GN Arnhem

7 oktober 2017

GN Arnhem 7 oktober 2017


Brocante in de Sint-Eusebiuskerk

ARNHEM - Op 2 december houdt Heerenlanden Events 'Brocante in de Sint-Eusebiuskerk' van 10:00-17:00 uur. Vele brocanteurs op deze prachtige locatie laten hun mooiste brocante zien, variërend van romantisch, stoer, shabby tot industrieel.


De Sint-Eusebiuskerk kerk wordt sfeervol ingericht, met een knipoog naar de feestdagen. Kom heerlijk struinen tussen de prachtige brocante kramen. De middeleeuwse Grote Kerk van Arnhem is een gebouw met een rijk verleden, waarvan de oorsprong ligt in de 10e eeuw. Niet alleen de imposante architectuur van de buitenkant van de kerk, maar ook de in het gebouw aanwezige monumenten en kapellen, maken het gebouw tot het belangrijkste en sfeervolste monument van Arnhem. Ook een hapje en een drankje al niet ontbreken.

De entree bedraagt 3,50 euro; kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang. Meer informatie staat op www.heerenlandenevents.nl.

Hoe gaat het met de honingbij?

Foto: Herman Radstake

ARNHEM - Op 12 oktober verzorgt de Volkstuinvereniging Elden weer een lezing. Dit keer gaat deze over de honingbij.

Einstein vertelde eens, “dat als de bij verdwijnt, de mens binnen vier jaar zal uitsterven”. Of dit werkelijk zo is, zal Herman Radstake toelichten. Dat de (honing)bij belangrijk is dat weet nagenoeg iedereen!

Wat is het verschil tussen een wesp en een honingbij, waarom is de koningin zo belangrijk, wat is het verschil tussen bestuiving en bevruchten, waarom gaat een bijenvolk zwermen? Zomaar wat zaken waar Herman tijdens deze lezing over vertelt.

Deze zaken worden toegelicht aan de hand van voorbeelden, praktisch materiaal en allemaal leuke en mooie foto’s. De lezing wordt gehouden in het Dorpshuis van Elden, Aanvang 20.00 uur.

Gedurende de pauze kan er een drankje besteld worden, uiteraard kan er honing worden geproefd en deze is ook eventueel te koop. De kosten bedragen vijf euro per persoon entree. Leden van de Volkstuinvereniging; vrije donatie.

'Slechte buren'

ARNHEM - Zaterdag 18 november wordt er een spooktocht georganiseerd door het buurtoverleg Kronenburg en Appelgaard.

Ga mee en ontmoet 'slechte buren'! Wat als je woont in een wijk met een drugsdealer, een familie Flodder of ander gespuis? Wat halen deze mensen allemaal uit om je de stuipen op het lijf te jagen? Een opzichter van een woningcorporatie heeft dit al met zijn leven moeten bekopen. Kom jij er achter wie de dader is? Doe mee aan de spooktocht en vind het uit!

Start vanaf 19.00 uur. De exacte starttijd ontvang je na inschrijving. Tickets inclusief verrassing kosten 2,50 euro en zijn te bestellen via
www.spooktocht 2017.nl, info@kronenburg-appelgaard.nl, 06 41415321 (na 12.00 uur).

Bijzonder barokconcert in Lucaskerk

ARNHEM - Op zaterdag 4 november is er een bijzonder barokconcert in de Lucaskerk. Twee prachtige en niet vaak uitgevoerde missen van een zeer bekende en een relatief onbekende grootmeester van de barok zijn er te beluisteren: van Dismas Zelenka en de Lutherse Mis in A van Johann Sebastian Bach.

De Boheemse componist J.D. Zelenka wordt ook wel de ‘Tsjechische Bach’ genoemd. Hij is een tijdgenoot van J.S. Bach; ze hebben elkaar gekend en bewonderd. De Missa Omnia Sanctorum is zeer afwisselend, expressief en van een grote schoonheid. Van Bach wordt een van diens vier Kyrie-Gloria-missen gebracht, waarin hij delen van eigen cantates hergebruikte.

Het koor wordt begeleid door barokorkest Concerto Barocco en krijgt medewerking van de solisten Marjon Strijk (s), Jan Kullmann (a), Falco van Loon (t) en Michiel Meijer (b).

Zelenka als hoofdgerecht en Bach als het – niet te versmaden – voorgerecht. Het is weer eens wat anders! Dit project wordt mogelijk gemaakt door onder andere het VSB-fonds en het Prins Bernard Cultuurfonds.

Voor wie dit bijzondere optreden niet wil missen, kaarten zijn te reserveren via de website van het koor, www.novocantare.nl. Ze kosten 20 euro (10 voor studenten en kinderen). Zaterdag 4 november om 20.15 uur in de Lucaskerk van Elden, Rijksweg-West 52.

Sprookjes & Legendes

ROZENDAAL - Dinsdag 17 oktober vertelt Ridder Richard in 1001 seconde het verhaal van Aladdin, Sneeuwwitje en Robin Hood. Maar er is zoveel te vertellen en zoveel na te spelen…

Beleef deze verhalen, vol humor, op Kasteel Rosendael en geniet daarna van het sprookjesachtige park! Kom naar deze interactieve familievoorstelling. Geschikt vanaf 5 jaar. Duur: 40 minuten, aansluitend parkbezoek op eigen gelegenheid mogelijk tot 17.00 uur.

Tijd aanvang: 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 uur. Kosten: volwassenen en kinderen 4 - 18 jaar 8,00 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en museumkaarthouders 8,00 euro. Adres: Kasteel en Park Rosendael, Rosendael 1, Rozendaal. Informatie via de receptie van kasteel Rosendael: 026 3644645 of rosendael@glk.nl. Reserveren noodzakelijk via het online reserveringsformulier op www.glk.nl/evenementen.

Drukbezochte opening uitgiftepunt Voedselbank

Foto: Huub Louppen

ARNHEM - ‘Dat ik zelf mag kiezen, dat is zo ontzettend fijn’, aldus Tamara, klant van de Voedselbank, tijdens de officiële opening van het nieuwe uitgiftepunt van Voedselbank Arnhem. Samen met wethouder Elfrink van Arnhem verrichtte zij de symbolische openingshandeling op zaterdagochtend 30 september.

Hans Speelman, voorzitter van Voedselbank Arnhem, sprak trots over het nieuwe concept. Waar de klant eerder op vrijdag een vastgesteld voedselpakket ophaalde, komt de klant in Arnhem-Zuid nu op een ingeplande dag de gratis boodschappen zelf samenstellen met een vrijwilliger. Daarvoor haalt de Voedselbank iedere dag producten op bij lokale supermarkten. Speelman: ‘Zo krijgen onze klanten hier in Arnhem-Zuid meer vers voedsel, hebben ze meer eigen keuze en gaan we voedselverspilling nog meer tegen.’

‘Wat een goed concept! Ik maak ook een diepe buiging voor alle vrijwilligers die dit mogelijk maken. Daar mag de Arnhemse samenleving heel dankbaar en trots op zijn', aldus Gerrie Elfrink, wethouder van de gemeente Arnhem.

Samenwerking bepaalt succes!
Speelman: ‘Dit concept is alleen realiseerbaar door de intensieve samenwerking met de supermarkten in Arnhem en omgeving, een groot aantal sponsors, en de tomeloze inzet van een groot aantal vrijwilligers. Die wil ik dan ook hartelijk bedanken.’

Doetocht op landgoed Oorsprong

OOSTERBEEK - De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen houdt op woensdag 18 oktober een doe-tocht op landgoed Oorsprong. De woensdagmiddag zaagt lekker de week in tweeën. Het is een middag om energie op te doen voor de rest van de week. En waar kan dat beter dan buiten?

De boswachter neemt (groot)ouders en hun (klein)kinderen mee door het bos van landgoed Oorsprong. Hij vertelt allerlei weetjes over de natuur en om wat meer over dit gebied te weten te komen geeft de boswachter een paar leuke opdrachten. Na afloop krijgen alle kinderen een kleine verrassing. Geschikt voor kinderen vanaf zes jaar.

Start: 14.00 uur op de parkeerplaats langs de Rijn bij het Drielse Veer aan de Veerweg in Oosterbeek onderaan de Westerbouwing (Veerweg, Oosterbeek). GPS DD (decimale graden): 51.974164, 5.823785. Duur: 1,5 á 2 uur. Deelname: 5,00 euro., kinderen 6 - 12 jaar 2,50. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen. Informatie: Dick Wijnveldt, 06 42475520 of Gerard van Kerkhoff, 06 23218416.

Start Kliederkerk Huissen

HUISSEN - Kliederkerk is een nieuwe landelijke activiteit in veel kerken, gericht op kinderen en hun ouders. Je kunt je niet meer zo verbonden voelen met een kerk of het geloof, maar je vindt het wel fijn dat jouw kinderen enigszins vertrouwd raken met bijbelse verhalen.

Kliederkerk wil daar een open en creatieve ruimte voor bieden: we gaan samen knutselen, er is een bijbelverhaal en daarna samen iets eten en drinken. Daarin wil Kliederkerk een plek zijn waar iedereen zich thuis mag voelen, oud en jong. Want over generaties heen blijven we elkaar verhalen over het leven vertellen: ouders, grootouders en kinderen. De protestantse gemeente in Huissen is daarom blij dat een groep enthousiaste mensen ook in Huissen dit initiatief heeft opgepakt.

"U bent welkom op zondag 8 oktober van 13.30-16.00 uur in de protestantse kerk, met en zonder (klein)kinderen! Info en (indien mogelijk graag!) aanmelden: kliederkerkhuissen@gmail.com."
Ellen Tijmes, Daniëlle van Deutekom, Dianne Huizinga, Matthijs Glastra, Protestantse Gemeente Huissen

Seren Supermarkt: Turkse en oosterse producten

ARNHEM – Voor mediterrane gerechten zoek je naar de juiste producten en ingrediënten. Producten, die men in deze landen ook zelf gebruikt. Deze vind je bij Seren Supermarkt van de broers Murat en Fatih Cilsal.

"Wij zijn in 2005 samen begonnen bij groothandel Seren Impex. Na één jaar samenwerking met Seren Impex hebben wij de winkel overgenomen. De kennis en ervaring vanuit de groothandel hebben wij meegenomen naar onze winkel. Daardoor zien de klanten ons als groothandel en wij maken het waar met onze lage prijzen."

Seren Supermarkt staat garant voor kwaliteit, diversiteit en ruim assortiment, die wekelijks wordt aangevuld. "Omdat wij grote volumes voordelig inkopen, profiteren onze klanten van lage prijzen", aldus Murat en Fatih. De supermarkt bevindt zich aan de Middelgraaflaan in winkelcentrum de Drieslag. Het winkelcentrum telt vele diverse winkels en speciaalzaken en is makkelijk te bereiken. Ook zijn er voldoende gratis parkeerplaatsen rondom het winkelcentrum. In het winkelcentrum zitten ook de wat meer bekende supermarkten zoals de Albert Heijn, Coop, Aldi.
Daarnaast is er een wassalon/stomerij, opticien, bloemenwinkel, bakkerijen, toko's, kledingwinkel, dierenspeciaalzaak, visspeciaalzaak, slijterij, kapper, slager, groenteboer, telefoonwinkel, pizzeria, tabakswinkel en een café. Alle reden dus om eens een bezoek te brengen aan winkelcentrum de Drieslag.

Seren Supermarkt, Middelgraaflaan 71b, Arnhem; telefoon 026 3213002.
Wilt u ook op de hoogte blijven van alle aanbiedingen? Volg dan Seren Supermarkt via facebookpagina: Seren Supermarkt.

Ze zijn er weer in de meest uitbundige kleuren! Kies zelf de winterviolen bij kwekerij Gerritsen

HUISSEN – Het is weer één immens grote kleurrijke wereld in de kassen van kwekerij Gerritsen. In meer dan honderd verschillende kleuren staan (en hangen!) de winterviolen te pronken. Wilbert en Anita Gerritsen zijn de afgelopen maanden weer met liefde en passie aan de slag gegaan om de klanten weer de mooiste winterviolen voor te toveren.

Het zijn weer winterviolen van een allerbeste kwekerskwaliteit, die tegen vriendelijke prijzen aan de particulier worden verkocht. Kom maar kijken in de mooie kas met al die kleurige klein- en grootbloemige violen! Klaar om meegenomen te worden naar uw eigen tuin, terras en balkon!

Nu het herfst begint te worden, kunnen de kale plekken prima worden ingevuld door de kleurrijke viooltjes van kwekerij Gerritsen. Dat betekent extra kleur en fleur, zeker tot aan de vorst. En wordt het weer beter, dat bloeien deze violen weer op! Het zijn de meest dankbare plantjes in dit seizoen.

Viooltjes uitzoeken is bij Kwekerij Gerritsen een feest, gewoon een uitje! Je kunt zelfs met je eigen scootmobiel over de brede vaste paden door de kas rijden en je viooltjes uitzoeken. Neem gerust bakjes en de potten mee, waarin ze moeten staan en selecteer de beste kleurcombinaties. Bewonder ook de bakken met trendy hangviolen, die echt gaan hangen en vorig seizoen al erg gewaardeerd werden. Nu verkrijgbaar in een tiental kleuren! Een kadootje? Maak er aan de inpaktafel een leuk geschenk van!

De kwekerij is geopend van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur.

Kwekerij Gerritsen, Polseweg 23, Huissen; telefoon 026 3251933; www.kwekerijgerritsen.nl.

Geldersch Landschap & Kasteelen zoekt vrijwilligers

ARNHEM - Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) zichtbaar maken in heel Gelderland. Dat is de belangrijkste taak van het promotieteam van de stichting. Om dat werk goed te kunnen doen zijn veel vrijwilligers nodig die een aantal keer per jaar in de provincie met promotiemateriaal op markten en evenementen willen staan.

Momenteel bestaat het promotieteam uit 23 vrijwilligers. Dat aantal is niet voldoende om alle evenementen - van bijenmarkt tot herfstfair - in Gelderland te bezoeken. Daarom is GLK op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Werkzaamheden
De gastheren en gastvrouwen van het promotieteam planten het eerste zaadje. Zij zorgen voor het eerste contact met evenementenbezoekers en leggen onder andere uit hoe belangrijk het is om het historisch erfgoed en de natuur in Gelderland te beschermen. Daarnaast verzamelen zij zoveel mogelijk adressen door middel van een prijsvraag en regelmatig lukt het om ter plekke een nieuwe donateur te werven. De gastheren en gastvrouwen gaan altijd met zijn tweeën ergens naar toe. Zij werken vanuit een promotiewagen of promotiekraam.

Wat vraagt GLK? Omdat niet alle terreinen bereikbaar zijn met openbaar vervoer is bezit van rijbewijs B een vereiste. Bezit van BE-rijbewijs is een pre.Minimaal tien dagdelen per jaar beschikbaar. Woonachtig in Gelderland. Beschikbaar op weekenddagen, de piek ligt hierbij in de periode april t/m oktober.Omdat de meeste vrijwilligers binnen het promotieteam in de maanden mei/juni en september/oktober op vakantie zijn, gaat de voorkeur uit naar vrijwilligers die juist in deze maanden wel regelmatig beschikbaar zijn.

Meer informatie en aanmelden
Kijk voor meer informatie op www.glk.nl/help-mee/word-vrijwilliger of neem contact op met Nicole Burgers, 06 53269547 (ma, di, do) of n.burgers@glk.nl.

Chronisch Pijn

REGIO - De Stichting Pijn-Hoop voor chronisch pijn patiënten organiseert sinds 1988 maandelijks drie activiteiten. De tweede dinsdag van de maand is er een inloopspreekuur in ziekenhuis Velp. De laatste woensdag van de maand is er een Inloop spreekuur in Poli Zuid (Arnhem ).

Tijdens de Inloop uren kan men als chronisch pijn patiënt of belangstellende vragen stellen. De medewerkers zijn allen chronisch-pijnpatiënten, dus ervaringsdeskundigen.

De eerste donderdag van de maand is de lotgenotengroep .Alle activiteiten zijn van 14.00-16.00 uur. Bij de lotgenotengroep wordt een onderwerp per middag besproken. Doel is om te leren omgaan met de vaak ingrijpende gevolgen in het dagelijks leven met chronische pijn. De lotgenotengroep wordt gehouden in restaurant 't Geniet in het Bruishuis Akkerwindestraat 1 Arnhem.

Men kan vrijblijvend een bijeenkomst bijwonen. De toegang is gratis. Momenteel is er plaats voor nieuwe deelnemers en kan men zich aanmelden bij Anne Moen 026 3233146 of Monique Duppen 06 22608346.

Primi Dentes, uw specialist in natuurlijke gebitsprotheses

ARNHEM – In onze tandprothetische praktijk behandelen wij iedereen die een kunstgebit draagt of een kunstgebit wenst te dragen. U kunt terecht bij ons voor het aanmeten en vervaardigen van uw nieuwe gebitsprothese maar ook voor allerhande reparaties. Hiervoor heeft u geen verwijzing nodig van uw tandarts. U kunt gewoon binnen lopen in onze praktijk of telefonisch een afspraak maken.

Primi Dentes staat voor kwaliteit. Onze vakbekwaamheid en onze passie zijn onze grootste troeven. Naast een goede functie van uw kunstgebit besteden wij ook aandacht aan de esthetiek van uw nieuwe gebit of tanden. Een mooi gebit komt het best tot zijn recht door het een natuurlijke vorm te geven of te bewaren. Alles is mogelijk naar uw specifieke wensen.

Denkt u aan implantaten?

Het komt voor dat patiënten met een kunstgebit moeite hebben met spreken of kauwen. Een klikgebit kan dit verhelpen. We bespreken graag met u de mogelijkheden.

Voor erg gevoelige kaken vervaardigen wij ook flexibele protheses. Dankzij hun veerkrachtige basis zitten ze uiterst comfortabel.

De meeste behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Wij declareren voor u bij uw zorgverzekeraar. Voor een vrijblijvend adviesgesprek kunt u steeds bij ons terecht.

"Wij zijn op zoek naar een tandtechnicus/KPT (m/v). Heeft u interesse, stuur uw cv en motivatiebrief naar info@primidentes.nl."

Primi Dentes Tandprothetische praktijk; Paul Krugerstraat 2; 6814 AS Arnhem; 026 - 84 84 887, www.primidentes.nl; info@primidentes.nl.

Polman Opticiens Eyewear Event in de Eusibiuskerk Arnhem

ARNHEM - Zondag 22 oktober vindt het Polman Opticiens Eyewear Event in de Eusibiuskerk in Arnhem plaats.

Speciaal voor u wordt tijdens dit Event de grootste brillen en zonnebrillen collectie van Nederland getoond, waaronder dames-heren en kinderbrillen. Natuurlijk kunt u de brillen uit de getoonde collecties ook bestelen en laten aanmeten.

Topmerken zullen aanwezig zijn, waaronder Cartier, Bentley, Gucci, Ray-Ban en Adidas. Onze Optiekspecialisten vertellen u graag meer over de dyslexiebril en de werking hiervan. De Contactlensspecialisten informeren u over diverse contactlenzen, waaronder de Nachtlens.

Voor de stichting Emefa willen wij een nieuw record vestigen, lever daarom al uw oude brillen in op deze dag. Dan zorgen wij ervoor dat deze een nieuwe bestemming krijgen in Ghana.

Meld u aan bij binnenkomst van het Event en maak kans op een vakantie cheque ter waarde van 250 euro. Graag tot zien op 22 oktober.

Jeugdland instuif in herfstvakantie

ARNHEM - Nog eventjes en dan is het vakantie. Jeugdland maakt een week vakantiefeest voor kinderen van 4 - 12 jaar. Je kunt weer naar de rondleidingen, musea, creatieve en sportactiviteiten.

Alle basisschoolkinde­ren in Arnhem krijgen op school een Jeugdland Vakantie Paspoort. Kinde­ren die niet in Arn­hem op school zitten, kunnen een paspoort aanvragen. Heb je nog vra­gen? Bel of mail Jeugd­land!

Met het Jeugdland Vakantie Paspoort kun je de hele vakan­tie op pad. Vaak mag je gratis naar bin­nen of je krijgt een flinke korting. Ben je al oud ge­noeg? Ga dan samen met vriendjes en vriendin­netjes op vakantie! Na­tuurlijk met je paspoort. Je kunt iedere dag ergens anders naar toe. Wat kun je allemaal gaan doen? In je paspoort lees je precies wat je kunt gaan doen, wanneer, hoe laat, waar en wat het kost.

Rondleidingen: Stal Mansour, Eusebiuskerk, Gelredome en Terlet

Activiteiten: Burger's Zoo, Focus Filmtheater, Op safari met de boswachter, Chimpie Champ, Miniatuurgevechten, Sterrenkunde, Griezeldag

Musea: Gelders Geologisch, Airborne museum en Museum Arnhem

Sport: Zwemmen in De Grote Koppel, waterpolo, duiken, schermen, turnen, Spelderveld, trampoline springen, klimmen

Creatief: Mozaieken, Introdans, Technoplanet, kinderactiviteiten in de Eusebius

Jeugdland komt tot stand door een samenwerking van Jeugdland, Stichting Rijnstad, Sportbedrijf Arnhem en Stichting Kinderopvang Arnhem en Regio (SKAR). Bel voor meer informatie met Jeugdland, telefoon 026 4422062 of kijk op www.jeugdland.nl.

Tent, autohoes of bootzeil stuk? De Bronzen Naald repareert!

ARNHEM – Dat men bij Atelier De Bronzen Naald kleding perfect kan repareren en verstellen, dat is in de regio alom bekend. Maar wist u dat De Bronzen Naald ook specialist is in heel specifieke herstelwerkzaamheden? De naam is eigenlijk te bescheiden, voor de 'Gouden handjes' die er bij het atelier werken!

De Bronzen Naald heeft in zeventien jaar tijd een goede naam opgebouwd, zowel bij particulieren als bij bedrijven. Eigenaresse Fatima Amrino leerde de fijne kneepjes van het vak al vanaf haar twaalfde jaar. Het is dan ook niet vreemd dat zij naast de 'standaard' kledingreparaties nog veel meer kan. (Ver)maken van gordijnen en vitrages, maar ook autohoezen repareren bijvoorbeeld. Is de rits van de tent stuk gegaan, of is er een scheur in de tent of in uw bootzeil gekomen? De Bronzen Naald repareert! Voor het (ver)maken van echt lederen kleding heeft De Bronzen Naald een speciale naaimachine ter beschikking, dus ook echt leer is in veilige handen bij De Bronzen Naald. En natuurlijk kunt u er ook terecht voor juist het fijnere werk zoals het (ver)maken van gala- en bruidsjurken of voor bijzondere borduursels. Elk borduursel naar wens kan computergestuurd worden gerealiseerd. De Bronzen Naald staat garant voor hoge kwaliteit voor een redelijk tarief en voor bedrijven geldt een speciaal tarief. Heeft u vragen of iets mogelijk is of twijfelt u of iets nog gerepareerd kan worden?

Wees welkom aan het Croydonplein 424 in Arnhem; Telefoon: 026 3211282; www.debronzennaald.com.

Betaalbare uitvaartzorg in Arnhem

ARNHEM - Een overlijden van een dierbare brengt veel emotie met zich mee. Vaak komen er extra zorgen bij als er een klein budget beschikbaar is voor de uitvaart. Deze zorgen kunnen dan de overhand krijgen in plaats van verdriet van het verlies van een dierbare.

In Arnhem en omgeving verzorgt Sociale Uitvaartzorg persoonlijke, respectvolle en betaalbare uitvaarten, zowel crematie als begrafenis. Een volledig verzorgde crematie kan Sociale Uitvaartzorg al verzorgen voor 1.375 euro.

Vanuit Sociale Uitvaartzorg kan ondersteuning geboden worden bij bijvoorbeeld aanvraag bijzondere bijstand van de Gemeente als de uitvaart niet zelf betaald kan worden, maar ook voor verzekerden van Dela, Monuta, Yarden, kan Sociale Uitvaartzorg de uitvaart verzorgen, de afwikkeling met de verzekeraar neemt Sociale Uitvaartzorg geheel over zodat nabestaanden geen zorgen hebben over de betaling van de uitvaart.

Omdat elke uitvaart uniek en bijzonder is, maken we graag een afspraak om de mogelijkheden te bespreken. Ook voor het vastleggen van een uitvaart wanneer er geen nabestaanden zijn of belangstellende verwacht wordt behoord tot de mogelijkheid bij Sociale Uitvaartzorg. Sociale Uitvaartzorg neemt alle zorgen rondom een overlijden en de uitvaart uit handen.

Voor het maken van een vrijblijvende afspraak, meer informatie, het aanvragen van een brochure, een uitvaart voor te bespreken of het melden van een overlijden kunt u ons 24 uur per dag telefonisch bereiken via telefoonnummer: 085 0608988 of bezoek onze website: www.socialeuitvaartzorg.nl.

Bereik je doel dankzij Rowin Enckhof Personal Training Krijg het lichaam dat je wenst!

ARNHEM – Mensen helpen. Dat was van begin af aan het doel dat Personal Trainer Rowin Enckhof had. 'Als ik mensen kan helpen om zich gezond en fit te voelen, dan geeft mij dat enorm veel voldoening', aldus Rowin. Dat doel heeft hij al vaak bereikt. Heb jij jouw doel ook al bereikt?

Wil je afvallen, strakker in je vel zitten, spiermassa opbouwen en/of meer zelfvertrouwen krijgen? Rowin Enckhof PT helpt je je doel te bereiken en te behouden. Hierbij zul je van A tot Z begeleid worden. Het team van Rowin Enckhof PT bestaat uit enthousiaste professionals op het gebied van kracht- en conditietraining, fysiotherapie, mindcoaching, voeding en gedrag. Je kunt er terecht voor groepstrainingen, small group training, begeleid sporten en nog persoonlijker zijn natuurlijk de één op één trainingen.

'Het begint met een realistisch doel. Wij helpen je door de trainingen langzaam op te bouwen zodat het ook vol te houden is. Je kunt ervoor kiezen om altijd begeleid te worden door dezelfde trainer en omdat je op afspraak komt trainen zijn wij voor jou die bekende stok achter de deur', aldus Rowin. Ook met de Gelrepas ben je van harte welkom om begeleid te komen trainen. Nog meer motivatie nodig? Kijk op www.rowinpt.com en op Facebook of kom langs aan de Mercatorweg 65 of aan de Kromwijkplaats 4 in Arnhem.

13 / 32

Heeren van de Zee biedt u het neusje van de zalm

ARNHEM – In veel diëten staat regelmatig verse vis op het menu. Het spreekwoord luidt niet voor niets: 'Vis laat de mens zoals hij is'. Het is goed voor de lijn en erg gezond, maar ook ontzettend lekker. Dagverse vis haal je natuurlijk bij visspecialist Heeren van de Zee!

Iedere dinsdag en zaterdag in Arnhem Zuid (Rijkerswoerd) en iedere donderdag in Arnhem Noord (Geitenkamp) staat het enthousiaste team van Heeren van de Zee klaar, om de lekkerste visjes voor u schoon te maken. De bekende volvette Hollandse haringen, fris, mals en rijk van smaak en kibbeling, perfect gekruid en lekker krokant gebakken. Een heel pond gebakken kibbeling met daarbij drie Hollandse haringen, vers van het mes, haalt u bij Heeren van de Zee samen voor slechts een tientje! Ook zeer geliefd zijn er de gebakken lekkerbekken; maar liefst vier stuks voor een tientje. Bij eenieder wel bekende vissoorten. Maar er zijn er nog veel meer die de moeite van het proeven waard zijn! 'Onbekend maakt onbemind', daarom kunt u bij Heeren van de Zee terecht voor advies over iedere vissoort en de bereiding ervan. Kom alvast inspiratie opdoen voor de feestdagen. Heeft u bijvoorbeeld al eens gedacht aan een zalige visschotel of aan tongstrelende visamuses? Vraag het Heeren van de Zee, zij denken graag met u mee!


Kijk op Facebook of op www.heerenvandezee.nl of kom een lekker visje happen op Rijkerswoerd of op De Geitenkamp.

Wasto Service: al uw textielverzorging onder één dak

ARNHEM – Voor het wassen en stomen van al uw kleding geldt; vóór 10.00 uur gebracht is dezelfde dag nog ophalen! En ook uw vloerkleden, alle soorten dekbedden, kussens of leder zijn bij Wasto natuurlijk in veilige handen.

Mevrouw Belgin Özkaya is de spil van dit dynamische bedrijf. Belgin: 'Om korte lijnen met onze klanten te houden wordt er geen werk uitbesteed, maar houdt Wasto het gehele proces in eigen hand. Iedere klant kan er zo van verzekerd zijn, dat alles altijd correct en professioneel wordt verzorgd.'

Belgin Özkaya is een hardwerkende ondernemende dame. Belgin: 'Als klanten tevreden zijn dan zorgt dat altijd weer voor nieuwe klanten.' Een mooi voorbeeld daarvan is een dame uit Amsterdam die naar Wasto Service Arnhem belde, met het verzoek een groot kleed van echt bont te reinigen. Haar kleed durfde zij niet zomaar aan iemand toe te vertrouwen, maar via Facebook hoorde zij van anderen over hun goede ervaringen met Wasto Service!

Naast de vele particuliere klanten mag Wasto Service ook veel bedrijven tot haar klantenkring rekenen. Scholen, instellingen, hotels, Wasto Service is voor hen hét vertrouwde adres. Belgin: 'En we groeien door. Daarom hebben we plaats voor een allround stomerijmedewerker/ster. Ook hebben we weer geïnvesteerd in een nieuwe machine waarmee we nog beter resultaat kunnen behalen dan met chemisch reinigen. Deze machine reinigt milieuvriendelijk en geeft geen na-geur.' Schoon en fris wasgoed, zonder zorgen?

Neem contact op met Wasto Service. Telefoon: 026 4451261; www.wastowasserettearnhem.nl; Oremusplein 3 Arnhem (achter Ziekenhuis Rijnstate).

Al 22 jaar een begrip op computergebied in Arnhem en omstreken

ARNHEM - Sinds 1995 doet CC-House Computers te Arnhem, verkoop van nieuwe computers en notebooks met de modernste technische specificaties.

Desktop computers worden naar uw wens en budget samengesteld, door onze eigen technische dienst gebouwd en voorzien van de afgesproken software. Om de prijs laag te houden hebben wij geen nieuwe notebooks en computers in voorraad, deze worden in overleg met u besteld of samengesteld.

Verkoop van gebruikte computers en notebooks. Deze zijn door onze eigen technische dienst gecontroleerd en getest op een goede en betrouwbare werking. Voordeel voor u: een goede computer of notebook voor een aantrekkelijke prijs!
Verkoop van computer onderdelen en accessoires (nieuw en gebruikt) zoals: moederborden, processoren, geheugen, HDD, SSD, DVD spelers/branders, printers, cartridges, monitoren, toetsenborden, muizen, kabels, switches, ...

Reparatie van uw defecte computer of laptop. Ook als andere bedrijven uw computer/notebook als verloren beschouwen, kan onze eigen technische dienst deze vaak toch nog betrouwbaar repareren.
Inkoop en inruil van uw computer of notebook. Kom met uw "oude" computer of laptop naar onze winkel en wij laten u direct ons bod weten.

CC-House Computers; Klarendalseweg 147; Arnhem; www.cchouse.nl; mail info@cchouse.nl; 026 3892059.

15 / 32

Het hele jaar zorgeloos fietsen dankzij het Fiets Centraal Zorgplan

ELDEN/ARNHEM – Vooraf weten waar u aan toe bent, dat is zo ideaal van het Fiets Centraal Zorgplan. Één vaste prijs voor het totale onderhoud van uw fiets. Reparaties zijn meestal binnen 24 uur klaar en u kunt altijd een leenfiets mee krijgen. U regelt het bij Fiets Totaal Elden.

Na jaren als vakkundig fietsenmaker voor een werkgever te hebben gewerkt, kriebelde het bij Tom Jansen al langere tijd om zelfstandig aan de slag te gaan. Zijn droom kwam uit met de opening van zijn eigen werkplaats. 'Ik werk alleen en ik merk dat klanten het prettig vinden om altijd met een en dezelfde persoon contact te hebben. Korte lijnen, dat is duidelijk.'

Tom sloot zich aan bij Fiets Centraal en biedt nu ook het Fiets Centraal Zorgplan aan. Tom: 'Mijn klanten hebben dan de zekerheid nooit teveel te betalen.' Er is een Fiets Centraal Zorgplan Brons, Zilver en Goud. Voor het Zorgplan Zilver van 60 euro per jaar wordt het meest gekozen. Binnen dat Zorgplan valt een gratis jaarlijkse grote onderhoudsbeurt en het afstellen van remmen, ketting en versnellingen mag u in dat jaar zelfs onbeperkt gratis laten doen! Daarnaast zijn de tarieven voor kleine reparaties vooraf bij u bekend. Wel zo prettig. Tom: 'En ik ben pas tevreden, als de klant tevreden is!' Benieuwd of het Fiets Centraal Zorgplan iets voor u is? Kijk dan op www.fietstotaalelden.nl of kom even langs.

Fiets Totaal Elden is van dinsdag tot en met zaterdag geopend. Klapstraat 45A, Elden. 026 3831832 of 06 13326772.

Uw auto weer als nieuw dankzij Gelders Auto Herstel

ARNHEM – Het gebeurt de besten onder ons. In een fractie van een seconde kan er schade ontstaan aan uw auto. Bij lakschade is het van belang deze wel te laten herstellen, want lakschade kan tot roestplekken en uiteindelijk tot doorroesten leiden.

Bovendien doen ontsierende krassen direct af aan de waarde en de uitstraling van uw auto. Bij Gelders Auto Herstel wordt iedere schade secuur en op vakkundige wijze hersteld. Het is zelfs de passie van eigenaar Davut Yalcin. Na jaren bij een groot schadeherstelbedrijf te hebben gewerkt, volgde hij zijn hart en begon hij zijn eigen bedrijf. 'Ik heb nu zo'n zeventien jaar ervaring in dit mooie vak. Uit ervaring weet ik ook dat het voor klanten prettig is dat er korte lijnen zijn binnen een bedrijf. Dat schept duidelijkheid en vertrouwen', aldus Davut. Enthousiast vertelt hij verder: 'Bij Gelders Auto Herstel kunnen de lijnen niet korter zijn, want ik werk alleen! Van demontage tot en met het spuitwerk, ik doe alles zelf waardoor ik de tarieven laag kan houden. En ook voor ruitvervanging en laswerk kan men hier terecht.' Het spreekt voor zich dat Davut met professionele apparatuur werkt en in het bezit is van alle benodigde certificaten. Bij een beschadigde chassis wordt er uiteraard gebruik gemaakt van een autorichtbank. Auto's en scooters met schade zijn bij Davut dan ook in zeer goede handen.

Voor een vrijblijvende offerte bent u welkom aan de Conradweg 14 in Arnhem, vlakbij de welbekende Driepoortenweg; 06 81236008.

Nu al volop kerstpakketten!

GENDT - De kerstdagen lijken nog ver weg, maar toch wordt er bij Joosten Promogifts in Gendt (Gld) al weer volop gewerkt voor de aanstaande kerst!

De prachtige showroom gevestigd aan de Langstraat in Gendt is smaakvol ingericht. "Al ruim 15 jaar verzorgen we de kerstpakketten en relatiegeschenken voor bedrijven en instellingen. Vanaf eind oktober tot aan de kerst werkt er een inpakploeg om alle kerstpakketten voor relaties klaar te maken. Alle logistiek nemen we uit handen!"

Naast een culinair assortiment is er ook een breed scala aan 'non-food' cadeaus en accessoires. De service, flexibiliteit en kwaliteit van ons bedrijf is gewoon goed. Relaties kunnen hun pakketten naar eigen inzicht samenstellen, iedereen is welkom in de vernieuwde showroom in Gendt om het uitgebreide assortiment te zien.

Joosten Promogifts BV, Langstraat 48a, Gendt; 0481 454250.

Twice is Nice kringloop viert 10-jarig bestaan! Vijftig procent korting op alle spullen in de winkel

HUISSEN - Dinsdag 10 oktober is Twice is Nice jarig. Tien jaar geleden heropenden Gino en Carolien van Brussel de kringloopwinkel. Het was een hele uitdaging om de kringloop op te ruimen en toegankelijk te maken voor iedereen.

Het heeft zeker twee jaar geduurd voordat de winkel was heringedeeld, opgeruimd en naar onze zin. De eerste complimenten kwamen ook dagelijks binnen en de klantenkring groeide en groeide. Het aanbod van goederen, huizen ontruimen werd ook steeds meer door heel Nederland.

In de loop van de tien jaar hebben we veel vrijwilligers gehad van diverse organisaties die hier stage hebben gelopen. Casper is vanaf het eerste uur al vrijwilliger en hoort een beetje bij de inboedel. Voor onze boekenafdeling is Bert al geruime tijd verantwoordelijk.

Hierbij willen we onze klanten bedanken voor hun vertrouwen en willen deze feestelijke gebeurtenis ook niet zomaar voorbij laten gaan. Vanaf zaterdag 7 tot en met zaterdag 14 oktober 50 procent korting op alle spullen die in de winkel staan.

Heeft u nog bruikbare spulletjes die u niet meer gebruikt over overbodig zijn kunt u deze dagelijks afgeven voor grotere spullen kunt u een afspraak maken wij komen deze geheel kosteloos bij u ophalen indien deze nog voor wederverkoop geschikt zijn.

Tijdens de aktie zijn de openingstijden van zaterdags van 10.00 tot 17.00 uur en zondags extra koopdag van 12.00 tot 17.00 uur. Maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en de laaste dag zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Vanaf maandag 16 oktober 10.00 uur is de winkel weer geheel opnieuw bevoorraad.

Nijverheidsstraat 33 c, Huissen (steegje in tussen praxis en The Floorfactory); 026 3275579; email twiceisnice@kpnplanet.nl; www.twiceisnice.nl. Like ons op Facebook, zo kunt u alle acties direct volgen.

Studio Pitonyasa: Pilates op mat én apparatuur

ARNHEM - Pilates helpt om te herstellen van blessures of lichamelijke klachten door bijvoorbeeld een verkeerde lichaamshouding. Nog beter is het om deze ongemakken te voorkomen. Pilates vermindert de kans hierop door oefeningen met precisie en aandacht uit te voeren. Daardoor ontwikkel je voor het lichaam een stevige basis. Die wordt nog sterker door Pilates oefeningen op apparatuur.

"In de eerste plaats beoefen je Pilates om je lichaam te onderhouden", vertelt Sandra Pagano. Ze geeft al bijna tien jaar Pilates en heeft haar eigen Pilates Studio Pitonyasa aan de Apeldoornseweg in Arnhem. Haar klanten zijn niet alleen mensen met rugklachten of sportblessures, maar ook mensen die gewoon plezier beleven aan Pilates.

Vaak verwarren mensen Pilates met yoga. "Yoga is statisch, terwijl Pilates juist dynamisch is", legt Sandra uit. Zij vertelt verder dat Pilates meer gerelateerd is aan fysiotherapie. "Mensen kennen Pilates vaak alleen van de mat, maar je traint bij Pilates ook op apparatuur."

Dat laatste tref je op sportscholen overigens niet aan. "Zelfs lang niet alle Pilates studio's hebben dat", zegt Sandra trots. "Daarmee, en met persoonlijke aandacht door kleine groepen wil ik het onderscheid maken."
Voor meer informatie gaat u naar de website www.pitonyasa.com.

Uw waardevolle meubels in een 'nieuw jasje' bij Meubelstoffeerderij Van den Akker

ARNHEM - Nieuwe meubels kopen kan altijd. Maar als u mooie meubels heeft, hoeft u ze niet te vervangen. U kunt u ze ook in een 'nieuw jasje' laten steken. Of het nu gaat om een totaal nieuwe look, een (leer)reparatie of een andere kleur stof. Meubelstoffeerderij Van den Akker kan het voor u verzorgen. "Wij staan al meer dan vijftig jaar garant voor kwaliteit en vakmanschap in Arnhem en omgeving."

"In veel gevallen is stofferen goedkoper dan nieuw kopen. Feit is dat er een kwaliteitsproduct op maat wordt gemaakt. In onze showroom kunt u zelf een keuze maken uit het geruime assortiment aan stoffen, skai of leer. Als u liever thuis uw keuze maakt komen wij kosteloos bij u langs en maken vrijblijvend een offerte. U kunt bij ons ook terecht voor reparaties. Vullingen worden op peil gebracht en eventuele kapotte veringen worden vervangen. Ook houtreparaties worden door ons uitgevoerd.

Zoekt u zelf een creatieve uitdaging? Dan kunt u bij ons een cursus volgen. Op maandag of vrijdag kunt u onder intensieve begeleiding uw eigen stoel of bank stofferen."

Voor meer informatie: Meubelstoffeerderij Van den Akker, Malburgse Sluis 5c/5d, Arnhem; 026 4421182 / 06 53331242 of www.vanden-akker.com.

Elderveld Open groots succes

ARNHEM - Niet alleen de grote opkomst van wijkbewoners van Elderveld en daar buiten, maar ook veel beoefenaars van amateur kunst beoefening, en tot slot het toch goede en zonnige weer hebben hun bijdrage geleverd om ook Editie 2017 van Elderveld Open bijzonder te doen slagen.

Namens het B&W College opende wethouder Geert Ritsema in Winkelcentrum Elderveld Open 2017. Het college draagt de organisatie een warm hart toe, wijkplatform Elderveld deed samen met enkele sponsoren de onmisbare duiten in het financiële zakje, de winkeliers toonden hun inzet, en enkele wijkbewoners trokken de kar: Elderveld Open 2017 kon zondag 24 september het daglicht aanschouwen!

Van 3-D kaarten, zeepjes, bijna professionele schilderijen, brei- en haakwerkstukken, sierraden, en allerlei producten van amateur cultuur- en vrijetijdsbeoefening waren te bewonderen. De zangers en zangeressen werden aangehoord, afgewisseld door dansgroepen en rappers, dit alles op een podium op locatie winkelcentrum Elderveld. De muzikanten van Bateria Monte Reno verrasten de organisatie met meerdere optredens. De muzikanten liepen door de wijk gevolgd door liefhebbers van muzikale samba-klanken. Velen dansten op de muziek mee en konden niet stil blijven staan!

Rond 19.00 uur werd het programma afgesloten. De kramen werden verzameld, de locaties werden opgeruimd en Elderveld kan weer fris en fruitig starten met een nieuw cultuurseizoen. De komende week zal het cultuurevenement Elderveld Open 2017 zeker nog positief onderwerp van gesprek zijn!

Pleinen ondergaan metamorfose

HUISSEN - De pleinen aan de Kennedystraat en de Rooseveltstraat hebben de afgelopen maanden een ware metamorfose ondergaan. Het wijkplatform Huissen-West heeft samen in overleg met aanwonenden, gemeente en Waard Wonen een werkplan gemaakt om te komen tot een verfraaiing van deze pleinen.

Dit heeft geresulteerd in twee mooie pleinen die afgelopen zaterdag 23 september tijdens burendag in gebruik zijn genomen. Zo’n vijftigtal bewoners heeft samen koffie gedronken en de pleinen bewonderd.

Tijdens deze burendag werd door vele vrijwilligers de laatste hand gelegd aan het opknappen van het plein aan de Rooseveltstraat. De aan het plein gelegen schuttingen en deuren zijn in een en dezelfde kleur geschilderd. Het resultaat mag er dan ook zijn. In oktober zal de gemeente de bomen en de struiken plaatsen.

Het wijkplatform Huissen-West is de gemeente, WaardWonen, van Dalen B.V., Jeurissen Schilderwerken BV, het Oranjefonds dankbaar. Daarnaast is het wijkplatform natuurlijk blij met de vrijwillige inzet van de buurtbewoners, die hebben bijgedragen aan het realiseren van dit fraaie resultaat.

Korting op alle raamdecoratie in oktober bij Harry Mattijssen

BEMMEL - Nu het najaar officieel van start is gegaan, trekken we weer met z'n allen naar binnen. Daarom staat komende maand in het teken van 'thuiskomen bij Mattijssen'.

"Tijdens de Oktober Woonmaand hebben we dan ook een leuke actie! Twintig procent korting op alle gordijnstoffen en raamdecoratie en dat de hele maand oktober 2017! Kom dus snel bij ons langs en maak van jouw huis een thuis."

Harry Mattijssen, Dorpsstraat 22, Bemmel; 0481 464214; www.mattijssen.com.

Halloween op kasteel en park Rosendael

ROZENDAAL - Zaterdag 28 oktober is het Halloweenavond; Speuren en griezelen op kasteel en park Rosendael.

Inmiddels legendarisch: Halloween op kasteel en park Rosendael. Vreemde verhalen, rare geluiden en enge gebeurtenissen….Durf jij met ons mee op pad door het duistere kasteel en het donkere park! Geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar (niet geschikt voor angstige kinderen)

Tijd: tussen 18.30 - 22.30 uur (duur ca. 1 uur / diverse starttijden). Kosten: volwassenen en kinderen 4 - 18 jaar acht euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en museumkaarthouders zeven euro. Adres: Kasteel en Park Rosendael, Rosendael 1, Rozendaal. Informatie via de receptie van kasteel Rosendael: 026 3644645 of rosendael@glk.nl. Reserveren noodzakelijk via het online reserveringsformulier op www.glk.nl/evenementen.

Slippers in Theater Kees

HUISSEN - Theatergroep Koperen Kees uit Huissen speelt het stuk 'Slippers' in oktober in Theater Kees, Kampstuk 23 in Huissen.

Ginny woont met haar vriendje Greg in een flatje in Londen. Ze heeft stiekem een verhouding met haar baas, maar wil daarmee stoppen. Na de vondst van een paar slippers en een adres, zorgt Greg dat hij, achter haar rug om, haar ouders ontmoet om haar hand te vragen. Wat volgt, is een ontmoeting die tot hilarische misverstanden leidt...

Informatie en tickets via www.theater-kees.nl.

De vele voordelen van 'n gietvloer

Foto: Spaan Beton Bewerking is actief in het hele land. Hier bij de KNVB in Zeist, waar een gietvloer wordt aangelegd.

ARNHEM – U zoekt een vloer die niet alleen bijzonder fraai is om te zien, maar die ook zeer makkelijk is schoon te houden, geluid dempt, vloeistofdicht is en tegen een stootje kan? Informeer dan eens bij Spaan Betonbewerking in Arnhem, naar de voordelen en de uitstraling van een gietvloer in huis.

Of u nu houdt van een modern, chique of stoer interieur, een gietvloer kan in alle denkbare kleuren worden gemaakt en ziet er prachtig uit! Het voelt comfortabel aan de voeten maar gaat ook goed in combinatie met vloerverwarming. De vloer scheurt niet en is naadloos dus heeft geen voegen die vuil kunnen worden. Er kan niets intrekken want hij is waterdicht. Ideaal!

Spaan Betonbewerking is al ruim 26 jaar gespecialiseerd in alle manieren van bewerking, zagen, boren, slijpen en frezen van betonnen plafonds, muren en vloeren. Een veel gevraagde vloerafwerking is de gietvloer. In verschillende garages, (bij)keukens, praktijkruimtes aan huis, badkamers en woonkamers ligt inmiddels een gietvloer van Spaan. Blijft er na het verwijderen van uw tapijt een lijmlaag achter? Geen probleem, de vakmensen van Spaan lossen het voor u op.

Voor eigenaar Ruud Spaan is goede service en kwaliteit bieden een vanzelfsprekendheid. Hierdoor worden zij ook ingehuurd voor grote projecten van bedrijven door heel Nederland.


Benieuwd naar zo'n ideale gietvloer bij u thuis? Ruud Spaan komt graag, geheel vrijblijvend uiteraard, bij u langs om u te informeren. Spaan Betonbewerking T: 026 3271071 / 06 51417454.

Tweede vestiging Sifa Clinic volledig gericht op Beauty

ARNHEM – De vestiging van Sifa Clinic aan de Waalstraat in Arnhem is uit haar jasje gegroeid. Een tweede vestiging kon dan ook niet langer uitblijven; Sifa Clinic Beauty! Aan de Hommelseweg 29 kunt u bij Sifa Clinic Beauty terecht voor gespecialiseerde (medische) schoonheidsbehandelingen.

Zowel uw gezondheid als uw uiterlijke verzorging zijn bij Sifa Clinic in goede handen. Schoonheid begint immers van binnenuit. Een positief gevolg van een goede gezondheid is dat we ouder worden. Maar dan gaan we er ook ouder uit zien! Sifa Clinic Beauty helpt dit uiterlijke proces te vertragen door middel van behandelingen en producten op het gebied van anti-aging. Mooi zijn en mooi blijven, dat is het doel. Sifa Clinic Beauty biedt professionele begeleiding bij het afvallen en het verstrakken van de huid door gebruik te maken van de nieuwste technologieën. Er wordt gewerkt met professionele apparatuur van Duits fabrikaat. Definitieve ontharing en cryolipolyse bijvoorbeeld zijn behandelingen die er veel worden gedaan. Maar ook voor fillers, botox of het laten plaatsen van pdo-draden (polydioxanon) om de huid te liften en te verstrakken kunt u er rekenen op professionele vakkundigheid. Maandelijks worden deze behandelingen bij Sifa Clinic Beauty uitgevoerd door Nederlands cosmetisch arts Dr. C.F.M. Jan Aghina. Bij Sifa Clinic Beauty wordt alleen gewerkt met biologische producten. Iedereen wil er toch goed uitzien? Het vakkundige team van Sifa Clinic Beauty helpt u er graag bij!


Wees welkom aan de Hommelseweg 29 Arnhem; www.sifaclinic.nl; Telefoon: 026-3793473

Fit in slechts twintig minuten per week

ARNHEM - Steeds meer mensen ontdekken fit20: In slechts twintig minuten per week train je je hele lichaam onder begeleiding van een personal trainer. Omkleden is niet nodig; je transpireert niet omdat je traint in een koele ruimte.

Eigenaar Dave Mulderij vertelt: "Doorgaans wordt fitness gezien als iets waar we ons een paar uur per week voor in het zweet moeten werken. Fit20 laat zien dat dit ook anders kan, je traint namelijk maar 20 minuten per week. Met maximaal effect: binnen drie maanden heb je merkbaar sterkere spieren, een betere conditie en een strakker figuur."

De fit20 methode is gebaseerd op vijfentwintig jaar ervaring en onderzoek. Het gaat niet om de uren, maar om de intensiviteit van de training. Je traint tot het moment van spierfalen, wanneer de spieren zo hevig trillen dat ze de oefening niet langer aankunnen. Juist door "tot het gaatje" te gaan, worden de spieren optimaal gestimuleerd en dus sterker.

Dave: "We zien hier veel mensen die vanwege hun drukke leven nauwelijks aan sporten toekomen. Voor hen is het echt een uitkomst, ze kunnen op afspraak kort maar intensief trainen. Zo houd je tijd en energie over voor andere zaken!"

Nieuwsgierig? Kom het zelf proberen tijdens een gratis kennismakingstraining.

Fit20 Arnhem, Mr. D.U. Stikkerstraat 10, Arnhem, 06 28349271, arnhem@fit20.nl, www.fit20.nl of via facebookpagina: fit20 Arnhem.

Jozefschool Elden en De Laarhorst ontmoeten oorlogsveteraan

ARNHEM - Leerlingen van de Jozefschool Elden en De Laarhorst hebben vorige week vrijdag oud-piloot Lloyd Bentlhey ontmoet. Annelies Wiggers van de stichting Delta zorgt al jaren voor de opvang van Lloyd Benthley en zodoende konden de leerlingen van deze Deltascholen deze oorlogsveteraan ontmoeten en naar zijn verhaal luisteren.


Lloyd Benthley was in de tweede wereldoorlog een Canadese piloot die in de dagen van Market Garden voedsel en materialen naar het front moest vliegen en gewonde soldaten moest terugbrengen. Ook heeft hij vele parachutisten gedropt destijds. Hij wist de leerlingen vanaf de eerste minuut te boeien met zijn verhalen over Dday richting Market Garden.
Lloyd kwam met een echte missie voor de kinderen. “Want”, zo zei hij: “een paar jaar geleden ben ik op een Duitse begraafplaats geweest zag daar graven van jongens die slechts 17 jaar waren geworden. Dat betekent dat die alleen maar met haat zijn opgevoed. En laat jullie dat niet gebeuren. Doe je best, je leeft in een vrij land en wees met elkaar gelukkig!”

Benthley is trouwens zelf ook niet helemaal ongeschonden uit de strijd gekomen. Ondanks zijn 96 jaar nu en het feit dat hij na drie kwakkelende jaren nu weer bij de Airborne-herdenkingen kon zijn, heeft hij door een motorongeluk een continue-hoofdpijn opgelopen, die nu al meer dan 73 jaar duurt.
Na afloop mochten de leerlingen nog even met Lloyd Benthley op de foto en mochten ze met een unieke ervaring rijker later weer naar school terug!

Dierengeluiden Herfst, dus spinnen

HETEREN - In de herfst als de lucht vochtiger wordt zie altijd erg veel spinnenwebben met spinnen. Het is net of er dan veel meer van deze achtpotige insecten zijn dan eerder in het jaar.

Dat is niet zo, maar de spinnen zijn in de herfst groter dan in de voorgaande periodes. Bovendien zien we door de vochtige lucht de wielwebben van Kruisspinnen beter. Kruisspinnen zijn de meest voorkomende soort spinnen in ons land. Ze maken grote ronde webben tussen een paar punten. Ze zitten dan midden in het web te wachten tot er een insect in verstrikt raakt dat ze dan inspinnen en opeten. Ook webben de vrouwtjes in het najaar een nestje waar ze eitjes in leggen, dat dan de hele winter ergens in een verborgen hoekje zit. Als het warmer wordt gaan deze eitjes groeien en als er voldoende voedsel is komen de spinnetjes uit hun cocon en gaan een web maken waarin ze kleine insecten vangen om die dan in te spinnen. Als zo’n prooi ingesponnen is spuit de spin gif in het diertje waardoor hij dood gaat en waardoor de binnenkant vloeibaar wordt zodat de spin het insect leeg kan zuigen. Door veel te eten groeit de spin en zien wij hem in het najaar weer zo duidelijk dat we denken dat er alleen in het najaar spinnen zijn.

Kruisspinnen kun je nu overal tegenkomen en natuurlijk ook bij ons op de Kinderboerderij Overbetuwe aan de Uilenburgsestraat 1b in Heteren. Als je wil weten wat wij in de herfstvakantie organiseren kijk dan op onze facebook pagina Kinderboerderij en Zorgboerderij Overbetuwe.

Het Herenakkoord Goes Silver

ARNHEM - Het Arnhems homomannenkoor Het Herenakkoord viert dit jaar zijn zilveren jubileum. Al 25 jaar staat dit enthousiaste gezelschap muzikale homo’s op talloze podia om hun gevarieerde repertoire, soms voorzien van een roze randje, voor het voetlicht te brengen.

Om dit kroonjaar luister bij te zetten vindt zaterdagavond 4 november een jubileumconcert plaats in het Olympus College, Olympus 11 in Arnhem. Naast vertrouwd repertoire zal het koor een aantal nieuwe nummers zingen waarvoor de mannen al maanden hard en grondig oefenen.

Verder treden er door het programma heen verschillende jubileumacts op: solisten, duo’s, trio’s en kwartetten. Zij zullen op geheel eigen wijze liedjes presenteren die soms niet meer op het repertoire staan en soms geheel nieuw zijn ingestudeerd. Een 25-jarig jubileum vraagt immers om een terugblik op het glansrijke verleden, maar ook om nieuwe initiatieven!

De entree is 12,50 euro. Kaarten zijn te koop bij koorleden, via www.herenakkoord.nl of op de avond zelf aan de kassa van de zaal (alleen contant). De aanvang van het concert is 20.00 uur; de zaal gaat open om 19.30 uur.

Twee nieuwe digitale fietsroutes

ARNHEM – De noordgrens van het Romeinse Rijk, de Limes, werd gevormd door de rivier de Rijn. De Romeinen staken uiteraard geregeld de rivier over en lieten ook daar hun sporen achter. Anno 2017 is de herinnering aan dat Romeinse verleden nog tastbaar. Het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen RBT KAN heeft deze maand twee nieuwe fietsroutes uitgezet die je meenemen op reis langs die Limes rond Arnhem.

De routes maken deel uit van de route-app Spannende geschiedenis die gratis is te downloaden vanuit de appstores. Beide routes zijn zo'n 35 kilometer lang. Onderweg krijg je interessante luisterverhalen en praktische informatie over de Romeinse historie en de vele Romeinse vondsten die in de regio zijn gedaan. De routes zijn ontwikkeld in opdracht van de gemeente Arnhem.

Romeinse historie

De meest tastbare herinnering aan het Romeinse Rijk is wel het castellum, het fort bij Meinerswijk direct in de uiterwaarden van de rivier tegenover het stadscentrum van Arnhem. Hier zijn de contouren van het fort uit de tijd tussen de jaren '10 en '20 na Christus via modern gaaswerk zichtbaar gemaakt. Maar ook verderop langs de rivier krijg je zicht op de rijksgrens uit die tijd en hoor je welke Romeinse vondsten er in het water en langs de oevers er zijn gedaan. Je fietst ook langs een opgegraven kamergraf bij Huissen en een van de grootste Gallo-Romeinse tempels ten noorden van de Alpen. De fundamenten van die tempel bevinden zich onder de Grote kerk van Elst.


De routes
De noordelijke route start bij het Nederlands Openluchtmuseum. Het entreegebouw van het Museum bevat sinds eind september een kennismaking met de canon van Nederland, waarvan de Romeinse tijd een van de tijdvakken is. Vanaf daar gaat de route westwaarts om bij Doorwerth aan de Rijn te komen. In de route wordt niet alleen over de Limes verteld, maar ook verteld hoe de rivier de eeuwen erna als fysieke grens heeft gefunctioneerd. Van Middeleeuwen tot Koude Oorlog. De route sluit af met een impressie van een Romeinse goudschat die bij Velp is gedaan. Station Arnhem-Zuid is startpunt van de zuidelijke route. Die route voert langs het castellum bij Meinerswijk, de Romeinse tempel bij Elst en geeft een impressie van de maatschappij waarin Romeinen en Bataven met elkaar samen leefden.

Samenstelling route

RBT KAN zorgde voor de samenstelling en productie van de route. De historische context is verzorgd door de stadsarcheoloog van de gemeente Arnhem.

Krappe winst VBI op Gouda

HUISSEN - De wedstrijd tussen damvereniging VBI en Damlust Gouda zal de geschiedenis ingaan als de wedstrijd van de net-niet-gewonnen partijen. Liefst zes spelers konden in een sterke stand niet doorbreken. Dat waren Geert van Aalten, Joost Hendriksen, Guntis Valneris, Maarten Linssen, Alexander Baljakin en Jasper Lemmen.

Het bewijst maar weer eens dat ook een op papier zwakkere tegenstander over goede spelers beschikt die in moeilijke situaties een remise kunnen boeken. Johan Krajenbrink speelde een goede partij tegen regerend nationaal kampioen Martijn van IJzendoorn waarbij het evenwicht nauwelijks verbroken werd. Gérard Jansen en collega grootmeester Erno Prosman maakten het elkaar niet al te moeilijk en sloten met remise af. Jos Stokkel was de enige Huissenaar die het zwaar te verduren had. Na een blunder kon hij zich ternauwernood het vege lijf redden.

Fred de Koning sleepte de overwinning uit het vuur. In een klassieke partij zette hij zijn tegenstander zodanig onder druk dat die moest capituleren. De uitslag werd zodoende bepaald op 11-9 voor damvereniging VBI.

Na twee competitiewedstrijden zijn nog vier teams zonder puntenverlies. Naast damvereniging VBI zijn dat DEZ Culemborg, Van Stigt Thans Schiedam en WSDV Wageningen.

In verband met het wereldkampioenschap in Tallinn (Estland) wordt de nationale competitie onderbroken tot 28 oktober. Dan komt 020 Amsterdam op bezoek in 't Koelhuis.

Cursus Core Stability bij Loopgroep Warnsborn

ARNHEM - Op maandag 9 oktober start -uniek voor Arnhem- een bijzondere zaaltraining, speciaal voor hardlopers.

Op een leuke intensieve wijze kan men daar werken aan een sterke Core Stability. Dit wordt gedaan door in de gymzaal op een uitgebalanceerde manier, werken aan kracht, controle en evenwicht. Voor de oefeningen wordt gebruik gemaakt van twee trainingsvormen, de methode Verheul en Pilates. Zo kan men op een goede manier de sportprestatie nog een extra boost te geven en werken aan blessure preventie. Een soort Bootcamp maar dan binnen.

Deze training zijn zowel voor beginners met een goede basisconditie als wel voor gevorderde lopers en andere sporters geschikt. De trainingen vinden plaats op maandag in de gymzaal van de Bauerstraat 6 in Arnhem-Noord. De start is 9 oktober en de trainingen gaan door tot en met 12 december. De tijd is van 20.00 tot 21.00 uur.

Voor meer informatie over al deze cursussen: www.loopgroepwarnsborn.nl of neem contact op met Albert Stoter, 06 546 35 988.

Krappe winst VBI op Gouda

HUISSEN - De wedstrijd tussen damvereniging VBI en Damlust Gouda zal de geschiedenis ingaan als de wedstrijd van de net-niet-gewonnen partijen. Liefst zes spelers konden in een sterke stand niet doorbreken. Dat waren Geert van Aalten, Joost Hendriksen, Guntis Valneris, Maarten Linssen, Alexander Baljakin en Jasper Lemmen.

Het bewijst maar weer eens dat ook een op papier zwakkere tegenstander over goede spelers beschikt die in moeilijke situaties een remise kunnen boeken. Johan Krajenbrink speelde een goede partij tegen regerend nationaal kampioen Martijn van IJzendoorn waarbij het evenwicht nauwelijks verbroken werd. Gérard Jansen en collega grootmeester Erno Prosman maakten het elkaar niet al te moeilijk en sloten met remise af. Jos Stokkel was de enige Huissenaar die het zwaar te verduren had. Na een blunder kon hij zich ternauwernood het vege lijf redden.

Fred de Koning sleepte de overwinning uit het vuur. In een klassieke partij zette hij zijn tegenstander zodanig onder druk dat die moest capituleren. De uitslag werd zodoende bepaald op 11-9 voor damvereniging VBI.

Na twee competitiewedstrijden zijn nog vier teams zonder puntenverlies. Naast damvereniging VBI zijn dat DEZ Culemborg, Van Stigt Thans Schiedam en WSDV Wageningen.

In verband met het wereldkampioenschap in Tallinn (Estland) wordt de nationale competitie onderbroken tot 28 oktober. Dan komt 020 Amsterdam op bezoek in ’t Koelhuis.

Inloopavond voor hulp bij schulden

ARNHEM - "Ons team van vrijwilligers staat voor u klaar om u te helpen met het inventariseren van uw problemen op financieél gebied of op het gebied van uitkeringen subsidies et cetera."

"Onze insteek is beter voorkomen dan genezen en wij doen er alles aan om u uit de WSNP te houden tenzij het niet anders kan, dan begeleiden wij u snel en zonder wachttijden naar de planbureaus van gemeentes.

Wacht dus niet en kom in actie. Wij helpen u direct waar mogelijk, meestal de volgende dag al beginnen wij met het benaderen van uw crediteuren. Noteer dus direct de volgend data's of knip dit bericht uit of geef het aan uw bekenden of familie die in de problemen zitten en geen uitweg zien."

Boerderij De Kroon is de locatie aan de Randweg 1 in Elderveld, net voorbij de woonboulevard (parkeren achter de Jumbo). Data voor dit jaar: 7 november en 12 december van 19.00 tot 21.00 uur. De koffie staat klaar .

Voor meer info bel Ton op 026 3798368 tussen 12.00 en 21.00 uur, 7 dagen per week of kijk even op www.stichting-sbbo.nl.

Slender You bewegingsbanken en Andullatietherapie bij Beautycare Velp

VELP - Slenderen is goed voor mensen met of zonder lichamelijke klachten. Heeft u last van onder andere reuma, artrose, knie- of heupklachten, stijve nek of andere klachten waardoor sporten op de sportschool te zwaar is? Denk dan eens aan slenderen.

Slenderen is onbelast bewegen net als zwemmen. De zwaartekracht wordt gedragen door de banken. Slenderen verbetert de conditie van de spieren, stimuleert de bloedsomloop, laat afvalstoffen sneller verdwijnen en zorgt voor totale ontspanning. U bent een uur actief in beweging en is goed voor lichaam en geest!

Wij hebben ook een andullatiematras in huis. Dit matras helpt pijnklachten te verminderen, werkt ontspannend en bevordert het herstel en verbetert prestaties. Andullatietherapie berust op een combinatie van mechanische vibraties en infrarood warmte en heeft vijf effecten op het lichaam (betere bloedscirculatie, stimuleren van het lymfesysteem, toename van de energieproductie in de cellen, pijnverlichting, en het activeren van ontspannningsmechanismen). Mensen met chronische pijnklachten, zoals rugklachten, spanningsproblemen, artrose, reuma en dergelijke ervaren meestal direct een verzachting van de pijnklachten.

Wilt u kennis maken met de andulatietherapie of slenderbanken? In het weekend van 25-26 november hebben we open huis. Trek gladde kleding aan indien u een slenderbank of het andulatiematras wilt proberen.

Beautycare Velp, President Kennedylaan 81a, Velp; 026 3610757 / 06 19193009; www.beautycarevelp.nl; E-mail: info@beautycarevelp.nl.

Een bewezen laatste dienst

ARNHEM - 28 jaar geleden leerde ik de moeder van mijn toenmalige partner kennen. Vanaf dag één had ik een bijzondere klik met haar en we hebben dan ook menig open gesprek gevoerd in de 12 ½, dat ik een relatie met haar zoon had.

Na het beëindigen van de relatie bleef het contact met zowel mijn ex-partner als mijn ex-schoonouders. Heftig was het, toen we vijf jaar geleden vernamen van mijn ex-schoonmoeder dat er Niercelcarcinoom bij haar was geconstateerd.

Begin dit jaar vroeg ze mij of ik het aan zou kunnen om haar uitvaart te regelen. Mijn antwoord was, dat ik het een eer zou vinden om dit voor haar te mogen doen.

In september overleed ze op 74-jarige leeftijd in het hospice na een lang ziekbed. Samen met mijn ex-partner heb ik haar verzorgd en de overige gezinsleden hielpen mee haar in de kist te leggen. Vijf dagen later heb ik het gezin uitgenodigd voor de kistsluiting, wat ook voor mij een emotionele gebeurtenis was.

Na de afscheidsplechtigheid zijn we me de kist door de erehaag met het gezin naar het crematorium gegaan voor de invoer. Met deze kleine ceremonie en de erehaag heeft iedereen op gepaste wijze afscheid kunnen nemen van een bijzondere vrouw. Een vrouw die voor altijd een plekje in mijn hart zal hebben.

www.johanuitvaartzorg.nl ongeacht waar u verzekerd bent, dag en nacht bereikbaar 06 10122205.

Najaars Demo Dagen bij Baptist Arnhem!

ARNHEM - Op zaterdag 18 november en zaterdag 2 december van 10:00 tot 16:00 uur demonstreren leveranciers, cursuscentra en klanten hun producten en technieken.

Zaterdag 18 november
Festool en Mafell demonstreren hun elektrische gereedschappen. Vers-Hout.nl vertelt alles over hun cursussen met groen hout. Studio Mooibos maakt prachtige houten sieraden en Alex van den Hoven komt zilversmeden. Jan van Harskamp van Houterij de Specht laat u alles zien over houtsnijden. En Dick Dorshorst komt zijn beeldhouwkunsten demonstreren. Een vol programma!

Zaterdag 2 december
Tormek demonstreert hun natslijpsysteem. Craig Heffren van Record Power (UK) legt alles uit over hun houtbewerkingsmachines. Francis Taqc vertelt u alles over de innovatieve Zebrano houtdraaibank. Osmo, fabrikant van houtbewerkingsproducten is ook vertegenwoordigd. Katinka Waelbers van Atelier Glass & Art maakt kleine meesterwerkjes (netsukes) van glas en hout. Mark Steltenpool is houtdraaier en verfraait houten werkstukken met bliksemschichten. U ziet deze indrukwekkende technieken en nog veel meer op onze Demo Dag!

Extra workshops
Vrijdag 17 november en vrijdag 1 december zijn er extra demonstraties met Festool, Mafell, Tormek en Record Power. Bekijk www.baptist.nl/agenda, vol is vol!

Tot ziens bij Baptist! Toegang: gratis. Vlamoven 32, Arnhem; www.baptist.nl.

Nieuw bij Caroline huid- en nagelverzorging WOW Brows wenkbrauwen-styling

ARNHEM - Perfect gestylde wenkbrauwen zijn hot. Op tv en in de bladen zien we tegenwoordig dat alle vrouwen prachtige gestylede en gekleurde wenkbrauwen dragen en dit is nu ook voor u weggelegd. Bij Caroline huid- en nagelverzorging kunt u terecht voor de zogenoemde 'WOW brows'.

WOW brows maken van elke look een eyecatcher. Ze vormen het gezicht, geven structuur en weerspiegelen elke persoonlijke stijl. De mogelijkheden zijn eindeloos. Van het benadrukken van uw natuurlijke model tot een zeer uitgesproken elegante look. Ook is iedere gewenste kleur mogelijk van blond tot grijs, bruin of zwart.

Het stylen en modelleren van wenkbrauwen is een specialistisch en perfectionistisch werkje en daarvoor bent u bij Caroline aan het juiste adres. Jarenlange ervaring in het vormen en stylen van wenkbrauwen heeft zij in huis. Ook als u niet meer zoveel haartjes heeft, kunnen we uw wenkbrauwen een prachtige uitstraling geven. Is het met modelleren en verven niet meer mogelijk dan is eventueel permanente make-up een zeer goed alternatief. Dit zal altijd in overleg met u bekeken worden. Belt u gerust voor informatie of loop even binnen.


Caroline huid- en nagelverzorging is gevestigd in Arnhem-zuid aan de Graslaan 77; 026 3216585.

Mazda Jansen Private Lease Actie: Mazda CX-5 455 euro per maand

ARNHEM – Autobedrijf Jansen Arnhem, dé Mazda & Citroëndealer voor Arnhem en omstreken, heeft deze week wel een hele mooie actie. De nieuwe Mazda CX-5 met onder andere leder, navigatie en Bose Audio tegen een vast, laag maandbedrag van 455 euro! Kom langs in de showroom of vraag nu een offerte aan.

Privé Lease iets voor u? Probeer het nu met de Jansen Private Lease Actie! De nieuwe Mazda CX-5 tegen een vast, laag maandbedrag van 455 euro! Met de Jansen Private Lease Actie hoeft u alleen nog maar te tanken! Reparatie, onderhoud, verzekering, belasting, rente en afschrijving zijn immers bij het maandbedrag inbegrepen. Kortom: geen verrassingen achteraf!

Daarnaast hoeft u geen aanbetaling te doen en ook met een slottarief op de auto hoeft u geen rekening te houden. Een vast tarief, ongeacht het aantal schadevrije jaren dat u wel of niet heeft opgebouwd.

De voordelen van Jansen Private Lease Actie: Maak voordelig kennis met Private Lease; Geen langdurige contract verplichtingen; U rijdt een gloednieuwe Mazda CX-5; Voor een vast maandbedrag van 455 euro de gehele looptijd; Zeer luxe uitgevoerd in de Skylease GT uitvoering met onder andere: Climate Control (Automatische Airco), Lederen interieur, Bose Audio Systeem, Parkeersensoren, Navigatie, Cruise Control en Lichtmetalen velgen, Gratis Automaat All-Inclusive, u betaalt alleen nog maar het tanken (en eventuele bekeuringen). Na de looptijd bent u volledig vrij: rijdt u door, gaat u voor een nieuw contract of stopt u?

De actie is zolang de voorraad strekt (totaal 100 auto's beschikbaar). Gezien de grote vraag verwachten wij dat de Mazda CX-5 Jansen Private Lease Actie binnen een week is uitverkocht.

Wilt u meer informatie over de private leasemogelijkheden van Mazda? Maak dan vrijblijvend een afspraak, bel (026) 3648888 of kijk op www.jansenarnhem.nl. Wij helpen u graag!

Voor inlichtingen kan men contact opnemen met: Autobedrijf Jansen Arnhem, Vlamoven 28, Arnhem, 026 3648888; info@jansenarnhem.nl; www.jansenarnhem.nl.

Computershop Arnhem: een computer(shop) voor iedereen

ARNHEM - Computershop Arnhem kunt al sinds 2001 vinden aan het Gamerslagplein achter Winkelcentrum Presikhaaf. In deze gespecialiseerde computerwinkel kunt u terecht voor aanschaf en reparatie van computers en notebooks. Daarnaast worden er veel bij-artikelen en accessoires verkocht zoals inkt, kabels, toetsenborden, tassen en nog veel meer.

Desktops
Computershop Arnhem verkoopt (en repareert) nieuwe en gebruikte desktopcomputers. Veel betaalbare modellen zijn direct uit voorraad leverbaar. Indien een klant interesse heeft in een op maat gebouwde computer dan is dit uiteraard ook mogelijk. De meeste nieuwe desktop computers hebben drie jaar garantie, de gebruikte apparaten hebben zes maanden garantie. Ook nadat de garantie verstreken is kan Computershop Arnhem u nog uitstekend helpen met eventuele problemen met de computer.

Notebooks
Computershop Arnhem is gespecialiseerd in betaalbare notebooks. Zowel nieuw als gebruikt. Nieuwe notebooks zijn al leverbaar vanaf 319 euro. Alle notebooks zijn door ons nagekeken én vers geïnstalleerd. Dat wil zeggen dat we afleveren zónder overbodige (trail)software die door fabrikanten vaak wordt meegeleverd. De nieuwe notebooks hebben twee jaar garantie, de gebruikte zes maanden.

Printers en inkt
Ook voor een goed advies over een nieuwe printer en de bijpassende inkt kunt u bij Computershop Arnhem terecht. Van Arnhem en omstreken hebben wij één van de grootste collecties inkt (op voorraad). Printers zijn overigens zo goedkoop dat reparatie (na de garantie) meestal niet meer rendabel is.

Computershop Arnhem; Gamerslagplein 2; Arnhem; www.computershoparnhem.nl

China City in Arnhem biedt lopend buffet tegen actieprijs!

ARNHEM – Nu eens geen sushi of tapas eten, maar een Chinees/ Indisch buffet volgens het 'all-you-can-eat'- concept. Velen waarderen al jaren de keuken van China City en daarom bedacht eigenaar Xingjian Wang om al zijn gasten te bedanken heeft hij in oktober en december speciaal lage aanbiedingsprijzen voor het lopend buffet.

China City is een vertrouwd Chinees en Indisch restaurant, gevestigd in winkelcentrum Rijkerswoerd. Het buffet is uitgebreid met vele bekende gerechten zoals Cha sieuw, Babi pangang, babi spek, en gefrituurde hapjes tot aan warme gerechtjes en een spiesje saté. En Ook is er salades en fruit.

De gast krijgt zoals bij vrijwel ieder 'all-you-can-eat'- restaurant zoveel opscheppen als men wilt. China City hanteert in oktober en november 2017 op zaterdag en zondag een actietarief van 9,99 euro per persoon, kinderen van 4 tot 11 jaar 5,99 euro.

China City heeft voor bezorging en afhalen de 'traditionele gerechten' gehandhaafd; zie hiervoor ook de website. Laat u gerechten ook eens bezorgen via: www.chineesarnhem.nl.

China City, Achter de Coulissen 11, Arnhem; 026 3272828; www.chineesarnhem.nl.

Thuis-pc.nl voor particulier, zzp'er én mkb

ARNHEM – Als particulier of zzp'er heeft u veel geld uitgegeven aan een goede computer. Inmiddels is hij een stuk trager, loopt soms vast, maar u heeft geen garantie meer. U heeft geen zin in hoge reparatiekosten, maar hij moet wél vakkundig gemaakt. Wat nu?

Piet Hoogland, eigenaar van Thuis-pc.nl, herkent dit probleem als geen ander. 'Ik repareer en verkoop nu al meer dan zes jaar pc's en laptops. Mensen zijn steeds weer verbaasd als ze zien hoe snel ik hun computerprobleem heb opgelost.' Een virus, een kapotte harde schijf of traagheid zijn voor de leek nu eenmaal niet eenvoudig zelf op te lossen. Thuis-pc.nl repareert, adviseert én verkoopt ook nieuwe en tweedehands computers en laptops.

De nieuwe trend: hulp op afstand
Thuis-pc.nl werkt vanaf eigen locatie of komt bij u langs. Liever hulp op afstand? Thuis-pc.nl maakt rechtstreeks verbinding met uw pc en lost zo online uw problemen op! In de webshop vindt u allerlei IT-benodigdheden. Zoekt u iets wat niet in de webshop staat? Bel dan gewoon Piet: 'Alles wat mijn klanten op PC-gebied nodig hebben, regel ik voor ze. Makkelijker kan ik het niet maken.'

Thuis-pc.nl, voor particulier, ZZP én MKB, Bingelradestraat 3 (nabij woonboulevard Arnhem-Zuid);(06) 81469489, www.thuis-pc.nl.

Schoen- & sleutelmakerij Mark Spierings

ARNHEM - Schoen- & sleutelmakerij Mark Spierings repareert alle soorten schoenen, van chique pumps tot stevige wandelschoenen. Ook innemen of uitleggen van laarzen, orthopedische aanpassingen en verhogingen behoren tot de mogelijkheden. Na een onderhoudsbeurt zien uw nette schoenen er weer pico bello uit en is de levensduur verlengd. Eigenaar Mark heeft meer dan twintig jaar ervaring als schoenmaker. Ze hebben al vele schoenen onder handen genomen, tot ze er weer spic en span uitzagen.

Lederaccessoires en onderhoud. In de winkel vindt u allerhande accessoires en lederwaren. Onder meer inlegzolen, steunzolen, portemonnees, riemen en tassen. Zelf aan de slag met schoensmeer? zij voorzien u graag van alle benodigde onderhoudsproducten én advies voor het beste resultaat. Ook hebben ze meer dan tachtig kleuren op voorraad.

Sleutelservice
Een extra huissleutel bij de buren of een goede vriend is voor de meeste mensen geen overbodige luxe. Wie raakt er nou nooit wat kwijt? Zij maken kopieën van al uw sleutels. Ook autosleutels met startonderbreker, chip of transponder zijn geen probleem. Zelfs gebroken, gebogen en beschadigde sleutels kunnen we namaken.

Palthe Stomerij
Schoen- & sleutelmakerij Mark Spierings is al jaren uw vertrouwde stomerij adres voor uw kleding, vandaag gebracht overmorgen weer klaar.

Graag tot ziens op onze locatie tegenover de kassa's van Albert Heijn XL, Kronenburgpasage 73, Winkelcentrum Kronenburg Arnhem, telefoon 026 3232391.