GN Nijmegen-Noord

4 december 2019

GN Nijmegen-Noord 4 december 2019


Inloopbijeenkomst over ontwikkelingen Waalsprong

Bezoekers op een eerdere informatieavond. (foto: Gemeente Nijmegen)

NIJMEGEN - Op woensdag 11 december organiseert de gemeente Nijmegen een inloopbijeenkomst over de ontwikkeling van de Waalsprong. Het gaat dan voornamelijk om het gebied ten zuidwesten van de Prins Mauritssingel: Hof van Holland, Woenderskamp, Koudenhoek, dijkzone en Waaijenstein.


Het westelijk deel van de Waalsprong ontwikkelt zich in rap tempo. Er wordt al flink gebouwd in de Woenderskampen in Hof van Holland en de Koudenhoek zijn de werkzaamheden voor het bouwrijp maken gestart. De bouw van de nieuwe wijken betekent niet alleen de komst van woningen, maar ook van een nieuwe verkeersinfrastructuur en de komst van allerlei voorzieningen zoals winkels, een gezondheidscentrum, scholen en sportvoorzieningen. Maar voor het zover is moet er nog een hoop werk verzet worden. De komende jaren wordt gebied na gebied ontwikkeld en krijgen omwonenden te maken met bouwverkeer en bouwwerkzaamheden.

Tijdens de inloopbijeenkomst van 11 december informeert de gemeente Nijmegen belangstellenden graag over de ontwikkelingen in het gebied. Welke voorzieningen zijn er gepland? Hoe ver zijn we met de plannen voor de verschillende gebieden? Hoe is de ontsluiting? Hoe gaan we om met groen en duurzaamheid? Wat gaat u de komende jaren merken van de werkzaamheden en hoe is de planning? Medewerkers van de gemeente Nijmegen zijn aanwezig om de plannen toe te lichten en vragen te beantwoorden.

Belangstellenden zijn welkom op woensdag 11 december. De inloopbijeenkomst vindt plaats in het Citadelcollege, Griftdijk Noord 9A in Lent, tussen 17.00 en 21.00 uur.

Kerstliedjes zingen in De Lingehof

BEMMEL - Op zondagmiddag 8 december komt Popkoor 2000 een optreden verzorgen in het grand café van verpleeghuis De Lingehof in Bemmel.                                                                                                

Aanvang 15.15 uur. Er worden moderne en klassieke kerstliedjes gezongen. Er liggen liedteksten klaar om lekker mee te zingen.

Provinciale vogelkampioenschappen

HUISSEN - Op vrijdag 13 en zaterdag 14 december vindt de jaarlijkse provinciale tentoonstelling plaats in sporthal De Brink in Huissen. Dit evenement wordt georganiseerd door district Gelderland in samenwerking met vogelvereniging De Martel.

Op deze tentoonstelling komen de mooiste vogels van de onderlinge tentoonstellingen uit het district Gelderland en Flevoland te samen. Wie worden er kampioen? Op deze tentoonstelling zijn diverse kleuren kleurkanaries en vele vormen postuurkanaries te bewonderen. Er is een ruime collectie Europese cultuur, tropische en subtropische vogels aanwezig. Ook de parkieten zijn er in een grote sortering aanwezig waaronder de grote en kleine grasparkiet. In totaal zijn er ongeveer 1600 vogels te bewonderen. Als u van vogels houdt, is een bezoek zeker de moeite waard. De entree is gratis.

Voor inzenders en genodigden met tevens de bekendmaking van de kampioensprijzen open op donderdag 12 december om 19.30 uur. Open voor bezoekers: vrijdag: 13 december van 10.00 tot 19.00 uur; zaterdag: 14 december van 10.00 tot 15.30 uur.

Kerstmarkt Pro College Bemmel voor Kika

BEMMEL - De praktijk leerlingen van het Pro College houden op woensdag 11 december hun jaarlijks terugkerende kerstmarkt. Een groot deel van de opbrengst van deze markt gaat naar Kika.

Het pas verbouwde schoolgebouw is door de leerlingen helemaal aangekleed in kerstsferen. Op de markt worden zelfgemaakte kerstartikelen en tweedehands spullen verkocht. Ook is er een kerstbuffet met veel lekkers en een kraam met eigengemaakte lekkernijen. Er zijn verschillende activiteiten waaronder een rad van avontuur, waarbij mooie prijzen te winnen zijn.

Komt u ook een kijkje nemen? De kerstmarkt start is van 12:00 tot 15:00 uur. Het adres is: Pro College, Sportlaan 1K in Bemmel.

Kerstsamenzang in de Sint-Werenfriduskerk

ELST - Zondag 15 december is een ieder uitgenodigd voor de kerstsamenzang, dit jaar in de Sint- Werenfriduskerk, met als voorganger dominee Elias Pattij van de Molukse Evangelische Kerk.

"Om het thema 'Brood voor elkaar' luister bij te zetten, verzamelen we 18.15 uur bij de Molukse Evangelische kerk, De Keijserstraat 15. Vandaar vertrekken we 18.20 uur met zoveel mogelijk mensen naar de Sint-Werenfriduskerk, omringd door het licht van de fakkeldragers. Ook kinderen zijn welkom om onder begeleiding met hun lantaarntje mee te lopen.

Voor degenen die niet mee kunnen of willen wandelen is de Sint-Werenfriduskerk vanaf 18.30 uur geopend. De avond begint om 19.00 uur en onder begeleiding van muziekvereniging PWA, de Molukse klankwerkgroep, Koor Vocaal Djemaat Elst en het Sint-Maartenskerkkoor zingen we samen bekende kerstliederen.

Na afloop is er een deurcollecte voor Vluchtelingenwerk en aansluitend is er gelegenheid om met elkaar na te praten onder het genot van een warm drankje en Molukse lekkernijen.

Romantische film: Life Itself in Theater De KiK

Life Itself. pr

ELST - Op donderdag 5 december om 20:00 uur draait de film 'Life Itself' in Theater De KiK in Elst. Kaartjes zijn te reserveren via www.theaterdekik.nl à €8,00 (€9,00 uur voor aanvang aan de deur) inclusief drankje.


In Life Itself volgen we het leven van een jong stel in New York. Will (Oscar Isaac) en Abby (Olivia Wilde) ontmoeten elkaar in hun studententijd. Ze zijn gelukkig samen, trouwen en verwachten hun eerste kindje.

Wanneer een schokkende gebeurtenis hun leven overhoop gooit, laat het lot zich gelden. Grenzen van tijd en ruimte worden overschreden. De levens van Will en Abby weergalmen in dat van Mr. Saccione (Antonio Banderas) in Spanje.

Regisseur Dan Fogelman (bekend van Crazy, Stupid, Love. en de Amerikaanse hitserie This is Us) viert met het ontroerende Life Itself het leven. Een film over het noodlot, vol humor en liefde.

Drie weken gein voor groot en klein op het Winterfestijn

Genieten van schoolschaatsen. (foto: Jaleesa Freelance Fotografie)

ELST - Nog een paar weekjes en dan barst het feest weer los. Op 14 december gaat de dertiende editie van Winterfestijn Overbetuwe van start. De organisatie heeft weer een fantastisch programma in elkaar gedraaid. Met oude bekenden, maar ook met nieuwe, frisse ideeën.

Al dertien jaar is het Winterfestijn hét evenement in de regio. Het festijn trekt ieder jaar meer bezoekers. Dit jaar pakt de organisatie uit met oude succesnummers, zoals curlen, pubquiz en de schaatslessen. De bingo’s en Avondje Nl staan garant voor een drukbezocht Wintercafé. Maar naast Hollandse hits kun je dit jaar ook genieten van Duitse muziek. DJF Dance Centre geeft weer een vette show en wordt vergezeld door Winterse figuren.

De organisatie probeert ieder jaar alle inwoners bedienen. Leerlingen van de Overbetuwse basisscholen komen tijdens schooltijd een uurtje schaatsen. Tijdens de peuter- en kleuteruurtjes kunnen de allerkleinsten hun eerste stapjes op het ijs zetten op een rustige ijsbaan. Maar ook aan de ouderen is gedacht.

Uit een enquête bleek dat er behoefte was aan meer live-muziek en aan activiteiten voor jongeren. Aan deze wensen wordt deze editie ruimschoots tegemoet gekomen. De ijsbaan zal weer wat veranderen qua opzet. Ook de website van het festijn heeft een frisse metamorfose ondergaan.

Voor een aantal activiteiten, zoals schaatslessen, curlen, de pubquiz en het peuter- en kleuterschaatsen dien je je vooraf aan te melden. Houd er rekening mee dat deze uurtjes vaak snel vol zitten. Kijk voor meer informatie over het Winterfestijn op www.wfob.nl.

Boekpresentatie en ruilbeurs in De Kinkel Bemmel

BEMMEL - Op zondagmiddag 8 december vindt in De Kinkel de presentatie plaats van het boek: ‘Met het oog op De Kinkel’. Het boek beschrijft het verleden en heden van het cultureel centrum aangevuld met tal van interviews met bewoners van Bemmel vanwege hun relatie met De Kinkel.

Door Jan de Moor

en Johan Hesselink

Aansluitend is er de laatste ruilbeurs van ‘Bemmel in Beeld’ (Jumbo-Historische Kring). Het een en ander wordt omlijst met optredens van het Smartlappenkoor Lingewaard.

De boekpresentatie start om 13:00 uur met een welkomstwoord van de bedrijfsleider van De Kinkel (Albert ter Burg). Dit wordt gevolgd door twee korte lezingen, één door de voorzitter van de Historische Kring Bemmel Ressen en Haalderen (Gijs Bouman) en één door de voorzitter van de Historische Kring Huessen (Emile Smit). Vanaf 15:00 uur start de laatste ruilbeurs ‘Bemmel in Beeld’ in de foyer van De Kinkel. Deze beurs eindigt om 17:00 uur.

Het programma valt op die dag samen met de kerstmarkt en een kunstexpositie in kasteel De Kinkelenburg (zie website BeleefBemmel). Tot 8 december kan men op het boek intekenen via de website van De Kinkel. Daarna is het verkrijgbaar bij boekhandel ‘De Toren van Bemmel’.

Traianus Award voor Sunset March

Award. (foto: Jaleesa Derksen) Jaleesa derksen

OVERBETUWE - Op 15 november heeft de Voorzitter van de Stichting Sunset March, voorafgaand aan de Verkiezing van de Nijmeegs Ondernemer van het Jaar, de Traianus Award in ontvangst genomen. Uit handen van Evelien Lops ontving Tim Ruijling de Award voor Stichting Sunset March.

Certificaat. (foto: Jaleesa Derksen) Jaleesa derksen
Award en certificaat. (foto: Jaleesa Derksen) Jaleesa Derksen

Jaarlijks wordt de Nijmeegs Ondernemer van het jaar gekozen. Bijna elk jaar passeren enkele bedrijven de revue die nooit aan de criteria van de Nijmeegse Ondernemer van het Jaar zullen voldoen, maar absoluut een prijs verdienen. Omdat ze op de een of andere manier iets bijzonders gepresteerd hebben of iets uitzonderlijks betekenen of betekend hebben voor Nijmegen. De eerste Traianus Award is uitgereikt in 2018. De Sunset March heeft de Award ontvangen voor het dageljks eerbetoon door veteranen aan de Amerikaans militairen die zijn gesneuveld tijdens de Waalcrossing. Sunset March is een initiatief van VeteranenOverbetuwe.
Foto's: Jaleesa Freelance Fotografe

Voeding en vitaliteit op leeftijd

ZETTEN - Leven we langer als we gezond eten? Lisette de Groot is professor Voeding van de Oudere Mens aan Wageningen Universiteit en doet hier onderzoek naar.

Ze focust op voedingspatronen die van invloed zijn op verouderingsprocessen als osteoporose, sacropenie (de afname van spiermassa en – functie), cognitieve achteruitgang en verminderde eetlust. Op woensdag 11 december van 20.00 tot 21.30 uur houdt ze een lezing in bibliotheek Zetten, Schweitzerpark 2-A. Kaarten hiervoor zijn vooraf te koop in de bibliotheek of digitaal via www.obgz.nl/agenda. Kosten: leden en studenten 2,50 | overige bezoekers 4,- euro.

R.K. Parochie H. Maria Magdalena

Zaterdag 7 december
O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen: 19.00 u: eucharistieviering, F. Bomers, Herenkoor
St. Willibrordus Herveld: 19.00 u: eucharistieviering, V. Bulthuis, In B'Tween
St. Leonardus Oosterhout: 19.00 u: eucharistieviering, K. Donders, Leonarduskoor


Zondag 8 december
St. Werenfridus Elst: 10.00 u: eucharistieviering + Kinderwoorddienst, V. Bulthuis, St. Caeciliakoor
O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad:10.00 u: eucharistieviering, F. Bomers, Exotherm
H. Maria Geboorte Driel: 9.30 u: woord- en communieviering, J. Kallen, Enjoy
H. Maria Geboorte Lent: 11.00 u: Eucharistieviering, K. Donders, Young at Heart
St. Jacobus de Meerdere Valburg; 9.30 uEucharistieviering, K. Donders, Dameskoor

Doordeweekse vieringen R.K. Parochie Maria Magdalena

Maandag
Heteren, 18.30 u. Liefkenshoek (wcv), elke maandag

Dinsdag
Huissen-Stad, 19.00 u. dagkapel, rozenkrans, elke dinsdag
Oosterhout, 09.00 u. dagkapel, 1e dinsdag v.d. maand

Woensdag
Angeren, 09.30 uur u. sacristie/kerk, 1e woensdag v.d. maand
Doornenburg 09.30 u. kerk, 2e woensdag v.d. maand
Gendt, 09.30 u. dagkapel, 4e woensdag v.d. maand
Herveld, 19.00 u. kapel Hoge Hof, 1e woensdag v.d. maand
Huissen-Zand, 09.30 u. dagkapel, 3e woensdag v.d. maand
Lent, 19.00 u. St. Jozef, 2e woensdag v.d. maand

Donderdag
Elst, 10.30 u. Tertzio, 1e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 2e donderdag v.d. maand
Elst, 10.30 u. Tertzio (wcv), 3e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 4e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 5e donderdag v.d. maand

Vrijdag
Bemmel, 10.00 u. kapel Liduina,1e vrijdag v.d. maand
Valburg, 09.00 u. sacristie, rozenkrans, elke vrijdag
Valburg, 09.30 u. sacristie, elke vrijdag

Eucharistievieringen, tenzij anders vermeld (wcv)
Na de viering is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

Ontdekkingstocht: Uilenballen pluizen in De Bastei

NIJMEGEN - Kun jij goed muizenmoordzaken oplossen? Kom dan op woensdag 11 december braakballen van uilen uitpluizen in De Bastei! Ontdek van welke muizen de schedels en botjes zijn. En zijn die muizen opgegeten door een kerkuil of heeft een velduil ze gevangen?

Deze activiteit wordt georganiseerd door IVN Rijk van Nijmegen en De Bastei in het kader van de maandelijkse ontdekkingstochten. Uilenballen of braakballen zijn droge pluizige balletjes, die gelukkig niet zo vies zijn als het klinkt. Uilen eten muizen en kleine vogels met huid en haar op, maar de botjes, schedels en vacht kunnen ze niet verteren. Die braakt de uil samengeperst in een langwerpige prop uit. In braakballen vind je de resten van die muizen en vogeltjes terug. Met een loep en pincet gaan we aan de slag om zo'n braakbal uit te pluizen. Aan de hand van een zoekkaart ontdek je zelf wat de uilen zoal naar binnen hebben gewerkt! De skeletonderdelen die je vindt plak je op een kaart, die je na afloop naar huis mag meenemen.

De pluisactiviteit begint om 14.30 uur in De Bastei (Waalkade 83, Nijmegen) en duurt ongeveer twee uur.

Schrijf je vooraf in bij De Bastei: ga naar debastei.nl/ontdekkingstocht of bel 024-3297070. Deelname kost 3,00 euro. Met een stempelkaart betaal je 2,00 euro. Vrienden van het IVN en De Bastei betalen 1,50 euro. (www.debastei.nl.)

In het hart van het gevoel - Wereldlichtjesdag Overbetuwe

Gedenkhartjes voor WLDO2019. (foto: Mieke Sanders)

Ik kan je niet meer aanraken
maar voelen zeker wel
Omdat je bij je laatste adem
verhuisde naar dat plekje
voor altijd in mijn hart

ELST - Op zondag 8 december vanaf 18.30 uur herinneren we samen overleden kinderen. Iedereen is welkom! In warmte en verbondenheid steken we lichtjes aan, noemen we namen en gedenken we.

Er is muziek, er zijn gedichten en we sluiten af met een informeel samenzijn.

Locatie: Werenfriduskerk in Elst. Aanmelden: wereldlichtjesdagoverbetuwe@gmail.com.

Kerst, kunst, klanken en creativiteit bij Galerie 1400 in Slijk-Ewijk

SLIJK-EWIJK - Op 7 en 8 december is een ieder welkom op de gezellige kerstfair in en om Het Witte Kerkje van Slijk-Ewijk waar Lincy Hoogveld haar eigen galerie heeft.

Lincy Hoogveld is zelf beide middagen aanwezig en presenteert binnen haar nieuwste werken. Tevens presenteren circa vijftien exposanten hun eigen handgemaakte kunst tijdens de kerstfair.

Bij aankomst ervaart u direct het huiselijke kerstgevoel: de metershoge kaarsen in de eeuwenoude bomen creëren een feeërieke sfeer. Binnen en buiten brandt haardvuur. De gehele entourage, de geur van een lekker hapje en live muziek van John Verstegen uit Arnhem brengen de bezoeker ongetwijfeld in kerststemming.

Men wordt verrast met kunst(voorwerpen) op het gebied van sieraden, handlettering en zeefdrukkunst. Daarnaast is er glaskunst, zijn er kandelaars, interieurproducten, kaartjes, koester-oesters, prentenboeken, ambachtelijk ontworpen huishoudproducten, tassen, kerststukjes en meer. Zoekt men nog wat voor onder de boom, dan slaagt men zeker. Ook de boom zelf - geen kunst - is tijdens de fair te koop.

"Sla uw sjaal om en kom gezellig langs: beide dagen tussen 13.00 en18.00 uur. U wordt verwelkomd met een hapje en een drankje." Meer informatie staat op de website en Facebookpagina van Galerie 1400.

Schaatsplezier en vertier in Bemmel

BEMMEL - Aanstaande weekend is er in Bemmel van alles te beleven. Voor het eerst ligt op de Markt in Bemmel drie dagen een overdekte kunststof ijsbaan. Dit als onderdeel van de jaarlijkse kerstmarkt die zondag 8 december plaatsvindt.

Er zijn bij deze ijsbaan voldoende speciale schaatsen aanwezig in alle maten. Ook voor de inwendige mens wordt gezorgd. De openingstijd van de ijsbaan zijn: vrijdag 6 december van 16 tot 22 uur. Van 20 tot 22 uur is er discoschaatsen; zaterdag 7 december van 11 tot 22 uur; zondag 8 december van 11 tot 17 uur.

Aanstaande zondag vindt van 11 tot 17 uur de grote kerstmarkt plaats met veel gezellige kramen. Daarnaast brengen diverse koren op het podium hun kerstliederen ten gehore. Voor de kinderen zijn er leuke attracties en activiteiten. Ook rijdt er dit jaar voor het eerst een kersttreintje door het dorp met verschillende halteplaatsen. Natuurlijk zijn alle winkels en horecagelegenheden geopend. Dus alle aanleiding om komend weekend naar het centrum van Bemmel te komen. Er is voldoende 'gratis' parkeergelegenheid aanwezig. De ondernemers van Bemmel heten u van harte welkom.

Dit hele evenement is mede mogelijk gemaakt door steun van een groot aantal sponsors en ambassadeurs. Daarnaast kan een evenement van deze omvang nooit georganiseerd worden zonder de steun van de vele vrijwilligers. Deze groep bestaat uit de leden van de kerstmarktcommissie, De Geintrappers, Het Oerkind en Scouting Bemmel. Daarom heel veel dank aan zowel alle sponsoren als vrijwilligers!

Informatiemarkt over dijkversterking Wolferen Sprok

SLIJK-EWIJK - Op dinsdag 10 december is er een informatiemarkt over dijkversterking Wolferen Sprok.

Experts geven dan uitleg over verschillende onderwerpen, zoals het voorlopig dijkontwerp, dijkteruglegging Oosterhout, natuur en archeologisch onderzoek en nog veel meer. Het volledige aanbod staat op www.dijkversterkingwolferensprok.nl.

De informatiemarkt is bedoeld voor bewoners, belanghebbenden en geïnteresseerden. U kunt vrij inlopen tussen 18.00 en 20.00 uur in Zaal Beatrix, Dorpsstraat 15 in Slijk Ewijk. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Dijken houden het water tegen, zodat mensen veilig er achter kunnen wonen, werken en recreëren. De Waaldijk tussen Sprok (Nijmegen) en Wolferen (Overbetuwe) moeten we versterken zodat deze voldoende veilig is voor de toekomst.

Kerstworkshop bloemschikken

NIJMEGEN-NOORD - De herfst is net begonnen, de bladeren vallen en knisperen onder onze voeten. Maar we denken toch ook al een beetje aan de kerst. Een gezellige tijd. Dus brengen we ons huis in kerstsfeer met een eigen gemaakt kerstarrangement.

Ook zin om creatief bezig te zijn? Kom dan op maandagavond 16 of donderdagmiddag 19 december naar de boerderij van Tine Maters in het bos op de Buitenplaats Oosterhout in Nijmegen-Noord. Aanvang respectievelijk om 19.45 en 13.45 uur.

"We maken deze avond en middag een kerstboompje met verschillende soorten kerstgroen, zoals nobilis, bessen, hulst, eucalyptus en malusappeltjes, die we versieren met kleine kerstballetjes en andere materialen. Tijdens de workshops wordt u getrakteerd op koffie of thee met iets lekkers en na afloop met een drankje en hapje."

De kosten bedragen vijftien euro voor leden van Groei & Bloei en niet-leden betalen twintig euro. Opgave is mogelijk tot uiterlijk 10 december via genb.lingewaard.overbetuwe@gmail.com onder vermelding van uw naam, telefoonnummer, mailadres en lidmaatschapsnummer + naam van de activiteit. Na opgave graag het bedrag overmaken op rekeningnummer NL24RABO0152702067ovv bovenstaande gegevens.

De boerderij aan de Waaldijk 50 in Nijmegen-Noord (voorheen Oosterhout) is bereikbaar via de Oude Groenestraat en schuin tegenover Residence Van Tergouw de Van Boetzelaerstraat in, langs Gezondheidserf. Bij gebruik van uw navigatiesysteem intoetsen: Van Boetzelaerstraat 10 Nijmegen en dan doorrijden tot einde van het pad. "Graag om 19.45 uur aanwezig zijn, want om 20.00 uur sluit de slagboom. Warme kleding en schoeisel aanbevolen!"

Bachkoor Nijmegen in de TheaterKerk: klassieke muziek op zijn best

BEMMEL - Op zaterdag 14 december kunt u weer genieten van klassieke muziek bij TOP. Het bekende Bachkoor Nijmegen komt zingen in de TheaterKerk, dus dat wordt een heel speciale avond! Het repertoire dat het koor deze avond ten gehore gaat brengen, bestaat uit delen van de Messiah van Händel en van het Weihnachtsoratorium van Bach, aangevuld met traditionele kerstliederen en Christmas Carols.

Het Bachkoor Nijmegen is een groot gemengd koor met circa 100 leden en vertolkt koorwerken uit uiteenlopende stijlperioden: van Barok (Bach, Händel) tot en met twintigste-eeuws repertoire (Martinu, Vaughan Williams). Het gezelschap staat onder leiding van Rob Vermeulen, met orgelbegeleiding van Dirk Luijmes.

Het Bachkoor Nijmegen werkt samen met gerenommeerde orkesten en muziekgezelschappen en heeft als thuishaven het Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen. De rode draad in de concerten is steeds J.S. Bach: ieder jaar wordt in de Goede Week afwisselend de Matthäus- of de Johannes Passion uitgevoerd.

Aanvang 20:30 uur. Kaartjes kosten 18,00 euro per stuk (inclusief consumptie) en zijn te bestellen op www.theaterkerk.nl en tevens verkrijgbaar bij boekhandel De Toren van Bemmel en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

Belgisch cabaretier-duo Kommil Foo in TheaterKerk

BEMMEL - Vrijdag 13 december heeft TOP een zeer bijzonder optreden in petto. Twee Belgische toptalenten die al jaren kwaliteitstheater maken onder de naam Kommil Foo. Een piano, een gitaar, een viool, hun twee karakterstemmen: meer hebben de broers Raf en Mich Walschaerts niet nodig om hun publiek een memorabele avond te bezorgen.

Hun nieuwe show heet Oogst. Dertig jaar onafgebroken maken en spelen. Hoog tijd dus om uit al dat moois een nieuwe voorstelling te destilleren. Zonder circus, intiem.

Raf, Mich, hun mooiste liedjes en hun strafste verhalen. Kommil foo op z’n best! Hun vorige show, Schoft, zorgde voor uitverkochte zalen in het hele land. Bezoekers waren na afloop ontroerd en ontdaan door de schoonheid en de kracht van de voorstelling. Het NRC kopte: “Een toonbeeld van theatrale balanceerkunst” en het Parool schreef: “De broers stralen kracht, klasse en grandeur uit”. De twee broers maken het mooiste wat het Nederlandstalige cabaret te bieden heeft. Kortom, komt dat zien.

Aanvang 20:30 uur. Kaartjes kosten 25,00 per stuk (inclusief consumptie) en zijn te bestellen op www.theaterkerk.nl en tevens verkrijgbaar bij boekhandel De Toren van Bemmel en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

Kletskopborrel: Kletsen en een drankje met mensen die je nog niet kent.

Een toost op de Kletskop! (foto: Marion Zwart) Marion Zwart

LENT - Zin om bij een biertje, wijntje of sapje nieuwe mensen te leren kennen in een gezellig café in de buurt? Kom dan alleen of met elkaar naar de Kletskopborrel! In Lent: Op donderdagavond 12 december in Stroom en op dinsdagavond 17 december in Eten & Drinken. Vanaf 20.00 uur is je kans om je tussen oude en nieuwe Lentenaren te begeven.

Het doel van de kletskop is om mensen op een gemakkelijke manier live met elkaar in contact te brengen voor even of – wie weet – langere tijd. Dat is niet altijd meer zo gemakkelijk in een tijd waarin veel contacten via sociale media gaan en echte ontmoetingen waarbij je niet alleen je gefotoshopte mooie kanten laat zien en elkaar in de ogen kijkt minder snel spontaan gebeuren. De Kletskop is een leuke manier om je sociale contacten uit te breiden, een netwerk in de wijk op te bouwen of gewoon even een praatje te maken met iemand die je nog niet kende.

Na het succes van de kletskop in de ochtenden waar mensen elkaar bij een bakje koffie kunnen ontmoeten nu dus ook in de avond met een drankje (en gesprekspartner) naar keuze.

'100% in Concert' onthult Bemmels oorsprong wereldhit

D-Street-Bandís de Bosch (rechts) en Steve VanLowZand (links). (foto: Thijmen Peters)

BEMMEL - Diepgaande research heeft aan het licht gebracht dat de wereldhit 'Venus' van Shocking Blue niet door Robbie van Leeuwen bedacht is, maar een Bemmelse oorsprong heeft. Van Leeuwen heeft na de release van deze hit, de rest van zijn leven nooit meer hoeven werken. Dat is pijnlijk voor de twee nog levende en inmiddels opgespoorde leden van de vergeten Bemmelse 'D-Street-Band', die menen dat deze riante pensioenvoorziening hen eigenlijk toekwam.

Hoe de vork precies in de steel zit, wordt uit de doeken gedaan tijdens de komende versie van '100% in Concert' op 7 & 8 december in de Bemmelse Theaterkerk.

Behalve deze primeur valt er nog veel meer te horen en zien tijdens deze twee concerten. In een Top 2000 café-sfeer wordt een spetterde show opgevoerd door Alarmfase 2, Rotdweilers en Muziekvereniging UDI. Special guests zijn musicalster Hanneke Engels en zanger-presentator Martijn van Vuuren.

Wilt u erbij zijn, dan kunt u zich geen wachten en overwegen meer veroorloven: het zitconcert op zondagmiddag is in de voorverkoop al stijf uitverkocht! Voor het staconcert op zaterdagavond 7 december zijn nog beperkt kaarten verkrijgbaar bij de Toren van Bemmel en bij de leden van de Alarmfase, Rotdweilers en UDI.

Kerst vieren bij Wereldrestaurant Atlantis

ARNHEM – "Wilt u ook heerlijk genieten tijdens de kerstdagen? Op eerste kerstdag kunt u twee uur lang onbeperkt genieten bij Atlantis van de kerstbrunch. Het buffet bestaat uit verse soepen, sushi, zalmfilet, grote gamba's, wild, biefstuk, gevogelte, en een uitgebreide dessertbuffet. U wordt tussen 12:00 en 12:30 uur verwacht."

"Op eerste en tweede kerstdag kunt u genieten van ons all-in-kerstbuffet inclusief drinken, bier en wijn. Tweeënhalf uur onbeperkt zorgeloos genieten…" Het restaurant is met zeshonderd zitplaatsen één van de grootste wereldrestaurants in Nederland, die werken met een modern formule. De gasten kunnen in slechts één avond bij Atlantis de smaken proeven uit zowat alle werelddelen. Er zijn gerechten uit zowel de Franse, Italiaanse, Spaanse als ook de Japanse, Koreaanse, Thaise en zelfs Hollandse keuken. De gerechten worden gekozen van de buffetten of bij de koks, die wokken, grillen, koken en bakken: live cooking! "En we hebben zelfs diverse soorten fruits der mer zoals kreeft en dergelijke." Diner zittingen: eerste zitting van 16:00 tot en met 18:30 uur, tweede zitting van 19:15 tot en met 21:45 uur

Voor de kinderen
Er is ook zo veel te doen! Het buffet is ook geschikt voor jonge gasten met onder andere frietjes, kroketten, chocoladefontein, poffertjes, suikerspinnen en nog veel meer! Bovendien kunnen ze zich vermaken in de vernieuwde speciale speelruimte met spelcomputers en een theater! Kijk op www.atlantisarnhem.nl of op Facebook voor meer informatie.

Wereldrestaurant Atlantis, Hollandweg 6-8 in Arnhem; 026 3831610, www.atlantisarnhem.nl.

Beleef de Millingerwaard in stilte

Struinen in de Millingerwaard. (foto: De Bastei) De Bastei

KEKERDOM - Op zondag 1 december verzorgt De Bastei in samenwerking met wilderniscafé De Waard van Kekerdom opnieuw een avontuurlijke struintocht door de Millingerwaard.

Onder (bege)leiding van een ervaren struincoach, Ineke Schaper gaat de route door ruige delen van de Millingerwaard, langs de Waalstranden of over de dijk. In stilte loop je met een groep, zoveel mogelijk in je eigen tempo, maar wel met aandacht voor elkaar. Doordat je stil bent kun je je openstellen voor alle kleuren, geluiden, geuren en sensaties van dat moment. Je zintuigen zijn geweldige hulpmiddelen om meer in het nu te leven. Je ziet en hoort, voelt en ruikt immers allerlei dingen die er nu zijn.

Het verzamelen is om 10.00 uur bij De Waard van Kekerdom, Weverstraat 94 in Kekerdom. De struintocht start uiterlijk om 10.15 uur en eindigt ongeveer om 13.00 uur. Zorg dat je op tijd bent en denk aan kleding en schoeisel die passen bij het karakter van de wandeling en de weersomstandigheden. Na afloop kun je voor 8,50 euro genieten van een smakelijke lunch in de Waard van Kekerdom. Deelname kost 5,00 euro. Meld je vooraf aan via debastei.nl/stiltewandeling.

De Bastei is gevestigd aan de Waalkade 83 in Nijmegen, telefoon 024 3297070. Meer informatie staat op: www.debastei.nl.

Muziek van Jugalbandi in Eikpunt

Jugalbandi. (foto: Ilse Beunen) Ilse Beunen

LENT - Op 22 december zal de wereldmuziekgroep Jugalbandi een concert geven in de Gemeenschappelijke Ruimte van ECO Woongemeenschap Eikpunt, ingang Duitslandstraat 4, Lent.

Jugalbandi neemt je mee op een muzikale wereldreis waarbij instrumenten uit vele windstreken samenkomen om een unieke sfeer te creëren. De invloed van de Indiase klassieke muziek is duidelijk merkbaar, maar door nieuwe combinaties te maken met instrumenten uit andere werelddelen en muziekstijlen ontstaat muziek die met recht 'wereldmuziek' genoemd mag worden.

De leden van Jugalbandi bespelen een groot aantal instrumenten: sitar, bluepoint steelharp (hang), chromatische mondharmonica, native flute, bosfluit, bansuri, udu, tanpura, percussie, gitaar, dulcimer en harmonium. Bij de vocale nummers laat Jugalbandi zich inspireren door Indiase bhajans en mantra's. De vier muzikanten zijn erin geslaagd al deze uiteenlopende invloeden op smaakvolle wijze te combineren tot een uniek en bijzonder afwisselend geheel.

De groepsleden hebben allemaal een andere muzikale achtergrond waardoor de muziek een breed klankspectrum beslaat. Enkelen hebben een opleiding in klassieke Indiase raga-muziek gehad, daardoor hebben een aantal stukken ook soms een meditatieve sfeer. Ook is improvisatie een belangrijke onderdeel van de Jugalbandi-muziek waardoor er meer dan genoeg ruimte is om expressieve muziek te spelen. Hierdoor is het geheel bijzonder levendig, boeiend en – ook voor de muzikanten zelf – altijd weer verrassend.
Tijd: van 14:00 tot ongeveer 16:00 uur, met pauze.Toegang: Vrijwillige bijdrage.

Expositie in Grote Kerk Elst

Wasili Wsin - De aankondiging - Hedendaagse Icoon. (eigen foto)

ELST - De expositie 'Hedendaagse Iconen' van Wasili Wasin is zaterdag 7 december, 4 januari en 1 februari van 13.30 - 16.30 uur te bezoeken in De Grote Kerk.

Het werk van Wasili Wasin weerspiegelt in zekere zin de positie van de moderne mens (al dan niet gelovig): enerzijds is er soms starre traditie waaraan hij schatplichtig is, anderzijds is er de omringende wereld, die zo snel verandert dat de traditionele opvattingen en beelden niet meer lijken te passen. De opdracht is om een eigen mix te maken van oud en nieuw. Dat geldt voor een eigentijdse verbeelding en vormgeving van het geloof, maar ook voor de inhoud van het geloven.
Wasili Wasin combineert de visie en technieken van de moderne mens met de oude traditionele technieken van de Russische iconenschilders. Wasili Wasin werd geboren in de Oeral. Door zijn opleidingen is hij zowel ambachtelijk als kunstzinnig gevormd. Hij maakte verschillende grote monumentale werken voor Russische gebouwen. Sinds 1984 woont hij in Kaliningrad. In 1993 werd hij toegelaten als lid van de Russische Kunstenaarsvereniging. Zijn werk is te vinden in de vaste collectie van Russische musea en privé-collecties in Duitsland, Japan, Polen en Nederland.
Voor meer informatie en om alvast nader kennis te maken: www.wasili.nl.

Onze moeke wordt bij deze 50 jaren oud, gefeliciteerd!
X Marc, Joep & Doethe

OBHR: Dé spel- en sportgroep voor

hartpatiënten

LINGEWAARD - O.B.H.R. is aangesloten bij Harteraad en dé spel- en sportgroep voor hartpatiënten in regio Lingewaard.

"We richten ons op mannelijke en vrouwelijke hart- en vaatpatiënten. Zij hebben net als 'gezonde' mensen verschillende redenen om te sporten. Vaak gaat het om plezier, het gevoel er weer bij te horen, contact met lotgenoten maar ook ter preventie en leren verkennen van eigen grenzen. Een deel van onze leden is vanuit de hartrevalidatie terecht gekomen bij onze sportgroep. Maar er zijn ook mensen met hartfalen of een stabiele angina pectoris, welke enkel medicatie krijgen vanuit de arts. Ook deze groep is bij ons van harte welkom!"

"Wij sporten op verantwoorde wijze waarin een ieder op zijn/haar eigen niveau kan deelnemen. Dit alles onder het motto 'Alles mag, niets moet'. Onder deskundige begeleiding van een sport/spelcoach is er wekelijks een gevarieerd sportaanbod, zowel qua activiteiten als qua intensiteit. Oefeningen worden in meerdere vormen aangeboden, zodat een ieder op eigen niveau kan sporten.
Waarom zou u zich moeten aansluiten bij OBHR? Omdat regelmatig bewegen onder andere leidt tot: toename van het inspanningsvermogen, psychisch en sociaal welbevinden en kwaliteit van leven. Daarbij komt dat wij een enorm gezellige en fanatieke groep zijn en wie wil daar nou niet bijhoren? Kom bij ons sporten onder deskundige begeleiding. Wij sporten op woensdag van 18.30 – 19.30 uur in sporthal Walburgen Nijmeegsestraat 65c in Gendt. Kom langs, kijk op www.OBHR.nl, bel 0481-421850 of mail naar info@obhr.nl. Wij zien u graag verschijnen.

Heisterkoor zingt op kerstmarkt Bemmel en in Stevenskerk Nijmegen

Heisterkoor op korenavond Angeren. (foto: Henk Sluiter)

BEMMEL - De repetities van het Heisterkoor uit Bemmel staan al een aantal weken in het teken van kerstmis. Het resultaat van deze inspanningen, een mooi kerstrepertoire, wordt ten gehore gebracht op de gezellige kerstmarkt in Bemmel én in de prachtige Stevenskerk in Nijmegen.                        

De kerstmarkt wordt gehouden op zondag 8 december van 11.00 - 17.00 uur. Het koor treedt daar op tegenover restaurant Het Wapen van 15.00 - 15.30 uur. Het optreden in de Stevenskerk vindt plaats op zondag 15 december van 13.00 - 14.00 uur.

Het Heisterkoor is een energiek en gezellig koor, met inmiddels ruim 35 leden, dat het plezier in zingen met elkaar deelt. In 2019 zong het koor al in het Openluchtmuseum te Arnhem, nam het deel aan het korenfestival Buiten Gewoon Zingen in Culemborg en ook was het te gast op de korenavond te Angeren.

Het koor staat onder de enthousiaste en inspirerende leiding van Mathijs Dubbeldam en wordt op piano begeleid door de talentvolle Jenny Chen. Het repertoire is veelzijdig en bestaat zowel uit licht klassieke als hedendaagse liederen die veelal vierstemmig ten gehore worden gebracht. Op dit moment is er een ledenstop voor sopranen en alten, maar voor tenoren (dames en heren) en bassen is er nog voldoende plaats. Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Carla Remeijn (0481 425498) of Caroline Bremer (info@heisterkoor.nl) óf loop gerust eens even binnen tijdens de wekelijkse repetitieavond op woensdag van 20.00 - 21.30 uur in De Kinkel aan de Van Ambestraat 1 in Bemmel.

b.o.d. de Sprinters bedankt Joop Dahm

Joop Dahm op de atletiekbaan van b.o.d. de Sprinters.

BEMMEL - Na de Pietenloop van 24 november was het klaar. Liefst 26 jaar verzorgde Joop Dahm de eindcoördinatie van de trimlopen van Atletiek- en Skeelervereniging b.o.d. de Sprinters. De teller reikte tot in totaal 77 georganiseerde wedstrijden. Hij draagt nu het stokje over.

Er waren in zijn eerste periode 5 tot 6 lopen per jaar, waaronder de Kermisloop, Oranjeloop, Bemmelloop, de Voorjaarslopen, Ekidenmarathon en Run-Bike-Run. De Pietenloop is nu overgebleven, en trok dit jaar bijna 500 deelnemers.

Een van de hoogtepunten is volgens Joop de introductie van de kids run bij de Pietenloop:’Dat heeft een hele goede uitstraling op onze vereniging gehad. Het effect was dat we nieuwe, jonge leden binnen kregen. Maar kinderen namen ook vriendjes mee, en vertelden erover in de klas. Opa’s en oma’s kwamen kijken naar de lopen. Het leefde enorm. Nog steeds trouwens’.

Joop Dahm valt naar eigen zeggen niet in een zwart gat nu hij zijn taken overdraagt: ’Ik doe aan Nordic walking. Daarnaast hebben we kleinkinderen en ben ik volop actief in de wereld van blauwe bessenteelt, houder van solitaire bijen en de landelijk betrokken organisaties hiervan, zoals de Nationale Bijenstrategie. Verder geef ik Coconoogst workshops voor de telers en houders van solitaire bijen. Ook tafeltennis ik bij Essentia. Vervelen doe ik me dus geen seconde.’

b.o.d. de Sprinters is Joop ontzettend dankbaar voor zijn inzet. Afgelopen woensdag werd Joop in het clubgebouw kort in het zonnetje gezet door voorzitter André van Boekholt.

Van 5 tot en met 11 december

HET HUIDIGE STERRENBEELD IS BOOGSCHUTTER. De boogschutter is een populair type. Ze zitten dan ook nooit verlegen om gezelschap. Dat is leuk, maar het kan ze op relationeel vlak ook de das omdoen. De verleiding kan te groot zijn! Ze gaan graag met de ander op reis en ze zijn zeer onderhoudend omdat ze altijd een verhaal te vertellen hebben. Hun vrijheid is hen veel waard.

RAM van 21 maart t/m 20 april
Tot en met het weekend is het leven (helaas) wat saai. Er gebeurt niet zo veel. Maar op maandag is er wel wat aan de hand. Je raakt snel geïrriteerd en daarbij kan er veel emotie loskomen. Blijf daar niet mee zitten maar lucht je hart! Aks jij je eenmaal uitgesproken hebt, voel je een enorme opluchting.

STIER van 21 april t/m 21 mei
Aanstaande zondag is een uitstekende dag voor romantiek. Maar ook voor een museumbezoek. Je kunt van zowel moderne als van klassieke kunst genieten. Volgende week woensdag kun je een kleine meevaller verwachten. Je hebt de neiging om die meevaller meteen te verzilveren.

TWEELINGEN van 22 mei t/m 21 juni
Vanaf aanstaande maandag staat jouw planeet Mercurius in het teken boogschutter. Dat kan reislustig maken. En je kunt genieten van langer gesprekken die écht ergens over gaan. Volgende week woensdag loop je tegen een onmogelijkheid aan. Jij wordt daar helemaal stil van.

KREEFT van 22 juni t/m22 juli
Aanstaande zaterdag heb je de neiging om in je schulp te kruipen. Maar toch hou jij de moed erin. Zondag is er een onverwachte wending die in jouw voordeel uitpakt. Maandag loopt alles op rolletjes, maar op dinsdag en woensdag kunnen de emoties hoog oplopen. Hou jij het droog?

LEEUW van 23 juli t/m 22 augustus
Het weekend begint veelbelovend, maar op zondag ben jij de weg echt even kwijt. Volgende week dinsdag ontstaat er een grote discrepantie tussen jouw belangen en die van een bepaalde groep of club. Niet getreurd, want op woensdag krijg je de kans om je eigen belangen veilig te stellen.

MAAGD van 23 augustus t/m 21 september
Vanaf volgende week maandag gaat jouw planeet Mercurius in het teken boogschutter lopen. Dat betekent dat je je voor langere tijd aan een bepaalde klus kunt wijden. Op dinsdag praat jij als Brugman om emotionele mensen te kalmeren. Op woensdag zorgt een patstelling dat je sprakeloos bent.

WEEGSCHAAL van 22 september t/m 22 oktober
Komend weekend staan de planeten goed voor… de liefde! Iemand maakt echt werk van jou, en jij beantwoordt dat maar al te graag. Maandag voel jij je daardoor kiplekker! Volgende week woensdag ben jij in een hele gulle bui. Je maakt iemand met een kleine attentie (hoeft niet duur te zijn) gelukkig.

SCHORPIOEN van 23 oktober t/m 21 november
De komende week is min of meer een emotionele achtbaan. Aanstaande donderdag voel jij je heel goed. Maar op zaterdag worstel jij met bepaalde emoties die jou blokkeren. Aanstaande maandag ervaar je een dilemma waar je niet meteen uitkomt. Maar op dinsdag weet jij precies wat je wilt.

BOOGSCHUTTER van 22 november t/m 21 december
Na een gezellig weekend gaat op maandag de planeet Mercurius voor ruim één maand in jouw sterrenbeeld lopen. Dat geeft een goede tijd voor kleine reisjes. Overweeg een stedentrip of bezoek een leuke kerstmarkt in Duitsland. Volgende week dinsdag staat jouw mond weer eens niet stil.

STEENBOK van 22 december t/m 19 januari
In het weekend ontstaat er een situatie waarin jij je nogal geremd voelt. Probeer je zo goed en zo kwaad te uiten. Maandag voel jij je al weer een stuk beter. Volgende week woensdag zit jij midden in een ruzie tussen vrienden. Jij kunt ze helpen door een gesprek tussen hen op gang te brengen.

WATERMAN van 20 januari t/m 17 februari
Komend weekend doe jij weer eens lekker dwars. Volgende week dinsdag is er spanning tussen jou en een leidinggevende. Dat kan op woensdag min of meer opgelost worden door een goed gesprek. Hou het in dat gesprek zo zakelijk mogelijk en ga er niet vanuit dat de ander jou meteen begrijpt.

VISSEN van 18 februari t/m 20 maart
Aanstaande weekend ben jij erg gecharmeerd door iemand, maar weet je tegelijk niet wat je ermee aan moet. Probeer jezelf niet in de wielen te rijden! Volgende week dinsdag is een goede dag om gezellig met vriend(inn)en te gaan winkelen. Combineer dat bijvoorbeeld met een lekkere lunch.

Sfeervolle Kerstmarkt in Dorpshuis Beatrix in Slijk-Ewijk

SLIJK-EWIJK - In Dorpshuis Beatrix aan de Dorpsstraat 15 in Slijk-Ewijk wordt er op zaterdag 7 december van 15.00 – 19.30 uur een gezellige en sfeervolle Kerstmarkt gehouden.

Zodra je binnen bent proef je de gezellige kerstsfeer al. De grote zaal en de serre staan helemaal vol met een diversiteit aan kramen. Iedereen kan direct de kerstsfeer in huis halen. Je kunt er kerstversiering kopen, kerststukjes, cadeautjes, sieraden, heerlijke oliebollen en allerlei andere lekkernijen en leuke dingen.

In de ontmoetingsruimte (bij de bar) worden gezellige zitjes gemaakt, waar iedereen even kan rusten van alle gesnuffel op de markt. Natuurlijk neemt iedereen dan de gelegenheid om een lekker kopje koffie of thee met iets lekkers te nuttigen of zomaar een ander drankje. Denk ook eens aan glühwein of warme chocolademelk (misschien met een toefje slagroom).

Iedereen kan dan natuurlijk ook al even snoepen van de overheerlijke oliebollen die men op de markt gekocht heeft en die door het bestuur van dorpshuis Beatrix met veel liefde zijn gebakken. Lekker opgewarmd is het daarna niet meer zo erg om de kou weer in te moeten. Er zijn ook kerstbomen te koop, dus de boom kan thuis al direct worden opgetuigd, misschien wel met leuke dingen, die op de markt zijn gekocht.

Het adres van dorpshuis Beatrix is: Dorpsstraat 15 in Slijk-Ewijk.

De markt is van 15.00 – 19.30 uur.

Deze knapperd mocht op 1 december
zijn elfde verjaardag vieren!
Gefeliciteerd Thijs en dikke kus
van opa Jan en oma Astrid

Proficiat Jolanda Roelofs uit Gendt
met jouw bul. Jij weet nu als doctor hoe
mensen weer in balans kunnen komen.

Joyce Knuiman wordt 5 december 34 jaar!
Proficiat namens je kleine schat Lena en je moeder!

Op 8-12-2019 is het echt waar
Herman Ederveen wordt 65 jaar
Veel plezier deze dag
Waarop je heerlijk genieten mag

David

David nog van harte gefeliciteerd,
Je bent nu al zes,
Een weekje later in de krant,
vanwege een fout emailadres…

Oud.... ben je bedonderd, 50 is de helft van 100.
Carola alsnog van harte!
Liefs van Sarah (2x)

Cathelijne

Lieve Cathelijne, hartelijk gefeliciteerd met je
negende verjaardag. Papa, Willemijn en Pepijn,
Marjolein en Koen, oma en opa Huissen.

Applaus voor.....

Hieper de piep hoera,
30 november werd deze jongedame 17 jaar. Gefeliciteerd meis!
Liefs papa, mama, Zoey En Lynn

Professioneel vuurwerk bestel je snel op heidebloemstraat.nl!

NIJMEGEN – Het bieden van administratie- en belastingadvies is zijn vak. Adri van de Bund doet dit fulltime vanuit zijn eigen adviesbureau. Maar als het einde van het jaar nadert, maakt Adri heel wat extra uurtjes; zijn kantoor ondergaat dan een metamorfose en wordt het meest spectaculaire verkooppunt voor professioneel vuurwerk!

Het assortiment is uitgebreid, zowel knalvuurwerk als ook in verschillende soorten siervuurwerk. 'En bij ons vind je écht zwaar siervuurwerk, Nederlands vuurwerk bevat meer kruit dan bijvoorbeeld Duits vuurwerk', legt Adri uit. Toch is de verhouding tussen sier- en knalvuurwerk wel wat aan het verschuiven. De vraag naar mooi siervuurwerk is groeiende en Vuurwerkmania speelt daar op in. Je vindt er siervuurwerk met de grootste boeketten en effecten. Adembenemend mooi! Adri: 'Ook populair zijn de siervuurwerk cakes en de compounds (één grote vuurwerkdoos).
Hiervan kun je wel één tot tien minuten genieten van één mooie grote vuurwerkshow, die hoef je maar één keer aan te steken, wel zo veilig.'

December acties:
Omdat onze leverancier vijf jaar bestaat zijn er de hele maand december diverse aanbiedingen. Één van onze superaanbiedingen is de 133 shots Strong Celebration. Dit is een dikke exclusieve compound box voor één grote vuurwerkshow die wordt aangeboden voor slechts 35 euro (normaal 139,99 euro). Hou de facebookpagina in de gaten voor de decemberacties. Tijdens de drie verkoopdagen zijn er volop winkelaanbiedingen, die dagelijks anders kunnen zijn.Bestellen kan via www.heidebloemstraat.nl, waar je nu kunt profiteren van te gekke kortingen en of gratis vuurwerk!
Het afhalen van je bestelling op 28, 30 of 31 december is goed georganiseerd, waardoor er geen lange wachttijden zijn.
Afhaaladres: Heidebloemstraat 49 Nijmegen, 024 3882912.
Volg de facebookpagina: Vuurwerkmania Heidebloemstraat

Metallica-show met volledig symfonisch orkest naar Nijmegen

(foto: Viktoriya Yakymenko) Foto: Viktoriya Yakymenko

NIJMEGEN - De populaire rockband Scream Inc. uit Oekraïne komt samen met Orion Orchestra naar Nijmegen voor 'Metallica in Symphony'. Eerder stond de band al op Legends of Rock festival in de tuin van Hotel De Wolfsberg in Groesbeek, maar op 10 januari beklimmen ze de bühne van Concertgebouw De Vereeniging om een eerbetoon neer te zetten aan de wereldberoemde rockband Metallica.

Als officiële Metallica coverband is Scream Inc. de enige act ter wereld die de complete setlist van 'S&M' met een volledig symfonisch orkest speelt. Een bijzondere viering van het 20-jarige jubileum van het inmiddels klassieke album.

De band is zó goed dat ze zelfs de goedkeuring van Metallica frontman James Hetfield kregen. Gitarist Mike vertelt in een interview "James Hetfield keek ons lachend aan en zei dat we niet meer zoveel hoefden te oefenen." Hun live-video's tellen dan ook meer dan honderdduizenden views op Youtube en Metallica fans over de hele wereld roemen de sound van deze band. Met honderden uitverkochte zalen in 15 landen als bewijsstuk, zorgt hun live interpretatie van het repertoire van Hetfield en consorten gegarandeerd voor een onvergetelijke avond voor hardrock en metal liefhebbers. Dankzij de prachtige arrangementen van het orkest, de overtuigende podiumpresentatie, hoogwaardige sound en de dragende, rauwe baritonstem van de zanger komt de dynamische show Metallica in Symphony optimaal tot zijn recht. Verwacht een avondvullende show vol symfonische versies van klassiekers en grote hits van Metallica.

Wil je 20 jaar na dato genieten van een symfonische live uitvoering van het hoogste niveau van nummers als 'Nothing Else Matters', 'Master of Puppets', 'For Whom The Bell Tolls' en 'One'? Dit is een unieke kans om Metallica in Symphony live te zien. De band speelt naast Nijmegen ook in Eindhoven, Enschede, Kerkrade en Apeldoorn. Voor meer informatie en tickets ga je naar www.metallicainsymphony.nl.

Deze productie wordt mede mogelijk gemaakt door Arrow Classic Rock.

Lunchbijeenkomst Parkinson Café

BERG EN DAL - Team Parkinson Café Nijmegen nodigt, met veel genoegen, mensen met Parkinson en hun partner/mantelzorger uit Nijmegen en omgeving uit voor een sfeervolle kerstlunch op vrijdag 13 december van 12.00-14.00 uur.

De lunch vindt plaats in Fletcher Hotel Erica aan de Molenbosweg 17 in Berg en Dal, 024 6843514. Midden in de mooie bosrijke omgeving van Berg en Dal. Een sfeervol samenzijn onder genot van een heerlijke kerstlunch en natuurlijk mét kerstmuziek. Eigen bijdrage is 5,00 euro. Aanmelden kan via info@parkinsoncafenijmegen.nl, of telefonisch bij Mary Bandsma Bluyssen Puts 06 41276994.

Weekmenu Afhaalpunt Lingewaard

BEMMEL - Op maandag 9 december kunnen inwoners van heel Lingewaard tussen 17.00 en 17.30 uur het volgende menu afhalen: erwtensoep én 'n toetje.

Deze maaltijd kost vier euro en wordt bereid door een enthousiaste groep vrijwilligers. Het afhaaladres is Cuperstraat 9 in Bemmel. Gevraagd wordt zelf drie afsluitbare bakjes en gepast geld mee te brengen!

"Wilt u ook genieten van zo’n heerlijke verse maaltijd dan moet u zich wel van te voren even inschrijven via het SWL Meldpunt. Er is namelijk maar een beperkte hoeveelheid menu’s beschikbaar. Inschrijven kan op maandag - donderdag tussen 10.00 en 16.00 u via 088 2552555.

‘Afhaalpunt Lingewaard’ is een initiatief van buurtbewoners in samenwerking met SWL. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Wil van den Hurk (088 2552550). Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder 'Activiteiten'.