GN Arnhem

10 maart 2018

GN Arnhem 10 maart 2018


Nieuw programma Gilde Stadswandeling Arnhem

Foto: Rob Slepicka

ARNHEM – De stad Arnhem leer je het beste kennen samen met een Gildegids, die de stad en haar geschiedenis kent. Iedere woensdag, vrijdag en zaterdag, behalve tijdens feestdagen en evenementen, kun je met een Gildegids meelopen door de Historische Kelders. De start is om 14:00 uur; op de Oude Oeverstraat 4, Arnhem. Volwassenen betalen vijf euro, kinderen tot en met 12 jaar 3,50 euro.

Tijdens het 'winterprogramma' verzorgen deskundige gidsen iedere eerste vrijdag en iedere tweede zondag van de maand een aangename rondleiding, fietstocht of virtuele wandeling. Voor april staan op het programma het Stationskwartier en een fietstocht door Arnhems Arcadië.

Vrijdag 6 april: wandeling door het Stationskwartier. Arnhem Centraal, moderne kathedraal van beton, staal en glas. Hypermoderne OV-terminal met een unieke vormgeving en veel verborgen technisch vernuft. U hoort er alles van! En hoe de omgeving veranderde. En waarom ligt het spoor niet langs de Rijn eigenlijk?
De start is om 14:00 uur bij de Stationshuiskamer in Arnhem.

Zondag 8 april: (Nieuw) Fietstocht door Arnhems Arcadië. Goede fiets-conditie vereist! Leer ze kennen, die Romantische Landschapsparken, buitenplaatsen, hun bewoners en hun geschiedenis.
Rondje Arnhem in een inspirerende fietstocht. Wie was die familie Brantsen? De start is om 14:00 uur bij het Gemeentemuseum Arnhem, Utrechtseweg 87.

Kosten: Volwassenen vier euro, kinderen tot en met 12 jaar 2,50 euro. Reserveren is niet nodig.

Gilde Stadswandeling Arnhem levert ook maatwerk zoals speciale combinaties voor groepen en virtuele wandelingen. Ons aanbod bestaat uit ongeveer 25 verschillende wandelingen, maar ook combinaties zijn mogelijk op aanvraag. Specifieke doelgroepen, zoals mensen met een visuele beperking en schoolklassen, kunnen ook met ons op verkenning door Arnhem.

Een uitgebreide toelichting en het volledig aanbod staan op www.wandeleninarnhem.nl.

Team van Primi Dentes spreekt met lof over Hét Gemeente Nieuws

ARNHEM – Voor het team van Primi Dentes, Tandprothetische Praktijk, zijn tevreden patiënten van het hoogste belang. Door goed te luisteren naar iemand met gebitsproblemen streeft Primi Dentes er altijd naar om voor iedere patiënt het meest optimale resultaat te behalen. 'Wij zijn pas tevreden, als de patiënt dat zelf ook is'.

Dankzij de deskundigheid en ervaring van de tandprotheticus en tandtechnici binnen het team, heeft Primi Dentes een goede naam opgebouwd in Arnhem en wijde omgeving. Ook in de service naar patiënten toe weet Primi Dentes zich steeds weer te onderscheiden. Zo kunnen patiënten die niet in de gelegenheid zijn om de praktijk te bezoeken, worden opgehaald en weer thuis gebracht.

De website www.primidentes.nl biedt alle informatie, maar toch koos eigenaar A. Temori (tandprotheticus en esthetisch porselein tandtechnicus) er voor, om Primi Dentes ook onder de aandacht te brengen in een krant. Administratief medewerkster S. Van Bastelaere: 'We hebben met verschillende kranten contact gehad maar met Hét Gemeente Nieuws hadden we de beste klik. Net als bij ons, staan bij Hét Gemeente Nieuws de wensen van de klant voorop. Wij zijn daarom erg positief. En dat Hét Gemeente Nieuws goed wordt gelezen daar zijn we inmiddels zeker van! Toen wij een bericht over onze gebitsprothese met een zachte binnenlaag in Hét Gemeente Nieuws plaatsten, kregen we direct reacties. Ik denk zelfs dat het merendeel van onze patiënten bij ons terecht is gekomen dankzij onze advertenties in Hét Gemeente Nieuws!'

Primi Dentes, aan de Paul Krugerstraat 2 in Arnhem, is dus een tevreden klant van Hét Gemeente Nieuws. U straks ook? Bel: 0481 464770.

Lezing Bodem en Bemesting bij Volktuinvereniging

ARNHEM - Als de bodem goed is... dan wordt het vast een schitterende oogst komend jaar! Daarom gaan we deze avond inspiratie opdoen om de bodem te leren kennen, de samenstelling, de eigenschappen van de verschillende grondsoorten.

Wat leeft er eigenlijk in en op de bodem waar wij als moestuinders gebruik van kunnen maken. De verzorging en het herstel komen uiteraard aan bod. Wat is het grotere belang van een gezonde bodem voor de toekomst? Deze lezing is bestemd voor moestuinders en een ieder die het onderwerp interessant vindt. Deze inspirerende avond wordt gehouden op donderdag 15 maart in het dorpshuis in Elden (Arnhem).

Zaal open 19.30 uur. Aanvang: 20.00 uur - ca. 22.00 uur. Kosten 5,00, leden VTV Elden gratis. Meer informatie staat op www.volkstuinvereniging-elden.nl.

Fietsclub zoekt nieuwe leden

Impressie van voor de start (foto: N. van Kleef) Foto: N van Kleef

BETUWE - "Wij zijn een gezellige fietsclub die bestaat sinds 1992. Momenteel zijn we allemaal 50 jaar of ouder daarom willen we graag versterking van nieuwe leden (mag ook van boven de 50 jaar zijn).

"We fietsen vijf zaterdagen per jaar tussen mei en september. De fietsafstanden zijn tussen de 40 en 45 kilometer per dag. We vertrekken iedere keer vanaf een andere startplaats. Daarom is een auto met fietsendrager wel nodig en de afstanden met de auto zijn maximaal 60 km. Om de 2 jaar organiseren we een fietsdriedaagse en overnachten we ergens in Nederland in een hotel. Meedoen is op vrijwillige basis.

De meeste leden wonen in de gemeenten Lingewaard en Overbetuwe, maar uit andere plaatsen is men ook welkom. Hebt u interesse neem dan contact op met Nollie van Kleef, 0481 371341 of per mail via ch.vankleef@kpnplanet.nl."

Gratis kennismakingsclinic bridge

ARNHEM - Bridgevereniging Arnhem Kronenburg houdt op dinsdagavond 27 maart om 19.30 uur een kennismakingsclinic bridge voor iedereen die geheel vrijblijvend wil kennismaken met bridgen.

Geen saaie theorie, maar binnen een kwartier de kaarten in de hand en spelen maar. De clinic wordt gehouden in Eilandstaete, Abe Lenstrahof in Arnhem-Zuid. Aanmelden en/of meer informatie bij Saskia Hermans: 06 43286451 / bridge@saskiahermans.nl.

Voor de zomer nog leren bridgen? Start nieuwe beginnerscursus vanaf 12 april. Deze korte cursus wordt op donderdagavond gegeven van 19.30 tot 22.00 uur in Eilandstaete, Abe Lenstrahof in Arnhem-Zuid. De cursus wordt gegeven door ervaren en enthousiaste bridgedocent Saskia Hermans en start op donderdagavond 12 april. Het lesgeld voor zeven lessen bedraagt vijftig euro.

Na de lessen kan de deelnemer speelervaring opdoen bij bridgevereniging Arnhem Kronenburg en eventueel na de zomer een vervolgcursus volgen. Aanmelden / meer informatie bij Saskia Hermans: 06 43286451 / bridge@saskiahermans.nl.

Jerome wordt 11, maar hij wil geen cadeaus

ARNHEM - De 10-jarige Jerome uit Arnhem hoeft voor zijn verjaardag geen cadeaus. Hij vraagt een donatie voor de Jerome Damey Foundation, die zorgt voor straatkinderen in zijn geboorteland Guinee.

Bijna drie jaar geleden kwam Jerome na het overlijden van zijn ouders bij zijn tante in Nederland wonen. Sinds Jerome in Nederland woont zet hij zich in om voor zijn vriendjes in zijn geboortedorp een school te bouwen. Zo vraag hij elk jaar voor zijn verjaardag geen cadeaus, maar vraagt hij aan familie, klasgenootjes en aan zijn vriendjes van voetbal of ze geld willen doneren aan de stichting.

Jerome zit in groep 7 en voetbalt bij ESA JO13-1, vanaf augustus gaat hij bij Vitesse O13 spelen. Jerome heeft altijd gezegd dat hij hier in Nederland alles heeft en zijn vriendjes in Guinee niets, en dat hij graag wil dat zij ook naar school kunnen. Jerome: "Ik doe dit net zo lang, tot de school er staat." En de school staat er bijna, vorig jaar is de fundering gelegd en dit jaar worden de klaslokalen gebouwd.

Wilt u Jerome helpen, dat kan, het rekeningnummer van de Jerome Damey foundation is; NL 95 INGB 0006 3703 37 onder vermelding van: Verjaardag Jerome.

Kinderkledingbeurs Rijkerswoerd

ARNHEM - Een groep moeders uit Arnhem-Zuid houdt op zaterdag 17 maart van 13:00 tot 15:00 uur weer een tweedehands kinderkledingbeurs in Activiteitencentrum Rijkerswoerd, Mr. P.S. Gerbrandysingel 45.

Nu het weer lente wordt, is dit een uitgelezen kans om voor weinig geld kwalitatief goede en leuke tweedehands (merk)kinderkleding (maat 74 - 182) te kopen. Er zijn ook schoenen, sandalen, sportkleding, badkleding en zomerse accessoires zoals riemen, sjaaltjes, petjes en zonnebrillen te koop. Voor baby tot tiener, jongen of meisje: voor iedereen zitten er leuke dingen bij. De vrijwilligers zorgen dat alle kleding overzichtelijk per maat gesorteerd is, zodat het (grote) aanbod gemakkelijk is te overzien.

De toegang is gratis. Kom zoveel mogelijk met de fiets of bus, of parkeer de auto bij winkelcentrum Rijkerswoerd (vijf minuten lopen), want de parkeerruimte bij het Activiteitencentrum is beperkt. Degenen die hun overtollige kinderkleding willen verkopen, kunnen zich inschrijven op maandag 12 maart tussen 19:30-20:00 uur in Activiteitencentrum Rijkerswoerd. Meer informatie staat op https://tweedehandsbeurzen.wordpress.com.

Sonsbeekmarkt elke eerste zondag van de maand

ARNHEM - Elke eerste zondag van de maand wordt van 11:00 tot 18:00 uur dé Sonsbeekmarkt gehouden.

Tijdens dit buitenfeest kun je als vanouds lekker ontspannen rondstruinen in Arnhems tofste achtertuin. En genieten van kleurrijke kramen en kekke mobiele keukentjes gericht op puur authentiek streetfood.

"Iedere maand zijn wij weer nèt even anders dan de vorige. Doordat we naast een vast deel een variërend aanbod hebben met van alles home made – fair trade – biologisch – ambachtelijk -streekgebonden maar ook wereldse producten en nog véél meer. Wie iets speciaals zoekt kan dat hier zeker vinden.

Daarnaast is er tijdens elke editie bij gelegenheid een bijpassende programmering van straattheater, yoga, muziek, kunst, tai chi, natuurbeleving en andere inspirerende workshops. En kinderen kunnen op de Sonsbeekmarkt naar hartenlust struinen, klimmen en klauteren op natuurlijke materialen. Of broodjes bakken boven een knapperend vuurtje!

De Sonsbeekmarkt vindt dit jaar op twee locaties plaats. Namelijk in het Sonsbeekpark (Tellegenstraat 3) en Park Zypendaal (Zijpendaalseweg 44). Toegang: gratis. Meer informatie: http://sonsbeekmarkt.nl; https://www.facebook.com/Sonsbeekmarkt/

Epilepsie Café Arnhem

ARNHEM - De Epilepsievereniging Nederland (EVN) verzorgt op woensdag 14 maart een Epilepsie Café in Arnhem. Het Epilepsie Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met epilepsie, partners, ouders van kinderen met epilepsie, familie en vrienden. Ook andere belangstellenden zijn welkom.

Het doel van het Epilepsie Café is om in een ongedwongen sfeer met elkaar in gesprek te komen en ervaringen uit te wisselen en is in De Petersborg, Slochterenweg 40, Arnhem van 19.30 tot 21.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis. Koffie en thee staan klaar. Aanmelden kan via middenoost@epilepsievereniging.nl of via 026 3114472.

Cursussen in Elderveld

ARNHEM - Wijkvereniging Elderveld geeft verschillende workshops en cursussen in Elderveld. Er is nog ruimte voor verschillende workshops en cursussen.

Bloemschikken, cursus - donderdagavond
Bloemschikken, Paasworkshop - woensdagavond 28 maart en donderdagavond 29 maart
Computergebruik voor beginners, incusiefl. internet en e-mail (Windows 10) - dinsdag of woensdag overdag
Digitale fotobewerking voor beginners - dinsdagavond
Digitale videobewerking met Pinnacle Studio Versie 20 - woensdagavond
Eerste hulp aan kinderen, maandag- of donderdagavond
Eerste hulp aan kinderen (bijscholing) - maandag- of donderdagavond
Hartreanimatie - maandag- of donderdagavond
Hartreanimatie (bijscholing, maandag- of donderdagavond

U kunt nog instromen bij:
Active Body - woensdagavond
Conditiegym - donderdagochtend
Engels - Basis (vervolg) - maandagavond
Engels - Conversatie - maandagavond
Frans - Conversatie - donderdagavond
Kleding maken - maandagavond
Schilderen en tekenen / open atelier - dinsdagavond

Houders GelrePas 2018 krijgen vijftig procent korting op maximaal twee cursussen/workshops per seizoen. Voor nadere informatie over deze cursussen en/of aanmelding kan men wijkvereniging Elderveld bellen, 3810798 of e-mailen: wijkver.elderveld@hetnet.nl.

Vrij en gratis inloopspreekuur bij SBBO in Elderveld

ARNHEM - Per 4 april kunt u voor stichting SBBO terecht op het Driemondplein in Elderveld (Sterflat) .

"Heeft u problemen met onbetaalde rekeningen toeslagen, de fiscus en andere overheden? Wij helpen u met een team van gemotiveerde vrijwilligers/sters direct zonder wachttijden ingewikkelde procedure's, en vatten direct de koe bij de horens met een no-nonsens aanpak zonder franjes! Een van onze kerntaken is om u uit de WSNP te houden, mits het probleem niet te groot is gewordenen te lang voortsleept. Maar ook dan zien wij oplossingen en begeleiden u naar de gemeentelijke instanties die verantwoordelijk zijn voor het oplossen van uw problemen."

"Wij werken in heel de provincie Gelderland en regelmatig ook daar buiten. En leren daar weer veel van vooral over hoe het niet moet. Met mensen in de knel onze insteek is deze: Als u in de boksring bent neergeslagen niet meer in staat bent om overeind te krabbelen, dan wacht u maar op een ding, en dat is de verlossende bel en het einde van de ronde, niet op een contract waarin u wordt uitgelegd dat u eerst stabiel moet zijn voordat u geholpen kunt worden en het nog wel even kan duren voor u aan de beurt bent!

"Dit is onze ervaring na twee jaar veldwerk. U belt aan op Driemondplein 94, wij laten u binnen in het complex, u gaat met de lift naar de 5e verdieping daar staat het aangegeven (dit is een tijdelijke ruimte). Maandag van 13.00 tot 14.30 uur. Woensdag van 11.00 tot 13.30 uur. Vrijdag van 13.00 tot 14.30 uur. (026 3798368 of 06 11838179 tussen 11.00 en 21.00 uur). Wij zoeken altijd vrijwiligers & sponsors." (www.stichting-sbbo)

IVN-cursus Moestuinieren voor beginners Haal meer uit je moestuin met IVN

Balkonmoestuinplanten (foto: IVN Arnhem) IVN Arnhem

ARNHEM - IVN-ers helpen mensen met moestuinieren door het geven van cursussen, maar ook door praktische tips aan te reiken via de website. Als je graag aan de slag wilt met een eigen moestuin in je tuin of op je balkon, maar je niet weet hoe te beginnen, volg dan de cursus Moestuinieren voor beginners.

De cursus Moestuinieren biedt handvatten voor het starten van je moestuin. IVN-afdeling Arnhem geeft deze cursus, waarbij je stap voor stap leert hoe je van jouw moestuin een succes kunt maken. Zo ga je aan de slag met jouw tuinplan en krijg je praktische tips over wat te doen in de verschillende moestuinfases.

Salie overleeft de winter? (foto: Maria Pompe) Maria Pompe
Tuin(kruiden)plan (foto: Maria Pompe) Maria Pompe
Wie wat zaait, kan oogsten (foto: Maria Pompe) Maria Pompe
Verspenen (foto: IVN Nederland) IVN Nederland
Verspenen Foto: IVN Nederland (foto: IVN Arnhem)

De cursus bestaat uit een serie van drie bijeenkomsten op woensdagavond 21 maart, 18 april en 16 mei van 19.30 tot 21.30 uur. Kosten zijn inclusief koffie / thee 25 euro. Leden van IVN of KNNV betalen 20 euro.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.ivn.nl/afdeling/arnhem/ Even doorklikken in het menu cursussen. Het aantal plekken is beperkt. Geen gelegenheid om de cursus te volgen? Je kunt het boek ‘Stap voor stap moestuinieren’ dat tijdens de cursus gebruikt wordt, ook voor thuisstudie via de landelijke IVN-webwinkel bestellen. Ga naar www.ivn.nl/moestuintje. Je vindt hier onder andere een Moestuinkalender, waarin je precies kunt zien wanneer je moet zaaien, verpotten en oogsten. Wie nu in deze cursus investeert / zaait, zal straks oogsten.

Boekenfeest in Rozet met Toon Tellegen

ARNHEM - De afsluiting van de Boekenweek wordt dit jaar gevierd met een Boekenfeest in Rozet. Op zaterdagavond 17 maart van 19.30 – 23.00 uur staat het Boekenweekthema natuur centraal in een verrassende voorstelling met muziek, literatuur en filosofie. Met bijzondere hoofdgast: Toon Tellegen, schrijver van dierenverhalen.

Tijdens deze feestelijke afsluiting van de Boekenweek neemt Toon Tellegen je samen met het Wisselend Toonkwintet mee in zijn verhalen uit 'Het geluk van de sprinkhaan' en 'Wij weten wie wij zijn'. De verhalen versmelten op organische wijze met de muziek van het Toonkwintet. Laat je meevoeren in een wonderbaarlijke sfeer van weemoed, verlangen, absurde redenaties en feestelijke avontuurlijkheid. We maken er een feest van! Kosten: 17,50 euro. Leden van de bieb krijgen 2,50 euro korting. Tickets via www.rozet.nl/boekenweek. Het volledige programma staat op www.rozet.nl/boekenweek.

Fit in slechts twintig minuten per week!

ARNHEM - Steeds meer mensen ontdekken fit20: In slechts twintig minuten per week train je je hele lichaam onder begeleiding van een personal trainer. Omkleden is niet nodig; je transpireert niet omdat je traint in een koele ruimte.

Eigenaar Dave Mulderij vertelt: "Doorgaans wordt fitness gezien als iets waar we ons een paar uur per week voor in het zweet moeten werken. Fit20 laat zien dat dit ook anders kan, je traint namelijk maar 20 minuten per week. Met maximaal effect: binnen drie maanden heb je merkbaar sterkere spieren, een betere conditie en een strakker figuur."

De fit20 methode is gebaseerd op vijfentwintig jaar ervaring en onderzoek. Het gaat niet om de uren, maar om de intensiviteit van de training. Je traint tot het moment van spierfalen, wanneer de spieren zo hevig trillen dat ze de oefening niet langer aankunnen. Juist door "tot het gaatje" te gaan, worden de spieren optimaal gestimuleerd en dus sterker.

Dave: "We zien hier veel mensen die vanwege hun drukke leven nauwelijks aan sporten toekomen. Voor hen is het echt een uitkomst, ze kunnen op afspraak kort maar intensief trainen. Zo houd je tijd en energie over voor andere zaken!"

Nieuwsgierig? Kom het zelf proberen tijdens een gratis kennismakingstraining.

Fit20 Arnhem, Mr. D.U. Stikkerstraat 10, 6842 CW Arnhem, 06 28349271, arnhem@fit20.nl, www.fit20.nl of via facebookpagina: fit20 Arnhem.

Forse showroom uitbreiding bij Bender hifi

ARNHEM – Sinds kort heeft de showroom van Bender hifi een metamorfose ondergaan. Het bedrijf heeft de showroom verbouwd en vernieuwd. Met de vergroting van de showroom is het assortiment flink uitgebreid met de allernieuwste hifi-apparatuur.

Bender hifi is al meer dan 50 jaar specialist op het gebied van de beste muziek beleving. Bij het samenstellen van de juiste componenten voor een audio-installatie is Harald in staat uw muzikale dromen uit te laten komen

Bij Bender staat het delen van de liefde van muziek en het beleven van muziek voorop. Daarom noemt Harald zich muziek belevingsdeskundige. Iedereen beleeft muziek op zijn eigen manier daarom bestaat er geen standaard oplossing. Harald vindt het een uitdaging om met u een audio-installatie samen te stellen die uw muzikale droom doet uitkomen. Na het advies is er de mogelijkheid om op een ontspannen manier de installatie in één van de twee luisterruimtes te beluisteren. De mogelijkheid bestaat om thuis de installatie gedemonstreerd te krijgen.

Het delen van liefde voor muziek staat ook centraal tijdens de luistershow die Bender hifi 4 tot 6 keer per jaar organiseert. Tijdens de eerste zondag van de maand is Bender hifi geopend en staat er een demoset centraal waarnaar u vrijblijvend kunt komen luisteren. Uiteraard krijgt u kop koffie of thee. Ga langs bij Bender hifi in de Steenstraat om te bekijken en te beluisteren wat er aan muziekbeleving mogelijk is.

Bender hifi, Steenstraat 54, Arnhem; 026 4453541; www.benderhifi.nl; Facebook: www.facebook.com/benderhifi.

Je rijbewijs halen bij een geboren instructeur! Waarom lessen bij Bjorn van Rijschool Simpelweg?

ARNHEM – Arnhem heeft een nieuwe verkeersschool. De ervaren Bjorn Lodder is gestart met zijn eigen rijschool: Simpelweg. In een Volkswagen Polo (nieuwste uitvoering) geeft hij de leerlingen les. En in de komende tijd biedt hij aantrekkelijk geprijsde lespakketten, waar bij aanschaf ervan ook nog eens een proefles gratis is!

Eigenlijk kon een eigen rijschool ook niet uitblijven. In dit vak is Bjorn een kanjer en geliefd bij zijn leerlingen. Het is een plezier om bij Bjorn van Simpelweg te lessen. Hij spreekt de taal van zijn leerlingen en weet hen op een efficiënte en prettige wijze te motiveren. Bijzondere aandacht is er voor leerlingen met faalangst.

Bjorn van Rijschool Simpleweg hanteert flexibele lestijden. Het is mogelijk om zowel overdag als 's avonds en ook op de zaterdag te rijden. Theorie kan worden gevolgd via internet volgens de speciale iTheorie. Eventueel aangevuld met een extra boek van de rijschool.

Het werkgebied van Rijschool Simpelweg is Arnhem en Lingewaard en omgeving. Meer informatie staat op de website www.rijschoolsimpleweg.nl. Met ook filmpjes over zowel de gang van zaken tijdens het theorie- en praktijkexamen. "Ik verwelkom je graag bij Rijschool Simpelweg en wens je alvast veel rij-plezier!", aldus Bjorn Lodder.

Openingsaanbieding:
35 (uur) lessen inclusief praktijk examen en iTheorie met gratis proefles van 1499 euro.
Nu voor slechts 1399 euro.
De betaling is in overleg en op vertoon van dit artikel.

Rijschool Simpelweg, Ulvenhoutstraat 22, Arnhem; www.rijschoolsimpelweg.nl; 06 43729029.

Koningsdag viering bij Initiatiefgroep Kinderkamp

Feestterrein (foto: John Sijnen)

ARNHEM - Voor de 24e keer organiseert de Stichting Initiatiefgroep Kinderkamp (SIK) van 10.00 tot 16.00 uur Koningsdag, op het terrein van de Dr. W. Dreeschool, Kinderkamp 7 in Arnhem.

Van 10.30 tot 13.30 uur zijn er voor de kinderen diverse gratis activiteiten met onder andere stokvangen, kopgooien, doelschieten, stormbaan, gyro-space, springkussen, reuze-spiraal. Ook zijn er kermisactiviteiten met onder andere een draaimolen, grabbelton, touwtje-trek-kraam, blikgooien, bungee- trampoline en dat alles tegen kindvriendelijke prijzen.

Van 14.00 tot 16.00 uur kunnen de kinderen een ritje maken op een pony. Er is de hele dag een rommelmarkt en men kan een gokje wagen bij het rad van avontuur, waar mooie prijzen zijn te winnen.

Aan de inwendige mens is natuurlijk ook gedacht. U kunt een lekker hapje en drankje bestellen bij de haphoek. Het gehele programma staat op www.sikpresikhaaf.com.

Vrijwilligers gezocht voor Stoelenproject De Duif

ARNHEM - Het Stoelenproject De Duif is een laagdrempelige nachtopvang voor dak- en thuisloze mensen. En ze zoeken er vrijwilligers.

Het project is elke nacht geopend. Per nacht biedt het aan zo'n twintig mensen gratis een dak, warmte en iets te eten. Het is gelegen aan de Spoorwegstraat 11 in Arnhem. Het project wordt draaiende gehouden door vrijwilligers en ondersteund door drie parttime beroepskrachten en een bestuur. Op dit moment hebben we een tekort aan vrijwilligers

Er is altijd één beroepskracht aanwezig om het project en de bezoekers te begeleiden. Als vrijwilliger ben je samen met de beroepskracht in de nacht aanwezig, zij delen soep, brood e.d. uit en houden een oogje in het zeil. Er is een mogelijkheid om even te rusten

De groep vrijwilligers is erg divers, studenten, gepensioneerden, werkenden. Zij hebben eens per twee weken één nacht dienst, van 21:45 - 09:15 uur. Frequentie is te bespreken. De minimumleeftijd van de vrijwilliger is 18 jaar. Elk seizoen worden er verschillende trainingen gehouden voor de vrijwilligers om nog meer vertrouwd te raken in het omgaan met onze bezoekers.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Edmund Boering 06 51111908 of via de mail edmundboering@gmail.com.

Ronald McDonald Huis Arnhem zoekt avond- en weekendvrijwilligers

REGIO - Ronald McDonald Huis Arnhem bevindt zich op het dak van Klimmendaal revalidatiespecialisten. In het Huis kunnen ouders, broertjes en zusjes van kinderen die behandeld worden in Klimmendaal of ziekenhuis Rijnstate dichtbij hun kind zijn of logeren. Ons Huis is ook een aangepaste vakantielocatie voor gezinnen met een zorgintensief kind.

Een Ronald McDonald Huis krijgt geen subsidie of andere overheidsgelden en is volledig afhankelijk van sponsorgelden, giften en inkomsten uit acties. Dankzij de inzet van gastvrije vrijwilligers kan Ronald McDonald Huis Arnhem een fijne en huiselijke plek bieden aan heel veel gezinnen. De vrijwilligers zorgen voor het gezellig maken van het Huis, ontvangen gasten, doen huishoudelijk werk en bieden een luisterend oor.

Informatieavond

Het Huis is geopend van 09:00-21:00 uur, in het weekend van 10:00-20:00 uur. Als vrijwilliger draai je één dienst van vier uur per week (of per maand). Zonder vrijwilligers kan ons Huis niet open zijn. "Daarom zijn wij dringend op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn hun steentje bij te dragen op een avond of in het weekend. Wij hebben jullie hard nodig! Kom jij ons team versterken? Op maandag 19 maart 2018 organiseren we van 19:00-20:30 uur een informatieavond!"

Tijdens deze avond vertellen vrijwilligers over hun werk als vrijwilliger en over het Ronald McDonald Huis en krijg je een rondleiding. Wil je je opgeven voor deze avond of wil je meer weten neem dan contact op of stuur een email:

Ronald McDonald Huis Arnhem, Heijenoordseweg 5 gebouw A, 6813 GG Arnhem; 026 3525260; arnhem@ronaldmcdonaldhuis.nl; www.ronaldmcdonaldhuisarnhem.nl.

Concert op goede vrijdag in Dominicanenklooster Huissen

HUISSEN - Het Arnhems Slavisch Koor verzorgt het concert 'Russische Passie' op goede vrijdag in de kapel van Dominicanenklooster Huissen.

Er worden liederen gezongen uit de vastentijd, de Goede Week en liederen uit de kloostertraditie. Het programma omvat oude liederen uit de Byzantijnse traditie, maar ook koorwerken van jongere componisten met verrassend mooie klanken. Iedereen is welkom bij dit bijzondere concert op vrijdag 30 maart van 19.30 - 21.00 uur. Meer informatie en aanmelding via: www.kloosterhuissen.nl/p/1325.

Wat terug geven

ARNHEM - In zorginstellingen wonen steeds meer eenzame ouderen. Vrijwilligers en verpleegkundigen van deze zorginstellingen krijgen een steeds belangrijkere rol bij eenzame ouderen. Ook de dood en afscheid zijn onderdeel van deze relatie.

Veluwezoom-Uitvaartverzorging richt zich op deze ouderen en wil samen met de zorginstelling iets terug doen voor de maatschappij. Dit willen we doen door de instelling te compenseren voor de kosten van de verzorging na het overlijden. Wist u dat volgens de huidige regelgeving de verzorging stopt na het overlijden! Door een deel van de uitvaartkosten terug te laten vloeien naar de zorginstelling, kan men weer andere uitgaven doen en de zorg optimaliseren. Zo geeft ook u als blijk van waardering, na uw overlijden, wat terug aan de gemeenschap en is de cirkel rond.

Hiervoor biedt Uitvaartverzorging Veluwezoom diverse aangepaste uitvaartpakketten. In deze pakketten zijn de kosten van opbaring, indien mogelijk in de kamer van de overledene of aparte ruimte, kosten voor een afscheidsceremonie, personeel en catering voor een rouwbezoek ter plaatse inbegrepen. De zorginstelling ontvangt voor deze kosten een compensatiebedrag van ruim 700 euro. Met dit bedrag wil Veluwezoom Uitvaartverzorging de zorginstelling tegemoetkomen in de kosten. Spreekt u dit aan als zorginstelling of wilt u wat terug doen voor de gemeenschap? Dan gaan wij graag met u in gesprek.

Meer informatie op www.veluwezoom-uitvaartverzorging.nl.

Neem eens een kijkje in zorgvilla Saksen Weimar

ARNHEM - Zorgvilla Saksen Weimar in Arnhem-Noord opent op woensdag 21 maart weer haar deuren tijdens de inloopochtend! Na het succes van voorgaande inloopochtenden, verwelkomen wij u graag om vrijblijvend sfeer te proeven in onze zorgvilla. De inloopochtend duurt van 10:00 tot 13:00 uur.

Onze relatiemanager Alie van den Brink leidt u graag rond en beantwoordt al uw vragen. Natuurlijk zorgen wij dat het aan koffie/thee en iets lekkers niet ontbreekt. Heeft u tijd over? Maak vooral een korte wandeling door de aangrenzende groene en historische wijk 'Saksen Weimar'.

Villa Saksen Weimar heeft drie kleinschalige woongroepen, waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht en contact. De bewoners, familie en het zorgteam kennen elkaar dan ook goed. Het zorgteam sluit zoveel mogelijk aan bij de beleving en herinneringen van de bewoners. Binnen onze zorgvisie neemt het activeren van lichaam en geest een belangrijk plaats in. Daarom bieden wij een uitgebreid activiteitenprogramma rondom muziek en creativiteit. Ook organiseren wij veel gezamenlijke activiteiten, zoals schilderen, koken en wandelen.

Bent u benieuwd naar het wonen in zorgvilla Saksen Weimar? Meld u dan aan voor de inloopochtend via onze website: www.villasaksenweimar.nl. Villa Saksen Weimar is onderdeel van Stepping Stones Home & Care. Wij zijn gespecialiseerd in de zorg voor ouderen met dementie die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Wij bieden onze bewoners een sfeervolle en beschermde woonomgeving met persoonlijke 24-uurs zorg.

Mobella; haar-, huid- en nagelverzorging aan huis of op locatie

ARNHEM/BEMMEL - Voor een professionele kapper en pedicure hoeft u allang niet meer persé naar de salon. U kunt ook gewoon lekker thuis blijven en uw haar of voeten bij u thuis laten verzorgen. In de regio Arnhem is onlangs een landelijke organisatie gestart met een lokale ondernemer: kapster Robin uit Bemmel.


Kapster Robin De jonge maar ervaren kapster uit Bemmel, is onlangs gestart bij Mobella. ''Ik heb gekozen voor Mobella vanwege de professionaliteit en omdat er altijd iemand achter me staat. Ik zorg voor de kwaliteit van het knippen en Mobella zorgt voor de marketing, reclame, advies en begeleiding. Er zijn behoorlijk wat kappers actief in de regio en op deze manier probeer ik me te onderscheiden."

Mobella, landelijke onderneming Mobella is al 20 jaar actief en is actief in meer dan 900 plaatsen in Nederland. De aangesloten mobiele ondernemers van Mobella zijn altijd professionele, gediplomeerde ondernemers. Zij zijn verplicht om met professional producten en materialen te werken en moeten minimaal vier jaar in een kapsalon te hebben gewerkt. Zo wilt de organisatie zorgen voor een bepaalde standaard in kwaliteit.

Kennismakingsactie:
Van jong tot oud en van kleuren tot permanenten. De thuiskapper biedt, naast de lage tarieven, een drie-of-meerpersoonskorting van tien procent. Knippen kost dan niet 15,90 maar slechts 13 euro

Mobella Nederland; Radioweg 4, 1324KW Almere; 088-1000100. Voor meer informatie: www.mobella.nl.

Project Een Zacht Geruis

Foto: Erik Odijk Foto: Erik Odijk

DOORWERTH – Tot eind maart zal kunstenaar Erik Odijk in kasteel Doorwerth aan het werk zijn in het kader van het project Een Zacht Geruis, een samenwerking van Productiehuis Plaatsmaken, Geldersch Landschap en Kasteelen en Museum Arnhem. Bezoekers kunnen ter plaatse mee kijken met de kunstenaar. Van 20 april tot en met 31 oktober wordt het werk tentoongesteld.

Erik Odijk werkt in principe dagelijks. Wilt u zekerheid? Belt u dan tijdens openings­tijden naar 026-3397406. Meekijken met de kunstenaar aan het werk kan tot eind maart (met uitzondering van 10, 12, 18, 19, 20, 24, en 31 maart). Het werk is tentoongesteld van 20 april tot en met 31 oktober

Kosten: 11,50 euro en kinderen 4 tot en met 18 jaar 5,25 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaarthouders gratis op vertoon van jaarkaart.
Adres: Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2b, 6865 ND Doorwerth

Bereikbaarheid: Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2, 6865 ND Doorwerth; A50 Den Bosch – Arnhem, afslag N225 richting Oosterbeek. Bij stoplichten / restaurant Kievitsdel de borden kasteel Doorwerth volgen. Niet bereikbaar per openbaar vervoer.

Zie ook: https://www.glk.nl/actueel/evenementen1/evenement/?bericht=3551.

Wegens succes herhaald: Insectencursus IVN-Arnhem

Niet alleen over bloemen en bijtjes (foto: Carla Harmelnk) Foto: Carla Harmelnk

ARNHEM - IVN-Arnhem biedt de succesvolle Insectencursus van vorig jaar opnieuw aan. Ervaringen en reacties van eerdere enthousiaste deelnemers zijn hierin opgenomen. Een aantal Stoas-docenten in opleiding hebben deze uitgebreide cursus ontwikkeld.

Wesley van Zadelhoff, de docent, is een jonge, zeer bevlogen verteller met zeer ruime theoretische en praktische kennis en ervaring van veel wat de natuur behelst. Aan de orde komen onder andere de volgende onderwerpen: kennismaking met de diverse soorten; plaats in de insecten­- en grotere wereld; hun leven; gedrag en rol in de natuur; wetenschappelijk onderzoek; belang voor het voortbestaan van mensen en hoe kan je insecten vangen?

De cursus vindt plaats in Stadsboerderij Presikhaaf van het Natuurcentrum Arnhem aan de Ruitenberglaan 4 in Arnhem. Lesavonden zijn op dinsdagavond 20 en 27 maart, 10 april, 1 mei van 19.30 tot 21.30 uur, met een korte koffie/thee pauze. Excursies worden verzorgd op zaterdagmiddag 24 maart, 7 april en 21 april van 14.00 tot 16.00 uur. Tot slot is er een nachtvlinderavond op dinsdagavond 1 mei van 19.30 tot 23.00 uur (aansluitend aan de cursusavond).

De cursus kost 35 euro per deelnemer. Als lid van IVN of KNNV betaal je 30 euro. Betaling contant, voor aanvang op eerste cursusavond. Graag voorafgaand aanmelden via de website www.ivn.nl/afdeling/arnhem en dan doorklikken naar het aanmeldformulier in het menu cursussen -> insectencursus. Op de website staat ook info over andere activiteiten van IVN-Arnhem.

Opening glazen plafonds Eusebius

ARNHEM - Donderdag 15 maart worden de glazen balkons aan de Eusebiuskerk in Arnhem geopend met een adembenemende actie door wethouder Gerrie Elfrink. Gedeputeerde Josan Meijers verricht van binnenuit de openingshandeling.

Om 12:15 uur zal de opening buiten vanaf de zijde van het stadhuis te zien zijn. Deze twee spectaculaire glazen balkons met zelfs een bodem van glas geven een geweldig uitzicht over Arnhem en omgeving. Ook kan het gerestaureerde beeldhouwwerk bewonderd worden.

Na de oorlog plaatste een beeldhouwer de hoofden van Disney's Zeven Dwergen, Tom Poes en Olie B.Bommel hoog aan de toren. Dit tot grote onvrede van dominee Foeke, hij weigerde dan ook de rekening te betalen. Daarop plaatste de beeldhouwer de hoofden van Foeke en de voorzitster van de Protestantse Gemeente tussen de Zeven Dwergen.

De toren zal begin 2019 helemaal gerestaureerd zijn. Het Rijk, provincie Gelderland, Gemeente Arnhem en diverse fondsen hebben bijgedragen aan de financiering van de restauratie die in 2009 begon. De glazen balkons op 63 meter hoogte zijn te bereiken met de panoramalift via de kerktoren, een kaartje kost 7,50 euro. Kinderen 50 procent korting. De torens zijn voor het publiek geopend vanaf 16 maart. In het weekend van 17 en 18 maart is er een openingsactie, voor 2.50 euro zijn de balkons te bezoeken.

Fuchsia Extra Vaganza in Huissen

Fuchia Maxima, een nieuwe Fuchsia

HUISSEN - Fuchsia Extra Vaganza is het terugkerend evenement van Stichting Epric waarbij van meer dan 150 verschillende Fuchsia soorten stekken aangeboden worden voor de prijs van 0,50 euro per stuk.

Stichting Epric is een niet-commerciële werkervaringsplek waar men 30 mensen begeleidt met een afstand tot de arbeidsmarkt. In de kassen van Stichting Epric leren deze mensen weer de dagelijkse dingen die wij zo gewoon vinden. Daarnaast een stukje rust en geborgenheid, met dit alles samen creëren wij een veilige werkplek. Met de opbrengst van de verkoop kunnen de werkplekken in stand worden gehouden, zeker in deze tijd van bezuinigingen en de veranderingen naar de WMO toe.

Stichting Epric heeft altijd aparte planten: en bij Fuchsia's is dat niet anders. Er zijn soorten te koop met blauwe bloemen. Dit zijn nieuwe soorten die nog bijna niet bekend zijn. Ook zijn er een aantal winterharde soorten te koop. Deze kunnen gewoon in de tuin uitgeplant worden en zijn als mooie tuinplant te kweken. Ook nieuw zijn de Fuchsia Maxima, vernoemd naar onze Konigin.

Op vrijdag 9 maart en zaterdag 10 maart tussen 10-17 uur is ook de Fuchsiavereniging aanwezig om informatie te geven over de verzorging van Fuchsia's. Dit jaar zijn alle aangeboden Fuchsia's al opgepot in potjes en zijn ze startklaar voor de mensen. Een mogelijkheid tot koffie drinken is er natuurlijk ook. Epric ligt aan Nieuwediep 9a in Huissen (026 3250959; www.epric.org).

Beautysalon Shannies, een jonge en frisse blik op beauty!

ARNHEM – Een gezellige Beautysalon in Arnhem Presikhaaf, waar u zowel in de kapsalon als in de schoonheidssalon terecht kunt voor uw behandelingen. Eigenaresse Shannen Ronk opende op 1 februari vol trots haar deuren.

Shannen is drieëntwintig jaar oud en is gespecialiseerd in het geven van schoonheidsbehandelingen, het knippen van dames en kinderen en het kleuren en stylen van elk haartype. Beautysalon Shannies staat garant voor een ontspannen ochtend of middag en zelfs 's avonds kunt u na een lange werkdag een behandeling boeken. Met alles onder één dak wordt het nu gemakkelijk om uw eens te laten verwennen en u van alle gemakken te voorzien in een moderne, en gezellige sfeer. in de schoonheidssalon ervaart u volledige rust en ontspanning. De koffie staat altijd voor u klaar!

De Openingsactie van februari loopt wegens succes nog even door in maart 2018. Knippen voor 10 euro!


Kennismakingsactie:
Om u ook kennis te kunnen laten maken met de schoonheidssalon, kunt u in maand maart van een heerlijke, ontspannende gezichtsmassage genieten voor maar 20 euro! "Voordat ik begin met een behandeling, kijk ik eerst naar wat voor haar- of huidtype de klant heeft. Daar pas ik dan de behandeling op aan en neem de wensen van de klant hier natuurlijk in mee."

Wilt u ook een behandeling ervaren? Boek dan nu online uw afspraak of bel naar: 06 40359963. Beautysalon Shannies, Griftstraat 7, Arnhem (Presikhaaf); www.beautysalonshannies.nl.

Demodagen bij Baptist Arnhem

ARNHEM - Op zaterdag 7 en zaterdag 21 april van 10:00 tot 16:00 uur demonstreren leveranciers, cursuscentra en klanten hun producten en technieken.

Zaterdag 7 april
De houtdraaigereedschappen van Robert Sorby en de elektrische gereedschappen van Festool worden gedemonstreerd. Osmo vertelt u alles over hun houtbewerkingsproducten. Bessey demonstreert oplossingen voor elk lijm- of klemprobleem. Rogier Vogelzang laat zijn ambacht zien; wandelstokken maken. Hein Coolen van Ducotools vertelt u alles over de authentieke Stanley schaven. Een gezellig vol programma!

Zaterdag 21 april
Mafell demonstreert hun elektrische gereedschappen. Craig Heffren legt u alles uit over de Record Power houtbewerkingsmachines. Wolfgang Hess laat u het natslijpsysteem van Tormek zien. Peter Peer komt houtdraaien en beantwoordt al uw vragen. Verder zijn ook gitaarbouwer Jan van Capelle en bogenmaker Simon van der Heijden aanwezig met hun prachtige ambachten en producten. U beleeft het deze Demodag!

Extra productpresentaties.

Vrijdag 6 en 20 april zijn er extra productdemonstraties gepland met Tormek, Festool, Mafell, Record Power en Robert Sorby. Alle informatie staat op onze website. Schrijf u kosteloos in op: www.baptist.nl/agenda!

De demodagen zijn te bezoeken van 10:00 tot 16:00 uur. Toegang is gratis. Graag tot dan! Koffie en thee staan klaar!

Baptist Arnhem, Vlamoven 32, Arnhem; www.baptist.nl.

Gratis proeflessen sport- en bewegen voor 50-plussers

ARNHEM/ELST - Gelders Sportplezier biedt een sport en beweegaanbod aan voor 50-plussers op diverse locaties in Arnhem en Elst. Elke week worden binnen zaalgroepslessen en buiten Walking Bootcamp lessen aangeboden waarbij plezier in sporten en het bewegen centraal staat!

Je kunt nu twee gratis proeflessen volgen! Tijdens de zaalgroepslessen bestaat het eerste halfuur uit conditie- en krachtoefeningen. Het tweede halfuur van de les staat altijd in het teken van kennismaking met een sport of spel. Allerlei bekende en onbekende sporten komen langs tijdens dit sport en spel deel. Van volleybal tot frisbee en badminton tot ringhockey. Iedere week iets anders waarbij plezier met elkaar voorop staat! Iedereen doet mee op zijn/haar eigen niveau!

Bij de Walking Bootcamp lessen wordt er lekker buiten getraind. We wandelen tijdens de lessen stevig door en doen tussendoor conditie en kracht oefeningen. Iedereen doet mee op zijn/haar eigen niveau. We werken soms samen, doen groepsoefeningen of een spel om het plezier in het bewegen hoog te houden! Gezellig samen actief zijn is het doel!

Onze lessen worden in Arnhem-Noord, Rijkerswoerd en Elst aangeboden. Kijk voor meer informatie op www.gelders-sportplezier.nl. Meedoen met een proefles? Geef je op via de website of bel naar 06 26943663, Annelies van Gelder

Gelders Sportplezier, Snelliusweg 77 Arnhem, 06 26943663.

Beautycare Velp viert 12,5 jarig bestaan

VELP - Dertien jaar geleden kwam, Ethel Jochemsen voor een leuke uitdaging te staan. Ethel kon een bestaande Slender You Studio overnemen in Velp. Na altijd op kantoor te hebben gewerkt was dit wel even iets anders. Maar zij ging de uitdaging aan, en met succes kan ze nu wel zeggen. 1 oktober 2006 was het zover, haar eerste werkdag in haar eigen salon. Er was ruimte voor meer in het pand dus Ethel ging op zoek.

Een maand later kwam Kim Rengelink, schoonheidsspecialiste erbij. Na vier jaar ging ze verder op zoek en nu heeft ook haar eigen salon in Arnhem. Ivette Voss is inmiddels alweer 11,5 jaar van vaste waarde als Medisch Pedicure. Na haar opleiding heeft ze thuis en bij ons een salon; Voetje na Voetje geopend. Zus Desiree Jochemsen loopt inmiddels ook al weer 8,5 jaar rond in de beauty-praktijk. Zij is nagelstyliste, schoonheidsspecialiste en Medisch Pedicure.

Bij Ethel kunt u terecht voor de Slenderbanken en het Andulatiematras. Ook verzorgt zij de UCW-lichaamspakking en de Gellacnagels.
Inmiddels bestaat de beautysalon alweer 12,5 jaar en staan ze nog elke dag met veel plezier voor u klaar! Op naar de volgende 12,5 jaar!!

Beautycare Velp, President Kennedylaan 81a, Velp; 026 3610757; 06 19193009; www.beautycarevelp.nl; info@beautycarevelp.nl

Gelders Auto Herstel steunt KWF Kankerbestrijding

ARNHEM – Omdat Gelders Auto Herstel toch al de goedkoopste uit de regio is, bedacht eigenaar Davut Yalcin om het KWF Kankerbestrijding te steunen. Hij gaat de komende tijd, bij elk schadeherstel-opdracht tien procent doneren aan KWF Kankerbestrijding. Hiermee is de klant tevreden, want de schade aan zijn voertuig is hersteld en ondersteunt daarmee ook een goed doel!

Het gebeurt de beste onder ons, in een fractie van een seconde kan er schade ontstaan aan uw auto. Bij lakschade is het van belang deze wel te laten herstellen, want lakschade kan tot roestplekken en uiteindelijk tot doorroesten leiden. Bovendien doen ontsierende krassen direct af aan de waarde en de uitstraling van uw auto. Bij Gelders Auto Herstel wordt iedere schade secuur, en op vakkundige wijze hersteld. Davut heeft ruim achttien jaar ervaring in de schadeherstelbranche.

Bij Gelders Auto Herstel kunnen de lijnen niet korter zijn, want Davut werkt alleen! "Van demontage tot en met het spuitwerk, ik doe alles zelf waardoor ik de tarieven laag kan houden. En ook voor ruitvervanging en laswerk kan men hier terecht." Het spreekt voor zich dat Davut met professionele apparatuur werkt en in het bezit is van alle benodigde certificaten. Bij een beschadigd chassis wordt er uiteraard gebruik gemaakt van een autorichtbank. Auto's en scooters met schade zijn bij Davut dan ook in zeer goede handen.

Voor meer informatie bent u welkom aan de Conradweg 14 in Arnhem, vlakbij de welbekende Driepoortenweg; 06 81236008.

Nu ook in Arnhem: 'Slimmer Fit' het alternatief voor de sportschool

ARNHEM – De inwoners van Arnhem weten de weg naar Slimmer Fit al goed te vinden. In deze lifestyleclub, gevestigd aan de Burgemeester Weertsstraat 73 in Arnhem zijn dagelijks tientallen mensen bezig op de Milon Cirkel.

Het slaat aan. Want met 35 minuten trainen per vijf dagen word je aanzienlijk, fitter, slanker en sterker. De Milontraining is daardoor ideaal voor mensen die niet van sporten houden of weinig tijd hebben om te sporten. Er heerst bovendien een ongedwongen sfeer. Omdat je in een cirkel traint, is er veel onderling contact. Na het sporten is er de mogelijkheid om gezellig wat te drinken. De koffie en thee is voor alle leden gratis. De trainingsapparaten zijn automatisch ingesteld op iedere deelnemer, waardoor iedereen honderd procent veilig en pijnvrij traint. Bovendien zijn er altijd trainers in de cirkel te vinden voor persoonlijke begeleiding. "Deelnemers ervaren het als personal training", stelt Slimmer Fit.

Niet goed? Geld terug!

Wie deze prettige manier van bewegen zelf wil ervaren, kan het komen proberen. Want Slimmer Fit hanteert een 'geen resultaat, geld terug garantie'.
Door te trainen bij Slimmer Fit boekt u resultaten. En dat motiveert. Om u nog eens extra te motiveren krijgt u garantie van Slimmer Fit! Wie na twintig keer sporten geen resultaat behaalt in twaalf weken, krijgt zijn volledige geld terug. "Dat durven we aan, omdat we er zeker van zijn dat onze begeleiding en aandacht tot succes leidt."

Slimmer Fit; Burgemeester Weertsstraat 73, Arnhem; 026-3033858; www.slimmer-fit-arnhem.nl.

Sleutel- en Slotenspecialist B. Bosman heeft dé oplossing! Heb je ook een reservesleutel voor je auto?

ARNHEM – Bezit je een reservesleutel voor je auto? Want dat bespaart je wellicht tientallen tot zelfs meerdere honderden euro's! Wie overkomt het niet de auto dicht te doen met de sleutel nog in het contact? Dan is een telefoontje naar je dealer vaak een oplossing. Maar je kunt ook De Sleutel- en Slotenspecialist B. Bosman bellen. Die komt ook ter plekke. Dat kan je tientallen tot honderden euro's besparen!

Autosleutel kwijt en auto op slot? Heb je geen reservesleutel, laat dan een sleutel maken bij De Sleutel- en Slotenspecialist B. Bosman. Want of het nu om een slot op woning gaat of dat van een auto, een vakman als René Bosman fikst 't.

Een reserve-sleutel van Sleutel- en Slotenspecialist B. Bosman is vaak veel voordeliger dan de originele bij de dealer. Informeer maar eens naar de prijs. Dit bedrijf kan vrijwel alle autosleutels –ook de allerjongste generatie- bijmaken en... repareren! Wil je weten of dat ook geldt voor jouw automerk en type, neem via mail of telefoon contact op of kom langs in de winkel.

In de werkplaats worden sleutels gerepareerd. Veelal gaat het om gebroken sleutels of niet-werkende sleutels met afstandsbediening, afgebroken knopjes en kapotte behuizingen. "Wij geven deze sleutels een tweede ronde! Goedkoper dan nieuw", aldus René van Sleutel- en Slotenspecialist B. Bosman, dat ook lid is van het Nederlands Sleutel Sloten Gilde, waarbij betrouwbare slotenmakers zijn aangesloten (zie www.nssg.nl voor een complete lijst).

De Sleutel- en Slotenspecialist B. Bosman, Johan de Wittlaan 19, Arnhem; 026 4421247; www.bosmansleutels.nl.

Voorjaarsconcert Politie BigBand

Concert Politie BigBand Oost-Nederland (foto: Danielle de Wit) Foto: Danielle de Wit

ARNHEM - Het is inmiddels een traditie geworden: het concert van de Politie BigBand Oost-Nederland in het prachtige auditorium van het Thomas à Kempis College. Dit jaar heeft de band de muzikale medewerking van de 1e trombonist van Het Gelders Orkest: Jilt Jansma.


Vanaf 1984 was Jilt vast lid van de bekende radio-BigBand The Skymasters. Hij heeft in die periode vele internationale Jazz artiesten begeleid onder wie Clark Terry, Sarah Vaughn, Dizzy Gillespie, Chick Corea, Herbie Hancock, Monty Alexander, Georgie Fame. Hij speelde in het voorprogramma van de laatste Europese tournee van Frank Sinatra. En is een virtuoos op het gebied van zowel klassieke als lichte muziek.

U kunt zich voorstellen dat de Politie BigBand Oost-Nederland verheugd is op de muzikale samenwerking met Jilt op zondag 25 maart van 14.30 uur tot ongeveer 17.00 uur in het Auditorium van het Thomas à Kempis College aan de Thomas à Kempislaan 25 in Arnhem.Toegang is vrij. Meer informatie staat op www.politiebigband.nl en www.facebook.com/politiebigbandoostnederland.

25 / 32

Stel je eigen lamp samen bij Bizz Elektro en Verlichting

ARNHEM – Je vindt er de nieuwste trends op het gebied van ledverlichting en met meer dan 50 kleuren strijkijzersnoeren plus een groot assortiment aan gekleurde fittingen in diverse soorten materiaal is Bizz Elektro en Verlichting uniek in de regio.

Ze zijn energiezuinig, worden minder warm en gaan erg lang mee; ledlampen. De ledlampen uit de Bizzlightcollectie zien eruit als de 'oude' kooldraadlampen en geven ook dezelfde warme lichtkleur, maar dan wel met de voordelen van ledlampen. In combinatie met een luxe fitting zijn deze lampen zonder lampenkap een sieraad in je interieur. Of je nu kiest voor een porseleinen fitting of voor een fitting van roségoud of roestvrij staal, het assortiment is er zo ruim dat je altijd je eigen unieke lamp kunt samenstellen. Bij Bizz kun je terecht voor lampreparaties en zelfs het restylen van een oude lamp behoort tot de mogelijkheden.

Kijk op www.bizzlightstore.nl voor inspiratie en lees er de positieve reacties van klanten. Online bestellingen vanaf 25 euro worden gratis bezorgd maar je bent ook van harte welkom aan de Steenstraat 10A in Arnhem.

Meubelstoffeerderij Oostdam uw specialist in meubelstofferen en matrassen

ARNHEM – Wegens enorme drukte zoekt Meubelstoffeerderij Oostdam een meubelstoffeerder. Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met Roger Oostdam.

Meubelstoffeerderij Oostdam is specialist in het vernieuwen van uw boot, caravan of camperkussens. Ook kunt u er terecht om uw bankstel, fauteuil of eetkamerstoelen te laten stofferen. Daarnaast kunnen matrassen en kussens ook op maat gemaakt worden. Naast particulieren werkt meubelstoffeerderij Oostdam ook voor bedrijven.

Uiteraard hanteren zij een vrijblijvende prijsopgave en een haal- en brengservice. Oostdam beschikt over een enorme collectie van ruim vierhonderd rollen meubelstoffen (op voorraad) en met zo'n tweehonderdvijftig stalenboeken. Daarnaast leveren zij ook verschillende kwaliteiten polyether, latex, tempur en koudschuim in elke gewenste maat en dikte en vorm.

Oostdam is ook leverancier van leer, skai leder, artfical leather, siernagels en singelband. Ook levert de zaak platen in diverse breedtes voor onder andere matrassen, maar ook voor kussens op maat en of model.

Klarendalseweg 77-78 (naast de molen), Arnhem, 026 4420493, www.oostdam-johomtex.nl of via facebook: Oostdam meubelstoffen.