GN Arnhem

2 juli 2016

GN Arnhem 2 juli 2016


1 / 12

Sonsbeekmarkt: de lekkerste markt in het mooiste park van Nederland

Foto: Sander Damen

ARNHEM – De Sonsbeekmarkt is een vrolijke mix tussen een streekmarkt en een buitenfestival. U kunt meegenieten van een vrolijke mix van kleurrijke kramen - foodtrucks & kekke mobiele keukentjes gericht op - puur - duurzaam - en authentiek 'streetfood' om je vingers bij af te likken. Homemade goodies & gerechten die met heel véél liefde gemaakt zijn en dat proef je!

Maar vooral tijdens deze zomer editie ook extra veel creatieve streek en of wereldse hebbedingen. Ook is er een line-up aan straattheater, (live) muziek, natuurbeleving en inspirerende workshops voor jong en oud. Trek je cowboylaarzen maar vast onder het stof vandaan, want we gaan deze keer linedancen met 'Enjoy's line dance'. Rond borreltijd wordt het fashiondesignfestival Arnhem op de Sonsbeekmarkt afgesloten met lekkere hapjes en drankjes tijdens de Vintage Tea-danceparty. En iedereen is uitgenodigd!

Kom heerlijk in de gezonde buitenlucht je boodschappen doen, leuke cadeaus inkopen, inspiratie opsnuiven, socializen, hangen zitten loungen en genieten van de toffe buitenlocatie.

De SonsbeekMarkt valt op elke eerste zondag van de maand in het Sonsbeekpark in Arnhem.De SonsbeekMarkt bevindt zich aan de Tellegenlaan 3 Sonsbeekpark in Arnhem.Programmering is onder voorberhoud. De organisatie is in handen van Mariz Jansen, eigenaresse Sonsbeekmarkt 06 231 83001; www.sonsbeekmarkt.nl.

VriendenLoterij verrast Jeroen

ARNHEM - Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Jeroen Muller uit Arnhem. KWF Kankerbestrijding, waar Jeroen vrijwilliger is, deed een aanvraag bij het VriendenFonds voor rijlessen.

Bart Hellendoorn, regio-coördinator bij KWF Kankerbestrijding: "Jeroen is een KWF-vrijwilliger in hart en nieren. Hij is een alleenstaande vader van 31 jaar met twee jonge kinderen; zijn vrouw is vorig jaar overleden. Daarbij verloor hij ook nog eens zijn baan. Toch heeft Jeroen altijd de tijd en energie gevonden om zich in te zetten voor KWF kankerbestrijding. Zo heeft hij een benefietdiner georganiseerd waarmee hij ruim 11.000 euro heeft opgehaald!
Jeroen voelt zich enorm betrokken bij de strijd tegen de ziekte, mede omdat hij als tiener zijn ouders verloor aan kanker. Door zijn inzet en doorzettingsvermogen is hij een voorbeeld voor jonge mensen in zijn omgeving. Dankzij het VriendenFonds kunnen we Jeroen verrassen met een rijbewijs! Zo kan hij makkelijker uitstapjes maken met zijn kinderen en is hij in zijn zoektocht naar een betaalde baan flexibeler op de arbeidsmarkt."

Jeroen Muller: "Ik ben sprakeloos. Ik reis nu met de trein, maar straks kan dat met de auto. Dat maakt alles zo veel makkelijker. Ontzettend veel dank!"

VriendenFonds vervult hartenwensen
Twee keer per jaar kunnen goede doelen, clubs en verenigingen verbonden aan de VriendenLoterij of andere organisaties met een ANBI of SBBI-status een aanvraag doen bij het VriendenFonds om iemand binnen de organisatie een steuntje in de rug te geven of in het zonnetje te zetten.

Autivrouwencacafé: Autisme en vrijetijdsbesteding

ARNHEM - Woensdag 6 juli wordt in Zyp25, Zijpendaalseweg 25 in Arnhem, het Autivrouwencafé gehouden. Vrouwen met autisme hebben hier de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Woensdag 6 juli is het thema: Autisme en vrijetijdsbesteding. Vrije tijd is de tijd die men niet hoeft te besteden aan verplichte of noodzakelijke activiteiten zoals (huishoudelijk) werk, zorg en studie.Vrije tijd wordt vooral geassocieerd met de mogelijkheid om dat te doen wat men graag doet, zoals het beoefenen van een hobby, televisiekijken of erop uit gaan. Ook toerisme en recreatie kunnen gezien worden als een vorm van vrijetijdsbesteding. Soms actief zoals wandelen, zeilen en bergbeklimmen, soms passief zoals zonnebaden, busreizen en terrassen bezoeken. Vrijwilligerswerk wordt door de één gezien als vrijetijdsbesteding terwijl de ander dat als werk ziet.

Wat is vrije tijd voor jou? Hoe ga jij om met de invulling van je vrije tijd. Mag je van jezelf niets doen of moet alles wat je doet nut hebben? Je bent welkom als je hierover met andere Autivrouwen wilt praten.

Het Autivrouwencafé wordt elke eerste woensdag van de maand gehouden. Iedere maand zal er een ander thema besproken worden. Om 19.30 uur gaat het café open. Het themagesprek is van 20.00 tot 21.00 uur. Tot 21.30 uur is er gelegenheid om na te praten. In augustus is er geen autivrouwencafé.

Vooraf aanmelden is niet nodig. De kosten zijn 5 euro per avond. Dat is inclusief consumpties. Meer informatie: www.autivrouwencafe.nl.

Arnhem heeft er weer een Nederlands kampioen bij

ARNHEM - Donderdag 9 juni is er in Den Bosch gespeeld om de titel bandstoten in de diverse klasse. In de derde klasse speelde Gerrit Schouten van biljartvereniging Petersborg mee.

Na een spannende strijd waren er voor de laatste wedstrijd twee spelers met hetzelfde aantal wedstrijdpunten: Gerrit Schouten en Harry van Veen van de BV Post. De laatste wedstrijd moest de beslissing brengen. Deze wedstrijd werd tegelijkertijd gespeeld. Om de spanning nog groter te maken wonnen beide heren hun wedstrijd. Dan moet er gerekend worden. Er zijn sporten waar er dan penalty's genomen worden. Bij de biljartsport telt wat je tijdens het toernooi gepresteerd hebt, er wordt dan gerekend met het carambolepercentage.

Na berekening van het percentage kwam de volgende uitslag: Gerrit Schouten met een percentage van 98.3 en Harry van Veen met 90.0 procent. En dus werd Gerrit Schouten met het spelen van het Wilhelmus als Nederlands kampioen gehuldigd. Op vrijdag 10 juni werd Gerrit met applaus ontvangen in De Petersborg. Hier kreeg hij uit handen van de voorzitter een mooie bos bloemen. Er volgde een gezellige middag. "Wij hopren dat dit ook voor veel senioren een stimulans is om ook eens te gaan biljarten, zij zijn welkom in De Petersborg, waar ook gelegenheid is om les te krijgen", aldus Berry van de Kamp, secretaris. BV Petersborg. (Orionsingel 212, Arnhem 026 3232977 of 06 14700377; bhvandekamp@gmail.com.)

Arnhemse kapster wint internationale kapperswedstrijd

ARNHEM - Hélène van Loon (47) - al 31 jaar werkzaam bij de Arnhemse kapperszaak Sjaak ten Velde - heeft de prestigieuze Stylist I-Deas Award gewonnen. Samen met een collega mag zij binnenkort voor een VIP-weekend naar Las Vegas, waar de prijs wordt uitgereikt.

Aan de internationale wedstrijd deden ruim 100 kappers uit meer dan tien landen mee. Alle deelnemers volgden eerst een training in bijzondere knip- en kleurtechnieken, waarna zij die zo goed mogelijk moesten toepassen in hun dagelijks werk.

De wedstrijd is georganiseerd door Joico, een internationale producent van hoogwaardige producten voor haarverzorging en -kleuring.

Team Ronald McDonald zoekt versterking

ARNHEM - Zonder vrijwilligers kan Ronald McDonald Huis Arnhem niet bestaan. Zonder hen geen 'thuis ver van huis'. Zeven dagen in de week, 365 dagen per jaar is het Ronald McDonald Huis geopend. En al die tijd zijn vrijwilligers onmisbaar.

Als vrijwilliger in een Ronald McDonald Huis kunt u op allerlei manieren de handen uit de mouwen steken. Er is vooral vraag naar allround vrijwilligers die zorgen dat alles in het Huis schoon en netjes is, de telefoon beantwoorden, gasten in- en uitschrijven, nieuwe gasten rondleiden en een luisterend oor bieden als daar behoefte aan is. Deze vrijwilligers maken van het Huis een warm thuis.

In Ronald McDonald Huis Arnhem logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in Klimmendaal Revalidatiespecialisten of Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. Ook kunnen zij het Huis bezoeken om gebruik te maken van de gezellige huiskamer, keuken, speelkamer, computerruimte en sport- en spelzaal. Daarnaast zijn gezinnen met een kind dat hulpmiddelen nodig heeft ook van harte welkom om in het Ronald McDonald Huis Arnhem vakantie te vieren.

"Bent u op zoek naar een leuke vrijwilligersbaan in een huiselijke omgeving? Dan bent u bij Ronald McDonald Huis Arnhem aan het juiste adres! Kijk eens op www.kinderfonds.nl/huis-arnhem/word-vrijwilliger voor meer informatie."

Nog steeds op zoek naar een Vierdaagse slaapplaats?

REGIO - Ben je nog op zoek naar een slaapplek tijdens de 100e Nijmeegse Vierdaagse? Wandelvereniging Magnus heeft nog een aantal bedden vrij.

De groep verblijft in Ontmoetingscentrum De Kloosterhof in Weurt. Men kan hier overnachten, ontbijten en gebruik maken van een warme maaltijd. Tevens is er een medische post met gediplomeerde masseurs en ehbo'ers aanwezig. Gezelligheid staat bij deze vereniging hoog in het vaandel. Meer weten? Neem dan snel contact op met Jan Polman (verzorgingscoördinator) janpolman@planet.nl 06 51757645, of neem een kijkje op www.wvmagnus.nl.

Driemaal zwarte band in het judo

ARNHEM- Zaterdag 13 juni zijn drie judoka's van judoclub Bushi Arnhem geslaagd voor hun zwarte band examen in het judo.

In Wijk bij Duurstede hebben Amber van Workum, Laurens Schulenburg en Ton van den Bragt hun kennis en vaardigheid in het judo gepresenteerd voor de examencommissieleden van de JBN district Midden Nederland. De verrichtingen van de judoka's werden aandachtig gevolgd door familie, vrienden, en judoka's van Bushi Arnhem.

Amber (16 jaar) en Laurens (17 jaar) zijn wedstrijdjudoka's van judocoach Joyce Ott-Jansen. Ton van de Bragt traint als senior sinds 2 jaar bij Bushi Arnhem op de vrijdagavond bij de recreanten. Het afgelopen seizoen is er door de examenkandidaten met hun valmaatjes extra getraind specifiek voor het danexamen. De extra uren training op het kata en/of overnames, combinaties, armklemmen en het grondwerk hebben gezorgd voor goede presentaties van hun kunnen en een mooie zwarte band.

Oegandees kinderkoor op bezoek bij Jan Ligthartschool

ARNHEM - Leerlingen van de Jan Ligthartschool in Arnhem gingen maandag 27 juni op 'wereldreis' naar Afrika. Het Kidsgear Children's Choir uit Oeganda bracht een spetterend bezoek aan de school.

De leerlingen werden 's morgens ontvangen met een optreden van het kinderkoor, bestaande uit tien Oegandese kinderen en hun begeleiders. Daarna volgden er in alle klassen workshops zang en dans, djembé en sieraden maken. Na schooltijd was er een drukbezochte Afrikaanse markt, waar allerlei mooie souvenirs werden verkocht, van trommels tot dierenbeeldjes, kettingen en armbandjes. Ook de leerlingen verkochten zelfgemaakte 'wereldsouvenirs', die zij hadden gemaakt in het kader van het thema 'wereldreis'. De dag werd afgesloten met een energiek optreden waarbij iedereen kon meezingen: "Jambo, jambo saana, habari gani, muzuri saana." (Hallo, hoe gaat het? Heel goed!)

Oegandese basisschool
De opbrengst van het optreden en de markt gaat naar de Kidsgear Primary school in Bukomansimbi, een school die een thuis biedt aan wees- en kansarme kinderen in Oeganda. De school werd in 2006 opgericht door de Nederlandse stichting UP4S. Er is financiële steun nodig om te zorgen dat de kinderen te eten krijgen, om de leerkrachten te betalen en de gebouwen te onderhouden. Op dit moment worden 80 weeskinderen volledig door de stichting onderhouden, met behulp van donaties. Daarnaast krijgen 400 leerlingen uit het dorp en de nabije omgeving les op Kidsgear Primary school. Meer informatie: www.up4s.nl.

De Lofstem-Oosterbeek zoekt koorleden

REGIO - De Lofstem uit Oosterbeek zoekt leden voor het koor, we zijn een koor die regionaal optreedt. De leden komen niet alleen uit Oosterbeek maar ook uit de regio. "We zijn een christelijk koor maar met een breed repertoire, dus naast het christelijke lied ook gospel, opera en oratorium."

"We zijn op zoek naar enthousiaste zangers en zangeressen vooral mannen zijn in dit koor in de minderheid. We zijn jonger dan het lijkt, met een enthousiaste dirigent op de bok.

Er staan drie optredens op de rol:

  • Zaterdag 29 oktober het jaarlijks concert

  • Woensdag 14 december kerstsamenzang in de Kruiskerk Arnhem-Zuid

  • Zondag 18 december volkskerstzangdienst in de Ontmoetingskerk Doorwerth

Daarom kunnen we steun van nieuwe leden goed gebruiken. We zingen elke maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Vredebergkerk in Oosterbeek.

Kom gewoon eens op een repetitieavond luisteren en als je wilt zing mee. Misschien sta je dan bij onze optredens in het koor. Wil je informatie dan kun je bellen of mailen naar 026 3612914 en j.gerritsen89@upcmail.nl."

Stadswandelingen in Arnhem

Foto: Rob Slepicka

ARNHEM - Zaterdag 2 juli rondleiding Historische Kelders van Arnhem onder leiding gidsen van Gilde Arnhem. Start 14.00 uur Oude Oeverstraat 4a. Kosten voor volwassenen 5,00 euro kinderen tot en met 12 jaar 3,50. Meer info staat op www.wandeleninarnhem.nl.


Zaterdag 2 juli: stadswandeling. Start is om 11.00 uur bij de Sabelspoort. Kosten: volwassene 4,00 euro; voor kinderen tot en met 12 jaar 2,50 euro.

Foto: Rob Slepicka

Altijd op weg samen met Sanders

GROESBEEK - Sanders tweewielers uniek met gratis eigen pech-onderweg-service!

Nadat Sanders Tweewielers uit Groesbeek in 2015 de publieksprijs 'Tweewielerwinkel van het Jaar' won, heeft de tweewielerspecialist haar serviceniveau naar een nog hoger plan getild. "Toen wij wonnen was dat volgens de vakjury van ANWB en Bovag mede door ons hoge klanttevredenheidcijfer", aldus Fred Dibbets, eigenaar van Sanders Tweewielers. "Daarom hebben we besloten om de pech-service geheel gratis te maken, voor zowel de scooterklanten als de e-bike kopers nieuw en gebruikt; dit is absoluut uniek in onze branche!"

Doordat er met vaste eigen chauffeurs wordt gereden; is Sanders heel snel ter plekke (in een straal van 60 kilometer om Groesbeek). Zo zijn klanten niet alleen verzekerd van snelle hulp bij pech-onderweg; feitelijk kun je ervan uitgaan dat je een goede tweewieler koopt! Ook bij een gebruikte scooter of e-bike is de gratis service van kracht, zeven dagen per week, op werkdagen van 7.00 tot 21.00 uur, in het weekend van 9.00 tot 19.00 uur. Uiteraard worden de bussen ook ingezet om de tweewielers (300 op voorraad) op te halen en te bezorgen voor servicebeurten.

Het ontzorgen geldt ook voor de verhuurtak van de fietsen, e-bikes en scooters; er wordt op locatie bezorgd en opgehaald, uiteraard met gratis omruilgarantie onderweg!

Sanders Tweewielers, De Ren 6, Groesbeek.

Schildersbedrijf Patrick van Zoest meer dan alleen een schildersbedrijf

ARNHEM - "Wilt u kwalitatief en duurzaam schilderwerk dat jarenlang mee gaat? Dan bent u bij het Arnhemse schilders en afwerkingsbedrijf Patrick van Zoest aan het juiste adres. Wij hebben al meer dan twintig jaar ervaring in grote en in kleine projecten, zowel bedrijven als particulieren."

"Naast schilderwerk kunnen wij nog veel meer voor u betekenen, zo zijn wij gespecialiseerd in renovatie schilderwerk, monumentenwerk, integraal onderhoud, glas zetten, coaten van vloeren, spuiten van plafonds en behangen."

Kiezen voor vakkundig onderhoud van het schilderwerk is verstandig. Kwaliteitsschilderwerk voorkomt voortijdige veroudering en renovatie, daarnaast is goed verzorgd en mooi schilderwerk een meerwaarde voor uw woning en of bedrijf.
Panden kunnen op verschillende tijden onderhoud vergen. "Wij kunnen u een gedegen plan van onderhoud opmaken en dit plan over meerdere jaren uitvoeren."
Deze aanpak speelt in op de onderhoudsbehoefte van de verschillende facetten van het pand en geeft bovendien een goed overzicht in het financiële onderhoudsplaatje. Verder kan met deze aanpak goed ingespeeld worden op een planning wanneer er meerdere bedrijven in en om een pand bezig zijn.

"Op schilderwerk aan woningen ouder dan twee jaar hanteren we het lage btw tarief van zes procent. Het laten uitvoeren van binnen- en buitenschilderwerk wordt hierdoor nog aantrekkelijker. Voor meer informatie of voor een vrijblijvende inspectie aan uw bedrijf of woonhuis www.patrickvanzoest.nl, 06 22757789."

Eerlijk, degelijk materiaal vervaardigd in eigen land... Boxspring Plaza: slaapcomfort voor ieder wat wils!

ARNHEM – Wie op beddengebied iets zoekt, moet beslist de winkel en showroom (750m2) van Boxspring Plaza aan de Steenstraat in Arnhem binnenstappen. In de zaak worden boxsprings, matrassen, kussens, dekbedden, bedbodems en een zeer uitgebreid bedtextiel aangeboden. Tegen spectaculair lage prijzen. En van een onberispelijke degelijke Hollandse kwaliteit.

Duurzaamheid, ventilatie en comfort zijn de basiselementen van onze collectie matrassen en bedbodems. Het assortiment bestaat uit: boxsprings, elektrische boxsprings, matrassen en bedtextiel.
In de winkel/showroom in Arnhem kunt u de matrassen en bedbodems uitgebreid testen. Bijna alle boxsprings en matrassen zijn van degelijke Hollandse fabricaat. De grote inkoop betekent dat onze producten scherp geprijsd zijn. Gecombineerd met onze uitstekende service maakt dit van Boxspring Plaza uw ideale adres voor boxsprings.

"Door onze betrokken medewerkers en het gebruik van hoogwaardige materialen kunt u rekenen op kwaliteit en een persoonlijke service. Want een matras of boxspring koopt u slechts eens in de tien jaar, juist daarom is een deskundig en juist advies van groot belang. Hoe goed een matras ook is, het neemt nooit de pijn weg, maar kan het leed wel verzachten!"
Sinds kort kunt u ook online bij Boxspring Plaza winkelen. Dit kan zeven dagen per week, vierentwintig uur per dag via www.boxspringplaza.com.

Boxspring Plaza Arnhem, Steenstraat 110, Arnhem; 026 3795627; www.boxspringplaza.com

Live muziekfeest Huissen-centrum op zondag 3 juli Back to the Music goes Sixties!

The Very Very Nervous, een van de vele bands tijdens Back to the Music ‘Sixties’. Op 3 juli a.s., tevens koopzondag. Ideale combi: shoppen en stappen inclusief live muziek! (eigen foto The Very Very Nervous)

HUISSEN- Het stadje van plezier hoort dit jaar 200 jaar bij Nederland. Voor Back to the Music duikt Huissen minder ver de historie in. Het live muziekspektakel heeft dit jaar als thema: Sixties. Datum: zondag 3 juli, tevens koopzondag.

De eerste zondag in juli is in Huissen steevast gereserveerd voor Back to the Music. Duizenden muziekliefhebbers en fuifnummers bezoeken het stadje van plezier dan. Grote troef: de live bands bij de horecagelegenheden met terrasjes. Bijkomend voordeel: de winkels in het centrum zijn van 13.00 tot 17.00 uur open. Shoppen én genieten van muziek met een drankje en een hapje bij de hand. Klinkt als muziek in de oren!

De eerste noten van de acts zijn vanaf 13.00 uur te horen, de laatste klanken om 20.00 uur. Dit jaar is het thema: Sixties. Van rock 'n roll tot soul. Bezoekers die in stijl gekleed komen, maken kans op een waardecheque, na het evenement te besteden in de horeca. Zo'n cheque is er tevens voor de mooiste (privé)foto uit de jaren '60, die wordt geplaatst op Facebook.com/BacktotheMusicHuissen,

Check Facebook

De programmering dit jaar biedt voor ieder wat wils. Bij Beide Zussen: 2nd Opinion. Een akoestisch duo dat zich tussen het publiek begeeft. Bij De Buitenpoort Huissens bekendste band Flashback en de Rolling Beatles, met, inderdaad, nummers van beide beroemde bands/'rivalen'.

Bij Borrelzz speelt Whatever in op het Sixties-thema en Time Out en Cold Beverage laten het publiek op het 'Museumplein' –bij Het Moment/Bar Lekker- swingen. Nieuw dit jaar: live muziek op de Markt, met Tulsa Time dat bij de Claudio en De Betuwe haar 10-jarig bestaan luister bij zet. Bij De Dijk heerlijk vette rockabilly van The Very Very Nervous.

Vertrouwd goud van oud met Reflexion bij Big Fish en Buddy & Friends rocken erop los bij 't Huessenaartje. Blijf op de hoogte van nieuws over en van Back to the Music en de koopzondag via: Facebook.com/BacktotheMusicHuissen en Facebook.com/ovhhuissen.

Hadi: voor maatkleding, reparatie en meer...

ARNHEM - Goede kleding weggooien? Kleine reparatie een te grote moeite voor jezelf? In een tijd waar iedereen op zijn uitgaven moet letten, is het goed te weten dat er in de buurt een kleermaker is, die zijn vak verstaat. Die snel en kwalitatief kleding weer passend en heel maakt. Tegen heel scherpe prijzen.

Hadi is hét adres voor maatkleding en reparatie en ook voor het maken van gordijnen. Bovendien is er een stomerij, waar alle artikelen kunnen worden aangeboden. Ahmad heeft ervaring van liefst 35 jaar.

Een nieuwe rits, nieuwe voering in een mantel of colbert? Nieuwe zoom in spijkerbroek of mouwen van een overhemd inkorten? Dat is dagelijks werk voor de kleermaker, die ook vakbekwaam met leer is. Ook voor stofferingswerk als het bekleden van kussens en matrassen voor caravans, kan men er terecht. Wat ook geldt voor het vervaardigen van gordijnen. En heeft de klant een spoedklus, dan wordt deze -indien mogelijk- tegen dezelfde kosten meteen uitgevoerd!

Hadi, Hoefbladlaan 30 Arnhem-Zuid; telefoon 026 3216687 / 06 25533147.

Speelvoorziening voor alle kinderen

ARNHEM - Vrijdag 24 juni opende de speeltuincommissie van Saksen Weimar Fase 3 in het bijzijn van genodigden en buurtbewoners op een feestelijke wijze de speelvoorziening in de wijk!

Na een intensief traject van brainstormen, uitzoeken en overleggen was het vorige week eindelijk zover: de plaatsing van het speeltoestel! En we kunnen niet anders zeggen dan dat het echt fantastisch is geworden! Mede dankzij de hulp van de Groene Treden, Kuiper Makelaardij, Strijbosch Thunissen Makelaars, buro philip van den hurk, Installatiebedrijf Boxum en Boerma interieurstyling & projectinrichting hebben onze kinderen blijvend een fantastische plek om samen te spelen en zich te ontwikkelen.

Mamacafé in bieb Kronenburg

ARNHEM - Op donderdag 7 juli verzorgt de Bibliotheek Kronenburg van 10.00 tot 11.00 uur een Mamacafé.

Soms heb je als ouder twijfels of zorgen bij het opvoeden van je kind. Bij het Mamacafé kun je allerlei vragen stellen over datgene waar jij nieuwsgierig naar bent, meer over wilt weten of advies over wilt krijgen. Het Mamacafé wordt verzorgd door Daphne Jacobs. Zij is eigenaar van De Geluksfabriek, praktijk voor kindercoaching en integratieve kindertherapie.

Het Mamacafé vindt 7 juli om 10.00 uur plaats in de Bibliotheek Kronenburg. De toegang is gratis en aanmelden van tevoren is niet nodig.

Spel in winkelcentrum Presikhaaf

ARNHEM - Winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem staat van 2 tot en met 17 juli in het teken van de naderende zomervakantie.

In deze twee weken ontvangt het winkelend publiek bij elke aankoop vanaf 10 euro een speciale vakantiespelmunt. De munt is voorzien van een unieke spelcode, waarmee men kans maakt op mooie prijzen. De winkeliers van Presikhaaf hebben zestig mooie prijzen beschikbaar gesteld met een waarde van 15 tot 50 euro. Alle prijzen hebben een link met het thema vakantie en komen in deze periode dus goed van pas. Winkeliers willen hiermee graag wat extra's doen voor hun bestaande klanten, maar ook een bezoek voor nieuwe klanten aantrekkelijk te maken.

Met wie ga jij komend schooljaar op pad?

ARNHEM - Voor het nieuwe schooljaar is weekendschool LeukOmteLeren op zoek naar bevlogen buddy’s. Als buddy ben je in de periode van september tot mei verantwoordelijk voor een jongere tussen de 11 en 14 jaar oud. Dankzij jouw investering kan de jongere een rugzak met ervaringen vullen.

Als buddy ga je samen met ‘jouw jongere’ activiteiten ondernemen die de sociale, emotionele en cognitieve ontwikkeling van de jongere stimuleren. Het accent kan liggen op sport, op werk en leren, er kan aandacht zijn voor maatschappelijke vraagstukken of op ontmoeting.

Eens per 2 à 3 weken onderneem je een activiteit met de jongere die jullie plannen op basis van de eigen agenda. Daarnaast ben je aanwezig bij drie buddybijeenkomsten verspreid over de acht maanden die je als buddy actief bent. Tussen de activiteiten door onderhoud je contact met de jongere.

De Weekendschool investeert in de begeleiding, van jou als buddy, 1 op 1 en in groepsverband. Er is als buddy tevens de mogelijkheid aan te sluiten bij trainingsmomenten. Pak deze kans en meld je aan bij Anneke Polman via anneke.polman@leukomteleren.nl of via 06 11174591.

Derde editie van het Immerloo Park Festival

ARNHEM - Houd jij van theater, muziek, kunst en natuur? Kom dan zaterdag 9 en zondag 10 juli naar de derde editie van het Immerloo Park Festival. Vanaf 12.00 uur ben je welkom in Arnhem-Zuid.

Op zaterdag is het festival van 12:00 – 24:00 uur en op zondag van 12:00 – 20:00 uur. De toegang tot het Immerloo Park is gratis, maar voor theatervoorstellingen en enkele activiteiten betaal je een kleine bijdrage. Het bijzondere aan het Immerloo Park Festival is dat de organisatie geheel in handen is van vrijwilligers. Ook artiesten werken belangeloos mee.

Interactief programma

Er is van alles te doen voor jong en oud. Mad Science laat kinderen kennismaken met techniek en wetenschap door ze zelf allerlei proefjes te laten doen. Houd je meer van het circus? Doe dan mee met de workshop circustheater van Circustheater Stoffel. Of kijk naar de Enge Buren. Drie mannen die je mee op reis nemen door de (pop)muziek met hun energieke, muzikale show bestaande uit eigen en bekende popnummers. Ook kun je meedoen aan de Immerloo Park Wedstrijd 2016. Maak jij de mooiste foto van het festival? Doe wat jij leuk vindt. Niets moet, alles mag.

Nieuwsgierig geworden? Op zaterdag 2 juli kun je kennismaken met het festival. Enkele artiesten zijn in winkelcentrum Kronenburg aanwezig om je alvast een voorproefje te geven. Ga naar de Facebookpagina of website www.immerlooparkfestival.nl voor meer informatie.

Judoclub Bushi Arnhem start in De Laar-West

ARNHEM - De judosport, de club, en het wedstrijdjudo leven in Arnhem. en omgeving. Bushi Arnhem heeft de afgelopen 10 jaar een goede naam opgebouwd in Arnhem Zuid en flink aan de weg getimmerd als club met als gevolg een grote vraag naar judolessen.

De judotrainers en coaches, samen met het bestuur, vrijwilligers en ouders van de club, hebben het judo in Arnhem op de kaart gezet. Bushi Arnhem start met judolessen op een nieuwe locatie met meer mogelijkheden voor groei, de grote wens van Bushi Arnhem.

Bushi Arnhem is een enthousiaste vrijwilligersorganisatie, met een gezonde sportieve ambitie en een goede wedstrijdselectie. De inzet, motivatie, en goede sfeer hebben ervoor gezorgd dat sportieve successen niet konden uitblijven bij de jeugd. Bushi Arnhem heeft ondertussen o.a. drie Nederlands kampioenen onder 15 jaar, kampioenen op het Dutch Open Espoir en goede resultaten op sterk bezette internationale toernooien. Daarnaast plaatste Bushi Arnhem zich de afgelopen jaren nog ieder jaar met jeugdteams voor het NK-teams. Bushi Arnhem merkt dat de groeiende belangstelling voor het judo bij zowel de judolessen als de selectietrainingen toeneemt. Op de locatie SHK sportcentrum, het thuishonk van Bushi Arnhem de afgelopen tien jaar, was uitbreiding van de judolesuren jammer genoeg niet mogelijk.

Het sportbedrijf van de gemeente Arnhem heeft de afgelopen maanden meegedacht en meegezocht naar een passende oplossing voor een judozaal. De sporthal de Laar West is een goede mogelijkheid voor Bushi Arnhem om haar activiteiten uit te breiden. Bushi Arnhem heeft recentelijk een vereniging opgericht en in de zomervakantie zal de dojo worden ingericht. Wij hopen op een mooi begin van het nieuwe judoseizoen en wij gaan op maandag 5 september met het nieuwe lesrooster starten.

Vrijdagavond 8 juli wordt er door de judoka's een sponsorloop gehouden in de wijk De Laar-West. De judoka's vragen u om hen te ondersteunen. Indien u meer informatie wilt over de nieuwe accommodatie in De Laar-West, aanmelden voor een judoles bij Bushi Arnhem, of meer informatie over judo, dan kunt u die vinden op www.bushiarnhem.nl of op facebook.