GN Nijmegen-Noord

21 november 2018

GN Nijmegen-Noord 21 november 2018


Nieuw carnavalsseizoen Lentse Kikkergat geopend!

LENT - Het begin van de avond stond in het teken van de bekendmaking van het nieuwe Jeugdprinsenpaar van carnavalsvereniging 't Knupke.

Beginnend met het installeren van drie nieuwe jeugdraadsleden, werd gestart met de proclamatie. Met weer een volledige (jeugdraad) van 11, werd middels een video het nieuwe Prinsenpaar geproclameerd. Voor het eerst in de geschiedenis van CV 't Knupke stond daar Jeugdprinsenpaar Yarn en Marit samen met Jeugd adjudant Tibe. Samen met een alsmaar toenemend jeugd kabinet, gaan zij de Lentse jeugd voor tijdens dit aankomende carnaval seizoen...

Terwijl de zaal zich steeds verder vulde en iedereen steeds meer begon te speculeren, was het rond 23.00 uur tijd voor de bekendmaking van de Heerser van het Kikkergat 2018/2019. Onder begeleiding van dweilband Excellent en een videoboodschap van het nieuwe Kabinet stond daar om 23.11 uur Prins René d'n Toeteraar met zijn Kabinet.

Dit jaar heeft de voorzitter van carnavalsvereniging 't Durstige Bluumke zelf de scepter in handen genomen. Samen met zijn Pages Britte en Denise en zijn Adjudant Patrick zullen zij dit jaar de grootste optocht van Nijmegen en omstreken voorgaan.

Het Prinsenpaar Yarn (zoon) en Marit, Prins René (vader) d'n Toeteraar werd heel veel plezier toegewenst in Lent!

Repair Café Nijmegen-Noord

Elektronica ter reparatie. (foto: Jan Rikken)

LENT - In het Wijkvoorzieningenhart De Ster aan de Queenstraat 37b1 in Lent wordt op 24 november van 14.00 uur tot 16.30 uur weer een Repair Café gehouden.

In het Repair Café kan men terecht voor kleine reparaties van elektrische apparaten, kleine meubels, houten voorwerpen, speelgoed, fietsen, tuingereedschap, computers en printers. Ook kan men hier terecht voor naai- en verstelwerk aan kleding. Het is de bedoeling dat men meekijkt met de reparatie of deze onder deskundige begeleiding zelf uitvoert. Gereedschappen en materialen zijn aanwezig.

De reparatie wordt gratis uitgevoerd, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. En ook als je niets te repareren hebt, ben je welkom om mee te helpen bij de reparatie van iemand anders of voor een gezellig praatje. Meer informatie staat op www.repaircafenijmegen.nl/noord/.

Ouderenbeurs Oosterhout en Slijk-Ewijk groot succes

de ouderen werden getrakteerd op een stamppottenbuffet (foto: Ans v.d. Mark)

OOSTERHOUT - Zo’n 175 ouderen uit Oosterhout en Slijk-Ewijk bezochten op 15 november de derde ouderenbeurs.

Voor een tjokvolle zaal opende burgemeester van Asseldonk de beurs namens de gemeente. Het programma bestond uit een informatief gedeelte voor de ouderen om langer in het dorp te kunnen blijven wonen. In verschillende presentaties kregen de aanwezigen informatie over het Sociaal Kernteam, over de mogelijkheden voor dagbesteding en over ONS Gezondheidserf. Voor ouderen in Oosterhout en Slijk Ewijk zijn veel voorzieningen. Je moet ze alleen weten te vinden.

In de gymzaal van het Dorpshuis waren dertig standjes ingericht waar veel groeperingen, organisaties en instanties onder grote belangstelling hun aanbod presenteerden.

Tussendoor was er veel gelegenheid om gezellig bij te kletsen met elkaar, waarbij een muziekbandje zorgde voor veel gezelligheid.

De bijeenkomst werd afgesloten met een stamppottenbuffet dat gretig aftrek vond. Iedereen heeft zitten smullen.

Na afloop kregen alle aanwezigen de actuele 'Zorg- en Activiteitenwijzer' mee naar huis met een overzicht van alle organisaties en hun contactpersonen, evenals alle recreatieve activiteiten voor de ouderen.

Het was voor alle ouderen een gezellige, informatieve en onvergetelijke bijeenkomst. Oud worden in Oosterhout en Slijk-Ewijk, wie wil dat nou niet?

Bingo bij Kantropa Oosterhout

OOSTERHOUT - Op vrijdag 23 november houdt de vogelsportvereniging Kantropa haar terugkerende bingo met de welbekende prachtige prijzen.

Ook zijn er diverse geldprijzen te winnen en levensmiddelendozen. De bingo bestaat uit acht rondes en de kosten daarvan zijn 4,50 euro. Ook is er de welbekende gratis ronde en verloting voor eenieder die meespeelt.

De aanvang van de bingo is 20:00 uur en de zaal is al open om 19:00 uur. De bingo zal gehouden worden in café/zaal Merkus aan de Dorpstraat 12 in Oosterhout.

Kerstmarkt in Slijk-Ewijk

Kerstsfeer. (foto: Dini Huijbers)

SLIJK-EWIJK - Het Sinterklaasfeest is weer in zicht, een spannende tijd, vooral voor kinderen, maar ook volwassenen kijken naar de decembermaand uit. December kan ook wel de feestmaand van het jaar worden genoemd.

Zodra Sinterklaas weer is vertrokken kijken veel mensen alweer uit naar kerstmis. In Slijk-Ewijk is daar rekening mee gehouden, want op vrijdag 7 december wordt er in dorpshuis Beatrix een gezellige kerstmarkt gehouden. Er zijn kerstbomen te koop, dus iedereen kan direct de kerstsfeer in huis halen.

Op de markt is een diversiteit aan spullen. Kramen met kerstspullen en versieringen, maar ook oliebollen, glühwein en andere lekkernijen. Na de markt is het gezellig om even in de serre te zitten met een kopje koffie en wat lekkers. Daarna is het niet meer zo erg om de kou weer in te moeten.

Het adres van dorpshuis Beatrix is: Dorpsstraat 15 in Slijk-Ewijk. "Wilt u op deze gezellige markt nog een kraam huren? Wees er snel bij, want er zijn er nog maar een paar. Mail naar Dini Huijbers: ralfendini@dinih.nl of bel 06 36565385."

Nieuwe Prins van Nölerhout bekend

Prins Ben de Zwevende Troef met hofdames Claudia en Astrid. (foto: Sabrina Sanders)

OOSTERHOUT - Zaterdag 17 november stond in een goed gevuld Wielewoalersnest de Prinsenwissel op het programma. Het eerste deel van de wissel bestond uit het afscheid van Prins Jim van De Karrewielers en zijn hofdames Joyce en Joyce.

Net na de klok van 22.11 uur begon deel twee van de wissel. Het gordijn ging los en daar hingen drie grote speelkaarten. Onder begeleiding van de favoriete muziek van de Prins en cryptische foto’s van het trio werden de kaarten langzaam omhoog getrokken en stond daar Prins Ben de Zwevende Troef met zijn hofdames Claudia en Astrid.

Ben Janssen is geboren en getogen in Nijmegen. Hij is 45 jaar en werkzaam als manager enginering bij Howden Thomassen compressoren in Rheden. Samen met zijn vrouw Esther zijn zij trotse ouders van Joris en Roel. Ben is een ontzettende sportliefhebber; voetbal, darten, kaarten, tennissen, tafeltennis en niet te vergeten de derde helft! Hij wordt bijgestaan door zijn hofdames Claudia van Opstal en Astrid Repkes.

Claudia is werkzaam in het Radboudumc op de medische oncologie afdeling. Samen met man Erik en kinderen Lieke, Tobias en Camiel wonen zij al weer enkele jaren in de Dorpsstraat. Astrid is werkzaam bij de Driestroom als medisch secretaresse van het artsen en verpleegkundigen team. Na haar werk gaat zij naar huis in Nijmegen Noord naar haar man René en kinderen Aniek en Jesse.

Prins Ben, Claudia en Astrid zijn allen lid van carnavalsgroep Net Zat. Het motto van Prins Ben is: “Doe mee ook al scoor je geen bal, dat geeft niks want het is carnaval!”

Sprekende Stilte in Ressen

RESSEN - We leven in een vaak roerige wereld waarin je soms voor je gevoel wordt geleefd. De Pleisterplaatsvieringen in het prachtige Middeleeuwse kerkje van Ressen (Kerkenhofstraat 3) helpen je om ruimte te maken in je hoofd en hart.

Dit jaar putten we uit de schatten van de kloostertraditie. Op een zondag van elke oneven maand is er ’s avonds een Pleisterplaatsviering. De eerstvolgende is op 25 november met als thema ‘sprekende stilte’. Er is ruimte voor inspirerende teksten, stilte, meditatieve muziek en liederen uit onder andere Taize en Iona. De vieringen beginnen om 19:30 uur, duren ongeveer drie kwartier en worden afgesloten met koffie/thee/ontmoeting in de Kosterij. (www.pleisterplaatsressen.nl)

Nijmeegse Leuke luitjes op stap

NIJMEGEN - Tientallen Leuke luitjes uit Nijmegen en omgeving zoeken een of meer buurtgenoten van zestig jaar of ouder om samen op stap te gaan. Ze hebben zich aangemeld bij Leuke luitjes om maatjes te vinden.

Sinds vorig jaar zomer zijn al diverse mensen met elkaar in contact gebracht. Ze gaan samen op stap. Maar het is niet klaar. Nog niet iedereen heeft al voldoende nieuwe contacten gevonden. De organisatie zoekt nog meer Leuke luitjes en dan vooral 60-plussers die willen wandelen, naar cultuur of samen een hapje willen eten.

Buurtgenoten samen op pad? Dat lukt dankzij Leuke luitjes, zo blijkt uit reactie van deelnemers: “Bedankt voor de bemiddeling. Het is gelukt en we hebben al ‘n eerste wandeling gemaakt. Ik zou graag met nog meer mensen in contact komen die graag wandelen."

Ook in Nijmegen zijn Leuke luitjes. Reeds 43 mensen hebben zich aangemeld. De meeste deelnemers zijn vrouwen. De oudste is maar liefst 100 jaar, de jongste is 55 jaar. Ze hebben interesse in cultuur, wandelen, of samen iets drinken of een hapje eten. Voor meer informatie: https://leukeluitjes.nl/activiteiten. Na intikken van de postcode worden Nijmeegse Leuke luitjes zichtbaar en wat ze willen doen.

Via Leuke luitjes kun je in contact komen met mensen in de buurt die dezelfde hobby’s hebben als jij. Om die buurtgenoot makkelijker te vinden is Leuke luitjes opgericht. Aanmelden is simpel en gratis.

Winterconcert in Lent

LENT - Onder het motto 'Muzikaal Samen' is er in de Maria Geboortekerk in Lent zondag 16 december van 16.00 – 17.30 uur een winterconcert.

In de sfeervolle Maria Geboorte Kerk te Lent geven de plaatselijke koren en de muziekvereniging weer hun jaarlijkse concert. Het concert is dit jaar breder en gevarieerder van opzet dan voorgaande jaren. Naast kerstmuziek staan ook andere sfeervolle optredens op het programma. 'Muzikaal Samen' zal tot uiting komen in het samenspel van de ensembles en in de samenzang met toehoorders.

Medewerking verlenen: Het Koor Young at Heart uit Lent onder leiding van Reinoud van der Haar

Muziekvereniging Het Lents Orkest Lent , de Canisius Concert Band onder leiding van Leo van Santvoort, het Sint-Leonarduskoor Oosterhout met muziek van ensemble Al Segno onder leiding van Luca Consoli, het Non Kozakken Koor Lent onder leiding van Peter Rohde.

De presentatie van het Winterconcert is in handen van Margo Ribberink. Het concert is gratis toegankelijk. Wel zal een vrijwillige bijdrage na afloop zeer op prijs gesteld worden.

Film in De KiK: The Square

Film: The Square. (foto: pr)

ELST - Op donderdag 22 november om 20:00 uur draait de Artfilm 'The Square' in Theater De KiK in Elst.

Een publiciteitsstunt rondom een tentoonstelling in een Zweeds museum loopt volledig uit de hand. In een vermaard museum houdt een kunstenaar een tentoonstelling met als doel het altruïsme te promoten. Hij doet dit door middel van het scheppen van een symbolische ruimte waar alleen maar goede dingen gebeuren. Om wat meer ruchtbaarheid aan de tentoonstelling te geven besluit de manager van het museum een meedogenloos pr-bureau in te schakelen. Maar wanneer het pr-bureau te ver gaat in zijn publiciteitscampagne, lopen de zaken uit de hand en ontstaat er publieke opschudding die de hypocrisie van de media blootlegt.

Kaartjes zijn te reserveren via www.theaterdekik.nl.

Bid & Breakfast in Ressen

RESSEN - Op elke laatste vrijdag van de maand is er een Bid & Breakfast in Ressen. Aansluitend aan het dagelijks ochtendgebed is er op vrijdag 30 november weer een gezamenlijk ontbijt. Omdat het fijn is om af en toe nog wat na te praten en elkaar te ontmoeten.


Het ochtendgebed start om 9:00 uur en duurt ongeveer 15 minuten. Daarin is er ruimte voor meditatieve muziek, een aantal korte teksten waaronder een gebed en meditatieve stilte. Aanmelden is niet nodig, iedereen is welkom.
Zoals bij elk ochtendgebed is vanaf 8:45 uur de kerk open (Kerkenhofstraat 3, Ressen). (www.pleisterplaatsressen.nl)

Black Friday met Janice

NIJMEGEN - Vrijdag 23 november is het Black Friday bij Holland Casino Nijmegen. Een casinoavond met hoge kortingen, aantrekkelijke winacties en bijzonder entertainment.

Hoge kortingen: Profiteer van honderd procent korting op de entree, eerste drankje en hapje. Dineer in ons restaurant en draai uw korting tot wel zestig procent.

Aantrekkelijke winacties: Zet uw gratis verkregen actiefiche in bij Amerikaanse Roulette en maak kans op vijftig euro. Speel mee op de speelautomaten en maak ongeacht uw inworp of winnende combinatie kans op een luxe stedentrip naar Milaan. Of neem gratis deel aan de loterij en maak kans op diverse giftcards oplopend tot tweehonderd vijftig euro.

Bijzonder entertainment: Wordt het spel u even te spannend? Bezoek dan onze beautycounter voor een bijzondere haarcreatie, visagie of laat u verzorgen door onze barbiers. Bovendien staat stylist Janice voor u klaar met de laatste stylingtips.

Komt u ook? Graag tot ziens op vrijdag 23 november in Holland Casino Nijmegen.

Over Holland Casino

Holland Casino brengt het spannendste spel, altijd gastvrij en betrokken. Jaarlijks bezoeken circa 5,8 miljoen gasten één van de veertien vestigingen van Holland Casino. Een uniek aanbod van spel in een veilige en betrouwbare omgeving staat centraal. Holland Casino is wereldwijd toonaangevend op het gebied van veilig en verantwoord spelen. In samenwerking met verslavingszorg heeft Holland Casino het Preventiebeleid Kansspelen ontwikkeld. Het kansspelaanbod van Holland Casino staat onder extern toezicht van het NMi en de Kansspelautoriteit. De speelautomaten in Holland Casino hebben gemiddeld een uitkeringspercentage van ongeveer tweeennegentig (de wettelijke norm is tachtig procent). Bij een tafelspel als Roulette kan dit oplopen tot 97,3 procent. Meer informatie is beschikbaar op de website of volg Holland Casino Nijmegen op Facebook.

Parochie

H. Maria Magdalena

Zaterdag 24 november
19.00 uur: H. Maria Geboorte Driel, eucharistieviering, F. Bomers, Cantorije, St. Caeciliaviering
19.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, eucharistieviering, N. Sales, InVoice
19.00 uur: St. Willibrordus Herveld, eucharistieviering, V. Bulthuis, St. Caeciliakoor, St. Caeciliaviering
19.00 uur: H. Maria Geboorte Lent, eucharistieviering, G. Peters, St. Caeciliakoor St. Caeciliaviering


Zondag 25 november
10.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst, eucharistieviering, V. Bulthuis, St. Caeciliakoor
10.00 uur: O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad, eucharistieviering, G. Peters, GK De Levensbron en
                 Herenkoor

Doordeweekse vieringen R.K. parochie Maria Magdalena

Maandag
Heteren, 18.30 u. Liefkenshoek (wcv), elke maandag

Dinsdag
Huissen-Stad, 19.00 u. dagkapel, rozenkrans, elke dinsdag
Oosterhout, 09.00 u. dagkapel, 1e dinsdag v.d. maand

Woensdag
Angeren, 09.30 uur u. sacristie/kerk, 1e woensdag v.d. maand
Doornenburg , 09.30 u. kerk , 2e woensdag v.d. maand
Gendt, 09.30 u. dagkapel, 4e woensdag v.d. maand
Herveld, 19.00 u. kapel Hoge Hof, 1e woensdag v.d. maand
Huissen-Zand, 09.30 u. dagkapel , 3e woensdag v.d. maand
Lent, 19.00 u. St. Jozef, 2e woensdag v.d. maand

Donderdag
Elst, 10.30 u. Tertzio, 1e donderdag v.d. maand
Elst , 09.30 u. De Hoeksteen, 2e donderdag v.d. maand
Elst, 10.30 u. Tertzio (wcv), 3e donderdag v.d. maand
Elst , 09.30 u. De Hoeksteen, 4e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 5e donderdag v.d. maand

Vrijdag
Bemmel, 10.00 u. kapel Liduina,1e vrijdag v.d. maand
Valburg, 09.00 u. sacristie, rozenkrans, elke vrijdag
Valburg, 09.30 u. sacristie, elke vrijdag

Eucharistievieringen, tenzij anders vermeld (wcv)
Na de viering is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

Stichting12q

BEMMEL - U kent vast wel iemand in uw omgeving met kinderen, of misschien heeft u zelf kinderen. Het mooie aan kinderen is dat zij nog alles mogen ontdekken, fouten kunnen maken om zich uiteindelijk te ontwikkelen tot gelukkige personen waar men trots op is en van houdt. Maar wat nou als die ontwikkeling niet loopt zoals verwacht en men niet kan vertellen wat je te wachten staat?

Stichting 12q zet zich in om kinderen die een zeldzame afwijking hebben op chromosoom 12q te begeleiden, om ook het maximale uit het leven te halen ondanks de beperkingen. Maar om dit te realiseren is onderzoek nodig en onderzoek kost geld, veel geld.

Sinterklaas

"Om onze doelen te realiseren organiseren wij geregeld iets om geld op te halen. En ook dit jaar verkopen wij rond de Sinterklaasperiode, weer heerlijke chocoladeletters van Strik Patisserie uit Nijmegen waarvan een deel van de opbrengst naar onze stichting gaat. De letters kosten 8,75 euro per stuk en zijn er in de smaken melk, wit of puur. Ze zijn in Bemmel verkrijgbaar bij Sterren Kinderkleding, Be Noa en De Schaapskooi. Op zaterdag 24 november staan wij ook bij Sportclub Bemmel."

Op www.stichting12q.com staat meer informatie over de stichting. "Zeg nou eerlijk ieder kind, met of zonder beperking, verdient het toch om gelukkig te zijn?"

10 / 12

Hoezee,
Jayden heeft nu ook zijn
zwemdiploma B.
Gefeliciteerd kanjer.
Opa Henny, Oma Diny en Woezel.

Deze stoere jongen,
wordt 24 november
5 jaar.
Luuk van harte gefeliciteerd.
Liefs van Oma Ria.

hieperdepiep hoeraaa
Tessa is 5 jaar!
Gefeliciteerd lieve meid!
Dikke kus van papa, mama,
Luuk en Thijs

Deze vrolijke meid wordt alweer 6 jaar!
Gefeliciteerd Noa!
Een dikke kus van

Papa, mama & Lea

50 jaar....
met elkaar
voor elkaar
naast elkaar

van harte gefeliciteerd met jullie 50 jarig huwelijk
jullie (klein)kinderen

Hoera, Ise wordt alweer 1 jaar.

Gefeliciteerd
van oma Marian en opa Hans.

Joan en Mia 50 jaar getrouwd!
Op 26 november 2018 zijn
Joan en Mia Hendriks
50 jaar getrouwd.

Van harte gefeliciteerd namens jullie kinderen en kleinkinderen.

Hiep, Hiep, Hoera.
Op 26 november is onze
lieve Timo al 1 Jaar.

Een dikke knuffel van
Opa en Oma v/d Berg

Vroem Vroem ...
Vol gas naar de basisschool.
Heel veel plezier Sepp!

Liefs Opa & Oma Oegema.

Onze kleindochter Pleun,
wordt 23 november,
11 jaar
Van harte gefeliciteerd van
Opa en oma

22 november 2018:
Eef en Ria Lentjes 60 jaar getrouwd!
Van harte gefeliciteerd namens
de kinderen, klein - en
achter kleinkinderen.

Lieve Theo en Willy,
22 November al 50 jaar een paar!
Van harte gefeliciteerd en nog vele gelukkige en gezonde jaren samen!
Kinderen en kleinkinderen.

Vince onze kampioen die 26 november 3 jaar wordt.

Hartelijk Gefeliciteerd.

Opa en Oma de Leeuw en Opa en Oma Hulzebosch.

Lieve Silvia,

Van harte gefeliciteerd met je 50e verjaardag.

Liefs van ons allemaal
xxx

Onze lieve ouders Zeger en Diny Jansen zijn al 60 jaar een paar en nog steeds gelukkig met elkaar.

Yeshua mag zwemmen in het zwembad en de zee

Want hij heeft nu ook diploma B

Opa en oma

Vrijdag Black Friday in Bemmel

BEMMEL - Wie kent deze term nog niet? Black Friday is in de Verenigde Staten ontstaan en is de dag na Thanksgiving. Die vrijdag hebben de meeste werknemers in de VS vrij. Black Friday wordt beschouwd als het begin van het seizoen voor kerstaankopen. Om de mensen naar de winkels te trekken, adverteren veel winkels dan met speciale aanbiedingen, acties en spectaculaire kortingen.

Wie heeft niet de beelden op televisie gezien van kopers die massaal winkels in rennen en zich op de koopjes storten. In Nederland raakt Black Friday steeds meer ingeburgerd en daar willen de ondernemers van Bemmel zich graag bij aansluiten. Vrijdag 23 november is het in Bemmel dus Black Friday en bieden de deelnemende ondernemers diverse producten en diensten aan met flinke kortingen en zijn er aantrekkelijke acties. De deelnemers zijn te herkennen aan een grote Black Friday-poster op het raam.

"Op onze facebookpagina Beleef Bemmel heeft een aantal deelnemers al laten weten van welke aanbiedingen en kortingen u kunt genieten, maar u kunt zich ook laten verrassen tijdens uw bezoek. Omdat u misschien vrijdag overdag niet in de gelegenheid bent om naar het centrum van Bemmel te komen, lopen alle acties ook door tijdens de vrijdagkoopavond en op zaterdag 24 november."

Kinderactiviteiten

Om het winkelen ook voor de kinderen aantrekkelijk te maken is clown Click zowel vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur als zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur in het centrum aanwezig om de kinderen te verrassen. Op de Promenade staat zowel vrijdag als zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur een springkussen waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen.

Intocht Sinterklaas

Zaterdag 24 november vindt in Bemmel ook de intocht van Sinterklaas plaats. Vanaf 13.30 uur begint op de Markt programma en Sinterklaas en zijn knechten worden rond 14.00 uur verwacht. Al nieuwsgierig naar de aanbiedingen? Kijk dan op onze facebookpagina Beleef Bemmel. Al met al voldoende redenen om zowel vrijdag 23 als zaterdag 24 november naar het centrum van Bemmel te komen.

Nenini bestaat 20 jaar!

(foto: Ineke Jacobs) Foto: Ineke Jacobs

BEEK - "November '98 ben ik, Ineke Jacobs, in Beek-Berg en Dal Nenini begonnen met een winkel met tweedehands kwaliteitskleding en originele kadootjes."

"Inmiddels zijn we verhuisd naar een groter pand waar we twee verdiepingen hebben en een kapsalon in de winkel. We hebben een ruim aanbod van dames- en herenkleding. Wij selecteren kleding, schoenen en tassen op merk, kwaliteit, originaliteit en trend. Leuk om de vraag te krijgen 'is dit echt tweedehands?' Een compliment voor de inbrengers van de kleding."

Tweedehands is gelukkig steeds minder taboe. Mensen vinden het fijn om een leuke outfit te vinden voor minder geld. Tevens is bewuster consumeren voor meer mensen een doel op zich geworden. Met de regelmaat organiseert Nenini verschillende activiteiten zoals modeshows, kleuradvies, geurworkshop, haarverzorging, manicure. "Inbreng gaat bij ons op afspraak. Speerpunt komende jaar zal worden om nog meer mooie heren kleding in te nemen. Ken je dus mannen met mooie kleding, attendeer ze op Nenini. Ze krijgen bovendien ook nog eens veertig procent van de opbrengst. Iedere week hangen we ongeveer 150 nieuwe artikelen in de winkel, de moeite dus om regelmatig binnen te komen."

"We werken samen met de kledingbank in Nijmegen waar één keer per maand kleding naar toe gaat, die niet verkocht is. November is onze jubileum maand en daarom zijn er verschillende acties. Leuk als je een keer langskomt om onze winkel te bekijken. We zitten aan de Rijksstraatweg 307 in Beek-Berg en Dal. (www.nenini.nl)

Troef en het mysterie van de verdwenen verlanglijstjes

Troeft speelt op 25 november een sinterklaas-meezing-voorstelling voor het hele gezin in De Klif.

ELST - Een Sinterklaasvoorstelling voor het hele gezin! Kom je ook op 25 november naar De Klif (Nijmegen Noord)?

Tijdens deze heerlijke meezingvoorstelling 'Het mysterie van de verdwenen verlanglijstjes' gaat Troef samen met de kinderen op onderzoek uit. Er is dit jaar namelijk iets vreemds aan de hand: alle verlanglijstjes van de bewoners van de liedjesflat zijn verdwenen! Om het mysterie op te lossen wordt er bij de bewoners aangebeld en vertellen zij hun eigen verhaal. Met de hulp van Sinterklaas wordt het mysterie ontrafeld. (De Sinterklaas in deze voorstelling is een pop. Na de voorstelling zijn er wel een paar 'echte' pietjes in De Klif.)

Kom kijken, luisteren en zing mee met veel bekende sinterklaasliedjes! Troef bestaat uit Tom van de Venn (contrabas) en Edwin van Rijsewijk (gitaar).

De voorstelling om 14.00 uur is uitverkocht, maar voor de voorstelling om 16.00 uur zijn nog kaarten (entree 6 euro). Meer info en tickets via www.theaterdeklif.nl.

Kaartvoorverkoop eindejaarsconcert

BEMMEL - Egerländerkapel De Leemkuulers zal op zaterdag 15 december het jubileumjaar afsluiten in de Theaterkerk van Bemmel. Dit doen ze in samenwerking met het koor Meander.

Het concert begint om 20.00 uur en zal rond 22.30 zijn afgelopen. De kaarten kosten 7,50 euro per stuk. De kaarten zijn te bestellen via info@deleemkuulers.nl of vrijdagavond van 19.30 tot 20.00 uur in De Kinkel.

De foyer is open vanaf 19.00 uur. Daar is de goede doelenmarkt te bezoeken. Hier doen Stichting Ontwikkelings Samenwerking Bemmel, Het Vlinderfonds, De Minkhof en Het Buddyhuis (stophersentumoren.nl) aan mee. Deze instanties staan bij aanvang en tijdens de pauze van het concert een ieder graag te woord.