GN Nijmegen-Noord

6 september 2017

GN Nijmegen-Noord 6 september 2017


Kinderkledingbeurs in Elst

ELST - De temperaturen wijzen er nog niet op, maar het najaar komt er toch echt aan! Dan wordt het ook weer tijd voor de kinderkledingbeurs! Op zaterdag 9 september is er de kinderkledingbeurs voor najaars- en winterkleding.

Tijdens deze beurs is er volop keuze uit kinder- en tienerkleding van maat 92-S. Van 12.00 tot 13.30 uur is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen in de aula van het Westeraam aan het Auditorium 6 in Elst. Alles is overzichtelijk gerangschikt op maat en soort. Het is beslist de moeite waard om hier mooie (merk)kleding voor een leuke prijs te kopen.

"Wil je kleding verkopen? Dat kan. Verkopen via de kinderkledingbeurs in Elst is makkelijk en snel. Vraag dan via kledingbeurs@zonnet.nl een verkoopnummer aan. Met één verkoopnummer mag je 25 artikelen inleveren en je mag maximaal twee verkoopnummers aanvragen.
Uiteraard moet de kleding schoon, heel én van deze tijd zijn. Je mag zelf thuis de kleding prijzen en deze inleveren op vrijdag 8 september tussen 13.30 en 14.00 uur en tussen 19.00 en 19.30 uur.
Zaterdagmiddag tussen 17.00 en 17.30 uur rekenen wij de verkochte kleding met je af en kun je niet-verkochte kleding weer ophalen. Je betaalt 0,75 euro voor een verkoopnummer en van de verkoopprijs is 10 procent voor de kledingbeurs en 90 procent voor jou. Niet-verkochte kleding kun je na afloop van de beurs achterlaten voor het goede doel."

Zaterdag 4 november is er een beurs voor speelgoed en dameskleding. Meer informatie staat op www.kinderkledingbeurselst.nl.

Realistische kunst in kerkje van Persingen

PERSINGEN - Nadat Rob Pluijm en Pieter van Bernebeek elkaars werk op afzonderlijke exposities hadden gezien, besloten ze samen te gaan exposeren. Op 16 en 17 september is hun gezamenlijke expositie in het schitterende kerkje van Persingen in de Ooijpolder bij Nijmegen.

Rob Pluijm is een vakfotograaf gespecialiseerd in bijzondere portretten. In 2013 en 2016 werd hij internationaal bekroond. Met een serie portretten, gemaakt tijdens de Gildefeesten in Ravenstein kreeg Rob van de Federation of European Professional Photographers de kwalificatie Qualified European Photographer. Het licht en de achtergrond zorgden in combinatie met de kunde van de fotograaf voor deze bijzondere serie.

Pieter van Bernebeek maakt realistische schilderijen in olieverf. In 2016 won hij met het realistische olieverfschilderij 'Appels in koperen pan' de publieksprijs Oog van Oss 2016 die jaarlijks georganiseerd wordt door de Osse kunstenaarsvereniging K26.

Op deze expositie hangen stillevens, portretten en landschappen. De foto's van Rob hebben een schilderachtige sfeer, terwijl de schilderijen van Pieter fotorealistische kwaliteit hebben. Mooie werken dus, te zien op 16 en 17 september in het kerkje van Persingen .

Een indruk van de werken van Rob en Pieter staat op www.robpluijm.nl en www.pietervanbernebeek.nl. De expositie maakt deel uit van de zuidelijke kunstroute van het 3-Oeverfestival, drie dagen lang muziek, theater, verhalen, eten & drinken, dans en exposities in het mooiste landschap van Nederland. Meer informatie staat op http://www.3oeverfestival.nl

Oeverspelen met IVN RijnWaal

LENT - Wil je wat weten over de natuur op het eiland Veur Lent? laat je dan verrassen door de gidsen van IVN RijnWaal tijdens de Lentse Oeverspelen.

Natuurtochten langs de Waal. In een wandeling van een uur ontdek je bloemen, en vlinders maar ook Romeinse halfedelstenen en zwarte goud-toetsstenen aan de oever van de Waal. Je ziet waar de rivier vruchtbare klei afzet en ontdekt een bloeiende woestijn met kruipende planten vol geurige zaden. Tijdens de wandeling zie je vrouwelijke en mannelijke nacht koekoeksbloemen die alleen en stampertje of meeldraden hebben en bloemen die ’s avonds opengaan voor de nachtvlinders. Deelname gratis. De start is zondag 3 september, ieder half uur vanaf 13.30 uur bij de Dorpsschuur aan de Oosterhoutsedijk 29 in Lent (www.oeverspelen.nl).

Cursus 'Schrijven over je leven' gaat weer van start!

RESSEN - Lijkt het je leuk om te schrijven over je eigen leven? Wil je dat je kinderen weten wie je bent? Of voel je dat het goed voor jezelf is om je verhalen op te schrijven? Dan ben je met een cursus 'Schrijven over je leven' aan het goede adres.

Onder begeleiding van schrijfdocente Marijke de Kruijff doe je schrijfoefeningen om je herinneringen op te frissen en leer je de dingen die je ontdekt op te schrijven. Je komt uit bij punten in je leven die misschien vergeten leken. Elke tekst die je schrijft is een fragment dat bijdraagt aan het mozaïek van jouw leven. Schrijfervaring is niet nodig, het gaat niet om spelling of zinsbouw, maar om het plezier van herinneren en die herinneringen vervolgens in woorden vast te leggen.

"We werken in een groep van maximaal acht personen. De schrijfcursus (zeven ochtenden, eens per twee weken) zal op dinsdagmorgen in de bibliotheek van Bemmel aangeboden worden en op vrijdagmorgen in gemeenschapshuis De Kosterij in Ressen (naast het kerkje), van 10.00 tot 12.30 uur. De cursus in Bemmel start op 26 september en in Ressen op 29 september.

Voor verdere informatie en aanmelding: 06 17829303 of via mail: marijkethuis@hotmail.com.

Noodkreet Tafeltje dekje

BEMMEL - Vrijwilligers gezocht voor Tafeltje dekje Bemmel / Haalderen. "Onze organisatie is bijna 40 jaar geleden opgericht door vrijwilligers en wordt nog steeds gerund door een enthousiaste en zeer betrokken groep mensen."

"Deze mensen bezorgen minimaal eens per week maaltijden. De maaltijden worden rond het middaguur bezorgd en dit neemt slechts anderhalf uur in beslag. Om deze voorziening te handhaven zijn we echter dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers en bestuursleden. We zoeken mensen met een auto voor de bezorging aan huis (hiervoor is een autokostenvergoeding), maar we hebben ook mensen zonder auto nodig voor de bezorging van de maaltijden voor de aanleunwoningen van De Gouden Appel.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot: Jan te Boekhorst, voorzitter (0481 461759/ 0628936171)."

Kinderkledingbeurs Bemmel zoekt vrijwilligers

BEMMEL - "Voor onze tweedehandskinderkleding- en speelgoedbeurs in Bemmel op zaterdag 23 september zijn wij op zoek naar nieuwe vrijwilligers."

"Op de kinderkleding- en speelgoedbeurs wordt goede en betaalbare tweedehands (merk)kleding en speelgoed voor de verkoop aangeboden. Een deel van de opbrengst en de overgebleven artikelen gaat naar goede doelen. Om alles goed te kunnen laten verlopen voor, tijdens en na de beurs zijn wij op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Lijkt het jou gezellig en leuk om ons een aantal dagdelen te komen helpen dan ben je welkom. Bovendien profiteer je als vrijwilliger natuurlijk van een aantal voordelen. Voor meer informatie kun je bellen met Sandra Kuster 06 10201556. Je kunt ook een mail sturen naar kinderkledingbeursbemmel@gmail.com. Op onze site staat ook informatie voor vrijwilligers, verkopers en kopers vermeld, zie www.kinderkledingbeursbemmel.nl. De uitgifte van verkoopnummers is inmiddels gestart, dus mocht je nog belangstelling hebben om te verkopen neem gerust contact op."

Maandelijkse bingoavond

SLIJK-EWIJK - Zaterdag 9 september organiseren we de maandelijkse bingo avond in het Dorpshuis Beatrix Slijk Ewijk.

Er worden vooraf weer boekjes verkocht en de aanvang is 20:00 uur. Zaal is open vanaf 19:00 uur. Meer info te verkrijgen via 06 51330229.

Bingo bij Kantropa

OOSTERHOUT - Op vrijdag 8 september houdt de vogelsportvereniging Kantropa haar terugkerende bingo met de welbekende prachtige prijzen.

Ook zijn er diverse geldprijzen te winnen. De bingo bestaat uit 8 rondes en de kosten daarvan zijn 4,50 euro. Bovendien is er de welbekende gratis ronde en verloting voor eenieder die meespeelt. De aanvang van de bingo is 20:00 uur; de zaal is open vanaf 19:00 uur. De bingo is in café/zaal Merkus aan de Dorpstraat 12 in Oosterhout.

Nordic walking

voor beginners

ELST - Nordic walking is sportief wandelen, waarbij gebruik gemaakt wordt van speciale stokken 'poles'. Voor oudere mensen is deze sport zeer geschikt, omdat het de gewrichten ontlast en voor jongere een leuke sportieve bezigheid, waarbij de conditie verbetert.

Het lijkt simpel, maar om blessures te voorkomen is wel degelijk les nodig. In zes bijeenkomsten van een uur leert u de techniek. Wilt u meer lezen over Nordic walking of over mij, kijk dan op www.nordicwalking-zijpendaal.nl. Vanaf maandag 18 september start een beginnerscursus om 19.00 uur. Er wordt verzameld op de hoek Vosbergen en de Overste Kamp. Het cursusgeld bedraagt 42 euro voor 6 lessen, die bij de eerste bijeenkomst betaald worden. Aanmelding is noodzakelijk in verband met de stokken Als u wilt meedoen, kunt u zich opgeven per email: samson.karin@gmail.com of bellen op nummer 06 44786317.

Voor diegenen, die al een cursus hebben gevolgd en nog eens de techniek willen opfrissen, kunnen instromen in de derde les. Wilt u meedoen maar past de tijd u niet, neem dan contact op om te kijken naar een andere mogelijkheid."

Buurtbemiddeling beste oplossing bij burenruzies

BETUWE - Blaffende honden, elke dag een mopperende buurman aan de deur en in de verte twee ruziënde buurtbewoners… Buurtbemiddelaars komen de meest uitlopende problemen tussen buren tegen. Problemen waardoor mensen zich soms niet meer prettig voelen in hun huis of buurt. Terwijl met bemiddeling de situatie enorm kan opknappen.

Liefst 70 procent van de aangemelde zaken werd goed opgelost. 2564 getrainde bemiddelaars hielpen vorig jaar ruim 50.000 mensen bij het oplossen van burenconflicten. Dit blijkt uit de jaarlijkse benchmark Buurtbemiddeling van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV).

In de gemeenten Lingewaard en Overbetuwe waren in 2016 122 meldingen. Er zijn 22 vrijwillige buurtbemiddelaars actief. De meeste meldingen komen uit Huissen (35), Elst (26) en Bemmel (20). In deze gemeenten bestaat buurtbemiddeling al vanaf 1 september 2008 en was in 2016 het oplossingspercentage 75 procent. De verdeling van aanmeldingen over de beide gemeenten lag bijna 50/50: 63 meldingen in Lingewaard en 59 in Overbetuwe. Bijna 50 procent (60 aanmeldingen) kwamen direct van betrokken buren zelf. De top 3 van meest voorkomende klachten dit jaar is: geluidsoverlast, ergernissen rond huis en tuin en intimidatie.

Meer informatie over buurtbemiddeling Lingewaard en Overbetuwe op www.buurtbemiddelingnim.nl en voor tips hoe om te gaan met de buren staan op www.problemenmetjeburen.nl. Men kan ook tijdens kantooruren bellen naar 024 3232751 en vragen naar buurtbemiddeling.

Cursus Nordic walking voor beginners

ELST - Nordic walking is sportief wandelen, waarbij gebruik gemaakt wordt van speciale stokken 'poles'. Voor oudere mensen is deze sport zeer geschikt, omdat het de gewrichten ontlast en voor jongere een leuke sportieve bezigheid, waarbij de conditie verbetert.

Het lijkt simpel, maar om blessures te voorkomen is wel degelijk les nodig. In zes bijeenkomsten van een uur leert u de techniek. Wilt u meer lezen over Nordic walking of over mij, kijk dan op www.nordicwalking-zijpendaal.nl. Vanaf maandag 18 september start een beginnerscursus om 19.00 uur. Er wordt verzameld op de hoek Vosbergen en de Overste Kamp. Het cursusgeld bedraagt 42 euro voor 6 lessen, die bij de eerste bijeenkomst betaald worden. Aanmelding is noodzakelijk in verband met de stokken Als u wilt meedoen, kunt u zich opgeven per email: samson.karin@gmail.com of bellen op nummer 06 44786317.

Voor diegenen, die al een cursus hebben gevolgd en nog eens de techniek willen opfrissen, kunnen instromen in de derde les. Wilt u meedoen maar past de tijd u niet, neem dan contact op om te kijken naar een andere mogelijkheid."

PWA start nieuwe ‘Music Kids’

ELST - Mag uw kind ook de muzikale wereld ontdekken? Dan is hij of zij welkom bij de Music Kids van muziekvereniging PWA! Music Kids start op woensdagmiddag 6 september en is bedoeld voor kinderen van groepen 3 tot en met 8 van de basisscholen.

De leukste blokfluitcursus Music Kids wordt verzorgd door vakdocente Jacqueline Arts. Music Kids duurt één seizoen (september-juni) en bevat ongeveer 40 lessen van 45 minuten. De lessen zijn op woensdagmiddag van 16.15 tot 17.00 uur in basisschool De Sunte Werfert in Elst.

Elke deelnemer ontvangt een eigen blokfluit en een lesboek welke na afloop van de cursus in bezit mogen blijven. Het cursusgeld bedraagt 19 euro per maand. Aanmelden? Mail of bel dan met de manager jeugd– en opleidingen van PWA, Wouter Simons op jeugd-opleiding@pwa-elst.nl of 06 48522883.

Music Kids heeft PWA ook de mogelijkheid om muzieklessen te volgen voor saxofoon, trompet, hoorn, bariton, trombone, dwarsfluit en klarinet.

Bingo bij vogelvereniging Kantropa met mooi prijzen

OOSTERHOUT - Op vrijdag 8 september houdt de vogelsportvereniging Kantropa haar terugkerende bingo met de welbekende prachtige prijzen.

Ook zijn er diverse geldprijzen te winnen. De bingo bestaat uit 8 rondes en de kosten daarvan zijn 4,50 euro. Bovendien is er de welbekende gratis ronde en verloting voor eenieder die meespeelt. De aanvang van de bingo is 20:00 uur; de zaal is open vanaf 19:00 uur. De bingo is in café/zaal Merkus aan de Dorpstraat 12 in Oosterhout.

Bomenexcursie in het Galamapark in Elst

ELST - Bomen staan er te kust en te keur staan in het Galamapark in Elst. Gidsen van IVN RijnWaal leiden deelnemers aan de excursie rond langs bomen die behalve hun schoonheid nog veel meer te bieden hebben.

Kom kennismaken met de papiermoerbei uit oost-Azië, die heel mooi papier oplevert of de moerascipres uit de moerasdelta van de Mississippi. Bekijk de geelhout uit het zuidoosten van de VS, waarvan het gele hout gebruikt werd om stof te verven. En sla de Judasboom uit het oostelijk Middellandse zeegebied niet over. De prachtige paarse bloemen zijn eetbaar, ze bloeien in het voorjaar weer. Ontmoet ook diverse soorten eiken, elzen en lindes en nog veel meer.

Beginpunt is het zitje aan de Randweg bij entree van het Europaplein tegenover Europaplein 39 in Elst. De wandeling is van 14.00 tot circa 16.00 uur.

Zeggingskracht in verf, klei en steen

BERG EN DAL – Op zaterdag 9 en zondag 10 september exposeren drie Valburgse vrouwen in het kerkje van Persingen bij Nijmegen. Maak kennis met de kunstenaars en hun nieuwe werk, de expositie is open van 11.00-17.00 uur.

Henny van Daalen schildert kleurrijke verhalende doeken, waarop veelal vrouwen een belangrijke rol spelen. Er is veel te zien met een knipoog naar folkloristische, soms oosterse sferen, waar zij haar eigen draai aan geeft.

Ria Klomp werkt graag intuïtief aan haar beeld of schilderij, het verhaal ontvouwt zich tijdens het ontstaan van het beeld. Zij beeldhouwt en schildert met diverse materialen, wabi sabi, de schoonheid van de imperfectie, is daarbij een belangrijke inspiratiebron.

Het keramisch werk van Nienke Faber is ingetogen en stevig. De sterke, sierlijke lijnen van de vrouwentorso en de speciale textuur geven tederheid prijs. In haar werk creëert Nienke Faber een sfeer van archeologische vondsten. Gladde vlakken en ruwe, woeste details wisselen elkaar af. Daarmee laat zij de eigenschappen van het materiaal naar voren komen.

3 Oever Festival en de kunst

Foto: foto Nemeton van SJI Parts, fotograaf Barbara Beekman. Foto: foto Nemeton van SJI Parts, fotograaf Barbara Beekman.

REGIO - Tijdens het 3 Oever Festival, van 15-17 september in de hele Gelderse Poort, zijn ruim 400 artiesten en kunstenaars actief, op allerlei locaties en met heel veel verschillende kunstvormen.

Een aantal kunstenaars is speciaal voor het 3 Oever Festival aan de slag gegaan voor een bijzondere productie. Zo heeft choreografe Steffi van Leth meerdere plekken van het festivalterrein bezocht. Uiteindelijk heeft ze besloten om in de Millingerwaard, aan de oever van de Waal, een dansvoorstelling te gaan ontwikkelen. Het is een eerbetoon aan de 8000 jaar oude, versteende, eikenstammen, die hier het natuurlijk kunstwerk Woodhenge vormen. Het is de voorstelling 'Nemeton' geworden. Samen met danseres Annemarie Oerlemans en zanger Gerben van den Bosch zal zij op zaterdag- en zondagmiddag haar ervaring met het publiek delen. Het is mogelijk voor deze voorstelling te reserveren via www.3oeverfestival.nl/programma.

Een voorstelling als deze past bij uitstek bij het 3 Oever Festival, waar natuur en cultuur met elkaar worden verbonden. Het publiek kan niet lui achterover hangen, maar moet actief op pad, van locatie naar locatie, door het bijzondere landschap van de Gelderse Poort.

Veel voorstellingen en tentoonstellingen zijn gratis, soms wordt 'voor de pet' gespeeld, voor een aantal voorstellingen (zoals Nemeton) wordt een toegangsprijs (vaak 5 euro) gevraagd. Meer informatie over locaties en programma staat op www.3oeverfestival.nl.

Creativiteit prikkelen: leuk én belangrijk voor jong en oud!

ELST - Sinds zijn televisieoptredens is professor Erik Scherder dé bekendste breindeskundige. Hij pleit niet alleen voor meer bewegen, maar ook voor het meer prikkelen van de creativiteit. Volgens hem moet dat je daar zo jong mogelijk mee beginnen zodat de kans op gezond ouder worden zo groot mogelijk is.

Voor docenten en cursisten van Creatief Collectief Elst (CCE) was het al lang duidelijk dat creatief bezig zijn goed is voor een mens. Iets nieuws creëren met eenvoudige basismaterialen als klei, steen, stukjes tegels, glas, papier en verf geeft een goed gevoel. De concentratie die je er als vanzelf voor opbrengt maakt dat je bovendien loskomt van je dagelijkse beslommeringen.

Ook voor Erik Scherder is het duidelijk: “De verbindingen in de hersenen moet je blijven trainen, een leven lang. Hoe eerder kinderen met kunst en cultuur in aanraking komen, hoe beter: de hersenen zijn immers nog volop in ontwikkeling!”

Voor wie nog dit laatste wetenschappelijke zetje nodig had om zich in te schrijven voor een creatieve cursus: er is nog ruimte voor nieuwe cursisten bij CCE. Voor kinderen is er een cursus tekenen. En volwassenen - jong en oud - kunnen er terecht voor keramiek, schilderen, aquarelleren, Tiffany, mozaïek, collages maken en beeldhouwen. Ons cursusboekje vind je in de bibliotheek van Elst, in De Wieken en op www.creatiefcollectiefelst.nl. Meer informatie over het belang van kunst voor het brein staat op http://www.kunstfanaatjes.nl.

Luikse Markt in Elst

ELST - Op zondag 10 september staat Elst weer bomvol kraampjes. Tweedehands kleding, speelgoed dat aan een tweede leven toe is, antiek en lekkernijen; het is er allemaal te vinden.

Vanaf 10.00 uur zijn de Dorpsstraat en Valburgseweg geopend voor bezoekers, er is voor ieder wat wils. Klaar met struinen? Neem dan plaats op de terrassen van De Vereniging of het Wapen van Elst, hier staat een podium waar lekkere muziek de sfeer er goed in houdt. Bezoekers betalen geen entree en er is volop parkeergelegenheid. Meer informatie staat op de website van organisator CV Zet ‘m Op: www.zetmop.nl.

Minkhof-vrijwilligers genieten

BEMMEL - De vele vrijwilligers van De Minkhof genieten vaak. Zij genieten als zij de prachtige plek zien waar de Minkhof is gevestigd.

Zij genieten als zij zien dat de deelnemers op De Minkhof zich goed voelen en blij zijn met de vele activiteiten die worden aangeboden. Zij genieten als ze zien dat de deelnemers zich de verse maaltijden goed laten smaken. Zij genieten als zij zien dat er leuke contacten ontstaan. Maar vrijdagavond 25 augustus stonden de vrijwilligers zelf centraal! Zij genoten van een heerlijke barbecue die Pim Scheperkamp, eigenaar van Jumbo Scheperkamp, hen had aangeboden. Pim Scheperkamp staat, als maatschappelijk betrokken ondernemer, midden in de Lingewaardse samenleving, net als De Minkhof dat doet. Daarom is De Minkhof Jumbo Scheperkamp dankbaar voor zijn bijdrage aan een prachtige avond!

Geslaagd voor ehbo-diploma

BEMMEL - Op maandag 28 augustus heeft de ehbo-vereniging Bemmel-Haalderen weer twaalf cursisten het ehbo-diploma mogen overhandigen.

De cursisten hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om dit diploma, na een officieel examen van het Oranje Kruis, in ontvangst te mogen nemen. "Mocht u in de toekomst ook een ehbo-cursus willen volgen, houd dan onze website en Facebook in de gaten voor meer nieuws hierover:
www.ehbo-bemmel.nl, www.facebook.com/ehbobemmel. Een e-mail sturen mag ook: cursus@ehbo-bemmel.nl."

Goud voor Fionn Baetens

Foto: Arjen van der Spek

ELST - Fionn Baetens uit Elst behaalde zaterdag 26 augustus de gouden medaille op het Nederlands Kampioenschap voltige in de solo, klasse L.

Het kampioenschap vond plaats in het nationaal hippisch centrum in Ermelo. Een prachtige prestatie van dit jonge, dertienjarige talent, dat ook deel uit maakt van de nationale jeugdselectie. Fionn voltigeert bij De Kasteelruiters in Hemmen en werd kampioen met het paard Chester en longeur Kors van der Torren. Kors was apentrots: "Ik ben zo blij dat Chester dit nog mag meemaken, na al die vele jaren dat hij kinderen heeft laten kennismaken met de voltigesport."

Dieuwke Boekhorst uit Renkum zorgde voor nog meer succes voor de Kasteelruiters. Samen met Jeske Geerst van voltigevereniging de Ravenruiters uit Eelde behaalde zij de derde plaats in de klasse L Pas de Deux. "Wil je ook eens voltigeren op Chester? Kom dan gratis naar de voltigeles op donderdagmiddag 16.00 uur bij De Kasteelruiters in Hemmen."

Activiteiten gestart in De Kinkel

BEMMEL - Gedurende de zomer is De Kinkel drie weken gesloten geweest en is deze periode gebruikt om nog een aantal taken op het gebied van groot onderhoud uit te voeren.

Zo is het gebouw voorzien van nieuwe brandmelders en een nieuwe brandmeldcentrale, is de elektriciteitsvoorziening gemoderniseerd en zijn kleefmagneten aangebracht op alle gangdeuren. Alles is gereed om onze gebruikers weer optimaal de ruimte te geven om hun activiteiten uit te voeren.

Kobra komt naar Bemmel!

BEMMEL - Op zondagmiddag 1 oktober om 16.00 uur speelt Kobra de muziek-theatervoorstelling 'What the Waf' in de Theaterkerk in Bemmel.

Wie of wat is Kobra?Het Kobra Ensemble bestaat uit zes jonge vrouwen, die elkaar kennen vanuit het Nationaal Kinderkoor en het Nationaal Jeugdkoor. Zij zingen een mix van klassieke en hedendaagse muziek, volks- en popmuziek. In hun voorstellingen gaan zang en theatrale verbeelding hand in hand.

Waarom in de Theaterkerk in Bemmel? Dit is een plek die nostalgische gevoelens oproept. Een plek met een fantastische culturele bestemming heeft door een krachtig burgerinitiatief. En een plek die het verdient om mooie voorstellingen in huis te krijgen.

Wat is 'What the Waf'? Een muziek-theatervoorstelling gewijd aan Nelly van Doesburg en haar relatie met Theo van Doesburg. In het jaar van De Stijl - de kunststroming met onder andere Rietveld, Mondriaan en Van Doesburg - weet Kobra met regisseuse Jorinde Keesmaat van dit gegeven een prachtige voorstelling te maken. Dit intrigerende gegeven krijgt op het podium gestalte in een zestal personages die 27 stukken zingen. Het stuk ging in première tijdens het Grachtenfestival in het Muziektheater. Vier keer uitverkocht, vier keer een groot succes. Met Jorinde Keesmaat maakte Kobra twee eerdere voorstellingen in het Concertgebouw.

Waarvan kunnen we Kobra kennen? Van onder meer Podium Witteman, Vrije Geluiden, NTR Klassieke Muziek Kwis, Grachtenfestival, DWDD, festival Down the Rabbit Hole. Meestal is Kobra te zien en te horen in de Randstad, maar nu eindelijk ook eens in deze contreien. Kaarten bij Cyriel Kegels 06 82924760 of bij de Theaterkerk. (www.theaterkerkbemmel.nl en www.kobraensemble.nl).

Parochies De Levensbron en Sint-Benedictus Informatie-avond Vormselproject

BETUWE - In het najaar van 2017 zal worden gestart met het vormselproject in de parochies Sint-Benedictus en De Levensbron. De voorbereiding op het H. Vormsel is bestemd voor leerlingen die in het eerste jaar van de middelbare school zitten.

De voorbereiding begint na de herfstvakantie en bestaat uit een gezamenlijk weekend en een aantal bijeenkomsten. De voorbereiding wordt na de toediening van het sacrament van het H. Vormsel afgesloten met een activiteit. Voor een belangrijk deel wordt gewerkt in kleine groepjes onder leiding van de leden van de werkgroep. Ouders en aanstaande vormelingen zijn welkom op de informatieavond op woensdag 27 september van 19.00 tot 20.30 uur in ontmoetingscentrum De Hoeksteen aan de Prinses Irenestraat 58 in Elst.

Deze avond krijgen kinderen en ouders informatie over wat het H. Vormsel inhoudt en hoe het programma van de voorbereiding in elkaar steekt. Aan het einde van de avond kan uw zoon of dochter zich inschrijven voor deelname aan de voorbereiding. Later tijdens de voorbereiding maken de kinderen zelf een definitieve keuze om het sacrament van het H. Vormsel te ontvangen.

Aanmelding kan via het secretariaat van Sint-Benedictus, 0481 451371 (maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur) of via een e-mail aan: secretariaat@stbenedictus.nl, tot uiterlijk donderdag 14 september.

Repair Café Lingewaard

LINGEWAARD - In het Repair Café kan iedereen zijn of haar kapotte spullen laten nakijken door een team van handige vrijwilligers. Zij zijn bekwaam in het uitvoeren van kleine reparaties, maar geven daarnaast ook advies als een eenvoudige oplossing niet mogelijk is. En dit allemaal voor alleen de materiaalkosten en een vrijwillige bijdrage voor het verrichte werk.

Het Repair Café is voornamelijk bedoeld voor het herstellen van klein tot middelgroot huishoudelijk materiaal zoals stofzuigers, koffiezetapparaten, broodroosters, lampjes en föhns maar daarnaast draaien onze vrijwilligers ook voor speelgoed en servies hun hand niet om. We vragen wel om de apparatuur voordat je het meebrengt schoon te maken en het naaigoed te wassen!

SWL organiseert weer een Repair Café in Lingewaard. Je kunt op de volgende locatie terecht voor reparaties en een gezellige bak koffie/thee: op zaterdag 9 september van 14.00 – 16.00 uur bij SWL, Cuperstraat 9 in Bemmel. De data van de andere kernen staan op www.swlingewaard.nl onder 'ParticipatiePunten'. Klik daar op het juiste ParticipatiePunt om het bijbehorende Repair Café te zien. Heb je spullen die kapot zijn of niet goed meer werken, en vind je het zonde om ze zomaar weg te gooien, bedenk dan dat er nog een leuk alternatief in je eigen woonplaats is.

Repair Café Lingewaard

LINGEWAARD - In het Repair Café kan iedereen zijn of haar kapotte spullen laten nakijken door een team van handige vrijwilligers. Zij zijn bekwaam in het uitvoeren van kleine reparaties, maar geven daarnaast ook advies als een eenvoudige oplossing niet mogelijk is. En dit allemaal voor alleen de materiaalkosten en een vrijwillige bijdrage voor het verrichte werk.

Het Repair Café is voornamelijk bedoeld voor het herstellen van klein tot middelgroot huishoudelijk materiaal zoals stofzuigers, koffiezetapparaten, broodroosters, lampjes en föhns maar daarnaast draaien onze vrijwilligers ook voor speelgoed en servies hun hand niet om. We vragen wel om de apparatuur voordat je het meebrengt schoon te maken en het naaigoed te wassen!

SWL organiseert weer een Repair Café in Lingewaard. Je kunt op de volgende locatie terecht voor reparaties en een gezellige bak koffie/thee: op zaterdag 9 september van 14.00 – 16.00 uur bij SWL, Cuperstraat 9 in Bemmel. De data van de andere kernen staan op www.swlingewaard.nl onder ’ParticipatiePunten'. Klik daar op het juiste ParticipatiePunt om het bijbehorende Repair Café te zien. Heb je spullen die kapot zijn of niet goed meer werken, en vind je het zonde om ze zomaar weg te gooien, bedenk dan dat er nog een leuk alternatief in je eigen woonplaats is.

Winterkinderkleding- en speelgoedbeurs Lent

LENT - Op zaterdag 30 september van 9.30 tot 12.00 uur wordt in basisschool De Geldershof, Laauwikstraat 11 in Lent een winterkinderkleding- en speelgoedbeurs gehouden.

Er is veel te koop: najaars- en winterkleding van maat 74 tot en met maat 176, regenkleding, sport- en verkleedkleren, speelgoed, kinderfietsen, fietsstoeltjes, autostoeltjes, laarzen, waterschoentjes en sportschoenen.

Hoe verkoopt u? Schone en moderne kleding en compleet speelgoed kan worden ingeleverd op vrijdag 29 september tussen 19.00 en 20.00 uur bij De Geldershof in Lent. Hiervoor moet een inbrengnummer worden aangevraagd via het e-mail adres van de kledingbeurs: kledingbeurslent@hotmail.com. Per inbrengnummer wordt 1,50 euro aan organisatiekosten berekend. De opbrengst en de eventueel niet-verkochte artikelen kunnen zaterdagmiddag 30 september tussen 16.30 en 17.00 uur weer worden opgehaald.

Als je iets inbrengt, ontvang je bij verkoop tien procent minder dan de vraagprijs. Als je iets koopt, betaal je tien procent meer dan de vraagprijs. Deze twintig procent opbrengst gaat naar het goede doel. In het voorjaar van 2017 is in totaal 500 euro overgemaakt aan stichting De Kleine Kern in Lent, Speel-o-theek WonderLent en jongerencentrum De Ster van Tandem Welzijn.

Iedereen is welkom op de beurs op zaterdagochtend 30 september tussen 9.30 en 12.00 uur in basisschool De Geldershof in Lent.

Heer van Stand en Tom Poes bij Vrouwen van Nu in Elst

ELST - Woensdag 13 september om 20.00 uur is weer de eerste afdelingsavond van het nieuwe seizoen van Vrouwen van Nu, afdeling Elst in ontmoetingscentrum Onder de Toren aan de int- Maartenstraat 34 in Elst.

Deze eerste avond staat in het teken van Marten Toonder, striptekenaar en geestelijk vader van een groot aantal stripfiguren. De meest bekende zijn Olivier B. Bommel, ook bekend als ‘Een Heer van Stand' Tom Poes en Panda. Het beste werk van Marten Toonder is de Bommelsaga. Het begon als een kinderstrip, en groeide uit tot een tekststrip met een hoge literaire kwaliteit en prachtige tekeningen. Een bekende uitspraak van Olivier B .Bommel was '...als u begrijpt wat ik bedoel…'.

De heer Pim Oosterheert, conservator van Museum De Bommelzolder in Zoeterwoude, waarin zich een grote collectie van het werk van Marten Toonder bevindt, is deze avond onze gast en neemt ons mee in de wondere wereld van de striptekenaar en zijn ‘geesteskinderen’. Een avond vol mooie verhalen en prachtige beelden. Kom ook meegenieten van deze unieke avond. Gasten zijn welkom. Entree voor niet-leden is 5.50 euro.

Wilt u meer weten over Vrouwen van Nu, vraag dan een informatiepakket aan op de website www.vrouwenvannu.nl/elst-eo. "Daar staat ook alle informatie over onze programma’s. Ook kunt u ons vinden op de Vrijetijdsmarkt op zondag 3 september in het centrum van Elst. Dan begint ook onze speciale ledenwerfactie 'De Tientjesleden'. Kom ook en laat u verrassen."

Kampioenen Elster Bridgeclub

ELST - De Elster Bridge Club (EBC) heeft op 29 augustus haar algemene ledenvergadering gehouden. Tijdens deze vergadering is verslag gedaan van het afgelopen seizoen en zijn de plannen voor het seizoen 2017-2018 ontvouwd.

EBC mag zich verheugen in een gestage groei van het aantal leden; binnenkort wordt het 280e lid verwacht. Bij de terugblik op het afgelopen seizoen werden ook de kampioenen gehuldigd. Dat waren de volgende bridgers:

Maandagavond:
Clubkampioen A: André Boon en Harrie Rietberg
Lijnkampioen B: Hans Engel en Tiny Jacobs
Lijnkampioen C: Ineke van Duinen en Hans Stoffels
Slemkampioen: Rieky van Deijzen en Chris Bogels
Topintegraal kampioen: Fred van Doorn

Dinsdagavond:
Clubkampioen A: Arie Claassen en Marcel Gerrits
Lijnkampioen B: Tonny Hajee en Dinie van Beuningen
Lijnkampioen C: Greetje de Klerck en Alma van Megen
Slemkampioen: René Middelveld en Gert-Jan Peek
Topintegraal kampioen: Steven de Smale

Donderdagavond:
Clubkampioen A: An Pieterse en Piet Lambregts
Lijnkampioen B: Janny Zweerman en Eddie van Werven
Lijnkampioen C: Riek Meeuwsen en Wiet Snikkenburg
Slemkampioen: Joke Kersten en Gonny van Meeteren
Topintegraal kampioen: Leida Janssen

Op maandag 4 september beginnen de bridgewedstrijden weer voor het nieuwe seizoen. Wie interesse heeft om lid te worden, kan dat kenbaar maken bij de wedstrijdsecretaris Steef Weijers, telefoon 06 45638238 of email steefweijers@hotmail.com.

Zijn er nog

tenoren in de zaal?

REGIO - Het Oosterbeeks Kamerkoor (OKK) start dinsdag 5 september het nieuwe seizoen. Volgend jaar viert het koor zijn 30-jarig bestaan en wil dit luister bij zetten met een uitvoering van delen van de Carmina Burana. Het koor zoekt tenoren, maar ook andere 'stemmen' zijn welkom !

"Wij zijn een vierstemmig koor, dat klassieke en modern-klassieke werken zingt. En soms een uitstap maakt naar het populaire genre. De repetities zijn -vanaf september tot juli- op de dinsdagavonden van 20.00 tot 22.00 uur in de Concertzaal van Oosterbeek." Méér informatie staat op www.oosterbeekskamerkoor.nl. Men kan ook bellen naar 06 30428629 (Ankie Tiemensma) of 06 22159205 (Herman Damen).

Film in De Ruimte

ELST - De ontroerende en vertederende roadmovie 'Nebraska' is de openingsfilm van het nieuwe seizoen in De Ruimte.

Het is een mooie film over de relatie tussen een vader en een zoon. De licht dementerende Woody denkt met een reclamefoldertje een geldprijs van 1 miljoen dollar te hebben gewonnen . Om het geld te incasseren wil hij een meer dan duizend kilometer lange reis maken van Montana naar Nebraska. Zijn vrouw verklaart haar narrige echtgenoot voor gek, maar omdat Woody niet op andere gedachten te brengen is, besluit zoon David om hem toch maar te vergezellen. Onderweg komen vader en zoon nader tot elkaar. Tijdens een tussenstop in het stadje waar Woody's familie woont, wordt hij onthaald als een grote prijswinnaar. De ontmoeting met allerlei oude bekenden leiden tot heel wat tragikomische situaties. Een film vol droge humor die in zwart-wit is weergegeven om de personages liefdevol neer te zetten. Kreeg zes Oscarnominaties.

De Ruimte is aan de Sint-Maartensstraat 32b. Tijd: woensdag 13 september 20.00-22.00 uur. Wie wil kan van 18.30-19.30 uur aanschuiven voor een gezonde en voedzame maaltijd. Tijdens de maaltijd wordt een korte preview gegeven van de film.

Film in De Ruimte

ELST - De ontroerende en vertederende roadmovie 'Nebraska' is de openingsfilm van het nieuwe seizoen in De Ruimte.

Het is een mooie film over de relatie tussen een vader en een zoon. De licht dementerende Woody denkt met een reclamefoldertje een geldprijs van 1 miljoen dollar te hebben gewonnen . Om het geld te incasseren wil hij een meer dan duizend kilometer lange reis maken van Montana naar Nebraska. Zijn vrouw verklaart haar narrige echtgenoot voor gek, maar omdat Woody niet op andere gedachten te brengen is, besluit zoon David om hem toch maar te vergezellen. Onderweg komen vader en zoon nader tot elkaar. Tijdens een tussenstop in het stadje waar Woody's familie woont, wordt hij onthaald als een grote prijswinnaar. De ontmoeting met allerlei oude bekenden leiden tot heel wat tragikomische situaties. Een film vol droge humor die in zwart-wit is weergegeven om de personages liefdevol neer te zetten. Kreeg zes Oscarnominaties.

De Ruimte is aan de Sint-Maartensstraat 32b. Tijd: woensdag 13 september 20.00-22.00 uur. Wie wil kan van 18.30-19.30 uur aanschuiven voor een gezonde en voedzame maaltijd. Tijdens de maaltijd wordt een korte preview gegeven van de film.

Open avonden bij 't Pluumke-Lent

LENT - Tijdens de Nationale Sportweek van 9 tot 17 september houdt 't Pluumke-Lent twee open avonden in sportzaal De Spil in Lent.

"Op dinsdagavond 12 september vanaf 18.30-20.30 uur geven we aan de jeugd die komt kijken een demonstratie van ons pas gekochte shuttlekanon. De senioren zijn vanaf 20.00 uur welkom om eventueel gelijk mee te doen of te komen kijken. Wij van Bv 't Pluumke-Lent hebben het voorrecht om als een van de eerste badmintonverenigingen in onze omgeving een shuttlekanon in het bezit te hebben. Het shuttlekanon gaat ons in eerste instantie helpen om de beginnende jeugd op een juiste manier de shuttle terug te slaan."
Doordat het shuttlekanon dat met afstandsbediening werkt de shuttle telkens op dezelfde plaats en snelheid plaatst kan de trainer bij het jeugdlid staan en daar zijn aanwijzingen geven. Bij de gevorderde jeugd en senioren wordt het shuttlekanon ingezet om verschillende slagen beter te onder de knie te krijgen. Het shuttlekanon is ook zo in te stellen dat het op verschillende plaatsen in het veld de shuttles laat komen.

"Door de komst van het shuttlekanon denken we dat we de training een nieuwe boost kunnen geven. Op onze tweede open avond, vrijdagavond 15 september zijn alleen senioren welkom vanaf 20.00 uur om mee te spelen of eerst een kijkje te komen nemen. Zoek je nog een leuke sport bij een gezellige vereniging kom dan badmintonnen bij Bv 't Pluumke-Lent. Mocht je toevallig verhinderd zijn op de open avonden ben je altijd welkom op een van de andere dinsdag of vrijdagavonden." Meer informatie staat op www.pluumke-lent.nl.

Kunstlokaal Bemmel op landgoed Doornik

REGIO - Op en rond het landgoed Doornik zullen in het weekend van 9/10 september aanstaande diverse activiteiten plaats vinden in het kader van het Festival De Oversteek en de Open Monumentendag.

In het programma van het Festival De Oversteek staan de Doornikse natuurakkers centraal. Op zondag 10 september vindt er een rondleiding plaats op het landgoed met bezichtiging van het landhuis, de schuur, de prachtige tuinen erachter en als toetje de zalmrokerij. De wandelingen starten om 13.00, 14.30 en 16.00 uur.

De kunstenaars van Kunstlokaal Bemmel hebben hierbij aansluiting gezocht. Beide dagen is er werk te zien in diverse disciplines (schilderijen, keramiek, stenen en bronzen beelden, etsen). Tussen 12.00 en 17.00 uur zullen enkele kunstenaars aanwezig zijn. Alles bij elkaar een aantrekkelijk 'menu' voor enkele aangename uren.


Repair Café Bemmel op LingewaardUIT!

LINGEWAARD - Omdat de maandelijkse editie van het Repair Café Bemmel dit jaar samenvalt met het jaarlijkse evenement LingewaardUIT! komen de vrijwilligers van Bemmel naar Huissen om daar ter plekke op de vrijwilligersmarkt spullen te repareren.

Zij staan met hun kraam op 9 september van 12.00-16.00 uur op de Markt in Huissen. Terwijl uw kapotte spullen gerepareerd worden, kunt u meteen genieten van de gezelligheid in het centrum van Huissen, meedoen aan een sportieve challenge of een ronde langs de andere kramen doen. Een prima gelegenheid voor een middagje uit in het mooie Lingewaard!

In het Repair Café kan iedereen kapotte spullen laten nakijken door een team van handige vrijwilligers. Zij zijn bekwaam in het uitvoeren van kleine reparaties, maar geven daarnaast ook advies als een eenvoudige oplossing niet mogelijk is. En dit allemaal voor alleen de materiaalkosten en een vrijwillige bijdrage voor het verrichte werk.

Data van Repair Cafés in de andere kernen staan op www.swlingewaard.nl onder 'ParticipatiePunten'. Klik daar op het juiste ParticipatiePunt om het bijbehorende Repair Café te zien.

Eerste hulp bij energiebesparing (3)

Energie besparen? Graag! Maar hoe?

Wassen en drogen:

Was alleen als het noodzakelijk is op 60 graden. Met de nieuwe wasmiddelen is wassen op 30 of 40 graden vaak voldoende, en kost 50% minder energie. Een besparing van zo’n 25 euro per jaar. Probeer altijd te wassen met een volle machine.

Minder was in de droger? Hang de helft van de wasjes, die normaal in de droger belanden, aan de lijn. Beter voor het milieu en het spaart zo’n € 30 per jaar uit aan energiekosten. Buiten drogen in de wind en de zon is helemaal gratis!

Ook bij de vaatwasser geldt : laat hem pas draaien als hij vol is. En gebruik het ecoprogramma: u bespaart al gauw zo’n 25 euro per jaar.

Koelen en Vriezen:

Een volle koelkast verbruikt minder energie dan een lege. Als u toe bent aan een nieuwe koelkast, koop deze dan “op maat” en let op het energielabel. Ontdooi producten uit de vriezer (tijdig) in de koelkast. Zorg dat de deuren goed sluiten. Koel warm eten eerst af, voordat u dit in de koelkast zet. Kies voor een koelvriescombinatie, want deze gebruikt altijd minder stroom dan twee aparte apparaten.

Precies genoeg water koken:Zet je water op voor thee, of kook je water voor de pasta of de aardappels? Verwarm niet meer water dan nodig is en bespaar zo’n 20 euro per jaar.

Meer informatie : Lingewaard Energie

www.facebook.com/LingewaardEnergie/

www.lingewaardenergie.nl info@lingewaardenergie.nl

Het volgende spreekuur van het Energieloket is woensdag 6 september van 14.00 tot 16.00 uur bij het participatiepunt SWL in Bemmel, 20 september van 14.00 tot 16.00 uur in Huissen.

Rouwverwerking: Rafaëlgroep

ELST - Rouwen kun je samen doen…. In de R.K. parochies Sint-Benedictus en De Levensbron start ook dit jaar in oktober de Rafaëlgroep. Deze gespreksgroep richt zich met name op mensen die ongeveer een jaar geleden een dierbare door de dood hebben verloren en die graag met lotgenoten hun gevoelens en ervaringen willen delen.

De gespreksgroep wordt aangeboden op twee verschillende locaties. Op maandagavonden van 19.00-21.00 uur in De Hoeksteen, Pr. Irenestraat 58 in Elst. Op 9 en 23 oktober, 6 en 27 november, 18 december en in 2018 op 8 en 29 januari, 19 februari. De terugkombijeenkomst is 14 mei. Op dinsdagmiddagen van 14.00-16.00 uur in het Parochiecentrum, Markt 7 in Bemmel op 10 en 24 oktober, 7 en 28 november, 19 december en in 2018 op 9 en 30 januari, 20 februari. Terugkombijeenkomst 15 mei.

Opgave voor deelname vóór 18 september bij het secretariaat R.K. parochie De Levensbron, Markt 7, 6681 AE Bemmel e-mail: secretariaat@parochiedelevensbron.nl of Centraal secretariaat Sint-Benedictusparochie, Markt 7, 6681 AE Bemmel; e-mail: secretariaat@stbenedictus.nl; 0481 451371 (keuze 1). "Graag informeren wij een ieder nader over deze gespreksgroep en heten iedereen daarom welkom op donderdag 14 september van 19.30 – 20.30 uur in Ontmoetingscentrum De Hoeksteen, Pr. Irenestraat 58, Elst. Op deze avond zijn de mensen die de Rafaëlgroep begeleiden aanwezig. Komt u graag in gezelschap van een familielid of bekende, dan is daar natuurlijk geen enkel bezwaar tegen. Iedereen die belangstelling heeft, is van harte welkom." Opgave voor de informatieavond vóór 13 september bij genoemde secretariaten ter attentie van de Rafaëlgroep.

Repair Café Bemmel op LingewaardUIT! in Huissen

LINGEWAARD - Omdat de maandelijkse editie van het Repair Café Bemmel dit jaar samenvalt met het jaarlijkse evenement LingewaardUIT! komen de vrijwilligers van Bemmel naar Huissen om daar ter plekke op de vrijwilligersmarkt spullen te repareren.

Zij staan met hun kraam op 9 september van 12.00-16.00 uur op de Markt in Huissen. Terwijl uw kapotte spullen gerepareerd worden, kunt u meteen genieten van de gezelligheid in het centrum van Huissen, meedoen aan een sportieve challenge of een ronde langs de andere kramen doen. Een prima gelegenheid voor een middagje uit in het mooie Lingewaard!

In het Repair Café kan iedereen kapotte spullen laten nakijken door een team van handige vrijwilligers. Zij zijn bekwaam in het uitvoeren van kleine reparaties, maar geven daarnaast ook advies als een eenvoudige oplossing niet mogelijk is. En dit allemaal voor alleen de materiaalkosten en een vrijwillige bijdrage voor het verrichte werk.

Data van Repair Cafés in de andere kernen staan op www.swlingewaard.nl onder 'ParticipatiePunten’. Klik daar op het juiste ParticipatiePunt om het bijbehorende Repair Café te zien.

Vieringen Sint-Benedictusparochie

Zaterdag 9 september

19.00 uur: H. Johannes de Doperkerk Indoornik, woord en gebedsviering, Liturgische werkgroep, R.K.G.K.I.

19.00 uur: St. Maartenkerk Lent, oecumenische viering Ziekendag, Liturgische werkgroep en ds. Hartogsveld, St. Caeciliakoor

Zondag 10 september

10.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst (EC), eucharistieviering, V. Bulthuis, St. Caeciliakoor

09.30 uur: O.L.V. Onbevlekt Ontvangekerk Heteren, woord- en communieviering, R. Heinen, Ubi Caritas, startzondag

11.00 uur: Maria Geboortekerk Lent, eucharistieviering, F. Bomers, Young at Heart, locatiefeest met vrijwilligersmiddag

09.30 uur: St. Jacobus de Meerderekerk Valburg, eucharistieviering, F. Bomers, Chaveriem

10 / 12

Deze Beppie word 11 september
65 jaar

Kusjes
Pieter en Chantal en Mitch
Christiaan en Janine
Rinus en Jolanda

Lieve (O)pa en (O) ma,
Proficiat, 50 jaar getrouwd!
Nog vele gelukkige en gezonde jaren.

Liefs, kinderen en
kleinkinderen

Hiep Hiep Hoera
8 september wordt Anniek
8 jaar
Gefeliciteerd en een dikke knuffel
Je zusje Felien

Oma Gerda - Opa Theo

Hoera
Op 11-9-2017 wordt deze stoere cowboy en opa 85 jaar!

Gefeliciteerd van ons allemaal.
We zijn trots op jou.

De SCHUIL-tjes

Hiep hiep hoera
Onze overbuurtjes Jaap en Clara
zijn 8 september
50 jaar getrouwd
Gefeliciteerd
Hans en Helma.

Abraham wil het zelf niet weten
maar wij zijn het niet vergeten!
Xxx Je vrouw en dochter.

Een gouden medaille voor John!
Van harte gefeliciteerd en veel liefs van je gezin.

Niels,
Van harte gefeliciteerd met je
verjaardag op 9 september

Een knuffel van je peettante Thea.

Viggo 6 september alweer 7 jaar
gefeliciteerd papa, mamma, Nigel, Enzo en de gehele familie.

Hoera!
Deze lieve oma wordt 8 september
70 jaar.
Wij houden van u.
liefs Rowena, Robin en Wesley.

Stempelactie De Rietgraaf wegens succes verlengd!

OOSTERHOUT - Vorig jaar hebben vier ondernemers van De Rietgraaf in Nijmegen een gezamenlijke stempelactie georganiseerd. Door het succes van deze actie is er besloten om het dit jaar op herhaling te laten gaan.

De vier ondernemers waar we het over hebben zijn tankstation Total, kinderspeelparadijs Chimpe Champ, Bristol en de KlusWijs bouwmarkt, alle gevestigd op het bedrijventerrein De Rietgraaf in Nijmegen. "De actie werkt als volgt: bij aankoop, of entree, bij één van deze bedrijven ontvangt u stempels op uw stempelkaart. De stempelkaart kunt u doorlopend in alle genoemde bedrijven gebruiken. Is uw stempelkaar kaart vol dan kunt u van één van de aanbiedingen gebruik maken welke achter op de kaart staan vermeld. Dit varieert van gratis entree tot wel vijftig procent korting op de genoemde producten, zie hiervoor de advertentie elders in deze uitgave. Mooi meegenomen toch!"

De actie bleek vorig jaar erg succesvol en er zijn veel consumenten blij gemaakt met de mooie aanbiedingen van de vier bedrijven op De Rietgraaf. Dit jaar worden de stempelkaarten uitgedeeld van 1 september tot en met 30 november en kunnen de aanbiedingen tot aan het einde van dit jaar verzilverd worden. "Ook dit jaar zijn er weer mooie aanbiedingen beschikbaar en kunt u dus volop profiteren van de extra voordelen die worden gegeven. Tot ziens op De Rietgraaf in Nijmegen!"

Film in De Ruimte

ELST - De ontroerende en vertederende roadmovie 'Nebraska' is de openingsfilm van het nieuwe seizoen in De Ruimte.

Het is een mooie film over de relatie tussen een vader en een zoon. De licht dementerende Woody denkt met een reclamefoldertje een geldprijs van 1 miljoen dollar te hebben gewonnen . Om het geld te incasseren wil hij een meer dan duizend kilometer lange reis maken van Montana naar Nebraska. Zijn vrouw verklaart haar narrige echtgenoot voor gek, maar omdat Woody niet op andere gedachten te brengen is, besluit zoon David om hem toch maar te vergezellen. Onderweg komen vader en zoon nader tot elkaar. Tijdens een tussenstop in het stadje waar Woody's familie woont, wordt hij onthaald als een grote prijswinnaar. De ontmoeting met allerlei oude bekenden leiden tot heel wat tragikomische situaties. Een film vol droge humor die in zwart-wit is weergegeven om de personages liefdevol neer te zetten. Kreeg zes Oscarnominaties.

De Ruimte is aan de Sint-Maartensstraat 32b. Tijd: woensdag 13 september 20.00-22.00 uur. Wie wil kan van 18.30-19.30 uur aanschuiven voor een gezonde en voedzame maaltijd. Tijdens de maaltijd wordt een korte preview gegeven van de film.

Groei & Bloei: rondleiding met wijnproeverij

BETUWE - Groei & Bloei Overbetuwe/Lingewaard organiseert op vrijdag 22 september een rondleiding met wijnproeverij op het prachtige landgoed De Heikant in Groesbeek.

"Wij heten u om 15.00 uur welkom op het Wijnchateau aan de Cranenburgsestraat 47 in Groesbeek. De eigenaresse verzorgt de rondleiding over het landgoed en in de wijnkelders om vervolgens drie heerlijke wijnen te laten proeven met bijpassende kaas en hapjes. Aanmelden is verplicht. Meer informatie staat op http://over-betuwe.groei.nl of stuur ervoor een mail naar genb.lingewaard.overbetuwe@gmail.com.

Outletverkoop winterjacks

BEMMEL - De zomer is weer voorbij en de herfst is begonnen. Tijd voor het plannen van de wintersportvakantie. Tevens tijd om de winterkleding weer uit de kast te halen, past deze nog en vinden we dit nog wel leuk?

Peters Wintersport heeft op 15, 16 en 17 september weer de traditionele outletverkoop van skikleding, ski's en schoenen en andere hardware. De kortingen voor alle winterjacks zijn 50 tot wel 75 procent. Verder geldt op de gehele collectie minimaal 20 procent korting.

Kom geheel vrijblijvend even langs op vrijdag 15 september van 10.00 tot 20.00 uur, zaterdag 16 september van 10.00 tot 17.00 uur, zondag 17 september van 12.00 tot 17.00 uur. Vanaf maandag 2 oktober zijn wij weer geopend en is de nieuwe collectie weer binnen.

Peters Wintersport, De Houtakker 6a, Bemmel.

Whiskyproeverij in Theaterkerk Bemmel bijna uitverkocht!

BEMMEL - Vrijdag 22 september organiseert WijnZinnig Gendt de Virtuele Whiskyreis in de Theaterkerk in Bemmel.

Een kijkje in de wondere wereld van whisky tijdens een virtuele rondleiding door de meest bekende distilleerderij van Schotland: Glenfiddich. Leer alles over het eeuwenoude ambacht van het distilleren van whisky. Met aanstekelijke passie neemt Glenfiddich's eigen whisky ambassadeur, Tony van Rooijen, (beginnende) liefhebbers van de Schotse lekkernij mee op reis langs prachtige beelden en persoonlijke verhalen. Ontdek, aan de hand van de verschillende smaken, kleuren en geuren, de mystiek van Schotland en de drank waarmee het land wereldberoemd is geworden

Natuurlijk is een whiskyreis niet compleet zonder dat bezoekers ook zelf kunnen proeven. Elke deelnemer krijgt een tasting box, met zes verschillende whisky's. Een enorme whiskykenner hoef je niet te zijn, om een mooie avond te hebben. Ook voor de beginnende whiskydrinker of voor mensen die er gewoon wat meer over willen weten en het eens willen proeven, is het een aanrader.

Deze unieke ervaring zal plaatsvinden in de grote theaterzaal van de Theaterkerk in Bemmel. Een bijzondere locatie waar we als inwoners van de Gemeente Lingewaard trots op mogen zijn. De avond start om 20.30 uur en sluit 22.00 uur. Uiteraard is het daarna mogelijk om de geproefde whisky nog per glas te bestellen in de gezellige foyer van de Theaterkerk.

Uw persoonlijk entreebewijs kunt u uitsluitend kopen via WijnZinnig Gendt. Reeds gereserveerde kaarten dienen uiterlijk vóór 10 september opgehaald te zijn. Hierna zullen de kaarten beschikbaar komen voor de verkoop! WijnZinnig Gendt, Dorpstraat 34, Gendt; www.wijnzinnig.eu; info@wijnzinnig.eu; 06 57592194.

Outletverkoop winterjacks

BEMMEL - De zomer is weer voorbij en de herfst is begonnen. Tijd voor het plannen van de wintersportvakantie. Tevens tijd om de winterkleding weer uit de kast te halen, past deze nog en vinden we dit nog wel leuk?

Peters Wintersport heeft op 15, 16 en 17 september weer de traditionele outletverkoop van skikleding, ski's en schoenen en andere hardware. De kortingen voor alle winterjacks zijn 50 tot wel 75 procent. Verder geldt op de gehele collectie minimaal 20 procent korting.

Kom geheel vrijblijvend even langs op vrijdag 15 september van 10.00 tot 20.00 uur, zaterdag 16 september van 10.00 tot 17.00 uur, zondag 17 september van 12.00 tot 17.00 uur. Vanaf maandag 2 oktober zijn wij weer geopend en is de nieuwe collectie weer binnen.

Peters Wintersport, De Houtakker 6a, Bemmel.