De Liemers Helemaal Goed Courant

18 januari 2019

De Liemers Helemaal Goed Courant 18 januari 2019


Alpe d'HuZes Kenter Spinningmarathon

(foto: Evelien Wiendels van Eef & Co)

DUIVEN - Op zaterdag 2 februari organiseert Team Duiven de Kenter Spinningmarathon voor stichting Alpe d'HuZes. Voor tien euro kan men een uur spinnen en de opbrengst gaat naar het goede doel. Meerdere uren deelnemen is uiteraard mogelijk!

Deze spinningmarathon vindt plaats in sportcentrum Aerofitt Duiven van 17.00 tot 21.00 uur. Er zijn 30 fietsen beschikbaar. Vooraf aanmelden voorkomt teleurstelling. Aanmelden kan via teamduiven@hotmail.com. Vermeld hierbij: naam, e-mailadres, telefoonnummer en voorkeur tijdstip(pen)

Naast de spinningmarathon, kan men voor tien euro zijn haar laten knippen of een sportmassage ondergaan! Team Duiven bestaat dit jaar uit dertien personen, inwoners uit de Liemers. Zij gaan op donderdag 6 juni één of meerdere keren wandelend of fietsend de Alpe d’Huez op. Daarnaast organiseren zij in de aanloop naar Alpe d’Huzes meerdere activiteiten om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. De totale opbrengst gaat naar het KWF.

Meer informatie over Team Duiven en activiteiten voor Alpe d’Huzes staan op https://www.facebook.com/teamduivenAD6 en www.teamduiven.nl.

Nieuwjaarsconcert Aerdt

AERDT - Kunstkring Het Gelders Eiland houdt zijn jaarlijks nieuwjaarsconcert dit jaar op zondag 27 januari in het kerkje van Aerdt, Kerkweg 26.

Het Bergh's Vocaal onder leiding van Ben Simmes brengt voornamelijk meerstemmige koorwerken. Deze variëren van klassieke tot populaire muziek.Soms worden de liederen a capella uitgevoerd, maar vaak ook laat het koor zich begeleiden door het inspirerende pianospel van de dirigent.

Het concert begint om 16.00 uur. Vanaf 14.00 uur is de kerk geopend, zodat men ook de lopende expositie kan bezichtigen. De toegang is gratis en er is een vrije donatie na afloop. Meer informatie staat op: www.kunstkringhge.nl

Basketiers "71 gaat samenwerken met koploper van de eredivisie

Landstede Basketbal en Basketiers '71 ondertekenen de partnerovereenkomst. (foto: Basketiers '71)

ZEVENAAR - Twee maanden geleden is basketbalvereniging Basketiers ‘71 benaderd door eredivisiekoploper Landstede Basketbal. De Zwolse eredivisieclub wil graag kennis delen met deze clubs en tegelijkertijd haar regionale binding vergroten.

Door het afsluiten van partnerovereenkomsten met de partnerclubs wordt op drie verschillende vlakken samengewerkt. De clubs proberen elkaar te versterken op maatschappelijk, sportief en commercieel gebied.

Zo verzorgt Landstede Basketbal per seizoen bijvoorbeeld voor elke partnerclub meerdere clinics, voor zowel (jeugd)spelers als coaches. Verder geeft de Zwolse eredivisieclub per seizoen een presentatie aan de bestuursleden van de partnerclub. En een ander voorbeeld uit de overeenkomst is de regeling dat leden van de partnerclubs voor een gereduceerd tarief wedstrijden van Landstede Basketbal bezoeken.

Afgelopen zondag 6 januari is voorafgaand aan de wedstrijd Landstede Basketbal - ZZ Leiden de samenwerkingsovereenkomst ondertekend. De wedstrijd werd vanuit de vereniging bezocht door 85 Basketiers. In de rust van de wedstrijd heeft de U12 een wedstrijd gespeeld tegen de leeftijdgenoten van Rebound uit Harderwijk. Een ervaring om nooit te vergeten, basketballen in een zaal met 800 toeschouwers! De komende weken zal de samenwerking meer gestalte krijgen.

Interesse in basketbal? Basketiers ‘71 is een vereniging met circa 140 leden die spelen in verschillende leeftijdsklassen. Op dinsdagavond en donderdagavond trainen de teams. Als je interesse hebt of drie keer gratis mee te trainen kun je je aanmelden via jeugdzaken@basketiers.nl.

Mooie films van SkoopMobiel De Liemers

ZEVENAAR/PANNERDEN - Op dinsdagmiddag 22 januari presenteert SkoopMobiel in De Hooge Bongert in Zevenaar een vermakelijke film, gebaseerd op de legendarische televisieserie van Annie M.G. Schmidt over het rusthuis van Zuster Klivia.

Net als in de serie uit de jaren '60 wonen Jet, Bobby, Bertus en de Ingenieur in het rusthuis van Zuster Klivia aan de Primulastraat, waar ze met uitzetting worden bedreigd door boze buurman Boordevol, omdat hij 's nachts geen oog meer dicht doet. De film met onder andere Paul de Leeuw en Loes Luca bevat een groot aantal van de oorspronkelijke liedjes van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink, die iedereen weer naar hartenlust kan meezingen. Iedereen is welkom op dinsdagmiddag 22 januari in De Hoge Bongerd. De film start om 14.30 uur. De entree bedraagt drie euro.

Op donderdagmiddag 7 februari vertoont SkoopMobiel op verzoek van Senioren Vereniging Pannerden een prachtige gedramatiseerde natuurfilm over het leven van de dieren op de Veluwe. De hoofdkarakters in de film zijn het edelhert, het wilde zwijn en de vos. We zien hoe ze door de seizoenen heen op zoek gaan naar voedsel, hun partners ontmoeten en hun nakomelingen grootbrengen. De beelden worden van commentaar voorzien door André van Duin, waardoor de film een unieke sfeer krijgt en laat zien dat ook in de natuur veel humor voorkomt. Locatie is ook nu weer zaal Groenen in Pannerden. De film begint om 14.00 uur en de entree bedraagt drie euro.

Nieuwjaarsconcert in Aerdt

AERDT - Kunstkring Het Gelders Eiland houdt zijn jaarlijks nieuwjaarsconcert dit jaar op zondag 27 januari in het kerkje van Aerdt, Kerkweg 26.

Het Bergh's Vocaal onder leiding van Ben Simmes brengt voornamelijk meerstemmige koorwerken. Deze variëren van klassieke tot populaire muziek.Soms worden de liederen a capella uitgevoerd, maar vaak ook laat het koor zich begeleiden door het inspirerende pianospel van de dirigent.

Het concert begint om 16.00 uur. Vanaf 14.00 uur is de kerk geopend, zodat men ook de lopende expositie kan bezichtigen. De toegang is gratis en er is een vrije donatie na afloop. Meer informatie staat op: www.kunstkringhge.nl                                                                                        

Nu ook op het Gelders Eiland: Moês met ribkes!

De band 'FF wat anders'. (foto: Rino Geerdink)

TOLKAMER - Na enkele succesvolle voorstellingen in november in Groessen, komt 'FF wat anders' nu ook naar het Gelders Eiland toe met hun befaamde 'Moês met ribkes'-voorstellingen.

Op zondagmiddag 3 februari vindt in Taveerne de Bijland in Tolkamer 'Moês met ribkes' plaats. Een middag met mooie (dialect) luisterliedjes, afgewisseld met de nodige humor. Hierbij brengen wij ook het onderdeel 'De beste zangers', waarin elk van de bandleden een eigen interpretatie geeft aan een nummer van een bekende artiest. Diverse artiesten uit binnen- en buitenland passeren de revue, maar ook eigen nummers mogen niet ontbreken. Van Rob de Nijs tot Dolly Parton en van Rowen Hèze tot Elvis Presley. Niets is 'FF wat anders' te gek. Dit alles is te zien en te horen onder het genot van een overheerlijk boerenkool buffet!

Moês met ribkes door FF wat anders is op zondagmiddag 3 februari om 14.00 uur (zaal open om 13.30 uur) bij Taveerne de Bijland, Tolstraat 10 in Tolkamer. Toegang inclusief spijs exclusief drank is 19,50 euro. Reserveren: Kaarten zijn verkrijgbaar bij Taveerne de Bijland, en via FF wat anders: Mail naar theoluub@ziggo.nl of bel 0316 247204 / 06 22977365. Meer info staat op www.ff-wat-anders.nl en www.facebook.com/ffwatanders

Actief programma van ZijActief Zevenaar

ZEVENAAR - ZijActief Zevenaar start dit jaar met een actief en afwisselend programma.

Woensdag 20 februari is er een voorlichtingsbijeenkomst over het belang van bewegen met als titel 'kom in beweging'. De bijeenkomst is gericht op vitaal blijven van lichaam en geest door gezond bewegen. Het programma bevat een informatief gedeelte,waarin aandacht is voor het hart, gewrichten en spijsvertering. Daarnaast is er een actief deel, wat gericht is op gezondheidsmetingen en bewegingsoefeningen.

Zaterdag 9 maart is er de provinciale jaarvergadering bij De Radstake met diëtiste en voedingsdeskundige Anneleen Visser. Kosten inclusief lunch kost tien euro. Meerijden 4,00 euro voor de chauffeur. Vertrek om 9.00 uur.

Woensdag 27 maart is er de regio ontspanningsavond in het Dorpshuis van Groessen met het duo Een en Ander. Kosten 10,00 euro; meerijden 2,00. Vertrek 19.00 uur.

De avonden van januari en februari zijn bij partycentrum De Grietshe Poort en beginnen om 20.00 uur dan staat de koffie klaar. "Bent u geen lid maar lijkt het u een interessant programma, dan bent u welkom op onze avond in januari."

Diamanten echtpaar Wim en Gina Weeting

Blij en trots ging het diamanten paar met de burgemeester op de foto. (foto: Piet van Breukelen)

ZEVENAAR - Zondag 30 december vierden Wim (1934) en Gina Weeting (1936) hun diamanten huwelijksfeest in de Griethse Poort. De pas beëdigde burgemeester Lucien van Riswijk kwam het paar hoogstpersoonlijk feliciteren met dit heuglijke feit. Daarvoor had hij zijn drukke werkzaamheden in verband met de verhuizing met plezier onderbroken.

Door Piet van Breukelen

Toen de twee elkaar 13 juni 1957 troffen tijdens een dansavond in het Sonsbeekpaviljoen in Arnhem, vielen ze direct voor elkaar en trouwden anderhalf jaar later. De eerste jaren van hun huwelijk woonden ze in Arnhem, verhuisden voor korte tijd naar Veghel en woonden vervolgens 29 jaar in Bodegraven om in 1997 naar Zevenaar te verhuizen, richting de familie.

Helaas is hun kinderwens nooit in vervulling gegaan, maar de neven en nichten waren altijd welkom. “We gingen graag naar ome Wim en tante Gina”, was op het feest te horen. Ook als mantelzorger voor haar moeder, schoonmoeder en al jaren voor haar Wim toont ze zorg en wilskracht. Dat heeft ze van haar ouders, die ook altijd voor iedereen klaarstonden. “Maar”, zegt Gina, “ondanks alle narigheid viel er gelukkig ook genoeg te lachen.”

En narigheid hadden ze al vanaf 1975 toen Wim na zijn eerste longembolie ook epileptische aanvallen kreeg, botbreuken opliep en er in 2001 zelfs een been moest worden geamputeerd en hij in een rolstoel terecht kwam.

Ze sloegen zich moedig door die moeilijke tijd, maar vrijwilligster bij de Zonnebloem worden (wat Gina wilde) was er niet meer bij. Zij hadden nu zelf de Zonnebloem nodig en werden gast.

H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Kerkdiensten in Andreaskerk: 19 januari - 2 februari.

Zondag 20 januari 9.30 uur: Eucharistieviering/ afscheid van het NGK-koor, voorgangers: Pastoor Thanh Ta en diaken André van Boven met medewerking van het NGK-koor. Collecte: actie Kerkbalans “Geef voor je kerk”. Intenties: Leny van Vliet-Oudshoorn -jaargetijde, Piet Wanders, Wim van Gool en Truus Ammann-van Gool, overleden leden en familieleden Nederlands Gemengd Koor, Wilhelmien van Aken en zoon Jan, Jac Assink, Jan ten Brinke, Fam. Visser-Verkerk.

Zondag 27 januari 9.30 uur: Eucharistieviering, voorgangers: Pater G. Remmers en Diaken A. van Boven met medewerking van het Herenkoor Groessen. Collecte: actie Kerkbalans “Geef voor je kerk”.

Intenties: Mies Smits-te Dorsthorst, Ben Bruns, Annie Bruns, Wilhelmien van Aken en zoon Jan.                 Overleden: Op vrijdag 4 januari is onze pastorale medewerker, de heer Wim van den Eerenbeemt, in de leeftijd van 78 jaar, overleden. Hij woonde Babberichseweg, Oud-Zevenaar.

Alzheimer Café Zevenaar

ZEVENAAR - Wat te regelen na de diagnose? is het thema tijdens het Alzheimer Café op dinsdag 22 januari in de De Hooge Bongert, Hooge Bongert 3 in Zevenaar. Het programma is van 19:30 tot 21:00 uur. De zaal is open om 19:00 uur. De toegang is gratis.

Een notaris komt vertellen over wat er geregeld moet worden als u of uw naaste gediagnosticeerd is met een vorm van dementie. Onder andere over het (levens)testament en over het wel/ niet ondertekenen van officiële documenten. Er is ruimte voor het uitwisselen van eigen beleving, emoties en ervaringen.

Het Alzheimer Café is bedoeld voor mensen die zelf aan dementie lijden, maar ook hun partners, familieleden, vrienden en hulpverleners. Het café vindt plaats in ontmoetingscentrum. Deze avond wordt mogelijk gemaakt door Alzheimer Nederland afd. Arnhem en Keten Dementie de Liemers.

Alzheimer Café dinsdag 22 januari

ZEVENAAR - Wat te regelen na de diagnose? is het thema tijdens het Alzheimer Café op dinsdag 22 januari in de De Hooge Bongert, Hooge Bongert 3 in Zevenaar. Het programma is van 19:30 tot 21:00 uur. De zaal is open om 19:00 uur. De toegang is gratis.

Een notaris komt vertellen over wat er geregeld moet worden als u of uw naaste gediagnosticeerd is met een vorm van dementie. Onder andere over het (levens)testament en over het wel/ niet ondertekenen van officiële documenten. Er is ruimte voor het uitwisselen van eigen beleving, emoties en ervaringen.

Het Alzheimer Café is bedoeld voor mensen die zelf aan dementie lijden, maar ook hun partners, familieleden, vrienden en hulpverleners. Het café vindt plaats in ontmoetingscentrum. Deze avond wordt mogelijk gemaakt door Alzheimer Nederland afd. Arnhem en Keten Dementie de Liemers.

Collecteer mee voor de Hersenstichting

ZEVENAAR - Van maandag 28 januari tot en met zaterdag 2 februari wordt de Hersenstichtingcollecte gehouden. Voor deze collecte is de Hersenstichting op zoek naar collectanten.

De Hersenstichting zet zich in voor al die mensen met een hersenaandoening. Een op de vier mensen krijgt ooit te maken met een hersenaandoening. Hieronder vallen onder meer beroerte, dementie, autisme, hersentumor, de ziekte van Parkinson en ADHD. Er komen per jaar 160.000 mensen met een hersenziekte bij. Bijna een half miljoen mensen kampen met blijvende ernstige gevolgen.

"Daarom vragen wij uw hulp tijdens de collecteweek in Zevenaar. U kunt zelf aangeven in welke straat (/straten) en hoeveel uur u wilt lopen. Wij zijn blij met elk uur dat u zich inzet voor de Hersenstichting. U kunt u opgeven bij de collectecoördinator, de heer A. van Wessel, telefoonnummer 0316 246955 of via het hoofdkantoor van de Hersenstichting in Den Haag. Het telefoonnummer is 070 3604816. Meer informatie staat op www.hersenstichting.nl.

Alternatieve weekendvieringen Westervoort

WESTERVOORT - Het is inmiddels bijna iedereen wel duidelijk dat er door de ontwikkelingen binnen de rk-kerkgemeenschap in Nederland steeds minder weekendvieringen door de pastorale teams kunnen worden georganiseerd. Voor een geloofsgemeenschap is het echter belangrijk om elkaar in een gelovige setting te ontmoeten.

Het 'Samen kerk zijn' is belangrijk. Daarom hebben leden van de rk-geloofsgemeenschap Sint-Werenfridus in Westervoort het initiatief genomen om zelf alternatieve vieringen te organiseren. Het streven is om geen enkel weekend te hebben waar niet een of andere viering wordt aangeboden. Deze alternatieve vieringen worden georganiseerd door vrijwilligers en hebben geen 'officiële' of formele voorganger vanuit de kerkorganisatie. Op dit moment is het gelukt om in het eerste halve jaar van 2019 een programma op te zetten waarin in elk weekend een viering in Westervoort kan worden aangeboden.

"We beginnen in 2019 met de alternatieve vieringen op zaterdag 26 januari 2019 om 19.00 uur in parochiehuis De Herberg naast de rooms-katholieke Sint-Werenfriduskerk. Samen het geloof belijden in woord, zang en gedachten, maar zonder communiedienst of eucharistie. Thema/titel bij deze viering is: Zie, ik begin iets nieuws! Met onze en uw inbreng geven we de viering samen gestalte. We nodigen U van harte uit deze viering met ons mee te beleven. Na afloop is er koffie."

Op de zondagen 10 februari, 10 maart en 30 juni 2019 om 09.30 uur organiseert een werkgroep de 'Goedemorgenkerk' (na het succes van afgelopen jaar). Ook in de zaal van parochiehuis De Herberg. Iedereen is er welkom.

Kunstwerk! Het Musiater

Mercury Rising-vk-Photo@www.thomas-muselet

Theater

Greg Shapiro
The Madness of King DonaldEen avond met de stem van 'Make Netherlands Second'
De stem achter de beroemde 'Netherlands Second' video ('Zondag Met Lubach'-VPRO) spreekt zich uit! Greg Shapiro (Boom Chicago, Comedy Central, BNR, ZDF) groet de 45ste - en mogelijk laatste - president van de Verenigde Staten, Donald J. Trump. Nee, Amerika kreeg niet de allereerste vrouwelijke president, maar wel de allereerste president die geestelijk duidelijk ziek is.

Vrijdag 25 januari. Aanvang 20.15 uur. Prijs tien euro inclusief pauzedrankje Nationale Theaterweekend!

Mercury Rising
A tribute to Freddie Mercury & QueenEen unieke tribute gebaseerd op het leven en succes van Freddie Mercury & Queen! Hun grootste hits zoals 'I Want To Break Free', 'Don't Stop Me Now', 'Bohemian Rhapsody' ontbreken niet. Een aantal songs krijgt een verrassende invulling door de medewerking van backing vocals en het strijkkwartet Mehret. Met een leuke knipoog naar de video-clips van Queen.

Show/muziek

Zaterdag 26 januari. Aanvang 20.15 uur. Prijs 27,50 euro inclusief pauzedrankje

Cursussen muziekschool

Shake It! (11 – 25 jaar)Zangers en zangeressen opgelet!
Houd je van zingen en wil je dit graag met anderen doen? Dan nodigt Shake It! je uit voor de openbare repetities op maandagavond 21 en 28 januari 2019. Shake It! bestaat uit 2 groepen in de leeftijd van 11 t/m 14 jaar en 15 t/m 25 jaar en repeteert op maandagavond. De groepen bestaan uit zowel jongens als meiden. Het repertoire, voornamelijk top40 muziek, wordt in overleg met de dirigent bepaald. Shake It! treedt meerdere keren per jaar op.

Docent: Arjan Lienaerts. Start cursus: januari. Dag/tijd : maandag 19.00 – 20.00 uur (11 – 14 jaar); 18.15 – 19.45 uur (15 - 25 jaar)

Locatie: De Ogtent, Duiven (zaal 'opa'). Aantal lessen : 22 lessen van 60 of 75 minuten. Cursusprijs: 105 euro.

Voor meer informatie en bestellen van kaarten: www.liemerskunstwerk.nl.

Schilderijenexpositie Jeannette Matser-Lap

WESTERVOORT - Vanaf 1 februari presenteert de Stichting Kunstwerk Westervoort een prachtige expositie van Jeannette Matser-Lap. De expositie wordt geopend op vrijdag 1 februari om 19.30 uur in Huize Vredenburg in Westervoort.

Een kleine veertien jaar geleden heeft Jeannette Matser-Lap (Arnhem,1952) voor het eerst gedaan wat zij eigenlijk altijd al had willen doen: schilderen! Haar passie voor schilderen komt niet zomaar uit de lucht vallen. Haar creatieve inborst heeft zij al vaak gebruikt bij het inrichten van woningen en tuinen maar ook van een eenvoudige maaltijd maakt zij een waar feest.

Jeannette is autodidact maar laat zich nog graag adviseren door een oude rot in het vak: Gerrit Woelders. Kenmerkend voor Jeannette is: gevoel voor kleur, compositie, scherpe waarneming, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en technieken maar ook goed is niet goed genoeg. Het kiezen voor de makkelijkste weg past niet bij haar.

Haar werk is gevarieerd in zowel techniek als onderwerp. Zij portretteerde onder ander haar dochter en kleindochter maar ook dieren (vogels en koeien). Jeannette zal nooit iets zomaar schilderen zonder dat zij daar een gevoel bij heeft. De uitdaging ligt niet zozeer in het eindresultaat als wel het proces om naar het eindresultaat te komen.

De expositie is te bezichtigen van vrijdag 1 - zondag 24 februari in Huize Vredenburg, Klapstraat 112 in Westervoort. De opening vindt plaats op vrijdag 1 februari om 19.30 uur in Huize Vredenburg. Zie ook: www.kunstwerkwestervoort.nl en www.hkwestervoort.nl.

Andere ouders tijdelijk ondersteunen in de opvoeding van hun kinderen

Gezin H-S + vrijwilliger. (foto: Humanitas LB)

LIEMERS - "Bent u op zoek naar vrijwilligerswerk waar u uw kwaliteiten kunt inzetten, deel uitmaakt van een betrokken team en zelf wilt leren, dan bent u van harte uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek bij Home-Start de Liemers."

Home-Start de Liemers bestaat dit jaar 10 jaar. Een Humanitasproject dat in 2009 opgestart is en inmiddels uitgegroeid tot een team van 31 vrijwilligers die hun ervaring met opvoeden willen delen met ouders die tijdelijk ondersteuning nodig hebben. Vanuit de visie dat opvoeden niet altijd 'als vanzelf' verloopt en het fijn is wanneer iemand naast je komt staan en je zonder schroom je vragen kunt stellen. Zodat ouders daarna weer vanuit hervonden kracht en nieuwe mogelijkheden verder kunnen.

"In het voorjaar 2019 starten we met de training die vooraf gaat aan de inzet in gezinnen. Lijkt het u fijn om uw ervaring en kennis te delen met ouders/opvoeders? Bel/mail of app een van de projectcoördinatoren óf kijk op de website voor meer uitgebreide informatie: https://www.home-start.nl/de-liemers/home."

Projectcoördinatoren Home-Start de Liemers: Loes Hulsebosch: 06 35130961, l.hulsebosch@humanitas.nl; Eline van Kuijk: 06 13436787, e.vankuijk@humanitas.nl.

Voorleesdagen in Bibliotheek Montferland

DIDAM - Bibliotheek Montferland leest weer voor tijdens De Nationale Voorleesdagen 2019. Deze dagen zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Daarom zijn er van woensdag 23 januari tot en met zaterdag 2 februari vrolijke activiteiten in de bibliotheek.

Alle peuters van kinderdagverblijven en peuterspeelzalen komen op bezoek in de bibliotheek. Centraal staat het Prentenboek van het Jaar, Een huis voor Harry van Leo Timmers. Marion Stokman van Muziekschool Oost Gelderland zingt, speelt en danst de interactieve voorstelling ‘De beer en de piano’. Deze voorstelling is voor peuters en kleuters met hun ouders en de toegang is gratis. (Bibliotheek ’s-Heerenberg woensdag 30 januari 15:00 uur; Bibliotheek Didam vrijdag 1 februari 15:00 uur)

Tijdens de Nationale Voorleesdagen wordt het belang van voorlezen extra benadrukt. Maar ook na deze week ondersteunt de bibliotheek ouders graag bij het voorlezen. De bibliotheekmedewerkers zoeken graag mee naar een passend boek! Ieder kind dat lid wordt tijdens de voorleesdagen krijgt een mini Harry de kat cadeau.

Amnesty's Write for Rights: honderdduizenden mensen in actie

LIEMERS - Rond 10 december – Dag van de Rechten van de Mens –schreven honderdduizenden mensen wereldwijd brieven tegen onrecht. Van Canada tot Zuid-Afrika en van Mexico tot Maleisië deden mensen mee aan Amnesty’s Write for Rights-schrijfactie.

Ook in Zevenaar, Duiven en Westervoort schreven mensen voor mensen die worden gediscrimineerd of bedreigd of die onterecht gevangenzitten. Er kon geschreven worden in de bibliotheek in Zevenaar en in de gemeentehuizen. In totaal werden in Zevenaar, Duiven en Westervoort 229 brieven geschreven.

Nog lang niet alle brieven zijn geteld, maar de verwachting is dat dit jaar in Nederland weer meer brieven geschreven zijn dan vorig jaar. De teller staat op dit moment op ruim 150.000 brieven. Vorig jaar waren dat er meer dan 170.000.

Schrijven heeft effect

Dat het schrijven van brieven een verschil kan maken in iemands leven, vertelden vier speciale gasten. Bij eerdere Write forRightswerd geschreven voor Albert Woodfox (VS), Yecenia Armenta (Mexico) en Teodora del Carmen Vásquez (El Salvador), die allen gevangen zaten en nu vrij zijn. ‘De berichten van de andere kant van de gevangenismuur vormden een enorme bron van kracht voor mij in mijn voortdurende strijd voor vrijheid’, zegt Albert Woodfox, die meer dan 43 jaar in eenzame opsluiting gevangen zat.

Cursus Omgaan met autisme voor ouders van kinderen met ASS

ZEVENAAR - Op woensdagochtend 6 februari start GGNet Preventie een nieuwe cursus voor ouders van kinderen (jonger dan 17 jaar) met Autisme Spectrum Stoornis (ASS) in Zevenaar.

Deze cursus is bedoeld ter ondersteuning van ouders met kinderen in die leeftijd met ASS en een normale begaafdheid. Ouder zijn van een kind met ASS, is niet altijd even gemakkelijk. De opvoeding en dagelijkse omgang vraagt om een specifieke aanpak en een duidelijke structuur voor deze kinderen. Voor ouders kan het soms lastig zijn om deze aanpak op te pakken. Het vasthouden van deze aanpak naast het gezinsleven en werk kan een belasting vormen voor ouders en kan voor stress en frustratie zorgen. De cursus Omgaan met Autisme is bedoeld om ouders hierin te ondersteunen zodat mogelijke overbelasting wordt voorkomen.

Het aanbod bestaat uit vijf wekelijkse bijeenkomsten van twee uur steeds van 09:00 tot 11:00 uur. De onderwerpen die hierin aan bod komen zijn: kennismaking en informatie over ASS, ASS in het gezin, Communicatie en omgaan met de omgeving. Daarnaast is er veel ruimte voor het uitwisselen van ervaring tussen de ouders. De locatie is GGNet, Hunneveldweg 14 in Zevenaar. Voorafgaand vindt een kennismakingsgesprek met de begeleider(s) plaats.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met het secretariaat Preventie op telefoonnummer 088 9331180 of e-mail preventie@ggnet.nl. Men kan ook kijken op: ggnet.nl/preventie.

Meer bewegen, maar ik kan niet alles meer...

Spelend bewegen en coordineren. (foto: B. Rhebergen)

REGIO - Dit kan wèl bij de regionale vereniging voor aangepast sporten V.A.S. De IJsselstreek.

Aangepast sporten is speciaal bedoeld voor mensen met een beperking zoals: spier- rug- of gewrichtsklachten, (sport)blessures, niet aangeboren hersenletsel of een of andere aandoening van het bewegingsapparaat, voor hart-, vaat- of longpatiënten en voor mensen met overgewicht. De activiteiten zijn afgestemd op de mogelijkheden van de deelnemers en worden begeleid door deskundige trainers. Leeftijd en niveau van deelnemers spelen geen rol! Meedoen en er plezier aan beleven is het belangrijkste.

Wat wordt er gedaan? Je kan kiezen uit één of meer verschillende activiteiten zoals: zwemmen en aquarobics (watergymnastiek) en/of cardiotraining (hart in beweging) afgewisseld met diverse (bal)spelen of andersoortige beweeg activiteiten, aangepast badminton of -volleybal. Ook handbiken in de buitenlucht en rolstoeldansen behoort tot de mogelijkheden.

V.A.S. De IJsselstreek is actief in Varsseveld, Terborg, 's-Heerenberg, Zelhem, Doetinchem, Braamt, Didam en Zevenaar. Vanaf 7 januari is gestart met wekelijks het aangepast sporten in genoemde plaatsen.

Kijk op de website van de vereniging: www.vasdeijsselstreek.nl. Daar vind je ook contactadressen, locaties en tijden. Ook is er een aantal korte filmpjes te zien zodat je een indruk kunt krijgen wat er zoal gebeurt en waar. Vragen? Bel: 06 33844998 of 06 12023586. Nog beter: kom vrijblijvend kijken of tot en met eind maart gratis (!) meedoen op een van de locaties.

Workshops digitale veiligheid

DIDAM - IPad4Senior geeft twee workshops waarin het onderwerp 'Digitale veiligheid' centraal staat. In twee dagdelen wordt behandeld hoe een mobiel veilig ingesteld en gebruikt kan worden.

Wanneer is een email onveilig en wat doe je dan met zo’n email. Wat gebeurt er als iemand met een emailadres aan de haal gaat en hoe verander je een wachtwoord. Hoe kunnen wachtwoorden veilig bewaard worden, zodat een ander er niets mee kan. Als laatste komt het ‘digitaal testament’ aan de orde.

De workshops zijn in Bibliotheek Didam op 30 januari en 6 februari van 10:00-12:00 uur. In Bibliotheek ’s-Heerenberg op 31 januari en 7 februari van 13:30-15:30 uur. De kosten zijn 30 euro.

Kapwerkzaamheden voor herinrichting Revensweert

In Erfkamerlingschap blijkt het riet ook in de recent ingeplante delen goed uit te lopen. (foto: Iwan Reerink) Iwan Reerink

HERWEN - In Revensweert werken K3Delta en Staatsbosbeheer samen aan natuurontwikkeling. Het gebied behoort tot de Rijnstrangen en ligt ten noordoosten van het dorp Herwen. In het gebied vindt maaiveldverlaging plaats om geschikte omstandigheden te creëren voor de ontwikkeling van rietmoeras.

De graafwerkzaamheden zijn vorig jaar aan de zuidzijde opgestart. Voordat maaiveldverlaging in het middendeel kan plaatsvinden, wordt eerst de hier aanwezige wilgenbegroeiing gekapt. Deze werkzaamheden vinden bewust nu plaats, zodat verstoring in het broedseizoen kan worden voorkomen. Bij de werkzaamheden wordt rekening gehouden met beschermde soorten.

De graafwerkzaamheden in Revensweert zijn vorig jaar aan de zuidzijde opgestart. (foto: Iwan Reerink)

Door de kap- en graafwerkzaamheden zal het gebied er tijdelijk anders uit zien. Dit is nu bijvoorbeeld al te zien aan de zuidzijde van het gebied. Dit is nodig om goede omstandigheden te creëren voor de ontwikkeling van rietmoeras als leefgebied voor zeldzame moerasvogels.

Erfkamerlingschap
In het naastgelegen gebied Erfkamerlingschap bleek het na maaiveldverlaging en rietinplant mogelijk dichte rietvegetaties te ontwikkelen. Deze aanpak lijkt zijn vruchten af te werpen, want hier zijn recent al een aantal broedgevallen van grote karekiet vastgesteld. Ook de roerdomp heeft zich al laten zien. Met de herinrichting van Revensweert wordt eenzelfde ontwikkeling beoogd.

Voor vragen over de uitvoering kunt u contact opnemen met Ronald Waanders via 024 3488867 of per e-mail via R.Waanders@delgromij.nl. Voor meer informatie over het inrichtingsplan kunt u contact opnemen met Jildert Hijlkema via 024 3488852 of per e-mail via J.Hijlkema@k3.nl.

Jaarvergadering Passage Zevenaar

ZEVENAAR - Op de avond van woensdag 13 februari om 19.30 uur wordt in Ons Huis aan de Dr. Honigstraat de jaarvergadering van Vrouwenvereniging Passage Zevenaar gehouden.

Allereerst is het zakelijk gedeelte waarin onder andere de verslagen van secretaris en penningmeester worden gelezen, en er is gelegenheid tot het stellen van vragen. Ook het nieuwe jaarprogramma komt aan de beurt.

Na de pauze zal Janita Groeneveld een lezing houden. De titel hiervan luidt: 'Vrouw en armoede'. Janita Groeneveld is bekend van het Albronda van de Nagelfonds; dit fonds behartigt de belangen van vrouwen binnen Passage.

Autismecafé De Liemers over ASS en perfectionisme

ZEVENAAR - Vrijdag 1 februari is het onderwerp van Autismecafé De Liemers ‘ASS en perfectionisme’.

Het café is voor volwassenen vanaf 25 jaar met autisme die normaal tot hoog functionerend zijn. Zij hebben hier de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Autismecafé De Liemers is in het gebouw van Caleidoz, De Hooge Bongert 3 in Zevenaar. Inloop is vanaf 19.30 uur. Het themagesprek is van 20.00 tot 21.00 uur en er kan tot 21.30 uur worden nagepraat. Aanmelden is niet nodig en de entree is 3,50 euro. Meer informatie staats op: www.auti24.nl.

Ouder & Kind-café Zevenaar

ZEVENAAR - Inmiddels zeven jaar geleden is het Babycafé gestart in café De Revolutie in Zevenaar met het doel om ouders met elkaar in contact te laten komen en te praten over bijvoorbeeld opvoeding, gedrag, voeding en gezondheid.

De doelgroep zit in de leeftijd van 0 tot en met 4 jaar. Tijdens de bijeenkomsten kunnen de kinderen met elkaar spelen terwijl de ouders rustig kunnen praten. Inmiddels zijn er al veel jonge moeders geweest die we hebben kunnen helpen met antwoorden en tips op hun vragen en willen we dit graag breder gaan opzetten om een grotere doelgroep te bereiken. Hierbij is de locatie die we nu tot onze beschikking hebben niet geschikt en hebben we besloten om naar een andere locatie te verhuizen.

"Vanaf 18 januari mogen we gebruik maken van het speellokaal in basisschool De Carrousel (Kardinaal de Jongstraat 2) en veranderen we onze naam in 'Ouder & Kind-café Zevenaar'. De bijeenkomsten worden de eerste en derde vrijdag van de maand gehouden op de ochtenden van 10.00 tot 11.30 uur.

Tevens worden er workshops en diverse voorlichtingsprogramma’s gegeven. "Hierbij maken we gebruik van professionals maar ook van ervaringsdeskundigen. Houd de Facebooksite 'ouder&kind café Zevenaar' in de gaten voor het programma."

Dit initiatief wordt volledig op vrijwillige basis gedaan. "We krijgen geen inkomsten vanuit een organisatie, gemeente of instelling. We vragen geen entree geld maar een kleine bijdrage voor koffie, thee en/of limonade", adus Ingrid Woodruff en Esther Verhoeven."

Walk&Talk, dé koffiepauze voor werkzoekenden

REGIO - Woensdag 23 januari van 10:00-12:00 uur is er Walk&Talk in de Bibliotheek Didam, Schoolstraat 22. Bij deze bijeenkomst is Maya Koerts van Koerts-Coaching gastspreker.

Hoe breng je focus aan in je zoektocht naar werk en wat is het nut ervan. Of herken je het volgende? Je wilt graag een leuke, nieuwe of andere baan. Je bent gemotiveerd om veel te solliciteren. Je werkt er keihard voor. Echter al je inspanningen en goede gedrag lijken niet beloond te worden. Het wordt moeilijker om positief te blijven en om vertrouwen te houden dat het gaat lukken. En eigenlijk heb je ook niet zo veel zin meer om nog te solliciteren…

Wanneer je op zoek bent naar een andere baan, verandert er veel in je leven. Daar kun je wel wat hulp bij gebruiken of misschien help je juist graag anderen. Het maakt niet uit hoe lang of hoe kort je op zoek bent naar werk, welk werk je zoekt of hoe jong of oud je bent. Deze koffiepauze geeft je nieuwe ideeën en energie voor je zoektocht – ook als je nog een baan hebt!

Bibliotheek Montferland biedt met Walk&Talk werkzoekenden een plek voor herkenning, inspiratie en praktische tips. Met wisselende onderwerpen, gastsprekers en ervaringen van andere deelnemers. Walk&Talk is geen workshop en ook geen lezing. Het belangrijkste deel is de koffiepauze waarin je nieuwe mensen leert kennen. Zij kunnen jou op weg helpen bij het vinden van de baan die het beste bij jou past. De koffie en thee staan dan ook voor je klaar.

Meer informatie staat op: www.bibliotheekmontferland.nl en http://www.levendesollicitatiegids.nl.

Nieuwe activiteiten bij KunstKring Duiven

'De denker' Rodin. (foto: Jan van Zellingen)

DUIVEN - Op 2 februari geeft docente Anketien van Zellingen een twee opeenvolgende workshops met als thema 'In de voetsporen van Rodin'.

Het gaat hierbij om het boetseren van het menselijk lichaam in de stijl van Rodin. Na het drogen wordt het beeld gebakken. Tijdens de tweede workshop is er de mogelijkheid om het beeld te patineren (verbronzen).

Op diezelfde dag zal Madelon Overbeek een workshop 'Gevonden voorwerpen' verzorgen. De opzet is om een nieuw object te maken van meerdere voorwerpen gevonden in een la of op zolder. Denk aan sieraden, souvenirs, vingerhoeden of schelpen. Gewerkt gaat worden met lijm, papier-maché, kwasten en tangen.

Op woensdag 6 februari is er speciaal voor inwoners van de Liemers een lezing, waarvoor Wim van Heugten is uitgenodigd. Deze bekende auteur heeft een prachtig boek uitgegeven over de boeiende cultuur en geschiedenis van de Achterhoek en de Liemers en kan daar avondvullend over vertellen.

Voor opgave en uitgebreide informatie over een van onze activiteiten, kijk op www.kunstkringduiven.nl

Tien jaar Ronald McDonald Huis Arnhem

ARNHEM - Op woensdag 20 februari van 19.00 - 22.00 uur houdt de Business Breakfast Club Arnhem een benefietavond voor Ronald McDonald Huis Arnhem.

Een sportieve avond met een Masterclass van sportverslaggever en spreker Jan Roelfs (NOS) en ex-sporter en sportverslaggever bij de NOS Herbert Dijkstra. Op zoek naar het Goud in Jezelf. Deze twee mannen weten hoe je jezelf en je team naar grote prestaties kunt leiden. Na de Masterclass is er een netwerkborrel en de kans om met deze twee heren na te praten. De opbrengst is voor Ronald McDonald Huis Arnhem en zal gebruikt worden voor de aanschaf van nieuwe bedden in het Huis.

"We zijn deze avond te gast bij topsport locatie Papendal. Tickets zijn te koop via https://www.eventbrite.nl, zoek naar 'Netwerkavond 10 jaar Ronald McDonald Huis Arnhem'. De kosten zijn 85 euro per ticket. Het ticket is tevens uw lotnummer, we verloten onder andere een heerlijk diner voor twee met hotelovernachting op Papendal! Meer informatie of kunt u iets anders betekenen voor ons Huis? Bel 026 3525260 en vraag naar Suzanne Brands."

Ontmoetingskerk Zevenaar

Op zondag 20 januari gaat om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk ds. H.M. de Bruijn uit Arnhem voor.

Op zondag 27 is er om 10.00 uur een Avondmaalsviering waarin ds. A. Jonkman zal voorgaan. Tijdens deze viering wordt de kindercatechese afgesloten. Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee in ‘Ons Huis’.

Sint-Werenfridus Westervoort

Zaterdag 19 januari

Diocesane Diakendag te Westervoort. de eucharistieviering begint om 10.30 uur, U bent als parochiaan van harte welkom. Voorganger: Kardinaal Eijk

Misintenties: Josefina ter Voert, Corrie Messing- Disteli, Co Messing, Cor Smis, Fam. Holtslag- Teunissen, Wilma Wigman- Opgenoort, Thea v.d. Bilt- Snelders.

Zaterdag 26 januari o.l.v. parochianen in de herberg.

H. Remigius Duiven

Zaterdag 19 januari om 19.00 uur. Woord-communiedienst.

Voorganger: Parochianen. Koor: Samenzang.

Zaterdag 26 januari om 19.00 uur. Eucharistieviering.
Voorganger: Pater G. Remmers en diaken A. van Boven. Koor : Dames en Herenkoor.

Gebedsintenties 26-01: Grada Boerman-Derksen, Bart Boekhorst, Els en Eeke Schampers, Jo Snelder-Velthausz, Ouders Nijenhuis-Klein Goldewijk en kleinzoon Bas Nijenhuis, Toos Bus, Margriet Tomassen-Tilleman, Willem Dusseldorp, Riekie Peters-Wieleman.

Overleden: Willem Dusseldorp in de leeftijd van 72 jaar.

Mededelingen: In de periode van 19 januari t/m 3 februari vindt de actie Kerkbalans 2019 plaats.

Elke maand repair café in Spijk

SPIJK - Loopt je koffiezetapparaat niet meer lekker door? Heb je een broodrooster die het niet meer doet? Een fiets waarvan het wiel aanloopt of zit je lievelingstrui vol mottengaatjes? Het team van het repair café op ’t Gelders Eiland weet raad met bijna alle kapotte spullen.

In Dorpshuis De Spieker staan elke laatste donderdag van de maand vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Van 14.00 tot 16.00 uur zijn zij aanwezig met gereedschap en materialen. Mensen die het repair café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampen, föhns, kleding, fietsen, speelgoed... alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie. De reparaties zijn gratis, een vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd.

Het repair café is ook bedoeld om inwoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn.

Het repair café is open op donderdag 24 januari, 28 februari, 28 maart, 25 april, 23 mei en 27 juni 2019. Kijk voor meer informatie op www.caleidoz.nl en blader naar de pagina van het Gelders Eiland.

IVN-Natuurcursus

Natuurcursus 2017. (foto: Jannie Klein Lebbink)

LIEMERS - Hebt u belangstelling voor de natuur ? Komend voorjaar heeft regiowerkgroep De Liemers van IVN-de Oude IJsselstreek een natuurcursus georganiseerd. De cursus is bedoeld voor iedereen die wat meer wil weten over de natuur en ook de eigen woon- en leefomgeving beter wil leren kennen.

Het programma bestaat uit zeven avondbijeenkomsten en zes excursies. De eerste bijeenkomst is op woensdagavond 13 maart in het NME-gebouw Vestersbos 2 in Zevenaar. Globaal is er elke twee weken een les van 20 tot 22 uur. De excursies zijn in de omgeving op zaterdagochtend van 9.30 tot 12 uur. De onderwerpen zijn: planten, zoogdieren, vogels, insecten en bodemdiertjes, waterleven en geologie/landschap. De cursus wordt op vier locaties op verschillende avonden gehouden. Zo nodig kunt u een les/excursie op een andere locatie volgen. Adressen/lesoverzicht/inschrijfformulier op website: www.ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek/activiteiten Inschrijving kan tot 17 februari. Daarna wordt beslist of de cursus op alle vier locaties kan doorgaan. Na 20 februari krijgt men bericht. Info: Jannie Klein Lebbink, 0314 631779.

Een warme nierbijdrage...

ZEVENAAR - Het spreekwoord is: 'Iemand een warm hart toedragen'. Nu het verhaal, rondom 'een warme nier bijdragen'.

"Wij (Mike & Mark) zijn al meer dan 30 jaar actief binnen Basketiers’71. Beiden hebben we een niertransplantatie ondergaan. Van Mark heeft deze precies 25 jaar geleden, plaats gevonden. Vandaar dat wij zowel naar de Nierstichting als naar Basketiers’71 een gebaar wilden maken. De nieuwe sponsorborden binnen de vereniging bieden hierin de uitkomst.

Sinds kort staat er op het sponsorbord de naam en het logo van de Nierstichting. Omdat wij deze, vanuit onze medische geschiedenis, uiteraard een warm hart toedragen. De financiële bijdrage hiervoor hebben wij voor onze eigen rekening genomen.

Wij beseffen heel goed dat geld van de Nierstichting 'beter' besteed kan worden dan aan een (sport)vereniging. Het gaat hierom de naamsbekendheid, hoe zij klaar staan voor (ex)nierpatiënten, ontwikkelingen en medische behandelingen. Vandaar dat wij deze boodschap via deze bijdrage en het sponsorbord willen uitdragen,

U bent uiteraard altijd welkom om dit sponsorbord in de kantine te komen bewonderen. Als bedrijf, instelling, organisatie, vereniging, kunt u hier ook op komen te staan; kosten 50 euro per jaar (exclusief btw).

Als individu kunt u uw naam op het bord 'Vrienden van Basketiers’71' laten plaatsen; kosten 20 euro per jaar.

Op beiden borden staan inmiddels al vele namen vermeld, er kunnen er nog meer bij. Staat uw naam en logo binnenkort ook op één van de borden? Wij hopen het van harte."

Biljartclub zoekt nieuwe leden

Groepsfoto van de leden van de biljartclub tijdens het jubileumjaar. (foto: Piet Derksen)

ZEVENAAR - Bent u 55-plusser, woonachtig in de plaatsen en buurtschappen van de nieuwe gemeente Zevenaar en op zoek naar een leuke hobby? Heeft u in het verleden gebiljart of lijkt het u leuk deze sport te leren beoefenen? Kom dan eens kijken op de Hooge Bongert 3 in Zevenaar in het ontmoetingscentrum van Caleidoz.

Op elke maandag- en woensdagmiddag speelt hier van 13.30 tot 17.00 uur biljartclub De Hooge Bongert onderlinge competitiewedstrijden op twee wedstrijdtafels. Afwisselend worden gedurende het kalenderjaar meerdere spelsoorten gespeeld: libre, bandstoten en driebanden.
In 2018 heeft de club haar 40-jarig jubileum gevierd en men heeft ruimte voor enkele nieuwe leden. Naast het sportieve element is het sociale aspect minstens zo belangrijk! Interesse? Kom dan gerust kennismaken met de biljartsport en de leden van de biljartclub. Ook dames zijn welkom!

Programma Filmhuis Didam

A Star Is Born. (foto: filmdepot.nl)

Zaterdag 19 januari: Bohemian Rhapsody. Deze verpletterende ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury, heeft inmiddels twee Golden Globes ontvangen.

Maandag 21 januari 2019 om 20.00 uur: de psychologische thriller Todos lo saben. Todos lo saben (Everybody Knows), met Penélope Cruz en Javier Bardem in de hoofdrollen, is een spannende film waarin de verhoudingen binnen een Spaanse familie op scherp worden gezet door de vermissing van een kind.

Vrijdag 25 januari, zaterdag 26 januari en maandag 8 januari , steeds om 20.00 uur: A Star Is Born. Bradley Cooper speelt de aan lager wal geraakte country-ster Jackson Maine. Maine ontdekt - en wordt verliefd op - de onbekende, worstelende artiest Ally (Lady Gaga). Ze heeft haar droom om het te maken in de muziek business zo goed als opgegeven, tot Jack haar aanmoedigt haar plek in de spotlights op te eisen. Met muziek die live is opgenomen is voor de film.

Vrijdag 1 februari 2019 en maandag 4 februari 2019 om 20.00 uur: Rafaël, een spannend verhaal over dromen, standvastigheid en grenzeloze liefde. Gebaseerd op ware gebeurtenissen vertelt Rafaël het aangrijpende, soms ongelooflijke verhaal van de Nederlandse Kimmy en Tunesische Nazir. Wanneer Nazir aan het begin van de Arabische Lente geen visum krijgt om in Nederland bij de geboorte van zijn zoon te kunnen zijn, besluit hij illegaal de oversteek naar Europa te maken.

Filmhuis Didam ligt aan de Kerkstraat in gebouw Waverlo. Reserveren en meer informatie over films of het filmhuis: www.filmhuisdidam.nl. Entree 7 euro, ‘Vriend Van’ 5 euro.

Bier & Bloasmuziek: carnaval zo-as ut bedoeld is! Het Traditionele Vesters Walder Carnavals Concert in Zevenaar

Alle Prinsen bij elkaar. (foto: Johan Vermeulen)

ZEVENAAR - Op zondag 24 februari, de zondag voor carnaval, zal het (inmiddels legendarische) 'Vesters Walder Muzikanten Carnavals Concert' weer plaatsvinden. Alle verenigingen, hun prinsen, én hun raden van 11, uit Zevenaar en omstreken, zijn dan aanwezig om zich gezamenlijk op te warmen voor de zware carnavalsdagen.

Bier & Bloasmuziek: carnaval zo-as ut bedoeld is! Wat heeft een échte carnavalist nodig om blij te worden? Natuurlijk Bier & Bloasmuziek! Uiteraard aangevuld met een leuk kieltje, hoedje of petje, én een hard werkende ober… Daar wordt een mens blij van, zo vier je carnaval zo-as ut heurt! Op 24 februari zullen de Versterswalder er alles aan doen om weer een ouderwets, traditioneel carnavalsfestijn neer te zetten. Al meer dan dertig jaar succesvol én uitverkocht! Het belooft weer een daverend feest te worden. Iedereen, die het carnaval een warm hart toedraagt, is van harte welkom, bestel de kaartjes op tijd want: vol = vol!

Gezellige drukte! (foto: Johan Vermeulen)

Zalencentrum Staring Zevenaar. Aanvang 13.00 uur. zaal open: 12.30 uur. Entreebewijzen (8,-): 0316 529450; janwelting@gmail.com.

Diamanten paar in Zevenaar

Het diamanten echtpaar lachend gefotografeerd voor hun voordeur. (foto: Heidi van der Landen)

ZEVENAAR - Dinsdag 18 december vierden Jan en Anny van der Landen hun diamanten huwelijksfeest en werden die dag verrast met een bezoek van burgemeester Ella Schadd-de Boer, die het paar in de Steegse Poort kwam feliciteren met dit heuglijke feit.

Per abuis is er in de uitgave van wk.01 het verkeerde fotobijschrift geplaatst. Bij deze alsnog deze prachtige foto, ditmaal met het juiste bijschrift.

Open dagen Computersoos

(foto: Plony Fransen)

ZEVENAAR - Op de open dagen in de week van 21 - 27 januari kan iedereen rustig eens binnenlopen om een kijkje te nemen. De soos is aangesloten bij de landelijke organisatie SeniorWeb en doet mee aan de open dagen evenals 140 andere leercentra uit het gehele land.

Bij de tijd blijven en/of meer doen met laptop, smartphone, tablet of computer zoals foto’s bewerken, een foto album maken, veilig winkelen op internet, e-mailen, facebooken, meer informatie krijgen over beveiliging of updates. Dat alles is te leren bij de Senioren Computersoos Zevenaar in het dienstencentrum van Caleidoz in De Hooge Bongert op maandag-, dinsdag- of woensdagmiddag van 13:30 tot 16:40 uur.

De computersoos beschikt ook over een aantal computers waarvan gebruik kan worden gemaakt, maar men kan natuurlijk ook de eigen laptop, tablet of smartphone meenemen. Stap voor stap onder de begeleiding van een vrijwilliger wordt men steeds vertrouwder met uw apparatuur en de moderne media. De kosten van 60 minuten les zijn slechts twee euro en dat is inclusief een kopje koffie of thee.

Meer informatie staat op www.sooszevenaar.nl of men kan ook gewoon binnenlopen op maandag-, dinsdag-, of woensdagmiddag.

Sponsor bedankt

Michiel de Warle(links), Job van Essen, voorzitter BC Thuve(rechts)

DUIVEN - Liemers Fietsen is de nieuwe shirtsponsor van badmintonvereniging BC Thuve. Hiermee is de vereniging de komende jaren verzekerd van een nieuw clubtenue.

BC Thuve is hier verheugd mee mede omdat de vorige shirts aan vervanging toe waren. Komende weken wordt er gewerkt aan het ontwerpen van de shirts zodat deze volgende maand gepresenteerd kunnen worden. Michiel de Warle, eigenaar van Liemers fietsen, is alvast uitgenodigd voor een partijtje badminton.

Lentedrive bridgeclub De Brug Duiven

DUIVEN - Bridgeclub De Brug houdt op zaterdag 02 maart van 13.00 tot 17.30 uur de 14e lentedrive in zalencentrum Berentsen in Loo-Duiven.

Prijzen in natura, ervaren spelleiding en meesterpunten volgens geldende schaal. De kosten zijn 17.50 euro per paar. Men kan zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen op: www.hbbportal.nl/7066. Informatie H. Hoevers (0316 261769) of B. Klijnhout (0316 264139).

Live Muziek in Lathum: Ierse folk

LATHUM - Uit het programma van de Stichting Vrienden van de Lathumse Kerk (VVLK): Ierse folk op vrijdag 25 januari in de protestantse kerk Lathum, Kerkstraat 8 in Lathum

Aanvang: 20.00 uur (vanaf 19.30 uur is er koffie). Uitvoerenden: Seanma. Aanmelding en kosten: toegangskaarten à tien euro (inclusief koffie vooraf en pauzedrankje), te bestellen via e-mail vvlk@chello.nl, telefonisch 0313 631915, of te koop voor aanvang van het concert, zolang de voorraad strekt

Lezing De WijKern over helend effect voeding

REGIO - Dinsdag 29 januari van 19.30 – 22.00 uur is er een lezing in De WijKern, met als titel 'Kijkje in je keukenkast, voeding als medicijn'.

Kijkje in je Keukenkast; voeding als medicijn wordt gehouden door Margo Versteegen van Your Natural Chemistry en gaat over het helende effect van voeding en leefstijl op lichaam en geest. Met speciale aandacht voor de werking van voeding op ADHD en autisme, de specialisatie van Margo.

Daarnaast wordt besproken wat men zoal graag eet. Deelnemers kunnen een favoriet product uit hun eigen keukenkast mee brengen. Margo leest het etiket en legt uit waarom het product gezond is of wat het juist schadelijk maakt. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. De lezing is van 19.30 - 21.30 uur en daarna is er volop gelegenheid om vragen te stellen aan Margo of om een gratis Tanita Meting te laten doen.

De entreeprijs bedraagt vijf euro. Dit is inclusief een gratis Tanita Meting ter waarde van vijftien euro. Deze meting meet uw vocht, botten, spiermassa, gewicht en gezondheidsleeftijd. Aanmelden wordt op prijs gesteld en kan via: info@dewijkern.nl. Meer informatie staat op: dewijkern.nl/activiteit/lezing-over-het-helende-effect-van-voeding.

Silvan Buiting wordt verkozen tot 'duiker van het jaar'

Van links naar rechts: Stijn Palm (genomineerde), Silvan Buiting (duiker van het jaar), Wilbert Stapelvoort (voorzitter). (foto: PR Duikteam Sub Aqua Libera)

LOBITH - 2019 begon goed voor Silvan Buiting. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van duikteam Sub Aqua Libera (SAL) uit Lobith werd hij door zijn medeclubleden gekozen als duiker van het jaar.

Zijn mede-clubleden gaven aan dat hij naast een goede duiker ook vooral een fijne buddy is. Iedere week is hij er om te trainen in het zwembad en hij is een graag gezien lid in het clubhuis waar hij wekelijks medeverantwoordelijk is voor een gezellige avond. Silvan neemt zelfs zijn duikspullen mee naar zijn werk in Nijmegen zodat hij ook daar na werktijd nog een mooie duik kan maken. Silvan kwam in januari 2006 als jeugdlid bij duikteam SAL. Hij leerde eerst snorkelen en heeft inmiddels meerdere duikopleidingen succesvol afgerond.

"Wil jij net als Silvan ook lid worden van een gezellige vereniging en leren snorkelen of duiken? Ga dan naar www.subaqualibera.nl voor meer informatie en maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis proefduik. Duikteam SAL geeft iedere donderdag speciale jeugdtrainingen voor kinderen vanaf tien jaar. Onder begeleiding van enthousiaste trainers leren de kinderen snorkelen en duiken, werken ze aan hun conditie en speciale funlessen waarin we bijvoorbeeld gaan nachtduiken zorgen voor de nodige spectaculaire afwisseling. Een duikopleiding kun je volgens als je veertien jaar of ouder bent. Duikteam SAL geeft duikopleidingen voor beginnende en gevorderde duikers. Wil je liever eenmalig duiken met al je vriendjes of vriendinnetjes? Geef dan een supercool duikfeestje waar nog heel lang over nagepraat gaat worden."

Opbrengst verrassingsdiner voor schoolproject in Ethiopë

Als voorbereiding op hun reis naar Ethiopië bezochten Vera Veldkamp, Valerie Kramer, Suze Berendsen, Nikki Schuitemaker en Jill Wijnbergen (vlnr) het Afrika Museum om iets meer over de cultuur te weten te komen. (foto: Jan van den Heuij),

ZEVENAAR - De vijf leerlingen van het Liemers College die in februari naar Ethiopië gaan om daar in de Omo vallei een school op te knappen en als het lukt ook licht in de duisternis te brengen door zonnepanelen te laten plaatsen, organiseren zondag 27 januari een verrassingsdiner in De Griethse Poort in Zevenaar.

Door Piet van Breukelen

Allerlei acties hebben al veel geld opgeleverd (de vliegtickets zijn inmiddels binnen) en nu wordt de eindsprint voor het laatste geld ingezet met een verrassingsdiner (met een Afrikaans tintje) in De Griethse Poort op zondag 27 januari van 16.00 uur tot 20.00 uur. Volwassenen betalen 35,00 en kinderen 20,00 euro. De prijs is inclusief drank, maar er wordt geen alcohol geschonken.

De bediening is in handen van de vijf die het project gaan verwezenlijken zijn Jill Wijnbergen, Suze Berendsen, Vera Veldkamp, Valerie Kramer en Nikki Schuitemaker. Wie het goede doel wil steunen en ook nog eens gezellig en lekker wil eten, kan reserveren via lcaethiopie@gmail.com of telefonisch bij Valerie Kramer: 06-40078759.

Omdat er voor iedereen hetzelfde menu wordt geserveerd en er ook nog het nodige wordt verteld over het te verwezenlijken project in Ethiopië, wordt iedereen vriendelijk verzocht op tijd aanwezig te zijn. En zoals zo vaak geldt ook hier: vol is vol.

Het project omvat het opknappen van de school, het plaatsen van een hek van 800 meter om het schoolterrein om wilde dieren te weren en het plaatsen van zonnepanelen met het oog op de elektriciteitsvoorziening in de toekomst. (www.liemerscollegeaward.nl)

Live Muziek in Lathum: Ierse folk

Live Muziek in Lathum: Ierse folk

LATHUM - Uit het programma van de Stichting Vrienden van de Lathumse Kerk (VVLK): Ierse folk op vrijdag 25 januari in de protestantse kerk Lathum, Kerkstraat 8 in Lathum

Aanvang: 20.00 uur (vanaf 19.30 uur is er koffie). Uitvoerenden: Seanma. Aanmelding en kosten: toegangskaarten à tien euro (inclusief koffie vooraf en pauzedrankje), te bestellen via e-mail vvlk@chello.nl, telefonisch 0313 631915, of te koop voor aanvang van het concert, zolang de voorraad strekt

Lentedrive bridgeclub De Brug Duiven

Lentedrive bridgeclub De Brug Duiven

DUIVEN - Bridgeclub De Brug houdt op zaterdag 02 maart van 13.00 tot 17.30 uur de 14e lentedrive in zalencentrum Berentsen in Loo-Duiven.

Prijzen in natura, ervaren spelleiding en meesterpunten volgens geldende schaal. De kosten zijn 17.50 euro per paar. Men kan zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen op: www.hbbportal.nl/7066. Informatie H. Hoevers (0316 261769) of B. Klijnhout (0316 264139).

De Liemers heeft behoefte aan afscheid binnen de eigen regio Crematorium in villa 'De Wingerd' in Zevenaar

ZEVENAAR – In de sfeervolle woonkamer van villa 'De Wingerd' in Zevenaar, vertelt uitvaartondernemer Ronny van Haften dat in de Liemers liefst 68 procent de voorkeur geeft aan een crematie boven een begrafenis. De vestiging van nieuw uitvaartcentrum, met daarbij een kleinschalig crematorium is een voorziening waar in de Liemers behoefte aan is. Naar alle waarschijnlijkheid zal de bouw ervan dit jaar starten aan de Babberichseweg 4 in Zevenaar.

Nog maar 17 jaar was hij, toen Ronny van Haften via via een baantje kreeg bij een uitvaartonderneming. De inmiddels 33-jarige uitvaartondernemer voelt zich thuis in de uitvaartbranche. 'In de afgelopen 16 jaar zag ik hoe mensen een afscheid beleefden en vond het bijzonder om daar iets in te mogen betekenen'. In Zevenaar zag hij in villa De Wingerd aan de Babberichseweg, een uitstekende locatie voor een rouwcentrum met crematorium.

Op dit moment worden de laatste stappen gezet met de gemeente Zevenaar om tot een afronding van de gehele aanvraag te komen. Het nieuwe crematorium zal uit milieuoogpunt gebruik gaan maken van een elektrische crematieoven, iets wat op dit moment uniek is in Nederland. Om dit alles te creëren zal er een stuk aan het prachtige pand worden gebouwd te midden van het aanwezige groen op de locatie.

'Vanzelfsprekend zijn er ook gesprekken met buurtbewoners aan vooraf gegaan. Ik vind het belangrijk dat omwonenden geen last hebben van onze dienstverlening. Dat kun je bereiken door echt naar elkaar te luisteren en goed met elkaar te blijven communiceren', zegt hij. En goed luisteren naar wensen van anderen... dat is zijn dagelijkse werk.

Ronny van Haften voelt en denkt mee, waardoor ieder afscheid persoonlijk en bijzonder is. De wens van Ronny zelf, is op deze nieuwe locatie een sfeervolle ambiance te bieden, waar afscheid nemen hoe dan ook, een mooie herinnering zal worden.

Ronny van Haften is telefonisch bereikbaar op: 0316 344069 of 06 23257344.

Grand Café Rutgers helemaal in het nieuw

LATHUM – De ene verbouwing is de andere niet. Grand Café Rutgers ging na de kerst helemaal op de schop. Allemaal voor een optimale beleving van de gast. Het resultaat mag er zijn. Eigenaar Eric Rutgers voelt zich als een vis in het water op zijn droomlocatie aan de Rhederlaag. "Dit is twee levels hoger, dit is Grand Café Rutgers 2.0."

"We hebben alles gesloopt en centimeter voor centimeter opgebouwd. Alles is maatwerk. En dat in slechts een week tijd", vertelt een trotse Rutgers. Hij zit sinds 1998 met zijn bedrijf in Lathum. Het is de eerste grootscheepse verbouwing. Lachend: "Het werd dus tijd." Wie over de drempel stapt ziet het meteen: nieuwe tafels, stoelen, een gerestylede bar, warmere moderne kleuren, een verschuifbare glazen wand tussen het restaurantgedeelte en het grand café en opvallende zitjes aan de bar. Een uitgebreid diner, een hapje tussendoor, een feest, borrel, een bruiloft of verjaardag, een bedrijfsfeest in een sfeervolle ambiance, het kan allemaal. De ligging aan het water heeft voordelen. "Zo kunnen we eten en drinken nog gemakkelijker combineren met sportieve activiteiten op en rondom het water zoals als beachvolleybal of een rondvaart."

Na de verbouwing zijn er 150 zitplaatsen binnen, 25 meer dan voorheen en 160 zitplaatsen buiten. In de winter is Grand Café Rutgers geopend van woensdag tot en met zondag; in de zomer is het bedrijf zeven dagen per week open. Extra pluspunt is de grote parkeerplaats voor de deur. "En we hebben zelfs een aanlegsteiger, zodat menen met een boot hier kunnen aanleggen." Vanwege de heropening kunnen gasten onbeperkt gamba's, biefstuk of spareribs eten voor maar 17,50 euro. De aanbieding geldt tot en met 31 maart.

Grand Café Rutgers, De Muggenwaard 7, Lathum; 0313 632963, 06 55106955; www.grandcaferutgers.nl.

Vrienden van Tien Live in Lobith

LOBITH - Stichting TientegenMS maakt zich op voor alweer een gezellige feestavond. "Het betreft een benefietavond waarop we geld in willen zamelen voor Tineke van Hall. Zij lijdt al jaren aan de slopende ziekte MS en wil daar graag verandering in brengen."

"Om dit te bewerkstelligen wil ze naar Clinica Ruiz in Mexico en daar is geld voor nodig. Veel geld! We zijn al op de goede weg en hebben inmiddels 50.000,- euro ingezameld. Nog zo'n 25.000 euro te gaan en dan kan Tineke zich laten behandelen. Je kunt op zaterdag 2 februari genieten van de band Drie Keer Niks. De band bestaat uit de gebroeders Mulder, aangevuld met drummer Johan Hendriks. Drie Keer Niks speelt naar eigen zeggen 'Schlagerpunk'. DJ Ferdi en DJ Mickey M. draaien beiden een set partymuziek met een hoog après ski-gehalte. En ten slotte Die Cappuccinos. Wat valt er van deze band te zeggen wat u al niet wist? Twee bandleden komen oorspronkelijk uit Tuindorp/Tolkamer en wilden alleen daarom al meedoen aan deze speciale actie voor Tineke. Vandaar de titel van deze avond: 'Vrienden van Tien Live'!

Hou je van een lekker gevulde avond waarop je lekker kunt meezingen en -dansen, dan mag je dit evenement niet missen! Cafetaria Jansen uit Pannerden staat garant voor lekkere snacks. De zaal is vanaf 8 uur 's avonds open, kaartjes à 15,00 euro kun je in de voorverkoop halen bij Coccie en De Hut aan de Eltenseweg. Er zijn maximaal 550 tickets beschikbaar, dus wees er snel bij, want... op=op! Voor alles over Tien tegen MS neem een kijkje op https://tientegenms.nl."

Nieuwe showroom boxsprings, matrassen en raamdecoratie Suitebeds wenst u een goede nachtrust

ARNHEM – Een boxspring in iedere gewenste stof met een hoofdbord in de door u gekozen maat, al over twee weken bij u thuis geleverd. Onmogelijk? Nee hoor! Het is waar Suitebeds garant voor staat, dankzij eigen fabricage in Nederland. Deskundig advies, een nieuwe showroom aan de Dr. C. Lelyweg 2a, gecombineerd met online verkoop; Arnhem is een onderscheidende speciaalzaak rijker.

Het bed van uw dromen kan door Suitebeds op maat worden gemaakt tegen scherpe tarieven. Daarnaast levert Suitebeds maatwerk matrassen. Niet alleen voor uw bed thuis, maar ook voor uw boot of camper. Een matras met pocketvering, van traagschuim of koudschuim; welke matras voor u het meest geschikt is, daar helpen de ervaren adviseurs van Suitebeds u graag bij. Uw nieuwe matras mag u 30 dagen thuis proberen. Twijfelt u dan nog? Dan hoeft u daar niet wakker van te liggen. De nieuwe matras mag nog geruild worden voor een andere.

In samenwerking met HomedesignBoutiqeu biedt Suitebeds ook Raamdecoratie. Of u nu inbetween, verduisterende of rolgordijnen zoekt, Suitebeds heeft voor u alle soorten raamdecoratie op voorraad. Vanzelfsprekend geldt ook voor alle raamdecoratie dat het op maat kan worden geleverd. En uw bed, matrassen en raamdecoratie, ook maatwerk, kunt u al over twee weken kosteloos thuis bezorgd krijgen! Kijk voor de verbouwingsactie op Facebook en Instagram. Bestellen kan via www.suitebeds.nl of via Bol.com, maar voor persoonlijk advies bent natuurlijk van harte welkom in de showroom aan de Dr. C. Lelyweg 2a in Arnhem.

Nieuw in Zevenaar: schoonheids- en pedicuresalon Natascha

ZEVENAAR - Sinds november van vorig jaar heeft Zevenaar er een schoonheids- pedicuresalon bij.

De salon werkt met het honderd procent biologisch uit Nederland afkomstige merk: Bashya. Dit merk heeft een andere benadering dan bij menig ander schoonheidssalon. Hierbij ziet men huidproblemen als oppervlakkige manifestaties van een dieper gelegen disbalans. Daarom wordt er ook gebruik gemaakt van kruiden en edelstenen tijdens een behandeling.

Om lekker tot rust te komen tijdens de drukte van alledag kunt u ook genieten van een heerlijke hotstone-massage, maar ook voor een pedicure behandeling, wenkbrauwen verven, harsen van de bovenlip en nog veel meer bent u bij Natascha aan het juiste adres. Als welkomstaanbieding krijgt u bij het maken van een vervolgafspraak van een complete behandeling liefst vijftig procent korting op uw volgende behandeling. Heeft u interesse? Wees welkom en ervaar het. www.salonnatascha.nl.

Salon Natascha, 't Bieltje 16, Zevenaar; 06 45786308; www.salonnatascha.nl, info@salonnatascha.nl.

Alles gaat voorbij

ZEVENAAR - Op woensdag 30 januari treedt Gery Groot Zwaaftink weer op in de Ontmoetingskerk in Zevenaar. Ditmaal met zijn voorstelling ‘Alles gaat voorbij’.

Over 500 jaar weten ze niet meer wie je was. Waarom maak je je zo druk? Waar ben je zo bang voor? Het gaat voorbij. Ook de leuke dingen trouwens. Ook deze avond met liedjes en verhalen van de Vordense troubadour Gery Groot Zwaaftink. Hij heeft een paar mooie en verrassende liedjes gemaakt en natuurlijk vertelt hij één, misschien wel twee prachtige verhalen. Laat u verrassen en omarm de tijd die u geboden wordt.

Gery Groot Zwaaftink (1955) treedt al 25 jaar op met een gevarieerd programma van verhalen en muziek. Zowel volwassenen als kinderen worden meegesleept door zijn wonderlijke vertellingen, zijn liedjes en ballades. Hij ziet zichzelf als een troubadour die, net als vroeger, rondtrekt, zijn liedjes zingt en zijn verhalen vertelt ‘ter leering ende vermaeck’ van zijn publiek. Als verhalenverteller is Gery een fysieke speler/verteller. De ene keer is hij de hoofdpersoon en even later de verteller die beschrijft wat er gebeurt. Met een paar eenvoudige rekwisieten en zijn stem ‘schildert’ hij de meest vreemde werelden. Hij laat jong en oud intens genieten van verhalen die ontroerend, humoristisch, boeiend en herkenbaar zijn.

Aanvang 20.00 uur. Voor deze voorstelling wordt een bijdrage van 7,50 euro gevraagd. Nadere informatie bij Petra van der Wal p.vanderwal@planet.nl.

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR - Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- Buurtbemiddeling Westervoort, Duiven en Zevenaar zoekt een buurtbemiddelaar die buren met elkaar in gesprek brengt en het oplossend vermogen en de zelfredzaamheid van de buren stimuleert.

- Stichting Radio Mozaïek zieken- en ouderenomroep zoekt vrijwilligers voor verschillende functies: een technicus voor het bedienen van de uitzendapparatuur, cameramensen en presentatoren.

- De dagbesteding van Caleidoz zoekt vrijwilligers die de activiteitenbegeleider ondersteunen bij alle taken van de dagopvang (onder andere het ontvangen van deelnemers, helpen bij de activiteiten en het verzorgen van koffie en thee).

- Nestkasten Werkgroep Liemers zoekt enkele handige vrijwilligers voor het bouwen van nestkasten voor o.a. uilen, valken en zwaluwen.

Voor meer informatie over deze en circa 300 andere vacatures kunt u contact opnemen met de Vacaturebank van Caleidoz Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag - vrijdag van 9.00-12.00 uur, telefoon 0316 243299). U kunt ook kijken op de website www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

Groots optreden Vicki Swan en Jonny Dyer

Swan en Dyer

ZEVENAAR - Op zaterdagavond 26 januari geeft het geroutineerde en indrukwekkende Engelse duo Vicki Swan en Jonny Dyer en groots optreden in muziekcafé De Lantaern in Zevenaar. Aanvang 20.30 uur. Entree: 10,00 euro.

De uit de UK afkomstige Vicki Swan en Jonny Dyer maken telkens weer hun reputatie waar van het geven van fantastische optredens over de hele wereld. Aanvankelijk was dit duo bekend om hun grote instrumentale vaardigheden met Schotse pipes, accordeon en Zweedse nyckelharpa. Tegenwoordig zijn Swan en Dyer ook bekend als songarrangeurs en -schrijvers. Hiermee hebben ze al een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd. Vicki & Jonny wisselen traditionele muziek moeiteloos af met hun hedendaagse interpretaties. Terwijl ze tegelijkertijd originele zelfgeschreven melodieën en liedjes creëren die helemaal passen in de originele traditie. Op deze wijze hebben ze een geluid ontwikkeld dat zowel vertrouwd als fris is. Vicki Swan bespeelt de Zweedse harp, fluit, diverse bagpipes en zingt daarbij. Zij heeft gestudeerd aan het Royal College of Music. Na het conservatorium heeft ze zich vooral toegelegd op folkmuziek en was ze maar sporadisch te vinden in klassieke orkesten. Jonny Dyer bespeelt de gitaar, accordeon, koehoorn, klavecimbel
Componist en bekroond gitarist Swan staat bekend om zijn verfijnde techniek, gecombineerd met een brede muzikale smaak. Dit maakt van hem een muzikale innovator. Hij heeft ervaring met koormuziek, soul, jazz en folk. Een avond mooie muziek in het altijd gezellige muziekcafé De Lantaern in Zevenaar.

Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

De diensten worden gehouden in de SoWKapel Rijksweg 56B te Duiven

20 januari 8.45 u ds. R.A. Nijhoff; 16.00 u ds B.C. Buitendijk

27 januari 8:45 ds J.A. Boersema; 16.00 u ds B.C. Buitendijk

Bijeenkomst Longpunt Arnhem-Liemers

WESTERVOORT - Longfunctie-onderzoek. Wat wordt er gemeten? Altijd al meer willen weten over longfunctieonderzoeken?

Op woensdag 30 januari 2018 zal Joep Artz, longfunctieanalist in Ziekenhuis Rijnstate door middel van een presentatie uitleg geven over de verschillende soorten longfunctie-onderzoeken zoals die in Ziekenhuis Rijnstate worden uitgevoerd.

Aanvang van de bijeenkomst is 14.00 uur (zaal open 13.30 uur). De bijeenkomst wordt gehouden in Kulturhus. De Nieuwhof, Rivierweg 1 in Westervoort De toegang is gratis, evenals het parkeren en de consumpties. Wel worden bezoekers verzocht geen geurtjes te gebruiken.

Toneelgroep Uit! zoekt spelers voor volwassengroep

Opname van Uit! op het strand.

ZEVENAAR - Van toneelspelen, gezelligheid en een jaarlijkse uitvoering word je enthousiast.

Samen creëren met de regisseur geeft je vleugels. Spreekt dit jou ook aan? Dan ben je geknipt om bij Uit! te komen spelen. We zien je graag komen. Info en contact: www.theatergroepuit.nl of 06 46908268 (Geert Bours).

Digitaal café in de bibliotheek

(foto: Bibliotheek Montferland)

DIDAM - Leer meer over een digitaal onderwerp tijdens het Digitaal café, iedere vierde zaterdag van de maand van 11:00-12:30 uur in Bibliotheek Didam, Schoolstraat 22.

Op 26 januari is het onderwerp ‘wandel-en fietsapps’. Ga slim op stap met een wandel- of fietsapp. Bij het Digitaal café geeft een specialist van SeniorWeb een korte inleiding over het onderwerp en kunnen er daarna vragen gesteld worden. Iedereen is er welkom, de koffie staat klaar!

Bijeenkomst Longpunt Arnhem-Liemers

WESTERVOORT - Longfunctie-onderzoek. Wat wordt er gemeten? Altijd al meer willen weten over longfunctieonderzoeken?

Op woensdag 30 januari 2018 zal Joep Artz, longfunctieanalist in Ziekenhuis Rijnstate door middel van een presentatie uitleg geven over de verschillende soorten longfunctie-onderzoeken zoals die in Ziekenhuis Rijnstate worden uitgevoerd.

Aanvang van de bijeenkomst is 14.00 uur (zaal open 13.30 uur). De bijeenkomst wordt gehouden in Kulturhus. De Nieuwhof, Rivierweg 1 in Westervoort De toegang is gratis, evenals het parkeren en de consumpties. Wel worden bezoekers verzocht geen geurtjes te gebruiken.

Zijactief Groessen

GROESSEN - Terugkijkend naar de sfeer volle kerstavond van 2018, met mooie liederen van het koor Select, start Zijactief Groessen op woensdagavond 23 januari om 19.45 uur in het Dorpshuis Groessen met een mooi programma.

Na het jaar en financieel verslag, komt Jessica Segers ons vertellen over het levenstestament, het huidige erfrecht en schenkingen. Zaken waar we allen eens mee te maken gaan krijgen. Introducés zijn welkom.

Op 20 februari is er 'Vorst aan Tafel', een komische conference over vorsten en hun eetgewoonten.

H. Antonius Abt Kerk Loo

Op zaterdag 19 januari: Eucharistieviering. Voorgangers Pastor Thanh en Pastoor J. Heemink. Zang Antoniuskoor.

Op zaterdag 26 januari: Woord en gebedsviering. Voorganger T. Menting in samenwerking met het Dames- Herenkoor. Samenzang.

Vriendenloterij verrast Mike & Mark uit Zevenaar

ZEVENAAR - Een grote verrassing van het VriendenFonds van de VriendenLoterij voor tweelingbroers Mike en Mark Peters (48) uit Zevenaar. Zij behoorden tot de honderd donateurs en vrijwilligers die als bedankje voor hun steun samen met een introducé naar Holland Zingt Kerst mochten. Een gezellige meezingavond waar bekende Nederlandse artiesten de grootste kersthits zongen.

Operationeel directeur van de Lucille Werner Foundation, Ton Verleg, vertelt waarom de gehandicapte broers deze bijzondere avond meer dan verdienen: "De tweelingbroers Mike en Mark zijn al vele jaren fan van Lucille Werner. Bovendien zijn ze al lange tijd trouwe donateur van de Lucille Werner Foundation. In oktober van dit jaar heeft Mark een tijdje in het ziekenhuis gelegen, en moet daar nu langzaam van herstellen. Om het jaar op een positieve manier af te sluiten, gun ik het hen, om met elkaar, een avond te genieten bij het Holland Zingt Kerst-concert."

Mike en Mark (48) waren blij verrast toen ze het nieuws hoorden: "Wij dragen de Lucille Werner Foundation al vele jaren een warm hart toe. De foundation heeft ons geweldig gesteund bij het vinden van een baan. Via hen mochten wij de Holland Zingt Kerst-show in Ahoy bijwonen. Drie uur achtereen genoten we van bekende en mindere bekende kerstliederen. Het was een echt spektakelstuk."

VriendenLoterij

De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden.

Minivlaggenschip Pigeons showt basketbalskills

Van links naar rechts: Yasmin Steba, Sanne Welgraaf, Mara Scholten (Achter), Anne Evers (achter), Jada van de Veer Mats Bárány, Niklas Mulder en Daan. De twee trainers: Maud Schotlen - De Vries en Sanne Rooding. (foto: Pigeons Basketbal)

DUIVEN - Zaterdag 5 januari heeft het Minivlaggenschip van Pigeons hun eerste toernooi gespeeld in Amersfoort.

Onder leiding van Maud Scholten - de Vries en Sanne Rooding vertrokken vol spanning en adrenaline de jonge basketballers uit Duiven naar Keistad Amersfoort. De wedstrijden waren tegen de mini's van BC Woodpeckers uit Utrecht, de Blue Arrows uit Driebergen-Rijsenburg, de River Trotters uit Hardinxveld-Giessendam, Zoebas uit Zoetermeer en de Cangeroes uit Utrecht.

De jonge basketballers uit Duiven hebben laten zien hoe leuk de sport basketbal is en wisten zelfs een aantal wedstrijden te winnen. Op de dag stond het spelplezier centraal en dat liet het minivlaggenschip van Pigeons met grote trots zien aan het publiek dat op het toernooi was afgekomen. Tegen het middaguur was de prijsuitreiking en Team Pigeons stond te stralen met een prijsbeker voor de tweede en vierde plaats!

De jonge basketballers vonden het fantastisch om hun eerste toernooi te spelen en met een geweldig resultaat af te sluiten. Het Minivlaggenschip kan niet wachten tot hun volgende toernooi! "Ben jij 6 jaar en ouder en lijkt het je leuk om ook te gaan basketballen kijk dan op www.depigeons.nl."

Peuters en kleuters naar de bibliotheek!

ZEVENAAR - De Nationale Voorleesdagen van 23 januari - 2 februari worden ook in Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers gevierd! Deze dagen zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen, die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen.

Kunstwerk! De Bibliotheek Liemers organiseert daarom leuke en interactieve voorleesactiviteiten voor kinderen. Op 23 januari komt Kinderopvang Humanitas naar de bibliotheek in Zevenaar voor een speurtocht. En er wordt tijdens dit bezoek natuurlijk voorgelezen uit Een huis voor Harry.

Tijdens De Nationale Voorleesdagen wordt het belang van voorlezen nog eens extra benadrukt. Maar Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers ondersteunt ouders ook graag bij het voorlezen na deze week, met een uitgebreide collectie fantasierijke prentenboeken bijvoorbeeld. De bibliotheekmedewerkers zoeken graag mee naar een boek dat past bij elk kind. Kinderen van 0 tot 6 jaar, die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de bibliotheek, krijgen een gratis vingerpoppetje de dikke kater Harry met het kleine hartje van goud (zolang de voorraad strekt). Voor meer leuke activiteiten in de vestigingen van Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers tijdens de Nationale Voorleesdagen wordt verwezen naar de website.

Een huis voor Harry van Leo Timmers (Querido) is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2019. Het prentenboek zal centraal staan tijdens De Nationale Voorleesdagen. Meer informatie staat op www.liemerskunstwerk.nl.

Cursus voor familie van mensen met psychische problemen

ZEVENAAR - Op dinsdag 22 januari van 19.00-21.00 uur start in Zevenaar de cursus Voluit Leven voor familieleden/mantelzorgers van mensen met psychische problemen. Meestal denk je bij de term mantelzorger niet direct dat jij dat bent. Maar wist je dat je als je leeft met iemand met een psychische aandoening je ook een mantelzorger bent? Dit kan veel van je vragen…

In de cursus gaat u aan de slag met inzicht en vaardigheden om overbelasting te voorkomen. Thema’s: omgaan met gevoelens, leven in het nu, acceptatie, mildheid en persoonlijke waarden en acties. Er is ruimte voor het uitwisselen van ervaringen.

De groepscursus bestaat uit vier bijeenkomsten (van twee uur) en een individueel kennismakingsgesprek. Er wordt gewerkt met een cursusmap. Aanmelden kan bij GGNet Preventie, 088 9331180 of per e-mail: preventie@ggnet.nl of www.ggnet.nl/preventie.

Huldiging nieuwe ereleden bij OBW

OBWs nieuw benoemde ereleden: (van links naar rechts) Jan van Wijlick, Bennie Bolder, Koen Wenting en Theo Gielen. (foto: Ron Sanders)

REGIO - Zaterdag 5 januari heeft sportvereniging OBW tijdens de traditionele Nieuwjaarsreceptie niet alleen een twaalftal jubilarissen gehuldigd en twee vrijwilligers van het jaar in het zonnetje gezet, maar tevens maar liefst 4 nieuwe ereleden benoemd.

In een bomvol clubgebouw werden Bennie Bolder, Jan van Wijlick, Koen Wenting en Theo Gielen gehuldigd als nieuwe ereleden van OBW. Deze vier personen hebben zich op verschillende vlakken langdurig en intensief ingezet voor de vereniging.

OBW is deze personen veel dank verschuldigd voor hun werkzaamheden en feliciteerde hen met hun dikverdiende erelidmaatschap.

Huldiging jubilarissen Omni-vereniging SDZZ

De jubilarissen van links naar re Nico Nieuwboer 25 jaar Willem-Jan Willemsen 25 jaar William Rijst 40 jaar Mark Terwisscha 40 jaar Bennard Diks 40 jaar Cor Leeflang 40 jaar Ton Bolk 41 jaar lid, vorig jaar niet gehuldigd. (foto: Diana Edwards Fotografie)

ZEVENAAR - Op de altijd sfeervolle en drukbezochte nieuwjaarsreceptie van omni-vereniging SDZZ werden op zondag 6 januari weer de leden met een lange staat van dienst gehuldigd.

Ze werden lovend toegesproken door de nieuwe voorzitter van het bestuur Dolf Erkelens junior. Naast de jubilarissen werden ook de kantine medewerkers in het zonnetje gezet. Dit voor hun tomeloze vrijwillige inzet voor keuken en bardiensten, en andere hand en spandiensten.

Het bestuur van de vereniging dankte tevens alle commissies, trainers, leiders, leden en vrijwilligers voor hun inzet en hoopt op een mooi en sportief 2019.

Eerste plaatsingswedstrijd voor Aldo in vijfde divisie

Van links naar rechts: Kim van Heumen en Nikki Driessen. (foto: Inge de Wit)

DIDAM - Zaterdag 12 januari vond in de nieuwe turnhal in Didam de eerste plaatsingswedstrijd van de vijfde divisie turnen dames plaats.

Van Aldo deden hier bij de senioren Kim van Heumen en Nikki Driessen aan mee. Beide dames turnden een goede wedstrijd. Nikki had een aantal jaren niet geturnd, en voor haar was dit weer haar eerste wedstrijd. Zij werd met 39.80 punten vijftiende. Bij Nikki was sprong haar beste onderdeel, hiermee eindigde zij netjes als vierde.

Kim, die dit jaar voor het eerst bij ALDO turnde, werd met 40.85 punten negende. Met sprong eindigde zij zelfs als eerste. De volgende plaatsingswedstrijd is op 16 februari in Winterswijk.

Pigeons Oliebollenmixtoernooi: groot basketbalfeest voor iedereen

Sami Hiffens, Marcel Komman (achter), Joseph Hiffens, Esli Hiffens (achter), Ullrich Hiffens, Marvin Hiffens, Bjorn Komman, Maylissa Smoorenburg. (foto: Martijn van de Goor )

DUIVEN - Liefst ruim 90 aanmeldingen en zo'n kleine 100 basketballers hebben afgelopen zondag 6 januari bij Pigeons het nieuwe jaar gevierd. Ditmaal waren niet alleen de basketballers van Pigeons en hun familie aanwezig in Triominos, maar ook waren er verschillende oud-leden en basketballers van andere verenigingen.

Om 13.00 uur was de start van een basketbaltoernooi voor jong en oud, voor basketballers met en zonder belemmering. Kortom iedereen deed mee! Voor dit jaarlijkse evenement van Pigeons had de activiteitencommissie een prachtig draaiboek geschreven en de hele dag stond in het teken van Basketbal. Ook waren de basketballers van Pigeons On Wheels van de partij. De rolstoelbasketballers speelden korte wedstrijden tegen elkaar en geïnteresseerden konden ook zelf ervaren hoe het is om te basketballen in een rolstoel.

De laatste basketbalwedstrijd van de dag, de finale, werd gewonnen door het team van de familie Hiffins en Komman. Na de finale was het tijd voor de loterij. Een loterij met prachtige prijzen gesponsord door lokale en regionale ondernemers. Om 17.00 werd de dag afgesloten in de sportkantine, waar de voorzitter van Basketbalvereniging Pigeons - Taco Jansen - samen met de aanwezigen proostte op een geweldig, gezond en sportief 2019! Meer info kijk op www.depigeons.nl en volg ons op facebook.com/Pigeons-Basketbal.

Nieuws online insturen

REGIO - Wilt u graag iets onder de aandacht brengen in de regio? Dat kan! Uw bericht kunt u heel eenvoudig online insturen via onze website: www.gemeentenieuwsonline.nl.

Daar klikt u bovenaan het scherm eerst op de regio waar u uw bericht geplaatst wilt hebben. Vervolgens klikt u rechts bovenaan op de tekst: 'Nieuws aanleveren' De rest wijst zich vanzelf. Komt u er toch niet helemaal uit, belt u dan gerust even: 0481 464770. Wij helpen u graag verder.

Nieuwjaarsreceptie seniorenvereniging Rijnwaarden50plus

Voorzitter RW50+ en Wethouder A. van Loon. (foto: John Stoll)

LOBITH - Het was al vroeg in de middag gezellig druk in het dorpshuis in Lobith. De organisatoren hadden weer ontzettend hun best gedaan om het de vele bezoekers naar de zin te maken.

Voorzitter Joop Joosten verwees in zijn openingswoord naar de nieuwjaarstoespraak van koning Willem Alexander. “Oog hebben voor elkaar en het gedeelde belang”. Verder vermeldde hij de problemen die het bestuur in het nieuwe jaar zal moeten tackelen, zoals huisvesting en kostenstijgingen. “Maar bovenal wil het bestuur er weer een spetterend verenigingsjaar van maken voor de 850 leden”.

Rijnwaarden50plus mocht zich ook weer verheugen over de aanwezigheid van vertegenwoordigers van de gemeente Zevenaar en Caleidoz. De aanwezige wethouder Sociaal Domein, Anita van Loon, roerde in haar toespraak ook het onderwerp 'aandacht voor elkaar' aan. Ze sprak over 'het uitstralen van warmte'. Hoe belangrijk dat kan zijn en 'het kost niets'. Met “Samen de weg vinden naar een gezond en gelukkig 2019”, besloot zij haar toespraak.

Toen was het tijd om Doortje Lamers te huldigen. 12,5 jaar bestuurslid en voorzitter van de werkgroep Lief en leed, was een reden om haar in het zonnetje te zetten. Nadat iedereen voorzien was van een 'glaasje prik' hief de voorzitter het glas en sprak de wens uit dat het een mooi verenigingsjaar mocht worden.

Nel Boldertrofee bij bridgevereniging

Nel Bolder en de winnaars Arie Sluijs en Axel Hoff. (foto: Piet Elshof)

ZEVENAAR - Traditiegetrouw wordt bij bridgevereniging Zevenaar op de eerste speelavond in het nieuwe jaar gestreden om de Nel Boldertrofee.

Nel is niet alleen het oudste lid, maar ook het langste lid van Bridgevereniging Zevenaar, namelijk vanaf de oprichting in 1961. Nog altijd speelt ze met veel plezier mee, zo ook op haar eigen bridgedrive. Dat was ook het geval op woensdag 9 januari, de eerste speelavond in 2019. De avond startte uiteraard met elkaar het beste te wensen voor het komende jaar met vooral veel gezondheid en bridgeplezier.

Aan het eind van de avond bleken Nel en haar partner Paul Deinema het dichtst bij de winnaars te zijn gekomen. De trofee werd echter een glansrijke overwinning voor de heren Arie Sluijs & Axel Hof met een score van 60,94%. De winnaars mochten de begeerde Nel Boldertrofee aannemen uit handen van Nel zelf.

Bridgevereniging Zevenaar speelt haar wedstrijden op woensdagavond. De aanvangstijd is half acht en rond half elf is doorgaans de uitslag bekend. De speellocatie is de ruime benedenzaal in het schuttersgebouw Sint-Andreas aan de Oude Doesburgseweg. "We worden daar door de vrijwilligers van de schutterij gastvrij ontvangen voor onze gezellige, sfeervolle bridgeavonden. Halverwege de avond gaat de schaal met een hapjes rond. Voor informatie over Bridgevereniging Zevenaar of over de bridgecursus staan voorzitter Gerald Driessen telefoon 06 13610404 of bridgedocente Conny van der Graaf 0316265400 u graag te woord."

Eerste FIFA-toernooi van SDZZ groot succes

Jeugdspelers en supporters tijdens het eerste SDZZ FIFA-toernooi bij de Media Markt in Duiven. (foto: Diana Edwards Fotografie)

ZEVENAAR - Voetbalvereniging SDZZ uit Zevenaar heeft zaterdag 12 januari weer laten merken dat er echt aandacht is voor de jeugd van de vereniging en dat het verenigingsleven niet stopt tijdens de winterstop.

In nauwe samenwerking met de Mediamarkt Duiven heeft namelijk het allereerste SDZZ FIFA 2019-toernooi plaatsgevonden. Al ruim voordat het toernooi begon, arriveerden de eerste kinderen. Volgens de ouders omdat ze thuis niet meer te houden waren en er enorm veel zin in hadden.

Na een poulefase waar alle kinderen diverse wedstrijden konden spelen, kwamen de finalerondes welke uiteindelijk een winnaar opleverde. Ondanks dat diverse kinderen uitgeschakeld waren tijdens de poulefase, bleef de tribune goed bezet en werd met zijn allen gekeken naar de finale op het grote scherm.

Bij SDZZ staan ieder jaar diverse jeugdactiviteiten op het programma en het FIFA-toernooi zal vast en zeker een plaats krijgen op deze agenda.

Op zaterdag 26 januari vindt de volgende activiteit al weer plaats. De kinderen kunnen dan namelijk deelnemen aan het SDZZ darttoernooi, waar niet alleen voor de eerste plaats gestreden wordt maar ook door prijsdarten gezorgd wordt dat vele kinderen tijdens een gezellige middag kans maken op een leuke prijs.

Succesvolle dag voor LIOS Lobith

Medaillewinnaars Lios Lobith. (foto: Katelijn Nissen)

DIDAM - Op 13 januari heeft de eerste wedstrijd van de vijfde divisie plaatsgevonden in de nieuwe turnhal in Didam. Lios Lobith nam de organisatie voor haar rekening.

Als eersten waren Lieke, Mila en Sofie aan de beurt. Mila turnde een goede wedstrijd met het eerste cijfer op brug en dat werd beloond met de bronzen medaille. Sofie scoorde het tweede cijfer op sprong en behaalde een knappe elfde plaats. Lieke liet een mooie balk oefening zien en werd uiteindelijk zestiende. Daarna volgde Fay, Janne en Jente. Fay behaalde het vierde cijfer van de dag op brug en werd elfde. Janne heeft voor het eerst radslag op balk gedaan en werd zestiende. Jente turnde drie goede toestellen maar op de balk maakte zij een aantal foutjes, zij is 25e geworden.

Ook de jeugd 2 dames heeft een goede wedstrijd geturnd. Bente is met het vierde cijfer op balk geëindigd op een veertiende plaats. Kayi heeft al een tijd niet kunnen trainen, maar besloot toch mee te doen met de wedstrijd, en met succes. Zij behaalde het derde cijfer op brug en werd hiermee knap elfde. Sophie behaalde het tweede cijfer op balk; dit werd beloond met een bronzen medaille. Iris turnde op alle vier de toestellen optimaal en mocht de gouden medaille mee naar huis nemen.

In de laatste ronde was het de beurt aan Frederique en Nikki. Frederique maakte helaas wat foutjes op de balk en behaalde de negentiende plaats. Nikki turnde een hele mooie vloer oefening en behaalde de zeventiende plaats. Alle vrijwilligers die geholpen hebben om deze dag tot een succes te maken werden bedankt voor hun inzet. En er waren felicitaties voor alle meiden met hun knappe prestaties.

Hé vakman, ken ik jou niet ergens van?

(foto: Ellis Regina Photography)

REGIO - Zie jij ze ook steeds vaker? Advertenties achter op busjes, steeds meer vacatures in week- en dagbladen… Bedrijven zijn volop op zoek naar personeel, vooral in de technische sector. Met de actie 'Hé vakman, ken ik jou niet ergens van?' gaan onze eigen vakmensen op zoek naar nieuwe, mannelijke en vrouwelijke collega's.

Praktisch en zonder drempel. Geen sollicitatiebrieven, geen lastige gesprekken en moeilijke vragen. Je loopt gewoon op één van onze projecten bij de teamleider binnen en gaat het gesprek aan. Je krijgt een beeld van ons bedrijf, van wat we doen en wie je nieuwe collega's kunnen worden.

Je laat alles op je inwerken en je bepaalt zelf of en wanneer je toe bent aan de volgende stap. Is het gevoel goed? Dan praten we graag met je verder. Over een leuke baan bij een vastgoedonderhoudbedrijf, dat in jouw eigen omgeving actief is. Waarbij je veel vrijheid en doorgroeimogelijkheden hebt. En ook al heb je een heel ander soort opleiding of beroep: heb je affiniteit met bouw en onderhoud, loop gerust eens binnen. Op onze website vind je meer informatie over de bouwplaatsen die je kunt bezoeken en collega's met wie je in gesprek kunt gaan. We spreken elkaar!

Voor onze regio Arnhem-Doetinchem zijn we verder op zoek naar een projectleider en een projectondersteuner. Mensen die de projecten waarin onze vakmensen actief zijn, in goede banen kunnen leiden. Neem voor meer informatie contact op met onze collega's van personeelszaken op 0800 7107.

We horen graag van je, als je belangstelling hebt voor een fijne plek in ons team!

[bovenkop] Een nieuwe keuken uitzoeken was nog nooit zo relaxed Keuken en Keukens bespaart u tijd én geld

[hoofdkop]


HUISSEN – U zoekt een nieuwe keuken en dus bezoekt u de ene na de andere showroom. Dat kost veel tijd, parkeren is vaak lastig en u wordt niet altijd meteen geholpen in keukenzaken. Bovendien geeft iedere keukenverkoper weer een ander advies... Keuken en Keukens is anders. Eigenaar Frits Reijmers komt gewoon bij u thuis!

In veel woningen is de keuken de spil van het huis. Er wordt niet alleen eten bereid, maar ook gezellig samen gegeten, een krant gelezen en koffie gedronken. Naast praktisch, moet de keuken dus ook een ruimte zijn, waar u fijn samen kunt genieten. Door bij u thuis langs te komen, krijgt Frits een goed beeld van uw smaak en uiteraard van de beschikbare ruimte. En ook al lijkt een beschikbare ruimte niet ideaal te zijn, met zijn creatieve ideeën en jarenlange ervaring in de keukenbranche, komt Frits altijd tot een ontwerp dat bij uw stijl en uw leven past. Vaak is er zelfs meer mogelijk dan u denkt.

Keuken en Keukens is leverancier van bekende keukenmerken in iedere gewenste stijl en is altijd up-to-date op het gebied van nieuwe trends, materialen en apparatuur. Vanzelfsprekend kunt u stalen van uw gewenste materialen en kleuren bij u thuis bekijken, om zo een goede keuze te maken. Voor de montage werkt Frits al jaren met een vast team van ervaren vakmensen, maar u heeft altijd één contactpersoon, met wie u alle afspraken maakt en dat is Frits zelf. Betrouwbaarheid, transparantie en afspraken nakomen, dat zijn kernwoorden waar Keuken en Keukens garant voor staat. Geen zin in al die woonboulevards? Bel Frits Reijmers: 06 34314684 voor eerlijk advies bij u aan de keukentafel. www.keukenenkeukens.nl.

Open dag Liemerse praktijkschool Symbion

Symbion heeft vanaf leerjaar 4 een ruim aanbod aan vakopleidingen. (foto: VVBvanbree Fotografie) VVBvanbree Fotografie

DIDAM - De Liemerse school voor praktijkonderwijs Symbion houdt woensdag 23 januari van 16.00 tot 19.30 uur open dag. Bezoekers kunnen uitgebreid rondkijken of deelnemen aan een rondleiding. Symbion is gevestigd aan de Hoge Witteveld 2 in Didam.

Symbion is een kleine school met kleine klassen en veel persoonlijke aandacht. De klassen beginnen en eindigen de dag bij hun mentor. Dit zorgt voor structuur en geborgenheid. Elke leerling kan op Symbion onderwijs volgen op het eigen niveau. Daarom wordt veel gewerkt met digitale leermiddelen. Dit gebeurt aan de hand van een persoonlijk ontwikkelingsplan. De mentor bepreekt regelmatig met de leerling hoe hij/zij aan dat plan kan werken. Een aantal leerlingen leert uit vmbo-boeken en kan een vmbo-deelcertificaat halen voor Nederlands, rekenen of Engels.

Het motto van Symbion is ‘leren in de echte wereld’. Daarom zijn er veel praktijkvakken. Ook lopen de leerlingen vanaf leerjaar 3 stage in een bedrijf, waarbij er veel aandacht is voor beroepsvaardigheden. Symbion heeft vanaf leerjaar 4 een ruim aanbod aan vakopleidingen. Veel leerlingen verlaten Symbion met een betaalde baan in sectoren als handel, logistiek, techniek, zorg, horeca en groenvoorziening. Sommige leerlingen stromen door naar het mbo. Deze stap wordt komend schooljaar makkelijker, omdat Symbion dan zelf de Entree-opleiding verzorgt.

Ouders worden op Symbion intensief betrokken bij de ontwikkeling van hun kind. In leerjaar 1 komt de mentor op huisbezoek. Daarnaast zijn er regelmatig gesprekken op school. Tussentijds hebben de mentor en de ouders contact via de mail, app en telefoon.

Driedorpenpolder verfraaid met solitaire bomen

AERDT – 'Hart voor de natuur', het zit de twee neven Bert en Gijs van Schip in de genen. Bert runt al jaren zijn succesvolle fruitkwekerij De Driedorpenpolder en Gijs zijn veelzijdige hoveniersbedrijf Van Schip. Toen er na het rooien van fruitbomen op het perceel van Bert, een kale vlakte over bleef, besloten de mannen er samen solitaire bomen te planten.

Door de Driedorpenpolder loopt een openbaar wandelpad waarvan veel natuurliefhebbers gebruik maken. Het is ook de leefomgeving van verschillende dieren. Hazen, reeën, fazanten, vossen en konijnen worden er met regelmaat gespot. 'We hebben ervoor gekozen om er eikenbomen te planten. De eik is een sterke boom die hier in het landschap thuis hoort', vertelt Bert. Straks zal het een gewilde rust- en schuilplaats zijn voor wandelaars en voor vogels op doorreis. In zo'n grote boom vallen kleinere vogels minder snel op voor katten, sperwers of een buizerd en natuurlijk is het de ideale plaats om een nestje in te bouwen. 'Ook gezien de afname van insectenpopulaties hebben we deze bomen geplant', legt Gijs uit. Spinnetjes en andere kleine insecten zitten graag tussen en onder de bladeren. En straks zijn de eikeltjes voor muizen, zwijnen en hertachtigen een ware lekkernij. Kortom, redenen genoeg voor Gijs en Bert van Schip om het landschap met eikenbomen te verfraaien, dus dus de schop ging in de grond. 'Wie weet, zullen geliefden er over 100 jaar er hun initialen in krassen... Wij, als planters, zullen het nooit weten!', lacht Bert. Meer weten over hoveniersbedrijf Van Schip? Kijk op www.vanschiphoveniers.nl. Fruitkwekerij De Driedorpenpolder van Bert is te volgen op Facebook.

Vlooienmarkt in Doesburg

DOESBURG - In sporthal Beumerskamp aan de Breedestraat 39 is op zondag 27 januari van 09.00 - 16.00 uur een grote vlooienmarkt.

Ook deze keer zijn er kramen en grondplaatsen met tweedehands, antiek, curiosa, snuisterijen, brocante, huisraad en kleding. Leuk als bezoeker om te komen snuffelen of als u nog overtollige spullen heeft. En wilt u deze zelf te koop aanbieden, huur dan ook een vier meter brede kraam met dakje voor 25 euro. Een grondplaats van zes meter kost 15 euro. Boeken kan via www.animo-vlooienmarkten.nl of bel ervoor 06 39108152.

De markt bezoeken kost het drie euro entree voor volwassenen en voor 65+ is dat 2,50 euro; kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis! Catering met terras wordt verzorgd door de sporthal.

Gruwelijke nachtwandeltocht 'Vervloekte Zielen' in het Horsterpark

(foto: Annet Roverts)

DUIVEN - Ben jij helemaal gek van griezelen, horror en spooktochten? Kom dan 2 februari naar het Horsterpark in Duiven. Gruweltocht.nl organiseert een gruwelijke wandeltocht genaamd: Vervloekte zielen.

De familie van Eva krijgt van de politie te horen dat zij dood gevonden is in een vijver. Oorzaak: verdrinking. Verschrikkelijk voor de familieleden, maar direct hadden zij het gevoel dat er iets niet klopte. Er waren geen sporen van andere mensen op de plaats delict. Zij was bovendien een uitstekende zwemmer. De familie is er zeker van dat Eva die avond naar het park is gegaan om nachtfoto’s te maken, zoals zij vaker deed. Onbewust heeft een agent zich laten ontglippen dat er een briefje in haar hand gevonden is met de tekst: De moordenaar kan de vloek opheffen.
Hoe kwam Eva in de vijver terecht? Wie heeft haar vermoord? Welke vloek bedoelt zij? Durf jij het aan om het mysterie op te lossen? Let op: deelname op eigen risico. Kom niet bij de organisatie klagen dat je de slaap niet kunt vatten die nacht.

Aanmelden voor deze spannende wandeltocht kan op www.gruweltocht.nl. Tickets kosten tien euro per persoon. De tocht wordt gelopen in groepjes van maximaal tien personen. Bij het bestellen van de tickets kun je een voorkeur starttijd doorgeven. De organisatie probeert hier zoveel mogelijk rekening mee te houden. Voor deze tocht is de minimumleeftijd 16 jaar. Vanaf 12 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene. Goed om te weten: de tocht is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Gery Groot Zwaaftink: 'Ook dit gaat voorbij'

ZEVENAAR - Alles gaat voorbij. Over 500 jaar weten ze niet meer wie je was. Waarom maak je je zo druk? Waar ben je zo bang voor? Het gaat voorbij. Ook de leuke dingen trouwens.

Ook deze avond met liedjes en verhalen van de Vordense troubadour Gery Groot Zwaaftink. Hij heeft een paar mooie en verrassende liedjes gemaakt en natuurlijk vertelt hij een, misschien wel twee prachtige verhalen. Laat u verrassen en omarm de tijd die u geboden wordt.

Gery Groot Zwaaftink (1955) treedt al 25 jaar op met een gevarieerd programma van verhalen en muziek. Zowel volwassenen als kinderen worden meegesleept door zijn wonderlijke vertellingen, zijn liedjes en ballades. Hij ziet zichzelf als een troubadour die, net als vroeger, rondtrekt, zijn liedjes zingt en zijn verhalen vertelt ‘ter leering ende vermaeck’ van zijn publiek. Als verhalenverteller is Gery een fysieke speler/verteller. De ene keer is hij de hoofdpersoon en even later de verteller die beschrijft wat er gebeurt. Met een paar eenvoudige rekwisieten en zijn stem ‘schildert’ hij de meest vreemde werelden. Hij laat jong en oud intens genieten van verhalen die ontroerend, humoristisch, boeiend en herkenbaar zijn.

Het optreden is woensdag 30 januari in de Ontmoetingskerk, Marktstraat 24 in Zevenaar van 20.00 – 22.00 uur. Leiding: Gery Groot Zwaaftink www.gerygrootzwaaftink.nl. Kosten: 7,50 euro; contactpersoon: Petra van der Wal, p.vanderwal@planet.nl.

Basketiers'71 pakt draad op

ZEVENAAR - Op zaterdag 12 januari was er de eerste thuiswedstrijd van 2019. Niet zomaar een wedstrijd: het vlaggenschip van de vereniging heren 1 speelde thuis.

De tegenpartij was Challange, deze stond hoger op de ranglijst. Waren alle voorbereidingen in de winterstop geslaagd geweest? Of waren er nog voldoende leerpunten waaraan gewerkt moest worden? De wedstrijd zelf was er eentje van, van elkaar heerlijk laten ballen. Gemoedelijk, gestaag, gezapig werd er af en toe gespeeld. Zonder dat de spirit in de wedstrijd kwam, de tijd tikte vooruit.

Bij de rust was een verdiende voorsprong opgebouwd van 33 – 25. Het aanwezig publiek telde de overwinning al bijna, maar eerst de tweede helft nog. Het wedstrijdritme ging omhoog, het tempo van spelen versnelde zich. Kortom het besef, het gaat ergens om, kwam weer boven. Het bleef spannend, de voorsprong marge bleef klein, voorsprong bleef. Een terechte overwinning werd binnen gehaald 59 – 55, de vierde winst op rij.

Nee geen goede wedstrijd gespeeld, maar wel de punten gehaald. Dat laatste is belangrijk om op de bovenste plaatsen van de ranglijst mee te blijven draaien. Zaterdag 19 januari is iedereen weer welkom in sporthal Heerenmaten om te komen kijken

Optreden Boogie Nights in De Griethse Poort

Impressie Boogie Nights. (foto: A J G Kaal)

ZEVENAAR - Op zaterdag 16 februari komt Boogie Nights voor de tweede keer naar Zevenaar toe! Dit is hét 30+ feest van Nederland.

Je hoort de beste muziek uit de 70’s, 80’s en 90’s en ziet op megaschermen de originele videoclips uit die tijd! Ook ligt er een enorme verlichte dansvloer op je te wachten waar je op los kan gaan. Landelijke bekende dj’s die hun sporen al hebben verdiend zullen voor een ongekende sfeer zorgen. Onder andere Erwin Peters (Radio Veronica), Rob Spijker (ID&T en Slam fm), Juri Verstappen (Radio Veronica), Silverius (Radio Veronica), Mike Van Doorn en Hilco Slik (Radio Veronica).

"Een los ticket kost tien euro. Maak tot 1 februari gebruik van de vroegboek korting en betaal slechts 7,50 euro."

Nieuwjaarsconcert in Zevenaar

Het koor

ZEVENAAR - Op 20 januari geeft het Hooge Bongertkoor een nieuwjaarsconcert.

Het repertoire van het koor is zeer veelzijdig en bestaat uit klassieke en licht-klassieke liederen, popmuziek, delen van een musical, operette en jazzy nummers en Nederlandstalige liederen. De dirigente van het koor is Diane Hidding en aan de piano wordt het koor begeleid door Gerard van der Heijden.

Het belooft een veelzijdige, muzikale middag te worden en iedereen is van harte welkom. De toegangsprijs is € 10,00 inclusief een kopje koffie of thee in de pauze. Kinderen tot en met 12 jaar gratis.

Aanvang concert 14:30 uur in het Andreas Schuttersgebouw aan de Oude Doesburgseweg in Zevenaar. Meer informatie staat op http://hethoogebongertkoor.nl.

Workshop LinkedIn Maak je digitale netwerk sterker

(foto: LinkedIn)

DIDAM - Dinsdag 22 januari van 20:00 – 21:30 uur geeft Bibliotheek Montferland een workshop LinkedIn in de Bibliotheek Didam, Schoolstraat 22.

Tegenwoordig is LinkedIn niet meer weg te denken uit ons digitale leven. Maak je digitale netwerk nog sterker met de interactieve workshop van Erik Jansen van Span Vormgevers. Erik geeft je tips en leert je trucs om LinkedIn goed te gebruiken.

Deelname is gratis, maar vol is vol. Geef je vóór 18 januari op in de bibliotheek, bel: 0316 221184 of mail naar info@bibliotheekmontferland.nl. Kijk voor meer informatie op: www.bibliotheekmontferland.nl.

Historische winterwandeling door Zevenaar

Stadsgids Frank Boerboom vertelt over de rijke historie van Zevenaar. (foto: Joke Koenen)

ZEVENAAR - Op zondag 6 januari vond de historische winterwandeling plaats in Zevenaar georganiseerd vanuit de Beweeg- en Ontmoetingstuin Vondellaan Zevenaar.

Stadsgids Frank Boerboom leidde de groep rond door Zevenaar en vertelde over de rijke historie van Zevenaar. Terug in de Beweeg- en Ontmoetingstuin werd de groep ontvangen met warme chocomelk, een krentenbol en de warmte van een van de vuurkorven.

Popviering én Johnny Cash avond in kapel

DUIVEN - Popviering 27 januari en Johnny Cash songs: zaterdagavond 9 februari.

Zondagavond 27 januari vindt, na het succes van de TOP2000-dienst, in de witte kapel aan Rijkweg 56b een eerste editie van de popviering plaats. Vanaf 18.30 uur is men welkom. Duur: 45 minuten. Koffie en thee na afloop.

Zaterdagavond 9 februari vindt een muziekavond met Cash-songs plaats: om 19.30 uur is de zaal open; start om 20.00 uur.

Countryzanger en singer/songwriter Johnny Cash stierf ruim 15 jaar geleden, in 2003. Hij was ‘the man in black’: zwart om alle leed in de wereld. Zijn song ‘Hurt’ vat zijn leven en geloof samen: als christen was hij diep doordrongen van pijn in zijn bestaan, van lijden in de wereld en van Christus, die de pijn van ieder heeft gedragen. Een heel humoristisch liedje is, 'A boy named Sue'. Heel bekend is 'Ring of fire'.

The Valley Four, een muzikaal viertal, speelt zaterdagavond 9 februari Cash songs in de Kapel. Aris Smit is ‘the man in black’. Op Netflix is momenteel een documentaire te zien over Johnny Cash, zijn boeiende levensverhaal.

Van harte welkom! Deze muziekavond is geen dienst, ook geen TOP2000 dienst; een muziekprogramma van een uurtje wordt gebracht door de muzikanten zelf. Na afloop nakletsen en wat blijven drinken: een leuk avondje uit. De entree is vijf euro. Zie Facebookevent ‘The valley four brengt Johnny Cash'.

Filmavond in Lobith: The Insult

LOBITH - Op 30 januari is er weer een filmavond in De Ontmoeting bij de protestantse kerk in Lobith. Aanvang 19.30 uur. Iedereen is welkom vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis, er is een collecte bij de uitgang.

The insult is een verhaal over oorlog, politiek en religie. Tijdens de renovatie van een appartementencomplex in Beiroet leidt een discussie over een regenpijp tot een confrontatie tussen bewoner Toni en aannemer Yasser. Toni is Libanees christen, Yasser een Palestijns vluchteling.

Je ziet hoe de discussie over een regenpijp zelfs uiteindelijk leidt tot een landelijk conflict. Een neerwaartse spiraal waarvan de draagwijdte veel verder reikt dan de grenzen van de rechtspraak. Zowel de christen als de Palestijn dragen diepe wonden uit het verleden mee. En uiteindelijk verdwijnt het verschil tussen dader en slachtoffer. Ondanks het explosieve onderwerp is het een ontzagwekkende genuanceerde en objectieve film.

AirDomino's hockeytoernooi

Deelnemers veteranen AirDomino's. (B. Holkamp)

DUIVEN - Op 2 februari vindt voor de tweede keer het veteranenzaalhockeytoernooi plaats in de AirDome Duiven.

Het veteranen-B-team van M.H.C. De Westerduiven heeft de teams uit de veldcompetitie opnieuw uitgenodigd om het geslaagde toernooi van vorig jaar te herhalen. De reacties waren weer zo enthousiast, dat zaterdag 2 februari tussen 14:00 - 18:00 uur op twee zaalhockeyvelden tien teams tegen elkaar zullen strijden.

Er wordt gespeeld volgens de zaalhockey regels, 5 tegen 5 en keeper. Met een gemiddelde leeftijd van vijftig jaar zullen de oude rotten laten zien dat ze het snelle spel in de zaal nog prima aankunnen. De grote finale zal bepalen wie er met de wisselbeker naar huis gaat. Na het toernooi zal de evaluatie plaatsvinden in het clubhuis en sluiten de veteranen het toernooi af met pizza’s. AirDomino's wordt mede mogelijk gemaakt door Domino's Pizza Duiven.

Unieke en eigentijdse folk door Ogham

Ogham.

ZEVENAAR - Op zaterdag 2 februari staat de zeer populaire folkband Ogham weer op het podium van Muziekcafé De Lantaern in Zevenaar. Dit zes koppig gezelschap staat garant voor een geweldige avond met aanstekelijke muziek waar het publiek moeite heeft om stil te zitten. De avond begint om 20.30 uur en kost 15,00 euro.

Ogham trekt in De Lantaern altijd een goed bezette zaal met een enthousiast publiek. Deze folkgroep is al sinds het begin van de jaren tachtig met Celtic Folk populair bij een breed publiek in Nederland, België, Duitsland en Schotland en weet daar regelmatig volle zalen te trekken. Jaarlijks bezoekt Ogham ook Schotland voor een serie optredens. Geïnspireerd door Ogham nemen heel wat fanatieke fans een kijkje in Schotland en vaak ook in hun thuisbasis daar, het Schotse dorpje Killin. Je hoeft er niet geweest te zijn om er over mee te kunnen praten, de sfeer wordt moeiteloos overgebracht, dat bewijst deze avond! Ogham brengt op een unieke en eigentijdse wijze vooral Schotse Folkmuziek, afgewisseld met Ierse - en zelf gecomponeerde nummers. De thema's zijn liefde en drank, oorlog en strijd, koningen en zwervers, ketellappers en clanleiders. Uiteindelijk gaat elke zaal plat en geeft het publiek zich volledig over! De meest geliefde nummers, zowel traditionals als de in het loop der jaren zelf geschreven nummers, passeren de revue. Niemand zit stil bij de jigs, reels, strathspeys en hornpipes. Gegarandeerd een geweldig concert!

De HCC Computeravonden: Freeware

HCC-avond in Ons Huis. (foto: HCC Zevenaar) HCC Zevenaar

ZEVENAAR - Op donderdag 7 februari verzorgt de HCC weer met zijn maandelijkse computeravond. De avonden worden gehouden in Ons Huis, Dr. Honigstraat 3 in Zevenaar. Aanvang lezing 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur.

Freeware is een gangbare benaming voor software waarvan de auteur een licentie heeft verleend tot gebruik en verdere verspreiding in ongewijzigde vorm, zonder daarvoor vergoeding te vragen. Hierdoor is deze software gratis te gebruiken.

Wat wordt er onder andere besproken: CCleaner, een programma waarmee je op een veilige manier de computer kunt opschonen. Recuva, een programma waarmee je verwijderde bestanden kunt terughalen; Speccy, een programma waarmee informatie wordt verzameld van jouw computer, over de hardware zodat je precies kunt nagaan hoe de computer is opgebouwd. Spyware Blaster, een programma die de installatie voorkomt van spyware en andere ongewenste software. Teamviewer, een programma waarmee je een verbinding tot stand brengt met een andere computer. Revo Uninstaller, een programma voor het grondig verwijderen van programma's.

Bij de helpdesk zijn de nodige deskundigen aanwezig die helpen bij vragen en problemen op het gebied van computerapparatuur en -programmatuur. Natuurlijk is er weer de mogelijkheid om informatie te krijgen over allerlei onderwerpen, zoals Internet, Genealogie, Linux en Raspberry Pi, Windows, Office, Video bewerken en Adobe Fotoshop.

De toegang is vrij voor HCC-leden; ook niet-leden zijn welkom; zij betalen vier euro per avond.

Ledenvergadering HSV De Breuly

Breuly december 2018. (foto: A. Janssen)

ZEVENAAR - Op donderdag 24 januari houdt Hengelsportvereniging De Breuly haar jaarlijkse ledenvergadering vanaf 20.00 uur in zalencentrum Staring, Grietakkers 3 in Zevenaar.

Tevens is het de laatste gelegenheid om vooraf vanaf 19.00 uur de VISpas op te halen en af te rekenen. Ook zijn er nog enkele nacht- en bootvergunningen beschikbaar. Alle aanvullende info staat op de website: https://hsvdebreuly.mijnhengelsportvereniging.nl.

Kerkberichten H.Andreas Groessen

Vieringen: zo 20-1-19: Woord- & Communieviering door parochianen voorgangers Wim Herbes en Piet Peters. Geen koor. De viering wordt gehouden in de ruimte van de sacristie.

Zo 27-1-19: geen viering

Intenties: Zo 20-1-19: Ouders Boerstal-Rutten, Theodorus en Riek van Ditshuizen-Peters, Tiny Bloemberg-Boerboom (je zusje Stien), Jan Maassen, Wim en Lies Raasing-de Hair, Mientje Bouwman-Driessen namens de buurt, Wim Vermeulen, Jan te Witt, ouders Vermeulen-Kiewiet en Theo, Maria Nass-Uffing, ouders Bolder-Raasing, jaargedachtenis Moeder Degen en Vader, ouders Moorman-Bloemberg.

Sint-Martinus Oud­-Zevenaar

In het weekend van zaterdag 19 januari en zondag 20 januari is er geen viering in de Sint Martinuskerk van Oud-Zevenaar.

Mededeling:

Overleden op vrijdag 4 januari in de leeftijd van 78 jaar: pastoraal medewerker Wim van den Eerenbeemt, Babberichseweg, Oud-Zevenaar.

In het weekend van zaterdag 26 januari en zondag 27 januari is er geen viering in de Sint-Martinuskerk van Oud­-Zevenaar.

De eerstvolgende vieringen:

Zondag 3 februari 16.00 uur: Getijdenviering Maria Lichtmis met Wim van Heugten, Theo Salemink, Wim Wismans en Anny Weenink.

Zondag 10 februari 11.00 uur: Woord­ en Communieviering met Pastoraal werker Jeroen Heemink.