor meer informatie www.filmhuiszevenaar.nl

Kerstmarkten bij Liemerije

LIEMERS - De gezellige wintermaanden staan weer voor de deur. Traditiegetrouw zijn er ook dit jaar weer verschillende kerstmarkten bij Liemerije. Bent u op zoek naar met mooie spullen voor in de kerstboom, feestelijke aankleding voor uw huis of leuke cadeautjes? Kom dan gezellig in een van onze huizen langs.

Op iedere kerstmarkt staan ook kramen van afdelingen van Liemerije. Hier kunt u onder andere sieraden, kerststukjes en andere handgemaakte producten kopen. De opbrengst van deze kramen komt vanzelfsprekend geheel ten goede aan cliënten en bewoners van Liemerije.

Liemerije Zevenaar bijt op woensdag 13 december de spits af. Buiten bij de hoofdingang vindt u tussen 10.30 en 15.30 verschillende kramen met mooie spullen. Naast de Liemerije kramen zijn er ook veel standhouders van buiten. In het bewonerscafé kunt u genieten van een kopje koffie met iets lekkers er bij. Vanzelfsprekend zijn er volop winterse lekkernijen en kunt genieten van live muziek.

Liemerije Meulenvelden sluit zich op vrijdag 15 december aan bij de grote kerstmarkt die in het centrum van Didam wordt gehouden. U kunt vanaf 16.00 terecht in Meulenvelden om mooie spullen voor de kerstdagen te kopen in de diverse kramen.

Liemerije Droostaete organiseert op zaterdag 16 december samen met Puck en Co en Zozijn een gezellige kerstmarkt. U bent 11.00 tot 15.00 uur van harte welkom om alvast in de kerstsfeer te komen. De Kerstman is er ook!

Gezamenlijk kerstconcert door Bergh's Vocaal en Different Generations

foto is van mariaparochie Foto:

DIDAM - Onder de titel 'Feliz Navidad' brengen twee Montferlandse koren de bezoeker in kerstsfeer op 16 december. Iedereen is welkom op 16 december om 20.00 uur in de Mariakerk van Didam. De toegang is gratis; na afloop zullen er mensen bij de uitgang staan met mandjes waarin men (geheel vrijblijvend) een bijdrage kan deponeren. De kerk is open vanaf 19.30 uur.

Doordat één van de leden zowel bij het ene als bij het andere koor zingt, is er een fijne samenwerking ontstaan tussen Bergh’s Vocaal en Different Generations en het resultaat daarvan is dit kerstconcert. Het belooft een prachtig geheel te worden en beide koren zullen elk op hun eigen manier kleur aan dit concert geven. Na afloop gaat men zeker met een mooi kerstgevoel naar huis!

Bergh’s Vocaal staat onder leiding van Ben Simmes. Hij zal ook het koor op piano begeleiden. Different Generations wordt door Ceciel Blaauw geleid. Tussen de blokken zang zal er een muzikaal intermezzo verzorgd worden door pianiste Nicoline van der Boon en dwarsfluitiste Monique van Uum. Beide musici begeleiden ook Different Generations tijdens dit concert.

Team 2 tafeltennisvereniging Zevenaar kampioen

ZEVENAAR - Het tweede jeugdteam van tafeltennisvereniging Zevenaar, bestaande uit Pien Heijneman, Jochem Harmsen en Rick Schlief, zijn met groot verschil kampioen geworden in de derde klasse A van de afdeling Gelre.

Al twee wedstrijden voor het eind van de najaarscompetitie was de voorsprong op de nummer twee dusdanig groot dat zij niet meer konden worden ingehaald. Het team is, mede dankzij de vele trainingsuren, technisch met grote sprongen vooruit gegaan en zal in deze samenstelling nog ver komen. Ook de coach Rene Alofs, die de kinderen bij alle wedstrijden begeleide en mentaal oppepte, heeft een geweldige bijdrage geleverd. Gezegd moet worden dat ook de inzet, sfeer en de leuke onderlinge verstandhouding een grote rol in dit succes hebben gespeeld.

Het team zal de voorjaarscompetitie met goed vertrouwen in gaan en zeker ook hier een belangrijke titelkandidaat worden. Onder het genot van een door Pien voortreffelijk gebakken taart werd er nog gezellig na gepraat.

Oliebollencentrale van Scouting Subanhara Liemersgroep

ZEVENAAR - Scouting Subanhara Liemersgroep verkoopt ook dit jaar weer de heerlijkste oliebollen en appelbeignets, gebakken door een professionele bakker. De opbrengst komt geheel ten goede aan de vereniging, daarvan kunnen de leden extra leuke activiteiten doen en kunnen we ons monumentale gebouw aan de Slenterweg onderhouden.

Via de webshop www.oliebollenzevenaar.nl kunt u oliebollen met krenten & rozijnen, naturel oliebollen en gesuikerde appelbeignets bestellen. De oliebollen kosten 7,00 euro per verpakking van tien stuks, de appelbeignets 4,50 euro per verpakking van vijf stuks. "U heeft gegarandeerd superverse lekkernijen, want ze worden in de vroege ochtend van oudejaarsdag door een professionele bakker bereid. Woont u in de regio? Dan hoeft u uw huis niet uit! Wij zorgen ervoor dat uw oliebollen en/of appelbeignets op zondag 31 december vóór 13.00 uur bij u bezorgd worden. We leveren ook aan bedrijven op 29, 30 en 31 december tussen 10.00 en 11.00 uur."

Geloofsgemeenschap H. Remigius Duiven

Adventskrans 2017. Foto: Dhr. Koenen Foto: Dhr. Koenen

Geloofsgemeenschap H. Remigius Duiven

Zondag 2e Advent : 10 dec. om 11.00 uur. Eucharistie-viering.
Voorgangers : Thanh Ta.
Koor : Herenkoor uit Groessen.

Gebedsintenties 10 -12-2017 :
Koos en Trees Hooijman – Bisseling.
Willy Hooijman – Holland.

Zondag 3e Advent : 17 dec. om 11.00 uur. Eucharistie/Boeteviering.
Voorganger: Thanh Ta.
Koor : Dames – Herenkoor.

Gebedsintenties 17-12-2017 :
Ouders Snijders – Freriks.
Jo Snelder – Velthausz.
Henk Teunissen en Familie.
Luus van den Anker - Vossebeld.
Henk Knuiman.
Willy Hooijman – Holland.

Mededelingen :

In de Gedachteniskapel is een monument geplaatst waarop u de gebedsintenties met naam van de overledenen kunt lezen waarvoor op zondag gebeden is.

Remigius Secretariaat Duiven geopend op :
Maandag-Woensdag-Vrijdag van 09.00 tot 11.00 uur.
Telefoon : 0316-261210

Protestantse kerk Rijnwaarden

Zaterdag 9 dec. een oecumenische kinderdienst 19.00 uur in de RK te Lobith

Zondag 10 dec. is de dienst om 10.00 uur hierin gaat voor ds den Besten uit Zevenaar,

Zondag 17 dec. is er dienst om 10.00 uur hierin gaat voor ds. mevr. P.Israel uit Etten

Elke zondag na de dienst bent u welkom in de Ontmoeting voor koffie of thee

Mondharmonicaboys nemen afscheid van Ewout Koolmees

Alle leden in de stoel Ewout Koolmees. Van links naar rechts, boven: Eef Hubers ,Bert van Lier,Ben Wegman, Rene Wildenbeest; onder Han van Peer. Herman Groenen, Ewout Koolmees. Foto: Frans Willemsen Fr Willemsen

TOLKAMER - In het verzorgingshuis Lobede in Tolkamer werd dinsdagmiddag 21 november afscheid genomen van Ewout Koolmees. De leden van de Mondharmonicaboys Rijnwaarden hebben het oudste lid Ewout Koolmees in het bijzijn met de bewoners Lobede gezamenlijk gevierd.

Ewout geboren Rotterdammer speelt al sinds zijn jeugd mondharmonica en heeft als 16-jarige jongen het bombardement van Rotterdam meegemaakt. Muziek maakte je toentertijd op straat voor de deur van je huis, het was het enige instrument wat je kon veroorloven. Oefenen en oefenen. In de oorlog waren Duitse liedjes taboe.

Ewout kwam in 1985 vanuit Capelle aan de IJssel naar Tolkamer en werkte op de scheepswerf. Hij genoot van het muziek maken en was een trouw lid van de vereniging en liet bijkans geen enkel optreden voorbijgaan, waar hij bijzonder van genoot. Aan de verzorgingshuizen in de regio waar hij samen speelde, denkt hij nog met plezier terug.

De overgebleven leden zijn op zoek naar vervanging. De mondharmonica is een instrument wat nog maar door weinigen orkestraal bespeeld wordt, de zogeheten bluesharp is nog wel populair, maar de tremolomondharmonica, waarop bij de club gespeeld wordt, raakt in vergetelheid. Daarom ook een oproep aan heren en ook dames, die nog de vaardigheid van dit instrument beheersen! Zij zijn welkom op de repetities op dinsdagavond in het dorpshuis in Lobith van 19.00 tot 21.00 uur.

Beursvloer vervult in uur ruim zestig wensen

Drukte bij de notarissen om alle matches te bekrachtigen. Foto: Fotografie Jacques Kok Foto: Fotografie Jacques Kok

ZEVENAAR – Op Maatschappelijke Beursvloer de Liemers ging gemiddeld elke minuut een wens van een maatschappelijke organisatie in vervulling. Vragende partijen (stichtingen en verenigingen) en aanbieders (bedrijven en organisaties) realiseerden op maandag 20 november ruim zestig matches. Deze afspraken in natura vertegenwoordigen samen een waarde van rond de 40.000 euro bijna een verdubbeling van het vorige Beursvloerresultaat.

Vertegenwoordigers van zo’n 60 maatschappelijke organisaties en 30 bedrijven waren aanwezig tijdens de tweede editie van de Liemerse Beursvloer. Er was een prominente rol weggelegd voor leerlingen van gastheer Het Liemers College. In het kader van hun maatschappelijke stage ondersteunden zij de beurs als parkeerwacht, bedienend personeel of keukenhulp.

Na het muzikale startsein van muziekvereniging De Club zochten vragers en aanbieders elkaar op in één van de vier themahoeken: Advies, Menskracht, Spullen en Durf-te-vragen. De in blauw-gele jassen gestoken ‘matchmakers’ hielpen actief mee om mensen bij elkaar te brengen. En met succes, er stond regelmatig een rij wachtenden voor de tafel van notaris mr. Aletta Laarberg-Trynes en notaris mr. Mark Hofman.

Beursvloerorganisatoren, de Liemerse Uitdaging en de welzijnsorganisaties, Caleidoz, Welcom en Mikado, kijken terug op een geslaagde beurs. Audrey Jeurissen, assistent-manager van de Liemerse Uitdaging: “Dit was mijn eerste Beursvloer en ik sta nog te stuiteren van enthousiasme. Wat een hoop mooie matches. Het is echt een resultaat om trots op te zijn.”

Luisterliedjes en dansbare popmuziek met Open Podium

ZEVENAAR - Tijdens het Open Podium van 16 december zijn in muziekcafé De Lantaern mooie luisterliedjes te horen, gebracht door Esther Huitink en vervolgens door solist Sinner/Songfighter. Tijdens het laatste optreden kunnen de beentjes van de vloer want dan pakt de Unplugged Matters Band uit met popsongs vanaf 1960 tot nu. Dit heerlijk avondje begint om 21.00 uur en de entree helemaal gratis.

Esther Huitink is 22 jaar oud. Ze is een beginnende singer/songwriter en wil graag ervaring opdoen om steeds beter te kunnen musiceren en optreden. Voorlopig zet ze zich in om songs te schrijven die buiten haar comfortzone liggen. Na de zomervakantie heeft Esther haar eerste twee nummers al opgenomen. Zij vindt optreden erg leuk en belangrijk.

Sinner&theSongfighter begon als akoestisch soloproject van Arnhemmer Remco van Rotterdam. Met zijn oorsprong in de punk en krachtige rock heeft hij als frontman in diverse bands menig podium laten exploderen met zijn rauwe energie. Toch kwam na al het muziekgeweld altijd weer de drang om terug te keren naar de rust en kwetsbaarheid van de akoestische muziek. Intieme popsongs met folk/country invloeden. Ze vertellen over een wereld vol verlangen, verdriet, acceptatie en hoop. Unplugged Matters brengt, semi-akoestisch en op geheel eigen wijze, een gevarieerd repertoire dat de jaren ‘zestig tot vandaag de dag omvat. Nummers van de Stones, Coldplay en Mumford and Sons worden afgewisseld met die van Anouk, Krezip, Janis Joplin en vele anderen.

Jeugd ontdekt bowlen als een echte sport

Jeugd Bowlers van Bowling Vereniging Zevenaar. Foto: Andre van de Huet Foto: Andre van de Huet

ZEVENAAR - Bowlen wordt heel vaak gezien als lekker een bal gooien op de bowlingbaan, onder het genot van een hapje en drankje. Veel mensen zien bowlen niet als een sport, gelukkig ontdekt de jeugd deze sport ook steeds meer. Dit komt onder andere door het school bowlen en Sjors Sportief.

Wat is er leuker dan in het echt, deze sport te beoefenen, dan digitaal een spelletje te spelen op de bank. Veel leuker toch. Bowling Vereniging Zevenaar gevestigd in de Griethse Poort in Zevenaar, heeft een eigen jeugdafdeling. Iedere woensdagavond wordt er getraind tussen 18.30 en 19.30 uur.

"Wat leer je dan zoal op zo een avond? Je krijgt iedere avond eerst een warming up onder leiding van onze trainers. De spieren worden eerst goed warm gemaakt om daarna een bal te gooien op de bowlingbaan. Je leert hoe je een bowlingbal vast moet houden, hoe je een aanloop neemt voor dat je de bal los laat, waar de arrows (tekens op de bowlingbaan) voor zijn en hoe je die gebruikt. In het gezelligste bowlingcentrum van de Liemers vindt dit iedere woensdagavond plaats, met uitzondering van de vakanties. Al het materiaal om te bowlen is aanwezig op de bowlingbaan, bowlingballen in diverse gewichtsklassen, en bowlingschoenen in diverse maten.

Lijkt het je nadat je dit gelezen hebt leuk om langs te komen, je bent van harte welkom op de Oude Doesburgseweg 24 in Zevenaar. Mocht je nog meer willen weten over bowlen ga dan gerust naar onze site www.bowling-zevenaar.nl. Daarop is nog veel meer informatie te vinden."

Ideaal voor de Kerst, Oud en Nieuw of welke gelegenheid ook... Met een Plateau van Keurslager Marc Voss maak je van elke dag een feest

TOLKAMER – Wat zet je met Kerst op tafel? En wat presenteer je aan lekkers met Oud en Nieuw? Vraag dan Keurslager Marc Voss eens naar 'zijn' Plateau. Zeker verrassend en lekker. Het Plateau van Voss heeft met een lengte van anderhalve meter ruimte voor een keur van verschillende gerechten. Geef iedereen een bordje, een vorkje en... heerlijk prikken maar! Eens helemaal anders dan fonduen of gourmetten. Kom verrassend voor de dag met het Plateau van Voss! Het plateau is uiteraard geschikt voor elk feestje.

Een keur van verschillende gerechten liggen je smakelijk aan te kijken: van tapenade, Spaanse vleeswaren, salades, gerookte met zalm tot aan olijven, vitello tonnato tot aan de huissalade... De plank wordt gevuld voor gezelschappen van 6 tot 12 personen. Je kunt het als gourmetten lekker samen aan tafel gebruiken, maar ook heerlijk over de avond verdeeld ervan prikken.

Het Plateau van Voss is er in 2 variaties: de brunch of het diner. Ideaal voor eerste of tweede Kerstdag, Oud en Nieuw of een verjaardag.

Voor het bestellen van het Plateau is het aan te raden deze van tevoren te bestellen.

Keurslager Voss, Rijnstraat 10, Tolkamer; telefoon (0316) 54 13 17; www.voss.keurslager.nl.

Kerst vieren bij Wereldrestaurant Atlantis

ARNHEM – Wilt u ook heerlijk genieten tijdens de kerstdagen? Op eerste kerstdag kunt u twee uur lang onbeperkt genieten bij Atlantis van de kerstbrunch. Het buffet bestaat uit verse soepen, sushi, zalmfilet, grote gamba's, wild, biefstuk, gevogelte, en een uitgebreide dessertbuffet. U wordt tussen 12:00 en 12:30 uur verwacht.

Op eerste en tweede kerstdag kunt u genieten van ons all-in-kerstbuffet inclusief drinken, bier en wijn. Tweeënhalf uur onbeperkt zorgeloos genieten… Het restaurant is met zeshonderd zitplaatsen één van de grootste wereldrestaurants in Nederland, die werken met een modern formule. De gasten kunnen in slechts één avond bij Atlantis de smaken proeven uit zowat alle werelddelen. Er zijn gerechten uit zowel de Franse, Italiaanse, Spaanse als ook de Japanse, Koreaanse, Thaise en zelfs Hollandse keuken. De gerechten worden gekozen van de buffetten of bij de koks, die wokken, grillen, koken en bakken: live cooking! En we hebben zelfs diverse soorten fruits der mer zoals kreeft en dergelijke. Diner zittingen: eerste zitting van 16:00 tot en met 18:30 uur, tweede zitting van 19:30 tot en met 22:00 uur

Voor de kinderen
Er is ook zo veel te doen! Het buffet is ook geschikt voor jonge gasten met onder andere frietjes, kroketten, chocoladefontein, poffertjes, suikerspinnen en nog veel meer! Bovendien kunnen ze zich vermaken in onze vernieuwde speciale speelruimte met spelcomputers en een theater! Kijk op www.atlantisarnhem.nl of op Facebook voor meer informatie.

Wereldrestaurant Atlantis, Hollandweg 6-8 in Arnhem; 026 3831610.

Vlooienmarkt in Doesburg

DOESBURG - Er is zondag 10 december van 10.00 tot 17.00 uur een grote leuke vlooienmarkt in sporthal Beumerskamp aan de Breedestraat 39 in Doesburg.

Hier wordt weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuiterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden. Leuk voor bezoeker om te komen snuffelen, of als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden: huur dan ook een kraam. De kraam is 4 meter met bovenbouw en kost 23,50 euro. Een grondplaats van 6 meter kost 15 euro. Deze is te bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of 06 39108152.

De entree voor de markt kost 2,50 euro voor volwassenen, voor 65+ 2,00 euro en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. De sporthal zorgt voor de catering en een gezellig terras.

Wok Masters Zevenaar zet zich in voor het goede doel

ZEVENAAR - Op maandag 20 november hebben de Wok Masters van Asian Wok & Grill aan de Doesburgseweg 2 in Zevenaar hun eerste Aziatische relatieavond georganiseerd. De culinaire Aziaat van Zevenaar geniet sinds de heropening grote belangstelling.

Als blijk van dank ontvingen veel vaste gasten van de nieuwe eigenaren Laiying Wang en Jessy Chen een uitnodiging voor een geheel verzorgde culinaire verwenavond met lekkere verwennerijen, drankjes en natuurlijk goede muziek. Deze werd verzorgd door een twaalfkoppige live band - Diamonds 2000 - die speciaal uit Den Haag was overgekomen.

Deze bijzondere avond werd in samenwerking met de leveranciers van de Wok Masters georganiseerd. Op de avond zelf werd geld ingezameld voor het aankomende goede doel van Het Glazen Huis van 3FM Serious Request.

1368 euro voor Rode Kruis / 3FM SeriousRequest

Het Glazen Huis van Serious Request start op 18 december en heeft dit jaar een bijzonder thema vanuit het Rode Kruis dat de familie zeer aan het hart gaat: 'Verscheurde families weer samen brengen'. De avond van Wok Masters heeft 1368 euro opgebracht als ondersteuning voor dit mooie doel. Jessy Chen: "Dit was een soort van kick-off voor ons. We willen een dergelijk benefiet evenement tot een nieuwe jaarlijkse traditie maken bij de Wok Masters."

Tandprothetische praktijk Primi Dentes Uw specialist in natuurlijke gebitsprotheses

ARNHEM – Sinds de jaren 90 is het beroep tandprotheticus een erkend beroep. Toch zijn nog weinig mensen bekend met de functie van een tandprotheticus. De heer A Temori, afgestudeerd en gediplomeerd Tandprotheticus aan de Hogeschool Utrecht, geeft graag een woordje uitleg.

Wat is een tandprotheticus? Een erkend tandprotheticus is een tandtechnicus, die een gespecialiseerde opleiding tot tandprotheticus heeft gevolgd. Hierdoor heeft de tandprotheticus zowel technisch als medisch en biologisch ruime kennis opgebouwd.

Wat is het verschil tussen een tandarts en een tandprotheticus? Een tandarts meet de gebitsprothese aan en laat ze vervaardigen door een tandtechnicus. Een tandprotheticus werkt zelfstandig aan uw prothese, vanaf het aanmeten tot het eindresultaat. Een doorverwijzing van uw tandarts is niet nodig.

Wat doet een tandprotheticus? De tandprotheticus vervaardigt volledige protheses alsook partiële protheses, frame protheses en overkappingsprotheses op wortels en implantaten. De tandprotheticus zorgt voor herstellingen aan uw kunstgebit en voor het opvullen van uw prothese, met een nieuw laagje kunststof, zodat deze terug goed past in de mond. Voor controle en onderhoud kunt u steeds bij uw tandprotheticus terecht. Hij geeft u advies over een goede en veilige reiniging van uw kunstgebit.

Wordt de behandeling bij een tandprotheticus vergoed? De meeste behandelingen worden vanuit de basisverzekering vergoed.
Heeft u last van uw kunstgebit of wil u een nieuw kunstgebit? Wenst u informatie over verschillende gebitsprotheses of implantaten? Neem gerust contact met ons op: Primi Dentes Tandprothetische praktijk; Paul Krugerstraat 2; 6814 AS Arnhem, 026 84 84 887; info@primidentes.nl; www.primidentes.nl,

Uw kerstwens bij Winkels Keukens in de kerstboom

LOBITH - "Vertel ons uw kerstwens en maak kans op een Bosch foodprocessor. In de hele maand December bieden wij onze bezoekers de gelegenheid om hun mooiste en liefste Kerstwens op te schrijven en in onze speciale kerstwensboom op te hangen."

Van alle wensen worden de twee meest aansprekende wensen uitgekozen. De winnaars ontvangen begin januari een bericht van ons. Wie wordt de gelukkige eigenaar van een foodprocessor van Bosch?

Winkels Keukens is gevestigd aan de Energieweg 1 in Lobith.

Feestdagen bij Taveerne De Bijland Tolkamer

TOLKAMER – Taveerne De Bijland is de horecazaak voor feesten, partijen, dineren, lunchen, buffetten en catering. Heeft weer een schitterend programma voor kerst en oud en nieuw.

Eerste kerstdag optreden van Saints 'n Sinners voorheen Hike. Dus garantie voor een schitterende avond De zaal is geopend vanaf 20.00 uur Entree is tien euro en de kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar.

Oudjaarsdag: geopend vanaf 10.00 uur en van 14.00 tot 21.00 uur optreden van DJ Henk Pouwels. De entree is gratis. De bar sluit om 22.30 uur.

Pennekamp Fietsen gaat verhuizen

WESTERVOORT - Na alweer 10 jaar in het pand van Peter Pennekamp aan de Dorpstraat 99 te hebben gewerkt is het nu tijd voor een volgende stap. Pennekamp fietsen gaat verhuizen naar Dorpstraat 106 in Westervoort !

"Ook de naam en het logo zal veranderen, maar dit houden we nog heel even geheim. De winkel wordt kleiner dan wat we nu hebben; dit is omdat we een ander assortiment gaan voeren. Wij gaan ons namelijk specialiseren in een paar segmenten verdeeld over een zestal topmerken. Het segment zal bestaan uit e-bikes met middenmotor, stads/tourfietsen en sportieve fietsen zoals mountainbikes. Het specialiseren heeft voor u en voor ons als groot voordeel dat we de voorraad van de onderdelen beter kunnen regelen en daardoor sneller uw reparatie kunnen afronden.

Ook komen er testfietsen zodat u de gelegenheid heeft een fiets een hele dag mee te nemen en zo de juiste keuze kunt maken. Voor een testrit van een dag vragen wij een geldige legitimatie en een tijdelijke vergoeding van 35 euro per dag. Het bedrag van 35 euro wordt van de factuur afgehaald als u bij ons een fiets koopt, u bent uw geld dus niet kwijt.

Wat ook bij ons mogelijk is een fiets te leasen. U heeft dan drie jaar gebruiksrecht van de fiets, inclusief een drie jaar diefstal- en cascoverzekering en onderhoud voor een vaste prijs per maand. Vooral via uw werkgever is dit erg interessant. En na drie jaar kunt u besluiten om de fiets over te nemen voor een scherp bedrag van de lease maatschappij of u kunt een mooie nieuwe uitzoeken. Kortom, er gaat heel erg veel bij ons veranderen en wij hopen u hiermee goed van dienst te kunnen zijn. Wij willen namelijk top kwaliteit en service bieden!"

"Wij zijn in verband met de verhuizing tussen kerst en oud en nieuw even gesloten zodat we alles uit de winkel en delen uit de werkplaats kunnen over verhuizen. Vanaf 2 januari staan graag wij voor u klaar in onze nieuwe winkel aan de Dorpstraat 106 in Westervoort."

Kribbe Expo bij van Appeldoorn in Bemmel

BEMMEL - Sinds vele jaren is Kribbe Expo in Bemmel een begrip bij kerstgroepen liefhebbers. Het is de grootste verkoopexpositie van Nederland op het gebied van kerstgroepen en kerststallen.

Vanuit heel Nederland, en zelf vanuit de omringende landen, komen de bezoekers naar de verkooptentoonstelling bij Van Appeldoorn in Bemmel. Deze kerstgroepen zijn veelal van houtsnijwerk, zowel heel traditioneel klassieke modellen als in toenemende mate modern gemodelleerd. Gedacht moet worden aan alles tussen barok en geheel abstract.

Ieder jaar wordt weer opnieuw geprobeerd de collectie te verbeteren. Kribbe Expo in Bemmel heeft veel eigen import en is officieel dealer van diverse grote houtsnijwerk ateliers zoals Anri, Lepi, Pema en Rowi. Meer informatie over de Kribbe expo staat ook op internet : www.kerststallen.com.

Kribbe Expo is gratis te bezoeken in de kelder van DIO drogisterij / Readshop Van Appeldoorn, Dorpsstraat 45 in Bemmel; 0481 450267. Openingstijden: do 10.00-12.00, 13.30-17.00 uur. Vrij 10.00-12.00 13.30-20.00 uur; Zat 10.00-16.00 uur. Ook geopend op zondag 10 december van 11.00 tot 17.00 uur.

Koning Financiële Diensten gaat op de schop

ZEVENAAR - Koning Financiële Diensten is al jarenlang het vertrouwde adres in de Liemers voor verzekeringen, hypotheken, belastingen en andere financiële zaken. We worden om ons werk gewaardeerd, getuige de jarenlange relatie met onze klanten en onze hoge cijfers in reviews.

Waarom dan veranderen? "Mensen veranderen, hun leven verandert en hun risico's veranderen mee. Wij als financieel adviseur volgen nauwlettend de veranderingen in de markt. Met als doel altijd het best passende advies te geven. Dat advies kunnen we daarna ook voor u uitvoeren door bemiddeling bij een hypotheek of verzekering. Voor het afsluiten van verzekeringen heeft Koning Financiële Diensten onlangs een nieuwe samenwerking gesloten. Onze nieuwe partner Acura gaat zorgen voor een uitstekend voorstel voor al uw benodigde verzekeringen. Tevens zorgen zij voor een snelle en eenvoudige schadeafwikkeling na een telefonische melding."

Wat verandert er dan? "Aan de buitenkant niks. Gewoon nog steeds goede verzekeringen, met een goede dekking, voor een goede prijs en de service die u van ons kent. Intern zijn wij volop in beweging. Door de inzet van nieuwe technieken en middelen gaan we de kwaliteit van onze dienstverlening nog verder verhogen. Meer inzicht in de markt en onze klanten, zodat we snel en gericht kunnen inspelen op veranderingen. Met als doel om belangrijke informatie direct te vertalen naar elke relatie waarvoor deze van belang is.

Bent u nog geen klant, maar spreekt onze visie u aan, kom dan eens praten."

Koning Financiële Diensten, Voltastraat 9, Zevenaar; 0316 527925.

Dickens in de Liemers

foto: Jolanda Hettinga

DUIVEN - Op 8, 9 en 10 december wordt in het Horsterpark van Duiven de derde editie van Dickens in de Liemers gehouden. De verstandelijk beperkte mensen die er werkzaam zijn, zijn al maanden druk met de voorbereidingen en de aankleding van het park.

Dit jaar staat in het teken van beleving: Prachtige kramen met zelfgemaakte spullen. Vuurspuwers, goochelaars, valkenier, ganzenhoedster, houthakkers, touwslager, edelsmid en midwinterhoorn blazers. Typetjes zoals straat poetsers, schoffies, doodgraver en Zwarte weduwe. Knuffelstal waar dieren en de bekende kameel Pipo geaaid kunnen worden. Kinderplein met een nostalgische zweefmolen, ballen gooien en touwtje trekken. Doorlopende voorstellingen van de beste koren, musical/theatergroepen en harmonieën en er is live muziek bij de open haard in de herberg. Geniet van varken aan het spit, heerlijke broodjes curryworst en de oliebollen van topbakkerij Koenen.

Elke middag is er een Dickens parade! Als goed doel zal dit jaar de stichting hulphond Nederland aanwezig zijn om uitleg te geven over hun activiteiten. Openingstijden: 8 en 9 december van 16.00 – 21.00 uur en 10 december van 13.00-19.00 uur (www.dickensindeliemers.nl of kijk op onze Facebooksite). Door ondersteuning van vele vrijwilligers, de gemeente Duiven en de Provincie Gelderland is Dickens in de Liemers ook dit jaar vrij toegankelijk. Vanwege de te verwachten drukte kunt u het best lopend of met de fiets komen. Een bushalte is in de directe nabijheid. Parkeren kan bij het Candea College, Saturnus Duiven. Mensen met een invalidenparkeerkaart kunnen parkeren op de parkeerplaats aan de Horsterparklaan.

Staring: Ieder jaar weer een logistiek kunststukje!

Impressie van 'de Veurdeel'; de grote openslaande deuren geven straks toegang tot de party-tuin.

ZEVENAAR - Zalencentrum Staring zet zich schrap voor de komende feestdagen. De kerstbestellingen stromen binnen en het is ieder jaar weer een logistiek kunststukje om alles op tijd klaar én op plaats van bestemming te krijgen.

Verleden jaar heeft tijdens de feestdagen een grote hoeveelheid mensen genoten van een thuisdiner of -buffet van de firma Staring en het ziet er naar uit dat het aantal dit jaar weer zal stijgen. Guido Staring, eigenaar: "We zijn erg blij met de overweldigende aanvraag. Hieruit blijkt vertrouwen en dat is voor iedere ondernemer een goed gevoel. Afgelopen zomer hebben we een groot aantal BBQ-pakketten aan huis mogen bezorgen, ook dat breidt zich ieder jaar uit. Mensen genieten graag in hun eigen huis of bedrijf maar hebben geen zin de afwas! Wij voorzien daarin met professionele catering-totaal-service, dat een belangrijk onderdeel van onze zaak geworden."

Dat het bedrijf blijft groeien wordt ook duidelijk uit het stijgende aantal reserveringen voor feesten en partijen in het zalencentrum, met name voor de compleet gerenoveerde zaal. Guido: "Het verbouwen van De Veurdeel (de grote zaal) is een goede investering gebleken, maar wij zijn alweer een stap verder: we zijn nu volop bezig met onze splinternieuwe party-tuin! Vanaf voorjaar 2018 kan daar uitbundig gefeest, gebarbecued en geborreld worden. Tevens wordt het een officiële trouwlocatie, zeer geschikt voor romantische huwelijksvoltrekkingen, maar het is natuurlijk ook een geweldige plek om het kampioenschap met je voetbalteam te vieren." Eén ding moge duidelijk zijn: Bij Zalencentrum Staring aan de Grietakkers zit men niet stil…

Zalencentrum Staring, Grietakkers 3, Zevenaar; 0316 523458; www.zalencentrumstaring.nl.

Vuurwerk tot 70 procent goedkoper in Groessen

GROESSEN - De werkwijze van Vuurwerk Outlet Gelderland heeft zich de afgelopen vier jaar bewezen. In Groessen laten zij zien dat kwaliteitsvuurwerk helemaal niet duur hoeft te zijn. Ondanks de strenge Nederlandse regelgeving bieden zij het vuurwerk namelijk aan tegen Duitse prijzen. 100% legaal en zonder risico's aan de grens.

Vuurwerk voor outlet prijzen. Voor het vijfde jaar op rij heeft Koen Kampschreur van Vuurwerk Outlet Gelderland weer een uniek assortiment samengesteld, allemaal tegen bodemprijzen. In samenwerking met verschillende importeurs haalt hij grote partijen vuurwerk binnen tegen importprijzen. Op deze manier kan de consumentenprijs tot wel 70% lager zijn dan bij de meeste concurrenten. Daarnaast importeert hij zelf vuurwerk van het merk Heron Fireworks uit Duitsland wat vervolgens voor de 100% Duitse prijs verkocht wordt. Dit betekent: alle soorten vuurwerk onder één dak, van familiepakketten en maximaal gevulde cakes tot kanonslagen en wondertollen.

Bestel nu al online

Ook dit jaar kan het vuurwerk weer online besteld worden en is de voorraad nog verder uitgebreid. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat al het gewenste vuurwerk beschikbaar is. Klanttevredenheid en veiligheid staan hoog in het vaandel, daarom wordt er enkel kwaliteitsvuurwerk ingekocht. De grote winkel met maximale bunkercapaciteit en ruime parkeergelegenheid zorgen voor minimale wachttijden.

Voor meer informatie en online bestellen ga je naar www.VuurwerkOutletGelderland.nl. Let op! Op zondag 31-12 mag wettelijk geen vuurwerk worden verkocht. Hierdoor start de verkoop een dag eerder dan normaal, namelijk 28, 29 en 30 december.

Vuurwerk Outlet Gelderland, Dorpstraat 55, Groessen.

Windows 10-cursus voor senioren

Foto: ipad4senior

WESTERVOORT - Windows is de laatste tijd veel in het nieuws. XP en Vista worden niet meer van service voorzien. De laatste kans om Windows 10 gratis te kunnen downloaden is tot 31 december. Updates zorgen ervoor dat je ineens in het Zweeds mailt en sommige updates veroorzaken beveiligingsproblemen.

Menig senior stapt over op Windows 10 en treft een volkomen nieuw beeld aan waarmee gewerkt moet worden. Dat is meer dan gewoon even wennen aan een nieuw programma. iPad4Senior begeleidt senioren bij het gebruik van nieuwe digitale hulpmiddelen. Naast onze tablet en Smartphonetrainingen bieden we ook een tweedaagse Windows 10-cursus.

"In deze twee dagen leren we u werken met het instellingenmenu, het beeldscherm naar eigen idee inrichten, accounts aanmaken en koppelen aan email, de Windows Store en surfen met Edge en niet te vergeten de persoonlijke assistente Cortana. Zeker komen allerlei updates en veiligheidskwesties aan de orde. iPad4Senior werkt in groepen van maximaal 10 deelnemers. U neemt uw eigen laptop mee en gaat met ons aan de slag."

Start Windows start op dag 20 december 10.00 uur. Twee dagdelen met een lunch. Kosten 125,00 euro. Cursusplaats Westervoort. Opgeven per email info@ipad4senior.nl of telefonisch / WhatsApp 06 13964688.

Ree-Zo Electroworld verhuist naar droomlocatie

“Ik kan de nieuwe winkel straks beter inrichten”

DUIVEN – Het aftellen is begonnen voor Marco Kreté, eigenaar van Ree-Zo Electroworld in winkelcentrum De Elshofpassage. Medio juni 2018 verhuist hij met zijn zaak naar de Pastoriestraat 9-11 in Duiven. Hemelsbreed maar driehonderd meter van de huidige locatie, maar een wereld van verschil. "Dit is een droomlocatie."

Enthousiast staat Marco Kreté voor het nu nog lege pand met een winkeloppervlakte van 245 m2 naast Van de Wetering Optiek. "Deze plek ligt in de loop van het publiek, het is een echte zichtlocatie. Bovendien kan ik hier de winkel beter inrichten op verschillende productgroepen. Dat verhoogt de beleving." Ree-Zo Electro World heeft een uitgebreid assortiment van alle A-merken wit- en bruingoed in huis. De zaak is al bijna 25 jaar gehuisvest in het centrum van Duiven. In al die jaren hebben Marco en zijn medewerkers een naam opgebouwd in de regio onder meer vanwege de uitstekende service en deskundigheid. Wie iets koopt bij de speciaalzaak wordt helemaal ontzorgd. "Ons advies houdt niet op bij de winkeldeur", zegt hij zelf over de service die hij verleent. "We hebben een eigen service- en bezorgdienst, we sluiten bij aankoop alles netjes aan en we geven uitgebreid uitleg over de gebruiksmogelijkheden. Dat werkt. De complexiteit van de goederen neemt toe en daarmee de behoefte aan advies en service. Het installeren van nieuwe apparaten, het afvoeren van de oude, mensen willen nergens geen omkijken meer naar hebben. Kwaliteit en service zijn onze sterke punten."

Informatie: www.electroworld.nl.

Kerst bij Die Alte Ecke

EMMERICH – Velen weten het: het is goed toeven bij restaurant Die Alte Ecke aan de Geistmarkt in Emmerich. Daar wordt de beste schnitzel uit heel Emmerich geserveerd tegen een vriendelijke prijs. Dat vindt u ook terug in de menu's die met kerst geserveerd worden. Een 3-gangen menu voor slechts 19,95 euro per persoon. Zie de advertentie elders in deze krant.

Het restaurant met de Duits-Nederlandse keuken maakt al sinds de opening begin dit jaar behoorlijke faam met de schnitzel. "We leveren kwaliteit en snijden het vlees zelf! Zo houden we de kwaliteit constant hoog. Bereid –zoals het hoort- in de pan. In de hele keuken staat bovendien het gebruik van verse ingrediënten hoog aangeschreven. Dat geldt ook voor de saus", zo vertelt Bert Oosterbaan. Naast de diverse schnitzels biedt Die Alte Ecke vele andere specialiteiten. Zoals steak-, grill-, vis- en vegetarische gerechten. Met de kerst is er een speciaal menu!

Het restaurant is geopend op donderdag tot en met zaterdag van 17.00 tot 22.00 uur; en zon- en of feestdagen van 12.00 tot 21.30 uur. U doet er verstandig aan om voor kerst te reserveren om teleurstellingen te voorkomen. Er is volop parkeergelegenheid.

Die Alte Ecke, Geistmartkt 16, Emmerich am Rhein; 0049-2822 6967972. Ook te volgen op Facebook.

Gourmetten met feestdagen?

PANNERDEN - Wist u, dat u bij Verse kip van Cornelissen terecht kunt voor overheerlijke gourmetschotels?

"Onze gourmetschotel bestaat onder andere uit: kipfilet, kalkoen, saté, hamburger en shoarma." Er zijn diverse variaties mogelijk, informeer ernaar in onze winkel. Een vierpersoons-schotel is al verkrijgbaar vanaf 23,60 euro.

Vanaf heden is er ook weer wild (diverse soorten) verkrijgbaar op bestelling. Ook een wildschotel bestaande uit verschillende soorten wild (naar eigen keus) is mogelijk. "Heeft u interesse in een gourmetschotel, wild, wildschotel of rollades? Kom langs in onze winkel en laat u informeren of bel ons op telefoonnummer 0316 372016, wij helpen u graag."

Scouts zetten Groessen en Duiven in de bloemen

REGIO - Op zaterdag 9 december komen de jeugdleden van Scouting Groessen en Duiven bij u aan de deur voor het verkopen van mooie witte kerstrozen (helleborus). Een mooi vastplantje dat uw huis siert tijdens de komende feestdagen en u daarna in de tuin kunt poten. Steunt u ook de actieve scouts in uw gemeente?

De opbrengst van de kerstrozenactie zal in zijn geheel worden besteed aan activiteiten voor de jeugleden van beide verenigingen. "Zijn wij niet bij u aan de deur geweest? Dan bent u zaterdag 9 december ook welkom op de blokhut van beide groepen. Scouting Duiven: De Nieuweling 3, Duiven; Scouting Groessen: Sint-Isidorusplein 8, Groessen."

Kerstsfeer bij bloemisterij Schepers

ZEVENAAR - "Of u nu een mooi boeket of kerstarrangement wilt voor uzelf of voor een ander, bij ons bent u aan het goede adres."

"Een bloemenabonnement is een mooi cadeau om in deze periode weg te geven. U kunt kiezen uit meerdere opties, voor meer informatie kunt u terecht bij een van onze medewerkers. Tevens hebben we leuke hebbedingetjes voor onder de boom. Kom gerust eens aan en geniet nu van onze sfeervolle warm verlichte kerstwinkel.

U kunt zich nog aanmelden voor onze kerstworkshop op dinsdag 12 december. Voor meer informatie kijk op onze facebookpagina: facebook.com/bloemisterijschepers. Extra koopzondagen: op 24 en 31 december. Beide zondagen zijn wij geopend van 11:00 tot 16:00 uur.

Bloemwerk voor deze zondagen kunt u tot twee dagen van te voren doorgeven. U vindt ons op de Slenterweg 5 in Zevenaar; 0316 523223 of mail ons naar: bloemisterijschepers@gmail.com'"

Baptist Arnhem: (houtbewerkings)gereedschappen, ijzerwaren en gebouwbeslag

ARNHEM - Sinds 1984 is Baptist een begrip in Arnhem en omstreken. Wij bieden een volledig assortiment kwaliteitsproducten waarmee u direct aan de slag kan, variërend van ijzerwaren, gebouwbeslag tot (houtbewerkings)gereedschappen.

IJzerwaren en Gereedschappen. Ons assortiment bestaat uit vele kwaliteitsproducten zoals hand- en elektrische gereedschappen, ijzerwaren, lijmen, tuingereedschappen, bevestigingsmiddelen en nog veel meer!
Onze specialisten delen hun kennis graag met u.

Gebouwbeslag. Een zorgvuldig samengesteld assortiment, met oog voor kwaliteit en design, biedt u het mooiste raam-, deur- en veiligheidsbeslag, voor monument of nieuwbouw. Maar ook stijlvolle accessoires, denk bijvoorbeeld aan beldrukkers en huisnummers.

Voor houtbewerkers. Als liefhebber van houtbewerking kunt u niet om Baptist voor Houtbewerkers heen! Nergens vindt u zo'n breed assortiment houtbewerkingsgereedschap. Beeldhouwers, meubelmakers, restauratoren en andere liefhebbers noemen ons niet voor niets dé snoepwinkel voor houtbewerkers.

Ook als beginner bent u zeer welkom bij Baptist! Heeft u weleens gedacht aan brandschilderen in hout, 3D figuurzagen of meubelmaken? Stap gerust binnen en ontdek uw nieuwe hobby!

Baptist nieuwsbrief. Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en acties! www.baptist.nl. Graag tot ziens bij Baptist, Vlamoven 32, Arnhem (www.baptist.nl).

Dubbel jubileum bij Autobedrijf Van Rennes

ZEVENAAR - Vrijdag 1 december was een bijzondere dag bij Autobedrijf Van Rennes B.V. Deze vrijdag was namelijk de officiële dag dat Van Rennes exact dertig jaar geleden als Suzuki dealer gestart is. Een bijzondere mijlpaal in de rijke historie van het Zevenaarse autobedrijf waar Suzuki een hele belangrijke positie inneemt.

Namens Suzuki importeur BV Nimag, werd er aan de familie Van Rennes en medewerkers een bijzondere plaquette uitgereikt. Van Rennes hoort namelijk bij een select clubje dat deze mijlpaal behaald heeft. "Wij zijn erg trots dat wij al 30 jaar het mooie merk Suzuki mogen vertegenwoordigen, wat ons betreft gaat daar zeker nog 30 jaar bijkomen", aldus Rob van Rennes, eigenaar van het autobedrijf.

2017 was al een heel mooi jaar voor Autobedrijf Van Rennes. In januari werd namelijk ook al een bijzondere mijlpaal behaald. Het 50-jarig bestaan van het bedrijf! 50 jaar geleden is Eef van Rennes in Arnhem begonnen met het autobedrijf, dat daarna al vrij snel naar Zevenaar verhuisde. Vandaag de dag zijn Rob en zijn zoon Robbie van Rennes (inmiddels de derde generatie) actief binnen het bedrijf. Van Rennes mag dan ook met recht een familiebedrijf genoemd worden.

30 jaar Suzuki dealer, dat mag je niet zomaar voorbij laten gaan! Ter ere van het 30-jarig Suzuki-dealerschap zijn er bij Van Rennes speciale '30th anniversery'-actiemodellen in de showroom te zien. Benieuwd naar deze modellen? Bezoek dan de showroom aan de Hengelder 11 in Zevenaar of kijk op www.autobedrijfvanrennes.nl.

Met de kerst feestelijk met z'n allen buffetten bij Saray in Duiven! Samen aan het kerstdiner; da's genieten voor iedereen!

DUIVEN – Voor het achtste jaar verzorgt Turks restaurant Saray een feestelijk kerstbuffet. In allerlei opzichten feestelijk: iedereen kiest zijn eigen favoriete gerechten van het buffet, iedereen neemt zoveel hij lust en er is geen tijdslimiet. Dit jaar is het nóg feestelijk: je kunt ook kiezen uit vier heerlijke toetjes! Kerst 2017 wordt bij Saray onvergetelijk!

Kerst moet weer een feest zijn. Met aandacht voor je familie en vrienden. Met uiteraard veel lekker eten. Maar moet je daarvoor lang in de keuken staan? Nee! Want restaurant Saray heeft een heerlijke en prijsvriendelijke aanbieding: het feestelijke kerstbuffet. Ideaal om met het gezin, de familie en vrienden naar toe te gaan. Er zijn op beide kerstdagen twee zittingen om zowel 15.00 tot 19.00 uur en van 19.00 uur tot sluitingstijd!

Volwassenen betalen 21,50 euro per persoon en kinderen tot elf jaar slechts 12,50 euro. Gasten kunnen kiezen uit een keur van gerechten uit de authentieke Turkse keuken, die overigens in de loop der jaren aangepast zijn aan de Hollandse voorkeuren. Soepen, vlees-, kip-, vis-, grill- en ovengerechten; er is volop keuze Daarnaast zijn er heerlijke salades, voorgerechtjes, hapjes en heerlijke rijst.

Restaurant Saray staat bekend om de goede kwaliteit, de sfeer en vriendelijke bediening. Sinds dit jaar is Saray gevestigd in het sfeervolle nieuwe pand aan het Remigiusplein. Het is gezellig om er met je tweeën, familie of groep te onbeperkt genieten van al het heerlijks uit deze vermaarde keuken.

Voor de kerstbuffetten is het raadzaam te reserveren via de website of (liever!) telefonisch. Het is eveneens mogelijk om à la kaart te dineren. Ook afhalen (van te voren bellen) is mogelijk, evenals catering voor thuis vanaf 20 personen.

Turks Restaurant Saray, Remigiusplein 3, Duiven; 0316 285045; www.restaurant-saray.nl.

Bijzondere kerstnachtviering in Babberich

BABBERICH - Kerstavond 24 december is er om 20.00 uur weer een bijzondere kerstnachtviering in Babberich.

Het gemengde koor onder leiding van Jacob Graansma zingt dan voor het eerst de Sint-Antonius-messe. Een nieuwe, door de dirigent geschreven, compositie speciaal voor het koor van Babberich. Oude teksten uit Oostenrijk, voorzien van nieuwe melodieën in de zo typische Alpenländische stijl. Het koor wordt hierbij begeleid door klarinet, cello en Steierische accordeon. Verder klinken er kerstliederen uit onder andere Tirol en Beieren. Ook de bekende Andachtsjodler zal in deze viering niet ontbreken.

De viering in de Sint-Franciscuskerk begint om 20.00.uur Vooraf klinken er ook al bekende kerstliederen. Iedereen is welkom.

Actie: inentingen voor uw dier bij Groenrijk Zevenaar

ZEVENAAR - De dierenarts van dr. Woof! is 13 december van 15.30 tot 17.00 uur bij GroenRijk Zevenaar aanwezig.

Iedereen is welkom op de afdeling DierenRijk om zijn hond, kat, konijn of fret te laten vaccineren of te laten chippen. Ook puppy's en kittens kunnen behandeld worden. "Wij hebben paspoorten en de vaccinaties voor het eerste jaar bij ons. Voor de konijnen gebruiken wij het nieuwe vaccin, dat een heel jaar bescherming geeft tegen myxomatose en VHS. Als de huisdieren mee gaan naar het buitenland kunnen wij de verplichte vaccinatie tegen hondsdolheid geven. Deze is drie jaar geldig binnen de EU."

Tijdens onze vaccinatieacties betaalt u geen consult. Kosten per inenting zijn 25 euro. Advies: ontworm uw huisdier een week voor de vaccinatie."

Kerstviering voor 55-plussers in Didam

DIDAM - Op maandag 11 december vindt de jaarlijkse kerstviering plaats voor degenen die deelnemen aan de maandelijkse contactavond van Stichting Senioren Kontakt Didam, Loil en Nieuw Dijk.

Ook introducés; dus niet-ingeschrevenen, zijn welkom. Deze viering vindt plaats in zaal Jan en Jan, Lieve Vrouweplein 4 in Didam. De avond begint om 18.00 uur met een gebedsviering, waarin pastoraalwerker Guus van der Ploeg van de Gabriel-parochie zal voorgaan.

Het Oecumenisch koor uit Didam verzorgt hierbij de gezangen onderleiding van de dirigent Trudi Boelee. De organist is Rolf Zandbergen. Om 19.00 uur vindt de feestelijke en uitgebreide koffietafel plaats en eindigt omstreeks 20.30 uur. Daarna is er een gezellig samenzijn tot 22.00 uur. Hierbij zal het koor Spontaan hun liederen ten gehore brengen onder leiding van dirigent Jos van Amerongen. De muzikanten zijn Harry, Henk en Ben. Uiteraard is er weer samenzang waarbij de aloude bekende Kerstliederen zullen worden gezongen, zoals Stille Nacht Heilige Nacht! De kosten bedragen voor de ingeschreven deelnemers 7,50 en voor andere belangstellende 55 plussers 10,00 euro per persoon. (Gepast geld betalen verkort de wachttijd!) De zaal gaat om 17.30 uur open!

Voor nadere inlichtingen kan men contact opnemen met: Annie Clappers, 224378 of met Henk Boerstal, 223885.

Kerkberichten Giesbeek St. Martinus

Zondag 3 dec. om 10 u. Oecumenische dienst te Lathum, Dhr. J. Ubbink, Caeciliakoor

Dinsdag 5 dec. om 10 u. H. Eucharistieviering, Pater G. Remmers, Caeciliakoor

Zaterdag 9 dec. om 19 u. Woord- en Communie, Diaken A. van Boven, Caeciliakoor

Zondag 17 dec. om 16 u. Concert, Koninklijk Doesborgh's Mannenkoor

Vrijdag 22 dec. om 19 u. Herdertjestocht, Karin de Man en Anita Smids contactpersonen

Zondag 24 dec. om 20.30 u. Woord- en Communie, Pastor J. Heemink, Caeciliakoor en ensemble van Gregorius.

Dinsdag 26 dec. om 20 u. Concert St. Gregorius, o.l.v. Dieneke Griek

Kunstwerk! Het Musiater

De muziekspeeltuin (4 – 5 jaar) Een muzikale ontdekkingsreis voor kleuters

Muziek geeft plezier en draagt bij aan de ontwikkeling van het kind. Daar kun je dus niet vroeg genoeg mee beginnen. In de muziekspeeltuin komen kinderen op een speelse manier in aanraking met onder andere ritme, maat en melodie. Ze maken een muzikale ontdekkingsreis door te zingen, te spelen op instrumenten, te improviseren, te dansen en te luisteren naar muziek. Zo wordt de creativiteit en het muzikale gehoor ontwikkeld.
De muziekspeeltuin sluit naadloos aan op de beleveniswereld van kleuters! De cursus start op 17 januari. Voor meer informatie en inschrijven: www.liemerskunstwerk.nl.

Fien & Teun Feest op de boerderij! 2+

Fien & Teun zijn een vrolijk boertje en boerinnetje die al spelend het Hollandse landleven ontdekken. Samen met hun vriendjes zijn zij dagelijks te zien op RTL Telekids en nu ook in het theater met: 'Feest op de boerderij!'. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Sita Vermeulen, die inmiddels diverse musicals op haar naam heeft staan, zal de rol van vertelster vertolken in deze interactieve familievoorstelling. Voor en na de voorstelling kunnen de bezoekers zich vermaken tijdens de 'Boerderij Experience' in de foyer van het theater. Zaterdag 9 december. Aanvang 14.00 uur en 16.15 uur. Prijs 16 euro.

All You Need is Love in Lobith!

LOBITH - Leo-Harmonie Lobith-Tolkamer op zoek naar de liefde! Op zondagmiddag 17 december verzorgt de Leo-Harmonie Lobith-Tolkamer, in samenwerking met het Ritmisch Koor Babberich, in het Gildehuis in Lobith een muzikaal ondersteund evenement met als thema 'All You Need is Love (in Lobith)'. Na een succesvolle avond met lokaal bekende maestro’s zal de harmonie nu letterlijk en figuurlijk haar pijlen richten op Cupido!

In een romantische en kerstachtige sfeer is er, naast muzikale klanken van onder andere koor en harmonieorkest, aandacht voor liefdevolle berichten, worden er mensen in het zonnetje gezet en mensen bedankt. Daarnaast heeft de harmonie nog een muzikale verrassing in petto voor de bezoekers van dit evenement. Wat dat is? Dat houdt de harmonie nog graag even geheim. Het programma is afwisselend en bestaat uit op film opgenomen (kerst)boodschappen en bedankjes, mensen die in de zaal andere mensen willen bedanken en uiteraard veel muziek. Presentatie van dit evenement is in handen van Carla Droste en Edwin Steverink.

Kaartverkoop voor dit evenement start vanaf 1 december. Kaarten zijn te koop voor 7,50 euro per stuk (dat is inclusief consumptie en garderobe) bij bloemisterij Cor Stuyt in Lobith en Toeristisch InformatieCentrum in Tolkamer. Het evenement start om 15:00 uur en zal om 17:30 uur zijn afgelopen. Zaal open vanaf 14:30 uur.

Popkoor Repeat zingt in Meulenvelden

DIDAM - Op dinsdag 19 december zingt popkoor Repeat uit Duiven in Meulenvelden.

Popkoor Repeat bestaat ruim 20 jaar en staat nog steeds bekend als een dynamisch en actief koor. A capella of onder begeleiding van een (live) band, unisono of tot wel zevenstemmig zingen, ze doen het allemaal. Muziek van de jaren 60 tot nu, vooral in de Engelse- en Nederlandse taal.

Vanaf de start tot op heden heeft Repeat continu zo’n 50 zingende leden gehad. Alle vijf stemgroepen zijn evenredig vertegenwoordigd. De wachtlijst om bij het het koor te komen zingen is wel eens wat korter maar is nog nooit helemaal weggeweest. Waarom dat zo is, is voor de leden eenvoudig te benoemen; gemoedelijke en gezellige sfeer, één groepsgevoel, variatie in het repertoire, uitdaging in beweging en blijven ontwikkelen. Het zijn maar een paar kreten uit een lange lijst van kenmerken.

De theaterzaal in Meulenvelden, Waverlo 8, Didam, is open vanaf 19.00 uur, de avond begint om 19.30 uur en is om 21.30 uur afgelopen. De entree bedraagt drie euro.

Vlooienmarkt in Zelhem

ZELHEM - Zondag 17 december is er van 10.00 tot 17.00 uur een supergrote vlooienmarkt met 100 deelnemers in sporthal De Pol, Vincent van Goghstraat 72 in Zelhem.

Een vlooienmarkt met veel tweedehands, antiek, curiosa, snuiserijen, brocante, huisraad en kleding. Leuk als bezoeker om te komen snuffelen. Als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden, huur dan ook een kraam. Een kraam van vier meter met bovenbouw kost 23,50 euro. Een grondplaats van zes meter 15 euro. Deze is te bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of tel. 06 39108152.

De markt bezoeken kost 2,50 euro entree voor volwassenen, voor 65+ 2,00 euro en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis! De catering wordt verzorgd door de sporthal.

Eindejaarsconcert drumfanfare Sint-Martinus

DIDAM - Op 16 december zal drumfanfare Sint-Martinus weer haar jaarlijkse eindejaarsconcert houden.

De dirigenten en leden hebben weer een geweldig concert ingestudeerd. Er zullen onder meer stukken van Elton John, Maria Carry en Queen ten gehore gebracht worden. De drumfanfare is de afgelopen jaren zeer uitgebreid en er zullen dan ook ruim dertig muzikanten hun acte de présence geven. Het concert is dan ook een veelbezocht optreden van de drumfanfare.

Het concert zal als thema hebben 'Tribute to'. De entree is gratis en het concert begint om 20.00 uur in ons eigen home aan de Manhorstweg 3a in Greffelkamp (Didam).

Door het oog van Paul Huf

De fotograaf is Paul Huf.

ZEVENAAR - Kunstwerk! Liemers Museum houdt van 17 december tot en met 25 februari een expositie van Paul Huf. De beroemde, Nederlandse fotograaf was decennialang huisfotograaf van Turmac en de Peter Stuyvesant Collectie.

De expositie toont vele foto's van de kunst in de fabriek en de wisselwerking met het personeel. Ook de bekroonde film Adventure in Art die Paul Huf in 1973 in de sigarettenfabriek maakte wordt getoond.

Paul Huf werd in de jaren '40 en '50 beroemd met zijn verdiensten binnen met name de mode-, portret- en reclamefotografie. Minder bekend is dat Huf, als vriend van toenmalig Turmac-directeur Alexander Orlow, vanaf het begin van de jaren 60 meewerkte aan reclamecampagnes van Pall Mall en Peter Stuyvesant. In deze hoedanigheid schoot hij tevens vele foto's van de Peter Stuyvesant Collectie.

Kerkberichten Giesbeek St. Martinus

Kerkberichten Giesbeek St. Martinus

Zondag 3 dec. om 10 u. Oecumenische dienst te Lathum, Dhr. J. Ubbink, Caeciliakoor

Dinsdag 5 dec. om 10 u. H. Eucharistieviering, Pater G. Remmers, Caeciliakoor

Zaterdag 9 dec. om 19 u. Woord- en Communie, Diaken A. van Boven, Caeciliakoor

Zondag 17 dec. om 16 u. Concert, Koninklijk Doesborgh's Mannenkoor

Vrijdag 22 dec. om 19 u. Herdertjestocht, Karin de Man en Anita Smids contactpersonen

Zondag 24 dec. om 20.30 u. Woord- en Communie, Pastor J. Heemink, Caeciliakoor en ensemble van Gregorius.                                

Dinsdag 26 dec. om 20 u. Concert St. Gregorius, o.l.v. Dieneke Griek