GN Lingewaard

18 juli 2018

GN Lingewaard 18 juli 2018


Jeu de boules spelen op gratis toernooi

Welke boule ligt het dichtst bij het butje? (foto: Jeu de boulesclub Lingewaard)

HUISSEN – Steeds vaker zien we mensen die een kijkje komen nemen bij het jeu de boulen op Het Kampstuk. Om deze mensen in de gelegenheid te stellen het spel eens mee te spelen organiseert de vereniging een kennismakingsdag. Alle inwoners van Lingewaard en omstreken worden hierbij uitgenodigd.


“Op zondag 22 juli organiseren wij het Promotietoernooi. Als u daaraan wilt deelnemen gaarne om 11.00 uur melden. Om 12.00 uur begint het toernooi. We spelen drie wedstrijden en het is noodzakelijk dat u alle drie partijen kunt uitspelen. Dus tussentijds afhaken is niet de toegestaan. Het toernooi duurt tot ongeveer 17.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Wij hebben een setje boules voor u klaar liggen en wij zijn behulpzaam met instructie in speltechniek en tactiek. Want een ongeoefende speler wordt gekoppeld aan een ervaren bouler. Het adres is Kampstuk 23 in Huissen (een zijstraat van de Bredestraat). Daar is eenieder welkom, dus ook de eventueel meegekomen supporters. Zij kunnen vanaf het terras met een drankje uw prestaties volgen en u aanmoedigen.” Voor nadere inlichtingen en/of aanmelding: 06 12506860 en www.jbcl.nl.

Internationaal Euregio Rijn Waal Studenten muziekfestival

(Foto: Majanka Fotografie)

DOORNENBURG - Vier concerten in het kader van het Internationaal Euregio Rijn Waal Studenten muziekfestival. En een feestelijke inwijding van de concertvleugel in de Ridderzaal van Kasteel Doornenburg.

De internationale muziekzomer 'Campus Cleve 'vindt voor de 11de keer plaats. Dit evenement omvat naast master classes voor veelbelovende jonge pianisten ook een pianofestival waarin de deelnemers zich aan het publiek voorstellen. In de grensregio hebben zij diverse podia ter beschikking. Voor het eerst is hiervoor ook Kasteel Doornenburg uitverkoren! De concerten vinden plaats in de monumentale Ridderzaal van het Kasteel. De burgemeester van Lingewaard mevr. Schuurmans zal op 25 juli het festival in Doornenburg officieel openen en daarbij de vleugel van kasteel Doornenburg onthullen.

Woensdag 25 juli, Clara Strobel (België) met werken van F.Mendelssohn, Fr. Chopin, J.Brahms en M. Ravel.

Donderdag 26 juli, Peiting Xue (Nederland) met werken van J.S.Bach, L. van Beethoven, CL. Schumann, M.Ravel.

Vrijdag 3 augustus, Daniël Vissers (Nederland) met werken van J.S.Bach, L. van Beethoven, V.Novák, R. Schumann.

Zaterdag 4 augustus, Vinsenso Julius Pratama Husin (Indonesië) met werken van L. van Beethoven, J.Brams, Fr. Liszt en C.Debussy.

Vleugel voor kasteel Doornenburg: tijdens het concert op 25 juli wordt de geheel gerenoveerde Bechstein feestelijk ingewijd.

Inloop met koffie / thee 19.30 uur, aanvang concert 20.00 uur, de entree is gratis maar aan het einde is er een collecte om bij te dragen in de onkosten van de musici zelf. Reserveren kan via: cultuur@kasteeldoornenburg.nl of 06 10395449.

Fotoclub Lingewaard exposeert in Gendt

Het kerkje aan de dijk (foto: Lian Steenhof-ten Kate)

GENDT - In de kleine kerk van Gendt aan de Torenlaan is van 8 tot en met 12 augustus een expositie van prachtige foto's van de Fotoclub Lingewaard. Het thema van de expositie is 'De Schepping'. Het zijn voornamelijk hele mooie foto's, die genomen zijn in de natuur.

De fotoclub Lingewaard heeft haar thuisbasis in Angeren en de leden komen op vastgestelde data bij elkaar om elkaars werk te bespreken. Ook maken ze samen uitstapjes naar andere fotografie evenementen. Een van de leden van de fotoclub is ook lid van de PKN gemeente Gendt-Doornenburg en zo kwam deze expositie tot stand. Zijn vrouw heeft bij alle foto's een Bijbeltekst gevonden en zo is het een mooie kerkelijke expositie geworden. Maar natuurlijk is iedereen welkom! Tijdens een mooie fietstocht kan men even uitrusten in het kerkje en krijgt men iets te drinken aangeboden, terwijl men de foto's kan bekijken. De kerk is open op zondagmiddagen van 14.00 - 17.00 uur tot en met 12 augustus.

Ingezonden brief

Vertrouwen in politiek

Lingewaard wil van de Conventstraat in Huissen een eenrichtingsweg maken, rijrichting Kerkstraat. Er is echter maar aan een kant parkeerruimte. Als die op de huidige plaats komt, moet straks iedereen over de passagiersstoel kruipen om de auto te verlaten. Komt die aan de overkant, dan ontstaat er een levensgevaarlijke situatie, omdat het verkeer pal langs onze achterin-/uitgangen rijdt. Alle aanwonenden hebben via het wijkplatvorm bezwaar gemaakt. maar door Lingewaard is er nooit gereageerd. Een simpele oplossing zou zijn die voorgenomen rijrichting om te draaien. In een voorlichtingsbijeenkomst werd door de aanwezigen nog eens gewezen op de gevaren van de gemeentelijke plannen, waarop wethouder Sluiter reageerde: Dat is makkelijk voor de kinderen, want bij eenrichtingsverkeer hoeven ze maar een kant op te kijken als ze de poort uitgaan. Hij adviseerde ons ook om maar een parkeerplaats à 20.000 euro te kopen onder de appartementen op de plaats van de huidige Aloysiusschool. We moeten nu al een parkeervergunning kopen, terwijl we voordien gratis konden parkeren.

Bij de presentatie van het verkeersplan voor het centrum schitterden de wethouders onlangs door alwezigheid. Werknemers van de projectontwikkelaar moesten antwoorden geven op de vele bezwaren. Bovendien werd er nog een stapel schriftelijke bezwaren ingediend. Wij hebben als bewoners gewacht op een uitnodiging voor een gesprek. Laat nou juist de stapel bezwaren van aanwonenden zoek zijn bij de gemeente. Gelukkig heb ik een foto gemaakt van onze brief. Je weet immers maar nooit...

Ernst Lentjes, aanwonende.

Picknick voor Zonnebloemgasten in Angeren

(foto: Sjoukje Veldkamp)

ANGEREN - Op zaterdag 7 juli was er weer de jaarlijkse picknick voor de gasten van de Zonnebloem afdeling Angeren. Op een enkele keer na weet de afdeling een dag uit te kiezen dat het goed weer is. Zo ook deze zaterdag.

Evenals vorige jaren mocht de afdeling weer gratis gebruik maken van het grasveld aan de Kamervoort, dit gold ook voor de partytenten, de tafels en de stoelen. Dat is het mooie van deze activiteit. Onder het genot van een kopje koffie of thee met appelgebak, gebakken door enkele vrijwilligers, werd de aftrap gegeven voor deze activiteit. Het appelgebak was een vervanging voor de traditionele spekkoek die jarenlang door één van de gasten werd gebakken, maar die helaas is overleden.

Ook de drie muzikanten van Schip Ahoy -die geheel belangeloos dit evenement luister bijzetten- droegen bij aan het welslagen van deze dag. En dan die frietkraam... Veel gasten hadden al in geen tijden meer van een frietje en een snack erbij genoten. En gezien de reacties hebben ze genoten. De firma de Beijer uit Doornenburg stelde voor de tiende maal het toetje, aardbeien met slagroom, weer gratis beschikbaar. Al met al een zeer geslaagde picknick, mede dankzij de inzet van alle vrijwilligers.

Zo’n activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door onder andere de opbrengst van de Zonnebloemloterij. Loten die Angerense burgers hebben gekocht en zo voor de gasten van de afdeling Angeren een onvergetelijke dag kunnen bezorgen. Tenslotte was er een bijzonder woord van dank aan 'Leefbaar Angeren', die deze dag gesubsidieerd heeft.

deBol sluit het wandelseizoen af

Op schoot bij 'Een dijk van een wijf' (foto: Marianne van Eechoud)

BEMMEL - deBol sluit weer een mooi wandelseizoen af met een dagje 'uit'wandelen.

"Nadat wij op 28 juni het schitterende bedrag van 809,30 euro mochten ontvangen van de Rabo Clubkas Campagne hebben wij op zaterdag 7 juli het wandelseizoen van deBol afgesloten met een dagje 'uit'wandelen, dit keer met uit tussen aanhalingstekens.

Er waren helaas te weinig inschrijvingen om met een bus richting Hattem te gaan, dus werd er een alternatief bedacht en gingen we op pad in onze eigen mooie omgeving. De start was bij De Kolk in Haalderen waar begonnen werd met een kopje koffie met iets lekkers erbij. Na tien kilometer was er een lunchpauze bij de NH Kerk aan de dijk in Gendt en toen we bijna bij de finish waren was er, zoals inmiddels vaste prik is bij deze extra wandeltochten van deBol voor iedereen een drankje bij Het Broek.

Na twintig kilometer lopen was iedereen blij met de vele kannen water die klaar stonden bij De Kolk en daarna volgde nog een heerlijk koud/warm buffet. Het bestuur verzorgde, inmiddels ook een traditie, nog voor twee acts en daarna ging iedereen moe, voldaan, maar heel tevreden naar huis! In de Gendtse polder werd natuurlijk een mooie groepsfoto gemaakt, allemaal op de schoot bij 'een dijk van een wijf'. Het nieuwe seizoen start op woensdag 5 september. Meer informatie staat op www.debolbemmel.nl.

Parochie H. Maria Magdalena

Zaterdag 21 juli

19.00 uur: H. Maria Geboorte Driel, eucharistieviering, V. Bulthuis, Cantorum

19.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, eucharistieviering, G. Peters en R. Heinen, Herenkoor

19.00 uur: St. Leonardus Oosterhout, eucharistieviering, F. Bomers, St. Leonarduskoor

Zondag 22 juli

10.00 uur: St. Werenfridus Elst, eucharistieviering, V. Bulthuis en J. Kallen. Projectkoor Maria Magdalena; Patroonsfeest H. Maria Magdalena

10.00 uur: O.L.V. Ten Hemelopneming Huissen-stad, eucharistieviering, G. Peters en R. Heinen, InVoice

09.30 uur: St. Jacobus de Meerdere Valburg, eucharistieviering, N. Sales, Dameskoor

Doordeweekse vieringen in R.K. Parochie H. Maria Magdalena

Maandag

Heteren, 18.30 uur , Liefkenshoek (wcv), elke maandag

Dinsdag

Huissen-Stad, 19.00 uur, dagkapel, rozenkrans, elke dinsdag

Oosterhout, 09.00 uur, dagkapel, 1e dinsdag van de maand

Woensdag

Angeren, 09.30 uur uur, sacristie/kerk, 1e woensdag van de maand

Doornenburg , 09.30 uur, kerk , 2e woensdag van de maand

Gendt, 09.30 uur, dagkapel, 4e woensdag van de maand

Herveld, 19.00 uur, kapel Hoge Hof, 1e woensdag van de maand

Huissen-Zand, 09.30 uur , dagkapel , 3e woensdag van de maand

Lent, 19.00 uur, St. Jozef, 2e woensdag van de maand

Donderdag

Elst, 10.30 uur, Tertzio, 1e donderdag van de maand

Elst , 09.30 uur, De Hoeksteen, 2e donderdag van de maand

Elst, 10.30 uur, Tertzio (wcv), 3e donderdag van de maand

Elst , 09.30 uur, De Hoeksteen, 4e donderdag van de maand

Elst, 09.30 uur, De Hoeksteen, 5e donderdag van de maand

Vrijdag

Bemmel, 10.00 uur,kapel Liduina,1e vrijdag van de maand

Huissen-Stad, 10.00 uur, Sancta Maria, 1e vrijdag van de maand

Valburg, 09.00 uur, sacristie, rozenkrans, elke vrijdag

Valburg, 09.30 uur, sacristie, elke vrijdag


Eucharistievieringen, tenzij anders vermeld (wcv)
Na de viering is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

Weet jij de vluchtweg in je vakantieverblijf?

REGIO - Als het goed is, heb je thuis met je partner en/of kinderen al eens gesproken over een vluchtweg voor als er brand uitbreekt. Maar doe je dat ook als je op vakantie bent? Ook dan is het belangrijk dat je bij deze hectische omstandigheden de snelste vluchtweg kiest en afspraken maakt over bijvoorbeeld de zorg voor de kinderen of een huisdier.

Wees voorbereid, ook op vakantieBrand breekt altijd onverwacht uit en kan zich snel verspreiden. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat je maar drie minuten tijd hebt om je woning bij brand veilig te kunnen verlaten. Het is daarom belangrijk om vooraf een goed vluchtplan te bedenken. Drie ingrediënten van een goed vluchtplan:

  1. Kies de kortste weg naar buiten, liefst aan de straatkant of kant waar de hulpdiensten aankomen.
  2. Spreek een verzamelplaats af waar je elkaar na het vluchten ontmoet.
  3. Spreek af wie voor welk(e) baby, kind, oudere of huisdier zorgt.

Blijf rustig en bel zo spoedig mogelijk 112

Probeer in de hectiek die ontstaat toch rustig te blijven zodat je jezelf en eventueel anderen zo snel mogelijk in veiligheid kunt brengen. Zodra je op een veilige plek bent, bel je direct 112. Om de hulpdiensten goed te kunnen informeren, is het handig als je het adres van je vakantieverblijf bij de hand hebt.

Meer tips over veilig vluchten vind je hier (https://www.brandweer.nl/brandveiligheid/vlucht-met-je-vluchtplan).

Pheidippides-loper

HUISSEN - Wat is wat. Loop je voor het eerst hard, dan komt er nogal wat op je af. Niet alleen dat je (vaak) merkt dat je minder kunt dan je dacht. Ik kon de eerste keren niet meer dan een paar honderd meter hardlopen om vervolgens te moeten uitrusten.

Ik denk dat veel beginnende lopers iets vergelijkbaars zullen ervaren. Bij Pheidippides krijg je begeleiding om deze fase zo snel achter je te laten om je te kunnen richten op het gestelde doel. Jij bent zover gegaan dat je bij De Brink staat in je hardloopkleren Chapeau. De trainer is er ook. En na een rondje voorstellen gaat het beginnen.

De eerste opdracht is een stukje wandelen. Zo, dat lukt nog wel. Vervolgens mag iedereen steviger doorstappen, om even later rustige te dribbelen. De eerste nieuwe term. Gelukkig doet de trainer het voor en is het tempo goed te volgen. Het lijkt immers nog op wandelen. Het wordt moeilijker wanneer je 'warm' gelopen bent. Je mag de aansluitpas gaan doen. Hierbij loop je niet met je neus naar voren, maar huppel je met een van beide oren in de looprichting. Het is een soort van sprongetje wat je moet maken. Kun je dat, dan moet het andere oor naar voren.

Rare jongens die lopers, denk je mogelijk bij jezelf. Het zal wel ergens goed voor zijn. Laat je niet ontmoedigen als je telkens weer aanwijzingen krijgt om de oefeningen goed te doen.

E-car Gendt vervangen door personenauto

GENDT - Wellicht hebt u hem al gemist in het straatbeeld van Gendt. De markante electro-car waarmee ouderen door het dorp vervoerd werden naar verschillende bestemmingen.

"Twee jaar hebben we mensen hiermee vervoerd. De car zelf vertoonde al gauw verschillende mankementen en de kosten liepen daardoor erg hoog op. Zo hoog dat we besloten hebben de car in te leveren. Gelukkig hebben we in garage Van Sambeek een goede partner gevonden, die een personenauto voor ons ter beschikking had, dus het vervoer is hiermee gegarandeerd. De auto die we nu rijden is een tijdelijk exemplaar. Over een tijdje hopen we de beschikking te krijgen over de echte opvolger van de e-car, waarbij we ook de nieuwe naam bekend zullen maken."

Chauffeurs

"Inmiddels zijn er wel enkele chauffeurs door ziekte afgehaakt en zijn we dringend op zoek naar nieuwe chauffeurs. Dus: heb jij een rijbewijs en lijkt het je leuk om één of meerdere dagdelen per week ouderen te vervoeren in ons dorp, meld je dan aan bij Henny Campschroer, 0481 421758."

Expositie Fort Pannerden

DOORNENBURG - Afgelopen zaterdag 7 juli, is de expositie over de Eerste Wereldoorlog geopend. Fort Pannerden kan spreken van een succesvolle opening.

Het is honderd jaar geleden dat deze oorlog eindigde. Dat betekende ook een einde aan de periode dat het fort volledig in functie was. Dat was de aanleiding om een expositie in te richten die iets vertelt over deze wereldoorlog. Met speciale aandacht voor het gewone leven en voor het soldatenleven op het fort.

Voor deze opening was familie uitgenodigd van soldaten die hier toen gelegerd waren. Deze zijn in groten getale gekomen, in totaal waren er bijna 100 genodigde gasten. Dankzij die familie beschikt het fort over vele namen, foto's en voorwerpen van soldaten. Na afloop van de opening konden zij in het soldatenmuseum en verder in het fort kijken naar alles wat daarvan te zien is. De expositie is nog tot 11 november gratis te bezichtigen.

Barbecue op De Minkhof

de Minkhof

BEMMEL - Zondag 5 augustus van 11:00 tot 14:30 uur is het weer zo ver. De enthousiaste kookgroep van leef- en doeboerderij De Minkhof organiseert haar jaarlijkse bbq.

De prijs voor de bbq is tien euro, bij opgave contant te voldoen. Zich van tevoren aanmelden kan tijdens de openingsdagen van De Minkhof. Meldt u gauw aan. Iedereen is welkom.

De Minkhof is wekelijks geopend op maandag, woensdag en vrijdag met uiteenlopende activiteiten. Loop gerust eens binnen samen met familie of buren! (0481 357185, Molenwei 57, Bemmel; www.minkhof.nl; info@minkhof.nl).

7 / 18

8 / 18

9 / 18

Einde seizoen TTV Essentia

Einde seizoen TTV Essentia

BEMMEL - Het seizoen van tafeltennisvereniging Essentia is afgelopen.

Team 1 is dit jaar als vierde geëindigd in de derde klasse. Dat is een prestatie van formaat. Het feit dat ze een hogere plek op de ranglijst hebben behaald dan Westa is heel knap te noemen. Ton Wannet presteerde dit seizoen als een waardig aanvoerder. Hij won liefst 63% van zijn wedstrijden. Jorn Sanders (46%) en Marjo Claessens (37%) deden ook een aardige duit in het zakje.

Het tweede team van Essentia is vijfde geworden in de vierde klasse. Het team wist helaas maar 1 wedstrijd te winnen, maar wist de schade tegen de sterkere teams beperkt te houden. Soms werd het 5-5, soms bleef de nederlaag beperkt tot 4-6. Het team heeft gemerkt dat de blessure van Rene Frentz op een ongunstig moment kwam. Pascal Schipperheyn werd daardoor de kartrekker. Hij won liefst 50% van zijn partijen.

Er gaan geruchten over een mogelijke overstap van spelers van team 2 naar team 1. Er schijnen al contractonderhandelingen te zijn gevoerd. Navraag levert alleen op dat alle betrokkenen geen uitspraken willen doen en verwijzen de interviewers door naar hun zaakwaarnemers. Het zal waarschijnlijk een onrustige transferzomer worden. Houd de Facebookpagina en de website in de gaten!

Het nieuwe seizoen begint weer op vrijdag 24 september. Wie op vakantie veel plezier gaat beleven aan tafeltennis op de camping, kan daarna moeiteloos aansluiten bij een van de trainingen. De junioren en senioren trainen op de vrijdagavond. De groep 55+ers trainen op dinsdagmiddag. Meer informatie staat op www.essentiabemmel.nl of te verkrijgen via info@essentiabemmel.nl.

Afscheid van Holthuus-kanjer Mariët Berkhuizen

Mariët tijdens de speciale 'Mariët-Midweek' (foto: Kathy van Gemeren)

HUISSEN - Vlak voor de vakantie nam Mariët Berkhuizen afscheid van IKC 't Holthuus in Huissen. Na 22 jaar op 't Holthuus als juf voor de klas te hebben gestaan (ze zou vorig jaar al gaan, maar vroeg nog een verlenging aan), was de tijd om van haar pensioen te gaan genieten nu toch echt aangebroken.

De leerlingen van 't Holthuus verrasten haar tijdens een speciale 'Mariët-Verkiezing' met sketches waaruit bleek dat het niet zo eenvoudig is om iemand te vinden die net zo veelzijdig, energiek, kunstzinnig, enthousiast en ijverig is als zij. Terwijl haar eigen kinderen in de jury zaten, genoot Mariët -samen met haar man Pim en haar kleinkinderen- van alle stukjes, mooie woorden en een door de leerlingen ingestudeerd lied.

's Middags volgde nog een receptie waarbij veel oud-collega's en ouders Mariët nog even kwamen bedanken voor de fijne tijd. Mariët had zèlf haar eigen afscheidsfeestje voor haar huidige collega's georganiseerd; onder haar kundig oog en in haar eigen tuin werd er geschilderd en werden er beelden gemaakt uit mergel en gips. Er werd veel gelachen en her en der ook een traantje weggepinkt; er werd die middag afscheid genomen van iemand die erg bij 't Holthuus paste en die door iedereen werd gewaardeerd. Ze wensten Mariët een fijn en welverdiend pensioen en zien haar graag nog eens terug op school. Met of zonder schildersschort!

'Op de koffie' in De Zandse Kerk in Huissen

Zandse Kerk met mortuarium en pastorie (foto: N. Hubers)

HUISSEN - Stichting De Zandse Kerk verzorgt op woensdag 25 juli van 10.30 tot 12.00 uur haar vijfde inloop-koffieochtend. Een maandelijks terugkerend ontmoetingsmoment in de sfeervolle Zandse Kerk, waar bezoekers gezellig met elkaar in gesprek kunnen gaan.

Ook gedurende de zomermaanden gaan de koffieochtenden in de Zandse Kerk gewoon door; iedere laatste woensdag van de maand. Dit keer is de tijd weer volledig beschikbaar om, onder het genot van een heerlijk kopje koffie of thee, met elkaar te praten. Misschien ook diepgaander kennis te maken en vanzelfsprekend interessante belevingen te delen.

"Ons team van gastvrouwen staat graag weer klaar om u te ontvangen en het samen met u gezellig te maken. Dit alles onder het motto: 'ontmoet elkaar, deel je verhalen, leer elkaar kennen en geniet vooral van de gezelligheid'. Wij stellen het zeer op prijs wanneer de vaste bezoekers ook mensen uit eigen familie, kennissenkring of buurtgenoten stimuleren mee te gaan. Dan kunnen ook zij ervaren wat deze vorm van ontmoeten in de Zandse Kerk voor hen kan betekenen.

Wij zien weer uit naar een grote opkomst van enthousiaste deelnemers. De kosten houden we beperkt tot 2,00 euro per deelnemer. Zoekt u contact met onze Werkgroep Koffieochtenden, mail dan naar info@zandsekerk.nl of bel naar 06 14803998 of bezoek de website www.zandsekerk.nl."

Vleermuiswandeling in Arnhems Park Sonsbeek

ARNHEM - Op vrijdag 24 augustus is in het kader van de internationale 'Nacht van de Vleermuis' een vleermuiswandeling in het Arnhemse Park Sonsbeek georganiseerd. In Park Sonsbeek vliegen op mooie dagen vele tientallen vleermuizen. Er zijn hier ten minste zeven verschillende soorten waargenomen.

De wandeling wordt geleid door gidsen van de Vleermuiswerkgroep Gelderland. Ze laten met behulp van een 'batdetector' de ultrasone navigatiegeluiden horen en vertellen veel leuke weetjes over deze vliegende zoogdieren.

De wandeling is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar en volwassenen. Helaas is de wandeling niet geschikt voor rolstoelgebruikers. Aanmelden is verplicht, na aanmelding wordt de startlocatie aan u doorgegeven. Deelname is gratis. Aanmelden kan via VleermuisArnhem@hotmail.com. Er kunnen maximaal dertig deelnemers mee wandelen. Datum: vrijdag 24 augustus. Tijd: 20:15-22:15 uur

Betuwse Rivierdijkplanten

BETUWE - Ons rivierenland is – het kan niet anders – rijk aan dijken. Dijken waarop het zeker in het zomerhalfjaar heerlijk fietsen en wandelen is. Zelf woon ik (Henk van der Kooij) in Kesteren en ik geniet wekelijks van de fraaie Rijnbandijk tussen Kesteren en Lienden.

Weet u wat deze dijk zo aantrekkelijk maakt? In de eerste plaats mogen (en kunnen) er geen auto’s komen, dus heerlijk rustig. Verder loopt deze dijk min of meer oost-west. U zult zeggen, wat maakt dat uit? Oost-west-liggende dijken kennen in het algemeen in de winter en in de zomer best grote verschillen in temperatuur tussen de noord- en de zuidhelling. Zo kan op een warme dag de temperatuur op een zuidhelling makkelijk oplopen naar meer dan 50 graden Celsius. En daar moeten de planten op de zuidhelling wel tegen kunnen!
Een plant die goed tegen de warmte en dus op de Rijnbandijk vooral op de zuidhelling te vinden is, is Wilde marjolein. In supermarkten en tuincentra bekend als oregano (wikipedia).
De foto toont een fraaie begroeiing van Wilde marjolein op de zuidhelling van de Rijnbandijk onder Lienden. Misschien lusten de pony’s deze soort niet want ze stond massaal daar waar drie pony’s rondliepen. Schitterend, heerlijk zo’n berm. Wat een diversiteit (verscheidenheid) aan leven: allerlei andere plantensoorten, volop zoemende insecten en fladderende kleine vlinders. Prachtig! Wat zou het heerlijk zijn als we onze bermen in de Betuwe meer zo zouden beheren dat de echte rivierdijkplanten, en daarmee de diversiteit aan dierenleven, konden toenemen!

Vleermuiswandeling in Arnhems Park Sonsbeek

ARNHEM - Op vrijdag 24 augustus is in het kader van de internationale 'Nacht van de Vleermuis' een vleermuiswandeling in het Arnhemse Park Sonsbeek georganiseerd. In Park Sonsbeek vliegen op mooie dagen vele tientallen vleermuizen. Er zijn hier ten minste zeven verschillende soorten waargenomen.

De wandeling wordt geleid door gidsen van de Vleermuiswerkgroep Gelderland. Ze laten met behulp van een 'batdetector' de ultrasone navigatiegeluiden horen en vertellen veel leuke weetjes over deze vliegende zoogdieren.

De wandeling is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar en volwassenen. Helaas is de wandeling niet geschikt voor rolstoelgebruikers. Aanmelden is verplicht, na aanmelding wordt de startlocatie aan u doorgegeven. Deelname is gratis. Aanmelden kan via VleermuisArnhem@hotmail.com. Er kunnen maximaal dertig deelnemers mee wandelen. Datum: vrijdag 24 augustus. Tijd: 20:15-22:15 uur

Fietstocht Sasa: zonnig en kleurrijk

Even pauze tijdens de fietstocht (foto: C. Aarntzen)

ANGEREN - De fietstocht van Sasa werd gehouden op 29 juni. Er hadden zich 42 fietsers aangemeld die met prachtig weer, zon en een beetje wind, op pad gingen.

De rit ging langs binnenwegen en mooie fietspaden naar Valburg. Daar bij Hortensia Bertha’s Hof was er pauze waar de meegebrachte broodjes werden opgemaakt. Ondertussen keek men zijn en haar ogen uit naar de meer dan 100 soorten Hortensia’s die daar worden gekweekt. Na deze mooie bloemenpracht klom de hele club weer op het zadel en fietste naar Landerij De Park. Een 'centrum voor natuurbeleving' en ideale pauze gelegenheid die met de ontwikkeling van park Lingezegen is gerealiseerd. Daar was tijd om rustig koffie te drinken en rond te kijken. En al snel was het tijd voor de laatste etappe, naar Angeren. Bij het dorpshuis werd een uitgebreide Italiaanse maaltijd opgediend en na de 40 km-fietstocht smaakte dat prima. Het was een geslaagde dag en dit bewijst maar weer eens dat de vrijwilligers van Sasa er steeds weer in slagen om leuke activiteiten te organiseren.

Zwem mee met Ron Link

NIJMEGEN - De organisatie van Swim to Fight Cancer Nijmegen is blij en trots op de deelname van Ron Link en zijn team aan het zwemevent op zondag 9 september in de Spiegelwaal. Ron, geboren Nijmegenaar en bekend als zanger en musicalster, draagt graag zijn steentje bij aan het goede doel waar de organisatie voor staat, namelijk geld bij elkaar zwemmen voor onderzoek naar kanker. Hierdoor is kanker hopelijk in de toekomst geen dodelijke ziekte meer is. Ervaren, onervaren, jong of oud, iedereen kan meedoen!

Veel mensen kennen Ron Link van The Voice of Holland en van de musicals Tarzan en Assepoester. 'Helaas heb ook ik al verschillende keren van dichtbij gezien hoe vernietigend deze ziekte is. Er moet meer geld komen voor beter onderzoek en daarom steun ik Swim To Fight Cancer en zwem ik mee in mijn stad Nijmegen'.

Swim to Fight Cancer is een recreatief zwemevent in een stads decor, waarbij deelnemers en teams zoveel mogelijk donaties ophalen voor Fight Cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Inmiddels komen de inschrijvingen binnen en is er al veel geld aan donaties opgehaald. Maar de organisatie hoopt op nog veel meer enthousiaste zwemmers en wil er, in het prachtige decor van de Spiegelwaal, een mooi evenement van maken.

Deelnemers kunnen zich inschrijven via www.nijmegen.swimtofightcancer.nl. De organisatie hoopt op veel enthousiaste deelnemers en sponsoren. Allemaal met een sterk overkoepelend gevoel: samen duiken we het water in om een grote vuist te maken tegen kanker!

Sponsor worden kan natuurlijk ook. Zij kunnen rekenen op veel toeschouwers en media aandacht. Een van de mogelijkheden om te sponsoren is meedoen met een eigen businessteam. Samen in actie voor een hoger doel en goed voor vitaliteit en betrokkenheid.

Kijk voor meer informatie op www.nijmegen.swimtofightcancer.nl of stuur een mail aan info@nijmegen.swimtofightcancer.nl.

Open Eetcafés Lingewaard

LINGEWAARD - De komende periode organiseert SWL weer Open Eetcafés in Lingewaard. Je kunt terecht bij het volgende eetcafé om gezellig samen een vorkje te prikken: woensdag 25 juli om 17.30 uur bij RKHVV, Blauwenburcht 1 in Huissen.

Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie na afloop) die geheel bereid wordt door vrijwilligers. De zaal gaat om 17.00 uur open. Iedereen die mee wil eten kan zich telefonisch aanmelden van maandag - donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via het SWL Meldpunt, telefoonnummer: 088 2552555. Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd. Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen wordt aangeraden om op tijd te bellen. Mocht het volgeboekt zijn, dan kun je je aanmelden voor de week er op.

Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder ’ParticipatiePunten'. Klik daar op het juiste ParticipatiePunt om het bijbehorende eetcafé te zien.

Oud papier

DOORNENBURG – Op zaterdag 21 juli halen leden van de harmonie Sint-Caecilia uit Doornenburg vanaf 8:30 uur het oud papier weer op.

Alle inwoners van Doornenburg worden verzocht het papier tijdig en goed verpakt aan de straat te zetten.

Sasa-zomerprogramma

ANGEREN - Vanwege de grote belangstelling vorig jaar is ook deze zomer het Dorpshuis zes weken lang iedere maandag open voor publiek.

Sasa biedt de senioren een afwisselend programma aan. Voor leden van de Sasa zijn de activiteiten een verlenging van het bestaande aanbod. De deelnemersbijdrage wordt automatisch afgeschreven. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Alle activiteiten gaan door bij voldoende deelname. Het programma is als volgt:

Op 23 juli, 30 juli en 13 augustus.

10.00 – 16.30 Open en gelegenheid tot koffie en thee

10.00 – 11.00 Gym, MBVO

11.00 – 12.00 Gym

13.30 – 15.00 Dynamic tennis

13.30 – 16.30 Kaarten (jokeren. klaverjassen en bridgen)

13.30 – 16.30 Koersbal

6 augustus In verband met Angerse kermis geen activiteiten van Sasa

Meer info op de website www.sasa-angeren.nl

Oud papier

DOORNENBURG – Op zaterdag 21 juli halen leden van de harmonie Sint-Caecilia uit Doornenburg vanaf 8:30 uur het oud papier weer op.

Alle inwoners van Doornenburg worden verzocht het papier tijdig en goed verpakt aan de straat te zetten.

Oogzorg Centrum Gelderland bij Huessensche Poort Optiek

HUISSEN - Dat u bij de Huessensche Poort Optiek nu ook terecht kunt voor de diensten van Oogzorg Centrum Gelderland by Polman Opticiens, biedt veel voordelen. OZCG is het voorportaal van de oogarts waar u geen lange wachttijden heeft en waar u gratis terecht kunt. 'Meestal gaat men met oogklachten zoals wazig zien, dubbelzien of vermindering van het gezichtsveld, naar de huisarts toe. De huisarts verwijst vervolgens door naar de optometrist in het ziekenhuis en voor men het weet is men onnodig een deel van het eigen risico kwijt', aldus eigenaar Hans Polman.

Voor de ontwikkeling van een kind is het groot belang om optimaal zicht te hebben. Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van digitale apparaten, maar ook het digibord op school. Door deze ontwikkeling komen we er eerder achter dat een kind een correctie nodig heeft. Belangrijk is dat de kinderen zeer regelmatig buiten spelen, dat is goed voor de gezondheid van de ogen. Voor kinderen vanaf acht jaar kunt een afspraak maken voor een oogmeting.

'Eenmaal per jaar een algehele check van de gezondheid van de ogen laten doen kan bij ons gewoon gratis. Het is toch gek dat de meeste mensen ieder half jaar wel het gebit laten controleren bij de tandarts, maar dat er aan de gezondheid van de ogen niet wordt gedacht? Bij de Huessensche Poort Optiek aan de Langestraat 64 in Huissen kunt u geheel kosteloos terecht voor zo'n algehele gezondheidscheck. Loopt u gewoon eens binnen of bel voor een afspraak: 026 3251974, u wordt er graag gezien! www.polmanopticiens.nl.'

Colors@Home Huissen maakt van uw huis een thuis

HUISSEN – Het kiezen van een nieuwe vloer en/of gordijnen kan best lastig zijn. Het aanbod is groot en u wilt een keuze maken waarvan u jarenlang plezier heeft. Gelukkig kan Colors@Home Huissen u ontzorgen. Door goed naar uw wensen te luisteren kan men u voorzien van deskundig advies over kleuren en materialen. Het inmeten bij u thuis wordt kosteloos door vakmensen van Colors@Home gedaan, zodat u verzekerd bent van perfect maatwerk.

Kleurkeuze en materiaalgebruik zijn bepalend voor de sfeer in huis. De belangrijkste vraag is dan ook: 'Waarbij voelt u zich thuis?' Rustige warme tinten, koele kleuren en strakke lijnen of romantische bloemprinten bijvoorbeeld? Waar uw voorkeur ook naar uitgaat, bij Colors@Home Huissen vindt u een zeer uitgebreid assortiment van verschillende gerenommeerde merken. Alle soorten binnen- en buitenzonwering, gordijnen, laminaat, tapijt en pvc-vloeren. Van de nieuwste moderne trends tot chique klassiek. Om inspiratie op te doen en voor advies kunt u zeven dagen per week zonder afspraak binnenwandelen. Natuurlijk is het mogelijk om stalen mee naar huis te nemen voor een paar dagen. In uw eigen huis is veel beter te zien of een kleur of materiaal passend is. Binnenwandelen doet u in dit geval bij Jansen Totaal Wonen. Daar vindt u Colors@Home links achterin op de begane vloer. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken, dan is er alle tijd om samen met u tot een goede invulling van uw interieur te komen. Colors@Home Huissen is een belangrijke schakel in een compleet totaalconcept; alles onder één dak en dicht bij huis! U bent er altijd verzekerd van goede service en eerlijk advies. Wees welkom aan de Karstraat 95 in Huissen. T: 026 3269906; www.colorsathome-huissen.nl.

Ondernemend, altijd volop actief en... deelnemer luchtballonactie Winkelcentrum Zilverkamp, daar voel je je thuis!

HUISSEN – Winkelcentrum Zilverkamp heeft alles, wat je dagelijks nodig hebt. Je vindt er dichtbij huis het volledige assortiment. Liefst veertien zaken, die je voorzien in de dagelijkse behoefte. Van apotheek, bloemenzaak, slager en groentezaak tot aan de boekhandel, kapper en zelfs twee supermarkten.

Met zo'n winkelcentrum is de wijk (en Huissen) rijk gezegend! En zeker met deze actieve ondernemers, die elk moment klaar staan voor de klant. Die zo regelmatig weer verrassend uit de hoek weten te komen, zoals momenteel met de ballonvaart-actie in samenwerking met Hét GemeenteNieuws. Alle ondernemers in het winkelcentrum doen aan deze actie mee! (Met uitzondering van de supermarkten en de apotheek).

Het is altijd gezellig in winkelcentrum Zilverkamp. Het is er gemoedelijk. De ondernemers kennen hun klanten en weten altijd weer een extraatje te presenteren. Wie kent niet de befaamde kerstmarkt, dat altijd als een bedankje samen voor de klanten wordt gevierd? En wat te denken van de wekelijks gratis kinderactiviteiten, die door Maud worden georganiseerd in het centrum! Of de heerlijke pannenkoekenactie?

Ook nu weer in de vakantieperiode is het meer dan de moeite waard om er te winkelen, want de klanten kunnen kans maken op een ballonvaart. Heel het centrum doet mee aan deze actie samen met Hét GemeenteNieuws! (Met uitzondering van de supermarkten en de apotheek). Stuk voor stuk zetten de ondernemers steevast hun beste beentje voor. Van Bakker Hilvers, Etos de drogisterij, Mitra de slijterij tot aan de Chinees, cafetaria Zilverkamp en Dierenspeciaalzaak Verstegen. Het is een winkelcentrum, waar je je thuisvoelt!

Tot en met 17 augustus in De Kijkruit Kunstenaar Hilde Kwint exposeert foto's

GENDT - "Mijn naam is Hilde Kwint, opgegroeid in Doornenburg en nu woonachtig in Gendt. Als kunstenaar werk ik in Arnhem en Doornenburg waar ik dagelijks bezig ben met schilderen en fotografie."

"Als kind was ik al bezig met het zien van de mooie elementen in de natuur en omgeving. Iedere dag was ik bezig om al het moois te vangen in tekeningen en schilderijen. De natuur met zijn kleuren en structuren inspireren mij door de emoties die ze losmaken en door de vele combinaties die mogelijk zijn. Door mijn oog voor detail zoom ik kleine onderdelen vanuit de natuur of omgeving uit tot abstracte vormen. De laatste jaren heb ik me meer toegelegd op fotografie. Deze expositie bestaat dan ook volledig uit foto’s. Mijn kunst kenmerkt zich door specifieke composities en kleurgebruik in combinatie met het inzoomen voorbij detail niveau. Vooral toevallige structuren en kleuren probeer ik te vangen in een mooie compositie waarbij ieder thema zijn eigen verhaal vertelt."

Expositieadres ( raammanifestatie ) Dorpstraat 21b Gendt

Inschrijven Bemmel Creatief

(foto: Henk Wieland)

BEMMEL - Op 16 september organiseert de ondernemersvereniging Bemmel van 12.00 tot 17.00 uur voor de vierde keer het evenement Bemmel Creatief met een gezellige koopzondag en een Creatieve markt voor jong en oud.

Ook dit jaar weer samen met de Wielerronde van Bemmel. Naast een gezellige koopzondag, inclusief een markt met afwisselende kramen en standhouders, zal op het marktplein plaats zijn voor gezellige kinderattracties. Verder zal de bekende Bemmelse goochelaar Sigma Magic (Maarten Nijenhuis) zijn kunsten vertonen deze dag. Op de promenade kunnen kinderen weer een gratis knutselwerkje maken.

Kortom… het belooft weer een gezellige, creatieve en magische dag te worden! Creatieve hobbyisten kunnen zich inschrijven voor een prachtige kraam met zeil voor 25 euro via: www.peervanderven.nl. Of in de winkel van Ellen Buiting, Buiting Schoenen, Dorpsstraat 25, Bemmel.

Kleurrijke quilts, keramiek en natuursteen in etalage

ANGEREN - Het is de initiatiefnemers voor de twaalfde keer gelukt een expositie in te richten met werken die zijn gemaakt door mensen die op een of andere manier een binding hebben met Angeren.

Anne-marie Bosman-Pennekamp woont op haar ouderlijk huis bij de Rijkerswoerdse plassen. Haar man is geboren en opgegroeid In Angeren en zij komen er nog vaak bij familie en vrienden. In 1980 kreeg Anne-marie een beeldje gemaakt van klei cadeau, voorstellende moeder en kind. Dit vond zij zo mooi dat ze dacht zoiets wil ik ook proberen te maken als ik vrije tijd heb. Ze is cursussen gaan volgen in Elst met Gonny Willemsen als lerares. Daarna bij de Open Academie in Bemmel, waar toen Henk van Meurs les gaf. Nu gaat zij tijdens de wintermaanden met vriendinnen aan het werk en inspireren en helpen ze elkaar. De werken die Anne-marie in de etalage laat zien zijn gemaakt in diverse technieken, raku gestookt, gepolijst natuursteen, gietwerk en gebakken klei.

Miep Tilleman-Besselink is in 1936 in Angeren geboren en woont al meer dan 50 jaar in Elden. Zij kwam met het quilten in aanraking toen een bekende quiltster uit Amsterdam in Elden kwam wonen. Dat was in 1991 en Miep volgde daarna cursussen bij haar. Nu quilt zij nog steeds elke week met een aantal vrouwen op de maandagmiddag. Meestal bij een van hen thuis. Zij werkt met bestaande patronen uit boeken en van websites. De kleuren kiest zij zelf. De meeste quilten vertellen een verhaal. Te zien zijn onder andere:

Een traditionele quilt helemaal gemaakt met Staphorster lapjes. Een erfgoed quilt waarin herinneringen zijn verwerkt, bijzondere lapjes, weefstukjes en kerstkaarten. Een challenge-quilt. Deze is gemaakt in 365 dagen en is de enige quilt waarbij de naaimachine is gebruikt. Elke dag kreeg Miep via de mail een opdracht om een blokje te maken. Na een jaar was de quilt af. Een quilt 'Dear Jane' bestaat zelfs uit 5000 blokjes en hieraan is drie jaar gewerkt. Erg bijzonder is de quilt met afbeeldingen van Japanse tradities.

Deze mooie expositie is te zien tot 11 september in de etalage van de voormalige schoenwinkel Bouwman aan de Jan Joostenstraat 20 in Angeren.

Natuurliefhebbers en camerafreaks gezocht

LINGEWAARD - Voor een nieuw project - dat voor nu het beste omschreven kan worden als een Lingewaardse versie van de natuurfilm De Nieuwe Wildernis - is de harmonie Angeren op zoek naar mensen die hun prachtige foto's of videobeelden willen delen met een groter publiek. De première staat gepland voor mei 2019, maar om bijvoorbeeld de Vier Jaargetijden van Lingewaard in beeld te kunnen brengen zijn de voorbereidingen inmiddels gestart.

De 4 Jaargetijden is één idee waar aan gedacht wordt, maar men staat open voor alle goede ideeën. "Het lijkt ons ook gaaf om bijvoorbeeld drone-beelden te kunnen vertonen van het Pannerdens Kanaal als deze bij hoog water buiten haar oevers treedt", aldus Tom namens de projectgroep. "Of als iemand fan is van een specifieke vogelsoort en daar mooie beelden van wil maken, dan kan dat supertof worden. Met het orkest zoeken we daar passende muziek bij."

"Er zijn vast mensen in Lingewaard die film/fotografie als hobby hebben. En net als bij sporten wordt het makkelijker en leuker als je een doel hebt", vult Kitty aan. "Deze mensen roepen wij op om dit project als doel te zien. Het is ook een mooie gelegenheid om je hobby aan een groter publiek te showen. Zie het als een expositie en dan ook nog met live-muziek erbij zoals ook het Metropole Orkest live speelde bij De Nieuwe Wildernis. De Oostvaardersplassen worden alleen vervangen door onze mooie gemeente Lingewaard.”

"Denk jij een bijdrage te kunnen leveren aan dit project met mooie beelden, neem dan contact op met de projectgroep via tom@smitsfamily.nl (06 81152062)."

Veilig zwemmen

in natuurwater

REGIO - Het zuiden van de provincie Gelderland is een zeer waterrijk gebied en het herbergt veel recreatiegebieden met eigen zwembaden of oppervlaktewater waarin gezwommen mag worden. Volop waterpret dus!

In Nederland loopt het badseizoen van 1 mei tot 1 oktober. Tijdens het badseizoen worden de officieel aangewezen zwemplekken regelmatig onderzocht op verontreinigingen. Het meetpunt ligt op de plaats waar de meeste zwemmers worden verwacht óf waar het risico op verontreiniging het grootst is. Alle locaties worden minimaal 1 keer per maand onderzocht en de locaties die een aanvaardbare of slechte zwemwaterkwaliteit hebben 1 keer per 2 weken.

Een overzicht van de officieel aangewezen zwemwaterlocaties is te vinden op www.zwemwater.nl. Het is aan te raden om alleen hier te zwemmen omdat daar de waterkwaliteit en de fysieke veiligheid in de gaten worden gehouden. Laat je in ieder geval niet verleiden om een verfrissende duik te nemen in onze rivieren en kanalen. Dit is levensgevaarlijk en je riskeert een boete.

Menu Bemmels afhaalpunt

BEMMEL - Op maandag 23 juli kunnen inwoners van heel Lingewaard tussen 17.00 en 17.30 uur het volgende menu afhalen: tomatensoep, gehaktbal met andijvie en aardappels en 'n toetje.

Deze maaltijd kost vier euro en wordt bereid door een enthousiaste groep vrijwilligers. Het afhaaladres is Cuperstraat 9 in Bemmel. Gevraagd wordt zelf drie afsluitbare bakjes mee te brengen! Wilt u ook genieten van zo’n heerlijke verse maaltijd dan moet u zich wel van te voren even inschrijven via het SWL Meldpunt. Er is namelijk maar een beperkte hoeveelheid menu’s beschikbaar. Inschrijven kan op maandag - donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via 088 2552555.

Het Bemmels afhaalpunt is een initiatief van buurtbewoners in samenwerking met SWL. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Wil van den Hurk (088 2552550).

Gendtse fietstochten

GENDT - Stichting Welzijn Ouderen Gendt heeft, voor het twintigste jaar, weer drie prachtige fietstochten georganiseerd voor alle mensen vanaf 50 jaar. Deze tochten zijn gepland op de dinsdagen 24 juli en 7 augustus. Als eventuele reservedatum staat 21 augustus gepland.

Traditioneel voeren de 50 km lange tochten de deelnemers langs diverse leuke plaatsen, Men kan tijdens de fietstocht zelf beslissen hoeveel km. mee te fietsen. In de routebeschrijving wordt regelmatig de afgelegde afstand aangegeven. Start en finish zijn bij sporthal Walburgen aan de Nijmeegsestraat. Er kan worden gestart vanaf 9.00 uur en men moet zijn uitgeschreven voor 17.00 uur. Inschrijven kan bij de start van elke rit. De kosten voor deelname bedragen twee euro per rit (excusief eventuele pontkosten). Bovendien wordt de deelenmer voor de eerste rit een gratis kop koffie of thee aangeboden.

Bij deelname aan alle ritten ontvangt men na de laatste tocht een herinneringsmedaille. Bij zeer slecht weer of extreme hitte is tussen 8.00 en 9.00 uur te informeren of de rit doorgaat of verzet wordt. Voor eventuele nadere informatie: Ton Balduk (06 12202918) of Jan Verkuil (06 50216832).

Veilig zwemmen in natuurwater

REGIO - Het zuiden van de provincie Gelderland is een zeer waterrijk gebied en het herbergt veel recreatiegebieden met eigen zwembaden of oppervlaktewater waarin gezwommen mag worden. Volop waterpret dus!

In Nederland loopt het badseizoen van 1 mei tot 1 oktober. Tijdens het badseizoen worden de officieel aangewezen zwemplekken regelmatig onderzocht op verontreinigingen. Het meetpunt ligt op de plaats waar de meeste zwemmers worden verwacht óf waar het risico op verontreiniging het grootst is. Alle locaties worden minimaal 1 keer per maand onderzocht en de locaties die een aanvaardbare of slechte zwemwaterkwaliteit hebben 1 keer per 2 weken.

Een overzicht van de officieel aangewezen zwemwaterlocaties is te vinden op www.zwemwater.nl. Het is aan te raden om alleen hier te zwemmen omdat daar de waterkwaliteit en de fysieke veiligheid in de gaten worden gehouden. Laat je in ieder geval niet verleiden om een verfrissende duik te nemen in onze rivieren en kanalen. Dit is levensgevaarlijk en je riskeert een boete.

Heeren van de Zee scoort zeer hoog bij De Nationale Haringtest

ARNHEM – De Nationale Haringtest is een nieuwe wedstrijd voor alle visspecialisten, zowel uit de gevestigde als de ambulante handel. Heeren van de Zee heeft een bijzonder goede beoordeling gekregen met De Nationale Haringtest 2018.

Met het cijfer 9,5 mag je terecht trots zijn! De jonge ondernemer Arjen Catsburg van Heeren van de Zee, vierde onlangs het vijfjarig jubileum. Een jonge onderneming die nu al zulke hoge kwaliteiten laat zien, dat zegt wel iets! En trots is Arjen zeker: Met hun prachtige wagen staan zij iedere donderdag in Arnhem-Noord (Geitenkamp) en iedere dinsdag en zaterdag in Arnhem-Zuid (Rijkerswoerd).

De passie voor het vak komt duidelijk naar voren als hij erover vertelt. Arjen: 'Toen ik in '97 van school kwam, kwam ik per toeval in de vishandel terecht. Hier ontdekte ik hoe bijzonder het werk van een visspecialist is. Het vak boeide me ontzettend!' Arjen samen met zijn medewerker Evert-Jan zijn visspecialisten in hun vak. Arjen: 'En kwaliteit gaat heel goed samen met gezelligheid. Dat maakt ons werk iedere dag extra leuk!' Kom op dinsdag, donderdag of zaterdag dus eens een lekker visje én gezelligheid proeven bij de Heeren van de Zee, of kijk op Facebook.

Informatieavond over energie voor de huurders van Waardwonen

LINGEWAARD - De bewonersraad Lingewaard zet zich in voor de belangen van de huurders van Waardwonen. Sinds de aanpassen van de woningwet in 2015 heeft onze organisatie echt iets te vertellen gekregen. Zo zitten we aan tafel met de directie van Waardwonen en de wethouder om de belangen van de huurders te bespreken.

Voor 2015 moesten de belangenorganisaties bijna letterlijk de barricades op om het recht van de huurders te bevechten. Nu is alles anders. De Bewonersraad overlegt en bepaalt nu samen met de gemeente en Waardwonen welke stappen er moeten worden gezet om de huurders in Lingewaard te bedienen. Graag houden we onze huurders goed op de hoogte, dit is geen gemakkelijke opgave. Niet iedereen leest de krant, of bekijkt de informatie op facebook. Toch blijven wij proberen het contact met de huurders te allen tijde te verbeteren. Op onze nieuwe facebookpagina (Huurdersbelang Lingewaard) plaatsen we regelmatig enquêtes om informatie in te winnen bij de huurders. Deze informatie kunnen we gebruiken om betere afspraken te maken met de gemeente en Waardwonen (prestatie afspraken).

Na de zomer organiseren wij voor alle huurders twee informatieavonden met als hoofdonderwerp: Energie. Tijdens deze avonden worden de huurders door diverse gasten via interactieve presentaties op de hoogte gesteld wat onder andere de energie-transitie voor ons als huurders gaat betekenen. Ook worden de aanwezigen geïnformeerd hoe men kan besparen op de energierekening. De voorlopig hiervoor geplande avonden zijn: in Bemmel op donderdag 13 september in Het Wapen van Bemmel en in Huissen op donderdag 27 september in De Valom.

Vakantie-opvang speciaal voor peuters op IKC 't Drieluik

Het wilde westen van IKC 't Drieluik (Foto: Y.Janssen)

HUISSEN - De zomervakantie: zes weken vrij voor de kinderen, wat een feest! Maar is dat ook zo voor de ouders? Welke ouder heeft er ook zes weken vakantie? Deze vraag stelden wij vorig jaar al op ons IKC 't Drieluik (Huissen).

Als pilot hebben wij twee weken vakantie-opvang aangeboden tijdens de zomervakantie met als thema: de camping. Het was een groot succes. Ook dit jaar was er veel animo voor de vakantie-opvang. Zouden we het succes van vorig jaar kunnen evenaren? Het thema van deze zomer is: het wilde westen. Er zijn cowboys, indianen en paarden in alle vormen en maten. De tipi's worden vooral gebruikt om verstoppertje in te spelen. Voor de grote cactussen wordt goed opgepast, die stekels zijn nep zo groot. De cactussen worden nagemaakt door een grote kei te verven, er ontstaan de mooiste soorten.

Ook gaan onze cowboys op zoek naar goud. Er wordt wat afgezeefd en wat zijn ze blij en trots als ze een goudklomp vinden. Ook gaan de peuters nog droomvangers maken. Maar echt het allerleukste is spelen in het wilde westen tussen de tipi's en totempalen. En smullen van popcorn hoort er ook bij. Wat een feest is het rondom het kampvuur. Deze eerste week is weer een groot succes. Gelukkig hebben we een jaar de tijd om na te denken over een nieuw thema want dat we volgend jaar weer vakantie-opvang gaan aanbieden is een feit. Ouders komen de vakantie gemakkelijker door en de peuters hebben een fantastische tijd. Meer informatie staat op kinderopvang@delinge.nl.

Science & cultuurfeestje

Oud en jong samen op de knieën voor een brein-vloerpuzzel. Voor een derde keer organiseerde T. Metissimo een feestelijke Science- & Cultuur jaarafsluiter. Ditmaal met op verzoek een nieuwe Science- en Cultuurhoek en dat bleek een goed idee! (foto: Magriet Strasser)

BEMMEL - Alweer even geleden... Op donderdag 28 juni liepen de eerste fans uit verschillende provincie-windstreken De Kinkel in Bemmel binnen. Voor een derde keer organiseerde T. Metissimo een feestelijke Science & cultuuravond. Iedereen was al lekker en gezellig bezig tot de spannende presentaties van de research opdrachten begonnen...

Binnen het jaarprogramma van T. Metissimo wordt deze unieke vorm van research als grensverleggend, heavy en keileuk gewaardeerd. Minstens een jaar gaan de jeugdigen echt de diepte in. Op de feestelijke slotavond vertellen ze hun ontdekkingen.

Als jongste beet Elmar de Groot uit Huissen de spits af met zijn ontdekkingstocht over hoe de hond een huisdier werd en wat hij daarbij nog meer ontdekte. Joost Wilkens uit Bemmel vervolgde in een wereldtijdlijn met drie bijzondere dinosauriërs waaronder de Nederlandse Maas-Dino. Hij vertelde waarom de Dino-stamboom (nog) niet volledig is. Coen Wagter, een natuurtalent qua onderzoek, vertelde over zijn ontdekkingen in Ressen met de hydro- & aquaponicskweken zoals het ocimum basilicum rexna. Tot slot vertelde Ikira Wortel (haar mede-student was op vakantie) over hun profielwerkstuk 'a Solar Charging Gadget', een eigen-ontwerp cap op zonnecellen en draadloze 'muziek-oortjes', via mobiel aanstuurbaar.

Na de Science & cultuurdiploma- en certificaatuitreiking genoten we van het vele lekkers. De Science- en cultuurhoek met onder andere DNA-armbandjes en schaakborden bleek een goed idee, zie foto. Dank was er voor allen voor de fantastische in- en doorzet. Meer info staat op www.TalentoMetissimo.nl.

Geslaagd!

Alle geslaagden met instructeur (foto: Herbert Bosch)

LINGEWAARD - Ehbo-vereniging Bemmel - Haalderen heeft de geslaagde cursisten die met goed gevolg de ehbo-cursus met reanimatie hebben gevolgd, gefeliciteerd met het behalen van hun ehbo-diploma.


Ook werden de heer Van den Bosch (instructeur), fysiotherapiepraktijk De Loods (accommodatie), Sandra Charlouis en Marion Stielstra-Wigman (vrijwilligers) bedankt voor hun inzet.
Meer informatie over de vereniging en cursussen staat op www.ehbo-bemmel.nl.

Informatieavond over energie voor de huurders van Waardwonen

LINGEWAARD - De bewonersraad Lingewaard zet zich in voor de belangen van de huurders van Waardwonen. Sinds de aanpassen van de woningwet in 2015 heeft onze organisatie echt iets te vertellen gekregen. Zo zitten we aan tafel met de directie van Waardwonen en de wethouder om de belangen van de huurders te bespreken.

Voor 2015 moesten de belangenorganisaties bijna letterlijk de barricades op om het recht van de huurders te bevechten. Nu is alles anders. De Bewonersraad overlegt en bepaalt nu samen met de gemeente en Waardwonen welke stappen er moeten worden gezet om de huurders in Lingewaard te bedienen. Graag houden we onze huurders goed op de hoogte, dit is geen gemakkelijke opgave. Niet iedereen leest de krant, of bekijkt de informatie op facebook. Toch blijven wij proberen het contact met de huurders te allen tijde te verbeteren. Op onze nieuwe facebookpagina (Huurdersbelang Lingewaard) plaatsen we regelmatig enquêtes om informatie in te winnen bij de huurders. Deze informatie kunnen we gebruiken om betere afspraken te maken met de gemeente en Waardwonen (prestatie afspraken).

Na de zomer organiseren wij voor alle huurders twee informatieavonden met als hoofdonderwerp: Energie. Tijdens deze avonden worden de huurders door diverse gasten via interactieve presentaties op de hoogte gesteld wat onder andere de energie-transitie voor ons als huurders gaat betekenen. Ook worden de aanwezigen geïnformeerd hoe men kan besparen op de energierekening. De voorlopig hiervoor geplande avonden zijn: in Bemmel op donderdag 13 september in Het Wapen van Bemmel en in Huissen op donderdag 27 september in De Valom.

Smartlappenkoor Lingewaard trots op 'Bemmel zingt'

Smartlappenkoor Lingewaard (foto: Ivo Hilgenberg)

BEMMEL - Wat voor Smartlappenkoor Lingewaard begon als een gezellige meezingmiddag in hun eigen honk met een paar koren is uitgemond in het (smartlappen)korenfestival 'Bemmel zingt', maar nu gehouden in het centrum van Bemmel.

Dit in samenwerking met de ondernemers van Bemmel en mogelijk gemaakt door vele sponsoren en vele vrijwilligers, ook van buiten hun vereniging. Vol trots kijkt smartlappenkoor Lingewaard terug op een supergeslaagde vijfde editie van 'Bemmel zingt', dat plaats vond op vijf podia waarop uiteindelijk achttien koren met zo'n zevenhonderd deelnemers uit alle windstreken héél Bemmel in een gemoedelijke sfeer lieten meezingen onder een stralende zon. Dit alles omzoomd met geopende winkels met kramen, terrassen ook bij alle podia, een kinderspeelplein met springkussens en poffertjeskraam, rommelmarkt, foodstrucs, en kramen met hapjes en drankjes. Het was een supergezellig volksfeest voor jong en oud, dat werd afgesloten op de Markt met een massale samenzang van alle koren en héél Bemmel.

Opbrengst succesvolle boekenmarkt voor Ronald McDonaldhuis

BEMMEL – Op zondag 1 juli vond in de Theaterkerk de tweede Bemmelse boekenmarkt plaats. Met 17 standhouders en zo'n 320 bezoekers zijn de organiserende vriendinnen Hetty en Monique zeer tevreden.

Na het succes van de eerste boekenmarkt vorig jaar, was het niet moeilijk om voor een tweede editie te gaan. Er waren dit keer wat minder standhouders. Daarom werd gekozen om de boekenmarkt te houden in de foyer van de Bemmelse Theaterkerk te houden, in plaats van het theater. Ondanks de zomerse temperaturen, bezochten toch ruim driehonderd mensen de markt.


Om 12.00 uur zou de deur van de Theaterkerk open gaan, en ook deze keer stonden er zo'n 20 minuten daarvoor al mensen te popelen om te kunnen snuffelen tussen het gevarieerde aanbod van boeken. Er kwamen mensen die gewoon een gezellig vakantieboek zochten. En er waren ook echte verzamelaars, die series wilden completeren. Er heerste een gezellig, relaxed sfeertje. De reacties waren bijna allemaal positief: 'Leuk idee, volgend jaar wil ik ook wel mijn boeken verkopen'.

Omdat de tweede Bemmelse Boekenmarkt geen winstoogmerk heeft, wordt het bedrag dat resteert na aftrek van de gemaakte kosten overgemaakt aan het Ronald McDonaldhuis Arnhem. Het gaat om honderdvijftig euro. Daarnaast heeft een deelnemend duo aan de Boekenmarkt twintig procent van de opbrengst overgemaakt aan het Ronald McDonaldhuis Arnhem. Wat begon als een geintje heeft geleid tot een fantastische tweede Bemmelse Boekenmarkt. Noteert u alvast de datum voor de Bemmelse Boekenmarkt van 2019? 30 juni 2019.

Dirk Peters wint beide vluchten bij De Vliegende Post

Dirk Peters Dirk Peters (foto: Peters)

HAALDEREN - Op zaterdag 7 juli stonden er twee vluchten op het programma, de laatste van de zes midfondvluchten vanuit Nanteuil (379 km) 7.30 uur gelost en de vierde eendaagse fondvlucht vanuit Bourges (591 km) 6.50 uur gelost.

Het was Dirk Peters uit Driel die de dubbele overwinning pakte bij de Vliegende Post in Haalderen waar op Nanteuil 9 deelnemers 78 duiven inkorfden en Bourges 7 deelnemers 39 duiven inkorfden. Tijd van 12.42.54 werd de duif geklokt vanuit Nanteuil met een snelheid van 1216,352 p/min. Vanuit Bourges werd de duif om 15.42.23 uur geklokt met een snelheid van 1116,972 p/min.

Volgende week start het seizoen voor de jonge duiven met de eerste wedvlucht vanuit Asse Zellik.

Uitslag als volgt:

Nanteuil:

Dirk Peters 9 mee 3 pr .1,11,19.

H.J. de Wijse 10 mee 4 pr. 2,10,14,15.

H.J.A. Leemreise 6 mee 2 pr. 3,13.

Comb. Weijers 10 mee 4 pr. 4,5,12,20.

René van Zadelhoff 9 mee 5 pr. 6,8,9,16,18.

Comb.Muller/ de Wijse 6 mee 2 pr. 7,17.

Bourges:

Dirk Peters 8 mee 2 pr. 1,9.

René van Zadelhoff 10 mee 5 pr. 2,4,7,8,10.

H.J.A. Leemreise 6 mee 2 pr. 3,5.

Chr. Graven 5 mee 1 pr. 6.

Pleisterplaats Ressen

RESSEN - Elke oneven maand is er op een zondag in het Ressense kerkje een pleisterplaatsviering.

Net zoals de ochtendgebeden zijn deze vieringen bedoeld voor ieder die het fijn vindt om ruimte te maken in hoofd en hart en inspiratie te zoeken met behulp van inspirerende teksten, stilte, meditatieve muziek en liederen uit onder andere Taize en Iona. Binnen het jaarthema ‘Keltische Spiritualiteit’ heeft deze pleisterplaatsviering het thema ’Gebrokenheid geheeld’.
Ieder mens krijgt in zijn of haar leven te maken met de gebrokenheid van deze wereld. Dat onder ogen zien en ervaren dat er ook ruimte is en kracht wordt gegeven voor heelwording is iets dat in de Keltische spiritualiteit op een heel mooie manier aanwezig is en dat ook in onze christelijke traditie wordt ervaren en gedeeld.

De pleisterplaatsviering begint om 19:30 uur, duurt ongeveer drie kwartier en wordt afgesloten met koffie/thee/ontmoeting in de Kosterij, Kerkenhofstraat 3 in Ressen (www.pleisterplaatsressen.nl / www.4-plek.nl).

Zomervakantie begonnen bij Sint-Jozef

Vendeliers Sint-Sebastianus bij Sint-Jozef (foto: Corrienne Huisman)

GENDT - Dinsdag 3 juli hield Sint-Sebastianus haar laatste repetitie voor de zomervakantie bij het verzorgingshuis Sint-Jozef in Gendt. Van de allerkleinste leerlingen die nog op les zitten, tot de grote show- en marchingband waren hier aanwezig.

Het idee werd drie weken er voor besproken bij Sint-Jozef. Zij vonden het een leuk idee. Sint Sebastianus heeft altijd een leuke laatste repetitie voor de zomervakantie, maar als deze dan ook nog eens bij Sint-Jozef gehouden kon worden is helemaal geweldig. Alle leerlingen die op les zitten, bij Jong Sint-Sebastianus, de show- en marchingband of het gilde, gingen mee naar Sint-Jozef. De hele groep vertrok om 19.15 uur bij Providentia en marcheerde naar het verzorgingshuis. Hier aangekomen stelden zij zichzelf op en gingen alle secties bij elkaar staan. Alle materialen waren vooraf al klaar gezet en de belangstellenden en bewoners van Sint-Jozef zaten al klaar. Tamboer-maitre Rick Basten praatte de avond aan elkaar. Het oog van het publiek viel uiteraard met regelmaat op de allerkleinsten die er tussen stonden en hun kunsten lieten zien. Het was een mooie, geslaagde en warme zwoele zomeravond. Perfect om de zomervakantie mee in te luiden.

High tea voor gasten van De Zonnebloem in Bemmel

BEMMEL - Op woensdag 20 juni bezochten de gasten van De Zonnebloemafdeling Bemmel, Haalderen en Ressen de Veldschuur in Bemmel voor een high-tea.

De gasten van De Zonnebloem genoten zichtbaar van allerlei lekkere hapjes, die door de vrijwilligers van De Zonnebloem waren klaargemaakt. Tussen de hapjes en de drankjes door was er een muzikaal optreden van Huub Favier 'De Trou' Badour”' Als afsluiting was er nog een lekker advocaatje met slagroom. Mede door de hulp van de vele vrijwilligers, kunnen de gasten van De Zonnebloem terugkijken op een gezellige Zonnebloemmiddag.

Wij zijn trots op onze oma (ma),
hiep , hiep hoera ze word al weer 65 jaar!
xxx Ralph , Kim , lisanne
Sander , Ilse , Stijn , Milan

Jayden (kleine snoeper maar lieve knul)
is 16 juli al weer 3 jaar geworden.
Van harte gefeliciteerd
Oma Annette en Opa Dick

Beter laat dan nooit.
Onze stoere lieve vriend Luca is 8 jaar geworden .. alsnog gefeliciteerd!
Veel liefs van ons

Echt waar onze (gekke) oom Rashid ook 30 jaar!
Liefs Silvy, Lizzy, Jimmy en de rest

Deze amazone mag met haar twee pony's naar de regiokampioenschappen 2018.
Veel succes Romy.

Liefs Opa Henk

Deze vent , die je wel kent
Luca Jansen wordt
op 23 Juli 20 Jaar. Een
hele fijne verjaardag
dikke knuffel van Oma

Topper Caz, zwemdiploma b gehaald en overgegaan naar groep 5. Goed gedaan trots op je. Knuffel van papa,mama,Kevin en pootje van Luna en Tess

Hoera deze knappe meid wordt 18 juli
7 jaar.
Gefeliciteerd Noa.
Liefs papa, mama & Fianne.

Thijme, met een big smile, want je bent zeven jaar geworden!

Nog gefeliciteerd
met zeven kusjes van opa en oma en een lik van Fam.

Deze lieverds vieren op 21Juli hun 40-jarig huwelijksjubileum!

Hartelijk gefeliciteerd!
Veel liefs,
Kinderen en Kleinkinderen

Proficiat Isabella met jouw B Diploma,
jij bent fantastisch!
Groetjes van Oma uit Colombia en
Opa en Oma uit Gendt.

Op 5 juli hebben Gerwin en Elize
elkaar het JA-woord gegeven.
Liefs Peter en Jacqueline.

Collin 4 jaar op 12 juli.
Veel plezier op de basisschool.
Opa en Oma Poes

Geert, hartelijk gefeliciteerd met je 50-jarig bedrijfs jubileum. Nu op naar je pensioen.

Henny, kinderen, kleinkinderen en de rest.

Hoera, deze mooie meid alweer 18 jaar en de trots van haar pa.
Romy van Nieuwenhuijsen
20-07-2000

Deze lieve meid heeft haar autorijbewijs behaald. Super gedaan, gefeliciteerd!! Liefs je broers en zussen

Hiep Hiep Hoera
Lars heeft zwemdiploma A

Gefeliciteerd Oma en Opa

Start to run bij b.o.d. De Sprinters

hardlopen bij b.o.d. de Sprinters (foto: Yakult Start to run)

BEMMEL - Wil jij beginnen met hardlopen, maar wel in je eigen tempo en op een verantwoorde manier? Dan is de cursus Start to Run bij b.o.d. de Sprinters in Bemmel iets voor jou. Dus: schrijf je in voor je op vakantie gaat!

Met het Start to Run-programma leer je in korte tijd hardlopen onder begeleiding van een professionele trainer in een kleine groep. Op maandag 3 september start de eerste training. B.o.d. De Sprinters biedt bovenop het bestaande Start to Run-concept nog twee leuke extra’s:

In plaats van de gebruikelijke zeven weken, bieden wij twaalf weken trainingen aan. Dit doen wij om je voor te bereiden op het onafgebroken hardlopen van 5 km. De Pietenloop in Bemmel op 25 november biedt jou daarbij de kans om jezelf te testen in je eigen omgeving. Wij bieden ook de mogelijkheid om wekelijks de tweede training onder begeleiding op woensdag bij de vereniging te doen. Normaal gesproken is de tweede training ‘huiswerk’ dat je alleen doet.

Voorafgaand aan de cursus vindt een informatieavond en proeftraining plaats op dinsdag 28 augustus om 19.30 uur vanuit ons clubhuis op sportpark De Heister in Bemmel. Deze trainingen vinden plaats op de maandag -en woensdagavond om 19.30 uur. Informatie en inschrijven: www.yakultstarttorun.nl. Informatie over de vereniging: www.boddesprinters.nl.

Gilden of schutterij bij KBO Huissen

Gildekapel Huissen (foto: Gilden Huissen)

HUISSEN - Gilde of schutterij de uitleg bij KBO Huissen. Bij velen is het nog steeds onduidelijk, wat is het nu gilde of schutterij en wat is dan het verschil.

Binnen de muren van de stad Huissen zijn ze actief. Recentelijk nog met het 'Beleg en Ontzet' gevolgd door het koningschieten. Maar wat is nu de oorsprong en de bedoeling van deze club mensen, wat hadden ze voor nut? Jan Wannet is archivaris en hoog onderscheiden binnen het gildewezen.

Hij zal op 27 juli in de Gildekapel in de Stadparochiekerk in Huissen voor de leden van de KBO Huissen en de ouderen van Huissen alles in geuren en kleuren vertellen. Waarvoor dient het zilver, waarom een Gildekapel en waarom twee gilden binnen de stad Huissen. Dit is maar een greep uit de onderwerpen die aanbod kunnen komen.

De inloop is vanaf 18.30 uur met een kopje koffie en de presentatie begint om 19.00 uur. Hoelang het duurt is altijd weer een verrassing. Iedereen is welkom.

De dubbel voor W. Geurtz & Zn

W. Geurtz & Zn Foto: Geurtz

DOORNENBURG - Op zaterdag 14 Juli stond de eerste jongeduivenvlucht van 2018 op het programma vanuit Geel (104 km). Hieraan deden 379 duiven mee van twaalf liefhebbers. Ze werden gelost om half 9 met een noord-oostelijke wind.

W. Geurtz & Zn 30 mee 12 pr. 1, 2, 5, 39, 42, 51, 61, 66, 71, 73, 79, 88
Van Olderen & Meuwsen 92 mee 26 pr. 3, 4, 6 t/m 13, 17, 30, 32, 35, 36, 37, 38, 40, 41, 46, 47, 49, 52, 67, 70, 92
H. v. Hal 63 mee 19 pr. 14, 15, 18, 19, 20, 21, 23, 24, 27, 28, 54, 55, 56, 59, 60, 64, 65, 85, 86
J. v.d. Scheur 21 mee 3 pr. 16, 48, 50
Nissen & Vermaas 65 mee 19 pr. 22, 25, 26, 29, 31, 33, 34, 43, 44, 45, 53, 57, 72, 76, 77, 89, 91, 93
P.C. Engelen 31 mee 8 pr. 58, 62, 63, 68, 69, 81, 87, 90
A.A. Engelen 15 mee 1 pr. 74
G. Peters 15 mee 5 pr. 78, 80, 82, 83, 95
J. Pauwelsen 21 mee 1 pr. 84
T. Holland 10 mee 1 pr. 94

Zomermarkt in Slijk-Ewijk

SLIJK-EWIJK - Op zondag 12 augustus wordt door De Waalkanters de 38e zomermarkt in Slijk-Ewijk gehouden.

Het is een bijzondere markt met ruim 80 kramen waar oude en nieuwe spullen verkocht zullen worden en waar Slijk-Ewijkse verenigingen zich presenteren. De markt is van 10.00 – 16.00 uur. Met het voet/fietsveer van Beuningen naar Slijk-Ewijk is de markt makkelijk bereikbaar.

Aanmelden voor een standplaats op deze markt kan nog. Hiervoor dient men voor 8 augustus contact op te nemen met de heer Blom, Waaldijk 17 in Slijk-Ewijk, 0481 482988/06 49882609 of via de mail: waalkanters@gmail.com.