GN Nijmegen-Noord

13 maart 2019

GN Nijmegen-Noord 13 maart 2019


Musica Jona in Citadel

LENT - Op zaterdag 30 maart presenteert De Vierplek opnieuw een geweldige kindermusical. Deze keer gaat het over Jona, een eigenwijze boodschapper die allerlei avonturen meemaakt. Een actueel en hoopvol verhaal voor alle leeftijden!

De musical start om 16:00 uur, kaartje zijn gratis te bestellen bij www.zingenindekerk.nl. Net als vorig jaar wordt er met meer dan vijftig kinderen van 4-12 jaar ingestudeerd en opgevoerd op dezelfde dag. Daarbij worden ze geholpen door vijf professionele theatermakers van De Vliegende Speeldoos. Kinderen van zes tot en met twaalf jaar starten om 10:15 uur met de repetities (voor lunch wordt gezorgd) en kinderen van vier en vijf jaar beginnen om 12:30 uur. Locatie: Citadel (Griftdijk Noord 9A in Lent).

Kinderen die zich snel aanmelden kunnen nog meedoen. Deelname is gratis, aanmelden bij wilma@4-plek.nl. Info: www.4-plek.nl.

Ruilbeurs Oude tractorenclub De Ewijkse Brug

REETH - De oude tractorenclub OTC De Ewijkse Brug houdt op zaterdag 23 maart haar 10e ruilbeurs aan de Reethsestraat 23 in Reeth (Elst Gld).

Vele oude tractoren, motoren, onderdelen, gereedschappen, miniaturen, lectuur, oude spullen et cetera zullen er te koop en te ruil worden aangeboden. Diverse particulieren en standhouders zullen hun waren aanbieden. Ook zal er een hapje en drankje verkrijgbaar zijn.

De oude tractorenclub heeft een 250 enthousiaste leden welke gezamenlijk allerlei activiteiten organiseren zoals toertochten, logeerweekenden, informatieavonden en een grote tweejaarlijkse show welke in 2020 op 23 en 24 mei zal worden gehouden in Herveld. Deze ruilbeurs is een van de activiteiten. De aanvang zal om 08.00 uur zijn tot 13.00 uur duren. De toegang is gratis.

Info en opgave: zie www.ewijksebrug.nl en Arend Jansen: 0488 454301 en Harrie Berns: 06 28225142.

Ferdinand van Hemmen over 'Spookbos langs de Waal'

Spookbos langs de Waal tegenover Hulhuizen. (foto: Historische Kring Bemmel) Foto: Historische Kring Bemmel

BEMMEL - De Historische Kring Bemmel houdt een lezing over de mystieke rivier in de overlevering van het rivierengebied en de verborgen boodschap van de verhalen.

De mensen in het rivierengebied leefden lange tijd in een toverachtige wereld. In hun beleving bezat de rivier een magische kracht die voorspoed en onheil kon brengen. En die ook kon waarschuwen! Dit alles blijkt uit de schat aan volksverhalen die het Meertens Instituut heeft verzameld dankzij interviews met ouderen in de jaren zestig. Landschapshistoricus Ferdinand van Hemmen heeft deze overlevering al behoorlijk uitgespit. Op 26 maart neemt hij ons in een PowerPoint-voorstelling mee naar de wondere wereld achter de verhalen: schimmen die ’s nachts rondwaren boven een verdronken dorp, een stem die uit de rivier roept waarna iemand in de golven verdwijnt, klokgelui dat met volle maan opklinkt in een diepe kolk, lichtjes die dansen boven het water, een spook dat naar de overkant van de rivier wordt gebannen, huiveringwekkend gekwetter in een bos bij de Waal. Aan bod komen vragen als: hoe zijn die geheimzinnige verhalen ontstaan? Welke verborgen betekenis hebben ze? En hebben ze voor onze tijd een boodschap in petto?

De lezing wordt gehouden op dinsdag 26 maart in het Wapen van Bemmel. Aanvang 20.00 uur. Zaal open vanaf 19.40 uur.

De knappe schreeuwekster!

De knappe schreeuwekster heerlijk in het voorjaarszonnetje gezeten. (foto: Henk van der Kooij) Henk van der Kooij

Hé wat schreeuwt en krijst daar?
Welke vogel raspt daar zo raar?
Ik zie het al, ‘t is me helder en klaar,
het is een vlaamse gaai waarna ik staar.
Inderdaad geen zanger deze gaai,
maar wat een outlook: is zijn uiterlijk niet zeer fraai?
De kruin: witachtig met mooie zwarte lijnen
En wat een stoere brede zwarte snorstreep: kon ik die maar mijnen.
Prachtig die zwarte-witte vleugel met dat lichtblauw vleugelveld.
Nee geen zanger, maar op mooie veren is de gaai zeer gesteld.
De dikke snavel verraadt zijn eten:
dol op eikels, maar dat hebt u vast al geweten.
Met de ekster behoort de gaai tot de kraaien:
dat dit schepsel nog lang het Rivierengebied mag verfraaien.
Want de bosvogel gaai is nu ook jaarvogel van ons Rivierengebied
ik hoop dat u ook van de knappe schreeuwekster geniet.

Bibliotheek Elst 28 maart gesloten

ELST - In verband met de besloten afscheidsreceptie van burgemeester Van Asseldonk is Bibliotheek Elst op donderdag 28 maart de gehele dag gesloten. Geleende boeken kunnen worden ingeleverd via de brievenbus van de bibliotheek.

Burgemeester Van Asseldonk draagt de bibliotheek een warm hart toe. Hij houdt van lezen en heeft in Bibliotheek Elst ook een kindercollege gegeven over het burgemeesterschap. Daarom organiseert hij zijn afscheidsreceptie voor de medewerkers van de Gemeente Overbetuwe graag tussen de boeken.

Op donderdagavond 4 april zijn alle inwoners van de gemeente Overbetuwe welkom op de openbare afscheidsreceptie van burgemeester Van Asseldonk. Muziekvereniging Con Amore zorgt voor de muzikale noot.

Wethouder bij Huiskamer van Elst

Wethouder Horsthuis-Tangelder bezoekt Huiskamer van Elst. (foto: Eddie van Hattum) Eddie van Hattum

ELST - Het is voor veel Elstenaren een goede gewoonte om op donderdagen ‘een bakkie’ te doen in de Huiskamer van Elst.

Donderdag 7 maart bracht ook wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder een bezoek aan de Huiskamer. In een huiselijke sfeer werd onder het genot van een kopje koffie over diverse zaken gesproken zoals duurzaamheid, mantelzorg en de historie uit de verschillende kernen van de gemeente Overbetuwe. De Huiskamer van Elst is een ontmoetingsplek voor iedereen met soms verrassende bezoekers zoals in dit geval wethouder Horsthuis-Tangelder.

De Huiskamer van Elst is een initiatief van de Projectgroep ‘Sociaal Ontmoeten in Elst’ en is iedere donderdag geopend van 10.00 tot 12.00 uur, locatie Bibliotheek aan het Europaplein.

NLDoet in de Wereldwinkel

ELST - Het Oranje Fonds houdt op 15 en 16 maart samen met duizenden organisaties in het land weer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

Wereldwinkel Elst nodigt reeds 10 jaar scholieren van groep 8 van basisschool De Wegwijzer uit om een kijkje te nemen in en achter de schermen van de winkel. Daartoe wordt eerst een workshop georganiseerd om te leren wat FairTrade is en uit welke landen alle producten komen. Daarna mogen de 25 scholieren twee aan twee in de week van NLdoet een uurtje komen helpen, versierselen voor kadootjes maken en klanten bedienen. Dit alles onder begeleiding van de vrijwillige medewerkers van de winkel. Zo leren zij wat vrijwilligerswerk is en hoe klanten te bejegenen en te informeren over de producten.

In de praktijk blijkt dat diverse leerlingen later ook hun maatschappelijke stage in de Wereldwinkel willen doen.

'Moedt' van Marco Lopes in De KiK

Marco Lopes 'Moedt' Saskia Kerkhoff

ELST - Op zaterdag 16 maart om 20:30 uur staat Marco Lopes in Theater De KiK met zijn cabaretvoorstelling ‘Moedt’. Er zijn nog kaarten (16 euro inclusief drankje) te reserveren via www.theaterdekik.nl.

Is kwetsbaarheid een kracht of juist een zwakte? Hoe stoer is het om echt te falen? En mag dat als man in deze tijd? Hoe zit het met de jonge generatie en het geworstel met hun identiteit? Kan Marco zich nog met hen meten? Waar vindt hij de rust en de moed, om niet te moeten? Veel vragen maar Marco houdt het luchtig, die komt net terug van een retraite weekend en kan voorlopig weer zijn mannetje staan.

Marco Lopes is cabaretier, theatermaker en acteur. In 2015 won Marco de juryprijs tijdens het Comedyhuis Comedy Competitie en in 2016 stond hij in de finale van het VARA Leids Cabaret Festival. “Lopes is sympathiek, energiek en innemend.” – Cabaret.nl. “Met de fysieke, muzikale intermezzo’s toont hij door een combinatie van poëzie en banaliteit een groot gevoel voor theatraliteit.” – Theaterkrant “Zijn debuutshow heeft Lopes zeker op de kaart gezet.” – 1e rang.nl.

Bingotime

ELST - Het is weer bingo-time. Vrijdag 15 maart is het weer zover.

Het bingoteam van de Koninginnebuurt organiseert weer een gezellige bingoavond! Het nodigt allen graag uit om 20.00 uur in zaal 002 van het cultureel centrum De Wieken.

De zaal is open om 19.30 uur. Er zijn mooie prijzen te winnen en er is gelegenheid om koffie of een drankje te nuttigen.

Rommel- en antiekmarkt in Slijk-Ewijk

Rommelmarkt in dorpshuis Beatrix Susan Jongeling

SLIJK-EWIJK - Zondag 24 maart is er weer een rommel- en antiekmarkt in dorpshuis Beatrix in Slijk-Ewijk.

De lente komt eraan en dan begint het toch weer te kriebelen om iets leuks met je huis te doen. Je wilt wel weer eens wat veranderen, al zijn het maar een paar vazen of andere spullen waar je wat op uitgekeken bent en waar je wel wat anders voor in de plaats wilt zetten. Maar ja, het moet natuurlijk niet te veel geld kosten. Dan is de oplossing snel gevonden, want dan ga je naar de gezellige rommel- en antiekmarkt in Slijk-Ewijk. Prachtig als je dan net iets vindt, dat leuk in je huis zou passen.

De zaal is helemaal volgeboekt, dus is er heel veel te snuffelen en te handelen. Van al dat gezoek word je moe en dan is het fijn om heerlijk in de gezellige serre van het dorpshuis wat na te genieten onder het genot van een kopje koffie of een drankje.

Het adres van dorpshuis Beatrix is Dorpsstraat 15 in Slijk-Ewijk. De markt is open van 11.00 – 16.00 uur.

Beheer van natuur Gelderse Poort

Klompenwaard. (foto: Twan Teunissen)

BEMMEL - Stichting Lingewaard Natuurlijk organiseert op donderdag 21 maart een lezing over het beheer van de natuur door Staatsbosbeheer in de Gelderse Poort. Van 20.00 tot 22.00 uur in De Veldschuur, Sportlaan 1 M in Bemmel. Inloop vanaf 19.30 uur.

Twan Teunissen, boswachter bij Staatsbosbeheer en ook presentator van het natuurprogramma Buitengewoon van Omroep Gelderland geeft deze lezing.

Al meer dan 25 jaar wordt er langs de rivieren in Nederland gewerkt aan natuurontwikkeling. Natuurlijke processen krijgen er steeds meer de ruimte. Vaak gaat dat samen met delfstoffenwinning en hoogwaterveiligheid. Zo ook in de Gelderse Poort, dat langs de Rijn en de Waal ligt, tussen Arnhem, Nijmegen en de Duitse grens.

De uiterwaarden zijn in de loop der tijd veranderd, van een agrarisch landschap met veel afrasteringen, naar een dynamisch landschap waar ruimte is voor het rivierwater en waar grote grazers vrij rondlopen. Maar er ontstaat ook een avontuurlijk en gevarieerd landschap, dat toegankelijk is voor mensen en dat kansen biedt voor natuurrecreatie en natuurtoerisme.

"Wilt u ook een boeiende lezing bijwonen en meer te weten komen over natuurontwikkeling in de Gelderse Poort? Kom dan naar De Veldschuur, u bent welkom."

De kosten inclusief een kop koffie of thee zijn 7,50 euro per persoon. Houders van de 'Vriendenkaart van Stichting Lingewaard Natuurlijk' hebben gratis toegang. Nadere informatie: info@lingewaardnatuurlijk.nl.

Lange afstandcompetitie ZwemVereniging Overbetuwe

Sem Teunissen.

ELST - Zondag 27 januari deden tien zwemmers van ZVO mee aan de derde LAC wedstrijd in Doetinchem. Vijf zwemmers debuteerden op de gezwommen afstand. Op de 800 meter waren dat Enna Lamers, Odo McCarthy en Gyan Spaan. Op de 1500 meter Luc McCarthy en Sanne Teunissen.

Er werden veel persoonlijke records gezwommen. De grootste verbetering was voor Sem Teunissen op de 800 meter vrije slag met maar liefst ruim 1,5 minuut.                                                

800 Meter: Sem zwom in totaal 3 persoonlijke records, op de 200m, 400m en 800m vrije slag. Verder heeft hij een clubrecord gezwommen op de 400m en 800m vrije slag. Odo McCarthy heeft ook op 3 afstanden een persoonlijk record gezwommen, op de 200m, 400m en 800m vrije slag. Enna Lamers zwom een persoonlijk record op de 200m en 800m vrije slag en Gyan Spaan zwom een persoonlijk record op de 800m vrije slag.

1500 Meter: Benjamin McCarthy heeft drie persoonlijke records gezwommen, op de 400m, 800m en 1500m vrije slag. Tevens heeft hij een clubrecord behaald op deze afstanden. Luc McCarthy, Sam Pollmann en Sanne Teunissen hebben een persoonlijk record gezwommen op de 1500m vrije slag.

Esmee Wilcke en Rosalie Verhulst hebben ook erg hun best gedaan, maar een persoonlijk record zat er helaas niet in deze wedstrijd. We zijn supertrots op onze lange afstand zwemmers.

R.K. Parochie H. Maria Magdalena

Zaterdag 16 maart
St. Werenfridus Elst: 17.00 u: Thomasviering voor communicantjes, V. Bulthuis
O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen: 19.00 u: eucharistieviering, G. Peters, Exotherm
H. Maria Geboorte Lent: 19.00 u: eucharistieviering, V. Bulthuis, Young at Heart

Zondag 17 maart
St. Werenfridus Elst: 10.00 u: eucharistieviering met kinderwoorddienst, V. Bulthuis, Musica Amare
O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad:10.00 u: eucharistieviering, gezinsviering Doop voor communicantjes, G. Peters, Spetters
H. Maria Geboorte: 9.30 u: woord- en communieviering, M. Sanders, Cantorije
St. Willibrordus Herveld: 11.00 u: eucharistieviering, N. Sales, St. Caeciliakoor

Doordeweekse vieringen R.K. Parochie Maria Magdalena

Maandag
Heteren, 18.30 u. Liefkenshoek (wcv), elke maandag

Dinsdag
Huissen-Stad, 19.00 u. dagkapel, rozenkrans, elke dinsdag
Oosterhout, 09.00 u. dagkapel, 1e dinsdag v.d. maand

Woensdag
Angeren, 09.30 uur u. sacristie/kerk, 1e woensdag v.d. maand
Doornenburg 09.30 u. kerk, 2e woensdag v.d. maand
Gendt, 09.30 u. dagkapel, 4e woensdag v.d. maand
Herveld, 19.00 u. kapel Hoge Hof, 1e woensdag v.d. maand
Huissen-Zand, 09.30 u. dagkapel, 3e woensdag v.d. maand
Lent, 19.00 u. St. Jozef, 2e woensdag v.d. maand

Donderdag
Elst, 10.30 u. Tertzio, 1e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 2e donderdag v.d. maand
Elst, 10.30 u. Tertzio (wcv), 3e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 4e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 5e donderdag v.d. maand

Vrijdag
Bemmel, 10.00 u. kapel Liduina,1e vrijdag v.d. maand
Valburg, 09.00 u. sacristie, rozenkrans, elke vrijdag
Valburg, 09.30 u. sacristie, elke vrijdag

Eucharistievieringen, tenzij anders vermeld (wcv)
Na de viering is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

Rimpelzitting of seniorenzitting?

De prinsen en prinsessen worden welkom geheten door Jan Verhoeven. (foto: Ed van Eechoud) ed van eechoud

BEMMEL - Was het nu een rimpelzitting of een seniorenzitting? Ach, zoals onze Opper-spreek-stalmeester Jan Verhoeven zei: "Er werd bij de ingang wel gecontroleerd, maar iedereen met een rimpeltje meer of een rimpeltje minder was van harte welkom op deze oergezellige 50+ middag die werd georganiseerd door de Opperstalmeesters van carnavalsvereniging De Blauwe Pony in Bemmel."

Het werd echt een supergezellig feest met hele bijzondere optredens van onze vaste buutreedners Marc, het Bemmels Mins en Ferdinandus, dans van De Kinkeltjes, zang van onze eigen Opperstal Jos, het Ga-Door-Koor waarin onze Opperstals, Misja, Henk en Stef geweldig zongen en Menno en de Pins de zaal op stelten zetten met een vrolijke medley!

Aan het einde werd er traditioneel het lied 'Morgen is het weer Aswoensdag' gezongen waarbij de emoties toch bij velen zichtbaar werden, gelukkig werden er voldoende tissues uitgedeeld om alle tranen te drogen! Het was een unieke zitting en Jan kreeg na afloop het mooiste compliment van iemand die nog maar twee jaar in Bemmel woont en zei: "Vanmiddag ben ik een echte Bemmelaar geworden door dit prachtige feest!"

De Opperstals bedankten iedereen die aan deze zitting een steentje heeft bijgedragen; alle aanwezigen, Prins Frans en Prinses Moniera, jeugdprins Job en zijn prinses Nikki. En natuurlijk de sponsoren in het bijzonder: stichting MGZ Bemmel, KBO Bemmel en Doornenburg, stichting De Plak, café De Roskam en Jumbo Scheperkamp. (You Tube: ArproMedia / Rimpelzitting)

Start skeelerseizoen bij b.o.d. De Sprinters

Na de training nog even uitrijden. (foto: José Vens) José Vens

BEMMEL - Op donderdagavond 28 maart verzorgt de afdeling Skeeleren van b.o.d. de Sprinters een informatieavond voor jeugd (vanaf 7 jaar) en volwassenen. De avond is van 19.30 tot 20.30 uur in het clubhuis van b.o.d. De Sprinters aan het Drieske 7 in Bemmel.

Tijdens de informatieavond staan kennismaking met de skeelersport en de vereniging centraal. Er is informatie over materiaal, bescherming en veiligheid, werkwijze van de trainingen en opzet en duur van het seizoen. En niet onbelangrijk: kennismaken met de trainers. Tijdens deze avond zijn ook de leden van b.o.d. De Sprinters welkom. Zij kunnen alvast een paar rondjes op de baan rijden. De nieuwe skeeleraars kunnen hun eerste rondjes op de eerste trainingsavond van het seizoen op donderdag 4 april (19.15-20.45 uur) rijden. Na de training kan er nog gezellig aan de bar iets gedronken worden.

b.o.d. de Sprinters is een echte familievereniging waar jong (vanaf 7 jaar) en oud(er) gelijktijdig kunnen skeeleren onder begeleiding van ervaren trainers. "Wij hebben een eigen clubhuis met kleed- en douchefaciliteiten. De baan is een 400 m atletiekbaan (asfalt) met verlichting.

Skeeleren wordt pas echt leuk als je beschikt over de juiste techniek waardoor je veilig grotere afstanden kunt afleggen. Inmiddels ook zin gekregen om te gaan skeeleren? Kom dan naar de informatieavond. Kijk voor meer informatie op www.boddesprinters.nl onder Skeeleren. Voor eventuele vragen kun je mailen naar skeelers@boddesprinters.nl.

Geef je op voor Kersenkoningin Driel!

Kersenkoningin en hofdame 2018 Janet en Laura Boeijen. (foto: Fotostudio Wim) Fotostudio Wim

DRIEL - De eerste week van juli is het weer zover; de kersenfeesten in Driel! En wat zijn de kersenfeesten zonder een kersenkoningin en hofdame? Als kersenkoningin ben jij hèt beeld van de kersenfeesten 2019. Jij laat overal jouw gezicht zien en zorgt voor gezelligheid.

De kersenkoningin deelt de prijzen uit en maakt contact met heel het dorp. Kortom, ze brengt de sfeer in het feest. De kersenkoningin en hofdame van vorig jaar, Janet (21) en Laura Boeijen (17), hebben ontzettend veel plezier gehad. De dames waren aanwezig bij alle activiteiten en waren het gezicht van de kersenfeesten. Janet zegt hier het volgende over: ‘Als echte vrouwelijke Drielenaar moet je ooit Kersenkoningin geweest zijn, dit is namelijk een ervaring die je nooit zult vergeten!’. Janet vond het super gaaf om met haar zusje het gezicht van de kersenfeesten te mogen zijn. Ook Laura heeft van deze ervaring genoten: ‘Ik heb vooral genoten van de verwennerij bij de kapper en schoonheidsspecialiste. Het is ook superleuk dat je zelf je kleding uit mag kiezen.’ De dames vonden vooral de feesten die ze mochten openen en waarvan ze daarna zelf nog konden genieten het leukst.

"Lijkt het jou nou ook leuk om deze ervaring op te doen? Geef je dan nu op voor 15 april bij: info@kersenfeestdriel.nl."

Nationale schaakconcert in Ressen

Eerste Schaakconcert ANBI Stichting Talento Metissimo 2016. (foto: Maja Kazarian-Lomsatze)

RESSEN - Een stukje unieke Lingewaardse Educatie & Cultuur met deelnemers uit meerdere regionen, het wordt steeds leuker. Op zondag 24 maart start vanaf 13.00 uur in Ressen op De Koningshof het lenteconcert, een Muziek-Interval-Race (MIR), een schaaktriade, een natuurwandeling met speurtocht en/of gezellige creatieve heraldiek met muziek door jonge talenten. De carrousel zit weer aardig vol, draaien maar! Dit jaar staat het geheel in het teken van onder andere de ijsvogels en het natuurbehoud van de Ontzandingsplas Plakse Wei.

Muziekensemble The Young Once onder leiding van dirigente Lucie Gieles opent het SchaakConcert. Daarna volgt de oergezellige muziekrace met intervalklokjes voor piepjong tot en met stokoud. Ook het schaaktoernooi draait dit jaar op volle toeren. Samen met een schaakmaatje kun je meedoen aan een schaaktriade of individueel aan Metissimo's Simultaan. Voor de kunst-liefhebber is er de knutsel heraldiek. Tussendoor kan men heerlijk buiten struinen in het mooie landelijke gelegen Ressen of een speurtocht volgen. De schaak- en muziekprijsuitreikingen volgen zodra de uitslagen bekend zijn.

Entree bedraagt inclusief één consumptie en een programmaboekje vijf euro. Het is fijn als je je voor de Schaaktriade vooraf wilt opgeven. Voor informatie zie: www.TalentoMetissimo.nl of bel een van de contactouders: 06 25506566 of 06 28722478. ANBI Stichting Talento Metissimo zet zich (landelijk) in voor educatieve talentontwikkeling in Beta en Cultuur.

Bingo in Slijk-Ewijk

SLIJK-EWIJK - Op zaterdag 16 maart wordt er in dorpshuis Beatrix in Slijk-Ewijk weer een gezellige bingo gehouden.

De hoofdprijs is minimaal 70 euro en verder zijn er geldprijzen, vleesschalen, boodschappen en andere leuke prijzen. De bingo begint om 20.00 uur en de zaal is om 19.00 uur open. Het adres van dorpshuis Beatrix is Dorpsstraat 15 in Slijk-Ewijk.

Iconen schideren met Ineke Brons

RESSEN - Op 29 september 2018 was Ineke Brons gast tijdens een retraitedag van Pleisterplaats Ressen. Zij heeft toen een groep begeleid met het schilderen van een kleine icoon.

Op veler verzoek zal Ineke op zaterdag 23 maart van 10:30 – 15:30 uur in de kerk van Ressen (Kerkenhofstraat 3) mensen opnieuw deze eeuwenoude traditie laten ‘proeven’. Het aantal plaatsen is beperkt – maximaal 15 –, maar voor de liefhebbers is er nog een aantal plekken beschikbaar. De eigen bijdrage is 15 euro. Voor materiaal wordt gezorgd. Neem wel zelf een lunchpakket mee! Opgeven kan bij info@pleisterplaatsressen.nl.

Internationale dag van de piano op kasteel Doornenburg

Tobias Borsboom. (foto: Arno Zaat) Arno Zaat

DOORNENBURG - De internationale dag van de piano wordt op kasteel Doornenburg gevierd met een concert van Tobias Borsboom & Yukoko Hasegawa. Heel speciaal in dit concert is dat deze jonge pianisten als duo en solo de vleugel gaan bespelen.

Op het programma staan Quatre-mains: Franz Schubert, Camille Saint-saëns, Tobias Borsboom: Franz Liszt, Claude Debussy, Yukiko Hasegawa: Frans Listz, César Franck.Tobias Borsboom is een van Nederlands bekendste jonge pianisten van dit moment. Bekendheid verwierf hij met een dubbele nominatie voor de Dutch Classical Talent Award. Deze award werd hem in 2015 uitgereikt. Hij toerde als solist in Gerswins Pianoconcert in F met het Nederlands Studenten Orkest, en recent met zijn soloprogramma in Polen en Indonesië.

Yukiko Hasegawa.

Yukiko Hasegawa (Hamamatsu, Japan) begint op vierjarige leeftijd met haar eerste pianolessen en vanaf 1998 studeert ze piano in Tokyo waar ze in 2004 een Master diploma haalt. Vanaf 2005 zet Yukiko haar studie voort in Nederland aan het conservatorium in Amsterdam bij Willem Brons die haar beschrijft als een verfijnd, sensitief en muzikaal performer/pianist, met een opmerkelijk inzicht in de verschillende stijlen.

Datum: 29 maart, aanvang: 20.00 uur, inloop met koffie vanaf 19.30 uur. Entree: 15.00/7.50 euro (t/m 18jr.) inclusief koffie.Vanaf 18.30 uur is in de kapel van het kasteel de expositie van de eindexamen werkstukken van leerlingen van het OBC, voor het vak Kunst beeldend, te bezoeken.

Suzannes gratis naar Koningsdag De Wolfsberg

GROESBEEK - De Wolfsberg in Groesbeek heeft VOF De Kunst weten te strikken voor het oranjefeest in de tuin op Koningsdag. En dat is bijzonder, want de Nederlandse band toert dit jaar langs de popzalen.

Het is precies 35 jaar geleden dat de wereldhit 'Suzanne' uitkwam. Deze debuutsingle van VOF De Kunst kwam op nummer 1 binnen in de nationale hitparade en wereldwijd werden er meer dan driemiljoen platen van verkocht. En omdat al die Suzannes tot op de dag van vandaag worden toegezongen met dit lied, krijgen ze bij De Wolfsberg gratis entree. Ook als je Susanne, Susan, Suzan of Suus heet ben je welkom. Stuur een berichtje naar evenementen@dewolfsberg.nl en op 27 april mag je uit volle borst mee-blèren tijdens een gratis Koningsfeest 2019.

Ook 'Eén kopje koffie', 'Retour Sneek' en 'Oude liefde roest niet' zijn van VOF De Kunst. Bovendien mixt de band eigen nummers met andere Nederlandstalige hits uit de jaren 80, waarvan iedereen zonder aarzeling het refrein kan meezingen. Behalve de vermakelijke feel-good nederpop van VOF De Kunst staat Bouke en de 12-mans ElvisMatters band op het programma. Met hits uit de jaren 60 en 70, waaronder klassiekers van Elvis, maar ook het repertoire van onder andere Johnny Cash, Roy Orbison en Tom Jones.

Afsluiter van het feest is Daredevils, een mashup coverband die al enkele jaren onder het management van The Dirty Daddies meedraait in het live circuit. In anderhalf uur laat de band zien dat klassiekers perfect samensmelten met de nieuwste hits en wisselt ze creatief Bon Jovi met Katy Perry en gaat ze van Taio Cruz naar Golden Earring. Is je naam helaas niet Suzanne? Tickets zijn voor 16 euro verkrijgbaar via www.tributeparty.nl.

Lezing: Verbindende/geweldloze communicatie

Tineke Hertsenberg. (foto: Tineke Hertsenberg)

HETEREN - Op 21 maart organiseert Heteren Ontmoeting & Inspiratie de lezing Verbindende/geweldloze communicatie.

Tineke Hertsenberg gaat in deze lezing samen met het publiek op onderzoek uit naar wat onze innerlijke vrede verstoort in je dagelijkse leven: wat speelt er zich in jou af en wat is van essentieel belang voor jou? Op deze wijze draag je bij aan het welzijn van jezelf en de ander.

Tineke werkt al enkele jaren met het gedachtegoed van Marshall Rosenberg; Verbindende/geweldloze communicatie. Een wijze van communiceren die empathie als rode draad ziet om in verbinding met elkaar en jezelf te komen en te zijn. Geweldloze communicatie is geschikt voor zowel het persoonlijke leven en voor de zakelijke omgeving. Men kan op die manier helderheid geven en tegelijkertijd respect bewaren.

De lezing is in zalencentrum De Bongerd in Heteren. Tijd: 20:00 tot 22:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur) Entree inclusief kop koffie/thee: 7,50 euro. Aanmelden graag: inspiratie.ontmoeting.heteren@gmail.com. Meer informatie staat op www.spirituele-ontmoeting-heteren.com.

van 14 tot en met 20 maart

HET HUIDIGE STERRENBEELD IS VISSEN. De maatschappelijke carrière van de vissen is een beetje een probleem. Vissen is namelijk hét teken van de werkloosheid. Niet dat ze niet van aanpakken weten. Ze kunnen werken als een paard. Maar hun draai vinden is het probleem. Het beste komen ze nog terecht in de hulpverlening. En met hun grote fantasie kunnen ze uitgroeien tot ware kunstenaars.

RAM van 21 maart t/m 20 april
Voor het weekend maak je nog snel een soort eindspurt. Daardoor kun je in het weekend tevreden terugkijken op je werk. Na het weekend maak je nog wat losse klussen af. Op de 20e om 23:00 uur begint de lente en ook de ramperiode. Dat geeft nieuwe energie en je kunt nu een goed idee erdoor drukken.

STIER van 21 april t/m 21 mei
Aan de planeetstanden te zien begint voor jou het weekend al op vrijdag. Zondag is een uitgelezen dag om vooral aandacht aan elkaar te besteden. Het wordt een feest van herkenning! Maandag is rommelig maar op dinsdag en woensdag heb je geweldige ideeën die je meteen gaat uitvoeren.

TWEELINGEN van 22 mei t/m 21 juni
Ondanks de tegenslagen van de laatste tijd heb je vrijdag te maken met een opsteker. Er kan dus toch nog iets goed gaan! In het weekend heb je te hoge verwachtingen. Wees in ieder geval blij met het goede gesprek dat je hebt op zaterdag. Maandag en dinsdag zijn goede dagen om te daten.

KREEFT van 22 juni t/m22 juli
Donderdag kenmerkt zich door meningsverschillen. Leg je erbij neer, kreeft. In het weekend sta je voor een moeilijk dilemma. Daar valt 'omheen' te werken met creatieve oplossingen. Na het weekend maak je voorzichtig wat toekomstplannen. Op woensdag niet praten maar gewoon doen.

LEEUW van 23 juli t/m 22 augustus
Aanstaande donderdag heb je de neiging om je ego op te blazen. Gelukkig bind je op vrijdag alweer in. Je weet dan beter te verwoorden wat je eigenlijk te zeggen hebt. Volgende week woensdag begint de lente weer en dat geeft jou een hoop nieuwe energie. Waar ga je die voor gebruiken?

MAAGD van 23 augustus t/m 21 september
Donderdag voel jij je niet zo happy. Maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door het goede gevoel dat je op vrijdag hebt. In het komende weekend praat jij zowaar over je eigen gevoelens. Na het weekend moet je hard werken, maar omdat je leuke collega's hebt is dat voor jou niet zo'n probleem.

WEEGSCHAAL van 22 september t/m 22 oktober
Vrijdagavond is dé avond om uit te gaan. Lekker chillen met vrienden is het helemaal. In het weekend maak je contact met oude en nieuwe bekenden. De combinatie(s) lijken gewaagd maar het werkt wel. Na het weekend heb je indringende gesprekken die heel wat blootleggen. Doe er iets mee!

SCHORPIOEN van 23 oktober t/m 21 november
Tot het weekend moet je nog even een paar zaken afronden. Dat doe je met veel flair. In het weekend lijkt de sfeer ontspannen maar spelen er onderhuids wel wat emoties. Ze benoemen is een goede zaak. Volgende week woensdag is een dag om door een ringetje te halen. Gebruik die dag goed.

BOOGSCHUTTER van 22 november t/m 21 december
Donderdag heb je de neiging om jezelf op te blazen. En dat terwijl dat nergens voor nodig is. Op zaterdag ben jij erg breedsprakig. Bedenk dat je je toehoorders hierdoor kunt verliezen. Maandag is een uitstekende dag om je betrokkenheid aan anderen te tonen. Woensdag ben je wat humeurig.

STEENBOK van 22 december t/m 19 januari
Eind van de week heb je veel energie en gebruik je die heel doelgericht. Op zaterdag kom je maar niet tot rust. Zoek op zondag iemand op waar jij je goed bij voelt. Dan kalmeer je vanzelf. Volgende week woensdag ben jij heel uitgebalanceerd. Emotie en verstand zitten dan gelukkig op één lijn.

WATERMAN van 20 januari t/m 17 februari
Voor het weekend blaas je een oud project nieuw leven in. Je ziet het ineens weer helemaal zitten. In het weekend trek je op met oude bekenden. Maar je voelt je niet zo op je gemak. Bepaalde gewoontes storen je mateloos. Dinsdag en woensdag zijn goede dagen om je gedachten op een rij te zetten.

VISSEN van 18 februari t/m 20 maart
Op donderdag heb je even een dip. Maar op vrijdag verkeer jij in goed gezelschap en leef je helemaal op. In het weekend zegt je gevoel ergens 'ja' tegen maar je verstand blijft maar 'nee' zeggen. Laat het even rusten. Op maandag ga je goed om met andermans emoties maar op woensdag is het je teveel.

Collectanten gezocht voor ReumaNederlandcollecte

ELST - ReumaNederland zoekt nog collectanten in Elst. In de week van 18 tot en met 23 maart is weer de jaarlijkse collecteweek van ReumaNederland (voorheen het Reumafonds). Ook dit jaar zetten duizenden vrijwilligers zich met hart en ziel in om door heel Nederland geld op te halen voor onderzoek naar reuma. We zoeken nog vrijwilligers in Elst Kunnen we ook op uw steun rekenen?

Door te collecteren of de collecte bij u in de buurt te organiseren helpt u mee om geld voor reumaonderzoek op te halen. Want alle kleine beetjes helpen! Geld voor reumaonderzoek hard nodig. Meer dan twee miljoen Nederlanders hebben reuma, waarbij artrose het meest voorkomt. Daarmee is reuma helaas de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. Reuma beperkt je - thuis, op school, op het werk. Door ernstige pijn en vermoeidheid, beschadigde spieren en gewrichten die moeilijk bewegen.

Met de opbrengst van de collecte helpt u mee aan het doel dat ReumaNederland nastreeft: een betere kwaliteit van leven voor mensen met reuma. Nog meer wetenschappelijk onderzoek is nodig om dit doel te bereiken.

"Helpt u mee? U kunt zich opgeven via reumanederland.nl/werving-vrijwilligers. Bel voor meer informatie met Ingrid Meeuwissen, 0481 374562 of 06 28940100 of met ReumaNederland in Amsterdam op 020 5896471. U kunt ook een mail sturen aan: vrijwilligers@Reumanederland.nl."

Grote of kleine klus, hovenier Simon Schulte werkt met passie 'Tuinieren zit in je hart of niet'

BEMMEL – Altijd keurig op tijd in schone werkkleding verschijnen, netjes werken en afspraken nakomen, het zijn zo een paar eisen die Simon Schulte stelt aan zijn team. Als heuse perfectionist wil hij dat zijn klanten tevreden zullen zijn. In gesprek met deze gedreven ondernemer blijkt, dat hij daarnaast ook nog een gezellig 'mensen-mens' is.

Als je elf jaar geleden in je eentje bent begonnen en je bedrijf hebt weten te laten groeien dan ben je wel door de wol geverfd. Het hoveniersvak werd hem als jonge jongen al geleerd. 'Maar,' zegt hij, 'je kunt iemand wel leren harken, maar tuinieren zit in je hart of niet'. Bij Simon was daar geen twijfel over mogelijk. Zijn groene vingers en zijn mensenkennis brachten hem tot waar hij nu staat. 'En ja, ik verwacht wel het een en ander van mijn mensen, want voor onze klanten vind ik alleen het beste resultaat goed genoeg. Maar ik zorg ook goed voor mijn team hoor en er wordt ook regelmatig gelachen tijdens ons werk!'

Dat zijn bedrijf het TuinKeurmerk mag dragen, is een pluim op zijn carrière. Simon denkt graag met zijn klanten mee als er een plan wordt opgesteld. 'Het is mooi als ik mag voorstellen hoe we samen dat pad kunnen bewandelen. Nog mooier is het natuurlijk, als Hoveniersbedrijf Simon Schulte dat pad mag komen aanleggen!', zegt hij lachend. Zijn positieve instelling maakt dat hij altijd in oplossingen denkt. Of u nu snoeiwerk wilt laten doen, een waterpartij of een terras wilt laten aanleggen of een schutting wilt laten plaatsen, met Hoveniersbedrijf Simon Schulte bent u verzekerd van vakwerk!

T: 0481 378082 / 06 16604595; www.simonschulte.nl.

Internationale Modelspoorbeurs in de Jan Massinkhal Nijmegen

NIJMEGEN - De Internationale Modelspoorbeurs in Nijmegen op 23 maart biedt de bezoekers een totaaloverzicht van alles wat op modelspoorgebied te koop is. Iedereen kan er terecht om datgene te vinden wat op zijn/haar baan nog ontbreekt.

Of het nu gaat om treinen in alle schalen (van spoor Z tot spoor 1), om bouwdozen, al in elkaar geplakte huisjes (ook in alle schalen), onderdelen van treinen, artikelen om de modelspoorbaan te automatiseren, onderdelen om boompjes en struikjes zelf te maken, auto's die zelfstandig over de modelspoorbaan rijden, modellen van trams en autobussen van verschillende maatschappijen: alles is te bekijken en natuurlijk te koop. Ook is er een uitgebreide collectie boeken en dvd's te vinden, waarin iedereen naar hartenlust kan rondneuzen. Sommige exposanten hebben een testbaan op hun stand staan, zodat de nieuwe aankoop direct getest kan worden.

Op de beurs in Nijmegen zijn verschillende modulebanen te vinden. Deze opstelling spreekt vooral kinderen erg aan. Kenmerkend voor deze beurs is dan ook het grote aantal kinderen dat de beurs bezoekt en op deze manier door vader en/of opa enthousiast gemaakt wordt voor het gehele modelspoorgebeuren. Veel vaders/opa's halen vaak na thuiskomst hun modelspoorbaan weer voor de dag om hun (klein)kinderen alles te laten zien.

Dit jaar is ook de HCC!m groep op de beurs aanwezig. Deze HCC-groep houdt zich bezig met het digitaliseren van de modelspoorbaan. Ook zijn hebben verschillende modulebanen bij zich en staan u met raad en daad graag te woord.

Internationale Modelspoorbeurs in de Jan Massinkhal in Nijmegen, Nieuwe Dukenburgseweg 5, Nijmegen. Organisator: Rob Hobma, Pascalweg 6A, Elst (Gelderland). Tel: 0481 353288.

Gegevens betreffende de beurs: Openingstijden: van 10:00 tot 15:30 uur. Parkeren gratis: in de directe omgeving van de Jan Massinkhal staan een paar honderd gratis parkeerplaatsen ter beschikking voor de bezoekers van de Jan Massinkhal. Het NS-station Nijmegen-Goffert ligt op 5 minuten loopafstand van de Jan Massinkhal. Toegangsprijs: vijf euro. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang, mits onder begeleiding van een volwassene.

Bemmel in de Mode: een 'spetterend' evenement!

BEMMEL - Bemmel in de mode wordt dit jaar gehouden op zondag 14 april van 12:00 tot 17:00 uur in het centrum van Bemmel. Naast de koopzondag en voorjaarsmarkt is er ook weer de spectaculaire modeshow.

En… dit jaar gaan we swingen, want we hebben als thema 'disco'! Dus wees gewaarschuwd, trek je dansschoenen aan, want stilstaan is bijna niet mogelijk. Op de promenade in het centrum worden twee shows gegeven. De eerste is om 13:00 en de tweede om 15:00 uur. De nieuwste trends in kleding, schoenen, brillen, accessoires, haarmode en zelfs fietsen worden door onze modellen, in alle leeftijdscategorieën, geshowd op de catwalk. Om al dat moois wat tijdens de modeshow gepresenteerd wordt te kunnen bemachtigen, zijn natuurlijk de winkels geopend van 12:00 tot 17:00 uur.

Verder zal in het centrum zal ook weer de voorjaarsmarkt zijn met een grote diversiteit aan kramen. Rondom het centrum is er voldoende gratis parkeergelegenheid. Om van Bemmel in de mode een compleet uitje te maken, kunt u die dag natuurlijk ook bij onze horecaondernemers terecht en de inwendige mens lekker laten verwennen.

"Maar we hebben nog iets! De deelnemende bedrijven van de modeshow willen u ook nog extra verwennen. Er zijn namelijk vier keer 2 VIP-arrangementen te winnen. Hoe u dit moet doen? Houd onze Facebookpagina Beleef Bemmel in de gaten en laat ons daar weten wie dit echt eens zou moeten winnen en waarom!"

Vanaf nu kunnen handelaren, hobbyisten en verenigingen zich inschrijven via: www.marktlijst.nl of bellen met Star Promotions: 010 5243434.

Nordic walking in Elst

ELST - Nordic walking is sportief wandelen, waarbij gebruik gemaakt wordt van speciale stokken (poles). Voor oudere mensen is deze sport zeer geschikt , omdat het de gewrichten ontlast en voor jongere deelnemers een leuke sportieven bezigheid in de natuur.

Het lijkt simpel, maar om blessures te voorkomen is wel degelijk les nodig. In zes lessen van een uur leert u de techniek. Wilt u meer lezen over Nordic walking of over mij kijk dan naar www.nordicwalkingxzijpendaal.nl. Vanaf maandag 1 april start een beginnerscursus om 19.00 uur.

Er wordt verzameld op de Overste Kamp 11 in Elst. Het cursusgeld bedraagt 45 euro voor zes lessen, graag bij de eerste les betalen. Aanmelding is noodzakelijk in verband met stokken. "Als u mee wilt doen kunt u zich opgeven per e-mail : samson.karin@gmail.com of bellen op nummer 06 44786317. Wilt u meedoen maar past de tijd u niet, neem dan contact op om te kijken naar een andere mogelijkheid."

Nordic walking in Elst

ELST - Nordic walking is sportief wandelen, waarbij gebruik gemaakt wordt van speciale stokken (poles). Voor oudere mensen is deze sport zeer geschikt , omdat het de gewrichten ontlast en voor jongere deelnemers een leuke sportieven bezigheid in de natuur.

Het lijkt simpel, maar om blessures te voorkomen is wel degelijk les nodig. In zes lessen van een uur leert u de techniek. Wilt u meer lezen over Nordic walking of over mij kijk dan naar www.nordicwalkingxzijpendaal.nl. Vanaf maandag 1 april start een beginnerscursus om 19.00 uur.

Er wordt verzameld op de Overste Kamp 11 in Elst. Het cursusgeld bedraagt 45 euro voor zes lessen, graag bij de eerste les betalen. Aanmelding is noodzakelijk in verband met stokken. "Als u mee wilt doen kunt u zich opgeven per e-mail : samson.karin@gmail.com of bellen op nummer 06 44786317. Wilt u meedoen maar past de tijd u niet, neem dan contact op om te kijken naar een andere mogelijkheid."

Deze lieve jongen wordt 12 maart alweer 14 jaar!
Tristan we zijn onwijs trots op je en houden van je!

Liefs opa Jan en oma lies xxx

Jaja, het is echt waar,
Dit paar is op 11 maart samen 100 jaar!
Dat hebben ze goed voor mekaar.
Gefeliciteerd.
Dikke kus van jullie weten wel wie.

Onze ma

Hoera, op 10 maart is
onze ma en oma 87 jaar geworden!
Gefeliciteerd namens kinderen,
kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Tom

Hiep hiep hoera,
Tom wordt 14 maart alweer 5 jaar!
Dikke kus van papa en mama

Krullebol

Deze leuke krullebol
was 9 maart helemaal dol
vanwege haar Sweet Sixteen feest
waar wij ook zijn geweest

Pien

Hieperdepiep hoeraaaa
mijn lieve vriendin Pien is 5 jaar!
Gefeliciteerd dikke knuffel van Tessa.
En natuurlijk ook namens Jeroen, Marloes,
Luuk en Thijs

Lieve Pien, op 14 maart wordt jij al weer 9 jaar. Gefeliciteerd en een dikke kus van papa en mama.

Hiep Hiep Hoera,
Papa is 40 jaar!
Veel liefs van Julian en Féline

Ja ook voor deze kwebbelkous
met haar blauwe ogen,
komt Sarah aangevlogen!!

De derde helft.

Lieve Pa op 15 maart alweer 88 jaar.
Gefeliciteerd !!!

Wij zijn trots op je.

Bob

Bob bedankt dat je onze Sheriff wilde zijn!!!

XxX Prinsengarde

Baksje

Dit Baksje keek toen al
of abraham er aan kwam.
Nog even geduld!

echt gebeuren

Het gaat nu echt gebeuren,
nog 5 nachten.

Lieve Nikki, gefeliciteerd
met je fantastische optreden in de
schoolmusical Hair. het was prachtig!
Groetjes van opa en oma

Deze handige klusser Patrick Jansen
is 12 Maart 52 jaar geworden.
Liefs Mam

Allemachtig
Onze Roos wordt ook al 80.
Gefeliciteerd en zondag was het een geweldig feest.

Pa en Ma Kuik al 50 JAAR een paar.
Gefeliciteerd met deze heugelijke dag.
Van de kinderen en kleinkinderen. XXX

17-03-2019
ziet TINA de halve SARAH!

Lieve Dex,
van harte gefeliciteerd met
je 2de verjaardag!
Dikke kus van papa, mama,
Milou en Nina

Tina

Ja het is echt waar, onze Tina 25 jaar!

Dierengeluiden: Fladderdefladder

Distelvlinder.

HETEREN - Vlinders zijn insecten, maar dan wel hele mooie en ze bijten of steken niet. Dus vinden wij vlinders mooi en leuk, ze fladderen in je buik als je verliefd bent en je wordt er blij van als je ze van de ene bloem naar de ander ziet fladderen.

Maar het gaat niet echt goed met de vlinders; er komen er ieder jaar minder. Wij kunnen ze echter wel helpen door planten in onze tuinen te zetten waar ze hun nectar kunnen komen drinken of waar ze hun eitjes kunnen leggen. De planten waar ze hun eitjes leggen en waar de rupsen op leven tot ze zich gaan verpoppen noemen we waardplanten. Als we veel van deze waardplanten, die voor iedere vlinder anders zijn, in onze tuin zetten dan zullen we ook veel vlinders in de tuin krijgen.

Wij van Landgoed Overbetuwe zijn bezig een vlindertuin aan te leggen, deze komt achter de BenB. Pieter is druk bezig verzilverde coupons te verzamelen om geld te hebben voor planten en misschien een bankje in deze vlindertuin. Het zal een prima plekje worden om over de grote vijver met al zijn watervogels uit te kijken. Bovendien zullen er dan ook, hopelijk een groot deel van het jaar, vlinders fladderen waar je van kan genieten. Als je wil komen helpen of komen kijken kom dan naar de Kinderboerderij aan de Uilenburgsestraat 1b. Wil je weten wanneer Pieter er is bel dan met 06 22437794. Als het kan, neemt hij de telefoon op of hij belt je terug voor een afspraak.

Todos Lo Saben (Everybody knows)

ELST - Todos Lo Saben (Everybody knows), met Penélope Cruz en Javier Bardem in de hoofdrollen, is een spannende film waarin de verhoudingen binnen een Spaanse familie op scherp worden gezet door de vermissing van een kind. Op donderdag 14 maart om 20:00 uur draait deze thriller in Theater De KiK. Kaartjes kosten 8,00 euro en zijn te reserveren via www.theaterdekik.nl.

De in Argentinië woonachtige Laura keert voor een bruiloft samen met haar twee kinderen terug naar haar geboortegrond. Het familiefeest na afloop van de huwelijksvoltrekking krijgt een dramatische wending wanneer dochter Irene kort na een mysterieuze stroomstoring spoorloos blijkt te zijn verdwenen. Al snel rijst het vermoeden dat het tienermeisje is ontvoerd door iemand die aanwezig was op het feest!

Mirjam (23) wil naar Amerika voor speciale PCS-behandeling

Mirjam met haar hond Bodhi. (foto: Mirjam) Mirjam

REGIO - Ik ben Mirjam uit Elst, 23 jaar en was student ten tijde van mijn ongeluk, zes jaar geleden.

In januari 2013, haalde ik op weg naar huis een fietser in op het fiets/brommerpad. Toen raakte de voorband van mijn brommer bladeren schoof naar de linkerberm en werd gelanceerd. Na een aantal minuten kwam ik bij bewustzijn en werd ik afgezet bij de huisarts. Ik bleek een hersenschudding te hebben en ik zou er na een paar weken weer bovenop zijn. De klachten bleven aanhouden en nu wordt het Post Commotioneel Syndroom (PCS) genoemd.

Nadat er een MRI was gemaakt waar geen zichtbare schade was mocht ik in maart 2014 starten bij een revalidatiecentrum. Ik ging vol goede moed aan de slag.
Eindelijk iets wat mij zou kunnen helpen! Helaas bleek dit anders te zijn want na 15 weken revalidatie waren mijn symptomen nog net zo als in het begin, de revalidatie was gericht op acceptatie en symptoommanagement. De artsen spraken over een eindtoestand van de klachten, ik moest het maar leren accepteren gezien er niets zichtbaar kapot was. Na dit slechte nieuws ging ik op eigen houtje verder zoeken in het alternatieve circuit. In de hoop op herstel ging ik van therapie naar therapie en helaas van teleurstelling naar teleurstelling. Tot ik recent een bericht las van een vrouw. Ze was behandeld in een kliniek in Amerika die binnen één week ervoor had gezorgd dat ze (bijna) de oude was! Ik dacht eigenlijk eerst dat dit een slechte grap was, ik kon me niet voorstellen dat er iets was dat mijn klachten zou kunnen verhelpen.


Klachten

De klachten die ik dagelijks ervaar zijn typische hersenschudding en whiplashklachten (voor meer informatie zie de link onderaan).

In het Amerikaanse Utah wordt een unieke behandeling uitgevoerd. Op dag één wordt er een functionele MRI gemaakt waarbij er tijdens de scan opdrachten gemaakt moeten worden. Hiermee kan er gekeken worden welke delen van de hersenen te veel of te weinig bloedtoevoer krijgen. Aan de hand van deze resultaten wordt er geheel op maat een intensief behandelprogramma (EPIC) gemaakt waarbij de patiënt fysiek en cognitief wordt uitgedaagd en precies die hersengebieden aan het werk worden gezet die het nodig hebben.


Met een crowdfunding hoop ik een deel van het bedrag bij elkaar te krijgen. Doneer voor mijn Post Commotioneel Syndroom (PCS) behandeling in Amerika via: helpmirjam.nl

Er is de hele maand april een emballage actie, deze is mede mogelijk gemaakt door: AH Driessen.

Todos Lo Saben (Everybody knows)

Penélope Cruz en Javier Bardem pr

ELST - Todos Lo Saben (Everybody knows), met Penélope Cruz en Javier Bardem in de hoofdrollen, is een spannende film waarin de verhoudingen binnen een Spaanse familie op scherp worden gezet door de vermissing van een kind. Op donderdag 14 maart om 20:00 uur draait deze thriller in Theater De KiK. Kaartjes kosten 8,00 euro en zijn te reserveren via www.theaterdekik.nl.

De in Argentinië woonachtige Laura keert voor een bruiloft samen met haar twee kinderen terug naar haar geboortegrond. Het familiefeest na afloop van de huwelijksvoltrekking krijgt een dramatische wending wanneer dochter Irene kort na een mysterieuze stroomstoring spoorloos blijkt te zijn verdwenen. Al snel rijst het vermoeden dat het tienermeisje is ontvoerd door iemand die aanwezig was op het feest!