GN Nijmegen-Noord

28 november 2018

GN Nijmegen-Noord 28 november 2018


Kerstbingo voetbalvereniging OSC

LENT - Na het grote succes van vorig jaar organiseert Voetbalvereniging OSC ook dit jaar weer de traditionele Kerstbingo! Deze is op vrijdag 21 december.

Er zijn weer prachtige prijzen te winnen deze avond met een superhoofdprijs die bestaat uit een 48" Full HD Curved Smart televisie. Voor 10 euro speel je mee met de gehele bingo die uit tien rondes bestaat. Tevens zal er een loterij plaatsvinden met een aantal leuke prijzen.

De bingo vindt plaats in de kantine van v.v. OSC, op sportpark Nieuw Balveren aan de Stationsstraat 24A in Nijmegen-Noord / Oosterhout. Men is vanaf 19.00 uur welkom! Om 20.00 uur zal de bingo van start gaan. Een ieder is welkom op vrijdag 21 december.

Oosterhouts orkest brengt live Top2000-nummers

Foto: Kim Raad

OOSTERHOUT - Iedereen kent wellicht het radioprogramma Top 2000 van NPO2: De 2000 meest populaire platen worden gedraaid in de laatste dagen van het jaar. Miljoenen luisteraars leven op deze manier toe naar Oud en Nieuw. In Oosterhout vindt op 15 en 16 december een Top 2000 Concert plaats.


Vier topmuzikanten brengen populaire nummers van onder andere David Bowie, Beyonce en Aretha Franklin. Zij worden hierin begeleid door de orkesten Con Amore en Wit Lof. Natascha Peeters, voorzitter van Con Amore: "Een aantal nummers is speciaal voor ons gearrangeerd. Het is erg bijzonder om een medley van Queen te spelen met ruim 45 blazers en een ritmesectie."

Voor de concerten zijn professionele muzikanten aangetrokken: Imke Heitzer en Serge Gulikers van de Maastrichtse feestmachine 10 feet up; de Amsterdamse jazz zangeres Anne Serierse en toetsenist Nils Davidse van de band Handsome Poets.

Er wordt veel publiek verwacht. Con Amore staat inmiddels bekend om haar geweldige winterconcerten. Artiesten als Cor Bakker en Thijs van Leer waren al eerder te gast in Oosterhout en zorgden voor een uitverkochte Leonarduskerk. Peeters: "Ook dit jaar verwachten wij weer dat het publiek met de benen buiten hangt. Daarom zullen wij het concert twee keer geven: zowel op zaterdagavond 15 als op zondagmiddag16 december."

Na het concert op zaterdag is er een afterparty bij zaal Merkus (gratis toegang, exclusief consumptie). Kaartverkoop loopt via info@conamore-oosterhout.nl.

Stichting Senioren Actief Bemmel

BEMMEL - "Wist u dat Senioren Actief Bemmel (SAB) op woensdagmiddag om de week bingo en instuif met klaverjassen heeft."

"Wat is er leuker dan (vooral in de wintermaanden) een warme en gezellige middag te hebben en die in te vullen met een Bingo of een Instuif waar u ook kunt klaverjassen.

Wist u dat Senioren Actief Bemmel op woensdagavond aan het koersballen is in De Kinkel van 19.00 - 20.30 uur. En dat er op vrijdagmiddag sjoelen is in De Kinkel van 14.00-16.00 uur. Beide gezellige groepen zouden graag met meer mensen deze plezierige spellen willen delen.

Komt u eens een keertje kijken of het wat voor u is. Voor (meer) informatie kunt u bellen, (bij voorkeur tussen 16.00-18.00 uur) met cursuscoördinatoren Senioren Actief Bemmel SAB: Willemien Hermsen 0481 463555 en José van Rossum 0481 461856."

Sinterklaasmiddag in De Uitvlucht

ELST - Op woensdagmiddag 5 december is er Kinderclub in De Uitvlucht van 14.00 - 15.30 uur.

Natuurlijk staat deze middag in het teken van Sinterklaas. Er worden pepernoten gebakken en de kinderen gaan een schoentje knutselen en zetten! Wie weet zit er wel een cadeautje in als het tijd is om weer naar huis te gaan.

De middag is bedoeld voor kinderen van 4 - 8 jaar. De kosten voor deze middag bedragen een euro per kind. De Kinderclub vindt plaats in De Uitvlucht, Prins Hendrikstraat 5a in Elst (eerste verdieping, via de trap aan de linkerkant).

Kerstsfeer proeven in Herveld

HERVELD - Op zondag 9 december zullen muziekvereniging Sint-Willibrordus uit Herveld en het koor Musica Amare uit Elst gezamenlijk een kerstmatinee verzorgen.

Tijdens dit middagconcert dat om 14.30 uur begint, brengen het koor en de fanfare gezamenlijk als ook elk voor zich, diverse kerstnummers om de bezoeker alvast in kerstsfeer te brengen. Men kan bijvoorbeeld luisteren naar een swingend 'God rest you merry gentlemen', een kerstmedley van diverse bekende kerstpopliedjes, maar ook naar sfeervolle, gedragen kerstliederen.

Daarnaast is het genieten van een verrassend optreden van de slagwerkgroep van Willibrordus. Bracht ze vorig jaar diverse nummers op de boomwhackers (klankbuizen), dit jaar heefy de groep weer een geheel andere weg ingeslagen in de brede percussie-wereld!

De kerstmatinee is gratis toegankelijk en zal plaatsvinden in De Hoendrik in Herveld. Iedereen is welkom op zondag 9 december vanaf 14.30 uur.

Bridgeclub Doublet Bemmel

Els en Jeroen, winnaars tweede ronde. (foto: A. Ariens-Bruil)

BEMMEL - Na de tweede ronde kwamen Els en Jeroen met een score van 57,75% als winnaars uit de bus. Zij ontvingen van de voorzitter de wisseltrofee van Verfhandel en Woonwinkel Mattijssen met de bijbehorende cadeaubonnen.

In de A-lijn werden Paul en Wim eerste met een percentage van 55,53, tweede Hans en Hans met 53,71% en derde Liesbeth en Theo met 52,15%, vierde Adje en Jetta met 50,99%.

Van de B-lijn naar de A-lijn promoveren Clara en Piet met 57,49%, gevolgd door Jolande en Gonny met 55,39%, derde Ans en Jan met 53,90% en Maria en Jan met 52,18%.

Met Els en Jeroen gaan Truus en Gerard met 56,98%, Felice en Elly met 55,46% en Cathrien en Corrie met 54,51% naar de B-lijn. Proficiat voor alle promovendi.

Lid worden van Doublet? Bel of e-mail het secretariaat: Annemarie Ariëns, e-mail secretariaat.doublet@gmail.com, of bezoek: http://www.nbbclubsites.nl/club/15030.

Filmavond in Theater De KiK: The Mountain Between Us

The Mountain Between Us. (foto: pr)

ELST - Op donderdag 29 november 20:00 uur draait tijdens de filmavond in Theater De KiK in Elst de romantische film 'The Mountain Between Us'.

'The Mountain Between Us' volgt twee vreemden van elkaar, een begenadigde chirurg wiens vlucht is geannuleerd en een bruidsfotojournaliste die op weg is naar een aankomende bruiloft. Gezien de noodzaak hun eindbestemming bijtijds te halen besluiten de twee ondanks waarschuwingen betreffende het weer een klein vliegtuig te charteren. Als dit vliegtuigje echter neerstort, moeten de twee samen zien te overleven in de wildernis.

Kaartjes te verkrijgen via www.theaterdekik.nl.

Oordupkesfestival in Bemmel

Senaat CV De Blauwe Pony '81. (foto: Anniek van de Berg)

BEMMEL - Op zaterdag 1 december staat het alom bekende Oordupkesfestival van carnavalsvereniging De Blauwe Pony '81 weer op het programma. Er zullen die avond zeven groepen gaan strijden voor een van de drie finaleplaatsen tijdens de Pronkzitting in januari.

Ook zal het publiek weer stemmen op hun favoriet voor de Publieksprijs. En wie ontvangt dit jaar De Belofte, oftewel de aanmoedingsprijs? En ook de jeugd van Bemmel heeft een speciale verrassing in petto. Heeft u zin in een gezellige avond waarbij Bemmelse groepen hun zelf geschreven liedjes ten gehore brengen. Kom dan zaterdag 1 december naar De Roskam in Bemmel. Zaal open om 19.30 uur. Het programma begint om 20.11 uur.

55 jaar jubileum Elsterbridgeclub

leden van EBC (foto: B. Ammelung)

ELST - Op 17 november vierde de Elsterbridgeclub het 55 jaar jubileum. Een mooie club waar vier maal in de week wordt gebridged in Onder de Toren.

leden van EBC (foto: B. Ammelung)

Er werd gekaart door 108 leden, in iedere ronde met een andere partner. Er was een optreden met muziek, en een karikatuurtekenaar maakte prachtige portretten van de deelnemers. Er waren heerlijke hapjes en een frietje toe. Het was een bijzonder geslaagde middag.

Voordelig onbeperkt schaatsen op de ijsbaan

(foto: Jaleesa Derksen)

ELST – Drie weken lang schaatsen op de ijsbaan in Elst. Met de speciale passe-partoutactie kan dit heel voordelig. Voor dertig euro kun je drie weken lang onbeperkt schaatsen. Deze actie is bedoeld om kinderen meer te laten bewegen.

Vorig jaar bleek de passe-partout actie een schot in de roos. Binnen een mum van tijd waren ze uitverkocht. Daarom zet het Winterfestijn deze actie ook dit jaar voort met een nog scherper aanbod. Als je voor 17 december een passe-partout aanvraagt, betaal je slechts 30 euro. Vanaf 17 december kost een pas 50 euro.

Mocht je nou niet drie weken lang kunnen schaatsen, dan kun je ook een strippenkaart kopen of gewoon losse kaartjes. Voor meer informatie of voor direct bestellen: www.winterfestijnoverbetuwe.nl.

Stappen in stilte

RESSEN - Op zaterdag 1 december is er weer een pelgrimswandeling in de prachtige omgeving van Ressen, Lent en Bemmel. Geniet met andere pelgrims van de stilte, de natuur en betekenisvolle momenten. Vanaf 9:30 uur is de kerk in Ressen (Kerkenhofstraat 3) open voor koffie en een meditatief moment. Het vertrek is om 10:00 uur.


"Wandelen is een mooie manier om je hoofd leeg te maken, je gedachten te ordenen en – soms letterlijk – even stil te staan bij wat voor jou belangrijk is. We lopen deels in stilte en onderweg vinden waardevolle ontmoetingen plaats. Halverwege is er een pauze, bij terugkomst eten we een broodje/lunchpakket dat je zelf hebt meegenomen. Voor mensen die extra hongerig zijn geworden, zijn er wat krentenbollen zodat niemand met een lege maag naar huis hoeft te gaan. Opgave is niet nodig. Een vrijwillige bijdrage stellen we op prijs." (www.pleisterplaatsressen.nl)

Expositie in Grote Kerk Elst

'Op Weg'. (foto: Gert Klay)

ELST – De expositie 'Op Weg' – fotoexpositie door Focel is op de zaterdagen 1 december, 5 januari en 2 februari van 13.30 – 16.30 uur te bezoeken in de Grote Kerk.

Zeven leden van Focel, Wim Verhoeven, Gert Klay, Marus Bakker, Ruud Otter, Mike Nuijs, Louis Bracco Gartner en Ton Venneman, zijn op weg gegaan om aan het eind van het jaar een foto-expositie over het onderwerp “Op Weg” te maken. Focel is een fotoclub in Elst, aangesloten bij de bond voor amateurfotografie. Doel voor Focel is om op een andere manier samen aan een expositie te werken. Normaal werken zij met een standaard afmeting, zoals bijvoorbeeld bij een expositie in de bibliotheek. Voor deze expositie wilden zij dit anders doen, werken met een gezamenlijk thema, maar werkten dit ieder op zijn eigen wijze uit. Naast de foto’s in de expositie wordt er eventueel ook nog op andere manieren aandacht aan de expositie gegeven, zoals in een viering of een andere bijeenkomst. Zij hopen dat ‘Op Weg’ daarmee een verbinding maakt met de deelnemers aan de foto expositie, met de kerk en haar gemeenteleden en met de bezoekers van buiten de kerkgemeenschap.

De vormgeving was in handen van Marcel Waterman. Samen met zijn studenten van Rijn IJssel heeft hij ervoor gezorgd dat er een gelijksoortig beeld is ontstaan. Meer info staat op www.pg-elst.nl / www.focel.nl.

Repair Café Overbetuwe

Reparatie repair café Elst. (foto: Peter van Kempen)

REGIO - “Weggooien? Mooi niet. Kom er mee naar het Repair Café”. Iedere maand komen er mensen naar het Repair Café. Maar wat is of doet een Repair Café?

Daar krijgen (dierbare) kapotte spullen een tweede leven. Bezoekers zien dat repareren mogelijk is, en vaak helemaal niet zo moeilijk als ze misschien dachten. Maar bovenal zien ze dat repareren ook leuk is. Dagelijks ervaren mensen dat nog vrij nieuwe apparatuur niet meer gerepareerd wordt in de winkel. Dit onder het mom van: “U kunt beter meteen een nieuwe kopen”.

Bij het Repair Café, en er zijn er vijfhonderd actief in Nederland, denken ze daar anders over. Zij doen alle moeite om de kapotte spullen weer te repareren. De vrijwilligers van het Repair Café Overbetuwe staan op donderdag 29 november en vrijdag 7 december weer klaar. Het gaat hier bijvoorbeeld om elektrische huishoudelijke artikelen, elektrisch gereedschap, audioapparatuur, lampen maar ook om kledingreparatie (televisies en witgoed vallen buiten het bereik van dit Repair Café). Ook voor vragen of advies op het gebied van de computer of tablet kunt u terecht. De aangeboden spullen dienen wel schoon te zijn.

Het repair café in Elst vindt plaats op donderdag 29 november 13.00-16.00 uur in de Kringloopwinkel 2Switch aan de Aamsestraat 42, midden in de winkel. In Randwijk op vrijdag 7 december van 19.00-21.00 uur in het cultureel centrum Randwijks Hof aan de Bredeweg 8a. De volgende is 20 december in Elst. Meer info staat op www.fortewelzijn.nl (085 0406066).

Folk Road Show in Theaterkerk

BEMMEL - Vrijdag 7 december kan men voor het tweede jaar op rij genieten van de prachtige muziek van Folk Road Show. De band komt met een gevarieerde avond van fluisterharmonieën tot indie-rock.

"Folk is een internationaal collectief, bestaande uit vijf bevriende en uitermate sympathieke songwriters met een sound die het midden houdt tussen folk/Americana en indie-pop. "Mocht u ze langs de popgeschiedenisladder willen leggen, positioneer ze dan ergens tussen Crosby, Stills, Nash & Young, The Band en Fleet Foxes, maar dan met een huiskamer vibe. Alle bandleden schrijven en zingen liedjes. Ze wisselen elkaar voortdurend af op gitaar, banjo, mandoline, trombone en drums. Dit levert veel dynamiek en diversiteit op. Folk Road Show is dus alles behalve een conventionele band. De band is een must-see met een betoverende sound en een dynamische live show waar het plezier vanaf spat!"

Aanvang 21:00 (zaal open 20:00). Locatie Foyer. Kaartjes kosten tien euro per stuk en zijn te bestellen op de website www.topbemmel.nl en tevens verkrijgbaar bij boekhandel De Toren van Bemmel en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

Maarten van der Weijden sliep op het watermatras van Topslapen

ARNHEM/ELST - Topslapen Arnhem en sinds 1 september ook Topslapen Elst zijn twee beddenspeciaalzaken, waar kennis en advies nog steeds hoog in het vaandel staan. ,,Dit moeten wij wel" zegt Ton Pouwels tegen het massale geweld op internet en TV. Hierbij wordt alleen gekeken naar de massa en naar de prijs. Het uiteindelijke ligcomfort is meestal van secundair belang.

"Bij ons gaat het meer om de zekerheid van goed slaapcomfort. Eigenlijk zou elke klant zijn bed moeten kiezen met de ogen dicht in plaats van met de ogen open. De klant zou dan beter voelen wat werkelijk goed voor hem/haar is."

Vaak komen er mensen in de winkel, die het zat zijn om op goedkope kussens en matrassen te liggen. Zij zijn in gaan zien, dat een goede nachtrust essentieel is voor het goed functioneren overdag. Ook mensen met nek- en rugklachten vinden meer en meer hun weg naar de beddenspecialist. Een goed kussen is het belangrijkste onderdeel in uw bed. (zie onze advertentie op pagina 12)

Wist u dat Maarten van der Weijden zijn rusturen sliep op het watermatras van Topslapen Arnhem? Een matras gevuld met slechts 50 liter water en afgedekt met een dikke laag gelfoam. Zo werd het lichaam van Maarten overal ondersteund en kregen zijn spieren nieuwe energie voor de vele zwemkilometers.

Bent u ook nieuwsgierig naar het watermatras (geen waterbed) van Maarten van der Weijden, kom dan eens liggen in de showroom van Topslapen Arnhem en ervaar het zalige gevoel en ondersteuning van dit unieke matras.


Beddenspecialist Topslapen Arnhem, Nieuwstraat 4, 6811 HW, Arnhem, 026 4422777
Beddenspecialist Topslapen Elst, Dorpsstraat 40, 6661 EL, Elst, 0481 745749
www.beddenspecialist-topslapen.nl.

Bingo in Slijk-Ewijk

SLIJK-EWIJK - Op zaterdag 15 december houdt toneelvereniging Slijk-Ewijk een bingo in dorpshuis Beatrix in Slijk-Ewijk.

De bingo begint om 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19.00 uur. Er worden boekjes verkocht van15,- en 17,50 euro. Hier kunt u 12 ronden mee spelen. Ook zijn er twee extra ronden deze kosten 2,50 euro per ronde. De hoofdprijs is minimaal 70,00 euro, maar zijn er meer dan 40 deelnemers dan wordt de hoofdprijs verhoogd. Ook zijn er vleesschalen, levensmiddelentassen, salades en diversen andere prijzen te winnen. Komt u ook?

Heisterkoor Bemmel brengt ieder zingend in kerstsfeer

HUISSEN - In december gaat het Heisterkoor ook dit jaar weer enkele optredens verzorgen. Op zaterdag 8 december zingt het koor op twee locaties in Huissen bij kaarslicht:

In de protestantse kerk (van 18.00-18.30 uur) en in de Stadskerk van (20.30-21.00 uur). Op zondag 16 december zingt het koor tussen 15.00-16.00 uur in de prachtige Sint-Stevenskerk van Nijmegen.

Het Heisterkoor bestaat uit dertig enthousiaste leden die onder begeleiding van Mathijs Dubbeldam een mooi kerstrepertoire ten gehore gaan brengen. Jenny Chen begeleidt het koor op piano.

Kerstmarkt Pro College Bemmel

BEMMEL - Praktijkschool Pro College Bemmel houdt haar jaarlijkse kerstmarkt op woensdag 12 december van 13.00 tot 15.00 uur op de locatie Sportlaan 1k in Bemmel.

"Zie, proef, beleef, ervaar en koop: tweedehands spullen, kerststukken, planten en bloemen en gemaakte werkstukken uit de praktijkvakken. We maken er een gezellige dag van met spelletjes, muziek en heerlijk eten en drinken uit ons restaurant. U hebt keuze uit verschillende soepen en verschillende soorten belegde broodjes. U kunt zich aanmelden voor de lunch door te bellen of te e-mailen naar: (0481) 453884 of bemmel@procollege.nl. De kosten van de lunch zijn 5,00 euro. De opbrengst komt ten goede aan het goede doel de KNFG, de blindengeleidehonden. U bent welkom op de kerstmarkt van het Pro College Bemmel."

Cursus stoelyoga met hersentraining

Wat? Stoelyoga? (foto: J. Zwier)

ELST - Ouderdom komt met gebreken is een veel gehoorde uitspraak. Maar ouderen zijn zelf verantwoordelijk of ze dat passief accepteren of er actief iets tegen gaan doen. De cursus begint in januari 2019 onder de naam stoelyoga met hersentraining en staat onder leiding van de ervaren yogadocente Gerda Wolff.

De cursus gaat uit van het principe dat de geest gezond(er) wordt, als je lichaam en hersenen gelijktijdig en met regelmaat traint. In deze combinatie zorgt het voor een positief effect op langere termijn. Bij elke sessie worden eerst lichaam en hersenen via ontspanningsoefeningen losgemaakt. Daarna wordt, via opdrachten in spelvorm, gewerkt aan de relatie tussen geheugen en bewegen (grotendeels met stoeloefeningen).

Deze cursus is met name ook toegankelijk en geschikt voor hen die in een rolstoel zitten!

Effecten die deze cursus wil (helpen) bereiken, zijn: het vermogen om dingen beter te onthouden; het reactievermogen oefenen; probleemoplossend leren handelen; Is uw belangstelling gewekt? Meldt u dan aan! Dit kan tot uiterlijk 07 december. Gelrepas kan gebruikt worden.

De cursus is vanaf 07 januari op de maandagmiddag van 13.30 – 14.30 uur in De Wieken, Prinses Irenestraat 49, Elst. Deelname: 85 euro per 19 lessen. Informatie en aanmelden bij Nelleke Beckering: 0481 840708; e-mail: nellekebeckering3@gmail.com; www.fortefit.nl.

Dweilorkest zoekt versterking

Dweilorkest De Loatbloejers

LENT - Speel mee in ons dweilorkest De Loatbloejers! Wij zoeken muzikanten die een snaredrum, grote trom, trombone, trompet, bastuba of euphonium bespelen.

Dweilorkest De Loatbloejers uit Lent bestaat uit een gemêleerd gezelschap dat houdt van gezelligheid en van het maken van muziek in groepsverband. "Wij bestaan inmiddels negen jaar en hebben een uitgebreid repertoire opgebouwd waardoor we bij iedere gelegenheid een optreden kunnen verzorgen. We zijn actief tijdens de carnavalsdagen, de Nijmeegse Vierdaagse, regionale evenementen waaronder de Bemmelse Dweildag, en maken jaarlijks uitstapjes in den landen waarbij we optreden.

Wij zijn dringend op zoek naar een ervaren vervanger voor de snaredrum en de grote trom. ook willen we graag uitbreiden met een trombone, een trompet en een bastuba of euphonium. Bespeel je een van deze instrumenten of een ander instrument dat binnen een Dweilorkest past en lijkt het je leuk om bij ons mee te komen spelen, schroom dan niet en geef je op via een mail naar mail-loatbloejers@kpnmail.nl."

Of kom voor een kennismaking eens kijken en luisteren op één van onze repetitieavonden, deze zijn iedere maandag van 20.30 tot 22.00 uur in de kantine van voetbalvereniging DVOL aan de Jo Eversstraat 2 in Lent. Een impressie en nadere informatie van dweilorkest De Loatbloejers staan op www.loatbloejers.nl.

Lonneke Dort en Maarten van den Berg in De Klif

NIJMEGEN-NOORD - Twee voor de prijs van één. 30 november is er weer een leuke cabaretavond in De Klif.

Maarten van den Berg schreef en dacht mee met Jan Jaap van der Wal bij Panache en met Arjen Lubach bij Zondag met Lubach. Nu is het tijd voor zijn eerste eigen programma – Alleen pinguïns zijn zwart-wit – dat opvalt door slimme, scherpe en harde grappen.

Lonneke Dort brengt met haar voorstelling – Want laten we wel wezen – sterke liedjes en begeleidt deze met gortdroge mimiek, een opgetrokken wenkbrauw en soms met een blik waar je even in blijft hangen. Een mooie combi!
De voorstelling begint om 20.00 uur en de entree is 14,50 euro (inclusief pauzedrankje). Meer info en tickets via www.theaterdeklif.nl.

10 / 12

Lieve (o)pa & (o)ma,
van harte gefeliciteerd met
jullie gouden huwelijk.
Liefs Bas & Willemijn, Pepijn, Cathelijne en Koen & Marjolein

Wij feliciteren Tijl en Jelle met het behalen van de
Oranje slip bij het Karate.

Wij zijn trots op jullie

Opa Bart en Oma Wenda

Deze kanjer wordt op 1 december een tiener!

Gefeliciteerd en dikke kus van
opa Boef en oma Astrid

Hoera, 3 december wordt
onze topper Karlijn alweer 9 jaar.

Dikke kus papa, mama & Lisanne.

Deze "prinses" Lizzy is
4 december jarig.
Dan wordt Lizzy 6 jaar.
Van harte gefeliciteerd
Liefs van Oma Ria.

Lieve Seppe, gefeliciteerd met je
1e verjaardag, wij zijn zo blij met jou!

Liefs van de trotse overgrootmoeder en overgrootvader Paul.

ABRAHAM wees niet bang,

De volgende 50 duren net zo lang

Gerald gefeliciteerd!

30 november al 40 jaar getrouwd!
Gefeliciteerd en een hele fijne dag met nog vele gezonde jaren.

Kinderen en kleinkinderen

Hoera, Eleni is nu 4 jaar!
Veel plezier op de basisschool
Xxx opa & oma alana & alissa

Hoera,
Ismael 2 jaar!
XXX
Oma

Hieperdepiep HOERA.
29 november wordt CARICE
5 jaar
xxx oma

Parochie H. Maria Magdalena

Liturgische vieringen Parochie H. Maria Magdalena

Zaterdag 1 december
19.00 uur: H. Maria Geboorte Driel, woord- en communieviering, Liturgische werkgroep, Cantorije
19.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, eucharistieviering, V. Bulthuis, Herenkoor
19.00 uur: St. Jacobus de Meerdere Valburg, eucharistieviering, G. Peters, Magna Voce


Zondag 2 december
10.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst, eucharistieviering met kinderwoorddienst, G. Peters, Musica Amare
10.00 uur: O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad, eucharistieviering, V. Bulthuis, GK De Levensbron
10.00 uur: O.L.V. Van Zeven Smarten Haalderen, woord- en gebedsviering met adventskransen maken,
                 M. Sanders, kinderkoor Spetters
09.30 uur: O.L.V. Onbevlekt Ontvangen Heteren, eucharistieviering, F. Bomers, Ubi Caritas
11.00 uur: St. Leonardus Oosterhout, eucharistieviering, F. Bomers, Musica Nova

Doordeweekse vieringen R.K. parochie Maria Magdalena

Maandag
Heteren, 18.30 u. Liefkenshoek (wcv), elke maandag

Dinsdag
Huissen-Stad, 19.00 u. dagkapel, rozenkrans, elke dinsdag
Oosterhout, 09.00 u. dagkapel, 1e dinsdag v.d. maand

Woensdag
Angeren, 09.30 uur u. sacristie/kerk, 1e woensdag v.d. maand
Doornenburg , 09.30 u. kerk , 2e woensdag v.d. maand
Gendt, 09.30 u. dagkapel, 4e woensdag v.d. maand
Herveld, 19.00 u. kapel Hoge Hof, 1e woensdag v.d. maand
Huissen-Zand, 09.30 u. dagkapel , 3e woensdag v.d. maand
Lent, 19.00 u. St. Jozef, 2e woensdag v.d. maand

Donderdag
Elst, 10.30 u. Tertzio, 1e donderdag v.d. maand
Elst , 09.30 u. De Hoeksteen, 2e donderdag v.d. maand
Elst, 10.30 u. Tertzio (wcv), 3e donderdag v.d. maand
Elst , 09.30 u. De Hoeksteen, 4e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 5e donderdag v.d. maand

Vrijdag
Bemmel, 10.00 u. kapel Liduina,1e vrijdag v.d. maand
Valburg, 09.00 u. sacristie, rozenkrans, elke vrijdag
Valburg, 09.30 u. sacristie, elke vrijdag

Eucharistievieringen, tenzij anders vermeld (wcv)
Na de viering is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

Open Podium Elst in Onder de Toren

Popband WeCover. (eigen foto band)

ELST - Het Open Podium Elst in Onder de Toren op 30 november telt weer zeer diverse deelnemers. De jongste zangeres is Samantha Pri-ja en zij heeft deelgenomen aan The Voice Kids Holland. “Mijn droom is om later popartiest te worden”, zegt Samantha.

Een ook jeugdige zangeres is de veertienjarige Yara Beeks uit Doetinchem. Zij zingt en speelt gitaar. Yara heeft al aantal keren op Mallorca opgetreden. “Mijn muziekstijl is country/pop”, licht Yara toe.
Dan is er Jaap van Peperstraten. Jaap is op latere leeftijd met zingen begonnen. “Ik zing vooral romantische liedjes, liefdesliedjes of ontroerende liedjes”, geeft hij aan.

Popband WeCover is op vrijdag 30 november, en niet voor het eerst, ook van de partij. “Bij onze muziek staan gezelligheid en een fijne sfeer voorop”, stelt zangeres Cindy.

Vanaf 20.30 uur kunnen deelnemers het aanwezige publiek vermaken met hun liedjes of met hun optreden. De benodigde apparatuur en een geluidsman is in de zaal aanwezig. Iedereen is welkom. "Zin om ook een keer mee te doen? Meld je aan via 06 53868766, of via Tonny@muziekinelst.nl."

Entreegeld
Tonny Dulos vertelt: “Lang hebben we het kunnen stellen zonder vergoeding van de bezoekers. Het organiseren van de open podia brengt kosten met zich mee. Ter dekking van de kosten zal daarom voortaan per bezoeker een bescheiden bijdrage worden gevraagd van twee euro. Ik reken er op dat hiervoor begrip bestaat.”

Lekker schaatsen voor de kleintjes

ELST – Het kan soms behoorlijk druk zijn op de schaatsbaan en dan is schaatsen voor de allerkleinsten best lastig. Speciaal voor deze jonge schaatsers maakt het Winterfestijn Overbetuwe weer even de baan vrij voor de peuter & kleuter uurtjes. Zo kunnen de kleintjes in alle rust (leren) schaatsen.

Twee jaar geleden begon de organisatie van het festijn met een aantal uurtjes speciaal voor peuters en kleuters. Daarmee voldoet ze aan een wens van een aantal ouders. Speciaal voor deze kindjes gaat de ijsbaan eerder open op vrijdag 28 december en op zaterdag 5 januari. Per ochtend is drie keer een half uur ingepland voor de kleintjes. Die dagen staan er ook extra vrijwilligers op de ijsbaan.

Het wordt dit jaar een nog gezelliger bedoening op de schaatsbaan dankzij nieuwe hulpjes. We houden nog een klein beetje geheim hoe die er precies uitzien, maar reken maar dat het schaatsen nog leuker wordt!

Het peuter- en kleuterschaatsen is bedoeld voor kinderen tot en met zes jaar. De kosten bedragen een euro per kind, inclusief glaasje ranja en een snoepje. Je moet je wel even aanmelden. Wees er snel bij, want de uurtjes zitten vaak snel vol.

Meer informatie over het Winterfestijn en voor aanmelden: www.winterfestijnoverbetuwe.nl.