De Liemers Helemaal Goed Courant

8 mei 2019

De Liemers Helemaal Goed Courant 8 mei 2019


Kleine Gelderse Waard

AERDT - Op zondag 12 mei tijdens de Nationale Vogelweek verzorgt de vogelwerkgroep van IVN De Oude IJsselstreek een excursie in de Kleine Gelderse Waard. Dit is een voormalig landbouwgebied waar op een zorgvuldige manier klei is afgegraven: het begin van het ontstaan van nieuwe flora en fauna.

Het gebied is beperkt toegankelijk. "We houden geregeld halt: leden van de Vogelwerkgroep geven uitleg over de aanwezige vogels en helpen om de vogels goed te bekijken door telescopen."                         Start: 9.00 uur, duur ongeveer 3 uur. Plaats: parkeerplaats voormalig café Joosten, Aerdtsedijk 27, Aerdt. Info: Marion van Drongelen, 06 16639475. Aanmelden via de website van IVN de Oude IJsselstreek in verband met het maximum aantal deelnemers van 20 personen. (http://www.ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek).

Toneelgroep Das Mooi Groessen speelt Hotel Hommelus

Leden Toneelgroep 'Das Mooi'. (foto: Eddy de Wild) Eddy de Wild

GROESSEN - Op 24, 25 en 26 mei is het prachtig vernieuwde Dorpshuis van Groessen omgetoverd tot een echt hotel: Hotel Hommelus. Zoals de naam al doet vermoeden is er van alles aan de hand. Na een vrij onschuldig begin waarin we kennis maken met het hardwerkende personeel en alle bijzondere gasten ontrolt zich een grappig, soms spannend en soms hilarisch verhaal dat uiteindelijk eindigt in totale chaos en een verrassende ontknoping.

Een vrolijk toneelstuk, met zeer uiteenlopende karakters. De zakelijke en vergeetachtige Karin runt samen met haar ordinaire en altijd rokende zus Anita het hotel. Samen met Annie, de ietwat domme werkster en Freek, de altijd vrolijke bediende en kok proberen ze het de gasten naar de zin te maken. De bijzondere gasten maken het hun daarbij niet makkelijk. Een vrolijk spel, met zeer uiteenlopende typetjes en vol vaart en komische ontwikkelingen.

De spelers van 'Das Mooi' zorgen voor een heerlijk avondje of middagje uit waar nog jaren over nagepraat zal worden. "U kunt er bij zijn op vrijdagavond 24, zaterdagavond 25 of zondagmiddag 26 mei. Aanvang ’s avonds om 20.00 uur en zondagmiddag om 14.30 uur. Kaarten kosten 5 euro en zijn te koop bij het Dorpshuis Groessen, Fruitkwekerij de Stokhorst en Bakker Godschalk, allen in Groessen. Ook kunt u kaarten reserveren via toneelgroepdasmooi@outlook.com en ze daarna afhalen en betalen bij het Dorpshuis."

Jeugdavond volkssterrenwacht in Zevenaar

Sterrenwacht. (foto: Jan Adelaar)

ZEVENAAR - Tijdens de jeugdavond op vrijdagavond 7 juni van 19.00 tot 20.30 uur wordt door leden van de sterrenwacht Corona Borealis aan de Breulylaan 3 te Zevenaar een presentatie gegeven voor de jeugd vanaf 6 jaar.

Ouders zijn uiteraard ook van harte welkom. De presentatie gaat veelal over ons zonnestelsel. De zon, aarde, maan, maar ook de overige planeten worden dan besproken op een begrijpelijke manier. Ook kunnen vragen op het gebied van de astronomie worden gesteld. Na de presentatie kan bij heldere hemel door de telescoop worden gekeken. Entree jeugd 2,50 euro. Volwassen begeleider gratis. Verdere informatie staat op www.coronaborealis.nl/home.html.

Gildefeest in Duiven

DUIVEN - Vrijdag 28, zaterdag 29, zondag 30 juni viert het gilde Sint-Remigius Duiven weer haar jaarlijkse gildefeest.

Met op zaterdagavond top orkest Cabrio in de tent bij de Visserlaan 35 in Duiven.

ZP De Liemers maakt met slogan een statement

LIEMERS - ZP De Liemers maakt met slogan 'Collega's in zelfstandigheid' een statement. Als ZP'er werk je vaak alleen, ben je soms op zoek naar iemand om mee te sparren. Iemand om je twijfels, frustraties, je successen mee te delen, maar ook om dingen samen te doen en op te pakken.

Samen kun je meer! Naast je vak moet je als ZP'er ook netwerken om meer bekendheid te krijgen. ZP De Liemers is een mooie manier om jouw zichtbaarheid te vergroten. Samen sta je sterker en kun je samen een vuist maken en met elkaar optrekken! Bij ZP De Liemers kom je in contact met gelijkgestemden, met mensen die graag met je meedenken en van elkaar willen leren.

ZP De Liemers is meer dan een netwerk voor Zelfstandig Professionals. ZP'ers die lid zijn van ZP De Liemers kunnen gebruikmaken van het ZP De Liemers Keurmerk. Dit keurmerk staat garant voor kwaliteit en continuïteit van de werkzaamheden. Voor grote bedrijven en gemeenten een bevestiging dat er een vangnet als ze met een ZP'er in zee gaan die aangesloten is bij ZP De Liemers.

Wil je meer weten over dit keurmerk en de mogelijkheden binnen ZP De Liemers kom dan naar onze volgende bijeenkomst op 22 mei in het gemeentehuis van Zevenaar, Kerkstraat 27 in Zevenaar. Aanvang 19.00 uur, inloop vanaf 18.30 uur. Meld je wel even aan. Dit kun je doen via https://zpdeliemers.congressus.nl/events/netwerk-avond-zp-de-liemers De toegang is gratis.

ZP De Liemers maakt met slogan een statement

LIEMERS - ZP De Liemers maakt met slogan 'Collega’s in zelfstandigheid' een statement. Als ZP’er werk je vaak alleen, ben je soms op zoek naar iemand om mee te sparren. Iemand om je twijfels, frustraties, je successen mee te delen, maar ook om dingen samen te doen en op te pakken.

Samen kun je meer! Naast je vak moet je als ZP’er ook netwerken om meer bekendheid te krijgen. ZP De Liemers is een mooie manier om jouw zichtbaarheid te vergroten. Samen sta je sterker en kun je samen een vuist maken en met elkaar optrekken! Bij ZP De Liemers kom je in contact met gelijkgestemden, met mensen die graag met je meedenken en van elkaar willen leren.

ZP De Liemers is meer dan een netwerk voor Zelfstandig Professionals. ZP’ers die lid zijn van ZP De Liemers kunnen gebruikmaken van het ZP De Liemers Keurmerk. Dit keurmerk staat garant voor kwaliteit en continuïteit van de werkzaamheden. Voor grote bedrijven en gemeenten een bevestiging dat er een vangnet als ze met een ZP’er in zee gaan die aangesloten is bij ZP De Liemers.

Wil je meer weten over dit keurmerk en de mogelijkheden binnen ZP De Liemers kom dan naar onze volgende bijeenkomst op 22 mei in het gemeentehuis van Zevenaar, Kerkstraat 27 in Zevenaar. Aanvang 19.00 uur, inloop vanaf 18.30 uur. Meld je wel even aan. Dit kun je doen via https://zpdeliemers.congressus.nl/events/netwerk-avond-zp-de-liemers De toegang is gratis.

Home-Start opnieuw erkend door Nederlands Jeugd Instituut

LIEMERS - Het Nederlands Jeugdinstituut heeft Home-Start opnieuw erkend als effectief programma voor opvoedondersteuning aan ouders met kinderen tot en met zes jaar. De preventieve aanpak van Home-Start staat nu in de databank Effectieve Jeugdinterventies en is voorzien van de op een na hoogste beoordelingsgraad: effectief volgens goede aanwijzingen. Als lokale organisatie voelt Home-Start de Liemers zich hierdoor extra gemotiveerd in het geven van steun aan ouders bij de opvoeding van hun kinderen.

Home-Start heeft met deze erkenning opnieuw bevestiging gekregen voor de werkwijze met vrijwilligers die ouders wekelijks ondersteunen bij hun alledaagse opvoedvragen. Met de vrijwilliger is het netwerk van ouders tijdelijk uitgebreid. De vrijwilliger stimuleert het leggen en versterken van contacten met anderen en leert ouders gebruik te maken van voorzieningen in de wijk. Eerdere en voorlopige erkenningen van het NJI zijn hiermee formeel bekrachtigd.

Erkenning NJI en EPIC

De afgegeven erkenning is in principe vijf jaar geldig. De ontwikkeling van het opvoedprogramma gaat door. Na de zomer start Home-Start samen met de Universiteit van Amsterdam nieuw onderzoek naar de effectiviteit van het programma voor de bredere doelgroep ouders met kinderen tot en met 17 jaar.

10 jaar vrijwilligerswerk Home-Start in de Liemers. Vrijwilligers van Home-Start geven ouders een steuntje in de rug bij alledaagse vragen over het opvoeden van hun opgroeiende kinderen. https://www.home-start.nl/de-liemers/home.

H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Woensdag 8 mei om 19.00 uur: Mariaviering met Rozenkransgebed. Voorgangers:

Werkgroep: Mariavieringen met samenzang.

Zondag 12 mei om 9.30 uur: Eucharistieviering, voorganger: Pastoor Thanh Ta met medewerking koor Stella Maris. De collecte is voor Roepingenzondag.

Intenties: Thea van Haaren-van der Velden en overleden families van der Velden-Wolters en van Haaren-Schrievers, Annie Bruns, Wil Hermans-du Buf, Theet en Betsie Reijmer, Ouders C. de Jager-Barten, Jan en Riet Köning, Mientje van Millingen-Roelofsen, Maria en Koos van der Vate.

Lies Gieling-Buiting –jaargetijde.

Aanstaande zondag 12 mei zal -het Bloemetje van verbondenheid- beschikbaar zijn. Als je iemand een teken van bemoediging of een bedankje wilt bezorgen kun je na de viering een bloem meenemen uit de vaas bij het altaar of achter in de kerk.

Zondag 12 mei om 12.30 uur: Doopviering, voorganger: Pastoor Thanh Ta.

Woensdag 15 mei om 19.00 uur: Mariaviering met Rozenkransgebed, voorgangers: werkgroep Mariavieringen met samenzang.

Zondag 19 mei om 9.30 uur: Eucharistieviering - voorganger: Pater G. Remmers met medewerking van het A.M.K. koor. De collecte is voor de eigen geloofsgemeenschap.

Misintenties: overleden ouders Wentholt-Knippenborg, familie Visser-Verkerk, familie Degen-Evers,

Frans Gieling, Mia van Dalen-Kelderman –jaargetijde.

Overleden: Op 19 april is mevr. Annie Hendriksen-Bruns in de leeftijd van 88 jaar overleden. Zij woonde Pelgromhof. Haar uitvaart was op woensdag 24 april in de kapel van de Pelgromhof, waarna

Begrafenis in Babberich.

Op 22 april is mevr. Joke van Alst-Rouwen in de leeftijd van 92 jaar overleden. Zij woonde Ridder Anselmstraat. Haar uitvaart was op 29 april in de H. Andreaskerk te Zevenaar, waarna crematie te Doetinchem.

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR - Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- Fort Pannerden zoekt baliemedewerkers, gidsen, onderhoudsmedewerkers en chauffeurs (van de tuktuk).

- Het 40+-Café is er iedere vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur voor mensen in de leeftijd van 30-55 jaar die behoefte hebben aan een praatje. Men zoekt naar een gastvrouw die deze activiteit zelfstandig kan begeleiden.

- De Voedselbank Zevenaar zoekt een medewerker voorraadbeheer, die mede-verantwoordelijk is voor de juiste opslag van voedsel dat bestemd is voor de klanten. Men zoekt ook nog een chauffeur.

- YFU, die culturele uitwisseling voor jongeren mogelijk maakt, zoekt enthousiaste, vrijwillige gastgezinnen, voor de loop van een heel schooljaar.

Voor meer informatie over deze en circa 300 andere vacatures kunt u contact opnemen met de Vacaturebank van Caleidoz Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag t/m vrijdag van 9.00-12.00 uur, telefoon 0316 243299). U kunt ook kijken op de website www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

Jaarvergadering Knor- en Knalpot Giesbeek

GIESBEEK - "Heeft u tips, suggesties of goede ideeën om de carnaval in Giesbeek nog beter en leuker te maken? Wilt u uw positieve en/of negatieve ervaringen van het afgelopen Giese carnaval graag met ons delen? Kom dan naar de openbare jaarvergadering van carnavalsvereniging Knor- en Knalpot op maandag 13 mei om 21.00 uur bij Het Hof van Giesbeek.

Uw aanwezigheid en input wordt op prijs gesteld. Ook als u actief lid wil worden van onze vereniging (als raadslid of commissielid bijvoorbeeld), dan is de jaarvergadering hét moment om u aan te melden. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om 13 mei aanwezig te zijn, maar heeft u wel iets dat u met ons wilt delen, dan vragen wij u vriendelijk dit per mail kenbaar te maken via alaaf@knorenknalpot.nl, Samen met uw hulp proberen we aankomende carnaval weer een prachtig evenement in Giesbeek neer te zetten", aldus het bestuur.

Koffieochtend in Westervoort

Kopjes. (foto: Annie Jacobs)

WESTERVOORT - Elke tweede dinsdag van de maand van 10.30 tot 12.00 uur is er gelegenheid om samen koffie te drinken het Paalmanhuis, Dorpstraat 63 in Westervoort.

"Na diverse feest- en herdenkingsdagen kunt u dit keer 14 mei even tot rust komen onder het genot van een kopje koffie of thee. Kom eens langs, u bent allen welkom. Het is voor álle inwoners van Westervoort en het verplicht u tot niets."

Nieuw: gezellige openlucht vlooienmarkt in Zutphen

ZUTPHEN - Op zondag 12 mei van 9-16 uur is er voor het eerst een openluchtvlooienmarkt op het parkeerterrein Houtwal aan de Houtwal

De parkeerplaats staat vol met kramen en kofferbakverkoop, waar veel tweedehandse goederen, antiek, curiosa, snuisterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden wordt. Leuk om als bezoeker te komen snuffelen, of wie zelf nog overtollige spullen heeft en deze te koop wil aanbieden, kan er ook een kraam huren. Een kraam van 4 meter met bovenbouw kost 25 euro. Grondplaatsen zijn er vanaf 17,50 euro. Ze zijn via www.animo-vlooienmarkten.nl of 06 39108152 te bestellen.

De markt bezoeken kost 3 euro entree voor volwassenen en voor 65+ 2,50 euro; kinderen tot 12 jaar onder begeleiding hebben gratis toegang! Er is een gezellige catering met terras en toiletten zijn ook aanwezig op de vlooienmarkt!

Junioren én senioren De Duuvels kampioen!

Junioren Gelre kampioen. (foto: Wim Gieling) Wim Gieling

ZEVENAAR - Zaterdag 20 april werden de junioren van CL Gelre (O-16) ongeslagen kampioen! Vijf junioren van de Zevenaarse Duuvels spelen in dit team met spelers uit Arnhem, Doetinchem Wageningen en Zevenaar. Waar het in de eerste helft nog gelijk op ging qua spel en stand, liepen de Gelre junioren in de tweede helft uit naar een overtuigende 71-26 overwinning.

Zondag 14 april zijn de senioren van de Duuvels uit Zevenaar kampioen geworden in de Plate-klasse. Na 80 minuten stond er 41-0 op het scorebord van de laatste thuiswedstrijd van de Duuvels tegen ORC Black Bulls uit Stevensbeek.

Helaas was er ook het afscheid van de clubiconen Sjoerd Mantel en William (Billy) Barry de referee. Na 33 jaar speelde Sjoerd Mantel zijn laatste thuiswedstrijd. Sjoerd speelde bij de Duuvels vanaf zijn elfde met als hoogtepunt drie kampioenschappen en twee seizoenen spelen in de eerste klasse. De periode in de eerste klasse was een samenwerking tussen ZRC De Duuvels en Rams RFC uit Apeldoorn. Nadat deze samenwerking tot een kampioenschap in de tweede klasse leidde heeft Sjoerd nog twee seizoenen eerste klasse gespeeld. Sjoerd: “Het kostte enorm veel tijd, maar dat was het dubbel en dwars waard.”

Ook mede clubicoon William (Billy) Barry neemt na 25 jaar afscheid als referee. Hij hangt de fluit en zijn schoenen aan de wilgen. December jongstleden werd Billy 60 en dat was een reden om te stoppen.

Wil jij een keer kennis maken met rugby, elke vrijdag in Mei kan je meetrainen. Je bent van harte welkom! Marconistraat 12 Zevenaar. www.duuvels.nl info@duuvels.nl

Ledverlichting tennisvereniging Zevenaar

ZEVENAAR - Zoals eerder in Hét GemeenteNieuws is vermeld, is het Tennispark van TVZ nu voorzien van zeer zuinige ledverlichting. Toen was het uiteraard de vraag: Is led nu zo veel beter zoals ons werd voorgelicht. Nu, daar kunnen we na ruim een maand als bestuur antwoord op geven. Iedereen, zonder uitzondering is laaiend enthousiast.

Alle vijf banen zijn optimaal verlicht door meer helderheid, meer diepte, dus beter zicht op de bal en nauwelijks schaduwwerking. Het grote voordeel komt hierbij naar voren dat TVZ nu weer beschikking heeft over zeven verlichte banen, want twee banen waren eerder afgesloten in verband met de hoge stroombelasting op de trafokasten. Dat houdt tevens in dat wij met het organiseren van grote toernooien meer inschrijvingen kunnen accepteren, want er kunnen nu meer wedstrijden per avond worden gespeeld. Het is ook goed om te weten, dat wij hierdoor ook meer leden kunnen herbergen zonder dat er wachttijden ontstaan. Dus wie zin heeft om een kennis te maken met tennis en de vernieuwingen te zien kom dan naar onze zondagmiddagintroductiedagen op respectievelijk 5 (bij het ter perse gaan inmiddels achter de rug) en 19 mei van 13.00 tot 16.00 uur.

"Dan zult U ontvangen worden door onze vrijwilligers en mocht men een balletje willen slaan en heeft men geen racket, nu dat is geen probleem we hebben er voldoende ter beschikking om uw kunsten te vertonen. Het bestuur van TVZ en diverse vrijwilligers heten iedereen derhalve welkom op één van deze midddagen. Men mag natuurlijk ook op een doordeweekse avond eens langskomen. Voor meer informatie over onze vereniging ga naar www.tvzevenaar.nl."

Toeristisch informatiecentrum zoekt campercontroleurs

REGIO - Wij zoeken 1 of 2 vrijwilligers om ons Camperteam te versterken. Bent u op zoek naar leuk vrijwilligerswerk met een groep leuke en enthousiaste mensen, meldt u dan bij ons aan als campercontroleur.

De werkzaamheden van een campercontroleur zijn:
- dagelijks het stageld bij de camperplaatsen aan de Europakade in Tolkamer innen;
- de camperaars informeren over de recreatiemogelijkheden op het Gelders Eiland en in de Liemers;
- één maal per 5 of 6 weken een weekdienst draaien.

Uiteraard wordt u door ons team even goed ingewerkt en dan zult u zien dat u de werkzaamheden heel snel onder de knie hebt.

Voor meer informatie bel dan even naar het TIC 0316 769024 en vraag naar de coördinator Hans Smit of mail naar coördinator@hetgelderseiland. Sluit u aan bij ons team en wij zullen u hartelijk verwelkomen.

Bridgen bij Duivense club

DUIVEN - Kunt u (een beetje) bridgen? Speelt u thuis en vindt u het een leuk spel? Dan nodigen wij, de Duivense Bridge Club, u hierbij van harte uit om bij ons een paar keer sfeer te komen proeven.


"Wij spelen op dinsdagavond in De Ogtent in het centrum van Duiven van 19.30 tot 22.30 uur. Wilt u snel een keer komen kijken, dan kan dat al in mei. Daarna is het vakantie. Na de zomervakantie heten wij u welkom vanaf de start van het nieuwe seizoen 2019-2020 op 3 september."

Nadere inlichtingen: Spelleider Vic Heunen; 0313 631595 of 06 28258989; E-mail: secretariaat.dbc@gmail.com.

Open atelier met expositie door cursisten

Stillevens met flessen. (foto: Marieke Laverman)

WESTERVOORT - Bent u nieuwsgierig naar tekenen of schilderen? Neem een kijkje in het atelier van Marieke Laverman en kijk of het iets voor u is.

"Aan de wanden ziet u dan werkstukken van de cursisten uit het afgelopen jaar. Tekeningen en schilderijen in verschillende technieken. Er is geschilderd met aquarelverf, acryl- en olieverf. Zo krijgt u een indruk van de mogelijkheden. Er wordt met veel aandacht gewerkt in kleine groepen. Zaterdag 18 en zondag 19 mei is iedereen welkom tussen 12.00 en 17.00 uur in het atelier aan de Goltackers 85 in Westervoort bij Marieke Laverman (www.mariekelaverman.nl)."

Team Duiven organiseert Alpe d'HuZesdiner

Team Duiven Alpe d'HuZes 2019. (foto: Fotografie Eef & Co)

GROESSEN - Op 25 mei organiseert Team Duiven het Alpe d’HuZes diner bij Zaal Gieling Groessen. Rogier Sluyter, vroeger eigenaar en chefkok van restaurant De Goede Gooier in Blaricum en nu elk jaar betrokken bij de catering tijdens Alpe d’HuZes, zwaait die dag de scepter in de keuken. Hij zorgt voor een geweldig zesgangendiner.

Een avondvullend programma met een aperitief, zes gangen en afsluitend koffie/thee. Naast fantastisch eten, zal er ook voor entertainment gezorgd worden, waaronder een veiling! Voor deze unieke avond betaalt u 66,66 euro per persoon, inclusief drankjes. De kosten voor eventuele gewonnen veiling items komen hier nog wel bij. De avond begint om 18.06 uur en eindigt om 22.06 uur.

Het diner wordt grotendeels gesponsord door: Zaal Gieling Groessen, Slagerij De Groene Weg Bas Derksen, Wennekes Vishandel, Makro Duiven, De Groene Schuur, Fruitkwekerij de Stokhorst, Poeliersbedrijf Hans Koens, bakkerij Godschalk, IJs&zo, Vrumona, Heineken, Peeze Koffie, Appeldoorn Wijnhandel en Jac. Bongers dranken. Ook voor de veiling is alles gesponsord!

Meld je aan voor dit bijzondere diner

Stuur een email naar teamduiven@hotmail.com. Geef in je mail aan met hoeveel personen je wilt komen, eventuele allergieën waar de keukenbrigade rekening mee moet houden, en je contactgegevens. Er is plaats voor maximaal 80 personen. Vanaf vier personen kun je een eigen tafel reserveren. De kosten van het diner dienen vooraf betaald te worden door het bedrag te doneren op de actiepagina van Team Duiven. Hierover krijgt u instructies bij de bevestiging van de reservering.

De Hooge Bongert klaverjast al veertig jaar

Speelmiddag klaverjassen. (foto: W. van Alfen)

ZEVENAAR - Klaverjasvereniging De Hooge Bongert is op 6 mei 1979 opgericht in Zevenaar. Deze feestelijke gebeurtenis is op donderdagmiddag 25 april met een hapje en een drankje gevierd. De opkomst is elke donderdag met 40 tot 50 deelnemers goed bezocht. Tevens was dit de laatste speeldag van het seizoen 2018 / 2019.

Na dertig speelronden is de eindstand als volgt.

1: Hr. R. Jansen met een totaal van 140.500 punten.

2: Hr. R. de Geest met een totaal van 136.112 punten .

3: Mv. Th. Stevens met een totaal van 135.972 punten.

4: Hr. C. Borkes met een totaal van 135.456 punten.

5: Hr. W. van Alfen met een totaal van 134.923 punten.

Hoogste dag score Hr. J. Brouwer met 6167 punten.

Op donderdag 5 september begint het nieuwe seizoen 2019 / 2020 weer. Elke donderdagmiddag is er weer klaverjassen. Zaal open om 13.30 , aanvang klaverjassen om ongeveer 13.40 uur in De Hooge Bongert nummer 3 te Zevenaar. Kosten voor een heel seizoen is 10 euro. De hele zomer is er kaarten op dit bovenstaand adres. Zelfde tijd zaal open en aanvang klaverjassen. Deelname is gratis en iedereen is welkom. Informatie: 0316 330222.

Oproep trainer / coach Pigeons On Wheels

DUIVEN - Pigeons on Wheels (POW) is een enthousiast rolstoelbasketbalteam uit Duiven, dat op zoek is naar een trainer/coach. Het team is twee jaar geleden opgestart en maakt onderdeel uit van Basketbalvereniging Pigeons.

Het team bestaat inmiddels uit zo'n kleine twintig spelers. Hierbij zitten zowel spelende als niet spelende leden. Op dit moment speelt POW in de C competitie, echter heeft het team ambitie om door te stromen naar de B-competitie. POW traint elke woensdag- en vrijdagavond van 19:30 tot 21:00 uur in sporthal Triominos in Duiven. Pigeons zoekt voor het rolstoelbasketbalteam een basketbaltrainer. Ervaring met rolstoelbasketbal is geen vereiste. Er is namelijk vanuit het team voldoende ondersteuning en kennis beschikbaar. Pigeons kan op dit moment nog geen vergoeding bieden, maar wat je wel krijgt is een superleuke en uitdagende klus voor het rolstoelbasketbalteam van Duiven!

Indien je geïnteresseerd of je hebt vragen over deze oproep, stuur dan een email naar Isabelle Haring, Isabelleharing@gmail.com. Meer informatie over basketbalvereniging Pigeons staat op www.depigeons.nl.

Thema-avond over Ayurveda in Het Braamhuis

Ayurvedakruiden.

ZEVENAAR - Op dinsdag 14 mei organiseert het Braamhuis een thema-avond over Ayurveda. Ayurveda is de oudste geschreven wetenschap van zelfgenezing en is afkomstig uit India. Natuurlijke middelen waar Ayurveda zich op richt zijn onder andere geneeskrachtige kruiden, voeding, ontspanning en ademhaling.

De lezing wordt gegeven door Jelle Noordhuis. Hij heeft de opleiding Ayurveda gevolgd bij het Ayurvedische Gezondheidscentrum Nederland in Den Haag. Hij heeft een aantal jaren een Ayurvedische praktijk gehad en geeft regelmatig lezingen. Volgens Jelle is Ayurveda de meest preventieve geneeswijze. Een Ayurvedische arts is pas een goede arts als hij zijn patiënten zover kan krijgen dat ze zo’n leven leiden dat ze niet ziek zullen worden. Het is de kunst van in het in harmonie leven met de natuurwetten. Het doel van Ayurveda is om de gezondheid in stand te houden en het genezen van ziekten met behulp van geheel natuurlijke middelen.

De thema-avond is van 19.30 uur tot 21.00 uur. De toegang is gratis, maar aanmelden is verplicht in verband met de aantallen bezoekers die onze thema-avonden in Het Braamhuis bezoeken. Zich aanmelden kan via emailadres: activiteitenbraamhuis@gmail.com of telefonisch via 0316 332111.

Oproep trainer / coach Pigeons On Wheels

DUIVEN - Pigeons on Wheels (POW) is een enthousiast rolstoelbasketbalteam uit Duiven, dat op zoek is naar een trainer/coach. Het team is twee jaar geleden opgestart en maakt onderdeel uit van Basketbalvereniging Pigeons.

Het team bestaat inmiddels uit zo'n kleine twintig spelers. Hierbij zitten zowel spelende als niet spelende leden. Op dit moment speelt POW in de C competitie, echter heeft het team ambitie om door te stromen naar de B-competitie. POW traint elke woensdag- en vrijdagavond van 19:30 tot 21:00 uur in sporthal Triominos in Duiven. Pigeons zoekt voor het rolstoelbasketbalteam een basketbaltrainer. Ervaring met rolstoelbasketbal is geen vereiste. Er is namelijk vanuit het team voldoende ondersteuning en kennis beschikbaar. Pigeons kan op dit moment nog geen vergoeding bieden, maar wat je wel krijgt is een superleuke en uitdagende klus voor het rolstoelbasketbalteam van Duiven!

Indien je geïnteresseerd of je hebt vragen over deze oproep, stuur dan een email naar Isabelle Haring, Isabelleharing@gmail.com. Meer informatie over basketbalvereniging Pigeons staat op www.depigeons.nl.

Spiritueel café in Lobith over salutogenese

LOBITH - Er is een spiritueel café op 12 mei om 19.30 uur in De Ontmoeting in Lobith. Het thema is 'salutogenese'.

Salutogenese geeft antwoorden op de vraag, hoe gezondheid eigenlijk ontstaat, en hoe we onze zelfhelende krachten kunnen stimuleren. Niet door voedsel of beweging, maar door de vraag hoe wij als mensen in het leven staan, hoe goed wij zijn als 'zwemmer in de rivier van ons leven'.

Antoon Boerse maakt ons bekend met dit onderwerp aan de hand van een aantal vragen: Gezondheid en ziekte – waar hebben we het eigenlijk over? Wat betekent het een goede zwemmer te zijn in de rivier van ons leven? Welke aspecten zijn salutogen en hoe kunnen we van salutogenese profiteren? Speelt de psyche een rol bij zelfhelende krachten, en welke rol dan? Welke overeenkomsten heeft salutogenese met spiritualiteit?

Het is de bedoeling dat na deze inleiding een levendig gesprek met de aanwezigen, ook in teamverband volgt. Iedereen is welkom, vanaf 19.00 uur staat de koffie/thee klaar. Na afloop is er een drankje en bij de uitgang staat een mandje waar een bijdrage in de onkosten gedeponeerd kan worden.

StilliWald orkest treedt op in Meulenvelden

DIDAM - Op dinsdag 14 mei treedt StilliWald uit Wehl op in Meulenvelden.

StilliWald is een 11-koppig blaasorkest dat kan zorgen voor muzikaal entertainment tijdens al uw feesten. Zij doen dat op een manier die net weer iets anders is dan wat u bij de doorsnee muziekband kunt verwachten. Sinds het ontstaan in 1974 heeft StilliWald zich ontwikkeld tot een professionele muziekgroep met een geheel eigen stijl. Muzikale kwaliteit en plezier staan daarbij voor hen voorop. Het orkest presenteert zich onder leiding van Theo Vonk aan een breed publiek en de optredens worden daarom met enthousiasme ontvangen. Alle muziek is op maat en in eigen beheer gearrangeerd om zo een optimale sound te krijgen. Het repertoire is veelzijdig en varieert van polka tot populaire muziek zodat er voor iedereen vermaak is.

De theaterzaal in Meulenvelden, Waverlo 13 in Didam, is open vanaf 19.00 uur; de avond begint om 19.30 en is om 21.30 uur afgelopen. De entree bedraagt 3,00 euro. Belangstellenden uit Didam en omstreken zijn welkom. Voor informatie: Servicepunt (088 0441400) of e-mail servicepuntmeulenvelden@liemerije.nl.

Gezellig afwisselend Open Podium

ZEVENAAR - Het Open Podium van 18 mei in De Lantaern belooft erg gezellig en afwisselend te worden. De twee mannen van Tuesday Moon openen de avond in dit gezellig Muziekcafé in Zevenaar met een enthousiast optreden. Daarna laat Willem Schepers horen hoe een peda steelgitaar het beste tot zijn recht komt. De avond wordt afgesloten lekkere rhythm en blues muziek door de band The Rewinders. Aanvang: 20.30 uur. De toegang is gratis.

Tuesday Moon is een roots-, folk- en americana duo dat zowel covers en als eigen nummers speelt. Tweestemmige zang, gitaren, mandoline, en allerlei andere instrumenten staan garant voor een levendig en afwisselend optreden. Er mag zelfs gedanst worden! De twee leuke en enthousiaste heren van Tuesday Moon hebben al diverse keren met veel succes opgetreden. Willem Schepers hoorde als 18-jarige knul een apart muziekinstrument. Dat bleek de peda steelgitaar te zijn. Na een paar jaar na zijn eerste kennismaking met dit bijzondere muziekinstrument schafte Schepers er zelf een aan. Hij kreeg les van Johan Jansen uit Kleef. Nu zoekt Willem Schepers zelf de liedjes waarbij hij zijn begeleiding maakt. De ‘Rewinders’ maken met hun viermans-formatie een muzikaal uitstapje naar de rhythm en blues. Met één zoete elektrische gitaar, twee semi akoestisch gitaren en natuurlijk de zwoele keys van Klaas, steken ze oude hits in een ander jasje. Ga terug in de tijd met nummers van o.a. Robert Cray, Bill withers en Eric Clapton.

Loo Budget Concerten

(foto: Walter Verwaal)

LOO - Loo Budget Concerten organiseert maandelijks concerten op zondagmiddag in de H. Antonius Abt kerk in Loo (gemeente Duiven). Op zondag 19 mei om 15.00 uur treed op Aquamarant.

Aquamarant bestaat sinds 2003. De zeven zangeressen en hun pianiste, Lindsay Stuyt, zijn vrijwel allemaal afkomstig uit Duiven en omgeving. De muzikale leiding is in handen van Henriëtte Hansma, In het verleden heeft het ensemble o.a. meegewerkt aan het TV-Gelderland Kerstconcert en concerten verzorgd in het Openluchtmuseum en (op uitnodiging) in Denemarken. Een paar keer per jaar werkt Aquamarant mee aan de herdenkingsvieringen van Hospice Rozenheuvel in Rozendaal. Daarnaast zingt Aquamarant sinds 2015 bij de Nationale herdenking Japanse Vrouwenkampen op Bronbeek.

Het ensemble zingt soms bekend, maar veel vaker onbekend repertoire, met name van Amerikaanse en Engelse (koor-) componisten. Bij alle gekozen bewerkingen speelt de piano een grote rol. .

Een deel van het programma wordt verzorgd door het geweldige Staffa Trio, dat bestaat uit violiste Symone Boerstoel, Angela Kreeftmeijer (klarinet) en Mark Kreeftmeijer (piano). Dit professionele trio speelt kamermuziek in originele bezetting en bewerkingen van barok tot 20e eeuw. Meer informatie staat op www.aquamarant.nl. Iedereen is welkom. De kosten zijn 7,50 euro inclusief een consumptie.

Kaartverkoop voorafgaand aan het concert bij de kerk. Telefonisch reserveren via Peter Koopmans, 0316 261612 of maandag tussen 10.00 en 12.30 uur bij het secretariaat van het kerk, 0316 263981.

Tante Ans en de Bosduvels in Horsterpark

Tante Ans en De Bosduvels

DUIVEN - Donderdag 30 mei tijdens hemelvaartsdag organiseert Hope Music een concert van Tante Ans en De Bosduvels bij het Theepaviljoen in het Horsterpark in Duiven.

Deze band is ontstaan toen Asha, Nick, Sjoerd en Rutger na een optreden als gastgelegenheidsbandje besloten dat ze toch echt niet meer zonder elkaar konden. Sindsdien speelt Tante Ans in de kroeg, op festivalletjes, bruiloften, promotiefeesten en in theaters. Met hun karakteristieke samenspel van elektrisch en akoestisch gitaar, en meerstemmige samenzang vertolken ze covers uit allerlei genres. Wegdromen bij kleine liedjes tot swingen op Elvis, ze zijn overal voor in!

Dit veelbelovende concert is gratis toegankelijk voor jong en oud, en duurt van 14:00 tot 16:00 uur. Hope Music vindt plaats bij het Theepaviljoen aan de Horsterparklaan 4 in Duiven. Extra info is te vinden op www.folkcafe-de-liemers.webnode.nl.

Geloofsgemeenschap Heilige Andreas Groessen

Vieringen: Zo 12-5-19 woord-/communieviering pastoraal werker Jeroen Heemink m.m.v. Herenkoor. Zo 19-5-19 woord-/communieviering parochianen voorgangers Piet Peters en Wim Herbes met samenzang. Viering vindt plaats in de sacristie.

Intenties: 12-5-19: Uit dankbaarheid b.g.v. 40-jarig huwelijk. Familie Kloppenburg, Wim en Lies Raasing-de Hair, vader en moeder Staring, Riet Otten-Peters, Theodorus en Riek van Ditshuizen-Peters, ouders Aleven-van Uum, Wim en Lies Melchers-Derksen, Wim Vermeulen, Jan en Johanna Berendsen-van Dalen, Bertus en Leike van Bethray-Winters, Gerrit Derksen, Maria Nass-Uffing, Riek Derksen-Roordink en Willy, Theo Vis, Jo en Toos Boss-van Kempen, Hans en AnneMiek Buhler-Sommers, ouders Moorman-Bloemberg, Henny en Diny van Kempen en Willy, Harry en Dora Smits, Bernard Bouwman , ouders Uffing-Reuling, Gerda Stokman-Koning, Henk en Toos Derksen-Schlief, ouders van Lunenburg-Melchers, familie Roordink-Becker, Mientje Bouwman-Driessen namens de buurt, Zr.Andrea Roelofs,ouders Lentjes Beudel Piet en Patricia, Marga van Haren-van Kerkhoff, overleden familie van Haren en van Kerkhoff, overleden familie Stienissen. 19-5-19: Wim en Lies Raasing-de Hair, Rienie Bouwman-Staring, Theodorus en Riek van Ditshuizen-Peters, Wim Vermeulen, ouders Bolder-Raasing, Theodorus en Johanna Kampschreur-Mulder en Gerard, Marie Rutten-Lensen, Vader en Moeder Degen, Truus en Dina Degen, Maria Nass-Uffing, Gerda Stokman-Koning, ouders van Lunenburg-Melchers, Zr.Andrea Roelofs,Tonnie Visser,

Jubilarissen bij de FNV in de Liemers

BABBERICH - Op zaterdag 25 mei is een jubilarissen bijeenkomst van de FNV regio de Liemers in 2019.

Bijeenkomst begint is zaterdag 25 mei om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur) in zalencentrum het 't Centrum Reijmer Dorpstraat 78 in Babberich. Er worden enkele tientallen jubilarissen verwacht. Ze zijn 25, 40, 50, 60 lid van de FNV. Het bijzondere aan deze middag is dat er liefst acht leden worden gehuldigd, die 70 jaar lid zijn van de FNV.

De leden worden gehuldigd door FNV bestuurder Nida Doekhi. Het zal een gezellig samenzijn met de jubilarissen onder het genot van een drankje en een hapje, en wordt afgesloten met een lopend buffet.

Elk jaar hebben we een aantal jubilarissenbijeenkomsten van de FNV in de Liemers. Dit is de eerste bijeenkomst in 2019. "Wij organiseren ook regelmatig thema bijeenkomsten, een overzicht van onze activiteiten kunt u vinden op onze website, http://lokaalfnv.nl/regio/de-liemers. Wij zullen ook aanwezig met een stand op divers activiteiten in de Liemers. Heeft uw vragen over uw CAO, WW,WMO, WIA, Wajong, AOW, pensioen of belastingaangifte neem contact met ons op.email adres: harry.storms@vereniging.fnv.nl."

Geloofsgemeenschap Sint-Franciscus

Op zondag 12 mei is er om 9.30 uur een communieviering met als voorganger pastoraal werker Maarten Smits en het ritmisch koor verzorgt de zang.

Het is dan roepingen zondag.

Woensdag 15 mei 18.30 uur Eucharistieviering in de kapel met de paters Capucijnen.

Gebedsintenties;

Ome Paul en tante marie Reijmer- Aaldering.

Overleden ouders Geven – Hoffman

Thea en Diny Martens

Ouders Bouwman – Bodd

Dora Wolters – Medze

Henk en Dineke van Dinhter Henk en Albert van Dinhter

Ouders Kluitman – Berndsen

Oma Hendriks en zonen

Mevr Roordink Neijenhuis en Marian en Ans.

Nol Köning

Fien Verhoeven

Jac Verwijmeren

Telefoon: 0316 247216; email:babberich@rkliemers.nl.

Zoek de nachtegaal

TOLKAMER - Op zaterdag 18 mei houdt de Vogelwerkgroep van IVN-de Oude IJsselstreek een excursie bij De Bijland.

De groep gaat op zoek naar de nachtegaal, die prachtige zanger, die helaas op steeds minder plekken in Nederland te horen is. Rondom de Bijland worden ze nog ieder jaar waargenomen. "Gaat u mee op zoek ? Het wordt een korte, rustige wandeling. We nemen een telescoop mee en hebben verrekijkers te leen op zaterdag 18 mei om 08.00 uur (duur ongeveer 2 uur). Start is bij restaurant De Swaenebloem, Bijland 2A, Tolkamer." Info: Marion van Drongelen, 06 16639475.; www.ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek.

Uw voeten verdienen aandacht

DUIVEN – Cecilia Van Pedicure Duiven West werkt als medische pedicure in de gemeente Duiven Arnhem en omgeving. Graag wil ze iets vertellen over haar vak als medisch pedicure.

"Al enkele jaren ben ik gediplomeerd en werkzaam als medisch pedicure, dit houd in dat ik voeten mag en kan behandelen van cliënten met reuma en/of diabetes. Ik heb een samenwerkingsovereenkomst met huisartsen (ketenzorg) en met de podotherapeuten in de regio, zij verwijzen cliënten met een medische voet door.

Voordat ik met de behandeling ga beginnen, informeer ik eerst bij mijn cliënt of er klachten zijn aan de voeten. Daarnaast vraag ik ook hoe het met de gezondheid van de cliënt is en of de cliënt medicatie gebruikt of heeft gebruikt.

Verder behandel ik de cliënten die hun voeten goed verzorgd willen hebben. De behandeling gaat als volgt: Ik desinfecteer altijd eerst de voet. Daarna bekijk ik de voeten of er bijzonderheden zijn. Aansluitend worden de nagels verzorgd, eeltvorming, kloven en likdoorns verwijderen. Na de behandeling worden de voeten schoongemaakt.

Naast de behandeling verkoop ik diverse producten voor de voeten onder andere La Reine, (natuurlijke huid/voetverzorging) Oil'n More en HFL Laboratories voor kalknagels. Neem voor meer informatie contact met mij op of kijk op, www pedicureduivenwest.nl

Als medisch pedicure en/of pedicure (+) ben je aangesloten bij een vakorganisatie ProVoet en Procert. Aan het logo kunt u zien, dat de pedicure(s) ingeschreven staan bij deze organisatie. Binnen mijn vakgebied ben ik verplicht om bij- en nascholing te volgen."

Pedicure Duiven West; www.pedicureduivenwest.nl, Steenstraat 45, Duiven; 0316 265631/06 57552571.

Bij kwekerij W.A.J. Gerritsen loopt het storm Is uw tuin al lenteklaar?

HUISSEN – Het grote assortiment in eenjarig perkgoed, daar staat kwekerij W.A.J. Gerritsen al sinds jaar en dag om bekend. Maar wist u ook dat Gerritsen tevens ruim gesorteerd is in vaste planten?

Met een goed uitgekozen combinatie van vaste planten, geniet u ieder seizoen opnieuw van geurende bloemen en een diversiteit aan bladkleuren en -vormen in uw tuin. Als u dat aanvult met eenjarig perkgoed als kleurrijke blikvangers, levert dat een heel fraai resultaat op! Ziet u het al voor u? U hoeft geen groene vingers te hebben, want Anita en Wilbert Gerritsen helpen u graag op weg in uw keuze. Zoekt u iets specifieks wat u niet bij hen in de kas ziet staan, dan kan het voor u worden besteld.

Het is een gezellig komen en gaan bij kwekerij W.A.J. Gerritsen. Anita en Wilbert zijn er zeven dagen per week aan het werk. 'De hele maand april tot en met mei zijn we namelijk iedere zondag geopend. Ook met hemelvaartsdag en beide pinksterdagen', zegt Anita lachend. 'Maar we vinden het leuk!' Wist u al dat u er uw eigen meegebrachte bloembak kunt laten vullen met de door u uitgekozen planten? Naast de kosten van de materialen, vraagt Gerritsen voor deze service slechts één euro per opgemaakte bak. Kom eens kijken aan de Polseweg 23 in Huissen. www.kwekerijgerritsen.nl (Ook op Facebook)

Huichun Chinese Medische Kliniek

WESTERVOORT/ELST - Traditionele Chinese Medicijnen (TCM) is een in duizenden jaren ontwikkeld systeem voor het diagnosticeren, behandelen en voorkomen van ziekten. Met diverse Chinese geneeskundige behandelmethodes, zoals Acupunctuur en Kruidengeneeskunde, is TCM al uitgebreid bestudeerd en is volgens experts effectief en veilig gebleken. Bovendien heeft het als voordeel dat het de bijwerkingen van chemische medicijnen uit de reguliere geneeskunde vermindert. Sinds lang erkent De Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) de genezende werking van acupunctuur en TCG.

De Chinese behandelwijze is zeer geschikt voor diverse ziekten, vooral voor mensen die een chronische ziekte hebben, of die klachten verdragen waarvoor westerse artsen geen oorzaak kunnen vinden of reguliere therapieën weinig tot geen effect sorteren, moeten revalideren van bijvoorbeeld een hersenbloeding, maar juist ook voor mensen die last hebben van allerlei pijnen, depressie, slapeloosheid, enzovoort. In de Westerse wereld geeft men vaak pijnstillers, antidepressivum of slaappillen, waar chemische stoffen in verwerkt zijn. Bij de Chinese geneesmiddelen is alles op natuurlijke basis, waardoor men nauwelijks bijwerkingen krijgt. In de Chinese Medische Kliniek, kijkt de dokter anders naar een 'probleem', ziet hij meer over de patiënt dan alleen de ziekte. Zo kan iemand, bijvoorbeeld, die last van oorsuizing heeft, dit probleem veroorzaakt worden door zijn nier terwijl er aan het oor niets te zien is. Tevens worden mensen door de Chinese behandeling weer ontspannen en krijgt men meer energie, dus wordt TCM wel gebruikt voor het gezondheid behouden en het voorkomen van ziekten.

Dr. Wang heeft een ruime ervaring, meer dan 35 jaar geleden is hij in China afgestudeerd en heeft gewerkt op de universiteit van het ziekenhuis van Liverpool. Hij is gepromoveerd als doctor aan de Rijksuniversiteit Groningen. De Nederlandse zorgverzekeraars erkennen de acupunctuurbehandelingen van Dr. Wang en de behandelingen worden wel vergoed. Mensen kunnen direct terecht bij de kliniek, dus niet alleen met een verwijsbrief van de huisarts. Door de drukte vindt behandeling alleen volgens afspraak plaats. Deze kunt u maken telefonisch of per email.

Huichun Chinese Medische Kliniek is gevestigd aan De Enk 1 in Elst, Vredenburgstraat 40 in Westervoort, en te bereiken via 06-38781150 of huichun.tcm@gmail.com. Neem ook eens een kijkje op www.chunacupunctuur.nl.

Autobedrijf Van Rennes best presterende Suzuki-dealer

ZEVENAAR - Goede resultaten en uitstekende service worden beloond. Op 21 februari heeft Autobedrijf Van Rennes een award voor 'Best presterende Suzuki-dealer' overhandigd gekregen.

Roel van Son, Manager Dealernetwork Development bij B.V. Nimag, reikte de prijs uit, omdat het hele dealerteam het beste groepsresultaat heeft neergezet in de periode van 1 januari tot en met 31 december 2018. In deze periode is het bedrijf beoordeeld op maar liefst 25 meetpunten die betrekking hadden op zowel verkoop-, service- als klantentevredenheidsaspecten.

Rob en Robbie van Rennes ,eigenaren van Autobedrijf Van Rennes zijn zeer verguld met de award: "Het is een beloning voor de inzet van het hele team. Als bedrijf streven wij ernaar een topprestatie te leveren, met name door een sterke focus op klantloyaliteit. Naast de hoofdprijs – een reis naar Dubai – wordt de inzet beloond met een bedrijfsuitje voor het hele personeel. Succes behaal je namelijk niet alleen, maar met het hele team. Een team waar wij erg trots op zijn."

Autobedrijf Van Rennes, opgericht door Eef van Rennes in 1967 en nog een echt familiebedrijf, is al meer dan 30 jaar een trotse Suzuki-dealer voor de regio Zevenaar en omstreken en biedt een compleet pakket van mobiliteitsdiensten aan. Het bedrijf is naast Suzuki-dealer namelijk ook specialist in Kia, Carprof-dealer en BTC scooter-dealer. Kijk voor meer informatie gerust op www.autobedrijfvanrennes.nl.

Zeker op weg met de service van Autobedrijf Hubers-Steentjes

Zeker op weg met de service van Autobedrijf Hubers-Steentjes

Al ruim 20 jaar is autobedrijf Hubers-Steentjes in Zevenaar een betrouwbaar adres voor reparatie, onderhoud en aanschaf van ieder automerk. Persoonlijk contact met het vakkundige, vaste team maakt de service laagdrempelig en vertrouwd. "We denken zoveel mogelijk met onze klanten mee", vertelt mede-eigenaar André Hubers. Met behulp van een op maat gemaakte zoekopdracht vinden André en zijn compagnon Marcel Steentjes voor iedere klant een passende nieuwe auto of occasion. "En met het Auto Onderhoud Plan is goed onderhoud van die auto ook bij ons ook heel betaalbaar".

Met de auto op vakantie bezorgen menig autobezitter nachtmerries over autopech en - erger nog - de vaak hoge rekening die volgt voor reparatie of pechhulp. "Bij ons komt u nooit voor verrassingen te staan. We overleggen altijd goed met de klant over de kosten". Voor wie desondanks 's nachts toch nog wakker ligt biedt het Auto Onderhoud Plan uitkomst. Naast dekking van de kosten voor APK, kleine- en grote beurt, zomer- en wintercheck en vervangend vervoer biedt dit plan ook pechhulp in binnen- en buitenland. Afhankelijk van het type motor en kilometrage bent u al vanaf twee tientjes per maand verzekerd van een goede nachtrust. "Deze service bieden we uiteraard ook voor auto's die niet bij ons zijn gekocht. Zo kan iedereen veilig op weg." Meer weten? Kijk op autoonderhoudplan.nl/hubers-steentjes.

Welkom bij Autoservice Bas Bloemberg

WESTERVOORT - Autoservice Bas Bloemberg is een jong en ambitieus bedrijf op het Hazeland 1 in Westervoort. Autoservice Bas Bloemberg heeft ruim 20 jaar ervaring.

Wat kan Autoservice Bas Bloemberg uw bieden: Wij zijn het adres voor APK, onderhoud en reparatie van alle merken, aircoservice, bandenservice en diagnose van uw auto!

Onderhoud

Een auto heeft onderhoud nodig om te kunnen blijven rijden. Wij doen kleine en grote beurten voor alle merken! Bent u de dealer prijzen ook zo zat? Wij kunnen goedkoop en goed onderhoud aan uw auto bieden! Dit doen wij met de meest geavanceerde technieken, zoals moderne uitlees apparatuur!

Reparatie
Is auto kapot? Dan zijn wij uw reddende engel! Wij kunnen snel en tegen goede prijzen uw auto weer repareren en op weg helpen! Zo hoeft u niet dagen lang zonder auto te zitten, en kunt u weer genieten van uw auto! Mocht de reparatie dusdanig tijdrovend zijn kunnen wij een leen auto ter beschikking stellen! Zo hoeft u niet zonder auto te zitten!

Occasionverkoop

Wij verkopen occasions in diverse prijsklassen! Onze auto's zijn onderworpen aan een uitgebreide inspectie en voorzien van de volledige onderhoudshistorie en NAP. Wij zijn lid van de BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven en bieden u daardoor extra zekerheid bij aankoop, onderhoud en reparatie van uw auto.

Auto Service Bas Bloemberg, Het Hazeland 1, Westervoort; 026 3120881; info@asbb-westervoort.nl; www.asbb-westervoort.nl.

Openingstijden: Maandag - vrijdag: 08:00 – 18:00; Zaterdag: 09:00 – 16:00.

Car Service Duiven! Nieuw en toch vertrouwd

Eduard en Jan in de garage

DUIVEN – Sinds een paar maanden vindt u op industrieterrein Centerpoort – Nieuwgraaf 'Car Service Duiven'.

Eigenaren Jan Brons en Eduard Poirrie hebben door hun jarenlange ervaring binnen de autobranche een goed beeld gekregen van hoe ze hun eigen bedrijf willen runnen, namelijk: kwaliteit en prijs moeten in balans zijn, zodat de klant altijd weer met een tevreden en veilig gevoel de weg weer op kan.

Klanten kunnen er van op aan dat hun auto altijd tot in de puntjes nagekeken wordt en ze zullen ook nooit voor onverwachte verrassingen komen te staan, omdat Jan en Eduard altijd open, eerlijk en transparant zijn. Onverwachte extra kosten zullen er nooit zijn, omdat er altijd een korte lijn van communiceren bestaat tussen u en Car Service Duiven. Er wordt dus een diagnose gesteld, er volgt overleg betreft de werkzaamheden en de kosten en u weet direct waar u aan toe bent.

Bij Car Service Duiven kunt u terecht voor onderhoud, reparaties, banden, APK, airco, schadeherstel en alle andere denkbare zaken waarvoor u uw auto maar denkt te moeten brengen. Car Service Duiven is een allround garagebedrijf, geschikt voor alle auto's ongeacht welk merk u heeft.Kom gerust eens bij ons aan en overtuig uzelf van de kwaliteit en zekerheid die wij u kunnen bieden.

Car Service Duiven, Dijkgraaf 42, Duiven; www.carserviceduiven.nl; info@carserviceduiven.nl; 026 7856313.

Negen Autodealers weg uit Zevenaar, Auto Blij helpt.

ZEVENAAR - Omdat er al negen dealerbedrijven waaronder Opel, Peugeot, Fiat, Mitsubishi, Citroen, Kia, Mazda, Hyundai en SEAT zijn verdwenen uit Zevenaar heeft Auto Blij het assortiment uitgebreid om ook de bezitters van deze auto's te kunnen helpen als het gaat om onderhoud reparatie APK en mobiliteitsservice.

In tegenstelling tot grote bedrijven geven wij u persoonlijke aandacht, zodat wij beter kunnen inspelen op uw wensen. Tevens hebben wij een noodnummer zodat wij 7 dagen per week 24 uur service kunnen bieden. Natuurlijk kunnen wij u ook adviseren over welke mobiliteitsservice het best bij u past.

Wij hebben 3 APK-bruggen banden-en aircoservice en een zeer moderne uitlijninstallatie.

Auto Blij Zevenaar zorgt al 40 jaar voor uw mobiliteit, daarom hebben wij de volgende aanbiedingen:

25% korting op onderdelen bij onderhoud en reparatie.

Gratis aircocontrole op koude uitstoom en systeemdruk.

Gratis bandengarantie bij aanschaf nieuwe banden.

Uitlijnen van uw auto voor €25,-

Airco vullen R134A voor € 75,-

Airco vullen 123YF-gas € 158,-

Wij bespreken met u wat de beste manier is om uw auto in topconditie te houden en hoe we dat op de voordeligst mogelijke manier kunnen doen, bijvoorbeeld door servicepunten te verdelen want niet iedereen rijdt hetzelfde aantal kilometers per jaar.

Kom eens langs om vrijblijvend kennis met ons te maken.

Blij Rijden Blij Zijn Blij Blijven

Auto Blij

Ampèrestraat 10, 6902 PG Zevenaar

0316 525 150

www.autoblij.nl

Garage Arno Duiven

DUIVEN - Garage Arno is een gerenommeerd garagebedrijf dat sinds 1985 als een kleinschalig garagebedrijf in Zevenaar is begonnen. Inmiddels zijn wij gegroeid en hebben we in 1995 een pand laten bouwen in Duiven op 't Holland aan het spoor.

"Met onze ruim 30 jaar ervaring kunnen wij u verder helpen bij elke storing, ongeacht het merk auto dat u rijdt. Wij zijn zowel in nieuwe als oude auto's gespecialiseerd. Bij ons hoeft u zich geen zorgen te maken om kwaliteit, dat staat op de eerste plek. U heeft direct contact met de eigenaar van het bedrijf, hierdoor hoeft u nooit lang te wachten en heeft u meteen duidelijkheid!

Naast onze reparatie- en onderhoudswerkzaamheden kunt u bij ons uiteraard ook terecht voor het kopen van een auto. Alle occasions in onze showroom zijn met zorg gekozen en klaar gemaakt. Wij vertellen u graag over de oorsprong van onze occasions.

Wij zijn altijd benieuwd naar de mening van onze klanten. Na iedere reparatie of onderhoudsbeurt ontvangt u van ons een link om ons te beoordelen. Op deze manier zijn wij altijd op de hoogte van uw mening en kunnen wij ervoor zorgen dat we ons in de toekomst nóg meer kunnen richten op onze service! U kunt onze klantervaringen lezen op onderstaande site!"

't Holland 41, Duiven; 0316 281451; info@garagearno.nl; www.garagearno.nl.

De Mazda CX-5 Sport Selected met voordeel bij Jansen Arnhem

ARNHEM – De Mazda CX-5 is Mazda's meest succesvolle SUV, die zowel zakelijke als particuliere rijders aanspreekt. Ben je op zoek naar een extra vleugje comfort en sportiviteit? Dan is de Mazda CX-5 Sport Selected de ideale keuze. Wacht niet langer en maak een afspraak bij Autobedrijf Jansen Arnhem, dé Mazda dealer / Peugeot & Citroën specialist voor Arnhem en omstreken.

Deze bijzondere versie is voorzien van de 2 liter Skyactiv-G 165 benzinemotor en combineert de rijke uitrusting van de Comfort uitvoering met meer comfort én een extra sportieve uitstraling dankzij onder meer:

Prachtige 19-inch lichtmetalen velgen
Apple Carplay
Veiligheidspakket met onder andere head-up display
Complete LED-verlichting
Geïntegreerd navigatiesysteem
En nog veel meer!Benieuwd naar de luxe en sportiviteit van de Mazda CX-5 Sport Selected? Kom langs bij jouw Mazda dealer om de Mazda CX-5 Sport Selected zelf te ervaren!

Nu met 2.995, euro voordeel!
Mazda CX-5 Sport Selected vanaf € 37.990,- rijklaar
Minimaal 1.800 kg trekkracht
Zeer rijke standaarduitrusting
Scherp geprijsd, dus veel voordeel

Wil je meer informatie over de Mazda CX-5 Sport Selected? Maak dan vrijblijvend een afspraak, bel (026) 364 88 88 of kijk op www.jansenarnhem.nl. Wij helpen u graag! Voor inlichtingen kan men contact opnemen met:

Autobedrijf Jansen Arnhem, Vlamoven 28, Arnhem, 026 3648888; info@jansenarnhem.nl, www.jansenarnhem.nl.

Welkom bij Autobedrijf TVSAUTOS.NL Westervoort

WESTERVOORT - Het aan de Liemersallee 9 in Westervoort gevestigde autobedrijf TVSAutos is al bijna veertig jaar een begrip in de Liemers. TVSAutos is uw adres voor de in en verkoop van nieuwe en gebruikte auto's, aircoservice, APK-keuringen, uitlaatservice, accuservice, reparaties van alle merken, alle vormen van onderhoud, schadeherstel, banden en velgen (ook opslag).

"Wij bieden een wisselend aanbod in auto's die door mij zorgvuldig worden ingekocht en zijn technisch en optisch gecontroleerd alvorens te worden aangeboden en de kilometerstand is, dankzij de Nationale Autopas (NAP) betrouwbaar'', zegt eigenaar Marco Vrancken.

Sinds mei vorig jaar werkt TVSAutos overeenkomstig het onafhankelijke Autoservice Totaalformule. TVSAutos voldoet daarmee aan zeer hoge standaardeisen van dit landelijke concept, waarbij ruim honderd autobedrijven in Nederland zijn aangesloten.

Voor eigenaar Marco Vrancken was de keuze voor dit concept niet moeilijk. ,,Klantvriendelijkheid, kennis over jouw auto én betaalbare dienstverlening waren altijd al de speerpunten van mijn bedrijf en dit concept sluit daar perfect bij aan. Bij TVSautos staat de klant altijd centraal. Wij bieden service van hoge kwaliteit en we bieden zekerheid voor de klant. Goede service, kwaliteit en snelheid is waar Autoservice Totaal en dus TVSAutos voor staat. Of je nou een APK-keuring wilt of klein- of groot onderhoud nodig heeft of nieuwe banden, TVSAutos is er voor je. Er zijn zelfs klanten die voor een bepaalde gewenste auto een zoekopdracht plaatsen.''

Tevens is TVSAutos aangesloten bij Castrol Service Plus, Deze smeermiddelenpartner zorgt voor hoge kwaliteit oliën en is over de hele wereld bekend! Ook door de hoge prestaties in de Rally & Formule 1 wereld.

Voor het onderhoud en reparatiewerkzaamheden zijn technisch hoogwaardige hulpmiddelen beschikbaar, inclusief twee moderne hefbruggen. ,,Wij beschikken tevens over moderne diagnose apparatuur! En klanten die hun auto voor onderhoud achterlaten krijgen als ze dat willen een gratis leenfiets mee! Leenauto tegen gereduceerd tarief beschikbaar'', aldus Marco Vrancken. ,,Ook dat past in onze klantvriendelijkheid.''

Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

De diensten worden gehouden in de SoW Kapel Rijksweg 56B te Duiven

12 mei 8.45 ds C van den Berg; 16.00 u ds A. Balk        

19 mei 8.45 ds R.A. Nijhoff; 16.00 u ds A. Balk

Parkinson Café Zevenaar over 'Deep Brain Stimulation'

ZEVENAAR - Parkinson Café Zevenaar staat op dinsdag 14 mei in het teken van Deep Brain Stimulation. U bent van 14.00 tot 16.00 uur welkom bij Liemerije aan de Hunneveldweg 12 in Zevenaar.

Bij Deep Brain Stimulation (DBS, diepe breinstimulatie) worden tijdens een operatie twee elektroden in de hersenen geplaatst die elektrische signalen afgeven. Hierdoor kunnen sommige symptomen van de ziekte van Parkinson, zoals tremor en stijfheid worden onderdrukt.

Tijdens het Parkinson Café wordt er een videopresentatie van ervaringsdeskundige Dolf de Loo vertoond. Door de presentatie krijgt u een beeld van zijn ervaringen voor en na de operatie. Vervolgens geven Rianne Esselink (DBS neuroloog) en Berna Rood (Parkinson verpleegkundige) praktische informatie over DBS. Zij vertellen u wanneer u in aanmerking kunt komen voor deze ingreep, praktische zaken rondom de operatie en mogelijke risico's. Na afloop is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

U kunt zich voor 11 mei aanmelden via parkinsoncafe@liemerije.nl of 088 0441999. Voor informatie zie ook www.parkinsoncafezevenaar.nl. Parkinson Café Zevenaar is een ontmoetingsplek voor iedereen die met Parkinson te maken heeft: mensen met Parkinson, hun partner, mantelzorgers en zorgverleners.

Voorkom

vakantiestress

ZEVENAAR - Vakantie is leuk, vooral als je goed voorbereid op pad gaat. De navigatieapparatuur up-to-date maken/houden. De telefoon instellen om te gebruiken in het buitenland zonder met torenhoge kosten te maken te krijgen. Informatie over de bestemming opzoeken op internet.

Verre reizen zelf online zoeken en boeken. Prijzen vergelijken. Lijstjes maken van mee te nemen spullen. Uitzoeken of er speciale documenten nodig zijn of inentingen voor tropische landen. De camper of caravan nakijken moet je tijdig laten doen door een vakman, speciale dealers zijn via internet op te zoeken. In alle gevallen kan de computersoos helpen. Loop eens vrijblijvend binnen voor alle mogelijkheden. Er zijn voldoende vrijwilligers aanwezig om te helpen.

De Senioren Computersoos is elke maandag-, dinsdag- en woensdagmiddag open van 13:30 tot 16:30 uur en wordt gehouden in het dienstencentrum van Caleidoz aan De Hooge Bongert 3 in Zevenaar. Ook in de vakantie draait de soos gewoon door. "Uw eigen laptop, tablet, TomTom of smartphone meenemen is handig maar er staan voldoende computers om te gebruiken. Een uur hulp kost inclusief een kopje koffie of thee twee euro.

Ivano Castaldo exposeert

ZEVENAAR - Ivano Castaldo exposeert in Kunstwerk! Liemers Museum van 29 april - 1 juni.

Ivano wordt op 13 april 1966 geboren in Brusciano (Italië). Na zijn studie viool aan het conservatorium van Avellino, reist hij zijn liefde achterna naar Nederland om daar vervolgens jazz te studeren aan het conservatorium te Arnhem.

Geïnspireerd door het leven, de mensen en uiteraard de muziek, richt Ivano zich steeds meer op zijn andere grote passie: moderne kunst. Hij creëert schilderijen, beelden en vele andere vormen van kunst, waarbij hij regelmatig materialen gebruikt die hij in de natuur vindt. Zijn werken zijn bijzonder kleurrijk en met zijn bruisende energie brengt hij zijn vele ideeën tot uitdrukking. In zijn werken zijn de passie en emotie vaak duidelijk terug te vinden.

Parkinson Café Zevenaar over 'Deep Brain Stimulation'

ZEVENAAR - Parkinson Café Zevenaar staat op dinsdag 14 mei in het teken van Deep Brain Stimulation. U bent van 14.00 tot 16.00 uur welkom bij Liemerije aan de Hunneveldweg 12 in Zevenaar.

Bij Deep Brain Stimulation (DBS, diepe breinstimulatie) worden tijdens een operatie twee elektroden in de hersenen geplaatst die elektrische signalen afgeven. Hierdoor kunnen sommige symptomen van de ziekte van Parkinson, zoals tremor en stijfheid worden onderdrukt.

Tijdens het Parkinson Café wordt er een videopresentatie van ervaringsdeskundige Dolf de Loo vertoond. Door de presentatie krijgt u een beeld van zijn ervaringen voor en na de operatie. Vervolgens geven Rianne Esselink (DBS neuroloog) en Berna Rood (Parkinson verpleegkundige) praktische informatie over DBS. Zij vertellen u wanneer u in aanmerking kunt komen voor deze ingreep, praktische zaken rondom de operatie en mogelijke risico’s. Na afloop is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

U kunt zich voor 11 mei aanmelden via parkinsoncafe@liemerije.nl of 088 0441999. Voor informatie zie ook www.parkinsoncafezevenaar.nl. Parkinson Café Zevenaar is een ontmoetingsplek voor iedereen die met Parkinson te maken heeft: mensen met Parkinson, hun partner, mantelzorgers en zorgverleners.

H. Antonius Kerk Loo

Op zaterdag 18 mei om 18.00 uur. Woord en Communieviering. Voorganger pastor J. Heemink. Lector E. Kroets. Zang Antoniuskoor.

Op zaterdag 25 mei om 18.00 uur. Woord en Gebedsviering. Voorganger T. Menting in samenwerking met het Dames- Herenkoor.

Op zaterdag 1 juni om 18.00 uur. Woord en Gebedsviering. Voorganger T. Menting in samenwerking met het Dames- Herenkoor.

Voorkom vakantiestress

Voorkom vakantiestress

ZEVENAAR - Vakantie is leuk, vooral als je goed voorbereid op pad gaat. De navigatieapparatuur up-to-date maken/houden. De telefoon instellen om te gebruiken in het buitenland zonder met torenhoge kosten te maken te krijgen. Informatie over de bestemming opzoeken op internet.

Verre reizen zelf online zoeken en boeken. Prijzen vergelijken. Lijstjes maken van mee te nemen spullen. Uitzoeken of er speciale documenten nodig zijn of inentingen voor tropische landen. De camper of caravan nakijken moet je tijdig laten doen door een vakman, speciale dealers zijn via internet op te zoeken. In alle gevallen kan de computersoos helpen. Loop eens vrijblijvend binnen voor alle mogelijkheden. Er zijn voldoende vrijwilligers aanwezig om te helpen.

De Senioren Computersoos is elke maandag-, dinsdag- en woensdagmiddag open van 13:30 tot 16:30 uur en wordt gehouden in het dienstencentrum van Caleidoz aan De Hooge Bongert 3 in Zevenaar. Ook in de vakantie draait de soos gewoon door. "Uw eigen laptop, tablet, TomTom of smartphone meenemen is handig maar er staan voldoende computers om te gebruiken. Een uur hulp kost inclusief een kopje koffie of thee twee euro.

Dansavond met orkest Jersey

Impressie dansavond. (foto: AJG Kaal) AJG Kaal

ZEVENAAR - In de Griethse Poort worden al jarenlang op een aantal zaterdagavonden in het jaar dansavonden met live muziek georganiseerd. Met iedere keer een andere band met altijd zeer goede dansmuziek!

Zaterdag 11 mei speelt er orkest Jersey. De entree bedraagt acht euro per persoon. Men kan er heerlijk dansen, andere mensen leren kennen en onder het genot van een hapje en een drankje heeft men de avond van uw leven. Kortom, een avond om eens mee te maken. Er is ruime parkeergelegenheid voor de deur.

Word Digisterker en volg de gratis cursus!

ZEVENAAR - Wil je leren hoe je gebruik kunt maken van digitale (overheids)diensten van bijvoorbeeld de gemeente, het UWV en de belastingdienst? De gratis cursus Digisterker helpt je op weg.

Wat leer je? Een DigiD aanvragen en gebruiken. Voor veel overheidswebsites heb je een DigiD nodig. Leer een DigiD aan te vragen en te gebruiken. Het zoeken en vinden van informatie. Je leert informatie te vinden op de websites van de gemeente en andere overheidsorganisaties. Inloggen op websites. Je leert in te loggen in persoonlijke omgevingen van overheidswebsites (zoals Mijn toeslagen, Mijn overheid, werk.nl). Online regelen. Je leert online toeslagen aan te vragen en afspraken te maken met overheidsorganisaties.

Inschrijven kun je via de Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers. Breng Jouw Burgerservicenummer (BSN) mee, dit heb je nodig om een DigiD aan te maken tijdens de eerste bijeenkomst.
Digisterker is bedoeld voor mensen die al een beetje met internet kunnen omgaan: je kunt werken met het toetsenbord en de muis, je hebt thuis internet en je hebt een e-mailadres.

Rommelmarkt drumfanfare Sint-Anna uit Oud-Zevenaar

Bezoekers rommelmarkt. (foto: Danny van Haften)

OUD-ZEVENAAR - Drumfanfare Sint-Anna uit Oud-Zevenaar organiseert op hemelvaartsdag 30 mei haar jaarlijkse rommelmarkt.

De rommelmarkt wordt gehouden in het schuttersgebouw aan de Babberichseweg 58 van 11.00 tot 13.00 uur. De opbrengst wordt gebruikt voor de jeugdopleiding van de drumfanfare. Op dinsdag 28 mei worden in Oud-Zevenaar alle spullen huis aan huis opgehaald. "Woont u niet in Oud Zevenaar maar heeft u nog wel bruikbare spullen, dan kunt u deze komen brengen op dinsdag 28 en woensdag 29 mei vanaf 18.30 uur. Er is dan iemand van de organisatie aanwezig om de spullen aan te nemen."

Scan tegen misbruik persoonsgegevens Zevenaar

ZEVENAAR - Sinds kort werken de baliemedewerkers van de gemeente Zevenaar met een documentscanner. Als inwoners een reisdocument, rijbewijs of bijvoorbeeld een uittreksel aanvragen, controleren zij het identiteitsbewijs met de scanner. Doel is om identiteitsfraude -en diefstal te voorkomen.

Echtheidskenmerken controleren. De scanner controleert via een database met echtheidskenmerken of het document echt is. De hoeveelheid van verschillende identiteitsbewijzen en de complexe echtheidskenmerken zorgen ervoor dat handmatig controleren lastig is en tijd kost. Sommige echtheidskenmerken zijn met het blote oog ook niet te controleren.

'Het controleren van echtheid van documenten en vaststellen van de juiste identiteit hoort bij een goede dienstverlening', aldus wethouder Hans Winters. 'Als een identiteit gestolen of misbruikt wordt, zijn de gevolgen voor de getroffen persoon niet te overzien. Dit willen wij in Zevenaar natuurlijk voorkomen en dat kan door gebruik te maken van technische mogelijkheden die ontwikkeld zijn.'

Isseltaler Musikanten halen origineel van de Böhmischer Traum naar Nederland

BABBERICH - Op zaterdag 18 mei hebben onder de noemer 'Zweimal Blasmusik' twee bekende blaaskapellen hun komst naar Kulturhus De Borg in Babberich aangekondigd: de Isseltaler Musikanten zelf en Anton Gälle und seine Scherzachtaler Blasmusik. Deze Duitse topkapel brengt in Nederland het origineel van de Böhmischer Traum op het podium.

'Anton Gälle und seine Scherzachtaler Blasmusik' zijn sinds 1989 zeer succesvol in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Een van de bekendste melodieën van de kapel is 'Der Böhmischer Traum'. Der Böhmischer Traum' is een echte blaasmuziekhit en wordt wereldwijd uitgevoerd. Voordat Anton Gälle und seine Scherzachtaler Blasmusik het podium betreden, zullen de Isseltaler Musikanten optreden. Deze muzikanten onder leiding van Cyrille van Poucke spelen op hoog niveau traditionele en nieuwe Böhmische blaasmuziek.

Zweimal Blasmusik

De Isseltaler Musikanten zijn organisator van 'Zweimal Blasmusik'. Het is bedoeld als een serie van blaasmuziekevenementen, waarbij twee topblaaskapellen in een non-stopprogramma op het podium gaan plaatsnemen.                        

Zweimal Blasmusik wordt gehouden op zaterdagavond 18 mei 2019 in Kulturhus De Borg, Babborgaplein 3a, Babberich. De aanvang is 19.00 uur en de zaal gaat om 18.00 uur open. Kaarten zijn - indien nog beschikbaar - verkrijgbaar aan de zaal en via www.isseltalermusikanten.nl. De toegangsprijs bedraagt 17,50 euro per persoon. U kunt ook kaarten bestellen via 026 3820245 of per e-mail info@isseltalermusikanten.nl

Dansavond voor 55 -plussers in Didam

DIDAM - Op maandag 13 mei vindt de maandelijkse dansavond plaats voor degenen van 55 jaar en ouder. De Stichting Senioren Kontakt Didam, Loil en Nieuw Dijk maakt dit weer mogelijk. De avond begint om 19.00 uur en eindigt om 22.30 uur.

De muzikale omlijsting verzorgt het trio Keep Movin, dat weer prachtige dans- en luistermuziek ten gehore brengt. Muziek uit 'onze jonge jaren', maar ook hedendaagse deuntjes. In zaal Jan en Jan, Lieve Vrouwplein 4 in Didam, is volop gelegenheid voor een praatje en een dansje.

Het bestuur nodigt allen, die de leeftijd van 55+ hebben bereikt uit; introducés zijn welkom. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Annie Clappers, 0316 224378 of met Henk Boerstal, 0316 223885.

Bijeenkomst Longpunt Arnhem-Liemers

WESTERVOORT - Op woensdag 22 mei zal Maarten Smeekens, longarts in opleiding in Ziekenhuis Rijnstate te Arnhem een interactieve presentatie verzorgen over medicijngebruik bij COPD en Astma. Smeekens houdt zich in het bijzonder bezig met de zorg voor de patiënt met COPD.

Tijdens deze bijeenkomst over medicijngebruik bij longpatiënten zullen onder andere aan bod komen: achtergrondinformatie over deze ziektebeelden en het effect van het gebruik van inhalatiemedicatie. Vanzelfsprekend is er voldoende ruimte voor het uitwisselen van praktische tip. Aanvang van de bijeenkomst is 14.00 uur (zaal open 13.30 uur). De bijeenkomst wordt gehouden in Kulturhus De Nieuwhof, Rivierweg 1 in Westervoort. De toegang is gratis, evenals het parkeren en de consumpties. Wel worden bezoekers verzocht geen geurtjes te gebruiken.

NieuweKunstwerk!-brochure

ZEVENAAR - Heb je de nieuwe al? Dit keer ons volledige aanbod in een overzichtelijke brochure. Aan de ene kant het theateraanbod in Het Musiater met een breed scala aan vertrouwde gezichten zoals Jon van Eerd, Karin Bloemen, Pieter Derks, Harry Sacksioni en uiteraard nieuwkomers. Met een soepele beweging draai je de brochure om en vind je het totale educatie aanbod boordevol cursussen, workshops en muzieklessen.

Kortom voor elk wat wils! Reserveer nu je kaarten of meld je aan voor een cursus op?www.liemerskunstwerk.nl. De brochures zijn vanaf woensdag 8 mei a.s. gratis af te halen op alle Kunstwerk! locaties: de bibliotheek, Het Musiater, de Volksuniversiteit en het Liemers Museum.

Open dag

Op zaterdag 25 mei is de open dag van Kunstwerk! Muziekschool van 11.00 uur tot 15.00 uur in Het Musiater. Ben je nieuwsgierig geworden naar het cursusaanbod van de muziekschool of wil je een kijkje nemen in ons theater? Op de foto met Sunny of knutselen met Kinderopvang Zonnekinderen? Het is allemaal mogelijk. Kom op zaterdag 25 mei van 11.00 tot 15.00 uur naar de open dag in Het Musiater. Het belooft een waar spektakel te worden met tal van optredens. Ook kun je een muziekinstrument uitproberen of meedoen met Muziek op schoot.

Locatie: het Musiater- Bommersheufsestraat 62- Zevenaar De toegang is gratis. Meer informatie staat op www.liemerskunstwerk.nl.

Handen ineen voor Gambia

De brug die in 2018 in Sare Wallom gebouwd is. (foto: Eddy de Wild)

LOBITH - Al 20 jaar werkt de stichting 'Handen ineen voor Gambia' aan het verbeteren van de leefomstandigheden/toekomst van de inwoners van de Gambiaanse dorpen Latriya en Sare Wallom.

"Het begon met een klein schooltje en een medische post in Latriya. Het kleine schooltje is uitgegroeid tot een basisschool met duizend leerlingen die weer door de overheid wordt bestuurt. De medische post mag zich nu 'Medical Centre' noemen. Langzamerhand zijn de projecten stapje voor stapje uitgebreid, er is een stabiele stichting ontstaan die op steeds meer plekken projecten opzet/ondersteunt. Dit doen we met de inzet van de lokale bevolking.

In Sare-Wallom, 300 kilometer landinwaarts zijn we druk bezig met een tuinbouwproject voor vrouwen en mannen. Heel bijzonder voor het dorp, deze samenwerking. Het hele dorp profiteert van de ontwikkeling. Vorig jaar hebben we de bouw van een brug ondersteund. Sponsoren hebben de materialen betaald. Jonge mannen opgeleid door ervaren bouwvakkers. Kinderen uit de buurdorpen kunnen nu in de regentijd ook naar school. Dit werk kunnen wij alleen doen door de steun van veel sponsors en donateurs voor onze stichting.

Op 19 mei vieren wij het 20-jarig bestaan van de stichting. U bent welkom op 19 mei om 11:00 uur voor de openingsdienst in de katholieke kerk in Lobith. Het koor Sign of Friendship onder leiding van John Stinissen verzorgt de muziek. Aansluitend is er vanaf 12:30 uur een leuk programma waarbij ook de manager van de stichting in Gambia aanwezig is in het Salt-gebouw, Dorpsdijk 16 in Lobith."

Zomeravondbridge in Angerlo

ANGERLO - Vanaf donderdag 6 juni is er weer zomeravondbridgen bij de bridgeclub Angerlo in De Meent in Angerlo, aanvang 19.30 uur.

Aanmelden kan aan de zaal vanaf 19.00 uur en vooraf via de aanmeldling op de website, graag met opgave van uw NBB lidmaatschapsnummer. Iedereen is welkom.

Passie voor samenleven: 't Liemers diner – aan tafel!

LIEMERS - Op woensdag 15 mei organiseren de Leefbaarheidsalliantie Gelderland, Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) en Liemerse Leefbarheid ’t Liemers Diner. Vanaf 18.00 uur is men welkom bij atletiekvereniging de Liemers.

Heb jij een mooi plan, een goed idee of inspiratie nodig om iets te betekenen in jouw dorp of wijk? Kom dan naar ’t Liemers diner; voor bewoners en organisaties in de Liemers. Kom en neem gerust je buren mee. Tijdens een lekkere maaltijd kan je in gesprek komen met medebewoners, diverse organisaties en de gemeente. Bespreek dat goede idee waar je al tijden mee rond loopt of denk mee met het plan van een ander: samen maken we de Liemers nog mooier! Aan tafel kom je in gesprek met medebewoners van de Liemers, organisaties en de gemeente.

"Opgeven kan door een mail te sturen nar miriam.jager@han.nl of neem contact op via 06 13488472. Geef je naam door, wie je (eventueel) mee neemt en wat je vraag/idee/aanbod is."

Bijeenkomst Longpunt Arnhem-Liemers

WESTERVOORT - Op woensdag 22 mei zal Maarten Smeekens, longarts in opleiding in Ziekenhuis Rijnstate te Arnhem een interactieve presentatie verzorgen over medicijngebruik bij COPD en Astma. Smeekens houdt zich in het bijzonder bezig met de zorg voor de patiënt met COPD.

Tijdens deze bijeenkomst over medicijngebruik bij longpatiënten zullen onder andere aan bod komen: achtergrondinformatie over deze ziektebeelden en het effect van het gebruik van inhalatiemedicatie. Vanzelfsprekend is er voldoende ruimte voor het uitwisselen van praktische tip. Aanvang van de bijeenkomst is 14.00 uur (zaal open 13.30 uur). De bijeenkomst wordt gehouden in Kulturhus De Nieuwhof, Rivierweg 1 in Westervoort. De toegang is gratis, evenals het parkeren en de consumpties. Wel worden bezoekers verzocht geen geurtjes te gebruiken.

Spirituele wandeling

WESTERVOORT - Op zaterdag 25 mei is er weer een spirituele wandeling. "We blijven dichtbij deze keer want we gaan naar Arnhem."

Arnhem staat op een gedeelde zevende plaats van de groenste steden van Nederland. Ongeveer een derde van alle openbare ruimte in Arnhem is 'groen' en de stad is rijk aan wandel- en fietsroutes. De aanwezigheid van een flink aantal grote parken dankt de stad mede aan de ligging aan de zuidrand van de Veluwe.

Het thema van de wandeling is: 'Mensen”' Je kunt elkaar ontmoeten in de drukte van de stad maar ook in de stilte van de natuur. We wandelen ongeveer 8-10 kilometer. Vertrek: 10.00 uur met eigen vervoer (carpoolen) vanaf het Paalmanhuis, Dorpstraat 63 in Westervoort. Leiding: ds. Arjen Hiemstra Kosten: 3 euro (bijdrage in de benzinekosten). Contactpersoon: Henk Bonnink, 026 3114522, e-mail habonnink@live.nl.

Zomeravondbridge in Angerlo

ANGERLO - Vanaf donderdag 6 juni is er weer zomeravondbridgen bij de bridgeclub Angerlo in De Meent in Angerlo, aanvang 19.30 uur.

Aanmelden kan aan de zaal vanaf 19.00 uur en vooraf via de aanmeldling op de website, graag met opgave van uw NBB lidmaatschapsnummer. Iedereen is welkom.

Jubileumeditie Nationale Zonnebloemloterij van start

Gasten van de Zonnebloemafdeling Zevenaar-West in 2017 op bezoek bij de Twentse Welle in Enschede. (foto: archieffoto PR)

LIEMERS - In het jubileumjaar van de Zonnebloem (de Zonnebloem bestaat 70 jaar) is de Nationale Zonnebloemloterij van start gegaan en vanwege dit jubileum zijn er naast de hoofdprijs van 15.000 euro en de andere geldprijzen, extra jubileumprijzen zoals een auto, de nieuwste iPhone Xs en een heerlijk weekendje weg.

Door Piet van Breukelen

Ook in de regio De Liemers zullen de bewoners dus door vrijwillig(st)ers benaderd worden loten te kopen voor twee euro per stuk. “En waar de afdelingen in het verleden 60 cent per lot kregen, mogen we nu 1,50 euro per lot aan onze kas toevoegen”, laat Peter van Maurik enthousiast weten. De penningmeester van de afdeling Zevenaar-West geeft wel aan dat daardoor de bijdragen vanuit het hoofdkantoor in Breda volgend jaar lager zullen worden.

Het motto van De Zonnebloem blijft nog steeds “Er kan zoveel meer dan je denkt”, maar door minder inkomsten wordt het de laatste jaren wel steeds moeilijker hieraan te beantwoorden. Het spreekt voor zich dat de Zonnebloem, met ruim 40.000 vrijwilligers de grootste vrijwilligersorganisatie van Nederland, middels een geslaagde loterij weer wat meer financiële armslag hoopt te krijgen. En natuurlijk profiteren de afdelingen van de regio De Liemers daar dit jaar wel heel bijzonder van.

Zo kan de Zonnebloemafdeling Zevenaar-West in ieder geval nog een keer per twee jaar een grote busreis organiseren om haar gasten een niet al te dure gezellige dag te bezorgen. Want nu kunnen langdurig zieken, lichamelijk gehandicapten en hulpbehoevende ouderen voor relatief weinig geld leuke activiteiten aangeboden krijgen.

Zonnebloemloterij van start

Uitreiking eerste Zonnebloemlot. (foto: Nat.ver. de Zonnebloem) Nat.ver. de Zonnebloem

REGIO - Donderdag 11 april is voor de vijftigste keer de Zonnebloemloterij van start gegaan. Zonnebloem Ambassadeur Frans Duijts ontving uit handen van directeur Marc Damen het allereerste Zonnebloemlot. Vanwege het jubileum is het prijzenpakket extra spannend.

Vrijwilligers van Zonnebloemafdelingen uit de regio De Liemers komen vanaf 11 april met de loten langs deur of ze zijn aanwezig op de markt in de buurt. De loten kosten twee euro per stuk. Met de opbrengst organiseert de Zonnebloem fantastische activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking. De vereniging streeft ernaar dat iedereen zonder extra zorgen kan deelnemen aan de maatschappij. De opbrengst van de loterij gaat naar dagjes uit en activiteiten in en rond deze afdelingen. Een gedeelte wordt besteed aan bijvoorbeeld aangepaste landelijke vaarvakanties met de MPS de Zonnebloem.

Prijzenpakket

Dit jubileum jaar maakt men niet alleen kans op 15.000 euro, maar zijn er vijf extra jubileumprijzen te winnen, waaronder een auto of een weekendje weg. Andere mooie prijzen zijn zeen iPad, een saunaverwendag, een vakantie op Ameland of leuke dagjes naar Ouwehands Dierenpark en Maduroda. De trekking vindt plaats op maandag 7 oktober. Zonnebloemloten kosten twee euro per stuk. Op www.zonnebloem.nl/loterij staat meer informatie over het totale prijzenpakket.

De Zonnebloem verrijkt het leven van mensen met een lichamelijke beperking. Dat doet de vrijwilligersorganisatie met huisbezoeken, dagjes uit en aangepaste vakanties. Met 1.100 lokale afdelingen is de Zonnebloem actief in vrijwel elke wijk, dorp en stad in Nederland.

Programma Filmhuis Didam

At Eternity’s gate. (foto van filmdepot.nl)

Woensdag 15 mei, 13.30 uur en 15.30 uur: Kinderfilm, Klara en de gekke koeien (kijkwijzer 6 jaar). Om de boerderij te redden uit de handen van een gemene zakenman, moeten Klara en haar vrienden 100 appeltaarten bakken. Alleen de appels van de boerderij blijven maar verdwijnen…

Vrijdag 17 mei 20.00 uur: The Wife. Een ijzersterk, spannend en stijlvol drama over menselijke relaties, een geheim en een vrouw die uiteindelijk haar eigen stem vindt. Joan Castleman heeft veertig jaar lang haar talent, dromen en ambities opgeofferd voor de literaire succescarrière van haar charismatische man Joe Castleman. Hun pact zorgde voor een stevig huwelijk, maar Joan heeft haar breekpunt bereikt.

Maandag 20 mei 20.00 uur: At Eternity’s gate. De titel van de film komt van Van Goghs werk Op de drempel van de eeuwigheid (voltooid in 1890). Op verkenning naar de worsteling van Vincent van Gogh (meesterlijk gespeeld door Willem Dafoe) om te worden begrepen als kunstenaar. In zijn zoektocht naar aanvaarding, verliest Van Gogh zich steeds verder in een wereld van ziekte en depressie.

Vrijdag 24 mei 20.00 uur en maandag 27 mei 20.00 uur: Can you ever forgive me? Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de succesvolle biograaf (en kattenvrouwtje) Lee Israel. Zij verdiende begin jaren 70 en 80 haar geld door boeken te schrijven over bekendheden. Als Lee uit de smaak valt en ze haar boeken niet langer gepubliceerd krijgt, gebruikt ze haar schrijftalent om anderen te misleiden, opgehitst door haar loyale vriend Jack.

Reserveren en actuele informatie over Filmhuis Didam op www.filmhuisdidam.nl.

Walk&Talk, dé koffiepauze voor werkzoekenden

Walk&Talk. (foto: Walk&Talk)

DIDAM - Woensdag 22 mei van 10:00-12:00 uur is er Walk&Talk in de Bibliotheek Didam, Schoolstraat 22. Bij deze bijeenkomst is John Elskamp van Mentaal Krachtig de gastspreker.

John vertelt waar 'Mentaal Krachtig training & coaching' voor gaat en staat! Mensen inspireren, motiveren en ondersteunen bij het creëren van een duurzame gedragsverandering in hun leefstijl, door middel van training & coaching op het gebied van (personal) training, voeding, mindset, rust en herstel.

Wanneer je op zoek bent naar een andere baan, verandert er veel in je leven. Daar kun je wel wat hulp bij gebruiken of misschien help je juist graag anderen. Het maakt niet uit hoe lang of hoe kort je op zoek bent naar werk, welk werk je zoekt of hoe jong of oud je bent. Deze koffiepauze geeft je nieuwe ideeën en energie voor je zoektocht – ook als je nog een baan hebt!

Bibliotheek Montferland biedt met Walk&Talk werkzoekenden een plek voor herkenning, inspiratie en praktische tips. Met wisselende onderwerpen, gastsprekers en ervaringen van andere deelnemers. Walk&Talk is geen workshop en ook geen lezing. Het belangrijkste deel is de koffiepauze waarin je nieuwe mensen leert kennen. Zij kunnen jou op weg helpen bij het vinden van de baan die het beste bij jou past. De koffie en thee staan dan ook voor je klaar. Meer informatie staat op www.bibliotheekmontferland.nl en http://www.levendesollicitatiegids.nl/.

Negen jonge snorkelduikers geslaagd

Negen jonge snorkelduikers met hun trainers. (foto: pr duikteam Sub Aqua Libera)

LOBITH - Op zaterdag 4 mei gingen een negental jonge snorkelduikers van duikteam Sub Aqua Libera (SAL) op voor hun snorkelbrevet en met succes: alle examen kandidaten zijn geslaagd!

Het examen was een spannende middag voor de meeste kandidaten omdat zij een heel scala aan oefeningen moesten afleggen onder het toeziend oog van familie, vrienden, instructeurs en natuurlijk de examinator. De kinderen lieten onder andere zien dat ze tot 25 meter onder water kunnen zwemmen, goed buddygedrag beheersen en in staat zijn om over grotere afstand te budybreathen (samen één ademvoorziening delen).


“Het is altijd weer mooi om te zien wat de kinderen allemaal kunnen en hun inlevingsvermogen bij het oefenen van de rescue skills. In het begin is het altijd even vreemd om een noodsituatie na te spelen maar na afloop kunnen de kinderen prima uitleggen waarom ze bepaalde handelingen doen. Kortom: We zijn super trots op ze!”, aldus Robert Jorna, jeugdtrainer bij duikteam SAL.
Wil jij ook leren snorkelen of duiken? Ga dan naar subaqualibera.nl voor meer informatie en maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis proefduik. Duikteam SAL geeft iedere donderdag speciale jeugdtrainingen voor kinderen vanaf 10 jaar. Onder begeleiding van enthousiaste trainers leren de kinderen snorkelen, duiken, werken ze aan conditie en krijgen speciale funlessen waarin we onder andere nachtduiken. "Een duikopleiding kun je volgen als je 14 jaar of ouder bent. Duikteam SAL geeft duikopleidingen voor beginnende en gevorderde duikers. Wil je liever eenmalig duiken met al je vriendjes of vriendinnetjes? Geef dan een cool duik feestje."

H. Remigius Duiven

Zaterdag 11 mei om 19.00 uur. Presentatieviering 1e H.Communie.

Voorganger: Pastoor Thanh Ta en pastor J. Heemink. Koor: In Between.

Woensdag 15 mei om 19.00 uur. Rozenkrans bidden Mariamaand.

Zaterdag 18 mei om 19.00 uur. Woord/communiedienst.
Voorganger: P. Peters en W. Herbes. Koor : Samenzang.

Woensdag 22 mei om 19.00 uur. Rozenkrans bidden Mariamaand.

Gebedsintenties 11-08-2019: Ouders Peters-Wacki, Ouders Nijenhuis-Klein Goldewijk, Hent en Annie Roelofs en dochter Annet, Annet Gertsen-Roelofs, Truus van Huet-Stuart, Jan Post, John Francis Post, Joke Maibaum-Driessen, Gerard Holthaus.

Gebedsintenties 18-05-2019: Elisabeth Willemsen-Moorman, Ouders Hooijman-Bisseling, Ouders Franken-Daams, Truus van Huet-Stuart, Joke Maibaum-Driessen, Gerard Holthaus.

Overleden: 26-04-2019 Gerard Holthaus in de leeftijd van 83 jaar.

Mededelingen: De viering TV kijken KRO/NCRV op de 1e zondag van de maand komt te vervallen i.v.m. zeer geringe belangstelling.

Het Remigius secretariaat is op vrijdag 31 mei (daags na Hemelvaart) gesloten.

De Lotus en Schrijvershoek slaan handen ineen voor een nieuw speeltoestel

Wielie Aarntzen en Inge te Winkel in de Beweeg en Ontmoetingstuin. (foto: Birgit Peelen)

ZEVENAAR - Buurtvereniging Schrijvershoek en Kinderdagverblijf De Lotus in Zevenaar slaan de handen in een voor de aanschaf van een vogelnestschommel in de beweeg -en ontmoetingstuin op de Vondellaan in Zevenaar.

Bent u op zoek naar een kinderdagopvang van 0 tot 4 jaar en woont u in Zevenaar? Dan kunt u uw kind aanmelden bij de kinderdagopvang van De Lotus in Zevenaar. Kinderdagverblijf De Lotus doneert dan een deel van de opvangkosten aan de buurtvereniging zodat de wens voor de aanschaf van deze schommel in vervulling kan gaan. De actie loopt tot 1 juli 2020. In totaal kan er een mooi bedrag worden opgehaald door middel van deze samenwerking.

"Wilt u meer informatie over deze actie dan kunt u contact opnemen met Wielie Aarntzen van Buurtvereniging Schrijvershoek (06-10667546) beweegtuinvondellaan@gmail.com. Of met Inge te Winkel en Ludo Span van kinderdagverblijf De Lotus (0316 332665) kdvdlotus@outlook.com."

Digitaal café in de bibliotheek

Digitaal café. (foto: Digitaal café)

DIDAM - Leer meer over een digitaal onderwerp tijdens het Digitaal café, iedere vierde zaterdag van de maand van 11:00-12:30 uur in Bibliotheek Didam, Schoolstraat 22.

Op 25 mei is het onderwerp ‘e-books lenen’. Digitale boeken of e-books leent u via de online bibliotheek. Dat kan altijd en overal. U kunt 10 boeken per keer lenen. Zonder zorgen, want terugbrengen verloopt automatisch. U leest e-books op uw smartphone, tablet, e-reader, laptop of desktopcomputer. Bij het Digitaal café leert u hoe u bij de online bibliotheek e-books kunt lenen. U maakt een account aan. Neem daarom uw bibliotheekpas (en eventueel uw bijbehorende wachtwoord) én uw smartphone of tablet mee. U bent welkom, de koffie staat klaar!

Rijzende ster Daria Kulesh in De Lantaern

ZEVENAAR - Op zaterdag 25 mei staat Daria Kulesh op het podium van Muziekcafé De Lantaern in Zevenaar. Kulesh is een snel rijzende ster in de folk scene van de UK. Aanvang: 20.30 uur en de entree is acht euro.

Singer/songwriter Daria Kulesh is met haar opvallende stem en Russisch/Ingoesjetische roots (stoutmoedig, exotisch en impressief) een rijzende ster en een unieke verschijning in de folk scene in de UK. Haar debuut album Eternal Child werd zeer goed ontvangen en ontving diverse prijzen. Haar album 'Long lost Home’ won prijzen in de UK en Rusland. De plaat was regelmatig te horen op de nationale radio en kreeg goede recensies. Long lost home is in dit geval Ingoesjetië, een republiek in het zuiden van Rusland in de adembenemende Kaukasus. Daria is een energieke, betrokken live artiest, die een ieder beslist een keer moet zien en horen.

The White Crow bij Filmhuis Zevenaar

Filmhuis Zevenaar

ZEVENAAR - The White Crow is een prachtige film over het leven van Rudolf Noerejev, één van de grootste balletdansers ooit.

Mario van Drunick, artistiek leider van Studio DansPodium Zevenaar zal de film inleiden. Hij werkte eind jaren zeventig als klassiek balletdanser bij het Nationale Ballet, dus ook in de bijzondere periode van 1978/1979, de tijd dat de fameuze Noerejev door het Nationale Ballet werd gecontracteerd als gastdanser. Verder is er een kort dansoptreden van Shelly Taranteijn, één van de jonge danstalenten die het Academy Class Programma van DansPodium volgt.

Je hoort het roffelen van de voeten op het podium, de kreunende ademhaling, je voelt de kracht van de bewegingen, je ziet het dansende lijf na afloop bedekt met een dunne laag glinsterend zweet. Het balletdrama verandert gaandeweg in een politieke thriller, wanneer Noerejev in 1961, tijdens optredens van het Mariinsky-ballet in Parijs, besluit over te lopen naar het Westen.

Zaterdag 18 mei 20:15 uur is de speciale voorstelling. Hierna als reguliere voorstelling te zien. Meer informatie staat op www.filmhuiszevenaar.nl.

Open tuinenweekend

REGIO - Wie bezoekt er niet graag een mooie tuin? Groei & Bloei – Liemers organiseert ook dit jaar weer een open tuinenweekend. Dit jaar op zaterdag 22 en zondag 23 juni.

Mensen stellen hun tuin in dit weekend een of twee dagen open voor publiek; kleine, middelgrote en grote tuinen zijn dan te bezichtigen. Het thema van dit jaar is ‘levende tuinen’. Groei & Bloei zou het heel fijn vinden als er zich weer een paar mooie tuinen aanmelden. "Zou u het leuk vinden om uw tuin voor anderen open te stellen?! Of heeft u misschien een moestuin die het bezichtigen waard is? Bel of mail ons dan (Ceciel van Don, 0316 342919 of Tiny Willems, 06 53864800). Mailen kan naar: info@liemers.groei.nl. Wij leggen u dan graag uit hoe alles werkt, beantwoorden uw vragen en komen ter voorbereiding een keer bij u langs. De deelnemers van voorgaande jaren reageren na afloop altijd heel enthousiast over het openstellen van hun (moes)tuin!"

Sint-Werenfridus Westervoort

Zaterdag 11 mei 19.00 uur Uitstelling

Zondag 19 mei 11.00 uur Eucharistieviering. Voorganger: Pastoor Thanh Zang: Dames - Herenkoor

Intenties:

Nino Moro (jgt), Riet Weiss-Geurts,Corrie Messing-Disteli, Theodora Messing-van Haren, Fien ter Voert, Wim ter Voert, Nollie Evers-Peters, Anna Putman-Thomassen, Wim van Maanen, Paul Compen, Uit dankbaarheid bij een 40-jarig huwelijk.

Jan van Sonsbeeck houdt tuinen en fruitteelt in topconditie

LOO – Geef Jan van Sonsbeeck (42) een snoeischaar en hij is een gelukkig man. Met zijn eigen bedrijf Overbergschehofstede Van Sonsbeeck onderhoudt hij tuinen en groen en snoeit hij fruitteelt bij particulieren en bedrijven. Wie hem inschakelt plukt daar letterlijk en figuurlijk de vruchten van.

"Een prachtige combinatie", vertelt hij over zijn dagelijkse werkzaamheden. "In de winter ligt het accent op het snoeien van fruitbomen, de rest van het jaar op tuinonderhoud zoals hagen snoeien, schoffelen, grasmatten leggen, maaien en verticuteren van het gazon. Zo ben ik het hele jaar door onder de pannen."

Het snoeien van fruitteelt is echt een vak apart, dat Jan van Sonsbeeck tot in de finesses beheerst. Ook hagen snoeien is precisiewerk, voor een strakke haag is veel gevoel en beheersing nodig. Wat hij ook doet, altijd gebeurt het netjes. "Een tuin ontwikkelt en groeit, dus moet het worden bijgehouden om mooi en gezond te blijven. Bovendien oogt je huis of bedrijfspand beter, het geeft rust in je hoofd en bevordert zo het welbevinden en de creativiteit van mensen. Dat onderschatten mensen nogal eens." Overbergschehofstede Van Sonsbeeck biedt verschillende onderhouds-pakketten voor tuinen aan, voor particulieren en bedrijven. Van een voor- en/of najaarsonderhoudsbeurt tot wekelijks onderhoud van de tuin. "De klant staat altijd voorop, ik denk altijd mee, geef desgevraagd advies. We moeten samen een goed gevoel hebben."

Overbergschehofstede Van Sonsbeeck; 06 51540922; j.sonsbeeck@kpnplanet.nl.

Lezing astrologie en informatiemarkt complementaire zorg

DUIVEN - Op 21 mei is er een interactieve lezing/workshop in De WijKern door Debby Bolung uit Westervoort over Astrologie en Levensbestemming en een informatiemarkt met stands van aanbieders van alternatieve zorg.

Astrologie is een verzamelnaam voor ideeën over het verband tussen het lot van mensen en gebeurtenissen op aarde en de stand van de hemellichamen. De naam "astrologie" is afgeleid van het Griekse "astrologia", een samenstelling van (astron, ster of sterrenbeeld) en (logos, dit betekent onder meer theorie). Het gaat vooral om de samenhang tussen de bewegingen van de zon, maan en planeten, die in de Oudheid ook als "sterren" werden aangeduid.

Het eerste deel van de avond bestaat uit een lezing waarin Debby de achtergrond van de maansknopen-as door de horoscoop heen beschrijft. Het tweede gedeelte van de avond bestaat uit een workshop waarbij Debby zoveel mogelijk praktijkvoorbeelden uit het publiek behandeld. Hopelijk is er tijd om iedereen een persoonlijke boodschap mee te geven.

Tijdens de pauzes kunt u de informatiemarkt bezoeken over complementaire zorg. Hier treft u onder andere Reikipraktijk Duiven, Praktijk voor Acupunctuur Duiven, De Helende Roos, praktijk voor voetreflexologie en Aloë Vera, Homeopathie Duiven, Hardy Counseling, praktijk voor bewustwording en groei, Streeksieraden, FitViaFood, voedingscoach. Voor meer informatie over deze avond: www.dewijkern.nl/activiteit/lezing-astrologie. Aanmelden kan via info@dewijkern.nl. Voor informatie kan men bellen met Marika Biacsics: 06 51222505.

Jochanan Huijser, nieuwe zorginhoudelijk bestuurder GGNet

Nieuwe bestuurder Jochanan Huijser. (foto: GGNet)

REGIO - GGNet benoemde per woensdag 1 mei dr. Jochanan Huijser psychiater MBA als nieuwe zorginhoudelijke bestuurder. Jochanan werkt sinds 2016 als psychiater op de High Intensive Care in Doetinchem van GGNet. Daarnaast is hij beleidspsychiater voor de acute zorg.

Hiervoor was Jochanan Huijser gedurende acht jaar directeur behandelzaken bij Arkin in Amsterdam. Daar deed hij veel ervaring op met veranderingsprocessen in de ggz. De Raad van Toezicht ziet dat Jochanan Huijser dé bestuurder is die uitstekend is toegerust samen met bestuursvoorzitter Rob Jaspers verder te werken aan een wereld te winnen in de ggz. Door mensen met elkaar te verbinden, ontstaat contact wat ontwrichting door psychiatrische problemen tegen kan gaan. Voor Jochanan is het contact met patiënten en medewerkers een blijvende inspiratie om de ingezette herstelbeweging verder vorm te geven. Hij kiest ervoor om een dag per week werkzaam te blijven als psychiater. Jochanan Huijser volgt met zijn nieuwe functie Kees Lemke op die per 1 maart met pensioen ging. GGNet is de specialist voor mensen met psychische problemen én voor hun naasten. Met 2.100 collega’s en 200 vrijwilligers werken we aan het herstellen van verbindingen voor 18.000 mensen met (ernstige) psychiatrische aandoeningen en voor hun naasten. Dit doen wij in ons werkgebied tussen Apeldoorn, Zutphen, Warnsveld, Zevenaar, Doetinchem en Winterswijk.

Het nieuwe Constral!

LOBITH - Constral uit Lobith is al ruim 28 jaar een bekende naam voor het leveren van serres en kozijnen van zeer hoge kwaliteit. In april heeft er een directiewijziging plaatsgevonden. Herman Hendriksen, Dave Hendriksen en Dennis Leenders vormen samen de nieuwe directie.

"Onze visie is het bedrijf positief te vernieuwen en succesvoller en professioneler te maken. Mee te gaan met de tijd en innovatief bezig zijn, daar staat Constral voor."

Naast aluminium serres, schuifpuien, vouwwanden, luxe overkappingen en kozijnen, is nu vernieuwend dat Constral ook aluminium overkappingen gaat leveren voor een meer aantrekkelijke prijs. Veel klanten willen niet meer dan een goede en degelijke overkapping. "Het was dan ook even zoeken hoe we dezelfde hoge kwaliteit van service en materialen kunnen handhaven en toch een overkapping kunnen leveren voor een scherpe prijs."

Dennis Leenders: "Aan de hoge kwaliteit gaan we niets inleveren, daarover valt niet te discussiëren! We plakken er niets tegen aan, er wordt eerst bewust gekeken naar de situatie wat er bij past. Meedenken met de klant is standaard. Maar niets is standaard met de bouw: alles wordt op maat gemaakt!" Dat dit de goede insteek is, blijkt ook uit vele zeer positieve reacties die we altijd horen over het resultaat, maar ook over de zorg waarmee er gewerkt wordt bij het plaatsen van de overkapping of serre.

Interesse? Neem gerust contact op (0316 547121) of kijk eens op onze website: www.constral.nl.

Herman, Dave en Dennis; Constral serres en kozijnen, Energieweg 2, Lobith.

Het spaarsysteem in Didam ondergaat een verjongingskuur Loko gaat vernieuwen

DIDAM - Henrita Peters van de Vereniging Loko Promotie is enthousiast deelnemer aan het Loko-spaarprogramma “We maken al meer dan 20 jaar gebruik van de voordelen van het sparen met een elektronische pas. Nu we overgaan op passen met een barcode brengt dit nog meer gemak met zich mee.”

Was het bij de huidige Lokopas een must om de pas altijd bij je te hebben, is dit met de nieuwe pas met barcode niet langer meer nodig. “Je kunt de barcode inlezen in een klantenapp. Daarna is het niet langer meer nodig de pas bij je te hebben. Dit betekent natuurlijk ook direct dat je met meerdere mensen op dezelfde pas kunt sparen!” Astrid Rozijn vult aan: “Wanneer je spaart en er staan 500 loko’s op je pas kun je hiervoor 10 euro korting of een cadeaubon van 10 euro krijgen!”

Nieuwe passen
Vanaf 15 mei worden de oude passen omgeruild voor de nieuwe passen met barcode. Tussen 15 mei en 24 mei ontvangt u bij één van de deelnemende winkeliers een envelop met een nieuwe Loko-pas. In de winkel vult u uw adresgegevens in op de envelop en steekt u de oude Loko-pas in de envelop. De envelop kan daarna weer worden ingeleverd bij de winkelier en binnen zes weken worden de punten van de oude Loko-pas automatisch bijgeschreven op de nieuwe Loko-pas. Alle deelnemende winkels zijn te herkennen aan de Lokosparen-raamsticker.

Meer informatie staat op www.lokobon.nl en te krijgen op het servicepunt van Loko bij Peters Sint-Janshof aan de Kerkstraat.

Sponsor bedankt

GSV'38 2e elftal. (foto: Epco)

GIESBEEK - Het tweede team van het Giesbeekse GSV’38 is door Intersport Luising uit Zevenaar in het nieuwe gestoken.

Het team van trainer Ed van Mierlo is er erg blij mee en kan en mag weer gezien worden op de Liemerse velden en in de omgeving.