GN Nijmegen-Noord

30 oktober 2019

GN Nijmegen-Noord 30 oktober 2019


1 / 16

Toneelvereniging Nieuw Leven Lent speelt: 'Niets is pluis in het warenhuis'

LENT - De koning en de koningin gaan een bezoek brengen aan Lent. Wat niemand echter weet is dat zij ook 'ïnformeel' het warenhuis in het nieuwe winkelcentrum willen bezoeken.

Als de directie het hoger personeel hiervan in kennis stelt is menigeen in rep en roer. Cynthia, de manager van de kleding-afdeling, probeert samen met het personeel rust te houden op de afdeling. Iedereen moet zo normaal mogelijk doen, zodat de klanten hier geen weet van krijgen. Maar ja, niet alle klanten zijn hetzelfde en gaandeweg ontstaat er toch veel onrust. Ook blijkt er iets helemaal niet pluis te zijn, maar wat is dat precies? Krijgt Cynthia het toch voor elkaar dat het koninklijk bezoek ongestoord kan plaatsvinden?

Onze speeldagen vinden plaats in de Open Hof, Pastoor Van Laakstraat 40 in Lent op vrijdag 15 en zaterdag 16 november, aanvang 20.00 uur. Zaal open om 19.00 uur. Zondagmiddag 17 november, aanvang 14.00 uur. Zaal open om 13.00 uur. Reserveren is noodzakelijk! Dit kan vanaf 27 oktober via www.toneelnieuwlevenlent.nl (klik op 'reserveren'.)

Of telefonisch bij Carla den Hartog op 29 oktober, 5 of 12 november 's avonds tussen 18.00 en 20.00 uur. Telefoonnummer 024 3225748. "Als u rolstoelgebonden bent geeft u dit dan ook door. Dan houden wij hier apart rekening mee." De entree bedraagt 3,50 euro. Jeugd tot 16 jaar en 65+ betalen 2,50 euro. Donateurs hebben vrije toegang op vertoon van de donateurskaart 2018/2019.

Lichtjesavond in Ressen

Lichtjesavond.

RESSEN - Vorig jaar is voor het eerst in Ressen een ‘lichtjesavond’ gehouden. Er zijn veel mensen geweest die dat heel waardevol vonden. Vandaar ook dit jaar weer zo’n avond.

Op zaterdagavond 2 november is er van 18:00 tot 21:30 uur gelegenheid om in de kerk van Ressen (Kerkenhofstraat 3) een kaarsje aan te steken, rustig te zitten om te gedenken en te luisteren naar zachte muziek zoals fluitspel van Paul Brekelmans. In de Kosterij is er koffie en thee en voor wie dat wil de mogelijkheid om even in gesprek te gaan met een van de aanwezige aanspreekpersonen.

"Misschien vindt u of vind je het zelf fijn om te komen, of ken je iemand die dat fijn zou vinden? Vertel het gerust door!" Lichtjesavond is een initiatief van de Vierplek www.4-plek.nl

Halloweentocht voor Bemmel

BEMMEL - Op vrijdag 1 november om 18:00 uur is er een Halloweentocht voor alle kinderen uit Bemmel.

"Durf jij ook mee te doen aan deze supertocht? De start van de tocht is op het voetbalveld aan de Dijkstraat en als je verkleed komt, dan is het helemaal top. Hier zullen groepen gemaakt worden en begeleiders aan gewezen worden."

De kosten voor de acteurs en attributen zijn gedekt door de actie van Lingewaard doet waarvoor dank aan de donateurs. "Ouders, kom mee naar deze tocht om de groepen te begeleiden, zodat het voor iedereen een leuke tocht wordt."

De kosten voor deze tocht zijn twee euro per persoon voor een glas limonade en een aantal versnaperingen. "Kom jij ook met je vriend of vriendin stuur dan een app of bericht naar 06 81902431.Wanneer je de opgave gedaan hebt dan krijg je verdere instructies via de app. Durf jij dit ook?"

Happy Halloween

LINGEWAARD - Op donderdagmiddag 31 oktober wordt bij Talento Metissimo in de vroege avond vanaf 18.00 uur weer de Happy Gelly Ween gehouden. "Vind je het leuk om een keer mee te doen? Dat kan en mag. Graag tijdig aanmelden."

"Het Halloween avondje starten we bij Talento Metissimo op 31 oktober om 18.00 uur op locatie. Vorig jaar waren er prachtige gruwella's, dracula's, glimwormen en spoken. Verkleden mag, maar hoeft niet, vrijheid blijheid. Door uitbreiding van de locatie is er voor het eerst ook ruimte voor enkele jeugdigen van buitenaf.

De avond starten we met het maken van de bijzondere Gelly zeepjes uit het gruwelijk geheim receptenboek van de Season Sciences. Er is iets bijzonders met dat recept... Daarna start het spannende Happy-Gellyween avondrondje. Na afloop is er een gezellig samenzijn. Van harte welkom!"

Entree inclusief hapje/tapje en materialen: vijf euro per persoon. Voor nadere info over tijden, de flyer en aanmelden, zie: www.TalentoMetissimo.nl of bel: 06 25506566.

Forte Fit organiseert mooie najaarswandeling

ELST - Op dinsdag 19 november houdt Forte Fit een najaarswandeling van Elst naar Lent. De start is om 13.00 uur bij cultureel centrum ‘De Wieken’ aan de Prinses Irenestraat 49 in Elst. Deze wandeling zal onder leiding staan van Feike Vlas van Historische Vereniging Marithaime.

De totale loopafstand is circa tien kilometer. Onderweg is er een rustpauze bij Grandcafé Liz aan de Lentse Plas. Met bus 331 van Breng gaat iedereen gezamenlijk weer terug naar Elst. Uiterlijk 17.00 uur zijn we weer terug bij het startpunt in Elst. "Lijkt het u wat? Meldt u dan aan! Dat kunt u doen via een telefoontje of e-mailtje naar contactpersoon Truus Braam, 0481 373407, email: jan.braam@outlook.com (www.fortefit.nl).

Bingo in dorpshuis Beatrix in Slijk-Ewijk

SLIJK-EWIJK - Op zaterdag 2 november is er een gezellige bingo in dorpshuis Beatrix in Slijk-Ewijk.

In dorpshuis Beatrix wordt regelmatig een bingo georganiseerd. Het is gezellig en toch ook een avondje uit. Je spreekt tussendoor veel mensen, die je in het dagelijks leven niet vaak ziet. Het bestuur van dorpshuis Beatrix organiseert de bingo en beleeft daar veel plezier aan. Als er dan veel bezoekers komen hebben die allemaal een hele gezellige bingoavond.

Want gezellig is een bingo in dorpshuis Beatrix altijd. Tijdens de bingo is er gelegenheid om een drankje te drinken. Dit wordt geserveerd zonder iemand uit de concentratie te halen. In de pauze is er mogelijkheid om lekker wat te eten.

Het is natuurlijk een heel prettige bijkomstigheid dat er naast gezelligheid ook leuke prijzen te winnen zijn. Er zijn geldprijzen, boodschappentassen, vleesschalen, salades en andere prijzen. Maar de klapper is natuurlijk de hoofdprijs. De hoofdprijs bedraagt minimaal zeventig euro. Hoe meer mensen, hoe hoger de hoofdprijs.

Het adres van dorpshuis Beatrix is Dorpsstraat 15 in Slijk-Ewijk. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de bingo begint om 20.00 uur.

'Kunst!Zinnig?' een debatavond maar dan anders

Drama klas basisschool pr

ELST - Theater De KiK presenteert op maandag 11 november in de theaterzaal een debatavond over de waarde van kunst in het onderwijs, de zorg, het bedrijfsleven en de openbare ruimte.

Bij kunst denk je al snel aan wat mooi is of niet mooi. De meeste mensen kennen kunst vanuit een museum, tijdens concerten of in het theater.

In dit debat willen wij verkennen of kunst ook een andere functie kan hebben. Kan het een vernieuwend middel zijn om in een aantal beroepsgroepen, bv. in de zorg en het onderwijs, op een andere manier je doelen te halen? Wordt kunst al eigenlijk niet breder ingezet, bv in het bedrijfsleven? Waarom vindt men kunst zo vaak te duur?

Tijdens deze avond presenteren vier sprekers hun visie op de waarde van kunst in hun eigen vakgebied, onderwijs ( Ingeborg Kaandorp, kunstenaar), zorg (Jeroen Swarte, RIBW), bedrijfsleven (Verily Klaassen, Rabobank), openbare ruimte (wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder).

Gespreksleider: Petra Verschoor. Coördinator buurtbemiddeling in Nijmegen. Muzikale omlijsting: Elles Springs (singer-songwriter, muziekdocent voor jongeren bij Pluryn.) en Mark de Grauw (gitarist en zanger). Live beeldverslag: Jelko Arts (striptekenaar).

De vier sprekers zullen hun verhaal afsluiten met een stelling, zodat hierover gedebatteerd kan worden. Als organisatie voegen wij er een stelling aan toe: Kunst is geen kostenpost maar een investering. Genoeg stof om over na te denken. Veel te bediscussiëren. Wees welkom! Voor meer informatie en kaarten voor deze avond à negen euro (inclusief drankje) www.theaterdekik.nl.

Vogelexpositie Onder Ons

GENDT - Vogelvereniging Onder Ons in Gendt houdt van 1 - 3 november haar 52ste jaarlijkse vogeltentoonstelling. De Onderlinge- en Streektentoonstelling wordt gehouden in S.K.C. De Leemhof aan de Dorpstraat 1 in Gendt.

Vogelvereniging Onder Ons bestaat sinds 1967 in heeft ruim zestig leden. Jaarlijks wordt er door de leden een tentoonstelling georganiseerd, waar iedereen welkom is. De entree is gratis. Op onze show zijn diverse vogels te bekijken zoals kanaries, parkieten, Europese cultuurvogels en diverse soorten tropische vogels. Er zullen ook leden van de bij de 'streek' aangesloten vogelverenigingen deelnemen aan de tentoonstelling.

Op vrijdag 1 november zal om 20.00 uur de tentoonstelling geopend worden en zullen wij samen, in bijzijn van een vertegenwoordiger van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers, extra aandacht geven aan onze jubilarissen. De verkoopafdeling is zoals altijd goed gevuld met prachtige vogels voor de vogelliefhebber. Daarnaast is er een tombola gevuld met prijzen voor groot en klein.

De openingstijden zijn: vrijdag 1 november van 20.00 tot 22.00 uur; zaterdag 2 november van 10.00 tot 22.00 uur; zondag 3 november van 10.00 tot 17.00 uur.

Martijn van Vuuren zingt werk van de Hollandse Meesters

BEMMEL - Zondagmiddag 10 november komen de liefhebbers van Nederlandstalige muziek ruimschoots aan hun trekken. Wie kent ze niet, Toon Hermans, Wim Sonneveld en Ramses Shaffy. Het zijn stuk voor stuk Hollandse Meesters op het gebied van de muziek.

Op deze Hollandse middag zingt Martijn van Vuuren een mooie selectie van nummers van grote Nederlandstalige artiesten die inmiddels zijn overleden. En daar horen ook Frans Halsema, Robert Long en Annie MG Schmidt bij. Martijn zingt en vertelt en neemt de bezoekers mee door een programma met alleen maar bekende nummers. Natuurlijk mag er meegezongen worden. Ga een middagje terug in de tijd en geniet van deze Hollandse Meesters.

Aanvang 14:00 uur. Kaartjes kosten 15,00 euro per stuk (inclusief consumptie) en zijn te bestellen op www.theaterkerk.nl en tevens verkrijgbaar bij boekhandel De Toren van Bemmel en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

Hart van Oosterhout

Het nieuwe dorpshuis van Oosterhout. (foto: Johan W. Plamont)

OOSTERHOUT - De plannen voor het realiseren van het Hart van Oosterhout beginnen vorm te krijgen. Naast de realisatie van een nieuw dorpshuis én gymzaal betreft het ook de nieuwbouw van basisschool Sam-Sam en de voorgenomen nieuwbouw van een kleinschalig zorgcentrum alsmede woningbouw.

"Wij willen de inwoners informeren over de voortgang en het vervolg op maandag 4 november om 19.30 uur in de Sint-Leonarduskerk, Dorpsstraat 16. De Dorpsraad, de architect, medewerkers van de Gemeente Overbetuwe en andere betrokkenen bij dit burgerinitiatief zullen aanwezig zijn om al uw vragen te beantwoorden.

Filmdrama in Theater De KiK: Kursk

Kursk. pr

ELST - De film Kursk vertelt het waargebeurde verhaal van de ramp in 2000 met de K-141 Kursk onderzeeër waarbij 118 Russische zeelieden stierven.

Op donderdag 31 oktober draait deze film om 20.00 uur in Theater De KiK in Elst. De foyer is vanaf 19.00 uur geopend voor een drankje.

De Kursk: Tijdens een Russische vlootoefening in de Barentszzee zinkt de onderzeeër na enkele explosies. 23 bemanningsleden overleven de ramp en wachten wanhopig op hulp, terwijl hun zuurstof op dreigt te raken. Ondertussen vechten familieleden wanhopig tegen politieke obstakels en onmogelijke kansen om hen te redden.

Kaartjes zijn verkrijgbaar via www.theaterdekik.nl.

Inloopbijeenkomst ecologisch zonnepark Het Reethse Veld

Groen en zonnepanelen. (Dia Vennis)

NIJMEGEN - Woensdag 30 oktober van 17.00 tot 20.00 uur is er een informatieavond door de coörporatie Het Reethse Veld in de Mussenhut aan de Griftdijk 244 in Nijmegen.

"Hier kunt u informatie krijgen over een nieuw te bouwen zonnepark aan de Wolfhoeksestraat in Elst. U bent van harte uitgenodigd om onze plannen te komen bekijken en uw visie hierop met ons te delen."

R.K. Parochie H. Maria Magdalena

Vrijdag 1 november
St. Werenfridus Elst: 19.00 u: eucharistieviering, K. Donders, St. Caeciliakoor
O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad:19.00 u: Eucharistieviering, V. Bulthuis, GK De Levensbron


Zaterdag 2 november
St. Werenfridus Elst: 19.00 u: Allerzielenviering, K. Donders, Musica Amare
O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad:19.00 u: Allerzielenviering, Werkgroepen, Exotherm
St. Bavo Angeren: 19.00 u: Allerzielenviering, M. van Baal, Avondwakegroep, GK de Levensbron
St. Martinus Doornenburg: 19.00 u: Allerzielenviering, Avondwakegroep, Herenkoor/Jekadee
H. Maria Geboorte Driel: 19.00 u: Allerzielenviering, M. Sanders, Cantorije
H. Martinus Gendt: 19.00 u: Allerzielenviering, C. Driessen, Voices
O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen: 19.00 u: Allerzielenviering, M. Peters, Invoice
St. Willibrordus Herveld: 19.00 u: Allerzielenviering, V. Bulthuis, GK St. Caecilia
O.L.V. Onbevlekt Ontvangen Heteren: 19.00 u: Allerzielenviering, Avondwakegroep, Ubi Caritas
H. Johannes de Doper Indoornik: 18.00 u: Allerzielenviering, LWG, R.K.G.K.I.
H. Maria Geboorte Lent: 19.00 u: Allerzielenviering, F. Bomers, Young at Heart
St. Leonardus Oosterhout: 19.00 u: Allerzielenviering, J. Rademakers, Leonarduskoor
St. Jacobus de Meerdere: 19.00 u: Allerzielenviering, Avondwakegroep, Dameskoor

Zondag 3 november
St. Werenfridus Elst: 10.00 u: Eucharistieviering, V. Bulthuis, Invoice
O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad: 10.00 u: Eucharistieviering, F. Bomers, GK de Levensbron
H. Maria Geboorte Lent: 11.00 u, K. Donders, St. Caeciliakoor

Doordeweekse vieringen R.K. parochie Maria Magdalena

Maandag
Heteren, 18.30 u. Liefkenshoek (wcv), elke maandag

Dinsdag
Huissen-Stad, 19.00 u. dagkapel, rozenkrans, elke dinsdag
Oosterhout, 09.00 u. dagkapel, 1e dinsdag v.d. maand

Woensdag
Angeren, 09.30 uur u. sacristie/kerk, 1e woensdag v.d. maand
Doornenburg , 09.30 u. kerk , 2e woensdag v.d. maand
Gendt, 09.30 u. dagkapel, 4e woensdag v.d. maand
Herveld, 19.00 u. kapel Hoge Hof, 1e woensdag v.d. maand
Huissen-Zand, 09.30 u. dagkapel , 3e woensdag v.d. maand
Lent, 19.00 u. St. Jozef, 2e woensdag v.d. maand

Donderdag
Elst, 10.30 u. Tertzio, 1e donderdag v.d. maand
Elst , 09.30 u. De Hoeksteen, 2e donderdag v.d. maand
Elst, 10.30 u. Tertzio (wcv), 3e donderdag v.d. maand
Elst , 09.30 u. De Hoeksteen, 4e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 5e donderdag v.d. maand

Vrijdag
Bemmel, 10.00 u. kapel Liduina,1e vrijdag v.d. maand
Valburg, 09.00 u. sacristie, rozenkrans, elke vrijdag
Valburg, 09.30 u. sacristie, elke vrijdag

Eucharistievieringen, tenzij anders vermeld (wcv)
Na de viering is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

Start cursus 'Zorg om dementie'

BEMMEL - Op donderdag 7 november start het Steunpunt Mantelzorg SWL in samenwerking met verpleeghuis de Lingehof een cursus voor partners, kinderen of andere familieleden die thuis zorgen voor een dementerende.

Deze zorg roept veel vragen op en kan zeer intensief zijn. Door deelname wordt u ondersteund en krijgt u inzicht in de omgang met en de gevolgen van dementie. In zes bijeenkomsten komen de volgende onderwerpen er aan de orde:

Wat is dementie?
Wat betekent dementie in het dagelijks leven voor de betrokkene en zijn omgeving?
Wat is het verloop en welke fasen van dementie zijn er?
Hoe kan ik omgaan met het veranderende gedrag?
Wat voor activiteiten kan ik doen met iemand die lijdt aan dementie?
Wat zijn de gevolgen voor de familie?
Uitwisseling van ervaringen en praktische tips
Verwerking van verlies
Vertegenwoordiging van dementerenden

Cursusleiders zijn een maatschappelijk werker, ouderenpsycholoog en mantelzorgconsulent. De cursus is donderdag 7, 21 nov, 12 dec 2019 en 9, 23 jan en 6 febr in verpleeghuis De Lingehof, Gouden Appel 122 in Bemmel steeds van 19.30 tot 21.30 uur. De kosten zijn (inclusief informatiemap, koffie/thee) 25,00 euro. Zich opgeven kan bij mantelzorgconsulent Monique Ritzen: e-mail: m.ritzen@swlingewaard.nl, 06 22933258.

Lezing over groene ruimte voor mens en dier

Leo Starink pleit voor meer groene ruimte voor mens en dier

ELST - Natuurbeheerder Leo Starink pleit voor meer groen en een duurzamere leefomgeving. Hoe kunnen we dit in onze eigen tuin en omgeving bereiken? Hij vertelt hierover tijdens zijn hoorcollege op donderdagavond 7 november in Bibliotheek Elst.

Wilgen knotten, poelen graven, nestkasten plaatsen voor steenuilen, een voedselbos aanleggen… Leo Starink draait er zijn hand niet voor om. Als voorzitter van Stichting Overbetuwe Groen Natuurlijk pleit hij voor meer groen in onze eigen tuinen en parken. Hij is ook een van de initiatiefnemers van de Santackergaard, het voedselbos in Park Lingezegen. Hij gaat graag met de aanwezigen in gesprek over duurzaamheid in je eigen leefomgeving. Zijn hoorcollege duurt van 20.00 tot 21.30 uur.

Kaartverkoop

Dit college is onderdeel van de collegereeks Universiteit van Overbetuwe. Bibliotheekleden en studenten betalen 2,50 euro, overige bezoekers kopen een kaartje voor vier euro. Koop je kaartje vooraf in de bibliotheek of via www.obgz.nl/uni-overbetuwe.

Deze lezing sluit aan bij de bibliotheekcampagne ‘Nederland Leest’, die de hele maand november duurt. Nederland Leest staat dit jaar in het teken van duurzaamheid en het werk van Jan Wolkers. Van 1 - 30 november is de geschenkbundel ‘Winterbloei’ voor iedereen gratis verkrijgbaar in de bieb. Het boek bevat naast natuurverhalen van Jan Wolkers ook werk van Onno Blom, Aaf Brandt Corstius en Ronald Giphart.

Familiebingo

bij Lingehof Bemmel

BEMMEL - Op zondag 3 november is er een familiebingo in het grand-café Lingehof vanaf 19.00 uur.

Een bingokaart, inclusief kopje koffie/thee met lekkers kost vijf euro per stuk. Iedereen is welkom. Er zijn leuke prijzen.

Collecte Nederlandse

Brandwondenstichting

LENT - In de week van 6 - 12 oktober hebben de vrijwilligers voor de Nederlandse Brandwondenstichting zich in Lent ingezet voor de jaarlijkse collecte.

Samen hebben zij 1392,61 euro ingezameld! Een opbrengst om trots op te zijn. Collectanten en gulle gevers worden bedankt voor ieders bijdrage.

Kerstconcert Surplus

NIJMEGEN - Koor Surplus, hét koor voor de ambitieuze 50-plusser, voert op zondag 8 december om 15.00 uur in de Groenestraatkerk te Nijmegen een kerstconcert uit.

Het programma omvat twee eeuwen muziekgeschiedenis, van Barok tot vroege Romantiek. We zingen werken van Buxtehude, Purcell, Bach, Vivaldi, Mozart en Mendelssohn. Wij worden begeleid door Harry van Wijk (orgel) en strijkers en blazers van Holland Orkest Combinatie Rotterdam. Solisten zijn Claudia Wijers (sopraan), Agnes Pouw (alt), Emiel Hoefnagel (tenor) en David Visser (bariton). De algehele leiding berust bij José Doodkorte. Voor meer informatie over het volledige programma en kaarten: www.koorsurplus.nl.

Budovereniging Elst zeer succesvol in Goch

Groepsfoto vechters en trainers. (foto: albouts)

ELST - Op 12 oktober nam budovereniging Elst deel aan het kickboksgala van MTBG Goch in Duitsland. De jeugdvechters Bahir Mahboub en Bibi Heusinkveld waren er klaar voor, de laatste maanden stond alles in het teken van de wedstrijdvoorbereiding bij Bibi en Bahir en nu wilden ze gaan knallen!

Bibi was als eerste aan de beurt. Daar ging de bel voor de eerste ronde, Bibi nam gelijk het initiatief door als eerste in de aanval te gaan, haar tegenstandster moest al snel achteruit. Al in de eerste ronde kreeg Bibi een strafpunt omdat ze haar tegenstandster in het gezicht geraakt zou hebben; het is bij de jeugd niet toegestaan om te slaan of te trappen naar het hoofd. Ook de 2e en de 3e ronde was Bibi de betere, haar tegenstander had zichtbaar last van de snoeiharde low kicks van Bibi. En het was dus ook niet verrassend dat de jury unaniem Bibi als winnaar uitriep.

Toen was het de beurt aan Bahir. Vanaf de bel in de eerste ronde ging Bahir helemaal los en zette hij zijn tegenstander steeds onder druk. Na de eerste ronde moest hij heel even op adem komen, maar al snel hervatte hij zijn strijdplan. Hij bleef naar voren vechten, maakte continue mooie combinaties en de aanhang van zijn tegenstander werd steeds stiller. Hij was alle drie de rondes overtuigend beter. En even later klonk er door de speakers: en we hebben een winnaar, die komt uit de blauwe hoek Bahirrrrrrrrr Mahboub.

"U kunt bij Budo Vereniging Elst deelnemen aan verschillende vecht- en verdedigingssporten. Neemt u gerust een kijkje op onze site, en een gratis proefles is altijd mogelijk: www.budovereniging-elst.nl."

Kaartverkoop winterkerstconcert Enjoy gestart

Koor Enjoy uit Driel. (foto: Bart Jansen)

ZETTEN - Na het geweldige kerstconcert in Driel van afgelopen jaar, trekt koor Enjoy nu weer de Betuwe in. Op zondag 8 december zal het koor neerstrijken in De Rank in Zetten.

Met dit concert zet Enjoy haar traditie voort om in de kerstperiode een concert te geven in de regio waar ook leden vandaan komen. Na Heteren, Herveld en Driel is nu het oog gevallen op Zetten. Om 14.30 uur start het winterkerstconcert, waarbij bekende en minder bekende stukken de revue zullen passeren. Kwaliteit staat hoog in het vaandel van Enjoy, dat onder leiding staat van Lex van Diepen en op piano wordt begeleid door professioneel pianist Hans Grotenbreg. Zoals verwacht mag worden van Enjoy, zal het concert plaatsvinden in een ongedwongen (kerst)sfeer. Omdat het aantal plaatsen beperkt is en het concert gratis toegankelijk is, is het aan te raden kaarten te reserveren. Dit kan via de site www.koorenjoy.nl. Onder het motto Come to Enjoy worden alle fans en belangstellenden uitgenodigd. Na het concert zal een deurcollecte worden gehouden.

Geslaagde collecte Nederlandse Brandwondenstichting

Geslaagde collecte Nederlandse Brandwondenstichting

LENT - In de week van 6 - 12 oktober hebben de vrijwilligers voor de Nederlandse Brandwondenstichting zich in Lent ingezet voor de jaarlijkse collecte.

Samen hebben zij 1392,61 euro ingezameld! Een opbrengst om trots op te zijn. Collectanten en gulle gevers worden bedankt voor ieders bijdrage.

Kerstconcert Koor Surplus

(foto: Wim den Hartog) Wim den Hartog

Kerstconcert Koor Surplus

NIJMEGEN - Koor Surplus, hét koor voor de ambitieuze 50-plusser, voert op zondag 8 december om 15.00 uur in de Groenestraatkerk te Nijmegen een kerstconcert uit.

Het programma omvat twee eeuwen muziekgeschiedenis, van Barok tot vroege Romantiek. We zingen werken van Buxtehude, Purcell, Bach, Vivaldi, Mozart en Mendelssohn. Wij worden begeleid door Harry van Wijk (orgel) en strijkers en blazers van Holland Orkest Combinatie Rotterdam. Solisten zijn Claudia Wijers (sopraan), Agnes Pouw (alt), Emiel Hoefnagel (tenor) en David Visser (bariton). De algehele leiding berust bij José Doodkorte. Voor meer informatie over het volledige programma en kaarten: www.koorsurplus.nl.

Van 31 oktober tot en met 6 november

HET HUIDIGE STERRENBEELD IS SCHORPIOEN. Dit is hét teken van specialisatie. In hun werk richten ze zich graag op één ding. Onderzoeken, research en recherchewerk hoort bij dit teken. Ze zijn fanatiek in wat ze doen. Nieuw leven past bij hen dus ze zijn uitstekende vroedvrouwen. De dood hoort ook bij dit teken dus werken ze bijvoorbeeld als begrafenisondernemer of onderhouden ze een kerkhof.

RAM van 21 maart t/m 20 april
Op donderdag ben jij in een uitstekende bui. Maar op zaterdag ben je snel geprikkeld. Pas op dat je een goede relatie met jouw felle reactie niet ondermijnt. Volgende week dinsdag kun je gemakkelijk terecht komen in een soort machtsstrijd. Degene tegenover je is waarschijnlijk sterker dan jij bent.

STIER van 21 april t/m 21 mei
Aanstaande zaterdag krijg je te maken met een (financiële) tegenvaller. Het is geen goed idee om te lenen! Volgende week dinsdag werkt er iemand op jouw zenuwen. Toch zoek je steeds zijn gezelschap op. Op woensdag wil iemand iets van je, maar heb jij daar helemaal geen zin in.

TWEELINGEN van 22 mei t/m 21 juni
Vanaf donderdag gaat jouw planeet Mercurius (schijnbaar) achteruit lopen. Dat geeft een periode van bijna drie weken waarin de dingen niet precies lopen zoals jij zou willen. Afspraken worden afgezegd en je loopt het gevaar dat je dubbele afspraken maakt. Leg je daarom nergens aan vast.

KREEFT van 22 juni t/m22 juli
Op donderdag en vrijdag ben jij in een vrolijke bui. Je maakt grapjes en je bent heel positief. Daarom is het wonderlijk dat je op zaterdag helemaal in je schulp kruipt. Je verkrampt als het ware. Op zondag laat jij je gelukkig weer een beetje opvrolijken. Na het weekend werk jij het liefste in je eentje.

LEEUW van 23 juli t/m 22 augustus
Vlak voor het weekend voel jij je enorm krachtig. Je kunt de wereld aan! Maar tegelijkertijd heb je de neiging om je eigen mogelijkheden te overschatten. Pas op dat je niet teveel hooi op je vork neemt, leeuw. Het weekend verloopt rustig en op maandag ben jij in een zeer kritische stemming.

MAAGD van 23 augustus t/m 21 september
Vanaf donderdag loopt jouw planeet Mercurius (schijnbaar) achteruit. Dat geeft een periode van bijna drie weken waarin je geconfronteerd wordt met zaken uit het verleden waar nog het een en ander aan moet gebeuren. Een soort inhaalslag dus. Je krijgt de kans om het perfect af te leveren.

WEEGSCHAAL van 22 september t/m 22 oktober
Vanaf vrijdag loopt jouw planeet Venus in het teken boogschutter. Dat geeft jou positieve kracht. Die heb je de komende dagen hard nodig. Op zaterdag is er iemand licht depressief en kun jij diegene de weg wijzen. Volgende week woensdag worstelt er iemand met 'de liefde'. Jij treedt bemiddelend op.

SCHORPIOEN van 23 oktober t/m 21 november
Vrijdag kom jij heel krachtig uit de hoek. Door jouw zelfverzekerde houding lukt dan ook alles! Op zaterdag uit jij je ongenoegen over andermans gedrag. Pas op dat de jij pot bent die de ketel verwijt. Volgende week dinsdag kan er gemakkelijk ruzie ontstaan. Dat kan tot een heftige breuk leiden!

BOOGSCHUTTER van 22 november t/m 21 december
Op vrijdag heb je de neiging om jezelf te bewijzen. Pas op dat je niet teveel bravoure vertoont. Vanaf vrijdag gaat de planeet Venus in jouw sterrenbeeld lopen. Dat geeft enkele weken kleine voordelen. Dat kan materieel zijn maar ook sociaal gaat het jou voor de wind. Je verbindt je gemakkelijker.

STEENBOK van 22 december t/m 19 januari
In het weekend spelen er relationele spanningen. Dat kan binnen de familie zijn, maar ook met anderen loopt het contact stroef. Jij hebt het idee dat dit aan de ander ligt. Maar steek ook de hand in eigen boezem. Wat meer vriendelijkheid doet wonderen. Met stroop vang je meer vliegen!

WATERMAN van 20 januari t/m 17 februari
In het weekend lukt het je niet om tot de ander door te dringen. Dat is voor jou erg frustrerend. Jij blijft maar bruggen slaan tegen beter weten in! Rond volgende week dinsdag speelt er weer zo iets maar had jij niet verwacht dat de ander 'niet thuis' zou geven. Je bent even op jezelf aangewezen.

VISSEN van 18 februari t/m 20 maart
Op donderdag ben jij erg gevoelig, maar zie je ook van bepaalde zaken de humor in. Op vrijdag lig je in de clinch met iemand die alles beter weet. Je kunt ten strijde trekken maar je kan die persoon ook links laten liggen. Aan jou de keuze. Volgende week dinsdag ben je blij dat iemand jou te hulp schiet.

Natuurlijk Welzijn Lingewaard Beurs

BEMMEL - Zondag 3 november vindt de zesde ‘Natuurlijk Welzijn Lingewaard-beurs’ plaats in de Theaterkerk in Bemmel van 11.00 tot 17.00 uur. Men kan kennismaken met ongeveer 40 (kleine) Lingewaardse ondernemers die actief zijn op het gebied van alternatieve geneeswijze, gezonde voeding/leefstijl en creativiteit. De entree is gratis!

Er worden deze dag naast informatie ook ervaringsgerichte activiteiten aangeboden, zoals korte natuurgeneeskundige behandelingen, een hand- of voetreflexmassage, healing of een voedingsallergiemeting. Met de feestmaand in zicht kunnen er prachtige, persoonlijke cadeaus gekocht worden, zoals zelfgemaakte sieraden of gepersonaliseerde geschenken. Er is een kinderworkshop Unicorn hoorn maken door Suzanne Renting, een bloemlezing door Frans Walch, handpanmuziek luisteren en maken door Theo Eeuwes, workshops vilten door Astrid Polman en een buitenactiviteit Mindful wandelen door Maria Wouters. Bij slechte weersomstandigheden wordt dit een binnenactiviteit.

Daarnaast zijn er drie inspirerende lezingen over ‘Het belang van essentiële oliën bij een (dreigende) Burn-out’ door Sonja Hamerslag, de ‘Wet van de Aantrekkingskracht’ door Heidi Schuring en ‘Het belang van Verbinding’ door Gerdien Jansen. Bram Dhont zal zijn boek ‘Zijn terwijl u zoekt’ presenteren en er worden lekkernijen aangeboden door La Saporita. De exacte tijden van alle activiteiten staan op: www.facebook.com/natuurlijkwelzijnlingewaard.nl.

Edwin

Je kunt het niet aan hem zien.
Edwin wordt 4 november 5 x 10 jaar!
Ben je klaar voor een knalfeest? Van harte
gefeliciteerd! Liefs, Karin,
Norah en Roos XXX

31 oktober is dit lieve paar
50 jaar getrouwd!

Van harte gefeliciteerd namens
kinderen en kleinkinderen

Voor jullie, lieve mensen
al 60 jaar bij elkaar
Kunnen wij niets anders wensen
dan geluk en voorspoed, jaar na jaar!

Bedankt voor de gezellige middag

1 november wordt deze lieve meid al weer 10!
Milou van harte gefeliciteerd met je verjaardag dikke kus van Thijmen en papa en mama!
En een pootje van Saartje en Bliksem.

Op 31 oktober zijn
opa Dick & oma Carolien
50 jaar een gouden echtpaar!
Van harte Gefeliciteerd!
Liefs Lara en David

rbt

Lieve Milou, van harte gefeliciteerd met je 9de verjaardag!
Dikke kus van papa, mama,
Nina & Dex.

Hoera onze vriendin Fee 7 jaar!
Fijne verjaardag!
Lieve groetjes Ize & Lune

Gefeliciteerd lieve Daan met je diploma A.
Liefs mama, papa en Sofie.

Piet en Tonnie
hartelijk gefeliciteerd
met jullie 50-jarige huwelijk!!!
We wensen jullie een hele fijne dag.

Riet wordt 72 jaar.
Gefeliciteerd!
Kusjes Arnold xxx

Maurice

Ja het is toch echt waar,
Maurice wordt over 2 maanden 50 jaar!

Laatste kans op 500 euro subsidie! Houtstook in verdomhoek door gebrek aan kennis

GENDT - ,,Je kunt een klassieke openhaard of barbecue niet over één kam scheren met een pelletkachel of de haarden en kachels van nu'', zegt Gert Kooij, woordvoerder van de Stichting Nederlandse Haarden- en Kachelbranche. De kachels van nu leveren een belangrijke bijdrage in het landelijk streven om meer duurzame energie te gebruiken.

Stoken met hout is een vanuit de EU erkende duurzame manier van verwarmen. Mits u de juiste haard kiest en het juiste hout stookt. Bij een pelletkachel wordt het stookproces automatisch geregeld en profiteert u nog van 500 euro subsidie als de haard nog dit jaar door Home Garden Shop wordt geplaatst!

Bestaande open haarden aanpassen is eenvoudig. Een bestaande open haard renoveren en upgraden is in vrijwel elke situatie eenvoudig te doen door Home Garden ShopomnHomeHoem Home. Het rendement gaat dan van 15-20 naar 75-85 procent en het is vaak een aantoonbare oplossing in situaties waar sprake is van overlast.

Altijd een warm bad!

Wie op zoek is naar een nieuwe badkamer is bij Home Garden Shop aan het juiste adres. In de ruime showroom vindt u de laatste trends zoals grote tegels met weinig voegen, een prachtig strak half vrijstaand bad, de strakke douchevloer zonder enige voeg, uit één stuk composiet en exclusieve maar betaalbare natuurstenen wastafels. Door de eigen natuursteenzagerij kan men uw badkamer tegen zeer scherpe prijzen een exclusief tintje geven. Home Garden Shop werkt met vaste installateurs, waardoor u van ontwerp tot eindresultaat wordt ontzorgd.

Tegelvloeren

Home Garden Shop in Gendt heeft het grootste tegelassortiment in de regio. Door eigen import heeft men de prijzen drastisch kunnen verlagen. Vakbekwame tegelzetters zorgen er voor dat de vloer er prachtig en snel in komt te liggen; eventueel met behaaglijke en energiezuinige vloerverwarming die in slechts een dagdeel wordt aangelegd!

Uw erkend installateur: Home Garden Shop BV, Biezenkamp 2 Gendt; 0481 424341; www.homegardenshop.nl

Keukentrend 2020: Natuurlijk! Nu bij Keuken en Keukens

(foto: Ilona Kuster)

HUISSEN – 'Haal de natuur naar binnen, is het motto van de keukenontwerpers. Keukenspecialist Frits Reijmers is volledig up-to-date van de nieuwste trends en inspireert u graag met de nieuwste ontwerpen uit zijn vakgebied, gewoon bij u thuis aan de keukentafel.

Want waar kunt u het beste de juiste kleur en materialen kiezen, als in het licht van de ruimte waar uw nieuwe keuken komt te staan? Bij u thuis natuurlijk! Frits komt graag persoonlijk bij u langs om diverse mogelijkheden aan u te laten zien. In zo'n gesprek bij u thuis onstaan de meest inspirerende ideeën over diverse opstellingen die in uw beschikbare ruimte mogelijk zijn. Uiteraard kan Frits u de nieuwste materialen dan ook laten zien.

Binnen iedere stijl zijn het momenteel de natuurlijke materialen zoals hout, marmer, natuursteen en beton, die de trend voor 2020 bepalen. Zoals een keuken met echt houten panelen rust uitstraalt in een landelijke keuken, zo straalt een marmeren werkblad of achterwand juist luxe en exclusiviteit uit in een strakke keuken. 'En wat marmer betreft, zien we veel gekleurd marmer met nerven die contrasteren met de kleur van het marmer, waardoor de nerven echt opvallen', legt Frits uit, die in zijn branche de ontwikkelingen op de voet volgt. 'De nieuwste trends zijn inderdaad veel natuurlijke materialen, maar daar tegenover staan juist ook kranen en accessoires van koper en goud', vervolgt hij. Of u nu voor een trendy keuken wil gaan of het toch liever tijdloos houdt, Keuken en Keukens levert kwaliteitskeukens in iedere gewenste stijl. Voor een afspraak belt u: 06 34314684; www.keukenenkeukens.nl.

Landelijke staking? Kom tafeltennissen!

BEMMEL - Op woensdag 6 november is er een landelijke schoolstaking. TTV Essentia biedt jullie de kans om tijdens de staking de prachtige tafeltennissport te leren kennen.

TTV Essentia organiseert dan een tafeltennistoernooi in combinatie met een clinic voor iedereen die kennis wil maken met tafeltennis. Voor kinderen die nog geen ervaring hebben, maar ook voor kinderen die al wel ervaring hebben met tafeltennis. Het toernooi wordt gehouden in De Schaapskooi in Bemmel.

Het is speciaal voor groep 3 - 8 en het duurt van 13:00 tot 15:30 uur. "Heb je zin om mee te doen? Geef je snel op via www.essentiabemmel.nl, via info@essentiabemmel.nl of via 06 53328415.

Mantelzorger, je kunt het zomaar zijn!

ELST - De vijfde en laatste middag van het preventieproject van Buurtzorg Elst stond in het teken van pillen, poeders en inhalatoren verzorgd door de Batouwe apotheek.

Tijdens deze middag vertelde apothekersspecialist Jiske van de Bovenkamp en twee apothekersassistenten Manou en Diria over de werkwijze in de apotheek. Er werd onder andere informatie gegeven over de functie van de apotheek, de kosten van medicijnen, vergoedingen van de zorgverzekeraars en zelfzorgmedicatie.
De Batouwe apotheek is een van de 200 apotheken in Nederland die nog zelf capsules, cremes en zalven bereid. Als afsluiting kregen de deelnemers als presentje het bekende potje olijfzalf en een informatieboekje over Wijs met medicijnen.

Deze middag werd afgesloten met een gezamenlijke evaluatie en hier zijn positieve reacties uit gekomen van de deelnemers.
Het waren vijf verschillende middagen met goede en informatieve onderwerpen die door de deelnemers enthousiast zijn ontvangen! Dit preventieproject 'Mantelzorger, je kunt het zomaar zijn!' gaat volgend jaar zeker een vervolg krijgen!