De Liemers Helemaal Goed Courant

17 augustus 2018

De Liemers Helemaal Goed Courant 17 augustus 2018


Gastvrij Didam zoekt live muziek

DIDAM - Op vrijdag 31 augustus, zo aan het eind van de middag en begin van de avond, wil Gastvrij Didam wat extra sfeer brengen tijdens de wekelijkse koopavond.

Op verschillende plaatsen in het centrum komt een podium te staan, waar live muziek optreedt. Dat kunnen zangers of zangeressen zijn die zichzelf begeleiden of met een opname meezingen of het kunnen bandjes zijn met meerdere muzikanten. Het Zomerfeest duurt van 17.00 tot 20.00 uur.

De organisatie is speciaal op zoek naar beginnende bandjes, zangers en zangeressen. Zij krijgen de kans om op te treden in een gezellige en ongedwongen sfeer. De organisatie zorgt voor een overdekt podium en geluidsapparatuur. John en Rick te Dorsthorst van Studio A60 zorgen voor begeleiding. Dat betekent dat de zangers, zangeressen en muzikanten de kans hebben om van deze professionals te leren. Muzikanten uit heel Nederland komen naar de studio van John en Rick om geluidsopnamen te laten maken, dus deze kans moet je niet laten liggen. Kijk voor meer informatie op a60.nl.

Heb je interesse om mee te doen? Stuur dan een mail naar communicatie@gastvrijdidam.nl.

Titelstrijd Koningin De Rietvoorn Pannerden

An Lijkendijk, met gevangen paling (foto: Frans Willemsen)

PANNERDEN - Wie word de nieuwe koningin 2018/2019 HSV De Rietvoorn. Zal Valerie Boerboom uit Doetinchem haar titel van 2017 Koningin van HSV De Rietvoorn 2017 kunnen handhaven?

Op 19 augustus start de eerste titelstrijd. Dit jaar vissen de dames in het vrije water aan de Lobberdense weg op de Kijfwaard. Velen jaren vist de afdeling dames in de visvijver voor mindervalide jeugd naast de dames bij het tennisveld. Een overbezetting in deze vijver aan karpers maakt de onderlinge competitie daardoor minder spannend. Tijdens een karperbeet moet men er als de kippen bij zijn om het dier te kunnen drillen. Snel reageren is hier vereist, om enigszins vat te krijgen. De strijd moet met één hengel van acht meter worden geklaard. Even wat ruimte in de lijn en de karper laat zien welke rol deze betekent in het verwerven van zijn vrijheid. Pinggggggg? weg karper naast een draaikolk, dat was het dan. Gevolg verhoogde hartslag een geschrokken verbaasd kijkende echtgenoot met schepnet in zijn hand, en een trillende gezellin tot slot met de kreet 'ochochoch, wat jammer nou, Harrie'.

Natuurlijk worden er ook kleinere vissen gevangen, waarbij Annie Lijkendijk verrast werd met een paling van 71 cm afgelopen wedstrijd. Het korps dames dat elk jaar de onderlinge competitie niet wil missen popelt nu alweer! En kijkt uit naar de eerste onderlinge wedstrijd op 19 augustus, gevolgd op 2 september en de afsluitende met de titel op 16 september, waarop de eervolle prijzen uitgereikt worden bij het cafetaria Janssen aan de Schoolstraat in Pannerden.

Frans van de Zandtoernooi in Babberich

Babberich in actie tegen Den Dam (foto: Wil Kuipers)

BABBERICH - Op vrijdag 24 en zondag 26 augustus houdt SV Babberich het jaarlijkse Frans van de Zand toernooi op sportpark De Buitenboom in Babberich. De deelnemers komen, zoals de laatste jaren gebruikelijk, weer uit de regio.

Dit jaar maken naast het thuisspelende SV Babberich ook RKPSC uit Pannerden, het 100-jarige SC Rijnland, SC Groessen, Den Dam uit Azewijn en SV Gelders Eiland uit Herwen en Aerdt hun opwachting.

Op vrijdagavond wordt er in twee poules gespeeld waarin elk team twee wedstrijden van 45 minuten speelt. In poule A zal SV Babberich het opnemen tegen RKPSC om 18.30 uur. Tegelijkertijd wordt in poule B de wedstrijd SC Groessen tegen Den Dam gespeeld. Om 19.30 uur zal in poule A RKPSC de degens kruisen met SV Gelders Eiland. In poule B zal op dat tijdstip Rijnland spelen tegen Groessen. De laatste wedstrijden op deze avond worden gespeeld door Babberich in de derby tegen SV Gelders Eiland in poule A, en Den Dam tegen SC Rijnland in poule B.

Op zondag spelen de beide nummers 3 uit de poule en beide nummers 2 om 12.30 uur tegen elkaar om te bepalen welke teams de plaatsen 3 t/m 6 gaan behalen. Om 14.00 wordt op het hoofdveld de finale gespeeld tussen beide poulewinnaars van de vrijdagavond. Na afloop van de finale zal direct de prijsuitreiking plaatsvinden.

Op beide dagen zal tijdens en na de wedstrijden de kantine en het terras geopend zijn om met elkaar de voorspellingen voor het komende seizoen te delen. Op zondagmiddag zullen de trainers van alle teams ook gevraagd worden naar hun verwachtingen voor de komende competitie. Deze interviews worden afgenomen door sponsor Factorystation.nl.

Geen talentenjacht maar Open Podium in De Lantaern

ZEVENAAR - Op zaterdag 1 september start Muziekcafé De Lantaern in Zevenaar het nieuwe seizoen met een Open Podium avond in plaats van de aangekondigde talentenjacht. Wie er gaan optreden tijdens het Open Podium is op dit moment nog niet bekend. De aanvangstijd is zoals gebruikelijk om 21.00 uur en de toegang is gratis.

De derde editie van de talentenjacht van Muziekcafé De Lantaern op 1 september gaat niet door. Er hebben zich te weinig talenten aangemeld om er een leuke sfeervolle competitie van te maken. Toch wil de organisatie het idee om voor de derde keer een talentenjacht te houden niet laten varen. Daarvoor waren de twee voorgaande edities met voldoende aanmeldingen te gezellig en succesvol. Waar het aan ligt dat er nu te weinig aanmeldingen zijn weet men bij De Lantaern niet. Het mooie weer en de lange zomervakantie? Daarom wordt de talentenjacht niet afgeblazen maar uitgesteld. De maand mei of juni lijkt meer geschikt voor zo’n avond. De exacte datum is nog niet bekend, maar deelnemers kunnen zich wel alvast aanmelden via j_oudendijk@hotmail.com. Ook artiesten die willen optreden tijdens het Open Podium van 1 september of op een andere datum kunnen zich via dit emailadres opgeven. Zowel artiesten als het publiek worden altijd hartelijk welkom geheten door alle vrijwilligers van het altijd gezellige Muziekcafé De Lantaern in Zevenaar.

Dierenshow Lobith

Tijdens de vogelshow 2017 stonden naast de grote parkieten al een aantal konijnen als 'proef' (foto: Dhr. Witjes)

LOBITH - Na een eerste gezamenlijke lezing afgelopen juni, zijn de Vogelvrienden Tuindorp en Lobitshe Kleindier Vereniging (LKV) Oude Rijn verder gegaan met een volgende grote stap. Het organiseren van een gezamenlijke show.

Beide verenigingen hebben al enkele jaren ervaring met het organiseren een show voor haar diergroep, maar hoe organiseer je een gezamenlijke show? Het aan elkaar ‘plakken’ van beide shows was nog niet zo makkelijk, bleek na vele uren brainstormen en vergaderen.

"We gaan nog volop verder vergaderen, maar er is een aantal dingen bekend. De datum voor onze eerste gezamenlijke show is al op zaterdag 15 en zondag 16 september in het gebouw van schuttersvereniging Excelsior in Lobith. Allerlei kleine dieren van onze verenigingsleden zijn hier te bekijken, dus zet deze datum alvast in uw agenda!

Het zijn twee bestaande verenigingen die gezamenlijk een nieuwe start maken, vroeg in het tentoonstellingsseizoen. Daarom hebben we ervoor gekozen dat het een jongedierenshow wordt. De jonge dieren zullen nog niet volledig volgroeid en op kleur zijn, maar daar wordt door keurmeesters rekening mee gehouden. Ook jonge dieren kunnen al een plaatje zijn om te zien en zijn vooral vaak leuk en lief. De eigenaar die het dier komt showen kan hierdoor alvast een eerste indruk krijgen wat hij of zij heeft gekweekt/gefokt.

In deze regio zijn er nooit verenigingen geweest die een soortgelijke jonge dierenshow hebben georganiseerd. Bent u benieuwd hoe het is om allerlei dieren bij elkaar te zien, dan zien we u graag in september, om samen met ons het moois/nieuws te bewonderen!"

Walk&Talk, dé koffiepauze voor werkzoekenden

Walk&Talk (foto: Walk&Talk)

DIDAM - Woensdag 22 augustus van 10:00-12:00 uur is er Walk&Talk in de Bibliotheek Didam, Schoolstraat 22. Bij deze bijeenkomst zijn Monique Peters en Chanella van Koot gastsprekers. Zij zijn beiden werkzaam bij Enerchiquer en vertellen wat kan kleur voor jou betekenen. Kleur is namelijk een veelzeggend communicatiemiddel, waarmee je laat zien wie je bent, wie je wilt zijn en wie je wilt worden.

Wanneer je op zoek bent naar een andere baan, verandert er veel in je leven. Daar kun je wel wat hulp bij gebruiken of misschien help je juist graag anderen. Het maakt niet uit hoe lang of hoe kort je op zoek bent naar werk, welk werk je zoekt of hoe jong of oud je bent. Deze koffiepauze geeft je nieuwe ideeën en energie voor je zoektocht – ook als je nog een baan hebt!

Bibliotheek Montferland biedt met Walk&Talk werkzoekenden een plek voor herkenning, inspiratie en praktische tips. Met wisselende onderwerpen, gastsprekers en ervaringen van andere deelnemers. Walk&Talk is geen workshop en ook geen lezing. Het belangrijkste deel is de koffiepauze waarin je nieuwe mensen leert kennen. Zij kunnen jou op weg helpen bij het vinden van de baan die het beste bij jou past. De koffie en thee staan dan ook voor je klaar. Meer informatie staat op www.bibliotheekmontferland.nl en www.levendesollicitatiegids.nl.

Twee keer het licht uit: prikkelarme kermis in Duiven

DUIVEN - De Duivense kermis heeft dit jaar twee keer een prikkelarm uur. Dat betekent dat er geen/nauwelijks muziek wordt gedraaid en er geen felle lichten zijn. De prikkelarme uren zijn op zaterdag 25 augustus van 14.00 tot 15.00 uur en op zondag 26 augustus van 13.00 tot 14.00 uur, na de processie.

De prikkelarme kermis is een initiatief van de Gemeente Duiven, Auti24 en Autisme Groep Liemers. 'Mensen die gevoelig zijn voor prikkels, bijvoorbeeld omdat ze autisme, ADHD of niet-aangeboren hersenletsel hebben, willen ook graag naar de kermis gaan', zegt Heleen van den Hurk, autismecoach bij Auti24. 'Maar dan wel naar een kermis waar ze minder last hebben van geluid en licht, dus met minder prikkels. Zo kunnen zij toch plezier hebben.'

Bij de opening van de kermis op zaterdag, om 14.00 uur zullen wethouder Ton Spaargaren van de Gemeente Duiven en Heleen van den Hurk van Auti24, aanwezig zijn.

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR - Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- Driestroomhuis Didam is op zoek naar een handige allround klusjesman, voor timmer-, schilder- en reparatiewerkzaamheden van het gezinshuis.

- Caleidoz Welzijn zoekt een baliemedewerk(st)er. De taken zijn o.a. de telefoon opnemen, mensen ontvangen en lichte administratieve werkzaamheden (via de pc).

- De Formulierenbrigade zoekt een medewerker die op huisbezoek gaat bij mensen met een laag inkomen met als doel hulp te bieden bij het invullen van eenvoudige aanvraagformulieren ter verhoging van hun inkomen.

- Stichting Welkomhuis is op zoek naar een penningmeester die zorgdraagt voor de boekhouding van deze stichting.

Voor meer informatie over deze en circa 300 andere vacatures kunt u contact opnemen met de Vacaturebank van Caleidoz Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag t/m vrijdag van 9.00-12.00 uur, telefoon 0316-243299). U kunt ook kijken op de website www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

Het zondagse lunchbuffet bij Het Palet

DUIVEN - Op zondag 19 augustus zal er door Het palet Trefpunt Duiven weer een lunchbuffet georganiseerd worden voor 50+ers en alleenstaanden.

De kosten bedragen inclusief een kopje koffie of thee 6,50 euro.Het uitgangspunt is het maken van nieuwe contacten, gezellig samen zijn en lekker eten. Inloop vanaf 11.30 uur voor een kopje koffie of ander drankje en een gezellig babbeltje met de medebezoekers. Het lunchbuffet begint om 12.00 uur.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden tot zaterdag 11 augustus bij Tonnie Aalbers, telefoon 06 51662024 of via lunchbuffet@hetpaletduiven.nl. Aanmelden kan ook via de aanmeldlijst op de locatie Mondriaanstraat 14. Begeleiders zijn ook welkom. Heeft u een vervoersprobleem bel dan Hulpdienst graag gedaan telefoon 026 4440094. Meer informatie staat op www.hetpaletduiven.nl.

Zorgtoeslag aanvragen met terugwerkende kracht, hoe werkt dat?

ZEVENAAR - Huur- en Zorgtoeslag met terugwerkende kracht aanvragen. Heb je vorig jaar geen Huur- en/of Zorgtoeslag ontvangen, maar had je daar wel recht op? Dan kun je alsnog met terugwerkende kracht deze toeslagen aanvragen. Dat kan tot 1 september van dit jaar.

Huur- en/of Zorgtoeslag voor het huidige jaar, mag je nog tot 1 september van volgend jaar aanvragen bij de Belastingdienst. Huur- en Om Huur- en/of Zorgtoeslag met terugwerkende kracht aan te vragen, ga je naar de website MijnToeslagen.nl. Hier log je in met je persoonlijke DigiD. Vervolgens kies je het jaar waarover je Huuren/of Zorgtoeslag wilt aanvragen. Je vult je gegevens in en vervolgens ontvang je een bevestiging van je aanvraag. Uiteraard kun je ook contact opnemen met de Belastingtelefoon als je geen internet hebt. Het telefoonnummer hiervan is 0800-0543. Als het aanvragen zelf niet lukt, kun je contact opnemen met sociaal raadslieden. Zij kunnen helpen met de aanvraag. Vergeet dan niet om je DigiD mee te nemen. Als je nog geen DigiD hebt, kunnen de sociaal raadslieden deze ook samen met je aanvragen. Het sociaal raadsliedenwerk van STMR is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8433. Ook kun je terecht op onze inloopspreekuren. Deze kun je vinden op de website www.stmr.nl. Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers organiseert gratis cursussen Digisterker, waarin je leert hoe en waarvoor je DigiD kunt gebruiken. Aanmelden voor deze gratis cursus kun je via de mail activiteitenbibliotheek@liemerskunstwerk.nl of telefonisch 0316-745680. De Belastingdienst neemt jouw aanvraag in behandeling en stuurt je een zogenoemde beschikking. Hierin staat of je recht had op Huur-en/of Zorgtoeslag in het jaar waarover je de toeslag hebt aangevraagd. Als dit het geval is, staat in de brief ook meteen hoeveel aan toeslag je ontvangt.

Tot wanneer kun je Huur- en/of Zorgtoeslag terugvragen? Tot 1 september van elk jaar mag je nog Huur- en/of Zorgtoeslag aanvragen over het voorgaande jaar: Huur-en/of Zorgtoeslag voor het jaar Aanvragen (met terugwerkende kracht) tot 2017 1 september 2018 Huur- en/of Zorgtoeslag aanvragen met terugwerkende kracht – Uitstel van de belastingaangifte Op de bovenstaande regels van de Belastingdienst geldt één uitzondering. Heb je uitstel gekregen voor je belastingaangifte over een bepaald jaar? Dan mag je voor dat jaar ook nog zorgtoeslag aanvragen tot aan de datum waarop jouw belastingaangifte bij de Belastingdienst binnen moet zijn. Met terugwerkende kracht zorgtoeslag aanvragen – 18 jaar Ben je 18 jaar en heb je nog geen Zorgtoeslag aangevraagd? Doe dit dan alsnog! Je hebt recht op Zorgtoeslag vanaf de maand na je 18e verjaardag. Ben je bijvoorbeeld op 22 maart jarig? Dan heb je vanaf april recht op Zorgtoeslag. Voor meer informatie: zie www.liemerskunstwerk.nl.

Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers zeven dagen per week geopend

De leeshond (foto: Vincent Gal)

ZEVENAAR - Op 2 september wordt in Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers in Zevenaar de zondagopenstelling, die tot en met april 2019 zal duren, feestelijk ingeluid. De bibliotheek is daarmee zeven dagen per week geopend.

Ter gelegenheid van de zondagsopening die op 2 september plaats zal vinden, viert Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers feest. De bibliotheek in Zevenaar is dan niet alleen geopend van 12.00 tot 15.00 uur, maar organiseert ook een leuke activiteit. Helemaal gratis. Tijdens deze zondagsopening kun je genieten onder het genot van koffie of thee met iets lekkers, van de muzikant en auteur Paul Mulder.

Paul Mulder verzorgt tussen 12.30 en 13.30 uur een spetterend optreden met handgemaakte muziek in het Nederlands of in de Liemerse/Achterhoekse streektaal. Tijdens zijn muzikale optreden worden de veelal humoristische columns die Paul schreef voor De Gelderlander die zijn verschenen in het boek 'De Leeshond' afgewisseld met bijpassende liedjes. (www.paulmuldermuziek.nl )

Met deze extra openstelling wordt volop gelegenheid geboden om in een gezellige en gemoedelijke sfeer de vele dikke weekendkranten en tijdschriften te lezen of gewoon een kopje koffie te komen drinken. Uiteraard is het ook mogelijk om de mooiste boeken uit te zoeken en te lenen. Je bent er welkom. Meer informatie staat op www.liemerskunstwerk.nl.

H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Geloofsgemeenschap H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Kerkdiensten in Andreaskerk: 17 aug. t/m 31 aug.                

Zondag 19 augustus 9.30 uur: Eucharistieviering, voorganger: pastoor Thanh Ta met N.G.K. koor.

Intenties: Piet en Willie Jansen-Peters, Overleden familie Visser-Verkerk, Dick Ghijben, Lenie van Vliet-Oudshoorn, Bruur Berendsen ( Trouwdag).

Zondag 26 augustus 9.30 uur: Eucharistieviering, voorganger: pastoor Thanh Ta met Herenkoor Groessen.                        

Intenties: Frans Lombarts -jaargetijde, Familie Steens-Degen, Mies Smits-te Dorsthorst, Familie Stoffels en Antoon Peek.

Overleden:

Op 6 aug. Henk Gieling, 94 jaar, Hof van Flierbeek Lichtenvoorde.

Mantelzorgmakelaar te gast bij Parkinson Café Zevenaar

ZEVENAAR - Dinsdag 28 augustus is er van 14.00 tot 16.00 uur een bijeenkomst in het Parkinson Café Zevenaar. Dit keer kan men kennis maken met het werk van een mantelzorgmakelaar.Mantelzorger zijn overkomt je en vergt veel tijd en aandacht. Naast de dagelijkse zorg moeten mantelzorgers zich vaak ook nog bezig houden met het regelen van allerlei zaken. Een mantelzorgmakelaar kan hierbij helpen. De mantelzorgmakelaar kan ondersteunen bij uitzoekwerk en regeltaken op het gebied van zorg, wonen, welzijn en financiën. Hiermee kan overbelasting worden voorkomen.

Mantelzorgmakelaar Elise Lentjes vertelt in het Parkinson Café over haar werk. Ze gebruikt daarbij praktische voorbeelden en vanzelfsprekend is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

Parkinson Café Zevenaar is een ontmoetingsplek voor iedereen die met Parkinson te maken heeft: mensen met Parkinson, hun partner, mantelzorgers en zorgverleners. In een ontspannen sfeer komt er iedere keer een onderwerp aan de orde, afgestemd op de wensen en behoeften van de bezoekers.

Om een Parkinson Café bij te wonen hoeft men geen lid te zijn van de Parkinson Vereniging, iedereen is welkom. Graag aanmelden vóór 24 augustus via parkinsoncafe@liemerije.nl of 088 0441999.

Busreis naar Beeldentuin en zandsculpturen in Garderen

DUIVEN - Stichting De WijKern (voorheen Seniorenclub Duiven) organiseert een busreis met medewerking van Betuwe Express op 19 september naar de Beeldentuin en het Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen.

Het programma is als volgt:

10.00 uur: staat de koffie klaar in De WijKern

11.00 uur: vertrekt de bus vanuit Duiven via een toeristische route naar Garderen.

12.00 uur: tussenstop bij Hotel Restaurant Schimmel in Woudenberg voor een lekkere lunch

13.00 uur: wordt de reis vervolgd naar Garderen.

14.00 – 16.00 uur: is het bezoek aan de beeldentuin en het zandsculpturenfestijn.

16.00 uur: vertrekt de bus weer naar Duiven

17.00 uur: terug in Duiven waar een luxe kop soep en een aangeklede rundvleessalade van Zalencentrum Berentsen uit Loo, klaars staan ter afsluiting.

Kosten: 50 euro per persoon. Aanmelden kan tot 25 augustus via info@dewijkern.nl. Afrekenen: bij Joke Haverkamp op 24 en 25 augustus van 10.00 tot 11.30 uur in de club. Mocht u niet in de gelegenheid zijn op deze twee momenten, dan kunt u Joke bellen voor een afspraak. Afrekenen dient in ieder geval te gebeuren vóór 19 september. Bijzonderheden: Rollators kunnen mee, rolstoelen helaas niet. Vragen: Joke Haverkamp: 06 34329870 of Hennie Willemen: 06 23366356.

Aanschuifdiner bij Het Palet Duiven

DUIVEN - Iedere vierde woensdag van de maand wordt er door Het Palet Trefpunt Duiven een aanschuifdiner georganiseerd voor 50+ en alleenstaanden. Op woensdag 22 augustus zal de eerst volgende plaatsvinden.

De zaal gaat open om 17.00 uur. Het menu bestaat uit een verrassingsgerecht in buffetvorm en een toetje. De kosten bedragen exclusief drank 7,50 euro. Begeleiders zijn ook welkom. Heeft u een vervoersprobleem bel Hulpdienst graag gedaan 026 4440094.

Zich aanmelden kan tot zaterdag 18 augustus bij José Hartjes, 06 46270652 of via e_mail: aanschuifdiner@hetpaletduiven.nl. Uitgebreide informatie over deze en andere activiteiten staat op www.hetpaletduiven.nl.

Geloofsgemeenschap St Franciscus

Zondag 19 augustus om 9.30 uur communieviering; voorganger Jeroen Heemink.

Het gemengde koor verzorgt de zang. De collecte is voor de Miva.

Gebedsintenties:

Ome Paul en Tante Marie Reijmer –Aaldering
Henk en Dineke van Dinther
Henkie en Albert van Dinther
Ouders Bouwman-Bodd
Tonny van de Lugt.
Bart Willemsen (jaargetijde)
Nol Köning

Woensdagavond 22 augustus 18.30 uur Eucharistieviering voorganger Pater Capucijnen..

Telefoon: 0316 247216; email: babberich@rkliemers.nl.

Geloofsgemeenschap H. Remigius Duiven

Zondag : 19 augustus om 11.00 uur. Eucharistieviering.Voorganger: Pastoor Thanh Ta. Koor: Samenzang.

Zondag : 26 augustus 2018 om 10.00 uur. Woord/communiedienst.Voorganger: Diaken A. van Boven. Koor : Dames en Herenkoor.

Liemers Harmonie Duiven.

Gebedsintenties 19-08-2018: Ouders Nijenhuis-Klein Goldewijk en kleinzoon John Nijenhuis, Ouders Horsting-Kok en dochters, Jos Nijsen, Anna Meijer-Rutten, Marga Hermsen-Barten, Jo Peters-Wacki.

Gebedsintenties 26-08-2018: Jo Snelder-Velthausz, Jan en Thea van Huët-Bles, Ouders Jansen-Fontein, Ouders Hooijman-Holland, Herman van Schaik, Els en Eeke Schampers, Piet Mulder en Fien Mulder-Lamers en hun kinderen Jan Mulder en Ria Moraal-Mulder, Ellen Bisseling, Albert Mattijssen, Ouders Hooijman-Bisseling, Piet en Riek Jansen-Leijser en dochter Jolanda, Marie Nijenhuis-Klein Goldewijk, Hent en Annie Roelofs en dochter Annet, Henk en Toos Derksen-Schlief, Theo Worm, Jan Willemsen, Ouders Spaan-Ankersmit, Jan Dieker, Jan en Thea van Huët-Bles, Riekie Peters-Wieleman, Tonnie ten Broeke-van Rijnsoever, Ouders Snijders-Freriks, Ouders Staring-Uffing, Theo Veldman, Annet Gertsen-Roelofs, Toos Bus, Gerrit en Willemien Wieleman-Pelgrim, Vader en moeder Gieling-Stokman, Piet Driessen, Gerrit Hagen, Frans Vos en Rikie Vos-Fontein, Jo Peters-Wacki, Robert Faber, Ouders Willemsen-Reijers en ouders Faber-Martens, Karel en Wil Lesemann-Willemsen, Leden en overleden leden buurtvereniging De Woerd, Jan en Annie Hagen-van Keulen, Ouders Wieleman-van Huët, Henk Reuling, Opa en oma Reuling, Ouders Verlangen-Boss en tweelingzus Corrie.

Mededelingen : Tijdens de viering op 26 augustus is er een extra collecte i.v.m. de extra kosten voor de Processie.

Ouders Overleden Kind organiseert weer een wandeling voor lotgenoten

wandelpad langs de Linge Hemmen

HEMMEN - OOK is een vereniging en draait op een grote groep geweldige vrijwilligers. Allemaal lotgenoten die weten hoe belangrijk het is om naar je verhaal te luisteren en ervaringen uit te wisselen en met wie je op persoonlijke basis gesprekken kunt voeren.

OOK is een zelfhulporganisatie, opgericht in 1981, met ruim 1500 leden verspreid over heel Nederland. Allemaal ouders die een kind, kinderen verloren hebben. "Wij helpen onszelf en elkaar bij dit immense verdriet. Herkenning, troost en perspectief vormen het uitgangspunt. Je kunt terecht met je verhaal keer op keer. Er is 1-op-1-contact mogelijk, maar we bieden ook contactavonden, lezingen, workshops en een landelijke dag. Altijd informeel en veilig. Wanneer jij er behoefte aan hebt.

9 september gaan we wandelen in een bijzonder stukje Betuwe, in de prachtige omgeving van Landgoed Hemmen. We brengen ook een bezoek aan de Kasteeltuin. Het is een verhard wandelpad en we komen diverse banken tegen waarop er even gerust kan worden. We ontmoeten elkaar binnen bij pannenkoekenboerderij Aan de Linge, Molenstraat 18 in Hemmen vanaf 13.30 uur. We drinken hier eerst een kop koffie/thee. Start wandeling (5 km) 14.00 uur. Na afloop van de wandeling is er gelegenheid om bij het startpunt iets te eten of te drinken (voor eigen rekening) en als je dit wilt, samen na te praten. Broers en zussen, grootouders, familie en vrienden zijn ook welkom."

Aanmelden wordt op prijs gesteld. Je kunt bellen met Bettie Elzenaar 06 40875275. (Besluit je op het laatste moment om mee te lopen, dan is dit prima). Meer activiteiten staan vermeld op www.oudersoverledenkind.nl.

Zondag : 19 augustus om 11.00 uur. Eucharistieviering.Voorganger: Pastoor Thanh Ta. Koor: Samenzang.

Zondag : 26 augustus 2018 om 10.00 uur. Woord/communiedienst.Voorganger: Diaken A. van Boven. Koor : Dames en Herenkoor.

Liemers Harmonie Duiven.

Gebedsintenties 19-08-2018: Ouders Nijenhuis-Klein Goldewijk en kleinzoon John Nijenhuis, Ouders Horsting-Kok en dochters, Jos Nijsen, Anna Meijer-Rutten, Marga Hermsen-Barten, Jo Peters-Wacki.

Gebedsintenties 26-08-2018: Jo Snelder-Velthausz, Jan en Thea van Huët-Bles, Ouders Jansen-Fontein, Ouders Hooijman-Holland, Herman van Schaik, Els en Eeke Schampers, Piet Mulder en Fien Mulder-Lamers en hun kinderen Jan Mulder en Ria Moraal-Mulder, Ellen Bisseling, Albert Mattijssen, Ouders Hooijman-Bisseling, Piet en Riek Jansen-Leijser en dochter Jolanda, Marie Nijenhuis-Klein Goldewijk, Hent en Annie Roelofs en dochter Annet, Henk en Toos Derksen-Schlief, Theo Worm, Jan Willemsen, Ouders Spaan-Ankersmit, Jan Dieker, Jan en Thea van Huët-Bles, Riekie Peters-Wieleman, Tonnie ten Broeke-van Rijnsoever, Ouders Snijders-Freriks, Ouders Staring-Uffing, Theo Veldman, Annet Gertsen-Roelofs, Toos Bus, Gerrit en Willemien Wieleman-Pelgrim, Vader en moeder Gieling-Stokman, Piet Driessen, Gerrit Hagen, Frans Vos en Rikie Vos-Fontein, Jo Peters-Wacki, Robert Faber, Ouders Willemsen-Reijers en ouders Faber-Martens, Karel en Wil Lesemann-Willemsen, Leden en overleden leden buurtvereniging De Woerd, Jan en Annie Hagen-van Keulen, Ouders Wieleman-van Huët, Henk Reuling, Opa en oma Reuling, Ouders Verlangen-Boss en tweelingzus Corrie.

Mededelingen : Tijdens de viering op 26 augustus is er een extra collecte i.v.m. de extra kosten voor de Processie.

Jaarprogramma Passage Zevenaar

ZEVENAAR - Voor het seizoen 2018/2019 heeft Passage Zevenaar het jaarprogramma klaar.

Het bestuur is blij dat zij spreeksters en sprekers voor mooie leerzame, maar vooral gevarieerde avonden heeft kunnen vastleggen. Een kleine greep uit het programma:

* In het boek 'Ochtendpost' gaat mevrouw S. Rigault op zoek naar haar Indische roots.
* Twee verpleegkundigen zijn op vrijwillige basis werkzaam geweest in een Oegandees ziekenhuis. Hun aandacht ging vooral uit naar pijnbestrijding en het verbeteren van hygiëne.

* Wereldwijd krijgt 30 % 1 op de 3 vrouwen en 1 op de 7 mannen ) osteoperoseof botontkalking. Gezondheidsvoorlichtster mevrouw Vierhout zal dit actuele onderwerp behandelen. De start van de maandelijkse avonden zal zijn op woensdag 12 september om 19.30 uur in Ons Huis, Dr. Honigstr. 3

* 4 oktober organiseert Passage een 'Kunst', Cultuur en Literatuurdag in theater Theothorne in Dieren. 's Morgens met een literair gedeelte met schrijver Tommy Wieringa: 'de Heilige Rita'. Na de lunch: kunsthistorica Maria Driessen met het onderwerp: 'Gelderse smaken'.

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer weten over Passage en genoemde activiteiten, belt u dan met een van de bestuursleden: 0316 /524620 of 525643. Het jaar 2019 is een jubileumjaar. Passage (eerder Ned. Chr.Vrouwenbond) afdeling Zevenaar bestaat 50 jaar! Passage landelijk bestaat 100 jaar. Uiteraard zal hier aandacht aan worden besteed.

Pigeons luistert jubileum op met New Heroes - Landstede

DUIVEN - Basketbalvereniging Pigeons uit Duiven gaat het 40-jarig bestaan grootst vieren. De jubilaris trakteert zijn leden en de inwoners van Duiven op een wedstrijd tussen twee teams die uitkomen op het hoogste niveau in Nederland. New Heroes Basketball Den Bosch en Landstede Basketbal uit Zwolle, beide actief in de Dutch Basketball League, spelen op zondag 30 september een oefenwedstrijd tegen elkaar in Duiven.

Het duel wordt gespeeld in Triominos Duiven en begint om 16.30 uur. De aanwezigheid van New Heroes is extra bijzonder, omdat één van hun spelers, Nick Oudendag, ooit zijn begon bij Pigeons. Oudendag is de startende center van de roemruchte Bossche eredivisieclub en tevens speler van het nationale mannenteam. Voorzitter Taco Jansen voelt zich zeer vereerd dat New Heroes, Nick Oudendag en Landstede naar Duiven komen om het jubileum van zijn bloeiende vereniging op te luisteren. “Een eredivisiewedstrijd tussen twee topclubs hosten is al een prachtig cadeau voor ons jubileum, het team van Nick Oudendag naar Duiven te krijgen is voor ons de kers op de taart!”

Ook Nick Oudendag zelf is blij dat hij een bijdrage kan leveren aan het jubileum van de club waar hij met basketbal is begonnen. “Basketbalvereniging Pigeons heeft de grootste toekomst in de regio, daar wil je bij horen!” De wedstrijd is toegankelijk voor alle basketballiefhebbers. Een kaartje voor de wedstrijd (verkrijgbaar aan de kassa) kost 2,50 euro (leden en oud-leden mogen gratis naar binnen). Kinderen tot drie jaar mogen eveneens gratis naar binnen. Aansluitend is er een feest in de sportkantine!

Sint-Martinuskerk Giesbeek

Zondag 2 sept. om 10 u. H. Eucharistie/Schuttersmis, Pater G. Remmers, Caeciliakoor

Dinsdag 4 sept. geen viering

Zondag 23 sept. om 10 u. Oecumenische dienst te Lathum, Jan Ubbink, koor?

Dinsdag 2 okt. om 10 u., H. Eucharistie, Pater G. Remmers, Samenzang

Zaterdag 6 okt. om 19 u. H. Eucharistie, Pastoor Thanh, Caeciliakoor

Zaterdag 20 okt. om 19 u., Woord- en Communie en Mariaviering, Mw. T. Looman, Caeciliakoor

Jaarprogramma Passage Zevenaar

ZEVENAAR - Voor het seizoen 2018/2019 heeft Passage Zevenaar het jaarprogramma klaar.

Het bestuur is blij dat zij spreeksters en sprekers voor mooie leerzame, maar vooral gevarieerde avonden heeft kunnen vastleggen. Een kleine greep uit het programma:

* In het boek 'Ochtendpost' gaat mevrouw S. Rigault op zoek naar haar Indische roots.
* Twee verpleegkundigen zijn op vrijwillige basis werkzaam geweest in een Oegandees ziekenhuis. Hun aandacht ging vooral uit naar pijnbestrijding en het verbeteren van hygiëne.

* Wereldwijd krijgt 30 % 1 op de 3 vrouwen en 1 op de 7 mannen ) osteoperoseof botontkalking. Gezondheidsvoorlichtster mevrouw Vierhout zal dit actuele onderwerp behandelen. De start van de maandelijkse avonden zal zijn op woensdag 12 september om 19.30 uur in Ons Huis, Dr. Honigstr. 3

* 4 oktober organiseert Passage een 'Kunst', Cultuur en Literatuurdag in theater Theothorne in Dieren. 's Morgens met een literair gedeelte met schrijver Tommy Wieringa: 'de Heilige Rita'. Na de lunch: kunsthistorica Maria Driessen met het onderwerp: 'Gelderse smaken'.

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer weten over Passage en genoemde activiteiten, belt u dan met een van de bestuursleden: 0316 /524620 of 525643. Het jaar 2019 is een jubileumjaar. Passage (eerder Ned. Chr.Vrouwenbond) afdeling Zevenaar bestaat 50 jaar! Passage landelijk bestaat 100 jaar. Uiteraard zal hier aandacht aan worden besteed.

Mengelmoes gaat terraszingen in Didam

Meezingen met Mengelmoes (foto: Wim Berendsen)

DIDAM - Mannenkoor Mengelmoes verzorgt zondag 19 augustus een speciaal optreden in het centrum van Didam. De Diemse zangers gaan zingen op het terras van Jan & Jan.

Onder het genot van een drankje en hopelijk een stralende zon kan het publiek genieten van muziek. Mengelmoes zal een groot aantal liederen ten gehore brengen. Zo zullen een groot aantal meezingers worden opgenomen, zodat het publiek zelf ook mee kan zingen. Afgelopen jaar heeft het koor ook een optreden verzorgt en dat was een groot succes. Daarom willen de mannen van Mengelmoes er ook dit jaar weer een feest van maken.

Het terraszingen vindt plaats op het terras van Jan & Jan in het centrum van Didam. De aanvang is om 14.00 uur en zal duren tot ongeveer 17.00 uur. Kom gerust eens langs en luister naar de sfeervolle muziek van Mengelmoes.

Geloofsgemeenschap Sint-Martinus Oud-Zevenaar

In het weekend van zaterdag 18 augustus en zondag 19 augustus is er geen viering in deze kerk.

Mededeling:

Op donderdag 6 september is de jaarlijkse Liemerse bedevaart naar Kevelaer.

De kosten bedragen € 15,= per persoon en € 3,= voor een misintentie.

Vereist wordt een paspoort of identiteitskaart en het pasje van uw zorgverzekeraar. Opgave en geldafdracht voor 29 augustus bij Bennie Willemsen (tel. 0316-331731).

Kerkberichten week 34 van 25 augustus tot en met 31 augustus 2018.

Zaterdag 25 augustus 19.00 uur:

Eucharistieviering met Pastoor Thanh en gemengd koor.

Gebedsintenties:

Uit dankbaarheid bij gelegenheid van 60 jaar huwelijk van                                                         Tini en Sjaan Verheijen-Terbonssen

Uit dankbaarheid bij gelegenheid van een 50 jarig huwelijk

Jos Ariës en overleden ouders Ariës-van Megen

Henk van Dalen

Jan van den Dam

Gisela Kleinpenning

Bertha Arends-Kruitwagen

Diny Goorman-Visser

Maria Driessen-van Rumund en dochter Maria

Overleden ouders Willemsen-Kuster

Collecte:

Missie Verkeersmiddelen Actie (MIVA)

Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

De diensten worden gehouden in de SoW Kapel Rijksweg 56B te Duiven

19 augustus 8.45 u ds. J.J. Poutsma; 16.00 u ds C.C.den Hertog

26 augustus 8.45 u ds R.A. Nijhoff ; 16.00 u ds D.T.Vreugdenhil

Reis KBO en PCOB

DUIVEN - KBO en PCOB verzorgen samen op woensdag 12 september een busreis naar de tuinen van Appeltern.

Belangstellenden en introducees zijn ook welkom. Opstapplaats is woonzorgcentrum Thuvine in Duiven. Vertrek om 9.15 uur; terugreis om 16.15 uur.

Kosten 11.00 euro per persoon. Opgave via 0316 2651101.

Sint-Werenfridus Westervoort

Misintenties zaterdag 18 augustus: Jan Jansen, Geert Jansen, Doortje v.d. Linde, Rob Bisselink, Engelien Bisselink, Wilma Wigman- Opgenoort, ouders Berntzen- Bloemberg.

Misintenties zondag 26 augustus: Jan Jansen, Geert Jansen, Doortje v.d. Linde, Corrie Messing-Disteli, Rob Bisselink.

Ontmoetingskerk Zevenaar

Op zondag 19 augustus is er om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk een viering, waarin dhr. E. Fokkema uit Twello zal voorgaan.

Op zondag 26 augustus is er om 10.00 uur een viering waarin ds. Alle Jonkman zal voorgaan.

Na afloop van deze viering is er gelegenheid om elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee te ontmoeten in gebouw 'Ons Huis'.

Nieuwe leden welkom bij volksdansvereniging

WESTERVOORT - Volksdansvereniging Westervoort is een internationale volksdansvereniging en bestaat sinds 1973. Er wordt gedanst onder deskundige leiding van Anke Meijer traditionele dansen uit diverse landen uit de hele wereld.

"Hou je van dansen en wil je een keer wat anders? Kom dansen bij VolksdansWestervoort. Internationaal dansen is ontzettend gezellig, gevarieerd en uitdagend. En… leuke bijkomstigheid is dat je geen danspartner nodig hebt! Zowel man als vrouw, beginner of gevorderde is welkom, ook als je lange tijd niet meer gedanst hebt en het weer wilt oppakken.

Interesse? Je bent welkom om een keer te komen kijken en nog leuker om een dans mee te doen. De lessen zijn elke dinsdag (met uitzondering van de schoolvakanties) van 20:00 tot 22:00 uur. Na de zomervakantie starten de lessen op 11 september. Kom vrijblijvend kennismaken in de Montessorischool Westervoort, Paepestraat 23 (hoofdingang via de Van de Hoevensstraat)." De eerste drie lessen zijn gratis. Belangstellenden kunnen zich per e-mail aanmelden: volksdanswestervoort@gmail.com of bij Ali Rondon, 026 3114430. Meer informatie staat op www.volksdanswestervoort.nl.

Vlooienmarkt in Hoog-Keppel

HOOG-KEPPEL - Zondag 26 augustus van 10-17 uur is er een leuke, grote vlooienmarkt op de oude voetbalvelden naast De Hessenhal aan de Monumentenweg 30 in Hoog-Keppel.

Er wordt weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuisterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden. Leuk als bezoeker om te komen snuffelen. Of als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden, huur dan ook een kraam. Een kraam is 4 meter met bovenbouw en kost 25 euro. Grondplaatsen kosten 15 euro en met aanhanger of bus 17,50 euro. Deze zijn te bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of telefonisch 06 39108152.

De markt bezoeken kost het drie euro entree voor volwassenen en voor 65+ 2,50 euro; kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. Bij slecht weer is de vlooienmarkt in De Hessenhal. Sportcafé De Heerlijkheyd verzorgt de catering en een leuk terras.

Zonnekinderen neemt watertapppunten in gebruik

David Zweekhorst tapt samen met de kinderen van BSO De Superster een flesje water.

ZEVENAAR - Op dinsdag 3 juli heeft Kinderopvang Zonnekinderen vier watertappunten binnen de gemeente Zevenaar in gebruik genomen. De actie is een samenwerking tussen Zonnekinderen en JOGG Zevenaar en is bedoeld om kinderen te stimuleren water te drinken en zo de consumptie van zoete drankjes met veel suiker te verminderen.

Binnen Zevenaar maakt de actie onderdeel uit van het project Gezonde Start binnen Kinderopvang Zonnekinderen. Bij dit project wordt aandacht besteed aan een gezond voedingspatroon en lekker bewegen. De watertappunten zijn aangesloten bij KDV en BSO Het Talent, KDV de Kleine Wereld en BSO De Superster.

Ook het watertappunt bij BSO de Superster en KDV De Kleine Wereld werd op dinsdag 3 juli officieel in gebruik genomen. In aanwezigheid van David Zweekhorst van JOGG Zevenaar tapten de kinderen een flesje met lekker koud water.

Ontmoetingskerk Zevenaar

Op zondag 19 augustus is er om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk een viering, waarin dhr. E. Fokkema uit Twello zal voorgaan.

Op zondag 26 augustus is er om 10.00 uur een viering waarin ds. Alle Jonkman zal voorgaan.

Na afloop van deze viering is er gelegenheid om elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee te ontmoeten in gebouw ‘Ons Huis’.

Open Dag KunstKring Duiven

Ingang KKD-gebouw (foto: Jeanette Creteer)

DUIVEN - Voor de start van het nieuwe cursusjaar 2018-2019 dat op 10 september begint, houdt de KunstKring Duiven op zondag 2 september van 13.00 tot 17.00 uur een open dag in haar gebouw aan de Visserlaan 41 in Duiven.

Bezoekers kunnen kennismaken met de docenten die informatie geven over het grote aanbod van workshops en cursussen: tekenen en schilderen (ook voor kinderen), beeldhouwen in hout en steen, boetseren, rakustoken, edelsmeden, grafiek zoals etsen en linoleumsnede en bloemschikken.

Nieuw dit jaar zijn de lezingen over kleurenleer, kunstgeschiedenis en cultuur in de Liemers. Op deze open dag is er ook een expositie met werk van onze cursisten. Een aantal cursisten demonstreert tijdens deze middag hoe zij werken. Belangstellenden kunnen zich deze open dag inschrijven voor lessen, workshops of voor de lezingen. Voor wie nog geen keuze kan maken is er de 'zwerfkaart' voor vier lessen waarin je kunt kennismaken met de cursussen. Meer info: www.kunstkringduiven.nl.

Nieuwe leden welkom bij volksdansvereniging

WESTERVOORT - Volksdansvereniging Westervoort is een internationale volksdansvereniging en bestaat sinds 1973. Er wordt gedanst onder deskundige leiding van Anke Meijer traditionele dansen uit diverse landen uit de hele wereld.

"Hou je van dansen en wil je een keer wat anders? Kom dansen bij VolksdansWestervoort. Internationaal dansen is ontzettend gezellig, gevarieerd en uitdagend. En… leuke bijkomstigheid is dat je geen danspartner nodig hebt! Zowel man als vrouw, beginner of gevorderde is welkom, ook als je lange tijd niet meer gedanst hebt en het weer wilt oppakken.

Interesse? Je bent welkom om een keer te komen kijken en nog leuker om een dans mee te doen. De lessen zijn elke dinsdag (met uitzondering van de schoolvakanties) van 20:00 tot 22:00 uur. Na de zomervakantie starten de lessen op 11 september. Kom vrijblijvend kennismaken in de Montessorischool Westervoort, Paepestraat 23 (hoofdingang via de Van de Hoevensstraat)." De eerste drie lessen zijn gratis. Belangstellenden kunnen zich per e-mail aanmelden: volksdanswestervoort@gmail.com of bij Ali Rondon, 026 3114430. Meer informatie staat op www.volksdanswestervoort.nl.

Programma Het Musiater

Tribute to Barbra Streisand

Om het repertoire van Barbra Streisand te vertolken, heb je een topzangeres nodig. En die hebben we in Nederland: Petra Berger. Petra is zelf ook een award winnende zangeres. Tel daar haar persoonlijke bewondering voor Streisand bij op en alle ingrediënten voor een tribute-concert zijn aanwezig.

Petra en haar band brengen vertolkingen van klassiekers als People en The Way We Were, pophits als Woman In Love en Guilty en natuurlijk nummers uit de vele films en musicals waarin Streisand straalde. Beleef met Petra Berger en haar band een unieke avond Streisand.

Het Musiater. Theaterconcert vrijdag 12 oktober 20.15 uur. Prijs 23 euro.

De Kleine Zeemeermin- De Musical- Jumbo

ZEVENAAR - Duik mee in het eeuwenoude verhaal met Sita als de kleine zeemeermin die verliefd wordt op de knappe mensenprins. Omdat ze zo graag bij hem wil zijn, verruilt ze bij een gemene zeeheks haar prachtige stem voor benen.

Maar, hoe vertelt zij de prins nu dat zij verliefd op hem is? En, wat is de zeeheks met haar stem van plan? Een nieuw, spetterend sprookje met een spannende twist voor het hele gezin! Na afloop is er een swingende sprookjesafterparty in de foyer en een meet & greet met alle acteurs.

Maandag 15 oktober en dinsdag 16 oktober voorstelling 1- 11.00 uur, voorstelling 2- 13.30 uur, voorstelling 3- 16.00 uur.

Let op: Kaarten zijn alleen verkrijgbaar via Jumbo Heemskerk. Vanaf 20 aug kun je via Jumbo Heemskerk sparen voor gratis toegangskaarten. Normale prijs 17,50 euro; Niet verkrijgbaar bij Het Musiater.

Busreis van KBO en PCOB

DUIVEN - KBO en PCOB verzorgen samen op woensdag 12 september een busreis naar de tuinen van Appeltern.

Belangstellenden en introducees zijn ook welkom. Opstapplaats is woonzorgcentrum Thuvine in Duiven. Vertrek om 9.15 uur; terugreis om 16.15 uur.

Kosten 11.00 euro per persoon. Opgave via 0316 2651101.

Sint-Werenfridus Westervoort

Misintenties zaterdag 18 augustus: Jan Jansen, Geert Jansen, Doortje v.d. Linde, Rob Bisselink, Engelien Bisselink, Wilma Wigman- Opgenoort, ouders Berntzen- Bloemberg.

Misintenties zondag 26 augustus: Jan Jansen, Geert Jansen, Doortje v.d. Linde, Corrie Messing-Disteli, Rob Bisselink.

Tijdens opruimacties in het voorjaar Rivierjutters verzamelen 1300 kilo afval

REGIO - Dit voorjaar gingen 1000 vrijwilligers uit zeven Gelderse riviergemeenten op pad om het afval in de uiterwaarden van de Waal, de Rijn en de Linge op te ruimen. Op circa 180 kilometer oever haalden de vrijwilligers van sport- en cultuurverenigingen liefst 1300 kilo afval op. Zonder de inzet van de vrijwillige rivierjutters zou dit afval terecht zijn gekomen in zee, waar plastic afval veel schade toe brengt aan het zeeleven.

Dit is het vierde jaar dat vrijwilligers de rivieroevers opruimen in de uiterwaarden in gemeente Lingewaard, Lingewaal, Neder-Betuwe, Neerijnen, Zevenaar, West Maas en Waal en Zaltbommel. De rivierjutters noemen plastic unaniem als het meest gevonden materiaal. Gaat het om de grootste vervuiler, dan wijzen de jutters voorlopig naar de recreanten. Ook troffen de jutters veel afval aan van de scheepvaart en de beroepsindustrie. De jutters deden ook een aantal bijzondere vondsten, zoals een cementtol, een stofzuiger en autostoelen.

Acties in najaar

In de meeste gemeenten zullen de Rivierjutters ook in het najaar aan de slag gaan. Zij worden dan vergezeld door Maasjutters in West-Maas en Waal en Maasdriel.

De opruimacties zijn onderdeel van Schone Rivieren, een initiatief van IVN Natuureducatie, Plastic Soup Foundation en Stichting de Noordzee. Opruimen is belangrijk, omdat nieuw afval aanspoelt met hoogwater. Om te komen tot een effectieve bronaanpak is inzicht nodig in de samenstelling en hoeveelheid van het afval langs de rivier. Met Schone Rivieren is voor het eerst in Nederland een grootschalig, meerjarig onderzoek gestart naar rivierafval in de uiterwaarden met citizen-science. Dat is dataverzameling door vrijwilligers voor wetenschappelijk onderzoek. De resultaten uit het onderzoek worden gebruikt om beleidsmakers en bedrijven aan te spreken om beleid aan te scherpen en lekkages te stoppen.

Filmhuis Bij Bert in Duiven

Filmhuis 'Bij Bert' (foto: S. Schaap)

DUIVEN - Voor het seizoen 2018/2019 heeft het Filmhuis Bij Bert weer veel plannen. Deze start op donderdag 6 september. Naast onze wekelijkse filmavonden op donderdagavond (aanvang 20.00 uur) en de gratis kindervoorstellingen (aanvang 15.30 uur) op woensdagmiddag organiseren we ook lezingen met als onderwerpen; Rembrandt, Caravaggio, Japanse acupunctuur, laaggeletterdheid, mindervalide-sport.

Natuurlijk is de filmmarathon weer gepland en wel op donderdag 15 november met als onderwerp Tom Hanks wwarbij we in pauze gezellig met elkaar eten. In januari 2019 staat de film & diner op het programma. het onderwerp houden we nog even geheim, maar het belooft speciaal te worden.

Ook werkt het filmhuis Bij Bert mee met het organiseren van de Horsterpark Appeltaartconcerten in de OGtent. Deze concerten vinden plaats op zondagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. In de pauze krijgen de bezoekers koffie of thee en de bekende Horsterpark appeltaart. Abonnementen zijn te bestellen op ondergenoemde website voor zestig euro. Eén introducee per kaartje is toegestaan. "Ook werken we mee aan het Jazz- en Bluesfestival op zondag 19 augustus van 13.00 tot 22.00 uur op het Remigiusplein. Toegang is gratis. Wilt u op de hoogte blijven van al onze activiteiten, meldt u dan aan via www.deogtent.nl."

Kunstenaarscollectief exposeert in Liemerije

Kunstenaarscollectief Variantes d´Art v.l.n.r. Almie Willems, Sandra Litjens, Sabine van den Brand (foto: Kunstenaarscollectief)

ZEVENAAR - Drie kunstschilders verenigd in het collectief Variantes d’ Art laten tussen 11 augustus en 10 november hun passie zien die zij in de loop van de jaren hebben ontwikkeld.

Almie Willems (Panningen), Sandra Litjens (Melick) en Sabine van den Brand (Giesbeek) zijn bevlogen in hun artistieke en uitgesproken uitingen. Ieder van hen heeft een geheel eigen schilderstijl.

Passie voor schilderen vanuit de behoefte 'scheppend' bezig te zijn. Almie Willems is al jarenlang actief op het gebied van creativiteit. Behalve uitdrukken van haar eigen inspiratie, zet zij haar creativiteit ook in om anderen op weg te helpen. Haar oeuvre bestaat uit diverse schilderwerken, in vele werken gebruikt zij diverse soorten materie. Almie volgt de Kunstacademie in Arendonk (B) en heeft verschillende nominaties voor kunstprijzen op haar naam staan.

De schilderijen van Sandra Litjens kenmerken zich door kleur en expressiviteit. ´Als ik mij kan uiten in kleur en beeld, kan ik me volledig los maken van de wereld om mij heen´. Haar schilderstijl is duidelijk herkenbaar door haar penseelvoering en kleurgebruik. Met dit kleurgebruik weet zij de kijker te raken.

Sabine van den Brand laat zich inspireren door natuur en vergankelijkheid. Haar inspiratie haalt zij onder andere uit lange ritten met haar paard en herinneringen aan zee, strand en haar jeugd. Zij weet realistische beelden spannend neer te zetten door gebruik te maken van verschillende materialen.

De expositie is te zien in Liemerije, Hunneveldweg 12 in Zevenaar en is dagelijks vrij toegankelijk van 8.00- 20.00 uur.

Aanmelding voor kinderkleedjesmarkt en oproep aan hobbyisten Dag van de Laar in Arnhem

ARNHEM - De Dag van de Laar wordt weer een spetterend evenement voor jong en oud, georganiseerd door wijkvereniging De Oostelaar.

Van 11.00 – 16.00 uur is er veel te beleven op en rond het terrein van boerderij De Kroon en in het Bingelradepark. Houd eind augustus de publicaties in het wijkblad, op de website (www.oostelaar.nl) en op facebook in de gaten.

Eén van de activiteiten is een kleedjesmarkt voor kinderen. "Heb je overbodige speelgoed en/of wil je andere spulletjes verkopen? Kom dan naar boerderij De Kroon! Van tevoren reserveren van een plek voor een kleedje is wel noodzakelijk en is gratis. Mail vóór 25 augustus naar info@oostelaar.nl.

Verder doen we een oproep aan hobbyisten. Woont u in De Laar en hebt u een leuke hobby, die u met anderen wilt delen? U kunt hiervoor een halve kraam huren om uw producten te promoten en te verkopen. Etens- en drinkwaren zijn hiervoor uitgesloten. Tot uiterlijk 25 augustus kunt u een halve kraam voor 7,50 euro; reserveren via www.oostelaar.nl."

Oogstmarkt Steenen Camer in Arnhem

ARNHEM - Zondag 26 augustus is het park 'De Steenen Camer’ in Arnhem-zuid van 12:00 tot 17:00 uur weer het gezellige decor voor de jaarlijkse oogstmarkt. Bij 45 kramen komt de bezoeker alles te weten over biologische producten, tuinieren, natuur en een duurzaam milieu. Ook zijn er biologische -plantjes en -oogstproducten te koop. De toegang en parkeren is geheel gratis.

De tuinders van BTV-Elderveld presenteren hun oogst in mooi opgemaakte kruiwagens of manden op showtafels. In de boomgaard kan men een fruitboom adopteren. Kinderen kunnen selfies maken met echte Romeinse soldaten of Romeinse kinderspelen spelen. Scouting Schutgraaf doet spannende dingen voor de jeugd.

De Romeinse tuin is te bezoeken. Op de plek van deze tuin kweekten Bataafse boeren verse groenten, fruit en kruiden voor de 450 legionairs in het verdedigingsfort Meinerswijk. Bataafse en Romeinse figuranten vertellen de historische verhalen en waarvoor die gewassen door de Romeinen werden gebruikt. Iedereen kan proeven van de Romeinse kip-groentesoep met Romeins brood en er is een informatiekraam met boeken over de Limes, de Romeinen et cetera.

Eten, drinken, markt en muziek. Kom vooral ook proeven van de eigen gemaakte biologische pompoen- of courgettesoep van verse oogst, de heerlijke biologische tosti of andere hapjes. Er is gezellige achtergrondmuziek en zang van De Telers. In clubhuis ‘De Schuur’ kan men terecht voor een kopje koffie, biologische thee, drankje of versnapering. Kortom, een bijzondere markt voor het hele gezin, om een middagje ongedwongen te vertoeven.

Dans eens mee in Zevenaar

Een gezellige middag dansen met de dansgroep Lidagroz (foto: T. van Dijk)

ZEVENAAR - Heb je zin in dansen en heb je genoeg van dat moderne gedoe zoals Hip Hop, Steps of Salsa. Kom dan eens bij Lidagroz kijken.

"Wij zijn de Liemers dansgroep Zevenaar en dansen elke maandag in de sportzaal van het Juvenaat in Zevenaar met een grote groep leden. Het plezier in het dansen, het bewegen op muziek en de gezelligheid zijn zeer belangrijk. De dansen die we leren zijn internationaal, maar we leren ook nieuwe dansen op moderne choreografie. 's Middags dansen we onder de ervaren dansleiding van Attie Wielders en 's avonds gaat het er wat pittiger aan toe onder leiding van de jongere maar ook ervaren Mascha Kreugel.

Wij starten het nieuwe seizoen op 10 september met een open dansdag in het Juvenaat. Om 13:30 uur beginnen we met de middaggroep en om 19:30 uur met de avondgroep. Kom gezellig binnen kijken en hopelijk word je ook gepakt door het dansvirus. Kan je al dansen of weet je niet of je het kan, wij starten op 17 september met een extra cursus voor beginnende leden.Tijdens deze cursus die uit zes maandagavonden bestaan kan je het dansen en de sfeer zelf ervaren tegen een gereduceerde prijs (zie ook www.lidagroz.nl).

Zesde editie van Bert Timmer Memorial Loop

DUIVEN - Op zondag 2 september is zesde editie van Bert Timmer Memorial Loop in het Horsterpark in Duiven

De inschrijving voor de zesde editie van de Bert Timmer Memorial Loop die op zondag, 2 september wordt gehouden, is geopend. Start en finish plek is Horsterpark in Duiven. Ook deze keer zijn de afstanden 5 en 10 km present, beide afstanden gaan over één ronde in een zeer afwisselend en prachtig decor. Voor de jeugd zijn er de afstanden 500 en 1000 meter. Helaas heeft onze vaste speaker Henk Borgmeijer moeten afzeggen vanwege gezondheidsproblemen, maar er is een goede vervanger, Harry van Ginkel. Harry is zelf hardloper en trainer en voorziet menige bekende loop van zijn deskundig commentaar.

Nieuw dit jaar is de scholencompetitie én een Business / Team loop. Bedrijven, clubs, verenigingen, buren, collega's, kortom iedereen die een team van minimaal drie en maximaal vijf lopers kan samenstellen, kan zich inschrijven als Team en genieten van een sportieve dag inclusief een uniek VIP arrangement, voorzien van een hapje, een drankje én muziek. Uiteraard zijn er de informatie kraampjes en ook voor de kinderen wordt gezorgd.

Kindercentra 'Puck en co' neemt voor deze dag de oppas van de kleintjes over van de ouders, zodat deze met een gerust hart hun sportieve prestatie kunnen leveren. De jeugd kan zich uit leven op een springkussen en schmink is voorhanden, kortom veel aandacht en zorg voor de toekomst. Muziek is ook aanwezig, Music4U, een allround coverband die alle genres zoals, disco, funk, pop, soul tot in de puntjes beheerst zal zorgdragen voor de muzikale omlijsting. Alle informatie en voor inschrijving kan iedereen terecht op www.btml.nl. Kortom, alle ingrediënten zijn weer aanwezig om er een prachtige dag van te maken tijdens het 'Jaarlijks sportief evenement in de Liemers'.

Heel Pannerden vlagt op 9-9-2018

PANNERDEN - De sociale betrokkenheid van de Coop in Pannerden is altijd al groot geweest. Ook op 9-9-2018 speelt dat een belangrijke rol.

Dan zullen er duizenden schutters uit de omgeving, ons mooie dorp bezoeken voor de Federatieve Schuttersdag. Een mooie gelegenheid om Pannerden eens goed op de kaart te zetten. De verschillende schutterijen zullen door het dorp trekken en er zijn op allerlei verschillende plekken wedstrijden.

Het zou toch geweldig zijn als bij ieder huis in Pannerden de vlag van Schutterij Claudius Civilis wappert om de schutterijen welkom te heten. Omdat er vast mensen zijn die deze vlag nog niet hebben, zijn we vanaf maandag 6 augustus een actie gestart waarbij er gespaard kan worden voor een schuttersvlag. De actie duurt tot en met 8 september. Bij 5 euro krijgen klanten een zegel. Met een volle kaart van 10 zegels kunt u slechts voor 5 euroeen schuttersvlag t.w.v. 15 euro kopen. Kom snel naar Coop Pannerden en begin te sparen voor die vlag. Tenslotte maken we samen 't verschil!

H. Antonius Abt in Loo

Zondag 19 augustus om 10.30 uur, Schuttersmis, Woord en Communieviering, voorganger Diaken A. van Zundert, zang Antoniuskoor. Aansluitend om 12.00 uur Processie, voorgangers Pastoor Thanh en Diaken A. van Zundert.

Zaterdag 25 augustus om 18.00 uur Woord en communieviering. Voorganger W.Herbes, zang Dames-en Herenkoor.

Geef je baby muziekles bij Kunstwerk! Het Musiater

ZEVENAAR - Tien muzieklessen vanaf negen maanden, kan dat al? Jazeker, bij Muziek op schoot bij Kunstwerk!

Samen met je (klein)kind ga je dansen en liedjes zingen, met instrumenten spelen en muziekspelletjes doen. Samen plezier maken met muziek verrijkt de band met je (klein)kind. Muziek heeft bovendien een positieve invloed op de ontwikkeling van het kind, zoals taalontwikkeling en waarnemingsvermogen.

Maandag 24/09, 09.30 uur In De Ogtent in Duiven. Donderdag 20/09, 09.30 uur in Het Musiater in Zevenaar. Cursusprijs: 83 euro (inclusief liedjesmap).

Opvoedingsondersteuning, samen weet en kun je meer bereiken!

REGIO - Home-Start de Liemers is een project dat in de drie Liemerse gemeenten wordt uitgevoerd door Humanitas en bestaat sinds 2009.

Getrainde en betrokken vrijwilligers ondersteunen gezinnen met kinderen ,in de leeftijd van 0-14 jaar, in de thuissituatie. Laagdrempelige opvoedingsondersteuning noemen we het. De vragen vanuit ouders/verzorgers zijn heel divers en variëren van bv. leren grenzen aan te geven, structuur leren aanbrengen, opvoeden in Nederland tot de behoefte aan een sparring-partner en praktische opvoedingsadviezen. Het team bestaat uit 30 vrijwilligers en 2 projectcoördinatoren.

Hoe werkt Home-Start+ de Liemers? Wekelijks komt een getrainde vrijwilliger bij het gezin langs. Centraal staat de vraag en behoefte van het gezin. Doel van de ondersteuning is om de druk van de ketel te halen in het gezin dat het tijdelijk zelf niet redt. Hierdoor kan rust en ruimte ontstaan, die ouders en kinderen kunnen helpen de situatie beter te beheersen. De ondersteuning is gratis voor gezinnen en tijdelijk (van enkele tot 12 maanden). De ervaring leert dat met de juiste ondersteuning het gezin er uiteindelijk vaak zelf uitkomt!

In de Liemers is de vraag: 'Opvoedingsondersteuning een schande of een voorrecht?' al door honderden gezinnen positief beantwoord door te ervaren wat een vrijwilliger voor hen kan betekenen. Veel ouders die tijdelijk een steuntje in de rug van iemand kunnen en konden gebruiken omdat opvoeden niet altijd even lekker gaat/ging. Hoe fijn kan het dan zijn wanneer een getrainde vrijwilliger in zo'n periode een luisterend oor biedt, rust brengt en/of helpt met praktische zaken?

Voor informatie of een gesprek, als belangstellende, gezin, vrijwilliger of verwijzer kan men terecht bij de projectcoördinatoren: Loes Hulsebosch l.hulsebosch@humanitas.nl, 06 35130961 Eline van Kuijk e.vankuijk@humanitas.nl, 06 13436787.

Plogging in Horsterpark

DUIVEN - Zaterdag 25 augustus verzorgt loopgroep Fros in samenwerking met GoClean de Liemers de eerste editie van de Plogging Run in het Horsterpark.

De Plogging Run is een sociaal, maatschappelijk evenement waaraan zowel hardlopers als wandelaars deel kunnen nemen. Het doel van de organisatoren is mensen samenbrengen binnen een sportieve omlijsting, waarbij tevens een bijdrage wordt geleverd aan een schoner en zwerfafvalvrijer milieu.

Hondentraining
Met trots kan de organisatie vertellen dat Enjoycleaningup Alex van Eck en zijn geweldige zwerfafval zoekende hond Joy bij dit geweldige event aanwezig zullen zijn. Alex: "Ik heb mijn hond getraind om te zoeken naar plastic flesjes. Dit ging zo goed dat we dat hebben uitgebreid met blikjes en pakjes drinken. Tijdens het uitlaten zijn we samen geobsedeerd door zwerfafval en nemen we alles mee wat we vinden." (http://enjoycleaningup.com)

Neem je trouwe viervoeter mee, ook die kan helpen om zwerfafval tegen te gaan! Alex geeft je tips en legt uit hoe je jouw hond kan trainen! De routes variëren tussen de 2 en 10 kilometer. Voor kinderen en minder validen zijn er aangepaste routes. De start is om 10:00 bij het theepaviljoen in het Horsterpark. Iedereen kan deelnemen. Houd je van bewegen en hecht je waarde aan een schoner milieu; schrijf je dan in via info@goclean-deliemers.nl. De deelname is gratis.

Duivense Sportverkiezing krijgt vervolg

DUIVEN - De Duivense Sportverkiezing krijgt een vervolg. Op vrijdag 25 januari zal in Hotel Van der Valk Duiven het Duivens Sportgala plaatsvinden.

In januari van dit jaar hebben Dianne de Geus en Mathieu Maanders een succesvolle eerste editie van dit evenement neergezet. Een evenement dat van begin tot eind opgezet is door de steun van vele Duivense Ondernemers. Ondernemers als bijvoorbeeld Bob van der Valk (Hotel Van der Valk Duiven), Peter Houthuijzen (Welling Grand Café en Catering) en Jacques Kok (Fotografie Jacques Kok) hebben volledig belangeloos steun toegezegd om ook de komende editie een succes te laten zijn. Dankzij de steun van vele ondernemers kunnen Dianne en Mathieu een gratis en volledig toegankelijk evenement voor iedereen organiseren. Zonder hiervoor gebruik te maken van welke gemeentelijk financiële ondersteuning ook.

Het Duivense Sportgala is een avond waarbij we terugkijken op het Sportjaar 2018. Tijdens dit jaarlijkse feest voor de sport in Duiven, Groessen en Loo worden, onder het toeziend oog van de vakjury, de prijzen voor Sporter / Sportteam-, Aangepast Sporter / Sportteam-, Sporter onder de 16 jaar, Bijzondere prestatie en Sportfoto van het Jaar uitgereikt.

Naast de uitreikingen is de avond een mix van interviews, entertainment en biedt het een podium voor de Sport in zijn totaal. Amateur, semi-professioneel en professioneel, er is aandacht voor iedereen tijdens het Duivens Sportgala.

Blind date: verrassingsvoorstelling

ZEVENAAR - Kunstwerk! heeft een date! Een theaterdate wel te verstaan, samen met alle schouwburgen in Oost-Gelderland. Want in dit weekend viert Kunstwerk! de start van een kersvers theaterseizoen.

Speciaal hiervoor heeft Kunstwerk! Het Musiater een heerlijke theateravond in petto met één overeenkomst: de kaartjes kosten slechts een tientje! Wie er waar te zien is blijft nog even geheim, het is immers een blind date… Een tipje van de sluier, het wordt een heerlijk avondje lachen!
Kunstwerk! Het Musiater
Seizoensopening zaterdag 29 september a.s. aanvang 20.15 uur, prijs € 10,- Jumbo Heemskerkzaal.
Bestel nu online je tickets op www.liemerskunstwerk.nl

Genieten van Thoen, in de ambiance van Thans

OUD-ZEVENAAR - Restaurant en zaal Thoen & Thans, van Laurens en Marita Reijmer, zit naast de alom bekende St. Martinuskerk in Oud-Zevenaar. Daar waar al menig (bruilofts)feest is gevierd bij de familie Van Kempen-Wieleman waar de familie Reijmer het pand van heeft gekocht.

Na een grondige verbouwing kunt u er nu ook, van donderdag tot en met zondag, terecht voor een lunch of diner. Op het terras kunt u genieten van dit idyllische plekje in Oud-Zevenaar. Naast het terras ligt de kruiden- en moestuin waar de koks geregeld te vinden zijn voor verse producten.

De gerechten zijn veelal gebaseerd op gerechten van vroeger, maar in een nieuw jasje gestoken. De gasten roemen de verrassende smaakcombinaties en de beleving van de open keuken. Veel mensen kiezen voor het verrassingsmenu waarbij de chef-kok bepaalt wat de gasten te eten krijgen. De gasten kunnen dan wel aangeven of ze dieetwensen hebben. Daarnaast kunnen de gasten ook à la carte dineren.

Naast het restaurant heeft Thoen & Thans ook een zaal voor vergaderingen, feesten en trouwerijen. De zaal is geschikt voor gezelschappen van 25 tot 120 personen. Feesten zijn tegenwoordig maatwerk. "Wij bespreken vooraf de wensen van de gast en bekijken wat onze mogelijkheden zijn. Zo wordt ieder feest een uniek feest!", aldus Laurens en Marita Reijmer. Van koud- en warm buffet, barbecueën op de Ofyr tot een avondfeest. Alles behoort tot de mogelijkheden. De eerste huwelijken zijn al gesloten op deze unieke plek. Dat kan binnen in onze zaal, maar ook buiten op het terras.

Restaurant-Zaal Thoen & Thans, Kerkweg 10 in Oud-Zevenaar. www.thoen-thans.nl.

Sjoelen op de maandagavond?

ZEVENAAR - Elke maandagavond wordt er door de leden van de sjoelclub Sjovelie gesjoeld bij Ons Huis aan de Dr Honigstraat 3 in Zevenaar.

Interesse? U bent van harte welkom, om geheel vrijblijvend natuurlijk, een avondje mee te sjoelen. We beginnen altijd om 19.30 uur. En als het bevalt, kun je daarna jarenlang elke maandagavond komen sjoelen! Meer weten? Vraag Ria Sanders (0316 333088) of Tonnie Steenvoort (0316 332657).

Sporen van mensen

REGIO - De expositie 'Sporen van mensen: boeren, ridders en soldaten: het resultaat van de opgravingen in Kerkwijk en de Randweg in Didam' is van 1 juni tot medio september te zien in gemeentehuis Montferland.

De expositie is tijdens de openingsuren van het gemeentehuis voor iedereen gratis te bekijken. Maandag - vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur. Woensdag van 13.30 tot 16.00 uur. Donderdag van 17.00 tot 19.00 uur.

Deze expositie toont de vondsten in Kollenburg, Kerkwijk en de Randweg vanaf de Bronstijd, IJzertijd, Romeinse tijd tot in de volle Middeleeuwen van meerdere archeologische instanties samen met vrijwilligers. De tentoonstelling is georganiseerd door Gemeente Montferland samen met het Archeologisch Dienstencentrum (ADC), De Historische archeologische Stichting en Kunstwerk! Liemers Museum.

Start Bridgeclub Angerlo

ANGERLO - Bridgeclub Angerlo opent op maandagmiddag 3 september het nieuwe bridgeseizoen. Op donderdag 13 september is de jaarvergadering en op donderdag 20 september starten ook de avondspelers de competitie.

Er wordt gespeeld in centrum De Meent, Prinses Margrietlaan 3a i Angerlo. Bridgeclub Angerlo staat bekend om zijn ragfijn spel en om zijn motto: 'De gezelligheid is troef'. Info te verkrijgen via Herman Rensen 0313 473869 of h.rensen4@upcmail.nl.

Schilderworkshop Herman Brood

REGIO - De kleuren van Herman Brood. Tijdens deze workshop gaan we eerst kort de kleurentheorie doornemen – hoe en wanneer versterken kleuren elkaar, maar ook kijken we hoe mensen in verschillende poses worden uitgebeeld, met of zonder muziekinstrumenten.

Eerst schets je op papier, daarna ga je aan de slag met acrylverf op een schilderdoek. Deze workshop is geschikt voor beginners en gevorderden.
Prijs is inclusief materiaal en koffie/thee op donderdag 30 augustus van 9:30 – 13:00 uur. Docent: Anita Salemink. Prijs: 27,50 euro.

Derde 3 Oever Open Atelier Route in de Gelderse Poort

REGIO - In het derde weekend van september vindt het jaarlijkse 3 Oever Festival plaats in de Gelderse Poort. Een belangrijk onderdeel van het festival is de 3 Oever Open Atelier Route. Ruim vijftig kunstenaars exposeren speciaal voor dit festival in hun eigen atelier of op een andere locatie in het grote festivalgebied.

'Het is heel mooi dat de route groeit', vindt de organisatie, 'Tijdens zo'n festival kunnen bezoekers en bewoners van de Gelderse Poort op een laagdrempelige manier kennis maken met kunst.' Veel expositieplekken worden feestelijk aangekleed met muzikale optredens.

'Een kijkje in het atelier van een kunstenaar geeft een completer beeld dan alleen een kunstwerk aanschouwen,' zegt een van de kunstenaars, 'In het atelier is het maakproces, of de weg ernaar toe te zien. Het geeft je een blik in de werkplaats van de kunstenaar. Zoiets zie je niet zo veel.'

Bijzonder is ook dat er voor het 3 Oever festival routes worden uitgezet, zodat de bezoeker door het prachtige natuurgebied van de Gelderse Poort van atelier naar atelier kan fietsen of wandelen. Uiteraard zijn de meeste locaties ook met de auto bereikbaar.

Meer informatie over de 3 Oever Open Atelier Route en over het 3 Oever Festival staat op de website https://www.3oeverfestival.nl/nl.

Laatste informatieavond voor SamenLoop voor Hoop

Wandelaars onderweg tijdens de 24 uurs-estafette SamenLoop voor Hoop de Liemers (foto: Fotic, Walter Verwaal, Duiven) Fotic, Walter Verwaal, Duiven

ZEVENAAR – Op woensdagavond 29 augustus is de laatste informatieavond als voorbereiding voor de SamenLoop voor Hoop de Liemers.

Deze avond is voor teamcaptains, teamleden, vrijwilligers en iedereen die zich nog wil aanmelden voor deze 24 uurs wandelestafette.
De informatieavond begint om 19.30 uur in het Theepaviljoen in het Horsterpark, dus niet in de OGtent!

Teams en vrijwilligers worden geïnformeerd over alle praktische zaken tijdens de SamenLoop, zoals: Indeling evenemententerrein; Het 24 uurs-programma met de openingsceremonie, kaarsenceremonie en slotceremonie; Opbouwen tenten. Overnachten; Taken voor de vrijwilligers en wanneer is jouw hulp nodig' En nog veel meer.

Kaarsenzakken/Sleutelhangers

Tijdens de informatie-avond kun je kaarsenzakken à vijf euro kopen. Op deze kaarsenzak kun je een tekst schrijven of tekening maken voor iemand die je wilt gedenken of wilt steunen. Op 8 september plaats je de kaarsenzak langs het parcours. Tijdens de kaarsenceremonie branden alle kaarsen. Ook kun je sleutelhangers kopen à twee euro als blijvende herinnering aan de SamenLoop voor Hoop. Kaarsenzakken en sleutelhangers zijn ook bij de wandelteams te koop.

SamenLoop voor Hoop de Liemers wordt gehouden in het Horsterpark in Duiven. Je kunt als team mee wandelen, zodat er 24 uur lang minimaal 1 lid van het team in het parcours is. De opbrengst van de SamenLoop voor Hoop gaat naar het KWF, tien procent gaat naar Het Braamhuis in Zevenaar. Meer info staat op www.samenloopvoorhoop.nl/de-liemers.

Voorbereiding dames Basketiers ‘71

ZEVENAAR - Het damesteam van de Basketiers ‘71 werd vorig seizoen kampioen en is daarmee gepromoveerd naar de eerste klasse. In de tussentijd is het bestuur achter de schermen druk bezig geweest met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen, nieuwe kleding, nieuwe staf enzovoort.

"Door de promotie zien wij dat de aantrekkingskracht voor damesbasketbal is vergroot. Zodanig zelfs dat we dit seizoen met twee damesteams in de competitie spelen. Beide teams zijn inmiddels gestart met de trainingen en spelen zondag 26 augustus een oefenwedstrijd in sporthal De Heerenmaten. Om 14.15 uur speelt dames 2 tegen Batouwe VU18 uit Bemmel. Aansluitend speelt dames 1 om 16.00 uur een wedstrijd tegen Tonego Dames 1 uit Haaksbergen.

Kom kijken en moedig de dames aan voor de nieuwe frisse seizoenstart, wilt u zelf ook een keer basketbal ervaren en meedoen, kom gewoon langs tijden een training. Kijk even op www.basketiers.nl wanneer er getraind wordt. U bent welkom en de eerste drie keer meetrainen is vrijblijvend."

Schilderworkshop Herman Brood

Schilderworkshop Herman Brood

REGIO - De kleuren van Herman Brood. Tijdens deze workshop gaan we eerst kort de kleurentheorie doornemen – hoe en wanneer versterken kleuren elkaar, maar ook kijken we hoe mensen in verschillende poses worden uitgebeeld, met of zonder muziekinstrumenten.

Eerst schets je op papier, daarna ga je aan de slag met acrylverf op een schilderdoek. Deze workshop is geschikt voor beginners en gevorderden.
Prijs is inclusief materiaal en koffie/thee op donderdag 30 augustus van 9:30 – 13:00 uur. Docent: Anita Salemink. Prijs: 27,50 euro.

'Sporen van mensen'

'Sporen van mensen'

REGIO - De expositie 'Sporen van mensen: boeren, ridders en soldaten: het resultaat van de opgravingen in Kerkwijk en de Randweg in Didam' is van 1 juni tot medio september te zien in gemeentehuis Montferland.

De expositie is tijdens de openingsuren van het gemeentehuis voor iedereen gratis te bekijken. Maandag - vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur. Woensdag van 13.30 tot 16.00 uur. Donderdag van 17.00 tot 19.00 uur.

Deze expositie toont de vondsten in Kollenburg, Kerkwijk en de Randweg vanaf de Bronstijd, IJzertijd, Romeinse tijd tot in de volle Middeleeuwen van meerdere archeologische instanties samen met vrijwilligers. De tentoonstelling is georganiseerd door Gemeente Montferland samen met het Archeologisch Dienstencentrum (ADC), De Historische archeologische Stichting en Kunstwerk! Liemers Museum.

Honderd jaar oude bikkels

ZEVENAAR - De meesten van ons zullen waarschijnlijk het oude bikkelspel niet meer kennen.

Maar de moeder van Kees van de Graaff heeft zo'n honderd jaar geleden het spel nog gespeeld met deze bikkels die haar vader zelf heeft gemaakt. Wel ontbreekt de grotere bikkelbal. Aangezien deze van een soort klei werd gemaakt kon hij ook makkelijk sneuvelen. Lees meer over het bikkelspel in de privéparelmap met verhalen. Dan kom je te weten wat kuilder, stovert, esser en staander betekenen.

Wie wil kan in het museum ook zelf eens het bikkelspel uitproberen met een spel dat speciaal hiervoor in de koffieruimte beschikbaar is. De bikkels zijn onderdeel van de presentatie privé-parels die het hele jaar 2018 te zien is in Kunstwerk! Liemers Museum.

De mixers weer van start

ZEVENAAR - Joker- en klaverjasclub De Mixers begint het nieuwe seizoen weer op 24 augustus.

Ze kaarten in Ons Huis, Dokter Honingstraat 3 in Zevenaar en zijn op zoek naar nieuwe leden. Mocht u zin hebben om iedere woensdagavond te komen kaarten, meldt u zich dan aan op telefoonnummer 0316 846079.

Start Bridgeclub Angerlo

Start Bridgeclub Angerlo

ANGELO - Bridgeclub Angerlo opent op maandagmiddag 3 september het nieuwe bridgeseizoen. Op donderdag 13 september is de jaarvergadering en op donderdag 20 september starten ook de avondspelers de competitie.

Er wordt gespeeld in centrum De Meent, Prinses Margrietlaan 3a i Angerlo. Bridgeclub Angerlo staat bekend om zijn ragfijn spel en om zijn motto: 'De gezelligheid is troef'. Info te verkrijgen via Herman Rensen 0313 473869 of h.rensen4@upcmail.nl.

Programma Filmhuis Zevenaar

The Mercy (foto: Filmhuis Zevenaar)

THE MERCY. Een zeilreis om de wereld in 80 leugens. Op zoek naar erkenning en geld om zijn noodlijdende bedrijf te redden, besluit de Engelse amateurzeiler Donald Crowhurst (Colin Firth) mee te doen aan een nonstop solo zeilrace om de wereld. In oktober 1968 verlaat hij met zijn zelfgebouwde boot de haven, zijn vrouw (Rachel Weisz) en kinderen op de kade achterlatend. Al snel blijkt dat hij het avontuur volledig heeft onderschat. Do 16/8, vr 17/8, di 21/8 20:15u en ma 20/8 14:30u.

MY GENERATION, een documentaire over The Swinging Sixties: meer dan een mythe. Arbeiderszoon en filmicoon Michael Caine voert ons in deze documentaire door een periode waarin Londense creatieve vrijbuiters en kleurrijke muziek de grijze Britse klassenmaatschappij door elkaar schudde. Met een groot ons-kent-ons-gehalte heeft Caine onderonsjes met ondermeer modekoningin Mary Quant, supergroupie Marianne Faithful, overlevende Beatle Paul McCartney en topmodel Twiggy. De hoeveelheid beelden van Swinging London is overweldigend! Ma 20/8 en wo 22/8 20:15u.

THE LEISURE SEEKER op herhaling. Ella en John hebben samen een prachtig leven gehad. Nu ze beiden ernstig ziek zijn, verlangen ze naar een laatste avontuur. Met hun oude camper, ‘The Leisure Seeker’, ontvluchten ze de benauwende bemoeienis van hun dokters en volwassen kinderen. Oscarwinnares Helen Mirren en Golden Globe winnaar Donald Sutherland schitteren in deze romantische tragikomedie van de Italiaanse regisseur Paolo Virzi. Zo 19/8 20:15u.

Voor meer informatie www.filmhuiszevenaar.nl

Filmhuis Didam opent seizoen met Mama Mia! Here We Go again

Mama Mia! Here We Go again (Foto van filmdepot.nl)

DIDAM - Op vrijdag 31 augustus om 20.00 uur en op maandag 3 september om 20.00 uur opent Filmhuis Didam het nieuwe seizoen feestelijk met de komische musicalfilm Mama Mia! Here We Go again.

Vijf jaar na de gebeurtenissen uit de eerste film treffen we een zwangere Sophie aan op het Griekse eiland Kalokairi. Het hotel wordt feestelijk heropend nadat het een jaar eerder wegens het overlijden van haar moeder Donna was gesloten. Ze heeft Donna's hartsvriendinnen Rosie and Tanya en haar drie mogelijke vaders Sam, Bill en Harry uitgenodigd, maar niet haar grootmoeder Ruby, de moeder van Donna, omdat die Donna in de steek heeft gelaten toen die zwanger van haar was. Sky belt dat hij een goede baan heeft gevonden in het buitenland. Als ze bij elkaar willen blijven moet hij hiervan af zien of moet Sophie afzien van het runnen van het hotel. Door een storm is er schade en dreigt er niemand te komen…..

Zing, dans, lach en wordt opnieuw verliefd met dé feelgood film van deze zomer. Tien jaar na het wereldwijde succes van Mamma Mia! The Movie nodigen we je uit om terug te keren naar het magische Griekse eiland Kalokairi in een geheel nieuwe musical gebaseerd op de liedjes van ABBA. In deze film keren we ook terug in de tijd en zien we hoe de relaties uit het heden tot stand kwamen.

Filmhuis Didam is te vinden aan de Kerkstraat in gebouw Waverlo. Reserveren en meer informatie over films of het filmhuis: www.filmhuisdidam.nl. Entree 7 euro, ‘Vriend Van’ 5 euro.. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open. De filmzaal is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

Meld je aan voor Eindeloos Musiceren!

ZEVENAAR - Eindeloos Musiceren is bedoeld voor mensen met een verstandelijke of fysieke beperking, mensen met Parkinson en dementie. Maar ook eenzame en licht gedesoriënteerde ouderen hebben baat bij muziek. De muziek kan thuis, in zorginstellingen of door medewerkers van de thuiszorg gebruikt worden.

Door Eindeloos Musiceren in te zetten, krijgt de mantelzorger meer rust en ondersteuning. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat muziek de kwaliteit van leven en de interactie met de omgeving kan verbeteren. Het blijkt dat muziek ook letterlijk iets doet in de hersenen. Het activeert de hersenen en kan zelfs nieuwe verbindingen maken. Daarnaast kan muziek invloed hebben op de pijnbeleving, energie beïnvloeden en bijdrage leveren aan een betere motoriek.

Een vrijwilliger van Eindeloos Musiceren komt bij de cliënt langs om samen te bepalen welke muziek een belangrijke rol in het leven heeft gespeeld en maakt een afspeellijst. Het effect van muziek is het grootst als de muziek van betekenis is geweest in het leven en emoties en herinneringen oproept. Via Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers is het mogelijk om de muziek kant en klaar aan te bieden op een IPod, inclusief koptelefoon en speaker. De Leo Harmonie verzorgt optredens in diverse zorginstellingen in de gemeente Zevenaar. Door herkenbare muziekstukken te spelen, zal het geheugen geprikkeld worden. Door de juiste muziek op de juiste momenten in te zetten, verloopt de verzorging vaak makkelijker. Daarnaast worden mensen vaak rustiger en vertonen ze minder probleemgedrag.

Als vrijwilliger van Eindeloos Musiceren krijg je twee gratis trainingen, zodat je individuele afspeellijsten kunt samenstellen. Aan het eind van de training krijg je een certificaat.

Eindeloos Musiceren biedt ook de Aubade en het Herinneringskoor aan. Bij de Aubade verzorgt een muziekdocent samen met leerlingen een intiem concert in zorginstellingen. Daarnaast ondersteunt het team van Eindeloos Musiceren zorginstellingen en gemeenten bij het opzetten van een Herinneringskoor. Een Herinneringskoor bestaat uit mensen met dementie of een andere chronische ziekte, mantelzorgers, familie, vrijwilligers. Samen zingen verbindt! Via de website van Kunstwerk! Het Musiater en Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers kun je je aanmelden voor het project Eindeloos Musiceren. Wil je je niet digitaal aanmelden? Bij iedere vestiging van de bibliotheek liggen inschrijfformulieren voor je klaar.

Wil je vrijwilliger worden of meer informatie? Neem dan contact op met Kunstwerk! via info@liemerskunstwerk.nl. Eindeloos Musiceren is een initiatief van: Kunstwerk ! Culturele Voorzieningen in de Liemers, AlzheimerMuziekGeluk, Ignar Rip Liemerije deskundige zorg voor ouderen en Leo Harmonie, Lobith. Wil je ook partner worden? Laat het Kunstwerk! dan weten via info@liemerskunstwerk.nl.

Geloofsgemeenschap H. Andreas Groessen

Kerkberichten:

Liemerse bedevaart naar Kevelaer: Op donderdag 6 september wordt de Liemerse bedevaart naar Kevelaer gehouden. Komende week hebt u nog de gelegenheid om u op te geven (tm 28 augustus). Mochten er geen formulieren achter in de kerk liggen, dan kunt u contact opnemen met het centraal secretariaat van de parochie.

Vieringen: Zo 19-08-2018: 09.30 uur: Communieviering parochianen voorganger Wim Herbes. Zo 26-08-2018: geen viering. Zo 02-09-2018: geen viering.

Intenties: Zo 19-08-2018: Jaargedachtenis Hennie Wouters, Tonie Vreman, jaargedachtenis Anja Jansen-Hubers, jaargedachtenis Miriam Reijmer-Peters, ouders Vermeulen-Kiewiet en Theo, Theodorus en Riek van Ditshuizen-Peters, Frits en An van den Hazelkamp-Terwindt,ouders Moorman-Bloemberg, Bernard Bouwman, Gerrit en Leike Driessen, familie Kloppenburg, Gerrit en Joke Uffing-Polman, Maria Nass-Uffing, Wim en Riet Driessen-Teunissen, Theodorus en Gerda Aleven-van Uum, Theo en Evelien Scholten,jaargedachtenis Bennie Lendering, Riet Otten-Peters, Bep Elfrink.

Programma Het Musiater

Tangarine Uiteen

Het leven heeft ze uit elkaar gedreven: de tweelingbroers Sander en Arnout Brinks van het muziekduo Tangarine. Ze delen nog altijd dezelfde tourbus en ze staan nog elke avond zij aan zij op het podium, maar hun levenswegen zijn van elkaar afgebogen. Het is voor het eerst in hun bestaan als eeneiige tweeling dat hun levens niet langer gelijk oplopen. Deze wrange broederschap klinkt door in hun nieuwste theatertour en op hun nieuwste album. Tangarine is niet langer een loepzuivere folkband. Hun muziek is grilliger en meeslepender geworden.

Het Musiater. Theaterconcert donderdag 11 oktober 20.15 uur. Prijs 21 euro.

Toners en doppen voor MDVS Doesburg

DOESBURG - Om de muziekkas wat te spekken zamelt MDVS lege toners in. Deze lege toners worden her-verwerkt en leveren een klein bedrag op voor de muziekvereniging.

Dit geld wordt dan weer gebruikt voor de aanschaf van nieuwe muziekstukken of onderhoud van instrumenten. Daarnaast heeft iedereen ze wel thuis, plastic doppen… van frisdrankflessen, fruitsappakken of pindakaaspotten bijvoorbeeld. Bij MDVS worden die doppen ingezameld, omdat ze geld waard zijn. KNGF Geleidehonden gebruikt de opbrengst van deze doppen voor de opleiding van hun honden. MDVS draagt deze organisatie een warm hart toe en zamelt dus graag deze doppen voor hen in!

"Heeft u lege toners of plastic doppen, lever ze dan in bij het clubhuis De Harmonie van MDVS Doesburg (Burg. Nahuyssingel 2a in Doesburg). Het clubhuis is open op dinsdag- en donderdagavond van 19:00 – 22:30 uur of mail naar mdvs-doesburg@hotmail.nl, dan komt iemand ze ophalen wanneer u er flink wat heeft."

Programma Het Musiater

Programma Het Musiater

Tangarine Uiteen. Het leven heeft ze uit elkaar gedreven: de tweelingbroers Sander en Arnout Brinks van het muziekduo Tangarine. Ze delen nog altijd dezelfde tourbus en ze staan nog elke avond zij aan zij op het podium, maar hun levenswegen zijn van elkaar afgebogen. Het is voor het eerst in hun bestaan als eeneiige tweeling dat hun levens niet langer gelijk oplopen. Deze wrange broederschap klinkt door in hun nieuwste theatertour en op hun nieuwste album. Tangarine is niet langer een loepzuivere folkband. Hun muziek is grilliger en meeslepender geworden.

Het Musiater. Theaterconcert donderdag 11 oktober 20.15 uur. Prijs 21 euro.

Autismecafé De Liemers

ZEVENAAR - Vrijdag 7 september is er weer een bijeenkomst van Autismecafé De Liemers. Het café is voor volwassenen vanaf 25 jaar met autisme die normaal tot hoog functionerend zijn.

Zij hebben hier de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Deze keer is het onderwerp ‘ASS in de media’. Je bent welkom als je hierover met andere mensen met een ASS wil praten.

Autismecafé De Liemers is in het gebouw van Caleidoz, De Hooge Bongert 3 in Zevenaar. Om 19.30 uur gaat het café open. Het themagesprek is van 20.00 tot 21.00 uur en er is tot 21.30 uur gelegenheid om na te praten. Aanmelden is niet nodig en de entree is 3,50 euro. Meer informatie staat op www.auti24.nl.

De nieuwe Mazda6 nu bij Jansen Arnhem

ARNHEM – Uit het goede hout gesneden: de nieuwe Mazda6. Oog voor elk detail. Ook als leaseauto. Ervaar de Mazda6 zelf, kom langs of maak snel een afspraak voor een proefrit. Je kunt de nieuwe Mazda6 bewonderen in de showroom van Autobedrijf Jansen Arnhem, dé Mazda dealer / Peugeot & Citroën specialist voor Arnhem en omstreken.

De nieuwe Mazda6 combineert een stijlvol en verfijnd design, geavanceerde veiligheidssystemen en een nieuw niveau van rijplezier met een oog voor elk detail. Het interieur is met een hoogwaardige afwerking ontworpen rondom de bestuurder. Dat merk je direct als je plaatsneemt achter het stuur, het vakmanschap straalt er vanaf en de verfijnde afwerking is standaard.

Ook onderweg is op elk detail gelet. Dankzij diverse aanpassingen aan het onderstel en de verbeterde geluidsisolatie is elke kilometer voorzien van soepel rijgedrag en kracht wanneer je het nodig hebt. G-Vectoring Control zorgt voor een rijbeleving die je alleen in een Mazda kunt ervaren. En dankzij het nieuwste pro-actieve i-Activsense veiligheidssysteem is jouw rit zo veilig als mogelijk.

Wil je meer informatie over de voordelen van Mazda6? Maak dan vrijblijvend een afspraak, bel (026) 364 88 88 of kijk op www.jansenarnhem.nl. Wij helpen u graag! Voor inlichtingen kan men contact opnemen met: Autobedrijf Jansen Arnhem, Vlamoven 28, Arnhem, 026 3648888; info@jansenarnhem.nl, www.jansenarnhem.nl.

Jazz & Bluesfestival op het Remigiusplein in Duiven

Julian Sas en band

DUIVEN - Belangeloos iets organiseren omdat je het dorp weer wilt laten bruisen. Duiven heeft jarenlang weinig reuring gehad op gebied van horeca en evenementen. Met het realiseren van het nieuwe winkelcentrum en het opnieuw aangelegde Remigiusplein waren alle ingrediënten voor nieuwe activiteiten aanwezig. De mensen achter Duuve´s Mixed Music zagen een mooie kans om een aantal van deze activiteiten te organiseren.

Als je van jazz en blues houdt wat is er dan mooier dan je eigen Jazz en Bluesfestival te organiseren? Gewoon een kwestie van de juiste mensen met de juiste contacten bij elkaar brengen. Daarnaast zoek je een aantal sponsoren die Duiven een warm hart toedragen. Er gaat veel tijd zitten in de organisatie, maar als het plein dan vol staat, word je trots en geniet je nog meer van de muziek die je graag wilt horen.

Duuve's Mixed Music gaat dit jaar en volgend jaar diverse concerten organiseren. Het hoogtepunt van het jaar zal 19 augustus zijn: het Jazz & Bluesfestival. "We zijn er in geslaagd een fantastisch programma samen te stellen."

13.00 - 15.00 uur: De Sunnyside Jazz Band. Swingende dixieland met een knipoog naar New Orleans.

15.00 - 17.00 uur: Uit België: Boogie Phil & the Wise Guys. Jazz, Boogiewoogie, Swing. Perfecte dansmuziek

17.00 - 18.00 uur: Pauze. Maar u hoeft zich niet te vervelen. Soundchecks van de twee bluesgroepen. Een belevenis op zich.

18.00 - 20.00 uur: De Bluesbreakers. Ritmische blues van grote klasse. Bekend in Nederland, Duitsland, Oostenrijk et cetera.

20.00 - 22.00 uur: De finale. Julian Sas en Band. Het Remigiusplein zal dan veranderen in een swingend geheel. Julian Sas wordt in zijn genre algemeen beschouwd als één van de grootste bluesartiesten die Nederland ooit heeft voortgebracht en als gitarist behoort hij tot de absolute top van Europa. De band bruist en kookt waar het moet, maar speelt net zo gemakkelijk een gevoelige ballade. De toegang tot het festival is geheel gratis.

Bij Kapsalon Verheij in Lobith is niets te gek

LOBITH - Een strakke coupe, nieuw kleurtje, figuurtjes inscheren of wil je jouw haar gewoon weer lekker fresh? Bij ons, van Kapsalon Verheij in Lobith, is niets te gek. We willen ons dan ook onderscheiden van de rest, daarom staat er wat spannends te gebeuren.

Onze kapperszaak bestaat al sinds 1933 en werd toen opgericht door mijn oma Mimi Lintzen. Vandaag de dag kun je in feite alles met je haar doen wat je wil, iets wat in de beginjaren ondenkbaar was. Nieuwe tijden vragen om een nieuwe aanpak, iets waar wij vrolijk aan meedoen. Er mag gerust worden gesteld dat we innovatief en ruimdenkend zijn in onze zaak. Welke kapper haalt bijvoorbeeld in zijn hoofd om een geheel eigen 'waxlijn' op de markt te brengen? Nou, wij zijn de uitdaging aangegaan en binnenkort kunnen de klanten onze eigen haarstylingsproducten op de kop tikken. Het is een uniek product. Het is bedacht in de Liemers en wordt hier ook gemaakt. ,Daarnaast werken wij met abonnementen, iets wat nieuw was in de regio toen wij het lanceerden.

'Mooie zaak, gezellige sfeer en allemaal vakmensen aan het werk', 'Geweldige kapperszaak, ik ben hier al jaren een tevreden klant'. Dit is slechts een greep uit onze recenties op internet. Dit is waar je het als kapper voor doet. Persoonlijk draait het voor mij om het contact met onze klanten. Gewoon een leuke babbel tijdens het knippen. Als de klant dan tevreden de deur uitstapt en de volgende keer weer voor ons kiest, is de missie geslaagd.

Brasserie Hugo's: een parel voor Westervoort

“Gasten zijn bij ons echt een avondje uit”

WESTERVOORT - Met Brasserie Hugo's is Westervoort een parel rijker. In november 2017 opende Jan van Anholt na Velp zijn tweede eetgelegenheid met dezelfde naam in Huize Hamerden en de loop zit er vanaf dag één goed in.

"Mensen weten ons goed te vinden", lacht Mandy Reymer. "Gasten die bij ons komen dineren zijn echt een avondje uit, ze nemen echt de tijd."

Zeven dagen per week vanaf 11.00 uur verwent de assistent-manager samen met bedrijfsleider Niels Gabriël en achttien collega's gasten in de prachtig verbouwde boerderij aan de Hamersestraat in een laagdrempelige, gezellige setting met heerlijke gerechten. Stuk voor stuk culinaire, verse hoogstandjes met voor een ieder wat wils. Broodjes, salades en klassiekers als lunch, smaakvolle voor-, hoofd- en nagerechten als diner. Een huisgemaakte schnitzel 'Hugo's stijl, een rumpsteak gecombineerd met gebakken gamba's, een black angus bavettesteak, zalmfilet. Zomaar een greep uit de gevarieerde menukaart van de brasserie, die Niels Gabriël regelmatig 'ververst'. Het gevolg is dat mensen die eenmaal over de drempel van Hugo's zijn gestapt vaker terugkomen om zich telkens opnieuw te laten verrassen.

Brasserie Hugo's biedt plaats aan zeventig gasten. Op het gezellige terras kunnen nog eens zestig mensen terecht voor een diner, lunch, high tea, kop koffie of tussendoortje. Een groot voordeel: parkeren kan naast de deur. Naast de 'vaste' menukaart hanteert Hugo's voor gezelschappen speciale groepsmenu's. Rest nog één vraag: waar komt de naam Hugo's vandaan? Mandy lacht: "De hond van Jan heette zo."

Brasserie Hugo's, Hamersestraat 53, Westervoort; www.brasserie-hugos.nl.

Tolkamer Kadedagen

TOLKAMER - Stichting Horeca Tolkamer (SHT) is er helemaal klaar voor. De sfeer is opperbest; alles is geregeld. Alleen het weer kan nog spelbreker zijn. Ook dit jaar is de onderlinge verstandhouding perfect. Elke eerste dinsdag van de maand komen de 8 horecaondernemers wisselend qua locatie bij elkaar.

SHT niet alleen actief tijdens Tolkamer Kadedagen. De Tolkamer Kadedagen waren aanleiding om de koppen bij elkaar te steken. Het heeft inmiddels geresulteerd in een samenwerking tijdens verschillende evenementen het afgelopen jaar. Zoals het zeer geslaagde afscheid van de gemeente Rijnwaarden op de markt en het exploiteren van het terras van café De Buck op de markt in Lobith, tijdens de kermis. Door alle kermisvierders als zeer positief ervaren.

Vrijdags de 24e augustus Rio aan de Rijn. Zeker na een zeer geslaagde eerste editie, van deze zomercarnaval vorig jaar, in samenwerking met carnavalsvereniging Het Olde Tollus, zijn de verwachtingen hoog; dat wordt bomvol dit jaar. Zeker met DJ Robert Pouwels achter de knoppen.

Zaterdagmiddag komen de kinderen aan hun trekken. Vele vrijwilligers zullen ervoor zorgen dat de kleintjes, zoals elk jaar weer, een onvergetelijke middag hebben. Uiteraard zal er drinken en een ijsje zijn.

Zaterdagmiddag de 25e zal er ook voor het eerst een zeskamp zijn. Dit in samenwerking met info@vitalitysports.nl voor informatie zie onze site.

Zaterdagavond zullen enkele regionaal bekende bands de tent op de kop zetten. Nedjus zal optreden en de band Recoverband zal het beste beentje voor zetten. Succes verzekerd!

Zaterdagavond ook: Vuurwerk! Als Katan Vuurwerk uit Ulft, er net zo'n spektakel van maakt als vorig jaar, zal iedereen weer verbaasd zijn, ergens tussen 22.00 en 23.00 uur

Zondag 27 augustus zal de kade in teken van een Hollandse dag staan. DJ Danny Keurentjes zal voor de gepaste muziek zorgen. Ook Drumfanfare corps PCL zal enkele keren een optreden verzorgen. Ook zal er een Special Guest zijn.

Ook zondag de 27e, Braderie in Tolkamer. Voor info betreffende kramen kunt u terecht bij info@themaevents.nl en/of 06 31769290.

Alle entree is gratis. Info: www.tolkamerkadedagen.nl.

21 / 28

22 / 28

23 / 28

24 / 28

25 / 28

26 / 28

27 / 28