GN Nijmegen-Noord

21 juni 2017

GN Nijmegen-Noord 21 juni 2017


Denk mee over de natuur in het Rijk van Nijmegen

Foto: Laurence Delderfield

NIJMEGEN - Voor het opzetten van een klankbordgroep in het Rijk van Nijmegen is Natuurmonumenten op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in de natuur en graag meepraten over de vraagstukken waar wij als de natuurbeheerder voor staan.

Natuurmonumenten heeft in het Rijk van Nijmegen diverse natuurgebieden waaronder Heumensoord, Mookerheide, Sint-Jansberg en Koningsven. Graag horen wij van de bewoners van de streek hoe zij over het beheer en de vraagstukken in de gebieden denken. Natuurmonumenten gaat daarvoor via de Districtscommissie Limburg klankbordavonden organiseren. We zoeken nu mensen die actief willen meedenken, betrokken zijn en die opbouwend kritisch over het beleid en de activiteiten van Natuurmonumenten willen praten.

Kennismakingsavond met veldbezoek
Wil je mee doen of wil je nog even de kat uit de boom kijken? Kom dan naar de eerste klankbordgroepavond op 4 juli om 19.30 uur in Eethuis De Diepen, Zwarteweg 60 in Milsbeek. Deze avond vertellen de Districtscommissie Limburg en de boswachters van de beheereenheid Noordoost-Brabant & Rijk van Nijmegen wat zij met deze klankbordgroep willen bereiken en wat er verwacht wordt van de deelnemers. Na de bijeenkomst zullen we ons daarna naar het veld verplaatsen om het beheer voor een bijzonder insect, het vliegend hert, te bekijken. Heb je interesse om mee te doen, meld je dan aan via mookerheide@natuurmonumenten.nl.

Nacht zonder dak

RESSEN - Van 24 op 25 juni gaan jongeren een nacht zonder dak doorbrengen op het veld buiten de kerk van Ressen. Zij zullen slapen onder een zelfgemaakt onderkomen van dozen en plastic. Zo kunnen zij een nacht ervaren hoe het is om geen huis te hebben.

"We willen met deze actie graag geld inzamelen voor Stichting het Kruispunt Nijmegen. Het Kruispunt Nijmegen biedt een plek om thuis te voelen aan (voormalig) dak- en thuisloze mensen." Deze activiteit wordt georganiseerd door het gezamenlijke jongerenwerk van de Protestantse Gemeenten Lent-Oosterhout-Ressen, Bemmel, Angeren en Gendt-Doornenburg. Jongeren (11 - 18 jaar) kunnen zich opgeven bij jongerenwerker Marije Klijnsma: jongerenwerk.ineen@gmail.com.

Iedereen kan de jongeren en het goede doel steunen door op 24 juni om 18.00 uur bij de kerk van Ressen soep te komen eten. Dit is voor alle leeftijden. "We vragen voor de soep 5 euro voor het goede doel. En men kan dan de sponsorkaart van een van de jongeren die een nacht zonder dak gaan slapen invullen. Ook is iedereen uitgenodigd voor een korte samenkomst in het kerkje om 19.00 uur aan de Kerkenhofstraat 3 in Ressen.

Aalbers-Taptoe Bemmel

BEMMEL - De voorbereidingen voor Aalbers-Taptoe Bemmel zijn inmiddels weer in volle gang. Zo zijn de korpsen gecontracteerd en zijn de ondernemers benaderd om te adverteren in het taptoekrantje. Tot aan Aalbers-Taptoe Bemmel worden de deelnemende korpsen alvast voorgesteld, met deze week mallet-percussionband Rhenen.

De keuze voor het mallet-percussion instrumentarium zorgt voor een geheel eigen sound en maakt de band tot een van de weinige showende malletbands in Nederland. Hiermee onderscheidt mallet-percussionband 'Drumband Rhenen' zich van de traditionele marchingbands, drumfanfares en harmonieën, waardoor de band een graag geziene gast is op allerlei evenementen. Zo treedt de band op tijdens bloemencorso's, taptoes, straatparades en concerten. Tijdens deze optredens kiest mallet-percussionband Drumband Rhenen voor een repertoire dat bestaat uit melodieën die zeer herkenbaar zijn voor het publiek. Veel van deze melodieën worden speciaal voor de band gearrangeerd, niet alleen door erkende arrangeurs maar ook door eigen leden.

"Wilt u dit muziekspektakel niet missen, noteer dan 10 september alvast in uw agenda."

Het programma van Aalbers-Taptoe Bemmel 2017 ziet er als volgt uit:

13.00 - 14.15 uur: Streetparade centrum Bemmel

14.15 - 14.50 uur: Voorprogramma op gazon

15.00 - 17.00 uur: Aalbers-Taptoe Bemmel op gazon

Meer informatie staat op de website www.taptoebemmel.nl of www.eska.nl.

Zomerse sluiting Zondagsoos

ELST - Zondagsoos in De Wieken! Op zondag 11 juni zijn de gasten van de zondagsoos voor de laatste keer bij elkaar geweest voor de zomerstop. De gasten bestaan uit mensen met een beperking/mogelijkheid..

De vrijwilligers gaan nu genieten van een welverdiende vakantie en op 17 september is iedereen weer welkom in De Wieken in Elst! Deze soos op zondagmiddag eens per twee weken is bestemd voor inwoners van de Overbetuwe die een beperking hebben. Dit jaar vieren we het 10-jarig bestaan van de zondagsoos!

De invulling van de zondagsoosmiddagen varieert van knutselen, tot spelletjes doen, wandelen en Haloween, Sint- en kerstversieringen maken. Er wordt een eigen bijdrage gevraagd van 3,50 euro voor limonade, koffie en thee. De vrijwilligers worden ondersteund en getraind door Forte Welzijn. Kent u iemand die tot de doelgroep behoort? Neem dan vrijblijvend contact op met 085 0406066 of info@fortewelzijn.nl.

Aanstaand weekend Zomerfeesten in Elst

ELST - Zaterdag en zondag 24 en 25 juni naar organiseert 'Zet 'm Op' op het Plein in Elst de Zomerfeesten van Elst. In het hart van het dorp zal Night Flight to Rio op zaterdagavond vanaf 20.00 uur het publiek vermaken, al enkele jaren weten zij Elst op zijn kop te zetten.

Dit jaar bezoekt ook volkszanger Frans Duijts Elst weer; vorig jaar wist hij er tijdens carnaval in De Hucht al een mooi feest van te maken. Op en rondom het plein zijn diverse hapjes en drankjes te krijgen. Ook op zondagmiddag is er genoeg te doen. De jonge talenten van Elst laten dan vanaf 14.00 uur van zich horen vanaf het grote podium. Elst Kids Got Talent is al enkele jaren een succes, een leuk uitstapje voor het hele gezin! Beide dagen zijn uiterst gezellig, gratis toegankelijk, goed bereikbaar en met volop parkeergelegenheid.

Kampioenschap Lingewaardse Zomeravondbridge

LINGEWAARD - Ook dit jaar organiseren de vier Lingewaardse NBB-bridgeclubs, B.C. Gendt, B.C. Doublet, B.C. Huissen en B.C. Cool Down zomeravondbridge.

Nadere informatie hierover staat elders in dit blad en op de websites van de genoemde clubs. Dit jaar voor het eerst is daaraan een kampioenschap verbonden. Met een minimale deelname van vijf van de negen avonden ding je mee naar het zomerkampioenschap. De vijf hoogste scores tellen mee op individuele basis.

Vanaf 26 juli is de stand via het NBB rekenprogramma op de websites van alle deelnemende verenigingen te raadplegen waarna op 22 augustus in Huissen de Zomertrofee uitgereikt zal worden. Met de instelling van dit kampioenschap menen de organiserende clubs te voldoen aan de wens van veel bridgers om niet alleen rekening te houden met wat bij pure gezelligheidsspelers voorop staat, maar ook de wat meer competitie-ingestelden aan hun trekken te laten komen.

Zomerse activiteiten bij De Minkhof

BEMMEL - Het is genieten met het mooie zomerse weer bij leef- en doeboerderij De Minkhof. Daarom staat de zondagsopening op 2 juli ook in het teken van ‘de tuin’.

Louis Dolmans komt vertellen over zijn inspanningen om oude graangewassen - zoals Wilhelminatarwe - te kweken. De kosten bedragen voor deze ochtend/middag inclusief lunch 7,50 euro (bij inschrijving te voldoen).

Minkhof workshop bloemen schilderen voor beginners begint op 26 juni. Een ieder is gedurende vier weken elke maandag van 13.30 tot 15.30 uur welkom om onder begeleiding vrolijke bloemen, boeketten en stillevens te leren schilderen met acrylverf. Het instapniveau is dat van mensen, die nog niet of zelden hebben geschilderd. Bij de kosten van 25 euro zijn de juiste penselen, oefenmateriaal en een opgespannen linnendoek inbegrepen.

Op 24 juli en 14 augustus worden senioren uitgenodigd om met hun kleinkind De Minkhof te komen bezoeken. Ook staat er op 6 augustus een heerlijke barbecue op het programma. Details over de invulling van deze dagen volgen nog. Maak vast een afspraak met uw kleinkind en noteer deze in de agenda. Verdere informatie volgt nog of kijk op de website!

"Tenslotte willen wij nog een oproep doen voor nieuwe vrijwilligers. Hebt u naast uw bezigheden nog wat tijd over om De Minkhof bij te staan, dan horen wij dit graag. Vooral onze schoonmaakgroep en onze kookgroep kunnen versterking gebruiken!"

Aanmeldingen graag via 0481 357185 (alleen op maandag, woensdag en vrijdag), Molenwei 57 (einde Flierenhofstraat/dijk) in Bemmel (www.minkhof.nl; info@minkhof.nl).

Bowlingvereniging Elst sluit seizoen af

ELST - Na 'n spannende competitie (Bloopers bijna hele seizoen bovenaan) was het The Pin Killers die in de laatste wedstrijd tegen Bloopers het kampioenschap via een 4-0 overwinning veilig stelde. Het was 'n geweldige partij van The Pin Killers en wat niemand verwacht had, gebeurde toch nog.

Ook 't Kennet was nog in de race maar verloor helaas de laatste partij van De Dwarsliggers. Einduitslag: The Pin Killers met de spelers Arie Haag, Rieuwert Witte en Rick Mombarg 81 pnt., Bloopers (Joop, Frank en Isabelle) 80,5 pnt en 't Kennet (Maurice, Lucas en Oscar) 78,5 punt.

Beste speler van seizoen was Remco van de Lee met 'n gemiddelde van 168 pins. Hoogste game is gegooid door Arie Haag met 247 pins en hoogste serie is gegooid door Frank van Vlaanderen met 645 pins. Zaterdag 24 juni wordt als afsluiting een bbq georganiseerd van het geslaagde seizoen door onder andere Remco, Joop en Maurice. De vereniging is alle spelers en speciaal aan de invallers van het seizoen dankbaar, die onverwacht door de vereniging werden opgeroepen.

"Hebt u interesse om te bowlen, reserve te zijn/staan? Kom gerust eens kijken. Wij spelen op elke donderdag avond van september tot en met mei van 20.00 -21.30 uur in Bowlingcentrum De Wanmolen van Zetten. Voor meer informatie kunt u bellen met Marc 06 22241417 of mailen naar marcdorien@live.nl."

Zomerconcert koor Animato

INDOORNIK - Op zondagmiddag 25 juni geeft het koor Animato uit Zetten een gevarieerd en luchtig zomerconcert in de mooie Johannes de Doperkerk, Campmanplein 10 in Indoornik. Iedereen is hiervoor van harte uitgenodigd!

Tijdens dit zomerconcert hoort men ondermeer het 'Anthem' uit de musical Chess, het 'Can You Feel the love Tonight' van Elton John, 'Super-Trouper' van Abba, 'one Hand, one Heart' uit de West-side Story van Leonard Bernstein, evenals een paar koorwerken van Verdi en Rossini.

Dit is een kleine greep uit het veelzijdige repertoire dat Animato deze middag zal laten horen. Vanwege de goede akoestiek in de kerk komt de muziek goed tot zijn recht en is het een voorrecht om in deze kerk te mogen zingen en het zang jaar te mogen afsluiten. De muzikale leiding is in handen van dirigent Vincent J. Las. Léon Boons zal het koor begeleiden op de piano.

Het concert begint om 16.00 uur en eindigt omstreeks 17.00 uur. De toegang is gratis. Wel wordt na afloop een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Sponsor bedankt

OOSTERHOUT - Vanaf het najaar speelt tafeltennisvereniging Oosterhout (TVO) in nieuwe shirts. De shirts zijn gesponsord door GPI Elektrotechniek uit Huissen. Eerder sponsorde GPI Elektrotechniek al andere materialen.

Rishi Jurawan, projectleider bij GPI Elektrotechniek, vertelt dat het ontzorgen van de klant niet alleen op zakelijk gebied hoog in het vaandel staat, maar ook op maatschappelijk vlak. ‘Binnen sportverenigingen wordt er hard gewerkt aan het ontwikkelen van talenten. Dit gebeurt ook bij GPI Elektrotechniek. We bieden onze mensen goede omstandigheden en ontwikkelmogelijkheden. Dezelfde goede omstandigheden willen wij ook mogelijk maken voor de lokale omgeving. Wij dragen dan ook graag een steentje bij om mensen in onze omgeving te helpen om fit en vitaal te blijven.’

De sponsoring draagt bij aan de sterke groei die TVO momenteel meemaakt. Eenzelfde groei maakt GPI Elektrotechniek ook mee. Het bedrijf is daarom afgelopen jaar verhuisd naar een nieuw pand op de Azalealaan 3 in Huissen.

Het liep allemaal weer op rolletjes...

ELST - Het was vier avonden feest en fantastisch weer tijdens de 2,5 km rollende wandeling. Doe daarbij de optredens van onder andere accordeonist Theo, Frank en Jan speelden trom en doedelzak, ijsco van Remco, Osje van Friends of Walking, de muzikale omlijsting van Bats Mar Deur en de samenwerking met de Elster Gezinsavondvierdaagse.

Aan alles werd gedacht, koffie en koek tijdens de rust, hapje en drankje of ijsje bij terugkomst in Woonzorgcentrum Tertzio. In de Dorpsstraat werd trots in defilé met vrolijke zonnebloemen gezwaaid. Op deze laatste avond was er bij de finish voor alle deelnemers een speciale medaille en voor de vrijwilligers een toepasselijke speld.

Kortom, reden genoeg om uit te zien naar de avondvierdaagse van 2018. Wandelsportvereniging Elstars hoopt dan om nog meer ouderen en vrijwilligers ‘op de been’ te krijgen.

Wsv Elstars ging in totaal met 200 personen uit vier avonden op pad. Bijna de helft was een niet mobiele bewoner in rolstoel uit woonzorgcentrum Tertzio daarbij voortgeduwd door familie of vrienden. De organisatie, duwers, begeleiding en catering werd aangevuld door vrijwilligers van en voor wsv Elstars. Dit alles was realiseerbaar met dank aan partners als Jumbo, AH, Ode, ’t Wapen, Friends of Walking, IcePower , Gemeente Overbetuwe, Sociaal Kernteam Elst en ‘t Betuwehoekje welke het evenement de ‘Elstars Walk & Roll’ op diverse fronten ondersteunden. Want, het motto is: Elstars, dat zijn we samen...

Op www.elstars.org en/of Facebook Elstars Walk & Roll staan de foto’s en filmpjes.

Bridgedrives Elster Bridge Club

ELST - De Elster Bridge Club organiseert in de maanden juli en augustus van dit jaar op zowel de maandag- als dinsdagavond en zomer-bridgedrives. De drives beginnen om 19.30 uur; aanmelding per paar voor 19.15 uur bij het Zalencentrum Onder de Toren in Elst. Dat is ook de speellocatie.


Aan deze zomerdrives kan iedereen meedoen die kan bridgen. Er vindt geen indeling plaats naar sterkte, dus u speelt tegen sterkere en minder sterke bridgers. Het inschrijfgeld bedraagt voor EBC-leden 2,50 euro per persoon; niet-leden betalen 3,00 euro. Op basis van de uitslag worden ook prijsjes toegekend. Ook zijn er passe-partouts verkrijgbaar. Meer gedetailleerde informatie staat op http://www.nbbclubsites.nl/club/7037.

Rommelmarkt tijdens Bemmel Zingt

BEMMEL - Bij voldoende deelname vindt zondag 9 juli tijdens Bemmel Zingt weer een rommelmarkt plaats. Het belooft een gezellige, drukke dag te worden. Er treden achttien koren op. Dit op vijf podia in het centrum en natuurlijk zijn de winkels geopend.

De rommelmarkt wordt gehouden van 11.00 tot 17.00 uur. Men kan zich hiervoor nog steeds inschrijven. De prijs per kraam bedraagt 25 euro inclusief BTW. Tevens wordt een borg van 5 euro inclusief BTW gevraagd. Deze ontvangt u bij schoon opleveren van de kraam na de rommelmarkt retour. Inschrijven kan tot en met 31 juni tegen contante betaling bij Schoen- en sleutelservice Huting aan Deken Dr. Mulderstraat 2 B in Bemmel.

Opening Natuurspeelplaats tijdens Dag van Park Lingezegen

Foto: Kim van der Zwan

BETUWE - Op Landerij De Park zal tijdens Dag van Park Lingezegen op 25 juni de Natuurspeelplaats officieel geopend worden. Met man en macht is er gewerkt aan het ontwerp en de realisatie van de natuurspeelplaats. En het is een mooie en uitdagende plek geworden!

Kinderen van onder andere BSO De Landerij zullen de speeltoestellen om 12.15 uur officieel in gebruik nemen. Na de opening mogen alle aanwezige kinderen in de Natuurspeelplaats spelen. Van 12.00 - 17.00 uur is er van alles te doen op Landerij De Park rondom het thema Dieren in het Park. Zo zijn er demonstraties hondentraining en paarden mennen. Voor kinderen zijn er de hele dag allerlei activiteiten: modderbeestjes maken, verhalen luisteren, marshmellows bakken, schminken en nog veel meer. Ook spelen de hele middag verschillende bands livemuziek.
Het volledige programma staat op www.landerijdepark.nl.

Kunstlokaal op landgoed Doornik

BETUWE - Op zondag 25 juni vindt de Dag van het Park Lingezegen plaats. Het thema dit jaar is 'Dieren in Park Lingezegen'. Er zijn twee 'bruispunten', namelijk landerij De Park in Elst en landgoed Doornik in Bemmel.

Verscholen tussen oude en nieuwe bosschages, midden in het park Lingezegen, deelgebied Se Woerdt, ligt het landgoed Doornik op loop/fietsafstand van het centrum van Nijmegen. Dit eeuwenoude landgoed, meermalen verwoest door oorlogsgeweld of door de rivier, heeft de ambitie een pleisterplaats te worden voor kunst en cultuur.

De kunstenaars van Kunstlokaal Bemmel presenteren tijdens het weekend van zaterdag 24 en zondag 25 juni werk dat zo veel mogelijk aansluit bij het thema van dit jaar. Tijdens de openingstijden zullen meerdere kunstenaars aanwezig zijn.

Deze expositie is te bezoeken op zaterdag en zondag 24/25 juni van 11.00 tot 17.00 uur op landgoed Doornik, Doornik 1 (achterhuis), Bemmel.

Start dagelijks varen voetveren

BETUWE - Na een succesvolle start van het vaarseizoen wordt er vanaf vrijdag 16 juni door alle fiets- en voetveren van Uit®waarde weer dagelijks gevaren.

Uiterwaarde is erg blij met twee OV Wandelingen binnen het gebied, te weten Het Land van Ravenstein en Waterlinie Culemborg. Zij leveren de betrokken veertjes veel extra wandelaars op. Deze pontjes zijn te vinden over de Waal (Beuningen-Slijk-Ewijk, Druten-Dodewaard en Varik-Heerewaarden), over de Maas (Pontje Ham, Ravenstein-Niftrik en Batenburg-Demen), over de Neder-Rijn (Rhenen-Lienden en Renkumse Veer), over de Lek (Liniepont) en over de Linge (Heukelum-Galgenwaard).

Volgens het vaarschema wordt er tot en met zondag 17 september dagelijks gevaren van 10.00 – 18.00 uur. Daarna in principe alleen op de vrijdag – zaterdag en zondagen. De laatste vaardag van de toeristische voetveertjes is zondag 1 oktober.

Inmiddels is het mogelijk om contactloos te betalen op vier voetveren (Rhenen-Lienden, Beuningen-Slijk-Ewijk, Druten-Dodewaard en Varik-Heerewaarden). Dit zorgt voor een snellere doorstroom op drukke dagen.

Informatie over het vaarschema en eventuele stremmingen zijn te vinden op uiterwaarde.nl. Volg ons ook via FB en Twitter.

Minioren EZ&PC maken indruk tijdens miniorenfinale

ELST – In het weekend van 10 en 11 juni vond in Vaassen de Gelderse Minioren Finale plaats. Per leeftijdscategorie gingen de achttien snelste minioren per slag daar de strijd met elkaar aan. Een regen van persoonlijke records en prachtige klasseringen was het resultaat.

Bij de minioren 4 maakte Inge Ruisch 5 starts en waren het vooral haar 50M vlinderslag in 0.45.92 en haar 200M wisselslag in 3.24.29 met een 6e respectievelijk 7e plaats waarmee ze imponeerde. Frederieke Huizing zwom op de 100M rugslag met 1.33.45 naar een prachtige 6e plaats, terwijl ze met deze tijd tevens onder de richttijd voor de Jaargangfinale zwom en zich daarvoor mag inschrijven. Mila Otten kwam in actie op de 100M vrije slag en kan trots zijn op haar tijd van 1.27.67 die goed was een 11e plaats in het klassement.

Robin Vermeer werd knap 4e op de 50M vlinderslag in een nieuwe tijd van 0.44.20, terwijl ze op dag 2 helaas ziek bleek en niet in staat was tot een nieuw succes. Alexander Barentsen verbeterde zich flink en zette 1.52.55 op de klokken op de 100M schoolslag waarmee hij 7e werd.

Bij de minioren 5 wist Maureen Vens zich op alle afstanden fors te verbeteren en ze werd knap 8e op de 100M vlinderslag in 1.42.26 én de 400M vrije slag in 6.13.60. Marijn Baas mocht starten op de 100M vrije slag en ook hij verbeterde zich aanzienlijk met een mooie 10e plaats in 1.24.27.

'Verbeelding

van de Waal'

NIJMEGEN - Op dinsdag 27 juni vindt de eindpresentatie van het project 'Verbeelding van de Waal' plaats. Dit gebeurt in Museum Het Valkhof in Nijmegen in aanwezigheid van een groot aantal regionale bestuurders, ondernemers en vertegenwoordigers van instanties zoals Rijkswaterstaat en Waterschap Rivierenland.

'Verbeelding van de Waal' brengt het verhaal van de Waal letterlijk in beeld. Schilderijen, archeologische vondsten, foto's en kaarten illustreren onder andere verschillende overstromingen, het landschap, de visserij en de steenfabricage. De verhalen en beelden zijn digitaal al beschikbaar en De Bastei en Museum Het Valkhof gaan de beelden en verhalen gebruiken in hun nieuwe presentaties.

Resultaten project

Al in januari 2016 is gestart met het verzamelen van schilderijen, archeologische vondsten, oude foto's en kaarten om 'het verhaal van de Waal' in beeld te brengen. Deze verhalen en beelden zijn nu te zien in de special 'Verbeelding van de Waal' op de website www.mijngelderland.nl van Erfgoed Gelderland. Deze special krijgt ook een plaats in De Bastei die eind dit jaar de deuren opent.

Naast de special 'Verbeelding van de Waal' is ook een digitale 'Toonzaal van de Waal' gerealiseerd. In deze digitale toonzaal zijn een groot aantal objecten uit het depot van Museum Het Valkhof te zien. Deze objecten hebben allemaal een relatie met de rivier de Waal. Ze zijn door kunstenaar Jan-Wieger van den Berg in een speciale website bij elkaar gebracht. De digitale 'Toonzaal van de Waal' beleeft tijdens de bijeenkomst in Museum Het Valkhof de première.

Bridgecursus voor beginners in Valburg

VALBURG - Na de zomervakantie gaat er een bridgecursus voor beginners van start in Valburg onder leiding van Wim Schouten.

Op dinsdag 22 augustus start de cursus voor beginners in de huiselijke sfeer bij Wim thuis aan de Reethsestraat 17 in Valburg. Aanvang 19.30 uur. Gedurende de hele maand september kan men nog aansluiten.

De eerste kandidaten hebben zich al aangemeld en er kunnen 16 personen aan de opleiding deelnemen. De lessen, die steeds op de dinsdagavonden zijn, eindigen rond de jaarwisseling. De kosten zijn 75 euro inclusief lesmateriaal, koffie, thee en drankjes.

Wie nu dit mooie kaartspel gaat leren, zal daar in het verdere leven heel veel plezier aan beleven. Het is wel raadzaam om zich snel aan te melden via 0488 431402 of e-mail: w.schouten382@upcmail.nl.

Repair Café in Nijmegen-Noord

NIJMEGEN - ln het Wijkvoorzieningenhart De Klif aan de Pijlpuntstraat 1 in Nijmegen wordt op zaterdag 24 juni van 14.00 tot 16.30 uur weer een Repair Café gehouden.

ln het Repair Café kan men terecht voor kleine reparaties van elektrische apparaten, kleine meubels, houten voorwerpen, speelgoed, fietsen, tuingereedschap, computers en printers. Ook kan men hier terecht voor naai- en verstelwerk aan kleding. Het is de bedoeling dat men meekijkt met de reparatie of deze onder deskundige begeleiding zelf uitvoert. Gereedschappen en materialen zijn aanwezig. De reparatie wordt gratis uitgevoerd, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. En ook als je niets te repareren hebt, ben je welkom om mee te helpen bij de reparatie van iemand anders of voor een gezellig praatje.
Meer informatie staat op www.repaircafenijmegen/noord.

Grote Drielsche Kwis

DRIEL - Zin in een gezellige en actieve avond met vrienden, familie en/of buurtgenoten? Ook dit jaar organiseert stichting Kersenfeest Driel in samenwerking met vereniging Historische Kring Driel de ‘Grote Drielsche Kwis’ met als hoofdprijs 250 euro.

De dorpsquiz bestaat uit vragen over de Drielse geschiedenis en actualiteit. Voor een aantal vragen moeten de deelnemende teams het dorp in om opdrachten te maken of antwoorden te zoeken. Ook dit jaar hebben de vragenmakers weer hun best gedaan om een hele avond vol quizplezier te garanderen.

Op maandag 26 juni worden de vragenboekjes tussen 17.00 en 18.30 uur uitgereikt in de feesttent op het Drielse kermisterrein. Diezelfde avond moeten de antwoorden voor 23.30 uur daar ook weer worden ingeleverd. Op donderdagavond 29 juni zijn voorafgaand aan de prijsuitreiking dit jaar voor het eerst nog extra bonuspunten te verdienen tijdens het bespreken van de antwoorden. Direct daarna zal het winnende team bekend worden gemaakt.

Deelnemende teams moeten bestaan uit minimaal 4 en maximaal 10 personen. Vanwege de diversiteit van de vragen is het aan te raden om een gevarieerd team samen te stellen bestaande uit verschillende generaties met diverse competenties. Inschrijven het liefst vooraf via het inschrijfformulier op www.kersenfeestdriel.nl. Of op maandagavond 26 juni tussen 17.00 en 18.30 uur. Per team wordt 15 euro inschrijfgeld gevraagd.

Drie medailles op bondskampioenschap turnen voor Elistha-turners

ELST - Zaterdag 10 juni was de Bondskampioenschap landelijke meerkamp turnen in Waalwijk. Voor Elishta zijn Sim Boerboom en Jayson Donald hier naar toe geweest. Sim begon uiterst sterk op brug en rek met een score van en heeft daarbij geen kostbare punten verloren.

Op het onderdeel vloer wist hij met een zeer nette uitvoering de hoogste score te behalen. Na vijf onderdelen stond Sim op een gedeelde tweede plaats, maar helaas verliep het laatste onderdeel, sprong, minder goed. Ondanks dat het inturnen goed verliep, viel Sim tijdens de wedstrijd waardoor hij naar een vijfde plek zakte.
Op zondag 11 juni zijn is de Bondskampioenschap landelijke toestelfinales gehouden. Ook hier kwamen zowel Sim als Jayson namen Elistha uit. Sim kwam uit op vloer en sprong, en Jayson kwam in de eerst wedstrijd uit op rek. Met een keurig nette en strak uitgevoerde oefening turnde hij een uitstekende prestatie die met 16.90 goed was voor een verdiende zilveren medaille.
Sim, die in de tweede wedstrijd, uit kwam op vloer en sprong, heeft twee uitstekende oefeningen laten zien. Op vloer turnde Sim een zeer strakke oefening en met 12,85 punten, leverde hem dit een gouden medaille op. En op sprong wist hij, ondanks de teleurstelling van een dag eerder, een zilveren medaille te behalen. Beiden hebben weer laten zien dat Elistha ook op landelijk niveau hoge prestaties levert.

Wandelvereniging Magnus zoekt een barmedewerker

NIJMEGEN - De Nijmeegse Vierdaagse editie 101 komt er aan en Wandelvereniging Magnus is drukdoende met de organisatie daarvan. Tijdens deze week verblijven wij met een groep wandelaars in Ontmoetingscentrum De Kloosterhof in Weurt. Op de route verzorgen wij een 120-tal leden en gastlopers.

"Heb jij een klik met de Nijmeegse Vierdaagse of ben je uitgeloot, maar wil je toch iets betekenen tijdens deze gezellige en sfeervolle wandeldagen. Wandelvereniging Magnus is nog actief op zoek naar een enthousiaste en geschikte barmedewerker voor op de locatie.

Je werkzaamheden als vrijwilliger bestaan uit het inschenken van dranken en het goed kunnen tappen van een lekker glas bier. Het ordelijk en schoonhouden van de bar. De aanvangstijden zijn zaterdag 15 juli vanaf 14:00u, zondag 16 juli vanaf 12:00u. maandag tot en met donderdag vanaf 15:00u en vrijdag 21 juli vanaf 1400u. De sluitingstijden variëren, maar om 22:00u of eerder ben je klaar.

Heb jij enige ervaring met barwerkzaamheden, hebt jij goede sociale vaardigheden en ben je representatief, dan zouden wij het leuk vinden als je contact met ons opneemt.

Wij bieden gezellig mensen die allemaal maar een doel hebben en dat is, er met elkaar een top week van maken! Uiteraard kun je elke dag gratis gebruik maken van de warme maaltijd en indien je van buiten Nijmegen komt, bestaat er de mogelijkheid om bij ons te overnachten.

Voor meer info neem contact op met Jan Polman 4Daagse verzorgingscoördinator, 06 51757645."

Enthousiast onthaal zorgt voor kippenvel bij Overbetuweloop

Het was een mooie promotiedag voor Stichting Overbetuwevoorelkaar tijdens de Overbetuweloop. En de kinderen hebben geweldig gelopen.

OVERBETUWE – Het was een mooie, warme en zelfs een beetje een emotionele dag voor Stichting Overbetuwevoorelkaar (OVE). Afgelopen zondag liepen zo'n vijftien kinderen voor onze stichting mee met de Overbetuweloop. Onder het motto 'loop jij al hard voor een ander' vroegen ze aandacht voor onze website.

"Hij denkt in mogelijkheden, niet in onmogelijkheden." Met deze woorden van de commentator werd onder luid gejuich en applaus 'onze' Tije binnengehaald bij de finish. "Wat een kanjer is het. We zijn supertrots op hem. Hij doet dit op eigen kracht." Door deze mooie woorden en het enthousiaste onthaal van het publiek werden de emoties bij het bestuur van OVE behoorlijk aangewakkerd. Kippenvel op de armen, een brok in de keel en soms zelfs de tranen in de ogen.

Maar Tije was natuurlijk niet de enige die meeliep aan de Overbetuweloop om aandacht te vragen voor onze website. Zusje Nieke, Robin, Jesper, Jurre, Minke, Emma, Benthe en Jesper liepen de 500 meter. De vaders liepen enthousiast mee met de halve kilometer. Andries en Mark deden mee met de 1 kilometerloop.

De kanjers kregen allemaal een toepasselijk presentje voor het meedoen. Een schoenlepel in de vorm van een voetje, aangeboden door Voetencentrum Flipse. En een zakje chips voor het nodige zout. Uiteraard deden ook de volwassenen het goed. Vanwege het warme weer bleek ons hesje helaas iets te warm om 5 of 10 kilometer mee te lopen. De Overbetuweloop was voor de stichting ook het moment om haar nieuwe flyer te presenteren.

Elst Op Stelten om door een ringetje te halen

ELST – Ook de 2017-editie van Elst Op Stelten was er weer een om lang van na te genieten. Onder ideale weersomstandigheden zoals een aangename temperatuur, geen regen en volop zon werd de 2017-editie één van de drukst bezochte uitgaves van de het Elster topevenement.

Volgens de organiserende Commissie Elst Op Stelten van het Centrum Management Elst, werd het bezoekersrecord van 2015 niet gehaald, maar zat het aantal bezoekers dat de weg naar het centrum van Elst had gevonden er niet ver vanaf. Voorzichtig werd een schatting van 45.000 tot 50.000 bezoekers geopperd.

Nog voor de marktkramen en de Elster ondernemers hun waren uitgestald hadden, kwam de publiekstoeloop al op gang. Het hoogtepunt van de publieke drukte lag tussen 12.00 en 15.30 uur. Ondanks de extra ruimte die ontstaan is na de renovatie van de Dorpsstraat moesten de bezoekers al schuifelend hun weg zien te vinden langs de vele attracties zoals de duiktank van duikvereniging Gaviiformes, de bungeetrampolines, de klimrots en de racesimulator van Hans Weijs Motorsport. Voor de drie snelste simulator coureurs krijgt hun rit nog een naspel met een echte rallyauto, omdat zij binnenkort naast Hans Weijs plaats mogen nemen op het Eurocircuit in Valkenswaard.

Net zoals de loop al vroeg op gang kwam, bleef het ook lang en bijzonder gezellig druk. En dat was mede een verdienste van de dj's die op de drie podia bij Snelders Sport, restaurant L'Italiano en op de hoek van de Smidsstraat/Willemsstraat. De twee horecapleinen met podia waar live bands optraden (Plein en het Werenfriedplein), vervolmaakten de sfeer.

Ze zijn er weer, kersen!

RESSEN - Het is weer volop genieten van de heerlijke Betuwse kersen bij fruitbedrijf en landwinkel De Woerdt.

Ze zijn stevig, sappig en vol van smaak. Komt u ze proeven? Landwinkel de Woerdt is geopend van maandag t/m zaterdag. Kijk voor meer informatie op www.dewoerdt.nl.

Spreekuur HVOB

ELST - HVOB houdt spreekuur van 19.00-20.00 uur voor haar leden die inlichtingen willen en/of problemen hebben met hun verhuurder (Vivare).

Het spreekuur is in het kantoor van HVOB aan de Verdistraat 27a in Elst. Het spreekuur is iedere derde donderdag van de maand.

Spreekuur huurdersvereniging HVOB

ELST - HVOB houdt spreekuur van 19.00-20.00 uur voor haar leden die inlichtingen willen en/of problemen hebben met hun verhuurder (Vivare).

Het spreekuur is in het kantoor van HVOB aan de Verdistraat 27a in Elst. Het spreekuur is iedere derde donderdag van de maand.

LEF Open SeniorPlus Event zeer geslaagd

ELST - LEF Open Senior Plus Event, het zesde eendag tennistoernooi ETV De Helster was opnieuw zeer geslaagd. Op donderdag 8 juni is op het park het toernooi gespeeld.

Het door de KNLTB goedgekeurd toernooi stond open voor 50+ met speelsterkte 6, 7, 8/9. Gespeeld is met vaste partner voor een van de onderdelen HD, DD of GD. Met alle (14) banen vol behoort dit toernooi bij de grootste eendags-tennistoernooien van Nederland. 108 deelnemers hebben zich hiervoor ingeschreven. Ruim 50 deelnemers waren van ETV De Helster, de rest van tennisverenigingen uit de omgeving.

Na aanmelding bij de wedstrijdtafel was er koffie/thee met een petitfours van banketbakkerij Paul Janssen. Om 09.30 uur begon de eerste ronde wedstrijden. Er werd gespeeld op tijd (3 x 1 uur, telkens met een uur pauze). De lekkere lunch werd gesponsord door restaurant LEF, aan de Halve Morgen in Elst. Er was daarna tijd om nog wat te drinken en gezellig na te kletsen.

Kinder Speelweek Elst met ridders en jonkvrouwen

ELST - De voorbereidingen zijn al in volle gang. Editie 2017 van de Kinder Speelweek Elst belooft weer een spetterend weekje vol actie, fantasie en plezier te worden. Het traditionele 'huttenbouwen' start op zondag 20 augustus om 13.30 uur op het sportveld naast De Helster in Elst.

De Kinder Speelweek Elst is een meerdaags evenement dat voor kinderen van 5 - 12 jaar wordt georganiseerd. De kinderen kunnen dan hutten bouwen, sporten, knutselen, enz. Dit alles met als doelstelling de kinderen een leuke afsluiting te geven van hun zomervakantie. Verder is het sociale samenzijn, samen bouwen, het leren met elkaar omgaan van groot belang voor de kinderen, zo dat zij met iedereen om leren gaan. Ook is deze week belangrijk voor die kinderen die niet op vakantie zijn geweest, dit geeft toch een feestelijk tintje aan hun vakantie. Dit alles wordt georganiseerd door een groep enthousiaste vrijwilligers.

KSE-vlogger 2017

De week wordt dit jaar voor het eerst vastgelegd door een eigen KSE-vlogger! Hiervoor kunnen alle kinderen uit Elst tussen de 8 en 12 jaar oud zich (uiteraard met toestemming van thuis) nu al aanmelden. Een zelfgemaakte vlog moet dan per mail worden gestuurd naar: kinderspeelweekelstgld@gmail.com. Meedoen en aanmelden is naast een leuke ervaring natuurlijk ook gewoon geheel gratis! De winnaar(s) worden door de KSE-organisatie op de hoogte gebracht en gaan een hele leuke week tegemoet als KSE-vlogger!

Op alle basisscholen in Elst zal aandacht worden besteed aan deze jaarlijkse happening voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Hiervoor stelt de KSE folders en posters beschikbaar met daarop alle informatie. Je kunt bijvoorbeeld al een weekkaartje kopen voor 10,00 euro. Dan ben je elke dag welkom bij de KSE. Uiteraard is het ook nog steeds mogelijk om per dag aan te schuiven. De KSE 2017 duurt van 20 t/m 24 augustus. Prijzen en tijden staan op de folder en op Facebook.

Leuke activiteiten

Tijdens de KSE2017 is er van alles te doen voor de kinderen. Van springkussen tot bootcamp, van knutselen tot zwemmen en van Sport & Spel (o.a. ridderspelletjes) tot hutten bouwen. Uiteraard krijgen de kinderen elke dag een heerlijke traktatie. Kortom, teveel om op te noemen! Wie op de hoogte wil blijven over de Speelweek kan het beste de pagina op Facebook liken en volgen (www.facebook.com/kinderspeelweekelst). Hierop worden regelmatig berichten geplaatst.

Vieringen Sint-

Benedictusparochie

Zaterdag 24 juni

17.00 uur: O.L.V. Onbevlekt Ontvangen kerk Heteren, eucharistieviering, V. Bulthuis, Ubi Caritas, aansluitend barbecue

19.00 uur: H. Johannes de Doperkerk Indoornik, woord- en communieviering, J. Rademakers, R.K.G.K.I., feest Johannes de Doper

19.00 uur: St. Willibrorduskerk Herveld, eucharistieviering, V. Bulthuis, In B’tween

Zondag 25 juni

10.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst (EC), eucharistieviering, N. Sales, Koor Zonder Grenzen

09.30 uur: Maria Geboortekerk Driel, woord- en communieviering, J. Rademakers, Cantorije

11.00 uur: Maria Geboortekerk Lent, woord- en communieviering, J. Rademakers, St. Caeciliakoor

11.00 uur: St. Leonardus Oosterhout, oecumenische viering Dorpsspektakel in de tent, V. Bulthuis en ds. W. Hartogsveld

Zaterdag 1 juli

19.00 uur: St. Leonarduskerk Oosterhout, eucharistieviering, F. Bomers, Musica Nova

Zondag 2 juli

10.00 uur: St. Werenfridus kerk Elst (EC), eucharistieviering, V. Bulthuis, St. Caeciliakoor

09.30 uur: St. Jacobus de Meerdere kerk Valburg, eucharistieviering, F. Bomers, Magna Voce

Kersconcert in de boomgaard

ELDIK - Op dinsdag 27 juni houdt harmonie Ochten een openluchtconcert in de kersenboomgaard: het kersconcert (zonder t!). Het orkest zal een gevarieerd programma ten gehore brengen met nummers van bekende componisten. Eveneens wordt er een aantal muzikale gerechten uit Europese landen gespeeld. Daarnaast zal er een klein groepje jonge muzikanten voor het eerst optreden voor publiek.

Het concert vindt plaats in de kersenboomgaard van de familie Hermsen aan de Oude Dijk in Eldik. De toegang is gratis. Bezoekers wordt geadviseerd om een eigen stoeltje mee te nemen. Het concert duurt een uur en begint om 19:30 uur. Bij slecht weer vindt het concert plaats in het dorpshuis in Ochten.

M8E1 kampioen

BEMMEL - De meiden van M8E1 zijn kampioen geworden! Na een 2-0 winst tegen de Kromhouters uit Tiel was het duidelijk: de meiden zijn kampioen.

Het seizoen wordt zaterdag nog afgesloten met een toernooi en dan kunnen de meiden en coaches genieten van een welverdiende vakantie.

MD2 al kampioen

BEMMEL - Na een winst van 5-0 zijn de meiden van de MD2 al kampioen!

Met nog een inhaalwedstrijd te gaan tegen Oosterbeek op maandag konden ze het kampioenschap zaterdag thuis al vieren. "Gefeliciteerd meiden en coaches, top gedaan!"

Pleinconcert Kunst na Arbeid

DODEWAARD - Donderdag 22 juni geeft muziekvereniging Kunst na Arbeid een concert op het Dorpsplein in Dodewaard.

Niet alleen het grote orkest zal optreden, maar ook de leerlingen van ons Blazersbende orkest laten van zich horen. Het concert vindt plaats onder de muziektent op het Dorpsplein. Voor het publiek staan er stoelen klaar. Kom en geniet van de mooie muziek. Het optreden begint om 19.45 uur.

13 / 16

Jan wordt 26 juni 80 en dat is prachtig !
Kinderen, kleinkinderen en Riet

Tess, hier met haar hockeyvriendinnen, wordt 20 juni 8 jaar!
Hartelijk gefeliciteerd en tot zo!
Groetjes O&O!!

lieve Julien,
Van harte proficiat met het behalen van je vwo-certificaten!
Op naar de volgenden.
Mamma, Irsa en Fonzy
xxx

Lara Derksen
Cum Laude geslaagd voor tweetalig VWO op OBC Bemmel,
gefeliciteerd kanjer!
Papa en mama.

Op 23 juni zijn onze lieve papa en mama
50 jaar getrouwd
Gefeliciteerd!
en nog vele liefdevolle jaren samen!
Liefs de kinderen en kleinkinderen xxx

Ben en Clementine,
van harte gefeliciteerd
met jullie
40-jarig huwelijksjubileum
van de Vlindertjes

Demi en Paul, beiden geslaagd.

Straks naar Utrecht en Delft,
maar nu eerst vakantie!

Vriendinnen vanaf de brugklas ....
nu gezamenlijk de eindstreep behaald.
Op naar de toekomst.
Gefeliciteerd lieverds!
Berry, José & Jill

Onze topper Teun Gertsen heeft het havo-diploma behaald.
Liefs Bram, Guus, Paul en Wilma Gertsen

Hiep hiep hoera
23 Juni is de dag.
Dat Sarah 3 kaarsjes uitblazen mag
Van harte gefeliciteerd
Liefs Oma Ria

Hoera
Roos heeft diploma A
Van harte gefeliciteerd

Liefs Oma Ria

Dit feestbeest en bezige bij wordt op 25 juni 70 jaar.
Thea, ga zo door, wordt je 100.
Gefeliciteerd
Bep - Riek
Thea

Lucinda,
Gefeliciteerd met het behalen van je diploma!
Wij zijn trots op je
Liefs,
van ons

Deze jongedame wordt
21 juni 8 jaar

Gefeliciteerd lieve Jedy
dikke knuffel
Opa en Oma blub...

Lieve Rianne,
Van harte gefeliciteerd met het
behalen van jouw diploma!
Trots op jou!
Succes met jouw vervolg opleiding!
Liefs,
Ons allemaal

Lieve Tygo,
Van harte gefeliciteerd met het
behalen van jouw diploma!
Knap gedaan!
Succes met jouw vervolg opleiding
Liefs,
Ons allemaal

Rianne,
Van harte gefeliciteerd
met je 16e verjaardag!
Maak er een leuke en
gezellige dag van!
Liefs

Deze kanjer wordt 21 juni 65 jaar.
Gefeliciteerd lieverd van Joop.

Al 25 jaar samen in het "huwelijksbootje''.
Van harte gefeliciteerd!
De Jasappeltjes

Hiep hoera
Opa is 65 jaar

Driel barst uit haar voegen tijdens de Kersenfeesten

Foto: Fotostudio-Wim

DRIEL - Drielenaren zijn trots op hun verleden, maar zeker ook op het bloeiende verenigingsleven van het heden en laten dat maar al te graag zien tijdens de jaarlijkse Kersenfeesten. Een hele week spectaculaire activiteiten en muziek.

Van maandag 26 juni tot en met zondag 2 juli laat een klein dorp zien waar het groot in is. Kijk op www.kersenfeestdriel.nl voor het volledige aanbod. Er is iedere dag wat te doen in de tent (aan de Patrijsstraat) van de avondvierdaagse, tot een darttoernooi en van tafelvoetbal tot de Drielse Kersenloop. Uiteraard mogen we de Drielsche kwis niet vergeten.

Nieuw dit jaar is de Drielsche landelijke fair, die op zaterdag wordt gehouden. "Niet zomaar een braderie, die tijd is een beetje geweest. Een landelijke fair is een soort van brocante markt waar bedrijven geheel in landelijke stijl hun waren verkopen. De markt wordt in gepaste stijl aangekleed en opgefleurd. Laat u verrassen! We zijn ook druk doende om in de feesttent op zaterdagmiddag een soort dansfestijn te houden. De zondag staat in het teken van de wielerronde van Driel, georganiseerd door WTC De Betuwe.

Foto: Fotostudio-Wim

Uiteraard heeft de organisatie voor het gebruikelijke feestweekend een paar toppers weten te boeken. Zo komt op vrijdagavond radiozender Q Music de tent laten swingen. Op zaterdag de Eindhovense sensatie Lijn 7 en op zondagmiddag treedt in de tent niemand minder dan dj Ooh en Snollebolleke op. Als dat geen topweekend wordt! Entree is alle dagen natuurlijk gratis.

Weekmenu Bemmels afhaalpunt

BEMMEL - Op maandag 26 juni kunnen inwoners van heel Lingewaard tussen 17.00 en 18.00u het volgende menu afhalen: komkommersalade, atamppot rode kool met speklap en een toetje.

Deze maaltijd kost 4 euro en wordt bereid door een enthousiaste groep vrijwilligers. Het afhaaladres is Cuperstraat 9 in Bemmel. Gevraagd wordt zelf drie afsluitbare bakjes meenemen! "Wilt u ook genieten van zo’n heerlijke verse maaltijd dan moet u zich wel van te voren even inschrijven via het SWL Meldpunt. Er is namelijk maar een beperkte hoeveelheid menu’s beschikbaar. Inschrijven kan op maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via 088 2552555.

Het Bemmels afhaalpunt is een initiatief van buurtbewoners in samenwerking met SWL. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Wil van den Hurk (088 2552550).

Niet op vakantie? Maak kennis met seniorentennis in Elst

ELST - Voor alle senioren dames of heren van 50 tot 70 jaar die kennis willen maken met tennis. Er wordt bij Etv De Helster les gegeven door Thea ten Bosch (gediplomeerd tennislerares). Dit in goed overleg met de huidige tennistrainers en Etv de Helster.

Vanaf maandag 17 juli start er een vijfweekse tennisperiode. Er worden twee ochtenden in een week les gegeven om de beginselen te leren of voor gevorderden die zich verder willen ontwikkelen. De volgende weken les zijn 24 en 31 juli en 7 en 14 augustus. Op de laatste trainingsles wordt er afsluitend een onderlinge deelnemerstoernooi georganiseerd.

U kunt zelf kiezen voor twee ochtenduren op maandag, dinsdag-, donderdag- of vrijdagmorgen. U krijgt per morgen een uur tennisles in een groep van maximaal 8 personen. Daarna is er gelegenheid om gezellig na te kletsen onder een genot van een kopje koffie.

De kosten zijn 90,00 euro voor 10 lessen. Per les 9,00 euro. Materialen zijn aanwezig. Zelf zorgen voor gym of tennisschoenen met een glad profiel en een trainingspak of makkelijk zittende kleding. Inschrijven kan via deze link: www.etvdehelster.nl/clubfit.

Eten tegen gewrichtsklachten

LENT - Op dinsdag 27 juni is er om 18.00 uur in Woongemeenschap Eikpunt in Lent een kookworkshop Eten zonder gewrichtsklachten.

Na een theoretische inleiding bereiden en eten wij samen een maaltijd gebaseerd op de theorie. Ook mensen met een allergie zijn welkom; wel graag van tevoren overleggen. Bel of mail voor een folder D. Companjen; 06 13079008 of dcompanjen(at)yahoo.com of kijk op de website www.kokenmetdominique.nl.

Steunpunt Mantelzorger zoekt vrijwilliger

LINGEWAARD - Het steunpunt mantelzorg van Stichting Welzijn Lingewaard zoekt mensen die iets willen betekenen om mantelzorgers te ontlasten bij de zorg.

Voor een oudere dame in Bemmel, die na een val voor langere tijd bij haar dochter heeft gewoond, zoeken we een vrijwilliger, die eenmaal per week boodschappen met haar wil doen. De dochter heeft nu ook in haar eigen gezin de zorg voor een zieke partner.

Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Monique Ritzen, mantelzorgconsulent: 06 22933258 of via e-mail: m.ritzen@swlingewaard.

Lingewaardse zomeravondbridge

LINGEWAARD - De Lingewaardse NBB-bridgeclubs organiseren op toerbeurt, in de maanden juni, juli en augustus, elk op hun eigen speellocatie, zomeravondbridge volgens dit rooster:

di. 20 juni B.C. Gendt Café de Klok
di. 27 juni B.C. Gendt Café de Klok
di 4 juli Doublet Bemmel De Kinkel
di. 11 juli Doublet Bemmel De Kinkel
di. 18 juli niet i.v.m. 4-Daagse
di. 25 juli B.C. Huissen Het Koelhuis
wo.*) 2 aug. B.C. Huissen Het Koelhuis (let op!)
di. 8 aug. B.C. Huissen Het Koelhuis
di. 15 aug. Cool Down Het Koelhuis
di. 22 aug. Cool Down Het Koelhuis

*) N.B. di. 1 augustus is Huissense Dag

Iedere bridger, ook thuisbridger, waar dan ook wonend, kan meedoen. Inschrijving vindt plaats per paar en per keer, voorafgaand aan elke speelavond. In verband daarmee dien je je op die avonden vóór 19.15 uur te hebben aangemeld. Er is dan voldoende tijd om het speelschema samen te stellen en uiterlijk 19.30 uur met spelen te beginnen. De locaties zijn vanaf 19.00 uur geopend.

Meesterpunten kunnen elke avond worden behaald. Prijzen zijn er elke avond, in iedere lijn voor 3 paren. Inschrijfgeld 4 euro per paar (2 euro per persoon) per keer.

Superdeal: driegangendiner voor 14,95 euro bij Mona's!

NIJMEGEN-NOORD – Op een ideale lokatie, vlakbij de A-15, staat het sfeervolle pand van Restaurant Mona's. Alom bekend in de regio, want bij Mona's kun je culinair genieten, voor een prachtige prijs!

Hij was pas 23 jaar, toen hij een bedrijf in de catering opzette; Pim van Anholt. Kok van beroep en zeer ambitieus. Toen zijn bedrijf Catering Culinair goed op poten was gezet, volgde zijn eerste restaurant in Arnhem; Mona's Eet- en Drinkfestijn en het duurde niet lang of zijn tweede restaurant in Nijmegen-Noord was een feit. Inmiddels bestaat Mona's al twintig jaar. Het authentieke restaurant staat bekend om het heerlijke eten en de huiselijke gezelligheid. Maar wist u dat Mona's ook vergaderruimtes heeft? En dat u er ook een besloten feest kunt geven? Bij Mona's kan dat tot in de puntjes voor u worden verzorgd. In de bloemrijke tuin is het er bij mooi weer goed toeven. Gezellig iets drinken met wat borrelhapjes erbij, of uitgebreid dineren? Bij Mona's betaal je nooit teveel. Nu is er de Superdeal: Een driegangendiner, voor slechts 14,95 euro! U kunt kiezen tussen vijf voorgerechten, zes hoofdgerechten en zes nagerechten. Wat dacht u bijvoorbeeld van smakelijk gevulde champignons vooraf, vervolgens een sappige steakspies met kruidenboter en roomijs met caramelsaus na... Loopt het water u al in de mond? Voor dit heerlijke diner betaalt u de ongelooflijke prijs van 14,95 euro! Liever iets anders? De Mona's lunch- en dinerkaart is onlangs vernieuwd. Zo heeft u nog meer keuze uit met zorg samengestelde gerechten.

Komt u een keer proeven? Wees welkom bij Mona's Eet- en Drinkfestijn aan de Griftdijk 201 in Nijmegen-Noord; 024 3481111; www.monasrestaurant.nl.

De hele zomer verse zomerbloeiers bij De Huyskweker

GENDT - De officiële zomer begint deze week. Met heerlijk weer in het vooruitzicht, mooie zomerse dagen waarop we kunnen genieten van tuin, terras of balkon.

Daar horen zomerbloeiers zeker bij! Heeft u nog geen prachtig bloeiende plant van De Huyskweker? Kom dan gerust bij ons langs. In onze kwekerij vindt u nog de hele zomer een ruim assortiment verse zomerbloeiers, stekperkgoed en kamerplanten. Tot eind augustus kunt u bij ons terecht voor verse planten.

Huyskweker Arnhem-Nijmegen is en blijft dé zomerbloeier specialist die staat voor vakmanschap, een gastvrij onthaal op de kwekerij, goed advies en een fantastische bloei dankzij topproducten. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met natuurlijke meststoffen en natuurproducten. De Huyskweker staat gerant voor goede kwaliteit zodat u een zomer lang plezier kunt hebben van uw planten.

Uniek zijn de hangpotten met waterreservoirs. Deze pot maakt het verzorgen van bloemen voor iedereen eenvoudig. Dankzij een verborgen waterreservoir in de bodem wordt een plant altijd van voldoende water voorzien. U kunt deze potten na het seizoen ook weer omruilen voor een nieuwe gevulde hangpot, dat is goed voor het milieu en voor uw portemonnee.

De kwekerij is goed bereikbaar en heeft voldoende parkeergelegenheid. De Huyskweker is 6 dagen in de week geopend. U bent van harte welkom!

Huyskweker Arnhem-Nijmegen, Langstraat 46, Gendt – www.huyskweker-arnhemnijmegen.nl.

Zwemvierdaagse Elst

ELST - Vier dagen zwemmen! De zwemvierdaagse Elst is van 10 tot en met 13 juli. Liefhebbers uit Elst en omgeving kunnen zich weer aanmelden voor de Zwemvierdaagse.


Zwemvereniging EZ&PC uit Elst organiseert samen met zwembad De Helster dit evenement van 10 tot en met 13 juli in zwembad De Helster in Elst. Iedere dag kun je van 18.30 tot 20.30 uur baantjes zwemmen. Voorwaarde voor deelname is dat je in het bezit bent van zwemdiploma A en B. Kinderen met alleen zwemdiploma A mogen deelnemen, maar er moet dan wel een ouder meezwemmen.

Iedereen die zwemmen leuk vindt en in het bezit is van een A- en B-diploma mag meedoen aan de zwemvierdaagse. De inschrijving bedraagt 7 euro en moet contant betaald worden aan de balie van het zwembad.