GN Arnhem

26 augustus 2017

GN Arnhem 26 augustus 2017


Oogstmarkt Steenen Camer

ARNHEM - Park 'De Steenen Camer' in Arnhem-Zuid vormt zondag 27 augustus van 12-17 uur het gezellige decor voor de jaarlijkse oogstmarkt. De toegang is geheel gratis. 45 kramen staan in het teken staan van biologisch, natuur, milieu, duurzaam en multi-culti.

Tuinders van BTV-Elderveld zullen hun oogst presenteren in mooi opgemaakte kruiwagens of manden op showtafels. Ook zijn er diverse open-tuinen. In de boomgaard kan men een fruitboom adopteren. Kinderen kunnen zich laten schminken of maken selfies met of als een Romein of met Asterix en Obelix. Scouting Schutgraaf gaat spannende dingen doen voor de jeugd op en rond de waterplas naast de Schuur.

Er zijn rondleidingen door de boomgaard, naar diverse mooie volkstuintjes, naar de biologische plantjeskwekerij, naar de Romeinse tuin en naar het weer gevisualiseerde Castellum in Meinerswijk. Allemaal gratis.

Bezoek ook de in 2015 door vrijwilligers ingerichte Romeinse tuin. Hier ziet de bezoeker gewassen die door de Romeinen alhier zijn geïntroduceerd. Op de plek van deze tuin kweekten Bataafse boeren verse groenten, fruit en kruiden voor de circa 450 legionairs in het verdedigingsfort Meinerswijk. Bataafse en Romeinse figuranten vertellen bijbehorende historische verhalen, waarvoor werden die gewassen door de Romeinen gebruikt.

De bezoeker kan ook proeven van de Romeinse kip-groentesoep met Romeins brood en er is een informatiekraam met boeken over de Limes, de Romeinen etcetera. Ook is het boekje Limes (grens van het Romeinse Rijk) hier te koop.

Kom vooral ook proeven van onze eigen gemaakte biologische pompoen- en/of courgettesoep, van verse oogst of juist multi-culturele hapjes. DJ Dennis verzorgt gezellige achtergrondmuziek. Kortom: een bijzondere markt voor het hele gezin, waar de bezoeker ongedwongen een middagje kan vertoeven.

Voedselbank Arnhem zoekt vrijwilligers

ARNHEM - Voedselbank Arnhem zoekt per direct gastvrouwen of –heren, winkelassistentes en voorraadbeheerders voor het nieuwe uitgiftepunt op de Overmaat in Arnhem-Zuid.

In Arnhem-Zuid start in september een nieuw uitgiftepunt van de Voedselbank. Waar de klant eerder een vastgesteld pakket ophaalde, stelt de klant nu op een zelf gekozen dag (maandag tot en met vrijdag) de boodschappen samen met een vrijwilliger. Uitgangspunt blijft een diversiteit van producten uit de schijf van vijf.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de Voedselbank. Op de website staat meer informatie over deze vacatures: www.voedselbankarnhem.nl. Of mensen kunnen mailen naar vacatures@voedselbankarnhem.nl.

Taekwon-Do gaat weer van start

ARNHEM - Vanaf woensdag 6 september start in Arnhem en Bemmel Taekwon-Do met de (jeugd)lessen vanaf 7 jaar.

De lessen van deze zelfverdedigingskunst staan bol van de pedagogische thema's. Zoals hoe om te gaan met tegenstanders, tegenslagen en agressie. Kinderen werken bewust aan hun zelfbeheersing, doorzettingsvermogen, concentratie en respect voor anderen. Ideaal voor kinderen die in de moderne tijd aan allerlei eisen en risico's van de maatschappij moeten voldoen.

Uiteraard is er ook aandacht voor conditie en het belangrijkste plezier in bewegen! Doordat er gewerkt wordt met een groot aantal assistent-trainers werkt men in kleine groepen en krijgt men persoonlijke aandacht. De lessen staan onder leiding van internationaal erkende trainers en auteurs van de boekenreeks Taekwon-Do, de Weg naar succes, die tevens werkzaam zijn in het bewegingsonderwijs. Meer informatie staat op www.tagelderland.nl.

Dag van De Laar

ARNHEM - Dag van De Laar wordt zondag 3 september een spetterend evenement voor jong en oud van 11.00 – 16.00 uur rondom boerderij De Kroon en in het Bingelradepark.

Tussen 12.00 en 16.00 uur rijden er twee treintjes door de wijk, één door De Laar Oost en één door De Laar West. Start is bij boerderij De Kroon. Iedereen kan gratis in dit treintje stappen. De vertrektijden worden bij de boerderij aangekondigd.

Wat is er nog meer te doen? Een kinderkleedjesmarkt. Bij Houtspelmaatwerk wordt tegen een kleine vergoeding geschminkt of een glittertattoo gezet. Mickey en Mini delen gratis suikerspinnen en popcorn uit, kinderen kunnen met Mickey en/of Mini op de foto. Er is er een zweefmolen voor de kleintjes (tot 8 jaar) en voor de oudere jeugd een rodeostier. Ook kunnen kinderen een gratis ritje op een pony maken.

Verder voorlichting en demonstraties van de brandweer, de politie en de afvalcoach. Dansschool Jill Moves geeft demonstraties en workshops. Er zijn veel mooie prijzen te winnen met het enveloppenspel. De bezoeker komt overal steltenlopers en tv-figuren tegen. De wensambulance is aanwezig. Circolo Sardo 'amici mediterranei' verkoopt Sardijnse producten.

Op het terrein staan diverse kramen, waar sociale instellingen, bedrijven, hobbyisten enzovoort uit de directe omgeving zich presenteren. Wijkvereniging De Oostelaar presenteert het programma voor het nieuwe seizoen. De gezellige terrassen nodigen uit om te relaxen met een hapje en een drankje of een ijsje. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door dj Ariebert. De organisatie is in handen van wijkvereniging De Oostelaar in samenwerking met NewFuturebeheer.

Digitaal fit bij stichting Seniorweb in Arnhem

ARNHEM - Vrijwilligers helpen senioren met hun tablet of computer. Wilt u ook meer kunnen doen met uw tablet of computer? Zoals uw foto's bewerken en er een fotoalbum van maken, veilig winkelen op internet, e-mailen of facebooken?

U leert het bij stichting Seniorweb in Arnhem. Stap voor stap en onder de geduldige begeleiding van onze vrijwilligers. De lessen zijn toegankelijk en betaalbaar voor iedereen. In het computerspreekuur vanaf 29 augustus van 9.30 tot 11.30 uur in ons leslokaal, is er is ruimte voor al uw vragen. Tijdelijk ontvangt u als bezoeker van het Leercentrum een cadeaubon voor een gratis lidmaatschap van SeniorWeb.

De lessen en cursussen beginnen weer vanaf eind september. Het adres van het Leercentrum is: MFC De Wetering, Bonte Wetering 89, Arnhem lesruimte 1-12. Zie voor meer informatie www.seniorwebarnhem.nl of neem contact op met onze coördinatrice mevrouw G. van Toor, bereikbaar op gerrievtoor@planet.nl of telefoonnummer 026 3610587.

Men kan natuurlijk ook altijd eens bij ons langskomen om te zien hoe wij lesgeven. Iedereen is welkom!

Paravolleyen bij AVF Volar

ARNHEM - Woon je in Arnhem of omstreken en zoek je een leuke dynamische teamsport? Kom paravolleyen bij AVF Volar! Paravolley, oftewel zitvolleybal, is een aantrekkelijke, dynamische variant van het bekende volleybal.

Mannen en vrouwen, met of zonder beperking, spelen het gezamenlijk. Grootste verschil met staand volleybal is dat tijdens het spelen van de bal er contact moet zijn met de vloer met het zitvlak of een deel van de romp.

In Arnhem is sinds anderhalf jaar een enthousiast team actief dat wil groeien. Nieuwe spelers zijn altijd welkom! Het team is nog op zoek naar een vaste trainer/coach. Komende competitie speelt Volar eerste divisie, maar ook spelers die alleen lekker willen trainen zijn van harte welkom. De competitie wordt gespeeld op toernooidagen, één keer per maand op zaterdag. Het Volar-team organiseert dit jaar voor het eerst in Arnhem een competitiedag, waarschijnlijk in november.

De coördinatie ligt bij Monique Bons. Als voormalig speelster van het Nederlands dameszitvolleybalteam nam zij onder andere deel aan de Paralympische Spelen in Athene (2004). "Paravolley wordt landelijk gemixt gespeeld en is ook voor mensen zonder beperking een aantrekkelijk spelletje! Ons team bestaat uit een kleurrijke mix van spelers.", aldus Monique Bons. Zij hoopt dat volleyballers die door blessures niet meer staand kunnen spelen, het paravolley willen proberen. Iedereen is welkom!

Wil je het zitvolleybal zelf proberen, kom dan naar een training! Het team traint komend seizoen in sporthal De Laar West op maandagavonden van 21.00 tot 22.30 uur. Aanmelden kan via Monique Bons, zit@volar.nl of 026 3237821.

Vitesse verlengt vakantiegevoel Ome Joop’s Tour

ARNHEM - Woensdag 2 augustus eindigde met een emotionele en hartverwarmende ontvangst de 67e editie van Ome Joop's Tour, de jeugdwielerronde door (een deel van) Nederland voor 10 tot 12-jarigen, kinderen die in de regel weinig of geen vakantiemogelijkheden hebben.

Vitesse heeft per deelnemer twee toegangskaarten beschikbaar gesteld voor het openingsduel van het seizoen 2017-2018 tegen NAC Breda en op deze wijze gezorgd voor een verlenging van het vakantiegevoel bij de deelnemers aan Ome Joop's Tour 2017. De deelnemers werden op de tribune vergezeld door een ouder/begeleider. En… zij zagen een geweldige wedstrijd, waarin Vitesse met 4-1 won van NAC Breda.

De route van deze editie voerde de 156 deelnemers dit jaar langs delen van Gelderland, Limburg en Noord-Brabant met uitstapjes naar onder andere Toverland, De Efteling en Wunderland Kalkar, maar ook met een educatief element in de vorm van een bezoek aan een Asielzoekerscentrum in Budel, gemeente Cranendonck. Vertrek en aankomst vonden traditiegetrouw plaats in Arnhem, respectievelijk vanaf de Markt en Sporthal Valkenhuizen.

Ome Joop's Tour is een initiatief dat begin jaren vijftig in Arnhem ontstond bij Joop Legerstee. Na zijn overlijden is de organisatie overgenomen door zijn zoon Marcel Legerstee, die samen met circa 80 vrijwilligers jaarlijks de kinderen een onvergetelijke vakantie bezorgt. Ome Joop's Tour wil een verbindend element zijn in de samenleving van Arnhem en is bijzonder blij met het gebaar van Vitesse.

Arnhemse Veroni Steentjes genomineerd voor gouden Venus van Milo

Veroni Steentjes met haar hulphond Stitch

ARNHEM - Dit jaar organiseert het Dela goededoelenfonds voor de tweede keer de verkiezing van de Gouden Venus van Milo. Deze onderscheiding is bedoeld voor de meest inspirerende Nederlander met een beperking. Veroni Steentjes(41) is één van de 100 genomineerden waarop je tot en met 14 september op kunt stemmen via http://goudenvenusvanmilo.nl/ en zoek op Veroni. Stemmen kan één keer per e-mailadres.

Op de website www.intermobiel.com staat te lezen waarmee de al ruim 20-jarige bedlegerige Veroni Steentjes anderen inspireert: “Ik heb Intermobiel in 2001 opgezet om jongeren die niet gezien en vergeten worden door hun mobiliteitbeperking een gezicht en stem te geven. Ik deel mijn ervaringen en die van anderen over: aanpassingen, mediteren, hulphonden, wonen tot taboeonderwerpen als intimiteit en seksualiteit die stimulerend, drempelverlagend en participerend werken. Kan niet, staat niet in mijn woordenboek. Ik heb een handicap, maar ik ben het niet!”, aldus Steentjes.

Ze hoopt natuurlijk dat ze één van de kanshebbers is voor deze onderscheiding. De eerste drie genomineerden ontvangen een geldbedrag, wat bij Veroni ten goede komt aan stichting Intermobiel die voor het voortbestaan volledig afhankelijk is van giften en donaties. Op 30 september zal de heer Doeve, algemeen directeur van coöperatie Dela, in Eindhoven de winnaar en de top tien bekendmaken.

Eline Baas zwemt voor ALS tijdens Amsterdam City Swim

Foto: Rian Hendriks

ELST – Op 3 september staat de zesde editie van de Amsterdam City Swim en de vierde editie van de Amsterdam City Swim for Kids gepland. Aandacht voor de ziekte ALS en geld bijeen brengen voor onderzoek naar deze ziekte zijn daarbij de drijfveren. De 12-jarige Eline Baas uit Elst hoort bij de deelnemers die de Amsterdamse grachten gaan trotseren en levert met haar deelname een belangrijke bijdrage aan Stichting ALS Nederland.

ALS is een dodelijke zenuw- en spierziekte en komt in Nederland bij 1500 personen voor. Jaarlijks komen er helaas 500 patiënten bij en overlijden er 500 personen aan de gevolgen van deze ziekte. De oorzaak van ALS is onbekend en een geneesmiddel is niet voorhanden. Er is maar één manier om ALS de wereld uit te helpen: wetenschappelijk onderzoek.

Stichting ALS Nederland stelt zich de volgende doelen: het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS, de verbetering van de kwaliteit van zorg en leven van de ALS patiënten en het creëren van meer bekendheid en begrip voor ALS.

Inmiddels heeft Eline al een mooi sponsorbedrag verzameld, maar er is heel veel geld nodig om de doelen van Stichting ALS Nederland te kunnen realiseren. Vecht mee tegen deze genadeloze ziekte en doneer via www.amsterdamcityswim.nl/deelnemers/eline-baas.

Er zit muziek in mijn kind!

Foto: Rob Meijer

ARNHEM - Herkent u dat: uw zoon van acht blaast de hele dag op een mondharmonica en er komt ook nog een leuke melodie uit. Of uw dochter van zeven trommelt op potten en pannen alle ritmes van de radio mee. Is het dan geen goed idee aan die muzikaliteit vorm te geven?

Muziekvereniging Crescendo Elden-Arnhem biedt al vele jaren een uitstekende basisopleiding voor leerlingen van de groepen 4, 5 en 6 van de basisschool.

De kinderen krijgen op vrijdagmiddag les in een kleine groep; een les duurt 3 kwartier en er zijn 18 bijeenkomsten per semester. De basisopleiding start medio september en is gericht op kennismaking met verschillende instrumenten die binnen het harmonieorkest voorkomen. Het gaat er bij de basisopleiding vooral om dat de kinderen plezier beleven aan muziek.

Ook voor oudere kinderen, volwassenen en gevorderde leerlingen zijn er muzikale mogelijkheden. Naast lessen op diverse instrumenten kun je ook deelnemen aan een ensemble, leerlingen- of harmonie-orkest. Weet je nog niet welke instrument je voorkeur heeft: volg dan een oriëntatiecursus. En mocht je een vroegere hobby weer op willen pakken: daarvoor is de mogelijkheid een opfriscursus te volgen.

Muziekvereniging Crescendo staat open voor jong en oud, uit Arnhem en omgeving. De opleiding is gecertificeerd door Kunstkeur en de lessen en ensembles worden verzorgd door bevoegde docenten. De diploma’s die behaald worden zijn dan ook landelijke erkend. Voor meer informatie: www.crescendo-elden-arnhem.nl of info@crescendo-elden-arnhem.nl

Kinderkledingbeurs Rijkerswoerd

ARNHEM - Op zaterdag 16 september van 13:00 - 15:00 uur is er weer een tweedehands kinderkledingbeurs in activiteitencentrum Rijkerswoerd aan de Mr. P.S. Gerbrandysingel 45. De toegang is gratis.

Er is kinderkleding waaronder merkkleding te koop van maat 74 - 182 voor het herfst- en winterseizoen. Daarnaast zijn er ook verkleedkleren, (winter)sportkleding, schoenen en -laarzen te koop en winterse accessoires zoals mutsen, dassen en handschoenen.

Degenen die hun overtollige (winter)kinderkleding willen verkopen, kunnen zich in persoon aanmelden op donderdag 7 of maandag 11 september tussen 19:30 en 20:00 uur in activiteitencentrum Rijkerswoerd. Aanmelden kost twee euro vijftig en daarnaast houdt de organisatie tien procent van de verkoopprijs in voor zaalhuur en dergelijke. De spullen voor de verkoop dienen schoon, gewassen en onbeschadigd te zijn.

Een groep moeders uit de wijk Rijkerswoerd organiseert al jaren deze beurs, die één van de grotere kinderkledingbeurzen in Arnhem is. De vrijwilligers leggen alle kleding op maat en kledingsoort bij elkaar, waardoor bezoekers het grote aanbod goed kunnen overzien. De kinderkledingbeurs is een uitgelezen kans om voor weinig geld de garderobe van uw kinderen uit te breiden.

Bezoekers worden verzocht om zoveel mogelijk lopend of met de fiets te komen. Parkeren bij winkelcentrum Rijkerswoerd (5 minuten lopen) kan ook. Dit om parkeeroverlast voor de buurt te voorkomen.

Alle spelregels en data staan op http://tweedehandsbeurzen.wordpress.com.

Alle scootmobielers verzamelen!

HETEREN - De vierde SGO scootmobiel fotopuzzeltocht is op zondag 27 augustus. De verzamel- en startlocatie is café 41, Dorpstraat 41 in Heteren, geopend vanaf 11:00 uur. Men kan tussen 11.45 en uiterlijk 13.00 uur starten. De finish is in restaurant Droom op park Lingezegen (adres De Park 12), tussen Driel en Elst.

Deze scootmobiel fotopuzzeltocht is gratis! Aanmelden kan per mail: puzzeltocht@sgo-overbetuwe.nl óf telefonisch 06 53845306. "Het zou fijn zijn als u zich vooraf wel even aanmeldt in verband met het verwachte aantal appeltaart-eters. Maar spontaan meedoen kan natuurlijk ook."

"We beginnen in Heteren in Café 41 met, zoals gebruikelijk, een traktatie namens het bestuur van het SGO, een lekkere kop koffie en appelgebak. De finish is dit jaar niet op de startlocatie, maar iets voorbij Driel, richting Elst, in het restaurant Droom van landerij De Park. Daar is ook de prijsuitreiking en kunnen we met z’n allen nog gezellig even napraten en als iemand trek heeft ook nog wat (voor eigen rekening) lekkers eten."

De fotopuzzeltocht is circa 10 kilometer en is voor een scootmobiel goed te doen. Bij landerij De Park zijn oplaadplaatsen beschikbaar. Buiten de gratis consumpties die door de SGO worden aangeboden zijn de overige consumpties voor eigen rekening. Begeleiders op de fiets zijn eveneens welkom.

Healthy Focus

Festival

ARNHEM - Christelijke organisatie Focus Arnhem-Zuid, organiseert op 2 september een Healthy Focus Festival van 14:00-17:00 uur. Een middag om te genieten van lezingen, live muziek, diverse workshops waarin wordt gerapt, gezongen en gedanst.

Daarnaast zullen er health-checks zijn, en gezonde drankjes. Ook zijn er kinderactiviteiten. Dus kom gerust met het hele gezin, een middag beleven voor jong en oud. Laat u inspireren om een gezonde levensstijl te leiden. Deze middag op 2 september wordt geheel gratis aangeboden door Focus Arnhem-Zuid in de Bredeschool, Brabantweg105 De Laar-West Arnhem. Meer informatie staat op www.focusarnhemzuid.nl en www.facebook.com/focusarnhemzuid.

Huissense boekenmarkt op 2 september

Foto: M. Hoek

HUISSEN - Zaterdag 2 september is het weer zover. Boekliefhebbers kunnen hun hart ophalen, want dan wordt voor de 14e keer in het centrum van Huissen een boekenmarkt gehouden. Zo'n 80 kramen zullen worden opgesteld in het centrum van Huissen.

De Huissense boekenmarkt is inmiddels een begrip geworden en een van de grotere boekenmarkten in Nederland. De kramen waren ook dit jaar weer binnen vijf dagen alle verhuurd, dus de animo is groot.

Het aanbod is veelzijdig. Natuurlijk worden er romans aangeboden, maar ook strips, boeken uit Huissen en omgeving en er staan verschillende aanbieders van antiquariaat. Soms vind je er net dat boek waar je al jaren naar zocht. Ook liggen er recente romans voor een leuke prijs. Er worden ook boeken aangeboden met wetenswaardigheden uit de streek en er zijn voldoende kinderboeken te koop waarmee kinderen hun boekenkast kunnen vullen. Kortom: voor ieder wat wils.

Er zijn kraamhuurders uit Huissen zelf, maar ook vanuit de rest van Nederland. De Huissense boekenmarkt is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste boekenmarkt van Nederland. Naast de handelaren staan er veel standhouders die hun zolder of boekenkast hebben opgeruimd.

Ook zullen dit jaar de 'goede doelenkramen' niet ontbreken. Zo zullen onder meer de Klup en de protestantse gemeente Huissen boeken aanbieden en de opbrengst hiervan schenken aan een goed doel. De markt begint om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie over de boekenmarkt is staat op www.boekenmarkthuissen.nl.

Kaartvereniging De Koning

ARNHEM - Kaartvereniging De Koning start op 4 september met het nieuwe kaartseizoen.

In dit seizoen worden er vier competities gehouden - een voor het individuele klaverjassen, een voor het koppelklaverjassen en twee voor het jokeren. Aanvang speelavonden 19.45 uur. De eerste speelavond (4 september) wordt er individueel geklaverjast en gejokerd in wijkcentrum Elderveld, Breezandpad 15, Arnhem. Informatie is te verkrijgen via 026 3793635.

Terug naar toen op landgoed De Oorsprong

Foto: Nico van Haasdrecht

ARNHEM - De boswachter van Geldersch Landschap en Kasteelen verzorgt op zondag 27 augustus een historische wandeling over landgoed De Oorsprong en de Hemelse Berg. Hij neemt u mee voor een wandeling in Oosterbeek-Laag langs diverse plekken met een september 1944 geschiedenis.

Wat is hier toen gebeurd? Hoe zag het gebied er voor de Slag om Arnhem uit en daarna? De boswachter geeft uitleg in woord en beeld. Door een gezamenlijke inspanning van de gemeente Renkum, de Stichting Heemkunde Renkum en GLK kunt u hier kennis van nemen.

Start: 13.30 uur op de parkeerplaats van Concertzaal Oosterbeek, Rozensteeg 3 Oosterbeek (Weverstraat hoek Benedendorpsweg). Duur: ca. 2,5 à 3 uur. Afstand: 5 km. Deelname: 5,00 euro, kinderen 4 - 12 jaar 2,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: via Ideal bij reservering. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen. Informatie: Pedro van Gogh, 06 54654049 of Job Laan, 06 83179965.

Healthy Focus Festival

Healthy Focus Festival

ARNHEM - Christelijke organisatie Focus Arnhem-Zuid, organiseert op 2 september een Healthy Focus Festival van 14:00-17:00 uur. Een middag om te genieten van lezingen, live muziek, diverse workshops waarin wordt gerapt, gezongen en gedanst.

Daarnaast zullen er health-checks zijn, en gezonde drankjes. Ook zijn er kinderactiviteiten. Dus kom gerust met het hele gezin, een middag beleven voor jong en oud. Laat u inspireren om een gezonde levensstijl te leiden. Deze middag op 2 september wordt geheel gratis aangeboden door Focus Arnhem-Zuid in de Bredeschool, Brabantweg105 De Laar-West Arnhem. Meer informatie staat op www.focusarnhemzuid.nl en www.facebook.com/focusarnhemzuid.

De sportiefste wedstrijd zoekt deelnemers én publiek

ARNHEM - Ton Sandifort en Ada van der Molen, twee ervaren line-dansdocenten, gaan voor de achtste keer de uitdaging aan: Het organiseren van een speciale nationale danswedstrijd voor dansers met een verstandelijke beperking.

Dansers uit onder andere Arnhem, Apeldoorn, Doetinchem, en Zutphen verleggen jaarlijks hun grenzen en leggen onderling nieuwe contacten en dat is precies wat het organiserende paar, wat dit jaar 30 jaar samen is, wil bereiken. Elk jaar weer wordt er door de dansers wekelijks geoefend op de nieuwe dans en wordt er weer extra aandacht aan de kleding besteed. Elk team wil immers met een mooie beker naar huis. Er is nog ruimte in het programma voor meer teams en publiek is ook meer dan welkom. De wedstrijd wordt gehouden in gebouw OASV, Dennenweg 106 in Arnhem op zaterdag 28 oktober van 12:00 -17:00 uur.

De wedstrijd is een groot sportief feest. Alle teams willen graag winnen maar zijn ook niet te beroerd om de concurrentie te helpen waar nodig. De dansers kijken er het hele jaar naar uit en zijn weken van tevoren al zenuwachtig voor de grote dag. Niet alleen mogen ze hun nieuwe dans dan laten zien aan het publiek maar ze zien ook de andere dansers weer waar ze vorige jaren kennis mee hebben gemaakt. Het is eigenlijk inmiddels een soort jaarlijkse reünies geworden lacht Ton. Graag willen ze daar nog meer mensen van laten genieten. Dus ken je een dansgroep voor mensen met een beperking, laat ze dan even contact opnemen. Ook publiek is welkom. Het is werkelijk een groot feest om te zien. Meer informatie staat op http://asandifort363.wixsite.com/danswedstrijd.

Autivrouwencafé begint weer

na de zomerstop

ARNHEM - Woensdag 6 september wordt in Zyp25 aan de Zijpendaalseweg 25 in Arnhem het Autivrouwencafé gehouden. Vrouwen met autisme hebben hier de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Woensdag 6 september is het thema: Autisme en aardig zijn voor jezelf. Veel mensen met autisme hebben een negatief zelfbeeld. Omdat je anders bent dan anderen heb je vaak het gevoel dat je het niet goed doet. Als je dit zelf gaat geloven is het mogelijk dat je heel kritisch wordt op jezelf. Daardoor versterk je je negatieve zelfbeeld. Je wordt niet alleen kritischer op jezelf maar ook op de mensen om je heen? Hoe is dit bij jou? Hoe krijg je het voor elkaar dat je aardig bent voor jezelf? Dat je jezelf accepteert zoals je bent en uiteindelijk ook waardeert? Je bent welkom als je hierover wilt praten met andere autivrouwen.

Het Autivrouwencafé wordt elke eerste woensdag van de maand gehouden. Iedere maand zal er een ander thema besproken worden. Om 19.30 uur gaat het café open. Het themagesprek is van 20.00 tot 21.00 uur. Tot 21.30 uur is er gelegenheid om na te praten.

Vooraf aanmelden is niet nodig. De kosten zijn 5 euro per avond. Dat is inclusief consumpties. Meer informatie: www.autivrouwencafe.nl.

Paarse heidewandeling op Deelerwoud

Foto: Maria Pompe

ARNHEM - Het Deelerwoud is een aantrekkelijk en afwisselend natuurgebied ten noorden van Arnhem dat bestaat uit bossen en heidevelden in een glooiend landschap. De ondergrond heeft zich gevormd in de laatste ijstijden en zorgt voor een grote variatie in hoogte.

In de middeleeuwen is door houtkap en akkerbouw veel bos verdwenen en ontstonden er stuifzandvlakten. Om het stuiven van zand tegen te gaan zijn in het midden van de 19e eeuw grove dennen aangeplant. Tegenwoordig is het beheer gericht op verhoging van de natuurwaarde en is het bos gevarieerder. Het aantal damherten en edelherten is de laatste jaren flink gegroeid. Daardoor heb je een redelijke kans groot wild te bespeuren.

Op zondag 27 augustus kun je samen met IVN-gidsen dit gebied verkennen. Aanvang is 14.00 uur vanaf de parkeerplaats bij het gehucht Groenendaal (7371 TB Loenen). Je komt hier door met de auto of fiets de ventweg langs de A50 (richting Arnhem - Apeldoorn) te nemen. De wandeling is gratis, duurt anderhalf tot twee uur en je hoeft niet te reserveren. Over deze en meer IVN-activiteiten kan je lezen op ivn.nl/afdeling/arnhem.

Nieuwe groep lotgenotencontact angst- en dwangklachten in Arnhem

ARNHEM - Op 13 september start de Angst-, Dwang- en Fobiestichting weer met een lotgenotengroep voor mensen met angst- of dwangklachten. De ADF-stichting organiseert al jaren avonden waar mensen met angst- of dwangklachten kunnen praten over hun ervaring. De groep wordt begeleid door twee ervaringsdeskundigen.

Er wordt niet veel gepraat over leven met een angst- of dwangstoornis, maar veel Nederlanders hebben hier dagelijks mee te maken. Hoewel er wel meer aandacht komt voor psychische problemen, is het taboe nog niet doorbroken. De ADF-stichting hoort regelmatig verhalen van mensen die zich alleen en onbegrepen voelen en niet weten hoe zij met hun klachten om moeten gaan.

In deze groep voor lotgenoten wordt er aandacht besteed aan het leven met een angst- of dwangstoornis. Alle deelnemers hebben dwangklachten in meer of mindere mate, en dit zorgt voor een gevoel van herkenning. Deelnemers komen maandelijks bij elkaar om te praten over hun ervaringen en om elkaar te ondersteunen. Om de groep te begeleiden zijn er twee getrainde ervaringsdeskundigen aanwezig.

De bijeenkomsten zijn op 13 september, 11 oktober, 15 november, 13 december en 10 januari steeds van 19.30 uur tot 22.00 uur in buurthuis 't Huukske, Mauritsstraat 22, Arnhem.

"Om mee te doen aan deze groep kunt u donateur worden van de ADF-stichting. Wilt u meer informatie? Bel dan 0343 521031 of stuur een mailtje naar lotgenotencontact@adfstichting.nl. Ook op www.adfstichting.nl is meer informatie te vinden."

Topschaatsers Team JustLease.nl stappen in hybride Toyota's

ARNHEM - Toyota importeur Louwman & Parqui heeft aan alle schaatsers van de Nederlandse schaatsploeg team JustLease.nl een nieuwe Toyota overhandigd, onder wie olympisch kampioene Ireen Wüst. Zij kiest voor de Toyota RAV4 Hybrid. Rijk de Jager, vestigingsmanager van Louwman Arnhem, kreeg de eer om de auto's van Toyota af te leveren.

Ireen Wüst: "De auto rijdt erg prettig en ik vind het een mooi model. Ik kan mijn spullen erg gemakkelijk in mee nemen; zelfs mijn fiets past er goed in. Het plezierige aan mijn hybride Toyota is dat ik deze zelf nooit hoef op te laden omdat de auto dat zelf doet en het is natuurlijk beter voor het milieu."

Ireen Wüst mocht haar gloednieuwe RAV4 Hybrid in ontvangst nemen bij Sportcentrum Papendal. Andere leden van het schaatsteam waaronder Europees kampioen allround Jan Blokhuijsen en Coach Rutger Tijssen namen de C-HR Hybrid en de Yaris Hybrid in ontvangst.

De auto is een belangrijk onderdeel voor de atleten, aldus Paul Wassenaar, manager bij JustLease. De sporters rijden veel kilometers voor trainingen en wedstrijden en de auto is dan ook een belangrijk rustpunt in het dagelijkse patroon van de sporters.


Louwman Arnhem; Meander 123, 6825 MB Arnhem; 026 - 364 4655

Een dierbare verzorgen na een overlijden is belangrijk voor de verwerking

ARNHEM - Na een overlijden van een dierbare wordt over het algemeen direct, indien deze aanwezig is, de verzekeraar gebeld om een overlijden te melden. Vaak is er geen of weinig tijd om samen met nabestaanden de laatste verzorging te doen op de plaats van overlijden.

Het meehelpen bij deze laatste verzorging helpt bij het verwerken van het verlies. Sociale Uitvaartzorg Nederland werkt samen met Claudia van der Paard als het gaat om de laatste verzorging. "De laatste verzorging doe ik het liefst samen met of in aanwezigheid van de nabestaanden, de tijd nemen en er voor hen zijn vind ik hier in heel erg belangrijk", aldus Claudia. "Mijn werk is pas goed als de nabestaanden tevreden zijn."

Na een overlijden dient de huisarts direct ingelicht te worden om te schouwen. Dat is het vaststellen van de dood. Na het bezoek van de arts heeft u alle tijd om samen met uw dierbare te zijn en om dan ook de laatste verzorging te doen, maar ook dan kan Sociale Uitvaartzorg Nederland u alvast de eerste zorgen uit handen nemen.

Sociale Uitvaartzorg Nederland verzorgt op persoonlijke en respectvolle wijze een betaalbare uitvaart.

Voor meer informatie, een vrijblijvende persoonlijke kennismaking of het melden van een overlijden kunt u 24 uur per dag contact met ons opnemen via nummer: 085 0608988 of bezoek onze website: www.socialeuitvaartzorg.nl.

Open dag Medi@trefpunt Arnhem-Zuid

ARNHEM - Op zaterdag 2 september van 10:00 tot 14:00 uur is er de open dag van Medi@trefpunt Arnhem-Zuid.

"Loopt u ook regelmatig vast met de computer, dan zijn wij er om u verder te helpen. Wij bieden klassikale (maximaal zes personen) en individuele computer- tablet/ipadcursussen voor volwassenen en senioren, voor zowel beginners als gevorderden. Cursussen die onder andere worden gegeven zijn: Windows 10, Android en I-pad cursussen en digitale fotobewerking.

Doelstelling is het bevorderen van degitale zelfstandigheid, waar in deze tijd steeds meer om wordt gevraagd.(internetbankieren, degitale belastingaangifte, e-mailen, et cetera). Onze docenten zijn gespecialiseerde enthousiaste vrijwilligers. De inloopochtenden voor hulp en advies zijn op dinsdag en donderdag.

Tevens bieden wij voor het seizoen september alle cursisten en deelnemers van geplande inloopspreekuren, een cadeaubon voor een gratis lidmaatschap van Seniorweb aan. Dit lidmaatschap loopt tot eind 2018 en stopt zonder tegenbericht automatisch. Wilt ook u uw kennis verruimen, of kent u iemand in uw omgeving, dan is onze open dag een prima gelegenheid u te laten informeren. U bent welkom in De Gaanderij van de SWOA, Driemondplein 1, Elderveld.

Meer informatie over Medi@trefpunt Arnhem-Zuid wordt gegeven door heer J.Verhoeven, 026 3231068; www.mediatrefpuntarnhem-zuid.nl.

Open dag Theater De KiK: muziek, dans, theater & film

ELST - Het verbouwde Theater De KiK aan de Dorpsstraat in Elst zet de deuren tijdens de Open Dag van zondag 3 september wijd open. De vaste gebruikers van Theater De KiK (Muziekschool All Music, De Balletboetiek en Stichting Theater De KiK) organiseren open lessen, mee-doe-lessen, presentaties en een filmmiddag.

Iedereen heeft de mogelijkheid om het theater vanbinnen te bekijken en informatie in te winnen over de dagelijkse activiteiten van de gebruikers. Tijdens open lessen kunnen belangstellenden kijken hoe het eraan toe gaat. Kinderen kunnen zich laten schminken.

Zelf spelen
De hele dag kunnen bezoekers zelf actief aan de slag. Docenten van Muziekschool All Music en De Balletboetiek informeren over het bespelen van een muziekinstrument en helpen met geluid uit onder andere een viool, drumstel, gitaar of dwarsfluit te krijgen. Ook kan er gedrumd worden. Tijdens korte ballet-, streetdance- en musicallessen krijgen kinderen, jongeren én volwassen de mogelijkheid mee te doen. Voor de allerkleinsten en hun ouders is er een mee-doe-les Muziek op Schoot. Kinderen kunnen instrumenten uitproberen bij de Instrumentenspeelplaats en proeven hoe het is om een circusartiest te zijn. Muzieklessen alleen voor kinderen? Ab-so-luut niet! Volwassen kiezen vaak bewuster voor een instrument en hebben jarenlang plezier van het bespelen van een instrument en het volgen van een cursus. Stap over de drempel en kom vrijblijvend informeren!

Film
Tijdens de Open Dag wordt er in de theaterzaal de film 'Sing' vertoond.

Gratis
Alle activiteiten tijdens de open dag zijn gratis. In de week ná de open dag starten diverse cursussen. Kijk voor info op de websites van de gebruikers van Theater De KiK www.theaterdekik.nl.

ETS-bijbelcursus van start in Arnhem

ARNHEM - Op 10 september begint in Arnhem het nieuwe seizoen van de ETS-Bijbelcursus van het Evangelisch College.

Als onderdeel van het Evangelisch College, een organisatie die zich inzet voor bijbelonderwijs in Nederland, biedt de Evangelische Toerusting School (ETS) een interkerkelijke bijbelcursus aan op 55 locaties in Nederland. Jaarlijks volgen meer dan 1000 cursisten deze cursus.

De bijbelcursus helpt mensen de bijbel beter te leren kennen, begrijpen, toe te passen en te groeien in geloof. In de lessen wordt onder meer aandacht besteed aan de achtergronden, context, thema's, moeilijke passages en de hoofdgedachten van elk bijbelboek. De cursisten worden zo betrokken bij de bijbelse boodschap voor het leven van elke dag. De inhoud van de cursus is verdeeld over vier cursusjaren waarin alle bijbelboeken aan bod komen. Meestal wordt per les één bijbelboek behandeld.

Ook in Arnhem verzorgt de ETS een cursus. De lessen vinden plaats op de tweede zaterdag van de maand, van 9:30 tot 15:00 uur op de volgende locatie: Baptistengemeente Arnhem-Centrum, Willem van Kleeflaan 6. De lessen worden verzorgd door de docenten Hans Alblas (Oude Testament) en Jos Strengholt (Nieuwe Testament).Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd in september gratis en vrijblijvend de lessen bij te wonen. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Zie voor meer informatie over de cursus de website van het Evangelisch College: www.evangelisch-college.nl/ETS.html. Indien u vragen heeft over de cursus, neemt u dan gerust contact op met de ETS (info@ets-cursus.nl).

Kronenburg lanceert de allereerste Family Mall Run van Nederland!

ARNHEM - Op zaterdag 30 september aanstaande lanceert winkelcentrum Kronenburg in Arnhem de allereerste editie van de Family Mall Run. Sportieve ouders en/of grootouders leggen deze dag samen met (klein)kinderen een parcours af door het winkelgebied. Tijdens de run moeten 'natuurlijke' hindernissen getrotseerd worden.

Het winkelcentrum roept alle sportieve gezinnen van Nederland op om deel te nemen aan deze fun run. Er wordt een verrassende route in en om het winkelcentrum uitgezet van maximaal vijf kilometer. De run start tussen 09:30 – 10:00 uur met een uitgebreide warming- up.Deelname is voor iedereen gratis en er geldt geen leeftijdsgrens.

Gedurende de run zullen de winkels gewoon toegankelijk blijven voor het winkelend publiek. Ook zijn toeschouwers natuurlijk van harte welkom in het centrum.

Deelname aan deze run is gratis. Enthousiastelingen kunnen zich aanmelden via www.winkelcentrumkronenburg.nl/familymallrun.
Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en dus geldt vol=vol.

IVN: eten in Heemtuin Presikhaaf

ARNHEM - Alles wat we eten, komt uit de natuur. Onze groenten, fruit, granen en knollen hebben “wilde” voorouders. In de vegetaties op de heemtuin zijn daarvan allerlei voorbeelden te vinden.

Onder de wilde planten zijn veel gewassen, die we rechtstreeks kunnen eten. Op zondagmiddag 3 september kan je met IVN natuurgidsen kijken naar, proeven van en ruiken aan eetbare planten die in de heemtuin staan. Het gaat ook om planten die overal in de natuur zijn te vinden. Soms gewoon op de hoek van de straat en in de tuin. Het zal een middag worden met veel culinaire hoogtepunten! En met recepten...

Dit onderwerp is in het verleden een topper gebleken wat betreft het aantal deelnemers. Daarom is het weer opgenomen in het Heemtuinprogramma van IVN Arnhem en is aanmelden nodig. Dat kan je doen vòòr 1 september via heemtuin@ivnarnhem.nl of telefoon 026 3637323. Er is een maximum van dertig deelnemers. Een vrijwillige bijdrage in de kosten is welkom. De aanvang is 14.00 uur bij de ingang van de tuin aan de Ruitenberglaan 4, die wordt onderhouden door Natuurcentrum Arnhem. Informatie over andere IVN-activiteiten is te vinden op ivn.nl/afdeling/arnhem.

Control alt delete, theater over de controle verliezen

ARNHEM - Indigo en de Firma Zorgbehang organiseren op donderdag 9 november in theater Het Hof de theatervoorstelling ‘Control alt delete’ over dwang en de angst controle te verliezen.

Toch nog even nagaan of je het gas hebt uitgedraaid of de auto op slot hebt gedaan. Niemand laat graag de controle varen. Maar wat als je je gekooid voelt door de angst de controle te verliezen? Wat als rituelen en alsmaar controleren jou houvast en rust geven? Wanneer is dat gewoon een eigenaardigheidje en wanneer is dat een stoorzender?

Indigo en Theatergroep De Firma Zorgbehang organiseren samen de voorstelling 'Control alt delete'. In deze indrukwekkende en beeldende theatervoorstelling over dwang wisselen absurde en realistische scènes elkaar af en wordt het publiek meegenomen in de wereld van iemand met een dwangstoornis. Wat betekent het om een dwangstoornis te hebben? Hoe is het voor de omgeving om je geliefde de grip te zien verliezen?

De voorstelling is voor iedereen van vijftien jaar en ouder die meer wil weten over angst en dwang. Na de voorstelling is er een interactieve nabespreking. Bezoekers kunnen vragen stellen aan de spelers en ervaringen uitwisselen over het leven met en zonder dwang. Alle bezoekers krijgen een kleine attentie mee.

De voorstelling vindt plaats op donderdag 9 november van 19.30 tot 21.30 uur bij Theater Het Hof, Boekhorstenstraat 58 in Arnhem. Deelname kost vijf euro (de voorstelling is gratis voor kinderen (-15) en mensen met een minimum inkomen). Zich aanmelden kan bij Indigo via 026 3124483 of info@indigogelderland.nl.

Gratis inloop avonden over directe hulp bij schulden

ARNHEM - Vanaf 4 september zijn er gratis inloopavonden 'directe hulp bij schulden'.

"Vraag hulp voordat het echt een prbobleem wordt wacht niet stel niet uit, kom langs. Wij www.stichting-sbbo.nl staan klaar met onze vrijwilligers/sters om directe hulp te bieden bij problematische schulden. Geneer u niet! De avonden zijn gepland op 2 oktober op 6 november en op 11 december. tijden tussen 19.00 & 21.00 uur in een ongedwongen sfeer in boerderij De Kroon aan de Randweg in De Laar-Oost."

Er is gratis parkeren aan de overkant van de weg achter de Jumbo. De koffie staat klaar. We zijn er ook voor belastingzaken en andere problemen met overheden, deze worden wel per geval bekeken of dit pro deo kan of niet. Wij nodigen zeker ook ZZP-ers uit en startende ondernemers. Goede raad hoeft niet duur te zijn."

Van Rome tot Elst

ELST - Op zondag 3 september vindt in de Grote Kerk aan de Sint-Maartenstraat om 12.00 uur een bijzonder concert plaats. In de kerk, die gebouwd is op een plaats waar 2000 jaar geleden een Romeinse tempel stond, klinkt onder meer muziek uit de Oudheid.

Te gast zijn leden Aeide Mousa, een van de weinig ensembles die gespecialiseerd is in Griekse en Romeinse muziek. Onder leiding van Jan Groos zingen zij noten die eeuwen geleden wellicht in deze contreien hebben geklonken.

De oeroude muziek die zelden live te horen is, worden in het programma afgewisseld met orgelmuziek uit verschillende eeuwen, die op de een of andere manier met de historische plek verbonden kan worden. Zo klinkt middeleeuwse muziek - de vroegste orgelmuziek die bekend is -, de populaire Suite Gotique, en een monumentaal werk over de ‘eeuwige kerk’. Uitvoerende is Dirk Luijmes, organist van de Grote Kerk.

Het concert vindt plaats ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de museumcommissie van de kerk. Deze commissie biedt de bezoekers na het concert een gratis rondleiding aan in de kerk en het museum, waar een toelichting gegeven wordt bij de Romeinse resten, die in de kerk aanwezig zijn. De toegang tot het concert is gratis; aan de uitgang is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.

21 / 24

Ook een 'levend schilderij' in huis? Kom langs bij Tropicana Huissen!

HUISSEN – De kleurenpracht van verschillende vissen in een aquarium is een lust voor het oog. En dat niet alleen; het is bewezen rustgevend om de trage bewegingen van mooie vissen te aanschouwen.

Ook voor kinderen is een aquarium erg leuk en leerzaam. Vissen observeren en zo hun gewoonten te leren kennen is voor kinderen heel fascinerend. Een aquarium kan dan zomaar eens het begin zijn van een levenslange passie! Zo is ooit ook de passie begonnen van Ben Gerrits. Aquariumwinkel Tropicana is er het gevolg van. Met wel 100 aquaria in het assortiment, vele soorten (tropische) vissen en alle aquariumbenodigdheden ben je bij Tropicana aan het juiste adres voor inspiratie.

Ben Gerrits en Sandra Bouman van Tropicana helpen je graag op weg. Ben: 'Inmiddels heb ik ruim 30 jaar ervaring en weet ik hoe belangrijk goed advies is als men een aquarium wil aanschaffen. Bij Tropicana kan men daar dan ook van op aan. Kwaliteit en service staan bij ons zeer hoog in het vaandel, want een aquarium, daarvan moet je jarenlang kunnen genieten!'

Natuurlijk kan ook de hengelsportrecreant bij Tropicana terecht. Je vindt er een ruim assortiment aan hengelsportbenodigdheden. En heb je een hond of kat? Dan kun je bij Tropicana helemaal je hart ophalen, want Tropicana is dé outletstore voor allerlei dierbenodigdheden zoals huisdierkussens, krabpalen, diervoeding en halsbanden, allemaal voor de helft van de prijs!

Vis dus niet achter het net, kom snel langs aan de Vierakkerstraat 53 in Huissen; 06 42727084 (ook op Facebook).

Thuis-pc.nl voor particulier, zzp'er én mkb

ARNHEM – Als particulier of zzp'er heeft u veel geld uitgegeven aan een goede computer. Inmiddels is hij een stuk trager, loopt soms vast, maar u heeft geen garantie meer. U heeft geen zin in hoge reparatiekosten, maar hij moet wél vakkundig gemaakt. Wat nu?

Piet Hoogland, eigenaar van Thuis-pc.nl, herkent dit probleem als geen ander. 'Ik repareer en verkoop nu al meer dan zes jaar pc's en laptops. Mensen zijn steeds weer verbaasd als ze zien hoe snel ik hun computerprobleem heb opgelost.' Een virus, een kapotte harde schijf of traagheid zijn voor de leek nu eenmaal niet eenvoudig zelf op te lossen. Thuis-pc.nl repareert, adviseert én verkoopt ook nieuwe en tweedehands computers en laptops.

De nieuwe trend: hulp op afstand
Thuis-pc.nl werkt vanaf eigen locatie of komt bij u langs. Liever hulp op afstand? Thuis-pc.nl maakt rechtstreeks verbinding met uw pc en lost zo online uw problemen op! In de webshop vindt u allerlei IT-benodigdheden. Zoekt u iets wat niet in de webshop staat? Bel dan gewoon Piet: 'Alles wat mijn klanten op PC-gebied nodig hebben, regel ik voor ze. Makkelijker kan ik het niet maken.'

Thuis-pc.nl, voor particulier, ZZP én MKB, Bingelradestraat 3 (nabij woonboulevard Arnhem-Zuid);(06) 81469489, www.thuis-pc.nl.

Uw waardevolle meubels in een 'nieuw jasje' bij Meubelstoffeerderij Van den Akker

ARNHEM - Nieuwe meubels kopen kan altijd. Maar als u mooie meubels heeft, hoeft u ze niet te vervangen. U kunt u ze ook in een 'nieuw jasje' laten steken. Of het nu gaat om een totaal nieuwe look, een (leer)reparatie of een andere kleur stof. Meubelstoffeerderij Van den Akker kan het voor u verzorgen. "Wij staan al meer dan vijftig jaar garant voor kwaliteit en vakmanschap in Arnhem en omgeving."

"In veel gevallen is stofferen goedkoper dan nieuw kopen. Feit is dat er een kwaliteitsproduct op maat wordt gemaakt. In onze showroom kunt u zelf een keuze maken uit het geruime assortiment aan stoffen, skai of leer. Als u liever thuis uw keuze maakt komen wij kosteloos bij u langs en maken vrijblijvend een offerte. U kunt bij ons ook terecht voor reparaties. Vullingen worden op peil gebracht en eventuele kapotte veringen worden vervangen. Ook houtreparaties worden door ons uitgevoerd.

Zoekt u zelf een creatieve uitdaging? Dan kunt u bij ons een cursus volgen. Op maandag of vrijdag kunt u onder intensieve begeleiding uw eigen stoel of bank stofferen."

Voor meer informatie: Meubelstoffeerderij Van den Akker, Malburgse Sluis 5c/5d, Arnhem; 026 4421182 / 06 53331242 of www.vanden-akker.com.

Opgelucht ademhalen dankzij Zoutkamer Elst

ELST – Op 18 augustus opent Zoutkamer Elst officieel haar deuren. Aan de Dorpsstraat 116 kunt u terecht voor zouttherapie: een natuurlijke en medicijnvrije behandelwijze voor onder andere COPD, hooikoorts en huidaandoeningen.

Klimaat van een echte zoutgrot. De gezichten achter Zoutkamer Elst zijn Eric en Eva Schrijver. Het ondernemerspaar uit Driel legt uit hoe zouttherapie werkt: "De zoutkamers zijn gebouwd van natuurlijk zout uit de Himalaya, de muren en de vloer zijn van zoutstenen. We bootsen het klimaat van een echte zoutgrot na door de temperatuur en luchtvochtigheid te regelen. Tijdens een sessie van vijftig minuten wordt er heel fijn natuurlijk zout de ruimte in geblazen. Het natuurzout komt door de minimale grootte zelfs in de onderste luchtwegen terecht."

Weerstand verhogend en ontspannend. "Zouttherapie verlicht de symptomen van luchtweg- en huidaandoeningen en het versterkt het immuunsysteem. Daarmee is het geschikt voor een diversiteit van aandoeningen". Naast de lichamelijke winst is een sessie ook nog eens rustgevend: "We hebben een sfeer van rust en ontspanning gecreëerd door relaxstoelen en een zoutbed samen met het juiste licht en muziek."

Duitse kwaliteit

Eric en Eva Schrijver zijn niet zomaar zelf aan de slag gegaan, maar hebben het gerenommeerde Duitse bedrijf KönigsSalz ingeschakeld om de zoutkamers te bouwen: "In Duitsland is zouttherapie veel bekender en dit bedrijf heeft over de hele wereld al vele zoutkamers gebouwd. Ze gebruiken alleen de beste producten en hebben een verfijnde techniek om de zoutkamers mee uit te rusten."

Wilt ook u weer opgelucht ademhalen? Vanaf 19 augustus kunt u terecht in Zoutkamer Elst. Geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10:00 - 19:00 uur en op zaterdag van 9:00 - 15:00 uur. U kunt altijd even binnenlopen. Voor meer informatie of online reserveren: www.zoutkamerelst.nl. Eric en Eva zijn ook telefonisch te bereiken op 0481 356777.

Dansen is plezier voor iedereen

DRIEL - Ga de aankomende nazomerperiode zeker niet zitten bankhangen! Wil jij ook onbekommerd socialiseren met allemaal leuke mensen, die ook nog eens van gezellige muziek en regelmatig een rondje dansen houden? DansCentrum Wijgers in Driel start op maandagavond 11 september met alweer haar derde en laatste dansseizoen van 2017.

Velen 'van jong tot al wat ouder' en van gehuwd tot alleengaande, afkomstig rondom de regio Overbetuwe, weten inmiddels deze gezellige dansschool en altijd tot in de puntjes verzorgde feestzaal aan het Sosabowskiplein 2 te vinden. Naast alle danslessen voor beginners tot wedstrijdparen en bruidsparen die hier aangeboden worden staat de dansschool inmiddels ook goed bekend als een prettige, ongedwongen en betaalbare uitgaansgelegenheid. Ook voor houders van de Gelrepas bied deze dansschool de gelegenheid om deel te nemen aan een van de danslessen of de wekelijkse dansfitnessclub 'LaBlast®'onder het motto 'dansen is plezier voor iedereen'.

De zaterdagavonden waarop regelmatig een vrije dansavond voor iedereen uit de regio georganiseerd wordt, wordt goed bezocht door mensen die hier of elders dansles volgen en door bezoekers die gewoon af en toe een gezellig avondje uit of vertier zoeken met goed dansbare muziek uit de roaring 50's tot hedendaagse Top40.

Danslerares en eigenaresse Petra Wijgers heeft alles op de rit voor een fantastisch nieuw lesseizoen en kijkt alweer reikhalzend uit naar tien weken vol dans, gezelligheid en allemans humor […] want er moet natuurlijk ook gelachen kunnen worden met elkaar.

Ben je benieuwd naar het lesaanbod en/of de uitgaansagenda voor het derde seizoen van 2017 of wil je even de sfeer proeven middels de vele foto's op de website van de dansschool & feestzaal? Kijk dan op www.danscentrumwijgers.nl of wandel gewoon eens binnen in Driel.

Postduiven Toekomst Elst

ELST - De uitslag van de wedvlucht Nanteuil Le Haudouin (Fr) over 378 kilometer is als volgt:

1 en 2 F. Sanders Haalderen, 3 en 6 M. Smoorenburg Elden, 4 en 10 G. Kemmink Elden, 5 en 9 A. Rozijn Oosterhout, 7 T. Medze Elden, 8 R. Peters Arnhem.

De uitslag van de wWedvlucht Isnes (B) over 184 kilometer is als volgt:

1-2- 9 D. Hartemink Arnhem, 3-4-7-8 T. Medze Elden, 5 R. v.d. Ende Arnhem , 6 G. Visscher Arnhem , 10 C. v.d. Kolk Elst.

Gratis dorpswandelingen tijdens Monumentenzaterdag

BEMMEL - Er zijn in Bemmel gratis dorpswandelingen tijdens Monumenten op zaterdag 9 september. Het thema van de Open Monumentendagen is: 'Boeren, Burgers en Buitenlui'.

De Historische Kring Bemmel heeft dit thema aangegrepen om te laten zien hoe deze “'Boeren, Burgers en Buitenlui' vroeger hier in Bemmel hebben gewoond en gewerkt. "Dit doen wij met twee dorpswandelingen op zaterdag 9 september om 10.00 en om 13.00 uur. De wandelingen duren ongeveer twee uur en eindigen met een rondleiding in de Nederlands Hervormde Kerk in Bemmel. De wandelingen zijn gratis. U hoeft zich niet vooraf op te geven. U moet alleen ruim op tijd aanwezig zijn bij de ingang van De Kinkel aan de Van Ambestraat."

De groepen kunnen maximaal bestaan uit 20 tot 25 personen. De wandelingen worden verzorgd door de gidsen van de Historische Kring Bemmel.